Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Studentenfeestje op het Malieveld

ditisnietmijnprotestvriend.jpgJe kunt zeggen wat je wilt, maar dankzij het kabinet Rutte-I gebeurt er tenminste weer eens wat in ons land. Alsof we met de tijdmachine terug gaan naar de eighties: krakersrellen, massale protesten en slechte kapsels. Vandaag is het de beurt aan de studenten om te boeroepen en geld te claimen voor het onderwijs. Ze hebben netjes vrij gevraagd bij hun school en zelfs gesmeekt om gesubsidieerd vervoer. Wat een schatjes, he? Met z'n allen tegelijk reizen ze af naar Den Haag om een feestje te organiseren met een wij-protesteren-thema. Tegen de beoogde bezuinigingen in het onderwijs. De aftrap was afgelopen woensdag, maar nu is het voor het echie. Dat moet een gezellige boel worden. 20.000 studenten bij elkaar. Gevoelstemperatuur is -10 dus als dat geen neuqen wordt. Het zal de Haagse horeca in ieder geval goed doen. Net als de linkse partijen, overigens, die op alle mogelijke manieren proberen het studentenprotest te kapen voor eigen gewin. Die zijn alleen geïnteresseerd in de stemmen die de studenten vertegenwoordigen, niet in de studenten zelf. Wie ook het protest proberen te kapen zijn 'radicale groeperingen', dus dat wordt aftellen voor het rellen. Linkse faalpolitici, trollende radicalen, lekkere studentes, dit wordt een heerlijke vrijdagmiddag. Chips, cola, Twitter en livestream. Wij zijn voor de studenten. Niet alleen omdat de jarige Halbe Zijlstra zo'n paardenlul is. Maar ook omdat die die bikkels gemiddeld maar liefst 22 uur per week studeren. Viva la kenniseconomie! Update: Halve zool Zijlstra bekogeld met projectielen. Update: Bussen met ME staan paraat om de makers van dit spandoek over de flamoes van Femke Halsema te arresteren. Update: ME-charge bij het Ministerie van Onderwijs. Rake klappen. Wapenstokken. Paarden & honden + rennende sgolieren. Foto Lange Poten. Update: Linkse kraakterroristen en Indymedia-tuig hebben protest gekaapt. Update: Politie + ME vegen Het Plein bij het Binnenhof schoon.

Reaguursels

Inloggen

voor een kleurrijker verslag:
www.demostratie.blogspot.com

belastING = gestolen solidariteit.

links? rechts? het is EEN partij: kapibetaalisme

jojojokerrr | 23-01-11 | 00:00

Hoezo halve zool Zijlstra? Prima beleid, waarom dat geklaag?
Als je getalenteerd genoeg bent, kun je je studie gewoon nominaal halen, grotendeels op kosten van de overheid. Veel klagers zijn mensen die van studie zijn gewisseld in een laat stadium of erger nog, mensen die gewoon te weinig inzet hebben getoond. Zeker na je propedeuse zou je al je conclusies moeten hebben getrokken welke richting je definitief op wil. Als je dat niet lukt is het jammer, maar helaas. Je hebt dan toch zeker een jaar of 4-5 de tijd gehad, vanaf het voortgezet onderwijs, om je keuze in te richten. Onderwijs is een groot recht, en aan dat recht wordt tegemoet gekomen, maar er zijn grenzen.

Ca$hi$ | 22-01-11 | 16:24

Die studenten moeten niet zeiken maar, studeren. En als je tegenslag heb tijdens je studie wat iedereen kan overkomen. Netzo als je een werkzaam leven hebt het ook kan gebeuren dat je tegenslag krijgt. Dan moet je niet vewachten dat een ander die gaat opvangen financiel of wat ever. Dat kan je in het normale leven ook gewoon vergeten hoor weet ik uit ervaring...

nike5 | 22-01-11 | 13:12

In circa 7 jaar en 2 maanden heb ik 2 hbo studie`s een schakeljaar naar de universiteit en een master straks afgerond. Hiervoor heb ik echt wel moeten bikkelen en ja ook wel 40 uur per week. (1ste hbo studie niet)

Maar voor mij beteken deze plannen waarschijnlijk dat ik voor mijn laatste 2 maanden 3000 euro moet gaan betalen terwijl ik alles al zelf betaal. Daarom ben ik voor een sociaal leenstelsel want die 82 euro die ik per maand kreeg toen ik thuiswoonde kon ik wel missen destijds.

Bezuinigen op onderzoek zou ik ook niet doen (studeer International Management) en alleen op kennis kunnen wij in de komende 20 jaar overleven tenopzichte van China en Brazilie waar 60 uur in de week werken heel normaal is.

Daarom investeren en niet bezuinigen, wat niet weg neemt dat in die bestuurslagen best gesnoeid kan worden incl. dure etentjes en hapjes bij verschillende recepties

robin270 | 22-01-11 | 12:54

@ReaGluurder Die studenten ken ik wel. Mijn masterstudie kostte me liefst 12 uur per week, 35 weken per jaar dat dan weer wel.

hans123 | 22-01-11 | 10:50

Inderdaad: vooral een vorm van hobbyisme wat betreft de meeste studies.

guppert | 22-01-11 | 10:18

@two ball cane

Je zegt het met de juiste woorden. Mensen die nooit in de collegebanken
hebben gezeten praten heel gemakkelijk. Of studeren een hobby is of een
bijkomstigheid.

strikdewepstroper01 | 22-01-11 | 02:06

Kunnen alle mensen die niet gestudeerd hebben (of beter nog, de mensen die niet weten waar ze het over hebben) gewoon even stoppen met denken dat zij wat zinnigs in te brengen hebben? Dit gaat over de mensen die dit land vooruitgang brengen, niet om een of andere hobby of zieligdoenerij.
Dus tenzij we een of andere socialistische heilstaat willen waar iedereen even dom is en welvaart een vies woord, moet onderwijs weer een speerpunt zijn. Nederland is een van de rijkste landen van de wereld. Ik zou dat graag zo houden. (alhoewel de relatieve positie van hogeropgeleide er met sprongen op vooruit gaat naarmate de welvaart afneemt)

two ball cane | 22-01-11 | 01:21

Ik zeg het weer. Verkorte HBO trajecten (associate degree) invoeren. Aangezien
je in veel HBO opleidingen 4 jaar toch op éénzelfde niveau blijft steken. En
dan spreek ik uit ervaring. Dat scheelt veel tijd, geld en frustratie bij HBO studenten.
Zo heb je na de prop. een diploma en kun je alsnog door voor Bachelor.
Dat motiveert ook meer om te gaan studeren.
Het 2 jarige traject bestaat al jaren in andere landen. Dus Nederland loopt
hierin achter!

strikdewepstroper01 | 21-01-11 | 23:24

Ondanks babyboomende inkopmogelijk-heden in vooral reviserende onderbuikstromingen binnen het nederlandse onderwijs:

Wij 'werkenden' hebben o.a. door goede scholing onze kansen, en eigenlijk de hele arbeidsmarkt, vergroot. Toch ook bepaalde hele belangrijke kansen laten liggen, waarvan we de gevolgen meer en meer onder ogen komen. Een belangrijk voorbeeld is dat de vorm zich steeds verder verwijderd van de inhoud; basis van veel problemen. Deze zelfde goede scholing dient minstens een focus te zijn in de oplossingen.

Zoals vaker staat het geheel altijd weer in beweging en is een bereikbaarheid van onze scholing, wellicht een herdefiniering van de manier waarop we kennis / informatie structureren, eerder op zijn plaats dan door Rutte gestelde veranderingen / bezuinigingen. En die studentjes moeten de gebruikelijke trap onder 'het flikker' krijgen voor die armzalige en overduidelijk bezopen 22 uurtjes.

Kunnen we ze niet verplicht aan het werk stellen ofzo? En dan met prestatie-gericht overheidscontract studiemogelijkheden bij elkaar sprokkelend de gure buurten van leiden insturen of waar waren onze lastige finse medelanders ook al weer ondeugend?

2tirds | 21-01-11 | 22:29

@ doe nog eens | 21-01-11 | 21:46
Hoogleraren gebruiken studenten als voetvolk? Ik denk eerder dat (hoog)leraren en studenten genaaid worden door het management, de schaalvergroting, enz. Ingezet door een stel achterlijke politieke idioten.

Zo dat de Hoogleraren hun duur betaalde baantje kunnen behouden. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en geen werkdruk. Stelletje babyboomers.

Smalhout | 21-01-11 | 22:15

Studenten collegegeld? En wij werkenden dan krijgen wij dan een werkbeurs zodat wij ook 7 dagen per week uit kunnen gaan en de kinderen op te vangen?! En dan nog eens 22 uurtjes weken voor het zelfde geld.?!

Smalhout | 21-01-11 | 22:07

Is het al begonnen? Hoor het ploffen daar bij groningen.

2tirds | 21-01-11 | 21:57

DEhomo | 21-01-11 | 18:02

Jij hebt voor een andere studie gekozen? Waarom? Was je uiteindelijk ontevreden over je keuze? Wist je dit van te voren? Had je dit van te voren kunnen weten? Zitten anderen niet met hetzelfde probleem? Is het kiezen van een studie voor veel mensen niet gewoon ontzettend moeilijk? Komen veel mensen er niet tijdens hun studie achter dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt? Moeten ze daar gestraft voor worden?

Smalhout | 21-01-11 | 21:19

Hoogleraren gebruiken studenten als voetvolk? Ik denk eerder dat (hoog)leraren en studenten genaaid worden door het management, de schaalvergroting, enz. Ingezet door een stel achterlijke politieke idioten.

De goedkoopste school in het hoger onderwijs is 1 van de kleinste en levert erg goed onderwijs. Ik zeg opknippen die scholen, dan weet de directeur weer waar iedere cent heen gaat. En hebben studenten en docenten weer een aanspraakpunt.

doe nog eens | 21-01-11 | 21:46

Treurig word je van de bekrompenheid van veel reaguurders en andere mensen. Studenten vertegenwoordiging een deel van de Nederlandse burgers. Zij zullen later bijdragen aan de maatschappij en velen van hen doen dat nu al, zij zullen later belasting betalen. Gemiddeld zelfs meer belasting dan niet-studenten. Een deel van de studenten staat later voor de klas, aan je bed in een ziekenhuis, enz. Onder de studenten heb je SP'ers, PVV'ers, VVD'ers, enz.

En hoe worden ze behandeld? De ME mept erop, mensen noemen ze lui en werkschuwtuig. Hoe harder de ME, de regering en anderen op de studenten reageren, hoe harder de protesten zullen worden.

doe nog eens | 21-01-11 | 21:41

Hoogleraren(lees: zakken vullers) gebruikten de studenten als voetvolk vandaag. En dan maar roepen dat straks alleen de rijke kindertjes nog kunnen studeren. Ja ja luilekkerland is voorbij. Alles op kosten van de belastingbetaler en overal korting op. En zo scheid zich het het kaf van het koren. Koren op mijn molen. En als je die studie niet kunt betalen word je maar ondernemer. Goed voor de werkgelegenheid en goed voor de creativiteit. Het word Studeren of studderen, zoals de meeste werekende mensen in ons land.

Smalhout | 21-01-11 | 21:19

Soosjalisten en anarchisten moeten het weer verpesten. Ik kan niet bevatten dat dat trieste zeikvolk niet wil snappen dat ze hiermee alleen maar minder geliefd worden. Leuk dat je ideeën hebt, maar als ze niet haalbaar zijn zonder dat een deel van de bevolking krom ligt, terwijl een ander deel hier misbruik van maakt, hou ze dan lekker voor je.

Zal ik iets verklappen: mensen zijn egoïsten en zullen gebruik maken van anderen als de staat dat toelaat.

Framoes | 21-01-11 | 20:47

@Dhr. Blond007 | 21-01-11 | 20:15

Sterk! LOL

datisookwat | 21-01-11 | 20:34

20.000 studenten zijn blijkbaar tegen deze maatregelen, dus de andere 480.000 (of hoeveel het er ook mogen zijn) zijn voor de maatregelen? Of geldt dat alleen bij de verkiezingen als PVV 1,5 miljoen stemmers heeft?

Dhr. Blond007 | 21-01-11 | 20:15

minder geld voor alfa meer naar beta studies.
Een leenstelsel maakt studenten bewust van hun keuze voor een studie met hogere kans op betaald werk.
Gezond ordeningsprincipe maar strijdig met linkse maakbaarheidsidealen.

claro | 21-01-11 | 18:40

Pfff, het Indymedia-tuig moet alles weer vergallen (tijd zat voor relletjes, toch?). Kennelijk te dom om te beseffen dat ze op die manier uiteindelijk ook hun eigen ruiten ingooien. Triest volk...

my anal pony | 21-01-11 | 18:15

Staat de remix van "ich bin ein langstudierder" al ergens op de dumpert?

liegende hollander | 21-01-11 | 18:03

Allereerst; LOSERS... Maar het was te verwachten dat die zielige linkse relnichten het niet konden laten..
Tentweede, ik ben tegen de 3 ruggen die ik straks moet gaan lappen omdat ik hiervoor andere studie niet heb afgemaakt. Beetje tijdens het spel de spelregels aanpassen. Pijnlijk. Niet verder studeren kost me nu geld, verder studeren kost me 3 ruggen.. Liever niet.
Wel ben ik er voor dat deze regels gelden voor alle studies gestart vanaf sept 2011. Simpelweg omdat het ook veel te makkelijk is om maar wat aan te klooien. Er moet echter wel wat gedaan worden om leerlingen van 16 meer begeleiding te geven om studenten te worden. Hoeveel weten er met zijn 16e al wat ze willen??!
Als laatste en BELANGRIJKSTE; vind ik dat linkse boe-geroep echt tering hypocriet. Stuk voor stuk waren ze voor (of niet tegen) het afschaffen van de stufie en een sociaal leenstelsel te beginnen. Uh,.. Jongens.. Dat kost de studenten VEEL, maar dan ook VEEL meer. Als je uitwonend bent, vang je in totaal al gauw een 3-400 eurie per maand. reken even met me mee, 12x300, x4 jaar. 14.400 euro wat door de student "misloopt". Hmm.. wat is erger?

DEhomo | 21-01-11 | 18:02

Moeilijk onderwerp dit, ik zou vandaag best willen protesteren maar heb geen zin om als kanonnenvoer tegen het kabinet te dienen. Ik heb verder niet zo veel tegen het kabinet en het is 1000x beter dan als die linkse boeroepers nu aan de macht zouden zijn. Over de bezuinigingen ben ik niet te spreken, van mij mogen langstudeerders best extra betalen, maar er moet wel per studie gekeken worden wanneer je studietijd echt alle grenzen te buiten gaat. Iedereen weet dat een studie pakweg Chinologie 'makkelijker' is dan een studie Technische Bedrijfskunde. In het eerste geval mag een student die een jaar studievertraging oploopt best gaan betalen, in het tweede geval is het geen schande als je wat vertraging oploopt en hier moet de overheid rekening mee houden. Kortom: bezuinigen mag, maar niet alle studies over 1 kam scheren. En oja, SP, PvdA: OPDONDEREN!

H.Stiglitz | 21-01-11 | 17:16

Studenten immer -1

RangerT | 21-01-11 | 17:14

feddomw | 21-01-11 | 17:05
No worries, ik ben geen flamer. Ook spreek ik geen vooroordelen uit over iemands niveau zonder daar vooraf naar te vragen. Best not to assume too much. Nog steeds werkzaam in die branche?

On topic: lekker uit de hand gelopen daar in DH. Kan dan geen enkel protest meer vreedzaam beginnen én eindigen?

Switzal | 21-01-11 | 17:08

Switzal | 21-01-11 | 16:55
Rechten. [Flame suit on]

feddomw | 21-01-11 | 17:05

@ deja | 21-01-11 | 16:38

Moet zeggen dat ik enigszins rood aanloop, en de woordjes pot en ketel in m'n hoofd hoor dreunen : "Farmacie is de wetenschap van de farmaca, vaak (onjuist) geneesmiddelen of medicijnen genoemd." bron: nl.wikipedia.org/wiki/Farmacie
Alhoewel geneeskunde ook niet meer met medicijnen hoort te worden aangeduid, sloeg ik hier iig de plank enorm mis. Excuus, ik verdien het niet om m.b.t. dit topic verder te reaguren...
*Iets over schreeuwen, denken, typen, nakijken, en vooral FAAL@mijzelf mompelt*

lipjeslezer | 21-01-11 | 17:03

Haha 22 uur aan per week aan de studie? Man wat een droom, ik zou willen dat de Delftse studies zo simpel waren!

Chill | 21-01-11 | 17:01

feddomw | 21-01-11 | 16:50
Bachelorscriptie en scriptie voor universitaire opleiding docent Biologie. Dat zijn er dus twee :) Maar vooruit, één scriptie en één eindthesis, verslag of hoe men het ook wilt noemen. Op naar de master! Wat voor studie heeft u gedaan, als ik zo vrij mag zijn?

Switzal | 21-01-11 | 16:55

feddomw | 21-01-11 | 16:40
Universitair Biologie, aangenaam. ScriptieS ja.
Switzal | 21-01-11 | 16:44

No worries. Dan wijken jullie alleen af van Economie, Econometrie, Bedrijfskunde, Rechten, enz. Of wat jullie een scriptie noemen heet bij ons iets anders. Scriptie is bijna altijd de facto de afstudeerscriptie.

Scriptie
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een scriptie, thesis of (eind-)verhandeling is een wetenschappelijk opstel dat een verplicht onderdeel vormt van een academische opleiding of HBO-opleiding. Hoewel het belang van de scriptie en de eisen die er aan worden gesteld per universiteit of hogeschool en per studierichting verschillen, is de scriptie meestal het laatste onderdeel van de opleiding.

feddomw | 21-01-11 | 16:50

feddomw | 21-01-11 | 16:40
Universitair Biologie, aangenaam. ScriptieS ja.

Switzal | 21-01-11 | 16:44

Dit heeft niks meer met een studentenprotest te maken. De actie is vanaf uur 0 gekaapt door de sp en andere (s)linkse oproerclubjes...

Dafman | 21-01-11 | 16:41

Switzal | 21-01-11 | 16:38

ScriptieS schrijven? In mijn tijd (voor invoering BaMa) hoefde je maar EEN scriptie te schrijven. Maar ik heb slechts een universitaire opleiding, dat zal wel anders zijn bij de HBO/MBO opleidingen....

feddomw | 21-01-11 | 16:40

40 uur in de week studeren, als je het ermee redt. Plus thuis scripties schrijven, boeken lezen én werken om de boel te bekostigen. Niet iedere student is lui.

Switzal | 21-01-11 | 16:38

lipjeslezer | 21-01-11 | 16:10
Medicijnen is de oude naam voor geneeskunde. Niet voor farmacie. En nee ik stond niet op het Malieveld. Heb wel wat beters te doen.

deja | 21-01-11 | 16:38

Mijn CV zo kaal als de kut van Femke, bwahahaha. Hans Teeuwen had 'm kunnen bedenken.

-=PyP=- | 21-01-11 | 16:36

Alle studenten zijn tuig.

enopgerot | 21-01-11 | 16:28

Net op het RTL journaal de opmerking van de dag:
Ik ben student filosofie en ik heb tijd nodig om te denken LOL

malawi | 21-01-11 | 16:23

Stel nou eens dat ze niet 22 maar wel 30 uur studeren ! Dan blijft er 10 uur per week over om te werken zodat ze nog makkelijker hun eigen broek op kunnen houden. Jezelf nuttig maken voor de samenleving ipv alleen maar je hand ophouden. Dat zou links juist erg moeten aanspreken...............

Rest In Privacy | 21-01-11 | 16:16

@ tweede zin in vorige post: ... studies..... gemeen....
Eerst typen, dan nakijken lul!

lipjeslezer | 21-01-11 | 16:11


@ deja | 21-01-11 | 15:57
Medicijnen = Farmacie, en ja dat is een studie, daar kun je bv. apotheker mee worden. Net zoals Rechten en Psychologie ook studie zijn, wat ze alle drie gemmen hebben is dat ze net zo goed via het LOI kunnen worden gevolgd.

Jij stond zeker op op het Malieveld te stinken? Dat was nou juist het probleem daar: eerst schreeuwen, en dan denken. Tja deja, daar heb JIJ duidelijk verstand van...

lipjeslezer | 21-01-11 | 16:10

Als je het collegegeld zomaar verdriedubbelt binnen een jaar kan je net zo goed volgende jaar AOW verhogen naar 70.

Lekker puh voor de oudjes.

nober | 21-01-11 | 15:58

dolffie | 21-01-11 | 15:47
Medicijnen is een zogenaamde studie? Jij hebt er duidelijk verstand van.

deja | 21-01-11 | 15:57

@ dolffie | 21-01-11 | 15:47
Daar heb ik niets aan toe te voegen, afgezien van een aantal leestekens....
Maar ja, voor een Bèta is dat van ondergeschikt belang, en alle ongewassen Nederlands studerende Alpha's staan toch te raaskallen in 't Haagsche.

lipjeslezer | 21-01-11 | 15:54

Zo zo... Wel 22 uur per week studeren. Man wat blijft er dan een hoop tijd over om het extra jaartje studeren zelf te financieren.

Doc Damage | 21-01-11 | 15:49

er is een groot verschil in soorten opleidingen, De zogenaamde studies als rechten, medicijnen en psychologie heb je inderdaad aan 22 uur in de week wel genoeg in de eerste jaren. Als je van lezen houdt is dit te doen.

Technische studies hebben vaak meer contacturen ook op de tu en dat zijn de studies waar wij in nederland zuinig op moeten zijn. Als ik ht studiemateriaal van de middelbare school zie wordt je al verdrietig hoe leuk bijvoorbeeld natuurkunde en wiskunde voor de meisjes wordt gemaakt. Door deze te vakken te vervrouwen vinden jongens het vaak niet zo leuk meer.

ik heb meer respect voor een tu student die zijn zijn eerste jaar haalt in een jaar een dan een rechten lullo. Nederland zit te wachten op de zoveelste rechtenstudent die papier gaat schuiven maar gewoon echte techneuten die produkten ontwikkelen. Niemand ooit onderzoek gedaan hoeveel tu studenten in nederland of naar het buitenland gaan om dat daar vraag is technische kennis.

dolffie | 21-01-11 | 15:47

Wat een triest zooitje zeg. Snap de demo, zag het zelf op een afstand (kantoor kijkt uit over Malieveld). Na anderhalf uur is het feestje alweer voorbij. Triest, maak er dan een enorm spectakel van. De NS heeft zeker gezegd dat alle studenten voor de spits weer pleite moeten zijn?

Bakkiekoffie | 21-01-11 | 15:43

Stelletje hypocrieten, Rutte heeft 8 jaar over zijn studie gedaan en Verhagen 11(!) jaar. Hoe kun je 11 jaar over een simpele studie als geschiedenis doen?

Pie.R | 21-01-11 | 15:41

@ Kan Jees de Jager?
Ja rechten, daar noem je ook een studie ja. Er zijn altijd uitzonderingen : rechten/media-communicatie en dergelijke.

ReaGluurder_ | 21-01-11 | 15:40

De overheid kan ook veel geld besparen (6 miljard per jaar www.elsevier.nl/web/Nieuws/Carriere/27...) door universiteiten te verplichten eerlijke voorlichting te geven. Het lijkt er nu op dat universiteiten er alles aan doen om zo veel mogelijk studenten binnen te halen. Er wordt niet gekeken of de persoon wel geschikt is en het wel aankan. Het gevolg is dat bij sommige studies meer dan de helft afhaakt. De helft!!

deja | 21-01-11 | 15:36

Ik heb geen tijd om te demonstreren, ik moet namelijk studeren...

Posselmetzuremossel | 21-01-11 | 15:36

@Mindy | 21-01-11 | 13:55
Hier werkt alles gewoon?

Parsons | 21-01-11 | 15:28

lipjeslezer | 21-01-11 | 15:21

haha wat een mooie lul

Tinusutrecht | 21-01-11 | 15:28

Kijk, het is natuurlijk diep triest dat 'studenten' (HBO scholieren worden hierbij meegerekend :/) 22 uur per week spenderen. Aan de andere kant, ik spendeer 30 uur in de week aan mijn opleiding (WO - HBO is inderdaad twee vingers in de neus) en die andere uren heb ik nodig om in mijn levensonderhoud te voorzien. Mijn ouders dragen niets bij (zitten net op modaal, maar hebben geen hypotheekrente aftrek om enigszins mijn studiebeurs te verhogen - dat is dom geweest van mijn ouders, maar niet iets waar ik invloed op heb gehad - ) en dus moet ik wel gemiddeld 14 uur in de week werken om nog wat te kunnen doen. Zorg: 30 euro p/m, 240 euro p/m voor studie en dan nog eten, drinken en woning. M.a.w. het niveau van de studiebeurs is al bedroevend laag.

Ik vind het prima dat ik als student 3000 euro per jaar moet lappen voor collegegeld, maar dan mag de kwaliteit wel eens omhoog. Zo'n boetesysteem is daarbij natuurlijk een kolderieke methode. Dit is een uitnodiging voor InHolland achtige constructies en een uitnodiging verlaging van het universitaire niveau. Dat lijkt mij zeer onwenselijk. Wil je werkelijk wat doen aan het onderwijs, dan zul je allereerst maar eens moeten beginnen met een beter middelbaar onderwijs;

Ds. Dick Primera | 21-01-11 | 15:25

@Parsons | 21-01-11 | 15:24
Ah, meneer is ook wakker. Lapzwans.

Bakito | 21-01-11 | 15:25

Links gejank van een stel nikskunnende paupers.

Next.

Parsons | 21-01-11 | 15:24

seven | 21-01-11 | 13:18
Onjuist. In de masterfase wordt een sociaal leenstelsel ingevoerd.
Verder vind ik wel dat een studenten met een lange studie extra worden gepakt. Als er 4 jaar voor een studie staat mag je er 1,5 keer langer over doen. Maar als er 6 jaar voor je studie staat mag je er 1.33 keer langer over doen.

deja | 21-01-11 | 15:21

@ Tinusutrecht | 21-01-11 | 15:04
heb ik net even gemist volgens mij, maar vond de opmerking van Zijlstra wel mooi, iets in de trant van: "Bedankt dat jullie in zulke grote getalen aanwezig zijn op mijn verjaardag. ENJ op de 100ste dag van het kabinet Rutte." Ghehehehehe, te mooi, lekker linkse kudt studenten narren! Ipv dat z de humor daar van inzin, kunnen ze niets anders dan boe roepen, sneu (klap-) vee...

lipjeslezer | 21-01-11 | 15:21

philip_m | 21-01-11 | 15:07
Tussen alle linkse boeroepers is Zijlstra de enige die een andere kant van het verhaal belicht. Aangezien ik van mening ben dat het maatschappelijk debat gebaat is bij een zo groot mogelijke hoeveelheid aan meningen, vind ik zijn bijdrage van groot belang om een objectief beeld te kunnen vormen. Nu horen we alleen de bezwaren van de mensen die tegen zijn, zonder de argumenten voor de maatregel te horen.
Maar als je toch wilt horen wat zijn standpunt is, neem dan even een kwartiertje de tijd om te luisteren naar wat hij gisteravond bij P&W gezegd heeft.
pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail...

Tegenspraak | 21-01-11 | 15:20

@deja voeg daar nog wel even de reden aan toe waarom studenten langen "studeren" ik mag hopelijk denken dat je de luie studenten die niet echt iets uitvreten bedoeld? en niet de studenten die achterstand hebben opgelopen door andere omstandigheden buiten hun studie ? zoals een halve familie die om komt op vakantie, of een man of vrouw die zijn of haar vriend/vriendin kwijt raakt ?

Slijp je punt nog even verder voor je het op papier drukt.

mitflow | 21-01-11 | 15:18

Tegenspraak | 21-01-11 | 15:16
Dat is nou net de reden dat ze het niet doen.

magentaplacenta | 21-01-11 | 15:18

@ GekkeLorrie | 21-01-11 | 15:06
Same here, voor keuzevak punten hier vak Recht voor Ingenieurs gedaan, werd gegeven door Alpha gastdocent, die versteld stond van het feit dat wij de beloning van 3 punten zo hoog vonden i.v.t. de te maken uren. Met 2 vingers in de neus gehaald, eigenlijk belachelijk!

lipjeslezer | 21-01-11 | 15:17

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:29
Hoewel de maatregel eigenlijk buiten de reikwijdte van het legaliteitsbeginsel ligt, moet ik zeggen dat je daar zeker een punt hebt. Het zou wat netter geweest zijn om de maatregel pas te laten gelden voor diegene die nog moeten beginnen met studeren. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat in dat het besluit in dat geval pas over zes jaar zijn vruchten afwerpt, waar Nederland geen tijd voor heeft omdat het juist van belang is dat de staatsschuld, die iedere dag met 100 miljoen euro stijgt, zo snel mogelijk verkleint wordt.

Tegenspraak | 21-01-11 | 15:16

seven | 21-01-11 | 15:08
Dàt is de waarheid.

magentaplacenta | 21-01-11 | 15:14

Een sociaal leenstelsel zoals voorgesteld door bijv. Groenlinks en PvdA kost studenten veel meer. Nu worden vooral de mensen gepakt die lang studeren. En terecht.

deja | 21-01-11 | 15:13

Komen ze nou daar om te protesteren of om feest te maken?

Derechtselutser | 21-01-11 | 15:13

Gvd het journaal komt midden in de finale speech ineens..

kiekdj | 21-01-11 | 15:09

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:59
Een modale bouwvakker kon vroeger op 1 inkomen een 2 onder 1 kap kopen in de prov. Utrecht, 1 of 2 auto's erbij 2 a 3x per jaar vakantie en een goed pensioen regelen en opvsang in vut (betaalt door jongeren) of wao als hij vroeg wou kappen. Z'n kinderen easy laten studeren etc. Mind you op 1 modaal inkomen. Nu kunnen tweeverdieners met een universitair beroep dit niet eens voor de helft en pensioen is een ilusie.

seven | 21-01-11 | 15:08

Gek he, een journaal op het hele uur...

henkiedenkiedenkie | 21-01-11 | 15:08

@ Tegenspraak. Hoezo linkse censuur? Journaals worden constant op het hele uur ingelast. Gewoon een domme actie.

Daarbij, denk je nou echt dat het beter uitkomt voor 'rechts' om Zijlstra te zien die uitgejoeld wordt door 15.000 studenten? Of geloof jij wel in zijn 'grotere investeringen'' in het onderwijs?

philip_m | 21-01-11 | 15:07

@ lipjeslezer | 21-01-11 | 14:50
Inderdaad. Betastudent hier: ik draaide (nu afgestudeerd) eerste twee jaar +/- 40 uurtjes per week. Eén keer een bedrijfskunde vak gedaan, dit met 2 vingers in de neus gedaan (voor mijn vrije invulling van 6EC, geen enkele voorkennis), waar dit bij bedrijfskunde als één van de moeilijkere vakken werd gezien. En ik was echt niet de enige die op die manier zijn "kennis" opvijzelde en makkelijk EC kon binnen koppen.
.
Ontopic:
Universiteiten de boete geven is misschien nog wel het slechtste idee: hebben ze niks geleerd van InHolland?

GekkeLorrie | 21-01-11 | 15:06

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:52

Boos? Nee, maar.... als je full time werkt verdien je meer dan dat je part-time werkt, lijkt mij logisch. Om mijn TU studie nominaal te halen, zou ik 5 jaar lang 40 uur per week moeten studeren. Ken rechtenstudenten die hun studie in 5 jaar (dus 1 jaar extra) haalden, met zo'n 20 uur per week. Toch krijg je dezelfde vergoeding. Krom.

lipjeslezer | 21-01-11 | 15:05

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:32

Ja precies, ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb gisteren gewoon weer lekker bier lopen drinken hoor dus ik ben sowieso te brak om naar zo'n protest te gaan tussen al die ongewassen linkschmenschen. Ik vond het wel leuk die voorzitter van de landelijke studentenvereniging of zoiets, die kerel had volgens mij al lekker een borreltje genuttigd. Lekker brallen.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 15:04

dinges1332 | 21-01-11
Och, ja, helemaal! Oordelen zonder kennis, way to go! Moet je toevallig de was niet doen?

Masociaal | 21-01-11 | 15:04

radicalen? noem het beestje bij de naam?! Linkse extremisten!!

kudtvlieg | 21-01-11 | 15:04

Argh, klote NOS. live stream en dan op het moment van die Zijlstra douchebag een journaal inlassen...

philip_m | 21-01-11 | 15:04

Censuuralert. Precies op het moment dat de staatssecretaris op het podium verschijnt om zijn plannen te verdedigen, gaat Journaal24 'er even uit voor het journaal' om over 10 minuten, als de staatssecretaris uitgesproken is, weer terug te komen om de volgende linksmens aan het woord te laten.

En ik voorspel dat het achtuurjournaal ook voornamelijk aandacht besteedt aan een paar stevige one-liners van Job Cohen en Emiel Roemer en er een iets minder momentje van de staatssecretaris tussenuit pikt.
Zo krijgt de kijker natuurlijk nooit een objectief beeld van de plannen. Jammer.

Tegenspraak | 21-01-11 | 15:03

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:59
Jouw opa en oma misschien niet, maar die van mij wel.

magentaplacenta | 21-01-11 | 15:02

Masociaal | 21-01-11 | 14:59
Ja. Ook altijd leuk om te weten dat dat soort 'hippies' later rijker EN gelukkiger worden dan tv-kneusjes zoals jij ;)

dinges1332 | 21-01-11 | 15:02

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:57
Aha, ja dat ben ik met je eens. In het strafrecht (grappige vergelijking trouwens), is het zelfs zo dat veranderde wetgeving tijdens behandelingen altijd in het voordeel van de persoon in kwestie zou moeten uitkomen, maar een eerbiedige werking zal ook niet heel erg effectief zijn, dus ik begrijp wel een beetje waarom voor deze manier is gekozen.

magentaplacenta | 21-01-11 | 15:01

Mondt uit in niets, maar altijd leuk om te zien hoe een verzameling hippies staat te verkleumen in de kou.

** zapt en doet lachen doen **

Masociaal | 21-01-11 | 14:59

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:41
Ja hoor, mijn oma en opa kochten in de vijftiger jaren een tussenhuisje voor vierduizend gulden en de tweeduizend aanbetaling had ze met hun arbeidersloontje in twee maanden bijeen gespaard.

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:59

Werd Halbe nou bekogeld met een tomaat??!

Lekker origineel...

Mijn Been Slaapt | 21-01-11 | 14:57

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:30

Het is heel simpel. Als iemand ervoor kiest om te switchen van studie, of één of andere stage te doen of zich gewoon lekker veel klem zuipt op z'n vereniging omdat het in financieel opzicht makkelijk kan met de huidige regelgeving dan dien je hem daar niet achteraf nog voor te straffen. Ik heb het hier dus over regels veranderen tijdens het spel, dat klopt gewoon niet. Verder vind ik het niet een heel gek plan, ik moet wel zeggen dat ik zelf één keer van studie ben geswitcht. Ik heb nu mijn plek gevonden maar ik kan me eigenlijk geen enkele uitloop meer permitteren door dat switchen als ik maar 1 jaar uitloop heb op mijn bachelor.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:57

Is het vandaag 'wees-zo-links-mogelijk-dag' bij de GS-redactie of zo? 't Lijkt wel erg veel op FOK! vandaag.

Stoppenkast | 21-01-11 | 14:56

de teloorgang van het nederlands onderwijs blijkt toch ook wel uit al die "engelstalige" tweets. waar is dat goed voor?

Laura Ingalls | 21-01-11 | 14:53

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:50
Ben jij nou zo'n boze bèta of wat?

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:52

Wat een sneu vertoning op het podium nu zeg... daar zou ik geen 1 ec voor geven.

mitflow | 21-01-11 | 14:51

Wat een zielig schoolfeestje.

Mindy | 21-01-11 | 14:51

Wat is dit erg slecht zeg. Mijn god het niveau.

Evildutch | 21-01-11 | 14:50

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:40
Individueel zullen die er zeker tussen zitten, gemiddeld is het beeld duidelijk. Vraag het anders aan cbs www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking... of prof. dr. Sweder van Wijnbergen 'NL babyboomer rijkste, meest gesubsidieerde generatie ooit in de historie. Rijker dan gen voor en na, maar vooral door vergaren rijkdom middels kosten afschuiven op andere generaties. Zelfs internationaal staat NL boomer on top.
www.elsevier.nl/web/Opinie/Sturm-und-D...

seven | 21-01-11 | 14:50

Bij vorige post: werken betekent studeren

Dominator van Human Resource hoord eik ook nog even, lekker heur!

@Bouwvakkert | 21-01-11 | 14:32
Kan je de hand schudden, gemiddelde week is gewoon minimaal 40 uur studeren, maar ja, psychologie en rechten studentjes maken 10 uur per week, dus haalt het gemiddelde lekker omlaag... Ik zeg StuFi recht evenredig verdelen naar studiedruk, hoe meer uren je maakt per week, des te meer je krijgt. Dat zou pas eerlijk zijn, ipv dat Psychologie miepjes net zoveel als ik krijgen, terwijl ik minder tijd heb om bij te beunen...

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:50

Ze moeten niet zeiken, maar hun 4 jarige studie in minder dan 7 jaar afmaken. Luiwammesen!

Peter_S | 21-01-11 | 14:48

"Some people think I'm bonkers" mmmm

polt | 21-01-11 | 14:47

seven | 21-01-11 | 14:40
En chaotisch dat inholland en uva zijn....

polt | 21-01-11 | 14:44

seven | 21-01-11 | 14:29
WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:40
En een aantal babyboomers hebben er al heel wat werkjaren opzitten. Een aantal hebben zelfs kinderarbeid gedaan.
Zeg ik, als niet-babyboomer.

polt | 21-01-11 | 14:43

@seven | 21-01-11 | 14:40
Zeg dat wel, heb 10 jaar bij UU gewerkt, het CvB presteerde het ooit om zichzelf een bonus voor Goed Werk te geven, schandalig.

Mindy | 21-01-11 | 14:43

@ magentaplacenta | 21-01-11 | 14:34
Absoluut waar, eerst al beastie boys, nu dit, maar of dat nou hoort bij een demonstratie?
Als je serieus genomen wilt worden (qua intelect that is), zorg dan voor een objectieve discussieleider, wie niet dezelfde hoeft te zijn als de presentator. Dit is gewoon hersenloos GL geschreeuw, dat totaal niet te financieren is. Crisis zal door iedereen moeten worden gedragen, en wij verdienen het later dubbel en dwars terug, dus geen gezeik, maar werken!

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:42

@GJPO
"t zijn de studenten die het geld in het laatje brengen voor de overheid"
FOUT 1: Het zijn AFGESTUDEERDE studenten met (excl vele, vele softe studies die slechts gesubsidieerd werk opleveren) die geld in het laatje brengen
FOUT 2: Dat geld komt niet in het laatje "van de overheid". Die is slechts een doosluispost naar derde-generatie bankzitters, derderangs cultuurdragers en conciërges van een niet-bezocht jeugdhonk in een vogelaarwijk.

brunz | 21-01-11 | 14:42

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:40
Implicerend dat huizen echt totaal niet duurder zijn geworden en het destijds niet mogelijk was een huis van 50.000 gulden te kopen. Proest.

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:41

Studenten moet ook kritisch zijn op graaiers in universiteits en hogeschoolbesturen.
InHolland en UvA: 50% onderwijssubsidie en collegegeld gaat naar bestuurslaag. Dat is extreem.

seven | 21-01-11 | 14:40

seven | 21-01-11 | 14:29
Houd toch op met dat onkundig gezeik over babyboomers man. Je zou eens moeten weten onder welke moeilijke omstandigheden de meesten daarvan tijd en geld voor hun avondstudies moesten regelen en hun beruchte eigen huis (met minimaal eenderde van de koopsom aan spaargeld) bijeen moesten ploeteren.
Hadden we het maar zo makkelijk gehad als jullie nu.

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:40

Tegenspraak | 21-01-11 | 14:20
Heel goed
Als die schreeuwende malloten dat verhaal niet eens kunnen vatten....
Volgens mij zijn het allemaal InHolland studenten die te stom zijn om normaal een diploma te halen.

who cares | 21-01-11 | 14:39

fight for your right to party........
aha... dat verklaart.
;)

polt | 21-01-11 | 14:36

LOL @ muziek; You Gotta Fight for Your Right to Party! - Beastie Boys

seven | 21-01-11 | 14:36

GJPO | 21-01-11 | 14:32
En van wie moeten ze die torenhoge belastingen later betalen ? Juist ja, van die linke partijen die hier nu het hardst schreeuwen.

despecialist | 21-01-11 | 14:36

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:32
Groot GL gehalte ja, maar die muziek is wèl fijn.

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:34

@Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:25
Hier TUD student, en heb er ook niet zo heel veel problemen mee, behalve het puntje wat je aanstipt.

Maar de tering, kijk net naar livestream, en wat een links geschreeuw op dat podium, lijkt wel alsof de studentjes die daar staan alleen klappen voor de grootste schreeuwert, oftewel GL schreeuwert die als Sinterklaas niet zou misstaan...

En gadverdamme, wat een pisirritante discussieleider!

lipjeslezer | 21-01-11 | 14:32

gelukkig ben ik een tu-er en doe ik gemiddeld 22 uur in 2 dagen..

Bouwvakkert | 21-01-11 | 14:32

En wie o wie betaald gemiddeld over zijn gehele werkende leven het meeste belasting. ja dat zelfs met de gemaakte kosten leveren ze meer op dan mensen die niet gestudeerd hebben... dus ja t zijn de studenten die het geld in het laatje brengen voor de overheid....

GJPO | 21-01-11 | 14:32

Kennis en cultuur zijn heel belangrijk maar gaan of staan allerminst met het bestaan van subsidie. Subsidie is zorgt voor pseudokennis ("waarom hebben moeders van dwergwerpende Scandinaviërs minder last van post-natale depressies") en pseudocultuur (www.boijmans.nl/nl/10/press/pressitem/... )

brunz | 21-01-11 | 14:32

Big fail op dat podium. Geniet Schadefreude!

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:31

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:25
Ik kan je even niet volgen, wat bedoel je met de oude regels en de beslissingen die daaruit volgen?

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:30

seven | 21-01-11 | 14:29
Ok, vanaf daar ben ik het weer, zoals gewoonlijk, 100% met je eens ;)

despecialist | 21-01-11 | 14:30

Gesubsidieerd vervoer? Dat heet toch een OV studentenkaart?

[[[Mad.doC]]] | 21-01-11 | 14:30

Tegenspraak | 21-01-11 | 14:20

Ja ik ben het eigenlijk ook wel met je eens. Maar ik vind wel dat het niet zomaar doorgevoerd kan worden voor zij die nu al studeren. Je moet vaststellen hoe ver iemand nu is met zijn studie en op basis daarvan bepalen hoeveel jaar zo iemand nog mag. Het is oneerlijk om iemand nu te straffen voor de beslissingen die hij maakt (switchen van studie bijvoorbeeld) omdat het met de oude regeling financieel wel te doen was. Ik ben ook bewust niet naar dit protest gegaan overigens, ik heb me daarvoor niet voldoende ingelezen voor wat betreft die hervormingen en ik ben ook een beetje te brak om naar den haag te gaan. En er zijn sowieso te veel ongewassen linkschmenschen daar. De koningen van de borrelvloer komen sowieso pas nu ongeveer hun nest uit dus den echte student tref je daar niet.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:29

despecialist | 21-01-11 | 14:19
Eens, zelf investeren is de beste motivatie voor inzet. Mij gaat het erom dat oudere generaties mn rijke extreem overgesubsidieerde en graaiende babyboomers www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking... bv bij aow verhoging worden ontzien, de bezuiniging wordt disproportioneel bij 50 minners neergelegd. Dat is investeren in het verleden ten koste van de toekomst. Ik kies dan liever voor meer ingrepen daar. Deze jonge gen mag nu alles dokken.

seven | 21-01-11 | 14:29

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:25
Da's het enige punt waarop ik dit plan afkeur: spelregels veranderen tijdens het spel kan echt niet. Voor de rest vind ik het een erg goed plan.

despecialist | 21-01-11 | 14:26

De hele kliek studenten en "professoren" aan het WERK zetten bij zorginstellingen in plaats van A-viertjes te schuifelen op bureaus en daar ook nog veel te veel voor betaald te krijgen.
Verder moeten ze niet jammeren over de bezuinigingen; over het algemeen LINKSE figuren, die daar te vinden zijn, vinden het toch prima: de wijd geopende grenzen a la 16 miljard euries per jaar?

meneer Q | 21-01-11 | 14:26

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:18

Ik heb eigenlijk ook niet heel veel tegen dit plan van het kabinet hoor. Ik ben dan ook niet naar dit rare protest gegaan, daar komt bij dat ik veel te brak ben om er überhaupt heen te gaan. Ik vind wel dat er gekeken moet worden naar hoe ver een student is met zijn studie en dan moet bepaald worden hoeveel jaar een student nog heeft. Je zult het met me eens zijn dat als je je studietijd begint met de oude regels en op basis van die regels je beslissingen maakt, het dan onrechtvaardig is om een student voor die beslissingen te straffen. Net zoals met het legaliteitsbeginsel, je kan iemand toch niet veroordelen voor iets wat iemand heeft gedaan in een verleden waar nu wel maar destijds geen wet tegen was? Je dacht trouwens verkeerd hoor, ik studeer gewoon aan de UU.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:25

nu.nl;
"De stoet hoogleraren liep naar het Spui, waar ze onder luid applaus van het aanwezig publiek een zaal binnengingen om een bijzondere academische zitting bij te wonen. Volgens de vereniging van universiteiten VSNU waren daar meer dan duizend professoren bij aanwezig."

Daar valt nu veel op te bezuinigen. Al die profs, de meesten van een bedenkelijk niveau, pakken alk gauw 200.00-300.000, dat kan makkelijk gehalveerd worden.
Kortom de 1e 100 miljoen bezuining is dan al binnen

straightashell | 21-01-11 | 14:25

Die schreeuwerd Klaver doet me echt denken aan ex-vakbondsschreeuwer Rosenluller. Hoe lang gaat het duren voor ook hij zijn zakken gaat vullen.

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:24

@ Rent-a-Retard | 21-01-11 | 14:14
Gisteravond natuurlijk weer flink zitten borrelen.
"Zeg Roderick-Frans, moeten wij niet naar dat protest in 's Gravenhage?"
"Ja lullo, doe eerst eens rustig anders gaan er knopen van blousjes springen. Ik heb gisteravond teveel leidingbiertjes ad fundum weggetikt."

BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:23

Die Jesse is zeker één van die radicalen?

Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 14:23

Wat jammer dat deze manifestatie gekaapt wordt door politieke partijen om de staten verkiezingen te dwarsbomen.

blendedperfection | 21-01-11 | 14:22

@Inferi0r | 21-01-11 | 14:16
Lees: "geen interesse" als dit is niet belangrijk genoeg om als student je OV kaart weer eens te gebruiken en op een modderveld in Den Haag te gaan staat joelen ipv brak op de bank te zappen.
Overigens zijn er van de 11K mensen op dat maaiveld vast een hoop linkse ex-studenten die nu beleidsmedewejkerj zijn op een departement dat straks wordt wegbezuinigd.

brunz | 21-01-11 | 14:22

Mja, tot nu toe nog niets gedenkwaardigs gebeurt.
*True Grit torrent verder kijken doet*

Rest In Privacy | 21-01-11 | 14:21

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:18
Heb tijdens mijn studietijd alleen maar luiwammessen om me heen gezien. Nou ja, 95% van de studenten dan. Niks mis mee, zo lang je 't maar zelf betaalt. En dan 'jezelf ontwikkelen in een studentenvereniging' waar het enige dat je doet is 20 bier drinken op de donderdagavond.

despecialist | 21-01-11 | 14:21

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:04
Ze mogen zich ook sociaal ontwikkelen. Over de bachelor mag je 1 jaar langer doen en over de master ook 1 jaar langer. In totaal mag je dus maximaal 6 jaar over je studie doen. Als je er langer over wilt doen omdat je meer in jezelf wilt investeren dan kun je het geld daarvoor lenen van de overheid wat je na je studie naar draagkracht terugbetaalt.
Maar de meesten die nu in Den Haag staan weten niet eens waar ze tegen protesteren. Ze horen alleen een keer 'bezuinigingen in het hoger onderwijs' en beginnen spandoeken te schilderen, zonder zich nader in de plannen te verdiepen.
En het is duidelijk zichtbaar dat de hippies die daar nu demonstreren geen afspiegeling zijn van de Nederlandse student, maar eerder een afspiegeling van links Nederland.

De staatssecretaris legt het uit:
pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail...

Tegenspraak | 21-01-11 | 14:20

lol.... We gaan niet bezuinigen op onderwijs. We gaan het alleen duurder maken.

dandaan | 21-01-11 | 14:20

seven | 21-01-11 | 14:15
Uiteraard heb je wel iets van een punt. Echter, als studenten er niet meer voor zouden kiezen om aan een zware studie te beginnen dan geloof ik heilig dat de marktwerking de oplossing daar zal bieden. UIteindelijk is 3k natuurlijk ook bar weinig geld voor iemand met een beetje baan. En twee studies, DAT vind ik buiten de plicht van de belastingbetaler omdat dat te betalen. De maatschappij biedt studenten 1 studie aan, als ze meer willen, dan moeten ze dat maar zelf betalen.

despecialist | 21-01-11 | 14:19

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:14
Zou wat zijn als dat niet mocht.
seven | 21-01-11 | 14:15
Heb je zelf ook rechten gestudeerd? Het lijkt mij niet meer dan logisch om gewoon je 2e studie zelf te betalen, zo ken ik er ook nog wel één, eeuwig doorstuderen op andermans kosten.

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:18

brunz | 21-01-11 | 14:11
Niet komen naar een demonstratie staat niet gelijk aan geen interesse. Met sommige dingen wel ik gewoon niet geassocieerd worden, buiten dat gaat het op zo'n demonstratie om de kracht van de grote groep en de meerderheid. Als de meerderheid subsidie wil hebben om bier te drinken, dan wordt dat op het podium geroepen. Dat heeft niets met de werkelijkheid te maken. En laat ik nu net het gevoel hebben dat de meerderheid daar overmatige drugs- en alcohol gebruikers zijn met capaciteiten en motivatie die niets te maken heeft met de kenniseconomie waar zo mooi over gesproken wordt.

Inferi0r | 21-01-11 | 14:16

Roemer go!
De LSVB staat op de subsidielijst van de nomenklatoera dus ik verbaas me er niets over dat je niet mag komen van de baasjes die in het netwerk van de gevestigde politiek zitten.
ID NR 1479 bedrag 240.000 euro per jaar:
Check om hier te downloaden met dank aan GS:
www.rijksoverheid.nl...

En Timmermans heeft de SP voor ex-communisten uitgemaakt (wikileaks) maar het is juist GL dat CPN in de gelederen heeft en CPN was vijand van SP want zij noemden SP fascisten in 1983 toen SP een goed plan had om immigratieprobleem op te lossen. Zucht. Er wordt wat af gemanipuleerd in NL.

ecologiste | 21-01-11 | 14:16

despecialist | 21-01-11 | 13:59
In een ideale (libertaire) maatschappij zou er helemaal geen staatsstufi of wat voort staatssubsidie zijn, echter je moet je ook handhaven binnen de huidige mores waar subsidies de realiteit zijn. Idd luie studenten moeten niet nodeloos profiteren, maar mensen die bv 2 studies doen of een zware beta studie met extra programma's? Een studie zoals chemische technologie @Delft is voor velen zwaar, maar die kennis is extreem belangrijk. Rechten is idd easy in 4jr

seven | 21-01-11 | 14:15

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:09

Dat mag jij denken.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:14

@BeunDeHaas
De rest ligt nog net als @blendedperfection in zijn nest te stinken

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 14:14

Het lijkt wel Lowlands daaro.

Rest In Privacy | 21-01-11 | 14:13

@ brunz | 21-01-11 | 14:11
Volgens De Twitterzzz zijn er slechts 11K op de been.
De magische 10K is overschreden, maar gisteren las ik nog dat ze voor 25K gingen.
*proest*

BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:13

FYI: er ZITTEN momenteel geen 20K studenten te protesteren maar slechts 15K... (bron: NU.nl)

brunz | 21-01-11 | 14:12

O, kijk nu hoe gezellig.

Ik had er kunnen staan, tussen de Tomatenjugend :(

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 14:11

@ kan Kees de jager
Hulde voor het feit dat jijbin het eerste jaar zit en privaatrecht 1 hebt gehaald! Goed bezig middelbare scholier van vorig jaar!

twaait | 21-01-11 | 14:11

@zeg maar jansen | 21-01-11 | 14:07
Bij rugby moet er iets tussen twee palen. Mevrouw draait de boel om.

Bakito | 21-01-11 | 14:11

Haha 15K studenten? Met ca 450K studenten in Nederland [1] is dat een opkomst van 3,3%. 96,7% vind dit dus niet belangrijk genoeg. Bizar genoeg vinden buitenlandse studenten het Nederlandse systeem helemaal niet te duur. Er zitten 45K buitenlandse studenten in Nederland oftewel 10 PROCENT van ALLE studenten?! [2] Overigens verwachtte men 20K studenten [3]. Dat is dan toch 25% minder dan verwacht.
.
bron [1]: www.cbs.nl/NR/rdonlyres/BD38E610.../0/...
bron [2]: www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/onderwijs...
bron [3]: www.westonline.nl/nieuwsitem/47900

brunz | 21-01-11 | 14:11

@Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 14:08
Ok dan is het goed ;)

Rest In Privacy | 21-01-11 | 14:09

Gewoon naast een volledige dagtaak studeren, met uitsluitend belastingaftrek. En dan ook nog in vier jaar. Met grote onderscheiding nog wel. Kan dat tegenwoordig nog? Of is dat te elitair?

WirMachenMusik | 21-01-11 | 14:09

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:04
ik denk dat je dat voornamelijk op de basis- en middelbare school doet.

magentaplacenta | 21-01-11 | 14:09

@ Tegenspraak | 21-01-11 | 14:04
SP vlaggen, Job Cohen die spreekt, D66 als dé onderwijspartij bestempelen...
Straks gaan ze de wereld nog verbeteren met een "crunchy groove" en blowen ze massaal iedere coffeeshop in Den Haag leeg.

BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:09

Raad_maar_raak! | 21-01-11 | 14:07
Hoho, ik ben wel vandaag al ergens heen gereden (20 km) en lig met kleren áán in bed he! ;) En nu ga ik er dus ook nog eens uit.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 14:08

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 14:06
Weet ik, maar je omschreef echt exáct mijn situatie, vandaar dat ik het even moest bevestigen voor je, het werd bijna eng precies. ;D
blendedperfection kan inderdaad ongezien de typhus krijgen en despecialist (zie post above) verdient een standbeeld. Tijdens het rennen op de loopband zal ik met weemoed terugdenken aan dit topic.
Gegroet.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 14:07

@ Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 14:04
Tot 14.00 uur in bed liggen? Djiezus!

Rest In Privacy | 21-01-11 | 14:07

despecialist | 21-01-11 | 14:03
Tja, dat is de keuze tussen gemakzucht (de student van 3 jaar) en daadwerkelijk zweten (de student van 5 jaar).
Ik snap je opvattingen overigens wel hoor.
.
Laura Ingalls | 21-01-11 | 14:03
ROFLMAO!!!
Vanaf dit punt lach ik je uit.
Sorry, oma.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 14:07

Bakito | 21-01-11 | 14:05 Ze stond in de krant. Had spijt van d'r interview. Lolwut?

zeg maar jansen | 21-01-11 | 14:07

uhu, span progressief / links nu maar voor je karretje om ze over 20 jaar weer keihard te laten vallen...

Jan Ligthart | 21-01-11 | 14:06

@Kan Jees de Jager?
Mijn bash was dan ook tegen hypocrietje en jankert @blendedperfection gericht. Sportze

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 14:06

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:04
Sociaal ontwikkelen doet een ieder toch buiten zijn werk/studie tijd ? Dat is als jij later groot bent en een baan hebt, ook zo hoor.

despecialist | 21-01-11 | 14:05

@zeg maar jansen | 21-01-11 | 14:03
De rugbyvoorzitster in kwestie is inmiddels helemaal beurs schijnt...

Bakito | 21-01-11 | 14:05

@ Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 14:03
Heerlijk die naïeve studenten. Die gozer leek me trouwens al ruim 30 aan zijn foto te zien. Over langstuderen gesproken...

BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:05

Nog steeds nooit een argument gehoord waarom een student met een studie en verder niets bijzonders meer dan een jaar extra voor een bachelor of master nodig heeft. Jammer, dat deze idioten wel de discussie bepalen.

Inferi0r | 21-01-11 | 14:04

Tegenspraak | 21-01-11 | 13:58

In je studententijd moet je je ook sociaal ontwikkelen. Ik vind dat je best wat uitloop mag hebben, heeft verder niemand last van.

Tinusutrecht | 21-01-11 | 14:04

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:59
Haha, ik lig nu in mijn bed ja met een laptop, stem VVD, en studeer Rechten. Maar ik ben dan ook pro-dit-kabinet, dus niet hypocriet. Deze manefestatie is voor hallucinerende, onrealistische idioterige pauperTs.
Zeau. En nu naar de sportscheaul. Auf wiedersehen. Vanavond hopelijk op het Journaal nog wat radicalen spotten.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 14:04

Wat een vertoning. Het hippiegehalte ligt bijzonder hoog waarvan het gros met SP-vlaggetjes staat te zwaaien. *kots*

Tegenspraak | 21-01-11 | 14:04

@BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:01
Ja, dat roepen ze daar altijd: "onderwijs!"

En soms ook "kenniseconomie!"

Voeg er nog een paar keer "daar mogen we niet op bezuinigen!" bij en je bent al gauw dé onderwijspartij. Mensen kijken verder toch niet naar de inhoud van je plannen.

Sterker nog, bij D66 hebben ze dat al zo lang in de gaten dat ze al jaren helemaal geen plannen meer maken.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 14:03

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:58
... en hoe komt een universiteit aan het geld? * zucht*
misschien ben je nèt te vroeg gestopt met je studie.
.
verder wat Tegenspraak | 21-01-11 | 13:58 zegt

Laura Ingalls | 21-01-11 | 14:03

@blendedperfection
Als de donder aan je huiswerk dan... hophophop! Anders word je nog zo'n langstudeerder en daar houden je matties bij de VVD niet van

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 14:03

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 14:02
Je bedoelt dat je niet slim genoeg voor de studie bent ? Dat je het wel KAN maar gewoon wat vaker die tentamens moet doen ? Tja ... misschien dat je dan wat te hoog zit ? No offense, maar ik word liever geopereerd door een chirurg die gewoon in 5 jaar afstudeert dan iemand die elk tentamen 3x moest doen.

despecialist | 21-01-11 | 14:03

despecialist | 21-01-11 | 13:59
En doe me een lol, en kom niet aan met 'dan moet je niet naar school gaan'.
We moeten ons toch allemaal nuttig maken van mensen zoals jij?
Geef ons dan in ieder geval een kans.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 14:03

studentenprotesten... brings back memories! 1992 ofzo: Utrecht Centraal platleggen, rellen in den haag; Weet niet eens meer precies waarom :-) Volgens mij wilde Ritzen iets met de OV-kaart doen

doesitblend? | 21-01-11 | 14:03

Wat? Moeten ze binnen een redelijke termijn hun studie afronden? Schande! Zo blijft er geen tijd over om rugbyvoorzitsters dronken te voeren en uit te wonen.

zeg maar jansen | 21-01-11 | 14:03

@Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:58
Wat hoefde in "jouw" tijd nog niet?

necrosis | 21-01-11 | 14:02

Rent-a-Retard
Ik ben een aantal papers aan het typen voor volgende week, moet ook gebeuren he. Overigens bezit ik een desktop dus neen.

blendedperfection | 21-01-11 | 14:02

despecialist | 21-01-11 | 13:59
Lui?
Kun je dat bewijzen?
Wat dacht je van studenten die wel degelijk hun best doen, maar die beperkt worden in hun leren?
Hetzij door een achterstand waar zij niets aan kunnen doen, hetzij door hun klasgenoten.
Wees terughoudend in je oordeel over zulke zaken.
Sommige studenten -ik was daar één van- willen doodgraag!
Maar ze kúnnen gewoon niet.
Wie ben jij om ze daarop te veroordelen?

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 14:02

@dandaan | 21-01-11 | 13:58
Haha, beeldscherm gaat volkliederen.

Mindy | 21-01-11 | 14:02

"yuriankone: Mooi veel #D66 vlaggen vooraan bij het #studentenprotest. Het blijft natuurlijk ook DE onderwijspartij
1 minute ago via web"

Lol WTF?!

BeunDeHaas | 21-01-11 | 14:01

@Reinaert | 21-01-11 | 13:58
Of niet zo heel veel om materiële zaken geven en des te meer om weinig werkdruk (stress) en veel vrije tijd.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 14:01

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:57
Ligt dat er niet een klein beetje aan hoe ver je als slachtoffer zijnde bent afgegleden?
Als ik het respect van mijn klasgenoten terug had moeten verdienen, had ik ze inderdaad één voor één neer moeten steken met die schroevendraaier van je. ;)
Er was teveel gebeurd, en als ik was gebleven was er nog meer gebeurd.
Uiteraard zit ik niet zonder reden in de Wajong, en dat werd me nogal afgerekend.
Niet zozeer dat ik een Wajong had, maar meer de redenen dat ik 'm nodig heb. ^^
Moeilijk om tegen te vechten, om niet te zeggen: onmogelijk.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 14:00

Een land dat bezuinigt op onderwijs is moreel failliet.

Superior Bastard | 21-01-11 | 13:30
Een land dat meer uitgeeft dan er binnenkomt gaat zeker failliet.

Fred667 | 21-01-11 | 14:00

hahaha die brallende kerel van net, die had zeker al wel een paar bakken op

Tinusutrecht | 21-01-11 | 13:59

@blendedperfection
Je hebt anders wel tijd om te reaguren... vanuit je bed met je lappie zeker?

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:59

Om mijn vorige reactie aan te vullen: het is compleet logisch dat in de ieder-voor-zich-maatschappij minder geld naar het onderwijs gaat. Er zijn meer ouderen, wat hebben die met onderwijs te doen. Hoe meer vergrijzing, hoe sterker dit toeneemt.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:59

seven | 21-01-11 | 13:56
Hoe kan je nou voor de studenten zijn ? Het gaat enkel om een boete voor de luie studenten, dat is toch niet meer dan terecht ? Eerste keer dat ik het hier op GS niet met je eens ben geloof ik ;)

despecialist | 21-01-11 | 13:59

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:55
Yep. En vice versa. Beschouw me maar als een rode pimpernel.

Bakito | 21-01-11 | 13:59

De meeste studenten horen 'bezuinigingen in het hoger onderwijs' en beginnen gelijk te huilen voordat ze zich op zijn minst fatsoenlijk verdiept hebben in de precieze inhoud van de plannen.

De staatssecretaris van onderwijs heeft gisteravond in Pauw en Witteman zijn besluit uitstekend verdedigd. Het was een helder verhaal, gebaseerd op feiten en cijfers, zonder gedraai of gedoe, waar zelfs de kritische Pauw en Witteman weinig tot niets tegenin te brengen hadden.

Tegenspraak | 21-01-11 | 13:58

@Mindy | 21-01-11 | 13:55
Werkt hier gewoon heur. *kleurpotloden aangeeft*

dandaan | 21-01-11 | 13:58

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:51

Ik ben jarenlang ambtenaar geweest maar dat graai-concept heb ik nog steeds niet helemaal begrepen. 't Zal wel aan mij liggen oftewel ik zal er wel te dom voor zijn - maar ik heb het dus toch altijd gewoon met mijn miezerige salarisje moeten doen. En ja, dat is miezerig, zeker anno tegenwoordig.

Je moet wel een geweldige lutser zijn om nu nog ambtenaar te willen worden!

Reinaert | 21-01-11 | 13:58

Niet zuipen maar leren........... Lekker voor ze

ffwachtennog | 21-01-11 | 13:58

Opvallend dat de NOS alleen live uitzendt als dat pro-links is. Dus dit soort demonstraties of dat CDA congres bijvoorbeeld. Aan de andere kant, de rechtse partijen zijn niet van die boeroepers, die gaan liever aan het werk danwel genieten van hun geld.

1nfidel | 21-01-11 | 13:58

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:49
Misschien moet je eens een mailtje aan Pritt sturen.
*ik zeg: doen!*

necrosis | 21-01-11 | 13:58

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:55
En als die bussen volgens u door de universiteit bekostigt zijn, waarom moet u er dan in godsnaam voor aan het werk?
Ik snap de logica niet ...
Misschien komt het ook wel door uw zinsbouw.
Dat zou veel verklaren. ^^

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:58

@necrosis | 21-01-11 | 13:53
dat hoefde in mijn tijd nog niet

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:58

Wat is dit voor een idioot ? Die zou voor een poppenkast moeten gaan werken. ACHTER JE ACHTER JE

despecialist | 21-01-11 | 13:57

Waar is de "Dit is niet mijn kabinet, vriend" spandoek? Zodra ik die zie, vind ik het een geslaagde demonstratie

Rest In Privacy | 21-01-11 | 13:57

Het is trouwens wachten op de eerste politicus die ronduit toegeeft dat we te veel hoogopgeleiden hebben en dat we dan tokkies uit andere landen moeten halen voor het stomme werk, hetgeen qua politieke wind juist weer ongewenst is.

Bakito | 21-01-11 | 13:57

Rent-a-Retard
Hey knuppel, ik ben zelf ook student, zelf ook lid en stem ook op de VVD en ga dit de volgende keer ook doen. Jammer genoeg kan ik zelf niet bij deze manifestatie zijn, dit zeg ik wetende dat ik VVD stem. Ik hoef het niet overal mee eens te zijn wat mijn partij uitvoert. Dus steek die hypocrisie maar in je reet, pauper.

blendedperfection | 21-01-11 | 13:57

Ja het is knap kut voor de mensen die WEL hun best doen, en door andere omstandigheden langer op school blijven zitten. Maar helaas vissen die ook achter het net. Het grootste deel van de "studenten" zal wel ECHT er met de pet naar zwaaien.

Als dat niet zo is dan zijn de mensen die gestalte geven aan de overheid echt een stelletje machtsmisbruikende geldgraaiers.

mitflow | 21-01-11 | 13:57

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:54
Gevalletje Columbine wil ook wel helpen, maar ik betwijfel de efficiëntie van zo'n campagne. Daar werd bij ons altijd lacherig over gedaan.
Overigens helpt het wel eens om als ouder de school op te bellen en vooraf aan te kondigen dat je kind vanaf nu altijd een schroevendraaier meeneemt naar school.
Mijn levenservaring leert dat het terug winnen van respect het pesten kan stoppen.

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:57

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:55
*vurig hopen doet*

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:57

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:54
Veel gepest vroeger?

Steilloos ten Onder | 21-01-11 | 13:57

Ben toch voor de studenten, subsidies zijn immers de realiteit in NL, schaf wel per direct de Vut af en prop dat in het onderwijs. Nu vloeit er zoveel naar dat soort ouderwetse regelingen voor oa babyboomers en worden de toekomstige generaties toch al extreem door boomers genaaid.

seven | 21-01-11 | 13:56

Ow had ik daar als student moeten zijn?
*rolt bed uit op zoveelste vrije dag*

rsd87-- | 21-01-11 | 13:56

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:55
Goed, voor de laatste keer dan (ik weet dat je niet zo snel meer bent, wiet vertraagt de hersenen, en je bent natuurlijk al oud ...)
Ik. Ga. Niet. Meer. Naar. School.
Ja?
Begrepen?
Opgeslagen?
Mooi!

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:56

ZZPR | 21-01-11 | 13:23
Mogelijk gaan je talenten meer in de richting van stratenmaker?

WirMachenMusik | 21-01-11 | 13:56

" En nog duizenden komen deze kant op" ... zouden dat dan eindelijk die Radicalen zijn??

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:55

@Bakito | 21-01-11 | 13:53
Wat je dus wilt zeggen, is dat je hier gewoon een deel van je materiaal vandaan haalt?

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:55

Geheel OT vraagje: doet bij jullie de tool 't ook niet (geen gekleurde tegels etc.)?
Zijn Atmos en Parsons iets briljants nieuws aan het uitvinden of zo.

Mindy | 21-01-11 | 13:55

Rent-a-Retard | 21-01-11
Vrijwel iedereen stemt naar inkomen, zelfs hbo'ers. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, er is een hele goede manier om te zien hoe goed de democratie werkt in de huidige individualistische maatschappij. Hoe meer nivellering, hoe beter de democratie werkt. Vrijwel iedereen stemt immers om zelf hogerop dat hellend vlak te komen, waardoor het vanzelf minder stijl gaat lopen.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:55

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:49
daar heb ik overdag echt geen tijd voor; ik werk dan gewoon zodat jullie leuk op een vrijdag met door de universiteit betaalde bussen naar den haag kunnen om te 'demonsteren'. waar zat die uggs-winkel ook al weer?

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:55

@Bakito | 21-01-11 | 13:53
LOL inderdaad.

Rest In Privacy | 21-01-11 | 13:54

Ik ben van mening dat ze op scholen in het algemeen (basisschool, middelbare, universiteit vast ook nog wel) eens een campagne zouden moeten starten tegen pesten, ééntje die in dat geval ook daadwerkelijk werkt.
Niet dat het verder relevant is, maar de enige reden dat ik destijds gestopt ben met mijn opleiding, was omdat het ondraaglijk was nog langer mijn gezellige klasgenoten onder ogen te komen.
Pesten heeft vele vormen, en niet alle vormen worden even goed begrepen.
Het gaat veel verder dan een keer een schop tegen je schenen in de kantine of een tong uitstekend huppeltrutje die bang is dat haar mascara uitloopt.
Uiteindelijk maak je mensen ermee kapot.
In plaats van constant te bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen, zouden ze dáár eens geld in moeten pompen.
Krijg je veel meer gelukkige studenten die op de juiste tijden hun papiertjes halen, en die vervolgens vol frisse moed aan de slag gaan.
Lange termijn investering. Ik zeg doen.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:54

@Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:47
Jij hebt duidelijk géén Nederlandsch gestudeerd.
Gebruik eens wat hoofdletters, om mee te beginnen....

necrosis | 21-01-11 | 13:53

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:47
Met de informatie die ik van dit forum pluk vermaak ik me opperbest kan ik wel zeggen. Maar de opmerking "Er zijn bar weinig negers op dit alternatieve festival" blijft onovertroffen.

Bakito | 21-01-11 | 13:53

VVD balletje in de maak aan het woord

Rest In Privacy | 21-01-11 | 13:53

@Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:50
1-0 voor joe. *afdruipt*

Lewis Lewinsky | 21-01-11 | 13:52

En wie is die lilleke corpsbal Jeroen Thijs nou weer helemaal... flapdrol... over een paar jaar heeft ie zijn HBO'tje op zak en stemt ie zelf zo rechts mogelijk.... HYPOCRISIE ALOM

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:52

@Reinaert | 21-01-11 | 13:48
Ik ook, ik ook. En ik ben nog zo jong... kan bijna niet goed zijn.

Maar daarom word ik ook geweaun graaiambtenaar.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:51

Bah, altijd dat verdomde Silverlight/WMV op journaal24... Hadden we daar nou niet gewoon Flash voor kunnen gebruiken? Of een betapaginaatje met WebM/h264?

kloodtzakje | 21-01-11 | 13:51

Gelukkig ben ik niet gegaan, wat een enorm kansloze bedoeling.

Steilloos ten Onder | 21-01-11 | 13:51

En jezelf ontwikkelen kan je ook tijdens je werk doen. Wat een slap verhaal van Guusje.

despecialist | 21-01-11 | 13:51

Goede muziek op de lifestream man.

blendedperfection | 21-01-11 | 13:50

Hoe durven onze sociaaldemocratische vrinden daar te speechen; zij hebben het onderwijs in de afgelopen decennia compleet verneuckt.

Niemands Knegt | 21-01-11 | 13:50

Als ze zo graag kennis willen opdoen dmv aan een project te werken, zoeken ze maar een baan in het bedrijfsleven. Betaald beter en je doet gelijk werkervaring op!
Met het verdiende geld ga je maar terug om je studie af te maken.

KeurMeester | 21-01-11 | 13:50

Guusje liegt alles aan elkaar. Langstudeerders zouden geen geld kosten, RRRRIGHT, daar gaat ze voor 't gemak maar voorbij aan de enorme subsidies die worden gegeven op bijvoorbeeld collegeld.

despecialist | 21-01-11 | 13:50

@Lewis Lewinsky | 21-01-11 | 13:47
Iemand noemt Ter Horst een milf. Dàt moet de opening van het journaal van 20.00 uur zijn.

Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:50

@Inferi0r | 21-01-11 | 13:45
Die vergat ik inderdaad. Ook die moet men stimuleren i.p.v. ontmoedigen.

Al ken ik ook studenten die aan twee studies beginnen, dat blijkt dan te zwaar en na drie jaar is het eindresultaat dat ze nog maar met één studie verdergaan, maar dan met achterstand. Tsjah, een stukje eigen verantwoordelijkheid blijft er natuurlijk wel in zitten.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:49

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:44
Dan zal ik je vragen even uit je torentje te klimmen en voor de grap eens een willekeurige bookshop op een campus binnen te lopen, er is nooit genoeg gestudeerd. Het hangt van je instelling af. En dat inkomen heeft niets met mijn studieinstelling te maken, maar met mijn werktijden, ik ga per week gewoon niet meer dan 15 uur werken terwijl ik stapels boeken moet gaan bestuderen.

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:49

Dit is ook weer gelul, die universiteiten hebben voldoende reserves, maar daar gaan ze niet op beknibbelen. De topambtenaren van Financiën zitten vuistdiep in het bestuur van veel Universiteiten en andersom. Wel mooi model, dat van bijvoorbeeld Harvard. Die bekostigen alles van de rente van hun miljarden kapitaal en dan nog hebben ze over.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:49

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:47
Nee, zoals ik eerder geplempt heb studeer ik niet meer.
Wel schrijf ik veel verhalen, mocht u geïnteresseerd zijn in dat nieuwtje.
En een grote voorliefde voor de Nederlandse taal.
Zijn allemaal factoren die er allicht aan bijdragen.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:49

Kut kabinet. Maak alles maar gewoon kapot. Wat hebben we daar aan dan? Woow geen staatschulden meer! Nee maar verder hebben we ook niks. En nou? Terug naar de middeleeuwen!

wtfgebeurdhierdan | 21-01-11 | 13:49

@Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:46

Ik ben nooit een kei geweest in M&O, maar lult ze nou ook gewoon uit dr nek over de reserves?

TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:48

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:40

Vroegâh was niet alles beter maar sommige dingen waren toch echt wel op een wat fijnere manier geregeld, en bovendien werden de regeltjes minder rigide toegepast. Anno tegenwoordig leven we in een mislukte kopie van wijlen de DDR en werken ons een slag in de rondte zonder er echt beter van te worden.

Ik ben gewoon bij vlagen een reactionaire kleaudtzak. Kan ik ook niet helpen!

Reinaert | 21-01-11 | 13:48

@Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:46
Milf draagt berenvel. Dat moet de opening van het journaal van 20.00 uur zijn.

Lewis Lewinsky | 21-01-11 | 13:47

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:42 LOL studeer je nederlands? je schrijft leuk!
overigens: generatie-ravijn lijkt me juister omschreven.

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:47

Nederlandse belastingbetalers betalen niet voor de langstudeerders? Wat? Bronnen mevrouw ter Dorst?

Leucopterus | 21-01-11 | 13:47

Ashtrey | 21-01-11 | 13:46
Ik voel me meer blauw vandaag, vandaar. ^^

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:47

@Bakito | 21-01-11 | 13:45
Dat lijkt me wel leuk trouwens, een politiek correcte sociale omgeving.

Een knuppel in het hoenderhok gooien was nog nooit zo makkelijk.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:47

necrosis | 21-01-11 | 13:45
Of groen, of elke andere kleurrijke draai die je er maar aan wilt geven!
Het ligt natuurlijk aan je eigen creativiteit ...
Misschien dat ze bij mevrouw Laura ook wel gewoon grijs zijn ...
Gebrek aan ruimdenkendheid en zo ...
*proest gezellig mee*

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:47

WHAHAHAHHA, Ter Horst staat gewoon glashard te liegen! Geen cent naar de langstudeerders? ROT EENS OP

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:46

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:42
* correctie > Reauze Olifantjes. ;)

Ashtrey | 21-01-11 | 13:46

@Lewis Lewinsky | 21-01-11 | 13:45
Een mevrouw met verstand van fabeltjes.

Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:46

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:42
Goed punt, olifanten zijn namelijk roze, toch?
*bijna in broek pist van het lachen*

necrosis | 21-01-11 | 13:45

Art Vandelay Ultor | 21-01-11
Twee studies achter elkaar bekostigen is nog tot daar aan toe. Het gaat om de bijzonder gemotiveerden die twee studies tegelijk doen en waarvan er een eerder afgerond is dan de andere. Die tikken nu tussen de 7000 en de 15000 euro per jaar af, dat is wel wat meer dan die 3000.

Aan de andere kant, zeker aan de commerciële kant, beetje ellebogen werk en bedrijven bekostigen wat graag je studie als je voor hen wilt werken.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:45

Guusje ter Horst:
"Bezuinigen en dan tot een grote kennis economie willen groeien"
"Dat is eerst slopen en daarna bouwen"

Als iets kut gebouwd is dan wordt het toch ook gesloopt voor dat er iets moois word neer gezet?

TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:45

Geweldige speech van die vrouw in dat berenvel. Wie is het?

Lewis Lewinsky | 21-01-11 | 13:45

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:44
Dat moet ik helaas met je eens zijn.
Daarom ben ik ook gestopt.
Kan ik beter aan het werk gaan.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:45

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:40
Ook zoiets. Dat er studenten zijn die PVV stemmen gaat er bij mijn politiek correcte/overspannen omgeving niet in. Hoe vaak de naam A.V.U. al gevallen is op verjaardagsfeestjes de laatste tijd.... Parels voor de zwijnen.

Bakito | 21-01-11 | 13:45

@magentaplacenta | 21-01-11 | 13:37
dan ook niet zeuren dat je nog geen 800 euro in de maand hebt om uit te geven. overigens denk ik dat het niveau van het onderwijs zò gedaald is, dat je inderdaad geen 40 uur meer kunt vol maken. dat ligt niet aan jou.

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:44

Guusje ter horst? zou ze met de auto zijn?? gedronken hebben?

kudtvlieg | 21-01-11 | 13:43

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:34
Het is DE of D, geen DL.
En puntenaftrek wegens Schultenbräu.
*grinnik*

necrosis | 21-01-11 | 13:43

ah gut.... drankhoerrr ter Horst aan het woord. *plop*

dandaan | 21-01-11 | 13:43

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:38
Uiteraard verschilt dit ook per leerniveau.
MBO krijgt vanzelfsprekend minder dan HBO.
De bedragen die ik genoemd heb, was MBO.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:43

wat een onzin

Causa Sui | 21-01-11 | 13:42

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:33
Hoe oud bent u eigenlijk, mevrouw?
Is er wellicht sprake van een generatiekloof?
Want klaarblijkelijk praat u over zaken waar u totaal geen kaas van gegeten heeft.
Laat ik u als jong en onervaren 'pubertje' -want zo ziet u mij vast!- vertellen dat u uw grote mond niet open moet trekken als u niet weet waar over gesproken wordt.
Tijden zijn veranderd, ook als u in uw hoofd nog steeds in de sixties een joint zit te roken en blauwe olifantjes voorbij ziet komen.
Dank voor uw aandacht.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:42

@Reinaert | 21-01-11 | 13:39
's Zomers werken wij ook op het heetst van de dag om bij zonsondergang naar onze vrije tijd te rijden. Als je een beetje oplet, wordt je vanzelf anarchist.

Bakito | 21-01-11 | 13:42

@Bakito | 21-01-11 | 13:32
Onder de gordel.

Ik zou daar gelyncht worden, man.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:40

En ja hoor... onze Emilio Roemert mag toch nog spreken... huilebalk

Rent-a-Retard | 21-01-11 | 13:40

"Knallen vandaag!"
Dat was het teken voor 'de radicalen' om zich op te blazen?

Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:40

@Reinaert | 21-01-11 | 13:34
Vroegâh...

@Bakito | 21-01-11 | 13:35
Je vergeet World of Warcraft.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:40

@Bakito | 21-01-11 | 13:35

Dat geldt ook voor ons pensioensysteem. Ik pleit er al jaren voor om éérst met pensioen te gaan en daarna nog eens een keer te gaan werken.

Dan heb je tenminste nog een beetje plezier van je pensioen, zo zonder rollator.

Maar nee, ik krijg geen gehoor. Bij geen enkele partij, ook niet bij de partijen die onrendabelen faciliteren. En toch blijf ik het een "cunning plan" vinden!

Reinaert | 21-01-11 | 13:39

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:30
De prijzen van studiefinanciering en Wajong liggen niet zo gek veel uit elkaar.
Als student krijg je -mits je leent- €545,-
Als Wajonger wordt dit bedrag verhoogd met een aantal tientjes en ontvang je €572,-
Dit verschilt overigens wel per leeftijd.
Dit zijn de bedragen die je krijgt wanneer je 18 bent.
De Wajong gooit er per verjaardag tussen de 50 en 100 eurootjes bij op.
Bij de studiefinanciering was dit geloof ik iets minder.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:38

@ Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:34
Klopt komt van de Feldschlößchen brouwerij te Braunschweig

Masuka | 21-01-11 | 13:38

Ah, cabaret!

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:38

Wie hadden het onderwijs ook weer dusdanig uitgekleed dat je er met 22 uur in de week doorheen komt, en dat je de rest van de tijd aan het werk bent, wil je niet gedurende de start van je carrière staatseigendom zijn en je kamertje van 2 bij 4 kunnen bekostigen????

Free4Fall | 21-01-11 | 13:38

Geweldig om mensen te zien met D66 spandoeken en vlaggen, wou Peggold niet de StuFi afschaffen?

En ik hoor net dat hoe langer Roemer er over doet, hoe minder Cohen ik moet aanhoren.
Ik hoop dat hij het lang maakt

TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:38

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:33
Waarom zou ik continue bezig moeten zijn met studeren? Grootste onzin, alsof iedereen die NIET studeert MINIMAAL 40 uur per week zou moeten werken. Hoe durven ze luie apen. haha. Ik heb geen moeite met mijn studie en haal goede cijfers, waarom zou ik meer moeten studeren? Iets over eigen verantwoordelijkheid.

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:37

Als Halbe een held is investeert hij het vrijgekomen geld in studiebeurzen voor getalenteerde en gemotiveerde studenten. Gewoon een bash naar de rest. Hebben de prof's. gelijk ook niets meer te zeggen.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:37

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:25
Op het moment dat jongeren een keuze moeten maken voor hun toekomst, zijn ze juist bezig met basale zaken als shag, bier en vingeren. Qua timing slaat ons onderwijs systeem als een tang op een varken.

Bakito | 21-01-11 | 13:35

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:29
Nee?
Studenten zijn niet arm?
Dus jij vindt het niet belachelijk dat die 10 jaar opeens is omgezet in 2 jaar, omdat er bezuinigd moet worden?
Dit kabinet zou zich moeten schamen.
Rutte staat daar stoer te doen als het beste jongetje van de klas, net als Balkenende destijds.
En in de tussentijd wordt er bezuinigd op dingen waar niet op bezuinigd zou kunnen of mogen worden.
Ja, met dit soort situaties komt de linksche mens in mij omhoog.
Sue me.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:35

@TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:32
En Bobby Farrell er met z'n dode haren bijsleept. Wtf?

Prof. D.A.H. Vintik | 21-01-11 | 13:35

@necrosis | 21-01-11 | 13:33
Kudt. Volgens mij komt Schultenbräu nog echt uit DL ook.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:34

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:25

De regels betreffende een tweede studie zijn inderdaad belachelijk. Studenten die een tweede studie aan kunnen en daar serieus mee bezig willen gaan moet je daartoe de ruimte geven. Zeker wanneer die tweede studie inhoudelijk aansluit op de eerste.

Maar goed, we leven in een land met een zesjescultuur dus kennelijk denkt men daar het beleid dan ook maar op af te moeten stemmen....

Vroegâh kostte een tweede studie je alleen inschrijfgeld, géén collegegeld. Was je dus voor 150 keiharde ouderwetsche Florijnen helemaal het heertje.

Reinaert | 21-01-11 | 13:34

@necrosis | 21-01-11 | 13:24
lol

reageerbuis | 21-01-11 | 13:34

Wel positief is de actiebereidheid, deze generatie moet zo snel mogelijk de babyboomersmsacht breken die via staatsschuld deels leeft op hun kosten.

seven | 21-01-11 | 13:33

@Masuka | 21-01-11 | 13:23
Ja, althans, gehaald binnen de toen geldende termijn en die was oneindig.

Niemands Knegt | 21-01-11 | 13:33

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:26
Daarmee neem ik alleen genoegen als jij en medestudenten een bijdrage aan de economie leveren door uitsluitend Hollandsch gerstenat te consumeren.
Je weet wel: meer consumptie => meer productie=> meer werkgelegenheid.

necrosis | 21-01-11 | 13:33

Wat is de achternaam van deze Johannes?

TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:33

@magentaplacenta | 21-01-11 | 13:30
als het goed zou zijn, zou jij als student helemaal geen tijd hebben om geld uit te geven. dan was je fijn aan de studie, net zoals wij indertijd geen tijd hadden voor andere zaken. "... niet meer dan 800 uit te geven..." LOLLOLLOL

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:33

Ah, Johannes. Deporteren dan maar. Naar Urk.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:33

Hoe heet deze speechende idioot a la Freek? Tiltend.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:32

Typisch dat de enige PVV stemmende student afwezig is en net uit zijn nest rolt.

Bakito | 21-01-11 | 13:32

Wie is dat die nu spreekt, wat een amoebe die een paar maanden heeft zitten broeden op one-liners, niks geeft om de inhoud, alleen doet aan rechtsch bashen

TheSeatbelt | 21-01-11 | 13:32

@ReaGluurder_ | 21-01-11 | 13:15
Nog minder?

reageerbuis | 21-01-11 | 13:32

Die grijze bebaarde bejaarde vlagwapperende communist is zeker de eeeeeuwige student?

Causa Sui | 21-01-11 | 13:32

Zeg 7 die babyboomers hebben in hun WERKZAAME leven meer belasting betaald dan deze demonstrerende studentjes ooit zullen doen...

mierus | 21-01-11 | 13:31

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:17"
Daar kan ik mij in vinden, ik studeer ook Rechten en ik heb al vanaf begin januari vakantie. Heerlijk
Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:29
Studenten hebben over het algemeen minder geld dan mensen in de wajong, denk maar niet dat ik meer dan 800 heb uit te geven per maand.

magentaplacenta | 21-01-11 | 13:30

@Inferi0r | 21-01-11 | 13:22
Sinds de vernieuwing van 'rechts' moet komen; links blijft de stokpaardjes achterna lopen zonder te kijken naar de realiteit.

Niemands Knegt | 21-01-11 | 13:30

Politiek neutraal evenement las ik in de aankondiging.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:30

PVV bash -1000.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:30

Een land dat bezuinigt op onderwijs is moreel failliet.

Superior Bastard | 21-01-11 | 13:30

@ReaGluurder_ | 21-01-11 | 13:15
Onzin!

Ik alleen maar.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:30

Superior Bastard | 21-01-11 | 13:25
Toch scoorde VVD program biij CPB beter op onderwijskwaliteit dan d66 (en andere partijen) Onderwijs zelf verbeteren en prikkels voor Q bij student en Uni ipv hangmatbeleid draaigt op termijn meeste bij groei bbp door kennis.

seven | 21-01-11 | 13:29

Job bash +1. Voor het exclusieve karakter ervan.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:29

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:24
studenten zijn geen armen, stel je niet zo aan.
dit studentenprotest wordt aangegrepen voor een algemeen protest tegen het kabinet. daarom staan de oppositiepartijen zo te dringen om het woord te voeren (en is roemer pissed dat hij niet mag speechen *proest*).
de studenten worden gewoon gebruikt, door hun linkse hoogleraren voorop.

Laura Ingalls | 21-01-11 | 13:29

@Bakito | 21-01-11 | 13:24
Nou, ik ben precies het tegenovergestelde. Dat moet je positief stemmen toch?

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:28

Die waarschuwing voor radicale ophitsers dient overigens met een korrel zout worden genomen. De autoriteiten doen dit altijd om zich vooraf in te dekken tegen calamiteiten. Het idee dat gewone, brave studentjes rotzooi gaan trappen is te shockerend en past niet binnen het plaatje. Kwaad moet namelijk worden veroorzaakt door kwade geesten, anders raakt de bevolking in de war.

Bakito | 21-01-11 | 13:28

Sliptong | 21-01-11 | 13:26
Ik weet waartegen ze demonstreren, dank u vriendelijk.
Als u mijn post goed had gelezen, had u ook kunnen zien dat ik het wist.
Maar waarschijnlijk bent u, als rijke eersterangs burger, al lachend afgehaakt na het woord 'uitkering'.
En nu zeggen dat ik ongelijk heb.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:28

ZO. 2500 views op Youtube! VIRAL.

Leucopterus | 21-01-11 | 13:28

Pechtold was er vooral voor zichzelf, daarna voor zijn partij en nog een klein beetje voor de studenten. Wat een kudt muziek trouwens, ben blij dat ik thuis zit.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:26

@necrosis | 21-01-11 | 13:24
Over de helft, over de helft...

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:26

@GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:24
Ga eerst een lezen waartegen ze protesteren en geef dan een mening. Dit raakt kant noch wal noch planken.

Sliptong | 21-01-11 | 13:26

Ze kunnen beter protesteren voor snellere ingrepen in de AOW en VUT en te hoge pensioenen voor babyboomers(rijkste generatie ooit, en NL boomer is ook nog rijkste vd wereld, dat komt met over x jaar rente op rente via de schuld en intergenerationele solidariteit qua pensioenen rechtstreeks uit hun portemonnee.

seven | 21-01-11 | 13:25

Leucopterus | 21-01-11 | 13:21
Wellicht omdat één van de grote speerpunten van D66 het onderwijs is.

Superior Bastard | 21-01-11 | 13:25

Eauverigens is het schandalig dat ijverige studenten die binnen vier jaar hun master halen ook die 3000 euro extra moeten betalen wanneer zij aan een tweede studie beginnen. Deze mensen moet je koesteren en niet ontmoedigen.

Verder kan ik me volledig vinden in de maatregel. Alleen is het wel spijtig dat de begeleiding in het laatste jaar van de middelbare opleiding ronduit bagger is. Studenten weten vaak niet wat ze moeten kiezen, waardoor de kans op een weggegooid eerste jaar erg groot is. Ook daar zou het kabinet eigenlijk eens naar moeten kijken.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:25

@ZZPR | 21-01-11 | 13:23
Niets. Jij haalt je master en kunt trots zijn op jezelf. Zij zijn waarschijnlijk te stom om hun bachelor te halen en roepen om het hardst dat dat niet eerlijk is. #stumperts

Sliptong | 21-01-11 | 13:25

Roemer mag nu wel!

Ins0mnia | 21-01-11 | 13:25

waren=wanneer
@Fred667 | 21-01-11:
Lutser, de grote bedrijven van de laatste jaren zijn toch echt opgericht door studenten of net afgestudeerden. *trots succesvol ondernemer is, naast studie*

Inferi0r | 21-01-11 | 13:24

@Fred667 | 21-01-11 | 13:22
Kijk das nou een interessant antwoord!

HarrieDeWarrie | 21-01-11 | 13:24

Altijd weer leuk zo'n kijkje in een studentenhuis zoals bij Bart van TVOH,honden vervuilen zo hun nest nog niet.Overigens lag Bart z'n STUDIE ook 4 maanden plat tijdens de show's. Betaald John de Mol dat?

mierus | 21-01-11 | 13:24

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:21
De maatschappij barst van mensen met een matig talent doch goede netwerken. Daarom is het zo'n grijze ellende.

Bakito | 21-01-11 | 13:24

Het mag dan misschien een kansloze actie zijn, maar ik geef ze verdomme wel gelijk!
Bezuinigen, bezuinigen, en ach! laten we, terwijl we aan het bezuinigen zijn, nog iets bezuinigen!
Maar ALTIJD bij de mensen die geen rooie rotcent hebben om hun kont mee te krabben.
De Wajongers gaan erop achteruit, de zogeheten 'uitkeringstrekkers' gaan erop achteruit. Nu de studenten, what's next?
Wij kunnen met zijn allen opdraaien voor een fout die niet eens door ons gemaakt is.
Maar ach, wij zijn maar tweederangs burgers, of niet GS, Rutte?
Wij zijn lui, en willen niet werken voor ons geld.
Lekker makkelijk, als je met je reet op een designerstoel je eurootjes aan het tellen bent.
Bah.
Kotsmisselijk word ik ervan.
Laat de armen eens met rust, en bezuinig op je eigen bonus.

GeflipteVlaflap | 21-01-11 | 13:24

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:16
Ontbijtje?
Schrijf je scriptie, jongen.

necrosis | 21-01-11 | 13:24

22 uur?
Daar moet ik 2 dagen voor werken...

da wizard | 21-01-11 | 13:24

Pecht-old is al bijna zijn stem kwijt dus dat is dan weer een meevaller

spekpater | 21-01-11 | 13:23

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:19
LOL! Maar moeten we nog even een ongenuanceerde "Wtf het is vrijdag" uitspraak doen? Sleutelwoorden: tuigh - competentieloos - planken en misslaan en doe maar iets met bittergarnituur. Nuff said.

Sliptong | 21-01-11 | 13:23

GVD.. 22 uur... Zit ik hier 60+ uur per week te draaien om mijn Master binnen een jaar af te ronden... Wat doe ik verkeerd dan....?

ZZPR | 21-01-11 | 13:23

@ iedereen die zeikt over verwende studentjes...

Zelf wel hopelijk jullie studie binnen de vooraf vastgestelde jaren gehaald? Anders nl: you're argument is fucked

Masuka | 21-01-11 | 13:23

Niemands Knegt | 21-01-11
Sinds waren scharen wij GL en D66 onder de conservatieve partijen in ons bestel?

Inferi0r | 21-01-11 | 13:22

Studeren is voor mensen die te sociaal inept zijn om succesvol ondernemer te worden. En dat staan ze daar met zijn allen weer eens netjes te bewijzen.

Fred667 | 21-01-11 | 13:22

@Bakito | 21-01-11 | 13:18
En met een 6 gemiddeld?

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:21

Oh, crisis. Slang Pechtold is nu aan het spreken. Mooi om te zien dat deze demonstratie wordt gekaapt door linkse politieke groeperingen. Zucht.

Leucopterus | 21-01-11 | 13:21

@poli | 21-01-11 | 13:19
Makkelijker kunnen we het niet maken. ;)

Sliptong | 21-01-11 | 13:20

de geschiedenis leert ons: als studenten nota bene gaan protesteren voor beter onderwijs, dan is er iets goed mis. Als ze luilakken waren hadden ze niet hoeven protesteren maar hadden ze een vrije dag gehad.

Xandrino | 21-01-11 | 13:20

Keihard aanpakken die door de conservatieve partijen van de democratische destructie opgehitste verwende kudtstudentjes.

Niemands Knegt | 21-01-11 | 13:20

Wat een kudt livestream trouwens.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:20

Studeren wordt weer iets voor de rijken stond in de Azijnbode.
Nou heb ik zelf gebruik gemaakt van het prachtige stufi stelsel dat we hebben in NL, maar ik moet toegeven dat de redenatie achter deze actie me een beetje ontgaat.
Er moeten boetes worden betaald als je een studie achterstand oploopt....
Je zou dus kunnen zeggen dat studeren weer iets wordt voor de slimmen en de ambitieuzen, maar rijken???

NickV2.0 | 21-01-11 | 13:19

@Sliptong | 21-01-11 | 13:18
Nee, daarom representeren deze noeste werkers mij ook niet, haha.

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:19

Dus studentjes protesteren om de discriminerende college geld regelingen in stand te houden, leuk.

poli | 21-01-11 | 13:19

Je kan best, door omstandigheden, een jaartje langer over je studie doen. Langer is gewoon niet acceptabel en dient zelf betaald te worden!
Als je langer wil studeren (zuipen!) is dat prima; bel je Karin Demmers op, paar jaar rugby spelen, maar dan wel op eigen kosten aub.

Wim-Lex | 21-01-11 | 13:18

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:16
Denk je wel aan de netwerken jongeman. Met alleen een cum laude ben je tegenwoordig nergens.

Bakito | 21-01-11 | 13:18

Want het kuch harde kuch voorstel 6jaar zeer goedkoop studeren met stufi en pas daarna slechts 3k minder subsidie op het collegegeld en regeling voor softe lening (lees aflossen naar draagkracht) is niet royaal genoeg? Doorstuderen kan, en als je daar zelf na 6jr niet eens 3k extra voor over hebt waarom zou de snellere student dat wel voor jou moeten ophoesten? Komt immers uit dezelfde pot.
NL heeft op Letland na langste studieduur van Europa.

seven | 21-01-11 | 13:18

22 uur per week studeren.. Het is ook bijna niet tedoen.

streknek | 21-01-11 | 13:18

@Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:16
Jij komt nog niet eens aan die 22uur in de week... Luie flikker. ;()

Sliptong | 21-01-11 | 13:18

Oja: en ik studeer dan wel @ een uni; toch ben ik VOOR dit kabinet en TEGEN dit tuigvanderichel-protest.

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:18

@Superior Bastard | 21-01-11 | 13:15
Hoezo terecht?

Sliptong | 21-01-11 | 13:17

is studeren niet investeren in jezelf en afgeleid daarvan in de maatschappij? Dat betekent dat er naast rechten ook verplichtingen ontstaan net zoals wanneer ik als loonslaaf me heb te houden aan de kaders van mijn werkgever. Studenten die tijdens hun studie zonodig maatschappelijk actief willen zijn moeten daarvoor dan maar een derde geldstroom zien aan te boren. Betaald vrijwilligerschap bestaat niet voor werkenden en dus evenmin voor studenten.

spekpater | 21-01-11 | 13:17

ReaGluurder
Ik kan je vertellen: ik studeer Rechtsgeleerdheid (gewoon Rechten dus) en met minder dan 20 uur per week heb ik al 25 van de 30 beschikbare studiepunten gehaald. Het slaat nergens meer op, en ik ken bijna ALLEEN MAAR universitaire studenten die minder dan 22 uur per week aan hun studie besteden.
En toch word ik lekker wel advocaat. :D

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:17

Volgens mij Quid, ben jij al aan de vrijdagmiddagborrel vriend!

Einde van de Domheid | 21-01-11 | 13:17

Bij deze wil ik aangeven dat ik me niet gerepresenteerd voel door dit ongetwijfeld ongewassen tuig ;)

*ontbijtje opeten doet*

Art Vandelay Ultor | 21-01-11 | 13:16

@ geenstijl redactie
Van de ene kant noemen jullie HBO'ers steeds "scholieren" maar in jullie ow zo betrouwbare 22uurs bron nemen jullie de HBO'ers natuurlijk mee als studenten?? Ik ken iig geen universitaire studenten die maar 22 uur aan hun studie besteden.

ReaGluurder_ | 21-01-11 | 13:15

Terecht protest. Ook een mooie gelegenheid om links tuig op te pakken. Win win.

Superior Bastard | 21-01-11 | 13:15

Luilakken. En voor beter onderwijs kunnen ze zich beter richten tot de instellingen zelf. Hoeveel geld wordt er wel niet verkloot aan onnodige bestuurslagen, onzinnige reisjes, gouden handdrukken etc.?

SODEP | 21-01-11 | 13:14

Niets van gehoord op het Erasmus, maar dat is de Universiteit voor denkers en doeners, daar hoort protesteren niet bij. Verder, meer dan 1 jaar studievertraging is nergens voor nodig, als je maar een studie doet. Studenten daarentegen die tegelijkertijd twee geheel verschillende universitaire studies doen (waaronder ik) worden onevenredig belast. 10.000 euro voor elk jaar dat ik te snel klaar ben met mijn eerste studie.

Iets zegt me dat ze voor mij en de andere gemotiveerden vast wel een uitzondering gaan maken. Heel wat prominenten die het hier voor het zeggen hebben in Nederland, hebben een dubbele titel.

Inferi0r | 21-01-11 | 13:14

"Niet alleen omdat de jarige Halbe Zijlstra zo'n paardenlul is. Maar ook omdat die die bikkels gemiddeld maar liefst 22 uur per week studeren. "

Dat is niet mijn taal, vriend!

SantaX | 21-01-11 | 13:13

Protesterende bursalen... het mot toch niet gekker worden! Ga studeren, krengen!

Reinaert | 21-01-11 | 13:13

Die hele groep op het Malieveld is over 5 jaar wél vriend van een Rechts kabinet. Geduld is een schone zaak.

Centen verdienen ook.

Bergamo | 21-01-11 | 13:12

Leuke uitzending op Powned gisteren vriend!

Einde van de Domheid | 21-01-11 | 13:12

lekker rustig....

1teen | 21-01-11 | 13:12

Ze gingen toch protesteren door te studeren? Is ook logisch: doen ze iets wat ze anders niet doen.

Tante Kaatje | 21-01-11 | 13:11

+2

Kan Jees de Jager? | 21-01-11 | 13:11

leeg veld...

Da Buschauffeur | 21-01-11 | 13:11

+1

Kialna | 21-01-11 | 13:09

En het grappige is: wij weten allemaal dat dit soort trieste acties hartstikke zinloos zijn.

atoombom | 21-01-11 | 13:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com