achtergrond

Geenstijl

Roken in auto levensgevaarlijk...

Maar ik rook niet!Harry van Bommel, maoïst van het eerste uur, is gestopt met roken en dat moet iedereen weten ook. Deze meneer, die onlangs nog GeenStijl verketterde als zijnde het een criminele organisatie, pleit nu voor een rookverbod in de auto. Zo lezen wij althans in het jongste nummer van HP De Tijd. In de mediarubriek, 'De Kring' genaamd, stelt hij dat het tijd wordt om na het verbod op mobiel bellen in de auto een rookverbod achter het stuur in het leven te roepen. "Dat is levensgevaarlijk," aldus populistische Van Bommel, die sinds 3 januari het roken heeft afgezworen en sindsdien blijkbaar wordt betaald door subsidiespons Pinokkio Prins.
Harry moet z'n vooruitstrevende idee trouwens eerst nog door zijn eigen partij weten te loodsen. En dat is een moeilijke missie daar partijleider Jan Marijnissen een fervent roker is. "En tsja, een tevreden roker is geen onruststoker," aldus Harry in het opinieweekblad.

De verkeersveiligheidsorganisatie 3VO spreekt over een aardig streven maar vindt een voorgesteld verbod overdreven. "Dan moet er ook een make-up verbod komen en een verbod op het eten van een appel achter het stuur," aldus de woordvoerster van 3VO. Ze wil het idee van Van Bommel echter niet nog meer belachelijk maken: "Roken stinkt ook wel heel erg hè?!"

Van Bommel houdt ondertussen voet bij stuk. Hij weet ook zeker dat hij de Kamer kan overtuigen. Bovendien heeft hij een waterdicht controlesysteem bedacht. "Als je aan de kant van de weg wordt gezet en al die rook hangt nog in je auto dan ben je er natuurlijk gloeiend bij"

Zou Harry dit hebben geleerd tijdens één van zijn gesubsidieerde studiereizen aan de Chinees danwel Russisische regeringen? Wellicht dat deze rasopportunist aan president Poetin kan vragen hoe je een dergelijk verbod het beste kan naleven...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.