Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De kogel kwam van rechts

bassiehof10011x.jpegHet is natuurlijk perceptie maar het lijkt of de echo van de vreselijke terroristische aanslagen in Noorwegen vooral in Nederland nagalmt. De afgelopen week zijn er tientallen opinieartikelen over de kwestie verschenen. De Noor was een eenzame gek, de Noor was géén eenzame gek, de kogel kwam van rechts en natuurlijk: het is allemaal de schuld van Geert Wilders. Nu ja, ik wil best wel stellen dat de kogels van rechts kwamen. Maar daar moet iets tegenover staan: inzake de Fortuyn-kwestie kwam de kogels wel degelijk van links. Getver, moeten we het nu wéér over Pim Fortuyn hebben? Ja, dat komt door D66-burgemeester/senator Thom de Graaf. “Wilders moet zich volgens sommigen de terreur in Noorwegen aanrekenen. Dat is net zo belachelijk als de kogel die indertijd van links kwam”, twitterde de politicus afgelopen dinsdag. Een opmerkelijke uitspraak van de man die in 2002 Anne Frank nodig had om het zelfbedachte gevaar van Fortuyn te benoemen. Politici moeten zich realiseren dat in tijden van polarisatie hun woorden er wel degelijk toe doen. Wat Wilders zich moet aanrekenen -zich realiseren is dus beter- is dat hij deels de taal overneemt van die internationale clubs die woorden als ‘Eurabië’ en ‘cultureel Marxisten’ in de mond nemen. Belangrijk: dat zijn de woorden die De Noor zag als legitimatie voor zijn handelen. Begin april 2007 zei Wilders iets opmerkelijks in een interview dat ik met hem had. “Bij Fortuyn werd een sfeer gecreëerd waardoor een eenzame gek vond dat het gelegitimeerd was om hem te vermoorden.” Als we eerlijk toegeven dat kogels van zowel links als rechts kunnen komen kan het debat pas echt beginnen. De rest is geløl.

Reaguursels

Inloggen

Toch handig wat die Greet heeft: een abonnement op de vrijheid van meningsuiting EN een abonnement op de vrijwaring van verantwoordelijkheid.

WittgensteinsNeffe | 01-08-11 | 14:09

Waar die kogel vandaan kwam maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Waar de legitimatie voor die kogel vandaan kwam des te meer.
Woorden doen er wel degelijk toe hebben we weer gezien; zeker op het internet waar vaak net iets te grote woorden worden gebruikt.

WittgensteinsNeffe | 01-08-11 | 12:38

Datzegiktoch | 01-08-11 | 09:38

Veiliger? Zeg ik iets over veiligheid? Weet je wat pas veilig is, The Matrix yoavdembak.files.wordpress.com/2009/09... programmeren we het zo in dat er geen criminaliteit is, geen auto-ongelukken gebeuren en iedereen 500 jaar wordt. Opgesloten in zo'n cocon moet dat gemakkelijk lukken. Maar buiten veiligheid heb je ook nog zoiets als vrijheid en helaas bijten die twee zich nogal eens met elkaar, in die gevallen ga ik echter toch voor vrijheid. En ja ik ga wel zeggen dat je die dingen ook illegaal kunt krijgen. Dat hij het niet kreeg wilt niet zeggen dat het niet mogelijk is maar eerder dat hij niet goed zocht lijkt me zo. Volgens mij beschikt elke zichzelf respecterende crimineel wel over zo'n ding, het gaat zich er echter niet over of hij er aan kon komen of niet. Natuurlijk, als iemand vuurwapens in de buurt heeft liggen dan kunnen kleine ruzietjes veel sneller uit de hand lopen maar dan komen we weer terug bij die veiligheid vs vrijheid.

Een echt vrij land zou het het legaal moeten hebben want hoe verzeker je anders van een vrij land? Daarbij is het ook een menselijk iets. De mensheid staat boven aan de voedselketen. Dan mag jij voor mij met een mes voor een leeuw gaan staan, bewijzen dat je een echt mens bent.. succes! Daarbij helpt het ook tegen vijandige overnames. Nou zal Nederland niet snel worden aangevallen en de overheid zal ook niet op korte duur veel corrupter worden maar het is net iets als een leger, je hebt het voor als het ooit nodig zou zijn. Belangrijkste blijft die vrijheid. Waarom altijd het middel verbieden.?

In Nederland barst het van de wetten die het verbieden iets te hebben dat het mogelijk maakt om iets verboden te doen. Dit om het de politie zo gemakkelijk mogelijk te maken en dat daardoor vrijheden worden ingeperkt lijkt de meeste mensen een zorg te wezen, of ze begrijpen niet dat bij elke wet ze weer een beetje vrijheid verliezen. Je mag geen vuurwapen hebben want je kunt er iemand mee neerschieten en dat mag niet. Het niet mogen neerschieten is al genoeg lijkt me. Een scooter / brommer mag niet harder als x km per uur kunnen rijken want als je dat zou doen dan mag dat niet (wat overigens niet klopt want op eigen terrein mag dat wel) het feit dat je niet harder mag rijken lijkt me ook genoeg. Je mag niet beschikken over beschrijvingen of middelen om een bom te maken want dan kun je een bom maken en dat mag niet want dan kun je met die bom aanslagen plegen en dat mag niet.

Ik ben nou eenmaal iemand die vind dat vrijheid het belangrijkste is wat er is en vind dat het er in Nederland ernstig mee gesteld is. Dat is in veel landen helaas zo, dit omdat de overheid graag zo veel mogelijk te zeggen heeft, overheden komen om te zo veel tijd met nieuwe wetten, maar wanneer schaffen ze eens wetten af? Weet wel door het blijven inperkingen van dit de vrijheden en zelfs het steeds meer in te perken de kans steeds groter wordt dat wij of nakomelingen van deze generatie weer onder een onderdrukt socialistisch / communistisch / dictatoriaal regiem komen waarbij je alleen mag zeggen wat de heilstaat vind dat we mogen zeggen, waar ze bepalen wat wij zien en horen en waarbij de wetenschap dus weer bijna stil staat vanwege hun kortzichtigheid. Als dat eenmaal zo ver zou komen dan zijn mensen als jou 'op dit moment gewoon de massa' daar schuldig aan. Als we nou eens zouden zorgen dat vrijheden niet worden ingeperkt dan is zo'n toekomst vrijwel onmogelijk.

Zonder de vrijheden die het internet bied zou het mij niets verbazen als we al onder zo'n regiem hadden geleefd op dit moment, het is ook niets voor niets dat bepaalde stromingen of landen die op dit moment een socialistische of communistische dictatuur zijn er alles aan doen om de vrijheden op het internet ook zo veel mogelijk in te perken.

DerUnterMensch | 01-08-11 | 11:10

Kogel van links? Kogel van rechts?
Er komen alleen kogels van pistolen.
Soms door gestoorde gekken, maar 99% door mensen die zich overheid noemen.
Van wie gaat dus de meeste dreiging uit.

Liberty 5-3000 | 01-08-11 | 10:47

Uhmm.... Wilders roep al jaren, dat als er iets met hem gebeurd of met zijn PVV, dat links daar 100% schuldig aan is, omdat zij een klimaat maken in Nederland waar bij sommige gekken het gerechtvaardig kunnen gaan vinden om hem iets aan te doen

www.nu.nl/politiek/2114104/wilders-noe...

Nu zegt links, dat Wilders absoluut niks met de moord te maken heeft, maar dat Wilders misschien wel kan nadenken over de manier waarop hij dingen zegt en over brengt

Zo als altijd is het met Wilders en zn aanhangers weer de pot verwijt de ketel...

dhr_paddo | 01-08-11 | 10:10

DerUnterMensch | 01-08-11 | 09:00 |
Is het plezier dat mensen hebben van het bezitten van een geweer belangrijker dan de veiligheid van burgers... en ga niet roepen dat hij ander illegaal aan zijn wapens was gekomen want daar heeft hij zonder succes half Europa voor doorkruist. Toen is ie maar lid geworden van een schietclub om aan zijn Call of Duty arsenaal te komen. Als hij met een mes de mensen te lijf was gegaan op dat eiland dan had hij de massamoord niet kunne plegen. Feit is dat een pistool of een machinegeweer sneller slachtoffers maakt.

Datzegiktoch | 01-08-11 | 09:38

@ Miss Diction | 31-07-11 | 11:12

Wat een kortzichtige reactie weer. Alsof het je bedienden van vuurwapens voor gekken en debielen is. Je bent zeker ook zo'n figuur dat om die reden ook alle Amerikanen dom vind? Helaas mag het in Nederland niet (en nee ik heb ze dus ook niet), nog erger is dat de meeste burgers niet blijken te begrijpen dat het een grondrecht zou moeten zijn. Dat iemand er een hoop onschuldige mee af knalt is natuurlijk wat anders.

Tjah waar deze kogel nou precies van dan kwam weet ik nog niet. In zijn manifest vind hij het kapitalisme goed maar citeer hij ook kapitalistisch kritische mensen. Ook is hij tegen de Islam maar wilt wel samen werken met Al-qaeda?? Of Wilders hier medeverantwoordelijk voor is, is gemakkelijker te beantwoorden, Nee. Anders verwijst zelf maar een keer naar Wilders alle andere keren dat de naam van Wilders voor komt is het in citaten van anderen en Anders had dit plan al 10 jaar, dat was nog in een tijd dat Wilders nog Fortuyn-critisch was. Bij Pim was het duidelijk dat de kogel van links kwam en de politiek er enorm aan had meegeholpen met Thom voorop. Hij weet dat ook en gebruikt dit nu dan ook om nogmaals een poging te doen zijn eigen straatje schoon te vegen. Als ze Anders nou wel een publiekelijk podium gaven via de rechtszaak dan werd misschien wel duidelijk hoe hij echt aan zijn ideeën komt en of hij handelde vanuit een rechts of nationalistische of vanuit een geloofsovertuigingen. Vreemd genoeg wordt over die laatste mogelijkheid het minst gesproken.

DerUnterMensch | 01-08-11 | 09:00

De kogels kwamen van rechts.

2emeREP | 01-08-11 | 00:59

Meri59 | 31-07-11 | 13:48

Hoe het kwam dat Wilders dat zei maakt geen reet uit.

Punt is dat Wilders met dat citaat zegt dat woorden kunnen bijdragen aan een klimaat en dat daardoor gekken geweld kunnen gebruiken. En nu ineens ontkent hij dat woorden kunnen bijdragen aan een klimaat en daarmee kunnen bijdragen aan geweld. Sterker nog: hij wordt heel boos als nu anderen dat verband leggen. Kortom: hij is inconsequent.

Roer | 31-07-11 | 22:35

La Bailaora | 31-07-11 | 20:36 | + 1

Ja, en Engeland is ons voorland
Moslimextremisten roepen sharia uit in Londense wijk

Engeland, juli 2011

nieuwreligieuspeil.net/node/4408

Ella | 31-07-11 | 22:06

In opdracht van wie doet "el Perro" al die peilingen eigenlijk? Of heeft ie gewoon niks te doen?

FatsoensTrol | 31-07-11 | 21:30

Trouwens opvallend hoe de MSM de laatste peiling van De Hond negeren, over dat een meerderheid van de Nederlanders zich zorgen maakt over de islam. Op NuJij staan al bijna 300 reacties, maar op Nu.nl wordt er met geen woord over gerept.

harbi | 31-07-11 | 20:45

een soort "alle negers stinken" retoriek loslaten op niet westerse allochtonen, zoals veel mensen hier doen?
iPeet | 31-07-11 | 18:24
Oh, en nog iets waar je mee moet stoppen, is islam verwarren met racisme en allochtonen. Ik heb dus een moslima als nichtje en een blonde zus die zich heeft bekeerd. Tevens was Ayaan nog veel harder in haar islam kritiek, en imam Van der Ven is gewoon een Nederlander. Islam heeft niets met racisme te maken, het is een doctrine met zeer kwalijke kantjes. En dat moet gewoon gezegd kunnen worden.

Kom eens met argumenten man. Nooit nooit en nooit hoor ik een argument dat hout slaat, omdat links niet verder komt dan op de man spelen, of uitgekauwde riedels als racisme, mensen wegzetten enz. Helaas doet links nou dat juist, hele groepen wegzetten, maar dat hebben ze niet in de gaten. Kom eens een keertje op voor die moslima's die verplicht worden om hoofddoekjes te dragen (vaak worden ze door soortgenoten bedreigd: zie scholen Antwerpen), of die moslima die van de week uit eerwraak in de fik is gestoken. Allemaal zaken die uit de islamitische cultuur voortkomen. Hou op met wegkijken en praat mee over oplossingen.

La Bailaora | 31-07-11 | 20:36

iPeet | 31-07-11 | 18:24
Totaal oneens. Ik kan over dat bagatelliseren zelfs kwaad worden. Natuurlijk zijn er ook 'goede' moslims enz. Maar je moet beginnen met het benoemen van de problemen en de oorzaken. Anders kan je nooit aan oplossingen denken. Mijn favoriete nichtje is ook moslima, maar dat betekent niet dat islam niet het probleem is. Ja islam is het probleem, en problemen moet je benoemen. Wat links doet is ontkennen, ontkennen en nog eens ontkennen. Soms zie ik ze zwakjes zeggen, zoals jij, ja er zijn problemen. En dan? Dan krijg je weer het grote wegkijken. 40 jaar wordt er nu al weggekeken. Zelfs linkjes met keiharde cijfers van politie worden nog weggewuifd (zie bv linkje Ella | 31-07-11 | 20:14).

Maar volgens links hebben dat soort ontwikkelingen in het land zelf geen enkele link met het opkomen van Breivinkjes, nee het is de messenger die waarschuwt voor dit soort praktijken die het grote monster is.

Als links nou eens eindelijk gaat erkennen en mee gaat werken aan het zoeken van oplossingen komen we verder. Maar nee, ontkennen, ontkennen, op best zeggen dat er wel een probleem, maar daarna doorgaan met moddergooien naar de messenger omdat de 'toon' verkeert is, en daarna is het weer het grote wegkijken.

La Bailaora | 31-07-11 | 20:28

Wat 'Jelmer | 31-07-11 | 11:26 | + 10 -' zegt.

mental K | 31-07-11 | 20:23

1. je schrijft schlecht. dit is onder de maat voor GS. ik kan het beter en velen met mij.

2. inderdaad gelöl, maar vooral jouw gelöl. we zijn niet geinteresseerd in wat de heer pechtold in een loos moment twittert.

3. de conclusie is BS. welke fascist gaat nu PF doden? welke commie nu 100 mensen van de SP afslachten? check yourself.

(klap) (klap) (klap) | 31-07-11 | 19:45

Oei, oei, een analyse van Melanie Phillips over deze situatie: hoeiboei.blogspot.com/2011/07/melanie-...
Gutmenschen zijn de moderne, seculiere inquisiteurs volgens mevrouw Phillips.

Niemands Knegt | 31-07-11 | 19:00

-weggejorist-

vvt349 | 31-07-11 | 18:52

La Bailaora | 31-07-11 | 16:58

En dan moet je zaken uitvergroten, een soort "alle negers stinken" retoriek loslaten op niet westerse allochtonen, zoals veel mensen hier doen? Natuurlijk zijn er problemen, je moet wel stekenblind zijn als mensen dit niet zien. Maar de cijfers en de feiten moeten wel benoemd worden en niet zoals Wilders dat doet door in superlatieven te praten en mensen te schofferen (iedereen kent de voorbeelden dus die herhaal ik niet meer)... Het feit is dat de toon dermate hard is geworden dat alleen maar verdere radicalsering aan alle fronten optreedt. Ook goedwillende allochtonen worden geschoffeerd en als potentieel gevaar neergezet. Dit kan men op geen enkele manier verantwoorden, zelfs niet met cijfers die negatief uitvallen voor bepaalde groepen. Je zet ook niet alle mensen uit een wijk in de bajes als er 20% criminelen in een wijk wonen. Gewoon bij de feiten blijven, de figuren die het verpesten aanpakken, percentages benoemen zoals ze zijn, de gemeenschap van de uitschieters aanspreken en verplicht betrekken bij de aanpak.

iPeet | 31-07-11 | 18:24

Thom de Graaf, Ad Melkert en Rosenmuller vond ik toen grote eikels. Bah wat een linkse lullo's!

reade romke | 31-07-11 | 18:17

Tuurlijk kwam de kogel van rechts, alleen kreeg breivik geen subsidie, Volkert en zijn clubje wel, werden de socialisten niet door Wilders weggezet als de nieuwe fascisten, Fortuyn wel door Links Marcel van Dam look-alike-politiek-Nederland.
Bovendien waren het juist de grote vrienden van onze socialisten, de (radicale?) onderdrukte, zielige moslims, die als eersten op tafel stonden te dansen toen het bericht van de aanslagen bekend werd en niet de aanhang van Wilders.

ZSU-23-4 | 31-07-11 | 17:49

Het grote verschil is dat Volkert volledig toerekeningsvatbaar was, terwijl Anders Breivik kenmerken vertoont van een paranoïde schizofreen met grootheidswaanzin. Meneer de derderangs Vrijmetselaar en zelfverklaarde riddercommandant van een verzonnen Tempeliers-orde, die graag stoere zelfportretjes maakt en zichzelf beschouwt als redder des vaderlands. Dát is het belangrijkste argument tegen de lastercampagne die Links tegen Wilders voert naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen.

harbi | 31-07-11 | 17:33

Het ironische van de ironie, zou Mullisch zou zeggen, is dat het besmet verklaren van woorden als "cultureel Marxisme" een typisch politiek-correcte reactie is. Zonder verder in te gaan op argumenten, framen linkse grootdenkers als Bas de woordjes alvast in het verdomhoekje van crypto-christelijke rechtsterroristen.

Dergelijke besmetting is bij Bas gelukkig altijd beperkt tot 'rechts', Osama heeft in zijn eindeloze video's nooit de woordjes 'allah' of 'ongelovigen' besmet, net zomin als de RAF dat deed met 'de strijd van het proletariaat'.

Overigens, als je de oorsprong van het 'multiculturele drama' in West-Europa en de Verenigde Staten wilt onderzoeken, ontkom je niet aan de wortels die bij het Marxisme en de Frankfurter Schule liggen. Misschien duurt het nog een eeuw voordat het wordt onderwezen in de geschiedeniscanon, maar feiten blijven feiten.

Zware Guy | 31-07-11 | 17:22

iPeet | 31-07-11 | 16:49
ik vind ook dat we in die landen niets te zoeken hebben, wegwezen dus. Maar dat betekent niet dat je hier ze maar hun gang moeten laten gaan. Islam zorgt nu al met 5% voor veel problemen. Ik weet niet hoor, maar ik wil leven in mpij zonder al die terror in prachtwijken enz. Dus misschien dat het nog niet wordt overgenomen, maar met elke % extra islam wordt de onleefbaarheid groter. Niet iets waar je naar moet streven, in tegendeel. Behalve natuurlijk als je in Naardenhout of Bilthoven woont en geen last hebt van de 'frontsoldaten' der islam. Enne dat het nu nog niet zo is, betekent ook niet dat je de trend maar laat verslechteren. Denk aan je kinderen joh.

La Bailaora | 31-07-11 | 16:58

-weggejorist-

Franklin Leonard2410 | 31-07-11 | 16:54

verkrachting -daders verkrachtingen in Oslo 100% nietWesterse Allochtoon-,
Blondemevrouw | 31-07-11 | 16:37
yep, dat is volgens de Oslo'se politie, niet het eerste de beste vage bronnetje. Maar zelfs dan blijft links ontkennen of het downplayen: 'er is niets aan de hand jongens, doorlopen'.

www.youtube.com/watch?hl=en&v=Owjn...

La Bailaora | 31-07-11 | 16:53

Tommygunner | 31-07-11 | 16:11

Kom jij dan is met harde cijfers die de door Wilders genoemde Eurabia of Tsunami ondersteunen? CBS rapporten zeggen het zelfde. Ik denk dat je gewoon, net als andere populisten, liever geen echte cijfers wil zien maar liever op de onderbuik door argumenteert..

En over de Nederlandse Taliban slachtoffers, volgens mij zijn wij in hun land, zij niet in ons land. De Duitsers moesten in WOII ook niet zeuren als er slachtoffers vielen door Nederlandse ondergrondse.

iPeet | 31-07-11 | 16:49

-weggejorist-

Blondemevrouw | 31-07-11 | 16:37

@Grote Nerd | 31-07-11 | 16:30

Als ik het goed bereken brengt deze plemp het percentage op 68,57. Wanneer je correct afrondt zou het 69% moeten zijn.

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 16:37

@Madahkantognie wist je dat 68% van alle statistieken ter plekke worden verzonnen?

Grote Nerd | 31-07-11 | 16:30

Het grote probleem van links is dat ze nog steeds geen passend antwoord hebben op Wilders en zijn anti-moslim sentiment. Als je ziet dat 63% van de nederlanders moslims als potentieel probleem/gevaar zien, dan is er voor het intussen grijsgedraaide plaatje van de multiculti heilstaat onder bezielende leiding van PvdA regenten, geen plaats meer in een Real politiek klimaat waar stemgerechtigde kiezers constant geconfronteerd worden met het steeds duidelijker wordende failiet van de gepamperde moslim wijken.

Madahkantognie | 31-07-11 | 16:12

@iPeet | 31-07-11 | 12:16
Forum.nl... Juist ja. Soort van WC-eendonderzoek. Alsof je een bijstandmoeder haar visie op het Nederlandse koopkrachtplaatje laat geven en deze als waarheid poneert.

@iPeet | 31-07-11 | 12:19
Nrc. Juist ja. Bekijk de groei eens over een tijdsbestek van 10 of 15 jaar. Doen ze bij klimaatverandering namelijk ook meestal en zal een ander beeld geven.

@iPeet | 31-07-11 | 12:30
Één geval maar te linken aan religie? In Europa ja! En zeg dat maar tegen de Nederlandse Talibandoden in Afganistan...

Tommygunner | 31-07-11 | 16:11

-weggejorist-

Blondemevrouw | 31-07-11 | 16:08

-weggejorist-

Blondemevrouw | 31-07-11 | 16:04

kogels komen niet van rechts of links, maar zijn uiteindelijk allemaal deel van het Illuminati-masterplan. Ze zitten al in Lingo. Straks de NWO.

*zondagspost*

rintelman | 31-07-11 | 16:03

tipo | 31-07-11 | 15:51 |

En zo wordt er heel erg opportuun en in eigen straatje een mening gevormd. En daarom staat heel Nederland in brand, althans de linkerzijde van het spectrum!

lanexxx | 31-07-11 | 16:03

@Bas Parnotte
Kijk, zo schrijft je een origineel opiniestukje:
"As Talmon explained in his 1952 classic, The Origins of Totalitarian Democracy, the totalitarian democratic model was envisioned by Jean- Jacques Rousseau, the philosophical godfather of the French Revolution. Rousseau believed that a group of anointed leaders could push a society towards perfection by essentially coercing the people to accept their view of right and wrong.

Talmon drew a direct line between Rousseau and the totalitarian movements of the 20th century – Nazism, fascism and communism.

Today, those who seek to silence conservative thinkers by making a criminal connection between our writings and the acts of a terrorist are doing so in pursuit of patently illiberal ends, to say the least. If they can convince the public that our ideas cause the mass murder of children, then our voices will be silenced.

Another aspect of the same anti-liberal behavior is the tendency by many to pick and choose which sorts of terrorism are acceptable and which are unacceptable, in accordance with the ideological justifications the terrorists give for their actions. The most recent notable example of this behavior is an interview that Norwegian Ambassador Svein Sevje gave to Ma’ariv on Tuesday.

Ma’ariv asked Sevje whether in the wake of Breivik’s terrorist attack Norwegians would be more sympathetic to the victimization of innocent Israelis by Palestinian terrorists.

Sevje said no, and explained, “We Norwegians view the occupation as the reason for terror against Israel. Many Norwegians still see the occupation as the reason for attacks against Israel. Whoever thinks this way, will not change his mind as a result of the attack in Oslo.”

So in the mind of the illiberal Norwegians, terrorism is justified if the ideology behind it is considered justified. For them it is unacceptable for Breivik to murder Norwegian children, because his ideology is wrong. But it is acceptable for Palestinians to murder Israeli children, because their ideology is right."
www.jpost.com/Opinion/Columnists/Artic...

tipo | 31-07-11 | 15:51

Laten we niet meer op extreemrechts stemmen. Dan zijn we er van af.

Aristo | 31-07-11 | 15:37

uhm.... en wat is het nieuws in dit artikel?

Troost J.E. | 31-07-11 | 15:23

Niet gekozen krullebol bemoei je met eigen zaken ofetwel met Havanna aan de Waal, gek.

Uw Verzekeringsadvis | 31-07-11 | 15:21

-weggejorist-

Frau Antje | 31-07-11 | 15:19

Dank je wel Frau Antje, al is het een karbonaadje geworden ipv een vegaburger.

MathijsXXL | 31-07-11 | 15:16

Heel erg jammer is dat deze moordpartij door allerhande nationale en Europese multiculticlowns wordt aangegrepen om rechts de mond te snoeren. De rest is ruis.

Semolina Pilchard | 31-07-11 | 15:15

-weggejorist-

Frau Antje | 31-07-11 | 15:10

Dit is allemaal stating the obvious. Als GS een opiniestuk plaatst, dan graag wat meer inhoud.

Arrabinekoeterine | 31-07-11 | 15:09

@Jan Passant mk2, Er is een probleem met de immigratie, dat wordt erkend van links tot rechts.. al zou je bijna denken van niet.
.
Zo zijn er aanpassingen op de vluchtelingewet geweest, of beter gezegd die is herschreven, door de toenmailige staatssecretaris van paars II, job cohen, die echte asielzoekers en de gelukszoekers die via een asielaanvraag Nederland probeerde binnen te komen eruit worden gehaald.. netto resultaat, een daling van 50.000 aanvragen na zo'n 15.000. (wet in werking 2001)
.
Zo heeft willem vermeend in namens dat zelfde paarse II een verdrag met marokko voor elkaar gekregen, dat het mogelijk maakt om de bijstandsfraude naar marokko aan te pakken, twee jaar geleden is dit zelfs uitgebreid (datum van het verdrag 2002)
.
Zo is er een inkomenseis gesteld voor huwelijksmigranten... in 2004, dit betekend dat de partner minimaal 120% van het jeugdloon moet verdienen om uberhaupt iemand uit het buitenland, marokko, turlkijke thailand, brazilie etc te mogen laten overkomen.
.
Zo geld er voor normale immigranten, dus geen vluchtelingen die onder de strengere asielwet vallen, verplichtingen als inburgeringscursus in land van herkomst en moeten ze kunnen aantonen dat ze geen crimineel verleden hebben, kunnen aantonen dat ze kunnen voorzien in eigen levensonderhoud, door bijvoorbeeld een arbeiscontract te kunnen laten zien.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asiel...
.
deze maatregelen en meer hebben gersuelteerd in een zeer immigratie die de laatse jaren slechts een saldo heeft van 40.000 per jaar, en dat is dus incluseif de amerikanen, engelsen, duitsers, polen etc.
.

Nu kunnen we natuurlijkde karikatuur van massimmigratie blijven omarmen... we kunnen natuurlijk ook kijken hoe gaan we om met de 1.5 miljoen niet westerse allochtonen waarvan er zo'n 850.000 moslim zijn. mensen die veelal werken, opleisingen volgen ondernemingen starten etc..
.
daar ligt wat mij betreft de uitdaging.

MathijsXXL | 31-07-11 | 15:08

-weggejorist-

Frau Antje | 31-07-11 | 14:58

@MathijsXXL | 31-07-11 | 14:42
Halleluja, we hebben een overeenkomst over den "toon". Nu nog de "inhoud". Wat was er de laatse twintig jaar ook alweer een groeiend probleem? Je zou het bijna vergeten tijdens het jij-bakken.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:52

Hebben we het nu genoeg duiding gegeven...

EUgenio | 31-07-11 | 14:34

Wordt eens wakker...

Davidson | 31-07-11 | 14:52

@Jan Passant mk2... dat begin is er zeker.. waneer we allemaal een stapje doen.. kunnen we er nog eens iets moois van maken ook.

MathijsXXL | 31-07-11 | 14:42

Bijvoorbeeld het rij-verbod voor vrouwen in Saoedi-Arabie.
EUgenio | 31-07-11 | 14:34
Dat mag zo wezen, en dat is mooi, maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Probleem is dat de mentaliteit van moslims in het algemeen zo is dat ze wel degelijk meer vrijheid willen maar niet snappen wat democratie is. Ze willen wel meer vrijheid, maar gunnen ze dat ook voor 'andersdenkenden'?

In dat laatste zit de basis van democratie. Zij denken dat als zij vrij zijn, alles goed komt. Dat een ander onvrij is wanneer hij een contrasterende mening heeft snappen ze over het algemeen niet. Dat is nou eenmaal iets dat in islam verankert zit (andersdenkenden dan islam is...: vul maar in).

Daarom geloof ik helemaal niet in een Arabische lente, zolang islam verspreid blijft worden en actief onderwezen op scholen en moskeeen.

La Bailaora | 31-07-11 | 14:41

Zag toevallig net nog iets in de categorie; gras is groen, sneeuw is wit, water is nat en....;
"Palestijnse Fatah jeugd al 15 jaar vaste klant op Utøya"
"Fatah, de organisatie welke jongerencentra en sportcentra naar Palestijnse zelfmoordterroristen vernoemd,"
www.amsterdampost.nl/palestijnse-fatah...
.
Niemand had ook maar in z'n wildste zieke fantasieën kunnen bedenken dat een enkel iemand zichzelf had gebombardeerd tot martelaar en op eigen houtje zelf een Jihad wilde beginnen en een dergelijk bloedbad aan te richten zoals is gebeurd. Vervolgens gaat ook nog eens alles verkeerd wat er maar verkeerd kan gaan en gewapende politie komt pas een anderhalf uur later op het eiland aan.
Ondertussen was het al gebeurd en 76 ouderparen zullen nooit meer hun zoon of dochter zien thuiskomen.

said_fred | 31-07-11 | 14:36

Jeff Hawke | 31-07-11 | 14:23

Toch zie je in veel landen dat religieus-dogmatische gebruiken aan het sneuvelen zijn. Bijvoorbeeld het rij-verbod voor vrouwen in Saoedi-Arabie.

Bovendien denk ik dat internet overal ter wereld enorm bijdraagt aan een vrije wereld. Iedereen kan tegenwoordig alles tegen iedereen zeggen, en op het internet wemelt het van de naakte vrouwen, godslastering en vrijheid, en ik denk dat dit tene koste gaat van tradidtionele gebruiken zoals de islam omdat mensen voortdurend geconfronteerd worden met het vrije internet. De overheden proberen dat nog een beetje te censureren, maar er is natuurlijk geen beginnen aan.

Kortom, door de huidige revolutie, maar ook door internet, zal de wereld in rap tempo moderniseren. Ook China.

EUgenio | 31-07-11 | 14:34

De woorden Eurabië en Cultureel Marxisme zullen pas niet meer gebruikt worden als de multiculturele agenda van tafel is.
.
En nou willen sommigen dat Wilders die woorden niet meer mag gebruiken. Tja... hoezo democratie?
.
Dat hadden de elites moeten beseffen toen ze deur voor moslims openzetten. Ze krijgen nu wat ze zelf gezaait hebben, inclusief Anders.

Greetje Duisenberg | 31-07-11 | 14:32

@Petrus Poortwachter | 31-07-11 | 14:26
Inderdaad.
Politici debatteren nu eenmaal liever over de "toon" van een debat dan over de inhoud. Zeker als die inhoud riskante acties van ze vraagt.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:30

@mezelf: eens aan de kant trappen natuurlijk...

Petrus Poortwachter | 31-07-11 | 14:28

De kalender ondertussen, bladert vrolijk door...
Terwijl allerlei verenigingen ruzie maken over wie de schuld moet hebben, het journaille daar ruimschoots verslag van doet en de enige echte schuldige eist dat de Noorse regering aftreedt blijkt plotseling een ruime meerderheid van het Nederlandse volk zich ernstig zorgen te maken over de toename van de islam. www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/3... De tijd is gekomen om al die pietluttige geschillen is aan de kant te trappen, en dat we eens gaan kijken hoe we dit op gaan lossen...

Petrus Poortwachter | 31-07-11 | 14:26

@MathijsXXL | 31-07-11 | 14:21
Zeker. Het heeft een zeker Ja, Maar.. gehalte. Maar het is een begin.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:25

Sorry voor de dubbelpost en gweek moet afgelopen week zijn.

Jeff Hawke | 31-07-11 | 14:25

@tipo | 31-07-11 | 14:13
dat is uw oplossing... maar niet van een bestaande politieke partij... en aangezien ik niet op u kan stemmen, nog een politieke partij zie, die uw punt zal deelt of zal gaan overnemen.. ligt daar een schone taak voor u.

MathijsXXL | 31-07-11 | 14:23

@EUgenio | 31-07-11 | 14:15
Ik sprak gweek een Nederlandse vrouw die 20 jaar geleden met een Egyptenaar is getrouwd. Ze woonde daar toen drie jaar, daarna zijn ze naar NL verhuisd. Onlangs was ze er op familiebezoek, en het viel haar op hoe erg de sfeer was veranderd, in negatieve (consevatieve) zin (meer hoofddoekjes, meer repressie, enz).

Jeff Hawke | 31-07-11 | 14:23

@EUgenio | 31-07-11 | 14:15
Ik sprak gweek een Nederlandse vrouw die 20 jaar geleden met een Egyptenaar is getrouwd. Ze woonde daar toen drie jaar, daarna zijn ze naar NL verhuisd. Onlangs was ze er op familiebezoek, en het viel haar op hoe erg de sfeer was veranderd, in negatieve (consevatieve) zin (meer hoofddoekjes, meer repressie, enz).

Jeff Hawke | 31-07-11 | 14:23

Hier een linkje voor wetenschappelijk bewijs, dat geldt: Hoe groter de verzorgingsstaat, des te lager de vruchtbaarheid van de bevolking:
mises.org/daily/2451

Dat artikel is door Breivik uit zijn context gehaald en zonder bronvermelding in zijn manifest overgenomen.

Is de werkelijke onderzoeker die deze briljante constatering en dito tekst heeft geschreven nu ook opeens medeverantwoordelijk aan de schanddaad van de Noorse psychopaat?

Of gaat het hier enkel om Wilders en hoe deze in de beeldvorming te beschadigen?

tipo | 31-07-11 | 14:22

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 14:21

@Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:12
.
U heeft mijn reactie van 13:03 gelezen?

MathijsXXL | 31-07-11 | 14:21

Let maar op: over 20 jaar is het Midden-Oosten een heel stuk moderner geworden.
EUgenio | 31-07-11 | 14:04
Ook dat is een stelling die op niets is gebaseerd. We weten niet waar het naar toe gaat. Wel weet ik dat mijn Egyptische zwager sinds dit voorjaar in Cairo met pistolen rondloopt. Het is er namelijk niet minder gevaarlijk geworden snap je? En de kans dat de Moslimbroederschap daar de verkiezingen gaat winnen is niet ondenkbaar.

Maar ik zie wel meer stellingen van je dat ze gebaseerd zijn op 'hoop', mooi natuurlijk, maar we moeten maar afwachten of dat realiteit gaat worden. Niet iets om iemand mee te overtuigen.

La Bailaora | 31-07-11 | 14:17

Heer van Zichem | 31-07-11 | 14:08

Ik weet niet hoe ver de Arabische wereld in de jaren '70 was, maar de Arabische lente geeft wel aan dat het huidige dictatoriale systeem niet langer gewenst is. Het is alleen de vraag hoe snel het Midden-Oosten moderniseert. Ik denk snel, kijk alleen maar naar het snelle toegenomen internet- en mobiele telefoongebruik.

EUgenio | 31-07-11 | 14:15

@MathijsXXL | 31-07-11 | 14:06
Ja wel hoor: Schaf de verzorgingsstaat af, dan stijgt de vruchtbaarheid van de Nederlandse bevolking, dan is immigratie niet meer nodig om economische groei te waarborgen, dan is immigratie en integratie sowieso geen probleem, omdat de kosten niet op het collectief worden afgewenteld, maar op de immigranten zelf. Wel zo eerlijk.

Bovendien zullen moeders hun kinderen dan in het gareel houden, omdat het hun pensioenvoorziening is en zullen kinderen weer naar hun ouders luisteren, omdat ze voor geld alleen bij haar terrecht kunnen en niet langer bij een anoniem overheidsloket.

tipo | 31-07-11 | 14:13

Slechts een klein deel wil de sharia.
Kortom, de vrees voor de islam is niet gegrond.
EUgenio | 31-07-11 | 14:04
Jij hebt wel een hele vreemde manier van redeneren. Waarom? Omdat de eerste stelling een aanname is, eentje die je niet kan onderbouwen met cijfers. Dus je conclusie is een zeer gevaarlijke omdat het op drijfzand is gebaseerd.

Sterker nog, er is Europees onderzoek gedaan naar het percentage moslims die actief de koran aanhangen, zeg maar idd. diegenen die Sharia willen. Dat kwam uit op rond de 30%. Dat is een heel hoog cijfer (van de 50 miljoen dus ongeveer 17 miljoen, dat is meer dan er mensen in Nederland wonen). Het is nog erger, omdat van de andere groep een groot percentage geen mening heeft, dus daarvan weten we niet wat ze willen.

En mind you, islam heeft geen meerderheid nodig. "It doesn't take many people to overtake an airplane."

La Bailaora | 31-07-11 | 14:12

@MathijsXXL | 31-07-11 | 14:06
Het zou je sieren zelf eens een hand in eigen boezem te steken in plaats van verder te polariseren met verdachtmakingen. Maar ik denk dat je niet een deel van de oplossing bent, maar een muf oud stukje van hetzelfde probleem.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:12

Dit is wel de ultieme Mosterd na de Maaltijd Column. Alles wat hier staat is deze week al 100 gezegd en geschreven. Wel mooi dat Paternotte zeker weet wat de legitimatie was voor de aanslagen van ABB. De woorden Eurabië en Cultureel Marxisten deden hem nl. naar de wapens grijpen. Goh! Dus niet zijn boze stiefmam, het gristelijk geloof, de toon van Geert, de toon van het debat in Nederland überhaupt, de hiphop cultuur, de alles-onder-de-tafel-houden sfeer van links, de rancune van rechts, de opmars van de islam in Noorwegen, een verknipt brein, internet games,de vrijmetselarij, te veel kunstmest gesnoven enz. enz. Mooi, hebben wij dit in Nl weer even opgelost, daar zullen de Noren ons wel dankbaar voor zijn!

Mevr van der Je | 31-07-11 | 14:11

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 14:08

De kogel kwam van 'God!' Als een moslim een aanslag pleegt dan roept hij 'Allah' aan. Als een dierenactivist een aanslag pleegt dat wordt er bij geroepen dat dit 'voor de dieren is!' En die Breivik heeft toch zijn wortels liggen bij de illuminatie, de vrijmetselaars? Maar dan komt de kogel niet van links en dan komt de kogel niet van rechts, maar dan is het god die de trekker heeft overgehaald.

Steeds weer wordt de mensheid lastig gevallen met geestelijk gehandicapten die in opdracht van 'Allah' de meest verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid plegen. En dan nu weer een achterlijk sujet die dan zogenaamd een christelijk is. Ik ken niet de hele Bijbel uit mijn hoofd maar ik zou me erg verbazen als er in de Bijbel zou staan dat Jezus opgeroepen heeft om de Romeinse bezetters van het Heilige Land af te slachten. Dan zou die bezetting van het Heilige Land nu wel voorbij moeten zijn geweest, maar een deel van Israël is nog steeds bezet.

Ik denk dat Breivik misschien het christendom niet helemaal begrepen heeft. Ik denk dat hij de fout heeft gemaakt die wel meer mensen maken, namelijk God verwarren met Allah! De vader van Jezus roept niet op tot geweld, maar Allah staat met zijn gore varkenssnuit steeds vooraan als er bloed moet vloeien en onschuldigen afgeslacht worden.

Iedereen mag Geert Wilders de schuld geven, maar dan moet die persoon met bewijzen komen. Dag en uur noemen waarop Wilders heeft opgedragen om jonge Noorse socialisten af te slachten! Ik denk dat dit moeilijk zal worden. Tenslotte zijn jonge Nederlandse socialisten wel de kiezers die na verloop van jaren, na teleur gesteld te zijn in de PvdA, op Wilders moeten stemmen. Het klopt allemaal niet. Het zit zo krom in elkaar. Als een fanatieke extreme christen tien keer zo hard te keer gaat als Jezus dan moet hij steeds maar weer opnieuw die andere wang toekeren, steeds maar weer vergeven. Maar dit heeft geen zin. Ik heb er veel over gelezen, maar ik denk niet dat Breivik een christen is, en ik denk ook niet dat Wilders zijn inspiratiebron is geweest.

Dan is er nog als belangrijkste punt. Het doel dat Breivik voor ogen had. Dat de jonge socialisten met de islamisering niet veel van doen hebben. Ze spelen een totaal ondergeschikte rol. Ze zijn hier alleen de slappe hersenloze meelopers die alles maar laten gebeuren. Zonder inzicht te hebben, geen principes ook! Zonder karakter te tonen en zonder aansprakelijk te zijn kunnen (jonge) socialisten alleen maar aangemerkt worden als het soort mensen dat de vrijheid van anderen voor de varkens heeft gegooid. 'Laat de onderdrukte mensen het zelf maar uitzoeken!' Zij hebben alleen de voorwaarden geschapen waardoor de anderen de ruimte hebben om hun smerige werk te doen en er met de poet vandoor gaan. Want islamisering gaat om geld, geel geld! Er zijn miljoenen domme moslims en die brengen elke maand geld naar de moskee, en dat gaat om miljarden per maand. Dat de islamisering puur onrecht is dat zal de jonge socialisten aan hun reet roesten. Maar vanwege een slappe houding is het niet zinvol om deze mensen af te slachten. 80 Procent van de mensheid heeft geen karakter, en 20 procent is intens slecht en verrot. Daarom zijn er zoveel moslims en daarom doet de rest er niets tegen. Men kweekt geen karakter door iemand te vermoorden! Ook bloeit de menselijkheid op door geweld. Men wordt niet bewust en men wordt niet solidair met de onderdrukten door te gaan moorden.

Ik denk dat Breivik geïnspireerd is geworden door die andere 'god' oftewel Allah. Want dat varken roept in de koran steeds om terreur! En tenslotte is Prins Haakon al naar de moskee geweest om zijn medeleven te betuigen met de gevallen jonge Noorse socialisten. Kortom de ziekte zit niet alleen in het hoofd van die Breivik maar is zeer wijd verbreid.

vanhetgoor | 31-07-11 | 14:06

@is goed tipo... de pvv heeft geen schuld aan het aan het gepolariseede klimaat, en als ze dat wel hebben dan is het de schuld van links.
.
Een redenering die mijn baas ook wel eens met een knipoog gebruikt.
.
de eerste regel is, ik heb altijd gelijk.
de tweede regel is, als ik geen gelijk heb, dan gaat de eerste regel in werking.
.
Maar goed, oplossingen hoe we onze samenleving wat beter, vriendelijkere, gezelliger kunnen inrichten heb je niet?

MathijsXXL | 31-07-11 | 14:06

@ EUgenio | 31-07-11 | 13:50
Elke religie is erg dogmatisch, als je jouw anti-Islam retoriek omzet in een strijd voor een seculier Nederland, bereik je ook je doel en word je ook nog eens serieus genomen.

* Il Principe * | 31-07-11 | 14:04

La Bailaora | 31-07-11 | 13:56

Ik denk dat veel westerse moslims (en blijkens de Arabische lent ook veel moslims in Noord-Afrika en het Midden-Oosten) erg graag in een vrije democratie leven. Slechts een klein deel wil de sharia. Dat is hun goed recht, maar ze zullen het natuurlijk nooit redden in het Westen want er is onder de veelal seculiere moslims laat staan onder de autochtone bevolking helemaal geen draagvlak voor de sharia. Natuurlijk heb je in Engeland al diverse sharia-instituten, maar die moet je niet zien als een vervanging van de bestaande regelgeving, maar meer als een culturele uiting.

Kortom, de vrees voor de islam is niet gegrond. De islam zal zich steeds meer moeten neerleggen bij fundamentele mensenrechten. Let maar op: over 20 jaar is het Midden-Oosten een heel stuk moderner geworden.

EUgenio | 31-07-11 | 14:04

.. overigens zijn er nog wel beelden te vinden van een beschaafd pratende Jan Janmaat die door woedende parlementariërs op een uiterst schofferende wijze in het parlement werd afgekat.
Het lijken wel de voorbereidende beelden van vlak voor het toeslaan van een lynchmob. (Wat idd daadwerkelijk plaatsvond en door het OM niet eens onderzocht werd.)
Dus "fatsoenlijke mensen op links": ga uw monden spoelen!

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:04

@MathijsXXL | 31-07-11 | 13:48
Dat zijn geen letterlijke citaten van de PVV en als ze dat zijn, dan trek je ze uit de democratische en geweldloze context van het betoog waar het uit komt. Die stropoppen kennen we nu wel. Probeer eens iets nieuws.

tipo | 31-07-11 | 14:01

@MathijsXXL | 31-07-11 | 13:48
Goede man, de "toon van het debat" en "het geschapen klimaat" zijn al jaren eerder ernstig vervuild door "links". Omdat "links" toen de media in handen had klaagde niemand daar (hoorbaar) over en dan lijkt het of zulke verdachtmakingen de "waarheid" zijn of in ieder geval de "instemming" hebben van het volk.

Sinds het internet weten we dat dit niet zo is.
Voor de oorzaak van veel onheil heeft (me,myself and IK | 31-07-11 | 13:47 |) een prima link geplempt. Al denk ik dat je dat niet gaat lezen om de confrontatie met de ongewenste waarheid uit de weg te gaan.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 14:00

DaveDH | 31-07-11 | 13:50

Wat een typische PVV reactie weer. Je pikt 1 stukje uit het hele (overigens erg zinvolle) artikel en gaat roeptoeteren. Als je een strafblad hebt kun je zo de fractie in.

Supermatthijs | 31-07-11 | 13:59

@heer van zichtem.. ik merk dat u toch nog de moeite heeft genomen om mijn stukje te lezen.
.
dank daarvoor

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:58

@ swift1.6
Je was de hele tijd zo snel met antwoorden, ik wacht nog op een reactie op mijn post van 13:47.
Of geef je je gewonnen?

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:58

EUgenio | 31-07-11 | 13:50
Racistisch. Dusse, Wafa Sultan en Ayaan zijn racistisch? Meen je dat nou?

Enne, mind you, mijn blonde zus is moslima, net als imam van der Ven.

Heeft niets met ras te maken, slimmerd. Het is een gedachtegoed, een doctrine. En als die fout is moet je het bekritiseren.

En dat je het gevaar overdreven vind is je goed recht, net als het recht van mensen die er voor waarschuwen dat niet vinden. Ik heb zelf dus heel veel moslim familie, en nee, ik vind het niet overdreven. Het was overdreven geweest als links niet zo lang (en nog steeds) de kop in het zand zou steken en ruim baan zou geven aan islam. Dan zou het overdreven zijn, omdat we nu nog gewoon democratische maatregelen kunnen nemen om het in te dammen. Wanneer we doorgaan met de messenger te verketteren dan gaan de waarschuwingen van islam-watchers gewoon uitkomen.

La Bailaora | 31-07-11 | 13:56

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:51

Onze huis-fascist van de Vara vind dat je PVVers geen wapen vergunning meer moet geven en dat de AIVD alle PVV stemmers na moeten strekken zoals dat vroeger in de tiod van Mussolini ook gebeurde, lees hier zijn relaas:

www.joop.nl/opinies/detail/artikel/hoe...

DaveDH | 31-07-11 | 13:50

La Bailaora | 31-07-11 | 13:46

Ik vind het goed dat er een brede discussie gevoerd wordt over de islam in Nederland. De islam is erg dogmatisch en dat botst geregeld met de vrije samenleving. Dus niks mis met religiekritiek, maar het grote gevaar zoals de PVV dat schetst vind ik zwaar overdreven en bij vlagen gewoon racisme.

EUgenio | 31-07-11 | 13:50

@tipo | 31-07-11 | 13:41
.
sinds wanneer gebruikt links woorden als haatbaarden, haatpaleizen, kovodden die het straatbeeld vervuilen, de islam is een gevaarlijke ideologie, die hier is om ons europa over te nemen, moslims die zeggen van niet, die liegen.
.
ja dat maken links-extremistsche websites ervan...
u heeft geen last met oversteken?

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:48

@Roer | 31-07-11 | 11:27

Ik weet niet wat je met dat bericht wilt aantonen, maar het perspectief wat je probeert te plaatsen klopt niet.

Pechthold en van der Laan deden voor die uitspraak namelijk geheel wat anders.
Pechthold noemde Wilders een racist en baseerde zich op een rapport die hij niet eens gelezen had.
Van der Laan noemde Geert Wilders staatsgevaarlijk.
www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HO...

Daarop Reageerde Geert Wilders als volgt.
Van der Laan en Pechtold zijn "politieke handlangers van Mohammed B" ''Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommige gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek.''
www.nu.nl/politiek/2114104/wilders-noe...

Nu heb je perspectief, hij ageert op uitlatingen van Pechtold en van der Laan.

Deze waren exact hetzelfde als bij van Dam en anderen tegen Fortuyn.

Meri59 | 31-07-11 | 13:48

Heerlijke discussie

sperminator007 | 31-07-11 | 13:48

@ swift1.6 | 31-07-11 | 13:39
Hier staan wat uitspraken die links over Fortuyn deed.
www.pimfortuyn.com/asp/default.asp?t=s...
Nu mag jij reageren met uitspraken op zelfde niveau die Fortuyn en Wilders over links deden.

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:47

@swift1.6 | 31-07-11 | 13:45
Nou, zeur dan niet langer.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 13:46

Het gaat de PVV duidelijk ook om moslims. Wilders heeft herhaaldelijk gezegd dat hij de immigratie van mensen uit moslimlanden wil beperken.
EUgenio | 31-07-11 | 13:42
Nope. Het gaat de pvv om de actieve aanhangers van islam. Niet hun soortgenoten die er onder lijden. De Iraakse vrouw die vorige week door eerwraak in de fik werd gestoken moeten we aan alle kanten beschermen en het bekritiseren van deze uitwassen uit de islamitische cultuur is juist keihard nodig.

En het bannen van moslims uit moslimlanden is natuurlijk heel verstandig. Alleen al omdat er idd. moslims zijn die de koran actief aanhangen, je dus niet weet wat je binnenhaalt, en we zien wat het met de mpij doet. Dat is helaas voor de moslims die onder hun soortgenoten lijden, maar anders gaat de hele Nl mpij naar knoppen, en dat is nog veel erger.

Laat het je nog eens uitleggen door een andere moslima, eentje die het wel begrijpt:
www.eenvandaag.nl/binnenland/36110/get...

Enne, dat is ook een moslima.

La Bailaora | 31-07-11 | 13:46

@vraagstaart | 31-07-11 | 13:38
Die rookmelder werkt dan toch niet goed in politiek den Haag.

Che_cuevara | 31-07-11 | 13:45

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:45

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 13:42
dat is vrijheid van meningsuiting en dergelijke puntjes dienen meteen uit de wet gehaald te worden, aldus wilders.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:45

@k3 | 31-07-11 | 13:17
*Zucht.*

Zoveel domheid in èèn persoon.

Che_cuevara | 31-07-11 | 13:43

vraagstaart | 31-07-11 | 13:38
Precies. Kritiek leveren en waarschuwen kan nooit tot dit soort daden leiden. Ik vond de ad-hominems in de tijd van Pim overigens niets meer met kritiek geven te maken hebben, maar met gebrek aan argumenten. Dat links dat als gelijkwaardig ziet met de islam kritiek van Wilders is voor mij een teken dat ze het of niet begrijpen, of kwaadaardig zijn.

La Bailaora | 31-07-11 | 13:42

La Bailaora | 31-07-11 | 13:39

Het gaat de PVV duidelijk ook om moslims. Wilders heeft herhaaldelijk gezegd dat hij de immigratie van mensen uit moslimlanden wil beperken. Wilders heeft ook gezegd dat hij criminele moslims uit wil zetten.

EUgenio | 31-07-11 | 13:42

@fatsoenlijke linksmenschen
Als Wilders alle kwaad dat hem toegewenst wordt; of via bedreigingen tegemoet komt zou vergelden met even groot kwaad, dan had u allemaal recht van spreken over de "toon van het debat" en "het geschapen klimaat".

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 13:42

@EUgenio | 31-07-11 | 13:37
De PVV heeft moslims nooit als iets fouts neergezet. Dat hebben extreem-linkse websites er van gemaakt. In werkelijkheid heeft Wilders enkel islamkritiek op overwegend politiek-correcte wijze en enkel binnen een democratische en geweldloze context.

Dat anderen Wilders woorden niet ter harte nemen, maar gedreven worden door de uit het verband gerukte - express verkeerd geciteerde - schijnwerkelijkheid die extreem-linkse websites presenteren, is voor hun conto en niet voor de PVV.

tipo | 31-07-11 | 13:41

@heer van zichtem.. ik mijn verhaaltje, mijn zienswijze over de ontwikkelingen tijsens en na Fortuyn, eerder opgeschreven.
.
u maakt puntje over volksaard en het verschil tussen Nederlanders en Noren.
.
maar ik maak ook een puntje over een grof punt middels een tweet, of kort persbericht het publieke debat in te werpen en je vervolgens ontrekken uit het debat.
.
Eveneens maak ik een puntje dat er geen oplossingen voorgesteld worden, maar dat het bij vinger wijzen blijft.
.
dan maak ik nogeen puntje over spong dat hij nu juist wel consequent is,die mensen wel aanspreekt op hun toon, van linkse tot rechtse snit.
.
en dat is misschien wel het punt waar u mij kunt ontmoeten. Spong.

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:41

Misschien kun je wel zeggen dat Wilders, door zulke duidelijke en nietsontziende taal te spreken en zich een onwankelbare en compromisloze houding aan te meten, zichzelf heeft gedemoniseerd. Hij is helaas het icoon geworden van alle rechtshaat en wordt hiervoor geslachtofferd door zijn politieke tegenstanders en gebruikt (legitimatie) door politieke 'medestanders'!

M-Bozz | 31-07-11 | 13:40

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:33
kritiek uiten staat iedereen vrij, maar de manier waarop is een ander verhaal. Als iemand jou ergens op aanspreekt, luister je natuurlijk meteen. Ook als ze dat doen door te beginnen met: "Hee kuttekop, ken je de helemaal niks goed doen". Daarnaast ging en gaat het ook om de standpunten.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:39

Wilders en de PVV hebben moslims als iets fouts neergezet.
EUgenio | 31-07-11 | 13:37
Weer fout. Het gaat om islam. Een moslim niet per definitie dus... Mind you, er zijn meer moslims die onder islam lijden dan niet moslims.

La Bailaora | 31-07-11 | 13:39

@La Bailaora | 31-07-11 | 13:34 Dat Wilders heeft bijgedragen aan een intolerant klimaat jegens moslims snijdt evenveel hout als de stelling dat een rookmelder schuldig is aan het uitbreken van een brand.

Zonder die melding zouden we namelijk nooit geweten hebben dat er brand was en lekker verder hebben geslapen, in politiek Den Haag.

vraagstaart | 31-07-11 | 13:38

@me,myself and IK | 31-07-11 | 13:33
Nou, ene Janmaat is er anders wel voor opgesloten. En vele anderen verketterd of geïsoleerd. Pas sinds Pim Fortuyn werkte dat niet meer en was de beer los.

Chiant | 31-07-11 | 13:38

vraagstaart | 31-07-11 | 13:32

Je hebt een punt; sommige incidenten met moskeeen hoeven niet samen te hangen met PVV-aanhangers. Maar het lijkt me voor het overige logisch dat de toegenomen incidenten met moskeeen op het conto van de PVV komt. Wilders en de PVV hebben moslims als iets fouts neergezet, en in dit klimaat hebben sommigen dus gehandeld.

EUgenio | 31-07-11 | 13:37

@EUgenio | 31-07-11 | 13:11
Zullen we het hatelijk klimaat richting Homo's vrouwen en overige Nederlanders vanuit de islam maar laten voor wat het is?

Of doen we daar ook nog iets aan, stellen we dat ook aan de kaak.
Of mag dat weer niet gezegd worden?

Che_cuevara | 31-07-11 | 13:36

Pfffff, links, rechts, links, rechts.... ik ben blij dat we weer gaan voetballen.

Schaamharing | 31-07-11 | 13:36

dat Wilders heeft bijgedragen aan een intolerant klimaat jegens moslims. Vandaar dus de toegenomen incidenten met moskeeen in de afgelopen jaren.
EUgenio | 31-07-11 | 13:30
Nee, dat doen de moslims zelf. Of eh, heeft Geertje ook schuld aan het 'klimaat' in andere landen, bv. hier in Engeland:

www.dailymail.co.uk/news/article-20195...

La Bailaora | 31-07-11 | 13:34

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:33

@ swift1.6 | 31-07-11 | 13:18
Nee, het stond een ieder vrij kritiek te uiten op de politieke koers van de afgelopen 40 jaar, waar zeur ik eigenlijk over.

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:33

EUgenio | 31-07-11 | 13:20
Kan wezen, en als dat al zo is, dan mag dat niet en is het fout.

Kerken belagen in de islam is geheel 'ok'. En daarom is islam een totaal verkeerde doctrine en zou het van mij moeten worden verboden.

La Bailaora | 31-07-11 | 13:32

@EUgenio | 31-07-11 | 13:20 Belagen Uitspraak: bəˈlagə(n) (belaagde, heeft belaagd) Werkwoord: in het nauw brengen en lastigvallen.

Nou trekt een gemiddeld gebouw zich niet zoveel aan van in het nauw brengen en lastigvallen, dus laten we het erop houden dat je bekladden en vernielen bedoeld.

Dat alles op het conto van Wilders schrijven is een leuke gedachte die je op bepaalde fora op het internet wel terugvindt.

Waar die gedachte volkomen aan voorbij gaat, is de onverdraagzaamheid van sommige moskeebezoekers (ik herinner mij cameralieden die in elkaar geslagen zijn omdat ze in de buurt van een moskee stonden te filmen, eigenaren van honden die verboden werden in een straal van een paar honderd meter van de "heilige grond" rond de moskee te komen, en meer van dat fraais) die óók wel eens aanleiding zou kunnen zijn tot degelijk vandalisme.

En dan noem ik nog maar niet de processen verbaal die tegen moslim-jongeren zijn opgemaakt die "White Power" e.d. op hun eigen moskee schilderden om reacties uit te lokken. Linkje post ik niet omdat het een geblackliste site is.

Maar het wel een stuk eenvoudiger om Wilders de schuld te geven. Het slechte weer, heeft-ie ook gedaan.

vraagstaart | 31-07-11 | 13:32

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:23

Ik heb natuurlijk geen bevestiging van Wilders zelf. Maar je zult het toch met me eens zijn dat Wilders heeft bijgedragen aan een intolerant klimaat jegens moslims. Vandaar dus de toegenomen incidenten met moskeeen in de afgelopen jaren.

EUgenio | 31-07-11 | 13:30

@k3 | 31-07-11 | 13:17 |
Lees die zes PDF'jes eerst door, voordat je op HAVO-niveau reageert.

Daarin wordt Cultureel Marxisme gelijkgesteld met Politiek Correct. Daar wordt ook de werkelijke definitie van Cultureel Marxisme gegeven. Feminisme en homo-emancipatie vallen ook onder het Cultureel Marxsisme en voor zover ik weet niet onder de Islam. Feminisme en homo-emancipatie vallen niet onder Breiviks ridderideologie. Feminisme en homo-emancipatie vallen wel onder de voornaamste kritiek die Bosma en Wilders (en Terstall vooruit) op de Islam hebben.

Het gebruiken van de term 'Cultureel Marxisme' is dus geen wezenlijke overeenkomst tussen Breivik en de PVV. Alleen onnozele en oninhoudelijke broodschrijvers als Bas Parnotte en Elsbeth Etty beweren zulke baarlijke non-sense.

tipo | 31-07-11 | 13:30

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:27

Randje | 31-07-11 | 12:21
nou, als goedmakertje dan maar:
Of Wilders Anders ook inspireerde om meermaals zijn puddingbuks af te vuren, wordt nog nader onderzocht.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:26

@doubledope | 31-07-11 | 11:16
Inderdaad. Schijtziek word je van dat uitmelken door alle media van incidenten. En natuurlijk naast het duiden ook het schoonvegen van straatjes, zoeken van verantwoordelijken en instellen van onderzoekscommissies.
Ondertussen bij de buren op links www.joop.nl/wereld/detail/artikel/nobe...
En bij de buren op rechts hoeiboei.blogspot.com/2011/07/ab-breiv...

Chiant | 31-07-11 | 13:25

@heer van zichtem.. u bent duidelijk geen rechtse broeder die mij in het midden van de redelijkheid wil ontmoeten.
.
is die conclusie juist?

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:24

The Evil One | 31-07-11 | 13:21

Het gaat om vele tientallen moskeeen. Dit kwam ook aan de orde tijdens het Wilders-proces. Het gaat om incidenten die varieren van een dode varkenskop voor de deur tot brandbommen. Ik heb dit lijstje even niet paraat, maar hij circuleert ook op internet.

EUgenio | 31-07-11 | 13:24

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:23

k3 | 31-07-11 | 13:17 |
Nee, de Islam is slechts een geloof, heeft niks met politiek te maken. *kuch*

Schoorsteenveger | 31-07-11 | 13:21

EUgenio | 31-07-11 | 13:11

"Al die moskeen" hoeveel dan 1,2? Cijfers aub als je zo'n grote bek opentrekt.

The Evil One | 31-07-11 | 13:21

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:15 |

Wat bedoelt u precies? Bedoelt u die moskeeen die belaagd zijn? Dit is gewoon een feit.

EUgenio | 31-07-11 | 13:20

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:16
Klopt, je moet toch een excuus vinden om de schuld bij links neer te leggen. Naamsverandering, linkse deel van de partij.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:18

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:18

@tipo
Hoezo is de islam 'politiek incorrecter' dan de PVV? De islam is niet politiek actief en kan dus niet politiek incorrect zijn. Er zijn volgelingen die misschien politiek incorrect zijn, maar 'de islam' bestaat niet als politieke partij of politicus en heeft ook geen officiële woordvoerder. s

k3 | 31-07-11 | 13:17

deraderendraaien | 31-07-11 | 13:10
zowel fortuyn als wilders kwamen pas opzetten nadat ze door hun eigen partij waren uitgekotst. Toen hadden ze hun kans al verspeeld om de standpunten keurig uit te zetten. Daarnaast blijven ze die kans altijd hebben. Maar in ieder intervieuw of opiniestuk van de hand van een wildersfan wordt meteen gescholden, zelfs als het om onderwerpen gaat waar ze niks mee te maken hebben.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:16

@ swift1.6 | 31-07-11 | 13:02
Je mag het ook politiek correctheid noemen als jij dat wilt, maar in de VVD (Frank de Grave) en CDA was het toch ook het linkse deel van de partij die de macht had.

me,myself and IK | 31-07-11 | 13:16

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:15

2Heer van Zichem.. ik ben een onvervalste Hollander... bovendien heb ik geen probleem, waarvoor ik een ander de schuld voor hoef te geven.

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:14

Ideeën zijn er altijd. Onder de bevolking zijn er altijd mensen met bepaalde ideeën waarbij geweld onder bepaalde omstandigheden wordt goedgekeurd. Sterker nog, bijna niemand keurt geweld onder alle omstandigheden af. Velen keuren bijvoorbeeld geweld tegen mensen die zelf geweld gebruiken goed. Een maatschappij bestaat uit individuën, zoveel individuën zoveel gedachten. Kun je politici dan verantwoordelijk houden voor de acties van een individu? Of moet een politicus rekening houden met het klimaat dat men schept.

Inderdaad, Wilders was niet de eerste noch de enige met zijn ideeën. Maar hij oefent wel grote invloed uit over mensen. Toch waren er ook zonder Wilders, of zonder welke politici dan ook, mensen die bereid zijn onder bepaalde omstandigheden de trekker over te halen.

Een grote fout die politici maken is hun ideeën als de enige juiste over te brengen, een ander voor gek te verklaren en discussie uit de weg te gaan. Als ik kijk welke politici zich daar het meest schuldig aan maken, dan moet ik helaas wijzen naar de PVV. Zelfs de SGP is wat discussie betreft meer open.

Santac | 31-07-11 | 13:12

Fortuyn zelf was de grootste demoniseerder. Iedereen en alles had gefaald volgens hem, en hij zou het wel even beter doen. Dan is het logisch dat je als Fortuyn zijnde veel kritiek over je heen krijgt. Maar dat hij vermoord is, hoeft alleen Folkert van der Graaf zich aan te rekenen. Hetzelfde geldt voor Breivik: Wilders is hier niet verantwoordelijk voor.

Wilders is wel verantwoordelijk voor al die moskeeen die zijn belaagd in Nederland. Wilders heeft een klimaat van haat en angst geschapen, en daar anticiperen de zwakkeren van geest op door geweld te gebruiken, ook verbaal geweld. Het kan, los van Breivik, nooit kwaad om dit hatelijke klimaat richting moslims aan de kaak te stellen.

EUgenio | 31-07-11 | 13:11

@deraderendraaien | 31-07-11 | 13:10
ooit =nooit

deraderendraaien | 31-07-11 | 13:11

@Supermatthijs | 31-07-11 | 13:00
Wildes heeft ooit behoorlijk de kans gekregen van links om zijn standpunten keurig netjes neer te zetten ,net zo min als Fortuyn en daarvoor Bolkenstein die ook gelijk in de hoek van extreem rechts werden gesodemieterd door links met hulp van de media.
Dus als we het gaan hebben over handen in eigen boezems moet je eerst op links beginnen, voor je dit daarna aanraad tegen de Nederlandse moslim gemeenschap,

deraderendraaien | 31-07-11 | 13:10

Goed stuk, Bas! En dank voor de afwisseling, ik kreeg genoeg van die Van Rossem.

Zeeschuimer | 31-07-11 | 13:10

Kogels kunnen overal vandaan komen, niet allen van links of rechts. Van Boven bijvoorbeeld.
"The great majority of politicians from the traditional parties, the populists as well as numerous 'progressive' intellectuals, can no longer speak and behave today as if they have no connection with the extremist actions of some fundamentalist or extreme right-wing groups. Western intellectuals must also assume their responsibilities: they have been active agents in creating the sickening atmosphere that is sweeping over the West."
www.tariqramadan.com/Lessons-from-Norw...
We kunnen overgaan van echte kogels naar rubber kogels of zelfs losse flodders, daarmee zal het welles-nietes-spelletje niet ophouden. Het gaat hier over méér dan politiek, over méér dan waar de politiek invloed op heeft. De ze valse profeet heeft het gore lef om 'the intellectuals', dus de complete westerse intelligentsia, niemand uitgezonderd, te betichten van het creëren van een 'sickening atmosphere'. Dat is way over the edge als je het mij vraagt, maar hij doet het gewoon en wij staan erbij en kijken ernaar. Zet de redeneertrant van een Rob Riemen naast die van Tariq Ramadan en je kunt voorspellen wat er de komende tijd zal gaan gebeuren. Hun perspectieven lopen parallell. 'The West is to blame, western thought is to blame, the west is in a crisis', etc. Volgende stap is dan het binnenrollen van de universele waarheid der Islam als de reddende engel, als troost, als verdieping.

Schoorsteenveger | 31-07-11 | 13:09

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:08

Bas Parnotte heeft het manifest van Breivik en het boek van Bosma duidelijk niet gelezen en legt verbanden die er niet zijn.Tevens begrijpt ze niet waar de term Cultuur-Marxisme vandaan komt (van Amerikaanse conservatieven in reactie op de Frankfurter Schule rond 1920).
Zie hier het de originele teksten die Breivik geplagieerd heeft, geschreven door 6 Amrikaanse conservatieven en die Bosma verminkt heeft in zijn eigen boek (omdat hij net doet alsof vrouwen- en homo-emancipatie niet door cultureel-marxisme is ingegeven, omdat dat niet in zijn politieke kraam past)
Voila:
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC1...
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC2...
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC3...
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC4...
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC5...
www.lifesitenews.com/ldn/2005_docs/PC6...

De term komt dus niet uit de koker van Bosma of Breivik.

Het enige dat Bosma (en Wilders) te verwijten is, is dat hun kritiek op de islam (voor zover het een gebrek aan vrouw- en homovriendelijkheid betreft) op zichzelf cultureel-marxistische kritiek is. 100% Politiek Correct dus, van die Bosma (en Wilders). Dat is schrikken. Maar omdat zij die kritiek niet richting blanke westerse mannen richt, maar richting 'nobele wilden', zijn andere cultureel-marxisten zoals Elsbet Etty en Bas Parnotte er helemaal van in de war geraakt. Want volgens het cultureel marxisme kunnen 'nobele wilden' niets verkeerd doen, want ze zijn nu eenmaal zo. De islam op haar beurt haat cultureel marxisme en is volgens de Amerikaanse definitie van cultureel marxisme dus 100% politiek incorrect. Ook al vervelend, want nu verdedigt Elsbeth Etty en Bas Parnotte een politiek incorrecte ideologie, met de premisse daarmee heel erg politiek correct te zijn. Terwijl voor Bosma (en Wilders) het omgekeerde geldt: Zij zouden "politiek incorrect" best als geuzennaam willen hebben, zo zijn ze nu eenmaal, maar de islam is altijd nog een stukje politiek incorrecter dan de PVV.

Verwarrend he?

tipo | 31-07-11 | 13:08

@Max Stirner

Het was Job Cohen van de pvda die in 2000 de nieuwe vreemdelingenwet invoerde en daarmee de immigratie drastisch beperkte, het cda en de vvd hebben de meeste mensen binnen gehaald.

Grote Nerd | 31-07-11 | 13:06

Door te beweren dat de kogel uit een bepaalde hoek komt, geef je aan dat de betreffende hoek zich schuldig zou moeten voelen. Link is abject omdat er kogels vandaan komen. De Islam (of religie, zie ook Wako) is abject omdat men zich van geweld bedient. Nu is ook rechts abject omdat er kennelijk ook kogels vandaan komen. Tja, de waarheid is weer eens geheel anders dan de werkelijkheid.

Donderman | 31-07-11 | 13:05

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 13:03

Owke links als rechts hebben boter op hun hoofd.... nu over tot het gelul, wat duiding zoals u wilt, perceptie van een linkse, die meent redelijkheid te moeten verdedigen, en daar bij hoopt zijn rechtse broeders in het midden te ontmoeten.
.
Ja links heeft woorden en verwijzingen richting fortuyn gedaan die onbehoorlijk waren, onbeschoft, tendentiues. De toon van fortuyn kan derhalve ook niet vergeten worden, maar dat is nu niet het onderwerp van gesprek. De harde woorden van linkse richting rechts, richting Fortuyn hebben in een zeer kleine tijdspanne plaatsgevonden, de opkokmst van Fortuyn tot aan zijn dood, vermoord door een mileu/dierenactivist, duurde nog geen jaar, de retoriek van links daarmee ook.
.
De retoriek van rechts is toen pas goed begonnen, de uitapraken als de kogel komt van links, demonisering kreeg een extra lading, maar er was nog enige redelijkheid, de verkiezingen daarop na de val van Balkende I wat ingezet werd door heftige interne ruzie's binnen de lPF, resultuurde in grote zetelswinsten voor het CDA 44 en PvdA 43, CDA ging echter na lang onderhandelingen niet met de PvdA inzee maar met VVD en D66.
.
De moord op van Gogh, die bijna 7 jaar geleden is gepleegd, dat een terroristische daad was, bedoeld om mensen en de samenleving angst aan te jagen.. resulteerde in een geschreeuw, dat tot de dag nog niet is verstild.. het geschreeuw, dat werd overgenomen door wilders, die een maand eerder met de VVD fractie had gebroken inzake het VVD standpunt over Turkije.
.
7 jaar later, een enorme aangewakkeerde afkeer jegens links, onvrede en weinig tot geen oplossingen van rechts... is het nu stil.
.
stil door een van de meest gruwelijke daad die 1 man in zo een korte tijd heeft kunnen plegen... de daad van Breivik in Noorwegen... de Noren hebben laten zien dat je niet hoeft te schreeuwen om je verzet tegen tereur te laten zien, dat je op een waardige manier je verdriet en verlies kan uiten, dat je je onvrede en hoe je die uit, uiteindelijk wel tot een oplossing zouden moeten leiden die het voor jou, mij de rest van de samenleving beter maakt. Dat je open en eerlijk het debat moet aangaan, niet elke keer een grove one-liner het publieke debat in werpen en vervolgens van een afstandje gaan toekijken hoe wij de paupers vechten om de betekenis van die one-liner... en ja nu doel ik toch op de manier hoe wilders ons en het publieke debat voedt... en daarmee overgegaan zijn tot het Gelul.
.
groeten MathijsXXL
.
.
Ps eerder deze week viel men trouwens nog heel hard over spong heen, dat hij niet het verlies van zijn aangespannen rechtszaak tegen wilders zou kunnen accpeteren... Spong is ook die man die een rechtszaak aanspannde tegen marcel van dam's, tom de graaf, bas eenhoorn, op dezelfde gronden waarop het debat en volgens sommige het gelul gevoerd wordt... ongeigenlijk,tendentieus stigmatiserende.

MathijsXXL | 31-07-11 | 13:03

me,myself and IK | 31-07-11 | 12:52
die 40 jaar sociaal democratie, wanneet was die dan? Hebben we na de oorlog uberhaubt een kabinet gehad waarn het CDA of de VVD niet vertegenwoordigd waren? Er zijn wat kabinetten geweest waar de PvdA deel van uitmaakte, maar daar heb je het ook mee gehad.
De wildershaat (voor zover die er is) komt voornaamlijk door wilders zelf. Brullen vanaf de zijlijn, iedereen voor rotte vis uitmaken maar zelf geen oplossingen hebben, geen verantwoordelijkheid nemen, meteen verkiezingsbeloftes breken, meedoen met de zo gehate achterkamertjespolitiek en huilen als iemand iets terug zegt.

swift1.6 | 31-07-11 | 13:02

@rara | 31-07-11 | 12:57
Soms, heel soms, ben ik ook wel psychopathisch.

Maar dan neem ik een borrel en is dat zo weer over.

Che_cuevara | 31-07-11 | 13:02

Als links èn rechts zich nou eens zouden gaan bezighouden met het beginnen van een volwassen discussie komen we misschien nog eens ergens.
Start maar met het benoemen van àlle problemen ten aanzien van de massa-immigratie,de marrokaanse criminelen en de onveiligheid en kom in normaal overleg tot een gemeenschappelijk standpunt.
Kijk, dàn komen we ergens.
Maar wijsheid is niet iedereen gegeven en vooral politici lijden aan een gebrek daaraan.

Dostranamus | 31-07-11 | 13:01

La Vie En Rose | 31-07-11 | 12:54

En Wilders heeft natuurlijk helemaal niet mee geholpen. Die heeft keurig netjes zijn standpunten uiteen gezet en is echt niet altijd zelf naar links aan het trappen of als een kleuter aan het twitteren.
Nooit eens de hand in eigen boezem steken. Daar kunnen links en rechts dan allebei wel wat van.

Supermatthijs | 31-07-11 | 13:00

@kersenflap 12:46: Het één sluit het ander niet uit. Er is niets mis mee om een beetje op je woorden te letten, en je bewust te zijn van de uitwerking ervan op anderen. Waar het om gaat is in hoeverre je jouw betoog daardoor laat leiden. Hou je je een beetje in om bepaalde groepen niet onnodig te kwetsen? Prima. Maar het gaat inderdaad te ver om feiten te verzwijgen omdat ze bepaalde groepen in een kwaad daglicht zouden kunnen zetten. Of om anderen die die feiten wel durven te noemen aan te klagen.

Muxje | 31-07-11 | 13:00

Waar blijft mijn chinaplemsel.?

lidlbier | 31-07-11 | 12:59

@yamahaha | 31-07-11 | 12:44
LOL

Pasta-saus | 31-07-11 | 12:57

@Che_cuevara | 31-07-11 | 12:53
Doodeng. Serieus.

Het idee dat je (soms) gedachten kunt lezen is een symptoom van psychose...

rara | 31-07-11 | 12:57

@La Vie En Rose | 31-07-11 | 12:54
Waarom? omdat het elk kenmerk heeft van een vooropgezet plan. Harvey Oswald 2.0 enzo...

Rest In Privacy | 31-07-11 | 12:57

Merlot | 31-07-11 | 12:26 | + 1 -

Dude, mooie constateringen, maar wat een jammere generalisering en conclusie!

Met ideologieën is inherent niks mis! De hele samenleving drijft op de dynamiek van verschillende ideologieën en elk mens is inherent ideologisch! Het gaat alleen fout wanneer je je eigen ideologie als enig ware gaat zien, niet open staat voor nieuwe ideeën en vanuit deze superioriteit intolerant en gewelddadig wordt tegenover 'inferieuren'!

Het willen kappen met ideologieën is natuurlijk een irreëel doel en dat er dan 'wereldvrede' is is natuurlijk een illusie!

M-Bozz | 31-07-11 | 12:56

@Che_cuevara | 31-07-11 | 12:50
Je weet het niet.

Er lopen natuurlijk nogal wat machtige mensen rond in de kliek die anti-Wilders is. Wellicht wil Spong daar vriendjes maken. Altijd handig.

Volgens mij is-ie ook wel goed in inlikken.

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:55

Politici en hun aanhang - zo sterk vertegenwoordigd bij de PO en Staatsomroep - die deze afschuwelijke aanslag aangrepen en aangrijpen om Wilders daarvoor medeverantwoordelijk te stellen, komen uit dezelfde partijen als die destijds Fortuyn bestreden, met alle middelen die ze hadden en met alle gevolgen van dien...


Dat ze dit keer zover gaan om partijpolitiek over hoofden van slachtoffers te bedrijven, zoals bv Tofik Dibi van GroenLinks, die op Twitter Wilders ter verantwoording riep en roept over de toon van het debat, en dat Wilders de discussie met een deel van zijn achterban aan moet gaan, en dit al dagen lang, zegt toch wel iets over hun intentie én enorme betonnen platen voor hun eigen koppen.

En als we het hebben over de toon van het debat: die is gezet bij de opkomst van Fortuyn en weer uit de kast gehaald bij de opkomst van Wilders. 3x raden door welke partijen.

En waar komt toch die woede vandaan bij heel veel mensen, die hun heil eerst bij Fortuyn en later bij Wilders hebben gezocht? Die dateert al van vóór de periode Fortuyn, toen iedereen die kritiek op het immigratie/integratiebeleid had - m.n. mensen uit de oude wijken die o.a. hun wijken zagen verpauperen - door vertegenwoordigers van dezelfde partijen direct voor racist werd uitgemaakt.

Waarom wordt dit punt niet meegenomen in een analyse over de toon van het debat en waarom de woede van heel veel mensen zich nou juist tegen die partijen richt?


Waarom heeft niemand het over wat aan de weg timmerende linkse lieden allemaal durven te zeggen en te schrijven - en niet alleen op twitter of GS maar ook op sites als deJoop.

Waarom alleen de aandacht voor wat PVVtokkies uitkramen en niet voor wat de linkse tokkies allemaal durven te zeggen?

Waarom nooit de hand in eigen boezem steken? Waarom olie op het vuur gooien, juist nu? Waarom wordt er toegewerkt naar escalatie....

Ow, mocht het niet duidelijk zijn: ik heb het over de PvdA, Groenlinks en D66.

La Vie En Rose | 31-07-11 | 12:54

@tolvandewelvaart | 31-07-11 | 11:56
Wegzetten van boze mensen als negatieve en gefrustreerde personen is dom, je maakt ze monddood. Boosheid is niet iets negatiefs, het is een emotie. Emoties zijn goed noch fout; ze ontstaan als reactie op ervaringen.

rara | 31-07-11 | 12:53

@Kavafis | 31-07-11 | 12:50
De "knokploegen van Wilders"?
Vertel daar eens wat meer over en laat wat voorbeelden zien.

Jan Passant mk2 | 31-07-11 | 12:53

@rara | 31-07-11 | 12:40
Soms, als ik goed mijn best doe.

Che_cuevara | 31-07-11 | 12:53

Links heeft zichzelf sinds de moord op Fortuyn redelijk stil weten te houden waar het polarisatie van de tegenstander betreft, nu er een aanslag is geweest in Noorwegen door een rechts persoon durven ze weer volop hun tegenstander door het slijk te halen.
Waarom ze dit doen is duidelijk, ze haten Wilders tot op het bot, net zoals ze destijds Fortuyn tot op het bot haten.
Waarom deze politici zo gehaat worden komt doordat deze politici schaamteloos de vinger op de pijnlijke plek van 40 jaar sociaal-democratie weten te leggen.
Veertig jaar heeft het geduurd voordat rechtse politici als Wilders een macht werden in dit land, al die tijd zijn de waarschuwingstekens genegeerd en belachelijk gemaakt. Nu echter wordt er niet meer gewaarschuwd maar keihard gebruld. Nu echter is er zelfs een gek opgestaan die zo hard terug haatte dat er tientallen doden vielen, alleen gebeurde dat niet in Nederland maar in Noorwegen.
Misschien wordt het langzaamaan eens tijd dat links niet alleen de tegenstander, maar zichzelf ook eens onder de loep neemt en zich afvraagt waarom ze zelf net zo hard terug gehaat worden.

me,myself and IK | 31-07-11 | 12:52

Politiseren is ook een vak.
Werkelijk iedereen, zonder uitzondering, is een onbenul die niet doorheeft dat Breivik een sociopaat is die kosten (waar haalde hij het geld vandaan?) noch moeite bespaard heeft om politiek voor zijn eigen zieke plannen te gebruiken.
Dom als we zijn trappen we er in, en ja hoor, we nemen het door mentale ziekte getekende manifest nog serieus ook... zolang we maar kunnen links-rechtsen met die klepel... tingelingeling!

Rest In Privacy | 31-07-11 | 12:52

kersenflap | 31-07-11 | 12:46

We moeten niet willen wie dan ook de mond te snoeren maar vragen de toon te matigen is echt wat anders. En als je dan een uitleg kan geven waarom jij denkt dat die toon toch zo moet blijven ook prima. Maar stemmen winnen van simpele zielen die denken dat alles wat grof is ook juist is lijkt me geen goede uitleg.

Supermatthijs | 31-07-11 | 12:50

Het is natuurlijk van de gekke dat Wilders en zijn aanhang eisen zowel verbaal als ideologisch alle ethische normen aan hun laars te mogen lappen, terwijl critici de handen worden gebonden als ze hen terecht willen aanspreken op hun verantwoordelijkheid ten aanzien van hun gedachtegoed. Nederland is veel te tolerant naar Wilders en zijn PVV en laat zich ringeloren door diens knokploegenretoriek. Dat is karakterloos en beschamend.

Kavafis | 31-07-11 | 12:50

@Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:28
Toen ik het voor het eerst las van dat bloed en die lippen moest ik het nog eens lezen want ik dacht dat ik een bril nodig zou hebben.
Maar nee, het stond er echt en in datzelfde artikel zei hij nog dat hij het ook ging gebruiken voor het proces dat hij aan het voorbereiden was tegen Wilders voor het Europese hof.

Dan kun je zo'n man toch niet meer serieus nemen.
Als advocaat dit serieus menen? Dan ben je echt ver van de wereld af.

Dus nu lach ik bijna dagelijks om meneer Spong.
Maar inderdaad, hij mag nu op allerlei (linkse) podia opdraven.

Zou zijn praktijk niet zo goed meer lopen?

Che_cuevara | 31-07-11 | 12:50

Gebeurd niet vaak, dat de kogel van rechts kwam.
Dat dan weer wel.

Red Leader | 31-07-11 | 12:48

@Deus Absurdia | 31-07-11 | 12:38
Gaat de hele linkse bende inclusief hun islam stemvee dan ook verantwoordelijkheid nemen voor de verkwanseling van onze recht en verzorgingsstaat?

deraderendraaien | 31-07-11 | 12:47

iPeet | 31-07-11 | 11:55

Mensen moeten helaas 'gewoon' accepteren dat men door de vrijheid van meningsuiting in principe alles kan zeggen (mits het niet aanzet tot het gebruik van geweld o.a. misdadige uitingen). Dat is namelijk een verworvenheid die in principe zou moeten leiden tot een beschaafdere en vrijere samenleving.

Echter echt beschaafde en vrije mensen weten dit middel (geen doel opzich) zo te in te zetten dat ze ook mededogen tonen aan mensen die dat die vrijheid van het woord niet aankunnen.

Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar ook voor verantwoordelijkheid voor meningsuiting!

M-Bozz | 31-07-11 | 12:47

"Politici moeten zich realiseren dat in tijden van polarisatie hun woorden er wel degelijk toe doen."

Wat een gelul. Je kunt -en mag- het debat nooit en te nimmer laten gijzelen door een paar gestoorde individuen. Of zullen we de moord op Kennedy ook maar even toeschrijven aan de "toon" van het toenmalige politieke klimaat?

kersenflap | 31-07-11 | 12:46

@Niemands Knegt | 31-07-11 | 12:36
hear! hear!

deraderendraaien | 31-07-11 | 12:44

@Pasta-saus | 31-07-11 | 11:26

Mooie soep, toch?

yamahaha | 31-07-11 | 12:44

Weet je waar ik zo moe van wordt bij dit soort discussies?
Dat de politiek zich er immer mee bemoeit!
Omdat deze lunatic een of ander manifest heeft geassembleerd waar vele verwijzingen in voorkomen die zijn handelen rechtvaardigen, zoniet vrijpleiten; onder het mom van: het is de schuld van 'die ander'..
Ziet men nu niet gewoon in dan niet in dat dit een grof-schandalige massa-slachting is geweest door een fanatiekeling met het EQ van NUL, KOMMA NADDA!
Dan kunnen we hier in Nederland praten als Brugman over dit soort schandaden en denken dat het politieke debat hier mede debet aan is..?!
Aan de andere kant, ik weet niet of Bas de buitenlandse media heeft gemonitored? Maar lijkt me wel dat er daar ook wel degelijk een en ander is verschenen, zoniet gediscussieerd, wat er gebeurt is in Oslo...
Verder zijn dit soort misdaden -en dan breng ik de lezer terug naar het Lockerbie-drama - doorspekt van (religieuze? politieke?) standpunten wat een pleger inneemt, maar ondertussen vergeten we het meest essentiele element: Namelijk dat er mensenlevens zijn vergeven!
Terugdenkende aan DAT Lockerbie-drama, loopt de dader nu wel weer flierefluitend rond: www.telegraph.co.uk/news/worldnews/afr...
Hopende dat dit bij de Oslo-dader niet zal voorkomen. Maar hoogwaarschijnlijk zullen we, denk ik, over 20, zoniet 30 jaar, ergens lezen in een krant / op internet etc dat de dader nog 10 jaar TBS zal krijgen en daarna weer vrij man is... !?!
Maar weer terugkomende op dat POLITIEKE RECHTS is TO-BLAME ? gesteggel:
Feit is dat de daad is gepleegd door een fanatiekelijk. Met, zoals al eerder vermeld, het EQ en inlevingsvermogen van een hoop-stront: Iemand die totaal geen emoties vertoont als hem wordt verteld hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt, is wat mij betreft het niet waard om verder te leven...
Laten de (ex-?)politici zich maar beter niet mengen in dit soort walgelijke wandaden tegen de menselijkheid; Nieuwe media kan je beter ten goede voor jezelf gebruiken en dit soort discussies: Of de "Kogels van links?" of ".. van rechts?" komt in de rechtszaal beslechten...
---
I rest my-case

FredFlinstone | 31-07-11 | 12:43

Is het nou eens afgelopen met dat duiden?
Het kan in Noorwegen, of welk ander land dan ook, niemand een fuck schelen wat er op de Noordzee zandbank die we Nederland noemen, gebeurt, politiek of anderzins!
Kappen nou met die navelstaarderij?!

CynicalBastard | 31-07-11 | 12:43

Wilders is niet rechts, Wilders is anti-oud-'links' en anti-islam. Derhalve kan hij NOOIT aanleiding zijn, voor een kogel van 'rechts'.

Maar zonder dollen: Wilders heeft kritiek op het beleid van oud-links, maar Godwint er richting hun niet op los.
Hij is anti-islam, en Godwint er richting dat gedachtengoed (de politieke ideologie) lustig op los, zoals de oud-linksen dat deden met Fortuyn (niet alleen op de mening, maar zelfs op de man). En toch zijn de slachtoffers van Breivik de oud-linksen.
Hoe verklaar je dat te willen linken aan Wilders dan?

ZKH EénOog | 31-07-11 | 12:42

@F. von Zeikhoven | 31-07-11 | 12:33
Ga jij mij even uitleggen over welke eenmansfractie jij het hebt?
Of moet ik begrijpen dat je het over G. Wilders hebt die zichzelf een behoorlijk grote fractie aan moest aanmeten omdat hij zo succesvol campagne voorde voor zijn zaak!

deraderendraaien | 31-07-11 | 12:42

'Als we eerlijk toegeven dat kogels van zowel links als rechts kunnen komen kan het debat pas echt beginnen.' Hmm... die opmerking hoorde ik ook al uit andere hoek www.youtube.com/watch?v=tljTakN8Zf8

dubbert | 31-07-11 | 12:40

@Che_cuevara | 31-07-11 | 11:59
Kun jij gedachtenlezen?

rara | 31-07-11 | 12:40

Meerderheid maakt zich zorgen om Islam
.

Amsterdam - Een meerderheid van de Nederlanders (63 procent) maakt zich zorgen over de invloed van de Islam in de West-Europese landen, zo blijkt uit het wekelijkse onderzoek van Maurice de Hond.
.
Er is dus nog hoop; hieruit blijkt ook dat de invloed van de linkse media om stemming te maken tegen Wilders en het gedachtegoed dat door velen wordt gedeeld , niet gelukt is.
.
www.telegraaf.nl/binnenland/10281042/_...

pimpernel. | 31-07-11 | 12:38

pimpernel. | 31-07-11 | 12:26
Ik vind het een beetje patetisch wat je plempt eerlijk gezegd. Zelf lees ik regelmatig oa de Azijnbode en islamitische terrorisme wordt wel degelijk in het brede kader van het islamitische geloof gezet, net zoals Volkert in zijn milieuaktivistische milieu werd geduid. Ik geloof niet zo in een samenzwerende linkse pers.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:38

"Fortuyn werd een sfeer gecreëerd waardoor een eenzame gek vond dat het gelegitimeerd was om hem te vermoorden"
.
Precies Bassie.. En bij Wilders gaat het hier weer om. Niet om schuld, maar om verantwoordelijkheid. Uiteraard gebruikt ie dat dan weer voor zijn Calimero syndroom.. Maar het gaat hier om verantwoordelijkheid.. Niet om schuld.

Deus Absurdia | 31-07-11 | 12:38

Wat ik in de gehele (non)discussie over kogels van links en rechts mis is de analyse over de periode voorafgaand aan deze ‘kogelregen’.

ik blijf erbij dat zowel de Jihadisten als de Symbool Kruisridders hun voedingsbodem hebben gevonden in de politiek vanaf de tweede wereldoorlog met een politiek cumulatieve explosie vanaf de jaren zeventig.

Het is opvallend dat de huidige aanslagen gepleegd worden door infantiele christengekkies. Na de 1984-achtige, haast architectonisch aangebrachte 'veiligheidsopwerpingen' na de 'Al Qaida' oprispingen, kun je nu namelijk wachten op een volgende stap naar A Brave New World. Het verbieden van (sick) spelletjes en de druk op het vrije internet (Myrthe) zijn mijns inziens de eerste stappen.

Vergeet daarnaast niet dat deze 'actie' de druk bij de financiële wanorde iets wegneemt. In Nederland worden de 'vergissingen' van Mark Rutte een beetje ondergesneeuwd.

Vanaf de jaren zeventig explodeerde de verzorgingsstaat, explodeerde het multiculturalisme en verdween de cohesie. Naarmate de diversiteit van een maatschappij toenam, namen de sociale cohesie en het onderlinge vertrouwen sterk af.
Niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Daar dwars tegen in werd Europa het paradepaardje van de globalisten. Die tegenstelling komt nu naar boven. Als je geen eenheid kan smeden in een land, lukt dat zeker in geheel Europa niet.

Deze discrepantie botst nu met elkaar en zal mijns inziens alleen maar sterker met elkaar gaan botsen.

Niemands Knegt | 31-07-11 | 12:36

Een eenzame gek... Hou even vast, dat gegeven en denk dan 'ns na over de diepere betekenis, de lading die causaal verbindend is met dat democratische synoniem voor 'eenzame gek": 'eenmansfractie'....

F. von Zeikhoven | 31-07-11 | 12:33

@fietskettingslot | 31-07-11 | 12:30 Wat zeggen die cijfers dan? Volgens mij zeggen de cijfers dat het zo'n vaart niet loopt...

iPeet | 31-07-11 | 12:32

Je kan je ook afvragen wat de spreuk "Ga eens deaud!" nou echt betekent. Meestal wordt dit gezegd door mensen die anderen napraten, want deze spreuk hebben ze niet zelf verzonnen! Eigenlijk wordt het door zeer domme mensen gebruikt op het moment dat ze geen andere argumenten meer kunnen verzinnen!

DerWaarheid4 | 31-07-11 | 12:31

De verwijzingen naar Wilders in het document van de heer Anders B. uit Noorwegen is millimeterwerk in verhouding tot het totale geschrift. Links Nederland grijpt dit aan om zijn gram te halen omdat ze niet konden scoren tijdens het proces in Amsterdam. In dat spelletje speelt Spong ook een rol, al dan niet in opdracht van benadeelde partijen. Anders gezegd: benadeelde clowns. Laat Links maar lekker toeteren, het doet het PVV-electoraat niets. Zie de tussentijdse stand van Maurice de Hondt. Jammer voor Links: de PVV is stabiel! De PVV-kiezer ziet de dagelijkse elllende om zich heen. Links moet eens praten met juwelier Kamerbeek uit Nijmegen . . . .

Pierre de la Cloche | 31-07-11 | 12:31

Het woord Eurabië zag de dader niet als legitimatie voor zijn handelen. De geboortecijfers van moslims en de demografische trend die zal leiden tot een Eurabië zag hij als legitimatie.

fietskettingslot | 31-07-11 | 12:30

Wat weer een gekunsteld artikel om recht te praten wat fout is.

biermagnaat | 31-07-11 | 12:30

Dat de ander een andere mening heeft is soms moeilijk te accepteren! Daar kan Geenstijl ook nog het een en ander uit concluderen!

DerWaarheid4 | 31-07-11 | 12:29

@Bigi Bana Boy 11:37: Ik loop niet te hoop tegen Spong omdat hij Geert aanklaagt, maar omdat het een gevaarlijke idioot is met invloed is. Dat hij ook wegens het haatzaaien tegen Fortuyn aangifte heeft gedaan toont alleen maar aan dat hij een consequente idioot is.

Beide kampen in deze flauwekuldiscussie hebben gelijk: woorden doen er toe en het is goed om je rekenschap te geven van het effect dat jouw woorden op je luisteraars kunnen hebben, want dat effect is niet nul. Maar aan de andere kant kan je ook niet alles voorzien en het gedrag van elke gek voorspellen, dus als er opeens zo'n gek opstaat is het van de gekke om de spreker daar deels verantwoordelijk voor te stellen. En al helemaal om dat niet alleen moreel maar ook juridisch te doen, zoals Spong.

Muxje | 31-07-11 | 12:28

@Che_cuevara | 31-07-11 | 12:16
Het heeft waarschijnlijk met exposure te maken.

Wilders is hot news, dus als Spong zijn naam aan hem weet te verbinden mag hij op allerlei mediapodia komen opdraven.

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:28

De enige schuldige is een gek ; niets meer en niets minder.
.
Als men anders beweert moet men ook het islamitisch gedachtegoed verantwoordelijk stellen voor de talloze aanslagen die door moslims zijn gepleegd in naam van de Islam en vaak gesteund door allerlei islamitische groeperingen die tot aanslagen oproepen.
.
En men moet dan ook het links gedachtegoed (linkse personen) verantwoordelijk houden voor alle linkse aanslagen die door personen (b.v. Volkert) en linkse terroristische groeperingen zijn gedaan.
.
Bij links of islatisch terroisiem is het volgens de linkse media ( die de overhand heeft in berichtgeving) altijd een gestoorde gek en is het gedachtegoed niet verantwoordelijk voor het geweld.
.

Maar als een gek op basis van gedachtegoed die kritisch staat tegenover de islam , muliticul en massa immigrtie een aanslag pleegt is altijd het gedachtegoed volgens de linkse media de schuld.
.
Waarom?
.
Omdat de linkse media de mensen op die manier monddood wil maken zodat de linkse media hun eigen linkse agenda kan uitvoeren.
.
Er is al jaren een haat hetze door de linkse media aan de gang met veel verbaal geweld tegen mensen als Wilders en mensen die zijn gedachtegoed delen ; daar hebben de linkse media kennelijk geen moeite mee.

pimpernel. | 31-07-11 | 12:26

Dit soort "lone wolfs" zijn APS-ers oftewel (oudere term) psychopaten.
Die hebben alleen en uitlsuitend hun eigenbelang en eigen doelen op het oog.
Ze zullen iedere ideologie aangrijpen, om hun handelen mee te beargumenteren.
Maakt niet uit welke ideologie, of religie, want religieen zijn óók ideologieën (zedelijke systemen).

Psychopaten shoppen selectief in die ideologieen.
Vandaar dat ze dingetjes als "vreedzaam" en "gij zult niet doden" stelselmatig negeren.

En zo heeft iedere ideologie wel zo zijn extremisten.
De islam en het marxisme behoeven geen toelichting.
Dat komt, omdat er in die twee ideologieën relatief weinig ingebouwde remmingen tegen geweld zitten.
Bij de islam wordt geweld zelfs in de "heilige" geschriften verheerlijkt.
Bij marxisme wordt het vergoelijkt.

Niet dat andere ideologieen géén extremisme kennen.
Daar zijn bijv. de aanslagen op abortusklinieken door gekke christenen in de USA.
Er schijnen zelfs extremistische boeddhisten te zijn, die vooral christelijke doelen aanvallen www.christiantoday.com/article/buddhis... .

Weg daarom met die eeuwige klote ideologieën.
Leen je bovenkamer niet langer uit aan clubs die echte idealen tot cynische handel in macht hebben gedegradeerd.
Bedenk je eigen idealen.
Idealen zijn ok; dat zijn gewoon persoonlijke doelen, zonder die grootheidswaanzin van "ik regel het effe voor de geheele menschheid".
Maar ideologieen (religieen vallen daar ook onder) zijn gif.
ALLEMAAL!

Zedelijke systemen hebben nameijk altijd een heleboel ploegers, zwoegers en zaaiers --- en maar een heel klein clubje maaiers.
Courruptie is ingebouwd.
En scherpslijperij ook (fundamentalisme).
En geweld ook (terrorisme).
Weg dus met die shit.
Beneden de waardigheid van de mens!.
.

Merlot | 31-07-11 | 12:26

Zal wel met de menselijke tendens te maken hebben om oorzaak en gevolg te koppelen. De gedachte dat een gekke Noor zich druk zou maken om Wilders in een klein land als Nederland is overtrokken. Wilders werd genoemd, maar zo werden er velen genoemd. Het probleem is dat iedereen die hij noemde, met hem geassocieerd wordt, terecht of onterecht.

Volgens de logica van die Noor is er veel mis in Europa en op deze manier wilde hij daar wat aan doen. Een totaal gestoorde en zieke actie. Waarom zouden we zijn gedachtes hierachter überhaupt serieus nemen?

KapiteinClaus | 31-07-11 | 12:25

@Heer van Zichem | 31-07-11 | 12:22
Ok, eerlijk is eerlijk.

De Vries is inderdaad een ongenaakbaar grote lutser. Een eigenpijpende non-valeur met een voorliefde voor coprolalie en de inhoud van een Somalisch kinderbuikje.

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:25

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 12:22

@Surferdude | 31-07-11 | 12:19

Wat wil je daar mee aantonen?

iPeet | 31-07-11 | 12:21

@Che_cuevara | 31-07-11 | 11:33
Ja of een ingelijste koeievlaai :)

Nilfisk | 31-07-11 | 12:21

Los van het onderwerp, lijkt deze Geenstijl bijdrage op een serieus geschreven artikel. Een onderwerp wordt zelf van twee kanten belicht en het gebruikelijke iets veel-te-lollige-zodat-het-totaal-niet-lollig-overkomt-geenstijl-taalgebruik ontbreekt ook nog.   
Het zal de vakantie zijn.

Randje | 31-07-11 | 12:21

-weggejorist-

Surferdude | 31-07-11 | 12:19

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:13
Er zit zeker een Don Quichote element in het karakter van Spong ja, en ik kan eerlijk gezegd geen één van die strafrechtadvocaten goed plaatsen. Dat ben ik met je eens.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:17

@Tommygunner | 31-07-11 | 12:08

www.forum.nl/Portals/Res/res-pdf/Mosli...

Verwachte ontwikkeling in de toekomst
Het NIDI3 heeft in een scenario doorgerekend hoe het aantal moslims zich zal ontwikkelen. De verwachting is dat in 2050 7,6% van de Nederlandse bevolking moslim zal zijn. In totaal gaat het dan om 1.339 duizend moslims, 432 duizend meer dan in 2009 (zie figuur 3.1).
Het aantal moslims groeit zowel als gevolg van immigratie (eerste generatie) als van geboorte (tweede generatie). Het NIDI heeft in dit scenario geen rekening gehouden met factoren als geloofsafval en bekeringen.

iPeet | 31-07-11 | 12:16

@Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:10
Ten eerste weet je niet hoeveel werk hij echt zelf verricht heeft voor die zaken en ten tweede levert je naam dagelijks in de krant ook wel wat klandizie op...

Tommygunner | 31-07-11 | 12:16

@Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 11:54
Dit begrijp ik dan weer niet van Spong.
Nu zit hij Wilders alles te verwijten en wil zelfs een rechtszaak beginnen bij het Europees hof, terwijl hij toen eigenlijk zegt het wel een beetje eens te zijn met Wilders.

Heb me overigens inderdaad rot gelachen om die man en doe dat nog dagelijks.

Che_cuevara | 31-07-11 | 12:16

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 11:59
Tsja, nu heb je het over de aard van de advocatuur. Ik zelf heb daar ook vaak grote moeite mee, maar staan blijft dat men gewoon de wet gebruikt. Ik zou dan ook nooit en te nimmer (strafrecht)advocaat kunnen zijn en vind het ook zonder uitzondering vreemde en onaangename types (denk Spong, Weski, Hammerstein, Hiddema, Böhler, de Mosko's ...). Maar ze horen bij een rechtsstaat, en er is ook wel iets voor hun doen en laten te zeggen natuurlijk.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:15

De kogel kwam van rechts? Ik heb het CDA de VVD en de SGP nooit iets horen zeggen wat deze gek geinspireerd zou kunnen hebben. Als deze partijen het heel erg bont maken noemen ze de PvdA draaikonten, dat is toch net even wat beschaafder dan de rethoriek van Wilders en het voortdurende gegodwin van links.

WaarDeWindWaait | 31-07-11 | 12:13

@Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:07
Ik volg je. Je kritiek op de meute is grotendeels terecht, en dat het hokjesdenken doorgeslagen is - zeker na 22/7 - lijkt me ook vrij duidelijk.

Maar Spong is in mijn ogen onverdedigbaar. Dat was hij al o.b.v. hetgeen Max Pam in dat artikel constateert, maar na de uitspraak dat Wilders Noord bloed aan de lippen zou hebben is het oordeel definitief geveld.

Ik vind hem geen 'politiek korrekt linkse pisnicht', ik vind ik hem een totaalmalloot, een ridicuul schertsfiguur met de neiging stupide dingen de ether in te smijten in de hoop dat hij weer op de teevee mag verschijnen.

De Peter R. de Vries van de advocatenwereld.

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 12:13

Extreem links, rechts of religieus, het is één pot nat. Vlieg maar wat Noord-Ieren naar binnen, bijvoorbeeld ex-IRA of Protestantse terrorboys die snel, duidelijk en haarfijn uitleggen dat je met extremisme niets bereikt.

Hirsch Ballast | 31-07-11 | 12:13

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 12:13

@Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:10
In het geval van Wilders vertegenwoordigt hij toch "benadeelde partijen"? Het lijkt me sterk dat hij zijn beroep hobbymatig gaat uitoefenen.

vetkleppert | 31-07-11 | 12:13

vetkleppert | 31-07-11 | 11:55
Ik zie niet in hoe Spong geld kan verdienen met zaken tegen Boutserse, Wilders, Thom de Graaf, Bas Eenhoorn en Rob Oudkerk. Volgens mij deed hij dat puur uit idealisme en overtuiging.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:10

Alleen faciliteren de 'Culturele Marxisten' wel 'Eurabië' en gaf Fortuyn geen aanleiding tot onderduiken in een Achterhuis. Het is het verschil tussen waarschuwen voor een reeël gevaar en het oproepen van spookbeelden, het verschil tussen realiteit en fictie. Destijds kwam de kogel van links omdat de linkse partijen, de linkse media en zo'n beetje alles wat links is massaal op Fortuyn doken net zolang tot iemand uit hun midden de trekker overhaalde. Wie stuurde Breivik op Noorse jeugd af? Was hier een maandenlange rechtse campagne aan vooraf gegaan van demoniseren en haatzaaien richting de Noorse jeugd? Nee. Breivik heeft z'n slachtoffers zelf uitgezocht. Geen enkele rechtse politicus of opinieleider heeft voorafgaand aan de misdaad of in de nasleep gehint op het stoppen van de Noorse jeugd. Ergo, de kogel kwam niet van rechts net zomin als dat je kan zeggen dat de kogel van Call of Duty of de soundtrack van Lord of the Rings kwam. Iedereen die zich de haatcampagne tegen Fortuyn nog voor de geest kan halen weet dondersgoed dat de kogel toen van links kwam.

Garret Weldon | 31-07-11 | 12:09

De dader is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn handelen, anders is hij handelsonbekwaam, (gek dus) en moet hij in TBS.

Mooi punt breng je aan Bassie, dat is wel degelijk iets om over na te denken, want de sfeer wordt wel degelijk gecreëerd, en niet alleen door Greet, maar bijv. ook door het handelen van onze medelanders zelf, alsmede de decennia lange verslappingspolitiek van de gevestigde orden. (waardoor je ook weer na moet gaan denken over de zaak Pim destijds).

Die røstikøp Breiwerk wees inderdaad die verslappingspolitiek aan, gecombineerd met de wel aanwezige daadkracht en expansiedrift van de hier aanwezige moslims voor zijn daad, de socialistische repressie moest daarom stuk.
Greet zag hij als iemand die die verslappingspolitiek en moslimdaadkracht uitdaagde, en bewonderde hem daarom.

mothersfinest | 31-07-11 | 12:09

@iPeet | 31-07-11 | 12:06
Kom maar eens met voorbeelden.

Tommygunner | 31-07-11 | 12:08

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 11:54
Ik denk dat één van de grootste problemen van het huidge tijdsgewricht is dat iedereen de nuance kwijt lijkt te zijn en er persé in extreme termen van links danwel rechts gedacht moet worden. Wat ik in de figuur Spong zie is iemand die door een sterk rechtvaardigheidsgevoel gedreven wordt maar volgens mij politiek niet in één van die twee hoeken gedrukt kan worden. En daar kan de goegemeente anno 2011 niet mee omgaan en dus is Spong in het gunstigste geval een warhoofd (Pam) en hier op GS een politiek korrekt linkse pisnicht. Want nuance en subtiliteit, daar hebben we het niet meer zo op anno 2011. Hoe vaak ik hier la niet naar mnijn kop heb gekregen dat ik links of PvdA'er zou zijn, alleen maar omdat ik niet kritiekloos achter Wilders aanhuppel, kan ik inmiddels niet meer tellen. Want als je niet hysterisch met de meute meeschreeuwt ben je immers links. Zo stompzinnig zijn we in dit land geworden. Ik ben in feite rechtser dan die hele liberale PVV kudde hier, besef dat wel.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 12:07

@Tommygunner | 31-07-11 | 12:04 Feiten? Feiten in superlatieven ja! De cijfers spreken Wilders niet zelden tegen!

iPeet | 31-07-11 | 12:06

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 12:06

@AlfredVonSchlieffen 11:19

Leer van @ZDEV 11:14!

Nogmaals: met de meeste religies, net als andere ideologieën is niks mis. Het gaat pas mis bij extremisme: geradicaliseerden die intolerant zijn tegenover andersdenkenden en andersgelovenden, en het gebruik van geweld tegen deze groepen als gerechtvaardigd zien.

M-Bozz | 31-07-11 | 12:05

Toch is er een verschil Bas, bij Fortuyn was er een sfeer gecreëerd met valse argumenten, Wilders daarentegen benoemt gewoon feiten. Dat dat laatste niet voor iedereen even leuk is, is een tweede...

Tommygunner | 31-07-11 | 12:04

We moeten gewoon stoppen met het actief importeren van Arabieren naar Nederland. We zijn inmiddels een sterk gepolariseerd land waar sommige culturele groepen geïsoleerd zijn geraakt van de maatschappij met alle gevolgen van dien. De PvdA blijft deze segregatie en kansloosheid stimuleren, vastgeroest in het solidariteits-riedeltje en vergroot daarmee zonder opzet de problemen.
-
Tot zover de standaardkritiek. De vraag is nu: ben ik een moordenaar? Heb ik nu bloed aan mijn handen? Zijn er situaties denkbaar waarin je bloed aan je handen kunt hebben als je wegkijkt en niks zegt?

Max Stirner | 31-07-11 | 12:03

We gaan er ook hier weer niet uitkomen met elkaar!

Prettige zondag

de deurwaarder | 31-07-11 | 12:03

We gaan er ook hier weer niet uitkomen met elkaar!

Prettige zondag

de deurwaarder | 31-07-11 | 12:03

@tolvandewelvaart | 31-07-11 | 11:56 Boosheid respectloos? Als ik je tijdens het lopen telkens een pets op je achterhoofd geef, telkens weer. Is dan je opgebouwde boosheid respectloos? Boosheid is een normale reactie op onrecht dat je wordt aangedaan of dat als zodanig ervaart

iPeet | 31-07-11 | 12:02

De werkelijkheid is dat de meeste kogels recht van voor komen.

if-then | 31-07-11 | 12:01

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 11:54 |
Thnx dude !

Rammstein | 31-07-11 | 12:01

Nou Bassie, dan mag je een keer per week je mening geven en dan kom je met zo'n onzinnig stuk.

Een hele lap tekst maar een echte mening kan ik niet ontdekken, kan ook aan mij liggen hoor.

irriducibili79 | 31-07-11 | 12:01

@18konijn | 31-07-11 | 11:54
Ja en je punt is?

Onderbuik | 31-07-11 | 12:00

Rechts kogels komen van een gestoorde eenling linkse kogels meestal van een terroristische organisatie.
Volkert van der Graaf was een van de weinige linkse eenlingen die een aanslag pleegde maar hij was hiertoe wel door vrijwel geheel links Nederland aangezet.

Haarkopje | 31-07-11 | 12:00

@Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 11:52 |
.
De gemene deler in alle activiteiten die Spong ontplooit is het gebruiken van het wetboek tegen de rechtsstaat.
.
Hij gebruikt hiervoor elke aanleiding en laat zich niet verleiden tot een keuze tussen links of rechts.
.
Alleen de erosie van rechtsprincipes telt.
.
Hij is daar helaas nog goed in ook.

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 11:59

@18konijn | 31-07-11 | 11:54
Klopt, maar hij denkt het wel

Che_cuevara | 31-07-11 | 11:59

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:58

Mag ik bij deze de Spuit 11 Award aanvragen voor Bas en de Spuit 66 Award voor Thom?

Kapitein Stijlvol | 31-07-11 | 11:56


Over hoe al onze boosheid en negativiteit vrijwel altijd ontstaan
uit gefrustreerde (meestal onbewuste) verlangens, en over wat we daaraan
kunnen doen. Boosheid betekent een zeer egocentrische en mentaal
gestoorde toestand en tevens respectloosheid. En zo verpest zij ook nog de levenskwaliteit van anderen.

tolvandewelvaart | 31-07-11 | 11:56

Wilders gebruikt woorden als Eurabië en cultureel Marxisten en iedereen weet wat er bedoeld wordt; links gebruikt woorden als racist en fascist en iedereen moet maar begrijpen dat ze de betekenis van die woorden vervreemd hebben alleen om te stigmatiseren.

nu even niet | 31-07-11 | 11:56

Toch is de term demoniseren en de kogel kwam van rechts vooral gebruikt door LPV (na de moord op Pim Fortuyn) en PVV. Men verweet zelfs links van moord, ook op GS werd dat toen door velen gezegd... Gelukkig gebruikt Wilders die term demoniseren niet meer, wetende dat zijn ophitsende retoriek ook gezien kan worden als demoniseren. Het is rechts die ophitsend is de laatste 10 jaar en de toon zet. Geenstijl pleitbezorger voor het harde woord en vrijheid van hufterigheid op fora en blogs, Brusselmans, maakte dat gisteren weer duidelijk bij omroep Max door zijn bijdrage al beschermengel van de geldende toon van deze tijd..... Ik vind dat populistisch rechts Nederland nu de hand in eigen boezem moet steken en erkennen dat de gezette toon alleen maar leidt tot escalatie, Geenstijl is daarin geen uitzondering...

iPeet | 31-07-11 | 11:55

Spong is gewoon een advocaat die een kans ziet om geld te verdienen. Dus hij maakt de geluiden waar hij resultaat van verwacht. Prima.
Maar van volksvertegenwoordigers zou je meer moeten mogen verwachten.

vetkleppert | 31-07-11 | 11:55

@Onderbuik | 31-07-11 | 11:51
Ik heb Rosenmuller nooit horen zeggen dat het ombrengen van politieke tegenstanders tot zijn repertoire behoorde.

18konijn | 31-07-11 | 11:54

@Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 11:52
Spong is vooral een 'totaal warhoofd'. Dat boven alles.

Lees en lach jezelf rot om deze man: www.maxpam.nl/2009/02/gerard-spong-een...

Art Vandelay Ultor | 31-07-11 | 11:54

Terreurkogels komen altijd van haatzaaiende achterblijvertjes die er hun eigen falen mee willen maskeren. Of het nou achterlijke islamieten zijn die de seculiere wereld niet aankunnen, achterlijke natuurfreaks die terug willen naar de idylle of achterlijke Wildersfans waarvoor door de globalisering geen plaats meer is. Het zijn allemaal varianten op de lieden die vroeger tegen de komst van de trein waren, omdat de melk van hun koeien daardoor zou verzuren. Hoeveel kabaal die simpele zielen ook maken: de honden blaffen maar de karavaan trekt voort.

Anders nog? | 31-07-11 | 11:54

@Dr. Steylloos | 31-07-11 | 11:18
"Wanneer je regeringsverantwoordelijkheid hebt ligtdat uiteraard anders."

Wat is je punt?

La Vie En Rose | 31-07-11 | 11:53

Dat kogels van alle kanten kunnen komen zal elke fysicus, die naam waardig, kunnen bevestigen. En er lopen ook heel veel - kwatongen zouden zeggen: veel te veel - cultureel marxisten rond, genre Noam Chomsky om er maar één te noemen. Dat is geen mening, maar een feit. Waar gààt dit dus eigenlijk over?

v Maerlant | 31-07-11 | 11:52

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:41
Dan ben je één van de weinigen hier. Zodra het over Wilders gaat verliezen de meesten het vermogen om rustig en objektief te blijven. Dan wordt Spong neergezet als linkse hator, terwijl de feiten anders liggen. Verder kun je Spong niet zien zonder zijn privémotieven omdat je de man anders nooit kunt begrijpen. Het is iemand met sterke overtuigingen waar ik op zich bewondering voor heb, los of ik er mee eens ben of niet. En die kortzichtige hetze hier omdat hij achter Wilders aanjaagt irriteert mij mateloos.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 11:52

@18konijn | 31-07-11 | 11:43
Volkert zijn ideeën staan niet haaks op die groenlinks, ze komen aardig overeen, dus je vraagstelling klopt niet.
Maar heb jij groenlinks destijds gehoord in het afstand nemen van de millieuactivist Volkert? Nee, ik ook niet, blijkbaar hoeft moreel superieur Links dit niet, maar moet Geert Wilders dit wél, en als hij het doet is het nóg niet goed.

Onderbuik | 31-07-11 | 11:51

Wat een walgelijk figuur die Spong. Zolang de politiek het slechte voorbeeld blijft geven, denken de meeste burgers dat het een normale manier van omgang is, en dus nemen de meeste hersenlozen dat over. Dus beste politici : werk aan de winkel !

Dick Laurent | 31-07-11 | 11:51

@kapotte_stofzuiger | 31-07-11 | 11:40 |

Pay per Post, het nieuwe verdienmodel! Er gaan zelfs geruchten over Pay per Kuddo. In dat laatste geval denk ik dat je even opnieuw door je eigen budgettering moet lopen :-p

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 11:50

links en rechts zijn irrelevant hier. verouderde begrippen niet relevant in de discussie. het is een politieke klassenstrijd waarbij de muliti-culturele samenleving ter discussie staat met een de ene kant een establishment dat traditioneel uit de linkse partijen komt, de overheid controleert en zichzelf moreel verheven voelt als wakers tegen het fascisme, en anderzijds een steeds groter wordende groep die zich verzet tegen de introductie van in hun ogen achterlijke culturen, de import van stemvee en de verplichting om voor dit alles de rekening te moeten oppakken. opvallend is dat het huidige establishment niet eens de moeite doet om uit te leggen waar het zichzelf beter vindt, hetgeen niet hoeft te inhouden dat je de ander slecht vindt, of zich tracht te verplaatsen in de gedachten van hun opponenten. als ontwikkelingssamenwerking niks uitricht en slechts dikbetaalde baantjes voor westerlingen oplevert, dan is degene die daar op wijst toch geen fascist? dito islam kritiek op gescheiden zwemmen en subsidies daarvoor. vervang islam door oud-gereformeerd en het land is te klein. omgekeerd stellen de uitdagers geen reeel alternatief voor; de pluriforme samenleving, verschillend zijn in eenheid. dat vergt wel een opvatting over waar de overheid voor staat en dat is in het geval van nederland lastig. tenenkrommende inburgeringscurssusen zouden voor nederland staan, maar het daadwerkelijk afdwingen van gelijke rechten en dat principe uitdragen, ho maar. dat is te lastig, want dat is niet het polder-model. europa is van hetzelfde laken een pak. ook een elite met de neus in de lucht en een bevolking die er niks meer van moet hebben als het zo moet. kortom, het is een politieke klasssenstrijd waarbij een aantal basis beginselen, betrouwbare overheid, gelijkheid, veiligheid en welvaart de inzet van de strijd zijn geworden. het huidige electoraat (het deel dat niet wordt gezoogd door de elite, is van mening dat deze beginselen verkwanseld worden ten eigen gerieve van de bestuurders.

minimá-armezusvan.. | 31-07-11 | 11:48

Het electoraat trekt zich in ieder geval geen bal aan van al dat gepraat en vingergewijs
n6.noties.nl/peil.nl/

de Bree | 31-07-11 | 11:48

Hou er nou eens over op.

Montgomery Burns | 31-07-11 | 11:48

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:46

@18konijn | 31-07-11 | 11:43
Omdat de moordenaar beweert geïnspireerd te zijn door precies diezelfde ideeën. Greet werd daarom eigenlijk bijna gedwongen zich te distantiëren.

Bulloch | 31-07-11 | 11:46

-weggejorist-

Frau Antje | 31-07-11 | 11:44

@Onderbuik | 31-07-11 | 11:26
Geef me één goede reden waarom je je zou moeten distantiëren van een gestoorde moordenaar wiens ideeën haaks op de jouwe staan.

18konijn | 31-07-11 | 11:43

@kapotte_stofzuiger | 31-07-11 | 11:40
Alleen op je mobieltje.
Dus als je achter je computer zit kun je je gang blijven gaan.

Che_cuevara | 31-07-11 | 11:42

Ik denk anders dat Bouterse nog vol bewondering naar Spong zal opkijken hoe die politieke tegenstanders het zwijgen probeert op te leggen...

Jelmer | 31-07-11 | 11:42

Dominerend nieuws trekt dominees.De smerigste van de afgelopen week was toch wel de vulgaire hypothese van de tegennatuurlijke zich advocaat afficherende Spongie G.
Wilders zou bloed, enzovoort.
Tegenover die valse smerige verdachtmaking past slechts de ongepolijste werkelijke waarheid dat deze woorden uit de mond komen van iemand met Osjekarretje smegma op de lippen en Hammerstront op zijn huig .

Ratzing. | 31-07-11 | 11:42

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:41

@Kingeef1975 | 31-07-11 | 11:36
Thom de Graaf kan niet wlgen van zichzelf.

Daar moet je enig menselijk gevoel voor hebben en dat mist hij nu ten enen male.

Che_cuevara | 31-07-11 | 11:41

Heerlijk, elke reaguurder schrijft zelf ook nog even een heel epistel. Goed dat KPN/Vodafone straks per byte gaan afrekenen.

kapotte_stofzuiger | 31-07-11 | 11:40

@alexander2961 | 31-07-11 | 11:25
Een website is een beetje als een vriendin, karakter is belangrijk maar je moet er ook mee over straat kunnen.
Een website kan nog zoveel nuttige informatie beschikken, als de webdesigner niet de moeite neemt om iets uit te kakken wat qua opmaak een beetje tegen degelijk aan hunkert, ga zelden de moeite nemen om het te lezen.

doubledope | 31-07-11 | 11:39

Hopeloze discussie. Of stoppen met praten óf alles mogen zeggen (behalve op directe manier oproepen tot geweld)

de Bree | 31-07-11 | 11:39

@nuckin*futs | 31-07-11 | 11:29
"die hij bovendien veelvuldig via twitter ventileert"

Zijn laatste twitter bericht is van 29 juli toen heeft hij 2 berichten getwittert.
Het daaraan voorafgaande is van 27 juli.

Hoezo veelvuldig?

Che_cuevara | 31-07-11 | 11:38

Ik wil iedereen die altijd zo te hoop loopt tegen Mr Spong nog even subtiel herinneren aan het feit dat hij, samen met Oscar Hammerstein, in 2002 aangifte tegen oa Thom de Graaf heeft gedaan wegens aanzetten tot haat tegen Pim Fortuyn. Zo'n linkse hator is het dus niet. Maar jullie mogen dat meteen weer vergeten omdat het immers niet goed past in de theorie van de linkse samenzwering tegen held Wilders hoor. Laat je vooral niet afleiden door de feiten. Spong is een linkse lul en oh ja, ook een homo. Dat laatste schijnt ook altijd erg belangrijk te zijn als ik jullie reakties lees.

Bigi Bana Boy | 31-07-11 | 11:37

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:37

Stuitend te zien dat het ethisch besef bij iemand als Thom de Graaf niet aanwezig is.

Ik zou walgen van mezelf als ik dat had getwitterd.

Kingeef1975 | 31-07-11 | 11:36

@Roer
Nee, ik constateer alleen dat de media dat doen en ze volgens dezelfde logica ook alle moslims verantwoordelijk voor een aanslag moeten houden als die gepleegd wordt door een moslim (als mede sympathisanten van Mohammed). Maar waarschijnlijk zal de linkse media dan weer vol nuance reageren, precies zoals het ze maar uitkomt.

Jelmer | 31-07-11 | 11:36

@Onderbuik | 31-07-11 | 11:26
Ik heb me ook nog nooit van welke gestoorde moordenaar dan ook gedistantieerd.

landlopertje | 31-07-11 | 11:35

Om het even samen te vatten:

Een pedofiele massamoordenaar met een hersentumor hakt graag koppen af van andersdenkenden in het algemeen en Joden in het bijzonder en vindt het leuk om dat op te (laten) schrijven.
Samen met nog wat andere hersen(tumor)spinsels, zoals welke dieren je wel of niet mag eten, hoeveel je van een baby’s moet afsnijden en dat vrouwen zoveel mogelijk bedekt moeten worden omdat hij bij het zien van een meisjeswang al een erectie krijgt, wordt dit een boekwerk al snel, onder lichte dwang van een kromzwaard, een wereldwijde bestseller.

1500 jaar later zijn er nog steeds aanhangers die het boek en de daaruit voortgekomen ideologie letterlijk nemen en doen hun best om deze idiote middeleeuwse opvattingen in de moderne maatschappij zoveel mogelijk te verbreiden.

Tot veler verbazing worden ze hierin gesteund door politieke partijen en individuen die dit doen om zo kiezers te winnen, er financiëel beter van te worden, of uit wrok, omdat ze zich niet door intelligentie, arbeidsinzet, of andere capaciteiten boven de middelmaat hebben weten uit te werken.

Mensen die deze gang van zaken becritiseren of zelfs alleen ter discussie stellen worden als fascist, rascist en tokkie en uitgemaakt door bovengenoemden, hierbij gesteund doordat 80% van de PO en 95 % van alle subsidiegroepen van hen afhankelijk is.
De bekendste van deze criticasters in Nederland is Geert Wilders.

Een volslagen idioot die ook kritisch was op onder andere de verbreiding van middeleeuwse waarden en in zijn (internet)boek met idiote wartaal de naam van Wilders laat vallen, maait in Noorwegen 80 kinderen neer van mensen waarvan hij vond dat deze medeverantwoordelijk waren voor dingen waar hij op tegen was.

In Nederland wordt deze walgelijke aanslag met gejuich ontvangen door bovengenoemde belanghebbenden en bovendien denken ze dat ze hiermee de steen der wijzen te hebben om vanaf nu elke critici en kritiek op middeleeuwse ideologieën te kunnen pareren.

Over de lijken van 80 kinderen!
En dat terwijl ze in Noorwegen amper weten waar Nederland ligt, laat staan dat meer dan 1% van de Noren ooit van Wilders heeft gehoord.

Wilders hoeft zich nergens voor te verantwoorden, de man is juist tegen elke vorm van geweld.

De enigen die zich moeten verantwoorden zijn degenen die over de kinderlijken hebben staan pissen om er zelf beter van te worden. Jolo, Job, Dibi en andere haatzaaiers moeten zich heel diep schamen.

Cuyahoga | 31-07-11 | 11:35

ne de eerste paar zinnen al opgehouden .. hoe kan je nou zeggen dat het vooral in Nederland nagalmt ? Er worden elke dag om 6 uur doden voorgelezen en mensen begraven en jij zegt dat het vooral in Nederland nagalmt?? Donder is op met deze neppe stukjes schrijver.. 3 gelezen 3 keer kut... Ik was allang ontslagen!

Schalehengst | 31-07-11 | 11:35

@KJBVH | 31-07-11 | 11:30
En daarom was een zakenkabinet zoveel beter geweest. Maarja, het electoraat houdt nu eenmaal van soaps.

Bulloch | 31-07-11 | 11:34

Als er iets uit deze verschrikkelijke situatie geleerd kan worden, is dat het verkrijgen van een illegaal military/lawenforcement spec wapen zeer moeilijk is.
Dus als de heren/dames politici zich nou eens op het legale traject storten. "waarom moet je zo'n ding thuis bewaren" en kluizen op schietclub verplichten.

lidlbier | 31-07-11 | 11:34

@Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:25 |

Job is de personificatie van hele generaties droomdenkers, relativisten, appeasers en egoisten. In die zin is hij zeker een adequaat volksvertegenwoordiger.

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 11:33

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:33

@Datkanikvéélbeter! | 31-07-11 | 11:28
Kunstmest van een koe?

Een kunstkoe dus, of een opblaas koe.

Che_cuevara | 31-07-11 | 11:33

Zolang je termen als links en rechts gebruikt blijf je polarisatie houden. Politici willen daar helemaal niet van af want dat kost ze stemmen. Ergens wel vreemd aangezien ons politieke bestel vraagt om compromissen en een water-bij-wijn mentaliteit zodra de stembussen gesloten zijn. Daarom hebben we nu ook een geforceerd gedoog kabinet. Het is rond uit ziek dat sommige tegenstanders van Wilders menen dat de acties van een maffe moorddadige Noor op de een of andere manier bijdraagt aan hun gevecht tegen de PVV. En als Wilders niet zo hypocriet zou zijn had hij stante pede zijn opmerking tegen Pechthold en van der Laan ingetrokken. Dat zou een eind kunnen maken aan de polarisatie en gedoog constructies en de debiele spagaat waarin politici aan beide kanten van het spectrum nu in verkeren.

Mike Oxlong | 31-07-11 | 11:32

@ Pasta-saus
Neem je wel op tijd je medicijnen in vandaag!?
#paranoia

Molly-Bolly | 31-07-11 | 11:32

Een echte eye-opener, die Paternotte.
Wat een nietszeggend topic. Steeds als je denkt dat het niet slechter kan weet hij weer te verbazen met een nieuw dieptepunt.

spanarchist | 31-07-11 | 11:31

Wie is Geert Wilders?

NoXxa | 31-07-11 | 11:31

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:25
Extreem niets, is ook gevaarlijk.

ZDEV | 31-07-11 | 11:31

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:31

Leuk geprobeerd Thom. Als je het nieuws beter had gevolgd had je geweten dat een soortgelijke poging van Job Cohen in zijn eigen face terugsloeg.
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/30...

TonySoprano | 31-07-11 | 11:30

Als mensen zich eens niet zo druk maken of het van links of rechts komt, maar zich op de oorzaak richtte...

KJBVH | 31-07-11 | 11:30

Je hebt een punt Bas, maar voor debat zijn er twee partijen nodig en Geert weigert publiekelijk en openlijk de discussie aan te gaan. Hij blijft vasthouden aan niet inhoudelijke retoriek, die hij bovendien veelvuldig via twitter ventileert en uitsluitend bedoelt lijkt om zijn stemvee tevreden te houden.

nuckin*futs | 31-07-11 | 11:29

Het komt er op neer dat mensen hun mening niet 'mogen' uiten omdat er eventueel een gek met een geweer kan op staan.

JaNeetoch | 31-07-11 | 11:29

Jelmer | 31-07-11 | 11:26
Dus jij hebt ook het verband gelegd tussen Wilders en Anders?

Roer | 31-07-11 | 11:28

De kogel kwam van een munitiefabrikant. Het wapen kwam van een wapenfabrikant. En de bom? Nou ja, die kwam waarschijnlijk uit de reet van een koe!
Het is de schuld van de koeien brom ik je!

Datkanikvéélbeter! | 31-07-11 | 11:28

Kunnen we het weer over economie of criminele allochtonen hebben. Dat primitieve links/rechts geleuter kennen we ondertussen wel.

kapotte_stofzuiger | 31-07-11 | 11:28

denk je nou echt dat Breivik geradicaliseerd is door Wilders (en co)?
Zouden nieuwsberichten geen rol hebben gespeeld?
- criminele allochtone
- islamitische vrouwenonderdrukking
- aanslagen door islamieten
- het goedpraten van bovenstaande door linkse partijen / politici
- het (proberen) crimineel te maken van rechtse standpunten (zie rechtzaak Wilders)
_
Begrijp me goed: dat praat moord niet goed.
Het is alleen te simpel om de politiek de schuld te geven.
Als je de politiek al de schuld mag geven is dat er geen echte vrijheid van meningsuiting is.
In Nederland was je voor Frits Bolkestein een racist als je iets negatiefs over vreemdelingen zei. Dit terwijl de problemen er toen echt al waren.
_
Als Wilders verantwoordelijk is voor de daden van Breivik, dan is Geenstijl dat net zo goed. Ook Geenstijl is de afgelopen jaren behoorlijk tekeer gegaan tegen criminele allochtonen en vooral tegen linkse partijen.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/01/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/06/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/05/...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/02/...

Quacka | 31-07-11 | 11:28

Wilders in 2/10/2009 (opmerkelijke datum voor zi'n uitspraak):
''Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers dan weet iedereen vanaf nu dat Van der Laan en Pechtold aan een klimaat hebben bijgedragen waarin dat voor sommige gekken mede op grond van hun demoniserende opmerkingen gerechtvaardigd leek.''
www.nu.nl/politiek/2114104/wilders-noe...
Kortom Geert lult zoals het hem uitkomt. Vul voor Pechtold hierboven Wilders in en Greet is zo inconsequent als maar zijn kan.

Roer | 31-07-11 | 11:27

@yamahaha | 31-07-11 | 11:19
Ja, aan dat soort websites gaat het internet dus kapodt.

Pasta-saus | 31-07-11 | 11:26

Ik neem aan dat als een moslim de volgende keer een aanslag pleegt, dat de linkse media alle andere moslims net zo verantwoordelijk gaan houden voor die aanslag dan dat ze nu Wilders verantwoordelijk houden voor de aanslag in Noorwegen. Of dat Spong gaat verklaren dat alle imams bloed aan hun lippen hebben. Ik kan niet wachten eerlijk gezegd.

Jelmer | 31-07-11 | 11:26

Het verschil is dat Wilders zich direct heeft gedistantieerd van de gestoorde moordenaar, ik kan me niet herinneren dat links dit ooit gedaan heeft. En dan met name de Paul Rosemullertjes, Marcel van Dammetjes, en inderdaad ook deze D66-er Thom de Graaf.

Onderbuik | 31-07-11 | 11:26

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:25

doubledope | 31-07-11 | 11:23 | + 0 -

Eerst zien dan geloven...

alexander2961 | 31-07-11 | 11:25

@alexander2961 | 31-07-11 | 11:21 |
Hoe kan iets over een onderwerp in 2002 al in 1996 gemaakt zijn? Tenminste, dat lees ik af aan de toen gebruikte HTML standaarden, man wat een kermis.

doubledope | 31-07-11 | 11:23

Laat ze maar lekker los gaan op die Stalinorgels. Ik luister naar andere muziek, want ik heb zelf ogen in mijn hoofd.

vetkleppert | 31-07-11 | 11:23

-weggejorist-

Heer van Zichem | 31-07-11 | 11:22

Op de foto hield Breivik zijn geweer met twee handen vast. Of hij met rechts of links schoot is dus moeilijk te onderscheiden...

Parel van het Zuiden | 31-07-11 | 11:21

Zolang links iedereen die tegen criminaliteit is weg blijft zetten als nazi, moeten ze niet vreemd opkijken wanneer soms iemand die zo genoemd wordt zich ook zo gedraagt.

Rinze | 31-07-11 | 11:20

@Petrus de Rewa | 31-07-11 | 11:16
Burgers bedrijven geen politiek. Het grootste deel (dat moeite heeft met zelf nadenken) wordt slechts gestuurd door woorden van anderen, zoals politici.

Bulloch | 31-07-11 | 11:20

zolang het bij eenzame gekken blijft, valt het nog wel mee. Je moet pas echt oppassen als het niet-eenzame gekken zijn: de kogels komen dan van alle kanten tegelijk.

MacVulpen | 31-07-11 | 11:19

De kogel kwam uit de kerk. En ten principale ligt religie aan de actie van die Noor ten grondslag. Zonder religie was dit niet gebeurd.

AlfredvonSchlieffen | 31-07-11 | 11:19

Off topic wil ik hierbij graag Greet quoten uit het interview wat bij dit artikel gevoegd is:


Heftige debatten in de Tweede Kamer. Verwacht u een
cordon sanitaire
rondom dePVV?

“Nee, de andere partijen zijn in verwarring. Ze weten niet precies wat ze met ons aanmoeten.Dat komt omdat we ons niet aan de bestaande regeltjes houden. De fractieleden van de PVVzijn niet ‘one of the guys’. En dat is ook niet de bedoeling. Ik hamer er in mijn fractie elkedag op: ga geen compromissen sluiten. Wanneer je regeringsverantwoordelijkheid hebt ligtdat uiteraard anders. We zijn on-Haags. De PVV doet geen water bij de wijn. Dat is namelijk precies waar het land zich zo aan ergert.”

*kuch pensioenleeftijd kuch*

Rest In Privacy | 31-07-11 | 11:18

Alle kogels die ons om de oren vliegen hebben als bron de islam.

doenormaal! | 31-07-11 | 11:18

Vergeet ik helemaal extreem midden.

Dat ben je als je eigenlijk geen mening hebt, jezelf en je eigen cultuur ondergeschikt maakt aan die van een ander en de boel lekker gezellig bij elkaar wil houden.

ZDEV | 31-07-11 | 11:17

Maar kwam de kogel van voren of van achter?

NoordHollander | 31-07-11 | 11:17

Wat is dit voor onafgewerkt artikel?

El_Guapo | 31-07-11 | 11:16

Het verschil is een politiek bedrijven met gebruik van geweld of zonder het gebruik van geweld. Ik prefereer de geweldloze variant.

Petrus de Rewa | 31-07-11 | 11:16

En ik hoor weer een echo.
Ik denk dat ik een manifest ga schrijven over de overdaad aan duiding.

doubledope | 31-07-11 | 11:16

Als rechts zowel als links en het midden zich wat minder met elkaar zouden bemoeien, hadden ze meer tijd om hun eigen puinhopen op te ruimen en eindelijk eens aan het werk te gaan. Stel kleuters.

Jaap de Paap | 31-07-11 | 11:15

Extreem links.
Extreem rechts.
Extreem religieus.

Ze hebben allemaal gemeen dat ze niet kunnen accepteren dat een ander een mening heeft en zo gefrustreerd is dat men naar geweld grijpt. Als je extreem links bent, ben je extreem rechts. Als je extreem moslim bent, ben je extreem christelijk en extreem joods.

ZDEV | 31-07-11 | 11:14

Als je op je handen staat komt hij weer van links.

Ik heb het inderdaad wel gehad met de beschuldigingen van links en rechts, het heeft mij alleen duidelijk gemaakt wie gestoord is in het publieke/politieke debat en wie niet.

Kaas de Vies | 31-07-11 | 11:13

Kogels komen niet van links of rechts. Kogels komen uit een vuurwapen, en alleen gekken en debielen bedienen zich van vuurwapens.

Miss Diction | 31-07-11 | 11:12

Het is an sich belachelijk dat we, buiten die gek om, op zoek zijn naar een schuldige hiervoor.

Pasta-saus | 31-07-11 | 11:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl