achtergrond

Geenstijl

Groenendaal Uitgeverij wel degelijk achter spamruns

Vorige week viel bij Reet en Webwereld te lezen over de Johan Mulder (J.B. Mulder) van de Hilversumse uitgever Groenendaal Uitgeverij. Johan Mulder werd in verschillende publicaties als spammer onthuld. Maar meneer heeft de tegenaanval geopend. Hij ontkent natuurlijk alles, noemt Reet en Spamvrij op zijn website zelfs 'criminele spam-bestrijders' en wast zijn handen in onschuld. Geheel ten onrechte zo ontdekten we. Groenendaal Uitgeverij vergaarde roem met het volstouwen van uw mailbus met spam over marketingteksten. Tevens ontdekten we dat Groenendaal Uitgeverij nauw samenwerkt met een nog veel groter spammer, namelijk Mario Bossini van de welbekende SNK-Bedrijfssoftware. Tijd voor een hart onder de riem voor spambestrijders. Want er is hier maar één spamcrimineel en dat is natuurlijk Johan Mulder. UPDATE: Zie Webwereld. Mulder raakt verder in het nauw. Ook zijn hostingprovider weet dat hij spamt en heeft het contract ontbonden. We wensen Mulder veel succes met zijn kansloze juridische stappen tegen 's Neerlands spambestrijders!
Na berichtgeving op Spamvrij, Retecool en Webwereld over de spampraktijken van Groenendaal Uitgeverij, zette de heer Mulder het volgende bericht op zijn website:

"Op basis van een bij illegaal speurwerk getraceerd oud e-mailadres, dat al meer dan een half jaar uitsluitend nog wordt gebruikt door een persoon die niets (meer) met onze uitgeverij te maken heeft, hebben wij zowel zakelijk als privé te maken gekregen met ernstige intimidaties van de kant van criminele spambestrijders."

Maar Johan Mulder liegt! De bewering van hem, dat het een oud e-mail adres betreft is onjuist. Sterker nog, hij leest de mail gewoon zelf uit. Daarnaast gaan we nog een stapje verder en koppelen we Groenendaal Uitgeverij aan de notoire spammer SNK-Bedrijfssoftware, die u ongetwijfeld zult kennen van nog veel meer troep in uw mailbox.

Het technische bewijs
Het adres groenend@euronet.nl dat in een mailscript stond, is wel degelijk in gebruik bij Dhr. Mulder. We stuurden met onze splinternieuwe supergeheime e-mailtraceermachine een e-mail naar zowel info@groenendaal-uitgeverij.nl en naar groenend@euronet.nl. Wat blijkt, beide adressen worden gelezen vanaf de pc met het ip: node1720c.a2000.nl (24.132.114.12)

Tracking informatie:
To: info@groenendaal-uitgeverij.nl
Subject: (verwijderd)
Verzonden op: 08/29/04 (01:53PM)
1st maal geopend op: 08/29/04 (02:32PM)


Tracking:
Totaal: 1 maal geopend door 1 lezer
Leesduur: 00:00:07
Locatie: (NL) NETHERLANDS, NOORD-HOLLAND, HILVERSUM
Organizatie: (ISP): UPC-A2000-AMSTERDAM8
Door: node1720c.a2000.nl (24.132.114.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows NT 5.0)

Tracking informatie:
To: groenend@euronet.nl
Subject: (verwijderd)
Verzonden op: /29/04 (04:01PM)
1st maal geopend op: 08/29/04 (04:07PM)


Tracking:
Totaal: 1 maal geopend door 1 lezer
Leesduur: 00:00:07
Locatie: (NL) NETHERLANDS, NOORD-HOLLAND, HILVERSUM
Organizatie (ISP): UPC-A2000-AMSTERDAM8
Door: node1720c.a2000.nl (24.132.114.12)
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)


We kunnen rustig aannemen dat info@groenendaal-uitgeverij.nl door de directie van Groenendaal Uitgeverij, oftewel De heer Mulder gelezen wordt. Het ip-nummer van de mailontvanger is precies hetzelfde ip-nummer als vanwaar de spam verzonden wordt. Het mailadres groenend@euronet.nl, dat eveneens in een door Retecool gevonden spamscript verborgen stond, leidt naar Meneertje Mulder. Vanochtend publiceerde Spamvrij tevens nog een drietal documenten met aanvullende bewijslast. Zie hier, hier en hier.

Eveneens staat in het spamscript het e-mailadres webmaster@q-fxp.dyndns.org, en dit blijkt na enig speurwerk toe te behoren aan Mario Bossini, een beruchte spammer die uw mailbus al jarenlang volplempt. Bossini is met name actief in het zwart maken van Spambestrijders zoals Spamvrij. De precieze relaties en hoe dit allemaal in elkaar zit, legt Rejo Zenger van Spamvrij hierr haarfijn uit. Kortom, het kan even duren, maar ook deze spammers gaan internet straks verlaten! Want je weet het: 90 procent van de wereldwijde spam wordt veroorzaakt door slechts 200 spammers en 99 procent van internet heeft een grondige hekel aan spam.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.