achtergrond

Geenstijl

SlamDunk trekt PSV even door

Tot aan het gaatje...Wij van GeenStijl zijn gek op voetbal. Bijna wekelijks is het rellen tussen de Ajax en Feyenoord aanhang hier op de redactie. Over één ding zijn we het echter roerend eens. PSV zuigt. En laat onze sportcolumnist SlamDunk! nu eenzelfde mening zijn toegedaan. Na opnieuw een ontluisterende nederlaag dit weekend tegen Willem II is het de hoogste tijd de onrust bij de provincialen nog eens even op te poken...



Provinciale grootheidswaanzin...

Afgezien van een fantastische keeper is Ronald Waterreus ook gewoon een sympathiek en intelligent mens. Hij vindt het welletjes in Eindhoven verlaat de club aan het einde van het seizoen. Waterreus heeft groot gelijk, want de afgelopen weken wordt weer eens pijnlijk duidelijk dat PSV een uit zijn jasje gegroeide bedrijfssportvereniging is. Achter de schermen rommelt het nog meer dan op het veld, waar de prestaties toch ook in een neerwaartse spiraal zitten.

De sluwe Harry van Raaij die de club al decennia met handige financiële trucs en lepe aankopen van topspelers (Romario, Ronaldo, Nilis, Kezman) voorziet loopt op zijn laatste benen. Deze week werd bekend dat manager en regelneef Frank Arnesen per 1 juli vertrekt bij de gloeilampenboer. Trainer Guus Hiddink blijft dan wel, maar ten koste van een maanden lang slepend conflict tussen de Raad van Bestuur en de clubleiding. Het publiekelijk pak voor de broek dat Van Raaij kreeg was voor hem de tweede klap in korte tijd. De eerste was natuurlijk de arrestatie van directeur Fons Spooren. Ondanks dat hij HIV-positief was schuimde hij de Eindhovense parken af op zoek naar lekkere jongetjes. En niet voor hun voetbaltalent!

Van Raaij – door Co Adriaanse legendarisch bestempelt als ‘pratende lampenkap’ – doet zijn afscheidstournee maar gelijk langs de Europese velden om te proberen zijn onwillige pseudo-toppers Van Bommel en Kezman te slijten. Financieel moeten er namelijk nog wat gaten worden gedicht. Met Arjan Robben (een echt talent) lukte het Van Raaij de hoofdprijs van 18 miljoen euri te krijgen. Met deze heren zal dat een stuk moeilijker gaan hoewel beide heren zich donderdag tegen Auxerre zowaar positief hebben laten zien. Tottenham Hotspur en Schalke staan inmiddels te dringen bij de uitverkoop van Van Bommel, maar ze bieden beiden een fooitje.

Het succesje in de UEFA-cup tegen de Franse subtopper verbloemd de puinhopen. De Champions League is voor PSV zoveel niveautjes te hoog dat nooit eens wordt overwinterd en in de competitie gaat het nu zo slecht dat de kans groot is dat ze zich niet eens kwalificeren voor de jaarlijkse miljoenendans. Vanmiddag was het de beurt aan de Brabantse buur Willem II om PSV ongenadig over de knie te leggen. De radeloze Hiddink wond zich zo op dat hij werd weggestuurd. Wat kan hij nog?

Afijn, je zou zeggen enige terughoudendheid past wel bij deze club in verval. Een bescheiden pas op de plaats tot het ergste achter de rug is. Maar nee! PSV hengelt eerst ongegeneerd naar de diensten van Ajacied Marco van Basten om later in de week doodleuk te melden dat ze Feyenoorder Robin van Persie willen ‘hebben’. Wat een ongekende provinciale grootheidswaanzin! Je moet je voorstellen. Je bent Van Basten, of liever: 'San Marco' en je wordt in de luwte van de Arena klaargestoomd om Koeman op te volgen. Dan gaat de telefoon. "Met Marco." Eerst een hoop ruis en dan "uhhhh…met Marco van Basten? Ja, Oh. Het zit zo mijnheer Van Basten...uhhhh... kijk... onze Erwin Koeman die gaat naar RKC... en... hhhh nou ja... wij dachten dat dat baantje wel wat voor U zou zijn. U krijgt natuurlijk een trainingspak en..." tuut-tuut-tuut...

Hoe hard zou Van Basten gelachen hebben? Ralph Inbar is dood dus vermoedelijk heeft hij gedacht aan radiograppenmakers als Edwin Evers of Giel Beelen. Of aan zijn vriend Jack van Gelder met een borrel op. Maar hij zal toch geen moment gedacht hebben dat het daadwerkelijk de Lampenkap was? Kijk, Van Persie neemt de telefoon waarschijnlijk niet eens op als er een 040-nummer in zijn display verschijnt. Ronald Waterreus is daar ook al mee gestopt. Hij was het zat steeds maar te moeten liegen dat de Provinciale Sport Vereniging een topclub is.

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.