Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Paarse broeken laken hetze Volkskrant

paarsebroekert.jpeg Zo dan. Schieten de marketingboys van Molblog even ongenadig uit hun slof. Reden? De uitgebalanceerde verslaggeving van de formatie in de Volkskrant. Het valt de paarse broeken nogal op dat er de laatste tijd wel erg veel haatstukjes over het aanstaande rechtse kabinet te lezen zijn. Kijk, dat een populistische foutkrant als de Televaag zich bedient van campagnejournalistiek is te begrijpen. Dat bepaalde varamedia al wekenlang aan het demoniseren zijn geslagen. Geen punt. Maar een zichzelf fatsoenlijk noemend topmedium als de Volkskrant? Scribent Peter van der Wijk: "Op de redactie van de kwaliteitskrant De Volkskrant zal dit doorgaan voor ‘het nieuws in haar context plaatsen’. In de reclamewereld noemen we dit een campagne. En wat een smerige campagne. Wat een drekkige, opzichtige, slijmerige, vettige poging om tweedeling te zaaien in het kamp het CDA. Wat een schaamteloze, onbehoorlijke, partijdige, wanhopige en ultieme poging om toch nog tot een kabinet met Cohen & Co te komen". Boem. Pats. Knal. Een keiharde payback bovenop de kin van voormalig hoofdredacteur en advertentiehater Pieter Broertjes. En de linkse hetze begint meer rechtsmensen op te vallen. Kappen met janken peepz. Keuken & Hitte.

Reaguursels

Inloggen

AMSTERDAM - Libelle, het grootste vrouwenweekblad van Nederland, heeft dinsdag het politieke deel van het internetforum gesloten.
‘De discussies liepen dusdanig uit de hand dat wij er als Libelle niet meer mee geassocieerd wilden worden’, zegt Veronique Kal, onlinemanager bij Libelle. ‘Het was echt links tegen rechts en andersom. Er werd gescholden en de discussies gingen buiten het forum door. Daarbij werd er gedreigd en zijn er zelfs adresgegevens van forumbezoekers gepubliceerd.’

www.volkskrant.nl/binnenland/article14...
Fanclub_van_Geert_kaapt_site_van_Libelle

ron1872 | 18-08-10 | 23:24

Waarom zou links niet proberen om om een CDA/VVD kabinet te torpederen? Ze vechten om macht te houden. Bovendien kan het niet slecht genoeg gaan met het land. Ze moeten het immers hebben van uitkeringstrekkers. Dat zijn de linksstemmers.

Wat heeft links aan een economisch sterk Nederland? Niets! Een allochtoon die iets heeft opgebouwd zal ook geen zin hebben in de eenzijdige solidariteit die links ons op legt: wel de uitkeringen moeten betalen en er als dank een grote bek of een inbraak voor terug krijgen.

Van die sukkels die werken, die belasting betalen in plaats van ontvangen, moeten ze het niet hebben.

Pierre Bezuhov | 18-08-10 | 19:24

-weggejorist-

De Treinende Rechter | 18-08-10 | 18:21

insure 17:40
zo is het.

Jan Boule | 18-08-10 | 17:50

@ Mazzeltov

Pechtold zou zijn vrouw bij wijze van spreken nog verkopen om een coalitie te voorkomen waar de PVV in voor komt. Stel dat Wilders over vier jaar in de positie is om premier te worden( virtueel gezien dan) dan zie ik Cohen en Pechtold nog wel zo gek om te gaan slijmen bij de achterban van de VVD en het CDA. Weg meerderheid. Onderschat niet hoeveel mensen een hekel hebben aan Wilders en hoeveel mensen er voor over hebben om hem niet in een regering te zien.

Hetzelfde geldt voor de PVDA. Dat rechtse kabinet komt er( en zal het ook goed doen) omdat alle drie de partijen onder geen beding met de PVDA willen regeren. Dat is zo''n beetje de hoofdreden. Wat de PVDA is voor rechts dat is de PVV voor links. Dus die gaan er alles aan doen om een meerderheid te voorkomen.

-------------------------------------

Paars + heeft een meerderheid. Een kabinet van PVDA, SP,GL en CDA heeft een meerderheid. Rechts heeft inderdaad gewonnen en ik heb al vaker gezegd dat ik daar geen enkel probleem mee heb. Al kunnen we natuurlijk nog een uitgebreide discussie hebben over de linkervleugel van het CDA en de VVD en over hoe links de PVV is. Anderzijds kan je D66 ook wat onder rechts schuilen.

Nogmaals ik heb net zo hekel aan het generaal pardon als de meeste hier hebben. Het CDA en de PVDA hebben grote fouten gemaakt met het multi culti probleem. Door het te onderschatten, het tot een taboe te maken en het totaal uit de klauwen laten lopen. Niet iedereen die links is, is ook automatisch voor een generaal pardon. Je kan ook om andere redenen op een partij stemmen.

@ Roer

Mooi geschreven. Vooral bij de PVDA merk je dat ze in de jaren 70 zijn blijven steken. Problemen oplossen door te praten. Het CDA met haar solidariteit. Cohen zou prima in de jaren 60 a 70 passen. Zelfde geldt voor die hele christelijke kliek.

Er is hier niemand die tegen sociale voorzieningen is en ook niet tegen immigranten. In het kernpunt is het allebei NIET fout. Wel als je bovenmatig veel mensen toelaat tot een uitkering. Of heel veel mensen in je land toelaat. Met verschilllende culturen.

Maar je mocht daar toen niets van zeggen anders was je asociaal of een vreemdelingenhater. Anders dan vele hier denk ik niet dat het socialisme fout is maar dat het verkeerd wordt ingevuld.

In andere landen( Denemarken en andere scandanavische landen) zijn linkse partijen, onder meer in Denemarken, veel verder op het gebied van immigratie en ook sociale voorzieningen.

Had Nederland moeten doen natuurlijk. Het is natuurlijk raar dat je mensen binnen haal, ze niet goed integreer, vervolgens de poort tot uitkeringen wagenwijd openzet en er niks van mag zeggen als ze zich als beesten gedragen.

Daar zie je nu een tegenreactie op. Misschien gaat dat soms te ver, maar ik snap best dat PVV'ers er zich aan ergeren als immigranten hier binnen komen, in de watten worden gelegd en dat er niets van hun geeist wordt. Dat is natuurlijk vreemd en in dat opzicht is de PVDA( want GL,SP en veel andere linkse partijen hebben niet of nauwelijks geregeerd) verantwoordelijk voor deze puinhoop.

Insure | 18-08-10 | 17:40

écologiste 17:15
helemaal met u eens. Afgezien van een paar stadsstaten in het Verre oosten, Singapore en Hong Kong bijvoorbeeld, is ons land het dichtsbevolkte land ter wereld aan het worden, Dit alleen al zou voor GL een reden moeten zijn om de immigratie te beteugelen en wel om de leefbaarheidheid in al zijn aspecten te garanderen. Ook de tienduizenden nieuwkomers jaarlijks willen een huis en auto rijden en gaan derhalve gebruik maken van de steeds schaarser wordende ruimte van de graspol die Nederland heet..

Jan Boule | 18-08-10 | 17:27

pot... ketel... zwart...
mauwen over linkse media die nu zich 's van rechtse methodes bedienen? wat een gezeik brusselmensch...

joohoop | 18-08-10 | 17:20

Roer | 18-08-10 | 16:22

Technologie voor alternatieve duurzame energiebronnen is zeer welkom wanneer er een redelijke kans bestaat dat het ook op termijn economisch effectief gaat werken. Maar zou GL daar het monopolie op hebben? Wat ik niet zo goed begrijp is dat GL niet eens durft te stellen dat 17 miljoen op een stukje grond als NL niet duurzaam KAN zijn. Ja ik begrijp het wel want zoiets zeg je niet daar brusqueer je menschen mee maar als het nou zo is? Kun je toch op zijn minst streven naar een lagere dichtheid?

ecologiste | 18-08-10 | 17:15

ecologiste | 18-08-10 | 14:26
Dat was inderdaad een zwakke plek in het relaasje.. Wel een beetje waar (qua economie). Maar inderdaad GL hang ook in politiek correct en groen.

Roer | 18-08-10 | 16:22

Qualiteitskrant betekent dat ze drukken op dikker papier, waar je vinger minder snel doorheen floept.

Hansopje | 18-08-10 | 16:08

Ja, ook al gelezen en bewezen hier: goo.gl/K7lq

BensDerdeZus | 18-08-10 | 16:01

De in doodsnood verkerende lieden bij Netwerk, Eén Vandaag, P&W, K&B, NOVA , het staatsjournaal, de redacties van Trouw, het NRC en de VK, hebben nog steeds niet door dat het volk feilloos doorziet dat deze schaamteloze en minderwaardige pogingen om dit minderheidheidskabinet er niet te laten komen, de laatste stuiptrekkingen zijn van addergebroed dat bang is om de macht en hun baantjes met exorbitante salarissen kwijt te raken. Wat een verachtelijke lieden zijn het toch en zo dom als het achterend van een varken, dat ook nog. Ze hebben n.l. nog steeds niet door dat zij er de oorzaak van zijn dat Wilders/de PVV daar zeer wel bij vaart.

Ondanks, maar ook dankzij het maanden lange, zeg maar gerust jarenlange, dagelijkse verketteren van Wilders is de PVV de 3e grootste partij geworden die gestaag doorgroeit. Volgens de peilingen heeft de PVV nu hetzelfde aantal zetels als de VVD.
Ik zoude tegen de dames en heren van bovengenoemde media willen zeggen: Ga vooral zo door met het tekenen van uw eigen doodvonnis.

La Vie En Rose | 18-08-10 | 15:07

Voor iemand als ik, altijd een Tegenpartij stemmer, is het echt genieten momenteel, zie de linkssmerigen als uiterste redmiddel tweespalt proberen te veroorzaken bij het CDA. Ja daar zitten nogal wat Hamas en Gretta-liefhebbers, dus die zijn best te bespelen. Daar leggen de confessionelen zelfs het normale kerkgeroeptoeter even voor stil en in Godsnaam hoppa de man van hun grootste angstgegner de islammieten, Geert, demoniseren. Tja dat is democratie, als het op democratie gaat lijken, komen deze linkssmerigen met hun beste truuks. Volg het met veel animo, heb jaren niet zo een plezier in het volgen van de Politiek gehad. Hoera voor Geert en niet het hoera in het Russisch dan.

GeleBeer | 18-08-10 | 15:07

-weggejorist-

Sir EnemA | 18-08-10 | 14:54

@Insure : ik deed niet smalend over dat linkse gedoogkabinet, maar probeerde je duidelijk te maken dat dit ook een onbegaanbare weg is, een coalitie van PVDA, SP, GL, D66, CU, Dierenpartij [6 partijen] die ook nog eens gedoogsteun moeten zien te krijgen van het CDA om een meerderheid te verkrijgen.
Zie je het al voor je, de dijenkletsende Rutte en Wilders in de oppositie ?
--
Nog afgezien van het feit dat D66 en de SP elkaar niet lusten, het CDA de SP niet ziet zitten en de PVDA ook nog e.e.a. te verhapstukken heeft met het CDA.
Links heeft gewoon GEEN meerderheid meer, probeer dat nu eens tot je door te laten dringen, dus gejuich voor een Generaal Pardon zoals in 2006 hoeven we gelukkig niet meer te verwachten !
--
Wat de evt coalitie van VVD, PVV en CDA ons brengen gaat, weet ik net zo min als jij v.w.b. bezuinigingen, maar er is meer aan de hand in NL dan de financieele situatie, namelijk de vooral door links veroorzaakte multikulproblemen.
Als Rutte c.s. die weten op te lossen de komende 4 jaar, dan is dat de autochtonen best wat waard.

Mazzeltov | 18-08-10 | 14:37

In de Nederlandse journalistiek is middelmatigheid en dufheid troef.
Het is " bon ton " om links-achtige stukjes te schrijven, anders hoor je er niet bij... Waarbij ? Weten ze zelf niet. Zelfreflectie komt niet voor bij hun opleiding.
Het is te hopen dat het nieuwe kabinet flink de bezem door deze quasi zelfingenomen " beroepsgroep " haalt. Vooral bij de publieke zenders en de ruif aan zure en getuigenis-omroepen en aanverwante subsidieslurpers.

070 | 18-08-10 | 14:29

Roer | 18-08-10 | 14:04

Aardige analyse behalve m.b.t. GL.

ecologiste | 18-08-10 | 14:26

Insure | 18-08-10 | 13:46
Ik ben het volledig met u eens. De gepriviligeerden moeten transparant worden en gevoelig voor democratie en dus hun gepriviligeerde posities waarmaken.
Maar ze verschuilen zich en laten zich niet de wet voorschrijven net als de maffia. De overheid is ook veel te groot gegroeid of althans verhouding prijs en kwaliteit zijn ver te zoeken. Data worden keer op keer gemanipuleerd of het nu meten van klimaat, fijnstof, kwaliteit natuur, werkloosheid, aantal niet-westerse allochtonen noem maar op. Objectiviteit....
In NL zit je goed en wordt er voor je gezorgd als je niet zelfstandig nadenkt maar tot een groep behoort en wil blijven behoren vooral tot hen die er goed bij zitten en daar dus geen kritiek op hebt, waarom zou je ook? Ze beschermen je toch zoals de maffia ook? Nadenken is niet nodig, je kunt je mening toch in jouw media lezen? Of dat nu Vk is of de Televaag..
En zo konden VVD-CDA-PvdA nog tot in lengten van dagen genieten van hun netwerk dat diep in de vezels van NL is doorgedrongen. En voor GW weten ze vast ook wel een oplossing.

ecologiste | 18-08-10 | 14:15

Oh is het dat? Ik dacht al, het lijkt wel een hetze.
Natuurlijk zijn er bij de linkse kerk een paar mensen die het in hun broek doen. Want Wilders als fenomeen is een aanval op de thought police van al die politiekcorrecte rukkers. Ze weten dat ome Geert als eerste de bolwerken van de PO gaat slechten en daarna... eat your heart out, links NL. Jullie dagen zijn geteld met het komend kabinet. De hetze van nu is een voorteken dat het echt gaat lukken nu. Errug doorzichtig allemaal. En Geert maar lachen!

Serafijn Lampion | 18-08-10 | 14:06

Insure | 18-08-10 | 13:46
Links is te vaak ouderwets progressief. GroenLinks is echt progressief, die denken na en komen met nieuwe dingen. De rest hangt in stokpaardjes en een gekleurde bril.
Rechts is simpeler: eigenbelang heilig verklaren, de drek van de aarde omarmen en je niet te druk maken om de gevolgen buiten je eigen wereld(je).
Rechts vindt links stom omdat ze moreel sterker staan. Links is kwetsbaar omdat het lastig is de hoge morele standaarden te halen. Rechts heeft dus altijd mogelijkheden om zijn gelijk te halen. Links kan rechts bashen met asociaal.
Allebei de perspectieven kloppen:
- de wereld is niet eerlijk, accepteer dat en iedereen maakt er zelf het beste van (liberaal/rechts).
- de wereld is niet eerlijk en dat moeten we samen veranderen (links).

En aan het einde van de rit hebben beide zienswijzen leiders opgeleverd die hangen aan de macht en 'volgers' die vastzitten in een ideologie en niet meer naar (nieuwe) feiten kijken. Hierboven zie je GS-blikvernauwing en die zie je in de linkse hoek ook (joop, volkskrant.nl). De macht (de top) maakt daar dankbaar gebruik van.

Roer | 18-08-10 | 14:04

Wat een geweldig heldere analyse. Prachtig!
+1000

dixkix | 18-08-10 | 14:04

Heb een paar dagen geleden NOVA TV een mailtje gestuurd met de tekst:
.
"Welke PVV hater van het CDA komt morgen in het programma ?"
.
Ze hebben geen antwoord gestuurd. Onbeleefd !!

EvertsNL | 18-08-10 | 13:52

@ Ecologiste

Er wordt door het hele electoraat slecht nagedacht vind ik. De VVD is bijvoorbeeld tegen KM heffing, maar je gaat ook bij de VVD meer betalen als je met de auto gaat reizen. De PVV verhoogt de huren niet zeggen ze zelf maar ze halen wel geld weg bij woning cooperaties. Dus ben je voor huren duurder uit. Rechts verlaagt de belastingen wel maar ze snijden in het basispakket voor de zorg. Ja dan ben je die belastingwinst al kwijt. Ik kan ook genoeg punten bij links opnoemen. Het komt inderdaad dat weinig mensen doordenken.

Nou ja op Geenstijl zitten veel mensen die het vertrouwen in de politiek totaal kwijt zijn. En niet helemaal onterecht. Ik zie best goede plannen al is het heel erg specifiek op 1 onderwerp. Een onderwerp wat de hele gevestigde politiek heeft laten liggen.

Ik zie hier vooral 1 gezamenlijk belang. Dat is weerzin tegen alles wat gevestigd is. Dat onderuit proberen te halen. Dat belang zie ik bij linkse sites veel minder.

Insure | 18-08-10 | 13:46

Sliptong | 18-08-10 | 13:15
Sugar Lee Hooper

Watikjebrom | 18-08-10 | 13:19

@Insure | 18-08-10 | 12:51
"Mensen willen nieuws horen wat in hun straatje past. Zo simpel is het".
Zou het komen omdat er weinig echt nagedacht wordt?. Vrije nieuwsgaring is schaars.

"Verder herken ik me niet in heel veel vooroordelen. Als je reageert op "linkse" sites* ( uitgezonder Joop) zie ik een vrij heterogene groep. Op Geenstijl is die groep veel homogener".
Interessant. Hoe zou dat komen?

ecologiste | 18-08-10 | 13:18

@Biff Eagleburger | 18-08-10 | 13:13
Maar dat heb je officieel niet van mij!

Sliptong | 18-08-10 | 13:16

Update: Al precies1000 CDA leden hebben probleem (vlg de landskrant dan) en de website blijft open voor nog eens 1,5 mil.
Nou gaat lukken over 20 jaar

robbiebaggie | 18-08-10 | 13:15

@Sliptong | 18-08-10 | 13:13
Sorry, soms ben ik een beetje kattig...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 13:15

@Parsons | 18-08-10 | 13:05
Aangezien ik dat niet kijk; kun je een update geven? Hebben ze nog zwaargewichtige mensen voor de hetze gevonden?

Sliptong | 18-08-10 | 13:15

@Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:38
Katatonisch spel je wel zo, Caviaans niet. Heb ik me laten vertellen in de wandelgangen.

Sliptong | 18-08-10 | 13:13

Ik kijk wel eens op die joop site... wat een berg zure, haatdragende en slechte verliezers bij elkaar. Ineens ook dag in dag uit berichten over CDA fossielen die helemaal top zijn nu ze tegen samenwerking met de PVV zijn.
Ik ga er niet meer kijken, ik ben misselijk van de dommigheid die je daar tegenkomt. Linx = nix meer

funkyd | 18-08-10 | 13:13

@Sliptong | 18-08-10 | 12:29

Fred Oster, kan niet anders. Hij staat in knaagdierkringen ook wel bekend als de caviaschreeuwer.

Biff Eagleburger | 18-08-10 | 13:13


Snap alleen niet dat Doekle Terpstra niks meer van zich laat horen..
Hij heeft het nm vuurtje aangestoken ...

kwartjevankok | 18-08-10 | 13:12

@dyzc | 18-08-10 | 13:02
Tot men zelf de machthebber is...
Wij zeiken slechts op de onwetendheid van het gepeupel ;)

Wel voor de poes | 18-08-10 | 13:07

Het zijn trouwens niet alleen de varamedia hoor, het journaal, éénvandaag, netwerk etc. doen er elke dag ook een filnke schep bovenop.

Parsons | 18-08-10 | 13:05

wanneer gaan we nou s beseffen dat we (met zn allen) altijd de behoefte hebben om te zeiken op de machthebbers. (dat hoort er ook bij.)

dyzc | 18-08-10 | 13:02

@Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:57

Danke Sehr!

Wel voor de poes | 18-08-10 | 13:00

@Watikjebrom | 18-08-10 | 12:54
Een zeer goed idee, helaas net zo onuitvoerbaar als dat het goed is...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:57

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:53
Ah oke. Nou ja, wederom welkom dan maar!

Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:57

Kunnen we nou niet met z'n allen een keer een dag, een week, een maand onze meningen voor ons houden en de boel gewoon een beetje tot rust laten komen. Dank u.

Watikjebrom | 18-08-10 | 12:54

@Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:50
Ach so, nou ja, dat zou goed kunnen toch? Het is een kleine wereld....
Ik zwerf hier ook al langer rond, alleen onder een andere nick.

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:53

Ja, inderdaad een goed stuk in de Volkskrant. Dat mag in de krant!

Parsons | 18-08-10 | 12:53

En wie is BartJan Spruyt?

Watikjebrom | 18-08-10 | 12:52

Who fucking cares, is er dan iemand uit het zgn. rechse kamp die de Volkskrant en wiens mening daardoor bijgesteld wordt? Nou dan...

Watikjebrom | 18-08-10 | 12:51

@ Mazzeltov

Het kabinet VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV gaat er komen. Iets waar ik ook niet echt druk om maak. Het is ook gewoon democratisch en terecht en een goede constructie. Ik ben geen zuur "verliezer".

Links zal op zeker groter zijn over vier jaar. Daarvoor zijn de maatregelen die het komend kabinet moet nemen te impopulair. OF rechts moet het heel goed weten te verkopen. En dat kabinet waar u smalend over doet( dat 6 partijen kabinetten) zie ik er nog komen ook. Kijk maar wat er bij het CDA en de VVD mogelijk is als ze door de PVV niet gedwongen worden om met de PVDA te spreken. Want dat is natuurlijk het voornaamste doel van die coalitie. Om de PVDA buiten de regering te houden.

Bovendien hebben PVDA/GL en D66 al in Paars+ een alliantie en ook in dat middenkabinet( Cohen wil dat alleen met die partijen). Het erge voor rechts is dat zo'n driehoeks variant op 50 zetels kan leveren. Een derde van het electoraat wil ten minste een van de drie partijen in een kabinet. Of het liefst alle drie.

@ Ecogoliste

Mooi idealistisch verhaal. Waar ik het ook wel mee eens ben. Maar onhaalbaar natuurlijk, omdat het alleen nog maar over marketing gaat. Mensen willen nieuws horen wat in hun straatje past. Zo simpel is het.

Verder herken ik me niet in heel veel vooroordelen. Als je reageert op "linkse" sites* ( uitgezonder Joop) zie ik een vrij heterogene groep. Op Geenstijl is die groep veel homogener.

Insure | 18-08-10 | 12:51

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:36
Hmz? Als in IRL of zo?

Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:50

Er is wel degelijk wat aan de hand binnen het CDA. Als Dries van Agt zich uitspreekt tegen de formatie en nog andere bekende CDA leden dan ben je verplicht om daar over te schrijven.

mocroflavour | 18-08-10 | 12:47

ecologiste | 18-08-10 | 12:39
Vind dat je een punt hebt, maar is er geen ander woord voor gepriviligeerden?

Roer | 18-08-10 | 12:41

@ecologiste | 18-08-10 | 12:39
Het valt me al een paar weken op: U bent boos! We hebben het er ook al over gehad....
Zullen we dan maar de politiek in gaan?

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:41

ecologiste | 18-08-10 | 12:30

Toevoeging. Zoals het nu is maakt het weinig uit of je nu door VVD, CDA of PvdA geregeerd wordt want dat hebben de afgelopen decennia wel geleerd. De gepriviligeerden weten net als HET GELD elkaar toch wel te vinden.

ecologiste | 18-08-10 | 12:39

Muxje | 18-08-10 | 12:19
Het gaat uiteindelijk allemaal om preken voor eigen parochie. Volkskrant is van links 'weldenkend' Nederland. Wilders staat zo ver van hen af (gevaar, moreel totaal verwerpelijk) dat het juist zeer logisch is wat ze doen. Net als GS gebruiken ze hun invloed en los daarvan: vertolken ze de stem van de lezers.
-
GS en Telegraafgebruikers denken ook dat zij deugen maar hangen dat op aan andere zaken.
-
Kortom, ik zie geen verschil tussen wat GS en Volkskrant hun lezers bieden, namelijk vraag, aanbod en een soms volksmennerij.
-

Roer | 18-08-10 | 12:39

@Sliptong | 18-08-10 | 12:29
Waarde heer Tong, is het niet Caviatisch?

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:38

@ lanex | 18-08-10 | 12:31
Dat begrip is niet nieuw, maar er zit natuurlijk wel iets in. Hoewel ik ook van mening ben dat een volk dat onder een dictator leeft, dit ook toelaat. Misschien dat daarom zoveel mensen op GW gestemd hebben. Zij hebben onbewust het idee dat eindelijk de linkse muur gaat vallen.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:38

@MisterPink | 18-08-10 | 12:25
Schurk ;)

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:37

@MisterPink | 18-08-10 | 12:25
Nou, hij is natuurlijk wel een politicus, dus of we nu er van uit moeten gaan dat " what you see" ook echt is " what you get ", dat weet ik niet.
Maar blijkbaar is 'ie vaak sjagerijnig. Zou ik denk ik ook zijn...
En Geert is natuurlijk niet de anti-Christ, there can be only one, en dat is Doekle!
@Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:23
Vieleicht....

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:36

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 12:25

Dat is ook weer zo:)

pius | 18-08-10 | 12:36

Ik las gisteren iets over éen fluwelen dictatuur'? Van links.

lanex | 18-08-10 | 12:31

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:18

Zowel links als rechts kan hem gebruiken. Maar dan praten we over een wereld waarin links en rechts blijven bestaan als linkse en rechtse gepriviligeerde netwerken. De vraag is of GW zich laat vangen of dat hij het op een akoordje gooit met links én rechts. Dwz geen 65 AOW (links en rechts), wel HRA (rechts en links ook PVV), geen huursverhoging (links, ook PVV), wel JSF (rechts), wel ontwikkelingshulp (links), immigratiebeperkingen (rechts en schijnheilig links ook PVV), .....

ecologiste | 18-08-10 | 12:30

@Karel Kruizenruiker | 18-08-10 | 11:29
Laatst sprak ik de eigenaar van een paar cavia's. De cavia's verdomde het om terug te gaan naar hun geliefde kooi zolang de Volkomen Kudt courant onder het zaagsel weggemoffeld lag. Het rook zo zuur vonden ze. Ik vond het vreemd dat hij Caviaans sprak maar hé, dieren liegen niet.

Sliptong | 18-08-10 | 12:29

@ Links Handig | 18-08-10 | 12:23
Propaganda is krachtiger en meer verkapt dan je denkt. Dat je denkt dat wij er doorheen prikken is hier het bewijs van. Je wilt niet weten hoe gebrainwasht we stiekem met z'n allen zijn, inclusief jij en ik.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:26

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:14

Als hij boos is kijkt hij boos, als hij vrolijk is kijkt hij vrolijk. Is dit bij u anders? Ik kan me enkele gesprekken met ons aller Rutgert herinneren waarbij hij ze toch echt wel lachen en lol hebben samen, hij heeft volgens mij best een goed gevoel voor humor. Ik begin echt te geloven dat hij misschien toch niet de anti-christ is, ondanks al de bewijzen die de publieke omroepen de laatste maanden op tafel hebben gelegd om te bewijzen dat hij toch echt Satan in eigen persoon is. Ik weet het, is ver gezocht, maar wie weet, misschien is het toch wel gewoon een mens van vlees en bloed....

MisterPink | 18-08-10 | 12:25

@pius | 18-08-10 | 12:23
Alsof een mensch in het zuid-oosten van het Brabantsche land meer nodig heeft dan het ED.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 12:25

Een kat in het nauw maakt rare sprongen...

Klaas Appelmelk | 18-08-10 | 12:25

Links Handig | 18-08-10 | 12:23
Getuige de enorme SP-achterhang bestaat het volk niet louter uit breinen als jij/

Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:24

Bij de weg @ wel voor de poes, ken ik jou?

Nietvoordekat | 18-08-10 | 12:23

Voor alle mensen die zeggen dat het "gaat om hoe je het zegt": Wij prikken daar met z'n allen toch makkelijk doorheen? Hetgeen ons géén dom consumentenvolk maakt. En dát is wat ik bedoel.

Links Handig | 18-08-10 | 12:23

Links-rechts geneuzel. Ik vind de Volkskrant een prima krant. Zeker op Zaterdag. Beter dan het popiejopiegebral van onze DriesRoelvinkGazet ook wel bekend als de Telegraaf, de voorvechter voor de 'gewone man'. Gadverpielekes.
-
De volkskrant is in ieder geval nog in staat de complexiteit van zaken weer te geven. Waar de Telegraaf je slechts tegemoet treed met schreeuwerige zwart-witpulp op een toontje dat je nog niet aan zou durven slaan tegen je geestelijk gehandicapte medemens.
-
De geur van het paternalisme is niet te harden. De Telegraaf is een volstrekt overbodig medium behalve als je een open haard hebt. Alles heeft zijn nut in deze wereld natuurlijk.

pius | 18-08-10 | 12:23

Wat maken jullie je druk over de linkse media, als de PVV niet mag gaan meedoen [als gedoger], dan zullen er vermoedelijk nieuwe verkiezingen komen.
Wie dan de grote winnaar is, moge duidelijk zijn.. dus ik wacht rustig af tot het zover is.
...
Of dachten jullie soms dat Cohen het dan mag gaan proberen met GL, D66, SP, CU, Dierenpoes.... een 6-partijenkabinet met gedoogsteun van het CDA ? [lol]

Mazzeltov | 18-08-10 | 12:21

@Roer 12:08: Het verschil is dat de Telegraaf en GeenStijl geen "kwaliteitsmedia" zijn of als zodanig worden erkend door Deugend Nederland. GeenStijl pretendeert het niet eens te zijn. Dus liggen onderbuikjes, propaganda en eenzijdige rapportages hier wel in de lijn der verwachting... Maar van de Volkskrant, NRC en de PO mag je buiten de columns wel wat meer objectiviteit verwachten. Anders zijn ze het kwaliteitsstempel onwaardig.

Muxje | 18-08-10 | 12:19

Wereldschokkend!

Kom op zeg, iedereen met een mening maakt zich hier aan schuldig en diegenen met toegang tot een media platform nog het meest. Including GS.
Een groot deel van Nederland moet die Wilders niet en begint zo langzaam aan net zo hard en ongenuanceerd te piepen als Wilders zelf. Big deal.
Zoals Clint al zei; opinions are like assholes, everbody has one. En zij met een media-oulet hebben nu eenmaal een groter peopgat.

Mike Oxlong | 18-08-10 | 12:19

@Hölzenbein | 18-08-10 | 12:15
Onnodig! Save the trees!
* Gaat boom knuffelen, die kwetsen tenminste niet *

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:19

Naar welk oord zouden Pechthold,Abrahams en andere door Wilders geobsedeerden eigenlijk emigreren???

noly | 18-08-10 | 12:18

@ ecologiste | 18-08-10 | 12:12
Niet zo doemdenken, Geert Wilders is stiekem nuttiger voor veel gepriviligeerden dan je denkt, ook voor zijn tegenstanders. Fortuyn was toch echt van een andere orde dan Geert Wilders.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:18

Ach, bij joop.nl is het hetzelfde: met belastinggeld tegen het nieuwe kabinet trappen. Een lange lastercampagne.
Plus natuurlijk tegen Israel, want elke Linkschmensch is tegen een democratisch land, en voor Hamas-terroristen.

En nu is het genoeg! | 18-08-10 | 12:18

Wat is een krant?

Hölzenbein | 18-08-10 | 12:15

@MisterPink | 18-08-10 | 12:11
Goed, dan doen we het letterlijk:
Geert heeft echt wel foto's is de roulatie waar hij op lacht, net als dat er foto's van Patty zijn waar ze niet lacht.
Maar als u Geert voor de geest haalt, lacht hij dan?
Dit is nu eenmaal hoe de man zich profileert, in debatten en over het algemeen in de 2e Zimmer. Het is slechts bij ( sommige ) interviews dat hij niet z'n zure gezicht op heeft staan...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:14

Meer over Peter van der Wijk
Alles is reclame
Tsja, als dat de bril is waardoor je de wereld bekijkt.
Sterkte Peter.
Tweespalt in het CDA hè?

Johnny Redt | 18-08-10 | 12:14

dyzc | 18-08-10 | 11:51
John F Kennedy, zijn broer Robert, Martin Luther King, Patrice Lumbumba, Pim Fortuyn zijn allemaal voorbeelden van mensen met veel invloed op het volk (niet-gepriviligeerden). Die invloed wordt door het werkelijke establishment (de gepriviligeerden) niet gewaardeerd. Men is bang dat men niet meer kan besturen (lees manipuleren) en ziet zulk een persoon die niet naar hun pijpen wil dansen als een ongeleid projectiel en met een (m.i. gestuurd) ongeleid projectiel reken ze af. Ik hoop voor NL en voor Geert zelf dat ons dit bespaard mag blijven.

ecologiste | 18-08-10 | 12:12

@dyzc | 18-08-10 | 11:56
Vandaar het de woorden 'dicht bij'.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 12:11

Wie de broek past . . .

paarse broek | 18-08-10 | 12:09

dyzc | 18-08-10 | 12:04
Geweldig! Weten we dat ook weer. Nog meer buitengewoon gewichtige vragen?

Vigil | 18-08-10 | 12:09

Insure | 18-08-10 | 11:52
Goede punten.

Dus ook niet verrassend dat de rechtse TelegraafMediaGroep (waaronder GeenStijl en Spitsnieuws) met de vinger wijst naar 'campagnes' van anderen. Ze weten hoe het werkt. Ze doen het regelmatig zelf: o.a. tegen links, PvdA, rechters en soms ook een relletje. Dat laatste vooral om de kijkcijfers op te krikken en de inkomsten via de paarse broeken op te schroeven. Als ze een rechtszaak verliezen neemt de self-righteousness grotere vormen aan. Beetje kinderachtig komt het soms op me over. Jammer.

Roer | 18-08-10 | 12:08

1 publieke TV zender! Meer dan genoeg. De omroepen hebben gezamenlijk bewezen niet in staat te zijn onafhankelijk en objectief verslag te doen van politieke gebeurtenissen en blijken keer op keer belastinggeld van o.a. de niet links stemmende kiezer te misbruiken om linkse politici op te hemelen en waar nodig een steuntje in de rug te geven, dan wel uit de wind te houden, of rechtse politici op precies de goede momenten keihard onderuit te halen.

MisterPink | 18-08-10 | 12:08

-weggejorist-

dyzc | 18-08-10 | 12:08

Volkskrant, Bijlo, van Rossem, Peter R de Vries, Mak, Hilhorst, Goossens, fossiele CDA-ers. Zucht.

Standard | 18-08-10 | 12:07

@dyzc | 18-08-10 | 12:04
My Joris-sense is tingeling...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:07

-weggejorist-

dyzc | 18-08-10 | 12:07

@ dyzc | 18-08-10 | 12:04
Welke geestverruimende middelen heb je op je vrije dag ingenomen? En waar kan ik ze krijgen?

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:06

-weggejorist-

dyzc | 18-08-10 | 12:04

Om maar even een cliché quote van stal te halen voor PvdA en Vk:
'Be careful when you fight the monsters, lest you become one.'

Fallus Erectus | 18-08-10 | 12:03

Beetje vreemd dat kennelijk de Volkskrant door rechts-correcte denkert meneertje Peter van Wijk (bekend van slogans als : "Een slimme meid is op de toekomst voorbereid" en de ietwat minder succesvolle reclameslogan 'WiIllen Weten" van de Volkskrant, die geen lang leven beschoren was)
niet zomaar zelf mag beslissen hoe en wat ze berichten aan Nieuws.

Voor zover ik weet is het gewoon de redactie die beslist wat ze aan nieuws brengen en het zijn ook de lezers die uiteindelijk besluiten of ze een krant blijven lezen.
veelal ook omdat die krant dat nieuwds brengt dat een bepaald soort mensen liever wil lezen...

Daarin is verder niet eens veel verschil tussen Telegraaf, Volkskrant of ook bv Geenstijl zelf.

RM-rf | 18-08-10 | 12:03

@Wel voor de poes

vind je dit al slap ouwehoeren? sjeez.

dyzc | 18-08-10 | 12:02

k&B laten constant v.agt hezbollah fan, ,v.Rossum links warhoofd, aantjes iets fout in de oorlog, gristelijke zakkenvuller terpstra en cs opdraven. Dit zijn ouwe lullen die denken nog mee te doen door extreem rechts, extreem links en dierenclubs hiermee op te roepen iets te doen. Nou we weten het theo en pim wie volgt

harob | 18-08-10 | 12:02

Die azijnbode klanten proberen op alle mogelijke manieren de PVV zwart te maken .Gesteund door VARA en PVDA klanten der wordt op het ogenblik een vies poliliek spelletje gespleeld in nederland.
Holland is bijna een politie staat en bananen republiek.
Dus de linkse patijen zijn bewust holland aan het kapot maken.

gerrit5042 | 18-08-10 | 12:02

Laat het CDA maar scheuren. Is niet vreemd: nl.wikipedia.org/wiki/Democratisch_Soc...
Er stapt een clubje uit. Vervolgens weten die niet wat ze willen. Blijft niet lang bestaan.

Expert Homo | 18-08-10 | 12:01

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:33
Inderdaad, telkenmale wordt nu "de rechtstatelijkheid" erbij gesleept. Wat men eigenlijk bedoelt, is dat de heer Wilders, c.q. de PVV de Grondwet op een aantal punten aanvalt en wenst te veranderen.
De GW is een opsomming van uitgangspunten die een framework vormen voor de wetgever, zodat de wetten die zij maken binnen dat framework passen. En aangezien de regering met het parlement de wetgever is, edoch het kabinet eindverantwoordelijk is voor nieuwe wetten (contraseign) bepalen zij dus ZELF, of wetten binnen die grondwettelijke context passen (!). Immers, een Constitutioneel Hof, dat wetten toetst aan de GW hebben wij niet in NL.
Kortom, al het gescherm met GW-artikelen heeft in feite niets om het lijf, omdat de burger middels de rechter geen beroep kan doen op de GW en de rechter dus niet mag toetsen.
Dat is dus "democratie" in Nederland en tevens de angst van "links" en ggristelijke dissidenten voor een "rechts" kabinet.

Vigil | 18-08-10 | 12:01

Het naoorlogs verzet van zelfbenoemde 'Gut Menschen' betrekt de stellingen. "Ik deug, want ik ben tegen de PVV". Rustig afwachten. Waait wel over. (Hoop ik. Want aan de andere kant ben ik ergens toch ook wel bang dat al die droeftoeters over niet al te lange tijd triomfantelijk en vol zie-je-wel-praatjes de straat op kunnen, want wees nou eerlijk: hoe lang zal een rechts kabinet blijven zitten? Áls het er al komt.)

Vader Ibrahim | 18-08-10 | 12:01

@dyzc | 18-08-10 | 11:58
Tot nu toe ouwehoer je aardig slap...
Daar kan je nog goed meer swaffelen in ieder geval...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 12:00

@ Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:52
Zoiets noem je in het engels een sore loser. Iemand die verloren heeft en alles de schuld geeft behalve zichzelf. Is er iets meer van toepassing dan dat op de Azijnbode ? Het is zuur om te verliezen. En het is allemaal de schuld van de PVV. Het regeringsbeleid van de PvdA in de afgelopen decenia kan natuurlijk niet de reden zijn. Overigens, Volkskrant redactie, ik weet toch wel dat jullie meelezen, graag morgen weer een nieuwe opinie maker uit het CDA graf optrommelen die waarschuwt voor het dreigende gevaar "Wilders". Er zijn er genoeg. Bijvoorbaat mijn dank.

Marcus Porcius Cato | 18-08-10 | 12:00

@Fallus Erectus LOL. De waarheid ligt altijd in het midden. De waarheid de waarheid de Waar heid. De Waarheid. Soms komt er wel eens waarheid uit mijn darmen.

dyzc | 18-08-10 | 12:00

leve het nrc!

dyzc | 18-08-10 | 11:59

@ dyzc | 18-08-10 | 11:56
Dus dat bedoelen ze met de linkse kerk.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:58

Insure | 18-08-10 | 11:52

Het gaat m.i. inderdaad niet meer om links of rechts maar om gepriviligeerden en niet-gepriviligeerden terwijl het eigenlijk om GEZOND VERSTAND zou moeten gaan, dus niet om hullie-zullie. Pas ook dan wordt je een kwaliteitskrant.

ecologiste | 18-08-10 | 11:58

@Wel voor de poes

vergeet niet te lezen. Ik ha dhet niet over geschi.....

.... ach.... laat ook maar zitten.

op mn vrije dag zo een lege discussie voeren. Dan ouwehoer ik liever echt slap.

dyzc | 18-08-10 | 11:58

Wat is het probleem ermee?
Rechtse kamp heeft de Elsevier, Telegraaf en Geenstijl, het linkse kamp heeft de Volkskrant, NPO en Groene Amsterdammer. Maakt toch verder niet uit, zijn beide kampen in evenwicht met hun ideologische uitlaatkleppen.

Luitenant Zeikerd | 18-08-10 | 11:57

@Art Vandelay Ultor

de waarheid. De waarheid. de Waar heid. De waarheid. Ik heb iemand nog nooit op een waarheid kunnen betrappen. 2 + 2 = ook wel eens 5. en 1 + 1 = wel eens 1 of 3.

Dus. Steek de waarheid maar in je kerk. (dat is dat ding dat onderaan je rug zit.)

dyzc | 18-08-10 | 11:56

@Marcus Porcius Cato | 18-08-10 | 11:48
Ik heb hetzelfde met De Joop. Héérlijk.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:55

@dyzc | 18-08-10 | 11:53
Door het zelf te erkennen, weet ik dat je wazelt.
Lui is iets anders dan geschift...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:55

@Wel voor de poes

jij bent niet voor de poes hé.....

dyzc | 18-08-10 | 11:54

@dyzc | 18-08-10 | 11:51
Nee, die zaten volgens aardig dicht bij de waarheid.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:53

@dyzc | 18-08-10 | 11:51
De kogel, kwam uit een pistool, die vast werd gehouden door een dierenactivist met een persoonlijkheidsstoornis.
Het leven is al ongewikkeld genoeg, zonder dat men dingen gaat zoeken waar ze niet zijn.

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:53

Wat een gezeik. De mensen die het hardste schreeuwen dat dit kabinet niet mag, zijn prominente CDA-ers. En dat plaatst de VK gewoon. Iets met journalistiek. En waarom "mag" de Televaag wel standpunten innemen, maar de VK niet? Omdat ze links zijn?

Boer in 020 | 18-08-10 | 11:53

@Wel voor de poes : ik zei al: ik ben geshift.

dyzc | 18-08-10 | 11:53

“Protest CDA-kappers Venlo: wij blonderen niemand meer” ..

nachtschilder | 18-08-10 | 11:52

@ WillemdeWilde

Ik ben ook "links", maar ik herken me totaal niet in u woorden. Ik vind de PVV geen fascisten, ik heb niet tegen mensen met een andere mening. En wat jullie allemaal roepen zit ook wel een kern van waarheid in. Geen probleem mee. Ik kan niet voor andere "linksmensen" spreken.

Bovendien vind ik dat de PVV juist het bewijs is dat er geen links en rechts meer bestaat. De PVV stikt namelijk van de linkse standpunten. Het is meer elite versus anti elite. Dat maakt de verhoudingen wat duidelijker.

De Volkskrant is voor PVDA stemmers, Trouw voor de linkse vleugel van het CDA/ Christenunie. Ik snap de ophef dus niet zo. Ik lees bijna op elke site en ik lees weinig demonisering. Op Trouw en Volkskrant zitten ook reaguurders die PVV stemmen. Kijk een dagje op Volkskrant.nl mee en je komt tot de conclusie dat er nauwelijks PVDA stemmers tussen lopen. Zelfs een paar VVD en PVV stemmers.

Hoogstens de redactie is nog progressief. Ik zou heel veel kranten willen typeren als middenkranten. Alleen de Telegraaf is rechts en misschien Geenstijl en Spitsnieuws.

Insure | 18-08-10 | 11:52

@ Marcus Porcius Cato | 18-08-10 | 11:48
Ik begrijp je plezier. De wereld zit moeilijk in elkaar voor linksch menschen. De instinctieve drang voelen om rechts te handelen, maar van de ration en de Volkskrant moet men linksch doen. Kortsluiting in de hersentjes tot gevolg en blinde paniek, heerlijk leedvermaak.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:52

@dyzc | 18-08-10 | 11:48
Dat heeft niks te maken met typen als een volwassene met een volledig functionerend verstand.... Alsof het zo moeilijk is de shift-knop in te drukken.

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:52

@Art Vandelay Ultor

dus de mensen die beweren dat de kogel van links kwam waren wel gek? (ik zelf denk namelijk dat de kogel vanuit het dierenbos kwam)

dyzc | 18-08-10 | 11:51

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:37

Vroger las ik de Telegraaf want die viel bij mijn ouders in de bus. Later ben ik Vk gaan lezen want dat was in. In de loop der jaren ben ik bij de Vk gebleven want ik was een idealist world peace, vluchtelingenhulp, ontwikkelingshulp, rechtvaardigheid, onderzoek, multiculti, cultuur i.h.a., geloof in sociale democratie etc. etc.
Ik zie echter dat Vk en PvdA etc. niet (meer) die intentie hebben maar en dat heeft 'rechts' goed in de gaten die begrippen gebruikt om mensen te manipuleren. PvdA is geworden tot een carrièrevehikel voor partijleden en hun netwerk wordt verdedigd door de Vk dat absoluut niet kritisch is op de PvdA. En nu na tientallen jaren ben ik weer terug bij telegraaf en lees ik de Elsevier. Af en toe kijk ik nog wel eens in de andere media om andere focussen te zien. GS is OK want open discussies zonder ingrijpen van de hoofdredacteur Veel beter blad niet voor de mond te nemen. Edoch wel enigszins netjes blijven en geen pertinente leugens debiteren.

ecologiste | 18-08-10 | 11:51

@L. Rakker | 18-08-10 | 11:47
LOL :) 2 Zeer invloedrijke clubjes daar in de states... Ik geloof dat Willibrord Frequin ( Een schande, jaaah? ) er ook nog een vieze, ouwe, zelfingenomen vinger in de pap had...

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:50

@woefdrammer | 18-08-10 | 11:44
Wat is dat dan? Die man heeft ze dus echt niet allemaal op een rijtje.

Goed dat hij door Huys op zijn plek wordt gezet.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:49

Ja, leuk is dat hè, die volledig onpartijdige, objectieve campagne van de Volkskrant tegen de PVV ? Ik geniet er bijna dagelijks van. Het spijt me heel erg, maar soms koop ik nu speciaal een Volkskrantje om even lekker te kunnen genieten van de huilbuien die er uitgestort worden door uitgerangeerde politici, die (desgevraagd) even hun mening geven. Sorry, ik weet dat het not done is om een Volkskrant te kopen, maar er is nu eenmaal geen beter vermaak dan leedvermaak. Ik raad speciaal 'Het Forum' aan. Bijna elke dag mogen daar alle linksch menschen leeglopen op de PVV. Heerlijk.

Marcus Porcius Cato | 18-08-10 | 11:48

@dyzc | 18-08-10 | 11:46
Omdat dat ook nergens op zou slaan. Zo gek zijn ze bij het papieren journaille nu ook weer niet.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:48

@wel voor de poes....

ik haat chocoladeletters.

dyzc | 18-08-10 | 11:48

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:43
Ik zou zeggen: 80%. 10% voor z'n huid en z'n tegenstanders, en de laatste 10% omdat de PvdA en Groen Links 'm steunde.

L. Rakker | 18-08-10 | 11:47

@L. Rakker | 18-08-10 | 11:44
NOG nie nee, maar ik heb in mijn tijd in de logistiek nog geholpen met wat " paperless " processen op te zetten.
Die tijd komt nog wel, dat we ECHT paperless gaan op de werkvloer/kantoren,
markt my weurts!
De benodigde technogie moet gewoon nog wat goedkoper worden.

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:46

Gelukkig zit geenstijl bij de telegraafgroep. Het is maar net in welk straatje je zit he jongens.

Roer | 18-08-10 | 11:46

@Art Vandelay Ultor

'' een zelfbenoemde kwaliteitskrant" is natuurlijk per definitie iets wat je moet wantrouwen.

Maar wat die hetze betreft.... ik heb nog nooit de uitspraak gehoord "de kogel kwam van rechts".

dyzc | 18-08-10 | 11:46

@dyzc
De vraag stellen is hem beantwoorden.

denoorman | 18-08-10 | 11:45

@dyzc | 18-08-10 | 11:39
Er is een constante hetze. Links om of rechts om, het doet er niet toe.
Ennuh, witlt u misschien een hoofdletter kopen?
Hans vd T en Leontien van hmmmmmm.... Kom d'r maar in!

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:45

De Volkskrant(samen met nog wat kranten ) is een titel van uitgever PCM / Persgroep NL waarvan de zeggenschap bij de Stichting Democratie en Media (SDM) ligt via gewone en nog belangrijker prioriteitsaandelen. SDM is een PvdA vehikel. Bij PCM zitten veel PvdA-ers in het bestuur. ( bron bit.ly/TMaWd )

seven | 18-08-10 | 11:44

Dat papier over een aantal jaar alleen nog gebruikt om je kont af te vegen ben ik helemaal met je eens.
retlow | 18-08-10 | 11:38

Dat werd ook gedacht bij de introductie van de pc in de jaren tachtig/negentig: the paperless office. Kijk eens om je heen...

L. Rakker | 18-08-10 | 11:44

domme sukkel Spong kon het gisteren ook niet laten om de blonde Satan nog even wat oorlogsmisdaden aan te smeren, minuut later moet hij het weer terug nemen....

even intunen op 26.15
player.omroep.nl/?aflID=11270211

woefdrammer | 18-08-10 | 11:44

@denoorman.... dat was een retorische vraag.

dyzc | 18-08-10 | 11:43

@dyzc | 18-08-10 | 11:39
Heeft u al ooit een zelfbenoemde 'kwaliteitskrant' dergelijke taal zien bezigen, of een dergelijk rechts geluid zien uitdragen? Dacht het niet.

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:43

@Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:40
Ik zou zeggen 90%...
Die andere 10% waren het feit dat hij een donkere huid heeft en McCain en Palin z'n tegenstanders waren ;)

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:43

“Protest CDA-kappers Venlo: wij blonderen niemand meer”. Deze is zeer grappig gevonden. Las net dat CDA op Pampus geen golden retrievers meer zal aanschaffen zolang niet vast is komen te staan dat het hier niet gaat om "die honden van Wilders"

recessieloos | 18-08-10 | 11:43

@dyzc
Ja, je bent echt gek.

denoorman | 18-08-10 | 11:42

Nietvoordekat | 18-08-10 | 11:36
Hans Wiegel had als eerste Nederlandse politicus al goed door hoe de media en het volk te bespelen, door rechtstreeks in de camera te kijken en te spreken over 'de mensen int land'. Hee, dachten Miep en Kees uit Oud-Beijerland: 'Hij heeft het over ons, wat een aardige vent!'
Verder ligt het aan de onkunde van de journalisten die een vraag stellen, daar vervolgens geen antwoord op krijgen, maar dat niet durven te zeggen of de vraag niet opnieuw stellen zodat het geen echt goed en keihard interview wordt.
Niemand heeft ooit tegen een politicus gezegd: 'Maar u geeft geen antwoord op de vraag', bang om bij een volgende persronde niet uitgenodigd te worden.

L. Rakker | 18-08-10 | 11:42

Links Handig | 18-08-10 | 11:33
Obama is verkozen om 99,9% 'Hoe hij het zei'.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:40

Heerlijk zo'n nutteloze campagne in de krant en op tv. Kan niet genoeg krijgen van de dagelijkse stoet van prominenten die voorbijtrekt. Angst en Paniek bij de gevestigde orde. De druiven zijn nu al heel zuur. Als de regering er echt komt ga ik pas echt lachen. Flop in de oppositie, Famke alweer de beste debater, Alexander verlaat nederland. Genieten!

denoorman | 18-08-10 | 11:39

er is toch al een hele tijd een hetze aan de gang van rechts juist tegen links...(of ben ik nou gek?) Uitspraken als "de kogel kwam van links" of "de linkschmensch" of "de linkse kerk" etc getuigen toch juist van een hetze de andere kant op?

dyzc | 18-08-10 | 11:39

@ Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:31
Goed; de digitale variant dan (websites). Blogs en Tweets zijn nou niet echt van de diepgang die ik verwacht. Dat papier over een aantal jaar alleen nog gebruikt om je kont af te vegen ben ik helemaal met je eens.

retlow | 18-08-10 | 11:38

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:33
Dank voor de link.
Interessant artikel.

Superior Bastard | 18-08-10 | 11:38

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Bovendien sterkt mij dit linksche geouwehoer in de gedachte dat de vertegenwoordigers ervan ook echt niet beter/meer kunnen.

Tocqueville Esque | 18-08-10 | 11:38

@ ecologiste | 18-08-10 | 11:34
Ben je wel eens een met linkse journalisten opgetrokken, zij zijn net zo fundamenteel als diep gelovigen. Links is de boodschap en deze boodschap mag nimmer in twijfel getrokken worden of kritisch bekeken, anders wacht de hel. Vreselijke mensen.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:37

Links Handig | 18-08-10 | 11:33
Het gaat welzeker over hoe je het zegt in de politiek. Als je de woordkunsten van Balk eens beluistert, zul je merken dat hij eigenlijk niks zegt, maar wel met heel veel woorden en op een manier dat iedereen het gelooft.

Nietvoordekat | 18-08-10 | 11:36

@ Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:31

Het zou u goed doen om regelmatig wél een krant open te slaan -of een boek.

Links Handig | 18-08-10 | 11:35

Aardige observatie van anti-democratische krachten binnen het Nederlands publiek politiek geengageerd veld.

Fred Janssen | 18-08-10 | 11:34

De Volkskrant is allang niet meer een kwaliteitskrant als het gaat om politieke zaken. Het is een spreekbuis van de PvdA. SP komt er ook altijd bekaaid van af, dus de Volkskrant is al helemaal geen linkse krant. Vroeger werd er altijd zo geageerd tegen Elsevier door Vk-, GA- en VN-lezers. En daar heb ik ook aan meegedaan maar inmiddels is wel duidelijk dat Elsevier beter verslag doet van wat er in NL gebeurt dan de drie zgn linkse couranten. Als je daar journalist wordt ben je meteen een hoernalist want eigen mening moet wel gelijk zijn die van de leiding die partijoekazes oplegt. Anders kan ik het niet verklaren waarom er zo benevens de gegevns geschreven wordt.

ecologiste | 18-08-10 | 11:34

De kongsi van linkse media en politici wil 'het volk' ook nog wel eens voorliegen over de rechtstaat en diens inhoud alsmede belang.

Wat dat betreft is dit www.trouw.nl/nieuws/politiek/article31... wel een verhelderend artikel (ondanks spelfoutjes e.d.)

'„Wees heel voorzichtig met uitspraken als: ’Dit is een gevaar voor de rechtsstaat’. Zo’n vaart loopt het niet”, vindt hoogleraar staatsrecht Leonard Besselink.'

'„De term wordt oneigenlijk gebruikt. Je moet de rechtsstaat niet voor je politieke karretje spannen”, zegt promovendus Peter Boswijk.'

'Ook Boswijk heeft zich de afgelopen weken gemengd in het debat. ’Uit zorg voor de rechtsstaat’ en ’uit ergernis dat niemand Wilders tegen de vloed van ernstige beschuldigingen verdedigde’ schreef hij een stuk in de Volkskrant, waarin hij betoogde dat Wilders binnen de grenzen van de rechtsstaat blijft. Hij verwijt de mensen die nu zo opkomen voor de rechtsstaat, die te misbruiken voor eigen politieke doeleinden – namelijk om de PVV buiten de deur te houden.

„Wilders wordt neergezet als een vijand van de rechtsstaat en dat is een heel ernstige beschuldiging”, zegt hij. „Ik denk dan aan een dictator of iets dergelijks, niet aan de standpunten van de PVV. Als je een politieke tegenstander als een gevaar voor de rechtsstaat kunt wegzetten, heb je geen last meer van hem. De term wordt oneigenlijk gebruikt en zo wordt het begrip rechtsstaat gedevalueerd. Beeld je eens in hoe een PVV-stemmer tegen die discussie aankijkt. Die denkt: O, mag Wilders niet meepraten omdat hij een gevaar is voor de rechtsstaat? Dan is die rechtsstaat dus een probleem! Ik zou het verschrikkelijk vinden , dat mensen dat gaan denken enals de rechtsstaat zelf onderdeel wordt van de discussie. Dat is veel gevaarlijker dan Wilders.”'

Art Vandelay Ultor | 18-08-10 | 11:33

Superior Bastard | 18-08-10 | 11:26
Klopt op de TV is het net zo. Ze laten geen mogelijkheid onbenut om te trachten tweedracht te zaaien binnen het CDA.

Therapietje | 18-08-10 | 11:33

Ook relevant: Joop Visser - Trouw. Sorry voor de grooveshark link, kon 'm zo snel nergens anders vinden.

Nietvoordekat | 18-08-10 | 11:33

Wat vreemd dat elk toonaangevend medium zich bedient van een "hetze jegens het rechtse kabinet". Het zou dus bijna geloofwaardig worden. Een voorbeeld voor starters: Zowel het CDA (ruim 7 procent) als de VVD (ruim 10 procent) willen de huren voor starters deels vrijgeven hetgeen een flinke stijging in de huren gaat betekenen. In de grote steden waar de huren voor een normaal appartement zo'n EUR 700 à 800 bedragen zal dit funest zijn voor studenten. Help de eigen toekomst om zeep -mede door bezuinigingen op onderwijs en reïntegratie. Wellicht dat andere mensen hier wél de gevolgen van in zien.
--
Overigens moeten de reclame-boys hun grote bekken eens houden met "90 procent gaat het om hóe je het zegt en maar 10 procent om wát je zegt". Dat werkt bij dom consumentenvolk, maar met politiek heeft het in zijn geheel niets te maken. Bij je leest houden luidt het devies.

Links Handig | 18-08-10 | 11:33

De stukjesschrijvert heeft wel een grote, enorme, gigantische hoeveelheid adjectieven nodig om zijn punt te maken.

Flodder | 18-08-10 | 11:32

Zegt de ene oplichter over de andere...

Detlev Tarnowitz | 18-08-10 | 11:32

@ retlow | 18-08-10 | 11:28
Antwoord: Nooit, de krant is over zijn houdbaarheidsdatum heen...

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:31

Ik erger me al enige tijd aan het NRC die zich ook niet onbetuigd laat van tendentieuze berichtgeving aangaande het te vormen kabinet, allemaal in het kader 'deze of gene is er ook tegen'. Die ergernis moet niet te lang duren, want ik denk al wat langer dan enige tijd aan opzegging van dit blaadje, waar steeds vaker 'emo-stukkies' door ogenschijnlijke HBO-stagiairs geschreven worden, en dat ook nog in slecht en fautuleus Nederlands. Vorige week, zomaar een recent voorbeeld, een buitenlandcorrespondent, die het over 'verexcuseren' had. Ik denk NRC? Het is eerder: Ik denk, ik zeg maar op...

L. Rakker | 18-08-10 | 11:31

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het cultuursupplement wel eens doorblader op den zaterdag, in de kroeg. Maar dat duurt meestal niet langer dan een minuut of één. hooguit twee, als ik tussendoor een zware draai en een slok van m'n Duvel neem. Mea Culpa.

Biff Eagleburger | 18-08-10 | 11:30

Ik verdenk de Volkskrant dan van een pact met Knevel & Van de Brink.
In dat programma is het afschieten van de coalitie met gedoogsteun van de PVV schering en inslag geworden.
Dagelijkse kost bij de EO heren.

Paniek in de tent bij Links Nederland nu de coalitie op hande is. Des te meer opvallend dat uit 'stoffige' hoeken (Volkskrant, dementerende CDA prominenten) munitie wordt gehaald om het af te schieten.
Munitie in de moderne en realistische hoek is blijkbaar niet te vinden.

Ik adviseer Links Nederland eens de 'hoortest' te ondergaan. Blijkbaar is men stokdoof, de kiezer heeft zich toch echt uitgesproken voor een rechtse coalitie.

Rest In Privacy | 18-08-10 | 11:30

@Superior Bastard 11.26
Kattenbak ???
Je denkt toch niet dat ik mijn kat daarop laat schijten.

Karel Kruizenruiker | 18-08-10 | 11:29

Wanneer komt er eens een keer een rechtse kwaliteitskrant met hetzelfde statusniveau als de VK? Telegraf is rechts, maar wel voor sbs campingvolk. DePers is voor wat hoogontwikkelde liberaaldenkenden of studenten, maar nog niet zo groot. Het AD is met hun sportwereld ook vrij zinloos geworden. De trouw heeft een bepaalde kwaliteitsinsteek als het gaat om filosofie, maar dat is iets waar ook zure linkse mensen een monopolie op hebben. De NRC is voor VVD'ers van 55+ die geen pc hebben om de aandelenkoersen op te volgen. Welke krant is nou rechts en hoogontwikkeld? Kan niet lang genoeg op het antwoord wachten. Blogs tellen niet mee. En bij geen antwoord: tijd voor een revolutie bij journalisten c.q. fossielen?

retlow | 18-08-10 | 11:28

Ach, het is en blijft de krant van katholiek Nederland. Overigens een beetje polariseren kan geen kwaad, dat gebeurt van links en van rechts.

j1953 | 18-08-10 | 11:27

Ach, morgen ligt hij weer onder in de kattenbak. De Volkskrant drukt wat haar lezers graag willen zien.

Op televee gaat het er net zo weinig subtiel aan toe, dat is veel erger.

Superior Bastard | 18-08-10 | 11:26

Ik heb de laatste tijd de links mens leren kennen als, mensen die boos worden en gaan schreeuwen als ze hun gelijk niet krijgen. En er niet voor schromen een groot deel van de bevolking als fascist neer te zetten. Heel jammer en ook we een beetje zielig.

Willemdewilde | 18-08-10 | 11:26

De Volkskrant en de PvdA in het algemeen hebben veel propaganda nodig, omdat de boodschap die zij verkopen haaks staat op het gedrag dat zij zelf vertonen. Hypocrisie ten top. Overigens is er niks mis met deze propaganda, de Volkskrant wordt immers alleen gelezen door mensen die al in de boodschap geloven, de weldenkenden weten wel beter. Links is passé en past niet meer in de nieuwe tijd, dit zijn laatste stuiptrekkingen.

Fallus Erectus | 18-08-10 | 11:25

Volkskrant is nog nooit voor het volk geweest. Alleen voor ambtenaren en PvdA- regenten. Oh ja en voor Francisco.

Normpje | 18-08-10 | 11:24

Volksmenner en beroepsverlakker numero uno blijft voor mij de o zo Evangelisch vergristelijkte omroeptoeter; Andries Knevel.

ojédiaré | 18-08-10 | 11:23

@plaspop | 18-08-10 | 11:21
Zoek het even ver....
Ziewt u Wilders over het algemeen vaak vrolijk kijken?
Het vinden van een foto waar Geert op lacht, is net zoiets als het vinden van een foto van Patty Brard waar ze niet die bezopen, versnoven nep-smile op d'r lelleke bakkes heeft...
Needle, meet haystack!

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:23

Ik heb laatst nog papier-macheé gemaakt met de Volkskrant.

Superspul.

Big Ern | 18-08-10 | 11:23

Yep! En niet alleen de Volkskrant: Bij de publieken is niet anders. De ene keer wat subtieler dan de andere. Bij Knevel & nepjournalist bestaat het decor bijvoorbeeld uit een fotocolage met daarin twee keer een kwaad kijkende Wilders precies achter de beide presentators.

plaspop | 18-08-10 | 11:21

LOL at
" Onze frietkraam bakt slappe friet, maar hij staat al jaren zo leuk op het marktplein, dus u moet hier echt blijven komen. "
+1

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:21

Verbazingwekkend dat dit toiletpapier er voor kwaliteitskrant door gaat. Op m'n eindexamen Nederlands was dit een "kwaliteitskrant" maar mocht ik de Telegraaf niet gebruiken omdat te rechts, herstel geen kwaliteitskrant.

Nietvoordekat | 18-08-10 | 11:21

Volkskrant links? Oh rly..

godsammekrake | 18-08-10 | 11:21

If you can't stand the heat, don't go into the sauna!

Wel voor de poes | 18-08-10 | 11:20

Een haatcampagne in de Volkskrant? Dan hebben ze Trouw zeker nog niet gelezen de laatste tijd. Dat is pas erg.

Ivoren Toren | 18-08-10 | 11:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl