Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hee antroposofische zorg, ga eens kapot!

unicornsrainbow.jpg PERSBERICHT: "Antroposofische zorg is kostenbesparend ten opzichte van reguliere zorg. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de besparing kan oplopen tot 15%". EINDE PERSBERICHT. Gelukkig is met wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat de meeste antroposofische zorg gebaseerd is op pure lulkoek, de geneeskracht van antroposofische medicijnen exact 0,0% is, de antroposofische theorieën waarmee deze illusiezorg doorgaans schermt om hun zweverige vrijeschoolgelijk te halen hopeloos achterhaald en gedebunked zijn, het aantal sterfgevallen van ernstig zieke maar wanhopige mensen die zich laten omlullen door een of andere anorektische tuinkabouter met baard en sandalen om toch vooral veel magneetresonantietherapie toe te passen en Iscador te slikken doorgaans 100% procent is en indigokinderen gewoon irritante kudtkoters met ADHD en een randdebiele, want antroposofische, opvoeding zijn. Is dat duidelijk, persberichtspammers van de antroposofische vereniging, die verzameling hiep-hiep-hoera alchemisten met chronische schilferuitslag in Humanitas-kleding op zoek naar het innerlijke oer-ik dat weigert te accepteren dat ook de reguliere geneeskunde geen wonderen kan verrichten? Kap met dat gezanik over die goochelgeneeskunde en stop met het vals voorlichten van het Nederlands publiek. Straks gelooft iemand nog dat 99,99∞% puur water écht geneeskrachtig is. Dat moeten we dus niet hebben. Dag magisch denkende elfenkinders! Een regenboogje en blauwe bal voor jullie. We jubelen!

Reaguursels

Inloggen

;)

Graftak | 13-06-10 | 16:19

ik ben het toch wel vaak eens hoer met het extreem rechts hier, moet al decenia niets hebben van dat esoterische verneuk gedoe. sommigen willen gewoon de medicijnman en de totumpaal terug tegen elke vorm van wetenschap in. het is niet uit te roeien denk ik!!

van lith de jeude | 13-06-10 | 13:28

juriste | 12-06-10 | 23:54
Homeopathische preparaten bestaan eigenlijk alleen uit vulstof en toch zijn ze ontzettend duur!!!!

Graftak | 13-06-10 | 00:15

veppie | 12-06-10 | 18:32
Een placebo is een tablet zonder werkzame stof, dus alleen met vulmiddel. De prijs van een placebo maakt niet uit.

juriste | 12-06-10 | 23:54

jarot007 | 12-06-10 | 23:43
Complementaire "genees"kunde... jongeman, homeopathie bestaat al zo'n 200 jaar, en we weten allemaal dat 1 deel kwik in 10^1500 delen water niet werkt. Next.

Graftak | 12-06-10 | 23:53

de website komt sympatiek over met link naar de koepelorganisatie NPCF en zal wel gesubsidieerd zijn. Wat het precies is komt niet duidelijk naar voren, maar het lijkt iets met bloemen te zijn.

juriste | 12-06-10 | 23:52

voor die mensen die geen geneeskundige achtergrond hebben en die denken het te hebben, 75% van de reguliere middelen zijn niet goed getest en gewoon in de handel gekomen omdat die industrie veel geld in jullie groot gelovende menigte steekt.
wat die complementaire geneeskunde betreft, het heeft best zijn goede kanten en iig minder bijwerkingen dan de zooi die jullie braaf slikken als de docter zegt dat het goed is, hij gaat immers daarna lekker op golf vakantie naar de bahama's omdat hij jullie voorschrijft wat de industrie wil in ruil voor wat kraaltjes en spiegeltjes.
dat heten namelijk artsen bezoekers.
voor jullie die niet weten wat je medicijn doet toets het hier maar is in www.fk.cvz.nl das de atlas voor elke arts.
en wat de complementaire geneeskunde betreft misschien is onderzoek doen, want dat mag niet van de staat kost te veel.

jarot007 | 12-06-10 | 23:43

krokostil | 12-06-10 | 20:22
Informeer je over de homeopathie & antroposofie, alles geloven wat ze zeggen, stomme sukkels....

Graftak | 12-06-10 | 22:50

Hieruit valt slechts te concluderen dat reguliere huisartsen ten onrechte min of meer kostbare interventies plegen die feitelijk onnodig zijn . Veel klachten/kwalen 'genezen' spontaan na enkel 'aandacht of een 'luisterend oor ' van de (huis-)arts. Dit is gewoon 'regulier handelen 'en zou ( weer) meer en vanzelfsprekend toegepast moeten worden . Gebeurt niet vanwege eisen patienten en defensieve opstelling artsen. Antroposofische 'geneeskunde' is kwakzalverij , want doorstaat niet de minste empirische toetsing. Reguliere artsen die zich hiermee bezig houden moet de artsentitel ontnomen worden ; je bent of arts of kwakzalver, beide kan niet.

justinianus | 12-06-10 | 21:36

Laat je maar lekker inenten volgens het RIVM. Geloof ook vooral alles in de pers en slik de publicaties voor zoete koek. Ongeinformeerde Sukkels!

krokostil | 12-06-10 | 20:22

veppie | 12-06-10 | 18:32
Ik neem toch liever een echt medicijn dan een plaseeebo

Graftak | 12-06-10 | 18:43

De werking van placebo's is toch echt onomstotelijk bewezen. Of je het dan antroposofisch, homeopatisch of wat dan ook noemt maakt niks uit. Gewoon heel duur maken werkt ook. Mensen genezen sneller met een dure placebo als met dezelfde placebo met een lager prijskaartje.

veppie | 12-06-10 | 18:32

drs. Schilder | 12-06-10 | 00:28
Chemokuren en operaties geven mensen met kanker een nieuwe kans op leven. Homeopathen creeren Sylvia Millecampjes.

Graftak | 12-06-10 | 00:33

fuck the system | 11-06-10 | 23:48
Homeopathie.
Een fenomeen dat al jaren bestaat in Nederland, maar de laatste tijd steeds meer aan populariteit wint. Zo veel, dat zelfs zorgverzekeraars het vergoeden.
De toename aan populariteit is mijns insziens te wijden aan het feit dat de meeste mensen niet weten wat homeopathie is en het vooral associeren met iets veiligs en natuurlijks.
Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die voor homeopathie kiezen, weten wat is het, waar het vandaan komt en waar het voor staat...
Wat is homeopathie?
Homeopathie is ontwikkeld door de Duitse Samuel Hahneman, zo'n 200 jaar geleden.
Tegenwoordig is geneeskunde een wetenschap en een kunst. In die tijd was het vooral een kunst. Ze waren pas net overgestapt op het idee dat je niet per sé natuurlijke middelen als medicijnen hoefde te gebruiken, maar dat je ook niet organische materialen kon gebruiken zoals kwikchloride (kwik!), loodacetaat (lood!), arseen-sulfide (arseen!), etc.
De symptomen verdwenen hiermee als sneeuw voor de zon, helaas overleed de patient daarna snel aan een vergiftiging.
Je kunt je dus voorstellen, dat de mensen in die tijd die een dokter konden betalen een veel grotere kans hadden om te overlijden (aan de ziekte of aan de behandeling) dan iemand die geen dokter kon betalen.
Toen kwam Hahneman met het briljante idee om medicijnen te bereiden die mensen niet zouden vergiftigen. Uiteraarde met de beste bedoelingen.
Dit zijn de vier gouden regels van de homeopathie:
Gouden regel # 1. Het uitvoeren van een "prooving".

Een "proving" bestaat uit het volgende: we nemen een substantie, laten we het voor het gemak "Substantie X" noemen, die geef je aan een persoon die "gezond" is.
De definitie van "gezond" is onduidelijk. Misschien iemand die kan zitten, staan lopen, z´n hand op kan steken en die warm is, is "gezond". Ik weet het niet.
De substantie X wordt dus gegeven aan een "gezond" persoon en die persoon ontwikkeld symptoom A, B en C (bijvoorbeeld: hoofd zwelt op, de patient wordt kortademig en valt elke 5 minuten duizelig op grond. Dat zijn duidelijk observeerbare symptomen. De homeopathie doet niet aan biopsie, bloedonderzoek, uitstrijkjes enz).
Dit wordt dus opgeschreven in het boek. Substantie X zorgt voor symptoom A, B en C in een gezond persoon.
Dit is dus de "proving" (uiteraard versimpeld anders zou ik tientallen blogs kunnen volschrijven).
Stel, er komt een patient de praktijk binnen, en de homeopaat zie dat de patient last heeft van symptoom A, B en C. Een opgezwollen hoofd, kortademigheid "en val je elke 5 minuten duizelig op de grond?"
"Ja dokter!!".
De homeopaat kijkt in zijn boek en ziet dat substantie X in een "gezond" persoon de symptomen A, B en C veroorzaakt.
Gouden Regel # 2. De substantie die een gezond persoon ziek maakt, maakt een ziek persoon beter. Je geeft een ziek persoon de substantie die in een gezond persoon dezelfde symptomen veroorzaakt.

Gouden Regel # 3. Dat doe je niet. Je geeft ze niet die substantie, maar een zwaar verdund mengsel hier van.

Verdunning krijgt hier een hele nieuwe dimensie.
10^1 = 10
10^2 = 100
10^3 = 1.000
10^4 = 10.000
Zo gaat het dus eindeloos door. Let op het aantal nullen.
In homeopathie, om een solutie (oplossing) te bereiden, neem je 1 deel van de substantie en die doe je in 10 delen water, dat dan wordt geschud ("gepotentieërd").
Dit heet dan een "1 solutie". Dit wordt nooit gebruikt. Veel te sterk!
Wat ze doen om een solutie te bereiden: ze nemen wat van de sustantie, doen het in water en dan potentiëren ze het. Schudt het naar boven en beneden, 10 keer. Naar rechts en links, 10 keer. Van voor naar achter, 10 keer. In drie verschillende dimenties, elk 10 keer.
Dat is dus de 1X (of 1D, 1X = 1D) solutie (1 deel in 10), dat gebruiken ze nooit omdat het te sterk is. Dan nemen ze 1 deel van de 1X (of 1D) solutie en die schudden (potentiëren) ze dan met 10 delen water. Dat is een 2X (of 2D) solutie (1 deel in 100). Dat herhalen ze en zo krijg je een 3X (3D), een 1 deel in 1.000 solutie.
Dat is nog veel te geconcentreerd!
Ze geven de voorkeur aan een solutie van 1 in 10^20 delen water, oftewel: 1 deel in 100.000.000.000.000.000.000 delen water. Een solutie van 1 in de 10^400 (!) delen water, of 1 in de 10^1500 (!) delen water is ook zeer gebruikelijk, want, zie Gouden Regel # 4:
Gouden Regel # 4. Des te meer het medicijn verdund is, des te sterker het is. (Hoe meer het medicijn verdund wordt, hoe krachtiger het werkt!)
Des te kleiner de kans is dat je ooit één molecuul van de substantie aantreft, des te sterker het werkt.
Dit waren de vier gouden regels van de homeopathie, uiteraard versimpeld anders had ik tientallen blogs kunne volschrijven, misschien doe ik dat trouwens nog wel een keertje als ik daar zin in en tijd voor heb.
Als je dus een keer een homeopathisch preparaat in handen hebt (m.i. is het verkeerd om het medicijn te noemen), kijk dan eens naar de ingrediënten.
Er wordt soms wel eens geclaimd dat water "geheugen" heeft, en kan onthouden met welke moleculen het in aanraking is geweest... Dit is uiteraard nooit bevestigd. Was dit waar geweest, dan had de mensheid toch een erg groot probleem gehad. Denk maar aan het kraanwater, dat gezuiverd wordt uit vervuild rivierwater, als het water geheugen had dan was het hardstikke giftig. Sterker nog, de meer het opgelost is, de sterker het is, dus waren we nu allemaal dood door vergiftiging en groeide er geen gewas meer op aarde (planten zijn erg gevoelig voor giftigheid).
Frappant ook omdat de meeste preparaten vandaag de dag met alcohol worden gemaakt.
Waarom wordt de homeopathie gezien als een geneeskunde, als het duidelijk is dat het kwakzalverij is?

Graftak | 12-06-10 | 00:30

@Amsterdance 13:12
_ WTF? Ga eens snel googlen! Na vijf jaar kankervrij ben je officieel genezen en enkele duizenden patienten per jaar genezen dan ook, en blijven dit de rest van hun leven. -
- - - -

Hoeveel jaar kankeronderzoek? En geen fluit resultaat. Ik ken geen mensen die kanker langer dan vijf jaar hebben overleeft, sommigen waren na een paar maanden al weg, en de meesten hebben het jaar niet gehaald. Die ziekte wordt toch niet voor joker so much gevreesd?

Maar googlen is een prima advies, als er één manier is om er achter te komen hoe men met die chemo het graf in wordt genaaid, dan is dat Google wel. Het is alleen, wat moet je anders? Dus ga je als het jouw beurt is toch maar naar de man met de witte jas.

drs. Schilder | 12-06-10 | 00:28

despecialist | 11-06-10 | 23:35
Het zal je duur komen staan, want, goed onderwijs daar houden ze bij de Soofjes niet zo van... Academisch onderwijs, zoals bij "de regulieren", bah bah bah.... Ook mogen ze niet tekenen op papier waar de hoeken niet vanaf geknipt zijn..... Eurythmie, rare "periodes", beetje boetseren, kleien, zingen, toneelspelen, borduren............ Zoek een goede witte school voor ze.

fuck the system | 11-06-10 | 23:48
Juist ja... GENEESKUNDE... homeopathie is geen geneeskunde maar kwakzalverij, het is heel gemakkelijk te begrijpen, het is achterlijk...

:)

Graftak | 12-06-10 | 00:27

Mijn kinderen zitten op een particuliere school naar Rudolf-Steiner.
In elk geval geen last van islammetjes daar die je kinderen kunstmatig afremmen in hun studie-ontwikkeling, heerlijk dat ze los daarvan kunnen schoolgaan en opgroeien. Vind ik het beste antroposofische medicijn voor ze.
En het werkt 100%

IslamHatert | 12-06-10 | 00:18

hou je nou maar bij journalistiek en ga je nou niet verbeelden dat je verstand hebt van geneeskunde in welke vorm dan ook. Of ga je er eens in verdiepen, dan kom je er misschien achter dat je beter antroposofisch kunt slikken dan de gruwelen die door de pharma-mafia wordt gefabriceerd. en waarmee de bevolking wordt gemanipuleerd en gehersenspoeld. Denk aan het mexicaanse griep bedrog...

fuck the system | 11-06-10 | 23:48

Ik geloof dat ik de enige new ager ben, en die hierin gelooft, maar bij dit artikel roffelt. Helaas is dit soort humor weinig gezaait onder mijn soort... :(

En onderschat het placebo effect niet! hartstike goed als je dit vergoed, daar allen al om. By the way, veel ontwikkelde ECHTE medicijnen halen de placebotest niet. De laatste tijd steeds vake niet, onderzoekers hebben geen idee waarom. (sorry, ff geen link bij de hand)

IKEAhuisbewoonster | 11-06-10 | 22:06

Wie was het ook al weer die op het podium van een homeopathisch congres voor het verzamelde deskundige publiek 15 flessen met een homeopathisch geneesmiddel opdronk en daarna alleen maar flink moest pissen

Quuick & Dirty | 11-06-10 | 21:06

Ik ken een homeopathische irispiskijker, ik weet van de enorme winst en zwendel (zwart geld) die er wordt gemaakt met homeopathische geneesmiddelen

Quuick & Dirty | 11-06-10 | 20:59

Crak-ho | 11-06-10 | 18:46

Met als enig verschil dat een biefstuk iets echts is, en geen flesje alcohol of water met 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% biefstuk d'r in :)

Graftak | 11-06-10 | 18:57

Alternatief circuit heeft niets met zorg te maken. Antroposofie is gewoon een product, wat je koopt omdat je het lekker vind. Net als een lap biefstuk, en die word ook niet door de verzekeraar vergoed.

Crak-ho | 11-06-10 | 18:46

editorxx | 11-06-10 | 16:23
Nee, fokking ingestraald water is het antwoord! Of wacht, geschud en verdund water is het antwoord. Of nee, een watergebaseerde drinkorgie (zuivering, noemen ze dat) is het antwoord. Of is het misschien toch allemaal lulkoek en gewoon door sterfangst gedreven ontkenning-in-een-flesje-spa?
Ga toch es gewoon een keer naar school en doe wat met die hersens. Die trouwens ook voor 88% uit water bestaan.

uberdude | 11-06-10 | 17:53

aspergie | 11-06-10 | 17:18

Met een spuitbus oranje verven :)

Graftak | 11-06-10 | 17:22

Haha die blauwe bal heb ik al besteld. nu nog wachten tot ie wordt bezorgd..

aspergie | 11-06-10 | 17:18

Nee.... want des te meer het opgelost is (in hoeverre dat nog een "oplossing" te noemen is), des te STERKER het is.... m.a.w.

1 deel lood/arseen/kwik/cafeine in 10^1500 delen water of alcohol is vele malen sterker dan 1 deel lood/kwik/arseen in 10^400 delen water xD

Graftak | 11-06-10 | 17:16

Graftak | 11-06-10 | 15:40
Dan mag je wel uitkijken dat je met twee geplette rijstkorrels geen overdosis inneemt ;-)

Hölzenbein | 11-06-10 | 17:11

pagemaker | 11-06-10 | 16:53
De boekhouder was waarschijnlijk meer in evenwicht met de energie van de kosmos.

Graftak | 11-06-10 | 17:09

"Gelukkig is met wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat de meeste antroposofische zorg gebaseerd is op pure lulkoek, de geneeskracht van antroposofische medicijnen exact 0,0% is, de antroposofische theorieën waarmee deze illusiezorg doorgaans schermt om hun zweverige vrijeschoolgelijk te halen hopeloos achterhaald en gedebunked zijn, het aantal sterfgevallen van ernstig zieke maar wanhopige mensen die zich laten omlullen door een of andere anorektische tuinkabouter met baard en sandalen om toch vooral veel magneetresonantietherapie toe te passen en Iscador te slikken doorgaans 100% procent is en indigokinderen gewoon irritante kudtkoters met ADHD en een randdebiele, want antroposofische, opvoeding zijn."<br>
.<br>
Welkom terug Kouwes.<br>
.<br>
- Edit: valt tegen he, zinnen met meer dan één komma? -<br>
.<br>
Amsterdance | 11-06-10 | 12:48<br>
.<br>
Droog brood kauw ik makkelijker weg Bert.<br>
.<br>
- Edit: probeer eens een opleiding. Bij Teleac hebben ze handige instapcursussen lezen. -<br>
.<br>
Amsterdance | 11-06-10 | 13:20 | Reageer<br>
.<br>
Als jij nou eens gaat schrijven op de manier zoals de echte Bert Brussen dat deed dan heb ik dat niet nodig. Zolang je dat niet kan stel ik voor dat je lekker gaat lopen fappen op je eigen feauteau!

- Edit: is prima zin, alleen met komma's. Bijzinnen wordt dat wel eens genoemd. Heb je lange aandachtsspanne voor nodig, niet voor iedereen weggelegd. -

Amsterdance | 11-06-10 | 16:54

Ik ben eens een keer ontslagen door twee antroposofische interim-managers. Ze sneden daarmee wel de winstgevende tak uit de verder alleen maar verlies opleverende organisatie, maar dat mocht niet deren. Het gevoel dat de andere mensen niet met ons verder konden, ging voor. De boekhouder, die er een puinzooi van had gemaakt mocht blijven.
Die jongens, een van hen was een rasechte Jonkheer, zijn dus helemaal niet soft hoor. Ze hangen in de praktijk ook deze principes aan: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden... Geld moet rollen en Blij dat Ik Snij.

pagemaker | 11-06-10 | 16:53

Nieuwetijds, regenboog, indigo, speciale, zonnekinderen, gewoon even naar de dokter :)

Graftak | 11-06-10 | 16:44

@Graftak | 11-06-10 | 16:28
LOL!

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:38

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:35
Ongeveer tweehonderd jaar geleden dat Hahneman zijn theorie bedacht... of nou ja, het was een ander die het bedacht en Hahneman legde het vast.

Graftak | 11-06-10 | 16:36

@Graftak | 11-06-10 | 16:24
200 jaar geleden? Ik vrees al veel langer. In de tijd van Jezus was men ook al bekend met geneeskrachtig water en kruiden die vooral niks doen.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:35

Lekker laten eurythmieên, vooral lekker met die koperen staven laten zwaaien xD

Graftak | 11-06-10 | 16:28

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:24
Geen indigokind maar een regenboogkind xD

Graftak | 11-06-10 | 16:25

editorxx | 11-06-10 | 16:23

Muauauauaua rare soof

Graftak | 11-06-10 | 16:25

BertBrussen is zeker een indigokid. Bovendien houdt hij heel veel van New Age en brainsessions.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:24

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:10

Ik vind het heel erg fout dat de term "alternatieve geneeskunde" wordt gebruikt, dit impliceert namelijk dat het "geneest" (er is nooit iets maar dan ook iets bewezen) net als wetenschappelijke geneeskunde die wel gewoon werkt en dat het alleen op een andere (alternatieve) manier gebeurd.

Er zijn veel mensen die zweren bij de homeopathie, gewone, normale, redelijk slimme mensen. Het is een grote scam. Een kwakzelverij-theorie van 200 jaar geleden.

Graftak | 11-06-10 | 16:24

En dromen bestaan niet. Geld is de waarheid, net als chemische middelen.
Gaat goed met ons, leuk vooruitzicht hebben we met z'n allen!
Nog een bonusje van 10.000.000,- meneer de Farmaceut? Wij blijven u geloven hoor!
Bomen zijn stom, dieren stinken en de natuur is totaal zinloos. Gezellig!!

- Edit: ze HOEVEN u niet te genezen hoor! Als u liever ziek blijft is dat geen enkel probleem. -

editorxx | 11-06-10 | 16:23

LOL, ja, water met een geheugen lijkt mij inderdaad geen pretje.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:20

@Ma-Ai | 11-06-10 | 13:19 | <br>
"BertBrussen" is een Indigo kind die Ritalinnetje is vergeten te slikken.

Amsterdance | 11-06-10 | 16:18

@Graftak | 11-06-10 | 15:59
Ach, al mensen maar wanhopig genoeg zijn. Ik weet nog hoe Karel Glastra van Loon toen hij een hersentumor kreeg zich vergreep aan alternatieve therapieen. Hij stond niet bepaald bekend als dom persoon zal ik maar zeggen.
In zijn columns, die hij schreef tijdens zijn terminale fase, stak hij de loftrompet over "genezing door gebed" want hij had "wetenschappelijke bewijzen" waaruit bleek dat mensen echt beter werden door gebedsgenezing.
Tragisch en schrijnend genoeg heeft hij daar op terug moeten komen in zijn columns omdat er inderdaad toch niet van zulke bewijzen voorhanden waren: integendeel, uit de onderzoeken bleek dat menen juist zieker werden als ze wisten dat er voor ze gebeden werd (waarschijnlijk vanwege de stress die dit veroorzaakt). Desondanks bleef hij tot aan zijn te vroege dood geloven in alternatieve genezing.
Maar tot op de dag van vandaag is er niemand van kanker genezen door alternatieve geneeswijzen, en dat zal ook nooit gebeuren, ook al proberen ze het al duizenden jaren. Dat die hele industrie overeind blijft heeft te maken met onze wanhoop en angst en niets meer dan dat.
Laat ik Martin van Amerongen (die stierf aan keelkanker) citeren: "Ik ben een keer bij een therapeut geweest en toen moest ik mijn schoenen uitdoen voordat ik naar binnen mocht. Sindsdien weiger ik elke alternatieve therapie. Als ik dan toch moet sterven dan graag waardig."

blikjegrolsch | 11-06-10 | 16:10

blikjegrolsch | 11-06-10 | 15:59
Als water geheugen zou hebben, zouden er geen mensen, dieren en planten op aarde leven :)

Graftak | 11-06-10 | 16:01

Ook geinig is dat een of andere hoaxer ooit eens heeft "aangetoond" dat water inderdaad "geheugen" heeft. Helaa was dit niet reproduceerbaar: bij nader onderzoek bleek dat hij de getallen wel al te veel in zijn voordeel had geinterpreteerd.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 15:59

blikjegrolsch | 11-06-10 | 15:56
De meeste mensen geloven het omdat ze niet weten wat het is of de theorie niet kennen en zich maar wat laten anpraten, zelfs slimme mensen. Ze denken dat het iets veiligs en natuurlijks is. Zodra je de theorie kent, kun je toch niets anders dan heel hard proberen niet in je broek te plassen van het lachen?

Graftak | 11-06-10 | 15:59

@Graftak | 11-06-10 | 15:40
Geinig eigenlijk he dat er nog steeds mensen intrappen! Zelfs een ernstig verstandelijk gehadicapt kind begrijpt nog dat zulks gewoon niet KAN werken.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 15:56

Hölzenbein | 11-06-10 | 15:36

Nein. Fout...... Het is hetzelfde als een geplette rijstkorrel in een voetbal stadion zo groot als 20x het universum...

Des te groter de oplossing (denk aan 10^-1500), des te sterker het is en des te beter het "werkt"

Graftak | 11-06-10 | 15:40

Gooi 10 liter puur zoutzuur in een meertje (niet doen imbeciel!) en je kunt het water nog steeds drinken. Je zal hoogstens van vervuiling dood gaan maar niet van dat pure zoutzuur. Dat is ongeveer de verhouding van antroposofische en homeopatische 'geneesmiddelen'. Het is een schande dat men dit geneesmiddelen noemt. Er is geen enkel bewijs op deze wereld dat dit ook maar iets helpt. Dus mensen laat je niet belazeren door die kwakzalvers.

Hölzenbein | 11-06-10 | 15:36

Homeopathie.

Een fenomeen dat al jaren bestaat in Nederland, maar de laatste tijd steeds meer aan populariteit wint. Zo veel, dat zelfs zorgverzekeraars het vergoeden.

De toename aan populariteit is mijns insziens te wijden aan het feit dat de meeste mensen niet weten wat homeopathie is en het vooral associeren met iets veiligs en natuurlijks.

Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die voor homeopathie kiezen, weten wat is het, waar het vandaan komt en waar het voor staat...

Wat is homeopathie?

Homeopathie is ontwikkeld door de Duitse Samuel Hahneman, zo'n 200 jaar geleden.

Tegenwoordig is geneeskunde een wetenschap en een kunst. In die tijd was het vooral een kunst. Ze waren pas net overgestapt op het idee dat je niet per sé natuurlijke middelen als medicijnen hoefde te gebruiken, maar dat je ook niet organische materialen kon gebruiken zoals kwikchloride (kwik!), loodacetaat (lood!), arseen-sulfide (arseen!), etc.

De symptomen verdwenen hiermee als sneeuw voor de zon, helaas overleed de patient daarna snel aan een vergiftiging.

Je kunt je dus voorstellen, dat de mensen in die tijd die een dokter konden betalen een veel grotere kans hadden om te overlijden (aan de ziekte of aan de behandeling) dan iemand die geen dokter kon betalen.

Toen kwam Hahneman met het briljante idee om medicijnen te bereiden die mensen niet zouden vergiftigen. Uiteraarde met de beste bedoelingen.

Dit zijn de vier gouden regels van de homeopathie:

Gouden regel # 1. Het uitvoeren van een "prooving".

Een "proving" bestaat uit het volgende: we nemen een substantie, laten we het voor het gemak "Substantie X" noemen, die geef je aan een persoon die "gezond" is.

De definitie van "gezond" is onduidelijk. Misschien iemand die kan zitten, staan lopen, z´n hand op kan steken en die warm is, is "gezond". Ik weet het niet.

De substantie X wordt dus gegeven aan een "gezond" persoon en die persoon ontwikkeld symptoom A, B en C (bijvoorbeeld: hoofd zwelt op, de patient wordt kortademig en valt elke 5 minuten duizelig op grond. Dat zijn duidelijk observeerbare symptomen. De homeopathie doet niet aan biopsie, bloedonderzoek, uitstrijkjes enz).

Dit wordt dus opgeschreven in het boek. Substantie X zorgt voor symptoom A, B en C in een gezond persoon.

Dit is dus de "proving" (uiteraard versimpeld anders zou ik tientallen blogs kunnen volschrijven).

Stel, er komt een patient de praktijk binnen, en de homeopaat zie dat de patient last heeft van symptoom A, B en C. Een opgezwollen hoofd, kortademigheid "en val je elke 5 minuten duizelig op de grond?"
"Ja dokter!!".

De homeopaat kijkt in zijn boek en ziet dat substantie X in een "gezond" persoon de symptomen A, B en C veroorzaakt.

Gouden Regel # 2. De substantie die een gezond persoon ziek maakt, maakt een ziek persoon beter. Je geeft een ziek persoon de substantie die in een gezond persoon dezelfde symptomen veroorzaakt.

Gouden Regel # 3. Dat doe je niet. Je geeft ze niet die substantie, maar een zwaar verdund mengsel hier van.

Verdunning krijgt hier een hele nieuwe dimensie.

10^1 = 10
10^2 = 100
10^3 = 1.000
10^4 = 10.000

Zo gaat het dus eindeloos door. Let op het aantal nullen.

In homeopathie, om een solutie (oplossing) te bereiden, neem je 1 deel van de substantie en die doe je in 10 delen water, dat dan wordt geschud ("gepotentieërd").

Dit heet dan een "1 solutie". Dit wordt nooit gebruikt. Veel te sterk!

Wat ze doen om een solutie te bereiden: ze nemen wat van de sustantie, doen het in water en dan potentiëren ze het. Schudt het naar boven en beneden, 10 keer. Naar rechts en links, 10 keer. Van voor naar achter, 10 keer. In drie verschillende dimenties, elk 10 keer.

Dat is dus de 1X (of 1D, 1X = 1D) solutie (1 deel in 10), dat gebruiken ze nooit omdat het te sterk is. Dan nemen ze 1 deel van de 1X (of 1D) solutie en die schudden (potentiëren) ze dan met 10 delen water. Dat is een 2X (of 2D) solutie (1 deel in 100). Dat herhalen ze en zo krijg je een 3X (3D), een 1 deel in 1.000 solutie.

Dat is nog veel te geconcentreerd!

Ze geven de voorkeur aan een solutie van 1 in 10^20 delen water, oftewel: 1 deel in 100.000.000.000.000.000.000 delen water. Een solutie van 1 in de 10^400 (!) delen water, of 1 in de 10^1500 (!) delen water is ook zeer gebruikelijk, want, zie Gouden Regel # 4:

Gouden Regel # 4. Des te meer het medicijn verdund is, des te sterker het is. (Hoe meer het medicijn verdund wordt, hoe krachtiger het werkt!)

Des te kleiner de kans is dat je ooit één molecuul van de substantie aantreft, des te sterker het werkt.

Dit waren de vier gouden regels van de homeopathie, uiteraard versimpeld anders had ik tientallen blogs kunne volschrijven, misschien doe ik dat trouwens nog wel een keertje als ik daar zin in en tijd voor heb.

Als je dus een keer een homeopathisch preparaat in handen hebt (m.i. is het verkeerd om het medicijn te noemen), kijk dan eens naar de ingrediënten.

Er wordt soms wel eens geclaimd dat water "geheugen" heeft, en kan onthouden met welke moleculen het in aanraking is geweest... Dit is uiteraard nooit bevestigd. Was dit waar geweest, dan had de mensheid toch een erg groot probleem gehad. Denk maar aan het kraanwater, dat gezuiverd wordt uit vervuild rivierwater, als het water geheugen had dan was het hardstikke giftig. Sterker nog, de meer het opgelost is, de sterker het is, dus waren we nu allemaal dood door vergiftiging en groeide er geen gewas meer op aarde (planten zijn erg gevoelig voor giftigheid).

Frappant ook omdat de meeste preparaten vandaag de dag met alcohol worden gemaakt.

Waarom wordt de homeopathie gezien als een geneeskunde, als het duidelijk is dat dat het niet is?

Graftak | 11-06-10 | 15:36

Arseen, Kwik, Lood, allemaal heel homeopathisch en natuurlijk, lol, met 1 deel in 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 delen water of alcohol :)

Graftak | 11-06-10 | 15:34

@buurvanurk
Geweldig filmpje! Net zo sterk als Bert.

hotmint | 11-06-10 | 15:31

En ken ook de theorie, waarom kijk je dit filmpje van james randi niet eens, legt hij heel goed uit homeopathie is, het is eigenlijk ook nog eens heel lachwekkend, maar ook triest dat mensen d'r in geloven.

Graftak | 11-06-10 | 15:31

HoeLinkserHoeBeter | 11-06-10 | 15:27
Ehhh ja, ik ben er mee opgegroeid, homeopathische kwakzalverij (grappig dat mijn dokter me wel gewone medicijnen voor mijn asthma gaf, "want die werken" wel), "vrije" school onderwijs gehad e.d., ben dus ervaringsdeskundige :)

Graftak | 11-06-10 | 15:29

Graftak, zelf wel eens antroposofie geprobeerd? Zo nee: Geen recht van spreken.

HoeLinkserHoeBeter | 11-06-10 | 15:27

Wat betreft geestelijke gezondheidszorg en zielzorg heeft denk ik antroposofie wel wat te bieden, maar wat betreft geneesmiddelen geloof ik meer in de reguliere zorg.

websenior | 11-06-10 | 15:26

HoeLinkserHoeBeter | 11-06-10 | 15:15
Ehhhhh Antroposofische zorg werkt NIET. Ooit gehoord van placebo effect?
Verdiep je toch eens in de materie in plaats van het verdedigen van kwakzalverij :=)

Graftak | 11-06-10 | 15:18

ik HAAT die gasten! Een van mijn surrogaat-vrienden denkt ook dat die troep werkt. De antropomofo's hebben hem zelfs een vermoeidheidsziekte aangepraat D-:
Nu denkt hij dat hij alleen kan functioneren wanneer hij van die dure bladeren of zandkorrels slikt. Needless to say dat hij zonder opleiding of baan zit nu, en dit al enkele jaren.
Die troep kost ons nu al veel (belastinggeld), geld dat gebruikt zou kunnen worden om de mensen echt te genezen zodat ze weer belasting kunnen betalen enzo.

E2K | 11-06-10 | 15:18

Zo, Bert Brussen, wat een stoer stukje heb je daar geschreven jongen! Knap dat je zo fulmineert tegen iets waar je totaal geen kaas van gegeten hebt. Heel veel mensen hebben baat bij alternatieve geneeswijzen, of dit nu antroposofisch is of iets anders. Ik spreek je nog wel als je zelf een enge ziekte onder de leden hebt en alles aangrijpt om beter te worden.

Antroposofische zorg > GeenStijl

HoeLinkserHoeBeter | 11-06-10 | 15:15

Zak D'Ancona | 11-06-10 | 15:12
Na 15 mL niet hoor :), bovendien worden de meeste preparaten met alcohol bereid.

Graftak | 11-06-10 | 15:13

99.999~% puur water...
ging je daar nou niet raar van doen ivm osmose enzo...

Zak D'Ancona | 11-06-10 | 15:12

Kan mij niet liberaal genoeg zijn. 100% eigen risico, niks collectieve zorgverzekering. Terug draaien die hele hap, je eigen hachje redden en alles zelf betalen, doe ik eauk. Ik kom nooit bij de dokter. . . en als ik de pleuris krijg, val ik gewoon deaud.

kitspuit | 11-06-10 | 15:00

kapot scheift je zo: "kapoDT" !!!11!1!

maimo | 11-06-10 | 14:30

Mmm. Mijn broer - een ‘knaap met een geestelijke uitdaging’ - woont al bijna 40 jaar bij de antroposofen en eerlijk gezegd: beter had hij het niet kunnen treffen. Maar waar hij zit zijn ze ook tamelijk ‘rekkelijk’.
Het gaat er maar om hoe streng je in de leer bent.

Pastduiven Verkwil | 11-06-10 | 14:30

Hij is lollig, Brussen, maar nu weer rustig in- en uitademen, anders heb je straks reguliere zorg voor je hart nodig.

FirstAnnual | 11-06-10 | 14:13

@VictorManchini; de afgelopen jaren heb ik geleerd verder geen energie te verkwisten aan Ahriman bezeten matrix bewoners zoals jij. Ik wens je veel reguliere farmaceutische middelen en medici toe. Straks niet blaten als je moet vaststelen dat je alleen de keuze hebt tussen bestralen (werkt niet) en chemo (werkt niet).

thispissesmeoff | 11-06-10 | 14:13

@Yoman | 11-06-10 | 12:23
Wha ha ha. Dus, reguliere zorg is kut, dan maar geloven in sprookjes. Rare mensen zijn er toch. De reguliere zorg heeft idd zijn beperkingen en is met name in NL veel te duur. Denk dat ik maar ga bidden voor genezing of zo, oh nee, ik ben niet ziek.

0900 | 11-06-10 | 14:12

Napeauleon | 11-06-10 | 12:57
LOL, ik heb het woord oen al zo lang niet meer langs zien komen in gemeende vorm, bedankt.
FW Ta-183 Huckebein | 11-06-10 | 13:44
Graag gedaan.

Achterdocht | 11-06-10 | 14:03

Gezondheid zit deels tussen je oren. Het heeft dus kennelijk ook iets met je leefgewoonte, wilskracht, geloof of levensovertuiging te maken. In keurig Nederlands 'het voorstellingsvermogen op je eigen organisme".
Tsja, en verder meneer Brusse...? anders dan u vraag ik me af "What in the bleep do we know" ( Titel van een film over dit onderwerp). En als we het over kostenbesparing op kanker hebben, kunnen we misschien hiervan wel iets leren ( bewezen feiten ) : frontpage.fok.nl/nieuws/199118/1/1/50/...

Grenswind | 11-06-10 | 14:01

Amsterdance | 11-06-10 | 13:48

U enkeltje Peru sturen doet

FW Ta-183 Huckebein | 11-06-10 | 13:56

Nou zeg, niet zo negatief! Het placebo-effect is óók een effect! Er zou nog VEEL meer gebruik van gemaakt moeten worden. Al die mensen die met een zere vinger of een hoofdpijntje de wachtkamers van huisartsen en spoedeisende hulpposten vullen en daarmee de kosten van de zorg omhoogjagen - allemaal met een doosje suikerpilletjes naar huis sturen, dan zullen de meesten zich beter voelen. Wat denk je dat dat zou besparen?

Jadaag | 11-06-10 | 13:55

@thispissesmeoff | 11-06-10 | 13:53

Argumenten mijn waarde, argumenten. Schuimbekken aan de zijlijn doe je maar bij de zondagamateurs.

VictorMancini | 11-06-10 | 13:55

Moeoewhahahaha; nog nooit is de ware aard van GS zo zichtbaar geweest! De spreekbuis van de gevestigde orde (inclusief medische maffia) in een doorzichtig jasje van rebbelie. Triest volk.

thispissesmeoff | 11-06-10 | 13:53

@FW Ta-183 Huckebein | 11-06-10 | 13:44 <br>
Wil je mij ook pijpen?

Amsterdance | 11-06-10 | 13:48

@Booka | 11-06-10 | 13:36

Inderdaad, maar sommige mensen blijven nu eenmaal liever vasthouden aan hun eenzijdige 'die zijn fout'-beeld van bepaalde groepen of bedrijven, dan dat ze zich verdiepen in recente ontwikkelingen. Omdat de farmaceutische industrie zowel mondiaal, europees als landelijk nauw in de gaten wordt gehouden en aan zeer strikte wetten wordt onderworpen, is er praktisch geen ruimte meer voor gesjoemel. Bovendien is de gemiddelde farmaceut door de verantwoordingsplicht aan de authoriteiten op jaarbasis vele miljoenen euro's kwijt, puur aan de mankracht die nodig is om deze verantwoording en compliance te kunnen waarborgen. De pillen zijn zo duur, ja dat klopt, hoofdzakelijk door de gemiddelde tien jaar research voor lancering en de pharmacovigilance erna.

VictorMancini | 11-06-10 | 13:44

Achterdocht | 11-06-10 | 12:28

bedankt ! had de man al eens gezien maar dit was echt geweldig :)

BertBrussen: geweldig stukje, en de taalkundige uitvoering maakt het gewoon een genot om te lezen, nu nog het niveau van de reaguursels naar dit niveau zien op te krikken....

{ boekje 'Het begint met Taal' lezen doet }

FW Ta-183 Huckebein | 11-06-10 | 13:44

Booka | 11-06-10 | 13:36
Dat zal wel meevallen, hè? Zoveel doktoren zijn er de afgelopen jaren niet uit hun ambt gezet, terwijl er meerdere op de nominatie stonden. Vaak houdt de rijksinstantie de hand boven het hoofd van de dokter, want als iedereen maar gaat claimen dat een arts broddelwerk aflevert, is het einde zoek. Zeggen ze.

dosis | 11-06-10 | 13:41

@VictorMancini | 11-06-10 | 13:34
Plus als een arts wordt 'betrapt' op het endorsen van bepaalde 'medicijnen' die geen bewezen werking heeft, komen ze echt niet weg met een waarschuwing. In de meeste gevallen kost dat doktoren hun baan.

Booka | 11-06-10 | 13:36

Broekenpoeper | 11-06-10 | 13:10

Als je je een beetje in de zaken had verdiept, dan weet je dat de ethische codes voor farmaceuten zeer streng zijn wanneer het aankomt op 'sponsoring' (ja, onderzoekers doen soms studies die mede gefinancierd worden door farmaceuten zoals werkgever van ondergetekende, maar de Ethische Commissies (EC's) zijn onwrikbaar en zeer onafhankelijk hierin.
Pillenpusherij, sjah, het is bekend dat artsen door productspecialisten worden bezocht die hun middel aan proberen te prijzen. Maar het is de arts die hierin de beslissing neemt uiteindelijk, hem of haar valt meer te verwijten in deze materie dan de farmaceuten zelf. De tijd dat artsen geschenken, weekendjes weg, of avondjes bij Yab Yum kregen, is al 20 jaar geleden. En wie maakt de chemokuur als jij ooit kanker krijgt?

VictorMancini | 11-06-10 | 13:34

@blikjegrolsch
Dat zeg ik helemaal niet; lees t nog eens door; het enige wat ik zeg is dat er gigantisch veel geld wordt verdiend met kanker en aids(natuurlijk ga je hiervoor naar de reguliere geneeskunde).

keizeradmiraal | 11-06-10 | 13:28

Wie meent dat reguliere geneeskunde commercieel gestuurde pillenpusherij is moet voor de gein eens uitzoeken wat die homeopathische piskijkerij oplevert. Daar worden miljarden omgezet met 99,999% water en 0,00001 procent berkenbast extract. Het wordt nog erger als je bedenkt dat er geen onderzoek budgetten nodig zijn voor die onzin want het werkt niet als je het onderzoekt (dat laatste is niet mijn stelling maar dat roepen die tree-hug monguelo's zelf) De enige werkzame "alternatieve" geneeskunde heet gewoon geneeskunde.

Mike Oxlong | 11-06-10 | 13:27

Zo is dat Bert, pak ze!

Captain Mango | 11-06-10 | 13:27

@keizeradmiraal | 11-06-10 | 13:21
Ja, kanker en Aids zijn dan ook verzonnen. Goeie tip hoor: "blijf weg bij de reguliere geneeskunde als je kanker of Aids hebt!". Volgens mij mag je hier gewoon aangifte tegen doen...

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:26

@blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:18
U hebt helemaal gelijk, maar aluhoedjes zitten strak vastgelijmd bij sommigen. Bij verwijdering kan hersenbeschadiging ontstaan.

Iedereen die nog nooit van de term pervasieve ontwikkelingsstoornissen heeft gehoord moet zich eerst verder verdiepen hierin...

Booka | 11-06-10 | 13:24

Fascineren altijd: nergens in de literatuur vind je vermeldingen terug van "terminale kankerpatienten" die door het slikken van onwerkzaam kruid spontaan genezen maar onder topics als deze vliegen de anonieme beweringen over wonderbaarlijke genezingen je om de oren.
Als dit soort wensdenkers nou gewoon eens met bewijzen doorkomen heeft de reguliere geneeskunde er ook nog wat aan. Die reguliere geneeskunde is namelijk wél een positivistische wetenschap. Die wel...

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:24

Magische denken itgst Wens denken. Overtreffende trap !? Of zoals J.Randi, die ik ga bezoeken vanavond, jazeker, zei; "Wil je jé beter voelen of wil echt genezen ?"

HonderdEnEen | 11-06-10 | 13:24

Chronisch medicijngebruikers zijn gewoon junks(natuurlijk hebben mensen bij bepaalde ziektes ook voordeel aan bepaalde stoffen; maar bedenk wel dat het vaak gaat om symptoombestrijding ipv genezing; en uiteindelijk nieuwe klachten door de bijwerkingen. Blijf gewoon ver vandaan uit de farma-cirkel; eenmaal een klant is meestal voor altijd een klant. Kanker en aids zijn al jarenlang de winstpakkers van de farma-industrie dat is wel een bewezen feit wat je van de werking van zowel reguliere als alternatieve medicijnen vaak niet kan zeggen.

keizeradmiraal | 11-06-10 | 13:21

"Gelukkig is met wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat de meeste antroposofische zorg gebaseerd is op pure lulkoek, de geneeskracht van antroposofische medicijnen exact 0,0% is, de antroposofische theorieën waarmee deze illusiezorg doorgaans schermt om hun zweverige vrijeschoolgelijk te halen hopeloos achterhaald en gedebunked zijn, het aantal sterfgevallen van ernstig zieke maar wanhopige mensen die zich laten omlullen door een of andere anorektische tuinkabouter met baard en sandalen om toch vooral veel magneetresonantietherapie toe te passen en Iscador te slikken doorgaans 100% procent is en indigokinderen gewoon irritante kudtkoters met ADHD en een randdebiele, want antroposofische, opvoeding zijn."
.
Welkom terug Kouwes.<br>
.<BR>
- Edit: valt tegen he, zinnen met meer dan één komma? -<br>
.<br>
Amsterdance | 11-06-10 | 12:48 <br>
.<br>
Droog brood kauw ik makkelijker weg Bert.

- Edit: probeer eens een opleiding. Bij Teleac hebben ze handige instapcursussen lezen. -

Amsterdance | 11-06-10 | 13:20

Bertje heeft last van ego. Zoveel *edit* heb ik nog nooit gezien... Paracetamolletje?

Ma-Ai | 11-06-10 | 13:19

@Broekenpoeper | 11-06-10 | 13:10
Aha. Dus als je van kanker geneest dankzij reguliere geneeskunde is dat "commercieel gestuurde pillenpusherij waarbij wetenschappelijk bewijs wordt gefabriceerd, geghostwritten of gewoon helemaal niet wordt geleverd"? Juist ja.
Je bent in de war met je antroposofische bullshit: daarbij wordt inderdaad nooit bewijs geleverd, in tegenstelling tot de reglurie geneeskunde waarvan de bewijzen huizenhoog liggen opgestapeld.
Uiteraard zijn pillen commercieel: als niemand er aan verdient kan het ook niet worden gefabriceerd.
Wetenschappelijk bewijs voor werkzame medicatie wordt net zo min gefabriceerd als wetenschapelijk bewijs voor een ronde aarde. Er valt echter niet te discussieren met mensen die gelijk de hele wetenschap in twijfel trekken. Handiger is het om dan gelijk maar het hele bestaan te ontkennen behalve je eigen bestaan: heb je altijd gelijk.

Overigens wordt er wel degelijk onderzoek gedaan naar ADHD is Ritalin totaal wat anders dan cocaine (wtf?) en wordt de DSM niet samengesteld door "goedgesponsorde" (wtf?) psychiaters.
Bovendien is juist ADHD, bij uitstek, objectioef controleerbaar en al helemaal falsifieerbaar, net als de werking van Ritalin bij ADHD-patienten.
Dat deze zaken niet in jouw straatje passen wil nog niet zeggen dat de auteur "ongetraind" is of "geen verstand heeft van de materie". Alhoewel dergelijke aannames volledog passen bij het alufoliehoedjeswereldbeeld van het medisch wetenschappelijk nihilisme.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:18

Bert is eigenlijk een Indigokind, en dat geeft niks.

reoN | 11-06-10 | 13:18

@Broekenpoeper | 11-06-10 | 13:10
Kom zelf maar eens met bewijzen dat het allemaal zo'n pillen-pusherij is. In NL is de reclame e.d. voor medicijnen aan scherpe banden gelegd.
Dat psychiaters en doktoren betaald worden door de pharma? Bewijs maar, is nl. dikke bullshit.
En ADHD is wel aantoonbaar als disfunctioneel gedrag waar (niet alleen) kinderen op sociaal gebied erg last van kunnen hebben. Kalmerende medicijnen maakt het voor deze mensen een stuk gemakkelijker te functioneren in de maatschappij.

Haal dat alu-hoedje eens van je kop af en stop eens met het kijken van die slechte hersenspoelende 'docu's'.

Booka | 11-06-10 | 13:17

Vergeet ook vooral de taaie zweefboeken van Gurdjieff niet om het dansende elfjes plaatje compleet te maken.

Conan de Rabarber | 11-06-10 | 13:17

Waar, eigenlijk.

Rammstein | 11-06-10 | 13:16

War is Yomanda nou ?

Rammstein | 11-06-10 | 13:15

Waar is James Randi wanneer je hem nodig hebt? Laat maar lekker domme schaapjes denken dat die troep werkt, dat scheelt weer op de wachtlijsten.

Seletitic | 11-06-10 | 13:15

Bert, je schrijft briljant!

wienerkrijs | 11-06-10 | 13:14

toch gek dat mijn schoonmoeder terminaal kanker had en de chemokuren (die niet hielpen) haar tot verlamd aan toe hebben gemold en ze met iscador binnen 3 maanden compleet kankervrij is verklaard....

- Edit: dat is inderdaad gek aangezien terminaal betekent dat je sowieso dood gaat. -

ratatouille | 11-06-10 | 13:14

Niet waar. Psoriasis (huidziekte) kan met suggestie verdwijnen. Door een'magisch'steentje. Zelf gezien bij kennis... Hé, als het maar werkt, bespaart idd een hoop geld.

Xinicus | 11-06-10 | 13:13

@Broekenpoeper

Je bedoelt waarschijnlijk amfetamine.

azijnseiker | 11-06-10 | 13:13

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:11
Eensch.

Rammstein | 11-06-10 | 13:13

De farma-industrie is inderdaad al helemaal niet te vertrouwen, die creeren gewoon ziektes waarvoor we dan pillen moeten nemen. Gister was er weer een mooi voorbeeld van in een docu op 3, dat ging over Viagra, die fabrikanten beweren dat 50% van de 40 +ers wel iets van een erectieprobleem heeft. Wat dus lariekoek is, maar ondertussen schaft iedereen die 1 keer geen stijve lul krijgt dat spul meteen aan.

deministerpresident | 11-06-10 | 13:12

"- Edit: vandaar dat meer dan 50% van de kankerpatienten geneest...-"<br>
Van kanker genees je nooit.

_ WTF? Ga eens snel googlen! Na vijf jaar kankervrij ben je officieel genezen en enkele duizenden patienten per jaar genezen dan ook, en blijven dit de rest van hun leven. -

Amsterdance | 11-06-10 | 13:12

Go, iemand "met kanker die werd genezen door kwakzalvers". Helaas ontbreekt daarvoor elk bewijs.
Bij de reguliere geneeskunde geneest echter bijna 60% van de kankerpatienten. Dus als ik kanker heb en moet kiezen tussen antroposofische geneeskunde en een kans op genezing van 0,00000000000000001% of regulieren geneeskunde en een kans van 55% op genezing maar dan met wachtlijsten zie ik geen dilemma eigenlijk.
Dus inderdaad, als ik geplaagd word door kanker vertrouw ik voor de volle 100% op de reguliere geneeskunde, ook al hebben die wachtlijsten en bijwerkingen. Die reguliere geneeskunde is namelijk de enige die soms ook daadwerkelijk geneest.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:11

-weggejorist-

Broekenpoeper | 11-06-10 | 13:10

@maildraadje | 11-06-10 | 13:07
Laat maar weten wie het was dan, geloof er namelijk geen ene snars van.

Booka | 11-06-10 | 13:10

Sorry hoor, maar sinds ik met een wichelroede mijn afwas doe, is ie bewezen veel schoner.

Willem4246 | 11-06-10 | 13:10

Wetenschap is een overschat verschijnsel.

Bos Hout | 11-06-10 | 13:08

lul niet zo BB. Alsof bij de reguliere zorg nooit een doodzieke dood gaat. Daar hoor je alleen niks over. Of beter. Het is een geaccepteerd gegeven. Maar goed als jij geplaagd door kanker voor de volle 100% op de pharmaindustrie wilt vertrouwen. Be my guest... LOL. Een vriend was een jaar geleden ten dode opgeschreven. Opereren nee... Te veel uitzaaiingen. Hij is gestopt met chemo en heeft zich door precies die zelfde sandaaldansende kwakzalvers laten behandelen. Nu een jaar later kon er wel geopereerd worden omdat de uitzaaiingen weg waren. Nu lijkt hij kankervrij en heeft hij weer een toekomst. Een contra-Millecam dus. Over wachtlijsten binnen de gezondheidszorg maar te zwijgen terwijl je ziekte niet ook even wacht met je van binnenuit te slopen...

maildraadje | 11-06-10 | 13:07

@Pokemonster | 11-06-10 | 12:55
Het werkt net zoals ingestraald water, als je er maar in gelooft is er vanzelf een placebo effect waarneembaar. Deze effecten zijn helaas nooit van lange duur en kunnen dus geen 'geneesmiddelen' genoemd worden.

Booka | 11-06-10 | 13:06

@ me
symptomen bestrijden. Danku

ben2man | 11-06-10 | 13:05

We zijn er wel heuuuul zeker van dat de Westerse aanpak binnen de geneeskunst altijd het beste is he? We zijn dan ook het besten in pillen verstrekken die de symptomen.
Het lichaam met chemicalien en mieters gevaarlijke straling bombarderen is dat het beste wat we konden bedenken na haast een eeuw onderzoek? Total war tegen je eigen lichaam.
Elke ziekte kent een oplossing, zo werkt de natuur eenmal.. alles is info mensen.
Westerse geneeskunst mag best wat afkijken van het oosten heur, of denkt GS soms dat mensen vroeger alleen maar met plantjes en alter-therapieen speelde zodat men achteraf kon lachen?? SUCKHAS!

ben2man | 11-06-10 | 13:03

En toch is het persbericht waar:
Antroposofische zorg is natuurlijk medisch gezien niet-werkende lulkoek met af en toe een sterfgevalletje door extreme toepassing van deze onzin.
Maarrrr:
15% van de zorgvragen aan huisartsen bestaat nu eenmaal uit zeurende oude versleten mensen met onvoldoende zelfdiscipline om verstandig te leven.
Antroposofische (geestelijke) zorg houdt deze mensen weg bij echte dokters.

hotmint | 11-06-10 | 13:02

Napeauleon | 11-06-10 | 12:53
Nee, Castricum is zelfs háár te zweverig.
Moet er trouwens bij vertellen dat haar kinderen allemaal prima exemplaren van leuke burgers zijn geworden. Aan haar opvoedijng heeft het duidelijk niet gelegen.

dosis | 11-06-10 | 13:02

@VictorMancini | 11-06-10 | 12:57
Dat is dus ook de enige reden om je kind indigokind te noemen: kun je lekker anderen de schuld van je falende opvoeding geven.

blikjegrolsch | 11-06-10 | 13:01

Iets met evolutionaire nadelen en voortbestaan van soorten??? Zal wel loslopen dus.

Booka | 11-06-10 | 13:00

michaelgielkens | 11-06-10 | 12:55
"Aluminium wordt in verband gebracht met Alzheimer, ik zeg het maar even"
Met name het tekort eraan in zoutvorm, dat klopt ja, oen.

Napeauleon | 11-06-10 | 12:57

Van www.indigokinderen.nl:

/quote

PRAKTIJK VOORBEELD
Een leerkracht in groep 4 heeft in haar privéleven ernstige relatieproblemen. Ze waakt er uiteraard zorgvuldig voor dat ze die problemen niet in de klas laat merken. Maar Johan, een indigokind, pikt op de een of andere manier toch haar emoties op. Hij reageert hierop door heel erg druk te worden in de klas. Bovendien kan hij zich nauwelijks meer concentreren en is hij af en toe heel boos op klasgenootjes. Goed beschouwd laat Johan precies zien wat de onbewuste en onderdrukte emoties van zijn juf zijn. Het probleem is echter dat niemand een verband legt tussen het gedrag van Johan en de huiselijke problemen van zijn juf. En de juf, die door alle toestanden bij haar thuis al bijna helemaal aan het eind van haar latijn is gekomen, kan het gedrag van Johan helemaal niet meer aan en probeert daarom de ouders van Johan ervan te overtuigen dat hij ADHD heeft. Maar als Johan thuis is, is er niets aan de hand en wijst geen enkel aspect van zijn gedrag op ADHD. /unquote

Uiteraard, het komt eigenlijk door de leerkracht. En verder vooral veel hoge narcistische ouderverwachtingen. Want oh, oh, wat is mijn kind toch speciaal, wat is mijn kind toch bijzonder. Dat ie dat aanvoelt! Kinderen voelen heel veel aan, en het verhaal is best plausibel. Maar waarom moet Johan dan een indigokind gaan heten? Al die neozweverige Zuid-ouders kunnen beter wat anders gaan doen met hun energie dan dit. Maar goed, that's just my opinion.

VictorMancini | 11-06-10 | 12:57

Ik heb toevallig een antroposofische huisarts omdat dat de enige is die dicht in de buurt zit. Ik moet zeggen dat ik wel positieve ervaringen heb. Deze man neemt tenminste tijd voor me als ik wat heb, kijkt niet alleen naar een computerscherm maar wil ook meer achtergronden weten en ontzegd mij ook geen reguliere medicijnen indien nodig, hij is er alleen iets terughoudener in.

deministerpresident | 11-06-10 | 12:56

-weggejorist-

michaelgielkens | 11-06-10 | 12:56

@ da wizard | 11-06-10 | 12:51
Geniaal. Eén grote cashcow... dergelijke cursussen organiseren. En als er dan zo'n dwaas roept "Maar ik voel niks!!", keihard terugroepen dat je dat helemaal niet verbaast want..."Je staat niet goed in contact met de kosmos, he. Wat verwacht je dan?".

Multiflauwekulti | 11-06-10 | 12:56

Multiflauwekulti | 11-06-10 | 12:48
Ja, nee dus. Hoewel, ze is wel handig.
Trouwens. Ik denk dat er best wel alternatieven te vinden zijn voor de 'moderne' geneeskunde. Sterker nog - hele stammen in Afrika, Azié en Zuid-Amerika genezen zichzelf met spulletjes uit de oerwoudapotheek. Waarom ook niet?
Het punt in Europa en de VS is natuurlijk dat wij alleen geloven in 'officiële' geneeskunde.

dosis | 11-06-10 | 12:55

-weggejorist-

michaelgielkens | 11-06-10 | 12:55

Er zijn steeds meer alternatieve geneeswijzen die gebruikt worden. Acupunctuur bijvoorbeeld; wordt steeds meer geaccepteerd en werkt voor veel mensen. Het duurt alleen eeuwen voordat de klassieke geneeskunde er aan wil.
Wel een mooie promo voor de farmaceutische industrie!

Pokemonster | 11-06-10 | 12:55

Overigens is antroposofie net zo besparend vergeleken met reguliere zorg als abortus vergeleken met kraamzorg.

vagehond | 11-06-10 | 12:53

Superior Bastard | 11-06-10 | 12:45
lol

Rickiosa | 11-06-10 | 12:53

Yoman | 11-06-10 | 12:32
Ja ja, rustig maar. Doe eens uitleggen dan ?

Rammstein | 11-06-10 | 12:53

dosis | 11-06-10 | 12:50
Wow! Even een pyramide over die gemeentelijke begroting heen en gáán, toch?
In Castricum toevallig?
(Net de aanslag gemeentelijke heffingen binnen, even een pyramide over m'n debiteurenlijstje plaatsen dan maar)

Napeauleon | 11-06-10 | 12:53

Eigenlijk is dat hetzelfde als met het "wetenschappelijk" onderzoek dat uit Amerika komt en waardoor de auteur van het stuk binnenloopt. Er zijn in Nederland professoren die hier niet door heen kijken.

azijnseiker | 11-06-10 | 12:53

Een reguliere pharmaceutische industrie die zich voornamelijk concentreert op het produceren van de volgende Viagra of serotonine re-uptake inhibitor, heeft toch ook wel perverse kantjes ?

Niet voor Jan | 11-06-10 | 12:53

... doe rustig Bert! Ik zie een heel paars aura ontstaan!! Ik adviseer vochttherapie! Van dat goudgele vocht, dat doorgaans in bruine flesjes verkocht wordt. Bij voorkeur buiten, in de zon op een terras in te nemen. Werkt echt!

Comrade | 11-06-10 | 12:53

Niet zo he Bertje.

Uni-burger | 11-06-10 | 12:52

@michaelgielkens | 11-06-10 | 12:42
Oef, kwik en aluminium in vaccins.. hoeveel mensen zullen daar wel niet aan dood zijn gegaan?
Misschien omdat het niet aluminium, maar om aluminiumzouten (aluin) gaat en omdat adjuvanten in vrijwel elk vaccin voorkomen?
Als aluin je bekend voorkomt, dan is dat vast omdat dit al jaaaren een bloedstelper. ontsmetter en alternatief medicijn tegen keelpijn is, voornamelijk gebruikt door mensen die nog in kruidenvrouwtjes en homeopathie geloven.
Verder heeft je relaas nogal een groot "zij verdienen geld en dat is niet eerlijk"-gehalte.
De pharmaceutische industrie is een kleine, gespecialiseerde wereld en het is echt niet zo ongebruikelijk dat je in je eigen vakgebied promotie maakt.

vagehond | 11-06-10 | 12:52

Straks gelooft nog..., het water als therapie is allang geloofd in de schelmenroman Gil Blas. lees maar!

Ingelheit | 11-06-10 | 12:52

Napeauleon | 11-06-10 | 12:44
Ze zit in de gemeenteraad...

dosis | 11-06-10 | 12:50

Napeauleon | 11-06-10 | 12:37

Hahaha! Briljant gevonden.

Rene4u | 11-06-10 | 12:49

@ dosis | 11-06-10 | 12:40
Is zij überhaupt bekend met het fenomeen "schroevedraaier"?

Multiflauwekulti | 11-06-10 | 12:48

"Gelukkig is met wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat de meeste antroposofische zorg gebaseerd is op pure lulkoek, de geneeskracht van antroposofische medicijnen exact 0,0% is, de antroposofische theorieën waarmee deze illusiezorg doorgaans schermt om hun zweverige vrijeschoolgelijk te halen hopeloos achterhaald en gedebunked zijn, het aantal sterfgevallen van ernstig zieke maar wanhopige mensen die zich laten omlullen door een of andere anorektische tuinkabouter met baard en sandalen om toch vooral veel magneetresonantietherapie toe te passen en Iscador te slikken doorgaans 100% procent is en indigokinderen gewoon irritante kudtkoters met ADHD en een randdebiele, want antroposofische, opvoeding zijn."<br>
.<br>
Welkom terug Kouwes.

- Edit: valt tegen he, zinnen met meer dan één komma? -

Amsterdance | 11-06-10 | 12:48

+1000 voor deze prachtige tekst van Brussen.
Een dodelijk salvo.

Fijnstoffer | 11-06-10 | 12:46

Ik heb in het geheel niets tegen antroposofen zo blijkt nu.
Mits zij hun gewauwel communiceren vanuit een gesloten inrichting.

Multiflauwekulti | 11-06-10 | 12:46

Antrposoof tegen aidspatiënt:
"Gooit u maar elke dag een schepje zand op uw buik"
Patient:
"Helpt dat?"
Antroposoof:
"Nee, maar dan kun je vast aan het gevoel wennen"

Superior Bastard | 11-06-10 | 12:45

Als je middelen met een factor 100 verdunt omdat ze dan net zo goed zouden werken snap ik wel dat je kostenbesparend kan zijn. Een naaste gelooft ook in die aanpak en mijn strategie was steeds een reguliere arts te vragen of het kwaad kon. Nou kwaad kon het niet dus dan kan je alleen maar hopen op een soort placebo effect. Als iemand denkt dat het helpt is dat mooi meegenomen. Maar het wordt een groter probleem als iemand het ziet als vervanging van reguliere geneeskunde. Dat heb ik gelukkig niet in mijn nabijheid meegemaakt.

Simon_GS | 11-06-10 | 12:45

Prins Claus bezocht regelmatig de kliniek van Dokter Bibber.

Frederico Jacobse | 11-06-10 | 12:45

dosis | 11-06-10 | 12:40
Als 't werkt, werkt 't.
Als het niet werkt maar jij doet net alsof je d'r gelooft en je bent de enige; biedt kansen!


Napeauleon | 11-06-10 | 12:44

* wacht op de scientology heks *

Ræven | 11-06-10 | 12:43

Zeg meisje, mag ik even aan jouw chakra voelen?

sjaakdeslinksesul | 11-06-10 | 12:43

alternatieve zorg is geen zorg maar een manier om de tijd door te komen voordat je naar een echte arts durft te stappen

ilse | 11-06-10 | 12:42

-weggejorist-

michaelgielkens | 11-06-10 | 12:42

dosis | 11-06-10 | 12:38
Nou nee dank je.
Ik heb mijn eigen DNA in de aanbieding, ik leef op resveratrol alleen, soort omgezette vorm van zonlicht, maar je kunt het in ieder geval doorslikken en in de juiste mengvorm heb je niet je leven lang een droge keel.

Causa Sui | 11-06-10 | 12:42

Zal ik het effe uitleggen? Antroposofische zorg is kostenbesparend omdat menschen er deaudt van gaan... Dan hebben ze geen kostbare andere zorg meer nodig... dus bespaart het... simpel tog?

GoedenMorgenDezeMorg | 11-06-10 | 12:42

Water is uitsluitend geneeskrachtig indien het wordt ingenomen wanneer men staat op een positie haaks op de evenaar met het hoofd gedraaid onder een hoek van 32 graden ten opzichte van diezelfde evenaar.
Stukje basiskennis Brussen.

Multiflauwekulti | 11-06-10 | 12:41

Napeauleon | 11-06-10 | 12:37
Een vriendin van mij plaatst overal 'helende piramides' overheen. Stofzuiger kapot? Piramide erop. Volgens haar werkt het, volgens mij moet je een elektrisch apparaat gewoon maken. Niet vragen om te helen.

dosis | 11-06-10 | 12:40

Thuis bij de Simpsons:
Lisa:"I have a rock here that protects us from Lions"
Homer:"No way! Can you prove that?"
Lisa:"Well dad, do you see any lions?"
Homer:"I want that rock"

Napeauleon | 11-06-10 | 12:40

"Gelukkig is met wetenschappelijk onderzoek ook aangetoond dat de meeste antroposofische zorg gebaseerd is op pure lulkoek, de geneeskracht van antroposofische medicijnen exact 0,0% is, de antroposofische theorieën waarmee deze illusiezorg doorgaans schermt om hun zweverige vrijeschoolgelijk te halen hopeloos achterhaald en gedebunked zijn, het aantal sterfgevallen van ernstig zieke maar wanhopige mensen die zich laten omlullen door een of andere anorektische tuinkabouter met baard en sandalen om toch vooral veel magneetresonantietherapie toe te passen en Iscador te slikken doorgaans 100% procent is en indigokinderen gewoon irritante kudtkoters met ADHD en een randdebiele, want antroposofische, opvoeding zijn."
.
.
Dat is dus één (hele rare) zin, neem je je pilletjes wel op tijd brussenmans? En sinds wanneer hebben alternatieve pilletjes geen placebowerking meer?

Blague | 11-06-10 | 12:40

Ach, al die mensen die dit soort onzin aanhangen verdienen het gewoon om langzaam aan een enge ziekte ten onder te gaan, gewoon als wijze les voor de rest van ons. Ik ken er genoeg, en als blijkt dat al die antroposofische en homeopatische onzin niet werkt rennen ze toch weer naar een gewone dokter. En dan teleur gesteld zijn omdat die tegen die tijd ook nog maar weinig aan kan doen omdat je er te laat bij bent.

Osdorpertje | 11-06-10 | 12:39

Napeauleon | 11-06-10 | 12:37 'klankschaal-aroma-balansherstellende-regressie-sessie'
*proest*

Achterdocht | 11-06-10 | 12:39

Ik snap het probleem eigenlijk niet. Als die mensen daar nou gelukkig van worden en er voor de rest niemand mee lastig vallen... Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper in onderhoud voor de zorgverzekeraar. Lekker laten gaan, lijkt mij.

Haldol-addict | 11-06-10 | 12:39

Causa Sui | 11-06-10 | 12:35
Ja! Kunnen we zijn DNA niet kopiëren? Allemaal gratis leven van de zon en de wind:)
Zijn we meteen van de Monsanto-maffia af...

dosis | 11-06-10 | 12:38

BertBrussen is nogal geirriteerd geloof ik.

Zzzzooooffff | 11-06-10 | 12:37

Onlangs nog een 'klankschaal-aroma-balansherstellende-regressie-sessie' naast de meterkast gehouden.
Gasverbruik is met wel 0,000001% gedaald!
Ow.... 't is nu zomer...

Napeauleon | 11-06-10 | 12:37

goed lezen GS, goed lezen. Er staat "kan oplopen", met de hele dikke vette nadruk op KAN! Het persbericht is dus volledig waar....

hanz71 | 11-06-10 | 12:37

In vergelijking met de Antroposofie is de Islam een zee van wijsheid (duidelijker kan ik het toch niet zeggen).

landlopertje | 11-06-10 | 12:37

WTF hebben we nou weer voor google-ads? Healing workshops? Pffft.

dosis | 11-06-10 | 12:36

Het erge is dat dit soort nooit bewezen onzin vaak wel vergoed wordt door de verzekering en de bril van een kind niet.
hoe krom kan het zijn.

watsinneneem | 11-06-10 | 12:36

in't kader van t placebo effect zijn heel goedkope pilletjes te maken, alleen is 't vaak alleen werkzaam in combi met aandacht enzo en dat kost dan wel weer wat, want ook een atrop-'genezer' kan niet alleen op placebo eten in leven blijven. Hoewel.. die Indiër out there, die deed t op de zon alleen.

Causa Sui | 11-06-10 | 12:35

Harmony, harmony!

Bologna | 11-06-10 | 12:34

Nee van de zure club van azijnzeikers van Skepsis moet je het hebben.
Dat is de maffia van Artsen.
Zoek dat maar eens uit GS

reoN | 11-06-10 | 12:34

wonen die gasten in de efteling ofzo ?

Je Verzint Het Niet | 11-06-10 | 12:34

@michaelgielkens | 11-06-10 | 12:29
HEAR! HEAR!

Yoman | 11-06-10 | 12:32

Dat ik niet weet wat antroposofische geneeskunde inhoud. En dat ik het niet wil weten ook.

TisNieZoMoeilijk | 11-06-10 | 12:32

Maar we doen het allemaal voor uw kinderen, en verdienen we nog lekker ook.

Zo jammer! | 11-06-10 | 12:32

-weggejorist-

dutchy90 | 11-06-10 | 12:31

@Yoman | 11-06-10 | 12:23
Zeg Yomanda, effe dimmen he. Er valt aan reguliere geneeskunde een hoop te verbeteren maar dat alternatieve gedoe is sowieso een doodlopende straat.

Reaguurbuisje | 11-06-10 | 12:31

Antroposofie is een half uur in een glas water kijken en dan " Tsjah " mompelen.

fuckje | 11-06-10 | 12:31

Magnetronseancetherapie? Die lui woren steeds gekker!

rara | 11-06-10 | 12:30

Arsenicumzorg bespaart zelfs 100%.

bintang | 11-06-10 | 12:30

Yoman(da) | 11-06-10 | 12:23
Okee, je hebt een punt. Dat het niet terzake doet is voor jou niet interessant?

dosis | 11-06-10 | 12:30

-weggejorist-

michaelgielkens | 11-06-10 | 12:29

Er is niks mis met een antroposofische opvoeding, sterker nog, ondanks dat er een hoop kolder bij komt kijken, zou het Nederland een ongelovelijke hoeveelheid onbeschaafd en gewelddadig tuig schelen als dit op grote schaal zou worden toegepast.
Wat wil je liever, een blowend bontkraagje of een blowende zwevert die puur voor zn eigen in boselfjes gelooft?

HenkKlaasWimJan | 11-06-10 | 12:28

hear hear !!!

het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

frozenhenk | 11-06-10 | 12:27

Yoman | 11-06-10 | 12:23
Ik schat dat de helft van de Reg. GK ook van bullshit en zakkenvullerij aan elkaar hangt.
Da's echter maar de helft van wat de Antropofiel bij elkaar liegt.

Napeauleon | 11-06-10 | 12:26

Dit bericht is ingestraald.

sjaakdeslinksesul | 11-06-10 | 12:26

Als iedereen van alternatieve geneeswijzen sneller dood gaat, is een kostenbesparing van 15% geenszins uitgesloten. Denk eens aan al die geriaters die we kunnen ontslaan. Nee, hier zijn kansen voor Mark Rutte.

Arrabinekoeterine | 11-06-10 | 12:25

Antroposofie is hetzelfde als de buurman met je vrouw laten neuqen als je zelf geil bent.
Punt.

Superior Bastard | 11-06-10 | 12:24

Ze hebben wel gelijk. Antroposofisch verzorgden sterven eerder dus we besparen.

Boomschade | 11-06-10 | 12:24

-weggejorist-

pietjepistnaastdepot | 11-06-10 | 12:23

Water geneest mij anders elke dag van mijn dorst.

landlopertje | 11-06-10 | 12:23

Je overschat de reguliere geneeskunde enórm, pure lulkoekuitbrakende uilebal van een BertBrussen! Je hebt blijkbaar geen enkel idee in welke mate de reguliere geneeskunde het Nederlands publiek vals voorlicht!

Yoman | 11-06-10 | 12:23

"antroposofische verenging"
Woordspeling of typefout - beiden +1

*Flesje esoterische olie naar Peru sturen doet*

Napeauleon | 11-06-10 | 12:22

@Klokkie 12:19: bewijs svp?

Veldmaarschalk Sorry | 11-06-10 | 12:21

Antroposofie mag weg.

Einde van de Domheid | 11-06-10 | 12:21

Als iedereen dood gaat is het inderdaad stukken goedkoper.

conqueror | 11-06-10 | 12:21

Veel pianospelen & gras eten dan maar ....

Rammstein | 11-06-10 | 12:19

Opbokken met je suikerwater dat blijkbaar alle peop die er ooit in zat is vergeten. Harder GS, deze types zijn te gevaarlijk voor kwetsbare mensen.

Achterdocht | 11-06-10 | 12:19

Sylvia Millecam zou nog leven....

Klokkie | 11-06-10 | 12:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl