achtergrond

Geenstijl

Patrick de Bruin blijft vieze spammert!

Patrick de Bruin: wel haar, maar toch kaalHeet nieuws! Ook zo benieuwd naar de afzender van de tientallen spams waarin slechts een Belgisch faxnummer werd vermeld? Welnu, we hebben goed nieuws. Of beter gezegd: we got him! Het blijkt om niemand minder dan Patrick de Bruin te gaan, dat vervelende mannetje dat er hele enge rechts-extremistische ideeën op nahoudt. En dit mannetje, dat al eerder door GeenStijl werd ontmaskerd, is zojuist opnieuw tegen de lamp gelopen. Hulde voor het speurwerk van spamvrij.nl, dit soort types kun je niet vaak genoeg voor schut zetten.


Eens een spammer, altijd een spammer...

Patrick de Bruin heeft de twijfelachtige eer zichzelf Neerlands bekendste spammer te mogen noemen. Sinds jaar en dag zorgt deze dubieuze ondernemer ervoor dat honderdduizenden internetgebruikers ongewild worden getrakteerd op ongewenste reclamemailtjes, verzonden vanuit het buitenland danwel via anonieme proxies. Dat deze handel meneer geen windeieren heeft gelegd, blijkt wel uit het feit dat hij onlangs een eigen huisje heeft gekocht van de centjes die hij heeft verdiend met z'n talloze spamruns. Misschien maar beter ook, want de ouders van De Bruin waren de werkzaamheden van hun rechts extremistische zoonlief ook een beetje zat en vroegen kleine Patrick maar eens uit te kijken naar een andere woning.

Lang niet iedereen stelt spam op prijs, om maar eens een understatement te gebruiken, en dus belde gemiddeld tien keer per dag de pizzabezorger bij het ouderlijk huis van De Bruin aan om een aantal dampende calzones te bezorgen. Ook werden zijn ouders telefonisch lastig gevallen en werden allerhande geschenken bezorgd, die echter nooit door het echtpaar De Bruin waren besteld. Ofwel, internetgebruikers begonnen terug te spammen en Patrick bezwoer daarop dat het genoeg was geweest. Van hem geen spam meer.

Niets blijkt echter minder waar, zo blijkt uit onderzoek van spamvrij.nl dat zojuist bekend is gemaakt. Zo zijn er sinds februari meer dan 33 spamruns verstuurd, die niets meer dan een Belgisch faxnummer adverteerden. De aanbiedingen betroffen voornamelijk de bekende e-mail-cd's, het verhuur van een partyboot en een 'fiscaal aantrekkelijke bijspaarregeling'.

Spamvrij.nl heeft inmiddels uit meerdere bronnen weten te achterhalen dat de bekende Nederlandse spammer Patrick de Bruin deze spamruns op zijn geweten heeft. "Er is ons via twee harde bronnen verzekerd dat al deze faxen via een fax2mail applicatie naar faust@dds.nl worden verzonden." De bevindingen van Spamvrij staan in schril contrast met de uitspraak van De Bruin dat hij zich niet meer met het versturen van spam bezig zou houden...

Opmerkelijk is volgens Spamvrij overigens de deze spamrun. Hier worden mensen, die in staat zijn kentekens na trekken, opgeroepen zich te melden tegen een beloning van 10 euro per kenteken. "Dit is in het licht van Patrick de Bruins' achtergrond op zijn minst opmerkelijk te noemen," aldus een zegsman van Spamvrij.

Spamvrij hoopt met de ontmaskering van De Bruin mensen te ontmoedigen die met de gedachte rondlopen er een spamrun uit te gooien. "Je ziet de laatste tijd steeds meer kleine bedrijven (van sportscholen tot webdesigners) die spam verzenden. Niet zelden mogelijk gemaakt door de cd-roms van Patrick de Bruin (nu 6 miljoen mail adressen voor 99 euro!). Veel MKB'ers die het economisch tij tegen hebben denken ook anoniem te kunnen blijven en en wagen de gok. Dat het ook deze mensen mag gaan dagen dat niemand anoniem is op het internet." Inderdaad, zelfs de ongekroonde spamkoning Patrick de Bruin niet. Beetje jammer alleen dat Donner het te druk heeft met weblogs die hun boekje te buiten zouden gaan...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.