Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uniek: fun met krakers

aaanarchy.jpg Hee kijk nou, een hilarisch stukje externe communicatie naar de mensen toe in het krakersvakblad Ravage Digitaal. Normaal staat zo'n blaadje vol recepten voor molotovcocktails, de nieuwste snufjes op het gebied van okselhaarverzorging, kleurplaten van Wijnand Duyvendak en natuurlijk een gedicht van Joke Kaviaar, maar nu treffen wij toch een puik stukje realiteitszin tussen de standaard huizendiefstalfilosofie aan. Oftewel: lezen die column (mirror) van luis in de linkse pels Alex van Veen. Deze rechtse systeemhater fileert genadeloos het boe-geroep van René Danen en zijn vrijheid van meningsuiting hatende actiekabouters en toont aan hoe stemmen op Geert Wilders door een obscuur linksig clubje als Stop Afbraak Sociale Huisvesting (SASH) wordt gelijkgesteld aan het mede mogelijk maken van een nieuwe holocaust. Quote uit een mailtje aan Alex van Veen: "De Hr. Alex is kenelijk een blanke Europeaan, dus hij heeft niets te vrezen, althans niet vanwege zijn uiterlijk. In concentratie campen kan ook ruimte gecreerd worden voor "anarchisten" of zijn 60 jaar genoeg voor amnesia?' (sic)" Muhaa! Wilders = iedereen dood einde! Dat was weer lachen Alex van Veen. We nemen gelijk een abonnement op Ravage Digitaal. Kan ie ook in gestencilde uitvoering worden bezorgd? Met twee nietjes graag.

Reaguursels

Inloggen

Gaat de eerste kamer vandaag niet het de kraakwet bekijken?

Merkaba | 18-05-10 | 16:22

Tja, de vijanden van mijn vijanden zijn niet noodzakelijkerwijs mijn vrienden.
Ave, Evocatus

Evocatus | 17-05-10 | 23:01

Namens Geert Wilders bedankt voor die prachtige poster met die twee lachende kopvodden. Een kwartiertje fotoshoppen en je hebt een prachtig Postbus 51-affiche van moslima's die zorgeloos over straat kunnen omdat ze netjes hun kopvod hebben aangegeven en de tax (1000 euro per jaar) hebben betaald.

lauwebal | 17-05-10 | 20:59

@mooie geit | 17-05-10 | 18:58 Ik probeer "de argumentatie van balzakius op een 'achteloos lijkende' manier omver te werpen"???

Come again?

Er IS helemaal geen argumentatie van balzakius om, op welke wijze dan ook, omver te werpen:
Dat is nu juist het probleem waar ik balzakius al vanaf "Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 14:50" mee confronteer: "Je roept van alles, maar je definieërt helemaal niets."

Daarmee bevindt balzakius zich dan in het sinister gezelschap van de Jaap van Donselaren van dit land: Zij die termen als "extreem-rechts" wèl te pas en vooral te onpas misbruiken om te schelden en te demoniseren, maar deze termen nimmer definieëren, laat staan op de juiste wijze ...

Nu doe jij althans een poging tot definitie, hetgeen te prijzen valt: "rechts wordt vaak als conservatief en liberaal gezien en probeert deze idealen te realiseren middels een gematigde politieke uitvoering. Extreem-rechts probeert dit echter te bereiken door radicale veranderingen door te voeren" ... en op die poging tot definitie wil ik graag even in gaan, maar ik stel wèl direkt vast dat deze definite NIET verklaart hetgeen ik al vanaf 14:50 aan de orde stel:

... op welke wijze precies Wilders "het extreme van rechts" vertegenwoordigt, terwijl dat "extreme van rechts" even zo vrolijk aan bijvoorbeeld de NVU wordt toegeschreven, terwijl de opvattingen van die club toch diametraal tegenover die van de PVV staan ...

Dit punt vast bovenaan gezet hebbende stel ik verder vast ...

... dat "conservatief èn liberaal" niet in één adem kan worden weggezet als zijnde allebei "rechts", en zéker niet hetzelfde "rechts": Poneer dit op vrijspreker.nl of meervrijheid.nl en je bent nog wel een weekje onder de pannen, schat ik zo ... ;-E

... dat mij géén objectief criterium bekend is aan de hand waarvan "een gematigde politieke uitvoering" exact te onderscheiden valt van "radicale veranderingen" zodat vastgesteld zou kunnen worden wie er "niet-extreem (-rechts/links)" is en wie "extreem (-rechts/links)":

Ik vind bijvoorbeeld het stelen van het beloofde referendum inzake de Europese Grondwet 2nd Edition (Lissabon) door de Raad van State een typisch voorbeeld van een "radicale verandering", aangezien het daarbij potentieël zelfs om hoogverraad kan zijn gegaan ... om maar eens een voorbeeldje te noemen ... dus bij gebrek aan zo'n objectief criterium kunnen we toch echt alleen maar vaststellen dat het verschil tussen "niet-extreem" en "extreem" vooral te vinden is "in the eye of the beholder", en dat is bepááld niet objectief ...

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 19:48

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 16:57
U probeert hier de argumentatie van balzakius op een 'achteloos lijkende' manier omver te werpen maar u verliest hierbij enkele belangrijke fundamenten van de politieke duiding uit het oog.
Extreem-rechts en extreem-links zijn wel degelijk te duiden, gelukkig maar anders zou de politiek tot een chaos verworden. Zoals ik al eerder zei is er in de politiek sprake van een spectrum van links naar rechts waarbinnen de partijen zich manoeuvreren, zoals jij naar alle waarschijnlijkheid wel weten zult.
Extreem-rechts bevindt zich vanzelfsprekend op het randje van dit spectrum en wel hierom: rechts wordt vaak als conservatief en liberaal gezien en probeert deze idealen te realiseren middels een gematigde politieke uitvoering. Extreem-rechts probeert dit echter te bereiken door radicale veranderingen door te voeren, dus op dit punt zat balzakius er niet eens zo heel ver naast. Het is echter inderdaad zo dat partijen die als 'extreem' worden betiteld, deze betiteling vaak te danken hebben aan slechts een of twee standpunten, maar we moeten deze duiding handhaven om zo orde te scheppen in de chaos die de Nederlandse politiek heet. Kortom, voor de domme mensen.

mooie geit | 17-05-10 | 18:58

@Balzakius | 17-05-10 | 15:48 die "het GEVOEL heeft dat hij (Wilders) de idealen (en welke mogen dat wel zijn?) wel naleeft" en daarvan zegt "IK beschouw dat als rechts-extremisme. En het zal mij een worst wezen wat jij van die definitie vindt":

Och, och, och ...

Er is helemaal geen sprake van enige definitie jouwerzijds:
Het is met jou nog erger dan ik al dacht toen je schreef "extreem-rechts = het naleven van radicale maatschappijhervormingen":

Je begrijpt helemaal nergens iets van en hebt geen idéé wat je eigenlijk zegt:

Wat er feitelijk staat is "ik (Balzakius) heb het GEVOEL en IK beschouw dat als rechts-extremisme".

Tsja, jongeman, IK beschouw jouw GEVOEL óók als rechts-extremisme, gewoon omdat "het jou een worst zal wezen": Jij bent een wandelende onderbuik !

Wat is dat nu voor dwaas geklets dat je daar ophangt, hm?
Laat ik jou de waarheid eens mededelen:

"Extreem-rechts" bestaat niet.
Er is niemand die jou of mij kan vertellen wat "extreem-rechts" is, en waaròm het dat is.
Niemand.

Wat is "extreem-rechts" dan voor woord, en waarom gebruiken mensen dat woord?

Wel, het is uitsluitend een scheldwoord, en mensen gebruiken het uitsluitend om niet te hoeven argumenteren.
Domme mensen, dus.
Waarbij jij je niet alleen van harte hebt aangesloten, maar waarvan je ook overduidelijk een extreem goed voorbeeld bent !
Jammer, hoor, je hàd zoveel méér kunnen zijn ...

Een hint richting de wegwijzer naar een wèl betekenisvolle mening:

Zelfs de nazi's waren niet "extreem-rechts" ...
Ga er maar eens over nadenken, succes !

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 16:57

"Ik heb dan liever dat ze Nederlands spreken en de regels (Die er nu zijn) kennen en naleven."
@Balzakius | 17-05-10 | 16:49
En daar zit het met de integratie voor veel allochtonen al helemaal fout. Niet goed Nederlands spreken, dus enkel met "eigen volk" omgaan en dan ook nog een hoofddoek op zodat de integratie direct volledig op de handrem staat.
Joh, het hangt allemaal met elkaar samen, en zoals ik al zei mogen de dames van mij gerust vrijwel overal een hoofddoek dragen. Maar niet in openbare instanties en af als de politie hier om vraagt.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 16:54

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 16:43
"De wens om tegen de Nederlandse gebruiken in de godsganse dag overal en nergens een hoofdoek te dragen hoort hier volgens mij niet bij." ROFLOL

Ach, wellicht een idee, maar we weten allebei dat een hoofddoek een mondiaal gebruik is. Probeer het maar eens uit een maatschappij als de onze te krijgen..
Ik stoor mij er trouwens ook niet aan hoor. Ik heb dan liever dat ze Nederlands spreken en de regels (Die er nu zijn) kennen en naleven.

Balzakius | 17-05-10 | 16:49

@Balzakius | 17-05-10 | 16:27
De basis van integratie lijkt mij dat de nieuwkomer, de minderheid, zich aanpast aan de normen en waarden (ja ja, die ja) van de gastheer. Opdat een gezonde en snelle integratie in de maatschappij van de gastheer gerealiseerd kan worden.
De gastheer dient ondertussen rekening te houden met een aantal wensen van de nieuwkomer. Daar wordt mijnsinziens in ruime mate aan voldaan.
De wens om tegen de Nederlandse gebruiken in de godsganse dag overal en nergens een hoofdoek te dragen hoort hier volgens mij niet bij. Van mij mag het thuis, buiten, in de moskee, in de halal slagerij van je achterneef, maar niet in openbare instellingen en al helemaal niet als werknemer al daar. Ook op buiten zit een restrictie, als de politie zegt af, dan is het af, punt.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 16:43

Goed, dan rest mij nog u te wijzen op die uiterst racistische reactie:
.
'De Hr. Alex is kenelijk een blanke Europeaan, dus hij heeft niets te vrezen, althans niet vanwege zijn uiterlijk.' (sic)
.
Ten eerste wordt hier al onderscheid gemaakt op basis van huidskleur, niets meer, niets minder. Zelfs ligt er impliciet een dreigement in besloten: als blanke Europeaan heb je vanwege je uiterlijk niets te vrezen... maar als je de verkeerde mening hebt... ow wee.
.
Passen wij enkele veranderingen toe, dan wordt dit dogmatisch-racistische kader gelijk duidelijk:
'De Hr. X is kennelijk zwarte Afrikaan, dus hij heeft iets te vrezen, vanwege zijn uiterlijk'.
.
Juist ja.

Auweyida | 17-05-10 | 16:29

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 16:07
Integratie nog steeds in progress. Het is inderdaad hypocriet, maar waar.

Balzakius | 17-05-10 | 16:27

ik vind iedereen gewoon een idioot.

Ully | 17-05-10 | 16:22

Ik heb het gevoel dat veel mensen het beeld dat de schrijver hier probeert te schetsen niet begrijpen. Uiteindelijk komt het erop neer dat extreem-links en extreem-rechts 'extreem' verwant zijn aan elkaar, zonder extreemlinks geen extreemrechts en vice-versa. Al met al is alles met het woordje 'extreem' ervoor foute boel, wat alleen maar aan de macht kan komen door radicale propaganda in bittere tijden, hetgeen nu het geval is. Dit probeert de schrijver te benadrukken, door verwijzingen naar de 'holocaust' enerzijds en het koran-verbod anderzijds. Door dit soort ridicule verwijzingen en standpunten worden de grenzen van het politiek spectrum afgebakend en leidt het uiteindelijk alleen maar af van waar het werkelijk om gaat; behoud van een goed draaiende economie zodat de politiek niet nog verder radicaliseert. Stem VVD!

mooie geit | 17-05-10 | 16:11

*Iemand die zijn pet af doet komt niet in de problemen. Iemand met een hoofddoekje hoogstwaarschijnlijk wel..*
@Balzakius | 17-05-10 | 16:03
Integratie = fail?!

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 16:07

@Zealot | 17-05-10 | 15:57
Joe. Beste dag hoor!
@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 15:58 | Reageer
En respect voor elkaars religie en cultuur ? Mmm dan liever de petten maar op in de klas ? Dan toch maar alles af ? Ik blijf dat een hele lastige vinden.
Iemand die zijn pet af doet komt niet in de problemen. Iemand met een hoofddoekje hoogstwaarschijnlijk wel.. En anders de leraar wel. Lastig Lastig.

Balzakius | 17-05-10 | 16:03

Niet doorheen te ploegen proza dat stukje van Van Veen.
Bepaald niet wat je noemt 'genadeloos fileren', Brussen.

Pandora | 17-05-10 | 15:59

@Balzakius | 17-05-10 | 15:25
Niet per definitie nee, maar mijn voorkeur hebben dames die een hoofddoek dragen ook niet. Nogmaals een oud paard van stal:
Op veel scholen zijn tegenwoordig veel jonge meiden die, al dan niet door thuis/omgeving/cultuur gedwongen, een hoofdoek dragen. Toen ik vroeger op de middelbare school zat moest in de klas mijn petje af. Dat heet respect voor volwassen docenten en je mede klasgenoten. Zodat zij je hoofd/gezicht geheel kunnen zien in plaats van dat dit (deels) schuil gaat achter hoofdbedekking.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 15:58

@Balzakius | 17-05-10 | 15:50
Het leek er even op, alsof hij openlijk niet zo was, maar thuis een schilderij van Hitler had hangen.

Ik heb trouwens een goed plan: let's agree to disagree, want we gaan er echt nooit uitkomen. Jij hebt bepaalde ideeën, ik ook en daar houden we ons aan vast.

Ik ga SNL kijken.

Zealot | 17-05-10 | 15:57

@Mr Dixit | 17-05-10 | 15:51
Het was een grap. Een grap. En ruim dat azijn onder je stoel even op.. *zucht*

Balzakius | 17-05-10 | 15:53

@Balzakius | 17-05-10 | 15:24
LOL, dat is helemaal fantastisch. Dus een belachelijke belasting heffen staat voor jou gelijk aan het inperken van vrijheid? Waarom wordt er niet zo veel ophef gemaakt als er een milieu-krankzinnige extra heffingen op vlees voorstelt? Is de kopvoddentax niet geheel in lijn met de linkse "als je niet luisteren wil moet je maar voelen"-doctrine?

Mr Dixit | 17-05-10 | 15:51

@Zealot | 17-05-10 | 15:45
Het was geen hint dat ik denk dat Wilders een antisemiet is.

Balzakius | 17-05-10 | 15:50

@Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 15:35
Het vastplakken van definities aan mensen zijn een hoop mensen opeens goed in tegenwoordig. Zoals ik nu voor de zoveelste keer ga vertellen, zal Wilders uiteraard, niet als een rechts-extremist pur sang, geweld gebruiken.
Maar ik heb het GEVOEL dat hij de idealen wel naleeft. IK beschouw dat als rechts-extremisme. En het zal mij een worst wezen wat jij van die definitie vindt. De laatste 10 comments gaan eerder over de definitie van rechts-extremisme dan de politieke overtuiging van jullie zelf of die van mij. Mijn best, maar niet de moeite waard.
"Het naleven van radicale maatschappij-hervormingen" komt voor jou misschien wat beter in de buurt, om je te vertellen hoe ik erover denk.
Dat is voor mij het belangrijkste. Voor de rest stuur ik anderen door naar copytigers.

Balzakius | 17-05-10 | 15:48

@Balzakius | 17-05-10 | 15:33
En ik snap niet dat mensen het eens zijn met een belastingtarief van 60% of mensen die gestudeerd hebben extra belasten, maar blijkbaar vinden nog meer mensen dat oké want die stemmen PvdA. Of is het misschien zo dat een groot deel van de PVV stemmers het niet eens is met de kopvoddentax, maar voor de rest wel iets ziet in die partij? Ik ben het namelijk nooit voor de volle 100% eens met een partij, maar toch stem ik.

Die ter Linden was een bang homoseksueel jongetje van 17 en riep iets wat hij 3 jaar later over zich heen kreeg. Er zitten wel meer rare mensen in de politiek (met name lokaal).
www.gk.nl/index.php?id=9&a=bericht...

En was dat een hint naar dat jij denkt dat Wilders achter gesloten deuren wel antisemiet is? Die vent laat zichzelf nog net niet bekeren naar het Jodendom zo pro-Joods als hij is.

Zealot | 17-05-10 | 15:45

@ITEACHYOU | 17-05-10 | 14:43
Dus er is een causaal verband tussen de grootste politieke partij en de mate van welvaart? En hoe definieer je "we hebben het niet zo slecht in dit land"? Voordat ik er over mag beschikken is de helft van mijn inkomen ingepikt door een inhalige overheid, die van wat overblijft nog een keer dik incasseert op alles wat ik koop. En wat komt er voor terug? NIETS! Gezondheidszorg betaal ik apart, de infrastructuur van de stad waar ik woon wordt betaald uit de OZB, snelwegen uit wegenbelasting en brandstofaccijnzen, zelfs mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering moet ik zelf lappen. AOW? Is op tegen de tijd dat ik er recht op heb. Nee, we hebben het inderdaad niet slecht in dit land, maar dat is niet te danken aan onze topzware overheid. Een groot deel van onze belastingcenten gaat op aan zieligerds die te lui zijn om te werken, hongernegertjes in Afrika en niet te vergeten aan bijna een miljoen ambtenaren.

Mr Dixit | 17-05-10 | 15:37

@Balzakius | 17-05-10 | 15:22 Even zien: Je definieërt nu dus "extreem-rechts" als "Het naleven van radicale maatschappijhervormingen":

;-E

Daar zullen Harry van Bommel en Krista van Velzen van opkijken ... :-)
(Ik wou dat ik erbij kon zijn ...)

Mijn beste,
Je kletst een hoop onzin, met name in "Balzakius | 17-05-10 | 15:04":
Dat mag best, hoor.
Maar ga nou alsjeblieft woorden die je niet eens begrijpt ("extreem-rechts") als een stopwoordje gebruiken.
Je zult worden gefileerd waar je bij staat, bijvoorbeeld door mij.
Je kunt je beter beperken tot woorden die je wèl begrijpt èn waarvan je het gebruik kunt verantwoorden en onderbouwen ...

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 15:35

@Zealot | 17-05-10 | 15:27

Let vooral even op de comments in de vorige link.

Balzakius | 17-05-10 | 15:34

@Zealot | 17-05-10 | 15:27
Tuurlijk zie ik dat in. Ik kan alleen niet begrijpen dat mensen het er mee eens kunnen zijn. En dat geldt niet alleen voor de tax, maar voor meerdere uitspraken. Zoals De Mos, of Paul ter Linden. (Kent u hem nog ? www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/02/... )

Ha. Dat zou wat zijn. Wilders een openlijk antisemiet.

Balzakius | 17-05-10 | 15:33

@Balzakius | 17-05-10 | 15:20
Nee, maar je kan wel inzien dat het een onrealistisch plan is dat hij nooit door zal kunnen voeren, tenzij hij 76 zetels haalt en dat is onmogelijk. Als meer mensen dit in zouden zien, zou de paniek minder zijn.

Haider was ook wel de Oostenrijkse Hitler (ironie!) en had banden met neo-nazi's en anderen Jodenhaters (uit het Midden-Oosten). Wilders heeft niks met extreemrechts zoals wij dat in Nederland kennen, hij is namelijk pro-Israël en steekt zijn steun aan Joden niet onder stoelen of banken, waar extreemrechts vaak antisemieten zijn.

Zealot | 17-05-10 | 15:27

@Balzakius | 17-05-10 | 15:20 Wilders' sarcastische "kopvoddentax" is de spiegel van de islamitische aparte belasting voor niet-moslims genaamd jizya, zie nl.wikipedia.org/wiki/Jizyah

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 15:27

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 15:19
"En niet met hele hordes vrouwen die hun hele hoofd incl./excl. gezicht de godsganse dag bedekken ongeacht waar zij gaan/staan of wat zij doen."
Ik zie het probleem niet. Heb je per definitie een pleuris-hekel aan hoofddoekdames ?

Balzakius | 17-05-10 | 15:25

Ravage. Leuk blad, heb het jaren gelezen als abonnee. ben nu te oud en te burgerlijk geworden, en de inhoud van het blad werd er ook niet beter op...

m@rkus | 17-05-10 | 15:25

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 15:19
Partij van de Vrijheid. Eerst maar eens beginnen met belasting betalen voor een kledingstuk, en dat kan je dan mooi vereffenen met het afschaffen van de hondenbelasting.

Balzakius | 17-05-10 | 15:24

De beste anarchist is hij die zich afzet tegen zijn eigen achterban.
*proost met een glas Cognac XO op alle stinkende krakerts die hij vroeger kende*

ZDEV | 17-05-10 | 15:23

@Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 15:17
Het naleven van radicale maatschappijhervormingen. Zo beter ?

Balzakius | 17-05-10 | 15:22

@Zealot | 17-05-10 | 15:18
Oh, dus iedereen kan alles maar gaan negeren wat er gezegd wordt ? Dat wordt me een partij lastig luisteren dan! Leg mij even uit wat hij met een kopvoddentax dan EIGENLIJK bedoeld ?
Ik doe niet aan vergelijkingen met Hitler. Althans vandaag niet. Hooguit Haider.

Balzakius | 17-05-10 | 15:20

@Balzakius | 17-05-10 | 15:04
Misschien komt dat wel omdat we in Nederland hoofddoekjes associëren met 1. oude vrouwen die hun blauwe permanentje beschermen tegen regen en wind 2. klederdracht op nostalgische feesten/dagen of 3. jonge fleurige dames die op een lekkere voorjaarsdag het Marjolein Bastin gevoel uitdragen.
En niet met hele hordes vrouwen die hun hele hoofd incl./excl. gezicht de godsganse dag bedekken ongeacht waar zij gaan/staan of wat zij doen.

Bovendien dient het door Wilders gewenste verbod toch allereerst om het fenomeen hoofddoekje uit de openbare ruimten te houden. Gemeentehuizen, bibliotheken, sociale instellingen etc.. Daar is de overheid werkgever en die mag als goed werkgever gerust bepalen dat haar klanten geholpen worden door hoofddekselloze medewerkers. Net zoals een heer vroeger gewoon zijn hoed af nam als hij ergens binnen kwam.

Maar ach, waar doe ik het voor. Hierboven schreef je ergens dat je graag inhoudelijk wilde discussiëren, maar ik heb geen enkele reactie gehad. Dus laat maar lekker zitten. Oogkleppen op en gewoon doorgaan. De PVV is slecht, punt.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 15:19

@Balzakius | 17-05-10 | 15:04
Als je denkt dat hij dat verbod er echt doorkrijgt snap ik meteen waarom je zegt wat je zegt. Je gaat mee in de angst waar het paniekvoetbal van de media en een aantal partijen uit voortkomt.

Het lijkt wel alsof iedereen begint te geloven wat sommigen roepen: dat Wilders straks als de PVV een stuk of 25 zetels haalt gelijk Nederland zal regeren en alles wat er aan zijn brein ontspruit zal uitvoeren. Hij is een nieuwe Adolf Hitler, die is toch ook democratisch aan de macht gekomen? Of heeft de NSDAP nooit meer dan 31 (of 33) zetels gehaald en is Hitler in het zadel geholpen door een tweetal legerleiders uit de Eerste Wereldoorlog?

Prachtig hoe mensen die roepen dat we het verleden niet moeten vergeten -en dus Wilders moeten stoppen- het verleden zelf niet goed kennen.

Zealot | 17-05-10 | 15:18

@Balzakius | 17-05-10 | 15:04 Je geeft geen antwoord. Ik stelde dat jij behoort tot degenen die niet in staat zijn te definieëren ...

... wat "extreem-rechts" precies betekent ...
... op welke wijze precies Wilders "het extreme van rechts" vertegenwoordigt, terwijl dat "extreme van rechts" even zo vrolijk aan bijvoorbeeld de NVU wordt toegeschreven, terwijl de opvattingen van die club toch diametraal tegenover die van de PVV staan ...
... etcetera ...

En dat blijkt dus inderdaad zo te zijn: Het enige dat er bij je uit komt is "Geert Wilders heeft in mijn ogen niet de intentie om desnoods geweld te gebruiken om zijn idealen na te leven. Toch denk ik dat hij dezelfde idealen heeft als de extremistische tak. En daarom noem ik hem een rechts-extremist":

Datgene wat jij (zonder nadere uitleg) "toch denkt" beschouw jij als 'definitie'?
Dan ben je de enige: Keep on dreamin' ...

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 15:17

@Zealot | 17-05-10 | 15:08
Een partij die zich zo heftig profileert wordt meteen uitgespit. De bash-verslaving van de media en haar lezers.
De enige manier om het bestaan van een partij weg te nemen op een manier waarbij het mij ook zal zinnen. Is collectief op andere partijen stemmen. Ik zal nooit proberen het bestaansrecht van de PVV te ontzeggen.

Balzakius | 17-05-10 | 15:14

@Balzakius | 17-05-10 | 14:52
Professioneel weggestopt? Gedoofpot bedoel je. Het verschil is dat men niet gelijk begint te graven bij die mensen, maar dat de PVV lijst binnen een uur volledig was doorgespit.

Het gaat mij er om dat men een politieke partij probeert haar bestaansrecht te ontnemen en dat is ondemocratisch.

Zealot | 17-05-10 | 15:08

Auweyida | 17-05-10 | 15:04
raak!

Bukoswski | 17-05-10 | 15:06

@Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 14:50
De culturele verschillen zijn voor Wilders belangrijker dan de sociale verschillen. Per definitie de Islam bashen is prio nr. 1.
Universele rechten gaan op de schop: Het verbod op hoofddoekjes als je Islamitisch bent. Dit houd in dat een vrouw die niet Islamitisch is, zonder belastingaanslag een hoofddoek mag dragen. En natuurlijk religieuze vrouwen wel een belastingaanslag krijgen.
En als klap op de vuurpijl ziet Wilders een strakke leiding beter voor zich dan een partij met een democratie.
Geert Wilders heeft in mijn ogen niet de intentie om desnoods geweld te gebruiken om zijn idealen na te leven. Toch denk ik dat hij dezelfde idealen heeft als de extremistische tak. En daarom noem ik hem een rechts-extremist.

Balzakius | 17-05-10 | 15:04

Af en toe vraag ik me af waarom er nog zogeheten 'links activisme' bestaat.
In de tijden dat communisme nog bon ton was, de DDR eigenlijk wel de ideale staat - makkelijk te zeggen als je er zelf niet woonde - had die beweging allicht nog wel bestaansrecht, al durf ik zelfs dat wel te betwijfelen.
.
Ondertussen heeft die 'progressieve' beweging veel zo'n beetje wel voor elkaar: baas in eigen buik, fundi-christenen de mond gesnoerd, eindeloze sociale voorzieningen, een multiculturele samenleving... tsja, en toen drong het besef door dat dat het ook niet is. De samenleving is zo verlinkst als maar kan zijn, in die mate zelfs, dat we het normaal zijn gaan vinden.
.
Zo was een belangrijk motief om als in actie te komen in de tachtigjarige oorlog de tien procent belasting die de Spanjolen hieven. Moet je ons nu zien: er wordt zelfs gepleit voor een tarief van, jawel, zestig procent en we pikken dit als makke schapen of emigreren wel. De nivellering kent geen grenzen.
.
Het enige wat de linkse activisten zo ongeveer nog rest is het tegengaan van 'rechtse' geluiden. Klassieke fout die echter gemaakt wordt is de gedachte dat de vijand van de vijand de vriend is. Zei Marx niet dat religie de opium van het volk is? Ja, dat heeft Marx inderdaad fel verdedigd. En moet je de linkse beweging nu zien. Zelfs niet eens meer intern consistent.
.
Wat ze te rechterzijde menen te moeten bestrijden - vrouwonvriendelijkheid, antisemitisme, homo-haat e.d. - laten ze ongebreideld via hun eigen linkerzijde weer naar binnen. Nooit horen wij enige vorm van kritiek uit de linkerhoek op de Islam. En ja: dan is er iemand als Wilders nodig, met dank aan de linkse kerk dus.

Auweyida | 17-05-10 | 15:04

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:45
ligt er aan hoe diep je gaat, denk aan zaken als paradoxen, dialectische tegenstellingen etc. Leven in uitersten doet pijn.

Bukoswski | 17-05-10 | 15:02

Balzakius | 17-05-10 | 14:54
Nee debiel. LEZEN. Elke "zogenaamde" extreemrechtser. Ik vergelijk extreem-rechtse PVV'ers met oud-extreem-linkse kamerleden en constateer dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn. Dus nogmaals: Nee debiel. LEZEN.

Mr Dixit | 17-05-10 | 15:02

@ITEACHYOU | 17-05-10 | 14:43
Ze mogen dan wel de afgelopen 40 jaar een aantal keer (valt nog tegen) de grootste zijn geweest, dat betekent niet dat ze alles hebben bepaald. Het terugdringen van de doorgeslagen sociale wetgeving is namelijk onder Lubbers (CDA/VVD) gebeurd. Dat zie ik juist als iets goeds.

Ook zeg ik niet dat we het slecht hebben, maar het gaat ook niet bepaald lekker in Nederland. Er is duidelijk wrijving binnen de maatschappij door vele (moeilijk onoverbrugbare) cultuurverschillen die de PvdA niet heeft erkend en waar zij de schuld van bij de Nederlanders hebben gelegd. Intolerantie was het en men moest sociaal zijn.

En de enige excuses die men kreeg was dat Job Cohen zijn eigen partij even tussen neus en lippen door de schuld gaf zonder hand in eigen boezem te steken. Nare vent.

Zealot | 17-05-10 | 14:57

Mooi stukkie van Botte..

Superior Bastard | 17-05-10 | 14:56

@Mr Dixit | 17-05-10 | 14:42
Was u niet degene die schreef: "Maar tegenover elke zogenaamde extreemrechtser bij de PVV zet ik 3 oude extreemlinksers die nu keurig in de kamer zitten of zaten." ?

Balzakius | 17-05-10 | 14:54

@ITEACHYOU | 17-05-10 | 14:40
Waarbij ik durf te betwijfelen of zeggen dat "de islam op de lange termijn een serieuze bedreiging is voor de Westerse maatschappij" populistisch is.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 14:52

@Zealot | 17-05-10 | 14:40
De extreem-linksen die aangewezen worden binnen de kamer zijn aardig ingekrompen qua extremisme. Logisch. Want die idealen passen niet binnen de politiek in zijn algemeenheid. De acties uit het verleden worden ook professioneel weggestopt. Tenminste getracht.

Tegen het bestaan valt geen speld tussen te krijgen. Het gaat mij om de principes.

Balzakius | 17-05-10 | 14:52

@Balzakius | 17-05-10 | 14:40 Je snapt er, naar eigen zeggen, geen reedt van:

Dat vermag geen verbazing te wekken: Je gebruikt de term "extreem-rechtse populist", en dat is doorgaans een teken aan de wand: Dezulken zijn niet in staat te definieëren ...

... wat "extreem-rechts" precies betekent ...
... op welke wijze precies Wilders "het extreme van rechts" vertegenwoordigt, terwijl dat "extreme van rechts" even zo vrolijk aan bijvoorbeeld de NVU wordt toegeschreven, terwijl de opvattingen van die club toch diametraal tegenover die van de PVV staan ...
... etctera ...

Wil je het brein een kans geven, dan moet je het niet bij voorbaat drogeren met domme kreten als "extreem-rechts", die niets anders zijn dan een bordkartonnen mantra van gesubsidieërde nietsnutten als Japa van Donselaar en Peter Rodrigues et al. Dus:

Beter je leven, wellicht wordt het dan nog wat ... :-E

Behaard smaalkopje | 17-05-10 | 14:50

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:59
Helaas slaat het wel zeker ergens op.. Kijk eens goed hoe de organisatie van kerken in elkaar zit. De "Kerk" is van oudsher rechts. Waarom en hoe denk je dat het Vaticaan WOII heeft overleefd? Maar je moet wel even lezen: Kerken zijn rechts, maar draai het nou niet om hè! rechtsdenken mensen zijn niet per definitie religieus..

Tam Tam | 17-05-10 | 14:47

@Bukoswski | 17-05-10 | 14:37
Ik heb nergens last van.

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:45

Zealot | 17-05-10 | 14:40

Je schetst wel een heel zwart beeld van de PVDA.
Volgens mij is de PVDA de afgelopen 40 jaar de grootste geweest in NL en we hebben het volgens mij toch niet slecht in dit land. Zo slecht hebben ze het dus niet gedaan of is deze conclusie te snel door de bocht?

ITEACHYOU | 17-05-10 | 14:43

Leuk man, 4 fouten in 2 zinnen. Schop die gek naar het examenlokaal.

OoO | 17-05-10 | 14:43

@Balzakius | 17-05-10 | 14:31
"Ik snap wel dat in een sociaal land als Nederland, de kans groot is dat extreem-linkse mensen in de kamer zitten." Interessante misvatting. Extreem-links heeft niets, maar dan ook werkelijk niets met het in Nederland breed gedragen liberaal socialisme te maken. Extreem-links heeft zichzelf als zodanig benoemd om te verhullen wat ze werkelijk zijn: fascisten. Ga maar na: nationaal-socialisme (=fascisme) is een uitwas van links-socialisme. Erg pijnlijk voor de gemiddelde nette linkschmensch en daarom logisch dat men deze stroming liever over de schutting knikkert en beschuldigend naar het rechtse contingent wijst. Maar liberalisme slaat in haar extreme vorm toch echt niet door naar nationaal-socialisme.

Mr Dixit | 17-05-10 | 14:42

Kraken zou ONMIDDELLIJK verboeden moeten worden.

Het toppunt van volkomen doorgeslagen 'rechten' mijns inziens.

barbarossa72 | 17-05-10 | 14:41

Als er een AntiMarokkanenPartij aan de verkiezingen zou meedoen zou Wilders geen stem meer krijgen.

tismaareenmening | 17-05-10 | 14:41

@hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:35
Ik zou zeggen. Laat GS eens links liggen op LangzaaMaandag.. ;)

Balzakius | 17-05-10 | 14:41

Lieve mensen, vul de stemwijzer in en je zal zien dat de politieke programma's een pot nat zijn, met kleine nuance verschillen. Met andere woorden, in ons zo beGeer(T)de (Wilders) land komt er altijd een compromis uit. Een pot nat, maakt geen ruk uit wat je kiest, tenzij 1 partij meer dan 75 zetels haalt. Je kan dus alleen maar scoren door je populistisch op te stellen. Geert doet dat heel goed. Mijn complimenten. Vreemdelingenhaters scharen zich snel achter types als Wilders omdat ze niet niet in staat zijn om de populistische uitspraken te doorgronden en de achterliggende gedachte c.q. reden niet zien.

ITEACHYOU | 17-05-10 | 14:40

@Balzakius | 17-05-10 | 14:24
Dat is juist het probleem met Nederland op dit moment, mensen zijn "tegen" en politieke partij waardoor deze zo ongeveer buiten de maatschappij wordt geplaatst (en dat is juist wat de PVV met allochtonen doet volgens de critici). Er zijn mensen die op Wilders stemmen en dus is er draagvlak en daarmee bestaansrecht. Ik ben het nooit eens met de PvdA en denk dat Job Cohen dit land echt naar de klote gaat helpen als hij premier wordt, maar er zijn mensen die op de partij stemmen en dus mogen ze bestaan.

@Balzakius | 17-05-10 | 14:31
Sociaal heeft helemaal niks met extreemlinks (of gewoon links) te maken. Alsof elke niet-linkse partij iedereen laat sterven. Rutte had gelijk toen hij boos werd omdat mensen sociaal alleen maar aan links koppelen. Extreemlinks is trouwens gewoon zwaar intolerant en gewelddadig, dat is al helemaal niet sociaal.

En je Oostenrijk argument? Drogredenen voor beginners: nl.wikipedia.org/wiki/Hellend_vlak_%28...

Zealot | 17-05-10 | 14:40

@witwas | 17-05-10 | 14:35
Het overwegen van hardere maatregelen tegen de kopgroep waar wij het over hebben daar is niets mis mee (lees: daar ben ik het volkomen mee eens). Maar de stigma's en de bizarre uitspraken van een extreem-rechtse populist (naar mijn mening) die nog eens toegejuicht worden door een merendeel hier, daar snap ik geen reedt van.

Balzakius | 17-05-10 | 14:40

Het blijft links werkschuw tuig.

De Monarchist | 17-05-10 | 14:38

Bukoswski | 17-05-10 | 14:37
pardon, "verabsolute (sic) relativiteiten"

Bukoswski | 17-05-10 | 14:38

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:31
u bedoelt maatschappelijk, ik doelde persoonlijk en psychologisch. De gevangenis is trouwens een dagelijkse afspiegeling van het goede en het slechte, de macht, de autoriteit en de totale vergankelijkheid van dat soort "absolute relativiteiten".

Bukoswski | 17-05-10 | 14:37

Ach, die anarchisten zijn toch steevast jonge mensen die voor hun inkomsten geen bijdrage aan de maatschappij hoeven te leveren, hetgeen hen de comfortabele positie bezorgt van een volgevreten pasha die liggend op de divan de lulletjes bekritiseert die zich wel in moeten zetten. Ze zijn rechtser dan ze zelf beseffen.

Het CDA | 17-05-10 | 14:37

@Balzakius | 17-05-10 | 14:24 Ik ben ook geen voorstander van de PVV, maar mijns inziens is deze partij een product van falend beleid van de gevestigde partijen. Discrimineren van een bepaalde bevolkingsgroep geeft geen pas, maar als je ziet dat die groep met een straatlengte voor de koppositie inneemt in vrijwel alle statistieken van criminaliteit en overlast dan zal je daar beleid op moeten maken. Laat je dat achterwege, om wat voor reden dan ook, en denk je dat het een oplossing is om voor de oorspronkelijke bewoners Vinex-wijken te bouwen dan maak je je in mijn ogen schuldig aan struisvogelpolitiek. En daar is nog nooit iets goeds uit voortgekomen. Ik verwacht van Wilders ook geen oplossingen, maar ik snap wel dat een deel van de NL bevolking hem de kans wil geven.

witwas | 17-05-10 | 14:35

Balzakius | 17-05-10 | 14:32 Bedankt. Had iets meer niveau verwacht

Helaas ligt mijn niveau altijd laag op maandag. Morgen nog eens proberen?

hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:35

@hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:30
Nou, het persoonlijk aanvallen gaat je lekker af hè ? Bedankt. Had iets meer niveau verwacht. Krijg graag feedback.

Balzakius | 17-05-10 | 14:32

Denken buiten goed en slecht, puur existentialisme, is bovendien een gevaarlijke bezigheid.
Bukoswski | 17-05-10 | 14:19:

Da's een boude bewering. De geschiedenis laat zien dat juist denken in goed en slecht, zwart en wit, le rouge et le noir, nogal extreem gevaarlijk en explosief is.
Verder vind ik dat krakers natuurlijk van rijkswege onderdak moeten krijgen. (In een penitentiaire inrichting, bedoel ik dan.)

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:31

@Mr Dixit | 17-05-10 | 14:23
"Maar tegenover elke zogenaamde extreemrechtser bij de PVV zet ik 3 oude extreemlinksers die nu keurig in de kamer zitten of zaten. Je weet wel, van die jongens en meisjes die het doodnormaal vinden om andermans panden in te pikken en brand stichten bij MKB'ers die dingen doen waarvan zij vinden dat het niet mag." Ik ben tegen krakers. Belachelijk dat dit mogelijk is in Nederland. Ik snap wel dat in een sociaal land als Nederland, de kans groot is dat extreem-linkse mensen in de kamer zitten.
Als het zo doorgaat, kunnen we in de toekomst verwachten dat we veranderen in Oostenrijk. (Haider) Moet jij eens kijken hoeveel extreem-rechtsen (ex of niet) er opeens in de kamer verschijnen.
"een groepje marokkaanse jongens dat het erg grappig vond om de hitlergroet te brengen aan een auto met oud-strijders." <-- Belachelijk. Harde Hand. Zero Tolerance. Ik ga niet nadenken welk politiek standpunt ze ingenomen hebben. Dat zullen ze zelf waarschijnlijk ook niet bedacht hebben.

Balzakius | 17-05-10 | 14:31

Balzakius | 17-05-10 | 14:22

Allereerst heb ik je nergens Mongool genoemd maar als je zelf al op het woord komt is dat prima en misschien ga ik je dan wel zo noemen in het vervolg.

Je noemt Fitna een belachelijk filmpje en dat mag jij helemaal zelf weten. Ik persoonlijk vind The sound of music ronduit een kudtfilm, maar het was en is wel nog steeds een kaskraker.
En je Google comment sloeg idd helemaal de plank mis. Fijn dat je dat zelf ook nog even onderstreept.

Misschien is het een optie om je naam te veranderen in Balsnaptergeenzakiusvan?

hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:30

@oddfellow151 | 17-05-10 | 14:22
Pleur me hier niet neer als een überlinkscher man. Je zou eens meer moeten lezen. Ik ben alleen zwaar tegen de PVV. En vooral de uitwerking die het heeft op een bepaald deel van de maatschappij. Ja inderdaad.
En dat "alle topics", was natuurlijk puur cynisch. Helaas komt dat bij steeds minder mensen door...

Balzakius | 17-05-10 | 14:24

@Balzakius | 17-05-10 | 14:10
Als het done was in Nederland om in het immigratie/integratie vraagstuk man en paard te noemen, dan zou wat Wilders hierover zegt in JPB termen "duiden" zijn. Maar aangezien het not done is om het immigratie/integratie vraagstuk in al haar details te bespreken, want teveel beren uit de put voor de zittende politiek, is hierover je mond opentrekken al snel discriminatie/rascisme/extreemrechts etc..

Dat is mijn eenvoudige kijk op Wilders zijn "geschreeuw". Ik ben echt benieuwd of bij de verkiezingen zal blijken dat de grootste schreeuwer aan het langste eind trekt. in de dagelijkse praktijk is dit vaak zo.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 14:24

@Balzakius | 17-05-10 | 13:58
Nounou, mooie artikelen heb je opgezocht. Maar tegenover elke zogenaamde extreemrechtser bij de PVV zet ik 3 oude extreemlinksers die nu keurig in de kamer zitten of zaten. Je weet wel, van die jongens en meisjes die het doodnormaal vinden om andermans panden in te pikken en brand stichten bij MKB'ers die dingen doen waarvan zij vinden dat het niet mag. Trouwens, op veteranendag vorig jaar zag ik een groepje marokkaanse jongens dat het erg grappig vond om de hitlergroet te brengen aan een auto met oud-strijders. Zijn die dan extreem-links- of rechts? En de NSDAP en NSB, dat waren toch juist linkse, aan extreem-links grenzende organisaties? Zo ook de PVV. De denkwereld van Geert cs zit meer in de buurt van GL dan van VVD en CDA.

Mr Dixit | 17-05-10 | 14:23

@hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:20
Oh, en onderbouwt u dat even. Mijn plempsels blijven uiteraard puur subjectief. Dat zij niet aansluiten bij uw denkwijze zal natuurlijk niet uitwijzen dat ik een mongool ben.
Nu weet ik dat u gaat reageren met mijn Google-comment. Ik zat daar fout.

Balzakius | 17-05-10 | 14:22

Beste Balzakius,

In navolging van de grote domme dyscalculistische leider menen jullie linkschmenschen onbeperkt gebruik te mogen maken van jullie handicap, het niet kunnen omgaan met cijfers, het onbeperkt verwisselen van termen als soms, meestal, altijd, weinig, redelijk veel, alles.
Mag ik je erop wijzen dat er bij GS veel mensen zijn die wel kunnen rekenen en tellen en het verschil weten tussen bijvoorbeeld ‘enkele topics’ en ‘alle topics’.
Wees blij dat je hier een uitlaatklep voor je kapotgeïndoctrineerde hersenspinsels hebt, maar houd een beetje rekening met mensen die de dingen gewoon zien zoals ze zijn.

oddfellow151 | 17-05-10 | 14:22

Balzakius | 17-05-10 | 14:10

Als ik zo jou plempsels lees schat ik je niet ouder in dan een jaar of 15. Jij heb nog heel wat te leren knul dus hup op de pedalen en ga eens naar school.

hero_of_heaven | 17-05-10 | 14:20

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:05
Het zijn er meer dan u denkt. Het risico met anarchisten en anti-autoritairen is dat (een vorm van) nihilisme altijd gevaarlijk nabij is. Denken buiten goed en slecht, puur existentialisme, is bovendien een gevaarlijke bezigheid.
.
Natuurlijk bestaat er wel degelijk een tweesplitsing tussen links en rechts binnen het (liberaal-)anarchisme, zo zullen de rechtse individualistischer zijn ingesteld en de linkse meer vrijwillig (!) groepsmatig te werk gaan. Dit betekent niet, denk ik, dat de twee niet verenigbaar zijn, want de kern van beiden is toch wel buiten (beyond) het goed en kwaad (lees, moraliteit) van een autoriteit te denken.

Bukoswski | 17-05-10 | 14:19

krakers.... zielige figuren die te lui zijn om te werken....

wurly | 17-05-10 | 14:17

aka bottehond

hetluis | 17-05-10 | 14:17

@Balzakius | 17-05-10 | 13:56
Link NRC: Dat was een stagiair die er gelijk is uitgeknikkerd toen men er achter kwam dat hij dit had gedaan.
Nieuws.nl: Lijkt dat ze een punt hebben, maar ik zou er meer over moeten lezen.
Link VK: Dat is een peiling en dus geen goeie graadmeter. Wie zijn er ondervraagd, wat waren de vragen?
Sargasso.nl: Dat hij bij een extreemrechtse organisatie zat is niet goed te praten, maar de link maken naar stadscommando's is er weer een van de antifa aluhoedjes.

Ik ben geen voorstander van de PVV en zal nooit op ze stemmen, maar een beetje kritisch lezen kan geen kwaad.

Zealot | 17-05-10 | 14:11

Kraken is destijds veel te eenvoudig het Nederlandse recht binnengesmokkeld, terwijl het ten ene male strijdig is met het eigendomsrecht - in mijn ogen één van de twee belangrijkste pijlers van onze rechtsorde. Dat kraken ook bepaalde voordelen zou hebben, zal me worst wezen. Overal zitten zowel voordelen als nadelen aan. Wie zijn zogenaamde 'idealen' (lees: op het grote geheel geprojecteerde privédroompjes) wil verwezenlijken, moet een politieke partij oprichten - om breed gedragen anti-speculatiewetgeving te ontwikkelen bijvoorbeeld. Men kan er natuurlijk ook nog voor kiezen om op een onbewoond eiland te gaan wonen, alwaar men vervolgens lekker idealistisch zijn eigen kokosnoten mag kraken.

Krachtmeester | 17-05-10 | 14:10

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 14:05
En het rechts-extremistische gelul dan van meneer Wilders ? En dat belachelijke filmpje Fitna ? Of mag ik nu alleen nog maar naar het partij-programma kijken ?

Balzakius | 17-05-10 | 14:10

@Balzakius | 17-05-10 | 14:05
Tjah...

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 14:08

Alex kan wel een cursusje tekstschrijven gebruiken. Wat een onsamenhangende dronkenmanspraat. Is Bert een beetje de weg kwijt trouwens? Ik lees van de hand van Alex van V uitsluitend vurige pleidooien voor vernieuwing van links-extremisme. Vanzelfsprekend in de voor hem zo typerende 6e-klas-lagere-school-bewoording.

Mr Dixit | 17-05-10 | 14:08

Nu moet ik toch afhaken!
Het PVV programma heeft meer overeenkomst met het PvdA programma van de jaren zestig, en dat was sociaal, dan het huidige PvdA prgramma, en dat is dus extreem rechts?
laat maar zitten.

Sjeng de helle | 17-05-10 | 14:06

-weggejorist-

Asd Asd Asd | 17-05-10 | 14:06

@Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 14:02
Lastig te vinden. (á la Duyvendakje)
Wel een hoop kaalkopjes.:

Sietse Fritsma
Eric Lucassen
Johan Driessen
Joram van klaveren
Jasper van Koppen
Ron Dubbelman

Balzakius | 17-05-10 | 14:05

@Bukoswski | 17-05-10 | 13:54
Ik zou Liberaal Anarchisten (echte, zoals Alex) niet links willen noemen. Links-Rechts is een benaming voor politieke stromingen met een vertegenwoordiging in de kamer, genoemd naar de plaats van de groepering ten opzichte van de voorzitter van de kamer. Echte Liberaal Anarchisten hebben niks met vertegenwoordigende organen, zitten dus nergens in een kamer en zijn noch links noch rechts.
Principiële liberaal-anarchisten (zoals Alex) zijn er maar weinig, de meesten in dat wereldje zitten vol socialistische dogma's en kun je wel links noemen. Ik noem ze liever useful idiots.

koerbagh ® | 17-05-10 | 14:05

@Balzakius | 17-05-10 | 13:58
Na jouw posts hier een half jaartje ofzo af en toe gelezen te hebben, is het mij wel duidelijk dat het voor jou zo klaar als een klontje is dat de PVV een rechtse tot extreem-rechtse organisatie is. Dat is jouw mening en die deel ik niet.

Op een paar punten, immigratie/integratie vraagstukken voorop, is de PVV rechts. Het verkiezingsprogramma bestaat verder vooral uit "gezond verstand punten" en een handvol zeer linkse standpunten.
Een mix van zaken die onze samenleving beter zouden kunnen maken. Wat nodig is, want de Nederlandse samenleving heeft toch op zijn minst last van eenn zware verkoudheid.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 14:05

Mooi man, de hero brinkman van links :)

Technic0l0r_Jozef | 17-05-10 | 14:03

@Ashtrey | 17-05-10 | 14:02
Wat is daar rechts aan? Ik zie alleen maar religieus-conservatieve idiotie.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 14:03

@Balzakius | 17-05-10 | 13:56
Ik dacht je ons ging vertellen wie van de huidige kandidaten banden had met etreem-rechts? Dat vind ik in die links van je niet.

Owja, ik zie het verhaal over De Roon, inderdaad. Jammer dat dat als een tang op een varken slaat. Jij denkt dat iemand met een extreem-rechts verleden advocaat-generaal wordt binnen justitie?

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 14:02

Kraken is zoooo jaren '90
De teleurgestelde mensch van nu stemt toch gewoon PVV van achter de ramen?

Kopschimmel | 17-05-10 | 14:02

@Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:59
Maar wel een prachtige inkomstenbron van de adel-side. Vroeger dan.

Balzakius | 17-05-10 | 14:00

Alex heeft z'n zaakjes principieel en intellectueel al jaren prima op orde, één van de weinigen in dat wereldje die weet wat vrijheid daadwerkelijk betekent.
www.ravagedigitaal.org/2004%2B15/neder...

koerbagh ® | 17-05-10 | 13:59

@Tam Tam | 17-05-10 | 13:54
Kerken zijn niet per definitie rechts, dat slaat natuurlijk nergens op. Kerken zijn religieus-conservatief en daardoor achterlijk en tevens intolerant. Zeg dat maar gewoon.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:59

Of gaat iedereen mij nu vertellen dat de appel nu opeens wel heel ver van de boom valt ? Rot toch op. De PVV is een rechts tot extreem-rechtse organisatie. Clear. (As een klontje)

Balzakius | 17-05-10 | 13:58

En wederom laat GeenStijl zich niet tegenhouden door enige realiteitszin.

dinges1332 | 17-05-10 | 13:56

Hier ontgaat me weer de logica.
Verboden wapenbezit( was het trouwens niet! de man had een groot verlof, overtrad de transport bepalingen en is niet vervolgd). is extreem rechts.
Dus deze denktrand volgend was Volkert van der Graaf extreem rechts?

Sjeng de helle | 17-05-10 | 13:56

@Balzakius | 17-05-10 | 13:51
Heb ik gedaan, vrees niet!

Wie van de PVV-kandidaten heeft nu eigenlijk banden met extreem-rechts, ga je ons dat nog vertellen?

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:55

propper1000 | 17-05-10 | 13:29
jij hebt het niet begrepen vrees ik, de schrijver kiest geen kant. Hij geeft integendeel een verhelderend beeld van de paradoxen binnen de "extreem" linksche kerk. Het is meer een kritiek van de dubbele moraal die ze (i.e. linksche Politiek correcten) erop nahouden.
.
@BertBrussen
waarom denk je dat Alex rechts is? Liberaal anarchisten kunnen ook op en top linksch zijn (would make a whole lot of sense, actually!) en dus is zo'n stukje ook makkelijk te typen en ja-knikkend te lezen als linksert. Wel een goede post bijdeweetje, ben blij dat je weer voor GS schrift en lees je posts altijd.

Bukoswski | 17-05-10 | 13:54

Ik zie alleen maar een potje paniekvoetbal op de linkervleugel. En wat een domme actie op de dam! Bovendien is het volslagen krankzinnig om Moslim(a)s op afiches voor solidariteit en verdraagzaamheid af te beelden. Nog idioter is dat het half NL al niet meer opvalt. Kerken (of ze er nu tot God bidden of tot Allah) zijn per definitie rechts en intolerant tegen andersdenkenden. Dat geeft niet, zolang er geen politieke macht aan vast kleeft. En daar zijn we weer terug bij af: Eérst die politieke vleugel uit de islam amputeren, daarna heb je het pas over een Godsdienst.

Tam Tam | 17-05-10 | 13:54

Als we het dan toch over amnesie hebben: wie stonden er ook alweer met kransen te voetballen en wat voor jongens stonden op 4 mei bij mij in de straat de hitlergroet te doen naar langsrijdende auto's? Die jongens weten blijkbaar niet heel veel meer over de Tweede Wereldoorlog, anders zouden ze niet aan Hitlerverering doen.

@ecologiste | 17-05-10 | 13:37
Ooit was het bedoeld als vorm van actievoeren met een 'k' tegen het speculeren op de huizenmarkt waardoor er een tekort ontstond aan betaalbare woningen, maar tegenwoordig komt men vanuit Zuid- en Oost-Europa om hier gratis te wonen en al het koper uit de muren de slopen als men weer moet vertrekken. En vertrekken doet men vaak pas nadat ze eerst geweld hebben gebruikt tegen de politie.

Zealot | 17-05-10 | 13:52

@Balzakius | 17-05-10 | 13:48
Nee, dat heb ik niet, hoezo?

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 13:52

Balzakius | 17-05-10 | 13:50
Dat wil ik zien!

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:51

@Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:50
Nee debiel. LEZEN.

Balzakius | 17-05-10 | 13:51

@Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:50
Ik stem D66, Pechtold slaat zijn kandidaten ghehe

Balzakius | 17-05-10 | 13:50

@Balzakius | 17-05-10 | 13:49
Die is al een paar weken van de lijst, je bent goed op de hoogte.

Bovendien ben je in jouw ogen dus al extreem-rechts bij verboden wapenbezit? Man man man.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:50

Ik deed bij zoeken: "PVV" Maar dan krijg je alsnog alle topics...

Balzakius | 17-05-10 | 13:50

Balzakius | 17-05-10 | 13:49
Och, dat. Die man was ook wel heel snel weg. Niet dat ik PVV stem, maar elke partij heeft zo zijn rotte appels.

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:50

@Balzakius | 17-05-10 | 13:48
Ja, heb ik gedaan. Niets bijzonders.

Heb jij wel iets ontdekt, deel het dan met ons.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:49

@Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:48
Zal ik eens tellen ? Ik heb er wel eens een draadje over langs zien gaan volgens mij. Een mannetje met verboden wapen-bezit dacht ik..

Balzakius | 17-05-10 | 13:49

Balzakius | 17-05-10 | 13:48
Hoeveel rechterhand zwaaiers?

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:48

@TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 13:39
Haha Geert Wilders ver van extreem-rechts ? Heb je de kandidaten wel eens gegoogled ? Zou je eens moeten doen.

Balzakius | 17-05-10 | 13:48

@DutchLibertarian | 17-05-10 | 13:36
En het zeker weigeren terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, ondanks dat deze concrete plannen met zijn pand heeft?

En ze hebben het zeker ook te vroeg gekraakt (moet eerst minimaal een jaar leegstaan)?

En ze hebben er zeker ook een enorme teringzooi van gemaakt (dingen gesloopt), zodat de rechtmatige eigenaar - als hij al ooit zijn pand terugkrijgt - enorm veel extra kosten heeft?

En de politie wil/kan er natuurlijk weer niets tegen doen?

Altijd hetzelfde liedje.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:46

De Amsterdamse KraakKrant, die na een boycot van Danen werd weggeflikkerd door menig linkschmensch.. Beschuldigd van steun aan Van Gogh en van Fortuynisme.. Ja lekker links ja.
@linksgeluid: Dank.

Balzakius | 17-05-10 | 13:46

linksgeluid | 17-05-10 | 13:33
Jammer, nu kan het topic eigenlijk wel op slot.

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:42

Welke dwaas blijft dit soort clubjes subsidie geven?

Hockey | 17-05-10 | 13:41

Alles wat fanatiek wordt verdedigd of verspreid is per definitie verdacht.

Stroopdoos | 17-05-10 | 13:41

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:39
LOL,
Bij mij begon het ook te kraken.

Sjeng de helle | 17-05-10 | 13:41

mofje | 17-05-10 | 13:36
hier adsl, wireless, gas water electra douche en wasmachine.

Phobophrysk | 17-05-10 | 13:39

Even generaliseren:
De meeste (extreem)links denkenden zijn naïef.

Deze Alex van Veen verwoordt heel goed de stellingname van links vs rechts. Extreemlinks maakt van Wilders extreemrechts omdat ze een vijand nodig heeft. Wilders is echter verre van extreemrechts maar heeft 1 speerpunt waarop de hele (extreem)linkse kliek hem onterecht en heel naiëf tot extreemrechts denkt te mogen bombarderen.

TisNieZoMoeilijk | 17-05-10 | 13:39

Sjeng de helle | 17-05-10 | 13:30
Ik ben gestopt met zoeken toen ik last kreeg van mijn migraine.

Steilloos ten Onder | 17-05-10 | 13:39

Enige vrees dat die krakers hebben bij een nieuwe holocaust is toch echt "de douche"

Mr aarsch | 17-05-10 | 13:39

Krakersbladen horen thuis in een herbarium.

widtvoet ® | 17-05-10 | 13:39

www.afan.dds.nl/nederland/2010/2010feb...

Nou zijn de plakplaatjes eindelijk weer eens goedkoop zit er verdomme nix van mijn smaak tussen.
Doe ook eens stickers maken met een boerkamevrouw of haatbaardmeneer.

hero_of_heaven | 17-05-10 | 13:38

Is Alex aan het minderen met de paddo's of zo, want met deze column lijkt het erop of hij de dingen weer een beetje in het juiste perspectief begint te zien.
Jammer van dat einde, maar zeker geen slecht stukje van die tofuvreter.

oddfellow151 | 17-05-10 | 13:38

Dit zullen velen wel niet met eensch zijn maar oorspronkelijk was kraken een goed idee want tegen de speculatie die van de huizenmarkt een casino heeft gemaakt met valsspelende croupiers (voorkennis via gemeenteambtenaren) en aangemoedigd door een falende bouwoverheid. Maar allengs is het kraakgebeuren verworden tot clubs van goedkoop wonen en totaal nihilisten, althans dat is wat ik er zo van mee heb gekregen. Gelegaliseerde kraakclubs hebben zich sosm ontwikkeld tot functionerende communale woonvormen en daar is niets mis mee. Die sukkels die menen dat Geert een nazi is of soortgelijks zijn niet goed bij hijn hoofd en diskwalificeren zichzelf.

ecologiste | 17-05-10 | 13:37

Tip: Lees de Elsevier van deze week maar eens. Indrukwekkend stukje over krakers die een villa overnemen.

DutchLibertarian | 17-05-10 | 13:36

linksgeluid | 17-05-10 | 13:33
Opgelet!! zinvolle info op 13.33.
Bert, haal je stukje maar weer weg, of een update met als tekst: "bovenstaande blijkt irrelevant"

propper1000 | 17-05-10 | 13:36

Heb je in een kraakpand ook dsl dan? Of neemt ie voor het uplooijen van zijn column de wlan van de buren....?

mofje | 17-05-10 | 13:36

Er schrijven online heel veel mensen heel veel stukjes voor heel veel kleine publiekjes.

Bos Hout | 17-05-10 | 13:35

ik ben te rechts om enig respect te kunnen hebben voor krakers of marokkanen,waarom gaan ze niet samenwonen???kunnen ze beide op de pvda stemmen.

mooiweermarinier | 17-05-10 | 13:35

"Het voorlopige plan onder de naam 'Circus Wilders' omvat 'op of rond het Binnenhof happenings en acties'. Zo wordt (o.v.b.) gedacht aan een 'oud-hollandsche knieschijf schiettent' en 'stadscommando moslimdompteur die moslims door hoepeltjes probeert te laten springen.' Kijk, da's nog eens humor, lachen!" LOL

Balzakius | 17-05-10 | 13:34

Tweede bericht vandaag al met het woord 'puik'.
Ik vind dat een beetje jammer, Bert Brussen. Je hebt je duidelijk onbewust laten beïnvloeden door Brusselmans.

Dikr | 17-05-10 | 13:34

pfff die hele column lezen is mij iets teveel moeite hoor... Ik blijf gewoon bij mijn vooringenomen mening die overigens niet op persoonlijke ervaringen gebaseerd is:

Alle kraekersch moeten deaud / huur betalen*

*Doorhalen wat niet van toepassing is

Bollux | 17-05-10 | 13:34

Tja die Alex van Veen is inderdaad 20 jaar geleden "links" geweest. Het blad ravage werd de laatste jaren van haar bestaan al uitgekotst door alles wat links was, dus een krakersblad kun je het niet noemen. Na een wanhopige omvorming van krakersblaadje in een soort alternatief lifestyleblad is het door teruglopende abonnees gestopt.

Die Alex is gefrustreerd achtergebleven, flirt nu met extreemrechtse dierenrechtenactivisten maar uiteindelijk leest niemand wat van hem. Kan me voorstellen dat GS het reuzeleuk vind, maar zijn stukjes betitelen als zijnde afkomstig van krakers of zelfs de ravage als krakersblad is tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

linksgeluid | 17-05-10 | 13:33

Harrie Nak | 17-05-10 | 13:30
Kenelijk te campen met een krakende vorm van analfabetisme.

Ashtrey | 17-05-10 | 13:33

een goede kraker is tegen alles, ook tegen den linksche mensch.

MalteseKnight | 17-05-10 | 13:33

"... het zegt wel iets over het onverdraagzame en dogmatische karakter..."

Grappig, de heer Van Veen beschrijft de islam.

Art Vandelay Ultor | 17-05-10 | 13:32

Knap om zoveel spelfouten in twee zinnen te zetten.

Harrie Nak | 17-05-10 | 13:30

Hier ontgaat me toch de logica van, als die er al is.

Sjeng de helle | 17-05-10 | 13:30

gelukkig, eindelijk weer eens een pro-Geert Wilders collumnist.
Ik ben, met Geert, blij met deze ondersteuning. Heel fijn.

propper1000 | 17-05-10 | 13:29

En het huis der ongewassenen kraakt in zijn voegen.

widtvoet ® | 17-05-10 | 13:28

KrakerT Godwinnetje.

Ashtrey | 17-05-10 | 13:28

De logica.........

JL1 | 17-05-10 | 13:27

Rare jongens die krakers...

esstilo | 17-05-10 | 13:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com