Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BLUNDER #357 IPCC. Toedels Cramer

Zucht maar eens diep Is de klimaatruzie voorbij, nu Diederik ‘het gaat maar om één foute bladzijde in een rapport van zesduizend pagina’s’ Samsom (PvdA) op zijn knietjes heeft moeten toegeven dat zijn aanmatigende praatjes de afgelopen maanden – gestoffeerd met dat triomfantelijk smalende en spottende toontje - toch niet zo solide bleken als meneer deed voorkomen? Welnee. Merk op dat Samsom de laatste dagen het argument “maar de fossiele brandstoffen raken op” weer in het geding brengt. Dat klopt; het heeft alleen geen moer te maken met de vraag of de aarde opwarmt door menselijk toedoen ja of nee. Goed. Het Inter-governmental Panel on Climate Change (IPCC) bedrijft zelf geen wetenschap, zij is ‘eindredacteur’ van de klimatologogologie. Het IPCC bepaalt welke bronnen wel (afstudeerscripties en anekdotes uit bergbeklimmerblaadjes) en welke bronnen niet als ‘wetenschappelijk bewijs’ in haar rapporten verschijnen – rapporten die politici gebruiken om beslissingen te nemen waar miljarden mee zijn gemoeid. Een werkje dat het IPCC nogal *kuch* losjes uitvoert, zoals vandaag blijkt uit ALWEER EEN 'BLUNDER'. In het laatste Assessment Report over de gevolgen van klimaatverandering staat dat 55% van Nederland onder de zeespiegel ligt en dat in dit gebied 65% van het 'BNP' wordt geproduceerd; cijfers waar geen bal van klopt. Zegt Joop Oude Lohuis van het Planbureau voor de Leefomgeving (PLB) die de cijfers zelf aanleverde. Ook is het cijfer dat het PLB aan het IPCC gaf voor het gebied dat overstromingsgevaar loopt veel te hoog. Vraag is: waarom komt Lohuis NU PAS melden dat zijn cijfers verkeerd zijn gebruikt (rapport is uit 2007). Hierom: Cramer wil dat het PBL het IPCC-rapport gaat onderzoeken (dus dat straatje moet schoon). Dit zaakje stinkt en ja: Het gedoe over het vierde IPCC-rapport duurt voort...

Reaguursels

Inloggen

Welke onafhankelijke journalist zet het proefschrift van 'Dr.' Cramer online? Kunnen we nog lachen.

Milton Friedman | 04-02-10 | 14:25

Mevrouw Cramer, wilt U dit alstublieft lezen. Het IPCC rapport klopt helemaal niet. Het is niet waar dat de aarde opwarmt door de CO2 van de mens (en koeienscheten), driekwart van de meetstations is vanaf 1990 opgedoekt, de overige meetstations meten alleen de gemiddelde temperatuur van het stedelijke gebied. U laat zich wel heel gemakkelijk bedotten door het rapport, ik maak mij zorgen om U. Nooit geleerd op school dat je een rapport niet klakkeloos moet geloven maar eerst kritisch moet lezen? Stop met al die milieusubsidies en geef dat geld aan mensen die honger hebben in Nederland.
-
Om het milieu te besparen gaat mijn rode potlood in het stemhokje niet teveel naar link!.

Twee Jeetjes | 04-02-10 | 10:45

De PVDA,draait zichzelf de nek om,alle leugens komen boven water,Samson,Cramer,Duivendak,en Greenpaece zouden ze op moeten pakken.
Boeven zijn het met al dat gelul over het klimaat,en Bos vind het allang best,zolang er maar belastinggeld binnenkomt,maakt niet uit waarvan,de PVDA maakt het wel weer op,en die houdt dit crapuul wel in het zadel.Gelukkig krijgen we snel verkiezingen,dan is het over en sluiten met de PVDA.

mister charley | 04-02-10 | 10:22

An inconvenient truth.

van Nazareth | 04-02-10 | 09:57

Beste pvda Mensen

Natuurlijk lezen jullie geen stijl en daarom wil ik toch maar even iets kwijt. Niet dat u er iets mee doet, maar ik kan dan tegen mijn kinderen zeggen dat ik pappa er wel een poging toe heeft gedaan om u iets duidelijk te maken.
Er is een rapport wat uiteindelijk veel belastinggeld kost. Er is iemand met een charimatische inslag die dan aan een ieder dit verteld. En het wordt klakkeloos voor waar aangenomen door U. U schermt met een rapport waar u de inhoud niet volledig van kent. En uw mening voor beleid en het bepalen van de subsidiestromen worden dus bepaald op de one-liners die u kent vanuit een powerpoint presentatie of een uittreksel. Wanneer het rapport door u en door uw werkgroepen goed was gelezen was de fout dat nederland voor de helft onder de waterspiegel ligt ipv berekende 20% ontdekt. Het kan ook zijn dat de werkgroepen die dit lezen niet deskundig zijn.

Wanneer ik deze fouten maak als werkgever word ik gestraft omdat ik de markt niet ken geen produkten meer verkoop en dus failliet ga.

Het is een wsl voor uw een tekort door de bocht verhaal. Het is een bewijs dat er door een aantal mensen met oogkleppen naar het probleem wordt gekeken, geloven in een eigen gelijk en geen oor hebben voor de milieu kritische mensen.

Net als u en alle door u verguisde geenstijllers wil ik ook een beter milieu en een leefbare wereld. Het is goed om een doel te hebben en daar volledig voor te gaan maar zorg wel goede onderbouwde meningen.

Geen stijlers zijn vaak volgends de pvda mensen die hun mening baseren op onderbuikgevoelens. Dat is niet helemaal waar en gezien mijn opleiding (TuD) bepaal ik mijn mening ook met mijn hoofd.

Even terukomend over zaken die je niet aan je kinderen kan uitleggen. Ik heb kinderen en mijn vader heeft kinderen. Credo is onze familie is dat je goed moet zorgen voor je kinderen en dat je niet moet rekenen op enige hulp van de overheid. Zo zitten wij in onze familie in elkaar. Betalen de belasting maar zorgen voor de rest voor ons zelf.

dolffie | 04-02-10 | 09:55

Slecht plan met je teringtubbienick. Weet je wel hoeveel zout er onder Veendam zit?
eerstneukendanpraten | 03-02-10 | 16:35

@eerstneukendanpraten Als ik een serieuze opmerking had geplaatst zou ik zeggen: Je hebt gelijk. Maar goed, succes met je krachttermen-politiek. Win je vast erg veel discussie's mee :P

DinkyWinky | 04-02-10 | 09:04

Ook altijd interessant als informatiebron www.icecap.us

Op de één of andere manier heb ik altijd meer vertrouwen in wetenschappers die het nog niet helemaal zeker weten en vragen blijven stellen, dan in wetenschappers die het helemaal zeker weten en nog gaan schreeuwen ook. En dat dit alles resulteert in extra belastingen blijft natuurlijk altijd verdacht.

keikoud | 04-02-10 | 08:59

Mooi zeg, net op tijd dat rapport. Was ik zowat finaal de fout ingegaan.
Ik wilde binnenkort m,n gloeilampen vervangen voor spaar en led lampen.
Hoeft dus niet want de klimaathoax is dus een wassen neus, mooi.
Meneer en mevrouw Tubbs zijn ook beiden aan een nieuwe wagen toe, de oude Pontiac Firebird van mevr, zou in eerste instantie vervangen worden voor een Honda Hybride.
De oude Range Rover van ondergetekende was in de planning om ingeruild te worden voor een Prius.
Na lezing van dit absoluut foute rapport is besloten om in huize Tubbs, de auto van mevr, te vervangen voor een Hummer H2.
Ondergetekende neemt opnieuw een Range Rover, maar wel met de 500 pk sterke 8 cilinder, die tevens naderhand een chiptuning krijgt naar 650 pk,s, je kan nooit genoeg hebben.
Plus dat er tevens een dubbele extra supersized vrieskist in de berging komt, die ervoor zorgt dat wij desnoods bij een kernaanval tenminste 2 jaar kunnen overleven.
Bij dit rampscenario is ook inbegrepen, een 30 meter diep ingegraven brandstoftank van een kleine honderduizend liter benzine. Die zonder vergunning in onze tuin van onze vinex wijk word opgeslagen. Voor beide auto,s en de interne verwarming in onze grotendeels bunker, is deze brandstof voorraad voorlopig afdoende.
Rest mij nog te vermelden dat onze huisbunker is voorzien van een 200% coating, gemaakt van zeer hoogwaardig PVC, om straling buiten de bunker te houden.

Ook een eigen waterbron is reeds aanwezig, nergens van afhankelijk dus.
Annemarie J, deed het al, wij nu ook.

TUBBS | 04-02-10 | 04:23

Van Pruisen...... contract met foxnews al getekend?

ga es deaud. ontzettende enge rechts conservatieve lutser!

Mr_Robson | 04-02-10 | 01:01

Ik vind dat klimaatgewauwel heel erg saai. Mag dat?

wegmetdebijstand | 03-02-10 | 23:48

Het einde is nog lang niet in zicht. De groene khmer begint terug te vechten nu ze het spreekwoordelijke water voelt stijgen. We moeten er nog maar een schepje boven op doen.
Het vrijgekomen geld mag direct in ontwikkeling van goede waterstof cellen, voor in auto's, gestoken worden. Zodat we de oliepimps kunnen laten vallen, zijn we ook gelijk van die dollar af.

Da was ik nie... | 03-02-10 | 23:08

Diederik Samson moet eens wat doen aan zijn vreselijke Vleeschpet! Is het niet dat klimaatgebabbel van hem wat hem stemmen kost, is het wel zijn vreselijke kapsel.
Ik heb in het verleden een kortstondige verhouding met hem gehad, en hem in die tijd al meermalen verteld wat aan zijn vreselike haar te doen. Bij Diederik groet bij n.l. zijn schaamhaar op zijn hoofd, en in zijn schaamstreek groeit sluik donkerblond haar dat eigenlijk op zijn hoofd zou moeten groeien. Dat sluike haar groeit ook door, net als hoofdhaar. Dat wat op zijn hoofd zit, dat heeft een vaste lengte, net als schaamhaar eigenlijk. Een foutje van de natuur. Ik heb hem er vaak op gewezen dat men in het ziekenhuis, zijn haar uit zijn schaamstreek, op zijn hoofd kan vastzetten en vice versa. Maar meneer wilde niet luisteren. Vond zulk een ingreep onnodig en ik moest hem maar nemen zoals hij was, een jongen met schaamhaar op zijn hoofd. Zodoende liep onze relatie vast.

klaartjewijn | 03-02-10 | 22:50

Kan Rutger geen vogelaartje/spindokter gaan brengen bij Cramer? Lijkt me wel lachen.

jip_86 | 03-02-10 | 21:45

Het is net als met een brief of akte die je van de notaris krijgt: als je naam of geboortedatum fout er in staat, dan denk je gelijk dat de rest (van die onleesbare juridische taal) ook niet klopt.

pe4444 | 03-02-10 | 21:32

gewoon-joris | 03-02-10 | 20:37

Dat is volledig poep wat je praat.
Volgens de voorspellingen van 30 jaar geleden zouden de fossiele brandstoffen nu ook al op zijn. Dat 'NIKS' meer hebben is een puur gebaseerd op kosten/baten. Wie had verwacht dat we ooit €1,50 voor een liter benzine zouen aftikken? Er zit nog voor 50 of 500 jaar aan olie/gas in de grond, het is alleen de vraag wat we er voor willen betalen. Dagelijks worden er nieuwe bronnen aangeboord. Niet omdat we niet wisten dat ze er waren, maar omdat ze NU pas rendabel zijn om te oogsten.
En de oplossing is vrij simpel: kernenergie en/of kernfusie. Probleem daarin is, dat in de jaren 80 alles wat met 'kern' in de naam en negatieve klank heeft gekregen. (Kernenergie? Nee bedankt!). Terwijl het een energiebron is die schoner is dan welke fossiele brandstof dan ook. Maar ja, een kerncentrale is ook 'ongeveer' gelijk aan een SS20 raket... Het opvangen van radioactief afval is in weze een minimaal probleem tegenover het hele CO2 verhaal. Maar dat verkoopt niet lekker, dus moeten we gewoon flink investeren in windenergie. Want dat is groen en verkoopt wel lekker.

Constrictorix | 03-02-10 | 21:26

samsung kom er maar in en lul weer een eind weg :klimaat-mongool

harob | 03-02-10 | 21:22

*Vrienden bij PBL krijgen paar ton subsidie om een onderzoek te doen waar Cramer nu al de uitkomst van aan het schrijven is. Vriend Duivendak zal vast feest organiseren.*

jvlaam | 03-02-10 | 21:10

Ik zou het niet weten met het klimaat. Maat dat doet er niet toe. Om ff te citeren "de fosiele brandstoffen raken op". Dit klopt. Over 20jaar hebben we NIKS meer. dus over 10jaar word het zo duur dat we recessies krijgen. Tenzij we in een keer iets wonderbaarlijks ontdekt word. Als dit niet word gevonden dan hebben we probleem. Aangezien energie structuur 30jaar kost om te veranderen. En alle autos vervangen zoveel plastic kost dat we dat waarschijnlijk ook niet meer zullen hebben. En voedsel puur afhankelijk is van fossiele brandstof. Zal er toch een groot gedeelte van de wereldbevolking zonder eten komen te zitten (70% ofzo). Oftewel duurzaam. CO2 schijt niets.

Het kabinet is echt niet zo slecht, beter als de PVV met hun "oplossingen". Nederland is niet vol, allochtonen kunnen toch niet het land uit gezet worden. Nederland is zon beetje veiligste land wat er is. Houden zo zou ik zeggen.

gewoon-joris | 03-02-10 | 20:37

Je zal maar voor die partij gestemd hebben.
Ik zou me die schamen.

Zo jammer! | 03-02-10 | 20:01

Het einde van de schandalen is nog laaang niet in zicht. Er komt na himalaya-gate nog amazone-gate (vlgns IPCC gaat 40% van regenwoud eraan door klimaatverandering; gebaseerd op interviewtje en rapport van GREENPEACE), China-gate (Phil Jones en IPCC hebben gelogen over chinese weerstations die laten zien dat een groot deel van de gemeten opwarming komt door het urban-heat-island effect), en natuurlijk niet te vergeten het gerotzooi met de database van wereld-temperatuur-geschiedenis!.... de beer is eindelijk los. *Pakt de popcorn erbij, gaat er eens lekker voor zitten.*

Sir Lance | 03-02-10 | 19:51

De uitkomst van dat onderzoekje door het Planbureau voor de Leefomgeving staat al vast:
Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), dat mede-opsteller is van de brochure. Hij schaamt zich nergens voor, ondanks de schandalen van de laatste tijd. Hajer: "Het IPCC heeft het in twintig jaar tijd voor elkaar gekregen dat wij min of meer begrijpen hoe het klimaatsysteem werkt. Het heeft ook aangegeven dat we daar snel moeten ingrijpen om te voorkomen dat de klimaatverandering ons de das om gaat doen. De klimaatwetenschappers zouden juist trots moeten zijn."
nos.nl/artikel/134032-klimaatwetenscha...

CoffeePatch | 03-02-10 | 19:36

Ter info nog maar weer een keer:

www.climate-skeptic.com/

allemaal goed doorlezen aub en feiten onthouden, je kan dan heerlijk linkse groene hoaxertjes vastlullen en ook die irri tante met d'r prius en save the planet geouwehoer.

Oyibo | 03-02-10 | 19:28

ach ja, het kostte al zoveel en dan kun je maar beter doorpompen ook, dat gaat al jaren zo. Tijd voor verandering. Ik denk dat ik de sufkut partij opricht. Opvoeden, Arbeit macht frei en geen regelgezeur mits je het niet te bont maakt.

sufkut | 03-02-10 | 19:25

Vogelaar weg, Ten Hoeven compleet afgeserveerd en Cramer probeert nog modder te spuiten. Wat een mieppen.

Ulle Ruttelflut | 03-02-10 | 19:16

Helaas raken de linkse fossielen in de politiek nooit op.

Bracula | 03-02-10 | 19:09

Constrictorix | 03-02-10 | 18:35
Ik wordt niet moe van je. Die zinnen waarop jij reageert van het blogje van deze klimaatgeit. Waren mij ook al een doorn in het oog.
Wanneer neemt dat mens de pil van Drion?

Smarties | 03-02-10 | 19:04

Dit is zo frustrerend, ieder weldenkend mens weet ondertussen dat het IPCC een grote corrupte bende is, maar de op hun bevindingen gebaseerde politieke besluiten worden gewoon gehandhaafd.

Kappen met deze klimaat-onzin. Doe eerst maar eens gedegen onderzoek naar wisselende zonne-activiteit en de uitwerking daarvan op de temperatuur op aarde.

S. Quentin Quale | 03-02-10 | 18:50

Nou leest ze goddomme de les aan de sceptici alsof "hun mening in steen staat gebeiteld". Volgens mij is er hier sprake van projectie en niet zo'n beetje ook!
Als k alleen maar denk dat er ooit stemmen Niet door haar) zijn opgegaan om ontkenning van de broeikashype gelijk te stellen aan ontkenning van de holocaust... Dit is toch wel de gotspe van de eeuw!! (nu al)

beastiaan | 03-02-10 | 18:42

Dat er nog mensen zijn die het CDA en PvdA willen goedpraten...

Doc Damage | 03-02-10 | 18:41

Is wel een tering eind graven, maar de hoeveelheid steenkool die onder Nederland ligt krijgen we echt niet op zonder dat er een paar ijstijden* overheen gaan. Raakt niet op Samson, je moet alleen dieper bukken.
*
Je weet misschien nog wel van vroeger op de middelbare school toen klimaatverandering nog gewoon veroorzaakt werden door licht geslinger van de aardas)

dugo | 03-02-10 | 18:41

De terraskachels vindt ik niet echt behagelijk. Laat de aarde eens heel snel opwarmen, ik ben hard toe aan stabiele en warme Nederlandse zomers. Nee, we spoelen geen verf door het putje en scheiden ook netjes het afval. Maar fuck eens een eind weg met de klimaatsoap. Dit is nog erger dan GTST en ONM. Kunnen we als politicus niet gewoon eens weer aan het werk gaan in dit land? Files, criminaliteit, integratieproblemen, werkeloosheid, een gebrek aan duurzame energieproductie. Nog meer nodig? Sommigen begrijpen er echt geen pepernoot van. Wij betalen u, de belastingbetaler, het plebs waar u zo op neer kijkt. Ik heb 1 baas, maar u heeft er 17 miljoen. Vandaag roep ik u op namens al uw andere 17 miljoen bazen. Ga eens aan het werk overheidsklerk!

slakkenzout | 03-02-10 | 18:39

@ Martinello : Goede links, erg leerzaam.

shindai | 03-02-10 | 18:36

De laatste link naar het weblog van Cramer is werkelijk een genot om te lezen.
Een paar uitspraken van haar:
"... Ik kan en wil op geen enkele manier dit incident bagatelliseren. De mensen die het wel pogen te doen, moeten uit hun ivoren torens komen. De werkwijze van het IPCC moet grondig onderzocht worden om dit soort broddelwerk in de toekomst te voorkomen..."
Was het niet Cramer zelf, die in eerste instantie alle negatieve berichtgeving omgaande het IPCC-rapport bagataliseerde? En 'standaard PvdA' noemen we het maar weer een incident. Logisch, want het rapport is uniek en daarom incidenteel. Het binnenvliegen van een paar Boeings in het WTC is in deze ook een incident te noemen, omdat het niet eerder was voorgekomen (en hoogstwaarschijnlijk ook niet meer voorkomt). Maar laten we het vooral als een incident 'benoemen', dan lijkt het alsof het nooit meer voorkomt!
-
"... Gelukkig kunnen we bogen op wetenschappelijk onderzoek dat ouder is dan het jongste IPCC-rapport. De conclusies blijven dus wat mij betreft wel overeind: er is veel aan de hand en we moeten nu handelen..."
Heerlijk dat wollige: ER IS VEEL AAN DE HAND, DUS MOETEN WE HANDELEN! Dan kijk ik echt verbaast om me heen en vraag me af wat er aan de hand is. Bij die hele klimaattop was het IPCC-rapport de spil, maar blijkbaar is een 'er is veel aan de hand' voldoende. Als Geert Wilders zegt dat er wijken zijn 'waar veel aan de hand is, en waar naar gehandeld moet worden' wordt hij door dezelfde PvdA weggehoond. Feiten willen ze dan zien, want anders zijn het (hoe kan het ook anders) incidenten.
-
"... Onze energiebron moet schoon zijn. De zon, de wind en bodemenergie zijn zeer goede alternatieven voor olie en gas..."
Drogredenatie! Als het een goed alternatief was (oftewel technisch EN economisch haalbaar) was het een goed alternatief. Maar dat is het blijkbaar niet. Alleen door middel van subsidies is windenergie redelijk rendabel te krijgen, maar absoluut geen vervanger voor de totale energieconsumptie. Kernenergie is ook een goed alternatief voor olie en gas, maar daar hoor je mevrouw Cramer niet over. Dat het land met de meeste kerncentrales in de EU (Frankrijk dus) tevens de schoonste lucht heeft, zal ze nooit opnoemen. Bovendien is electriciteit niet meer dan een product. En dat produkt is onderhevig (net als elk produkt) aan vraag en aanbod:
www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/industrie...
-
"... Ik vind het nogal cru om succesvol milieubeleid nu te gebruiken als bewijs dat er niks aan de hand was. Juist omdat mijn voorganger Winsemius goed beleid maakte, is ons een massale bossterfte bespaard gebleven..."
Nu begint ze door te draaien. Winsemius is dus eigenlijk de grote redder van alle bossen in Nederland! Fuck het oostblok met hun oude fabrieken, fuck de opwarming van de aarde en fuck alle files dagelijks. Winsemius heeft de zure regen een halt toegeroepen, hulde aan deze man! Zure regen is blijkbaar helemaal geen mondiaal gebeuren, maar is blijkbaar volgens Cramer op te lossen in Nederland met simpele (belasting)maatregelen. Stel je voor dat Winsemius er NIET was geweest, dan hadden we nu alleen nog maar in een een soort astronautenpak door de regen kunnen lopen. Je kan niet anders hieruit concluderen dat Nederland blijkbaar hoflevenacier was van de zure regen.
-
En dan als klap op de vuurpijl;
"... Hetzelfde kan gezegd worden van de luchtkwaliteit in een stad als Rotterdam. Dertig jaar geleden kon je er niet fatsoenlijk ademhalen. Dat is nu wel anders – dankzij goed milieubeleid..."
Ik vraag me af waneer Cramer voor het laatst in Rotterdam is geweest. Hooguit voor me werk kwam ik er wel eens, maar het is gewoon één grote bouwput. Verkeer staat vrijwel 24/7 vast, al zal dat in de kansenwijken best wel meevallen. Daar loop je alleen het risico om 'fatsoenlijk adem te halen' op een andere manier kwijt te raken, maar dat is volgens onze kopvoddenknuffelaars "een hele andere discussie".

Pffff, ik word moe van mezelf :)

Constrictorix | 03-02-10 | 18:35

Martinello | 03-02-10 | 18:14
Dat moet ik eens verder onderzoeken!

ZDEV | 03-02-10 | 18:28

the wanderer | 03-02-10 | 18:19
Stel je voor dat al die 2 miljard Chinezen tegelijk springen. Jump! Jump! De hele aardkloot uit zijn baan.

ZDEV | 03-02-10 | 18:25

Martinello | 03-02-10 | 18:14

Bedankt voor de linkjes, dit is echt zeer interessant ik heb hier nooit van gehoord.

endofdays | 03-02-10 | 18:24

Het hele zootje brokkelt langzaam maar zeker af, wat een stelletje luie varkens die hun meningen bouwen op de data en anekdotes van anderen, als ik het zo mag zeggen. Teleurstellend om telkens zo voorgelogen te worden...

60CX | 03-02-10 | 18:22

gezien op duitse tv in een wetenschappelijk/discussieforum
de co2 uitstoot per persoon.
usa 22 m3
duitsland 18 m3
nedreland 12 m3
china 8 m3
Helaas zijn er bijna 2 milliard chinezen, maar wie zijn nu de grootste "vervuilers"?

the wanderer | 03-02-10 | 18:19

Is ze al weg, sinds mijn laatste posting?

Zo jammer! | 03-02-10 | 18:16

AUB Cramer stop met dat PvdA/GrLnks plan om Ned. vol te plempen met windmolenparken en zeker niet zichtbaar in zee verschrikkelijk!!

Doe gewoon kernenergie maken in afwachting van en steek geld in onderzoek k-fusie

Munitie | 03-02-10 | 18:15

Begint die Samsomber gelijk weer met liegen.
Alleen al in Canada ligt een veld zandolie van 2 triljoen vaten olie ter vergelijking dit is 8 keer zo veel als Saudi-Arabië.
www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen...
De politiek houd de angst er goed in.
Energiecrisis, voedselcrisis, Opwarming van de aarde door Co2 ,kredietcrisis, Mexgriep, enz.
Ze zijn lekker op dreef.

endofdays | 03-02-10 | 18:04

Het onderzoek moet onderzocht worden waarna het onderzocht gaat worden om alvorens onderzocht te worden, onderzocht wordt........
En zo sijpelen de miljoenen langzaam weg totdat de hoaxers met riant pensioen gaan. Dit kan toch niet meer doorgaan zo ???

mick jagger | 03-02-10 | 17:58

Wanneer sturen ze deze geldverslindende leugenaarster nou eens de laan uit?
Zoveel bewijs,en nog neemt ze haar verantwoordelijk niet.Het toont de onmacht van dit incompetente kabinet feilloos aan.

fleurtje | 03-02-10 | 17:57

We moeten gewoon alle ministeries die geld kosten opheffen!

Frederik Puntdroad | 03-02-10 | 17:57

Pruisen is mijn vriend! Pak ze van Pruisen en laat niets van ze heel!

gozahtje | 03-02-10 | 17:52

Ik wist al lang dat die Gore zijn feiten niet juist had vwb het onderlopen va NL : op de film was te zien dat het gedeelte waar wij wonen, ook onder zou lopen. Ja lachen .... we zitten hier 20 meter boven de zee spiegel.
Kom ook naar drente a/d zee ;-)

EvertsNL | 03-02-10 | 17:50

Is het iemand gisteren verder opgevallen dat een GESTOLEN ceedeetje met bank gegevens uit Duitsland de bijzondere aandacht heeft van de belastingdienst? Daar maakt het dus ook niet uit dat de gegevens GESTOLEN zijn?

Ik zeg u den Staat = Asociaal (per definitie).

Balk-in-je-oog | 03-02-10 | 17:48

Sta even stil bij de schade die het IPCC en Al Gore hebben veroorzaakt:
Op basis van hun alarmisme zijn er honderden miljarden uitgegeven aan nutteloze windmolens, subsidies, CO2-opslag en dijkverstevigingen.
Echte milieuproblemen zijn blijven liggen. Echte wereldproblemen, die met een fractie van die centen hadden kunnen worden opgelost, bestaan nog steeds.
Het zijn schurken. En hun onnozele vazallen als Cramer moeten zich de ogen uit het hoofd schamen.

Zeddegeizot | 03-02-10 | 17:45

Ben eigenlijk wel benieuwd wat het verweer van Halsema is/was dat alle climaatcritici allemaal maar onozelaars zijn, en min of meer hun bek moesten houden...
Was eigenlijk wel een vraag waar ik op hoopte gisteren bij DWDD...
Valse hoop natuurlijk...

HieronymusVPetsjerin | 03-02-10 | 17:43

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:36
Voor beide vraag ik meestal een tientje.

Bakito | 03-02-10 | 17:41

Was Cramer niet gepromoveerd ?
Het wordt hoog tijd dat we haar proefschrift eens kritisch gaan bestuderen.
Het zou me niet verbazen als daar eea niet juist blijkt te zijn.
En dan gaan we niet de drukker de schuld geven en een onderzoek naar de drukker instellen.
No time for excuse.

Pierus | 03-02-10 | 17:40

Cramer is "the thing that won't go away". Serieus. Hoe kunnen de dames (u ook, Van der Hoeven) van €55 miljard naar gebakken lucht nog blijven zitten? Ik bedoel: Wat moet je in godsnaam nog erger doen om als minister de laan te worden uitgestuurd?

Zeddegeizot | 03-02-10 | 17:37

ITEACHYOU | 03-02-10 | 17:20
Beetje domme vraag. De IPCC is in 1988 opgericht om de risico's van klimaatverandering te evalueren. Als uit het onderzoek komt dat er geen grote risico's zijn dan is het bestaan van het IPCC niet meer evident. Ze zijn er bij gebaat om het klimaat hoog op de agenda te houden en, zo lijkt het, worden daarbij gesteund door de klimaatlobby's vanuit de hele wereld. Dat is de politieke druk waar je wel eens over gehoord hebt neem ik aan. Op het moment dat er een status quo wordt bereikt en er geen opvallende nieuwe bevindingen zijn, zal de interesse (en de subsidie) voor het IPCC afnemen.
De Nobelprijs voor de vrede(?) uit 2007 zorgt er nog extra voor dat het IPCC in zijn eigen voortbestaan moet voorzien, anders is deze prijs niet gerechtvaardigd.
Dit is wat kort geformuleerd, maar in essentie hoe ik erover denk. Dat zegt verder niets over de opwarming van de aarde e.d.

waarisdelol | 03-02-10 | 17:36

Uitspraak Gore in 2007 toen hij de Nobel prijs kreeg samen met het IPCC en de voorzitter daarvan naast hem stond en het eens was.
"Arctic summers ice-free ‘by 2013′

“So given that fact, you can argue that may be our projection of 2013 is already too conservative.”

“Former US Vice President Al Gore cited Professor Maslowski’s analysis on Monday in his acceptance speech at the Nobel Peace Prize ceremony in Oslo.”
news.bbc.co.uk/2/hi/7139797.stm

Die data blijft Gore trouwens vooruit schuiven. Over ong 5 jaar is het credo namelijk, ook als ze de boodschap jaren later herhalen.

Gore: Arctic summer ice may be gone in five years, Al Gore warns

Copenhagen, December 14, 2009 – The Arctic polar ice cap could disappear entirely in the summer months in as little as five years, Al Gore, the former American Vice-President, said.

Het vooruitschuiven van die datum door Gore zal wel komen omdat hij nattigheid (of juist een gebrek daaraan) voelt..

seven | 03-02-10 | 17:36

Bakito | 03-02-10 | 17:29
Het is een grof schandaal Bakito. Wat zijn eigenlijk de straffen? Is neuken met een hond nu even duur als een rotje in zijn reet steken?

Graaf van Egmont | 03-02-10 | 17:32
Eens. Mieren zijn net zo leuk om over te lopen als om over te lezen.

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:36

Wanneer komt er een 'regime change' zoals dat zo leuk genoemd is in een vorig perikel? En dan praten linkse partijen over de rechtse die angst creeeren, en wat is dit dan, linkse partijen die een angst van de hoogste orde versterken: een wereld die vergaat.
de zoveelste -10

Swarley.. | 03-02-10 | 17:35

Hallo IPPC, zijn jullie daar,
dat soort rekenfoutjes (optellen ipv aftrekken, x ipv / , niet weten wat een decimaal is etc) krijg je nou als je op school het rekenen niet hebt geleerd.
Jullie waren zeker veel te druk bezig met "wereld orientatie".
Nou zie je wat er van komt.
Gelukkig zijn er nog voldoende mensen met gewoon boerenverstand.
Opheffen die club, werk zoeken.

Pierus | 03-02-10 | 17:33

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:28
Ik ga toch geen boek lezen over mieren als 8 A4tjes me al teveel is? Mieren zijn er om te verdelgen zodra je er last van hebt. Period

Graaf van Egmont | 03-02-10 | 17:32

En weer een rapport en weer een rapport en weer een rapport.......

NOODUITGANG | 03-02-10 | 17:31

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:24
Het mierenneuken in pornofilms is sinds vandaag illegaal.

Bakito | 03-02-10 | 17:29

Graaf van Egmont | 03-02-10 | 17:26
Is goed voor je. Je kunt ook het besproken boek lezen natuurlijk.

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:28

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:24
Moet ik dat allemaal gaan lezen: 8 A4tjes over mieren?

Graaf van Egmont | 03-02-10 | 17:26

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:24
Ja cool he. Mieren.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:24
Is ook begonnen aan de pasta.

ZDEV | 03-02-10 | 17:26

NoMinister | 03-02-10 | 17:13

ZDEV | 03-02-10 | 17:14

ooltgie | 03-02-10 | 17:17

;)

Ik heb het eten maar iets eerder ingepland, beter.

Tot zo !

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:24

Beetje vals argument waar Diederik Samson nu mee komt, dat van die fossiele brandstoffen.

De rigide co2 eisen waaraan motorvoertuigen moeten voldoen leiden ertoe dat de ontwikkelaars van voertuigen de motoren minder efficiënt kunnen maken dan als die eisen er niet waren. Daardoor verbruiken auto's dus meer brandstof...

Dus die hele klimaathoax zorgt ervoor dat fossiele brandstoffen eerder op raken.

Barfication | 03-02-10 | 17:24

Ik ben oprecht benieuwd hoe lang de kamer mevrouw Cramer nog laat voortblunderen. GeenStijl (of iig Rutger) had Vogelaar bij de ballen (oke, ze is geen vent, maar toch) en uiteindelijk bleek zij duidelijk te licht bevonden voor een ministerspost waarbij zoveel geld gemoeid bleek. Cramer doet ook allerlei rare uitspraken links en rechts, maar lijkt er nog volkomen mee weg te komen. Nog geen seconde is getwijfeld aan haar positie. En dat vind ik toch enigszins opmerkelijk.

Als ik kijk naar de rol van JPB tijdens Irak, dan wordt hij daar nu stevig op aangepakt. Terecht of niet, zijn optreden wordt in ieder geval in een kritisch daglicht gesteld. Of je het er nu mee eens bent of niet, er wordt in ieder geval gecontroleerd. Cramer daarentegen, kan gewoon blijven aanmodderen, blunderen voor mijn part. Waarom gaat de Tweede Kamer (inclusief regeringspartijen!) nu niet eens eindelijk doen wat zij moeten doen: controleren van de regering. Grondwettelijk gezien is dat een van de belangrijkste taken en ik zou dan ook heel graag zien dat de Tweede kamer dit falende beleid eens gaat aanpakken. Hoeveel fouten kun je maken, voordat je eens je conclusie moet trekken en opstappen? Ik zie onderhand liever Vogelaar zitten, die bewust was van haar mismanagement, dan Cramer, die denkt dat zij de wijsheid in pacht heeft.

Maar goed, het CDA kennende tillen zij dit wel weer netjes over de verkiezingen heen. Glas, was, plas enz.

NeeJeMoeder | 03-02-10 | 17:21

waarisdelol | 03-02-10 | 17:18
Precies, volksverlakkerij. Verraad aan het volk zou je zelfs kunnen claimen.

ZDEV | 03-02-10 | 17:20

waarisdelol | 03-02-10 | 17:18

Wie heeft daar baat bij dan? En hoe?

ITEACHYOU | 03-02-10 | 17:20

Frederik Puntdroad | 03-02-10 | 17:17
Gatverdamme, een TenaLady. Broeikaseffect in je eigen broek.

ZDEV | 03-02-10 | 17:19

een blunder is als je iets fout doet wat 99 van de 100 keer goed moet gaan. Een blunder is een keeper die de bal tussen zijn benen door het doel in ziet rollen. Een blunder is een sms naar je minares naar je vriendin sturen. Dit is geen blunder. Dit is het doelbewust verdraaien van de feiten ten behoeve van het eigen belang. Manipulatie, fraude, misleiding, chargeren etc. Maar noem het geen blunder, want zo dom zijn ze daar niet.

waarisdelol | 03-02-10 | 17:18

Jakkelien heeft iig zelluf geconstateerd dat ze pissig is!
Ze denkt dat dit door de fouten in HET rapport komt .....
Als ik haar was zou ik toch even een huisarts bezoeken.
Misschien een blaasontsteking door de (niet verwachtte) koude?
Met een kuurtje (wel afmaken) ben je er hopelijk van af.
Maar het kan ook gewoon een ouderdomskwaal zijn.
Ik adviseer TenaLady!
Ben het gezeik over CO2 en opwarming al meer dan beu.
Maar gelukkig niet pissig!

Frederik Puntdroad | 03-02-10 | 17:17

@ Teun,
Doe 's rustig. Jij hebt toch ook gestemd.
De ene helft van de regering gelooft in fabeltjes, en die andere helft ook.
Snappienie......?

ooltgie | 03-02-10 | 17:17

Hebben jullie echt kunnen kiezen wat die kontjes betreft? Ik ben normaal niet zo moeilijk met kiezen, maar jezus wat is er veel keuze. Wordt er zelfs een beetje opgewonden van......... Het wordt inderdaad warmer en warmer........

ITEACHYOU | 03-02-10 | 17:16

NoMinister | 03-02-10 | 17:13
Ik vrees dat je gelijk hebt. Maar van de VVD hoef je niet veel te verwachten: te slappe hap. En ik vrees dat de PVV wel een grote mond heeft, maar verder niet zoveel bereikt.

ZDEV | 03-02-10 | 17:15

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:12

Dat staat garant voor een heftige hoeveelheid CO2-uitstoot!

NoMinister | 03-02-10 | 17:15

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:12
Damn... daar koel ik niet van af hoor :-)

ZDEV | 03-02-10 | 17:13

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:06

Rustig man, laat ze doodvallen, we hebben ze niet nodig, ze zijn slechts een last.

Nadenken hebben ze nog zelden gedaan, ze waaien gewoon mee met de wind en nu iemand roept dat ze verkeerde dingen doen schrikken ze zich rot. Geert hamert op de immigratiepolitiek en nu blijkt het milieuverhaal een grote leugen.

Dan ga je toch blatend om je heen kijken, want iedereen van hun soort is een zware debiel dat ze niet zelf eens hebben nagedacht. En door dat groepsgedrag is het moeilijk van ze winnen. En het erge is: zij weten dat en kennen dat mechanisme als geen ander.

Maar een eigen mening door zelf nadenken hebben ze niet. Ik zie het bij niemand, behalve bij een Geert en een Rutte (en SGP, maar dat is een beetje op een andere manier voor mij niet te bevatten).

NoMinister | 03-02-10 | 17:13

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:11
lol, klimaat mensenwerk. Ik hoorde laatst dat er in volume (en uitstoot) meer mieren op aarde rondlopen dan mensen. Logischerwijs kun je dus veronderstellen dat de mier het klimaat meer beïnvloedt dan de mens. Cramer: kom es gauw met die mierentax!

ZDEV | 03-02-10 | 17:12

Klimaat is ook maar mensenwerk, zullen we maar zeggen.

Vieze Tonnie | 03-02-10 | 17:11

Zo jammer! | 03-02-10 | 17:08
Inderdaad, de burger wordt uitgemolken en in ruil krijgen we windmolens die energie kosten. Ik wist wel dat er geen dynamo maar een motor in zat!

www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/...

ZDEV | 03-02-10 | 17:10

Miss Cramer wordt de volgende bestuurder van een of andere climaat instelling.
Heeft veel geld over om domme dingen te doen,maar ja dat weten wij van al die kabinetten met millieu specialisten en geld verslinders.Cramer is de Grootste van alles.Maarja van Shell moet je het hebben,allemaal werknemers van deze grote instelling zitten in het kabinet en kunnen regelen dat het geld gaat naar instellingen waar Shell last van kan hebben.Maar de Benzine en Diesel word duur betaald en Shell strijkt gropte winsten op met dank aan het millieu (Cramer en Bos)

jezuz | 03-02-10 | 17:10

tijd om eens heel hard te gaan roeren waar het stinkt.

superjan | 03-02-10 | 17:09

ristretto | 03-02-10 | 17:07

Inderdaad wil ze wel een incident serieus nemen.

Ach, ze krijgen mediatraining en zijn gewend dat ze respect krijgen. Ik zou ze niet willen spreken, dat zooitje daar. Word echt misselijk van ze.

NoMinister | 03-02-10 | 17:09

Windmolens kosten het milieu idd meer dan het beoogde effect.
Productie en als die dingen hun leven hebben gehad, het afvoeren, is enorm kostbaar.
Zelfde verhaal, als de vergelijking tussen en een Prius of een Hummer.
Hou u niet voor de gek, door zo iemand als een Cramer.

Zo jammer! | 03-02-10 | 17:08

Ashtrey | 03-02-10 | 17:06

Dank voor de tip.
*even diep adem haalt*

Laten we er volgend jaar maar Keepenhagen van maken, da's beter.
Inderdaad.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:08

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:06
Relax! Denk 10 seconden lang aan de foto's van 2 topics geleden.

ZDEV | 03-02-10 | 17:08

Het ligt iets subtieler: ik bedoel dat ze geen respect hebben voor andermans geld en burgerbelangen. Enfin, het is als een hoop poep beschrijven en dat de vorm niet lekker uit je pen krijgen. Wat een tuig.

NoMinister | 03-02-10 | 17:08

Die Samson ( vleespet ) heeft gelijk als hij zegt dat de fossiele brandstoffen op raken. Ik moest vanmiddag alweer tanken.

talibandenwipper | 03-02-10 | 17:07

Lees dit eens goed...

"Ik kan en wil op geen enkele manier dit incident bagatelliseren."

En het meteen kwalificeren als incident. Is dat geen bagatelliseren dan?

ristretto | 03-02-10 | 17:07

ZDEV | 03-02-10 | 17:02

En er mee wegkomen met zinnen als daar zijn:

"Met de wetenschap van nu..."

Bok op, dat had ik je toen ook al kunnen vertellen.

*rood aanloopt*

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:06

Hadden ze net een lucratief belastingplukweitje ontdekt, verraden die critici meteen dat er slechts onkruid groeit.

crone | 03-02-10 | 17:06

@Teun
Rustig Teun, mijn voorstel is derhalve dat Kee dit stinkeende zaakje is gaat onderzoekeen.
Toch?

Ashtrey | 03-02-10 | 17:06

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:58

Als je verwacht dat bijna iedere politicus van welke huize ook (PVV uitgezonderd en natuurlijk een enkeling hier en daar) ALTIJD de boel op zijn beloop laat, NOOIT naar de waarheid op zoek is, ALTIJD geld wil uitgeven aan onzindoelen, en eigen belang, eigen cultuur, ontwikkeling van onze kinderen en de toekomst alsmede geld foute zaken vindt, dan stellen ze je nooit meer teleur en zijn ze zelfs vrij voorspelbaar.

NoMinister | 03-02-10 | 17:05

Moeten we hier echt nog op reageren...? Zucht.

HJDB | 03-02-10 | 17:04

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:58
Hoho. Geen idioterie maar onnozelarij :-)

ZDEV | 03-02-10 | 17:03

NoMinister | 03-02-10 | 16:58

Ik ben er de reaguurder niet naar maar ik heb nu flink veel zin om even hard van me af te schelden.

Denken ze nu werkelijk dat wij "koekoek" zijn ofzo ?

*laat maar denkt en het antwoord al geeft*

Ja dus.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 17:02

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:53

Inderdaad. Het ALLERERGSTE nog wel is dat door dat gezever en gezeik over het milieu, onze overheid al *ons* geld steekt in korte termijn symboolpolitiek in plaats van in echte duurzame oplossingen zoals kernenergie.

Over 30 jaar is energie onbetaalbaar, stoken we bij gebrek aan goede brandstoffen de goorste troep de lucht in, zijn we voor onze energie volledig afhankelijk van schurkenstaten. Dankzij Cramer en cs.

Noorwegen heeft het slimmer aangepakt. Een fonds waarin miljarden zijn opgebouwd uit de gaswinning. Ons gas is domweg opgestookt en de inkomsten zijn over de rug van de Nederlanders in uitkeringen en ambtenaren met te luxe CAO's gaan zitten. Vervlogen...

Allemaal korte termijn politiek. Na ons de zondvloed. PvdA voorop, maar CDA, D66, VVD geen haar beter. En dan goddomme wel de burger aanspreken op duurzaamheid. *kotst*

ZDEV | 03-02-10 | 17:02

Cramer krijgt lekker wachtgeld, dus het is weer een straf eruit gemieterd te worden. NOT. Als er een God is, dan... (ter voorkoming van AT vannacht schrijf ik niet verder).

NoMinister | 03-02-10 | 17:01

Ik meende dat Bush de geldstroom richting de VN bevroor (niet betaalde). Is er een Nobelprijs voor gezond verstand?

NoMinister | 03-02-10 | 17:00

@ Fallus Erectus | 03-02-10 | 16:36

een Spurzheim & Galletjuh doen

nachtschilder | 03-02-10 | 16:59

ZDEV | 03-02-10 | 16:56

Dit draadje is niet goed voor mijn bloeddruk.
Merk ik nu.

Man man, wat een idioterie.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:58

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:53

is inderdaad helemaal ok.

Hoor je niemand over, tenzij Iran (giga-oliereserves dus olie voor niks, dus rara waarom die kerncentrales willen hebben) ze heeft. Dan houdt links de bek stevig dicht.

NoMinister | 03-02-10 | 16:58

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:55
Ze zullen het proberen. Maar van mijn centen geen tram (wtf!) of Forum (hippieshit) in Groningen.

ZDEV | 03-02-10 | 16:56

We kunnen geen wegen bouwen vanwege de 'natuur' (ratjes, en andere kleine beestjes)

We kunnen geen autorijden want files.

Miljarden aan OV besteed, maar nog steeds geen reeel alternatief.

Windmolens all over the place.

Enorme brandstofaccijns en straks nog EXTRA HOGE km-heffing voor 'vervuilende' (lees: gebruikende) auto's.

Geen kerncentrales.

Enorme stroom geld naar derde wereld om te 'helpen'.

En het werkt allemaal niet en is onzin. Dank aan onze politici. Zijn wij nou zo dom dat we dit laten gebeuren voor nog 2-3 decennia? Nee toch zeker?!

NoMinister | 03-02-10 | 16:56

Het was maar één blaadje van de 6000 waar eventueel een klein foutje ingeslopen zou kunnen zijn, aldus arrogante diederikje. Nou arrogante diederikje, het lijkt er sterk op dat er nu 5999 blaadjes fout zijn en 1 waar eventueel een klein waarheidje ingeslopen zou kunnen zijn. Scheer je weg diederikje, we zijn je armoedige, arrogante, armzalige kop meer dan zat.

Boy Cot | 03-02-10 | 16:55

ZDEV | 03-02-10 | 16:54

Gelijk heb je.
Maar scheren doen ze je sowieso wel.

Wees maar niet bang.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:55

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:52
Ze vergeeft het me vast wel. Ik ben mooi net buiten dat gat gaan wonen, mijn centen krijgen ze niet meer.

ZDEV | 03-02-10 | 16:54

Eindelijk wordt die hele religie stukje bij beetje opgeschort. Geen seconde te vroeg.

Nietvoordekat | 03-02-10 | 16:53

NoMinister | 03-02-10 | 16:52

Kernenergie.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:53

Oerkoendoe | 03-02-10 | 16:49

Dat bedoel ik!

NoMinister | 03-02-10 | 16:53

CoffeePatch | 03-02-10 | 16:51
Ik bedoel maar... ik betaal Cramers' ticket als ze die kerel persoonlijk de Nobelprijs in zijn privéklimaat ramt.

ZDEV | 03-02-10 | 16:53

Het begon met het kwartje van Kok en eindigt met de ton van Cramer.

Tjemig | 03-02-10 | 16:53

CoffeePatch | 03-02-10 | 16:51

Arafat ging hem voor. Nobelprijs -10000

NoMinister | 03-02-10 | 16:52

ZDEV | 03-02-10 | 16:52

Laat neukje dat maar niet horen.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:52

Dus: weg met de windmolensubsidie?

Of wat?

NoMinister | 03-02-10 | 16:52

blinde kip | 03-02-10 | 16:44
Vergeet Groningen niet. Deze rode stad is een zwart gat als het om belastinggeld gaat.

ZDEV | 03-02-10 | 16:52

ZDEV | 03-02-10 | 16:48
Pachauri: "Ik ben niet verantwoordelijk voor dat deel van het onderzoek", maar wel de Nobelprijs in ontvangst nemen.

CoffeePatch | 03-02-10 | 16:51

Laten we eens concreet worden: geen milieucomponent in de kilometerheffing )dan ben ik nog steeds tegen, maar het gaat om concrete stappen) en BPM gewoon voor Priussen en dergelijke.

ER GEBEURT NAMELIJK NIETS!

Wij denken dat het uitmaakt of dat IPCC-rapport deugt, maar het maakt geen bal uit en wij pikken dat maar. Waar zijn de kamervragen om dat on hold te zetten???

Kortom, het maakt niet uit wat erin staat. De huidige bestuurders willen meer grip op u en uw portemonnaie. That's it en niets anders. En dat gebeurt, blijft gebeuren en zal nog meer gaan gebeuren.

NoMinister | 03-02-10 | 16:51

ooltgie | 03-02-10 | 16:44

Nee.
En weet u, ik probeer het niet eens te snappen.

Je zou er maf van worden.

Maar laat dit nu eens de reden zijn om niet, ik herhaal, nog meer miljarden te verkwanselen.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:50

OoO | 03-02-10 | 16:41
Ga zo door. Ze hebben je toorn zelf over zich uitgeroepen.

ZDEV | 03-02-10 | 16:50

En toch wordt het geld gewoon uitgegeven.

Oerkoendoe | 03-02-10 | 16:49

Goed stuk, maar wel met 3 taalvaudten: Lohuis i.p.v. Oude Lohuis en PLB i.p.v. PBL (tot 2x toe).

subsidistan | 03-02-10 | 16:48

3 keer is penalty; 5 keer is game over.

Bos Hout | 03-02-10 | 16:48

En de head honcho van het IPCC (International Propaganda Climate Control) weigert enige verantwoordelijkheid te nemen, uiteraard nadat alle miljoentjes fijn zijn opgebrand:

www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/...

Mevrouw Cramer. Als u maar 1 gezonde hersencel over heeft, pak dan direct het vliegtuig naar die hufter, en geef hem met uw handtas een gigantische klap voor zijn smerige bakkes.

ZDEV | 03-02-10 | 16:48

Gewoon wat zakken zand op het strand erbij en we houden het weer een tijdje droog. Hoe moeilijk willen ze het maken

jaap1423 | 03-02-10 | 16:48

@ Polderboy | 03-02-10 | 16:44

Dag, uhhh, zal ik je maar Susan noemen ?

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:47

Dat wijf gewoon midden in de noordzee dumpen ....

Je Verzint Het Niet | 03-02-10 | 16:46

@ Polderboy | 03-02-10 | 16:42

Wat een rare nickname heb jij voor een vrouw.

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:43
En maar F5'en om te kijken wie je poll gaat invullen..

Polderboy | 03-02-10 | 16:44

IPCC ~ Incompetent Polemic Climate Comedians

Sanglier | 03-02-10 | 16:44

@ Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:33
It geat on!
Die 55 miljard voor windmolenpark in de Noordzee, is allang opgenomen in 't budget. Behalve de overschrijding, maar die vullen we aan met belastingverhogingen.

Ik hoorde Samson ergens zeggen; dat hij heeeel erg graag met 't rapport door wil gaan, maar de voorzitter moet wel eerst weg.
Snappienog........?

ooltgie | 03-02-10 | 16:44

De meeste uitkeringsgerechtigden, krakers, ambtenaren en lobbyclubjes bevinden zich onder de zeespiegel. Dat klopt wel.
Verleidelijk om nog eens flink gas te geven, he?

blinde kip | 03-02-10 | 16:44

@ Polderboy | 03-02-10 | 16:42


Wat een rare nickname heb jij voor een vrouw.

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:43

* POLL *

Wanneer komt de volgende FAIL @ IPCC aan het licht?

[ ] niet, dit was het, de voor de rest is het rapport mieters
[ ] morgen, net voor de lunch
[ ] vanavond, net te laat voor het 8 uur journaal
[ ] nog voordat Tyler klaar is met het typen van deze poll
[x] deze poll is saai

Polderboy | 03-02-10 | 16:42

ZDEV | 03-02-10 | 16:36
Ik leg elke ochtend al een baksteen op mijn gaspedaal om mijn ruiten te ontdooien via mijn airco, terwijl ik met zo'n SHELL-spuitfles mijn ruiten vanaf de buitenkant aan het ontdooien ben. Maar ik woon dan weer in een gristelijke wortelknagerbuurt, dat scheelt...

OoO | 03-02-10 | 16:41

Is die linkse terroriste nu eindelijk weg uit de regering?
Die dos had nooit gezien haar geschiedenis daar moeten zitten.

Zo jammer! | 03-02-10 | 16:40

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:36

[x] nog voordat Tyler klaar is met het typen van deze poll

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:40

Heeft Femke haar uitspraken al teruggenomen dat sceptici onnozelaars zijn? Vast niet. En de volgende keer stinkt ze er weer net zo hard in als er een rapport verschijnt dat aansluit bij haar ideologie.

harry pikkel | 03-02-10 | 16:38

Ik vind al de milieuwaarschuwingen overigens zo belangrijk dat ik ze in 1000-voud afdruk en met de auto huis aan huis verspreid.............

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:38

*VROEMMMMM*
tot zo

ZDEV | 03-02-10 | 16:38

De PvdA... er komt geen eind aan de schandalen, fouten, leugens, fraude en excuses. Zijn er hier werkelijk nog mensen die PvdA stemmen?

FreshClash | 03-02-10 | 16:38

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:36
[X] nog voordat Tyler klaar is met het typen van deze poll

ZDEV | 03-02-10 | 16:36

@nachtschilder | 03-02-10 | 16:33
Je zou er haast in frenologie van gan geloven.

Fallus Erectus | 03-02-10 | 16:36

Eigenlijk moet ik er geen grapjes over maken. Het is toch GODDOMME onmogelijk dat het kabinet al die miljarden extra belastingen heft op basis van een FLUTRAPPORT?

Nou ja, flutrapport. Een godvergeten misleidend manipulatief VOD is het. En Kramer en cs maar zo goedgelovig. Dat is toch ernstig! Dat mens is krankzinnig.

Ik wil ELKE cent terug. Weg met al die CO2 en klimaatheffingen. CO2 handel: stopzetten, nu. Windmolens? Streep er door.

Godverdegodverdegodverdekut. Ben er echt pissig over. Ik ga om af te koelen de 370PK V8 starten en boos een paar rondjes rijden. In de sportstand. Op 6500 toeren. Ik zal ze de CO2 laten ruiken!

ZDEV | 03-02-10 | 16:36

* POLL *


Wanneer komt de volgende FAIL @ IPCC aan het licht?

[ ] niet, dit was het, de voor de rest is het rapport mieters
[ ] morgen, net voor de lunch
[ ] vanavond, net te laat voor het 8 uur journaal
[ ] nog voordat Tyler klaar is met het typen van deze poll


Place your bets now.......

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:36

doehetlichtuit | 03-02-10 | 16:34

Laat het licht maar uit.

En weltrusten.

Jij snapt hem niet.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:35

Fijn......
Ander onderwerp.

Spanko | 03-02-10 | 16:35

DinkyWinky | 03-02-10 | 16:30
Slecht plan met je teringtubbienick. Weet je wel hoeveel zout er onder Veendam zit?

eerstneukendanpraten | 03-02-10 | 16:35

En over die BNP:
Herlees die mededeling maar als: In Den Haag wordt meer uitgegeven dan dat in Friesland verdiend wordt.
En na watersnoodramp 21e eeuw: In Holland werd meer uitgegeven dan dat in Nederland verdiend werd. En Den Haag ligt in Holland.

OoO | 03-02-10 | 16:34

Wat jammer nou dat al die rampstad vinex- en/of kansenwijken niet binnenkort overstromen.

Aktivist | 03-02-10 | 16:34

Vraagje: met al dit anti-linkse gedoe, heeft GS een nieuwe sponsor?

doehetlichtuit | 03-02-10 | 16:34

Dat hele IPCC kan opdoeken, die zijn nooit meer geloofwaardig, ook niet als ze de waarheid gaan spreken.
Afbreken tot de laatste steen dat klimaffiosi-clubje.

Jackanders | 03-02-10 | 16:33

Vleespet en PvdA klimaathoaxer Diederik Samsom zei vandaag in de Kamer dat politici af moeten van Hoekse en Kabeljauwse twisten over welke kennis waar is.

nachtschilder | 03-02-10 | 16:33

Maar het is natuurlijk een schandaal van hier tot CO2penhagen.

Stel je eens voor dat dit niet boven tafel was gekomen.
Nog meer miljarden euro's naar linkse knuffelclubjes.

*nee, nee en nog eens nee zegt*

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:33

@Tyler-Durden 16:32
Thatcher

tipo | 03-02-10 | 16:33

Kan dan meteen dat hele kabinet niet wegsmelten aub?

dr.Anilingus-Fungus | 03-02-10 | 16:32

Zo voorspelbaar die politici. Onbeschaamde copy paste:

Lewis Lewinsky | 25-01-10 | 16:29
Mijn gok: eerst wordt de kaart 'andere conclusies van IPCC kloppen wel' gespeeld. Vervolgens: 'Okay, misschien klopt het verhaal over CO2, opwarming en de menselijke bijdrage niet helemaal, maar dan nog is het belangrijk dat we wat aan het milieu gaan doen'.

harry pikkel | 25-01-10 | 16:32

harry pikkel | 03-02-10 | 16:32

De ontnuchterende waarheid: vrijwel alle internationale rapporten over welk onderwerp dan ook zijn van deze kwaliteit. Het allerergste is nog dat wij kamerleden hebben (ik noem een Diederik S.) die nog meer in deze onzin geloven dan Balkenende in een Heilige Oorlog tegen Irak. Wat een simpliciteit en naiviteit leggen die lui aan de dag, mijn god... maar nu is het alweer te laat en moet ik tegen lelijke hybride voertuigen in het straatbeeld aanstaren.

Fallus Erectus | 03-02-10 | 16:32

Vrouwen en politiek, kan het oooooiit eens WEL goed gaan....?

Tyler-Durden | 03-02-10 | 16:32

Tijd voor Qramer de "eer" aan zichzelf te houden.

Sisenandus | 03-02-10 | 16:32

-weggejorist-

Gerrit van Appel | 03-02-10 | 16:31

Ze mogen wat mij betreft best delen van de Randstad onder water zetten. Te beginnen met de grachtengordel van Amstelredam alwaar menigeen groenlinks stemmend klimaatfetisjist haar lijvige reedt heeft gezeteld.

ZDEV | 03-02-10 | 16:31

Het IPCC is gewoon een organisatie die bestaat doordat ze subsidie krijgen.
En ze gaan natuurlijk niet zeggen dat alles koek en ei is met het milieu want dan zijn ze niet meer nodig en is het afgelopen.
Of het nu goed of slecht gaat met het milieu, het IPCC kan er toch niks aan doen dus lijken ze mij sowieso vrij overbodig.
Samsom is een verschrikkelijke links fantast!

pete68 | 03-02-10 | 16:31

Cramer moet weg. Zij kost ons handen vol geld, die ze doorsluist naar haar kennissenkring.

tipo | 03-02-10 | 16:31

" 55% van Nederland onder de zeespiegel ligt "
Hangt er vanaf of het eb of vloed is....

Brimstich | 03-02-10 | 16:30

wel jammer van het aan ons beloofde Middellandse Zeeklimaat. Dat gaat nu zeker ook niet door?

crone | 03-02-10 | 16:30

Kabinet, doe nou eens vallen a.u.b.
Hoeveel FAIL's moeten er gebeuren voordat JPB en collegae nou eens opzouten? Ik zou wel een opsomming willen maken, maar die lijst is te lang!

Chris666 | 03-02-10 | 16:30

Enige kans dat Veendam ook bij die 55% hoort? Steek de dijken dan maar door. 2 vliegen in 1 klap.

DinkyWinky | 03-02-10 | 16:30

Daar heef Died een punt, de fossiele brandstoffen raken eauk op, toch?
*opwachting naar volgende hoax maken doet*

Ashtrey | 03-02-10 | 16:30

@Diederik,
“maar de fossiele brandstoffen raken op”

Iedereen gaat dood. Jij ook. Alleen de één eerder dan de ander.

OoO | 03-02-10 | 16:29

Opdonderen met die klimaathoax, we moeten ons meer zorgen maken om milieuvervuiling dan de zogenaamde klimaatverandering.

Reez | 03-02-10 | 16:29

Overstroomde die 55% maar eens. Zou een hoop gezeik schelen..

MentalDiarrhea | 03-02-10 | 16:29

Duurt lang, kunnen we niet wat boeienders gaan doen (met ons geld) ?

alle subsidie uit klimaatneuktrale dingen halen en stoppen in gratis 50 inch flatscreens voor de hele bevolking.

lokado | 03-02-10 | 16:28

IPCC
Intentional Public Corruption Center?

ZDEV | 03-02-10 | 16:28

Wanneer gaat dit kabinet nou eens vallen? zijn we eindelijk van die debiele PVDArmoede af

Idontgiveafunk | 03-02-10 | 16:27

Alleen Sinterklaasgelovers stemmen nog links.

HoogToontje | 03-02-10 | 16:25

Dit gaat nog Heul leuk worden....
Die hele KlimaHoax.

Teun van het Tuinpad | 03-02-10 | 16:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen