Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Frits Bolkestein spreekt de natie toe

debolk100.jpgGoedemorgen Nederland. Voor u de met kaas, hagelslag en piepers gevulde roomblanke sleurheut aankoppelt aan uw Opel Astra, om vervolgens Zwarte Zaterdag (1) in te duiken voor twee weekjes aan de Spaanse costa en/of die obligate stuwmeercamping in Alpinoland, met jengelkinderen, met diarree van die ene keer knoflooketen en met troosteloze happy hours in tenten waar de Hollandse kroketten van Nick & Simon uit de speakers komen, nog even DIT. Een iconisch interview met d'oude krijger Frits Bolkestein in de Televaag vandaag. De grootmeester van het multikul-debat (established 1991) spreekt Het Volk toe vanuit zijn TempeliersLoft aan den Amstel. En dan past ons slechts een devoot luisterend oor. En Frits... Wat is jouw nieuws van de dag? "Hij (Geert Wilders-red) overdrijft. Met zijn kopvoddentaks, verbod op de Koran, afschaffen van het Europees Parlement... Die Marokkanen vertrekken echt nooit uit Nederland, nooit. Dwingen is onmogelijk. Neemt niet weg dat je als politicus moet kunnen zeggen dat je de pest hebt aan de islam! Ik was zeer ongelukkig met dat hele proces tegen Wilders. Blij dat het goed is afgelopen. Want vrijheid van meningsuiting boven alles." Dát, en nog veel meer over die luie kudtgrieken en dito Italianen, in deze oldskoolliberale vanonsvooru WAKKERWORDERT. Bon voyage!

Reaguursels

Inloggen

@ neworder | 30-07-11 | 20:27 | + 2 -
Jammer dat je bent weggejorist. Ik begrijp wel dat GS een zekere verantwoordelijkheid heeft mbt opruiing en meer van dat soort zaken, en deze site wordt natuurlijk ook bezocht door zwakzinnigen, maar voor de volledigheid van het debat zou het goed zijn dat iedereen zich terdege beseft, dat er ook mensen rondlopen die geweld in sommige gevallen uiterst zinvol achten.
.
Als vervelende rotapen weten dat er geweld tegen hen zal worden gebruikt, en dat ze daarop voor de volle 100 % kunnen rekenen, dan gaan deze rotapen zich een stuk minder vervelend gedragen.
.
Zo'n verheven moreel standpunt waarbij elk geweld koste wat kost moet worden vermeden, is gewoon niet praktisch en bovendien niet des menschen. Het hoort gewoon een van de vele opties te zijn in het denkkader van politici, en niet iets waar je bang voor bent om toe te passen, zoals Bolkestijn, want dan ben je een weekdier in de ogen van de opponent.
.
Nederland mag van mij wel wat flinker en stoerder worden op dat punt, want dit kan echt niet langer.

Greetje Duisenberg | 31-07-11 | 14:04

@Causa Sui | 31-07-11 | 01:42
Over kortzichtigheid gesproken... Alsof Nederland te vergelijken is met het land waar vraagstaart woont. Bovendien is er nogal een verschil tussen je vrijwillig tussen moslims vestigen of massa-immigratie van moslims tegen je wil door je strot geduwd krijgen met alle nare gevolgen van dien zoals we allemaal hebben kunnen zien. Vraagstaart probeert ons te vertellen waar de Nederlandse politiek en de Nederlandse wet de mist in gaan en hij heeft daarin gelijk. Nederland kan van andere landen leren.

doenormaal! | 31-07-11 | 10:17

Ome Frits, altijd +1

GSpot | 31-07-11 | 09:36

@ vraagstaart | 31-07-11 | 01:41 | + 2 -
Bedankt voor je uitleg. Het is de meest logische verklaring.
.
Geen wonder dat Bolkestijn zo raar overkomt in dat Telegraaf artikel.
.
Dat Wilders nog leeft is ook een klein wonder. Zal wel te maken hebben met Israel. Misschien kan Israel trouwens Poetin wel onder druk zetten voor de olie?!
.
Wat een bak hè. 't is wel lachen toch... Faust! En al die GeenStijlers maar tegen religie aanschoppen. Die moslims liggen in een deuk ... ha,ha... de paradox van het leven.

Greetje Duisenberg | 31-07-11 | 02:49

@Causa Sui | 31-07-11 | 01:42 Ik geloof niet dat het er voor de discussie nou zoveel toe doet waarom ik hier woon en wat jou ideeën daarover zijn. Als jij vind dat ik geen mening mag geven over wat er in Nederland / Europa speelt omdat ik daar niet meer verblijf is dat uiteraard je goed recht, net zoals ik het recht heb om persoonlijke aanvallen naast me neer te leggen.

Ze dienen ook nergens toe, of het zou moeten zijn dat je de inhoudelijkheid van mijn tegels wilt ontkrachten door degene die ze plempt te ridiculiseren - en ik denk niet dat dàt nou je bedoeling is.

Ik zal me dan ook beperken tot een reactie op die inhoudelijke kant van je tegel, waar je als ik het goed lees het volgende als mijn mening weergeeft:
- als het aantal moslims de 10% overstijgt zou het niet goed gaan in Nederland
- 25 jaar geleden zou 'de islam gezellig' zijn in Indonesië en nu niet meer

Ik geloof niet, dat het stijgend aantal moslims an sich in Nederland een gevaar is. Veeleer geloof ik, dat de stijgende invloed van de agressieve salafistische en taq-fir stromingen binnen de islam een gevaar opleveren, ook voor de moslim-gemeenschap zelf.

Die stijgende invloed heeft inderdaad ook een enorm effect op de 'gezelligheid' van de islam in Indonesië, althans op de manier waarop die wordt beleefd. De salafisten in de politiek hebben (en naar ik hoop niet meer zo heel lang) een belangrijke rol bij de handhaving van de macht van de president en hebben zo een aantal maatregelen kunnen doordrukken die de vrijheid in het dagelijks leven behoorlijk inperken.

Mijn "dagelijks anti-moslim geleuter" is dan ook niet tegen moslims gericht, maar tegen de fundamentalisten die wereldwijd de moslims aan het islamiseren zijn - terugdwingen naar de middeleeuwen. En daarnaast ontketenen diezelfde fundamentalisten op iedere plek waar ze verschijnen oorlog.

vraagstaart | 31-07-11 | 02:31

Een coup plegen is an sich zo moeilijk niet natuurlijk. Althans nu niet. Als die bezuinigingsplannen van defensie wat verder zijn doorgevoerd, wordt zo'n coup wel steeds moeilijker. Misschien is dat ook wel een onderliggende reden voor die bezuinigingen, dat sommige politici enige angst hebben voor de strijdkrachten, die sowieso niet veel op hebben met 'links' of met multikulti.
.
Maar militair gesproken is een coup vrij eenvoudig uit te voeren. En crowdcontrol is ook geen probleem.
.
Wat wel een belangrijke vraag is, krijgen we dan nog olie? Van de Saudies vast niet denk ik ivm dat vermoede komplot. Dus zouden we het waarschijnlijk met de Russen op een akkoordje moeten gooien.
.
Is dat een aantrekkelijke gedachte? Dat moet je wel van te voren heel goed regelen. Ik vraag me af of dat zou lukken met Poetin. Hij haat weliswaar Tsjetjenen, maar hij heeft natuurlijk ook een deal met Shell [Bea]. Gezien wat die vent flikt in eigen land met bijvoorbeeld Yukos, moet je hem wel heel goed bij de ballen hebben. In mijn optiek is dus die olie de bottleneck.

Greetje Duisenberg | 31-07-11 | 02:26

@slackrjack | 30-07-11 | 12:00
Ik zou zeggen, verkas naar Indonesië. Schijnt dé plek te zijn voor zo'n strijd.

Causa Sui | 31-07-11 | 01:43

@vraagstaart | 30-07-11 | 18:14
je suggereert dat je elders je geld hebt verdient en vervolgens vrijwillig, vanwege de 'geografische schoonheid' en de 'etnische verscheidenheid', bent gaan rentenieren in een Islamitisch land.. prima hoor, die kortzichtigheid die je ten toon poogt te spreiden, maar sociaal gezien kies jij ervoor om tussen 90% moslims te wonen en ondertussen dagelijks lappen tekst neerpennen over hoe erg het allemaal wel is in NL en hoe vreselijk het gaat worden wanneer het aantal moslims hier de tien procent overstijgt.
Ja dat hele verhaal van Indonesië is alom bekend en leuk en aardig, maar ondertussen doe je net, vanuit je strandstoel, alsof er hier de regelrechte Iraniërs aan de leiding zijn.
Je bent het prototype rechts lullen, links (en vast ook rechts) je zakken vullen. En maar zaniken. Maar ondertussen ben jij, met je dagelijkse anti-moslim geleuter, de enige die vrijwillig tussen de moslims is gaan wonen en nu doet alsof de islam 'toen' wel leuk en gezellig was, doe niet zo debiel, dat ben je niet, maar je doet het nu wel.
Gewin, meer niet. Zo is het vaak met moralisten.

Causa Sui | 31-07-11 | 01:42

@Greetje Duisenberg | 30-07-11 | 19:27 Ghehe... dan hier nog een paar linkjes om je nachtrust te verstoren.

Ik heb sterk de indruk dat dit zijn wortels heeft in de eerste oliecrisis (1973-1974) en dat de rol van Sheik Yamani daarin een hele cruciale is geweest.

De effecten van de nooit formeel ondertekende maar wel degelijk uitgevoerde resolutie rond Olie voor Immigratie (www.vkblog.nl/bericht/277457/Olie_in_r...) waren direct voelbaar: in 1975 is in Nederland de regelgeving rond gezinshereniging van hier wonende Marokkanen uitgebreid op zo'n manier, dat vrijwel iedere Marokkaan die met (vervalste) papieren kon aantonen economisch afhankelijk te zijn van een hier woonachtige landgenoot, kon komen.

Tel daarbij de afspraken met Marokko dat, in tegenstelling tot alle andere (arbeids-)migranten de Marokkanen niet konden worden teruggestuurd, en de plannen van de Moslim Broederschap die de Zwitserse politie heeft gevonden (antivenin.blogspot.com/2007/10/het-mos...) en de contouren van jouw groot complot om Europa te islamiseren tekenen zich af.

Kortom: onze politiek heeft zich enkele decennia geleden uitgeleverd aan de islam, in ruil voor olie.

Het inleveren van de autonomie van staten ten faveure van een Europese EU-dictatuur maakt het vestigen van een kalifaat alleen maar eenvoudiger; evenals de beleidsvoornemens van diezelfde door sociaal-democraten gedomineerde dictatuur om nog vóór 2050 56 miljoen immigranten toe te laten, waarvan 50 miljoen Noord-Afrikaanse moslims.

vraagstaart | 31-07-11 | 01:41

Ik voel en zie de Nederlandse geest (die sliep) weer wakker worden in het Nederlandse volk, dat decennia lang werd "geregeerd" en genegeerd door de politieke elite die de boel enorm heeft laten versloffen.

Nederland is in het verleden tot grootse dingen in staat geweest en velen zijn aan het ontwaken om ervoor te waken en te "strijden" dat onze Hollandse geest (wakker, sterk, heersend en autonoom) -die momenteel bedreigd wordt door vijandige, intolerante ideologieën- niet verloren zal gaan.

doenormaal! | 31-07-11 | 00:00

@neworder | 30-07-11 | 20:27
Gaat wel wat ver. Vind ik zelfs. En ik ben ook bepaald geen voorstander van de mislukte immigratietoestand. Ik zou echter gewoon willen dat Nederland duidelijk zou kiezen voor zichzelf en het behoud van onze lang bevochten verlichting, democratie, emancipatie en gelijkheid. Door duidelijk te maken dat denkbeelden en mensen die deze basisbeginselen van onze samenleving niet onderschrijven, dienen te vertrekken en dat hun Nederlandse paspoort zal worden afgenomen (wetswijziging).

doenormaal! | 30-07-11 | 23:46

De "alte Fritz" heeft dus gesproken over wat hij gezaaid en geoogst heeft.Maar... Wilders zijn dwangneurose aangaande de islam is veel hardnekkiger dan hij denkt. Wij,westerlingen,hebben immers niets met de islam en daar is geen multi-culturalistisch en kosmopolitisch kruid tegen gewassen. We hoeven echt niets te dwingen wat betreft Marokkanen hoor,want ze vinden geen voedingsbodem in dit land al bouwen ze er nog zoveel moskeeën op.Kortom ze blijven geïsoleerd en worden met haast Aziatische onverstoorbaarheid genegeerd.Zo werkt de historische causaliteit immers altijd en dat zou een historicus als Frits alleen maar hoeven te memoreren op zijn leeftijd.Wij hebben immers met Afrika geen affiniteit.Al 2 eeuwen geleden hebben wij honger bezworen met oorlog,wetend dat je beter snel kan sterven in geweld dan in gebrek aan voedsel.De Somalische piraten hebben dat ook begrepen: Zij overleven,zoals de Fransen en Duitsers na resp. de Russische veldtocht en Stalingrad.In de 19e eeuw vluchten ook de Ieren en Italianen voor de honger,zoveel dat er nu meer van in Amerika wonen dan in hun moederland.Zij hadden echter wel affiniteit met hun gastlanden.Het is logisch dat Frits aan het nakaarten is maar van zijn adept Geert had ik meer verwacht.Maar wat niet is kan nog komen ,he ?

Dolphi | 30-07-11 | 20:37

-weggejorist-

neworder | 30-07-11 | 20:27

@ vraagstaart
Bedankt voor je uitleg. Het verduidelijkt alles, de puzzelstukjes vallen op hun plaats.
.
We hadden het hier op GS van de week terloops nog over een mogelijk komplot om in Europa tegen de wil van de bevolking toch per se die immigratie vanuit moslimlanden door te zetten. Nou dat is natuurlijk zo klaar als een klontje. Er zijn gewoon afspraken gemaakt ten tijde van de oliecrisis in de 70 er jaren.
.
En daarvoor wordt flink geschoven. Als Saudie Arabië al 6 miljard schuift naar Indonesië, hoeveel zou Beatrix dan wel niet krijgen?
.
Het verklaart bijvoorbeeld haar bezoek aan Qatar eerder dit jaar, opmerkelijk door het roerige tijdstip, en dat gedoe in Libië met die Hashkoning.
.
Het verklaart verder de opvallende gelatenheid van zowel Bolkestijn als ook Wouter Bos [beiden ex Shell]. Een soort van berusting die bijna onnatuurlijk is. Zeker voor in principe strijdbare politici.
.
En het is uiteraard een goeie verklaring ook voor de stelselmatige verkettering door de media, van de ideëen van Janmaat via Fortuyn tot en met Wilders aan toe. En bovenal het fanatisme van de verketteraars. Over obsessief gedrag gesproken!
.
Ik vraag me dan wel hééél serieus af, wat welke Nederlandse regering dan ook, aan komplotten van dit formaat zou kunnen veranderen. Dit zit zo diep, dat ik bijna hoop dat ik het volledig mis heb, en dat dit alles slechts een hallucinatie is, die louter en alleen binnen mijn eigen denkwereld enige werkelijkheidswaarde heeft.

Greetje Duisenberg | 30-07-11 | 19:27

@Antisocialist | 30-07-11 | 18:32 Graag gedaan - 't was ook een goeie vraag! ;-)

vraagstaart | 30-07-11 | 18:50

@Antisocialist | 30-07-11 | 15:13 Vergeet ik bijna nog een hele belangrijke:

dat het überhaupt mogelijk is een land met 90% moslims niet naar een sharia-wetgeving te laten afglijden, heeft alles te maken met die Pancasila. Hoewel de islam geen wet boven die van allah erkent, is dat hier wèl zo geregeld: de indonesische grondwet staat boven alle godsdiensten.

Middels een ministerie van godsdienstzaken worden de geloofs-perikelen geregeld en wordt er ook "toezicht gehouden" (al heet dat niet zo) op de ulema.

Tel daarbij een sinds de bomaanslagen op Bali uiterst agressief optredende geheime dienst/anti-terreurpolitie (Densus88) en de versterking van de elite-legereenheden Yonif Raiders en Kopasus en je hebt een machtsfactor die dat toezicht kan omzetten in daden, waar het gaat om het bestrijden van religieus terrorisme.

En dan nòg gaat het regelmatig mis, maar daar wordt weinig over gepubliceerd om de terroristen zo weinig mogelijk propaganda-aandacht te geven.

vraagstaart | 30-07-11 | 18:44

@vraagstaart | 30-07-11 | 18:26
Leerzaam, bedankt!

Antisocialist | 30-07-11 | 18:32

sorry voor de typo's.

vraagstaart | 30-07-11 | 18:28

@Antisocialist | 30-07-11 | 15:13 Ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd heeft Sukarno de Pancasila, de 5 kernwaarden voor het land, ingevoerd. De eerste van die 5 is "Ketuhanan Yang Maha Esa", "Geloven in één god".

Dat betekent dat in de Indonesische grondwet is verankerd, dat er godsdienstvrijheid is zolang iemand maar een religie heeft (dat is verplicht) die gebaseerd is op een monotheïstische leer en dat zijn er vijf hier: islam, katholicisme, protestantisme, hindoeïsme of boeddhisme. Daar moet je er dus één van aanhangen. Atheïsten zijn automatisch communist in deze optiek en die zijn na de mislukte staatsgreep van '63 hier nogal zeldzaam geworden.

Middels het beruchte Jakarta-charter hebben islamisten destijds geprobeerd om artikel 1 van de Pancasila te vervangen door "geloven in Allah" maar dat is niet doorgegaan - omdat de moslim-bevolking toen niet zo fanatiek moslim was. Islam was ernstig bijzaak, al heel lang: onze eigen Snouck Hurgronje heeft nog een wet ingevoerd om de bedreigde silam in Indoneisë te beschermen!

Dus ja, ze zijn te verdeeld - de meeste Indonesiërs zal die islam een rotzorg zijn, het animisme speelt nog een grote rol evenals zwarte en witte kunst en de verhalen uit de hindoe-leer (Mahabharata en Ramayana zijn hier bij iedereen bekend). Het zijn echter de islamisten die proberen dit te veranderen - en ik hoop dat ze dat niet lukt.

vraagstaart | 30-07-11 | 18:26

@Causa Sui | 30-07-11 | 11:25 Hoe ver kan een mens er naast zitten ;-)

Ik heb m'n zakken al gevuld, zoals jij dat zo plastisch uitdrukt. En ik ben daarna gaan wonen in Indonesië. 25 jaar geleden een uiterst tolerant moslimland, wat ik in de tussentijd tijd heb zien islamiseren.

Ik neem die risico's hier niet voor lief omdat het me geld oplevert - ik heb allang genoeg en kan net zo goed ergens anders gaan wonen. Maar ik hou van dit land en van de mensen hier, in hun enorme verscheidenheid want we hebben het hier wel over een land ter grootte van Europa, met heel veel verschillende bevolkingsgroepen.

De groep die met Arabisch geld (alleen al Saudi-Arabië pompt 6 miljard dollar per JAAR in het verspreiden van de agressieve salafistische leer) haat zaait en de Indonesische tradities al decennialang redelijk succesvol probeert te vervangen door een "pure" islam, daar maak ik een uitzondering voor. Ik moet die mensen niet.

Omdat ik zie wat het aanricht. Het zit niet in die 90% moslims; van oudsher was een Indonesische moslim erg losjes in de leer, als je het vernisje eraf krabt komt er een hindu / animist tevoorschijn. Maar dat is aan het veranderen en dat gaat ertoe leiden dat het niet meer "prima kan", 90% moslims en toch geen middeleeuwen - als we niet opletten en ingrijpen.

Dat laatste doet de regering hier. Gelukkig. Ik hoop op tijd, ik hoop hard genoeg en ik hoop dat Nederland daar lering uit trekt. Dàt was de strekking van mijn tegel.

vraagstaart | 30-07-11 | 18:14

Raazaba | 30-07-11 | 16:52

Dat komt omdat de rechtsstaat totaal niet bestaat. Probeer diefstal, inbraak, roof, moord ( ik chargeer nu, de betere denkert ziet mijn punt)aantegeven, de politie lacht het weg. Kijk boos naar een kolonist en er staan 3 busjes voor je deur. Rechtstaat? Het BEGRIP is een pure linkse uitvinding...( voor hun stemmers en voor de elite)

zoisut | 30-07-11 | 17:49

TheoVanGogHisGroot | 30-07-11 | 16:59

Jarenlang heb ik de CD verguisd. :-( Blijkt ze GODVERDOEME toch gelijk te hebben gehad. Kudt!!!

hans23011090 | 30-07-11 | 17:40

Goh van wie zou Bolkie toch die vooruitziende blik hebben, laten we nog eens een paar jaar terugkijken:
wacht in het filmpje tot de mevrouw, vriendin die haar been kwijtraakte bij een bom van linkschmensen, uitgesproken is en de Drs duidellijke taal spreekt.
www.youtube.com/watch?v=Yh6y4AtWGdo
Hulde

TheoVanGogHisGroot | 30-07-11 | 16:59

Hij heeft gelijk als ie zegt dat we slap zijn in het westen. Hier in Nederland kunnen we niet eens op een normale manier straffen of behandelen. De politie word in elkaar geslagen, de middenstand beroofd, de burgers lastig gevallen en niemand die iets doet.

Scholen, gevangenissen, jeugdzorg, rechters, overal word thee gedronken en overal zitten geiten wollen sokken figuren die het straattuig volstoppen met subsidie en cadeautjes.

Let maar op mijn woorden het gaat nog veel erger worden de laatste behandeltrend is een nog softere aanpak.

Raazaba | 30-07-11 | 16:52

Leuk hoor die ouwe Bolk, maar toen het erop aan kwam, ging 'ie gauw met staart tussen beide benen naar "Brussel" om z'n zakken verder te vullen. Nota bene de EU waar hij altijd zo zwaar kritiek op had!!!

hans23011090 | 30-07-11 | 16:15

Dwingen is niet mogelijk. Okay, daarvoor moeten we eerst uit de EU zodat dat links fascistisch bolwerk, hoewel, ze stapppen zelfs naar Noorwegen toe om hun wil op te leggen, need I see more, over hun Dritte Reich, gebaseerd op het Dritte Testament van Linksch, Me, Myself ( baanjtesmachine) and the Allochtoon ( multikul), waarbij voor ogen gehouden moet worden dat de Linksche Kerk pas NA de bekering tot de multikultuur is begonnen en DUS hun fascisme, buitenspel gezet wordt en dat MOET sowieso. Heb je de balende gezichten van onze Europese Leiders niet gezien? Die gaan er ook onder gebukt dus tijd voor verandering. Wat je wel kan doen is de subsidies op de kweek van moslims beperken. Dus uit hun huursubsidie door Donner-woningen te bouwen, geen kinderbijslag vanaf 1, de uitkering niet meer als kraamkamer voor de islam gebruiken ( bij inkomen direct korten) en nog meer Leers politiek. Kijken of het werkt

zoisut | 30-07-11 | 15:32

@vraagstaart | 30-07-11 | 09:26
"In mijn woonland is 90% van de bevolking moslim, maar is de islam geen staatsgodsdienst. Ònze regering bestrijdt de islamisten wèl met alle middelen en slaagt er redelijk in, het land te behoeden voor afglijden naar een middeleeuwse moslimstaat waar voor gematigde moslims, vrouwen en andersgelovigen geen plaats is."

Interessant; ik deel dezelfde zorg met u m.b.t. NL. Uit de context maak ik op dat u in Indonesië verblijft. Waar ik mij over verbaas is dat 90% moslims in een democratisch land toch vrij gemakkelijk de macht naar zich toe zouden moeten kunnen trekken en een sharia-like wetgeving af kunnen kondigen?

Zijn zij te verdeeld, hebben zij geen stemrecht, zijn zij te lui, mis ik iets?

Antisocialist | 30-07-11 | 15:13

"Probleem is dat het christendom vol schuldgevoelens zit. We hebben met z'n allen in Europa een massaal minderwaardigheidscomplex tegenover voormalige koloniën opgelopen."

Toch strookt hier iets niet helemaal. Zo niet de grootste groep immigranten is pas in de decennia ná de dekoloniseringsperiode hierheen gekomen en kwam bovendien grotendeels helemaal niet uit voormalige koloniën. Zodoende is dat schuldgevoel een misplaatst schuldgevoel, tegenover de verkeerde mensen, die daar grof van hebben geprofiteerd.

De opmerking over Balkenende is overigens terecht al is het wel gelul achteraf. Terwijl met Fortuyn al aangetoond was dat er grote onvrede onder de bevolking leefde, heeft de heer Balkenende deze onvrede stelselmatig weggemoffeld. Overigens was er weinig christelijk schuldgevoel te bespeuren bij de regering toentertijd toen ze ons een onwinbare oorlog inrommelden.

Helaas zie ik bij Bolkesteijn wel een goede opsomming van de problemen - de man heeft de boel duidelijk nog wel op een rijtje - maar weinig toekomstvisie. Hij lijkt eenzelfde soort cultuurpessimisme te zijn toegedaan als andere "multiculti is mislukt" roepers. Kom liever eens met visies hoe Europa er over pak 'm beet 20-50 jaar wél uit moet zien. In plaats van hetzelfde riedeltje van "we moeten berusten en kunnen nergens meer wat aan doen".

Criminele buitenlandse raddraaiers moet gewoon uitgezet worden, dan houdt het snel op en het verbaast me dat dit nog niet gebeurd is. Immigratie op humanitaire gronden uit den boze op toch al een van de drukstbevolkte gebieden op aarde. En religieuze waanzin van welke snitt ook hard aanpakken. Sociaal-democraten verder zien aftakelen in de ideologische waanzin en opdoeken. Verdragen opzeggen waar nodig. Het alternatief is van Nederland een sjaggerijnig lap grond te maken waar niemand meer wil wonen.

En ik eet Chinees vanavond. Duh.

Auweyida | 30-07-11 | 15:12

Jullie(die anti-Bolk club hier) praten de meest infame onbespoten peop.

Als die man nu nog de leider van de VVD zou zijn dan zou a) ik VVD stemmen en b) Wilders zijn halve basis zien worden weggeslagen.

@Graaisnaaiert | 30-07-11 | 14:13 : Wellicht ben je oud genoeg om Bolkestein in Nederland te hebben meegemaakt? Die man zei voor de invoering van de Euro etcetera al, dat dat alleen zou werken als er NOOOOOOOOOOOOIT boven de 3% begrotingstekort zou worden gekomen. En ziet: alles ging best leuk totdat Frankrijk(na veel druk zetten op Duitsland) doodleuk over de drie procent heen vloog.

TM | 30-07-11 | 14:57

Bolk mist nu de scherpte, het is hem vergeven.

lanexxx | 30-07-11 | 14:39

Wilders mag de rotzooi opruimen omdat deze Bolk zwakke knietjes had

Cousin Eddie | 30-07-11 | 14:34

In Italië is ophef ontstaan over een politicus van Liga Noord, die blijkbaar wel enige sympathie kon opbrengen voor die malle meneer die in Oslo door het lint ging.
.
Krankjorum natuurlijk en ook schandalig maar desalniettemin zei deze Italiaan toch één ding wat wel klopte, en waar mensen als Spong maar beter even naar kunnen luisteren. Als er 100 miljoen Europeanen tegen multikul zijn, is het dan wel gewoon democratisch om toch door te gaan met die multikul, omdat Bolkestijn indertijd even een keer niet goed oplette tijdens een vergadering? [grapje]

Greetje Duisenberg | 30-07-11 | 14:34

Die 'weg-met-ons' mentaliteit gaat ons nog opbreken... Daar heeft Bolkestein helemaal gelijk in, al weet hij zelf natuurlijk goed dat dit het huidige systeem dit ook wel in de hand moet werken. Hoe kun je anders burgers geld uit de zakken kloppen zonder over schuld te beginnen? Natuurlijk mag je als politicus vinden dat je een hekel hebt aan de Islam, maar het zou wel fijn zijn als daar beleidsmatig ook iets aan gedaan wordt.

Davidson | 30-07-11 | 14:31

Aardig stukkie leesvoer, en evenzeer aardig om te zien hoe De Bolk van Hyper-Liberale Pro-Europeaan is geevolueerd tot redelijk euroscepticus, uiteraard pas na zijn actieve loopbaan. Dries van Agt begon ook pas zinnige dingen uit te kramen op het moment dat hij uit de politiek weg was...
Hetgeen niet wegneemt dat het triest is om na te gaan hoe onze "gekozen" lamlullen in de regering kabinet na kabinet hebben toegegeven aan de Euroterreur ( morrelen aan het stabiliteitspakt, uitbreiding EU en Eurozone met schurkenstaten, een Pool kan hier een uitkering gaan lopen trekken etc.
etc. ) en evenzeer is het triest dat De Bolk het vertikt de hand mede in eigen boezem te steken.
Deze huidige Euroterreur is immers voornamelijk tot stand gekomen onder Paars, te weten VVD/PVDA/D66 met een Hieperdepiepelend GroenLinks op de achtergrond en een CDA dat er ook niet afkerig van was.
Op een gegven moment houdt het gewoon op. De ( geen taalfout ) idee achter Schengen was an sich positief en niet verkeerd. Nu echter blijkt dat het averechts werkt en het voornamelijk Oostblokoverlast oplevert zou je dat verdrag gedurende een jaar of 5 best kunnen bevriezen, om te kijken of we zonder Schengen beter af zijn. Vrij verkeer van goederen kan, is niets mis mee, houdt de prijzen - in theorie laag -, dus daar moeten we niet aan tornen. Personen echter, is een ander verhaal, dus dat moeten we asap corrigeren.

Graaisnaaiert | 30-07-11 | 14:13

@vraagstaart | 30-07-11 | 09:26
+ veel maar weer/de zoveelste keer.

Cabaret Voltaire | 30-07-11 | 14:10

Bolkestijn is wel erg fatalistisch. We moeten ons er maar bij neerleggen dat ons dit overkomt, want er was niks aan te doen, want anders werd Prodi boos.
.
Mijn God wat een stumperige houding voor een Eurocommissaris.
.
Je laat je toch niet gijzelen door eerder gemaakte afspraken, als de verhoudingen en de inzichten veranderen? Wat is dat voor achterlijks?
.
Volgens Frits moeten we dus gewoon geld blijven geven aan enge negers in Afrika en aan luie uitvreters in Griekenland, want anders?
.
Want anders wat eigenlijk? Daarover hoor ik hem niks zeggen.
.
Met Frits komt de revolutie weer een stapje dichterbij.
.
Je kunt die Tunesiërs toch gewoon dwingen in eigen land te blijven, als het nodig is door passend geweld te gebruiken? Daarvoor hebben we toch de strijdkrachten?

Greetje Duisenberg | 30-07-11 | 13:55

Onze Fritsch wordt oud. Verdwenen zijn de scherpe, kwasi intellectuele kantjes die een onvoldongenheid van zn gelijk moeten aantonen en babbelt nog wat. Wat Bolkert hier zegt noemen ze in de winkel "verborgen verkoopsignalen". Hij wil dus net zo graag de Marokkanen weg hebben als ieder ander. Welnu, dit is wel degelijk mogelijk: oorlog, revolutie of de wet. Hij mag kiezen

zoisut | 30-07-11 | 13:36

Ik was even in de war tussen Jan Schaefer en Paul Scheffer. Die eerste, ook PvdA, was de laatste echte PvdA-er. "In gelul kun je niet wonen" en "Is dit beleid, of is hier over nagedacht?" zijn quotes die we niet snel zullen vergeten. Ik rij regelmatig over een brug die naar hem genoemd is, dus ik veronderstel dat hij dood is. Zie verder Wikipedia.

tum378 | 30-07-11 | 13:25

"Dwingen is onmogelijk" Is het niet gewoon zo dat die dubbele paspoorten een kwestie is van een deal tussen Bea en die koning van Marokko?
De politiek krijgt volgens mij niet eens de kans om hier de wet aan te passen omdat dan de status van de koningshuizen geridiculiseerd wordt. Mocht het ooit ter sprake komen in de tweede kamer dan struikelt het in de eerste kamer, helemaal als Donner, als Bea-vriend, naar de Raad van State gaat.
Van mij mag het gisteren maar ik zie het echt niet gebeuren. Helaas.

prikkebeenK | 30-07-11 | 13:21

Ik haat VVD'ers die met hun vingertje omhoog wijzen. Schijnt een virus te zijn bij die gasten (Rutte doet dat ook altijd). En ik haat blonde gekken die hun pennen en potloden overal oraal invoeren.

Hölzenbein | 30-07-11 | 13:20

Bolkestein is een seniele oude man die nodig stilletjes in een bejaardehuis moet zitter

gk026 | 30-07-11 | 13:19

@Fijnstoffer | 30-07-11 | 09:20 | + 33 -
Ah.. dus om niet zo te worden als Saoedi Arabië moeten we Saoedi Arabië gaan imiteren.

Logisch..

Plorp | 30-07-11 | 13:18

Ik heb een keer op die man gestemd om zijn boute uitspraken. Maar na de verkiezingen ging hij henes. Ik heb dat ervaren als kiezersbedrog. Sindsdien stem ik alleen nog op Pim en anders Geert.

Twee Jeetjes | 30-07-11 | 12:48

Bigi Bana Boy | 30-07-11 | 12:37
Bolk heeft het op de kaart gezet maar was daarna een sta-in-de-weg, bv. met zijn aanvallen op Fortuijn, verdween naar Brussel en deed aan het Nl volk: zoek het zelf maar uit. Spruyt is een heel eng mannetje die zijn eigen nest bevuilt, Scheffer had het goed gezien en was ook nog eens heel redelijk persoon, maar is door eigen kamp afgeschoten. Heel jammer overigens van Paul Scheffer, we zijn inmiddels 10 jaar verder.

La Bailaora | 30-07-11 | 12:43

Bolk was de eerste intellectueel die het multiculti debat op een beschaafde maar dwingende wijze aanzwengelde, waar de man voor eeuwig krediet voor verdient. Want in die tijd heeft hij de hele politiek korrekte goegemeente over zich heen gekregen. Janmaat was natuurlijk de allereerste maar daar hing toch altijd een echt fout neo-nazistisch sfeertje omheen, in ieder geval waar het zijn direkte entourage betrof. Persoonlijk zag ik het debat liever in handen van slimme en beschaafde lui als Bolk, Fortuijn, Spruyt maar ook Paul Scheffer (jaja, van de PvdA) dan dat een Wilders of een Van Gogh er mee aan de haal gaan. Persoonlijk hoop ik dat Wilders de rest in het gunstigste geval een gevoel van urgentie geeft en dat lijkt inmidels (denk aan de PvdA ommezwaai) wel het geval te zijn.

Bigi Bana Boy | 30-07-11 | 12:37

apu62 | 30-07-11 | 12:29
Bolkesteijn is een sta in de weg voor oplossingen. Hij zegt over alles 'kan-nie', 'mag-nie'. Plus vergeet niet wat hij over Pim Fortuijn heeft gezegd. Dat heeft die beweging behoorlijk afgeremd. Niet om trots op te zijn dus.

La Bailaora | 30-07-11 | 12:37

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:35

Marokkanen terugsturen kan niet? Andere landen hebben er geen moeite mee om, indien iemand 2 nationaliteiten heeft, die van het gastland in te trekken in geval van het plegen van misdrijven. Laat nou net al die Marokkanen 2 paspoorten hebben. Makkelijk toch? Misdrijf plegen, weg Nederlanderschap, blijft over Marokkaanse nationaliteit en ongewenst vreemdeling. Doedoei! Rest van de familie wel braaf? Die mogen dan blijven.

coosoverdoos | 30-07-11 | 12:31

necrosis | 30-07-11 | 12:01 |
Vervelend hè, wanneer reaguurders dat doen .....

Rammstein | 30-07-11 | 12:30

Heerlijk om weer eens de echte stem van het volk te horen in de vorm van Ome Frits. Hij slaat met alles de spijker op z'n kop. De luie Grieken, de Marokkaanse crimineeltjes, de piraten in Somalië, de opstandelingen in Tunesië, Lybië, Egypte, Syrië, en Jemen. Iedereen die zijn mening hierover niet begrijpt moet het nog maar eens lezen. Of anders steek je kop in het zand en wacht tot een hij eraf gehakt wordt door een Arabisch kromzwaard. Het wordt tijd dat we opkomen voor onze eigen identiteit, voor onze eigen zwaar verdiende centjes, voor onze zwaarbevochten vrijheid, voor onze welvaart en voor onze rechtstaat.We moeten dit niet laten verkwanselen door linkse moraal ridders die in hun broek schijten zodra er een Arabier (lees moslim) brult en vervolgens ja en amen knikken. En dat bedoelt Frits. Niet meer en niet minder.

apu62 | 30-07-11 | 12:29

rintelman | 30-07-11 | 12:17
leg eens uit waarom Wilders een xenofoob is. Weet je wel wat het woord betekent, slimmerik?

La Bailaora | 30-07-11 | 12:26

if-then | 30-07-11 | 11:47
over het oostblok verhaal kan ik met je mee, maar dat het veel erger is dan de inbreng van de PvdA niet.

Die hebben met de oostblok import niets te maken, maar wel met de massa immigratie van niet westerse allochtonen. En het probleem daarmee is wel vele malen groter dan met oostblokkers.

La Bailaora | 30-07-11 | 12:24

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:11
Die uitspraak is al heel oud. De namen van de mensen veranderen wel in de tijd, maar de retoriek blijft vaak hetzelfde. Ja, ze putten dan ook uit dezelfde bron, die geschoolde types.

AntiSoof | 30-07-11 | 12:21

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:48 |
Daarom had ik het over "hopen".

necrosis | 30-07-11 | 11:52 |
Het spijt mij ook.

Hölzenbein | 30-07-11 | 12:06 |
Kan hij meteen wat vaker bij zijn moeder langs.

Rammstein | 30-07-11 | 12:20

@Bolkestein.
Mooi artikel. België heeft een deal gesloten met de Marokkaanse overheid waardoor Vagina-marokkanen hun straf kunnen uitzitten in eigen land. Het kan dus wel! Verder ontbreekt het boek 'Hiërarchie' van Alexander Brekelmans in uw boekenkast.

kibambam | 30-07-11 | 12:20

dees devoot luisterend oor heeft ut nog niet gelez0n.

ben besig met de laatste gouden endeldarmbemetseling
ben bijna klaar!

Centauri | 30-07-11 | 12:17

*Lezen gaat*

En dat, beste GS-lezers, is het verschil:
Bolkestein = echte liberaal met visie
Wilders = Conservatieve xenophobe populistische roeptoeter

Bolkestein begreep heel goed wat voor problemen het niet integreren van migranten met zich meebracht, maar begreep ook prima dat je ook niet teveel naar Henk en Ingrid moet luisteren wat betreft beleidsvoering.

rintelman | 30-07-11 | 12:17

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:14

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:11

Oude wijn in een ouwe zak, of was die al geplempt?

Jackanders | 30-07-11 | 12:10

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:02
Dergelijke comments heb ik eerder gelezen en die "schuldgevoelens-vanwege-het-verleden" heb ik al eerder beantwoord met een muzakje-met-goede-tekst:
www.youtube.com/watch?v=BAtaR1zl5Jw

necrosis | 30-07-11 | 12:09

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:48

En dan hebben we het nog maar niet over de exorbitante salarissen van directeuren van de bij giro555 aangesloten hulporganistaties. (SHO)

www.goldminemedia.eu/WP/2010/12/goede-...

En kijk ook even naar salarissen van directies van andere goede doelen.

Geeft allen met gulle hand!

La Vie En Rose | 30-07-11 | 12:09

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:02
Ach, en als die vruchten wat wrang zijn dan doen we er toch gewoon wat suiker bij.
Nee, ik denk dat gestolen goed niet gedeit. Slechte leiders leiden zo een heel volk naar de afgrond.

AntiSoof | 30-07-11 | 12:08

Bolkestijn: een van de weinige intellectuelen van onze tijd. Scherp denker. Visionair. Zag alles aankomen, en niemand luisterde en wie luisterde verguisde hem. Bolkestijn: vuurtoren in een zee van onnozelen.

ljcoster | 30-07-11 | 12:08

Het is weer Bolkestein ten voeten uit. De pijnlijke plekken perfect benoemen - en er snel bij zeggen dat er niets meer aan te doen valt, dat er geen oplossing is.
Om de EU maar als voorbeeld te nemen: als toetreding van zwakke landen voorkomen had moeten worden en dat niet gelukt is, dan zijn er altijd andere mogelijkheden. Daadwerkelijke handhaving Stabiliteitspact; als dat niet lukt, corrigeren door die landen uit de euro te laten stappen; als dat niet lukt, zelf uit de euro stappen eventueel samen met andere landen; tot en met de EU verlaten.
Maar dat zou een al te rechte rug hebben gevergd van een man als Bolkestein, zelf lid van de klasse die het Westen zo zwaar heeft verzwakt. Vandaar dat hij bij voorbaat de nadruk legt op de onmogelijkheid van oplossingen. Als een oplossing succesvol uitpakt dan zou dat zijn bestuurlijke zwakte zo pijnlijk duidelijk maken.

Zoetwaterpanharing | 30-07-11 | 12:08

Moet Bolkestein niet langzaam met pensioen? En als ie al met pensioen is: muil houden. Gestoorde gek.

Hölzenbein | 30-07-11 | 12:06

@necrosis | 30-07-11 | 12:01
Kon het niet laten.
Was sterker dan mezelf.

Che_cuevara | 30-07-11 | 12:04

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 12:02

@Che_cuevara | 30-07-11 | 11:45
Ga je mij nu de les lezen over hoofdletters?

necrosis | 30-07-11 | 12:01

vraagstaart | 30-07-11 | 09:26 |
Ik ben het er helemaal mee eens dat onze manier van leven het waard is om voor te vechten.

slackrjack | 30-07-11 | 12:00

AntiSoof | 30-07-11 | 11:54

Ach uitstervende generatie

AntonC | 30-07-11 | 11:59

@BeunDeHaas | 30-07-11 | 09:21
Ik hoop niet dat je doelt op vijf coupletten van het volkslied kunnen zingen of een optreden van Dries Roelvink bijwonen?

Ik vind dat men de criminelen onder die bevolking gewoon harder moet aanpakken en dat heeft niets met integratie te maken maar gewoon het handhaven van onze wetten.

Hölzenbein | 30-07-11 | 11:58

Bolkestein wil dat Assad aan de Macht blijft???
.
Gast is gestoord.
.

AntonC | 30-07-11 | 11:56

Alle Marokkanen Nederland uit is natuurlijk onzin. Dat heeft Wilders ook nooit gezegd. Wilders heeft het alleen over criminele Marokkanen. Waarom zouden die niet kunnen worden uitgezet? Ze beschikken over een Marokkaans paspoort. Andere landen doen het ook.

doskabouter | 30-07-11 | 11:54

Jakkes wat een arrogante kwast is die Bolkestein toch. Hij zegt bijvoorbeeld; 'We hebben met zijn allen in Europa een massaal minderwaardigheidscomplex tegenover voormalige koloniën opgelopen.'.
Ja. En wie pleegde de diefstal in die koloniën? De gewone man? De gewone vrouw? Wie is daar rijk van geworden? Flikker toch op met je complex, man. Het waren de politici die zich schuldig maakten aan slavernij en diefstal. En nou lekker generaliseren dat 'wij' dat waren? Laat me niet lachen. De elitie maakte en maakt ons kapot. En dan nog maar een gedeelte van dat soort. Namen jokken niet.

AntiSoof | 30-07-11 | 11:54

@Rammstein | 30-07-11 | 11:40
Ik neem aan dat je weet dat er een strijkstok aanwezig is die ingesmeerd is met superlijm.....
Goede doelen hebben vaak een dikbetaalde directeur, een mooi en duur pand in een goede buurt en veel mensen op de loonlijst die het allemaal veel beter weten dan wij.
Het spijt me echt dat mensen die écht hulp nodig hebben de dupe worden van het feit dat ik ondertussen allergisch word van collectebussen.

necrosis | 30-07-11 | 11:52

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:48

Bolkenstein? Is dat niet de man die als EU commissaris de wet die vrijheid van uitwisseling van goederen en diensten regelde? En is deze wet er niet de oorzaak van de instroom van Polen Bulgaren en anderszins oud Oostblok bewoners die hier voor minder dan het minimumloon 60 uur per week werken?

En deed de heer Bolkenstein dat niet om zijn vriendjes van het VNO-NCW een dienst te bewijzen. En zo bood de val van de muur de ultieme kans om het Westerse sociale stelsel om zeep te helpen. Dat alles met het argument dat we een betere concurrentie positie op de wereldmarkt zouden bekleden.

De uitverkoop Nederland is anders dan vele hier veronderstellen niet aan de PvdA maar aan dit heerschap en de aan hem gelieerde partij te wijten.

if-then | 30-07-11 | 11:47

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:45

@necrosis | 30-07-11 | 11:41
Nee, daar was ik al van op de hoogte, wou het nog bij mijn reactie zetten.

En ik laat mijn zaterdag niet verpesten door vadertje staat.

Trouwens, dagen worden zonder hoofdletter geschreven.

*hèhè*

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:45

Bolkestein is natuurlijk toch een beetje een pleefiguur.

de honden blaffen... | 30-07-11 | 11:44

@Gravin v Kippenbouth | 30-07-11 | 11:38
*niet naar leeftijd van Gravin durft te vragen*

necrosis | 30-07-11 | 11:43

@Che_cuevara | 30-07-11 | 11:24
Geloof me, je doneert zonder het te weten aan de heersende klasse in NL.
Die collecte heet "belastingen".
Hopelijk heb ik je Zaterdag niet verpest.

necrosis | 30-07-11 | 11:41

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:14 |
Wat als je al donateur bent van, bijvoorbeeld, Artsen zonder Grenzen, Unicef en weet-ik-wat er allemaal op dat gebied bestaat ? Dan zou je toch hopen dat deze instanties zorg dragen, dat je geld ook daar terecht komt ?

Rammstein | 30-07-11 | 11:40

Heerlijke man die Frits.

Gravin v Kippenbouth | 30-07-11 | 11:38

strikdewepstroper01 | 30-07-11 | 11:33 |
De meeste politici die dat roepen, wonen ver,vér van de meute en de Leute.

Rammstein | 30-07-11 | 11:37

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:14
Waarom zou je doneren aan het buitenland, terwijl een behoorlijk rijk land als Nederland "voedselbanken" kent?
Het lijkt hier af en toe wel een derde-wereldland.

necrosis | 30-07-11 | 11:37

Zo Frits, en na de speech snel weer terug gereden worden naar het lelieblanke Wassenaar in dienstauto met chauffeur. Nederland heeft een multi culturele samenleving nodig. Behalve natuurlijk in een bolwerk zoals Wassenaar. Zolang de shit maar weg is van het eigen bed is het gemakkelijk lullen natuurlijk.

strikdewepstroper01 | 30-07-11 | 11:33

@mattheusvdsteen | 30-07-11 | 11:22
Word jij soms gedwongen om hier te reaguren?
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Joop nog leden zoekt....

necrosis | 30-07-11 | 11:30

@mattheusvdsteen | 30-07-11 | 11:22
Je hoeft het niet te lezen en te reageren hoor.

En dan wordt je ook niet moe.

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:27

deze man is geen liberaal maar een oerconservatief. de term liberaal is in nederland een heel eigen leven gaan leiden.

unieke-nick | 30-07-11 | 11:25


vraagstaart | 30-07-11 | 11:13
veel plezier aan het strand en met het biertje.
Maar ja... je lijkt ineens wel een Marokkaan die in NL zit te zeiken op hoe walgelijk de cultuur van NL is met al die christenen, maar ondertussen wel z'n zakken hier vult.
Daarbij je schrijft dat het prima kan , 90 % moslims en toch geen middeleeuwen en blijkbaar neem je eventuele risico's voor lief omdat het je waarschijnlijk geld oplevert.
Zo niet.. dan heb ik het verkeerd gezien. doch verder...
I rest my case; poen, laat de mens alles doen.. :)

Causa Sui | 30-07-11 | 11:25

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:01
Kleine nuance, de handel tussen Duitsland en Nederland komt van beide kanten, ik weet als geen ander hoeveel Duitse goederen in Nederland verspreid worden.
Als Nederland daarmee stopt, heeft "Angie" een groot probleem.

necrosis | 30-07-11 | 11:25

@necrosis | 30-07-11 | 11:11
Helemaal eens.
Trouwens, de tijd heeft bewezen dat al die hulp totaal geen verschil maakt voor de bevolking.
Alleen de heersende klasse wordt er beter van.

Ook ik doneer niet meer.

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:24

Niet "zwak geworden"; het is "Laf gebleven".
Bang dat de buren meeluisteren, vooral netjes eten, lief doen en vooral met twee woorden praten. Het zit in de volksaard. Liever vluchten naar de bossen van Canada dan je nek uitsteken voor je onderdanen. Dan word je zelfs als held binnengehaald.

Kamervraag | 30-07-11 | 11:24

-weggejorist-

mattheusvdsteen | 30-07-11 | 11:22

@spanarchist | 30-07-11 | 10:44
Had je iets anders verwacht?
Ik vind dat het nog lang geduurd heeft voor dit weer naar boven kwam.

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:18

Maar het meest overdrijft 'hij' nog met haat tegen linkse medelanders.

Chorizoworstje | 30-07-11 | 11:18

Frits constateert (altijd) veel, maar draagt weinig (realistische) oplossingen aan.

Neem nog een glaasje port en geniet van 't uitzicht over de Amstel. 't Zal jou tijd wel duren.

Woods | 30-07-11 | 11:16

Ik heb deze post grondig doorgenomen, ook het verhaal van Bolkestein gelezen en ik zie de clou: het draait allemaal om die cd-bon van Nick en Simon!

S 2 de I 2 de R | 30-07-11 | 11:14

De waarheid, eerst wordt hij uitgelachen (Janmaat), dan wordt hij ontkend (Fortuyn en Wilders) daarna wordt hij als algemene waarheid erkend (dat begon in de online discussie op internet).

me,myself and IK | 30-07-11 | 11:14

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:14

@Causa Sui | 30-07-11 | 10:59 Nee, ik schrijf dat de regering er alles aan doet om dat zo te houden.

Ik ben inmiddels zelf twee verijdelde bomaanslagen verder, een vriend van me is nauwelijks aan de dood ontsnapt bij een bomaanslag in het Ritz Carlton in Jakarta en dan ga ik nog even voorbij aan andere gewelddaden die ik heb ondervonden met onze moslim landgenoten. Ter relativering.

En ja, ik denk dat "jullie" dat risico lopen. Niet nu, wel over 10-20 jaar. Ik heb gisteren al iets geplempt over China, dat met 300 miljoen Han-Chinezen werd overheerst door 300.000 Mantsjoe's ("de Gouden Horde") en 1 op 1000 is nou niet een getal waar je vrolijk van wordt, wel? Is 1 fanaticus op 1000 moslims genoeg om de sharia af te dwingen? Kijk eens in Londen of Birmingham? Uppsala? Kurechem, in Brussel?

Lees dit linkje anders ff, ter achtergrond: hermanbenschop.wordpress.com/2007/07/2...

Ik wind me overigens niet op. Het houdt me bezig, want we leven in een interessante periode. Da's iets anders.

BTW ik heb geen tijd meer om direct te reageren, ga naar het strand - zonsondergang, biertje (ja kan nog!) en zo dus excuses als een evt. antwoord lang duurt. Grtz@all

vraagstaart | 30-07-11 | 11:13

@Maaiveld | 30-07-11 | 10:50
Geen idee of je comment sarcastisch bedoeld was, ik ben die verhalen over hongersnood echter meer dan zat.
Tijdens "Band Aid" werden er miljarden opgehaald om de honger in Afrika een halt toe te roepen.
vervolgens lees ik op reguliere media dat Ethiopië oorlog voert met oa Soedan en de moslimrebellen in Somalië.
Dat doen ze niet met stokken en stenen, waar Einstein het ooit over had.
Dat doen ze met moderne tanks en machinegeweren.
Als iemand sterft van de honger wil ik best een goede maaltijd doneren, ik weiger echter om geld te doneren aan dictators die liever wat extra gouden kranen laten monteren in hun paleizen, terwijl ze een middelvinger opsteken naar hun eigen bevolking.
Ik doneer niet: de bevolking elders heeft niets te eten.
Ik doneer wél: de bevolking elders heeft nog steeds niets te eten.
Mijn conclusie: ik doneer niet langer (behalve de onvrijwillige uitgaven van NL via taxpoet).

necrosis | 30-07-11 | 11:11

Luitjes to laters nog een mooie dag.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 11:11

@Bozebuurman | 30-07-11 | 10:20
Het enige dat die zal zeggen is, "het kwartje was en is volledig terecht geweest"

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:06

@doenormaal! | 30-07-11 | 10:19
Spong is echt de weg kwijt, volledig.
Als advocaat zo iets zeggen is inderdaad dom, heel dom.
En hoe zou hij dat bloedbad dan moeten koppelen aan Wilders in een proces?

Hij maakt zichzelf hiermee onsterfelijk belachelijk.

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:05

@lekkurlinx | 30-07-11 | 10:57 In feite is het nog wat erger. De oorspronkelijk taal is Syrisch-Aramees, wat destijds in Mekka en Medina de voertaal was. En toen nog een paar honderd jaar mondeling overgedragen, voordat de eerste in het arabisch vertaalde en op schrift gestelde versie er was - en dat was dan meteen de "oorspronkelijke" en definitieve.

Die "interpretatie" is er overigens dan nog steeds niet, een raad van "geleerden" stelt vast (en interpreteert dus niet) wat de correcte vertaling is.

Inderdaad, onbegrijpelijk en niet logisch, maar zo werkt het binnen de islam. En dan ga ik nog voorbij aan de paar honderd fatwahs per dag ("Mag je sexuele omgang hebben met een geit? Ja, maar alleen als die geit direct na de daad halal wordt geslacht." Geen geintje, dit IS een fatwah van enkele maanden geleden.)

vraagstaart | 30-07-11 | 11:05

Echt de eerste zin alleen al:

'Glas port, uitzicht op de Amstel, geregeld een blik in één van zijn duizenden boeken om de feiten nog even te controleren. Frits Bolkestein is met zijn 78 jaar vooral van deze tijd.

ROFLOL

Nationale Eenheid | 30-07-11 | 11:02

Altijd goed om weer van d'oude Bolk te horen
maar echt nieuw is dit alles niet

Tobi | 30-07-11 | 11:01

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 11:01

necrosis | 30-07-11 | 10:56 |
Necro,
Dat gaat voor de meeste knoflook landen op.
Ben vaak genoeg in die "Ezeleconomieën" geweest.
Een hoop van die gasten hadden vooraL eelt op de kleauten van het schuren maar weinig op de handen.
Heb me tig keer afgevraagd of wij in Noord-Europa de gekken waren en kreeg het de afgelopen maanden bevestigd.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 11:00

@Mike Oxlong | 30-07-11 | 10:12
"Met dit verschil dat je bij liefdadigheid nog altijd zelf beslist of je wel of niet geeft"

Ooit van subsidies gehoord?

Dus je betaald wel degelijk mee.

Che_cuevara | 30-07-11 | 11:00

vraagstaart | 30-07-11 | 09:26
Jij schrijft het bewijs dat we dus prima met 90% moslims in 1 land kunnen wonen en toch niet afglijden naar de middeleeuwen?
Vraag me af waarom jij je zo opwindt over de politiek in NL, je woont hier niet eens je zit prima in je islamitische landje je geld te verdienen waarschijnlijk.
Of denk je werkelijk dat we hier met een minderheid aan moslims een extreme Islamitische staat krijgen dan waar jij zit?

Causa Sui | 30-07-11 | 10:59

vraagstaart | 30-07-11 | 10:37 |
Hmm. Ik zie daar enige problemen. Ten eerste is de Koran geschreven in het klassiek arabisch, een taal die zelfs in de arabisch sprekende landen niet iedereen machtig is, om maar niet te spreken van niet-arabisch sprekende landen zoals - pak hem beet - indonesië. Dat betekent dus dat de verzen vertaald moeten worden voordat ze uitgelegd kunnen worden en vertaling gaat per definitie gepaard met interpretatie.
Daarna moet je in de uitleg wat die verzen betekenen een relatie leggen met de concrete werkelijkheid. En ook dat kan niet zonder interpretatie.

lekkurlinx | 30-07-11 | 10:57

@Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:32
Solidariteit is een verouderd begrip wat echter nog steeds gehandhaafd wordt.
Nederland was destijds één van de rijkste landen ter wereld en kon wel een paar Mio missen.
Vandaag de dag zijn landen als Nederland en Duitsland de melkkoe van Europa.
En ongeacht politieke kleur, de overheid laat zich kidnappen door doomscenario's over een in elkaar stortend Europa.
Ik ben zelf een aantal malen op vakantie geweest in Griekenland, de barman van mijn hotel bleek tevens eigenaar te zijn van een aantal appartementen die verhuurd werden aan toeristen.
Ze hebben wel geld maar doen hun best om dat te verbergen voor de rest van Europa.
En wat doet "Brussel"?
Die plannen de (wekelijkse?) verhuizing naar Straatsburg.
*paars van kwaadheid worden doet*

necrosis | 30-07-11 | 10:56

Zo Frits, en na de speech snel weer terug gereden worden naar het lelieblanke Wassenaar in dienstauto met chauffeur. Nederland heeft een multi culturele samenleving nodig. Behalve natuurlijke in een bolwerk zoals Wassenaar. Zolang de shit maar weg is van het eigen bed is het gemakkelijk lullen natuurlijk.

strikdewepstroper01 | 30-07-11 | 10:56

vanhetgoor | 30-07-11 | 10:49

Poncke princen en Joris Ivens konden ze wel persona non-grata verklaren.

ecologiste | 30-07-11 | 10:56

"Dwingen is onmogelijk" .... hahahaha... waar haalt hij dat in Godsnaam vandaan?
Een Socialistische Arbeiderspartij heeft het niet zolang geleden nog voor elkaar gekregen 6 miljoen volkomen onschuldige mensen zonder vorm van proces op te sluiten en systematisch te vermoorden!
En dat waren nota bene mensen die wèl een aanwinst voor dat land waren.
-
Er is echt alleen maar een politieke wil voor nodig en al die Marokkaantjes zitten zonder Nederlandse pas en Nederlandse nationaliteit in een vliegtuig richting huis.
En dan mogen ze blij zijn dat niet weer een Socialistische Arbeiderspartij het vervoer geregeld heeft.

Moi2 | 30-07-11 | 10:55

Ashtrey | 30-07-11 | 10:49
Excuses:
Een industrie als iedere andere, gericht op 'winst'maken. Is op zich niets op tegen maar een balans ontbreekt en dat komt omdat de gevestigde partijen NL verdeeld hebben (in diverse sectoren: zorg, onderwijs, jeugdhulp, bouw, defensie etc.) waardoor we nu ook psychologisch verdeeld zijn.
We hebben dus eenhied nodig en wederzijdsbegrip, geen links-rechts gedoe, geen emotietv maar 'klares denken'.

ecologiste | 30-07-11 | 10:53

Bolkestein keek diep op de Fortuyn en zijn volgers -en dus ook op die van Wilders- neer.
Hij vond het ratten.

de Bree | 30-07-11 | 10:53

Ashtrey | 30-07-11 | 10:49
Een industrie als iedere andere, gericht op 'winst'maken. Is op zich niets op tegen maar een balans ontbreekt en dat komt omdat de gevestigde partijen NL verdeeld hebben (in diverse sectoren: zorg, onderwijs, jeugdhulp, bouw, defensie etc.) waardoor we niet ook psychologisch verdeeld zijn.

ecologiste | 30-07-11 | 10:52

Ashtrey | 30-07-11 | 10:49
Inderdaad hoe kon ik het vergeten "Het andere industrieel militair complex".

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:52

Eerst afvragen waarom rijke landen rijk zijn en vervolgens somalische piraten kwalijk nemen dat ze onze spullen kapen.
Ze zouden ons moeten kolonialiseren!

Maaiveld | 30-07-11 | 10:50

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:44

Zeker, maar ooit....
'denken moet aan Führerbunker'

ecologiste | 30-07-11 | 10:50

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:40
Vergeet niet dat de groepen die solidair zijn aan de in hun ogen solidariteit behoevenden er ook hun boterham van eten.

Ashtrey | 30-07-11 | 10:49

@Bolkestein
Je schreef: "Die Marokkanen vertrekken echt nooit uit Nederland, nooit. Dwingen is onmogelijk." Welnu, dat valt nog te bezien, zolang een 'vreemdeling' een vreemdeling blijft is het mogelijk om die 'vreemdeling' ongewenst te verklaren. Dan kan hij gewoon worden uitgezet. Er is geen enkele reden om de veroorzakers van de onvrede in de grote steden niet met de "toekie toeki boot" terug te sturen naar waar zij vandaan kwamen. Het maakt niet uit waar men geboren is, Amsterdam, Bonaire of Casa Blanca. Het enige dat telt of men een vreemdeling is en de kleur van het paspoort. Mensen die haat blijven verkondigen, mensen die niet willen deugen, en mensen niet de wil hebben om Nederlander te zijn die kunnen worden uitgezet. Ik noem bijvoorbeeld Esmaa Alariachi die steeds maar door blijft gaan met haar ziekelijke en haatdragende overtuiging te verkondigen. Zij is een werktuig van de haat en het onrecht. Zij vecht tegen de beschaving! En net als na de oorlog de mannen die zich ten dienste hadden gesteld van de vijand, kan ook hier er met de bestaande wet in de hand er toe worden over gegaan om Esmaa Alariachi haar Nederlanderschap te ontnemen. Laat Esmaa Alariachi in het land waar zijn juridisch en emotioneel vandaan komt maar verder gaan met haat en verdriet zaaien. Niet in Nederland. Marokkanen vertrekken uit Nederland zodra zij door hebben dat er geen plaats hier voor hen is. Als zij de haat niet uit hun harten halen dan blijven ze hier wel aanwezig maar zij zullen hier nooit thuis zijn. Overigens ben ik van mening dat er nergens op de wereld plaats is voor de haat en het onrecht dat de islam verspreidt, niet in Nederland en nergens daarbuiten!

vanhetgoor | 30-07-11 | 10:49

Overigens zou iedereen met een gezond verstand een afkeer moeten hebben van een religie die onze waarden van vrijheid, democratische en gelijkheid niet deelt en daardoor een gevaar is voor onze samenleving en voor eenieders vrijheid.
Haatbaarden hebben zelfs een afkeer van het Westen en hebben tot doel de islam overal ter wereld te vestigen. Ook is het niet meer dan normaal een afkeer te hebben van mensen die jou minachten of discrimineren (homo's joden, vrouwen niet-moslims) en jou zien als varken of hoer etc. Wilders heeft in dat opzicht "slechts" 1.5 miljoen stemmen gekregen. Wanneer iedereen met een gezond verstand en wens tot zelfbehoud goed nadenkt, worden dat er nog veel en veel meer.

doenormaal! | 30-07-11 | 10:47

En Wilders heeft volgens Spong Noors bloed op zijn lippen.
Stond vandaag in het Brabants Dagblad, dus is het waar.
Doe die onzin ook eens plempen.

Dostranamus | 30-07-11 | 10:47

Bolkestein, Neerlands enige politieke zwaargewicht. Altijd +1

Hirsch Ballast | 30-07-11 | 10:46

ome Frits altijd +1
Tempeliersloft +veel

Golden Retriever | 30-07-11 | 10:46

Schoorsteenveger | 30-07-11 | 10:18

Daar is Bolkestein ineens zeer solidair "wij" hebben minderwaardigheidscomplex opgelopen. Nou ik niet hor. Ik heb geen slaven gemaakt, ik heb geen bezit gehad in de overzeese gebiedsdelen etc.

ecologiste | 30-07-11 | 10:45

Bolkestijn. Heb nog op hem gestemd. Man naar mijn hart. En inderdaad het westen is een club halfzachte watjes geworden! En nederlanders al helemaal.

Troost J.E. | 30-07-11 | 10:45

Goed internethelden, mag ik dan nú jullie echte namen en adressen?
www.nrc.nl/nieuws/2011/07/29/internetd...
En weer probeert men een ramp te misbruiken mensen een stuk privacy af te pakken.

spanarchist | 30-07-11 | 10:44

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:44

Mooi stukkie leesvoer, kan mij als semi liberaal op veel punten vinden in zijn constatering van feiten. Helaas is de conclusie dat een oplossing betekent om te worden, dat waar wij de afgelopen deccennia aan hebben gewerkt om niet meer te zijn. Een maatschappij zonder de schil van ontwikkeling en sociale kenmerken. Is dat erg?, misschien niet....

Dhr. W. Anhoop | 30-07-11 | 10:44

ecologiste | 30-07-11 | 10:38
Ben het helemaal met je comment eens.
Toch kan het niet lang meer zo doorgaan.
De boel belazeren met onjuiste info gaat een keer falikant mis.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:42

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:41

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:36

De commandeurs in de ivorens torens van Brussel en Straatsburg kunnen makkelijk praten, maar er komt een dag dat ook hun positie niet meer houdbaar is en wat dan? Wie blijft er dan nog 'tikken'?
De discussie kan pas eerlijk verlopen onder de voorwaarde: gelijke monikken gelijke kappen.

ecologiste | 30-07-11 | 10:41

Ashtrey | 30-07-11 | 10:36
Dat de verhoudingen scheef zijn moge duidelijk zijn.
Denk dan meteen aan de gruwel begrippen Politiek correct denken en nivellleren.
Mag toch wel een contra prestatie verwachten in enige vorm maar die blijft achterwege, wat overblijft zijn hogere eisen.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:40

@fastpulseboy | 30-07-11 | 10:31 Indonesië.

vraagstaart | 30-07-11 | 10:38

@Mantisomantis | 30-07-11 | 10:21
Bij ons zijn Marokkanen verplicht een niet-Nederlandse voornaam voor hun kind te kiezen...

landlopertje | 30-07-11 | 10:38

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:32

Dat we in het 'ik-tijdperk' leven heeft daar misschien iets mee te maken.
Maar zoals ik al zei: 'devided we fall united we stand'. Uiteindelijk is de 'ik-weg' een doodlopende weg als 'wij' er niet meer zijn.
Zonder solidariteit is de 'ik-mens' uiteindelijk vogelvrij (let op vogelvrij niet echt vrij).
het stond al in de bijbel: ben ik mijn broeders hoeder?

ecologiste | 30-07-11 | 10:38

@vvt349 | 30-07-11 | 10:21 Er zijn geen interpretaties van de islam. Het is verboden de koran te interpreteren. De koran is Het Woord van Allah en daaraan dient iedereen zich te onderwerpen. Let-ter-lijk.

vraagstaart | 30-07-11 | 10:37

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:32
Bij solidariteit is de balans tussen de twee altijd scheef. Hoe kan je anders solidair zijn? Woord impliceert al dat de verhoudingen niet gelijk zijn.

Ashtrey | 30-07-11 | 10:36

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:36

@Schoorsteenveger | 30-07-11 | 10:18 En dat grotendeels onterecht, ook nog.

Om Alain Peyrefitte ("L'empire immobile ou le choc des mondes") te citeren:

"Is het Westen schuldiger dan welke grote natie ook die heeft geprobeerd een stempel op de buitenwereld te drukken?

Niet schuldiger dan overstromingen of vloedgolven die een land kunnen overspoelen. De enige die in de beklaagdenbank thuishoort is de almachtige leider van dit land die, als hem bescherming tegen zulke natuurverschijnselen wordt aangeboden, weigert die te aanvaarden."

En dàt zouden onze almachtige leiders zich eens heel goed moeten realiseren: het (niet) gepleegde onrecht uit het verleden mag geen reden zijn om zich niet te beschermen tegen een tsunami van, bijvoorbeeld, islamisering. Onze beschaving verdient het, verdedigd te worden.

vraagstaart | 30-07-11 | 10:35

blinde kip | 30-07-11 | 10:27

Als je hem dwingt te kiezen: of 10-11 miljard HRA of 8-10 miljard aan immigratie, misschien dat hij dan hardere uitspraken durft te doen (alleen wanneer het hemzelf in de portemonne treft anders nog niet want ook de VVD is gevestigde partij en net als CDA PvdA decennialang niet met het landsbelang bezig geweest maar slechts met de belangenbehartiging van een deel van onze bevolking, hun netwerkdeel. maar uiteindelijk: devided you fall united you stand. Keep that in mind 'monsieur Franken/Bolkenstein'

ecologiste | 30-07-11 | 10:33

fastpulseboy | 30-07-11 | 10:31
Goed blijven lezen. Kom je er vanzelf achter.

Ashtrey | 30-07-11 | 10:33

Europa is een kruitvat aan het worden met een stuwmeer aan kansloze criminele immigranten, een eurocrisis waarbij failliete landen tegen beter weten in aan het miljarden infuus liggen en een steeds kleiner wordende groep die het allemaal mag betalen. Alle ingredienten voor grote 'storm' over het hele continent. De emmer is een keer vol maar niemand stopt de trein.

Lucifer | 30-07-11 | 10:33

ecologiste | 30-07-11 | 10:28
Dat heeft waarschijnlijk te maken met het misbegrepen begrip Solidariteit.
Heb me altijd afgevraagd waarom dat altijd eenrichtingsverkeer moet zijn.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:32

het enige wat aan zijn betoog klopt is dat van luie kudt grieken en italianen. en wat die marokkanen betreft kunnen gewoon terug hoor niets mis mee...

Don82863974 | 30-07-11 | 10:32

Ben wel benieuwd waar Vraagstaart dan woont!

fastpulseboy | 30-07-11 | 10:31

Uitstekende analyse van Bolkestein, hij legt de vinger op de zere plekken. Helaas zie ik hem echter geen oplossingen aandragen, of komt dat in deel 2 volgende week? Het is toch allemaal een beetje het gelijk van achteraf, graag had ik ook een visie gezien van hoe dan wel.

PietGeniet | 30-07-11 | 10:30

Oeioeioei, die Bolkenstein moet zijn toon dringend matigen. /zuurlinks

vetkleppert | 30-07-11 | 10:30

Bolkestein met zijn 'Marokkanen vertrekken nooit uit Nedeland. Dwingen is onmogelijk' heeft hij zichzelf gedekwalificeerd. je ziet dat het hem niet veel uitmaakt (vette bankrekening). Hij heeft zijn AOW-tje niet nodig en ach dat de armen deze moeten delen met meer dan een miljoen gelukszoekers dus de echte lasten moeten delen maakt hem niets uit. Schijnheilig VVD-gedrag gelijk dat van een gereverkeerde protestant of een revekatholiek.

ecologiste | 30-07-11 | 10:28

De Raggende Rechter | 30-07-11 | 10:21

Hallo, de man is 78!!! Plus dat we in zijn politieke tijd (en nog) zwichten onder cda dictatuur. Rutte is ook gewoon een slappe zak die moet doen wat Verhagen zegt.

The Evil One | 30-07-11 | 10:28

Jammergenoeg geen woord over binnenlands financieel beleid, zoals de HRA. Want 20 jaar geleden toen het economisch steeds beter ging, was het moment aangebroken er wat aan te doen. Maar ook toen was de VVD, waarvan de aanhang grootverbruiker van de HRA is, uiteraard tegen. Wat is de liberale gedachte daarachter? Het is een afvlakking van het progressief belastingstel en niet een recht op compensatie voor het 'harde werken' zoals sommigen beweren. Bovendien geldt het alleen als je het in vastgoed stopt en niet in auto's om maar wat te noemen. Dat is dus je reinste inkomenspolitiek waar ook de VVD ruimschoots aan meegedaan heeft.

blinde kip | 30-07-11 | 10:27

@Jan Passant mk2 | 30-07-11 | 10:04
Ik ben geen helderziende maar als ik naar de geschiedenis kijk, hebben we meer van dit soort periodes gehad. Het is dus een natuurlijk proces wat al vaker heeft plaatsgevonden en zich herhaalt. En hoe harder de knal is, hoe meer slachtoffers er zullen vallen.

Plukkiehaar | 30-07-11 | 10:22

Bolkenstein is net als Wilders, maar dan met tafelmanieren. Uitkomst is overigens hetzelfde, veel geblaat maar geen wol.

Stoicist | 30-07-11 | 10:22

De Bolk is goed geinformeerd, zeker GS als startpagina. Jammer dat het bij deze man altijd bij geblaat vanaf de zijlijn is gebleven. Dit land had zoveel beter gekund.

De Raggende Rechter | 30-07-11 | 10:21

-weggejorist-

vvt349 | 30-07-11 | 10:21

Bulgarije heeft enige jaren geleden, om volgens hen discriminatie te voorkomen, alle ware gelovigen verplicht een Bulgaars klinkende naam aan te nemen. Met ongekend sucses.
Daarna zijn honderdduizenden Turken Bulgarije uitgetrokken. Na honderden jaren gingen ze terug naar hun oude vaderland.
Maar toen zaten die Bulgaren natuurlijk nog niet bij de EU.

Mantisomantis | 30-07-11 | 10:21

Nu nog het politiek correcte tegengeluid van de regenteske mastodont Wim Kok in de azijnbode..

Bozebuurman | 30-07-11 | 10:20

Spong gaat de aanslag in Noorwegen meenemen in zijn aanklacht tegen Geert Wilder bij het Europees Hof. Spong gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat Wilders het Noorse bloed op zijn lippen heeft: www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noor...
En dat uit de mond van een advocaat!! Zo iemand zou toch beter moeten weten dan smerige haat zaaiende taal uit te slaan.
Indien Wilders ooit vermoord zou worden (laten we allemaal hopen van niet!) dan zouden o.a. Spong zelf, het NRC en Vrij Nederland daarvoor aangeklaagd moeten worden. Evenals alle andere mensen en media die meedoen aan de haatcampagne tegen Wilders. Ook Francisco en Jole van Joop.nl dienen dan aangeklaagd te worden voor de haat"cartoon" waarop Wilders wordt neergezet als nazi.

doenormaal! | 30-07-11 | 10:19

Meest interessante zin:
"We hebben met z'n allen in Europa een massaal minderwaardigheidscomplex tegenover voormalige koloniën opgelopen."
Voor de rest toch niet meer dan een rijtje open deuren.

Schoorsteenveger | 30-07-11 | 10:18

Vind het trouwens een nietszeggend interview, die antwoorden had ik ook kunnen geven. Wat moeten we doen om de problemen te lijf te gaan? Dát wil ik lezen.
Of is dit hele interview slecht promotie voor zijn nieuwe boek?

de Bree | 30-07-11 | 10:18

De geschiedenis zal zich altijd blijven herhalen. We blijven immers niet meer dan dieren. Dus zullen de marrokanen echt wel weer een keer 'vertrekken'.

ReligionSucks | 30-07-11 | 10:17

@de Bree | 30-07-11 | 10:08

Met corpsballenethiek is niks mis, even afgezien van het feit dat je daar mee op moet houden dra je de universiteit verlaat. Dáár zit het probleem: velen blijken de omslag naar het grotemensenleven maar niet te kunnen maken.

En blijven tot in lengte van jaren sociëteitsprietpraat declameren.

Reinaert | 30-07-11 | 10:13

goed artikel. ben het bijna volledig eens met hem. hoop dat veel mensen dit lezen en hun ogen openen.

rvo | 30-07-11 | 10:13

Beetje dubbel. Wilders moet zijn toon niet matigen maar het liever niet meer hebben over kopvoddentaks, verbod op de Koran, afschaffen van het Europees Parlement.

Afgeven op hulp organisaties en NGO's is ook vrij makkelijk. Deze organisatie volgen precies het graai-voorbeeld van alle andere instellingen waar veel geld in omgaat maar dat zijn vriendjes van Bolk. Met dit verschil dat je bij liefdadigheid nog altijd zelf beslist of je wel of niet geeft. Dat ligt bij hypotheek-boeren en banken toch anders.

Verder leuk om te lezen dat Bolkestein er nog bij is.

Mike Oxlong | 30-07-11 | 10:12

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:12

Bolkestein kan beter dit intervieuw met de Volkskrant houden, die lezers kunnen wel wat voorlichting gebruiken op het gebied van de multicul.

Onderbuik | 30-07-11 | 10:10

Che_cuevara | 30-07-11 | 10:09 |
Dat is inderdaad zo, maaarrr tot aan mijn voordeur en geen stap verder met dat geklooi.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:10

@Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:06
En zo denken er meer.
Waarom?
Omdat je constant wordt weggehoond als je de waarheid durft te zeggen. Daar wordt je uiteindelijk ook moedeloos van.

Che_cuevara | 30-07-11 | 10:09

Jammer dat hij op een stoel zit, anders hadden we de veren kunnen bewonderen, die hij zichzelf in den kondt heeft gestoken.

kneuterzak | 30-07-11 | 10:08

Debatteren om het debatteren.
Daar moet ik bij die man altijd aan denken.
Debatteren tot het hoogste niveau verheffen, daar gaat het om.
Verwezenlijken of gevolgtrekkingen uitvoeren is eigenlijk niet aan de orde. Het gaat om het debat zelf. Corpsballenethiek.
En daar heb ík de pest aan.

de Bree | 30-07-11 | 10:08

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:00 Precies. Zouden ze in Nederland ook eens wat meer mogen doen.

"Een wijze laat zich door regels leiden, een dwaas volgt ze op."

*tegeltje terughangen doet*

vraagstaart | 30-07-11 | 10:08

Che_cuevara | 30-07-11 | 10:04
Che,
Dat gaat in elk geval niet voor mij op.
Waar mogelijk heb ik de goegemeente met mijn gedachten proberen duidelijk te maken welke richting het op zou gaan, helaas werd me dat niet in dank afgenomen.
Momenteel denk ik: "Laat maar waaien, ik heb het meeste brood al gehad".

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:06

@Heer van Zichem | 30-07-11 | 09:57 |

Helemaal mee eens. Maar ff indekken: Als hij morgen plots iets doms zegt, dan wil ik al die intelectuele juweeltjes niet weggooien!

applaus voor de paus | 30-07-11 | 10:06

@Plukkiehaar | 30-07-11 | 09:55
Als je het zo stelt: indien er niets aan de voorspoedige aanwas van die bom gedaan wordt, dan kan hij beter nu maar barsten dan nadat de megatonnen verdubbelden?

Jan Passant mk2 | 30-07-11 | 10:04

@Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:00
We hebben het slap laten maken.

Stonden er bij en keken er naar.

Che_cuevara | 30-07-11 | 10:04

@Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:00

Het Europese westen heeft zichzelf slap gemaakt door zich gedwee aan de zelfgesmede Europese ketting te leggen. Een vreemde vorm van automutilisme waar wij met z'n allen onder lijden en waarvoor wij bovendien ook nog eens de steeds vettere rekening mogen betalen.

En het volk? Het volk betaalde door.....

Reinaert | 30-07-11 | 10:04

De Bolk is een man met veel charisma. Jammer dat hij nooit premier is geweest.

Mouth Of The South | 30-07-11 | 10:02

Met een ding heeft Frits ongelijk, het Westen is niet slap geworden, Het Westen is slap gemaakt.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 10:00

Frits loves corporatism.
Frits loves Europe.

Denkt Na | 30-07-11 | 10:00

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 10:00

Frits Bolkestein is een regent van de oude stempel die denkt dat hij de informatiemaatschappij van tegenwoordig nog steeds met zalvende woorden kan bespelen. Frits is van de generatie die het allemaal heeft laten gebeuren, het is nu tijd voor een andere generatie,

de Bree | 30-07-11 | 09:59

-weggejorist-

Heer van Zichem | 30-07-11 | 09:57

Waar moeten we op wachten. Totdat er een paar moslims opstaan die zeggen dat ze de pest hebben aan de christendom of een MO-B-tje of een Andersje doen omdat ze geen andere oplossing weten te verzinnen? Gaat lekker als de "slimste" onder u met dit soort onderwerpen bezigen.

Kaan78 | 30-07-11 | 09:56

Een demografische tijdbom heeft een ontsteker nodig en als ik zo om me heen kijk, daar wordt aardig aan gewerkt.

Plukkiehaar | 30-07-11 | 09:55

Goed verhaal van Den Bolk.
Alleen jammer dat hij na zijn grote verkiezingszege het mes in het varken liet steken en naar de EU vetrok.

Sjeng de helle | 30-07-11 | 09:54

Jammer dat het altijd een blaffende hond is geweest die nooit heeft gebeten. Als hij destijds had gebeten, had dat de samenleving heel wat ellende en gedoe bespaard.
Goed dat hij het debat destijds heeft opgepakt, maar met alleen lauw debatteren bereik je NIETS.

de Bree | 30-07-11 | 09:50

Che_cuevara | 30-07-11 | 09:42
De zogenaamd kwetsbaren.
Stortvloed aan privileges.
Misbruik op grote schaal van dit softe beleid.
Niet onderkennen van een probleem.
Eindeloos moddergooien over en weer in het politieke landschap.
Welkom in Holland?

Ashtrey | 30-07-11 | 09:50

Maar volgens Gerard Spong heb je Noors bloed aan je lippen als zegt 'de pest aan de Islam' te hebben...

Een Soort Iets | 30-07-11 | 09:50

Geen verband moordenaar Breivik en PVV ?
Het gedachtengoed ook niet?

pielewaaier | 30-07-11 | 09:48

Hoe oude politiek nu nog steeds praat is echt stuitend. Ze zitten nog op het oude theedrinkniveau. Voorbeeld Hans Janmaat www.youtube.com/watch?v=Yh6y4AtWGdo&am...
Hoe zo'n man vroeger als überracist is weggezet is echt bizar. In dit hele filmpje hoor je niets dat Wilders en inmiddels ook andere partijen nog niet gezegd hebben.
En voor deze actie youtu.be/5Jw54jZW9lE?t=2m29s zou hij tegenwoordig een staande ovatie van het volk hebben gekregen...

Tommygunner | 30-07-11 | 09:46

@Rector Reflector | 30-07-11 | 09:41
Die heeft Beun al gegeven om 9:21 ;-D

vraagstaart | 30-07-11 | 09:44

Eindelijk iemand met wie ik het (grotendeels) eens ben zo op de vroege zaterdagochtend...

NoordHollander | 30-07-11 | 09:42

@Ashtrey | 30-07-11 | 09:34
Nederland is stiekem eigenlijk al een islam land denk ik vaak.

Che_cuevara | 30-07-11 | 09:42

vraagstaart | 30-07-11 | 09:26 | + 1 -
Heeft u daar ook een beknopte samenvatting van?

Rector Reflector | 30-07-11 | 09:41

@vraagstaart | 30-07-11 | 09:36

Waarheid als een koe. Iets met braafste jongetje van de klas willen zijn en óók nog eens het ijverigste jongetje - en daarin vervolgens mijlenver doorschieten.

Dat zal de Nederlandse mentaliteit wel zijn. Administratieve onderdanigheid is hier altijd al heel groot geweest. De bijbehorende Godwin zal ik u maar besparen want da's een inkoppertje.

Reinaert | 30-07-11 | 09:41

@Reinaert | 30-07-11 | 09:38
I agree.

Frau Antje | 30-07-11 | 09:41

@Ashtrey | 30-07-11 | 09:37
Pçies,

Klappe halten
en naar de stembus.

Frau Antje | 30-07-11 | 09:39

Goed stukkie, zo op de vroege ochtend.

yamahaha | 30-07-11 | 09:38

@Frau Antje | 30-07-11 | 09:35

Fritz - jij je zin - is een sikkeneurige oude man die z'n ongelijk niet durft te bekennen en daarom maar vast houdt aan oude fenomenen, stokpaardjes en achterhaalde beginselen.

Fritz staat stil. En stilstand is achteruitgang.

Reinaert | 30-07-11 | 09:38

Dat we slap zijn geworden, daar heeft hij gelijk in.
Dat we Marokkanen niet terug kunnen sturen is bullshit, dat kan wel als je maar wil.
De Nederlandse nationaliteit kan, zeker bij dubbele nationaliteit, ontnomen worden en dan zijn het geen inwoners meer van de EU en kunnen dus uitgezet worden.

Wat hij zegt over het uitroken van die piraten nesten, waarom niet. Tenslotte vallen zij onze koopvaardij schepen aan dan mag je gewoon terug slaan.

Che_cuevara | 30-07-11 | 09:38

Frau Antje | 30-07-11 | 09:36
True, verontwaardigd gaan doen is passé.

Ashtrey | 30-07-11 | 09:37

@Tommygunner | 30-07-11 | 09:32 Ik had 'm bijna in dezelfde vorm (iets uitgebreider nog) nèt elders geplempt en heb 'm inderdaad gerecycled. :-D

vraagstaart | 30-07-11 | 09:37

@Reinaert | 30-07-11 | 09:30 Een papieren tijger, zoals Sarkozy al heeft laten zien.

De Nederlandse overheid ligt aan haar eigen ketting. Ook op micro-niveau, trouwens.

Voorbeeld: de pasfoto op ons paspoort, die aan achterlijke eisen moet voldoen vanwege "Europese richtlijnen". Die Europese richtlijnen gelden nìet of in veel mindere mate voor België, toch echt ook een EU land. Grappig, niet?

Typisch laf bureaucratengedrag: de wens van de baas vertalen als "eis" en dan ook nog eerst eens aanscherpen.

vraagstaart | 30-07-11 | 09:36

@Oome Gijs | 30-07-11 | 09:32 |
Dat is hard gezegd en helaas niet onwaar.

Jan Passant mk2 | 30-07-11 | 09:36

@Ashtrey | 30-07-11 | 09:34
Vraag je dat aan mij?

Ik snap nix meer.

Frau Antje | 30-07-11 | 09:36

@Reinaert | 30-07-11 | 09:32
Ja maar die FritZ,

is al heel lang niet bij de les.

Frau Antje | 30-07-11 | 09:35

Frau Antje | 30-07-11 | 09:30

Snap jij dit nou?

' In Nederland zijn bovendien veel meer ramadanactiviteiten dan in een islamitisch land.'

Ashtrey | 30-07-11 | 09:34

Bolkestein is geniaal.

Bolkestein is een groot liberaal.

Bolkestein is een fantastische persoonlijkheid.

Maar Bolkestein is ook een steeds ouder wordende man die het ook wel eens bij het verkeerde eind heeft.

applaus voor de paus | 30-07-11 | 09:34

Is strenge grenscontrole her-invoeren ook overdrijven?
Dan graag overdrijven!

Een Soort Iets | 30-07-11 | 09:34

Heer Y. v.h. Hek is de andere grote naam die ons toespreekt vandaag. NRC. Over opruimende Noren. Sic.

Normpje | 30-07-11 | 09:33

Wat de Bolk zegt is in feite: u , het NL volk, zoekt het maar lekker uit met die Euro, en met Griekenland en met die hordes criminele mocro's. De politiek gaat hier in ieder geval niets aan doen. Dat is en blijft de boodschap van alle politiek buiten de PVV: u zoekt het maar uit, wij gaan niets veranderen. Want wij hebben in onze machtshonger en hoogmoedswaanzin u voor een voldongen feit gesteld, waaraan u lekker niets meer kunt veranderen. Zak maar weg in de drek. Dat is de boodschap van Bolk en dat is dus geheel en al oude politiek: de politiek heeft de boel verneukt, u zit met de ellende. Goedemorgen!

Oome Gijs | 30-07-11 | 09:32

@Frau Antje | 30-07-11 | 09:30

Fijn. Lekker wakker worden met de Azijnbode. Leestip!

Knip: "In Nederland zijn bovendien veel meer ramadanactiviteiten dan in een islamitisch land." Plak.

Ja, Frits, dat je het maar even weet!

Reinaert | 30-07-11 | 09:32

Heerlijk, een pagina vol waarheden.
En ook over de Grieken weer de spijker op de kop: die poet zijn we definitief kwijt. Er is overigens geen enkele reden om medelijden te hebben met de Grieken. Ik kom daar al meer dan 25 jaar en heb dat land zien veranderen. Twintig jaar geleden reed de gemiddelde Griek op een ezel of een scooter. Tegenwoordig rijdt de gemiddelde Griek in een Mercedes of een Audi. Als je puur naar de levensstandaard van de Griekse bevolking kijkt, dan hebben zij het beter dan wij. Wij, nettobetalers.
Maar ja, zij laten een hele berg overheidsuitgaven betalen door EU-subsidies, terwijl we daar in 0031 gewoon de taxbiljetten voor ontvangen.

Chiant | 30-07-11 | 09:32

Grootmeester van het multikul debat was nog altijd Hans Janmaat. (herinner een hilarisch interview terwijl hij lekker keuvelt met 2 Turkse mannen die hem nog gelijk geven ook)
Bolkestijn (pappa Greet) is een goede 2e met een zeer gematigde toon over dit debat, die hem zijn politieke carrière kostte door het demonisatieproces vanuit de PvdA.
Blij zijn stem te horen.

mothersfinest | 30-07-11 | 09:32

@vraagstaart | 30-07-11 | 09:26
Die had je al klaarliggen...

Tommygunner | 30-07-11 | 09:32

Hij (Bolk) heeft iig z'n mooiste stropdas tevoorschijn getoverd...
Combineert erg goed met de omgeving waarin hij zich bevindt.

und warum? | 30-07-11 | 09:31

Jammer, dat deze verstandige man met 1 Godwin buiten spel gezet kon worden (en zich buiten spel liet zetten!) in een tijd dat hij het verschil had kunnen betekenen voor de Nederlandse samenleving.

Het eeuwige gemak waarmee de linkse opportunist nog steeds zijn tegenstanders aan het Derde Rijk kan koppelen om ze politiek uit te schakelen is stuitend.

Jan Passant mk2 | 30-07-11 | 09:31

@ Fijnstoffer 9.20

Sowieso geen verbod op geloof en zijn materiaal. Een verbod op opdringen moet er komen. Geloven is prima, mits het niet opgedrongen wordt aan wie-dan-ook. Zie het als een hobby. Je vind geloven leuk, maar dat betekent niet dat je vriendjes er ook mee willen spelen. ;-)

nicks nuttig | 30-07-11 | 09:31

Bolkesteijn: veel geschreeuw, weinig wol. Draait zijn kont, zoals de wind waait. Over populisten gesproken...

ZKH EénOog | 30-07-11 | 09:30

@vraagstaart | 30-07-11 | 09:26

De Nederlandse overheid ligt stevig aan de Brusselse ketting. Ook dat is een bijkomend "voordeel" van onze fijne EU. Soevereiniteit is geen soevereiniteit meer.

Al zou de Nederlandse regering het licht zien is het nog maar de vraag of Brussel dat toestaat. En da's één van de grootste gruwelen die de EU ons brengt.

Reinaert | 30-07-11 | 09:30

Go Bolkie!

Koud flesje Alfa | 30-07-11 | 09:30

Zolang die Marokkanen ook een Marokkaans paspoort hebben zijn ze best uit te zetten. Zonder ook als het maar lang genoeg blijft dooretteren. Elke wet is te veranderen en elk verdrag is op te zeggen.

Jelmer | 30-07-11 | 09:27


Waar het in mijn ogen in Nederland ernstig mis is gegaan, is bij het gedogen en zelfs verwelkomen van de verspreiders van "de ware islam" onder de veel gematigder moslims in Nederland enerzijds, en het laks optreden tegen criminele groepen die zich juist op etniciteit baseren anderzijds - en dan heb ik het niet (alleen) over Marokkaans straattuig, maar ook over gangsters uit het voormalige oostblok.

Mensen kortom die vanuit hun eigen cultuur een dermate van Nederland afwijkende geweldscultuur met zich meebrengen, dat ze een letterlijk gevaar vormen voor de rechtsstaat die we hebben. Een voorbeeld: in Bremen (D) heeft de motorbende Mongols inmiddels ruim 2.500 Turkse en Libanese leden - allen crimineel. Hier is de Duitse politie niet meer tegen opgewassen.

In ons eigen Amsterdam: 600 Marokkaanse jongens tezamen 25.000 keer gearresteerd. Extra pijnlijk is, dat van de 200 zwaarste gevallen er 70 niet eens een Nederlands paspoort hebben - ze zouden onder meer kunnen (en moeten) worden uitgezet, maar krijgen in plaats daarvan een verblijfsvergunning. Dat ze vervolgens door de predikers van de ware islam worden gebruikt als terreur-instrument om de eigen waarden aan de Nederlandse samenleving op te dringen, is niet meer dan logisch. Meisjes en homo's horen niet op straat - en wie kun je dat beter laten afdwingen dan jongens die dol zijn op geweld?

Het effect van het gedogen van dit gajes is bovendien, dat hun aanwezigheid alleen al een smet werpt op de etnische groep waaruit ze afkomstig zijn en generalisatie op de loer ligt. Niet goed te praten, wèl verklaarbaar. En die generalisatie had voorkomen kunnen worden, als adequaat was ingegrepen.

Wilders is geen oorzaak van de problemen. Het feit dat hij zoveel stemmen krijgt, is een teken dat parlementair Den Haag moet loskomen van de politieke fantasiewereld (die overigens kenmerkend is voor een oligarchie in verval) en haar laatste kans grijpen om langs democratische weg de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Feitelijk is hij de waarschuwing voor een veel groter kwaad dat dreigt als die kans niet genomen wordt.

En dat brengt me op het laatste. Leven in welvaart, veiligheid en vrijheid is een heel groot goed dat helaas niet op veel plaatsen ter wereld mogelijk is. Het is ook iets dat waard is om voor te vechten - erger nog: wie er enkel van wil genieten, maar er niet voor wil vechten, zal het verliezen. De gedachte dat de agressor Nederland zal passeren omdat wij de strijd niet willen, is naïef en in het verleden al meermaals ontkracht.

In mijn woonland is 90% van de bevolking moslim, maar is de islam geen staatsgodsdienst. Ònze regering bestrijdt de islamisten wèl met alle middelen en slaagt er redelijk in, het land te behoeden voor afglijden naar een middeleeuwse moslimstaat waar voor gematigde moslims, vrouwen en andersgelovigen geen plaats is. Ik zou willen, dat de Nederlandse overheid hier eens haar licht kwam opsteken. En inderdaad leerde op te treden.

vraagstaart | 30-07-11 | 09:26

'TempeliersLoft' +1

vander F | 30-07-11 | 09:26

Bolkestein is altijd iemand geweest die het vanaf de zijlijn beter wist, maar zelf geen haar beter is dan de kenmerken die hij aan Balkenende meegeeft en in feite ook nooit wat heeft weten te bereiken.

En juist in de periode dat hij een belangrijke functie binnen de EU bekleedde kennelijk zeer aan het pluche gehecht was, want veel van de ellende die we hedentendage kennen (invoering euro, toetreding zwakke landen) is in die periode begonnen. Meest schunnig was nog de wijze waarop hij zich van Fortuyn distantieerde, omdat we met hem 'een pleefiguur' zouden slaan.

Jopie2009 | 30-07-11 | 09:24

Frits hinkt op twee gedachten. Da's de kern van het probleem. Hij kan de EU waar hij zelf braaf aan mee heeft gewerkt natuurlijk niet onderuittrekken want dan zou 'ie z'n eigen carrière mee onderuit halen.

Alhoewel het van grootsheid zou getuigen dat wel te doen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, Frits!

Reinaert | 30-07-11 | 09:23

"Die Marokkanen vertrekken echt nooit uit Nederland, nooit. Dwingen is onmogelijk."

Nee, inderdaad. Maar misschien moeten we die Marokkanen en overige allochtonen, van binnen- en buiten Europa wel eens harder aanpakken qua integratie.

BeunDeHaas | 30-07-11 | 09:21

Verbod op de Koran kan niet? Een bijbelverbod in Saoudi-Arabirië kan ook, dus een koran-verbod kan ook. Frits is een beetje passief geworden.

Fijnstoffer | 30-07-11 | 09:20

Gelul Bolk. Als we echt willen dan kan die kudtEU gewoon teruggedraaid worden naar de oude EEG-vorm en kan het Europese Parlement naar huis. Zeggen dat dat niet kan getuigd weer van oude politiek...

Tommygunner | 30-07-11 | 09:17

Da's een flink verhaal zo op de vroege zaterdagmorgen!

Jammer dat ome Frits z'n standpunten slechts herkauwt en er eigenlijk niet veel nieuws aan toevoegt. Behalve dat 'ie wel erg blij is met zichzelf. Maar dat was al.

Reinaert | 30-07-11 | 09:16

Altijd aangenaam als deze man het achterste van zijn tong laat zien.

*lezon*

Ashtrey | 30-07-11 | 09:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland