Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Henk Hagoort gaat PO verder slopen

rutmetbestevriend.jpg Bliep bliep bliep. Daar komt Henk Hagoort met zijn sloopkogel achteruit het Mediapark opgereden. De voorzitter van de raad van bestuur van de NPO en erkend gristengekkie kondigt vandaag verbouwingsplannen aan voor de publieke omroep. Er staan bezuinigingen a 100 miljoen voor de deur. En daar weet Gekke Henkie wel raad mee. Zo moeten debiele spelletjes voor bejaarden per omgaande van de buis. Hagoort noemt een 'Wie van de Drie'. Maar deze quizterreur vullen we graag aan met 'That's the question', 'Per Seconde minder Kijkers' en uiteraard het zeer agressieopwekkende 'Lingo'. Wat ook snel weg moet: Van dat platte moraalloze white-trash vermaak als 'Bananensplit', 'Ter land ter Zee en in de Lucht' en ook natuurlijk de herhaling van de herhaling van de herhaling van de sketches van Andre van Duin. Ook wenst Hagoort een einde te maken aan de exorbitante salarissen van underarchievers als Jack van Gelder en Tom Egbers door de NOS het Champions Leaguevoetbal te ontnemen. Tot slot gaan de talloze peperdure digitale kanalen en websites van de omroepen dicht. "We moeten kiezen. Selectiever zijn met amusement & sport" aldus Hagoort die na fusies uiteindelijk slechts slechts 7 a 8 omroepen ziet overblijven. En die mag u alvast gaan samenstellen! Welke omroep zou een samenwerking met PowNed overleven? Suggestie: het moeten types zijn met verstand van de netwerkgeneratie. Werkweken van 96 uur zijn een pre.

Reaguursels

Inloggen

Powned & bnn is waarschijnlijk de enige mogelijkheid.

3 keer niks | 28-09-10 | 19:43

Powned als enige omroep en net als de BBC kwaliteits TV laten maken.
Bovendien alle kinderTV verplicht in het Engels met nl ondertitels zodat onze jeugd weer leert lezen en schrijven.

Beëlzebul | 28-09-10 | 18:25

Ik ben meer voor het 'herzuilen' van de PO. Iedere partij krijgt z'n omroep, voor zover ze die al niet hebben (VARA-PvdA EO-CDA), dient deze te financieren met contributies, en krijgt evenredig aan het aantal zetels een hoeveelheid zendtijd toegekend. Met andere woorden, de PO wordt een evenredige afspiegeling van de samenleving, de VARA verliest een enorm deel van haar zendtijd aan SP-tv, de TROS zal als grootste familie moeten kiezen voor een partij die bij haar past, of commercieel gaan, idem dito voor VPRO, etc.
Overige omroepen zullen hun geluk maar moeten zoeken bij de commercie als zijnde productiehuis.

Deze partijpolitieke meuk wordt vervolgens op een enkel net gezet (overige 2 zenders incl. alle themakanalen opdoeken), en onder het mom: zendtijd voor politieke partijen uitgezonden als een doorlopende verkiezingscampagne, iets wat in Nederland hard nodig is, daar de hedendaagse Nederlandse kabinetten doorgaans een levensduur van maar amper anderhalf jaar hebben, en de demissionaire toestand steeds langer gaat duren dankzij de tijdverslindende verkiezingsvoorbereiding&coalitiegesprekken. Nog even en de demissionaire staat duurt langer dan de levensduur van een gemiddeld kabinet.

vermetel&consorten | 28-09-10 | 18:21

De commercielen zijn ook niet alles!
Een gewone film die normaal gesproken een uur en veertig minuten duurt bij hun door mixen van commercials e.d tegenwoordig ruim 3 uur!
Hoantje wordt langzaam een beetje ziek van álle omroepen.....

lilluke halve hoan | 28-09-10 | 17:03

met als het kan ook nog wat playboy tv als publieke omroep(ipv omroep max ofzeau)

Sloothapper | 28-09-10 | 15:58

na journaal24 en politiek24 dus strak Powned24 op alle zender

Sloothapper | 28-09-10 | 15:58

NOS.
Max.
Kinderzender (Zapp).
VPRO en VARA fuseren
PowNed en BNN fuseren.
WNL en TROS eruit.
Alle religie omroepen eruit.

NS Spoorweg | 28-09-10 | 14:11

Inderdaad vanmorgen het verhaal gehoord op de radio. Er wordt niet aan de kwaliteit gesleuteld is een ding. Wie bepaald de norm voor de kwaliteit is dan een vraag.
Je kan ook zeggen dat er minder uren tv gemaakt moeten worden. Daarmee kan je meer geld per uur besteden.
Veel praatprogramma's kunnen gewoon op de radio. kost volgens mij veel minder en volgens mij is het ook wel zo dat iemand op de tv meer moet verdienen dan op de radio.

waarom niet samengaan met de vlaamse tv hebben een nog kleiner taalgebeid maar maken wel leuke en onderhoudende programma's
en inderdaad stoppen met de herhaling van de herhaling. Zend dan niets uit

Ps waarom wordt seth en fiona niet een keer herhaald. Weet iedereen meteen weer dat kees prins leuker is dan paul de leeuw zijn wij daar ook weer vanaf.

Wanneer hagoort vindt dat er een kwalitiatef hoog aanbod is zit hij wsl te kijken naar andere zenders dan ik,
vpro en rvu zijn mooi voorbeelden dat je goede tv kan maken Echter snapt niet iedereen die tv en dat is weer jammer. Of ligt dat aan het onderwijsstelsel in nederland.

dolffie | 28-09-10 | 14:07

BNN,, Powned, WNL en TROS

VPRO & VARA

Alle christelijke

NTR

Vier is meer dan genoeg denk ik..

DCBJ | 28-09-10 | 13:40

BNN+VPRO

met de gedoogsteun van Powned.

Boeletproef | 28-09-10 | 13:17

@mezelf 12:54
Peter Heerschap = Peter Heerschop uiteraard *zich excuseert*

nickolaas | 28-09-10 | 12:59

Weg met al dat entertainment/vermaak en i.p.v. daarvoor is het Nederlandse bestel toe aan een extra actualiteiten programma. Dit keer vanuit het perspectief van de zwakbegaafden, die verdienen toch ook een plaatsje in ons maatschappelijk spectrum....

Herr_Kalashnikov | 28-09-10 | 12:55

@TheStef | 28-09-10 | 11:31
Ik wordt regelmatig vrolijk van de BBC en omdat de lat daardoor hoog ligt in Groot Brittanië valt naar commerciëlen als Channel4 daar ook best te kijken (zelfs de Formule 1 - waar ik nauwelijks meer naar kijk - is op ITV een verademing... ze krijgen iedereen te spreken op momenten dat het er toe doet én het wordt gewoon in bijna alle opzichten beter gemaakt). Met een beetje schotel kan je die kanalen trouwens nog gratis ontvangen ook (toegegeven is een beetje gedoe tov de kabel - maar als het eenmaal staat...).
Het is jammer dat we als Nederland een klein taalgebied hebben en moeilijk programma's kunnen maken die exporteerbaar zijn ('Engels' gesproken programma's door Nederlanders is gedoemd te mislukken - over het algemeen tenenkrommend).
Ook überfail was gelijktijdig uitzenden van Wipeout op de BBC (door Endemol geproduceerd) - die Engelse, waar de BBC maar een klein stukje inbreng in had was veeeel beter (teksten, reporter naast de baan, studio presentators). Zelfs simpel vermaak dat ze voor 90% aangeleverd krijgen zijn ze gewoon beter in. Ik zeg niet dat televisie maken makkelijk is - maar dat de Engelsen wereldwijd de standaard zetten kan niemand denk ik ontkennen, ook al is die TV-license die je daar moet kopen idd best pittig (en ben je als Nederlander met een schotel in principe 'zwartkijker' wat betreft de BBC kanalen).
Het Nederlandse bestel is best uniek in de wereld - en was het zeker in de tijd dat de zendtijd op twee kanalen min of meer over de zuilen verdeeld moest worden. Eigenlijk is die beperking van 2 a 3 netten minder aan de orde dan voorheen. Het is eigenlijk zonde om die internetdiensten en digitale kanalen te slopen (mochten ze dat echt gaan doen) - misschien zit daar juist toekomst in (het levert wel versnippering op en de eeuwige discussie over concureren met publieke middelen tegen commerciëlen partijen - maar zoals gezegd is dat in het Verenigd Koninkrijk prima opgelost: de beste publieke omroep in de wereld én mede daardoor de beste commerciëlen - wil je niet (/minder - voor de mogelijkheid om te kunnen kijken kan je wat belastinggeld aanwenden) voor de publieke omroep betalen of alleen via webstreams kijken, dan kan je ook geen TV-license aanschaffen).
Misschien zijn die 3 netten en het krampachtig proberen te delen daarvan wel uit de tijd. Ook op de radio zijn toetreding van nieuwe partijen op de analoge ether en technieke die meer zenders mogelijk maken zoals DAB gefrustreerd (en ik moet zeggen dat radio538 niet per definitie beter is dan het Franse NRJ/Funradio/etc of Britse radiomakers - die worden nu dus geforceerd buiten de deur gehouden door het parlement, nadat de Nederlandse radiostations wat amok hadden gemaakt). Moet je eens kijken wat mensen als Kees van Kooten en Lex Harding overhouden aan een medialandschap waar partijen die ze een beetje tegenspel zouden kunnen bieden buiten de deur worden gehouden (alleen 'Evers staat op' blijf ik eigenlijk naar luisteren - de rest stelt kwalitatief niet veel voor).
Misschien moeten ze maar een net schrappen, Digitenne terugkopen van KPN (in principe beslissen die nu de doorgifte na aankoop van de NoZeMa - waar oorspronkelijk een soort 3* 1/3 stemrecht lag) en een breed publiek zenderaanbod maken met niche programma's (die niet de hele dag uitzenden) en DAB en misschien een paar buitenlandse partijen toelaten om de boel scherp te houden.
Zelf zit ik er trouwens over te denken om een klein energie-zuinig apparaat te maken voor in de auto, met een aparte accu, welke FM-radio op gezette tijden opneemt en je daardoor gewoon kan beginnen met het laatste nieuws als je de auto start, je de reclame gewoon kan doorspoelen en bijvoorbeeld stukjes als de radio-column van Peter Heerschap en programma's op BNR gewoon afluistert wanneer het uitkomt.
Eigenlijk kan zoiets ook met podcasts die je via mobiel internet download of een dienst die door een autoproducent kan worden aangeboden (met een content-abbonnement bij een mediasysteem). Dit soort op je eigen smaak afgestemde manier van kijken is wat mij betreft de echte toekomst (maar de TV-makers zijn niet echt blij met die PVR's - gelukkig is de masterkey van HDCP onlangs gelekt... weer een DRM systeem geflopt - niet dat ik iets heb tegen betalen, die gedwongen nering/reclames/marketing zie ik gewoon slecht zitten net als het volle pond betalen voor iets dat elders beter én goedkoper is).

nickolaas | 28-09-10 | 12:54

Broadcastmedia.. tsk.. dat is zo 20e eeuw. Video on demand, lieve mensen, en dat per aansluiting per 'view' verkopen. Targeted reclame ervoor en je bent klaar. Ik maak zelf wel uit wat ik wil zien en wanneer. Het hele concept "zender" of "kanaal" kan zo te prullenbak in.

Zware Majesteit | 28-09-10 | 12:43

Als die enorm getalenteerde mensen van de p.o zo ontzettend hun geld waar zijn kunnnen zonder problemen overstappen naar de c.o. toch?

jaap1423 | 28-09-10 | 12:41

POWned en de EO samenvoegen
en de rest vpro

Bukoswski | 28-09-10 | 12:36

Zijn die digitale kanalen echt zo duur? Want hoewel er geen hond naar kijkt, bieden Holland Doc 24, Geschiedenis 24 wèl de kwaliteit die je van de PO mag verwachten.

Pon | 28-09-10 | 12:32

POWned en de EO samenvoegen?
Win-Win want: POW haalt de nodige ervaring binnen
EO haalt (eindelijk) echt talent in huis dat niet alles aan de bijbel en de preek van afgelopen zondag toetst

paost712 | 28-09-10 | 12:25

Alles mag weg, behalve Ter land ter zee en in de lucht.
Leave Ter land ter zee en in de lucht. alone!

Creaguurder | 28-09-10 | 12:23

Het is heel simpel gewoon geen publieke omroep.
De staat krijgt zendtijd van alle zenders.
Afgelopen met dat incrowd gelul.

ceeswing | 28-09-10 | 12:06

Als de NPO nou eens zou bezuinigen op die talloze quasi intellectuele neuzelprogramma's die elke dag meer dan eens op meer dan 1 zender je beeldscherm vullen. Van die programma's waar het belangrijkste gespreksonderwerp zo ongeveer is wat die en die in dat en dat ander neuzelprogramma gezegd of gedaan heeft.

TisNieZoMoeilijk | 28-09-10 | 11:59

Bigi Bana Boy | 28-09-10 | 11:06

rofl.

zovoklets | 28-09-10 | 11:52

@Peatsmoke

Of je van de BBC vrolijker wordt is maar de vraag, die is vele malen duurder dan ons huidige bestel.

TheStef | 28-09-10 | 11:31

@Bigi Bana Boy | 28-09-10 | 11:17
Huh? Jij kijkt zeker al jaren niet meer?
Je geeft een uitmuntend voorbeeld van 2 mogelijke antwoorden in zo'n rijtje van 9.

Prof. D.A.H. Vintik | 28-09-10 | 11:29

Ik vind het eigenlijk van de zotte dat POWNEWS alweer 2 dagen moet verdwijnen door uitzending van voetbal, dat kan toch beter? Wie had het hier over werkweken van 96 uur?
Zet het POWNEWS dan eens fatsoenlijk (in HD) online ook op de dagen dat jullie niet op TV zijn.
Afgezien van de repeterende onderwerp-introducties tijdens de uitzending (zonde van je zendtijd) vind ik POWNEWS steeds beter worden en een prettig fris geluid in de gezapigheid van het volledig achterhaalde omroepbestel.

afdankert | 28-09-10 | 11:28

Prof. D.A.H. Vintik | 28-09-10 | 11:12
Als "per sekonde wijzer" voor de PVV achterban gemaakt werd dan gingen de vragen wel over Marco Borsato en René Froger.

Bigi Bana Boy | 28-09-10 | 11:17

@JaNeetoch | 28-09-10 | 10:20
jij wel, ik niet

sko | 28-09-10 | 11:14

@Bigi Bana Boy | 28-09-10 | 11:06
Dacht altijd dat psw voor maatschappelijk teleurgestelden gemaakt werd, want dat ìs me van een bedroevend niveau...

@de rest van uw plempsel: Hear, hear!

Prof. D.A.H. Vintik | 28-09-10 | 11:12

Ik ben het eigenlijk wel eens met het voorstel. Een of twee zenders met goede programma's, niet onderbroken door reclame: ik ben er helemaal vóór. Sport en amusement zijn geen overheidstaak. Laat dat over aan de commerciële omroep. Ik heb er totaal geen moeite mee.

Arrabinekoeterine | 28-09-10 | 11:10

Wybe Wabes Abbema | 28-09-10 | 10:41
PowNed komt het dichtst bij BNN in de buurt imo.

Superior Bastard | 28-09-10 | 10:44
Ik ken weinig/geen programma's van BNN. Het enige wat ik heb gekeken is "Je zal het maar hebben." VPRO ken ik meer programma's van en gaan wat mij betreft (ook) net wat verder dan de gemiddelde brave omroep. Misschien ook meer omdat ze een van de eerste omroepen waren die wat met Internet deed en in de jaren 60/70 provoceerde. Dat beeld heb ik tenminste bij de VPRO. Verder zijn er niet veel alternatieven denk ik voor Geenstijl. NCRV? AVRO? VARA? EO? TROS? MAX? Zijn ook niet echt omroepen waar Geenstijl zich tussen zou moeten scharen.

Wybe Wabes Abbema | 28-09-10 | 11:09

Al die spelletjes en herhalingen kosten juist geen drol. Ik weet niet wat Lucille Werner verdient maar dat zijn toch wel de enige kosten voor Lingo. Al die spelletjes zijn qua productiekosten niet al te duur. Maar de rechten voor bijvoorbeeld Champions League voetbal en sowieso de rechten om sport uit te zenden, plus inderdaad de salarissen van Jack en Mart, zijn de grootste posten. Pownews kost zo te zien ook niet al te veel (geen kritiek) dus het Journaal (dat volgens mij geen echte redactie nodig heeft want alles is oud nieuws) kan ook niet duur zijn.

Rwpo | 28-09-10 | 11:08

Als het CDA nu echt christelijk was, de PvdA echt socialistisch en de VVD echt liberaal, dan hadden we nu een fantastische staats tv in een geweldig gezellig en welvarend land.

ecologiste | 28-09-10 | 11:08

Natuurlijk moet "per seconde wijzer weg". Zo leuk is het niet als maatschappelijk teleurgestelde om naar een programma te kijken waar je per seconde met je eigen onvermogen wordt gekonfronteerd als je werkelijk bij geen enkele vraag ook maar een idee hebt wat het antwoord zou kunnen zijn.

Ik ben er overigens helemaal voor om de publieke volstrekt elitair te maken. De terreur van de onderklasse duurt mij nu lang genoeg en conform Dalrymple irriteert het mij mateloos dat hun "cultuur" tegenwoordig de maat der dingen is geworden. Ik geloof net zo min in de edele arbeider van de PvdA als in de heilige verklaarde Henk en Ingrid van de PVV. Beide groepen zijn vee dat hun bek weer eens moet leren houden en in de kolenmijnen moet gaan werken.

Bigi Bana Boy | 28-09-10 | 11:06

exit powned dus

maraboe | 28-09-10 | 11:06

Als elke nederlander 10 cent per dag te besteden heeft aan het publiek aanbod - waar gaan die 10 centjes dan heen?
1 cent voor fatsoenlijk nieuws
5 cent om de kinderen bezig te houden, met verantwoorde e doch leuke progs
1 cent voor praat prog
1 cent voor sport samenvattingen
1 cent voor achtergrond info
1 cent voor 'alternatief/kunst/cultuur/anders...'

Degene zonder kids hebben 5 cent meer te besteden.. waar o waar gaat dat heen?
Niet naar Paul de Leeuw, niet naar lingo, etc.. Die kunnen prima bij de commercieeltjes aan de slag ALS er brood in zit ;)

MalteseKnight | 28-09-10 | 11:06

@cumshaft | 28-09-10 | 10:48
Ach so! Entschuldigung ;)

An die ARBEIT | 28-09-10 | 11:05

Allemaal geneuzel. Er kan zo 1 miljard per jaar bezuinigd worden door het geneuzel en de misinformatie af te schaffen. Daar lijd niemand onder behalve de propagandamachines van de gevestigde partijen. Via de tv/radio moet het NL volk feitelijk geïnformeerd worden of anders gewoon niet. In het eerste geval kan het vor 1 miljard minder en in het twede geval voor 1,5 miljard. OPZOUTEN. Ik wil mijn jaarlijkse 150 euro terug.

ecologiste | 28-09-10 | 11:02

Herhaal een paar seizoenen Boggle en Waku Waku. Scheelt een hoop geld.

James St John Smythe | 28-09-10 | 10:59

ondanks dat ik een fervent liefhebber ben van sport blijf ik het schandalig vinden dat Mart Smeets, Jack van Gelder en de rest zo buitensporig veel op TV zijn. Alleen afgelopen weekend als in het NOS journaal uitslagen van voetbal, het "nieuwe" nova uitslagen en toelichting van voetbal, nos sport, studio voetbal, etc. etc. die gasten zijn niet van de buis te meppen. Ze nodigen maar allerlei gasten uit, waarom moet je met 4 man aan een tafel zitten om te discussieren over voetbal? Gewoon een presentator en elke dag 1 keer voetbal op tv zal toch wel volstaan?!

oh en voor wat betreft pownews ik heb het een kans gegeven maar het komt toch het dichtst bij een combinatie van moraalridders & spuiten en slikken in mijn beleving, wat een zielige vertoning. Vooral het schijnheilige gedrag van Rutger (item Jakhals Prinsjesdag) was tenenkrommend wat is die man met zichzelf ingenomen en vooral triest geworden. Natuurlijk leuk om alle kritiek op je eigen programma te tonen (tweets) en er erg lacherig om doen, maar dat zet zichzelf wel recht..... wees(ie) wat je roept of schaar je onder de rest die je in je geenstijl tijd zo hard hebt aangepakt

ox | 28-09-10 | 10:58

@zovoklets | 28-09-10 | 10:52
Dat ene kanaal is ook niet meer nodig: twitter.com/khtweets

Prof. D.A.H. Vintik | 28-09-10 | 10:58

ed.. | 28-09-10 | 10:53

Kut en Kultuur betekent slechts dat er weinig mensen zijn die het kunnen waarderen maar de rekening graag delen met de massa, omdat het kan.

zovoklets | 28-09-10 | 10:57

POWNED-VARA

Plaatwerker | 28-09-10 | 10:55

En anders; aangezien ik buiten het i-net alleen BVN mee krijg; BVN, maar dan zonder het VRT nieuws... klaar is klara... een zender dus..

ed.. | 28-09-10 | 10:54

NL 1: Nieuws& Sport; Actualiteiten/Sport/Achtergronden/Talkshows etc.. Hoog NOS/VARA gehalte
NL 2: Voor 19:00 kinder TV, na 19:00 Docu's, concertregistraties, Telefilms en andersoortige zogenaamde kut & kultuur, hoog VPRO gehalte

al het andere meuk; commercieel

ed.. | 28-09-10 | 10:53

Uiteindelijk is alles entertainment. Laat ze maar lekker uitzenden via internet. Iedereen zijn eigen zender, al of niet met filter.

Nou vooruit, 1 staatstelevee zender voor de majesteitelijke boodschap. Het blijft tenslotte haar land.

zovoklets | 28-09-10 | 10:52

@An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:39
het gaat om de delegitimatie van de publieke omroep, en daar helpt powned goed aan mee.

cumshaft | 28-09-10 | 10:48

NNNNNEEEEEEE, niet "ter land, ter zee en in de lucht"

Dat vind ik nog wel lachen. Zo heb je altijd programma's nodig voor mensen in de niche, want anders is alles alleen maar mainstream.

wolfjemidas | 28-09-10 | 10:47

powned moet samen gaan werken met de vara, de nps en de vpro...

dyzc | 28-09-10 | 10:47

Wat is trouwens het verschil tussen een omroep en een politieke partij?
(naast dat ze beiden de gevestigde machten dienen en 0,0 rebellie in zich hebben)

Denkt Na | 28-09-10 | 10:46

Alle amusement van de publieke tv betekent meer "culturele" programma's en dus weer inkomsten voor onze (niet meer gesubsidieerde) kunstenaars.
Zo zit het dus in elkaar.

Boomschade | 28-09-10 | 10:46

@Einde van de Domheid | 28-09-10 | 10:41
Ik vond 'em anders best leuk met " Nu dat we er toch zijn ".

An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:44

Wybe Wabes Abbema | 28-09-10 | 10:41
PowNed komt het dichtst bij BNN in de buurt imo.

Superior Bastard | 28-09-10 | 10:44

VPRO is enige omroep die subsidieloos zal overleven.
Dat komt omdat ze content maken waar mensen geld voor over hebben.

Denkt Na | 28-09-10 | 10:43

Wat al door meer mensen is aangehaald, ga eens praten met de VPRO, die komen volgens mij nog het dichtst in de buurt van Geenstijl.

Wybe Wabes Abbema | 28-09-10 | 10:41

An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:34
Een algeheel TV verbod voor Zoe dan!

Einde van de Domheid | 28-09-10 | 10:41

@ rara | 28-09-10 | 10:34
Nee schat. Ik werk gewoon (niets in het Hilversumse) en loop dus niet de hele dag interessant te doen bij de publieke omroepen op kosten van mijn landgenoten.

Denkt Na | 28-09-10 | 10:40

Henk for president!

niet voor de hond | 28-09-10 | 10:40

@cumshaft | 28-09-10 | 10:24
Euhm , blij zijn dat Powned het net iets minder belabberd doet, dan een over het paard getilde relnicht? Waarom?

An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:39

@Denkt Na | 28-09-10 | 10:31
Dat WAS 'ie ooit wel inderdaad. Mensen hebben wel vaker moeite met het verleden los te laten...

An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:37

Ik mis het debiele programma Boer zoekt vrouw en alles op de zondagmorgen (alsof daar ene hond naar kijkt) in de opsomming. Meer documentaires, meer keuringsdienst van waarde. Een 24 uurs rechtbank tv lijkt me ook wel wat.

ITEACHYOU | 28-09-10 | 10:37

@redactie en off topic

Heerlijke poll!

Cousin Eddie | 28-09-10 | 10:36

Eerst maar even de salarisen aanpakken,ze krijgen nog te veel voor het werk wat ze doen.

Braakbal | 28-09-10 | 10:34

@Denkt Na | 28-09-10 | 10:30
U werkt bij de NCRV?

rara | 28-09-10 | 10:34

@Einde van de Domheid | 28-09-10 | 10:13
Zit Eddie Zoë niet al best lang bij RTL5 dan?

An die ARBEIT | 28-09-10 | 10:34

Alles commercieel, hopla. Niks mis mee.

Tiepfout | 28-09-10 | 10:33

Kan er niet een aparte site komen voor Powned "nieuws". Wordt wat veel. Ik ben blij voor GS dat zij zo blij zijn, maar ja, een beetje incestueus wordt het wel.
Wat dat betreft lijkt het wel een echte omroep, waarbij de ene presentatoren te gast komen bij andere presentatoren etc. etc.

de ondode dichter | 28-09-10 | 10:32

Paul de Leeuw uniek talent....
PROEST

Denkt Na | 28-09-10 | 10:31

Als ze me een mooie baan aanbieden ga ik solliciteren, maar als 96 uur de norm is lijkt me een parttime baan van 50 procent ook wel wat...

eerstneukendanpraten | 28-09-10 | 10:30

En die Hagoort met zijn minder omroepen plan. Wat een oen.
NOG minder media diversity. Goed zo. Jij snapt het jongen.
Staatsomroep belangen verdediger dat ben je. Een matennaaier.
Ik snap de omroepen niet dat ze zijn hoofd niet eisen.
Broedermoord op de eerste rij. Dat is het.

Denkt Na | 28-09-10 | 10:30

Samenwerken met de EO, lopen nog een aantal onschuldige meisjes rond. Ideaal toch voor na een dag hard werken. Het vooruitzicht van maagden schijnt nogal stimulerend te werken: kijk maar naar al qaida. Die hebben bijna wereldwijd media aandacht gekregen. En dat is wel het hoogst haalbare.

sjakei | 28-09-10 | 10:29

Weg weg weg met de overheid als funder in het media domein.
De staat is al sterk zat zonder dat ze vazellen kweekt in het media domein.

Reden PO was eerlijk maatschappelijke verdeling bandbreedte schaarste toen.
Want die clubjes zouden zelf dat niet kunnen (terwijl ze alles konden en deden).
Reden was vaag en reden is compleet outdated.
Dus opruimen die historische boel: het doet meer kwaad dan goed.

Niemand bijt de hand die hem te eten geeft.
Zeker niet die hilversumse media pussies met hun bovenmatige lifestyle.
Daarnaast is het concurrentie vervalsing.
Ter correctie Plasterk journalisten bij de kranten?
Dus daar ook al de overheid aan het funden?

Meer van hetzelfde en alles met stempeltje OK van de staat.

Denkt Na | 28-09-10 | 10:28

-Religie moet sowieso uit de PO, dat doe je maar in een kerk of iets dergelijks;
-NED1: nieuws en actualiteiten;
-NED2: documentaires, wetenschappelijke programma's die gevuld kunnen worden door producenten.

Omroepen: OPDOEKEN (ja, ook ik heb meebtaald aan POWNED).

Het levert een besparing van vele miljoenen op en de kwaliteit gaat stukken vooruit. Kijk eens naar de BBC zou ik zeggen.

Peatsmoke | 28-09-10 | 10:28

Jan Dijkgraaf trok die 96 uur dus niet?

fietskettingslot | 28-09-10 | 10:26

Dus de TROS kan direct haar biezen pakken. Hun volledige programmering valt onder het kopje 'rot op naar de commercielen'. NL1 = NOSKRONCRVEOMAX, NL2 = NTRVPROVARAAVROBNN EXIT = PowNed, WNL en al dat andere kleine grut.

Gezellig! | 28-09-10 | 10:25

Waarom pleit zo'n Hagoort nou niet gewoon voor het totaal opdoeken van de PO? Van de oorspronkelijke, toch al zeer benepen pluraliteit is niets meer overgebleven (elk mal groepje een eigen zuiltje, en dat pluraliteit noemen *proest*), terwijl het huidige aanbod even goed of beter verzorgd kan worden door commerciële omroepen.

Het blijft immers een grof schandaal dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de kosten van een merendeels christelijke of socialistische hobby.

Ja, ook PowNed moet natuurlijk opsodemieteren - ook voor die omroep maakt het geen zak uit of zij in 'het bestel' zitten of commercieel zouden zijn. Nou ja, met uitzondering dan van de staatsruifvreterij die elke publieke omroep kenmerkt.

Stel je zelf eens de vraag: Welke publieke omroep zou je niet kunnen of willen missen? Ik zou er geen weten. Volgende vraag is natuurlijk waarom men zo bang is de staatstiet kwijt te raken - zou er misschien geen publiek zijn voor de gemiddelde PO-uitzending? Ik zie die stakkers van de VPRO al bedelend door de straat strompelen, jankend om de ontnomen centjes en nog zo vol goeie bedoelingen en creatieve ideeën, maar er is, snifsnif, geen belangstelling voor...

By the way, wat verdient Hagoort eigenlijk?

Heads or Tails | 28-09-10 | 10:25

Nederland 3 maandag 27 september 2010
2202 MADIWODOVRIJDAGSHOW 1,3 3,2 190.000
2251 POWNEWS 1,5 5,1 232.000
paul de leeuw eat your heart out!!

cumshaft | 28-09-10 | 10:24

Tsja, toch VPRO, denk ik

dixkix | 28-09-10 | 10:24

Eerst Paul de Leeuw eruit!

watisditdan? | 28-09-10 | 10:24

Ik vind vijf omroepen ruim voldoende om de lading te dekken hoor.
haal eerst maar alle op religie en levens beschouwelijke gronden opgerichte omroepen van de buis,dan blijven over,
NOS / sport/nieuws/actualiteit.
TROS / amusement /actualiteit/sport
BNN / amusement/opinie
Wakker Nederland /nieuws/actualiteit
Powned/ amusement/nieuws/actualiteit

deraderendraaien | 28-09-10 | 10:22

Poten af van de Champions League bij de NOS. Daar betaal ik graag wat extra's voor.

JaNeetoch | 28-09-10 | 10:20

1 zender is voldoende, dagelijks van 19.00 u tot 22.30

kneuterzak | 28-09-10 | 10:19

-weggejorist-

Spits Redactie | 28-09-10 | 10:18

Die publieke omroep kun je ook gewoon afschaffen. Ik zie geen enkele reden waarom zoiets door een overheid gefinancierd wordt. DRIE kanalen nog wel.

Programma's van algemeen nut kunnen terecht bij voldoende commerciële stations.
Publieke televisie is geen mensenrecht of zoiets. Het is vooral handig om bepaalde zaken bij de wat minder zelfstandige burgert in de hersenpan te plempen. Die is inmiddels namelijk gaan geloven dat het allemaal echt is wat hij op televisie ziet.

Bos Hout | 28-09-10 | 10:18

Dochter een poosje geleden meegedaan aan een tv-spelletje. Hoeveel mensen er uren rondlopen bij de PO voor een kwartiertje tv per dag is gewoon bizar. De gehele villa in het teken van dat spelletje. En het vele personeel loopt er allemaal rond met de nieuwste Iphone. Het hele bestel mag wat mij betreft afgeschaft worden. Jammer voor PowNed ... maar die zijn inmiddels ook maar belastingslurper. Ga maar commercieel.

laagvliegert | 28-09-10 | 10:18

-weggejorist-

Spits Redactie | 28-09-10 | 10:17

En over de publieke radio...
hoe komt dat dat die lui zo achterlijk veel geld hebben?

Einde van de Domheid | 28-09-10 | 10:15

-weggejorist-

Spits Redactie | 28-09-10 | 10:14

Religie achter de decoder - al of niet betaald - Twee Staatszenders: 1 voor de mediafeed ( NOS ) en 2. cultuur \
( beiden te vullen door producenten die kunnen intekenen ) Klaar.

dubbert | 28-09-10 | 10:13

Het is ook dikke onzin dat zo'n Egbers of die dikke padjakker van een van Gelder naar een wedstrijd vliegen voor een stand upje van één minuut. Of een dagelijkse talkshow op locatie tijdens een WK.
Verder mag de DWDD presentator nu wel een keer vervangen worden door iemand die wel luistert en niet zijn autocuevragen koste wat kost in het gesprek in wil brengen.

Superior Bastard | 28-09-10 | 10:13

Iets op zwart gooien?

Oberschwaffelmeister | 28-09-10 | 10:13

BNN kan weg.
Paul de Leeuw moet weg.
Matthijs van Nieuwkerk kan weg.
De familie de Mol en de famile Smit moet geen cent van de PO meer krijgen.
Yolanthe ook niet.
Eddy Zoe dient een PO-verbod te krijgen.
Debielen met een kookpan kunnen ook van de TV af.
Er moet een apart bejaarden TV-net komen. (Hoe moeilijk is dat?)
Een apart PO-kindernet.

Einde van de Domheid | 28-09-10 | 10:13

Kom niet aan Lingo, want dan kom je aan Atsma.

Prof. D.A.H. Vintik | 28-09-10 | 10:10

Ga eens praten met het vrijzinnige deel van de VPRO, en stuur de rest van de VPRO maar naar de VARA.

rara | 28-09-10 | 10:10

Zender 1 nieuws + Powned
Zender 2 Vermaak
Zender 3 Religie
Dus de KRO/NCRV en al die geloofsmeuk op één zender en een kinderslot erop...

da wizard | 28-09-10 | 10:10

2 zenders. 1tje voor TROS volk en de andere voor de Vara/VPRO bende. De rest mag zelf kiezen waar ze zich aansluiten. Voetbal naar de commercielen. Klaar

deministerpresident | 28-09-10 | 10:09

Lol@laatste zin.
Verder volledig eens met Hagoort. Voor Tokkievermaak hebben we de commerciëlen al.

Superior Bastard | 28-09-10 | 10:07

dus is powned nu pownd ?

wcrol | 28-09-10 | 10:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl