Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jeuj. Morgen rellen in Duitsland

boekcover.jpgVanaf morgen 11:00 uur op CNN Deutschland: Amok, Krawallen und Schlacht. Als we de voortekenen mogen geloven, gaan woedende Franzen von Jolo's en nog bozere Rene Dahnens op de barricaden. Aanleiding is de presentatie in Berlijn van het nu al legendarisch omstreden boek "Deutschland schafft sich ab" (Duitsland Gaat Naar De Kloten-red) van SPD-politicus Thilo Sarrazin. (Bestellen kan HIERRR, met FSC-keurmerk!) In het boek -door de Duitse krant Bild stevig gepromoot- wordt gehakt gemaakt van de integratiepolitiek en de multiculturele samenleving in Duitsland. Onze Oosterburen worden volgens Sarrazin steeds dommer, armer en onrendabeler. En dat is allemaal de schuld van de islam, de hoofddoekjes, de oliedomme handophoudende importbruiden, de neef&nicht-huwelijken, de sexueel gefrustreerde Moped-kloodtzakjes, de radicaliserende Hass-baarden UND SO WEITER! Hier alvast een paar handige LOL-citaten uit het boek. En hier een korte reportage (deel2) over de schrijver en zijn tegenstanders. Ondertussen vindt bijna 90% van de hardwerkende Duitse Bild-lezers dat Sarrazin groot gelijk heeft, getuige deze POLL. Maar goed. Bild is dan ook een ietwat gekleurde krant. Mocht u morgen nog naar Berlijn moeten, houdt rekening met ernstige rellen, rondvliegende stoeptegels en ander ongemak.

Reaguursels

Inloggen

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 20:49

Lijkt me een interessant boek. Ik denk dat het wel zou kunnen stoppen maar dat het niet gebeurt omdat er teveel mensen zijn die macht zoeken om macht en geen levensgenieters zijn, niet genoeg aan zichzelf hebben maar anderen nodig hebben om op te drijven. Om de weg te vinden moet je willen, moet je open kunnen staan en moet je de nodige kenis kunnen vinden die echter verstopt is in en woud van desinformatie. Het internet gaat ook steeds meer richting desinformatie waardoor het moeilijker wordt datgene op te dissen dat nodig is om peaceful and happy door het leven te gaan. En de buitenwereld wordt er ook steeds moeilijker op. Probeer in NL eens een stukje relatief onaangetaste natuur te vinden, het zijn postzegeltjes in grote meerlagig gestoorde omgevingen. En dan heb ik het nog niet gehad over de urbane omgevingen gehad.

ecologiste | 31-08-10 | 09:14

Mijn wens voor de toekomst is dat de mensheid eens inziet dat zij haar
eigen realiteit creëert. Dat is een gegeven dat de wetenschap ook steeds beter
kan bewijzen. Dat er geen straffende god bestaat en wij geen willoze marionetten
zijn. Dat de mens eindelijk de wetten van de eigen geest beter leert kennen.

Maar helaas zijn we zover nog niet in ons denken. We hadden een stapje
vooruit gezet in ons denken met de ontkerkelijking en de islam kwam
er voor in de plaats. En vreemd genoeg hebben socialisten die atheïstisch
behoren te zijn en de wetenschap de voorkeur geven hieraan meegewerkt.

Ik ben nu het boek 'Grenzeloos Bewustzijn' aan het lezen van Gregg Braden.
En het lijkt misschien erg New Age, maar als we op deze planeet allemaal
eens inzien dat alles één is, één bewustijn en energie. Dan kan het
eeuwige religieuze gebakkelei eens stoppen.

Maar zo ver zal het wel nooit komen vrees ik........

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 20:49

koter | 30-08-10 | 12:40
Okay, dat bedoel je. Je kunt 'eer' inderdaad op verschillende manieren ervaren of benoemen. Als die scholier een uitleg had gegeven wat voor hem 'eer' betekent, prima, dan mag het ook nog zijn eigen interpretatie zijn. Maar deze jongen viel helemaal stil. Hij gebruikt woorden, die zelf niet kan duiden.

VetPotje | 30-08-10 | 17:59

Linksch = conclusive fail.

Courage78 | 30-08-10 | 15:51

En die lijst is nog veel langer.
Ze zeggen wel eens dat je Hollanders
overal in de wereld tegenkomt. Dat geldt
zeker in de zin van soldaten, huurlingen,
en avonturiers.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 14:37

Over die Hollanders die voor de SS
vochten aan het Oostfront.

Ik heb wel eens een optelsom gemaakt
van alle legers waarin de Nederlanders
hebben gediend. Van het leger van
Napoleon tot Hitler Duitsland.
Hollanders in het vreemdelingenlegioen, Rhodesian
Army Afrikaanse huurlingen in de jaren zeventig en tachtig ),
NKW Nederlands Kroatische werkgemeenschap
(huurlingen in de Joegoslavische oorlog.)

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 14:32

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 13:34
De oliekraan? Veel radicale zien het omverwerpen van de oliedynastieen in het MO als een van hun primaire doelen, vandaar ook dat met name SA en andere golfstaten het Westen en het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder altijd zeer sterk heeft gewaarschuwd voor radicale ophitsers. Veel extremisten zijn niet voor niets politiek-vluchteling. Ze zijn hun thuislanden ontvlucht voor vervolging (levenslang of doodstraf). Met de oliekraan heeft het niet zoveel te maken.

Hoe je ervan af komt? simpel door de zwijgende meerderheid van de moslims niet tegen je in het harnas te jagen, met andere woorden een deel van de voedingsbodem weghalen. Alle inwoners dezelfde rechten en plichten geven en nog belangrijker de rechten en plichten waarborgen/ er garant voor staan. Plaats bieden voor orthodoxie. In een vrijge samenleving moet ook plaats worden geboden voor een orthodoxe kijk op religie. Jammer genoeg zien vele het verschil niet tussen extremisme en orthodoxie. Het gekke of beter gezegd het logische is dat na 9/11 en de opkomst van de openlijke anti-moslimhouding in veel Westerse landen moslims juist veel religieuzer hebben gemaakt dan dat ze daarvoor waren. Dus hoe anti-moslimer een omgeving wordt hoe meer moslim de moslims worden. Dit fenomeen zag je ook na de WW2, Joden die eigenlijk heel seculier en geintergreerd waren in hun samenlevingen begonnen zich weer meer Joods te voelen en te gedragen. En de oprichting van allerlei Zionistische (jeugd)organisaties enz enz.

koter | 30-08-10 | 14:10

@Koter

Natuurlijk weet ik van de Nederlandse geschiedenis.
Er waren zo'n 20000 Hollandse SS - ers aan het Oostfront.
Die waren fout. Zij kozen voor avontuur en waren het
bekrompen dorpse, vaak religieuze milieu zat. En er waren er ook
die vonden dat zij het goede deden door tegen het
Communisme te vechten. In hun opinie was het Rode leger
een communistisch leger en dus fout.

Zo zullen sommige handschar leden ook hun visie hebben
gehad. In oorlog is het niet anders dan vrede. Eigenbelangen,
loyaliteiten, tegenstrijdigheden.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 13:44

@Koter

Ik denk dat Europese politici het niet kan schelen dat bv Engeland
een bakermat is geworden voor extremisten. Eigenbelang, parij politieke
belangen, de oliekraan moest toch openblijven.
Kortom niet durven optreden tegen radicale moslims.

Maar ja hoe zijn we eraan gekomen? En hoe komen we eraf?
Ik hoop (wellicht ijdele hoop) dat zij zelf het andere licht eens zien
of van hun geloof afvallen.

De club Al Muhajiroun stelt misschien niet zoveel voor.
Maar de grootschaligheid en organisatie van Hezbollah is natuurlijk
een heel ander verhaal. Zover ik weet hebben deze mannen en
vrouwen nooit buiten het Midden oosten geopereerd.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 13:34

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 11:42

Je doet wel hele grote beweringen. Dat die moeftie of de hoogte was van Hitlers plannen is nooit bewezen. Het lijkt mij dus dat je echt hard bewijs moeten hebben alvorens je zo n bewering doet. De Amerikanen kregen ook pas na velen jaren door wat er in Europa aan de hand was wat betreft jodenvervolging.
De informatievoorziening was toen niet hetzelde als nu uiteraard. Tussen de politieke Islam en het socialisme bestaat inderdaad een link. Sayyed Qutb de meeste invloedrijke 'islamistische' denker probeerde telkens de Islam en het Socialisme met elkaar te verenigen. Hij ging hierin zelfs zo ver dat veel orthodoxe moslimgeleerden hem wilden excommuniceren en zelfs verketterde. Zo was Qutb van mening dat het kapitaal toebehoorde aan het collectief, Islamitische gezien is dit totaal incorrect. En zo had hij wel meerdere punten die meer socialistisch dan Islamitisch te noemen waren. Zijn beinvloeding door het Socialisme is extreem goed herkenbaar als je zijn werken leest. Gek is het niet want in de jaren voor de omkomst van het Islamisme was het Socialisme extreem invloedrijk in de Arabisch en Islamitische wereld. Gamal Abdel Nasser, Hafez al Assad maar ook Saddam Hussein (Baath-partij) waren allemaal Socialisten. Het is gek dat op deze site heel vaak een directe link tussen de Islam als godsdienst en het Nazisme gelegd word. Vooral gezien dit nooit is bewezen, Veel moslims en moslimlanden extreem hulpvaardig waren richting joden en ten derde dit komt van een land (Nederland) waarin Joden bijna het effectiefst zijn 'opgeruimt' en Nederland letterlijk bezaaid was met Nazi's en sympathisanten. De Nederlandse geschiedenis in deze in allermist rooskleurig te noemen. Typisch een geval dus van 'de pot verwijt de ketel'.

koter | 30-08-10 | 13:27

Die speech impediment van Sarrazin (anagram voor RRasnazi) is wel aandoenlijk.

RobbieG | 30-08-10 | 13:05

Youtube dit maar eens / Radical muslims The Next Generation.

Het is het filmpje met die meneer met baard en megafoon.

Als dit de toekomst van de wereld is.......

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 11:49

Radicalen heb je overal wel rondlopen. Het grappige van deze situatie is is dat radicale moslims in moslimlanden altijd extreem hard zijn aangepakt. Later hebben deze radicale een veilig haven gekregen in met name Europa en in het specifiek de UK. Vooral in Engeland konden deze radicalen jarenlang ongestoord hun gang gaan terwijl zij juist door moslim(landen) constant werden gewaarschuwd voor het gevaar. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Abu Qatada die gezocht werd door Jordanie echter was het Engeland die een hand boven zijn hoofd hield.

Je kan dus het paradox zien in dit verloop van de geschiedenis. Moslims hebben het Westen altijd gewaarschuwd voor het gevaar dat radicalen konden vormen maar daar werd zelden wat mee gedaan, en nu zij hun climax bereiken is het vreemd genoeg de schuld van de moslims (dezelfde mensen die je jarenlang hebben gewaarschuwd geen veilighaven te bieden aan radicalen). Initieel gebreukte de radicalen het Westen als uitvalsbasis (GIA Frankrijk - Algerije) dit werd door de vingers gezien pas toen de Westerse landen zelf het doel werden gingen de ogen open.

De youtube-clip waar jij naar verwijst gaat over een groep genaamd Al-Muhajiroun deze club heeft welgeteld enkele tientallen leden bijna allemaal jongens van eind tienerjaren en begin twintig. Door bijna alle Britse moslims worden ze gezien als volslagen malloten die zeer zeker niet voor hen spreken. De leider van de groep was enkele weken terug te zien op CNN in het programma GPS van Fareed Zakaria. Het frapeerd mij dat iemand van zo'n klein nietszeggend clubje zoveel media aandacht krijgt. Ik herhaal dus nog maar eens wat ik eerder zei al deze anti-Islam activitieten (openlijk of heimelijk) vind ik extreem verdacht.

koter | 30-08-10 | 12:58

Es ist nicht "Moped-kloodtzakjes", sondern "RollerKanacken". Danke. Tschüßi!

RobbieG | 30-08-10 | 12:58

Eer moeilijk te definieren? Wat dacht je van 'persoonlijk en maatschappelijk aanzien'? Meer is 't niet, in deze context dan. Helaas voor sommigen voldoende gewichtig dat stenigingen er mee te rechtvaardigen zijn.

VetPotje | 30-08-10 | 09:37

Ja, moeilijk te definieren. Vraag aan tien verschillende mensen 'eer' precies te omschrijven en je krijgt hoogstwaarschijnlijk 30 verschillende definities. De een zal er reputatie mee bedoelen de ander reinheid weer een ander zal er schaamte(gevoel) mee bedoelen enz enz. En zo heb je wel meer termen die niet precies zijn te omschrijven (in de Nederlandse en andere talen).

koter | 30-08-10 | 12:40

Youtube dit maar eens / Radical muslims The Next Generation.

Het is het filmpje met die meneer met baard en megafoon.

Als dit de toekomst van de wereld is.......

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 11:49

Herstel het is grootmufti van Jeruzalem.....

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 11:42

@Brutus Grootbek

Wel eens gehoord van de handschar divisie en
de samenwerking tussen Adolf Hitler en de grootmufti
van Jurazelem, beiden hadden dezelfde agenda,
de vernietiging van de joden.
En als je kijkt naar de duizenden Hezbollahleden
in Libanon gefinancierd door Iran, die brengen dagelijks
nog de Hitlergroet.

Maar de link tussen politieke islam en het nationaal socialisme, dat leren
we niet in onze nederlandse politiek correcte schoolboekjes.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 11:42

Tsja, in Duitsland hebben ze het negatief afschilderen van bevolkingsgroepen uitgevonden he.

Brutus Grootbek | 30-08-10 | 11:12

Nee maar, in Duitsland worden ze ook eindelijk wakker. Dat ze zoiets durven zeggen met hun verleden wil wel zeggen dat de nood echt aan de man is. Want ij Hollanders zijn wel politiek correct, maar dat is nog niets vergeleken met de ontnazificeringsschuldgevoelens die de duitsers zich aan hebben laten praten.

In heel Europa gaan steeds meer stemmen op die hetzelfde beweren, zijn die dan echt allemaal racististisch?

Lepanto | 30-08-10 | 10:07

@Sauruz,

Ja ik ben heel intelligent ja,
waar heb ik het over genetische verschillen?
Die opmerking over mijn blauwe ogen en
blonde haar in Israël. Wat ik daarmee
bedoelde is dat iedereen van buitenaf
daar wordt gewantrouwd. Lul niet Sauruz,
mijn ouders hebben de bezetting meegemaakt,
en de hongerwinter. En ik weet wat er is
gebeurt.

En Sauruz ik val trouwens op bruine vrouwen, dus ik
ben zeker rascist.

Ik heb alleen mijn stad zien veranderen, Eurabië
weet je wel. Hollanders zien wegtrekken uit hun
eigen buurtje.

Sauruz ik heb nergens over genetische verschillen
gesproken! People are people....... mensen zijn mensen

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 09:49

@ koter | 30-08-10 | 01:55
Eer moeilijk te definieren? Wat dacht je van 'persoonlijk en maatschappelijk aanzien'? Meer is 't niet, in deze context dan. Helaas voor sommigen voldoende gewichtig dat stenigingen er mee te rechtvaardigen zijn.

VetPotje | 30-08-10 | 09:37

Sauruz | 30-08-10 | 01:26

En dit is dan zogezegd een reactie die iets zegt over jouw intelligentie ?
ik denk dat ondertussen wel vast staat dat er ziets is als imigratie problematiek , maar doordat jaren verzwegen moest wonden is dit probleem ( misschien onnodig ) exponentieel gegroeid .( rekenmaar ff uit ; grotere gezinnen , import huwelijken ..)
Het vast houden aan ontkenning betreffende genetische verschillen,getuigt ook van stupide koppigheid ,

sparrow | 30-08-10 | 09:33

"Bild is dan ook een ietwat gekleurde krant." Eh... nooit Bild gelezen? Bild is de meest reactionaire krant die er in Duitsland bestaat. Elk woord dus wel even op de weegschaal leggen van wat die lui schrijven.

Hölzenbein | 30-08-10 | 09:26

@ ONS, het had allemaal niet nodig moeten zijn.
Maar bepaalde integratieproblemen zijn giga en altijd ontkend.
Ik hoop in elk geval dat het vandaag niet uit de hand loopt in
Duitsland.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 09:21

Links krijgt het mogelijk ook door. Wij allen plegen zelfmoord op onze cultuur. Laten we onze cultuur verdedigen.

Dr Lambiek | 30-08-10 | 09:20

Maar 't is gewoon zo. Goed ingeburgerde prettige moslims zijn er niet, nooit geweest en gaan er ook nooit komen. Maar ja als je dat zegt wordt je verkettert of door iemand doodgeschoten, gestoken of op een andere manier afgemaakt.

Ik hoop toch zo dat het CDA een enorme scheuring tegemoetgaat. De grootste verliezers van de afgelopen verkiezingen hebben de grootste gristelijke bek. Zij wonen of werken meestal ook niet tussen de besneden broeders.

Goed dat die Duitse mof ook eens iets hierover wil zeggen.

Geert voor president, komt wel een keertje goed, eens.

RETbuzz | 30-08-10 | 09:18

Heeft Wilders dan toch gelijk, en gaan in Duitsland ook de ogen open (WIE VOLGD IN EUROPA) of is het de zwijgende meerderheid die zich nu gaan roeren! Denemarken heeft... wat hier benoemd wordt allang begrepen met hun minderheidskabinet en de gedoogsteun!

ONS | 30-08-10 | 09:13

Van dit soort dingen dus worden mensen razend en daarna moe. Met zo'n logge balsemende overheidsmachine die mensen langzaam laat stikken en die langzaam hun hoop laat varen.
www.telegraaf.nl/binnenland/7505322/__...

ecologiste | 30-08-10 | 08:39

caudillo | 29-08-10 | 22:22

Gracias. Research & development zullen we maar zeggen?

ecologiste | 30-08-10 | 07:53

Bild=Telegraaf=GeenStijl

inquisitor | 30-08-10 | 06:33

Prachtige verwijzing naar de rassenleer. Die lees je niet meer zo vaak. Is lang uit de mode geweest door politieke correctheid.
Der Mann hat aber recht. Mal sehen wie die CDU reagiert.

calculator | 30-08-10 | 03:38

Ik zag 't ja, en heb de docu ook gekeken. Lijkt me geen op zichzelf staande situatie die hier wordt weerspiegeld.
Mooiste fragment was toch wel dat een islamitische jongen sprak over "dan is zo'n meisje en familie aangetast is hun eer". Op de vraag "wat is dan precies eer?" weet hij vervolgens geen antwoord te geven.

VetPotje | 30-08-10 | 00:59

Dat is opzich niet zo gek. "Eer" is ook een vrij moeilijk te definieeren begrip.

koter | 30-08-10 | 01:55

@Saurus

In welke posting zie je een opmerking over genetisch bepaling afkomst.
En als wij hier spreken over de extremisten en fundamentalisten
onder de moslims dan zijn wij de NSB-ers.
Wij spreken hier over onze ervaringen en visie hoe de zaken lopen in ons
kleine landje en W-Europa.

Wat jij zegt dat is de omgekeerde wereld toch?

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 01:54

Toch knap dat een zeer kleine minderheid voor zoveel beroering zorgt in veel Westerse landen. Turken (3 miljoen) en Arabieren (280 duizend) vormen samen welgeteld ong. 4 % van de Duitse bevolking. Dit percentage is ongeveer hetzelfde als in Nederland en alle andere West-Europese landen. Dat immigratie de nodige ergernis met zich meebrengt is evident en dat die nog groter is als de migranten een zeer sterke eigen identitiet hebben (zoals bij de meeste moslimmigranten) is nog evidenter. Maar toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat hier een groter probleem onder de oppervlakte ligt. De anti-Islam houding die in het Westen heerst is absoluut niet iets nieuws en is zeker niet ontstaan na 9/11. Die anti-houding is zo oud als de Islam zelf. Initieel aangestuurd door de Kerk van Rome en heden ten dage zo het lijkt vooral door Evangelische Christenen of andere die onvoorwaardelijk pro-Israel zijn. Het grappige is dat dit anti-Isamisme de bereidheid onder migranten om te integreren nog meer beperkt.

Vaak worden er door de anti's zoals Sarrazin allerlei argumenten aangedragen, ik zal er een paar noemen:

Klederdracht (met name die van moslimvrouwen)
Opleidingsniveau
Afhankelijkheid van staatssteun (uitkeringen)

De klederdracht van iemand is naar mijn idee een zaak die niemand wat aangaat in een vrije samenleving. Wat betreft opleidingsniveau kan ik alleen maar zeggen dat is een probleem die je ruim van te voren had zien kunnen aankomen, Westerse landen hebben in het midden van de vorige eeuw specifiek de meest kansarme arbeiders uit die landen laten overkomen. Dit kan je die migranten dan ook niet aanrekenen die hebben slechts de kans gepakt die hen werd aangereikt. Echter verklaard dit niet de anti gevoelens aangezien Amerikaanse moslims in tegenstelling tot Europese moslims tot de hoogst opgeleide minderheden behoren in de VS, echter is de anti-moslimhouding aldaar even zoniet sterker dan hier.

Migranten zijn inderdaad meer uitkeringsafhankelijk echter moet hier in ogenschauw worden gehouden dat het vinden van een baan voor de gemiddelde migrant veel moeilijker is dan voor een autochtoon (gedocumenteerd). In Duitsland bijvoorbeeld zijn Joden zeer uitkeringsafhankelijk en kost het de Duitse staat vele miljarden (zelde geldt voor Israel een vijfde (20%) van de bevolking wiegert te werken, vrijwel allemaal orthodoxe Joden).

Citaat Volkskrant: "Bovendien is uit schattingen gebleken dat tot 80 procent van de joodse nieuwkomers alleen kunnen leven van een uitkering"
www.volkskrant.nl/buitenland/article20...

Antillianen zijn van alle minderheidsgroepen het meest uitkeringsafhanelijk in NL en dat zijn naar mijn weten Christenen en geen Moslims. Een ander punt dat gedocumenteerd is dat banken bij migranten veel minder snel geneigd zijn krediet te verlenen, waaronder hypotheken. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veelste te veel mensen alloch- of autochtoon in NL het van staatssteun moeten hebben, daar tegenover moet ook gezegd worden dat de belastingdruk in dit land echt te belachelijk voor woorden is.

Persoonlijk ben ik wel een beetje jaloers op Moslims, zoeen sterke indentiteit zou ik ook wel bij Europeanen willen zien en die veronderstelde onbereidwilligheid zich aan te passen aan het arbeidsleven en dus een slaaf van het kapitaal te worden zit ook wel wat in.

In iedergeval is al dit anti-Moslim gedoe erg verdacht.

koter | 30-08-10 | 01:49

@Saurus

Tokkies zijn toch dikke mensen, met lang haar, tattoo's en
oorringen. Nee die heb ik niet. En voor de goede orde ik ben
een HBO- er. En soms worden hier dingen heel hard gezegd,
maar ja dat is ook de maffe maatschappij waar wij in leven toch,

En wat Israël betreft het is een mooi en maf land.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 01:41

De heer Sarrazin was druk bezig Berlijn uit de rode cijfers te helpen, maar stuitte daarbij op een groot probleem... het zoveelste doemscenario voor Noordwest-Europa. De EU gaat vallen, maar stribbelt net zolang tegen tot er geen bijna Europa meer over is... en dan mogen we weer. Helaas.
.
*Mother North I'll be there when you hunt them down*

Auweyida | 30-08-10 | 01:29

-weggejorist-

Sauruz | 30-08-10 | 01:26

@ Liebeman Ik ben geen socialist en geen zionist.
Maar vond het wel interessant om het kibboetsleven te leren
kennen. Verder kies ik geen partij in de strijd aldaar.
Ik vind het ook verschrikkelijk wat er met de Palestijnen
gebeurt en de bezetting.

Overigens heb ik het verdiende geld (een paar shekkel) uit de
Kibboets uitgegeven in de Arabische wijk van Jeruzalem.
Aardige mensen die winkeliers, naast de Arabische waren
er ook Christelijke arabieren die een toko hadden en ik kocht
er wat porselijn voor thuis.

s'avonds heb ik het Arabische krantenpapier om het porselijn
verwisseld voor Hebreeuws krantenpapier om geouwehoer te
voorkomen bij de vragen van El Al Security van het vliegveld
(Hoe komt u aan dat krantenpapier, wat deed u in de Arabische
wijk?) Dat is het leven in Israël, overal veiligheidsmaatregelen,
wantrouwen en een maffe, cynische humor om te overleven.
Iedereen wordt gewantrouwd, Palestijn, Arabier, toerist, volunteer
(zoals ik met mijn blonde haar en blauwe ogen)

Zo ziet u maar, elk verhaal heeft een andere kant.

Het gaat niet om de gematigden, maar om de extremisten
en daar hebben Israeli's meer ervaring mee dan Nederlanders.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 01:17

Hobbykip | 29-08-10 | 15:05
Ik zag 't ja, en heb de docu ook gekeken. Lijkt me geen op zichzelf staande situatie die hier wordt weerspiegeld.
Mooiste fragment was toch wel dat een islamitische jongen sprak over "dan is zo'n meisje en familie aangetast is hun eer". Op de vraag "wat is dan precies eer?" weet hij vervolgens geen antwoord te geven.

VetPotje | 30-08-10 | 00:59

@La Bailaora | 29-08-10 | 23:44
Ja, alleen heette hij wel Roderik.

Symmachus | 30-08-10 | 00:59

bloemis | 29-08-10 | 23:22
De PVV-symphatisanten worden ook als groep weggezet door de mulitculti-aanhangers, vaak in niet bijster lovende termen

Wolveshead | 30-08-10 | 00:56

@strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 23:53
Aha, de volunteer. Tsja ik herinner me een quote van Otto von Bismarck :
-
He who is not a Socialist at 19, has no heart.
He who is still a Socialist at 30, has no brain.
-
Tsja de kibbutzim. Ondanks dat er veel over geschreven is heeft de kibbutzbevolking nooit meer dan 1% uitgemaakt van de totale israëlische bevolking. De nieuwe pioniers wonen nu trouwens in Judea en Samaria.

LiebeMan | 30-08-10 | 00:34

@strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 00:07
Hmm. In welke zin is dit een reactie op mijn reaguursel?. Ach boeie
-
Geen kwaad woord over Israëlische terrorisme-experts. Die zijn door de wol geverfd, en weer geverfd door de geverfde wol en opnieuw.
-
Maar wat probeerde je nou te betogen eigenlijk?

LiebeMan | 30-08-10 | 00:27

@ Liebeman

De risico's benoemen van deze 5% is realistisch.
Dat heeft heel te maken met gezond verstand en
toekomstvisie. Veiligheid voor ons allemaal
ook voor gematigde moslims onder ons.

En dat luister ik liever naar ervaringsdeskundigen op
het gebied van terreurbestrijding
uit Israël dan de eeuwig tolerante (naïeve) Hollanders,
want die hebben geen ervaring op dit terrein.

strikdewepstroper01 | 30-08-10 | 00:07

Interessante Duitse webstek.
www.akte-islam.de/1.html
De maker schrijft eveneens interessante boeken!
Ave, Evocatus

Evocatus | 30-08-10 | 00:07

@bloemis

Is het benoemen van bepaalde zaken populisme?
Is het benoemen van bepaalde zaken ook het wegzetten van bepaalde groepen?

Nee, een multi-culturele samenleving is vaak een bron van conflict.
En lees mijn posting van 18.16 over Straatsburg en Eurabië hoe het ons door de strot is geduwd.

Ik heb dat andere Nederland gekend van de jaren zeventig en tachtig.
Tolerant, vrij, de joden in Amsterdam konden nog met een keppeltje over
straat lopen. Als ik als jongetje de beelden zag van de oorlog in
Libanon was ik blij dat dat het hier niet was. ( Libanon u raad het al, multi cultureel eens Christelijk, langzaam geïslamiseerd en een vreselijke burgeroorlog)
Maar die krachten en machten zijn hier inmiddels ook aanwezig in
Europa. Extremisten zijn inmiddels ook in Europa geworteld.
Ook als dit maar 5% van de moslims.

Het is die 5% waar de massa voor buigt uit angst.
Het is die 5% die aanslagen pleegt en het is die 5% die ellende veroorzaakt.
Maar in Hitler Duitsland was ook maar 5% nazi. En kijk wat dat de wereld
heeft gebracht.

Zijn dit zaken die niet benoemd mogen worden? In Amsterdam brengen
sommige Marokkaanse jongeren weer de Hitlergroet.
Achterin de tram hoor ik wel eens dingen zeggen over joden die ik
in de jaren zeventig en tachtig nooit heb horen zeggen over joden,
omdat wij dat niet durfde en deden.
Het anti-semitisme is met komst van bepaalde moslims weer in Europa
gearriveerd. Mag dat niet worden benoemd?

In een grijs verleden heb ik in de Israelische kibboets gewerkt en gewoond,
en toen werd ik al gewaarschuwd, "Zij zullen nooit integreren en Europa
jullie onderschatten de islam."

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 23:53

BASinnic | 29-08-10 | 23:38
de visigoden koning Rodrigo van Spanje werd in 711 geconfronteerd met een groot moors leger dat de straat van gibraltar overstak en trok daarom met ongeveer 100.000 man op tegen de moren nabij Cadiz. Hij werd echter verraden door mensen binnen zijn eigen leger die dachten met de hulp van de moren de macht over te kunnen nemen van koning Rodrigo... Koning Rodrigo verloor daardoor de oorlog, maar het liep anders af dan de verraders dachten.

La Bailaora | 29-08-10 | 23:44

.
@Symmachus | 29-08-10 | 14:22
Sarazin roert aardig in de peop, maar ik vind dat hij meer dan een beetje doorslaat wanneer hij over inteelt begint.
.
***********
Incest in de islamitische cultuurkring.
Ook daar dus:
.
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...
.

Rest In Privacy | 29-08-10 | 23:41

A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear. The traitor is the plague. ~ Marcus Tullius Cicero

BASinnic | 29-08-10 | 23:38

Hmm, even een kort testje gedaan naar de gedachtenkronkels van reaguurders. ctr+f "joden". 7 zoekresultaten. ctr+f "hitler". 2 zoekresultaten. ctr+f "islam". 95 resultaten.

LiebeMan | 29-08-10 | 23:34

Als zelfs Duitsland voor de bijl van het populisme en verdeeldheidzaaien gaat... Ze weten daar wat groepen wegzetten voor gevolgen kan, ik zeg kan, hebben. Zarasin zet ook de Joden weg als een groep overigens.

bloemis | 29-08-10 | 23:22

Hobbykip | 29-08-10 | 21:32
goeie tip! Die is toegevoegd aan de favorieten...

La Bailaora | 29-08-10 | 23:13

Woehoe! En ik ben morgen nog wel vrij!
*rellen gaat, omdat het kan*

Geile Markeerstift | 29-08-10 | 23:01

@Hobbykip | 29-08-10 | 21:51
Tsja, 't is wederom een bevestiging van wat ik dacht en wist.

Parsons | 29-08-10 | 22:50

Ja ik las er al een stukje over in (ik geloof) het NRC. Het is al een bestseller voordat 'ie überhaupt is uitgebracht en zijn partij probeert hem nu te royeren.
-
En dat boek ga ik pas lezen als de Nederlandse vertaling is uitgebracht. Dat duurt waarschijnlijk toch niet lang meer. De multiculti-bom staat overal op ontploffen.

Lampekop | 29-08-10 | 22:44

vonStauffenberg | 29-08-10 | 21:43
Er zijn wel moslims die er anders over denken, maar dat is ondanks de islam en niet dankzij. Dat is iets wat maar heel weinigen snappen. Vooral die gutmenschen die in een stuip schieten met dooddoeners als "hele groepen wegzetten", "iedereen over een kam scheren", snappen dat maar niet of willen het gewoon niet snappen.

Er is maar 1 islamitische leer. En het probleem is dat die nou juist fundamentalistisch is. Steeds als er een moslim opstaat die zegt: "nou, nou, dat is toch wel wat extreem", wordt ie door de islamieten met de koran of de hadith figuurlijk om de oren geslagen. Oftewel, daarom is die islam zo hardnekkig. Gematigde moslims houden op z'n best hun bek, ze kijken wel uit, die zijn al compleet 'onderworpen', of ze hebben allang een fatwa aan de broek of zijn al het zwijgen opgelegd. Die zijn voor de andere moslims, zolang ze niet proberen de islam te verlaten, compleet onbelangrijk en ook geen element dus meer die de islam afremt in haar ambities.

De fundies, en dat is anders dat wat de meeste denken, wel degelijk een zorgwekkend groot percentage, zijn nu uit om ook de rest van de wereld aan hun nukken te onderwerpen. Dat schrijft de koran hun nou eenmaal voor. De koran schrijft nou juist dat er pas vrede komt wanneer de hele wereld islamitisch is en je gaat als islamiet pas naar de hemel als je op aarde strijdt voor dit centrale doel der islam.

La Bailaora | 29-08-10 | 22:36

"Het heeft even geduurd, men word steeds wijzer in europa. Leg de denkbeeldige wegen maar aan. Frankrijk, duitsland en de rest volgt.
De tijd van het zogen ist voorbij.

Smalhout | 29-08-10 | 20:32 "

JA! Eindelijk! Godzijdank. En nu allemaal inpakken en opzouten, terug naar je zandbak. Jullie wilden je toch al niet aanpassen, zelf onze taal leren was al teveel moeite. Ga maar gauw terug. DOEI! Degenen die het hier wel goed doen, werk hebben, onze taal goed spreken, zich weten te gedragen en ook echt willen blijven, mogen dat.

prakkie | 29-08-10 | 22:29

@ ecologiste
Wat al Uw posts betreft: geheel mee eens.
Keep up the good work.

caudillo | 29-08-10 | 22:22

Tja, ook Duitsland heeft de olie uit het MO hard nodig, dus ook daar buigt men als knipmessen voor de islam en krijgt deze meneer geen gelijk van de gevestigde orde, ook al heeft hij dat WEL!

prakkie | 29-08-10 | 22:22

Nu nog een keer in normaler nederlands.

Wat het grootste probleem is, is dat er maar 1 iemand zijn mond open doet.
Men moet anders afstemmen met een aantal medestanders tegelijk om als
1 front zulke uitspraken te doen.
Dan kunnen de door islam olie dollars omgekochte of mohammedaanse nep hoernalisten zich niet op 1 persoon concentreren.
Men moet voortdurend met meerdere mensen tegelijk deze feiten in de belangstelling houden, elkaar voortdurend bijvallen
en de hondse mohammedaanse heksenjagers van repliek dienen.

solidstate | 29-08-10 | 22:02

Wat het grootste probleem is is dat er maar een iemand tegelijk zijn mond open doet. Men moet anders afstemmen met een aantal medestanders en en media tegelijk en als een front zulke uitspraken te doen.
Dan kunnen de door islam olie dollars omgekochte of mohammedaanse nep hoernalisten zich niet op een persoon concentreren. Men moet voortdurend met meerderen mensen tegelijk deze feiten in de belangstelling houden, elkaar voortdurend bijvallen en de hondse mohammedaanse heksenjagers van repliek dienen.

solidstate | 29-08-10 | 21:55

@Parsons | 29-08-10 | 21:39
Misschien zouden sommige CDA-prominenten ook eens moeten kijken ;)

Hobbykip | 29-08-10 | 21:51

@La Bailaora
Je slaat de spijker op z'n kop !
De Islam is per definitie Fundamentalistisch.
Zou toch een rare Moslim zijn die er anders over denkt !
En daar wringt nou juist de schoen..................

vonStauffenberg | 29-08-10 | 21:43

@Hobbykip | 29-08-10 | 21:32
Dispatches, altijd kijkenswaardig. Op PLAY drukken doet.

Parsons | 29-08-10 | 21:39

@ecologiste | 29-08-10 | 19:54
Heel simpel: Geen verzorgingsstaat in de jaren '70 en '80. (Portugal was zelfs een dictatuur tot '74), amper industrie die laaggeschoolde arbeid nodig had, en zelf straatarm. Kortom: er viel niks te halen.

koerbagh ® | 29-08-10 | 21:35

ecologiste | 29-08-10 | 19:54
Ierland en Portugal waren in die jaren zelf arm en hadden geen behoefte aan buitenlandse areidskrachten Ergo weinig instroom en familiehereniging

kattenmepper | 29-08-10 | 21:32

Het PVV-filiaal in +49 gaat nog eens heel groot worden.

watergeus | 29-08-10 | 21:32

@La Bailaora | 29-08-10 | 20:17
100% eens.

Parsons | 29-08-10 | 21:08

ro8in | 29-08-10 | 16:28
Ik wil niet beweren dat ik meer recht heb om hier te wonen (of bestaat de nederlander niet?), als een migrant naar nederland komt kan hij recht krijgen/verdienen door werk en aanpassing en daar gaat het juist mis.

lanex | 29-08-10 | 21:02

-weggejorist-

Sokolum | 29-08-10 | 20:55

-weggejorist-

Sokolum | 29-08-10 | 20:54

-weggejorist-

Sokolum | 29-08-10 | 20:53

@ecologiste | 29-08-10 | 19:21
Ja, treurig om te zien.

Parsons | 29-08-10 | 20:51

voorstel voor titel voor de engelse vertaling: An inconvenient truth!

je postbode | 29-08-10 | 20:51

Google eens naar 'Xandernieuws'.
Dit is wel een heel Christelijk blog
maar de onderwerpen vind ik persoonlijk
wel interessant.

Over Iran, de Mahdi (De islamitische
messias, laat dat alsjeblieft een sprookje
zijn en blijven!) De geschiedenis van
de islam en maangod Allah. Het laatste
artikel over het verenigen van alle wereld-
godsdiensten tot één geheel en één god,
dit is een Nieuwe wereldorde streven is
ook wel interssant!

Google - Xandernieuws

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 20:42

Het heeft even geduurd, men word steeds wijzer in europa. Leg de denkbeeldige wegen maar aan. Frankrijk, duitsland en de rest volgt.
De tijd van het zogen ist voorbij.

Smalhout | 29-08-10 | 20:32

kattenmepper | 29-08-10 | 19:57
Die hele 1605 resolutie ontkent het hele bestaan van islam. Ze spreken dan wel over islamic fundamentalism, en letterlijk: "warns against any confusion between Islam as a faith and Islamic fundamentalism as an ideology"

Het probleem is nou juist dat er geen andere islam is dan islam (= koran, hadiths en Mohammed). Er is geen verschil tussen islam as a faith en islamic fundamentalism. Zelfs Erdogan wordt daar niet blij van. Als er een verschil is, waar is dan die 2e versie van koran, hadith's en de 2e Mo?

Een schande, die 1605 resolutie, en zeer gevaarlijk.

La Bailaora | 29-08-10 | 20:17


kattenmepper | 29-08-10 | 19:57
Bijv. volgende passage

"The Parliamentary Assembly warns against any confusion between Islam as a faith and Islamic fundamentalism as an ideology. Islam is the second religion in Europe and a constituent component of European societies. In some Council of Europe member states, it is traditionally the religion professed by the majority of the population; in others, it is the religion of the majority of immigrants and of citizens with an immigrant background, who represent a growing proportion of the population. On the other hand, Islamic fundamentalism is an extremist ideology with a political agenda, which promotes a model of society which is not compatible with human rights values and standards of democracy, and which, in its worst form, calls for the use of violence to achieve its aims.

3. It is regrettable but undeniable that, at the moment, Islamic fundamentalism as an ideology has proved to have a power of attraction FOR SOME INDIVIDUALS. European governments and European Muslim communities should work in close collaboration and synergy to neutralise this power of attraction and prevent it from escalating into terrorism".

Dan zeg ik some indivisuals? Kom nou. En wie wordt er president? Jorge Sampaio, iemand van een land waar nauwelijks moslims zijn. En waarom? Misschien omdat de Portugezen meer dan wie ook gewaagd zijn aan de moslims?

ecologiste | 29-08-10 | 20:07

@drs Nee

Die resolutie 1605 waar u over schrijft is toch gewoon een
vervolg van Straatsburg 1975 en de uitvoering Eurabië.

Zie daarvoor mijn tekst boven over dit verdrag.

Triest feit is dat de hedendaagse generatie, ambtenaren,
docenten in het onderwijs, journalisten en media geen weet
hebben van de gevolgen van Straatsburg' in 1975.

Maar als u goed kijkt naar de listigheid waarmee dit is uitvoert
en invloed heeft op ons denken en leven.

Ik heb een tijdje rondgelopen op de Fontys Hogeschool voor
Journalistiek. Denkt u dat ik in mijn studietijd enige kritische
opmerking heb gehoord over de politieke islam in Nederland
en Europa? Geen woord daarover.

De FHJ docenten, de dominee's van die linkse kerk aan Professor
Gimberelaan prediken de multi culturele samenleving om na schooltijd
met de broodtrommel op de fiets naar hun lelyblanke buitenwijken
te fietsen.

En als ik de lauwheid en de slapheid zie binnen de media. Dan vind
ik dat geen wonder.

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 19:59

@neveragain | 29-08-10 | 19:12
"Weet niet of het al gemeld is, maar meld het toch maar. Morgen Maandag 10.45uur op ARD Duitsland 1 intervieuw met Sarrazin".

Bedankt, ik ga zeker kijken.

ecologiste | 29-08-10 | 19:58

drs.Nee | 29-08-10 | 19:21
Lost in translation of boze opzet ? Hier de echte tekst van 1605
assembly.coe.int/Main.asp?link=/Docume...

Tekst is genuanceerder dan die van u en u slaat de stukjes over die u niet zinnen,
Uit op een plekje bij het propaganda ministerie van Bruin1 ?

kattenmepper | 29-08-10 | 19:57

De gewone Duitser heeft het al door, alleen politici nog niet, Sarrazin heeft gelijk, die haatdragende islam cultuur is er volop.

Pios | 29-08-10 | 19:56

La Bailaora | 29-08-10 | 19:35
Gelukkig is het uiteindelijk toch nog goed gekomen.
www.google.nl/imgres?imgurl=http://upl...
In Oostenrijk ging het bijna mis maar misschien is het een kwestie van tijd dat het toch nog mis gaat?
www.google.nl/imgres?imgurl=http://upl...

Let op het feit dat Ierland (Mark Twain where are you?) en Portugal nauwelijks immigranten hebben die moslim zijn? How come? Te sterke onderling volksgevoel? Wie het weet mag het zeggen.

ecologiste | 29-08-10 | 19:54

Zo'n soort boek hebben onze Oosterburen toch al eens eerder geschreven?

Word er zo moe van.. | 29-08-10 | 19:52

Dan rijst voor mij de vraag: Wat wordt er gevreesd??? (... vrees lijkt me de enige legitimiteit voor een dergelijke resolutie..)

-Straatverlichting- | 29-08-10 | 19:50

drs.Nee | 29-08-10 | 19:21

Dacht dat uw plemp onzin bevatte... maar na verificatie.. Niets is minder waar. Ik kreeg de gehele resolutie haast niet gelezen. En dat lag niet aan mijn kennis van het Engels.

-Straatverlichting- | 29-08-10 | 19:46

mark twain | 29-08-10 | 19:38
ad hominems? Ik had je toch wat hoger ingeschat -:)

La Bailaora | 29-08-10 | 19:43

-weggejorist-

AdvancedPower | 29-08-10 | 19:41

@La Bailaora 19:35
Dat er wat mensen zijn , die van god los zijn en aan een verstandsverbijstering leiden - zoals jij - is veel problematischer.

mark twain | 29-08-10 | 19:38

@Elvis Costello 19:31

Loopgraven nog wel. Wanneer hebben wij ooit in de loopgraven gestaan? Deden wij soms mee aan WO1?

mark twain | 29-08-10 | 19:35

mark twain | 29-08-10 | 19:09
Ook in het Kalifaat van Cordoba had je tijden dat er onderlinge ruzies optraden en dat dat de christelijke reconquistas de mogelijkheid kreeg terrein (terug) te winnen. Er waren ook tijden van een hechte eenheid onder een sterk leider in het kalifaat, dat zorgde voor (terug) winnen van terrein op de christenen.
Andersom zijn wij ook tot op het bot verdeelt gezien de heftige discussies. Feit dat er verdeeldheid heerst onder Turken en Marokkanen zegt niets, maar ook niet dat er geen gevaar vanuit gaat.

La Bailaora | 29-08-10 | 19:35

Jaren in Duitsland gewoond. Die regering daar heb z'n kop nog dieper in het zand dan de onze. Het immigratieprobleem is 100x zo erg dan de onze. Hoe je het ook wend of keert. Wanneer je nu niet de immigratie stopt zal oorlog in het verschiet liggen. Wanneer je je een beetje verdiept in geschiedenis en tegenstrijdige culturen, de olie tekorten vanaf 2012 en de overbevolking weet je 1000% zeker dat we binnen 20 jaar weer in de loopgraven staan. Niet omdat we dat zo graag willen, maar omdat dat nog de enige oplossing bied. Vechten voor je eigen volk, vaderland en cultuur. Dus geniet van elke dag....

Elvis Costello | 29-08-10 | 19:31

Mark twain | 29-08-10 | 19:25
Twintig jaar geleden wist ik nog helemaal niets van de islam en ik wou dat het nog zo was. Helaas. Als de volgelingen van de boze profeet echt totaal machteloos waren dan hoefde ik nu niet over mijn schouder te kijken of er niet zo'n schoft door het raam kijkt, terwijl ik dit tik.
Dat kan jij dan eer paranoide noemen, zoals de NSB dat ook deed over nazi-fobe landgenoten. Maar nu maak ik mij schuldig aan een Godwin, een akelige linkse gewoonte. Ik ga mijn mond spoelen.

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 19:30

@Einde van de Domheid | 29-08-10 | 19:17

Ik beperkte me tot NL en tot de EU (lijkt me realistisch). In NL klopt het zeker. Het immigratieprobleem in NL kostte tot nu toe minimaal 200 miljard euro en daar komt minimaal 7 miljard per jaar bij. Ter vergelijking tot 2015 moet 18 miljard bezuinigd worden dan kom ik voor de immigratie al op minimaal 35 miljard kosten, maar waarschijnlijk enkele miljarden meer ook.
Nu u weer.

ecologiste | 29-08-10 | 19:27

De nieuwe profeten van de linkse kerk
Lezing van imam Nordine Taouil in moskee over de rol van de vrouw binnen de islam

-Westerse vrouwen zijn onreine dieren.
- Een kind van een moslim en niet-moslim is haram.
- We moeten onze moslimkinderen bewapenen tegen de kuffar.
- Maak kinderen opdat de hele wereld binnenkort islamitisch zal worden
www.dailymotion.com/swf/video/xd366y_e...

ethan_joy | 29-08-10 | 19:26

@Jan Paasant mk2 19:23
Blijf gerust verder paranoïde.

mark twain | 29-08-10 | 19:25

islam = kadaverdiscipline

Patrick Zweedsey | 29-08-10 | 19:23

mark twain | 29-08-10 | 19:21
Droom lekker verder, maar praat er dan niet zo luid bij :))

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 19:23

@Einde van de Domheid | 29-08-10 | 19:09
Nou of het vaak slim is of niet, wat jij post weet ik dus vaak, maar ik bedoelde te zeggen dat ik met je post eens was.

AntiSoof | 29-08-10 | 19:22

@JapPssant mk2 19:16
Geniep en verraad staan niet gelijk aan totale machteloosheid. Die laatste eigenschap vind ik de meest kenmerkende voor de moslimgemeenschap in ons land.

mark twain | 29-08-10 | 19:21

Parsons | 29-08-10 | 19:03

Waauw. Dat moet iedereen belisteren die enigszins in deze problematiek geïnteresseerd is. Libanon was een prachtig land en kijk wat er van gekomen is. Moslims met vele vrouwen en tientallen nakomelingen daar kan geen zinnig mens tegen op. Mooie multiculticultuut te gronde gericht door ... mag ik het zeggen?

"iets van de x plagen uit de bijbel mompelt"

ecologiste | 29-08-10 | 19:21

Enkele punten uit resolutie 1605 van de EU welke zeer binnenkort worden, of inmiddels al zijn ingevoerd;
9.1. Bestrijden van discriminatie op “alle fronten”,
9.2. Verwerpen en bestrijden van Islamofobia,
9.7.6. Het inbrengen en aanmoedigen tot deelname van immigranten in politieke partijen, handelsorganisaties en niet-overheids organen. Een einde maken aan alle verschillen tussen moslims en niet-moslims, en opkomen voor gelijke rechten van immigranten, inclusief het bevorderen van betere kans op werk en onderwijs,
9.7.8. Het verwijderen van regels en argumentering tot het verhinderen van bouwen van Moskeeën en het uitvoeren van regelgeving dat ruim voldoende gelegenheid geboden zal worden tot het voldoende hebben, bouwen en zorgdragen voor kwaliteitsgebedshuizen voor volgelingen van de Islam,
9.7.9. Zorgdragen dat schoolboeken geen enkele negatieve informatie over het geloof Islam kunnen bevatten,
11.6 Het aanmoedigen van jonge Moslims in Europa om Imam te worden,

11.8. Het aanmoedigen van voldoende uitbrengen van Moslim leven en nieuws in de media, garanderend dat de opinie van Moslims wordt gepubliceerd,

11.9. Het ontwikkelen van ethische handleidingen ter bestrijding van Islamafobia in de media, ter promotie van culturele tolerantie en begrip, in samenwerking met de daarvoor aangewezen organisaties,

In korte lijnen komt de regeling er o.a. op neer, dat de vrijheid van pers en meningsuiting nog verder aan banden gelegd zal gaan worden. Dat geschiedenisboeken herschreven gaan worden en er totaal geen sta in de weg zal zijn tot het bouwen van Moskeeën.

drs.Nee | 29-08-10 | 19:21

De toestroom van miljoenen niet-Europeanen werd door de elite gewoonweg aangemoedigd; zo bepleitte de Duitse oud-minister van Buitenlandse Zaken Joseph Martin Fischer: „Deutschland muß von außen eingehegt, und innen durch Zustrom heterogenisiert, quasi verdünnt werden.” [uit Fischers boek 'Risiko Deutschland', 1994].
Overigens sluit deze volksvijandige politiek aan bij het voornaamste oorlogsdoel dat de westelijke geallieerden voor Duitsland hadden geformuleerd : "abolition of racial exclusivness" (verwezenlijkt via massa immigratie). Zie: W.L.Willkie: „One World“, Simon & Schuster, New York 1943.

Ook in Groot-Britannie voerden ANDERE dan economische motieven de boventoon om miljoenen volksvreemden binnen te laten tijdens "New Labour" (1997-2010):
www.telegraph.co.uk/comment/columnists...

www.dailymail.co.uk/news/article-12497...

GodfriedVanBouillon | 29-08-10 | 19:20

ecologiste | 29-08-10 | 17:34
Volgens jou zijn er twee grote problemen.
Ik deel je mening over de Islam als probleem niet.
Dat hele Islamgedoe is een opgeleukt verkiezingsthema, lastig voor een aantal mensen maar een geen verhouding tot de financiele en ethische crisis van de wereld.

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 19:17

mark twain | 29-08-10 | 19:09
Ja, dat probeerde ik je de eerste keer al duidelijk te maken. De islam moet het van geniep en verraad hebben. Geen gebrek aan dat, broodnodig ook bij gebrek aan naakte macht, mijn waarde bordvol "Montezuma's revenge".
Maar dat laatste is weer een grapje omdat wij het toch zo gezellig over de avonturen van Cortes en zijn tegenspeler kregen.

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 19:16

Weet niet of het al gemeld is, maar meld het toch maar. Morgen Maandag 10.45uur op ARD Duitsland 1 intervieuw met Sarrazin .

neveragain | 29-08-10 | 19:12

prekert | 29-08-10 | 18:48

Verhelderend stuk. Geen woord over Polen trouwens die in de mijnen werkten.
Laatste stukje:

"1975 Werkloosheid bereikt record. Werving stopt. Kabinet-Den Uyl kondigt generaal pardon af voor illegalen die sinds november 1974 in Nederland verbleven.

1976 Aantal gastarbeiders dat naar Nederland komt, stijgt ondanks de afgekondigde wervingsstop. Het is voor het laatst. Inmiddels is arbeidsimmigratie dan in omvang voorbijgestreefd door gezinshereniging".

Dit doet mij sterken in de gedachte dat dat Eurabië van de Resolutie van Straatsburg best wel eens zou kunnen kloppen.

Typisch dat vooral Marokkanen werden verwelkomd. Geheim politiek akoord met de Fransen voor diensten in EU?

ecologiste | 29-08-10 | 19:11

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 18:53
Dan moet je eens bij O&S gaan kijken wie de meeste stemmen kreeg in a'dam noord en nieuw-west. En in zuid-oost moet je kijken wie de tweede partij was na de pvda. Meer stemmen dan dat er autochtonen wonen. Wie zouden er toch op die racisten gestemd hebben en waarom?

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 19:10

@Jan Passant mk2 18:59

Nou Cortes wist anders wel hoe hij de zaken diende aan te pakken. Daar hebben die molimklanten in Nederland geen kaas van gegeten. Niks vermogen ze. Ze kunnen geen politieke partij oprichten, geen omroep, ze hebben geen krant en zijn vaak onderling tot op het bot verdeeld. De Turken hebben een hekel aan de Marokkanen en andersom. En iedereen hier maar moord en brand schreeuwen als stonden de Duitsers weer voor de deur of de Russen aan de grens.

mark twain | 29-08-10 | 19:09

Symmachus | 29-08-10 | 14:22 : op dat punt vond ik'm juist erg genuanceerd.

fart majeur | 29-08-10 | 19:09

AntiSoof | 29-08-10 | 17:27
Wat ik post is meestal op hetzelfde niveau.
(Behalve mijn eerste post in dit topic.)
Dus wat bedoel je?

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 19:09

mark twain | 29-08-10 | 18:51
De enige gelijkenis tussen islam en Cortes is dat ze beiden tegemoet werden getreden door een laffe plaatselijke elite die verraad pleegde aan de eigen bevolking. Dat maakte het veroveren wel weer makkelijk. Ik weet niet of jij tot onsche "elite" gerekend mag worden, maar een handlanger lijk je me toch minstens :)

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 18:59

Wat..? Geert Wilders daar nu ook al groot aan het worden? Onze internationaal aanzien is echt in het slob met de PVV aan de macht... hahahah! Wat ben je toch een enorme druif als je op iets anders hebt gestemd dan de PVV of de VVD.... dan mag je wat mij betreft echt je stempasje inleveren want over enig IQ beschikt u kennelijk niet.

Rest In Privacy | 29-08-10 | 18:58

Ieder kind ouder dan 8 begrijpt dat vrijwel de hele Westerse wereld om die reden de afgrond inglijdt.

Ariel | 29-08-10 | 18:57

@MT 18:55
Angstpoepert

mark twain | 29-08-10 | 18:55

@Sliptong 18:51
Verander Uw nick maar. Anstpoepert past u vele malen beter.

mark twain | 29-08-10 | 18:55

Sliptong | 29-08-10 | 18:51

Ben het eigenlijk op alle punten met je eensch behalve dan dat het niet alleen de linkse maar ook de rechtse politieke krachten waren.

ecologiste | 29-08-10 | 18:54

@sjaak

Ik ben geboren en woon in de door sommigen alhier zo verfoeide hoofdstad van dit prachtig land, Amsterdam. En als je hier angst voor de islam hebt, maak je het jezelf erg moeilijk :-. Geen stad met zoveel turko's, mocro's en nog 170 andere achtergronden. We slaan ons hier niet en masse de hersens in op grond van achtergrond en de PVV is hier klein, heel erg klein. Tis maar waar je aan gewend bent. En ik stem geen PvdA of erger:-)

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 18:53

En vóór 1975 viel het eigenlijk best wel mee in de arabische landen. Libanon was fantastisch (misschien beetje eerde) en Afghanistan daar ging je naartoe om Borderafghaan te roken weet je wel.
Opleving Islam is waarschijnlijk politiek in die landen. Gewone mensen daar zijn de klos.

ecologiste | 29-08-10 | 18:51

Of all places zou je haast zeggen. Een land dat na WOII zo pacifistisch als maar kan geworden is. Die lange tijd geen krijgsmacht meer mocht hebben. Een land dat tot op de dag van vandaag boete moet doen voor de dictatuur van Adolf Hitler. Een land dat na het vallen van de muur er ineens een sterk verouderde voormalige Sovjetstaat bijkreeg met alle gevolgen van dien. Dat land liet en laat nog steeds iedereen toe en voor iedereen is er een plek in Duitsland. En juist vanuit dat land komen deze zorgwekkende berichten. Toevallig dezelfde berichten die door heel West-Europa klinken. Maar deat het nu juist vanuit dat land komt geeft maar weer eens aan in wat voor een inContinent we leven. Blindheid, al dan niet bewust, bij de linkse politici die de deuren wagenwijd open zette en open proberen houden ten koste van alles. Deze man benoemt de problemen en de wereld is weer te klein voor de immer strijdbare socialisten en groene rakkers. Dit terwijl een substantieel deel van de bevolking lijdt onder de terreur die deze groepen veroorzaken. Maar blijf lekker dromen Danen en co. Op een dag wordt er op je deur gebonsd en de vijand die door die deur komt blijkt toch niet die verderfelijke rechtsmens te zijn maar de door jullie zo beminde MohammeDanen. What's in a name... Let the games begin!

Sliptong | 29-08-10 | 18:51

@Jan Passant mk2 18:47

In jouw optiek is Cortes juist zeer wel te vergelijken met de islam. Jammer dat dat je nu net ontgaat.

mark twain | 29-08-10 | 18:51

1969.

"..... sloot Nederland een wervingsverdrag met Marokko dat de weg opende voor de arme Rif-Marokkanen"
www.elsevier.nl/web/Artikel/178529/Ges...
"..... En als klap op de vuurpijl werden illegale Marokkanen gelegaliseerd. Opmerkelijker nog was dat het verdrag expliciet de mogelijkheid van gezinshereniging noemde."

prekert | 29-08-10 | 18:48

mark twain | 29-08-10 | 18:40
Cortes in mijn ogen een "normale immigrant"? Jij durft zeg!

Meneer Cortes was gewoon een veroveraar die er eerlijk voor uit kwam dat het hem om het goud en het land te doen was. Hij kon het zich permitteren eerlijker te zijn dan de islam, omdat hij zijn veroveringspraktijken openlijk en met overmacht kon vestigen.

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 18:47

@Jan Passant mk2 18:32

Neem een Cortes. Dat was ook zo'n fijne - in jouw ogen - normale immigrant. Ook de Romeinen waren vroeger van die gezellige aanpassers.

mark twain | 29-08-10 | 18:40

@ecologiste 18:22

Ik heb nog nooit iets van een PvdA-er over de Ieren In Amerika horen zeggen. Verder hielden vele Ieren zich in het begin bezig met criminele activiteiten. Ik zou dat nu niet direct gelijk willen stellen met het zich willen aanpassen.
Het is beetje vreemd dat U almaar meent dat U Uw verpletterende onwetendheid probeert te maskeren door te roepen dat mijn feitelijke constateringen iets met links te maken zouden hebben. Dat is wel zo verschrikkelijk armoedig. Maar dat zult u ook wel weer niet begrijpen.

mark twain | 29-08-10 | 18:35

.. het is onzin de islam met welke andere groep immigranten, waar dan ook, te vergelijken. Normale immigranten streven ernaar deel te worden van de samenleving waar zij heentrekken. Bij de islam is dat andersom, iedere ontkenning daarvan is slechts bedoeld als misleiding - of hooguit misplaatst vertrouwen.

Jan Passant mk2 | 29-08-10 | 18:32

Eurabia - geschreven door Bat Ye'Or

Het geheime verbond tussen Europa en de arabische wereld.
ISBN 9780838640777

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 18:29

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 18:16

Het lijkt er sterk op dat het EU publieke terrein is open gesteld. Want vóór die tijd (1975) kwamen vooral gastarbeiders naar hier.
Bedankt voor het noemen van de aantallen. Multiculti is prachtig vind ik maar het is een schaalprobleem. De aantallen zijn veel te groot om tot een goede integratie te leiden.

ecologiste | 29-08-10 | 18:27

mark twain | 29-08-10 | 18:05

Uw argument wordt vaak door PvdA-ers gebruikt.
De Ieren kwamen vooral in grote getale in 19e eeuw na die aardappelziekte dacht ik. Misschien werden ze wel met de nek aangekeken, dat worden Zuid-Amerikanen in Spanje ook etc. maar ze passen zich wel aan en dat komt kwam op den duur allemaal goed. Hier praten we over geheel andere mensen die zich vaak niet willen aanpassen. Ik herhaal NIET willen aanpassen. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen maar hetzelfde hoefte te worden nee dat men wil meedoen mmet de maatschappij en wil werken en niet 'de ander' beschouwt om te verkrachten of te beroven. Moslims die wel willen meedoen zijn welkom.
Diversiteit is juist een belangrijke basis voor vooruitgang, maar denkt u dat daar ook crime-import en inteelt-import bij hoort?.

ecologiste | 29-08-10 | 18:22

@ecologiste | 29-08-10 | 18:09
Het hele interview is hier www.artikel7.nu/?p=29667 te lezen. Zeer lezenswaardig, me dunkt.

Parsons | 29-08-10 | 18:20

De fout die is gemaakt in de afgelopen tientallen jaren is te denken
dat de integratie wel zo gemakkelijk zal verlopen als groepen uit
het grijze verleden. Ten eerste maakt de massa immigratie dat onmogelijk.
Ten tweede willen of kunnen sommigen lieden helemaal niet integreren.
De islam is hierbij een struikelblok.

De groepjes uit het verleden zoals hugenoten, Portugese Joden, Surinamers
en Indo's die de taal al prima beheersten en een enkele verdwaalde Duitser
of Fransman die in Holland een nieuw thuis hebben gevonden.
Vaak vergelijkbare culturen die gemakkelijk zijn opgegaan in het nieuwe land.

Dat de overheid hier in Nederland nieuwkomers nooit in de weg heeft
gelegen blijkt bijvoorbeeld uit de lijst met Arabische voornamen die
door de Marokkaanse overheid is opgesteld. Tot op de dag van vandaag
kunnen Marokkanen in Nederland hun pas geboren kind alleen vernoemen
volgens namen op deze lijst. Een Nederlandse of Europese naam kiezen voor
je kind is toch een teken van integratie? Maar waarom zouden we....

Nederlandse ambtenaren voeren dus als een stel dhimmies het beleid uit van de
Marokkaanse overheid. (Dan hebben we het nog niet eens over het dubbele
paspoort (twee loyaliteiten, twee gezichten) het bouwen van moskeeën
en islamitisch culturele centra, kortom het unlimited verspreiden van de
islamitische cultuur in nederland.

In feiten is tolerant (en grenzeloos naïef) Nederland dus een perfecte uitvoerder van Eurabië.
Eurabië en het verdrag van Straatsburg in 1975. In deze geheime conventie werd besloten dat de massa immigratie van moslims voortaan onbeperkt mocht plaatsvinden. Het idee hierachter is "oil for immigrants." De oliekraan
moest openblijven. In ruil hiervoor mochten moslims zich unlimited in Europa
vestigen. Media, wetenschap, en politiek werkten voortaan samen om
Eurabië uit te voeren. (Zie de opgedrongen politieke correctheid, de
berichten over de cultuurverrijking want de islam heeft geen duistere
kanten. Elk commentaar op de massa immigratie van moslims was
voortaan discriminatie.) Aangeleerde tolerantie en dus gemakkelijk
te manipuleren.

De opmerking, "wij wilden in de jaren zestig het vuile werk niet doen."
is dus bullshit. De poorten van Europa zijn in 1975 bewust opengezet.

Eurabië is nu in de maak.

Het boek "Eurabie" van Bat Ye Or is een aanrader...........
(Eurabie het geheime verbond tussen Europa en de Arabische wereld.)

strikdewepstroper01 | 29-08-10 | 18:16

Parsons | 29-08-10 | 17:57

Zeer bedankt voor deze bijdrage. Klopt helemaal. Ik heb ook in het buitenland gewerkt maar moest alles zelf doen en zelf betalen. En ik ben totaal maar dan ook totaal niet geholpen ook niet door de NL ambassade of andere NL gedelegeerden. Eerder tegengewerkt. Forget it. Nee NL overheid schenkt wel aandacht aan buitenlanders die naar hier komen. Is pure discrimnatie maar dat mag je niet zeggen van de Doekle Terpstra's.

ecologiste | 29-08-10 | 18:09

mark twain | 29-08-10 | 17:53
Nee.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 18:07

@ecologiste 17:27
Waarom is Uw gebrek aan kennis zo schrijnend? Leest U eens iets over de Ieren en Amerika.Dan zult U te weten komen, dat de Ieren allerminst tot de eerste bewoners van de States behoorden. Dat zij bij hun veel latere komst door de eerdere kolonisten met de nek werden aangekeken en gediscrimineerd en..
Ik noemde het voorbeeld van Australië om aan te geven dat het verhaal - eens tuig , altijd tuig , bij bevolkingsgroepen niet opgaat.
Wat dit allemaal met de PvdA te maken zou hebben , begrijp ik niet . Die partij bestond nog helemaal niet in de tijden, waarover ik het heb.

mark twain | 29-08-10 | 18:05

@ecologiste | 29-08-10 | 17:27
(... Laten we gewoon even naar de geschiedenis kijken: miljoenen immigranten, die in de 19e eeuw vanuit Europa de Atlantische Oceaan overstaken naar Amerika om in de Nieuwe Wereld op het Amerikaanse continent hun geluk te zoeken, kregen daar geen sociale uitkering en ook geen taal- of integratiecursussen. Ze werden ook niet uitgenodigd om deel te nemen aan conferenties met de minister van binnenlandse zaken om te discussiëren over hun religieuze gevoelens. En ze kregen geen adviescontracten bij regeringen, die bang waren om de massa’s nieuwelingen die het land binnenstroomden te ”discrimineren”. Integratie vond terloops plaats tijdens het zoeken naar werk en de dagelijkse strijd om te overleven. De motor van de integratie was de wil van de immigranten om te stijgen op de maatschappelijke ladder. Ze wilden de immigrantengetto’s ontvluchten, een normaal leven leiden. Daarvoor waren ze bereid om dag en nacht te werken als het moest. ...)

Zie Parsons | 29-08-10 | 15:52

Parsons | 29-08-10 | 17:57

@slaakdelinkesul 17:20

Mag ik even vernemen wat mijn - niet te weerleggen constatering - met mijn veronderstelde wereldbeeld te maken zou hebben.

mark twain | 29-08-10 | 17:53

Altijd lachen,
dat verschil tussen theorie en praktijk,
alleen jammer dat de theoretici zelden raakvlakken hebben met de dagelijkse praktijk en de praktijk mensen theoretisch niet goed genoeg onderlegd zijn om hun grieven coherent te onderbouwen.

Dus smijten we ondertussen maar met modder naar elkaar.

vander F | 29-08-10 | 17:50

Het zou erop gaan lijken dat de wil tot het duiden van de problemen de goede kant opgaat.

Tricephalus | 29-08-10 | 17:42

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:25
We... kunnen (allemaal) prima en veilig over straat lopen.
Waar woon jij? Vreemde luchtjes in het trapportiek is niet eenzelfde integratieproblematiek als een exotische mafketel die met een pistool door de voordeur schiet, manlief die zijn frustraties over zijn kutleven met regelmaat botviert op zijn eega en de hizb-ut-tharir die haatzaai-folders in de brievenbus propt. Dat zijn toevallig de redenen waarom ik nog als enige autochtoon in dit portiek woon. De rest is weg en stemt nu waarschijnlijk PVV en geef ze eens ongelijk. Het is dat ik via werk, kennissenkring en familie een ander soort migrant ken, anders zou ik het ook doen. Maar goed, ridiculiseer en bagatelliseer het maar. Het is allemaal maar beeldvorming in de media enzo.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 17:42

Levine | 29-08-10 | 17:27
Dat kan kloppen, maar dat is helemaal geen bewijs dat de islamitische leer niet van negatieve invloed is. Dat streng islamitische gezinnen niet crimineel zijn betekent bv. niet dat ze geen kalifaat of sharia nastreven, en dat ze de frontsoldaten aan de simpele zielen overlaten.

La Bailaora | 29-08-10 | 17:36

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:43

Mooie tv-serie.
Maar je weet uiteindelijk nooit hoe mensen zich ontpoppen als ze veel macht krijgen. Kok werd ook een hyena.
Waar het om gaat is dat er twee grote problemen zijn: economische crisis door de banken en een sociaal-economisch crisis door die muslimische Einwandere. Om beide problemen het hoofd te bieden is om te beginnen eerst nodig om taboes te doorbreken en dingen te benoemen. Nochtans moet men te allen tijde menselijk bljven. De PvdA heeft enorm veel boter op het hoofd door niets te willen doen aan het probleem van de Islam. En de CDA prominenten hebben nu zo'n last van hun geweten, maar bij mijn weten hebben ze daar normaal niet zo'n moeite mee.

ecologiste | 29-08-10 | 17:34

@Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:43
Goh, je zegt nu iets slims.

AntiSoof | 29-08-10 | 17:27

mark twain | 29-08-10 | 17:17

U maakt een grote fout die vaak door PvdA-ers en anderen gemaakt wordt. NL is geen Australië of USA. NL is een oud land met veel meer geschiedenis en cultuur. In Australië en USA kennen ze wildernis en hebben ze onmetelijke lappen grond. Hier was alles al zo'n beetje verdeeld, eeuwen geleden al.
Daar in de USA en Australië zate de nieuwkomers allemaal min of meer in hetzelfe schuitkje. Ze hadden alleen te maken met de oorspronkelijke bevolking: indianen aboriginees. Die hebben ze geknecht. Er waren geen inwoners die een westerse cultuur kenden.

ecologiste | 29-08-10 | 17:27

Een Marokkaanse jongen die dus in wijken in Nederland rotzooi schopt, is vanuit zijn islamitische cultuur geleerd dat wat hij doet, goed is.
La Bailaora | 29-08-10 | 17:23

Dit is een sleetse riedel, maar klopt totaal niet met de beschikbare kennis over criminaliteit onder Marokkanen. In streng islamitische gezinnen komt criminaliteit zeer weinig voor. In conventioneel islamitische gezinnen (ouders ongeschoolde arbeiders van het platteland) relatief veel.

Levine | 29-08-10 | 17:27

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 17:18

Goed punt voor wat betreft het beleid en het laten groeien van een onderklasse. Dat kan zeker tot sociale onrust leiden, maar ik teken daarbij wel aan dat de beeldvorming en de reacties die daaruit voortkomen, niet altijd recht doen aan de realiteit. Want het gaat nog steeds lekker in ons land in vergelijking tot bijvoorbeeld Sierra Leone (om maar een dwarsstraat te noemen). En ga svp niet piepen over relativisme e.d. We hebben allemaal een dak en een huis en te vreten en kunnen prima en veilig over straat lopen. * hhort Sjaak al denken: "maar hoelang nog? ze staan al aan de poort te rammelen!"

moet nu echt weg. Bis bald, lieber Freunde.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:25

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:00
De islamitische leer staat vijandig tegenover het 'andere', en dat wordt dus vanaf jongst af aan geleerd. Een Marokkaanse jongen die dus in wijken in Nederland rotzooi schopt, is vanuit zijn islamitische cultuur geleerd dat wat hij doet, goed is. Dat denkt hij ook gewoon, dat wat hij doet goed is. Het is verdomd lastig om in een cultuur met begrippen als kafirs, dhimmies, dar-al-harb, enz., een normaal besef te ontwikkelen tot wat goed en fout is. Ik denk dat als ik als Marokkaan zou zijn geboren dat ik waarschijnlijk net zo zou zijn geworden, immers, breintjes worden op zeer jonge gevormd. En daarom is het niet zozeer de moslim die het probleem is, alswel de leer. Het is zelfs nog sterker, meer moslims zijn slachtoffer van de islam dan niet-moslims, vraag dat maar eens aan Salineh of Neda (o nee, sorry dat kan niet meer...).

En daarom is het, zolang de islamitische doctrine wordt onderwezen, een bijna onuitroeibaar probleem. Zo anders is dat met bv Surinamers of Molukkers. Dat had heel andere oorzaken, en die problemen zijn dan ook allang verdwenen. Zolang de islam in Nederland vrij zijn gang mag gaan om jonge moslims hun breintjes te 'verrijken' met het gedachtegoed van de islam, gaan de problemen niet weg, sterker die gaan alleen maar toenemen. Als het zo zou zijn als je zegt, waarom wordt het dan in alle Europese landen erger? (Gisteren bv. is in Alicante een Marokkaan opgepakt wegens voorbereidende terroristische aanslagen).

La Bailaora | 29-08-10 | 17:23

bittertand | 29-08-10 | 14:22
Ja en, niet opgelet op school ofzo???
_
Sorry, jeugdtrauma... Bij deze docent liet je het wel uit je hoofd, je huiswerk Duits te verwaarlozen. Alwaar ik echter nu de vruchten vollop van pluk. Elk nadeel, z'n voordeel of zoiets.

C.Mill | 29-08-10 | 17:22

Turkse SPD-ers willen dat hij vertrekt en dreigen dat de SPD veel stemmen zal verliezen. In plaats van dat die Turkse SPD-ers eens de hand in eigen boezem zouden steken. Tsjonge mensen kijk toch eens naar Atatürk. Die man begreep dat de Islam gevaarlijk was. Hoe langer moslimallochtonen percentueel sterker crimineel blijven en niet willen meedoen des te meer er gediscrimineerd gaat worden naar moslims die wèl mee willen doen. Het is dus in hun eigen belang dat ze Sarrazin steunen net als dat moslims in NL GW steunen want zo kunnen ze hun reputatie juist zuiveren.

ecologiste | 29-08-10 | 17:21

mark twain | 29-08-10 | 17:17
Nogmaals, geen probleem met jouw opvattingen, maar ga dan zelf in een gekleurde buurt wonen, stuur je kind naar een zwarte school en betaal een extra belasting die de kosten van opvang, werkeloosheid en criminaliteit financiert, maar schuif de verantwoordelijkheid voor jouw m.i. naïeve wereldbeeld niet af op anderen.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 17:20

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:00
Eerst heb je het over emancipatie, dan weer over sociaal-economische achterstanden en nu schakel je opeens over op systeemdenken? Maar goed, als jij denkt dat in een maatschappij een onderklasse onvermijdelijk is, dan is niet meer dan verstandig dat je beleid erop gericht is die onderklasse niet sneller te doen groeien dan dat individuen van die onderklasse emanciperen. En voor iedere migrant erbij, moet er jaarlijks dus eentje omhoog klimmen. Voor 40.000 migranten erbij moeten er 40.000 omhoog klimmen enz.
En @ro8in, wie had het hier over mensen het land uitgooien? Of vul jij dat gemakshalve zelf even voor mij in?

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 17:18

Ooit waren de Ieren het gajes van de States. Exporteerden de Britten hun geboefte en ander tuig naar Australië en ziet welk wonder er gebeurd is.

mark twain | 29-08-10 | 17:17

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:00
Ik denk er dus exact hetzelfde over, er is altijd een onder klasse met veel problemen en criminaliteit het is puur wie die klasse invult. Vandaag zijn het de moslims en morgen zijn het weer andere. Je kan wel blijven mensen het land uit gooien, maar dat is de oplossing helemaal niet

ro8in | 29-08-10 | 17:03

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:53

Ik denk dat jij je zou moeten neerleggen dat een onderklasse altijd bestaan heeft en zal blijven bestaan met alle sores die daarbij hoort. Alleen de samenstelling verandert langzaam. 30 jaar geleden waren Surinamers de grote ellende, 70 jaar geleden de Joden, 300 jaar geleden de Roomsen, volgens velen, nu zijn het degenen die iets met de islam lijken te hebben. Alleen de verpakking wordt steeds vernieuwd. En ik denk helemaal niet dat socio-eco factoren de enige verklaring bieden, ze spelen wel een rol. Maar ik denk niet: Islam, dus misdadiger. Jij wel?

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 17:00

Nog een ding, het verschil tussen turken in duitsland en in nederland is dat veel meer turken in NL volgens mijn turkse bronnen afkomstig zijn uit de lagere middenklasse. Met belang van onderwijs heeft turks ondernemerschap waarschijnlijk niks te maken, het is gewoon weer een selectie-effect: men kwam al uit een familie van bakkers, schoenmakers, kleermakers enz. Check nou eerst eens je feiten voordat je allerlei beweringen uit de losse pols doet, wie weet zie je ooit het licht nog eens.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:59

@sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:53
+veel wederom.

Parsons | 29-08-10 | 16:56

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:43
Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:48
U neemt deze LOLkwakzalvert met z'n Bestimmte Gene veul te serieusch...

Hijo del Sol | 29-08-10 | 16:54

Ik denk niet die schrijver zal klagen over media-aandacht en verkoopcijfers.

Schaamharing | 29-08-10 | 16:54

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:37
Duidelijk, je bent het niet met me eens, zult het ook nooit met me eens zijn en blijft net zo lang argumenten verzinnen, opdat je gestaafd wordt in je dogma: het komt door sociaal-economische achterstanden en die gaat de overheid wel wegwerken. Blijf erin geloven zou ik zeggen en raak niet teleurgesteld in migranten als het ze niet lukt, het ligt namelijk niet aan hen maar aan jou.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:53

Dit artikel is mogelijk een steuntje in de rug voor de geblondeerde gedoogzone.
Van Frikschoten levert munitie. Het PVV spamcomite gaat noets door:
'Als mocht blijken dat de PVV gaat mee regeren, dan is dit succes ook deels te danken aan de mensen die jarenlang op diverse forums hun mening hebben gegeven en Geert Wilders hebben verdedigd.
Ook o.a. Oma, Suzanne Grinwis, Wachteres, Frikschoten om er maar enkelen te noemen hebben hun bijdrage aan het succes van de PVV geleverd.
Blijf doorgaan mensen. Er komt volgend jaar nog een verkiezing.'
Bronnen, van Frikschotens blog en elseviers.

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:48

De voormalige bankier Sarrazin veegt de vloer aan met de filmisch vertolkte cnclusies in het tweedelige epos 'Heimat' van cineast Edgar Reitz nl.wikipedia.org/wiki/Heimat_%28Edgar_... Deze beschrijft de geschiedenis van Duitsland vanaf het einde van de eerste WO. De desintegratie van door generaties opgebouwde hoogwaardig technologische familiebedrijven door: 'de snelle grijpstuiver' NIET door de Islam.
De vraag ligt dan ook op de loer, is Sarrazin niet net zo'n backbencher als Wilders die zijn trieste ondergewaardeerde subsidiebestaan opleukt met wat geleende rouwdouwquotes?

Einde van de Domheid | 29-08-10 | 16:43

In iedergeval discussie,
altijd goed.

vander F | 29-08-10 | 16:41

Natuurlijke selectie treedt onder mensen al vrij lang niet echt meer op. En gebrek aan innovatie is vooral een gevolg van een naar binnen gekeerde cultuur.
Symmachus | 29-08-10 | 16:26
En dat is natuurlijk de reden dat vrouwen bij hun partnerkeuze zo selectief zijn (meestal dan), natuurlijke selectie doet er niet meer toe, we neuken gewoon met idereen...
Natuurlijke selectie vind plaats onder alle levende wezens, dus ook de mens.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:39

Parsons | 29-08-10 | 16:35
Idem.

Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:38

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:16

Als ik dan bedenk hoe goed ons onderwijs is en hoe geletterd we zijn in vergelijking met bijvoorbeeld centraal anatolie, verbaas ik me toch over de enorme mate van zwakzinnigheid die ik op bijvoorbeeld GS bespeur. En dat is niet te wijten aan de oververtegenwoordiging van rurale Turken met een voorliefde voor neef/nicht. En voor een heleboel werk heb je niet een heel hoog IQ nodig. Dus dat kan het probleem niet zijn. Hooguit dat het belang van onderwijs in onze samenleving niet goed wordt begrepen. DAt verklaart ook de grote hoeveelheid kleine Turkse ondernemingen. Hoef je niet zo gek veel voor naar school te gaan. Nog even over de waddeneilanden: braindrain is funest voor die regio geweest. Alles wat hersens had is daar allang weg.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:37

@Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:33
Ja, net als Udo en ondergetekende. www.artikel7.nu/?p=29667

Parsons | 29-08-10 | 16:35

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:21
De islam is een verklaring en een excuus, echt een 2 in 1 pakket dat geloof.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:35

Auch Ich habe bestimmte Gene..
Die sogenannte Grossen-Schwanz Gene.
Und gemischt mit Kleiner-Schwanz Gene wurde dass Mittelgrosse Schwanze geworden wesen.
Und dann gibts keine unterschiedt mehr und sin wir alle gliech.
Leve de middelmatige gelijkvormigheid!

Hijo del Sol | 29-08-10 | 16:31

Verfrissend als er in Duitsland weer eens iemand over zijn strijd een boek schrijft.

Tapioca pudding | 29-08-10 | 16:31

@Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:23
En als je er iets van zegt ben *jij* de racist.

Parsons | 29-08-10 | 16:30

En dan weet je het je schrijft een kinderboek, de jeugd is de toekomst!

mrazura | 29-08-10 | 16:30

Daarom is de PvdA ook zo'n intens verwerpelijke partij.
@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:24

Jep. Nu ga ik staartje van het weekend vieren, een fijne middag allen!

Symmachus | 29-08-10 | 16:28

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:24
Naar ik meen was dit beeld een gevolg van lezingen van "White Owl" een blanke Engelsman die lezingen gaf in Engeland en zich als Indiaan voordeed.

Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:28

@lanex | 29-08-10 | 16:24
In principe heeft dat inderdaad niks met racisme te maken, maar het is wel discriminatie als je vind dat jij meer recht hebt om hier te wonen dan een ander puur onderscheid makend op afkomst.

ro8in | 29-08-10 | 16:28

@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:19
Genetic Drift treedt maar heel langzaam op hoor. Bovendien heeft de "Arabische" component nooit echt grote vormen aangenomen. Niet voor niets gingen de Ummayyaden in het Westen al vrij snel hun eigen gang (vanaf c. 750). Ons woord "Moren" stamt dan ook af van "Mauretaniers", oftewel de zelfstandige dynastieen van Noord-Afrika. Iets later, in de Zeventiende Eeuw, spraken we hier over de Barabarijse Staten, oftewel over Berbers.

@ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:19
Natuurlijke selectie treedt onder mensen al vrij lang niet echt meer op. En gebrek aan innovatie is vooral een gevolg van een naar binnen gekeerde cultuur.

Symmachus | 29-08-10 | 16:26

Duitsland ziet echt wel de realiteit hoor, de Duitsers zijn alleen nog wat angstig voor internationale reacties op zaken als met dat boek.
Als Duitsland als zijnde leider der EU eenmaal over de dam is, dan volgen er meer EU-schaapjes die niet meer blij zijn met de sociale onrust die de politieke leiders hebben laten gebeuren door mondsnoeringen en maatschappelijke doodverklaringen van werkelijkheidsverkondigers.
Roepen dat dit racisten en fascisten zijn helpt geen eeuwigheid, zelfs niet in Duitsland, en maakt een opstand alleen maar heftiger in potentie.

Birgit Hogefeld | 29-08-10 | 16:25

@Symmachus | 29-08-10 | 16:15
Ik weet niet zeker of het beeld van de nobele wilde wel van Rousseau afkomt. Voor de rest deel ik je conclusie, die tevens de conclusie van Terstall is.

Daarom is de PvdA ook zo'n intens verwerpelijke partij.

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:24

Prima item voor K & vd B. om hun programma mee te beginnen.
Maar het zal wel oorverdovend stil zijn daar.
Net als bij de rest van de publieke oproep.
Hoezo manipulatie?

Dostranamus | 29-08-10 | 16:24

Deze geimporteerde achterlijkheid hebben we te danken aan olie voor migranten.
De Bilderberg club en consorten zijn hier debet aan.
Het beleid van de laatste dertig jaar heeft de overheid niet doen inzien wat voor maatschappelijke ramp hier het gevolg van is.
Het wordt echt tijd voor een radicale verandering. Zolang al die langdurige werklozen en uitgeprocedeerde migranten thuis zitten en Polen binnen gehaald worden om op het land en in de kassen te werken blijft het bij het oude.
Dus stoppen met het oeverloos geld stoppen in integratie en weet ik veel wat, gewoon handen uit de mouwen steken moet het credo zijn en verplicht te werk stellen. Overigens Nederland is een postzegel vergeleken met de US, we zijn volgebouwd en volgestouwd en dit heeft niks met rascisme te maken.

lanex | 29-08-10 | 16:24

Asl je normaal goed bij verstand bent dan doe je dit soort dingen toch echt niet:
www.truthtube.tv/play.php?vid=1325
Walgelijk en misselijkmakend gewoon.

Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:23

@sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:16
Niet zo bescheiden. Ook deze tegel bewijst mijn gelijk.
Maar je hebt gelijk, voor een goede column is brede kennis en tijdrovend onderzoek/leeswerk nodig. Besefte een flapdrol als Thomas von der Dunk dat maar.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 16:23

Een alleraardigst citaatje uit het artikel "Thilo Sarrazin Schreibt über den Islam „Bei keiner anderen Religion ist der Übergang zu Gewalt und Terrorismus so fließend“" op www.bild.de/BILD/politik/2010/08/26/th... mag hier niet ontbreken:

"Es reicht aus, dass Muslime unsere Gesetze beachten, ihre Frauen nicht unterdrücken, Zwangsheiraten abschaffen, ihre Jugendlichen an Gewalttätigkeiten hindern und für ihren Lebensunterhalt selbst aufkommen. Darum geht es. Wer diese Forderungen als Zwang zur Assimilation kritisiert, hat in der Tat ein Integrationsproblem. (N.B: Braveau en chapeau!!!)

Vielleicht sollte er einmal einen Gedanken daran verschwenden, weshalb es in ganz Europa Vorbehalte gegen Muslime gibt – mit guten Gründen:" ... en lees vooral zelf even verder ...

Behaard smaalkopje | 29-08-10 | 16:22

En de SPD is gewoon de Duitse PvdA. Wanneer wordt hier een PvdA politicus eens wakker?

Hockey | 29-08-10 | 16:22

Parsons | 29-08-10 | 16:14

LOL +1 voor Parsons. Maar idd. Islam kan niet als verklaring gegeven worden voor crimineel gedrag, hooguit als excuus.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:21

Hij had het boek de subtitel 'Deutschland Erwacht' kunnen geven, maar daar was al copyright op.
Maar de feiten die hij in zijn boek benoemt zijn wel waar hoor In Duitsland ligt deze materie nog veel gevoeliger dan in Nederland, komt door het verleden. Maar of dat gengebeuren nu echt klopt dat geloof ik niet.

thequeenofsheba | 29-08-10 | 16:20

Symmachus | 29-08-10 | 16:12
Maar goed, ik geloof ook niet in de evolutie, ik weet het zeker, zijn we het daar over eens.
Als u dus in evolutie gelooft kunt u zich ook wel voorstellen dat de cultuur van een bepaalde groep bepaalde eigenschappen meer bevordert dan andere?
Wat ik zeg is dus, de cultuur bepaalt in feite het maatschappelijke landschap, waarbinnen bepaalde genetische eigenschappen dus meer van pas komen dan andere.
Op de middellange termijn zal dat verschillen gaan geven in genetische aanleg, op de lange termijn zal dit zelfs van doorslaggevend belang kunnen worden bij de vraag of een land/groep succesvol en welvarend zal zijn. De verschillen zullen groter worden, naarmate onze maatschappij andere eigenschappen meer als positief beschouwt dan in de islamitische landen bijvoorbeeld.
Overigens zijn genetische eigenschappen niet ineens verdwenen bij een cultuuromslag, de veranderingen zullen sluipenderwijs verlopen, maar laat maar lang genoeg een Allah de scepter zwaaien over een volk en je zult het merken.
Overigens enig idee waarom er uit de islamitische landen zo weinig inovatiefs komt?

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:19

Ik ga Veerman ( CDA) vragen Schäuble ( CDU) hiervan vindt?
(Schäuble waarschuwde het CDA voor het gedoogkabinet met de PVV)

Sjeng de helle | 29-08-10 | 16:19

@Symmachus | 29-08-10 | 16:05
Dat laatste is een terechte opmerking. Dat eerste niet, omdat de mensen die nu in de oude Romeinse provincies in Afrika wonen door vele generaties incest en Arabische genetische vermenging (door de Islamitische verovering) weinig meer lijken op de bevolking van toen.

Verder:
www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland...

welingelichtekringen.nl/joden-genen.ht...

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:19

@gentle giant | 29-08-10 | 16:15
Ja wat? Ik constateer een feit en kan het niet mooier maken dan het is.

Parsons | 29-08-10 | 16:18

Fijnstoffer | 29-08-10 | 16:00
Goed genoeg voor een reactie op geenstijl misschien, columns schrijven is een kunst die ik niet versta.
Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:04
Op je twee vragen: natuurlijk zal er talent aanwezig zijn, dat onder de juiste omstandigheden zich manifesteert. Gemiddeld scoort een tweede generatie dan beter, maar het gaat hier wel om een tweedeling: een deel blijft achter, een deel loopt zijn achterstand in. Die tweedeling is trouwens al een feit. Ga maar eens naar onderwijsprestaties van turken en marokkanen van de tweede generatie googlen.
Antillianen bestaan uit twee groepen: zij die hier komen studeren of op het eigen eiland geen enkele toekomstperspectief zien op een betere baan, en zij die op het eiland zelf al volledig mislukt waren. Ook voorselectie dus. Voordeel van antillianen is wel dat zij veel vaker trouwen met nederlanders en surinamers zodat hun integratie via het bed verloopt.
De meest betrouwbare maat voor iemand kans van slagen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt is trouwens zijn IQ. Dus zo onwetenschappelijk is het niet om mensen daarop te selecteren.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 16:16

@Parsons | 29-08-10 | 16:14
6 dingen tegelijk doen en tegels bakken komt de taal niet ten goede. Pfft.

Parsons | 29-08-10 | 16:16

@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:12
+1 voor Eddy. Het is inderdaad eng-racistisch om een Rousseau-beeld van de Edele Wilde als uitgangspunt te hanteren. Als je zegt "ze zijn zielug!", zeg je ook "ze zijn achterlijk!" of "het zijn eigenlijk net kinderen".

Symmachus | 29-08-10 | 16:15

@Parsons | 29-08-10 | 16:14, Whouaaa ....

gentle giant | 29-08-10 | 16:15

Morgen allemaal langs de boekhandel en vragen of dat Duitse boek van die socialistische bankier er al is......

070 | 29-08-10 | 16:14

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:04
Gaan we weer, meester der drogredeneringen. Dus omdat Antillianen vaak crimineel zijn, maar niet de mohammedaan uithangen, is er geen oorzakelijk verband tussen crimineel (terrorisme) gedrag aan te wijzen bij mohammedanen.

Maar om antwoord op je vraag te geven: Antillianen stammen af van slaven die nog te dom waren om slaaf te zijn dat ze gedumpt zijn op Curaçao.

Parsons | 29-08-10 | 16:14

@ben nuchter | 29-08-10 | 16:07
Ben ik het maar half mee eens. Publiekelijk een onderzoeksvraag poneren is hem al half beantwoorden natuurlijk.

Symmachus | 29-08-10 | 16:13

@hakgeballetje | 29-08-10 | 16:09, handjevol?

gentle giant | 29-08-10 | 16:12

@hakgeballetje | 29-08-10 | 16:09
Mee eens. En dan blijkt eea wel ingewikkelder te liggen.

AntiSoof | 29-08-10 | 16:12

Hier nog een leuk stukje omtrent racisme. Dit is uit een interview met PvdA-prominent (ja, daar woord is echt in) Eddy Terstall (HP de Tijd, 20 augustus 2010).

'Geeft u eens een voorbeeld.'
"Ik dacht gewoon hoe oud-links toen dacht. De enige mensen met een geweten zijn blanke mensen, dat idee."

'Sorry?'
"Als donkere mensen iets misdoen, komt dat automatisch door de blanken. Oud-linkse mensen denken dat zwarte mensen en Arabieren dieren zijn."

'En u dacht ook dat negers 'wilden' waren?'
"Nobele wilden, ja. Als in Afrika twee stammen elkaar de hersens inslaan en vrouwen en kinderen vermoorden, komt dat doordat wij ze die geweren hebben gegeven. Zij hebben zelf geen geweten. Zo denkt oud-links."

'Misschien kun je dan maar beter gezond rechts zijn?'
"Nou ja, liberalen stellen tenminste dezelfde eisen aan zwarte en witte mensen: doe normaal, wat voor kleur je ook hebt. Maar dat wordt al heel snel als racistisch gezien. Het is natuurlijk precies het tegenovergestelde. Oud-links is racistisch. Heel erg zelfs. Zonder het zelf te beseffen."

Eddy heeft dan ook - zij het met frisse tegenin - VVD gestemd afgelopen verkiezingen. Hij is oud-links (Vogelaar, Cohen) namelijk meer dan beu.

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:12

@ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:08
Ik beschouw evolutie als een wetenschappelijk feit, niet iets waar je in "gelooft". En hoewel bij sommige berberstammen inteelt inderdaad vrij gebruikelijk is, denk ik niet dat dat zoden aan de dijk heeft gezet bij de genenpoel in het algemeen.

Symmachus | 29-08-10 | 16:12

Beste Pretstift,

Je artikel is een beetje laat ! Duitsland was jaren geleden al naar de kloten.

Als voorbeeldje kun je Solingen nemen de bevolking daar bestaat voor twee derde uit mensen van een andere etnicicteit, die ook nog eens andere opvattingen hebben hoe daar de samenleving eruit zou moeten zien als de meeste duitsers. In Holland gaan we dezelfde kant heen, dat ligt niet direct aan de mensen met die andere etniciteit, maar aan de Hollanders zelf die zo mooi in een multi culturele samenleving geloven en als makke schapen alles accepteren.
Vaak mooie woorden gebruiken over integratie, zlef zie ik de Hollanders als een heerlijk bakkie koffie en de de suikerklontjes zijn de buitenlanders een of twee klontjes erin en roeren, dat is integratie. Echter zijn er die vinden dat er zo,n 30 klontjes in de koffie moeten en het gevolg is dat de koffie inmiddels niet meer te pruimen is.

herodus | 29-08-10 | 16:12

@Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 16:07
LOL!

Fijnstoffer | 29-08-10 | 16:10

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 16:07
LOL! Van stoel valt.

Mindy | 29-08-10 | 16:10

Als een handjevol importbruiden en haatbaardjes een heel land naar de kloten kunnen helpen denk ik dat het probleem ergens anders gezocht moet worden.
Te denken valt aan EU, Banken, grote ondernemingen die overal scheisse aan hebben.
Nee mensen, dit is te makkelijk.....

hakgeballetje | 29-08-10 | 16:09

@ben nuchter | 29-08-10 | 16:07
Ja, dat zei ik dus ook al. (Met Hij bedoelde ik Buikuizen)

AntiSoof | 29-08-10 | 16:09

@AntiSoof | 29-08-10 | 16:07
Zeker in Germanie ja. Zie verder mijn comment @ 16:05.

Symmachus | 29-08-10 | 16:09

De draad lezend aan -Nijmeegse scooterfinnen met laag IQ die man doodreden en zkh personeel bedreigden- moet denken.

Mindy | 29-08-10 | 16:09

Symmachus | 29-08-10 | 16:06
Gelooft u in de evolutie?

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:08

joopwil | 29-08-10 | 16:05
Heeft u een scheef gezicht ?

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 16:07

@zovoklets | 29-08-10 | 16:01
Wij als inheemsen bieden nog een heel klein beetje verzet ja. Zo ver is het al.

Parsons | 29-08-10 | 16:07

@Symmachus | 29-08-10 | 16:02
Ja, die zin kan ik ook niet helemaal thuisbrengen. Misschien is hij (sarrazin) geen DNA deskundige. Hij moet wel begrijpen wat hij zegt. Want anders komen er ongelukken van.

AntiSoof | 29-08-10 | 16:07

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:04, Antillianen zijn negerts, dus dat is logisch.

gentle giant | 29-08-10 | 16:07

@ symmachus

dat beweerde buikhuisen niet, hij wilde het alleen onderzoeken en kreeg toen de strontkar over zich heen

ben nuchter | 29-08-10 | 16:07

@ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:02
Zodra je het woordje "genetisch" bij "cultuur" weglaat zijn we het eens. Pim Fortuyn had daarin namelijk gewoon gelijk.

Symmachus | 29-08-10 | 16:06

Ik was vroeger verliefd op mijn nichtje. Zou dat in mijn genen zitten?

joopwil | 29-08-10 | 16:05

@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:53
Als dat een conclusie zou zijn van fatsoenlijk wetenschappelijk onderzoek (wat ik betwijfel, zie Carthago en de belangrijke positie van Noord-Afrika in het Romeinse Rijk), moet je daar met de grootst mogelijke voorzichtigheid mee omgaan. Niet zozeer vanwege je eigen associatie met racisme, maar omdat anders allerhande "Vollidioten" met je conclusies aan de haal gaan.

Symmachus | 29-08-10 | 16:05

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 15:52

Hoe verklaar je dan dat er ook kinderen van analfabete ouders uit bijvoorbeeld centraal anatolie in staat zijn om HBO of Universitair onderwijs genieten? Het probleem bij selectie aan de poort is dat je criteria gaat hanteren die een wetenschappelijke toets nooit kunnen doorstaan en daardoor niet legitiem zijn, mijnsinziens. En je kan crimineel/afwijkend gedrag zeker relateren aan biologische factoren. Maar zolang er 4 kinderen binnen 1 gezin niet allemaal misdadigers worden gaat die vlieger ook niet op, toch? Bovendien kun je er ook sociaal-economische factoren bij betrekken. En integratie is idd de weg van de lange adem en daar zou een overheid een actievere rol in moeten spelen. Om nog even de islam erbij te betrekken: hoe islamitisch zijn die Antilianen eigenlijk? En hoe verklaren we hun crimineel gedrag?

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 16:04

@ Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:00
Ja een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden.

Korporaal Banaal | 29-08-10 | 16:03

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:49
Een deel ervan. Maar ik ben ook wel eens in Bradford geweest, dus ben redelijk bekend met de problematiek. Maar achterlijk gedrag is niet genetisch bepaald hoor, anders zouden wij ons met ons verleden van heksenverbrandingen en pogroms ook nog steeds achterlijk gedragen. Dat ies gewoon koeltoer. En dat is eigenlijk positief, want het betekent dat het een oplosbaar probleem is...
Symmachus | 29-08-10 | 15:52
.
Een genetische cultuur dus! kan ik ook mee leven.

vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 16:03

@ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:41
Nee hoor, dat is gewoon dom. Maar racisme is het niet.
Symmachus | 29-08-10 | 15:49
Nee, het is in feite een zuster redenering van racistisch denken, namelijk op grond van groepsgenetica. En ik beweer dat dit gewoon te verdedigen is, zonder problemen zelfs (natuurlijk wel laf anoniem, ander heb ik hier straks een baksteen door mijn ruiten vanacht)

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 16:02

Er is zijn serieuze wetenschappelijke studies die globale verschillen tussen menstypen suggereren. Zo schijnen mensen uit het verre oosten door de bank genomen intelligenter te zijn dan West-Europeanen. Dit onderzoek is niet onomstreden en er is kritiek op de culturele gekleurdheid van de tests, etc.

Desalniettemin, ook al zouden zulke genetische 'volksverschillen' er zijn, alle psychologen en sociale wetenschappers zijn het er over eens dat sociale factoren minstens even invloedrijk, en volgens de meesten veel invloedrijker zijn dan genetische.

In ieder geval vind ik het niet zo aannemelijk dat Marokkanen vaker brommers stelen dan allochtonen omdat dat in hun bloed zit. Ik mag het hopen van niet, want omgekeerd zou het betekenen dat mijn autochtoon-Nederlandse genen ook slavenhandelaarsmentaliteit, joden-op-transport-zet-mentaliteit en Indonesische-onafhankelijkheidsstrijders-afslacht-mentaliteit zit. Daar zit ik liever niet mee opgescheept.

Levine | 29-08-10 | 16:02

@AntiSoof | 29-08-10 | 15:54
Ik vind de uitspraken van Dhr Sarrazin anders ook aardig gepeperd. Neem deze bijvoorbeeld:

"Für einen großen Teil der Hartz-IV-Kinder ist der Misserfolg mit ihrer Geburt bereits besiegelt. Sie erben 1. gemäß den Mendel’schen Gesetzen die intellektuelle Ausstattung ihrer Eltern und werden 2. durch deren Bildungsferne und generelle Grunddisposition benachteiligt."

Ik vind dat nogal wat.

Symmachus | 29-08-10 | 16:02

Hey Parsons alles goed?

ro8in | 29-08-10 | 16:01

@Symmachus | 29-08-10 | 15:57
Hij deed geen bewering maar deed slechts een voorstel tot het doen van onderzoek. Hij meende nl dat genitische aanleg een rol zou kunnen spelen en wilde dat onderzoeken. Zo is het gegaan.

AntiSoof | 29-08-10 | 16:01

SODEP | 29-08-10 | 15:56
Zoals wij Doekle Terpstra: "Benoemen en Bouwen. Doekle Terpstra in gesprek met Maarten Meester. "
Een meesterwerk.
Van wat?
Weet je dat niet?
Van polariseren en demoniseren.
Dus inderdaad, "Elk volk..." enz.

Waaligator | 29-08-10 | 16:01

Parsons | 29-08-10 | 15:52
Dus nu zijn wij de Indianen die ons verzetten tegen de invaserende witte man? Krijgen we dan straks een reservaat en gratis vuurwater en casino's om in te pokeren?

*Koopt pijl en boog en leent hoofdtooi van zoontje*

zovoklets | 29-08-10 | 16:01

@Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:59
Mooi!

Nu begrijp ik wat u bedoelde ;)

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 16:00

@Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 15:55
Maar het is wel toppietoppie, Teun. Taalkundig hoogstaand, en welhaast literair.
Sjaak zou zo een column in de NRC kunnen hebben. Pijprokende en Saab-rijdende policorre babyboomers opvoeden enzo.
sjaakdeslinksesul +100.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 16:00

Parsons | 29-08-10 | 15:58
Dan vind ik ook dat ze dat woord minder in de mond mogen nemen, eigenlijk.

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 16:00

En dat is eigenlijk positief, want het betekent dat het een oplosbaar probleem is...
Symmachus | 29-08-10 | 15:52
Dat ziet u wel heel erg versimpeld. Uiteraard is genetica wel een van de bepalende factoren, maar zal het effect van deze factor verminderen met het open leggen van de weg voor gezond talent. Zolang onderwerping aan een achterlijke idioot als Allah hoger gewaardeerd wordt dan bijv. academische prestaties leveren, literatuur, kunst, kritisch denken,... zullen genetische eigenschappen die bijdrage aan dergelijke prestaties ook niet goed uit de verf komen en geen aantrekkelijke factor zijn in het bepalen van de partnerkeuze/genetische selectie.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:59

@Beenthere

Als ik de poll zie is 89% van de Duitsers er mee eens dat ze steeds dommer worden. Ondanks dat het erg vervelend is dat het Geenstijl publiek het weer nodig vind om elke keer links te bashen en moslims( echt waar er zijn ook goede moslims) heeft de man in economisch opzicht gelijk.

Wat dat betreft dus minder mensen het land in en immigranten meer uit het sociale stelsel houden. Dat vind ik wel hard( 90% vind dat hier prachtig), maar het kan nu eenmaal niet anders.

Insure | 29-08-10 | 15:58

@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:53
Zo heb ik links Nederland vorige week niet gehoord toen artsen een onderzoek publiceerden waaruit bleek dat marokkanen minder vatbaar zijn voor kanker.

Parsons | 29-08-10 | 15:58

@AntiSoof | 29-08-10 | 15:51
Het feit dat een fouterik als Hugo BC tekeer ging tegen Buikhuisen zegt mij nou niet direct dat de laatste het bij het rechte eind had. Een bewering dat criminaliteit genetisch bepaald zou zijn is er nogal een, en hij had aan zn water kunnen aanvoelen dat heel academisch Nederland over hem heen zou vallen, zeker in de jaren 60 en 70. Dan moet je dus HEEL goed je onderzoek doen, en dat heeft hij dus verzuimd. Eigen schuld, dikke bult.

Symmachus | 29-08-10 | 15:57

Elk volk krijgt de boekenschrijvers die het verdient.

SODEP | 29-08-10 | 15:56

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 15:52
Beste Sjaak,

ik ben het met je eens maar kan het de volgende keer iets korter ?
Alvast bedankt.

Groetjes en toedeloe,

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 15:55

@reinaarden | 29-08-10 | 15:49
Nee, niet alle. Wat is je punt precies? Dat je het probleem met de islam maar niet moet bespreken omdat er ook andere problemen zijn?

Parsons | 29-08-10 | 15:55

@Symmachus | 29-08-10 | 15:35
Wie gebruikte het woord inferieur?
Dat deed Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:42

AntiSoof | 29-08-10 | 15:54

Aan een Hollander durven ze er wel over spreken, maar niet als er onbekende landsleute in de buurt zijn. Nachste mal bei der Mayrische Buchhandel fragen.

Quuick & Dirty | 29-08-10 | 15:53

@beenthere | 29-08-10 | 15:51
Het moet gevraagd worden: wat is uw punt?

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:53

Meteen besteld. Europa begint het licht te zien, Islam=geweldadige achterlijkheid

Mordax | 29-08-10 | 15:53

@Symmachus | 29-08-10 | 15:49
Dus, stel dan dat je wetenschappelijk onderzoek doet naar het genenpakket van verschillende volkeren op onze aardbol en je komt er achter dat het Noord-Afrikaanse of het Arabische genentype veruit de slechtste samenstelling kent en dat dat de verklaring is voor het feit dat mensen uit de groepen vaker een lager IQ hebben, of veel vatbaarder zijn voor allerlei ziekten.

Mag je dan deze wetenschappelijke conclusies niet openbaar maken? Moet je ze voor je houden omdat je anders wel eens voor racist uitgemaakt kunt worden?

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:53

(... Laten we gewoon even naar de geschiedenis kijken: miljoenen immigranten, die in de 19e eeuw vanuit Europa de Atlantische Oceaan overstaken naar Amerika om in de Nieuwe Wereld op het Amerikaanse continent hun geluk te zoeken, kregen daar geen sociale uitkering en ook geen taal- of integratiecursussen. Ze werden ook niet uitgenodigd om deel te nemen aan conferenties met de minister van binnenlandse zaken om te discussiëren over hun religieuze gevoelens. En ze kregen geen adviescontracten bij regeringen, die bang waren om de massa’s nieuwelingen die het land binnenstroomden te ”discrimineren”. Integratie vond terloops plaats tijdens het zoeken naar werk en de dagelijkse strijd om te overleven. De motor van de integratie was de wil van de immigranten om te stijgen op de maatschappelijke ladder. Ze wilden de immigrantengetto’s ontvluchten, een normaal leven leiden. Daarvoor waren ze bereid om dag en nacht te werken als het moest. ...)

Die Udo Ulfkotte die hierboven al een paar keer is aangehaald is ook een geweldig goede timmerman. *iets met spijker en raak mompelen doet*

Parsons | 29-08-10 | 15:52

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 15:38
Dat sommige migranten slagen ligt aan henzelf niet aan beleid. Weet je dat seculiere turken uit de grote steden wel succesvolle migranten zijn, net als arabische marokkanen? Als je als moderne, welvarende maatschappij toestaat dat bevolkingsgroepen in grote getalen binnen komen, die een IQ hebben dat gemiddelde 15 a 20 punten lager ligt en in eigen land al onderaan de maatschappelijke ladder staan, wat verwacht je dan? Dat hun integratie binnen twee generaties voltooid is? Tel daar dan nog eens bij op dat sommige van die migranten zich makkelijk kunnen afzonderen aangezien zij terechtkomen in een warm bad van een paar honderdduizend landgenoten en dat ze alleen in eigen kring mogen trouwen en het probleem wordt vanzelf onoplosbaar.
Het begint dus bij selectie aan de poort en alles wat je aan het beleid doet is afhankelijk van die ene randvoorwaarde. En aangezien sommige migranten aantoonbaar slechter functioneren dan andere migranten zou selectie op basis van opleiding, taalvaardigheid en herkomstland niet alleen bevorderlijk zijn voor de ontvangende maatschappij, maar ook de leden van de betreffende groep die al in ons land wonen.
Alleen wanneer je vindt dat wij als NL de verantwoordelijkheid hebben om wie ziek, zwak en misselijk is op te vangen, dan ben je voorstander van het huidige beleid. Maar dan ook niet achteraf klagen als succesvolle migranten een ander land verkiezen, net als de succesvolle autochtonen en allochtonen die hier al wonen.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 15:52

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:49
Een deel ervan. Maar ik ben ook wel eens in Bradford geweest, dus ben redelijk bekend met de problematiek. Maar achterlijk gedrag is niet genetisch bepaald hoor, anders zouden wij ons met ons verleden van heksenverbrandingen en pogroms ook nog steeds achterlijk gedragen. Dat ies gewoon koeltoer. En dat is eigenlijk positief, want het betekent dat het een oplosbaar probleem is...

Symmachus | 29-08-10 | 15:52

Wat is het geboortejaar eignelijk van die knakker? Ach so 1945.

beenthere | 29-08-10 | 15:51

Beetje dom, er zijn veel meer redenen waarom Europa als geheel steeds dommer wordt. De islam veroorzaakt weliswaar ook problemen, maar je kan niet alle problemen daarbij leggen

reinaarden | 29-08-10 | 15:49

iemand een kauwgumpje?

harrebarre | 29-08-10 | 15:49

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:31
Mijn beste vrijheid-van-spreken, ga me nou geen rare dingen in de mond leggen als zou ik bijvoorbeeld de Islam verdedigen. Ik vind dat een raar sprookjesgeloof dat in West-Europa helemaal niets te zoeken heeft. Daarentegen vind ik het nogal wat om deze mensen als genetisch inferieur af te schilderen. Dan is het niet meer een zaak van vrije keus en/of geweten, maar gewoon onversneden racisme.
Symmachus | 29-08-10 | 15:35
.
Een volk die analfabete bruiden importeert, neef en nicht huwelijken onder het mom allah vind het goed exploiteert kun je andersbehalve 'bloedlijnig intelligent' noemen het gaat daar al eeuwen zo en het is maar net hoe je het woord genetisch interpreteert. We hebben het hier overigens ook niet over moderne moslims de wel intelligent zijn maar we hebben het over hun fanatieke geloofsgenoten die wereldwijd in de overgrote meerderheid zijn en achterlijkheid willens en wetens in stand houden met enige hulp van marxistische idioten en wereldvreemde politiek correcte die dat allemaal maar mooi en verrijkend vinden btw heb je het filmpje al bekeken?

vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:49

@Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:36
Dan is het nog steeds racisme. Wetenschappelijk onderzoek verleent een foute stellingname niet zomaar een soort heiligheid.

@Parsons | 29-08-10 | 15:37
Tja, dan hebben we een probleem. Moet ik eerst iets meer bewijs voor zien als je het niet erg vindt.

@ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:41
Nee hoor, dat is gewoon dom. Maar racisme is het niet.

Symmachus | 29-08-10 | 15:49

@azijnseiker | 29-08-10 | 15:41
+1
Je beschrijft de PvdA'ers zoals Van der Laan (en zijn linkse trollen in het CDA), van wie we niet mogen weten wat ons de massa-immigratie kost.
Als men in wetenschap en techniek ("meten is weten") die houding zou handhaven, zou er veel mis gaan.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:48

Ab nullfunfuhr wird zurueckgeschossen!

eerstneukendanpraten | 29-08-10 | 15:48

Dit doet me denken aan de Buikhuizen affaire.
Nou, berg je maar, Sarrazin. Of koop een snelle knol.
(Met dank aan rotterodamius | 29-08-10 | 15:38 )

AntiSoof | 29-08-10 | 15:47

zovoklets | 29-08-10 | 15:40
Tja, geheel mee eens, de instroom uit islamlanden moet veeeel minder, laat Allah maar lekker daar blijven.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:44

@Parsons | 29-08-10 | 15:40
Je weet niet waar ik het over heb? tsja...

Swedish Chef | 29-08-10 | 15:44

@Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:40
Uploaden kan hier imageshack.us/

Ik ben benieuwd.

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:43

We moeten laten zoals het is. Vooral niet signaleren, want stel je voor dat het daardoor mis gaat. Nee, door de realiteit gaat de solidariteit verloren. Daar zit de misvatting. Maar laten we vooral doorgaan met de andere kant op kijken.

azijnseiker | 29-08-10 | 15:41

Symmachus | 29-08-10 | 15:35
Racisme is natuurlijk ook dat je het eigen volk in eigen land onder de voet laat lopen omwille van een ontwrichtende ideologie die het verbiedt het eigene te handhaven en cultiveren, terwijl er bovendien in de landen van herkomst niets verbetert.
Je kunt in een sterke samenleving lang allerlei achterlijkheid mengen, totdat de rek eruit is en de ballans omslaat. Je ziet het al jaren in de PvdA wijken gebeuren.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:41

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:35

Dan moet je de poortjes kleiner maken zodat ze niet met meerdere tegelijk door kunnen en je dus geen groepen hoeft te beoordelen maar individuen.

zovoklets | 29-08-10 | 15:40

@Swedish Chef | 29-08-10 | 15:36
Ik weet niet waar je het over hebt droeftoeter, maar ik reageerde op de tegel van Swedish Chef | 29-08-10 | 15:16 en zijn opmerking dat Sarrazin een racist zou zijn.

Parsons | 29-08-10 | 15:40

@ Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:34
Mag ik dan ff de email hebben. Ik sta er trouwens van te kijken dat u als architect het niet zelf even uit kan tekenen.

Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:40

Goh, een mix van socialisme en nationalisme, en wederom in het land van Wagner. Als dat maar goed gaat.

Taggart | 29-08-10 | 15:38

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 15:17

Ik denk dat het stigma vanuit de na-oorlogse socialistische hoek om kritiek te hebben op minderheden makkelijk te verklaren is, zowel hier als in DU. Ik keur het daarmee nog niet goed. De eerste golven van migranten waren toch echt vanuit de overheid en het bedrijfsleven aangewakkerd en onze hedendaagse welvaart hebben we mede aan die lieden te danken. Dat er in hun kielzog veel ongeschoolde mensen ook hier na toe zijn gekomen en er een geheel vrijblijvend overheidsbeleid was ten aanzien van taalleren, wat culturele basics bijbrengen etcetc. kun je de regeringen van weleer verwijten. Toch is dat zinloos. Het benoemen van problemen is 1. Beleid maken is 2 en laat dat nu erg lastig zijn, want wat ga je doen? Als je ziet dat migranten die na 1990 naar NL zijn gekomen vele malen beter NL spreken dan mensen die hier al 30-40 jaar wonen zie je dat de overheid iig wat doet en dat het resultaat oplevert. En ten slotte kun je even verdiepen in de persoonlijke achtergrond van mevrouw Kelek, die onderdeel uitmaakt van een minderheid en dus zwaar pro-seculier is en wars van sunni islam. En gelijk heeft ze, maar dat laat onverlet dat je geloof helaas niet uit mensen kunt rammen of mensen maar moet verwijderen oid. (geen godwinnetje)

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 15:38

Een Duits spreekwoord zegt:

Wie de waarheid zegt moet een verdomd snel paard hebben.

Ik ben het niet op alle punten met hem eens, maar ik denk dat hij maar op zoek moet naar een vlotte knol.

rotterodamius | 29-08-10 | 15:38

@Symmachus | 29-08-10 | 15:35
En als het nou gewoon een feitelijk juiste constatering is? Wat dan?

Parsons | 29-08-10 | 15:37

@Symmachus | 29-08-10 | 15:35
Is het ook racisme als je het kan onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek? Niet denken dat ik dan van plan ben, maar ik vraag het me af.

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:36

@Parsons | 29-08-10 | 15:19
Als je het eerste citaat een constatering gebaseerd op feiten noemt ben je ofwel dom, of je duits is niet zo goed (eigenlijk ook wel dom).
Behoor ik nou tot een volk dat zo intelligent is, of behoor jij tot een volk dat zo dom is?

Swedish Chef | 29-08-10 | 15:36

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:27
lol

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 15:36

zovoklets | 29-08-10 | 15:30
Dat vind jij, dat vind ik, maar vraag me af of je mensen bij de poort mag weigeren omdat ze genetisch gedegenereerd zijn?
Of omdat ze een veel te islamitische dus achterlijke volkcultuur onze vrije democratische samenleving binnenloodsen?
Volgens de antidiscriminatieburootjes mag het in ieder geval niet.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:35

En een nog veel rigoureuzer interview met de Duitse islamcriticus Udo Ulfkotte vind je hier:

www.artikel7.nu/?p=29667

Bronstig | 29-08-10 | 15:35

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:31
Mijn beste vrijheid-van-spreken, ga me nou geen rare dingen in de mond leggen als zou ik bijvoorbeeld de Islam verdedigen. Ik vind dat een raar sprookjesgeloof dat in West-Europa helemaal niets te zoeken heeft. Daarentegen vind ik het nogal wat om deze mensen als genetisch inferieur af te schilderen. Dan is het niet meer een zaak van vrije keus en/of geweten, maar gewoon onversneden racisme.

Symmachus | 29-08-10 | 15:35

@Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:33
Nou, als dat niet te veel moeite is. Graag.

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:34

"Mocht u morgen nog naar Berlijn moeten, houdt rekening met ernstige rellen, rondvliegende stoeptegels en ander ongemak."

Ik ruik straatwerk.
Ghe.

Teun van het Tuinpad | 29-08-10 | 15:34

In Duitsland wordt het helemaal een klus om deze boodschap in ieder geval over te laten komen. Daar zitten ze met een nogal groter WO2 trauma waardoor het nog politiek correcter is allemaal.

alex4all | 29-08-10 | 15:34

@ Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:28
Moeilijk he, zo'n reaguursel op de juiste manier interpreteren. Goed, ik zal het verduidelijken: Het gaat me in deze quote om "gekleurd". GS is namelijk over het algemeen ook een vrij duidelijke mening aangedaan als het op dit soort kwesties aankomt. Nu duidelijk? Of moet ik er een tekeningetje bijmaken?

Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:33

Een vertaald interview in het Nederlands met Thilo Sarrazin vind je hier:

www.artikel7.nu/?p=29483

Bronstig | 29-08-10 | 15:33

Bij een toeristisch bezoek aan de bergen boven Alanya - Turkije, werden we geconfronteerd met een heel groot instituut, vol met handicapkinderen. Volgens uitleg van plaatselijke bewoners, worden die kinderen thuis weggehaald en daar weggemoffeld. Officiële regeringspolitiek, zeiden ze ons, om de inteeltgevolgen te verbergen. Het instituut was inderdaad heel moeilijk te bereiken en niet te bezoeken.

bruine kikker | 29-08-10 | 15:33

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:20
Ben bekend met de gevolgen van inteelt, dank u. Google maar eens op "Habsburg". Maar wanneer je de immigranten als een vijandige groep bestempelt zou je dit toch moeten toejuichen?
Symmachus | 29-08-10 | 15:24
.
Als we het dan toch gaan hebben over de middeleeuwen kunnen we net zo goed bij de islam blijven denk je niet? Wij zijn namelijk al wat verder gevorderd in moderniteit (doet knop doordrukken met jou drogredenen) Ja in de bijbel stonden ook heel fouten dingen pffffffff

vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:31

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:26

Het mag wel. 'In gelijke gevallen, gelijk behandelen.'
Betekent dus dat je bij ongelijke gevallen ongelijk mag behandelen.

zovoklets | 29-08-10 | 15:30

@Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:26
GS is een krant?

Art Vandelay Ultor | 29-08-10 | 15:28

En een SPD'er zegt dit?
Een Duitse theedrinker?
Laat Job Cohen het maar niet horen.

Prins_Bernhard | 29-08-10 | 15:28

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:20
Schokkend.
Neef met nicht geeft scheef gezicht. Oude volkswijsheid. Toch zijn er genoeg idioten die er tegen zondigen.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:27

"Maar goed. Bild is dan ook een ietwat gekleurde krant."

Net als GS dus.

Korporaal Banaal | 29-08-10 | 15:26

Op individueel niveau blijf je natuurlijk verschillen houden.
zovoklets | 29-08-10 | 15:21
Als je individuele verschillen binnen een negatief presterende groep toch wilt benutten en de beteren wilt uitlichten zul je dus onderscheid moeten maken en dat mag dus niet van de wet, de antifacisten, de Volkskrant, ... noem maar op.

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:26

Sarrazin valt nog mee. Deze is veel duidelijker:
”Kein Schwarz. Kein Rot. Kein Gold” Een interview met de Duitse islamcriticus Udo Ulfkotte in de Leipziger Volkszeitung.
www.artikel7.nu/?p=29667

Waaligator | 29-08-10 | 15:25

NoMILFtoday | 29-08-10 | 15:19
Ik denk dat deze dame volstrekt gelijk heeft. En ik vind ook dat ze, zeker gezien haar afkomst, lef toont. Deed ze een jaar geleden al.
www.sz-online.de/nachrichten/artikel.a...

Schoorsteenveger | 29-08-10 | 15:25

de salonsocialist | 29-08-10 | 15:24

ghehe.

zovoklets | 29-08-10 | 15:25

@vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:20
Ben bekend met de gevolgen van inteelt, dank u. Google maar eens op "Habsburg". Maar wanneer je de immigranten als een vijandige groep bestempelt zou je dit toch moeten toejuichen?

Symmachus | 29-08-10 | 15:24

eigenlijk is bild gewoon geenstijl, maar dan al sinds 1952 en met meer succes.

de salonsocialist | 29-08-10 | 15:24

Kan die man niet wat lezingen geven voor de kameraden van de Nederlandse zusterpartij? Lijkt me erg nuttig.


*Even mailtje doet naar de uitgever voor de rechten van de Nederlandse vertaling*

koerbagh ® | 29-08-10 | 15:23

Deze meneer roept ook dat genetische verschillen de reden zijn voor de ellende. Dit geef ik even mee, mochten er reaguurders zijn die overwegen zich aan te melden bij zijn fanclub.
mokum4all | 29-08-10 | 14:24
Zou mij er niet van weerhouden en aangezien reneetje Daahnen ook al niet in staat is critici de mond te snoeren hoeven we ook niets te vrezen van dat slappe cluppie.
Even ter verduidelijking, genetische verschillen kunnen heel goed mede bijdrage aan de achterlijkheid van een bepaalde (islamitische) cultuur. Genetische aanleg is mede bepalend voor het individuele gedrag, maar de culturele normen zijn ook mede bepalend voor de (evolutie van) individuele genetische verschillen.
Zo bezien is een verschil in genetische aanleg (dus racistisch onderbouwde) als een mogelijke verklaring voor de achterlijkheid van God/Allah, de islam en aanhangende cultuur goed te verdedigen.
Antifa scheepje geraakt is Rene Dhanen scheepje gezonken, leuk toch op de luie zondag, niet?
(heb ik die gelovige stomkoppen van de VU destijds nog zooo gewaarschuwd, leer me nou niks, want ik gebruik het gegarandeerd als Allah/Gods bestrijdingsmiddel en trap en passant de multiculturele doctrine stevig de grond in, maar toch doen hè)

ZSU-23-4 | 29-08-10 | 15:23

Swedish Chef | 29-08-10 | 15:16

Van een bevolkingsgroep kun je dat soort dingen meten. En heeft hij misschien gelijk.
Op individueel niveau blijf je natuurlijk verschillen houden.

zovoklets | 29-08-10 | 15:21

Sarazin roert aardig in de peop, maar ik vind dat hij meer dan een beetje doorslaat wanneer hij over inteelt begint.
Symmachus | 29-08-10 | 14:22
.
kitmantv.blogspot.com/2010/08/when-cou...
.
Veel kijkplezier! Gaan je oogjes goed van open!

vrijheid-van-spreken | 29-08-10 | 15:20

@Schoorsteenveger | 29-08-10 | 15:13
Een Turkse die zegt dat WE dan een heel ander Duitsland hebben ... ZUCHT ...

NoMILFtoday | 29-08-10 | 15:19

@Swedish Chef | 29-08-10 | 15:16
En wat is er mis met die feitelijke constatering dan?

Parsons | 29-08-10 | 15:19

Tóch eens kijken of Wolfgang Schäuble (hij van het zwarte geld schandaal) dit boek in dezelfde bewoordingen durft te becommentariëren als waarin hij Geert Wilders becommentariëeerde....

azoturie | 29-08-10 | 15:19

Het is dankzij Sarrazin nu wel duidelijk dat we moeten blijven oppassen voor de Duitsbruine genen.

beenthere | 29-08-10 | 15:19

Ik mis rammstein, is zij op vakantie?
La Vie En Rose | 29-08-10 | 01:44

nou, LVER, ook weer opgelost

hetluis | 29-08-10 | 15:18

sufkut | 29-08-10 | 15:16 LOL!

Ashtrey | 29-08-10 | 15:18

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:59
Hoe komt het dat er niet naar een oplossing wordt gezocht? Sarrazin zal zijn boek aanbieden aan Necla Kelek, een duits-turkse scoiologe die het falen van het duitse integratiebeleid en de negatieve rol van islam in de integratie van minderheden heeft aangekaart. Gevolg ervan was dat een groot aantal Duitse sociologen en andere wetenschappers zich met migratie bezighielden een beroepsverbod voor Kelek hebben geeist. Als je het niet eens bent met Sarrazin of Kelek dan ga je proberen hun argumenten met de jouwe te weerleggen. Maar nu wordt hij antisemiet genoemd door medepolitici en wordt zij als paria behandeld in de wetenschap. En dat patroon zien we in NL of in alle andere europese landen en zelfs in de vs of australie. Politici als Wilders zijn gewoon groot gemaakt door de gevestigde orde.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 15:17

Schoorsteenveger | 29-08-10 | 15:13

Herinner je je nog wat ik schreef over het intrinsiek polariserende in elk waardeoordeel van de een over de ander? :-)

Waaligator | 29-08-10 | 15:17

Had Heinrich Böll nog geleefd, had ie meteen z'n koffers gepakt. Overigens is Bild het Duitse zusje van de Telegraaf. Alleen meer bloot en meer prijsvragen.

FrankVeer | 29-08-10 | 15:16

Als hij het eerste citaat over de Joden en de Basken had weggelaten had ik 'm groot gelijk gegeven.
Het verschil met Wilders is dat Sarrazin dus feitelijk zegt dat de aard van een persoon of volk erfelijk bepaald is. Daarom is Wilders geen racist en Sarrazin dus wel...

Swedish Chef | 29-08-10 | 15:16

hmm excuus de mustahabb zit in de was, ik heb geen zwarte broek voor onder mijn bruin hemd en de sjtreimel ben ik kwijt. Ik sla een keertje over.

sufkut | 29-08-10 | 15:16

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:42
Bekijk deze documentaire eens. Dit is deel 1 van 5, maar ze zijn allemaal op YT te vinden: www.youtube.com/watch?v=ft-7Oj_YKDc

En-el Hak | 29-08-10 | 15:15

Op de Nederlandse Bol kun je tegenwoordig ook Duiste boeken kopen.
Deze dus ook.

michello | 29-08-10 | 15:13

En toch.... toch... is het oud en beproefd socialistisch trekje dat al eens eerder lukte in Pruisenland. Je maakt een ontieglijke teringzooi van je economie door geld te creeeren uit niks, je spreidt een immense expansiedrift ten toon in de vorm van een groot rijk en als je dan volgens in de problemen komt, verplaats je het propleem om de aandacht van je falen af te leiden.
Het is een Godwin, maar een socialist blijft een socialist en zelfkritiek is hem altijd vreemd.

Bull Trap | 29-08-10 | 15:12

Hoogste tijd dat het Nederlandse leger Duitsland overneemt en daar orde op zaken stelt.
Oproep 12 GRUPPE-OST 21 "De schnitzel kan gegeten. (herhaal) De schnitzel kan gegeten."

zovoklets | 29-08-10 | 15:11

Hij mag bij ons komen onderduiken... hoewel... wij heulen ook al flink mee met de Islam. Ga maar naar Amerika... daar ben je veilig.

Kingeef1975 | 29-08-10 | 15:09

Bazooka Joe | 29-08-10 | 14:49

Ik heb slecht nieuws voor je: genetisch is Prins Pils een Duitser.

count von ziegenpuss | 29-08-10 | 15:08

@Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:00
Ja, hopeloos.

Parsons | 29-08-10 | 15:08

De Bild zie ik hier altijd bij de rij in de Lidl, wil je verder lezen na de enorme kop + foto, blijkt dat het hele artikel te zijn. Misschien aangepast aan de mogelijk analfabetische achtergrond van bepaalde immigranten ? ;)

GerMonster | 29-08-10 | 15:08

Wo er Recht hat, hat er Recht

otto maan | 29-08-10 | 15:07

Welkom bij het grote gelijk van Geert Wilders.

R.B.Scott | 29-08-10 | 15:06

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:53
Spijker kop raak. PS je vergeet nog de waarschuwingen van Drees (PvdA hij was de eerste begin jaren '70) en SP in 1983 (zij waren de tweede) Janmaat even niet meegerekend. Nog niet zo gek dat uit sociaal-democratische kringe de eerste waarschuwingen en adviezen kwamen en niet uit de liberale kringen. Vergeet ook niet dat VVD en CDA de grenzen voor Oost-Europa ook graag open wilden zetten en o.a. SP hierop tegen was.

ecologiste | 29-08-10 | 15:06

@VetPotje | 29-08-10 | 14:47
prekert | 29-08-10 | 15:00 heeft de docu gevonden!

Hobbykip | 29-08-10 | 15:05

Bild is een pulpkrantje, die toch wel een enorme invloed heeft. Daar kun je je beter niet op verkijken. 't Is een soort fatsoenlijk zusje van de Voelkische Beobachter.

rara | 29-08-10 | 15:05

@An die ARBEIT | 29-08-10 | 15:02
Klopt als een bus. Was in mijn geval ook zo.
Overigens laat ik 'm verder over aan sjaak. Die heeft 'm al gedaan wat mij betreft.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:05

@Amigo1973 | 29-08-10 | 14:59
Ach so... nou ja ik ben zelf ook Joods/Fries/Zwitsers/Duits met een vleugje Blauw. Dus waar lullen we over inderdaad.

Symmachus | 29-08-10 | 15:04

@An die Arbeit : Als je mijn 4 letter en 2 puntjes een godwin vindt dan lees je er nog meer in dan ik in jou nick. Tjemig dat rijmt !

GerMonster | 29-08-10 | 15:03

@prekert | 29-08-10 | 15:00
Verdomd! Dat is 'm, goed dat hij toch nog online staat!

Parsons | 29-08-10 | 15:03

Aardig topic hoor. Relevant ook. Maar om Bild Zeitung een krant te gaan noemen, dat gaat misschien wel een beetje ver. Of gaan we van af nu de Engelse Sun e.d. ook tot kwaliteitskranten bombarderen?

Pon | 29-08-10 | 15:03

Inderdaad, 'Deutschland schaft sich ab' maar dat komt echt niet door de problemen die Sarrazin beschrijft. Misschien had de heer Sarrazin beter een paar uurtjes met Weber van de Bundesbank kunnen bijpraten over de destructieve waanzin van de EMU.

Bull Trap | 29-08-10 | 15:03

@Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:00
Give it time... Ik denk dat hij gewoon nog wat jaartjes nodig heeft om een gezond verstand te ontwikkelen. Hebben de meesten van ons nodig gehad :)

An die ARBEIT | 29-08-10 | 15:02

SPD zou eigenlijk een soort PvdA moeten zijn. Iets strikter maar sociaal.
Het Moslim vraagstuk maakt links wakker aldaar. Een sociale partij de a-sociale en intolerante kant van de Moslim zat is.

Stroopdoos | 29-08-10 | 15:02

Wat makkelijker leesbare “LOL” citaten

Geen enkele andere religie in Europa stelt zoveel eisen als de islam.

Voor een groot deel hun kinderen is de mislukking vanaf hun geboorte al voorbestemd. Zij erven volgens Mendel's wetten het “intellect” of meer het gebrek daaraan, van hun ouders en staan op achterstand met onderwijs en hun algemene maatschappelijk positie

In geen enkele andere godsdienst is de overstap naar geweld, dictatuur en terrorisme zo vloeiend

In Berlijn is 20 procent van alle gewelddaden toe te schrijven aan 1.000 Turkse en Arabische jonge delinquenten, een bevolkingsgroep die instaat voor 0,3 promille van de totale bevolking van Berlijn.

Geen enkele andere immigratie is zo sterk als de moslims geassocieerd met het gebruik maken van onze welvaart door middel van criminaliteit. Geen andere groep in onze samenleving benadrukt op een dergelijke wijze de verschillen. Met name door de kleding van vrouwen. "

Vaak zijn de echtgenoten van Turkse immigranten, familie van het gezin waarin ze te trouwen. Vaak zijn het neven. Hele clans hebben een lange traditie van inteelt, gepaard gaande met vele handicaps.

De scholen zijn een bron van seksuele frustratie en agressie voor de jongens
In Duitsland worden we al jarenlang geconfronteerd met de geleidelijke consolidatie en de gestage groei van een grotendeels disfunctionele en werkloze onderklasse.
.

ADO-Le-Cent | 29-08-10 | 15:01

@Parsons | 29-08-10 | 14:59
Gisteren kreeg 'ie er ook al aardig van langs. Schijnt dus niet door te dringen .... hopeloos geval? Wel een goedgekozen nick.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 15:00

"Kampf im Klassenzimmer - Islamisierung von Deutschland"
vimeo.com/13540591

prekert | 29-08-10 | 15:00

@Parsons | 29-08-10 | 14:59
is ook.

Parsons | 29-08-10 | 15:00

@GerMonster | 29-08-10 | 14:58
Dat je mijn nick automatisch daaraan refereert is een Godwin an sich ;)

An die ARBEIT | 29-08-10 | 15:00

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:53

Kijk, maatschappelijke problemen, groot of klein, kunnen duiden en onder woorden brengen is niet zo heel erg moeilijk. Al die illustere figuren die jij aanhaalt hebben ook verdomd weinig opgelost, toch? Die hebben alleen willen benoemen, de een beter dan de ander in mijn optiek, en dat is goed, daar de pckerk van linksch decennia lang het uiten van onvrede jegens minderheden als het grootste kwaad heeft gezien, zonder de negatieve ontwikkelingen bij betreffende groepen te zien en beleid op te maken.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:59

@Symmachus | 29-08-10 | 14:48
Beetje verder denken ! ten eerste zei ik O.A. denk je dat de westerse soldaat zijn rits al die jaren tijdens de bezetting dicht heeft gehouden ? en toen oost Duitsland werd herenigd met West Duitsland toen is er niet onderling gefokt denk je ?
Voorbeeld : dat meisje wat het songfestival won heeft wel erg mooie reebruine ogen of was je ddat niet opgevallen , even voor de vorm vriend ikzelf heb bruin bijna zwart haar en bruine ogen sommige denken zelfs dat ik turk ben ( soms denkt een turk dat ik een turk ben ) echter knorretje staat bij mij thuis gewoon op het menu

Amigo1973 | 29-08-10 | 14:59

@Fijnstoffer | 29-08-10 | 14:57
Hij dan ook niet voor niets de ongekroonde koning der drogredeneringen.

Parsons | 29-08-10 | 14:59

frisenfruitig | 29-08-10 | 14:46

Kwestie van tijd. Ik denk dat het vooral een plan van de Fransen en Engelsen was om antwoord te vinden op de druk door hun voormalige koloniën en ook andere Europese landen onder druk te zetten. Andere objectieven: olieimport en marktaandeel. Duitsland moest meedoen en vooral Turken halen. Er zijn zeer waarschijnlijk afspraken gemaakt tussen de captains of industry (markt van 1,3 miljard moslims) en de overheden. In 1975 kwam er een officiële resolutie in Straatsburg. Uiteindelijk kwam er een
www.hetvrijevolk.com/?pagina=5392
Typisch is dat de meeste gastarbeiders vóór die tijd kwamen en daarna voornamelijk mensen die veel moeilijker een baan kregen.

ecologiste | 29-08-10 | 14:59

@Drs..Gelul
* bewering in vorig draadje nu begrijpen doet *

Ashtrey | 29-08-10 | 14:58

@GerMonster | 29-08-10 | 14:54
Dat krijg je als je smakeloze uberGodwins post... Zeker een -Weggejorist- waardig.

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:58

@an die Arbeit : alleen al je nick is reden tot joris :) En nee ik stel me niet aan, als hier zelfs al de VVMU te voeten wordt getreden dan is het triest gesteld.

GerMonster | 29-08-10 | 14:58

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:52
Je draaft behoorlijk door, springend naar ongefundeerde beweringen en conclusies; weer gelul, dus.

Fijnstoffer | 29-08-10 | 14:57

Nou, nu kan ik niet meer naar Berlijn.

*Stadverderafbroken*

Dakpanmaker | 29-08-10 | 14:57

Krijgt Duitsland tenminste ook eens de waarheid te horen; en dat nog wel van een SPD politicus.

fjordman | 29-08-10 | 14:56

@Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:52
Zo reed er gisteren nog iemand door rood, maar daar hoor je niemand meer over.

Parsons | 29-08-10 | 14:55

@GerMonster | 29-08-10 | 14:54
Stel je niet zo aan...

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:55

Gezien de diverse jorrissen hier alsmede die van mij, kan ik toch niet anders dan constateren dat geenstijl net zo voorzichtig is met opmerkingen over moslims als, pak hem beet, de Vara. Valt me knap tegen van jullie, slappe hap.

Dit in het licht van een zeer milde grap die ik over deze bevolkingsgroep in mijn posting gemaakt had. Als ik deze grap over b.v. belgen had gemaakt was er beslist geen joris aan te pas gekomen.

GS tegenwoordig deel van de pvda en de vara ? Of gewoon iemand met een moslim achtergrond aan de Joris knop ? ;)

GerMonster | 29-08-10 | 14:54

@DeVoorzitter | 29-08-10 | 14:53
Wie is Olivier?

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:54

@magicpenciltrick | 29-08-10 | 14:42
*Godwin-lintje uitreikt*

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:53

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:49
Misschien heeft hij op een aantal punten wel gelijk. En de dogmatische, irrationele reflex waarin jij en de meeste politici meteen schieten lossen de problemen niet op. Of denk jij dat wilders niet het gevolg is van het negeren van wat fortuyn, hirshi ali scheffer en bolkestein al zeiden? Naarmate je vaker je kop in het zand steekt, wordt het tegengeluid vanzelf extremer.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:53

@broodjehenk | 29-08-10 | 14:48
Wil je nou beweren dat die zandmensen hier naar toe komen om te werken of zo?

Parsons | 29-08-10 | 14:53

Kaufen sie jetzt; die neue Eugenetik - das neue 'Mein Kampf'
Oef, kan zijn dat die man met goede punten aankomt, maar hij had het op een iets andere positie mogen baseren als genetische differentie.

Kid Stupid | 29-08-10 | 14:53

Schoorsteenveger | 29-08-10 | 14:50

Het gevolg van typespasmen. Komt door mijn genen, vermoed ik.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:53

Doktor?

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:52

@brtnsnwbrd | 29-08-10 | 14:33
Alsof dat alleen voor linkschen weg is gelegd...
Geen enkel politicus luistert naar het volk dat hij/zij hoort te vertegenwoordigen. Of doet er gewoon niks mee, buiten doorgeven aan de aangewezen spindoktor

An die ARBEIT | 29-08-10 | 14:52

Naar mijn bescheiden mening heeft het gewoon alles te maken met de opvoeding
die je van huis uit hebt meegekregen , als je hebt meegekregen dat je superieur bent een de ongelovige hond dan zal dit zich uiteindelijk in de maatschappij uiten
helaas voor europa is het reeds te laat , het wachten is op de invoering van de sharia wetten in Duitsland en Nederland ( in GB zijn ze er al )

Amigo1973 | 29-08-10 | 14:52

Deutschland Erwacht !

"nun volk steh auf und sturm brich los"

De Bukkake Blaffert | 29-08-10 | 14:52

Fijnstoffer | 29-08-10 | 14:49

Ijzersterk beargumenteerd. Maar argumenten zijn niet aan je besteed, vermoed ik. Jij weet al wat er moet gebeuren om je Lebensraum veilig en rein te maken en je juicht naar een ieder die die boodschap uit lijkt te dragen. Hulde. *handje in de lucht steekt voor fijnstoffer *

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:52

@Hobbykip | 29-08-10 | 14:47
Ik heb de hoop al lang opgegeven. Ze fokken als konijnen en alleen om die reden is er geen (humane) weg terug meer.

Parsons | 29-08-10 | 14:51

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:42
Wat is "entlÖsen" eigenlijk? Is dat ontluizen?

Schoorsteenveger | 29-08-10 | 14:50

@frisenfruitig | 29-08-10 | 14:46
Daar heb je volledig gelijk in helaas. Mooi gezegd.

Parsons | 29-08-10 | 14:50

@VetPotje | 29-08-10 | 14:47
Helaas doen de filmpjes het niet meer.

Hobbykip | 29-08-10 | 14:49

Aktivist | 29-08-10 | 14:47
Wij Nederlanders hebben het "kaaskoppengen", zie onze waterprins.
Elk volk heeft toch iets herkenbaars, niks mis mee in principe, toch ?

Bazooka Joe | 29-08-10 | 14:49

sarrazin ken ik als bijna halve duitser al een tijdje, een soort geert, maar dan met hersens en nog steeds gewoon lid van de duitse pvda

ben nuchter | 29-08-10 | 14:49

broodjehenk | 29-08-10 | 14:48
Die worden gedaan door oostblokkers...

de bier | 29-08-10 | 14:49

@bittertand | 29-08-10 | 14:22
Je hallo, de wereld is nu eenmaal groter dan nederland ...

NoMILFtoday | 29-08-10 | 14:49

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:44

Ga jij me vertellen dat een Duitser die genetische argumenten aandraagt om maatschappelijke problemen te duiden en "op te lossen " niet heel erg goed heeft begrepen wat er in onze recente geschiedenis is voor gevallen? Of snap je het zelf ook niet en kan ook een dergelijk betoog op jouw instemming rekenen? brrrr...

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:49

Godwin Gelul @ 14:42

Fijnstoffer | 29-08-10 | 14:49

@Amigo1973 | 29-08-10 | 14:46
Eh, welke genocide? De rooien zijn naar mijn weten niet veel verder gekomen dan het voormalige Oost-Duitsland.

Symmachus | 29-08-10 | 14:48

@ frisenfruitig | 29-08-10 | 14:46
En oh ja, ga jij dan al die baantjes voor ons doen die geen van ons Nederlanders wil doen?

broodjehenk | 29-08-10 | 14:48

Sarrazin zal uit de SPD gezet worden. En hij wordt hier dan wel bewierookt, de situatie in Duitsland ligt toch echt anders. Bild wordt daar door niemand serieus genomen, dus zeg 90% mij helemaal niets. Sarrazin heeft in zijn boek geen enkele getalsmatige onderbouwing van wat hij allemaal beweert. Nou ja, beweert... hij scheldt, tiert, en knalt volkomen door. Het is gewoon een totaal gefrustreerde gepensioneerde banker. Een mannetje dat het bij de NSB ook heel erg goed gedaan zou hebben.
GS, kijk uit met wie je je inlaat, in je tendentieuze berichtgeving.

Charretelle Kruisjes | 29-08-10 | 14:47

@Parsons | 29-08-10 | 14:45
Hmmm........ jammer.
Ooit? misschien...... laten we de hoop niet opgeven ;)

Hobbykip | 29-08-10 | 14:47

Een Duitser die het over "joodse genen" heeft, blijft toch een beetje eng....

Aktivist | 29-08-10 | 14:47

@Hobbykip | 29-08-10 | 14:37

Dank voor deze tip. Heb de filmpjes nog niet gekeken (ga ik nog doen), maar de begeleidende tekst laat niets aan de verbeelding over.

Zo langzaam aan worden de problemen steeds explicieter uitgesproken. Dit zou bij degenen waar dit nog niet het geval is toch eens de ogen moeten doen openen. Dat dit tijd kost snap ik nog wel. Wat ik werkelijk niet begrijp is de categorie ontkenners.

VetPotje | 29-08-10 | 14:47

Na het kijken van de youtube docu ben ik tot de conclusie gekomen dat de beste man een te brede snor heeft. Als hij zijn snorretje nou een beetje smaller zou maken, en misschien de scheiding in zijn haren aan de andere kant doet, zou de boodschap nog overtuigender overkomen!

broodjehenk | 29-08-10 | 14:46

Heel Europa zal het berouwen dat de politieke elite het heeft toegelaten om miljoenen analfabete uitkeringstrekkers binnen te halen ten koste van de vrede en veiligheid van de oorspronkelijke bevolking.

frisenfruitig | 29-08-10 | 14:46

Dat genetische is een leuke denk dat de "pure" Duitser moeilijk te vinden is na de genocide van o.a. de Russen in Duitsland in WW II

Amigo1973 | 29-08-10 | 14:46

@Hobbykip | 29-08-10 | 14:37
Die docu is niet meer beschikbaar, maar ik had hem al gezien. Denk je dat de PO hem ooit hier zal uitzenden? #kuch

Parsons | 29-08-10 | 14:45

'goed' moest dat zijn. (met van die haken dus)

Stroopdoos | 29-08-10 | 14:45

Als dit een Neerlandsch boek geschreven door ene G. Wilders was geweest, kon de schrijvert een proces tegemoet zien vanwege haatzaaien en rassenhaat.

Bazooka Joe | 29-08-10 | 14:44

De balans wordt terug naar het midden geduwd. Linksche knuffelaars verliezen terrein en zien niet eens dat het goed is.

Stroopdoos | 29-08-10 | 14:44

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:42
Knap hoor, acht godwins in vijf zinnen. Jij verdient het naoorlogse verzetskruis.

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:44

heeft natuurlijk ook gewoon gelijk. 90% van de import mensen profiteren van onze luxe. En ze bezorgen gewone mensen alleen maar last. Nog een jaar of 20, en de westerse wereld is volledig veranderd.

HotFrog | 29-08-10 | 14:43

Duitsers en boeken, een altijd foute combinatie.

magicpenciltrick | 29-08-10 | 14:42

Laat het entlÖsen van minderheden maar aan Sarazzin over. Mein lieber Gott, wat een kort geheugen heeft die man. Zo te zien in of kort na WO2 geboren en toch in staat zijn om miljoenen mensen in zijn land als genetisch inferieur te bestempelen met als doel de problemen van de kansloze kaalkopjes en Beierse xenofoben wie Schnee vor die Sonne zu verschwinden lassen. Ik zou zeggen, maak er een leuke dag van in Nurnberg. Daar weten ze wel hoe je "helden"moet onthalen.

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:42

„Keine andere Immigration ist so stark wie die muslimische mit Inanspruchnahme des Sozialstaats und Kriminalität verbunden.

en de vergrijzing maar overal de schuld van geven ...

NoMILFtoday | 29-08-10 | 14:41

Dus om 11 uur is de presentatie van het boek, en dan verwachten ze meteen rellen?
Laat ze eerst het boek uitdelen aan de potentiele relschoppers die het dan eerst moeten doorlezen. Als ze daarmee klaar zijn is het een paar uur later en zijn ze misschien een heel stuk rustiger omdat ze terug naar huis moeten om te eten.
Vertaal het maar in het nederlands en noem het "Nederland schaft zich af" en hier hebben we geen rellen.

Dezenaamhier | 29-08-10 | 14:41

@ poppermotje | 29-08-10 | 14:21
Maar heb je al een Duitsch boek?

Tobi | 29-08-10 | 14:39

Bravo. Een SPD politikus die het begrijpt.
„Integration ist eine Leistung dessen, der sich integriert. Jemanden, der nichts tut, muss ich auch nicht anerkennen. Ich muss niemanden anerkennen, der vom Staat lebt, diesen Staat ablehnt, für die Ausbildung seiner Kinder nicht vernünftig sorgt und ständig neue kleine Kopftuchmädchen produziert.“

ecologiste | 29-08-10 | 14:38

-weggejorist-

Arrabinekoeterine | 29-08-10 | 14:37

Mijn duits is wat roestig maar ik kon het lezen. Tja, iedereen mag het zeggen (nou ja) maar als het van een Duitser komt, is het sowieso besmet. Zeker dat gelöl over een joods gen. Wat bullshit is. Maar ben verder blij dat onze oosterburen nu ook kritisch durven zijn.
[Verder was ik even verrast toen ik inlogde en een ander plaatje kreeg.]

paridae | 29-08-10 | 14:35

Ach ja, ook daar wordt door de linkschmensen niet naar het gewone volk geluisterd he. Net als in Nederland.... 2040... we komen eraan!

brtnsnwbrd | 29-08-10 | 14:33

wel mazzel dat die duitsers ervaring hebben in het oplossen van integratieproblemen!

Snelle Gerrit | 29-08-10 | 14:32

Parsons | 29-08-10 | 14:27
Ik ga door met uw genetische achtergrond niet tegen u te houden.
Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:25
En nog eentje: de fijne duitse traditie om rassenverschillen te zoeken zodat we ons/hullie kunnen scheiden.

mokum4all | 29-08-10 | 14:32

*duitsland van vluchtlandenlijstje schrappend*

Snelle Gerrit | 29-08-10 | 14:30

-weggejorist-

GerMonster | 29-08-10 | 14:30

Oef, dit komt wel aan in Duitsland, dat van die genen met Joden en Basken hakt er ook wel in, Dit wordt nog leuk

vandezijlijn | 29-08-10 | 14:30

* Bier und Bratwurst kaufen geht und setzt sich an die Sofa hinein verantsaltette schmutzichkeiten welchens denoch ja aufgespritzt werden sein gebliebt *

Drs.. Gelul | 29-08-10 | 14:29

Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:25 Thx Bigi, hebben we die inkoppertjes alvast gehad, tenzij iemand weer es half lezen doet en staat te popelen om het hier neer te kwakken.

Ashtrey | 29-08-10 | 14:29

Tis in ieder geval een Duitser die wat minder gewetenswroeging heeft, benoemen en bouwen doet ie als vanouds op z,n Deutsch, Doekle kom d,r maar in jongen!

william7055 | 29-08-10 | 14:28

89% van de Duitsers is het eens met de schrijver. Tja... Nou ja laat maar.

beenthere | 29-08-10 | 14:28

@mokum4all | 29-08-10 | 14:24
Daar heeft hij helemaal gelijk in.

Parsons | 29-08-10 | 14:27

-weggejorist-

Plukkiehaar | 29-08-10 | 14:27

mmm, denk niet dat Bild een gekleurde krant is

Snelle Gerrit | 29-08-10 | 14:27

"Alle Juden teilen ein bestimmtes Gen -...- die sie von anderen unterscheiden"
Dit blijkt het nog altijd goed te doen bij de buren?

DiagnosisTyphus | 29-08-10 | 14:26

@mokum4all | 29-08-10 | 14:24
Goeie zaak dat dat hete hangijzer ook eens benoemd gaat worden. En dat nog wel door een Duitse socialist. (oei)

bittertand | 29-08-10 | 14:26

Geert Sarrazin.
De man heeft gelijk, maar ook daar mag je dat niet zeggen dus.

070 | 29-08-10 | 14:26

Zo zo, een linkse politicus die die moslimimmigratie bekritiseert... dat zie je ook niet eidere dag

patrizio | 29-08-10 | 14:26

Don't shoot the messenger.

Rico Tampeloerus | 29-08-10 | 14:25

Laat ik dan die andere Godwin klassieker dan maar alvast posten, omdat hij straks toch wel komt : "de anti-fascisten zijn de nieuwe fascisten". Zo, dan hoeven we niet meer te wachten op de slimmerik die denkt dat hij het eerst is die daar mee komt. Oh ja, en Hitler was een socialist (want het was immers de nSDap). Hebben wie die ook meteen gehad.

Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:25

Misschien dat die vage Duitsers zich dus maar wat minder met Wilders moeten bemoeien en wat meer tijd aan de achterban besteden.

Daran | 29-08-10 | 14:24

@FW Ta-183 Huckebein | 29-08-10 | 14:20

Jij hebt wel een hoge pet op van bankiers, zeg.

bittertand | 29-08-10 | 14:24

Deze meneer roept ook dat genetische verschillen de reden zijn voor de ellende. Dit geef ik even mee, mochten er reaguurders zijn die overwegen zich aan te melden bij zijn fanclub.

mokum4all | 29-08-10 | 14:24

Mooie stad Berlijn, levendig, altijd wat te doen!

idealist | 29-08-10 | 14:23

Geenstijlgeil kom d'r maar in. Oh... wacht... never mind.

magicpenciltrick | 29-08-10 | 14:23

Tja, in elke land binnen de EU deporteren wij binnen nu en 20 jaar elke islamiet af als ik het zo allemaal moet bekijken. Een herhaling van de deportatie van kort terug? Of ben ik nu appels met peren aan het vergelijken?

Ach wat kan het mij ook schelen, ben gelukkig nooit lid geweest van de NS

Ghbeetje | 29-08-10 | 14:23

Und weiter is het te hopen dat Sarrazin ervoor zorgt dat integratie en migratie niet gegijzeld wordt door radicaal of populistisch rechts zoals in alle andere Europese landen. Maar Duitsers kennende zullen de socialisten, liberalen en christen-democraten wel zij aan zij strijden tegen het opkomende bruine gevaar en staan ze over vier jaar beteuterd te kijken hoe de NPD 20% van de stemmen wegkaapt. Hoe kan dat nou?

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:23

Sarazin roert aardig in de peop, maar ik vind dat hij meer dan een beetje doorslaat wanneer hij over inteelt begint.

Symmachus | 29-08-10 | 14:22

Ja hallo! Die citaten zijn in het Duits!

bittertand | 29-08-10 | 14:22

Wel jammer dat Pritt de kans laat lopen om het prachtge Duitse woord "Chaoten" te gebruiken om die gasten te duiden. Pritt, du dumme wurst !

Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:22

Dolletjes, het is weer #GodwinZondag. Mochten die boekjes van hem niet zo goed verkopen, kan hij ze altijd nog gebruiken om de verbrandingsovens weer mee aan te steken.

BlackDeathMetal | 29-08-10 | 14:22

Die man lult maar wat, in Nederland is het nog erger.

Parsons | 29-08-10 | 14:22

En ook in Duitsland zullen de politici gaan roepen dat Salazin niet een probleem signaleert maar hét probleem ís.

Schoorsteenveger | 29-08-10 | 14:21

Ik heb al een boek.

poppermotje | 29-08-10 | 14:21

uniek mensch ! een orgineel Linkschmensch waar het verstand is doorgebroken... unglaublich ! wordt al flink gedemoniseerd, want jawohl, wahrheit soll nich sein, en zeker niet van een SPDer.... meldt ook even dat ie een hele hoge pief is bij Bunderbank, hij heeft dus ook verstand van economie en geld (ongekend voor een Linkschmensch, doch ?!)
waar blijft de Nederlandse vertaling?

FW Ta-183 Huckebein | 29-08-10 | 14:20

Zeau GU, u heb er zin an vandaag ? (Arie Bombarie | 29-08-10 | 14:17)

Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:19

gvd een off-topic fipo, ik eis een ban!

sjaakdeslinksesul | 29-08-10 | 14:18

En ewe vertrouwen iemand die uitgerekend Sarraceen heet ? Bijbel niet gelezen zeker ?

Bigi Bana Boy | 29-08-10 | 14:18

-weggejorist en opgerot-

Arie Bombarie | 29-08-10 | 14:17

Link voor de livestream al bekend?

Koen Leiden | 29-08-10 | 14:16

En besteld.

Lekiamh | 29-08-10 | 14:15

Een bantopic. En ik ben nog niet eens jarig.

G-unite | 29-08-10 | 14:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl