Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ombudsman: Het komt allemaal door Powned!

indesneeuwevenhelemaalweg.jpg En voor een portie oudbabyboomeriaans neerkijken op het plebs schakelen we over naar 1500 meter hoogte alwaar rijkeluiszoontje en Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer vanuit zijn vakantiechalet in de Alpen zijn jaarlijkse wind laat op kankerende domoren in Nederland. Brenninkmeijer - burberrysjaal, pijp & ribcordbroek - legt in de Volkskrant (PDF) nog een keer uit waar het verkeerd gaat in ons land. Want er wordt wordt wat aangeprutst in Nederland hoor. Duizenden klachten ontvangt Tsaar Alex jaarlijks. Onbeschoftheid. Taalagressie & Verruwing. Machtmisbruik bij de overheid. Narcistisch gegraai. En voor iedere bezwaar tikt Brenninkmeijer een even secuur als zinloos rapportje. Want Nederland, waar agressie de grondtoon is, is volgens Mr. Oud Geld eigenlijk kansloos verloren. Je ziet het aan de manier waarop modellen de camera in kijken. Je ziet het aan nieuwe auto's in de showroom. Allemaal expressie van het ego. Het ergst van alles zijn nog wel agressieve media als de Jakhalzen en Powned: "Het is behoorlijk agressief. Powned ook. Het is amusement, maar wel waardeloos amusement, want het zegt niks." Brenninkmeijer verzoekt ons dan ook niet langer te zeuren om hardere straffen, onze gadgets weg te leggen en vanaf nu weer lief tegen elkaar te doen. Zo niet zet Alex zijn glas chablis per direct neer, pakt de eerste de beste langlaufroute naar zijn hoekappartement in het centrum van Den Haag om uit een duur boek te citeren. Dat zal jullie leren!

Reaguursels

Inloggen

'T wordt tijd dat de beste Brenninkmeijer zich bij zijn familie voegt op 't Sint Petrus Banden in Den Haag.

Michael Vail | 23-12-10 | 16:25

ecologiste | 23-12-10 | 13:28
Da's een klassieker!
Overigens, ik weet niet of we met Jung, of enige andere neo-freudiaan, nu nog zoveel verder komen. Het pleit voor 'm dat-ie het durfde op te nemen tegen zijn leermeester en dat eng-victoriaanse Oedipus-conflict, onderuit probeerde te halen, dat wel.
Wilhelm Reich is nog de interessantste figuur uit die club, als je het mij vraagt. Helemaal geschift die man.

Schoorsteenveger | 23-12-10 | 14:07

Schoorsteenveger | 23-12-10 | 12:47
Overigens Anne Briggs heeft nog meer mooie verstilde folk gemaakt. Just google.
Ooit een naïeve poging gedaan om psychologie te studeren maar het was één en al neoposivitisme terwijl ik hoopte op Jung.
Maar nu je de wetenschap noemt kan ik ook een mooi boek adviseren dat je waarschijnlijk wel gelezen zult hebben. Het gaat over kwaliteit en kwantiteit en is in romanvorm opgeschreven:
Zen and the Art of Motorcycle Maintenance: An Inquiry into Values:
en.wikipedia.org/wiki/Zen_and_the_Art_...
Dit boek heeft me destijds diep getroffen.

ecologiste | 23-12-10 | 13:28

ecologiste | 23-12-10 | 12:12
Kende dit nummer in uitvoering van Sandy Denny. Deze is honderd keer mooier!
Overigens, ik denk dat je het goed ziet. We zijn verbrokkeld, en de oude waarheden en wijsheden doen het niet meer. De wetenschap, verbrokkelaar per excellence, kan dat gat onmogelijk vullen, kan in het beste geval in dienst staan van degenen die uit die brokken weer iets van een bouwsel willen maken. Wetenschap is eenzijdig Apollinisch.

Schoorsteenveger | 23-12-10 | 12:47

Schoorsteenveger | 23-12-10 | 10:35

Nu komt bij mij ook het beeld op van Dionysos en Apollo. Maar ook tussen egoïsme en individualisme. Egoïsme heeft een negatieve connotatie en individualisme eerder een positieve. We leven in het 'ik-tijdperk' wordt vaak beweerd en dat is denk ik ook zo.
Maar het zijn de ikken in de particratienetwerken die hun evil grootschalig kunnen verspreiden dankzij de groep die hen sterk maakt. In mijn ogen moeten die mensen die de sleutelposties innemen -vaak topambtenaren, onderdirecteuren en andere net niet hoogst benoemden (de hoogstbenoemden zijn meestal de lintjes doorknippers) die sleutelpersonen zouden door Brenninkmeijer tegen het licht moeten worden gehouden en dan weet ik zeker dat hij veel evil zal ontdekken.
Het socialisme zoals het wellicht ooit was, een beweging, is nu gestold en bestaat uit een verzameling individuen met daartussen een grote groep egoïsten met weinig tot geen oog meer voor het geheel.
Ik heb stellig de indruk dat originele mensen vooral individu zijn en maar zelden deel uit maken van een groep juist omdat ze zo origineel zijn en daarom een gevaar vormen voor de leiders van de groep. Toch zijn het de individuen geweest die de grote uitvindingen gedaan hebben waar de groep goed mee wegkwam en die vaak door de leiders misbruikt zijn.
Dat boekje waar je het over hebt lijkt me zeer aantrekkelijk om te lezen. Ik ben weliswaar geen specialist in social sciences en maak dus ook kans om valse interpretaties te maken maar aan de andere kant is dit een tijd waarin je juist over de grenzen van je eigen discipline heen moet kunnen kijken. Er is zo'n grote specialisatie dat er grote verbrokkeling is ontstaan en we kunnen toch niet de samenhang laten construeren door de politici? Ik weet wel dat wetenschappers ook niet overal een betrouwbaar antwoord op hebben maar dat van politici is meestal niet gebaseerd op geverifieerde feiten. Wel krijg ik de indruk dat vooral in de sociale wetenschappen het politieke aspect belangrijk is want anders komt er geen geld uit Den Haag. Zo waardevrij is het gesteld in NL denk ik. Maar goed ik ben geen specialist op dat vlak. In het milieu is het ook politiek wat de klok slaat en originele onderzoekers hebben het volgens zeer moeilijk door die caste van Brenninkmeijers.
Als Brenninkmeijer nu eens probeerde Evil echt aan te pakken?
'Eerst dacht each man kills the thing he love maar toen deze oplegde"

www.youtube.com/watch?v=OxOouYO5tY4

ecologiste | 23-12-10 | 12:12

ecologiste | 22-12-10 | 20:50
Inderdaad, benoemen, classificeren, in hokjes plaatsen, maar ook eng langs die lijnen gaan waarnemen. Doen we allemaal dapper aan mee. De categorieën die door de menswetenschappen zijn opgehoest worden moeiteloos in ons dagelijkse leven overgeheveld en in veel gevallen oneigenlijk gebruikt. En het meest bedenkelijke is nog dat de menswetenschappers zelf zonder moeite hun kaders durven te verlaten, de kaders waarbinnen ze wellicht hun ambacht verstaan, maar waarbuiten ze maar al te vaak brokken maken, zeker wanneer ze denken geroepen te zijn om de wereld te verbeteren en dan de moralist uit gaan hangen. Het optimisme van de wetenschap als wapen tegen alles wat ons, verlichte mensen, duister voorkomt. Dat is wat we zien.
En die Brenninkmeijer pikt dan weer een en ander op en brouwt er zijn eigen 'verklaring' van. Hij mag mij eens uitleggen hoe volgens hem narcisme, agressie en criminalitet samenhangen, waarom narcisme als oorzaak zou kunnen worden aangewezen en hoe narcisme 'geremd' zou moeten worden. Ook mag hij uitleggen hoe dat narcisme zich verhoudt tot de 'empathie' van de mensaap. Allemaal kwinkslagen van een moralist die van zijn positie méér wil maken.
Wat hij zegt is wat wij allemaal denken te zien. Wat hij wenst is wat velen van ons wensen. Het is niet méér dan een kerstwens in kersttijd. Hij mag het van mij hoor, als hij zijn werk maar goed blijft doen.
Hij zou, hoog in de bergen, dit boekje eens kunnen lezen.
www.goodtherapy.org/books/evil-roy-f-b...
Misschien dat-ie dan iets beter beseft dat hij onderdeel is van een machtssysteem dat drijft op ijdelheid en dat wij dagelijks die ijdeltuiterij via de media krijgen voorgeschoteld. Eén ombudsman als compensatie voor het wangedrag van ontelbare ijdeltuiten? Laat me niet lachen.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons...
Je kunt narcisme wensen te bestrijden, je kunt je ook afvragen waarom wij nu narcisme waarnemen, hoe 'het narcistische' in ons is boven komen drijven en nu als metafoor wordt gebruikt. Narcisme als gevolg dus, niet als oorzaak en zeker niet als categorie om individuën in de hoek te drijven en te veroordelen.

Schoorsteenveger | 23-12-10 | 10:35

Schoorsteenveger | 22-12-10 | 19:31
La Ronde van Max Ophüls staat al een tijdje klaar om naar te kijken. Uw interessante, zeer interessante uiteenzetting mag ik wel zeggen, maakt me extra nieuwsgierig.
Als die tegenstelling tussen die mannen en die vrouwen er niet was en mensen meer 'zichzelf' konden zijn, vraag ik me wel eens af, dan zouden mannen en vrouwen eerder vrienden zijn, toch?
Om maar wat te noemen -ik zie net een reportage over België voorbij komen met o.a. Graaf van Egmont- Vlamingen zijn toch ook meer levensgenieters dan Nederlanders, maar qua kindermisbruik kunnen ze er allebei wel wat van. Katholieken hebben i.h.a. minder die tegenstelling dan Nl-ers of lieden uit GB.
Zelf heb ik altijd wel wat met de tegenstelling tussen cowboys - de maakbare samenleving-- en de indianen - dichter bij de natuur.
Erotiek is waarschijnlijk onderdeel van de natuur terwijl sexualiteit met afscheiding te maken heeft, analyse waarbij zaken van elkaar gescheiden, ontleed worden worden in stukjes los van het geheel, separatisme versus holisme, wetenschap versus geloof, splitsing van atomen geeft een enorme bom, een sexbom wellicht...
Zomaar wat gefilosofeer. Schoorsteenveger ik drink er eentje op u. Zeer bedankt en cheers!

ecologiste | 22-12-10 | 20:50

ecologiste | 22-12-10 | 16:56
Victoriaanse moraal. Uiterst boeiend. Sigmund Freud versus Arthur Schnitzel.
J.H. van den Berg heeft destijds een aardig boek geschreven, 'Metabletica'.
www.dbnl.org/tekst/berg097meta01_01/
Controversiële methode, maar leuke cultuurkritiek. Voorin het boek staat een plaatje van een schilderij van William Holman Hunt.
vccslitonline.vccs.edu/seduction-poetr...
Volgens van den Berg zie je hier overduidelijk de kenmerken van een Victoriaanse moraal: de man die overal van weet en menig katje in het donker heeft geknepen, de vrouw opgescheept met onvervuld verlangen. Deze dubbele moraal werd feilloos getypeerd door Schnitzler, met name in Reigen (is nog een franse film van, 'La Ronde').
Michel Foucault heeft in 'Histoire de la Sexualité' ook in deze pot geroerd en de 'scientia sexualis', door Freud tot de hoogste hoogten opgedreven, ontmaskerd als een nieuwe, uiterst subtiele maar daardoor niet minder verslavende vorm van lustbeleving.
Die hulpverleners van tegenwoordig zouden, om te voorkomen dat ze in de fout gaan, dat boek eens moeten lezen en beseffen hoezeer de 'ars erotica' en de 'scientia sexualis' met elkaar verstrengeld zijn.
Overigens, Foucault leidt die 'scientia sexoalis' af van een binnen het christendom ontwikkelde en verfijnde 'bekenteniscultuur'. De biecht is, zo concludeert Foucault, een vorm van lustbeleving.

Schoorsteenveger | 22-12-10 | 19:31

@Schoorsteenveger | 22-12-10 | 13:24
Door die video moet ik aan twee liedjes denken: Down by the river van Neil Young en Snow Queen van Pearls Before Swine (hoes zelfde schilderij).
De laatste staat niet in youtube en de eerste is sterk Amerikaans.
Het enige wat ik je kan bieden is deze, maar komt in de buurt:
www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID...
"Did you follow the Crystal Swan?
Did you see yourself
Deep inside the Velvet Pond?
Or have you come by again
To die again?
Try again another time"
Volledige tekst hier:
members.chello.nl/cvanderlely/pearls/d...

Toch wel een mooie insipratiebron die pre-rafaeliten.

ecologiste | 22-12-10 | 16:56

ecologiste | 21-12-10 | 20:29
Die foto met Brenninkmeijer voor die oude piano, koppje thee, wandelschoenen, zou zó op Brideshead kunnen zijn genomen. Typisch het plaatje van een ogenschijnlijk gelukkige en evenwichtige aristocraat die in werkelijkheid reeds zijn hele leven lang de donkerste familiegeheimen als een loden last met zich meedraagt en die hem tot de diepe overtuiging hebben gebracht dat er een agressieve grondtoon in onze cultuur schuilt.
www.early-sarah-brightman.com/PreRapha...
www.youtube.com/watch?v=rXA-9mWGCXk

Schoorsteenveger | 22-12-10 | 13:24

De waanzin van de dag wordt door PowNed anders erg amusant gebracht,meneer de Ombudsman!
Het helpt om in deze verrotte samenleving overeind te blijven.

Smurfin | 22-12-10 | 01:40

Hmm.. volgens mij doet Powned op dit moment meer voor de verongelijkte burger dan de ombudsman in al die jaren voor elkaar heeft weten te frommelen. Die kan blijkbaar niet anders dan roepen dat Marokkaanse ettertjes vanzelf lief worden zodra zij aan de vrouw geraken. Ha, weer een wereldvreemde linkse rakker die denkt dat 't allemaal vanzelf wel weer goed komt en de verruwing gewoon een bijproduct is van rechtse uitwassen. Slaapt maar lekker verder, meneer C&A.

medusa324 | 21-12-10 | 22:01

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 19:26

Mooi geschetst die tegenstelling zoals enkele tegenstellingen die onder dit topic reeds zijn voorbij gekomen (Zou Brenninkmeijer iets hebben met Brideshead revisited?) .
Plotseling moet ik denken aan de oude grieken. Het lichaam is de gevangenis van de ziel. Kijk en daar zijn we weer met vorm of vent.
Nog een fijne avond beste Schoorsteenveger.

ecologiste | 21-12-10 | 20:29

ecologiste | 21-12-10 | 19:17
Juistem.
Overdreven vormelijkheid, strenge moraal, strakke familiale verbanden, grote sociale cointrole, geldelijke belangen en daartegenover die spanning, die hartstocht, dat verlangen dat maar geen uitweg heeft en de vrouw bijna tot wanhoop drijft en haar naar adem doet snakken, adem die ze bijna niet heeft omdat het korset haar insnoert zodat er niets anders overblijft dan blozen of flauwvallen.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 19:26

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 18:49
Ah oui see what you mean en bij voorkeur ergens 19e 18e eeuw ergens in de country-side... Kate Winslate, Helena Bonham-Carter Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale...

ecologiste | 21-12-10 | 19:17

Fijne ombudsman die de opvattingen van vele burgers verwijst naar de prullemand, maar die zijn eigen sociale vooroordelen generaliseert en met een quasi wetenschappelijk sausje overgiet. Nou, ik heb al gegeten en gedronken.

Oome Gijs | 21-12-10 | 19:06

The eimer | 21-12-10 | 19:03
Mijn hemel, wat een engeltje.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 19:06

Ik ben geen VK lezer. Provinciaaltje, die een regiokrantje leest.

Bij deze betoon ik GS mijn dankbaarheid voor de vele linkjes die zij plaatsen in hun artikelen. Meestal naar artikelen die m.i. meer kant zowel als wal raken dan de columnist van dienst zal willen toegeven.

am I insane? | 21-12-10 | 18:57

"Ook het binnenhof ligt binnen schootsafstand" staat er te lezen. Over verruwing gesproken. Nou vraag ik u.

Oome Gijs | 21-12-10 | 18:42

Geenstijl is het kleinste jongetje van de klas dat zich bij iedere kritiek op henself zich gedraagt als een verwend nest en stampvoetend een punt probeert te maken... Jammer dat jullie zo op je eigen ego gericht zijn (Constant alle criticasters door het slijk halen en veel over je eigen "succes" praten.) Doe eens wat anders met je tijd en verdiep jullie nog meer in misstanden en creer een maatschappelijke waarde want die is tot nu toe slechts amuzement op tamelijk onbeschofte wijze...

boomchirurg | 21-12-10 | 18:15

Valt me tegen van Brenninkmeijer (-1) die had ik altijd hoog zitten. Jammer :(

William Arcite | 21-12-10 | 18:00

Theodoros | 21-12-10 | 17:35
Nou, de ultieme verfijndheid van een gedecolleteerde neuroticistische freule die te strak in het corset zit kan ook heel erotiserend zijn.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 17:53

Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer: als het je hier niet bevalt rot op, aan jouw soort hebben we hier geen behoefte meer.

smdyasc | 21-12-10 | 17:51

@ Theodores 17:35:

Sorry hoor.
Nou de laatste berichten zijn dat een zwakzinnig begaafde zo de pest in had dat zijn fiets was gestolen dat hij met een pijpbom ( zelfgemaakt en toch knap met een IQ van 25) een man of 100 naar de bliksem wilde helpen.
Sorry nogmaals, moslims doen zoiets niet.
Vreedzaam volkje, doen geen vlieg kwaad.

The eimer | 21-12-10 | 17:41

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 16:54
Liever de wildheid van een directe boerendochter.

Staat al vast van wie die bom in Rome was? Iemand riep (natuurlijk) dat het beslist die gemene moslims waren. Maar daar koop ik niks voor. Just the facts, madame.
Weet iemand al iets meer?

Theodoros | 21-12-10 | 17:35

Vooruit, komt ie: huilie huilie doen.

number one | 21-12-10 | 17:23

The eimer | 21-12-10 | 17:10
Ik snap 'm niet eerlijk gezegd.
Wat ik zie is dat de fatsoensrakkers, van links tot rechts, de neiging hebben om criteria als hufterigheid te gebruiken om de goeden van de slechten, de ongevaarlijken van de gevaarlijken te scheiden. En wat ik zeg is dat dit volslagen onzin is. Tokkies isoleren en verantwoordelijk stellen helpt niet tegen het kwaad. Jouw voorbeeld onderstreept dit alleen maar.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 17:19

The eimer | 21-12-10 | 17:10

Elke rijke familie heeft wel een zwart schaap, een verloren zoon. Maar alleen wanneer ze het echt heel bont maken dan worden ze uit de familie gezet, of ze 'verdwijnen' zoals de uw geschetste Bin Laden.

ecologiste | 21-12-10 | 17:17

The eimer | 21-12-10 | 16:26
Het is altijd fijn dat er tenminste nog deskundigen zijn die wel weten waar ze het over hebben. En gelukkig zijn er ook nog die in staat zijn een bom te ontdekken én onschadellijk te maken, maar dat is een tak van sport die niet is weggelegd voor de regenteske Alex B.'s en de Willem-Alexander Claus George Ferdinand van O-N's. Maar zij zorgen voor de vorm, want een inhoud heeft ook een vorm nodig...?

ecologiste | 21-12-10 | 17:11

@ Schoorsteenveger 16:54:

Leuk geredeneerd, maar nu Quote :

Bin Laden rijkste terrorist.
De familie Bin Laden heeft een vermogen van 7,5 miljard en volgens familieecht is Bin Laden gerechtigd daar aanspraak op maken in geval van.
Daar ga je met je theorie dat geen zwarte schapen kan scheiden van de ( rijke ) kudde. En wat voor afwijking zou Bin Laden hebben?
Godsdienstwaanzinig? Wrok?
Of gewoon diep gestoord in alles?
Allemaal vragen.

The eimer | 21-12-10 | 17:10

toch is t wel een aardig stukje en heeft hij behoorlijk gelijk.

wolfje23 | 21-12-10 | 16:55

ecologiste | 21-12-10 | 16:21
Precies. En vertel mij niet dat beschaafdheid en agressie elkaar uit zouden sluiten. De engste sociopaten zijn vaak erg beschaafde mensen. Ik heb eens ergens gelezen dat de persoonlijkheidsstructuur van de meest geslaagde zakenlui inderdaad sterke overeenkomsten vertonen met die van psychopaten.
Soms is onbeschoft gedrag ook van een prachtige schoonheid en beschaafd gedrag kan bij tijd en wijlen erg lelijk zijn. Soms heb je de directheid van een wilde boerendochter nodig om de schoonheid van de verfijning opnieuw te ontdekken.
Maar ach, meneer Brenninkmeijer weet precies waar het kwaad vandaan komt, zo is hij opgevoed.
Het is wel grappig hoe de fatsoensrakkers van links en rechts mekaar nu vinden in al te simplistische verklaringskaders en als onze hoeders tezamen optrekken, marcheren bijna, om de zwarte schapen te scheiden van de kudde.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 16:54

@ ecologiste :

Wie die bom heeft gelegd?

Nou, nou, jij moest beter weten.
Dat zijn gehersenspoelde islamitische gekken.
Wij hebben er hier 86.000 van lopen, dus never a doll moment here.
Maar volgens de AIVD valt dat allemaal wel mee.
Hoort allemaal bij hun koeltoer.
Tot je op een dag door het dak van een metro wordt geblazen en gefragmenteerd
tegen het metroplafond neerpletst.
Maar deskundigen zeggen dat de knal het ergste, daarna valt het wel mee.

The eimer | 21-12-10 | 16:26

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 16:05

Onbeschoft is soms mooier dan beschaafd, vooral wanneer het echt is.
Van Gogh's manier van werken was ook behoorlijk onbeschoft met die vette streken. Maar die waren wel waarachtig.
Te vaak worden mensen beoordeeld en veroordeeld en gestraft om hun 'onbeschofte' lees tokkie-gedrag maar te weinig om hun beschaafde vileine giftige bijkans moorddadige praktijken zoals van scrupuloze managers, van liegende premiers, van van oudsher reeds 'gevoel voor bestuurlijke/politieke verhoudingen hebbende elitejongetjes en =meisjes die baantjes in de schoot geworpen krijgen zoals deze Alex en Wimalex.

ecologiste | 21-12-10 | 16:21

Denkt Na | 21-12-10 | 15:08
Ja, en meneer heeft het al over 'Wilders' knokploegen'. De nuance is weg, helemaal weg.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 16:15

wcrol | 21-12-10 | 15:28
Brenninkmeijer verwijt Powned datgene wat hij van zichzelf eist ja. Met dit verschil dat hij er als braaf kennelijk een half leven over gedaan heeft om een baantje te bemachtigen dat hem de ruimte geeft om een lekker tegen de schenen van de macht aan te schoppen, terwijl Powned dat met een grote bek even héél kort door de bocht voor elkaar heeft gekregen. En het steekt hem als burgermannetje dat die lui van Powned aan niemand netjes hebben gevraagd of ze wel schenem mogen schoppen, terwijl hem dat zo veel slijmen en jaknikken heeft gekost.
Hij haalt daarmee twee zaken door elkaar die al te vaak op een hoop worden gegooid, onbeschoftheid en agressie. Hij misgunt het aan de onbeschoften om jeuk te veroorzaken, vooral daar waar hij die jeuk op een zo beschaafde manier zou kunnen uitlokken. Hij legt een link met agressie om die onbeschoftheid verdacht te maken en verantwoordelijk te stellen voor ik weet niet wat. Doen er wel meer de laatste tijd.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 16:05

Over de jakhalzen heeft gewoon gelijk

rosher | 21-12-10 | 15:35

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 15:21

eu, iets met splinters en balken ?

wcrol | 21-12-10 | 15:28

JeZuxGristox wat zijn de tenen LAAAAAAANGGGGG vandaag! Een(1) opmerking over Powned en er wordt weer gezeken. Jullie WILLEN toch die 'luis in de pels' zijn? Nou, loop dan niet zo te zeiken als ze jullie bekritiseren.

Stelletje zelfbevlekkers!

TM | 21-12-10 | 15:25

Mijn hemel. Een burgermannetje dat rechten gestudeerd heeft en het geschopt heeft tot ombudsmannetje is naast zijn degelijke en goed gepoetste veterschoentjes gaan lopen en meent de euvele moed te hebben zich te optpoppen tot een waar cultuurhistoricus en cultuurfilosoof. En dat allemaal om zijn moralistisch kijkje ongevraagd op ons samenlevinkje te drukken.
Hij ontwaart overal een ‘agressieve grondtoon in onze cultuur’ die kennelijk wordt gevoed door 'narcisme'. En, zo raaskalt hij verder, dat narcisme dient 'geremd' te worden. Hoe dat zou moeten en wie dat zou moeten doen, daar hoor je hem natuurlijk niet over. Maar hij weet wél hoe het allemaal zo gekomen is, want hij heeft een boekje van Frans de Waal gelezen en daar staat het allemaal in. De mens is eigenlijk een mensaap, en die mensaap is al in staat tot 'empatisch gedrag', dus zijn wij daar ook toe in staat. Waarom we dan ook per se empathisch zouden moeten zijn, waarom we dan pas échte mensen zijn licht hij niet toe, maar 'in onze complexe maatschappij kunnen wij worden aangezet tot onmenselijk gedrag' weet hij met stelligheid.
Applaus! Het kan vriezen en het kan dooien. Mensen kunnen lief zijn maar ook stout. En waren alle mensen maar lief!
Kortom, hij denkt een diep inzicht ten beste te geven maar lult uit zijn nek.
En in zijn dommige ijdelheid haalt hij zijn eigen verhaaltje ook nog eens volledig onderuit. "Als ik jeuk veroorzaak, doe ik mijn werk goed". De hufter. Het is alsof je Rutger uit naam van Powned hoort spreken.

Schoorsteenveger | 21-12-10 | 15:21

Thomas von der Dunk is ECHT losgeslagen man aan het worden.

Denkt Na | 21-12-10 | 15:09

Man, Powned is waardeloos en dat weten ze zelf ook wel. Echte tv maken blijkt toch niet zo makkelijk. Mondje dicht en weer terug achter de pc kruipen om stukjes te tikken. Dat is al moeilijk zat.

omwenteling | 21-12-10 | 15:06

Widtvoet en zeg maar jansen

Ik heb stellig de indruk dat oud geld tenminste meer etiquette heeft dan nieuw geld, meer smaak in het algemeen, klassieke evergeens. Ik heb liever een elite die smaakt heeft en toont dan nieuw geld dat protserig luidruchtig lelijkheid vertoond.
Maar C&A is nou ook weer niet bepaald een zaak van smaak.
Waar het iteindelijk echt om gaat is niet de vorm, het uiterlijk, de buitenkant, maar de binnenkant, de integriteit, de waarachtigheid, de noblesse.
Die vind je waarschijnlijk meer bij iemand uit het 'gewone volk' dan in beide genoemde categorieën, althans dat is mijn stellige mening. maar ook uiterlijke beschaving is een groot goed dat dan weer wel.

ecologiste | 21-12-10 | 14:58

Eerlijk gezegd herken ik veel in wat die Brenninkmeijer zegt over de sfeer in NL, de media, etc. Mijn inziens is het narcisme ook 1 van de bedreigingen voor de maatschappij. Neemt niet weg dat ik soms onbedaarlijk kan lachen om de programma's van Powned en dat ik het ook goed vind hoe Geenstijl veel misstanden aan de kaak stelt.

Harius | 21-12-10 | 14:56

Mooi stuk. Niks mis mee. Ik wist niet dat Jaap Stam ook kon schrijven.

Piet Jansen | 21-12-10 | 14:48

@mental K;
interessante stelling.
Heeft Geenstijl de filosofie van Paul de Leeuw overgenomen,
en is hetgeen wat hier geschreven wordt niet meer dan 'mongooltjes pesten'
zodat we er op een ludieke en 'leuke' manier taboes kunnen doorbreken en deze mensen echt leren kennen en accepteren in onze samenleving?

Parama Purusha | 21-12-10 | 14:47

@ De Vrolijke Kaafir© | 21-12-10 | 14:12
Wat je zegt is waar, maar je kan Brenninkmeier moeilijk verantwoordelijk houden wat zijn leeftijdsgenoten voor zichzelf geregeld hebben. Sterker nog, ik heb er juist respect voor dat hij niet mee huichelt. Zij carrière zal niet beter worden door de overheid een spiegel voor te houden.
Ik ben het niet altijd met hem eens, maar dit is ok. Hij houdt zowel de overheid als de burger een spiegel voor en gaat delicate onderwerpen niet uit de weg.

wcrol | 21-12-10 | 14:32

@zeg maar jansen 13:38

Okee. Onbedoeld stukje miskommunikatie dus. Geweest. Reden waarom ik er op inhaakte is dat ik 't eigenlijk best grappige materie vind. Onderscheid is nl. negen van de tien keer heel goed te maken. Het verschil tussen Hillegersberg en Kralingen. Tussen omhooggevallen kabelboeren en vastgoedjongens en grootaandeelhouders van rederijen en tabaksboeren. Tussen een protserig huis op de heuvel en een landgoed in de luwte. Tussen een schreeuwerige Lamborghini en een bescheiden Volvo. Tussen opgespoten en met silikonen afgevulde wijven en vrouwen van stand die op hun tachtigste hun eigen nooit gebleekte gebit nog hebben. Tussen uitbundig- en terughoudendheid.

Werkelijk. Heb kennis aan mensen die in hun onderhouden maar bescheiden kloffie tijdens een Nieuwjaarsreceptie van bv. de Havenvereniging met de nek aangekeken worden door snelle jongens in pakken van tien ruggen maar wel goed zijn voor honderd miljoen waar die patsers nog nooit getallen met zeven nullen gezien hebben. Ben laatst bij kennissen van mevr. widtvoet een dagje wezen uitblazen en paarden kieken die op een familielandgoed wonen waar je -vrij naar Youp van 't Hek- vanaf de oprijlaan zonder kompas 't kasteel niet kunt vinden. En wat voor sherry drinken die ouwetjes? Nou, gewoon die van de Aldi. Zou niet durven beweren dat het binnen alle oude families op die manier toegaat maar vooralsnog kan ik ook uit eigen ervaring zeggen dat die levenswijze eerder regel dan uitzondering is.

widtvoet ® | 21-12-10 | 14:24

Oh ja, en mogen we alsjeblieft wat geld van die gasbel uit Slochteren terug?

De Vrolijke Kaafir© | 21-12-10 | 14:18

Maar het zijn toch ook voornamelijk halfgeletterde hyena's die hier hun zuurverdiende zegje komen doen? Of vergis ik me nu in het niveau van dit blog?

Chartreuse | 21-12-10 | 14:15

Gaap. De verhuftering is begonnen met Paul de Leeuw, en is nu slechts aangekomen bij Powned en Geenstijl..

mental K | 21-12-10 | 14:13

peterdj | 21-12-10 | 13:59
De man is dom omdat: hij beweert dat mensen die slecht geinformeerd zijn en toch ergens een mening over hebben dom zijn. Hij vindt mensen zoals hemzelf dus erg dom.

sjaakdeslinksesul | 21-12-10 | 14:13

Tsk tsk, meneer of mevrouw wcrol,
Brenninkmeijer mag dan misschien 'het laatste bastion' zijn voor die arme burger in diens strijd tegen de grote kwade overheid, maar vergeet niet dat het ironisch genoeg vooral Brenninkmeijers generatie is geweest die de overheid tot exorbitante grootte heeft laten groeien in de jaren zeventig. Want tja, de maatschappij moest maakbaar, de universiteiten democratisch, arbeidsvoorwaarden riant, pensioenen tot in het Walhalla en inkomens genivelleerd. Met DIE troep zit de huidige generatie (en volgende generaties) opgescheept. Het zou babyboomers als Brenninkmeijer, die nu onophoudelijk zeuren over de teloorgang van het fatsoen, het verdwijnen van de solidariteit en de opkomst van het vreselijke individualisme, sieren om ook eens kritisch naar hun 'geweldige prestaties' uit het verleden te kijken.

De Vrolijke Kaafir© | 21-12-10 | 14:12

Geenstijl en haar reaguurders zijn idd de profetische demon van ons christelijke gedachtegoed:
*And Jesus asked him, saying, "What is thy name?" And he said, "Legion": because many devils were entered into him.* >:)
The Gospel of Luke, Luke 8:30

Parama Purusha | 21-12-10 | 14:08

Ombudsman! Ben ik al bruin?

Biff Eagleburger | 21-12-10 | 14:08

@ wcrol 13:59:

Kijk, zo kan het ook gezegd worden.
Brenninkmeyer zorgd wel voor brood op de plank voor duizenden.
Hij komt op geen enkel dogma klaar, dat blijkt.
Als dat zo was dan zat hij nu in de bijstand ook te kloppen op GS.
En een van de joden die als eerste naar het buitenland zijn verhuisd en dat zonder Job en zijn islamitische mocromaffia.

The eimer | 21-12-10 | 14:05

@sjaakdeslinksesul

Ik volg je hak op de tak verhaal niet echt. Maar om hem hardnekkig dom te verklaren getuigt niet van enige intelligentie in mijn ogen.

peterdj | 21-12-10 | 13:59

Wat een zielige schreeuw-apen zijn jullie. Dat GS een dom artikel schrijft over Brenninkmeijer is nog to daar aan toe. Geen Stijl is pissig op iedereen die niet klaar komt op hun dogma, en gaat, als dit niet lukt 'huilie huilie' doen. Maar dat jullie gewoon alles na blaten is über-dom. GS heeft geen ombudsman nodig als ze genaaid worden door de overheid, jullie wel.
Brenninkmeijer is met zijn ombudsman het laatste bastion die nog iets in de pap te brokkelen heeft bij de overheid en nog het belang van de burger als uitgangspunt neemt. Hij is zeer kritisch naar de overheid en steekt dit niet onder stoelen of banken. Dit in tegenstelling tot andere overheidsinstellingen die de burger zou moeten beschermen (afm, opta, voedsel en waren autoriteit). Deze huichelen gewoon mee met de plucheplakkers, en pissen op de balangen van de burger.
Brenninkmeijer is een held, en vrees de dag dat hij zijn functie neerlegt.

wcrol | 21-12-10 | 13:49

Mja... en de BNN met hun vroegere teringtubbies en nu met spuiten en slikken treft geen blaam?

Sinclair | 21-12-10 | 13:46

Het is weer een behoorlijk navelstaarderig stukje, trouwe volkskrant lezer cq. babyboomer wordt door de volkskrant geinterviewd voor een stukje in de volkskrant dat perfect het gemoed van de doorsnee volkskrant lezer beschrijft.
NEXT!!! (nee, niet de krant)

Jan Kaas | 21-12-10 | 13:41

widtvoet ® | 21-12-10 | 13:37 Daarover zijn we het eens. Dat klopt. Wat dat betreft geeft nieuw geld ook geld uit, aan zichzelf.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:38

@zeg maar jansen 13:19

Oh dat zal in sommige gevallen best zo zijn maar dát zei je niet. Waarop ik reageerde was de mi. foutieve stelling dat Nieuw geld 't minder makkelijk uit zou geven. Spenden. Feestjes van een ton. Dure auto's. Foute jachten. Sneue kunst. Smakeloze panden. Speeltjes. Wijntjes van duizend euro de fles. Etc. etc. Nieuw geld loopt ermee te koop. Dweept ermee. Beetje proleterig.

Maar mocht je eea. niet op eigen ervaring kunnen stoelen lees dan bv. eens wat van Van Hezewijk.

widtvoet ® | 21-12-10 | 13:37

@zeg maar jansen 13:27
Ik krijg ze niet maar jij weet er blijkbaar alles van.
Lullig voor je.
Toch wens ik je fijne feestdagen en een meelevende huisarts.

R.B.Scott | 21-12-10 | 13:36

peterdj | 21-12-10 | 13:25
Voorbeeldje: grappig is dat Brenninkmeijer in een en dezelfde alinea zegt dat mensen zonder kennis maar wat roepen over hoge straffen en het vervolgens zelf doet.
Er is ooit een onderzoek geweest naar het type straf dat werd uitgedeeld en in NL worden vaker onvoorwaardelijke gevangenisstraffen ( lengte van de straf werd niet gemeten) en taakstraffen uitgedeeld en minder vaak boetes. Da's ook vrij logisch, het aandeel zware misdaad en misdaden door veelplegers ligt in ons land veel hoger dan in andere landen.
Op het moment dat een conclusie in het straatje past van kritiekloze babyboomers als brenninkmeijer, dan staat die conclusie natuurlijk als een huis (discriminatie, klimaat, verhuftering). Op het moment dat er een andere uitkomst komt wordt het genegeerd, past niet in het straatje. En iedereen die iets anders beweert heeft er niets van begrepen, die is dom en schreeuwt maar wat. Ach, zo'n man is toch niet voor reden vatbaar? Die weet wat goed voor ons is.
Bij zoveel hardnekkige domheid kun je maar beter hard tegen hem schreeuwen.

sjaakdeslinksesul | 21-12-10 | 13:36

copal | 21-12-10 | 13:33 Het is heel slim van Alex, nu leest iedereen dat interview maar eens. Al was het maar om te kijken of het echt waar is.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:35

Ach ja die man is familie van de rijke tak Brenninkmeijer en behoort ook tot het netwerk van de boven ons gestelden die elkaar de baantjes toebedelen en dan maar vanuit die ivoren toren roepen hoe de moraliteit daalt in Nederland. Hij is een van de velen, zoals een tijd geleden Guusje Terhorst die ineens een luchtballonnetje opwierp met de stelling dat de hoger opgeleiden eens hun stem moesten verheffen in dit verderfelijke klimaat!

hertog1 | 21-12-10 | 13:34

@ed.. | 21-12-10 | 13:29
Dan blijf je waarschijnlijk verstoken van de pracht die Poonews heet.

Maar zoals eerder gezegd, ERG veel mis je niet ;)

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:34

Kan onze Lex er wat aan doen dattie rijk geboren is en nog eens gelijk heeft ook. De nieuwswaarde van GS is toch gewoon nihil maar prima geschikt voor mijn dagelijkse portie amusement maar met dit soort afzeik-artikelen schiet Brusselmans in zijn eigen voet.

copal | 21-12-10 | 13:33

Sliptong | 21-12-10 | 13:29 Normaliter slaat iedereen een interview met Alex gewoon over. Maar Alex heeft iets geleerd van Herman van Veen. Noem iets als Powned en je krijgt de exposure die je wenst.
Herman deed dat met de PVV.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:32

Men kan het oneens zijn met wat meneer beweert, maar hem kwalijk te nemen dat hij een nette vent is, lijkt mij te getuigen van grote lompheid.

caudillo | 21-12-10 | 13:30

Misschien kan Alex even van de zwarte piste af om nooit wiederzuruckzukehren. Volgevreten, waardeloze textielgrutter!

Sliptong | 21-12-10 | 13:29

@an die arbeit
ook die werkt niet helemaal zoals het heurt...

ed.. | 21-12-10 | 13:29

Het is nooit verstandig om iemand op je pik te laten staan.

Lafayette | 21-12-10 | 13:28

@ben nuchter | 21-12-10 | 13:20
Voor mijn eerdere nicks heb ik niet zoveel moeite gedaan, maar Andie is mijn kindje....

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:28

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:27 Verruwd is een understatement in dit geval.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:28

@streknek | 21-12-10 | 13:19
Zie je wel..

Verruwd....

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:27

R.B.Scott | 21-12-10 | 13:25 Dus die v1@gr@-mailtjes zijn allemaal voor jou bedoeld?

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:27

Kan Geenstijl ook op een volwassen manier met krtitiek omgaan? ipv. de persoon met kritiek persoonlijk een beetje afkraken (wat ook nog eens nergens op slaat) terwijl er inhoudelijk geen fatsoenlijk verweer kan worden gevoerd tegen het feitelijke kritiek. Word een beetje saai steeds diezelfde plaat opzetten.

peterdj | 21-12-10 | 13:25

@zeg maar jansen 13:14
... tja,wellicht leg ik de lat wat hoger,daarentegen zou ik om een Brenninkmeijer te neuqen mijn lat moeten spalken.

R.B.Scott | 21-12-10 | 13:25

Brenninkmeijer heeft gelijk!

JungleBunny | 21-12-10 | 13:24

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:22 Maar toch, een bosneger alcohol geven is niet zonder risico.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:23

Strijkt op / steekt in
Sorry.

Dostranamus | 21-12-10 | 13:22

@ben nuchter | 21-12-10 | 13:16
*trek in ragout krijgt.

rara | 21-12-10 | 13:22

@zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:18
Ik ben een flinke vent, maar als Joris briesend op je afstormt, ogen wijd open gesperd, afro in de wind, dan luister je.

Trust me.

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:22

ben nuchter | 21-12-10 | 13:20 Over bofkont gesproken dan.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:21

rara | 21-12-10 | 13:17
Nu zuipen of je krijgt niks meer van de kerstman!

Nietvoordekat | 21-12-10 | 13:21

streknek | 21-12-10 | 13:19 Houd jij je eens een beetje in. Lutsert.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:20

@ an die arbeit 13.16

14 flessen single malt en een dagje efteling? bofkont. ik ben aan mijn derde nick bezig en van die grote negert heb ik nog een schrale bips.

ben nuchter | 21-12-10 | 13:20

laat die vent zijn deur is verven

JWire | 21-12-10 | 13:19

widtvoet ® | 21-12-10 | 13:18 Nee hoor, nieuw geld doet maar alsof. Meestal is het janken om de rekening waar oud geld geen spier vertrekt.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:19

Wat er verkeerd gaat in ons land komt echt niet door Powned maar door de politiek.
Neem nou de wachtgeldregelingen van wethouders uit tilburg.
bd.nl/polopoly_fs/1.54192!/image/image...
De meesten zijn, hoe kan het ook anders, van PvdA en GL signatuur.
Zo strijkt burgemeester Luijendijk van Loon op Zand al acht (8) jaar elke maand meer dan €1300.- in zijn binnenzak omdat hij daar recht op heeft.
bd.nl/nieuws/tilburg-stad/wachtgeld-ti...
Inderdaad ombudsman, narcistisch gegraai.
En dit is alleen nog maar tilburg.

Dostranamus | 21-12-10 | 13:19

Doe maar niet net of het door ons komt geenstijl. Jullie zijn ook een stel onbeholpen botte harken. Nou niet ineens zielig gaan doen als beschaafde mensen er wat van zeggen, geef het gewoon toe en zeg dat je het eigenlijk wel lekker vind.

e.thunder | 21-12-10 | 13:19

Lulmeijer moet zijn bek houden!

streknek | 21-12-10 | 13:19

@zeg maar jansen 13:13

Lijkt me dat je in de laatste twee zinnen Oud en Nieuw hebt omgedraaid.

widtvoet ® | 21-12-10 | 13:18

-weggejorist-

DANNY3960 | 21-12-10 | 13:18

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:16 14 flessen? Een high five was ook goed geweest. Onnozele, zo help je de unban-inflatie wel omhoog ja.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:18

@Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:57
Wat heeft Senseo met koffie te maken?

rara | 21-12-10 | 13:17

Ik heb geen idee wanneer de club van Brenninkmeijer zic wel sterk maakt, maar... zeer zeker niet wanneer het iemand van het parket van justitie betreft. Na een brief of vijf met ernstige klacht word het zo van tafel geveegd, want als een officier van justitie zegt: '' zo is het'' dan is het zo, en kan je klagen en schrijven wat je wilt, nul, nul. Maar.... gelukkig hebben we daar de pers nog, en binnenkort zal IK het hele verhaal naar buiten brengen. Geen stij,l jullie hebben mijn email adres.

grappert | 21-12-10 | 13:17

Aggos, we worden in het voorbijgaan even genoemd en gaan meteen de gebeten hond spelen. Jankers.

John Muts | 21-12-10 | 13:16

@ben nuchter | 21-12-10 | 13:06
Zo dacht ik ook. Tot ik persoonlijk antwoord ging eisen op de redactie.

Bleek Joris een bosneger van 2.35m lang en 1.50m breed te zijn, met een bot door z'n neus en een voorliefde voor " wit vlees "....

Needless to say ben ik gaarne accoord gegaan met de un-ban kosten, van 14 flessen single malt en een dagje Efteling voor de gehele redactie...

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:16

@ varkensjuin 13.14

broeva haro, hik.

ben nuchter | 21-12-10 | 13:16

@Varkensjuin 12:45

Tuurlijk zou u ook prima zonder kunnen. Zeker nu u de artikelen waarschijnlijk toch nooit echt leest. Brenninkmijer heeft 't in dat VK stukje over PowNed. Niet over GS.

widtvoet ® | 21-12-10 | 13:15

rara | 21-12-10 | 12:55
Goed zo, eindelijk iemand die verstand heeft van drank.

Varkensjuin | 21-12-10 | 13:14

R.B.Scott | 21-12-10 | 13:13 Je overdrijft. En niet zo'n beetje ook.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:14

Sinds wanneer is lomp een grof woord?

Canarie | 21-12-10 | 13:14

Holland is wat mij betreft gestegen op de onbeschoftheidsmeter en dat kun je inderdaad terugzien op de nationale tv. En dan kun je het leuk vinden of niet, maar Powned, Jakhalzen en niet te vergeten Paul de Leeuw dragen aan die stijging bij.
Of is het andersom? Zijn juist de voornoemden het bewijs van de toename van hufterigheid van dit volk.

Boellie | 21-12-10 | 13:13

LJBrinkhorst | 21-12-10 | 13:10 Kenmerk van oud geld, doorrookte ruimtes met vergeelde plafonds en donkere lambrisering. Nieuw geld houdt van strak wit, modern design. Nieuw geld geeft het minder makkelijk uit ook. Oud geld heeft daar minder moeite mee.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:13

Geluk bij een ongeluk is dat het omhoog gevallen Brenninkmeijer-gajes een lelijk inteeltachtig gezin is.
Alsof bij de alle geboortes het verkeerde deel is weggegooid.
Zoiets.

R.B.Scott | 21-12-10 | 13:13

"Het is amusement, maar wel waardeloos amusement, want het zegt niks."
-

Als je iets duidelijk wil maken moet je het zwart-wit voorstellen. Maar toch bekruipt mij ook steeds meer ditzelfde gevoel als ik pownews bekijk. Bijna zoals vroeger: net geen 13. Toen had de grootste bek altijd de meeste aanhangers. Allemaal boeroepers achter een grote lul: 'omdat het kan'. Maar als ze zich echt moeten engageren (en dan niet voor de prijs van een pakje sigaretten), draaien ze zich nog veel sneller om.

Powned heeft een moto: graaien omdat het kan. Maar het laat zich voorspellen dat dat zuur zal opbreken.

Blanke Braadworst | 21-12-10 | 13:12

gozahtje | 21-12-10 | 13:08

Inderdaad. Moet amusement iets zeggen? Ik zie PowNed vooral als een lichtvoetige kijk op het nieuws, me serieus informeren doe ik wel elders.

brutus68 | 21-12-10 | 13:12

Dit wereldvreemde heertje is zeker niet van de straat. Want de verruwing in
Nederland is al vanaf eind jaren tachtig zichtbaar, en dat is in de jaren zeventig
al begonnen. Lang voor internet, Pownews en Geenstijl.
En de club die Alex Brenninkmeijer vertegenwoordigd is daar zelf al tientallen
jaren verantwoordelijk voor.

strikdewepstroper01 | 21-12-10 | 13:11

Prima stuk van Brenninkmeijer (die maar zeer ver verwant is aan de C&A-Brenninkmeijer, met die oud geld-insinuatie van jullie), ben benieuwd waar jullie inhoudelijke bezwaren blijven, jongens! En er wordt helemaal niet gezegd dat het aan jullie ligt, stel aanstellers.

ZTR | 21-12-10 | 13:11

BrenninkmeijerT kan zich beter eens druk maken om de beroerde staat van het schilderwerk in zijn hut.

LJBrinkhorst | 21-12-10 | 13:10

Laat Alex lekker optiefen naar Hongarije. Daar hebben ze net keurig wettelijk geregeld dat er gecensureerd wordt: een alex die mag bepalen of berichten wel objectief en moreel zijn, en niet meer dan 20 procent van de tijd aan misdaad besteden hoor, anders wordt het volk nerveus. Bovendien lekker dicht bij de Oostenrijkse skigebieden, dus alleen maar voordelen. Doei!

julian ass | 21-12-10 | 13:10

ben nuchter | 21-12-10 | 13:06 Ja, door Mark Twain. Maar ook de ombudsman zag wel in dat die ban terecht was gegeven.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:08

"Het is amusement, maar wel waardeloos amusement, want het zegt niks." Kan iemand mij uitleggen wat amusement is dat wel iets zegt? Wat hebben amusement en iets zeggen met elkaar te maken? Beetje een loze opmerking!

gozahtje | 21-12-10 | 13:08

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:06
Shit verkeerde draad.

Hölzenbein | 21-12-10 | 13:08

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:58

Ik zap uit al uit voorzorg weg. Overigens is ze die kritiek niet ontgaan, de laatste tijd doen ze het erom is me opgevallen, gezien de zuigende, grijnzende koppen. Kan er wel om lachen.

brutus68 | 21-12-10 | 13:07

Superior Bastard | 21-12-10 | 13:06 En dan aan het eind van de dag er even helemaal bij horen vanwege zoiets simpels als een high five.
Zo is het met Rutger ook, zo houdt Weensie z'n reporter loyaal.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:07

Marcus Porcius Cato | 21-12-10 | 13:05
Het is vast een linkse selectieprocedure.
Likken tot de tong tot aan de huig bruin is..

Canarie | 21-12-10 | 13:06

@Hölzenbein | 21-12-10 | 13:03
Cartwright zit helegaar niet in deze draad!

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:06

Hallo Brinkmeyer, erzijn momenteel 600 man gegijzeld door de NS!
Die zitten nu een defecte trein bij Purmerend en ze vriezen allemaal dood!.
Ze durven geen ruiten kapot te gooien m te ontsnappenen te ontsnappen ivm snipers.
Dat is Holland.
Toedeloe!

The eimer | 21-12-10 | 13:06

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:02
Vertegenwoordigers, deloyale leurders die hun onzekerheid verbergen achter boekjeswijsheden en managertips.

Superior Bastard | 21-12-10 | 13:06

is joris al eens aangeklaagd bij de ombudsman? dat watje mag ook wel eens op zijn donder krijgen.

ben nuchter | 21-12-10 | 13:06

Hoe wordt zo'n "Nationale ombudsman" eigenlijk aangesteld ? Ik neem niet aan dat hier een democratisch proces aan ten grondslag ligt ? Wat is dit voor een hautain figuur die meent voor ons allen een oordeel te mogen vellen ? Nee, dan deze: " Als het een kwestie van evolutie is, en de mens alleen maar beter wordt, zal er een tijd komen dat we geen ombudsman meer nodig hebben ? ‘Zondermeer. Het prettige van dit instituut is dat ik werk aanmijn eigen opheffing.’ " Ik stel voor dat we deze gek maar meteen met pensioen sturen. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 21-12-10 | 13:05

@zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:53
Lekkah! Maar eerst even m'n pijp leegroken!

An die ARBEIT | 21-12-10 | 13:05

Hölzenbein | 21-12-10 | 13:03 Spaan en Vermegen, verloedering op de buis én op het voetbalveld. Daar zijn zij helemaal alleen verantwoordelijk voor. Klopt.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:04

Ik denk dat de meeste GeenStijl-lezers het wel eens zijn met wat de ombudsman in het interview zegt. Hij zet zich ook af tegen zakkenvullerij, iets wat Powned ook doet.

lauwebal | 21-12-10 | 13:03

Sla em pa.

Hölzenbein | 21-12-10 | 13:03

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:52

Iedereen wordt wel eens op de gedragingen van zijn voorouders aangesproken. Het gaat mij erom dat het toontje van Dhr. Brenninkmeier wel erg denigrerend en kleinerend is t.o.v. een grote groep mensen. Reacties zoals van,
Kirth Gersen | 21-12-10 | 12:51
zijn dan het gevolg. Zijn functie als ombudsman is juist in het leven geroepen om conflicten tussen de niet luisterende bestuurskaste en 'gewone mensen' te overbruggen. Ik vind Dhr. Paul de Leeuw bijvoorbeeld veel vaker kwetsend en smakeloos dan Powned. Dit heerschap is al veel langer op TV en heeft waarschijnlijk meer bijgedragen tot de verruwing van het intermenselijke verkeer dan Powned.

sjipsknip | 21-12-10 | 13:03

Superior Bastard | 21-12-10 | 13:00 Accountmanagers zijn kruipdieren, één keer per dag omhoog mogen komen voor een high five is een beloning waar geen dertiende maand tegenop kan.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 13:02

zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:58
Lol. Accountmanagers doen alles wat je ze vertelt uit angst dat hun proletengedrag aan de kaak wordt gesteld.

Superior Bastard | 21-12-10 | 13:00

Wat een gelul van Alex Brenninkmeijer. Wij zijn de strijders van het vrije woord.
Een soort van Geuzen tegen de politieke correctheid.
Zelfs tijdens dit gure winterweer vechten wij door vanachter onze laptops
en computers.

strikdewepstroper01 | 21-12-10 | 12:59

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:58 Doen we hier op de zaak tegenwoordig ook, bevordert de saamhorigheid.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:58

Kirth Gersen | 21-12-10 | 12:51

Ombudsman is een overheidsorgaan. Hij krijgt daar zijn salaris. Als je hem nu nog serieus neemt ben je helaas verloren...

Xandrino | 21-12-10 | 12:58

Die Rutger, wat moet tie blinken van trots zeg.

Teun van het Tuinpad | 21-12-10 | 12:58

Ik zou alleen graag een disclaimer "Deze uitzending is over 5 seconden afgelopen" willen zien. Ik ben al te vaak plotsklaps geconfronteerd met die nichterige high 5 van Fleisch en Rutger aan het eind.

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:58

rara | 21-12-10 | 12:55
*Senseo aanslingert*

Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:57

@ecologiste | 21-12-10 | 12:53
Oeps, dan moet ik snel naar de dokter

Che_cuevara | 21-12-10 | 12:57

Alex ga alsjeblieft eens al die Wutbürger helpen die in de steek worden gelaten door de overheid, die bedrogen worden door de overheid, die mishandeld worden door de overheid, die zwaar onrecht worden aangedaan door de arrogante op macht beluste en de waarheid verkrachtende particraten.

ecologiste | 21-12-10 | 12:56

Als linkse (sociale) nogal sterk rechtse/libertijnse rakker zeg ik: GeenStijl is essentieel onderdeel van journalistiek. Door het crowd sourcing concept zelfs een belangrijk onderdeel. Journalisten zijn verworden tot copy en pasters met te dure levensstijlen om iets kritisch te schrijven (doen ze het dan moeten ze weer een maand op de bank slapen van hun partner). Kortom: ik ben vanuit oogpunt van democratie en mediakwaliteit een sterke voorstander van GeenStijl. Powned weet ik niets van: kijk geen TV (behalve de VPRO). Parlementaire (= representatieve en geen directe) democratie loopt van de weg af zonder actieve pers. Helaas is enige actie in pers de laatste jaren a) crowd sourcing en b) leaking.

Denkt Na | 21-12-10 | 12:56

@an die arbeit
niet in 0031, en internet heeft hier de rare gewoonte bewegend beeld van de GS sites (dumpert, powned) niet te accepteren..

ed.. | 21-12-10 | 12:56

Kobra | 21-12-10 | 12:53 Om een goede ombudsman te zijn heb je een socialistisch gevoel voor empathie nodig. Dat is nu eenmaal zo. En daar hoort een kopje, wat zeg ik, een potje thee bij.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:55

@Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:53
Haal die zeik weg!
Ik drink niets onder de 30%. Koffie is de enige uitzondering.

rara | 21-12-10 | 12:55

@ed.. | 21-12-10 | 12:51
Moet je voor de gein eens doen! Tussen de misbaksels en " pogingen tot humor " komt er af en toe best nog weleens een sterk stukje journalistiek voorbij.

An die ARBEIT | 21-12-10 | 12:54

An die ARBEIT | 21-12-10 | 12:50 Alles is van iedereen, alleen de gesubsidieerde pannenkoekjes met roomkaas niet. Daar moet de GS redactie van af blijven heb ik vernomen.
Stijlloze menutip: Rol in die pannenkoekjes met roomkaas ook eens wat gefileerde zalm mee. Kan er best af qua kosten, het wordt toch gesubsidieerd.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:53

Wel uiterst grappig dat de beste meneer thee drinkt. Waar haalt hij zijn inspiratie dan vandaag vraag ik mij af?

Kobra | 21-12-10 | 12:53

@ sjipsknip | 21-12-10 | 12:46
"Stront wie heeft je gescheten, keutel wie heeft jou gedraaid. Er is niks mis met Powned en Geenstijl".
LOL.
Trouwens stront die niet stinkt is bedorven.

ecologiste | 21-12-10 | 12:53

rara | 21-12-10 | 12:50
*schuift Grolsch door*

Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:53

sjipsknip | 21-12-10 | 12:46
U wilt ook graag worden aangesproken op de gedragingen van uw ouders en grootouders?

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:52

@jaap knasterhuis
.. gisteren WEER eens 10 minuten gekeken..
als je het niks vind, waarom kijk je dan.. en dan ook nog es zeiken erover een dag later..
*nog nooit 1 sekonde powned gezien*

ed.. | 21-12-10 | 12:51

Het is goed dat er een ombudsman is om je te helpen als je onrecht wordt aangedaan door de staat. Maar zijn onbenullige, domme, maar ook godgeklaagde privé meningen moet hij in functie voor zich houden. Ik citeer even:
"Het enorme tumult over Gouda, een tijdje geleden. Puberende Marokkaanse jongetjes die rotzooi trappen".
Is hij van de pot gerukt? Is hij nou helemaal gek geworden? Woont hij al 10 jaar niet meer in Nederland? Komt hij zijn landgoed nog wel eens af? Het gaat om groete groepen criminel Marokkanen, man. 60% in aanraking met justitie! En dat noemt deze clown puberende rotjochies, incidenten, het zijn er maar een paar. Godverdomme.
"De roep om zware straffen – ook al een uiting van de vergroving".
Pardon? Zeker de straf voor de ontvoerder van de dochter van vrindje Melchior niet gezien? 10 jaar voor ontvoering, waarbij het slachtoffer verder niks is aangedaan. Over klassenjustitie gesproken, daar moet je minstens een man of vijf van het plebs voor vermoorden. Wat is er godverdomme mis met zwaar straffen voor individuen die niet in de maatschappij horen? Ongelooflijke lul, praat eens met wat slachtoffers, klootzak die je er bent op je troon.
“We hebben het over jongens die in ons afgrijselijke vmbo klem zijn komen te zitten, een oninteressante opleiding die niet aansluit bij wat zij kunnen. Jongens die hun achternaam moeten maskeren als ze solliciteren omdat werkgevers op achternaam selecteren”.
Ah, daar is ie weer. Het is allemaal onze schuld. Even vergeten dat als deze jongeren, ja, straatterroristen is een prima omschrijving, nog in dat kutland van hun ouders zouden wonen ze er veel slechter aan toe zouden zijn, sukkel. En achternaam maskeren? Aantoonbaar onjuist, maar dat zal de VK niet zeggen. Testen in Nijmegen met geanonimiseerd solliciteren wezen uit dat er niet gediscrimineerd wordt op afkomst. Proef gestaakt.
“terwijl heel Europa met bewondering kijkt hoe goed het bij ons functioneert.”
Standaard lultechniek. Is dat zou? Waar staat dat? En het functioneert helemaal niet goed, zak, ze laten monsters los in de maatschappij. Maar goed, die komen niet in Wassenaar, dat is waar.
Ja, verruwing, komt voornamelijk door idioten als jij waar je met openhangende mond naar luisterst als ze hun verbale diarree laten lopen alsof ze de laatste 15 jaar niets meer gelezen hebben, niet meer buiten geweest zijn, kortom, geen enkel benul hebben dat de flower power periode en iedereen is van binnen lief echt voor bij is.

Kirth Gersen | 21-12-10 | 12:51

@Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:30
Mag ik ook even een paar borrels?

rara | 21-12-10 | 12:50

Nou en? Ik dacht dat Powned en GS alleen de kleur en het pand deelden...

Toch?

Hmmmm...

An die ARBEIT | 21-12-10 | 12:50

Ik las het vanmorgen al, en bedacht me dat Alex toch wel een behoorlijke brug heeft moeten slaan om er Powned bij te kunnen slepen.
Maar goed, hier is het meestal met een bocht dat men uitkomt op moslims of Geert.

Het zal allemaal wel, gelukkig kan ik zelf ook nog denken en hoef ik niet alles voor zoete koek aan te nemen.

zeg maar jansen | 21-12-10 | 12:50

Allezins een leesbaar interview met Brenninkmeijer, eerlijk is eerlijk. De man heeft in ieder geval nagedacht over een aantal zaken, en heeft daar een mening over. En met een aantal van die meningen kan ik eerlijk gezegd best wel mee leven.

brutus68 | 21-12-10 | 12:49

Nou Brusselsman, kan die brenninkmeijer hier nou niet echt ongelijk geven, behalve dat ene zinnetje van Powned dan..... vooruit.

Allardus | 21-12-10 | 12:49

Er zijn genoeg dingen die waardeloos zijn aan powned, maar sinds wanneer bestaat een NOS aflevering uit alleen maar serieuze onderwerpen? NOS doet ook aan luchtige nieuwtjes. Powned heeft zeker ook genoeg echte nieuwswaarde.

Project Newt | 21-12-10 | 12:47

De Brenninkmeijers weten wel wat dhimmi gedrag is. Deze van oorsprong joodse famile die zich tot katholieken bekeerd hebben. Ze kunnen dus goed slikken en verkopen makkelijk hun ziel blijkbaar. Het heeft ze in ieder geval geen windeieren gelegd zullen we maar zeggen. Deze man wil de rest van Nederland de les lezen over correct en integer gedrag?? Man bekijk je eigen familiegeschiedenis eens en ga je vervolgens schamen omdat je zo ingebeeld doet. Stront wie heeft je gescheten, keutel wie heeft jou gedraaid. Er is niks mis met Powned en Geenstijl.

sjipsknip | 21-12-10 | 12:46

Ik ben het bijna geheel met Alex B eens. Alleen noemt hij PowNed "amusement" en dat is echt teveel eer. Gisteren weer eens 10 minuten naar die flutshow gekeken. Wat een leegte, wat een amateurisme, wat een droefenis.

Jaap Knasterhuis | 21-12-10 | 12:45

Er staan hier af en toe wel grappige artikelen. Maar ik zou ook prima zonder kunnen. In die zin is het amusement hier waardeloos.
Vaak gaan de ombudsman en geenstijl over dezelfde verontwaardiging. Met als verschillen dat geenstijl het probeert op te leuken en dat het daar verder stopt.

Varkensjuin | 21-12-10 | 12:45

Ombudsman: weer een 'beroep', verzonnen om maatschappelijk nutteloze hoogopgeleiden toch maar aan een duur baantje te helpen, op kosten van de 'kankerende domoor'.
Begrijp me niet verkeerd: hoogopgeleiden zijn nodig, moeten er zijn, en zijn er, helaas op sommige gebieden meer opgeleiden dan er vraag naar is. En dan scholen ze maar bij in een richting waar wel vraag naar is, terwijl ze in de bijstand zitten, maar dan maak je ze geen dijkgraaf, huisbaas of ombudsman.

ZKH EénOog | 21-12-10 | 12:44

@redactie
Want er wordt wordt wat aangeprutst in Nederland hoor.
Er wordt inderdaad wat aangeprutst bij GeenStijl. Dat valt niet te ontkennen dus.

robterdam | 21-12-10 | 12:38

Meneer woont dus zelf niet in een flatje 3 hoog tussen 2 Mocrofamilies in Gouda?
Nee? Oke dan mag je zulke dingen zeggen, dat het procentueel is, en dat die jongeren zich gewoon vervelen.

Jogert | 21-12-10 | 12:36

"Als ik jeuk veroorzaak,
doe ikmijnwerk goed’"

Dan hoef je niet hard te werken Alex, alleen maar als een simpele ziel te poseren voor de camera. Foto gezien=artikel niet gelezen.

TisNieZoMoeilijk | 21-12-10 | 12:36

Als je in Eindhoven iemand 'om butst' bedoelen ze daar heel iets anders mee. Wellicht dat in deze vernieuwde definitie een ombudsman wél bij machte is om problemen 'om te butsen'. Actie Kut!

Valentijn Schuinsmaa | 21-12-10 | 12:33

"Het is amusement, maar wel waardeloos amusement, want het zegt niks."

op zich geen slecht punt, maar dat maakt verder toch niet uit.
Als er een markt voor is waar bemoeit hij zich dan mee.

Luitenant Zeikerd | 21-12-10 | 12:33

Gelukkig heeft hij geen aversie tegen GeenStijl, dat dan weer wel.

Bern. | 21-12-10 | 12:32

Complimenten aan Eelcontrast | 21-12-10 | 12:06 onder vorig topic.

*Paar grotere schoenen opstuurt aan redactie.*

Wel heel mooi spitsvondig geschreven Brusselmans.

Superior Bastard | 21-12-10 | 12:32

Powned is inderdaad nietszeggend amusement. Daar heeft ie gelijk in. Nou en?

Melchior C Balthasar | 21-12-10 | 12:32

En dit is dan de meneer die vindt dat Paul de Leeuw wel fantastisch vindt ? Zegt voor mij al genoeg.

Anarki | 21-12-10 | 12:32

Je hoeft helemaal in het buitenland te zitten en zeggen dat de boel naar de klote verloederd is, want hier weten we veel beter.
Het is nog erger dan Brennikmeier beweert, het is onherstelbaar.
Dat zie je niet als je in het buitenland verblijft.

The eimer | 21-12-10 | 12:31

Het is amusement, maar wel waardeloos amusement, want het zegt niks."
Het zegt juist ALLES over die smerige leugenaars die onze centen beheren, die ons land moeten besturen, geldverduisteraars enz,.
De rest van die linkse kudtprogramma's die durven dat geweaun niet.

geenstijlsteengeil | 21-12-10 | 12:31

rara | 21-12-10 | 12:28
Moet dat nou, zo negatief meteen? *dronken om nek Rara hangen gaat*

Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:30

@ * | 21-12-10 | 12:27
Sla mij maar even over.

Multiflauwekulti | 21-12-10 | 12:29

miko | 21-12-10 | 12:24
Als je een lul van 1m85 als sterpresentator hebt gaat dat soms wat lastig.

Nietvoordekat | 21-12-10 | 12:29

Dat die verruwing voortkomt uit frustratie over de wijze waarop de overheid alles gedoogt komt blijkbaar niet op bij heer Bren. GS en Powned: ga vooral zo door!!

reagierder | 21-12-10 | 12:28

Een volk dat een Ombudsman heeft of gebruikt is per definitie hinderlijk en treurig.
Dus hij heeft gewoon gelijk.

Multiflauwekulti | 21-12-10 | 12:28

@* | 21-12-10 | 12:27
Is het niet wat vroeg om nu al dronken om de nek van mensen te gaan hangen en ze te vertellen dat je van ze houdt?

rara | 21-12-10 | 12:28

@Brusselmans, ik hou van jou! En van de rest van de redactie! En van de reaguurders! En van de rest van de wereld! Had ik al gezegd dat ik van de ombudsman houd?
Kuzzzziiiiieeeeees * * *

* | 21-12-10 | 12:27

Nederland zou misschien beter af zijn als figuren zoals Benninkmeijer (de naam alleen al) eens allemaal aan de port gingen en daar ook bij bleven.
Zich verder nergens meer mee bemoeien, wordt het misschien nog wat met Nederland

Che_cuevara | 21-12-10 | 12:25

En hij heeft gelijk!!Moet je verder niet zo voor op je pik getrapt zijn.

miko | 21-12-10 | 12:24

Wees nou niet zo serieus over jullie zelf. Het is toch ook goedkoop vermaak met een journalistiek sausje. Niks mis mee hoor. Het agressieve wat Brenninkmeijer noemt ben ik het dan weer niet geheel en al mee eens. Maar ach, laat die man ook op zijn tijd een brainfart laten.

Heau even | 21-12-10 | 12:23

Die Brenninkmeijer moet zijn bek houden. Als er 1 is die de kritiek heeft op de overheid is het GeenStijl wel. Ombudsman is compleet corrupt. Een overheidsorgaan die de overheid moet bewaken? Hahahahaha wat een complete onzin.

Xandrino | 21-12-10 | 12:22

Ach, hij zal wel fan zijn van omroep Max.

Die is super | 21-12-10 | 12:22

..... alex wie ???

Dr.bibberrr | 21-12-10 | 12:21

Het zegt wat mij betreft alweer genoeg.

1st Male Lesbian | 21-12-10 | 12:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl