Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Iedereen vindt Freek de Jonge STOM!

freekuitverkoop.jpgZomaar een tweetphoto gejat van de bekende muzikant/dichtor Nico Dijkshoorn. Onderschrift: "Alles was uitverkocht bij Albert Heijn behalve dit." Om het verval van de eens zo populaire cabaretier Freek de Jonge -die zogenaamd op eigen verzoek voor half lege zalen optreedt- even te illustreren. Nu kunt u denken: zo'n Dijkslul, wat weet die er nou van? Alsof die iedere keer bij DWDD massaal de lachers op zijn hand heeft. Bekijk dan even het wederom geopende gastenboek van dominee de Jonge naar aanleiding van zijn optreden in Pauw en Witteman. Preek v/d Week: Vanuit mijn villa in Muiderberg is Nederland een hartstikke leuk land!

Reaguursels

Inloggen

bernhardes
graag voorbeelden van mensen die jij zo goed vindt.

en ik ben het wel met schoorsteenveger eens dat bram en freek zeer goed waren en trouwens een zeer goed muzikaal gezelschap om zich heen hadden verzameld. de hond was/is een zeer goede guitarist.

luister maar eens naar nummers als quo vadis.

dolffie | 07-04-10 | 13:01

Klopt die vreselijke freek de jonge is een domme linkse pvda rakker.
Maar ja dat er echt geen pest aan die goser is weten we al jaren.

Bijna alle artiesten op zijn vlak zijn goed tot bijzonder goed cijfers van 8 tot zelfs 10.
Mij hij verdient nog geen 4. Zo ook zijn partij.

bernhardes | 07-04-10 | 10:27

jolly
zo zie ik de humor van freek en het is dan yoep. Dat freek niet tussen de mensen staat met het voetballen maar in een skybox prima. Youp belt op naar de hocky vereniging of er een parkeerplaats gereserveerd kan worden voor de auto en op de vip tribune. Mijn inziens min of meer hetzelfde gedrag.

dolffie | 07-04-10 | 09:21

Dan ben ik de laatste maar mijns inziens is het een intelligente man. Ben het zeker niet altijd eens met hem maar kan hem wel waarderen. Humor waar je nog eens bij na kan denken is leuker en het kan geen kwaad naar anders denkenden te luisteren.

Jolly Jumper | 07-04-10 | 00:45

Schoorsteenveger
misschien heb jij gelijk. Freek ken ik vanuit de programma's die hij maakt en niet zozeer van rol als tafelgast bij de dwdd of pauw en witteman. Tenminste aan die twee programma's refereerden een aantal mensen. Ik kan mij daar geen mening over vormen.

Als freek dit gedrag vertoont is dat jammer en dat kan ik dan niet waarderen in hem. Zijn nieuwejaarsconference vond ik zeer geslaagd beter dan al het andere wat geboden werd op de televisie. En ik verheug mij ook wel weer op zijn verkiezingsconference.

dolffie | 06-04-10 | 16:58

dolffie | 06-04-10 | 13:28
Onderhoudend misschien. Paul de Leeuw is ook onderhoudend, tenminste voor bepaalde mensen, en die loopt ook al naast z'n schoenen, roepend dat hij zo'n geweldig programmamaker is en z'n salaris dubbel en dwars waard is.
Maar in de tijd van Neerlands Hoop was het toch iets anders dan enkel onderhoudend en was het ook niet belerend. Het was op een bevlogen wijze tegen schenen schoppen, het was de overmoed van de jeugd, de opstand tegen de vaders die het iets authentieks gaf. En hoe harder er 'au' geroepen werd des te bevlogener en des te harder schopten ze, 'want zo is het spel, zo zijn de regels en zo moet het gespeeld worden'. Nu, op z'n oude dag, meent diezelfde Freek -Bram is tot aan zijn laatste dag wat rechter in de leer gebleven als je het mij vraagt- dat we eerst beleefd aan hem moeten vragen of we misschien deze of gene scheen een zacht tikje mogen geven, en als we het zonder zijn toestemming doen of te hard schoppen, dan wacht ons ongevraagd een donderpreek. En het is al helemáál uit den boze om Freek zelf aan te raken natuurlijk, want hij moet onaantastbaar blijven vindt hij. 'Zo is het spel, zo zijn de regels en zo moet het gespeeld worden' preekt hij op verzoek van de gevestigde orde die hem al bij leven tentoon stelt en eert.

Schoorsteenveger | 06-04-10 | 15:55

Schoorsteenveger
ik ben het ook wel met je eens. Elke cabartier heeft iets van een moralist, ijdeltuiterij gewoon omdat hij zijn mening verkoopt en daar de handen voor op elkaar krijgt. Hij denkt inderdaad dat hij gelijk heeft omdat de gemeente klapt voor hem. Tussen de nar en het volk staat een menigte die hem gelijk geeft en daardoor denkt de naar dat hij gelijk heeft.
Klinkt als een mooi klassiek drama.

Daardoor valt hij wel door de mand.

Dan was zijn ouderjaarsconference een terugval naar zijn nar zijn. De programma's over zijn jeugd (friesland, zaanstad) vond ik in de eerste instantie ook wel een beetje ijdeltuiterij maar ook wel zeer vermakelijk en leerzaam en knap opgezet. Zeker zijn verhalen over zaanstad, vond ik zeer aangenaam. Ben geen zaankanter maar de interactie met het publiek was zeer onderhoudend gedaan.

dolffie | 06-04-10 | 13:28

dolffie | 06-04-10 | 11:58
Was het maar gebleven bij die humor, verpakt in verhalen met verschillende lagen. Maar nee de Grote Freek meende méér te moeten zijn en hóger te moeten gaan, en daar ging het fout. Hij viel door de mand, bleek een ijdeltuit, een moralist, een betweter die zichzelf heeft wijsgemaakt groot filosoof en ook hogepriester te zijn. Zo lang hij de nar speelde was hij goed, maar hij wilde koning zijn. Dat de narren die nu om hem heen draaien niet in staat zijn om ook hem een spiegel voor te houden, daar heb je misschien gelijk in, maar dat neemt niet weg dat de Grote Freek al lang geen nar meer is.

Schoorsteenveger | 06-04-10 | 13:11

Met canis eens maar dan om andere redenen.
Afgelopen ouderjaars gekene naar jan jaap van der wal, geen klik met de zaal.
guido wijers erg flauw en zonder enige vorm van intelligentie. Misschien een nieuwe vorm die ik nog moet leren waarderen.

Freek zijn nieuwjaarsconference was gewoon goed. Hij is grootverdiener en denkt links ik ben een grootverdiener en waardeer zijn humor en manier van vertellen. Ik ben het niet altijd met hem eens maar de humor is gewoon goed. Mooi verpakt in verhalen met verschillende lagen.

Helaas voor jullie maar zolang er geen opvolger is van zijn niveau kan hij niet met pensioen. Hij heeft nagelaten om te zorgen voor een goede opvolger. Freek is de meester.

Youp is het niet al denkt iedereen dat.

dolffie | 06-04-10 | 11:58

En daarom moet Freek blijven. Ik vindt dat GS een poll moet uitschrijven. Freek wel of Freek niet. Ik vindt van wel. De ergenis die over me heen komt als ik die man net zie, m'n bloedsomloop die verbeterd als ie z'n bek opentrekt en complete waanzin uitkraamt, de tijd die ik vindt te reaguren op GS; heerlijk!! Freek zet heel links denkend Nederland voor schut met z'n vreemde gebral. Prachtig toch? De VARA, de PvdA, SP, GroenLinks. Allemaal zet die dementerende malloot ze voor lul. Freek MOET blijven. Het is gezond voor je.

Canis Ferox | 06-04-10 | 08:13

Freek de Jonge bezit een mooi groot huis in een leuk dorp, hij ergert zich desondanks aan het huurwaardeforfait dat hij - als grootverdiener - daarvoor moet betalen, ondanks (of dankzij) dat hij links is, heeft hij een tweede huis in Frankrijk.

Als hij in Nederland is, zit hij in een skybox bij Ajax, of hij speelt golf in het Gooi, of hij laat zich aflikken door figuren als Pauw, Witteman en van Nieuwkerk, of hij meent ons, terwijl hij slechts teert op oude roem, te moeten vertellen hoe 'wij' het hier in Nederland moeten doen.

Verder heeft hij een vrouw die hem door dik en dun steunt (ja, zó kan ik ook veel), het forum op zijn site is onlangs gesloten, want wat 'gewone mensen' te zeggen hadden laatstelijk, beviel Hem kennelijk niet meer, zijn webmaster heeft gedreigd aangifte te doen tegen mij bij de politie omdat ik jaren geleden óók al kritiek durfde te hebben op Hem (ik ben zelf toentertijd overigens fysiek bedreigd door twee fanatieke fans van Hem, nadat zijn webmaster mijn emailadres bekend had gemaakt op 'Zijn' site)...

Maar 'most of all': Hij, Freek de Oude, kan absoluut niet tegen kritiek.

Moet ik nog meer zeggen over fascisme?

Jaap Cuperus | 05-04-10 | 23:12

gewerkt

god is de geest | 05-04-10 | 22:57

baatstra 05 04 10 21:44
Hard voor grwerkt? Laat me niet lachen. Een jaar lang elke dag één uur/anderhalf uur dezelfde grapjes uitkramen ! En na een jaar eindelijk weer eens nieuwe grapjes gaan verzinnen en dan weer een jaar lang de subsidie theaters in om elke dag weer dezelfde grapjes te vertellen. Je kan nog beter aan de lopende band gaan staan! En als ze te weinig grapjes kunnen verzinnen( ja want dat is moeilijk hoor,dat is heel hard werken) gaan ze ZINGEN!? A.u.b houdt toch op zeg.

god is de geest | 05-04-10 | 22:55

personen

baatstra | 05-04-10 | 21:44

En hij heeft er altijd hard voor gewerkt... schijnt iedereen hier voor het gemak even te vergeten.
Wat een afgunstige trieste presonen.

baatstra | 05-04-10 | 21:43

@ schendstok 05 04 10 02:18

De subsidie zat ook niet in zijn wat jij noemt "productie maatschappijen", maar in de theaters waar zijn "productie maatschappij" aanklopte!
Als die theaters zonder subsidie hadden moeten werken dan had jouw "productie maatschappij" nooit die bedragen kunnen graaien die toen gegraaid zijn!?
Met andere woorden Freeks de Jonge's "productiemaatschappij" heeft volop geprofiteerd van subsidie's .
Ook een goeie avond!

god is de geest | 05-04-10 | 21:18

Freek is een prachtig symbool van alles dat ooit progressief is geweest

Nu rijk, grote bek, veel zendtijd en Nederland de afgrond in duwend.

NoMinister | 05-04-10 | 19:40

Nico Dijkshoorn die Freek de Jonge de beurt geeft. Ik weet het niet, maar het gevoel bekruipt mij dat de God van de geestelijke armoede zich nu toch echt voorgoed in alle hoeken heeft genesteld, niet alleen op de podia waar je nog enige wijsheid, enig inzicht, enige scherpzinnigheid zou kunnen en mogen verwachten, maar overal.
Dijkshoorn de nihilist, de kameleontische sceptische cynicus die onder luid applaus wegduikt achter zijn spiegelbeeld zodat alleen een amorfe indruk van een vage niet te duiden schaduw achterblijft en het stoeltje in de studio waarop hij had plaatsgenomen schoon blijft, onaangeroerd haast, klaar voor een volgend vluchtig optreden, geeft de Jonge van jetje, de diep verontwaardigde op latere leeftijd tot inkeer gekomen schreeuwlelijk die eenieder verguist en veroordeelt die nu nog het lef heeft om blind voor de boodschap van de liefde ergens tegen in opstand te komen en niet in dankbaarheid op de knieëen valt voor wat hij, Freek, aan verheven kunst richting het volk wenst te werpen.
Ultieme leegheid trekt ten strijde tegen versleten moralisme, alsof het nergens anders over zou kunnen of moeten gaan. Twee keer niks, twee keer leggelopen hoofden, twee keer dood in de pot.
Twee potsenmakers die hun kunstjes doen in een circus dat al lang geen echt programma meer heeft, in een lauwwarme circustent die een beetje stinkt naar vochtige schimmel en houtrot, een gammele constructie die op instorten staat.

Schoorsteenveger | 05-04-10 | 18:27

Wezenloze halfblinde linkse softie heb geen schuld gevoel ja dat we in dit land iedereen en alles maar toelaten daar heb ik een schuldgevoel over

Hansvo286 | 05-04-10 | 16:10

FREAK de Jonge

dorus2 | 05-04-10 | 13:48

Wanneer stopt die man nu eindelijk eens een keer?

eavymetal | 05-04-10 | 12:31

toch bijzonder dat de beroeps-christen-basher in de nadagen van zijn carriere zich heeft bekeerd tot de *kuch*progressieve en vernieuwende en vooral tolerante Islam...

Onderbuik | 05-04-10 | 12:27

Het niveau op geenstijl hobbelt mijns inziens met rasse schreden achteruit. Snedig commentaar met een knipoog is altijd goed voor het relativeringsvermogen, maar daar heeft het reaguren momenteel niets meer mee te maken. Bah bah en nog eens bah.

ES125 | 05-04-10 | 11:51

Kijk dat je Freek niet berijpt is no tot daar aan toe. Maar zonder argumenten zomaar te lopen zeiken omdat je op gs mag typen is wel een beetje zielig. Freek denk tenminste na voordat hij iets op schreef, hier mag je schrijven en het liefst niet nadenken,

Zaaddonor | 05-04-10 | 09:05

de realiteit van Neerlands Hoop:
Bram Vermeulen leeft en Freek de Jonge is al jaren dood!

sjors 22792417 | 05-04-10 | 08:18

HIJ IS EEN ZEIKMANNETJE.

Vroeger wel leuk -40 jaar terug- scherp zelfs en maatschappijkritisch. Nu afgedankt en vergeten.
Te veel vriendjes bij de VARA, de Volkskrant en de VPRO. En dat alleen om zich staande te houden. Hij moet door. Heeft preekdrang. De man zingt af en toe kleffe en ranzige liedjes over zijn liefde voor Hella. Voor dat gedoe krijgt Freek ruimschoots podium bij Pauw & Witteman. Het duo dat De Jonge klakkeloos naar de mond kijkt. Verder toont De Jonge zijn afgunst in het openbaar voor jongere collega's die het goed doen. Freek is verworden tot een zielige opa met een door Links opgeblazen ego. Jammer.

grote haas | 05-04-10 | 06:27

@ Snelle Gerrit | 04-04-10 | 22:26
Weet jij misschien of zijn moeder is kaalgeschoren in 1945 ?
Bedoel, Hitler en zijn trawanten waren ook socialisten.
Daarom is het eigenlijk vreemd dat de nazi's (nationaal socialisten) door de huidige linkse salonsocialisten als rechtse fascisten worden betiteld.

wachtmeester de bruy | 05-04-10 | 06:22

waarom kan ik niet gewoon kudoos geven voor een onderwerp?

aleichem | 05-04-10 | 04:28

Snelle Gerrit | 04-04-10 | 22:26
Maar hij is wel de vertolker van het moreel superieure links babyboomdenken en daarom houd ik niet van hem.

websenior | 05-04-10 | 03:52

Freek is een verwarde dementerende man, laat hem lekker onzin uitkramen.. deze man word al jaren niet meer serieus genomen. Sterkte Freek!

Bluemonkey | 05-04-10 | 02:33

"@schendstok | 04-04-10 | 19:47

Ik ben het met je eens, maar Freek is niet op zijn retour!

leverworst | 04-04-10 | 23:28"

Ok dan. Laten we het erop houden dat de moderne tijd hem momenteel aan het inalen is, goed?

schendstok | 05-04-10 | 02:22

@ god is de geest | 04-04-10 | 22:18

Ga jij je naam eens veranderen in 'god geeft de geest' want je praat maar dan ook helemaal volledig driewerf PEOP!!!!!!!. Freek de Jonge heeft zijn eigen productiemaatschappij en al zijn voorstellingen waren allemaal vrije producties. Dat betekent dat ze zelf hun investeringen deden en dat er maar dan ook helemaal geen cent, ik herhaal GEEN CENT subsidie zat in zijn voorstellingen. Sterker nog, ze brachten belastingcenten op. Weet je waarom hij geen subsidie nodig had? Omdat zijn zalen altijd vol zaten. Dus ga je ergens in een hoekje ontzettend VERSCHRIKKELIJK ZITTEN SCHAMEN omdat je niet eens PEOP maar zoveel STRONT hebt geplembd vanuit je onwetendheid. Informeer je eerst eens over iets als je hier op GS iets meent te moeten dumpen, arme onwetende!!!

schendstok | 05-04-10 | 02:18

Ach ja, wij echte Hollanders zijn gewoon allemaal Naties volgens de linkse rakkers, m'n pa, opa, overgroot pa en noem maar op, die hebben allemaal voor niets gewerkt, gezwoegd en ons fatsoen geleerd. Waar hebben we het over, wie wordt hier gediscrimineerd. Laat je gewoon bestelen, beroven, vermoorden, verkrachten en bekeren tot de islaam. Pa bedankt voor je bijdrage, maar helaas we hebben er niets aan, helaas zitten er te veel aapjes in Den Haag, die in hun verkiezingsprogramma hebben staan " Horen, Zien en Zwijgen"

De Marokkaan is de Jood van 1940 en ik ben de Nazie van 1940, maar het is anders om, De Marrokaan is de Nazie van 1940 en wij zijn de Joden.

Holland, wordt wakker!!!!!!!

Hollanders, wordt eens wakker..... waar is je geloofwaardigheid!

fritsspits | 05-04-10 | 01:48

Linkschmensen houden namelijk niet van oorlog.
hugochavez | 05-04-10 | 00:00
Hier enkele bekende linkschmenschen die wel van oorlog hielden:
Stalin
Pol Pot
Hitler
Mousselini
Mao
Castro

Prins Pils | 05-04-10 | 01:25

Als die man alleen al ergens in de aankondiging zit zapp ik al weg ~~~~~~@#(!%*!
Volgens mij is hij de enige die zichzelf BRILJANT! vindt.

puntkomma?! | 05-04-10 | 01:22

Max doet huilie over GS-reaguurders in het gastenboek!

Redwood | 05-04-10 | 01:20

En het plaatsen van nieuwe reacties is door Freek de Stomme onmogelijk gemaakt.
Heeft zeker voldoende kopij binnen.

Lewis Lewinsky | 05-04-10 | 01:09

Yep. Naarden is een vestingstad geworden. Staat al in Wikipedia.

Lewis Lewinsky | 05-04-10 | 01:04

Alhoewel. Het zou natuurlijk kunnen dat Freek de Stomme deze opmerking, citaat: *blup* einde citaat, na ampel beraad met German van Veen, heeft ervaren als *kuch* haatmeel. Een bedreiging.
Is Naarden al veranderd in een vesting, gezien de ernstige bedreigingen aan het adres van De Stomme Freek?

Lewis Lewinsky | 05-04-10 | 01:02

Ik herinner me uit het blote hoofd nog één plemp bij Freek de Stomme. Die luidde *Blup*. Was getekend: de goudvis van Wim Heitinga.
*steek die maar in je zak, stomme Freek*

Lewis Lewinsky | 05-04-10 | 00:59

Freek de Jonge heeft verdorie zijn hele gastenboek gecensureerd.
Heeft het niet zo op met de vrijheid van meningsuiting, kennelijk.
*voortaan Freek de Stomme sgrijft*

Lewis Lewinsky | 05-04-10 | 00:57

Die 35% korting sticker... heel herkenbaar! Da's dumpzooi van de Appie, daar doet zelfs de bonuskaart niks aan of af!

Redwood | 05-04-10 | 00:55

@En-el Hak | 04-04-10 | 19:04
Als het geen probleem is. Waarom kom je er dan op terug? Kennelijk toch een probleem.

Wat is het nu? Verlicht ons. Please?

En probeer daarbij vooral on topic te blijven, OK?

-edit | 05-04-10 | 00:46

Laat ik het zo zeggen, Freek zijn humor is mijn humor niet. Bovendien is het een rechtswonende linkslullende zakkenvuller.

copy2devnull | 05-04-10 | 00:16

Freek de Jonge moslim kan niet tegen kritiek, berichten worden verwijderd uit zijn gastenboek.

Onderbuik | 05-04-10 | 00:05

Zohoo! Freek heeft zojuist (pak'm beet vijf minuten gelee'n) alle GS-reacties even zitten wissen uit zijn gastenboek.

Freek houdt niet zo van kritiek, Freek houdt van China.

Boris Poepnagel | 05-04-10 | 00:02

Freek was vroeger erg goed, hij heeft alleen zijn principes verloochend door naar Irak te gaan, dat is zijn ondergang geweest. Net als toen Kopspijkers van NED3 naar een commerciële zender verdween en vrijwel niemand meer het programma wilde zien.
Freek is links, grachtengordeldier bij uitstek en juist dát moet hij uitbuiten. Hij moet niet een ommezwaai maken naar rechts, want zo is hij niet echt, mensen zien dat en je populariteit daalt.
Er zijn nog genoeg linkschmensen, niet hier op Geenstijl inderdaad, maar buiten het internet gewoon op straat vind je er genoeg. Misschien moet Freek ook zijn excuses maken voor Irak, hij had daar nooit naar toe moeten vliegen. Linkschmensen houden namelijk niet van oorlog.

hugochavez | 05-04-10 | 00:00

@schendstok | 04-04-10 | 19:47

Ik ben het met je eens, maar Freek is niet op zijn retour!

leverworst | 04-04-10 | 23:28

FdeJ is een niet-leuke linkse lutserT

Purpleheart | 04-04-10 | 22:41

b.t.w., Freek de Jonge is van 1944 en dus geen babyboomer

Snelle Gerrit | 04-04-10 | 22:26

Pisnicht Nico Dijkshoorn mag zijkn nagels wel weer eens lakken; want ja, dat azijnzeiken vreet zo af he.
Freek WAS toppie: luister maar eens dertig jaar en verder terug. De Tragiek. 'mijn vader zei altijd: 'doe nu eens gewoon'. 'Doe eens iets bijzonders was wellicht stimulerender geweest'.
Maar zwak inderdaad dat een hardliner als hij voor de commercie is gezwicht, want inderdaad: voor je het weet liggen je CD's dan bij Appie in de ramsj....

Snelle Gerrit | 04-04-10 | 22:25

Freek de Oude?
Die B artiest wordt door niemand leuk gevonden. Slechts 35% korting? Geld erbij geven, dan raak je het misschien kwijt...

DenBerk | 04-04-10 | 22:21

Nico Dijkshoorn.... is dat niet die dichter met dat prachtig rijmende proza, die al vele dichtbundels het licht heeft laten zien? Die al meermalen op de shortlist heeft gestaan van toonaangevende literaire prijzen? Die volle zalen trekt wanneer hij weer eens acte de présence geeft tijdens literaire avonden of poetry-slams? Die al een prachtige reeks DVD's heeft uitgegeven met hoogtepunten van zijn optredens, en onlangs nog Carré aan zijn lippen had hangen. Bij wie in zijn teksten onder de hilarische oppervlakte altijd een diep venijn en maatschapprijkiritiek schuilt? Die iedere week heel Nederland verrast met alweer een nieuwe stijlvorm in het toonaangevende cultuurprogramma DWDD? Inderdaad helemaal terecht dat dit multitalent Freek de Jonge op zijn nummer zet.

Bert op Safarie | 04-04-10 | 22:20

Hebben jullie nou echt niets meer te doen? Het wordt een beetje en grammofoon die in dezelfde groef vastzit. Geeft niet hoor, dat kan gebeuren. Het is voor jullie tenslotte ook pasen.
Zonder Freek geen Teeuwen en meer van degene die na hem kwamen. Freek was heel erg goed. Daarna werd het een tijdje minder. De laatste tijd is hij weer sterker aan het worden.

NewEnglandPatriots | 04-04-10 | 22:18

Freek de jonge is een grote subsidie hoer! Ik zal het even uitleggen.
Al die jaren dat Freek de jonge in de theaters heeft gestaan waren die vet gesubsidieerd. Heel zijn kapitaal dat ie bij elkaar heeft geschraapt is betaald door de belastingbetaler. Een elitaire uitkeringstrekker is het. Daarom kan hij het zo goed vinden met die moslims. Een grote hypocriete lul die de mensen natrapt die hem hebben onderhouden! Hij moet trouwens wel blijven geloven in zijn weerzinwekkende linkse dogma's omdat anders heel zijn wereld instort en moet toegeven dat hij altijd op het verkeerde padje zat! Ja en dat is hard héél hard!
Hij is de een van de eerste die we straks scheren!

god is de geest | 04-04-10 | 22:18

Freek blijft een held. Gisteren nog weer een oude CD opgezet van Neerlands Hoop. "Het is weer tijd om te bepalen waar het allemaal op staat." Het is alweer 32 jaar oud en nog steeds toepasselijk...

k3 | 04-04-10 | 21:55

Maar idd, freek wie???

Graftak | 04-04-10 | 21:48

Die filmpjes die hij ooit op internet had gezet "kortgehouden", dat was echt wel interessant.

Had zijn reactie op Dijkshoorn ook al gelezen:
twitter.com/freekjonge/statuses/115297...

atm0s | 04-04-10 | 21:47

Mét bonuskorting!

Graftak | 04-04-10 | 21:45

freek wie?

Bertus Betonsloper | 04-04-10 | 21:33

Freek moet met pensioen

F.Fluitketel | 04-04-10 | 21:27

Freek doet het nog altijd niet slechter dan de christenen die al 2000 jaar dezelfde boodschap herhalen, de moslims met hun 1300 jarige guitigheden, de marxisten met hun 150 jarig polariserend gezwam etc. Vraag is alleen of steeds hetzelfde zeggen als humoristisch kan worden geïnterpreteerd als het juist de bedoeling is van de boodschapper dat zijn boodschap serieus wordt genomen dankzij zijn zogenaamd humoristische verpakking. Humor ( de verpakking) geraakt namelijk nogal snel gedateerd als hij "maatschappelijk geëngageerd" is.

Waaligator | 04-04-10 | 21:13

Freek de Jonge schijnt moslim geworden te zijn, nu begrijp ik waarom hij deze religie nooit kritisch tegen het licht durfde te houden.

Onderbuik | 04-04-10 | 21:12

Wist niet dat Dijkshoorn van nagellak hield.

Imprimatur | 04-04-10 | 21:04

Ik vind Freek super!

bloemis | 04-04-10 | 20:59

Freek is een van de beste cabaretiers die we ooit gehad hebben. Na hem is er nooit meer iemand geweest die aan hem kan tippen. Legendarisch zijn de oudejaars conferences. Helaas is hij vergeten op tijd te stoppen.

de oude nar (5) | 04-04-10 | 20:55

Freek is ver uit de grootste cabaretier en theatermaker van deze tijd. Er speelt niemand op zijn niveau.
De internet kneusbrigade die zich hier door allerlei telegraafluitjes achter grappige nepnamen laat ophitsen is voor geen seconde serieus te nemen.
Wie denkt dat er van Elvis Presley of Frank Sinatra nooit een LP of CD in de opruiming heeft gelegen is volledig naïef. En vooral erg dom om daar ook nog iets uit te concluderen behalve zijn eigen onbenul.

antizanic | 04-04-10 | 20:55

Freek de Jonge was in zijn beste dagen bijna net zo goed als Henk Elsink...

Onderbuik | 04-04-10 | 20:51

ik vind freek wel leuk

kan dit? | 04-04-10 | 20:37

Sliptong | 04-04-10 | 17:57

Hetgeen ik te melden had is nu het bovenste topic.
geyl heur.

Zangeres Sugar Lee Hooper overleden. Komt door Freek denk ik.
dr. fors | 04-04-10 | 17:52

dr. fors | 04-04-10 | 20:37

freek de jonge blijft met afstand veruit de allerbeste komiek die nederland ooit heeft gekend, jammer is dat hij nu vaak in tv programma's zit, waar hij vroeger op af zou hebben gegeven, enkel en alleen omdat zijn programma's niet meer massa's jongelui trekken en hij ze denkt te moeten promoten in dit soort programma's. dat andere komieken nu populairder zijn dan hem ligt niet aan het feit dat freek zelf niet meer goed is, het is gewoon een verandering van smaak bij de massa's en de jeugd van tegenwoordig. iets waar freek zijn voorgangers ook mee te maken hebben gehad. dat is iets dat hij zich niet moet aantrekken. hij steekt nog steeds met kop en schouders boven hen uit, als komiek, niet als praatjesmaker en somberman in al die tv praatprogramma's. zet'm op freek. je bent fantastisch!

apparatjik | 04-04-10 | 20:30

Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen de grootste cabaretier ooit en Freek de bekende nederlander die zijn wat zure persoonlijke visie voor het grote gelijk wil laten doorgaan. Dat laatste moet hij niet doen, daar zit niemand op te wachten, doet Andre van Duin ook niet, die is wat dat betreft een stuk slimmer..

Kerrie Kasparov | 04-04-10 | 20:29

Freek heeft altijd scheitcabaret gemaakt. Hij wist mensen nodeloos te kwetsen en spuugde naar z'n publiek. Nu is het een alzheimerende oude gek die nodig de zorgverpleging in moet. Snap ook niet wat programma's als P&W en DWDD met die uitgeleefde bek voor de camera moeten. Hij loopt konstant te ijlen en kwijlen en stottert over zaken waar hij de ballen verstand van heeft. Laat hem langzaam in z'n dure beschutte villa verrekken en laat die uitgezakte endeldarm zelf met z'n rollator boodschappen gaan doen in A'West. Walg van die kerel.

En toch... nu ik mijn eigen galblaas uitgeknepen heb... denk ik te begrijpen waarom juist Jeroen Pauw die spons in z'n programma uitnodigt.

Canis Ferox | 04-04-10 | 20:19

@schendstok | 04-04-10 | 19:47
Helemaal mee eensch!

jimbrowski | 04-04-10 | 20:04

"Freek de Jonge de beste die we ooit hebben gehad en die enige die (slecht) gekopieeerd wordt, nl. door Youp van 't H.

LekkahNeukeNieBetale | 04-04-10 | 18:13"

Youp van 't Hek verhoudt zich tot Freek de Jonge als een Bucklerbiertje tot een Heinekenpilsje.

schendstok | 04-04-10 | 19:57

En nee, ik vind Freek de Jonge niet stom!!! Maar ja, ik ben dan ook niet niemand!!! Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik gerust zeggen!!!!! En ja, ik vind Nico Dijkshorn ook vaak leuk bij DWDD. Stom he???

schendstok | 04-04-10 | 19:54

In mijn eigen show krijgt Freek het er flink van langs!!

shade45 | 04-04-10 | 19:54

aardt | 04-04-10 | 19:41
Ja sorry, m'n cavia zat op de F5 knop, vandaar die 502 Bad Gateway.

James St John Smythe | 04-04-10 | 19:54

Nooit geweten dat onze Nico rooie nagellak droeg.

8Cola8Bier | 04-04-10 | 19:47

"freek de jonge altijd al slecht geweest

Flapgeit | 04-04-10 | 16:30"

Sorry, maar u lijdt hier toch echt aan een giga gebrek aan historisch Ned. theaterbesef. Ik geef toe dat hij tegenwoordig wat links verzuurd is, maar vergeet niet dat hij eerst samen met Bram en daarna alleen de hele Ned. theaterwereld gig ge-update heeft. En enorm porductief was, met minstens per jaar 1 nieuwe voorstelling (soms 2) waar het heel normaal was dat iemand wel 4 seizoenen met een programma deed. Vergeet niet dat iedere AHDHer die nu op het podium staat te schreeuwen hem feitelijk allemaal zijn nagevolgd met het soort theater dat ze maken. Niks origineels aan. Is Freek allemaal begonnen. Vergeet niet dat Youp van 't Hek de grote Freekcopieerder is. Sorry, maar we mogen Freek niet het respect ontzeggen dat ie verdient. Ook al is tie nu op z'n retour. Maar wat Freek allemaal heeft ontketend in theaterland, mag en kan niet ontkend worden door sommige puisterige Geen Stijl mp3 pubertjes die al fappend ook iets menen te moeten neerplempen over deze Nederlandse theatergrootheid. Wel verzuurd nu, maar toch kudos voor Freek!!!!!!!

schendstok | 04-04-10 | 19:47

Doet SN bij jullie ook raar (geen verbinding) of ben ik de enige?

aardt | 04-04-10 | 19:41

Hölzenbein | 04-04-10 | 18:32
Doorzuigen, hurksnol!

natte krant | 04-04-10 | 19:41

@.. zapper | 04-04-10 | 19:30
En ik vind het dus vreemd dat de nabestaanden oproepen om onderzoek door journalisten naar dit broddelwerk te staken. Begrijpelijk dat deze mensen even rust willen -nu ja, bezijdens alle initiatieven voor een monument, zucht- maar uiteindelijk hebben ze zich niet te bemoeien met de journalistieke taak pur sang, namelijk controleren of de overheid haar werk naar behoren doet, een taak die steeds meer ondergesneeuwd raakt door kopijschijterij en commercieel geneuzel.

Dat was voorlopig het laatste bij dit topic.

En-el Hak | 04-04-10 | 19:39

En-el Hak dat jij daar geen bevredigend antwoord op hebt mogen ontvangen, dat moet je bij jezelf zoeken, dat je daar uberhaupt antwoord op wilt, terwijl dat is wat de nabestaanden zelf aangeven, is ronduit lomp te noemen.
Dat je nu nog een keer terug komt op dat geblunder, terwijl het hier helemaal niet terzake doet, onderstreept slechts je lompheid.

..zapper | 04-04-10 | 19:30

@.. zapper | 04-04-10 | 19:20
Je zit gewoon op je nick te googelen, man!
Maar goed, alle gekheid op een stokje, het ging me even om -edit, die in het bewuste forum nogal een groot waffeltje had. De hamvraag was: hoe kan kritiek op het politie-optreden kwetsend voor Milly, zoals de familie beweerde, dan wel voor het gezin zelf zijn? Ik heb er nog altijd geen bevredigend antwoord op mogen ontvangen, ook niet van you, dotdotzepper.
'k Ken de buurt in Dordrecht erg goed en ik ken wat mensen op de school waar het meisje zat. Natuurlijk wordt er veel geroddeld, maar er gewoon iets mis met het handelen van de politie. 'Meneer' , toen 'buurman', later 'buurman met kat'. Onderwijl werd de woning van de andere buurman wel grondig doorzocht. Vreemd.

En-el Hak | 04-04-10 | 19:27

?Kapitein Sjaak Mus | 04-04-10 | 19:13
Jouw grootmoeder heeft je geen beste genen nagelaten blijkbaar. Of je moet bedoelen dat Freek een strontkar is, die Brusselmans powned?

Shadow112 | 04-04-10 | 19:22

bernhardes | 04-04-10 | 19:17

Begrijpelijke opmerking uwerzijds.
Om Freek de Jonge te kunnen waarderen helpt het als je een basaal begrip van interpunctie hebt...

Kapitein Sjaak Mus | 04-04-10 | 19:21

@En-el Hak | 04-04-10 | 19:19 nee ik zit 24 uur per dag te F5'en om te kijken of mijn naam wordt ingetikt, en jij?

..zapper | 04-04-10 | 19:20

@.. zapper | 04-04-10 | 19:17
Hahahaha, what are the odds?! Kom jij altijd meteen als je wordt geroepen?

En-el Hak | 04-04-10 | 19:19

Ik snap niet dat er nog mensen naar die vreselijke goser en waardeloze kerel van de freek de jonge kijken een brok ergenis is die lummel nooit en te nimmer zoasl velen duizenden dat niet doen naar die engerd gaan kijken. Als ik die kop op de tv ziet is het snel wegwezen

bernhardes | 04-04-10 | 19:17

@En-el Hak | 04-04-10 | 17:32 de enige drol hier ben jij zelf, sukkel.

..zapper | 04-04-10 | 19:17

Freek is een linkse zure loser. Time to go m8!

funkyd | 04-04-10 | 19:15

Tja.
En toch...

Van Freek de Jonge kan je denken en vinden wat je wil, maar voorlopig kan Brusselmannetje nog niet in de schaduw van zijn linkerpinknageltopje staan.

Zoals mijn wijze grootmoeder placht te zeggen:
"Je wordt altijd overreden door een strontkar, nooit door een luxe wagen".

Kapitein Sjaak Mus | 04-04-10 | 19:13

ik ben jaloers op de ogen van freek, om door zulke glazen te kunnen kijken moet je wel bionische ogen hebben net als die van steve austin de man van 6 miljoen.

grote grutjes | 04-04-10 | 19:06

Ach vroeger was Freek meesterlijk. Schoppen tegen het establishment. Nu is hij er een onderdeel van. Wat een ongelooflijke slappe kutgeneratie is dat toch.

Smarties | 04-04-10 | 19:04

@Bakito | 04-04-10 | 17:39
Nee, gelijk een Freek in het huidige tijdsgewricht, dacht je leuk te zijn en een draai aan mijn woorden te geven, da's al.

En-el Hak | 04-04-10 | 18:59

Nico wie ?

fart majeur | 04-04-10 | 18:55

Krachtmeester | 04-04-10 | 17:32
uhm, Kraftmeister, gebruik mijn familienaam niet zo lichtzinnig

Geile Markeerstift | 04-04-10 | 18:55

@bob links | 04-04-10 | 18:10
In al zijn voorstellingen en andere uitingen kom je een eenzijdig denkend en handelend mens tegen.
--
zijn mening is NIMMER maar dan ook absoluut NIMMER eigen. De goede man praat zijn ouders, familie en vrienden na en leeft nog altijd binnen zijn eigen zuil.
--
Ik ben opgevoed in deze zelfde linkse zuil en WEET hoeveel leugens je worden aangepraat: christenen zijn niet de vertrouwen, ondernemers zijn allemaal uitbuiters, arbeiders doen altijd hun best. Ik weet ook als geen ander dat NIMMER feiten worden gechecked en binnen deze zuil iedereen elkaar NALULT.
--
Zijn mening is daarmee dus allebehalve eigen en al helemaal niet intelligent.
--
Dat jij hem intelligent en eigen vindt, zegt dus bijzonder veel over JOU. Hoe JIJ in het leven staat, hoeverre je de spiegel aan jezelf voorhoudt.
--
Kritisch zijn op de ander en over wereldse zaken is peanuts. Kritisch zijn op je eigen overtuiging en handelswijze is lastig en voor sommigen echt onmogelijk.
--
Freek heeft mij bewezen dat HIJ dat in ieder geval niet kan. Kun JIJ het?

Feiten | 04-04-10 | 18:52

Uiteraard wordt Freek voor minder verkocht, lager dan hij zichzelf inschat.
Het is een grijs gedraaide plaat geworden met een paar flinke tikken erin. Maar onder de demente babyboomers scoort hij vast nog bijzonder goed.

ZSU-23-4 | 04-04-10 | 18:51

Dank. Laat ik het zo zeggen: ik heb een vrij breed ontwikkeld gevoel voor humor. Zelfs bij van Duin moet ik wel eens lachen. Er zijn weinig figuren waar ik niet om moet lachen, als ik er zo over nadenk.
-edit | 04-04-10 | 18:08

Mooie levensinstelling!
Ik heb ook een vrij breed gevoel voor humor ontwikkeld, maar er zijn grenzen.
André van Duin met zijn Hollandse onderbroekenlol vind ik ook grappig. En och, Freek kan ik (ondanks zijn progressieve blik) zo nu en dan ook best waarderen met zijn cynisme. De grens ligt voor mij bij mensen als Paul de Leeuw en die monotone debiel van een Dijkshoorn.

kersenflap | 04-04-10 | 18:40

@Sliptong | 04-04-10 | 17:59
Ja een prachtig voorbeeld.

Geenslijm | 04-04-10 | 18:38

Onnodig om Nico Dijkshoorn een 'Dijkslul' te noemen. Alhoewel het niet mijn favoriete genre is formuleert hij best acceptabele rijmen zonder een blad voor zijn mond te nemen.

twaait | 04-04-10 | 18:33

natte krant | 04-04-10 | 18:27
Wie? Jij?

Hölzenbein | 04-04-10 | 18:32

Naar en betweterig mannetje.

natte krant | 04-04-10 | 18:27

bob links | 04-04-10 | 18:10
Volgens mij loopt Freek hier zelf anoniem te reaguren hehe!

Shadow112 | 04-04-10 | 18:21

Ach Nice wat een mooie nagels heb je toch...

De broer van Rita | 04-04-10 | 18:16

bob links | 04-04-10 | 18:10
Het is onmogelijk niets van Freek de Oude gezien te hebben, de man is dagelijks op tv en irritant aanbeden door mensen als bob links.

websenior | 04-04-10 | 18:16

Wees blij dat hij iig die Hella, die niet viool kan spelen, maar het wel blijft proberen, thuis liet!

Leo* | 04-04-10 | 18:14

LekkahNeukeNieBetale | 04-04-10 | 18:13
Ooit goed, wellicht, maar hij gaat te lang door. Het is gewoon niet grappig meer en alles wat hij roept heeft zo'n prekerig ondertoontje of het is gewoon wartaal.

Sliptong | 04-04-10 | 18:14

Och, kon iedere reaguurder maar met hoofdletters en leestekens werken. Leest een stuk prettiger.

Sliptong | 04-04-10 | 18:13

Freek de Jonge de beste die we ooit hebben gehad en die enige die (slecht) gekopieeerd wordt, nl. door Youp van 't H.

LekkahNeukeNieBetale | 04-04-10 | 18:13

bob links | 04-04-10 | 18:10
Bob, gaarne tegeltjes met tijd zoals hierboven noemen. Anders zoekt men zich het leplazarus.

Sliptong | 04-04-10 | 18:12

nou niet iedereen hoor

istawa | 04-04-10 | 18:12

-weggejorist-

bob links | 04-04-10 | 18:10

-edit | 04-04-10 | 18:08
Daar wou ik me voor de gelegenheid even bij aansluiten. ;)

Sliptong | 04-04-10 | 18:10

Fleauxe | 04-04-10 | 18:08
Schelden doet niet zeer, een paar schnabbels minder, meer. Duz. Lollig Pasen Flooks!

Sliptong | 04-04-10 | 18:09

@kersenflap | 04-04-10 | 18:01
Dank. Laat ik het zo zeggen: ik heb een vrij breed ontwikkeld gevoel voor humor. Zelfs bij van Duin moet ik wel eens lachen. Er zijn weinig figuren waar ik niet om moet lachen, als ik er zo over nadenk.

-edit | 04-04-10 | 18:08

Kingeef1975 | 04-04-10 | 18:06
Of juist erg slim. SLH = aardig, gezellig, vriendelijk. Een aanwinst dus. Freek is zuur, vervelend en zou zelfs een opperwezen pogen te onderwerpen. Nee, het opperwezen zadelt ons op met nog een paar jaar Freek.

Sliptong | 04-04-10 | 18:08

@Sliptong | 04-04-10 | 18:06: Oh, hoe durf je. Grachtengordelroosbekdier dat je d´r bent.

Fleauxe | 04-04-10 | 18:08

Onderbuik | 04-04-10 | 17:26
Ja, maar zo lang jij linkse intellectuelen vergelijkt met zwarthemden... Is toch een rare vergelijking van je vind je niet? Anders leg mij eens uit wat linkse intellectuelen met Italiaanse fascisten te maken hebben. Misschien begrijp ik het dan beter.

Hölzenbein | 04-04-10 | 18:07

Krachtmeester | 04-04-10 | 17:32
Dat ze niet zwak, zielig en hulpbehoevend zijn, ben ik helemaal met je eens. Ze moeten op eigen benen staan. Zelfredzaamheid was ook een van de zaken die de Jonge noemde en wat beaamd werd door de Jager, en zo denk ik er ook over, mensen moeten weer leren hun eigen boontjes te doppen zonder telkens op de almachtige overheid terug te vallen.

60CX | 04-04-10 | 18:07

Fleauxe | 04-04-10 | 18:04
Alsof het jou kan boeien Anja! Jij hebt geen hart.

Sliptong | 04-04-10 | 18:06

Wat kersenflap | 04-04-10 | 17:54 zegt. Gelukkig mochten we hem destijds onder zijn eigen topics ook naar hartelust afkraken. Als ik nog denk aan die slaapverwekkende audiocolumns van hem, kan ik een geeuw niet onderdrukken.

azijnseiker | 04-04-10 | 18:06

De Here God neemt met Pasen wel Sugar tot zich maar niet Freek. Kwestie van een gemiste kans zeggen we dan.

Kingeef1975 | 04-04-10 | 18:06

OT Krijg nou wat, Sugar Lee Hooper is overleden. Triest nieuws.

Fleauxe | 04-04-10 | 18:04

Freek is een nare zelfingenomen man, het symbool van de verkeerde kant van de babyboomers.

websenior | 04-04-10 | 18:04

Yep, wat een stommerd zeg!

nlshit | 04-04-10 | 18:03

kersenflap | 04-04-10 | 17:54
Hoe slap ook, ik vond die imitatie van NOS koning, keizer én admiraal Mart - the great -Smeets wel lollig. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik.

Sliptong | 04-04-10 | 18:03

zijn er ook dingen die niet stom zijn

Ed71886710 | 04-04-10 | 18:03

Ik moet af en toe wel lachen om Dijkshoorn. Mag dat?
-edit | 04-04-10 | 17:57

U moet doen wat u niet laten kunt.
Al gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ik u toch wat hoger had ingeschat....

kersenflap | 04-04-10 | 18:01

bob links | 04-04-10 | 17:53
Argumentatie? Die kerel lijdt aan grootsheidswaanzin. Enig persoon met een intelligentie van boven 120 iq moet dit kunnen vastellen. Kijk maar eens of je dat interview van gisteren op bnr kan opdiepen. Je zult stil en geschokt zijn.

Shadow112 | 04-04-10 | 17:59

En niet te vergeten het vervan van 's-lands ooit zo goede kruidenier.

AH -1. Kutwinkel.

Homer J. Simpson | 04-04-10 | 17:59

Geenslijm | 04-04-10 | 17:57
Brand slijmbal, brand!

Sliptong | 04-04-10 | 17:59

@kersenflap | 04-04-10 | 17:54
Ik moet af en toe wel lachen om Dijkshoorn. Mag dat?

-edit | 04-04-10 | 17:57

GS profileert zich meer en meer als een reli-fundi blog, iedereen die het met ''ons'' oneens is fikken we tot de grond toe af. Links zijn de ongelovigen en zij zullen branden in de hel!

Geenslijm | 04-04-10 | 17:57

dr. fors | 04-04-10 | 17:55
? als je nou echt niets te melden hebt, geef Freek dan gewoon nog een schop.

Sliptong | 04-04-10 | 17:57


Een kale nachtmerrie minder...

Jan de Slager | 04-04-10 | 17:57

lion@night | 04-04-10 | 17:37
Of wellicht heeft hij door dat men niet meer op hem zit te wachten en heeft hij een muurtje om zich heen gemetseld. Koning in z'n eigen ivoren toren. Een pannenkoek zou ik hem willen noemen. Bij deze.

Sliptong | 04-04-10 | 17:56

Freek is nu een oude man, echter vergeet niet dat hij hele goede cabaret gemaakt heeft.

Ik denk nog steeds terug aan een LP (jaja, srry oude man aan het worden) De Mars, ontzettend leuke cabaret!!

Ik denk dan ook dat alle mensen die cabaret maken tot aan het einde van hun dagen gehouden worden aan het feit dat ze grappig moeten zijn.

Naar mijn mening 1 van de beste allertijden.

Ferry1976 | 04-04-10 | 17:55

Bij de boeken van Dijkshoorn is de uitverkoopkorting al in de prijs verwerkt. Binnenkort alleen nog bij De Slegte te koop. Zuurpruim
Scheisse65 | 04-04-10 | 17:44

Exact!
Freek mag dan een ouwe linkse zeurpiet zijn die al lang met pensioen had gemoeten.... Als er íemand niet het recht heeft om hem af te zeiken is het die foute aandachtshoer van een Dijkshoorn. Zwerft van medium naar medium met zijn rugtasje vol flauwe anekdotes en VMBO humor. Eerst fok!, toen kwam hij hier de onrendabelen bedienen met zijn "o zo grappige" Kouwes gewauwel. En nu schijnt hij bij Mathijs van Nieuwkerk zijn "ding" te doen. Graag z.s.m de pil van drion voor die zelfingenomen lachzak.

kersenflap | 04-04-10 | 17:54

*Bnn= Bnr*

Shadow112 | 04-04-10 | 17:54

-weggejorist-

bob links | 04-04-10 | 17:53

Die (k)wezel was gisteren nog te horen bij bnn. Te orakelen over zijn eigen intelligentie en politieke visies. Hoe Freekje weer helemaal op niveau was blablabla. Ik wordt moe van die vent. Net paul de Schreeuw, over the top, maar het zelf niet (willen) weten.

Shadow112 | 04-04-10 | 17:53

Zangeres Sugar Lee Hooper overleden. Komt door Freek denk ik.

dr. fors | 04-04-10 | 17:52

De enige cabaretier die zoveel kan zeggen met alleen een paar worden blijft Freek. Voor de rest willen we Kauwes en Dijkshorn terug.

Uni-burger | 04-04-10 | 17:51

Heb de grappen van Freek nooit kunnen waarderen, gozert loopt maar te schreeuwen en te spugen richting publiek.

Kan je het podium beter vullen met een echt schreeuwwijf en wat muzikanten:
www.youtube.com/watch?v=S5kD88urG8Q

Bo Dreksma | 04-04-10 | 17:48

@Scheisse65 | 04-04-10 | 17:44
welke prijs? Die kan je toch gewoon als PDF downloaden.

Cookie v. eigen deeg | 04-04-10 | 17:48

@QCookie v. eigen deeg | 04-04-10 | 17:44
Die is briljant, indeed ;)

-edit | 04-04-10 | 17:45

Heb laatst nog een optreden van Freek meegemaakt en mij buitengewoon goed geamuseerd. Van mij mag hij nog wel een tijde doorgaan. Topartiest!!

peking2008 | 04-04-10 | 17:45

Bij de boeken van Dijkshoorn is de uitverkoopkorting al in de prijs verwerkt. Binnenkort alleen nog bij De Slegte te koop. Zuurpruim.

Scheisse65 | 04-04-10 | 17:44

Alles was uitverkocht? Kijk eens in die bak, ligt nog genoeg zooi in.

einschtein | 04-04-10 | 17:43

@En-el Hak | 04-04-10 | 17:32
Geen idee waar je het over hebt, maar wat wel duidelijk is, is dat het way off topic is. Ergens over gefrustreerd geraakt? Lijkt er wel op. Waar kan ik helpen?

-edit | 04-04-10 | 17:41

Freek, waar ken ik die nou van? is hij niet van die reclame van gamma?

gwab | 04-04-10 | 17:40

En-el Hak | 04-04-10 | 17:31
Ik wilde de discussie in bredere context plaatsen. Ik begrijp nu dat uw bevattingsvermogen niet verder reikt dan Freek +1 of Freek -1.

Bakito | 04-04-10 | 17:39

Ooit 1x keer een 'encounter' met Freek gehad, in Praag om precies te zijn. We liepen op straat en zagen Freek.
Hoi Freek!
Met ferme passen liep hij weg, zonder een woord terug te zeggen om snel een restaurant in te duiken.

In Freek's ogen is de normale mens 'eng', we begrijpen het niet, zijn dom, willen zijn gedateerde grappen niet begrijpen en moeten vooral onze mond houden over de maatschappij. Immers, Freek weet het beter.
Freek is een prototype babyboomerT die onbekend is in de huidige hardheid van de maatschappij. Freek zit veilig in zijn villa, zijn enige 'contactmomenten' zijn P&W en zijn bejaard babyboomerT publiek in de theaters her en der in de Lage Landen.
Dan heb je toch eigenlijk een triest leven. Vanuit die invalshoek begrijp ik dan zijn übergutmensch tirade.
Maar de realiteit is voor Freek hard, te hard.
Dat gaan zijn conference-wereld pet te boven, en daar zijn wij blijkbaar allemaal mede schuldig aan.

Rest In Privacy | 04-04-10 | 17:37

Zo stelletje Azijnpisser's Zijn we terug van meubeltjes kijken.
O en mensen hier word aan verdiend hoor dus de Waarheid is het eerste slachtoffer.

Trompeter | 04-04-10 | 17:33

@-edit | 04-04-10 | 17:18
Ook jij bent een zeikerd eerst klas. Vertel anders nog even hoeveel recht de familie van Milly Boele op privacy heeft en op welke wijze kritiek op de politie de privacy van de familie schendt.

En-el Hak | 04-04-10 | 17:32

Ook in zijn "goede" tijd vond ik Freek kudt. Maar ik weet nu niet of ik mijn tijd ver vooruit was of juist enorm achter liep. Afijn, hij is nu wel kudt. It`s official.

azijnseiker | 04-04-10 | 17:32

60CX | 04-04-10 | 17:22
Dat allochtonen ook mensen zijn, net als u en ik, is uw Krachtmeester bekend.
Het probleem zit em er nu juist in, dat sommige autochtone Nederlanders onze allochtone landgenoten altijd als zwak, zielig en hulp en bescherming behoevend afschilderen. Het zijn dus juist de zelfbenoemde 'verdedigers van de beschaving' die allochtone Nederlanders pro-actief ( en dus ongevraagd) een minderwaardigheidsstempel meegeven - alsof het om bedreigde indianen gaat.
De mensgedachte - om nog maar te zwijgen van de gelijkwaardigheidsgedachte - is ter gristelijklinkerzijde vol-le-dig zoek. En daar komt altijd ellende van, markeerstift mijn woorden.

Krachtmeester | 04-04-10 | 17:32

@Bakito | 04-04-10 | 17:19
Vul de panelen maar met je zwavellucht, windbuil, je moet nog altijd leren lezen.

En-el Hak | 04-04-10 | 17:31

Freek de Jonge... afgelopen een stamelende oude man die niemand meer echt serieus neemt. Die nog gelooft in eigen waanideeen... die het hier zo slecht vindt. Ga weg bevende oude man. Niemand wil je meer, niemand lacht meer om je. Has been, je hoogtepunt was in 1978 en dat zegt al genoeg.

Kingeef1975 | 04-04-10 | 17:28

"De Mars", de beste cabaretvoorstelling die ik ooit gezien heb.
Jammer dat er in zijn buurt blijkbaar niemand is die hem zo´n 10, 15 jaar geleden durfde te zeggen dat het genoeg is geweest en dat het tijd is om er mee op te houden omdat die socialistische jaren 70 prietpraat allang achterhaald is.
Zonde.

spanarchist | 04-04-10 | 17:28

Ik heb nu al medelijden met de mensen die straks samen met Freek in een bejaardentehuis zitten. Wat een pisvlek is die gast toch.

Mike4fun | 04-04-10 | 17:27

Die Tonnie ben ik nie.

Vieze Tonnie | 04-04-10 | 17:27

@Steilloos ten Onder | 04-04-10 | 17:15
ja ontkennen en verzwijgen en doorgaan met zich boven "de domme" PVV-ers te plaatsen.
Het heeft iets ziekelijks, blijkbaar moet de eigen cultuur weg, want dat is modern (in de jaren '80).
.
@Hölzenbein | 04-04-10 | 17:21
weet je wel wat een zwarthemd is?

Onderbuik | 04-04-10 | 17:26

Lang geleden dat ik iets van Wim Heitinga gehoord heb.

Cookie v. eigen deeg | 04-04-10 | 17:26

wat -edit | 04-04-10 | 17:18 zegt

KipNugget | 04-04-10 | 17:26

freek = over en helaas nog niet uit

watsinneneem | 04-04-10 | 17:23

Hou toch, schei toch uit, ik heb dat stukje Freek de Jonge bekeken en geluisterd, en dat is een goed beargumendteerd verhaal. De meesten hier hebben dat niet gedaan zo te lezen, jammer, want reacties zijn weer erg zuur. Optimisme is het sleutelwoord, maar de angst voor het andere regeert, en dan komt de selffulfilling prophecy om de hoek kijken. Nederland is prima land om in te wonen inclusief het gros van allochtonen, het zijn ook maar mensen, denk daar nou eens.

60CX | 04-04-10 | 17:22

Zelfs met een 35-euro-toe sticker raken ze dat ding nog niet kwijt.
Hopeloos gedateerde humor van een moralistische zeurkous.

Fleauxe | 04-04-10 | 17:22

Onderbuik | 04-04-10 | 17:14
Beter zwarthemden dan bruinhemden.

Hölzenbein | 04-04-10 | 17:21

Ja, die Freek, de opperdominee van de linkse kerk wonend in een villa te Muiden: "Het gevoel van onveiligheid leeft in gehuchten als Drenthe en Friesland waar werkelijk waar de laatste vijftig jaar nooit meer iets is gebeurd. Mensen die in Amsterdam in een wijk wonen waar het dan zogenaamd onveilig is, hebben dat gevoel helemaal niet."

de honden blaffen... | 04-04-10 | 17:20

En-el Hak | 04-04-10 | 17:08
U kunt zelf niet lezen. Ik heb het namelijk over het domme verkvolk dat de PvdA heeft verruild voor de PVV en Freek de Jonge voor dorpsgek Wilders.

Bakito | 04-04-10 | 17:19

Wat lekker wijf | 04-04-10 | 17:08 zegt.
Wat Onderbuik | 04-04-10 | 17:14 zegt.
Freek de Jonge is een verwarde man met oogkleppen op.

Fijnstoffer | 04-04-10 | 17:18

GS is nu wat Freek was toen. Beiden verliezen ietwat hun glans. Beiden verliezen dat op andere wijze. Maar om beiden moet ik af en toe glimlachen.

Ja. Echt.

-edit | 04-04-10 | 17:18

Freek heeft in de jaren '80 al afgedaan vanwege niet komen opdraven, was iets met een scholierenstaking of 5 mei viering in het Vondelpark.

Bo Dreksma | 04-04-10 | 17:16

Onderbuik | 04-04-10 | 17:14
Ontkennen en verzwijgen.

Steilloos ten Onder | 04-04-10 | 17:15

Freek de Jonge is net als bijna alle andere linksche intellectuelen (meestal gekleed als zwarthemden maar dat kan toeval zijn) oorverdovend STIL als het gaat over de Islam in Nederland, ik vind dit eerlijk gezegd tamelijk zwak...

Onderbuik | 04-04-10 | 17:14

freek is een lachertje geworden

watsinneneem | 04-04-10 | 17:14

Uit de gedigtegastenboeken 'Aan welke webzijde stond jij tijdens de oorlog?', de gedigt:


'Ik de jongen'


Vroeger aten
ouwe jongens
krentenbrood.
Vandaag eet men
slechts nog zalm in
huiz' Avondrood.

Krachtmeester | 04-04-10 | 17:12

*Mompelt iets met "uiterste houdbaarheidsdatum"*

cekars | 04-04-10 | 17:11

Mwoehahahahahahahahahahahaha

Freek is deaud. Niet zijn lichaam of zijn (zieke) geest, maar het merk Freek.

God zij dank.

Geile Markeerstift | 04-04-10 | 17:10

@Bakito | 04-04-10 | 17:03
Je vergist je een weinig. Of je kunt niet lezen. Lui als Freak behoorden nooit tot het werkvolk, maar tot de garde die meende voor het werkvolk te moeten opkomen en de elite derhalve koud te moeten stellen. Dezelfde narren vormen nu de elite, alleen dan in Bizarro World, want fel gekant tegen het werkvolk.

En-el Hak | 04-04-10 | 17:08

De generatie van Freek is irrelevant geworden. Ze hebben zich door hun egoïsme, onnozelheid en godsgruwelijke arrogantie zelf buiten spel gezet. Weg met de babyboomers, de jaren 60-egoïsten die zich volkomen onterecht moreel op de borst kloppen: juist ZIJ hebben ons land de meeste schade berokkend met hun cultuurrelativisme en egoistische gedrag. De geschiedenis zal hen weergeven als de landverraders die ze in feite zijn.

lekker wijf | 04-04-10 | 17:08

@Dirty Doll | 04-04-10 | 16:32
LOL, waar zie jij een wagentje?

Jorrts | 04-04-10 | 17:08

Freek is passé en dat weet hij zelf ook wel. Hij heeft ook zijn top gehad en toen was hij best te pruimen al was het moralistisch. Bram Vermeulen was niet alleen intelligenter, meer erudiet hij was de drijvende kracht en zo gaat dat bijna altijd met personen die daadwerkelijk iets te bieden hebben: ze sterven jong. Bram Vermeulen mag nooit worden vergeten want hij wordt tot vandaag niet voldoende naar waarde geschat. Daarbij vergeleken is Freek een onbenul.

dubber | 04-04-10 | 17:08

De prijs voor het grootste tokkiecomment van de dag kunnen we ook uitreiken:
.
jp balkenende :
4-4-2010 DIT GEBEURD ER NOU ALS JE SLECHT OVER ONZE VOLKSHELD DE HEER G.WILDERS PRAAT

titsme | 04-04-10 | 17:07

vander F | 04-04-10 | 17:01
Dat kan wel zijn maar dan is het nog steeds vergane glorie.

Steilloos ten Onder | 04-04-10 | 17:06

Ooit had de jonge Freek een tong als een scheermes.
Dat was in jaren van Neerlands Hoop , geweldig !

Helaas bleef er na verloop van tijd alleen een rafelig hoofd over....
En is Freek de Jonge al lang niet meer de Oude . :(

celtic2b | 04-04-10 | 17:06

En we hebben een winnaar! (die naaktfoto kwam vast niet van Fuckje, maar het is het idee dat telt en het adres is in Groningen)

..zapper | 04-04-10 | 17:06

@Nacho_Vidal | 04-04-10 | 17:01 ,
vreselijk irritante vent,
die Wim Heitinga.

Ik verdenk overigens fuckje nog steeds van een aantal van die Heitinga incarnaties.

vander F | 04-04-10 | 17:03

wat een gezeik . Kan je dijkshoorn wel waarderen/verachten zonder freek? geenstijl begint te verslappen tot: ik vind jou stom, was met fleischbaum niet gebeurd. jammer.

lidlbier | 04-04-10 | 17:03

En-el Hak | 04-04-10 | 17:00
Exact. Vroeger gaf het domme werkvolf af op de rijke stinkerds. Nu kan het lekker makkelijk naar beneden trappen naar de allochtone medemens. Kost veel minder energie en is veel overzichtelijker.

Bakito | 04-04-10 | 17:03

Wie is Dijkshoorn?

Bicycle_Repairman | 04-04-10 | 17:02

@Deodorant020 | 04-04-10 | 16:58 ,
damn right dat Freek een soort proto-GeenStijl was in z'n productieve jaren.
maar dat willen veel reaguurdertjes liever niet horen.

vander F | 04-04-10 | 17:01

Ah, Wim Heitinga is ook weer actief of het forum.

Nacho_Vidal | 04-04-10 | 17:01

Freak vertoont typisch PvdA-gedrag. Vroeger op de barricade om de neergang van het establishment te bewerkstelligen, tegenwoordig piepend op de bühne voor de herrijzing van de elite. 'Maar... maar.... waarom begrijpt niemand me?'

En-el Hak | 04-04-10 | 17:00

Freek,
Geef wat minder gas bij oranje en geef extra gas bij rood

geenstijlsteengeil | 04-04-10 | 16:59

Er is nog steeds geen waardige opvolger voor Freek opgestaan. Dijkshoorn zelf is van het niveau Guido Weijers.

Bakito | 04-04-10 | 16:59

@chalesbronson
Omdat Freek de GS van 10 jaar terug was. Gezien de polls hier over politiek heeft hij wat betreft de PVV weldegelijk een punt. Pijnlijk voor sommigen, maar dat is de waarheid wel vaker.

Deodorant020 | 04-04-10 | 16:58

@Deodorant020 | 04-04-10 | 16:52 ,
'weten' wordt niet altijd op prijs gesteld door reaguurders.
Lekker zwart/wit denken des te meer.

vander F | 04-04-10 | 16:58

Op de DVD van 'Mooi weer de Leeuw' zit ook n fikse korting...

Tiepfout | 04-04-10 | 16:57

Freak is geen tegel waard .. oeps.

Jackanders | 04-04-10 | 16:57

Ik dacht dat het algemeen bekend was dat nico een hekel aan freekje had. niet dus. op zich vrij nutteloos bericht dit, niet dat er andere interessante dingen op dit moment spelen ofzo..

poesvantanteloes | 04-04-10 | 16:54

Verzuurde slinkserd, vreselijke man.

modderfokker23 | 04-04-10 | 16:53

pfff al kreeg ik geld toe hoef ik die deeveedee van die zeikstraal nog niet te hebben....

Proff Dreistein | 04-04-10 | 16:52

een van de betere uitspraken van FdJ na 9/11.
''Je kunt van de kerk zeggen wat je wilt, maar iig kan je erover zeggen wat je wilt''
Freek ging toen behoorlijk los op de Islam in zijn algemeen, maar goed, niet iedereen weet dit nu nog.

Deodorant020 | 04-04-10 | 16:52

Die stickertjes plakt AH op producten die nog wel goed (zouden) zijn, maar waarvan de houdbaarheid beperkt is. Het laatste klopt wel ja...

Limburg vrij!! | 04-04-10 | 16:51

serieus, freek is DE grootste zeikert op de NED tv.. vooral het optreden bij pauw en Witteman spant de kroon, dat was zoo treurig, echt intens:S

The Pussy Magnet | 04-04-10 | 16:51

De meest komische persoon op tv is René van der Gijp. De Jonge is gewoon een linkse brallert.

Charles Bronson .32 | 04-04-10 | 16:51

Te onboeiend om een topic over te maken.. Waarom dan toch doen? Hmm...

Tine | 04-04-10 | 16:51

Overigens is Freek verder een aardige kerel,
ik heb eens samen met hem aan een waterpijp gelurkt en wat gekletst over ditjes en datjes en rode Libanon.

vander F | 04-04-10 | 16:49

Freekie wordt het niet weer tijd om de Paus en de hele RK kerk te bashen, net als vroeger in je toptijd.
Op die manier kun je mooi verbloemen dat je je handen niet durft te branden aan de Moslims en hun geloof...

Onderbuik | 04-04-10 | 16:48

Freek en peter air de vies zouden samen voor lege zalen hun waanzin moeten gaan uitdragen. Dat wordt een groot succes, ik kan niet wachten.

solidstate | 04-04-10 | 16:47

Max :
4-4-2010 Freek.... laat ze gaan die gekken,openlijk laten staan die reakties,ze zetten zichzelf totaal te kijk.... als je hieronder leest weet je meteen dat het de GeenStijljugend is die zich laten mobiliseren... griezelige blinde Wildersaanhangers afkomstig van de Wilders propagandasite GeenStijl.
Die site komt nooit meer van die naam af.
Het zijn dezelfde mensen die Herman van Veen en Peter R de Vries bedreigen.
Dus je weet waar de reakties van afkomstig zijn.
Zielige intrieste persoontjes.

Vrolijk Pasen
En de groeten aan de lokale Imam, Max.

Zo jammer! | 04-04-10 | 16:46

en dicht is het gastenboek :)

-sjaak- | 04-04-10 | 16:44

Freek de Jonge... linkse pruts cabaretier.

Raevin | 04-04-10 | 16:43

Met Bram Vermeulen, heel lang geleden was corpsbal (ASC) Freek nog wel te genieten.

lijn5 | 04-04-10 | 16:42

Dat is de 35 % korting sticker van voedsel wat op tegen de houdbaarheidsdatum aanzit.
een Hoax dus.

Deodorant020 | 04-04-10 | 16:42

Mocht iemand de CD willen hebben, ik heb hem hier liggen, de miskoop van mijn leven. Iedere keer als ik hem zie doet het mij een beetje pijn. Daarom doneer ik bij deze de CD inclusief verzendkosten aan de eerste die haar adres naar mijn mail toestuurt, op basis van de bijgevoegde foto zal ik een nieuwe eigenaar kiezen: gszapper@gmail.com. (deelname uitgesloten voor kinderen jonger dan 18 jaar)

..zapper | 04-04-10 | 16:42

Wie is Freek de Jonge?

Peerie | 04-04-10 | 16:41

+1 voor de koning van de podcast.
Valt me mee dat hij op dezelfde foto ook nog niet even zijdelings z'n nieuwste boek promoot.

SODEP | 04-04-10 | 16:40

Kan Dijkshoorn dat zout niet wat dieper in die politiek correcte vleeswond wrijven?

Hanxie | 04-04-10 | 16:39

bram is niet meer enfreek slechts een zombie

cooleman | 04-04-10 | 16:39

Freek is zeker king. In 2002 (jaar van de getoonde cd) kende niemand die lul van Dijkshoorn dus wat matigt zich die loser aan. En heeft hij al een cd gemaakt dan? Zal wel weer een bijdrage van Brusselmans zijn. O ja, staat er bij.

Hölzenbein | 04-04-10 | 16:38

Dat mijn vriendin
haar nagels slecht lakt
daar heb ik lak aan

Russ Meyer | 04-04-10 | 16:38

Die tokkienagels...

Is dat Dijksluls paupervrouw?

Art Vandelay Ultor | 04-04-10 | 16:37

Freek de Jonge is een grijze babyboomer die 100% anders denkt dan ik.
Toch vind ik Freek niet zo hypocriet als die aandachtsgeile stakker van een Nico Dijkshoorn. Wat mij betreft pleuren ze die kerel morgen nog van de afsluitdijk af!

kersenflap | 04-04-10 | 16:36

Freek willem is de king

kevkop | 04-04-10 | 16:35

F. de J. is zo 1970.

Appie Snappie | 04-04-10 | 16:34

Freek is een seniele oude man die in ene bejaardentehuis hoort te zitten (of in een inrichting).

Boomschade | 04-04-10 | 16:34

ik vind Nico Dijkshoorn net zo STOM.

Causa Sui | 04-04-10 | 16:33

Azijnpissert Brusselman is zelf stom.

bwahaha | 04-04-10 | 16:32

Mooi weer de Leeuw in het wagentje?!

Dirty Doll | 04-04-10 | 16:32

Iemand moet eens flink op zijn bril gaan staan.

BeertjeB | 04-04-10 | 16:31

Freek wie?

G-unite | 04-04-10 | 16:31

freek de jonge altijd al slecht geweest

Flapgeit | 04-04-10 | 16:30

Ik zou het niet eens mee nemen al was het gratis.

Jimpy | 04-04-10 | 16:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com