Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hirsch Ballin wil geheim tapen verbieden

kolonelhirskiballenko.jpg Het dwarszitten van de persvrijheid door minister Ernst Hirsch Ballin zet onverdroten voort. De CDA'er zal niet rusten voordat alle journalisten in Nederland aan de leiband liggen. Het volgende voorstel in de reeks: Het verbieden van geheime opnames. De meest effectieve wijze om iemand letterlijk te quoten verdwijnt hiermee in de prullenbak. Tel hierbij op de AAN/UIT-knop van Hirsch Ballin waarmee het OM zonder tussenkomst van een rechter websites op zwart kan zetten en zie hoe een nota bene demissionaire minister DDR-praktijken loslaat op Nederland. Lees hier even het VK-artikel waar men zich blijkbaar ook handenwrijvend opmaakt voor het einde van GeenStijl. Hirsch Ballin wil namelijk het hiaat in de wet oplossen die heling van gestolen bestanden op internet nog steeds toestaat. "Een website die een bestandje (film, foto) koopt dat van diefstal afkomstig is, maakt zich schuldig aan heling. Dat kan straks vier jaar gevangenisstraf opleveren, en dan pas je als GeenStijlredacteur wel op". De Volkskrant denkt waarschijnlijk (Manon Thomas indachtig) dat handel in gestolen waar core business is van GeenStijl. Bullshit. We moeten die rotzooi niet. Maar hoe reageert de VK op deze wetgeving wanneer Heleen van Lier ineens met geheime - voor Geert Wilders en de formatie zeer belastende - opnames aan komt zetten en Hirsch Ballin bepaalt dat het niet Watergate genoeg is? Hirsch Ballin heeft dan wel een uitzondering voor journalistiek bedacht, maar alleen als je aan kunt tonen dat het "noodzakelijk is om een misstand aan de kaak te stellen". Hoe arbitrair wilt u het hebben? Journalisten komen zo in een catch 22 terecht. Als je als journalist mensen citeert moet jij bewijzen dat ze het inderdaad exact zo gezegd hebben. Dat bewijs kun je eigenlijk alleen leveren als je het gesprek opneemt. Die opname gebruik je dan alleen als de geïnterviewde claimt dat het citaat niet klopt. Niets mis mee dus. Maar dat wordt nu opeens strafbaar, tenzij je aan Hirsch Ballin en zijn ambtenarenapparaat kunt aantonen dat je echt een nieuwe Watergate op het spoor bent. Dit is een absurde en totaal zinloze beperking van journalistiek. Het wordt zo onmogelijk voor journalisten te bewijzen dat citaten kloppen. Iets dat de rechter wel van journalisten eist in het geval van een rechtszaak. Maar he, gelukkig gaat GeenStijl binnenkort down. Kunnen de dode bomen weer opgelucht adem halen...

Reaguursels

Inloggen

Die man maakt me echt bang met z'n creepy urker-inteeltkop.

Tinusutrecht | 10-08-10 | 14:20

sorry ik las voor een week of twee.dat.het om.een onderzoek in steld.naar eene hooge-topamtenaar-van justitie.eene g.s.j.demmink.als dat op waarheid.gebeurd.en naar waarheid.dan zal hij op nonactief gezet moeten worden.anders is het niet eerlijk tegen over anderen.in nederland.en daar bij.anderen pedofielen.worden wel veroordeleed.tot taak straffen.of tot gevangenisstraf.en dan zal hij niet gestraft worden.ik las zelfs.dat de regeering.hem.de hand boven het hoofd houd.de eerste & tweede kamer;dat vind ik echt te vergaan.hier in nederland-dus de regeering-en politie en justitie.zijn gewoon niet meer geloofwaardig.hier in nederland. VVD-SP-GROENLINKS-CDA-D66-PVV-PVDA-CRISTEUINIE-PIRATENPARTIJ-en ga zo maar door?? als dat allemaal zo blijkt te zijn.en allemaal gewoon waar is.dan zit nederland in een groot probleem?? en dat zitten ze toch al.wand alleen de buitenlandse pers en media.durven over deze zaak te schrijven.en de nederlandse pers en media.scheiten gewoon zeven kleuren strond in hun broer.dan om over deze gevoelige zaak te schrijven.te nederland??? ze moeten zich schamen-nos-journaal-hart van nederland-een en twee vandaag-rtlnieuws-bn-en alle anderen.wand het gaat hier wel over de meening van vrijheid.en de pers vrijheid.we leven in een vrij land.en dat moet zo blijven.anders gaat nederland.als eenigsland tenonder.en dat gaat gewoon te ver.vind ik.dus de mensen die in de regeering zitten.en bij justitie-politie-aivd.en anderen??? die zich bezich houden met crimminelen-actievititeiten-en anderen dingen als ondvoeringen-afpersing-pedo-praktijken.enz.moeten gewoon der uit gezet worden/ondslagen worden?? en niks de hand boven het hoofd houden???? wand dat vind ik ook gewoon een misdrijf/strafbaar??.en als hier geen verandering in komt.via de regeering.en dat hun er voor zorgen.dat we hun weer gaan vertrouwen???? vind ik dat alle burgers van nederland.maar eens.in opstand moeten komen??wand de burgers hoeven zich niet te laten naaien???? dat doen ze zelf wel?? en eerlijk heid.komt het verst???

jordan-dubai | 10-08-10 | 10:24

Tuurlijk worden alle "echte" Journalisten ontzien.
Die staan op een loonlijst van een Bedrijf dat in bezit is van de mensen die aan de touwtjes willen trekken, bilderberg/new world order/rothschild
Dus EHB bureautje leegmaken, schoon achter laten en wegwezen!!!
Stalinisme is geweest en dat was ook geen doorslaand succes.
*misschien moet ie maar is een snorretje laten staan.... staat zo leuk bij zijn outfit op de foto....*

Harry de Hengst | 10-08-10 | 02:04

waar blijfdt het.voor je eigen meening uit komen in nederland.vrijhijd van meenings uiting.en de pers vrijhijd in nederland?? wat ik gewoon niet snap is dat de buitenlandse pers??er wel over schrijft?? over deze gevoelige zaak.der nederlander?? america/belgie/rusland/duitsland enz enz.en de nederlandse pers en media schijten gewoon zeven kleuren strond in hun broek.om er over te schrijven.of er een uitzending er over te maken.ik vind het belachelijk.

jordan-dubai | 09-08-10 | 23:33

Nee, idd, heling is alleen toegestaan aan de staat der Nederlanden.

Mischien kunnen mensen zich nog herinneren dat staatssecretaris de Jager een lijst in handen gekregen had van Nederlanders met geld in het buitenland.
Deze lijst was gekocht door de staat van een anonieme bron. (kan dus bijna niet anders dan een medewerker van de centrale zwitserse bank die die gegevens heeft gekopieerd). Deze medewerker was uiteraard niet de eigenaar van die gegevens maar dacht zijn pensioen zeker te stellen.

De Jager moedigde meer mensen aan dit te doen.

M.A.W. De staat doet niet alleen aan heling, zij moedigen het ook aan. Uiteraard is dit alleen legaal als het in hun straatje past!

wolfjemidas | 09-08-10 | 23:22

hallo allemaal.als ik het allemaal zo lees.wat er allemaal hier geschreven.word.over de regeering.in nederland???? dan is heel nederlandse-tweedekamer-eerstekamer.corupt.en zijn het allemaal misdaarders-ernst hirsch ballin.rutte.en anderen mensen in en op het binnenhof & buitenhof te denhaag.en als ik er goed over naar denk.en het allemaal lees.word het land??dus heelemaal niet gestuurt.ook niet door het tijdelijke kabinet?? en dat is dus niet mogelijk.in nederland.en het kan gewoon niet.??als het wel zo is.dan zal het leger.moeten in grijpen??daar zijn toch wet regels voor of niet??? hoe noemt men dat al weer{een staats greep of zo}als het niet anders is zal dat moeten gebeuren??anders gaat nederland naar de verdommenis.naar de kloote.en dat moet niet gebeuren.en dat moet tegen gehouden worden??vind ik

jordan-dubai | 09-08-10 | 23:06

-weggejorist-
Methylfenidaat | 09-08-10 | 15:07

-weggejorist-
Kudtkip | 09-08-10 | 17:01

Duidelijk naar welke site niet gelinkt mag worden - pardon.
Ik ga er maar vanuit dat dit vanwege lijfbehoud van GS is.
Oké.
Dergelijk gestripte zenuwen zijn ook van een aard dat het 'fout' of 'geheim' voorbij gaat. Waarmee evenwel dit topic onderschreven...

Kudtkip | 09-08-10 | 21:54

WTF? Dit is al het 2e nieuws vandaag waar ik extreem niet vrolijk van wordt (zie ook tramprikkers). Gaarne compenseren met een tietentopic, aub.

hotmint | 09-08-10 | 21:32

Voor deze wetgeving is een grondwetswijziging vereist.
Dit is leipe shit, ouwes!

roepievogel | 09-08-10 | 19:55

in dat geval mag de geenstijlredacteur wel zeggen dat sufkut het geplaatst heeft. Ik zou het juist leuk vinden om daardoor in aanraking met justitie te komen.

sufkut | 09-08-10 | 19:26

Ik zeg: demissionair en nog twee maanden. Nu maar hopen dat de VVD Binnenlandse zaken en justitie krijgt.

Sliptong | 09-08-10 | 19:19

+100 voor het perféct zittend uniform van überstormführer Hirsch Ballin.
"Opgetieft,lutser,en nètjes met twee woorden spreken tegen Meneer Wilders."

R.B.Scott | 09-08-10 | 18:52

Gelukkig is het internet niet gebonden aan nederlandse wetgeving. Kan het hier niet meer? dan ergens anders wel.

3 keer niks | 09-08-10 | 18:47

OPBOKKEN Ernst!

Henk Houthakker | 09-08-10 | 18:20

@eddy van vliet | 09-08-10 | 11:47
Ga dan naar de zoeksite, en download daar de laatste versie.

atm0s | 09-08-10 | 18:07

-weggejorist-

Kudtkip | 09-08-10 | 17:01

zo langzamerhand is men opgeschoven naar het"fascistische" model

brugwachter | 09-08-10 | 16:13

Citaatje uit www.volkskrant.nl/binnenland/article14...

"De officier van justitie krijgt de bevoegdheid om illegale publicaties van het net te halen. De rechter toetst pas achteraf.

Dat gaat algemeen secretaris Thomas Bruning van journalistenbond NVJ te ver. ‘Natuurlijk moet je iets kunnen doen aan zulke publicaties. Maar ik vind het heel fundamenteel dat alle publicaties zijn toegestaan tenzij een rechter ze verbiedt."

En daar heeft Bruning dus volkomen gelijk in:
Dit ideetje van kolonel Ernesto is rechtstreeks in strijd met artikel 7 van de NL-grondwet:

"Artikel 7, lid 1. NIEMAND HEEFT VOORAFGAAND VERLOF NODIG om door de DRUKPERS (ofwel het wereldwijde web) gedachten of gevoelens te OPENBAREN, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
Artikel 7, lid 2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is GEEN VOORAFGAAND TOEZICHT op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.
Artikel 7, lid 3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande genoemde middelen heeft NIEMAND VOORAFGAAND VERLOF NODIG wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet."

... en door wie wordt ieders "verantwoordelijkheid volgens de wet" getoetst en per vonnis vastgesteld?
Inderdaad, door de rechter en niemand anders, dus ook niet door de OvJ !

Behaard smaalkopje | 09-08-10 | 15:47

Enge Ernst rent nog harder weg dan Ella!!!!

.... en hij liegt nog ook!

“we moeten snel weg als ze lastige vragen gaan stellen”

www.youtube.com/JDTVbyKat

Dat fragment waarbij hij zogenaamd snel weg moet wegens actuele ontwikkelingen is echt te triest. in werkelijkheid heeft ernst enkele uren in zijn auto zitten wachten voor een winkelcentrum dat hij later op die dag zou openen!

p.s. joris ga je deze wel laten staan?.... hoger belang enz.
of ben je stiekem toch net zo eng als ernst?

willemdeoverbodige | 09-08-10 | 15:35

het CDA in het kabinet, wat een drama...
Ab Klinkt van de mag-niet-roken-doen betutteling
en dan deze douchebag. Na het komende kabinet mag je als vrouw waarschijnlijk niet meer met blote enkels over straat en als man geen haar meer tot over je oren laten groeien. Op zondag mag je de was niet meer ophangen en drinken mag alleen nog op zaterdag tussen 12.00 en 23.00.
.
En als je denkt dat de magniet-woede van deze reli-fundis nieuw is, in 1931 wilde de grootpapa van Donner, ook Donner genaamd als minister het "dansen op lichte muziek" verbieden want van zwarten afkomstig dus slecht voor de algemene zeden. De nazis hebben dit uiteindelijk wel voor elkaar gekregen trouwens.

Crackho | 09-08-10 | 15:22

Nog meer nieuws over Joris Demmink:
sp00kje.nl/?cat=13

Methylfenidaat | 09-08-10 | 15:09

-weggejorist-

Methylfenidaat | 09-08-10 | 15:07

Overigens : BRUSSELMANS!!! Een moment je onverdeelde aandacht svp : Hoe kan een Gristen politicus van een Gristen partij er 'DDR-praktijken' op nahouden?? Ik dacht dat julle van GS daar altijd 'Links' van beschuldigden? Worden jullie wellicht zo langzamerhand ook wakker?

TM | 09-08-10 | 14:59

Hirsch Ballin is een dictatoriale gristen fascist.Dat is hij al jaren en jaren en hij heeft dat vaak genoeg laten blijken, maar toch blijven er van die klootzakken op hem en zijn partij stemmen.

Overigens ; normaliter zeg ik altijd 'je wordt geboren met het uiterlijk dat je hebt, daar kun je niks aan doen', maar als ik die schijnheilige hypocriete foute-gristen rotkop van die gast zie moet ik spontaan kotsen.

Ik heb dan nog een stuk liever Wilders, en dat wil heel wat zeggen.

TM | 09-08-10 | 14:56

Hirsch Stalin

harob | 09-08-10 | 14:50

Heil Ballin, onze Führer.

Smokum | 09-08-10 | 14:34

Heb geduld ,hij is zo verdwenen !

Pluto644 | 09-08-10 | 14:22

-weggejorist-

R0tterdam | 09-08-10 | 14:21

Is er dan niet één van zijn collega's die het beste met hem voor heeft en de beste man verteld dat hij maar beter met pensioen kan gaan?
Die man loopt met zulke rare ideeën rond dat hij wat mij betreft als staatsgevaarlijk aangemerkt mag worden.

'TrauMa | 09-08-10 | 13:55

@ boermetlul | 09-08-10 | 12:51

Nederland, was dat ooit niet een soeverein staatje in wat we nu als de EU kennen? Ach ja, schijnt dat ze nog wel een ceremonieel parlement en kabinet hebben.

Huflind | 09-08-10 | 13:35

OPROTTEN MET HB! laat hem samen met BLATTER een enkeltje Guam boeken!

Tay$teR | 09-08-10 | 13:24

@ boermetlul | 09-08-10 | 12:51
-
laatste ontwikkeling is dat dat 'rekeningrijden/waar ben je nu' kastje nu ook een rookdetector krijgt.. dat is nml. nodig voor de brandweer om snel ter plaatse te kunnen zijn wanneer er rook in uw auto wordt geconstateerd (en per satelliet doorgegeven) en nog iets met terrorisme enzo.

nachtschilder | 09-08-10 | 13:04

En hoeveel opnamen had het OM ook al weer in de kast laten liggen waardoor de ene na de andere zaak door de mand viel? * Asiel in Iran aanvragen doet*

Suske | 09-08-10 | 12:54

rookverbod in de kroeg, straks in de auto. In diezelfde auto een kastje om te rekeningrijden... oh ja... en precies te kijken wáár je overal rijdt. Je hebt toch niks te verbergen, maar aangezien ze zowat elke telefoon in nederland tappen was dat toch al niet meer mogelijk. In de supermarkt kunnen we alleen nog maar kiezen tussen biologisch en hallal. De hypotheek waar je al jaren je rug krom voor werkt zal ergens ook nog extra belast gaan worden, want we komen met géén vinger aan de hypotheekrente aftrek, dus drukken we gewoon een WOZ waarde verhoging erdoor. Jan modaal kan straks kranten gaan sparen om zijn reedt mee af te vegen, ten eerste staat er geen flikker meer in die krant vanwege het opname verbod en popla is gewoonweg te duur geworden. Zo gaan we eindigen, als uitgeknepen jan modaal met een prop in de mond richting mekka. Lang leve nederland...... nederland!? bestaat dat eigenlijk nog wel??

boermetlul | 09-08-10 | 12:51

"Das leben der anderen" IRL, Wij zijn echter 'die anderen'.

zeg maar jansen | 09-08-10 | 12:42

Vreemd voor een demissionair minister, zo'n volgens mij niet on-omstreden voorstel om al la Berlusconi de boel te knevelen. Lijken we toch als het lukt weer een beetje meer op Italië, als lichtend voorbeeld van de democratische werking van de pers.

deropofderonder | 09-08-10 | 12:37

-weggejorist-

MR Big | 09-08-10 | 12:35

eng mannetje Brrrrrrrr.

jofel2 | 09-08-10 | 12:31

En we laten het met z'n allen gebeuren. Plas, glas, was. Met name dat baart me zorgen. Het kan de meesten blijkbaar geen ene flikker schelen. Die geloven nog in het mantra, dat wie niets te verbergen heeft, niet tegen kan zijn. Want tja, dan heb je kennelijk dus wat te verhullen. Als het je wel kan schelen, ga eens een kijkje nemen bij bof.nl of de piratenpartij. Het verzet gaat ondergronds ;-)

RobbieG | 09-08-10 | 12:29

Ernesto draait doorrrr.... hij wil een nieuw superministerie, het Ministerie van Andermans Zaken: bit.ly/dju3XM

Detlev Tarnowitz | 09-08-10 | 12:29

-weggejorist-

boxertje | 09-08-10 | 12:27

Tja, de chanteur gechanteerd.

Als er straks heropvoedingskampen en uitzetkampen worden opgezet kun je het niet hebben dat iemand met ening ethisch besef dat op tape gaat zitten zodat Herr Verhagen betrapt wordt op het delen van gedachten goed met Wilders.

Overigens dacht ik dat dit kabinet demissionair was. En toch zie ik regelmatig Herr Hirsch met nieuwe beleid komen. (en alle partijen houden hun mond hierover.)

paranoia | 09-08-10 | 12:22

Maar een cd kopen van de duitse regering met data over zwart spaarders waarvan men weet dat het gestolen is, is even geen heling als het ze niet uitkomt... Ik zag laatst een wereld over the new world order... ENG!

Looneytoon | 09-08-10 | 12:17

Ik ben niet tegen een wet die het verbied me af te luisteren op mijn.

feddepetje | 09-08-10 | 12:14

Nederland begint steeds meer een eng land te worden.

Kale Meester | 09-08-10 | 12:13

Deze reactie is op last van het Openbaar Ministerie verwijderd.

EenVogeltjeInDeWei | 09-08-10 | 12:12

Enge Ernst rent nog harder weg dan Ella!!!!

.... en hij liegt nog ook!

“we moeten snel weg als ze lastige vragen gaan stellen”

www.youtube.com/JDTVbyKat

Dat fragment waarbij hij zogenaamd snel weg moet wegens actuele ontwikkelingen is echt te triest. in werkelijkheid heeft ernst enkele uren in zijn auto zitten wachten voor een winkelcentrum dat hij later op die dag zou openen!

p.s. joris ga je deze wel laten staan?.... hoger belang enz.
of ben je stiekem toch net zo eng als ernst?

Rechtloos | 09-08-10 | 12:08

Dat uniform staat Hirsch Ballin eigenlijk wel heel goed...

Stahlhelm | 09-08-10 | 12:07

Is dat niet ook een rechtse mafkees? Mooi uniform overigens Brussel Godwin.

Hölzenbein | 09-08-10 | 12:05

ehb is de berlusconi van nl

de man (ehb) is echt een kankergezwel in een open/eerlijke society

ehb is het schoolvoorbeeld van de door george orwell in ‘animal farm’ geschetste situatie

Denkt Na | 09-08-10 | 12:03

Kortom, we mogen Cohen wel heel dankbaar zijn dat hij Paars-Plus heeft laten mislukken. Nu krijgen we tenminste Hirsch Stalin terug!

MAD1950 | 09-08-10 | 11:58

-weggejorist-

Bloodzone | 09-08-10 | 11:58

Willianus Wortelus | 09-08-10 | 10:02

Volgens mij begrijp je niet echt hoe het werkt; ze zijn - juridisch - bevoegd om wetsvoorstellen in te dienen en besluiten te nemen zolang het onderwerp niet als controversieel wordt beschouwd. Dat betekent in de praktijk meestal dat er een meerderheid in de kamer achter het wetsvoorstel moet staan.

Swarley.. | 09-08-10 | 11:57

Demissionair fascisme.

Hanxie | 09-08-10 | 11:53

OT. Ik zie erg uit naar die stadswachten. Of krijgen die van nu gewoon andere uniformen? Ik stel voor alleen blonde vrouwen met strakke leren pakkies an en heele lange zweepjes.

leverworst | 09-08-10 | 11:51

Ernesto Heersch Ballin is een beetje Ga-Ga aan het worden.

gozahtje | 09-08-10 | 11:50

Hirsch Ballin is de Wilders van het CDA.

Uriël Fack | 09-08-10 | 11:48

@parsons/atmOs: ik word gek van dat glasgerinkel en dat je dan opeens naar het nieuwere topic wordt gebeamd!
ik heb al zo weinig controle over mijn leven en dan dit ook nog.
was geketend, een verder heus wel tevreden cliënte.

eddy van vliet | 09-08-10 | 11:47

@James Lastig
"Niet zeiken, jullie hebben zelf voor deze CDA-Gestapo gekozen"
.
Wie van de reaguurders heeft dan CDA gestemd? Ik in elk geval niet.

MAD1950 | 09-08-10 | 11:45

@camjohenkie 10:30: Natuurlijk wordt de journalistiek uitgesloten van deze wet. De echte journalisten, wel te verstaan. Maar dan nog... het gaat hier namelijk helemaal niet om weblogs die filmpjes van kotsende studentes tonen. Het gaat om twee andere groepen "amateur-afluisteraars": klokkenluiders, en de gewone burger. Filmen van agenten die hun boekje te buiten gaan?  Gesprekje met een ambtenaar opnemen omdat je vermoedt dat hij je een loer wil draaien? Dat mag dus straks allemaal niet meer, en is het net als vroeger gewoon weer ons woord tegen dat van de ambtenaar. En je weet wel wie er dan wint; het feit dat het woord van een ambtenaar zwaarder weegt is geloof ik zelfs in de wet vastgelegd. 
    
Met dit verbod wordt de burger een uiterst effectief middel om overheidsdienaren te controleren ontnomen. Daar is het ze om te doen, sites als Geenstijl zijn maar bijvangst. 

Muxje | 09-08-10 | 11:43

zovoklets | 09-08-10 | 11:23
De kat krabt de krullen van de trap.
Ik herhaal, de kat krabt de krullen van de trap.
Dit bericht vernietigt zichzelf in 60 seconden!

ZDEV | 09-08-10 | 11:42

Dat geld dus ook voor deze demissionaire minister en zijn medewerkers toch? Helaas hebben de meeste call centers dit al opgelost door van tevoren te zeggen dat het gesprek op genomen kan worden, bluh.

allesofniets | 09-08-10 | 11:40

Die wildgroei aan porno, pesterijen en privacy-schending op het WWW (Wereld Wijde Web) moet een keer stoppen. Het doet gewoon pijn aan je ogen.

Vroeger werden mensen opgevoed met een beetje fatsoen, normen en waarden (gek woord, maar dat woord kennen jullie ouders misschien nog wel). Dat je op het moderne internet een heleboel dingen kán doen, betekent nog niet dat je dat ook allemaal moet willen. Minister Ballin kan wat mij betreft niet voortvarend genoeg optreden in dezen. Ik denk dat het goed zou zijn als we een aantal zaken organiseren.

Het tijpen van een reacties op diverse zogenaamde fora zoals 'Geenstijl' (het schrijven van zogenaamde 'blogs') kan alleen vanaf een vast IP-adres en onder eigen naam, na registratie én verificatie van de correcte persoonsgegevens. Reacties (en blogs en andere pennenvruchten) worden alleen publiekelijk zichtbaar na goedkeuring door een neutrale en deskundige partij. In de demokratische volksrepubliek Korea zijn hier al hoopgevende resultaten mee behaald. Na het behalen van een bepaald quotum (zeg 10 inhoudelijk goede en wenselijke reacties) is de internetter 'internetvaardig' - en vervalt deze ante-facto control zijn reacties worden louter post factum en steekproefsgewijs getoetst. Mocht een schrijver vervolgens toch nog over de schreef gaan dan geldt het three-strikes-your-out principe en kan er door bovengenoemd ambtelijk comité permanente ban (een zogenaamde 'permaban') worden uitgesproken.

Alle reacties die aan zijn persoonlijk IP nummer zijn gekoppeld kunnen met een druk op de knop worden geblokkeerd totdat de persoon in kwestie met goed gevolg een soort verkeers-cursus voor op het internet heeft doorlopen. Zo voorkomen we dat nare gescheld, discriminatie, domme rechtse praat, inbreuk op privacy, de goede zeden en godslastering.

Met het ook op de mondialisering van het Internet zou natuurlijk nóg beter zijn als we dit uiteindelijk Europees en in samenwerking met krachtige partners zoals de Arabische Liga gaan regelen. Maar dat is waarschijnlijk helaas nog toekomstmuziek. [/Fransisco]

zabbiman | 09-08-10 | 11:36

"DDR-praktijken"

Ik denk dat een vergelijking met de laatste legislatieve activiteiten van Berlusconi meer to the point is. Ondertussen lijkt het erop dat het CDA toch deelneemt aan een nieuw kabinet. Alleen al om deze reden valt een rechts kabinet niet te verkiezen.

Arrabinekoeterine | 09-08-10 | 11:29

Je ziet al aan die rotkop ,dat hij zelf niet deugt.Zoek maar eens uit hoe het zit met Demmink

alidas | 09-08-10 | 11:25

Dit heeft trouwens nog veel grotere gevolgen voor de burger. Je kunt nu rustig een gesprek met die wethouder die je vanalles toezegt opnemen. Dat kan je dadelijk ook een fikse gevangenisstraf opleveren, want stel je voor zeg, je zou iemand aan zijn woord houden.

SantaX | 09-08-10 | 11:25

ZDEV | 09-08-10 | 11:15
Man, ik droom weleens dat ik iets te vertellen heb wat de moeite waard zou zijn af te luisteren. Helaas.

zovoklets | 09-08-10 | 11:23

Jongens, kom op nou, hij moet natuurlijk wel Joris Demmink uit de wind kunnen houden, anders raakt de stront de ventilator wat de continuïteit van de overheid in gevaar brengt. Misstanden aan het licht brengen is dus eigenlijk heel erg staatsgevaarlijk, dus dat moeten we niet willen met zijn allen.

Huflind | 09-08-10 | 11:22

maar goed dat Ralph Inbar al gestopt is.

Weer te laat | 09-08-10 | 11:19

Als je fysiek of via een medium aan een gesprek deelneemt mag je dit altijd opnemen, voor eigen gebruik. Het is je recht om je eigen leven op te nemen.

Het is iets anders om deze content te openbaren. Daarvoor dien je toestemming te hebben van de tegenpartij. Tenzij deze tegenpartij iets belastends vertelt, dan mag je er mee naar de pers of naar de rechter.

Het wordt verder hoog tijd dat het geheime tapen van de overheid wordt ingebonden. Nederland is afluisterland. We luisteren meer af dan de StaSi. Dankzij HB. Justitie en politie, en ook de AIVD vinden het heerlijk om overal tapjes te plaatsen. Al dan niet volgens de regels.

Godverdomme! Als er één partij is die ik mijn gesprekken niet toevertrouw dan is het wel de overheid = roverheid = overhead. En zeker niet die hijger van een HB.

ZDEV | 09-08-10 | 11:15

ehb + acta = je privacy helemaal naar de klootjes

w31rd0 | 09-08-10 | 11:13

Tollebol | 09-08-10 | 11:11

De BD koopt die informatie gewoon van de Duitse BD. Met jouw geld, dat dan weer wel.

zovoklets | 09-08-10 | 11:13

"Een website die een bestandje (film, foto) koopt dat van diefstal afkomstig is, maakt zich schuldig aan heling. Dat kan straks vier jaar gevangenisstraf opleveren, en dan pas je als GeenStijlredacteur wel op

Geldt dit dan ook voor gestolen informatie die door de belastingdienst gebruikt wordt?

Tollebol | 09-08-10 | 11:11

brulkikker | 09-08-10 | 11:07

Eens. Elke dag roze postduiven versturen om nieuwe weblokaties te melden, ontlopen van de AIVD en onderduiken in achterkamertjes. Spannond!

zovoklets | 09-08-10 | 11:11

Als Geenstijl underground gaat wordt het alleen maar kewler.

brulkikker | 09-08-10 | 11:07

HaaBee, weg drmee

KissThere | 09-08-10 | 11:06

En dan zijn er mensen die gewoon volhouden dat Geert eng is tsssss.

EenVogeltjeInDeWei | 09-08-10 | 11:06

Deze man heeft in zijn demissionaire periode al meer werk afgeleverd als in de vier voorgaande jaren... Ongelofelijk. Valt me op dat een paar ministers hun 'vakantie' er zelfs voor hebben opgeofferd om nog maar zoveel mogelijk zaken erdoor te duwen.

Democratuur | 09-08-10 | 11:06

God Zelf | 09-08-10 | 10:33
Van de politiek hoef je niets te verwachten het is van links tot rechts dezelfde kliek.
Dat links rechts geleuter is alleen bedacht om het volk rustig te houden zodat ze de illusie hebben dat ze iets te kiezen hebben en dat er dan ook iets veranderd als de andere partij de macht zou krijgen
En elke 4 jaar trappen we weer in die poppenkast.
Kijk dit filmpje eens.
How The Elite Control Politics
www.youtube.com/watch?v=fTahZE4q90U&am...

endofdays | 09-08-10 | 11:06

@ben nuchter | 09-08-10 | 10:58:

Hej, het gaat ook om _jouw_ vrijheid, hoor.

Balsaq | 09-08-10 | 11:05

De overheid heeft niets te verbergen en dus hoeven ze ook niet getapet te worden. Ze doen immers niets fout... hmmz.

SantaX | 09-08-10 | 11:03

Laten we hopen dat Geert er voor gaat zorgen dat EHB niet terugkomt in het nieuwe kabinet.
Zet daar maar een VVD'er neer.

Mazzeltov | 09-08-10 | 11:03

dus zo'n kickboksende wijkagent / stadswacht mag je niet meer op de openbare weg filmen ?

nachtschilder | 09-08-10 | 11:03

@Ranja Drinker | 09-08-10 | 11:00
Beide denk ik.

atm0s | 09-08-10 | 11:01

Nou, gelukkig is hij snel weg.
Ik ben benieuwd waar het met het volgende kabinet heengaat?
Vast een stuk beter. VVD en CDA en de PVV. De laatste dan wel als "gedoogdingus", maar twee partijen met het woord "Vrijheid" in hun naam.
Dat moet wel goedkomen.

Varkensjuin | 09-08-10 | 11:01

Bos Hout | 09-08-10 | 10:16
De sheeple gaan alleen nog massaal de straat op als Nederland het WK speelt.
Vrijheid en privacy is niet belangrijk genoeg.

endofdays | 09-08-10 | 11:00

Ik zou toch wel eens een vlieg op de muur in de kamer van Ernesto willen zijn, zou hij ook van die woede-toevallen hebben? Zoals dat andere mannetje zo'n 65 jaar geleden in een bunker onder de Duitse hoofdstad die maar niet wilde begrijpen dat het spel over en uit was en dat zijn waanbeeld voor wereldheerschappij alleen nog maar in zijn verknipte hoofd zat! Of is hij wel degelijk een sluwe vos die op slinkse wijze via een achterdeurtje Nederland openzet voor het totaal ongrondwettelijke ACTA verdrag?

Ranja Drinker | 09-08-10 | 11:00

@atm0s
Ik denk eigenlijk dat we op deze manier beter af zijn dan mèt.

Pax | 09-08-10 | 10:59

-weggejorist-

ben nuchter | 09-08-10 | 10:58

Je kunt toch altijd nog je hoofdkantoor en servers verkassen naar een land zonder dit soort belachelijke regels? (wel zeer triest als dit nodig mocht zijn)

jimbrowski | 09-08-10 | 10:57

Even over die teller hier rechts boven,
61 dagen zonder kabinet

Zou daar niet een groter getal mogen staan?

atm0s | 09-08-10 | 10:57

Smerige fatsoensrakkers . de enkele keer dat ik de man wel eens iets hoor en/of zie beweren op de VerreKijk moet ik altijd aan een "pratende kut" denken.

Ratzing. | 09-08-10 | 10:57

Ik heb trouwens meer het idee dat deze wetgeving bedoeld is om sites aan te pakken waar je films en muziek kunt downloaden. Is het trouwens niet als journalist gebruikelijk dat je aangeeft dat je het gesprek/interview opneemt, Brusselmans? Uitzonderingen nagelaten zoals bij undercover-journalistiek.

Flodder | 09-08-10 | 10:55

@brusselmans

Mijn complimenten. Deze keer werd de plank raakgeslagen.

jabier | 09-08-10 | 10:53

En ik altijd maar denken dat demissionaire ministers slechts lopende zaken mochten afwikkelen en geen nieuwe initiatieven mochten nemen. Ze zitten er immers zonder enige volmacht van de kiezer.
Maar deze gristen misbruikt zijn postie (en de vakantie periode) even voor persoonlijk gewin en knechtiging van de bevolking.

Linke Joop | 09-08-10 | 10:52

Wanneer gaan ze EHB verbieden?

necrosis | 09-08-10 | 10:51

Ze moesten Hirsch Ballin maar eens verbieden. die Dombo...

Drank Orgelt | 09-08-10 | 10:50

@atm0s | 09-08-10 | 10:46:

Nee, een exit node durf ik ook niet. Ik draai overigens wel een non-exit node. Omdat ik een dikke pijp heb staat ik dus op een megabit of 2-3 per seconde maximum ingesteld :-)

Balsaq | 09-08-10 | 10:50

@Patrick Zweedsey | 09-08-10 | 10:46
Ja stuur laat Rutger zijn kennis over het internet eens toetsen!

atm0s | 09-08-10 | 10:49

@Patrick Zweedsey
Er is niks aan te doen. Emigratie is de enige oplossing.

Pax | 09-08-10 | 10:48

waarom falen julie om Ernstig Heersch Stalin aan te pakken?

Patrick Zweedsey | 09-08-10 | 10:46

@Balsaq | 09-08-10 | 10:41
Dacht dat je een ons in het draaien van een exit-node probeerde over te halen, dat lijkt me niet zo'n fijn idee.

Wel weer leuk als je vlak bij een Mc Donalds (o.i.d.) Hotspot woont, als TOR met meerdere interfaces kan werken tenminste. (1 IP voor inkomend TOR verkeer) en andere interface als exitnode.

atm0s | 09-08-10 | 10:46

Z'n ouders zijn gevlucht voor een dictatoriaal regime....
Het was beter geweest als ze hun zoon daar hadden achtergelaten. Die zou zich immers prima op zijn gemak hebben gevoeld.

McPhart | 09-08-10 | 10:45

*open arme? Open armen.

Pax | 09-08-10 | 10:44

Tja, het is natuurlijk een stuk eerlijker als een Minister niet betrapt kan worden als hij liegt!

Burgerlijke ongehoor | 09-08-10 | 10:43

Ow, en als toevoeging:

Op I2P speelt het external gebeuren niet, omdat I2P in wezen een gesloten netwerk is. Toevallig zijn er echter mensen op dat net die "outproxies" draaien, maar dat is een toegevoegde waarde, en niet --zoals bij Tor-- integraal onderdeel van het net.

Een I2P node draaien is zondermeer veilig, ene Tor node zoals onder punt 2. van mijn post ook.

Balsaq | 09-08-10 | 10:43

@brusselmans het hiaat ... die? Matige zin voor het overige.

Cpt | 09-08-10 | 10:43

Wel weer een beetje kort door de bocht. Heling mag niet en ik zie niet waarom dit niet zou gelden voor gestolen film- of geluidsopnamen. Ik zie ook niet hoe dit de journalistiek zou hinderen. Heeft iemand misschien een voorbeeld waarbij een misstand aan het licht is gekomen wat zonder gestolen en gekocht materiaal niet bovenwater was gekomen?
Wat betreft het aan banden leggen van stiekem opnemen van gesprekken ben ik helemaal voor. Je bent toch een beetje een knaagdier van het laagste allooi als je daar je brood mee moet verdienen.

Mike Oxlong | 09-08-10 | 10:42

Als die LUL nog 4 jaar op die positie zou zitten zou het zonder twijfel de ondergang van Nederland zoals we het kennen betekenen.. vrijheid? VERBOTEN. nieuws zoals het is? VERBOTEN. Wat een mongool.

OscarWilde | 09-08-10 | 10:42

Ik verwelkom met open arme onze nieuwe leider, interim premier, nieuw staatshoofd en generaal van Uhm.
Wijs ons maar naar de Diemacos, mijnheer.

Pax | 09-08-10 | 10:42

Een stukje geschiedenis van de heer Hirsch Ball in

Hirsch Ballin nam aan het eind van de kabinetstermijn, in de demissionaire periode na de verkiezingen van mei 1994, ontslag na het tumult over de IRT-affaire, vrijwel direct gevolgd door Van Thijn.

De achtergrond van de enquête was de aanleiding tot en het gekrakeel rond het opheffen in 1993 van het Interregionaal Recherche Team (IRT) Noord-Holland/Utrecht wat de geschiedenis is ingegaan als de IRT-affaire.
Het IRT Noord-Holland/Utrecht was een interregionaal samenwerkingsverband van een aantal politiekorpsen waaronder Amsterdam en Utrecht. Het team maakte gebruik van een omstreden opsporingsmethode, namelijk het doorlaten van drugs onder regie van politie en justitie. Het doel daarvan was te kunnen doordringen tot in de top van de criminele organisatie die onderzocht werd, de "erven Bruinsma". Eind oktober 1993 ontdekte de nieuw aangestelde teamleider, commissaris van de Amsterdamse politie Johan van Kastel, dat het IRT een opsporingsmethode hanteerde waarvoor hij geen verantwoordelijkheid wenste te dragen. Hij rapporteerde dit aan de korpsleiding in Amsterdam en na veel overleg (en ruzie) tussen de bij het IRT betrokken politiekorpsen, het Openbaar Ministerie en andere betrokkenen, leidde dit tot de opheffing van het IRT hetgeen op 7 december 1993 bekend werd gemaakt. Voor het onderzoek naar de consternatie die dit tot gevolg had, werd de Commissie-Wierenga ingesteld. Er was ondertussen een flinke ruzie ontstaan tussen de politiekorpsen Amsterdam en Utrecht waarbij onder andere corruptiebeschuldigingen over tafel gingen. De Commissie-Wierenga kwam met een rapportage waarin de Amsterdamse politie de schuld werd toegeschoven. Ondertussen was al zoveel over misstanden in de opsporing naar buiten gekomen dat in de Tweede Kamer werd gevraagd om een diepgaande parlementaire enquête.

De enquêtecommissie opsporingsmethoden heeft gedurende meer dan een jaar een zeer uitgebreid onderzoek gehouden waarbij honderden personen zijn geïnterviewd, en uiteindelijk 88 personen in het openbaar zijn gehoord. Daarnaast zijn duizenden documenten verzameld en diverse deelonderzoeken o.a. door de wetenschappelijke onderzoeksgroep Fijnaut uitgevoerd

Maarten van Traa (Oegstgeest, 18 mei 1945 – Amsterdam, 21 oktober 1997) was een Nederlands politicus, die voor de Partij van de Arbeid lid was van de Tweede Kamer. Hij was vooral bekend als voorzitter van de Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden, ook wel commissie-Van Traa genoemd

Overlijden
Op 21 oktober 1997 kwam Van Traa om het leven door een auto-ongeval op de afslag van de Amsterdamse ringweg A10 naar de A4. Er heerste in politieke kringen enige tijd twijfel of er misschien sprake was van sabotage aan zijn auto. Na lezing van het politierapport geven echter zowel zijn jeugdvriend Benk Korthals als ook mede IRT-commissielid André Rouvoet aan dat zij er van overtuigd zijn dat er geen opzet in het spel is geweest. [

Vrolijk | 09-08-10 | 10:41

@atm0s | 09-08-10 | 10:35:

Pardon?

Kijk, je kunt Tor op drie manieren gebruiken:

1. Als client only: Je lokale systeem praat met het Tor netwerk, maar maakt er geen deel van uit. Je kunt anoniem surfen / wikileaks bezoeken / etc, maar voegt niets toe aan het netwerk.

2. Als internal server (recommended): Je lokale systeem staat andere systemen toe om ook via jou te praten. Je kunt nog anoniemer surfen, omdat jou eigen verkeer verdrinkt in de verkeersstromen die door jouw systeem lopen. Omdat je systeem beter op de hoogte is van welke nodes in Tor betrouwbaar zijn gaat e.e.a. nog sneller, ook. Je draagt bij aan het systeem.

3. Als external server (GEVAARLIJK!): Het enige verschil met optie 2. is dat jouw systeem nu aan het einde van de keten mag staan als zogenaamde "exit node"; JOUW systeem maakt dus de uiteindelijke HTTP request, en als dat naar een "foute" site is, bij JIJ verantwoordelijk.

Voor het in ontwikkeling zijnde Tahoe-LAFS op Tor is overigens optie 2 goed genoeg. Dat kan ik je dan ook aanraden. Even zorgen dat je exit policy op "reject all" staat (en dat staat ie default).

Balsaq | 09-08-10 | 10:41

Voor Vrijheid en Democratie, Partij voor de Vrijheid, tjonge wat hebben we in dit land toch een ontzettende hoop vrijheid

ben nuchter | 09-08-10 | 10:41

Flodder | 09-08-10 | 10:31
Om het majesteit-incident als voorbeeld te gebruiken: 50 jaar geleden gingen dit soort verhalen over de toog van het café, en van wijsvinger naar wijzende vinger. Als de majesteit in beeld was kreeg ze er toen gewoon in real life ook van langs. Nu is alleen de reikwijdte en de anonimiteit groter. Twitter is weer het naarste voorbeeld van dit soort situaties.
Mijn vraag is dan ook: WAT en HOE wil deze man iets verbieden..? Als GS een journalistiek medium is (en volgens mij is elk blog dat) kan ze zich volgens mij keurig indekken. En anders moet hij de Privé, de Story, de Libelle en de Margriet ook maar gaan verbieden, evenals de aanhangende kranten. En dan een staatskrant uitgeven of zo.
Als hij niet teruggefloten wordt verklaar ik de huidige regering voor gek als ze een liberaal uitgangspunt had/heeft.

OoO | 09-08-10 | 10:39

@Aart Z. | 09-08-10 | 10:34
Welk geluid moeten we dan maken Aart, of moeten we gewoon stil blijven?

atm0s | 09-08-10 | 10:38

ik scheld niet graag met ziektes, maar ****** op met dit en met ernesto zeg, belachelijk idee en enorm hyocriet.

Muzza | 09-08-10 | 10:38

In een vrij land is de overheid bang voor haar burgers, niet andersom.

Bull Trap | 09-08-10 | 10:37

*Ziet het aantal ambtenaren (van 5k per maand) alweer toenemen om deze vrijheid beperkende maatregelen te handhaven*
*zucht nog eens over het feit dat bedrijven weer werknemers (van 3k per maand) in dienst moeten nemen om de ambtenaren van zich af te houden*

Commandini | 09-08-10 | 10:36

@Balsaq | 09-08-10 | 10:32
En dan 's nachts een beetje in mijn onderbroek worden afgevoerd met een zwarte zak over mijn hoofd zeker, nou nee dank je.

atm0s | 09-08-10 | 10:35

camjohenkie | 09-08-10 | 10:30
En wie gaat er dan bepalen wat een 'journalist' is. Ik ben ook wel eens journalist.

Bos Hout | 09-08-10 | 10:35

@Balsaq | 09-08-10 | 10:32
Tor server draaien? Echt nooit niet.

atm0s | 09-08-10 | 10:34

Niet piepen jongens...

Aart Z. | 09-08-10 | 10:34

Is er nou echt geen mogelijkheid om dit soort toestanden aan de GROTE klok te hangen? Ik heb zo het idee dat wij hier op geenstijl al dit soort zaken wel in de gaten hebben maar dat de grote groep Nederlanders totaal geen idee heeft welke kant dit land op dreigt te gaan. Eigenlijk zou heel den Haag op zn kop moeten staan als deze halve gare weer met zulke idiote rechtsstaat-ondermijnende voorstellen komt. En het begint ondertussen een niet aflatende stroom te worden.
Wat is dit toch?
Wij, als burgers hebben toch de macht? Ik hoop echt dat een minderheidskabinet de grootste zegening zal worden van de laatste jaren. Dan moet zo'n voorstel tenminste echt door de 2e kamer en heeft hij (ik hoop trouwens dat ie oprot) veel meer steun nodig.

God Zelf | 09-08-10 | 10:33

Deze man heeft echt de meest rotte zure azijndrinkers kop die ik ooit heb gezien.
camjohenkie | 09-08-10 | 10:30
En ja ik ga toch eens kijken op de site van bits of freedom. Dit is gewoon te zot voor woorden. Heeft iemand nog een fakkel en hooivork liggen voor mij?

Tortasi | 09-08-10 | 10:33

OT,
Doekle - alert op radio 1 over enkele minuten. Gaat hij het lidmaatschap van het CDA opzeggen?

fuckje | 09-08-10 | 10:32

@Transformatorhuisje | 09-08-10 | 10:31:

You're welcome.

@iedereen met zo'n dikke internet pijp thuis:

Doe nu een seven SNEL een Tor/I2P serverT draaien, zeg!

Balsaq | 09-08-10 | 10:32

Voorgestelde wetgeving is eng. Maar ik begreep destijds niet dat bijvoorbeeld een rtl boulevard niet strafrechtelijk werd vervolgd voor de beelden van jolanthe en sneijder. Hoezo privacy? Net als dat GS wel eens flink de bocht uit vliegt. Zie manon thomas, of recentelijk nog, de majesteit. Eén zatte actie en je staat levenslang op internet. Moeten we dat willen? Daar mag de discussie ook wel eens over gaan. De mond vol over privacy aan de ene kant en hem aan de andere kant steeds grof schenden. Ja, dan creeer je behoefte voor kwalijke wetgeving. GS is mede debet aan deze plannen.

Flodder | 09-08-10 | 10:31

Balsaq | 09-08-10 | 10:26
Dat ge bedankt zijt.
*doet installeren*

Transformatorhuisje | 09-08-10 | 10:31

Comité voor de rechtstaat are you watching?

mayor_pickwick | 09-08-10 | 10:30

Als jullie goed hadden gelezen dan hadden jullie gezien dat Herr Ballin de journalistiek uitzondert in dit voorstel. Ik denk om eventuele kritiek voortijdig de kop in te drukken.

Los daarvan is het denk ik een hele slechte zaak als de overheid steeds meer macht krijgt en de burgers minder.

Ernstiger is dat Ballin het recht wil hebben om websites ZONDER TOETSING BIJ DE RECHTER meteen op zwart te kunnen zetten. Ik roep iedereen op om via www.bof.nl bezwaar aan te tekenen tegen dit idiote voorstel.

Ballin is in mijn ogen een grote bedreiging voor de democratie...

camjohenkie | 09-08-10 | 10:30

En we gaan gewoon lekker verder met de vvd, pvv en het CDA, orde en tucht, dat zal jullie leren. Oeps, 2 x het woord vrijheid in de partijnaam...

Watikjebrom | 09-08-10 | 10:29

Wie helpt die man uit zijn psychotisch lijden te verlossen? Als je RECORD-knop wilt verbieden moe(s)t je bij Philips zijn, niet bij de burger. Optyfen, u zijt geweest! Hup hup mars! Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts Links Rechts

OoO | 09-08-10 | 10:29

@iter | 09-08-10 | 10:03
"Do as we say, don't do as we do"

Siebie_Randstad | 09-08-10 | 10:29

Was Paars + aan de macht was, dan was deze vent al naar huis gestuurd.
Bedankt Nederland...

da wizard | 09-08-10 | 10:28

Deze man zou president moeten worden. Van Noord-Korea dan, maar toch.

stom schaap | 09-08-10 | 10:27

E.H. Ballin, de moraal ridder die na het doorlaten van miljarden aan drugs, eruit gegooid is en nu gewoon weer aan de macht is olndanks zijn demissionaire status. Echt CDA gespuis, nee hoor niks aan de hand doorlopen. En gewoon weer verder gaan met zijn heldhaftige kruistocht om zijn eigen falen te verbergen. Hij moest zich kapot schamen.

Ik hoop van harte dat Ernst, bij het nieuwe kabinet de worstebroodje van Geert ,mag halen in de kantine en dat daarmee zijn belangrijkste taken in het gedoogakkoord zijn beschreven.

Schlomo De Peaumeaux | 09-08-10 | 10:26

@atm0s | 09-08-10 | 10:16:

Het is nog in ontwikkeling, he, dus verwacht nog absoluut geen gebruikersvriendelijkheid.

Voor Tahoe-LAFS op I2P: Eerst I2P installeren ( www.i2p2.de ), en dan (_op_ I2P), naar duck.i2p gaan; Tahoe-LAFS selecteren en instructies opvolgen.

Voor Tor weet ik het niet (niet geprobeerd).

Balsaq | 09-08-10 | 10:26

Dat krijg je met een rechtse verbods regering.
Die al onze vrijheden wil gaan inperken.
En dat onder het mum van terroristen bestrijding.
Ach, volgend jaar mogen we weer gaan stemmen, TOCH

Redneck | 09-08-10 | 10:25

domheid regeert | 09-08-10 | 10:23
Gefeliciteerd. Zelfkennis is een groot goed.

niet voor de hond | 09-08-10 | 10:25

Fijnstoffer | 09-08-10 | 10:12
"Wie regeert er nu eigenlijk in een vrije democratie die we geacht worden te zijn?"
In ieder geval niet de gekozenen. Ministeries en diensten runnen het land met aan de knoppen door het staatshoofd en door een vaste kliek bestuurders benoemde mensen. Politici hoeven het ons slechts te verkopen.

Bos Hout | 09-08-10 | 10:25

Blijven hopen op een rechts kabinet, lutsers, dan weet je zeker dat dit soort praktijken ingevoierd worden.

captainobvious | 09-08-10 | 10:25

@Stir Glenfarclas II | 09-08-10 | 10:15
"Nu kunnen overheden proberen terug te gaan naar de tijd van het Wassenaarverdrag, door sterke cryptografie zonder overheidsachterdeur te verbieden. Maar die geest is al jaren uit de fles – dat zal niet lukken. Bovendien wordt cybercrime zonder cryptografie een stuk eenvoudiger: Telebankieren met zwakke cryptografie is echt geen aanrader.

Zodra blijkt dat de ISP als politieagent door de versleuteling kansloos is, heeft de RIAA ook hier al weer een oplossing. Dan moet de PC van de gebruiker maar filteren. Dit idee is in 2008 al door de RIAA baas Sherman geopperd. Omdat mensen dit niet vrijwillig gaan doen, moeten besturingssystemen het maar doen. Dus als de ISP’s als politieagent falen, moet Microsoft dit maar doen. "

atm0s | 09-08-10 | 10:23

De meest foute Nederlander sinds WOII.

domheid regeert | 09-08-10 | 10:23

@Stir Glenfarclas II | 09-08-10 | 10:15
Volgende stap is vast dat de regering van alle private keys een kopie wilt, ongehacht de toepassing. Gebruik je crypto waarvan zij geen key hebben, hup het gevang in :)

atm0s | 09-08-10 | 10:22

"Ze mogen alles van me weten, ik heb niets te verbergen" en "Met deze wet gaan we de terroristen echt aanpakken" en "We zijn toch allemaal voor een veilige samenleving" en en en en en....

BozeMan | 09-08-10 | 10:20

De jacht op anders denkenden wordt steeds harder en feller in Nederland, van publiek naming en shaming tot verbieden van sites en wetgeving aanstellen om ze voorgoed stil te krijgen :

Politieke Islamificatie

poli | 09-08-10 | 10:20

Het lijkt fucking Italië wel...

roeinerd | 09-08-10 | 10:20

@Balsaq | 09-08-10 | 10:14
Dat klinkt goed, where do I sign up!

atm0s | 09-08-10 | 10:16

Vroeger had je nog mensen die gingen protesteren en *kuch* opiniebladen die dan kritisch werden bij dit soort dingen. Tegenwoordig alleen nog wat blogs, maar die zijn dus ook binnenkort ook geschiedenis.

Ik zou de demissionaire Hirsch Ballin willen vragen zijn demissionaire status nog eens goed te bezien en direct te kappen met in vakantietijd dit soort politiestaatvoorstellen te doen.

Bos Hout | 09-08-10 | 10:16

James Lastig | 09-08-10 | 10:12
Of een stijlloos roze staatsgreep..
*hooivork doet bijpunten*

Transformatorhuisje | 09-08-10 | 10:14

Meneer Reijn, de journalist die het stukje waarschijnlijk op een ouderwetsche typemachine zonder wislint getypt heeft, heeft geen kaas gegeten van het internet en roept maar wat.

Gelukkig is een minister niet in staat wetten te maken, hij kan voorstellen doen. De "censuurknop" haalt 't waarschijnlijk al niet en is mogelijk ongrondwettelijk. Dit zijn gewoon proefballonnetjes van Haagsche komaf.

De truuk is: doe een idiioot voorstel (totalitaire censuur) en zwak het daarna af zodat dat redelijk klinkt.

Flippo 3.0 | 09-08-10 | 10:14

@atm0s | 09-08-10 | 10:13:

Dat verkeer is niet te onderscheiden van gewoon SSL verkeer. Success, dus.

Balsaq | 09-08-10 | 10:14

Top die kop!
Wat een heaufd zeg, allemaggies.

ArthuA | 09-08-10 | 10:13

@Balsaq | 09-08-10 | 10:12
Dan verbieden ze vast wel het gebruik van zulke protocols en hebben ze weer een reden er bij voor deep packet inspection.

atm0s | 09-08-10 | 10:13

Laat Ernst Hirsch Ballin even gauw ter plekke dood neer pleuren, vieze enge christenfascist.
Dacht meteen hetzelfde als enkele reaguurders voor mij, hoe doet ie dat dan met JeeKaa de Jager en zijn gestolen bankgegevens? Of mag het dan weer wel omdat het een CDA'er is en tevens de schatkist vult?

Alfred E. Neuman | 09-08-10 | 10:12

EHB wil dat het OM de Almachtige God van het internet wordt, die Zijn eigen dogma's (die van het policorre Bilderberg-genootschap dat 0031 regeert) dwingend kan opleggen aan het volk.
En EHB wil niet dat het opgenomen en gebruikt wordt als hij een hoer bestelt.
Of als zijn topambtenaar een schandknaapje lust.
Het wordt tijd dat deze gevaarlijke idioot oprot. Wie regeert er nu eigenlijk in een vrije democratie die we geacht worden te zijn?

Fijnstoffer | 09-08-10 | 10:12

Generaal Van Uhm ... STAATSGREEP AUB

James Lastig | 09-08-10 | 10:12

Ja, und, Herr Balin?

Met de huidige (snel gaande!) ontwikkeling van Tahoe-LAFS op zowel Tor als I2P (doe maar even opzoeken allemaal), hebben we dadelijk volstrekt anonieme websites die nog fatsoenlijk verkeer aankunnen ook.

Und dann ist alle Kontrolle vorbei, Herr Balin!

Balsaq | 09-08-10 | 10:12

big brother Ernst gaat ons straks in het nieuwe kabinet het vuur aan de schenen leggen met gedoogsteun van blonde Greet en zijn stadscommando's, wordt steeds gezelliger in nederland.

ben nuchter | 09-08-10 | 10:11

Ten eerste had Hirsch Balin nooit minister mogen worden nadat hij heeft gefaald met de paspoortaffaire. Ten tweede moeten een demissionair kabinet zich stilhouden over dit soort controversiele onderwerpen. Ten derde is het erg gevaarlijk dat Hirsch Balin nu zowel OM als Justitie in zijn hand heeft (na het vertrek van Ter Horst). Eerder deze week was er al het voorstel om preventief te mogen arresteren. Ze zijn gewoon gek geworden en hopen dat het rechtse kabinet hun luchtballonnetjes overneemt.
We hebben in NL veel commentaar op Desi Bouterse als president van Suriname. Maar ondertussen zijn er in NL veel grotere criminelen aan de macht, die ons bestelen van de mensenrechten en vrijheden.

Urf | 09-08-10 | 10:11

Kolonel Don Ernesto heeft ze blijkbaar niet meer allemaal op een rijtje. Los van de met ellende omfloerste uitvoering vraag ik me af welke noodzaak hieraan ten gronde ligt. Volgens mij niet één behalve dan het beschermen van een graaicultuur die steeds wankeler wordt vanwege de niet aflatende stroom aan misstanden die de laatste tijd in het nieuws is rond wachtgelden, AWBZ-graaierij, en riante boni voor hen die dat niet verdienen (niet zelden CDA-ers trouwens).

Don Bomgordello | 09-08-10 | 10:10

EHB heeft een opleiding in Noord-Korea gehad? Laat die man snel weggaan met zijn nare ideeen. Gristencontrol freak. Brrrr.
BTW Hij is dan wel demissionair maar de kans is groot dat hij in een nieuw kabinet weer Minister van Justitie wordt.

kleingrutter | 09-08-10 | 10:10

Blijf met je vuile jatten van journalistieke vrijheden af, jij akelige gristenfacist!
Of zou dit duistere figuur net zolang doorgaan totdat alle communicatiekanalen in overheidshanden zijn? Waarschijnlijk zijn natte droom..
In Noord-Korea zoeken ze nog nieuwe ministers, Ballin kan beter daarheen verhuizen.

Transformatorhuisje | 09-08-10 | 10:09

Meer tappen en minder tapen zei de gek.

HotPotato | 09-08-10 | 10:09

Ik denk dat dit alleen bedoeld is om GS uit de tent te lokken, wat dus aardig lukkende is.

d_2k | 09-08-10 | 10:08

Staat dat ook degene te wachten die dat schijfje vol met zwart spaarders in Lichtenstein verkocht aan de Staat?

william7055 | 09-08-10 | 10:08

JamesBlond | 09-08-10 | 10:07
Waterpistooltje?

Rector Reflector | 09-08-10 | 10:08

Every cloud has a silver lining,het is dan iig ook gebeurd met RTL Boulevard ed.

Hm Cowboy | 09-08-10 | 10:07

prachtig plaatje erbij ook!

MalteseKnight | 09-08-10 | 10:07

Gelukkig hebben we wikileaks nog. Waar zouden we zijn zonder natuurkundigen zoals Julian Assange. Beetje jammer dat we straks een site in IJsland moeten hosten om het gegraai in de zorg aan de kaak te stellen.
-
Democratie begint met een goed geïnformeerde kiezer. Dat Hirsch Balin zijn plicht als minister verzaakt door de kamer niet te informeren maakt heling van informatie noodzakelijk onze democratie overeind te houden.

Feynman | 09-08-10 | 10:07

Dit heeft vast niks te maken met de geheime documenten die Wikileaks nog in de kast heeft liggen...
fuck zeg, wat is die die EHB een laffaard.

flunkerT | 09-08-10 | 10:07

Mag ik die man ongezien de tiefus wensen?
De rest van het CDA incluis?

Dank u.

Rector Reflector | 09-08-10 | 10:07

Genstijl down? zo gauw als dat gebeurd ga IK vechten met alle middelen beschikbaar.

JamesBlond | 09-08-10 | 10:07

Goed verhaal Brusselmans!

fotograaf | 09-08-10 | 10:06

Niet zeiken, jullie hebben zelf voor deze CDA-Gestapo gekozen, goed wetende wat voor plannen en ideeën deze mensen hadden / hebben.

Dus niet gaan zeuren als jullie geliefde 0031 in NeeDDRland verandert.
Je kunt nog weg maar wees godverdomme snel.

James Lastig | 09-08-10 | 10:06

Kan die man ALSJEBLIEFT met pensioen!

atm0s | 09-08-10 | 10:04

Kan Jan Kees de Jager dan ook even voor 4 jaar vast, Ernesto? Je collega koopt gestolen bankgegevens. Verachtelijke gristen met je dubbele moraal!

Bull Trap | 09-08-10 | 10:04

Tja ... NeeDDRland he !

James Lastig | 09-08-10 | 10:03

lol kansloos dan heeft zijn maat de Jager heel wat uit te leggen met de beruchte dvd met belasting ontduikers

iter | 09-08-10 | 10:03


Die mafkees is toch demissionair?

Willianus Wortelus | 09-08-10 | 10:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland