Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Hufter Manifest

middelvingerupyourshufter.jpgVerhuftering is het woord van 2010. Niemand kan er omheen. Als we bepaalde groeperingen moeten geloven, is er in Nederland sprake van een hufter-epidemie. Dit land gaat kapot aan de grenzelozen, de normlozen, de waardelozen. Het grote anti-hufteren lijkt te zijn begonnen. Uit hun duistere krochten kruipen de fatsoenterroristen en zwaaien de bezwerende wijsvinger in het gezicht van de schijthebbers. In onze buitengewone belangstelling stond hoaxwetenschapper Van Stokkom, maar hij is slechts het topje van de ijsberg. Nu er voor eerst in bijna een eeuw een liberale premier is en links vier jaar lang niet mag meespelen in Den Haag, is het grote schreeuwen begonnen: er zijn hufters onder ons en ze zullen dit land ten gronde richten. Hufters zuigen het fatsoen uit het merg van de samenleving, klinkt het. Onzin, claimen wij. De hufters zorgen juist voor transparantie en vooruitgang. Het zijn de fatsoensterroristen die de daadwerkelijk asocialen zijn en die Nederland proberen te vangen in hun status quo. Vandaar dat het de hoogste tijd is voor Het Hufter Manifest. Laat ons dingen rechtzetten.
Wie is de hufter?
Hufters zijn mensen die zich niet houden aan de normen die de fatsoenterroristen hebben opgesteld. Fatsoensterroristen zijn idealisten die geloven in een ethisch krappe samenleving, waarin er sprake is van status quo op alle vlakken. Dit noemen we ook wel kortzichtige tunnelvisie.

Hufters voldoen niet aan het door fatsoenrukkers geïdealiseerde wereldbeeld, dat net zoveel kans heeft op bestaan als Midden-Aarde. Hufters stellen onbehoorlijke vragen aan politici, gebruiken scheldwoorden als onrecht aan de kaak gesteld wordt en durven dingen te beweren die niet populair zijn. Tot ergenis van fatsoensterroristen, die alles bij het oude willen houden.

Anders gezegd: fatsoensterroristen willen iedereen binnen de hekken van hun moralistische weiland houden, hufters zijn de mensen die over het hek heen springen om de wildernis te verkennen. Om vervolgens terug te komen en de poort open te zetten.

De geschiedenis is van de hufters
Hufters zijn niet van 2010. Mensen spreken al schande over anderen vanaf het moment dat de eerste holbewoner een stenen bijl ging gebruiken bij de jacht in plaats van de traditionele knuppel. De geschiedenis van onze wereld is de geschiedenis van de hufter. Fatsoensterroristen zijn daarin altijd de figurant die van de zijkant waarschuwt tegen de vooruitgang die de hufter beoogt. Die hel en verdoemenis predikt en God of Godwin er bij sleept om zijn misplaatste standpunt kracht bij te zetten.

Zomaar drie van de vele historische voorbeelden: hufter Copernicus. Maakte van de machtige katholieke kerk een stel n00bs door aan te tonen dat de aarde om de zon draaide. Hufter Columbus. Deed Star Trek avant la lettre door te varen waar nooit iemand heen had durven varen. Hufter Darwin. Trok zich niets aan van 1800 jaar religieuze indoctrinatie en baseerde zijn wereldbeeld op wetenschappelijk onderzoek. Allemaal hufters die met de fatsoensterroristen van hun tijd in de clinch lagen.

Als het aan de fatsoensterroristen had gelegen, had de mensheid nooit gevlogen. De hufters van vandaag zijn de helden van morgen. Dat is een constatering, geen waardeoordeel.

Fatsoen is de kanker van de samenleving
Mensen die “dat is onfatsoenlijk” roepen tegen anderen, zijn een soort van autistisch. Buiten het feit dat ze last hebben van tunnelvisie en het historisch inzicht van een demente ééndagsvlieg met Korsakov. Ze denken nog in termen als ‘links en rechts’ in plaats van een eigen mening te vormen. Een eigen mening is namelijk onfatsoenlijk, want voldoet nooit aan de fatsoensnormen die vooraf zijn opgesteld. Dit zullen ze passioneel betogen met de cirkelredenatie van een F5 tornado. En ze zuigen net zo hard.

Fatsoenterroristen voelen zich op hun best als ze zich hartstochtelijk beledigd kunnen voelen namens een groep mensen waar zij niet bij horen. “Ik heb zelf geen rood haar, maar ik vind het onfatsoenlijk dat je zegt dat roodharige mensen geen ziel hebben! Zulke opmerkingen raken me in mijn hart!” Dat soort. Niet alleen omdat ze vinden dat het fatsoenlijk is om voor iedereen op te komen, maar ook omdat ze oprecht menen dat beledigde groeperingen de weerstand hebben van een AIDS-patiënt met longemfyseem.

De fatsoensterroristen zijn als de kolonist die bepaalt wat goed is voor de inboorlingen, dictatoriaal hun normen opleggend aan iedereen die per ongeluk luistert. Of niet luistert. Dan schreeuwen ze gewoon wat harder. Kortzichtig en met een bord voor de kop. Het is een kudde koeien die MAGNIET! loeien naar de uitgebroken koe, terwijl ze zich protestloos naar het slachthuis laten leiden. In naam der fatsoen. Fatsoen is de kanker van de samenleving.

Wij zijn de hufters
Verhuftering is goed. Verhuftering is vooruitgang. Verhuftering is het hebben van een eigen mening. Verhuftering is The Beatles oprichten en haar tot over de oren laten groeien. Verhuftering is de minirok uitvinden. Verhuftering is baas zijn in eigen onderbuik. Verhuftering is zeggen wat je vindt omdat je leeft in een land waarin dat kan en mag. Verhuftering is je niets aan trekken van de kritiek of de complimenten van anderen. Verhuftering is een roadtrip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Verhuftering is ontdekken, aantonen en constant de fundamenten van je wereld in twijfel trekken. Verhuftering is onderduikers herbergen. Verhuftering is misstanden aantonen met de subtiliteit van een Nigel de Jong-tackel. Verhuftering is de wildernis intrekken om El Dorado te ontdekken. Verhuftering is zelf denken. Verhuftering is beerputten opentrekken en wijzen op de daar aanwezige skeletten. Verhuftering is je eigen leven leiden. Verhuftering is je eigen regels opstellen. Verhuftering is transparantie. Verhuftering is lenzen dragen als iedereen moeilijke zwarte brillen draagt. Verhuftering is pleiten voor serpetines als iedereen met confetti strooit. Verhuftering is nu.nl lezen als je je op nrc.next dient te abonneren. Verhuftering is vooruitgang. Daarom zijn wij hufters. We kunnen niet anders.

De wereld heeft meer hufters nodig. Wees ook een pionier. Wees een hufter.

Reaguursels

Inloggen

repulse | 21-10-10 | 01:43 Dat is wel heel erg de geschiedenis naar hand zetten.
Rusland en Moskou liepen echt geen eeuwen achter voor de revolutie en bovendien is het nog stelliger om aan te nemen dat er anders in de afgelopen honderd jaar nergens een punt zou zijn geweest dat Rusland had aangehaakt bij het Westen. En nog sterker, Stalin liet intellectuelen vermoorden en verbannen naar Siberië uit angst, Mao was daarin nog erger en het valt me mee dat je Pol Pot niet nog even genoemd hebt. Het enige punt wat ik zie is wat Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:26 zei, inperking van de bevolking. Het zal wel niet mogen maar daar ben ik wel voor alleen dan liever niet door middel van massamoord.

Jolly Jumper | 22-10-10 | 00:40

give it up for the hufters!!! Er zijn bepaalde fatsoensnormen en dingen die je met elkaar afspreekt om tot een prettige samenleving te komen, maar er moet altijd ruimte zijn voor eigen ontwikkeling!!!

d'n Turfsteker | 21-10-10 | 22:20

darwinsnaam natuurlijk!

Michael Vail | 21-10-10 | 20:49

Grappige column, ga in dadrwinsnaam door hiermee!!!!1

Michael Vail | 21-10-10 | 20:48

*groet de redactie met een glimlach en loopt opgewekt de straten weer in* daar was de bevestiging! Hoezee Hoezee!! GS +100!

semtexx | 21-10-10 | 18:54

Perfect omschreven

Replaceable | 21-10-10 | 16:57

Wat een kutstuk (ja, ook ik ben een hufter). Jullie hebben je eigen principes allang overboord gegooid. Grappig, dat stuk over links rechts denken, dat doen jullie zelf namelijk ook. Groetjes!

F'Shizzle | 21-10-10 | 16:45

42-xl-pb had dit artikel gelezen voordat hij ging tanken.

p3xxx | 21-10-10 | 16:14

Willen jullie de betekenis van het woord hufter veranderen ofzo? Hufters zijn klootzakken die je moet afschieten. Pioniers zijn geen hufters. De Beatles zijn geen hufters. De uitvinder van de minirok is zeker geen hufter. Bloody hell die gast is mijn held! En transparantie heeft niets met hufterigheid te maken. De Redactie gebruikt me iets teveel drogredenaties. DUS: ik vind het Hufter Manifest de zoveelste ongevraagde donatie digitaal toiletpapier.

Ook geinig om te weten:
"grondbetekenis: iemand die aan de galg hoort” Zegt die goeie ouwe Van Dale dan weer he? Mooi man.

Harige Enchilada | 21-10-10 | 16:04

1145e reactie op een fantastische column in de scharniertijd van vrijheid en verant(i)woordelijkheid

ik doe er even aan mee en verbind en passant 3 linke links ...

Ik mis Spinoza in het rijtje verdoemde hufters oftewel pioniers ... een heuse Hollandse vernieuwing voor wie het land nog koppelt aan de Godin Freyja of de Germaanse Frau Holle. Dat was nog eens wat anders dan die pure nederigheid voor wat naar oranje zonsopkomsten reikt en zich eraan verrijkt.

1. AUTIST
www.argusoog.org/2010/10/autist/

2. YOGA verdoemt
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/nor...

3. 28e EU-land meldt zich
www.sdnl.nl/bevrijdingsfeest.htm

De mini-ster van buitenlandse bemiddelbare zaken is vrij van verantwoordelijkheden gesteld zich te melden ...

sace37 | 21-10-10 | 13:33

Hölzenbein | 21-10-10 | 12:32
Ik zou zeggen... schiet er eens op los... laat je gaan... dat je een hufter was wist ik al.. dus ja... niet geschoten, altijd mis... doe je best... lekker knallen... en natuurlijk bukken.. of in jouw geval... duiken..... de eerste schwalbe in een wk finale, en hij vindt zichzelf geen hufter.. en ik mag daar niks van zeggen....
...
Hahahaha.. duiken:

komt dat schot | 21-10-10 | 13:32

Leuk stukje, maar één klein puntje van kritiek:
Biologisch gezien zijn de kankercellen juist de hufters, en niet de fatsoensterroristen. Kankercellen gedragen zich net even anders dan de fatsoenlijke orde van het lichaam. Dat komt omdat alle cellen in het menselijk lichaam de functie hebben om te muteren. Deze mutatie-eigenschap was onontbeerlijk in de evolutie van een hoogst adaptief wezen als de mens.
Evolutionair gezien vergroten kanker-processen de natuurlijke variatie, en dus de mogelijkheden als soort om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.
Hufters zijn ook wat recalcitrant en gemuteerd, vanuit het een fatsoenlijk point-of-view.
Hufters zijn de kanker!

Crak-ho | 21-10-10 | 13:16

Ik kan er prima omheen, kijk maar: *omheen*

funda | 21-10-10 | 13:10

Ha, fijn dit manifest. Kan ik eindelijk mijn afval op straat gooien en iedereen die er wat van zegt de huid vol schelden. Net als Copernicus en Darwin in hun tijd deden.

aap-noot-mies | 21-10-10 | 13:07

Alleen jammer van dat Darwin met z'n nu gefaalde onderzoek ;)

stijlloos reaguren | 21-10-10 | 12:58

Ja, ik ben een hufter, so what

Imprimatur | 21-10-10 | 12:52

En op welke deur gaat dit manifest genageld worden?

Bedankt geensteil, toen ik een jaar of 7 of 8 -wat was het?- geleden begon te lezen hier, las ik de dingen die ik niet hardop mocht zeggen in mijn omgeving. Fortuyn had veel van die dingen al wel gezegd, maar daar mocht je niet naar luisteren, die man was immers gek.

Ik ben geen racist, geen fascist.
Ik ben niet normeloos, ik heb alleen andere normen dan de idealisten.

Ik heb geloof in de goedheid van mensen, alleen in tegenstelling tot hen is deze niet onbegrensd. en geloof ik ook in de slechtheid van mensen.
En dat is het grote verschil: Door geen slechtheid in mensen te willen zien en dan met name in mensen die hier nieuw zijn gekomen, moeten goede mensen nu lijden onder slechte mensen. Omdat de idealisten hen dat toestaan.

Ik ben geen blinde PVV-aanhanger, maar al helemaal geen blinde SP-aanhanger.
Ik denk voor mijzelf en weiger mezelf in een hoekje te laten zetten.

Ik ben dan ook geen hufter, ik ben Bas.

basderooy | 21-10-10 | 12:37

Heerlijk werkwoord "Hufter"

Ik Hufter
Hij Huftert
Wij Hufteren

Ik heb gehuftert !

NoObmetPeeCee | 21-10-10 | 12:33

komt dat schot | 21-10-10 | 11:13
Wat zal ik eens over jouw nick zeggen?

Hölzenbein | 21-10-10 | 12:32

"Er waart een Spook door Europa,.. en het is de Hufter"

Hufters Heerschen met s.. c.. h. Hulde aan dit manifest!

Oktoberfest | 21-10-10 | 12:23

Wat een prachtig trollbetoog zeg. Compleet met lieve hufters als Copernicus en Darwin. Ik genoot.

Bologna | 21-10-10 | 12:10

hufters zijn sneu, al is het een mooi betoog

0nt0pic | 21-10-10 | 11:56

Poliest of Poliest | 21-10-10 | 11:48
Dat heet toch Rotterdam?

komt dat schot | 21-10-10 | 11:53

@Bukoswski | 21-10-10 | 11:44Hufters of the world, unite!

Huftertown: OF dit wordt een utopia of een helse plek om te wonen.. lijkt mee een interessant sociaal experiment.

Poliest of Poliest | 21-10-10 | 11:48

manifest waar ik me wel in kan vinden, bovendien hou ik wel van Foucault (die eveneens de hufter boven de redelijke mens prefereerde)
.
Hufters of the world, unite!

Bukoswski | 21-10-10 | 11:44

Vanmorgen wilde iemand de deur voor me openhouden toen ik een winkel wilde binnengaan. (Een kerel natuurlijk weer, vrouwen doen zoiets stompzinnigs niet)Tjezus, wat een hufter was dat. Alsof ik zelf geen deuren kan opendoen.
Ik heb hem met mijn tas flink om de oren geslagen.
Hij snapte er niets van, de hufter.

misant(i)ropie | 21-10-10 | 11:42

Verhuftering staat niet gelijk aan nieuwe ideëen bedenken. Dit artiekel is triest.

ThePhatGuy | 21-10-10 | 11:37

Wat een onzin-stukje weer. Alsof GS met 1 artikeltje het woord hufter even kan herdefinieren. Hufter = een grof of lomp iemand. Geen woord over hoe verschrikkelijk dom of slim zo iemand is. Alleen maar een betekenis a la 'onbeschoft'.

Neem anders eens een voorbeeld aan een Stephen Colbert('I call it truthiness') en verzin een nieuw woord voor jullie zelf-rechtvaardiging.

TM | 21-10-10 | 11:24

Wat een onzin-stukje weer. Alsof GS met 1 artikeltje het woord hufter even kan herdefinieren. Hufter = een grof of lomp iemand. Geen woord over hoe verschrikkelijk dom of slim zo iemand is. Alleen maar een betekenis a la 'onbeschoft'.

Neem anders eens een voorbeeld aan een Stephen Colbert('I call it truthiness') en verzin een nieuw woord voor jullie zelf-rechtvaardiging.

TM | 21-10-10 | 11:24

Vergat het woordje wist, maar dat wisten jullie natuurlijk wel.

komt dat schot | 21-10-10 | 11:15

Hölzenbein | 21-10-10 | 11:05
Zeg ben jij die hufter die in de wk finale 74 een penalty te versieren door te struikelen over je eigen voeten?
Jij bent echt een van de eerste hufters die ik ooit zag.

komt dat schot | 21-10-10 | 11:13

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 11:03
Ja natuurlijk, maar aanstalten maken is om je heen kijken of er iemand aan komt, niet opeens afslaan het zebrapad op. Zelfde geldt ook voor gewoon afslaan, moet je ook je richting aangeven, anderen moeten begrijpen wat je gaat doen, en de tijd hebben om daar op te reageren, er zijn genoeg hufters die dit niet doen... En ik reageer hier op een vader.. niet op een moeder.

komt dat schot | 21-10-10 | 11:09

De meeste hufters vind je hier op geenstijl, mij zelf en nog een paar andere mensen daargelaten natuurlijk. Art Vandelay Huftor is trouwens een goeie Bakito. ;)

Hölzenbein | 21-10-10 | 11:05

komt dat schot | 21-10-10 | 10:26
Ach, een voorbehoud.
'Ik ben best bereid om te stoppen maar de moeder moet we wel eerst aankijken'.
Als iemand AANSTALTEN maakt een zebra op te gaan dien je te stoppen!

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 11:03

@A-Safari | 21-10-10 | 10:11
Hulde! Je 'mijn mening is beter dan de jouwe' betoog sluit aan bij het hufter gedachtengoed, welkom bij de hufters, hufter.

Bassie Breedtbek | 21-10-10 | 10:34

Bezorgde vader | 21-10-10 | 10:07
Ah ben jij die hufter die zonder te kijken zijn kinderwagen eerst de zebra opduwt, en pas opkijkt of het wel kon als hij zelf bij de rand aankomt... Ook bij een zebra geldt dat anderen wel moeten stoppen, maar dan moet je er wel als eerste zijn, niet zonder kijken een zebra opgaan terwijl ik er al op rijd... ik wil wel stoppen, maar pas na oogcontact, en niet andersom... dat jij dat durft met je kind.. zo'n bezorgde vader ben jij dus niet.

komt dat schot | 21-10-10 | 10:26

@ A-Safari | 21-10-10 | 10:11

Ho, ho! Een rebel heeft beslist geen lak aan anderen. Hij heeft die namelijk nodig om zich af en toe een rebelse pluim in zijn reedt te laten steken omdat hij zich anders niet onderscheidt van de rest met zijn fuck-u pose.

Mongoose | 21-10-10 | 10:21

Nou redactie, ik denk dat je de term hufter aan mensen op hangt die daar (achteraf) wellicht helemaal niet blij mee zouden zijn. Volgens mij halen jullie de term Rebels in de war met Hufter. Een rebel is in mijn ogen geen hufter, het is iemand die lak heeft aan de rest maar is doorgaans niet a-sociaal. Dat voorbeeld van de kolonist en de inboorlingen is echt te dom voor woorden, mijn excuses, dan maar fatsoenlijk!

A-Safari | 21-10-10 | 10:11

Maar wat over de hufters die mij uitschelden als ik door Amsterdam loop met een kinderwagen en over wil steken bij een zebrapad? Dat is ook hufter gedrag. En dat trek ik heel slecht.

Rest In Privacy | 21-10-10 | 10:07

@ Leo* | 20-10-10 | 23:18

En Sartre was de grootste hufter van allemaal!

De Treinende Rechter | 21-10-10 | 09:55

@synchronicity | 21-10-10 | 09:19

Samengevat: De overheid heeft een geweldsmonopolie, maar misbruikt dit om geld afhandig te maken van hard werkende burgers. Burgers die zelf prima in staat zijn om hun eigen verantwoordelijkheden te dragen.

1. De overheid is geen persoon dus kan per definitie niet aan grootheidswaanzin leiden.
2. Zet voor je zelf is op papier met welke uitvoeringen van de overheid je dagelijks in contact komt. Ik denk dat je je zult verbazen over hoeveel dit eigenlijk is.
.3 "Zo veel mogelijk vrijheid en verantwoordelijkheid" wie bepaalt in welke mate dit geschonken wordt?

On Topic:

GeenStijl zet hier "de Hufter" neer als de intellectuele oppositie van de overgefatsoeneerde maatschappij. Een pioneer in zowel woord als daad. Een creatieveling die verder denkt dat het maatschappelijke kader. Een persoonlijkheid die maling heeft aan de standarisatie van de normen en waarden en een individu die bij alles vraagtekens zet.

Ze zetten "de Hufter" echter ook neer als een paranoïde drugsgebruiker die schreeuwd om het schreeuwen en die anders wil zijn om het anders zijn.

Niemand voldoet aan al de voorbeelden dus kiezen mensen eruit wat op hen van toepassing is. Aangezien het in de menselijke natuur zit om ergens bij te willen horen vindt iedereen iets van zichzelf terug in het huftermanifest...

Iedereen is een hufter.
niet alle veranderingen zijn een vooruitgang, maar om vooruitgang te boeken is verandering noodzakelijk.

Poliest of Poliest | 21-10-10 | 09:54

Ik heb het een beetje moeilijk met het verheerlijken van verhuftering; Als iedereen zijn eigen zin doet, loopt alles in het honderd. Regels zijn niet altijd dom, doen wat iedereen doet is niet per se kneuterig. Ik hou niet van mensen die overal en altijd een mening hebben; veelal weten ze er weinig van af en spreken ze peop. Door de band vriendelijk zijn, vind ik ook veel eerzamer, aangenamer en ook eerlijker, dan constant de boer uit te hangen. Volgens de bovenstaande hufterdefinitie, is het een heldendaad om niet achteraan in de rij te gaan staan en je beurt af te wachten, maar is het veel beter om iedereen voor te steken en degene die je daarop zou durven aanspreken, af te blaffen. In zo'n maatschappij wil ik niet leven.

gardeville | 21-10-10 | 09:47

allemachtig wat een lap tekst.
denk je nou echt dat ik dat allemaal ga lezen?
het lijkt wel een mierenhoop met allemaal van die zwarte dingen die door elkaar krioelen.
doe er voortaan maar wat meer plaatjes bij.

Zuitschuip | 21-10-10 | 09:47

@ Redactie | 20-10-10 | 20:29
Ik vond het boek beter.

Jacob Frank | 21-10-10 | 09:43

-weggejorist-

Bass Trouble | 21-10-10 | 09:42

Had er een ander woord voor bedacht.... hufter

Ad Telenooie | 21-10-10 | 09:39

@Ballenman | 21-10-10 | 09:22

Sterker, ze rekken de definitie van Hufter zo ver op dat iedereen met een ietwat afwijkende mening een hufter is. Van Jezus tot Pol Pot.

En wie het daar niet mee eens is is een fatsoensterrorist.

Ook leuk is de verwijzing naar Columbus als hufter-held, waardoor het voor nog meer hufter helden mogelijk werd om "de wildernis intrekken om El Dorado te ontdekken"
Terwijl Columbus de weg heeft vrij gemaakt voor kolonisatie van America om vervolgens als fatsoenterrorist "te bepalen wat goed is voor de inboorlingen" en "dictatoriaal hun normen" heeft opgelegd. Meters dikke ironie.

Ze zijn de weg kwijt hiero.

Mike Oxlong | 21-10-10 | 09:37

en zo is het. wees anders

metdedag | 21-10-10 | 09:30

Mijn identiteitscrisis is hierbij opgelost! Jarenlang therapie in 10 minuten overbodig geworden. Bedankt!

knier | 21-10-10 | 09:28

"Ze denken nog in termen als ‘links en rechts’ in plaats van een eigen mening te vormen."

lol... treffende beschrijving voor 70% van het GS-publiek.

Ballenman | 21-10-10 | 09:22

Grappig stuk en als zodanig goed geschreven, maar blijft bij een minuutje nadenken niet overeind. Zag bovenin de panelen al de opmerking voorbij komen dat krakers dan ook hufters zijn. Of willekeurig wie je ook als aan jouw kant staand beschouwd en irritatie opwekt bij hen die je niet mag.

Maar ik kon er wel om lachen, dus het vervuld de functie van dit weblog.

Achterdocht | 21-10-10 | 09:21

Nou moet ie godverdomme niet gekker worden! De overheid heeft z'n wortels in de (mogelijkheid tot) toepassing van geweld en NIKS ANDERS en dwingt daar ook nog eens een monopolie in af. Als overheid zou grote bescheidenheid sieren in plaats van de megalomanie die er nu heerst. Je zou als overheid zo klein mogelijk moeten willen zijn en respect moeten hebben voor de energie, geld en tijd van mensen die je salaris bij elkaar werken en vooral ook zoveel mogelijk verantwoordelijkheid en vrijheid bij de mensen neerleggen. Dan geef je als overheid het goede voorbeeld en schep je tevens een klimaat waar negatieve hufterigheid veel minder wortels vind. En heel links wil juist meer invloed van die kutoverheid... Wat een gebrek aan zelfreflectie!

synchronicity | 21-10-10 | 09:19

Redactie | 20-10-10 | 20:29 | Link | 1098 reacties
Zijn jullie hufters... nee jullie zijn puberale journalisten.
Een hufter laat een luide wind in gezelschap, staat niet op voor ouderen in de tram of bus, staat te schreeuwen, stelt zich overdreven aan, is intimiderend, scheld naar anderen terwijl hij moet luisteren, kan discussies alleen met geweld willen... heeft een grote bek maar niks te zeggen, is een lul met een te grote auto, is een aansteller en een charlatan... dat lijkt inderdaad wel wat op een journalist zoals ik ze ken, maar is toch net wat erger.
Jullie zijn niet het centrum van hufterig NL, dat centrum ligt op straat, en niet op internet of tv.

komt dat schot | 21-10-10 | 09:16

De hufter van vandaag is de kunstenaar van morgen.

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 09:14

Mooi stuk!

TisNieZoMoeilijk | 21-10-10 | 09:13

Dus als hufter ben je een soort zelf-benoemde "Übermensch", de speerpunt in de Darwiniaanse wereld?.

Is Gijs-Jan van Scholten etc. ook een hufter als 'ie die gedumpte VVD'er een lul noemt? Vragen, vragen

Mongoose | 21-10-10 | 09:09

Geniaal! Chapeau!

Staalbraker B. | 21-10-10 | 09:09

Als je als redactie van een weblog zelf inhoud meent te kunnen geven aan de woorden hufter en fatsoen..... dan loop je op z'n minst meters naast je schoenen en wek je de suggestie de wijsheid in pacht te hebben.

pielewaaier | 21-10-10 | 09:08

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:49

Mooie uitvoering. Het laatste couplet wordt zelden gehoord en ging als volgt:
Denn die einen sind im Dunkeln
Und die andern sind im Licht
Und man siehet die im Lichte
Die im Dunkeln sieht man nicht

Zeg maar de wereld van de haves enerzijds en de havenots anderzijds.

Geert staat weer voor het hekje. Fijne dag verder.

ecologiste | 21-10-10 | 09:06

Tis net de verklaring van de Rechten van de Mensch. In GS-taal heettie dan De Rechten van de Reaguurder, dat is. Toch leuk dat Von Zeikhoven hier dankzij dit topic voor nu toch maar mooi ongestraft wegkomt met de constatering dat Joris ongezien de grootste hufter van GS is... Da's geen menig natuurlijk. Dat dan weer niet.

F. von Zeikhoven | 21-10-10 | 09:05

Wilders is Galileo in dit verhaal.
Nogmaals gefeliciteerd met het manifets.
Manifesten zijn goed!
de vergelijking met Copernicus en Galilei gaan in zoverre op dat:
1) De heren zeggen: wetenschap gebied mij te zeggen dat de aarde rond is en dat de aarde om de zon draait.
.
Wat de beide heren NIET zeggen is:
'En dat druist een beetje tegen die achterlijke gewelddadige peodofiele paus in.'
Dat is nu juist Wilders zijn probleem.

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 09:05

plastic zakje | 21-10-10 | 09:00
Hier ook. Speciaal de wekker gezet. ( op een vrije dag????)
Here we goooo.

KeurMeester | 21-10-10 | 09:04

Nacho_Vidal | 21-10-10 | 09:01
Eindelijk respect! :)

plastic zakje | 21-10-10 | 09:03

Er zijn fatsoenshufters en schophufters, stille hufters en schreeuwhufters. Maar uiteindelijk is iedereen een hufter op zijn manier. Dus: Stelletje hufters!

Pastor Sippenhaft | 21-10-10 | 09:02

ik ben in Huft geboren.

oom goofertt | 21-10-10 | 09:02

plastic zakje | 21-10-10 | 09:00
Een ware vroege vogel! Respect

Nacho_Vidal | 21-10-10 | 09:01

Fotze mit Birnen !

Geheimrat Schultz | 21-10-10 | 09:01

Ik twijfel nog. Ik heb toch ergens het gevoel dat er een piepklein nuanceverschilletje zit tussen een intellectueel die zegt dat de aarde om de zon draait (Copernicus) en een hersencelloze rifaap die een buschauffeur of een verpleger molesteert. Als het alleen om botheid gaat win je het echter niet makkelijk van mij, dan ben ik een hufterkoning.

Dr. U.I. Loor | 21-10-10 | 09:00

KeurMeester | 21-10-10 | 08:58
Ik zit er klaar voor! #bier #chips

plastic zakje | 21-10-10 | 09:00

Ik ben een "Verkeershufter". Mag dat ook?

McPhart | 21-10-10 | 08:59

Over hufters gesproken. Bram mag over een paar minuten weer de vrijheid van meningsuiting verdedigen die door een paar Hufters in ons land niet wordt gerespecteerd.

KeurMeester | 21-10-10 | 08:58

Goedemorgen, euverigens!

plastic zakje | 21-10-10 | 08:58

Ach, Hitler was ook een hufter

Badderbeest! | 21-10-10 | 08:58

Zometeen deel #2 van het pleidooi van Mosco!

plastic zakje | 21-10-10 | 08:58

Creaguurder | 21-10-10 | 08:38
Zoals u denkt.
Zo denkt de taliban ook.

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 08:55

Here Here :)

ae666 | 21-10-10 | 08:54

ecologiste | 21-10-10 | 08:50
Exact!

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:54

"Dissent is the ultimate form of patriotism" Thomas Jefferson.

Dus nu je bek houden linkschmensch, ik ben een patriot.

Typo-R | 21-10-10 | 08:50

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:43

Krishnamurti zei al: "the word is never the thing".

ecologiste | 21-10-10 | 08:50

Het woord hufter is afkomstig uit het 18e eeuwse proletariaat.
Waarschijnlijk terug te herleiden tot het Bargoens of Jiddisch.
De werkelijke betekenis is Klootzak.
Hier is dus een conflict in besloten.
Zo gezien is de kijk van de redactie juist. iemand die niet strookt met de heersende mening waar tegenin wordt gegaan is een klootzak.'
Maar in de betekenis van het Bargoens is het een gedraging, als declassificatie.
Wel grappig.

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:43

Bakito | 21-10-10 | 08:21

Precies. Maar die schapen (de sukkels) blaten steeds vaker als ware het huilen als waren het wolven in schaapskleren. En dat vinden de spelers met de waarheid niet zo leuk. Hoe krijg je ze weer het hok in? De wolven huilen in het bos maar de karavaan trekt verder.
Und der Haifisch der hat Zähne ...

ecologiste | 21-10-10 | 08:41

Damn, ik moest scrollen redactie. Shocking hufterig!

deropofderonder | 21-10-10 | 08:40

De fatsoensterroristen zijn als de kolonist die bepaalt wat goed is voor de inboorlingen, dictatoriaal hun normen opleggend aan iedereen die per ongeluk luistert. Of niet luistert. Dan schreeuwen ze gewoon wat harder. Kortzichtig en met een bord voor de kop. Het is een kudde koeien die MAGNIET! loeien naar de uitgebroken koe, terwijl ze zich protestloos naar het slachthuis laten leiden.

Hahahaha, hulde!
Ik heb me vermaakt door het stuk te lezen.
Een hufter zijn staat gelijk aan trots op jezelf zijn.
Je bent een hufter of je bent het niet!
En ik ben het!
YAY!
(oké, dat was ongepast...)

GeflipteVlaflap | 21-10-10 | 08:39

Weet je wat goed is?
Een grote H-Bom op Nederland gooien en opnieuw beginnen met gesloten grenzen en een verbod op religies.
Zo kunnen normale mensen die (reeds) nederlander (willen) zijn en blijven, weer veilig in hun land vertoefen en een mooie csociaal stelsel opbouwen met het beste onderwijs in de wereld en de gezondste gezondsheidzorg ever, en alles betaalbaar voor iedereen.

Creaguurder | 21-10-10 | 08:38

Mooi voorbeeld in de oude definitie van het woord hufter: "Google heeft geen plannen om opnieuw opnames te maken voor internetdienst Street View en daarbij wifi-netwerken te scannen."
Anders gezegd, de inbreker geeft niet aan dat hij gewoon een dief is, maar wel dat hij het niet meer zal doen. En de mensen vinden het best, want het is Google.

Bos Hout | 21-10-10 | 08:35

In elk geval conflicten. Omdat het grootste deel van de mensheid geen zelfreflecterend vermogen heeft.
Misschien zelfs, en daar vrees ik voor, extreme botsingen.
Daarna, als de catastrofe compleet is, kan er ruimte zijn voor inzicht.

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:32

Hoeveel reaguurders hebben het aangedurfd om een hufterige nick te kiezen?

rara | 21-10-10 | 08:30

@God Zelf | 21-10-10 | 08:26:

Duurzame verhuftering? Klinkt aardig heur, maar er is altijd nog zoiets als voortschrijdend inzicht. En wie weet wat dat ons hufters in de toekomst nog allemaal gaat opleveren.

Reinaert | 21-10-10 | 08:28

Bakito | 21-10-10 | 08:03

Aha Maarten van Rossum ook weer een hufter maar dan één die zijn kaken niet op elkaar houdt.
Het meest gelezen boek van patsers:
www.catawiki.nl/assets/6/7/d/a/thumb1_...

ecologiste | 21-10-10 | 08:28

In het kader van modewoorden stel ik voor: duurzame verhuftering.

God Zelf | 21-10-10 | 08:26

Wij zijn het helemaal eens.

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:23

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:15
Tja, de Verlichting is helaas nooit een toonaangevende ideologie geworden. Kan in de praktijk ook niet, want om een kudde schapen in het gareel te houden, moet er continu gespeeld worden met de waarheid, iets waar de Verlichting zich juist tegen afzet.

Bakito | 21-10-10 | 08:21

Ik ga vandaag gewoon weer aardig zijn, behalve tegen hufters.

Bos Hout | 21-10-10 | 08:19

Mogguh @ All,
AhHah, hufters zijn dus lieden die aangeleerd gedrag en denken, zoals religie, fanatisme, misbruik, machtsmisbruik, vriendjespolitiek, etc.. willen doorbreken of fileren.
All matters a point off view.
Socrates was een hufter!
Om 09.00 uur begint de rechtzaak weer tegen de grootste hufter van onze tijd,
"De Blonde Demon".
Ga er al vast voor zitten!
Koffie? Check!
Peuken, sigaren? Check!
Vrije dag? Check!
Hopen doet op vrijspraak voor deze vorm van huftergedoe.

Klaar ervoor.

Sjeng de helle | 21-10-10 | 08:15

Hear Hear!

Ultra Rebel | 21-10-10 | 07:59

Bakito | 21-10-10 | 07:51

Rute houdt de kaken op elkaar, de hufter en laat Wiegel de patser spelen.
Ik denk wel dat Rutte zich geen tweede keer een duivelsei in zijn reedt laat splitsen door Verhagen. De man die én Rutte zijn woorden laat breken én Wilders een klap in zijn gezicht geeft (toch Zweeds paspoort, odd Gret letter lijk destijds zei geen Zweeds paspoort). De dubbele klap van Verhagen en er mee wegkomen dat kan alleen een CDA-er zijn.

ecologiste | 21-10-10 | 07:58

Oh, die wereldheerschappij is nu niet ver meer!

Daff | 21-10-10 | 07:58

@Bakito | 21-10-10 | 07:51:

Het is Balkenende V niet heur, ondanks al die niet al te krasse knarren....

Reinaert | 21-10-10 | 07:57

Hufterigheid kent vele kanten:

Je hebt fatsoenspredikers die in naam van een ander belerend, betuttelend zijn. Hufters.
Mensen die de privacy van een ander steevast invaden. Hufters.
Uitvreters die op kosten van een ander leven. Hufters.
Politici die geld over de balk smijten. Hufters.
Subsidieslaven die het om hun eigen zak ipv het ideaal gaat. Hufters.
Tuig dat de straten onveilig maakt, verkracht, steelt en bedreigt. Hufters.
Mensen die 80 op de snelweg rijden omdat het mag. Hufters.
Agenten die zich in de berm verstoppen en flitsen bij een paar KM teveel. Hufters.
Mensen die meer om dieren dan om mensen geven. Hufters.
Mensen die dieren dieronvriendelijk behandelen. Hufters.
Gekken die aanslagen op mensen plegen. Hufters.
Sukkels die hun leven verknallen door drank, drugs. Hufters.
Waanzinnigen die hun religie de enige waarheid vinden en een ander willen opleggen. Hufters.
Mensen die volledig willen bepalen hoe de samenleving werkt. Hufters.
Mensen die zich volledig onttrekken aan de plichten in een samenleving. Hufters.
Mensen die anderen met slimme financiële producten uitkleden. Hufters.
Mensen die films, muziek en games illegaal downloaden. Hufters.
Mensen die op de internets klagen over alle andere hufters. Hufters.

Mis ik iemand? :-)

ZDEV | 21-10-10 | 07:57

Over hufters gesproken, is het kabinet al gevallen...?

Bakito | 21-10-10 | 07:51

Folisofie van de kouwe grond.
Je hebt patsers en sukkels, haves en havenots, gepriviligeerden en ongepriviligeerden, elite en pleps.
Een hufter ontstijgt het sukkeldom maar is daarmee nog gee patser, de echte hufters blijken uiteindelijk de patsers.

ecologiste | 21-10-10 | 07:45

De bijzonder hoogkwalitatieve edoch zeer arm en jong gestorven Mozart gebruikte -tegen de conventie van zijn tijd in- overgangen van majeur naar mineur. Is Mozart nu een hufter?

Einde van de Domheid | 21-10-10 | 07:41

Vandaag weer een procesdag. Moszkowicz gaat verder met de verdediging van de opper-hufter. Het belooft weer een mooie vuurwerkshow te worden.

Ivoren Toren | 21-10-10 | 07:39

@You-On-A-Gin | 21-10-10 | 07:16:

Kijk, da's nou eens een tegel (gezien, Teun?). En dat op de vroege morgen.

Werk ze. Ik schenk ondertussen nog een bakkie in.

Reinaert | 21-10-10 | 07:19

Terwijl ik dit stuk las, zonder naar beneden te scrollen, dus zonder een eventuele naam van de auteur te zien, begon het al bij mij te kriebelen. Ik vermoede eigenlijk al dat dit een 'joint venture' was van de gehele redactie.
Geldt waarschijnlijk voor de meesten onder ons, lieve lezertjes.
Ik herken de 'hand' van verschillende GS scribenten - kreeg bijna visioenen in mijn hoofd van het GS kantoor en mensen die over elkaars schouder hingen van "nee, dan doe we dat zo en zo" - "ja, goed idee!" :-)

Echt een leuk stuk, om te beginnen. Mijn complimenten. Ik kan wel gaan zeiken over details maar daar kom ik hier helemaal niet voor.
Ik begrijp daarnaast wel dat dit soort teksten mensen voor het hoofd stoot, maar je kunt het tenslotte niet iederéén naar de zin maken.
Vooral erg progressief en niet zo conservatief, dit verhaal.

Overigens, hoe noem je iemand die probeert een hufter te zijn maar daarin faalt?
Een Hutser, of een Lufter?

Ik heb zoveel te zeggen tegen tal van jullie, maar daarvoor kom ik véél te laat in dit draadje binnenstormen.
1 ding dan, @ Bigi Bana Boy
Bigi, you know I love (respect) you, maar:
als jij vindt dat mensen een ijzeren vuist nodig hebben, doe dat lekker in je eigen staat.
Ik leef niet om onder een strikte set regels mijn leven te lijden, alleen maar omdat 75% van de bevolking de andere 25% te onverantwoordelijk of te dom vindt.
Of dat nu links, rechts, conservatief, liberaal, of vrachtwagenbandwielventieldopje is.
Ik leef mijn leven, en ga uit van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast houd ik andere mensen verantwoordelijk voor hun gedrag/mentaliteit.
Dat betekent: werken voor je geld, en niks gratis krijgen, maar WEL ondersteuning van datzelfde orgaan wat onze snelwegen, ziekenhuizen, scholen etc. bouwt en onderhoudt wanneer het even niet goed gaat. Daar betalen we namelijk belasting voor. Of dacht je dat dat uit de lucht komt vallen? Natuurlijk niet.
De enige andere oplossing is m.i. anarchisme of anarcho-kapitalisme en daar is niemand bij gebaat.

Kort gezegd: ik hoef mij niet te schikken onder conservatieve lamlullen, en vooral niet voor zo'n kudt reden als "de meeste mensen zijn toch mongeaul en onverantwoordelijk".
Daar ben ik niet voor op de wereld. Ik heb daar niets mee te maken, en ik hoef niet in mijn vrijheden beperkt te worden omdat die-en-die bang is voor, of geen vertrouwen heeft in zus-en-zo.
Ik hoop dat je dit begrijpt.

Ik ga nu even een flink potje werken, en wens jullie allen alvast goedemorgen en een mooie dag.
En GS, nogmaals thx voor het mooie verhaal.
Groetjes.

You-On-A-Gin | 21-10-10 | 07:16

-weggejorist-

sprx | 21-10-10 | 06:53

Reinaert | 21-10-10 | 06:14
Mogge.
Ik zal het onthouden.

Thanks maat.

Laters
-out-

Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 06:19

@Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 05:49:

Je gebruikt gewoon veuls te veul tegels, dát is het. Efficiënt omgaan met die dingen hè?

Môgge overigens. UPH heb ik een matineuze bui. Waarvoor excuses.

Reinaert | 21-10-10 | 06:14

Tijd om weer eens hufterig m'n best te gaan doen.

Fijne dag @ joe lucky hufters !

Laters.

Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 06:13

Óverigens één van de betere stukjes die ik hier in tijden gelezen heb.

Sjampo !

Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 05:49

De kantonnier | 21-10-10 | 05:21
Tegelijk !

Hufterig goed, me dunkt.

Mogge.

Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 05:22

Nu weet ik waar ik al jaren 'last' van heb.

Ik ben een Hufter !
*rondedansje doet*

Mogge @ all.

Teun van het Tuinpad | 21-10-10 | 05:21

Moge Teun,pas op de hufters vandaag!!!

De kantonnier | 21-10-10 | 05:21

Redactie = Weesie.
Had er 2 dagen de tijd voor omdat er geen PowNews was. En schrijft niet onder eigen naam omdat hij officieel niet meer voor GeenStijl werkt (belangenverstrengeling van publieke omroep met commerciële website).
Lees het stukje nog maar eens na, met in je hoofd de stem van Weesie. Past precies!

broomstick | 21-10-10 | 04:47

Lang maar vermakelijk stukje.
Moest even proesten bij "Fatsoen is de kanker van de samenleving"

Dus toch.. | 21-10-10 | 04:30

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:31
Nog even naneukend op uw comment: (ook) Psychihater gaat niet links, niet rechts, maar recht door merg en been.

Psychihater | 21-10-10 | 03:50

Mee eens, maar voeg de daad dan ook bij het woord. Want de hoofdmoot hier op GS bestaat toch vooral uit moralistisch gezeur van rechts-religieuze fatsoensrakkers tegen de linkse kerk. :P

Hastur | 21-10-10 | 03:49

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:37
Strak plan. Ik ga zo ook plat.

Psychihater | 21-10-10 | 03:38

Psychihater | 21-10-10 | 03:29

ok, ga slapen nu

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:37

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:32
Dat zeg ik. GoddeLOOS tijdstip.

Psychihater | 21-10-10 | 03:34

Psychihater | 21-10-10 | 03:29

godt bestaat helegaar niet.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:32

Mikkeltje | 21-10-10 | 03:14

Vooruit dan maar, ik ben geen racist, geen fascist, geen communist, geen antisemiet, geen nazist. Ik ben een indivudu met een eigen vrije geest en ik laat me door niemand in een hokje drukken. Jij denkt hier metgezellen te vinden omdat je een bepaald beeld hebt van reaguurders. Dat is tegelijk je grootste denkfout, vandaar ook mij advies om op te rotten naar een site waar je met zijn allen mag meehuilen met de wolven in het bos. Denk voor jezelf en gebruik je eigen verstand, met je plemp probeer je al de GS reaguurders in een hokje te plaatsen en dat is dom.

Soms ben ik het eens met links en soms met rechts maar ik ben niet links en niet rechts, ik beoordeel elk geval apart.

ciao

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:31

@Smikkeltje | 21-10-10 | 03:19
Mwoah... d'r staan wel meer taal- en stijlfouten in uw atonale stukjes proza. Maar het zij u vergeven gezien het goddeloze tijdstip.

Psychihater | 21-10-10 | 03:29

Die laatste Niemand moet Iemand zijn dus...
Mja...

Mikkeltje | 21-10-10 | 03:19

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:02

Joop ken ik niet, maar wel het publiek van fok en ik herhaal het publiek hier lijkt mij geschoold genoeg en i.v.m. fok ver genoeg uit de pubertijd om in ieder geval een aantal aan het denken te zetten...

Ik bedoel, kicke antwoorden over hoe niet eens je het er mee bent op geen stijl is natuurlijk provocerend maar je schiet er geen hol mee op...

Ik ben het zat, steek partij links, schiet incident rechts, vrijspraak recht voor je bek....

Niemand is het er mee eens maar je leest er alleen over niemand die bereid is op te staan en te vertellen wat iedereen wel bereid is anoniem te tikken op GS...

Mikkeltje | 21-10-10 | 03:14

Mikkeltje | 21-10-10 | 02:56

Doe eens een poging op joop of fok ofzo

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 03:02

Ik heb tot nu toe +/- 2 jaar met jullie mee gelezen en voornamelijk gelachen...
Maar aangeziennde topics hier ook steeds serieuzer worden vond ik het genoodzaakt mezelf nu toch maar aan te melden...

Wederom waren er weer veel reacties te lezen over dit onderwerp, sommigen serieus, vele met enig gevoel voor humor. (Wat ik ook zeker waardeer)
Mijn vraag/Opmerking is eigenlijk, wanneer is iedereen het nou eens goed zat met de "verhuftering" van dit land?! We weten allemaal dat de staat iedereen ten allertijde tegenwerkt, maargoed genoeg is genoeg...

Naar mijn mening zijn er nog steeds te veel mensen die dit behandelen als een "ver van mijn bed show" maar die illusie is allang niet meer waar...

Ik ben niet voor of tegen zogenaamde Finnen of andere medelanders maar iedereen die correcte gedachtes heeft over het samenleven met elkaar (jong, oud, dik, dun, licht, donker) wil toch voor zichzelf en eventuele nakomelingn iets anders?

Als je tegenwoordig al niet bewapend over straat gaat dan heb je er sowieso al meer als eens over na gedacht, maar waarom?!

Laat eens van jezelf horen, iedereen hier op geen stijl zit hier omdat ze
Hersenen genoeg hebben om na te kunnen denken, de middeleeuwen zijn geweest...

Een vriendelijke groet, iemand die het helemaal zat is met alle praatjes en geen antwoord...

Mikkeltje | 21-10-10 | 02:56

Parsons | 21-10-10 | 02:49

Slaap lekker, we hebben een taak morgen.

tot zo.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:50

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:41
Geh, mijn vertrouwen was ruim voor dit politieke spelletjes proces al tot het nulpunt gedaald, maar wat mij betreft wordt Schalken publiekelijk afgefikt voor 5 november.

Ik ga er nu een eind aan breien, het belooft een lange dag te worden morgen. #proceswilders

*het licht uit doet*

Parsons | 21-10-10 | 02:49

Parsons | 21-10-10 | 02:32

Ik weet hoe de wereld in elkaar steekt maar dit kan echt niet, wraken van zo'n uberlul zou echt niet genoeg zijn geweest. Dit is goedverdoemme erger dan een rechturt met een laptop vol kiddiepurn, ik ben echt woest en dat zal Schalken merken ook.

Ik had altijd nog wel iets vertrouwen in ons rechtsstaat maar dit is echt de druppel.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:41

Parsons | 21-10-10 | 02:20

Als Jansen hierover liegt heeft hij een probleem, ik plemp de link morgen hier een aantal keren en er zijn vast wel hournalisten die dit gaan uitzoeken. Wat een bananenland hier, die Schalken moet opgeknoopt worden en/of met pek en veren het land uitgejaagd, samen met die lul van Nout Wellink en Wouter Bos.

*Steekt de pekpan aan*

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:35

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:27
Nja, ik weet niet precies wat de beef is tussen de hufters van Hoeiboei en GS, maar het lijkt me niet dat het veel kwaad kan als dit verhaal in de openbaarheid wordt gebracht. In tegendeel zelfs.

Parsons | 21-10-10 | 02:32

Parsons | 21-10-10 | 02:20

We ploffen de link straks meerdere malen hier op GS, dit moet de wereld weten, wat een mega uberlul die Schalken. Hier maken we een schandaal van.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:27

*alarm inschakelen doet om 08;00 uur*

DANNY3960 | 21-10-10 | 02:26

Parsons | 21-10-10 | 02:16

Ik ben echt geschokt door dat verhaal van Jansen over Schalken, wat een mega lul.

Doe maar wat sterkers dan bier.

#driedubbele whiskey

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:24

Mooi stuk, precies hoe ik me voel in deze wereld vol moraalridders.

Sjaaakie | 21-10-10 | 02:22

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:13
Ja, die aflevering ken ik. Over hufters gesproken, prrffttt.

En wat Schalken betreft... waarom staat dit wel op de interwebs, waarom lees ik hier niks over in de kranten, waarom is hier geen journaaltopic aan gewijd? Mogen we het niet weten? Is het niet waar?

Vragen, vragen.

Parsons | 21-10-10 | 02:20

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:04
Ik zit er klaar voor. Melady rost om 9am de HD rec aan zodat ik op m'n dooie gemak *alles* kan volgen. *glazen volschenken doet en richting oosten schuift*

Parsons | 21-10-10 | 02:16

Kapitein-Ter-Zee | 21-10-10 | 02:05

Heb je je eierkolen al gelost?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:15

Parsons | 21-10-10 | 01:57

www.youtube.com/watch?v=5Jw54jZW9lE

Kijk deze aflevering ook eens en constateer met mij dat de vara en in het bijzonder dhr. Pauw met pek en veren het land uitgejaagd moeten worden.
Schalken krijgt een dubbele portie pek en veren.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:13

Parsons | 21-10-10 | 01:57

Godverdomme, Dr. Mengele is een heilige vergeleken bij die Schalken.

Onmiddelijk opsluiten in een kliniek die LUL.

#Knettergek

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:10

Het is natuurlijk een open deur en iedereen loopt klakkeloos naar binnen; grappig. Verhuftering; het woord bestaat niet eens en er gaan meer dan 900 reaguurders in de pen klimmen. (ja, ik weet het; sinds vandaag staat het in De Van Dale van volgend jaar). Het stuk is evenwel heel duidelijk en ook moralistisch en zedenbedervend; en om met het laatste te beginnen: IK maak uit wie ik, waarom, een hufter vind want de betekenis van Hufter staat niet vast: Ik kan een, in mijn ogen asociale klootzak, een hufter vinden maar dat is MIJN visie en dat hoeft niet zo te zijn, (gevonden door anderen). Hufter is gewoon een scheldwoord en gelijk aan klootzek of boerenlul. Persoonlijk heb ik geen Hufters binnen de mensen die ik ken maar het stukje was goed en zeker gezien de responce; mijn complimenten derhalve.

Kapitein-Ter-Zee | 21-10-10 | 02:05

Parsons | 21-10-10 | 01:55

*Bier naar links paast*

9.00 uur gaan we weer verder lachen.

#bram mosko

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 02:04

/fail

Drommelsch | 21-10-10 | 02:01

Parsons | 21-10-10 | 01:57
Hopelijk gaat de beerput nu echt open.
Gnite all

repulse | 21-10-10 | 02:00

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:56
Ja!

Parsons | 21-10-10 | 01:58

pius | 21-10-10 | 01:41

Rammstein kan de rambam krijgen, geen idee waar parson is, zal msn eens aanslingeren.

Biertjuh?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:56

@pius | 21-10-10 | 01:41
Hier, lurking en weinig zin om tegels te bakken. Bovendien ga ik het niet al te laat maken. #proceswilders

Parsons | 21-10-10 | 01:55

pius | 21-10-10 | 01:45
hehe, schattingen van het aantal doden van mao en stalin samen lopen op tot een half miljard. stel je een voor als al die mensen voor nageslacht hadden gezorgd, hoe overbevolkt de wereld dan zou zijn geweest. Hoeveel energie we dan nodig hadden gehad? hoeveel mensen er dan met honger op deze wereld hadden rondgelopen?

repulse | 21-10-10 | 01:53

@ neemjemoederindemali
Nee geen VVD
Ik mocht dit jaar voor het eerst stemmen, alleen weet ik nog niet waar alle partijen voor staan, dus heb deze ronde maar over geslagen.

DoDoos | 21-10-10 | 01:49

@Von Cleef | 21-10-10 | 01:41
Mijn aantal geschreven 'Hufters' ligt tegen de 20 ofzo denk ik..
Verwezenlijken doen we trouwens niet aan huh,je bent een Hufter of je bent geen Hufter.Dat is niet iets wat je kan worden.

de grote Anti | 21-10-10 | 01:47

repulse | 21-10-10 | 01:43

Veel Russen zijn waarschijnlijk nooit uitvinder geworden door stalin;)

Maar ik vang je dreef wederom.

pius | 21-10-10 | 01:45

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:25
Ik zeg het al jaren en mensen mogen mij best daarom een hufter vinden...

repulse | 21-10-10 | 01:45

DoDoos | 21-10-10 | 01:37

VVD dus

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:44

Jolly Jumper | 21-10-10 | 01:24
Ook rusland had stilgestaan sinds de tijd van peter de grote. Onder de tsaren was er nauwelijks iets van vooruitgang geweest. stalin organiseerde de economie met een strakke hand, creëerde zijn eigen industrieën, heeft de basis gelegd voor de grootmacht rusland. Waaruit b.v de wedloop om mensen in de ruimte te krijgen ontstond, maar ook scholing was een belangrijk onderdeel van zijn begin jaren. Veel grote russische uitvinders van nu hadden waarschijnlijk nooit een opleiding genoten zonder stalin.

repulse | 21-10-10 | 01:43

Door de reacties heen scrollende, ontsprong intuïtief de gedachte aan mijn brein, dat van alle personen die in het, op deze pagina heersende delirium, vol trots en passie uitriepen dat ze "Een hufter waren!", dit au fond gaan verwezenlijken buiten het glorieuze forum om.

Desalniettemin een goed artikeltje, zo voor het slapengaan.

Von Cleef | 21-10-10 | 01:41

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:34

Zelflol moet kunnen bij tijd en wijle. En ik vond hem leuk, dus je hoeft je niet te schamen;)

By the way - waar is parsons?

pius | 21-10-10 | 01:41

ZonderNaam
Wie weet =)
Weltrusten

brx | 21-10-10 | 01:39

Jolly Jumper | 21-10-10 | 01:22

Ik had het altijd als ik met mijn dronken kont een meisje versiert had en ik de volgende dag heel trots vertelde dat ze het lekkerste wijf van de wereld was en mijn vrienden me altijd meewarig aankeken.

Echt verliefd werd ik pas op de vrouw die me alle hoeken van het bed liet zien........

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:38

Als ik nou roep van: Ja Geenstijl je heb helemaal gelijk!
Is dat dan echt mijn mening of ben ik dan een geenstijl kuddeschaap geworden?
Dat er mensen zijn die niet bij de Fatsoensterroristen passen en dan maar automatisch aannemen dat geenstijl gelijk heeft over dit onderwerp zonder verder goed na te denken omdat het idee van een open minded, wereld veranderend persoon zijn zo leuk is?
Zelf ben ik zeker geen fatsoensterrorist noch een hufter, ik zit er lekker tussen in. 'Niet links, niet rechts, maar recht door zee'
(Ben ook geen ToN stemmer)

DoDoos | 21-10-10 | 01:37

de grote Anti | 21-10-10 |

Scherp haha. Het is een geweldig beest. Ik moet er niet aan denken dat hij hier niet meer rondloopt. Maar het zal ongetwijfeld gebeuren.

pius | 21-10-10 | 01:37

@ brx | 21-10-10 | 01:34
Valt toch noch toe wel mee, maar ik vrees ook dat er deze eeuw een hoop dingen gaan gebeuren die de geschiedenisboekjes nog eeuwen daarna zal bezighouden

*En daarmee ga ik out, want het is nu echt gruwelijk laat aan het worden

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:36

Ach...
Kijk naar de paspoort affaire.
Geert kan blaten wat hij wil, Rutte geeft geen krimp.
Geen probleem.
De ploeg zit. Geert heeft zijn mooie werk gedaan en kan nu de rambam krijgen.

Frankasd | 21-10-10 | 01:35

said_fred | 21-10-10 | 01:22
je moet kijken hoe het was ervoor, niet naar het resultaat nu. China voor 1935 kan je redelijk vergelijken met de middeleeuwen hier, grote verschillen tussen rijk en arm. De sprong die china in de afgelopen 70 jaar heeft gemaakt had waarschijnlijk niet zonder mao kunnen worden gemaakt. Dat zijn stap al lang klaar is en dat zijn gedachte goed allang hoort te verdwijnen lijkt me duidelijk.
Taiwan heeft zichzelf na de tweede wereldoorlog op een geheel andere manier kunnen ontwikkelen, was meer afhankelijk van de handel als china in haar begin jaren, die afhankelijkheid van handel, met name met japan en de vs hebben taiwan toen een voorsprong gegeven, china zou te groot zijn geweest om die zelfde voorsprong op te bouwen.

repulse | 21-10-10 | 01:35

Wat je noemt: paarlen voor de zwijnen. Nee, "redactie", ik kan me er niet in vinden. Jullie claimen het begrip hufter en geven er een eigen uitleg aan. Dat mag natuurlijk, maar ik vind het onnodig verwarrend. Wat jullie in mijn ogen bedoelen, is: wees eigenwijs en rebels. Vind ik prima. Zo lees en volg ik al vanaf bijna sinds de geboorte van deze website GeenStijl - precies om die redenen. Maar als ik even terugblik op het jongste jaar van de verhuftering, dan denk ik aan die ene ECHTE hufter, namelijk de asociale hond die de instructies van een Ikea-parkeerwacht negeerde, hem omverreed en daarbij om het leven bracht. Ik zou het goed vinden als wij zúlke mensen in de toekomst hufter noemen. Want wees eens eerlijk en kijk naar de reacties alhier: talloze keren lees je de trend "ja, wist ik toch, ik ben allang een hufter". Willen jullie die allemaal de kost geven, GS-redactie?

dj airfix | 21-10-10 | 01:35

pius | 21-10-10 | 01:22

Moest zelf ook lachen om mijn plemp maar helaas, ben zelfs niet een beetje grappig volgens ramstein :-)

#Lol

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:34

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:26
Naja, je zou deze tijden als interessant kunnen bestempelen als je het mij vraagt.

brx | 21-10-10 | 01:34

repulse | 21-10-10 | 01:18

Wel lullig als jij op je 20e dood gaat en andere mensen voortleven omdat jij je hebt opgeofferd, dat dan weer wel.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:32

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:26

Truste!

pius | 21-10-10 | 01:29

@pius | 21-10-10 | 01:24
Jah,ik haalde er gelijk uit dat je wel een diepe band moest hebben met een hond om die met een vrouw te vergelijken ofzo.. hehe/

Mijn kat haalde de 21 geloof ik,ach jah,je gaat ze wel missen.

de grote Anti | 21-10-10 | 01:29

repulse | 21-10-10 | 01:23

Janmaat was een hufter ja. Omdat ik zijn intentie altijd heb gewantrouwd. Nog steeds trouwens.

pius | 21-10-10 | 01:28

@ repulse | 21-10-10 | 01:18
Over mensenlevens in theoretische zin kan ik ook makkelijk heenstappen. Maar in prakische zin (zoals mijn eigen mensenleven) denk ik daar toch anders over.

Ik heb niets met een fatsoenterroristische overheid die constant over mijn schouder meekijkt en met haar rechterhand me met een opgeheven vingertje de les leest terwijl ze met haar linkerhand mijn zakken rolt.
Aan de andere kant sta ik ook niet te juichen bij de gedachte aan grote visionairs die even de wereld op zijn kop gaan zetten en al mijn eigen plannetjes verwoesten met hun grote plan.
De oude Chinezen wisten het al, de grootste vloek is om in interessante tijden te leven

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:26

@Jolly Jumper | 21-10-10 | 01:24
Inperking van de overbevolking natuurlijk.

Natuurlijk.

*nogmaals out*

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:26

repulse | 21-10-10 | 01:11

Zelfs Janmaat past er in maar we zijn nog niet zover dat we dat kunnen en mogen zeggen geloof ik. Overigens is Pim mijn held, dat slappe aftreksel van Wilders mag nog niet eens de mededrager van zijn doodskist zijn.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:25

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:21
Nee, Femke stapt te vaak van de gebaande paden af. Het is een naïef wortelknaagstertje, maar ook die zijn lievv in een kooitje met wat stro.

Wut? Nee, ik heb ook geen idee.

Tijd om te gaan slapen dus. Houdoe menschen!

*out*

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:24

de grote Anti | 21-10-10 | 01:21

Haha. Zeker. Als is hij echt oud aan het worden. Hij ziet de worst niet eens meer die ik voor hem neergooi. Arm beest.

pius | 21-10-10 | 01:24

repulse | 21-10-10 | 01:18 geef eens enkele voorbeelden van vooruitgang onder Stalin en Mao?

Jolly Jumper | 21-10-10 | 01:24

pius | 21-10-10 | 01:07
Hmm denk eens terug aan hans janmaat, hij werd verguisd, hij was een echte hufter in de algemene opinie van die tijd, maar veel van wat hij zij is helaas waarheid geworden.

repulse | 21-10-10 | 01:23

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:17
Iedere verliefde man zit zijn vrouw anders dan alle anderen.
Ze is altijd mooier, liever, heeft grotere tieten, een kleinere kont et cetera, et cetera als dat u en ik menen te zien. Ik roep in herinnering op een atikel gisteren in SN meen ik waarin het vriendinnetje van Snipertje (O O Cherso) half nakend werdt getoond en die had echt de kont van een os. Wat zeg ik, twee ossen!

Jolly Jumper | 21-10-10 | 01:22

@ repulse | 21-10-10 | 01:18
Ik weet niet waar je die vooruitgang vandaan haalt.
Maak eens een vergelijking tussen het China van nu en een Taiwan en zie een duidelijk verschil.

said_fred | 21-10-10 | 01:22

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:17

LOL en touché. Was een geintje naar aanleiding van mijn eerste plemp trouwens, maar ja, eigen schuld dikke bult.

pius | 21-10-10 | 01:22

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:13

Je vergeet Femke

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:21

@pius | 21-10-10 | 01:17
Het was wel grappig hoor.. maar heb je een hond?
50 euro op - Ja .

de grote Anti | 21-10-10 | 01:21

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:11
Dan is dat omdat het socialisme te lang de macht heeft, het is tijd voor de volgende stap.

repulse | 21-10-10 | 01:19

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:06
Khan, napoleon, hitler stalin mao grote visionairs maar slechte leiders, allen waren ze omringt door ja knikkers, waardoor ze de realiteit verloren. Maar ieder heeft een stuk vooruitgang gebracht, soms voor een verschrikkelijke prijs maar wel vooruitgang.
ja dat was dus ten koste van mensenlevens, maar een mensenleven is toch al eindig, terwijl de mens als soort voortleeft.

repulse | 21-10-10 | 01:18

Huftercount staat op 551, deze meegerekend. Proficiat.
Zoals de hufter thuis huftert, huftert hij nergens.

AM. | 21-10-10 | 01:17

de grote Anti | 21-10-10 | 01:11

Is niet wetenschappelijk aangetoond dat honden op hun baasjes lijken, of andersom?

Zegt toch wat over pius, lijkt mij.

Betekend imo dat hij een vriendin heeft die hij niet behoort te hebben, evolutionair gezien, tenzij hij liegt over de aantrekkelijkheid van zijn vriendin natuurlijk.

#verliefde dwazen en gekken

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:17

de grote Anti | 21-10-10 | 01:11

Ik wou grappig doen, enfin, mislukt dus.

pius | 21-10-10 | 01:17

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:09

Antoninus Pius natuurlijk.

pius | 21-10-10 | 01:14

Hangt hier al 16 jaar een bordje op 't toilet:
"Iets heeft alleen de betekenis die je er zelf aan geeft."
En zo is het.

Bos Hout | 21-10-10 | 01:13

@repulse | 21-10-10 | 01:02
Precies! eindelijk iemand die het door heeft, dit is dan ook precies wat ik hier boven
00.08 bedoelde in mijn reaguursel.

deraderendraaien | 21-10-10 | 01:13

@neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:11
De opperfatsoenterrorist. Posters met zijn gelijkenis sussen de Danens, Pechtolds en Von der Dunks van deze wereld tot slaap.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:13

@Lou_de_Palingboer | 21-10-10 | 00:33

Wellicht. Het is wel duidelijk dat een deel van de oude garde vervangen is door een te klein kaliber. Deze spruiten spelen op safe en schieten hun luie non-topics af op even luie reaguurders wier comments niet verder komen een obligate hulde! of held!

Het enige wat ze schijnbaar interesseert is of het wel grappig geschreven is. Wat ze niet beseffen is dat het infantiele GeenStijl taaltje effectief is indien het verhaal enige diepgang heeft. Mist het verhaal een relevante pointe, dan wordt dit zelfde kleutertaaltje gênant en daalt dan onherroepelijk af naar een niveau waar een ondermaatse vmbo schoolkrant zich nog voor zou schamen.
Wacht, misschien helpt dit: Joehoe! Redactie-peeps! Ga eens nadenken doen!

Mike Oxlong | 21-10-10 | 01:12

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:07
Ik had nu niet iemand specifiek in gedachten, maar op prof pim past zeker weten in de omschrijving.

repulse | 21-10-10 | 01:11

@ repulse | 21-10-10 | 01:09
Evolutie is niet perse een groei naar steeds iets beters. Homo Tokkius zou nog wel eens de winnaar van de evolutionaire strijd kunnen zijn.

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:11

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:04

De echte uberhufter is neergeschoten door een dierenknuffelaar en mensenhaturt.

#Volkert van der Graaf

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:11

@pius | 21-10-10 | 01:09
Good for you.. Dat u nodig vondt uw vriendin met een hond te vergelijken,uberhaupt,laten we maar even in het midden.

*Hufter is*

de grote Anti | 21-10-10 | 01:11

@ neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:59
Nou je het zegt denk ik inderdaad dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat er bij de genoemde persoonlijkheidsvormen weinig aanhangers zitten van de kerk en de monarchie.
Niet dat het direct antizionisten zijn met een busje Zyklon B in de tas maar wel neuroten/frusties/psychopaten die het gevoel van minderwaardigheid willen botvieren op de medemens en daarmee ook aanhanger zijn van een collectivistisch regime.
Gewoon onnozele, trieste zielepoten.

said_fred | 21-10-10 | 01:11

@pius | 21-10-10 | 01:07
Wel als ik het met je eens ben, hehe. Zoals nu.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:10

de grote Anti | 21-10-10 | 01:07

Tuurlijk. Ook ik ben af en toe een hufter, alleen mijn vriendin is ongelooflijk veel knapper als mijn hond;)

pius | 21-10-10 | 01:09

pius | 21-10-10 | 01:04

Kan ik niet eens, al zou ik het willen.
Btw, welke pius ben je eigenlijk, er waren er meer dan 10 heb ik begrepen.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:09

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:04
nee, iedere generatie levert zijn eigen kleine stapjes. evolutie gaat nu eenmaal gepaard met groeistuipjes. Klein stukje groeien, nieuwe kleren kopen even ongemakkelijk voelen en dan op het moment dat alles net weer lekker zit, is de volgende groeistuip aan de beurt. Dat is ook goed, het enige probleem wat er nu is, is dat de vorige generatie groter is dan de huidige, dus dat botst wat heftiger als dat eigenlijk zou moeten.

repulse | 21-10-10 | 01:09

repulse | 21-10-10 | 01:02

Ik begrijp je goed. Alleen vind ik woord hufter gewoon niet passen. Wat niet betekent dat een visionair niet hufterig kan zijn. Maar dat is naunceren en dat mag niet van Art.

pius | 21-10-10 | 01:07

repulse | 21-10-10 | 01:02

Een mooie beschrijving van Pim.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:07

'Ad Hufters honesta petamus' -
'Laten we van onze Hufters lauter eerzame dingen vragen'.

@pius | 21-10-10 | 00:59
Ja,maar de een is een grotere Hufter dan de ander.. tja,dan heb je dat ook weer.
Darwin zat er dichtbij,maar in principe stammen wij gewoon van de Hufter Erectus af.Er zal vast wat bewijs weggemoffeld zijn ergens.

de grote Anti | 21-10-10 | 01:07

@ repulse | 21-10-10 | 01:02
Ook dat is niet zo makkelijk in praktijk. Mozart was een visionair maar Ghenghis Khan en Napoleon waren dat ook. Je kan niet iedereen met een visie zomaar zijn gang laten gaan

ZonderNaam | 21-10-10 | 01:06

Rammstein | 21-10-10 | 01:02

Ow, is het de bedoeling hier dat je grappig bent, ben Max Tailleur niet.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:05

Cool, dan ben ik een uber-hufter

FantaBoy | 21-10-10 | 01:04

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:00

Trek het je niet aan;)

pius | 21-10-10 | 01:04

@repulse | 21-10-10 | 00:57
Links of rechts zijn eigenlijk ook domme labeltjes, alleen geschikt voor vlugge talige conversatie zodat deze voor spreker en toehoorder begrijpelijk blijft.

Het is allemaal zoveel meer.

Ik vind hetgeen wij in Nederland graag als 'rechts' bestempelen (de VVD) al bol staan van fatsoenrakkers. Al sinds de jaren '70 eigenlijk.

Ze zijn pas net aan het losweken uit de gezapigheid en daar hebben we opperhufter Geert Wilders aan te danken.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 01:04

Wat een enthousiasme bij de lezertjes voor een zwak, langdradig topic.

bintang | 21-10-10 | 01:03

adds "er"

Rammstein | 21-10-10 | 01:02

pius | 21-10-10 | 00:54
lees het stuk nu eens met in gedachte een intelligente hufter. iemand die zijn hele leven tegen de stroom in zwemt, een eenzame ziel, een visionair in een wereld die ziende blind is. Wat mij betreft is dit stuk een stormram voor die visionair, voor degene die van de gebaande paden durft te gaan om zijn weg te vinden. Zijn weg kan de weg vooruit zijn. Maar dan moet hij wel de ruimte krijgen om zijn weg te vinden.

repulse | 21-10-10 | 01:02

Bos Hout | 21-10-10 | 00:57

Dat zei ik

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:02

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:55
Ik had nachtmerries van die man.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:56
Ik praat graag over. Maar niet met jou.
Jij bent niet eens een béétje grappig.

Rammstein | 21-10-10 | 01:02

pius | 21-10-10 | 00:54

Ik ben er 1, maar dat is een feit zonder dat ik er wat aan kon doen, ben gewoon zo geboren.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 01:00

Een dag geen hufter een dag niet geleefd.

L.eviud | 21-10-10 | 01:00

de grote Anti | 21-10-10 | 00:55

Meer de gemiddelde burgerhufter maar ook jij hebt een punt. De hufter is nogal divers blijkbaar. Wij zijn allen hufters.

pius | 21-10-10 | 00:59

said_fred | 21-10-10 | 00:53

Ook ervaring met "kleine hitlertjes"?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:59

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:56

Ik word er erg onzeker van. Ben bang voor een terugval.

*nuancebestrijdingstelefoon belt*

pius | 21-10-10 | 00:58

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:52
Historisch zijn de maffia en het Vaticaan hele trouwe bondgenoten gebleken.

Bos Hout | 21-10-10 | 00:57

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:53
rechts zijn de volgende fatsoensrakkers, het gezegde 'the anti-fascist of today wil be the fascists of tommorow" is een stelling die altijd van toepassing zal zijn.

repulse | 21-10-10 | 00:57

said_fred | 21-10-10 | 00:53 `

Ik bedoelde eigenlijk buiktasje nu ik erover nadenk. Thanx voor de terechtwijzing;)

pius | 21-10-10 | 00:56

Rammstein | 21-10-10 | 00:47

Vertel eens over je persoonlijkheidsstoornis, of wil je er niet over praten?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:56

@repulse | 21-10-10 | 00:38
Hey, stuk tuig, ga jij nu pius de nuance weer door de strot duwen?

Godtverdoemme!

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:56

@pius | 21-10-10 | 00:30
U beschrijft daar,hoe is het mogelijk,uiteraard weer het tokkie-type Hufter.. Dat is een compleet ander soort Hufter.De intelligente soort Hufter is wellicht gewoon niet zo emo of dom.Ik denk dat het daar op neer komt jah,dus vinden mensen je een hufter.En ook dat zal je weinig interesseren als authentieke Hufter zijnde.

de grote Anti | 21-10-10 | 00:55

Rammstein | 21-10-10 | 00:48
Pownews heeft de proef op de som genomen, en alle kinderen vonden de poster leuk. Behalve natuurlijk de aanstellers die ze eruit geknipt hebben.

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:55

Draadje is bijna deaud.

Nightynight y'all.

Leo* | 21-10-10 | 00:54

repulse | 21-10-10 | 00:47

Ik vind hufterig iets veel banalers dan tegendraads en kritisch. Hufterig is asociaal en lomp gedrag in mijn boek dat vaak door de hufter bij zichzelf niet eens als zodanig word gezien maar des te meer bij een ander. Maar er zijn vele definities mogelijk natuurlijk. Dè Hufter bestaat niet;)

pius | 21-10-10 | 00:54

@ pius | 21-10-10 | 00:30
Mooie beschrijving. Enkel ik bespeur toch een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid in enerzijds bezitter te zijn van het heuptasje en het bierzuipen en shagroken.
Het heuptasje is meer voor mietjes/ambtenaren, sjonnie en anita's gaan ook al niet lopen met heuptasjes.
Ik heb daarentegen zelf wel ervaringen mogen maken in de werksfeer met luitjes waarvoor benamingen als Intrigant/kleine Napoleon wel zo'n beetje de eufemismen van het jaar zijn en ik denk dat dit niet beperkt is tot het westen of waar dan ook in Nederland.

said_fred | 21-10-10 | 00:53

Zelfverhuftrering: het woord voor 2011.

Door Wiki overgenomen dus door kennis serieus genomen:
Zelfbevlekking van links door het spuwen naar het verloren
Door zichzelf niet eens gecontroleerd
Hij heeft het uit zijn mond gemasturbeerd
En zo werd een hufter geboren....

Frank Grasmaaier | 21-10-10 | 00:53

@pius | 21-10-10 | 00:30
Weg met die nuance.

Rechts zo die gaat.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:53

Bos Hout | 21-10-10 | 00:47

Een goede nr 2 is het sowieso, volgens mij werken ze samen en hebben hetzelfde doel, al is de pope wat meer van de jochie's en Silvio iets meer van de lekkere wijven. Wat is schadelijker? Tsja.......

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:52

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:50
Jij mag kiezen ;)

Truste!

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:51

Ik ga nu even geen 764 reacties lezen, maar richting de Redactie: Bravo!

John Marston | 21-10-10 | 00:51

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:48
;)

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:51

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:46
Schitterend, werkelijk!
Aan welke van de 2 Elsen draag je deze op?
Sweet dreams voor later!

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:50

DANNY3960 | 21-10-10 | 00:42

Zo heb je 2 Elzen en zo heb je er geen 1..........

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:49

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:47
Oh, je gaat nog even one-on-one met mij? Lekker.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:48

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:47
Ebenso, schöne Nacht.

Rammstein | 21-10-10 | 00:48

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:38

Mooi en orgineel bekeken!

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:43

Die laatste zin is helemaal waar.

Bulloch | 21-10-10 | 00:41


Thanx.

pius | 21-10-10 | 00:48

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:44
Een "feest" van (h)erkenning voor mij, in ieder geval.
Ik ga de filmposter zeker aanschaffen.

Rammstein | 21-10-10 | 00:48

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:42

Nou, als ze TMF en SBS6 overslaat, dan pleit dat wel weer voor haar. Licht of geen licht.

@ De Rest Van Reagurend Nederland
Goede voortzetting alhier en maak er een hufterige nacht van.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:47

DANNY3960 | 21-10-10 | 00:42
Yep. Ik ga in ieder geval nooit parachute-springen met een vrouw.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:40
Hey, doctor Phil is in da House.

Rammstein | 21-10-10 | 00:47

pius | 21-10-10 | 00:43
Dan zul je dus de keuze moeten maken of iedere mening die afwijkend is afdoen als hufterig dus irrelevant, daarmee accepterend dat de verder groei van de mens onmogelijk is of de hufter minimaal tolereren en de ruimte geven om zijn meningen te verkondigen.

repulse | 21-10-10 | 00:47

wat een hufterig stukje

borderliner | 21-10-10 | 00:47

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:39
Die is netto minder schadelijk dan dat waar die Duitser met die vissenharses op z'n hoofd voor staat.

Bos Hout | 21-10-10 | 00:47

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:43

Geen probleem, we plakken er gewoon een extra sessie aan vast.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:46

Lou_de_Palingboer | 21-10-10 | 00:33

Jij komt uit Geitenhoorn, toch?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:45

Rammstein | 21-10-10 | 00:34
Geweldig compliment dus voor Maas, zo goed als hij aansluit bij de kinderfantasie.

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:44

repulse | 21-10-10 | 00:38

Zit wat in natuurlijk maar ik kan niet tegelijkertijd een stuk over fatsoensterroristen tegelen natuurlijk. En kritische, briljante en tegendraadse geesten als hufter neerzetten dient ongetwijfeld een redactioneel belang;)

pius | 21-10-10 | 00:43

@ neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:40
2 problemen.
Ik ben ook verslaafd aan koffie.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:43

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:36

U squirt sinds kort?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:43

@ pius | 21-10-10 | 00:30
Ach, het is maar net wat je met die camping hufters doet. We kunnen ze op elk moment weer gewoon het nobele proletariaat gaan noemen en dan zijn het ineens weer revolutionaire maatschappelijk betrokkenen.
Het is maar net welk stempel je er op plakt.

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:43

@ ZonderNaam | 21-10-10 | 00:32
Bij ordinaire hufters moet ik denken aan Tokkies en Roma-familieleden.
Dan klinkt 'fatsoensrakker' meer als niveau.
Fatsoenshufter. Ideetje?
Nee, klinkt veel te gristelijk.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:42

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:36
Geen idee of je overdrijft. 't Is niet het meest heldere licht aan het firmament, die buuf van me, maar ik weet verder niet in wat voor cultuur zij zich begeeft. Afgaand op de TV geluiden kijkt ze vaak RTL4, Net5 en RTL8. Stereotype, dat wel.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:42

@pius | 21-10-10 | 00:30
Mooi gezegd, en met betere kritische waarde dan het gemiddelde eenzijdige GS-stukje van de laatste tijd.

Bulloch | 21-10-10 | 00:41

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:38

Heel goed dat je zelf al inziet dat je een verslavingsprobleem hebt.

#huispsycholoog

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:40

@KaiserSoza | 21-10-10 | 00:38

Qua nick: superhufter.

Leo* | 21-10-10 | 00:40

Rammstein | 21-10-10 | 00:34
Als ik mijn bord kwijt kan op tafel, vindt ik het best.

repulse | 21-10-10 | 00:40

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:35

Bedankt voor de aanvulling;)

AntiSoof | 21-10-10 | 00:33

Dank U.

pius | 21-10-10 | 00:40

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:31
Ik heb ook niet de snelste internetverbinding, dus daar zou het ook aan kunnen liggen. Maakt niet uit. Ik ga zo mijn matras opzoeken. Veel te lang mijn verslaving gepraktiseerd vandaag. Diepezucht@zwakkeruggengraat

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:38

pius | 21-10-10 | 00:30
Natuurlijk zijn het grootste gedeelte van de hufters incompetente asociale nitwits, die totaal niet begrijpen waar ze mee bezig zijn. Maar de fatsoensrakkertjes snappen niet dat er tussen al die onbenullen de echte parels zitten. De mensen die juist het verschil uitmaken. Het gaat er om dat je meningen en stellingen niet zomaar vanuit een moralistisch oogpunt weg moet zetten. je zal eerst de stelling echt moeten bekijken. Moralisme is een enorme beperking van de groei in bewustzijn van de mensheid en de mens.

repulse | 21-10-10 | 00:38

pius | 21-10-10 | 00:30
Daarom waardeer ik ook deze klassieke openingszin:
Hufters waren we, maar aardige hufters.
(Want dat bedoelde de grote schrijver natuurlijk te zeggen met het onbeholpen idioom van die tijd)
Ik zeg, je bent een hufter of je bent het niet, dat zit diep van binnen. En dat moet je niet te pas, en al helemaal niet te onpas, willen bewijzen. Dus ook een beetje aardig blijven, voor de vorm.

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:38

@Rammstein | 21-10-10 | 00:28
Dat is het inderdaad een beetje. Een echt goede vriendin (waar je nog mee kan praten zeg maar) die mag altijd komen en die mag dan best blijven "slapen", maar verder wil ik het thuis allemaal liever niet hebben. (Was ook een regel in het studentenhuis vroeger: damesbezoek alleen in de woonkamer, neuken doen we buiten de deur. - Met als gevolg dat 's zomers vaak in de tuin geneukt werd. Dat dan weer wel.)

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:38

Oh nee, Ik ben me er bewust van dat ik alles wat mij in mijn jeugd aan beleefheidsvormen al dan niet met de stok is bijgebracht, mij allen maar geremd heeft in mijn groei in dit land. Ik ben volledig getransformeerd in een ab-so-lute tering hufter, wat moet je anders?

KaiserSoza | 21-10-10 | 00:38

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:30
Ach ja, ik denk dat er vandaag de dag heel veel jonge meiskes zijn die nog nooit tot een hoogtepunt zijn gebracht door hun vriendjes omdat er in de media een bepaald beeld neergezet wordt van wat hoort als jong meiske en wat niet. Domme hiphopcultuur.
Of overdrijf ik nu een beetje?
Het is al laat, vergeef me.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:36

Er is een nuanceverschil tussen de moraalridder die de hufterigheid als middel tot Gleichschaltung/Politieke correctheid wil gebruiken en degene die denkt aan de persoonlijke vrijheid van het individu zonder in de rechten te treden van een ander.
De persoonlijke rechten worden beperkt door respect te hebben voor dezelfde rechten van de ander.
.
Aanhangers van een collectivistisch regime die het hebben over persoonlijke rechten maar vervolgens kostte wat kost als vertegenwoordiger van "het grote gelijk" totale schijt heeft aan deze rechten van een ander en geen middel onbeproefd laat om de ander
" te overtuigen". grof geweld of moord wordt niet geschuwd.
Dat zijn voor mij de echte Hufters. www.encyclo.nl/begrip/hufter
.
Luitjes die een haast blinde adoratie hebben voor massamoordenaars, terroristen en dictators en een collectivistisch regime als "ideaal" hebben met mensverachtend gedachtegoed horen voor mij eerder in een gesloten inrichting om de maatschappij te beschermen tegen dergelijke "sociaal voelende idealisten".
Zij klinken dan voor mij dan ook eerder als een (psychopathische) vos die de passie preekt.

said_fred | 21-10-10 | 00:36

pius | 21-10-10 | 00:30

Jij hebt het over een zeiksnor aka een beroepszeikurt, hier ook wel aangeduid als tiepies linksch of rechtsmensch. Een echte hufter gaat op vakantie met zijn minnares naar een tropisch land en laat zijn ex deaudvallen met de koters.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:35

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:28
Dat beeld wat Maas schept van de Sint, zo zag ik de Sint ook, tot iemand mij vertelde dat die creep helemaal niet bestond.
De verlossing.

repulse | 21-10-10 | 00:30
Als ze er na het neuken maar niet blijft zitten. Zo goed ?

Rammstein | 21-10-10 | 00:34

@pius | 21-10-10 | 00:30
Mooie woorden, waarde.

AntiSoof | 21-10-10 | 00:33

@ neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:31
Hij had ze in ieder geval al op naam geselecteerd om te voorkomen dat hij Els Ans zou noemen, o.i.d.
Toch wel slim.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:33

@Mike Oxlong 00:15: ik zie die glijdende schaal ook. Jammer. BTW: zou bovenstaand stuk, waar toch de tijd voor lijkt genomen, te verklaren kunnen zijn door de veronderstelling dat de VanKoetsveltjes en de Johnny Quids gewoon ook eens lekker hun geurvlag hebben willen laten wapperen?

Lou_de_Palingboer | 21-10-10 | 00:33

@ Rammstein | 21-10-10 | 00:28
Mijn collega cq vriendje van lang, lang geleden gaf mij de wijze raad om 'never ball te playen in my own backyard'. Natuurlijk deed hij dat wel. Met een collega.
Diepezucht@inconsequentemannen

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:32

@ De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:
Als ik mensen ermee kan terroriseren wil ik best fatsoenlijk zijn, ik ben al een stukje verder geëvolueerd dan de ordinaire hufter

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:32

@Rammstein | 21-10-10 | 00:28

En wat dacht je van: Don't fuck (fool) on jour job?

Leo* | 21-10-10 | 00:32

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:19
Het is wel een beetje een vage playerT. Hier werkt-ie, maar wellicht bij jou niet.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:31

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:25

Het grote voordeel is natuurlijk dat er nog maar 1 Els is en dat hij geen dubbelleven meer heeft.

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:31

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:21
Jong meiske nog, werkt in een tentenwinkel. Ik heb de indruk dat ze wel tevreden is met haar huidige scharrel. Ik snap het ook niet.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:30

Deze bewieroking van het hufterschap is weliswaar prachtig beschreven maar ongetwijfeld totale onzin. De meeste Hufters hebben namelijk een gigantisch minderwaardigheidscomplex. Deze romantisering van het hufterschap dient dan ook met argusogen bekeken te worden.

Hufters zijn ascociale 'de wereld is toch ook van mij' mongolen met een te groot ego in relatie tot hun laaggemiddelde capaciteiten en minimale reflectieve vermogens. De gemiddelde Hufter is geen Copernicus noch Columbus maar een anonieme frusto met een administratieve baan en een hond die hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijker is dan zijn echtgenote. Een meubelpaleis op Zon en feestdagen bezoeker met een voorkeur voor miniatuurtreintjes en vader van twee ontspoorde pubers. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij lenzen en zo'n kek heuptasje.

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is hij een saaie lul die continu wraak op de wereld wil nemen om alle keren dat hij wel wou maar niet kon neuken. De enige ontdekkingsreis die hij ooit onderneemt is naar de camping twee dorpen verder waar hij bierzuipend en shagrokend voor zijn eierleggendecaravan zijn even hufterige buurman verveelt met ellenlange debiteurencrediteurenachtige verhalen.

De hufter lijkt verder heel erg op de fatsoensterrorist aangezien ze beiden 'de ander' als schuldige voor het mislukken van hun leven zien. De Hufter kan de inentingsresistente typhus krijgen als je het mij vraagt. Maar dat kun je maar beter niet doen.

pius | 21-10-10 | 00:30

Rammstein | 21-10-10 | 00:28
Oh, maar de eettafel is precies de goeie hoogte.

repulse | 21-10-10 | 00:30

Leo* | 21-10-10 | 00:20
Als je dan toch een vriendin of vriend wilt vermoorden, doe dit dan niet bij de sport die je samen beoefend? En zorg dat je een alibi hebt ofzo. Ofwel kijk vaker naar krimi's en plan het.
Of doe het natuurlijk gewoon helemaal niet en zet jezelf eroverheen zoals een fatsoenlijk persoon (lol).

brx | 21-10-10 | 00:30

edit -zoeken naar-

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:29

-weggejorist-

Lexis2 | 21-10-10 | 00:29

@Various

Circumstantial evidence is waar de amerikaanse rechtspraak op drijft.

Geen lijk ergo geen moord?

Godfather 1, 2 en 3.

Leo* | 21-10-10 | 00:29

Merlot | 21-10-10 | 00:23
En Johan Nijenhuis is nu de Antihufter. Met zijn gemekker over de Sinterklaasposter.

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:28

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:27
You're right. Don't fuck where U eat.
Of iets van die strekking.

Rammstein | 21-10-10 | 00:28

@Merlot | 21-10-10 | 00:19
Losse flodders zul je bedoelen. Ze zijn establishment geworden en het zou me niets verbazen als er op de redactie een memootje met de titel "hoe blijven we relevant" rond gegaan is.
Je merkt het aan het krampachtig zoeken van een vijand om tegen aan te schoppen. Meestal een zelf verzonnen semi-mythische entiteit zoals daar zijn: 'de paarse broek' de 'linksmensch' en nu dan de 'fatsoensterrorist'.
Kijk voor de gein eens naar de zelfbenoemde "stijloze klassiekers" en check de entry data. Nuff said.

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:28

@ ZonderNaam | 21-10-10 | 00:20
Heb ik nou de hele tijd lopen tegelen met een fatsoensrakker?
GVD.
;)

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:27

gutgutgut | 21-10-10 | 00:24

Flikker lekker een eind op, hufter.

*Bier voor zichzelf inschenkt en de vetput aanslingurt

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:27

@Rammstein | 21-10-10 | 00:15
Ja, ach... dat laat ik dan wel horen. Hoewel ik vaker buiten de deur neuk dan thuis. Thuis moet je toch van te voren opruimen en de tent een beetje toonbaar hebben (afwas van het aanrecht, wijnflessen naar de glasbak en al die dingen) als je damesbezoek hebt.
Enfin, ik zou mijn buufje best doen, als ze niet naast me zou wonen.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:27

GS en moraliserende stukjes: -1.

Bulloch | 21-10-10 | 00:27

Oja,toch nog even om te benadrukken dat niet alle Hufters xenophobische racisten zijn is dit toch wel mijn favoriete speelfilm-negert-Hufter.
www.youtube.com/watch?v=wuUhc2qvWCc
Niet eens die krullebol van pulp fiction of sydney poitier.
Grappige film trouwens,het moge duidelijk zijn dat iemand met 'ervaring' aan de film heeft meegewerkt.'Ook al staat 'ie tussen de kinderfilms.

de grote Anti | 21-10-10 | 00:26

@Leo* | 21-10-10 | 00:20
Nou ik vind het behoorlijk hufterig dat iemand zonder bewijs veroordeeld kan worden, wat is jou mening dan?

deraderendraaien | 21-10-10 | 00:26

@ Leo* | 21-10-10 | 00:25
Meningen onderbouwen is ook een hufterstreek

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:25

@ Leo* | 21-10-10 | 00:20
Ja hoor.
Die man is een boefje die vast niet gerekend had op de verbeten volharding waarmee één van zijn minaressen hem voor zichzelf trachtte te krijgen. Dubbelleven = gezeik.
En wie komt er weer mee weg? Inderdaad, het boefje. Heel irritant, that is. Ook al had Els 1 nooit de parachute van Els 2 onklaar mogen maken. De feeks.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:25

Leo 00:20
Ja ik.. blijf het vreemd vinden dat je in Belgie veroordeeld kan worden zonder direct bewijs.

Terpen-tijn | 21-10-10 | 00:25

@ZonderNaam | 21-10-10 | 00:23

Graag wel iets van onderbouwing van Uw mening.

Leo* | 21-10-10 | 00:25

Copernicus, Columbus en Darwin waren geen hufters. Hufters trappen overal tegenaan maar zijn op zijn best nutteloos maar vaker schadelijk. Ze jagen iedereen op de vlucht niet alleen de fatsoensrakkers. Ze maken immers geen onderscheid. Nee, weg met de hufters!

gutgutgut | 21-10-10 | 00:24

Bakito | 20-10-10 | 21:56

Hufterette?

Smarties | 21-10-10 | 00:24

@ Leo* | 21-10-10 | 00:20
Parachutemoord is een hufterstreek

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:23

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:20
Ah ja ... natuurlijk heeft GS het niet uitgevonden, maar wel zo hard ingekopt dat het flink zeer begon te doen bij het fatsoensvolkje.
Waarna het f-volkje begon te klagen.
Waardoor het allemaal nóg leuker werd natuurlijk.

Merlot | 21-10-10 | 00:23

Merlot | 21-10-10 | 00:09

Foei, een kroket is heul slecht voor je gezondheid en koffie ook. Neem toch een vegaburger met een glaasje water, slibben je aders ook niet dicht.

#miliejeutechnisch verantwoord

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:23

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:18
LOL!
Laat maar horen ja, dat het gehorig is in die huizen van jullie.
Gelukkig is de *kuch* herrie van korte duur.
En je buurvrouw, hoe is zij eronder? Verzuurd typetje, of desondanks een blijde huisvrouw?

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:21

Nu we toch met zijn allen lekker OT bezig zijn: iemand nog een mening over de parachutemoord?

Till-in, jij hebt toch iets met being airborn?

Leo* | 21-10-10 | 00:20

@ De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:17
Dank, maar hij ligt vast nog wel ergens in een doos op zolder. Uiteindelijk leggen hufters het altijd af tegen fatsoenterroristen als ik

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:20

Merlot | 21-10-10 | 00:14
Over pioniers gesproken, het begon al eerder met de films van Johan Nijenhuis waarin de neuken- en zuipende costajugend verheerlijkt werd.

Detlev Tarnowitz | 21-10-10 | 00:20

@Jos Bosmans | 21-10-10 | 00:15
Nee. 't Klinkt geiler dan het is.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:20

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:17
GeenStijl schiet niet met hagel, maar met scherp.
Op duizend keer mis één keer raak, maar dan ook knalhard.
Is nog steeds zo.

Merlot | 21-10-10 | 00:19

deoudererijperevrouw | 21-10-10 | 00:08

Ah, was jij ook weer eens hier, nog lekker gewerkt vandaag?

neemjemoederindemali | 21-10-10 | 00:19

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:15
Ik was nooit echt into The Simpsons, heb dus geen vergelijkingsmateriaal. Heb je een linkje van deze aflevering?

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:19

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:15
Het is absolute stilte daarna.
(En dan zet ik dus vaak even een plaatje op. Lekker hard....)

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:18

@Merlot | 21-10-10 | 00:14

En toen waren ze niet alleen grappig maar relevant en bij tijd en wijle mes scherp. Da's alweer een tijd geleden hoor.

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:17

kleingrutter | 21-10-10 | 00:12
Was gewoon misverstand, niks aan de hand.
Was al weer ongedaan gemaakt voordat ik iets had gevraagd.

Merlot | 21-10-10 | 00:16

@deoudererijperevrouw | 21-10-10 | 00:08
Jij ook oude gilf.
*echt out is, hufterig gaat doen met vrouw kleingrutter*

kleingrutter | 21-10-10 | 00:15

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:12
Wellicht wel de meeste grappige aflevering van de Simpsons.

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:15

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:13
Het geeft een zekere kick neem ik aan, dat luisteren met het glas?

Jos Bosmans | 21-10-10 | 00:15

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:13
En blijft het alleen bij dat hij klaar is of mag mevrouw ook nog even, dat jij kunt horen?
*anders écht zielig is*

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:15

@Lou_de_Palingboer | 21-10-10 | 00:12

Zoiets dacht ik in eerste instantie ook. Tot het besef door drong dat dit malle epistel naadloos aansluit bij de kwaliteit van dit blog sinds -pak-em-beet- de laatste twee jaar.

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:15

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:13
Zei ik stalkerig ? Ik bedoel "hijgerig".
Nee, pak het anders aan. Ik neem aan dat je haar wilt voor doen hoe het wel moet ?

Rammstein | 21-10-10 | 00:15

@ De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:10
Weet niet zo snel waar ik een plaatje op de interwebs kan vinden. Maar het is me bijgebleven omdat het een plaatje van een GPK als beul was en die vond ik zo cool dat ik hem MOEST hebben. En de hufter in mijn klas die hem had wilde hem niet ruilen.

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:14

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:10
GeenStijl is gewoon begonnen met het schaterend en sarrend uitlachen van die fatsoenrakkers die zichzelf zo vréselijk serieus nemen.
Dat was ze tot dan toe nauwelijks overkomen.

Merlot | 21-10-10 | 00:14

@Merlot | 21-10-10 | 00:09

Laat die koggie maar zitten, ik wil graag weten waar U die kroket vandaan heeft.

Leo* | 21-10-10 | 00:13

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:08
Hij is werkelijk vlug klaar en dat is niet erg, maar het blijft bij 1 keer. #Zielig

@Rammstein | 21-10-10 | 00:09
Zonder glas tegen de muur kan ik het ook horen hoor, maar dan wat minder duidelijk.

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:13

Wat een belachelijk stukje operette, dit pamflet. Kitsch van de bovenste plank. Wat te denken van dit stukje proza: ".. het historisch inzicht van een demente ééndagsvlieg met Korsakov"? Had zo uit de pen van Guido Weijers kunnen komen. Niet geestig, lui en gemakzuchtig. Het zal me niets verbazen dat als dit wanproduct onder hoon bedolven wordt, jullie vooraan staan om te roepen dat het slechts een sociaal experiment was, of iets dergelijks.

Lou_de_Palingboer | 21-10-10 | 00:12

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:09
Oei. Die kijkt op dezelfde manier uit zijn ogen als Cow dat eerder op de avond deed.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:12

@Merlot | 21-10-10 | 00:04
Nog snel even.
Waarom was je vanmiddag ook alweer kortstondig weggejorist?
*Je weet het wel, iets met teveel tekentjes*

kleingrutter | 21-10-10 | 00:12

het klopt anatomisch niet. Die duim dan

hypoallergeen | 21-10-10 | 00:11

Dus de haatimams die niet het fatsoen hebben om een vrouw netjes de hand te schudden, de burka dragende moslima's die niet het fatsoen hebben om hun gezicht te laten zien en de bontkraagjes die uberhaupt geen enkel fatsoen hebben zijn de Copernicussen, Columbussen en Darwins van onze tijd!!
Bedankt voor deze wijze les!!

Swedish Chef | 21-10-10 | 00:11

@da wizard | 20-10-10 | 23:54

Is een idiote term. De VerGeenStijling van de samenleving als definitie van een fenomeen is inmiddels ook veel breder dan GeenStijl ooit is geweest en waarschijnlijk nimmer beoogt heeft. Toch probeert de huidige redactie van GS eigenhandig en krampachtig invulling aan die term te geven die dit inmiddels lullige blogje allang ontgroeit is. Vandaar dit sneue manifest in een poging aan te klampen aan iets dat ze tussen de vingers door is geglipt. Alleen hebben ze het zelf niet door.
Toch kudo's voor GS dat ze voorheen klaarblijkelijk voor genoeg reuring hebben gezorgd dat hun naam synoniem is geworden voor een tijdverschijnsel.

Mike Oxlong | 21-10-10 | 00:10

@Rammstein | 21-10-10 | 00:08

Waarmee, lieve?

Leo* | 21-10-10 | 00:10

@ ZonderNaam | 21-10-10 | 00:08
Linkje, bitte!
Had hij / zij het plaatje van je gepikt of wilde hij / zij niet met je ruilen?
Terecht dat je sloeg. Verhuftering ten voete uit.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:10

Leo* | 21-10-10 | 00:09
Een broodje kroket en een kopje koffie, moet ik bij u afrekenen?

Merlot | 21-10-10 | 00:09

-Straatverlichting- 0:00
Welke toelichting wil je hebben?

necrosis | 21-10-10 | 00:09

Zo, ns kijken wie dit nog leest

koffiekannetje | 21-10-10 | 00:09

@Merlot | 21-10-10 | 00:04

Mevrouw, wat heeft U gebruikt?

Leo* | 21-10-10 | 00:09

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:04
Neh, dat is eerder een beetje stalkerig.

Rammstein | 21-10-10 | 00:09

@kleingruter 00:03
Slaap ze, klein huftertje.

deoudererijperevrouw | 21-10-10 | 00:08

@ koerbagh ® | 21-10-10 | 00:04
Alleen als hij werkelijk vlug klaar is, en je maakt daar een opmerking over, is het hufterig.
Anders is het gewoon verveling, I guess.

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:08

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:05
Sweet dreams Trasje.

kleingrutter | 21-10-10 | 00:08

@ De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:01
Ik heb ook nog eens een klasgenootje in elkaar geslagen voor het Deadly Dudley plaatje :)

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:08

Leo* | 21-10-10 | 00:04
Begin jij nou ook ?

Rammstein | 21-10-10 | 00:08

Een zeer goede nacht gewenst mede hufters. ik kom net binnen en voel mij in een warm bad gedompeld wat heerlijk om eindelijk de erkenning te krijgen die wij verdienen.Ik zeg altijd maar, je hebt mensen die ontwikkelen en vooruit komen.
En je hebt de zogenaamde ik heb er voor door geleerde ik weet het dus beter idioten.

deraderendraaien | 21-10-10 | 00:08

Parsons | 21-10-10 | 00:04
Vergeet de dukes of hazzard niet!
Met name de lieftallige daisy...
(mijn eerste plaatje in de fapcarousel)

repulse | 21-10-10 | 00:07

@Parsons | 21-10-10 | 00:04
Ik ken wel de Nicht Rijder van Master Movies...

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:07

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:04
5 jaar en al bloedeigenzinnig. Het is me wat.
De eenhoorn was lievv!

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:06

@necrosis | 20-10-10 | 23:56
En dan snel de benen nemen. LOl

kleingrutter | 21-10-10 | 00:06

@ kleingrutter | 21-10-10 | 00:03
Dag Grut, tot meels! ;)

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:05

@De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:01
Jazeker, ik vond die eenhoorn als 5-jarige al bloedirritant.

En altijd maar de kans om naar huis te keren om zeep helpen omdat ze zo nodig de nobele helden uit moesten hangen. Fuck die magische wezens die wellicht op worden gegeten door een draak en ga gewoon naar huis!

Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:04

da wizard | 20-10-10 | 23:54
Ik vind dat "de-zin-eindigen-met-puntje-puntje-puntje-bij-gebrek-aan-dingen-ronduit-durven-zeggen" ook t y p i s c h iets voor een fatsoensterrorist.

Zo eentje die morele superioriteit claimt.
En op basis van die veronderstelde superioriteit zich het recht aanmeet om over anderen te beslissen.
Je weet wel.
De oervorm van de mondiale bedilzuchtige klootzak.
De alleziekteslijer van alle tijden.
Zelfgenoegzame kryptoracist door de eeuwen heen.
Oorlogsmaker ad infinitum.
De anderen-voor-de-rekening-laten-opdraaier van het universum.
Maar wél lekker in zijn bedsterver, zeg maar.

Ik hoop dat ik ronduit genoeg was.
Zal wel niet.

Merlot | 21-10-10 | 00:04

Qua offtopic jeugdfilmpjes:

Ik ben voor minder wel eens weggejorist.

Leo* | 21-10-10 | 00:04

@Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:00
Jij met je transformers.

Wij hadden de Mathew Star en later de Night Rider met Kit. Dat waren pas hufters.

Parsons | 21-10-10 | 00:04

Is het ook verhuftering om met een glas tegen de muur te luisteren naar de buurvrouw die ligt te neuken om dan morgenochtend tegen haar te zeggen: hij is altijd wel rap klaar, die vriend van je, is het niet?

koerbagh ® | 21-10-10 | 00:04

*Koplampen ziet en het grind hoort*
Prettige voortzetting aan alle echt hufters en een enkele feeks of haaibaai gewenst.
*Out gaat*

kleingrutter | 21-10-10 | 00:03

@necrosis 23:56
mmm... Ik hoor een zekere The Clash en Sex Pistols invloed. Geen echte melodielijn. Eén noot eigenlijk. Gitaarspel had iets gevarieerder gekund. Ik hou van The Beach Boys, kent u die? www.youtube.com/watch?v=UCXFLxCARRs

deoudererijperevrouw | 21-10-10 | 00:03

Leo 23:59
Fout!
Het is>>>Ik ben geslagen... jaaah

Terpen-tijn | 21-10-10 | 00:03

@redactie...
Mogelijk bedoelen jullie iets anders maar is jullie vocabulaire enigszins beperkt.
Denken jullie dat 'hufter' het goede woord is voor wat je bedoelt?
.
Het enige dat ik kan waarderen aan dit betoog is dat je een stelling neemt en dat probeert te onderbouwen.
Dat stelling nemen zouden meer mensen moeten doen: "Alle hufters moeten hangen aan de hoogste boom" (zoiets?)

fweddy | 21-10-10 | 00:03

@ Art Vandelay Ultor | 21-10-10 | 00:00
Ja ken ik al :)
Ik blijf lachen om 'shitpiece'

ZonderNaam | 21-10-10 | 00:03

Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:04
Wat deze meneer zegt is vrij treffend.
Overigens omdat de woorden hufter en verhuftering gebezigd worden door moralistische boekenschrijverts, wil dat niet zeggen dat we maar collectief deze woorden moeten verkrachten met foutieve betekenissen.
Iedere poging om eenheid te creeeren via een vers aangemeten hippe-kids-label is gewoon sneu en druist in tegen de genoemde pijlers "wees je zelf en denk voor je eigen".

brx | 21-10-10 | 00:03

[...[Landelijk Beraad Marokkaanse hufters [...]
funkyd | 20-10-10 | 23:59
Ik dacht dat die al onder de vlag van de Barbarijse zeerovers voeren...

Jos Bosmans | 21-10-10 | 00:01

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:57
Oké, dat verklaart e.e.a. GBPK-rage was in '87. Toen was jij nog veel te klein om in foute plaatjes te handelen. ;)
De dino-tekenfilm misleidde me, ik dacht dat deze van mijn jonge jaren was. Ken jij wel Dungeons and Dragons?

De Gooise Matras | 21-10-10 | 00:01

Rammstein | 20-10-10 | 23:57
Met een engeltje zoals jij om voor me te zorgen, kunnen de goden de pot op, de hufters!

repulse | 21-10-10 | 00:00

@necrosis | 20-10-10 | 23:33
Sjap, hoezeer ik je ook mag... e.e.a. vraagt om een toelichting..

Breaking!!

-Straatverlichting- | 21-10-10 | 00:00

De grote Bramdag is aangebroken.

Parsons | 21-10-10 | 00:00

Ik kom net van de telefoon met Van Jole, hij vroeg of ie ook hufter mocht worden? Danen is bezig met Nederland Erkend Hufters en Mohammed Rabea is bezig het Landelijk Beraad Marokkaanse hufters op te richten.
Copy cats!

funkyd | 20-10-10 | 23:59

-edit: is al opgelosd-

Ergens in juni op Twitter:

Hoi, hoi, ik ben geslaagt!

Leo* | 20-10-10 | 23:59

Denial.
It's a gift.

Rammstein | 20-10-10 | 23:58

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 23:55
Aaf Brandt Corstius, een van 's Linksche Kerks grootinquisiteurs.

Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:58

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:54
Niets vult echter de tere kinderziel zo met bloeddorstige razernij dan de verschijning van Wheelie

ZonderNaam | 20-10-10 | 23:58

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:50
Wellicht heeft het ermee te maken dat men in Brabant achter alle rages aanloopt (Theo Maassen in 1994: "Ik hoorde dat in Amsterdam de mode uit de jaren zeventig populair is, da hebben wij in Eindhoven al zeker vijf, zes jaar.")

Het zou er ook mee te maken kunnen hebben dat Art te jong is (begin twintig).

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:57

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:54
En wie was Moszkotron dan?

Krachtmeester | 20-10-10 | 23:57

repulse | 20-10-10 | 23:53
Geloof me, in mijn handen ben je aan de Goden overgeleverd.

Rammstein | 20-10-10 | 23:57

da wizard | 20-10-10 | 23:54
Heel wat beter dan de Bastille bestormen, of het Lieverdje in brand steken dunkt mij.

Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:56

Heads or Tails 23:10
Nou nou hoofdje, dat dit soort hufterstekstjes zomaar blijft staan zeg!

-edit: is al opgelosd-

Terpen-tijn | 20-10-10 | 23:56

@deoudererijperevrouw 23:31
Die muzieksmaak valt meestal tegen (lees de reacties maar of klik op mijn 23:46 linkje).
Maar ik ben wél zo lief om een ontbijtje in elkaar te knutselen voor vrouwelijk gezelschap.

necrosis | 20-10-10 | 23:56

@Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:53
Ze doet maar.
*zich ondertussen afvraagt wie Tante Aaf is*

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 23:55

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:54
Starscream en shockwave waren nice! dan hebben we het nog geen eens over grimlock van de dinobots, die was echt vet!

repulse | 20-10-10 | 23:55

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:47
Ik vond het tot stof schieten van Starscream traumatischer
ZonderNaam | 20-10-10 | 23:49

LOL@kleinejongenstrauma's

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:55

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:18
Jij beetje verslaafd aan deze troep? dis mijn laatste post ook weer meteen :)

ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:55

Whimpysinger | 20-10-10 | 23:47
Verrek ja. Ik wist het wel, dat er een hufter zou komen om mijn ongelijk te bewijzen. Mede een illustratie van mijn post @23:45

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:54

De VerGeenStijling van de samenleving...

da wizard | 20-10-10 | 23:54

@ZonderNaam | 20-10-10 | 23:49
Ook belachelijk inderdaad. Galvatron was echt een maniak; de Enait onder de Decepticons.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:54

Het duurde enkele uren, maar ik heb het gelezen. Conclusie: ik ben geen hufter.

Zeeschuimer | 20-10-10 | 23:53

Rammstein | 20-10-10 | 23:51
Kudt!!, dus mijn mening begint nu mainstream te worden?
Zichzelf oud grijs en overbodig begint te voelen..
Heb je nog een plekje vrij in je mantelzorgagenda?

repulse | 20-10-10 | 23:53

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 23:52
Terug onder je steen dan, anders komt Tante Aaf liefdevol een staak door je hart rammen.

Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:53

@ necrosis | 20-10-10 | 23:46
Ik had het voornemen om met onbevangen gehoor jouw clipje tegemoet te zien. De eerste 20 seconden vond ik het te doen (dat is al een progressie an sich). Daarna verviel ik toch weer in mijn oude auditieve modus. En helaas kon ook dit muzakje mij niet bekoren.
Hebben ze deze clipjes ook in karaoke-variant? Misschien begrijp ik dan beter wat je bedoelt.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:53

Als je je hand tot een vuist balt, heb je dan een manifist?

Krachtmeester | 20-10-10 | 23:52

Echte hufters komen pas om middernacht tot leven.

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 23:52

repulse | 20-10-10 | 23:50
Nee pop, ik ben het met je eens. Ik kan het alleen niet zo bloemrijk verwoorden, als jij, en HoT eerder.

Rammstein | 20-10-10 | 23:51

De grootste Hufter komt van links en geeft rechts geen voorrang.......

fritsspits | 20-10-10 | 23:51

-alupet op

Ik verdenk GS van het gebruik van subliminal content.

>>>>>reaguur op "deoudererijperevrouw" <<<<<<<<

-alupet af

*NVJ mailen doet*

Leo* | 20-10-10 | 23:51

@zeg maar jansen
Dit was in Den Haag. Hofstad? Hufterstad.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:51

@repulse | 20-10-10 | 23:48
Understatement!

Parsons | 20-10-10 | 23:51

@ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:48
Nee, ik ben een hufter. Nou moet je niet de zaak omdraaien.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:50

Zo is dat.... FUCK de moeilijke brillen en hun verschillige babyboom ouders.

Captain Mango | 20-10-10 | 23:50

@kanaltijd | 20-10-10 | 23:37

Mee eens.
Mijn ervaring met hufters is dat ze de misvatting huldigen dat elke mening even zwaar weegt. Hufters hebben dan ook overal een mening over.

Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:50

Rammstein | 20-10-10 | 23:49
Ik heb ook nooit gezegd dat ik liev benT

repulse | 20-10-10 | 23:50

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:47
WTF.
Ken jij de Garbage Pail Kids niet?
en.wikipedia.org/wiki/Garbage_Pail_Kid...
Kon je stickers van kopen. Was een grote hype (iig in het gooise), beetje vergelijkbaar met de flippo's.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:50

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:44
Ow, dan is het goed.

Parsons | 20-10-10 | 23:49

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:47
Ik vond het tot stof schieten van Starscream traumatischer

ZonderNaam | 20-10-10 | 23:49

Ah morgen wordt de Sacharov Prijs bekend gemaakt. Als Bert Brussen verstandig is houdt hij een gaatje vrij in zijn agenda.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:49

Parsons | 20-10-10 | 23:44
Je zou er hufterig van worden.

Rammstein | 20-10-10 | 23:49

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:47
ROFL Scherp!

kleingrutter | 20-10-10 | 23:49

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:47 Neem een OV-chippas, inchecken is inchecken en als je eruit gaat check je uit, kan je dit nooit meer gebeuren.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:48

Merkwaardig stuk.

pius | 20-10-10 | 23:48

@ kleingrutter | 20-10-10 | 23:22
Ik zeg nergens dat er iemand een sukkel is, maar als je dat graag wilt horen prima. kleingrutter je bent un sukkol.

ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:48

Een hufter is wufter. Verder rijmt er niks op dat woord, typisch genoeg.
Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:15

Daar hebt u toch buiten de slufter gerekend.

Whimpysinger | 20-10-10 | 23:47

kleingrutter | 20-10-10 | 23:13
Rabbae is at your service!

Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:47

kleingrutter | 20-10-10 | 23:45 En verder tutoyeren ze iedereen in den lande? Jij-passen?

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:47

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:45
Deze ken ik niet, maar ik vond de dood van Optimus Prime (hij werd grijs! lol) wel een enorme shock.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:47

@zeg maar jansen 23:42
Een mens is maar een mens. Ik vergiste me. Nou ja vergissen; ik dacht gewoon dat het er 2 moesten zijn.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:47

kleingrutter | 20-10-10 | 23:44 Openbaar vervoer controleurs zijn harteloze klootzakken, dat ze niet zien dat een oudere rijpere vrouw zich een stripje vertelt heeft. Een blondje van 1000 weken had vast geen boete gehad, al had ze helemaal niet gestempeld.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:46

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:43
Volgens mij Utrecht. Want ze had het over een U-pas en ik heb moeten googlen om te zien wat dat was.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:45

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:39
Ja, fantastisch!!!
Vroegah was de jeugdentertainment veel leuker en ook simpeler dan nu. En werd de latente ADHD minder getriggerd dan vandaag de dan het geval is met die snelle infomatieverwerking-eisende tekenfilms van nu. Die bovendien heel luidruchtig zijn. Waren we nog gechoqueerd door plaatjes van
www.google.nl/imgres?imgurl=http://far...
Remember?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:45

kanaltijd | 20-10-10 | 23:37
Van tevoren een mening bewijzen? Dat gebeurt toch in de confrontatie met andere meningen? Je weet nooit van te voren wat het beste is. Gewoon tegen elk huisje aanschoppen, pas dan bewijst iets zich.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:45

@Rammstein | 20-10-10 | 23:43
Wijzen doet naar repulse | 20-10-10 | 23:38

Denk je niet?

Parsons | 20-10-10 | 23:44

@Parsons | 20-10-10 | 23:43
Je wordt geil van een cartoonintro?

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:44

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:42
Nee, op de belastingbetaler want die betaalt het uiteindelijk.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:44

@Parsons | 20-10-10 | 23:40

OT/

Regel je voor mij een handtekening van Colin Blunstone?

OT/

Leo* | 20-10-10 | 23:44

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:39
Hou een sop, daar word ik geil van en dat leidt af!

Parsons | 20-10-10 | 23:43

Parsons | 20-10-10 | 23:40
Don't bother. Dat wordt nooit een fittie.

Rammstein | 20-10-10 | 23:43

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:40 Welke stad was dat?

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:43

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:40
Voor een goede strip betaal ik wel hoor.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:42

@ zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:09
Maar ik maak daarmee wel iedereen het paginascrollen net een klein stukje moeizamer, en daarmee is mijn doel bereikt.
You've been huftered!

ZonderNaam | 20-10-10 | 23:42

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:40 En nou ga je je beroepen op de menselijke vergissing?

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:42

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:31
Hij is de beul. De man van de [!] knop.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:41

@kleingrutter 23:33
Zou jij 70 euro betalen voor 1 strip? Ik heb nog wel aangeboden om er snel 1bij te stempelen maar nee dat kon niet meer; had ik al bij het instappen moeten doen. Kijk, en dat zijn nu de fatsoenshufters. En ik wilde niet betalen nee, ook niet toen ik de boete thuis kreeg.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:40

*achterover zitten gaat om fittie te volgen* #lurkmode

Parsons | 20-10-10 | 23:40

/mezcal

repulse | 20-10-10 | 23:40

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:35
Transformers is trouwens wel echt de peop.

Robots die in dino's veranderen, hoe awesome is dat als je 5 bent?

En dan had je ook nog dit www.youtube.com/watch?v=tpuhLkh358Y geniaal concept.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:39

necrosis | 20-10-10 | 23:29
Minderwaardig achterlijke debiel dat je er ook ben, ik zou het manifest nog eens goed doorlezen ouwe nsb adept. Jij ben de fatsoenrakker, met je kudtknoppie, jij bent de lul die niet instaat is om ook maar enigzins na te denken over andere meningen en zienswijzen.
Oh en nog even voor de duidelijkheid, mark twain heeft hier meer stof doen opwaaien en meer stof tot nadenken gegeven als jij met je miezerige minderwaardige kudTkop.

repulse | 20-10-10 | 23:38

@ necrosis | 20-10-10 | 23:33
Kun je die teksten nog verstaan dan?
Ach ja, ieder zijn ding. Ik luister zelden naar tekst, een melodie en een ritme moeten mij bekoren en niet zozeer datgene wat de zanger uit tracht te dragen.
Geen idee trouwens of Jan Smit een diepgaande boodschap verkondigt in zijn nummers. Ik zal er eens naar proberen te luisteren.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:38

@Wazzzah | 20-10-10 | 23:34

"Ik kan je al mijn comments aanraden."

Beetje zielig IMHO.

Leo* | 20-10-10 | 23:38

volgens mij haalt de redactie twee dingen door elkaar:

Hufters: Mensen die hun mening luid en duidelijk verkondigen zonder er bij na te denken en met het doel om anderen nodeloos te kwetsen

heldere geesten: Mensen die hun mening luid en duidelijk verkondingen, alvorens over deze mening eerst goed te hebben nagedacht en te hebben bewezen. Het kwetsen en schaden van anderen wordt hierbij op de koop toegenomen om een groter doel te dienen.

kanaltijd | 20-10-10 | 23:37

@Wazzzah | 20-10-10 | 23:34
Ja, je zeurt net zo hard.

Van fitties echter weinig sprake, dus zoek je heil ergens anders Leo.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:37

Liever een hufter dan een rufter (al ben ik een verdienstelijk petomaan).

Russ Meyer | 20-10-10 | 23:37

@Tamar79 | 20-10-10 | 23:31
Old and Wise onder de trailer.

Dit wordt een hit!

Parsons | 20-10-10 | 23:35

@ Wazzzah | 20-10-10 | 23:32
Om eerlijk te zijn krijg ik van deze jeuk. Maar, het was een leuke poging. Dank voor de memories, ik ga mezelf binnenkort trakteren op een tekenfilmsuitdeoudedoosavond. Vetkewl!

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:35

@ necrosis|20-10-10|23:33
Je bedoelt de Josti-band?

Tamar79 | 20-10-10 | 23:35

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:31

Sort of.

Leo* | 20-10-10 | 23:34

@ZonderNaam | 20-10-10 | 23:06
Hulde voor dit comment.

Las fijner weg dan bovenstaand manifest.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:34

@ Leo* | 20-10-10 | 23:31
Ik kan je al mijn comments aanraden. Art Vandelay Ultor kan me missen als kiespijn, en dat moet toch een reden hebben ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 23:34

@necrosis | 20-10-10 | 23:29

Joris is even sigaretten halen. Geduld.

Leo* | 20-10-10 | 23:33

@De Gooise Matras 23:25
Ik zie het anders, het is doorgaans een rake en agressieve boodschap die ondersteunt wordt door een partij herrie.
Zou de muziek klinken als Jantje Smut, dan zou geen hond naar de boodschap luisteren....

necrosis | 20-10-10 | 23:33

@Rammstein | 20-10-10 | 23:21
Rene Danen vindt dat zo iemand dan recht heeft op een pro-deo advocaat.
Plus de zitting en en dat voor alle begrip van de rechte voor haar financiele omstandigheid en er volgt onherroepelijk vrijspraak en een bos bloemen.
Ik bedenk me net dat er pas een zitting komt als de schikking die door de OvJ is voorgesteld niet betaald is.
Ze heeft dus gewoon een bekeuring naast zich neergelegd.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:33

@ De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:28
:D - Dan nog één, om het af te sluiten. Eigenlijk van iets voor mijn tijd, maar toch: www.youtube.com/watch?v=gwTVCv-HqTk

Tabee

Wazzzah | 20-10-10 | 23:32

Leo* | 20-10-10 | 23:31 Spoorboekje? Ben je conducteur of zo?

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:31

@necrosis 23:21
Oh, u heeft een muzieksmaak?! Geweldig, ik ook. En ik kijk er zeer ++ tegenaan maar als ik uw nick bekijk bekruipt mij toch nare ideeën over seriemoordenaars enzo. Klopt dat?

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:31

@Parsons|20-10-10|23:27
Uiteraard, beschouw dat maar als een Gentlement's Agreement. En dan noemen we het filmpje Parsons Project.

Tamar79 | 20-10-10 | 23:31

Het gaat me nu even te snel allemaal.

De "verhaallijnen" lopen teveel door elkaar. Welke fittie tussen wie zou een goed spoorboekje opleveren voor deze spraakmakende draad. Iemand?

Leo* | 20-10-10 | 23:31

necrosis | 20-10-10 | 23:29

Wat ben je toch een ontzettend kinderachtige vent.

Rammstein | 20-10-10 | 23:30

@Tamar79 | 20-10-10 | 23:27
Alleen als je het opneemt zodat we het op youporn kunnen zetten.

Parsons | 20-10-10 | 23:29

Briljant...

da wizard | 20-10-10 | 23:29

Ik duw er wel eens een vilein verontwaardigd blogje doorheen, maar ik heb zojuist mijn meerdere erkend.

*buiging maken doet*

drs. KJ | 20-10-10 | 23:29

@Heads or Tails 23:14
Fake edits worden door Joris niet op prijs gesteld, heeft hij eerder laten weten.
Straks mag je weer aantreden met een nieuwe nick incl. zwitsal.
*grinnik*

necrosis | 20-10-10 | 23:29

kleingrutter | 20-10-10 | 23:26 Volgens mij is het Berserker 1 tot en met 666.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:28

@ Wazzzah | 20-10-10 | 23:23
Ah, dat was niet echt mijn kopje thee. Al vond ik Transformers wel weer interessant.
Deze was ook zo spannend!
www.youtube.com/watch?v=ISNz7lWAzd8

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:28

@ Parsons |20-10-10|23:26
LOL! Mag ik kijken?

Tamar79 | 20-10-10 | 23:27

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:22
Toch natte beverT dus, geh geh.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:26

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:24
Fisten dan maar?

Parsons | 20-10-10 | 23:26

@ Tamar79 | 20-10-10 | 23:23
ROFLOL

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:26

"Briljant stuk. Maar vijf jaar te laat."
(jury 'So you think you're a hufter')

LibertasSimplex | 20-10-10 | 23:25

@ necrosis | 20-10-10 | 23:21
Dat is wel heel zonnig geformuleerd necro, die muzieksmaak van jou.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:25

Wauw! Ik dacht effe kijke of er nog wat geplempt is en dan zie ik dit. Groots plempsel van de redactie. Een mijlpaal van formaat.
Voordat ik er wat tegenaan gooi toch effe dit stukje wat de zaak enigszins ontkracht: "Nu er voor eerst in bijna een eeuw een liberale premier is (OK) en links vier jaar lang niet mag meespelen in Den Haag, is het grote schreeuwen begonnen: er zijn hufters onder ons en ze zullen dit land ten gronde richten".
Rutte houdt wel zijn mond en Wiegel moet het komen bagatellisefen op tv maar Rutte mag van mening verandering want teken dat hij nadenkt. Tsja.

Maar nu even dat manifest. Prima! De straat tegen de staat hoorde ik vanavond Saskia Dekker zeggen uit Parijs. Ecologiste is een Wutburger die genoeg heeft van het wegkijken en zwijgen van de gevestigde politiek, het voor de rechtbank laten brengen van iemnad de de vinnger op de zere wonde legt, de voorganger liet vermoorden, de NOS die de VN laat beweren dat we weer Irakezen moeten opnemen, de ongebeidelde leugens verpakt in fatsoenlijke glijmiddelen die we moeten slikken, de miljarden die naar de banken gaan terwijl de gewone NL-ers geen AOW meer in het vooruitzicht hebben, de sociale voorzieningen in recordtempo worden afgebouwd, honderdduizenden banen op de tocht staan en binnen zeg 2-3 jaar zullen verdwijnen terwijl Ali, Mohammed en Rico gewoon handje mogen ophouden en ondertussen ook mogen meegraaien in de levens van Piet en Marie. De gapende kloof tussen de elite en de woedende burger.
Fatsoen moet je doen, waarden en normen vriendjespolitiek en leugens.
Of je nu Juge Fayard heet of Maximus Decimus Meridius of Billy the Kid, je weet wie er aan het kortste eind trekt bij de harteloze elite van de onzichtbare lafaards.
Het enige wat je hebt is je hufterigheid, gewoon zeggen hoe het zit. Maar wie zijn nu eigenlijk die hufters? Die manen in de straat die van de onzichtbare bureaus, de aandeelhouder op afstand? Waren we allemaal maar hufters.

ecologiste | 20-10-10 | 23:24

@Parsons 23:11
Wat me wel opvalt is dat u zich niet echt aan de huisregels houdt en Joris blijkbaar ook niet. Want er staat toch duidelijk dat laaghartige aanvallen in schuttingtaal door sexueel gefrustreerden niet getolereerd worden. Wil ik bij deze even onder de aandacht brebgen.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:24

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:20
Ik wordt...

vast goed | 20-10-10 | 23:20
Rebel without a clue, dat komt er dichter bij. Heb je ook eerder genoeg van.
GAAP.
/mezcal/mezca..... zzzzzzzzz

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:24

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:22
Meer op G.I. Joe ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 23:23

@necrosis |20-10-10|23:21
LOL! Wat bedoel je met ietsjongerevolwassenmannen met een nogal aparte muzieksmaak? Je bent 12 en luistert naar 'Bert en Ernie reizen de wereld rond?'

Tamar79 | 20-10-10 | 23:23

In wezen zijn hufters rechtschapen, nobele wezens.
Zeg nou zelf, 90% van de mensen zijn dreinende, ergerlijke mormels. Ik reken hufters daar niet toe.
Iedere keer dat ik op straat voor hufter word uitgemaakt is een parel op mijn kroon.

Strotgrondel | 20-10-10 | 23:23

@vast goed | 20-10-10 | 23:20
Pissen op een gratis krant. Te makkelijk.

Parsons | 20-10-10 | 23:23

@Godwin | 20-10-10 | 20:30
Ook Hitler was een hufter.

Stir Glenfarclas II | 20-10-10 | 23:23

'Concordia Hufters murus urbium. — 'Harmonie onder haar Hufters is de dikste muur van elke stad' (een of andere Griek)

Maakt een belangrijke verjaardag missen je een Hufter eigenlijk?
Of een omgevallen kind gewoon laten liggen als je voorbijloopt?
De pizza-stuntrijder 5 cent fooi geven?
Je telefoon niet opnemen?

de grote Anti | 20-10-10 | 23:23

@ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:15
Dus jij hebt gelijk en wij zijn allen sukkels? Je bent niet eens het woord hufter waardig.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:22

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:21
Mr. Blue heeft de kleur redelijk vernacheld.

Wazzzah | 20-10-10 | 23:22

@ Wazzzah | 20-10-10 | 23:18
Doel je op Risk? Of op 'wie is het'?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:22

hehe ^^

saintinel | 20-10-10 | 23:22

@Heads or Tails | 20-10-10 | 23:15
Uit de huisregels:

'Dombo's
Nietszeggende reacties. 'first post' of 'ja, het is me wat' of 'Dat is belachelijk!!' of 'Dat dit in Nederland mogelijk is', u snapt het wel. Domme, niet vermakelijke commentaren. Zeker als ze meerdere malen voor komen en het duidelijk is dat u de voorgaande reacties niet leest. Is saai voor ons en voor de rest, we sturen u terug naar Fok!'

Ja vochtige boomknagerT, daar sta je dan met je mond niet vol mezcal. Vuige geheelonthouder, een weggejorist voor jou!

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:22

@ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:15
De middeleeuwen? Dat was toch die tijd waarin men vocht over wie over het fatsoen mocht beslissen? Je bedoelt het Paleolithicum.

Plorp | 20-10-10 | 23:22

@redactie
Dit is echt met recht het mooiste stuk wat ik ooit op gs heb gezien. Het gebeurt maar zelden, dat ik niet in staat ben om kritiek op iets te uiten, maar dit, dit stukje proza, dit manifest wat op iedere school zou moeten worden onderwezen, op iedere kantoordeur zou moeten worden opgehangen.
Het hufter manifest, zou artikel 6 van de grondwet moeten vervangen.
Staande ovatie geeft!

repulse | 20-10-10 | 23:22

kleingrutter | 20-10-10 | 23:20
Kost gelukkig ook niets.

Rammstein | 20-10-10 | 23:21

Wazzzah | 20-10-10 | 23:20 Nee, ik won meestal met Stratego®, omdat ik met blauw speelde.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:21

Ai! Ik wordt.... Erg!

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:21

@deoudererijperevrouw
Laat ze lekker tekeer gaan, tenslotte heb je zelf de confrontatie weer opgezocht en schelden doet geen zeer.
Geen kwaad woord mijnerzijds, ik val op oudererijperevrouwen, hoe kijkt u tegen ietsjongerevolwassenmannen aan met een nogal..... eh, aparte muzieksmaak?

necrosis | 20-10-10 | 23:21

Briljant stuk. Waar blijven de 'Ik ben een hufter' T-shirts? *denkt terug aan Epic Beard Man - 'Bad Motherfucker'*

granaatwerper | 20-10-10 | 23:20

Copernicus, Columbus en Darwin dwingen respect af omdat zij zich als fatsoenlijke mensen een grensverleggend doel hadden gesteld en gehaald.

Het doel van GS is pageviews genereren voor de reclame-inkomsten, met stukjes volgens standaardopbouw (de hufterrebel spelen, ome Geert likken, finnen & PvdApretenties bashen). Rebel without a cause. Leuk voor even, maar het stompt wel af. Vooral sinds Brussen en Brusselmans de kolommen moeten vullen.

vast goed | 20-10-10 | 23:20

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:13
Maar dat duurt ook niet lang meer als je zo doorgaat.
Rechtzaak vanwege een strippie: Goede grap!

kleingrutter | 20-10-10 | 23:20

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:17
Ik wordt gecremeerd en als de wind gunstig is ben ik voor de familie aan weer thuis.

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:20

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:19
U bent bankier? ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 23:20

Wazzzah | 20-10-10 | 23:18 Stratego, en ik van alle rode bommen een tandje uit de kanteeltjes gebroken. Ja, dat was nog een hufterigheid.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:19

Prachtpost.

atoombom | 20-10-10 | 23:19

@Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:17
Op een internetforum zal het dus worden goed gerekend ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 23:19

Hufters?
Zijn dat niet de leden van ons koninklijk huis die schijt hebben aan het volk?

Prins Pils | 20-10-10 | 23:19

@ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:15
U maakt voor deze tegel speciaal een account aan?

Dat is wel echt zwaar psychopatisch.

Succes!

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:18

Fucking briljant artikel

GEENSTIJL IS TERUG

Devidas Frietman | 20-10-10 | 23:18

@zeg maar jansen 23:11 Dus het wordt druk voor me, zie je?

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:18

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:15
Jij liever dan ik.

Parsons | 20-10-10 | 23:18

@De Treinende Rechter | 20-10-10 | 23:14

L'enfer cést les autres.

Leo* | 20-10-10 | 23:18

Wat ik me nu wel afvraag:
is Geert Dales nu een ras-hufter, of gewoon een achterbakse graaiproleet die levend gevilt en vervolgens in een dampend riool gekieperd zou moeten worden?
Vragen... vragen...

flunkerT | 20-10-10 | 23:18

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:17
Toen de goeden blauw waren, en de slechten rood. Overzichtelijk en knus.

Wazzzah | 20-10-10 | 23:18

Wazzzah | 20-10-10 | 23:16
Dacht het niet. Zou ik niet goed rekenen met scrabble.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:17

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:15
Eerst nog een slokje, pikh.
Ik wens jou een heel fijne avond en daarop volgende nacht.
Nee, meer niet. Heb je al een gaaf tekstje voor op je zerk?

Lees ik morgen wel.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:17

@Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:14
Dat laatste is helegaar geen slecht excuus.

Morbide fascinaties zijn een uitstekende drijfveer.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:17

@ Wazzzah | 20-10-10 | 23:13
Ja, leuk die jeugdherinneringen. Uit de tijd dat alles nog fatsoenlijk was. En ongecompliceerd. En er geen internet bestond.
Dat waren Andere Tijden.
*zucht*

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:17

@Heads or Tails | 20-10-10 | 23:14

30, 29, 28, 27...........................

Leo* | 20-10-10 | 23:16

Yep, ik ben ook een hufter.

number one | 20-10-10 | 23:16

@Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:15
'Rufter' is bijna een woord toch?

Wazzzah | 20-10-10 | 23:16

/mezcal/

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:15

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:13
Ah joh, kan jou het schelen;
'Ist der Ruf erst ruiniert, lebt es sich ganz ungeniert'.

Frau Antje | 20-10-10 | 23:15

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:14
LOL! Val dan maar lekker dood.

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:15

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:13
Mooi, dan schenk ik er geen aandacht meer aan.

Rammstein | 20-10-10 | 23:15

Pionieren kan ook zonder de fatsoensnormen te overschrijden. Darwin was geen hufter, Copernicus ook niet. Gewoon slimme mensen waren het. Jullie zijn een stel hufters die andere mensen het liefst afzeiken. Totaal niet inspirerend of wat dan ook. Fatsoensnormen zijn er om te voorkomen dat we terug gaan naar de middeleeuwen.

ruimtetussendelinies | 20-10-10 | 23:15

@Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:14
Ik vanuit opvoedkundig perspectief.

Wazzzah | 20-10-10 | 23:15

Een hufter is wufter. Verder rijmt er niks op dat woord, typisch genoeg.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 23:15

Parsons | 20-10-10 | 23:14 Nee, ik wil 'r wel een keer doen, misschien helpt dat?

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:15

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:11
Drie kwartier verwacht ik.
*Nog een Chivas inschenkt*

kleingrutter | 20-10-10 | 23:15

deoudererijperevrouw@
Menopauzerende zwartrijdsters zijn nog erger dan finnen...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 23:14

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:04
Wil jij namens mij als benadeelde partij optreden? #huh?

Parsons | 20-10-10 | 23:14

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:13
Die edits doe ik zelf, lul.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:14

necrosis | 20-10-10 | 23:00
Na und ?
Dat mag toch ? Ik betwijfel dan ook heel erg dat jij een voorstander van VmV bent.

Rammstein | 20-10-10 | 23:14

hufter? I'm not...
Dat zijn altijd ALLE ANDEREN!

De Treinende Rechter | 20-10-10 | 23:14

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:08

Omdat, geloof het of niet, ik het af en toe prettig vind om met mensen te discussiëren en meningen van een ander te lezen. Heel soms zeggen anderen ook wel eens zinnige dingen.
Maar de laatste tijd steeds vaker uit een soort morbide fascinatie.

Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:14

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:09
Oi, oi... De Gummi Beren, te gaaf. (en deze categorie is inderdaad een onuitputbare sample bron ;)
www.youtube.com/watch?v=BtXGf56rKho

Wazzzah | 20-10-10 | 23:13

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:10
@ edit
Dit willlen jullie toch graag, onaangepast gedrag en zeggen wat er in je opkomt. Tegen de stroom in roeien en met je blote reet voor het raam staan.
Nu doet iemand eens iets tegendraads in de panelen en dan wordt er geband?

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:13

@Rammstein 23:09
Ik vind t gewoon lekker. Ik weet wel de aandacht op me te vestigen.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:13

@Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:09
Die heeft Parsons al.
#belangenverstrengeling

kleingrutter | 20-10-10 | 23:13

@Heads or Tails | 20-10-10 | 23:08

Weet je wat helpt tegen zo'n vooroordeel?

Pak een brabantse Mars (of Milkyway als die beter past) en stop hem daar where the sun never shines.

Leo* | 20-10-10 | 23:12

@Heads or Tails | 20-10-10 | 23:08
Wa zèdde gij?

Probeer je ons Brabanders nu een minderwaardigheidscomplex aan te praten? Dat gaat je never nooit lukken, want wij begrijpen toch niet wat dat is of hoe dat werkt.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:12

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:11 Dat zullen ze niet doen met één stripje teveel hè? De hufters.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:11

@ kleingrutter | 20-10-10 | 23:07
Maar van mij hoef je niet te klagen, hoor, ook niet over de fiscus. Hoe laat komt mevrouw G jou weer achter de computer vandaan plukken? ;)

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:11

Het gaat om het Hufter Manifest. Een manifest van hufters over hufters. Dus het had er net zo goed niet kunnen zijn, tenzij je geen hufter bent natuurlijk en psychiatrisering van jezelf of anderen belangrijk vindt. Kortom, voer voor psychologen om met Mulisch te spreken.

Vigil | 20-10-10 | 23:11

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:03
Je zou er goed aan doen om je eens stevig uit te laten wonen door een echte hufter. Eentje die het woord "nee" niet kan duiden. Wellicht dat die de achtergebleven vrouwelijke hormonen die achter zijn gebleven in de spelonken van je verlepte lichaam kan wegspoelen.

Wie weet wordt het dan nog wat.

Tot zo ver de hufterigheid. *niveautje weer*

Parsons | 20-10-10 | 23:11

@kleingrutter 23:08
Moet ik je nog ff vertellen stiekem: ik heb binnenkort een rechtzaak omdat ik één stripje te weinig had afgestempeld in de tram! Dat is mijn grap.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:11

'Audaces fortuna Hufters' - 'Geluk is met de Hufters' (Vergilius)

de grote Anti | 20-10-10 | 23:10

-weggejorist-

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:10

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:03
Ze duiken maar.
Maar de manier waarop u zich manifesteert (ik vroeg u al eerder of u naïef doet, of het echt bent), vraagt bijna om een reactie.
Dus.
Óf u vindt het lekker, óf u bent echt ..... dom wil ik niet zeggen, maar naïef klinkt te lief. Iets er tussen in.

Rammstein | 20-10-10 | 23:09

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:07
Dadelijk krijg je de erudiete heer Steijnen. Ben je mooi genaaid.....

Jos Bosmans | 20-10-10 | 23:09

ZonderNaam | 20-10-10 | 23:06 Hufter, met je lange lap tekst die toch niemand leest.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:09

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:04
Moet ze nog wel even winnen.
www.rvdj.nl/katern/37

kleingrutter | 20-10-10 | 23:08

@Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:04
Maar waarom dan toch telkens terugkomen?

Zie: Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:36

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:08

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:05
Brabo's zijn zonder uitzondering minderwaardige mensen, dus wat die te melden hebben kun je beter gelijk in je reet stoppen - als die al niet vol zou zitten met vergeelde exemplaren van het Brabantse Sukkeltje.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:08

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:07 LOL!

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:08

Heads or Tail 23:01
En wat vind je van mij?
Ook een hufter zeker?

Terpen-tijn | 20-10-10 | 23:07

#Parsons 23:03
Ik krijg een pro-deo ad. Kosten lekker niks.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:07

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:03
Ik heb niets te klagen behalve over de fiscus maar dat is een ander verhaal en ik heb geen zin om mijn avond te laten vergallen.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:07

Johannes 14:9 Jezus zeide tot hem: Ben Ik zolang bij u, Filippus, en kent gij Mij niet? Wie Mij gezien heeft, heeft een Hufter gezien; hoe zegt gij dan: Toon ons de Hufter?

LibertasSimplex | 20-10-10 | 23:06

Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:04
Je hebt ongetwijfeld een laag voorhoofd, maar je hebt wel gelijk.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:06

Mars, Snickers, Snickers Cruncher, Bounty, MilkyWay, Twix om maar wat te noemen, ja.

Leo* | 20-10-10 | 23:06

Leo* | 20-10-10 | 23:03
Polemiek is een groot woord voor wat onbeduidende vergelijkinkjes in de commentaren van een weblogje.

"Zeg maar."

Superior Bastard | 20-10-10 | 23:06

@ Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:48
Onder bepaalde definities kan ik me scharen achter de stelling dat libertair rechts en traditoneel links in feite hetzelfde denken over de vrijheden en verworven heden uit de jaren 60. Waar ik het echter finaal mee oneens ben is dat het dankzij deze stromingen het in onze samenleving ontbreekt aan een sociaal kader en een morele autoriteit.

Te beginnen met traditioneel links. Het is waar dat men zich op heel veel fronten heeft vrijgevochten van het morele kader van het Gristendom. Maar zij is niet zonder haar eigen morele kader, maar heeft juist een heel sterk moreel kader dat zij direct van het Gristendom geërfd heeft.
Niet het Girstendom van Paulus met de strikte fatsoensnormen en de vrouwtjes op de achterste bankjes in de kerk, maar de directe leer van de hoeren-wassende timmermanszoon zelve. In feite is traditioneel links niet meer dan 'the meek shall inherit the earth' als nationaal beleid. Traditioneel links is gebouwd rond de verering van het zwakke en hulpeloze, iets dat je verder alleen in het Gristendom en het Boeddhisme aantreft.
Maar omdat tradtioneel links deze boodschap als staatsautoriteit kan uitdragen kan zij haar morele recht ook tot wettelijk recht maken en verwordt zij tot absolute autoriteit op de moraal. Zij heeft de kerk alleen maar van haar troon willen verdrijven om er zelf plaats op te nemen. En zij dankt haar succes aan het feit dat de moraal die zij predikt bekend is bij het volk, omdat zij deze al van haar voorganger kent. Een moraal waar de sterksten ten dienste staan van de zwaksten en alle eersten de laatsten zullen zijn.
Tuurlijk in praktijk komt er weinig van terecht en werkt het alleen maar hypocrisie in de hand, maar ook daarin lijkt links op het Gristendom.
Verder is het grote mankement dat links veel minder oog heeft voor de plichten die vrijheden in balans horen te houden.

Libertair rechts wordt moeilijker, want wat is ons land libertair rechts? Vaak zijn mensen die zich in ons land libertair rechts noemen niet meer dan traditioneel linksen die wat meer economische vrijheid willen. Alleen al dat iemand als Hans Dijkstal leider van de VVD kon worden bewijst al dat er ideologisch weinig verschil is met traditioneel links. Vandaar ook dat ik tot op bepaalde hoogte eens ben met je eerste stelling.
Links en conservatisme zijn mijns inziens ook de enige twee grote politiek ideologische stromingen in het Westen

Er is echter wel een belangrijke niet ideologische stroming en dat is het kapitalisme. Het ideologische karakter van het pure kapitalisme is zo goed als nihil. Er is het mechanisme van vraag en aanbod dat in het maatschappelijk verkeer bijna een natuurkundige wetmatigheid blijkt te zijn. Een pure kapitalist is bereid zich daar op hoop van zegen volledig aan over te geven wat betreft de inrichting van de samenleving. Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van dat idee en het verdient zeker een stem in onze democratie, maar het zal nooit een overheersende stroming worden. Daar is onze grote boze enge wereld te groot, te boos en te eng voor.
Wat echter wel heel waardevol is, is dat naarmate men meer bereid is de markt haar werk te laten doen ten gunste van de overheid men in ieder geval meer bereid is om naast vrijheden ook plichten te accepteren, omdat er geen autoriteit meer is om daartegen te beschermen. Dat overkomt in ieder geval een groot manco van links.
Omdat links links is, zou je dit rechts moeten noemen gezien het een tegengestelde beweging is.

Zelf ben ik ben ik volgeling van de profeet Nietzsche en wil ik niet perse vrij zijn van autoriteit en tot op bepaalde hoogte hoef ik niet eens vrij te zijn van moraliteit. Wel heb ik grote behoefte om vrij te zijn van alle autoriteit op moraliteit.
Ook vrees ik de afgrond niet, het is gewoon een kwestie van er niet te lang in kijken ;)

ZonderNaam | 20-10-10 | 23:06

Ik hufter mijn hele leven al.

hufteren is pro

hufters ftw

dutchy90 | 20-10-10 | 23:05

@Heads or Tails | 20-10-10 | 22:59
Ik kom uit Brabant, zo doen wij dat.

Wij zijn geërgerd en we irriteren ons aan.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 23:05

-weggejorist-

kwistyxz | 20-10-10 | 23:05

Prachtig stuk! Als ik voortaan die vuile hoer van een buurvrouw weer es uitscheld omdat ze haar twee kleine kinderen niet stil genoeg weet te houden (spelen ze weer verstoppertje ofzo, buiten ook nog! naast mijn tuin gvd) zal ik weten dat ik geschiedenis schrijf. Of wat dacht je van die kanker opa die altijd met ze rollator voor me loopt over de weg, die kan ik nu dus schaamteloos een schop onder die lelijke bejaarde harige kont geven. Hulde.

Timmie2000 | 20-10-10 | 23:05

Parsons | 20-10-10 | 23:03 Ik voel een eis tot schadevergoeding aankomen, leg die euro maar vast klaar.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:04

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:01
The Neverending Story... of Labyrinth... *zwijmel*

En dan nu de beste intro tune ooit:
www.youtube.com/watch?v=A1c1G24GWDg

Wazzzah | 20-10-10 | 23:04

necrosis | 20-10-10 | 23:00
Jij bent ook al zo'n misselijke kwal. Zeiken over mensen die overduidelijk niet on-line zijn. Dan ben je geen hufter, maar een laffe Trut van Troje.

Wordt het niet eens tijd op dat uitroeptekentje te duwen? Zwakzinnige eierstok dat je d'r rondloopt.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:04

@@Art Vandelay Ultor
Wellicht voorspelbaar maar in dit stukje luie schoolkrant polemiek stelt de zwakbegaafde schrijver dat mensen met "tunnelvisie en het historisch inzicht van een demente ééndagsvlieg nog in termen van 'links en rechts' denken om vervolgens vrolijk de wereld in fatsoensterrorist en hufters op te delen.
Dan ben je draad grondig kwijt.
Laat staan al die semi-historisch kul en flauwe interweb schrijfstijl en je hebt je eigen kist stevig dicht getimmerd.
Brei er een eind aan jongens, de koek is op.

Mike Oxlong | 20-10-10 | 23:04

@Superior Bastard | 20-10-10 | 22:58

Polemiek is niet uw sterke kant, zeg maar. Geeft niks, iedereen heeft zijn specifieke talenten.

Leo* | 20-10-10 | 23:03

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:57
Joh, lopen die zaken van jou zó goed, dan?
Mazzeltof, ehhh, mazzelpik!

De Gooise Matras | 20-10-10 | 23:03

@Rammstein 22:56
Parsons voelt zich zeer gekwetst door mij, en ik door hem. Dat is toch de bedoeling van GS? Nou dan zijn we klaar. Maar hoe zou jij je vinden als iedereen op je dook? En dit bedoel ik niet sexueel.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 23:03

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:45
Een klacht?1!?! Muhwahaha, weet je niet dat ik Steijnen als advocaat heb?

Die lust je rauw! #ruifvreter

Parsons | 20-10-10 | 23:03

Leo* | 20-10-10 | 23:01 Nou dat is dan wel het enige. Voor de rest komt alles van Unilever, de hufters.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 23:02

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:58
Klopt! ;-)

kleingrutter | 20-10-10 | 23:02

Als GS de huisregels een beetje serieus nam, zou 3/4 van de reaguursels worden weggejorist. Maar nee hoor, elke boerenlul die ook maar nauwelijks z'n eigen naam kan spellen krijgt hier alle gelegenheid z'n stompzinnigheid te etaleren.

Ook daar ben je lekker mee ja.

Heads or Tails | 20-10-10 | 23:01

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:57
Maak eens een grap zoals Tamar79 al zei.

kleingrutter | 20-10-10 | 23:01

@zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:57

Joh, kijk even waar de onvolprezen Mars vandaan komt. Niet van Unilever, lutserT.

Leo* | 20-10-10 | 23:01

Zo was Jezus in wezen ook een hufter.

LibertasSimplex | 20-10-10 | 23:00

@Rammstein 22:43
Ik ben voorstander van VvM, ik vraag me echter af wat het nut van comments van twain zijn (waren), avond na avond mensen afzeiken zonder een duidelijk doel behalve het afzeiken op zich.
Hopelijk heeft ze het naar haar zin op Fok!

necrosis | 20-10-10 | 23:00

de grote Anti | 20-10-10 | 22:55
Je mag er zijn jongen, ook jij mag er zijn. *kleenex doorgeeft*

Krachtmeester | 20-10-10 | 23:00

goede lees

een maffiabaas | 20-10-10 | 22:59

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:55
Jij irriteert je aan, ja hoor.

Zou verder maar m'n analfabete smoel houden als ik jou was.

Heads or Tails | 20-10-10 | 22:59

Leo* | 20-10-10 | 22:55
En u loopt bij een voetbalwedstrijd weg na een foute pass? Kun je dat een beetje volgen? Doos.

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:58

kleingrutter | 20-10-10 | 22:57 De Mosko's inhuren? Wat ben jij een hufter.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:58

de grote Anti | 20-10-10 | 22:55
Hallo, grote Anti!
*groepsknuffel*

Jos Bosmans | 20-10-10 | 22:58

@Heads or Tails | 20-10-10 | 22:55

En zie hier: nog een HORK!

Leo* | 20-10-10 | 22:58

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:55
Dan blijf ik.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:57

Jaap de Paap | 20-10-10 | 22:51
Ghehe. Ouwe snoeperd!
Btw, is David Hasselhufter al gesignaleerd?
bayWatch out for him!

dosis | 20-10-10 | 22:57

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:53
Jaja ;-)
Ik zal me beraden op stappen. Je hoort wel van mijn advocaat. Ik mag er verder niets over zeggen in dit stadium ;-)
Mozsko&Mozsko&Mozsko nemen tzt wel contact met je op ;-),

kleingrutter | 20-10-10 | 22:57

Leo* | 20-10-10 | 22:55 En Treetsjes? Of Nutsen? Komen uit dezelfde fabriek. En zo is het met programma's en websites ook. Allemaal Unilever meneertje.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:57

Ik ben zelf ook een grote hufter en boerenlul, leve het hufterisme.

Affengeiler Schwanz | 20-10-10 | 22:57

@kleingrutter 22:52
Zo diep in de ruif ben ik nog niet gezakt hoor.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:57

Flodder | 20-10-10 | 22:09
Alle katholieken zijn kinderverkrachtende aidspromotors. Wist je dat niet? Sterker nog, alle gelovigen zijn kinderverkrachtende aidspromotors. En ze stinken naar poep.

Canis Spurcus | 20-10-10 | 22:56

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:45
Haal eens adem, en doe eens niet zo hysterisch. Bitte.

Rammstein | 20-10-10 | 22:56

@Wazzzah | 20-10-10 | 22:50
Ik irriteer me eigenlijk vrij weinig moet ik zeggen. Ja natuurlijk irriteer ik me aan veel politiek-maatschappelijke kwesties in dit land, dat wel. Daar houdt het echter op.

Ik kan ook eerlijk zeggen dat ik jou en Klaastwitz kan missen als kiespijn, want in tegenstelling tot opbouwende critici en mensen die anderen tot denken zetten voegen jullie niets toe. Nul.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:55

Leo* | 20-10-10 | 22:52
Don't shoot the messenger, kloothommel.

Heads or Tails | 20-10-10 | 22:55

@Superior Bastard | 20-10-10 | 22:53

Dat niet, maar ik koop geen Mars als ik hem niet lekker vind. Kun je dat volgen?

Leo* | 20-10-10 | 22:55

Uhmm..
Hallo allemaal. *schraapt keel*
Ik ben ongeveer 34 jaar oud,woon ergens in nederland..
En ik ben een h-h-Hufter.

de grote Anti | 20-10-10 | 22:55

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:54 Gebukt staan, je vergeet gebukt staan. En met twee woorden typen want anders komt die hufter van een G-U weer met z'n joris.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:55

@ deouderijperevrouw |20-10-10|22:49
Maakt u dan ook eens een grap. Voor wat hoort wat.

Tamar79 | 20-10-10 | 22:55

-weggejorist-

Spits Redactie | 20-10-10 | 22:55

Jaap de Paap | 20-10-10 | 22:51
Hmmmmmmmmm .... man in dress ..... bearhugz.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:49
Maar u had het woord "kwetsend" wel gezien ?

Rammstein | 20-10-10 | 22:54

*voor

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:54

Leo* | 20-10-10 | 22:52
Want je mag hier alleen maar komen klappen en buigen coor de redactie?

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:53

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:45 Dat gaat hier helaas voor jou niet. Doorgaans is een andere dag een andere dag. Dat wel. Tenzij je zo'n hufter met een geheugen treft, dan heb je pech.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:53

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:44
Oh, sorry Grut, ik drukte per ongeluk op de NSB-knop bij jouw tegeltje....
Joris, was loos alarm!
Oeps.
[feeks-modus snel uitdoet]
Wilde zeggen dat je niets hebt gemist aan die tijd. Wat kinder-televee betreft dan, de rest weet ik niet.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:53

Ach. Vroeger heetten behoudende mensen nog gewoon conservatief. En andersdenkenden zijn vervolgens o.a. hippies, provo's, alternatievelingen, linksen en nieuwlichters genoemd. En het komt er steeds op neer dat de behoudende klasse hun stand willen behouden en daarom al het mogelijke doen om de status quo te handhaven. ( Maarten Toonder heeft daar hele leuke strips over getekend.) Ook nieuwe woorden verzinnen behoort tot de bezigheid van de conservatief.
Maar om anderdenkenden nu 'Hufters' te gaan noemen"? Nee, dat is zot. Hufters zijn naar mijn mening nare mensen. En andersdenkenden zijn andersdenkend. Of ze een fijn of naar karakter hebben is een hele andere vraag.

AntiSoof | 20-10-10 | 22:52

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:49
Hetgeen jij beschrijft lijkt me elke maand bij de sociale dienst.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:52

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:47
Aaah, vermoedelijk dezelfde generatie als Wazzzah ;) Jayce and the Wheeled Warriors? Vroeger was alles beter.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:52

@Heads or Tails | 20-10-10 | 22:49

Wat doe je dan hier?

Leo* | 20-10-10 | 22:52

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:45
Dat zijn nou juist de echte hufters!

Plorp | 20-10-10 | 22:52

GS gaat PowNews achterna, ook al zo'n onbenullig klotenprogramma met een egomaniak als mislukte presentator en een überdombo als aangever.

Ben je lekker mee ja.

Heads or Tails | 20-10-10 | 22:49
Ik neem mijn hoed voor u af, mijnheer, voor zoveel horkerigheid.

Jos Bosmans | 20-10-10 | 22:51

Nu ik de 30 ruimschoots gepasseerd ben, begrijp ik dat er mensen zijn die altijd terug verlangen naar een tijd die er nooit is geweest. Een tijd waarin iedereen hetzelfde gedachtegoed er op na hield en iedereen binnen de lijntjes liep.
Klaboesterbeer | 20-10-10 | 22:14

Ik krijg sterk het vermoeden dat je net het PVV programma hebt zitten lezen.

hanz71 | 20-10-10 | 22:51

@Rammstein | 20-10-10 | 22:45
Mij. Maar jij vond me. Big Hufterhugzz...

Jaap de Paap | 20-10-10 | 22:51

Lieve Redactie,
Waar kan ik me inschrijven op jullie nieuwsbrief?

flunkerT | 20-10-10 | 22:50

Ik ben een halve hufter, welke helft beraad ik me nog op.

zeg maar jansen | 20-10-10 | 22:50

Hufters die hulpverleners molesteren = vooruitgang. Onbegrijpelijk dat ik dat toch niet eerder heb ingezien...

Stropdasje | 20-10-10 | 22:50

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:45
Vermoedelijk is het verschil dat u, de reaguurder, zich altijd irriteert, en ik dat slechts hier doe. Dat er daarbij slachtoffers vallen is niet te voorkomen. Irriteren kan ook heerlijk zijn. Maar geef toe, stiekem vindt u het wel leuk dat we er weer zijn ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 22:50

Waardeloos kudtverhaal, geschreven door anaal-gefixeerde randdebielen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis.

GS gaat PowNews achterna, ook al zo'n onbenullig klotenprogramma met een egomaniak als mislukte presentator en een überdombo als aangever.

Ben je lekker mee ja.

Heads or Tails | 20-10-10 | 22:49

@Rammstein 22:45
Op GS? Een vrolijke bende. Humor, lachen! Discussies met heel andere personen dan ik. Maar dan zonder scheldpartijen en wel een beetje begrip en ja sorry, fatsoen.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:49

Batterijen horen voortaan in de biobak, anders ben je geen echte...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 22:49

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:40
LOL
Ik kies voor optie 'feeks'. Overduidelijk.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:49

Predateur | 20-10-10 | 22:46
Er was gisteren helemaal geen PowNews, hufter!

Jackanders | 20-10-10 | 22:49

Kut zeg, ik ben geloof ik een fatsoenlijke hufter; ik pas in beide en in geen van beide.
@Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:48
ehm, ja???

onnest | 20-10-10 | 22:48

er moet meer gehufterd worden.

S.Hole | 20-10-10 | 22:48

Predateur | 20-10-10 | 22:46
Als je het stuk goed leest, staat er juist in dat je iets vooral niet 'met z'n allen' moet willen.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:48

Vergelijking met Columbus kan trouwens beter, de man die in dienst van de spaanse macht een adelijke titel verovert voor z'n nageslacht. Een pionier, zeker, maar geen hufter. Geef mij maar Erasmus.

Plorp | 20-10-10 | 22:48

Hufters moeten ook rusten.
*out''

Überbottehork | 20-10-10 | 22:47

@ Wazzzah | 20-10-10 | 22:41
Ik heb niet meer helder voor ogen waar het nou precies mis is gegaan. Mogelijk in de tijd dat manga naar NL kwam.
Geef mij maar 'dungeons and dragons'. #nostalgie

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:47

Een " hufter" is een geuzenaam voor burgelijke ongehoorzaamheid. Voor de niet politiek correcten. Hoe meer hoe beter dus

arjan7741 | 20-10-10 | 22:47

-weggejorist-

Spits Redactie | 20-10-10 | 22:47

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:45
Dan moet je bij de RvJ zijn. Daar hebben ze goede banden mee.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:47

Dat is nou een mooi stukje proza chapeau!

IkWilOokWatZeggen | 20-10-10 | 22:47

@Marshall'80 22:36
Ik stop mijn glas altijd in de vuilniszak, geloof me, dat is helemaal niet slecht voor het milieu!

necrosis | 20-10-10 | 22:46

Sjesus, wat een dom stukkie!
Gelukkig mag ik dat als ik het manifest mag geloven gewoon zeggen!
Rutger was gisteren in PowNews duidelijk een enorme hufter. Zoals wel vaker. Maar ik begrijp nu dus dat dat vooruitgang is, en dat we dat met zijn allen moeten willen?

Predateur | 20-10-10 | 22:46

Enige zelfrefectie met ome Neil:
Why do i keep fucking up?
www.youtube.com/watch?v=n7ZkQC0riwc&am...
Deze zelfreflectie ondergaand hebbende, en diverse workshops bijgewoond hebbende, ( bedankt Riet, het ging diep ), heb ik besloten dat ik altijd gelijk heb.
Hufters.

gentle giant | 20-10-10 | 22:46

Plorp | 20-10-10 | 22:44
Echte intellectuelen zijn lui.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:46

@Parsons 22:42
Snotver! Ik wil niet elk topic op GS met jou over mijn leven zitten bekvechten. Hou toch eens op, anders dien ik een klacht in!

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:45

Flodder | 20-10-10 | 21:18
Wazzzah | 20-10-10 | 21:31
Mike Oxlong | 20-10-10 | 22:41

The usual suspects! Ghehe.

No offence guys, maar wat heerlijk voorspelbaar dit. Waar is Klaaswitz?

Lol.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:45

Mike Oxlong | 20-10-10 | 22:41
Chapeau!

kersenflap | 20-10-10 | 22:45

@ Überbottehork | 20-10-10 | 22:40
Wie, ik?
Tsss.
Überbottehork!
;)

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:45

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:43
Mag ik eens vragen, wat u hier eigenlijk dacht te vinden ?

Rammstein | 20-10-10 | 22:45

huf·ter de; m,v -s (min) lomp, grof iem

Leuk hoor zo'n manifest. Hele lijst mensen ook waaraan jullie je spiegelen. Jammer alleen dat al die mensen helemaal geen hufters waren. Zeggen dat de aarde om de zon draait is toch net even iets anders dan lukraak mensen voor rotte vis uitmaken wanneer ze een standpunt innemen waar je het niet mee eens bent.

Huppelkut666 | 20-10-10 | 22:45

Überbottehork | 20-10-10 | 22:04
Maar natuurlijk. Hufter.

Torsion | 20-10-10 | 22:44

@Mike Oxlong
Helaas moet ik je deels gelijk geven. Redactie is intellectueel lui geworden.

Plorp | 20-10-10 | 22:44

@Mike Oxlong | 20-10-10 | 22:41

Waarbij is een voornaamwoordelijk bijwoord.

Leo* | 20-10-10 | 22:44

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:40
Die televeetijd heb ik gemist. Te druk met de zaak en een megaverbouwing op stapel inclusief alle perikelen die inherent zijn aan ondernemen.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:44

Mike Oxlong | 20-10-10 | 22:41
Gênant, het woord dat ik zocht.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:44

necrosis | 20-10-10 | 22:42
Jij hebt de VvM niet zo hoog zitten hè ?

Rammstein | 20-10-10 | 22:43

BREKEND: Hufterton Post slachtoffer van vijandige overname uit Nederland.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:43

@Tamar79 22:37
Wat een leuke site! Niet zó hufterig vrees ik.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:43

@Harry Pikkel 22:29
Sommige dingen moeten wij niet willen, een unban voor twain is daar een goed voorbeeld van.

necrosis | 20-10-10 | 22:42

Nu ik het "manifest" nog eens goed heb doorgelezen moet ik nog harder lachen om al die burgermannetjes die hun vrouw door middel van de laptop en de tv doodzwijgen om vanavond, na de geschilde appel en het kopje thee, terwijl ze *nog een whisky neemt* typen, weer de wekelijkse lauwe woensdagavondwip te maken, en studenten die hun best doen om zonder het te weten hard op weg te zijn om één van hen te worden, die zichzelf hier als hufter profileren.

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:42

Wat een zeldzaam stom stuk. De auteur schrijft ook nog eens onder auspiciën van de gehele redactie. Waarbij mijn vermoeden dat Geenstijl in rap tempo afgegleden is van scherp en op het randje tot stompzinnig en irrelevant nog eens glorieus wordt bevestigd.
Jongens. Hou dumpert open en attendeer ons op leuke linkjes maar doe jullie zelf een plezier, kappen met dit soort ongein voor dat het echt gênant wordt

Mike Oxlong | 20-10-10 | 22:41

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:40
En toen ging alles mis. Het einde begon bij de Mega Blubber Power Race... ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 22:41

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:37
Hork.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:40

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:26
Ja, maar wij schelen ook wat jaartjes. Ik ben van de Telekids-generatie en de tijd dat Arnie en Peter nog gewoon jonge, ongelofelijk slecht acterende, jonge gasten waren. Dit zal jij ook vast zijdelings mee hebben gekregen.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:40

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:37
Wel in mijn kringen is een haaibaai het vrouwelijke equivalent van een hufter.
Komt er mi het dichtst bij.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:40

@harry pikkel | 20-10-10 | 22:37
Dat ook!

Parsons | 20-10-10 | 22:40

@Parsons 22:36
Je weet helemaal niks van mij. Noemen ze mensen zoals jij geen trol? Ruziezoeken met personen die niet in je straatje passen. Wat een fatsoensrakker.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:39

-weggejorist-

Spits Redactie | 20-10-10 | 22:39

Moeten wij als hufters onder elkaar bij grote bijeenkomsten ook de Hufternationale zingen?

DrBowned | 20-10-10 | 22:39

@gentle giant
Dank u, maar heb reeds genoeg poep in mijn hoofd zitten.

Plorp | 20-10-10 | 22:38

@Nee dus! | 20-10-10 | 21:41
Dat is precies mijn punt. Van Jole is een fatsoenshufter. Hij wil anderen beperkingen opleggen in wat ze mogen zeggen uit de naam van fatsoen. Ik vind dat hufterig. Discussie en de vrijheid van meningsuiting beperken omwille van politieke correctheid is hufterigheid ten top.

kingrichard | 20-10-10 | 22:38

Hufters en tuffen... het klinkt bijna hetzelfde maar het verschilt erg.

Kingeef1975 | 20-10-10 | 22:37

Parsons | 20-10-10 | 22:36
De unterhufter.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:37

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:24
Neuh.
Klinkt een beetje als 'hai doei'.
Doe dan maar gewoon trut. Of hork.
Of toch maar bitch.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:37

Hét archetype hufter en opportunist blijft toch wel Charles-Maurice de Talleyrand. Ik denk dat hij toch wel met zijn neus voorop staat in het Pantheon der Hufterigheid.

Jos Bosmans | 20-10-10 | 22:37

@ deoudererijperevrouw |20-10-10| 22:26
Misschien moet u hier eens kijken, wellicht dat deze teksten u meer aanspreken: www.vrouwonline.nl Onder andere een heel informatief artikel genaamd 'Passie voor nasi'. Kijk maar wat u ermee doet, slechts een tip.

Tamar79 | 20-10-10 | 22:37

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:35
Niks verklappen hufter!

harry pikkel | 20-10-10 | 22:36

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:30
Je bent bewust en onnodig een ruifvreter en derhalve de überhufter van de draad.

Zo duidelijk?

Parsons | 20-10-10 | 22:36

Fatsoensterroristen kijken je boos aan als je ergens tegen het verkeer inrijdt, groene flessen in de witte glasbak gooit of door rood fietst... Ja, ik ben een hufter!

Marshall'80 | 20-10-10 | 22:36

O, nou is het afgelopen.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:36

WTF zijn die hufters van Inter Milan aan het doen?

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:35

Een beter woord is anarchist misschien?

frisenfruitig | 20-10-10 | 22:35

@ Ella | 20-10-10 | 22:23
Dat riekt naar een bepaalde ideologie.
Zou hij lid zijn van de Bilderberg-groep?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:34

Hufterighied moet functioneel zijn. Aldus ben ik, volgens menigeen, een hufter wanneer ik, in mijn ogen, onzinnige regels niet naleef. 'k Kon dan ook onmogelijk voor een baas werken.

En-el Hak | 20-10-10 | 22:34

Rammstein | 20-10-10 | 22:29
Nee, ik ben gefascineerd met de periode rondom WOII. Waren ook een stel hufters trouwens, die nazi's. Oh nee, dat werd er niet met dit faaltopic bedoeld.

Flodder | 20-10-10 | 22:33

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:18
Ja, deze is leuk! Doet me denken aan een ander fragmentje (reclame) waarin de aanwijzingen te letterlijk werden genomen. Ik kan er niet opkomen waar deze van was maar heb me destijds rot gelachen.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:33

*"fixed mindset versus growth mindset" als hulpmiddel naar binnen flikkeren doet*

Leo* | 20-10-10 | 22:33

@seven | 20-10-10 | 22:30
Zie 21.48

kleingrutter | 20-10-10 | 22:32

@harry pikkel | 20-10-10 | 22:29
toch niet.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:32

kleingrutter | 20-10-10 | 22:30
Ghe. Bij deze dan.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:32

Pioniers, pragmatisten en andersdenken hufters noemen, ja, waarom niet.
De regering die we nu hebben gekregen kan er daar wel wat van gebruiken, die zit vol met conservatieve egoisten en leugenachtige moraalridders.

cabbit | 20-10-10 | 22:32

Gravin v Kippenbouth | 20-10-10 | 22:24
Hufteres staat ook mooi. Of Horkerin of Botterinneke.
Boerenmeid. Klootzakster.

ristretto | 20-10-10 | 22:31

@parsons 22:20
Als ze te beroerd zijn wel, anders niet. Mensen die eerlijk zijn voor rotte vis uitmaken is daarentegen weer wel hufterig.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:30

@harry pikkel | 20-10-10 | 22:29
Een uban is via een u-bocht terug op GS komen?

kleingrutter | 20-10-10 | 22:30

@Plorp | 20-10-10 | 22:25, zal ik jou eens in je bek scheiten?

gentle giant | 20-10-10 | 22:30

Hufteren is de mainstream! ;)

Plorp | 20-10-10 | 22:26

U begrijpt het niet goed.
Je hebt mainstream, brainstream en gemeenstream.
En dan is er nog houtsnippermedia die onder de geenstream valt.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:30

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:26
Conform het bovenstaande topic ben ik een hufter bij uitstek.
Die Finnen verdwijnen meestal bijzonder snel. Laatst stond er één te dicht bij mijn auto en ik vertrouwde het niet. Toen sloeg ik hem met mijn koffertje en hij vloog een end weg.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:30

Dit topic vraagt trouwens om een uban van Mark Twain.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:29

Flodder | 20-10-10 | 22:26
Hoezo ? Bent u al zo oud dan ?

Rammstein | 20-10-10 | 22:29

Wat weggejorist is can't be unweggejorist.

gentle giant | 20-10-10 | 22:29

@Krachtmeester | 20-10-10 | 22:26
LOL om ' Sjors Oorwel'!

*Thee van scherm vegen doet*

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:29

@Krachtmeester | 20-10-10 | 22:26
Ik proef sarcasme.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:28

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:23
Wij moesten het doen met de VPRO een uurtje in de week ;-(
Weinig tekenfilms vroegah. Wel veel stomme films met L&H

kleingrutter | 20-10-10 | 22:26

@kleingrutter 22:21
Ja dan wel. Totdat je er één terugkrijgt van die hufter.

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:26

Nu toch iedereen hier tussendoor over voetbal lult.
Dat Duits over stadionspeakers blijf ik naar vinden.

Flodder | 20-10-10 | 22:26

@ Überbottehork | 20-10-10 | 22:16
Ja, Jomanda is wel de verpersoonlijking van de vrouwelijke variant van hufter. En een loeder. En een heks. En een zweefteef. En een commerciële zakenvrouw, wat ze uitstekend heeft weten te verhullen onder die blauwe gewaden van d'r.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:26

@kleingrutter
Hufteren is de mainstream! ;)

Plorp | 20-10-10 | 22:26

Überbottehork | 20-10-10 | 22:24
Ow, dankjewel, die kende ik nog niet. Sjors Oorwel heet die schrijver? Maar goed dat er wiki is!

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:26

Nee hoor. Ben geen hufter. Een hork misschien, een cazzone, maar een hufter. Nee.

ristretto | 20-10-10 | 22:25

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:20
Met alle respect, maar dat is nogal een kuddematig citaat.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:25

Wat een gelul uit de ruimte. Copernicus, Columbus en Darwin deden wel iets meer dan achter hun computer stijlloos zeuren over wat er mis is. Ze kwamen met wat nieuws, nieuwe ideeën, een nieuw werelddeel. De meeste verhuftering tegenwoordig is oud reactionair gedoe in nieuwe zakken, het kaliber Jacobse en van Es maar dan serieus. Dat waren trouwens wel echte hufters ;)

Plorp | 20-10-10 | 22:25

Hufter:
1) Botterik 2) Dikdoener 3) Eendvogel 4) Kaffer 5) Klootzak 6) Lomp persoon 7) Lomperd 8) Ongemanierd mens 9) Persoonsbenaming 10) Ploert 11) Pummel .

Een hufter heeft nog iets milds over zich.
Horken daarentegen zijn überhufters.
Hork:
1) Boerenlul 2) Botterik 3) Kink 4) Lomp mens 5) Lomp persoon 6) Lompe kerel 7) Stugge lompe kerel 8)

Tja, Kink.
Dat woord komt vast van kinkel en dat komt dan weer van boerenkinkel.
Altijd weer die mannen......


Gravin v Kippenbouth | 20-10-10 | 22:24

Parsons | 20-10-10 | 22:15
Onzin dat het onzin zou zijn. Uitschrijven uit een doopregister is een hele klus.

Flodder | 20-10-10 | 22:24

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:23
Haaibaai?

kleingrutter | 20-10-10 | 22:24

Verhuftering is onderbuikers herbergen!

Rest In Privacy | 20-10-10 | 22:24

@Krachtmeester | 20-10-10 | 22:20
Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan anderen. Animal Farm.
nl.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm

Überbottehork | 20-10-10 | 22:24

In je eentje een heel stadion pownen. Dan ben je ook een hufter.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:23

Getver, wat een sterk stukkie.
Ik ruik een klassiekertje!
Waar blijven de (bumper)stickers, t-shirts, posters, abri's

Apeschedel | 20-10-10 | 22:23

Arnautovic is ene hufter.

Parsons | 20-10-10 | 22:23

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:15
Ach man, hufter!
Tekenfilmpje vond ik leuk in de tienertijd, vandaar de inspiratie. Even zoeken op jijbuis en een paar vooroordeelbevestigende karikaturen waren snel gevonden.
Er dolen hier zeker zieke geesten rond, ja, maar daar schaar ik mezelf niet onder. En gelukkig zijn het overwegend slimme mensen die ook humor hebben.
Loeder, dat vind ik een uitstekende benaming voor de vrouwelijke hufter.
Hoewel... een hufter is bot en recht voor zijn raap (mijn associaties). Een loeder is o.h.a. vals.
Nog een suggestie?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:23

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:59
Hier de naam van zo'n Hufter.
Toepasselijke naam? Blank en Fein
.
De hoogste baas van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, Lloyd Blankfein

Ella | 20-10-10 | 22:23

@dosis | 20-10-10 | 22:18
Beiden hufters, dat dan weer wel ;)

@frisenfruitig | 20-10-10 | 22:18
De term 'het volk' is een marketingtruc.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:21

@Flodder | 20-10-10 | 22:12
Godverdomme helemaal waar.

Iets met kastje en een muur, maar ik ga er nog een keer echt werk van maken.

Eerst nog wat langer op mijn luie reedt zitten...

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:21

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:16
Als ik een klap geef aan een Fin dan moet je eens kijken hoever die vooruit gaat....

kleingrutter | 20-10-10 | 22:21

Überbottehork | 20-10-10 | 22:19
Comment van 22:15 was voor jou. Geen idee waar je het verder over hebt.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:21

-weggejorist-

gentle giant | 20-10-10 | 15:24 | niet ok!

Hufters!

gentle giant | 20-10-10 | 22:21

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:16
Ik dacht dat jij niet meer zou guren.

Enfin, vind jij het ook zo hufterig dat mensen die al uit de ruif vreten om het hardst schreeuwen als hun gesubsidieerde pianolessen worden afgepakt?

En dat terwijl ze te beroerd zijn om te werken voor hun geld.

Kijk, dat vind ik nou hufterig.

Parsons | 20-10-10 | 22:20

harry pikkel | 20-10-10 | 22:10
Alle dieren in de kudde hebben gelijk, alleen hebben sommige dieren meer gelijk dan de andere dieren.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:20

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:18
LOL Any key?

kleingrutter | 20-10-10 | 22:19

@harry pikkel | 20-10-10 | 22:17
Op welk filmpje doelde u? En ja, mijn geest is ziek. Nog geen diagnose.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:19

Vroeger heette je hiervoor links te zijn.

Stir Glenfarclas II | 20-10-10 | 22:19

"Hufters zijn mensen die zich niet houden aan de normen die fatsoenterroristen hebben opgesteld"....

Zeg redactie wie van jullie heeft het ellenlange huisreglement opgesteld, want die gast moet wel de Bin Laden van de fatsoenterroristen zijn...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 22:19

Heel goed stuk. Laat mij dan maar een hufter zijn. Ik laat me niets meer wijsmaken door die zogenaamd politiek correcte fatsoensrakkers. De tijd van het volk makkelijk kunnen belazeren bedonderen en indoctrineren is voorbij.

frisenfruitig | 20-10-10 | 22:18

Wazzzah | 20-10-10 | 22:16
Ah. Jammer de bammer.

dosis | 20-10-10 | 22:18

@ Überbottehork | 20-10-10 | 22:07
Dit is geheid een Mercedes-hufter (wedden dat hij dobbelstenen aan zijn binnenspiegel heeft hangen?).
Die een beetje simpel is. Kan hij ook niets aan doen.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:18

Theo Janssen is een uberhufter.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:18

Drankrijder/hufter Theo Janssen scoort

Überbottehork | 20-10-10 | 22:17

Eindelijk scoren die Twentse hufters.

Parsons | 20-10-10 | 22:17

@deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:16
'Kritisch persoon' volstaat volgens mij.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:17

1-0!

dosis | 20-10-10 | 22:17

Überbottehork | 20-10-10 | 22:13
22:15 was voor jou.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:17

Dirk Tang | 20-10-10 | 22:11
Vroeger was je een hufter als je in restaurants de deksels van de zoutpotjes losdraaide. Nu is de term iets opgewaardeerd.

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:17

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:15
Loeder . Haaibaai.

kleingrutter | 20-10-10 | 22:17

Beste auteur,
Vertel eens wat jij allemaal gedaan hebt in je leven. Wat jóuw (r)evolutionaire bijdrage is geweest aan deze maatschappij. Wat we tot nu toe van je weten, is dat je een postje hebt geplaatst op een platvorm wat door anderen al lang en breed is gecreëerd. Die anderen (Weessie en Wiegers) zijn al lang weer verder gegaan.

Jij echter, bent (i.p.v evolueren, vechten, knokken, creëren of iets nieuws bedenken) bezig met een (volgens oud en beproeft concept) stukje stijlboek repeteren. En deze ultieme verwezenlijking van de "Late majority", komt mij op dit tijdstip vertellen dat ik "groots en meeslepend" moet leven? Muhahahaha!
Man, rook je peuk op, zet je wekker en ga slapen. Morgenochtend moet je om 8:30 weer inklokken aan de basisweg!

kersenflap | 20-10-10 | 22:16

@Flodder | 20-10-10 | 22:14
Hufteren is je onderscheiden van de mainstream!

kleingrutter | 20-10-10 | 22:16

Hufter is niet zo'n goed woord voor wat U bedoelt redactie. Ik bedoel, als je een klap in je gezicht krijgt omdat je niet opschiet is heeft dat niets met vooruitgang of vernieuwing te maken, het is gewoon hufterig. En zo zijn er meer voorbeelden. Ik weet niet zo gauw een beter woord; recalcitrant persoon misschien?

deoudererijperevrouw | 20-10-10 | 22:16

@dosis | 20-10-10 | 22:11
Copernicus was al dood voor Galileo geboren was. (net, maar toch..)

Wazzzah | 20-10-10 | 22:16

Zyprexa20mg | 20-10-10 | 22:10
Zit jij hier, terwijl de fatsoensbegonia's nog maar net in de hens staan, nu al op te roepen tot een contrahufterutie?

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:15

Niet achteraan, maar achter de kudde aan. Dat is een wezenlijk verschil. In beide gevallen loop je in de stront, dat dan weer wel.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:15

@Flodder | 20-10-10 | 22:12
Onzin.

Parsons | 20-10-10 | 22:15

@ kleingrutter | 20-10-10 | 22:08
Heks, dan?
Kom niet aan met kruidenvrouwtje, maar bedenk dan wat beters!
;)

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:15

Wees een hufter ,wordt lid van Powned.
Nee, is het ook niet.

gentle giant | 20-10-10 | 22:15

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:12
Jij hebt ook best een zieke geest ;-)
Vandaar dat je ook op GeenStijl zit net als ieder ander...
Hoe kom je op die filmpjes? Blijft je dat bij?

kleingrutter | 20-10-10 | 22:15

Hulde voor het Hufters Manifest!

Toen ik 10 was geloofde ik oprecht dat'het tegenwoordig allemaal wel bar en boos moest zijn omdat al die mensen die het zo goed wisten steen en been klaagden over zaken als verharding, individualisering, verhuftering, verlies van wormen en naarden etc (de terminologie veranderd zelden). Nu ik de 30 ruimschoots gepasseerd ben, begrijp ik dat er mensen zijn die altijd terug verlangen naar een tijd die er nooit is geweest. Een tijd waarin iedereen hetzelfde gedachtegoed er op na hield en iedereen binnen de lijntjes liep.

Ik zeg: Hulde voor de individualist, de tegen de stroom inzwemmers, de onbegrepen genieen. Meestal niet de meest fatsoenlijke mensen, maar wie zit er nu eigenlijk te wachten op een heilstaat van fatsoenrakkers vol met balkenende en halsema klonen?

Klaboesterbeer | 20-10-10 | 22:14

@Flodder | 20-10-10 | 22:12
Moet je maar geen katholiek worden.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:14

Überbottehork | 20-10-10 | 22:12
Verhuftering is dom generaliseren.

Flodder | 20-10-10 | 22:14

@ Ella | 20-10-10 | 22:10
En hun vermogen delen met de rest van de wereld.
Echt bizarre bedragen. Onvoorstelbaar ook.
Wat een boevenbende!

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:13

Schiet nog niet op met Twente tegen die Duitse hufters.

dosis | 20-10-10 | 22:13

@harry pikkel | 20-10-10 | 22:10
Er kan er maar één achter aan lopen. En één vooraan.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:13

Überbottehork | 20-10-10 | 22:11
Lekker dan. Probeer maar eens uitgeschreven te worden als katholiek. Zo goed als niet te doen.

Flodder | 20-10-10 | 22:12

@Flodder | 20-10-10 | 22:09
Generaliseren is een gave.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:12

Is iedereen tegenwoordig al zo debiel dat dit allemaal uitgelegd moet worden?

Dirk Tang | 20-10-10 | 22:11

Koonkluk Huis | 20-10-10 | 22:01
Klopt. Galileo schreef het later op en liet het gecodeerd en al zijn huis uit smokkelen (hij had huisarrest gekregen van de kerk - weer eens iets anders dan een hostie). Via via kwam een en ander bij Copernicus terecht, die het in boekvorm drukte en verspreidde.

dosis | 20-10-10 | 22:11

@Flodder | 20-10-10 | 22:09
Daar komt het wel op neer.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:11

De revolutionaire hufterigheid moet zich ontdoen van de pseudohufters en bourgeoishufters, die de eigenlijke doodgravers zijn van het zuivere hufterschap! Echte hufters hebben niet te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen. Hufters aller landen, verenigt u!

Zyprexa20mg | 20-10-10 | 22:10

Überbottehork | 20-10-10 | 22:00
Die twee moet je zo ver mogelijk uit elkaar houden.

Rammstein | 20-10-10 | 22:10

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:59
Je hebt helemaal gelijk.
Ik ergerde me eraan dat volgens mij Bas van Stokkom het over een bepaalde klasse heeft.
Hij laat de WitteBoordenCriminelen buiten beschouwing.
De Goldman & Sachs-Criminelen moeten ook aan de schandpaal genageld worden.

Ella | 20-10-10 | 22:10

@je postbode | 20-10-10 | 22:06
De gemiddelde Nederlander is een hufter?

Überbottehork | 20-10-10 | 22:10

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:07
Nee, maar ik zat me wel af te vragen of iemand die achter de kudde aanloopt niet per definitie alleen is. Wat de oude wijsheid nogal gammel maakt.

harry pikkel | 20-10-10 | 22:10

solidstate | 20-10-10 | 21:55
1 miljoen mensen wegzetten als woestijnterroristen enkel omdat ze moslim zijn, is behoorlijk hufterig, vieze haatzaaier. Zijn alle katholieken in Nederland ook homo-hatende kinderneukers die liever zien dat iemand aids krijgt dan dat er een condoom wordt gebruikt?

Flodder | 20-10-10 | 22:09

@Leo* | 20-10-10 | 22:05
Amen!

Überbottehork | 20-10-10 | 22:09

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:04
Sekreet is een toilet. Meer een to let...

kleingrutter | 20-10-10 | 22:08

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:07
Merkt niemand ;)

Wazzzah | 20-10-10 | 22:07

@Wazzzah | 20-10-10 | 21:58
Bittere noodzaak, die pop van gedroogd gras, bij gebrek aan echte argumenten ;)

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 22:07

Heeft iedereen inmiddels al gepost dat het alleen 'de anderen' zijn die achter de kudde aanlopen? Mooi.

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:07

@Parsons | 20-10-10 | 22:04
Ben ik nu een van u?

Wazzzah | 20-10-10 | 22:06

onzinnig verzoek, hufter zijn. Nederlanders excellereren maar in 1 ding, en dat is gemiddeld zijn.

je postbode | 20-10-10 | 22:06

@Hanxie | 20-10-10 | 22:02
Tuurlijk!

Hobbykip | 20-10-10 | 22:05

Hufter is zooooooooooooo 2006.

2010: het jaar van de HORK!

Leo* | 20-10-10 | 22:05

@Torsion | 20-10-10 | 21:41
Van 2 kanten? Niks daarvan. My way or the highway.

Überbottehork | 20-10-10 | 22:04

True

Maxiswaarlijkgroot | 20-10-10 | 22:04

@ Bakito | 20-10-10 | 21:56
Sekreet?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:04

*geduldig de eerste magnietcolumn in The Dead Tree Daily afwacht*

Krachtmeester | 20-10-10 | 22:04

@Wazzzah | 20-10-10 | 22:01
Oow, dus het is humor om elk topic tot op het bot af te zeiken?

Zeg dat dan meteen, hufter.

Parsons | 20-10-10 | 22:04

@Koonkluk Huis | 20-10-10 | 22:01
Scherp. Hij zei dat ook, maar dan later.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:04

Na het lezen van de comments schiet mij een oude wijsheid te binnen:
Wie achter de kudde aanloopt, wandelt altijd door de stront.

Superior Bastard | 20-10-10 | 22:04

www.youtube.com/watch?v=5zKk76YkF1U
Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That's how the light gets in.

We asked for signs
the signs were sent:
the birth betrayed
the marriage spent
Yeah the widowhood
of every government --
signs for all to see.

I can't run no more
with that lawless crowd
while the killers in high places
say their prayers out loud.
But they've summoned, they've summoned up
a thundercloud
and they're going to hear from me.

#hufters

gentle giant | 20-10-10 | 22:03

Mogen misantropen ook aan die huftersamenleving mee doen?

Hanxie | 20-10-10 | 22:02

@ Hobbykip | 20-10-10 | 21:54
Mogelijk heb ik ooit eens van hem gehoord maar dat zou dan zijn vanwege zijn handicap en hetgeen er op gevonden is, dan vanwege zijn prestaties op natuurkundig en kosmonologisch terrein.
*ander vakgebied gekozen heeft, exacte vakken werden als uitermate kudt beleefd*

De Gooise Matras | 20-10-10 | 22:02

@ solidstate
Ho ho, de voorman van D66 kan aardig mee in de hufterigheid, zie www.youtube.com/watch?v=0fH5673S82M&am... Wel even door dat gelul van Jaïr heen bijten, wordt duidelijk op 1 min. 40

Tamar79 | 20-10-10 | 22:01

Maar Moscko zei gister toch dat het Galileo was die beweerde dat de aarde om de zon draaide??

Rest In Privacy | 20-10-10 | 22:01

@Parsons | 20-10-10 | 21:57
Bij al die intellectuelen? Nee bedankt, dan zou ik worden ondergesneeuwd en sterven door een gebrek aan humor.

Wazzzah | 20-10-10 | 22:01

@Rammstein | 20-10-10 | 21:55
*Vraagt zich af of er een verband is tussen hufterigheid en hysterie*

Überbottehork | 20-10-10 | 22:00

@harry pikkel | 20-10-10 | 21:57
-
Sorry hoor lange dag gehad

oplichter | 20-10-10 | 22:00

@Bakito | 20-10-10 | 21:56
huftres (voorgaande comment onterecht aan @oplichter gericht)

Nee dus! | 20-10-10 | 22:00

Puik stuk kamera.. redactie!
Een waardig hart onder de riem voor al die naamlozen die hun vrijheidsbehufte nu eindelijk gesteund weten door een vlammend manifest. Een manifest zegt u? Welnee, een mo-nu-ment.

Krachtmeester | 20-10-10 | 21:59

@oplichter | 20-10-10 | 21:56
huftres

Nee dus! | 20-10-10 | 21:59

@ Ella | 20-10-10 | 21:51
Dat fraudegedrag van die boekhouder is nog niets vergeleken met de frauduleuze bonusuitkeringen van hufterige hoogte bij de bank Goldman & Sachs.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:59

@solidstate | 20-10-10 | 21:55
*inlijsten doet*

Parsons | 20-10-10 | 21:58

Bakito | 20-10-10 | 21:56
Bitch ? Hufterée ? Vrouw ?

Rammstein | 20-10-10 | 21:58

@Wazzzah | 20-10-10 | 21:55
Voor kwaliteit ga je maar naar de joop, hufter.

Parsons | 20-10-10 | 21:57

Wat ik hufterig vind is wel richting aangeven op 1 van die vele 10000-en minirotondes maar dat de volslagen verkeerde richting uit doen.

Vooral gepleegd door mensen met opvallend vaak grijs haar.

Men wil rechtdoor op de rotonde, maar geeft richting aan naar links om dat spoorslags bij de tweede afslag van de rotonde te veranderen in rechtsaf. Uitermate onnodig, verwarrend, verkeersonveilig en hufterig.

The Evil One | 20-10-10 | 21:57

solidstate | 20-10-10 | 21:55
Dat vind ik dan ook weer overdreven...

Bakito | 20-10-10 | 21:57

@Wazzzah | 20-10-10 | 21:55
Ergens mee eens zijn staat inderdaad gelijk aan klapvee.

Tip: joris jezelf weg en ga genieten van de internets.

Tip 2: negeer bovenstaande tip en krijg ongezien de tyfus.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:57

En nog zo'n Hufter.
En dan het verhaal van ABN-Amro dat, overgeleverd aan de grijpgrage klauwen ven Rijkman Groenink de vernieling in werd gedreven.
Ook hier weer veel te grote ambitie van een kleine man zonder veel talent of intelligentie, maar wel hondsbrutaal.

Ella | 20-10-10 | 21:57

@ Überbottehork | 20-10-10 | 21:49
Wow, deze is echt heel fout! Mijn Godt, hahaha!
Eigenaar is vast iemand die woonachtig is op een Hufterwagenkamp. En van 'Hufters of Hardcore' houdt. Heerlijk.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:57

oplichter | 20-10-10 | 21:56
bedoeld..

harry pikkel | 20-10-10 | 21:57

Hufter klinkt wel erg mannelijk. Hoe heet een vrouwelijke hufter?

Bakito | 20-10-10 | 21:56

moreel..

oplichter | 20-10-10 | 21:56

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:49
Ach, Theo was ook professioneel hufter en die ging helaas wel.

Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:55

Het moraal failissement van de Geenstijl. Tenzij dit cynisch bedoelt is.

oplichter | 20-10-10 | 21:55

Ik heb het twee keer gelezen, ik vind het een beetje een hysterisch stukje.

Rammstein | 20-10-10 | 21:55

Vind men het gek dat de verhuftering toeslaat.

Eerst importeert men 1 miljoen woestijn terroristen met het moreel besef van een gifadder en verwacht dan dat samenleving niet veranderd ondanks zoveel woestijn hufters.

De verhuftering hebben we aan de pvda, groenlinks en d66 te danken.
Smerige hufterige fatsoensterroristen.

solidstate | 20-10-10 | 21:55

@Ella | 20-10-10 | 21:51
Mijn ex-baas! Ex-, dus ben nu vrij hem een hufter te noemen. Bij deze, hufter!

Überbottehork | 20-10-10 | 21:55

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:46
U bestempelt mij zoals u wilt, ieder zijn meug.

Over een spiegel zou ik niet durven spreken. Ik wijs slechts op de vele tekortkomingen in dit 'manifest'. Dat het merendeel hier het slikt als zoete koek, wijst eerder op een gebrek aan hufterigheid: klapvee, niet meer, niet minder. *klapklap*

Het is veelzeggend dat GS haar hufters met zo'n gebrek aan kwaliteit tegemoet treedt. Gelukkig zegt de url nog "work_in_pr...." - er kan nog geschrapt worden. Advies: ctrl+a.

Wazzzah | 20-10-10 | 21:55

goed stukkie al blijft de vrijheid relatief "rekeningen e.d" maar voel me wel aangesproken.

lidlbier | 20-10-10 | 21:54

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:52
Staat er wel tussen in mijn search btw. Geh.

Parsons | 20-10-10 | 21:54

Überbottehork | 20-10-10 | 21:52
Een oud-Duits gezegde leert ons:
"Sport ist Mort"

dosis | 20-10-10 | 21:54

kolonel klootoog | 20-10-10 | 21:22
En de kolonel is mijn favoriete hufter. Een waar ik een uitzondering voor maak en ook één die als het nodig is de hufter in mij weet op te roepen.

Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:54

En nog zo'n Hufter.
Jan Andreae moet 50.000 euro boete betalen en krijgt een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Ella | 20-10-10 | 21:54

veels te moeilijk stuk voor de gemiddelde hufter die hier zit te reaguren. Dit vraagt namelijk om nuancering

hanz71 | 20-10-10 | 21:54

@ lion@night | 20-10-10 | 21:45
.... welke als een hufter boven water staat.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:54

@Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:48
Overweeg een staatsgreep zou ik zeggen. Bel wel PowNews van tevoren, ik wil het graag in HD terug kunnen kijken op Dumpert.

Parsons | 20-10-10 | 21:53

Nog zo'n Hufter.

Financieel topman Meurs wordt door het hof gezien als het brein achter het boekhoudschandaal.
Hij is veroordeeld tot een boete van 100.000 euro, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar cel en hij moet een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

Ella | 20-10-10 | 21:53

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:44
Eigenlijk valt er bij elke tegenwerkende beweging wel een fraaie karikatuur te bedenken. Toch?
*verder nadenken gaat maar nieuwe ideeën blijven uit, helaas*

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:53

De ware hufter is volgens de logica van het Het Hufter Manifest allang geen hufter meer.

harry pikkel | 20-10-10 | 21:52

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:49
Nee dat niet. Al ben ik een hufter (al zeg ik het zelf) en heb ik een gebrek aan fitness. Bovenstaande vegetable ontkracht het verband, ik bevestig het. Lastig.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:52

@Parsons | 20-10-10 | 21:51
LOL

kleingrutter | 20-10-10 | 21:52

Over een hufter gesproken?
Het gerechtshof in Amsterdam heeft oud Ahold-topman Cees van der Hoeven veroordeeld tot een boete van 30.000 euro wegens boekhoudfraude.

Ella | 20-10-10 | 21:51

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:48
Ow die. Zeg dat dan meteen, hufter.

Parsons | 20-10-10 | 21:51

@Parsons | 20-10-10 | 21:50
Kijk eens op 21.48

kleingrutter | 20-10-10 | 21:51

Jaap de Paap | 20-10-10 | 21:46
Hmm, discgebak.
Met enige tegenzin moet ik bekennen dat ik mijn inspiratie haal uit Bloody Stupid Johnson. Je wilt m'n keuken liever niet zien; lijkt meer op de driving range naast een golfbaan.
Misschien ben je ook wel onder de indruk van m'n Electrisch Triangel Orgel met Tamboerijnen. Perfect voor glanzend gepoetste schoenen; Bach voor Bruin en Mozart voor Zwart.

dosis | 20-10-10 | 21:50

fijn stuk proza!
<,!,,

eisenschwein | 20-10-10 | 21:50

@ Überbottehork | 20-10-10 | 21:44
Maar dan, gebrek aan fitness, maakt dat iemand een hufter?
*spoor bijster is maar moest wel lachen om linkje*
*ook in DGM schuilt er schijnbaar een ware hufter*

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:49

Hufters zijn onsterfelijk, zie Ad Melkert...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:49

Kijk, ik zette het wel even dik aan net maar in essentie meen ik het wel. Ik heb er al eens eerder op gewezen dat libertair rechts (laat ik het zo dan maar noemen) en traditioneel links in feite hetzelfde denken over vrijheden en dat vrijwel het gehele Nederlandse volk, gristenen uitgezonderd, vrij unaniem denkt over de verworven vrijheden uit de jaren 60. Tsja, dat is even slikken om zelfverklaard rechtsmens onder ogen te moeten zien dat je de morele erfgenaam bent van die ellendige linkse babyboomers. Want zo anders dan die types denken de meesten van jullie niet als het om vrijheden gaat. Die zijn bijkans heilig verklaard in dit land.

Ik ben, zoals waarschijnlijk wel bekend, van de Dalrymple kerk en ben van mening dat een groot deel van iedere gegeven populatie die ongebreidelde vrijheden helemaal niet aan kan en er aan ten onder gaat. Dat is waarom ik mijzelf als conservatief zie en een broertje dood aan het liberalisme heb. Omdat grote groepen in onze maatschappij volledig ontspoort zijn door het ontbreken van een sociaal kader en een morele autoriteit. Want dat moest allemaal weg in de jaren 60. Ik stel dat de huidige maatschappelijke ontwrichting het gevolg is van een monsterverbond tussen links en liberaal rechts.

Maar goed ik sta, naast de gristenen waar ik niks mee te maken wens te hebben, vrijwel alleen met die mening want helaas bestaat er geen conservatief rechts in Nederland en merk ik ook weinig enthousiasme daar voor. Ik maak mij daar geen illusies meer over. Maar we zijn op weg naar de afgrond, weet dat wel.

Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 21:48

John_Galt | 20-10-10 | 20:56 Prachtig! Ik ga fountainhead nu toch eens snel lezen!
Het hadden mijn eigen woorden kunnen zijn!

Jolly Jumper | 20-10-10 | 21:47

Het domein hufter.nl is te koop voor €2750. Hufters!

harry pikkel | 20-10-10 | 21:47

@ Hobbykip | 20-10-10 | 21:44
Oké, gelukkig, ik dacht dat ik het als enige niet begreep.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:47

@Detrimentalist | 20-10-10 | 21:44
En als je het er nou geweaun mee eens bent'? Dan mag dat niet geventileerd worden omdat dat niet dwars is? Ook hufters onderling kun je gelijkgestemden noemen.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:47

Detrimentalist | 20-10-10 | 21:44
Zeg, wil je niet zo zelfstandig doen? Dat moeten we niet willen, met z'n allen.
*boos kijkt

dosis | 20-10-10 | 21:47

En 'babyboomers', dat is ook smerig dogmatisch tuigh.

Nee dus! | 20-10-10 | 21:46

@ Überbottehork | 20-10-10 | 21:39
Nee, de uitlaat van de Opel K'dett (doe trouwens die hele rammelbak maar, mét überüberspoilers)!
Typische hufterbak, voor Hufters en Hufterita's.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:46

@dosis | 20-10-10 | 21:39
Kijk, dat zijn hufterstreken, met die appeltaart. Lekker man, zo'n disc gebak.

Jaap de Paap | 20-10-10 | 21:46

@Wazzzah | 20-10-10 | 21:40
Gezien uw reactie op 'Het Hufter Manifest' zou ik u eerder als fatsoensterrorist willen bestempelen.

Weet u zeker dat uw felle kritiek niet een gevolg was van de nietsonziende spiegel die de redactie van GS u voorhield?

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:46

Ik mis toch een beetje het grotere verband, zeg maar een soort van helihufterview op het ontstaan van de hufterbeweging als tegenreactie op oudlinks. Of zo.

Call on the attacker | 20-10-10 | 21:45

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:40
geen gok nodig, want dat is een absolute waarheid.

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:45

Stelletje conformistische ja-knikkers. Stuk nodigt uit tot zelf een mening vormen. Niet alles wat hier geschreven wordt voor zoete koek slikken enzo.

Detrimentalist | 20-10-10 | 21:44

Ik doe pas mee als de Viva/Cosmo/Yes zeggen dat de hufter de nieuwe nerd is.

sjaakdeslinksesul | 20-10-10 | 21:44

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:38
Wat een merkwaardige, doch zeer mooie omschrijving. Helemaal mee eens!

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:44

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:42
Ehm....... geen idee.

Hobbykip | 20-10-10 | 21:44

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:42
Gebrek aan?

Überbottehork | 20-10-10 | 21:44

Vette kudo's voor Bert!

Stroopdoos | 20-10-10 | 21:44

@redactie:
leuk stukje fröbelwerk, maar een beetje zwaar aangezet vindt u niet? U wilt een nieuw soort new age proclameren?

Graaf van Egmont | 20-10-10 | 21:43

Vroeger ben ik uitgescholden dat ik zo een hufter was, en toen was de betekenis van hufter wel wat anders dan wat hierboven in dit schijtstukkie staat.

aardworm | 20-10-10 | 21:43

@ Hobbykip | 20-10-10 | 21:40
Ehm. Wat is de link tussen deze meneer en fitness?

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:42


Ben de hufter in mij nog aan het ontdekken...


/\/\addog | 20-10-10 | 21:41

@kingrichard | 20-10-10 | 20:57
En Van Jolo met "fatsoenshufters" aan de haal laten gaan? OVER MIJN LIJK. ;-)

Nee dus! | 20-10-10 | 21:41

Groucho Marx, dat was pas een hufter:

'I don't care to belong to a club that accepts people like me as members.'

Wolger | 20-10-10 | 21:41

@Parsons | 20-10-10 | 21:36
Ik zoek een topic van Geenstijl over de 50 grootste internetbevuilers. Daarin staat oa : Zwitsals ga weg1 We moeten u niet.
Een aantal jaren geleden.
Ik kan het niet vinden.

kleingrutter | 20-10-10 | 21:41

[Happy-modus aan]
"Een dag niet gehufterd, is een dag niet geleefd!"
[Happy-modus uit]

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:41

Nou gefeliciteerd Geenstijl. Jullie hebben monsters gemaakt van de mentaal weerloze patatgeneratie.
Nu jullie zin?

oplichter | 20-10-10 | 21:41

Je kunt dit soort dingen natuurlijk van 2 kanten zien: je hebt de politiek correcte zijde die over alle fatsoensdissidenten spreekt alszijnde hufters.
Maar de andere kant is natuurlijk die van de zgn. 'hufters', wat eigenlijk gewoon mensen zijn die het een beetje zat worden dat de moraalridders en fatsoensmensen altijd zo huilen. Mijn motto is dan ook "NIET ZO HUILEN". Vroeger op school leerde ik: "schelden doet geen pijn" en "woorden zijn maar woorden". Hufters zijn dan ook geen onfatsoenlijke mensen, hufters zijn de echte bikkels! Hufters zijn het slag volk wat doorvoetbalt bij een pijntje, wat zich niet van de wijs laat brengen door de woorden van een ander jankvolkje. Hufters zijn helden.

Torsion | 20-10-10 | 21:41

´Verhuftering is onderduikers herbergen.`

Proef ik hier nou een Godwin?

Mrs. Sippi | 20-10-10 | 21:40

@ lion@night | 20-10-10 | 21:33
Er is een groot verschil tussen respect eisen en respect krijgen. Onze Finse medehufter zal dit onderscheid echter niet weten te maken.
Gok ik zo.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:40

@Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:36
Geen van allen, of juist allemaal. Ik ben een hufter. En daar moet u het mee doen.

Wazzzah | 20-10-10 | 21:40

Gaat er fatsoenlijk aan toe hier. Nog maar één iemand -weggejorist- so far.

Nee dus! | 20-10-10 | 21:40

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:34
De extra-PK-bevorderende brul-uitlaat niet vergeten! (Roestige prutteluitlaat onder slopel corsa of volkswagen golf volstaat ook)

Überbottehork | 20-10-10 | 21:39

Jaap de Paap | 20-10-10 | 21:34
Mais bien sur. Of zo. Ik ben in zoveel talen analfabeet - ik ben de tel kwijt. Hoe dan ook gaat het prima, zoals dat hoort als alles zijn gangetje gaat. Ter inspiratie lees ik Terry Prattchett - en met die inspiratie duik ik dan de keuken in. Stukje appeltaart? Hufterproof! (want met veel kaneel en citroensap)

dosis | 20-10-10 | 21:39

Erg onfatsoenlijk artikel dit

joostweethetniet | 20-10-10 | 21:39

Vind het hufterig van Paul Rosenmöller dat hij indertijd zo lang de Cambodjaanse genocide heeft ontkend, en daar nooit spijt voor heeft betuigt.

Ploos van Amstel | 20-10-10 | 21:39

*traantje wegpinkt*

NulKommaNul | 20-10-10 | 21:38

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:30
Krakers zijn inderdaad unterhufters.
Ken je Sponge Bob S.P.? Dan ken je vast Plankton.
Krakers zijn een beetje van dat level. Grote waffel, niets te zeggen. Negerenswaardig, want zo klein(zielig).

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:38

Hmm, dit is meer een taalkundige kwestie... Maar bij het woord 'hufter' denk ik niet aan een progessieveling (niet te verwarren met hoe linkse mensen zich noemen) maar aan een persoon die fysiek dingen kapot maakt zonder reden, bijvoorbeeld in dit filmpje;

www.dumpert.nl/mediabase/1068011/6c7c8...

Ik ben volgens de tekst zeker een 'hufter', maar ik weet niet of ik het eens ben met de 'naam van het beestje'.

Lord Sandwich | 20-10-10 | 21:37

Ad337

Nee, dat is de sluwheid van de Gristen politicus.
En als je door het Christelijke laagje heen prikt zie
de partijpolitieke belangen en eigenbelangen.

(Nog altijd zie ik mijn schooldirecteuren staan
prediken met een opgestoken vinger. Ik ga er
bijna van kotsen. Leer mij dat volk kennen.)

strikdewepstroper01 | 20-10-10 | 21:37

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:30
Mocht ze dat al interesseren, both ways.
Van beide zijn er erg weinig, de échte dan.

Bekbencher | 20-10-10 | 21:37

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:32
Dat lijkt me sterk, daar ik morgen de deur niet uit ga. Maar voor de rest heb ik daar totaal geen moeite mee. Hufter.

Parsons | 20-10-10 | 21:36

@Wazzzah | 20-10-10 | 21:31
Waarom komt u nog op GS?

Is er ooit een topic waar u het wél mee eens bent, om kunt lachen of interessant vindt?

Of komt u hier elke dag omdat u het leuk vindt om alles hier kudt te vinden en/of omdat u geniet van kritiek geven op GS?

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:36

Eens een hufter, altijd een hufter. Ik ben, als ik de tekst zo lees, een geboren hufter. Hufters aan de macht!

ikzouhetnietweten | 20-10-10 | 21:36

amen

Allardus | 20-10-10 | 21:36

Ik word een beetje moe van dit geschreeuw... Lekker naar m'n grot met mevr. Bunny.

JungleBunny | 20-10-10 | 21:35

@ Überbottehork | 20-10-10 | 21:30
Dat is goed, dan zoek ik een sticker voor de bumper, met de tekst: "if you can read this, you're too close, HUFTER" en ook nog zo'n bewegende hand met opgestoken middelvinger die op de hoedenplank kan staan.
Helemaal het huftertje!

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:34

@dosis | 20-10-10 | 21:29
Als altijd een scherp lezer, merk ik :) Alles wel, qua hufterschap hier. U ook, mag ik hopen?

Jaap de Paap | 20-10-10 | 21:34

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:25
zeker, dat is respectloos hè.
En de Finse hufters eisen respect.

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:33

Een echte hufter gaat vreemd als z'n vrouw zwanger is...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:33

En als iedereen nou op de hufterbandwagon springt, wie worden dan de nieuwe hufters?

Wolger | 20-10-10 | 21:33

Sprookjesprins Bernard had de Telegraaf èn de Volkskrant in zijn zak. Daarom kon hij zijn leven lang zaken doen die de brave Blauw Bloedkijker niet zou toejuichen, en dan druk ik me fatsoenlijk uit, want zo zijn we dan ook wel weer.
Ergo, qua geest een mooi stukje van de redactie. Nu wel waarmaken. Zolang ome Sjuul mag ingrijpen zijn het namelijk volstrekt holle woorden.

Bos Hout | 20-10-10 | 21:33

@lion@night | 20-10-10 | 21:30
Hij vroeg erom.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:32

Mohammed Enait is ook een rasechte hufter. Bedenk dat.

oplichter | 20-10-10 | 21:32

@Parsons | 20-10-10 | 21:30
Ik kan jou morgen recht in je gezicht uitlachen. Zo goed?

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:32

Zelden zo slecht stuk gelezen. Het is slecht geschreven: een warrig, lelijk broddelwerk. De historische paragraaf valt uit elkaar door gebrek aan historisch inzicht. Verder vliegen de drogredeneringen je om de oren en is het stuk te lang door nietszeggendheid. Daarnaast is Geenstijl, als het ze uitkomt, zelf zo moralistisch als de pest. Daar over janken is zo hypocriet als een pedofiele priester werkzaam voor Unicef (om ook maar eens zo'n kudt stijlfiguur te gebruiken).

Maar trek je er niets van aan. Het is maar kritiek. Deert een hufter niet.

Wazzzah | 20-10-10 | 21:31

@Bekbencher | 20-10-10 | 21:30
KrakerTs zullen nooit superieur zijn aan de échte hufters.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:30

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:27
Zoekt naar een "hufter-stem" voor in de Stom-Stom

Überbottehork | 20-10-10 | 21:30

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:28
Facebook is voor heaumeaus, niet voor hufters. Weer fout.

Wat kun je wel?

Parsons | 20-10-10 | 21:30

Was niet Balkenende het toonbeeld van hufterigheid?
Daarbij denk ik aan de afhandeling van de Catshuisbrand, de manier waarop Nederland in oorlogen werd betrokken, het gluiperige "stoepje schoonvegen" terwijl het juist voor zijn eigen voordeur een bende bleek en zo heel veel meer...

Ad337 | 20-10-10 | 21:30

@ Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:20
De kraker lijkt mij eerder een überhufter, de echte anarchistische kraker dan...

Bekbencher | 20-10-10 | 21:30

@JaapdePaap
Goed u weer te zien. Alles wel? Cognac binnen handbereik?
*zich bedenkt: maandenlang geen Paap gezien - en nu is er een topic over hufters...

dosis | 20-10-10 | 21:29

ik moest net naar de WC, wat is de mening van deze auteur over alle rufters ?

FW Ta-183 Huckebein | 20-10-10 | 21:29

Powned mag wel wat huftiger, laten zich door een spelletje voetbal van de zender jagen..

Neem aan dat deze verloren zendtijd wordt opgespaard voor een hufterige thema-avond?

Bo Dreksma | 20-10-10 | 21:28

@Parsons | 20-10-10 | 21:26
Fijn dat je alle negers persoonlijk kent. Je zal wel een flinke facebook account hebben.

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:28

Het Hufteriaanse geloof wordt al jaren beleden in de Katholieke kerk, vraag maar na op het internaat...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:28

Powned mag wel wat huftiger, laten zich door een spelletje voetbal van de zender jagen..

Neem aan dat deze verloren zendtijd wordt opgespaard voor een hufterige thema-avond?

Bo Dreksma | 20-10-10 | 21:28

Proud to be a hufter!

Hobbykip | 20-10-10 | 21:27

@ Überbottehork | 20-10-10 | 21:21
LOL
Don't forget het reisexemplaar veur in de omgetunede BMW.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:27

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:17
Negers zijn geen hufters. Daarom.

Parsons | 20-10-10 | 21:26

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:23
Fijn dat je (nogmaals) laat zien dat je faalbaar bent. Maar nu weten we het wel hoor.

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:26

Vervang het woord "hufter" eens door "liberalen, liberalisme, etc." en het topic snijdt zowaar hout.

Parsons | 20-10-10 | 21:25

2 afgekeurde doelpunten reeds voor Barca.
Hufters die scheidrechters!

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:25

Het werd ook wel een beetje stil, nu links op is.

Jaap de Paap | 20-10-10 | 21:25

Redactie = Geert en Mosko Mosko

Paul Revere | 20-10-10 | 21:25

@ lion@night | 20-10-10 | 21:20
Het zal een populaire trofee onder Finse hufters zijn, vermoed ik.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:25

Et tu, hufter?

dlseth_ | 20-10-10 | 21:24

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:23
elite hufter!

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:24

@PietjeSpanje | 20-10-10 | 21:22
Hufter!

Kale Gast | 20-10-10 | 21:24

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:22
ook? Dus u erkent uw eigen kortzichtigheid? Zo ver ben ik nog niet. Hulde.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:23

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:22
hufter.nl is te koop.
Sla je slag!

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:23

@lion@night | 20-10-10 | 21:20
Nog maar een paar weken ;-)
Ik kom alleen nog in Zuid.

kleingrutter | 20-10-10 | 21:23

Dus Geert Dales van de VVD is dus eigenlijk een ontzettend vet koele gozert?

oplichter | 20-10-10 | 21:23

H Hufter
O omroep
E en
R radiostation

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:23

Jezus, wat een lap tekst! Samenvatting iemand?

PietjeSpanje | 20-10-10 | 21:22

@lion@night | 20-10-10 | 21:18
Goud!

Überbottehork | 20-10-10 | 21:22

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:07
en mensen die het plempsel waarop gereageerd werd niet goed lezen zijn ook behoorlijk kortzichtig.
@kleingrutter | 20-10-10 | 21:05
nonargument: of iemand al heel lang op GS zit is geen reden om je reactie aan te passen... straks ga je me nog vertellen dat je wilt weten hoe duur mijn auto is... wat een onzin.

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:22

Ben mijn hele leven al een hufter.
Naar voorbeeld van onze ambtenaren, beleidsmakers, oranjes en immigranten.
Ga afkicken.

joopwil | 20-10-10 | 21:22

Prachtstuk! Wel een jaartje of wat te laat, Maar toch… Huldo!

*kaasplankje, olijfje, eurshosherry, plop*

kolonel klootoog | 20-10-10 | 21:22

Deze tekst gaat uitgeprint en ingelijst in een IKEA-gouden lijst boven de eikenhouten kast, naast de witte leren bank op de marmeren vloer.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:21

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:17
Joris is een hufter, live with it...

SODEP | 20-10-10 | 21:21

@MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:19
Krakers zijn unterhufters.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 21:20

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:18
wel handig voor in Amsterdam, alhoewel je 'm niet in West moet parkeren met zo'n kaartje, dan blijft er weinig van over denk ik.

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:20

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:17
Dank u!

Kale Gast | 20-10-10 | 21:20

Flodder | 20-10-10 | 21:14 Hier word iets anders met hufter bedoeld, ff tussen de regels door lezen... Hufter = afwijkend gedrag vertonen = goedaardig of kwaad (tokkie) aardig.

Mr.C3121 | 20-10-10 | 21:19

Vraag: zijn krakers hufters ?...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:19

Ik ga morgen maar eens flink de hufter uithangen op de snelwegen. Asfalt dient bereden te worden, vluchtstroken ook.

SODEP | 20-10-10 | 21:19

"Hufters en Wodka Lime" was best wel leuk.

Sytze_Vliegen | 20-10-10 | 21:19

@lion@night | 20-10-10 | 21:14
Dat is een mooie. Hufter!

kleingrutter | 20-10-10 | 21:18

Balinese mata-mata | 20-10-10 | 21:15
Het stukje is zo ruk dat Brussen niet de gehele verantwoording wilde dragen. En edit in 1-2-3

Flodder | 20-10-10 | 21:18

@Bakito | 20-10-10 | 21:14
Ik blijf gewoon reaguren hoor. Je bent wel van toegevoegde waarde met je soms absurde humor. Ergo, Ik mag jou wel.
*Hufters for life*

kleingrutter | 20-10-10 | 21:18

Mijn vader zei vroeger al: ,,Als je het met je handen niet kan winnen, kom je maar een stok halen.'' Hij was zijn tijd dus ver vooruit!

Tamar79 | 20-10-10 | 21:17

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:14
Aha, vandaar.

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 21:17

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:05
en @redactie
Meneer Bigi noemde zichzelf ook neger, dus waarom zou ik iemand die zichzelf neger noemt, geen neger mogen noemen? Is dat nou een reden om plempsels te jorissen? Jullie gaan me toch niet vertellen dat dat niet past binnen jullie morele grenzen he? Want dan CTRL-X dit hele topic maar weg...

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:17

Heil Hufters!

oplichter | 20-10-10 | 21:17

Fascisto van Jolo is ook een hufter.

Sytze_Vliegen | 20-10-10 | 21:17

@Kale Gast | 20-10-10 | 21:14
De meeste kale gasten die ik ken zijn hufters. U komt derhalve in aanmerking.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:17

Ik snap niet, dat er een hele redactie nodig is om zo'n hufterig stukje in mekaar te flanzen..

Balinese mata-mata | 20-10-10 | 21:15

Duyvendak is een hufter en dat al 40 jaar lang

Sytze_Vliegen | 20-10-10 | 21:15

Dat elke tokkie tegenwoordig een minister een zakkenvuller noemt is ook verhuftering. Hoe zit het daar mee?

Flodder | 20-10-10 | 21:14

@Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 21:14
U schreef precies wat ik 10 min. geleden de twitters op slingerde.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:14

Een hufter ben je niet door jezelf hier even snel hufter te noemen. Je moet het verdomme verdienen om een hufter genoemd te kunnen worden!

Kale Gast | 20-10-10 | 21:14

niet schlecht.

wolfje23 | 20-10-10 | 21:14

Ik vind het niet zo hufterig van u dat u ervooruit komt dat u een hufter bent.

Alibido | 20-10-10 | 21:14

kleingrutter | 20-10-10 | 21:11
Zoveel mooie avonturen hebben we samen meegemaakt en toch kennen we elkaar nauwelijks.

Bakito | 20-10-10 | 21:14

Wij hufters adviseren hufters

dennisdemennis | 20-10-10 | 21:14

Als ik zo eens die finse huftertjes hier in de buurt bekijk, moet ik toch tot de conclusie komen dat dat een groep is waar ik niet bij wil horen.
Ich bin kein hufter.

Weer te laat | 20-10-10 | 21:14

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:12
Yep. U ook? #hufter

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 21:14

Überbottehork | 20-10-10 | 21:09
Neen, de meeste hufters zijn nog altijd klootzakken die niets aan de maatschappij toe voegen... volgens mij...

Mr.C3121 | 20-10-10 | 21:10

Meneer de Muiter voor jou, pratend babyvet...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:14

@Jackanders | 20-10-10 | 21:12
LOL. Woordspeling van de maand!

Überbottehork | 20-10-10 | 21:13

@Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 21:11
U zit op de twitters?

Überbottehork | 20-10-10 | 21:12

De inhufteringscursus werkt iig prima in ons hufterig kleine landje.

Jackanders | 20-10-10 | 21:12

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:10
Akkoord.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:12

@Bakito | 20-10-10 | 21:09
Man we wonen daar al meer dan 25 jaar. Ik was vanwege zaken hier alweer te lang in NL.

kleingrutter | 20-10-10 | 21:11

@Canis Spurcus | 20-10-10 | 21:07
De #burp bracht toch een kleine glimlach.. Hufterigheid kan ook geweaun heel leuk zijn!

Überbottehork | 20-10-10 | 21:11

Hufters FTW!

Lets Kuttekrap | 20-10-10 | 21:11

@kleingrutter | 20-10-10 | 21:09
LOL Grutt!
Het was ook een hufterig doelpunt moet ik zeggen, ook nog van de grote hufter Messi.
;)

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:10

Ik mis heel erg de woorden "dogma" en "dogmatici". De mensen met het (dikwijls, maar niet altijd, religieuze) vingertje. Het wijsvingertje, dan.

Wij hufters zijn meer van die andere vinger.
* Brengt gestrekte pink naar mondhoek en lacht evil.

Nee dus! | 20-10-10 | 21:10

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:06 Dat bedoelde ik dus ook op Mr.C3121 | 20-10-10 | 20:58 Goe zo joggie

Mr.C3121 | 20-10-10 | 21:10

@Überbottehork | 20-10-10 | 21:09
Een hufter is niet persé "goed" te noemen.

kleingrutter | 20-10-10 | 21:10

@artbrut | 20-10-10 | 21:08
Mooi.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:10

kleingrutter | 20-10-10 | 21:07
Snoepreisje?

Bakito | 20-10-10 | 21:09

Het verheffen heeft definitief plaatsgemaakt voor het verguizen. De elite is moe.

Schoorsteenveger | 20-10-10 | 21:09

@lion@night | 20-10-10 | 21:06
Wat een hufters!

kleingrutter | 20-10-10 | 21:09

Cogito ergo hufterum

Tobi | 20-10-10 | 21:09

@MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:06
Ik heb een beetje moeite die opmerking te plaatsen.. U vindt Hitler een goeie gozerT?

Überbottehork | 20-10-10 | 21:09

Überbottehork | 20-10-10 | 21:00
Dat aanpassen was een grap. Het enige dat ik betoog is dat de verrassing nog groter zou zijn als dit stuk anders geschreven was, maar dat maakt de inhoud niet minder goed. Ik herken mezelf er volledig in.

artbrut | 20-10-10 | 21:08

Buitengewoon fatsoenlijk stukje, amice.

Waar kan ik tekenen?

Nee dus! | 20-10-10 | 21:08

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:06

Bullseye !!

werfbaas | 20-10-10 | 21:07

Fatsoensterroristen zijn tweedehands mensen die nablaten wat ze van ooit van andere fatsoensterroristen of moreel superieure medemensen geleerd hebben.
Wie zelf nadenkt zal nooit tot de verongelijkte gelederen der fatsoensrakkers toetreden..
*redactie zeer hufterig een veer met jeukpoeder in den reedt steekt*

Transformatorhuisje | 20-10-10 | 21:07

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:02
Mensen die denken een mening te mogen hebben over negers, omdat zij denken te weten wat "de neger" is, zijn geen hufters, maar gewoon kortzichtig en dom.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:07

@Bakito | 20-10-10 | 21:03
Naar Zuid-Azie om lekker de hufter uit te lopen hangen in mijn bedrijf.
*Hotel*

kleingrutter | 20-10-10 | 21:07

Deaud aan de conformisten! Deaud aan de middelmatigheid! Houzee! Houzee! Houzee! #burp

Canis Spurcus | 20-10-10 | 21:07

Dat laatste gedeelte van deze ietwat lange tekst heeft trouwens een groot 'I have a dream'-gehalte.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:07

@Redactie

Mooie tekst. Graag voortaan hier hier op de site laten staan met donwloadknop.

Ironisch Naakthuisje | 20-10-10 | 21:07

Het is veel erger... De hele evolutie bestaat uit hufters. Terwijl iedereen lekker ééncellig was gingen huftercellen meer cellen ontwikkelen, ongetwijfeld om op te vallen. Later gingen de hufters uit het water terwijl iedereen nog lekker rondzwom. Maar eenmaal op het land gingen andere hufters lopen. Of vliegen. Of op 2 poten lopen. Jagen. Koeien houden. Oorlog voeren. Geert Wilders vervolgen. Kortom, de evolutie is gebaseerd op hufters. De hufter van nu is de missing link van morgen. Hufters aller landen, verenigt U!!

jan-lul-de-behanger | 20-10-10 | 21:06

"Ze denken nog in termen als ‘links en rechts’ in plaats van een eigen mening te vormen."
Ja, daar maakt GS en haar reaguurdersvolk zich niet schuldig aan.

Flodder | 20-10-10 | 21:06

ah!
1-0 voor Barca

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:06

jongens,
waar blijft reaguurder Hufter?
Zo'n persoonlijk topic krijgt die nooit meer...
Of is Hufter nog niet geregistreerd?

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:06

De hufters zijn de nieuwe joden.

Schoorsteenveger | 20-10-10 | 21:06

Hitler was ook een hufter... sindsdien hebben we snelwegen!...

MichieldeMuiter | 20-10-10 | 21:06

Wauwwwww, allee zulle, dasn goei stukske schrijfwerk. Ik zen nun nedervlaomse huftert..
nen am!!!!

Nedervlaming | 20-10-10 | 21:05

Hufterig stuk = goed stuk.

Het is te zot om echt om te kunnen lachen. Maar de meute van de 60-er jaren wilde dat iedereen een mening had. Toen. Nu niet meer. Een mening hebben, nadenken, logische conclusies trekken, een duivelser gedrag kun je in de ogen van velen niet ten toon spreiden.

Daarom, vooruit dan maar, LANG LEVE BEDOELDE SOORT HUFTERS

NoMinister | 20-10-10 | 21:05

@Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:02
"Die neger" waar jij het over hebt zit anders al wel langer op GS dan jij en heeft soms zeer sterke tegels. Deze was niet sterk misschien maar iedereen heeft wel eens een off-day toch?

kleingrutter | 20-10-10 | 21:05

@ kleingrutter | 20-10-10 | 21:02
Vandaag ben ik een Zeeuws Huftertje.
;)

De Gooise Matras | 20-10-10 | 21:04

HarTgrondig, lutser. Uit de grond van uw harT. Niet uit de grond van uw harD.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:04

Yo! Sjapoo! Da's 'n Manifest!
En hardstikke Provo ook! Same old shit!

En nu allemaal weer naar huis....!

werfbaas | 20-10-10 | 21:04

Wie zich onder hufters een hufter noemt, is de ware fatsoensterrorist.

Bekbencher | 20-10-10 | 21:04

Iemand met zo'n Roscoe P. Coltrane-lachje als Rutger zal nevernooitniet als een echte hufter overkomen. Wat gaan jullie daar eigenlijk aan doen?

Rest In Privacy | 20-10-10 | 21:04

Hufter is een van de mooiste woorden uit onze taal, heb ik altijd gevonden.
Klinkt ouderwets, maar is toch tijdloos en bekt lekker.
Ik sta volledig achter het Hufter Manifest. Je kan geen hufters genoeg hebben tegen die fatsoensterroristen. Juist nu!
En zoals Mosko onlangs al liet zien is Geert momenteel een van de grootste hufters: hulde!

lekker wijf | 20-10-10 | 21:04

kleingrutter | 20-10-10 | 20:59
Afscheidsfeest? Waar gaat u heen?

Bakito | 20-10-10 | 21:03

Daarom mag ik graag hufteren op Joop, alwaar de moraliserende "Linksmensch" althans wat in hun ogen links is, mij al snel wegzet als PVVer, want alles wat niet in hun werkelijk egoistische wereldje past is immers PVVer, en heel erg rechts.
Ik kan hier ook wel gaan hufteren, maar dat is veel minder leuk, hier zijn ze er aan gewend.
Stelletje hufters

bakoenin | 20-10-10 | 21:03

Wat een schitterend manifest!

*tekst naar Wikisource uploaden doet*

Requiescat in pace | 20-10-10 | 21:02

@nadenkeniseenkunst | 20-10-10 | 20:59
Mooi gesproken.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:02

Redactie? Is dit een redactioneel commentaar a la NRC? Wel een prachtig stuk om te lezen en ik ben het er hardgrondig mee eens.

Petrus de Rewa | 20-10-10 | 21:02

-weggejorist-

Oeper de Poep | 20-10-10 | 21:02

Tot zover het hippie-manifest van de GS redactie.
HAd het bij de tweede alinea gehouden.
Daar is de tegenstelling helder.
Verder is het altijd oppassen voor het omkeersyndroom!!

Einde van de Domheid | 20-10-10 | 21:02

@De Gooise Matras | 20-10-10 | 20:53
ROFL
*Hufteresje*

kleingrutter | 20-10-10 | 21:02

Een hufter zijn is natuurlijk wel vermoeiender dan een lam van links zijn...

Paul Revere | 20-10-10 | 21:02

Schitterend stukje tekst
*pinkt traantje weg*

ZonderNaam | 20-10-10 | 21:01

@ John_Galt |20-10-10| 20:56
Citaat van een vrouw dus telt niet.

Tamar79 | 20-10-10 | 21:01

@artbrut | 20-10-10 | 20:57
Aanpassen? Een hufter past zich niet aan. Juist niet. Dat maakt hem een ware hufter. Om mensen zoals u, die anders denkenden, mensen met een afwijkende, niet-sociaal wenselijke mening, te irriteren. Geweaun, omdat het kan.

Überbottehork | 20-10-10 | 21:00

SODEP | 20-10-10 | 20:57
Dat waren geen hufters maar ouwe spoorbielzen.

Tjemig | 20-10-10 | 21:00

Noem het verhuftering, noem het anders. Het gaat om jezelf zijn en staan voor wat je waardevol vindt en beseffen waar grenzen liggen die ook overschreden mogen worden omdat de omgeving daar niet door verpest of kapot gemaakt wordt. En ook accepteren en je verantwoordelijkheid nemen als je gedrag een conflict oproept. Dan is fatsoen gewoon een gebaar van respect dat iedereen kan begrijpen en is er geen reden tot ophef of veroordelingen.

Waar diezelfde "omgeving" grenzen probeert op te leggen om elk individualisme te corrigeren of af te straffen vanuit een verzonnen moraal die uitblinkt in bekrompenheid en een sluimerende haat is hufterigheid soms een noodzaak.En wanneer die omgeving nog steeds ruimte laat is er weinig aan de hand.En kunnen gekrengte "nieuwe apostelen" die de wetten van fatsoen opnieuw proberen te definiëren en willen opleggen nog eindeloos columns schrijven en roepen wat ze willen maar verdwijnt hun boodschap naar de enige plek waar hij thuis hoort: de wc waar hij altijd doorgespoeld kan worden.

nadenkeniseenkunst | 20-10-10 | 20:59

@Bakito | 20-10-10 | 20:56
Jammer, niets iets voor onze gasten. Wellicht iets voor mij. Ik houd wel van dat soort humor.
*Nog maar vier weken in NL. is*

kleingrutter | 20-10-10 | 20:59

*in de woonkamer op de grond aan het rochelen is, terwijl mijn kauwgom door het sleutelgat geduwd wordt*

DijenkletserT | 20-10-10 | 20:59

Minirok +1

DoOne | 20-10-10 | 20:59

John_Galt | 20-10-10 | 20:56
Amen.

artbrut | 20-10-10 | 20:59

quote: "Voor je het weet vormen de hufters een groepje met eigen regels, normen en waarden, die weer naar anderen toe gaat zeggen hoe te leven. Ik ben dan misschien wel een hufter, maar ik wil er niet bij horen."
Scaldis | 20-10-10 | 20:36

Nou moet je ophouden!!!! Het voorbeeld auto wijst tegen jou, de hufters hebben auto's uitgevonden, dat was duivels en nu mag je rechts rijden, niet harder dan 30, 50 of 130 en dat zijn de regels die bij hufterautorijden hoort en je doet dat ook nog.... Zie wel bij ome Koos Spe binnenkort als je het door begint te krijgen hehehe....

Mr.C3121 | 20-10-10 | 20:58

De naam omarmen die je vijanden je geven heeft een lange traditie, denk aan Geuzen, paapsen, nerds en piraten. Ook de naam Big Bang was oorspronkelijk bedoeld om de theorie te kleineren. Het nadeel van hufter is echter dat de term geen specifieke benaming is voor anti-fatsoensrakkers zoals de redactie. Je kunt tegelijkertijd tegen fatsoensterrorisme zijn en daadwerkelijk hufterige dingen doen.

Ik zou het omdraaien en de mensen waar de redactie zich tegen keert fatsoenshufters noemen.

kingrichard | 20-10-10 | 20:57

Ik begrijp de strekking van het verhaal, maar dat taalgebruik is echt vermoeiend. Laat die 'grappige' vondsten in jullie teksten nou een keer weg en schrijf het duidelijk op. Dan zul je zien dat je vriend en vijand verrast. Nu denkt iedereen weer: jahaa, jullie zijn rebels, heel leuk. Juist een stuk als dit moet je zo niet opschrijven. Dus, jongens, aanpassen maar. Ik kijk over een uurtje weer.

artbrut | 20-10-10 | 20:57

@tembacostyle | 20-10-10 | 20:54
Schoft heeft toch ook met hoogte van de schouders te maken?

kleingrutter | 20-10-10 | 20:57

Wie waren ook al weer die hufters die het laatste Balkenende-kabinet hebben laten vallen? Vooruitgang!

SODEP | 20-10-10 | 20:57

@Jolly Jumper | 20-10-10 | 20:55
No we can't, so yes we will!

Überbottehork | 20-10-10 | 20:57

Beetje hufterig om het woord 'verhuftering' zo vaak te gebruiken.
Verder goed stuk.
'
Op melodie van 'de Bluffers';
Je bent een hufter, je blijft een hufter
Je huftert er lekker op los...

dosis | 20-10-10 | 20:56

Civilization is the progress toward a society of privacy. The savage's whole existence is public, ruled by the laws of his tribe. Civilization is the process of setting man free from men.

-Ayn Rand

John_Galt | 20-10-10 | 20:56

@Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 20:50
"Mensen die “dat is onfatsoenlijk” roepen tegen anderen, zijn een soort van autistisch. (...) Ze denken nog in termen als ‘links en rechts’ in plaats van een eigen mening te vormen."

Niet mijn woorden.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 20:56

Chappeau! We are the hufters, Yes we Are!

Jolly Jumper | 20-10-10 | 20:55

Geenstijl begint sektarische trekjes te vertonen.

oplichter | 20-10-10 | 20:55

Prachtig stuk! Helemaal mee eens!

livestrong | 20-10-10 | 20:55

+1

Graftak | 20-10-10 | 20:55

@Bakito | 20-10-10 | 20:53
Waar kan ik je boeken voor in mijn zaak?

kleingrutter | 20-10-10 | 20:55

De verbeelding aan de macht ? Of de arrogantie aan de macht ?
De GS redactie die zich vergelijkt met Darwin en Copernicus ?
Het moet niet gekker worden.

Hufter heeft niks te maken met wat je zegt. Maar wel hoe je het zegt. En of je het onderbouwt. Geen fatsoensterrorisme. Maar wel openstaan voor een discussie met anderen.

empyrus | 20-10-10 | 20:54

Al die Tukkers die vanavond Heineken moeten drinken, dat vind ik nog eens verhuftering.

Bakito | 20-10-10 | 20:54

Raar woord hufter.

Hufter [Bargoens: schoft] is een afleiding van het woord 'huft', dat moet hebben bestaan naast 'hucht' (verg. graft naast gracht). Het woord 'hucht' betekende naast struikgewas ook 'paal' en vandaar 'galg'. In 1731 is genoteerd het bargoens 'huchten' [hangen]. De grondbetekenis van hufter zal dus geweest zijn: iemand die aan de galg hoort.

tembacostyle | 20-10-10 | 20:54

GeenStijl: Bedankt voor de bevrijding! Nee, niet de bevrijding van 1945 want die wordt al misbruikt door de fatsoensterroristen (aan wie menige echte verzetsman overigens een hekel had), het gaat om de bevrijding van 2010!

applaus voor de paus | 20-10-10 | 20:54

@kapotte_stofzuiger | 20-10-10 | 20:49
Uw plemp doet me denken aan Nietzsche's Hufter- en Slavenmoraal

Simon de Danser | 20-10-10 | 20:53

En natuurlijk Gooise Hufters.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 20:53

In het kader van de maatschappijverhuftering een nieuwe tv-programmering:
De Hufter Draait Door, Goede Hufters, Slechte Hufters, Man Bijt Hufter en Help, mijn man is een Hufter!

De Gooise Matras | 20-10-10 | 20:53

licht op of licht uit

pow pow pow

hindipop | 20-10-10 | 20:53

Ich bin een hufter!
And proud of it.
Hufterpride!

En - in het licht van Apple's bombshell van vandaag :

"Here's to the Crazy Ones"

Here's to the crazy ones.
The misfits. The rebels.
The troublemakers. The round
pegs in the square holes - the
ones who see things differently.
They're not fond of rules and
they have no respect for
the status quo. You can praise
them, disagree with them,
quote them, disbelieve them,
glorify or vilify them.
About the only thing that you
can't do is ignore them.
Because they change things.

- Jack Kerouac

Weeraanmelden | 20-10-10 | 20:53

Godverdomme, ja!
Eindelijk het manifest voor een nieuwe stroming in Nederland.

Hufters, een saluut!

Ignatius J Reilly | 20-10-10 | 20:53

kleingrutter | 20-10-10 | 20:49
Het is een roeping en dus gratis.

Bakito | 20-10-10 | 20:53

Dus dit is dus het evangelie van de gehele redaktie en volgelingen?

oplichter | 20-10-10 | 20:52

Blauwe ballen thuis laten hoor

hindipop | 20-10-10 | 20:52

Ik ben playboybaas Hugh Hufter.

kleingrutter | 20-10-10 | 20:51

En het ergste is dat die fatsoensterroristen zich nog 'progressief' noemen in al hun pogingen om zo veel mogelijk stilstand te bewerkstelligen. Maar stilstand is achteruitgang en verandering is de enige constante.

Ari Gold | 20-10-10 | 20:51

Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 20:50
Inderdaad. Rot lekker op.

blikjegrolsch | 20-10-10 | 20:51

"Verhuftering is vooruitgang. Daarom zijn wij hufters. We kunnen niet anders.".

Nope. Geen vooruitgang, maar teloorgang. Maar wel een feit. (Helaas).

boasatlas | 20-10-10 | 20:51

@Bakito | 20-10-10 | 20:47
Welk een eer.

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 20:50

Bijzonder eendimensionaal stukje jongens want we laten voor het gemak even alle bijvangst van de verhuftering gewoon doodleuk weg. Noem alleen de voordelen en laat de nadelen gewoon helemaal weg joh ! Zo kan ik ook alles leuk maken. Maar ik ben dan ook een moralistische, conservatieve, reaktionaire, militaristische en echt rechtse ouwe neger. Want rechts is geen één van van jullie hier.

Bigi Bana Boy | 20-10-10 | 20:50

@ brutus68 | 20-10-10 | 20:45
Ben je eindelijk eens je tijd ver vooruit, blijkt hufteren opeens hip te zijn.

De Gooise Matras | 20-10-10 | 20:50

Hufters. Ik mot ze niet. Zeker niet als het krakers zijn.

Willem VanDer Decken | 20-10-10 | 20:50

@Bakito | 20-10-10 | 20:47
Ik mag jouw humor wel tenzij er voor betaald moet worden, dan is het minder leuk.

kleingrutter | 20-10-10 | 20:49

@Überbottehork | 20-10-10 | 20:46
-
Vuile hufter!

oplichter | 20-10-10 | 20:49

De enige universele moraal is dat je niet een soortgenoot zonder reden dood, voor de rest is alles geoorloofd.
*redenen zoekt*

kapotte_stofzuiger | 20-10-10 | 20:49

En opeens weet je het.... je wordt een hufter!

Sjofele_Sjakie | 20-10-10 | 20:49

Hufters, ze kenne niet van je winne, maar je ken er wel van verlieze.

Superior Bastard | 20-10-10 | 20:49

Hufter. And proud of it.

Oeper de Poep | 20-10-10 | 20:49

Links versus rechts. Hufters versus fatsoenlijken. Hoeken en kabeljauwen. Lelieaards en Clauwaarts. McCarty en Communisten. Appels en peren.
Het komt allemaal op hetzelfde neer: de aarde is PLAT versus de aarde is het MIDDELPUNT van het heelal.
Als jullie over 5 jaar klaar zijn met bekvechten en tot de ontdekking zijn gekomen dat beide standpunten wat waard zijn, wil je me dan roepen. Dan kom ik ook buiten spelen.

Koos Knak | 20-10-10 | 20:48

Medisch knap gevonden; "demente ééndagsvlieg met Korsakov". Briljant!

Tjemig | 20-10-10 | 20:48

Ik ben ook een hufter; reed al met 130 km/h door de Vinex-wijk. En zie... nu wil zelfs de regering de maximumsnelheid verhogen.

kapotte_stofzuiger | 20-10-10 | 20:48

Dit 'ons kent ons' gevoel dat hier nu lijkt te heersen, benauwt me, ofschoon ik wel een hufter ben/kan zijn.

Simon de Danser | 20-10-10 | 20:48

Art Vandelay Huftor.

Bakito | 20-10-10 | 20:47

Gelezen en ik ben er nu uit, ik ben een hufter!

EarlGreyHot | 20-10-10 | 20:47

"Baas in eigen onderbuik", heh. Iets voor een spandoek...

Muxje | 20-10-10 | 20:47

*permalink naar Johan Nijenhuis stuurt*

Watler | 20-10-10 | 20:47

@oplichter | 20-10-10 | 20:44
Bye bye zwaai zwaai.

Überbottehork | 20-10-10 | 20:46

Pow pow pow

hindipop | 20-10-10 | 20:46

@de vleesgigant | 20-10-10 | 20:44
Nog een keer lezen.

Überbottehork | 20-10-10 | 20:46

Oh ja, hup Twente!

Snap je!? | 20-10-10 | 20:46

Ben ik eindelijk mijn tijd eens ver vooruit. Ben al jaren een hufter.

brutus68 | 20-10-10 | 20:45

@thesherminator | 20-10-10 | 20:44
Goed idee.

kleingrutter | 20-10-10 | 20:45

ik ben zo'n hufter dat ik mn toetre zelf onklaar heb laten maken. Want ik hing er elke dag 20 keer op te hengsten.

superjan | 20-10-10 | 20:45

Stelletje hufters...

Snap je!? | 20-10-10 | 20:45

Het lijkt mij een vrij hufterig topic.

Leesvoer voor na de hufters van Twente. #out

Parsons | 20-10-10 | 20:44

Land van hufters, moslims en zakkenvullers. Tijd om te vertrekken.

oplichter | 20-10-10 | 20:44

Zonder hufters geen vooruitgang? Beetje slap gelul bovenstaande. Dat moet beter.

de vleesgigant | 20-10-10 | 20:44

Ik stel voor een nieuw programma voor Powned: Het Hufterinterview!

thesherminator | 20-10-10 | 20:44

@Russell | 20-10-10 | 20:42
Vandaar ook een hufter Zwitsal.

kleingrutter | 20-10-10 | 20:43

Greed *pardon* Verhuftering Is Good

Tobi | 20-10-10 | 20:43

Yeah.
Ik hufter dus ik leef!

Hulde, een Stijlloze Klassieker in den meack!

Ashtrey | 20-10-10 | 20:43

"De fatsoensterroristen zijn als de kolonist die bepaalt wat goed is voor de inboorlingen (...)"

Deze - terechte - constatering doet me denken aan GS-huisvriend Eddy Terstall:

'Geeft u eens een voorbeeld.'
"Ik dacht gewoon hoe oud-links toen dacht. De enige mensen met een geweten zijn blanke mensen, dat idee."

'Sorry?'
"Als donkere mensen iets misdoen, komt dat automatisch door de blanken. Oud-linkse mensen denken dat zwarte mensen en Arabieren dieren zijn."

'En u dacht ook dat negers 'wilden' waren?'
"Nobele wilden, ja. Als in Afrika twee stammen elkaar de hersens inslaan en vrouwen en kinderen vermoorden, komt dat doordat wij ze die geweren hebben gegeven. Zij hebben zelf geen geweten. Zo denkt oud-links."

'Misschien kun je dan maar beter gezond rechts zijn?'
"Nou ja, liberalen stellen tenminste dezelfde eisen aan zwarte en witte mensen: doe normaal, wat voor kleur je ook hebt. Maar dat wordt al heel snel als racistisch gezien. Het is natuurlijk precies het tegenovergestelde. Oud-links is racistisch. Heel erg zelfs. Zonder het zelf te beseffen."

Al eerder gepost, maar blijft relevant. Hufters hebben een gezonde hekel aan oud-links!

Art Vandelay Ultor | 20-10-10 | 20:43

Het zijn dezelfde lui die met weemoed terugdenken aan de Provo-beweging, die zich nu druk maken om deze verhuftering. Hopelijk ontstaat er een nieuwe politieke stroming n.a.v. deze trend. Ik stel me in ieder geval beschikbaar als dissident op de linkervleugel.

Bakito | 20-10-10 | 20:42

@lion@night | 20-10-10 | 20:39
Terug hufterT. LOL

kleingrutter | 20-10-10 | 20:42

"Verhuftering is nu.nl lezen als je je op nrc.next dient te abonneren" Sorry, maar nu.nl behoorlijk mainstream en vergeven van linkse propaganda.

Russell | 20-10-10 | 20:42

Dan zal ik mijzelf ook nog even manifesteren.

......................./´¯/)
.....................,/¯../
..................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...

ADO-Le-Cent | 20-10-10 | 20:42

De frietgeneratie has gone beserk.

oplichter | 20-10-10 | 20:42

GS rules. Vuile hufters.

snaakie | 20-10-10 | 20:41

Op de twitters vindt men vooral buschauffeurs hufters: twimmer.com/h/hufter
U is allemaal buschauffeur?

Lijkt me logisch... | 20-10-10 | 20:41

Zit met mij wel goed, als ik mijn ex-en moet geloven.

Kerrie Kasparov | 20-10-10 | 20:41

Hulde aan dit stuk, maar dat is mijn hufterige mening.

Dude heb je eten | 20-10-10 | 20:40

Rammstein | 20-10-10 | 20:38
Ik zei vanmiddag tegen Bert, ik wil GS terug, et voila.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 20:40

Hulde voor deze hufterige tekst!

Rembrandt van Rijn | 20-10-10 | 20:39

@kleingrutter | 20-10-10 | 20:37
*handen schudt*
Hufter!
;)

Rest In Privacy | 20-10-10 | 20:39

Kut hufters.

reaguursel007 | 20-10-10 | 20:39

G-unite | 20-10-10 | 20:37
En de paus is katholiek.

Rammstein | 20-10-10 | 20:39

What the fuck!?

oplichter | 20-10-10 | 20:39

@G-unite | 20-10-10 | 20:37
Is het misplaatst u nu dan te vragen waarom ik om mijn hufterige reactie op het Pakistan-lynchmob-topic werd weggejorist en opgerot?
*Onder tafel duikt*

Überbottehork | 20-10-10 | 20:39

Helemaal mee eens. Hufters zijn eigenlijk wereldverbeteraars en geen klootzakken, want klootzakken zijn gewoon klootzakken.

BlueTec | 20-10-10 | 20:39

Te stoned om te lezen maar +1 voor het woord 'HUFTER'!!

Tiet Kietelaar | 20-10-10 | 20:39

@G-unite | 20-10-10 | 20:37
lol!
I didn't have sex with that hufter.

Rest In Privacy | 20-10-10 | 20:38

Wat een mooie uitleg !!
Tijd om dit morgen eens in email vorm aan mijn anti GS kontacten rond te gaan mailen !

wielmoer | 20-10-10 | 20:38

I am spartacus.

repulse | 20-10-10 | 20:38

superjan | 20-10-10 | 20:32
Aha, Bert is "de redactie" ? Ik dacht al, wat wordt er veel gejorist in het vorige topic. Is Bert soms in da House ?
Hufterig hè ?

Rammstein | 20-10-10 | 20:38

Ik heb het stuk in tegenstelling tot somigge guurders wel gelezen en het werkt bevestigend: Hoera, ik ben een hufter.

kleingrutter | 20-10-10 | 20:37

Hulde!!
Fatsoenterrorist, prachtig omschreven!

Rest In Privacy | 20-10-10 | 20:37

Ich bin ein hufter.

G-unite | 20-10-10 | 20:37

Heel, heel mooi gesproken, redactie. Hufters FTW! Botte horken zijn nodig om de samenleving wakker te schudden en wakker te houden. Bot is eerlijk. Bot is direct. Bot is nodig. Goedverdoeme.

Überbottehork | 20-10-10 | 20:36

Voor je het weet vormen de hufters een groepje met eigen regels, normen en waarden, die weer naar anderen toe gaat zeggen hoe te leven. Ik ben dan misschien wel een hufter, maar ik wil er niet bij horen.

Scaldis | 20-10-10 | 20:36

The reasonable man adapts himself to the conditions that surround him… The unreasonable man adapts surrounding conditions to himself… All progress depends on the unreasonable man.

per kilo | 20-10-10 | 20:36

Jezus wat een stukje intellectuele luiheid. Stelletje lutsers. Schrijf dan gewoon: Wij zijn de goeie, dat is namelijk omdat wij de goeie zijn. WC-eend stuk.

janeedantoch | 20-10-10 | 20:35

@blinde kip | 20-10-10 | 20:33
Zoals die stoeltjes in de arena waar constant op word gescheten?

afvaller | 20-10-10 | 20:34

Als dat verhuftering is, hoe noemen we dan het fenomeen waar De Nieuwe Hufter juist tegen ageert?

Lijkt me logisch... | 20-10-10 | 20:34

F5 tornado's, komen die hier op dit weblog ook wel eens voor?

Lurk | 20-10-10 | 20:34

wie o wie gaat de eerste Godwin maken?

afvaller | 20-10-10 | 20:34

De hufter kwam van links.

Kilsdonk | 20-10-10 | 20:33

Eerste posts: Wauw, u zijt ware schnelllezers, hufters.
*lezen doet*

Zeeschuimer | 20-10-10 | 20:33

Je moet gewoon hufterproof worden. Dan heb je overal echt schijt aan.

blinde kip | 20-10-10 | 20:33

Hulde :)
Ik verhufter mijzelf al jaaaaren!

Metaalenzo | 20-10-10 | 20:33

Goed stuk Bert. Ik ben er ook eentje.

superjan | 20-10-10 | 20:32

TL;DR

Petey Morris | 20-10-10 | 20:32

Hufters aller landen, verenigt U!

sjongejonge123 | 20-10-10 | 20:32

Kudthufters!!!

superbakker | 20-10-10 | 20:31

Dikke vinger voor alle hufters.

Detlev Tarnowitz | 20-10-10 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl