Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders uitsluiten. Poging nummer twee

ruudlubbers78.jpg En vandaag start onze nieuwe formateur Ruudje Lubbers dan met de zoveelste aftastingsronde voor een nieuw kabinet. Ook wel 'Wilders uitsluiten voor gevorderden, de manier zoals het eigenlijk moet', zo legt Kustaw Bessems vandaag kraakhelder uit in De Pers. Moraal van het verhaal: de eerste poging om de PVV buiten het kabinet te houden was slordig, lelijk en kweekte diepe minachting voor het CDA, de VVD en gevestigde partijen in het algemeen. Nou is dat wel het laatste dat we met z'n allen moeten willen in Nederland, en dus stelde Beatrix (deze dagen politiek actiever en invloedrijker dan ooit) tegen de zin van de fractievoorzitters Ruud Lubbers aan om het beeld even recht te trekken. Dat de uitkomst nooit een regering met de PVV kan zijn moge duidelijk zijn, want zowel Bea als anti-Wilders auteur Lubbers hebben een g.r.a.f.h.e.k.e.l. aan Geert en de zijnen. Lubbers vorig jaar over samenwerking met de PVV: ‘Ik neem aan, zo’n coalitie komt er helemaal niet. Absoluut niet.’ Waarvan akte. Dus: de komende dagen zult u getuige zijn van talloze zeer vruchtbare gesprekken in een buitengewoon prettige sfeer, om vervolgens mee te maken dat van de een op de andere dag de stekker uit de onderhandelingen gaat en er gewerkt kan worden aan een breed middenkabinet zonder rare racistische koningshuis-hatende partijtjes als de PVV. Glas, plas en over 4 jaar spreken we u weer...

Reaguursels

Inloggen

nou ik zie dat een regeering van vvd en pvv en cda eigelijk ook niet zitten,omdat eigelijk de srandpunten tussen het cda en de pvv op het gebied van intergratie
ook vevan elkaar zitten,want zo als wij wel zo zoetjes aan wel weten wild de dhr G.Wilders gewoon kosten wat het kost of wel met alle geweld groepen in de samen leving tegen elkaar op zetten met alle gevolgen van dien!!!!!!!!!!!!!..
dus dan denk je dan van : waarom doet hij dat nou,dus wat bezielt hem eigelijk dat te gaan doen????. want soms vraag ik mij mezelf af van : zi het dan soms in zijn genen om mensen met andere geloof/cultuur maar te gaan haten/geleedigen????.
dus als je dan mocht dan het cda aansluiten bij de coaliete besprekingen,dan vind ik ook dat het cda toch echt bij zijn standpunten moet blijven!!!!.
en mochten die besprekingen weer mislukken,ja dan ken dhr W.Wildres het cda er niet weer de schuld daar van geven!!!!.
want niemend wild dan toch zijn ziel aan kwaad (dhr W.Wildres!!!!) verkopen!!!!.

Darkman37 | 25-07-10 | 14:09

-weggejorist-

boxertje | 24-07-10 | 20:19

De Islam IS geen geloof maar een manifest geript van de Bijbel en de Joden. Christenen zijn een stap verder, iets wat ze niet begrijpen dus nemen ze nu Europa over om dan " Christenen" te worden ( nu Linksch oftewel een Rood Islamisme als we het toestaan, Bea kan niet wachten, het achterlijke Mensch) , uiteraard als Moschlim. Dit verklaart de dualiteit in hun schriftbrouwels, ze zullen hun gedachtenvaders nooit kunnen aanvallen, WEL vermoorden!!!!

langzalzeleve | 24-07-10 | 14:55

Gewoon zelf een rietje in het zieke systeem proppen en meezuigen,,,,gratis geld in overvloed zelfs,,,zeik niet profiteer mee zegt mijn buurman dan die al 15 jaar afgekeurd(niet arbeidsbemiddelbaar i.v.m taalproblemen)thuis zit maar wel 3 dagen in de week 10 uur per dag zwart werkt??
Opbrengst-Nieuwe audi-2e huis Turkije-huis vol flatscreens-brieven netjes thuisbezorgd over welke subisidie's mijn buurman nog geen gebruik van heeft gemaakt maar er wel'recht'op heeft,,,,,ik als vertaalwonder voor de buurman ging zwaar twijfelend weer naar me werk,,,ik doe het niet goed als gedoodverfde 'tokkie' bedacht ik me nog,,,,was ik maar een immigrant in eigen land wat een in de wattenleg landje is dit zeg??

The real Flex | 24-07-10 | 14:44

Het sleutelwoord is de subsidiekraan. Als die dicht gaat voor vooral links en links-cda dan komen er heel wat instellingen en bestuurders droog te staan.

@Bram& | 24-07-10 | 13:42

De Telegraaf vandaag meldt hoeveel CDA bestuurders een fraai inkomen hebben dankzij de oeverloze subsidies (voor ontwikkelingshulp) ja buiten de grote pot die Koenders beheert. Als zoals Wilders het wil deze subsidies worden afgeschaft dan is de helft van het bejaarde CDA achterban zonder werk.

lanex | 24-07-10 | 11:37

Ook nu weer reacties in de trant van 'de Christenen zijn ook geen lieverdjes en hebben ook een eng boek'. Helemaal waar, maar zij hakken vandaag de dag geen handen af als je iets lelijks over de Bijbel zegt, zij dreigen geen homo's met het hoofd naar beneden van hoge gebouwen te gooien, zij spreken geen fatwa's uit, zij dwingen vrouwen niet met een hoofddoek te gaan lopen omdat de mannen de lul niet in de broek weten te houden...
Je kunt toch nauwelijks serieus stellen dat we hier onder een Christenterreur leven en dat wordt echt héél anders als die Islamitische horden hier de overhand krijgen..

Wijze Uil | 24-07-10 | 10:11

Linksig en Groen
De Koran kwam honderden jaren na de Bijbel en niet andersom.
Met Christenen mogen trouwen,maar de doodstraf geven aan iemand die een bijbel in bezit heeft,anno 2010 in Iran,Saudi-Arabie en meer shariawetgevende landen.
Er staat wel degelijk dat mensen die geloven dat Jezus de zoon van God is(geen allah!)vervolgt worden,de keuze is of bekeren tot islam of de dood!
Verder wordt u persoonlijk en gaat beledigen en vreemde aanname's doen?
Wat de islam nodig heeft is dezelfde'verlichting'die het Christendom heeft gehad,,duurde maar 300 jaar,maar dan heb je wat?
Gelovig schrijft u verder,ik niet meer teveel discovery gekeken waarschijnlijk lijkwade van Jezus,koolstofdatering geeft andere feiten,bovendien is het hoofd te groot,,een platte wereld,,, en in soera 5:33 word die wereld zelfs gedragen door 6 gigantische pilaren..... ook de bijbel zit vol sprookjes die je anno 2010 nog onmogelijk kan'geloven',neem alleen het bestaan al van een duivel ??
Zo zwart-wit zie ik het dus niet,,Zo exteem fundementalistisch ben ik niet,,want dan heeft u mijn posts nog nooit eens gelezen,en ik noem u geen idioot ik vraag het 'gewoon'op een gematigde manier en niet in die vijandstand waarop u compleet los denkt te gaan.

The real Flex | 24-07-10 | 01:20

Welkom in de Monadictarchie.

terrOJist | 23-07-10 | 23:46

Merlot | 23-07-10 | 13:16
Ik heb ook een sterk vermoeden dat dit zo gaat gebeuren.
Flatser | 23-07-10 | 16:35
Ja en ook het inleidend stuk van Arendo Joustra in de laatste Elsevier.

lanex | 23-07-10 | 23:31

@the real flex

Zucht.

De heer jansen was ook al voorbij gekomen en genoemd. En daar had ik ook al op geantwoord.

Wederom wordt er geciteerd over ongelovigen, terwijl er elders dus uitgelegd wordt dat dat niet gaat om het christenen en joden.Die zijn niet ongelovig, maar mensen van het boek.....

Nogmaals: de Koran is geen fijn boek. Als u fanatieke militante moslims eng vindt =, dan heeft U volkomen mijn zegen. En ook als u dat van militante Joden en Christenen vindt. Ik ben gelovig, en ik vind vele christenen eng!

Ik heb ook citaten gegeven waarin duidelijk staat dat christenen en joden als mensen van eht boek een uizodnerings positie hebben. Kerel, jesus is zelfs een profeet voor de arabieren. Ze onderstepen in de koran dat hij niet goddelijk is was.. dat klopt. Meneer jansen vindt alleen de extreme uitleg van de koran geloofwaardig. een mening die hij deelt met de militante moslims. Niet met het overgrote deel van de moslims, en ook niet met het overgrote deel van de arabisten.

je post blinkt vervolgens uit van algemene anti islam opmerkingen waar ik het vaak mee eens ben. Ze gaan over de vreselijke excessen die veel te vaak voorkomen tegenwoordig!!! LEES MIJN POSTS IDIOOT!!! Ik ben niet de grote islam beschermer. Maar mijn mening is dat je wel van juiste feiten moet uitgaan om de wortel van het kwaad aan te pakken.

maar nogmaals, er staan veel meer onomstreden soera's in die aangeven dat christenen niet de vijanden zijn, maar een uitzondering op de regel dat de vijanden van de islam moeten worden bestreden,dan dat er aanvallen op de christenen en joden staan. Die haat tegen christenen en joden is veelal van later datum, en vaak van na de kruistochten. Is overigens ook niet fijn, aangezien ik me dan net voel alsof anderen wel bestreden moeten worden, maar ik niet. Ik wil dat helemaal niemand wordt bestreden. Bestrijden van mensen om geloof is een epic fail

Ik ben dus geen islam apologist, en beschuldig mij daar dus niet van. nogmaals LEES MIJN POSTS!!!!

Maar ik zal blijven beweren, koran citerend, dat er niet, njet, non instaat dat christenen lager zijn dan beesten. Integendeel. Je mag als man met christenvrouwen trouwen, je mag bij ze eten. Christenen en joden zullen de hemel bereiken omdat ze door allah gegeven boeken belijden.

En inderdaad, geen vrienden worden, dat staat er ook. Maar dat wil in het huidige klimaat sowieso bijna geen hond meer!

U wilt niet een lijst van arabisten en godsdienstwetenschappers die mijn mening delen. Deze is langer dan de lijst van mensen die de lijn jansen aanhangen, vele malen langer.

Vervelend is wel dat U omdat ik die mening deel, u doet voorkomen alsof u mij kent en weet wat ik over moslim fundamentalisme vind en dat ik dat goed praat.

En met dat soort meningen, namelijk dat als iemand niet UW mening heeft, hij dus de VIJAND is, doet u nu precies hetzelfde als andere fundamentalisten. Wit en zwart, meer kleuren heeft u niet en wilt u niet, want dan moet u nadenken en wordt het te moeilijk.

En dat gezegd hebbende, drop ik hier van GS. Ik heb geprobeerd wat kennis in de discussie te brengen, en wat nuances. Zodra je hier nuances aanbrengt of iets beweert wat mensen niet goed uitkomt, dan ben je meteen een stuk vuil en achterlijk. gefundeerde kritiek, en een andere mening hebben zijn prima. behalve in de fundamentalistische stromingen, zoals daar zijn het Vaticaan, de radicale islam en GS. Helaas.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 21:45

@linkig en groen
Arabist Hans jansen (universtiteit van Utrecht-Hoogleraar hedendaags islamitisch denken)geeft in èèn van zijn boeken:Islam voor varkens apen,ezels en andere beesten toch een hele andere uitleg als dat u hier doet waarbij in dit geval de Christenen er niet zo genadig van af komen.
Paar citaten
Islam is geen geloof maar een fascistische allesoverheersende en bepalende doctrine.
Islamfobie is een omstreden neologisme in politieke en sociale zin om kritiek op de islam als overtrokken en angst te kenschetsen.
Joden worden vergeleken met apen en zwijnen in soera 2:65,5;60 en 7:66
In soera 9:30 moeten mensen die geloven dat Jezus de zoon van God is,bestreden worden tot de dood erop volgt(47:1)
Alleen de islam is aanvaardbaar(23:85)
Word geen vrienden met Joden en Christenen (3:118)
Anti-Joodse verzen(5:82)
Ik Mohammed boezem ontzag in de harten van de ongelovige slaat daarvan hun hoofd en alle toppen van de vingers eraf(8:12)
En als trieste afsluiter'Niet moslims om deze af te slachten(2:191-3:141-5:33) te braden(4:56-69:30)en bloedbaden onder hen aan te richten...
Een oorlogboek uit het jaar 733 Na Chr wat dagelijks nog letterlijk word uitgevoerd via de shariawetgeving in veel islamitische landen,TV kijken is kans op een zelfmoord-imbiciel naast je op het bankje Boemmmm70 doden..
1 klacht over een varken op een schilderij(vandaag)en de XENOFOBE(=Bang/angst/vrees voor het onbekende) linkse kerk schiet in een kramp en weg schilderij(vervangen voor de heilige koe van de Hindoe's?),om de moslims te'beschermen'tegen slechte Westerse invloeden??,zelfs Nekschot een spotprenttekenaar wordt officieel nog vervolgd voor een SPOTprentje over Mohammed(waarvan toch niemand weet hoe hij eruit ziet,een beeldtenis=gelijk je doodstraf in het geloof van de liefde?? Nee,met 10 man politie s'nachts een slapenende Nekschot zijn huis uitsleuren durft justitie wel,maar enig optreden tegen moslima's die het voor elkaar gekregen hebben om de ramen van een zwembad zwart te verven,zodat niemand ze in hun teletubbie pakkie in het water ziet zwemmen,uit opdracht van diezelfde Mohammed geven we niet thuis??
Overdag zwemmen de schoolklassen uit den-Haag met een zaklamp??
En s'nachts diezelfde zaklamp in je binnenzak voor als je over straat moet in de Schilderswijk,en je voor gevaar voor eigen leven moet rennen en in het struikgewas terecht komt.... zaklampie is dan best makkelijk,,,en nee meppen ermee mag niet,kost je een dikke boete...
Triest,,ga sappie doen bij de buuf..

The real Flex | 23-07-10 | 21:03

@ joris,

Was geen oproep ;)
was geen aanzetten tot :)
en was keurig correct.

jammer :(

OomAgentFactcheck. | 23-07-10 | 20:11

P.K. | 23-07-10 | 18:33
Partijbalang over landsbelang.
Eigenbelang over het sociaal belang.
Minderheids belang over het balang van de meerderheid.
etc etc..

Best grappig dat Links progressief socialistisch een fascistische houding aanneemt jegens de PVV.
Beste tactiek in de politiek: Je tegenstanders beschuldigen van iets waar je zelf de schuld van draagt voordat zij je kunnen beschuldigen.
De partijen zien door de bomen het bos niet meer ik zeg gooi de vos in het hoenderhok, iaw. op naar den haagm creer media aandacht, protesteer tegen het huidige politiek systeem/koningshuis. eis verantwoordelijkheid van uw politici.
Eis een wetsvoorstel waar het volk een motie van wantrouwen via referendum in kan dienen tegen ministers en volks vertegenwoordigers. etc etc etc..

zoveel mogenlijk, zo weinig ideeen.

OomAgentFactcheck. | 23-07-10 | 20:10

-weggejorist-

OomAgentFactcheck. | 23-07-10 | 19:55

Tuut Tuut Tuut en het lukt je ook niet Ruud

Theun | 23-07-10 | 19:09

@Wasknijper en Robin Hood
Als ik het programma van de PVV bekijk dan kan ik mij daar grotendeels in vinden. Het is een evenwichtige en vooral spijker-op-de-kop analyse van en groot aantal onderwerpen. Ik wou dat Wilders zijn superieure pr-gevoel ook eens inzette voor al die andere zaken.
Dat er een schaamteloze hetze tegen de PVV aan de gang is, is ook volstrekt duidelijk. Wat ik dan alleen niet kan plaatsen is waarom Wilders zelf zo nadrukkelijk de publiciteit opzoekt met de islam. Ik kijk dan naar Fitna, want dat is een door de media ongefilterd verhaal van Wilders zelf. En dan schrik ik, en mag ervan uitgaan dat dit islambashen voor Wilders een hot item is. Jullie schetsen een ander beeld. Maar laat Wilders dan ook eens een Fitna maken over de zorg. Ik heb zelf in zorginstellingen gewerkt en ik weet zeker dat Geert Wilders over de zorg een Fitna kan maken waarbij Fitna I verbleekt.

Zeepstra | 23-07-10 | 18:58

Leg mij eens het verschil uit tussen een dictatuur en de democratie in NL.

dr.andus | 23-07-10 | 18:41

Chiant,ik sta kritisch tov Wilders, maar heb onlangs nog gepleit voor een kabinet mét de PVV en maak zelden Godwins waar het Geert betreft. Neemt niet weg dat ik graag de boel opstook en dat ik zoals gezegd wat minder voor zoete koek aanneem wat meneer allemaal uitkraamt.

Bigi Bana Boy | 23-07-10 | 18:34

Ik snap dr niks meer van.... Iedereen stemmen doen. Ikke PVV en da's een grote met véééél stemmen, net zoals n paar anderen. Dan komen die grote partijen zwart-wit ;) gezien toch in de regering? Waar zijn we in vredesnaam mee bezig???

P.K. | 23-07-10 | 18:33

@PedroXX | 23-07-10 | 16:56
Zo is het. En de treinen gaan rijden, de laarzen marcheren en de schoorstenen roken.

Chiant | 23-07-10 | 17:53

-weggejorist-

BeSure | 23-07-10 | 17:51

@PedroXX
Idd verklaar "PVV-fascisten " svp.

nexie | 23-07-10 | 17:17

@PedroXX
Wat had je dan gedacht ? Cohen heeft eerst amsterdam naar de niegus geholpen en nu zal hij ff heel nederland naar de galamiesen helpen?
"Wij stellen voor dat meneer Cohen zijn verkwistings verkiezingsprogramma er even bijpakt en dat naast het goed doortimmerde verkiezingsprogramma van de VVD legt. Wanneer hij dat doet zal hij toch ook tot de conclusie moeten komen dat de verschillen groot zijn. Zo groot zelfs dat het voor beide partijen electorale zelfmoord zou betekenen om samen in een coalitie te stappen"
Ben benieuwd wie naait wie.
Ik heb een grijns niet kunnen onderdrukken toen ik hoorde dat Paars+ geflopt was.
Ik kreeg uiteraard accuut het ZUUR toen bleek dat Bea Lubbers heeft geschoven. Néxt!

nexie | 23-07-10 | 17:11

Ach,de koningin is totaal neutraal en oefent absoluut geen politieke druk uit op het te formeren kabinet,zegt de PVDA.
Maxima vertelde al eerder dat de Nederlander niet bestaat,er geen Nederlandse cultuur bestaat op het'koekje bij de koffie'na dan.
Dat verklaard ook dat sinterklaas een racistisch feest is geworden en er nu zwarte sinterklazen lopen met witte pieten?
Kerstfeest afgeschaft is en vervangen voor het suikerfeest.
Kerstbomen in scholen verboden zijn/worden.
Want die cultuur kan natuurlijk echt niet meer,het stoot de vrome moslims namelijk tegen de schenen,en daar houd Bea toch echt rekening mee..
Een klacht en een varkensschilderij word verwijderd,een halfblote dame op linnen moest het gemeentehuis al uit,en een expositie over Mohammed was al helemaal vragen om een bomaanslag,,,en over nekschot de cartoontekenaar zeg ik maar helemaal niets meer....
Gewoon domweg VVD blijven stemmen een partij de ook garen spint bij het Cordon op de PVV,links liberaal Rutte verdient die massale steun niet meer,althans ik stem er niet meer op...

The real Flex | 23-07-10 | 17:09

@PedroXX | 23-07-10 | 16:56
'PVV-fascisten'

Zou u dat kunnen en/of willen beargumenteren?

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 16:59

Dramatisch allemaal, maar het is de schuld van Cohen dat de VVD uberhaupt met de PVV-fascisten moet praten. Bedankt Cohen voor het pleefiguur dat we internationaal gaan slaan en de nieuwe verkiezingen ergens in november!

PedroXX | 23-07-10 | 16:56

@vuvuzela

Jawel, wetenschap en godsdienst. Dat je geloof niet wetenschappelijk kan bewijzen heeft helemaal nites, maar dan ook helemaal niets te maken met of je religie wetenschappelijk kan benaderen.

Religie kun je wel degelijk bestuderen. je hoeft er zelfs niet gelovig voor te zijn! Dit lijkt me toch uitermate simpel.

je kunt toch ook de geschiedenis en de taal van rusland bestuderen zonder Rus te zijn?

Linksig en Groen | 23-07-10 | 16:56

@ Linksig en Groen

Toe nou even. Wetenschap en godsdienst? Behoor ik dan tot de sceptici, die deze twee niet in één zin kan vermelden?
Houd de discussie alstublieft bij interpretatie en nuancering.

Vuvuzela | 23-07-10 | 16:50

Grappig trouwens:

Linkse mensen vinden dat rechts al tijden aan het bewind is, en rechtse mensen dat links al tijden aan het bewind is.

Zal de waarheid in het midden liggen en al jaren en jaren de middenpartijen aan de macht kunnen zijn.

Serieus: PvdA vind ik niets links hoor.. centrum links hooguit. En de het CDA is al helemaal niet links. D'66 is ook al een middenpartij.

Links mag je van mij vreselijk vinden hoor, maar het heeft al niet meer geregeerd sinds Den Uijl, toen de pvda nog links was.....

Linksig en Groen | 23-07-10 | 16:44

-weggejorist-

R0tterdam | 23-07-10 | 16:36

@Mutsaerts:

In de Elsevier van deze week staat een goede column over (onder meer) hoe Bea via haar vriendje Tjeenk Willink haar stempel drukt op de formatie. Ben even vergeten wie hem geschreven heeft. Is een zeer verhelderend stuk. Aanradertje voor alle reaguurders.

Flatser | 23-07-10 | 16:35

we worden belubberd!

keek a boo | 23-07-10 | 16:31

Hallo de kreet "Claus Raush"hebben we hopelijk achter de rug .
voor diegene die niet op de hoogte zijn de piskrul voor de westerkerk is afgebroken omdat de huidige koningin met claus trouwde , 10 maart 1966 .
Nu niet synoniem de krull met homofilie benoemen s.v.p.
En niet te vergeten dat Claus liever in de hoek met gasten als Vinkenoog en andere een vette joint opstak. maar helaas in het protocool zijn zaligheid verloor.
Waar gaat het om is dat het "Hart " uit de samenleving is gerukt.
Uiteraard heeft Wilders een stomme move gemaakt met zijn kopvoddentax.
Is hij van de pot gerukt ? Onze grootmoeders hadden allemaal een hoofdoek op , schippersvrouwen zijn daar op de oudere plaatjes een voorbeeld van.
Buiten dat heb ik al de afgelopen tijd op Wilders gestemd omdat ik ik enorme onvrede heb met het huidig bestel ansich. Ik hoop dat er meer een lijn komt in het onderlinge vertrouwen van iedereen in dit hufterland wat we nu verworden zijn. Eindeloos je kop in de linkse kont steken is geen optie meer , leg de vinger op de wond en erken dat deze door het zwalkbeleid van de afgelopen decenia is verworden tot een poel van ontkenning en misgenoegen , ik ga al in de vlam als blijkt dat een notaire pedofiel buddy begeleiding krijgt om maar een voorbeeld te noemen.! Bedoel maar.

nexie | 23-07-10 | 16:08

@Linksig en Groen | 23-07-10 | 15:51
Geen dank.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 16:05

@ robin hood

Het betreft wel degelijk soera 5.5 volgens mijn vertaling, en het feit dat het in het zelfde soera gaat om echte officiele huwelijks regels lijkt een duidelijke aanwijzing te zijn dat het om heuse, algemeen geldende regels gaat.

Zo worden ze overigens ook over het algemeen uitgelegd, ik heb het niet zelf bedacht hoor :)

@ wasknijper

Inderdaad te belachelijk voor woorden. Moge dat duidelijk zijn. En dat zei ik ook al met betrekking tot mijn pleegdochter.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 16:03

@art vandelay Ultor

Hans Jansen's mening wordt niet door iedereen gedeeld, maarzeker, er bestaan ook in het westen mensen die de islam extreem uitelggen.

Voor mij zijn echter citaten als deze doorslaggevend:

"Voorzeker, de gelovigen, de joden, de christenen en de sabianen, wie onder hen ook in God en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten, zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen, noch zullen zij treuren."

Als iemand dus beweerd dat de koran zegt dat christenen lager zijn dan beesten, dan heeft die persoon gewoon ongelijk, want dat staat er niet. Schrijf maar een email aan mr jansen, zelfs hij zal dat zeggen. Het staat er niet! Al zal hij vervolgens wel niet nalaten te wijzen op het gevaar van de Islam en een radicale uitleg, een uitleg die hij blijkbaar deelt en als enige uitleg ziet.

En nogmaals: Ook het christendom heeft bij een extreme uitleg van zijn tradities hele gevaarlijke kanten. De meesten in het westen zijn daar echter niet meer gevoelig voor.

Wat betreft dat dat door de verhalende kant zou komen, dat zie ik toch niet zo. De verhalende trend wordt soms juist gebruikt om de regels te versterken ( zie de 10 geboden ) en er zijn vele, heel vele interpretaties over de islam, ook al presenteert de koran zich niet als een religieuze 100 en 1 nacht.

Kortom, ik verschil toch wel met je van mening, en zie nog steeds niet mijn stelling dat wat skinner beweerde niet in koran staat ontkracht. Integendeel, na even zoeken denk ik da thet bovenstaande citaat er nog weer wat aan toevoegd.

Maar nogmaals dank voor de inhoudelijke reactie!

Ten overvloede; Ik wil geen apologist zijn voor de Islam, en al helemaal niet voor de Radicale Islam of welke radicale religieuze stroming dan ook. Echter, sommige mensen roepen maar wat, zonder te weten waar ze het over hebben, en presenteren dat als feit.

Als iemand beweert dat de Islam een potentieel gevaarlijke religie is die met een extreme uitleg zeer geweldadige vormen kan aannemen, geef ik die persoon gelijk. Maar dat betekend niet dat ik opeens andere letters in de koran lees, en daar iets lees wat er nog nooit in heeft gestaan. Maar blijkbaar is nuancering en wetenschap voor sommigen op GS nog te hoog gegrepen.

Art vandelay ultor: wij hebben volkomen andere meningen, maar in ieder geval bedankt voor een reactie met inhoud!

Linksig en Groen | 23-07-10 | 15:51

Die Geert, als Lubbers met hem klaar is denk Geert over zichzelf dat hij een katholieke homo is die ontzettend van de natuur en van buitenlanders houdt en eigenlijk van Groenlinks is.

Uw Verzekeringsadvis | 23-07-10 | 15:48

Kunnen we nu eens niet serieus met elkaar over een republiek gaan praten? Nederland is bestuurlijk inmiddels niet meer dan een bananen republiek.

Overigens: niets personlijks tegen Frau Von Amsbrg, aber: Raus jetzt!

Byter | 23-07-10 | 15:40

Laten we nou is effe normaal doen met zijn allen, oeps !

herodus | 23-07-10 | 15:32

geplempt, natuurlijk

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 15:25

@skinner | 23-07-10 | 15:14
Inderdaad enigszins laat geplemt. Ik krijg geen reacties meer.

Jammer.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 15:25

@Flodder | 23-07-10 | 15:13
Aggressief, opgefokt baasje.
Maar u heeft gewonnen hoor!

Chiant | 23-07-10 | 15:15

Art Vandelay Ultor @ 14:51

Als lapo zou die niet misstaan, mooie post..

skinner | 23-07-10 | 15:14

Chiant | 23-07-10 | 15:05
En mensen mogen niet met die voorbeelden komen omdat?
Het zijn nogal belangrijke standpunten waar mensen over kunnen vallen. Deze mogen niet benoemd worden omdat dit te vaak gebeurt, volgens Chiant. Nee, de gemeenplaatsen over de islam kunnen niet genoeg gebezigd worden, maar oh wee, als je wijst op het koranverbod van Wilders, de kopvoddentax of zijn loyaliteit aan Israël. Dat mag niet van Chiant. Zak er even lekker in.
.
En niemand anders dan jij komt met de nazi-vergelijking aanzetten. Ik ging het iig niet doen. Dus volgende keer beter even je mond houden voordat je doet waar je anderen van verwijt. Dat staat zo stompzinnig.

Flodder | 23-07-10 | 15:13

wat een democratisch land is nederland toch. een bananen republiek is toch meer op zijn plaats.

bekijket | 23-07-10 | 15:11

@ linksig 14:47

De meest verwerpelijke passages laat je angstvallig achterwege, al beken je tussen de regels door dat ze er staan.
En inderdaad, ik ga niet citeren uit jouw relievullis, daar sta ik boven.

skinner | 23-07-10 | 15:07

@Flodder | 23-07-10 | 14:53
Laat ik u op weg helpen. Uw post @13:27 was een opsomming van de 3 bekende voorbeelden. In de regel volgt daarna een vergelijking met Nazi-Duitsland. En aangezien u mij triggerde met het bekende lijstje van de 3 afgezaagde voorbeelden, wilde ik u, of @deministerpresident, of @Bigi Bana Boy voor zijn. Het betrof dus satire @13:57. Of eigenlijk meer sarcasme.
Dat verklaart dan ook meteen waarom ik in mijn volgende (serieuze) plempsel @14:16 fulmineer tegen de Drie Eeuwige Voorbeelden en de vergelijkingen tussen de PVV en Nazi-Duitsland.

Chiant | 23-07-10 | 15:05

@ Wasknijper | 23-07-10 | 14:47

Agree. De enige reden dat ik een Koran en een Bijbel in de kast heb staan is dat ik wil weten waar ik het allemaal niet mee eens ben. Ik wil niet -zoals het gros- alleen maar wat roepen, maar er ook echt inhoudelijk en onderbouwd achter kunnen staan. En ik ben het dus ook geheel inhoudelijk NIET eens met wat er in al die Reliboeken geroepen wordt (Thora had ik pas gekocht en nog niet gelezen, maar is versnipperd tijdens inbraak hier).

Robin Hood | 23-07-10 | 15:02

Met Robin Hood heeft de PVV alvast een (1) minister.
Wie volgt?

Quuick & Dirty | 23-07-10 | 14:59

@ Chiant | 23-07-10 | 14:48
Ik geloof er nog steeds in (en ik zou het zeker doen) dat de mensen die niet voor zichzelf kunnen opkomen geholpen worden door de mensen die dat wel kunnen. Tenminste als de overheid zich er niet mee bemoeit. Maar als ik nu naar mijn salaris kijk en zie hoeveel daarvan ingehouden wordt, heb ik geen zin meer om deze mensen te helpen. Ik mag er redelijkerwijs van uitgaan dat dit nu tot het takenpakket van de overheid hoort. Jammer dat de overheid deze taak belabbert slecht uitvoert (maar wat verwacht men van een instantie die niet over haar toekomst hoeft na te denken).

Kollius | 23-07-10 | 14:57

Robin Hood | 23-07-10 | 14:54
Ok, ik moet het partijprogramma van de PVV blijkbaar niet serieus nemen. Weet ik dat ook weer.

Flodder | 23-07-10 | 14:57

@ de tandarts

Uh, die is voor jouw rekening. Dat zou ik niet zo gezegd hebben! Maar er zit naast een hoop enge zaken ( nogmaals, net zoals uit de helige boeken van onze eigen tradities ) een hoop wat naar liefde kan leiden in, mits de vertaalslag naar deze tijd wordt gemaakt, zoals moderne theologen dat in het westen ook doen.

Geenzins noodzakelijk voor een betere wereld die Koran, maar ook niet het duivelsgeschrift waar het voor wordt uitgemaakt. Misschien moet je het eens helemaal lezen om er een goede mening over te kunnen vormen. Is echt beter dan het naroepen van mensen die het nooit gelezen hebben.

Ik weet het, nuances zijn moeilijk op geen stijl. Ik blijf het tegen de stroom in proberen om zo wat tegenwicht tegen het roeptoeteren ( van links en rechts ) te geven.

@skinner

Uh.... juist Het is enorm zwak om het enige heilige boek met het andere te vergelijken. je moet een heilig boek met een pot pindakaas vergelijken, dat is pas wetenschap.

Ik merk dat U geen citaten gaat geven, en geen verwijzingen. Wat ik WEL heb gedaan. Jammer dat U niet reaguurt op mijn verzoek met citaten en soera nummers. Had leuk kunnen worden. Jammer dat U niet ziet dat ik geen apologist van de islam ben... integendeel. Ik verwijs naar wat ik zei over het hedendaags misbruik van de islam. Maar goed, Ik vermoed dat u helemaal geen discussie over wat er wel en niet in de Koran staat wilt, U wilt lekker roepen dat de koran fies en fascistisch is, en dat linkschmenschen de geheimagenten van mohammed zijn.

Daarbij is dan wat mij betreft ons gesprek afgelopen. Roeptoetert U fijn verder. Dan ga ik kijken of er nog iemand wil discussieren en beargumenteren. Met zo mogelijk argumentatie en feitelijke ondersteuning, liefst wetenschappelijk.

Daar ben ik namelijk wel voor in.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:57

@ Flodder | 23-07-10 | 14:38

Is een partijprogramma niet een verzameling van alle standpunten? Is het dan niet logisch dat daar niet alle spreekteksten, Kamervragen, interrupties, opiniestukken en overige interview-achtige teksten in zijn geheel worden opgenomen? Iedereen die een beetje heeft opgelet weet dat Wilders niet zomaar roept dat de Koran verboden moet worden. Maar mensen zoals jij maken dankbaar gebruik van bepaalde quotes om maar niet in te hoeven zien hoe bekrompen ze dingen beredeneren.

Ik stel voor dat je eens een gelegenheid te baat neemt om een bijeenkomst van de PVV bij te wonen en er gewoon eens naar te vragen. Zowel bij bezoekers als bij de Kamerleden en bij voorkeur aan Geert zelf. Nogmaals: ik weet waar ik het over heb.

Robin Hood | 23-07-10 | 14:54

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:40
Huh, ik kan je even niet volgen. Sommige mensen leverden kritiek op Wilders waardoor Chiant het nodig vond om uit het niets WOII er weer bij te halen. Want elke kritiek op Wilders staat tegenwoordig gelijk met hem uitmaken voor Hitler volgens de nuchtere, intelligente en objectieve Chiant. Succes gegarandeerd om elke discussie te kaltstellen. Daarna plaatst Chiant een nieuwe post waarin hij/zij uitlegt dat het zo storend is als WOII er steeds bij gehaald wordt. Te idioot voor woorden. Maar goed, ik begrijp dat je het niet helemaal kan volgen. Misschien moet je het eens rustig teruglezen.

Flodder | 23-07-10 | 14:53

@Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:33
De koran wordt natuurlijk helemaal niet misbruikt.

Het grote vershil met de torah en met het OT - en dit is voor velen echt moeilijk te bevatten (lastige kost!) - is dat er in de koran zogenaamde directieven staan, opdrachten dus, die de gelovige (moslim) dient uit te voeren ten einde een vrome belijdenis van de islam te bereiken.

Deze directieven vindt men ook wel in torah en OT, maar het grote verschil is dat zij duidelijk in een verhalende en historische context geplaatst zijn, zodat ze naar gelang de plaats en vooral de tijd van schrijven te plaatsen zijn (voor onze tijd hoeven zij dus geenszins meer te gelden). Dit maakt interpretatie mogelijk.

De directieven in de koran (bijvoorbeeld het doden van iedere ongelovige die niet wil bekeren en geen jizya wil betalen) missen een dergelijke historische en verhalende context. Het zijn droge opdrachten die een gelovige tot vreselijke daden jegens de ongelovige (ook de mensen van het boek!) aanzetten. Hierover is dus in feite geen interpretatie mogelijk, hoewel dit wel gebeurt (paradox). Zo kan ik bijvoorbeeld ook zeggen dat ik volgens de reglementen van GS vrolijk MAG fipo'en en de vervelio MAG uithangen, dit terwijl er toch duidelijk STAAT dat dit NIET MAG.

Kortom, als een moslim een ongelovige, die zich niet wil bekeren en geen dhimmi wil worden, doodslaat, dan doet hij precies wat de koran hem opdraagt. Gelukkig (!) kiest het merendeel van de moslims ervoor dit niet te doen. Deze mensen noemen wij gematigde moslim; moslims die ervoor kiezen om de directieven niet op te volgen. Dit is in feite dus de paradox, want een moslim die de opdrachten van allah niet uitvoert kan geen moslim zijn. Ik ben echter meer dan blij dat zovelen (de meerderheid zelfs, daar ben ik me van bewust) zich toch toegeven aan deze paradox en als deze mensen zichzelf toch als moslim willen bestempelen zal ik ze geen strobreed in de weg liggen.

En natuurlijk is het allemaal nog net iets complexer dan ik het nu zo voorstel, maar daarvoor wil ik verwijzen naar Hans Jansen en zijn kleine boekje 'Islam voor varkens apen ezels en andere beesten', waar hij precies laat weten hoe de vork in de steel steekt. Daarin maakt hij ook meteen het duidelijke onderscheid tussen de koran en andere heilige boeken. Want die verhalende context die een nuance aanbrengt is in de koran toch echt afwezig en dat maakt dat boek zo anders en tevens zo gevaarlijk.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:51

Elke vorm van religie sucks .
Werkwoord voor knechting "knechten
onderdrukken, onderwerpen"
knechten
1) Breken 2) Dienstbaar maken 3) Knevelen 4) Onderdrukken 5) Onderwerpen 6) Vastbinden
Maar buiten mijn mening ..
Je moet wel ziende blind zijn om niet te "zien" dat de hele meuk op ramkoers gaat.

nexie | 23-07-10 | 14:50

@Kollius | 23-07-10 | 14:38
Op zich spreekt het minarchisme mij zeker aan, maar de overgang van de totale verzorgingsstaat waarin we nu leven (en veel verantwoordelijkheden bij de burgers zijn weggehaald) naar een minarchistische samenleving (waarbij de burger dus gewend moet zijn om zijn eigen verantwoordelijkheden tijdig te nemen) zal minimaal enkele generaties kosten. Van de ene op de andere dag kan niet, omdat de burger niet meer in staat is om zijn eigen verantwoordelijkheden te kennen en te nemen, de zwakkeren in de samenleving een accuut probleem zullen krijgen en bepaalde diensten zullen onherroepelijk verdwijnen.
Laten we wat mij betreft maar eens beginnen met het libertarisme.

Chiant | 23-07-10 | 14:48

@mezelf 14.38 uur
Ow ja... dit ga ik nu onder elk politiek stuk van geenstijl neerplempen in de comments (natuurlijk zolang als Joris dit toestaat)

Kollius | 23-07-10 | 14:48

Ik kan me vergissen, maar gaat Soera 5:5 niet vooral over het trouwen tussen religies onderling?
Robin Hood | 23-07-10 | 14:20

Sowieso al te bizar voor woorden dat de ene reliwaanzinnige met een dik boek onder zijn arm samen met die andere relliwaanzinnige met een ander dik boek onder zijn arm onderling over elkaar uitmaken dat de ene mensch niet met de andere mensch zou mogen trouwen toch? Of is houden van (biologisch gezien) ook al vastgelegd in één van de heilige sprookjesboeken?

Wasknijper | 23-07-10 | 14:47

@ Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:28

Hulde dat je een pleegkind onder je hoede genomen hebt, een tiener nog wel, daar heb ik altijd een zwak voor. Maar in mijn Koran staat bij Soena 5 toch echt wat anders dan hoe jij het beschrijft.

Ten eerste is het volgens mij Soena (ofwel Al-Mä'ida) 5:6. "Alle goede dingen zijn u deze dag geoorloofd. Het voedsel der mensen van het Boek is u geoorloofd en uw voedsel is hun toegestaan. En geoorloofd zijn voor u kuise, gelovige vrouwen en kuise vrouwen uit het midden dergenen, wie het Boek was gegeven vóór u, wanneer gij haar haar huwelijksgift geeft, een geldig huwelijk aangaande en geen ontucht plegende, noch heimelijk minnaressen nemende. En wie het geloof verwerpt, diens werk is waarlijk tevergeefs en hij zal in het Hiernamaals onder de verliezers zijn."

En ten tweede gaat dit over de pelgrimstocht om te offeren, dus volgens mij wordt dit ook niet algemeen bedoeld. Het is alweer even geleden dat ik heb helemaal gelezen heb, maar de context maakt dit in de overige versen van dit hoofdstuk wel redelijk duidelijk.

Niet dat het er verder overigens erg veel toe doet, want duidelijk is wel dat de Koran geen roman is. Nu was de Bijbel dat in het Oude Testament ook zeker niet, maar het Nieuwe Testament gaat al een stuk beter. Nu de Koran nog.

Robin Hood | 23-07-10 | 14:47

@ linksig

Het ultieme zwaktebod; de Tora en het OT erbij halen, je bevestigt daarmee mijn eerdere comments.

skinner | 23-07-10 | 14:41

@Flodder | 23-07-10 | 14:35
"Jij kwam zelf aanzetten met Nazi-Duitsland. Prutser."
Flodder | 23-07-10 | 14:26

'Nuff said.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:40

linksig en groe

De koran is een boek van ultieme liefde.

de tandarts | 23-07-10 | 14:39

Ach... laat ik ook maar eens wat neerplempen... Nodeloos, ongefundeerd en kwetsend, dat dan weer wel.
Waarom geloven bovenstaande reaguurders (niet allemaal, maar de meesten) nog steeds in een roverheid? Of het nu PVV, CDA, PvdA, CU, GL, SP, TON, D66, VVD, enz. is waar men op stemt, uiteindelijk blijft het kiezen tussen halve margarine, bak- en braadboter of vloeibare boter. Alle partijen hebben hun kleine nuances in het programma maar ondertussen valt er niet een heel ander produkt te kiezen. Alle partijen willen maar 1 ding, bestaansrecht zodat ze kunnen leven van de taxpoet van de werkende mensch. ALLE politici zijn parasieten die leven van het werkende gedeelte van de onderdanen en in leven gehouden worden door het niet werkende gedeelte van de onderdanen. Het enige verschil is dat dit bij de VVD in iets mindere mate is dan bij de SP maar het principe blijft hetzelfde.
Wanneer worden de werkende onderdanen eens wakker. Kijk naar je loonstrookje en zie dat gemiddeld 50% van je loon wegvloeit naar mensen die geen zin hebben om te werken (80% van de niet-werkende medemens incl. ambtenaartjes en politici) of mensen die niet kunnen werken (20% van de niet-werkende medemens, hetzij wegens psychische klachten hetzij wegens fysieke klachten). Naar mijn mening vloeit dus 40% van je loon weg om niets. Om een overheid in stand te houden welke er niet hoeft te zijn.
Het enige waar de overheid zich mee bezig zou moeten houden zijn de onderwerpen rechtstaat en defensie. Aangezien deze niet aan marktwerking onderhevig moeten zijn. Van de rest moet de overheid met haar kleverige tengels VANAF BLIJVEN!
Maar helaas voor mij, geen enkele partij die hiervoor gaat.
*zachtjes huilen doet en langzaam weer in slaap sukkelt, dromend over betere tijden waarbij de mens souverainiteit hoog in het vaandel heeft*

Kollius | 23-07-10 | 14:38

Robin Hood | 23-07-10 | 14:31
"Ik denk dat ik meer van de PVV weet dan de meesten hier bij elkaar."
LOL, je kent niet eens het partijprogramma. Je wist niet eens dat daar staat dat de koran verboden moet worden.

Flodder | 23-07-10 | 14:38

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:31
Oh, kun je dat ook nog onderbouwen?

Flodder | 23-07-10 | 14:35

@Robin Hood | 23-07-10 | 14:31
Ik meen dat dat papieren vlaggetje is omgerolen voor een wat groter exemplaar. In ieder geval in een bepaalde periode...

Maar soit, dat maakt dus helemaal geen fuck uit, zoals ik zei.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:34

Chiant | 23-07-10 | 14:31
Weet je wat holle frazen zijn. Bij kritiek op Wilders komen met: Zo is het. En de treinen gaan rijden, de laarzen marcheren en de schoorstenen roken.
.
Dan verdien je enkel de kwalificaties die ik je toedicht.

Flodder | 23-07-10 | 14:34

@skinner

Over ongelovigen staat er redelijkwat lelijks in ( niet meer of minder dan in de tora of het oude testament overigens! )

Joden en christenen echter, als mensen van het Boek, komen er in de Koran veel beter af.

Er zijn wel heel veel geschriften van na de Koran, waarin de politieke realiteit van de dag gebruikt wordt om het geloof anders uit te leggen ( net als bij joden en christenen, bij Hindu's en bij gelovigen in het groot geel blauwgestippelde bananenmonster ) Nogmaals: Als jij wilt zeggen dat de Islam op behoorlijk grote schaal misbruikt wordt voor politieke agitatie tegen het westen, en tegen Christenen en joden. Prima, dat klopt en vind ik verwerpelijk. Net zoals er Christenen zijn die de kruisiging nog steeds gebruiken om antisemiet te zijn, en anderen die hun geloof misbruiken.

Mij gaat het niet om de constatering dat de Islam OOK misbruikt wordt, maar om wat je beweerde wat er wel en niet in de Koran stond.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:33

@Flodder | 23-07-10 | 14:26
Ik ben een triest figuur en een prutser. Dat zegt denk ik voldoende over uw stijl van discussiëren en waar u uw gelijk meent te halen. Blijkbaar heeft u krachttermen jegens een ander nodig om uw eigen holle frazen te verhullen.

Chiant | 23-07-10 | 14:31

@ Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:23

U bedoelt dat kleine papieren vlaggetje naast die Nederlandse vlag op de kamer van Martin Bosma? Want verder was er tot voor 9 juni niet 1 PVV-kamer op het Binnenhof met een Israëlische vlag aan de muur.

Ik laat mij overigens door niemand van de wijs brengen. Ik denk dat ik meer van de PVV weet dan de meesten hier bij elkaar. Niet dat het verder wat uitmaakt ofzo. Meestal neem ik de moeite niet om mensen te overtuigen, maar op dagen zoals deze kan ik het soms niet laten om even wat waarheden het WWW op te sturen.

Robin Hood | 23-07-10 | 14:31

@Flodder | 23-07-10 | 14:26
Nee, zijn tegel getuigt juist van een nuchtere blik, van intelligentie omgezet in een zo objectief mogelijke beoordeling.

Uw banale tegel daartegenover, getuigt van vooringenomen domheid en van een plaat voor uw kop die u belet om (goed beargumenteerde) betogen die tegen uw bekrompen zienswijze indruisen op waarde te schatten.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:31

@ Robin Hood.

Dat staat er ook, maar het begint met het de stelling dat een moslim bij mensen van het boek mag eten, en hun voedsel mag eten. hoewel daar zelfs niet staat dat varkensvlees en alcohol nog wel verboden zijn, wordt dat vanwege de sterke formulering elders meestal als gegeven beschouwd. Daarna volgt de uitleg dat christelijke vrouwen en jodinnen als huwelijkspartner geschikt zijn. Er staat overigens niet dat het andersom niet mag. Maar dat wordt ook weer als gegeven beschouwt.

Overigens moeten de potentiele bruiden kuis en gelovig zijn, en moet het om een huwelijk gaan, een relatie zonder huwelijk mag niet.

Even ter verduidelijking voor sommige reaguurders: Bovenstaande is niet mijn mening, maar uitleg van een soera uit de Koran. Ik zelf ben pleegvader van een 13 jarig moslim meisje en als zij straks wil trouwen met wie dan ook sta ik te juichen als het een fatsoenlijke vent is, welk geloof ( of geen ) welke kleur of welk beroep ook.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:28

Chiant | 23-07-10 | 14:16
Bij de populisten vergeet u windvaan Pechtold te noemen maar verder Hulde voor uw comment!

La Vie En Rose | 23-07-10 | 14:28

Ik vraag me af hoe het verder moet met Nederland. Door de massaimmigratie krijgt het land een andere bevolkingssamenstelling. Eind augustus zijn we nog twee maanden in Nederland om wat laatste zaken te regelen voor onze (r)emigratie.

De islam zal een grotere rol spelen en de pvv komt nooit aan de macht. Schaf gewoon het koningshuis af. Ik heb een aantal jaar met plezier in Nederland gewoond. Echter de toekomst voor mijn kinderen gaat voor, daarom (r)emigratie.

groeten uit warm Suomi

de tandarts | 23-07-10 | 14:27

Volgens mij zijn er volgend jaar alweer verkiezingen hoor.

spanish | 23-07-10 | 14:26

Chiant | 23-07-10 | 14:16
Jij kwam zelf aanzetten met Nazi-Duitsland. Prutser. Daarbij staan die punten gewoon in het partijprogamma van Wilders. Wat is er tendentieus aan om deze aan te kaarten? Oftewel; je praat hele grote poep.

Flodder | 23-07-10 | 14:26

@ Zware

Feminisme is vrouwenhaat.

@ linksig en groen

Je legt me veel (bijzaken) in de mond.
Ga je nou ontkennen dat ongelovigen doodgemaakt mogen (en soms moeten) worden en dat er verschrikkelijke discriminerende dingen over Joden in dat boek staan?
Zal me benieuwen, ik sta altijd open voor de waarheid.

skinner | 23-07-10 | 14:26

@Robin Hood | 23-07-10 | 14:14
Zo eentje hangt er ook gewoon in één van de kamers in de PVV-fractiegangen van het Kamergebouw, heur.

Niets mis mee, een beetje steun betuigen. Het is niet zo alsof ze allemaal ook een Israëlische nationaliteit hebben.

Want dát is natuurlijk hetgeen waar Wilders en de zijnen tegen ageren. Laat je door blaaskaak deministerpresident maar niet van je wijs brengen.

Art Vandelay Ultor | 23-07-10 | 14:23

Een minderheidskabinet kan ook, maar vooralsnog wat Mutsaerts | 23-07-10 | 11:11 zegt. Duidelijker kan niet.

Fijnstoffer | 23-07-10 | 14:21

@ Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:14

Ik kan me vergissen, maar gaat Soera 5:5 niet vooral over het trouwen tussen religies onderling? En gaat het er dan niet vooral over dat een Moslimman wél mag trouwen met een Joodse of Christelijke vrouw, maar dat een Moslima niet mag trouwen met een Joodse of Christelijke man?

Robin Hood | 23-07-10 | 14:20

@deministerpresident | 23-07-10 | 14:05
Ik kan heel goed tegen kritiek. Bovendien interesseert mij kritiek op Wilders geen zier, ik heb toch niet op zijn partij gestemd en ik hoop ook niet dat ze in de regering komen.
Maar wat mij stoort is het kortzichtige gelul over zijn uitspraken die altijd meteen direct in het belachelijke getrokken worden en niet zelden gekoppeld worden aan Nazi-Duitsland. Ik word zo vreselijk moe van het gegeven dat zijn tegenstanders altijd maar met 3 voorbeelden kunnen komen (knieën schieten, kopvoddentax, koran verbieden) om hun gelijk te halen en daarbij meestal de context waarin hij dit daadwerkelijk gezegd heeft compleet verdraaien of in zijn geheel weglaten. Ik ben ook een fel tegenstander van boeken verbieden. Ik vind het ook ridicuul om een belasting op hoofdoekjes te gaan heffen. En natuurlijk ben ik ook geen voorstander van het in de knieën schieten van mensen. Maar met uitzondering van die kopvoddentax zit er bij de andere twee eeuwige voorbeelden wel een verhaal omheen dat e.e.a. nuanceert en in perspectief plaatst. Dat wordt er alleen nooit bij verteld. Het is afgezaagd en tendentieus.
Bovendien heeft Wilders veel meer te melden dan deze 3 dingen. Ook nog veel meer waar ik het wel of niet mee eens ben. En ja, Wilders is een populist. Net als Roemer. En Cohen. En Halsema. Allemaal op hun eigen manier, maar allemaal roepen ze dingen die het volk in tijden van verkiezingen graag wil horen. Dus met die aantijging heb ik het eigenlijk ook wel helemaal gehad.
Kritiek op de man en zijn partij: graag. Maar dan wel graag zaken melden die juist zijn, die onderbouwd zijn en vooral die iets toevoegen.
Overigens stoort het mij net zoveel als dat eeuwige gezeik over het vermeende theedrinken van Cohen. Voegt ook niets toe en is ook niet waar.

Chiant | 23-07-10 | 14:16

Zware Guy | 23-07-10 | 14:02
Ik ben ook tegen hoofddoekjes. Ik zie dat symbool van seksisme ook liever vandaag dan morgen verdwijnen. Dat alle moslima's in vrijheid hun haren maar los mogen gooien. Zo zei Halsema dat toch? Maar vanwege deze visie voel ik niet de behoefte om moslima's met hoofddoek te vernederen en ze zwaar te minachten door te spreken over een kopvod.

Flodder | 23-07-10 | 14:16

@ Zware Guy | 23-07-10 | 14:02

Er is een verschil tussen die vrouwen bevrijden uit het gevangenschap waarin zij verkeren en vrouwen dwingen gewoontes af te leren die zij zelf ook graag eren.

Dolle Mina wilde baas zijn in eigen buik. Maar fatima staat niet met een spanddoek op straat dat zij haar hoofddoek in het vuur wil gooien. Wellicht wil Fatima 1 dat wel, maar Fatima 2 niet. En dan denk ik dus: vrije keuze. En voel ik me niet geroepen iemand dat op te dringen.

K. Laagzang | 23-07-10 | 14:16

Het begint hoog tijd te worden voor het grote GeenStijl Straatfeest. Gewoon met een mannetje of 1 miljoen naar buiten op. We hebben nu lang genoeg gezien hoe het er in Nederland aan toe gaat. Revolutie. Burgeroorlog. Plunderingen, Een Coup, de hele mikmak. Dit land is het zat. We gaan zelf regeren. Ik wil bij de politie..

Norm | 23-07-10 | 14:15

@ deministerpresident | 23-07-10 | 13:54

Als dat werkelijk de PVV-fractiekamer is en die vlag daar niet bij uitzondering hangt, dan vind ik dat inderdaad een kwalijke zaak. Dat zegt overigens niets over mijn gevoelens ten opzichte van Israël, want die zijn zeer positief, maar alles over het feit dat het een Nederlands overheidsgebouw is en we daar slechts 1 doel behoren te dienen: een beter Nederland.

Wanneer dat overigens echt een PVV-kamer is op het Stadhuis in Den Haag, dan durf ik er wat om te verwedden dat die vlag nu allang weg is, op last van Geert zelf.

Robin Hood | 23-07-10 | 14:14

@skinner

Ik meen duidelijk de soera geciteerd te hebben over wat er wel in staat over het eten bij christen. Ik ga niet de hele boel citeren, dat zou echt te veel worden. Als jij wetenschappelijk denkt te kunnen aantonen dat in de Koran staat dat Jesus en Christenen lager zijn dan beesten, moet je echt een boek gaan schrijven joh, dat wordt dan een revolutie in de godsdienstwetenschappen, want nu denken ze er 100% anders over!

Ik ga dus niet nog een citaat geven, ik vond 1 genoeg, en je gaat het toch niet op zoeken. Maar als jij, zoals ik vroeg, een citaat zou willen geven waar staat dat christenen lager dan beesten zijn, graag. Dan ga ik de ( nederlandse ) vertalers van mijn 2 versies van de koran eens schrijven waarom ze die stukken weg hebben gelaten of anders hebben vertaald.

Nogmaals: Als jij religie stom vindt. Prima. Als jij de een gedeelte of voor mijn part alle moslims een gevaar vind omdat ze moslim zijn, snap ik dat niet, maar je mag het vinden. Alleen bedenk dan wel dat als je dat vind omdat het in de koran staat dat zij jou minder vinden dan een beest, je echt op het verkeerde pad zit.

Ik val je niet aan op het hebben van een mening, hoe zeer ik daar ook over verschil. Ik wijs er alleen op dat wat jij over de koran beweerde, wetenschappelijk en feitelijk onjuist is.

Straks ga je me nog vertellen dat in de Koran staat dat vrouwen een sluier om moeten! Ook al zo'n fabeltje.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 14:14

@deministerpresident | 23-07-10 | 14:05
Degeneralisatiepresident...

An die ARBEIT | 23-07-10 | 14:11

@Chiant | 23-07-10 | 13:57 U is Marokkaan? Die kunnen ook niet tegen kritiek!

deministerpresident | 23-07-10 | 14:05

Wilders wil niet regeren. Ondanks de 24 zetels is de PVV effectief een 1-mans partij. Toch zal hij dat nooit toegeven. Hij mag zich dan publiekelijk distantieren van de Haagse politiek, maar hij beheerst het spel beter dan zijn opponenten.
Ik heb wel waardering voor de manier waarop hij politiek bedrijft. Het houdt de anderen scherp.

Weer te laat | 23-07-10 | 14:02

@Flodder | 23-07-10 | 13:27
Draagsters van hoofddoekjes vernederen zichzelf door zo'n kopvod te dragen, hoe achterlijk en seksistisch wil je het hebben? Ooit ageerden feministes als Anja M. tegen de focus op de "seksuele gebruikswaarde" van vrouwen, in de islam is dat de voornaamste waarde van de vrouw. Maar goed, als anti-Westerse doctrine wordt de islam door de correcten nu stevig omarmd, en worden alle oude idealen tot in het ridicule verloochent. Het doel (macht) heiligt blijkbaar alle middelen.

Zware Guy | 23-07-10 | 14:02

Chiant | 23-07-10 | 13:57
En kritiek op heiland Wilders wordt tegenwoordig zo kaltgestellt. Triest figuur.

Flodder | 23-07-10 | 14:01

Hé, ik dacht dat Lubbers in de bak zat omdat hij niet met z'n poten van de secretaresse kon afblijven? En zo'n goorpot moet informeren?

Snelle Gerrit | 23-07-10 | 14:00

@ Chiant.57

Reaguren is vooruitzien.

skinner | 23-07-10 | 13:59

PvdA en de CDA hielden het niet met elkaar uit, Cohen wil überhaupt niet. Ze moeten strak op BEVEL van Bea een kabinet vormen. Dat wordt lachen. Op naar een gecombineerd verkiezing volgende jaar: de eerste en de tweede kamer verkiezingen.

R.E. Actie | 23-07-10 | 13:57

@deministerpresident
@Bigi Bana Boy
@Flodder
En ook maar vast preventief @Pa Cartwright:
Zo is het. En de treinen gaan rijden, de laarzen marcheren en de schoorstenen roken.

Chiant | 23-07-10 | 13:57

@Andie
- de '

An die ARBEIT | 23-07-10 | 13:56

@K. Laagzang | 23-07-10 | 13:54
Sow, Godwin's for everybody!

An die ARBEIT | 23-07-10 | 13:55

De PVV is niet alleen verkeerd in de media gezet. Zij zetten zichzelf ook verkeerd neer. Was het niet Wilders zelf die tijdens alle debatten zijn stokpaardje 'immigratie' tot vervelends aan toe van stal haalde. Sowieso is zijn visie zo lek als de gieter van ome Henk. Want een 'haatdragende' religie bestrijden met een nog haatdragender regime, das pas hypocriet. Maar laat Herr Wilders maar doorjanken tot hij MP wordt en met een gepantserd Hugo Boss pak en een kogelwerende coupe soleil zijn publieke functie moet gaan vervullen.
Misschien nog ff een LOI cursusje ter compensatie van zijn magere educatie en daarna een leuke Eva Braun oppikken uit de apres ski bar.

Verder is Lubbers vies evenals zijn naam en vind ik een middenkabinet ook eng. 3 grijze muizen die gezapig samen hun appeltje en bammetje kaas nuttigen tijdens lunchtijd en om 6 uur op een rijtje de batavus met kaartlezer bestijgen om aan te schuiven aan een tafel vol stomende piepers van Hettie.

Ja ik ben een linkse rakker, ik verveel me en ik had zin om lekker ongefundeerde onzin uit te kramen. Jodeli.

K. Laagzang | 23-07-10 | 13:54

@Robin Hood | 23-07-10 | 13:32 Ik ben ook heel benieuwd naar jouw reactie, als actieve PVV-er, op het feit dat de fractie in Den Haag blijkbaar een dubbele loyaliteit naar Israel heeft. Dit verontrust mij zeer en ik zou wel willen weten hoe jij daar tegenover staat.

deministerpresident | 23-07-10 | 13:54


linksig en groen 1341

Ik hoopte al op zo´n reactie.

Je draait krampachtig heen om wat er wèl in staat, over ongelovigen en joden.

Durf je dat ook te citeren?

skinner | 23-07-10 | 13:52

Eerst is men boos omdat er niet met Geert gepraat wordt, en nu is men boos dat er met Geert gepraat gaat worden, omdat het 'gepraat' zou zijn?
Misschien is het zinvol pas te gaan klagen als rechtsblond echt mislukt is?

M-J | 23-07-10 | 13:51

Meneer Lubbers kunt u nog een keertje voordoen hoe u de stagiare amicaal maar stevig in haar vagijn kneep en daarna op haar rug sprong om met schokkende CDA-neukbewegingen uw stoppelbaardafdruk in haar frele nekje achter te laten?

ojédiaré | 23-07-10 | 13:43

Flodder | 23-07-10 | 13:35
+1. Mijn vaste stokpaardje. Hoe je loyaal kan zijn aan een ander regime zonder 2e paspoort. Persoonlijk ben ik voor splendid isolation en kunnen zowel Palestijnen als Joden het wat mij betref zelf lekker uitzoeken. Het is onze zaak eenvoudigweg niet en we hebben er niks bij te winnen als kabouterland die we zijn. Ik heb dat pro-Israél standpunt van Geert maar ook van Pim altijd zeer storend gevonden. Maar de dagen van het opgeheven vingertje en Nederland Gidsland zijn nog altijd niet voorbij. En ik maar denken dat het typisch linksmensdenken was.

Bigi Bana Boy | 23-07-10 | 13:43

Robin Hood | 23-07-10 | 13:32
Voor iemand die voor de PVV flyert, ken je verdomd slecht het partijprogramma.
.
Verbied de boerka en de koran, belast hoofddoekjes.

Flodder | 23-07-10 | 13:41

Komt het huilie-huilie nu van rechts? GS, hou eens op!

plaklul | 23-07-10 | 13:41

@Skinner

"De linkse partijen, waaronder het CDA, erkennen met hun islamofiele opstelling dat ze lager zijn dan beesten, want dat zegt het onheilige boek over ongelovigen en gristenen."

Passages graag. Ik heb de koran gelezen en las alleen maar dat Joden en Christenen als "mensen va het Boek" juist NIET als lagere vorm gezien moeten worden. Zo mag een moslim ( zolang het niet gaat om alcohol of varkensvlees ) gewoon eten bij een gelovig christen in huis, en hoeft het eten niet halal te zijn.
( soera 5.5 ) En er zijn meerdere passages waren de joodse en christelijke geschriften juist als waardevol worden benoemd. Zo worden ook diverse profeten en Jesus gewaardeerd. Jesus wordt zelfs erkend als profeet die wonderen kan verrichten. Hij wordt gezegend genoemd in termen die verder alleen voor mohammed zijn bestemd. Lijkt me toch echt iets anders dan wat jij hierboven stelt.

Overigens: als je wilt beweren dat er nu, heden ten dage, groepen moslims zijn die Christenen verachten en erger: Prima, dat klopt.

Maar ga dan niet roepen dat het in de Koran staat en dat alle moslims dat vinden. Het is namelijk feitelijk onjuist. Niet gaan roeptoeteren over dingen die je nooit bestudeerd hebt.

Dus: Integratie problemen benomen en aanpakken, politicalisering van de islam aanpakken ( zelf als ik dat vaak op een abjecte manier vind gaan ) prima, ga je gang, is je recht.

maar niet: Onzin roeptoeteren die feitelijk onjuist is. Bevordert de discussie niet, helpt niet bij het vinden van oplossingen en zorgt er bovendien voor dat je er nogal dom opstaat.

Linksig en Groen | 23-07-10 | 13:41

Mutsaerts, Ruudje is INformateur, niet formateur. Twee letters, maar wel veel verschil.

en nu ff serieus | 23-07-10 | 13:39

Ik hoor Bouterse al sneren als wij straks ook een democratisch gekozen populistische dictator aan de macht hebben.

Bigi Bana Boy | 23-07-10 | 13:37

deministerpresident | 23-07-10 | 13:21
Ja, Wilders is er meer op uit om de belangen van Israël te dienen dan die van Nederland. En dan verwijt hij anderen van een dubbele loyaliteit aan de hand van een extra paspoort. Wilders bewijst dat daarvoor echt geen extra paspoort nodig is. Was ook te zien bij zijn woede-uitbarsting jegens Erdogan. Toevallig hadden Turkije en Israël net een flinke aanvaring gehad. Ook exporteert Wilders maar al te graag het MO-conflict tussen die religieuze idioten naar Nederland. Dat heeft hij dan toch maar gemeen met die haatbaarden.

Flodder | 23-07-10 | 13:35

Overigens denk ik ook dat "Bril I" binnen een paar weken ongenadig ompleurt als gevolg van interne strubbelingen en incompetentie aan de kant van de lieden van de PVV, maar dat terzijde!

Dario Disco | 23-07-10 | 11:27

Da's tot nu toe speculatie van jou, dus is het aan "Bril I" om te bewijzen dat jij ernaast zit.... of niet, laat ze het maar aantonen dan.
Mocht jij gelijk hebben dan zijn alle PVV bashers op een correcte manier verlost van hun ergste nachtmerrie toch? Tweede LPF scenario, waarbij teleurgestelde PVV kiezers na de val weer terugvallen op de grijze muizen die er nu zitten?

Wasknijper | 23-07-10 | 13:33

Het hele enge aan het Lubbers verhaal dat nu pas ECHT duidelijk wordt waar we de afgelopen 30 jaar multiculturele autochtone holocaust aan te danken hebben. Schatje Bea vertrouwt Rutte niet en vermoed dat ie als informateur wel eens rechtse experimenten zou willen proberen door de PVV en CDA bij elkaar te brengen. Dat gaat veel gemakkelijker als ie dat zelf doet DUS Bea schakelt weer een mol in en wel " vertrouwenspersoon" Lubbers die Rutte moet laten afglijden naar linksch of het midden. Trix wil dus altijd over linksch en wil de Rood Islamistische Staat stichten door haar eigen bevolking ( rechts is de wil tenslotte!) op te offeren en uitsluitend voor Haarzelf en haar Familie EN voor de kinderen en vakanties van Achmed en Fatima te laten werken. Een waar monsterverbond, ze gelooft werkelijk dat het volk dit niet door heeft ( waarschijnlijk terecht)

langzalzeleve | 23-07-10 | 13:33

@ Flodder | 23-07-10 | 13:27

Wat een zuurbek ben jij zeg, pff.

Goed, deze blijft leuk. Waar zegt Wilders dat de Koran verboden moet worden? En nog belangrijker: zegt hij dat niet iets genuanceerder? Was het niet een vergelijking met een ander haatzaaiend boek? Van ene A.Hitler? En stelde Wilders niet toevallig dat als het ene haatzaaiende boek verboden moet worden, dat voor het andere haatzaaiende boek ook zou moeten gelden? En zou dat dan vervolgens niet iets te maken kunnen hebben met zijn wens om de Koran een Verlichting in te sturen? Zomaar wat vragen..

Robin Hood | 23-07-10 | 13:32

Bea moet zich er eens buiten houden. Laat VVD zelf een formateur aanstellen en de overige partijen een ophouden met het achterlijke gedoe om partijen buiten spel te zetten. CDA heeft het verpruts en gunt anderen geen kans door alle mogelijke combinaties die interessant zijn te dwarsbomen. Hoe kan je dan het beste met het land voor hebben? Dat noemt zich volks vertegenwoordiging. Egotrippers van het smerigste soort noem ik ze. Oh ja, Cohen moet (zijn nederlaag/zich) gewoon (laten) nemen en eens een vent worden i.p.v. een mietje.

DikkeNeus | 23-07-10 | 13:31

Flodder | 23-07-10 | 13:27
Maar ik heb er toch een beetje moeite mee dat een operettefiguur en een billenknijper voor ons willen gaan bepalen wat wel en niet fatsoenlijk is.

Schoorsteenveger | 23-07-10 | 13:30

Zeepstra | 23-07-10 | 12:43

Alle onliners die jij tot je krijgt zijn handige uitsnedes/citaten van de (ok, komt ie weer, over het algemeen links georienteerde) media. De media bepaalt wat wij horen en zien, tenzij we de moeite nemen om de persoon in kwestie eens in real life willen aanhoren.

Het is een beetje alsof je in het verhaal van een Touretter alleen de scheldwoorden of uitgestootte kreten citeert, omdat die nu eenmaal chockerend zijn voor de gemiddelde toehoorder die de context niet meekrijgt.
Neem eens de moeite om live een debat met Wilders te volgen, en je zult zien dat er rond zijn absoluut heftige onliners iets meer hangt dan gebakken lucht.

Wasknijper | 23-07-10 | 13:29

Rare pica van Lubbers uit het jaer 1989 of zeau

Analyseritis | 23-07-10 | 13:29

Robin Hood | 23-07-10 | 13:02
De belasting op hoofddoekjes staat gewoon in het partijprogramma, hoor. Maar goed, ik was even vergeten dat al het achterlijke wat Wilders zegt met een korreltje zout moet worden genomen. Koran verbieden, nee meent hij niet echt. In de knieën schieten, was een geintje. Kopvoddentax, was niet bewust verzonnen om draagsters van hoofddoekjes te vernederen. Nee, alles bij elkaar is de PVV een heel fatsoenlijke partij en Wilders helemaal geen hork en verderfelijke ophitser.

Flodder | 23-07-10 | 13:27

*burgerkleding aantrekt*

charles poploch | 23-07-10 | 13:27

*ondergronds gaat*

skinner | 23-07-10 | 13:26

Merlot | 23-07-10 | 13:16
Degenen die nu nog steeds de overtuiging zijn toegedaan dat de Macht van Majesteit en het Geheim van Paleis Nooreinde pure fictie zijn hebben stront in de ogen.
We zien hier de oneigenlijke toepassing van subtiele machtsmiddelen in zijn meest verfijnde vorm. Lubbers kreeg wellicht een stijve wanneer hij meende het zich te kunnen permitteren om in de billen van zijn secretaresses te knijpen, dit spelletje moet voor hem méér zijn dan een natte droom. Dit wast alle tegenslagen en teleurstellingen in één veeg weg, dit maakt alles goed. De cirkel is rond.
En ook Majesteit houdt het niet droog nu.

Schoorsteenveger | 23-07-10 | 13:25

@ Ivoren Toren | 23-07-10 | 13:11

Sarcastisch? Of moet ik nu 'graag gedaan' zeggen?

Robin Hood | 23-07-10 | 13:24

@ Ivoren Toren

Klopt, JantjePetertje heeft toen een paar oliesjeiks oraal bevredigd.
Laten we het zelfonderwerping noemen, dat dekt de lading.

Verder wat @Merlot zegt, een verkapte staatsgreep door de PvdA kliek.

skinner | 23-07-10 | 13:22

@Uni-burger | 23-07-10 | 13:20
L'chaim!

An die ARBEIT | 23-07-10 | 13:21

Hoe de neuk kun je een partij serieus nemen die roept dat je de Nederlandse vlag moet laten wapperen op iedere publieke instelling maar die zelf de Israelische vlag in de fractiekamer ophangt!! tweetphoto.com/32441739 Het is ziek om te zien hoe openlijk ze er voor uitkomen dat ze gesponsoord worden door de Israeliers. Ik vind het erg kwalijk!! Dubbele loyaliteit is toch datgene waar ze zo op tegen zijn. Het zijn fucking landverraders!!! En daar trappen jullie idioten gewoon in!

deministerpresident | 23-07-10 | 13:21

Geert moet het gewoon in Israel proberen.

Uni-burger | 23-07-10 | 13:20

@Ashtrey | 23-07-10 | 13:09
De rode puntjes waren wat buurjochies met laserpennen, althans, dat is wat de man-in-pak die uit het busje kwam me vertelde...
Hij voegde er ook nog: " Nothing to see here, move along", aan toe....
Curieus...

An die ARBEIT | 23-07-10 | 13:18

En: herverkiezingen komen er niet.
Verkiezingen willen de Boven Ons Gestelden pas, als het gros van de mensen al weer vergeten is, hoe zij ons bij de vorige verkiezingen belazerd en bedrogen hebben.

Merlot | 23-07-10 | 13:18

Dit is niet alleen een poging om Wilders uit te sluiten.
Ook Rutte.
Ze laten Rutte gewoon tevergeefs tweemaal langs alle mogelijkheden gaan.
Daarna is Cohen aan de beurt.
En dan is het in 5 dagen rond.

Niet voor niets heeft Cohen beide mogelijkheden met de VVD meteen al stevig op slot gedaan met zijn eisen.
Terwijl het CDA de weg met de PVV op voorhand al afsloot.
Schaakmat Rutte, schaakmat Wilders.
En luid gejuich bij de kliek van Hare Maje en haar politiek correcte pachters.
Waarvan Ruud Lubbers misschien wel de grootste is (met Dries van Agt op plaats 2).

Merlot | 23-07-10 | 13:16

Overigens, korte aanvulling. Huilie, huilie types heb je ook ter linker zijde ja! Moeten zij weten. Dus die natte vis hierboven is ook voor hen!

topcat | 23-07-10 | 13:15

Mutsaerts leeft zeker in een parallel universum of weet niet hoe hij de ANP feeds moet lezen. Op het moment van publicatie van dit stukje, was het al 20 minuten op de feed dat Lubbers de Majesteit opnieuw een rechts kabinet met VVD, PVV en CDA ging adviseren. Al dan niet een kabinet met gedoogsteun van de PVV.
Mutsaerts laat hier het ultieme zielig doen van rechts zien, waar rechts zo goed in is. Man, houd je hoofd hoog. You win some, you lose some. Als er een rechts kabinet komt, vind ik het persoonlijk niet leuk. Maar ik ga niet een kabinetsperiode lang huilie, huilie doen. Gewoon je hoofd ophouden en doorpakken. Soms gaat het zoals je wilt, soms gebeurt dat niet! Dan moet je strijden om jouw punten alsnog voor het voetlicht te krijgen en niet zielig gaan doen, met dit soort bladibla.
Kom op mensen, wordt het rechts, is de meerderheid hier blij en dan feliciteer ik ze daarmee. Ik en andere linkse mensen zullen dan minder blij zijn, maar zo is het leven. Je hebt altijd nog het recht om je mening te laten horen, zoals het recht op demonstratie, wat de PVV aanhangers lieten zien bij de rechtzaak tegen Wilders. Andersom zou het ook zo moeten zijn. Je hoofd laten hangen en huilie, huilie doen is voor losers. Je wilt toch niet als loser te boek staan??

topcat | 23-07-10 | 13:14

@ skinner | 23-07-10 | 13:09
Het CDA is niet echt islamofiel hoor. In tegendeel, geen grotere islamofoob dan Balkenende. Dat hebben we gezien in de weken voordat Fitma uit zou komen. Het CDA is doods- en doodsbang voor moslims.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 13:14

Ik sta erbij en kijk erna.

niet van deze wereld | 23-07-10 | 13:12

@ Robin Hood
Bedankt voor je plempsels. Ik heb ze met interesse gelezen.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 13:11

De enige reden waarom Lubbers nu zegt dat er moet gekeken worden naar de mogelijkheid tot een rechtse coalitie tussen VVD/PVV/CDA is om te voorkomen dat men gaat roepen dat hij Wilders bij voorbaat al uitsluit.
Dit doet hij uiteraard wel, maar dan achter gesloten deuren. Vervolgens wordt gemeld aan het volk dat de coalitie besprekingen om wat voor een reden dan ook zijn vast gelopen en staat de PVV weer aan de zijlijn te kijken hoe we een zinloos midden kabinet krijgen dat weer gaat klappen...

gozahtje | 23-07-10 | 13:10

De linkse partijen, waaronder het CDA, erkennen met hun islamofiele opstelling dat ze lager zijn dan beesten, want dat zegt het onheilige boek over ongelovigen en gristenen.
Hoe vertellen ze het hun kinderen?

skinner | 23-07-10 | 13:09

@TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 13:03
Daar nog even aan toevoegend dat het schrijnend is dat de werkgevers- en werknemersorganisaties de verhoging van de AOW-leeftijd er al doorgedrukt hebben zonder dat de politiek besloten heeft.

TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 13:09

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:58 Rode puntjes, die ken ik, vooral s' avonds... ohw wacht, er wordt op de deur geklopt... momentje...

charles poploch | 23-07-10 | 13:02 A;s ik ut nie dacht, schavuit! ;)

Ashtrey | 23-07-10 | 13:09

@HarleyD | 23-07-10 | 12:50
De PVV heeft aangegeven dat haar AOW-standpunt onderhandelbaar is. Het standpunt aangaande de AOW is echter tot op heden dat de AOW-leeftijd op 65 jaar moet blijven. De PVV heeft dit standpunt dus NIET laten vallen.

TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 13:03

@ Flodder | 23-07-10 | 12:50

Ik denk dat zij (al voerde haar man het hoogste woord) dat net als iedere andere weldenkende Nederlander met een korreltje zout genomen heeft. We hebben het er niet over gehad. Maar je hoeft me niet te geloven hoor, er zijn genoeg getuigen geweest. We hadden zelfs onze eigen excuusnegerT bij ons, die stond met grote ogen te kijken hoe positief de PVV-flyers ontvangen werden, men kwam ze zelfs bij ons halen. Dus geloof het of geloof het niet, wij weten beter.

Robin Hood | 23-07-10 | 13:02

Even totaal iets anders... weet iemand nog een Suzuki Swift te koop? Modelletje 1999, liefst een zwarte.

OoO | 23-07-10 | 13:02

@Ashtrey | 23-07-10 | 12:42

*koppeling indrukt, schakelt in z'n 1, gas!*

charles poploch | 23-07-10 | 13:02

Ach ach, PVV mag niet meespelen en Geenstijl speelt het braafste jongetje van de klas. Er zijn nog meer partijen dan de PVV hoor.

xzaz2 | 23-07-10 | 13:00

@Ashtrey | 23-07-10 | 12:53
* Fluistert* Eigenlijk mag ik er niet over praten, maar let maar op. Ze zijn ze ondertussen aan het vervangen met busje van KPN...
* Gaat even kijken wat dat voor rare rode lichtpuntjes dat op de muur zijn *

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:58

@ Zeepstra | 23-07-10 | 12:43

Het zijn de media die jou die oneliners voorschotelen, niet Wilders zelf. Kijk eens een boeiend debat en luister die gehele spreektekst eens. Natuurlijk doet Wilders een boel heftige uitspraken, maar dat doet hij slechts om aandacht te vestigen op zijn boodschap.

Tijdens de verkiezingen in 2006 hebben we met Geert een hele toer door het land gedaan, in (bijna) iedere provincie organiseerden we een fractieavond. Op een gegeven moment was het de beurt aan Sloten, dit was voor Friesland en Groningen samen. Vantevoren hadden zich wat mensen aangemeld met de mededeling dat zij geen aanhangers waren, maar wel wilden weten 'hoe die Wilders nu in het echt was'. Ook waren er veel media aanwezig.

Opvallend was, dat wanneer Geert sprak over veiligheid, integratie en immigratie, alle camera's aanfloepten en schrijvende journalisten druk begonnen te pennen. Wanneer het ging om onderwijs, zorg, dierenwelzijn en belastingverlaging, keek iedereen in zichzelf fluitend naar het plafond. Met als gevolg dat terug op de redactie er niet eens gekozen kon worden uit diverse onderwerpen.

Na afloop van de avond heb ik de sceptici van aan het begin van de avond gesproken. Woedend waren zij om de manier hoe er met Wilders omgegaan werd. Zij voelden zich -terecht- gemanipuleerd door de media en hadden na het aanhoren van een gehele speech een totáál ander beeld van 'die gekke Wilders'.

Dit gebeuren heeft er mede toe bijgedragen dat ik -nog steeds- iedereen adviseer om zeker te weten waar je op stemt. Kijk verder dan je neus lang is. Vooral debatten (en stemmingen, maar die zijn vaak niet te volgen voor een buitenstaander) zijn belangrijk, want daar gebeurt het.

Robin Hood | 23-07-10 | 12:57

Ashtrey | 23-07-10 | 12:53
U hebt gelijk heur, maer ik deed maer een poging.

psycho_3 | 23-07-10 | 12:57

Flodder | 23-07-10 | 12:50
Zoals Robin Hood al zei en ik quote u bent een "debiele linkse boeroepert".

psycho_3 | 23-07-10 | 12:55

keerf | 23-07-10 | 11:16 Nee rechts jankt niet harder, maar wij neuqen de (uw) linkse kondt, andersom willen we gewoon niet. Wen er maar aan.

funkyd | 23-07-10 | 12:54

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:43
LOL Die dekselse "PTT" busjes eauk altijd, hier in de straat staat er regelmatig één, laatst nog een bakkie koffie naar de boys gebracht, ze stonden er tenslotte al een uurtje of 12. Gek genoeg, gingen ze er als een raket vandoor toen ik op het busje klopte...

psycho_3 | 23-07-10 | 12:48
Zou je denken, ik ben altijd op mijn hoede heur, volgens mij doen mensen zich op het interwebs anders veur dan ze zijn, althans ik doe maer een poging...

Ashtrey | 23-07-10 | 12:53

Anders maken we vandaag nog van 23 juli onze bestormingsdag!
Leve de republiek!

Ariel | 23-07-10 | 12:53

Ik begrijp die verontwaardigde jankers over het buitenspel houden van de PVV door de andere partijen niet zo goed. Dat is toch net zo goed democratie als een grote zetelwinst boeken?!

Woods | 23-07-10 | 12:51

Robin Hood | 23-07-10 | 12:23
Sure. En die vrouw met hoofddoek stond zeker ook te springen om de kopvoddentax? Altijd fijn om op één lijn met beesten te worden geplaatst. Ga je moeder voor de gek houden.

Flodder | 23-07-10 | 12:50

TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 11:31
De PVV heeft nog niks laten vallen, ik zou niet weten wat en wanneer.

Binnen 12 na het sluiten van de stembus heeft onze Geert zijn enige breekpunt (AOW leeftijd) al laten vallen.
Typisch een VoorVocht probleem: negeren van hetgeen niet uitkomt

HarleyD | 23-07-10 | 12:50

@shiptar | 23-07-10 | 12:45
Oneliners plempen: -10
Inhoudsloze kreten slaken zonder onderbouwing: -100
Kudoos uitdelen: -1000

Chiant | 23-07-10 | 12:49

Wat een "iedereen is tegen ons" zeikverhaal weer, Mutsaerts.

plaklul | 23-07-10 | 12:49

charles poploch | 23-07-10 | 12:28
Wie is u en waarom vraagt u naar Teun?
Quid pro quo.

Ashtrey | 23-07-10 | 12:42
Huh, misschien charles poploch? Ik doe maar een poging.............

psycho_3 | 23-07-10 | 12:48

@Andie werkt
in=is

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:48

@iter | 23-07-10 | 12:42
Nou goed, zonder kant te kiezen, je eerste zin in de enige die zeker niet waar is, de rest moet allemaal nog blijken. Dus juich of huil nog niet te snel!
En volg meteen even een cursusje D/T....

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:47

Extremisten uitsluiten, +1000

shiptar | 23-07-10 | 12:45

@Robin Hood | 23-07-10 | 12:23
Dit keer zonder sarcasme: interessant betoog. Als Wilders dat nou zo eens zou uitdragen in plaats van via oneliners... Want in veel standpunten uit het programma kan ik mij vinden, maar wat me tegenstaat zijn de oneliners en een gedeelte van de achterban.

Zeepstra | 23-07-10 | 12:43

@Ashtrey | 23-07-10 | 12:42
:O Zou het de AIVD zijn?

* Tuurt door raam zoekend naar PTT-busje *

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:43

Ik wist tien jaar geleden reeds dat stemmen op je favo partij al weinig uithaalde. En toch elke vier jaar weder als vee naar een stemlokaal gaan. Ik begin die coalitievorming langzamerhand een beetje extreem te vinden. Nog even en de term 'demissionair kabinet' staat voor kabinet.

E-cards | 23-07-10 | 12:43

lol all die PVV haters

Zijn zeker ook de experts die riepen dat de PVV slechts 10 zetels zou overhouden ?
De PVV ten onder gaat aan LPF praktijken ?
de PVV niet wil regeren ?
de PVV in een kabinet gegarandeerd een mislukking zal worden en 0 zetels zal overhouden ?

blijf huilen en op een dag wordt je wakker.

iter | 23-07-10 | 12:42

charles poploch | 23-07-10 | 12:28
Wie is u en waarom vraagt u naar Teun?
Quid pro quo.

Ashtrey | 23-07-10 | 12:42

@ Sliptong | 23-07-10 | 12:27

Ik zei ook niet dat het werkbaar zou zijn, ik vond het alleen opmerkelijk dat er niet eens gesproken wordt over die optie. Alsof de PVV met 24 zetels minder waard is dan het CDA met 21 zetels. Nu had ik overigens niet werkelijk zo naïef gedacht dat men het wel zou bespreken, maar ik vond dat ik dit staaltje 'wij weten het beter' best even kon benadrukken.

Robin Hood | 23-07-10 | 12:39

@ Ashtrey | 23-07-10 | 12:24

In beide gevallen blijft het dom, wat mij betreft.

Robin Hood | 23-07-10 | 12:38

Ons Linkse Trix zal de komende tijd nog wel meer Slinkse Tricks laten zien.
Na de formatie maar ns praten over herziening voor haar naar baantje Lintenknipster Royal dan wel overgang naar Republiek.

Minister StrongPiss | 23-07-10 | 12:38

Paars+ werd een hele onderhandelingsagenda geboden door de vorige informateurs en Centrum-rechts krijgt enkel de mededeling: Los het zelf lekker op, maar dan wel zonder informateur.

tipo | 23-07-10 | 12:37

@Blue Leader | 23-07-10 | 12:35
Wat heeft de Islam daar mee te maken? Wilt u misschien de Sharia invoeren? Is een stuk overzichtelijker, toch :S

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:37

Tot zover ons dmocratische *kuch* stelsel.
*zwaait uitnodigend naar de Islam*

Blue Leader | 23-07-10 | 12:35

@charles poploch | 23-07-10 | 12:34
* Kan geen geluiden typen *

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:35

@An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:32

Ik hoor nog geen pieptoon.

charles poploch | 23-07-10 | 12:34

Wilders wordt buitengesloten, daarom nu de tactiek van Lubbers en Beitske dat het met het CDA ,VVD en Wilders moeten praten. Dit lukt niet en dan krijgt Job Cohen de vrije hand, dit is de opzet. We krijgen een extreemlinks krakerskabinet of een paars Monuta kabinet.

bosbaan | 23-07-10 | 12:33

@charles poploch | 23-07-10 | 12:28
Ergens aan het plavijen waarschijnlijk, wilt u een boodschap achter laten ofzo?

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:32

@LinkerbaanBarry | 23-07-10 | 12:28
Volgens mij bent U Nina Brink.. Of niet?

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:30

Een schoolvoorbeeld van Monarchie en Politieke Partijen (MPP), de onderliggende politieke werkelijkheid in Nederland die ertoe leidt dat de gevestigde partijen er alles aan doen om de rol van het koningshuis te beschermen en in politiek opzicht alles vooral bij het oude te houden. Feitelijk wordt dit land bestuurd door één enkele politieke stroming die via beperkte nuanceverschillen de schijn probeert op te houden dat er werkelijk iets te kiezen valt. De majesteit geeft leiding aan deze stroming en Wilders vormt een bedreiging voor de status quo, zoals dat eerder ook gold voor Fortuyn. nl.wikipedia.org/wiki/MPP

harbi | 23-07-10 | 12:29

@Chiant | 23-07-10 | 12:09
Ik wist dondersgoed wat u bedoelde.

Sliptong | 23-07-10 | 12:29

Waar is Teun van het Tuinpad eigenlijk?

charles poploch | 23-07-10 | 12:28

Beetje R.E.S.P.E.C.T. voor ons koningshuis ja!
Bea moet gewoon zeggen:

"Rutte, gij bent de grootste, Wilders, gij hebt het beste gepresteerd, gullie gaan samen de regering vormen en ga er maar een vriendje bij zoeken om aan een meerderheid te komen, en nu oprotten, maak er GODVERDOMME wat van stelletje pruts0rs!".

Democratuur | 23-07-10 | 12:28

Misschien moet Nina Brink dit land maar gaan regeren

LinkerbaanBarry | 23-07-10 | 12:28

Pfft, wat een gedoe allemaal.
VVD,PVV,CDA - wil CDA niet
VVD, PVDA,CDA - wil PVDA niet
Paars + - wil niemand met gezond verstand
Een vijf partijen kabinet, wil ook niemand met gezond verstand
Een Links kabinet is niet haalbaar - en gelukkig maar
Nieuwe verkiezingen? Om vervolgens weer opnieuw in dezelfde situatie terecht te komen, en de nachtmerrie voor links, een stevige winst voor Geert.

Ik ben voor een driepartijenstelsel.
Nu ik er over nadenk. Laat de verkiezingen maar komen. Wordt de PVV de grootste. Krijg ik ook mijn zin. Lang leve de PVV

Framboosknobbel | 23-07-10 | 12:27

84% van de kiezers heeft niet op Wilders gestemd.
Superior Bastard | 23-07-10 | 11:33

Daarom kun je ook slechts spreken over het feit dat de keus voor rechts tot nu toe niet goed uit de verf is gekomen. PVV schreeuwerds die janken over het feit dat niet geluisterd wordt naar de PVV als zijnde "de stem van het volk" vergeten dit voor het gemak maar.

Buggert | 23-07-10 | 12:27

@Robin Hood | 23-07-10 | 11:44
Dat kan dus niet. Die gristenen zijn niet te vertrouwen en blokkeren dan alles naar believen. Zij hebben dan de echte macht.

Sliptong | 23-07-10 | 12:27

@Raptor | 23-07-10 | 11:43
Als in "alles nog even snel in de maag splitsen" demissionair.

Sliptong | 23-07-10 | 12:26

@Klokkie
@Reykjavik
Nja, mijn eerste indruk is ook dat het bij Geert veel gekakel, weinig eieren is. Maar WETEN doe ik dat niet, net als u beiden.... Laten we het nu maar gewoon even afwachten! Zegt u eerlijk: Mocht hij WEL z'n woord nakomen, kunnen er ook best wat goede resultaten uit voort komen, toch?

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:25

@chiant : Mensen die over Zpelfauten en Ztuilfauten zeuren zijn de grootste nazi's (ach sorry godwin)

GerMonster | 23-07-10 | 12:24

Robin Hood | 23-07-10 | 11:27 Heeft dat met dom te maken of is men bang veur aantasting van uitkering dan wel subsidie et cetera, et cetera...?

Ashtrey | 23-07-10 | 12:24

@ Zeepstra | 23-07-10 | 12:05

Als je goed opgelet hebt, dan heb je ook meegekregen dat Wilders meent dat de Islam een Verlichting door moet maken, net als het Christendom. En dat er dus in het kader daarvan, een gematigd Nieuw Testament van de Koran geschreven dient te worden. Oké, hij heeft eraan toegevoegd dat wanneer je de haatgedeelten uit de Koran haalt, er een boek overblijft zo dik als de Donald Duck (en dan niet de vakantie-omnibus, maar het weekblad) en dat was natuurlijk niet zo aardig.

Maar velen hebben erom gelachen en mensen die zich anders niet voor politiek interesseren zijn nu toch gaan luisteren naar wat hij te zeggen had. Met zijn manier van politiek bedrijven, betrekt hij veel meer mensen bij de huidige poppenkast, dan welke andere partij dan ook.

Tijdens de laatste campagne, ben ik voor de PVV de straat opgegaan om te flyeren etc. Dat doe ik om de PVV te helpen natuurlijk, maar ook om te horen wat er nu werkelijk leeft op straat. Je zou er gek van staan te kijken als je wist hoeveel moslims en ex-moslims blij waren dat ze PVV konden stemmen.

Ik ken er genoeg en het algemene geluid komt voornamelijk op dit neer: "Op straat word ik gediscrimineerd of men gaat mij uit de weg om hoe ik eruit zie, dit heb ik te danken aan het feit dat men niets doet aan de groepjes tuig en alles maar tolereert, omdat men bang is uitgemaakt te worden voor racist. Als het tuig aangepakt wordt, kunnen mensen mij weer zien zoals ik ben: een hardwerkende Nederlander."

Er zijn er zelfs die een stap verder gingen. Één gezin (vrouw met hoofddoek) stelde zelfs dat er slechts 2 vliegtuigen nodig zullen zijn om de wanorde in Nederland te herstellen: "1 naar Turkije en 1 naar Marokko. Als voorbeeld voor de rest, dan zien ze namelijk dat het nu menens is."

Ik kan zoveel voorbeelden en quotes aanhalen, maar iemand die het niet wil geloven zal er slechts om lachen. Het is echter de simpele waarheid. Als zelfs vele moslims al inzien dat Geert de boel niet over 1 kam scheert en de situatie in Nederland voor IEDEREEN wil verbeteren, waarom zien dan die debiele linkse boeroepers dat allemaal niet in?

Robin Hood | 23-07-10 | 12:23

@ De kantonnier, ik denk dat mensen het zat zijn om in een ondemocratische democratie te leven.

LinkerbaanBarry | 23-07-10 | 12:23

Ik snap al de commotie niet zo, Nederlanders krijgen gewoon wat ze vragen.... het is tijd voor meer van dit; www.depers.nl/binnenland/496728/Rel-om...

Doe allemaal eens diep buigen, vaseline pakken en accepteer het resultaat van de laatste 40 jaar politiek EN DUS jullie eigen stemgedrag... TRIX voor PRESIDENT!!!

*enorm huilie huilie doen gaat*

ox | 23-07-10 | 12:23

Hadden we iets anders verwacht dan? Ik hoop echt dat Lubbers zijn gezonde verstand gebruikt en de PVV in de regering frummelt. Kan ome Geert (inderdaad @Klokkie) laten zien wat hij niet kan waarmaken. Zijn we ook weer van dat probleem verlost.

Reykjavik | 23-07-10 | 12:21

Geef Wilders een kans , dan ben je van het gezeik af.
Hebben Bea en Lubbers nou eigenlijk wat met elkaar? Daar zou ik graag pica's van zien binnenkort op Geenstijl.

watsinneneem | 23-07-10 | 12:20

Toch wel bemoedigend voor het CDA dat er toch nog reaguurders zijn die vinden dat het CDA weer in een regering moet gaan zitten.

CoffeePatch | 23-07-10 | 12:20

Hopelijk komt het rechtse kabinet er toch; kan Wilders eindelijk laten zien dat hij zijn beloftes ook niet waar kan maken!

Klokkie | 23-07-10 | 12:19

GebeurT... What?

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:18

@azijnseikerT | 23-07-10 | 11:40
LOL.

Sliptong | 23-07-10 | 12:18

Mooi. Opbokken met die PVV. We hebben geen tijd voor die luchtkastelen bouwers. Laten ze maar terug komen als ze een sluitende begroting op papier kunnen zetten...

42 | 23-07-10 | 12:18

@Sliptong | 23-07-10 | 12:12
Laten we maar eens zien, die laatste zin.. Ik ben benieuwd. What er ook gebeurd, it's gonna be a hell of a ride :)

Overigens, natuurlijk is de SP een boe-roep-partij.
Dat behoort een oppositiepartij ook te zijn, toch? Ze weten ook heel goed DAT ze dat zijn, vandaar dat Marijnissen toen ook zo schrok van het hoge aantal zetels.
Nu moet nog blijken wat de PVV precies is... Update in 4 years ;)

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:17

James Lastig | 23-07-10 | 12:07

Heel goed. Kende ik nog niet. Precies de spijker op zijn kop. Enige manier om ervan af te komen is BIJTIJDS de suckers van je huid te halen. Maar ja de overmacht is enorm. We moeten een ticaway hebben. Kan Wilders daar voor zorgen? Misschien dat Geert en Emile de enige tics zijn die geen gemeen virus overbrengen hoewel ik er niet zeker van ben gezien die stomme oproep uit Rotterdan om geen dadels te uit Israel kopen.

ecologiste | 23-07-10 | 12:17

@Tocqueville Esque | 23-07-10 | 11:32
Werkbaar? Als in pvda werkbaar? Iedereen die te lui is een poot uit te steken voorzien van uitkeringen, grenzen open zetten voor de kansloze migranten? Dat soort "werkbaar" hebben we al jaren gehad en heeft ons tot dit niveau met dito verkiezingsuitslag gebracht.

Sliptong | 23-07-10 | 12:15

In een echte democratie zou je niet om een partij heen willen die zo duidelijk de grote winnaar van de verkiezingen was. Maakt het CDA zich druk om haar achterban als er met de PVV geregeerd zou moeten worden? Te gek voor woorden, ze zijn al een aanzienlijk deel van hun trouwe achterban kwijtgeraakt aan de PVV, als dit volhouden haakt er straks een nog groter deel af. De top van de partij geeft er zelfs na zo'n afstraffing blijk van nog steeds geen benul te hebben van wat er aan onvrede over de huidie politiek leeft in de samenleving.
Hoe diep kan je je kop in het zand steken, vraag je je af.

Kerrie Kasparov | 23-07-10 | 12:14

Ach, laat die zeepkistredenaar met zijn rariteitenkabinet het maar eens 4 jaar proberen.
Hopelijk komt het gezonde verstand dan vanzelf weer.

Superior Bastard | 23-07-10 | 12:14

Wanneer kunnen die graftak eens het land uitsturen???

Een persoon om zijn afkomst de leiding van het land geven. Omdat hij/zij toevallig de oudste zoon of dochter van de vorige koning(in) is. Als je daar toch rationeel naar kijkt dan is het toch onzin?
Stel je eens voor dat jouw zoon automatisch jouw baantje erft. Ongeacht zijn kennis. Slaat helemaal nergens op.
We leven toch gvd niet meer in de middeleeuwen?

Quacka | 23-07-10 | 12:14

@James Lastig | 23-07-10 | 12:07
ROFL :) Heel erg ROFL!

An die ARBEIT | 23-07-10 | 12:14

Oh LinkerbaanBarry echt waar?? En jij denkt dat de mensen het niet zat zijn dat gedoe?

De kantonnier | 23-07-10 | 12:13

@ Zeepstra | 23-07-10 | 12:07
Het is inderdaad niet helemaal hetzelfde, maar het een is wel het gevolg van het ander.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 12:13

@mocroflavour | 23-07-10 | 11:38
Niemand? De SP'ers waren mordicus en 1,5 miljoen mensen met hun. Het grote verschil tussen de SP en de PVV is dat de SP bleef geloven in die verdraaide multiculti samenleving en dat de PVV, realistisch als ze zijn, de problemen met voornamelijk allochtonen niet bagatelliseert maar benoemd. Dus, PVV regeren en waarmaken.

Sliptong | 23-07-10 | 12:12

En maar doen alsof het de koningin en de formateur zijn, die de PVV uitsluiten. Dat de PVV en het CDA zich volkomen onproductief opstellen, komt niet op in die campinghoofden.

Niet voor Jan | 23-07-10 | 12:12

Schandalig weer!!

Al die VVD stemmers die er nu flink de balen in hebben, Mark zal veel kiezers verliezen aan de PVV.

LinkerbaanBarry | 23-07-10 | 12:11

Sliptong | 23-07-10 | 12:03

Eerlijk gezegd doen ze meer dan alleen boe roepen. Ze hebben heel wat werk verricht in de kamer en wetswijzigingen doorgevoerd maar daar wordt niet veel over bericht.

ecologiste | 23-07-10 | 12:11

Ivoren Toren | 23-07-10 | 11:57

"Alle ellende is altijd de schuld van de ander" is wat ik in je verhaal lees. Exemplarisch voor de gekwelde Pvv Mensch. Op de inhoud: volgens mij is bezuinigen op ontwikkelingshulp geen exclusief PVV streven. Ook ik als Wilders verfoeier ben voor sanering van ontwikkelingshulp en tegen subsidies voor religieuze organisaties (ongeacht Gristen, Joodsch, Islam, Boeddhist, Animist) Maar goed, blijkbaar is jouw PVV-handje gauw gevuld. Ik zie wilders nog minder capabel dan het "oude Den Haag". De man heeft fukking Mavo gedaan. Te dom dus..

Drs.. Gelul | 23-07-10 | 12:11

tuut tuut tuuut de groetjes van...

ChillBill | 23-07-10 | 12:10

Mooi he als de onbetrouwbaarheid van de volksvertegenwoordiging zo duidelijk is.
Jammer he, dat je machteloos bent.
Triest he dat Pak van de Ander niet wil omdat D66 en GL anders stemmen pakken.
Mooi he dat Partij vd Anti-nederlanders gedwongen wordt te regeren omdat PVV anders automatisch mee moet doen.
Verrot he dat er niet gewoon een duidelijke harde weg van sanering van linkse hobby's komt. Bezuinigen zonder koopkrachtverlies kan best namelijk als je minder uitgeeft....
Boeiend doch voorspelbaar proces, een belediging van de burger.

Dulf | 23-07-10 | 12:09

@Sliptong | 23-07-10 | 12:05
U heeft uw alu-hoedje op.
Ik doelde met mijn opmerking @11:18 over het niet nodig zijn van coalitieonderhandelingen over 4 jaar eigenlijk meer op de omvang van de PVV (> 76 zetels) en niet zozeer op de door u geopperde gewelddadige theorie.

Chiant | 23-07-10 | 12:09

De meesten onder jullie denken dat GW niet wil regeren. Inderdaad, electoraal zou dit misschien zelfmoord zijn. MAAR, een regeringsdeelname (met ministerspost) zou hét internationale podium zijn voor zijn zaak. Hij zou (mogelijk) een internationaal klankbord kunnen zijn tegen de islamwaanzin. In dit klimaat zouden de grenzen van Europa definitief vastgelegd kunnen worden, met bijpassend 'deurbeleid'.

Brakke Obama | 23-07-10 | 12:09

Het word tijd dat we in Nederland weer eens wat sterke leiders op staan.
.
Ik mis echte leiders zoals Melkert, de Graaf, van Aartsen of De hoop Scheffer. je weet wel, van die mensen waarvan je weken wakker kon liggen als ze in een positie waren dat ze konden zeggen: "gaat u maar lekker slapen"

Burgerlijke ongehoor | 23-07-10 | 12:09

Rutte wordt de nieuwe informateur!

tipo | 23-07-10 | 12:09

Lijkt mij dat iedereen mag zeggen wanneer ze iets niet willen. Geert wil ook heel veel niet. Laat het ze maar proberen, Maxime mag altijd zeggen wanneer hij iets niet wil, het wordt toch een rommeltje met Geert aan het roer mocht Maxime wel willen... Stelletje brokkenpiloten in de PVV!

Jackettie | 23-07-10 | 12:09

jadoei | 23-07-10 | 12:04 Krijgen? Ben al een aardig tijdje op weg

Bokito ergo sum | 23-07-10 | 12:09

Update:
Lubbers' grootste hobby,nl kontknijpen, kan hij beter niet bij z'n neukertje Bea doen want dan is hij z'n horloge kwijt.
Over seniele bejaarden gesproken:Kan dat mens niet t/m komende herfst op de Groene Draeck dobberen,of moet die mestpraam in Muiden blijven ivm onderhoud voor 2 ton euro?
"Nog een béétje geduld Geert,sneller dan wat op dit moment gebeurt kunnen je tegenstanders hun eigen graf niet graven."

R.B.Scott | 23-07-10 | 12:08

@Sliptong | 23-07-10 | 12:05
dan = danwel

Sliptong | 23-07-10 | 12:08

Sliptong | 23-07-10 | 12:03
Net als de PVV. En dit land is een boe-roep-land.
En dus deden/doen beide partijen het erg goed.

Watler | 23-07-10 | 12:07

Correctie.
Constateren dat veel moslims een gewelddadige en intolerante interpretatie hebben van de koran, is wat anders dan die hele koran of godsdienst maar over de schutting flikkeren, zoals Wilders doet.

Zeepstra | 23-07-10 | 12:07

"The word 'politics' is derived from the word 'poly', meaning 'many', and the word 'ticks', meaning 'blood sucking parasites.' "

James Lastig | 23-07-10 | 12:07

Zojuist op radio 1:
Een uiters chagrijnige Maxime, die niet wil, maar wel moet praten met VVD-PVV.
Hij geeft de zwarte Piet aan Cohen, die de boel saboteert!
Pure winst voor Geert!

fuckje | 23-07-10 | 12:06

@Chiant | 23-07-10 | 11:18
Ze heeft dan nog 3-4 jaar extra de tijd om hem, net zoals Fortuyn, om te laten leggen dan van rechtswege uit de politiek te dirigeren. Geert gooit namelijk een beetje roet in het eten inzake de Nieuwe Wereld Orde planning. Daar heb je namelijk chaos, onvrede en haat voor nodig.

Sliptong | 23-07-10 | 12:05

@Robin Hood | 23-07-10 | 11:48
Het staat je geheel vrij om mijn capaciteiten of de afwezigheid daarvan aan de orde te stellen.
Ik vind echter dat Wilders over het algemeen de islam over 1 hele dikke kam scheert. Constateren dat veel moslims een gewelddadige en intolerante interpretatie hebben van de koran, zoals Wilders doet, is wat anders dan die hele koran of godsdienst maar over de schutting flikkeren. Om de een of andere reden heb ik niet het idee dat Wilders er veel waarde aan hecht om dat beeld te corrigeren. Terwijl ik toch ook regelmatig op pvv.nl kijk.
Overigens vind ik wel dat je natuurlijk gelijk hebt dat niet iedere pvv-er fantasieen over Karst Tates heeft.

Zeepstra | 23-07-10 | 12:05

"Politics is like scewing a cat in the ass" Charles Bukowski.
Lubbers is goed joh héél goed man.

ecologiste | 23-07-10 | 12:05

Een heel Haags kabinet, Bea woont er zelf. Henkie de Knip van reisburo Tornado op buitenlandse zaken, Aadje Mansveld op Defensie en tijdens de presentatie staan alle jongens van WODAN (Wij Ontspannen Door Alleen Natuur) het Wilhelmus te toeteren.... Mooi man

Terpetijnzeikert | 23-07-10 | 12:04

Het gaat volgens mij niet lang meer duren voordat een hevige discussie opnieuw plenair gaat losbarsten over de rol van het koningshuis in deze zwaar verouderde staatsvorm. Het volk mort en het aantal republikeinen neemt steeds maar toe.
Dan maar geen carnavalesk oranje zuipexcuus meer op 30 april hoor. Dat doen we dan wel op de dag van de Wedergeboorte der Republiek.

Tarah Levasseur | 23-07-10 | 12:04

De mogelijkheid bestaat dat we mogelijk een b.l.o.e.d.h.e.k.e.l.aan Btrx krijgen.

jadoei | 23-07-10 | 12:04

BREAKING. Lubbers heeft VV, CDA en PVV opgeroepen om met elkaar aan tafel te gaan. Hij gaat er zelf niet bij zitten. Zo houdt hij zijn handen schoon. En andere opties open.

henkojenko | 23-07-10 | 12:04

-weggejorist-

Bloodzone | 23-07-10 | 12:03

@LJBrinkhorst | 23-07-10 | 12:00
Wilders haalt de volgende verkiezingen niet. Ze moeten alleen nog even denken hoe.
Een moslim ... nee dat levert alleen maar meer rechts stemmers op
Een linkse ... na Fortuyn is dat niet echt meer geloofwaardig
Een *kuch* ongeluk ... Hmmmm Wilders komt om bij auto ongeluk ... dat biedt mogelijkheden. Let maar op!

James Lastig | 23-07-10 | 12:03

@ Chiant | 23-07-10 | 11:59
De definitieve smoes wordt waarschijnlijk iets met de grondwet en de rechtsstaat. Dat liedje zingen ze bij het CDA namelijk al een paar weken.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 12:03

@keerf | 23-07-10 | 11:16
De SP jankt nog steeds dat ze destijds zijn uitgeloten. Kim Jong-Emille haalde het nog aan tijdens de afgelopen verkiezingen. En laten we eerlijk zijn: de SP is toch alleen maar een boe-roeppartij?

Sliptong | 23-07-10 | 12:03

Dus. Die Joint Strike Fighter komt er alsnog wel.

Watler | 23-07-10 | 12:01

Heerlijk zoals Geert af en toe twittert, citaat:

" Helft Marokkaanse jongeren in NL pleegt voor 22e jaar een misdrijf volgens vandaag bekend geworden onderzoek. Oppakken, cel in en land uit! 11:19 AM Jun 25th via Twitter for BlackBerry®"

Zo simpel, terecht, eerlijk en volledig navolgbaar. Niks mis mee in mijn optiek.

Cunard | 23-07-10 | 12:01

Raptor | 23-07-10 | 11:50: Je sceptische instelling getuigt van inteligentie, maar als jij meent dat het sociale stelsel word geholpen door de PVV, moet je met die zelfde instelling het PVV program eens lezen!

Burgerlijke ongehoor | 23-07-10 | 12:01

@GerMonster | 23-07-10 | 11:56
Zie @kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:18

Chiant | 23-07-10 | 12:00

Hators Ruud den Hengst en Bea van Oranje bereiken hiermee wat ze nou juist niet willen. Ze maken Blonde Dolly alleen maar belangrijker en salonfahiger. Mind my words, als Wilders wordt geofferd voor Ubergrijs I (CDA, PvdA, VVD) wordt de PVV binnen 4 jaar op zeker de grootste partij en hoeft hij helemaal geen gas meer terug te nemen.

LJBrinkhorst | 23-07-10 | 12:00

@Rho'd Berth | 23-07-10 | 11:52
Ja natuurlijk zegt ie dat. Wij, het volck, moeten natuurlijk wel de indruk blijven hebben dat er naar ons geluisterd wordt.
Ik ben alleen wel heel erg benieuwd hoe ze er onderuit gaan komen en de Zwarte Piet in de schoenen van Wilders gaan schuiven zodat wij, het volck, met z'n allen schande @Wilders spreken.
Mooi om dat spel zo vanaf de zijlijn te aanschouwen, alleen jammer dat het over het bestuur van ons land gaat.
Maar ach: het volck heeft breaud ende speelen.

Chiant | 23-07-10 | 11:59

@ Drs.. Gelul | 23-07-10 | 11:32
Als Wilders bij de formatie en daarna niet al zijn punten binnen kan halen, dan komt dat in de eerste plaats door de massieve tegenwerking van de gevestigde partijen. Zijn kiezers zullen dat best begrijpen. Al haalt Wilders maar één punt binnen (bijvoorbeeld bezuinigingen op ontwikkelingshulp, of bezuiniging op op de islamisering van Nederland bevorderende organisaties) dan is dat al een trendbreuk die veel van zijn kiezers tevreden zal stellen.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 11:57

@Brakke Obama | 23-07-10 | 11:55
LOL

kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:56

Ach we herhalen hier maar weer hetzelfde : Weg met de koningin en haar vazallen, leve de republiek !

En wilt iemand zo vriendelijk zijn om alle Hamas leiders (Lubbers, van Agt, Wallage enz) eens terug te sturen naar de Gazastrook waar ze thuis horen.

Ik vraag me al jaren af wat die lui hier nog doen, en dat nog wel zonder baard, schande !

GerMonster | 23-07-10 | 11:56

Laten we anders 100 dagen het land intrekken om te formeren.

Brakke Obama | 23-07-10 | 11:55

@Superior Bastard | 23-07-10 | 11:52
Nope, bitter cynisme.

Blague | 23-07-10 | 11:54

Ze mogen de rode potloodjes weer slijpen want in Oktober mogen we weer gaan stemmen.

Amazing_Mark | 23-07-10 | 11:54

Lubbers & Beatrix; 2 handen op één kont.
Uuhh.... buik.

Totaal geen vertrouwen in deze combo.

Rest In Privacy | 23-07-10 | 11:53

Ik hoop van harte dat Mutsaerts een inktvis is en zijn voorspelling uitkomt. Ik heb namelijk ook een grafhekel aan Wilders. Ook aan Cohen, Lubbers, Beatrix, Verhagen en Pechthold trouwens, maar net ietsje minder.

7anPau1 | 23-07-10 | 11:53


Lubbers vorig jaar over samenwerking met de PVV: ‘Ik neem aan, zo’n coalitie komt er helemaal niet. Absoluut niet.’ Waarvan akte.

nou zie je nu wel dat we niet in een bananerepubliek wonen, is duidelijk toch!!!!

Capt. J.T. Spaulding | 23-07-10 | 11:52

En zoals ik al zei wil Rubbers dat er wordt onderhandeld over VVD-PVV-CDA: www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/27...
 
Dus nu stoppen met die huilverhaaltjes en serieuze fun-columns neer gaan knallen over het formatieproces. Al dat zielige PVV gehuild begint belegen te worden.

Rho'd Berth | 23-07-10 | 11:52

Blague | 23-07-10 | 11:49
/aluhoedje vergeten.

Superior Bastard | 23-07-10 | 11:52

@Burgerlijke ongehoor | 23-07-10 | 11:47
Wilders wordt niet de grootste bij de volgende verkiezingen. Tegen die tijd is hij allang dood. Je denkt toch niet dat Fortuyn door een maffe eenzaat is omgelegd of wel? Wilders wacht hetzelfde lot, ze hebben alleen even tijd nodig een goed plannetje in elkaar te draaien zodat het niet heel erg opvalt.

En als het gebeurd is dan mag premier Cohen op TV komen zeggen dat hij het "heel erg" vindt en dat we "zo niet met elkaar om moeten gaan". Case closed en iedereen weer lachend met z'n graaivingers aan de taxpoet

James Lastig | 23-07-10 | 11:51

Hoe zwaar valt Rutte hier eigenlijk door de mand? Best wel he...

Lebowski Achiever | 23-07-10 | 11:51

Ihre Durchtriebenheit -, Frau von Amsberg is de grote regisseuse op de achtergrond.
Lubbers klapt zogenaamd uit de school, terwijl ook dit uiteraard tevoren tot in detail is besproken.
Dat deze zich majesteit noemende mevrouw van dubieuze afstamming aan een ernstige vorm van zelfoverschatting is gaan lijden , mag duidelijk zijn.

snuff | 23-07-10 | 11:50

Burgerlijke ongehoor | 23-07-10 | 11:47
Ik was al sceptisch maar ik nam je niet meer serieus toen je Wilders en liberaal in één zin durfde neer te zetten.

Raptor | 23-07-10 | 11:50

bea en wilders kennen elkaar van de kapper

misti | 23-07-10 | 11:50

LOL, Wilders wordt helemaal niet uitgesloten. Nederland is sinds WII een vazalstaat van de Verenigde Staten van Amerika en zal onze Zionistische vriend na enig obligaat gesputter een warm welkom heten. zoals het een slaaf betaamt.

Blague | 23-07-10 | 11:49

@ Zeepstra | 23-07-10 | 11:40

Kan je wel sarcastisch zijn, maar toch is het waar wat je zegt. Echter om de een of andere reden heb ik niet het idee dat jij iemand bent die verder zal kijken dan zn neus lang is. Zonde.

Robin Hood | 23-07-10 | 11:48

Links wordt hier op GeenStijl al jaren beschuldigd van het zijn van een stel softe huilebalken. Ook moslims zouden altijd maar in de slachtofferrol schieten. Hou eens op met dat gejank over het uitsluiten van de PVV. Het begint treurig te worden. Dit is precies hetzelfde "ze zijn allemaal tegen ons"-toontje als waar moslims al de hele tijd van worden beschuldigd.

Kaboombaby | 23-07-10 | 11:48

Lubbers zal heel nog heeeel wat "kopkaas" moeten proeven, de komende weken.
.
Queen B wil immers niet met Wilders op het bordes, maar als er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, dan word hij wel met afstand de grootste.
.
Tja, laten we eerlijk zijn. Nederlanders houden niet zo van radicaal, en om die reden, wilde we "de gevestigde orde" nog 1 kans geven. Maar als die vervolgens weer schaamteloos terug vallen in hun oude patroon van "achterkammertjes politiek" en "kiezersbedrog", wat volgens psychologen onvermijdelijk is als men "vast geroest" gedrag wil veranderen, dan zal zelfs een Nederlander toch een keer zeggen "nu is het genoeg".
.
Nog wel even het volgende @ mensen met sociaal hart: Zorg er voor dat je weet waar je op stemt. Vele van jullie zijn, en in mijn ogen niet eens onterecht, het gedrag van je "wel is waar nieuwe nederlandse maar toch vaak arabisch sprekende" buurman zat, en gaan op Wilders stemmen.
.
Vergeet niet dat Wilders, in zijn VVD periode, uiterst rechtse ideeen had mbt ons sociale stelsel, en ONGELOVELIJK handig gebruikt maakt van het feit dat er, sinds de 2de wereld oorlog, een taboe rust op het "nationaal socialisme" en het feit dat veel mensen, aan de onderkant van de samenleving, zowel socialist zijn als nationale gevoelens hebben.
.
Mischien moet u bij een verkiezing in uw achterhoofd houden dat Wilders met radicale woorden, eigenlijk niet anders doet dan het machtige sociale blok verdelen, om een neo liberaal beleid in Nederland mogelijk te maken.
.
Of viel het u niet op dat hij "het verhogen van de pensioen leeftijd" niet erg makkelijk verhoerde?

Burgerlijke ongehoor | 23-07-10 | 11:47

thispissesmeoff | 23-07-10 | 11:42
Dat noemen wij joods-christelijk cultureel erfgoed. Maak je geen zorgen, jouw maansikkels en pentagrammen zijn aan het winnen.

Brakke Obama | 23-07-10 | 11:47

@ kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:41

Afhankelijk van welke club er op dat bordes komt te staan, zou je daar gelijk in kunnen krijgen. Of niet natuurlijk, ik blijf optimistisch.

Robin Hood | 23-07-10 | 11:47

Dr. U.I. Loor | 23-07-10 | 11:32
Wat lief, een PVV-stemmer.

Raptor | 23-07-10 | 11:45

-weggejorist-

ro8in | 23-07-10 | 11:45

kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:15
Hahaha inderdaad! Ik vraag me zelfs af of dit nu geld kost of bespaart.

Semmo | 23-07-10 | 11:44

Het volk mag voor de vorm stemmen, Beatrix beslist wat er gebeurt.
Beatix dicteert welke regering er komt, ze benoemt burgemneesters, commissarissen van de koningin, enz.

Wie denkt dat 0031 een democratie is is wel heel erg naief.

James Lastig | 23-07-10 | 11:44

Leuk dat in de nieuwsberichten nu staat dat er misschien een minderheidskabinet moet komen tussen VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Maar waarom niet een minderheidskabinet van de VVD en PVV, met gedoogsteun van CDA en SGP?

Robin Hood | 23-07-10 | 11:44

henriette | 23-07-10 | 11:21
Je snapt hopelijk wel dat er nog steeds een demissionair kabinet is die verder regeert zolang de onderhandelingen nog bezig zijn?

Raptor | 23-07-10 | 11:43

Bij de volgende verkiezingen zijn we in een klap van het CDA af.Figuren met de ruggegraat van een pak vla,hebben we genoeg van in Nederland.Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een ouwe fossielen generatie die jarenlang mochten profiteren van de werkende mensen,en niet willen inzien dat het zo niet langer meer kan.

fleurtje | 23-07-10 | 11:43

mocroflavour | 23-07-10 | 11:38
En dat allemaal dankzij jouw "inteeltneefjes". Wij zijn jullie dankbaar.

Brakke Obama | 23-07-10 | 11:43

Dat zon'n billenknijpend fossiel überhaupt nog een rol krijgt....

Ben Gestoord | 23-07-10 | 11:42

@JohnBoyKiller | 23-07-10 | 11:38

Of weg. Er zijn er as we speak al een miljoen vertrokken.

En dankzij de geweldig mooie obstructie van Nederlanders in het buitenland hebben de 800.000 stemgerechtigden daarvan vrijwel allemaal geen stem uit kunnen brengen.

Waarom zou dat toch zijn he?

vraagstaart | 23-07-10 | 11:42

@mocroflavour | 23-07-10 | 11:38
De SP is té links en vindt hierdoor nooit steun bij de grootste linkse partij.

TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 11:41

@Robin Hood | 23-07-10 | 11:21
En? Zodra een nieuwe club op het bordes staat wordt dat niet in een keer anders.

kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:41

Robin Hood | 23-07-10 | 11:35
Het spijt me enorm dat ik jullie over 1 kam heb gescheerd. Echt.
Je hebt inderdaad gelijk dat het de PVV volkomen vreemd is om mensen over 1 kam te scheren. De PVV kijkt inderdaad heel genuanceerd naar bevolkingsgroepen en...
Ach dit is te makkelijk.

Zeepstra | 23-07-10 | 11:40

Wilders uitsluiten. Poging nummer twee
Tja, dat was vanaf het begin al te voorzien...

Stahlhelm | 23-07-10 | 11:40

Wilders haalt de volgende verkiezingen helemaal niet.

De verkiezingen van vorige maand kwamen een beetje onverwacht snel dus was er geen plan om Wilders door een vriendje van Volkert te laten omleggen. Dat kan straks in alle rust uitgedacht worden terwijl Job, Maxime en Mark lachend de postjes verdelen.

James Lastig | 23-07-10 | 11:40

Wat ik vooral leuk vindt aan dit alles is de moedwillige blindheid bij non-pvv kiezers, en nederlandse kiezers in het algemeen, die liever kijken naar ethiek en moreel dan inhoud en resultaat.

poli | 23-07-10 | 11:40

@mocroflavour | 23-07-10 | 11:38

Flikker toch op calimero met je niemand die daar wat over zei. Ook hier was het duidelijk dat dat op een onbehoorlijke manier is gegaan. Alleen wat waren we met zijn allen blij.

azijnseikerT | 23-07-10 | 11:40

Les aristots à la lanterne!

vraagstaart | 23-07-10 | 11:39

Hare Grajesteit rulez.

BroodenSpelen | 23-07-10 | 11:39

Eigenlijk ben ik best blij en trots dat ik niet de moeite heb genomen om mij te registreren voor de laatste verkiezingen. Mijn laatste electorale bijdragen waren "Nee tegen Europa" en "Ja voor 'Gekke' Geertje ('06)". Ik geef het op.

Brakke Obama | 23-07-10 | 11:38

De SP werd ook altijd uitgesloten ondanks dat ze veel zetelwinst behaalde. Niemand die daar wat over zei. Maar omdat het nu om GW gaat met zijn discrimineerde standpunten is iedereen opeens verbolgen.

mocroflavour | 23-07-10 | 11:38

Zelfs Frits Wester gaf VVD-CDA-PVV (met of zonder gedoogsteun) vanmorgen op de radio de meeste kans.

Fresh Prince | 23-07-10 | 11:38

Het kan nog even duren, door allerlei enge politieke machtspelletjes van Bea en Links, maar er komt binnen 10 jaar OF een rechts kabinet dat in Nederland eindelijk eens orde op zaken stelt OF een burgeroorlog. Alle fatsoenlijke, zich tot nu toe netjes aan de wet houdende autochtone en allochtone Nederlandse, Medelandse burgers/belastingbetalers pikken het straks niet langer en zullen de straat op gaan !

JohnBoyKiller | 23-07-10 | 11:38

En Geert maar groeien, je zou bijna gaan denken dat ze het er om doen.
Bluebook | 23-07-10 | 11:31
Zouden ze in Den Haag enig idee hebben waarom.
Of ze hebben er geen boodschap aan en blijven hun eigen Portugese koers varen.
Het zaakje stinkt als een studenten koelkast.

winterpeen | 23-07-10 | 11:37

De PVV wil helemaal niet regeren. Dan zijn ze ineens plotsklaps verantwoordelijk voor veranderingen die vrijwel iedereen wil, maar die er ook de komende periode kabinetsperiode weer niet gaan komen. Politiek is de tijd er nog niet rijp voor en dus kan Geert ook beter wachten op de volgende verkiezingen, wanneer hij 40+ zetels heeft kan er ineens veel en veel meer...

Tabula Rasa | 23-07-10 | 11:37

het is toch onbegrijpelijk dat een telg van bastaards afkomstig uit maakt, door wie en hoe ons land geregeerd wordt. We zijn terug in de 18e en 19e eeuw
Wij sulletjes denken dat in ons land alles democratisch geregeld is nou vergeet het maar zolang hare grajesteit en haar vazallen onder één hoedje spelen
zijn wij de knechten alleen willen we het niet weten.
Wakker worden lui
leve de republiek

harob | 23-07-10 | 11:36

@ Zeepstra | 23-07-10 | 11:31

Ik ben het zéér oneens met de uitspraak van @Vuurtorenwachter, maar om hem nu gelijk als PVV achterban te bestempelen gaat mij ietwat te ver. Dat zou namelijk inhouden dat je hem en mij over 1 kam scheert en dat neem ik niet. Als je je excuses maakt is het weer goed. Zo doen fatsoenlijke PVV'ers dat namelijk.

Robin Hood | 23-07-10 | 11:35

Word uiteindelijk toch wel Cohen in een ultra-linkse lakeienbende.

Bokito ergo sum | 23-07-10 | 11:35

Weg met Bea!

Semper Pecunia | 23-07-10 | 11:34

Minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV;
die gesprekken de komende dagen zijn formaliteit.

Watler | 23-07-10 | 11:34

De houding van het CDA is kiezersbedrog. Vóór de verkiezingen was het CDA heel duidelijk: er zou geen partij worden uitgesloten voor regeringsdeelname, ook de PVV niet. Partijen die dat wel deden werden beschuldigd van het sluiten van een cordon sanitaire. Na de verkiezingen blijkt iets heel anders. Het CDA sluit de PVV bij
voorbaat uit voor deelname in een kabinet samen met de VVD. Ook nadat de
PVV zich inschikkelijk heeft getoond, wordt er zelfs geen moeite gedaan te
onderhandelen met de PVV. En dat is in tegenspraak met de eerder door het
CDA gedane uitspraak. Was die uitspraak dan alleen maar bedoeld om
CDA-kiezers met PVV-sympathieen aan zich te binden?

Willem4246 | 23-07-10 | 11:34

@ mezelf: leer schrijven

Drs.. Gelul | 23-07-10 | 11:33

[frus-mode]

Echt dikke vette vinger naar al dat haagse stinkende hypocriete zelfingenomen politieke tuig. Ik ga de eerste volgende decennia niet meer landelijk stemmen.

[/frus-mode]

svdb | 23-07-10 | 11:33

Het CDA is door de kiezer afgestraft, gehalveerd en moet gewoon een flinke tijd in de oppositiebankjes plaatsnemen.

CoffeePatch | 23-07-10 | 11:33

-weggejorist-

drefgub | 23-07-10 | 11:33

84% van de kiezers heeft niet op Wilders gestemd.

Superior Bastard | 23-07-10 | 11:33

Ik heb ook een G.R.A.F.H.E.K.E.L. aan Geert en kornuiten. Ik stem echter geen CDA. Ik hoop wel op regeringsdeelname van de PVV en dan verwacht dat al zijn kiezers hem afrekenen op zijn "prestaties" de komende 4 jaar. Laat maar komen dus dat rechtskabinet.

Drs.. Gelul | 23-07-10 | 11:32

Dat de koningin niet veel te zeggen heeft is flauwekul.
Ze heeft enorm veel invloed op de nederlandse politiek en niet alleen nu met deze formatie.
GS moet eens dieper in dit onderwerp duiken. Er zijn best wel wat intimie die hier wat over willen zeggen...
Zelfs over (geen alu hoedje geleuter) Volkert van der G. en Beatrix...
Beatrix wil geen rechts kabinet. Bea is erbij gebaat dat links aan de macht blijft want dat zijn de makke schapen. Links is makkelijk stil te houden en klein te houden. Zal nooit het koningshuis willen omwerpen en als ze een keer klagen over het koningshuis zijn de linksen erg makkelijk weer in het gareel te krijgen.

Lompe Loel | 23-07-10 | 11:32

Slechte analyse jongens, ik heb het idee dat het kabinet over rechts er juist wél komt. Als er één persoon is die het CDA over de streep kan trekken dan is het Lubbers wel. Het landsbelang voorop enzo.
Iedereen die een schurfthekel heeft aan Wilders & co kan zich roosten met de gedachte dat een coalitie met zoveel handelaren in tweedehands auto's geen lang leven beschoren zal zijn. De verkiezingen daarna leveren waarschijnlijk meer 'werkbare' omstandigheden op.

Tocqueville Esque | 23-07-10 | 11:32

-weggejorist-

JungleJack | 23-07-10 | 11:32

Cohen wil dat middenkabinet niet.
PvdA en CDA zijn mislukt.
Standpunten van VVD en PvdA staan te ver uit elkaar (zie paars +).
Rutte gaat liever over rechts.

Dus waarschijnlijk zal het wel een middenkabinet worden.

azijnseikerT | 23-07-10 | 11:32

Geeft niks. Niet luisteren? Dan maken we de volgende keer de PVV met afstand de grootste. Net zolang tot de monarch en alle linkse regenten die nu de scepter zwaaien met pek en veren het land uit worden gejaagd.

Nederland is het in steeds grotere mate zat: de torenhoge belastingdruk, de files, de massa-immigratie, de criminaliteit, de miljardenverslindende EU, de regentenkliek, de monarchie, de energie- en brandstofprijzen en ga zo maar door. Dit komt vanzelf goed, let maar op. Bij steeds meer mensen gaan de ogen open. Zij laten zich niet langer indoctrineren door linkse media en politici die blijven roepen dat het "not done" is om op iemand te stemmen die aan voornoemde eens iets wil gaan doen.

Dr. U.I. Loor | 23-07-10 | 11:32

En Geert maar groeien, je zou bijna gaan denken dat ze het er om doen.

Bluebook | 23-07-10 | 11:31

Ik erken Bea Bilderberg en haar maffiafamilie niet.
Voor degenen die nog twijfelden of NL een democratie is, moet het nu wel duidelijk zijn dat NL dat niet is.

laagvliegert | 23-07-10 | 11:31

@HarleyD | 23-07-10 | 11:21
De PVV heeft nog niks laten vallen, ik zou niet weten wat en wanneer. Zolang de PVV niet aan een regering deelneemt en mede het regeringsprogramma ondertekend heeft, is geen enkel standpunt komen te vervallen of afgezwakt.

TisNieZoMoeilijk | 23-07-10 | 11:31

Het is het democratisch recht van iedere partij om zelf te bepalen met wie zij willen regeren. Het is dus niet Wilders uitsluiten, maar vanwege de idiote standpunten die de PVV heeft.
Wanneer ziet NL nu eens in dat de PVV alleen maar een verschraling is voor NL, een economische en ethische ramp.

Gripzz | 23-07-10 | 11:31

@De Vuurtorenwachter | 23-07-10 | 11:26
Dankzij jouw soort types in de PVV achterban hoort die partij thuis bij het oud vuil. Niet hun ideeen, wel hun volk.

Zeepstra | 23-07-10 | 11:31

Het lag nu meer voor de hand om Rutte een regeringsverklaring te laten opstellen en die naar Verhagen, Wilders en Van der Staaij te mailen te goedkeuring.

Iedereen, zelfs linkse fractievoorzitters zagen dat als logische stap.

Maar dat mag niet van de koningin.

tipo | 23-07-10 | 11:30

-weggejorist-

Cooliyo | 23-07-10 | 11:30

Nu wordt wel heel duidelijk dat het NOOIT heeft uitgemaakt op wie je stemt. Uiteindelijk komt het erop aan dat het tuig wat het hardst bij het koningshuis inlikt aan de macht komt. Voorheen was het altijd mogelijk een linksige danwel rechtsige regering te vormen, zodat het gepeupel nog de illusie had dat er naar het volk geluisterd werd. Nu is zo'n constellatie niet meer mogelijk, dus doen ze maar een middenkabinet met alle lakeien overzichtelijk in één coalitie. De mooie baantjes na de regeerperiode worden vast klaargezet jongens. Burgemeester, Commissaris van de Koningin, lid raad van bestuur bij een of andere aan de overheid gelieerde instelling of bedrijf; en het zakkenvullen kan beginnen. MPP ten voeten uit. Zum kotzen.

Taggart | 23-07-10 | 11:29

Kan de koningin niet gewoon haar functie doen en de nodige lintjes door knippen(en het daar bij laten). En de heer Lubbers moet gewoon geen formateur worden als hij zijn eigen mening niet buiten beschouwing kan laten. Democratie hier op en top, 2 duimen omhoog voor onze bananenrepubliek!

Hairdiapercameltoe | 23-07-10 | 11:29

En het volk gaat iedere vier jaar (of met snellere intervallen) weer braaf naar de stembus om de rituele stoelendans mogelijk te maken. Want; de kiezer maakt immers *kuch* het verschil.
-
Kunnen ze het niet gewoon onderling regelen zonder verkiezingen? Die zitten nu alleen maar in de weg. Bea wijst er gewoon eentje aan die het moet gaan doen (zoals altijd) en suggereert de gewenste opties (zoals altijd). In plaats van verkiezingen maken we er een nationale feestdag van wanneer Bea van haar kanseltje roept welke partij het land zogenaamd gaat regeren. Iedereen zwaait met een vlaggetje en drinkt bier. Klaar!

DeBruineSter | 23-07-10 | 11:28

HarleyD | 23-07-10 | 11:21
Precies, 't is net een echte politicus zo langzamerhand.

Superior Bastard | 23-07-10 | 11:28

Wat is dit toch een gespartel van het CDA en haar afgeleiden. Nou, doe dan maar een middenkabinet. Die ontploft zodra 1 van de partijen die deelnemen onder de 15 zetels zakt. En dan baggert die hele PVV vol met nieuwe stemmers en dan is 35 zetels nog aan de lage kant. De vraag is dus wat Rutte nu wil. Strategisch is het namelijk zelfmoord om met de twee allerslechtste partijen van het moment, CDA en PvdA, in zee te gaan. En dan kan Rutte nog zo mooi praten over het landsbelang, straks op 10 zetels staan is toch erger voor hem. De enige kans die hij heeft is werkend beleid opzetten met zijn electorale leegzuigert, de PVV. Bovendien blijft het contrast dan duidelijk tussen de VVD en de aldoor dromende, falende, op de pof levende en wereldverbeteringmijmerende linkse partijen. Dat moet Rutte ook willen, lijkt me. Zo denkt het CDA ook over de VVD, dus zetten ze de VVD klem. Ook uit eigenbelang, want anders is het bye bye, zwaai zwaai door hun coryfeeen, die er tot nu toe altijd in slagen hun veelal bejaarde visie door te drukken al dan niet met minachting voor de feitelijke uitslag van de verkiezing.
Maar hoe je het ook went of keert, de angst om de PVV toe te laten in het voor de buitenwereld afgesloten wereldje van ons-kent-ons is zeer groot, zeker omdat de PVV geen partij lijkt te zijn die je makkelijk inkapseld, zoete broodjes verkoopt, of baantje kan toeschuiven. Want zo werkt de Haagse kaasstolp wel een beetje.

Tarah Levasseur | 23-07-10 | 11:27

@ gozahtje | 23-07-10 | 11:24

I've got news for u: De burger IS zo dom. Waarom zou men bij de volgende verkiezingen (ongeacht wanneer die gehouden worden) anders weer massaal op de PvdA stemmen, net als de vorige verkiezingen en de verkiezingen daarvoor en de verkiezingen daar weer voor en dáárvoor.... etc.

Robin Hood | 23-07-10 | 11:27

Rho'd Berth | 23-07-10 | 11:20

Helemaal mee eens! Denk dat het ook erg doorzichtig zou zijn om Lubbers aan te stellen als informateur om vervolgens de mogelijkheden voor een totaal ongeloofwaardige coalitie (PvdA, CDA en VVD) te verkennen en niet de prioriteit te geven aan een coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag!

Overigens denk ik ook dat "Bril I" binnen een paar weken ongenadig ompleurt als gevolg van interne strubbelingen en incompetentie aan de kant van de lieden van de PVV, maar dat terzijde!

Dario Disco | 23-07-10 | 11:27

Het zal goed gaan tot Ruudje zich niet meer in kan houden en Bea in d'r kont knijpt...

Vuurwezel | 23-07-10 | 11:27

-weggejorist en opgerot-

De Vuurtorenwachter | 23-07-10 | 11:26

Ruud Lubbers, de man die verantwoordelijk was en is, voor het feit dat Pakistan nu atoomwapens heeft, door toe te staan dat spion Kahn onze staatsgeheimen en atoomgeheimen gratis kon kopieren. En later ook doorverkocht aan landen als Libie,Iran en Noord-Korea.

Een echte naieve Hollander dus!

nl.wikipedia.org/wiki/Abdul_Qadir_Khan...

Baskraan | 23-07-10 | 11:26

Iets met het koninghuis dat z'n eigen graf aan het graven is
Ik kan alleen maar zeggen, go for it!
Weg met die poppenkast, welkom republiek!
Wilders heeft mijn simpatie weer vollig aan zijn zijde, was toch weer terug bij de VVD, maar zonder PVV blijkbaar geen verandering in het haagse moeras.
Go Geert, laat weten dat het konighuis achterhaald is en eerder slecht voor het land als goed, zoals alle leiken ons proberen te doen geloven!
De koningin doet er echt alles aan om haar invloed te misbruiken, dat moet zo snel mogelijk stoppen!

Man zonder jas | 23-07-10 | 11:25

gozahtje | 23-07-10 | 11:24
Een grote VVD ipv een kleine CU is een beter bindmiddel.

Superior Bastard | 23-07-10 | 11:25

Of je daar nu voor- of tegenstander van bent, en welke informateur je ook benoemt, een regering met de PVV kan er gewoon niet komen.
Het CDA heeft er absoluut geen trek in, al zou koningin B. het zelf vurig willen. Het CDA zou zichzelf in stukken scheuren. De enige mogelijkheid is dat CDA en VVD samen een regeerakkoord ontwerpen en gedoogsteun vragen uit de Kamer. Als de PVV toehapt, kan het CDA geloofwaardig blijven naar de kritische achterban onder het mom van `we kunnen niemand verbieden ons te steunen.´
Dat laat trouwens onverlet dat Beatrix zich teveel met dit geheel bemoeit. De geloofwaardigheid van het politieke bestel is bij velen al weg. Dan helpt het niet dat een koningin met een linkse schijn tegen zich, ook nog in die pot gaat roeren.

Zeepstra | 23-07-10 | 11:24

Zo'n middenkabinet is natuurlijk zo ongeloofwaardig als de pest. De twee partijen die het vorige kabinet lieten klappen gaan nu weer vrolijk samen aan de slag... Alsof de burger zo dom is.

gozahtje | 23-07-10 | 11:24

Wat moet je een hekel aan je kind hebben als je hem Kustaw noemt.

Superior Bastard | 23-07-10 | 11:23

@Steilloos ten Onder Ik refereerde aan de vorige verkiezingen.

keerf | 23-07-10 | 11:22

Ze kunnen tegenhouden wat ze willen, de volgende ronde is alles voor Bassie... fighting the inevitable heet dit... Niet dat ik PVV gestemd heb, maar dit zie je gewoon aankomen.

j0shua | 23-07-10 | 11:22

NL kan beter wachten met een regering. De economie lijkt zonder regering aardig aan te trekken...

henriette | 23-07-10 | 11:21

Geert heeft nu zijn eisen omtrent ontwikkelingshulp en hoofddoekjes ook al laten valllen. De PartijVoorVocht laat al zijn kiezers in de steek.

HarleyD | 23-07-10 | 11:21

Tuut tuut tuut, de groeten van... Linksche rat.

Puz Pin | 23-07-10 | 11:21

@ kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:15

Maar wel honderd miljoen Eurie's Staatsschuld per dag op de teller bijschrijven..

Robin Hood | 23-07-10 | 11:21

Overigens lijkt het erop dat er weldegelijk nu gesproken gaat worden over VVD-PVV-CDA. Als Rutte, Cohen en Wilders (1 t/m 3) dat willen, dan komt Lubbers daar niet onderuit, al zou hij willen. En als Lubberts het initieerd dan heeft Verhagen de kans om er aan mee te doen. Dit opzetje van de Koningin via Lubbers kan beter uitgelegd worden als een poging het CDA het excuus te geven om mee te doen met VVD-PVV. Want Lubbers was de CDA'er die dat tegenhield, en nu gaat hij het als informateur regelen. c'est ca simple. Jammer dat er bij geenstijl niet erg veel dieper gekeken kan worden dan "ze maken wilders huilie doen."

Rho'd Berth | 23-07-10 | 11:20

@kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:15

Funny, I was thinking the exact same thing.

Tennessee Whiskey | 23-07-10 | 11:20

-weggejorist-

moe... | 23-07-10 | 11:20

Mocht dat middenkabinet of paarsplus er nu komen dan betekend dat een hoop ellende voor Nederland, en 60 zetels voor de PVV bij de volgende verkiezingen

MrBombo | 23-07-10 | 11:19

Spiegeltje van De Pers? link werkt niet.

kleingrutter | 23-07-10 | 11:19

Kan iemand mij even uitleggen hoe men het aannemelijk wil maken dat het CDA en de PvdA er nu wel samen uit moeten gaan komen, terwijl die twee samen het vorige kabinet hebben laten klappen op onderwerpen die deze regeerperiode wel degelijk aan de orde moeten gaan komen? Trekken we weer een jaar voor het einde de stekker eruit? Of kunnen we straks toch opnieuw naar de stembus? Kunnen we als burgers niets doen om nieuwe verkiezingen uit te laten schrijven? Vragen, vragen, vragen...

Robin Hood | 23-07-10 | 11:19

Over vier jaar? Ik denk het niet. Zodra de kredietcrisis weer bovenkomt, die is "opgelost" met nog meer krediet, zal de stress binnen de coalitie weer toenemen.

Commandini | 23-07-10 | 11:19

Duh..

Lebowski Achiever | 23-07-10 | 11:18

Zo komt de 15% van Nederland die op WIlders heeft gestemd nooit aan de macht! Afschuwelijk!

Darmschurft | 23-07-10 | 11:18

Ik vermoed dat de Majesteit eigenlijk juist een groot fan is van de PVV. Anders kan ik niet verklaren waarom ze erop aanstuurt de PVV op deze manier in de oppositie te drukken en te houden en daardoor nog populairder te maken. Als ze zo doorgaan zullen er over 4 jaar niet eens coalitieonderhandelingen nodig zijn.

Chiant | 23-07-10 | 11:18

over 4 jaar pas? ik schat wel ergens in 2012, max.

AIVD-medewerker | 23-07-10 | 11:18

keerf | 23-07-10 | 11:16
Misschien heeft het ook te maken met dat de PVV gewonnen heeft en de SP niet.

Steilloos ten Onder | 23-07-10 | 11:17

Onzin Mutsaerts... we zien elkaar weer in het stemhok nog voor a.s. Kerst !
Verder klopt je verhaal wel.

Mazzeltov | 23-07-10 | 11:17

Ik ben voor een kabinet VVD-PVV-CDA, maar al dat gejank over het 'uitsluiten' van Wilders en het 'cordon sanitair' is van zo'n bedroevend laag niveau dat het gewoon huilen met tuiten is. Doe'ns een klein beetje volwassen ipv dat slachtoffergerol de hele tijd. Mensen die zichzelf zielig vinden zijn dat kennelijk ook.

Rho'd Berth | 23-07-10 | 11:16

LOL @ tekst bij pica

DeSlapendeInktvis | 23-07-10 | 11:16

Bizar de SP hebben ze na een vergelijkbare uitslag de oppositie ingemoffeld. Die namen hun verantwoordelijkheid tenminste. Janken die rechtsstemmerts gewoon sneller, meer en harder? Stelletje Emo's.

keerf | 23-07-10 | 11:16

Waarom hebben wij nog een koningshuis? Hebben we die familie nu niet genoeg bedankt met de miljarden die ze hebben gehad over de decennia heen?

gozahtje | 23-07-10 | 11:16

Er moet nog een wil naar boven, voor de taalnazi's.

Steilloos ten Onder | 23-07-10 | 11:15

Niet om het een of ander, maar zo'n demissionair kabinet is best prettig; geen nieuwe verboden, geen nieuwe miljardenprojecten, geen privacyschendende maatregelen.

kapotte_stofzuiger | 23-07-10 | 11:15

Heerlijk: gewoon weer een grijs kabinet!

blikjegrolsch | 23-07-10 | 11:15

Beatrix de poppenspeelster.

bijscholing | 23-07-10 | 11:14

Kunnen ze niet gewoon iemand aanstellen die wel wil wat Nederland? En dat is een rechtse coalitie.

Steilloos ten Onder | 23-07-10 | 11:14

Bijna goed, glas, plas en over 16 maanden spreken we elkaar weer... zo'n middenkabinet houdt het nooit 4 jaar vol.

GoedenMorgenDezeMorg | 23-07-10 | 11:14

Poging nummer twee? Daar zijn ze toch al een paar jaar mee bezig? Eerder poging nummer tweehonderd.

Ivoren Toren | 23-07-10 | 11:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland