achtergrond

Geenstijl

Zwemvesten aan graag...

Bukt u even?Dat onze StarF*cker begaan is met de Nederlandse mariniers in den vreemde, is inmiddels bekend. Dat hij verder weinig op heeft met politici, die dagelijks loeren op een buitenkansje om in de krant te komen, pleit eveneens voor hem. Want wij van GeenStijl moeten niets hebben van de Socialistische Partij en Harry van Bommel in het bijzonder. En laat StarF*cker nou juist laatstgenoemde eens flink aanpakken. Dames en heren, trekt u even uw zwemvesten aan? Er wordt er namelijk eentje doorgetrokken...



Een digitaal nekschot voor SP'er Van Bommel

Die Harry van Bommel van de Socialistische Partij is typisch zo'n politicus waar de Tweede Kamer mee vol zit de laatste jaren. Onbetekenend en dagelijks loerend op een buitenkansje om in de krant genoemd te worden. Deze wijsneus heeft in zijn hele politieke bestaan al de verkeerde keuzes gemaakt. Eerst al die Socialistische Partij, een Maoïstische splinter met onderling Stalinistische omgangsvormen met een ayatollah in de persoon van Jan Marijnissen als stamhoofd. In die partij is meneer Van Bommel buitenlandwoordvoerder en dus stond hij tussen allerlei links en Arabisch geteisem op de Dam te schetteren dat Irak toch vooral niet bevrijd moest worden van die latere holbewoner Saddam Hoessein. Een paar jaar eerder al poseerde hij trots met een lekkere anti-globaliste bij uit de hand gelopen rellen in het Italiaanse Genua waar toen de Europese regeringsleiders bijeen waren.

En nu is meneer Van Bommel boos dat Defensie faciliteiten beschikbaar hebben geteld voor de radio-uitzendingen van Adam Curry vanuit Camp Smitty in Zuid Irak. Nou en wat heeft Defensie dan wel niet gedaan? In het vileine antwoord van minister Kamp is te lezen dat de apparatuur van Veronica door een defensievliegtuig is vervoerd en dat hetzelfde spul van Basra naar Asawanah is overgebracht in het reguliere dagelijkse transport. Curry en zijn crew hadden geen eigen beveiligers en waren op eigen risico en met eigen verzekeringen ter plekke. Een deel van het technisch equipement blijft in Irak om voor de manschappen goeie radio en tv-ontvangst mogelijk te maken.

De minister stipt ook nog even dat juist de manschappen bijzonder enthousiast waren over de komst van de Radio Veronica-mensen. En daar zit precies het punt. Iedere Nederlandse militair in de vreemde weet dat dagelijks in het gareel kan voor een bonte parade van hoogwaardigheidsbekleders. In de houding voor de chefdefensiestaf. Presenteer geweer voor een Amerikaanse brigadegeneraal. Salueren voor minister Kamp of premier Balkenende. Het kan niet op met de plichtplegingen. En het allerergste van allemaal is een bezoek van de Tweede Kamerexperts. Dat zijn er per definitie te veel en ze lopen allemaal in de weg en ze gedragen zich als Japanse toeristen op de Walletjes. Moeten mee op patrouille en hebben al vooringenomen standpunten. Nee, de Nederlandse Jan Soldaat heeft liever Adam Curry op visite. Die is er puur voor het vermaak. En dat zint die maoïst van een Harry van Bommel weer niet en dus mag de minister weer de meest onnozele vragen beantwoorden.

En nog wat: hoe selectief is links weer? Ons heldhaftig socialistisch kamerlid liet het bezoek van Freek de Jonge buiten de vraagstelling. Juist dat bezoek was lachwekkend, omdat Freek eerst overal tegen was en vervolgens in Zuid-Irak niet uit de slipstream van de officieren kwam. Een digitaal nekschot derhalve voor de SP-er Van Bommel!

PS Met het verkrachte meisje in Alkmaar, zie zaterdag, gaat het naar omstandigheden redelijk. Van haar ouders begreep ik dat de politie in Alkmaar de zaak serieus heeft opgepakt en dat mag ook wel eens gezegd.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.