Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KPN zoekt nieuwe manier om klanten te naaien

pttkpnnaaiers.jpgU heeft het vast meegekregen: KPN doet grote voorjaarsschoonmaak. Zo'n vier tot vijfduizend banen worden geblokkeerd. Hard nodig, want de geldcijfertjes vallen tegen voor de belboer. Onder andere omdat steeds minder mensen bellen en sms'en. Logisch, via een onbeperkt internetabonnementje is het veel voordeliger om te pingen, whatsappen, twitteren, Facebooken en Skypen met elkander. Met als resultaat dat vrijwel niemand meer over zijn abo heen gaat. En daar zaten juist de grootste inkomsten van KPN. Ondanks alle mooie praatjes van topman Scheepbouwert: Buiten de bundel kost een smsje een miljoenmiljard en over bellen hebben we het dan nog niet eens. Kortom, driewerf kudt als dat je winstmarge is. Tijd voor nieuwe naaimethode dus. Er was al de zogenaamde overschrijding van Fair Use Policy waarmee vrij random en buiten de controle van de consument om de internetverbinding lamgelegd kon worden. Maar nu overweegt KPN ook om voip- en chatdiensten uit de standaard internetabo te halen en te parkeren in extra (dure) pakketten. Hetgeen dus zou betekenen dat je pingen, Skypen, twitteren en dergelijke kunt vergeet met een standaard abonnementje. KPN wil dus het internet aan banden gaan leggen, om er extra veel inkomsten uit te zuigen. Zeg maar doei tegen netneutraliteit als je mobielt via de Koninklijken. Dataverkeer zou, ongeacht de inhoud, altijd gelijk moet zijn. Maar bij KPN is sommig dataverkeer wat meer gelijk dan ander dataverkeer. Want KPN gaat bepaalde diensten van andere bedrijven (ping, chat) extra belasten, zonder daar zelf iets wezenlijks aan toe te voegen. En dat allemaal om inkomsten te compenseren die haar eigen diensten (SMS, bellen) niet meer genereren. Jup, de KPN gaat parasitair geld verdienen. In het kader van Fair Use Policy doen wij wel abonnementjes opzeggen. DOEI!!!

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

frits .v.enckevort86 | 23-04-11 | 23:33

Laat ze hier maar is een keer een fatsoenlijke internetverbinding aanleggen i.p.v. 8/1 MB. Ik haal met veel pijn en moeite 600 kb/s downloadspeed (amper 5 Mbit). Prutsers.

cyberneticorganism | 23-04-11 | 21:24

Overigens als je mee leest KPN, en dat doen ze..... Zou het je sieren eens contact op te nemen met de reaguurders met probelemen. En niet alleen deze reguursels presenteren in een of ander kut onderzoek om de eigen positie binnen de firma te waarborgen.... We horen van jullie!

radbraker | 22-04-11 | 19:53

@ Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 14:54
Of je krijgt bij in-gesprek de voicemail, daar betaal je uiteindelijk ook voor.

GOEM | 22-04-11 | 17:07

@Nonik: Mooi, dan kan je ff meehelpen om dit te voorkomen :)

hotmint | 22-04-11 | 12:45

(KPN: Als jullie geld tekort komen, verhoog dan lekker de abbo prijzen. Maar kom niet aan mijn data bitjes. Veel succes.)

hotmint | 22-04-11 | 12:40

Hey dit weer, alert, alert!
.
Bedrijven die op deze manier de "net neutraliteit" aantasten moeten zo snel mogelijk ***FAILLIET*** gemaakt worden!!! Zegt allen meteen je abbo op wanneer ze dit werkelijk gaan doen.
.
Ik bepaal zelf welke applicaties ik op mijn (mobiele) internet verbinding draai. Dank U wel. Fikken af.
.
Echt opzeggen hoor. Dit is geen spielerij, maar een echt gevaar voor onze internet vrijheid. Zowel voor mobiel als straks voor vast.

hotmint | 22-04-11 | 12:35

Neelie kom op voor onze belangen. Misschien massaal opzeggen wanneer kpn eenzijdig de voorwaarden aanpast. Dan mag je met een beetje mazzel ook je mobiel houden die je pas voor een deel hebt betaald.

calculator | 22-04-11 | 11:22

Ik begrijp de woede van iedereen maar wie denkt dat dingen "gratis" kunnen zijn moet zijn bovenkamertje eens goed door laten luchten. Al die hippe "gratis" diensten zijn leuk maar de fysieke infrastruktuur moet wel degelijk aangelegd, onderhouden en dus betaald worden.

Bigi Bana Boy | 22-04-11 | 10:28

Ik probeer al decennia om iedere vorm van zaken met KPN te vermijden. Omdat ik nu naar een incourant stukje Nederland verhuis heb ik vooralsnog weinig keuze. Voor internet is het T-mobile of KPN, waarbij T-mobile, die de lijn moet huren van KPN, maar de halve snelheid kan leveren (ook een beetje vreemd, vind je niet?). KPN dan maar en God zegene de greep. Anyway, geheel volgens de lijn der verwachting heb ik na mijn verhuizing geen internet (of telefoon, of tv maar daar kan ik evt. wel mee leven). Als tussenoplossing, terwijl KPN de boel weer op orde probeert te krijgen, bieden ze me een DONGEL aan (af te halen bij KPN winkel, winkel weet van niks, geeft geen dongels af. Voorschieten dan maar, krijg het nog wel een keer terug, u kunt uw dongel terugbrengen naar de KPN winkel, KPN winkel weet van niks, neemt geen dongels terug... zucht) die het dus ook niet doet. Volgens de helpdesk (lol) werkt de dongel niet op windows 7, volgens KPN winkel moet ik adaptertje gebruiken... maar dongel werkt gewoon niet op mijn adres, SUKKELS!
Op woensdag, na mijn definitief laatste bezoek aan de @$@$$^^&% KPN winkel, tegen mijn collega's gefluisterd dat ik KPN ga slopen als een Youp op steroïden.
How am I doing so far?

draaiarts | 22-04-11 | 08:07

@mark van leeuwen: daar was kpn altijd afhankelijk van ja, maar jou 16 jarige buurmeisje heeft nu twitter ping en whatsapp ondekt. Waardoor ze nu lekker binnen haar bundel blijft en kpn die 1 miljoenmiljard voor elke seconde buiten haar bundel niet meer kan opstrijken... marktwerking van consument kan je dit wel noemen, dikke vinger voor de kpn dus. Gewoon een goed data abbo samen stellen en een behoorlijke FUP. Kpn moet maar met zn tijd mee en niet janken.

delta12H21 | 22-04-11 | 00:39

Ik zeg allemaal abbo aflsuiten bij KPN, en overstappen naar de naar mijn idee beste aanbieder van NL - T-Mobile! :)

Swabberlulletje | 22-04-11 | 00:07

Zucht, Kpn... Waar zullen we beginnen.

Je wilt overstappen, dat kan... Maar natuurlijk.
Dus ze sluiten je huidige verbinding af, komen dan met het feit dat het niet mogelijk is om deze maand je internet weer aan te sluiten, en dat liep nog is 2 maanden extra uit.

Dus je besluit een dongel te bestellen met onbeperkt internet,
dat dan zogenaamd niet door is gegaan en dan een rekening krijgt van 500 euro.

Dan is je sms bundel niet doorgekomen, en betaal je opeens 25 cent per sms. Het enigste wat je dan nog hoeft te doen is er 900 per maand sturen, 3 maanden lang geen factuur van ze krijgen. En dan eindigen met rekeningen van 200 euro elk.

Beast Clintwood | 21-04-11 | 21:50

Oh maar KPN fuck je ook op andere manieren hoor. Internet abo lopen, wordt gebeld pracht aanbieding... Nu heb je 8mb maar we doen de 20 mb in de bingo, dus goedkoper voor u wij blij jij blij. Hup sluit af zal me verder aan mn reet roesten die snelheid. Vond het prima zo want de 8 mb ging uit het pakket. Wordt na een maand of 11 gebeld, ja mijnheer probleem we moeten uw abo downsizen. Pardon? Rekening niet betaald ofzo? Nee nee, wij kunnen het technisch niet waarmaken de 20 mb dat kan op uw postcode niet. Mmm lekker dan je betaald voor 20 en ze kunnen nog geen 6 mb garanderen. Ja maar KPN heb ik dan niet teveel betaald die 11 mnd. Ja daarom willen we downsizen. Dus die sluiten we nu maar gelijk af en terug naar 16 ofzoiets. Ja mar ik heb teveel betaald KPN? Ja heeft u gelijk in.... Wat gaan we eraancdoen dan KPN. Ja niets want dat moet op een andere afdeling. Nou ja laat die andere afdeling maar reageren dan. Ok zegt KPN doen we... Na een maand abo nog niet gewijzigd en nog niet teruggebeld. Zelf Kpn maar ff bellen. KPN hoe zit dat... Euh ja foutje regelen we.... Maand verder uiteraard nog niets... Bellen maar weer... Hey abo ? Euh ja nu gaan we het echt doen... Enne terugbellen.. Gaan we ook doen... Maand verder... joh klavhten afdeling... waarom wordt ik niet teruggebeld. Ja alles genoteerd we bellen u, heb gelijk even een berekening gedaan u heeft ca. €225,- teveel betaald. We nemen contact op. Wat denk je binnen 2 dgn teruggebeld... Maar wel met de mededeling, u heeft uw klacht te laat ingediend geen recht meer op reclamatie... Euh hallo zou al voor afsluiten van nwe abo teruggebeld worden. Euh mijnheer u klaagt maar, maar die €225,- geen recht op. U bent te laat.. Kortom je wordt gewoon keihard genomen door KPN. Die bloedzuigers weten dat andere providers veel mindere kwaliteit leveren op dit postcode gebied dus de klassieker... Glas plas en alles blijft zoals het was. Dus KPN bedankt voor de beurt, maar ik sla €225,- liever stuk op een hoer met een been en dat glazen oog...

radbraker | 21-04-11 | 21:48

Doe es ophouwen met bashen van KPN. Ik heb een paar aandelen ja.

Nonik Neem | 21-04-11 | 21:15

Ik snap niet wat iedereen zich druk maakt.
Er zijn voldoende telecomproviders in Nederland om de concurrentie te waarborgen.
Dat er concurrentie is blijkt wel uit het feit dat alles duurder is geworden de afgelopen 10 jaar, maar telecom een factor 100 goedkoper.
Als telecombedrijf X je niet bevalt ga je naar Y.
Als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil dan pak je een goedkope stunter, wil je constante kwaliteit dan betaal je meer.
Wordt er nu gejankt omdat mensen én de beste kwaliteit willen (beschikbaarheid, bandbreedte, mogelijkheden) én er bijna niks voor willen betalen?
Sorry, dat is bij geen enkel product.

du Roi Soleil | 21-04-11 | 20:25

En zo wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat de gewezen PTT ambtenaren ook na de verzelfstandiging gewoon ambtenaren zijn gebleven qua denkniveau. Een telecom-gigant met een flinke voorsprong op de concurrentie vergeet de vooruitgang in de eigen branche in de gaten te houden. Met als gevolg dat het werkvolk noodgedwongen de laan uit gestuurd gaat worden. Hoe blind kan je zijn als mega-manager en zakkenvuller Scheepbouwer? Weer een voorbeeld dat het opstrijken van een megalomaan salaris niet automatisch betekend dat je hersenen hebt! Het bestuur van een dergelijk faal-bedrijf kan zo op de hoop van bankiers en besturen van hogescholen geschoven worden. En dan nu vast aankondigen dat KPN allerlei diensten duurder gaat maken betekend dat er van dat bedrijf binnenkort helemaal NIETS meer over is...

Dagelijkse Dosis | 21-04-11 | 20:24

Na jarenlang goede service bij de KPN gehad te hebben zag ik mijn belkosten opeens verdubbelen ergens begin 2010 terwijl ik hetzelfde bel en sms? O ja, we rekenen niet meer af per seconde maar per minuut..1 minuut 10 seconden bellen is dan 2 minuten afrekenen... Ja ja... Bakker doet u maar een halfje wit... Sorry meneer maar voor een halve wit betaald u het gehele brood, want ik blijf zitten met dat andere halve... zoiets?? En dan zonder enige aankondiging.. Dus braaf over naar Vodafone wat eigenlijk wel bevalt en 60 euro per maand minder kost terwijl ik meer bel en sms..... Gemiste kans van KPN weer... Wellicht een kans voor die leuke WIFI Routers die een deel van je signaal vrij geven voor je omgeving... Als iedereen dat doet kun je lekker gratis met je phone Skypen / Facebooken, whatever!! Ik zie een hoop mensen hun baan verliezen de aankomende tijd bij de uitzuig telecom providers..... ach 2012 komt rap naderbij

Leaque of Morons | 21-04-11 | 19:52

Nou, ik zal, nu het nog kan, maar even gauw regeren dan!
Weet iemand wat 'chatdiensten' zijn?

AntiSoof | 21-04-11 | 19:32

Nog twee maanden en dan kan mijn Hi studentenabonnementje(kuch kuch), waar ik maandelijks ruimschoots overheen zit, eindelijk de prullenbak in...

Davidson | 21-04-11 | 19:02

Als het aan KPN ligt ga ik ook nog betalen voor ieder reaguursel wat ik hier plaats? Lang leve KPN, of lang geleefd.

totivs | 21-04-11 | 18:52

@Che_cuevara | 21-04-11 | 15:15
zou me niets meer verbazen, GS is GS niet meer.

Dagobert D. | 21-04-11 | 18:49

Begrijp ik het nu goed dat KPN volledig afhankelijk is van mijn bellende en smsende buurmeisje van 16? Dus zij beslist of KPN door mag naar de volgende ronde? 't Moet niet zieliger worden.

Mark van Leeuwen | 21-04-11 | 18:48

Mooi bedrijf, dat KPN. Jarenlange goede ervaringen mee.

90 euro per maand voor 12 mb internet waar je maar 8 van haalt. Ligt natuurlijk niet aan KPN, maar aan jouw bekabeling. Wil je je abonnement wijzigen? Geen probleem, we negeren je aanvraag gewoon maandenlang tot je contract weer automatisch verlengd wordt. Vaste klant? Dikke middelvinger, nieuwe telecomregeling geldt niet voor jou, je zit er gewoon aan vast.

Opzeggen? Geen punt, we blijven de kosten na beëindiging wel in rekening brengen, we sturen alleen geen facturen meer. Nee, niets dan lof over de goudeerlijke lui bij KPN.

Skep | 21-04-11 | 18:02

Commercieel denken is: "hoe tap ik zoveel mogelijk geld uit de zak van de ander, met zo min mogelijk inspanning?"
Kortom, KPN denkt commercieel.

Lampelul | 21-04-11 | 17:32

Tja sorry mensen maar het afscheidscadeautje voor Scheepbouwer moet ergens van betaald worden.

RugOp81 | 21-04-11 | 17:32

KPN heeft groot gelijk. Stel dat e.o.a. piemel een truuk ontdekt om op jullie GS pagina advertenties te plaatsen, zonder dat jullie daar iets aan verdienen/tegen kunnen doen. (Meesturen data aan het verkeer ja?) Dan is het huilie huilie, en ik denk dat dit binnenkort gewoon mogelijk gaat worden. Laten we KPN een beetje helpen mensen - die VOC mentaliteit/eigen volk eerst...

funkyd | 21-04-11 | 17:28

Ik geef KPN nog een jaartje voor dat het hele bedrijf falliet is.

RIP (not)

Tukkerr | 21-04-11 | 17:18

Bij glasvezel begint zich hetzelfde af te tekenen. De KPN heeft zich overal ingekocht en maakt er nu de dienst uit.
Waar is de OPTA als je ze nodig hebt?
bijvoorbeeld zie: glasvezelnetwerkaalten.blogspot.com/20...

watergeus | 21-04-11 | 16:36

Heerlijk Heerlijk nieuws, Eindelijk gaat de uitzuiger/ monopolist naar de klote.. Wat een prachtige dag.. Als aandenken ga ik een factuur inlijsten.. Nooit meer KPN!!! we zijn bevrijdt !!!

Crematorium-de-Asbak | 21-04-11 | 16:36

Ze moeten al top managers in de telecom sector maar eens weg werken met een bonus van 750.000 euries alleen geldig als sms bundel in dikke vette letters.

poetsnoet | 21-04-11 | 16:30

waaraan=waardoor

sjipsknip | 21-04-11 | 16:28

Als KPN de netneutraliteit afschaft mogen ze het niet meer verkopen als internettoegang want die is het dus niet meer. Ik denk dat Kroes hier een stokje voor gaat steken. Zoals ik al zei is voor het vele verdienen van de telecombedrijven het einde in zicht. Ingehaald door de techniek en de evolutie waaraan al meer businessmodelen en beroepen zijn uitgestorven.

sjipsknip | 21-04-11 | 16:27

KPN is echt een k-u-t bedrijf. Zodra mijn abbo voorbij is ben ik daar weg. Ik heb enorm veel spijt van dat ik bij KPN zit. Iemand een aanrader welke goed en goedkoop is? Hi Begin ik niet aan, die is ook van KPN ;)

Silvyah | 21-04-11 | 16:26

@Ctrpllr | 21-04-11 | 15:45

Hierin ga ik zeker met je mee, wat KPN wilt is veel meer verdienen. De consument wil niet ieder jaar weer meer moeten betalen. Technologische vooruitgang zorgt er juist voor dat dit soort diensten goedkoper gaan worden. Maar bij KPN en anderen niet!? Hee is dat niet vreemd?

Alles is relatief | 21-04-11 | 16:18

Koninklijke Penetratie der Nederlanders

Mister13 | 21-04-11 | 16:12

Er wordt hier nogal lacherig gedaan over de noodzaak tot kostenbesparing bij KPN, maar hoe moeten anders die bonussen worden betaald? Het is niet anders, Nederland is geen geïsoleerd land.

Willem4246 | 21-04-11 | 16:07

Man man, in NL is het spotgoedkoop. Op m'n laatste zelf betaalde abbo in den verre, betaalde ik omgerekend 80 EUR voor een paar honderd minuten en dan nog 2 of 3 ct per binnenkomend gesprek en een 3Gb datalimiet.

Biff Eagleburger | 21-04-11 | 15:55

@ZDEV | 21-04-11 | 15:48

ehhh

you've got me there mate ...

Ctrpllr | 21-04-11 | 15:49

Ctrpllr | 21-04-11 | 15:45
Fair enough. Maar wat is het alternatief. Ziggo, UPC, T-Mobile?

ZDEV | 21-04-11 | 15:48

@ ZDEV | 21-04-11 | 15:35 | + 0 -

Voor de telecombedrijven zie je eigenlijk hetzelfde gebeuren als met de platen/film/kranten/boeken industrie. Hun business-modellen worden ingehaald door de techniek. Door deze voortschrijdende technologie zijn al veel beroepen verdwenen. Dit soort bedrijven moeten er maar aan gaan wennen dat de vette jaren voorbij zijn met miljarden winst. Dit is een normale product-cycle waaraan de telecom-sector dus ook onderhevig is. Het duurder maken van de data-capaciteit bevordert alleen dat er meer aanbieders zullen komen, in een echt werkende markt dan zonder kartel-afspraken.

sjipsknip | 21-04-11 | 15:47

@ZDEV | 21-04-11 | 15:35

Goed verhaal .. maar (jawel, een maar) je gaat voorbij aan het feit dat we het hier over KPN hebben, en dus niet een lean, efficient bedrijf. Dat is nu ook juist het probleem. KPN moet buitensporig veel geld ophalen om dat hele logge apparaat met veel te veel medewerkers in de lucht te houden. Niemand doet hier moeilijk over betalen voor wat je afneemt; ik wil alleen niet MEER betalen dan wat ik ervoor afneem. Dat is het punt. Je hebt dus helemaal gelijk, maar 't is een beetje offtopic voor KPN. Zo ver zijn ze nog *lang* niet.

Ctrpllr | 21-04-11 | 15:45

Toch maar overstappen naar T-mobile? Oh wacht...

ztorm | 21-04-11 | 15:40

als ik die telecombedrijven was zou ik eens een belletje plegen richting tim kuik

die schijnt nogal goed te zijn in allangtendodeopgeschreven bedrijven in leven te houden

Tim Grimbek | 21-04-11 | 15:36

Zal ik maar even wat gaan duiden dan?

Ten eerste: het internet bestaat niet. Het is een concept. Het is niet van iedereen maar het is ook niet van niemand. Het internet is een lappendeken van tienduizenden netwerkjes die aan elkaar zijn geknoopt.

Er is een informele afspraak tussen al die netwerkjes dat ze elkaars data doorgeven, soms gratis, soms met gesloten beurs, soms betaald. Er is geen afspraak dat data ook verplicht afgeleverd moet worden, met bepaalde kwaliteit of capaciteit. Het internet is best effort.

Linksom of rechtsom moeten de access providers geld verdienen. Het zijn geen communisten. Om geld te verdienen bedenken ze een business model. Dat is vaak in de vorm van bundeltjes, tikken of flat-fee internet.

Natuurlijk is het tof als er meer concurrerende diensten komen zoals whatsapp, ping, skype of video streaming. Dat maakt de markt concurrerender: meer innovatie, lagere kosten, betere kwaliteit.

Maar als die diensten te ondermijnend worden voor het business model van de provider dan is dat niet alleen de schuld van de provider, of het probleem van de provider.

Als hun kosten omhoog gaan en hun inkomsten omlaag, dan zullen ze ofwel de kosten omlaag moeten brengen totdat ze aan rock bottom zitten. En ze zullen hun inkomsten omhoog moeten gooien. Misschien wel met een ander business model, maar linksom of rechtsom moet het geld binnenkomen.

Stel dat alle ISP's verlies zouden gaan lijden, dan hebben consumenten en dienstverleners uiteindelijk ook een probleem. Geen access = geen diensten. Besef wel dat dankzij de ISPs met hun flatfee breedband het internet heeft kunnen worden wat het nu is.

Consumenten willen juist sneller, meer en vooral kwaliteitsgaranties: quality of service in plaats van best effort. Je wil wel dat je whatsapp message gegarandeerd aankomt. Je wil dat Skype netjes werkt en dat je HD streams kan bekijken. Dat kost dus ook wat extra ten opzichte van nu gewoon wat data over de schutting flikkeren in de hoop dat het aankomt.

"Ja maarre ze hebbe me unlimited internets belooft" roepen boze reaguurders. Dat is inderdaad kwalijk. De providers hebben je iets verkocht wat ze je helemaal niet kunnen bieden. Wat is unlimited internet dan, dat je in 1 dag het hele web naar binnen kan zuigen? Het is kwalijke marketing en daarvoor verdienen de ISPs een genadeloze tik op de witte ICT billen.

Maar ik dacht dat reaguurders van die voelsprieten hadden waarmee ze alle marketing bullshit wel zouden herkennen. Doe dan niet alsof je echt geloofde dat je voor €20 per maand echt unlimited internet kan krijgen, je maakt je onsterfelijk belachelijk met zulke uitspraken.

20Mbps flat-fee breedband zou zeker €100 per maand kosten als je een dedicated pijp naar het Internet had. Maar die shit wordt dik overboekt. Bij glasvezel nog meer zelfs dan bij coax of dsl.

Flat-fee breedband is eigenlijk een communistisch model: de kleine groep die het netwerk extreem zwaar belast wordt gesubsidieerd door alle andere gebruikers. De heavy users zouden €250 per maand moeten betalen en normale users maar €5. De gebruiker betaalt, toch? Wel zo eerlijk.

Unlimited internet is een utopie. Net neutraliteit is dus ook een utopie. Net neutraliteit is een loffelijk streven maar niet realistisch. Net neutraliteit gaat om het onbelemmerd en ongefrustreerd doorgeven van data. Zodat de ISP geen valse concurrentie kan maken en geen misbruik kan maken van haar access positie. Fair enough!

Maar als gebruikers een netwerk dicht trekken dan hebben alle andere gebruikers en dienstverleners er wel fucking last van: best effort, oftewel kutkwaliteit, geen enkele garantie. Nou lekker is dat, als de buurt naar een of andere kutkoeien-uitzending van BZV kijkt, kun jij dus niet meer onbeperkt en ongestoord skypen, downloaden en webcammen.

Het zou juist mooi zijn als ik een abonnement kon krijgen dat me garandeert dat ik dus wel QoS krijg op diensten die IK belangrijk vind. Daar wil ik wel iets extra's voor betalen. Laat die dubbeltjesdraaiende paupers maar een paar seconden wachten op hun d0wnl0ad5, twitter en email, ik wil graag voorrang voor kwaliteitsdiensten zoals Skype en WebTV die QoS vereisen.

Wedden dat Skype er ook voor wil betalen aan KPN als ze daardoor eenzelfde QoS krijgen als normale telefonie? Niets mis mee. Laat dienstverleners maar betalen voor kwaliteit, garanties, aflevering en capaciteit. Dat is een interessant nieuw business model voor ISP's: faciliteer diensten in plaats van ze te frustreren.

ZDEV | 21-04-11 | 15:35

@CoJoNes 14.34
Als tweede een reactie en helemaal raak, een reactie die alle andere reacties overbodig maakt.
Moest laatst als volwassen kerel bijna janken toen ik het callcentre aan de lijn had, Zombies thats the word.

Uw Verzekeringsadvis | 21-04-11 | 15:34

Ach dan schaft heel Nederland toch een mesh-toestelletje aan met termination op je eigen wireless router. Heb je KPN helemaal niet meer nodig voor je mobieltje. Zal justitie ook een leuke ontwikkeling vinden want tappen wordt dan een stuk moeilijker.

sjipsknip | 21-04-11 | 15:31

Behind every great fortune there is a crime!

gozahtje | 21-04-11 | 15:30

@cojones Inderdaad, 3G is niet wat het zou moeten zijn en ik denk ook dat op technisch vlak je skype verbinding gejammed wordt (geen bronnen uiteraard)

Maar reken maar dat die directeurtjes idd nu bezig zijn met een flinke ronde cashen. De afgelopen jaren is op allerlei manier de omzet per klant verhoogd, omdat de taart verdeeld is. Het is van de zotte dat de gemiddelde klant 50 tot 60 euro per maand aan een beetje communicatie kwijt is.

Hopelijk gaan ziggo en tele2 de markt goed openbreken, theoretisch gezien gaat dat gebeuren. De enige manier waarop zij klanten kunnen krijgen is door lage tarieven.

Alles is relatief | 21-04-11 | 15:25

Ik ga weer terug naar hard schreeuwen...

Santac | 21-04-11 | 15:23

los van alles is de gemiddelde consument ook wel een stakker die het verdient om financieel uitgekleed te worden. De meeste consumenten hebben nu namelijk telefoons die slimmer zijn dan zijzelf... En dan lekker dat ding meenemen naar het buitenland, lekker streamen daar en dan verbaasd kijken als je rekening €1000+ is... Lutsers.

m@rkus | 21-04-11 | 15:23

@Alles is relatief | 21-04-11 | 15:14
Het probleem is vooralsnog de baggerkwaliteit van het mobiele datanetwerk, wat dat betreft is 0031 nog een compleet ontwikkelingsland. Een gecombineerd data abo, voor zowel de thuis als mobiele verbinding is inderdaad de toekomst en dat zou voor €25 per maand makkelijk moeten kunnen.
De telecom jongens houden elkaar in het zadel met hun idiote prijsafspraken voor bellen van provider naar provider.
Skype op mobiel is voor 80% van de tijd volkomen kut en ik heb het idee dat dat niet per ongeluk is...

CoJoNes | 21-04-11 | 15:18

Ik heb altijd begrepen dat de ISP's hun lijnen ook inhuren bij KPN dus als de KPN de stekker eruit trekt zijn we altijd de klos. Weet iemand of dit idd. zo is?

Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 15:16

@Dagobert D. | 21-04-11 | 14:37
Misschien zegt Johnny wel doei tegen jou,
Zou zo maar kunnen.

Che_cuevara | 21-04-11 | 15:15

Da Buschauffeur | 21-04-11 | 15:04 | + 0 -
Als het blijft bij traffic shaping (bepaalde typen dataverkeer dat voorrang krijgt of juist wordt geknepen, wat al wordt toegepast) is er in principe weinig aan de hand. Wat de KPN wil is specifiek per dienst bepalen of de klant die zonder extra kosten mag afnemen of niet.

Ten eerste is dat niet eerlijk tegenover de bedrijven die inkomsten genereren uit diensten als WhatsApp en Twitter. Immers, hun klanten wordt op een oneigenlijke manier (daar kom ik zo op) toegang tot het netwerk ontzegd tot men overgaat tot extra betaling. Je kunt je afvragen of het wettelijk toegestaan is om zoiets te doen, want softwaremakers (of bedrijven die anderszins diensten op het internet uitbaten) komen zo te lijden onder financiële beslissingen van KPN, en dat lijkt me niet wenselijk.

Ten tweede zet dit de deur open voor andere providers, zelfs op het reguliere bekabelde internet, om diensten naar wens af te knijpen. Stel UPC of Ziggo stappen op zo'n model over, zij leveren immers ook telefonie. Dan zou je extra voor je internet moeten betalen omdat je Windows Live of Skype gebruikt ten koste van hun eigen diensten. Klinkt dat eerlijk? Voor mij niet in ieder geval.

Canterwood | 21-04-11 | 15:15

@neemjemoederindemali | 21-04-11 | 14:35
Doe je mijn naam er ook onder zetten.
Schrikken ze echt van

Che_cuevara | 21-04-11 | 15:14

Marktwerking my ass...

Alles is relatief | 21-04-11 | 15:14

Zoals al eerder gezegd: de telecomproviders worden gewoon ISP's. In de toekomst betaal je gewoon voor een data abbo waar alles overheen gaat. Betalen per minuut en voor een tekstberichtje is grandioos achterhaald.

De eerste van de drie die daarmee de markt openbreekt wint de klanten, maar nee: de taart is verdeeld en we moeten nu heel hard cashen zeggen de drie directeuren tegen elkaar...

Alles is relatief | 21-04-11 | 15:14

Reden nummer zoveel om geen internetabonnement bij KPN te nemen. Nadeel is dat er niet zoveel keus is. KPN en de bedrijven waar KPN een aandeel in heeft zijn haast de hele Nederlandse markt.

Boyo | 21-04-11 | 15:14

Leuk, eindelijk het einde van KPN, er zijn nog zoveel andere aanbieders.

Jiehoee!

Creaguurder | 21-04-11 | 15:12

FON gaat nog heel groot worden als de KnuddePrutsNetwerkers zo doorgaan.

Beëlzebul | 21-04-11 | 15:11

@CoJoNes: Ja haha wilde iets te snel toetselen. Sorry!

Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 15:11

Maar KPN is dan ook de grote baas van de telecommaffia, dus ik kijk nergens meer van op.

Timnie | 21-04-11 | 15:10

tja als je je alleen maar op de korte termijn focust moet je als bedrijf rare sprongen gaan maken....

staaf86 | 21-04-11 | 15:09

Hahaha eindelijk! Pak ze Geenstijl!
Die Eelco Blok probeert op zielige manieren de omzet (=zijn bonus) te verhogen.

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die potdichte telecom markt waar elke consument iedere jaar beetje bij beetje meer genaaid wordt.

Alles is relatief | 21-04-11 | 15:09

@Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 15:03
Tsja, Colones zitten niet zo ver verwijderd van de cojones, dat dan weer niet.

CoJoNes | 21-04-11 | 15:09

:'-)! Gewoon doen! Denk niet dat T-Mobile of Vodaphone hier een kans in zien om KPN al haar klanten afhandig te maken! Wat een stel idioten! Dit krijg je ervan als je als bedrijf geen flikker toevoegt voor je klanten, dan komt er een andere basisdienst die je wegvaagt. Trouwens internet en smartphone abo's zijn nog altijd fucking duur voor helemaal niets!

Uit persbericht kwartaal 3 2010:"Mobiele data vormt een belangrijke groeimotor voor de
komende jaren. Inmiddels neemt het merendeel van de mensen dat een nieuw abonnement met
toestel afsluit, ook een datapakket erbij. De omzet uit mobiele data (exclusief sms en mms) steeg in
het afgelopen jaar met 45%. Per mobiele klant komt nu gemiddeld 36% van de omzet uit data en
sms." MAW geen enkele reden om te zeiken.

frankmeister | 21-04-11 | 15:08

@ Ctrpllr | 21-04-11 | 15:06
zie ik daar een knipoog smiley? Peace man!

Da Buschauffeur | 21-04-11 | 15:08

@Da Buschauffeur | 21-04-11 | 15:04

... tja ... reageer dan niet .... ik hoor je wel piepen als jouw thuisprovidertje besluit dat ze geenstijl niks vinden en je niet meer je reaguursels kwijt kan .. ;-)

Ctrpllr | 21-04-11 | 15:06

KPN heeft teveel overhead, eens flink de bezem erdoor lijkt me prima zeker in de back office waar jiskefet achtige types hun tijd doden met flauwe kantoorhumor. Heb maar eens even wat opties KPN=tjes ingeslagen. Als KPN opgezomerd wordt levert het tenminste weer een fatsoenlijk rendement op. De schoorsteen moet roken.

denoorman | 21-04-11 | 15:05

Je zou ook je business model aan kunnen passen ipv, na je eigen falen om vooruit te kijken, maar te proberen via kromme constructies alsnog geld in het laadje te krijgen.

Just Posting | 21-04-11 | 15:04

Ctrpllr | 21-04-11 | 14:56
Ah, een "dat moeten we niet willen met z'n allen redenatie". Nog een stap verwijderd van Godwinnen...

Da Buschauffeur | 21-04-11 | 15:04

L=J

Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 15:03

@CoLoNes 15:01 Dat doen wij nog steeds met de wat minder bedeelde familie. Werkt uitstekend en een goeie truuk!

Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 15:03

@Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 14:54
Dat deed ik vroeger, toen ik studeerde. Als ik m'n pa en ma belde liet ik hem 2 keer overgaan en dan belden ze mij terug.

CoJoNes | 21-04-11 | 15:01

XS4ALL doet het trouwens wel uitstekend, dat moet gezegd.

CoJoNes | 21-04-11 | 15:00

@Da Buschauffeur | 21-04-11 | 14:54

Dat heeft er nu juist wel mee te maken. Net neutraliteit houdt niets meer en niets minder in dan dat de provider geen voorrang mag geven aan verkeer van een bepaald type. SMS en GSM/bellen vallen daar buiten (want geen internet), WhatsApp en Ping vallen daar binnen. Internet is idd geen hippie vrijstaat, maar de neutraliteit is wel van heel groot belang. Als we dat niet vasthouden, hebben de providers veeeeeel teveel macht. Dat vind ik een eng idee. Jij niet?

Ctrpllr | 21-04-11 | 14:56

De KPN heeft zich indertijd al hopeloos belachelijk gemaakt met het voorstel om (bel)kosten te gaan berekenen als je "in gesprek " kreeg. Zo'n beetje als een bakker die zegt: Het brood is op maar het kost u wel € 1.35.

Kapitein-Ter-Zee | 21-04-11 | 14:54

Dus let me get this straight, in zee gaan met een organisatie (WNF) die zich (a) bemoeit met dingen die ze helemaal niet aangaan aangezien de natuur zich aanpast aan welk klimaat dan ook (b) zich bezighoud met iets sektarisch wat complete onzin is namelijk dat de aarde door toedoen van de mens opwarmt, dit is belangrijker dan werkgelegenheid? Schandalig!!!

The Evil One | 21-04-11 | 14:54

@Ctrpllr | 21-04-11 | 14:43

Heeft het niets mee te maken. Zeker Voip en Video streaming is aantoonbaar intensiever gebruik van bandbreedte. Ik zie ze sms/ping/whatsapp achtige diensten niet differentiëren.
Internet is echt geen hippie-vrijstaat die veel mensen willen dat het is.

Zoals The Godfather al zei: It's just business

Da Buschauffeur | 21-04-11 | 14:54

Canterwood | 21-04-11 | 14:48 | + 0 -
Na nader onderzoek betwijfel ik of het echt bij wet verplicht is. Je zou je provider natuurlijk wel om wat coulance kunnen vragen als trouwe klant.

Daarnaast zou ik overstappen op een gratis e-maildienst of een eigen domein nemen. Als je dan nog eens van providers wisselt heb je dit gedoe niet.

Canterwood | 21-04-11 | 14:53

Zit er nog 3 maanden aan vast, en daarna nooooooit meer. Schijt bedrijf.

Smokum | 21-04-11 | 14:51

mooi geschreven, de harde waarheid.

staaf86 | 21-04-11 | 14:51

Laatste stuip van een inherent propriëtair bedrijf.
In plaats van te innoveren gaan ze klanten extra belasten omdat ze de keuze hebben hun diensten van een derde te betrekken.
De toekomst wordt toch een standaard data-abonnement, met je eigen apps die je gebruikt om te communiceren.
Beter zouden ze een data-only abonnement van 2 tientjes en fatsoenlijk FUP introduceren.
De eerste die dat inziet wint de oorlog.
(zegt de voormalige KPN-employee)

vagehond | 21-04-11 | 14:51

weer 4 a 5000 redenen om naar de fles te grijpen :)

Kris | 21-04-11 | 14:50

KPN:

Kansloos
Pruts
Netwerk

Prutsert3368 | 21-04-11 | 14:49

Herinnert iemand zich nog het KPN Qwest debacle? Hoe kun je eenbedrijf dat 50% van het europees internet verkeer afhandelt in godsnaam failliet laten gaan. Blijkbaar is niks onmogelijk voor KPN, incompetentie en oogkleppen is een dodelijke mix.

CoJoNes | 21-04-11 | 14:49

Gelukkig kun je maandelijks opzeggen.....

**zwaar denkt KPN eruit te gooien ..... met alles....**

Herrie Montana | 21-04-11 | 14:49

Ben het hier NIET mee eens.
KPN prettige en snelle provider. Prima helpdesk, beleefd en doeltreffend. Dat gezeik over die paar centen!
Nee nee, ik werk niet bij KPN, heb er ook geen belang bij. Maar wat mij betreft hadden ze de PTT NOOIT op moeten heffen.
-
Die paar stuivers die je verdient met je goedkopere provider, ben je tienvoudig genaaid door het verdwijnen van de ouwe postgiro. Die hield de banken scherp door zonder winstoogmerk een prima betaalservice te verlenen.
-
Nieuw spreekwoord:
Wie voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten, valt met zijn blote reet in de brandnetels.
-

caudillo | 21-04-11 | 14:48

Ad337 | 21-04-11 | 14:43 | + 0 -
Volgens mij zijn providers bij wet verplicht om het e-mailadres nog 6 maanden actief te houden.

Wat je dus eventueel zou kunnen doen is instellen dat alle e-mail dat binnenkomt op het KPN-adres door te sturen naar dat van je nieuwe provider. 6 maanden moet meer dan genoeg zijn om over te stappen en je contactpersonen op de hoogte te stellen van je nieuwe adres.

Just a thought.

Canterwood | 21-04-11 | 14:48

Veel medewerkers van KPN werken bij de helpdesk. Er zijn steeds minder bejaarden die hun nog nodig hebben. Jongeren redden zich wel online.

Expert Homo | 21-04-11 | 14:48

-weggejorist-

gozahtje | 21-04-11 | 14:47

Ik kan heel gemakkelijk een 'dienst' opzetten die deze blokkering omzeilt. Moet ik misschien maar eens gaan doen dan want het hele whatsap idee had ik ook al lang voor het uit bestond. Ik doe alleen steeds niets met die dingen.

Wanneer begint KPN hiermee. Zorg ik dat de boel net iets daardoor beschikbaar is.

DerUnterMensch | 21-04-11 | 14:46

gelukkig is er concurrentie.

iets anders: Shceepbouwer miljoenen bonus betalen om op weg naar buiten een reorg wegens achterblijvende profitability to constateren = ?

Stok Kickhuizen | 21-04-11 | 14:46

Ik zie hier kansen voor providers die hier niet aan meedoen.

lepol | 21-04-11 | 14:46

verknicht = verknocht

Ad337 | 21-04-11 | 14:43

@Da Buschauffeur | 21-04-11 | 14:42

Het verschil is internet! Ooit van netneutraliteit gehoord?

Ctrpllr | 21-04-11 | 14:43

KPN is zooo 1990...

eerstneukendanpraten | 21-04-11 | 14:43

Tis dat m'n honneponnetje zo verknicht is aan d'r emaille adres, anders had ik KPN een paar maanden geleden al buitengetrapt na de aankondiging dat de beltarieven gaan verdubbelen (bel/internet abbo).

Ad337 | 21-04-11 | 14:43

Stelletje sukkels, serieus, waarom zoeken ze niet naar iets nieuws waarmee ze geld kunnen verdienen?

Graftak | 21-04-11 | 14:42

"Dataverkeer zou, ongeacht de inhoud, altijd gelijk moet zijn." is nogal een stelling zonder bornvermelding. Oldskool bellen en SMS'en is ook dataverkeer. Sjonnie Q. probeert dus te zeggen: ik vind het stohom!! Hou nou een sop!

Da Buschauffeur | 21-04-11 | 14:42

-weggejorist-

michelp | 21-04-11 | 14:41

Vullen hun zakken nog steeds, alleen al met 1,05 acceptgirokosten die ze berekenen aan de klanten, omdat ie nou eenmaal aan de rekening hangt schuiven ze zo'n 3,5 miljoen euro per 3 maanden binnen. (Dat was de berekening van een KPN medewerker, bij wie ik de acceptgiro per telefoon wilde opzeggen) Wie gebruikt er nou nog een acceptgiro ? Oplichters eerste klas.

tiepmiep | 21-04-11 | 14:41

@mezelf:** per maand

Ben Zine | 21-04-11 | 14:41

@Dagobert D.

U een KPN medewerker?

Leve BEN, daar betaal je vrijwel niks, en alles is redelijk vergelijkbaar met de rest

De Epibreerder | 21-04-11 | 14:40

Gelukkig kan ik nog dik een jaar voor €3,75 me helemaal kapot internetten alvorens over te stappen naar een andere aanbieder.

Ben Zine | 21-04-11 | 14:39

Opvallend trouwens dat alle voormalig staatsbedrijven 1 grote gemene deler hebben: Het is allemaal hopeloos verouderde 'technologie' die wordt gesmoord door communistisch grote personeelsbestanden.

CoJoNes | 21-04-11 | 14:38

Als ze zo doorgaan dan zullen ze straks nog wel meer dan vier- of vijfduizend mensen moeten ontslaan, want dan kunnen ze de tent wel sluiten!

Veenkolonie | 21-04-11 | 14:38

KPN komt er bij mij dan ook niet meer in.
Stelletje graaiers zonder enig gevoel voor de klant.
Service kennen ze daar niet en dat noemt zich dan Koninklijke PTT. KoninkLIJK zullen ze bedoelen.

macflipper | 21-04-11 | 14:38

-weggejorist-

Dagobert D. | 21-04-11 | 14:37

Het wordt al lang tijd dat KPN zich met hun producten en klanten gaat bezighouden zoals een goede data-only infrastructuur. Dat ze zich alleen bezig houden met het uitknijpen van hun klanten dat wisten we al.

Antitheïst | 21-04-11 | 14:37

Scheepbouwer heeft mooi zijn zakken gevuld, maar er is niets veranderd. Misschien Yoep eens vragen om hulp. Wedden dat hij wel weet waar het aan ligt!

alkmaar06 | 21-04-11 | 14:36

KPN herhaalt wat T-Mobile al een maandje eerder had geroepen.

Haragha | 21-04-11 | 14:35

Ah, dan zal ik ze eens een aardig mailtje gaan sturen.

*mailmachine aanslingeren gaat*

neemjemoederindemali | 21-04-11 | 14:35

Mooi he, jaren lang idioot veel geld rekenen voor iets wat onder de motorkop helemaal geen hol kost, en dan gaan zeiken als mensen wat anders gaan zoeken. Lijkt BUMA/STEMRA wel. Prutsers. Nu nog ff roamingkosten aanpakken, ook zo'n farce...

Ctrpllr | 21-04-11 | 14:34

KPN is al jaren dood maar ze weten het zelf nog niet. Archetype zombiebedrijf.

CoJoNes | 21-04-11 | 14:34

FUP = ruk, wat is het hele punt van het hebben van internet dan als je er niks mee kunt?

.KicksAss | 21-04-11 | 14:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland