Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De overheid gaat u in het gareel trollen

ambtenaar20.jpgTjonge, zie onze overheid het internetbeleid even compleet over een andere boeg gooien. De Pavlov-reactie om zo snel mogelijk zo veel mogelijk van het internet met een molensteen de Noordzee in te schuiven is verleden tijd. Met dank aan de strebertjes van de Nationale Denktank. Die hebben aan de Inspector Gadgets van de Voedsel- en Warenautoriteit namelijk uitgelegd hoe Google Trends, Twittersearch en de Hyves WWW's werken. En dat je daarmee dus kunt uitvogelen waar subgastronomisch Nederland zoal over praat. Ging gelijk een wereld open bij de Rob Geus-brigade. Want als je kan analyseren welke waar- en onwaarheden er zoal over politieke besluiten rond zwerven op de internets, dan kun je ook online ingrijpen. En dat is volgens onze wijsvingerzwaaiende overheid hard nodig. Waarom? Omdat de overheid denkt dat burgers alles geloven wat het internet opgekrabbeld wordt. Daarom gaan overheidsinstanties als de Voedsel- en Warenautoriteit de sociale media afstruinen om duiding en uitleg te geven aan al die raaskallende burgerspammers. Voordat #baarmoederhalskankerprikiskut een trending topic is. Geïnstitutionaliseerde trolinfiltratie door raamambtenaren, zeg maar. Een charmante manier om "geniepig indoctrinerende manipulatie project" te zeggen. De VWA heeft als goede voornemen om in 2011 te beginnen met de Digitale Propaganda Unit (DPU). Wie tussen negen en vijf iets positiefs over de overheid zegt, is er werkzaam. Blocken, op de spamlijst en wegjorissen is ons advies.

Reaguursels

Inloggen

knerf | 11-12-10 | 10:00

Nee ik ben geen rijksambtenaar. En wat ik zeg is ook lang geen zegetocht voor abtenaren / politici / wat dan ook, maar meer een aanklacht tegen hoe informatie over internet verspreid.
Als je maar goed je best doet om te vinden wat je zoekt, kun je in alles gelijk krijgen.
Maar een voorbeeld, als je op google.com zoekt naar 'Evolution proof' krijg je 1 beetje normale pagina met info gevolgd door 20 pagina's geschreven door streng gelovige Bijbel aanhangers met titels zoals:
What absolute proof is there for the theory of evolution
Proof that Evolution is a Hoax
etc. etc.

Daarom zou ik het mooi vinden als een overheids instantie zich in gaat zetten om op dit soort sites reacties te plaatsen die een ander standpunt weergeven.

Nu heb ik evolutie als voorbeeld genomen omdat ik me half dood schrok toen ik hierop zocht in een discussie met een religie fanaat (om hem een link te geven naar wat de evolutie theorie inhoud en wat voor 'bewijs' daarvoor is).

En ik volg alleen mezelf ;)

egalite | 12-12-10 | 01:02

Feit 1: Bij de overheid werken de meest incapabele zieltjes, die altijd hebben geloofd wat er op school werd verteld door hun gehersenspoelde PvdA-leerkracht.
Feit 2: Het wantrouwen richting de overheid is groots en wordt hierdoor met recht veel Grootscher, een supergoed voorteken voor revolutie.
Feit 3: Mensen kijken op forums voor informatie omdat de websites van de overheid nooit goede informatie bieden en je uit forums tenminste goede informatie kunt herleiden als je snugger bent.
Feit 4: De waarheid binnen de overheid betekent over het algemeen ontslag op staande voet voor de klootzak die zo politiek-incorrect kon zijn door de waarheid te verkondigen.
Feit 5: De waarheid bij de overheid betekent dus heel iets anders dan wat de meeste mensen van 'de waarheid' zouden verwachten. De waarheid is dat als de overheid zou kunnen bepalen wat je denkt, voelt, wilt en hoopt, dat ze dat ook zeker zal doen.
Feit 6: De overheid weet echt niet wat ze wil of waar ze mee bezig is, zolang individuele machthebbers zich maar mogen revancheren voor hun gepeste jeugd.
Feit 7: En ja, ik ben wel een rijksambtenaar.

Septimus | 11-12-10 | 21:42

egalite | 11-12-10 | 02:54

Ben jij soms rijksambtenaar?

Guttegut zeg, nee maar...
We moeten vooral die liegende politici en ambtenaren zeker maar op hun "mooie blauwe ogen"geloven en zeker niet internet.
Assange heeft het tegendeel bewezen.
Ik ben al op leeftijd maar heb wel wat meegemaakt in de loop der jaren als het de politiek betreft.De ene leugen na de andere stapelde zich op door de jaren heen.
Wat mij betreft verklaart de burger de oorlog aan al die leugenachtige overheden. Assange en de hackers hebben mijn steun.
De overheid wil dat de burger eerlijk en transparant is in het kader van terrorismebestrijding en meer van dat soort smoezen.
En zelf lekker stiekem de achterkamertjespolitiek handhaven en niks openheid nastreven.

Don't follow leaders, think for yourself!

knerf | 11-12-10 | 10:00

Hoezo trollen?
Echt... mensen hier hebben wel es een klok horen luiden, maar hebben geen enkel idee meer wat een klepel is. Waarschijnlijk denken vele gewoon dat 't een grote subwoofer is.
Wat in de post staat is dat ze gaan proberen mensen beter te informeren over de dingen die overheidsinstancies doen, en waarom die instancies dat doen.

Door de werking van google is het vaak moeilijk om in normale nederlandse taal informatie te vinden die betrouwbaar is. Dit komt omdat maar weinig websites links hebben naar overheidsinstancies / onderzoeksbureaus etc.. Daardoor kom je via google veel sneller op sites zoals wikipedia of bij een bekend forum, daarop staat informatie die erop wordt gezet door mensen die vaak niet als experts in het veld kunnen worden aangeduid (aka op forums kom ik iig nooit een hartchirurg tegen die persoonlijk advies geeft over wat voor medicijnen je moet gebruiken na een hartinfarct. Maar er zijn per medicijn wel duizenden reacties te vinden over hoe vrezelijk de bijwerkingen zijn, en dat 'het het echt niet waard is' etc. etc. Gelukkig hebben we hiervoor natuurlijke selectie, maar onze overheid wil dat prachtige princiepe wegwerken :( ).

Je hoeft maar naar het gemiddelde niveau op internet te kijken om in te zien dat de meeste mensen gewoon geen idee hebben wat de reden is voor bepaalde acties. Zelfs als je 'mensen op straat' vraagt naar belangrijke dingen krijg je vaak antwoorden die jou zeggen dat ze er gewoon geen enkel idee van hebben wat er speelt.

Dus ik vind 't wel handig als ze zich voortaan ook op forums gaan begeven en dan vooral links geven naar relevante informatie. Alleen zie ik niet echt in dat ze daarmee veel gaan bereiken want daar is vast de mankracht niet voor.

egalite | 11-12-10 | 02:54

hoed u voor de herder die een schaap maakt van de mens

bushi | 10-12-10 | 21:21

Door Assagne kan de overheid haar controle op de burger nu nog verder gaan vergroten naar good old DDR voorbeeld.

snap_shootert | 10-12-10 | 20:12

De volgende stap is natuurlijk het bouwen van concentratiekampen voor complotdenkertjes. De elite beseft nu dat het internet de verzetskrantjes van de 21e eeuw herbergen. En dat het volk dat de alternatieve media serieus neemt met de dag groeit. Zeker nu mensen als Gerald Celente en Max Keiser, die geregeld bij een 'alternatief journaal' te gast zijn als expert, het toch bij het rechte eind blijken te hebben inplaats van die "experts" die bij nieuwsuur en het NOS-journaal aanschuiven.

De alternatieve media gaat groot worden, en de wikileaks-hype lijkt het proces alleen te versnellen.

Arie van P. | 10-12-10 | 19:51

Vroeger deden we een sit-inn of een handtekeningen actie.Je mening uiten is een stuk makkelijker geworden met internet en overheden moeten daar nog aan wennen. Wat is het verschil tussen China, Rusland en de VS?
China is wat effectiever om burgers onder de duim te houden, presidentskandidate Palin zou dit ook graag willen.
Op helpstart.nl staat een filmpje dat op dit moment het internet overgaat als een vuurtje > De Julian Assange video
www.helpstart.nl/de-julian-video/

sofie8227 | 10-12-10 | 18:45

Ik dacht al een eeuwigheid dat die ouwejongeskrentebroodreacties hier uit DIE hoek kwamen, maar nu weet ik 't zeker...

Bucket of Shit and P | 10-12-10 | 16:55

De rijksvoorlichtingsdienst en het Ministerie van Algemene Zaken zijn hier al druk mee bezig. Sinds de falende campagne om tieners in te enten wordt hier al over gedacht. Je reinste propaganda.

Fietstas | 10-12-10 | 16:55

ach de roverheid wil heel graag ons "dom denkende nederlandertjes en buitenlandertjes" onder de duim houden, althans dat denk de roverheid,want een niet tegensprekend nederlandertje aaien ze over de bol, een jongen van 16 wordt opgepakt vanwege wikileaks gehackt omdat hij andere rovertjes zou hebben plat gelegd foei toch.... jongen... wantstel je eens voor dat de roverheid denkt dat wij vele malen slimmer zijn dan hun, kan niet mag niet, want hun zijn de slimmertjes, ze zouden die 16 jarige jongen moeten prijzen om zijn slimmigheid, nee fout fout........

En daarom"dom denkend nederlandertjes en buitenlandertjes"doet de roverheid het met onze belasting centjes over de wel bekende balk gooiende niet goed bedoelde websites van hun joris mij eigen nu eventjes helemaal weg hou niet van rovers......

devil_666 | 10-12-10 | 16:20

Heerlijk idee....

Zie het nu al voor me....

- weggejorist en opgerot -

De Overheid | 10-12-10 | 16:10

Ing. eslapen | 10-12-10 | 16:08

LOL @ Harry Pikkel
Die ambtenaar is al goed hard aan het werk om ons even de waarheid uit te leggen hier op GeenStijl!
.
Overigens wil ik alle mensen die 1984 nog niet hebben gelezen dit vooral even wél te doen. Ook zou ik V for Vendetta kijken.

reinaarden | 10-12-10 | 15:47

Oh Oh!! Stasi Goes Digi !!
En weg is het heerlijk fantastische anarchistische van het vrije medium.

@Einde van de Domheid | 10-12-10 | 15:01 en 15:04

Wiens waarheid? En, naast dat er niets democratischers is dan het internet (het schikt zich naar de believen van haar gebruikers, waar en wanneer nodig), waarom zou het internet een democratische rol, in jouw betekenis dan, MOETEN hebben?
En die eenzijdigheid en/of eenkennigheid, is niet zozeer de schuld van de statistische verdeling van laagopgeleiden en hoogopgeleiden op het internet, maar 'de schuld' van het gemak waarmee je clusters kan vormen met gelijkgestemden.
En dan jouw vunzige link tussen die grote hoeveelheid laagopgeleiden en het goed boeren van de PVV: statistisch gezien is dat zwaar gelul, gezien het aantal hoogopgeleiden die PVV gestemd hebben.

ZKH EénOog | 10-12-10 | 15:24

Zolang er door Monsanto betaalde pleps in de EU zitten geloof ik nergens meer in; zelfs het SKAL verkeurmerk wordt zwaar gesubsidieerd: EKO me reet!

sTiRf | 10-12-10 | 15:17

Dit tuig krijgt waarschijnlijk zwaar subsidie dat ze weer opsouperen een een of ander yab-yum-achtige gelegenheid en lachende hoe de citroen nog verder kan worden uitgeknepen boven hun kaviaar.. of schets ik dit allemaal wat te roos <PVDA> kultuurkamer-kleurig-achtig-hakendinges? <open vraag>

sTiRf | 10-12-10 | 15:09

Dus *toevoegt* de internets hebben nog niet de democratische rol die ze zouden kunnen hebben. Laagopgeleiden zijn statistiek sterker en luider aanwezig wat het debat vaak eenzijdig en/of eenkennig maakt.

Einde van de Domheid | 10-12-10 | 15:04

HIer een deeltje van de waarheid Quid.
Lager opgeleiden brengen meer tijd online door dan hoger opgeleiden.
Een partij als de PVV heeft dat geen windeieren gelegd.

Einde van de Domheid | 10-12-10 | 15:01

Toch leuk voor MacReady , hij kan door met agitprop wat hij al voor de .gov deed.

seven | 10-12-10 | 14:51

Ambtenaren hebben de opstelling van 'specialisten', die gewoon op een top down manier informatie uitstrooien over het plebs. Die zijn nog helemaal niet toe aan een werkelijkheid waarin er ook dingen teruggezegd worden.

jabier | 10-12-10 | 14:51

Dat kan de overheid dan wel van plan zijn, maar die heeft over de hele linie bekeken die capaciteiten volstrekt niet in huis en dat zou minimaal drie jaar van intensieve cultuuromslag vergen voordat die organisaties dat ook maar een beetje geleerd hebben. Zonder uitzondering zijn communicatieafdelingen niet op web toegerust, het vermogen een werkelijke dialoog aan te gaan met burgers is er niet. Dat kunnen ze misschien wel willen maar het zal er nooit van komen.

Overigens ehh... Rutte was toch zo voor een inkrimping van de overheid? want voor iedere burger heb je zeker twee overheidsmoderators nodig...

jabier | 10-12-10 | 14:49

ecologiste | 10-12-10 | 14:25

ook nog aan het werk, collega? keep up the good work.

julian ass | 10-12-10 | 14:42

sjaakdeslinksesul | 10-12-10 | 13:31
Onze overheid heeft groot gelijk. Als ze het regeren nu gewoon aan Europa overlaten kunnen zij zich zelf full time bezig houden met het betere lobbywerk en het vullen van de zakken. Kwestie van prioriteiten stellen.

Bolle Wim | 10-12-10 | 14:32

Wenn Unrecht zu Recht wird, wird Widerstand zur Pflicht!

mothersfinest | 10-12-10 | 14:28

julian ass | 10-12-10 | 13:46

Die Voedsel- en Warenautoriteit is zo'n verdomd goeie organisatie en zal NL weer helemaal gezond maken. Petje af voor deze supergoeroes.
Nu gaat het helemaal goed komen. Over een jaar of wat geen hart- e vaatziekten meer en weg is alle obesitas.

ecologiste | 10-12-10 | 14:25

Bedrijven nemen afscheid van deze tactiek omdat medewerkers die goede berichten over het eigen bedrijf op fora zetten snel en genadeloos als trol worden ontmaskerd en nu gaat de de overheid -onder het mom van voorlichting- ermee beginnen?

Jaja, men gaat met de tijd mee.
Drie maal raden wie dit betaalt.......

Kapitein Sjaak Mus | 10-12-10 | 14:03

@Symmachus | 10-12-10 | 13:52

Dat ziet u toch verkeerd. Door al die insinuaties zouden mensen kunnen denken dat de overheid een onbetrouwbare partner is en dat is niet waar, de CDA is juist heel erg betrouwbaar, nog betrouwbaarder dan de PVDA bijvoorbeeld.

neemjemoederindemali | 10-12-10 | 13:56

Wat de FUCK heeft de Voedsel en Waren Autoriteit met het Internet te maken? Sinds het rookverbod is wel duidelijk dat je een speciaal soort NSB-er moet zijn om daar te werken, maar dit slaat alles.

Symmachus | 10-12-10 | 13:52

@Sliptong | 10-12-10 | 13:41
Je hebt toch niets te verbergen?
Dus ja, jij ook.

necrosis | 10-12-10 | 13:48

En dan staat de paradijselijke Godheid Apple daar nog net boven, door alvast vooraf te filteren wat u wel of niet te zien krijgt op uw iPad.
Dé reden om nooit zo'n ding te kopen. Ik haat filters van anderen en ben juist dol op het negatieve sentiment.
Mensen zijn nu eenmaal geneigd te geloven in sprookjes, hoop en liefde, enkel lobotomie helpt daar tegen en niet het Ministerie van Bijvijlen en Oppoetsen.
Twitter vermijd ik sowieso al, evenals hyves en google gebruik ik alleen via scroogle.com.

Causa Sui | 10-12-10 | 13:48

De Voedsel- en Waarheidsautoriteit beschikt niet over een rapport over misstanden bij veetransporten en het falend toezicht daarop. Er zijn namelijk geen misstanden bij veetransporten, want het toezicht daarop is heel streng. We leggen ook heel veel boetes op. De sector siddert nog harder voor onze agenten dan een lammetje in een slachthuis. En als voormalige medewerkers menen dat het wel zo is, dan mogen ze daar best over praten in de pers. Dat vinden wij niet erg. Want wij van de Voedsel- en Waarheidsautoriteit houden van lammetjes en van de waarheid. Echt waar.

julian ass | 10-12-10 | 13:46

om te spreken met de woorden uit Jesus Christ superstar.
"is your truth the same as mine?"

meer hoeft het niet gezegd te worden.

LordNobady | 10-12-10 | 13:46

Het internet is wel een geluk zeg, voor de overheid. Meeluisteren en tegenspreken is irl een stuk lastiger.

Detlev Tarnowitz | 10-12-10 | 13:46

@Sliptong | 10-12-10 | 13:40
Eh, wie bent u, en wat doe ik hier?

rara | 10-12-10 | 13:45

@zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:41
Jullie kunnen vriendjes via hyves worden? * fluitend naar andere topic gaat *

Sliptong | 10-12-10 | 13:43

@necrosis | 10-12-10 | 13:24
Ik ook?

Sliptong | 10-12-10 | 13:41

Reinaert | 10-12-10 | 13:38 Ben jij een achterneefje of zo? Of ben ik dat dan van jou? En moeten die meloenen dan nog verdeeld of is dit al gebeurd?

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:41

@rara | 10-12-10 | 13:21
Oh jee, de nanobots hebben je haargrens bereikt en veroorzaken irritatie als de huid in contact komt met aluhoedjes. Je bent reddeloos verloren. Ik vond het leuk je gekend te hebben. Echt.

Sliptong | 10-12-10 | 13:40

@zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:19
Nee, echt niemand. Dat zeg je goed ;)

Sliptong | 10-12-10 | 13:39

@Reinaert | 10-12-10 | 13:16
Ik signaleer alleen wat men op de website van de grote geesten neerzet. Don't shoot the messenger.

Sliptong | 10-12-10 | 13:38

@zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:34

Sinds wanneer heb jij toegang tot mijn mailbox? Of hebben we parallelle familie?

Reinaert | 10-12-10 | 13:38

En we hebben mail. Ik stop maar meteen met werken want:


"We wish to notify you again that you were listed as a beneficiary to the total sum of US$18,500,000.00 Dollars in the intent of the deceased (name now withheld since this is our second letter to you)."

Yes! We lopen helemaal binnen.

Of.. Zou dit nou zoiets zijn wat nou eens niet waar is?

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:34

WakkereNL | 10-12-10 | 13:24

U is ambtenaar?

Dr@@kT | 10-12-10 | 13:34

@Bigi Bana Boy | 10-12-10 | 13:27
Zo heb ik Twitter en doe er geen ruk mee...

Dus volg me!

#AndieARBEIT #2tweets.permaand #Ikzegdoen!

An die ARBEIT | 10-12-10 | 13:34

@rara | 10-12-10 | 13:09
Nee, die zal wel ambtenaar zijn en reageert niet op vrijdag

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:33

Bigi Bana Boy | 10-12-10 | 13:27
+1.

Superior Bastard | 10-12-10 | 13:33

@An die ARBEIT | 10-12-10 | 13:11
Lol

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:32

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:16 Zo, gedaan. En wat denk je? "Nee de heer XXXXX werkt op vrijdag niet".

In een volgend leven wil ik reïncarneren als ambtenaar. De wijsheid in pacht, wat je schrijft is automatisch waar en op vrijdag al thuis. Mooier kun je het eigenlijk niet hebben.

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:32

Onze overheid is de beste overheid van de wereld. Daarom geven we alle macht aan de EU weg.

sjaakdeslinksesul | 10-12-10 | 13:31

@Reinaert | 10-12-10 | 13:25
Dacht dat het al verboten was.

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:31

WakkereNL | 10-12-10 | 13:24 Tik dan niks, wacht op iets beters, verlaat de site zonder met de deuren te slaan. Wat jij tikt is virtueel met de deur slaan.

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:30

De overheid meent het goed met u (joristest)

Fred Janssen | 10-12-10 | 13:29

@W.Y. Sneus | 10-12-10 | 12:54
eeuh, neuk jij met een condoom?

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:27

Zeg redaktie, jullie vinden dat Twitter wel echt helemaal geweldig he ? Terwijl het topch maar een marginaal verschijnsel voor hippe babyboomers is. Ik bedoel, ik heb zelf niet een Twitter en de meeste mensen die ik ken ook niet. En toch bevatten twee van de drie topics tegenwoordig iets over het Twitters.

Bigi Bana Boy | 10-12-10 | 13:27

@Bolle Wim | 10-12-10 | 12:53
Zijn ambtenaren nu ook al mensen?

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:26

@WakkereNL | 10-12-10 | 13:24

Op zoek naar ban? Ik denk dat liev vragen sneller is.

LiebeMan | 10-12-10 | 13:25

@Che_cuevara | 10-12-10 | 13:22

Lachen wordt binnenkort sowieso VERBOTEN. Blijft het Goelachen over ja.

Reinaert | 10-12-10 | 13:25

-weggejorist-

WakkereNL | 10-12-10 | 13:24

"De overheid gaat u in het gareel trollen "
Dat was toch een taak van GS?

watergeus | 10-12-10 | 13:24

@ZDEV | 10-12-10 | 12:49
Dus eigenlijk nooit?

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:24

-weggejorist en opgerot-
Schaapjes | 10-12-10 | 12:45

Iemand trek in lamsshoarma?
Wel even een bewijsje overleggen dat je geen troll-ambtenaar of Dierenpoes stemmerT bent!

necrosis | 10-12-10 | 13:24

@johnny Quid

Zeg johnny, Jij weet toch ook wel dat het indoctrinerend project is en geen indoctrinerende project?

LiebeMan | 10-12-10 | 13:23

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:11
Mooi analyse. *In kringetjes begint te denken*

Superior Bastard | 10-12-10 | 13:23

@Reinaert | 10-12-10 | 12:47
Maar ik kan er "nie goe mee lachen"

Che_cuevara | 10-12-10 | 13:22

@zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:21

Pecunia non olet. Iesj siempel. Zelfs voor iemand die Abraham heet. Of misschien....

Reinaert | 10-12-10 | 13:22


@Sliptong | 10-12-10 | 13:17
Sinds mijn griepvaccinatie wil ik mijn aluhoedje niet meer opzetten. Weet je hoe dat komt?

rara | 10-12-10 | 13:21

@An die ARBEIT | 10-12-10 | 13:10
*gnehehehehe*

necrosis | 10-12-10 | 13:21

Reinaert | 10-12-10 | 13:19 Zelfs als het mosterd voor ná de maaltijd is, maakt hem niks uit, hij schaamt zich nergens voor.

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:21

@zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:19

Abraham Klink weet echt wel waar 'ie de mosterd haalt hoor. Kassa!

Reinaert | 10-12-10 | 13:19

Sliptong | 10-12-10 | 13:17 38 miljoen vaccinaties. En, nee, er had écht niemand enig financieel belang bij..

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:19

Nico Mudde | 10-12-10 | 12:59
Ik mag er niet inhoudelijk over spreken van mijn teamleider. Daarnaast is mijn teamleider van Gristelijke huize.

Bolle Wim | 10-12-10 | 13:18

Kritisch over de Mexicaanse griepje 2.0 en dat we geïnjecteerd met nanobots worden? #geennanobotsinmijnlijf! Mailtje van de overheid: nee echt, u loopt geen enkel gevaar. En als u dat wel blijft denken sluiten we u op. Die George Orwell lacht zich een breuk daarboven.

Sliptong | 10-12-10 | 13:17

De vertroetelaars, mooi weer praters en het beste met ons voor hebbende brainpolicecorps zal de vrijheid en waarheid wel even voor u vertalen en daar mogen wij ook nog eens voor betalen.
Colporteurs en fake rechercheurs. Jesuïeten die op ons komen schieten.

ecologiste | 10-12-10 | 13:16

@Sliptong | 10-12-10 | 13:14

Masterstudenten, wat zijn dat? Ongeveer zoiets als de studenten die zich vroegâh richting hun doctoraal trachtten te drinken?

Veelbelovend? Mwoehahahahaha! Taalvervuiling, that's all. Master-fuckups.

Reinaert | 10-12-10 | 13:16

harry pikkel | 10-12-10 | 13:01 Bedankt, die reminder had ik nét nodig. Ik moet nog zo'n zak bellen.

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:16

@Schaapjes | 10-12-10 | 13:06
Ik heb zojuist op jouw [!] gestempT.
Genoeg "vote", vervelende troll?

necrosis | 10-12-10 | 13:16

De denktank zit alleen maar vol met veelbelovende masterstudenten. Zo blijft het allemaal lekker abstract. Zet er eens wat praktijkmensen in en kijk hoe dat uitpakt. Denktanks moeten divers zijn qua samenstelling. Zo komen we er niet mensen en blijft alles lekker vaag.

Sliptong | 10-12-10 | 13:14

Schoorsteenveger | 10-12-10 | 13:08
Geen dank. Daar zijn we toch voor. Heeft u nog vragen over kwesties? Mijn team en ik draaien op oorlogssterkte!

harry pikkel | 10-12-10 | 13:12

harry pikkel | 10-12-10 | 13:07
Als het onderwerp zelf niet zo veel irritatie zou opwekken, zou ik uw plempsels bijzonder grappig hebben gevonden. Toch nog kudo's.

Achterdocht | 10-12-10 | 13:12

@Bolle Wim | 10-12-10 | 12:53
Dat geldt alleen voor mensen die het laagst op de ambtenarenladder staan, die werken zich 10 slagen in de rondte (maar krijgen onevenredig veel betaald).
Mensen die al iets hoger op dezelfde ladder staan verdoen hun tijd met analyses, opinies en vergaderingen en krijgen nog meer loon.
Bij een commercieel bedrijf liggen ze er na 3 maanden al uit omdat ze het tempo niet kunnen bijbenen.

necrosis | 10-12-10 | 13:11

Dus de overheid is bang dat we alles wat op het internet staat zomaar geloven? En dus zetten ze alles wat zij waar vinden op het internet? Nou, de angst is ongegrond, met name de berichtgeving van de overheid, en ik vind dat een weeralarm daar ook onder valt, geloof ik pas na checken.
En vanaf nu zal ik de overheidsberichten helemaal met argwaan bekijken. Want wat ze eigenlijk willen zeggen is: "Gelooft u van niemand iets, vertrouw maar op ons, wat wij zeggen is waar.".

En dat is dus niet altijd zo.

zeg maar jansen | 10-12-10 | 13:11

@Schaapjes | 10-12-10 | 13:06
Dag Spam-schaap!

* meehehezwaai *

An die ARBEIT | 10-12-10 | 13:10

Heeft iemand Bakito al gezien?

rara | 10-12-10 | 13:09

Straks ook op GeenStijl en aanverwante sites? Oh nee, wacht, die hebben we al, zoals bijvoorbeeld Prins_Bernhard.

Requiescat in pace | 10-12-10 | 13:09

harry pikkel | 10-12-10 | 13:03
Ik word weer helemaal vrolijk! Wat fijn dat we niet na hoeven te denken, alleen maar hard hoeven werken om al die mooie idealen te laten verwezenlijken door mensen die er echt verstand van hebben!

Schoorsteenveger | 10-12-10 | 13:08

Ashtrey | 10-12-10 | 12:52
mt: 'we verdienen aan abn, W. Bos is fantastisch' ( feit: 10-15 mrd verlies aan aankoop abn is best case volgens directie Abn.)

seven | 10-12-10 | 13:07

Goed beleid kunnen we alleen maar voeren als we zoveel mogelijk informatie van u hebben. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat die informatie goed beveiligd is. Daar kunt u van op aan!

harry pikkel | 10-12-10 | 13:07

Ashtrey | 10-12-10 | 13:04
Tuurlijk.. *Selffacepalm*

Superior Bastard | 10-12-10 | 13:06

Het zou me verbazen als er nu nog een ambtenaar zou reaguren, die hebben op dit tijdstip op vrijdag (36-urige werkweek) al vrij, of ze zitten in de kantine te zuipen op kosten van de belastingbetalerT.
Overigens moet degene die mij in het gareel wil trollen van goede huize komen.
Ambtenaren kwalificeren niet!

necrosis | 10-12-10 | 13:06

-weggejorist-

Schaapjes | 10-12-10 | 13:06

Mijn bek valt open:
"De overheid kan er zo voor zorgen dat ongefundeerde meningen en feitelijke informatie niet door elkaar kan gaan lopen."
De overheid als hoeder van de waarheid. Waren we net van start gegaan met een poging kerk en staat te scheiden, komt de waarheid weer via de achterdeur binnen.
'Dat is ook goed voor burgers, want zij hebben recht op de waarheid.'
Welke 'de waarheid' hebben we het dan over? De waarheid van Ab Osterhaus misschien?
www.hpdetijd.nl/2009-09-29/ab-osterhau...
Of de waarheid van Wim Deetman?
www.nu.nl/binnenland/2398458/pvda-wil-...
www.refdag.nl/nieuws/politiek/deetman_...
Of die van Maxim 'Rat' Verhagen?
www.volkskrant.nl/vk/nl/3884/WikiLeaks...

Schoorsteenveger | 10-12-10 | 13:05

Mindcontrol 2.0 De tentakels van Big Brother worden met de dag meer zichtbaar, althans voor diegene die het willen zien.
Software die het publieke debat gaat sturen. Afgezien van het feit dat dit té misselijk makend is voor woorden, moeten we vooral niet vergeten op welke reeds behaalde IT successen de overheid kan bogen.

HoerenSloep | 10-12-10 | 13:05

Misschien kunnen ze ook meteen in cafés, buurthuizen, kantines en treinen wat ambtenaren droppen om in de gaten te houden of mensen wel feiten verkondigen..

jeanmondo | 10-12-10 | 13:04

Superior Bastard | 10-12-10 | 13:02
Vast wel, schrijver van o.a. “Adventures of Huckleberry Finn”.

Ashtrey | 10-12-10 | 13:04

Bij de overheid werkzaam, is dat niet de uber Contradictio in Terminis?

faz | 10-12-10 | 13:04

Mensen die een belastingschuld hebben, moeten die wel zo snel mogelijk voldoen. Zo kan de overheid ook weer sneller investeren in projecten en buurlanden. Daar worden we allemaal beter van.

harry pikkel | 10-12-10 | 13:03

@Woelieboelie | 10-12-10 | 12:53
Is uw uitspraak dat niet alles op internet waar is onbetrouwbaar geworden omdat u het op internet heeft gezet?

rara | 10-12-10 | 13:03

De aarde warmt op. Dit kun je ook zelf voelen.

Nietvoordekat | 10-12-10 | 13:03

Ashtrey | 10-12-10 | 12:52
MT? Kan er even niet opkomen. Wie bedoel je?

Superior Bastard | 10-12-10 | 13:02

Omdat IJsland er dertig jaar tegen drie procent rente over mag doen om ons terug te betalen, zullen ze weer een ijzersterke handelspartner van ons worden.

harry pikkel | 10-12-10 | 13:02

verdeel en heers. de technologische ontwikkelingen gaan te snel. politiek past zich niet snel genoeg aan en proberen nu met allerlei noodmaatregelen de grip op hun macht vast te houden. volk wordt te wijs en dat is nooit een goede zaak voor leidinggevenden.

ITEACHYOU | 10-12-10 | 13:01

Doordat de overheid de laatste jaren vele reïntegratiebureaus in de hand nam, zijn er veel meer mensen aan het werk gekomen. Deze bureaus worden dan ook geleid door oud-politici die kunnen bogen op jarenlange ervaring op de arbeidsmarkt.

harry pikkel | 10-12-10 | 13:01

Bolle Wim | 10-12-10 | 12:47
Heb je dhr. E.Brinkman nog zien hakkelen toen hij moest uitleggen of hij van het frauduleuze handelen van de bouwondernemingen afwist. "Nou, de doorberekening, dus de hogere bouwkosten, kwamen alleen maar ten goede van de werkgelenheid van de bouwmaatschappijen, er is niets in de zakken van de bouwers zelf verdwenen". Gaat u maar rustig slapen, we hebben de nederlanderse belastingbetaler voor maar zo'n........25 miljard opgelicht.

Nico Mudde | 10-12-10 | 12:59

@eus | 10-12-10 | 12:52
En uit blinde paniek ramde je maar op de capslock toets?

An die ARBEIT | 10-12-10 | 12:58

De EU is een instantie waar we de komende jaren nog veel plezier van gaan hebben. Mensen die wijzen op de instabiele munt en de miljarden euro's die naar onze zwakke broeders gaan, vergeten dat we zonder hen helemaal geen export meer hebben.

harry pikkel | 10-12-10 | 12:57

Hoe bepaalt de overheid wat 'de waarheid' is? Over dingen waarbij dat redelijk zeker is, bijv. gras is groen , is geen discussie. Als een ding rond recente discussies duidelijk is geworden is dat de overheid ver achter loopt op de wetenschap en blijken vermoedens over bv schadelijkheid gsm paar jaar later toch juist. Denk ook aan klimaatdiscussie en de mex. griep die idd zeer mild bleek en Ab & who onbetrouwbaar.
'Als wereldgezondheidsorganisatie WHO niet vlak voor de uitbraak van de Mexicaanse griep de definitie van een pandemie had aangepast, had Nederland waarschijnlijk geen 34 miljoen onnodige vaccins aangekocht.(..)vNu blijkt dat vijf van de vijftien leden van de commissie die deze definitie aanpaste, banden hebben met de farmaceutische industrie. ' www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/...

seven | 10-12-10 | 12:57

ZDEV | 10-12-10 | 12:55 LOL!!

Ashtrey | 10-12-10 | 12:56

Tijd om weer miljoenen over de balk te gooien.
Het woordje denktank is trouwens misleidend voor een instantie die door en voor de overheid gerund word...

da wizard | 10-12-10 | 12:56

@Schaapjes | 10-12-10 | 12:45
Reaguurde jij vannacht onder de nick "op_ensuring_freedom"?
*[!] vast opwarmt*

necrosis | 10-12-10 | 12:56

@Superior Bastard | 10-12-10 | 12:53

Wijsheid komt met de jaren. Zelfs bij vrouwen. Echt waar!

Reinaert | 10-12-10 | 12:55

Ai, er wordt op de deur gebonkt. Ze hebben me snel gevonden.

W.Y. Sneus | 10-12-10 | 12:55

Mededeling van het Ministerie van Waarheid

Belasting betalen is nuttig. Het is aangetoond dat belastingbetalers gelukkiger zijn dan niet-belastingbetalers. Subsidies zijn nuttig. Het is aangetoond dat subsidieontvangers gelukkiger zijn. Ambtenaren zijn de liefste mensen op de wereld. Omdat ze anderen gelukkig maken. Eksperimentele kunst is goed voor de mensheid. Ook al komt er nooit iemand kijken.

ZDEV | 10-12-10 | 12:55

Ja, we moeten die ambtenaren toch wel enigzins bezighouden, de burger moet niet het idee krijgen dat je bij de overheid je salaris gratis krijgt.

gozahtje | 10-12-10 | 12:55

harry pikkel | 10-12-10 | 12:51
Goed gezegd Harry! Waar blijven we als we geen vertrouwen meer hebben in onze elite!

Schoorsteenveger | 10-12-10 | 12:54

Ik vind dit heel goed. De overheid is heel goed bezig. Briljant plan. Doen. En laten we afspreken dat we wie toch negatief doet verlinken. En aangeven. En zeggen dat hij zonder condoom heeft geneukt.

W.Y. Sneus | 10-12-10 | 12:54

Reinaert | 10-12-10 | 12:52
*Mompelt iets onverstaanbaars, betrekking hebbend op "de dagen" en jaren.*

Superior Bastard | 10-12-10 | 12:53

De overheid denkt dus dat burgers niet in staat zijn om zelf te bedenken dat niet alles wat op internet staat waar is...

Woelieboelie | 10-12-10 | 12:53

Ambtenaren zijn hardwerkende mensen!!

Bolle Wim | 10-12-10 | 12:53

@Superior Bastard | 10-12-10 | 12:51

En daarom zijn de gangen bij overheidsgebouwen ook zo breed. Om files te voorkomen van luyden die iets eerder weggaan versus luyden die iets later beginnen.

Reinaert | 10-12-10 | 12:53

Toch mis ik MT in draadjes als deze. Wanneer mag ze weer reaguren?

Ashtrey | 10-12-10 | 12:52

Ik wil wel in discussie met zo'n ambtenaartje op een bepaald forum, maar dan wel NA 5 uur!

Pakzooi | 10-12-10 | 12:52

-weggejorist-

eus | 10-12-10 | 12:52

is juist goed. daar prikken we zo doorheen en het hilarisch retweet materiaal.

superjan | 10-12-10 | 12:52

In dit digitale tijdperk bestaat namelijk de kans dat lezers door de bomen het bos niet meer zien. Dan is het toch goed dat er een instantie bestaat die alles voor die lezers duidt?

harry pikkel | 10-12-10 | 12:52

@Superior Bastard | 10-12-10 | 12:49

Merlot heeft haar dag niet. Waarschijnlijk haar dagen wel. Dat zuigt en dat zal het zijn.

En daar moet u het mee doen!

Reinaert | 10-12-10 | 12:52

Ik heb jeuk aan mijn digitale voelspriet.

Bolle Wim | 10-12-10 | 12:52

Toch knap dat ze in 15 jaar tijd zo ver zijn gekomen.

ZDEV | 10-12-10 | 12:49
Lol. Degenen die "iets eerder weggaan" komen degenen die "wat later beginnen" vaak nog net bij de deur tegen.

Superior Bastard | 10-12-10 | 12:51

Bovenstaand artikel klopt niet helemaal. Zo wordt er gesuggereerd dat het om trollen en indoctrineren gaat. Terwijl de overheid alleen maar hecht aan duidelijke, op waarheid gebaseerde informatie.

harry pikkel | 10-12-10 | 12:51

@Merlot | 10-12-10 | 12:41
Ga het hem even uitleggen anders....
Stuur een boze mail! Daar heeft 'ie er vast en zeker nog niet genoeg van...

An die ARBEIT | 10-12-10 | 12:51

* '1984' van Orwell weer eens van de plank haalt en driftig lezen gaat *

Schoorsteenveger | 10-12-10 | 12:51

@Appleflap | 10-12-10 | 12:47
AppleLOL!

An die ARBEIT | 10-12-10 | 12:50

Merlot | 10-12-10 | 12:41
Triest. Echt triest.

Superior Bastard | 10-12-10 | 12:49

"wie tussen negen en vijf"

Maak daar maar tussen half tien en half vier van. En niet op woensdagmiddag en niet op vrijdag. En een keer in de twee weken niet op donderdag. En in de zomer gedurende zes weken niet. En niet tijdens de koffiepauzes. En niet tijdens de stakingen.

ZDEV | 10-12-10 | 12:49

@Diareeremmer | 10-12-10 | 12:47
Ja, dat hebben van een eigen mening en kijk op de zaak moet maar eens over zijn!

An die ARBEIT | 10-12-10 | 12:49

Gelukkig zijn overheidsprojecten gedoemd te mislukken, anders zou je nog politiek asiel moeten aanvragen in Noord-Korea om van de vrijheid te kunnen genieten om boe te roepen op je eigen toilet.

Hansopje | 10-12-10 | 12:48

Elco Brinkman, Hans Wiegel, Wim Kok, Gerrit Zalm en al die vele anderen zijn GEEN lobbyist en NIET corrupt!

Bolle Wim | 10-12-10 | 12:47

Nou, als de overheid dit wil inzetten tegen complotdenkers, kwakzalvers en allerhande aluminiumhoedjes dragers die de internets bevolken, hebben ze mijn zegen.

Diareeremmer | 10-12-10 | 12:47

Propaganda en agitatie. Zou oud als de wereld. "Wij weten wat goed voor U is".

Volkscommissariaat voor de Staatsveiligheid (NKWD), Comité voor Nationale Veiligheid (KGB), Federale Staatsveiligheidsdienst (FSB) en consorten gingen U voor.

Goelag hier, Goelag daar, Goelag overal!

Reinaert | 10-12-10 | 12:47

1984 valt laat dit jaar.

Appleflap | 10-12-10 | 12:47

Gelukkig maar, ik werd al zo moe van de hele tijd zelf moeten denken.

* alu-hoedje perma-af doet en wacht op de straling *

An die ARBEIT | 10-12-10 | 12:46

VWA heeft de wijsheid in pacht natuurlijk. Doe eens ophouden met je controleren vd burger.

Critics | 10-12-10 | 12:46

Wat denkt de redactie van GS dat die 30.000 overheidsvoorliegers nu zitten te doen?

Jarre Tell | 10-12-10 | 12:46

Ik als test een nationale troll-krant uitbrengen. Take that overheid!

Jesse_xD | 10-12-10 | 12:46

-weggejorist en opgerot-

Schaapjes | 10-12-10 | 12:45

Krijg meteen dat beeld voor m'n ogen van John Hurt in de film '1984' (George Orwell's novel of a totalitarian future society in which a man whose daily work is rewriting history tries to rebel by falling in love).

FrankVeer | 10-12-10 | 12:45

" Wie tussen negen en vijf iets positiefs over de overheid zegt, is er werkzaam. "
behalve op vrijdag dan, dus.

dompertje | 10-12-10 | 12:44

Zoiets is al langer gaande maar dan door hele PVDA legers die alle fora afgaan.

Creaguurder | 10-12-10 | 12:43

alles om de sprookjes van denhaag vast te houden
leugens voor het volk
graaien en grijpen

vidamax | 10-12-10 | 12:43

:')

mannetje! | 10-12-10 | 12:42

Zo Assange, nou tevreden, lul.

Merlot | 10-12-10 | 12:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland