Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tanks zijn vet kewl!

Mkbddd.jpg Ja hallo Hans Hillen! Wil je wel eens even met je gerimpelde worstenvingertjes van de Nederlandse tanks afblijven? Wat zullen we nu krijgen zeg. Tanks zijn vet kewl man! Tanks zijn, sinds de verschijning van de allereerste tank (ontzettend LOL-ding dat 5 km/u haalde) op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, niet meer weg te denken uit elke beetje krijgsmacht. De Shermans van de Amerikanen hebben Nederland bevrijd van de nazi's. In de jaren tachtig stonden onze Leopards klaar om met duizenden tegelijk over de vlaktes van midden-Europa te razen en aldaar de T-62's van de Sovjets tegen te houden. Tanks zijn rollators die kunnen schieten maar terugschieten is zinloos want pantser. Tanks werken uitstekend tegen infanterie of protesterende zeurmensen op een plein. Rijd je zo overheen. Tanks zijn voor een landmacht wat PvdA-politici voor talkshows van de Vara zijn. Zonder tanks geen leger. Zonder leger geen verdediging. Zonder verdediging zijn we kwetsbaar voor De Hordes. Hordes humorlozen, fascisten, radicalen, orthodox religieuzen (zelf religie kiezen), gemene mensen, Polen (allemaal), of Ottomanen. Zeggen "dat gebeurt toch niet dus een sterk leger is niet nodig" deden we voor het laatst op 10 mei 1940. Dit was een Godwin. Hiermee is deze discussie dood. Ideaal einde voor dit topic. Instant update: waar "tanks" staat mag u ook "luchtmobiele brigade" invullen.

Reaguursels

Inloggen

DoorDomheidGeslagen | 17-03-11 | 17:12

"en de slavendrijvers van de afgelopen 4 eeuwen."

U krijgt een 0 voor geschiedenis. We waren namelijk de kleinsten, de Arabieren al eeuwen (tot nu) op No.1. Voor politieke-correctheid krijgt u een 10, ik stel voor dat u zich voor een linkse partij verkiesbaar stelt in Amsterdam. Voor advies welke thee te drinken verwijs ik u door naar Job.

hoezokennis | 17-03-11 | 23:41

@rikkert89

a) Als je een miljard moet bezuinigen bereik je dat eerder door de dure tanks eruit te gooien dan lichte infanterie. Gewoon simpel rekensommetje.
b)"Tanks zijn sowieso kansloos voor ons..... etc."
Alles komt aan op een goed gebruik van het materieel. Kennis en kunde dus, vindingrijkheid en "Kampfgeist". Allemaal zaken die ons leger onbekend zijn.
c)Het NL-opperbevel bestaat sinds generaal Winkelman in 1940 uit "politieke" officieren, niet uit profi's, dus de politiek kan ons leger weer lekker kapot bezuinigen. Het zijn allemaal Couzy's die alles maar pikken en na hun pensioen roepen :"Ik heb er wel over gedacht mijn functie neer te leggen...".
d) Mochten we ooit nog eens echt in de shit komen, zal de vijand netjes melden zoals de duitsers op 10.5.1940: "Alles verlauft in volkommener Ruhe und planmässig". En als we daarna door derden uit de strond getrokken worden gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren.
Gewoon.... omdat het kan.
e) We zullen ons er bij neer moeten leggen dat dit land geen goed leger verdient. We willen er niet voor betalen en de gemiddelde Nederlander heeft daar ook de juiste mentaliteit niet voor. Waar we vroeger huurlingen gebruikten (VOC) ging het goed, toen we het zelf moesten doen (1940)..... enfin. Opdoeken dus die zaak. Vrijheid kost geld en opoffering van soldaten. Als je dat als volk niet wilt, moet je er gewoon helemaal mee kappen en het geld beter besteden. Aan ontwikkelingshulp bijvoorbeeld, goed voor onze handelsbelangen en bijbaantjes bij EU en VN........

hoezokennis | 17-03-11 | 23:34

DoorDomheidGeslagen

Blijf jij nou maar lekker in je kraakpand gedichten schrijven. We stellen in vierkante meters inderdaad geen reet voor, maar economisch gezien wel. En toevallig is die economie verdomd gevoelig voor allerlei vage regimes in de wereld waar elk land op de een of andere manier toch iets mee te maken heeft.

Dus blijf jij maar met je kansloze lichaam achter je laptopje zitten terwijl wij ergens in een stink land de meest zware dingen doen waarvan jij al een astma aanval krijgt als je er s nachts een keer per ongelijk over droomt.

rikkert89 | 17-03-11 | 21:07

Tanks zijn sowieso kansloos voor ons. We hebben geen terrein waar we ze goed kunnen inzetten. In bossen en steden zijn ze bijna nutteloos. En als een keer een grote oorlog komt waar we ze nodig zouden hebben kunnen we met 80 Leo's maar weinig aanrichten.

Het gerucht dat we een LMB batalion kwijt raken is er al langer. Het is alleen nog niet zeker of we het 13e kwijt raken of dat ze verplaatst worden. Sowieso hebben we nu per infanterie compagnie 1 peleton infanterie tekort ,dus gok dat die sowieso opgevuld gaan worden.

Anders zou het erg jammer zijn. Luchtmobiel heeft ze de laatste jaren zeker bewezen en is samen met de KCT het meest gebruikte onderdeel van de landmacht. Het is dan erg kansloos om een lichte infanterie eenheid weg te bezuinigen en wel nutteloze tanks, die overigens nog nooit gebruikt zijn voor hun functie, onderzeeboten en amfibische schepen te houden.

Maar aangezien luchtmobiel een lichte eenheid heeft en dus weinig materieel is het makkelijker om deze op te doeken dan eenheden met veel materiaal.

rikkert89 | 17-03-11 | 20:50

@Leo 2a6

Ik heb begrepen dat jij zelf huzaar bent. Maar waar gaan de zwarte baretten naartoe als de tanks verdwijnen?

Nog één keer, ik vind het een belachelijk plan.
Want een leger heeft ook cavalerie nodig.

Maar worden de huzaren nu even opgedoekt?

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 20:42

Leo 2a6 | 17-03-11 | 20:06
das duidelijk

DeGroteBaas66 | 17-03-11 | 20:27

-weggejorist-

Leo 2a6 | 17-03-11 | 20:06

@Leo 2a6

(Volgens mij werkt bijna niemand van jullie bij defensie er wordt hier door sommige onzin verteld asjeblieft zeg.)

Er lopen er hier wel een paar rond die de klok
hebben horen luiden. Maar die niet weten waar de
klepel hangt.

Die weten inderdaad niets af van Defensie.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 19:16

@ Capy

hoezo wegdek naar de kut ? Als je je een beetje bezig houdt met dat soort dingen zou je weten dan Tanks niet eens zelf over de weg mogen verplaatsen met warm weer ivm het wegdek
en in de koudere periode gebeurt er niks

Volgens mij werkt bijna niemand van jullie bij defensie
er wordt hier door sommige onzin verteld asjeblieft zeg

Leo 2a6 | 17-03-11 | 19:08

Nederland leert het nooit.. in vredestijd schaffen we het leger af, dan worden we "ineens" toch bezet waarna een buitenlands leger ons mag komen bevrijden. Schaf het leger dan af, nu krijgen de soldaten geen kans van de politiek. Uitgaven: defensie ca. 8 miljard, zorg 60 miljard en rente op staatsschuld ca. 30 miljard.. Zoveel geven we dus niet uit aan defensie..

EH3761 | 17-03-11 | 18:24

@DoorDomheidGeslagen

Maar je verwacht natuurlijk wel dat die groene mannetjes en vrouwtjes klaar staan als er
in Nederland een gijzelings aktie plaats heeft of
bij een gebeurtenis zoals de Bijlmerramp, dijkdoorbraken, gewonden vervoer, het assisteren van de politie e.d. En zo zijn er meer taken voor
defensie.

Natuurlijk DoorDomheidGeslagen. In het leger werken
alleen soldaten.

Volgens mij weet jij niet waar je over spreekt?

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 18:09

Hallo Mac12345,

Jij durft dus echt te beweren dat dit kut-land, wat mondiaal geen reet voorstelt, een offensief leger moet hebben? Zodat we ergens in de papavervelden op IED’s kunnen stappen met die wegbezuinigde soldatenkistjes?
Mans toch, het Nederlandse leger zou niet eens een Belgische invasie kunnen doorstaan. Zij sturen een infiltrant-pedo en 80% zal oneervol worden ontslagen alvorens enig kruit verschoten is. De andere 20% misbruikt de vrouwelijke rekruten in de kazerne en gaan dan de politiek in voor wat PVV zetels. Het Nederlandse leger is al sinds de 80-jarige oorlog een volkomen lachertje geweest. Net als Ajax; we kunnen heel goed voetballen, maar we doen het niet. Heel vroeger, toen Nederland nog gewoon Duitsland was, pakte men nog wel eens een knuppel op om hoenderhok en hersens in andere volgorde te brengen. Maar op het recente slagveld van de geschiedenis is de Nederlandse Soldaat vooral de grote afwezige.
Bekijk eens een digitale wereldkaart en probeer dan op Nederland te klikken; je muisaanwijzer past er net eens in. Dat zijn Wij dus Mans. Grote bekken, geen kloten en de slavendrijvers van de afgelopen 4 eeuwen. Heb je daar Tanks voor nodig? Natuurlijk niet. Daar heb je alleen maar een mentaliteit voor nodig om je mede-wereld-bewoner te zien als handelsvee. Rot op met dat kut-leger. Geen euro zijn ze waard. Vroeger niet, nu niet en nooit niet. Al die groen mannetjes en vrouwtjes hebben gewoonweg geen fuck beter te doen dan alsof zichzelf heeeeeeeeeeeeeeeel belangrijk te vinden. “Kots” is het enige woord dat past. Kots met een grote Kapitaal. De zielige zieltjes zonder ziel die hun kringspier aan de trekker hebben omdat geen enkel ander kanaal hun uitkomst biedt.

DoorDomheidGeslagen | 17-03-11 | 17:12

Tanks zoals de Leo II zijn zo goed als onbruikbaar bij asymetrische conflicten. Veel te kwetsbaar in stedelijk gebied, en veel te onhandig en duur om grootschalig ver van huis in te zetten. Triest dat er door dit (rechtse) kabinet zo rigoureus op defensie bezuinigd wordt. Alsof het zo stabiel is in de wereld. Maar als er dan bezuinigd moet worden, dan liever op tanks dan op een goed getrainde infanterie eenheid zoals luchtmobiel. Ook het luchtwapen is onmisbaar gebleken bij allerlei soorten conflicten, dus handen af van de Apaches, F16s en luchttransport. Verder meer geld voor de aanschaf van voertuigen zoals de Bushmaster. Betreft de marine: Misschien kunnen we de onderzeeboten aan Taiwan verkopen.

Remington.223 | 17-03-11 | 17:06

ok. k zal maar een cursus russisch, een cursus chinees en een cursus arabisch gaan doen. wie ook de eerste is die binnenvalt, dan weet ik in ieder geval in welke trein ik moet plaatsnemen.

bezuinig eerst maar eens op het jan salie. het overschot aan raamambtenaren, het bijstandsparadijs en de graaiende pvda-regenten. en doe dan gelijk ook een dikke heffing op bankierssalarissen. en kijk daarna of er verder nog bezuinigd moet worden. al betwijfel ik dat.

D.V. | 17-03-11 | 16:36

BertBrussen (aan-me-kaar natuurlijk!) bedankt! Wederom weer een onweerlegbare analyse van het nut vaderlands` strijdkrachten. Je hebt volstrekt gelijk: om, bijvoorbeeld, terroristische aanslagen te voorkomen hebben we heel veel tanks nodig. Die kun je zo handig op straten in steden neerzetten.
Uit de grond van m`n hart: bedank voor je zoveelste prozaïsche McDonalds op een fundament van intellectuele gatenkaas.

Fortunate Son | 17-03-11 | 16:05

Misschien dat we een stuk of tien tanks kunnen ruilen tegen een helikopter voor de luchtmobiele Brigade. Ik lees dat qkgadfghi'i er nog een over heeft...
Kunnen we gelijk testen hoe de tanks het in a-symetrische oorlogvoering tegen vervelende opstandige mensen in steden het doen.
Daarna komt er een onderzoek commisie samen a 100.000 belastingpegels per dag voor 100 om tot de conclusie te komen dat een moderne krijgsmacht toch tanks nodig heeft omdat libie ook moderne tanks heeft en kopen we de tanks voor het drievoudige van de inkoopprijs terug.
En dat dat moeten we niet willen met z'n allen!

ratelaar | 17-03-11 | 15:28

Tanks zijn inderdaad rollators, de Benidorm Basterds van het Slagveld. Het was trouwens Leonardo die de tank bedacht en al lang daarvoor wisten Romeinse soldaten wat een “schildpad” was. Evengoed Mansen, natuurlijk willen wij dik plaatstaal om onze ballen op de frontlinie te kunnen beschermen. Maar hoe ver komt een Tank eigenlijk in ons Polderlandschap? Moeizaam over audi’s rijden over de A2 wanneer file, of vast zitten in een slootje? Kom op zeg Mansen, een Tank in Nederland is net als een PVV’er; hopeloos overbodig. Vuurkracht zonder doel. Neen, geef mij maar een lekkere geile helikopter pilote die achter de vijandelijke linies de generaal klaarpijpt als zijn 1024 manschappen haar anaal nemen. Ondertussen marcheert ons harig tuig over de vijand heen. Dat zijn pas tactieken & strategieën en ook een nuttige inzet van onze gatelijke medemens.

DoorDomheidGeslagen | 17-03-11 | 15:27

De Godwin is een Godwin uit duizenden.

CoolFace | 17-03-11 | 15:15

@Daniel_1208
Ja een Gill is een goed AT middel, Maar een pax met een Gill biedt niet de bescherming en de slagkracht aan de infantrie zoals een tank eenheid dat doet.
Onze Krijgsmacht is ingericht op het principe van verbonden wapens. Ieder middel op zich zelf is goed, maar ze komen pas tot hun recht als ze samen worden ingezet.
Als je 1 middel uit deze samenstelling haalt doe je afbreuk aan je hele krijgsmacht.
En voor al die dombo's die hier roepen dat we heel defensie moeten afschaffen....
Jullie soort roept dat altijd direct in tijden van vrede en welvaart. Alleen weten jullie ook niet hoe de wereld er in de nabije toekomst uit ziet.
In de jaren 30 van de vorige eeuw vond men defensie ook te duur en overbodig. Nieuwe investeringen in mitrailleurs waren niet nodig, wij hadden toch nog de Enfields? en Vechtwagens en pantser wagens waren een overbodige luxe, wij hadden toch de wielrijder? Bovendien er zal toch nooit meer oorlog komen, dat wisten we allemaal zeker! De grote oorlog was geweest en vanaf nu zal het altijd vrede blijven in europa. Zeker weten!
Hoe anders zag de wereld en 10 jaar later uit.
Weet jij hoe de wereld er over 10, 20 jaar uitziet.
Als we nu defensie weg bezuinigen of onderdelen daarvan dan krijgen we dat nooit meer terug en zal de kennis en expertise verloren gaan.
En ik denk dat de rekening wel eens heel duur kan zijn in de toekomst voor jouw of je kinderen.

Mac12345 | 17-03-11 | 14:57

Je kan het zo bekijken ;hoeveel Carl-Gustav "Bazooka's" koop je voor de prijs van een M1 Abrahams Tank,.. meer dan genoeg!

Torquemada | 17-03-11 | 14:47

Ben dit linkse, pacifistich, pessimistisch, kutvolk (=Nederlanders) een beetje zat. Defensie opdoeken? Zijn jullie wel helemaal goed in de bol? De wereld steekt niet zoals sesamstraat in elkaar.

Het argument dat tanks achterhaald zijn omdat er raketten bestaan die ze uit kunnen schakelen, is onzin. Volgens die logica zijn schepen en infanterie ook overbodig, omdat anti-schip raketten en kogels ze gemakkelijk buiten gevecht kunnen stellen.

Stratolite | 17-03-11 | 14:47

Schaf defensie af!!1 Weg met ons !!! weg met Nederland !!!! Leve de zuinige lafaards !!!!

Zo, dat is het moderne NL motto?

Je Mantiendrai, bestaat niet meer. RIP NL, rust zacht

heethoofd | 17-03-11 | 14:42

En een grote voor de tank zelf.

daniel_1208 | 17-03-11 | 14:19

Tanks zijn idd achterhaald, er zijn raketten van een paar kilo die elke tank kunnen vernietigen. defense-update.com/directory/spike-mr....
Deze weegt 13 kilo heeft een dubbele holle lading, een voor de reactieven-bepantsering, keramische tegels alles.

daniel_1208 | 17-03-11 | 14:17

Ach, die CV90's zijn ook wel leuk. Een salvo van zo'n ding en je bent nooit meer te hechten.

President Babboe Bab | 17-03-11 | 13:45

@Ienoo666

Ga jij dan de hete kastanjes uit het vuur halen
als er calamiteiten zijn? Want dan is defensie
ook nodig.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 13:42

Schrap desnoods die Lichtdebiele Bridage maar, heli's zijn voortaan voor mariniers & commando's
Zolang ze maar van onze tanks afblijven, kapitaalvernietiging om iets wat je al hebt te verschoten. Richt je beter op wat nog aan te schaffen is en veel te duur is; die JSF vliegtuigies dus

Tobi | 17-03-11 | 13:38

Top! Hoe minder NL's leger hoe betor! Goed begin van m'n weekend!

Ienoo666 | 17-03-11 | 13:22

en weer verdwijnt er een overheidstak uit Assen, na de Belastingdienst en het Kadaster. Nu de rechtbank nog naar Groningen en de Johan Willem Frisokazerne dicht, bedankt Den Haag!

Blackbird73 | 17-03-11 | 13:19

@Mac12345

Zie mijn posting van 12.13. Ik snap het idee van een
leger zonder tanks niet. Volgens mij kunnen we niet
zonder cavelerie. Net zo als dat we niet zonder artillerie en infanterie kunnen.
(Verder heb ik geen ervaring met de Leopard. Want ik zat als 120mm mortierist altijd in een YPR)

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 13:17

@ojédiaré

Ik gaf deze opsomming om aan te geven dat Nederlanders
in alle tijden in bijna alle legers hebben gestreden.
Naast dat wij inderdaad ook een zeevarend volk zijn.

Om even aan te geven dat de Nederlander door de
tijden heen strijdvaardig zijn geweest.
We kennen onze eigen krijgsgeschiedenis heel slecht
gezien de vele opmerkingen die je op een forum
zoals deze tegenkomt.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 13:13

Geen tanks meer in NL? We hebben altijd nog Ineke van Gent, Sharon Dijksma en Mariëtte Hamer nog hoor !

mallepietjenie | 17-03-11 | 13:08

@kapitein-ter-zee.
Misschien is het beter dat jij je bij je eigen onderdeel (KM) houd wat betreft je commentaar.
Want je hebt overduidelijk geen idee waarover je lult.
(zelden zulk dom en kortzichtig commentaar gelezen als dat van jou)
hoewel ander knurften hierboven er ook wat va kunnen

'zegt een voormalig pelotons commandant Leopard2a6'

Mac12345 | 17-03-11 | 12:54

Godver. We hebben een echte rechtse partij nodig.

Teuderik | 17-03-11 | 12:50

@strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 12:37
Ik begrijp je punt niet helemaal.

ojédiaré | 17-03-11 | 12:48

@Kapitein-Ter-Zee

Gezien uw nickname en eerdere postings bent u
ervaringsdeskundige. U zegt dat tanks niet nodig
zijn in W-Europa. Wat is uw commentaar op mijn
posting van 12.13? Rusland.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 12:47

Triest. Zelf militaire dienstplicht vervuld op een Leopard I Genietank, als chauffeur.

Carpa | 17-03-11 | 12:45

In West-Europa heb je niet zoveel aan tanks en deze geldverslindende allesmollers kunnen we dan ook beter opdoeken. Je kunt je tegelijk afvragen of we nog wel een landmacht nodig hebben, want als we de KLU wat kunnen opleuken, niet met die onzinnige JFS, dan hebben we in combinatie met de KM nog een prima middel om van ons af te bijten indien nodig, of om anderen te helpen natuurlijk.

Kapitein-Ter-Zee | 17-03-11 | 12:43

Een leger zonder tanks is als een Nederlandse film zonder tieten, een maaltijd zonder vlees, een junk zonder verslaving, een VMBOer zonder soa, een PvdA bestuurder zonder nevenfuncties, een tokkie zonder tatouages, een allochtonenorganisatie zonder subsidie, een Opel zonder spoiler, een snackbar zonder frikandel. Moeten we niet willen.

Korreltje Zout | 17-03-11 | 12:40

@ojédiaré

(We zijn nu eenmaal een zeevarende natie. (en altijd al geweest)

Nederlanders hebben ook in alle tijden in alle legers gevochten, ook als huurling. Vandaag de dag in het vreemdelingenlegioen, in de jaren zeventig in Rhodesian Army (Afrikaanse huurlingen)
Als soldaat voor Napoleon, voor de Wehrmacht en SS ten tijden van Hitler Duitsland. De Nederlands Kroatische Werkgemeenschap (NKW) Dat waren huurlingen in Yoegoslavië. Nederlanders die zijn getraind in het Amerikaanse leger en Engelse leger. Nederlanders die vandaag de dag dienen in het Israëlische leger. Enz, enz.

Nederlanders zul je overal tegenkomen.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 12:37

@chefkok | 17-03-11 | 11:11
Te denken valt aan Rotterdam, eens...

ojédiaré | 17-03-11 | 12:32

@daniel78 | 17-03-11 | 11:46
We produceren de beste radar(s)en tracking-systemen ter wereld. We produceren de beste onderzeeboten met bijbehorende technologie ter wereld. We produceren de sterkste "garens" ter wereld.
*voorbeeldmodus veel te vroeg uitzet*
We zijn nu eenmaal een zeevarende natie. (en altijd al geweest)


ojédiaré | 17-03-11 | 12:28

@Mac12345 | 17-03-11 | 12:02
Kippenvel!
Paarden & Leopards = cavalerie.
'Schön war die Zeit';)

Frau Antje | 17-03-11 | 12:26

Het trieste is dat we uiteindelijk geen vuist meer kunnen maken wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld om de democratie te verdedigen tegen hen die helemaal geen democratie willen maar een ander plan hebben met de nazaten van die roomblanke slavenhandelaren. Het leger is opgericht om de kernwaarden van de democratie te verdedigen en te strijden voor de belangen van Nederland.
Het ontmantelen van onze defensie door de huidige generatie beroepssaneerders is feitelijk een criminele daad direct gericht tegen de Westerse waarden. Het trekken van de tanden en daarna de nagels van de Nederlandse leeuw dient een duister doel. (het beestje was al kanariegeel gespoten)
Onthoudt goed wie er mee bezig is, gewoon voor de aansprakelijkheid.
*complotmodus uit*

ojédiaré | 17-03-11 | 12:21

Kunnen we niet gewoon een stuk 20 kernraketten plaatsen en die richten op onrustige gebieden?

de overgebleven soldaten, matrozen enz, kunnen we dan inzetten als animalcop, stadscommando, buurtregiseur of misschien wel gewoon als politie..

Kobus v/h zandpad | 17-03-11 | 12:19

Ik zeg het nog een keer; Wat zijn de defensieplannen van Rusland?
Rusland streeft opnieuw naar een groot en sterk leger.
Als zij straks tanks hebben klaarstaan (En dat zal wel, want de T - serie tanks zijn nog altijd zoals de MIG straaljagers hun paradepaardje. Waarom zal Nederland (en Europa) dan de tanks en cavalerie afschaffen?

Het is weer wegbezuinigen van iets wat morgen misschien weer nodig is. Idem dito met onze Orion vliegtuigen vol apparatuur om onderzeeërs op te sporen of het sluiten van de basis Seedorf in Duitsland.

Maatregelen waar ik geen voorstander van ben.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 12:13

Volgens mij mag de luchtmobiele brigade gewoon blijven hoor? Hij wordt alleen verplaatst naar een andere kazerne.

Tommato | 17-03-11 | 12:12

veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:38 |

a) welke "no fly zone"?

b) met welk materieel wilde je zoal de airstrip bereiken?

jabir | 17-03-11 | 12:07

Niet om (weer) op de PVV te zeiken, maar Jan Sobieski als held vereren omdat hij de Ottomanen tegenhield getuigt toch wel van onwetendheid omtrent de geschiedenis, cultuur en politiek van het Ottomaanse rijk. Niet dat ik vind dat de Ottomanen hadden moeten winnen, meer dat ik vind dat geschiedenis nu eenmaal niet een verhaal is van de goeiuh tege de slegtuh. Maar ja.

Frdnnd | 17-03-11 | 12:01

@hfakker | 17-03-11 | 11:57
"plek" = 'havenplek'

hfakker | 17-03-11 | 11:58

@Überbottehork | 17-03-11 | 11:11
Gast, 'doe eens nadenken'.
Rotterdam, slechts de meest belangrijke en strategisch überrelevante plek in Europa, al een tijdje.
Wat kwam Abdul Qadeer Khan hier doen?
Nederlands is de vierde voedsel exporteur ter WERELD! Voedsel, je weet wel, dat spul waar men oorlogen over voert.
Onze infrastructuur naar Europa (jaja ook weer Rotterdam) zowel water, land als lucht.
We hebben nog wat gas.
We zijn de 16e economie ter wereld, hebben een behoorlijke goudvoorraad.
Iets met technologische kennis
Iets met financiële instituten, banken, relevant de laatste tijd
Iets met interne Europese strubbelingen
Als er één ding zeker is: Nederland was niet best voorbereid in 1940 'omdat niemand in ons geïnteresseerd was, want neutraal...'

hfakker | 17-03-11 | 11:57

-weggejorist-

Dutchc0w | 17-03-11 | 11:49

JoranVanderdood | 17-03-11 | 10:10
Precies. Tanks zijn anno 2011 van geringe waarde en bovendien verwacht ik in onze regionen voorlopig geen konflikten van dien aard dat we tanks en/of grote infanterie eenheden nodig zullen hebben. Vecht geen oorlogen uit het verleden derhalve. Beter investeren we in de luchtmacht en de marine. Zorg dat die topmaterieel krijgen en zorg dat dit onderdelen worden die niet van andere NAVO of EU "partners" (wat handelen we weer heerlijk daadkrachtig en als eenheid ten aanzien van oa Libië op dit moment he ?) afhankelijk zijn. Eigen AWACS en eigen tankvliegtuigen dus. We zijn een klein land dus laten we ons op een beperkt aantal taken concentreren.

Bigi Bana Boy | 17-03-11 | 11:49

Nederlanders en defensie , logica niet belangrijk,strategie niet belangrijk,resultaten niet belangrijk,geo strategische werkelijkheid niet belangrijk.Gewoon snijden in defensie tot er geen modern wapen systeem meer te vinden is.En dan weer gaan klagen ze kunnen niets en dan weer korten.
Laten we nu maar gewoon stoppen met defensie als geheel want er bestaat in Nederland geen draagvlak voor ipv dat we een veredelde kustwacht/politie macht krijgen in camouflage kleding.

daniel78 | 17-03-11 | 11:46

Er zijn hoofdzakelijk twee kampen (misschien drie, de antileger lobby, Lynxmens) te onderscheiden.
Enerzijds de 'zittende' legerlui, landmacht, marine en luchtmacht, 'onze jongens' en anderzijds de strategen, waaronder defensie goedgezinde politici.
De eerste zijn mogelijk erg gericht op wat een Leopard heeft gedaan, in hu eigen onderdeel, hoe het was, hoe spannend als er weer een oefening werd gedaan met Amerikanen, Canadezen, Duitsers, Engelsen en Fransen e.w.d.m.z.
De andere lopen op legerbeurzen, praten met NATO vriendjes, spreken mannen in regenjassen en zien waar het in de toekomst op uit draait.
Een Europees leger met ieder zijn specialiteit?
VN missies met ieder zijn taak?
In ieder geval geallieerde missies, waarin Nederland zo als kleine partij een of meer specialiteiten kan hebben. bijvoorbeeld het evacueren met Lynx helicopters (cynism mode uit).
Een eeuwenoud spel, dat strateeg versus militair.
Niccolò Machiavelli's 1520 AD Dell'arte della guerra:
"No proceeding is better than that which you have concealed from the enemy until the time you have executed it. To know how to recognize an opportunity in war, and take it, benefits you more than anything else."

hfakker | 17-03-11 | 11:40

Het probleem bij Defensie zit het op middenkader niveau, dat wordt bevolkt door shaq rokende PvDa landverraders die geen beslissingen kunnen nemen, ik heb 1 jaar gewerkt in die open richting (burgerfunctie) ben gillend de poort van de kazerne uitgerend.

Wat ik in 1 jaar heb gezien aan geldverspilling, inefficientie, melkert-idioten met tekenbevoegdheid en andere complete gestoordheid als ik daar een boek over ga schrijven, pfff bestseller..

Een cultuur van geen verantwoordelijkheid, indekken, en andere PvDa ambtenaren gedrag. Al die rotzooi die naar buiten kom, over DMO, in Den Helder jatten etc. ik heb het dagelijks meegemaakt.

Een voor een al die SP/PvDa ratten eruit gooien.

+! gooit frustratie eruit.

Da Capone | 17-03-11 | 11:34

Niemands Knegt | 17-03-11 | 11:28
Wat ik al ergens boven al zei.. Misschien een A10 Tank Killer'tje? hol.abime.net/3171

Is alweer ietsjes ouder dan de Command and Conquer spel. :)

Omega79 | 17-03-11 | 11:33

Als wij nou Mammoth MK. 2's hadden bezeten, dan had ik er wat moeite mee gehad; nu gewoon terug naar een stalen ros.

Niemands Knegt | 17-03-11 | 11:28

Bovendien

zooishettoch | 17-03-11 | 11:24

Afschaffen dat leger. Je kan ze nog niet om een pak melk sturen en bovendoen voor dat geld kun je hele nuttige dingen doen. Als we aangevallen worden - die kans is nul - dan kijken we geweaun Amerika en Canada weer lief aan net als vroegah.

zooishettoch | 17-03-11 | 11:20

@Wim-Lex | 17-03-11 | 10:11
We hadden er nog niet zo lang geleden 1000... Wij, de Hollanders.

hfakker | 17-03-11 | 11:16

Biff Eagleburger | 17-03-11 | 11:14

Lol... Thanks.. Dat was mijn lach van de dag weer :)

Omega79 | 17-03-11 | 11:16

@Che_cuevara | 17-03-11 | 11:09
Ik zit hiet goed, in m'n oe-boot.

An die ARBEIT | 17-03-11 | 11:14

Als we geen tanks meer hebben, hebben we altijd de Natres nog waar we op terug kunnen vallen.:>)

Dropstok | 17-03-11 | 11:14

Überbottehork | 17-03-11 | 11:11
Als je hier wat wil komen halen dan is het nu wel de uitgerekende kans ja..

Omega79 | 17-03-11 | 11:13

Zijn er überhaupt landen geinteresseerd in een inval alhier? Ik bedoel, wat valt hier nou te halen (behalve uitkeringen, subsidies en alle andere vormen van gratis geld voor stilzitters?
Zolang we ons lekker met onszelf bemoeien (utopia, ja) gaat alles prima-de-luxe.

Überbottehork | 17-03-11 | 11:11

@RHRH | 17-03-11 | 11:10
Om een stad af te sluiten zet je er gewoon een hek omheen.
Bordje verboden toegang en klaar.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:11

RHRH | 17-03-11 | 11:10
Welke stad? Jij leeft nog in de koude oorlog

chefkok | 17-03-11 | 11:11

Licht debiele brigade afschaffen is altijd +1

Johannes de Sloper | 17-03-11 | 11:11

@RHRH | 17-03-11 | 10:38
Het gaat niet alleen over kwaliteit maar ook over aantallen.
Daarnaast zijn tanks zeker in steden eigenlijk onbruikbaar.
veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:45 | + 0 -

Voor de leopard hebben ze daar een mooie urban warfare kit voor gemaakt. In steden zijn tanks kut, maar om een stelling te hebben in de buurt, of om een stad af te sluiten heb je een tank nodig.

RHRH | 17-03-11 | 11:10

@An die ARBEIT | 17-03-11 | 11:06
De tanks houden een nieuw topic tegen.
Dus gauw opdoeken die tanks.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:09

Subsidie is dus voor rechtse hobbies ook afgelopen. Begin er bijna in te geloven in dit kabinet.

Itastijl | 17-03-11 | 11:09

Waarom niet gewoon terug naar sabel en lans.
Veel goedkoper.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:08

Axel073 | 17-03-11 | 11:06
Vroeger fantaseerde ik als kind al dat ik een mitrailleur op mijn stuur van mijn fiets had!!!!

Omega79 | 17-03-11 | 11:08

Mooi, allemaal opdoeken die handel. nergens voor nodig dat hele leger. Als er problemen komen bellen we de USA en die komen ons braaf helpen. Want anders bellen we de Chinezen of de Russen en die komen dan echt wel helpen hoor. We zijn zo'n klein pokkenlandje en dan een heel geavanceerd leger op de been houden. Gekkenwerk.

chefkok | 17-03-11 | 11:07

* periscoop omhoog *

Nog geen nieuw topic, okay.

* periscoop omlaag *

An die ARBEIT | 17-03-11 | 11:06

@De Drent | 17-03-11 | 10:33
We hebben een grote varkens stapel.
Laten we die toch los.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:06

komt er nu stront aan de knikker dan gaat de militair op zijn groen gestreepte Gazelle fiets of bmx bike achter de vijand aan, met op het stuur een Mitrailleur standaard, GSM houder en tom tom beugel............. iets moderner dan in 1940 dus we gaan vooruit.

Axel073 | 17-03-11 | 11:06

@Wim-Lex | 17-03-11 | 11:02
Nog meer anti-tank wapens aanschaffen doet.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:03

@veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:38
Met ganzen.
Die vliegen in de motor van de vijandelijke vliegtuigen.
Probleem opgelost en kost bijna niks.
Bovendien heb je nog een lekker maaltje nadien.
Geroosterd zijn ze dan toch al.

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:03

Resumé: Hans Hillen blijft als enige militair over. In geval van oorlog Hans een gun geven met opdracht "kill the bastards!"

Chicka | 17-03-11 | 11:02

@ Che_cuevara | 17-03-11 | 10:59
We verkopen die tanks, dus die krijgen we in een oorlog straks tegenover ons. De kans is dus juist groter dat je je anti-tank wapens kunt inzetten.

Wim-Lex | 17-03-11 | 11:02

@Che_cuevara | 17-03-11 | 10:59
Daar schijnen ze in Libië nog wat mee te kunnen, ga maar vast postzegels halen!

An die ARBEIT | 17-03-11 | 11:01

@ThatisFonzie | 17-03-11 | 10:20
Dat "sales" team is er al.
Waar denk je anders dat die uitverkoop vandaan komt

Che_cuevara | 17-03-11 | 11:01

Er wordt nu wel erg gemakkelijk gebruik gemaakt van de term "Godwin". Meestal gaat het hiet toch om een vergelijking met de opvattingen van Nazi's en/of Adolf H.
In dit geval gaat het om de opvattingen van Nederland nu en in 1940. Moet ik hier nu uit concluderen dat de Nederlandse staat in 1940 bestond uit Nazi's? Lijkt me niet...

Prof. Yakko | 17-03-11 | 11:00

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:45
Politiek is slechts een behangetje voor de bühne met mensen die komen en gaan.
In de VS was het lang zo dat democraten minder staatsschuld opbouwden dan republikeinen. Obama heeft daar een eind aan gemaakt met de bailout voor de banksters, aka de grootste geldroof in de geschiedenis.

Bos Hout | 17-03-11 | 10:59

@An die ARBEIT | 17-03-11 | 10:17
En waar moet ik dan heen met mijn anti-tank wapens?

Che_cuevara | 17-03-11 | 10:59

Zijn er niet ergens in Libië nog een paar Nederlanders die heldhaftig gerepatrieerd moeten worden? Dan kunnen ze dat met tanks doen, mag Khadaffi de tanks wel houden. Zijn we er mooi vanaf.

Cor Rupteling | 17-03-11 | 10:59

@ kiwivogelbeest | 17-03-11 | 10:50
Ja inderdaad, vandaar dus dat die dingen ook wel bekend staan als rijdende doodskisten. Nee vrolijke frans, het wordt dringend tijd dat ons leger aan de eisen van de 21ste eeuw wordt aangepast. Een tank is geen partij meer voor een Apache.

Marcus Porcius Cato | 17-03-11 | 10:59

@Jan Kaas | 17-03-11 | 10:12
Is niet meer nodig.
We zijn al geannexeerd door de EU

Che_cuevara | 17-03-11 | 10:59

marine - nog voldoende materieel
luchtmacht - helikopters zijn oud en versleten en f16's vallen ook bijna uit elkaar.
landmacht - heeft binnenkort alleen nog de logistiek afdeling als het zo door gaat...
-------------------------------------------------
geef alle vliegtuigen/helikopters aan de marine (ja die hebben ook piloten)En doek de rest maar op.

Rest In Privacy | 17-03-11 | 10:58

@Capy: Wegdek naar de klote? Nee joh, valt best mee.... Wij gingen in de zomer op warm asfalt wel eens een rondje draaien in Duitsland, vonden ze niet echt tof daar!!
Maar als je er rekening mee hield en "normale" bochten maakte viel het alles mee hoor. En in Nederland verschillende keren zonder problemen de snelweg mee opgeweest.

kiwivogelbeest | 17-03-11 | 10:56

Nu de tanks worden afgeschaft komt er gelukkig meer geld vrij voor ontwikkelingshulp.

Bixier | 17-03-11 | 10:55

@ TooledForTrouble | 17-03-11 | 10:27 | + 2
..... maar de Yanks hadden wel heul veul Shermans. Soort van Chinese infanterietactiek, maar dan met veel (inferieure) tanks.

PTX | 17-03-11 | 10:55

Kipz0r | 17-03-11 | 10:52
De (mogelijke) gevechten in de toekomst zullen steeds meer om en op zee - waar nu eenmaal ook heul veul aan grondstoffen te halen is - plaatsvinden. Onderzeeërs zullen daar zeker een rol bij kunnen spelen - met of zonder bemanning.
Maar laten we hopen dat er voor die tijd wereldvrede uitbreekt.

Krachtmeester | 17-03-11 | 10:55

@doediema

Artillerie zijn kanonnen en geschut.
Cavalerie zijn de tanks.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 10:54

@Francky, jij hebt het verhaal begrepen!

Roewl | 17-03-11 | 10:54

@ Dutchc0w | 17-03-11 | 10:23 | + 0 -
Een CV90 is GEEN tank. Dat is een pantserinfanterievoertuig.

PTX | 17-03-11 | 10:53

@Capy | 17-03-11 | 10:40
Ik weet waar je het over hebt, ik heb namelijk urenlang salvo's geschoten en in helicopters gevlogen. Gelukkig had ik het schieten niet nodig (op een enkel waarschuwingsschot na), maar het vliegen wel, de eerste keer maak je namelijk enorm veel fouten, en dat is als je redelijk uitgeslapen bent. Stel je nu een situatie in Afghanistan voor waar je continu onder vuur ligt, amper geslapen hebt en je snel uit de stront moet komen. Daarom train je.
Zoals ik al zei, zolang er nog missies zijn waar er kans is op een gewapend treffen moet je blijven trainen.
Overigens vraag ik me nog steeds af waarom de Nederlandse Marine onderzeeërs heeft. Die dingen kan je echt lozen.

Kipz0r | 17-03-11 | 10:52

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:45
Is helegaar niet zo gek, in 0031 zijn de marges nu eenmaal smal en heeft de politiek nauwelijks echt beleidsruimte.
De enige manier om vervelend beleid - zoals bezuinigingen - een beetje geloofwaardig te verkopen loopt van 'links' naar 'links' en van 'rechts' naar 'rechts'. Dan is de weerstand in ambtenarenland stukken minder.

Krachtmeester | 17-03-11 | 10:50

@Marcus Porcius Cato: Een beetje tankschutter is sneller dan elke aanval uit de lucht, dus het is een kwestie van wie de eerste is. Tanks zijn allesbehalve overbodig. In een oorlogssituatie kan je niet zonder tanks.

kiwivogelbeest | 17-03-11 | 10:50

@JoranVanderdood: Jij hebt er duidelijk geen fuck verstand van. Ik ben zelf schutter geweest op een Leo 2 en deze kunnen zich prima meten met de Amerikaanse M1! Zeg dan gewoon niks....

kiwivogelbeest | 17-03-11 | 10:47

Met deze brandstofprijzen is het een goed besluit, me dunkt. Heb je wel eens een tank volgetankt. Eh, laat maar.

Vic Mackey | 17-03-11 | 10:46

Hebben wij maarliefst 80 tanks? Geen wonder dat er al 71 jaar niemand hier is binnengevallen. Tsjongejonge, wat een krijgsmacht. En straks hebben we ook alvast 1 (proef-)JSF, en dan een heleboel poppetjes met kogelwerende vesten. Midden-Oosten, maak je borst maar nat, we komen eraaaan!

Überbottehork | 17-03-11 | 10:46

De Licht Debiele Brigade, zucht.

Der Icebear | 17-03-11 | 10:45

@RHRH | 17-03-11 | 10:38
Het gaat niet alleen over kwaliteit maar ook over aantallen.
Daarnaast zijn tanks zeker in steden eigenlijk onbruikbaar.

veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:45

Is wel apart dat het meest rechtse kabinet in tijden heel defensie wegbezuinigd.

Net zo gek als Cohen die toendertijd als staatssecretaris de asielwet onder paars flink aangescherpt heeft

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:45

Nou nu nog de boten van de marine weg bezuinigen en we kunnen heel defensie wel opdoeken.

Rest In Privacy | 17-03-11 | 10:44

Janklui en aanstelvolk die klagen over geluidsoverlast van vliegtuigen of helikopters moeten niet naast een vliegveld gaan wonen. Ze zitten vaak voor een dubbeltje op de eerste rang en dan vervolgens huilie huilie doen.

Ontwikkelingshulp moet je afschafffen, gaat miljarden per jaar heen, Mugabe en zijn vriendjes zetten vervolgens dat gehele bedrag op een Zwitserse bank en dat hele Afrika is na tientallen jaren van geldpompen nog steeds een grote teringbende.

Sigtyr | 17-03-11 | 10:44

humor?

pieris | 17-03-11 | 10:43

@Willem4246 | 17-03-11 | 10:38
Tuurlijk, leger weg, grenzen op en dan de politie ook maar opdoeken ... wordt gezellig hier.

veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:41

@ZegIkLekkerNiet | 17-03-11 | 10:15

nou nee, voor venezuela liggen nog een paar eilanden die sinds vorig jaar een Nederlandse gemeenten zijn. Niet dat je daar veel aan een tank hebt, maar toch.

@ThatisFonzie | 17-03-11 | 10:20
volgens mij hebben we nog Patriots, die schieten elk vliegtuig uit de lucht zonder problemen

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:41

Als ze maar wel met hun gore rotpoten van onze rot-Lynxchoppers afblijven. Want die roeleren eindeloos.

Krachtmeester | 17-03-11 | 10:40

@ Kipz0r,

Begrijp ik, maar dan nog is het belachelijk. Je moest eens weten hoeveel ze af en toe wegschieten. Voor Jan Lul. Uren achter elkaar hoor je continue salvo's. Imo kun je dat geld beter gebruiken. Zelfde met de heli's ong.4x per week tussen half 8 en half 11 komen ze meerdere malen overvliegen.
Oefenen ja, excessief oefenen terwijl er geen missie op stapel staat, belachelijk.

Capy | 17-03-11 | 10:40

Sukkels.. de ottomanen waren de eersten met kanonnen en waren technologisch superieur aan het leger dat ze versloeg... die polen van sobieski hadden juist verouderd materiaal..
dat terzijde... Turkije vs Griekenland, 200 Amerikaanse M47 tanks vs 35 Russische T34 tanks: en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_even...

receptayyiperdogan | 17-03-11 | 10:40

pssst.... NLD heeft ook geen eigen afweergeschut meer. In mijn opinie kunnen we beter investeren in onze Marine, SF en Luchtmacht. Natuurlijk is investeren in het sales team ook geen slecht idee.
ThatisFonzie | 17-03-11 | 10:20 | + 0 -

NOPE, we hebben patriots en ik geloof ook PAC3's ervoor, we hebben een compleet nieuw middellange afstands systeem, en we hebben een aantal zeer moderne platforms voor stingers.

RHRH | 17-03-11 | 10:39

Goeie zaak, je hebt er geen donder meer aan. Gewoon verkopen die hap aan een of andere dictatuur.

Dop | 17-03-11 | 10:39

@jabir | 17-03-11 | 10:22
en hoe ga je het vliegveld verdedigen ?

veuve-clicquot | 17-03-11 | 10:38

Tanks zijn al decennia achterhaald verouderd oorlogstuig, alleen dictators gebruiken ze nog graag om hun volk onder de duim te houden geloof ik, die kunnen namelijk moeilijk terugschieten met moderne anti tank wapens.

Kets22 | 17-03-11 | 10:38

Tanks zijn achterhaald behalve misschien de M1 Abrams tanks van de Amerikanen. De rest zijn rijdende doodskisten die erop wachten om door een Apache Longbow of A-10 Thunderbolt aan gort te worden geschoten.
JoranVanderdood | 17-03-11 | 10:10 | + -2 -

Anders zeg je gewoon niets als je toch niet weet waar de fuck je het over hebt. Een M1 is net zo snel als niet sneller kapot als een Leopard, Leclerc, of Challenger.

Omdat er zo'n mooie gasturbine in zit met ongeveer 500graden hogere uitlaat temperatuur.. Bovendien is de M1 alleen nog maar tegen een stel ouderwetse russische shite ingezet T72's en T62's T55's van Irak. Ik wil het weleens zien tegen modernere tanks T80's of T90s, al is dat ook eigenlijk ouderwetse shite...

Tanks zijn outdated, maar niet overbodig, is in Afghanistan bij de Canadezen, Denen, en Amerikanen duidelijk geworden. Het 120mm kanon is een machtig wapen tegen een groot aantal doelen.

RHRH | 17-03-11 | 10:38

Eindelijk een begin met bezuinigingen bij defensie. Helaas gaat dit nog lang niet ver genoeg.

Willem4246 | 17-03-11 | 10:38

Tanks zijn prutswerk en ze zijn belachelijk duur. Als mensen zo graag soldaatje willen spelen, laat ze dat dan lekker op eigen kosten en in hun eigen vrije tijd doen. Weg met Defensie.

Requiescat in pace | 17-03-11 | 10:37

@ strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 10:33
Dat heet artillerie bolle.

doediema | 17-03-11 | 10:37

Juul | 17-03-11 | 10:34
Goed idee! En het restafval van de kernkoppen dan in jouw achtertuin opslaan, in een facility die door Russen en Japanners wordt gerund. Ik zeg: doen.

Krachtmeester | 17-03-11 | 10:37

Als we een land zouden hebben is een leger wel handig, maar volgens mij is de souvereiniteit al lang aan Europa gegeven.
En wie voor wie welk wapentuig financierde in aanloop naar die 10 mei 1940 zeg ik hier maar niks meer.

Bos Hout | 17-03-11 | 10:35

hadden we wat aan die luchtmobiele brigade dan? ik zeg: leger er uit, meer kernkoppen erin.

Juul | 17-03-11 | 10:34

Volstrekt belachelijk! Bezuinig eerst al die geimporteerde steuntrekkers weg!

RHRH | 17-03-11 | 10:34

Dat is toch niet normaal, wat is een leger nou zonder tanks.... Wat als de Finnen ons aanvallen?

De Drent | 17-03-11 | 10:33

Is dit wel zo verstandig nu Rusland plannen heeft
voor een nieuw groot leger? Poetin is nu nog premier,
maar doet weer een gooi naar het presidentschap.

Eens kijken wat de verdere defensieplannen van
Rusland zijn en wat tanks betekenen op hun agenda.
Nederland en Europa moeten natuurlijk niet de
cavalerie gaan afschaffen als de Rus straks in grote
getallen tanks heeft klaar staan.

strikdewepstroper01 | 17-03-11 | 10:33

Het zou fijn zijn als het leger een keer wordt ingezet voor -onze- veiligheid hier thuis en niet die van oliebelangen beschermd of dictators in moslimlanden of piraten in somalische wateren.
We strooien maar miljarden naar die kudtcontinenten en al wat we doen is oorlogsmisdadigers hun gang gaan (zie bijv. Srebrenica of het talloze keren verzorgen, verwennen en vrijlaten van 'eventjes gevangengenomen' piraten)
En dat terwijl hier op straat mensen en kinderen in elkaar getikt worden, doodgeslagen, verminkt, misbruikt, afgeslacht of vermoord. En oh ja, we hebben zelfs voedselbanken.....
Hoe 3e wereld wil je het hebben?

Creaguurder | 17-03-11 | 10:30

@Biff Eagleburger | 17-03-11 | 10:24
Bedankt voor de mental picture, ik ben namelijk op dieet.

An die ARBEIT | 17-03-11 | 10:29

@Capy | 17-03-11 | 10:22

Training zorgt er voor dat er geen ongelukken gebeuren en dat men weet wat men moet doen als er daadwerkelijk stront aan de knikker is, want de 'vredesmissies' zijn tegenwoordig niet zo vredig meer. Als Nederland mensen blijft sturen _moet_ er getraind blijven worden. Zodra ze al die missies stoppen kan je net zo goed het leger opheffen.

Kipz0r | 17-03-11 | 10:28

Dwepen jullie nu met de inferieure Shermans? Man, als iemand mooi wapentuig had in die tijd, waren het wel ze Germanz!

TooledForTrouble | 17-03-11 | 10:27

Waarom nog tanks als precisie bombardementen mogelijk zijn per computer.
Paar onbemande vliegtuigen de lucht insturen vanaf het terras in Miami om een heel bataljon in de woestijn voorgoed aan stof te schieten.
Heb je geen tank meer voor nodig.

Rest In Privacy | 17-03-11 | 10:26

Vergeet je gewoon het allerbelangrijkste, Bertus; We kunnen ook een land aanvallen! Ja inderdaad, met de hele roze khmer bende steeldieven we op een druilerige maandagmorgen gewoon België. En jij mag frontaal naakt op de eerste tank staan zwaaien. Gewoon omdat het kan.

Biff Eagleburger | 17-03-11 | 10:24

In geval van nood kunnen we altijd nog een beroep doen op de Zwitserse Marine.

fuckje | 17-03-11 | 10:24

En deze dan: 450 miljoen euro om alle perrons in Nederland acht (8) centimeter lager te maken. Bedankt Europa!

von Krankenhausen | 17-03-11 | 10:23

Tanks !!!
Vol gazz nach Osten, Lebensraum !

Ratzing. | 17-03-11 | 10:22

Tanks waren vroeger generiek zinvol (maar voor NL hebben ze nooit iets betekend).

Defensie snapt niet dat de wereld veranderd is. Aardsreactionair beleid daar.
Struisvogels die ons moeten verdedigen.
Waar tegen weten ze even niet.

Denkt Na | 17-03-11 | 10:22

Tank vs F18 = nobrainer

jabir | 17-03-11 | 10:22

Tanks zijn kudt want ze helpen het hele wegdek naar de klote.
Verder moeten ze beginnen met bezuinigen op oefeningen/training, het is echt bij het belachelijke af hoeveel er momenteel met heli's geoefend word tot laat in de avond. (vanaf Deelen) Ook zijn ze wekelijks nog duizenden euro's aan het wegschieten op schietterein Harskamp.
Het slaat echt nergens op, volgens mij hebben we op de fail-politiemissie na geen missies gepland staan, dus waarom zo vaak oefenen?

Capy | 17-03-11 | 10:22

Heerlijk redeneren wel:

Fout1: "we gebruiken onze tanks niet tijdens missies, want dan komen we zo agressief over".

Fout2: "Heej we gebruiken onze tanks nooit, dan hebben we ze dus niet nodig en kunnen we ze wegbezuiningen!"

Seraphin | 17-03-11 | 10:20

pssst.... NLD heeft ook geen eigen afweergeschut meer. In mijn opinie kunnen we beter investeren in onze Marine, SF en Luchtmacht. Natuurlijk is investeren in het sales team ook geen slecht idee.

ThatisFonzie | 17-03-11 | 10:20

Best mooie dingen, die tanks. Maar da's vroegâh, op de Noordduitse laagvlakte en omstreken. Mooi speelterrein voor die dingen en bovendien leuk om naar te kijken als niet-tankslet.

Anno tegenwoordig zie ik niet meer zoveel taken weggelegd voor deze bakbeesten, tijd voor conserveringsolie en mottenballen dus. Maar niet verkopen, je zou zó maar eens spijt kunnen krijgen.

Reinaert | 17-03-11 | 10:19

Dat hele leger kan veel goedkoper. Gewoon Europees aanbesteden. De Litauers kunnen dat veel goedkoper. Of de Roemenen.

Lex Trumbauer | 17-03-11 | 10:17

Lekker op Marktplaats gooien die hele hap, of naar noord-Afrika sturen die hele haffel. Als wij in de problemen komen bellen we de Yanks wel.

Wie heeft tanks nodig, als je de cavia-politie hebt?

An die ARBEIT | 17-03-11 | 10:17

I was there in 83-3 *traantje wegpinken doet*

doediema | 17-03-11 | 10:16

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:12 |

Venezuela = Costa Rica neem ik aan

ZegIkLekkerNiet | 17-03-11 | 10:15

@ BertBrussen
Ik denk dat we toch een beetje aan het einde van de Tank toe zijn. Net als kastelen een beetje overbodig werden na de uitvinding van buskruit. Je kunt geen tanks meer maken die bestand zijn tegen hellfire missiles, ook niet met reactiepantser. Je moet het een beetje zien als de Volkskrant in het internet tijdperk, zoiets. Achterhaald, overbodig, teveel. Jammer hoor, het is het einde van een ontzettend cool tijdperk. Je toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 17-03-11 | 10:14

Luchtmobiel zit ook in Schaarsbergen, combineer dat met tanks en je hebt grond en luchtmobiel! Rooie petten in een tank w00t!

Kipz0r | 17-03-11 | 10:14

Geef alle militairen in dit land maar een politieuniform en laat ze wat nuttig werk verrichten. Een leger is leuk, maar een efficiente politiemacht die meer dan 2.5% van alle misdrijven oplost is beter.

Admiraal_de_Ruijter | 17-03-11 | 10:13

En maar moord en brand schreeuwen als Nederland wel tanks nodig heeft. Gevaar verdwijnt nooit. Komt het nu (tijdelijk) niet meer uit het oosten, dan komt het wel uit het zuiden. Maar da's koffiedik kijken, want de volgende oorlog wordt altijd uitgevochten op basis van de vorige...

En dan nog: het volk krijgt de regering waarom het gevraagd heeft (demo + cratie). Als de regering wikt, mag de Tweede Kamer de beslissing hierover doordrijven of faliekant tegenhouden. Ben benieuwd in hoeverre links-Nederland Defensie een warm hart zal toedragen.

Eerst maar ff afwachten totdat Hillen zijn Beleidsbrief 2011 heeft gepubliceerd.

defensiewatcher | 17-03-11 | 10:12

tja, als je geen serieus leger (met tanks) wil aanhouden, dan kan je het net zo goed helemaal opheffen.
Kunnen we gelijk ons laten annexeren door de Europese Unie, Luxemburg of Venezuela.

Maar gelukkig gaat er nog altijd 6 miljard naar zieleige landen en nog eens een paar miljard naar ambtenaren in Brussel. Dat is toch allemaal veel belangrijker.....

Jan Kaas | 17-03-11 | 10:12

Ach die paar tanks die wij hebben gaat niemand missen. We kunnen dat geld beter pompen in coole straaljagers, vliegdekschepen of nucleair aangedreven onderzeërs!

Wim-Lex | 17-03-11 | 10:11

Tanks zijn achterhaald behalve misschien de M1 Abrams tanks van de Amerikanen. De rest zijn rijdende doodskisten die erop wachten om door een Apache Longbow of A-10 Thunderbolt aan gort te worden geschoten.

JoranVanderdood | 17-03-11 | 10:10

defensie? das toch scouting voor post-pubers? wegsnijden die hap, want niet nodig en veuls te duur.

dopiehopeloos | 17-03-11 | 10:09

-weggejorist-

Francky | 17-03-11 | 10:09

Ow lekker, dus we zitten wel die Afghanen 'welvaart' bij te brengen, maar hier thuis mogen we toekijken hoe België ons annexeert?
Maar goed, dan is de geldstroom iets breder voor een even zinloze JSF...

tis_wat | 17-03-11 | 10:08

Waarom commenten? De eerste Godwin staat toch al IN het topic?

VictorvanZuydewijn | 17-03-11 | 10:07

Heel triest voor die duizend banen, maar het was triester geweest als we om die reden open bleven...

Tommygunner | 17-03-11 | 10:06

Ja vast. De grootste verdienste van het Nederlandse leger was een tweede plek in 1940, vlak achter Duitsland...

mrXL | 17-03-11 | 10:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl