Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OMGLOL. Dominee doet sterrenkunde

hihdomineewett.pngOok zo'n liefhebber van minutenlang onbedaarlijk / hysterisch lachen? Dan is dit uw dag. Op het altijd al ludieke Refoweb vraagt een bezoeker iets over lichtjaren, en hoe een en ander verband houdt met het ontstaan van de aarde. De meneer op de foto geeft antwoord... dus dan weet je het wel! Maar eerst de vraag: "Vanavond had ik een gesprek met een vriend. We spraken over sterren, de ruimte, galaxies, etc. Zijn broer werkt bij de European Space Agency en weet daar dus veel over. Wat me wel aangreep, is dat ze galaxies kunnen zien die zo ver weg zijn, van verschillende duizenden, miljoenen lichtjaren afstand. Als je die dingen ziet met satellieten en telescopen ga je dus eigenlijk al die lichtjaren terug in de tijd, omdat het namelijk zo lang duurt voordat deze stralen hier kunnen komen. Ik moest direct aan de schepping denken en ben benieuwd hoe het kan dat -als de aarde ongeveer 6000 jaar bestaat- deze galaxies/melkwegstelsels hun licht hier toch kunnen laten schijnen? Terwijl het zó lang duurt voordat deze lichtstralen hier kunnen aankomen. Laat dat zien dat de aarde en het heelal langer moeten bestaan? Of hoeft dat dus niet zo lang te duren, voordat ze hier komen? Die vriend zei nog dat je eigenlijk naar het verre verleden kijkt, als je al die melkwegstels bekijkt. Ik wacht uw antwoord af." Antwoord!

Reaguursels

Inloggen

Betweetert | 02-02-11 | 11:17
Lees Popper en dan snap je dat iedere goede wetenschapper erkent dat hij of zij de waarheid niet in pacht heeft. Groot verschil met geloof niet waar?

sjaakdeslinksesul | 02-02-11 | 19:46

Ach, niemand mag meer commentaar geven op dit refoweb artikel ;-)

Had ik (scriptje) blijkbaar toch de langste adem :-)

Hadden ze maar naar school moeten gaan ipv de kerk...

craackhelder | 02-02-11 | 15:50

@essieee | 02-02-11 | 00:12
Ben ik 100% met je eens DJ-Koos! Die discriminerende tiefusdominees denken allemaal dat ze boven de wet staan.

Prof. D.A.H. Vintik | 02-02-11 | 14:03

ha ha ha, ze blijven mijn comments verwijderen op refoweb... Paniek in de tent...

Hierbij mijn relaas aldaar (ook interessant voor de relifreaks hier:

Het feit dat mijn inbreng de hele tijd door de moderatoren wordt verwijderd spreekt boekdelen over de kwaliteit en de het probleem van een site en mensen met een geloof als deze. Gewoon weigeren na te denken.

@Gerard @Jacob U spant de kroon

Mijn eerdere berichten:

Helaas blijkt uit de krampachtige pseudo-wetenschappelijke antwoorden van de moderators/gelovigen dat er een ongelofelijk gat in algemene danwel specifieke kennis aanwezig is in alle onderwerpen die hier door weldenkende medelanders worden aangesneden of besproken. Wat mij altijd ten zeerste tegen de borst stuit is dat er een ernstig gebrek aan wil en inzet aanwezig blijkt andere standpunten dan de eigen indoctrinatie objectief te bekijken en op hun waarde te schatten. Dit is overigens en helaas een kenmerk van de meeste geloofsovertuigingen. Ook worden duidelijke feiten teniet gedaan en ontzettend kromme redeneringen klakkeloos voor waarheid aangenomen zodat, wel zo gemakkelijk, alles binnen het eigen culturele en opvoedkundige gedachtengoed blijft (dat is de kracht van consquent indoctrineren vanaf geboorte). Alle bevindingen en feiten over de eigen religie, zeker niet beperkt tot- maar in dit geval het christendom, die de eigen leer tegenspreken worden met dooddoeners en halve waarheden af gedaan en de eigen achterban is allang afgeleerd om verder te vragen of denken.

Zo ook het antwoord op een zeer valide vraag van een jongeman die duidelijk op de goede weg was met zich de implicaties afvragen van een duidelijke en niet weerlegbare observatie van een deskundige binnen zijn vakgebied. Het korte, bekrompen antwoord waar deze het "maar mee moet doen" betuigd van het slechtste dat religie te bieden heeft: Zelf stupide zijn, en de rest ook met alle macht zo houden". Met de (helaas) gegunde machtspositie van deze zelfbenoemde gelovige "deskundige", deze jonge geest zijn horizon zo smal mogelijk houden om te voorkomen dat deze uit vliegt, is naar mijn nederige mening een der grootste misdaden tegen de menselijkheid en de veroorzaker van het merendeel van de nare en kwaadaardige zaken die zich huidig voordoen in onze globale realiteit en in onze geschiedenis.

Mijn advies aan de vraagsteller luidt dan ook: Onttrek je van mensen die door het quoteren van teksten uit stoffige, door eenieder anders geïnterpreteerde oude boekjes, jouw leven voor je willen bepalen. Denk zelf na en leef volgens je eigen normen die jou en de mensen om je heen in hun waarde laten. Ontwikkel jezelf door objectief en kritisch naar alles te kijken en je zult een wereld zien die vele malen interessanter en mooier is dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Bedenkt altijd: Religie is een glorieus gebrek aan kennis en de onwil om deze te vergaren.

2e originele bericht:

Voor de mens die echt eens kritisch en objectief zijn religie wil spiegelen de volgende link:

www.venganza.org/

Deze duidelijk symbolische religie is op alle punten net zo geloofwaardig als de jouwe en alle andere religies. Een goed startpunt voor het ontdekken van de validiteit van onvoorwaardelijk in iets geloven.

Een goede tip is jezelf ook eens echt verdiepen in geschiedenis van alle andere religies en standpunten, zoals bijvoorbeeld de mormonen. En onthoudt, alle anders gelovende mensen menen net zo veel gelijk te hebben jij. Waarom heb jij gelijk vindt je? Omdat je zo bent opgevoed en omdat je ouders en de mensen in je omgeving hetzelfde zeggen? Is het dan waar?

Dat zou betekenen dat een moslim ook gelijk heeft, en een boeddhist ook...

Leer iets over hoe en waarom verschillende religies ontstaan en verdwijnen, je zult dingen gaan opmerken in je eigen omgeving en hopelijk zelf een conclusie kunnen trekken.

Nogmaals, succes!

craackhelder | 02-02-11 | 13:28

Grappig, ik ben op dit moment een essay aan het schrijven over de verwevenheid van onzichtbare energiebronnen (ook wel god of universum genoemd) met natuurkundige, astronomische en wiskundige waarnemingen. Of we nu willen of niet, die krachten ervaren wij allen. Niet iedereen is zich hiervan bewust, en niet iedereen ervaart die krachten als wezenlijk. In dit boek leg ik uit op welke manier energieniveaus worden waargenomen door ons en leg ik uit welke gemene deler wij hebben, die mede-verantwoordelijk is voor ons bestaan en voor onze handelingen. Vreemd genoeg is nog niemand op dit idee gekomen en daarom zet ik mijn gedachten nu op papier. Dat dit topic nu voorbij komt, dat ik mede-reaguurder ben op GS, dat ik jullie dit nu vertel is geen toeval. Ik ben zeer sceptisch ten aanzien van religie en geloofde niet in wat ik niet zag. Maar dat laatste is eerder onkunde aan onze kant. Kosmische straling, radio straling, rontgenstraling gaat permanent door ons lijf, net zoals sonar, infra- rood licht etc. Het is aanwezig, toch zien of voelen we het niet. Dit betekent nog niet dat het er dan ook niet is. We zijn ons er niet van bewust omdat we de receptoren (vaak) niet voor hebben. Het beinvloed ons wel degelijk en in die zin hebben theologen en wetenschappers beiden gelijk. Alleen de manier waarop we met die bevindingen omgaan is totaal verschillend. Religie claimt vaak de waarheid te kennen, en wetenschappers doen aannames (theses) totdat deze natuurkundig bewezen zijn. De echte waarheid is simpelweg erkennen dat we eigenlijk niets weten. En daarvoor zijn we te koppig, niet mijn wetenschap vriend !

Betweetert | 02-02-11 | 11:17

Tis allemaal heel simpel. Voordat god er was was er nog iemand anders (wie heeft god anders gemaakt) en die had alvast die sterren die heel ver weg staan aangeknipt.

Samtari | 02-02-11 | 09:29

Nou Dominee, het volgende is het punt, als ik aan de lengte van de kaars kan uit rekenen hoe lang geleden die kaars is aangestoken dan klopt dat, behalve als er ook kortere kaarsen in de fabriek zijn gemaakt, die kaarsen zijn dan niet eerder aangestoken, maar omdat ze korter zijn, lijken ze alleen ouder / eerder aangestoken. Met sterrenstelsels is het net zo, waarom heeft god 6000 jaar geleden geen licht geschapen dat al reeds onderweg was naar de aarde? Het is maar een ideetje. Met andere woorden, de planeten en sterrenstelsels zijn oud geschapen. Dat wil zeggen als men koste wat kost wil vasthouden aan die 6000 jaar!
Helaas voor U heb ik de bijbel ook gelezen, en er staat geen moet te lezen over die 6000 jaar. Het is een fabeltje dat verzonnen is door een Duitser die wilde weten hoe oud de aarde was volgens de bijbel, het is afgeleide kolder wetenschap. Het aantal inwoners van Amsterdam tellen door middel van informatie uit het telefoonboek.
Ik weet nog een leuke grap, tel het aantal dieren dat er is, en neem het formaat van de Ark, dat staat duidelijk in de bijbel, en ga dan eens uitrekenen hoe hoog de stapels dieren in de Ark moest zijn voordat Noach alle dieren een plaatsje kon geven. Met andere woorden, er staan wel vaker onzin dingen in de bijbel, maar daar ligt niemand wakker van.

vanhetgoor | 02-02-11 | 08:53

Mooi, hoe hij ook zo overtuigd en onschuldig de man aanspoort om maar gewoon dat boek erop te geloven. "Het zal wel kloppen." Geen ruimte om zelf te denken, gewoon aannemen.

Mooi voorbeeldje

marceautje | 02-02-11 | 02:23

En ook zoiets kan in NL gewoon stemrecht hebben.

Slappehap | 02-02-11 | 00:54

Jammer.... weer een reden gevonden om te discrimineren?
Laat iedereen nou eens in z'n waarde!!!

essieee | 02-02-11 | 00:12

Voor dit soort gasten zouden ze een reservaat moeten inrichten.

monmax | 01-02-11 | 22:35

Overigens nog een opmerking voor de bijbelliteralisten onder ons. Ik dacht dat afgoderij niet echt werd goedgekeurd door god? Een boek verafgoden als de absolute waarheid en de dingen in de wereld waar god onze ogen voor heeft geopend negeren is per definitie afgoderij lijkt me zo. Denk daar maar eens over na.

M-J | 01-02-11 | 22:31

Brandstapel! ketters!

zeiksmurf | 01-02-11 | 22:29

@ Inferi0r
We weten dat de evolutietheorie niet perfect is. Daar wordt aan gewerkt. Ondertussen is evolutie honderden keren direct geobserveerd, inclusief soortvorming, zijn er duizenden zoniet honderdduizenden fossielen gevonden, elk in de aardlaag die je zou verwachten, met de juiste ouderdom, met de genetische samenstelling die je zou verwachten en met de mofologie die je zou verwachten als evolutie waar is. Verdere genetica toont de verwantschapt tussen alle bestaande en uitgestorven soorten, en heeft naast een hoog waarheidsgehalte ook een enorm grote praktische invloed in de biologie en daarbuiten. Het is niet relevant hoe het klinkt. het is relevant of het waar is of niet.

M-J | 01-02-11 | 22:22

@ Family Guy
Nee. Het enige waar het om gaat is of het je interesseert of wat je gelooft waar is of niet. Als een oud boek bij jou voorrang krijgt op directe observaties, dan interesseert jou dat blijkbaar niet.

M-J | 01-02-11 | 22:15

Inferi0r | 01-02-11 | 22:08
Uit je post is af te lezen dat je niets begrijpt van de evolutietheorie.
Nooit naar school geweest?
nl.wikipedia.org/wiki/Evolutietheorie

Ella | 01-02-11 | 22:13

Luister, het is niet zo moeilijk. Stel je eens voor dat de aarde inderdaad gemaakt is in 6 dagen. Adam was toen hij werd gemaakt een volwassen man, van laten we zeggen 30 jaar. Dus na dag 6 zou iedere wetenschapper dan meteen constateren dat de aarde minimaal 30 jaar oud is, wat dan niet klopt. Met andere woorden als je de schepping gelooft, dan ga je er ook van uit dat de aarde gemaakt is met de 'tijd' erbij. Dus dat het licht van de sterren miljoenen jaren onderweg moet zijn geweest, is helemaal geen tegenbewijs voor de schepping, hoe graag men dat wil geloven. Even bij de les blijven jongens. Heeft niks met de middeleeuwen te maken. Gaat meer om wat je wil geloven en welke vooronderstellingen je accepteert.

Family Guy | 01-02-11 | 22:09

OMGLOL een missing link in het scheppingsverhaal? Zogenaamde pseudo wetenschappers hier begrijpen niet dat de evolutietheorie even onvolmaakt en op sommige punten even belachelijk klinkt als dit verhaal.

Inferi0r | 01-02-11 | 22:08

tagliatelle | 01-02-11 | 19:32
Schiep God, God?

Ella | 01-02-11 | 22:05

@An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:06

Rellen? Graag gedaan, kan ik zelf ook mooi even testen of mijn argumenten nog valide zijn ;-).

Eeuwig was even een overstatement. Maar de aarde kan al makkelijk miljarden jaren hebben bestaan alvorens de 1e scheppingsdag aanving.

Je leest op veel plekken in de bijbel dat er over dag/dagen wordt gesproken als het een langere periode betreft. En er wordt gebruik gemaakt van het Hebreeuwse woord "jōm" en die kan op verschillende tijdsperioden slaan.
Waarom er dag en nacht staat?
Om een periode af te bakenen als je afgaat op "gelijksoortige" teksten.

Ter onderbouwing:
Pak Gen. 2:4 er even bij, daar wordt over het hele scheppingsverslag gesproken als 1 dag. Op zijn minst opmerkelijk te noemen als je in de veronderstelling verkeert dat het scheppingsverslag letterlijke dagen betreft.
En je kunt 2 Pet. 3:8 er even bijpakken als toetje.

Dit wist ik natuurlijk niet uit mijn hoofd, ik ben geen freak.

Henkertenker | 01-02-11 | 22:05

een uitleg waar ze in de zesde eeuw genoegen mee namen

houjebekmaarlul | 01-02-11 | 22:02

Vraag: Waarom is het observeerbaar dat de boel ouder is dan 6000 jaar? Antwoord: Die observaties moet je negeren.

M-J | 01-02-11 | 22:01

Morgen mijn kapper bellen ik wil ook zo'n kapsel.
Geil!

robert39 | 01-02-11 | 22:01

Hilarisch

GSpot | 01-02-11 | 21:13

Acherm, ik krijg bijna een beetje medelijden met de dominee, die het allemaal zo goed bedoeld. Maar het feit dat hij zo'n verwerpelijke doctrine aanhangt die de mensheid van waarheidsvinding wil afhouden, neemt dat medelijden toch snel weer weg.

Bulloch | 01-02-11 | 20:53

Wat een onkunde allemaal. Hoe komt men aan 6000 jaar?? Het moet zijn; ruim 4 miljard jaar! Zit toch wel een klein verschilletje.

dubbert | 01-02-11 | 20:46

alhoewel ik mn bedenkingen heb over allerlei groeperingen
vraag ik me af of we met dit stuk niet een bepaalde fatsoens norm overschrijden
mischien kunnen we toch een zeker respect voor elkaar houden
dus mischien kunnen we elkaar de ruimte op overtuigingen gunnen
maar goed wie ben ik ... maar ik geef enkel iets aan dat mischien het overdenken waard is...

pyromaan | 01-02-11 | 20:36

@me
+ de

natte krant | 01-02-11 | 20:29

Dat sprookjesboek in twijfel trekken mag helemaal niet! Ga maar in hoek staan.

natte krant | 01-02-11 | 20:27

In de middeleeuwen werd je hiervoor levend gepureerd! Ze gooide je zo in de vleeschmolen en dan werd je vermalen tot varkensvoer. Zoek het maar op!

TRiLLeNNiuM | 01-02-11 | 20:22

Gegevens uit het Schrift.. Mooi..

Donnie!! | 01-02-11 | 20:21

Gegevens uit het Schrift.. Mooi..

Donnie!! | 01-02-11 | 20:19

@veuve-clicquot | 01-02-11 | 15:30
Natuurlijk, gewoon reli-marketing. U vraagt, wij verdraaien.

Petrus de Rewa | 01-02-11 | 20:17

AlanTuring | 01-02-11 | 18:34
Het is in de wetenschap inderdaad goed gebruik om de meest simpele theorie te hanteren. Dat is geestelijke hygiëne. Wat verdedigers van Heilige Boeken doen is precies het omgekeerde, zij passen de theorieën waar nodig aan hun waarheden aan, ook al worden ze daardoor vaak ingewikkelder, of verwerpen die theorieën als die aanpassingen niet meer gelukken. Dat is geestelijke armoede.

Schoorsteenveger | 01-02-11 | 19:48

Die dominee tiert niet. Die dominee scheldt niet. Die dominee gelooft in onzin, maar valt er verder niemand mee lastig. Laat hem.

speldenkussen | 01-02-11 | 19:33

En god schiep de mens...

WutomfgFUCK dinosaurussen? !11!?

tagliatelle | 01-02-11 | 19:32

Iedere baby wordt als atheïst geboren.
Afhankelijk van het gezin waarin je wordt opgevoed blijft/wordt de mens atheïst, Gristen, Moslim, enz, enz.
En toch is de mens ongeneeslijk religieus, dat is de enige remedie tegen de angst voor de dood.

Ella | 01-02-11 | 19:21

Gelovigen zijn helden. Wetenschappelijk bewijs? Snappen we niet, de bijbel snappen we wel, dus de bijbel is waar. Was alles in het leven maar zo simpel.

SH- | 01-02-11 | 19:05

Nogmaals, de schepping was op 23 oktober 'smorgens om 09.15 uur 4004 jaar voor Kristus geboorte.
Dat is een vaststaand feit, want ik heb het zelf gezien in een film met Georg G, Scot.
Dus het is waar.

triefel in ragmonus | 01-02-11 | 19:00

Een bijzonder verstandige dominee. Al zal hij van de meeste mensen geen begrip, laat staan gelijk, krijgen.

Hansopje | 01-02-11 | 18:57

Wel creatief verzonnen trouwens: het licht ging vroeger sneller. Daar was ik dan weer niet opgekomen. Alhoewel een factor miljoen wel weer wat veel is, maar vooruit, ik ben in een gulle bui.

Leuke foto trouwens. Kan iemand hem nog aanmelden op een datingsite?

Salut! | 01-02-11 | 18:52

@AlanTuring | 01-02-11 | 18:34
Er is geen experiment voor te stellen om te bewijzen dat de stelling niet waar is. Daarmee is het geen wetenschappelijke stelling meer en valt er niets wetenschappelijks over te zeggen. Ockhams scheermes geeft alleen maar een idee van wat het meest waarschijnlijk is, maar telt niet als bewijs. Iets onwaarschijnlijks kan ook wel eens waar zijn.

Dmitri Dmitrievitsj | 01-02-11 | 18:49

Men neme de volgende bewering:

"God heeft het heelal 600x jaar geleden geschapen. Hij heeft daarbij de zaken zo ingericht dat het precies zo lijkt alsof het heelal al 13 mld jaar bestaat en de aarde 4.4 mld: roodverschuiving. fossielen, etc."

Het valt niet te bewijzen dat dit niet klopt. Wel heeft men binnen de wetenschap de afspraak gemaakt dat in dit soort gevallen de eenvoudigste verklaring wint (Ockhams scheermes), dus 13 mld jaar en 4,4 mld voor de aarde. Die afspraak is uiteindelijk het enige argument tegen religieuze beweringen. Sterk genoeg wat mij betreft maar dat telt niet want ik ben wetenschappelijk opgeleid.

AlanTuring | 01-02-11 | 18:34

et lijkt hier de toren van Babel wel

Centauri | 01-02-11 | 18:30

alles is carbon.

Centauri | 01-02-11 | 18:28

God bestaat niet, de mens met zijn oneindige fantasie wel! Daar maakt de dominee dan ook gretig gebruik van.

Widukinn | 01-02-11 | 18:25

God is a DJ.

Next!!!

TM | 01-02-11 | 18:15

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 17:31
There is no f*cking ruler but too many ignorant followers. It's the creator and as far as I know he doesn't have the slightest intention to show it's face because as Creator you don't need to. It would spoil the game. God is even more almighty than the most extreme believer even can imagine. And it's believer should be even more humble than the most orthodox believer can ever be. The old Jews even did not have an human expression for the phenomenon and didn't dare to call it's name.

idopane | 01-02-11 | 18:00

JanRap | 01-02-11 | 17:55
*Bidden doet om aanpassing van het Plan in mijn voordeel*

Canterwood | 01-02-11 | 17:57

@Taggart | 01-02-11 | 14:39
"Elke keer als God/Allah/Spaghettimonster een verkrachting / moord / overval enz. laat gebeuren."
Dat hoort bij het PLAN van God en dat is ondoorgrondelijk. Als je dood gaat en in de hemel komt, moet je het maar eens vragen, zo van hee, God, hoe zit dat nou met oorlog, ziektes, moord, doodslag enzo, wat was het PLAN daarachter? En dan zegt God van dit en dat, en zus en zo, en dan begrijp je het.

JanRap | 01-02-11 | 17:55

Ik vind het niet alleen dom; ik vind het vooral erg eng...

quackel | 01-02-11 | 17:53

"Gaat het een beetje meneer Droger" Ik heb nu pas dat antwoord gelezen nog dommer dan ik dacht. Struisvogelbiefstuk van uitstekende kwaliteit. Broederschap inteelt van het ergste soort. Heeft na het schijnt contacten met God via rooksignalen. Zielig mensen die hun eigen God niet begrijpen.

idopane | 01-02-11 | 17:44

Ik zeg gewoon maar even niets, waste time.

Barry Balzak | 01-02-11 | 17:42

Canterwood | 01-02-11 | 17:37
In other words, judge the ruler by the facts. And there aren't any to support his case.

Canterwood | 01-02-11 | 17:40

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 17:31
Doesn't matter, because whoever those followers are, even if they were goodie two shoes, that still doesn't make anything they believe true.

Canterwood | 01-02-11 | 17:37

@idopane
Allright, let's create an example;
Don't judge the ruler by his followers. For example, when dutch soldiers mess up in the Balkan, with Servians and Muslims, you don't damn the whole dutch society, don't you? What im trying to say is this, dont judge the ruler by the people who serve. Of course there are heroes and psychos between his or her servants. But the average follower, who is she or he? Like, who is the average follower of Jesus or Allah? If you can answer that question, leave another message

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 17:31

Misschien moet onze dominee eens bedenken dat de bijbel is opgeschreven door iemand van wie het voorstellingsvermogen de 6000 jaar niet te boven ging.

wouter het bos in | 01-02-11 | 17:30

Zo ook nog ff The Prisoners Dilemma ertegenaan gegooid op RefoWeb.
Frdnnd | 01-02-11 | 17:16
Ja, hoe sneller je gaat t.o.v. iets anders, hoe langzamer jouw klok gaat t.o.v. die andere klok.

Piet_Puk | 01-02-11 | 17:27

idopane | 01-02-11 | 17:20
Ik denk dat je je wel kunt vinden in Orwell's "dubbeldenk" en "misdenk". Google maar eens, of koop 1984 ;-)

Canterwood | 01-02-11 | 17:27

Hij dringt het ons in ieder geval niet met een kromzwaard op.

uwesbeki | 01-02-11 | 17:27

... en toch ben ik jaloers op die dominee. Moet toch heerlijk zijn, zo'n simpele werkelijkheid?! Wat een rust zou ik in m'n kop (in 't zand) hebben...

Woods | 01-02-11 | 17:26

Vergeet nou niet dat die man dominee is hè, hij heeft er voor gestudeerd. Dat is dus wetenschap. Niet dattie het geloohooft, nee maar als iemand met zo'n kinderachtige vraag aan komt, ja, dan komt er zo'n antwoord. Net als bij Sinterklaas

vanlinknaarrecht | 01-02-11 | 17:22

@ bakermat | 01-02-11 | 16:57
.
Het een bijt het ander niet. Wat ik geleerd heb van vandaag is dat Midas Dekker van SM houdt en dat wist ik toch mooi nog niet.

netniet | 01-02-11 | 17:21

PKE | 01-02-11 | 17:07
Niet voor niets noemen sommige(?) links de linkse kerk. Gelovige Zeloten passen altijd de werkelijkheid aan hun ideologie of geloof. Zij hebben het altijd over de letterlijke vertaling van de woorden omdat ze niet willen dat je tussen de regels de waarheid vindt. Dat is ook de echte kracht die erin verborgen zit maar je moet de rotzooi die mensen erin geschreven hebben duidelijk eruit filteren. Religieuzen dienen zich nederig t.o.v. hun God te gedragen en zich niet altijd als woordvoeder opdringen van zaken waar hij niet de minste kennis over beschikken. En nu allemaal doorlopen. Dit is mijn God niet vriend!

idopane | 01-02-11 | 17:20

Nog even over lichtsnelheid en tijdreizen.

Iets met dat een object zichtbaar is door licht, en als dat object sneller reist dan het licht we het dus zien op een bepaalde lokatie als het eigenlijk niet meer op die lokatie is. Maar toch is het nog wel op die lokatie, anders zouden we het niet zien. Ergo, een object dat met 5 keer de snelheid van het licht een afstand van 20 lichtjaar aflegt, doet in ons referentiekader gewoon 20 jaar over die reis, terwijl het in het referentiekader van het object zelf 4 jaar doet over die reis. Of zoiets. Echte beta's, laat U horen, dit is namelijk enkel hoe ik, arme alfa, het ooit begrepen heb.

Frdnnd | 01-02-11 | 17:16

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 16:46
Ik ben slechts een leek, maar volgens mij is dat ook broodje aap, en leuk voor de film. Maar je kunt wel licht/straling/beelden van het verleden opvangen door het in te halen (niet er doorheen) en je om te draaien, om vervolgens jezelf te zien aankomen op de plek waar je staat. Moet je wel snel zijn natuurlijk..
Ik meende dat het voortkwam uit het feit dat tijd langzamer gaat (tov onverstoorde omgeving) tot theoretisch 0 bij de maximale voortplantingssnelheid. "Dus als je dan sneller gaat, dan ga je dus terug in de tijd", vergetend dat er oneindig veel energie voor nodig is om die snelheid te bereiken, maar goed.

O2Consumer | 01-02-11 | 17:09

@Mr. Lame
Dat is ook zo'n mooi verhaal; dat het licht vroeger sneller ging. Dat had één of andere creationistische fantasie-wetenschapper bedacht. De afname van de lichtsnelheid was 'toevallig' gestopt op het moment dat er verfijnde meetinstrumenten kwamen, halverwege de twintigste eeuw. Later bleek dat ie ook nog wat meetresultaten die niet zo lekker in het grafiekje vielen, had weggelaten als meetfouten. Zo af en toe kom je het kulverhaal nog tegen :)

Ik zal nu op de creationistische wijze aantonen dat alle oneven getallen priemgetallen zijn.

1 check
3 check
5 check
7 check
9 eehhh.. meetfout
11 check
13 check

Zo, we hebben nu wel genoeg bewijzen dat alle oneven getallen priemgetallen zijn. QED.

PKE | 01-02-11 | 17:07

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 16:49
God wil ik wel als axioma aannemen zelfs wetenschappelijk gezien geen enkel probleem voor mij ik ben er geweest. Maar de bijbehorende supportersgroepen en vooral de Islam daar heb ik problemen mee. Dat zijn mij teveel ondermaatse kinderen van God die diens almachtigheid en wetenschappelijke onzichtbaarheid des meer misbruiken om hun eigen machtswellust in de naam van Allah aan ons op te dringen. Die papen hebben wij voorlopig de goede weg naar God toe gewezen nu de islam nog.

idopane | 01-02-11 | 17:06

Het is makkelijk terugrekenen van de zeven miljard mensen die er nu zijn. Dan kom je toch wel verder dan 5.000 jaar uit. Simpel toch?

Mokum Kosher | 01-02-11 | 17:06

Even voor de mensen die niet snappen hoe het kan dat als de aarde 4.5 miljard jaar oud is wij toch sterrenstelsels op 14 miljard lichtjaar kunnen zien. Dat komt, kort gezegd, omdat licht tijdens de big bang toen het heelal nog heel klein was sneller afstand aflegde dan nu het geval is. Op Google wordt het helemaal uitgelegd.

Mokum Kosher | 01-02-11 | 17:03

netniet | 01-02-11 | 16:28
Hiermee: Je geld of je leven ! (Is wellicht ook een vorm van marketing)
Maargoed, ik zie wel wat in jouw verhaal. Ik zoek het zelf toch meer in een rare combi van onderwerping en tunnelvisie. (Zoals poezenman Midas Dekkers al zei: Gereformeerden zijn net hondjes, hoe strenger de baas, hoe meer ze van hem houden)

bakermat | 01-02-11 | 16:57

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 16:28
I don't believe I'm' sure and that's why I always distrust believers. Not believe but God is not in conflict with science. The holy scriptures might be inspired by God, the books were written by people. People in a time were science was barely more than a civilized freakshow.

idopane | 01-02-11 | 16:57

In den beginne was er slechts meel, dit meel met een beetje water kneden. Toen kwam er plotseling een deegroller die van het waterige meel een platte massa maakte waarna deze in dunne strookjes gesneden is. Dit oerwezen "strookjes meel" schiep toen tomaat en gehaktballetjes en mengde zich ermee. AANSCHOUW HET SPAGGETIEMONSTER, de grote opschepper! Zijn zoon Kaas offerde zichzelf op door zich te raspen over het opperwezen waarna de mens zonder zonde was.

Er is ook een versie met de grote juju op de bodem van de zee maar mensen die dat geloven zijn gek. En wetenschap is helemaal een grote hoax. Aan tafel!

MajorPain | 01-02-11 | 16:56

En dan te bedenken dat we in verre oorden wel ten strijde trekken tegen dergelijke religieuze domheid. Kunnen we niet beter gewoon thuisblijven en een keertje napalm over onze hele bible-belt gooien?

Dr. U.I. Loor | 01-02-11 | 16:56

Als ik dit soort dingen lees heb ik altijd zin om te reaguren.
Voor ik ook maar een letter heb getypt klik ik weg, met eencelligen zonder multidimensionaal wereldbeeld valt toch niks aan te vangen als het om goede discussies gaat.
En zou iemand voor mij even iets op creation.com kunnen zoeken wat waar is of daar dicht in de buurt komt, nog niet gevonden namelijk

TheSeatbelt | 01-02-11 | 16:53

God schiep de aarde in 6 dagen.
Dat kon niet anders uitmonden in 1 grote teringzooi.
Kijk maar naar Egypte.

The eimer | 01-02-11 | 16:50

A short comment on the comments above;

If you are tired of the discussion with believers, you should probably don't get in to it. But my point was; If you want to discuss anything that is written in their holy books, you have to accept the standards for it. Im not saying im a religious fanatic, but i rather call myself a philosofer. And my conclusion is, that if you want to discuss anythink that is written in the Bible or the Koran or some book like that, you have to accept the 'generel agreement' of the Bible and the Koran. Don't, and you can discuss things like their lifestyle, but they accept God as an axioma. So if you really want to discuss something with them, talk about the existance of God, and not about anything written in their book.

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 16:49

An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:14
Nooit ontkend! Alleen een voorwaarde aan gesteld.

Canterwood | 01-02-11 | 16:48

Heau even | 01-02-11 | 16:18
Helder.
Nog een vraag gewoon als geïnteresseerde leek, dus misschien zeg ik nou wel iets (relatief dan) doms.
Ik heb nooit begrepen waarom - buiten de fysieke onmogelijkheid om sneller dan de lichtsnelheid te gaan; zie je reactie@15:55 voor eventuele meelezers die beter hun tijd kunnen besteden aan iets leren uit jouw kennisoverdracht dan de geschriften van joodse asielzoekers die 3500 jaar geleden leefden - altijd gesteld wordt dat bij overschrijding van de lichtsnelheid je terug zou gaan in de tijd.
Ik heb dat wel eens als gedachte-experiment uitgevoerd in een kamer (licht dat van de ene muur wordt teruggekaatst naar de andere muur... ja, ik ben ambtenaar) en volgens mij is er alleen sprake van waarneming van de toekomst door de stilstaande en reizende observant. Je reist niet werkelijk terug in de tijd als je sneller gaat dan het licht.

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 16:46

ohja, kan het niet laten. Welke god hebben we het over: Zeus, Baal, Isis, Vishnu, Minerva, Mithras, Wodan, Thor, Pele van Hawaii?

minimá-armezusvan.. | 01-02-11 | 16:45

Luistert deze dombo's zijn slecht dun gezaaid in het christelijke geloof. Je hebt nou eenmaal mensen die geen flauwe notie van de schepper hebben en hem dagelijks beledigen met zogenaamde uitspraken en uitleg waar God zelf zich een ongeluk om zou lachen en zoals u weet is lachen een goddelijke taal.

idopane | 01-02-11 | 16:45

En op de 6e dag schiep God het licht.....
Patser! En wij electromonteurs hadden er 2 weken tevoren de leidingen al gelegd......
Weten jullie meteen wat het oudste beroep ter wereld is.... ELECTRICIEN!

lilluke halve hoan | 01-02-11 | 16:41

@TiTaTommelaar | 01-02-11 : Onzin. Als er 3 miljard gelovigen zijn dan zijn er ook drie miljard ongelovigen. Niks axioma's en niks 'je moet maar aannemen'.

Anyway; ik discussieer niet met reloten dus hierbij laat ik dat aan de minder reli-vermoeiden over. Sterkte jongens!

Remember Douglas Adams!!

TM | 01-02-11 | 16:40

bij de weg, bij mij floept die pagina telkens weg.

minimá-armezusvan.. | 01-02-11 | 16:40

@titatomelaar.
extraordinary statements require extraordinary evidence. just saying something exists because you have to accept it exists is utter nonsense. but leave that for a moment, which person in his/her right mind takes as a guidance for modern day life a pastiche of badly written, inconsistent stories written by a provincial tribe who thought the earth was flat to whom a wheel barrow would be technical feat. do you practice medicine of the nestorians? do you believe in the knowledge about the stars like the priests in emessa? tenach, bible or koran or not holier than the writing pad on my desk.

minimá-armezusvan.. | 01-02-11 | 16:39

Zit hier al een tijdje te F5'en, jammer dat ik de pittigste discussies gemist heb. Relitopics blijven mijn favoriet, toch bedankt GS voor die leuke link. Volgende keer beter!

Frdnnd | 01-02-11 | 16:29

@ bakermat | 01-02-11 | 16:20
.
Beetje gevalletje digitale miscommunicatie.
.
Religie richt zich op kinderen (op meerdere vlakken weten we inmiddels) en merken als Coca Cola en McDonalds doen dat ook, gewoon omdat het werkt kennelijk.
.
Ik ben net als jij wars van elke vorm van religie maar ze bestaan wel 1000-den jaren en hun aanhangers sluiten hun ogen voor de realiteit en blijven wel betalen. Volgens mij is de strekking van marketing, hoe krijg ik met een minimum aan inspanningen zoveel mogelijk van jouw poen in mijn zak.

netniet | 01-02-11 | 16:28

Try not to judge this minister on his naieve comment. He believes something, and yes, it might be stupid, but at least he believes something. Humans are made to believe, i think. Thats what I conclude out of the fact that over 3 billion humans believe in something. Science isn't in conflict with the most of this religions, but some people are more likely to put their head in the soil. The reaseon why people think religion is in conflict with religion is because of the statements their holy books make. But the holy books of the biggest religions are accepting the axioma that God exist. So every statement in the Bible or the Koran is written in de axioma of 'God'. So if you want to discuss on something in these books, you have to accept the axioma 'God exists'

TiTaTommelaar | 01-02-11 | 16:28

@Bolle Wim
Al cker 2 weken.

enopgerot | 01-02-11 | 16:26

triefel in ragmonus | 01-02-11 | 16:18
Wie heeft het over 6000 aardse jaren gehad? Waarom zou de brave goede God de lullige omloop van onze kleine morsige kutplaneet gebruikt hebben?
Dat heelal is zo allejezus groot... Een beetje serieuze planeet doet 10.000.000.000 jaar over een enkele omloop om zijn zonnetje. Mieren zijn we! Virussen!

Bolle Wim | 01-02-11 | 16:26

Nou bedankt Mutsaerts!! Ik heb ondertussen overal uitslag gekregen van het lezen van die meuk. Ben je nou tevreden?...

TM | 01-02-11 | 16:24

@Colle Tout | 01-02-11 | 16:03
Vertel me dan eens wat het topic is...
Sterrenkunde? De Dominee? God? De krampachtige wijze waarop Refoweb met 'andersdenkenden' omgaat?
Dat laatste had ik het over... (en dat vergeleek ik met de Telegraaf, die ook zo krampachtig omgaat met lezersreacties).

Joek2004 | 01-02-11 | 16:21

@Bolle Wim | 01-02-11 | 16:19
Yup, Godt is een vrouw met een baard.

Vandaar de gefrustreerde houding.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:20

netniet | 01-02-11 | 15:53
Geindoctrineerd best, maar ons landje (en een groot deel van de westerse wereld ) telt tegenwoordig meer jajahetzalwellers dan vroeger. Dat deel wat stug blijft volharden in hun jamaardebijbelredenaties lijkt mij toch wel een bepaalde aangeboren neiging tot religieus gedrag te hebben wat vervolgens wordt versterkt door zeer vroege inprinting in een cruciale fase van het jonge leven.
Er schijnt zelfs een stuk in de Bijbel over te staan (geef mij uw kinderen tot hun vierde jaar etc )
Godsdienst is geen sterk merk en bedient zich niet van marketing maar van terreur, bangmakerij dreiging met uitsluiting uit het sociale leven.
Drink Coca Cola en ga niet naar de hel, wordt niet verbrand, ennuh,.............

bakermat | 01-02-11 | 16:20

enopgerot | 01-02-11 | 16:07
Sinds wanneer heeft God een baard?

Bolle Wim | 01-02-11 | 16:19

Verheugd zal ik zijn op de dag dat men inziet dat ieder metafysisch vraagstuk puur berust op hypothese.

Frdnnd | 01-02-11 | 16:19

God heeft de aarde ''s morgens om 09.15 uur op 23 oktober 4004 jaar voor Kristus geboorte geschapen, met alles er op en er aan. Dus met alle fossielen er bij.
( ik geloof dat ik niet zoveel moet zuipen,)

triefel in ragmonus | 01-02-11 | 16:18

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 16:09
Het zou misschien wel kunnen, maar hoe zou men dat door middel van experimenten moeten bewijzen? Dan zou je honderden, zo niet duizenden jaren lang de lichtsnelheid moeten meten om te kijken of daar enige variatie in voor zou komen. Zolang de lichtsnelheid al nauwkeurig gemeten wordt (ongeveer 100 jaar) is er geen enkele verandering opgetreden, hoe klein dan ook.
Ten tijde van de Big Bang, of in elk geval zoals men denkt dat het is gegaan, was er wel een periode van extreme expansie, sneller nog dan het licht, maar dat is niet het licht zelf wat sneller of minder snel gaat, maar het medium wat uitzet. Ten tijde dat het licht van bijvoorbeeld een sterrenstelsel werd uitgezonden zoals wij dat nu ontvangen, was er allang een vacuum gevormd waar het licht zich vrij door kon bewegen.

Heau even | 01-02-11 | 16:18

Zo ik heb me net aangemeld op die site en de eerste vraag eruit gepleurd. Ik heb er nog wel honderd die die gasten nooit kunnen beantwoorden maar wellicht zijn er anderen hier die het ook leuk vinden om daar vragen te gaan stellen.
.
Zomaar een ideetje hoor.

netniet | 01-02-11 | 16:18

Ja dat internets ; de christenen en menig ander geloof moet er nog mee leren omgaan....

mierus | 01-02-11 | 16:16

K-lijn | 01-02-11 | 16:12
Maar spellen blijft een probleem...

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 16:14

@Canterwood | 01-02-11 | 15:47

Er zijn zat intelligente gelovigen. Niet zo gek doen.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:14

Je kan ook (beta) wetenschapper zijn, erkennen dat de wereld niet in 7 dagen is geschapen en homo's accepteren (en alle andere minderheden op de wereld) en toch geloven (in God/ een hogere macht) als dat betekend dat je wilt leven volgens de regel: wat gij niet wilt dat u geschiet, doe dat ook een ander niet.
Ik denk dat dat de beste combinatie is.
Want als je geloof, weet je niet zeker. En mag/moet je vragen blijven stellen.
(dit is niet bedoeld om te bekeren. Misschien fijn om te weten dat ook 'gristenen' kritisch kunnen nadenken)

K-lijn | 01-02-11 | 16:12

netniet | 01-02-11 | 16:11
Ik vermaak me kostelijk, maar ik moet naar huis. Gegroet!

Canterwood | 01-02-11 | 16:12

Canterwood | 01-02-11 | 16:09
.
Rijdt u maar door naar raam 2 maar kijkt u uit dat u niet over het randje van de aarde rijdt.

netniet | 01-02-11 | 16:11

Heau even | 01-02-11 | 15:55
Ik moest even wiki-en vanwege groepssnelheid, maar gelukkig heb ik ooit cycli uit elkaar moeten halen (heel ander vakgebied). Het werd ooit geopperd dat c in de loop der tijd afgenomen zou zijn in relatie tot de ouderdom van het heelal. Niet meer dan een poging om iets origineels te verzinnen dus?

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 16:09

netniet | 01-02-11 | 16:08
Dat betaal ik niet, en je manager vergeeft me wel.

Canterwood | 01-02-11 | 16:09

@ Canterwood | 01-02-11 | 16:04
.
Dat is dan € 6,66.

netniet | 01-02-11 | 16:08

Dat is een hele goede vraag van deze meneer of mevrouw! Een terechte vraag ook, en goed geformuleerd. Ik was dan ook erg benieuwd naar het antwoord.

Conclusie:
Vraag: +1
Antwoord: ... volgens mij heb ik iets over het hoofd gezien, want ik zag geen antwoord... enkel een hele enge man die heel reikahalzend richting het Einde der Tijden zat te kijken terwijl hij murmelt: "O, HEERE der Heerscharen, ik bid U, dat de Messias (vrede zij met hem, etc.) terug op aarde komen moge, en deze mag vernietigen en herscheppen in het Paradijs dat Ge beloofd hebt en dat ik wel zie zitten. Amen, HEERE, amen, tot in den hoogste reiksels van het Hemelspansel, waar ik geen kut van snap."

Lady Vagabond | 01-02-11 | 16:07

@KPC de Bazel | 01-02-11 | 16:04
Gelukkig niet, als die shit in mekaar klapt, heb ik nergens meer om m'n spullen te laten!

An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:07

Sinterklaas
Kerstman
God
Allah
Jahwe
Grote Smurf
Allemaal verzonnen baardmensen.

enopgerot | 01-02-11 | 16:07

@Henkertenker | 01-02-11 | 15:45
Nou liefie...

"De scheppingsdagen gaan niet over letterlijke dagen! Hoe moeilijk kan het zijn?
Dus de aarde kan voor mij part eeuwig hebben bestaan (dat eeuwig bestaan is natuurlijk weer een andere discussie dus graag niet op ingaan), de bijbel sluit dat helemaal niet uit."

Waar lees je dat het niet over letterlijke dagen gaat? En waarom staat het er dan?
( Toen was het avond geweest en morgen geweest.... ) De Bijbel sluit ook wel degelijk uit dat de Aarde altijd heeft bestaan. ( In den beginne schiep God de hemel en de aarde.)

Dus rest mij één vraag: Hoe kom je erbij?

Verder vind ik het leuk dat je bent gaan reaguren, dit zijn mijn favoriete reltopics, altijd fijn iemand te hebben om tegenaan te rellen...

An die ARBEIT | 01-02-11 | 16:06

Ha ha, geboortejaar 1963? Daar geloof ik niks van. Is in werkelijkheid veul ouwer.

Dr. Robert | 01-02-11 | 16:05

Refo-gristenen met achterlijke denkbeelden? What else is new? Stikt ervan hier in het Zeeuwse. Lekker laten zwetsen.
Lutsers.

Flushing | 01-02-11 | 16:04

@An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:29
Dat zal dan wel, als jij het zegt. Die verjongingskuur vindt echter niet vandaag of morgen plaats.

KPC de Bazel | 01-02-11 | 16:04

netniet | 01-02-11 | 16:02
Hahaha, ja, of een plastic foetus.

Canterwood | 01-02-11 | 16:04

Joek2004 | 01-02-11 | 15:50
Tip: Probeer het eens 'on topic' te houden.

Colle Tout | 01-02-11 | 16:03

Rubberen Robbie had 't bij het rechte eind: de Nederlandse sterren, die stralen overal..!

Jerry Nick | 01-02-11 | 16:02

@ Canterwood | 01-02-11 | 15:56
.
En een happymenu met als extra gratis speeltje een pilletje van Drion daarbij ?

netniet | 01-02-11 | 16:02

Ik snap sowieso niet dat er nog steeds mensen zijn die echt geloven in dat soort absurde verhalen. Die hebben ze als kind waarschijnlijk heel veel angst ingeboezemd met de duivel en en hel enzo. Anyway, ik zou er niet mee in discussie gaan dat heeft geen enkele zin. Dat houdt vanzelf wel een keer op, het is immers een uitstervende soort.

The Unjorisable | 01-02-11 | 16:01

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:54
Bedankt! Echt nooit bij stilgestaan.

Bolle Wim | 01-02-11 | 16:00

vraagstaart | 01-02-11 | 15:29
Ken het woord gnostisch niet en dat boeit natuurlijk ook niet als je weet dat je god bent.

Bos Hout | 01-02-11 | 15:58

Dit is toch niet echt, hè? Dit is toch satire? Het bestaat toch niet dat Nederlanders in de 21e eeuw dit écht menen?!

Argyronauta | 01-02-11 | 15:57

enopgerot | 01-02-11 | 15:51
Ik zie zelf ook liever Godinnen.

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:56

netniet | 01-02-11 | 15:53
Ja, hallo, mag ik een McRedding met MytheNuggets en schuldsaus?

Canterwood | 01-02-11 | 15:56

Ik vind het maar eng, dat mensen zo gehersenspoelt zijn en vooral zo doen.

Creaguurder | 01-02-11 | 15:55

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:43
De lichtsnelheid in vacuum is voor zover nagegaan kan worden constant, binnen een afwijking van ongeveer 5 m/s (op een snelheid van 299.792.458 m/s).
In verschillende media kan de lichtsnelheid extreem variëren, van bijna de waarde van c (snelheid in vacuum), tot slechts enkele meters per seconde. Er zijn media bekend waarin deeltjes zich zelfs sneller kunnen verplaatsen dan het licht, maar in vacuum is dat niet mogelijk door de oneindige energie die nodig zou zijn in onze drie dimensies van waarneming.
Mocht u iets weten over fasesnelheid en groepsnelheid (wel wat werk om uit te leggen, dus dat ga ik niet doen): De groepsnelheid kan groter zijn dan de fasesnelheid, waardoor de groepsnelheid groter kan zijn dan c. Hier kan echter geen informatie mee verzonden worden, waardoor informatie in onze drie dimensies nooit sneller verzonden kan worden dan het licht (verbonden deeltjes even buiten beschouwing gelaten).

Heau even | 01-02-11 | 15:55

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:50
Nee dat is de relativiteitstheorie: rond de evenaar draait de aarde sneller rond dus gaat de tijd (en het tempo van werken) ook langzamer. Of neuro-wetenschappen: hoe langer het licht is, hoe langer je wakker bent, des te trager je werkt om energie te besparen.

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:54

@ bakermat | 01-02-11 | 15:40
.
De beste zooiensteker is gewoon geïndoctrineerd door zijn ouders die op hun beurt weer en die op hun beurt weer etc...
.
Godsdienst is gewoon net een soort McDonalds of Coca Cola. Wel een ijzersterk product op marketing-niveau dat moet je wel nageven.

netniet | 01-02-11 | 15:53

@Henkertenker | 01-02-11 | 15:45
Loop jij zelf naar de brandstapel of moeten de Dominicanen je een handje (laten) helpen?

Op de Bijbel kun je ongeveer alles baseren, maar de uitleg van de Heilige Roomsche Kerk of voor mijn part de Synode is behoorlijk dogmatisch. Afwijken mag niet Henk!

En als jij de interpretatie van geloof hebt waarvan ik jouw verdenk, Henk, dan heb je dat hele christendom niet nodig. Al ben je Boeddhist, Hindoe of Sufi, voor die beschouwing is er altijd ruimte - want die ruimte ben je zelf.

Hoe laf het ook moge overkomen: ik ga er hier nu tussenuit, want in mijn deel van de wereld is het kindernbedtijd. Eventuele reacties lees ik over een oor of zes pas weer.

May the Force be with you all.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:52

Alle Goden Zijn Klootzakken. Allemaal

enopgerot | 01-02-11 | 15:51

Refoweb maakt zich volstrekt belachelijk: "Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie iets toevoegt en niet in strijd is met het antwoord van de deskundige."
Dit vind ik bijna net zo erg als DE TELEGRAAF. Daar wordt elke reactie van mij consequent niet geplaatst! Bij Refoweb laten ze de reactie tenminste nog staan. Bij De telegraaf wordt je gelijk gecensureerd! Hoezo vrijheid van meningsuiting in Nederland?

Joek2004 | 01-02-11 | 15:50

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:00
Niet alleen gepresenteerd: dat liefde-aspect, barmhartigheid, ís het grote verschil tussen het Oude en Nieuwe Testament.
Voor *kuch* Jezus bleef iemand met misstap (zeg een vuige roddel) fout en kon nimmer meer goed doen.
Vergeving en zo is door zijn personage geïntroduceerd, volgens de geschiedenis der leute.

Dat religie, de drie monotheïstische, Islam in het bijzonder..., meer met haat van doen hebben: fact.

Van wetenschap, onderzoek, en vooral kennis 'het leven' te doorgronden ten einde het te volvoeren zoals bestemd, staan ze in die modus verder weg dan welke ster ook.
(En kan de opstand tegen dergelijke types, manifestaties tegen reli-haat niet dichtbij genoeg komen...).

Kudtkip | 01-02-11 | 15:50

Hahahahaha, ge-wel-dig.

Op het feit dat dit soort "mensen" ook stemrecht heeft na dan.

Parsons | 01-02-11 | 15:50

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:43
Hoe dichter bij de evenaar hoe langzamer het licht. De bevolking daar heeft zich aangepast aan het tempo van hun licht. Is het je nooit opgevallen?

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:50

Henkertenker | 01-02-11 | 15:45
Lol @ intelligente gelovigen.

Hoewel, dat kan, maar niet zonder stevige indoctrinatie.

Canterwood | 01-02-11 | 15:47

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:44
Bedoeling? Tjah, ik zou beginnen met de vraag of die er wel is. En volgens mij niet. Dus veel plezier maken.

Canterwood | 01-02-11 | 15:46

Ik volg nu al heeeel erg lang alle berichtgeving (over religie) op Geenstijl/Powned en kan het nu ECHT niet meer laten om te reageren.

Laten we 1 ding voorop stellen, de meeste christenen begrijpen geen fluit van de bijbel. Dus roep niet steeds dat alle gelovigen achterlijk zijn of de bijbel een sprookjesboek. Ik snap wel dat dit geroepen wordt (dat zou ik ook doen als ik weinig kennis van de bijbel had), maar het is niet op alle christenen van toepassing.

De scheppingsdagen gaan niet over letterlijke dagen! Hoe moeilijk kan het zijn?
Dus de aarde kan voor mij part eeuwig hebben bestaan (dat eeuwig bestaan is natuurlijk weer een andere discussie dus graag niet op ingaan), de bijbel sluit dat helemaal niet uit.

Zo zijn er nog veel andere onderwerpen die helaas totaal verkeerd begrepen worden. Het is jammer dat intelligente gelovigen ondergesneeuwd worden door de hersenloze massa die een debiel dogma aanhangt.

Nogmaals, ik begrijp de heersende anti-religie stemming, maar deze is toch echt op verkeerde veronderstellingen gebaseerd.

Tot zover mijn nuance, het zal wel geen drol uithalen maar ik heb het in ieder geval even geventileerd.

Kusjes

Henkertenker | 01-02-11 | 15:45

Er schiet me zojuist een lastige vraag te binnen..
Wat doen we hier in Godsnaam?
Wat is nu eigenlijk de bedoeling van deze poppenkast?

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:44

Heau even | 01-02-11 | 15:38
Heau even... ik heb meteen vraagje voor je... Enkele jaren geleden was er sprake van de vraag of de lichtsnelheid wel constant was. Wat is er ooit van die aanname gekomen?

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:43

@Che_cuevara | 01-02-11 | 15:34
Maar dat maakt het nog geen tijdsaanduiding....

De term is bedriegelijk, maar het gaat toch echt om afstand.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:42

"Ik buig voor het Woord van God en zeg: "HEERE, ik geloof wat U zegt. Laat mij door Uw Geest aan U en Uw getuigenis vast mogen houden, ook al begrijp ik veel dingen niet"

Nee echt, ik kan heel goed begrijpen dat deze beste man heel veel niet begrijpt. Het is blijkbaar een hogere staat van bewustzijn en een blijk van superieure intelligentie als je zo'n nauwe tunnelvisie kan ontwikkelen. Is die beste man niet gewoon een autist/aspergerpatient. Kan niet omgaan met prikkels van buitenaf en keert maar naar binnen naar een soort van rustgevende cirkelredenering.

bakermat | 01-02-11 | 15:40

@Bolle Wim | 01-02-11 | 15:38
Zie ik hier een Discworld fan?

vraagstaart | 01-02-11 | 15:39

Net zo achterlijk als die fundementalisten; er is maar 1 verschil. Dit produkt van inteelt legt geen bommen. Voor de rest, hetzelfde.

neworder | 01-02-11 | 15:39

God is een alfa... deze brave borst (ds. Droger) heeft trouwens wel op uw kosten een geaccrediteerde universitaire opleiding gevolgd en nog kan hij satelliet niet spellen. Ja, ga daar (opleidingen tot dominee en imam) eens op bezuinigen.

sjaakdeslinksesul | 01-02-11 | 15:39

@Mea Culpa Gump | 01-02-11 | 15:33
Ga dan lekker met de snelheid van het licht deaud, herhalio.

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 15:39

@Bolle Wim | 01-02-11 | 15:38
Wellicht heb je 'n punt.

weesgegroet | 01-02-11 | 15:39

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:34
Ja, maar je hebt licht en je hebt licht. Je hebt snel licht en je hebt stroperig licht. Het is maar net welk licht je gebruikt.

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:38

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:27
Even corrigeren, u zegt het namelijk zelf ook al goed maar trekt de verkeerde conclusie.
Een lichtjaar is de afstand die het licht in een jaar tijd aflegt. Dat is dus een afstand. Men had ook kunnen gaan voor een lichthalfjaar, of een lichtmaand, maar dat bleek niet handig. Het is snelheid vermenigvuldigd met tijd, dus meter per seconde vermenigvuldigd met seconden, wat leidt tot meters, oftewel een afstand.
Als men vervolgens weet hoe ver iets weg staat in lichtjaren, kan men de tijd berekenen die het duurt om daar te komen. Stel, een ruimtevaartuig gaat met 1/4 van de lichtsnelheid naar een object op 10 lichtjaar afstand, dan zal hij daar 40 jaar over doen. Van een afstand, via een snelheid, naar een tijdsduur.

Dus nogmaals: Een lichtjaar is een afstand. Mocht u mij niet geloven, gelooft u dan misschien mijn doctorstitel in de natuurkunde. Mocht u het dan nog niet aannemen en u gelooft wikipedia wel, dan zou u daar eens moeten zoeken op 'lichtjaar'. Mocht u het dan nog niet aannemen, dan bent u domweg achterlijk.

Heau even | 01-02-11 | 15:38

Hier nog een leuke:
a) Het heelal is 14,6 miljard jaar geleden ontstaan
b) God laat het lijken of het heelal 14,6 miljard jaar geleden ontstaan is, en kijkt of we prehistorische 'wijzen' of hedendaagse wetenschappers het meest geloven, om vervolgens te beslissen of je Godsvrezend genoeg bent om wel dan wel niet in de hemel te mogen.

Juxta | 01-02-11 | 15:38

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:34
Nee, precies andersom: Tijd wordt gebruikt om de snelheid (en dus ook de afstand) te meten.

1sokkie | 01-02-11 | 15:37

@An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:29
Zou Groen links hier achter zitten?

* aan de borrel gaat*

* out *

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:35

Ik geloof niet dat zelf nadenken en kritische vragen stellen leidt tot een beter begrip van de wereld om me heen.

Waarom niet, religiefanaat?

Als ik dat doe kom je in de problemen met de dogmatische leerstellingen die me door mijn ouders zijn opgedrongen. Stellingen die overigens heel anders, zelfs tegengesteld, zouden zijn als ik toevallig 5000 kilometer verderop of 200 jaar eerder was geboren.

Ooooooooooh

1sokkie | 01-02-11 | 15:35

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:31
Een lichtjaar is toch echt een maat van afstand, en niet van tijd. Kan je wel zeggen dat ik m'n huiswerk moet maken, maar:

Lichtjaar

Een lichtjaar, symbool lj, (Engels: lightyear, symbool: ly) is een lengtemaat die wordt gebruikt in de astronomie. Een lichtjaar is geen eenheid van tijd. Het is de afstand die licht in vacuüm aflegt in een periode van één jaar volgens de aardse kalender.

Canterwood | 01-02-11 | 15:34

Wat een enge gristenkop zeg. Zo jong en dan toch zo'n kop uit 1889.

weesgegroet | 01-02-11 | 15:34

@An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:31
En die wordt precies in 1 jaar afgelegd door het licht.
En daardoor kun je dus ook de tijd berekenen

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:34

When science and the Bible differ, the bible has obviously misinterpreted its data

paost712 | 01-02-11 | 15:33

Wat veel mensen niet weten (excuus, ik ga niet eerst alle comments lezen) is dat een lichtjaar een lengtemaat is. Geen tijdseenheid.

Mea Culpa Gump | 01-02-11 | 15:33

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:25
Ja leugens belachelijk maken is leuk en nuttig. Feiten zijn maar saai, behalve fails. Het beste kun je zelf liegen. Is leuk en soms zelfs nuttig.

Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 15:33

Ik heb eigenlijk al zo'n 1970 jaar het gevoel dat God helemaal aan de andere zijde van het universum vertoefd en voorlopig helemaal geen plannen heeft om ooit nog terug te keren naar het moordlustige en diefachtige zootje ongeregeld op die kleine kutplaneet aarde. Eigen schuld, dikke bult. Hadden jullie maar met je poten van zijn zoon af moeten blijven.
Ik begrijp God wel.

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:33

Prachtig toch! Hij noemt alle argumenten dat de bijbel de plank misslaat maar dat is nog geen reden om eraan te twijfelen. Hoe dom of naïef kan je zijn dan!

Real Opperprutser | 01-02-11 | 15:32

Het zit namelijk zo: De wereld zoals we die kennen bestaat niet echt, we denken dat-ie bestaat. Dat is scheppingskracht en verder zitten we heel de dag te auwehoeren

vanlinknaarrecht | 01-02-11 | 15:32

ja maar de aarde is niet plat! hij is rond!

net als een pannekoek!..

frettig-gestoord | 01-02-11 | 15:32

godbestaat | 01-02-11 | 15:24
Dus als de wetenschap iets (nog) niet kan verklaren dan heeft een of andere tovenaar het gedaan.

Mijn god is Hans Kazan, hij kan een balletje uit mijn oren toveren en ik kan het niet verklaren. *op mijn knieen gaat voor Hans*

zeefert | 01-02-11 | 15:32

@Che_cuevara | 01-02-11 | 15:27
Sorry, een lichtjaar is gewoon een gemeten afstand, namelijk 9.5 biljoen kilometer. Dus een lengtemaat.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:31

@LJBrinkhorst | 01-02-11 | 15:30
Een paar waarheden als koeien.

GSven | 01-02-11 | 15:31

@Canterwood | 01-02-11 | 15:29
Hier word ik echt moe van.
Is antwoord op Franske en voor de rest, ga je huiswerk maken

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:31

"Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie niet in strijd is met het antwoord van de deskundige" That says it all......
Hahahaha...... roflol

plaklul | 01-02-11 | 15:31

Overigens wel leuk hoe de heren bijbelfanaten zichzelf tegenspreken. Een simpel uitgangspunt van het christelijk geloof is dat alleen god onfeilbaar is en dus de mens per definitie niet. De bijbel is geschreven door mensen die feilbaar zijn maar toch houden ze het resultaat de bijbel als onfeilbaar.

De meest simpele verklaring is dat in de bijbel fouten staan omdat de mensen die de bijbel geschreven hebben fouten gemaakt hebben. En dan hoef je nog niet eens te beginnen aan een discussie omtrent het bestaan van god

TheLuggs | 01-02-11 | 15:31

@Petrus de Rewa | 01-02-11 | 15:19
Aha ze proberen dus mensen te "helpen" ipv het juiste antwoord te geven

veuve-clicquot | 01-02-11 | 15:30

Christen gelooft niet in wetenschap.
Willem II maakt een goede kans om te degraderen.
SP-stemmers houden niet van werken.
Beren poepen in de het bos.

LJBrinkhorst | 01-02-11 | 15:30

@Bolle Wim | 01-02-11 | 15:23
Ik meer in wijn

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:30

@KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:16
Het heelal blijft niet uitdijen, het gaat ooit ophouden. En dan hoogstwaarschijnlijk weer helemaal opnieuw beginnen.

Duurzaam, dat heelal.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:29

@Bos Hout | 01-02-11 | 15:17
Gaan we hier een beetje gnostisch zitten wezen? Verrekte Kathaar / Hindoe, dat klopt niet hoor! God is:
a) een Oude Wijze Man op Een Wolk
b) Rare Vrouw in Gouden Koets
c) Beide

en meer keuzes zijn er niet. Duidelijk?

vraagstaart | 01-02-11 | 15:29

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:27
Ja, je punt is?

Canterwood | 01-02-11 | 15:29

seven | 01-02-11 | 15:27

Het heelal is oneindig eindig, zegt mijn vriend Stephen H... En laat iederen die in godbestaat gelooft dat maar zelf geloven, nietwaar?

eerstneukendanpraten | 01-02-11 | 15:28

@vraagstaart | 01-02-11 | 15:25
Altijd al gedacht dat God een vrouw was.

Achterom kijkt of mevr Che niet meekijkt

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:28

Als ik dat photootje zo bekijk, dan heeft deze Dienaar des Heeren een toepetje op zijn vleespet. En dan verbaast het me niet echt dat het daar wat broeierig is, waardoor hij nu eenmaal op het verlichte idee blijft hangen dat de Heere alles gewoon in enkele dagen met zijn toverstokje heeft neergezet.

Rokus3013 | 01-02-11 | 15:28

@godbestaat | 01-02-11 | 15:24
want ignorance is bliss, nietwaar?

sko | 01-02-11 | 15:28

@Franske123 | 01-02-11 | 15:12
Voor 1 keer nog dan.
Een lichtjaar is de AFSTAND die het licht in een JAAR aflegt.
Volgens mij is een jaar toch wel een tijdsduur

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:27

Het antwoord is als volgt: God wil de mensen standvastig laten zijn in het geloof, daarom wordt de mens door God getest met galaxies, zwarte gaten, Job Cohen en ga zo maar deaur. God heeft ook de botten van de dinosauriers gemaakt om ons geloof te testen. Echt waar!

eerstneukendanpraten | 01-02-11 | 15:27

godbestaat | 01-02-11 | 15:15
Dat antwoord is eenvoudig te geven, op x mrd lichtjaar zit je aan het (huidige eind, daarbuiten is er niks. Maar vanwaar de behoefte aan sluitende verklaringen? Accepteren dat we nog niet alles weten maar door te kijken en te bestuderen stap voor stap meer over de natuur te weten komen is toch veel mooier dan zeggen dat het bij elkaar getoverd is door een soort tovenaar met de naam God? Klaar. (En waar komt die dan opeens vandaan? Hoe is die ontstaan? Uiteindelijk dus heel wat onwaarschijnlijker, nietwaar? God is een creatie vd mens, niet omgekeerd)

seven | 01-02-11 | 15:27

Achterlijke idioten daar op het refoweb. Lekker in Staphorst opsluiten en afsluiten van de moderne wereld.

TranceEnergy | 01-02-11 | 15:27

@hfakker | 01-02-11 | 15:17
De wetenschap heeft op dit moment geen bewijs dat er een schepper zou bestaan. Bewijzen leveren eerder het tegengestelde op. Bijvoorbeeld: Men heeft dit gemeten bij grote groep patiënten die een risicovolle operatie aan het hart moesten ondergaan. 50% van de patiënten geloofden en hebben tot god gebid de operatie te overleven. De andere helft geloofde niet en heeft dus ook niet tot god gebid. In beide groepen was het sterftecijfer even hoog. Het is geen keihard bewijs, maar het ondersteund zeker niet de hypothese dat er een god bestaat.

GSven | 01-02-11 | 15:26

Ik ben vooral nieuwsgierig naar de 18+ vakanties waarvoor reclame wordt gemaakt...

1sokkie | 01-02-11 | 15:26

@godbestaat | 01-02-11 | 15:24
Kun jij makkelijk zeggen, jij weet het

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:26

godbestaat | 01-02-11 | 15:24
Niet alles is te beredeneren =/= niets is te beredeneren.

Canterwood | 01-02-11 | 15:26

@Che_cuevara | 01-02-11 | 15:20
Uiteindelijk wint God altijd. Want Hij maakt de regels. Hij is zoiets als Beatrix: je eigen vrouw vermoorden is 120 uur taakstraf en een goed gesprek met oom agent, maar wee je fucking gebeente als je met een waxinelichtjeshouder ook maar een gooiende beweging maakt binnen een straal van 500 meter van de Gejatte Koets.

Dan wacht je levenslang in de EBI. Zonder proces.

Heeft ze van God geleerd. Kent ze goed, Bea. Bea en God, eigenlijk is het één persoon maar ze is te bescheiden om het te zeggen.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:25

@Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 15:23
Ja maar life of Brian is toepasselijker

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:25

@Bolle Wim | 01-02-11 | 15:23

mmm inderdaad, een hosti met pindakaas.

-banned | 01-02-11 | 15:24

Canterwood | 01-02-11 | 15:1
Zie je wel dat niet alles te beredeneren is, en te bewijzen, ik twijfel nog steeds niet aan God`s almacht, en zal dit ook nooit gaan doen.

godbestaat | 01-02-11 | 15:24

@hfakker | 01-02-11 | 15:17
God bestaat niet..... tot het tegendeel bewezen is

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:24

Al is God nog zo snel, de waarheid achterhaald em wel....

reetketeltje | 01-02-11 | 15:24

Ik krijg ondertussen trek in een hostie van al dat gepraat.

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:23

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:18
Ik vind dumpert failcompilaties lolliger.

Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 15:23

@Krachtmeester | 01-02-11 | 15:18
Tegen die tijd heet Egypte misschien wel Iran

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:23

Halelua.

Boomschade | 01-02-11 | 15:23

@Krachtmeester | 01-02-11 | 15:18
Ga jij eensch gauw in een sarcofaag liggen, linkse grapjanus.

ojédiaré | 01-02-11 | 15:23

@Heau even | 01-02-11 | 15:18
Ach, voor een goede vriend staat de deur altijd open. Maar inderdaad, de koelkast is wel he-le-maal leeg als-ie is geweest. En de kat is pleite.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:22

Oder: Gott ist Tot.

KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:21

Geloof is op zijn retour. Ook in moslimgebieden begint het verstand langzaam door te breken. Slechts enkelen blijven nog streng geloven. Op een gegeven moment is de wetenschap zo ver dat het geloof in absolute zin niet meer houdbaar is en men overstapt op geloof in spirituele zin. Tot die tijd laat ik de gelovigen in hun waarde. Als zij willen geloven dat de aarde 6000 jaar bestaat dan is dat prima. ze moeten er alleen mee stoppen om dat geloof aan mij op te dringen en te doen alsof ik gek ben. Doordat gelovigen ook in meervoud trachten te overtuigen ontstaan er oorlogen. Oorlogen die overigens wel goed zijn voor technologische vooruitgang en dus de wetenschap helpen...

GSven | 01-02-11 | 15:20

@vraagstaart | 01-02-11 | 15:04
Dus God wint nooit.
Wat een slechte speler zeg

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:20

@vraagstaart | 01-02-11 | 15:17
LOL

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:19

Geniaal, die Joris van Refoweb:
Beste mensen,
let nog even op de voorwaarden voor het plaatsen van een reactie:
"Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie iets toevoegt en niet in strijd is met het antwoord van de deskundige. Vraagstellers zijn niet gebaat bij tegenstrijdige reacties en bovendien vinden we het ongepast ten opzichte van de deskundige die zijn/haar vrije tijd ter beschikking stelt om onze bezoekers te helpen."
Als ze deze regels eerder in acht hadden genomen, dan had er geen Reformatie plaatsgevonden.

Petrus de Rewa | 01-02-11 | 15:19

@-banned | 01-02-11 | 15:05
Er zijn opgravingen van een Opel Kadet die het tegendeel bewijzen.

ojédiaré | 01-02-11 | 15:18

vraagstaart | 01-02-11 | 15:16
En breek me de bek niet open over Honger. Die komt soms uit het niets aanzetten. Daar hou ik niet zo van, een belletje van tevoren mag best.

Heau even | 01-02-11 | 15:18

@Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 15:12
Life of Brian?

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:18

Or: God is a concept by which we measure our pain.

KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:18

BREKEND: Egypte zal de uitslag van de aanstaande Provinciale Staten-verkiezingen in Nederland niet erkennen. Mogelijk speelt de angst dat de Nederlandse Niet-slim Broederschap de macht grijpt een rol.

Krachtmeester | 01-02-11 | 15:18

@godbestaat | 01-02-11 | 15:15
Dat is simpel. Het heelal houdt op, waar de blauwe enveloppen niet worden bezorgd.

Welkom bij de club.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:17

Volgens mij is er maar één relevante vraag: bestaat God wel of niet. laat zich niet oplossen, dus je gelooft wel of je gelooft niet. is geen bewijs voor of tegen, want is geloof.
De rest is retoriek, zowel voor als tegen. En nogal zinloze retoriek, althans even zinvol als voorstanders en tegenstanders van WC Eend, Bebogeen, Snor limonade, Stichting Elektoor (jawel!) of het Spaghetti monster.

hfakker | 01-02-11 | 15:17

Alles en iedereen is één: in heden, verleden en toekomst. Verder zijn we samen allemaal god, of hoe je dat ook noemen wilt. Da's volgens mij waar het allemaal op neerkomt.

Bos Hout | 01-02-11 | 15:17

But tonight.... God... is a DJ.

KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:17

@vraagstaart | 01-02-11 | 15:15
Krijg je met de PvdA in de regering.
Die hufters hebben dus het bouwen van het heelal opgehouden.
Zou me niks verbazen als het budget ook flink overschreden is

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:17

godbestaat | 01-02-11 | 15:15
Want dat zijn gelijke voorwaarden?

Heau even | 01-02-11 | 15:17

@godbestaat | 01-02-11 | 15:15
Het heelal blijft uitdijen. Bovendien, heeft een cirkelvorm een begin of een einde?

KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:16

godbestaat | 01-02-11 | 15:15
En als je dat antwoord niet krijgt bestaat god? Prima redenering, lekker doorgaan zo.

Canterwood | 01-02-11 | 15:16

tis maar wat je omglol noemt deze droevige treurigheid.

sufkut | 01-02-11 | 15:16

Zie je nu wel er klopt geen flikker van die sterrkundige wetenschap, 6.000 jaar geleden heeft God alles geregeld en dat is zo omdat het in de bijbel staat.

Zuma | 01-02-11 | 15:16

Hij kan toch alles geschapen hebben op de zoveelste dag incl het verleden van zoveel miljard jaar? Zoiets als een antiek kastje kopen op bali, het lijkt erg oud aan de buitenkant maar is eigenlijk net gemaakt.

zeefert | 01-02-11 | 15:16

@Heau even | 01-02-11 | 15:12
Cholera vind ik persoonlijk dus een kelerelijer. Hij speelt vals en doet dingen in je drankje.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:16

Als jullie een antwoord hebben over waar het heelal ophoud, en wat er dan is, dan ga ik ook twijfelen of GOD bestaat. Kom maar op.....

godbestaat | 01-02-11 | 15:15

@Che_cuevara | 01-02-11 | 15:11
Wat daar nog aan voorafging was de besluitvorming door de regering. En DIE paar miljard jaar, daar had God de Heere dus even geen rekening mee gehouden toen hij het manuscript voor de Bijbel inleverde.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:15

@Canterwood | 01-02-11 | 15:13
Universa zijn tuig. Allemaal.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:15

Er zijn wel meer van die geloofjes hoor. Economie, sociologie, medicijnen, light-producten, en allemaal werken ze niet en het kost steeds meer

vanlinknaarrecht | 01-02-11 | 15:15

@Bolle Wim | 01-02-11 | 15:00
Zeg maar tegen God dat alles went.~~
God antwoordt dat ie nog even met Harry Mulisch bezig is en op dat wennen komt ie nog wel terug.

ojédiaré | 01-02-11 | 15:14

Franske123 | 01-02-11 | 15:12 Moehahahaha.

zeg maar jansen | 01-02-11 | 15:14

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:09
*Leren doet en universum ook heel tof vindt*

Canterwood | 01-02-11 | 15:13

Yep, een antwoord van een waar imam. Islam, chistendom, jodendom.... vernietig ze gedrielijk.

KPC de Bazel | 01-02-11 | 15:13

Ik wou dat ik Gristen was..dan hoef je niet meer na te denken, want voor alle antwoorden sla je gewoon je sprookjesboek open..

Pakzooi | 01-02-11 | 15:13

Via de iPhone natuurlijk.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:13

Doen ze bij de afdeling fundie islam met heel wat minder woorden af? Silence! I kill you!

seven | 01-02-11 | 15:13

*Plaatsje in de bekeringsfolterkamer voor De Kampsjeng | 01-02-11 | 15:11 reserveren doet*

vraagstaart | 01-02-11 | 15:12

En toch, als ik moet kiezen tussen geloof en wetenchap, zeg ik doe mij liever een goeie film om te lachen ofzo.

Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 15:12

vraagstaart | 01-02-11 | 15:04
Toen Dood won, mocht Cholera een feestje vieren in Haïti. Want zo werkt dat.

Heau even | 01-02-11 | 15:12

@zeg maar jansen | 01-02-11 | 14:45
Dat bewijzen gristenen toch elke dag

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:12

Het kan aan mij liggen, maar zo bijzonder vind ik die reactie van die dominee niet?

Semper Pecunia | 01-02-11 | 15:12

@ Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:29
Lichtjaren is een afstand, geen tijdsduur...

Franske123 | 01-02-11 | 15:12

@Kudtkip | 01-02-11 | 14:57
"Hoe heeft God de sterren 'neergezet' en laten stralen in het begin? Dat weten we allemaal niet."

Jawel, het zit namelijk zo.
De aarde is eigenlijk 6000 jaar en 14 dagen oud.
Want 6000 jaar geleden schiep god de aarde en het heelal.
Om al die sterren op hun plaats te krijgen en te laten schijnen waren er al 14 dagen elektriciens bezig om die sterren aan te sluiten en de kabels te leggen.

Maar dat lees je dan weer niet in de bijbel

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:11

LOL@seven | 01-02-11 | 15:07: Voor Appleholics is God een, aan anorexia lijdende, babyboomer met een te strakke spijkerbroek, op gympen. Hmz...

De Kampsjeng | 01-02-11 | 15:11

roflol!
een positiefje: ze jorissen geen ongewenste reacties weg maar reageren met het herhalen van hun hilarische voorwaarden.

verhaard | 01-02-11 | 15:10

@seven | 01-02-11 | 15:07
Kijk en NU ga je dus te ver!
Blijf rustig zitten, dan haal ik pek, veren en de beul.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:10

Schoorsteenveger | 01-02-11 | 14:33

een soort van GODwin dus?

g.reppeldel | 01-02-11 | 15:10

Wat die gristentroetels nooit verklaren dat als god nu de wereld in 6 dagen schiep en de zevende de rustdag was... Dan is het toch ook zo dat als ie wat harder gewerkt had, dat we twee zondagen hadden gehad?
Nou bedankt klaploper..

Deus Absurdia | 01-02-11 | 15:10

@Canterwood | 01-02-11 | 15:06
Het universum bestaat zeker! Elke dag bedankt ik - minstens vijf keer! - op mijn knietjes mijn one and only God voor het feit dat hij 6000 jaar geleden in zo'n toffe bui was dat hij dat even voor ons heeft gefixt.

Opdat mensen zoals jij kunnen leren!

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:09

@1%biker | 01-02-11 | 15:06
*schone onderbroek aantrekken gaat en lachtranen wegwist*

... een mijter opzetten dan?

vraagstaart | 01-02-11 | 15:09

OMG OMG OMG OMG OMG LOL

Hahaha

AMR | 01-02-11 | 15:09

Beste Gelovige(n),
Na alle berichtgeving omtrent lichtjaren en evolutie is het misschien wat moeilijker geworden om het Ware Woord tot u te nemen. Daarom wil ik u verheugen met de mededeling dat ik u begrijp en dat ook ik twijfel in mijn hart gekend heb. Ook ik heb mij menig maal afgevraagd of Het Woord wel in verhouding stond tot de hedendaagse kennis. Menig maal heb ik tot in het diepste puntje van mijn geest in vertwijfeling geleefd.
Echter, na bestudering van de Heilige Woorden in de Schrift Gods kon ik wederom concluderen dat God de mens op de wereld geplaatst heeft om in twijfel zijn leven te lijden ten einde Zijn weg te vinden door de keuze voor God te maken. God (maar ook Allah) heeft de mens daartoe revelaties overhandigd die alle generaties overstijgen middels een Schrift, de Bijbel. Dit boek is intergenerationeel een zeer succesvolle mindfuck. Een mindfuck bovendien die de verklaring van alle ons omringende processen tot een zinloze bezigheid reduceert, waardoor de ideale economische voorwaarden kunnen worden gecreëerd voor regionale- en Nationale expansie. Kortom: niet denken, maar doen! Vragen zijn decadent.

Ik verzoek alle gelovigen ter wereld dan ook vragen omtrent hun existentie naast zich neer te leggen en zich te richten op hun Heilige Schriften. Bovendien is volgzaamheid van het allergrootste belang om sereniteit in hun levens te behouden! Volg daarom uw Politiek Leider, vertrouw in Hem en leg nimmer zijn antwoorden naast u neer. Hij handelt in de Woorden Gods. Deze woorden kunnen nimmer door vluchtige, duivelse media als Internet worden geëvenaard. Amen.

B. Peopnagel
(Priester, Parochie Juinen)

Boris Poepnagel | 01-02-11 | 15:09

Wat moeten wij met ons "vele verstand" bewijzen, tegenover een almachtig God?
Ik vraag me ook wel eens af waar is het einde van het heelal? Hoe komt er een zo`n grote boom uit een kastanje....., enz

godbestaat | 01-02-11 | 15:08

Het lijken wel Apple fans die (tegen beter weten in) de apple-fails , functionaliteit en prijs/kwaliteit voor zichzelf goedpraten. Ja het religekkie-gen zit ingebakken. ;)

seven | 01-02-11 | 15:07

Ik mis een edit functie om mijn d en t fouten te verbeteren..

sjakei | 01-02-11 | 15:07

Iedereen die wetenschap afwijst als waarheid zou ook geen gebruik meer mogen maken van de ontdekkingen die er door wetenschappers gedaan zijn.
Dus geen internet, auto's, vliegtuigen, mobieltjes en andere heidense dingen meer gebruiken aub...

da wizard | 01-02-11 | 15:07

LOL @God in de comments
God | dinsdag 1 februari 2011 15:03

nogeentjedan | 01-02-11 | 15:07

De voorletter 'C' van ds. Droger staat ongetwijfeld voor 'Condens' ? Chottechot, wat een droogstoppel, die man.

baba4oog | 01-02-11 | 15:07

@seven | 01-02-11 | 15:00
Je gaat me toch niet vertellen dat Mohammed..... nee. Nee! NEEEE!!

Wat in de Koran staat is waar Seven. Dat is het woord van God, heeft Mohammed zelf gezegd,

Nou niet mensen op het verkeerde been zetten hè?

En dat van die teksten die uit de bijbel geschrapt zouden zijn nou, die Nag Hammadi geschriften heeft die boer zelf verzonnen. Met zijn LOI cursus "Leer Koptisch en Aramees in 10 lessen (exclusief examen)"

vraagstaart | 01-02-11 | 15:07

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:04
Een paar veronderstellingen moeten we toch maken. De meest basale is wel: Het universum bestaat en is consistent genoeg om iets over te leren.

Maar geloof lekker verder. Paar maagdjes erbij? Gordelbommetje misschien?

Canterwood | 01-02-11 | 15:06

@seven | 01-02-11 | 15:00
Precies, zie je ook heel herkenbaar bij de Grieken en later de Romeinen; geloof als machtsmiddel, een manier om jouw daden als land of bestuurder te rechtvaardigen. En de burger slikt het nog immer als zoete koek.

Gisteren hier toevallig nog over gehad, die apocriefen. Een grappig iets, helemaal wanneer je bekijkt dat veel van de die-hard believers erg veel waarde hechten aan de originele geschriften waarop de bijbel gebasseerd is. Behalve die, even
"authentieke" bronnen...

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:06

@Armageddon | 01-02-11 | 14:39
Ze zijn het evenbeeld van God

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:06

vraagstaart | 01-02-11 | 15:01
Thanks,maar als ik ook maar een beetje ga zweten valt die tape iedere keer van mijn hoofd.

1%biker | 01-02-11 | 15:06

ik geloof dat alle mensen die heilig overtuigd zijn van de bijbel een tatoeage van een dansende wortel met het syndroom van down op hun rug hebben getatoeerd. Ik heb hier geen bewijs voor, maar ik weet dat het zo is. Als zo'n gristegekkie mij zijn ongetatoeerde rug toont, weet ik dat dat zinsbegoocheling is. Want allemaal, ik weet het zeker ALLEMAAL, hebben ze een dansende wortel met het syndroom van down getatoeerd op hun rug. Als je het niet me me eens best zul je eeuwig branden in de ballenbak van een ikea op zaterdagmiddag. Heb ik geen bewijs voor, maar HET IS ZO!!!

shining1 | 01-02-11 | 15:06

@Bakito | 01-02-11 | 14:58
Ze moeten inderdaad zelf de eerste stapjes zetten.

En dat dat niet fijn is zo in dat hete woestijnzand, dat vind ik geen acceptabel excuus.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:05

Ik wordt altijd een beetje moe van die te gelovige mensen. Maar ik snap niet dat de bijbel ALTIJD gelijk moet hebben. En ik snap niet waarom ze zo strikt volgens dat boekje leven. Dat boekje is 1700 jaar geleden opgesteld met de kennis van toen. Het is een verhaal van een vertelling in het aramees en dat verhaal is honderden jaren doorverteld voordat het op schrift werd gezet in het latijn/grieks. Dus dat verhaal moet al verandert zijn, 300 jaar doorvertellen en dan vertalen, dat geeft fouten. Daarna nog eens vele honderden jaren later vertaald naar het Nederlands. Hoeveel van het oorspronkelijke verhaal is er dan nog over? Naar mijn idee is het dan niet zo slim om dan heeel strikt volgens dat boekje te gaan leven.
Een voorbeeld hiervan kun je terug vinden in het Jodendom. Joden mogen geen varkensvlees eten. Dat hoort nu bij hun religie. van oorsprong was het puur huishoudelijk: varkensvlees bedierf eerder in een warm klimaat dan rund- of kippenvlees. Dus het eten van varkens bracht risico's met zich mee. Het was puur een praktisch iets, niet uit geloofsovertuiging. Je ziet wat er nu van die regels terecht is gekomen: (strenge) joden eten niets maar dan ook niets waar een spoortje varkensvlees in zit. Grote onzin. Met de kennis van toen was het slim, maar met de kennis van nu is het achterhaald..

sjakei | 01-02-11 | 15:05

@joopwil | 01-02-11 | 15:04

6000 jaar geleden waren er nog geen auto's en ook geen hopjesvla.

-banned | 01-02-11 | 15:05

@Bakito | 01-02-11 | 15:00: Dat is de Katholieke God. ;

De Kampsjeng | 01-02-11 | 15:05

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:43
Nee, de brandweer bellen

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:05

Pfffffff.
Kom op jongens.. Laat ze nou. Mijn buurjongetje heeft down, zegt de hele dag dat ie gaat zwemmen en daar gaat ook niemand meer tegenin. Niet dat ie mag zwemmen met dit weer, maar, we laten hem maar even.. Hij weet niet beter.
Dit soort gristentroetels hebben hetzelde niveau.. Behandel ze dan ook zo. Links laten liggen dus. Stel dat je ze overtuigd, je hebt verder ook helemaal niets aan ze.. Verspilde erergie. Ze gaan vanzelf een keer dood.

Deus Absurdia | 01-02-11 | 15:05

@Canterwood | 01-02-11 | 15:00
En toch kun je mij niet wijsmaken dat die wetenschappers niet stiekem een kongsi van expres gehanteerde valselijke voorveronderstellingen vormen!

Tegenwoordig doen die zogenaamde academische allerlei wanhopige pogingen om mijn religie onderuit te halen.

Maar ik trap daar niet in! Nee, nee, ik niet. Ik zou dan echt in strijd komen met heel veel gegevens uit mijn Schriftje.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:04

Het betere geloofbashwerk:
PZ Myers op AAI conference 2009.

marissie333 | 01-02-11 | 15:04

Het antwoord is simpel.
Een auto rijd door de nacht met de koplampen aan.
Het licht schijnt door de nacht en NOG niet op jou.
Jij springt voor de auto en het licht schijnt dan wel op jou.
De auto rijd jou tot hopjesvla en jouw ziel stijgt op.
Als je dan naar beneden kijkt zie je het licht, uit het verleden dus.
Dit is in grote lijnen hoe het werkt.
Luister dus niet naar die christen fundies want die leven ook in het verleden.

joopwil | 01-02-11 | 15:04

@Heau even | 01-02-11 | 14:54

Zo is dat. "God gooit niet met dobbelstenen" zei Einstein.

Dat klopt ook. God speelt bridge. Met Honger, Dood en Oorlog.

Pestilentie wilde ook graag meedoen maar die was steeds ziek.

vraagstaart | 01-02-11 | 15:04

@Broodje Jeroen | 01-02-11 | 15:00: Bedankt, ik ga het opzoeken.

De Kampsjeng | 01-02-11 | 15:03

@kalasjniknal | 01-02-11 | 14:33
Kan niet, hooguit 6000 jaar

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:03

@Oyibo | 01-02-11 | 14:31
weet je 't zeker

Che_cuevara | 01-02-11 | 15:02

@Che_cuevara | 01-02-11 | 14:57
Geef dan gewoon geen antwoord.
Tijdens discussies zullen ze hun best doen om je te overtuigen van "hun" gelijk.
Reageer er niet op en ze zullen slechts preken voor eigen parochie (want 100% eens met de dominee).
Mensen met een vrije geest weten wel beter.

necrosis | 01-02-11 | 15:02

Che_cuevara | 01-02-11 | 14:59
Dat heb ik nooit ontkend hoor, mijn opmerking was puur semantisch.

Canterwood | 01-02-11 | 15:01

@1%biker | 01-02-11 | 14:57
Tip: "HELLS" afplakken scheelt een boel ellende, beter nog: brengt je bij de incrowd. #kleinewetenswaardigheid

vraagstaart | 01-02-11 | 15:01

Ach, Adam en Eva kregen 2 zoons... en toen?

San Paulo | 01-02-11 | 15:01

@An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:58 baadt-t=baad

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:01

Mooi om getuige te kunnen zijn van het bewustwordingsproces van tere refo-zieltjes op refoweb. Alsof je lichtjaren terugkijkt in de tijd. :-)
Ook bij deze primaten zal internet er uiteindelijk voor zorgen dat ze de echte waarheid ontdekken.

wakkere_nederlander | 01-02-11 | 15:00

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:52
Iemand zou ze moeten wijzen op het feit dat vroeger schrijvers van bv Bijbelgeschriften ook een levendige fantasie hadden of glashard konden liegen. Dat 400 jaar na Chr. de meest conflicterende schrijfsels uit de verzamelbundel, de Bijbel, zijn gegooid etc. Dat religie vroeger en nu een doelgericht instrument was van koningen om de macht van hun rijk over het volk te bestendigen. Daarom bedachten concurrerende machthebbers ook hun eigen versie, allemaal geopolitiek.

seven | 01-02-11 | 15:00

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:56
Wetenschap is niet bepaald nattevingerwerk hoor. Hoe oud een fossiel is kun je namelijk keurig meten, en dat met meerdere methoden om de juistheid te bepalen. En als je wetenschapper bent doe je je uiterste best om je collega's op nattevingerwerk te betrappen.

Canterwood | 01-02-11 | 15:00

@ojédiaré | 01-02-11 | 14:57
Ik vind dat God op moet passen met zijn 'allesomvattende liefde'.

Ik heb hem al meermaals gewaarschuwd dat ik niets voel voor zijn avances en de rechter heeft me ook al in het gelijk gesteld. Dan kun je nog zo groots zijn, een straatverbod telt ook voor jou.

Mij iets té omni-potent, die man.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 15:00

@Kudtkip | 01-02-11 | 14:57
Zo wordt het gepresenteerd en is het HIER ook grotendeels.

Helaas genereert religie op zo'n beetje elke andere plek ter wereld meer haat kan liefde. Wat er ook in die boeken staat

An die ARBEIT | 01-02-11 | 15:00

ojédiaré | 01-02-11 | 14:57
Zeg maar tegen God dat alles went.

Bolle Wim | 01-02-11 | 15:00

zeefert | 01-02-11 | 14:51
Nou vooruit. :)

Ashtrey | 01-02-11 | 15:00

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:58
De god van de gaten, heet dat dan.

Bakito | 01-02-11 | 15:00

Mevrouw EvdD zag laatst die 6000 jaar aanhangers op TV.
Ze begreep er helemaal niets van.

Einde van de Domheid | 01-02-11 | 15:00

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:40
Jij moet je nodig eens inlezen in de wetten der logica zoals daar zijn Russell's teapot en Occam's razor. Boerenverstand brengt je heel wat verder dan heilig verklaarde sprookjes van Grimm.

Broodje Jeroen | 01-02-11 | 15:00

... zo aandoenlijk... zo lievvv, zo geloven in sprookjes, het blijven eigenlijk kleine (naïeve) kindjes.

Aan de andere kant: pijnlijk, schrijnend, achterhaald, jammer...

Astronaut Arnuff | 01-02-11 | 15:00

Haha, op pagina twee van de reacties:
"Belangrijk is dan dat als de Bijbel en onze wetenschap in tegenspraak met elkaar staan, dat we moeten concluderen dat ons begrip te beperkt en vermoedelijk foutief is en we meer moeten leren. Niet dat de bijbel het verkeerd zou hebben."

Rest In Privacy | 01-02-11 | 14:59

@Canterwood | 01-02-11 | 14:41
En daar is de tijd uit af te lijden.
Elementair my dear Watson

Che_cuevara | 01-02-11 | 14:59

@Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:56
Prijs De HEERE. Gelukkig heb ik nog enkele medestanders op dit, het Sodom van de interwebs. De poel van roze verderf waar ik bijna dagelijks mijn pootjes baadt.

Het hel van de leeuw, so to speak....

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:58

@Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:51
Zolang ze geen fatsoenlijke atoombom kunnen bouwen, komen ze wat mij betreft niet in aanmerking.

Met medelijden helpen we ze niet.

Bakito | 01-02-11 | 14:58

@Bakito | 01-02-11 | 14:50: Niet alleen stelligheid. Ook is er de gave van een retorische gymnastiek, waar je niet wijs uit wordt. Vriendje van me -homo- is Christen. Niet van z'n stuk te brengen. De Bijbel is het antwoord op alles. Maar als je dan verwijst naar de passages over homoseksualiteit, dan treedt er spontaan een blinde vlek in werking. Dat moet je anders lezen. In de context plaatsen etc etc.

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:58

"Je komt echt in strijd met heel veel gegevens van de Schrift als je dat doet. En ook als je de evolutietheorie probeert te combineren met de Bijbel, wat vandaag ook regelmatig gebeurt. Ook dan loop je vast. En ja, wie heeft dan het laatste woord?"

Tsjah wat doe je dan.... jawel, gewoon lekker je kop in het zand blijven steken! "NEIN NEIN NEIN!"

Flowers | 01-02-11 | 14:58

Wat een bekrompen lutser, die refo-kerel. Als je een God verzint, kun je toch ook verzinnen dat Hij de sterren schiep met lichstralen die vanaf tijdstip 0 (6000 jaren geleden) al tot de Aarde reikten.
Die dino-botten zijn toch ook in de Aarde gestopt om het geloof op de proef te stellen?! Gebruik uw fantasie, man! Op water lopen, doden opwekken, water in wijn veranderen, teleporteren, ..... niets is onmogelijk voor wie gelooft!

Fijnstoffer | 01-02-11 | 14:58

* Nog steeds wacht op;
"Ook zo'n liefhebber van minutenlang onbedaarlijk / hysterisch lachen? Dan is dit uw dag"

Inukshuk | 01-02-11 | 14:58

wtf, op diezelfde site vraagt iemand aan een dominee wat die witte draden in haar mond zijn

hetluis | 01-02-11 | 14:58

brutus68 | 01-02-11 | 14:45
Dat is precies wat ik zeg. Het bestaan van een God is net zo waarschijnlijk als het bestaan van kabouters. Het zou allebei kunnen (maar erg waarschijnlijk is het niet).

bintang | 01-02-11 | 14:58

vraagstaart | 01-02-11 | 14:54
Oke oke als ik ook al naar Godzelf kan twitteren,ga ik aankomende Zondag toch maar eens naar de kerk.[als ik erin mag streng deurbeleid daar]

1%biker | 01-02-11 | 14:57

Ik heb toevallige een lijntje met god en hij is not amused.
Diegene die hier, vanaf nu, nog 1 keer zijn allesomvattende liefde bekritiseerd, zal voor eeuwig en misschien wel voor altijd branden in het hellevuur.

ojédiaré | 01-02-11 | 14:57

seven | 01-02-11 | 14:42
LOL!

Edoch:
"Hoe heeft God de sterren 'neergezet' en laten stralen in het begin? Dat weten we allemaal niet."

Hoe?
Zie hier de crux tussen wetenschap en geloof.

Los hiervan, de voornaamste boodschap (zie ook Heau even om 14:42) van de bijbel is: liefde, barmhartige liefde.
Liefde voelen en betonen.
Daar hoef je overigens geen gelovige voor te zijn.

Kudtkip | 01-02-11 | 14:57

Het antwoord mag niet in strijd zijn met dat van de deskundige.
En dat is in dit geval de dominee.
Dan hoef je toch geen antwoord meer te geven want de deskundige heeft altijd gelijk.
Wat een dombo's

Che_cuevara | 01-02-11 | 14:57

@Canterwood | 01-02-11 | 14:53
Sarcasme? Wat een nare voorveronderstelling.

Ik was - en ben - bloedserieus.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:56

@De wearheyd | 01-02-11 | 14:54
Hohoho. Ik geloof ook. En daar is kracht voor nodig, al dat ontkennen van "feiten".

Vertel mij wat.

vraagstaart | 01-02-11 | 14:55

Beste dominee, ziet u die boom daar?
Dominee: Ja expert homo.
Stel dat er in de Schrift zou staan dat die boom daar niet staat. Gelooft u dan dat die boom daar dan niet staat?
Dominee: [Vul hier aan!]

Expert Homo | 01-02-11 | 14:55

@Bakito | 01-02-11 | 14:47
Ja en omgekochte scheidsrechters.

Islamitische wetenschappers worden altijd buitenspel gevlagd nét op het moment dat ze voor een grote doorbraak staan.

Het is jammer dat het zo moet gaan en dat zelfs de academische wereld bezoedeld is door discriminatoire praktijken. De vergelijking van het Nobelcomité met een discotheek waar bepaalde bevolkingsgroepen puur op uiterlijk niet worden binnengelaten is eigenlijk ook volledig gerechtvaardigd.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:55

Vergeet niet: ook wetenschappers zijn zondig!

plaklul | 01-02-11 | 14:55

Weten jullie waar ik nou zo bang voor ben? Dat deze gevaarlijke Niet-slim Broederschap binnenkort de macht gaat grijpen!

Krachtmeester | 01-02-11 | 14:54

goffer dacht ik het net te snappen ;-)

huppeltrutje | 01-02-11 | 14:54

@huppeltrutje | 01-02-11 | 14:51
Yup, terwijl hij zijn teennagels schoonmaakt boven de oersoep.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:54

watergeus | 01-02-11 | 14:46
Canterwood | 01-02-11 | 14:49
Als toevoeging: Einstein heeft pas op zijn sterfbed moeten erkennen dat quantummechanica en het onzekerheidsprincipe van Heisenberg kloppen, voor zover wij na kunnen gaan dat het klopt. Hij kon tijdens zijn leven niet geloven dat er zoiets als absolute willekeur bestond. Hij geloofde dat, zolang je maar nauwkeurig genoeg kon meten, alles te meten en te bepalen viel.
Ook briljante geesten maken weleens fouten.

Heau even | 01-02-11 | 14:54

En het antwoord is zo simpel. De Schepper heeft ook zie zogenaamde "wetenschap" gemaakt, waardoor het lijkt alsof de aarde al langer bestaat. idem met de door Hem begraven dinosaurusbotten en zo.

Dan gaan mensen twijfelen en denken: "hee, die Schepper heeft helemaal niet de wereld geschapen want dat kan niet."

En degenen die dan wèl blijven geloven, dat zijn degenen die zich niet door al die rare "wetten" en "theorieën" gek laten maken maar gewoon weten: God de Heere is het Begin en het Einde en de rest is Flauwekul.

De aarde is gewoon plat. Anders vielen we er met zijn allen af, zo maar de Hel in.

En die sterren, dat zijn geen sterren. Dat zijn gaatjes in de hemel en daar achter zit de Hemel. En daar woont God de Heere.

Skype hem maar eens: God.de.Heere of twitter: Godzelf

vraagstaart | 01-02-11 | 14:54

Vervelend hé, dat anderen wel de kracht hebben om te kunnen geloven en jullie niet...

De wearheyd | 01-02-11 | 14:54

@huppeltrutje | 01-02-11 | 14:51
Nee, want god heeft tijd en ruimte geschapen. [/relidioot]

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:53

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:51
*Van harte op sarcasme hopen doet*

Canterwood | 01-02-11 | 14:53

Erg gevaarlijk dat intelligente mensen zichzelf zo kunnen voorliegen en in die onzin geloven.

fietskettingslot | 01-02-11 | 14:53

God heeft het momenteel veel te druk met bedenken van een passende straf voor zijn steeds verder in de poel des verderf afzakkende schaapje annex VOC-geldwisselaar de heer J.P Balkenende.

Bolle Wim | 01-02-11 | 14:53

Wat een domme sukkel die kerel,ondanks alle bewijs toch een oud boekje blijven promoten en waarom??
Omdat de bijbel zo oud is zeker?
Weet die dominee wel dat de aarde rond is?
En dat de kerk dergelijke zaken in het verleden al regelmatig heeft moeten aanpassen omdat de werkelijkheid nu eenmaal geen sprookje is.

Beëlzebul | 01-02-11 | 14:53

@seven | 01-02-11 | 14:46
Door God, om ons geloof te testen.

Ook alle verwijzingen naar Jezus-achtige figuren in volksvertellingen ver voor de Christenen; allemaal bedrog. Deze keer door Duivel. Ze hadden het er maar druk mee, die opperwezens. Wat mij betreft geen meesters in efficiëntie. Dat zeker niet.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:52

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:48
Blind de bijbel volgen is toch wel het summum voor de gemiddelde refo dus ze gaan hun gang maar...

Oyibo | 01-02-11 | 14:48
U weet dat reacties niet tegen de antwoordgever in mogen gaan? Censuur is blijkbaar wel toegestaan.

dhunter | 01-02-11 | 14:52

@Oyibo | 01-02-11 | 14:48
Tip: Gebruik Judas als nick

veuve-clicquot | 01-02-11 | 14:52

duidelijk = onduidelijk*

The Dominator | 01-02-11 | 14:52

In discussie gaan is zinloos, met hun beperkte vermogens zullen ze toch niet naar argumenten luisteren. Laat staan dat ze argumenten op waarde kunnen beoordelen.
Ze moeten zelf tot een alomvattend verhelderend inzicht komen en ja de realiteit is hard maar waar.

Antitheïst | 01-02-11 | 14:51

Ashtrey | 01-02-11 | 14:39
Je bedoelt de doelgroep van de pvda? Yep!

zeefert | 01-02-11 | 14:51

Waar zit god zelf als je m nodig hebt?

1%biker | 01-02-11 | 14:51

@Veldmaarschalk Sorry | 01-02-11 | 14:42
Zolang mensen geen kritiek kunnen verdragen wanneer ik het bestaan van een opperwezen in twijfel trek, heb ik niets te zoeken op dergelijke sites.
Ik laat ze met rust en verwacht dat ze mij ook niet voor de voeten gaan lopen.
Die Ja/ Nee en Welles/ Nietes discussies zijn aan mij niet meer besteed.

necrosis | 01-02-11 | 14:51

Als ze dan terug gaan in de tijd.............. kunnen ze dan god ook nog tegenkomen op zijn wolkje

huppeltrutje | 01-02-11 | 14:51

Gerard | maandag 24 januari 2011 22:28:

'Je moet bedenken dat er op het gebied van cosmologie enorm veel veronderstellingen zijn, meer dan in welke wetenschap dan ook.
Dr.John Hartnett zegt het helder in een van zijn boeken:
"Wetenschap werkt in het heden. Een waarnemer ziet niet sterrenlicht van miljoenen jaren geleden. De waarnemer ziet het sterrenlicht zoals dat nu op dat moment aankomt bij zijn of haar ogen. Vervolgens past deze waarnemer een groot aantal voor-veronderstellingen toe en komt daarmee tot de conclusie dat het licht miljoenen jaren oud is. Met andere voor-veronderstellingen echter kom je uit bij een ander conclusie."
(Hetzelfde geldt overigens ook bijvoorbeeld bij de evolutieleer, een fosiel wordt gevonden in het heden, door middel van een groot aantal voor-veronderstellingen concludeert men dat deze x miljoen jaar oud is)'

Ja, je moet goed begrijpen, het is natte-vinger-werk, heel die wetenschap. Heeft allemaal met zorgvuldig gekozen voorveronderstellingen te maken waardoor eigenlijk altijd het gewenste resultaat uit je onderzoek komt rollen. Een dinosauriërbot kan dus net zo goed 12 jaar oud zijn. Dat klinkt gek, want waar waren die dinosaurïers dan 12 jaar geleden - ik zag ze niet, zul je denken - maar goed, dat komt dus allemaal door de voorveronderstellingen die je kiest.

Voorveronderstellingen in de Bijbel, zeg je? Nee, nee, God is omnipotent, die doet niet aan voorveronderstellingen. De Bijbel is wél waar, dat moeten we goed in onze oren knopen.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:51

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:48
Ik verafschuw stelligheid. Het ergste is dat je het niet kunt bestrijden zonder er zelf gebruik van te maken. Het is als "fucking for virginity".

Bakito | 01-02-11 | 14:50

On-ge-lo-fe-lijk! Het rationele antwoord ligt gewoon voor de neus van beide heren, en toch WEIGEREN ze het te geloven. Of het nu door onmacht of koppigheid komt, is mij overigens duidelijk, maar ik vermoedt een combinatie van beiden.
-
Uiteindelijk draait de redenering van de dominee weer uit op 'ik geloof de wetenschap niet' want het heilig Schrift vindt dat. Het heilig Schrift wat open staat voor interpretatie that is. Het heilig Schrift wat men in principe kan opvatten zoals men wil. Het heilig Schrift waaruit bijna elke daad met een beetje fantasie is te rechtvaardigen. Verstand op 0, fantasie op 100 procent!
-
Wie geen verantwoording hoeft af te leggen, of een stelling niet rationeel wil onderbouwen, is verloren. Ik vraag mij nog steeds af waarom wij, in de 21e eeuw, nog steeds deze mensen accepteren. Alles moet op alles worden gezet om hun kinderen voor dit mentale vergif te beschermen. En dat zijn er een hoop.

The Dominator | 01-02-11 | 14:50

@ dhunter | 01-02-11 | 14:49
.
Jammer heh ? Ze zijn zo dichtbij.

netniet | 01-02-11 | 14:50

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:48
HahahahahahaHAHAHAHAHA

Vertaling: Doe's niet zeau nadenken!

Canterwood | 01-02-11 | 14:50

watergeus | 01-02-11 | 14:46
Leuke quote, ging over de willekeurigheid van deeltjes in quantumtheorie. Einstein zelf was niet gelovig maar gebruikte het woord god slechts in figuurlijke zin.

Canterwood | 01-02-11 | 14:49

netniet | 01-02-11 | 14:47
SGP is niet voor euthanasie dus dat gaat niet werken:s

dhunter | 01-02-11 | 14:49

"Beste mensen,
let nog even op de voorwaarden voor het plaatsen van een reactie:

"Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie iets toevoegt en niet in strijd is met het antwoord van de deskundig"

LOLOL #FAIL

Haagse-Geertje | 01-02-11 | 14:49

" ik geloof niet dat de wetenschap kan bewijzen dat de aarde en het heelal veel ouder zijn dan de gewoonlijk door orthodoxe gelovigen aangenomen zesduizend jaar (bijv. een paar miljard jaar oud). Je komt echt in strijd met heel veel gegevens van de Schrift als je dat doet. "
.
Inderdaad Ds. C. J. Droger.
En in plaats van met een bord voor je kop door te `geloven´ zou je in godsnaam eens acher je oor moeten krabben. Want als je anno 2011 nog steeds wil geloven dat de aarde duizenden jaren oud is dan ben je ongeveer even naief als die boer die in 1969 riep dat de maanlanding nep was.
.
Aan de andere kant, als je wanhopig de wetenschap (aarde is dik 4 miljard jaar oud) wil gaan passen in religie (bijbel beschrijft inderdaad hooguit duizenden jaren en een weekje schepping) en opeens dingen anders gaat uitleggen om wetenschap te PASSEN in jouw eigen onwrikbare GELOOF dan ben je niet alleen hypocriet, maar ook te sneu voor woorden.

nenny | 01-02-11 | 14:49

Evolutie? Welnee, God werd lui en z'n ontwerpen voor dieren gingen steeds meer op elkaar lijken.

seven | 01-02-11 | 14:49

Doet me denken aan de archeologische rapportage waar ze in Staphorst al een tijd mee worstelen.
Leuk hoor, al die geologische prietpraat, als we in het voorwoord maar ff kunnen stellen dat het nooit ouder kan zijn dan 6000 jaar. Loof de heer!

Buggert | 01-02-11 | 14:48

Wat een raar hoofd heeft die kerel. Ik zou god meteen aanklagen voor het produceren van een wanproduct.

Willem VanDer Decken | 01-02-11 | 14:48

Ohhh fuck, dat refoweb forum is helemaal te gek.
Van de week maar eens troll accountje aanmaken. Het is tenslotte koud buiten en geen ruk op TV. eens kijken hoeveel ik er over de zeik kan krijgen.

Oyibo | 01-02-11 | 14:48

@Bakito | 01-02-11 | 14:43: Breek ne de bek niet open. Heb je wel eens van die Amerikaanse idioten gehoord? Die op begrafenissen van militairen 'God hates fags' staan te roeptoeteren? Dat soort idioten zijn zijn echt helemaal de weg kwijt. Maar zeker weten doen ze het hoor, de freaks.

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:48

@dhunter | 01-02-11 | 14:41
Nou ja, dat is natuurlijk ook de enige logische verklaring.

Wanneer je bezig bent je in verschillende bochten te wringen om de inhoud van dit antieke stuk broddelproza te justificeren, moet je natuurlijk wel lekker creatief blijven.
Gewoon de ogen openen en accepteren dat we gewoon nog niet zo ver zijn om te kunnen doorgronden waar we precies vandaan komen, neen, dat is natuurlijk veel te simpel. Gewoon lekker die oogkleppen naar het midden toe blijven stellen, tot ze de ogen compleet bedekken.

Dan MOET je namelijk wel blind volgen en dat hebben ze graag.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:48

Religulous - Religion taught as science
http://www.youtube.com/watch?v=ReV0nCuObcs

Hybris | 01-02-11 | 14:48

@Canterwood | 01-02-11 | 14:41
Hé, ik citeer ook maar. ;-)

On that note:

Vraag:
"De Heere Jezus voer ten hemel, met hemelvaart. De zon en de hemel zijn toch duizenden lichtjaren van de aarde verwijderd? Deed de Heere Jezus er ook zo lang over?"

Antwoord:
"Bij die wonderen staat ons verstand met eerbied stil. We kunnen dus de hemelvaart van Christus en die van al de Zijnen met een gerust hart aan God overlaten."
www.refoweb.nl/vragenrubriek/15909/de-...

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:48

watergeus | 01-02-11 | 14:46

Waarschijnlijk vatten de meeste refo's die uitspraak iets anders op dan einstein eigenlijk bedoeld had....

dhunter | 01-02-11 | 14:47

Er is zo een mooie oplossing voor al die gelovigen met hun gewetenskwesties, kindermisbruik en hun verlangen naar hun schepper. Die oplossing heet de pil van Drion, maar helaas is die wetenschappelijk onderbouwd.

netniet | 01-02-11 | 14:47

@Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:45
Scorebordjournalistiek!

Bakito | 01-02-11 | 14:47

Wat een heerlijk tenenkrommend antwoord.
Ik wordt er bijna vrolijk van. Bijna.....

burning skull | 01-02-11 | 14:46

Die refo's weten toch alles van (jonge) sterretjes...

JohnnyBGood | 01-02-11 | 14:46

@Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:44
Als dat zou kunnen.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:46

Quotje van Einstein, ook een wetenschapper, een tamelijk goeie nog wel:
"God dobbelt niet!"

watergeus | 01-02-11 | 14:46

@ mezelf
*het woord 'hebben' naar boven katapulteert*

Heau even | 01-02-11 | 14:46

Dinobotten? Getoverd door de duivel, of God.
/Als ik kon toveren, kon toveren..

seven | 01-02-11 | 14:46

@seven | 01-02-11 | 14:42
Ja, doe er maar grappig over, maar moslims geloven dit echt. Of althans, zij behoren dit te geloven als zij een vrome moslim willen zijn.

Allah kan op elk moment naar keuze alle natuurkundige spelregels veranderen als en wanneer hij daar zin in heeft.

Waarom zou je je dus ook bezig houden met wetenschap en techniek? Kun je wel leuk allerlei dingen gaan uitvinden enzo, maar als Allah straks de zwaartekracht ongedaan maakt, dan schiet dat ook niet op, hè!

Weten we meteen waarom muzelmannen eigenlijk nooit een Nobelprijs winnen.

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:45

In the beginning Man created God

Eddeddy | 01-02-11 | 14:45

Ik zou de gelovige medemensch graag gewoon alleen maar lief vinden en in hun eigen sop laten gaar koken. Maar te veel onder hen willen maar niet met hun fikken van andermans vrijheden, waaronder de mijne, afblijven. Dan hebben we dus een probleempje en ja, dan ga ik hun motivatie en waandenkbeeldargumentatie ter discussie stellen.

En dan wordt het echt bal. *zucht*

Achterdocht | 01-02-11 | 14:45

bintang | 01-02-11 | 14:42

Het feit dat het bestaan van kabouters nog nooit bewezen is, wil niet zeggen dat ze niet bestaan.....

brutus68 | 01-02-11 | 14:45

De stelling is weer eens bewezen. Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel.

zeg maar jansen | 01-02-11 | 14:45

@Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:35
Oh ja hoor, dat is het grappige juist: Genoegen zat, maar daar mag je als Christen niet van proeven.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:45

@Lucifer | 01-02-11 | 14:31
Intrigant!

Niemands Knegt | 01-02-11 | 14:44

Heau even | 01-02-11 | 14:42
Ook hen is het niet om te doen om de letter, maar om een manier om hun acties recht te praten.

Overigens vind ik als agnostisch atheïst en cultureel christen sommige Bijbelse verhalen wel mooi. Maar waar? Nee.

Canterwood | 01-02-11 | 14:44

@Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:37
U wilt 2 kerken in één topic omverwerpen?

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:44

Tja, wat moet je anders verwachten van Ggggrefo's die slechts de bijbel erkennnen als bron van hun kennis.
Staat het niet in "hun boekje", dan is het er niet of is het niet waar.
Ik geloof niet in de bijbel en Gggrefo's geloven niet in Dinosaurussen.
Dan houdt elke discussie op.

necrosis | 01-02-11 | 14:43

@Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:40
een schizofreen is nooit alleen ...

veuve-clicquot | 01-02-11 | 14:43

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:40
Er zijn mensen die het zeker weten. Daarvan ben ik overtuigd.

Bakito | 01-02-11 | 14:43

LOL@Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:40: En die brandende braamstuik in de patio dan. Ook maar negeren?

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:43

rolflol, als je in sprookjes gelooft lul je jezelf toch altijd wel naar een onzinnig antwoord toe.

loki84nl | 01-02-11 | 14:43

Nee, en niemand weet of er kabouters bestaan, maar voorlopig hebben we geen enkele reden om aan te nemen dat kabouters (en God) iets anders zijn dan een menselijk verzinsel.

bintang | 01-02-11 | 14:42

Toch een ander soort weblog dan GeenStijl dat RefoWeb LOL

"Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie iets toevoegt en niet in strijd is met het antwoord van de deskundige. Vraagstellers zijn niet gebaat bij tegenstrijdige reacties en bovendien vinden we het ongepast ten opzichte van de deskundige die zijn/haar vrije tijd ter beschikking stelt om onze bezoekers te helpen"

Vraagstellers zijn niet gebaat bij tegenstrijdige reacties HAHAHAHAAAA

wakkere_nederlander | 01-02-11 | 14:42

God kan alles, ook de lichtsnelheid tijdelijk verhogen. Problem solved.
/Makkelijk dat geloven zeg.

seven | 01-02-11 | 14:42

lulz @:

Beste mensen,
let nog even op de voorwaarden voor het plaatsen van een reactie:

"Reageren op een antwoord is mogelijk mits de reactie iets toevoegt en niet in strijd is met het antwoord van de deskundige. Vraagstellers zijn niet gebaat bij tegenstrijdige reacties en bovendien vinden we het ongepast ten opzichte van de deskundige die zijn/haar vrije tijd ter beschikking stelt om onze bezoekers te helpen. Voor discussies is er het forum."

psies... discussie wel zuiver houden, niet opeens met allemaal tegenargumenten komen hè

Veldmaarschalk Sorry | 01-02-11 | 14:42

Het getuigt van een schrijnend gebrek aan inzicht in het eigen geloof, wanneer mensen zich niet meer kunnen bedenken wat de bedoeling was van het vertellen van verhalen. De Bijbel is niet de boodschap, maar de boodschapper. De letters in die Bijbel proberen iets te vertellen, maar niet het verhaal wat het vertelt.

Het scheppingsverhaal in Genesis 1 is voor het eerst op schrift verschenen tijdens de Babylonische ballingschap van het Joodse volk. Het was een verhaal om de macht van de God van het Joodse volk te tonen, daarmee als het ware te pronken, en daardoor de hoop bij het volk hoog te houden dat de ballingschap doorbroken zou worden.
Het scheppingsverhaal in Genesis 2 is bijvoorbeeld veel ouder. Vindt die dominee het zelf niet bijzonder dat er twee scheppingsverhalen in de bijbel staan? Eén op de eerste twee pagina's, en de volgende op de volgende twee pagina's? Begrijpt hij de logische gevolgtrekking daaruit niet?

Het is triest om te zien dat de ware boodschap van niet alleen de Bijbel, maar zovele heilige boeken, totaal verloren is gegaan door de waan van enkelen, die grip kregen op velen, en de letter verheven boven de boodschap.

Heau even | 01-02-11 | 14:42

Leuke commentaren ook:
"Catherine | maandag 24 januari 2011 15:32
Een mens wil altijd overal een antwoord op maar dat is niet altijd wijs !"

Nee beter gewoon je kop in het zand steken en dom blijven.

-banned | 01-02-11 | 14:41

Dank je Mutsaerts, nu moet ik straks met een natte plek rond m'n kruis naar huis.

Wim-Lex | 01-02-11 | 14:41

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:34
Wat loerelau zegt is dat god toen niet alleen de sterren schiep maar ook meteen het licht van de sterren zodat het licht van de sterren eigenlijk maar 6000 jaar oud is. (net als fossielen/aardlagen e.d. ook geschapen zijn en niet veel ouder dan 6000 jaar zijn. )

disclaimer: dhunter vindt dat christenen zich er wel heel makkelijk uitpraten...

dhunter | 01-02-11 | 14:41

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:29
Ja, behalve dan dat lichtjaren afstand meten, en geen tijd. :P

Canterwood | 01-02-11 | 14:41

Mooie naam voor een dominee, Droger. Bordewijk had het niet mooier kunnen verzinnen. Dat antwoord van hem is natuurlijk 6000 keer ruk. Het doet me denken aan een kind dat tegen beter weten in het bestaan van Sinterklaas verdedigt, uit angst geen cadeautjes te krijgen op 5 december.

brutus68 | 01-02-11 | 14:41

Taggart | 01-02-11 | 14:39 LOL Hallelujah!

Ashtrey | 01-02-11 | 14:40

@Bakito | 01-02-11 | 14:38: Jij ook een goedemiddag. Wat ik schreef heeft niets met agnost zijn van doen. Met die onzin ben ik nooit bezig. Feit is wel dat niemand het zeker weet. Of wel dan?

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:40

"Mijn gedachte bij het ontstaan van het heelal is dus: Het is inbegrepen in de eerste twee verzen van Genesis. Met de schepping is ook de tijd en ruimte geschapen, menselijke begrippen, die er in de eeuwigheid niet waren en zijn.

Ik hoop dat ik je vraag enigszins beantwoord heb."

Ds. H. Veldhuizen
www.refoweb.nl/vragenrubriek/2290/graa...

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:40

@ De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:37
Als je stemmen in je hoofd hoort.... dat is niet Godt... dat is het signaal om op de fiets te stappen en de huisarts te gaan bezoeken voor een doorverwijzing.

Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:40

'Je komt echt in strijd met heel veel gegevens van de Schrift als je dat doet.'

Als er dan nog steeds geen lampje gaat branden moet je ze gewoon met rust laten.

-banned | 01-02-11 | 14:39

zeefert | 01-02-11 | 14:37
Precies, net zoals Godt analfabeten schiep. Toch?

Ashtrey | 01-02-11 | 14:39

Waarom zijn al die gelovigen zo lelijk?

Armageddon | 01-02-11 | 14:39

Elke keer als God/Allah/Spaghettimonster een verkrachting laat plaatsvinden. Of een moord laat plegen. Of een overval laat gebeuren. Of een bus vol gelovigen een ravijn in laat rijden. Of een stoet pelgrims elkaar in paniek laat vertrappelen. Of een oppas een kind laat misbruiken. Of een terrorist in een vliegtuig op een flatgebouw laat crashen. Of een oostblokker een woonhuis binnen laat rijden. Of een bontkraagje een oma in elkaar laat slaan.
Elke keer denk ik wéér:
het is goed dat tenminste God/Allah/Spaghettimonster over ons waakt.

Taggart | 01-02-11 | 14:39

"HEERE, ik geloof wat U zegt. Laat mij door Uw Geest aan U en Uw getuigenis vast mogen houden, ik dank u ook voor het verstand wat ik gekregen heb en ik begrijp dat Uw verhaal zo groots is dat het vaak moeilijk is om te bevatten. Dank U daarom dat u de Bijbel door mensen heeft laten maken waarin alles op een simpele manier, zoals voor kinderen, is opgeschreven. Maar dank U ook dat Uw werkelijkheid veel grootser is dan menig dominee ons wil laten geloven.

Heau_heau_heau | 01-02-11 | 14:38

@Oyibo | 01-02-11 | 14:31
Moge dat even duidelijk zijn

Pasta-saus | 01-02-11 | 14:38

Naar aanleiding van het topic over Weet Magazine op Geenstijl een hele tijd geleden heb ik een emailwisseling gehad met Jan Rein de Wit, oprichter en hoofdredacteur van dat blad en tevens bekend als Christenfundi/vriend van Bert Dorenbos. Ik heb hem destijds dezelfde vraag gesteld, en als antwoord kreeg ik een pdf'je van een non-wetenschapper die wél een antwoord had: vroeger ging het licht sneller. Inderdaad, licht gaat dus steeds langzamer. De eerste paar duizend jaar van het bestaan van de aarde is het licht van die sterren dus supersnel onze kant op gekomen, en de laatste duizend jaar komt het nog maar heel langzaam hierheen...
Tsja, dat is natuurlijk nogal een dooddoener, maar toch heb ik de discussie op dit en tal van andere punten heel lang volgehouden, met vele voorbeelden als deze tot gevolg. Ik verbaas me dus niet meer over de Christelijke waanzin eerlijk gezegd.

Mr. Lame | 01-02-11 | 14:38

@De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:37
Flikker op met je agnostisch geleuter. Lul!

Bakito | 01-02-11 | 14:38

'Ik geloof niet dat een democratisch tot stand gekomen regering het recht moet hebben om voor het eigen soevereine land wetten en regels omtrent immigratie- en integratiepolitiek op te stellen.'

Waarom niet, meneer de PvdA-politicus?

'Je komt echt in strijd met heel veel Befehlen van de Europese Unie als je dat doet.'

Oooooooooooooh!

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:37

Wat een hilarische droplol!
Schitterend commentaar ook op die site, ik kom niet meer bij.

datzouzomaarkunnen | 01-02-11 | 14:37

Dat er een god bestaat weet ik wel zeker als ik naar polls bekijk waarin de pvda naar beneden duik.

zeefert | 01-02-11 | 14:37

Niemand weet of God wel of niet bestaat. Die stelling is de enige zekerheid die beide partijen hebben.

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:37

@mutsaerts let vooral op het antwoord in de panelen van refoweb | maandag 31 januari 2011 21:59
Om je een beroerte te lachen.

superjan | 01-02-11 | 14:36

@ An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:34
En hij schiep er genoegen in. Veel.
Voor zover ik begrepen heb, althans.

Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:35

LOL @ Multiflauwekulti

Armageddon | 01-02-11 | 14:35

Als ik het even allemaal niet meer snap, dan grijp ik terug naar de bijbel.. Het liefste die versie waarin de aarde nog gewoon plat was.. Want hoe kan het, dat als de aarde rond is, de mensen die aan de onderkant wonen er niet van af vallen.. En hoe kan het,als de aarde rond zou zijn, dat al het water op de aarde niet wegstroomt .
Dus zeg ik; Gekkie, de aarde is gewoon plat.. Dat gelóóó'f ik ! En misschien moet jij dat ook maar doen..

Fratello | 01-02-11 | 14:34

Een voorhoofd als het scherm van een drive-in bioscoop.

Bigi Bana Boy | 01-02-11 | 14:34

@loerelau | 01-02-11 | 14:29
Aha, maar God schiep niet alleen de Aarde, volgens het scheppingsverhaal. Hij schiep ook de maan, zon, hemel en de sterren in die periode.

Dus iets klopt er toch niet aan dat verhaal... * understatement *

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:34

@Oyibo | 01-02-11 | 14:31
Dat had je gedacht!

*met snelheid van het licht godbestaat over dit topic inlichten gaat*

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:33

Het refo-kapsel van de beste man is ook al enkele lichtjaren oud, pfoeee.

kalasjniknal | 01-02-11 | 14:33

"En ja, wie heeft dan het laatste woord? Voor mij de Bijbel." Einde discussie.

Schoorsteenveger | 01-02-11 | 14:33

Trouwens wel een lang stuk tekst voor "Godnondeju. Kut. Weet ik veel... stel niet van die moeilijke en confronterende vragen en tieft op van mijn RefoWeb."

Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:32

Eens voor zichzelf denken zit er gewoon niet in bij dat soort mensen.

Lucifer_Abraxas | 01-02-11 | 14:31

Alsof de meeste ongelovigen wel weten hoe oud de aarde en het universum zijn. Vraag maar es op straat, ongelovigen geven even belachelijke antwoorden.

Detlev Tarnowitz | 01-02-11 | 14:31

Godt bestaat niet !

Oyibo | 01-02-11 | 14:31

Oh jee, dit is weer zo'n extremistische atheïsten VS extremistische reli's topic.
Leuk. Dat wordt een grote wikilinkdumporgie, wat ik u brom.

De Kampsjeng | 01-02-11 | 14:31

Het is dan ook immer verbazend dat gelovigen verstand hebben van alle wetenschappen, omdat zij de bijbel lezen en op god vertrouwen in deze. Dit terwijl de mensen die serieus naar antwoorden zoeken, onze weldenkende wetenschappers, weg worden gezet als: "Ja ons middeleeuws boek zegt van niet!" "Wij denken nog steeds dat de aarde plat is." Wat een verhaal van een vreemdgangster, Maria, toch waanzinnig uit de hand kan lopen.

Eddeddy | 01-02-11 | 14:31

En het erge is, dat door Art.23 van de Grondwet, dit soort hersenloze, achterlijke stieren poep, ook op scholen mag onderwezen worden.

mygfisbrazilian | 01-02-11 | 14:31

'Ik geloof niet dat de Westerse moraal ons kan leren dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn, of heteroseksuelen en homoseksuelen, of gelovigen en ongelovigen.'

Waarom niet, meneer de imam?

'Je komt echt in strijd met heel veel gegevens van de Koran als je dat doet.'

Oooooooooooooh!

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:31

loerelau | 01-02-11 | 14:29 En als dat licht dan toen al richting aarde scheen, dan moet ie er toch geweest zijn? Nou?

zeg maar jansen | 01-02-11 | 14:31

Hier even de kern:
"En ja, wie heeft dan het laatste woord? Voor mij de Bijbel. Ook al begrijp ik veel wetenschappelijke gegevens niet"

Dat zegt eigenlijk: " Ik snap de tegenargumenten niet, maar weet wel dat ze niet kloppen" .

Uhu.

An die ARBEIT | 01-02-11 | 14:30

Onbedaarlijk lachen? Ik krijg er een boos gevoel van. En hoofdpijn.

PauperPanda | 01-02-11 | 14:30

Als God zo snel was dat 'ie alle sterren op 1 dag op de juiste plek zette ben ik toch wel 's benieuwd waarom Jozef nog niet eens in 1 dag een fatsoenlijke kinderkamer in elkaar kon timmeren en zich behielp met een schapenstal. Jezus zeg...

Multiflauwekulti | 01-02-11 | 14:30

Ze hadden gewoon de Galileo Galilei in de fik moeten zetten en daarna alle wetenschapperTs net zo resoluut moeten aanpakken. Huygens bijvoorbeeld.
Dat hebben ze niet gedaan en nu zitten ze met de gebakken peren en moeten er allerlei moeilijke vragen beantwoord worden.
Wat dat betreft doen die moslims dat een stuk beter. Die leren hun volk niet eens lezen en schrijven.
Vooruitgang. Tssss.

Dick Luyenlomp | 01-02-11 | 14:30

Ja, dan staat zo'n dominee wel even met de mond vol tanden. Ijstijden, en de vorming van, zeg de Utrechtse Heuvelrug, dat kan ie ook niet duiden natuurlijk.

zeg maar jansen | 01-02-11 | 14:29

Het zou mooi zijn als we de islam zouden kunnen reduceren tot dit soort onschuldige proporties.

Hoe hebben we dat ook al weer met de christenen gedaan?

Bakito | 01-02-11 | 14:29

'Lichtjaren terug in de tijd'

Treffende titel.

Prof. D.A.H. Vintik | 01-02-11 | 14:29

Snap het probleem niet... De aarde is 4,6 miljard jaar oud en we hebben sterrenstelsels gezien op meer dan 13 miljard lichtjaar afstand... Dat licht was dus ook al vertrokken voordat de aarde bestond.

loerelau | 01-02-11 | 14:29

"Of hoeft dat dus niet zo lang te duren"

Nee hoor dat hoeft niet.
Ik denk dat licht tegenwoordig een stuk sneller kan reizen met een gekraakte OV chipkaart.

wakkere_nederlander | 01-02-11 | 14:29

dit geldt toch voor alle geloven ...

veuve-clicquot | 01-02-11 | 14:28

Ja waarom nemen we ook geen genoegen met het internet zoals de heere Heere het bedoeld heeft? Al die kudtvragen.

Conan de Rabarber | 01-02-11 | 14:27

'(...) ik geloof niet dat de wetenschap kan bewijzen dat de aarde en het heelal veel ouder zijn dan de gewoonlijk door orthodoxe gelovigen aangenomen zesduizend jaar (bijv. een paar miljard jaar oud).'

Waarom niet, meneer de dominee?

'Je komt echt in strijd met heel veel gegevens van de Schrift als je dat doet.'

Oooooooooooooh!

Art Vandelay Ultor | 01-02-11 | 14:27

Ja soms maakt de almachtige god ook wel eens een foutje met zijn dronkenkop.

Mokum Kosher | 01-02-11 | 14:26

Het gaat altijd mis als gristenen gaan nadenken, dat moeten ze niet doen, daarvoor hebben ze oudsten ingesteld.

DEreaguurder | 01-02-11 | 14:26

Na dat filmpje over die opnames van PowNews van Refoweb kan ik hun sowieso al niet meer serieus nemen

Pasta-saus | 01-02-11 | 14:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl