Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Krakers verstoren preek ds Eberhard in linkse kerk

ebergaathard.png Gemeente, broeders, zusters, partijgenoten. Ook vandaag staan wij stil bij onze petjes- en capuchondragende naasten. Deze verloren zonen op hun scooters, die dankzij 30 jaar van soft links pamperknuffelbeleid na het ongestoord lastigvallen van buurtbewoners een gesubsidieerde opleiding tot winkelovervaller en juwelierslachter kunnen volgen in een van de vele Amsterdamse banlieues, zijn nog immer de oogappeltjes van de Heere. Ook zij zijn schapen uit de gemeente van de Goede Herder. Daarom beminde gelovigen, stel ik voor deze tijdbommetjes keihard aan te pakken. Want ook ik, mr. ds. Eberhard Van der Laan ben het godverdegloeiendegodver spuugzat met de stijgende criminaliteit in Amsterdam. De leefbaarheid in Amsterdam holt achteruit dankzij scootertuig, krakers en winkelovervallers, halleluja amen. Laten wij daarom bidden voor meer agenten, voor een focus op echte problemen en voor politie die ook écht wat doet in plaats van wat in het rond Job Cohent. Grote evenementen met stampertjes en pillenslikkers mogen voortaan zelf hun zooi beveiligen en krakers moeten er aan wennen dat ze gewoon ordinaire dieven zijn. Deze stad, deze gemeente, deze voorganger is het spuugzat. Politie is er voor de burger, de burger wil een leefbare stad. Amen. Zingen wij nu Gezang 300: 'Eens als de bazuinen klinken'. Nee, u mag daar niet tegeningaan, woningjattende kudtkraker. De voorganger is nu aan het woord. Koster Polak, zeg er eens wat van!

Reaguursels

Inloggen

Wat bedoel je dan met: 'uiteindelijk zal het getergde westen zich dermate getergd voelen dat elke vorm van represaille gerechtvaardigd is.' ?

Als de Chinezen toch gaan winnen, waar maak je je dan druk om?
Bovendien, voor wie ben je eigenlijk? De arbeiders hier worden uitgespeeld tegen de arbeiders daar.

lyft | 08-11-10 | 09:50

@ lyft
Ik ben geen hij.

En je zit er volkomen naast met je ad hominem-gezwatel. Ik voel me totaal niet bedreigd door Chinezen en die gaan het echt wel winnen gezien hun inzet, flexibele instelling en aanpak. Dat kan ik niet anders dan waarderen. Degene die wint met schaken feliciteer je. Degene die het spel gefrustreerd omgooit omdat hij de regels weigert te accepteren en te lui is om die te leren, wel, ik neem aan dat de metafoor niet aan je voorbijgaat.

En bespaar me je platitudes dat ik 'de buitenlander' met rillen en beven tegemoet zie. Dat jaren '80-lulsmoesje van de linkse kerk moet je écht niet uit het drijfzand trekken als argument want dat is geen argument om onoplosbare wantoestanden mee weg te poetsen. Je treft er bovendien mijn dierbaarste familieleden mee en pik ik niet.

Shalome | 08-11-10 | 09:09

Darwin zegt dat er tussen de soorten concurrentie bestaat, maar dat die het hevigst is binnen de soort zelf. Binnen de eigen groep worden de verschillen het sterkst ervaren en is de competitie het grootst.
Je kunt je ook afvragen wat Shalome's belang is met zijn opruiende taal. Rent hijzelf als eerste als een zelfmoordterrorist op de meute af, of probeert hij anderen zover te krijgen dat ze voor hem uitlopen en de grootste klappen opvangen? Zodat hij meer kans heeft om te overleven? The selfish gene. Er valt een concurrent weg en de buit hoeft onder minder mensen verdeeld te worden. Twee vliegen in één klap.

lyft | 08-11-10 | 08:38

Erg leuk allemaal maar feesten met pillenslikkers zijn over het algemeen niet bepaald de feesten die veel beveiliging nodig hebben. Iemand die aan de xtc zit zal niet zo snel een ander mens wat aandoen. Maar wat weten de geenstijl redacteuren daar ook van he? Die brave hendrikjes hebben nog nooit wat meegemaakt.

Tinusutrecht | 08-11-10 | 08:32

Ja, die wil gewoon de beuk erin.
Ik vind het niet deugen dat hij Darwin voor zijn karretje probeert te spannen.
Niet iedereen staat stijf van de testosteron. Behalve dat heeft een mens nog wel meer eigenschappen, die belangrijk zijn. De evolutietheorie is in de eerste plaats een theorie over kruisbestuiving en variëteiten. Over tienduizenden generaties. De natuur selecteert wat de beste eigenschappen zijn in welke situatie en wat overleeft.

Als Shalome zo graag wil overleven, moet ie niet als een dolle stier de meute invliegen. Dat is gewoon stom. Het is natuurlijk nobel dat hij zichzelf wil opofferen om zijn soortgenoten (wij dus) te laten overleven, maar je kunt je afvragen of hij daar veel aan heeft. Genetisch gesproken dan. Want dood is dood en plant zich niet meer voort.

En die spiegel? Ik ben geen buitenlander, maar ik zie al van een kilometer dat Shalome zich bedreigd voelt. Ik zou niet graag een kopje thee bij hem gaan drinken.

lyft | 08-11-10 | 07:03

@lyft | 07-11-10 | 21:47
"Zij houden ons een spiegel voor..." Laat me niet lachen, je naïviteit is ronduit stuitend. Wat een kwezelig salon-gezweef dat reaguursel van jou, gespeend van enige realiteitszin. Shalome ziet het een heel stuk scherper.

AndroidLouWebber | 08-11-10 | 00:51

clairy was ok vandaag

de vis | 07-11-10 | 22:26

Zelfs onze linkse Clairy wordt nu ongeduldig en humeurig van het gelul en van de beloftes. Van der Laan zal toch echt iets moeten gaan doen en de wapens van de straat halen, de boeven, krakers en het scootertuig oppakken. Geen slap gelul meer, geen excuses meer, niet verschuilen achter meer geld. Gewoon prioriteiten stellen en nu echt aan de slag. Het geluk van der Laan is dat hij hij nooit slechter kan doen dan zijn voorganger. De slechtste burgermeester ooit.

denoorman | 07-11-10 | 21:58

Shalome | 07-11-10 | 17:42
Mensen zo onder druk zetten, dat ze zich wel moeten overgeven? Dat klinkt als een vrij brute manier om mensen duidelijk te maken dat wij op een hogere trap van beschaving zouden staan. Als het op zo'n manier zou moeten, staan we ook niet hoger op de ladder, en heeft jouw actie dus geen enkel effect op den lange duur.

En natuurlijk is Darwin een makkelijk excuus om je achter te verbergen. Het recht van de sterkste, enzo. Dat klinkt zo ferm. Zo heldhaftig. Zo testosteron.
Maar dat is wel heel een heel versimpeld beeld van de evolutie. Darwin zegt ook dat de strijd om het bestaan zich steeds meer verfijnt en ontwikkelt. En dat komt omdat de anderen zich ook ontwikkelen. Dus jij moet mee-ontwikkelen.

Nu kun je hier een hek rond Nederland zetten, omdat 'de Nederlander' hysterisch van iedere buitenlander wordt, maar hoe sterk ben je als je je zo in je eigen land op moet laten sluiten? Als je zo bang bent dat je geïslamitiseerd wordt? Moet Nederland een reservaat voor 'de kwetsbare Nederlander' worden? Bedreigd in zijn voortbestaan? Met uitsterven bedreigd omdat ie zich niet aan de
veranderende omstandigheden aan weet te passen?

Het zou ook zo kunnen zijn dat buitenlanders een uitdaging zijn. Dat wij erdoor kunnen groeien. Omdat zij als buitenstaanders naar ons kijken. En zij dingen van ons zien, die wij allang niet meer zien. Zij houden ons een spiegel voor.
En daar zouden we ons voordeel mee kunnen doen.

Bovendien: Marokkaanse meisjes doen het op school bijzonder goed, heb ik gehoord. En dat gaat effect hebben binnen hun cultuur. Dus verkondigen dat hun cultuur al 1000 jaar stilstaat is belachelijk.
Jij kunt wel denken dat ze 1000 jaar stilstaan, maar dat is natuurlijk niet waar. Ook de wereld voor de islamieten is compleet anders dan 1000 jaar geleden.

lyft | 07-11-10 | 21:47

Buitenhof is sowieso een heel aardig programma wat mij betreft. Mag er graag naar luisteren op de zondag. Kritische vragen en niet journalistiek gekleurd. Het verschil van Polak bij Buitenhof (NTR) of VARA is al jaren goed merkbaar.

Golaio | 07-11-10 | 21:35

Polak deed het heel niet slecht, maakte het Van der Laan niet al te gemakkelijk. Ze lijkt nog een laatste boost aan haar baan te willen geven door te laten zien dat ze niet uitsluitend linksig is. Te laat helaas, want ze verstaat haar vak maar het zijn nou eenmaal haar nadagen.
Van Van der Laan moet ik nog maar zien of die het niet bij woorden laat.
Actievoerders met spandoek buiten: ik ben het niet met ze eens maar opzet van die actie +1. Geweldloos, en slim gedaan voor dat raam waar de camera op staat.

Zoetwaterpanharing | 07-11-10 | 20:31

Van der Laan klonk bij Clairy als de burgemeester van Gouda die enkele jaren geleden ook het volgende beweerde: "We weten precies wie de problemen veroorzaken". In Gouda gebeurde daar te weinig mee, net als in Amsterdam.

Het rechtssysteem is incompetent.

Sanglier | 07-11-10 | 20:01

Koster Polak kwam, althans op mij, wat humeurig over, zoals zij dat heel vroeger ook wel kon zijn. De president van de gemeenteraad trok zich daar terecht niets van aan en kondigde een strenge agenda aan. Bravo Eber.

Ribero | 07-11-10 | 19:59

-weggejorist-

CDlogo | 07-11-10 | 18:07

Eberhard van der Laan is de enige hoop voor het voort bestaan van de PvdA. De rest is totaal de weg kwijt.

Jaimy Fox | 07-11-10 | 17:44

slap gelul brussen, eberhard mag dan de krulletjes van stadgenoot gordon hebben, hij is zeker geen mietje (bij deze ff een verontschuldiging aan de homosexuele mede mensch, krulletjes.. gordon, ik kon het niet laten, ik biecht het morgen bij een begripvolle priester) hij vheeft al vaker zijn woorden door daden laten volgen en drinkt liever koffie dan thee. pfff alle cliche's heb ik nu wel gehad, beste bert, wacht maar ff af, oke?

ben nuchter | 07-11-10 | 17:43

Reinaert | 07-11-10 | 17:23
Typisch westerse gedachtegang, no offense, amigo: WIJ moeten met een oplossing komen, zeg je.
De enige oplossing is echter dat ZIJ eieren voor hun geld kiezen en aan oplossingen gaan denken, maar aangezien de denkcellen daar al 1000 jaar op slot zitten, heb ik daar geen fiducie in.

Het is dus wachten op het opdrogen van de oliebronnen waardoor ze een toontje lager gaan zingen (althans, dat wat de woestijn zal overleven: er is bij hun een bevolkingsexplosie geweest van jewelste en er is van de oliemiljarden nihil geïnvesteerd in de toekomst om de honderden miljoenen monden te voeden als die inkomsten wegvallen). En ze kunnen dan ook geen wapens meer kopen waardoor ze ook een minder grote waffel zullen opentrekken.

Mocht de westerse overmacht nog verder terugwijken ten faveure van de Chinezen, nou, dan wens ik ze helemaal veel geluk, hahaha: die Chinezen zijn niet zo christelijk naastenliefdevol ingesteld als wij - dan wordt het gewoon Darwin.

De derde is de naarste maar niet minder plausibel: uiteindelijk zal het getergde westen zich dermate getergd voelen dat elke vorm van represaille gerechtvaardigd is. Kunnen we wel heel Amnesty en Human Rights piepen, maar laws of nature zijn laws of nature. Dan doen wij wat wij vinden dat we moeten doen om ons organisme in stand te houden. En daar het islamitische deel vd bevolking zich steeds separatistisch blijft opstellen, zullen ze niet tot het organisme behoren dat mede door ons in stand moet worden gehouden.

Leuker kan ik het niet maken.

Shalome | 07-11-10 | 17:42

Heerliijke vent die Van der Laan.

antiwilderts | 07-11-10 | 17:40

Heb de uitzending gezien,
maar het is weer aanpakken dit, aanpakken dat, en ook nog eens keihard.
Dat horen we al zo lang.
Misschien wil de man wel,
maar met die linkse gemeenteraad wordt het weer niks.

Ploos van Amstel | 07-11-10 | 17:39

Brussen is overspannen.

Huishoudboekje | 07-11-10 | 17:38

Als v/d Laan net zo kwistig gaat wegjorissen als er in dit topic gejorist wordt komt het nog wel eens goed met 020.

vander F | 07-11-10 | 17:36

-weggejorist-

Art Vandelay Ultor | 07-11-10 | 17:26

Shalome | 07-11-10 | 16:40
Als je gewoon een teringhekel hebt aan moslims en alles wat uit Noord-Afrika komt, zeg dat dan. Scheelt een boel drek tussen de reaguursels.

mokum4all | 07-11-10 | 17:24

@Shalome | 07-11-10 | 17:15

En toch hebben we ze allang "in huis" dus je zult op enig moment met oplossingen moeten komen. Negeren en/of pamperen werkt niet, dat weten we zo ondertussen wel dus dan moet je aan alternatieven werken.

Voorlopig zet ik in op hetgeen ik hierboven al geplempt heb.

Mocht dat niet werken dan wil ik volgaarne met je meedenken over minder elegante oplossingen die ik hier maar niet zal trachten te beschrijven.

Maar zover zijn we - wat mij betreft - nog niet.

Reinaert | 07-11-10 | 17:23

@Shalome
Heel goeie analyses en conclusies.
Ik ben het voor een groot deel helemaal met je eens.

Vigil | 07-11-10 | 17:20

sjaakdeslinksesul | 07-11-10 | 16:29
er zijn vijf van die lijsten (@ 7.40) is dus 300 in totaal.

me,myself and IK | 07-11-10 | 17:19

vanaf 13:30 krakerTs spanvodje in beeld.

Stroopdoos | 07-11-10 | 17:17

Reinaert | 07-11-10 | 17:09
Waarom ik dit kabinet als de landing op Normandië beschouw, is dat ik nu in elk geval niet meer mee hoef te gaan in de zwakzinnige rooie theorieën over hoe leuk en perspectiefrijk het allemaal is.
Goddank is Rutte zo fair om met dat paspoortverhaal een onderscheid te maken, dat is alvast een begin. Multiculturele samenleving kan best hoor, maar niet met die volkeren uit Nafrika of met grote groepen moslims in het algemeen. Dat lukt niemand, nooit, nergens - ook Ghandi is er niet in geslaagd. Onder de bewierookte Ghandi heeft de grootste islamitische en niet-islamitische scheiding plaatsgevonden, haha.

Shalome | 07-11-10 | 17:15

@Rene Zoutketel | 07-11-10 | 17:09
Dat is niet waar. Syp was er vorige week. Pam sloot de uitzending toen af ivm Mulisch.

Parsons | 07-11-10 | 17:11

Pincoffs | 07-11-10 | 17:03
Ik ben geen hij en geef slechts inhoudelijke informatie.
Zijn Algerijnen anders dan Marokkanen, Libiërs, Irakezen, of Tunesiërs? Doet elk westers land waar ze zich vestigen precies het verkeerde waardoor het met de Nafrikanen nergens wil lukken? Hm?

Shalome | 07-11-10 | 17:10

@Shalome heeft gelijk. Maar that goes without saying.

Parsons | 07-11-10 | 17:10

@Shalome | 07-11-10 | 16:58

Misschien heb je gelijk, misschien ook niet.

Wat ik al eerder riep: iedereen verdient wat mij betreft een tweede kans, en daar blijf ik bij. Wie een dergelijke tweede kans verkloot mag wat mij betreft ook aan hoogste virtuele boom die toevallig voorhanden is, dat dan weer wel.

Maar een dergelijke tweede kans moet wel een echte zijn, geen voorgehouden slappe worst. Dus geen zakkenvullende reïntegratiebureautjes à la FourStar en omstreken maar echte begeleiding en een echte, realistische kans. Desnoods een vorm van detentie met een harde aanpak, het maakt niet uit, maar het moet wel goed gebeuren.

Zachte heelmeesters hebben we in overvloed in dit land.

Reinaert | 07-11-10 | 17:09

@der_Tim | 07-11-10 | 15:18
@anderen:
Waar is Syp Wynia gebleven in Buitenhof? Ik zie ineens ene Max Pam, die was er vorige week ook al. Normaal gesproken wisselen iedere 2 weken Desanne van Bredenrode en Syp Wynia elkaar af... Kreeg Clairy en haar redactie kippenvel van de vlijmscherpe Wynia-analyses?

Rene Zoutketel | 07-11-10 | 17:09

Nou nog volhouden Eber Hard!!! Niet zwichten voor je softe PvdA vriendjes.

helmpie | 07-11-10 | 17:08

@Shalome
Ach jongen. Wat loop je nou allemaal te vergelijken met elkaar. Ik snap de strekking van je tekstje heel goed: moslims zijn onverbeterlijke rotzakken die hun leefomgeving met een Koran in de hand en een glimlach onder de snor vol plezier en doorzettingsvermogen ondermijnen tot iedereen naar hun Islamitische pijpen danst... Dikke-vette-whatever. Net als BertBrussen trouwens die als hij betaalt wordt om rechtse stukjes te schrijven, rechtse stukjes schrijft. Wat ben je dan een moedige idioot.

Pincoffs | 07-11-10 | 17:03

Reinaert | 07-11-10 | 16:53
Natuurlijk lost het niets op. Het enige wat je kunt doen, is onder ogen zien wat er gebeurt en wat ons nog te wachten staat.
Maar wat me altijd gruwelijk ergerde, is dat zelfgenoegzame Job-toontje - of die hele rooie kluit in Amsterdam - die net deden alsof ze oplossingen hadden. Die zijn er namelijk niet.
Het enige wat je kunt doen is de ellende aanvaarden, er geen euro meer aan uitgeven, niemand zand in de ogen strooien, en je concentreren op de normale burgers. Maar er geen euro meer aan uitgeven (behalve aan politie) staat bovenaan.

Shalome | 07-11-10 | 16:58

Het mooiste baantje van de wereld? Burgermeester van een zooitje opgestapelde oude stenen. Een bevolking van hoeren, finnen, crimminelen en kanslozen.
Een gat in de grond met miljoenen schuld? Ach een mens moet wat he.

joopwil | 07-11-10 | 16:55

Pincoffs | 07-11-10 | 16:47
Je begrijpt het punt niet. De Algerijnen in Frankrijk, die net zo recalcitrant zijn als de Marokkanen bij ons, worden al decennia stevig aangepakt. Helpt niks. Net zomin als Eberhards nieuwe gespierde elan iets zal uitrichten.

Shalome | 07-11-10 | 16:54

@Shalome | 07-11-10 | 16:40

Je gaat er wel permanent met gestrekt been in hè?

Ergens snap ik je ook wel maar daar los je volgens mij ook niets mee op. Het massaal deporteren of wat dan ook is geen optie dus we moeten leren leven met de "zegeningen" die we dankzij jarenlang soft beleid cadeau hebben gekregen.

En voor dit moment betekent dat de rotte appels uit roulatie nemen en het jonge grut zo goed mogelijk op proberen te voeden. Goed- dan wel kwaadschiks.

Reinaert | 07-11-10 | 16:53

@Shalome
Loop niet zo ontzettend te overdrijven met je SWAT-teams. Zolang je in Amsterdam in de juiste buurt woont, is er weinig aan de hand. Verder is Eberhart een baas.

Pincoffs | 07-11-10 | 16:47

nou de aktie viel nogal mee, alleen een vies laken voor het raam.
Die Max Pam is ook zuur, bovendien klopt het niet wat hij zegt over Mullisch in combinatie met Widers, blijkbaar kan hij het niet verkroppen dat Mullisch gewoon voor Wilders was.
Pam -1
Clairy was wel lekker bezig +1

Onderbuik | 07-11-10 | 16:47

Actie vanaf 13:30

Isaac_Newton | 07-11-10 | 16:46

@mokum4all | 07-11-10 | 16:37

En daar ligt dus een schone taak voor de overheid en het hele onderwijsgebeuren: de jeugd bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om een normaal bestaan op te bouwen.

De "slechte voorbeelden" zou je in de gegeven situatie inderdaad aan de schandpaal moeten nagelen, die breng je waarschijnlijk toch nooit meer tot inkeer, maar je moet ergens beginnen en dat is bij de "onbedorven" jeugd.

En terwijl ik dit schrijf voel ik me net een wereldverbeteraar en ouwe soosjalist maar dat ben ik echt niet. Ik geloof ook niet in een maakbare samenleving maar ik heb een rotsvast geloof in de effectiviteit van goed onderwijs.

Reinaert | 07-11-10 | 16:43

mokum4all | 07-11-10 | 16:37
Een woord: koperdiefstal.

sjaakdeslinksesul | 07-11-10 | 16:42

mokum4all | 07-11-10 | 16:34
Dat zou leuk zijn, studeren en bedrijven opzetten. Al is dat nog maar een pover begin.
Die islamitische verspreiding heeft 1000 jaar geleden hun hersens op slot gezet en in al die 1000 jaren die daarop volgden is er nooit de behoefte zelf denken en de ratio ontstaan. De gevolgen ervan zien we in die landen. Als er geen gratis goud uit hun woestijn was opgeweld waarmee ze wapens hebben kunnen kopen, waren ze nu op de wereldkaart hooguit het woestijnvolk van tentbewoners geweest naar wie geen hond had omgekeken, net als de Polynesiërs of zoiets vergelijkbaars.

En jij denkt dat die eeuwenoude ingesleten levensstijl & tradities te verhelpen zijn met een westers begrip als 'toekomstperspectief'? Nogmaals: zie Parijs, Marseille, Lyon, Avignon, Lille en alle andere Franse steden waar Nafrikanen, vloeiend de taal beheersend en het land kennend, zich manifesteren.

Shalome | 07-11-10 | 16:40

Reinaert | 07-11-10 | 16:34 +1
We hebben een tekort aan lassers, loodgieters, etc. Ik zou het wel weten als ik zo'n jong gastje was en op het VMBO zat. Dat wil zeggen: als het van der Laan lukt om de oudere broers op te pakken die voor jongere kinderen het voorbeeld zijn dat je met criminaliteit kunt uitslapen en rijk worden.

mokum4all | 07-11-10 | 16:37

@Shalome | 07-11-10 | 16:34

Dan heb ik je plempsel initieel verkeerd geïnterpreteerd. Shit happens. Excuses.

Dacht waarlijk even dat je zelf niet door had wat je plempte namelijk :-)

Reinaert | 07-11-10 | 16:36

Ik sta mijlenver van de PvdA. Maar van der Laan is OK. Althans wat zijn woorden betreft. Of hij ze kan omzetten in daden in dat Amsterdamse roversnest, betwijfel ik. Wie overigens nog durft te beweren dat Clairy Polak de praatbuis is van de linkse kerk, is niet goed bij zijn hoofd. Een vakvrouw, die het van der Laan niet makkelijk maakte. Verdient een eigen interviewprogramma.

uwesbeki | 07-11-10 | 16:35

@mokum4all | 07-11-10 | 16:24

Onderwijs is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende oplossing. Ik heb het vandaag in een ander topic ook al betoogd en ik zal het blijven doen. Eindeloos corrigeren helpt niet, je moet zorgen dat iedereen een bepaald niveau heeft en zich op z'n minst bewust is van zijn rechten en vooral plichten.

Het zal mij waarlijk de anus oxyderen wanneer iemand er tot z'n twintigste voor nodig heeft om een VMBO-diploma binnen te slepen, dat moet dan maar. Als 'ie op dat moment in elk geval maar op de hoogte is van hoe we hier met elkaar omgaan en de welbekende basale vaardigheden onder de knie heeft.

En lukt dat opvoeden en onderwijzen niet goedschiks dan moet het desnoods maar kwaadschiks, daar doe ik ook al niet lullig over, maar het moet wel gebeuren.

Reinaert | 07-11-10 | 16:34

Reinaert | 07-11-10 | 16:27

Dat schrijf ik toch, dat de Algerijnen vloeiend Frans spreken? Dat zei ik 20 jaar geleden al toen PvdA rotsmoes op rotsmoes bleef bedenken om te verklaren waarom de Nafrikanen ni Nederland van die ellendelingen zijn, waarvan "ze moeten de taal leren" bovenaan het lijstje rotsmoezen prijkte.

Niemand die zich realiseerde dat de Algerijnen vloeiend Frans spraken, Frankrijk prima kenden en zich desondanks net zo beestachtig opstelden als die Nafrikanen bij ons.

Maar goh, stel je voor dat PvdA hun stokpaardjesexcuus zou verliezen. Dan hadden ze verder moeten denken en iets originelers verzinnen om dat groteske probleem op te gaan lossen. Ze bleven dus maar gemakzuchtig in hetzelfde kringetje ronddraaien en "ze moeten de taal leren" floreert nog steeds. Onbegrijpelijk.

Shalome | 07-11-10 | 16:34

Shalome | 07-11-10 | 16:29
Wat wil jij dan? Hele families aan de uitkering houden? Of geloof jij nou echt dat de helft van de stadsbevolking gedeporteerd gaat worden? Als Amsterdammer zie ik liever dat ze gaan studeren en bedrijven opzetten. De stad wordt nu al voor een groot deel geleid door ingenieurszonen uit de Betuwe en tandartsendochters uit Vleuten. Niets tegen boeren maar als het om mijn stad gaat: eigen volk eerst.

mokum4all | 07-11-10 | 16:34

Als de moordenaar van juwelier Fred Hund op die lijst staat van criminelen dan is er sprake van nalatigheid of zelfs dood door schuld. Kan Cohen dat even aan de kinderen en kleinkinderen van meneer Hund uitleggen.

Huishoudboekje | 07-11-10 | 16:31

Uiteindelijk hebben Job en zijn vrienden met hun laffe opstelling eigenhandig 60 Marokkaanse Nederlanders voorgoed de zware criminaliteit ingeschopt, terwijl hij misschien de helft ervan met een beetje discipline een goede toekomst had kunnen bieden. Maar wat Wilders zegt over buitenlanders jongen, dat is pas erg....
Van je vrienden moet je het maar hebben.

sjaakdeslinksesul | 07-11-10 | 16:29

mokum4all | 07-11-10 | 16:24
Er IS geen oplossing voor die lui, geloof me. Ook niet na 5 generaties 'toekomstperspectief'.

Shalome | 07-11-10 | 16:29

@Shalome | 07-11-10 | 16:22

Dan heb ik ook nog nieuws voor je: de Algerijnen in Algerije spreken over het algemeen ook beheurlijk vloeibaar Frans! Net zo goed als de oprechte Marokkaan in Nederland een aardig mondje Frans paraat heeft.

Maar daar schieten we natuurlijk allemaal niets mee op....

De taal, in dit geval gewoon Nederlands dus, is echt het probleem niet als we naar de huidige generatie probleemjongeren kijken. Die verstaan Nederlands en spreken het ook, al gaat het met een hoop gesis en geslis gepaard.

Eberhard moet ergens beginnen, meteen die PVV-knieschoten uitdelen is nou niet bepaald de meest ideale start dus laat hem zijn eigen weg maar zoeken. Zolang 'ie maar wel doorgaat op die eenmaal ingeslagen weg en zich niet door de softe sector terug laat fluiten.

Reinaert | 07-11-10 | 16:27

Tijdbommetjes op scooters plakken.

Harrie Nak | 07-11-10 | 16:25

Shalome | 07-11-10 | 16:10
De criminelen aanpakken en de jongere broertjes en zusjes in het snotje houden, anders krijg je een volgende generatie losers. In Amsterdam gaan net zo veel NAFers van school zonder diploma als andere bevolkingsgroepen, te veel dus. Zoveel baantjes bij de McD's en de AH zijn er nou ook weer niet.

mokum4all | 07-11-10 | 16:24

Wat een sukkel. Toen hij er zelf iets aan kon doen was het oorverdovend stil van die zijde.

Therapietje | 07-11-10 | 16:24

Reinaert | 07-11-10 | 16:16
Zie mijn 16:22. Helaas, mooier kan ik het niet maken.

Shalome | 07-11-10 | 16:23

Nog wat BELANGRIJKE inside informatie voor Eberhard, mocht hij zich willen bedienen van dooddoeners.

De taal is het probleem niet: de Algerijnen in Frankrijk spreken vloeiend Frans. Qed.
Re de harde aanpak die Eberhard voorstelt: begin jaren 80 al patrouilleerden speciale, zwaarbewapende Franse eenheden de Parijse straten. Ze hadden veel bevoegdheden en kamden regelmatig broedplaatsen uit. En die Franse flics waren bepaald niet zachtzinnig.

30 woekerende jaren later wil Eberhard heel voorzichtigjes een mild beginnetje maken met fouilleren. En daarmee denkt hij succes te oogsten. Zie Parijs. I say no more.

Shalome | 07-11-10 | 16:22

Wat
.......
De alternatieven zijn niet fraai lijkt me...
Reinaert | 07-11-10 | 16:16
zegt!

klodder | 07-11-10 | 16:19

@Rob Banks | 07-11-10 | 16:14

Ik heb dan ook helemaal niks tegen old-skool krakerTs heur.

Ik heb wel een gigantisch probleem met uitvreterTs. En dat is precies de omschrijving die op de modernerwetse krakerT van toepassing is.

Reinaert | 07-11-10 | 16:19

LOL
"U kunt niet tegen kritiek." "Klopt!" *klik*

sjaakdeslinksesul | 07-11-10 | 16:17

@Shalome | 07-11-10 | 16:10

En toch is dat toekomstperspectief de enige oplossing vrees ik. Je moet ze wel een kans geven, en een tweede kans ook nog eens, anders blijft het sowieso dweilen met de kraan open.

Probleem is momenteel dat die kansen allemaal te vrijblijvend uitgedeeld worden. Daar mag best wel wat meer dwang achter zitten en dat mag wat mij betreft ook wel op een iets ongezelliger manier gebeuren.

Maar feit blijft dat je ze toch op de één of andere manier fatsoen moet bijbrengen en ze ook moet leren om hun eigen broek op een nette manier op te houden.

De alternatieven zijn niet fraai lijkt me...

Reinaert | 07-11-10 | 16:16

Waarom moeten we nu het linkse kerkprogramma op zondag kijken?

wirbel010 | 07-11-10 | 16:14

Reinaert | 07-11-10 | 15:10
Acties zijn te verbieden, andersdenkenden niet. Veel mensen vinden stereotype krakers gewoon irritant en zijn daarvoor voor 't kraakverbod. Derp.

Rob Banks | 07-11-10 | 16:14

Twee voetbal-streampjes èn de natte stream van Clairy is iets te veel van het goede veur mijn rooksignaal-verbinding.
Ik sjek het later wel even.

Jackanders | 07-11-10 | 16:13

@tismaareenmening | 07-11-10 | 16:08

Doe eens netjes overnieuw schrijven en dan in normaal Nederlandsch. Momenteel kom je nogal, wat zal ik zeggen, fascistoïde uit de hoek. Ratten, verdelgen. Mwah.

- Edit: niet nodig. Verdelgen zijn wij dan weer goed in.-

Reinaert | 07-11-10 | 16:10

Toch weet ik niet of Eberhard dat nafferse volk wel helemaal doorheeft. Je kunt met een SWAT-team door de stad gaan en alles oppakken en vastzetten, maar de volgende dag zijn al die plekken ingenomen door hun opvolgers. Zij houden er hun eigen 'recht vd sterkste'-straatmethode op na, en als hij dat meent te kunnen bestrijden met 'toekomstperspectief bieden' is ie net zo mesjogge als Cohen.

Shalome | 07-11-10 | 16:10

-weggejorist en opgerot-

tismaareenmening | 07-11-10 | 16:08

- Edit: mooi, dan helpen we je wel een handje.-

Levine | 07-11-10 | 16:04

"Dát is het natuurlijk,Eberhard... stom dat ik daar zélf niet opkwam:
Ook het krakerstuig en de rifapen zijn zo onwijs verliefd op Amsterdam dat ze hem massaal (ver)neuken!"

R.B.Scott | 07-11-10 | 16:00

kleine pier | 07-11-10 | 15:54
Shocking...

Detlev Tarnowitz | 07-11-10 | 15:59

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:57
Ja, ok. Van - 1000 en nu +1 heeft ze nog wat goed te maken.

klodder | 07-11-10 | 15:58

klodder | 07-11-10 | 15:53

Heb het net al gezien, ze zal dan wellicht wel een vakvrouw zijn (maar laat anderen daar maar over oordelen) maar ik kan dat mens echt niet uitstaan...

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:57

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:51
Als er een relletje in de uitzending is, wil ik wel kijken. Maar zet het dan ff op dumpert.

Detlev Tarnowitz | 07-11-10 | 15:56

@JoranVanderdood | 07-11-10 | 15:41

Op 18 minuten. Valt ietwat tegen.

kleine pier | 07-11-10 | 15:54

haha ben nu eindelijk bij fragment met zeurkrakert! Polak deze X wel +1: "U kunt weggaan of uw mond houden!" Schooljuffie. Vind van der Laan trouwens de enige goede PvdA-er lately. Als er meer van dat soort bijkomen, maken ze misschien nog weer eens kans de binding met de oorspronkelijke achterban terug te krijgen. +1 ook dus.

rintelman | 07-11-10 | 15:54

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:51
C. Polak deed het goed, verzamel moed en kijk effe terug.

klodder | 07-11-10 | 15:53

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:50

Veel succes met de spinraggen!

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:51

Detlev Tarnowitz | 07-11-10 | 15:42

Ik kijk al lang niet meer om me maar niet al te veel op te hoeven winden op de zondag. Mijn advies: NIET DOEN!!

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:51

Voor is vooral

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:50

Ik hoor nog niemand die mevrouw Polak zou willen doen! Is er dan godverdomme geen enkele gerontofiel onder ons?

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:48

Ik doe haar wel, voor het "dan praten" is met haar heerlijk.

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:50

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:46

Noem het maar niks te vertellen hebben.
Een burgemeester en tevens korpsbeheerder.
Dat schuif je als een oud lijk natuurlijk zo even langs de kant.

ADO-Le-Cent | 07-11-10 | 15:49

Ik hoor nog niemand die mevrouw Polak zou willen doen! Is er dan godverdomme geen enkele gerontofiel onder ons?

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:48

Nu Links niets meer te vertellen heeft, krijgen ze nog steeds alle drek over zich heen. Beetje natrappen tegen een oud lijk.

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:46

Weer zo'n godvergeten slappe preek, dit horen we godverdomme al 8 jaar. er veranderd geen zak, niets. Overvallen de hele week all-over. Schietpartijen zo'n beetje DAGELIJKS. Bukken d'r komt weer een kogel...........

BRT020C | 07-11-10 | 15:42

Waar gaat dit over? Moet ik Buitenhof gaan kijken?

Detlev Tarnowitz | 07-11-10 | 15:42

Ik vond die parodie op dat linkse propagandafilmpje van Van der Laan wel leuk nagesynchroniseerd door rechts.

ADO-Le-Cent | 07-11-10 | 15:41

Bij welke minuut is die krakersactie? Heb geen zin om het hele programma te gaan bekijken.

JoranVanderdood | 07-11-10 | 15:41

Toch nog eens allemaal met een lepel op een pannetje slaan op de Dam , werkte toch zo goed hé Cohent.

snapdragon | 07-11-10 | 15:41

@eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:21

Heb je enig idee wat je dan allemaal kan oplopen? Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk.

Twee Jeetjes | 07-11-10 | 15:39

Aanpakken van terroriserend tuig (zonder thee, mét straffe hand) altijd +136)!
*applaudiseert*

De Gooise Matras | 07-11-10 | 15:39

De humor in dit stukje ontgaat me een beetje, de clou ook.

Klouwkikker | 07-11-10 | 15:37

Ik kon het eigenlijk alleen maar eens zijn met van der Laan.

mokum4all | 07-11-10 | 15:37

doe es dumpert link

rintelman | 07-11-10 | 15:34

Shalome | 07-11-10 | 15:16
Deze Eberhard in combi met het nieuwe kabinet ervaar ik als de landing op Normandië.

We shall fight on the beaches,
we shall fight on the landing grounds,
we shall fight in the fields and in the streets,
Amsterdam and the rest of the Netherlands will never surrender to the assholes

ADO-Le-Cent | 07-11-10 | 15:32

Wordt voor een WEB-log veel geouwehoerd over - oude media - valt me op. Polak deed het nu eens goed en van der Laan idem.

dubbert | 07-11-10 | 15:31

@eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:21

Daarom. En dan de Joop maar beweren dat heel GeenStijl anti-PvdA is.

Egt niet heur!

Reinaert | 07-11-10 | 15:24

@Vliegenvanger | 07-11-10 | 15:15
Ga even ergens anders bijdehand lopen doen. Daarnaast maakt u zelf een veel grovere taalfout in uw betichting.

Fred Fantoomvoet | 07-11-10 | 15:24

effe gek eberhard: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

balogi111 | 07-11-10 | 15:22

Reinaert | 07-11-10 | 15:17
Ik heb ook al niks met de kerk.

klodder | 07-11-10 | 15:22

Reinaert | 07-11-10 | 15:14

Ja, ik zou wel eens met haar samen onder de douche willen staan, gewoon omdat het kan!

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:21

Dat stukje over de lijst van zo'n 60 criminelen in elk district was wel om even met de oren te klapperen. Wat een land.

Rest In Privacy | 07-11-10 | 15:20

Die Van der Laan overigens lijkt me een aardige zak krediet waard. Kletst er met ogenschijnlijk open vizier lekker in en dat dan binnen nu "zijn" door Cohen volledig failliet achtergelaten stad.

Van de verkeerde partij... absoluut. Maar men schijnt 't zo te willen daar. Welnu dan kan ik zelfs als Rotterdammer onze vrinden uit 't Noorden oprecht geen betere burgemeester toewensen. Zou weleens iemand kunnen zijn waar 020 werkelijk wat aan heeft de komende jaren.

widtvoet ® | 07-11-10 | 15:20

Leuk gevonden Bert, die allegorie. Ware het niet dat Clairy gewoon kritisch aan het interviewen is, en Syp Wynia in da house is, dus echt een linkse kerk is het daar sowieso niet. Je leuke vondst slaat dus waarlijk nergens op. Dat paranoïde gelazer over dat alles maar linkse kerk is, moet sowieso maar eens ophouden. Of je verandert het logo van geenstijl in de eierdop van Calimero, dat mag natuurlijk ook

der_Tim | 07-11-10 | 15:18

Krakers blijven cool.

vermeder | 07-11-10 | 15:17

@klodder | 07-11-10 | 15:16

In z'n eigen toko is 'ie in elk geval al lang niet meer welkom dus heeft hij z'n toevlucht maar tot de kerk gezocht. Opportunisme noemen we dat.

Reinaert | 07-11-10 | 15:17

Zó blij dat Cohen is opgerot. EDeze Eberhard in combi met het nieuwe kabinet ervaar ik als de landing op Normandië.

Shalome | 07-11-10 | 15:16

Ik wist niet dat Cohen voorganger was in de kerk.

klodder | 07-11-10 | 15:16

@Vliegenvanger | 07-11-10 | 15:15

Ja, iedereen weet dat het banlieux zijn. Waarheid als een koe.

Reinaert | 07-11-10 | 15:15

@pius | 07-11-10 | 15:12
Wat zei Funda ook weer? Ik heb 'm gemist,

Nietvoordekat | 07-11-10 | 15:15

Nou.. meneer de burgemeester..

Ik denk dat we juist wél even naar uw voorganger moeten kijken.
En dan vooral als het gaat om nalatigheid.

Reckneya | 07-11-10 | 15:15

-weggejorist en opgerot-

Vliegenvanger | 07-11-10 | 15:15

-weggejorist-

Kutsnob | 07-11-10 | 15:14

@eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:13

En Mei Li Vos dan?

Qua warme gevoelens dezerzijds de meest sympathieke PvdA'ert sinds tijden heur.

Reinaert | 07-11-10 | 15:14

ErberharT is de enige PvdAerT waar ik nog enige sympathie voor kan opbrengen.
Rest van de PvdA altijd -1...

eerstneukendanpraten | 07-11-10 | 15:13

Ik vind het helemaal niet verkeerd wat eberhard zegt over leegstand. Je kan het niet hebben dat gespuis dingen als hun eigendom opeisen omdat het leegstaat. Zet er dan antikrakers in (99.9% student), er is een woningprobleem! Geen probleem toch? Als de eigenaar van dat pand dat wil, dan is dat altijd beter dan die KUDT krakers!

haatbaard | 07-11-10 | 15:13

pius | 07-11-10 | 15:12

Bij+na

pius | 07-11-10 | 15:13

-weggejorist en opgerot-

pius | 07-11-10 | 15:12

Kraken is toch verboden?

Dan zijn krakers eigenlijk toch ook verboden?

Of zie ik dat weer door een te roze bril?

Reinaert | 07-11-10 | 15:10

gezeik over taalfouten=bek houden...
kraken is zooo 1980,gewoon uitkering stopzetten,klaar is kees,of toos.
*biologische macaroni opeet*

schlucken | 07-11-10 | 15:10

kraken is toch weer verboden? dan kan dat toch niet meer (althans, niet langer dan een dag of drie; ontruimen lijkt me een typisch doordeweekse activiteit). Of wordt de nieuwe wet niet uitgevoerd? Opsluiten, die burgemeesters van de niet-uitvoerende steden. Gezagsdragers die het gezag van anderen niet kunnen verdragen: bah, en veel gevaarlijker dan scooterend tuig.

Mr. Eindhoven | 07-11-10 | 15:10

Polak was goed bezig.

Nee dus! | 07-11-10 | 15:10

+1 voor Clairy Polak dit keer.

klodder | 07-11-10 | 15:08

@BertBrussen
"banlieus"? Man, man, man... Dat heet banlieues...

Bukoswski | 07-11-10 | 15:07

Sinds de aanschuif van Vlaams Flipje niet zoveel amok meer in die studio.

widtvoet ® | 07-11-10 | 15:07

Maar goed dat je tegenwoordig gefouilleerd wordt wanneer je zo'n spektakeluitzending van Buitenhof wilt bijwonen.

widtvoet ® | 07-11-10 | 15:05

-weggejorist-

Krot | 07-11-10 | 15:04

-weggejorist en opgerot-

Krot | 07-11-10 | 15:04

Er wordt vaak geopperd de Finnen het land uit te zetten, maar zet van mijn part maar de niet-werkende, drugsgebruikende en onrendabele krakers per direct het land uit. Gespuis.

Fred Fantoomvoet | 07-11-10 | 14:59

Eber Hard

KarelCastello | 07-11-10 | 14:57

-weggejorist en opgerot-

funda | 07-11-10 | 14:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com