Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Voetbalstadion vol boze hakbars in Nederland

eekhoornakbar.jpg Hiep hiep hoera. Er lopen in Nederland ongeveer 58.000 islamitische soepjurken die vrouwen vies vinden, muziek haten, autochtonen mijden, niet willen integreren, een theocratie nastreven en geweld accepteren. Alle reden toch een feestje toch? Het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam publiceerde vandaag een rapport waaruit blijkt dat de middeleeuwse jurkenvariant binnen de islam, het salafisme, geen bedreiging vormt voor de democratie. Althans, zo klinkt het juichende persbericht. Wie het rapport doorleest zou denken dat een UEFA 5 Star Stadion vol potentiële Mohammed Bouyeri's best voor een beetje narigheid kan zorgen. Maar dat ziet u verkeerd. Het gaat namelijk om laagopgeleide oude mannen in een soepjurk zonder baan. Die gooien geen bommen. De moord op Van Gogh was een incidentje gepleegd door een heethoofd met teveel hormonen. Kwaliteitsmedia starten alvast de muziek: Er is helemaal niks aan de hand. En ook de haatbaarden zelf beloven plechtig zich te zullen gedragen. Nog even en het door Dr. Kromzwaard zo secuur bestudeerde woestijngeloof wordt uitgeroepen tot het beste idee van Nederland. Tegenstanders van Geert Wilders hebben weer een vuistdik rapport (pdf) om hem mee om zijn oren te slaan. Sluiten we af met een kwootje van een van de onderzoekers, politicoloog Jean Tillie: "Het is slecht nieuws voor de democratie".

Reaguursels

Inloggen

Methusalem III | 26-09-10 | 09:01

Precies helemaal mee eens. Als de moslims echt zo gevaarlijk waren hadden ze allang een couppoging kunnen doen. Je neemt een paar Marokkaanse rotjochies toch niet serieus als echt gevaar voor de Nederlandse staat??

Deze rotjochies hebben discipline en heropvoeding nodig.

Dutch_Paki | 27-09-10 | 11:42

Is de linkse bende nog steeds een Information Aan aan het voeren om het gepeupel in de richting van een gedwongen Paars + te manoeuvreren.

58.000 mensen die een gevaar zijn voor de maatschappij, voor de economie (stelletje onrendabele) en milieu (CO2 uitstoot).

ontlullen | 26-09-10 | 22:22

@tinusschrijver
dan?

Niekler | 26-09-10 | 20:34

Als iedereen, die hierboven heeft gereageerd, in gesprek zou gaan met zo'n extreem gelovige...

tinusschrijver | 26-09-10 | 12:48

Dé Islam in Nederland bestaat helemaal niet. De "Hakbars" waarover het hier gaat zijn bejaarde vrouwen en mannen in soepjurken die zich vastklampen aan hoe het vroeger was. Net als onze eigen ouwetjes: lekker met AOW achter de geraniums. Geen probleem.
Uit eigen waarneming zijn er 2 soorten islamieten in Nederland:
* Marokkanen. Die hun vrouwen op pad sturen om te werken (en die het ook nog erg goed doen - en deze mannen zelf - nou ja, vul deze zelf maar in).
* Turken. Zelf ken ik alleen maar Turken die (man en vrouw) keihard werken voor de kost. Er zijn Turken die in cocaïne doen. Er zijn Nederlanders die in wiet doen.
Dit is geen Islamprobleem. Dit is een Marokkanenprobleem.

Methusalem III | 26-09-10 | 09:01

@topcat | 25-09-10 | 16:21
ik heb het rapport inmiddels wel gelezen, dat blijkt ook uit mijn reactie, die jij dan weer niet gelezen hebt. Jammer, daardoor frustreer je alleen maar de discussie, weer lopen linkse gasten simpelweg weg van de discussie, en denken dan 'die gewonnen te hebben'

Dit is exemplarisch voor links: zodra er argumenten te horen zijn: vingers in oren stoppen en weglopen.

Probeer eens antwoord te geven op deze simpele vragen:

Hoeveel procent van de nederlandse moslims is salafist? (nog geen 3 procent)
Waar gaat dit rapport over? salafisten in nederland.
waar gaat dit rapport NIET over? 97 procent van de moslims in nederland

Zou het wijs zijn, de steekproef te nemen uit salafisten die de deur opendoen voor ongelovigen, EN vloeiend nederlands spreken? zou dat de antwoorden kunnen beinvloeden? Immers: hoe strenger in de leer de salafist, hoe minder ie met nederland en de nederlandse taal te maken wil hebben? vrouwen mogen niet eens PRATEN met ongelovigen? de imam kan niet eens nederlands? maar de vragen zijn wel in het nederlands gesteld? Dat geeft een sterk vertekend beeld, dat kan iedere wetenschapper je vertellen. Dit rapport gaat dus over een minieme fractie van de islam in nederland, en geeft zelfs over die paar procenten nog een sterk vertekend beeld.

Lies, damned lies, statistics, and leftwingpropaganda.

Er komt een tijd dat links niet langer weg kan lopen voor de vraag of de islam wel of niet mag oproepen tot geweld. Dat is, als de pvv de grootste partij van Nederland is. Nu ongeveer dus. Dus begin maar vast met nadenken over het antwoord: weglopen is niet langer voldoende. Mogen moslims wel of niet oproepen tot geweld. Het antwoord op die vraag heeft links nu lang genoeg gefrustreerd.

BasKoning | 26-09-10 | 06:31

@gladstoned66 | 25-09-10 | 08:21
Weet jij wat het woord 'stel' betekend? STEL, de pvv roept op tot geweld, zoals de islam oproept tot geweld. STEL. Dus: in het echt roept de pvv NIET op tot geweld, maar STEL, dat ze dat zouden doen, voor de sake of the argument, als gedachtenexperiment.

snap je? zouden dan, in dat HYPOTHETISCHE GEVAL dezelfde smoesjes gelden die links aandraagt om het geweld in de islam goed te praten? Zoals ik die opsom? En zoals u die uit zijn context quote? De islam roept wel degelijk op tot geweld, en sommige moslims plagen dat geweld ook. Links verzint daar een scala aan smoesjes voor, die ik zo'n beetje opsom, en die volgens links allemaal keurige excuses zijn om niets aan het geweld van de islam te doen. Kijk maar, links vind dit allemaal 'goede' excuses voor de islam om ongestraft door te kunnen gaan met geweld prediken:

'ja, maar denk ook eens aan al die moslims die NIET tot geweld overgaan! Je kan de moslims in limburg toch niet verantwoordelijk houden voor de misdaden die de moslims in rotterdam plegen? nou dan. En binnen de islam zijn er vele stromingen, de meeste moslims keuren moord af, dat wist je niet heh. Dus.... En trouwens: christenen pleegden ook geweld. Amerikanen plegen ook geweld. Nou dan. Mogen de moslims het toch ook. Racist! Zomaar alle moslims over een kam scheren! waarom discrimineer jij ons? wel respect tonen he! anders klagen we je aan wegens haatzaaien, teken jij nou een kruis over het portret van onze profeet? dat is heiligschennis, belediging! politie!'

Zulke tegenwerpingen hoor je dan van links, en wij moeten dan overtuigd zijn? Ok: draai ik het om: stel, STEL, dat de pvv zou oproepen tot geweld, zoals de koran oproept tot geweld. Stel, dat een deel van de pvvers dan, net als de moslims, over zou gaan, tot geweld, dat doen ze niet, maar stel. Welke van de door links aangedraagde argumenten is dan een geldig excuus? uh? dan, gelden die excuses ineens NIET!

dat wil ik aantonen: dat links twee maten hanteert, en geloofsgeweld tolereert. Geweld, en oproepen daartoe, worden bij gelovigen KLAKKELOOS goedgepraat. Maar dezelfde 'argumenten' zouden niet gelden, als de pvv hetzelfde deed: alleen gelovigen mogen geweld hanteren en daartoe oproepen. De pvv 'natuurlijk' niet.

Ik wil ook niet het 'recht' om op te roepen tot geweld ofzo: ik wil de islam dat recht OOK niet geven. ALS je de islam dat recht WEL geeft; dan de pvv ook! Geef je de pvv dat recht niet: dan de islam OOK niet. Geef je de islam dat recht wel, maar de pvv niet, dan hanteer je twee maten: en tolereer je geloofsgeweld.

BasKoning | 26-09-10 | 06:16

Proest
Sliptong | 25-09-10 | 02:16
Ik heb het ook niet verzonnen. Don't shoot the messenger...

Ass_Ass_in | 26-09-10 | 02:17

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 12:25
De wetenschap is wel 6x beter dan dat occulte gewauwel over almachtigen die ons vanuit de waandenkbeelden van een of andere zandbakfantast de les zou moeten schrijven. Dat dan weer wel. Het is in ieder geval een goede poging tot systematische informatieverzameling waar over gediscusieerd mag worden zonder dat je meteen bang hoeft te zijn dat je een fatwa, doodvonnis op je bordje krijgt. Wat dat betreft is Allah gewoon een waardeloze lul, want die bestaat niet eens en heeft evengoed het lef allerlei ongefundeerde onzin dwingend op te leggen aan alles en iedereen.

ZSU-23-4 | 25-09-10 | 23:12

Die kutbaarden krijgen natuurlijk wel weer geld van de overheid. Bij U weggestolen door de belasting"dienst".

Michael Vail | 25-09-10 | 23:10

Ik knijp toch even de tenen bij elkaar als ik ze zo hoor praten. Expliciet wordt gezegd dat de belangrijkste doelstelling van het rapport is om angst weg te nemen. Que? Ik dacht dat wetenschap wetenschappelijke feiten zou moeten produceren, en met een beetje geluk samenhangende theorieën die die feiten met elkaar in verband brengen. Daar houdt het op.
Schoorsteenveger | 25-09-10 | 12:25
Ja, was dat maar waar.
Wetenschap wordt niet zelden gebruikt om onderzoeken naar gewenste conclusies te breien en als je weet dat jouw opdrachtgever iets heel graag wil horen zul je maar beter zeggen wat ze willen horen, als je tenminste nog graag een paar vette botten toegeworpen wilt krijgen. Wetenschap is allerminst integer en al helemaal niet perse objectief.
Daarbij komt dat sociale wetenschappen vrijwel zonder uitzondering problematisch objectief zijn door subjectieve beoordelingen in te schalen als zijnde meetbare en dus zogenaamd objectieve maatstaven.
Laat je niets wijsmaken door die overheidskletskousen en wetenschapsfiguren. Ze zullen hooguit (vooral in de sociale wetenschappen) enig inzicht verschaffen, maar zelden is het laatste woord daarmee dan uitgesproken over dat onderwerp.
.
Overigens moet het hierboven zijn: Ten zevende, salafisme is de geïnstutionaliseerde versie van de islam, wat zoveel betekent als dat zij via de organisatie en de rechtsgang proberen de islam boven de - democratische rechtsorde - te krijgen. Maar dat terzijde.

ZSU-23-4 | 25-09-10 | 23:03

Toch zijn er nog wel wat kanttekeningetjes te maken bij dit onderzoek.
Ten eerste kunnen we Salafistische organisaties nog het best vergelijken met de PvdA. Die zijn ook tegen geweld, maar ondertussen ontvangen wel allerlei activistische groepjes soepsidie van die lui.
Ten tweede, dat Salafisten nu geen geweld willen gebruiken betekent niet dat zij dat afwijzen, het zal hooguit nog niet opportuun zijn geweld te gebruiken, totdat zij groot genoeg in aantal zijn om de door hen gewenste islamitische overheersing te realiseren. (geheel in overeenstemming met de weg die Proleet Mohammed aflegde, deze probeerde eerst vreedzaam zoveel mogelijk zieltjes te winnen en pas toe hij werd bespot en niet serieus genomen en bovendien sterk genoeg was geworden voor gewapende actie, toen pas werd meneer gewelddadig).
Ten derde, de officiële organisaties kunnen dan wel het geweld (tijdelijk) afgezworen hebben, betekent nog steeds niet dat de islam geen strijd voorschrijft in ieder gebied dat niet onder islamitisch bestuur staat. Alleen de manier waarop de strijd gestreden wordt is afhankelijk van de situatie/machtverhoudingen.
Ten vierde, radicaal islamitische opvattingen zullen altijd de drijvende geest zijn achter geweld tegen andersdenkenden en zolang salafisten niet openlijk afkeuring geven aan geweld tegen bijvoorbeeld afvalligen, neem ik ze in ieder geval (democratisch gezien) niet serieus.
Ten vijfde. Het is een overheidsonderzoekje (ofzo), dus wil men zowel de moslims ontmoedigen geweld te gebruiken als de autochtonen wat sussen. U kunt dus gerust in slaap vallen (gelijk de gemiddelde ambtenaar) het valt allemaal reuze mee met de islam, eigenlijk is Allah best wel lief (als hij slaapt, nadat het gedrocht zichzelf in slaap heeft gevingerd).
Ten zesde, dit is natuurlijk een geweldige opmaat voor strafrechtelijke vervolging van allerlei kritische geesten, de islam is immers lieff, dus iedereen die daar commentaar op heeft moet dan wel stout zijn.
Ten zevende, salafisme is de geïnstutionaliseerde versie van de islam, wat zoveel betekent als dat zij via de organisatie en de rechtsgang proberen de islam boven de islam te krijgen. Welliswaar verkleint dat de kans op losse terreuracties, het blijft een stroming die streeft naar omverwerping van de democratie, invoering van een theocratie en dus onderwerping van de ongelovige honden die velen van ons zijn.
Ten slotte, een kleine radicale minderheid is niet zelden de lont in het kruitvat, niet de gezapige meerderheid.
De overheid kan best met allerlei suikerspin zoete rapportjes komen, voor mij blijft Allah een hondelul, de profeet een barbaarse psychopaat en de islam een vieze oprisping uit de achterlijke middeleeuwen. En geen justitie, wetenschapper, overheid, dwang, kletspraat,... die daar iets aan verandert.
(de overheid kan overigens gewoon de typhus krijgen natuurlijk)

ZSU-23-4 | 25-09-10 | 22:50

Tjeetje. Waar komen al die 150 verijdelde jihad aanslagen dan vandaan?

peeppeep | 25-09-10 | 22:02

58000 man die, op uw kosten, moeten onderhouden worden tot de zon definitief onder gaat. En die ondertussen schijt hebben aan alles waar u voor staat. Hoelang accepteert u dat eigenlijk nog?

Tricephalus | 25-09-10 | 19:48

De issue is niet dat je er een stadion mee kunt vullen. Maar het gaat om hoeveel vliegtuigen of treinwagons je er mee kunt vullen.

robterdam | 25-09-10 | 17:48

Replaceable | 25-09-10 | 16:03
Ze lijken hun eigen rapport niet goed te lezen. Of ze citeren selectief. Weliswaar zijn de orthodox denkende moslims over het algenmeen ouderen, maar de salafistische organisaties richten zich met name op de jongeren.
pagina 39:
"Salafistische predikers zijn bijzonder actief in het geven van lessen en lezingen in het hele land. Tijdens de meeste lezingen en conferenties is Nederlands de voertaal. Hierdoor zijn de predikers populair onder vooral (jonge) moslims die Nederlands spreken."
pagina 45:
"Al Yaqeen wordt haast elke dag bijgehouden door een groep enthousiaste jongeren van de As-Soennah moskee."
pagina 47:
"De percentages jongeren zijn opvallend. Meer dan in andere islamitische organisaties vormen zij een belangrijk aandeel van de bezoekers en de actieve kern, in bestuursfuncties en overige functies als bijvoorbeeld vrijwilliger."
pagina 48:
"De salafistische organisaties zijn bijzonder gericht op de behoeftes van de jongeren."
pagina 163:
"Omdat het vooral jonge gelovigen betreft zitten de meesten nog op school. Soms eisen zij op school praktisering op van hun religieuze identiteit."
pagina 279:
"Salafistische organisaties voorzien in de behoefte van een groep moslims, en vooral moslimjongeren, die hunkeren naar bronnen van (Nederlandstalige) islamitische kennis. Ze overheersen in het aanbod van islamitische kennis in Nederland. Ze profileren zich als de informatieverstrekkers van de gepercipieerde ‘zuivere’ islam. Salafi’s leggen een claim op hun interpretatie van de islam en sluiten andere interpretaties uit. Gelovigen zijn zich niet altijd bewust van het salafistische karakter van deze bronnen. Predikers zijn enorm
bedrijvig in het organiseren van activiteiten zoals cursussen, lezingen en conferenties waar Nederlands vaak de voertaal is, de (enige) taal die vele
moslimjongeren machtig zijn."
pagina 287:
"Het publiek van salafistische organisaties is etnisch divers. Marokkaanse Nederlanders zijn oververtegenwoordigd. Een ander belangrijk maar kleiner bezoekersdeel bestaat uit autochtonen en Somaliërs. Opvallend is dat het vooral om jonge gelovigen gaat."

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 17:24

BasKoning | 25-09-10 | 08:12; Net zoals jij dat rapport niet leest, kom ik niet verder dan de 2e regel van je rechtse propaganda, want die is ook geschreven vanuit een premise: Hoe blaf ik links af.
Niet interessant dus, dus ik begin er niet aan. Ik ga er ook verder niet op in, want ik heb het niet gelezen en wat je niet leest, daar kan je ook geen oordeel over vormen.

topcat | 25-09-10 | 16:21

> Het gaat namelijk om laagopgeleide oude mannen...
Die hun kinderen natuurlijk alleen met westerse ideologieen opvoedde.

Replaceable | 25-09-10 | 16:03

Ongelofelijk hoe mensen zelf het vooroordeel over hunzelf altijd weer zelf waarmaken. Zijn er al beelden vrijgegeven van Cohen met z'n cohones tussen die haatbaarden?

kitspuit | 25-09-10 | 15:32

@gladstoned66 | 25-09-10 | 05:33
Dank voor de bijval. Ik had het al opgegeven met vriend Parsons. Al snap ik natuurljk prima dat 's nachts in je eentje keihard zuipen en dan lekker vrij associëren een zeldzaam genot is...

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 15:06

als je nagaat dat er 19, Negentien, van die lieve mensen in staat waren om een heel WTC complex neer te halen...

ROGL | 25-09-10 | 15:03

En oh ja, nu zijn het er nog maar 58.000. Maar dertig jaar geleden was er nog geeneen en als dat zo doorgaat, lopen we over dertig jaar door deze exponentionele groei allemaal in een kaftan, met een baard en zijn onze vrouwtjes eindelijk besneden. Religie is achterlijk, maar de linkse kliek die de achterlijkheid van de Islam zo bagatelliseert is niet minder dom en gevaarlijk.

Rokus3013 | 25-09-10 | 14:44

Weleens vriendelijke hakbars gezien dan? Ja, alleen als de geitenneukers van Allah weer eens iemand de kop afsnijden, dan zie je die geile glimlach. Maar verder zijn het zonder uitzondering islamitische azijnpissers.

Rokus3013 | 25-09-10 | 14:15

@kattenmepper | 25-09-10 | 11:07
"Het geloof schrijft nu eenmaal voor dat Allah de wetgever is en alle andere vormen dan inferieur zijn." Kijk hier zit hem nou de crux als deze extremistische waarden en normen waar zijn. Dat betekent dan dat dat alles wat westers is gewoon genegeerd kan worden, politie, belasting, omgangsvormen enz. enz. Allemaal onder het mom van "mijn geloof staat dat niet toe" Hier kan ik geen verdraagzaamheid en respect uit halen als alles wat niet het islam geloof aanhangt als inferieur wordt beschouwt. Deze mensen horen dan niet in een westerse samenleving die meerdere geloof vormen huisvest die wel integreerde en gewoon hun geloof kunnen belijden. Want anders zal dat voor altijd blijven bosten. Dan maar deporteren naar een land waar deze regels gewoon zijn, want het komt dan nooit meer goed.

Gelukkig zijn de meeste moslim hier een andere mening toegedaan.

hader | 25-09-10 | 13:07

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 12:25
Zo, ik heb er even een boterhammetje bij gehaald.

robterdam | 25-09-10 | 13:04

jeanmondo | 25-09-10 | 11:33
Ik knijp toch even de tenen bij elkaar als ik ze zo hoor praten. Expliciet wordt gezegd dat de belangrijkste doelstelling van het rapport is om angst weg te nemen. Que? Ik dacht dat wetenschap wetenschappelijke feiten zou moeten produceren, en met een beetje geluk samenhangende theorieën die die feiten met elkaar in verband brengen. Daar houdt het op. Het is niet aan de wetenschap om angsthazen aan te spreken, laat staan ze te te veroordelen. Ook wordt door diezelfde wetenschappers betoogd dat wij, angsthazen met die salafisten 'in dialoog' zouden moeten gaan. Que? Een wetenschappelijke verhandeling van een paar honderd pagina's, vol lange inleidigen, samenvattingen, herhalingen, samenvattingen van herhalingen en herhalingen van samenvattingen, zegt honderd keer dat salafisten geen dialoog willen, dat salafisten zich afzonderen, dat salafisten een open samenleving afwijzen, dat salafisten enkel het Woord van Allah erkennen, dat salafisten alles afwijzen behalve hun eigen denkbeelden, en wij zouden 'in dialoog' moeten? Waar halen ze het lef vandaan om ons zo te schofferen? Dat is hun plaats helemaal niet, daar moeten ze zich verre van houden.
Het rapport is niet minder maar ook niet meer dan een neerslag van typisch antropologisch onderzoek, met alle beperkingen en gevaren vandien. De pretenties van de onderzoekers zijn ongepast, en daar hoef je trouwens alleen maar hun eigen woorden voor aan te halen, de plichtmatige obligate methodologische nuanceringen die ze hebben neergeschreven om zich in te dekken tegen mogelijke kritieken maar die ze meteen vergeten zijn als ze in de schijnwerpers staan en van hun moment of fame genieten:
"Een potentieel nadeel van deze methode (participerende observatie-Sv) is dat de onderzoeker zich te veel inleeft in het studieobject en de noodzakelijke afstand niet meer kan bewaren."
"Informanten kunnen je informatie geven, maar kunnen tegelijkertijd functioneren als zogenaamde gatekeepers. Zij houden ingangen tot andere informanten en informatie gesloten."
"Het frontstage-backstage-dilemma blijft ondanks de diepgang van de antropologie voor een deel onopgelost. Hoewel de antropoloog inzicht krijgt in de discrepantie tussen ‘wat er gezegd wordt’ en ‘wat er gedaan wordt’, blijft het onmogelijk om te weten of de onderzoeker alles heeft gezien."
Voorts blijft het natuurlijk de vraag of niet met de grootste zorg naar de salafisten dient te worden gekeken óók als vastgesteld is dat er geen 'directe drieging' is. De vergelijking met nederlandse orthodoxe geloofsgemeenschappen gaat naar mijn idee hier toch een beetje mank. Die zijn al lang niet meer met actief zendingswerk bezig en verspreiden geen boodschappen waarin de democratie expliciet als inferieur en verwerpelijk wordt bestempeld.

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 12:25

kattenmepper | 25-09-10 | 11:07
Een coup plegen misschien niet, maar streven naar een andere niet-democratische samenleving toch zeker wel, met name de 'politieke salafisten'. Ze houden zich koest, hebben geleerd om niet te hoog van de toren te blazen, maar de idealen bijven dezelfde: een theocratie zal de inferieure, verwerpelijke democratieën uiteindelijk moeten vervangen.

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 11:28

Volgens mij zegt dat rapport simpelweg dat deze stroming niet goed reintegreert en dat zij de democatische beginselen alleen aanhangen voor het eigenbelang.
Het geloof schrijft nu eenmaal voor dat Allah de wetgever is en alle andere vormen dan inferieur zijn. Maar ik lees niet dat deze mensen met zijn alles samenzweren om een coup te plegen of een aanslag. Nee ze zitten in hun eigen wereldje.
Net zoals orthodoxe joden, Jehova getuigen e.d. Dan lees ik dus niet over gevaarzetting wel over een wereldbeeld dat niet lekker assimileert.
Veel reaguurders gaan helemaal los op de Islam. Er wordt zelfs geroepen dat
Antillianen, Marokkanen eh Roma's genetisch slecht zijn. Dulf | 25-09-10 | 10:20
Goebels zou er van genieten. Maar discrimmineren doen we hier niet hoor. Een reaguurder verbergt zich zelfs achter zijn Aziatische vrouw.
Beetje meer nuance en een beetje minder azijn zou hier inmiddels niet misstaan

kattenmepper | 25-09-10 | 11:07

Ik zou de vergunning intrekken en het een en ander op een wad organiseren. Zand kende ze al, maar misschien dat dat in combinatie van water de integratie wat meer kan stimuleren.

hader | 25-09-10 | 10:59

@necrosis | 25-09-10 | 09:05
Dank u voor de zending, een beetje vroeg op mijn uitslaapdag, maar goed, u hebt echter mijn originele rietje nog in bezit, een erfstuk van mijn grootmoeder graag retourneren, mijn partner smacht ernaar.
Nederland gaat steeds meer toe naar een parallel geïntegreerde samenleving, meerdere cultuurstromen leven langs elkaar heen, maar worden intern in hun eigen laminaire cultuurstroming opgenomen en gestroomlijnd. Er vindt weinig wrijving tussen de verschillende stromingen plaats tot er een zich een obstructie in een der stromingsgebieden voordoet die zorgt voor turbulentie. Deze obstructies kunnen personen zijn (A.H.Ali, G.Wilders, Mohammed A t/m Z, Roma families, Pipa-antillianen) maar ook keuzemomenten die stromingen beïnvloeden (wetswijzigingen) en internationale gebeurtenissen (aanslagen, dreigingen).

illuvatar | 25-09-10 | 10:55

De wijze waarop het rapport door de pers is ontvangen wordt toegejuicht door de hoofdrolspelers:
al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/nieuws.php?...
Desondanks, het rapport schetst in meerdere opzichten een zorgelijk beeld. Zo blijken volgens het rapport 13% van de islamitische scholen in Nederland banden met salafistische groeperingen te onderhouden, veel meer dan je zou denken. Tel dat op bij de geconstateerde bovenmatige zendingsdrang van salafisten, hun steeds hechtere samenwerking om óók de derde generatie jongeren te bestoken en leg dat dan naast hun opvattigen inzake de democratie. Tel uit je winst.
Een passage slechts is genoeg om het kernprobleem aan te geven:
"Salafistische predikers hebben een zeer complexe verhouding tot de
democratie. Enerzijds zijn zij er stellig van overtuigd dat de democratie (en ook
de politieke stromingen die volgens hen ermee samenhangen zoals socialisme,
liberalisme, kapitalisme en secularisme) minderwaardig, verachtelijk en
bedreigend voor de islam is. Dit idee hangt samen met de salafistische
interpretatie van tawhid: alleen Allah is wetgever, alles wat daarvan afwijkt is in
wezen inferieur. Anderzijds eisen salafi’s hun rechten op met een beroep op
democratische vrijheden en prediken ze gehoorzaamheid aan de democratie."
Ze schikken zich niet naar onze democratische beginselen, ze gebruiken die.

Schoorsteenveger | 25-09-10 | 10:44

genetisch slecht?

Ja waarom ruimen we ze dan niet gewoon meteen na de geboorte Druif?

YoungEnoh | 25-09-10 | 10:30

-weggejorist-

Dulf | 25-09-10 | 10:20

repulse | 25-09-10 | 09:00
Politici kunnen er domweg niets aan doen. Ze weten niet hoe, ze durven ook niet. Ze staan eigenlijk machteloos. Dus smijten ze er geld tegenaan en zeggen dat ze alles hebben gedaan wat kon. Ik stel daarom voor: 1 strafregel per euro.

ZDEV | 25-09-10 | 09:40

Nee,

een leger van 58.000 man is absoluut niet iets om je druk over te maken.

#wateenonzin

Rest In Privacy | 25-09-10 | 09:13

necrosis | 25-09-10 | 09:02
lol

Kan niet zeggen dat ik slapend rijk ben geworden vannacht.

Ik had beter moeten opletten.

My bad.
;

Teun van het Tuinpad | 25-09-10 | 09:07

@repulse 9:00
Uiteraard moeten ze dat schrijven onder toezicht van illuvatar.
*alvast trailer met overdosis rietjes naar illuvatar stuurt*

necrosis | 25-09-10 | 09:05

gladstoned66
maarja als iemand etnisch zuiveren niet als moord zit zit er al een addertje onder t gras he;)

Is geschreven op: | 25-09-10 | 09:05

goddomme!

repulse | 25-09-10 | 09:03

*klaar gaat maken veur werk*

repulse | 25-09-10 | 09:02

@Teun van het Tuinpad 8:55
Morgûh Teun, geen noeste arbeid vandaag?
Geloof me, als je toko vannacht open was geweest had je geen steentje meer liggen en was je portemonee zó zwaar dat je broek van je kont zou zakken, zelfs met riem en bretels.
*jawel.... grinnik*

necrosis | 25-09-10 | 09:02

www.telegraaf.nl/binnenland/7745788/__...
Maar als we de roma in nieuwegein een ton geven dan rotten ze op. Het is godomme godsgeklaag, 75% heeft een strafblad, dit is niets meer als chantage.
Dit terwijl er al 4 ton per jaar, 4 TON PER JAAR!!! wordt uitgegeven aan heropvoeden.
Die 4 ton zou moeten worden uitgegeven aan het heropvoeden van politici.
Laat ze maar beginnen met 10.000 strafregels te schrijven.
"Ik zal geen hardwerkende burgers meer uitknijpen om tuig een hand boven het hoofd te houden"

repulse | 25-09-10 | 09:00

@kriep 8:44
Je vergeet de grootste blunder van de PvdA: de zusjes/ nichtjes (allebei?) Albayrak als kopstuk van de immigratie en directrice van de COA.
Hoe kun je die twee op dergelijke posities zetten?
*iets met kat en spek roepen doet*

necrosis | 25-09-10 | 08:56

repulse | 25-09-10 | 08:54
Dit keer niet.
Dan ben ik offtop.

Doe maar thee en een zoet broodje.
;

Teun van het Tuinpad | 25-09-10 | 08:55

Teun van het Tuinpad | 25-09-10 | 08:39
Morge teun, bakkie koffie en een croissantje?

repulse | 25-09-10 | 08:54

Oh en het enige wat dat rapport echt aantoont is dat moslims denken en functioneren als de borg. Kijk de cijfers in de tabellen maar na. Ze gaan of an mass links af of an mass rechtsaf. Dit komt door de strenge manier waarop referentie kaders worden aangeleerd en in stand gehouden door de islam.

repulse | 25-09-10 | 08:53

En we gaan weer even kijken bij de zeer geliefde familie nicolich
www.telegraaf.nl/binnenland/7747062/__...
"Per maand betalen ze driehonderd euro voor het riante onderkomen. "
Wat godgloeiende aleidverdomme! Mijn huisje is nog niet de helft van dat formaat, ik heb geen tuin, laat staan een "erf", en ik betaal het dubbele, op welke basis is deze huur samengesteld. Waarom worden asociale voorgetrokken door de staat?
.
"De gemeente neemt het de Roma niet kwalijk dat ze een paar camerateams te lijf zijn gegaan."
Nee natuurlijk niet, dat is gewoon normaal, camera teams zijn er om als kop van jut te gebruiken. Stel je voor zeg dat we vrije nieuwsgaring zouden krijgen in nederland. Dat weet het werkende klootjes volk precies hoe ze in de zeik worden genomen!
.
"Utrecht vindt de agressieve uitingen van de beruchte familie de schuld van de media."
Ja natuurlijk, doe ik ook altijd als iemand mij een vraag stelt, gewoon agressief zijn, hadden ze maar niets moeten vragen.
Vande week was er ook nog zo'n oud wandelend lijk, wat vroeg of ik haar kon helpen om de straat over te steken, ha ze is nu nog steeds haar kunstgebit aan het zoeken. De snol!
.
www.rtvutrecht.nl/nieuws/249391
De gemeente had het fatsoen moeten hebben om die woning aan te bieden aan onze homofiele vriendjes, die hun huis uit werden getreiterd, Nee zo werkt het niet Daders moet je helpen, slachtoffers moet je uitknijpen.

repulse | 25-09-10 | 08:49

Al deze haatbaarden hebben van de PvdA een baan gekregen als adviseur van een gemeente, directeur overlegorgaan, Nederlands/islamitische koepelorganisaties, stichting integratie, huiswerkbureau, jongerencentra, buurtcentra, bruggenbouwer, enz.. En toch hebben de meesten hier nooit een echte baan gehad en nauwelijks een jaar gewerkt. Handophouders in het kwadraat.
Met andere woorden: de grootste fout zit bij Woutert Bos en Cohen en de rest van de oude politiek, die het allemaal zag gebeuren, maar liever graaide dan bestuurde.
Tijd voor verandering.

kriep | 25-09-10 | 08:44

Als dat geen knalfuif wordt, weet ik het ook niet meer.

Mogge @ all.

Teun van het Tuinpad | 25-09-10 | 08:39

Vannacht alweer geen religieuze moord gepleegd in Nederland. Het begint langzaam te escaleren.

Bakito | 25-09-10 | 08:27

BasKoning | 25-09-10 | 07:32
Wat zeg je nou??

De meeste pvvers keuren moord af, dat wist je niet heh.

Dus... er zijn dus pvvers die moord wel goedkeuren. Wat je ook van PVV stemmers kan zeggen is dat ze zeker moord niet goedkeuren . U wilt heel graag een lans breken voor de pvvers maar vraagt door deze opmerking om een gedwongen verblijf in een geesteziekenopvang.

gladstoned66 | 25-09-10 | 08:21

@Is geschreven op: | 25-09-10
wij reageren op de inhoud en niet op de semantiek of spelling

Heb je mijn achternaam niet gezien? het was de pluralis majestatis

BasKoning | 25-09-10 | 08:16

@topcat
Het rapport is irrelevant want linkse propaganda en geschreven vanuit een premise: hoe praat ik de islam goed. Dat is geen wetensschap, maar propaganda. De size, 423 paginas, voorkomt dat iemand het ooit zal lezen. Hoe ga je zoveel onzin, nog wel door een universiteit uitgebraakt, inhoudelijk weerleggen zonder een jaar de tijd en een ton euros in je zak, zoals de universiteit wel heeft.

Maar goed: ik open de pdf... trommeltrommeltrommel

ah: daar heb je het al: eerste zin:
'Salafisme in Nederland
Aard, omvang en dreiging'

De scoop is al gelegt op een detail van de islam: salafisme.
nl.wikipedia.org/wiki/Stromingen_in_de...
er zijn tig stromingen in de islam. Salafisme houd zich in principe niet aan de wereldse wetgevers der islam, maar bliekt terug naar de begintijd, en probeert zo te leven, 'puur islam' als het ware. In nederland waren er in 2007 ongeveer 25000 aanhangers, waarvan 10 procent 'activisten' te noemen was, oftewel 2500 potentiele terroristen.
nl.wikipedia.org/wiki/Salafisme

Het aantal moslims in nederland stijgt. Het is al enige jaren groter dan een miljoen. Door een nieuwe telmethode is dat getal kunstmatig kleiner op dit moment. Maar de trend is dat er in 2017 een miljoen aktieve moslims zullen zijn. Lage getallen zijn 837duizend moslims.

Laten wij 920duizend nemen als rekengetal: daarvan zijn er dus 25duizend salafistisch te noemen. Dit rapport gaat dus over nog geen drie procent van alle moslims in nederland. Gelul in de marge dus. Want hoe staat het met die andere stromingen: die blijven uit beeld. waarom?

(uit vorige link) 'Alle Salafi geleerden (zoals onder andere Muhammad Nasiruddin al-Albani, Muhammad ibn al Uthaymeen, Abd al-Aziz ibn Abd Allah ibn Baaz en Abdul-Azeez ibn Abdullaah Aal ash-Shaikh) zijn unaniem tegen de zogeheten jihad die hedendaags veelal gepleegd wordt'

Kijk eens aan. Dus wij gaan nu kijken naar een groep moslims, die tegen de jihad is. Een splintergroep, van nog geen drie procent. Wat boeiend. Wat zou de uitkomst zijn.

wacht: ik weet het al: ze zijn vredig! want dat vertellen ze de onderzoekers. En liegen kunnen ze: die salafisten: 'Zoals ook de metgezellen van Mohammed nooit iemand van hun vijanden gedood hebben, zelfs niet tijdens de hevige scheldbuien die ze over hun gestort kregen in de eerste dertien jaar van Mohammed's Dawah in Makkah. Evenmin hebben zij iemand gedood als vergelding toen Mohammed werd bekogeld met stenen bij Taif.'

Oei.. ehm.. alle andere stromingen van de islam hebben naast de koran nog andere bronnen, en die vertellen ons dat mohammed den eerste terrorist ... nogal wat bloed aan zijn handjes heeft kleven. Nooit iemand gedood? mohammed heeft nooit iemand gedood? Vraag 97 procent van de moslims of mohammed ooit iemand gedood heeft, en ze zeggen allemaal ja hoor! plenty! duizenden tegelijk! vooral joden! en afvalligen ook! maar ook ongelovigen, die klachten hadden hoor! iedereen eigenlijk, die niet deed wat hij zei.

Ook het feit dat de aanslagplegers van het wtc salafisten waren, komt niet terug in het 'onderzoek', zeker omdat dat buiten de 'focus' van het onderzoek 'moest' blijven, omdat het de islam in een kwaad daglicht zou zetten ofzoiets....

Het is een pruts rapport. Kijk even naar pagina 217: de steekproef.
'Gezien het onderwerp heeft Veldkamp autochtone (in plaats van allochtone) interviewers ingezet, zodat een eventuele bias naar herkomst wordt voorkomen.'

autochtonen hebben geen bias naar herkomst?

'Aanname daarbij is wel geweest dat de respondenten het Nederlands voldoende beheersen om de vragen te kunnen beantwoorden.'

oh, dus we kijken naar de antwoorden van de streng orthodoxe islamieten die perfect nederlands kunnen? gossie: laat bijvoorbeeld de vrouwen nu geen woord nederlands spreken, en de imam ook niet... dit toont dus al aan, dat dit hele rapport ROTZOOI is.

Salafisten preken vaak niet eens in het nederlands! de enige taal die ze hoeven te kennen is arabisch... hoe strenger in de leer, hoe MINDER nederlands ze leren: en wie interviewen deze mensen? juist de moslims: die WEL nederlands kennen. Die WEL opendoen als er een vrouw voor de deur staat.

Maar maken ze zich druk over DIE 'bias'? welnee! mooi toch! verzacht de uitkomst toch alleen maar!

Ik gooi deze rommel maar van me af, en ga wat nuttigers doen..
Als dit een afstudeerproject was, zou een leek er nog 100 gaten in kunnen schieten...

BasKoning | 25-09-10 | 08:12

PvdA -> dikke middelvinger

Patrick Zweedsey | 25-09-10 | 08:10

BasKoning | 25-09-10 | 07:32
wie is wij? ik hoop niet dat je voor mij spreekt. of spreek je voor alle rechts radicalen?

Is geschreven op: | 25-09-10 | 08:06

Vraag me af hoeveel van de figuren die hier reageren ook nu daadwerkelijk het rapport hebben gelezen. Ik ook niet hoor en heb ook mijn eigen mening. Maar grappig hoe er hier boven allerlei mensen zich expert noemen. en voor de critici, ben ik ook niet. Ik geef hier geen mening. Vraag me gewoon iets af.

topcat | 25-09-10 | 07:36

'wetenschappers' kunnen na de klimaathoax maar beter even hun mond dichthouden.

En die belachelijke linkse kloten die alsmaar willen 'bewijzen' dat niet alle moslims slecht zijn.. zucht....

Wij willen ook niet bewijzen dat alle moslims slecht zijn, maar dat de ISLAM slecht is: want aanzet tot slecht gedrag: moord, discriminatie, geweld, haat.

Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat moslims tot tien keer 'kwaadaardiger' zijn dan niet moslims. Wij willen niet 'bewijzen' dat alle moslims slecht zijn: wij roepen alleen: dat de islam aanzet tot slechte dingen, dat de ISLAM slecht is.

'maar ik ken een heel lieve moslim!' ja? dus? maakt dat de islam ineens veel beter?

links probeert alsmaar te 'vertellen' dat er ook goede moslims tussen zitten. Dat weten we. Dat maakt de islam er niets beter op. Links doet net of wij niet 'willen' zien dat er ook goede moslims zijn, aardige mensen, met het hart op de juiste plaats. Daar hebben wij het toch niet over! wij wijzen naar de moslims, die doen wat hun geloof hen opdraagt, en overgaan tot geweld. Dat probleem, los je niet op door je te focussen op de aardige moslims. Dat probleem is reeel. Dat probleem wil links NIET zien, laat staan oplossen.

Er is wel degelijk een aanzienlijke groep moslims, die vanuit hun geloof ons land aan het slopen zijn. Daar weigert links iets aan te doen, omdat ze ook aardige moslims kennen. Wij zeggen niet dat alle moslims slecht zijn, maar de ISLAM slecht is.

Stel: de pvv zou ook oproepen tot geweld tegen moslims, en tien a twintig procent van de aanhangers gaan vervolgens moslims uitschelden, bespugen, beroven, slaan, en incidenteel af en toe zelfs gewoon vermoorden: op straat, in broad daylight. links zou vuur spuwen! zouden wij dan ook heel arrogant kunnen roepen: 'ja, maar denk ook eens aan al die pvv-ers die NIET tot geweld overgaan! Je kan de pvv in limburg toch niet verantwoordelijk houden voor de misdaden die de pvv in rotterdam pleegt? nou dan. En binnen de pvv zijn er vele stromingen, de meeste pvvers keuren moord af, dat wist je niet heh. Dus.... En trouwens: christenen pleegden ook geweld. Moslims plegen ook geweld. Nou dan. Mogen wij het toch ook. Racist! Zomaar alle pvvers over een kam scheren! waarom discrimineer jij ons? wel respect tonen he! anders klagen we je aan wegens haatzaaien, teken jij nou een kruis over het portret van onze profeet? dat is heiligschennis, belediging! politie!'

BasKoning | 25-09-10 | 07:32

Mogguh @ All,
Mooi rapport, echt nuchter enzeau.
Ooohhhh, wacht even hoe zit dat met de verslagen van de AIVD?
Niets aan de hand die begrijpen het niet.

Sjeng de helle | 25-09-10 | 07:00

Goedemorgen mensen. Tijd voor de arbeid!

Andre Rieu | 25-09-10 | 06:33

*het licht uit doet*

Parsons | 25-09-10 | 06:29

nachtploeg al in slaap gevallen met biertje in de han

kattenmepper | 25-09-10 | 06:11

Parsons | 25-09-10 | 05:14
Zeg me eens waar haal je de volgende beweeringen vandaan uit de tegel van ouwe_trekpop | 25-09-10 | 05:05 .
Waar zegt hij dit?
"Ah, daar zijn we weer bij drogreden numero uno. Dus omdat er ook hele enge linksmensen zijn mogen we niks zeggen over de islam. Maar natuurlijk.
Zie niet dat je niks mag zeggen over de islam, dus dooddoener."

"mohammed was een pedofiel, niks meer en niks minder. Maar niet doorvertellen hoor, dat is de paus met z'n pedopriestergevogl ook. Dus wat dat betreft is er niks aan de hand. Dat er ondertussen jonge jongetjes in hun aars worden genomen uit naam van allah en got vergeten we even. "

Wederom totaal niet te vinden in zijn tegel .
"Want stel je voor dat je iemands tovergeloof beledigd. Dat is nogal not-done natuurlijk"
Je ziet toch zelf in dat je maar gewoon wat roept en niet inhoudelijk op zijn tegel ingaat.

gladstoned66 | 25-09-10 | 05:33

@gladstoned66 | 25-09-10 | 05:18
Maak er maar grapjes over; volgens mij meent ie het.

Prof. D.A.H. Vintik | 25-09-10 | 05:29

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:51
Eindelijk iemand die het snapt.

gladstoned66 | 25-09-10 | 05:18

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 05:05
Ah, daar zijn we weer bij drogreden numero uno. Dus omdat er ook hele enge linksmensen zijn mogen we niks zeggen over de islam. Maar natuurlijk.

mohammed was een pedofiel, niks meer en niks minder. Maar niet doorvertellen hoor, dat is de paus met z'n pedopriestergevogl ook. Dus wat dat betreft is er niks aan de hand. Dat er ondertussen jonge jongetjes in hun aars worden genomen uit naam van allah en got vergeten we even.

Want stel je voor dat je iemands tovergeloof beledigd. Dat is nogal not-done natuurlijk.

Parsons | 25-09-10 | 05:14

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:52
Die fanatici zijn er inderdaad maar ik durf te zeggen dat er onder de extreem-linkse veganisten net zulke gevaarlijke mensen rondlopen. Je filtert de moslims net zo lang totdat je bij een gevaarlijk groepje komt en dan lijkt het inderdaad alsof het de islam is die ze drijft. Maar, stel dat je er met een psychiatrische bril naar kijkt, deze dwazen zouden best heel erg kunnen lijken op een Volkert van der G. of op de UnaBomber of op de Rote Armee Fraktion/Baader-Meinhoff Gruppe. Nogmaals, het gaat erom onder welke noemer je deze mensen schaart en ik verzet me ertegen dat de enige mogelijk noemer de islam is. Dat wil niet zeggen dat ik het gevaar van moslimsextremisme niet erken

En nee Parsons, ik blief geen thee!

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 05:05

Verder weet iedereen toch ook dat de NCtB niks anders is dan een narcistische subsidiespons die draait wat heulie van die regering vragen? En als er een tijdje geen verzoekjes komen, draaien ze zelf een lekker int gehoor liggend rapportje in elkaar. Want als ze niks van zich laten horen, dan draait de regering de geldkraan ineens geweaun naar een frisse, nieuwe adviessubsidiespons die zich dan weer lekker met het bloed van de belastingbetaler vol kan zuigen...

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:55

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:39
Welke vraag?

Parsons | 25-09-10 | 04:52

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:33
*Gaap daar gaan we weer* Ik heb niets tegen moslims in Nederland, net zomin dat ik iets heb tegen ieder ander die zich aan de Nederlandse wet en gebruikelijke omgangsvormen houdt. Maar er zijn wel moslims die iets tegen mij hebben, omdat ik een kafir ben. Goed, dat moslims in Saoedie-Arabie mij op straffe van geweld buiten de poorten van Mekka houden is vanuit mensenrechtenlijk oogpunt abject, maar treft mij niet in Nederland. Maar dat sommige moslims menen dat hun geloof boven de Nederlandse rechtsstaat gaat mij en mijn naasten in Nederland wel degelijk aan. Ik wil best aannemen dat het rapport op deugdelijk onderzoek berust, en ik ben me ervan bewust dat ik het niet grondig heb doorgenomen. Maar het ergert me dat ons een wiel voor ogen wordt gedraaid door zo de aandacht te vestigen op die bijna 60.000 ongevaarlijke salafisten, terwijl we ons juist bewust zouden moeten zijn van de invloed van het salafisme op dat handjevol fanatici die ertussen zitten en dromen van honderden of liever duizenden doden op het Centraal Station van Utrecht. Die fanatici bevinden zich niet onder de Chinezen, Duitsers, Amerikanen, Polen -noem ze maar op- onder ons. Ik hoop vurig dat er geen bomaanslag voor nodig zal zijn om ons hieraan te herinneren.

Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:52

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:33
Leg dat maar uit aan de nabestaanden van de 16110 slachtoffers die uit naam van allah zijn afgeslacht sinds 9/11.

Parsons | 25-09-10 | 04:51

@t.e. stikel | 25-09-10 | 04:41
ben er zelf ook mee in mijn nopjes..

cheers

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:49

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:26
Iedereen weet toch dat die NCtB de 21e eeuwse versie van de Fabeltjeskrant is? Die creep van een Tjibbe Joustra deed echt een fabelhafte immitatie van Meneer De Uil. "Zooo lieve kijkbuiskinderen, en nu maar gauw naar jullie warme bedjes toe. En denk erom: Oogjes dicht en Snaveltjes toe. Slaap lekker...!"

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:48

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:35
Quintuple post, that's nice.

t.e. stikel | 25-09-10 | 04:41

@mezelf
oei, daar ging iets mis geloof ik

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:40

-weggejorist-

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:39

-weggejorist-

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:38

-weggejorist-

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:37

-weggejorist-

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:36

@Parsons | 25-09-10 | 04:32
Nee, doe mij maar een biertje Geert. En dan wil ik ook graag uit de categorie 'Ik maak me er lekker makkelijk van af" een antwoord op mijn vraag...

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:35

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:26
Oh het leven bestaat uit strijd lijkt me niks teveel gezegd. De vraag is alleen onder welke noemer je die strijd moet scharen. Dat kun je doen in termen van Oost vs West, Christendom vs Islam maar het lijkt me niet dat het uiteindelijk daar om gaat. Onze beste voorvaderen gingen Jeruzalem wel even bevrijden van het Islamitisch kwaad maar kwamen voor het gemak terug met de zakken vol goud terug.
Mij punt blijft staan. Deze wetenschappers hebben beter naar deze zaak gekeken dan jij of ik en toch doe je alsof het totale onzin is en je enige argument is een totaal gekleurde interpretatie van het verleden. Moslims zijn niet eng, heus.

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:33

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:18
"Lijkt me dat de integriteit van deze wetenschappers niet in het geding en dat de conclusies te vertrouwen zijn."

Laat ook maar. Wat jij wil. Thee?

Parsons | 25-09-10 | 04:32

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:14
Er wordt hier, bedoeld of onbedoeld, een sfeer gecreeerd dat salafisme in Nederland bon ton is, en dat is het uiteraard niet. De vergelijking met de SGP gaat mank: die partij is geworteld in de Nederlandse samenleving, en uit haar naam worden bovendien geen doodsbedreigingen en religieus getinte moorden gepleegd. De wortels van het salafisme en de islam liggen in een deel van de wereld dat eeuwenlang in oorlog is geweest met ons deel van de wereld. Achter zo'n geschiedenis gaat veel meer schuil dan een veronderstelde achterlijkheid van onze voorvaderen. Het feit dat we nu toevallig zestig jaar welvaart (en daardoor en *alleen* daardoor) vrede hebben gekend in West-Europa is geen enkele garantie dat de eeuwenlange keten van kruisvaarten, veldslagen met Moren en dergelijke nu doorbroken zou zijn. Integendeel, op 11 september 2001 is deze weer vol in gang gezet. Moslim tegen Christen, Oost versus West. Die eeuwendurende botsing tussen beschavingen moffel je niet onder het tapijt met een positief rapport over 60.000 salafisten in Nederland.

Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:26

@Parsons | 25-09-10 | 04:20
Minder GS lezen in je nuffige rukbunker en eens wat vaker de wereld in gaan wil nog wel eens helpen tegen dit soort opvattingen. Come into the grey area, there's plenty of room...

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:25

@F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:11
Te veel. Alleen al het feit dat er islamitische scholen in Nederland zijn is het bewijs dat we hier helemaal de weg kwijt zijn. Alsof het nog niet erg genoeg wass dat er katholieke, joodse en gereformeerde scholen waren.

Nee, laten we nu ook officieel met geld van de belastingbetaler mensen gaan opleiden om ons te haten.

Goed plan!

Parsons | 25-09-10 | 04:20

Parsons | 25-09-10 | 04:08
Laten we het er op houden dat religie zich buitengewoon goed leent voor het uitoefenen van macht.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 04:19

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:09
Eikel, die Nazi's hadden nooit de tweede plaats in WO II gehaald als ze geen steun gekregen hadden van de Duitsche Groot-Industriëlen en internationale economische machten als IBM en andere Wallstreet genoteerden...
Die Salafisten zijn zelfs naar Islamitische maatstaven een splintergroepering. Volhouden dat die een bedreiging zijn voor de democratie is van het kaliber roepen dat zwarte kousen-religieuzen ieder moment in Nederland een nationaalpolio-epidemie kunnen veroorzaken.

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:19

@Parsons | 25-09-10 | 04:11
Ik vond je uitspraak dat dit rapport een farce is totaal nergens op gebaseerd. Lijkt me dat de integriteit van deze wetenschappers niet in het geding en dat de conclusies te vertrouwen zijn. Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat de NCtB, die opdracht voor dit rapport hebben gegeven, juist een accuraat beeld wil. Dat sterkt me meer in het idee dat dit rapport juist goed is, al gaat het dan deels in tegen de heersende GS-opvattingen

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:18

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:09
Exactemundo. Roep ik al jaren trouwens.

Maar goed, de conclusie die uit jouw tegel getrokken kan worden is dus dat je een racist bent. En hufter, dat ook.

Parsons | 25-09-10 | 04:15

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:09
Dan is de conclusie dat salafisten geen gevaar voor de democratie zijn toch juist prettig? Hun opvattingen belemmeren wel deels de integratie maar laten we wel wezen, onze eigen SGP denk er niet heel anders over. Ik ben het echt niet met je eens dat de inhoud van dit rapport (NB in opdracht van de NCtB) eng is, integendeel zelfs.

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:14

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:06
Omdat Carthago al vernietigd is?
Vernietig anders San Francisco of San Diego ook maar. Gewoon, omdat het kan.

t.e. stikel | 25-09-10 | 04:12

@Parsons | 25-09-10 | 03:59
Psst, digimagoog!

Nice quote, but hoemuch islamitische scholen zijn er dan precies in Nederland en hoeveel kindertjes zitten daar dan op? En hoe verhouden die nummers zich dan tot bijvoorbeeld het aantal Petrus Datheenscholen in Nederland gegeven de grootte van de Oud- en Streng- enzo Gereformeerde Communiteit?

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:11

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:03
Kun je dat vertalen naar het Nederlands? Dank.

Parsons | 25-09-10 | 04:11

Huh? goede moslims, foute moslims? Zie door de verschillende groepen m0slims geen verschil meer. Gewoon die hele moslimzooi preventief ruimen, probleem opgelost!

Geitenwollensokjuhz | 25-09-10 | 04:11

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:42
Goed, even on topic: De inhoud van het rapport is eenvoudigweg eng: bijna 60.000 salafisten in een land met ruwweg 1 miljoen moslims en een kleine 15 miljoen autochtonen. Excusez le Godwin, maar de Nazi's hadden aan minder genoeg om vijf jaar wereldoorlog, een genocide en alle relateerde vervolgellende (waaronder het huidige integratieprobleem!) te ontketenen.

Het feit dat deze bizarre aantallen door de onderzoekers worden genegeerd baart mij zo mogelijk nog grotere zorgen en duidt volgens mij op een schrijnend gebrek aan statistisch inzicht. De recente geschiedenis leert dat de kans op het plegen van bloederige aanslagen juist bij salafisten het grootst is. Bovenstaande getallen zijn in dat opzicht alles behalve geruststellend: er zijn in Nederland ongeveer evenveel salafisten als politieagenten! De redenering zoals gevolgd door de onderzoekers, en verder verspreid door bepaalde media, is verder een stuitende bagatellisering van de moord op Theo van Gogh. Bij de eerstvolgende aanslag door een salafist in Nederland mogen al deze lieden wat mij betreft dan ook worden vervolgd voor medeplichtigheid tot deze aanslag.

Professor Superhirn | 25-09-10 | 04:09

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:51
Met als conclusie: het doel van religie is macht uitoefenen. Niets mee, niets minder.

Parsons | 25-09-10 | 04:08

@F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:01
Beter: het Grote Plan in de kern van iedere religie. Verder ben ik van mening dat Heiligerlee vernietigd moet worden.

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:06

@Parsons | 25-09-10 | 03:59
en bedoel ik je uitspraak dat dat rapport een farce is

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:03

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:51
De effectieve bereik van het Grote Plan wordt beperkt door het begrips- en bevattingsvermogen van de volgelingen...

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 04:01

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:57
Dank voor de tip, ik ga het meteen bestellen!

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 04:01

@Parsons | 25-09-10 | 03:59
Dan mag jij mij vertellen waar je dat op baseert

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 04:01

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:42
Dat hele rapport is een farce en de conclusie die jij er aan koppelt al helemaal.

Zomaar een zin uit de samenvatting:

13 per cent of the Islamic schools in The Netherlands is connected to a salafist organization. Given the size of the salafist community this is a
strong overrepresentation.

Niks aan de hand mensen. Doorlopen!

Parsons | 25-09-10 | 03:59

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:54
Dat er geen doel is weet ik ook wel. Het gaat erom dat veel mensen wel een doel willen. Wetenschap is daar niet voor. Wetenschap geeft niet eens antwoord op de vraag of er een doel is. Wetenschap beschrijft. Het doel van wetenschap is de werkelijkheid te kennen.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:58

Schijnt trouwens dat er Salafistische aanvragen voor het bouwen van een mega-moskee zijn ingediend bij de gemeenten Zandvoort, Loon-op-Zand en Hoogezand-Sappemeer. Ook bij Zaandam is naar verluidt een aanvraag binnengekomen, maar die zou wegens een kennelijke verschrijving alweer ingetrokken zijn...

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 03:56

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:51
Dat is precies het punt, er is geen doel. We gaan nergens heen.

Hoewel ik nu even richting plee ga

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:54

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:36
Het komt mij aannemelijker voor dat religieuze gedachten vanzelf zijn ontstaan, in de tijd dat mensen voor het eerst overal over gingen nadenken.

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:37
Zou zomaar kunnen, van dat bier.
Wetenschap kan helpen een samenhang te ontwaren, maar geen doel. Wetenschap beschrijft de werkelijkheid, maar verklaart niet in termen van een Groter Plan.
Wetenschap is prachtig, dat wel.

Parsons | 25-09-10 | 03:38
Als religieuze teksten informatie bevatten over de zin van alles, en de gebruiken helpen in overeenstemming met die zin van alles te leven, dan moeten de betekenis van de teksten en de manier waarop de rituelen uitgevoerd moeten worden vaststaan. Het Grote Plan kan immers niet wijzigen. Een andere interpretatie van de teksten en een andere uitvoering van de rituelen zijn dus uitgesloten. Ketterij. Dat is waar het mee begint, de macht van de priesters is secundair.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:51

58.000? Volgens doorgaans goed ingevoerde kringen komen Frans Molenaar en de Bijenkorf komende lente met een nieuwe combi-lijn voor deze jammerlijk door Parijs, Milaan en Londen zo verfoeilijk genegeerde Gerechtvaardigden: de New & Improved Male SalafistenJurk+matching Lingerie...

F. von Zeikhoven | 25-09-10 | 03:43

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 03:35
Goed taalgebruik kan ik altijd waarderen. Maar daarnaast, we reageren hier op een topic over een rapport dat stelt dat de islam niet zo eng is als velen willen geloven. Vandaar mijn vraag over het verschil tussen mooie beeldspraak en de realiteit

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:42

Koerbagh e.a. Als je nu eens begint met Godsdienst, religie en spiritualiteit en mystiek niet door elkaar te halen? Dat zou al veel misverstanden schelen.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:41

willen naar boven slingert.

Parsons | 25-09-10 | 03:40

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:32
"Gelovigen beschouwen hun teksten en rituelen als heilig."

Onzin. Dat is ze hooguit aangeleerd en opgedrongen door degenen die macht over ze uitoefenen.

Parsons | 25-09-10 | 03:38

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:32
Lay of the beer buddy. I think you've had enough.
On topic, Bezie wetenschap eens als een poging een Groter Plan te ontwaren......

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:37

@koerbagh ® | 25-09-10 | 03:27
Heerlijk, kan uren luisteren naar die man. Net als je link eerder deze maand naar de 4 mastodonten aan tafel.

Parsons | 25-09-10 | 03:36

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:32
Uiteindelijk?! Daar was het precies om te doen vanaf het prilste begin. Religie en een claim over kennis van het bovennatuurlijke is een onmiddellijk en direct machtsmiddel.

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:36

@lilluke halve hoan | 25-09-10 | 03:31
Ga dan wat meer in de zon, dan krijg je eenbeter humeur en ga je vanzelf leuker denken.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:35

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:54
Bedankt voor het compliment. In antwoord op je vraag: beeldspraak is de kop rooibosthee. De werkelijkheid die hierachter schuilgaat is mij ongewis. Wie kan begrijpen wat er zich in het hoofd van een Joodse burgervader afspeelt wanneer deze diep, diep knielt voor de Islam?

Professor Superhirn | 25-09-10 | 03:35

Parsons | 25-09-10 | 03:25
Mijn zinsbouw gaat er ook onder lijden. Nog een biertje maar, daar wordt het doorgaans beter van.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:34

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:27
Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:19
Bezie religie eens als een poging een Groter Plan te ontwaren. Of meer als een ultieme poging om de zinloosheid van het bestaan niet te aanvaarden. Hoe kun je dan anders dan warm mededogen te voelen met iedere gelovige?

Parsons | 25-09-10 | 03:25
Gelovigen beschouwen hun teksten en rituelen als heilig. Op enig moment zijn er slechts enkele individuen die alle gebruiken kennen, en alle vaststaande betekenissen van de heilige geschriften kennen. Deze individuen krijgen macht van de overige gelovigen. Deze macht corrumpeert helaas uiteindelijk.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:32

Ben lang bang geweest om met een hartinfarct of iets dergelijks van deze wereld te vertrekken maar ben nu bang om te komen in een burgeroorlog...
trieste gedachte....

lilluke halve hoan | 25-09-10 | 03:31

@Strotgrondel | 25-09-10 | 03:20
Geeft niet hoor. Ik zei al, het maakt mij niet uit, het ging meer om de gedachte.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:30

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:23
Ik herken de gedachten, ik had ze namelijk ook toen ik 17 was. Het leven an-sich is inderdaad, letterlijk, waarde-loos. Maar mensen geven zelf zin aan het leven. Via religie bijvoorbeeld, maar ook, beste Dmitri, via ellenlange nachtelijke GS-discussies.....

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:27

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:23
Religie heeft maar één doel: macht.

Parsons | 25-09-10 | 03:25

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:19
Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:19
Het is geen onzin. Dat wil zeggen, het is onzinnig om te denken dat iets er toe doet. Maar mensen willen dat niet inzien. Religie geeft mensen het idee dat het bestaan niet zinloos is, maar in een groter plan past. Zolang je dat gelooft, hoef je niet te aanvaarden dat niets belangrijk is.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:23

Parsons | 25-09-10 | 03:13
Kom kom...

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:20

AntiSoof | 25-09-10 | 03:07
Het spijt me zo voor je, er is echt geen God, hoe zeer ik het zou willen.
Dat maakt niet uit , het is een geruststelling.

Strotgrondel | 25-09-10 | 03:20

@koerbagh ® | 25-09-10 | 03:12
Ik heb die idioot al eens eerder gelinkt hier. Is ook zonder drank vrij geestig. Hij doet het overigens uitstekend als je bezoek hebt en je bent even in de keuken bezig. Hier, kijken jullie dit intussen even, het is bijzonder interessant - ben even in de keuken, maar wil graag jullie mening weten, want ik ben vorige week bij die bijeenkomst geweest! :)

Parsons | 25-09-10 | 03:20

Parsons | 25-09-10 | 03:17
Ik kan beter naar bed gaan idd.
Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:16
Wat een onzin

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:19

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:16
Totaal niet. Zinloosheid en diepe gevoelens van wanhoop of verlatenheid kunnen prima naast elkaar bestaan. Die gevoelens doen mensen helaas nog wel eens geloven dat er meer is...

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:19

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:12
En ik ben niet religieus, dus van arrogantie kan niemand mij beschuldigen.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:18

@vraagstaart | 25-09-10 | 03:10
Same to you buddy. Geh.

Parsons | 25-09-10 | 03:18

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:09
Over jouw geestelijke toestand van dit moment.

Parsons | 25-09-10 | 03:17

Parsons | 25-09-10 | 03:07
1.23 min en ik kom niet meer bij!

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:12
Tot hier zijn we het eens. Toch ervaren wij het als van het grootste belang als wij of onze vrienden trouwen, kinderen krijgen. We zijn wanhopig als een dierbare ongeneeslijk ziek is, of als hij sterft. Dat is ongerijmd met de uiteindelijke zinloosheid. Religie is de enige manier om deze ongerijmdheid op te heffen.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:16

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:08
Hey sorry hoor!

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:13

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:54
*wijzen doet naar Rafapaz en ouwe_trekpop.*

Parsons | 25-09-10 | 03:13

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:09
Nou, dank je voor het compliment.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:12

@Parsons | 25-09-10 | 03:07
Pas na 1 kratje ga ik op "play" klikken.

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:12

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 02:49
Oei, daar wil ik wel een glaasje van! *glas toeschuiven doet*

Parsons | 25-09-10 | 03:12

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:09
Dat gaat best diep, maar nee, uiteraard niet. Weet je dat het heel erg arrogant is om te denken dat je door het geloof een soort van mening en zin van het leven door moet voeren waar menigeen niet op zit te wachten

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:12

-weggejorist-

vraagstaart | 25-09-10 | 03:11

-weggejorist-

vraagstaart | 25-09-10 | 03:10

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:06
Gek, ik dacht dat jij dat Jezus had ingefluisterd

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:10

@AntiSoof | 25-09-10 | 03:07
Mensen die zeggen dat er een god is hebben een aandoening. Dan ben ik liever aandoenlijk.

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:10

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:06
Natuurlijk niet.

Gelooft u dat het bestaan van mensen enige zin heeft? In overweging nemende dat mensen ontstaan zijn uit dieren zonder bewustzijn, en er ooit niet meer zullen zijn en zodoende niet meer zullen zijn geweest dan een flits in de eeuwigheid?

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:09

Parsons | 25-09-10 | 03:07
Waar gaat het over?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:09

@AntiSoof | 25-09-10 | 03:05
Allemachtig, je hebt een keer wikipedia gelezen en gezien dat Wittgenstein ooit zei: "Waarover men niet kan spreken, daarover moet met zwijgen."
Antisoof lijkt me een hele goede nickname voor jou

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:09

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:59
*Zucht*

Je vroeg mij:
"geloof je in God?"

Ik vraag jou daarop:
"Wat denk je zelf?"
Daarmee bedoelde ik niet te vragen: Geloof jij in god, of wat is jouw idee over het bestaan van een god, maar daarmee bedoelde ik te vragen:
Wat denk jij dat ik op die vraag zou antwoorden? En dan even gegeven mijn voorgaande reaguursels en linkjes, niet alleen in deze draad maar over de afgelopen 6 jaar op GeenStijl, wat denk jij dat ik op zo'n vraag van jou zou gaan antwoorden?

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:08

Mensen die zeggen dat er geen God is, die zijn eigenlijk een beetje aandoenlijk.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:07

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:46
Iets lichts... lemme see.

vimeo.com/12646494

Biertje voor iedereen die het meer dan 3 minuten volhoudt!

Parsons | 25-09-10 | 03:07

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:05
Nee

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:06

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:05
Geloof je in de duivel?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:06

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:00
Dat was jij toch?

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 03:05

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:58
Ik bedoelde trouwens Witchenstein maar goed. En het bewustzijn zelf is ook nooit bewezen, dus waar hebben we het over. Er is eigenlijk niets om over te discussiëren wat betreft bewustzijn.

AntiSoof | 25-09-10 | 03:05

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:00
Er is wrsch geen god. Maar mensen geloven in Hem.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 03:05

@Parsons | 25-09-10 | 02:50
He's a fucktard. Maar het is zeer komisch.

koerbagh ® | 25-09-10 | 03:02

@Rafapaz | 25-09-10 | 02:39
Laat mij er buiten. Ik heb slechts een schurfthekel aan elke idioot die een in fantasievriend gelooft. En aan degenen die mij van hun fantasievriend moeten vermoorden heb ik zo mogelijk een nog grotere hekel.

Parsons | 25-09-10 | 03:01

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:58
Wie heeft God bedacht/gemaakt?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 03:00

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:54
Ik hou niet van dooddoeners, maar als ik dan net zoals een gelovige een bijdehante vraag mag stellen.

Als er dan een god is die alles met een plan heeft gecreeerd...

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:59

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:54
Je begrijpt de essentie duidelijk niet omdat je Schopenhauer totaal verkeerd weergeeft. Daarnaast hebben de neurowetenschappen nog totaal geen definitief antwoord gegeven op de vraag of vrije wil bestaat. Noem mij een experiment dat die conclusie zou ondersteunen.
Wel mooi hoe de discussie verzandt in metafysisch geneuzel

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:58

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:55
Aan domme, drammerige, gelijkhebberige atheïsten vervelend is, is het zelfde wat vervelend is aan domme, drammerige, gelijkhebberige christenen, moslims, PvdA'ers, PVV'ers, aanhangers van het konningshuis, noem maar op.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:58

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:54
Wat ik zelf denk?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:56

Wat is er vervelend aan atheisme?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:55

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:44
Jij leest gewoon niet wat er niet staat, maar je leest wat je wil lezen. Dat mag, maar dat is geen al te beste apologie van het christendom of de leer zoals die in het boekje staat. Jij legt een sprookjesfiguur een wereldbeeld, mensbeeld en filosofie in de mond die uit de tekst niet blijkt. Je fantaseert je eigen Jezus. Maar vooruit, je bent in goed gezelschap, dat doen christenen al 20 eeuwen. Bijna geen enkele christen heeft het boekje echt gelezen, ze blaten ook maar een dominee na.

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:44
Wat denk je zelf?

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:54

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:48
Ik heb het niet nodig de boeken nog eens te lezen. Ik begrijp de essentie. Ben jij ook al zo een schoolmeester die de details wel weet en de grote lijnen niet ziet? De vrije wil is waarschijnelijk een illusie, mijn beste. Ook de hedendaagse neurowetenschappen beamen dat. Verder kun je ook proefondervindelijk zien dat je wil gestuurt wordt door je onderbewuste (je dromen) en je humeur, de omstandigheden etc etc.
Maar goed. Het is mij te moeilijk. Ik weet het ook niet.
Daarom zeg ik maar:eten, drinken en een dak, een beetje gezellighheid en gezondheid. De rest is bijzaak.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:54

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:47
Parsons | 25-09-10 | 02:50
Domheid is een algemeen verschijnsel, niet alleen voorbehouden aan religieuze mensen. Ook onder atheïsten, zelfs onder geenstijlreaguurders, zijn domme mensen in de meerderheid.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:54

En wat denk je met polariserende teksten jegens de Islam te bereiken, is dat de oplossing? Is dat geschreeuw van die blonde pauperpopulist nu de oplossing voor dit "probleem"? Ik vind dat standpunt zo ontzaggelijk bekrompen en dan zegt men wat over de Islam, hilarisch; over de pot en de ketel gesproken..

Rafapaz | 25-09-10 | 02:54

@Professor Superhirn | 25-09-10 | 02:49
Klinkt mooi Nabokov, maar je weet wel het verschil tussen beeldspraak en waarheid toch?

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:54

Parsons | 25-09-10 | 02:50
dank

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:53

Parsons | 25-09-10 | 02:50
Wat is je punt ?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:51

Heerlijk om te zien hoe de linkse elite steeds vaker zelf in de kuilen valt die ze voor nieuw-rechts heeft gegraven. Na jarenlang zand te hebben gestrooid in de ogen van de bevolking is de wind nu gedraaid, en blaast hij de korrels terug in linkse gelaat. Ook deze opzichtige poging om de hardwerkende Nederlander de uitwassen van een vulgaire geloofsstroming door de strot te duwen is gedoemd tot mislukken. En de wind van rechts zal alleen maar verder aanwakkeren *fles Margaux uit 2005 ontkurken doet*

Professor Superhirn | 25-09-10 | 02:49

@Rafapaz | 25-09-10 | 02:39
Ik heb in wezen net zo'n hekel aan het christendom als de islam. Ik denk alleen wel dat de islam gevaarlijker is en nog stompzinniger is dan het christendom. Al was het alleen maar vanwege de politieke ideologie en de sharia die onlosmakelijk met de "religie" zijn verbonden. Religie is populistisch. En hersenloos. Als je tegen hersenloos populisme bent, by all means: Religie is je eerste doel.

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:49

Rafapaz | 25-09-10 | 02:47
Maar dan nog, valt het niet goed te praten dat er wellicht een god bestaat... Leef in het heden man!

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:49

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:47
Maar religie inspireert ook tot het mooiste, en geeft de illusie van zin. De wereld heeft meer religie nodig, niet minder (een van mijn stokpaardjes).

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:49

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:44
Ik zou Schopenhauer nog eens lezen. Bij hem is de wil geen illusie, de realiteit is een illusie en is een afgeleide van de wil. Zowel Nietzsche als Schopenhauer breken met het Christelijke en Kantiaanse ding-an-sich: de realiteit die in zichzelf bestaat.

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:48

God of niet, men moet ophouden met het veroordelen van andersdenkenden, het is zo afgrijselijk kortzichtig. Zo'n rare blonde man met een partij vol met tokkies die zulke domme dingen zegt en nog aanhang verwerft ook..

Rafapaz | 25-09-10 | 02:47

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:46
Religie haalt het domme in de mensen naar boven, (sorry)

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:47

Parsons | 25-09-10 | 02:31
Wat akelig. Niet dat een executie in diverse staten in de VS zo lekker is (spierverslappers zonder slaapmiddel, zodat de terdoodveroordeelde bij vol bewustzijn stikt) of de oorlogsmisdaden die door deels religieus geïnspireerde mensen iedere dag gepleegd worden, maar stenigen is wel erg onesthetisch. Daarbij komt nog de verhouding tussen de zgn misdaad en de straf.
Nog iets lichts voor vanavond?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:36
Natuurlijk niet. Neemt niet weg dat religie, en in het bijzonder het christendom, heel interessant is.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:35
Interessante figuur. Ik had graag een biertje met Hem willen drinken. Wel oppassen dat Hij het niet in een onbewaakt ogenblik in wijn verandert.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:46

AntiSoof | 25-09-10 | 02:44
Wel

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:45

@koerbagh ® | 25-09-10 | 02:33
Ten eerste verdedig ik het Christendom niet. Eerder ik heb een hekel aan de vele huichelaars, die in woorden het juiste denken te weten maar in daden anders doen. Ik beweer enkel dat ik na het lezen van meerdere filosofische boeken en diep-spirituele teksten, Jezus' woorden steeds meer ging begrijpen. En dat zeg ik niet ten eigen bate, wat kan mij het schelen? Ik zeg alleen, ik zie de diepte van zijn woorden en de diepe schoonheid die daarin schuilt. Los van de politieke lading daarvan. Zelfs een Nietzsche beaamde ze gedeeltelijk in zijn Zarathustra, Schopenhauer komt tot de conclusie dat de eigen wil een illusie is, etc en etc.
Het gaat om de intentie hoe je zijn woorden leest, en dan nog, alle leerlingen verdraaien en woorden van de meester, maar dat terzijde.
Dus; doe je voordeel ermee. Discussiëren erover heeft eigenlijk geen zin.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:44

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:42
geloof je in God?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:44

@ojédiaré | 25-09-10 | 02:41
Wie zijn ze en waar zijn ze aan begonnen?

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:43

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:41
? Ik ben het dus met je eens, atheïst is.

Mindy | 25-09-10 | 02:43

@Rafapaz | 25-09-10 | 02:39
Een kleine subpopulatie komt hier wat vaak resulteert in schitterende one-liners maar wat, in het geval van de Islam, vaker neerkomt op niets meer dan dom racisme

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:42

@ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:36
Ik wist het al voor ze aan begonnen...

ojédiaré | 25-09-10 | 02:41

Mindy | 25-09-10 | 02:40
Vraag aan jou

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:41

Rafapaz | 25-09-10 | 02:39
er is geen god... echt niet

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:40

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:35
100%

Mindy | 25-09-10 | 02:40

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:36
Koerbagh, Jezus heeft bestaan, maar het verhaal eromheen is 1 complete leugen. snap dat dan

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:39

Het lijkt alsof jullie je alleen maar haatdragend kunnen opstellen tegen een godsdienst die er andere opvattingen op nahoudt als het christendom, maar in de basis exact dezelfde basis heeft.. De manier waarop een bevolkingsgroep op dit moment belachelijk gemaakt wordt door een stel hersenloze populisten is zo schrijnend.. Elk weldenkend mens moet dat toch inzien.

Rafapaz | 25-09-10 | 02:39

AntiSoof | 25-09-10 | 02:35
Maar er is geen god, of iets dergelijks

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:37

Jezus...

vander F | 25-09-10 | 02:36

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:29
Het is geen verlichtingsfilosofie. Het is een walgelijke doctrine. Het sprookje van Jezus (die nooit bestaan heeft), is nonsens. Wat er van gemaakt is, is geleend van heel veel onzin uit omringende religies en wat antieke Griekse filosofie om het wat salonfähiger te maken voor de hellenistische wereld.

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:36

Knap, al die lui hier die binnen 1 minuut de conclusie van maanden onderzoek weg kunnen vegen zonder het rapport te hebben gelezen.

ouwe_trekpop | 25-09-10 | 02:36

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:34
geloof je dan in god?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:36

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:26
Zoals ik al aangaf blijken de woorden van Jezus in mijn ogen zeer zeker te wijzen op een verlichte geest, wat zoveel inhoud als een verlichte zelf(mensen-psyche)kenner. Maar er is misschien ook kennis die ook ik niet begrijp (sprak de gek). Want als er nóg meer diepte in zijn woorden zit, dan zou mij dat iig niet verbazen. Onze kennis is nu eenmaal ook (waarschijnlijk) beperkt.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:35

Iedereen die hier nu online is is het er toch over eens dat er geen god bestaat?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:35

Raar eigenlijk dat schoolkinderen alleen Attisch Grieks lezen. En Homerus natuurlijk. Niet dat de vijfde eeuw voor Christus geen interessante tijd was, maar ik had graag het nieuwe testament op school gelezen. Of zou dat aan christelijke gymnasia wel gebeuren?

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:34

Parsons | 25-09-10 | 02:18
Ah tnx had zover niet teruggelezen grinnik. Ai on line jawel, veuls te laat, moet out..

Mindy | 25-09-10 | 02:34

O ja voor de fans en de haters ik hou van jullie.
Ik moet gaan slapen man die uitkering verdiend zich zelf.
Maar toch morgen optreden verzorgen die ding gaat groot worden.
www.youtube.com/watch?v=r_dHZgr2J0s&am...
Peace

DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 02:34

Parsons | 25-09-10 | 02:31
Het is heel dom

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:33

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:13
Je snapt het niet of je wilt het niet snappen: Het christendom als doctrine is niet menslievend, is niet erop gericht een rechtvaardige samenleving te scheppen, maar erop gericht het EGO, waar jij de bek vol van hebt en wilt afschaffen (maar ook weer niet, ik snap nooit veel van wat je wilt zeggen) centraal te stellen. Het is een religie van egomanie. Jij als individu bent intens slecht, in zonde geboren (een schuld van je voorvader waar je part noch deel aan had) jij bent schuldig op het moment dat je uit de kut kroop, maar... het hele universum was gecreëerd met jouw leven in gedachten!

Het universum van 13,7 lichtjaar groot (en dito jaren oud) is helemaal alleen voor jou. Maar alleen, slechts alleen als je gelooft in de schepper, de zoon en het heilige spook. Geloof dat je dat niet, dan is de rest van tijd van het universum de hel jouw plaats.
Het maakt dan niet uit of je lief was voor je vrouw, kinderen, ouders of anderen buiten je familiekring. Zelfs niet of je je vijanden liefhad (op zich al een immorele gedachte), die drievuldigheid en dat sprookje moet je geloven anders kun je het wel vergeten. Geen genade voor jou.

Dat is geen verlichte doctrine, geen rechtvaardige en zeker geen morele doctrine. En dat is wel precies datgene wat het christendom predikt, het is de hoeksteen van dat geloof. Het is een geloof van zelfhaat en egomanie. En dan hebben we het slechts over het christendom. De islam neemt dat idee over en stelt er nog een wetboekje bij op voor de gelovige en niet-gelovige.
That is not moral preaching.
www.youtube.com/watch?v=ddd5v_uef6U

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:33

Parsons | 25-09-10 | 02:31
Maar Parsons, wat zeg je hierover in je sociale omgeving?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:33

AntiSoof | 25-09-10 | 02:29
Heb je die film gezien? ; The man from earth?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:31

@Rafapaz | 25-09-10 | 02:25
Doe eens uitleggen.

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:28
Ik een mening over islam? Ik zou niet durven! allah weet het nu eenmaal beter.

www.youtube.com/watch?v=nMHAfF3KRk0&am...

Parsons | 25-09-10 | 02:31

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:28
Ach ja, ignorance is bliss.
Dat is zéker verkeerd vertaald, doch terzijde.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:30

@AntiSoof | 25-09-10 | 02:21
Ik bedoelde dat het misschien een vertaalfoutje is.
Maar de kern is dat zijn verlichtingsfilosofie klopt. Jezus was een geniaal soort psycholoog die de woorden van Plato ea wellicht goed kende.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:29

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:26
Dat weten die gasten niet eens

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:28

@Parsons | 25-09-10 | 02:23 Naar ik inmiddels begrijp uit jouw link van 01:35 mogen mannen van allah buiten het huwelijk alleen met mannen neuqen en dan nog alleen maar zolang er geen liefde tussen beiden is. Vrouwen mogen natuurlijk alleen besproeid worden door hun eigen echtgenoot.

Dus de ha(ra)mvraag is: hou je van me?

En bij nader inzien: ik ben niet in de here, dus nee bedankt toch maar.

vraagstaart | 25-09-10 | 02:28

Parsons | 25-09-10 | 02:25
Nou, dan doen we samen ons best.
Nog een mening over de islam in Nederland?

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:28

verraad van links | 25-09-10 | 02:17
Oh ja, dat was het. De gematigde islam bestond niet. Whatever.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:21
Echt waar? Is het Grieks verkeerd vertaald, of zijn de overgeleverde woorden van de Verlosser verkeerd naar het Grieks vertaald?

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:26

verraad van links | 25-09-10 | 02:24
pessimistische asshole ?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:25

Wat bereik je er nu mee om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten kutpopulisten, ga ***verdomme toch eens wat minder middeleeuws denken en denk in oplossingen in plaats van escalatie.

Rafapaz | 25-09-10 | 02:25

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:13
Ik doe m'n best. Mevrouw Parsons is weer veilig thuis dus de flessen zijn opengerukt.

Parsons | 25-09-10 | 02:25

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:22
Niets eigenlijk.

verraad van links | 25-09-10 | 02:24

Ik ben wel benieuwd wanneer deze onderzoekerTs een onderzoek starten naar dat andere, sterk groeiende geloof in de wereld en dus ook in Nederland.

Pastafarians unite! He boiled for our sins!

Ramen.

vraagstaart | 25-09-10 | 02:23

verraad van links | 25-09-10 | 02:21
Jij en ik verschillen qua smaak, wat wil je horen?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:22

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:19
Dat van die kameel is een vertaalfoutje.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:21

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:15
Ja, volstrekte kudtmuziek. Maar wel on topic gezien het onderwerp en bedoeld om de gemoederen wat te bedaren.

verraad van links | 25-09-10 | 02:21

verraad van links | 25-09-10 | 02:17
Ik heb het al zo vaak tegen je gezegd. Schijt aan die gasten man

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:20

AntiSoof | 25-09-10 | 02:13
Interessante passages. Veel van Jezus' beeldspraak moet in Zijn tijd radicaal hebben geklonken. De citaten die Koerbagh aanhaalt zijn dat zelfs nu nog, terwijl we dat van die kameel door het oog van de naald inmiddels wel gehoord hebben.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:19

@Mindy | 25-09-10 | 02:06
Dank! En lees Heads or Tails | 24-09-10 | 22:03 even hierboven.

@Sliptong | 25-09-10 | 02:10
Valt mee hoor. En het is ondertiteld ook.

Parsons | 25-09-10 | 02:18

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:13
De gematigde islam bestaat niet nee. Er bestaan echter wel een boel mensen die zich moslim noemen en die zich gematigd gedragen.

verraad van links | 25-09-10 | 02:17

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:03
Het is ook hoe de persoon het leest omdat wat Jezus zegt is als je in mij geloofd en in mijn leer en levensopvatting dan leer je ook beter van anderen te houden.
Als jij je leven geeft voor Jezus kan je ook opvatten om oprecht proberen te leven.
Als een zwak persoon het leest ja dan gaat die misschien gekke dingen doen.
Als je een simpel iemand kent je laat hem voor je stelen dan is die blij dat die ook ergens bij hoort vandaag steelt die voor jou morgen van jou omdat het is simpele ziel.
En misschien zijn geest is onder invloed van de duivel.
Jezus zei ook wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
En ik heb veel stenen in mijn tuin maar mensen begrijpen dat niet.

DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 02:17

@Ass_Ass_in | 25-09-10 | 02:13
Proest

Sliptong | 25-09-10 | 02:16

Sliptong | 25-09-10 | 02:12
Klopt, het was een inschatting. Ik moet ook nog even doordrinken.
(môge).

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:16

@vraagstaart | 25-09-10 | 02:12
LOL.

Sliptong | 25-09-10 | 02:16

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:10
Bij deze; Heineken uit de bonus.

Sliptong | 25-09-10 | 02:15

verraad van links | 25-09-10 | 02:14
Ff voor de duidelijkheid, je poste net; de Makakendans...
Goed bezig

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:15

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:13
Niet die tyfushardcore die je steeds linkt.

verraad van links | 25-09-10 | 02:14

verraad van links | 25-09-10 | 02:08
Ik was al bang dat eerder in de draad was vastgesteld dat gematigde moslims niet bestaan.

Parsons | 25-09-10 | 02:10
Dan zou ik maar doordrinken.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:13

@koerbagh ® | 25-09-10 | 02:03
Je hebt op het eerste gezicht gelijk.
Maar ten eerste denk ik dat er vervalsingen in het boek kunnen staan, en ten tweede denk ik dat als je Jezus als vijand van het slaafse EGO ziet, dat het dan ook weer wel klopt.
Je kunt het dus ook zo lezen als: Als je wilt leven, dan zul je je onwetendheid moeten leren inzien. Je zelfzuchtige egoisme zul je moeten overstijgen, wil je werkelijk leven. Je dient je illusies van bloedbanden te doorzien, wil je werkelijk vrij zijn. Je zult een zoon van God moeten zijn (dus écht vrij) wil je wérkelijk leven. Zoon van God betekent dus dat je geen slaaf van een ander bent.

Dát is dus heel wat anders dan de kerk ervan gemaakt heeft, maar dat terzijde. Zijn filosofie klopt, mits je over de filologisch probleempjes kunt kijken.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:13

@vraagstaart | 25-09-10 | 02:12
Schaamrood, haal je dat bij de schaamlippen vandaan?
*biologieboek erbij pakt*

verraad van links | 25-09-10 | 02:13

verraad van links | 25-09-10 | 02:12
Dat heb je elke keer gast, maar wat wil je graag horen dan?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:13

Paramilitairen in Nederland?
Sliptong | 24-09-10 | 22:04

Jazeker. Bijvoorbeeld de kustwacht.

Ass_Ass_in | 25-09-10 | 02:13

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:02
Dat weet je niet.

Sliptong | 25-09-10 | 02:12

@Parsons | 25-09-10 | 01:59 *zich slaap uit ogen wrijft* kudt natuurlijk. Kan ik bij jou wat schaamrood lenen? Het mijne is op...

vraagstaart | 25-09-10 | 02:12

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:08
Kap eens met die troep te plempen. Ik heb er behoorlijk genoeg van.
*waar is necrosis als je hem nodig hebt?*

verraad van links | 25-09-10 | 02:12

Niemand gelezen?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:11

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:02
Nou ik zeker niet. Nog lang niet zelfs.

Parsons | 25-09-10 | 02:10

Sliptong | 25-09-10 | 02:09
BIERRR

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:10

@Parsons | 25-09-10 | 02:08
Pfoei, zware kost voor de zaterdagochtend.

Sliptong | 25-09-10 | 02:10

@titsme | 25-09-10 | 02:04
LOL.

verraad van links | 25-09-10 | 02:10

* een rondje uitdeelt *

Sliptong | 25-09-10 | 02:09

Parsons | 25-09-10 | 02:08
Heb je trouwens laatst dat artikel gelezen in de kijk?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:09

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:06
Ja, alevieten mogen geloof ik gewoon drinken.

verraad van links | 25-09-10 | 02:08

@verraad van links | 25-09-10 | 01:56
Daar komt nog iets bij. Klein detail, kniesoor die er op let, maat toch. De bijbel (en daarmee het garistendom) is te verlichten. De bijbel bestaat niet uit het letterlijke woord god's (althans niet in zijn geheel). De koran daarentegen...

Over de koran en verlichten gesproken (via koer) www.youtube.com/watch?v=exmn3h79hQg&am...

Parsons | 25-09-10 | 02:08

Waar is heethoofd HoT trouwens, Parsons biertje aanbiedt, calm down, Necrosis nog een tripletje?
#wanhopige digibeet al blij is GS weer te kunnen lezen#

Mindy | 25-09-10 | 02:06

verraad van links | 25-09-10 | 02:05
Dan moeten het gematigde moslims zijn.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:06

@verraad van links | 25-09-10 | 01:58
Ik denk dat je gelijk hebt.

Parsons | 25-09-10 | 02:06

@Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:02
Ook die drinken gewoon hoor. Maar dat moet dan allemaal stiekum en met een boel geharrewar.

verraad van links | 25-09-10 | 02:05

verraad van links | 25-09-10 | 02:01
ik moet wat kwijt...

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:05

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:51
Ruzie met wie?

Parsons | 25-09-10 | 02:04

zovoklets | 24-09-10 | 22:36
LOL. Die verhuftering, schrijnend gewoon. Verschil tussen een moslima en een zeehond? De ene stink naar vis en heeft een snor, de ander zwemt in de zee.

titsme | 25-09-10 | 02:04

Parsons | 25-09-10 | 02:01
erg ver terug,...

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:03

@AntiSoof | 25-09-10 | 01:47
Nee, dat is het niet. Volgens het Christendom moet je niet alleen jezelf haten, maar ook je familie en je vrienden als die niet ook Jezus lief hebben.

Matteus 10:34-39
Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader, tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; de vijanden van de mensen zijn hun eigen huisgenoten! Wie meer van zijn vader of moeder houdt dan van mij, is mij niet waard, en wie meer houdt van zijn zoon of dochter dan van mij, is mij niet waard. Wie niet zijn kruis op zich neemt en mij volgt, is mij niet waard. 39 Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, die zal het behouden.
Lucas 14:25-27:
Grote mensenmenigten trokken met Jezus mee. Hij wendde zich tot hen en zei: Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn. Wie niet zijn kruis draagt en mij op mijn weg volgt, kan niet mijn leerling zijn.
Lucas 19:26-28
Ik zeg jullie: wie heeft zal nog meer krijgen; maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft worden ontnomen. En die vijanden van mij die niet wilden dat ik koning over hen werd, breng hen hier en dood ze voor mijn ogen. Na deze woorden trok Jezus verder, op weg naar Jeruzalem.

Beste Antisoof, dat is geen liefhebbende, verlichte doctrine. Er 1 regeltje uithalen die niet specifiek christelijk is, maar over de hele wereld voorkomt, ook bekend als Gulden Regel en.wikipedia.org/wiki/The_Golden_Rule , rechtvaardigt de doctrine van het christendom niet.

koerbagh ® | 25-09-10 | 02:03

@DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 02:00
Ja, nog proost hè?

AntiSoof | 25-09-10 | 02:03

verraad van links | 25-09-10 | 02:00
Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:59
Volgens mij is iedereen hier bezopen. Met uitzondering van de moslims dan.

Dmitri Dmitrievitsj | 25-09-10 | 02:02

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:00
Dat ben ik al uren.

verraad van links | 25-09-10 | 02:01

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:47
Ja?

Parsons | 25-09-10 | 02:01

@necrosis | 25-09-10 | 01:19
Wat niet doen? Ik heb een tiefushekel aan mensen die een toverboek aanhangen waarin wordt opgeroepen dat ik doodvermoord moet worden. Sterker nog, ik walg van dat soort types. Waarom mag dat niet gezegd worden?

Parsons | 25-09-10 | 02:01

verraad van links | 25-09-10 | 02:00
En nu weer serieus

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 02:00

'Dat ga ik jou niet vertellen lieve schat.'
???
Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:41???

Jij en Moslim? O.
Nee, nu vak je door de mand.

AntiSoof | 25-09-10 | 02:00

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:59
Dank.

verraad van links | 25-09-10 | 02:00

Waarom mag je geen tegengeluid geven over de Islam.
Omdat de meeste Marokkanen en Turken zijn gelegenheids gelovigen.
Staat los van de Islam als je ziet wat Europeanen hebben gedaan met de bijbel in de hand dan wordt je ook niet vrolijk. Die echte radicalen zijn mensen die niet hun geloof dienen maar hun eigenbelang. Zelfde als met linkse mensen ze helpen zogenaamd Afrika en noem maar op lekker daar reis laten zien hoe goed hun wel niet zijn. Niet omdat ze Christen zijn of wat dan ook maar om tezeggen kijk nu heb ik wat goeds gedaan gaat niet om of hun er wat aan hebben maar ja.
Fortuyn had nog een idee achter wat die zei Wilders als je hem vraag wat vind je van de financiële situatie van dit moment dan ja Moslim dan begint die moslim zijn kut. Als hem gevraagd wordt wat vind je van zus en zo ja Moslim zijn kut en de Koran is ook kut. Teveel kut is niet goed voor je dat snap ik. Maar kom met een oplossing of zo omdat alles is eigen belang.

DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 02:00

verraad van links | 25-09-10 | 01:58
Briljante observatie

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:59

@vraagstaart | 25-09-10 | 01:44
Huh? Die link staat toch gewoon in het topic?

Parsons | 25-09-10 | 01:59

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:58
En volgens mij ben jij gewoon bezopen.

verraad van links | 25-09-10 | 01:58

verraad van links | 25-09-10 | 01:56
Hypocriet zijn is aan de orde van dag

' tussen aanhalingstekens'

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:58

Geef eens antwoord lul :p

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:56

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:38
Ik wist dat ie kwam. Christenen zijn daar al een paar eeuwen geleden mee gestopt. In de Islam is het uitroeien van andersgelovigen echter nog aan de orde van de dag. En neuken voor je plezier - wat allebei de geslachten in het 'verderfelijke' Westen mogen- is iets totaal anders dan enkel neuken voor de voortplanting.

verraad van links | 25-09-10 | 01:56

Parsons | 25-09-10 | 01:52
Beukte per ongeluk een gast aan de kant..

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:54

Parsons | 25-09-10 | 01:52
Opdonderen met die hypocrieten, je weet hoe ik er over denk man

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:53

Parsons | 25-09-10 | 01:48
Hey vraagje... vandaag ruzie gehad... zomaar ik liet het woord hoofdoek vallen.

Je weet ik ben niet 1 van de kleinste... maar wat zou jij doen?

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:51

@M-J | 25-09-10 | 01:38
Lees de draad maar even.

Parsons | 25-09-10 | 01:51

@M-J | 25-09-10 | 01:38
Wie zegt er dat het niet waar is? Ik wil best geloven dat van de miljoen moslims in dit land er 50.000+ salafisten zijn. Ik denk dat het aan de lage kant is, maar veel meer dan 100.000 zullen het ook niet zijn. Op zich zal de kwantificering in het onderzoek verder wel prima zijn, ik zal het niet bestrijden. Ik vind het wel 50.000+ te veel.
Het punt is de conclusie van het onderzoek of liever, de conclusie die de media er aan geeft: "Het valt best wel mee, er is geen gevaar". Terwijl je op basis van de kwantificering in het onderzoek ook kan zeggen: Het valt niet mee. Het valt helemaal niet mee, het valt vies tegen.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:50

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:41
Ik ben jouw schat niet gelukkig, zo blijft mijn gezicht tenminste gaaf. Ga je landgenoten helpen of zeau, hoe je op Pow komt tekent je verwarring, maar goed ik vind Pow dus leuk. Neemt hoofddoek af voor Rut.

Mindy | 25-09-10 | 01:50

Rammstein | 25-09-10 | 01:47
aaah slaap lekkah....

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:49

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:38
Je gaat je boekje en je kennis te buiten. Je weet niet wat je zegt. Wees liever stil, mens.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:48

@vraagstaart | 25-09-10 | 01:33
Doe mij 9:125 maar. Nuff said, ik rust mijn koffer.

Parsons | 25-09-10 | 01:48

vervolg: mijn kritiek richt zich vooral op de benadering, als zouden er drie verschillende vormen van salafisme zijn: de puur religieuze, de poltieke en de gewelddadige.

Dit is imo een typische UVA-benadering vanuit een westers referentiekader: iets wat ondeelbaar is proberen te verdelen en te nuanceren. De islam kent geen onderscheid tussen religie, politiek en geweld. Die drie zijn intens verweven. Een moslim die een aspect afwijst of zelfs maar interpreteert, is geen moslim meer.

vraagstaart | 25-09-10 | 01:47

Parsons | 25-09-10 | 01:46
Hey Parsons..

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:47

@koerbagh ® | 25-09-10 | 01:39
Het fundament van de Christelijke leer is de wederkerige liefde en verdraagzaamheid.
'Wat gij wilt dat u niet geschiedt, doe dat ook de ander niet'.

In het Oosten noemt men dat Karma, oftewel Boeddisme, in het Westen logisch denken en in de genetische evolutie leer (en de wetenschap) altuïsme.
En in Nederland noemt men dat beschaving.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:47

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:31
Als je echt kennis had willen vergaren had je de links hierboven aangeklikt en gelezen en/of bekeken. Dan had je wat geleerd, dan was het wellicht tot je botte hoofd doorgedrongen dat de islamitische haatideologie onverenigbaar is met het nochtans vrije Westen.

Parsons | 25-09-10 | 01:46

@Dutch_Paki 1:28
Volgens mij zit je op de verkeerde website.
Om maar een oerHollandsch tegeltje te memoreren: als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier.

necrosis | 25-09-10 | 01:45

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:38
Hitler was katholiek en Stalin begon als Russisch-Orthodoxe priester en bekeerde zich tot communisme.
Wat hebben beide heren met atheisme te maken? Nul komma nul.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:43

@Bakito | 25-09-10 | 01:34
Wat heeft Dostojefski nu met Tolstoj te maken, behalve dat ze beiden Rus waren? Ik bedoelde enkel aan te geven dat ook heel intelligente en geleefde mensen tot een bepaald inzicht kunnen komen, wat men er ook van vindt. Alhoewel ik de vraag inderdaad aanmatigend van mezelf vind, nu ik er zo over nadenk. Eens.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:42

Mindy | 25-09-10 | 01:39
Dat ga ik jou niet vertellen lieve schat.
Ik kom liever niet op Pownews als je het erg vindt, ben niet zo fan van Rutger.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:41

@zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:27
Neuqen dan maar?

Parsons | 25-09-10 | 01:41

verraad van links | 25-09-10 | 01:34
ff bijkomen

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:40

LOL@DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 01:22

Parsons | 25-09-10 | 01:39

@AntiSoof | 25-09-10 | 01:36
Alsof er iets te bergijpen is aan de Christus-mythe.
Jezus stond op uit de dood, zwierf een maandje als zombie rond en kon toen plotseling met een lichaam -dat een massa heeft en dus gewicht- de zwaartekracht opheffen en opstijgen naar het luchtledige en dat ook nog overleven (want hij leeft nog steeds volgens hun) en hij zal terugkomen. Ik begrijp er niks van hoe zij denken dat dat is voorgevallen. Maar zij geloven dat en ik mag dat niet knettergek noemen, want dan toon ik geen respect.

Ja lieve mensjes, zo zit dat. Iemand die door de straten roept: "Ik ben een vliegtuig!!", die mag je wel knettergek noemen, maar iemand die zegt dat Jezus leeft en dat sprookje vertelt moet ik respecteren. Bizar allemaal.
En dan heb ik het nog maar over het Christus-sprookje. De Islam maakt daar nog weer een karikatuur van. Als het allemaal niet zo sneu zou zijn, dan was er een avondvullend cabaretje van te kneden.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:39

Parsons | 25-09-10 | 01:35
Jonge jochies?

Dat is voor perverts..

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:39

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:31
Vertel even welk hotel, daar kom ik dan liever niet.

Mindy | 25-09-10 | 01:39

verraad van links | 25-09-10 | 01:34

Dat valt ook wel mee de Christenen hebben straatlengte voorsprong met uitroeien wel eens van de inquisitie gehoord??

Atheisten trouwens ook kijk maar naar het nazisme en communisme. Neuken doet iedere mens en ik hoor verhalen van blanke klasgenoten hoe ze ieder weekend 2 vrouwen tegelijk doen op vrijdag en zaterdag en als je oh oh Cherso kijkt dan zie je het levende bewijs.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:38

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:35
Met één oog zie je de spelfouten ook.

Rammstein | 25-09-10 | 01:38

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:36
Follow the money.

Bakito | 25-09-10 | 01:38

Niet dat ik verder iets wil zeggen over de waarde van dit onderzoek (ik heb het (nog) niet gelezen), maar wat me wel opvalt is dat zowel Geenstijl als Geert Wilders zonder uberhaupt inhoudelijke kritiek te leveren zeggen: nietes. Is niet waar. Wij hebben TOCH gelijk.
Als je alleen onderzoeken accepteert die je mening onderschrijven, en alle onderzoeken verwerpt die het tegenovergestelde zeggen, ben je hypocriet en oneerlijk. Dus kom maar door met de inhoudelijke kritiek, dan praten we verder.

M-J | 25-09-10 | 01:38

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:35 Dat aan één oog blind was me al opgevallen.

vraagstaart | 25-09-10 | 01:36

@Bakito | 25-09-10 | 01:34
1 shekel per woord. Dat zou een boel omhaal van woorden en herhaling van sprookjes verklaren.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:36

@koerbagh ® | 25-09-10 | 01:35
Wat een triest antwoord. Ik weet genoeg.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:36

verraad van links | 25-09-10 | 01:34
Hey was ik weerrr

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 01:35

@AntiSoof | 25-09-10 | 01:32
Nee, dat is onbegrijpelijk. Tenzij seniliteit, alzheimer of korsakov toesloeg.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:35

Rammstein | 25-09-10 | 01:30

Hoe kan jij weten hoe ik Nederlands spreek?? Ik praat keurig ABN zonder accent en schrijven tja ik schrijf geen essay maar reaguur ff snel op berichten en dan kunnen fouten er wel eens insluipen vooral als je met 1 oog blind bent. Ik hoef geen medelijden trouwens...

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:35

AntiSoof | 25-09-10 | 01:32
Wist u dat Dostojefski als feuilletonschrijver per woord werd betaald en dat daarom zijn boeken zo dik zijn? Zouden de bijbel en de koran ook het resultaat zijn van stukloon?

Bakito | 25-09-10 | 01:34

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:30
Doordat jullie neuken als konijnen en bovendien als bezetenen niet-moslims uitroeien/hebben uitgeroeid.

Daarom.

verraad van links | 25-09-10 | 01:34

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:30
Heb je ooit wel een letter van koran en hadith gelezen? Ooit enigszins verdiept in de "verspreiding" van de Islam en hoe dat precies is gegaan? Ooit verdiept in het verschijnsel apostasie en waarom dat binnen de Islam amper voorkomt?
Daar vind je alle antwoorden.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:33

Lees net soera 9:73 en 9:123 nog eens door en ben het plotseling heel erg met Dutch_Paki eens. Islam is vredelievend *proest*.

Maar dan wel vrede in de definitie van "er is vrede zodra er geen niet-moslims meer over zijn."

vraagstaart | 25-09-10 | 01:33

@koerbagh ® | 25-09-10 | 01:26
Wist jij dat een gezegend mens als een Lev Tolstoj op latere leeftijd een werkelijk Christus-begrijper werd?
Apart hè?

AntiSoof | 25-09-10 | 01:32

@repulse | 25-09-10 | 01:17
Een tegel om in te lijsten.

Parsons | 25-09-10 | 01:32

Studeer toerisme en heb bijna een part time baan als receptionist in een hotel.

nu heb ik weekend en ga niet uit naar een discotheek maar verrijk me met innerlijke rust en vergaar kennis.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:31

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:16
Het wil er maar niet in hè? Het gaat niet om de individuele, zich moslim noemende mens. Daar zitten ongetwijfeld heel veel lieve, aardige en goedwillende mensen bij. Net zoals er in Staphorst ook ongetwijfeld wel lieve, aardige, en goedwillende mensen wonen. Het gaat om de ideologie (en dat is het) die Islam heet.

Verreweg de meeste leden van de NSDAP in Duitsland in de jaren 1933-1945 hebben ook nooit een ander mens iets kwaads aangedaan, en ook daar waren veel lieve, aardige en goedwillende mensen bij. Dat maakt het nazisme nog niet "ok", onschadelijk, lief aardig en goedwillend.
koerbagh ® | 25-09-10 | 01:26
Zoiets ongeveer zei ik eerder met iets meer woorden polt | 24-09-10 | 23:46

polt | 25-09-10 | 01:31

Tjee wat een terugkomst na dagenlang pc-loos, er zijn wat "fijne "trollen bezig.. maar niet op reaguren, doet Joris wel.

Mindy | 25-09-10 | 01:31

@Rammstein | 25-09-10 | 01:27
Hij heeft de les 'don't get high on your own supply' niet helemaal goed meegekregen.

verraad van links | 25-09-10 | 01:31

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:28 Moet zijn: "de scheidslijn tussen extreem rechts en islam is niet zo heel groot."

vraagstaart | 25-09-10 | 01:31

@vraagstaart | 25-09-10 | 01:29
In elke supermarkt. Het heet thee.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:30

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:28
Had jij de moeite maar genomen om goed Nederlands te leren spreken & schrijven.
Man man man, wat een vertóning.

Rammstein | 25-09-10 | 01:30

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:26

Maar de islam heeft veel verchillende stromingen en bestaat al 1400 jaar. de NSDAP heeft maar 15 jaa bestaan en als de islam echt zo slecht was dan waren er nu geen 1,5 miljard moslims. Waar komen die dan vandaan??

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:30

@DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 01:22 Wat jij rookt, waar kan ik dat kopen?

vraagstaart | 25-09-10 | 01:29

@Dutch_Paki 1:16
Hou eens op met je kruistocht.
Geniet eens van het slechte weer, de hoge belastingdruk (voor werkmenschen) en het feit dat iedereen straks méér moet gaan betalen voor minder.
Wat doe jij eigenlijk voor de kost?

necrosis | 25-09-10 | 01:29

@Rammstein | 25-09-10 | 01:27
Beetje de weg kwijt, die Olst-Oost Posse.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:29

-weggejorist-

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:28

lieve Parsons,

ik vind je wel heel erg leuk,

als ik 30 jaar jonger was, nou dan wist ik het wel,

groeten van een fan

zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:27

DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 01:22
.... wtf ....

Rammstein | 25-09-10 | 01:27

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:16
Het wil er maar niet in hè? Het gaat niet om de individuele, zich moslim noemende mens. Daar zitten ongetwijfeld heel veel lieve, aardige en goedwillende mensen bij. Net zoals er in Staphorst ook ongetwijfeld wel lieve, aardige, en goedwillende mensen wonen. Het gaat om de ideologie (en dat is het) die Islam heet.

Verreweg de meeste leden van de NSDAP in Duitsland in de jaren 1933-1945 hebben ook nooit een ander mens iets kwaads aangedaan, en ook daar waren veel lieve, aardige en goedwillende mensen bij. Dat maakt het nazisme nog niet "ok", onschadelijk, lief aardig en goedwillend.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:26

@Bakito | 25-09-10 | 01:23
Er is inderdaad een levende discussie gaande.

verraad van links | 25-09-10 | 01:25

58.000 and counting........

Hobbykip | 25-09-10 | 01:24

@Dutch_Paki
Ik weet niet wat u allemaal gezegd hebt, maar de poppen zijn aan het dansen.

Bakito | 25-09-10 | 01:23

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:16
Ik weet heel veel meer van de islam en ken heel veel meer mohammedanen dan jij kunt bevroeden knaap. En kom mij niet aan met rechten en plichten.

Parsons | 25-09-10 | 01:22

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:51
Je hebt gelijk niet iedereen die moslim is stout maar ze zijn wel grappen makers.
Ik heb veel Turkse vrienden maar ze gaan naar de shop naar de hoeren gangster spelen, maar ze willen wel ouwehoeren over de islam.
Dat ze Hollandse meisjes neuken voor de fun ok weet je doe wat je moet doen.
In de bijbel staat ook ga heen en vermenigvuldig je.
Maar als ik zeg zo dat meisje is lekker dan beginnen ze ja maar ze is moslim je moet respect hebben. Dan denk ik beter ga je iemand anders vervelen.
Soms ik kom voor shoarma die mensen zitten gewoon porno te kijken is goed.
Maar dan werk je met hun en dan hebben ze ramadan en je moet respect hebben daarvoor. Dan denk broeder ga jij lekker thuis vroom doen.
Vroeger ging ik werken maar ik ging een bier drinken omdat die werk was toch niks zegt zo turk tegen mij vriend je moet niet drinken en dan zeg ik hem broeder jij loopt de hele dag te stelen hier beter je leest de koran nog een keer.
Dat je gangster bent oke hou verder je mond gewoon.
Ik ging solliciteren bij een turkse garage ik werd afgewezen want ze hadden liever een turk. Ik zeg cwi die turken zijn grappen makers omdat als een Hollander mij zo behandeld is 1 ding als een turk zo begint dan het einde is zoek. En die vrouw zegt u bent een racist. En dan weet je ze stellen zich gewoon een beetje aan.
Omdat hun zijn net als de Christenen ze weten niet Jezus was een rasta man.
Maar ik laat hun omdat de Heilige vader ziet alles. De eerste keer kwam die met water de volgende keer met vuur. Daarom als ik mediteer ja ik val niemand lastig.
Maar toch of ze moslim zijn of christen of wat dan ook ze zien die man is een rebel. Maar als ik rook en ik vertel die mensen over dat Jezus een rastaman was dan ze doen raar. Hoezo je hebt geen respect omdat als jij wil zeuren jij mag wel je gaat mij vertellen dat Columbus heeft Amerika ondekt niemand heeft hem uitgenodigd. En Salomon zorgde er voor dat gras er niet alleen was voor de schapen en geiten maar ook voor mij zodat de wijsheid ook in andere kan groeien.
Net als een plant hij groeit maar je moet hem wel water geven. Zelfde als met die afro Amerikanen toen Marcus kwam met de blackstarliner ze stuurde hem weg.
Daarom zijn ze nu nog net zo dom als zoveel jaar geleden omdat hun zijn allemaal onderdaan van de duivel. Als de muren van Babylon vallen zal ik er zijn op de dag des oordeels luisterend naar de muziek van de heilige geest want de liedjes in de bijbel zijn gospel maar ook een boodschap voor iedereen die pas dorst heeft als het water op is.
www.youtube.com/watch?v=5qbMKTY_Cr0

DeventerMaffiaClick | 25-09-10 | 01:22

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:16
Wat denkt u nou? Dat Wilders op een dag met zijn verkeerde been uit bed stapte en de moslims als 'zondebok' uitkoos?

verraad van links | 25-09-10 | 01:21

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:10 "En er is totaal geen basis voor "beesachtige" praktijken in de islam."

54 jihad aanvallen deze week:, waarbij 193 doden zijn gevallen en 421 zwaar gewonden.

Maar de week is nog niet om, misschien komen de christenterroristen van het Leger des Heils vandaag nog langszij.

vraagstaart | 25-09-10 | 01:21

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 01:15
U heeft niet zo'n hoge pet op van de wetenschap?

Bakito | 25-09-10 | 01:21

Kom hier zeker nog op terug over de profeet Mohammed, en hoeveel geduld hij had met de vijandige bevolking van Mekka. maar nu ben ik moe en ga slapen.

Er is nog veel angst en boosheid tov de islam, ik hoop oprecht dat we nader tot elkaar kunnen komen.

welterusten en mag welke god dan ook jouw vrede toewensen.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:20

Over boze hakbars gesproken...
"Italian authorities have seized a "huge" shipment of powerful RDX explosives..."
www.foxnews.com/world/2010/09/22/itali...

Schijnbaar zoveel dat zelfs de lokale maffia er oververzadigd door zou zijn. Maar voor wie was die zending dan? Duh...

prekert | 25-09-10 | 01:20

@Parsons 1:01
Niet doen mijn beste, ik deel je standpunt en raad je aan om niet meer te reaguren op Dutch_Paki.
Je hebt recht op je eigen mening maar straks floept er een opmerking uit je tikplank die geen genade vindt bij de mods.
Bespaar jezelf een tocht naar het strafbankje van GU en neem een tripeltje van me.
Ik herhaal: doe het niet!

necrosis | 25-09-10 | 01:19

Kudt @ mezelf, waar ik eerder zei dat er 13.000 dodelijke aanslagen sinds 9/11 had ik 16.110 moeten zeggen.

En allah zag dat het goed was.

Parsons | 25-09-10 | 01:17

Het valt allemaal wel mee.. alleen vrouwen mogen zich zorgen maken.
Toch?

basweetutwel | 25-09-10 | 01:17

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:10
De praktijk wijst al 1400 jaar anders uit.

verraad van links | 25-09-10 | 01:16

Parsons | 25-09-10 | 01:11

Dan heb je al helemaal niet het recht om te bepalen wie er in Nederland moet blijven of niet! Andere mensen kunnen best jouw eruitzetten als men klaar is met de moslims. Dat verklaart een hele hoop dat je niet op de PVV stemt. Wellicht heeft u in uw jeugd slechte ervaringen met moslims gehad, maar ik kan uw gerust voorstellen aan andere moslims die het tegendeel kunnen bewijzen.

Als u wilt nodig ik u uit om eens een bijeenkomst te bezoeken van moslims.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:16

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:07
Ik weet niet tegen wie u het heeft (ik vermoed Parsons), maar uw argumenten -voor zover u die al had- worden hoe langer hoe zwakker. Vrijwel niemand op dit forum moet iets hebben van NVU-achtige partijen en hun ideeën.

verraad van links | 25-09-10 | 01:15

Overal ter wereld staan gehersenspoelde zombies die zich moslims noemen klaar om iedereen die hun geloof beledigt de keel af te snijden. Maar volgens de universiteit van Amsterdam schuilt hierin geen gevaar.

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 01:15

bedankt voor de tango, play it again

zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:14

2010.09.24 (Makhachkala, Dagestan) - A high school principal is murdered in her home by Muslim radicals.
2010.09.23 (Landi Kotal, Pakistan) - Three people burn to death when Islamic militants bomb an oil tanker.
2010.09.23 (Taji, Iraq) - A man and his wife are shot to death by Holy Warriors.
2010.09.23 (Mosul, Iraq) - A woman is among two people killed in their own homes by Mujahideen.
2010.09.23 (Pattani, Thailand) - Two Buddhists are shot to death by militant Muslims as they are delivering noodles to a store.
2010.09.23 (Baghdad, Iraq) - Four young boys under the age of ten are murdered by a Mujahid bomb attack on their car.

Nom, nom, nom. Maar dit zijn natuurlijk geen beestachtige praktijken. Dit is gewoon wat de koran voorschrijft. Peace!

Parsons | 25-09-10 | 01:13

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:10
Het leven van de profeet is het voorbeeld van hoe de ultieme moslim moet leven. Vervolgens verhalen diverse hadiths hoe de profeet 600 joden in Medina met eigen hand vermoordt. Beestachtig? Nee. Beesten doen dat niet. Die doden hooguit 1 jood omdat ze honger hebben.

koerbagh ® | 25-09-10 | 01:13

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:07
Hey, leuk die racistenkaart. *op de bank kijken doet naar in slaap gevallen Aziatische mevrouw Parsons*

Parsons | 25-09-10 | 01:11

verraad van links | 25-09-10 | 01:03

Ik fundeer mij kritiek altijd en ik zal niet zeggen dat moslims de vroomste mensen op aarde zijn. Mensen zondigen allemaal maar dat moslims meer gewelddadig zijn dan andere klopt niet. En er is totaal geen basis voor "beesachtige" praktijken in de islam.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:10

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:07
Ik heb je gewaarschuwd. En je weet hè? Een gewaarschuwd mens. Maar niet als die nooit wat over Oidipoes gelezen heeft.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:10

Ik ben hier geboren met volbloed Nederlandse voorouders dus je hebt helemaal geen recht om mij weg te sturen. De waarheid is hard maar ik ben en blijf een Nederlander.

Helaas kies je voor de harde vijandig benadering erg jammer maar goed. Dan heeft het ook geen zin om verder te praten met jou en zal ik je voortaan negeren. eg jammer..... ik wilde een gewone discussie voeren.

Wellicht stem je NVU of ben je lid van een ander extreem rechtse beweging zoals voorpost. Helaas voor jou een blank Nederland is een utopie en de multiculturele samenleving zal blijven bestaan..

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:07

maar ja, joh, je weet tog? voor je veertigstig een hart, na je veertigste verstand
ALLEMAAL ZAKKENVULLERS!

zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:07

@zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:03
Het spijt me. Ik was wat melig. Maar die uitdrukking vond ik zo ' grappig outdated', vandaar.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:07

@verraad van links | 25-09-10 | 01:03
immerS dus.

verraad van links | 25-09-10 | 01:04

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 01:00
Het zit inderdaad niet mee. In zulke gevallen gooi ik er zelf altijd een joodse tango tegenaan. Puur om het verdriet een gezicht te geven.


www.youtube.com/watch?v=dVv3NdzQ6M8

Bakito | 25-09-10 | 01:04

@Brusselmans | 24-09-10 | 20:59 | Link | 442 reacties
Prima gezegd: *Nog even en het door Dr. Kromzwaard zo secuur bestudeerde woestijngeloof wordt uitgeroepen tot het beste idee van Nederland*. Dat vat het wel samen.

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 01:04

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:51
Nee, uiteraard kent u die niet. Wel altijd -ongefundeerd- kritiek uiten op niet-moslims (veelal Joden), maar jullie eigen beestachtige praktijken bagatelliseren, goedpraten en verzwijgen. En alleen veroordelen? Niet die Turken er gewoon uitsodemieteren? Want ze wonen er immer volstrekt illegaal.

verraad van links | 25-09-10 | 01:03

Anitsoof, ik weet het, ik was een beetje dom

zalmaarzegge | 25-09-10 | 01:03

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:01
Ga eerst maar in de leer, dan bespaar je je een hoop energie, mijn beste.

AntiSoof | 25-09-10 | 01:02

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:52
Ik dreig inderdaad wel. En recht in je gezicht alhier nog wel: zolang jij niet bereid bent om die pedofiele haatidiologie af te zweren ben je wat bij betreft meer dan niet welkom in dit land.

Geen woord Spaans bij, me dunkt.

En laat je matig dit en matig dat en peace dit en peace dat bullshit maar achterwege. www.uitkijk.net/islam.php?do=matig

En hou de anti PVV praatjes ook maar bij je. Ten eerste heb ik geen PVV gestemd en ten tweede is dat voorbehouden aan het NOS Journaal en VARA's Uitgesproken en Zembla.

Parsons | 25-09-10 | 01:01

AntiSoof | 25-09-10 | 00:58

Nee dat niet, maar je kan wellicht bijdragen aan een betere wereld door misverstanden op te lossen en conflicten bij te leggen.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 01:01

Natuurlijk is een anonieme verkeersdode heel wat anders dan de moord op een bekend persoon omdat die persoon kritiek op een religie uit. Door het vermoorden van zo'n publieke figuur laat je meteen aan anderen weten wat er met ze gebeurt wanneer ze publiekelijk kritiek uiten, gevolg: zelfcensuur, mensen die zeggen dat je het zelf schuld bent als je bedreigd wordt... je had het kunnen weten. Weg met het vrije woord. Overigens heeft Volkert ook laten weten dat hij Pim Fortuyn vanwege zijn moslimstandpunt heeft vermoord.

sjongejonge123 | 25-09-10 | 01:00

De universiteit van Amsterdam organiseert iftars, opent haar zalen voor anti-Wilders-betogingen én doet *kuch* onderzoek waaruit blijkt dat er van de kant van mohammedanen geen enkele bedreiging komt. #kudtuniversiteit

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 01:00

@Parsons | 25-09-10 | 00:55
Met meerdere maten meten?

AntiSoof | 25-09-10 | 00:59

Parsons | 25-09-10 | 00:54

Iemand waarmee je moet praten net zoals er met de IRA is gebeurd en wat ook zo moeten gebeuren met ETA.

repulse | 25-09-10 | 00:54

Wat ik heb geleerd is juist het tegenovergestelde dat de islam juist kan samengaan met andere mensen en culturen. Anders zou ik het niet geloven. Ik ben een heel rustig persoon die juist het conflict uit de weg gaat dan dat het opzoekt. Marokkaanse raddraaiers moet je niet verwarren met moslims en veel moslims werken hard. Kijk maar naar Afghanen en Irakezen die het heel goed doen en Surinaamse moslims en Pakistanen heb je ook haast geen overlast van. De meeste Turken die ik ken hebben allemaal hun eigen onderneming.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:59

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:54
Ben jij nu zo aardig om maar niet te begrijpen dat je de denkbeelden van een mens nu eenmaal niet kunt veranderen? Je weet toch dat het ego sterker is dan ijzer? Of ben je nog niet bij een Sufi in de leer geweest?

AntiSoof | 25-09-10 | 00:58

AntiSoof | 25-09-10 | 00:51
Er moeten duidelijke regels komen omtrent fatwa's. Ik vind de huidige situatie erg onoverzichtelijk. Daar komen ongelukken van.

Bakito | 25-09-10 | 00:58

@AntiSoof | 25-09-10 | 00:51
Precies, tegen de één zeg je dit, tegen de ander zeg je dat. Hoe heet dat ook alweer?

Parsons | 25-09-10 | 00:55

-edit | 25-09-10 | 00:41
Okay, hoeveel verschillende surahs wil je hebben die de hirachie van de islam neerzetten? Hoeveel verschillende hadith wil je hebben hoe degene die geen volgelingen zijn van de islam behandeld moeten worden?
De eerste stap om crimineel gedrag te vertonen is het slachtoffer als minderwaardig te zien als jijzelf. De islam doet niet anders, is niet anders als een discriminerend systeem.
Zeg het maar hoeveel heb je nodig om nou eindelijk eens in te zien dat de islam niet gelijkwaardig en niet samen kan gaan met het gelijkheid denken binnen de westerse cultuur. Hoeveel heb je nodig om in te zien, dat de islam niet tolerant is en dat ook nooit zal worden.

repulse | 25-09-10 | 00:54

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:45
Wat vind je de terreurorganisatie Hamas?

Parsons | 25-09-10 | 00:54

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 00:48

Mensen lijden ook uit naam van democratie en andere ideologieen. En wij lijden uit naam van kapitalisme.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:54

Parsons | 25-09-10 | 00:50

Jij haat meer dan ik. Dus wat je zegt ben jezelf ik wil een een misplaatst beeld rechtzetten maar jij komt met antwoorden ga je koffers pakken enzo. Dus wij dreigt ik iig niet.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:52

@kloptnietsmeervan | 25-09-10 | 00:44
Wel volledig citeren hè?
'In 1989 heeft Yusuf Islam de door Khomeini uitgevaardigde fatwa tot het doden van Salman Rushdie ondersteund in een briefactie tegen het boek De Satansverzen. Yusuf Islam spreekt tegen dat hij daarmee ook de doodsbedreiging tegen Rushdie bedoelde te ondersteunen.
Op 30 mei 1989 gaf hij aan de ITV-Talkshow interviewer (Granada Television - Nw. England) en de Advocaat der Kroon Geoffrey Robertson vrijmoedig toe met "Yes – Yes" dat Rushdie 'het verdient om te sterven'. Hijzelf had echter op dat moment 'niet de verplichting om hem te doden'. Achteraf verklaarde hij zich toch weer tegen de doodstraf van Rushdie in een interview met de Sueddeutsche (op 28.05.2004).'

AntiSoof | 25-09-10 | 00:51

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 00:48
U pakken ze als eerste. Ik zal een goed woordje voor u doen, maar beloof niks.

Bakito | 25-09-10 | 00:51

verraad van links | 25-09-10 | 00:43

ken de feiten niet, maar als Turkije inderdaad illegaal is binnengevallen dan moet dat ook veroordeeld worden.

repulse | 25-09-10 | 00:43

Bestaat niet moslims mogen niet liegen maar is gewoon een verzinsel van de tegenstanders om angst te zaaien. Christenen, Joden en Atheisten zitten ook het liefst onder elkaar. Aanslagen worden ook gepleegd door niet moslims. Men blaast het moslim probleem helemaal op omdat e een nieuwe collectieve vijand gevonden moet worden nu het communisme weg is, alleen maar om de wapen industrie overeind te houden. Ik vraag me af wie nu liegt de moslims of diegene die dit probleem opblaast.

Peace!!!!!!!!!!!

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:51

@repulse | 25-09-10 | 00:43
Ik ook, maar het kan geen kwaad om die haatapen recht in hun gezicht te zeggen dat je ze nog meer terughaat. Wie weet dondert hij uit vrije wil op. Scheelt een hoop rotzooi. Want dat er rotzooi gaat komen staat als een paal boven water.

Parsons | 25-09-10 | 00:50

Terwijl in grote delen van de wereld miljoenen mensen lijden onder de onvoorstelbare ellende die wordt aangericht in de naam van islam, beweert de mohammedaanse universiteit van Amsterdam dat er geen gevaar dreigt uit de mohammedaanse hoek. #domheid

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 00:48

@zalmaarzegge | 25-09-10 | 00:43
Ja, en jij bent ook al geïndoctrineerd door Sonja, ouwe.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:45

Parsons | 25-09-10 | 00:38

Dat is onmogelijk en je luistert teveel naar propaganda. Praat eens met een echte moslim in een moskee. Waarom ik ben Nederlands en me bloedlijn ook dus ik ga niet weg en Nederlands is mijn moedertaal. Alleen geloof ik niet in de PVV kul

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:45

"In 1989 heeft Yusuf Islam Cat Stevens) de door Khomeini uitgevaardigde fatwa tot het doden van Salman Rushdie ondersteund in een briefactie tegen het boek De Satansverzen." Jouw linkje, Durch_paki

kloptnietsmeervan | 25-09-10 | 00:44

Parsons | 25-09-10 | 00:40
Zekers... ik zag het wel ;)

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 00:44

jongens jongens, gouda is kut, surinaams eten is lekker, zwarte mensen zijn over het algemeen mooi, en de islam is dikke dikke achterlijke indoctrinatie, en nou ga ik naar bed. Slaap lekker en morgen gezond weer op!

zalmaarzegge | 25-09-10 | 00:43

Maar als 't gaat om steun voor onderwerpen die GS goedgezindt zijn is sociologisch onderzoek des te meer welkom. Ik zou zeggen, doe eenzelfde soort onderzoek en toon het tegenovergesteld aan.
Las vanmiddag het parool en vroeg me idd gelijk af wat GS ervan zou vinden. Ofwel kut want van de UVA, ofwel kut want sociologisch onderzoek, ofwel kut vanwege de conclusie, ofwel kut van Paul de Leeuw is er ergens op de achtergrond bij betrokken...

BaatZ | 25-09-10 | 00:43

Parsons | 25-09-10 | 00:38
Ik was al klaar met hem na zijn taqiyya verhaaltje van 00:09...

repulse | 25-09-10 | 00:43

@Bakito | 25-09-10 | 00:41
LOL

AntiSoof | 25-09-10 | 00:43

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:27
U heeft precies hetzelfde standpunt inzake de Turkse verovering van Cyprus?

verraad van links | 25-09-10 | 00:43

@repulse | 25-09-10 | 00:33
Je maakt dezelfde denkfout als zovelen. Het is waar dat er veel lui gevangen zitten uit landen waar de Islam een belangrijke rol speelt. En ja: ik wil meteen aannemen dat de meesten islamitsch zijn.

Daarmee toon je nog geen causaal verband aan tussen criminaliteit en islam. Dat is te kort door de bocht. Yup: eerwraak is overduidelijk een causaal verband tussen Islam en criminaliteit. De moord op Theo eveneens. Alsmede de rest van de hofstadgroep. Daarmee houdt de relatie islam-ciminaliteit in Nederland wel zo'n beetje op.

De rest van die moslims zijn gewone kleaudtzakjes die criminele dingen doen en ook nog eens uit Noord-Afrika of uit Turkeije komen. Maar hun misdaden missen elke relatie met de islam. Daar moet je naar kijken. Die cijfers van het CBS vertellen dat niet. Die zijn wat dit aangaat volstrekt irrelevant.

-edit | 25-09-10 | 00:41

Hè wat jammer nou. De angst zat er net zo lekker ingedoctrineerd, blijkt het allemaal nogal mee te vallen. Hoe moet dat nou met al die persoonlijk gefrustreerden? Ik eis een nieuwe zondebok...!!!

Bakito | 25-09-10 | 00:41

@Nacho_Vidal | 25-09-10 | 00:39
Beter goed gejat...

Parsons | 25-09-10 | 00:40

Parsons | 25-09-10 | 00:36
Heb je gejat van mij lullo :p

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 00:39

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:33
De islam gaat uit van een vreedzame samenleving zodra deze samenleving in zijn geheel islamitisch is.

Dat is het hele verhaal. Weet jij, weet ik, weet inmiddels een groeiende meerderheid in Europa. Tijd om je koffers te pakken knul.

www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/de...

Parsons | 25-09-10 | 00:38

-edit | 25-09-10 | 00:34
jaja

Nacho_Vidal | 25-09-10 | 00:37

-edit | 25-09-10 | 00:28
Waarheen dan? Een islamitische republiek? Prima!

kloptnietsmeervan | 25-09-10 | 00:36

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:33
Het is wat hè? Dat de president van Iran dat durft zeggen.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:36

@koerbagh ® | 25-09-10 | 00:31
Vergeef me dat ik niet de koerbagh-bijbel uit mijn hoofd ken. Geen idee dan ook op welk standpunt je doelt. Ik heb er zoveel van je voorbij zien komen, de laatste jaren. Maar ja: je wilt het niet uitleggen.

-edit | 25-09-10 | 00:34

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:29
het was ook een erg licht stootje ;)

polt | 25-09-10 | 00:34

Parsons | 25-09-10 | 00:29

interessant dat je over 9/11 begint er is erge twijfel dat 9/11 inderdaad door moslims is gepleegd, maar wellicht door andere die baat hadden bij een oorlog
www.ae911truth.org

Moslims zijn niet liever dan de gemiddelde Christen of atheist. De islam gaat wel uit van een vreedzame samenleving. Maar mensen zijn onvoorspelbaar.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:33

-edit | 25-09-10 | 00:23
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...
Dit gaat alleen over de eerste en tweede generatie en alleen de landen turkije, marokko en algerije Zoals je kan zien is alleen daar al van 10% van de gevangenen van islamitische komaf, dan zijn de derde generatie en vele islamieten uit andere landen hier nog niet bij in begrepen.
5.5% van de inwoners in nederland zijn volgens de cijfers van islamitische afkomst. Dat betekend dat je hier dus al aantoonbaar een oververtegenwoordiging hebt van mensen die als overeenkomst hebben de islam als religie.
Het niet willen zien van dit soort verbanden is niet alleen kortzichtig, maar criminele nalatigheid tegen over de slachtoffers van raciaal en religieus geweld.
We hebben het hier niet over alleen de moord op theo, maar ook de moorden, verkrachtingen gewelddadige berovingen en geweldsdelicten op alle slachtoffers en toekomstige slachtoffers van niet islamitische afkomst.
Dit soort cijfers schreeuwen om een passend beleid tegen het racistische fascistische systeem wat sommigen nog steeds kortzichtig als een religie willen neer zetten.

repulse | 25-09-10 | 00:33

-edit | 25-09-10 | 00:28
ik zie niet in waarom je dat niet zou mogen voorstellen. Lijkt me zelfs verstandig om te doen als je ongelukkig bent in Nederland.

polt | 25-09-10 | 00:32

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:29
O! Vandaar je naam hier! Ik dacht al.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:32

@-edit | 25-09-10 | 00:25
Het is geen nieuw standpunt van me. Ik verkondig het al jaren. Waarom je er steeds weer op terug moet komen is me een raadsel. Ik heb nog steeds van niemand (van jou ook niet) een doorslaggevend argument gehoord waarom dat standpunt niet juist zou zijn. En toch vraag je er steeds weer naar. Tot vervelens toe.

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:31

polt | 25-09-10 | 00:21

Ik kan wel tegen een stootje, maarja ik ben dan ook een halve Nederlander lol.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:29

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:21
Of luister eens naar Wafa Sultan, of lees eens wat van Anne-Marie Delcambre, of google wat rond op de interwebs: video.google.com/videoplay?docid=25155... of lees wat interessante artikelen www.artikel7.nu/?p=34307 of lees eens een interview www.artikel7.nu/?p=29667

Allemaal gelogen, toch? Iedereen ziet het fout natuurlijk. Dat er 13.000 aanslagen zijn gepleegd sinds 9/11 uit naam van jouw pedokabouter heeft het niets met de islam te maken toch? islam ies lievv!

Parsons | 25-09-10 | 00:29

AntiSoof | 25-09-10 | 00:25
zo zie je maar weer... rotte appels heb je overal ;)

polt | 25-09-10 | 00:29

@kloptnietsmeervan | 25-09-10 | 00:26
Zoveel Nederlanders die zich ongelukkig voelen hier. Ook maar voorstellen te verhuizen?

-edit | 25-09-10 | 00:28

verraad van links | 25-09-10 | 00:19

Dat heb ik nooit gezegd, integendeel er zijn goede Joden en slechte moslims. Dat doet niets af dat het land illegaal is ingepikt zonder toestemming van de arabieren welke ook christenen zijn en nu niet meer terug kunnen naar hun eigen huizen.

Stel je voor dat Duitsland op historische gronden Nederland aanvalt en wij moeten met 16 miljoen mensen in de randstad zitten met een hoog hek eromheen, dan verdedig jij toch ook of niet soms??

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:27

"Sommige hebben moeite met onze rechtstaat en een klein aantal is geweldadig". Nee, dat klinkt als een bevolkingsgroep die niets liever wil dan aanpassen en integreren. Als je zo ongelukkig bent hier, ga je toch ergens anders wonen. When in Rome....?

kloptnietsmeervan | 25-09-10 | 00:26

DL3bier

Wat ik met dat Gouda verhaal bedoel is dat bij zowel de aanpak van het
'tuig' als bij het extremisme denkfouten worden gemaakt.
Het is op beide fronten te veel thee drinken, softheid en onderschatting.
En trouwens DL3bier, de Parijse toestanden een aantal jaren geleden?
In hoeverre waren die georganiseerd? Het aantal no-go area's in
Frankrijk groeit. DL3bier wat ik bedoel te zeggen, als de politie
spreekt over Franse toestanden in Gouda is dat heel ernstig.
Niet iets om te zeggen van ja, ach. Geweld is geweld. Oorlog,
burgeroorlog of dar el harb, ga die betekenis eens opzoeken
DL3bier. Het zijn onwenselijke situaties in dit land, Frankrijk
of waar dan ook in Europa.

strikdewepstroper01 | 25-09-10 | 00:26

@koerbagh ® | 25-09-10 | 00:21
Ah, je doelt op een post van meer dan 3 uur terug zonder enige verwijzing.

Natuurlijk. Hoe had ik dat over het hoofd kunnen zien. Dom, dom dom.

*kuch*

-edit | 25-09-10 | 00:25

@arjan7741 | 25-09-10 | 00:22
Precies zoals die krijtstreeppakken, zeker? Jezus. Jij bent wel duidelijk.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:25

@arjan7741 | 25-09-10 | 00:23
MOET mee.

verraad van links | 25-09-10 | 00:24

jongens jongens, moet ik weer inlezen, wel vermoeiend, ik denk dat ik de 3e wereldoorlog aan mij voorbij laat gaan,

alhoewel

zalmaarzegge | 25-09-10 | 00:23

O ja, en natuurlijk doen we aan gezinsherening, dus de HELE familiie mag mee....

arjan7741 | 25-09-10 | 00:23

@repulse | 25-09-10 | 00:20

Zie -edit | 24-09-10 | 23:03 Je haalt dingen door elkaar, zoals zovelen, trouwens.

Het staat losser van elkaar dan menigeen hier (doorgaans slecht beargumenteerd) beweert.

-edit | 25-09-10 | 00:23

Die soepjurken maken het wel gemakkelijk, net als de hoofddoekjes kunnen ze met het eerste transport het land uit. Registreren die handel met foto

arjan7741 | 25-09-10 | 00:22

@Parsons | 25-09-10 | 00:19
Hoogmoed komt voor de val, zegt men. Wanneer je denkt 'Ík weet het, dan ben je rijp om op de beurs geslcht te worden.' Dat zijn namelijk de lekkerste hapjes.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:21

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:14
ik wilde niet gaan schelden, het flapte eruit. Sorry daarvoor :)

polt | 25-09-10 | 00:21

Lees eens een paar boeken vooral Ibn Arabi is interessant net zoals Jalal Udin Rumi of Ghazali dat zijn de meest beroemde soefi's

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:21

@-edit | 25-09-10 | 00:16
Begrijpend lezen gaat je moeilijk af, hè? Laat maar, ik leg het niet meer uit.
Lees @Heads or Tails | 24-09-10 | 22:03 of luister nog eens naar Sam:

www.youtube.com/watch?v=J3YOIImOoYM

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:21

-edit | 25-09-10 | 00:12
Natuurlijk, er is een systeem wat anders gelovigen en ongelovigen wegzet als als varkens. De volgers van dat systeem plegen percentueel veel meer misdaden, voornamelijk tegen de niet volgers, maar het een heeft niets te maken met het ander.. Koekje der bij?

repulse | 25-09-10 | 00:20

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:14
De EAJG is niet tegen Israel. Sukkel.

polt | 25-09-10 | 00:20

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:09
Oh, en dit bijvoorbeeld en.wikipedia.org/wiki/Yom_Kippur_War ging natuurlijk helemaal per ongeluk. Want Joden zijn slecht en moslims zijn lievv en altijd het slachtoffer.

En dit zegt een geloofsgenoot van u over het vermeende bestaan van het Palestijnse volk en de Palestijnse staat: en.wikipedia.org/wiki/Zuheir_Mohsen

verraad van links | 25-09-10 | 00:19

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:09
dat geneuzel kennen we onderhand wel. ALleen die neturei karta gekken die ahmadinejad opzoeken en dode joden zijn goed joden.

polt | 25-09-10 | 00:19

@DL3bier | 25-09-10 | 00:07
Nee hoor, hoeft niet. Maar dan weet je dus niet waar je over praat. Wilde ik gewoon even weten. Nu begrijp ik de domheid in je tegels, althans ik kan het plaatsen. Zoals zovelen heb je jezelf niet geïnformeerd.

Hier, om naar te luisteren in een notendop: www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=1...

Parsons | 25-09-10 | 00:19

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:16
Met respect, maar dat is jouw uitleg. (Sufi's zijn echt niet dom)

AntiSoof | 25-09-10 | 00:18

@verraad van links | 25-09-10 | 00:06
Racist!

Parsons | 25-09-10 | 00:17

@DL3bier | 25-09-10 | 00:15
Aangezien je de DJ noemt weet ik dat je een beginner bent. Verheug je vast op je lege zakken.

AntiSoof | 25-09-10 | 00:17

AntiSoof | 25-09-10 | 00:14

hahaha ja in die zin wel, omdat een soefi niks geeft om aardse bezittingen maar meer waarde hecht aan de band tussen mens en God(Allah).

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:16

@koerbagh ® | 25-09-10 | 00:12
Ik zou dat over Tates niet hardop in het gezicht van een nabestaande zeggen als ik jou was, maar dat moet je verder zelf weten.

Jouw laatste zin wordt overigens tegengesproken door het onderzoek uit dit topic.

-edit | 25-09-10 | 00:16

En dan nu het goede nieuws, de AEX heeft er 1.5% en de DJ een kleine 2%, en ik ga slapen, toedeloe.

DL3bier | 25-09-10 | 00:15

ben 1 x in Gouda geweest (met de boot, dat dan weer wel) maar nooit weer!!
jongens jongens.

zalmaarzegge | 25-09-10 | 00:15

polt | 25-09-10 | 00:10

Dat doe ik juist niet. Als je me onderste post leest leg ik het verschil uit tussen een Jood en een Zionist. Er zijn ook Joden tegen Israel.

www.eajg.nl

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:14

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:11
Lol, die sufi's zijn een gevaar voor die egoïstische onvoorstelbaar domme zelfzuchtige volgevreten zakkenvullers, toch?

AntiSoof | 25-09-10 | 00:14

@polt | 25-09-10 | 00:10
Zonder joden, cq. judaïsme, ook geen islam, dus in die zin....

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:13

strikdewepstroper01 | 25-09-10 | 00:09
Heel leuk, maar dat is niet waar he topic over gaat, het gaat over islamitische extremisten, nou geen van die jongens in Gouda is fundamentalist, dat zijn gewoon ordinaire dieven en straatrovers van Marokkaanse origine, niet meer niet minder.

DL3bier | 25-09-10 | 00:13

@Rammstein | 25-09-10 | 00:10
Ik leef ook redelijk veilig, eigenlijk. Er gaan maanden voorbij dat ik niet vermoord wordt. Zomaar... :)

-edit | 25-09-10 | 00:13

@DL3bier | 25-09-10 | 00:04
Laat ik mij gek maken dan?

@-edit | 25-09-10 | 00:05
Wat heeft Karst Tates ermee te maken? Die had groot gelijk. Net als de waxinelichtjehoudertjesgooier. Jammer dat het mislukt is, maar enfin. We hebben het hier over de meteorietaanbidders die de hele wereld aan de sharia willen hebben.

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:12

@Krachtmeester | 24-09-10 | 23:20
Mooi verwoord +1 zoals we van u gewend zijn.

Sliptong | 25-09-10 | 00:12

@repulse | 25-09-10 | 00:03
De gevangenissen zitten vooral vol met Antillianen en Marokkanen. De eerste groep is doorgaans niet islamitisch. Vrijwel alle misdrijven waarvoor ze vastzitten, hebben niks met de Islam van doen. Het zijn ordinaire diefstallen, overvallen, etc. Het causale verband tussen de misdaad en de islam is niet aanwezig. Het causale verband is voornamelijk cultureel.

-edit | 25-09-10 | 00:12

Parsons | 25-09-10 | 00:04

De Salafisten zijn maar een klein gedeelte van de moslim gemeenschap. helaas hebben ze wel een grote mond. Er zijn ook soefies die zich met spiritualiteit bezig houden en een vreedzame samenleving willen op die lijn zit ik ook.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:11

-edit | 25-09-10 | 00:06
Zo leef je wel lekker veilig. Best knap.
Cautious man.

Rammstein | 25-09-10 | 00:10

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:01
geef de joden maar de schuld

polt | 25-09-10 | 00:10

DL3bier
Parsons

Hebben jullie mijn posting van 23:48 al gelezen over de aanpak in Gouda?
Het is daar geloof ik de omgekeerde wereld, kennelijk ligt het aan
het komende rechtse kabinet. Kennelijk leveren zij de kogels.
Want onder jarenlang links bewind waren er helemaal geen problemen
in gouda met Marokkaanse jongeren. Kuch...

strikdewepstroper01 | 25-09-10 | 00:09

verraad van links | 25-09-10 | 00:03

Dat zijn tenslotte diegene die het meest tegen moslims zijn kijk maa naar pamela geller. Zionisten zijn zeker niet alleen maar Joden en er zijn ook anit zionistische Joden. Voor het geval ik van anti semitisme beticht gaat worden, want daar ben ik ook op tegen.

Zionisten zijn diegene die de illegale staat Israel steunen die onterecht is afgepikt van de Palestijnen dat zijn moslims maar ook Christenen deze mensen hebben het zeer moeilijk.

repulse | 25-09-10 | 00:03

Wat een gezever de islam heeft hele strenge regels hoe je oorlog moet voeren lang voordat de conventie van Geneve was ingevoerd. Zo mogen alleen mannen gedood worden op het slagveld en moeten vrouwen en kinderen altijd gespaard blijven net zoals onschuldige burgers.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:09

Heb urenlang de polonaise gekropen door de drank tijdens het suikerfeest en nu gaan ze mij vertellen dat er nog meer feest te vieren is? Geef me even tijd om bij te komen hoor..

lichtpunt | 25-09-10 | 00:08

@Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 00:01
Dank! Eindelijk wordt duidelijk wat je mist.

-edit | 25-09-10 | 00:07

Parsons | 25-09-10 | 00:02
Nee, moet dat dan? Man, je moet niet alles zo serieus nemen. Angst is een slechte raadgever.

DL3bier | 25-09-10 | 00:07

@Rammstein | 25-09-10 | 00:02
Alles valt te relativeren. Sommigen willen dat liever niet.

-edit | 25-09-10 | 00:06

@Parsons | 24-09-10 | 23:58
Ik pas de OAS spreuk maar wat aan: "La France est française et le restera!"

verraad van links | 25-09-10 | 00:06

@koerbagh ® | 25-09-10 | 00:00
De kunsdt is om die ene eruit te pikken. Da's best moelijk. Want die ene hoeft niet eens een baard te hebben. Die kan ook gewoon Suzuki Swift rijden. Ofzo. En wie rijdt er niet in een auto. Je loopt zomaar de kans dat je een potentiele dader over het hoofd ziet.

Wat is jouw oplossing dan?

-edit | 25-09-10 | 00:05

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:00
Maar moeten we ons daardoor gek laten maken, nee hoop ik toch. Ik iig geval niet, al was het alleen maar omdat Theo van Gogh dat ook nooit gewild heeft.

DL3bier | 25-09-10 | 00:04

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:01
Precies zoals de salafisten het graag zien. Toch?

Parsons | 25-09-10 | 00:04

@Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:01
Het feit dat u het over 'zionistische propaganda' heeft zegt mij al weer genoeg.

verraad van links | 25-09-10 | 00:03

polt | 25-09-10 | 00:01
Denk eens na waarom er zo'n groot gedeelte van de gevangenissen vol zit met islamieten. Criminaliteit heeft te maken met het niet respecteren van je slachtoffer, zijn of haar leven niet belangrijk vinden. Laat dat nu net zijn wat de islam leert.

repulse | 25-09-10 | 00:03

@DL3bier | 24-09-10 | 23:56
Heb jij de koran bestudeerd?

Parsons | 25-09-10 | 00:02

@-edit | 24-09-10 | 23:58
Zoals ik gisteren ook al ten overvloede heb moeten uitleggen: Als mijn naam eronder staat is dat een gegeven.

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:02

-edit | 24-09-10 | 23:58
De moord op Theo van Gogh valt niet te relativeren, niet te bagataliseren, en niet te negeren.

repulse | 24-09-10 | 23:59
Whàt !?!?!

Rammstein | 25-09-10 | 00:02

@Parsons

Niet de gehele verzen in hun context. Ben helaas te moe om daar nu met een reactie op te komen. de PVV zal blij met je zionistische propaganda zijn. Hopelijk is Pamela Geller misschien nog vrijgezel? anders moet je Fleurtje Agema maar proberen.

Dutch_Paki | 25-09-10 | 00:01

leuk Sliptong, heb ik ook altijd gezegd, hare maje ging echt niet (met een nicht, die vertelt dat hij aan het sperma proeft wat zijn partner gegeten heeft) elke vrijdag overleg plegen. ze heeft gewoon gezegd, los het maar op, doe er wat aan, maar ik ga het niet doen!! getekend: Bea

zalmaarzegge | 25-09-10 | 00:01

@koerbagh ® | 24-09-10 | 23:55
Schitterende imitatie van -edit!

Lewis Lewinsky | 25-09-10 | 00:01

-edit | 24-09-10 | 23:52
Het lijkt me vanzelfsprekend dat wanneer een bekend persoon vermoord wordt en dan ook nog niet door zomaar iemand, maar door iemand die dit heeft gedaan vanuit een bepaalde ideologische overtuiging, dat dit langer blijft hangen dan wanneer een onbekend persoon vermoord wordt voor zijn portemonnee.
Dood is dood, maar de een zijn moord weegt zwaarder dan de ander. Ook in de strafwetgeving is dat zo, overigens - was dat niet zo dan kreeg iedereen die een moord begaan had evenveel zittingsjaren en dat is niet zo.

polt | 25-09-10 | 00:01

@DL3bier | 24-09-10 | 23:56
Tja, maar ja... het gaat om die éne die het wel tof lijkt om de heer te prijzen met bommetje, een magazijn kogels of een vliegtuig en dan 72 rozijnen in de hemel te neuken.

koerbagh ® | 25-09-10 | 00:00

Rammstein | 24-09-10 | 23:57
Rammetje?

repulse | 24-09-10 | 23:59

@Rammstein | 24-09-10 | 23:57
Daar weet jij helemaal niks van

-edit | 24-09-10 | 23:58

-edit | 24-09-10 | 23:56
Hij heeft wel gelijk. Wat jou betreft.

Rammstein | 24-09-10 | 23:57

koerbagh ® | 24-09-10 | 23:43
Van die 50.000 extremisten is het meeste extreme wat 49.999 doen bidden totdat er zo'n zwarte bult op hun voorhoofd ontstaat. Bovendien sterft het gros op niet al te lange termijn, want die jongeren hebben daar verder helemaal geen zin in.

DL3bier | 24-09-10 | 23:56

@koerbagh ® | 24-09-10 | 23:55
Jij krijgt geen drank meer vanavond, ok?

-edit | 24-09-10 | 23:56

@-edit | 24-09-10 | 23:52
Pim was ook gewoon een verkeersslachtoffer. Je moet ook niet lopen op een parkeerplaats. Je hebt in dit land net zo makkelijk een kogel te pakken als een griepje. Daar moeten we maar aan wennen met z'n allen, mensen.

koerbagh ® | 24-09-10 | 23:55

DL3bier | 24-09-10 | 23:50
Cultureel bepaald geweld dient wel een verschillende aanpak ter voorkoming van (nog meer) geweld. Qua straf zou het hetzelfde moeten zijn, ja. Vrouwe Justitia is blind.

polt | 24-09-10 | 23:55

@koerbagh ® | 24-09-10 | 23:49
Haha!

Lewis Lewinsky | 24-09-10 | 23:55

Parsons | 24-09-10 | 23:52
NEeeeeeh

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:53

@koerbagh ® | 24-09-10 | 23:49
Tsja...

-edit | 24-09-10 | 23:53

Ashtrey | 24-09-10 | 23:52
same here

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:53

Quran Verse 8:12, I will instill terror into the hearts of the unbelievers: smite ye above their necks and smite all thei finger-tips off them

Quran Verse 2:91, And slay them wherever ye catch them

Quran Verse 2:93, Fight them until "religion is for allah."

Quran Verse 48:29, "Muhammad is God's apostle. Thos who follow him are ruthless to the unbelievers but merciful to on another."

Quran Verse 9:33, The "Religion of Thruth"(Islam) must prevail, by force if necessary, over all other religions."

Muziek!

www.youtube.com/watch?v=c6UIFHPv2_w&am...

Parsons | 24-09-10 | 23:52

Zie dan zijn er nog meer hooligans dan extremisten.

Dutch_Paki | 24-09-10 | 23:52

Ik ga off

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:52

@polt | 24-09-10 | 23:12
Volkert was ingeschakeld door de regering om Pim om te leggen. En voor die twaalf jaar krijgt ie miljoenen. Een homo als premier. Stel je toch eens voor.

Sliptong | 24-09-10 | 23:52

@polt | 24-09-10 | 23:47
Als je goed leest: ja. Uiteindelijk is en blijft dood gewoon dood. Maar ook moorden onderling kan je best vergelijken. Noem één moord die we erger vonden dan Pim of Theo de afgelopen decennia? Als er een kind wordt vermoord hebben we het er even over, doen we een stille tocht en branden we kaarsjes en plaatsen we bloemen en beertjes. Een paar maanden later zijn we het al weer vergeten.

Iedereen maakt dat onderscheid. Of het rationeel logisch is, is een totaal andere kwestie.

-edit | 24-09-10 | 23:52

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:46
Nee jij niet, ik wel. Snap je het nu?
Ben out, spreek je.

*out*

Ashtrey | 24-09-10 | 23:52

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:49
Moeilijk

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:51

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:41
Zaken uit elkaar houden valt niet mee, zeker in deze tijden van een populistische tsunami. Er zijn twee zaken die spelen islam-fundamentalistisch geweld en cultureel bepaald geweld, dat laatste heb ik helemaal niks over gezegd. Maar ook daar ben ik van mening dat je geen onderscheid hoeft te maken, iedereen is voor de wet gelijk en zul op een gelijke manier moeten behandelen, dus gewoon keihard aanpakken.

DL3bier | 24-09-10 | 23:50

gedenk Theo

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:50

@-edit | 24-09-10 | 23:41
Ach ja, welbeschouwd was Theo ook niks meer dan een verkeersslachtoffer. Hij was immers op de fiets toen hij werd doodgeschoten.
Niks aan de hand, doorlopen mensen....

* Moet hier nog een ironie- sarcasme-teken achter? #verhurftering #verdomming *

koerbagh ® | 24-09-10 | 23:49

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:06
wat bedoel je precies?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:08
ja dat ook, maar zeg nou zelf, als je dit een beetje bij wilt houden, ben je er druk mee, en dan ook nog drinken, ja, wat wil je

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:49

Mijn pa was ooit in een oerwoud achtig achtergesteld landje in het achterland aan het werk.
Hij mocht mee naar de moskee (eerst een kip aan de locale krokodil voeren jeweettog).
Mijn pa is geen moslim, dus moest hij bij de vrouwtjes in het allah hok.
Die vrouwtjes bevredigden zichzelf en elkaar.
Dus als een echte moslim u in een hok met vingerende vrouwtjes zet, maakt dat het salafisme aantrekkelijk?

copyright@pa die dit decennia lang voor zichzelf heeft gehouden.

43 | 24-09-10 | 23:49

"Keur het terroristisch geweld van fundamentalistische broeders wel goed. Maar ik zou het zelf nooi doen".

Tja, dat zou ik ook zeggen tegen een interviewer.
Allemaal een kogel!
Gematigde moslims bestaan niet. Evenals gematigde jagers (die er expres naast schieten?)
Een moslim is een moslim (in zijn brain).

grote haas | 24-09-10 | 23:48

Sliptong | 24-09-10 | 23:42
Er is geen radicale islam, er is geen polder islam er is alleen islam...
Ken je het verhaal van de jood die een alcoholist was, varkensvlees at en islamiet wou worden? Ik kan het je aan raden het is een dijenkletser..

repulse | 24-09-10 | 23:48

De gehele denkwijze over bijvoorbeeld jongerenproblematiek is ook fout.
Een voorbeeld van deze week; De Goudse politiechef Paul van Musscher vandaag op de website van Volkskrant. Hij is bang voor Franse toestanden als het nieuwe
rechtse kabinet gaat bezuinigen op straatcoaches en buurtwerkers.
Hij vreest dat politiemensen dan met kogelvrije vesten de buurt, van met name
Marokkaanse jongeren in moeten.

Maar zijn straatcoaches nodig om geweld te voorkomen want anders......?
Maar hetzelfde speelt ook in Amsterdam, Antwerpen en zoals hij zelf
aangeeft Parijs. Zal het dan niet aan de mentaliteit liggen.

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 23:48

-edit | 24-09-10 | 23:41
ben je nu echt een moord aan het vergelijken met verkeersdoden?

polt | 24-09-10 | 23:47

Ashtrey | 24-09-10 | 23:45
Me also , ff peuk pakken

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:46

Mensen komen in verschillende soorten en maten voor. We delen ze op in hokjes op basis van religie. We zien dat binnen die religie er ook weer verschillen en maten zijn. We specificeren een bepaalde groep binnen die religie en daar zijn ook weer verschillen te bespeuren. Niets nieuws onder de zon, wat dat betreft. Het probleem is echter dat er een specifieke groep is die ons, omdat we niet zijn zoals zij, verachten. Die ons zelfs haten. Die het gevecht met ons - omdat we niet zijn zoals zij - willen aangaan. Die ons bedreigen als zij zich gepikeerd voelen. Die misbruik maken van ons tolerant en begripvol systeem om hun eigen intolerantie op te dringen. Die bepaalde bevolkingsgroepen (homo's, joden) verguisen en een gevaar voor hen vormen als zij aan de macht komen. Ik ga niet Godwinnen, maar zie er wel alle reden toe. Dergelijke intolerantie van dergelijke lui is in Nederland niet welkom. Ja voor tolerantie, maar nee tegen zij die dit ons willen afnemen (via de jihadistische wijze of via de politiek-pragmatische wijze). Het is ons al vaker in het verleden aangedaan door die kut-Spanjaarden (Alva en co) en die kut-Duitsers (Hitler en co). Tot daar en niet verder. Bevalt je onze tolerantie aangaande homo's, vrouwen en joden niet? Dan rot je maar op naar een land waar ze die lui aan een kraanwagen ophangen. Ga maar ergens anders de intolerante dorpsgek uithangen.

polt | 24-09-10 | 23:46

Ashtrey | 24-09-10 | 23:42
Ik ben zelf helemaal geen indo

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:46

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:43
? Sorry, you lost me.

Ashtrey | 24-09-10 | 23:45

Ashtrey | 24-09-10 | 23:42
Godver je hebt me weer!

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:44

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:42
Aan blowen?

Detlev Tarnowitz | 24-09-10 | 23:44

@Parsons | 24-09-10 | 22:49
Inhoud: goed. Presentatie: ruk. Toch blijft het leuk die confrontaties.

Sliptong | 24-09-10 | 23:43

Ashtrey | 24-09-10 | 23:42
Hoezo denk je dat?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:43

@polt | 24-09-10 | 23:37
Theo zou ook geen beveiliging nodig gehad hoeven hebben als die 50.000+ extremisten gewoon beveiliging hadden gehad. Liefst in het land van herkomst, dan wel in een gesloten - of penintentaire inrichting.
Maar zoals gewoonlijk draaien we dit land liever oorzaak en gevolg om en moet Geert Wilders in een soort van gevangenis leven.

koerbagh ® | 24-09-10 | 23:43

ff?
jongens jongens, ik heb er een dagtaak aan

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:42

@mokum4all | 24-09-10 | 23:25
Die mening deel ik. Ik geloof sowieso geen zak van dat soort onderzoeken. De omvang en dreiging van de radicale Islam wordt angstvallig geheim gehouden omdat er heel veel mensen geld verdienen aan die groep en omdat daar voor bepaalde partijen heel veel zetels zitten die ook weer geld en werkgelegenheid creëren.
Dus je hebt een slimme Marokkaanse vrind. Heet ie Morocco Mole? www.google.nl/imgres?imgurl=http://i15...

Sliptong | 24-09-10 | 23:42

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:37
Ik heb het rapport nog niet helemaal uit. Het persbericht ken ik eigenlijk niet.

-edit | 24-09-10 | 23:42

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:38
Dank je, ben zelf gedeeltelijk Indo. LUL. ;)

Ashtrey | 24-09-10 | 23:42

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:36
Heb het nog eens herlezen, maar je bent toch geen miet man, je geeft zelf toe dat je onder de tattoes zit

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:42

@polt | 24-09-10 | 23:34
Hij heeft wel een punt. Zoveel personen worden hier niet beveiligd vanwege die specifieke dreiging en de laatste tien jaar tellen we maar één slachtoffer op dat gebied. Puur rationeel bezien is de kans dat je omkomt door islamgerelateerd geweld in Nederland nagenoeg nihil.

Kennelijk vinden we het erger als Theo van Gogh omkomt door een mes van een moslim in zijn borst dan die paar honderd verkeersdoden per jaar. Yup: ik relativeer enorm en ja: ik baal er ook van dat Theo dood is...

-edit | 24-09-10 | 23:41

DL3bier | 24-09-10 | 23:31
Nee, sinds Theo is er niets meer gebeurd hoor. Je hebt he-le-maal gelijk. Wel gaat het nationale debat er al jaren over, maar verder is er dus niets aan de hand.
Burgers zijn bezorgd en zelfs bang - of dat terecht is doet er niet toe. En ook daar is bestuurlijk 0031 weer kudt mee omgegaan. Al die hotemetoten die in de bres springen voor de - inderdaad - vele welwillende migranten, prachtig hoor. Maar wat was het toch fijn geweest als onze regenten ook eens wat zalvende woordjes hadden gericht tot omaatjes die niet meer over straat durven, of weggepeste homostellen. Dan hadden we nu wellicht niet in al die opgehypte toestanden gezeten.

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:41

*leest ff dan*

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:39

Ashtrey | 24-09-10 | 23:37
Er is geen verschil man, zijn ook softies. Sorry dat ik zo rigoreus ben...

Grote bek, weinig nieuws

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:38

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:36
Huh? Hoe bedoel je? Lees het draadje nog es...

Ashtrey | 24-09-10 | 23:38

@DL3bier | 24-09-10 | 23:31
Dus we gaan als makke lammeren wachten tot er doden vallen. Goed plan!

Parsons | 24-09-10 | 23:38

DL3bier | 24-09-10 | 23:31
enneh.. theo van gogh had geen beveiliging

polt | 24-09-10 | 23:37

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:34
Nee, @-edit heeft het specifiek over Indo's, quite a difference.

Ashtrey | 24-09-10 | 23:37

-edit | 24-09-10 | 23:35
Je kunt ook zelf conclusies trekken wanneer je dat rapport en andere rapporten leest ipv je te beperken tot het persbericht.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:37

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:31
Maakt niet uit. *burp* Een jack D toeschuift en cheers doet.

Shadow112 | 24-09-10 | 23:37

Ashtrey | 24-09-10 | 23:33
Wat zou je dan willen zeggen tegen die gasten?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:36

@Ashtrey | 24-09-10 | 23:33
Maakt dat iets uit als het om het gedrag gaat? Overigens heb ik geen idee van de aantallen.

-edit | 24-09-10 | 23:36

@DL3bier | 24-09-10 | 23:25
Onder welke rots leef jij?

Parsons | 24-09-10 | 23:35

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:24
Volgens mij concludeert het rapport vooral dat orthodoxen niet verward moeten worden met extremisten. Dat lijkt me een nuttig onderscheid om de zaken helder te houden. Dat er andere problemen ontstaan vanwege het strikter zijn in het geloof, lijkt me helder. Dat zie je bij elk geloof. Bijna een open deur. Vraag het de misdienaartjes van weleer, zou ik zeggen.

Daar zijn wel het dus eensch, lijkt me.

-edit | 24-09-10 | 23:35

Parsons | 24-09-10 | 23:34
Lekkere zin

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:34

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:24
In alle drie de gevallen is er dus een reden om dat geloof als de pest te behandelen en uit te roeien. Het liefst met botte roestige kromzwaarden.

Parsons | 24-09-10 | 23:34

Ashtrey | 24-09-10 | 23:33
Molukkers bedoel je?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:34

DL3bier | 24-09-10 | 23:31
Daarvoor heb je beveiliging. Je kan je afvragen of de personen die beveiligd werden en worden nu nog zouden leven als ze die beveiliging niet hadden. Maar dat is slechts giswerk op dit moment.

polt | 24-09-10 | 23:34

-edit | 24-09-10 | 23:27
Hoeveel Moslim Indo's telt NL?

Ashtrey | 24-09-10 | 23:33

he dikke lul drie bier, vond je het niet ernstig genoeg dan?

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:33

polt | 24-09-10 | 23:29
Die tellen niet mee, is er ooit iemand omgebracht in NL nav zo'n doodsbedreiging? Uitgezonderd Theo dan... nee toch?

DL3bier | 24-09-10 | 23:31

Shadow112 | 24-09-10 | 23:29
*proost*

bier ook goed?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:31

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:27
Goed hoor! Trek aan een goede whisky?

Shadow112 | 24-09-10 | 23:29

DL3bier | 24-09-10 | 23:25
als we (doods)bedreigingen niet meetellen, heb je gelijk.

polt | 24-09-10 | 23:29

@Ashtrey | 24-09-10 | 23:23
Dan zou je hier dezelfde soort problemen hebben met indo's, om maar iets te noemen.

-edit | 24-09-10 | 23:27

Shadow112 | 24-09-10 | 23:26
Hoe is het verder?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:27

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:22

Terecht.
Of kanker, of een straatjongere die je voor 50 euri je nek intikt of ongecontroleerd plassen. Nee, oud zijn is kut. Iedereen wil het worden maar niemand wil het zijn.

zovoklets | 24-09-10 | 23:26

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:24
Jup. Niet mooi.

Shadow112 | 24-09-10 | 23:26

Accepteer nu gewoon de realiteit eens zoals die is, sinds Theo van Gogh heeft er helemaal niks ernstigs meer plaatsgevonden in de naam van Allah, stelleltje zeurpieten.

DL3bier | 24-09-10 | 23:25

Zo, hebben ze een miljoen moslims ondervraagd? In het Arabisch en het Berbers nog wel? Lulkoek dus. Valt me nog mee dat ze niet zeggen dat er 100 zijn. Op basis van mijn schatting: circa een half miljoen moslimmannen waarvan minimaal de helft ons niet bepaald goedgezind is. Tel de Fatima Elatiks daarbij op en je komt tot 300.000 vrienden van de sharia en vijanden van de democratie. En dan hebben we het alleen nog over moslims. Minimaal even slecht onderbouwd dit als het "onderzoek".

Vindefin | 24-09-10 | 23:25

Sliptong | 24-09-10 | 22:03
Na het afgelopen uur met een Marokkaanse vriend te hebben gepraat, heb ik ook een illusie minder. Hij gelooft geen zak van het onderzoek, hij zegt dat de jonge baarden veel erger zijn maar nooit met een onderzoek meedoen. Dat die oude mannen simpel en seksistisch in jurken zijn, dat is volgens hem helemaal waar.

mokum4all | 24-09-10 | 23:25

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:24
skatersjoint?

zo'n dikke?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:25

MarkvanBommel | 24-09-10 | 23:22
Ik moest lachen. Bad taste of humor I guess.

Ashtrey | 24-09-10 | 23:25

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:22
Met of zonder vrouwen?

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:24

Shadow112 | 24-09-10 | 23:23
kutzooi

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:24

-edit | 24-09-10 | 23:15
Het rapport bewijst eens te meer wat ik al een tijdje dacht, ook op basis van onderzoek uit duitsland. Naarmate moslims orthodoxer zijn en handelen functioneren ze slechter en stapelen de problemen (vooral binnen het gezin) zich op (gewoon even lezen, best interessant). Er zit dus wel degelijk een verband tussen orthodoxe islam en alle ellende die we nu zien. Misschien komt dat door de inhoud van hun geloof. Misschien werkt het precies andersom: de grootste losers en eikels worden juist aangetrokken door dat geloof. Het kan misschien alleen maar te maken hebben met de grote culturele afstand tussen hun geloof en onze cultuur. In alle drie de gevallen is er geen reden om dat geloof als oplossing van de problemen te zien.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:24

en jointje opsteek

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:24

Parsons | 24-09-10 | 23:21
linkse fascist? Geen idee. Weet wel dat ie dierenactivist is. Nu strijdt Voorpost ook voor de rechten van dieren en die zijn niet bepaald links te noemen.

polt | 24-09-10 | 23:24

@ pownews: Neuj werkt niet.

Shadow112 | 24-09-10 | 23:23

eigenlijk wel blij dat ik oud ben, borreltje indoet

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:23

-edit | 24-09-10 | 23:15
De invloed van de Islam werkt anders niet bevorderend, los van cultuur ...

Ashtrey | 24-09-10 | 23:23

Shadow112 | 24-09-10 | 23:21
Cool

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:22

-edit | 24-09-10 | 22:51
Zitten er ook "jihadi's" in de biblebelt? :)

polt | 24-09-10 | 23:22

Powned, dit kan echt niet die webcamreacties.

MarkvanBommel | 24-09-10 | 23:22

jongens jongens, ik ben een oude vrouw en ik ben bang

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:22

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:20
Stel dat je op een Robinson eiland had gezeten?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:22

@polt | 24-09-10 | 23:12
Nee, maar wel een linkse fascist. Je weet wel, het linkse gilde dat destijds de hysterische sfeer heeft gecreëerd waarmee het opportuun was geworden om Fortuyn om te leggen.

Parsons | 24-09-10 | 23:21

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:20
Jups!

Shadow112 | 24-09-10 | 23:21

Samenvattend: religie, etniciteit en cultuur hebben dus wel van alles met maatschappelijke problemen te maken. En niet omdat een winkeldief bijvoorbeeld toevallig een islamitische achtergrond heeft, maar omdat we overheden hebben die hun eigen onkunde om goed te handhaven maar al te graag maskeren met oneigenlijke argumenten - zoals religie, etniciteit en cultuur.
Burgemeesters moeten helegaar niet eerst met imams of andere zijdelings betrokkenen 'in gesprek gaan' als er wat loos is. Echte problemen moeten met de wet in de hand individueel benaderd worden. Meer niet.
Maar ja, geen onderscheid = geen geld van het Rijk.

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:20

Shadow112 | 24-09-10 | 23:19
Serieus?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:20

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 23:12

Terecht dat de man dat doet. Er kan maar één god de goeiste zijn.

zovoklets | 24-09-10 | 23:20

strikdewepstroper01 | 24-09-10
*shrug* lig ik niet wakker van. Weet je hoe vaak geprobeerd wordt door christenen om bv. joden te bekeren? en wat dan van zowat iedereen die door jehovah's getuigen benaderd worden?
Ik kan me wel voorstellen dat het angstzweet uitbarst bij de kerkgangers als die abdallah in alles verhullende kledij"allahu akbar" ging roepen in de kerk. Het is gewoon zo dat de kans groter is dat een moslim in naam van allah een (zelfmoord)aanslag pleegt, dan dat een christen in naam van god dat doet. De angst heeft enige statistische waarde. Zij het dat deze voornamelijk gestoeld is op buitenlandse aangelegenheden.

polt | 24-09-10 | 23:20

Die Jan Roos is de zwakste schakel.

Shadow112 | 24-09-10 | 23:19

Zeggen hakbars banzai? Zie je maar weer hoe bekrompen alles is.

Hölzenbein | 24-09-10 | 23:16

Rammstein | 24-09-10 | 23:16
Hey lekkerding ;)

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:16

Vieskijker !!!!!! Juist.

Rammstein | 24-09-10 | 23:16

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:09
Ik weet niet waar je naartoe wilt met deze tegel, maar je zult mij niet zien schrijven dat er geen problemen zijn. Je zult mij wel zien schrijven dat het vooral een cultuurprobleem is. Omdat er in 0031 behoorlijk wat islamitische ouders uit andere gebieden dan het Rifgebergte hier aanwezig zijn, die dergelijke problemen niet, of in veel mindere mate hebben.

De nadruk mbt deze problematiek ligt teveel op de Islam. Mijns inziens niet helemaal terecht.

-edit | 24-09-10 | 23:15

nou laaat iedereen die PEOP praat maar bleek om de neus worden.. Grinnik ROFL wat een Allexandra

animar | 24-09-10 | 23:15

mannen allemaal kijken naar P&W.. hoe hard kan je liegen

animar | 24-09-10 | 23:14

Parsons | 24-09-10 | 23:10
Wat dacht je van fysiek worden?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:12

Waarschijnlijk is dit een ongevaarlijke gek, maar dit nieuws komt van Westonline.

DEN HAAG - Een moslim die zich Abdallah noemt heeft de afgelopen maanden verscheidene kerkdiensten in Den Haag verstoord. Hij stapt op een onverwacht moment naar voren en roept de bezoekers op zich te bekeren tot de islam.
Abdallah verscheen onder meer in de kerk van Sint-Jacobus de Meerdere in de Parkstraat, de Lukaskerk in Om en Bij en de Christus Triumfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan. In de Duitse evangelische kerk in Bleijenburg brak er paniek uit: sommige bezoekers vluchtten naar een zaaltje. Op dinsdag verstoorde hij de prinsjesdagviering in de Grote Kerk in het centrum van Den Haag.

De activist beschouwt het christendom als een dwaalleer en ziet de islam als enige ware godsdienst. Hij gebruikt de naam Abdallah, omdat het boodschapper betekent.

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 23:12

Parsons | 24-09-10 | 23:10
Volgens mij was of is Volkert geen moslim. Het andere voorbeeld (van Gogh) gaat helaas wel op.

polt | 24-09-10 | 23:12

@captainobvious | 24-09-10 | 22:48
Dus er moet eerst een aanslag gepleegd worden alvorens we er iets van mogen zeggen? Fortuyn al weer vergeten? Van Gogh ook? Is het niet genoeg voor je? Wat stel je voor dan, een clusterbom op de Dam?

Parsons | 24-09-10 | 23:10

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:09
Raak.

Ashtrey | 24-09-10 | 23:10

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:09
Ga je met die gasten om? (ik niet trouwens) maar hoe kom je aan die info?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:10

UvA? hadden die onderzoekers zelf ook soepjurken aan? 58000 keer uitkering dus! en dat is niet schadelijk voor NL bv? oh kut nou discrimineer ik weer.

123dre | 24-09-10 | 23:09

-edit | 24-09-10 | 23:03
Wat gebeurt er als je een vader hebt die je slaat, de taal niet spreekt, ongeletterd is, geen respect heeft voor vrouwen, homo's, joden, ongelovigen en zelfs gematigde moslims haat en jij gaat naar school toe, krijgt vrienden die dingen doen die eigenlijk niet mogen en je hangt vaak met hen op straat. Denk je nu echt dat deze jongen niet meer kans heeft om in de criminaliteit te verzeilen dan iemand uit een gezin dat veel beter geïntegreerd is?

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:09

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:06
wat bedoel je precies?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:08

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:05
Ik kom vaker hier, maar er wordt altijd over problemen gepraat..

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:07

ik bedoel de kuttensnijerij, niet normaal tog?

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:06

@Krachtmeester | 24-09-10 | 23:03

Exact. Cultuur is hier het probleem. Niet de Islam, of welke andere religie dan ook. Laten we dat eens vaststellen om te beginnen.

-edit | 24-09-10 | 23:05

en zo is dat Vidal

zalmaarzegge | 24-09-10 | 23:05

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:03
*zit klaar voor een anekdote*

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:05

't Ies wel een islamitisch publicitaire feestdag vandaag. Net nog las ik op SpitsNieuws dat salafistische gebedshuizen zwáár tegen geweld zijn.

Andre Rieu | 24-09-10 | 23:04

-edit | 24-09-10 | 22:55
De echte zichtbare zaken, zoals straatgeweld, zijn inderdaad leeftijdsgebonden. En in onze maatschappij hebben die veelal met het nare Noord- en Zuid-Amerikaanse gangcultuurtje te maken. Hooliganisme heeft zoals bekend Europese en Britse wortels. De meest typische straathangcultuur is mediterraan van oorsprong. Overheden die niet handhaven maar afkopen, dat is wel weer een specifiek Nederlands fenomeen.

Krachtmeester | 24-09-10 | 23:03

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:02
Ok, sorry

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:03

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:58
Eerder hun kleinzonen. Maar dat zijn dan weer geen salafisten. Ik hoor eigenlijk nooit zo'n bondkraagje soera's reciteren wanneer hij een buurtsuper overvalt of een bushokje molt. Weet zo'n jochie veel.... Met islam heeft die vorm van criminaliteit dan ook niets te maken. Vooral wel met cultuur.

-edit | 24-09-10 | 23:03

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:00
Was dan ook ironisch bedoeld.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 23:02

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 23:01
zoals jij als voorbeeld

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:02

captainobvious | 24-09-10
En waar zijn al die aanslagen gepleegd, de laatste jaren hier in Nederland?

Zoals ik al zei houden politie en inlichtingendiensten bepaalde netwerken
en personen scherp in de gaten. In Nederland en op andere plaatsen
in Europa worden regelmatig akties en aanhoudingen verricht waar
wij niets van weten omdat niet al het nieuws in de media verschijnt.

captainobvious, met zo'n vraag van jou kant is het nou net of het
moslim extremisme één of andere verzonnen bullshit verhaal is.
Ik geloof graag dat er te veel radicalen hier in dit polderlandje wonen.
Die zijn gevaarlijk, net zo'n risicofactor als naïeve Hollanders, daar zijn er ook te
veel van.

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 23:01

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:58
De hoeren? Hoeveel heb je gezopen vanavond?

Het is toch bullshit dat ze uit de naam van god vrouwen hun genitalia afsnijden?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 23:00

-edit | 24-09-10 | 22:55

Juist. Zo is dat. First things first.

don patatos jr. | 24-09-10 | 23:00

En dit dan:
"De salafi’s die jihadistische ideeën hebben, zien het als een plicht om God te
aanbidden, da’wa te doen, geloof in daden om te zetten, te strijden tegen
corrupte leiders, geleerden, ongelovigen en andere vijanden van de islam. In
deze strijd zijn alle middelen geheiligd. (...)
Ze vinden dat hedendaagse moslims in een crisis
verkeren die veroorzaakt wordt doordat moslims zich niet aan de wil van God
hebben onderworpen en door de eeuwenlange strijd van ‘kruisvaarders’ en
Joden tegen de islam."

"Fanatieke born-agains zijn ervan overtuigd dat een salafistische geloofsbeleving
de waarheid is en de enige goede manier van leven. (...) Ze zien zichzelf als de enige echte moslims. Zij interpreteren het principe van al-wala wa-l-bara heel letterlijk. Het idee is dat je zowel ongeloof als ongelovigen, zowel de zondes als de zondaars moet haten, met het hart, de tong en de hand.
(...)
Ze romantiseren de islamitische strijders, de mujahidin. Ze
stellen dat christenen een kruistocht voeren, gesteund door Israël, tegen de
islam. Ze geloven sterk in complottheorieën waarin Joden als vijand worden
gezien."

2.bp.blogspot.com/_Q7ObrR7JOq0/SxKE9ec...
achja...

hier moest ik wel erg om lachen:
"Predikers zijn bedreven in hun pogingen ‘misverstanden’ over de islam in de
media weg te werken, vooral als het gaat om de positie van de vrouwen,
homoseksualiteit, polygamie en haatpreken. Vooral Al Yaqeen biedt regelmatig
weerwoord tegen onderwerpen die de media aansnijden. Zo werd Suhayb
Salam ervan beticht boekverbranding aan te sporen, in dit geval verbranding
van de Bijbel. Predikers leggen dit zelf heel anders uit. Daar waar Pouw het
verbranden van heilige teksten als haat interpreteert, leggen salafi’s het uit als
een uiting van respect.
‘Ik snap dat christenen daarvan schrikken. Maar wij doen dat ook met onze eigen
teksten die we niet meer kunnen gebruiken.(…) Met de Bijbel is het zo dat we geloven
dat er een deel afkomstig is van God. Daarnaast zeggen we ook het grootste deel
ervan is vervalst door mensenhanden. (…) Je kan het naar het grofvuil sturen maar uit
respect begraaf je het, verbrand je het of je lost de inkt op met water. Je zou het nooit
in de prullenbak gooien zodat het tussen het vuil zou terechtkomen.’ (prediker Wahid)"

en wel dreigen als er korans in de fik gaan. zucht.

polt | 24-09-10 | 23:00

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:57
De hoeren...

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:58

-edit | 24-09-10 | 22:55
Dat zijn dus hun zonen.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:58

@sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:50
Ik ben jullie dan ook eeuwig dankbaar
*traantje wegpinkt*

-edit | 24-09-10 | 22:57

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:55
bijvoorbeeld. Ik las vanochtend in de Spits dat Nederland weer schaamlippen terug brengt naar het oude..

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:57

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:49
Castreren...

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:55

@gentle giant | 24-09-10 | 22:48
Overigens hebben we in de praktijk meer last van die lui die elk weekend met een seizoenskaart de Kuip bevolken dan van die orthodoxe baarden. Wat dat betreft komt mij dat rapport wel aannemelijk over. Je ziet nooit beelden van zo'n ouwe baard in een jurk die een buschauffeur overvalt. Of iets dergelijks. Die lui zie je ook niet in het gevang.

-edit | 24-09-10 | 22:55

Shirk?
Wij speelden vroeger altijd Risk.

Krachtmeester | 24-09-10 | 22:53

-edit | 24-09-10 | 22:51
Open staan voor andere onzin

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:52

@Ashtrey | 24-09-10 | 22:50 , stresstest.

gentle giant | 24-09-10 | 22:51

@gentle giant | 24-09-10 | 22:48
Geen idee. Weet wel dat we minstens 3 kuipen vol biblebelt figuren hebben en van wat ik van dit rapport begrepen heb, zijn die ongeveer even gevaarlijk als die salafisten. Niet.

-edit | 24-09-10 | 22:51

gentle giant | 24-09-10 | 22:48 Anderhalf miljoen.

zeg maar jansen | 24-09-10 | 22:51

Janjoeneke of zo.

gentle giant | 24-09-10 | 22:50

op die dag werd het vrije woord vermoord, GEITENEUKERS

zalmaarzegge | 24-09-10 | 22:50

gentle giant | 24-09-10 | 22:44
Dat je daar uberhaupt kijkt, dat gezwets van die trol kan me gestolen worden.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:50

-edit | 24-09-10 | 22:46
Gewoon het onderzoek vertalen naar de gewone man, zodat ook jij er wat van op kan steken.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:50

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:48
*pvda modus aan*

But what about the children?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:49

PowNews. *zap*

Parsons | 24-09-10 | 22:49

@-edit | 24-09-10 | 22:46, hoeveel neo nazi's marcheren er in Nederland rond?
Kan het ff niet vinden, als dat een kuip vol was hadden we vast meer gehoord.

gentle giant | 24-09-10 | 22:48

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:26
don patatos jr. | 24-09-10 | 22:35
Stoppen met de Islamitische zuil dus, de lui die gewoon mee willen doen hebben er sowieso geen behoefte aan, en de lui die niet mee willen doen mogen het dan zelf betalen en dat kunnen ze niet. En goed uitkijken wie je binnenlaat. Voor iedere middeleeuwer die er binnenkomt en vijf kinderen krijgt, moeten er zes moslims integreren om de boel draaiende te houden. Het tempo van migratie bepaalt dus hoe succesvol de integratie verloopt en welke linkse of christelijke politicus heeft nou bewaren tegen integratie? Of dan maar segregeren, vind ik best. Dan krijgen ze hun eigen land, scholen, wetten ... en hun eigen belastingen, wetenschappelijke topinstituten, state-of-the-art gezondheidszorg en kerncentrales *proest*

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:48

En waar zijn al die aanslagen gepleegd, de laatste jaren hier in Nederland?

captainobvious | 24-09-10 | 22:48

gentle giant | 24-09-10 | 22:46
np, god zegene u

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:47

zalmaarzegge | 24-09-10 | 22:46
Kan gebeuren. Maar duurt nog een paar dagen

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:47

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:46, ok, thnx.

gentle giant | 24-09-10 | 22:46

Leuk! Weer eens een avondje doorbrengen met salonkamer-reaguurwetenschappers <kuch> die een serieus bedoeld onderzoek onderuit trachten te schoffelen

-edit | 24-09-10 | 22:46

Dit klinkt toch wel ernstig, hoor:
"Salafistische predikers hebben een zeer complexe houding tegenover de
democratie. De houding is dubbelzinnig. Enerzijds zijn zij er stellig van
overtuigd dat de democratie en de politieke stromingen die er volgens hen mee
samenhangen (zoals socialisme, liberalisme, kapitalisme en secularisme),
minderwaardig, verachtelijk en bedreigend voor de islam zijn. Niet zelden
worden deze stromingen als vijanden van de islam gerepresenteerd. Dit idee
hangt samen met de salafistische interpretatie van tawhid: alleen Allah is
wetgever, alles wat daarvan afwijkt is inferieur. Anderzijds eisen salafi’s hun
rechten op met een beroep op democratische vrijheden en prediken ze
gehoorzaamheid aan de democratie. Deze houding leidt tot discussies in
salafistische kringen. Dit heeft te maken met de definitie van tawhid en shirk.
Voor jihadistische groeperingen is gehoorzaamheid aan een democratische
staat al een vorm van shirk. De meeste (a)politieke salafi’s hebben een
pragmatischer houding. De omgang met en perceptie van de Nederlandse
samenleving en democratie verschillen per salafistische moskee en stroming,
hoewel hun predikers de laatste tijd meer op één lijn zitten. Ook is de politieke
stroming op dit moment het meest prominent aanwezig met de actieve
politiek-salafistische kerngroep rond de As-Soennah moskee als belangrijkste
actor."

polt | 24-09-10 | 22:46

gentle giant | 24-09-10 | 22:44
Het is vrijdag man, volgende keer ff wat duidelijker

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:46

nee, sorry Vidal, ben soms een beetje emotioneel, ik weet het wel

zalmaarzegge | 24-09-10 | 22:46

@Ashtrey | 24-09-10 | 22:40, dat je zegt van: je gunt haar toch niet, dat ze nu met brandend haar door het serverhok rent?
We zijn wel dom, maar niet zo dom.

gentle giant | 24-09-10 | 22:44

@Parsons | 24-09-10 | 22:41
Niet spectaculair, maar wel gedegen ja.

verraad van links | 24-09-10 | 22:44

gentle giant | 24-09-10 | 22:33
Godver, hahaa.

*schaamt zich*

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:41

@verraad van links | 24-09-10 | 22:36
Ik vond het overigens een uitstekend optreden van Bosma.

Parsons | 24-09-10 | 22:41

Bos Hout | 24-09-10 | 22:36

Ja, en de Russen waren veel leuker dan de moslims.

zovoklets | 24-09-10 | 22:41

gentle giant | 24-09-10 | 22:33
* kwartje valt *
LOL !!

Ashtrey | 24-09-10 | 22:40

zalmaarzegge | 24-09-10 | 22:38
ik was het bijna vergeten

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:39

zovoklets | 24-09-10 | 22:36
Sjonge jonge. Jij trekt volle zalen.
Don't quit your day-job son.

zovoklets | 24-09-10 | 22:39

jongens jongens, ik heb niet de hele draad gelezen, sorry daarvoor,

MAAR GEDENK THEO

zalmaarzegge | 24-09-10 | 22:38

verraad van links | 24-09-10 | 22:36
De Pers is trouwens ook be(dr)oemenswaardig

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:38

Heb net maar weer eens gecheckt, maar er zat alweer geen extremistsche baardmeneer met een buks in de tuin.
Vond het sprookje van Ali Babi met zijn 40 rovers vroeger ook geloofwaardiger dan dat hele Al-CIAda nu.

Bos Hout | 24-09-10 | 22:36

@Parsons | 24-09-10 | 22:32
Net zoals DGB zich alleen door Knevel liet/laat interviewen. Dat geeft al aan hoe verrot de Nederlandse journalistiek is.

verraad van links | 24-09-10 | 22:36

titsme | 24-09-10 | 22:22

Wanneer eet een moslim varken? Als hij op zijn tong bijt!

zovoklets | 24-09-10 | 22:36

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:30
Fatwabuster | 24-09-10 | 22:30

De feiten die jullie aanleveren ontken ik ook helemaal niet. Ik zeg alleen dat we zelf die fout toendertijd hebben gemaakt. Maar het probleem wat nu speelt kunnen we dus nooit en te nimmer oplossen door te zeggen "Ja iedereen moet nu maar weer terug naar z'n eigen land, want als we zo weinig aan jullie hebben, dan hoeft het niet meer". Dat zou raar zijn. Zeker als iedereen dat gaat doen. Dan overstroomt het hier met Amerikanen, omdat de Indianen hun grasveldjes weet terug willen.

don patatos jr. | 24-09-10 | 22:35

@Fatwabuster | 24-09-10 | 22:28
Als ik dat hier zou opschrijven heb ik een ban aan m'n broek.

Is je vraag daarmee beantwoord?

Parsons | 24-09-10 | 22:35

@Ivoren Toren | 24-09-10 | 22:31
Inderdaad. Het is een volledig misplaatste vergelijking.

verraad van links | 24-09-10 | 22:35

gentle giant | 24-09-10 | 22:33
Alle reformatische pikken gaan vrijdagavond dezelfde kant op?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:34

@Ashtrey | 24-09-10 | 22:30
@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:32
Mooi hé.

gentle giant | 24-09-10 | 22:33

@verraad van links | 24-09-10 | 22:25
Gevalletje GMTA. Ik wilde exact hetzelfde plempen.

Parsons | 24-09-10 | 22:32

gentle giant | 24-09-10 | 22:27
teveel fanatiekelingen tegelijk aanwezig op dit moment

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:32

@ Koos Knak | 24-09-10 | 21:04
In Staphorst willen ze de democratie niet afschaffen, en ze keuren geweld ook niet goed. Verder verdienen ze meest hun eigen geld. Je politiek-correcte onzin is een zware belediging voor Staphorsters.

Ivoren Toren | 24-09-10 | 22:31

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:26
The Boiling Frog Syndrome

Canis Spurcus | 24-09-10 | 22:31

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 22:22
Da's in ieder geval goed nieuws. Je hebt iets waargenomen.
Heb je d'r zelf ook wat aan gedaan om je onvrede weg te nemen.
Mensen aangesproken, een duwtje of waar nodig een pak slaag gegeven?
Of is dit slechts aan de overheid voorbehouden?

Ookmooi | 24-09-10 | 22:31

gentle giant | 24-09-10 | 22:27
Link(s) doet ut niet ...

Ashtrey | 24-09-10 | 22:30

don patatos jr. | 24-09-10 | 22:27

Ik heb me laten vertellen dat degenen die hier in het begin kwamen om het vuile werk op te knappen voor een groot gedeelte ook weer zijn terug gegaan... het merendeel van de probleemmakers zijn veel later geïmporteerd...

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:30

don patatos jr. | 24-09-10 | 22:27
Zoek het gewoon even op. Ik dacht dat 80 a 90% van de orthodoxe moslims geen baan heeft. Dat extraatje dat ze ons hebben opgeleverd hebben ze al dubbel en dwars terug gekregen.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:30

Parsons | 24-09-10 | 22:22

en nu? Wat stelt u voor om tot een oplossing te komen?

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:28

Heads or Tails | 24-09-10 | 22:16
Nog een leuk feit uit dat rapport. Die 5% van de Nederlandse moslims, helaas diegene die het meest onderontwikkeld zijn, de minste binding met Nederland hebben, de raarste ideeen erop na houden en het slechtst geintegreerd zijn en niet van plan zijn om te integreren, heeft wel een derde van alle Islamitische scholen (kan misschien ook de helft zijn) opgericht. Integratie in eigen zuil, dat werkt!

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:27

Ja ze zijn vet supergevaarlijk laten we ze het land uit zetten! Dat kan toch niet jongens.

Geenstijl heeft z'n beste tijd wel gehad dacht ik zo, als er alleen nog maar wat bange rechtse ict-ers zonder vrienden en een hele bups IQ loze PVV stemmers de boel vol tetteren.

enne Fatwabuster | 24-09-10 | 22:10

Een deel van onze welvaart hebben we aan ze te danken, toen ze vies werk kwamen doen. Dat ze toen bleven en dat er nog meer kwamen, ja, dat is dan te verwachten. Maar als je ze echt kwijt wil, en iedereen wil dat, ja dan moet dat maar. Dan maar geen vrijheid van religie. Een natie krijgt de rechten en plichten die het verdient.

don patatos jr. | 24-09-10 | 22:27

strikdewepstroper01 | 24-09-10

Dan hebben we zeker een groot probleem, en zal dat erg veel lui uit de groep van +/- 2500 ook direct over de streep trekken ook te gaan handelen. Daarnaast is de support voor dergelijke aanslagen vele malen groter als alleen het totale aantal salafisten. Bleef het maar bij die 35.000-50.000. Het is bekend dat bijna 60% van de Nederlandse moslims enige vreugde voelde bij de aanslagen op de twin-towers.

De groepjes (cellen) zoals je omschreef m.b.t. de aanslagen in Londen en Madrid hebben we in Nederland helaas ook. En dat gaat bij elkaar om zo'n 20 los-vast samenhangende netwerkjes die door gebrek aan leiderschap en doordat onze diensten er bovenop zitten, geen echte vorm kunnen krijgen.

Democratuur | 24-09-10 | 22:27

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:07

Dank voor je commentaar, indirect heb je al antwoord gegeven op mijn vraag van 22.10...... er zal, en dat wist ik al veel langer natuurlijk, nooit antwoord komen... omdat het antwoord te ontluisterend is voor de multiculti lovers en islamknuffelaars...
Project 'import moslims' is en was een utopie en bijvoorbaat een mislukking.... oplossingen zijn binnen de huidige wetgeving niet aanwezig en aangezien we ons verbonden hebben tegen de wil van de meerderheid van het volk in met de idiote europese regelgeving zal enkel een aardverschuiving in het politieke landschap nog een uitweg kunnen bieden...... of 'het volk' zal zelf iets moeten doen maar daarvoor zijn we al veel te diep gezakt ben ik bang voor...

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:26

@verraad van links | 24-09-10 | 22:25
Die dus -nog- niet vergiftigd is door de linkse pest.

verraad van links | 24-09-10 | 22:26

@Parsons | 24-09-10 | 22:23
Wel erg frappant dat hij nu wel aanschuift bij de publieken. Zou het te maken hebben met het feit dat Tweebeeke hem interviewt?

verraad van links | 24-09-10 | 22:25

Sliptong | 24-09-10 | 22:03
Jawel maar zij spelen een valse asymmetrische oorlog. Ze verkleden zich als burgers en houden zich niet aan het internationaal oorlogsrecht.

Canis Spurcus | 24-09-10 | 22:25

@Rammstein | 24-09-10 | 22:21
I know, don't worry. Even Bosma volgen @nieuwsuur.

Parsons | 24-09-10 | 22:23

Ookmooi | 24-09-10

Ik was de afgelopen 25 jaar in de Randstad en dat heb ik op
te veel plaatsen van Holland in Eurabié zien veranderen.
Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord.

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 22:22

Sm met een salafist: salafistfucking. Sorry, ik ga al!

titsme | 24-09-10 | 22:22

Bosma nu @ Nieuwuur.

verraad van links | 24-09-10 | 22:21

verraad van links | 24-09-10 | 22:18
Ik geef je nog een extra compliment, droge lul :p
Ashtrey | 24-09-10 | 22:19
genieten
*biertje pakt*

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:21

zovoklets | 24-09-10 | 22:19
Heb je Endemol al gebeld ?

Parsons | 24-09-10 | 22:15
Ik bedoel het echt niet lullig verder.

Rammstein | 24-09-10 | 22:21

Salafirst die stiekem toch varkensvlees eet: salamist

titsme | 24-09-10 | 22:20

Hooligans moet je op een veldje met een hek erom tegen hooligans van het andere team laten knokken.

zovoklets | 24-09-10 | 22:19

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:14
"Remember this shit at Christmas!" LOL.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:19

Oeps........... de Universiteit van Amsterdam. 30 Jaar geleden nog serieus genomen, nu het lachertje van de wetenschappelijke wereld.

wijsvinger | 24-09-10 | 22:18

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 22:14
En waar was jij de afgelopen 25 jaar?

Ookmooi | 24-09-10 | 22:18

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:17
Niet grappig, wel creatief.

verraad van links | 24-09-10 | 22:18

@Brakke obama

Wir haben es nicht gewusst?

baron von 8zilinder | 24-09-10 | 22:17

verraad van links | 24-09-10 | 22:15
:D

Dat is grappig.

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:17

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:07
Mooi comment.
Geestig dat men denkt dat met dit soort universitaire, beter: PvdA-, lulkoek de gemiddelde Nederlander (autochtoon) nog in de maling te nemen is.

Heads or Tails | 24-09-10 | 22:16

@Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:14
Bijvoorbeeld. Of een Noord-Zuid lijn.

verraad van links | 24-09-10 | 22:15

@Rammstein | 24-09-10 | 22:06
Ik zal er op letten.

Parsons | 24-09-10 | 22:15

@Krachtmeester | 24-09-10 | 22:10
Goed gezien.
Mee eens.

AntiSoof | 24-09-10 | 22:15

Doet me altijd denken aan dat verhaal van Wake Island, men bracht naar buiten dat de bijna onder de voet gelopen mariniers aan weinig behoefte hadden, behalve: "send us more Japs".
De linkse kerk verkondigd hier hetzelfde.

gentle giant | 24-09-10 | 22:14

verraad van links | 24-09-10 | 22:14
Hele grote mini?

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:14

Democratuur | 24-09-10 | 22:04

"250-300 man ook echt bereid daadwerkelijk een aanslag te plegen tegen ons als zijnde 'de mensen van het boek (christenen of joden) en ongelovigen."

En dan vraag ik je hoeveel lieden in Nederland het met hen eens zijn?

Als die 250-300 man in actie komen hebben we een heel groot probleem.
Uiteraard worden zij streng in de gaten gehouden door politie en inlichtingendiensten. Daar ga ik tenminste wel van uit.

Maar de aanslagen in londen, Madrid en 9-11 (Wat er ook van waar mag zijn)
zijn gepleegd door kleine groepjes.

We hebben het te veel uit de klauwen laten lopen. Zulke figuren mogen
hier niet eens zijn en al helemaal niet met een Nederlands paspoort.

Nederland heeft 25 jaar geslapen onder een dik deken van politieke
correctheid.

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 22:14

@Brakke Obama | 24-09-10 | 22:12
Ja hoor.

verraad van links | 24-09-10 | 22:14

Kun je 58.000 mensen ongemerkt laten verdwijnen?

Brakke Obama | 24-09-10 | 22:12

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:10
Yup.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:12

@Heads or Tails | 24-09-10 | 22:03
Hear hear! Graag wel een boot met klapbare bodem. Voor de nuance dat is.

Parsons | 24-09-10 | 22:12

Ashtrey | 24-09-10 | 22:08
Lange tijd geleden dat ik heb zit juichen op de bank, natuurlijk heb ik die gezien ;)

Supershotgun-scene? epic

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:10

Mooi.
Dan zijn al die overheidsprojectjes voor dit soort zwaar overschatte maatschappelijke fenomenen en 'groepen' (whatever that may be) dus ook rijp voor afschaffing. Goed rapport.

Krachtmeester | 24-09-10 | 22:10

We zijn in 25 a 30 jaar overspoelt met een stel idioten en we zijn het blijkbaar normaal gaan vinden dat 53.000 van die geschifte relifundi's ons naar het leven staan en dat alles onder het motto.... alles went!

Niemand heeft mij kunnen overtuigen of kunnen aangeven welke meerwaarde al die import aan onze samenleving heeft gegeven.... ik sta er open voor maar krijg geen antwoorden.... 1 grote stilte! Dus wie helpt me nu eens uit de droom, er moet toch iets zijn waar we beter van zijn geworden? Ja... toch? Of toch niet.....

Fatwabuster | 24-09-10 | 22:10

Doe ze maar in een stadion, dan zijn ze allemaal bijelkaar, gemakkelijk doelwit!

harrebarre | 24-09-10 | 22:10

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:05
Expendables al gezien? Jammer dat Arnie geen noemenswaardige rol vervuld.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:08

Ookmooi | 24-09-10 | 21:56
Liefde is slecht en is niet echt.

misswhateverdude | 24-09-10 | 22:08

Het rapport is best interessant omdat er een aantal zaken duidelijk worden.
Ten eerste blijkt dat de overgrote meerderheid van de moslims helemaal geen moeite hebben met de inperking van bepaalde abjecte rechten die ontleend worden aan de godsdienstvrijheid, zoals gescheiden zwemmen, gescheiden loketten, niet-handenschudden, boerka's, verbod op godslastering, inperking van vrije meningsuiting, shariah-recht enz.
De tegenstanders van geert wilders moeten zichzelf dus eerst afvragen waarom zij - en dus niet de meerderheid van de moslims in dit land - de voornaamste medestanders zijn van de salafistische scherpslijpers.
Ten tweede wordt overduidelijk wie voor een groot deel verantwoordelijk is voor het kweken van onze kutmarokkaantjes. Oude analfabete vaders die nauwelijks binding hebben met de NLse samenleving en niet zoveel bezwaar hebben tegen het gebruik van geweld (door henzelf natuurlijk). Drie a vier zonen per 50.000 man, tel uit je winst.
De tegenstanders van geert wilders moeten zichzelf dus ook afvragen wat discriminatie en stigmatisering nu eigenlijk verklaart en of het toch niet iets met (achterlijke) cultuur te maken heeft.
Ten derde bleek dat onze salafistische broeders, met hun mooie geloof, moreel hoogstaande waarden en het navolgen van de profeet, itt gematigde moslims geen van allen een baan hebben. Mohammed was ook een bijstandstrekker?
De tegenstanders van geert wilders moeten zichzelf dus afvragen wat nu precies die 'wij-cultuur' van ze is die onze samenleving zo verrijkt. Wij allen aan de uitkering?
Zover zal het nadenken over dit rapport wel niet gaan, we krijgen straks vooral te horen dat salafisme een dam opwerpt tegen radicalisering en dat geert wilders geen gelijk heeft. Logisch zou ik denken, wie hele dagen op zijn luie reet kan zitten, zijn vrouw en dochters voor zich laat sloven, teert op de zakken van zijn ongelovige buren en daar nog applaus voor krijgt ook, die waant zich al in het paradijs.

sjaakdeslinksesul | 24-09-10 | 22:07

Zo denk ik dat de uitkomst van het rapport heel anders was geweest als Arabist Jansen bij het onderzoek zou zijn betrokken. Die man weet tegenwoordig namelijk wel waar hij over praat.

Parsons | 24-09-10 | 22:06

@ mezelf... Hmz, link werkt niet. Even Googlen op Fatwa Bin Laden en je hebt ze.

Democratuur | 24-09-10 | 22:06

Parsons | 24-09-10 | 22:00
Ik zeg niet dat het niet mag, echt niet. Ik ben niet zo'n verbiedert. Juist omdat het het topic is vraag ik ernaar. Maar ik zie een patroon. En ik zou het jammer vinden als je die kant ook opgaat. Is all.
Dat rapport gaat op de grote stapel der "geruststellende rapporten", in de "het valt best mee" doos, links onder de trap, met de doekjes voor het bloeden.

Rammstein | 24-09-10 | 22:06

@Ass_Ass_in | 24-09-10 | 22:01
Paramilitairen in Nederland?

Sliptong | 24-09-10 | 22:04

Sliptong | 24-09-10 | 22:01
Had dat nummer eauk in gedachte toen ik het reaguursel poneerde.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:04

Van deze (grof genomen) 50.000 orthodoxe moslims zijn er zo'n 35.000 salafistisch.
De rest hangt andere stromingen aan. Onder deze 35.000 zitten grof genomen zo'n 2.500 zogenaamde Salafiyya Jihadiyya (de gene die de zelfde denkbeelden aanhangen als Mohammed Bouyeri) waarvan er 'slechts' ruim 700 gediend of getraind hebben in zogenaamde jihad-regio's (met name in Bosnië in de jaren '90 en in Afghanistan in de strijd tegen de Russen).

Van die 700 is ongeveer 250-300 man ook echt bereid daadwerkelijk een aanslag te plegen tegen ons als zijnde 'de mensen van het boek (christenen of joden) en ongelovigen' naar aanleiding van de twee Fatawa's van OBL. Deze fatawa's uit 1996 en 1998 zijn cruciaal in de hedendaagse 'Global Jihad'. Met name de fatawa uit 1998 is vandaag de dag van belang (vertaling: www.pbs.org/newshour/terrorism/interna...).

Een groep radicale leiders welke gezamenlijk onder de naam "World Islamic Front for Jihad Against Jews and Crusaders" een wereldwijde jihad hebben afgekondigd. (aanwezig hierbij waren; Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri als leider van Islamic Jihad Egypte, Ahmed Refai Taha van al-Gama'a al-Islamiyya, Hamzah van Jamiat Ulema-e-Pakistan en nog een reeks anderen. Later hebben zich hier diverse groepen uit tientallen landen bij aangesloten (momenteel zo'n 65 groeperingen). Dit staat los van de eigen 'cellen-structuur' binnen Al-Qaida.

Democratuur | 24-09-10 | 22:04

@mokum4all | 24-09-10 | 22:02
Alleen willen SGP'ers de rechtstaat niet omver werpen.

Sliptong | 24-09-10 | 22:03

Rammstein | 24-09-10 | 21:59
Hehe, goed gezegd

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 22:03

@Canis Spurcus | 24-09-10 | 22:00
Alleen zijn die 58.000 slechts uitgerust met een knoflooklucht en een stinkende linkerhand. Dat dan weer wel.

Sliptong | 24-09-10 | 22:03

Alsof extremisme op iets anders kan bloeien dan op de mestvaalt, gevormd door de 'gematigden'.
Alsof er niet bijna dagelijks in de krant iets te vinden is over de etterige en domweg criminele jeugd van mohammedaanse, d.i. ethiekloze, komaf. Heusch, er zitten ook goeien tussen, maar die heeft niemand nodig. Doe mij maar een Chinees, om maar wat te noemen. Zeiken niet over rechten, maar werken gewoon, klaar. En zeiken zeker niet alléén maar over rechten.

Elke mohammedaanse extremist ziet z'n gematigde geloofsgenoot als een mislukte mohammedaan, iets wat die gematigden zelf ook vaak denken. Vandaar de wereldwijde blijdschap na de aanslag in NY. Go fool the other one.

En wat een crap om Wilders erbij te slepen. Wilders heeft zoveel zetels omdat hij een hitser is *proest*. Het is the other way around. Mensen zijn die kutmohammedanen meer dan zat en volkomen terecht. In geen enkel land leveren ze een noemenswaardige bijdrage, zelfs niet in homiehomieland, alwaar ze natuurlijk zo spoedig mogelijk met de welbekende tjoekietjoekieboot naar toe moeten worden gedeport... getransporteerd.

Al die 'gematigden' wachten alleen hun tijd maar af, zoals in elk land waar het mohammedanisme ooit voet aan de grond kreeg. Een mohammedaan die iets anders nastreeft dan een theocratie is een slechte mohammedaan - dat weten ze allemaal. 't Is een bukgraag volkje, elke week weer jammerend en krijsend in hun mosketen, als een stel murw gebeukte honden. Wat ze in wezen ook zijn. Als je dan toch al iets positiefs wilt doen, haal die mensen dan uit die macabere idiotie en sluit alle islamitische scholen, for a start.

Toch wel weer geestig, die malle state of denial. Aan de UvA geloven ze dat een kopvodje, soepjurkje of pinguïnpakje een teken van emancipatie is. Geloof dat men in PvdA-kringen nooit goed raad heeft geweten met carnaval. Wat een stelletje intrieste, blinde jokers.

Je zou er bijna een dominee op af sturen...

Heads or Tails | 24-09-10 | 22:03

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:59
Nee joh, I'm a big boy.

Rammstein | 24-09-10 | 21:59
Doe ik ook zeker niet.

Ashtrey | 24-09-10 | 22:02

Een soort SGPers dus. Stoor ik me ook aan maar ik heb er verder geen last van.

mokum4all | 24-09-10 | 22:02

Hé dat is genoeg voor een eigen omroep.

Slappehap | 24-09-10 | 22:01

58.000 is groter dan het actieve leger van ons land!! In totaal met reserves en paramilitairen heeft ons land 88k militairen.

Ass_Ass_in | 24-09-10 | 22:01

Is geschreven op: | 24-09-10 | 21:36
Dat is meer dan het hele Nederlandse leger?

Canis Spurcus | 24-09-10 | 22:00

@Rammstein | 24-09-10 | 21:54
Nee dus. Vandaar de no worries. Wil overigens niet zeggen dat ik ook maar één zinsnede van het bovengenoemde flutrapportje voor waar aan zal nemen. Het issue waar jij overigens op doelt is keihard on topic, dus ik ga er van uit dat het vanavond wel mag?

Parsons | 24-09-10 | 22:00

Tobi | 24-09-10 | 21:08
Sala-Fisten, dat is dus fisten in de woonkamer. Dus niet zomaar wat fisten, maar zoals de profeet het heeft uitgespeld in z'n boek.

JanRap | 24-09-10 | 21:59

Birgit Hogefeld | 24-09-10 | 21:44 GS is toch niet helemaal een nieuwssite te noemen en geweld en intimidatie is toch meer iets voor de primitieven. Waarbij ik niet wil zeggen dat ik een pascifist ben, geweld is een uiterste middel en kan beter voorkomen worden.

Jolly Jumper | 24-09-10 | 21:59

En wat weet Jean Tillie er nu helemaal van? Of iets slecht nieuws is bepalen de linkse media wel.

Sliptong | 24-09-10 | 21:59

Ashtrey | 24-09-10 | 21:55
Ik kan niet in je hoofd kijken, en ik weet niet in wat voor buurt je woont, werkt, uitgaat maar je moet er niet als een geslagen hond bijlopen.

Rammstein | 24-09-10 | 21:59

Ashtrey | 24-09-10 | 21:55
Serieus? Niet doen man

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:59

@Pica: een Fappende Faalhaas?

Sliptong | 24-09-10 | 21:57

-weggejorist-

kemmie | 24-09-10 | 21:57

Het is helemaal geen slecht nieuws voor de democratie als dit volk niet stemt.
"Waar Wilders zegt: de echte moslim is een Mohammed B., zeggen wij: de echte moslim is een oude, vriendelijke man in een jurk.'', zegt de heer Tillie.
Zelden een wetenschapper gezien die zó toegewijd was aan zijn linkse naïviteit. Dat de meerderheid een oude, zelfs vriendelijke(?), man in een soepjurk is neemt niet weg dat er onder de jeugd ook behoorlijk geronseld wordt. Die mannetjes zijn net zo goed moslim.
Het onderzoek is niet eens heel slecht maar hoe hij bij zijn conclusies komt is mij een raadsel.

jeanmondo | 24-09-10 | 21:57

@ Vitali | 24-09-10 | 21:43
Een maatschappij zonder fundamentalistische idioten die andersdenkenden willen opblazen, vermoorden, lynchen, van flat gebouwen gooien of zelfs maar negeren.
Die steekproeven zijn nogal fraudegevoelig. Al loop je met ideeën rond die door de meerderheid van de samenleving niet worden getolereerd, zoals het niet willen integreren of het steunen van terrorisme, zal je dat over het algemeen niet kenbaar maken in een enquête. Dat 8% het wel kenbaar maakt betekent dat het percentage in de werkelijkheid een stuk hoger ligt. Vandaar dat ik over het onderzoek sceptisch ben ("blijkt uit steekproeven") en denk dat het aantal in de werkelijkheid ("in feite is") een stuk hoger ligt.
@ Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:38
Indeed Nacho, gedrag wat ertoe leidt dat ze niet in de samenleving worden opgenomen, ze zich nog meer gaan afzetten en alleen contact hebben met andere gevaarlijke eenlingen. Dat soort mensen breekt nooit uit de vicieuze cirkel waar ze in beland zijn...

Semper Pecunia | 24-09-10 | 21:56

Een welgemeende goedenavond allen.

Sliptong | 24-09-10 | 21:56

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:52
Because I'm in love.

Ookmooi | 24-09-10 | 21:56

58000 ? Hoeveel personen telt ons parate leger?
Hoeveel moslims zijn er bereid geweld te plegen,
in het teken van hun geloof, want dat is hier de vraag?
Hoe groot zijn die groepen in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Ik wil het eigenlijk niet weten......

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 21:55

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:50
Voor-Je-Kijken-Doorlopen, stel je toch es veur dat ze je aanspreken ...
Misschien laat ik me eauk wel teveel gek maken.

Ashtrey | 24-09-10 | 21:55

Parsons | 24-09-10 | 21:50
Ja dus.

Rammstein | 24-09-10 | 21:54

Frederik Puntdroad | 24-09-10 | 21:50
Hey hey, dat gaat te ver

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:54

elk gezin 100 000 euro,hebben ze recht op.
het is tenslotte discriminatie als de romas voorgetrokken worden.

ziende blind | 24-09-10 | 21:53

Ookmooi | 24-09-10 | 21:28
wrom?

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:52

de mannen in soepjurken zijn aleen maar oude mannen, moet je hier in Ede komen kijken, zat jonge mannen in soepjurken, teveel eigenlijk

robert-05-06-65 | 24-09-10 | 21:52

Ashtrey | 24-09-10 | 21:48
haha, kon dat maar.. Nee, ik zou niet durven

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:50

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:45
Integreren wil zeggen: Ook meedoen met zwientje tikken !!!

Frederik Puntdroad | 24-09-10 | 21:50

@Rammstein | 24-09-10 | 21:35
No worries.

Parsons | 24-09-10 | 21:50


Uit 'belangrijke conclusies' op url-link:

Salafistische organisaties vormen eerder nog een buffer doordat zij geweldscomponenten afkeuren. Radicalisering in de zin van de actieve bereidheid om geweld te gebruiken vindt dan ook plaats buiten de salafistische organisaties.

Anders gelezen: moslim -> orthodoxe moslim -> streng orthodoxe moslim -> salafist -> radicaal

koffiekannetje | 24-09-10 | 21:49

58000 personen die er radicale ideeën op nahouden. Dan zijn
zij eventueel bereid geweld te gebruiken.
Dit aantal kan kloppen, misschien iets meer of minder.
Het feit dat deze personen in Nederland zijn gearriveerd,
hier onder ons zijn. Een paspoort hebben ontvangen en
hier leven, werken en studeren.

Een overheid die massaal paspoorten heeft verstrekt
aan verkeerde types is ook diezelfde overheid die
vertelt dat het best wel meevalt met de risico's.

Wat is het spreekwoord ook al over de ene hand die
de andere hand wast.

Wat een achterland naïef land......

strikdewepstroper01 | 24-09-10 | 21:49

Parsons | 24-09-10 | 21:27
Das kut.

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:48

Liquideren en insemineren is zo veul leuker dan integreren .....

Frederik Puntdroad | 24-09-10 | 21:48

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:45

* verbaasd kijken doet *

Neee, dat doe je niet !? Overigens wel een oer-hollands spelleke, dus binnen het kader van ...

Ashtrey | 24-09-10 | 21:48

Ashtrey | 24-09-10 | 21:44
Grapje, ik vraag of ze mee doen aan spijkerpoepen

Moet je die hoofden zien

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:45

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:42
Hehe. Juist ja.

Ashtrey | 24-09-10 | 21:44

-weggejorist-

Birgit Hogefeld | 24-09-10 | 21:44

Dit trefzekere ironisch stukje van Brusselmans moet m.i. met kapitale letters op de voorpagina's van alle kranten komen te staan !
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Justitie op verzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding........ nou dan weet je het wel !

krelus | 24-09-10 | 21:44

Beste Semper Pecunia, Je schrijft eerst 'blijkt uit steekproeven' en één zin verder 'in feite is'. Afijn, 't is misschien een manier van denken... Maaruh, wat voor maatschappij heb jij lief? En wie passen daar dan precies in?

Vitali | 24-09-10 | 21:43

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:38
Persoonlijk vind ik dat juist wel fijn, just let me be...

Ashtrey | 24-09-10 | 21:40

Semper Pecunia | 24-09-10 | 21:35
Overal waar je komt, het maakt niet uit. Ze gunnen je geen blik waardig..

Super gezellig dan altijd

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:38

lol. dus ipv 1.000.000 zijn t er maar 58.000. te grappig en iedereen hier altijd maar lullen over ze hoe evil ze ALLEMAAL zijn

Is geschreven op: | 24-09-10 | 21:36

Nou gelukkig maar. Altijd al geweten dat moslim extremisten fijne mensen zijn.

Abugreip | 24-09-10 | 21:35

Parsons | 24-09-10 | 21:20
Word jij geen one-trick-pony ?
Ik zou het namelijk jammer vinden.

Rammstein | 24-09-10 | 21:35

Fout! Er blijkt uit steekproeven dat 8% van de moslims er voor uit komt dat ze slecht integreren en extreem Islamitisch zijn. Wat gelijk blijkt te zijn aan 58000 moslims. In feite is het aantal veel hoger, gezien veel moslims niet zullen toegeven dat ze slecht geïntegreerd zijn. Daarnaast heb je ook nog talloze mensen die een andere religie aanhangen en eigenlijk niet in de Nederlandse samenleving passen. Denk bijvoorbeeld aan de Jehova getuigen die vanwege hun geloof het contact verbreken met familieleden die een andere religie beoefenen. Kortom, het aantal naar een theocratie strevende maatschappijhaters ligt veel hoger.

Semper Pecunia | 24-09-10 | 21:35

Zie het positief: ze concureren me in ieder geval niet weg o de arbeidsmarkt.

baron von 8zilinder | 24-09-10 | 21:34

Een van de conclusies is behoorlijk raak: het gaat hier meest om nerds die nooit buiten komen want ies haram. De meeste probleemfinnen zijn niet of nauwelijks religieus.

Symmachus | 24-09-10 | 21:32

Geachte Fietskettingslot, dat kan je ook van jouw twee zinnetjes (van ca. 21:24) zeggen. Lijkt mij.

Vitali | 24-09-10 | 21:31

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:23
Well Mam, you just made my day. -)

Ookmooi | 24-09-10 | 21:28

Conclusie;

Geen lieve mensen.

Nacho_Vidal | 24-09-10 | 21:28

@misswhateverdude | 24-09-10 | 21:23
Nope.

Parsons | 24-09-10 | 21:27

Vergeet in de tweede zin niet te vermelden dat ze alle westerse gebruiken, normen en waarden verafschuwen met uitzondering van de uitkeringen.

De Zwijger | 24-09-10 | 21:26

"Ook streven ze geen invoering van de sharia (strenge moslimwetten) in Nederland na."

Een keiharde leugen. De taqqya voorbij.

Parsons | 24-09-10 | 21:26

Alcoholic | 24-09-10 | 21:24
Klopt, daarom kijken ze ook vaak zo zuur.(Of zou dat aan mij liggen?)

100% Zeepvrij | 24-09-10 | 21:25

Die soepjurken zonder baan kunnen waarschijnlijk al geen genoeg suiker betalen, laat staan de rest van de benodigdheden voor een bom...

Alcoholic | 24-09-10 | 21:24

Dat hele onderzoek is luchtfietserij.. En die conclusie is ook afhankelijk van hoe je er naar kijkt.

fietskettingslot | 24-09-10 | 21:24

Ja een voetbalstadion vol boze voetbalsupporters is gevaarlijker.

Detlev Tarnowitz | 24-09-10 | 21:24

Parsons | 24-09-10 | 21:20
Want voor de rest heb je geen leven?

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:23

Nog rotter dan de betonrot van de Kuip.

verraad van links | 24-09-10 | 21:22

Ah, toch nog een topic erover. Hulde!

Parsons | 24-09-10 | 21:20

Petrus de Rewa | 24-09-10 | 21:15
Quite a happy bunch...

Ashtrey | 24-09-10 | 21:20

Als er 58.000 haatbaarden rondlopen vind ik één enkele religieus gemotiveerde moordaanslag, een kleine zes jaar terug, nog best wel meevallen. Jammer alleen dat ze niet willen integreren. Ik zou zeggen, volslagen negeren al die types. Ook geen geld toestoppen of iets dergelijks, gewoon doen alsof ze er niet zijn, dan kwijnt de hele zooi vanzelf wel weg. Zie de gereformeerden.

Frdnnd | 24-09-10 | 21:19

En van wie zou Mohammed B. dan die prachtige ideëen hebben? 58.000 compleet gestoorde mensen en nog eens een factor 3 a 4 die het er best mee eens zijn en het aantal groeit drie keer zo hard als de autochtoon, hiep, hiep hoera en doorlopen en niet omkijken..

Jolly Jumper | 24-09-10 | 21:18

extra suikerfeestje

jankerd | 24-09-10 | 21:18

mag ik de heren dan even wijzen over het volgende:
www.youtube.com/watch?v=Ib9rofXQl6w\
3 dingen wat je over islam zou moeten weten.
ben benieuwd wat ze dan nog gaan zeggen

deafhaalchinees | 24-09-10 | 21:17

Ze hebben al lang de strijd met ons verloren. Hun kinderen willen niets liever Nike schoenen, een Mc Donalds Burger, Friends kijken, en een poster van Pamela Anderson aan slaapkamer muur. Nog 2-3 generaties en er zijn geen jurken meer.

George Soros | 24-09-10 | 21:17

'K stond een paar jaar geleden tijdens Prinsjesdag op het Binnenhof.
De Majesteit adviseerde het Volk toen vooral om de weerbaarheid te vergroten.
Prima advies, beter dan wat huilebalken op het internet.

Ookmooi | 24-09-10 | 21:15

Citaat uit Het Parool: "Deze mensen geven geen hand aan iemand van het andere geslacht, luisteren niet naar niet-religieuze muziek en komen bij voorkeur niet op plekken waar mannen en vrouwen gezamenlijk aanwezig zijn. Zij zijn groot voorstander van een theocratie en onderscheiden zich door het accepteren van geweld. "

Petrus de Rewa | 24-09-10 | 21:15

Slaap, kindje, slaap, daarbuiten lo... oeps, het schaap is doed menier. Inch allah.

Aardbewoner | 24-09-10 | 21:15

Hek op slot, sleutel weg, niet meer aan denken...

schizoïde | 24-09-10 | 21:14

Gefeliciteerd! U heeft nog niemand vermoord!

Petrus de Rewa | 24-09-10 | 21:14

Meneer Tillie schijnt ook een gewaardeerd lid te zijn geweest van de krakersbeweging in de jaren '80, dus graag zijn onderzoek tegen deze achtergrond interpreteren.

Dooby | 24-09-10 | 21:13

Religie is deaud, leve de nieuwe religie?! Wtf, democratie is eauk deaud, Theo deaud, Pim deaud, straks is Top Gear eauk nog deaud...

Zoek_ook | 24-09-10 | 21:13

Wat een geruststelling zeg. Daar kan ik het weekend wel mee in.
Gut gut gut.

Rammstein | 24-09-10 | 21:12

58000=1 kamerzetel. Kan de PvdA in ieder geval niet helemaal verdwijnen.

Symmachus | 24-09-10 | 21:12

Veel plezier ermee maar van mij mogen ze terug de zandbak in.

importschot | 24-09-10 | 21:12

Salafisme en de Nederlandsche cultuur. Ja, gaat prima samen en daarom intergreren ze niet. Wat? ze plegen geen aanslagen. Ohw, ja daar mogen wij dan blij om zijn. Wat? ze intergreren bewust niet?, ach boeiend, zolang ze geen aanslagen plegen. WTF!!!

Shadow112 | 24-09-10 | 21:11

Uhh... Parool meldt zo'n 53.000 streng-orthodoxe moslims

hasmie | 24-09-10 | 21:10

Deze gasten hebben dus duidelijk al door dat ze met een kwispelende staart veel meer bereiken dan met een bulldogkop.

Frederik Puntdroad | 24-09-10 | 21:10

Ik word zo moe telkens dat gezanik over religie. Onaangepaste finnen vind ik eng maar dar geldt even zo goed voor autochtone Nederlanders die hun vrouw uit naam van god 12 kinderen laat baren omdat geboortebeperking zondig is.

recessieloos | 24-09-10 | 21:09

Driemaal raden wat die Sala-Fisten het liefst doen als ze onder elkaar zijn
Je wilt het niet weten

Tobi | 24-09-10 | 21:08

Nee die gooien geen bommen, ze cashen wel elke maand.

misswhateverdude | 24-09-10 | 21:07

Koos Knak | 24-09-10 | 21:04
Maar toch zitten we hier niet te wachten op nog meer (ISLAMITISCHE!) Staphorsten.

cugel | 24-09-10 | 21:06

Maar zonder gekheid. we worden nu toch wel een beetje moslim moe.. Of is dat de bedoeling? alu//

Shadow112 | 24-09-10 | 21:06

ehm... iemand nog een paar vaten kunstmest in de plus? doen we dr een bus GTI (Gordijnen, Tapijt, Imperiaal) omheen, en parkeren we die op t veld. Kun je daarna een mercedes op de parkeerplaats uitzoeken.

zeiksmurf | 24-09-10 | 21:05

Staphorst en de bible-belt. Die doen al jarenlang net zo gek en daar hebben we ook weinig last van.

Koos Knak | 24-09-10 | 21:04

Niets aan de hand kopje thee erbij: graag bestellen bij de gooise matras.

Shadow112 | 24-09-10 | 21:04

Zeecontainer met wapens erin, en filmen maar...

j0shua | 24-09-10 | 21:02

zo kunnen we weer rustig slapen zeker.

bol77 | 24-09-10 | 21:02

Meneer, kopje rooibos?

Dhr. Klapsigaar | 24-09-10 | 21:01

Zie je wel, het valt allemaal reuze mee.

Ashtrey | 24-09-10 | 21:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland