Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prudent progressieve internethufter Bas van S.

stokkomjongeeeeugh.png Hallo, daar ben ik weerrrrrr, uw online clown zonder grenzen en internethufter Bas van Stokkom. Bekend van het hilarische epos tegen de verhuftering van de samenleving en mijn onverbloemde stiekeme sociaaldemocratische agenda. Mijn motto: "Het is allemaal de schuld van rechts!". Vandaag betoog ik in mijn NRC Handelsblad (duh!) dat Nederland superduper verrechtst is. Let goed op, want hier komen mijn argumenten: "Burgers hebben veel meer eerbied gekregen voor nationale symbolen als de vlag en het volkslied. Ontwikkelingshulp en plannen voor een schoon milieu worden gewantrouwd. De Europese Unie mag het liefst geen euro kosten. Burgers zijn grotere voorstanders geworden van zero tolerance en strenger straffen. Het morele klimaat is behoorlijk verkild. De tolerantie ten opzichte van onder meer homoseksualiteit, samenwonen voor het huwelijk en beledigende vormen van meningsuiting is onveranderd groot. Burgers gaan gebukt onder gevoelens van angst en bedreiging. Velen zijn aanhoudend boos, wantrouwend en ontevreden." Ziet u wel? Eén en al gure rechtsigheid in Nederland. En dat is een schande! Alleen als de "kosmopolititische elites afstand nemen van crisisretoriek en beschavingsidealen formuleren, lijkt de tijd weer rijp voor de prudent progressieve geest". Mooie woorden: Prudent Progressieve Geest. Wie wil daar nou niet bij horen? Vingers? Okee hufters en kleuters, tot de volgende keer maar weer. Nee, u krijgt ook deze keer geen hand.

Reaguursels

Inloggen

Ik zelf ben bestuurder van een VvE. Niets geen verfraaiingen van ingangen, gewoon kostenbewust de service kosten laag houden. Dat is ook wat ik van de EU verwacht. M.a.w. het mag geen Euro kosten.... dat klopt!

Atlantis-95 | 17-01-11 | 01:50

Geweldig hoe links van alles probeert om rechts af te schilderen als een intollerate boel.

Nu komt het mooie pas: In mijn beleving is het kiezen van een partij een uiting van de tijdsgeest, m.a.w. je kiest een partij die het beste je idealen verwoordt.

In dit geval draait hij het andersom. Blijkbaar is een regering die net pas een half jaar zit, verantwoordelijk voor een totale omslag bij de burger.
In zijn visie bepaald een regering dus binnen een half jaar hoe mensen denken.
Als dat het geval is, is dat een typisch verhaal alu-hoedje.

Mensen, let op! Volgens Van Stokkom doet de regering aan MIND CONTROL!!

wolfjemidas | 16-01-11 | 13:24

Alleen die kop van de vent al.
Past die blaaskaak retoriek wel goed bij, dat weer wel.

Vitayalin | 16-01-11 | 10:26

Is er echt een markt voor boeken door auteurs die geen flauw idee hebben van datgene waarover ze schrijven? *Boek over kantklossen schrijven gaat*

Borakh | 15-01-11 | 19:19

Een beetje voorspelbaar, het verhaal van Bas, met aan het eind de geijkte uitsmijter: als de 'kosmopolitisch ingestelde' elite nou maar weer een leuk verhaal heeft richting het domme volk, dan komt het wel weer goed met die opgelegde solidariteit, zullen al die angstige burgers zich braaf bij Máxima gaan verontschuldigen dat ze de euvele moed hebben gehad zich in deze verwarrende tijden te verschansen in hun identiteit en zullen ze weer mak en tam volop ruimte geven aan eenieder die anders is dan zij. Want zo wil Bas het, zo willen de weldenkenden het, zo ziet een 'heile Welt' eruit.
Maar er zit één merkwaardig zinnetje in zijn betoog:
"De tolerantie ten opzichte van onder meer homoseksualiteit, samenwonen voor het huwelijk en beledigende vormen van meningsuiting is onveranderd groot."
Wat zegt Bas hier eigenlijk? Wat wil hij hier gelijkstellen? Als ik het wel heb, dan vond de linkse elite het voorheen een plicht om het domme volk van zijn bekrompen voorkeur voor heteroseksualiteit af te brengen, alle kasten in de nederlandse huishoudens te checken op mogelijk weggekropen homo's en deze exemplaren overal waar ze gevonden werden met geweld uit die kasten te drijven en te vertellen dat ze nu eindelijk bevrijd waren. Als ik het wel heb, dan was het met name de linkse elite die destijds kerken en andere rechtse bolwerken veroordeelde en verweet dat zij de naar seksuele vrijheid smachtende jongelingen in het keurslijf van het huwelijk wilden persen en opsluiten en was het aan deze linkse aanvallen op de tradities te danken dat deze jongelingen verlost konden worden van de verstikkingen van een dodelijk repressieve moraal. Maar die beledigende vormen van meningsuiting, moeten wij die nu ook beschouwen als een verworvenheid die wij te danken hebben aan het bevrijdende werk der linkse elite? Was het de linkse elite die ons leerde te schoppen en te slaan, te bruskeren, onderuit te halen, onbeschoft te doen, kapot te slaan, belachelijk te maken, te beledigen?
Of moeten we alles juist omdraaien en nu begrijpen dat tolerantie jegens homo's en jegens de vrije liefde eigenlijk heel erg rechts is, net als schimpen en schelden richting anderdenkenden?
Ik ben er niet uit wat Bas hier eigenlijk wil zeggen, maar ik vermoed dat hij zich in zijn eigen woorden verslikt hier. Het multiculturele ideaal schrijft namelijk voor, en Bas wil zich aan deze voorschtiften houden, dat de eigen identiteit op sterk water wordt gezet teneinde alle andere identiteiten volop ruimte te kunnen geven. En dan zit Bas met een probleem als hij deze eenzijdige eis tot onvoorwaardelijke toleratie wil rijmen met de intoleranties die hierdoor volop de ruimte krijgen.
Bas wil een duidelijke scheidslijn tussen rechts-fout en links-goed, maar het lukt hem niet meer. En dat is ook eigenlijk het grote probleem hier, dat die tweedeling niet meer werkt. Bas slaat rechtse taal uit om nog links te kunnen zijn, zoals hij tolerantie en belediging hier aan elkaar gelijkstelt.

Schoorsteenveger | 15-01-11 | 17:36

Tot nu toe steeds een rood-wit-blauw wimpel in de mast gehangen maar schijnt niet links te zijn... ik overweeg daarom een nieuw ontwerp te maken...:
socialistisch rood, een halve maan en eronder de nieuwe (linkse) wapenspreuk WMO (weg met ons)
Ben tevens nog op zoek naar een ander volkslied. Idee van Stokkum???

Baron vHier tGinder | 15-01-11 | 17:30

Waarom krijgt die man eigenlijk spreektijd? Is dit interessant?

wasooitmasturwasbeer | 15-01-11 | 17:23

Er zijn links net zoveel hufters als rechts. Zo simpel om gedrag aan politieke voorkeur te koppelen.
Gisteren was er een flapdrol van de SP op de radio, die zo ongeveer de schuld van de ramp in Moerdijk in de rechtse schoenen probeerde te schuiven.
Tja, als we dan maar helemaal kappen met industrie dan lopen we ook geen risico's meer. Gaan we dood van de honger in de winter. Maar de streksten zullen overleven. Oei, dat is dan weer erg rechts.

Tapioca pudding | 15-01-11 | 16:51

Zijn analyse is juist. Zijn oplossing, zo er al een oplossing nodig is, is megalomaan en bedillerig.

Superior Bastard | 15-01-11 | 14:07

Wat klopt er niet aan het verhaal van die man dan? Nederland is toch ook afgegleden naar een verrechtst hufterland door jaren lang neo-liberale politiek te voeren.

Baziz | 15-01-11 | 13:27

Ik vind juist hufterigheid LINKS, en niet rechts. Veelal van die 'leuke' zweefteven in de rij bij de supermarkt met die leuke korte roodgeverfde kapsels die alleen maar aan zichzelf staan te denken en zich aso gedragen, tegen de mensen achter hen, voor hen en niet normaal kunnen gedragen tegen de kassa-dame. En nogmaals, Paul de Leeuw is de oorsprong van veel grappig bedoelde hufterigheid, en wat mij betreft de oorsprong van de sociale acceptatie van hufterigheid, en om nou te zeggen dat hij rechts is.. nou nee. Tuurlijk, wel qua zakkenvullen.. maar, he, dat is eigenlijk ook niet echt rechts meer, eerder iets van linkse allure dat zakkenvullen terwijl je het niet verdient!

mental K | 15-01-11 | 13:18

MathijsXXL | 15-01-11 | 11:59
Het is niet iets "rechts" dat mensen boos zijn of elkaar niets gunnen. Dat is iets menselijks, wat opvoeding behoeft van toonaangevende mensen. Ouders, de onderwijzer - de koningin voor mijn part. (voelt u het wringen der schoenen?)
Evenmin is het iets "links" dat mensen WEL dingen voor elkaar over hebben of "solidair" zijn met andere zaken als partijbeleid en het zingen van slogans.

Het is iets calvinistisch "Nederlands" dat mensen zorg hadden voor de buren, hun stoep schrobden en zilverpapier spaarden voor negers in afrika. Dat spruitjeskind is door de linkse menschen met dédain en badwater weggespoeld - en nu moeten ze niet zeiken omdat het weg is..

Jan Passant mk2 | 15-01-11 | 12:54

het is inderdaad een rechtse gure wind die waait, mensen zijn boos veronmgelijkt, gunnen elkaar niets en en dat is allemaal niet zo erg behalve dan dat door dat gejammer, zelfbeklag gevoel van tekort komen en elkaar opjutten er zoveel dingen kapot gaan.
Ziektenkosten gaan stiekum omhoog, aow wordt verlaagd, boetes gaan omhoog, pensioenen worden verlaagd... en zolanmg wij burgers maar boos blijven op linkse jopie, fatima en de buurman die een grote lcd tv heeft... dan gaan dan soort maatregelen gewoon door.

MathijsXXL | 15-01-11 | 11:59

Mislich | 15-01-11 | 10:46
.. het is ook om in een stuip te schieten, al dat beterwetende links tegen de realiteit. Blijf lekker volharden in je "wijsheid" en blijf je verheugen over de steeds "dommer" wordende reactie.

Jan Passant mk2 | 15-01-11 | 10:57

Vertaling: Het wordt hoog tijd dat de cosmopolitische elites zichzelf eens goed laten horen. Laat de werkende klasse van netwerkloze tokkies maar lekker rechts lullen, wat er gebeurt in nederland moet worden uitgemaakt in villakamertjes onder genot van enkele pallets saint-emillion.

granaatwerper | 15-01-11 | 10:56

Academici hebben doorgaans autistische trekjes en geen enkele affiniteit met de realiteit. Een hoog IQ garandeert nog geen hoog EQ. Linkse superioriteitswaanzin krijg je vaak in zulke gevallen.

Eagle_Eye | 15-01-11 | 10:51

Toch altijd weer lekker om gs en asoconsorten steeds weer in een stuip te zien schieten als de waarheid voorbij komt. Zo dom dat 't bijna grappig wordt. Een beetje Monty Python met zakdoekjes op hun hoofd en dan tegen hun hoofd slaand zeggend dat ze hersens hebben maar niet weten wat ermee te doen. Om maar meteen het antwoord te geven op die vraag : blijvend niks.

Mislich | 15-01-11 | 10:46

Bas van Stokkom is zo'n links gekkie waar wij als bevolking al 30 jaar last van hebben en die dit land behoorlijk verkloot heeft. Moraalridders als deze Dr. mafkees kunnen wij in Nederland missen als kiespijn. Dus advies koffers pakken en op zoek naar jouw paradijs samen met vriend Pechtold.

esic58 | 15-01-11 | 10:35

Bas van Stokkom is zo'n links gekkie waar wij als bevolking al 30 jaar last van hebben en die dit land behoorlijk verkloot heeft. Moraalridders als deze Dr. mafkees kunnen wij in Nederland missen als kiespijn. Dus advies koffers pakken en op zoek naar jouw paradijs samen met vriend Pechtold.

esic58 | 15-01-11 | 10:33

Bas heeft gelijk maar hoe zou het toch komen dat NL zo 'verrechtst'?
Omdat -las ik net- politieke beloften het papier niet waard zijn waarop ze geschreven worden.
www.powned.tv/nieuws/politiek/2011/01/...
Hoe komt het dat mensen massaal goud kopen?
Omdat ze in de USA vanaf eind jaren 80 massaal geld zijn gaan bijdrukken.

Als Bas nu ook even PvdA, GL en D66 bij in het schuldenbankje zet wordt hij geloofwaardig.

ecologiste | 15-01-11 | 10:24

.. ok, behalve dat gezwam over "angst", waar de linkse medemensch iets mee lijkt te hebben, klopt het wel. Het lijkt mij ook allemaal zo overduidelijk het resultaat van jarenlang blinde "progressiviteit".
Lees voor de aardigheid eensch den baerlycke onzin die de linkse medemenschen ons vanaf de kansel predikten in de jaren '60 en '70 en verwonder u waarom schadelijk links heden nog zo beschaafd wordt behandeld.

Jan Passant mk2 | 15-01-11 | 10:12

vander F | 14-01-11 | 21:16

Ik ben gevleid. Toch schrijf ik maar geen stukken in kranten.

NoMinister | 15-01-11 | 09:46

Als dit nodig is om dit land weer een beetje op de rails te krijgen:
Lang Leve de Hufters.
DB Cooper | 14-01-11 | 20:30

Dit soort mongeaulencomments doet me denken dat deze man toch wel een beetje gelijk heeft: er heerst een cultuur van angst en nog erger: er wordt continu gesuggereert dat het 5 voor 12 is en NL aan de rand van een soort afgrond staat door, tja goh door wat eigenlijk? Terwijl NL samen met Duitsland de crisis wonderwel heeft doorstaan, zonder enorme budgetcrisis/werkloosheid/inkomensverlies. kortom mensen: het gaat echt niet zo slecht. Hou eens op met zeiken en kijk een beetje vooruit.

rintelman | 15-01-11 | 08:09

Detlev Tarnowitz | 15-01-11 | 00:17
Ik heb van beide wat.
------
Dan ben je dus drie keer niks.

Jaap Cuperus | 15-01-11 | 03:12

ik zie dat filmpje voor het eerst. Geweldig. En verbazingwekkend hoeveel mensen onvoorbereid een gesprek in gaan, na een mening geventileerd te hebben die ze daarna op geen enkele manier kunnen onderbouwen. (ik herinner me een heer van politieke partij SGP, die was het toch?)

Een boek schrijven, daarin een website de oorzaak van verhuftering noemen en dan vervolgens niet 1 voorbeeld kunnen noemen, dan moet je je schamen, en ben je niet bezig met onderzoek maar met belediging. Met deze wetenschap in het achterhoofd heb ik het stuk in NRC maar even overgeslagen.

Bas van Stokkom, ga je eens heel erg schamen.

Bezorgde Buurtvader | 15-01-11 | 02:14

Quasi intilligentia, Bah!
Fijn hé, je ivoren torentje.

mothersfinest | 15-01-11 | 01:02

Beetje stigmatiserende filmlocatie.
+1 voor rut om zich in het schijthol van de leeuw te bevinden.

Crak-ho | 15-01-11 | 00:53

Jaap Cuperus | 14-01-11 | 23:47
Ik heb van beide wat. Scherp gezien. Jaap Cuperus - dat klinkt als een socioloog. Maar een socioloog drinkt geen jenever, dus ga ik voor de aan lager wal geraakte socioloog.

Detlev Tarnowitz | 15-01-11 | 00:17

Freek de Jonge zei het al vele jaren geleden: er is niks conservatievers dan een progressieveling.

Zzzzooooffff | 15-01-11 | 00:12

wie is de heikneuter die enigszins op Doekle Terpstra lijkt in het laatste filmpje?

sitzkrieg | 15-01-11 | 00:06

"Staatsinterventies worden gewantrouwd, het anti overheidssentiment is groter dan ooit." Van Stokkum, vindt je dat gek met die tientallen incompetente Staatsdiensten en Overheidsinstanties. Kijk naar die brand in Moerdijk, de onkunde en onwetendheid van de overheden is stuitend.

Milton Friedman | 15-01-11 | 00:05

Gaat Bert nu elke keer dat deze man iets schrijft een groot deel citeren en zeggen dat hij het onzin vindt?

VictorF | 14-01-11 | 23:53

Met zo'n bos haar kan die Bas zo op die Italiaanse kutkalender.

ristretto | 14-01-11 | 23:51

'Detlev Tarnowitz'
Die naam klinkt als een reeds lang overleden Russische anarchistische leermeester uit de 19e eeuw, of als een Poolse Timmerman die verslaafd is aan de wodka en nog geen schilderijtje kan ophangen als hij hier naar Nederland komt...
???

Jaap Cuperus | 14-01-11 | 23:47

Jaap Cuperus | 14-01-11 | 23:11
Zwans, doe je burgerplicht hierboven. Daar zitten honderden burgerjournalisten te reaguren vanuit evenveel crisiscentra over het hele land. Kan ook met jenever erbij.

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 23:18

Smarties | 14-01-11 | 22:51
Er is een vuurwerkshow aan de gang. Bassie heeft geluk.
Het is wel aardig om zo'n opiniestuk te fileren, maar die verwaande flapdrol zou eens een gs accountje moeten aanmaken. Als echt wil discussiëren. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, de wereld gaat z'n gangetje wel terwijl Bas bellen blaast.

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 23:12

De pretentie dat je objectief bent, is natuurlijk zooo subjectief dat dat de NRC uiteindelijk de das om gaat doen.
Verder is het bij Pauw en Witteman vanavond ook alleen maar hengstenbal met betweterige ouwe lullen en was het VrijMiBo-topic hier vanavond op GS ook al niet om over naar huis te schrijven, met al die tussenbeense plaggen bij Italiaanse vrouwen.
Ergo, ik overweeg om de stad in te gaan hier en me daar te gaan vergrijpen aan een overdosis jenever.

Jaap Cuperus | 14-01-11 | 23:11

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:26
Stel nou dat een homoseksuele werkloze met een sjaal je kantoor komt schoonmaken?
------
Zolang ie van mijn kont afblijft, vind ik alles best

Jaap Cuperus | 14-01-11 | 23:01

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:35
Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat iemand die een podium krijgt dit durft te beweren, dan heb ik het hier over Bassie. Ik ben best een lefkas. Maar met droge ogen zomaar dingen beweren tegen een 'wereld' waar zoveel mensen, zoveel weten? Dan begrijp je niet in wat voor tijd we leven. Wij leven in het begin van een tijdperk dat het volk slimmer is dan de 'elite'. Dat kunnen ze nog steeds niet bevatten. Vandaar dit soort domme betogen van Basie. Mijn reactie naar seven ging daar inderdaad over. Maar laat seven maar schuiven, want hij is onderdeel van het volk die het beter begrijpt dan de elite. Juist van hem had ik een gloeiend betoog verwacht. Maar ja, de avond is nog jong. :)

Smarties | 14-01-11 | 22:51

Nieuw treintopic!

Parsons | 14-01-11 | 22:42

Misschien kunnen we een door de belastingbetaler betaalde tv-zender oprichten, die bij rampen direct met uitzenden begint. #idee

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:41

strikdewepstroper01 | 14-01-11 | 22:33

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Met die multi-culturele shit-zooi zijn we mooi in de aap gelogeerd. Alleen dit keer had ik dat niet vermeld, omdat ik dat al zo vaak heb gedaan.
De vraag is natuurlijk: welke idealen blijven nog overeind in een multiculturele samenleving? Het ideaal van culturele diversiteit is te vaag, te veelomvattend en te weinig gericht om overeind te blijven. Alleen een omhooggevallen elite gelooft daarin.
Idealen als "kosmopolitisme", of "de viering van de diversiteit" zijn natuurlijk de hersenspinsels van een eersteklas vliegende "elite", die zich de nieuwe goden op de Olympus wanen. Het gewone volk leef in een andere wereld. Gestorven idealen komen niet meer terug, net zoals gestorven goden.

Oome Gijs | 14-01-11 | 22:41

Überbottehork | 14-01-11 | 22:37
Burgemeester van Zwijndrecht uit voorzorg al opgestapt?

pius | 14-01-11 | 22:33
De trein kwam van rechts, de regelgeving van links. Echter was zo knellend dat niemand zich er meer aan hield.

Prikkl | 14-01-11 | 22:41

Ja, duidelijk PvdA materiaal. Gewogen en te dom bevonden.

funkyd | 14-01-11 | 22:39

@Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:38
Ja, dat lag hem dus juist niet.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:39

Ge-no-ten van het interview! Had het nog niet gezien. WAT is die linkse lamlul door de mand gevallen!
Noppes GS bestudeerd, 0,0 onderzoek gepleegd. Maar wél (uiteraard vanuit zijn morele superioriteit) een oordeel klaar.
-
Dat degradeert zijn onderzoeksresultaat tot het niveau van WC papier.
Ik zal het dan ook als zodanig gebruiken...

Ahasveros | 14-01-11 | 22:39

@Parsons | 14-01-11 | 22:34
Rijnmond meldt "5 Ketelwagens in brand op rangeerterrein Kijfhoek. In de wagons zit een onbekende gevaarlijke stof, later meer info"

Überbottehork | 14-01-11 | 22:37

@pius | 14-01-11 | 22:32
Staatsrecht.

Clowns zijn daar heel bedreven in.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:36

pius | 14-01-11 | 22:33
Ga nou geen olie op het vuur gooien...

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:36

@pius | 14-01-11 | 22:33
Ligt eraan, waar komt de wind vandaan?

Gezwelgje | 14-01-11 | 22:36

@Parsons | 14-01-11 | 22:30
*Opgelucht heel diep ademhaalt, nu kan het nog*

Überbottehork | 14-01-11 | 22:35

Smarties | 14-01-11 | 22:32
Het staat inderdaad bol van de vooronderstellingen, zonder dat hij het zelf in de gaten lijkt te hebben.

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:35

Alsof ik de ramen en deuren alweer open had gedaan na #moerdijk.

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:35

Brandweer rukt uit met groot materieel zegt rtvrijnmond.nl en het luchtalarm gaat af. Nog niets op crisis.nl #treinbrand #zwijndrecht
wordt getwitterd.

drs.Nee | 14-01-11 | 22:34

@drs.Nee | 14-01-11 | 22:31
Rampen zijn het bewijs dat de overheid niks kan en nergens goed voor is.

Parsons | 14-01-11 | 22:34

Even een potentieel giftige vraag. Die chemische Incidenten. Zijn die nou de schuld van links of rechts#durfttevragen

pius | 14-01-11 | 22:33

@Parsons | 14-01-11 | 22:30
Hoor hier niks. Dordt-Noord.

Überbottehork | 14-01-11 | 22:33

@Oome Gijs

(Deze externe dreiging is weggevallen, waardoor meer interne verdeeldheid is opgetreden.)

Nederland is in een handomdraai veranderd in een multi-culturele samenleving.
Dit is de Hollanders met de linkse pollepel door de strot geduwd. Met dank
aan lieden zoals Bas van Stokkom. Voor 1988 had nog geen hond van multi-
kul gehoord. Nederland heeft even 20 jaar massa immigratie moeten slikken.
Het was Pim Fortuyn die een einde maakte aan de ijzeren politieke correctheid.
11 september en de moord op Theo van Gogh heeft de discussie nog verder
doen oplaaien.

Een grimmige klimaat? Nee, het is de opgedrongen multi-culturele samenleving
en een groeiende politieke islam die Nederland in de afgelopen 20 jaar
heeft veranderd.

En dat is echt niet de fout van de oorspronkelijke bewoners van dit ooit zo
mooie landje.

strikdewepstroper01 | 14-01-11 | 22:33

En *plop* de A15 is nu ook afgesloten.

Parsons | 14-01-11 | 22:32

voortaan ff wat netter inscannen zonder letters te verliezen.

cynic | 14-01-11 | 22:32

seven | 14-01-11 | 22:16
Ik lees toch echt een aantal problemen in zijn analyse die geimporteerd zijn. Hij doet het voorkomen alsof de 'rechtse' burgers hiervoor verantwoordelijk zijn.

Smarties | 14-01-11 | 22:32

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:27

Dat dacht ik al;)

pius | 14-01-11 | 22:32

@seven | 14-01-11 | 22:24
Ziet de gloed uit zijn raam. Hoe staat de wind? Weer de volle laag hier?

Überbottehork | 14-01-11 | 22:32

@Parsons | 14-01-11 | 22:15
Wat opvalt is dat de media hier nog niets over melden en de burger het nieuws als een lopend vuurtje verspreidt.

drs.Nee | 14-01-11 | 22:31

A16 afgesloten. Ik voorzie verkeersregelaars.

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:30

@Überbottehork | 14-01-11 | 22:29
Die melden het volgende week. En dan met name dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Parsons | 14-01-11 | 22:30

@Parsons | 14-01-11 | 22:25
crisis01.crisis.nl/
Niks aan de hand?

Überbottehork | 14-01-11 | 22:29

@pius | 14-01-11 | 22:27
Die doceert ook bij ons, ja.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:27

Ik voorzie een communicatieramp.

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:27

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:23

Ik dacht dat je Bassie van Adriaan bedoelde.

pius | 14-01-11 | 22:27

Raad_maar_raak! | 14-01-11 | 22:23
Je begon goed, maar op den duur spreek je jezelf tegen..

Stel nou dat een homoseksuele werkloze met een sjaal je kantoor komt schoonmaken?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:26

@mezelf

En - last but not least - de dramatische afname van de invloed van de kerk. Enerzijds kan men dit als een bevrijding zien, als een amancipatie van het individu. Anderzijds ging er van de kerk toch een disciplinerende invloed uit. De wekelijkse donderpreek is verdwenen. In de plaats daarvan is gekomen de markt van welzijn en geluk: een plek van overspannen verwachtingen - en teleurstellingen.

Oome Gijs | 14-01-11 | 22:25

@seven | 14-01-11 | 22:17
Onbekend. ANP meldt explosiegevaar, maar niet wat er in zit.

Parsons | 14-01-11 | 22:25

"TIS 4 is gereserveerd voor de gevaarlijke stoffen.
TIS 4.4: een ongeval met gevaarlijke stoffen waarbij duidelijk sprake is van een effectgebied." nl.wikipedia.org/wiki/Treinincidentsce... / Zwijndrecht

seven | 14-01-11 | 22:24

crisis.nl weet nog niets van #zwijndrecht

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:24

@pius | 14-01-11 | 22:22
En dat zit op de RU?

Onmogelijk, daar komen alleen erudiete en zeer intelligente mensen vandaan.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:23

Gatverdamme! Lees dan! Hij doet net alsof rechts anti-homo's is. Misschien is extreem-conservatief NL anti-homo, maar Rechts (liberaal) NL is dat zeker niet. Vooral Finnen/Antilianen zijn dat.

Daarnaast is NL inderdaad verrechtst. Wat maakt dat nou uit? Voor het eerst in jaren hoor ik het beestje bij de naam genoemd worden. In plaats dat je leest dat een jongen met óók een Nederlands paspoort een overval heeft gepleegd, lees je dat een jongen met Marokkaans uiterlijk een overval heeft gepleegd. Wat alleen maar resulteert in meer back-up van de lokale bevolking omdat ze weten hoe die jongen eruit zag.

Daarnaast, het anti-werk volk. Eke actie die je doet, krijgt een reactie op je bankrekening. Werken met je flikker. Studenten met Arafatsjaaltjes afstuderen aan een kunstacademie of homeopathische geneesmiddelen?? Een opleiding die opleidt tot werkloosheid? En ik daar met m'n belasting voor betalen?! Laat me niet lachen! De keuken in en afwassen! M'n kantoor binnenlopen en schoonmaken m'n bureau. Kom nou...

Rest In Privacy | 14-01-11 | 22:23

pius | 14-01-11 | 22:22

Typoooooooooos!

pius | 14-01-11 | 22:22

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:17

Je zou helemaal gelijk hebben als ik bassie niet zou kennen. En ik kan je vertellen dat bassie een totale idioot is. Die nuance ook, die weet elke keer weer te verassen.

pius | 14-01-11 | 22:22

Komt deze kut ook op die kalender?

Kogelhard | 14-01-11 | 22:21

CoffeePatch | 14-01-11 | 22:17
Kudt, ga nu ramen en deuren dichtdoen.
Whisky drinken en werkelijkheid vergeten
*klok* glenmorangie

Prikkl | 14-01-11 | 22:21

@CoffeePatch | 14-01-11 | 22:17
GRIP 3? Dikke peop dus, we hebben het Vliegende Spaghetti Monster boos gemaakt, eerst #Moerdijk, afgelopen week een trein botsing en nu dit weer...

Gezwelgje | 14-01-11 | 22:21

Borrelende Boris | 14-01-11 | 22:01
In deze tegel ben ik het met u eens. Overigens op meerdere stukjes op deze draad. U bent tegen hypotheekrente aftrek bij hogere inkomens of eigenlijk bij dure panden. De prijs in Nederland voor een pand wordt grotendeels bepaald door de grondprijs. In Nederland is door de overheid namelijk 13 procent aangewezen als bouwlocatie(Vandaar veel speculanten die slapend rijk worden). Een centrale overheids beslissing. Vrij links toch?
Daarintegen een hypotheekrente aftrek om dit probleem financieel af te kalven. Dus meer overheid om deze tegenstrijdige wetten uit te voeren. Daarom mijn afkeer voor links. Als de grondprijs laag zou zijn hoeft er ook geen hypotheekrente aftrek te worden verrekend. U ziet de problemen, maar kennelijk kiest u toch de linkse kant. Interessant!

Smarties | 14-01-11 | 22:21

"Het gaat hier om een rangeerterrein. Een van de weinigen van Nederland waar gevaarlijke stoffen/nucleaire zooi aanwezig is." www.hulpverleningsforum.nl/forum/index... / Zwijndrecht

seven | 14-01-11 | 22:21

Rutger +1000
Zelf ingenomen stuk linkse stront: doei!

Haarkopje | 14-01-11 | 22:20

Prio 1 WV782 WV585 GEV.STOFFEN (TIS 4: 4.4 zeer ernstig) (ACTIECENTRUM BRW: ja) (FASE: grip 3) PRORAIL KIJFHOEK DEVELSINGEL 11 ZWIJNDRECHT AVP:12
Oke troep. Vlucht Zwijndrecht, weekendje weg bv.

seven | 14-01-11 | 22:19

Gelukkig komen er nooit gevaarlijke stoffen vrij, in Nederland.
#grotevuurbal

Lewis Lewinsky | 14-01-11 | 22:18

@Parsons | 14-01-11 | 22:12
Hier om de hoek! Alweer! Hoor nog geen sirenes o.i.d. hier. Zal TV Rijnmond eens raadplegen.

Überbottehork | 14-01-11 | 22:18

@pius | 14-01-11 | 22:13
Bassie is vast en zeker een heel intelligente man. Hij is echter ook heel erg dom.

Dat sluit elkaar dus niet uit. Dat blijkt.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:17

Parsons | 14-01-11 | 22:15
twitpic.com/3oak3r

Leuke foto :)

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:17

Parsons | 14-01-11 | 22:15
Oorzaak? Koperdieven, ongeluk of terreur?

seven | 14-01-11 | 22:17

Het ideaal van de maatschappij was het scheppen van welvaart: voor iedereen een ruime, lichte woning, goede medische zorg, goed betaalde, productieve arbeid. Dit ideaal is verdwenen. Toen de welvaart eenmaal was bereikt, is de decadentie ingezet.
Welvaart leidt tot hogere verwachtingen, die op hun beurt leiden tot meer frustratie.
En tot 1991 werd de maatschappij bijéén gehouden door de dreiging van een grote vijand: de Sovjet-Unie. Deze externe dreiging is weggevallen, waardoor meer interne verdeeldheid is opgetreden.

Oome Gijs | 14-01-11 | 22:16

Redelijke analyse van Bas. Alleen zie ik de tendens als positief en de elite is niet per definitie (links) kosmopolitisch.

seven | 14-01-11 | 22:16

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:09
Idd. Wat zou Van Stokkum daar van vinden?

Prikkl | 14-01-11 | 22:14

Minder overheid en meer privatisering zuigt inderdaad wel. Onbegrijpelijk dat de mensen dit laten gebeuren, terwijl je ziet hoe banken als ING mensen keihard naaien en de zorgpremies de pan uit rijzen door graaiende managers.

Bulloch | 14-01-11 | 22:13

Zwijndrecht natuurlijk.

Parsons | 14-01-11 | 22:13

Er zijn natuurlijk ook tal van rechtse idioten die ook nog eens een stuk minder intelligent zijn dan van Stokkom. Nuance, heel erg belangrijk tegenwoordig. Voor curssussen kun je je aanmelden bij mijn twitteraccount.

pius | 14-01-11 | 22:13

@Überbottehork | 14-01-11 | 22:07
Zijndrecht. Grip3 nu.

Parsons | 14-01-11 | 22:12

Parsons | 14-01-11 | 22:06
Ik probeer het nog eens.

*mac gewend is*

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:10

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 22:05
Haha, u kent uw klassiekers!

dante | 14-01-11 | 22:09

Prikkl | 14-01-11 | 22:07
En het feit misschien wel dat ze het nu ' 3 strikes you're out' hanteren.

Heeft iets met downloaden te maken

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:09

Borrelende Boris | 14-01-11 | 22:01
Dat is juist het probleem bij politiek: je kan het niet stilzwijgend eens zijn met iets, terwijl je naar het publiek toe het tegenovergestelde communiceert. Het kan wel, maar dat leidt tot chaos en corruptie, wacht even..... ik zit hier gewoon de huidige gang van zaken in NL te omschrijven. Borrelend Boris u heeft gelijk! Ze zijn het gewoon met ons eens, maar dat zeggen ze niet, want dan kleeft er geen pluche meer aan hun reet!

dante | 14-01-11 | 22:08

Serieus, Bacardi met Sinaasappelsap. Wat een uitvinding

jah, nu weten we het wel

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:07

Kosmopolitisme bestaat niet, het is slechts een door de elite gebruikte term om een superioriteit te onderstrepen die ze zelf in het leven heeft geroepen.
www.maartenbroekhof.com/news.php?readm...
..
Aantal reaguursels : 7.631, nog een dikke 33000 te gaan om Teun in te halen.

CoffeePatch | 14-01-11 | 22:07

@ Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:01
Dank u.

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 22:07

@Parsons | 14-01-11 | 22:05
Waar?

Überbottehork | 14-01-11 | 22:07

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:02
Haha, dit zorgde er voor dat de Fransen pas eind jaren 90 ontdekten dat er ook andere technieken waren.

Prikkl | 14-01-11 | 22:07

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:51
Klik op een tegen die jij hebt gebakken aldaar...

Parsons | 14-01-11 | 22:06

@ dante | 14-01-11 | 21:59
De oudere, aangenaam. Verder ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden.

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 22:05

@Oome Gijs | 14-01-11 | 21:59
Mooi geformuleerd. Scheelt me weer een boek lezen over het huidige tijdsgewricht.

N=1 | 14-01-11 | 22:05

jabir | 14-01-11 | 21:30
Als jij nu mijn stukje leest van 21:19. En begrijpend leest. Dan lees je dat het o.a. over jou gaat. Succes pik!

Smarties | 14-01-11 | 22:05

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 22:01
Ik hoop het, maar vrees van niet.

De HRA mag van mij best geleidelijk worden afgebouwd trouwens, maar dan moeten daar wel belastingverlagingen tegenover staan. Met de huidige tarieven is het terecht dat we een HRA kennen, als tegemoetkoming aan mensen die al zo enorm veel moeten afdragen (ik geloof dat de top 10% inkomens goed is voor 70% van de belastingopbrengsten van de overheid).

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 22:05

Er staat trouwens een chemietrein in de fik, maar dat is een ander verhaal.

Parsons | 14-01-11 | 22:05

Samenvattend is van Stokkom:
- pro-Europees
- tegen marktwerking
- pro-overheid
- anti-liberaal
- voor meer regulering
- voor meer overheidstoezicht
- voor staatsinterventie
- pro-verzorgingsstaat

met andere woorden een echte Socialist!

Pakzooi | 14-01-11 | 22:04

@Prikkl | 14-01-11 | 22:02
Duurt bij mijn weten 3 maanden. Als u het zo lang uit weet te houden alhier.

Überbottehork | 14-01-11 | 22:04

Prikkl | 14-01-11 | 22:02
Het is best te doen, vraag Parsons maar

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:03

Überbottehork | 14-01-11 | 21:59
"Aantal reaguursels : 7411"
Fuck dan ben ik nog zeker 10 jaar Zwitsal

Prikkl | 14-01-11 | 22:02

Überbottehork | 14-01-11 | 21:59
Ok ok :)

Dat is het enige wat ik wilde weten

Die bacardi met jus d'orange. LEKKER

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 22:01

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:35

Vind dat een vrij lastige. Aan de ene kant ben ik het met je eens dat we een onzinnig hoog belastingpercentage kennen voor mensen die goed verdienen. Aan de andere kant, vind ik het tevens onzinnig dat je eigenhuis bezit mogelijk maakt, door hypotheekrente aftrek te geven, maar daarbij een groot deel van de gelden doneert aan mensen met riante optrekjes.
.
In principe hebben we allemaal behoefte aan hetzelfde: (medische) zorg, een dak boven het hoofd, eten, en veiligheid. Wat mij betreft mag dit best grotendeels door de overheid geregeld worden.

Weet je, ik kan niet geloven dat we met alle welvaart in dit land, niet in staat zijn om deze basis met gemak te realiseren. Daarnaast vind ik dat creativiteit en ondernemingszin best gestimuleerd mogen worden, o.a. door niet zulke hoge belastingpercentages te hanteren. Ik denk dat de meeste socialisten dit (stilzwijgend) met me eens zijn.

Borrelende Boris | 14-01-11 | 22:01

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:54
Mooi gesproken, heel applausibel.

Detlev Tarnowitz | 14-01-11 | 22:01

De droom van een vredige maatschappij van nette burgers in rustige flats is inderdaad voorbij. De roes van de na-oorlogse wederopbouw is uit. Foto's uit de jaren '50 en '60 tonen goed verzorgde en netjes geklede mensen, "burgers". Het ideaal van een rationele, open samenleving is vervangen door een ondergrond-cultuur: het individu in de bunker met zijn ressentiment tegen de maatschappij.

Oome Gijs | 14-01-11 | 21:59

@Marcus Porcius Cato
Met welke Marcus Porcius Cato hebben wij de eer?

dante | 14-01-11 | 21:59

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:56
Misschien is dat het. Bij deze, je stats;
Reaguurder : Nacho_Vidal
Reacties bekend vanaf : 25-3-2009
Laatste actief op : 14-1-2011
Aantal reaguursels : 7411 (Rank #51, 2011 #9)
.. waarvan reacties waren : 5339 (72%)
Aantal reacties ontvangen : 4965
Newbee? : Nee
Aantal urls gepost : 921

Überbottehork | 14-01-11 | 21:59

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:56
Nu je het zegt, op mijn C64 doet ie het ook niet

Prikkl | 14-01-11 | 21:59

Überbottehork | 14-01-11 | 21:57
Haha, ik ook

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:58

@Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:54
Mee eens, denk ik.
*farcicale & litanie door de Googles haalt*

Überbottehork | 14-01-11 | 21:57

Überbottehork | 14-01-11 | 21:54
Serieus, het staat er echt niet.

Misschien komt het omdat ik nog gewoon via de oude ms-dos werk?

Ik heb trouwens niet de tool aan staan op mijn pc via firefox, computer is te traag

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:56

Wat is toch dat "NRC" waar ik hier steeds over lees? Mijn opa las het Vrije Volk, is dat NRC net zoiets?

The Evil One | 14-01-11 | 21:56

-weggejorist-

pieris | 14-01-11 | 21:55

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:53
Het grafiekje achter je eigen naam, lampie ;)

Überbottehork | 14-01-11 | 21:54

@ Überbottehork | 14-01-11 | 21:35
Ik denk dat hij met de "defensieve mentaliteit" van de kosmopolitische elite, waartoe hij zichzelf ook ongetwijfeld rekent zoals het een volwaardig, weldenkend linksch mensch betaamt, bedoelt dat het hen in de maatschappelijke discussie van het moment aan welke munitie van zinnige, steekhoudende argumenten dan ook ontbreekt. Een constatering die kennelijk ook al gemaakt is door ons electoraat, een feit waar hij in dit farcicale NRC stukje zo verbolgen over is. In plaats van deze verbijsterende litanie van zelfmedelijden, kan hij zich wellicht beter afvragen waar het voor linksch ooit fout gegaan is. Maar inderdaad, ik geef het u, het moet een uitdaging zijn om met dhr. van Stokkom Scrabble te spelen. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:54

Überbottehork | 14-01-11 | 21:52
Ik krijg jou ipv mij

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:53

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:51
Klik op het grafiekje en het verschijnt op de rechterhelft van het scherm. Bij mij althans wel.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:52

Bas had bijna de goede weg te pakken. Ik ben het met hem eens dat de elite duidelijk leiderschap moet tonen en visie moet hebben waar het klootjesvolk achteraan kan. Bas denkt echter dat dat alleen maar links kan zijn. Maar die hebben ons maatschappelijk juist tot deze tegenreactie gebracht. Sommige dingen ben ik links (milieu) andere rechts (ontwikkelingshulp afschaffen, maakt Afrika kapot en helpt alleen maar CDA'ers). Daarin is echt wel een goede visie mogelijk. Ik denk dat ik toch maar op Peggold ga stemmen.

dante | 14-01-11 | 21:52

@ parsons
Die reaguurderstool is anders geworden, als ik op mijzelf klik krijg ik niet niet gelijk de stats..

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:51

@de grote Anti | 14-01-11 | 21:49,
ah leuk,
weer een anti-film actie.
ThnX

vander F | 14-01-11 | 21:50

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:48
Lol.... Flauw.

dandaan | 14-01-11 | 21:50

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:48
Lol, gelijk een sportschoolabbo

Prikkl | 14-01-11 | 21:49

Wat die nerd zegt doet er niet toe.. pff.

OT/
Filmpje voor wie wil - 'Welcome to the Rileys' (2011)

hier -
stagevu.com/video/jiycruzqvtze
of daar -
veehd.com/video/4571408_Welcome-to-The...

Vreemde film,ongemakkelijk,klunzig,de regisseur had zelf geen flauw benul wat hij aan het doen was of hij raakt juist een snaar,wie het weet mag het zeggen.
Draait in NL pas in maart geloof ik.

de grote Anti | 14-01-11 | 21:49

De boodschap komt over: ook deze VUA academicus snapt er werkelijk geen hout van.
Leest zo iemand niet terug voordat er op de knop -versturen- gedrukt wordt?

IJzer70 | 14-01-11 | 21:49

Prikkl | 14-01-11 | 21:47
Wel volhouden he, je ziet steeds minder zwitsals langer dan een paar dagen

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:48

dandaan | 14-01-11 | 21:46
Prima!
Überbottehork | 14-01-11 | 21:46
(zelf vaak genoeg meegemaakt, loon was binnen, ok gasten ik trakteer!)

volgende dag, en lege porto, en dikke kater

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:47

@GoedenMorgenDezeMorg | 14-01-11 | 21:46
Flauw

Prikkl | 14-01-11 | 21:47

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:41
Mooie metafoor!

Überbottehork | 14-01-11 | 21:46

In ieder geval zie ik de bekende prikkel, 'het ligt altijd aan de ander'.

GoedenMorgenDezeMorg | 14-01-11 | 21:46

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:44
Ja die Jus... paas mij die Bacardi maar.

dandaan | 14-01-11 | 21:46

@vander F | 14-01-11 | 21:43
Waarvan 40 jaar niet meer bewust meegemaakt #korsakov

Prikkl | 14-01-11 | 21:44

Bah

vander F | 14-01-11 | 21:44

dandaan | 14-01-11 | 21:42
Wat? Die Jus?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:44

@Parsons | 14-01-11 | 21:38
Als ik de eerste alinea heb gelezen, dan ligt de inhoud van de rest van het stuk wel voor de hand denk ik? Bedreiging, geweld, poging tot bekering, verstoting, vluchten.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:44

Alibido | 14-01-11 | 21:43
Nee beste vriend.

Ik zit aan de rode wijn.

Ja?

ja

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:44

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:39
Is de Vodka zo vroeg al op?

Alibido | 14-01-11 | 21:43

@Prikkl | 14-01-11 | 21:38 ,
toch nog in de 70 geworden,
niet schlecht

vander F | 14-01-11 | 21:43

vander F | 14-01-11 | 21:41
Überbottehork | 14-01-11 | 21:42
Tnx old buddies

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:43

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:39
Is leipe shit.... pas alleen op, erg verraderlijk.

dandaan | 14-01-11 | 21:42

wat een lummel zeg, hoe zou dat nu komen he.

Baron de laclou | 14-01-11 | 21:42

Parsons | 14-01-11 | 21:41
Och, zijn het zulke rakkers? Laat ze dan maar stikken.

Ik heb trouwens nog geen enkele vrouw inderdaad wat horen zeggen voor de camera, het waren alleen maar overspannen mannen die wat hadden te zeggen.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:42

De samenleving is weldegelijk verhufterd, de Pownews afleveringen van deze week staan namelijk nog niet online. Stelletje hufters, die Publieke Omroep.

Alibido | 14-01-11 | 21:42

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:39
Ja.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:42

@Parsons | 14-01-11 | 21:38
Sorry mate, afgehaakt na het zien van de foto van de columniste. Waarom is links vaak synoniem aan lelijk

Prikkl | 14-01-11 | 21:41

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:39,
damn yeah!

vander F | 14-01-11 | 21:41

Überbottehork | 14-01-11 | 21:39
Tuurlijk mag er een deel naartoe gaan. Maar verdomme.

Het is net het gedrag van iemand die dronken in de kroeg met zijn portomonnee staat; Ok jongens, pak maar wat geld, ik trakteer.

Daar krijg je de volgende dag een hele dikke kater van

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:41

De derde wet van Van Stokkom: wie zelf onderdeel uitmaakt van het probleem, kan het probleem maar beter snel bij iemand anders neerleggen.

sjaakdeslinksesul | 14-01-11 | 21:41

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:38
Neuh, van democratie zullen ze geen last krijgen, daar zorgt de sharia wel voor.

En ze hebben het over zichzelf afgeroepen.

Parsons | 14-01-11 | 21:41

@vander F | 14-01-11 | 21:37
Inderdaad, van Stokkom doet blahblah.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:40

OT
Kun je Bacardi mixen met Jus d'orange?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:39

jabir | 14-01-11 | 21:21
Kunt u het verschil waarnemen tussen een vrouw stenigen tot de dood erop volgt, alleen omdat ze is verkracht tegen haar wil? Of dat iemand de stad wordt uitgejaagd (vernederd) maar daarna, met misschien een wijze les, zijn leven weer kan oppakken? Schiet niet gelijk in een kramp man. Een tekortkoming onderkennen maakt je meer een man dan alles ontkennen. Want als je alles ontkent neemt uiteindelijk niemand je meer serieus.

Smarties | 14-01-11 | 21:39

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:33
Ongenuanceerd? Logisch! Het mag niet kunnen dat er geld waar wij voor werken/gewerkt hebben naar het buitenland gaat, terwijl de mensen waar wij een heleboel van wat we hebben aan te danken hebben in de stront zitten.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:39

Parsons | 14-01-11 | 21:37
Ik weet niet hoe de situatie was voordat dit gebeurde. Maar waarschijnlijk was er toen wel enigszins spraken van enige orde..

Nu krijgen ze 'last' van democratie..

Naja, wacht maar. Hopelijk kunnen ze ermee omgaan

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:38

@vander F | 14-01-11 | 21:35
Bukowski = held
Had ook te veel vrijmobo's gehad.

Prikkl | 14-01-11 | 21:38

@Überbottehork | 14-01-11 | 21:35,
blahblah,
woordjes.

vander F | 14-01-11 | 21:37

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:30
Yep, kijk ze eens blij zijn.

Wacht maar.

Parsons | 14-01-11 | 21:37

Fijnstoffer | 14-01-11 | 21:34
Me knows. Morgen zijn ze vanaf marktplaats te bestellen.

oh wou je in de winst delen?

Te laat :P

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:36

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:29
Mee eens.

Voor mij is dat dus echter een bewijs voor de overbodigheid van sociaaldemocraten. Sociale politiek en sociale stimulans kan ook uitgaan van een overheid die het individu koestert en afziet van onzinnige belastingheffing en rancuneuze nivellering.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:35

@Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:31
"De kosmopolitische elite slaagt niet in het doorbreken van de defensieve mentaliteit"
Ik vraag me af of hij er uberhaupt iets mee bedoelt of dat hij met de Dikke van Dale in de hand een lastige zin heeft gecomponeerd, om geleerd over te komen.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:35

Muxje | 14-01-11 | 21:30
De waardering die lieden zoals Femke krijgen is totaal onterecht. Laat ze maar met de staart tussen de benen afdruipen.

Pannenkoeken zijn het!

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:35

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:29
(^_^)/
De tekst is vrij van rechten.
Google eens op "t-shirt bedrukken".

Fijnstoffer | 14-01-11 | 21:34

Überbottehork | 14-01-11 | 21:30
En het is maar net hoe de situatie is. Het is tegenwoordig bijna een overtreding an sich als je aan jezelf denkt.

Maargoed, je snapt het wel denk ik.

Het is toch bull-crap; 100 miljoen storten op de rekening van een land waar nooit meer iets van terecht komt, terwijl er ouderen onder de stront dagelijks zitten omdat er niet genoeg mensen zijn die in de zorg werken?

Ongenuanceerd? I don't care

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:33

@jabir | 14-01-11 | 21:30,
komt nooit meer goed met die wagons,
tegen de tijd dat het uit het collectief geheugen gewist is maken we allang geen gebruik meer van de klassieke 'goederenwagon'.

vander F | 14-01-11 | 21:33

@Prikkl | 14-01-11 | 21:29
Inderdaad, en mij interesseert het ook geen flikker wat er in Afghanistan gebeurt. Ik heb een soort Utopia in gedachten, waarbij ieder land zich lekker met zichzelf bemoeit.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:32

Bas. Je. Bent. Een. Mietje.

Heb je dan geen enkel greintje haat in jezelf zitten? Misschien roept dit iets in je op:

www.youtube.com/watch?v=YnmY2XzB_20

Geppie. | 14-01-11 | 21:32

@vander F | 14-01-11 | 21:29
Ik onderschrijf je eerste alinea en zie deze als complementair aan mijn verhaal.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:31

@Parsons | 14-01-11 | 21:28
Word hier idd na mijn 10 vrijmibobiertjes goed triest van.

Prikkl | 14-01-11 | 21:31

@ Überbottehork | 14-01-11 | 21:03
Ik geloof sterk in rechts en links. Dhr. B. van Stokkom is duidelijk links. En alleen al om die reden ben ik zeer zeker rechts, omdat ik niet eens de schijn wil wekken geassocieerd te kunnen worden met deze NRC-clown. Mijn waarde, vanuit mijn positie gezien is zo'n beetje iedereen links. Maar even terzijde, als iemand de hilarische zin "De kosmopolitische elite slaagt niet in het doorbreken van de defensieve mentaliteit" uit de spelonken van zijn krankzinnige geest kan wringen, is het dan niet zo dat er zelfs bij het NRC niet mensen beginnen te twijfelen aan de geestelijke vermogens of psychische gesteldheid van de schrijver ? Zijn er bij die krant dan helemaal geen redacteuren die elkaar nadrukkelijk wijzen op de onzin die in hun eigen krant wordt afgedrukt ? Wordt zo'n stukje dan echt niet geevalueerd voordat het ter perse gaat ? Is het die lieden van het NRC dan nog steeds niet duidelijk dat ze verantwoordelijk zijn voor alweer een episode van de lach of ik schiet show op Geenstijl ? Zijn ze bij het NRC soms op een zelfmoord missie ? Willen ze echt iedere abonnee kwijt ? Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:31

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:28
Klinkt sommigen vast te rechts maar lijfsbehoud is een heel natuurlijke reflex, me dunkt.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:30

Parsons | 14-01-11 | 21:28
Zo'n gevoel kreeg ik ook bij het zien van de beelden..

Dat gaat niet goehoed..

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:30

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:25
Het valt mee omdat we in Nederland nog een aardige liberale traditie kennen. Het niet optimaal, maar het zit er wel. Het individu kan zich dus nog afentoe gewaardeerd voelen.

Het feit dat de PVV zo groot is nu geeft aan dat de traditionele partijen echter wel op moeten gaan letten. Een stem op de PVV is dus een mooie waarschuwing.

En druk maken doe ik me amper. Ik constateer slechts.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:30

@Prikkl 20:59: En niet willen luisteren naar andere standpunten is een rechtse houding? De linksige elite heeft anders jarenlang alle andersluidende meningen belachelijk gemaakt, doodgezwegen en in de ban gedaan.

Het grappige is dat een hoop zaken die Bas opnoemt gewoon kloppen. Maar dat is helemaal niet erg, integendeel zelfs. Nationale symbolen, trots op je land, is prima en kan een bindende factor zijn. Zeker als we eenzelfde gevoel onder de nieuwkomers kunnen kweken (en in de VS bijvoorbeeld likt dat ook). Ontwikkelingshulp heeft het gezamelijke BNP van Afrika in 40 jaar een paar % laten dalen, en de milieuplannen worden hoe langer hoe idioter: een gezond wantrouwen jegens de manier waarop we die zaken aanpakken is wel op zijn plaats. Een EU die niets kost is prima, zeker als veel EU-baten opgaan aan valse solidariteit met armere regios en Frans landbouwprotectionisme. Er wordt vaak geroepen dat streng straffen niet helpt, maar het slappe strafklimaat van vandaag de dag werkt ook voor geen meter, niet qua veiligheid en niet qua recivide, zeker nu we al zo ver zijn dat we misdaad gaan belonen (probleemjongeren). Grappig om tolerantie jegens grove mensingsuitingen en jegens homos e.d. in een zin te noemen, zo ga je fijn voorbij aan het feit dat die laatste en ergste vorm van intolerantie vooral var Basje's nieuwe achterban komt.

En ja, we zijn boos, wantrouwend en ontevreden. Boos omdat nog steeds niemand de problemen echt wil aanpakken. Wantrouwend omdat we jarenlang voorgelogen zijn. En ontevreden omdat de problemen steeds echter en acuter blijken te zijn. Een gezondere houding dan "afstand nemen van crisisretoriek", wat wellicht zoveel betekent als nog meer schulden op onze nazaten afschuiven om maar vooral niet zelf iets te moeten inleveren.

Muxje | 14-01-11 | 21:30

@vander F | 14-01-11 | 21:25
Inderdaad. Dan trekken de goederenwagons al aan je oog voorbij.

jabir | 14-01-11 | 21:30

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:23,
het individu moet onderhandelen met de mensen om hem heen,
zijn collectief, om tot een bevredigende samenwerking te komen.
Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden, je kunt niet anders als mens mits niet gestoord als een deur.
En dat snapt ook iedere jan-lul,
zo moeilijk is het allemaal niet.

Dat we in een hoog complexe samenleving hokken waar de gespecialiseerde ambtenaar eigenlijk de dienst uit maakt is slechts een zijdelings gegeven,
meer organisatorisch van aard.

vander F | 14-01-11 | 21:29

Fijnstoffer | 14-01-11 | 21:27
Waar kan ik het t-shirt met die tekst bestellen?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:29

@Überbottehork | 14-01-11 | 21:25
Het interesseert de rest van de wereld toch geen ene flikker man wat er in Nederland gebeurt.

Prikkl | 14-01-11 | 21:29

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:17

Kan goed, ik denk dat er best een aantal liberale ideeën zijn, die goed te verenigen zijn met het socialistische gedachtegoed. Links is echter meer bezig geweest met het links profileren, dan daadwerkelijk sociaal bezig te zijn. Een goed voorbeeld daarvan vind ik de ouderenzorg. Het is van de gekke dat je als hulpbehoevende bejaarde in een verzorgingstehuis nog maar één keer per dag verschoond wordt, omdat er geen geld is voor voldoende zorg. Er is geen enkel excuus voor linkse bestuurders, waarom ze dit niet hebben gecorrigeerd in al die kabinetten waarin ze deelnamen.

Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:29

Gezwelgje | 14-01-11 | 21:25
Dat vorige topic gaat echt nergens meer over
Überbottehork | 14-01-11 | 21:25
Juist. Kijk, stel dat je een probleem hebt dan moet je altijd nagaan wie de belangrijkste persoon in je leven is. Dat ben jij..

Links zegt dan gelijk; ooh eigen volk eerst.

Onzin, het is toch van de gekken dat de problemen die gelden in je eigen omgeving achtergesteld worden t.o.v. iets wat over de grens gebeurd? Of klink ik nu te rechts?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:28

@Prikkl | 14-01-11 | 21:24
Ah, het mooie Tunesië, waar ze zo blij zijn met het vertrek van de president.

Weet je wie daar ook heel blij van worden?

De haatimams; ik geef dat land 3 maanden en dan vallen er meer slachtoffers dan in Algerije.

Parsons | 14-01-11 | 21:28

@ Prikkl | 14-01-11 | 20:59
Een Godwin, ook met een bij voorbaat excuus erbij, blijft een trieste aangelegenheid; want het is toch een Godwin, waarmee je velen in een hoek drijft waar ze niet thuis horen. “Waar dit toe leiden weten we“ is grammaticaal fout en inhoudelijk klinkklare nonsens als je doelt op de actuele situatie in NL of Europa.
Die Bas van Stokkum is een kamergeleerde, een salon-socialist en een slechte waarnemer, want hij zit met een lading policorre stront in zijn ogen. Zijn stukkie is niet meer dan milieuvervuiling. Hij generaliseert te veel, en doet dat naar grote groepen die voornamelijk bestaan uit mensen die gewoon hun bijdrage aan de maatschappij leveren, dag in dag uit, als werknemer of kleine ondernemer bijvoorbeeld. BvS moet zijn quasi-kosmopolitische geleerde snob-muil eens open doen naar echt tuig, bijvoorbeeld naar landverkwanselende politici, naar corrupte regenten, en naar zakkenvullende managers.

Fijnstoffer | 14-01-11 | 21:27

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:23
Het valt toch allemaal wel mee? Als je je overal druk om gaat maken heb je geen leven meer man

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:25

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:20
*arm om Nacho heen slaan doet en troosten gaat*

Gezwelgje | 14-01-11 | 21:25

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:10
Mee eens. Daarom kan ik me wel vinden in een groot deel van het PVV-programma (wat mijns inziens onterecht veel te ver rechts in het politieke spectrum wordt geplaatst). Het sociale qua ouderenzorg ( www.pvv.nl/index.php/component/content... ) het intolerante t.o.v. wangedrag ( www.pvv.nl/index.php/in-de-media/persb... ) en bovendien geloof ik ook absoluut niet in het nut van militaire missies in het buitenland (www.pvv.nl/index.php/in-de-media/inter... ) Laten we ons eerst op onze eigen zorgen richten, dan kijken we wel weer over de grens.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:25

@jabir | 14-01-11 | 21:21,
heel flauw hoe altijd moreel geshopt wordt in de geschiedenis winkel en ook het waarderen van 'oude' gebruiken ontglipt het policor mes niet.

vander F | 14-01-11 | 21:25

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:23
Eens, zie Tunesië

Prikkl | 14-01-11 | 21:24

@vander F | 14-01-11 | 21:21
Steun het individu op de juiste wijze en hij of zij zal dat dubbel en dwars terugbetalen aan de maatschappij, aan het collectief (de overheid is er om excessen tegen te gaan en om af te vlakken waar nodig).

Negeer het individu en hij of zij zal het collectief gaan haten.

Kies maar.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:23

@Smarties | 14-01-11 | 20:59
Vind je dingen uit het verleden nou wel of niet erg? Want eerst mopper je op verschijnselen uit de 7e eeuw, om in dezelfde alinea nog het met pek en veren uit de stad jagen van kwakzalvers te propageren. Of ben je wel voor oude gebruiken van na de 7e eeuw?

jabir | 14-01-11 | 21:21

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:17 ,
Liberale politiek gaat uit van het individu,
Democratische 'sociale' politiek gaat uit van het collectief, de demos, le peuple,
de dictatuur van de meerderheid.
In 'onze' liberaal-democratie zijn die twee aardig in evenwicht,
op het moment.

vander F | 14-01-11 | 21:21

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:18
Wat kort door de bocht he?
Gezwelgje | 14-01-11 | 21:18
Ik ben door het koude water heen.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:20

@Überbottehork | 14-01-11 | 21:18
Mocht mijn punt niet duidelijk zijn; Hulpbehoevenden verdienen hulp (vrij sociaal), mensen die net niet tot die categorie behoren dienen het zelf te rooien en niet ingedeeld te worden in een soort zieligheids-subtop. Werken voor je centen.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:20

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:18
Nice

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:19

Ach ja, het leven is een sinus beweging. Waar er eerst een extreme haat rondwaarde in Europa voor en tijdens WOII. Is er na die oorlogsperiode een enorme golf gekomen van liefde en de gedachte dat alle mensen gelijk waren. Mooi streven overigens. Alleen met Europeanen, althans de landen om je heen kon je dit gevoel delen. Want zij hadden dezelfde erfenis. Maar helaas dachten onze babyboomers dat de hele wereld klaar was voor het gelijkheidsgedachte (dat is tamelijk narcistisch gedacht). Nu blijkt dat je een heleboel niet gelijkgestemden binnen hebt gehaald. En het 'oude' volk begint zich te roeren. Dan moet je niet het 'oude' volk kwalijk nemen. Je moet van je vroegere wereldbeeld onderkennen, dat dit hopeloos naief was. En je blijkbaar nog niet zo kosmopolitisch was en bent als je verondersteld.

Smarties | 14-01-11 | 21:19

Prikkl | 14-01-11 | 21:16
Wat is verhuftering? Ik denk dat het wel meevalt. Mensen letten alleen meer op elkaar tegenwoordig.

Het grootste probleem is denk ik tijd. Mensen hebben het druk druk druk, dus alles moet snel en goed.

Ik betrapte mij er zelf ook op vandaag; Ik had per ongeluk de verkeerde bus terug gepakt. En ik wilde daar de chauffeur bijna de schuld van geven. Maar ik besefte mij dat het mijn verantwoordelijkheid was. En niet die van hem...

Wat ik wil zeggen?

Ga eerst eens bij jezelf na. En ach, haal eens adem.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:19

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:14
Gewoon eerlijk delen. Probleem opgelost.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:18

@ Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:15
Tijdje terug, een heel stuk met voorbeeldjes in de confettibode. De hele krant opgebouwd in rechts/links en bijbehorende denkbeelden. Jammer dat het oud papier om de week wordt opgehaald.

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:18

Feit.

Het is onmogelijk om ongenuanceerd tegen links aan te schoppen.

Parsons | 14-01-11 | 21:18

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:57
Oh ja, het is al weer zo lang geleden, het begin van Camping TV...
.
Ik ga weer terug naar het vorige topic, dit is te hoog gegrepen voor mijn VrijMiBeau brein...
.
*plop*

Gezwelgje | 14-01-11 | 21:18

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:11
Kan me wel vinden in uw stelling dat mensen die niet mee kunnen komen een fijn bestaan verdienen. Nu hoorde ik vanmiddag echter op BNR een item, waar de haren in mijn nek van overeind gingen staan. Er was de stelling:"Allochtonen kunnen niet verder komen zonder de hulp van autochtonen". Dat is vooral jezelf zielig vinden/maken, wat men op 'links' nogal graag schijnt te doen, grote groepen mensen tot zielig bombarderen en ze vervolgens kapodt-pamperen. Er zijn legio allochtonen die 'op eigen kracht' ver zijn gekomen in bedrijfsleven en/of politiek. Bovendien, ik heb diezelfde mensen als autochtone, blanke man (dan schijn je alles mee te hebben) óók nodig om verder te komen, maar ik ben geenszins zielig. Dat is hoe het werkt, er moet tenslotte iemand zijn die me aanneemt in een bepaalde functie of me voordraagt voor een bepaalde positie (dat laatste is precies hoe ik aan mijn baan ben gekomen, anders had ik nu een heel aantal treden lager gestaan op de arbeidsladder)

Überbottehork | 14-01-11 | 21:18

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:11
Ik ben ook niet sec liberaal, dus ik voel mezelf niet echt aangesproken.

Ik weet alleen wel dat sociale politiek en liberale politiek elkaar zeker niet uitsluiten. Ik denk persoonlijk zelfs dat een meer liberale politiek meer ruimte biedt tot sociale ontplooiing (gedrag) in de samenleving, dan een geforceerde sociaaldemocratische politiek, die alleen maar inspeelt op jaloezie en rancune kweekt door middel van nivellering. Liberale politiek is vaak eerlijker dan de sociaaldemocratiche variant.

Liever the best of both worlds dan.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:17

[]D*[]*[]V[]*[]D | 14-01-11 | 21:14
Als VVD-er? Nou zeg, ik herken niets als Piratenpartij-ert

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:17

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:10
Dus? Verhuftering is vooruigang?

Prikkl | 14-01-11 | 21:16

@NoMinister | 14-01-11 | 21:13 ,
nee zeg, dat prostaat gedruppel van Uw hand (sic) doet mij in diep respect ineenzijgen.

vander F | 14-01-11 | 21:16

[]D*[]*[]V[]*[]D | 14-01-11 | 21:14
het zijn vooral dit soort lui, van dit soort stukjes, die bang zijn.

La Bailaora | 14-01-11 | 21:16

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:09 Volgens mij behoort hij, conform definitie, tot die stroming. Geen geloof in lagere straffen, maar straf naar persoonlijke omstandigheden. Voorstander van culturele elite. Etc etc. Maar ik kan er ook naast zitten.

De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:16

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:14
In feite wel, maar kun je een concreet voorbeeld noemen van een proefballon? Ik kom er even niet op.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:15

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:12
Maar pas op! Een kunstgebit mag maar om de 5 jaar vergoedt worden bij de zorgverzekeraar.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:14

@ Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:11
Ja..
En dat krijgen ze maar niet door. Best zonde eigenlijk, dat zulke mensen het land besturen en de grote beslissingen voor ons mogen maken. Je zou bijna denken dat het de verkeerde kant op gaat.

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:14

het is toch ook zo de angst voor een deel regeert? een constatering die an sich niet links of rechts hoeft te zijn lijkt mij? Ik zie meer dingen die wel kloppen dan dingen die niet kloppen in het verhaal van meneer Basch, ik vind het eigenlijk wel herkenbaar (notabene als vvder)

[]D*[]*[]V[]*[]D | 14-01-11 | 21:14

Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:11
Mooi gezegd, je 2e alinea

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:13

Zoveel aan elkaar gelijmd geouwehoer verpakt als intelligent samenhangend stuk is teveel voor me.

Geen idee wat het stuk anders is dan een opsomming van gemeenplaatsen over fenomenen voorzien van een waardeoordeel.

Nou, knap hoor. Iedere PvdA-achtige met voldoende vocabulaire baadt zich de warmte van herkenning, maar meer is het niet. Lekker met geestverwanten in het publieke domein je plek opeisen.

De gemiddelde hond die in de rondte pist verdient meer respect.

NoMinister | 14-01-11 | 21:13

Triest..

vander F | 14-01-11 | 21:13

PTD poging tot duiding.
Er is liefde en er is liefdeloosheid.
Het ene is leven, het andere niet.

Einde van de Domheid | 14-01-11 | 21:12

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:08
Hij zou dat als iets positiefs zien; de vergroening van zijn glimlach. Een duurzaam gebit.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:12

sjaakdeslinksesul | 14-01-11 | 21:08
Mag ik dit nu al de comment van de dag noemen? Mag ik dat? Ja, dat mag ik...

La Bailaora | 14-01-11 | 21:12

@doe nog eens | 14-01-11 | 21:08 Mbt de strafmaat, asielbeleid, opbouw sociaal verzekeringsstelsel etc etc heeft die stroming Nederland niet veel verder gebracht. Wat wel de beste weg is pretendeer ik niet te weten. Dat gezegd hebbende, het huidig kabinetsbeleid bevalt me wel.

De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:11

@De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:06
Vind er weinig progressief liberaal aan. Meer gezwets zonder argumenten of oplossingen.

dandaan | 14-01-11 | 21:11

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:09
Maar natuurlijk, ze moeten de kiezer een zogenaamde keuze laten maken.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:11

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:59

Zelf schiet ik altijd in de verdediging als er ongenuanceerd tegen links wordt aangeschopt, niet omdat ik vind dat ze geen kritiek verdienen, maar meer omdat de confessionele partijen net zo goed schuld hebben aan alle malversaties.
.
Daarnaast (en nu ga je het weer oneens met me zijn), vind ik sociale politiek te prefereren boven de liberale. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar niet iedereen goed mee kan komen, en er is ruimte en geld zat om deze mensen ook een fijn bestaan te geven. De afgelopen decennia hebben we echter geld als water uitgegeven aan allerlei onzinnige projecten en proefballonnetjes waardoor de lasten om dit alles te financieren naar verhouding te hoog werden. Het betekent niet dat sociale politiek verkeerd is, maar dat er door bestuurders verkeerd is omgegaan met de beschikbare gelden.

Borrelende Boris | 14-01-11 | 21:11

Überbottehork | 14-01-11 | 21:07
Volgens mij is het gewoon angst van die meneer. Angst voor het onbekende.

We zijn opgegroeid met een linkse gedachtegang. En dat is niet per definitie slecht. Het heeft alleen gebleken dat het niet werkt.

Ik vind het wel overdreven; Alsof ik bij binnenkomst de vlag salueer. Wat een pretenties.

Maar nogmaals, de angst voor het onbekende laat niemand onberoerd.

Wat de boer niet kent..

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:10

@De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:06
Progressief-liberaal, ja, dat is ook zoiets. Grote kans inderdaad dat Bas dat zelf ook zo ziet.

Ik zou alleen niet weten wat er progressief is aan een terugkeer naar de verloederende maatschappelijke krachten onder Kok. Ook zie ik de liberale aspecten van geforceerd sociaal gedrag en staatsinterventies niet.

Van Stokkom is een niks met niets-visie.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:09

@ Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:06
Zodra ze elkaar lekker in hokjes kunnen stoppen om kiezerzieltjes te winnen bestaat recht/links ineens weer heel erg hoor!
Polikliniek Den Haag gebruikt het maar al te graag tegen elkaar.

buitenstebuiten | 14-01-11 | 21:09

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:01

Ik begrijp het;)

pius | 14-01-11 | 21:09

De tweede wet van Van Stokkom: doe een rood strikje om hufterigheid (generaliseren, minachting voor andersdenkenden en laagopgeleiden en pejoratief taalgebruik) en het heet voortaan fatsoen.

sjaakdeslinksesul | 14-01-11 | 21:08

@De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:06

Progressief liberale kijk? Oja, hoezo dan? En waarom werkt die niet? Conservatief liberaal werkt wel? Of ook niet? U weet wel welke stroming de perfecte is? Vertel snel en red Nederland!

doe nog eens | 14-01-11 | 21:08

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:06
Inderdaad, het zou goed zijn voor zijn beeld.

In principe is elke kritiek goed.

Wij zijn de spiegel die het stukje spinazie tussen zijn tanden laten zien ;)

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:08

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:06
Klopt. Bovendien, rechts inhalen mag niet, daarom is links nu zo verbolgen, zeg maar.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:07

Prikkl | 14-01-11 | 21:06
No problemo

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:07

Het doek valt voor types als van Stokkum. Zijn progressief-liberale kijk op de wereld blijkt in de praktijk niet te werken. Dat weet hij volgens mij zelf ook wel.

De Kampsjeng | 14-01-11 | 21:06

Überbottehork | 14-01-11 | 21:03
Tegenwoordig is er toch amper sprake meer van een echte kloof tussen rechts en links?

Behalve in het verkeer.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:06

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 21:03
lol, thanx
Ook bibberende vrijmibo vingers

Prikkl | 14-01-11 | 21:06

Een beetje socioloog zou hier trouwens meelezen om te kijken wat er leeft. Zeker wanneer er commentaar komt op zijn eigen stukje.

Ik vrees alleen dat Bas niet aan het lurken is. Mocht ik dat verkeerd zien: hai haai!

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:06

@Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 20:59
Vol-le-dig mee eens. De opkomst van "rechts" heeft "links" aan zichzelf te danken/wijten. Voor zover er nog van rechts en links gesproken kan worden, maar die indeling vereenvoudigt het zo lekker.

Überbottehork | 14-01-11 | 21:03

@pius | 14-01-11 | 21:00
Ik werk aan mijn act, snap je?

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:01

Zolang bij de elite (links en rechts) het motto: "Dag burger!" geldt, blijft de onderbuik borrelen. Problemen bij de bron aanpakken, dan komt die progressieve geest vanzelf wel weer bovendrijven.

kapotte_stofzuiger | 14-01-11 | 21:01

@Parsons | 14-01-11 | 20:55
Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:57
Volgens mij lever jij antwoord op mijn vraag van 20:56...

La Bailaora | 14-01-11 | 21:01

Onderbuikgevoel... Schaam en kudt autocorrecte apple

Prikkl | 14-01-11 | 21:01

@ Überbottehork | 14-01-11 | 20:50
Inderdaad ! +1.

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 21:01

Strenger straffen-> Ja graag
Minder geld naar ontwikkelingshulp-> niet perse, maar liever minder invoerrechten en protectionisme dan zinloos geld blijven pompen.
Vlag en volkslied-> Dat zijn maar symbolen en met symboliek heb ik niet veel.
Zero tolerance-> Dikke farce, werkt ook niet. 1 keer iets stelen, straf. 2 keer hogere straf. 3 keer? Nog hoger. Dat dan wel weer.
Europese Unie-> Geweldig, alleen 1 probleem. Meer macht voor het Europees Parlement leidt tot minder macht voor de Nationale overheden en de Tweede Kamer. Terwijl ik juist de Tweede Kamer en het Europees Parlement beiden erg belangrijk vind.

Deze beste man mist het punt dan ook door deze argumenten aan te voeren. Kijk liever naar hoe we tegenwoordig met verzekeringen omgaan. Verzekeringen worden steeds persoonlijker, we verzekeren ons enkel tegen waar we een serieus risico op hebben. Maar zo werkt het niet, we verzekeren ons gezamelijk tegen mogelijke problemen. Verzekeringen horen veel meer vanuit een collectief idee te komen.

doe nog eens | 14-01-11 | 21:01

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:56

Ik snap um. Maar mijn god, Die laatste zin is nou niet echt overtuigend bewijs;-)

pius | 14-01-11 | 21:00

De sociale cohesie is trouwens inderdaad ver te zoeken.

Je vraagt om pils en oorverdovende stile is waar je het mee moet doen.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:00

Allemaal rancune en linkse onderbuik gevoelens bij die man. Geeft les in Amsterdam en Nijmegen, dus kan ook niet anders.

WaarDeWindWaait | 14-01-11 | 21:00

@Prikkl | 14-01-11 | 20:59
Als je nou eens je gek geweaun houdt.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 21:00

@ Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:48
Inderdaad, Pim Fortuijn en Geert Wilders zijn alleen maar de kinderen van Wim Kok. Als er wantrouwen is gekomen, dan is dat slechts het gevolg van het decennia lange wanbeleid van links en hun eeuwige gepolder (Poldermodel, een links woord voor structurele, krampachtige besluiteloosheid). Dat mensen geen vertrouwen meer in links hebben kan nauwelijks de schuld van rechts genoemd worden. Het is een logisch gevolg van de negatieve ervaringen die ze ermee hebben. Wat een farcicaal betoog van deze Bas van Stokkom. Wat een onzinnige analyse. Deze man is rijp om voor altijd verbannen te worden naar de Joop. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 14-01-11 | 20:59

Bas van Stokkom, een aanhanger van 'progressieve' partijen waarvan het grootste gedeelte van het electoraat nog in de 7e eeuw leeft. Begrijpt u het nog?
Hij heeft het over homohaat, ja die heb je geimporteerd, sukkel.
Vroeger werden dit soort 'kwakzalvers' met pek en veren de stad uitgejaagd.

Smarties | 14-01-11 | 20:59

@Fijnstoffer | 14-01-11 | 20:48
Die tagreeks wordt gevoed door het onderboekgevoel, in de jaren 30 werd dit ook wel het Gesundes Volksempfinden genoemd. Waar dit toe leiden weten we. Sorry voor deze Godwin. Van Stokkum, al ziet hij eruit en communiceert hij als een slecht gelukt typetje van Koot en Bie, laat wel een geluid horen tegen de verhuftering van de maatschappij. De Paul de Leeuw-mentaliteit van afzeiken, niet meer luisteren en serieus ingaan op andere standpunten. Idolsweggooi-TV, weghonen van tegengeluiden, gekijk het gedrag van de 020-gazaatjes tegen onze heumeuxmedemens.

Prikkl | 14-01-11 | 20:59

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:55
Hoera.

Dat socialistische bestuurders falen kan echter niet als een verrassing aankomen.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:59

Gezwelgje | 14-01-11 | 20:54
Ot dan maar

Nee, dat kreeg je niet eens he. Jij moest bijvoorbeeld 5 mensen zoeken die hetzelfde voor je wilde doen..

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:57

@Parsons | 14-01-11 | 20:55
Thomas heeft ten minste nog een hekel aan de megalomane EU.

Bas heb ik nog niet echt op interessante gedachten kunnen betrappen. Hij is meer van de open deuren intrappen... en zelfs dat blijkt het merendeel van de tijd een te zware taak.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:57

@La Bailaora | 14-01-11 | 20:56
Goede vraag.

Parsons | 14-01-11 | 20:57

@Parsons | 14-01-11 | 20:55
Volgens mij komen ze uit de zelfde plassert, vraag is van wie?

dandaan | 14-01-11 | 20:57

@ dandaan | 14-01-11 | 20:49
Licht Dumpert ff in, okee? Thanks.

Fijnstoffer | 14-01-11 | 20:56

@pius | 14-01-11 | 20:51
Ik wilde niet onterecht dingen (mensen) op één hoop gooien. Niet dingen onder één noemer scharen die niet onder die ene noemer geschaard verdienen te worden.

Kijk, de staat is ziek, dat is zo. Net als de islam (ghehe, doe ik het toch).

*Het volk* is niet ziek. Het grootste gedeelte wel, maar de reaguurders bewijzen dag-in-dag-uit dat we niet te snel moeten oordelen ;)

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:56

Parsons | 14-01-11 | 20:55
Die komen beiden in aanmerking voor deze hoofdprijs. Maar wie is dommer?

La Bailaora | 14-01-11 | 20:56

@Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:49

We zijn het wederom een keer eens ;)

Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:55

De vraag is overigens wie een verstoorder wereldbeeld heeft. Bas van S. Of Thomas vd D.

Parsons | 14-01-11 | 20:55

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:44
Toen was het nog 1000 gulden (oh nostalgie) tegenwoordig zou dat 453 zeuro zijn... Daar koop je niks meer voor heden ten dagen, dus nee, ik zou dat niet doen...

Gezwelgje | 14-01-11 | 20:54

Kan die lamlul niet eens een baan en opleiding gaan zoeken?

buitenstebuiten | 14-01-11 | 20:54

Ik denk dat ik maar eens heel weinig woorden ga besteden aan deze meneer.

Parsons | 14-01-11 | 20:53

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:38

Hear hear! Prachtige tegel! Al is het volk net zo ziek als de overheid. Maar ja, kniesoor;)

pius | 14-01-11 | 20:51

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:48
De intolerantie en het wantrouwen waar hij het over heeft is mijns inziens resultaat van jaren wanbeleid, staatsschuld de pan uit laten rijzen, subsidiëren tot je een ons weegt en problemen bagatelliseren.

Überbottehork | 14-01-11 | 20:50

Heeft wat hij beschrijft in het algemeen. Dus de houding van de mens, met rechts te maken?

Ik weet het niet.

En is de rechtse mens nou voor of tegen homoseksualiteit?

Ik weet het, begrijpend lezen is niet mijn sterkste vak.

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:50

De eerste wet van Van Stokkum: het aantal argumenten dat je inbrengt in een discussie is omgekeerd evenredig met het aantal diskwalificaties aan het adres van je tegenstander.

sjaakdeslinksesul | 14-01-11 | 20:50

@Fijnstoffer | 14-01-11 | 20:48
Pak komt van C&A. Wel scherp blijven he!

dandaan | 14-01-11 | 20:49

@Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:48
Als jij zelf het laatste denkt - ik denk dat namelijk wel - , dan zijn we het weer een keer eens, Boris.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:49

De geniale tag-reeks op Dumpert zegt genoeg over deze rare man:

bas van stokkom lamlul kloodtzak zak hooi tering lijer randdebiel vieroog poephoofd d66kapsel sneukees fopwetenschapper peop pratende prutsacademicus nepper dilettant kaksocioloog mislukte zieleknijper omhoog gepijpte boekjeshoererende nrclezer met je stomme pak van de wehkamp

Fijnstoffer | 14-01-11 | 20:48

De strekking van zijn betoog klopt terdege. Er is geen sociale cohesie meer in dit land. Je kunt je echter afvragen of dit een ruk naar rechts is, of een bewijs van onvermogen van de confessionele en socialistische bestuurders.

Borrelende Boris | 14-01-11 | 20:48

@gozahtje | 14-01-11 | 20:44
NRC is inderdaad wel een beetje glossy.

dandaan | 14-01-11 | 20:46

Gezwelgje | 14-01-11 | 20:40
Ja, daar hebben we het al een keer eerder over gehad. De jaren '90 waren een apart decennium.

Dat programma kan tegenwoordig gewoon niet meer.

Of zou jij iemand binnen laten om met een graveer-pen je lcdtje te laten bekrassen?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:44

heeft ie dit keer een Glossy geschreven?

gozahtje | 14-01-11 | 20:44

Het is zo langzamerhand tijd dat deze persoon gedwongen opgenomen gaat worden want: gevaar voor zichzelf en vooral voor de samenleving.
Voorlopig maar op Haldol in de isoleer zetten, kijken we volgend jaar rond deze tijd nog wel even of het al beter gaat.

paost712 | 14-01-11 | 20:43

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:41
Heb je ook gewoon pils voor een boerse, rechtse en kille cultuurbarbaar als ik?

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:43

Sydough | 14-01-11 | 20:41
Dat slaat op Berlijn... Was een grapje

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:43

Islamvijandigheid moet trouwens makkelijk te verklaren zijn voor een socioloog als Bassie.

Iets met zaaien en oogsten, ballen die gekaatst worden en emmers die niet oneindig veel druppels kunnen opnemen.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:42

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:39
Stukmaken is ook makkelijker. Kijk maar eens om je heen, relaties, verhoudingen in landen. 1 woord is vaak voldoende.

Het duurt letterlijk maanden, soms jaren voordat iets 'geheeld' is.

Tot zover de wijze levenslessen van Nacho.

Wijntje?

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:41

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:40
Een YT clipje van RollerGirl, nee dat draagt bij.....

Sydough | 14-01-11 | 20:41

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:38
Over de rooie, zó heette dat programma! Ik zat daar vanmiddag aan te denken en kon niet op de naam komen, thx Nacho!
.
Verder is deze auteurmeneer gewoon een beetje raar, zonder een gedegen research iets gaan blèren is niet okee...

Gezwelgje | 14-01-11 | 20:40

Iedereen weet dat "Kosmopolitisch" voor "Joods" staat. Aan de schandpaal met deze vuile antisemiet!

StinkendeRoede | 14-01-11 | 20:40

Zo die werd even voor lul gezet, en terecht! :>

Joris gewegd | 14-01-11 | 20:39

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:35
Voor mij zijn dat soort dingen een enorme opgave. Stukmaken ben ik goed in, repareren niet.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:39

Je kan aan zijn hoofd al zien dat hij het niet snapt. Je moet ook niet overal te moeilijk over nadenken.

De ontwikkelingen die gaande zijn, zijn alleen maar een logisch vervolg op hetgeen wat allemaal is gebeurd.

Weet je wel hoe naif we waren in de jaren '90? Over de rooie iemand? Als voorbeeld dan he... Niemand zal tegenwoordig nog voor een ander met zijn blote poten in de stront gaan staan, om maar een voorbeeld te noemen

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:38

Bas van S is natuurlijk wel een lutser eerste klas met een beroerde communicatie, maarrrrrrrr lieve GS reuguurders, op veel punten heeft hij gewoon gelijk! Feit is dat NL verrechts is geworden. De vraag is dan natuurlijk of dat erg is.
Ik vind van wel, en ben daarom, of mede daarom, verhuisd naar Berlijn...

Sydough | 14-01-11 | 20:38

'Staatsinterventies worden gewantrouwd.'

Hey, dat is gek. Interventies pleeg je wanneer iets of iemand ziek is. De bevolking is echter kerngezond (nouja, er zijn een paar geïnfecteerde clubjes, dat wel), maar de staat is hier juist overduidelijk de patient. Diagnose? Levensbedreigende obesitas, chronische bemoeizucht en krankzinnige bagatelliseerdrang.

Het medicijn? Nog geen idee. In ieder geval een soort van detoxificatie; het afvloeien van de Van Stokkoms van deze wereld zou een goed begin zijn op de weg naar herstel.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:38

Één woord: gaap!

jeanmondo | 14-01-11 | 20:37

Da's die randdebiel die een keer door Rutger voor lul is gezet. Nou Rut... leuke vakantie gehad? Wordt weer eens tijd voor een bezoekje!

dandaan | 14-01-11 | 20:36

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:32
Het is heel makkelijk. Je gaat naar het station, kiest een fiets. oh nee.

nee serieus, het is heel simpel

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:35

Mensen worden gewoon wakker Bas, dat hoeft niet altijd iets negatiefs te betekenen. Maar ik kan me wel voorstellen dat je deze onbekende ontwikkelingen met argusogen aanschouwt.

Kop op jongen!

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:34

@Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:30
Ik kan dat dus niet, erg hé?

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:32

"De keuze van Wilders is een vluchtheuvel, een kwestie van toeval" Aldus het stuk in het NRC.

Tja, wanneer je zo ver buiten de werkelijkheid leeft, zo ver van de prachtwijken af, dan kom je tot dit soort onzin.

La Bailaora | 14-01-11 | 20:31

Bas constateert 'een vermenging (...) van conservatieve en progressieve standpunten'.

Inderdaad, Bas. The best of both worlds. Ies goed!

Dat jou dat als progressienaatsie niet zint, vind ik natuurlijk zeer spijtig. Voeg je maar bij die islamitische relirukkers, die vinden het dan weer kudt dat hun conservatief gezever niet in zijn geheel op de maatschappij kan worden opgedrongen. Samen uithuilen, samen schuilen van de gure en kille wind.

Ik zou er bijna een traan om laten, ware het niet dat je zo'n enorme lutser bent.

Art Vandelay Ultor | 14-01-11 | 20:31

@erwin85 | 14-01-11 | 20:28
Moet je voor de gein een draadje teruggaan.

Überbottehork | 14-01-11 | 20:31

Van S heeft groot gelijk. Helaas communiceert hij als een droeftoeter eerste klas waardoor zijn boodschap niet aankomt.

Prikkl | 14-01-11 | 20:30

Als dit nodig is om dit land weer een beetje op de rails te krijgen:
Lang Leve de Hufters.

DB Cooper | 14-01-11 | 20:30

Wereld vreemd die man, denkt alles te 'weten' van mensen. Maar weet in feite niets.

Zelfde als je bij de fietsenmaker komt en ze weten niet hoe ze je band moeten plakken.

-Ja, maar dat kun je toch zelf ook wel?

Ja dat kan ik godverdomme ook!

Nacho_Vidal | 14-01-11 | 20:30

"samenwonen voor het huwelijk"? Wanneer is dat voor het laatst in het nieuws geweest?

Überbottehork | 14-01-11 | 20:29

Moest dat nou GeenStijl? Nu ligt mijn koffie over mijn toetsenbord.

erwin85 | 14-01-11 | 20:28

Dat was echt de Johan van 2010. Sowieso. Zelden zo'n slap verhaal gehoord. (PvdA uitgezonderd)

Pasta-saus | 14-01-11 | 20:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland