Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LUBBERS LIVE: Opstelten nieuwe informateur

kabinetgeert1.jpg Even schakelen naar de Eerste Kamer waar Ruud Lubbers zijn wekelijkse potje kantklossen (PDF) met Beatrix heeft afgerond. Uitkomst: Ivo Opstelten wordt de nieuwe informateur. De ex-burgemeester en VVD-mastodont mag gaan proberen Echte Vrienden van bovenstaand trio te maken. Vroeger nog vijanden. Nu de toekomstige bazen van Nederland. Beetje lachen jongens! Ruziekabinet Geert1 komt er aan! Persco om 16:00.

Reaguursels

Inloggen

doesitblend? | 04-08-10 | 10:12
Aan demoniseren doe ik niet om vervolgens het volgende te schrijven.

Ik vind Wilders een zwakbegaafde demagoog met een partij vol tokkies die over slechts 1 issue een echt standpunt heeft.

Gevalletje ga niet langs start.

Jip van Jannekke | 04-08-10 | 19:29

@reaudkeaukert

Of je pvv stemt of niet maakt me geen zier uit, en je mag zoveel kritiek hebben op links als je wilt. Maar jij scheert alle linksmensen over één kam. Ik ben links maar wat mij betreft starten we vandaag nog een luchtbrug op vanuit kanaleneiland naar het rifgebergte. Verder heb ik me nog nooit schuldig gemaakt aan demoniseren van welke rechtse politicus dan ook. Overigens; Ik vind Wilders een zwakbegaafde demagoog met een partij vol tokkies die over slechts 1 issue een echt standpunt heeft.

doesitblend? | 04-08-10 | 10:12

Wat is die Rutte toch een hysterische, onzekere sukkel. Moet dat onze premier worden? Nog een dieptepunt na al die jaren Balkenende.

Roer | 04-08-10 | 09:58

herodus | 04-08-10 | 09:26
Maak je geen zorgen, voor het sociale programma hebben we Geert, het is één van zijn targets om mee te beginnen, de verzorgingshuizen.
Had je toch niet kunnen bedenken hè.

lanex | 04-08-10 | 09:30

Lubbers heeft zijn werk gedaan, hij heeft nu zijn handen weer vrij om VN medewerksters aan de billen te zitten.

Het "rampenkabinet 1" van VVD en PVV zal mogelijk de kortste levensduur in de geschiedenis hebben.

Maxime Verhagen had desnoods zijn vrouw en kinderen verkocht voor deze coalitie.

Het CDA heeft haar ziel aan de duivel verkocht. ( zie grondbeginselen van het CDA m.b.t. democratie en respecteren vrijheid van geloof )

Uit het samenwerkingsverband van het CDA met PVV blijkt dat de grondbeginselen van het CDA geen enkele waarde heeft. Ook geeft het CDA hiermee aan, dat het absoluut geen middenpartij is maar puur rechts en allerminst sociaal naar de zwakkeren in de samenleving is.

Het CDA geeft liever geld uit aan oorlog in het Midden-Oosten en miljarden aan zo,n 85 Joint Strike Fighters.

Het CDA geeft liever miljarden uit aan oorlog, i.p.v. goede zorg aan ouderen, de ouderen in de verzorgingshuizen kunnen in plaats van twee dagen wel drie of vier dagen zonder verschoning. Ik mag hopen dat ze Verhagen later zelf een weekje of drie met een broek vol str... laten zitten.

herodus | 04-08-10 | 09:26

@ Biomassa

Had je de alinea met Cohen erin niet vooraan kunnen zetten? Dan had ik gelijk kunnen stoppen. 'Erudiet', 'bewezen bestuurder', mijn god.

Vuvuzela | 04-08-10 | 09:07

@ Biomassa | 04-08-10 | 02:47
Ik heb er echt bewondering voor dat iemand midden in de nacht zo een groot stuk kan typen. Vind je het erg dat ik het niet lees, veels te veel op de vroege morgen ?

vandezijlijn | 04-08-10 | 08:11

Ik ben (zeker) geen sp-er, maar ik voorspel je 1 ding. Die Roemer gaat bij de volgende verkiezingen een gigantische overwinning boeken. Hij is retorisch namelijk nog beter dan GW.

dyzc | 04-08-10 | 07:40

Biomassa | 04-08-10 | 02:47

PvdA en SP zullen niet gauw tot samenwerking komen, die kans is minimaal. De PvdA is al jaren in een proces om naar het midden van het politieke spectrum op te schuiven, omdat de partij inziet dat het dilemma van het socialisme (onderklasse is electoraat, is die onderklasse eenmaal 'geholpen' tot middenklasse dan krimpt de vertrouwde stemvijver) uiteindelijk tot een marginale partij kan leiden. Een dokter vrijwel zonder patiënten.

Daarom zoekt de PvdA uit lijfsbehoud in toenemende mate aansluiting bij de middenklasse en past daarop de koers aan. De SP daarentegen is een starre ideologische partij die doet alsof de meeste mensen in stoffige mijnen zwoegen en bevrijd dienen te worden uit de klauwen van het grootkapitaal.

Emile Roemer is een aardige moppentapper en had 100 jaar geleden vast kans van slagen gehad met z'n SP. Heden ten dage is de SP voornamelijk een relict overgebleven in de asbak van het communisme. Genoeg lieden die erop stemmen, toch nog 10 %, daar niet van, maar de partij staat politiek in een eenzame hoek kiezersvluchtheuvel te wezen.

Maar je weet maar nooit - niets is onmogelijk, maar... zie boven.

Adalgar | 04-08-10 | 04:30

Mijn eigen kijk op de huidige generatie politici:

Mark Rutte: oogt als een eeuwige student, ongehuwd, weinig levenservaring en als premier (let wel: van alle Nederlanders) totaal ongeschikt. Geen enkel gevoel voor humor en relativeringsvermogen. Leeft in een geïsoleerd wereldje, van waaruit hij Henk en Ingrid (gejat van Wilders) zoveel mogelijk laat boeten voor de fouten van zijn eigen beperkte kennissenkring. Die passen immers niet in zijn eigen kringetje, dus laat ze daarvoor maar al te graag boeten! In zijn jeugd waarschijnlijk ietwat gefrustreerd geraakt en wil nu ten koste van alles bewijzen wat hij waard is.

Maxime Verhagen: Sinds het verval van Balkenende voortdurend uit op het "grijpen van de macht" binnen het CDA. Schuwt daarbij geen enkel middel en is zelfs bereid om binnen eigen gelederen een Judasrol te vervullen. Maxime is de verpersoonlijking en het toonbeeld van een afvallig "gelovige", die zijn eigen handelen voortdurend spiegelt aan het onvermogen van anderen en daardoor stelselmatig de gevolgen van eigen handelen als zijnde "schuld" (in christelijke kringen nogal een beladen term) bij anderen op het bordje gooit.
Voor wie Maxime niet kent, fijn laten zo, want je gaat het linksom of rechtsom ooit bezuren!

Alexander Pechtold: Zit nu zwaar gefrustreerd bij de psychiater om daar zijn agressie, voortkomend uit teleurstelling, af te reageren. Roept steeds dat het toch allemaal niet kan en niet deugt, maar op elke vraag van de psychiater hoe hij het dan wel gehad zou willen hebben, komt hij niet verder dan wat gemompel over paars, een beetje paars, heel veel paars, etc.
Waarschijnlijk heeft Alexander in het verleden ooit een paarse krokodil gehad die hem ietwat ruw is ontnomen. Dat trauma is Alexander vervolgens nooit meer te boven gekomen en nu draait zijn hele politieke carrière enkel nog om het woordje paars. Nu hij dat misloopt, is hij volledig door het dolle en staat, stampvoetend en wel, ook niet meer open voor welke andere optie dan ook.
Laat zich voor het overige graag voorstaan als zijnde "links liberaal", maar vraag hem nooit naar een keuze tussen links of rechts. Dan raakt Alexander in verwarring en weet hij het zelf niet meer.

En dan hebben we nog Femke: Ach ja, onze mooie en strijdlustige Femke. Vol met goeie bedoelingen en al snel harten veroverend. Uitermate strijdlustig en goed van de tongriem gesneden. Nee, onze Femke neemt nooit een blad voor haar mond en is het toonbeeld van het hedendaagse feminisme. Een soort mix van Aletta Jacobs, Cisca Dreselhuys, etc.
Noemt haar partij GroenLinks, maar het Groen is voor haar belangrijker dan Links. Die term "Links" maakt ze eigenlijk nooit waar, maar dat is ook niet zo verwonderlijk. Ze noemt zichzelf namelijk ook progressief en vooruitstrevend en de gevolgen zijn duidelijk merkbaar in de politieke koers. Versoepeling ontslagrecht en verkorting van de duur WW zijn voor haar dus geen issue. Zij vindt het allemaal best, zolang ze er het stempeltje "progressief" op kan plakken. Daarnaast moeten haar standpunten natuurlijk naadloos aansluiten bij Alexander, want daar heeft ze overduidelijk een politieke liefdesrelatie mee opgebouwd. Het enige verschil? Femke heeft nooit een paarse krokodil gehad, maar moet wel steeds de ervaringen van Alexander aan horen en dat schept toch een band!

En dan hebben we natuurlijk nog een speciale gast in ons midden: Geert Wilders.
Een Havo klantje met een (overduidelijk) enorme hekel aan buitenlandse invloeden. De psychiater krijgt er maar geen vat op, mede omdat Geert voortdurend beweert dat al die anderen "knettergek" zijn en hemzelf niets mankeert. Integendeel, hij zal alle anderen wel eens leren wat ze allemaal fout doen en meent te weten hoe het wel moet. Heeft een erg hoge dunk van zichzelf, mede gevoed door het ietwat onwetende electoraat, waar de domheid elke dag op de Nujij draadjes weer vanaf straalt.
Maar Geert is een straatschoffie bij uitstek en weet dus de Domheid van het electoraat maximaal uit te buiten, de winst binnen te slepen en belangrijker nog.. Hij hoeft er helemaal niets voor te doen. Hij maakt gebruik van de karaktereigenschappen van Mark en Maxime en krijgt dus gewoon wat hij wil. Sterker nog.. Zijn idolate en kritiekloze aanhang is met minstens twee personen verder uitgebreid. Ook Mark en Maxime hebben zich nu de ruimte verschaft om zijn abjecte zienswijze te gedogen, te tolereren en hem daarmee verder alle ruimte verschaft om kritiekloos door te kunnen gaan met het ondermijnen van politiek en samenleving.

Tja en dan nog Job Cohen: Een erudiete persoonlijkheid en (bewezen) prima bestuurder. Job wil oprecht de PvdA groot maken, maar lijkt steeds maar niet te beseffen dat zijn partij steeds weer in eigen voet schiet. Hij zou toch onderhand moeten weten dat alleen samenwerking tot succes leidt? Maar er is nog hoop, want Job wil nu wel met Emile gaan praten en dat zou zomaar tot iets moois kunnen leiden.
Wel moet Job nog even wennen aan die z.g. "taal van de straat", maar ik weet zeker dat de SP (bij monde van Emile Roemer) Job het kunstje wel zal kunnen leren. Een gezond beleid en bestuurservaring, gecombineerd met een gezonde dosis realiteitszin, dat moet succesvol kunnen zijn. Zeker wanneer Job ook nog zichzelf blijft en zich evengoed weet te wapenen tegen de hetzerige vijandigheid, waarvan niet alleen de politiek, maar inmiddels de hele samenleving, doordrenkt lijkt te zijn.

Biomassa | 04-08-10 | 02:47

Goede keuze weer, de heer Opstelten, die heeft eerder bewezen dat hij onmogelijke Rotterdammers onder de duim kan houden.
Regeerakkoord is een piece of cake, er is 0 verschil tussen VVD en CDA.
De C is voor de Bùhne en ´sociaal´ democraten zijn het ook al jaren niet meer.
Als Geert mag blijven groeien en roeptoeteren, komt dat gedoog akkoord
er ook snel.
Over zo´n 13 maanden maar weer eens het stemhokje? PVV scoort dan 35 en CDA & VVD worden gehalveerd. Want alle nare maatregelen.... daar had de PVV niks mee.

Frankasd | 04-08-10 | 02:22

@geurvreter | 03-08-10 | 23:14
Ja daar heeft maxiem geen zin in.

LiebeMan | 04-08-10 | 01:06

ondertekent = ondertekend (tja)

Adalgar | 04-08-10 | 01:00

Ach kijk eens aan, Jan Dirk Snel in de bocht met een verontruste brief ondertekent door de gebruikelijke control freaks, met als bezielende titel 'Comité voor de rechtsstaat'.
jandirksnel.web-log.nl/jandirksnel/201...

Adalgar | 04-08-10 | 00:55

Complimenten voor Rutte hoe hij de ene zetel voordeel uitgespeeld heeft.
1. Het CDA blokkeert rechts meerderheidskabinet
2. Door simpelweg aan zijn verkiezingsbeloften vast te houden blokkeert de PvdA Paars+
3. Lubbers komt ter tonele en creeert ruimte voor een minderheidskabinet
4. Rutte zegt dat geen andere optie voor hem meer aan de orde is (en "vangt" het CDA daarmee, zodat huilende Terpstra/Aantjes CS. voor een voldongen feit staan)
5. Rutte wordt premier en een rechts regeerakkoord wordt opgesteld

GoPhillies | 04-08-10 | 00:28

Hoeveel van die twee miljoen linkse praatjesmakers zouden hun koffers aan het pakken zijn? Ben bang niet eens een procent. Jammer, met twee miljoen mensen minder(waarvan waarschijnlijk een groot deel profiteurs). Zou ons land waarschijnlijk in een paradijsje veranderen.

Rechts door thee | 04-08-10 | 00:13

Mag deze poppenkast aub. stopgezet worden. Herverkiezingen en wel NU!!

Los Mongoles | 03-08-10 | 23:50

Ik dacht dat hij n burgemeester van Tilburg was... Of dat ook al niet meer?

Je baas | 03-08-10 | 23:46

Dit wordt, met recht, het meest waardeloze kabinet ooit.

dutchdj | 03-08-10 | 23:38

Ook Aantjes op TV, had ook wat te verkondigen, oude fossiel.Was fout in 2e wereld oorlog, is en wordt nog steeds gedekt met zijn foute verleden, iets met de SS. Maar ja als je Christelijk bent kan je daar wel een verhaal van maken!

baanaru | 03-08-10 | 23:36

Kan iemand mij uitleggen waarom de PVV niet in het kabinet gaat zitten??

geurvreter | 03-08-10 | 23:14

Hoelang vaak en hoe lang moeten die gasten ouwehoeren om een nieuw cabinet te vormen?
Ik wordt er moe van...

Glas Koning | 03-08-10 | 23:14

In hun arrogantie hadden Cohen, Pechtold en Halsema nooit gedacht dat Lubbers
dit zou laten gebeuren, zoals altijd hadden ze gedacht het weer ff te kunnen regelen zoals altijd!
En de opmerkingen van Pechtold bij NOVA i.z. sterkte komend kabinet, nee de laatste jaren met Balkenende, dat waren nog eens sterke kabinetten, al deze kabinetten zijn gevallen voor dat ze hun tijd hadden uitgediend!!
Wegwezen huilebalk Pechtold!!!! En snel!!!!

baanaru | 03-08-10 | 23:04

3 maanden en een dag.

Quincy Jones | 03-08-10 | 23:00

baanaru | 03-08-10 | 22:47

Inderdaad een heel slecht verliezer. Had je iets anders verwacht? ;) Zoals ik zei: een kleuter van 4 die geen ijsje krijgt maakt een betere indruk!!

Houthakkert | 03-08-10 | 22:54

Net het verongelijkte kereltje peggold gezien bij NOVA. Een kleuter van 4 die geen ijsje krijgt maakt een volwassener indruk hahaha!!!!

Zijn goedgebektheid en presentatie doen het ongetwijfeld goed bij de naïeve kijkerT, maar iedereen met enig verstand van zaken - waar ik mezelf dan voor het gemak ook maar bijreken - weet dat hij, ondanks het selectief winkelen in uitspraken van Geert, uitbraken van een massa doembeelden spelen, verspreiden van aperte leugens en het inspelen op de emotie van diezelfde naïeve NOVA-kijkerT, heel simpel onderuit te halen is met feiten(!)

Ik verheug me nu al op het debat morgen; Aleksandertje, het irritantste, betweterige jongetje van de klas, gaat, het hele debat lang, zeuren en zieken, maar zal op geen enkele manier zijn zin krijgen!

* glimlacht*

Houthakkert | 03-08-10 | 22:52

Vrouwtje Pechtold ook gezien bij NOVA, wat een slechte verliezer, en waarom vragen ze altijd naar zijn mening, hij heeft toch maar 11 zetels! En morgen nog harder lachen als er maar 74 kamerleden zijn, helaas te weinig! En nu op naar een rechts kabinet, in Denemarken werkt het al 12 jaar. Geen verslaggever van NOVA vraagt aan Pechtold, of het aanzien van Denemarken, in de wereld is aangetast!!

baanaru | 03-08-10 | 22:47

Pechtold de minister van spek en bonen zat net te jammeren bij Nova,heerlijk.

fleurtje | 03-08-10 | 22:37

@ Vanessa Sch

Opstelten heeft in Rotterdam na de introductie van Leefbaar Rotterdam een keihard beleid op veiligheid en integratie gevoerd. Als ware de leefbaren agenda uitgevoerd. Dat werd van hem gezegd. De Opstelten van voor 2002 was inderdaad de Job Cohen van rechts.

Terwijl Cohen juist de andere weg heeft behandeld. In 1998 noemde nog veel mensen de nieuwe asielwet destijds erg hard. Maar in Amsterdam heeft zijn imago een totaal andere vlucht genomen.

-------------------------------------------------------

Ik denk overigens dat het geen scheldkabinet wordt. De onderhandelingen gaan absoluut lukken. Het alternatief voor de VVD is dat met de PVDA regeren. Verhagen wordt nog elke nacht zwetend wakker van zijn avonturen in het vorige kabinet met de PVDA. Nou ja wat de PVV van de PVDA vindt is heel duidelijk. Ze hebben dus een gezamenlijk belang

---------------------------

Ik snap verder al de kritiek op Lubbers niet. Lubbers heeft de formatie uit een impasse getrokken en de meest logische optie gekozen. Ik ben zelf links, maar ik vind het zelf een logische variant en Lubbers heeft toch het CDA om de tafel gekregen.

Cohen heeft misgegokt en zich te rijk gerekend. Ik denk dat hij stiekem al hoopte dat de VVD met niemand een regering zou kunnen vormen en dat de PVDA aan zet was maar ik zie de PVV/CDA en VVD er uitkomen. Om de reden die ik hierboven al genoemd heb. ALle drie willen niet met het CDA.

Insure | 03-08-10 | 22:22

@Sliptong | 03-08-10 | 15:47
Een kabinet is een klassiek opbergmeubel. Een kabinet kenmerkt zich door vele lades, kastdeurtjes en andere opbergplekken. In vroeger tijden bevonden zich in een kabinet zelf geheime opbergplekken die alleen voor de eigenaar te vinden waren. [Iets met lijken in de kast mompelen doet]

The Felchmeister | 03-08-10 | 21:28

Met dank aan links gloort de dageraad van minderheidskabinet rechts!

De roep van Pechtold voor Nieuwe Puinhopen Paars Plus met het kruisje van Cohen hier en het kruisje van Rutte daar verstomt!

citroenlimoen | 03-08-10 | 21:26

Scheld- kabinet Wilders zal het wel worden want veel meer dan dat heeft hij niet gedaan tijdens de verkiezingen.

Supermatthijs | 03-08-10 | 21:12

@Mazzeltov 15.43u: ''kabinet Geert 1 komt eraan'': LOL!

Dat staat er niet echt. Er staat Ruzie-kabinet Geert 1 komt eraan. Dat ene woordje van Brusselmans is erin gezet om vooral maar te laten weten dat ook hij echt,echt,echt niets met Wilders heeft. Ook al zo'n held dus, die Brusselmans.

rien6139 | 03-08-10 | 20:52

Sliptong | 03-08-10 | 20:27
Ja, ja het is goed met je! -;)
Ik wil er nog aan toevoegen dat ik er zelf helemaal niks van bak. Enfin, dat is te zien.
;

reaudkeaukert | 03-08-10 | 20:47

mzzia | 03-08-10 | 20:17
Lees eerst even de reactie van Deus Absurdia | 03-08-10 | 16:59. Daar reageerde ik op. Vervolgens wordt er niet op de inhoud van mijn reactie ingegaan maar word ik direct in het PVVkamp geplaatst.
En iedereen mag inhoudelijke kritiek hebben op wat ik schrijf en hoeft het zeker niet met mij eens te zijn.
Nog een nieuwtje voor jou: geïndoctrineerde malloten vind je trouwens bij elke politieke stroming, ter linker, in het midden en ter rechterzijde.

reaudkeaukert | 03-08-10 | 20:37

Lol @ Slipthong

tipo | 03-08-10 | 20:35

@reaudkeaukert | 03-08-10 | 20:24
Ik verwees ook naar The Literator. Ik ontbeer die gaven maar zeker geen slip of the tonque. Die kom je nog wel eens tegen ;

Sliptong | 03-08-10 | 20:27

Sliptong | 03-08-10 | 20:15
Dichten
is
niet iedereen
gegeven
Tipo niet
u
ook niet.
We houden het maar
op een slip of the tongue ;)

reaudkeaukert | 03-08-10 | 20:24

reaudkeaukert | 03-08-10 | 19:51
En als je kritisch over jou bent, ben je direct een geïndoctrineerde linkse malloot? Hoezo met twee maten meten?

mzzia | 03-08-10 | 20:17

nachtschilder | 03-08-10 | 15:56
De SP had de vorige keer meer stemmen dan Wilders nu. Echt jaloers zullen ze er dus niet op zijn; nee, dan eerder op zichzelf.

mzzia | 03-08-10 | 20:16

@Sliptong | 03-08-10 | 20:13
Misschien toch nog even de stofkam er doorheen.

Sliptong | 03-08-10 | 20:15

@tipo | 03-08-10 | 20:01
Ja, sorry voor de botheid maar dichten is ook een vak. Kijk, de strekking is goed maar het mist iets. Ik zou dit gedaan hebben:
Verhagen, Verhagen,
Hij kan ons niet behagen,
Hij praat zonder geluid,
Da's een CDA'er ten voeten uit.
.
Lubbers is de oude gek,
Bea gaf hem toch een plek.
Hij boetseert (mooi woord) de woorden aan elkaar,
En heeft een nieuw kabinet zo voor elkaar.
.
Wilders en Rutte lopen met rasse schreden,
hoe een nieuw Nederland te kneden.
en als de vorm uiteindelijk is bepaald,
moge het duidelijk zijn dat links Nederland baalt.
.
Desalniettemin is dit de beste keuze,
de fuck Cohen factor is reuze.
Hij zal de komende jaren in de oppositiebanken verblijven,
samen met die andere rooie wijven.
-
Hoezee (3x)

Sliptong | 03-08-10 | 20:13

Deus Absurdia | 03-08-10 | 17:25
Nou, ik heb ook niet op Wilders gestemd maar bij die 'wij' van jou, daar wil ik zeker niet bij horen. Dat zijn nl die laffe lamlullen die nu juist het recht op vrijheid van meningsuiting verkwanselen en dààr ging mijn reactie over. Wilders heeft idd een paar forse uitspraken gedaan, die hij beter achterwege had kunnen laten. Hem een Tokkie noemen, daar heb ik geen probleem mee, maar het is wel een uiterst slimme Tokkie en dat kun je van die intelligente, zeer beschaafde, zeer integere en universitair opgeleidde PvdA-politici *kuch* niet zeggen, gezien de strategie waarvoor zij bij de informatie hebben gekozen.

reaudkeaukert | 03-08-10 | 20:12

wsc981 | 03-08-10 | 15:39
Ik ben beter in grammaticaregels naleven DAN jij!

mzzia | 03-08-10 | 20:10

@Sliptong 19:59
Nou dan niet hoor.

tipo | 03-08-10 | 20:01

@tipo | 03-08-10 | 19:58
-1 vraag anders advies aan The Literator.

Sliptong | 03-08-10 | 19:59

Verhagen, Verhagen,
Je kan hem alles vragen
En als ie dan een antwoord geeft,
Dan zie je dat het journaille beeft.

Lubbers is een geniaal.
Met immer een vloeibaar verhaal.
Hij praat de woorden aan elkaar
En raakt bij ieder vrouw een gevoelige snaar

Wilders en Rutte lopen hand in hand
te praten over Nederland
en als ze daar dan klaar mee zijn,
Dan vinden de mensen de uitkomst altijd fijn.

*Allemaal!*

tipo | 03-08-10 | 19:58

doesitblend? | 03-08-10 | 17:17
Het is typisch PvdAgeblaat om de woorden 'jouw grote roerganger' te gebruiken als men geen argumenten meer heeft. Als je kritiek op links hebt dan ben je gelijk een Wilderiaan. Iets anders komt niet in die geindoctrineerde linkshoofdigen op.
Welnu, ik heb niet op Wilders of op de PVV gestemd. Wat nu?

reaudkeaukert | 03-08-10 | 19:51

Opstelten? De rechtse variant van Cohen. Kwam ook niet verder dan de 'boel wat bij elkaar houden', al zal ie als rasechte VVD-er daarbij wel aan de centen gedacht hebben. Heeft niets anders gepresteerd dan een diepe basstem kweken. De Tros zal hem als gestropdaste Batman in haar groot-rechts-rechtvaardigheidsprogramma node missen. Ik ook, als ie met die lege koeieblik en diepe stem weer roept: 'Dat kan zo niet! Daar gaan we iets aan doen! Ben benieuwd of de CDA achterban daar wel intrapt.

vanessa sch. | 03-08-10 | 19:48

meneer Wilders heeft wel een stropdas in Geen Stijl kleur, hulde hiervoor

Sodommer | 03-08-10 | 19:47

Sukkel Cohen het nakijken, komt ervan als je je hele leven baantjes hebt gekregen,
Bookwise is nog geen streetwise! Ben benieuwd welk hoeren smoesje de P.v.d.A.
nodig heeft om sukkel Cohen een baantje te geven, want in de 2e kamer heeft deze stotteraar niets te zoeken! Lafaard, was ook niet in NOVA.

baanaru | 03-08-10 | 19:38

Ik wist dat die sluwe vos Verhagen niet te vertrouwen was, zie zijn hoofd......... UHLL BAH, echt BAH. autoverkoper dat ie is..

Bramz | 03-08-10 | 19:36

Ik ben benieuwd wanneer we weer mogen stemmen.

tolvandewelvaart | 03-08-10 | 19:27

Ik ga wel kijken! Stelletje linkse prutsers bij elkaar zien rollebollen en moord en brand schreeuwen, wordt priceless. De beoogde coalitiepa/gedoogpartijen doen overigens niet mee, maar dat mag de pret niet drukken. priceless

Tocqueville Esque | 03-08-10 | 19:20

@bloemis | 03-08-10 | 19:05
Wat zullen we u missen.

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 19:18

Het vernederland van Wilders, wil ik daarin wonen? Nee driewerf nee!

bloemis | 03-08-10 | 19:05

@Deus Absurdia | 03-08-10 | 17:25
Minder belasting betalen? Dan zit je op de lange termijn beter bij VVD. Die willen bezuinigen. PVV niet.

LiebeMan | 03-08-10 | 18:58

Als Beatrix zegt dat Van Jole de volgende informateur wordt als ze er niet uitkomen, dan komt dat kabinet er zeker.

lauwebal | 03-08-10 | 18:54

@ annefleur canteclaer | 03-08-10 | 17:48
LOL ;)

El Sid | 03-08-10 | 18:44

Misschien een beetje laat, kijk graag eerst de kat uit de boom, maar ik krijg inderdaad dat bevrijdingsgevoel over me.
"Ga fluitend de camper inpakken."

El Sid | 03-08-10 | 18:40

Ah, mag ik ook nog even formeren..? Gewoon: omdat 't blijkbaar kan. Al die andere 15.782.772 Nederlanders mochten 't toch ook al een keertje proberen..? Nou ik nog..!

Jerry Nick | 03-08-10 | 18:31

Volgens mij zag ik een groepje linkse mensen zitten huilen op een bankje... hehehe.

iamthadude | 03-08-10 | 18:27

dondermuis | 03-08-10 | 18:12
Wat maakt het uit? Volgende keer weer links. Maar wat is het verschil? Niet veel he.

Watikjebrom | 03-08-10 | 18:16

-weggejorist-

dondermuis | 03-08-10 | 18:12

@pius | 03-08-10 | 18:07
Ja, de tijd van de adoptiefkeizers was een gouden tijd voor Rome.

Totdat Marcus Aurelius zo stom was zijn echte zoon tot opvolger te benoemen...

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 18:11

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 17:57

Klopt helemaal amice. Ik heb echter 22 jaar geregeerd zonder al te veel oppositie:)

pius | 03-08-10 | 18:07

@Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16
PVV staat economisch gezien natuurlijk net zo ver, zo niet verder van GL als van de VVD af.

Moreel gezien zijn PvdA en de PVV de tegenpolen (ask vleespet Samsom).

"De spagaat waar hij zich in bevindt is niet te benijden."

Dat snapt Wilders ook wel en daarom heeft hij op zoveel punten zo hoog ingezet. M.a.w. van 75% van zijn programma meende hij geen fuck, dat denk ik als PVV-stemmer oprecht en dat maakt mij ook geen reedt uit.

Het gaat erom - en daar gaat het mij ook om - dat hij wat voor elkaar krijgt op de gebieden integratie/immigratie/criminaliteit/ouderenzorg (dit laatste kan me niet zoveel boeien red.), de rest telt niet. In de gedoogvariant heeft hij trouwens ook nog als extragratiesbonus de optie om niet vóór een verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd te stemmen.

U hoeft dus geen medelijden met Wilders te hebben. Het is allemaal uitgestippelde tactiek (waarom denk je dat hij al maanden voor 9 juni in elk interview de Deense variant aanstipte?) en hij weet waar hij aan begint.

Laat niet onverlet dat er toch altijd iets kan gebeuren waardoor de boel voortijdig ontploft.

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 18:07

Verstandige zet om Opstelten nu in te zetten. De man staat bij alle betrokken artijen hoog aangeschreven. Mijn inschatting is dat dit te vormen kabinet behoorlijk succesvol zal zijn en dat Wilders een volgende keer als een volwaardige partij in de coalitie zal worden opgenomen. Iets om ontzettend blij om te zijn dus! Ik kan ieder GS-reaguurder van harte feliciteren met deze prachtige vooruitzichten.

Tocqueville Esque | 03-08-10 | 18:00

@pius | 03-08-10 | 16:15
De keizer kreeg niet om de vier jaar een democratisch mandaat van het electoraat, zoals de PVV (een partij) dat wel krijgt.

Een beetje keizer werd door zijn naasten lekgeprikt of gewurgd als ze vonden dat hij te frivool met zijn mandaat omging.

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 17:57

Opstelten wordt alleen premier als er een GOED kabinet komt, en niet een minderheidskabinet met een houdbaarheid van 3 maanden.

borderliner | 03-08-10 | 17:56

Ik hoop op wijsheid zodat de pvda niet in de sinterklaasgolf belandt over een aantal jaar en weer terugdraaid en opsoupeert wat dit kabinet zal gaan opbouwen.

Sliptong | 03-08-10 | 15:59

Toch is die kans meer dan 50%. Kunnen ze zichzelf weer op de borst kloppen in 2016, dat ze zo'n goed financieel beleid voeren bij de PvdA.

Sociaal-democraten laten nogal gemakkelijk de conjunctuur buiten beschouwing (plus het feit dat centrumrechtse kabinetten altijd moeten puinruimen).

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 17:55

Deze bevolking gaat geen begrip op brengen voor de vele noodzakelijke maatregelen die dit kabinet gaat nemen. Dat doen bevolkingen namelijk nooit.

pius | 03-08-10 | 15:50

Mee eens.

Art Vandelay Ultor | 03-08-10 | 17:50

Deus Absurdia en Dysc 17:31 ev
Ben ik met u beiden eens. Maar de levensstandaard, m.a.w. het prijspeil is ook een factor vijf lager. Bekend is dat de Indiérs op wie ik doel op den duur en wellicht nu al de beginnende middenklasse zijn gaan vormen , een fenomeen dat zich ook recentelijk heeft voorgedaan in China waar Hong Kong Chinezen na de overdracht de motor hebben gevormd voor de economische ontwikkeling aldaar gelet op hun kennis van het bankwezen en industriéle ontwikkeling. Deze mensen komen echt niet naar Nederland me dunkt.

Jan Boule | 03-08-10 | 17:50

Hölzenbein | 03-08-10 | 17:00
Zo oetlul dus jij vindt het jammer dat mijn collega's en ik verticaal naar huis komen?!?!
Geef je adres eens. Held!

zeefert | 03-08-10 | 17:49

Whatever. In Den Haag gebeurt het niet, Nederland kneuterland. Berlijn is de bom!

Watikjebrom | 03-08-10 | 17:45

Heerlijk die Limburgse inbreng na al die gereformeerde polderboeren met hun vreselijke Doekje Terpstra-accent: die Friese rochel die altijd doorklinkt, dat paupersfeertje, de gele vlek in de onderbroek, de okselgeur, gatver

borderlijntje | 03-08-10 | 17:42

dyzss 17: 25
wat betreft uw houding aangaande babyboomers raad ik u ten zeerste het zeer leesbare omslagartikel over hen in Elsevier van vorige week aan.
met uw reactie van 17: 25 diskwalificeert u zichzelf wel een beetje als serieuze commentator mijns inziens. Dat vind ik jammer want uw vorige inzendingen doen er wel degelijk toe. En wat "kopvoddentaks" betreft, ja, hier deel ik uw mening, , een uitglijder vanjewelste alhoewel niet aan de orde in mijn stukje van 17:21.

Jan Boule | 03-08-10 | 17:38

@deus absurdia: dus... als we geen vervanging vinden, dan zullen bedrijven (doordat loonkosten nog meer stijgen, of er simpelweg geen mensen zijn om het werk te doen) alsnog naar het buitenland vertrekken.

dyzc | 03-08-10 | 17:34

@deus absurdia: exact. Ironie: en diezelfde producten zijn voor diezelfde mensen vaak onbetaalbaar. (misschien dat dat nog goed komt op termijn)

dyzc | 03-08-10 | 17:33

doesitblend? | 03-08-10 | 17:31

Niet zo denigrerend. Doe ik bij u ook niet. Uw punt is duidelijk en valide maar doet niets af aan het mijne.

pius | 03-08-10 | 17:33

@Jan Boule
Het gaat bij die Indiërs niet om hun intellect of een potentiaal hier oid, maar om het feit dat je daar in India iemand werk kan laten uitvoeren voor 20% van het bedrag van een Nederlander hier. Je krijgt er dus 5 voor de prijs van één Nederlander.
En daar besparen bedrijven dus geld mee.. en daarom blijven de producten die jij koopt dus ook goedkoop.. en dat willen we allemaal en dus is het onze eigen schuld.

Deus Absurdia | 03-08-10 | 17:31

@pius

Ik had verwacht dat mijn argument duidelijk was, maar ik wil het wel even uitleggen in Jip-en-Janneke taal: Imams zijn juist in dienst van de staat zodat ze ontslagen kunnen worden zodra ze politieke uitlatingen doen.

doesitblend? | 03-08-10 | 17:31

Waar in ’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje zingt.
Over 't malse korenveld, ’t lied des leeuw'riks klinkt.
Waar de hoorn des herders schalt, langs der beekjes boord.
Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!
Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!

kweenie, maar mij bevalt het wel dit kabinet. Iets met nestgeur.

borderlijntje | 03-08-10 | 17:27

@jan boule: misschien worden we wel minder dicht bevolgt als al die babyboomers een tuinte op hun buik hebben. We zullen wel plek moeten vinden om ze te begraven en laten we ze maar niet verbranden op gas, anders gaan de gasbaten zelfs na hun dood nog hun kant op.

dyzc | 03-08-10 | 17:25

doesitblend? | 03-08-10 | 17:19

Het ging om de scheiding tussen kerk en staat. Die word hierdoor opgeheven. So what is geen argument mijn waarde.

pius | 03-08-10 | 17:25

M4et deze as kabinet is het geziccht van oma Bea gered. Hoeft ze niet met Geert op de trap te staan.
Als wraak zal Geert elke toelageverhoging tegenstemmen.

Zo zijn ze allebei tevreden.
Leve de republiek Nederland

Lingsang | 03-08-10 | 17:25

@reaudkeaukert
Zoals het er nu voor staat zijn die 'wij' zo'n beetje alle mensen die niet op Geert hebben gestemd. De enige reden dat Geertje niet mag meeregeren is zijn idiote manier van optreden. Zijn punten zijn best wel goed, zeker voor mij want ik wil best 20% minder belasting betalen, zijn gedrag is dat van een achterlijke Tokkie.
Je kunt ook niet met zo'n klootmongool samen regeren dus laat je hem een beetje aanleunen.
voordeel voor jou is er ook.. je hoeft straks nog maar tot 500 te kunnen tellen en niet tot 650 als je je uitkering gestort krijgt.

Deus Absurdia | 03-08-10 | 17:25

ik denk dat veel PvdA'ers erg teleurgesteld zijn in de wanvertoning van de grote linkse leider Job en de volgende keer gelijk naar de SP of GL overstappen .. dit was natuurlijk een verloren stem..... (hihi)

nachtschilder | 03-08-10 | 17:24

@ Jan Boule: zie eerdere reacties. Ik denk dat immigratie niet tegen te houden valt. Wat mij tegenvalt is dat geen enkele politicus erover nadenkt hoe de "aanpassingspijn" te dempen.

Ik vind namelijk dat je op lange termijn er alles aan moet doen dat er politici opstaan die woorden gebruiken als kopvoddentax. Dat soort teksten vind ik namelijk banaal en hoort niet in de volksvertegenwoordiging thuis.

dyzc | 03-08-10 | 17:24

@John Toroflex

Als dat het einde betekent van confessionele politiek;

Dan Zeg ik: Amen

doesitblend? | 03-08-10 | 17:23

Dyzs 16:48
Vlak na de oorlog hadden Belgié en Nederland een min of meer gelijk inwonertal van acht à negen miljoen inwoners. Nu heeft Belgié als ik goed ben ingelicht elf miljoen inwoners en Nederland is rap op weg naar zeventien miljoen inwoners hetgeen ervoor heeft gezorgd dat Nederland op een paar stadstaten na
( Singapore, Hong Kong ed ) het dichtsbevolkte land ter wereld is geworden. Uw pleidooi voor verdere immigratie wekt bij mij bevreemding op. Goed opgeleide Indiérs zullen echt niet naar Nederland komen maar vormen nu de middelnklasse aldaar. Ook de door u gewenste immigranten zullen de pensioengerechtigde leeftijd halen en ook die moeten weer van een pensioen worden voorzien op den duur hetgeen een niet te doorbreken vicieuze cirkel wordt. Beter is het de jeugd degelijk onderwijs te geven en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Elk jaar doen tweehonderduizend middelbare scholieren eindexamen . Maak gebruik van dit potentieel in plaats van immigratie. Bijkomend voordeel is dat Nederland leefbaarder blijft qua woonomgeving, woon-werktransport en natuur.

Jan Boule | 03-08-10 | 17:21

@liebeman: ik pleit ervoor om erover na te denken hoe je immigranten onderdeel kan laten zijn van de maatschappij. Dat zie ik de PVV, VVD en CDA niet doen. Er is geen lange termijn visie.

@deusabsurdia: www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html

Ik vind trouwens wel dat je het cpb niet al te serieus moet nemen. Willen niet politiek zijn, maar zijn het ontzettend.

dyzc | 03-08-10 | 17:21

@doesitblend? | 03-08-10 | 17:06
Wilders heeft het CDA al voor de helft leeggezogen. De linkervleugel gaat nu ook opstappen.
Blijft over de bejaarden die nooit anders stemden en adepten van Verhagen c.s. Maar die laatsten kunnen net zo goed bij de VVD terecht.

John Toroflex | 03-08-10 | 17:20

@pius

so what; Als een Imam daar een politieke uitspraak doet wordt ie op staande voet ontslagen... Prima toch?

doesitblend? | 03-08-10 | 17:19

@dyzc | 03-08-10 | 17:11
Ik dacht dat jij hier pleitte voor immigratie? Leg het eens goed uit dan.

LiebeMan | 03-08-10 | 17:17

Ivo zou een uitstekende premier zijn. Hij heeft Rotterdam jaren lang uitstekend bestuurd. Dat kan je van de slappe theedrinker Cohen en 'zijn' Amsterdam nu niet bepaald zeggen. Heel die stad heeft die verkloot.

snap_shootert | 03-08-10 | 17:17

iemand nog iets van Job gehoord .. of laat hij nu alles verder door Diederikje afhandelen ?

nachtschilder | 03-08-10 | 17:17

@dyzc:
Maar wat brengt hij op?
en nog belangrijker: wat is zijn waarde in het economisch verkeer?

kort gezegd:
de mensen die door die nieuwkomer aan het werk zijn, die betalen weer belasting waar jouw uitkering van betaald wordt.. snappie? Als die mensen niet aan het werk zijn, dan betalen ze geen belasting, besteden ze ook minder en dus zorgen ze voor minder BTW afdracht en is er voor jouw uitkering dus ook minder geld.
Nu de clou: heb je wel eens gelezen wat de PVV wil doen met het geld dat ze 'besparen' door linkse hobbies aan te pakken? Die komt ten goede aan de mensen die niet op hun gestemd hebben en mensen met een baan.
Daar behoor ik bij.. dus laat maar komen.. gewoon om eens te lachen..

Deus Absurdia | 03-08-10 | 17:17

@reaudkeaukert

tsssk, jij kan blijkbaar geen kritiek hebben op jouw grote roerganger en diens partij. Oh laat maar ik snap het al; Jij mag wel de linkschen demoniseren maar andersom niet... Is goed, dan weet ik dat

doesitblend? | 03-08-10 | 17:17

Deus Absurdia | 03-08-10 | 16:59
Wie zijn die wij? Die PvdAers, GLers en D66ers die naar Mekka buigen en stlzwijgend goedkeuren dat politici, schrijverts en cartoonisten moeten worden beveiligd en die Geert Wilders een proces hebben aangedaan? Die wij die zich verbeelden de waarheid immer in pacht te hebben? Die wij hebben inderdaad recht op vrijheid van meningsuiting, jij dus ook. Jammer dat die wij menen daar het alleenrecht op te hebben, ook op demoniseren trouwens.
Dat hebben wij allen kunnen aanschouwen toen Pim Fortuyn aan de weg ging timmeren. Maar die is al snel het zwijgen opgelegd. En oh wat zijn er veel mensen te vinden die Wilders ook heel graag het zwijgen op zouden willen leggen. Maar daar hoor jij niet bij. Gelukkig maar!

reaudkeaukert | 03-08-10 | 17:12

bovendien zijn veel immigranten in land van herkomst hoogopgeleid.

Kortom: ik bedoel maar te zeggen. We kunnen het niet willen, maar het gaat toch gebeuren.

dyzc | 03-08-10 | 17:12

@liebeman: maarreuhh... hebben wie de niet juist nodig dan? Wat voor immigranten wil de VVD binnenhalen? Consultants?

dyzc | 03-08-10 | 17:11

@dikbenhetzat. Er is wel meer irritant aan Rutte. (zoals aan ieder mens trouwens)

dyzc | 03-08-10 | 17:10

@dyzc | 03-08-10 | 17:08
Ach dan zit je prima met dit kabinet. VVD wil slechts de laagopgeleide immigranten weren.

LiebeMan | 03-08-10 | 17:10

doesitblend? | 03-08-10 | 17:03

In Turkije zijn de imams in dienst van de staat. Wat je scheiding noemt.

pius | 03-08-10 | 17:10

die wijsvinger van Rutte... irritant

DikBen(het)Zat | 03-08-10 | 17:09

@tarah. eens. Als we 300.000 schaapherders nodig hebben. Laat maar komen. Hebben 300.000 tandartsen nodig. Laat maar komen. hebben we 300.000 schoonmakers nodig. Laat maar komen....

dyzc | 03-08-10 | 17:09

@liebeman

dat kan best zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren.

Nederland moet mbt dit onderwerp vraag-gestuurd te werk gaan. (en dan heb ik het niet over hoofddoekjes, maar over opleidingsniveau)

dyzc | 03-08-10 | 17:08

@dyzc | 03-08-10 | 16:58

Arbeidsmigratie is prima, maar pas immigratie zodra er een arbeidscontract ligt. We hebben geen zak aan 300.000 schaapherders. Dus massa-migreer maar lekker door. Ik doe niet mee.

Tarah Levasseur | 03-08-10 | 17:07

@John Toroflex

ik hoop het, maar als al die cda stemmers naar Wilders gaan wordt het een gevalletje "be careful what you wish for"

doesitblend? | 03-08-10 | 17:06

Giaur[II] | 03-08-10 | 17:02
Ik vind het prima en wacht rustig af.

Hölzenbein | 03-08-10 | 17:05

@ doesitblend? | 03-08-10 | 17:04
Oh, Aantjes. Vooruit, die was ik inderdaad vergeten.

Ivoren Toren | 03-08-10 | 17:05

@Sliptong

het gaat er niet om of het zo is! Het gaat er om dat de cda dat voor de verkiezingen rond bazuinde; Met het partij geweten van het cda Aantjes voorop. Ik probeer een hetze te starten tegen het cda niet tegen de pvv... De "ons past nederigheid" appèl

Ik ben voor het turkse model: religie en politiek zijn strikt gescheiden en het leger (tenminste als er nog geld is) houdt daar toezicht op ;-)

doesitblend? | 03-08-10 | 17:03

reaudkeaukert | 03-08-10 | 17:00
Heb je al eens gezien welke marmotten Lubbers boven zijn ogen heeft? Hij kwam ook nauwelijks uit zijn woorden maar dat ligt volgens mij niet aan die marmotten.

Hölzenbein | 03-08-10 | 17:03

@reaudkeaukert | 03-08-10 | 17:00
Hmm. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons... Jammer dat hij geen wilders coupe heeft. Dan was het makkelijker oordelen. Wellicht lag het aan de camera?

LiebeMan | 03-08-10 | 17:03

Hölzenbein | 03-08-10 | 16:54
De wens is de vader van de gedachte.
Voorlopig trekken we nog lange neuzen naar je... hehe...
Heerlijk dit!

Giaur[II] | 03-08-10 | 17:02

@ doesitblend? | 03-08-10 | 16:48
De enige die ooit (meer dan een jaar geleden) zoiets geroepen heeft en die in de verte iets met het CDA te maken heeft gehad, was de Rotterdamse hoogleraar Anton Zijderveld www.telegraaf.nl/binnenland/3797828/__... Maar hij heeft zijn partijlidmaatschap allang opgezegd, en heeft niet meer invloed op de partijleiding dan jij of ik.

Ivoren Toren | 03-08-10 | 17:01

@dyzc | 03-08-10 | 16:58
Dus. Massa-immigratie? Werkt ook niet echt; "Het Centraal Planbureau (CPB) berekende in 2003 dat als een nieuweling op zijn 25ste naar Nederland komt, hij de samenleving de rest van zijn leven 43 duizend euro kost." Bron: www.volkskrant.nl/binnenland/article12...

LiebeMan | 03-08-10 | 17:00

Sir EnemA | 03-08-10 | 16:59
Jawohl. Vergeet de lijkzakken niet want af en toe komen onze jongens terug en dan helaas verticaal. Lutsert.

Hölzenbein | 03-08-10 | 17:00

maargoed, ik vind trouwens wel dat we het erg goed geregeld hebben in Nederland. Ik kom net uit zuid afrika. Ben daar nu een paar keer geweest... dan moeten we niet zo klagen.

dyzc | 03-08-10 | 17:00

Bea - Democratie: 0-1

Van8er_t_behang | 03-08-10 | 17:00

Ik zie net de herhaling van de persconferentie. Er valt mij nu pas iets op aan het heaufd van Ferry Mingele. Vraagje aan deze linkse prietpratert: wanneer bevrijdt u uw schedel van die marmot?

reaudkeaukert | 03-08-10 | 17:00

@gozahtje | 03-08-10 | 16:50
Afdeling Cardiologie ligt vol.

Van8er_t_behang | 03-08-10 | 17:00

@SLiptong:
Er is ook geen enkele verplichting vanuit het staatsrecht om niet democratisch ingerichte parijen wel te moeten bestempelen als democratisch.

Wij mogen best het beestje bij de naam noemen, wij laten ons de mond niet snoeren en dat wij de PVV een ondemocratische tokkieclub noemen is ons goed recht. Wij staan nl voor het recht van vrije meningsuiting en als je het daar niet mee eens bent dan ben je een beroepslaffaard, een malloot en dan worden wij gedemoniseerd.. boe hoe hoe...
om even in Geert termen te blijven...

Deus Absurdia | 03-08-10 | 16:59

Hoppa, en weer terug naar Irak en Afghanistan met onze jongens.

Sir EnemA | 03-08-10 | 16:59

@doesitblend? | 03-08-10 | 16:48
Dit gaat niet goed komen met het CDA. Het was al verworden tot een soort VVD-light en na de uittocht van de PVV-stemmende limbo's en brabo's gaat het weldenkende deel der CDA'ers ook exit. Volgende verkiezingen: CDA 10 zetels.

John Toroflex | 03-08-10 | 16:59

@Tarah Levasseur
@minimá-armezusvan..

1 dingetje: vervangingsvraagstuk? Ben ik het mee eens=) Iedereen moet een baan hebben... maar dan nog hebben we een duizelingwekkend tekort aan mankracht in Nederland...

Wie gaat het geld voor oude dagen etc ophoesten? vanaf ongeveer nu zijn komen we 25 miljard per jaar tekort (inclusief gasbaten etc.) Wie de fok gaat dat betalen. Jullie babyboomers zeker? Lijkt me wel... als ik ook maar 1 keer de kans om de babyboomers op te laten draaien voor de schade, dan zal ik dat zeker niet laten.

Tuig.

dyzc | 03-08-10 | 16:58

@ Sliptong

You are one smart sob

plato947 | 03-08-10 | 16:58

@Deus Absurdia
Wie wil er nou niet tot een minderheid behoren? Is toch veel leuker!

denoorman | 03-08-10 | 16:57

Sliptong | 03-08-10 | 16:29

Precies! Ik doe met je mee!

character55 | 03-08-10 | 16:56

Giaur[II] | 03-08-10 | 16:52
Stiekem verheug ik mij er al een hele tijd op. Laat ze maar lekker stuntelen.

Hölzenbein | 03-08-10 | 16:54

"Ruziekabinet Geert1 komt er aan!"
Oh yeah right.. nu is toch uiteindelijk tot de redactie doorgedrongen dat 2/3 van dit land niet meer bagage heeft dan iemand uit groep 8 van de lagere school...

MINDERheidskabinet.. dus: Geert-doet-niet-mee 1

geen enkele ministerpost dus...
geen portefuille..

alleen meestemmen.. en dat mogen alle andere partijen ook, en ook alle CDAers, ook degenen die Geert niet zien zitten. En natuurlijk Hero-niet die van de Cassis-Brinkman

Ook best grappig dat de partij die minderheden het hardst aanvalt ervoor kiest om er een te zijn...:)

Deus Absurdia | 03-08-10 | 16:53

@doesitblend? | 03-08-10 | 16:48
Dat hele gedoe dat de PVV geen democratische partij zou zijn is een verzinsel van links. Er is geen verplichting vanuit het Staatsrecht dat een partij zo ingericht moet worden. Men roept dit om GW in diskrediet te brengen en die oetlul van een Brinkman gaat er in mee. Een leider die de lijnen uitzet is zo een goede zet. Totdat de partij volwassen is en er een ledenvergadering kan komen. Nu nog niet.

Sliptong | 03-08-10 | 16:53

En "Poef". Nog een roze linkje, en ja hoor, exact dezelfde foto. Alleen heet die nu "Fractievoorzitters249.jpg" i.p.v. Limbo1,MarkMiskoop,Limbo2.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:53

Als we Limbabwe nu afstoten hebben we drie problemen minder!
1) Geert
2) Maxime
3) Alle andere Limbo's zijn we dan ook mooi kwijt.
Win-win!

Aan de andere kant, ik zie nog liever honderd Limburgiërs dan één rode Amsterdammer.

ZDEV | 03-08-10 | 16:52

Hölzenbein | 03-08-10 | 16:46
Stiekem verheug jij je er helemaal niet op. Gna, gna, gna...

Giaur[II] | 03-08-10 | 16:52

Flodder | 03-08-10 | 16:51
te vroeg moet te snel zijn. stop.
*gaat koffie drinken*

Flodder | 03-08-10 | 16:51

Overigens lacht die rechter als een farizeeër. O ja, vergeten hij is ook een Limburgse farizeeër. Je kent ze wel gristenen die altijd schijnheilig in hun handjes wrijven, je in het gezicht aanlachen maar ondertussen van achteren nemen.

Hölzenbein | 03-08-10 | 16:51

Flodder | 03-08-10 | 16:50
Fuck! weer te vroeg gepost. Gooit een ? omhoog.

Flodder | 03-08-10 | 16:51

Kan iemand mij uitleggen waarom er keer op keer een nieuwe informateur moet komen?

gozahtje | 03-08-10 | 16:50

minimá-armezusvan.. | 03-08-10 | 16:47
Wat heb jij tegen hoofdletters.

Flodder | 03-08-10 | 16:50

@Supermatthijs | 03-08-10 | 16:45
Tokkies? Je bent in de war met je vrienden denk ik.

Sliptong | 03-08-10 | 16:49

@Ivoren Toren
ho!
ik heb het helemaal niet over het feit dat de pvv democratisch gekozen is, maar over het feit dat de partij niet op een democratisch grondbeginsel steunt. Volgens de cda-ers dan.

Ik heb het over de tijd nog voor de verkiezingen. Toen stonden CDA prominenten bij microfoons te dringen om uit te leggen dat de cda geen democratische partij uitsluit, maar dat de pvv geen democratische partij is maar een BV met Wilders aan het roer...

En nu gaat het cda beginnen met de "grote Geert Wilders knuffeltoer" met die vieze, achterbakse, draaiende Verhagen voorop.

doesitblend? | 03-08-10 | 16:48

niet voor de hond | 03-08-10 | 16:37
Tineke Netelenbos weet je nog? PvdA dus.

Giaur[II] | 03-08-10 | 16:48

@denoorman | 03-08-10 | 16:44
Die bewaren we voor de nieuwe "raad de achtertuin quizz" van morgen. Mijn voorstel: minstens op 14uur vliegen hier van vandaan.

Sliptong | 03-08-10 | 16:48

@supermatthijs
Come on man, grow up. Neem jij dat niet allemaal een beetje te lekkerlijk. Of ga je meejanken met Kereltje, Doekie en Flop?

denoorman | 03-08-10 | 16:47

@dycz
bevolkingstekort is een hoax. we hebben helemaal geen immigranten nodig. wel meer actieven en minder kanslozen met een uitkering. hoe kan een klein land als Nederland met tegen die tijd 17 miljoen inwoners nou immigratie nodig hebben? de helft van de bejaarden zit in spanje bingo te spelen. in de landen om ons heen is wel plek in de ziekenhuizen. het probleem van nederland is niet vergrijzijng, maar de handhaving van verpauperende bevolkingsgroepen die in de uitkeringsslavernij worden gehouden. de bedragen aan sociale zekerheid doen je duizelen. dat alles bestuurd door linxe pluchplakkende elite die jou verteld dat je een slecht mens bent omdat je je voordeur niet voor iedereen openzet. ik zou het linxe establishment wel eens willen horen als ze een paar allochtonen ingekwartierd kregen. gewoon twee berbers in de walk in closet van je grachtenhuis. doen ze ook eens iets aan armoedbestrijding in de wereld.

minimá-armezusvan.. | 03-08-10 | 16:47

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:43

Ben ik met je eens zolang er hier te lande genoeg (geschikte) arbeidskracht is, is er geen noodzaak om mensen van buiten te halen. De VVD zal de ondernemerts alleen niet aanspreken op hun aannamebeleid, ben ik bang.

LijstG | 03-08-10 | 16:47

@denoorman | 03-08-10 | 16:44
naar een alpenland, berglucht zal hem goed doen

glaaf | 03-08-10 | 16:46

"Toekomstige bazen van Nederland" - mwoehaahaahaa soms kan je goed uit de hoek komen Brusseldinges. Nu zijn de poppetjes aan het dansen oftewel de rapen gaar. Rechts gaat nu het zoveelste FAILtijdperk tegemoet. Ik verheug mij er al op. Komt u maar binnen meneer Opstelten.

Hölzenbein | 03-08-10 | 16:46

Ghi, ghi, ghi... het leukste is nog het gehuil van links! 'Ze hangen hun kop in de strop van Wilders.' Heerlijk.
Ga jij maar lekker door met je plannen, Roemer, haha!

Giaur[II] | 03-08-10 | 16:45

Zullen alle aanwezige tokkie's hier wel Geert over een maand of 6 afrekenen als niks van wat hij geroepen heeft tijdens de verkiezingen uitvoerbaar blijkt ? Knieschoten, dubbele nationaliteit verbieden, kopvoddentax invoeren, wilders- jugend de straten insturen, enzovoorts.

Supermatthijs | 03-08-10 | 16:45

Dat wordt genieten de komende tijd. Verkneukel me nu al om ze weer te horen sputteren vanuit de oppositie. Stuntelende Job, Femke = traditie want ze blijft tot haar politiek pensioen in de oppositie. Alleen ons welbespraakte kereltje Pechtold moeten we missen want die gaat emigreren. Weet iemand waar naar toe?

denoorman | 03-08-10 | 16:44

@plato947 | 03-08-10 | 16:34
valt niet mee hè, boeroepen en dan ook nog is met argumenten komen...

glaaf | 03-08-10 | 16:43

@ LijstG | 03-08-10 | 16:40
Voor de komst van de Oost-Europeanen werd de seizoensarbeid in de bloementeelt gedaan door scholieren en huisvrouwen. Daar kunnen we gewoon weer naar terug. En ik kan het weten, ik heb zelf als scholier in de vakantie heel wat kistjes bollen gepeld en hele velden vol dahlia's geplant.

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:43

JA Rechts is van: Aanpakken
Recht door Zee
Geen half wassen wetten.
Geen consessies

WTF hebben we nu dan wat een gelul door die ouwe seniele grijsaard.
over 12 maanden verkiezingen

Trompeter | 03-08-10 | 16:43

@niet voor de hond | 03-08-10 | 16:37
Point taken.

Sliptong | 03-08-10 | 16:43

@ Tarah Levasseur | 03-08-10 | 16:38

Vertel dat maar aan de bloementeler, die een goedkope Pool, Bulgaar of Roemeen inhuurt.

LijstG | 03-08-10 | 16:40

@LiebeMan | 03-08-10 | 16:30
PROEST

Sliptong | 03-08-10 | 16:40

Zo. Er komt een kabinet in lijn met de verkiezingsuitslag. De fruitmand met zure druifjes kan naar de pvda en de linkschmenschen die geen zure druiven lusten maar wel graag stenen gooien en BOE roepen kunnen zich alvast verzamelen op het Malieveld.

Sanglier | 03-08-10 | 16:40

@dyzc | 03-08-10 | 16:30
Neen, we moeten als wereldbevolking inklinken om deze planeet leefbaar te houden. Dus het economische model van groei, groei, groei moet op de schop. Alles maar dan ook alles moet kleinschaliger. Deze planeet trekt onze expansiedrift niet. Ik zeg: geboortebeperking wereldwijd om deze planeet leefbaar te houden. En die migranten zijn welkom hoor maar dan wel de kansrijke migranten die al in het land van herkomst hebben gestudeerd en hier iets willen komen toevoegen.

Sliptong | 03-08-10 | 16:39

dyzc | 03-08-10 | 16:30

We hebben helemaal geen arbeidsmigranten nodig. We hebben geld nodig voor de oude dag, de zorg en aanverwandte zaken. De Pavlov-reactie is dat zogenaamde arbeidsmigranten dat geld dat erbij verdienen. Je reinste flauwekul, want als je de huidige produktiviteit van de al aanwezige arbeidsmigranten doortrekt vormen ze juist een kostenpost.
Voer maar een soort van Heimat-belasting in. Iedereen met een Nederlands paspoort die elders zijn geld verdient, mag een percentage aan het moederland betalen. Dan wordt de Nederlandse expertise voor het buitenland maar iets duurder. Anders kunnen ze gewoon weer hier werken en heb je ook geen arbeidsmigratie nodig.

Tarah Levasseur | 03-08-10 | 16:38

Sliptong | 03-08-10 | 16:32
Van 1998 tot 2007 heeft het ministerie van OCW geen minister van PvdA-huize meer gehad. Eerst 4 jaar VVD, daarna CDA.
Het was Paars, inclusief de VVD, dat alle fusies stimuleerde in het onderwijs, waardoor de leerfabrieken ontstonden.

niet voor de hond | 03-08-10 | 16:37

@glaaf | 03-08-10 | 16:37
Twee zielen een gedachte.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:37

@plato947 | 03-08-10 | 16:34
Oh ja? Leg het eens goed uit.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:37

@plato947 | 03-08-10 | 16:34
oh ja joh? leg is kort&bondig uit dan

glaaf | 03-08-10 | 16:37

'De ferme wil' gaf de doorslag. Triumph of the Will.

Flodder | 03-08-10 | 16:36

@ doesitblend? | 03-08-10 | 16:32
Verhagen had het over de rechtsstaat, niet over de democratie. Dat is je eigen projectie. Je hebt de klok wel horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt.

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:34

Kom op jongens, geef ze een kans. Maar, ik garandeer iedereen wel dat de voedselbanken hoogtij zullen vieren. Nederland staat aan de rand van de afgrond, believe me.

plato947 | 03-08-10 | 16:34

ik heb wel s een rood wijntje met hem gedronken ja.

dyzc | 03-08-10 | 16:33

Sliptong | 03-08-10 | 16:30
Het lijkt er wel op.
Allebij clowns op hun retour. De "grappen" komen ook niet meer over.

kleingrutter | 03-08-10 | 16:33

Het leuke is dat de PvdA, bij monde van Cohen, en ongetwijfeld op advies van Diederik Samsom, die gisteravond bij 'On Air' (ned 3) zat te janken, hun eigen glazen hebben ingegooid. 'Eerst moet een kabinet over rechts onderzocht worden'. Whoehaahaa!

reaudkeaukert | 03-08-10 | 16:33

Biff Eagleburger | 03-08-10 | 16:29
Hij geniet er ook duidelijk van.
Kwam op mij over alsof-ie aangeschoten was, maar sprak duidelijker taal dan hij vroeger ooit gedaan had. Tot op het punt waarop hem gevraagd werd waarom hij een kabinet VVD-PVV met gedoogsteun van het CDA niet heeft doorgesproken. Toen kwam de oude Lubbers weet tevoorschijn.

Schoorsteenveger | 03-08-10 | 16:32

@dyzc | 03-08-10 | 16:30
Ervaring?

LiebeMan | 03-08-10 | 16:32

@Ivoren Toren
of de pvv al dan niet democratisch is zal aan mijn forse zitvlak oxideren; Het gaat erom dat het CDA de pvv niet democratisch acht. lijkt me een gevalletje stockholm-syndroom

doesitblend? | 03-08-10 | 16:32

@tinkerbell5509 | 03-08-10 | 16:28
Zolang ze op de trap blijft zitten vind ik het best. Dat mormel mag echt nooit meer een functie als staatssecretaris vervullen! Op onderwijs nota bene. Dé tak die vakkundig door met name de pvda is afgesnoeid tot een bedenkelijk niveau.

Sliptong | 03-08-10 | 16:32

dyzc | 03-08-10 | 16:30
Zo waar, maar toch: iets met paarlen en zwijnen.

niet voor de hond | 03-08-10 | 16:31

Lol@liebeman

... en gezellig dat ie wordt daarna... en sociaal ook.

dyzc | 03-08-10 | 16:30

@Superior Bastard | 03-08-10 | 16:28
Maar gelukkig wordt Ajax dit jaar kampioen
*Afkloppen doet*

LiebeMan | 03-08-10 | 16:30

LiebeMan | 03-08-10 | 16:25

Net zomin als altijd.

pius | 03-08-10 | 16:30

@kleingrutter | 03-08-10 | 16:28
Te veel met Freek de Jonge opgetrokken. Jammer.

Sliptong | 03-08-10 | 16:30

Die wordt een 4-jarig huwelijk!

zeefert | 03-08-10 | 16:30

denk nou 's na mensen: wij hebben de aankomende 30 jaar migranten nodig. nog meer dan dat we er nu hebben binnengehaald. Als we dat niet doen gaan we deaud. We moeten dus flink gaan nadenken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat de toekomstige migranten zo snel mogelijk een onderdeel worden van de maatschappij. In plaats van hoe we het in de jaren 50/60/70/80 gedaan hebben.

dyzc | 03-08-10 | 16:30

Azijnbode hoernalist is duidelijk in een slecht humeur.

The Russian | 03-08-10 | 16:29

@dyzc | 03-08-10 | 16:27
Zoals Rutte zegt bij elk glas rode wijn "Daar gaat weer een rooie"

LiebeMan | 03-08-10 | 16:29

Toch knap van Ruut dat-ie dit nog kan. Als met Ria was getrouwd ging ik echt snoeihard aan de heroïne, tot totale vergetelheid mijn deel zou zijn.

Biff Eagleburger | 03-08-10 | 16:29

@character55 | 03-08-10 | 16:26
Als Ivo MP wordt dans ik een virtuele Hopi vreugdedans! Over een leider gesproken!!

Sliptong | 03-08-10 | 16:29

Opmerkelijk dat zelfs Wilders alleen maar over een minderheidskabinet CDA/VVD wilde praten. #geenverantwoordelijkheidwillendragen

niet voor de hond | 03-08-10 | 16:29

@ m@rkus | 03-08-10 | 16:27

plop

nachtschilder | 03-08-10 | 16:29

Die Wilders zit straks als een poppenspeler aan de touwtjes te trekken van een kabinet dat de linkse rommel en hun jarenlange maatschappelijk miscalculaties gaat opruimen. Hoe riant en hoe goed bekeken wil je het hebben als politicus? Hoe je wendt of keert: Wilders heeft links schaakmat, maar ook Rutte en Verhagen, alleen hebben die dat niet zo door nu ze de regeringslolly in hun waffel geschoven hebben gekregen van Schaduw-MP Wilders. Daar sabbelen ze nu driftig op en houdt ze braaf.

Tarah Levasseur | 03-08-10 | 16:29

LiebeMan | 03-08-10 | 16:23

Geert is al net zolang geen liberaal meer als Ajax geen landskampioen meer is. Hooguit een lippendienstliberaal.

pius | 03-08-10 | 16:29

LiebeMan | 03-08-10 | 16:23
"economisch" over het hoofd gezien?

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:28

Als ik Lubbers heden ten dage hoor praten dan vraag ik me af hoe het kan dat hij ooit premier is geweest.
Hij praat peop en lijkt wel dronken.
Het lijkt wel een persiflage van zichzelf.

kleingrutter | 03-08-10 | 16:28

Ruim baan voor Bruin-1. Het zal me benieuwen...

m@rkus | 03-08-10 | 16:27

Al die gelukszoekers die naar ons landje komen en geen een die er Guus heet. Ach, Europa wil het, Europa krijgt het. En anders draait links het binnen 8 jaar terug. Terug bij af. Wie vermoord dit staatsbestel en begint aan een nieuw systeem?

Sliptong | 03-08-10 | 16:27

@plato947 | 03-08-10 | 16:24
Nou hij komt heel gematigd over hoor. Die roze stropdas draagt hij trouwens graag volgens mij.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:27

en wel rode wijn.

dyzc | 03-08-10 | 16:27

let maar op: de anti-links-hardschreeuwers die gaan nog 's hard op hun muil. Daar durf ik een hele goeie fles wijn op te zetten...

dyzc | 03-08-10 | 16:27

Sliptong | 03-08-10 | 15:39

Reken maar dat Opstelten Premier wordt! Tijdens de campagne zei Rutte al dat als het echt lastig zou zijn de fractievoorzitters misschien beter in de kamer kunnen blijven en dat zal dus gebeuren! Bovendien zou Mark dan gewoon lijsttrekker kunnen worden tijdens de volgende verkiezing als dit onstabiele kabinet klapt!

Hulde!! Ook Lubbers heeft het erg goed gedaan en heeft zich niet laten intimideren door de linksche menschen, maar gekeken naar het landsbelang.

character55 | 03-08-10 | 16:26

geconstateerD dus!

reaudkeaukert | 03-08-10 | 16:25

Sliptong | 03-08-10 | 16:22
LOL

kleingrutter | 03-08-10 | 16:25

@LiebeMan | 03-08-10 | 16:19
Links en rechts behoren niet te bestaan. Poltiek 2.0.

Sliptong | 03-08-10 | 16:25

LiebeMan | 03-08-10 | 16:14
Jij? Jij wordt reaguurdert van het jaar, qua onzinnige en stompzinnige reaguursels dan hè, zeau heb ik gisteren en vandaag geconstateert.

reaudkeaukert | 03-08-10 | 16:25

de frustraties druipen van de vragenaan Lubbers af ...

nachtschilder | 03-08-10 | 16:25

@pius | 03-08-10 | 16:22
Ja maar nooit bestaat niet. Toch?

LiebeMan | 03-08-10 | 16:25

Leuke man die Lubbers. Lekker openhartig ook, en bovenal bijzonder integer in tegenstelling tot alle verdachtmakingen van rechts jegens hem.

Flodder | 03-08-10 | 16:24

Laten we toch blij zijn dat het fossiel Lubbers vanaf morgen weer bij zijn Ria op de bank zit!

Givver Payne | 03-08-10 | 16:24

@Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16
De partij waar zijn partijprogramma het verst vanaf staat. Hij komt uit de VVD. Volgens mij is wilders toch echt wel een liberaal.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:23

@King of controversy | 03-08-10 | 16:18
Uw voorstel?

Sliptong | 03-08-10 | 16:23

@Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16
dan vergis jij je, Geert is door links jaren achtereen genegeerd, voor rotte vis uitgemaakt, niet serieus genomen en zelfs uitgelachen.. Dit is zijn ultieme wraak en daar wil hij zo lang mogelijk van genieten, lekker achteroverleunen in de kamer en links zien spartelen, wetend dat uiteindelijk hij bepaalt

glaaf | 03-08-10 | 16:23

LiebeMan | 03-08-10 | 16:19

Ooit is nooit. Dat is het punt.

pius | 03-08-10 | 16:22

@kleingrutter | 03-08-10 | 16:17
Sharon wie? ;

Sliptong | 03-08-10 | 16:22

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16 Die rode potloden moeten ze niet te ver weg opbergen bij de gemeentes.

zeg maar jansen | 03-08-10 | 16:22

Sliptong | 03-08-10 | 16:20

U heeft een punt.

pius | 03-08-10 | 16:21

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16 Makes sense.

Ashtrey | 03-08-10 | 16:20

@pius | 03-08-10 | 16:04
Bedankt voor de info. Ben echt niet zo goed ingelicht over de Europese wetgeving. Toch raar dat die Denen en wij, ten tijde van Verdonk, bot vingen t.a.v. een strenger asielbeleid. Breed opgezet behalve als het gaat om de toestroom van gelukszoekers.

Sliptong | 03-08-10 | 16:20

Een wijze les: In de politiek bestaat het woord nooit niet.

Mooi. Dus ooit sterft links keihard uit.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:19

Hebben ze vast tijdens een "burrel" aan de Kralingse Plas bekokstooft...

dr. De Wit | 03-08-10 | 16:19

Ik hoor links nog harder janken, hahahahahahah.

The Russian | 03-08-10 | 16:19

Henk en Ingrid kunnen hun borst alvast nat maken. Ontslag zonder vergoeding en na 1 jaar kunnen ze hun huis gaan opeten. Verhuizen naar een huurhuis is ook geen optie want die zijn onbetaalbaar geworden omdat de HRA koste wat het kost in stand gehouden moet worden. Je zou er haast ziek van worden, maar dat kost je ook financieel de kop met 600 euro eigen risico.
Maar we hebben wel 18 miljard bezuinigd, dat wel.

John Toroflex | 03-08-10 | 16:19

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16

Plus veel voor uw inzicht.

pius | 03-08-10 | 16:18

Niet de kiezers, maar ouwe dino's en een door god verzonden draak bepalen wat er gebeurt.
Maar goed, die Opstelten is de kwaaiste niet. En hij heeft humor: theocornelissen.sp.nl/weblog/wp-conten...

Bos Hout | 03-08-10 | 16:18

@ Parsons 16:12
De toestroom van politieke vluchtelingen zal echter met 100% toenemen. Die mensen komen vervolgens in jarenlange procedure's, asielprobleem, kosten gemeenschap geld want mogen niet werken. En krijgen over 10 jaar toch wel een generaal pardon.
Daarnaast mogen economische vluchtelingen die landen in Griekenland ook in Nederland werken, dus zo'n verbod is volstrekt achterhaald en werkt averechts.

King of controversy | 03-08-10 | 16:18

Mooi!! Zijn we binnenkort ook weer van die ellendige spaarlampen af!!

frank de kat | 03-08-10 | 16:18

Tweet van de dag
ma 02 augustus 2010
Toch opmerkelijk dat Rutte en Verhagen de PvdA nodig hebben om zich te verschuilen achter het feit dat ze willen regeren met de PVV.

Sharon Dijksma
Aldus de JOOP.

kleingrutter | 03-08-10 | 16:17

mijn vrijmibo is begonnen ! proost !

nachtschilder | 03-08-10 | 16:17

@yamahaha | 03-08-10 | 16:16
Inderdaad, en een juiste samenvoeging zou Rubbers zijn ;)

An die ARBEIT | 03-08-10 | 16:17

@Symmachus | 03-08-10 | 16:04
Eerder Ruud-Tuut-Tuuuuuuuuuuuuuuu na het kamerdebat

Sliptong | 03-08-10 | 16:17

Ik ga vast een onderduikadresje regelen voor m'n moslimvriendinnetje. Heeft me overigens altijd al kinky geleken.

niet voor de hond | 03-08-10 | 16:17

@Jan de Slager | 03-08-10 | 16:15
Tegen Rutger wilde hij het niet vertellen. Misschien tegen u wel? Ik gok btw op een keertje wallen voor mark.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:17

Geert gaat gedoogsteun geven aan een kabinet dat geleid gaat worden door de partij waar hij economisch het verst vanaf staat en waarin een partij deelneemt waar hij moreel het verst vanaf staat.
Zal mij benieuwen hoe lang hij zich weet te beheersen. Hoe langer, hoe meer zijn aanhang zal slinken.
De spagaat waar hij zich in bevindt is niet te benijden.

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:16

@Biff Eagleburger | 03-08-10 | 16:02
LOL. Mark = Marc Marie?

Sliptong | 03-08-10 | 16:16

@LiebeMan | 03-08-10 | 16:14
LOL :)

An die ARBEIT | 03-08-10 | 16:16

Ruub = Uiteraard een Lubberiaanse verspreking..

yamahaha | 03-08-10 | 16:16

@lichtpunt | 03-08-10 | 16:11
Een verbod op uitkeringen aan immigranten (uiteraard wel kansrijk), waardoor deze wel móeten werken en derhalve veul sneller integreren a la model USA.

glaaf | 03-08-10 | 16:15

Geert FTW! Ivo, onze held! Links zuigt!

JohanLiebert | 03-08-10 | 16:15


He, Mark, heb je nou al eens geneukt? En dan bedoel ik dus geen paling in je eigen hol gestoken, maar echt met de klabanus in een vrouwspersoon.

Jan de Slager | 03-08-10 | 16:15

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:10

De PVV is geen partij maar een beweging. Met één lid bovendien. Als dat de definitie voor een democratische partij is volgens u dan was het Romeinse keizerrijk ook een democratische partij. Om maar een zijstraat te noemen.

pius | 03-08-10 | 16:15

@pius | 03-08-10 | 16:00
Most likely.

Sliptong | 03-08-10 | 16:15

Links krijgt klapjes van Ruub!

yamahaha | 03-08-10 | 16:15

ligt het aan mij of begint lubber een beetje op paul verhoeven te lijken?

dyzc | 03-08-10 | 16:14

@An die ARBEIT | 03-08-10 | 16:12
Ik zal mezelf even herhalen. ALS (sorry voor de hoofdletters maar u heeft er al twee maal overheen gelezen) ik u voorbij dreig te streven, DAN pas wordt het een wandeling langs de maas.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:14

Mooi mooi mooi! Mijn vertrouwen in een mooie toekomst voor NL stijgt. *genoegzaam in handen wrijven doet*

Viezevoozert | 03-08-10 | 16:14

@lichtpunt | 03-08-10 | 16:11
5 euro op boerka/gezichtsbedekkende kleding.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:13

@lichtpunt | 03-08-10 | 16:11
Een verbod op economische vluchtelingen hetgeen de instroom met 99% zal doen afnemen.

Parsons | 03-08-10 | 16:12

@LiebeMan | 03-08-10 | 16:02
Dat is een korte wandeling geweest....

An die ARBEIT | 03-08-10 | 16:12

Wel opvallend dat er nog geen plannen zijn uitgelekt. Of ik heb niet goed opgelet, dat kan ook.

harry pikkel | 03-08-10 | 16:11

Wat stellen die journalisten toch Kudtvragen.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:11

Wat zal het eerste 'verbod' zijn dat uitgevaardigd gaat worden als het minderwaardigheidskabinet zich genesteld heeft? U kunt nu inzetten!

lichtpunt | 03-08-10 | 16:11

@Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:10
Ja dat zou tijd schelen en het kost momenteel slechts 100 miljoen eetjes per dag, dus who cares?

Parsons | 03-08-10 | 16:11

Is Ruud Lubbers zijn leesbril vergeten?

Ik denk dat Maxime Verhagen MP gaat worden..

Cyntjuh | 03-08-10 | 16:10

@ Parsons | 03-08-10 | 16:09
Dat mag niet van de koningin.

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:10

@ doesitblend? | 03-08-10 | 16:05
De PVV is een democratische partij. Dit in tegenstelling tot sommige andere partijen. "De staat verdrukt, de wet is logen." Klinkt bekend?

Ivoren Toren | 03-08-10 | 16:10

Waarom wordt Opstelten niet meteen tot formateur benoemd eigenlijk?

Parsons | 03-08-10 | 16:09

Van mij mag Ivo Opstelten ook als voice-over gaan werken bij ehm... Discovery Channel ofzo. De man heeft echt een weergaloze stem en alles wat 'ie zegt neem ik voor waar aan. Maakt niet uit hoe hij het verteld.

Optimel Prime | 03-08-10 | 16:08

@hoevenpe | 03-08-10 | 16:03
Er zijn heul veul trollen.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:08

Ik mis bij het PDF je van Lubbers een factuur.
BEn namelijk zeer benieuwd naar wat Bea schuift voor zo n klusje.

Uw Verzekeringsadvis | 03-08-10 | 16:07

harry pikkel | 03-08-10 | 16:04

Juist ja. De draagvlakpropagisten. Welnu, die zouden dan zeer content moeten zijn op dit moment. Want draagvlak is er wel voor dit kabinet. Dat lijd geen twijfel.

pius | 03-08-10 | 16:07

@ Flodder
Lubbers is echt een ontiegelijke prutser. Moet je ook kijken hoe teneergeslagen Ruud erbij zit. Een gebroken man, nu hij onze NationaalHeld niet uit kan sluiten.
Bakt er niets van.
Ik ben in ieder geval blij dat de krachten van ons oervolkje sterker waren dan de invloed van een verondersteld complot dat niemand ooit bewezen heeft.
Maar ja, bewijzen zijn voor die Linkse wetenschapselite en hun ivoren toren. wij hier in de mest moeten niet zo veel van die stadse fratsen hebben.
Gelukkig maar.

King of controversy | 03-08-10 | 16:07

Man wat praat Lubbers tog met veul taal vouten.

Methylfenidaat | 03-08-10 | 16:07

Flodder | 03-08-10 | 16:00
Als het even kan geen CDA'er op justitie, dat gaat weer een hoop ellende opleveren.

harry pikkel | 03-08-10 | 16:06

De Heeren van de Bruine ster.

Xinicus | 03-08-10 | 16:06

Hé Cohen.. Joehoe ventje Pech.. nana nanada
Als het doorgaat wordt het voor Geert eindelijk echt gezellie in de kamer, belangrijker, eindelijk van die slappe knuffelhap af en kan Cohen samen met shemale Hamers niets meer dan boeroepen tijdens de vragenuurtjes, heerlijk.
Tenzij de macht van Bea alsnog het CDA congres bespeelt..

glaaf | 03-08-10 | 16:06

@CoffeePatch | 03-08-10 | 16:02
En dat is op zich vrij lastig, want het is een steengoede vent.

Parsons | 03-08-10 | 16:05

Oh ja CDA doet geen zaken met niet-democratische partijen; Ze hechten echter zó aan het pluche dat ze zich wel volledig afhankelijk van de pvv maken; Bah

confessionelen de kamer uit!

doesitblend? | 03-08-10 | 16:05

Vreemd woord trouwens, dat gedoogakkoord. Impliceert dat niet een strafbaar feit?

Parsons | 03-08-10 | 16:04

Sliptong | 03-08-10 | 16:00

Andersom is het net zo goed aan de orde. De overheid die Europese regelgeving ruimer dan nodig interpreteert en inzet ten koste van de burger. Europese regelgeving is namelijk vrij breed en abstract geconstrueerd zodat het de juridische flexibiliteit van de lidstaten ten goede komt. Waarom hoef ik u niet uit te leggen denk ik.

pius | 03-08-10 | 16:04

pius | 03-08-10 | 15:58
Weldenkenden zijn de mensen die democratie een groot goed vinden zolang iedereen het met hen eens is. Te herkennen aan het veelvuldige gebruik van de termen 'draagvlak', 'redelijkheid' en 'commissie'. En dan heb je in hun kielzog nog een stel ongeleide projectielen die ingezet worden als het met woorden niet meer lukt. Die groep is op zijn beurt weer te herkennen aan kekke zwart-wit sjaaltjes bovenop een geheel zwart kostuum.

harry pikkel | 03-08-10 | 16:04

@sizam | 03-08-10 | 15:46
Dank!

@Ivoren Toren | 03-08-10 | 15:58
"wees ik hem er op dat dit ook zou kunnen leiden tot het resultaat dat zulk een combinatie inderdaad mogelijk zou blijken"

Tuut-tuut-tuut, met de groetjes van Ruud. Heh.

Symmachus | 03-08-10 | 16:04

De discussie op JOOP is ook best vermakelijk... Of er zijn echt een hoop trollen nu, of men begint daar zelfs door te krijgen dat Job een flop is... ;-)

hoevenpe | 03-08-10 | 16:03

@nachtschilder | 03-08-10 | 15:56

Die das past juist bij 'm. Lekker haram gay, varkensachtig met een kwinkslag, maar toch serieus.
/RTL Boulevard

Biff Eagleburger | 03-08-10 | 16:02

Synecdoche | 03-08-10 | 16:01

Er zijn (vrijwel) alleen informele onderhandelingen geweest - een conceptregeerakkoord ligt er nog niet. Dat moet de informateur dus gaan bewerkstelligen.

DeSlapendeInktvis | 03-08-10 | 16:02

kippevlees | 03-08-10 | 15:56
a) Ceremonieel
b) daar moet je de VVD voor hebben. ik citeer:
De koningin maakt deel uit van de regering. Naar de mening van de VVD zijn er geen goede argumenten om de staatsrechtelijke positie van het staatshoofd te veranderen. Het lidmaatschap van de regering vindt plaats onder volledige ministeriële verantwoordelijkheid. De koning is onschendbaar, de ministers zijn verantwoordelijk. Daarbij komt dat de politieke besluitvorming plaats vindt in de ministerraad, waar de koningin geen deel van uit maakt. De monarchie in Nederland functioneert goed. Er is geen reden om het staatsbestel te veranderen. Het afschaffen van de monarchie zal niet bijdragen aan het beter functioneren van dat staatsbestel.
www.vvd.nl/actueel/246/monarchie

janeedantoch | 03-08-10 | 16:02

Het bashen van Opstelten op Jeauleau'sJoop kan nu beginnen.

CoffeePatch | 03-08-10 | 16:02

Ah fijn. Een samenvatting, dan hoef ik niet die hele PDF-zooi door te lezen.

LiebeMan | 03-08-10 | 16:02

@nachtschilder | 03-08-10 | 15:56
LOL @ flikker die stropdas weg. Hoe ironisch.

Sliptong | 03-08-10 | 16:01

de import van stemvoo voor de linxe partijen lijkt aangepakt te gaan worden. dit wordt een uiterst taai gevecht omdat velen belang hebben bij status quo. nationale politie is ook een onderwerp dat flink gesaboteerd kan worden, al zijn stakende politie agenten natuurlijk een lachertje. die 18 miljard bezuinigingen zijn eerder het middel om de ruk naar rechts vorm te geven. geen geld meer naar soepsidiesponzen.

minimá-armezusvan.. | 03-08-10 | 16:01

Haha ik denk het ook niet, maar wel grappig om te zien hoe het daar er aan toe gaat

RD | 03-08-10 | 16:01

Dacht even dat Rutte en Wilders op de pica hand in hand liepen. My mistake. Maar dat vriendjes worden zou dan wel goed gelukt zijn.

DeSlapendeInktvis | 03-08-10 | 16:01

Ik snap dat "informateur" niet. Dat stadium waren we toch al voorbij? De partijen zijn het eens, het is een werkbare coalitie, andere combinaties hadden last van piketpaaltjes, dus wat moet er dan nog geïnformeerd worden?

Synecdoche | 03-08-10 | 16:01

Ivo had president moeten worden van dit het-was-leuk-zo-lang-het-duurde kabinet.

Superior Bastard | 03-08-10 | 16:01

Sliptong | 03-08-10 | 15:59

Die laatste zin van u is het meest waarschijnlijke scenario. Vrees ik.

pius | 03-08-10 | 16:00

lol @ fototag
maar goed, gebeurt het dan eindelijk!

Tortasi | 03-08-10 | 16:00

Het is nu 16:00 toch?

LiebeMan | 03-08-10 | 16:00

Vraag: hoe komen we van de verstrekkende invloed van het Europese Hof af? Die draait om de haverklap wetsvoorstellen van landen terug wegens "in strijd met de Europese regels". Denemarken weet hier alles van!

Sliptong | 03-08-10 | 16:00

Ik krijg trouwens echt rillingen van die Verhagen. Brrr, sowieso de gedachte dat die christenen weer in het kabinet komen, maakt me trouwens onpasselijk. Ik dacht na de verkiezingen nog: hoppa, God is dood in de politiek. Zitten ze er godverdomme weer. Bedankt rechts Nederland.

Flodder | 03-08-10 | 16:00

@RD | 03-08-10 | 15:55
Haha volgens mij horen we dit niet te zien/horen

LiebeMan | 03-08-10 | 15:59

@pius | 03-08-10 | 15:50
Dat hang maar helemaal af van de wijze waarop de regering met de burgers communiceert. Een of tweewekelijkse verantwoording door de MP, duidelijk aangeven waarom maatregelen genomen moeten worden en wat het doel is, en zo nog wat communicatiedingetjes. Ik heb goede hoop op begrip van de achterban. Zij hebben immers gestemd op de partijprogramma's en weten wat hun te wachten staat. Ik hoop op wijsheid zodat de pvda niet in de sinterklaasgolf belandt over een aantal jaar en weer terugdraaid en opsoupeert wat dit kabinet zal gaan opbouwen.

Sliptong | 03-08-10 | 15:59

En we wachten nog steeds....

zeerspraakzaam | 03-08-10 | 15:58

Die PDF met het verslag van Lubbers is heel lezenswaardig. Cohen wordt zwaar gePWNED.

"(...) De voorzitter van de PvdA-fractie was van mening dat er eerst een inhoudelijk onderzoek naar een combinatie van VVD, PVV en CDA moest worden gedaan. Pas wanneer zou blijken dat onderzoek naar zo’n kabinet niet succesvol was, wilde hij medewerking verlenen aan onderzoek van andere meerderheidsvarianten waarbij hij opmerkte dat hij de variant met VVD, PvdA en CDA niet in het belang van het land vond. Een coalitie van de vijf partijen uit het brede midden noemde hij een verlegenheidsoplossing die alleen extraparlementair zou kunnen. De fractievoorzitter van de PvdA ging er vanuit dat na mislukking van een onderzoek naar rechts opnieuw onderzoek verricht zou kunnen worden naar PaarsPlus. Toen de fractievoorzitter van de PvdA herhaalde dat eerst duidelijkheid moest ontstaan over een combinatie van VVD, PVV en CDA, wees ik hem er op dat dit ook zou kunnen leiden tot het resultaat dat zulk een combinatie inderdaad mogelijk zou blijken, bij voorkeur als coalitie maar ook in het geval dat de drie daarover geen overeenstemming zouden bereiken, wellicht in een gedoogvariant. De PvdA-fractievoorzitter merkte op dat de opdracht zich beperkte tot meerderheidsvarianten."

Ivoren Toren | 03-08-10 | 15:58

Als moslims nu principes en een rugge(n)graat hebben, weigeren ze nu naar Nederland te emigreren. En als iedereen die nu loopt te janken over dit kabinet terplekke die mensen gaat helpen kunnen we echt over win-win spreken.

Brakke Obama | 03-08-10 | 15:58

@RD | 03-08-10 | 15:55

Hilarisch, gewoon met open Mic. overleggen met collega's

Methylfenidaat | 03-08-10 | 15:58

harry pikkel | 03-08-10 | 15:54

Het 'be careful what you wish for' principe dient niet overschat te worden. Als mensen het werkelijk in de beurs gaan voelen kan de wind zo weer omslaan. Ik hoop het niet maar verwacht het wel. Harde maatregelen zijn strikt noodzakelijk. Maar een mens kijkt gemiddeld niet verder dan zijn eigen tuinhek. En wat de weldenkenden betreft, wie zijn dat dan;)

pius | 03-08-10 | 15:58

Hey Ruudje, Tenslotte in de laatste zin moet Ten slotte zijn... wel een brief maken met zonder schrijffouten voor Bea he?

joop meloon | 03-08-10 | 15:57

Beelden Van Bea op dit moment: Priceless
Ik visualiseer en zie haar op rubberen kaplaarzen, de haren uit haar altijd onberispelijke kapsel, uittrekkend, stampvoetend door het paleis rennen.
*Waarom staat er opeens een wit busje voor de deur denkt*

kleingrutter | 03-08-10 | 15:57

proficiat Geert en de PVV .. een geweldige prestatie (waar de SP jaloers op is)
-
1 steilloze tip : flikker die stropdas weg

nachtschilder | 03-08-10 | 15:56

Wacht is effe, Opstelten INformateur? Dat betekent dat hij eauk nog andere opties moet onderzoeken. Als de zaeck reeds beklonken zou zijn dan was Opstelten tot formateur benoemd, toch?

reaudkeaukert | 03-08-10 | 15:56

King of controversy | 03-08-10 | 15:50
Massaal? de PVV is nog steeds niet de grootste partij en heeft in de verre verste geen 51% van de stemmen. Dus Geert kan zich aanpassen of oprotten.

MM0591 | 03-08-10 | 15:56

Bea hebben we niet meer nodig voor dit werk in Nederland!
Het is nu slechts nog een formaliteit voor Rutte 1 om van ons vorstenhuis slechts een seremoieel vorstenhuis te maken.
Vanaf nu mag de koning og koningin zich NOOIT meer met staats en regeringsaangelegenheden gaan bemoeien.
Kunnen jullie dit even regelen Mark, Maxime en Geert a.u.b.

kippevlees | 03-08-10 | 15:56

King of controversy | 03-08-10 | 15:50
Ja, je gaat het bijna denken. Die poging 2 Wilders uitsluiten, lijkt tot nu toe in ieder geval nergens op. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/07/...

Flodder | 03-08-10 | 15:55

waar is de "ons past nederigheid" van het CDA gebleven. Als er iemand draait is het die gladjakker wel; Liever links dan christelijk

doesitblend? | 03-08-10 | 15:55

pius | 03-08-10 | 15:50
Dit was de eerste verkiezing ooit waarbij de partij die het meeste wilde bezuinigen, de grootste werd. Dus het zit wel goed met de realiteitszin van het volk. Wel verheug ik me op allerlei bizarre acties van 'de weldenkenden'.

harry pikkel | 03-08-10 | 15:54

Als we binnen een jaar weer moeten stemmen, maak ik het vakje bij SP rood, remigreer ik en geniet ik de komende 60 jaar van een riante uitkering.
Dus Opstelten, doe je best!

kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:54

Bijlage 2: agree to disagree. Hoe Bushiaans.

Sliptong | 03-08-10 | 15:54

Lubbers heeft Roemer uitgeluld :

"De fractievoorzitter van de SP meldde mij dat hij van mening blijft dat een onderzoek naar de
combinatie van PvdA-CDA-SP-GL een stabiele meerderheidscoalitie kan opleveren. Ik heb
hem gezegd dat ik dat niet uitsluit maar dat ik dat evenmin kan verifiëren, omdat de wens van
een meerderheid van de Tweede Kamer is dat een onderzoek plaatsvindt naar een
minderheidscoalitie van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV"

LiebeMan | 03-08-10 | 15:53

Nlz® | 03-08-10 | 15:39 LOL!! Mooie vent heur die Ivo.

Ashtrey | 03-08-10 | 15:53

Semper Pecunia | 03-08-10 | 15:51
Het is nog maar de vraag of ze na het eerste half jaar een meerderheid in de eerste kamer kunnen krijgen.......

kettinghond | 03-08-10 | 15:53

Tis weer tijd voor rechtse hobbies. Binnenkort een Camp Holland in de Negev woestijn.

Brakke Obama | 03-08-10 | 15:52

@pius | 03-08-10 | 15:50:

Vergeet niet dat deze coalitie na maart volgend jaar (provinciale staten) kan rekenen op een meerderheid in de 1e kamer, dus dan er _echt_ begonnen worden met regeren.

Ik kan _nu_ al genieten van het schuimbekken van Linksch op de 3e dinsdag van September 2011 :-)

Balsaq | 03-08-10 | 15:52

Als je dan toch een ex-burgemeester van stal haalt om in Den Haag iets te gaan doen doe je dat zeau! Opstelten +1

Parel van het Zuiden | 03-08-10 | 15:52

Don Iveau als informateur... goeie zet.

Symmachus | 03-08-10 | 15:52

Laten we hopen dat het kabinet er niet al te snel komt. Anders zal het eerste half jaar een verloren jaar zijn doordat ze geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben.

Semper Pecunia | 03-08-10 | 15:51

potverr moeten we over enkele maanden weer gaan stemmen.

truusch | 03-08-10 | 15:50

Godverdomme,
Niemand luistert naar ons, het volk.
Op 9 juni hebben wij massaal voor Wilders gekozen, maar die smerige Amsberg houdt samen met haar vriendjes Wilders buiten de regering.
Gatverdamme wat spuug ik op die ratten uit den Haag. Kapot moeten ze, allemaal!
(Behalve Geert Wilders. Geert is goed en heeft altijd gelijk)
[/consequente ontevreden burger]

Goh, zou er dan toch geen groot gemeen complot zijn tegen ontevreden mensen, geleid door een weduwe van over de 70? Je zou het bijna gaan denken

King of controversy | 03-08-10 | 15:50

Joppie! Nu blijft Hirsch Stalin vast minister van BiZa en wordt het internet verboden!

Aktivist | 03-08-10 | 15:50

Ik hadde verwacht dat de kwien hier nog een stokkie veur zou steken. Niet dus.
Opstelten zal deze taeck met verve uit gaan voeren. Ik verheug mij nu al op het gekrijs van in deaudsneaud verkerende PvdArts, GLserts en aanhangerts van waterheaufd Pechtold die zich hier spoedig zullen melden.

reaudkeaukert | 03-08-10 | 15:50

De enige optie die recht doet aan de verkeizingsuitslagzou een kabinet met VVD en PVV zijn geweest noodzakelijkerwijs aangevuld met de CDA. een rechtse regering dus. Ik kan hier mee leven. Al verwacht ik er weinig van. Dit kabinet gaat genadeloos afgeserveerd worden zal de levensduur van twee jaar waarschijnlijk niet overschrijden. Deze bevolking gaat geen begrip op brengen voor de vele noodzakelijke maatregelen die dit kabinet gaat nemen. Dat doen bevolkingen namelijk nooit.

pius | 03-08-10 | 15:50

En nu wachten op het gehuil van Cohen, Ivo is ook erg rechts! Maar gaat deze klus zeker klaren!

spruit 11 | 03-08-10 | 15:49

@kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:46
Weet ik m'n beste. Alleen laat Rutte dit niet lopen. Maar ik ben ook geen Derrek Okkilvie.

Sliptong | 03-08-10 | 15:49

Gefeliciteerd, zal dan eindelijk de democratie zegevieren?

Schlomo De Peaumeaux | 03-08-10 | 15:49

azijnseikerT | 03-08-10 | 15:45
Misschien vond hij de cameraman gewoon niet zo grappig...

reinaarden | 03-08-10 | 15:49

@azijnseikerT | 03-08-10 | 15:45
Ja, hij kijkt of hij Cohen ziet om hem nog wat extra zout in de wonden te strooien.

Sliptong | 03-08-10 | 15:48

Off topic: Israel en libanon beschieten elkaar om een boom.

LiebeMan | 03-08-10 | 15:47

@fakbieber | 03-08-10 | 15:41
Die is al op! Driewerf hoezee voor dit historische kabinet!!

Sliptong | 03-08-10 | 15:47

Dit land kan zoveel rendabeler.

Brakke Obama | 03-08-10 | 15:47

@Sliptong | 03-08-10 | 15:39
Ga ik u lekker toch terecht wijzen.
Een informateur kan later ook als formateur worden benoemd en zo alsnog premier worden.
Zoals bijvoorbeeld Wim Kok en Ruud Lubbers:
nl.wikipedia.org/wiki/Informateur#Lijs...

kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:46

Opvallende passage uit het nieuwsartikel op NU.nl:

"In het verslag valt verder te lezen dat PvdA-leider Cohen 'er vanuit ging dat na mislukking van een onderzoek naar rechts opnieuw onderzoek verricht zou kunnen worden naar paars-plus'.
Ook vond Cohen een optie VVD, PvdA, CDA niet 'in het belang van het land'."

Wat een draaikont.

broccolitaart | 03-08-10 | 15:45

Geniale foto. Terwijl de heren Verhagen en Rutte om de cameraman lachen is ,politiek dier, Wilders al weer bezig met zijn volgende list.

azijnseikerT | 03-08-10 | 15:45

Nlz® | 03-08-10 | 15:39
LOL

niet voor de hond | 03-08-10 | 15:45

Bedoelde hij niet formateur? (zonder de IN)

loonslaaf_69 | 03-08-10 | 15:45

Ivo, je kan het!

schweinefleisch | 03-08-10 | 15:45

@Mazzeltov | 03-08-10 | 15:43
Hé mazzeltov met je regering!

LiebeMan | 03-08-10 | 15:45

Nu op politiek 24: Crabzilla!

LiebeMan | 03-08-10 | 15:44

''Kabinet Geert1 komt er aan'' : LOL !

Mazzeltov | 03-08-10 | 15:43

Heel goed! Waar kan ik de beste beelden van huilende linksmensen vinden?

Schaatser | 03-08-10 | 15:43

Nlz® | 03-08-10 | 15:39
Schitterend! Ik hoor het hem bulderen.

ChillBill | 03-08-10 | 15:43

Geert!

SD_LEITER | 03-08-10 | 15:43

@kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:39
In ieder geval wel een huilende van Amsberg.

Sliptong | 03-08-10 | 15:42

Geert 1 is wel heel veel eer

Golaio | 03-08-10 | 15:42

Om 16:00 live persconferentie met Lubbers.

Succes Geert, Mark..... vooruit.. jij ook Maxime.

Methylfenidaat | 03-08-10 | 15:42

@Bascii | 03-08-10 | 15:39
Dat kan beter. Ivo gaat nu echte chocolade maken van dit fantastische initiatief. Dat gaat pas écht zeer doen op links.

Sliptong | 03-08-10 | 15:41

Hoeveel zouden al die informateurs verdienen voor een weekje werk

Drs. D. | 03-08-10 | 15:41

Geau Iveau!

LiebeMan | 03-08-10 | 15:41

-weggejorist-

fakbieber | 03-08-10 | 15:41

@Sliptong | 03-08-10 | 15:39
Ik wilde u bijna terecht wijzen, maar zie net dat Opstelten INformateur is.

kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:41

Maakt het uit welke clown een bepaalde functie krijgt in de politiek? Ik zal het al die jaren wel niet begrepen hebben...

Cidel Fastro | 03-08-10 | 15:40

*Zware Opstelten-stem doet*
Ik ben voornemens deze majeure taak glansrijk te vervullen.

Nlz® | 03-08-10 | 15:39

Jee! Daar gaan we dan!

WallieP | 03-08-10 | 15:39

Eindelijk aan de slag, of blijven we een huilende Cohen houden?

kapotte_stofzuiger | 03-08-10 | 15:39

Ik had Opstelten graag als premier gehad. Maar a lá.

Sliptong | 03-08-10 | 15:39

Alles beter als de rode rakkers aan de macht.

wsc981 | 03-08-10 | 15:39

Ik had verwacht dat Trix hier wel een stokje voor zou steken.

kettinghond | 03-08-10 | 15:39

Nog een informateur? Waarom? We hebben net links zo lekker over de zeik!

Bascii | 03-08-10 | 15:39

Ivo! Yes we can.

Sliptong | 03-08-10 | 15:38

Hoera!

stijlloos! | 03-08-10 | 15:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland