Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

InHolland heeft imago-AIDS

RIPvierkantje.jpgDe imago-schade rond InHolland is groot. De Televagijn heeft even een rondje gebeld en wat blijkt? Afgestudeerden schamen zich de tandjes voor hun InHolland-diploma, zetten het niet op hun cv en worden door werkgevers keihard uitgelachen. Nogal logisch dat versgebakken studenten InHolland tegenwoordig mijden als de pest. De instelling heeft imago-AIDS. Maar liefst 30 PROCENT minder inschrijvingen van eerstejaars kent de Doekle-school nu. De scholieren sprinten massaal naar de HvA (+20%), Avans (+10%) en de Haagse Hogeschool (+15%). De massale paniek is dus echt groot. Een derde minder inschrijvingen is over het algemeen vrij funest voor een educatieve instelling, die qua budget van het aantal inschrijvingen afhankelijk is. Dat wordt bunkerhard snijden in het personeelsbestand voor Doekle, die uiteraard van een 'uitdaging' spreekt. Niet te hoopvol worden, reken maar niet dat de topbestuurders hun lucratieve positie zomaar opgeven. Terpstra is de kapitein van de Titanic die tijdens het zinken voorstelt om het evacuatieplan te herzien. Lievvv, maar vreselijk te laat. Een school waar je na het behalen van een diploma nog een opflufcursus moet volgen om enigszins serieus genomen te worden op de arbeidsmarkt, is dood. Dan kun je nog zo hard de schuld geven aan de media met hun verrekte beeldvorming, het is allemaal uitstel van executie. InHolland opdoeklen. Diplomaschaamte komt niemand te boven.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist en opgerot-

Sjengske180 | 22-08-11 | 17:56

Doekle Terpstra is een klootzakje zonder inhoud maar met een grote waffel. Hij benoemde Wilders als Het Kwaad. Dat is grefotaal voor iemand die nog erger is dan Hitler, Stalin en Mao bij elkaar. Het Kwaad! Hoe middeleeuws wil je het hebben? Zo middeleeuws dus. Ga weg, demoniserende satan Doekle! Kssjt! Kssjt!

Lewis Lewinsky | 22-08-11 | 17:24

@LSartistes | 22-08-11 | 15:53
Communicatie nog zo'n fijne studie, tegenover iedere journalist staan minimaal 10 communicatie medewerkers.
Daar gaat een keer de bezem door.

voldemort | 22-08-11 | 17:07

Niet alleen op de Inholland scholen gebeuren dit soort streken, ook op mijn voormalige opleiding is dit heeeeeel normaal.

Tot mijn grootste ergernis was ik naar een andere grafische opleiding overgeplaatst. Ik zou daar "meer mijn ding" kunnen doen. Niet dus, ik ben nog nooit zo geschrokken van kinderachtig corrupte bavianengedrag door zogenaamd "volwassen bestuursleden" die het natuurlijk allemaal beter wisten.

(1.) 4e jaars beheerden de basiskennis niet, een masker maken in Photoshop? Ik zou het BIJ GOD niet weten heur.

(2.)Pesterijen door leerlingen maar net zo hard door docenten. Briefjes plakken, schelden, schreeuwen, uitlachen... en zodra de mentor hier lucht van krijgt "is het allemaal je eigen schuld"

(3.) Chantage/bedreigen: "Je moet je mond gewoon houden, pas op! Je imago gaat er kapot van en ik kan het je veel moeilijker maken je diploma te halen, wist je dat ik in staat was je diploma af te pakken op de diploma-uitreiking? Heb ik echt gedaan hoor!"

(4.) Lui en laks gedrag van leerlingen: 3 weken niet naar school komen omdat uwe hoogheid geen zin heeft, rest van het projectgroepje mag het lekker zelf opknappen. Geen gevolgen voor deze lamzak, niets aan de hand doorlopen want hij krijgt zijn diploma gewoon!

Leerlingen "krijgen" vrij letterlijk het diploma. Half jaar niet naar school komen? geen probleem. Bijvoorbeeld: "meneer ik kan echt niet naar school komen, ik heb het zooooo zwaar. Ja ik zit sinds een paar weken op kamers en ik merk dat ik de kosten niet kan betalen. Ik moet dus elke dag werken in een cafe, is dat niet erg voor mij? Nou meneer, tot ziens! Ik kom wel langs voor een beoordeling enzo... Doei!" Een paar weken later komt meneer met een gloednieuwe macbook pro op school, want ja "hij heeft het financieel zo zwaar gehad" Ook heb werd er letterlijk door de docent gezegd "Ach, laat hem toch zijn diploma halen, het is anders wel heel zielig, hij doet zoooo zijn best"

Ook worden er gemakkelijk oogjes dichtgeknepen voor leerlingen die het gewoon vertikken een vak te leren. Hele dag poppetjes tekenen i.p.v. de economie les volgen. En dan verbaasd kijken als je alleen 2en haalt? Geen probleem, je bent de dochter van een docent hier op school, voor jou wisselen we wat cijfers om. Komt goed! (en mevrouw kreeg gewoon haar diploma! tuurlijk!)

(5.)Liegen tegen ouders/verzorgers: Toen mijn ouders toch benieuwd waren waarom ik nu nog gepest werd zijn ze met mijn mentor in gesprek gegaan. Die heeft ze een leuk verhaal opgehangen. "Ik zal er op letten, ja er is niets mis met uw kind" De volgende dag werd ik 5x harder tegen de grond gehaald. "Want o wee als ik mijn ouders er bij zou betrekken" en "Het was allemaal mijn eigen schuld, de leerlingen die mij elke dag kapot maakten hadden een punt!"

(6.) En als klap op de vuurpijl: het niet erkenen van het probleem. Zodra ik aan de bel trok bij de directie werd hier geen gehoor aan gegeven. Ik was maar "een vervelende veeleisende leerling met een grote mond" Docenten zijn allemaal superieur en zien alles.

Ik weet daarom donders goed hoe het voelt je te schamen voor je diploma, ik spuug er op. De onderwijsinspectie mag daarom van mijn part heel hard optreden tegen dit soort "onderwijsinstellingen". Ook bij mijn werkgever legde ik dan ook uitgebreid uit dat ik geen 4 jaar op deze flutschool heb gezeten, maar 1. Ik vind het ook geen wonder dat scholen zoals Inholland imagoschade oplopen, "en terrecht"!

konijnvandeburen | 22-08-11 | 16:17

Waarom maakt iedereen zich eigenlijk zo gruwelijk druk hierom? Zijn het uw kinderen die op Inholland zitten? Ben je het zelf?

Ik ga namelijk naar het 4e jaar Communicatie van Inholland & heb om mij heen nergens nog een groep werkloze Inholland studenten gezien. Na hun afstuderen komen ze tot nu toe allemaal netjes terecht. Zelf heb ik ook een baantje en voel me niet minder dan elke andere hbo studente.

LSartistes | 22-08-11 | 15:53

Overal waar die geert Dales aan de macht is geweest is echt alles verkloot. De Noord-zuid lijn in Amsterdam is bedacht en uitgewerkt door geert Dales en het in elkaar storten van inholland school is begonnen nadat geert Dales aan de macht kwam, maar vervolgens als een hond met de staart tussen de benen niet wetend hoe snel die weg moest zijn. maar wel nog even een jaar salaris opstrijken voor wanpraktijken

Wenna | 22-08-11 | 15:04

30% minder inschrijvingen, wie zijn die ander 70%?
Ga je geld betalen voor een compleet waardeloos flut diploma waarvan je weet dat geen enkel bedrijf je met zo'n "diploma" zal aannemen.

Moi2 | 22-08-11 | 14:55

@ljcoster

Het goede nieuws is dat de ambachtsschool weer in ere is hersteld. Tegenwoordig heet dit het vakcollege. Arrogant als de bestuurders waren in de jaren '80 dacht men in de toekomst wel zonder handwerk en ambachtslieden te kunnen. Een HAVO/VWO diploma zou destijds alle deuren voor je openen. Einde van het verhaal is dat de loodgieter/timmerman en elke andere technische vakman tegenwoordig goed kan verdienen.
Als je er niet voor kiest om verder te studeren kun
je tegenwoordig met je HAVO/VWO diploma achter de kassa bij de Albert Heijn. Dat is zonder een hogere vervolgopleiding een diploma van niets.

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 14:06

De oplossing is eenvoudig:
- de oude HBS opleiding weer in ere herstellen
- ambachtschool weer in ere herstellen
- plechtig beloven dat PvdA-ers zich NOOIT en NOOIT meer met het onderwijs zullen bemoeien.
Alleen dan kan het misschien nog goed komen.

ljcoster | 22-08-11 | 14:00

Met andere woorden, 30% van de potentiële InHolland studenten laat zich informeren door Geenstijl.

Ellen de Ling | 22-08-11 | 13:53

Het is wat gemakzuchtig tegen het HBO aan te blijven schoppen. De universiteiten zijn het echte probleem.

Arrabinekoeterine | 22-08-11 | 13:31

@azoturie

Het belachelijke is dat Nederland nog niet zo lang geleden prima onderwijs had. Kleinschalige opleidingen die kwaliteit leverde. De HTS en HEAO. Maar ook de MTS en MEAO. En verder in het verleden een prima instituut zoals de HBS. Het is allemaal in een handomdraai kapot gemaakt door schaalvergroting, fusies en reorganisaties.

Iets afschaffen dat prima functioneert is typisch Nederlands. Het streven naar verandering is haast een ziekte in dit land. Niet alleen in het onderwijs,
de lijst is eindeloos wat voor goeds er op veel gebieden om zeep is geholpen omdat het weer eens anders moest.

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 13:12

Het enige antwoord is: helemaal overnieuw beginnen in de 'anti-Kemenade modus', buiten de bestaande lerarenopleidingen en ambtenarenvakbonden(!) om, om de zaak opnieuw opbouwen, in een leeromgeving waar 'kennis', 'kunde' en 'excelleren' geen vieze woorden zijn en waar 'middelmaat' gewoon: 'middelmaat' is.
-
Kost dertig jaar en een Godsvermogen, maar het is heel wat belangrijker dan dijken ophogen...

azoturie | 22-08-11 | 13:00

Hele HBO gebeuren dan maar opheffen? En via een onderwijsrevolutie vanuit de basis helemaal opnieuw beginnen? Welke HBO opleidingen zijn nog wel zuiver op de graat?

ljcoster | 22-08-11 | 12:53

Topje van de ijsberg.
-
Wácht maar tot bij de HvA, de Haagse Hogeschool en Avans en nog héél wat andere 'hogescholen'de diplomadoezelaars naar boven komen drijven wegens gebrek aan gewicht (behalve in de managementlagen) en de afwezigheid van enige docentbetrokkenheid - daar bestaan niet genoeg Doekles voor.
-
Wácht maar tot iemand het niveau van het Nederlands onderwijs eens ECHT durft te meten - en dan heeft Ome Azo het niet over een Elsevier onderzoekje, maar over een meetbaar, inzichtelijk en overdrachtelijk onderzoek.
-
De 'dumbing-down' van Nederland is de allergrootste bedreiging van deze tijd.
-
Niet adequaat opgeleid zijn gaat ons héél veel meer kosten dan alle Eurocrises of vallende beurskoersen tesamen - dit kost ons onze welvaart en onze levensstandaard.
-
Wij zijn rapido opweg om van een 'eerste wereld land' een 'tweede wereld land' te worden.

azoturie | 22-08-11 | 12:50

@Kipfilet

Waar heb je rekenen geleerd? Bij In-Holland, denk ik zo...

ljcoster | 22-08-11 | 12:49

Dus 70% gaat er nog WEL heen? DAT is pas schokkend! Zegt wellicht ook wel iets over het niveau van een hogeschool...

Specy | 22-08-11 | 12:47

@Sliptong

(Dus niveau ongeveer is niveau Nederland. Ongeveer niet dus.)

@Crak-ho

(Op de middelbare school leert de jeugd dus ook niet meer om fatsoenlijk na te denken.)

De vraag is waarom er zo'n streven is naar afbraak in Nederland? Het dalende onderwijsniveau, het slopen van het intellect is net zoals (linkse) indoctrinatie en multi culturele chaos een manier om kuddedieren en domme burgers te kweken.

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 12:21

HBO?
Kampioenschap werkstukken maken.
Knippen en plakken.
Zonder printer geen diploma...

swassannuf | 22-08-11 | 12:20

haatbaard | 22-08-11 | 09:27 |
Welke opleiding doe jij dan? PABO? Alle hogescholen zijn onderzocht nadat de InHolland-affaire begon. De HHS scoorde als een van de betere onderwijs instellingen met slechts 6 opleidingen die minimale verbeteringen moesten doorvoeren. De opleiding waar ik zat hoorde daar niet bij. M.a.w. Mijn HBO diploma behoudt zijn oorspronkelijke waarde.

Kialna | 22-08-11 | 12:04

Schrikbarend is dat de 70% die zich wel inschrijft toch een HAVO of VWO diploma heeft gehaald. Op de middelbare school leert de jeugd dus ook niet meer om fatsoenlijk na te denken.

Crak-ho | 22-08-11 | 11:59

@Milton Friedman | 22-08-11 | 11:37
Schrijnend: kinderen op de basisschool leren al jaren niet meer fatsoenlijk vermenigvuldigen en delen. De kindertjes mogen alles bij benadering doen.... Staartdelingen maken? Kunnen ze niet. Doe maar ongeveer. Dus niveau ongeveer is niveau Nederland. Ongeveer niet dus.

Sliptong | 22-08-11 | 11:55

Ai ai ai, wat een geld loopt In-Holland mis. Dus saneren. Docenten er uit, minder middelen, snijden in zus en zo maar natuurlijk niet in de voorwaarden van management en directie. Het onderwijs zal alleen maar slechter worden en Doekle en co zullen het zinkende schip op tijd verlaten met gevulde zakken. Op naar de volgende ondergang.

Sliptong | 22-08-11 | 11:52

Ichthus, Fontys, Inholland het zijn toch allemaal HBO's met een hoog plak- en knip gehalte. Ga eens naar een opendag met al die kleurtjes. Alleen de ballenbak ontbreekt nog. HBO onderwijs moet kennelijk altijd heel leuk zijn.

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 11:48

Milton Friedman | 22-08-11 | 11:37
Miljarden,het is erger geworden,duizenden flutstudies? uit welke bron haal jij je info?

adverb | 22-08-11 | 11:45

Brunoximus | 22-08-11 | 09:16
Als jij een paar tientjes fraudeert bij de belastingen dan wordt je keihard aangepakt. Talloze bestuurders in het onderwijs hebben voor miljarden gefraudeerd met diplomas, trajecten etc.. en krijgen alleen maar hogere bonussen wegens 'behaalde resultaten'. 10 jaar geleden had je ook al zo'n HBO fraude, maar het is alleen nog maar veeeeel erger geworden ook bij de NL 'universiteiten'. Nederland Kennisland, moehahahahahahahaha. Met al die duizenden flutstudies. Aan alle kanten worden we ingehaald.

Milton Friedman | 22-08-11 | 11:37

Inholland Rotterdam was destijds Ichthus Hogeschool. Door een naamswijziging is dat toen Inholland geworden. Ik ken mensen die daar zijn afgestudeerd. Ooit een HBO studie begonnen aan het Ichtus. Een paar jaar collegegeld en tijd geïnvesteerd. En door een fusie en naamsverandering nu dus een Inholland diploma op zak.

Die kun je dus gerust door de plee sp......

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 11:16

Inholland mag dan het ongeluk hebben om gepakt te zijn, maar dit soort praktijken gebeuren op wel meerdere HBO instellingen. Zit zelf op de HHS en daar zijn ook wel een paar opleidingen die eigenlijk hun accreditatie niet waard zijn. Ik zie het alleen maar positief in dat Inholland over de kop gaat, hopen dat dit het onderwijssysteem scherp gaat houden en het de kwaliteit ten goede gaat komen.

adverb | 22-08-11 | 11:12

Ach ja het HBO. De Fontys in Tilburg is ook k.t.

strikdewepstroper01 | 22-08-11 | 11:05

Het hele onderwijs is verrot. Nu is het HBO het bokje, maar over een paar jaar volgen de universiteiten en MBO's. Echt, het is overal een teringzooi.

¿Ya tu Sabes? | 22-08-11 | 10:51

Iedereen wist al jaren geleden dat hogeschool Inholland een flutschool was. Toen ik jaren geleden hoorde dat je met een mbo niveau 3 diploma een Toeristische HBO opleiding kon doen, was het voor mij helemaal gedaan met Inholland. En waarom verbaasd en schaamte? Het is niet alsof ze nou zoveel uitgevoerd hebben om een diploma te scoren. En dat moet dan allemaal in een managementfunctie.... NOU NEE!

Look at this! WOWWW! | 22-08-11 | 10:51

Jullie bezorgen AIDS wel een hele slechte naam.
Met medicijnen kunnen tegenwoordig een hoop doen, tegen inHolland helpt niets.

voldemort | 22-08-11 | 10:46

@Flapdas | 22-08-11 | 09:26
Je kunt een hoop over Doekle zeggen, maar de puinhopen van Inholland zijn volledig op het conto te schrijven van zijn voorgangers (m.n. Jos Elbers) en Doekle is juist ingehuurd om ze op te ruimen. Degene die voor jou reaguurde heeft het dus beter begrepen dan jij.

John Toroflex | 22-08-11 | 10:35

Ik vind een daling van 30% nog vrij weinig eigenlijk, had het niet raar gevonden als dit percentage nog veel hoger lag. Of zou hier ook gesjoemeld zijn met cijfers?

Ronman2k | 22-08-11 | 10:32

JoranVanderdood | 22-08-11 | 10:20

Ha! Dat mokkel in het artikel had je dus echt niet gehoord als er niemand was gaan roeren! Maar nu blijkt dat zij een probleem heeft is het ineens de schuld van de school.. beetje zoals een uitkeringsfraudeur die (na gepakt te zijn) klaagt over de uitkeringsinstantie..

de betaalautomaat | 22-08-11 | 10:30

Jullie mogen wel grappig leuk willen doen over jullie zetbaas de Telegraaf, maar het is opvallend dat jullie elke keer daar naar linken, zelfs wanneer het Telegraaf artikel een uiterst summiere weinig informatie bevattende samenvatting van dit Metro artikel:
www.metronieuws.nl/nieuws/schaamte-voo...

JoranVanderdood | 22-08-11 | 10:20

Eigenlijk zou GS in de gaten moeten houden waar deze hoog gewaardeerde bestuurders naartoe gaan, transparantie voor alles.

lanexxx | 22-08-11 | 10:19

Maar goed, zoal meerderen alhier aangeven: binnenkort verandert InHolland de naam in iets deftigs -meestal een Frans klinkende naam- en dan stromen de studenten weer massaal dat shithole in. Er is ook niet veel keus in Holland.

Semolina Pilchard | 22-08-11 | 10:17

Ze mogen van geluk spreken met een daling van slechts 30%.

de kudtkrantenjongen | 22-08-11 | 10:14

Semolina Pilchard | 22-08-11 | 10:08

Kiek 'm g(r)aa(i)n!

de betaalautomaat | 22-08-11 | 10:10

krankzinnig | 22-08-11 | 10:07

Die stelling door iemand met uw nick is veelzeggend ;) #krankzinnig

de betaalautomaat | 22-08-11 | 10:09

@de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:51
Wie is hier nou d'n hbo, gaai of ik?!

Semolina Pilchard | 22-08-11 | 10:08

Dit is weer een van de debacles in een mega lange rij debacles van de bejubelde binnen VVD kringen hooglijk gewaardeerde prominente Dales, waar Dales ten tonele verschijnt wordt de kas geplunderd en is het binnen de korste keren een mega zooitje.
En dan laat de VVD deze mega kneus ook nog het verkiezingsprogramma schrijven, krankzinniger is onmogelijk.

krankzinnig | 22-08-11 | 10:07

ongegeneerd | 22-08-11 | 10:04

De PVV prominenten zijn nog niet op het punt van riant wegpromoveren aangekomen ;). Wellicht over een aantal jaar..

de betaalautomaat | 22-08-11 | 10:06

kipfilét | 22-08-11 | 09:58

Zo slecht is uw NL imo niet.. maar ik vond uw optie voor een nieuwe naam wel treffend ;).

de betaalautomaat | 22-08-11 | 10:05

Doekle (onze Wilders-basher)heeft toch wel recht van spreken , lijkt me de schuld van de PVV

ongegeneerd | 22-08-11 | 10:04

Benoemen en afbouwen.

CoffeePatch | 22-08-11 | 10:03

De bestuurders van de scholen die 'plussen' lopen zich nu natuurlijk alvast warm om een vette bonus uit te onderhandelen. Ze hebben het immers goed gedaan.
--
roflol.

zovoklets | 22-08-11 | 10:01

@ de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:54
Thx, weer wat geleerd vandaag ;-)
Mijn abn is bagger, ik weet het.
Maar ik geef dan ook geen les, voor een riant salaris.

kipfilét | 22-08-11 | 09:58

Ik kwam op internet nog twee recente leerlingen tegen van Inholland: www.youtube.com/watch?v=QHDaSLOsUoo Dankje wel Inholland voor deze zwarte tokkies dus.

rannie | 22-08-11 | 09:56

kipfilét | 22-08-11 | 09:52

U heeft zojuist de nieuwe naam aangedragen.. feli! #Incompetent

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:54

THX @ Che_cuevara & Kraat ';-)
Kijk zo makkelijk is lesgeven, daar zijn we geen in-competente hoge school voor nodig.

kipfilét | 22-08-11 | 09:52

Semolina Pilchard | 22-08-11 | 09:49

INewKids..

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:51

Godsenokke, maar goed dat mijn schooltje voor journalistiekje destijds niet door InHolland werd ingelijfd. Of kon dat niet, InBrabant?

Semolina Pilchard | 22-08-11 | 09:49

klimaathoax | 22-08-11 | 09:48

Nog suggesties?

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:49

-weggejorist-

klimaathoax | 22-08-11 | 09:48

seven | 22-08-11 | 09:43

Gaat het daar nu daadwerkelijk om Inholland, of (slechts) om een school die een "Inhollandje" doet?

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:47

Ik verbaas me vooral over de jongeren die zich wel hebben ingeschreven voor dit jaar.

mokum4all | 22-08-11 | 09:46

dlseth_ | 22-08-11 | 09:43

Inholland heeft slecht imago is inderdaad nogal een open deur, om van een eufemisme nog maar niet te spreken ;).

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:45

Typisch. Ik lees de header met een term als 'AIDS' en ik weet meteen wie de auteur is. Schermen met ziektes als compensatie voor een algeheel gebrek aan creativiteit; Johnny Quid heeft weer eens het toetsenbord van Weensie mogen vingeren!

Om oven de open deur nog maar te zwijgen.

dlseth_ | 22-08-11 | 09:43

rkh | 22-08-11 | 09:30

En niet alleen de taal (helaas).

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:43

Ik snap het niet. Deze school heeft zoveel excellente journalisten geleverd. *proest*

Fukjoe | 22-08-11 | 09:40

Brunoximus | 22-08-11 | 09:19

Excuses hiervoor ;).

James Lastig | 22-08-11 | 09:31

Ik denk dat men bij het bestuur van Inholland vooral hoopt dat men (in tegenstelling tot wat haatbaard | 22-08-11 | 09:27 zegt) wél andere hogescholen gaat onderzoeken, de uitkomst daarvan zou de aandacht enigszins kunnen afleiden. Veel andere opties zijn er simpelweg niet.

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:39

Erratum; leidt dus, hoewel?

seven | 22-08-11 | 09:38

@rkh | 22-08-11 | 09:30 De kracht van Doekel is zijn slapheid. Als hij "in zijn kracht zit", bedoelt hij dat-ie zo'n dikke huid heeft ontwikkeld dat hij zonder ruggengraat kan.

En over verkrachting van onze taal: zo kennen we "zinloos geweld" als prachtige linkstekst (blijkbaar hebben de AFA en de IS het alleenrecht op "zinVOL geweld"), en "de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen", waarmee bedoeld wordt dat twee keer zo sterk betekent dat de last wordt vertienvoudigd.

vraagstaart | 22-08-11 | 09:37

@rkh | 22-08-11 | 09:30

Dat gebeurt wel vaker bij lui die niets te melden hebben, die verzinnen hullie eigen woorden, zodat het voor hullie eigen nog ergens op lijkt.

Biff Eagleburger | 22-08-11 | 09:36

James Lastig | 22-08-11 | 09:31
Dit verhaal is exact de herhaling van de HBO-fraude in 2001http://nl.wikipedia.org/wiki/Hbo-fraude

seven | 22-08-11 | 09:34

@de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:20
Natuurlijk zijn de problemen veel te groot. Maar het oplossen daarvan vereist echte capaciteiten en daadkracht. Maar daar hebben Doekle en zijn vriendjes nu eenmaal bitter weinig van in huis.

Dus wordt er vergaderd, gedineerd, gedeclareerd en opgesoupeerd om uiteindelijk met DE oplossing te komen ... InHolland wordt ... (vul maar in)

Nog een paar toen aan marketing spenderen en iedereen slikt het, dit debacle is over twee jaar vergeten om vervolgens over 4 a 5 jaar onder die nieuwe naam opnieuw de kop op te steken.

James Lastig | 22-08-11 | 09:31

De kromtaal van Doekle: "tegenvallend fors"

Op de website van de Telegraaf werd Doekle Terpstra geciteerd: "... maar die 30 procent is tegenvallend fors.” Dat is -volgens mij- geen normaal Nederlands.
Ik herinner mij meer kromtaal van de sociaal academicus en google op de combinatie "Doekle Terpstra" en "kracht":

"leerde ik mensen in hun kracht te helpen"
"zorgen dat mensen in hun kracht blijven"
"(als debater) staan in je kracht"
"wij gaan Inholland weer in z'n kracht zetten"
"en dat ik dan als het ware in de kracht van mijn verhaal zit"

Waarom hij dit doet, waar hij het vandaan heeft? Ik zou het niet weten, maar hij "verkracht" zo wel onze taal.

rkh | 22-08-11 | 09:30

Is het volgens Doekle nog niet op de één of andere manier de schuld van Geert?
Joh. Valt me nog mee dan.

kibbesoeb | 22-08-11 | 09:28

topbestuurders bij In-Holland, laat me niet lachen. Deze vetbetaalde minkukels aansprakelijk stellen voor dit debacle net zoals dat met een 'gewone arbeider' gebeurt als ie in de fout gaat. Niet alleen de lusten maar ook de lasten aub. Nederland is helemaal gek geworden en leeft in de waan van de dag.

sjipsknip | 22-08-11 | 09:28

Kan je nagaan wat er gebeurd als er in de HHS gedoken wordt. Daar is het pas kudt! (ervaringsdeskundige)

haatbaard | 22-08-11 | 09:27

Diplomaschaamte is het woord van 2011 zeker?

JohnnyBGood | 22-08-11 | 09:27

Doekle heeft met zijn flutschool de jeugd van een glanzende toekomst beroofd en als klap op de vuurpijl zijn ze opgezadeld met het langdurig afbetalen van een studieschuld.

Flapdas | 22-08-11 | 09:26

En al dit gezeik valt voor minstens 90% op het conto van Jos elbers te schrijven, een onsympathieke vent met het ego van een Boeing en het geweten van een hoofdluis.
Maar dat je zo'n menselijke vorm van tentakelkwal alsnog ter verantwoording zou roepen? Nee, daar doen wij niet aan en we noemen dat beschaving.
Graaien loonde, loont en blijft lonen.

Wilhelmina Kuttje | 22-08-11 | 09:25

@James Lastig | 22-08-11 | 09:19 Wat dacht je van "The Dutch Academical University Institute of Science"?

Met de uitieme studierichting "Window dressing"?

vraagstaart | 22-08-11 | 09:23

Iedere student die dit jaar aan het 1st jaar begint aan Inholland is een enorme sukkel. Voordat je begint al weten dat je een waardeloos diploma zal krijgen.

Oerkoendoe | 22-08-11 | 09:21

James Lastig | 22-08-11 | 09:19

Denk dat de problemen iets te groot zijn, om dat met de door u geopperde oplossing te verhelpen..

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:20

kipfilét | 22-08-11 | 09:15 |

Kijk:
School 1 heeft 100 leerlingen.
School 2 heeft 50 leerlingen.
10 leerlingen gaan van school 1 weg, naar school 2. School 1 verliest dan 10%. School 2 wint 20%. :)

Kraat | 22-08-11 | 09:19

@ZDEV | 22-08-11 | 09:16
Bij Inholland?

Dat wordt lachen.

Che_cuevara | 22-08-11 | 09:19

@Che_cuevara | 22-08-11 | 09:14 Jòh! Dat heb ik dan net even gemist. Toppertje hoor, Peters. Integer tot op het bot, kijk maar eens hoe ze andere mensen de maat neemt.

Lijkt me de ideale vrouw voor InHolland. Dan weet je dat je je diploma verdìend hebt, want zij geeft nooit zomaar iets weg.

vraagstaart | 22-08-11 | 09:19

@ de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:17
Owja, Dales... dat was em. Ik krijg al kokhals neigingen als ik aan em denk.

Brunoximus | 22-08-11 | 09:19

Let op .. hier komt een simpele (s)linkse oplossing uit de bus.
InHolland krijgt binnenkort een andere naam .. probleem opgelost, zoals dat al jaren met alle problemen gaat. Ander sausje erover en het is weer te vreten.

James Lastig | 22-08-11 | 09:19

vraagstaart | 22-08-11 | 09:16

Ja de kwaliteiten van dhr. Terpstra op het gebied van besturen blijken nu wel.. Als je goddomme nog niet eens een hogeschool kunt besturen, laat ik het land natuurlijk graag in de kundige handen van deze top-bestuurder! ;)

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:19

@kipfilét | 22-08-11 | 09:15
Het gaat hier over 3 scholen. Die hebben verschillende aantallen inschrijvingen.
10% kan bij de ene 100 inschrijvingen zijn en bij de andere maar 10.
Snapie?

Che_cuevara | 22-08-11 | 09:18

Lijkt me ook leuk voor de docenten als InHolland wordt opgedoekt. Tegen hun nieuwe collega's: "Toen ik nog in de examencommissie bij InHolland zat was het toch makkelijker. Als het lezen saai werd gewoon een 6 geven, en klaar was je."

Kraat | 22-08-11 | 09:17

Brunoximus | 22-08-11 | 09:16

Arme heer Dales.. met als buurman Bubba ;).

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:17

@de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:13 In de zin van "als jij mij barebackt dan doe ik jou" ja. Het vrindjesnetwerk, altijd goed voor een lekker betaald niksnutbaantje - daar ga je natuurlijk niet al te serieus mensen ter verantwoording roepen.

Tenslotte zou je elkaar later nog eens hard nodig kunnen hebben, als je weer eens samen in een kabinet over bestuurlijke vernieuwing praat.

vraagstaart | 22-08-11 | 09:16

Hoog tijd voor de volgende opleidingen:

- Hoe spaarzaam en deugdzaam om te gaan met publiek geld
- Hoe kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen bieden

ZDEV | 22-08-11 | 09:16

Ik blijf me afvragen waarom de verantwoordelijken niet worden vervolgd. Als een vrachtwagen chauffeur een bocht afsnijdt en 'n voetganger meepakt is hij 'bunkerhard' de klos. (en terecht) Echter; Als de zogenaamde 'top-bestuurders' de boel vernaggelen en daarmee de banen van tientallen (zo niet honderden) mensen op de tocht zetten, kijkt het OM de andere kant op. BULLSHJJJJIIIIIITTT.

Brunoximus | 22-08-11 | 09:16

@Bamzaaiert | 22-08-11 | 09:13
En dan met een vestiging buiten Holland.
Kijk daar bereik je wat mee.

Che_cuevara | 22-08-11 | 09:15

@ Kraat | 22-08-11 | 09:05
Dat begrijp ik, maar ik weet ook zonder hogeschool, dat wanneer wij aan het eind van het jaar een x aantal procenten winst hebben, dat ik dat per saldo tot op de cent nauwkeurig kan vertalen naar euro's.

kipfilét | 22-08-11 | 09:15

MarV | 22-08-11 | 09:12

Geen enkele hogeschool denk ik. Neemt niet weg dat Inholland een mega imagoprobleem heeft en het bestuur nu zal moeten laten zien waarom ze dat dikke salaris krijgen, door dit op te lossen.

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:15

@vraagstaart | 22-08-11 | 09:07
En ze weet het een en ander van soebsidies.

Che_cuevara | 22-08-11 | 09:14

vraagstaart | 22-08-11 | 09:11

.." Dan zullen de vonken er wel afvliegen!"

U doelt op geyle neuqseks tussen linqsmenschen? :)

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:13

Een naamsverandering doorvoeren, de oplossing meneertje, Uit-Holland ofzo

Bamzaaiert | 22-08-11 | 09:13

@kipfilét | 22-08-11 | 09:03
Tja, de ene kipfilét is de andere niet hè

Che_cuevara | 22-08-11 | 09:12

Als oud student van de HvA kan ik vertellen dat HvA niet veel beter zal zijn dan InHolland.

MarV | 22-08-11 | 09:12

Straks moet Doekle nog verantwoording afleggen aan de nieuwe voorzitter van de HBO-raad. Dan zullen de vonken er wel afvliegen!

O, wacht. Dat is Guusje ter Horst...

♬♫ InHolland is niet pluis ♫ ♬
♬♫ InHolland is niet pluis ♫♬
♫ InHolland is niet pluis nee nee ♫
♫ Maar daar zitten Doekle en Guus niet mee ♫
♬♫ InHolland is niet pluis ♫ ♬
♬♫ InHolland is niet pluuuuuis ♫♬
♬♫ Maar hun bonus staat als een huis ♫ ♬

vraagstaart | 22-08-11 | 09:11

Joost Maghetweten | 22-08-11 | 09:09

Interessante zaak, kan me het verweer echter wel indenken: "wij keren pas schadevergoeding uit, wanneer blijkt dat u vanwege uw diploma niet aangenomen wordt". Dat zegt waarschijnlijk geen enkele werkgever, dus succes met aantonen :).

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:11

Ik vind Opdoeklen nu al het woord van 2011.

Terpetijnzeikert | 22-08-11 | 09:11

Je zou hieruit kunnen concluderen dat alles waar Doekel mee te maken heeft, episch faalt. Niet dat ik dat doe, maar het zou kunnen, hè.

Biff Eagleburger | 22-08-11 | 09:10

Valt er geen schsdevergoeding te halen voor de 'slachtoffers'? gewoon hoofdelijk verantwoordelijk stellen van de bestuurders wegens mismanagement. Lijkt me hier best een goede case voor.

Joost Maghetweten | 22-08-11 | 09:09

Willianus Wortelus | 22-08-11 | 09:06

Ja, techniek, daar redt je levens mee!

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:08

Ongetwijfeld gaat dit leiden tot het aanstellen van nòg meer bestuurlijke toptalenten met toevallig een PvdA, CDA of D88 verleden.

Daarmee wordt InHolland weer binnen de kortste keren vlot getrokken. Of niet, maar dat maakt ook eigenlijk geen donder uit.

Of zou Mariko Peters worden ingehuurd? Die heeft naar ik hoop binnenkort wel tijd voor een leuke baan als onafhankelijk consultant.

vraagstaart | 22-08-11 | 09:07


Maar ook met diploma's van de HvA, Avans en de Haagse Hogeschool kun je nét achter de kassa van de C1000.

Enkel schooltjes als de TU Eindhoven en TU Delft, daar leer je nog wat.

Willianus Wortelus | 22-08-11 | 09:06

Andere naam nemen en geen half sterken zoals 3D (Domme Dhimmie Doekle) in het bestuur is de enige manier voor een 'nieuwe' start.

woefdrammer | 22-08-11 | 09:05

kipfilét | 22-08-11 | 09:03 |

Percentages zijn geen absolute aantallen. ;-)

Kraat | 22-08-11 | 09:05

Uiteraard k*t geregeld @ inholland, maar laten we nu niet doen alsof het op welke willekeurige hogeschool anders is geregeld..

de betaalautomaat | 22-08-11 | 09:04

@kipfilét | 22-08-11 | 09:03

Rekenen is ook een kunst hè. Neem bijles bij Doekle, die kan verdoemd goed rekenen, vooral als het om z'n eigen portemonnaie gaat!

Reinaert | 22-08-11 | 09:04

En om nou te zeggen dat de HvA zo hoogstaand is...
Eigelijk is het hele (hoger) onderwijs aan een grondige revisie toe. Zelfs een VWO-diploma anno nu is minder dan een HAVO-papiertje 20 jaar terug.

McPhart | 22-08-11 | 09:03

Ik heb geen hoge school gehad, maar 30 % minder inschrijvingen en de andere scholen HvA (+20%), Avans (+10%) en de Haagse Hogeschool (+15%) = 45 % .
Waar komen al die extra inschrijvingen vandaan ?
Worden door die 3 scholen de cijfers opgepoetst ?

kipfilét | 22-08-11 | 09:03

InHolland diploma's: extra-zacht, drielaags en super-absorberend. Nú 20 rollen halen, 40 betalen!

Reinaert | 22-08-11 | 09:02

Doekle-school is natuurlijk nog veel beschadigenderder.

très cool | 22-08-11 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl