Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Luchtbuksterrorist gaat door met highway horror

snelwegschutter.jpgWeer slaat de asfalt-assassin toe. Nabij Leidschendam deze keer. Slachtoffer is een Suzuki Alto, mintgroen (we hopen van zijn vriendin). Ook in de omgeving van Utrecht wordt nu geschoten op onschuldige auto's en bij Purmerend op verkeersborden. De highway horror gaat gewoon door! De nietsontziende semi-automatische autoruitenautist popt vooral zijraampjes en achterruiten. Wellicht omdat hij tot nu toe alle 36 keer net te laat de trekker overhaalde. Middelvingertjes voor de terughoudendheid uit angst voor copycats, er staat 10K op de gouden tip dus we gaan even helemaal los. Dit zieke gedrag (en bijbehorende files) moet stoppen. Een soort 53J8, maar dan wel zinvol. Het speciale GeenStijl NazomerSpel: even met elkaar deze geestelijk gemankeerde autoruitenracist uit zijn grot roken. Eerste aanwijzing: hij rijdt waarschijnlijk in een grijze Volkswagen Golf. Super, popo, als hint even de meest voorkomende auto weggeven. Klasse, duimpjes omhoog voor jullie, hier hebben we wat aan. Deel anders ook even alle overige aanwijzingen, beelden en verslagen met de massa en verhoog de beloning naar 100k (50k indien blijvend invalide). Dan zijn we snel van het probleem van die knotszieke luchtbuksterrorist af, no spang. Tot die tijd iedereen alleen nog met helmpje de weg op. Of even je Renault Twingo bepantseren. Alle aanslagen op een handige kaart vindt u HIERRR. Zoek de patronen. Onthul de complotten. Vind de geheime boodschap. Win 10.000 euroknaken. Word de held van de natie.

Reaguursels

Inloggen

Of zoals Eric Corton 'm noemde: luchtbukslul.

hanzebal | 31-08-11 | 14:32

@mezelf: Bedoelt had met een t gemoeten, voordat de taalpuristen me bespringen hier :)

Wasknijper | 31-08-11 | 14:03

Sommige reaguurders stellen trouwens dat je met een bugs geen ruit breekt - volgens mij is er ieder jaar wel iemand die met een bugs vanuit een weiland de ruit van een langsrijdende trein kapot schiet - dat is ook veiligheidsglas.

nickolaas | 31-08-11 | 00:48

Ik neem aan dat je een buks bedoeld, ander ga je ruzie krijgen met ene heer Bunny van Warner Brothers :)

Wasknijper | 31-08-11 | 14:02

Het zijn er twee.
1 in Barendrecht en 1 in Delft.
Die van Delft heeft een vriendin in Utrecht.....

swassannuf | 31-08-11 | 10:59

Wapens gericht afvuren is gewoon een regelrechte terreurdaad ! De bedoeling is om angst te zaaien en dat lukt zo aardig. Probleem is alleen dat als ik het zou zien of zelf zou verkomen en ik die bewuste auto vakkundig de vangrail in laat parkeren, IK de sigaar ben in dit trietste land. Want mag niet en zo.

Betweetert | 31-08-11 | 09:16

Beetje HPX-3 hars op zo'n sterretje en je ziet er niets meer van. Luchtbuks? Me zolen! Als je van achteren op een van je wegrijdende wagen met een luchtdrukwapen op een schuinstaande achterruit schiet, ketst het kogeltje af naar boven.
Op een op snelheid zijnde wagen schieten die op je afkomt en dan nog liefst onder een hoek vanaf een viaduct of zo, kan ik me nog voorstellen dat je dan een voorruit aan barrels schiet. Voor het overige moet er minstens een .22 geweer zijn gebruikt door een geoefend schutter.

Ribero | 31-08-11 | 09:16

Opvallend is trouwens ook dat dit nèt begint in de komkommerperiode (goede als niet de beste tijd om massahysterie op touw te zetten - puma op de veluwe, etc), met in het begin een flink aantal incidenten om de aandacht te vestigen en daarna een soort 'onderhoud' om de boel te rekken. Kennelijk is de publiciteit misschien een doel op zich (en ik neem aan dat er nu weinig copycat-risico meer is, omdat ik me niet kan voorstellen dat iemand in dit stadium voor de hele zaak wil opdraaien). Overigens zie je in Groot-Brittanië dat camera's op wegen vaak wel continu opnemen (ok, die hebben de IRA en dergelijken gehad..) en ook de sensationele ongelukfilmpjes uit andere landen wekken die suggestie - zo bijzonder is het niet. Die kentekenregistratie is sneaky'er - in theorie huur je makkelijker iemand in die een kenteken achterhaalt met een zoekopdracht in een database, dan dat iemand een paar uur beelden opvraagt of ergens kan gaan zitten bekijken of iemand toevallig langsrijdt (wat dan ook nog een identieke auto kan zijn..).
Maar speculaties allom - mijn duit in het zakje: alle ruiten lijken onder een hoek beschoten (geen projectiel in de auto), ik denk dat iemand in de wielkast rechts achter een klein luchtkanon heeft gebouwd, met een persluchtfles in de achterbak. Schiet schuin naar boven/voren terwijl de auto ernaast rijdt in het voorbijgaan de achterruit stuk (zijruit als ie te laat is en anders mis) - op het moment van de klap kijken mensen naar achter tegen de tijd dat iedereen door heeft (inclusief achterliggers) wat er gebeurd is, is de auto er ruimschoots voorbij. Ik weet trouwens niet of er ook rechter ruitjes kapot zijn geschoten - heb niet alle foto's gecheckt - dan kan deze hypothese zo de vuilnisbak in.

nickolaas | 31-08-11 | 07:59

Combidriver | 30-08-11 | 22:19
Als ie uit de buurt van Rotterdam komt en af en toe een krant leest, dan weet ie dat de kentekenregistratie een paar weken lang bewaart wordt omdat dit zo'n goede resultaten oplevert met rechercheren.. als ie dat weet kan hij dat omzetten in een voordeel - als ie kentekens kan namaken.. (of misschien een huurauto.. niet alle werklozen - de tijdstippen zijn nogal uiteenlopend - hebben een courante Golf en die huurauto's behoren doorgaans ook tot de meest voorkomende categorie, zodat als je ernaar gaat rechercheren je eindigt met grote hoeveelheden arbeidsintensieve valse positieven).
Zelfde met die telefoon die je noemt.. als je dat weet, dan laat je je telefoon gewoon thuisliggen - in theorie moet je trouwens heel exact kunnen opsporen waar een telefoon zich bevindt, maar ik zou dat nooit in bewijsvoering gebruiken - want als mensen dat eenmaal doorhebben.. (zelfde geldt trouwens voor die kentekenregistratie van de trajectcontrole.. hadden ze kunnen achterhouden voor bijvoorbeeld zaken die in de sfeer van nationale veiligheid liggen.. van de andere kant hebben ze er ook overvallers mee gepakt.. kwestie van keuzes.. maar het blijft een soort wedloop en als je weggeeft dat je die informatie hebt..).
Wat ook opvallend is, is dat er nooit munitie in een van de geraakte auto's is gevonden zo schijnt.. wat dus betekent dat de inzittende voor wat dat betreft nooit in gevaar zijn geweest (iemand kan natuurlijk wel schrikken en een ernstig ongeluk veroorzaken). Dat maakt het bijvoorbeeld een andere categorie dan de 'Beltway Sniper Attacks' en.wikipedia.org/wiki/Beltway_sniper_a... bijna 10 jaar geleden in en rond Washington - waarbij de daders trouwens niet echt aan het profiel van @Boris Poepnagel (16:54) voldoen.
Het lijkt dus iemand te zijn die het vooral op autoruiten heeft gemunt en niet bewust op de mensen zelf, die lijkt te weten hoe technische analyse van data in zijn werk gaat (het is het best gemonitorde snelweggebied van Nederland - er hangt trajectcontrole en Politie Rijnmond is al jaren als geen ander korps in NL bezig met databanken - het is eveneens een van de gebieden met de grootste mastdichtheid voor mobiel telefoonverkeer en daarnaast weet ie in ongeveer de onopvallendste auto's rond te rijden die je hebben kan..). Daarnaast schijnt ie op verschillende momenten tijd te hebben om rond te rijden (zzp'er ?), verder wijst @Poepnagels profiel nogal richting typische psychopathie eigenschappen (wisselende dienstverbanden vaak voortkomend uit lage loyaliteit naar werkgevers, diefstal of andere impulsiviteit, genotsmiddelen, etc), maar hij zou dan ook een vuurwapen gebruikt kunnen hebben en zo zijn kans op ontdekking kunnen verkleinen omdat het van een grotere afstand gebruikt kan worden (Beltway Snipers). Alhoewel hij natuurlijk wel grote ongelukken met letsel kan veroorzaken zoals het nu gaat - maar het is minder gevaarlijk en meer doordacht dan iets van een viaduct afgooien (geen 'zwak begaafde persoon' of tiener). Sommige reaguurders stellen trouwens dat je met een bugs geen ruit breekt - volgens mij is er ieder jaar wel iemand die met een bugs vanuit een weiland de ruit van een langsrijdende trein kapot schiet - dat is ook veiligheidsglas. Misschien neigt dat willen winnen wel een beetje naar iets dat je bij sommige psychopaten ziet (in de zin van uit handen van de politie blijven en een soort 'prestatie' neer te zetten). Anyway, zo'n ruit kost een paar honderd euro - vooral kut als je hem zelf moet betalen (geen leasebak - zoals die Alto..), alhoewel misschien is daar een fonds voor als de dader niet gepakt wordt - hoor je wel eens over. Als ie wel gepakt wordt zou je misschien wel een deel vergoed kunnen krijgen (die ruiten en bijbehorende schade met afslepen etc zal inmiddels ook een flink bedrag zijn.. misschien zo hoog dat het niet eens meer te verhalen is). Als het echt één individu is denk ik dat ie wel gepakt zal worden, ook omdat iedereen in de regio nu wel weet wat er aan de hand is als er ineens een hoop glas over de weg stuitert (hij schijnt mee te rijden - want het gebeurde ook in een tunnel) en een snelweg ben je niet zo heel snel af (ga alleen dus niet uit van kenteken en auto - beter zou zijn volgen en als het een luchtbuks is, schiet ie je trouwens ook niet meteen dood daarmee..).

nickolaas | 31-08-11 | 00:48

Zieke geesten die je in Criminal Minds ziet bestaan dus ook in dit landje. Maar ach...

Waarom zou een doorsnee geestelijk gezond persoon eigenlijk een luchtbuks thuis hebben liggen? #steekjelos #snelwegschutter

superlutser | 31-08-11 | 00:36

@Pal93391626

betreft oefenen, er zijn tot nu toe 37 gemelde incidenten, dat wil niet zeggen dat er 37 keer geschoten is. Wie weet hoeveel auto's er rond rijden met een 'gaatje' waarvan ze het zelf niet eens doorhebben.

betreffende de camera's, die staan niet alleen op snelwegen. Die grijze whatever golf zou vrij makkelijk op te sporen zijn als men in een omtrek van 5km + tijdstip alle beelden na konden kijken.

evert999 | 30-08-11 | 23:49

ff nog een aanvulling op mijn eerdere reactie.
Het gaat niet alleen om het wapen maar ook op de manier waarop dat gebruikt wordt.
Wat ik begrijp is dat de auto's van achteren of aan de zijkant geraakt worden. Dat zegt al wat over de positie die de schutter inneemt tijdens het schot.

Ik vermoed dat de schutter een redelijke afstand aanhoud tussen hem en de weg. Aller eerst om uit het zicht te blijven natuurlijk. Maar ook om ontdekking door het geluid, de knal van het schot te voorkomen.
Er vanuit gaande dat het hier om een vuurwapen gaat.

Een grendel geweer maakt wat dat betreft het minste geluid. Voor zover ik weet is er tot nu toe in elke auto slecht één kogelgat aangetroffen. Ook dat suggereert dat het hier mogelijk dus om een grendel geweer gaat. Met een half automatisch wapen zou het voor de schutter erg verleidelijk zijn meer dan één keer te schieten.

Overigens is er (ook vanwege het geluid) misschien een klein soort kaliber gebruikt. (.22 of .223)Deze veroorzaken minder geluid dan de grotere zoals bijvoorbeeld een .762

Verder heeft de grotere afstand tot de weg nog een ander 'voordeel', de schutter blijft zo buiten bereik van de camera's.

Ook de richt middelen zijn van belang. Een geoefend schutter met wat talent, zou met alleen de standaard richt middelen (keep en korrel) toe kunnen. Een scoop is echter een stuk effectiever. Mits goed afgesteld. Maar dat geld voor alle richt middelen.

Als laatste nog dit. Voor zover ik weet is bij alle auto's alleen een ruit beschadigd. Er zijn geen auto's met kogelgaten in de carrosserie. Er heeft zich verder ook niemand gemeld met dergelijke gaten in z'n auto.
Dat suggereert dat de schutter behoorlijk trefzeker is. Een wapen afschieten kan echt iedereen. Maar iets nauwkeurig raken is iets heel anders. Bovendien gaat het hier om een bewegend doel. Extra moeilijk dus.

Dit suggereert dat de schutter in ieder geval geoefend moet hebben. Dit is iets dat je niet zomaar in een middag leert. De schutter heeft waarschijnlijk hier de nodige tijd in gestoken. Waar er mogelijk geoefend is, is natuurlijk niet te zeggen. Oefenen kan in ieder weiland dat wat achteraf licht. Het hoeft hier dus zeker niet op voorhand te gaan om iemand van een schietvereniging ofzo.

Dit waren zomaar nog wat gedachten, puur suggestief... ben benieuwd wie en wat het nou precies is. Misschien blijkt het allemaal wel heel anders in elkaar te zitten. Ik ben per slot van rekening geen expert.

Hopen dat die gestoorde maar snel gepakt wordt. Met wat voor wapen hij ook schiet, er is natuurlijk altijd de kans dat hij eens mis schiet en niet de bedoelde ruit raakt maar een ruit waar achter iemand zit... Iedereen ogen open houden dus...

Pal93391626 | 30-08-11 | 23:28

Waarom denkt iedereen dat t om een 'hand'-wapen gaat?
Misschien heeft iemand wel iets moois in zijn/haar auto ingebouwd? Of heb ik nu teveel films (The A-Team) gekeken. (Misschien de schietklootzak ook..?)

Anyway.. dit duurt me allemaal te lang.. hopelijk is de achtelijke snel gepakt en zijn er nog geen copycats aan de slag gegaan...

Stevie_Wonder | 30-08-11 | 23:23

Zat ik er dus toch niet ver vanaf, A20 bij Gouda ligt tegen de E30 aan..

Damsho | 30-08-11 | 23:20

´Op de snelweg A20 (Gouda-Hoek van Holland) is dinsdagavond bij Rotterdam een autoruit gesneuveld. ´

Iemand goed gegokt?

HammetjuH | 30-08-11 | 23:16

Lijkt mij het meest logisch dat degene die dit doet nu rond de E30 zal toeslaan rond Gouda tot Zoetermeer?

Het is maar een simpel dingetje wat ik heb geprobeerd er van te maken misschien dat het niks is, maar post het toch maar even!

www.shrtlnk.nl/pwkMtj

Damsho | 30-08-11 | 23:03

Schutter komt waarschijnlijk uit Schiedam.
Het hoeft geen man te zijn. Waarschijnlijk een vrouw.
Verver? Check haar auto.
Alles is mogelijk.

Dostranamus | 30-08-11 | 22:34

Misschien tipje voor onze bromsnorren op plaats delict ff kijken naar de telefoonnummers die in de buurt waren op het moment mis komen er wel een paar overeen kan zo simpel zijn

Combidriver | 30-08-11 | 22:19

gewoon terugschieten met je kudt AK-47, want iedereen heeft die toch in zijn auto liggen in tegenstelling tot een luchtbuks? #dtv

de kudtkrantenjongen | 30-08-11 | 21:56

Als ik zo kijk naar die kaart komt hij waarschijnlijk uit Rotterdam.

Necramonium | 30-08-11 | 21:04

Een vriend van mij was, ik denk, 2 a 3 maanden geleden al beschoten, als een van de eerste. Raam knalde eruit. toen hij aangifte deed namens ze hem niet eens serieus.... En moet je nu eens kijken...

Drs. D. | 30-08-11 | 20:31

Dat kaartje ziet er uit als een gevalletje 'niet in je eigen tuin schijten', dat wil zeggen dat je in de regio moet zoeken van Rotterdam, waar de incidenten ongeveer evenver uit elkaar liggen. Ookwel het bereik genoemd. Vervolgens alle flitsers inzetten om mee te zoeken in plaats van onschuldigen lastig te vallen.

j0shua | 30-08-11 | 20:02

Autoruiten zijn best wel sterk en als er dan 'iets'
een gat in die ruit veroorzaakt dan zou je dat 'iets ' toch een keer op de achterbank moeten tegenkomen. Daar lezen we niets over.

Kapitein-Ter-Zee | 30-08-11 | 19:59

Ergens geloof ik hier helemaal niets van. Steenslag is met ZOAB enorm toegenomen. Ik heb ook wel eens een ster in mn ruit gehad. Schutter. Sure. #komkommertijd

Lex Trumbauer | 30-08-11 | 19:48

Mocht het on een luchtdrukwapen gaan, wat op zich best aannemelijk is, gezien het gebruik ervan minder opzichtig is dan een vuurwapen, lijkt het me dat je niet ver hoeft te zoeken. Het is algemeen bekend dat er maar een luchtdrukwapen aan de volwaarden voldoet om dit soort schade te veroorzaken. Ik gok zo een Shinsung (career of fire beide 9mm PCP), tel daar de registratieplicht bij op en je hooiberg wordt een stuk kleiner. Maar ja, das maar n idee :)

lowizi | 30-08-11 | 19:19

De Beul van Den Haag | 30-08-11 | 18:03
Ik zou eerder willen voorstellen om jou als adviseur in te huren. Volgens mij komen ze bij de recherche niet eens op zulke deductie methodes. Daarvoor is de pakkans tegenwoordig veel te ver weggezakt.

La Bailaora | 30-08-11 | 18:57

@de grote Anti 18:43 Je hebt dan in ieder geval een indicatie over verplaatsingssnelheid en als die met meerdere plaatsen overeen komt kom je al snel richting soort voertuig.

Kapitein-Ter-Zee | 30-08-11 | 18:47

VW Golf moet verboten worden.

Goldway | 30-08-11 | 18:45

@Kapitein-Ter-Zee
Alle tijdstippen bij elkaar had ik ook wel interessant gevonden jah..

de grote Anti | 30-08-11 | 18:43

Als je data + tijdstippen op de kaart zou zetten kan je misschien een te volgen patroon ontdekken.

Kapitein-Ter-Zee | 30-08-11 | 18:40

@mooi-ja-weer | 30-08-11 | 18:17
Dat lijkt mij al aardig wat voor een ruitje met de juiste kogeltjes.Maarja,het laatste wat ik wil doen is idioten op ideeen brengen.
Dus dat is altijd lastig praten zo.Ik zou zeggen dat met sommige buksen ze best weleens langs de kant van de weg kunnen liggen.In de bosjes.

Als kind bijvoorbeeld vond ik die groene stroken bos langs de wegen richting het zuiden altijd prachtig,het zag er altijd zo desolaat en onaangetast uit en fantaseerde dan daar te gaan survivallen.
Lastig bij te komen..'Helaas nooit geweest.

de grote Anti | 30-08-11 | 18:38

overigens geloof ik niet dat dit een eenmansjob is, eerder een 'team'.

evert999 | 30-08-11 | 18:35

simpel, die camera's, die ze de afgelopen 2 jaar sneaky overal neergezet hebben, die hebben nu nog weinig nut, omdat ze door o.a. wat privacy wetgeving niet zomaar mogen filmen (lees: het daadwerkelijk opslaan van de video's voor naslag werk).

Over niet al te lange tijd, zullen straks al die camera's hun werk doen. Zodat binnen no time de 'dader' achterhaald kan worden. De toekomst ziet er dan voor ons allemaal veilig uit! Als extra bonus word zal ook kort daarna niemand meer te hard rijden.

De dader in kwestie moet wel weten dat die camera's voor jan lul overal staan, anders ben je wel heel dom om dit soort streken uit te halen...

evert999 | 30-08-11 | 18:32

Als die lijer maar niet naar de A2 tussen Utrecht en Den Bosch verschuift. Zou zn cirkeltje wel rond maken

Rest In Privacy | 30-08-11 | 18:31

Die 10K betalen ze toch niet.
Ik denk dat de politie zelf aan het schieten is, dan roept iedereen dat luchtwapens verboden moeten worden.
En dan is de redder er om luchtdrukwapens te verbieden.
Simpele probleem, reactie , oplossing.

buut | 30-08-11 | 18:23

de grote Anti | 30-08-11 | 17:02 | + 0 -
Dat zou ik je niet precies kunnen zeggen; het is een HW97 met een vrij nieuwe gasveer dus sowieso 20+ joule..

mooi-ja-weer | 30-08-11 | 18:17

Het wordt pas interessant als hij (laten we voor het gemak aannemen dat het iemand van het mannetjesgeslacht is) een goalkeeper inzet. Die stomme 4,5 mm propjes....

Limburg vrij!! | 30-08-11 | 18:07

Als de dader vanuit een andere auto schoot dan kunnen ze wellicht de kentekens die zijn opgenomen bij de diverse trajectcontroles cross-referencen. Alle kentekens die zowel bij incident A als bij incident B (en incident C, etc.) in de buurt waren zijn verdacht, zit daar een grijze golf bij dan heb je je dader.
Nog mooier: "De politie registreert sinds april 2009 via camera's boven de snelweg alle kentekens rond Rotterdam en Zwolle" (bron: www.privacybarometer.nl/regels.php?r=4...)
Deze tip lijkt me die 10k wel waard, ik neem hem dan ook graag in ontvangst.

De Beul van Den Haag | 30-08-11 | 18:03

n

R.B.Bender | 30-08-11 | 18:00

Maar mensen die schieten met een geweer? ..."Nee hoor, niks gezien zegt de poltie."
Je zou haast denken dat die schutter(s) van een bepaalde komaf is/zijn, zoveel worden ze beschermd.

Crimineel neem ik aan ? dat is een soort wat ze beschermen in nederland.
Helaas bs op nieuws etc, het is een uitstervende diersoort ' JA diersoort ' en ze willen deze bewaren voor onderzoek en toekomstige nieuwspagina's 'if needed' als deze uitsterven zal de wereld vergaat...

ofzoiets..

R.B.Bender | 30-08-11 | 18:00

@de grote Anti

Daar heb je gelijk in. Helaas is het zo dat zulke idioten toch wel aan gereedschap kunnen komen als
zij dat willen. Ik heb het idee dat er steeds meer
figuren rondlopen die niet meer stilstaan bij de gevolgen van hun daden. En dat is heel eng.

strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:56

Copycats & aandachtshoeren: geen media-aandacht = probleem lost zich op.

EBM_FTW | 30-08-11 | 17:51

Toch vreemd dat niemand er een patroon in kan ontdekken.

stoepheer | 30-08-11 | 17:50

@strikdewepstroper01
En soms is het beter bepaalde zaken even onder de spreekwoordelijke pet te houden.We willen niet nog meer idioten erbij.
Laten we het er voorlopig maar gewoon lekker basic op houden dat het een balletjespistool uit een rijdende auto was.

de grote Anti | 30-08-11 | 17:49

te koop ;grijze golf
100% in orde
altijd binnen gestaan
pnotk
omgeving 010

mokummer | 30-08-11 | 17:44

Overal camera's, waar je je ook bevind op de snelweg. En als je al even 10 seconden plast in de berm wordt er een cordon poltiewagens op je afgestuurd, exact op locatie.

Maar mensen die schieten met een geweer? ..."Nee hoor, niks gezien zegt de poltie."
Je zou haast denken dat die schutter(s) van een bepaalde komaf is/zijn, zoveel worden ze beschermd.

Creaguurder | 30-08-11 | 17:41

@Pal93391626

Ook de luchtdrukwapens worden steeds zwaarder. Wat denk je van het spul uit China. Ga maar eens op Youtube kijken.

strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:40

Neem dan ook gewoon de fiets..

TheVulvinator | 30-08-11 | 17:37

@henkojenko

Om heel eerlijk te zijn. Ik heb geen auto. En al jaren niet meer gereden.

strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:19

De reden dat de man (want het is een man neem ik aan) op zij- en achterruiten schiet is dat zijn luchtding niet sterk genoeg is om door voorruiten of plaatstaal heen te komen. Een zijruit kan je met een klein tikje aan gruzeltjes breken. Een tikje met een centerpons is genoeg. Het hoeft dus helemaal geen sterke buks te zijn, een luchtpistool is genoeg.
Kijk dus uit naar een leiperd in de zilveren golf (hmmmm, is dat een contaminatie?) die alleen rondtoeren met een luchtpistool (denk Benjamin Sheridan CO2) op de rechterstoel. Niks duo, gewoon een leipe eenling, een soort A20 Breivik.

WWM | 30-08-11 | 17:15

Ook heb ik een naar vermoeden dat het weleens een clubje enthousiaste kudtkoters uit omgeving spijkenisse kan zijn.. Een hecht vriendenclubje.Check de sv's daar in de omgeving (undercover natuurlijk) of er niet toevalling een stel kudtkoters met allemaal een zwaarder luchtwapen geheimzinnig zitten te giechelen?

de grote Anti | 30-08-11 | 17:14

strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:08 |
Aha! Bent u wellicht de bezitter, danwel houder, danwel eigenaar van een Grijze Volkswagen Golff?

henkojenko | 30-08-11 | 17:13

Ja! Gezien! Grijze VW Golf. Mijn buurman, mijn overbuurman, mijn nicht, mijn oom, mijn zwager, mijn broer, mijn ex. Begin maar bij de laatste. Zaanse methode graag.

henkojenko | 30-08-11 | 17:11

@strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:08
Ook wel eens een pluimpje in mn donder gehad. Maar dat is heel iets anders dan een salto mortale bij 140kph...

Symmachus | 30-08-11 | 17:09

Vroeger (Vroegah) tijdens de Haagse kerstbomenjacht
als jongens met de Kreidler, Puch of Zundapp naar andere buurten gingen dan kon je wel nog wel eens een pluimpje in je poot krijgen als je je boom niet snel genoeg weggaf.

Dat was kattekwaad uit andere tijden. Als je vandaag de dag bewust op auto's schiet op een snelweg ben je helemaal debiel.

Dit is het pistool wat je rond 1980/81 vaak op straat zag in het Haagse rond oud en nieuw.

www.youtube.com/watch?v=_hMtu9yJ-dA

strikdewepstroper01 | 30-08-11 | 17:08

Verder heb ik geen idee hoe je dit soort malloten kunt pakken.. Misschien liggen ze in de bossages langs de wegen,die je overal daar volgens mij ook erg veel hebt.

Daar komt waarschijnlijk geen hond.Hoe de neuq ga je zo'n gebied in de gaten houden?

de grote Anti | 30-08-11 | 17:07

Er zou maar een dierbare van je op de weg zitten, getroffen worden en een ongeluk veroorzaken. Wat mij betreft mag de politie zonder pardon meteen met een 9mm op hun gericht schieten.

Indo213 | 30-08-11 | 17:06

Jammer dat de data van de aanslagen niet op het kaartje staan. De eerste paar aanslagen zijn vaak in de directe woonomgeving (safety zone voor de dader) en breiden zich daarna uit naar andere plaatsen. Nu nog even alle grijze volkswagens uit de omgeving van die eerste schietpartijen vinden, dat moet te doen zijn. De politie staat toch vaak langs de weg foto's te maken, bij gebrek aan andere criminaliteit. Oh, wacht.....

BitterbalMetMosterd | 30-08-11 | 17:05

Het kan ook zijn dat er meerdere daders in één auto zitten: één die rijdt, en één die schiet. Als het inderdaad met een luchtdrukwapen is, dan kan een verklaring zijn voor de kracht die gebruikt wordt dat er geen luchtdrukpistool, maar een zwaardere luchtbuks door de passagier wordt gebruikt?

Tim | 30-08-11 | 17:02

Heau even | 30-08-11 | 16:52 |

Veel mensen blijven in de "Oh no" fase hangen tot iemand anders ze aanspoort te handelen. Dat zie je ook vaak met vliegtuigongelukken (als je daar al van weg kunt lopen).
Ik denk ook dat u gelijk heeft dat je veel kan trainen om in vreemde en stresvole situaties te leren handelen.
Beter nog is dat ze deze freak te pakken krijgen!

irma zonderboezem | 30-08-11 | 17:02

@mooi-ja-weer | 30-08-11 | 16:48
Je hebt inderdaad dus loden kogeltjes met stalen puntjes,als het dan toch een luchtbuks moet zijn geweest zal dat het wel zijn.
Hoeveel joule is je weihrauch?

de grote Anti | 30-08-11 | 17:02

@Boris Poepnagel | 30-08-11 | 16:54
Ik was het niet!!

Symmachus | 30-08-11 | 17:01

Utrecht lijkt me een copycat, daar de rest overduidelijk rond Berkel & Roderijs gesitueerd is.
Ik zeg, Floris-Diederik van Beelaerts tot Brockhorst.

Graaisnaaiert | 30-08-11 | 17:01

Kan me nog een aflevering van Mythbusters herinneren waar ze met een goedkope Crossman pompbuks wel degelijk door een autoruit heen schoten. Vrij makkelijk zelfs, maar dat was van behoorlijk dichtbij. Heb ooit zelf hetzelfde model gehad en schoot idd teringhard, zeker met copperhead kogeltjes.

bello | 30-08-11 | 17:00

@vandezijlijn | 30-08-11 | 16:50
Heb eerder dergelijke geluiden vernomen inderdaad. Zou me ook niet verbazen als de schutter enige tijd heeft geoefend, een auto is een vrij klein en lastig doelwit.
Maar mijn comment was meer om aan te geven wat een vreemde prioriteitenstelling ze bij de KLPD/Haaglanden hanteren.

Symmachus | 30-08-11 | 16:59

Gewoon even met de caleidoscoop alle nummerborden van de auto's die daar in de buurt waren rond de tijd van alle 36 beschietingen crossreferencen en voila. Is dat nou zo moeilijk? /NCISLAMODE

Speedveld | 30-08-11 | 16:55

Die pistolen vormen een cirkeltje rondom Gouda....

polt | 30-08-11 | 16:55

Analytisch Profiel:
De dader is een man in de leeftijdscategorie 22-35 jaar en woont in Zoetermeer en/of Gouda en bevindt zich in een sociaal- en/of economisch gespannen thuissituatie. Deze thuissituatie bevindt zich op de achtergrond; de dader wordt daar niet dagelijks direct mee geconfronteerd. De man kent een (uitgebreide) geschiedenis in de psychiatrie. Zijn ouders zijn hiervan goed op de hoogte en hebben ervaring met afwijkend (crimineel) gedrag zijnerzijds.

De dader woont alleen en is een zg. 'Einzelgänger'. Hij is geen sociaal actief persoon en zijn familie-achterban is hoogstwaarschijnlijk klein en/of tevens sociaal minder betrokken of volledig onbetrokken.

De dader is vermoedelijk werkeloos en een voormalige productiemedewerker in wisseldiensten geweest. Zijn voormalige werkgever(s) is/zijn vermoedelijk te vinden in de omgeving van Rotterdam, Utrecht en/of Den Haag.
De man heeft een verstoord dag-nachtritme met verslavingsproblematiek. De man is vermoedelijk verslaafd aan (online-)gokken, maar probeert dit geheim te houden. Verder heeft de man een neiging tot het gebruik van oppeppende genotsmiddelen, waaronder vermoedelijk veel caffeïne-houdende dranken. De man heeft ervaring met cocaïne-gebruik.

De man heeft een goedverzorgd uiterlijk met een slank tot volslank postuur en doet waarschijnlijk aan krachtsport, zij het op bescheiden schaal. De man draagt onopvallende, 'casual' kleding in de kleuren grijs, groen en blauw. Merkkleding en pronkzucht zijn de man vreemd. De man is verlegen in zijn algemene presentatie en heeft een voorkomende lach.

Vermoedelijk heeft de man een bovenmatige interesse in militaire zaken en mag niet worden uitgesloten dat de man zelf gediend heeft in de Landmacht of heeft gesolliciteerd in die richting. De man heeft geen bijzondere interesse in wetshandhaving.

Boris Poepnagel | 30-08-11 | 16:54

Ik ben er al een tijdje niet meer geweest, maar als je bij Hilversum de A27 opreed, zaten er ook flinke gaten in de verkeersborden. Was wel heftiger dan luchtdruk

pendajo | 30-08-11 | 16:53

irma zonderboezem | 30-08-11 | 16:45
Ik weet het, u heeft enorm een punt, en dat moet ik nu ook maar eens toegeven dan. Misschien ben ik wel licht teleurgesteld in mijn medemens...
Maar echt, probeer het eens! U kunt uzelf er ook in trainen. Niet in de schrik of paniek blijven hangen, eerst handelen. Daarna mag er tijd zijn voor verwerking van wat er net eigenlijk is gebeurd.

Heau even | 30-08-11 | 16:52

Heau even | 30-08-11 | 16:09: geloof mij dat je best schrikt van een raam over je heen met 140. Nu was dit een achterruit geloof ik. Bij mij de bestuurderskant jaren geleden. Dan ben je blij als je op de vluchtstrook aanbeland kan ik je vertellen.

sufkut | 30-08-11 | 16:52

@ Symmachus | 30-08-11 | 16:46 | + 0 -
Een beetje boete kan er wel vanaf van die € 100.000,=.

Uiteraard eerst gewoon braaf met de stroom meerijden en kijken/hopen dat er wat gebeurt.
Overigens speelt dit al wat langer, uit zeer betrouwbare bron vernomen dat een Steenwijkse vrachtwagenchauffeur begin juli rijdende in de buurt van Rotterdam ineens een kapotte zijruit had. Ze hebben nog maar net aangifte gedaan omdat ze er nooit bij stilgestaan hadden dat dit een beschieting kon zijn.

vandezijlijn | 30-08-11 | 16:50

Ik geloofde er ook al bar weinig van dat je met een luchtbuks door een autoruit kan schieten dus ik heb zelf maar even de proef op de som genomen met mijn Weihrauch (zware uitvoering, 5.5 mm afstammend van een jeugdhobby) en een sloopauto en wat blijkt: Met standaard loden kogeltjes van +- 25 meter afstand kom je er niet doorheen, 3 keer geprobeerd. Vervolgens met speciaal kogeltje met een stalenbal als punt op +- 15 meter: gelijk kapot.. Het is dus wel mogelijk!

mooi-ja-weer | 30-08-11 | 16:48

@vandezijlijn | 30-08-11 | 16:44
De politie staat te flitsen langs de A44 momenteel.

Symmachus | 30-08-11 | 16:46

Heau even | 30-08-11 | 16:33 |

Ik zal mijn best doen..:-)

Maar tot nu toe is het nog niemand gelukt dus blijf ik er toch bij dat het in de praktijk dus niet voor iedereen zo makkelijk is.
En laten we eerlijk zijn. Hoeveel mensen zijn gewend in en stresvolle situatie te handelen?

irma zonderboezem | 30-08-11 | 16:45

€ 10.000,00 is te weinig. Voor € 100.000,= wil ik het wel proberen op te lossen, Ik bouw mijn auto vol met onopvallende camera's en opnameapparatuur (die verkoop ik zelf) en rij gewoon de hele dag daar in de buurt en een knappe auto die mijn auto voor blijft als ik beschoten wordt. Ooit is mijn achterruit al eens ontploft tijden het rijden dus daar schrik ik niet van.

Eigenlijk ben ik verbaasd dat de politie dit nu al niet zou doen.

vandezijlijn | 30-08-11 | 16:44

Kan nog wel eens´n hype worden,over een jaar bij de actuele verkeersinformatie Nederlandse files, sniper gesignaleerd bij A9, schot gelost ter hoogte van Breukelen.

Ratzing. | 30-08-11 | 16:43

Autoruiten vernielen met een luchtdruk kogeltje is zo makkelijk niet vanuit een rijdende auto,wellicht een sterke lasergun of een mac guyver compressor die scherpe naalden schiet.

poetsnoet | 30-08-11 | 16:42

@ mezelf: Uiteindelijk aan elkaar natuurlijk.

ragnark | 30-08-11 | 16:42

Beter een ster in je ruit
Dan een ruit in je ster

Natuurlijk kun je een ruit wel kapot schieten met een luchtbuks. Misschien niet met die slappe loden kogeltjes maar met wat hardere kogeltjes vast wel.

ZDEV | 30-08-11 | 16:42

dubbert | 30-08-11 | 16:36 | + 0 -
You win.

geenstijlsteengeil | 30-08-11 | 16:42

10k is toch veels te weinig.
Als ik hem tegen kom op de snelweg, en ik besluit om hem van de weg af te rijden.
Dan krijg ik 10k maar de rest van de schade aan mijn auto dan?
Uit eindelijk zal ik er dan met verlies van af komen.

ragnark | 30-08-11 | 16:42

Wat een aandachtstrekker.

Eurotokkie | 30-08-11 | 16:41

Rotterdam Zuid, iets met eigen nest, en bevuilen.

Dennanas | 30-08-11 | 16:39

Wat Pal93391626 zegt, al ben ik verre van een kenner. Maar een autoruit stukschieten doe je echt niet zomaar... Niks geen luchtbuks, en dan is het meteen geen kwajongenstreek meer.

Dit is echt meer het werk van een psychopaat, wat steeds verder escaleert.

Carpa | 30-08-11 | 16:39

@Pal93391626 | 30-08-11 | 16:35
Zat ook aan een .22 te denken, het kleine kaliber komt makkelijker door een ruit heen (een "puncture" is genoeg). (9MM-)handvuurwapens hebben vooral stopkracht, en daar heb je in dit scenario weinig aan.

Symmachus | 30-08-11 | 16:39

Staan al die camera's rond Rotterdam uit of zo?

WillemWordtWakker | 30-08-11 | 16:38

@ NO MORE TEA FOR ME! | 30-08-11 | 16:16 |
Inderdaad. Na zoveel aanslagen moet je op camerabeelden toch wel steeds die zelfde golf kunnen zien.

Oeleflaffel | 30-08-11 | 16:37

Dat is in ieder geval een hoop glas waar Talitha niet meer achter kan gaan zitten.

SheriffSharif | 30-08-11 | 16:37

@irma zonderboezem | 30-08-11 | 16:29
Het is vantevoren niet te bepalen hoe je reageert. Sommige mensen worden bijvoorbeeld aggressief wanneer ze plotseling schrikken en ik heb een donkerbruin vermoeden dat dat ook mijn reactie zou zijn. Niet echt een veilige reactie natuurlijk, want ik heb geen cursus klemrijden of stuntrijden gehad...

Symmachus | 30-08-11 | 16:37

geenstijlsteengeil | is aan de ruitschade niet te zien + OM ontkent dat het om een luchtdruk wapen gaat. Nu u weer.

dubbert | 30-08-11 | 16:36

Ik denk dat, om paniek te voorkomen, er maar de halve waarheid verteld wordt.

Een luchtbuks is doorgaans niet sterk genoeg om door een autoruit te kunnen schieten. Ook bij een sterk aangepaste buks is dit erg moeilijk.

Als je dan bedenkt dat er door achterruiten heen geschoten is (dus van achter een rijdende auto) dan moet er echt een ander soort wapen gebruikt zijn.

Zelfs vuurwapen komen niet altijd door een autoruit heen. Heeft o.a. ook te maken met de hoek waarop de kogel de ruit raakt. Verder is overigens ook de soort kogel van invloed en natuurlijk de energie die die heeft.

Ik ben ruim 10 jaar lid geweest van een schietvereniging en heb met bijna alles wat LEGAAL was geschoten. En geloof mij hier is de kans heel erg groot dat er een vuurwapen gebruikt is. Een kaliber met een beperkte diameter, bijvoorbeeld .22 of .223

Pal93391626 | 30-08-11 | 16:35

Ik denk dat, om paniek te voorkomen, er maar de halve waarheid verteld wordt.

Een luchtbuks is doorgaans niet sterk genoeg om door een autoruit te kunnen schieten. Ook bij een sterk aangepaste buks is dit erg moeilijk.

Als je dan bedenkt dat er door achterruiten heen geschoten is (dus van achter een rijdende auto) dan moet er echt een ander soort wapen gebruikt zijn.

Zelfs vuurwapen komen niet altijd door een autoruit heen. Heeft o.a. ook te maken met de hoek waarop de kogel de ruit raakt. Verder is overigens ook de soort kogel van invloed en natuurlijk de energie die die heeft.

Ik ben ruim 10 jaar lid geweest van een schietvereniging en heb met bijna alles wat LEGAAL was geschoten. En geloof mij hier is de kans heel erg groot dat er een vuurwapen gebruikt is. Een kaliber met een beperkte diameter, bijvoorbeeld .22 of .223

Pal93391626 | 30-08-11 | 16:35

irma zonderboezem | 30-08-11 | 16:29
U kunt toch op zijn minst om u heen kijken wat voor auto's er zich bevinden en of er bij eentje een luchtbuks uit het raam steekt. Het is allemaal niet zo moeilijk, handelen in een stressvolle situatie. Het is slechts een kwestie van je niet laten leiden door paniek.
Schrikken, kijken, beslissen, en handelen. Niet in dat schrikken blijven zitten en de rest vergeten.

Heau even | 30-08-11 | 16:33

hij komt uit Moordrecht...

Hyronimusch | 30-08-11 | 16:33

dubbert | 30-08-11 | 16:30 | + 0
AK47's die herken je direct..
Misschien te zien aan de ruitschade ?

geenstijlsteengeil | 30-08-11 | 16:32

Ik zie het al: de volgende aanslagen kunnen rond Gouda worden verwacht.

Pastduiven Verkwil | 30-08-11 | 16:31

GS heeft daderkennis: hoe weten jullie dat er met een luchtbuks wordt geschoten?

dubbert | 30-08-11 | 16:30

Heau even | 30-08-11 | 16:09
Blijkbaar is dat dus wel zo moeilijk. Zit je rustig naar je muziekje te luisteren en ineens een kogel door je ruit.
Niet om te pochen..... Maar ik zou me kapot schrikken en ook niet zo snel pen en papier pakken om nummerplaten te noteren.

irma zonderboezem | 30-08-11 | 16:29

Ik denk dat `geen aandacht`geven het beste werkt.

--neus-- | 30-08-11 | 16:28

ik rij wel achter een geldwagen aan

hetluis | 30-08-11 | 16:28

Toch opvallend, de laatste weken zie ik nog zelden op TV reclame van Carglass! hebben ze nu blijkbaar voldoende werk te doen?!!

Goldway | 30-08-11 | 16:25

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:23
2 keer die van Chiel Montagne, onder haar oksels.

Teun van het Tuinpad | 30-08-11 | 16:25

Voor de balans zet ik mijn centen op Anne van Autotaalglas.

Teun van het Tuinpad | 30-08-11 | 16:24

Teun van het Tuinpad | 30-08-11 | 16:22 Heeft ie een snor?

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:23

Het is Paul.... Neehh, Clair !
*Wie ben ik verder spelen gaat*

Teun van het Tuinpad | 30-08-11 | 16:22

Even opletten of men de geldraperts op de A2 sneller te pakken heeft, weten we weer waar de prioriteiten liggen.

uwgeldwinkelier | 30-08-11 | 16:20

Als je zit te reaguren loop je geen gevaar.

#positievedraai

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:20

@Heau even | 30-08-11 | 16:15 |
Eens. Relatieve snelheid is voor de meesten ook niet in te schatten, gezien de hoeveelheid josti's die op de snelweg (!!) moeten remmen. Dan kun je nog zo om je heen kijken, het is toch een 2D-plaatje in dat geval. Veel mensen zijn bang om achter het stuur te kruipen. Ik ben vooral bang voor de visuele en geestelijke beperkingen *achter* die angst...

Symmachus | 30-08-11 | 16:18

De kosten van al die ruiten zijn al minstens zo hoog als de beloning. Denk aan iets van beloning = compensatie. Nu de schutter zichzelf nog ff aangeven.
35x een kapotte ruit
290 Euro bij Carglass (voor een zijruit, cash)
10.150 Euro

Tarnov | 30-08-11 | 16:18

Als het zo doorgaat ziet er straks nog zo uit op de A16 youtu.be/5dwbsQ0k4EY

Terpetijnzeikert | 30-08-11 | 16:18

Ik denk ook dat het zomaar zou kunnen dat één of andere éénstreper met een in beslag genomen bb-gun staat te laseren.

geenstijlsteengeil | 30-08-11 | 16:17

Zie ik net een zilverkleurige volkswagen Golf met hoge snelheid voorbij rijden..
Ik hem inhalen, afsnijden alles.. Hij reed zeker 150.. Ik denk nou heb ik je.. Ik haal hem in. Dwing hem naar de vluchtstrook, ik kijk in mijn achteruitkijkspiegeltje:
'' stop politie ''
Was het TOCH een undercover politie.

geenstijlsteengeil | 30-08-11 | 16:16

Kosten baten analyse: Hoe lang zou het duren tot je hem te pakken hebt? Wat kost een Suzukietje? Hoeveel ben je aan brandstof kwijt en wat is je uurtarief?

Tien mille als je hem weet te traceren. Dus Suzuki kopen, simpele cameraatjes er in hangen en rijden maar. Als je hem binnen twee weken met kenteken op de plaat hebt heb je nog verdiend.

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:16

Waarom hangen eigenlijk om de 50m camera's op snelwegen?
Ruim die rommel maar meteen op dan.
Dit is gewoon kattekwaad.
(bij linkse d666 rechters dan...)

NO MORE TEA FOR ME! | 30-08-11 | 16:16

Symmachus | 30-08-11 | 16:11
Hier hetzelfde. Het is dat ik de komende tijd niet in NL ben, maar anders was ik er bewust even rond gaan rijden. Niet om te pochen, ik heb verregaande rijopleidingen gehad en het allerbelangrijkste in al die opleidingen is om je heen kijken. Altijd weten wat zich om je heen bevindt.
Helaas kijken de meesten slechts net een metertje verder dan de motorkap lang is.

Heau even | 30-08-11 | 16:15

Ik kan me zo langzamerhand niet aan de indruk onttrekken dat opsporingsdiensten flink aan het sukkelen zijn. Zij kregen de laatste jaren extra bevoegdheden en gebruiken zoveel nieuwe technieken waaronder camera's, waarom dan nog geen resultaat in het opsporen van een zo goed als zeker laag-IQ sukkel met een windbuks?

Alexander de Kleine | 30-08-11 | 16:15

@Mad dog | 30-08-11 | 16:10
Het lijkt me al vrij sterk dat een luchtbuks door een moderne achterruit heenschiet. Een luchtpistool heeft nog minder druk erop zitten.

Symmachus | 30-08-11 | 16:12

De luchtbuks-lunatic....

Jayke | 30-08-11 | 16:11

Gouda. Daar komt hij vandaan. Feitje overgenomen uit de crime serie Numb3rs: de verdachte schiet niet in zijn eigen woonomgeving, dus de plek in het midden op de kaart toont zijn woonplaats.

mara32 | 30-08-11 | 16:11

@Heau even | 30-08-11 | 16:09
Dan hoop ik stiekem dat ie op mij schiet, heb al eens bij hoge snelheid een klapband resp. ontplofte motor gehad, en behield in beide gevallen de controle over het voertuig (zoiets weet je pas wanneer het gebeurt). één probleem is dat ik niet in een Corsa rijd. Wellicht dat mogelijke vergelding een reden is om niet op BMW's/Audi's etc te schieten.

Symmachus | 30-08-11 | 16:11

De grijze golf, dat is toch de aanduiding van alle babyboomers bij elkaar?

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:11

Duidelijk... hij komt uit Sluipwijk. Punt.

roeinerd | 30-08-11 | 16:10

Illegale realist | 30-08-11 | 16:07
kijk aan, dat is wellicht een opening in de zaak. heeft de politie al verbanden gelegd op welk soort auto's de dader schiet?
zoalshetis | 30-08-11 | 16:08 | + 0 -
Geen idee, is dat nog niet bekend gemaakt? (Ik volg dit nieuws praktisch niet)..

Illegale realist | 30-08-11 | 16:10

Ze hebben het steeds over luchtbuks, maar wel een over nagedacht dat het ook een luchtdrukpistool kan zijn? Kunnen ook vrij hard en door zijn beperkte formaat bijna niet te zien.

Mad dog | 30-08-11 | 16:10

Dat ie in een grijze Golf moet rondrijden, dat is al straf genoeg lijkt me.

niet voor de hond | 30-08-11 | 16:09

Opeens heb je het...

.... je neemt voorlopig de trein.

Sheik Yerbouti | 30-08-11 | 16:09

De gemiddelde luchtbuks redt het niet tegen de gemiddelde achterruit. Dat zijn best sterke dingen. Ik vermoed dat het een ander soort wapen zal zijn, of er wordt ons niet alles verteld.

Argus0og | 30-08-11 | 16:09

Zojuist heb ik dit ook al geplempt op PowNed.

Er vanuit gaande dat de schutter een luchtbuks gebruikt, moet er van behoorlijk dichtbij geschoten worden. Uit een rijdende auto naar alle waarschijnlijkheid, wat nog waarschijnlijker wordt na de achtervolging van uit mijn hoofd gisteren.

Hoe moeilijk kan het zijn om, wanneer je ruit zojuist kapot geschoten is, eens heel goed te kijken naar de auto's om je heen en het een en ander aan signalementen en kentekens te onthouden/op te schrijven? Ach, een veel menselijker reactie zal waarschijnlijk wel zijn om in blinde paniek je auto tot stoppen te brengen. Zonde, want zo moeilijk is eerstgenoemde niet.

Heau even | 30-08-11 | 16:09

Zit regelmatig op die route, maak er dan ook een gewoonte van om lekker 'Highway to hell' van AC/DC op de repeat te mikken, omdat het kan.

Voordeel is wel weer dat het lijkt of die irritante babyboomerts in hun 206 CC'tjes het niet meer aandurven om in hun cabrio'tje linksch te tuffen

cucaracha | 30-08-11 | 16:08

Illegale realist | 30-08-11 | 16:07
kijk aan, dat is wellicht een opening in de zaak. heeft de politie al verbanden gelegd op welk soort auto's de dader schiet?

zoalshetis | 30-08-11 | 16:08

Zolang ie het alleen gemunt heeft op kleine belastingvrije ecohokken interesseert het me geen zak.

Illegale realist | 30-08-11 | 16:07

Die 10k kan me niets schelen.
Als je nog enig zins weet wat je overkomt je auto het talud op knallen en dat figuur eens even goed op z'n plaat stompen.
Alleen al de voldoening om te zien hoe diep de loop van dat geweer in zijn/haar hol verdwijnt is al genoeg voor mij.

Herr Knäckebröd | 30-08-11 | 16:07

ik denk dat die in Rotterdam woont kom maar op met 10k

robertjuh3 | 30-08-11 | 16:07

Mogen we aan racial profiling doen?

kapotte_stofzuiger | 30-08-11 | 16:07

@très cool | 30-08-11 | 15:58 |

Popo is te druk met andere dingen:

# A44

Amsterdam - Den Haag tussen knp. Burgerveen en Wassenaar-Centrum in beide richtingen snelheidscontroles aangekondigde controle

Godallejezus, wat ben ik klaar met die fucking prutsers.

Symmachus | 30-08-11 | 16:06

... Zit ik toch liever in een groene golf dan in een grijze Golf!

A. Bacadabra | 30-08-11 | 16:06

Hij wil gepakt worden en hij wordt ook gepakt ! De beloning gaat boven vriendschap! Hij heeft het echt wel iemand vertelt!

Kalaforni | 30-08-11 | 16:05

"Het KLPD heeft 32 tips gekregen over de beschieting op de A29 in de Heijnenoordtunnel. Daar sneuvelde gisterochtend een zijruit van een personenauto. De bestuurster zag een zilvergrijze auto hard wegrijden, maar een grote zoektocht leverde niets op. Niemand raakte gewond bij het incident."
nos.nl/op3/artikel/268185-veel-tips-ov...
Dat is reuze knap, want het is de Heinenoordtunnel.

uwgeldwinkelier | 30-08-11 | 16:05

@Ratzing. | 30-08-11 | 16:03

Het gaat er niet om waar de kogel vandaan komt, het gaat er vooral om waar hij naar toe gaat.

ole guapa | 30-08-11 | 16:05

Hoeveel uur zou je moeten schoffelen indien je als "schutter" gepakt wordt?

Voor 7.500 euro wil ik namelijk best wel 240 uur ergens op een stok hangen

Tim Grimbek | 30-08-11 | 16:05

Holy shit! Voor me een grijze Golf, achter me twee grijze Golfjes, in de baan naast me twee grijze Golfjes en op de tegemoetkomende baan vier grijze Golfjes. In de afgelopen minuut. Ik schijt echt drie kleuren nu (bruin, paars en zilvergrijs).

A. Bacadabra | 30-08-11 | 16:05

Als Koos nou eens even meewerkte en z'n eigen auto vol cameraatjes hangt en dan rondjes gaat rijden van Den Haag naar Utrecht, daar de A27 op richting Rotterdam en dan weer naar Den Haag.

Twee rondjes per dag vult z'n werkdag wel en dan moet het raar lopen als ie op enig moment een kapotte ruit heeft én beelden van de schutter.

zeg maar jansen | 30-08-11 | 16:04

Waarschijnlijk ergens woonachtig in regio utrecht ( 2 incidenten en rest verder weg) oftewel dat is zijn veilige zone. Daar heeft hij of 2x test geschoten of de laatste keren dat hij zich onpakbaar voelde dat hij dichterbij huis is gaan schieten.
Verder denk ik dat de beste man een velletje over zijn neus heeft en 2 aanhangsels aan het hoofd genaamd oren. Tot zover mijn beschrijving

hyperactmaster2 | 30-08-11 | 16:04

Verder denk ik dat Rijkswaterstaat al die snelwegcamera's maar eens op de berm moet richten (oh nee, #magnietland)

ole guapa | 30-08-11 | 16:04

Op ´t plaatje ´HIERRR.`komen de kogels wel van rechts.Dat u er maar rekening mee houdt.

Ratzing. | 30-08-11 | 16:03

Open de #A20j8 !

Armageddon | 30-08-11 | 16:03

ik heb zo'n vermoeden dat het een luchtdrukpistool moet zijn en geen buks. een buks valt zo op. ik vermoed iemand op de achterbank die door een klein geopend raampje schiet. ik denk dat de bestuurder jan klaas heet en de schutter dirk.

zoalshetis | 30-08-11 | 16:03

Het wordt toch echt tijd dat die snelwegschutter die loop eens in z'n eigen mond zet...

harry poster | 30-08-11 | 16:02

Zodra hij of zij gepakt wordt zullen de staatsmedia binnen een paar uur een buurman opsporen die hem of haar in de lift dacht te hebben horen zeggen dat hij of zij er wellicht over gedacht had om PVV te stemmen.

Of zoiets.
Het is in ieder geval de schuld van de PVV.

Cuyahoga | 30-08-11 | 16:02

Met de 53j8 kan je nog 50K winnen, maar ik ga mijn energie aan geen van beide verspillen

Idontgiveafunk | 30-08-11 | 16:01

Ik gooi direct de Godwin er maar in: Sofort Abknallen!

Even zonder dollen: dit soort sicko's laten meestal ruim in hun omgeving weten dat ze met stoere dingen bezig zijn.

ole guapa | 30-08-11 | 16:01

Vast één of ander gestoord bontkraagje uit Gouda. Zit mooi in het midden van de 'aanslagen'. Hopen dat die zieke knakker gepakt wordt in ieder geval.

DoctorandusAtheïstus | 30-08-11 | 16:01

Als de mensen zo bang worden dat ze de auto laten staan dan lost deze grappenmaker wel mooi het fileprobleem op.

landlopertje | 30-08-11 | 16:01

Een lokhoer zou werken. Althans in Libië wel.

De Regeering | 30-08-11 | 16:00

Jezus de politie kan ook echt helemaal niks.

très cool | 30-08-11 | 15:58

Als we dit nou doodzwijgen dan gaat de lol voor die gasten er ook snel af!

JohnBW | 30-08-11 | 15:58

Als dit geen viral van Carglass® is weet ik het ook niet meer!

Rikketiktik | 30-08-11 | 15:58

En waarschijnlijk zijn ze met z'n tweeën, het wachten is op bonje tussen de bestuurdert en de schietert en dat er ééntje denkt dat ie via via die tien mille wel kan opstrijken.

zeg maar jansen | 30-08-11 | 15:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl