achtergrond

Geenstijl

StarF*cker slaat alarm!

Buigt u even?Twee voor de prijs van één. We hebben het dan over onze StarF*cker, die zojuist nog een extra column in onze mailbox deed plempen. Of we hem maar even met spoed wilden plaatsen, want de vrijheid van meningsuiting is in het geding. "Columnisten die de INHOUDELIJKE polemiek niet schuwen, krijgen vooral van links in het gunstigste geval pek en veren over zich heen, maar een kogel is ook niet uitgesloten." Oh ja, StarF*cker heeft ook nog een appeltje te schillen met De Breker. Bukt u even...



Paul Cliteur heeft gelijk...

Godallemachtig, wat is Nederland een benepen polderstaatje en wat hebben we een moeite met onafhankelijke denkers. Intellectuele tuinkabouters zetten de toon van ieder debat en labelen alsof ze verkopers bij Albert Heijn zijn. Ben je tegen radicale moslims? Fascistisch! Vind je dat er iets te zeggen valt voor de meer verlichte moslimtak? Geiteneuker! Ben je voor Ajax? Tyfusjood! Tegen Sharon? Antisemitisch! Nou, en die rij kan ik moeiteloos nog een uurtje aanvullen. Regelmatig heb ik overwogen om onder mijn eigen naam op GS te publiceren. Ik doe dat maar niet, want van links en rechts fluiten de kogels om je oren als je in dit kille polderlandje probeert om je kop boven het maaiveldje uit te steken. Als je een mening hebt, dan ben je vogelvrij en mag je in een weekend 'fascist' worden genoemd of een of andere dommekracht denkt dat je columnist bij Weekend bent of de vleesgeworden Hollandse gefrustreerdheid De Breker noemt je een gefrustreerde schaatsverslaggever. Allemaal mis!

Overigens stel ik me bij De Breker een klerk eerste klas bij de Rabobank voor die jaar in jaar uit zijn promotie misloopt en steeds maar weer mokt dat de wereld zo slecht is en hij reageert als een oude vrijster met poedel als hij in de comments de laatste roddels uitwisselt en met bitterballen rondgaat. Dat zijn bed verder leeg is, is uiteraard geen wonder... En dat hij gewogen en te licht bevonden is voor GS-columnist is voor deze mister modaal nog een RIAGG-waardig trauma.

Maar dat even terzijde. Paul Cliteur heeft groot gelijk. Columnisten die de INHOUDELIJKE polemiek niet schuwen, krijgen vooral van links in het gunstigste geval pek en veren over zich heen, maar een kogel is ook niet uitgesloten. Natuurlijk zeilt Cliteur scherp op de wind, maar een nationale discussie over moslims moet in alle openheid gevoerd kunnen worden. Het linkse regentenvolk moet dan niet meteen met termen als fascistisch aankomen. Dat is ieder debat smoren. Maar ik moet hier ook kunnen zeggen dat de je extreme moslims isoleert door goede contacten op te bouwen met gematigde islam-aanhangers. Dat ik een zekere sympathie heb voor een deel van de Palestijnen. Dat ik Sharon een metafoor voor oorlog in die regio vind. Dan ben ik geen geiteneuker of gretta-fan.

Dat de beste columnist van Nederland, Theo van Gogh, is gemarginaliseerd tot zijn eigen website zegt meer dan genoeg. Kritisch Nederland wordt weer het zwijgen opgelegd. GS door een onleesbare kerkbode als Trouw als racistisch neergezet. De spraakmakende gemeente in Nederland is weer net zo arrogant als voor Pim Fortuyn. Nederland doet de gordijnen dicht, kruipt voor de haard en de regenten bepalen weer de toon van ieder gesprek. Marcel van Dam, Jacques Wallage, Job Cohen, Thijs Woltgens, Hans Dijkstal en Frank de Grave. Oogjes dicht en snaveltjes toe is de boodschap voor het volk.

Moeten we echt ondergronds?

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.