Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie moet kentekendata wissen

anprpolitie.jpg En toen zei het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) tegen de politie: "Ho stop! Tot hier en niet verder, smerige wetsovertredende privacystelerts!". De korpsen Rotterdam-Rijnmond en IJsselland krijgen vandaag kiezelhard de deksel op de neus wegens het illegaal opslaan van kentekengegevens van iedere (nog een keertje hardop: IEDERE) automobilist. De 100% controle van auto's met het zogenaamde ANPR-systeem zorgt er sinds 2008 voor dat de snelwegen in Nederland vol hangen met camera's die iedere autobezitter controleert op openstaande boetes, achterstallige belastingen, fraude met bijtelling, kleur van onderbroek, favoriete voetbalclub etc etc. Feitelijk worden uw gegevens even door de Map met Stoute Mensen gehaald en bij een match krijgt u een rood kruisje achter uw naam. Handig toch? Wettelijk is de politie verplicht om bij een zogenaamde 'no-hit' alle gegevens per direct te wissen. Maar u raadt het al: In Rijnmond verzamelde de politie maar liefst 4 maanden lang alle data (dus ook de 'no-hits') van iedereen die langs de 68 snelwegcams en/of 8 mobiele cams zoefden. Dat zijn circa 58 miljoen hits bij elkaar! Dat is dus voor iedere Rotterdammer ongeveer 60 x de status van Potentiële Crimineel. Hoogste tijd dat alle 25 korpsen stevig onder de loep worden genomen voordat straks heel Nederland verdacht is. En check dan gelijk even de rechtmatigheid van dit freaky regionale GluurDevice...

Reaguursels

Inloggen

2010 - De politie is nog steeds je beste Cameraad.

engerdae | 30-01-10 | 01:16

@De Huisregel
@Ratim

Staat de politie weer voor lul... het is toch wat!

Rest In Privacy | 29-01-10 | 16:28

@isfout

Dat verband zien wij burgers, omdat we van een afstandje toekijken. Laatst met die Nigiriaan en de mislukte bomaanslag was de informatie in de systemen aanwezig, maar toch haalde niemand het eruit! En dat is er aan de hand, je kunt elke mug invoeren maar het is belangrijk om de ingebrachte informatie te kunnen analyseren, en de juiste conclusie's er aan verbinden en dat kan men niet. Het erge is dat wij burgers dit allemaal betalen, het ene mislukte ICT projekt na de andere. Men kan de data opslaan en 100 jaar bewaren maar er niets uithalen! Soms als het kalf verdronken is, kan men na weken zoeken, achteraf iets met de informatie! Het lijkt een beetje op twitter, je filmt je hele leven en achteraf heb je ruis geregistreerd en wie werden daar beter van, juist ja degene die de techniek leveren!

Denaapklimtgoed | 29-01-10 | 10:46

Dat niemand het verband ziet tussen gigantisch opslag van surveillance informatie, videobeelden, kenteken registraties, taps, telefoon-logs, etc. En de problemen die de politie korpsen hebben met hun computersystemen.
Dus als onschuldige burger wordt alles over je vast gelegd, maar aangifte van je gestolen fiets, is even niet mogelijk.

isfout | 29-01-10 | 09:51

@Dick Veth | 28-01-10 | 22:41: kastje van Eurlings registreert alleen de 'ritprijs' aan de hand van verzamelde gegevens zoals wegvak, spits/buiten de spits. Wat wordt doorgezonden naar de computer is het eindbedrag en niet of jhij op de Wallen hebt gereden

jeroentjegouda | 29-01-10 | 06:35

Dit soort systemen zijn heel goed inzetbaar om de snelheidsovertredende agent en zijn fout declarerende Corpschef (rondje friesland <> betuwe) in de gaten te houden.

Het begint erop te lijken dat de regering / jusitie systemen introduceren waar ze zelf mee tegen de lamp zouden lopen, alleen trapt de gemiddelde crimineel er allang niet meer in! Toch zet men door, en gaat men zelfs de wet aanpassen (waarschijnlijk in de zomer, als iedereen op vakantie is) en gaat de privacy van de burger er aan.

En dat te bedenken dat de afdeling ICT politie niet eens een simpele database kunnen beheren. En daar gaan je belasting centen weer, vollll de put in! Of je het volgende jaar nog maar weer even extra wil bij storten! Nog meer falende ICT Spionage kastjes en nietzeggende signalerings borden boven de snelwegen. Monitorings ruimtes met nietzeggende snelweg camera's!

Justitie laat zich helemaal inpakken door de bedrijven die deze technieken aanbieden en vergeten de doelstellingen daarbij.

Jullie zijn mijn vertrouwen kwijt! Laten we via internet ons organiseren en tegen dit soort onzin in verweer komen. Daar horen mijn inzien ook de parkeer tarieven bij! De werkende burger is altijd de klos en maar elk jaar meer belasting betalen!

Denaapklimtgoed | 29-01-10 | 02:02

Is er overigens al aangifte gedaan of een fikse boete uitgedeeld?

Peer2134 | 28-01-10 | 23:55

Ik denk dat ze een slechte jeugd gehad hebben, of dat ze zo vaak gefaald hebben in hun (dienstbare ) leven dat ze nu criminele trekjes zijn gaan vertonen. Ik denk dan ook dat deze overtreding van de wet zwaar bestraft moet worden maar dat er ook rekening moet worden gehouden met hun verleden. Daarnaast en vooral moeten ook hun opdrachtgevers aangepakt worden. Zo zie je maar dat men door een paar tegenslagen zomaar op het verkeerde pad kan belanden en het verschil tussen juist en fout niet meer ziet. Alleen jammer , ongelovelijk kan ik helaas niet zeggen, dat ze geen spijt betuigen maar hun misstappen ook nu nog gewoon goed blijven praten.Peer2134 | 28-01-10 | 23:38

@ Frank Culemborg
Lijkt inderdaad sterk op de tekenen van het einde van een imperium, zoals je dat in de geschiedenis vaak terugvindt.
@ Dysphemian
Hear Hear

vassie11 | 28-01-10 | 23:22

Schandalig! Doet me sterk denken aan Orwells 1984. En Iran. Keer op keer dit soort 'blunders'. Zie rtl nieuws half acht uitzending; twee items achter elkaar. Voor de zoveelste keer! De verantwoordelijke korpschefs op staande voet ontslaan en bovendien vervolgen voor zover mogelijk. (En die agenten van het tweede rtl item vervolgens voor meineed!)

Ongelooflijk dat hier niet feller op wordt gereageerd in de maatschappij.

Overigens, als de politiek besluit dat het is toegestaan om de gegevens een bepaalde tijd te bewaren, prima. Dat is een normale consequentie van een indirecte democratie. Maar tis echt van de zotten dat de pliesie -die we nota bene al speciale bevoegheden hebben gegeven- denkt unilateraal effetjes zelf de regels te mogen maken. Bah.

vassie11 | 28-01-10 | 23:17

Dat moeten we goed in ons achterhoofd houden, met dat kastje van Eurlings.
Nu zeggen ze dat er gegarandeerd geen traceerbare gegevens worden geregistreerd. Kwestie van tijd voordat de politie dit ook gaat misbruiken.

Dick Veth | 28-01-10 | 22:41

Je kunt dus in NL praktisch niet meer in de auto, met OV (of met de benenwagen) reizen zonder digitaal in de gaten gehouden te worden. Schiet nou maar meteen iedereen een chip in z'n reedt onder het mom van veiligheid, gezondheid of ander 'welzijnscriterium'.

Toen ik die gimball in Twente op die politieauto zag, bekroop me duidelijk een gevoel van welzijn, en heb 'vriendelijk gezwaaid'.

GeijnPoonem | 28-01-10 | 22:27

En nu moet ik nog gaan geloven, dat het kastje van Camiel niet zal worden misbruikt.......... Het als een kadootje dat de overheid niet mag uitpakken. Blijf daar maar eens jarenlang vanaf. Vroeg of laat gaan ze het kadootje toch open maken, nieuwsgierig wat er in zit (ook al heb je jezelf beloofd dat je het niet mag openmaken).

pe4444 | 28-01-10 | 22:02

En het maar gek vinden dat de burgers geen goed woord meer over hebben voor de argwanende overheid die hen constant beboet en begluurt, zelfs met naaktscanners, als ware zij verdacht.
Ik weet niet waar ze mee bezig zijn daar in Den Haag, maar als dit soort Stasi praktijken zo door gaan, dan breekt er straks 'iets' in de maatschappij.

pe4444 | 28-01-10 | 21:54

De politie doet net alsof het een goed middel is om gestolen auto's op te sporen, maar het is de vraag of het een goed idee is om vele miljoenen Euri's uit te geven en ALLE Nederlanders aan permanente controle te onderwerpen, om 6 gestolen auto's per jaar te zien rijden. Je kunt dan beter die gestolen auto's gewoon betalen lijkt me. Boeven zul je er zeker niet mee vangen, want die zullen niet gaan rijden in een gesignaleerde wagen.
.
Het feit dat de politie zichzelf niet aan de wet houdt is ernstiger dan het lijkt. Op deze manier worden ongemerkt de grenzen van de rechtmatigheid van het bewijs opgerekt. Iets waar je als gewone burger helemaal geen zicht op hebt en, als het aan de Officier van Justitie ligt, ook niet krijgt.
.
Dit is nu het perfecte bewijs dat we met z'n allen moeten voorkomen dat het spionage-kastje van Camiel wordt ingevoerd. Camiel kan beloven wat hij wil, maar vroeg of laat zal de overheid 100% zeker misbruik van deze gegevens gaan maken. De overheid is nu eenmaal onbetrouwbaar en ambtenaren hebben geen geweten.
.
Ik zeg het nog maar eens:
Twintig jaar geleden moesten we allemaal lachten toen we erachter kwamen hoe de overheid van de voormalige DDR jaren lang ALLE burgers in de gaten had gehouden en welke methodes ze daarvoor hadden gebruikt. Dat zou hier nooit gebeuren, zo wisten we zeker... Inmiddels hebben we de STASI-grens al ruimschoots overschreden. En het einde is nog lang niet in zicht.

Dysphemian | 28-01-10 | 20:10

@stemopgeert | 28-01-10 | 18:56
yep, nu nog wel, maar we maken het op deze wijze Big Brother wel gemakkelijker.

Sarkassie | 28-01-10 | 20:05

Oh. En dit soort wantoestanden kunnen met 't spionagekastje van het rekeningrijden niet gebeuren. Want... euh... Ja, want..?

Jerry Nick | 28-01-10 | 19:41

Wat een onzin!
Het ANPR systeem werkt juist heel erg goed.
Het CPB probeert de burger alleen maar angst aan te praten.
De opgeslagen kentekens worden gebruikt om misdrijven op te lossen.
Hoe vaal wordt bij opsporing verzocht niet gevraagd of iemand het kenteken heeft onthouden van een bepaalde auto die bij een misdrijf wegreed of langsreed. Dit zouden de daders kunnen zijn of een belangrijke getuige.
Het anpr systeem draagt bij in het oplossen van misdrijven.
En het big brother is watching you verhaal kan in de prullenbak.

stemopgeert | 28-01-10 | 18:56

metzonderzijwieltjes | 28-01-10 | 15:41
Dat is het 'm juist. Wanneer in een straat verderop een overval is gepleegd, dan is uw aanwezigheid in de omgeving ineens verdacht, in ieder geval komt de politie even vragen waarom u op dat tijdstip een broodje kocht en met welk doel. Geen geloofwaardig verhaal en je hangt in de boeien.

pe4444 | 28-01-10 | 18:36

Een beetje goede schutter schiet zo'n gluurbol in één schot van zo'n auto af.

*gaat nog even oefenen met de buks*

ZDEV | 28-01-10 | 18:17

Wat mij in dat artikel over ANPR meteen opviel was dat elektronisch tol heffen er ook mee kan. Ze hebben voor die kilometerheffing dus helegaar geen kastjes in de auto nodig.

Mubbenschonster | 28-01-10 | 17:54


Het is natuurlijk veel handiger als een kastje van de overheid met je meerijdt i.p.v. stuk voor stuk fotograferen. Privacy is tenslotte een vraagstuk voor de overheid, niet van het individu?

Treurlings | 28-01-10 | 17:36

Probleem opgelost Guusje en Hirsh passen ff snel de wet aan hoorde ik net op tv.

endofdays | 28-01-10 | 17:04

Vet handig! Ze zouden de lijst ff naast die van GS moeten leggen, misschien hebben ze bij geenstijl nog wat Eaupel Astra`s over t hoofd gezien...

webwereld.nl/nieuws/53174/-ip-databank...

Be de Laer | 28-01-10 | 16:46

@ Oerkoendoe | 28-01-10 | 14:32

Ja zeg.. breng ze nou niet op ideeën!
Voor je het weet dropt zo'n malloot jouw uitgeprint reaguursel in een
ambtelijke ideeënbus...

basweetutwel | 28-01-10 | 16:45

De steeds terugkerende verwijzing naar persoonsgegevens tijdens de 2e W.O.
(o.a. @ShakeTA | 28-01-10 | 13:26) vind ik best wel een beetje lachwekkend.
Ik heb niet de illusie dat in geval van een groot "conflict" persoonsgegevens bij Hyves, Facebook en jouw (/mijn) forumhistorie bij GeenStijl etc. voor de heersende partij niet toegankelijk zijn. Waarom zou het niet net zo makkelijk zijn om een internetprofiel en/of historie over te nemen als het overnemen van fysieke burgerdatabestanden in begin WO2 ?

metzonderzijwieltjes | 28-01-10 | 16:08

Ik heb alleen een fiets. Van mij weten ze dus niets!

petshopboy_mike | 28-01-10 | 16:02

ReinierBee | 28-01-10 | 15:58
Dream on!

metzonderzijwieltjes | 28-01-10 | 15:59

@metzonderzijwieltjes | 28-01-10 | 15:41

Bij Hyves Youtube & facebook heb je nog de keuze of je iets laat weergeven en/of opgeeft. En je bent niet verplicht om dit te doen.
Je onderschat de waarde van privacy... heel erg...

ReinierBee | 28-01-10 | 15:58

Voordeel van het kastje van Emiel dat de wetshandhavers dit werk niet meer hoeven te doen,alles is al opgeslagen,maar dan bij de hotemototen in Den Haag.
Lang leve de vrijheid (niet voor de nederlanders)

jezuz | 28-01-10 | 15:54

Begrijp het echt niet meer.
Eerst jaren schreeuwen tegen vastleggen van allerlei persoonsgegevens.
Vervolgens met honderden miljoenen tegelijk je hele leven met de rest van de wereld delen op Hyves, Youtube, Facebook. Overheden hoeven echt niet meer te investeren in een database persoonsgegevens. Die wordt gewoon particulier aangemaakt, door de mensen zelf. En bevat veeeeeeel meer informatie dan politie of overheid ooit in geinteresseerd zou zijn.
Een camera op een pliesieauto die me en passant vastlegt als ik een brood koop is werkelijk het minste wat me zorgen baart!

metzonderzijwieltjes | 28-01-10 | 15:41

Terecht ook! Laat ze iedereen maar checken! Niets mis mee. Gezeik met die privacy altijd...

BeverViS | 28-01-10 | 15:32

Wieder spür ich diesen Drang
Ich muss zerstören
Doch es darf nicht mir gehören
Ich muss zerstören

(vrij naar Rammstein)

... en dat is dus precies de drang die de overheid bij mij oproept met dit soort, euh, feitjes. Het is een zwakte, helaas.

Geile Markeerstift | 28-01-10 | 15:26

Ach Rome is ook ten onder gegaan, het schoont zichzelf wel op tzt.

Frank Culemborg | 28-01-10 | 15:22

'bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van de politiemedewerker?' Interessant.En ik maar denken dat je dat kon bereiken door mensen goed op te leiden, te begeleiden en ze te selecteren en te promoveren op een zeker natuurlijk overwicht.

azoturie | 28-01-10 | 15:11

Foei politie; een beetje de nieuwste technieken gebruiken om boeven te vangen. Hoe haal je het in je bepette hoofd.
Snel weer terug naar het rijwiel en het blanke sabel... althans als het aan GS ligt...

datzegik69 | 28-01-10 | 15:09

Uiteraard doet die database het straks prima bij de kilometerheffing, dat dan weer wel.

Dr.Zeldenrust | 28-01-10 | 14:59

Waarom werken computersystemen van politie niet als het om het opnemen van aangiftes en het bij elkaar vinden van echte criminelen gaat? Bij het flitsen en matchen van niet-criminelen zoals u en ik met behulp van cameras en illegale databases werkt alles vlekkeloos. Dat u het maar even weet,prioriteit van de overheid ligt bij uw portemonnee.

lichtpunt | 28-01-10 | 14:57

Straks wordt het gewoon weer in een maandagochtendwetje geregeld en is het helemaal legaal. Kastje van Camile heeft dezelfde toekomst.

Nestorix | 28-01-10 | 14:51

GVD, en waarom zouden we die mongeaul eurlings wel vertrouwen met deze data die uit het komende stasi kastje komt? Is er nog iemand met een IQ groter dan van een krop sla die de overheid, politie en justie nog voor één cent vertrouwd??

modderfokker23 | 28-01-10 | 14:50

Ik zag woensdag zo'n ding in Hoorn rijden bij het Centraal station. Of heeft de pliesie ook z'n eigen GooGLe street view variant aan boord?

Rickelodeon | 28-01-10 | 14:49

Wij van de pliesie hebben schijt aan de wet.

BroodenSpelen | 28-01-10 | 14:44

@Nacho Vidal 14:25:
(hardcore) feministen als ter Horst reageren nóóit normaal op kritiek. die zijn gewend door roeien en ruiten te blijven geloven in het eigen gelijk.
*.. gaat nu opschieten om weer 's in de echte wereld communicatie te doen en logt uit..*

AgentKrol | 28-01-10 | 14:44

2 topics terug, quote Geenstijl:
"Dat de politie vandaag de dag de allermodernste middelen gebruikt om misdrijven op te lossen, kunnen we alleen maar toejuichen."
En nu dit. Snapt em nog?

Dr.Zeldenrust | 28-01-10 | 14:42

koolteer | 28-01-10 | 14:38
Nee doe maar niet (het was ABBA met money money money) gewoon een grapje.

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:41

NoMinister | 28-01-10 | 14:37
Bij de weg, ik ken nu 2 agenten in mijn sociale omgeving, en het zijn allebei kneuzen pur sang.

Zou die 2 echt niet bij mij in de buurt willen hebben als er zich een crisissituatie voordoet.

Maargoed. Natuurlijk ligt het aan de mensen 'van boven'. Maar je wordt agent(e) omdat je wil zorgen voor een veilige leefomgeving, niet voor het geld en niet voor iets wat daarmee heeft te maken.

In de states (komtie weer) weten ze dat je als agent gewoon kut verdiend, maar dat boeit niet; To serve en protect. en daar gaat het om

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:41

@Nacho_Vidal 14:34
De servert van m'n werk begint te kraken van filmpjes, zal 'm vanavond ff bekijken.

koolteer | 28-01-10 | 14:38

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:32

Dat begrijp ik en zo werkt het denk ik bijna overal. Nergens een geengageerde agent(e) te vinden. Ze mogen ook niks nuttigs doen, dus de selectie gaat vanzelf.

Het zijn gewoon ambtenaren die kijken waar ze zelf last van kunnen krijgen en dat mijden als de pest. Grootste probleem is de aansturing vanuit hoger management die zich aan de politiek gebonden weet. En dan weet u het wel. Voorkeursbeleid en niets doen. Voordeel: ze doen niets fout en blijven dus allemaal zitten. Degene die zich hierbij het beste thuisvoelt, klimt op in de hierarchie en zo blijft het 3 x niks. Terwijl ze mijns inziens bedoeld zijn om zorg te dragen dat de maatschappij zo weinig mogelijk last krijgt van criminelen.

Van mij dus ook geen respect. Daar is geen enkele aanleiding voor.

NoMinister | 28-01-10 | 14:37

@Kaas 82+ 14:32
Och, op m'n Mickey Thomsons zit nog zo'n 1,5cm profiel, daar kan best een millimetertje af. Daarbij, die paar stuivers aan rubber staan niet in verhouding tot een onbetaalbare hoeveelheid lol.

koolteer | 28-01-10 | 14:36

@Nacho_Vidal 14:25
Indien ze daar daadwerkelijk zouden staan om de veiligheid te bevorderen zouden ze ook voorzien worden van de juiste gegevens en communicatietechnieken naar de burger. Aangezien dit niet het geval is, kan er maar één conclusie getrokken worden.

koolteer | 28-01-10 | 14:32

En zo langzamerhand wordt het systeem aangepast. Sluipend. Straks is iemand die 3 km te hard heeft gereden en zichzelf niet direct aangeeft een crimineel, en begaat iemand die een tas uit de handen van een fietser jat een overtreding.

Oerkoendoe | 28-01-10 | 14:32

NoMinister | 28-01-10 | 14:28
Ok, ik zal je wat vertellen. Een oude vriendin van mij werkt nu bij de politie. En toen ze het vertelde had ik zoiets van; jah slim.

Ze werkt in *piep* nu dan, maar ging eerst een tijdje in een grote stad werken. Daar verdiende ze meer. Nu werkt ze weer in *piep* maar met behoudt van zelfde loon.

Samenvatting; ze doet het dus voor het geld, wat haar achterliggende gedachtes zijn met betrekking tot eer, of loyaliteit e.d. doen er blijkbaar niet toe. Waarom word je agent? Vertel mij eens, ik zou het worden omdat ik niet tegen onrechtvaardigheid kan.
En nog wat andere dingen, maar snapt u?

Geen respect voor haar meer dus.

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:32

koolteer | 28-01-10 | 14:29
zonde van je banden... aan die malloten wil je toch juist geen geld kwijt raken?

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:32

koolteer | 28-01-10 | 14:29

Heel kinderachtig ja. Maar wel leuk :-))

NoMinister | 28-01-10 | 14:32

Misschien moeten we die ANWB-kastjes (gaan die ze leveren?, SCOOP?!) niet gewoon lekker doen? Dan schaffen we de kentekenplaten af, dan weten we tenminste nooit van elkaar wie in welke auto zit en de overheid - het bastion van goed doen en betrouwbaarheid - weet alles. Wat een heerlijk veilig gevoel.

* kijkt in brochure naar vrijheid in Noord Korea en overweegt emigratie *

NoMinister | 28-01-10 | 14:31

@ 00:00:01 14:18
Daarom doe ik flitsagenten ook pesten waar het maar kan. Dertig rijden en hééél vriendelijk naar ze zwaaien of (als het verkeer het toelaat) ernaast stil gaan staan en vervolgens met rokende achterbanden optrekken doet ze paars aanlopen van woede. Wellicht nogal kinderachtig, maar voor mij een uitstekende manier om m'n disrespect te uiten.

koolteer | 28-01-10 | 14:29

@Rammstein: heb je nog geslapen tussen alle comments door?

AgentKrol | 28-01-10 | 14:28

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:25

Hallo!

Deze mevrouw is bij de politie gekomen:

[A] Om boeven te vangen
[B] Omdat ze overtuigd wetshandhaver is
[C] Omdat ze een vrouw is en er mooie secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn

Je kiest maar, ik heb hier de juiste oplossing (uit juridische overwegingen geven we die echter niet vrij, waarvoor uw begrip s.v.p.).

NoMinister | 28-01-10 | 14:28

koolteer | 28-01-10 | 14:23

Een ideale vrouw, ik hoor het al!

Maar je hebt helemaal gelijk. Verantwoording afleggen zou gewoon wekelijks of zo moeten. Politie op de (lokale) TV en vertel maar waar iedereen mee bezig is 9zonder het onderzoek te schaden). Maar u begrijpt, dat is niet de mentaliteit, verre van dat, dat is doodeng. Ik denk dat ze er ook zo uitzag, d.w.z. bang.

En dat die hersens niet worden gebruikt is bij het huidige politiebeleid misschien maar een voordeel. Als de rest het maar goed doet ;-)

NoMinister | 28-01-10 | 14:26

@stoomloc: het hangt af van wat er binnen de vvd en het cda gebeurt. Dat zijn partijen die intern sterk verdeeld zijn, een gegeven waar je maar zelden iets over leest. Elsevier: 'De hervormer Balkenende heeft onder druk van de kleine, maar luidruchtige Wijffels-vleugel in 2006 de steven naar links gewend in de hoop zo de nieuwe electorale verliezen te beperken'.
www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren...
Of de 'progressievelingen' binnen de VVD:
www.nrc.nl/binnenland/article1918355.e...
De VVD kent nogal wat feministen en Groene malloten, stuk voor stuk gelovenden in 'maakbaarheid' ipv échte liberalen...

AgentKrol | 28-01-10 | 14:25

Ik ga mijn huis weer even controleren op afluisterapparatuur, cameras, nanny cams, sateli....
*aus*

Rammstein | 28-01-10 | 14:25

koolteer | 28-01-10 | 14:23
Snap niet waarom ze niet goed worden ingelicht over het feit dat zoiets kan gebeuren. Ze kan toch normaal reageren? Zo wek je alleen maar onbegrip op.

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:25

Rammstein | 28-01-10 | 14:21
Ook vrouw? Tja, stom he, verwacht ik niet met zo een Nick.

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:24

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:20
Maar je hebt wel gelijk, soms.

Rammstein | 28-01-10 | 14:24

@NoMinister 14:16
Begrip was eigenlijk niet aan de orde, totale wanhoop bij het zoeken naar relevante informatie in de nauwelijks gebruikte hersentjes, doet meer recht aan haar reactie.

koolteer | 28-01-10 | 14:23

rara | 28-01-10 | 14:19

Het OM niet, maar daar zijn lijntjes voor...

NoMinister | 28-01-10 | 14:23

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:2
Als ze zeikt, zit ze op de wc, en dan heb ik rust. Eigenlijk wel een goed plan. *plastabletten bestellen gaat*

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:22

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:20
Ook richting mij.

Rammstein | 28-01-10 | 14:21

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:18
Tja, tegen een man zou ik zeggen "ach, die wijven moeten niet zo zeiken", maar dat wordt moeilijk richting jou hahahahahaha.

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:20

@solidstate | 28-01-10 | 14:12
Politie en OM staan niet onder leiding van Aboutaleb, meen ik.

rara | 28-01-10 | 14:19

@ koolteer | 28-01-10 | 14:07
Is een bekend verhaal, meen dat 80% van alle verkeersongevallen binnen de bebouwde kom zijn en dat 90% van alle flits- en foto-apparatuur buiten de bebouwde kom staat.
Overigens werken de 'gewone' bewakingscamera's niet preventief, hooguit worden de opnames (altijd van slechte kwaliteit) gebruikt bij Opschorem Verzocht om te vragen of iemand meer weet.
Blijkbaar zijn twee agenten in een verwarmde auto met camera-op-steeltje preventiever dan twee agenten zichtbaar op straat.

@ 00:00:01 | 28-01-10 | 14:18

oh, gelijkt = gelukt

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:18

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:16
Nee, is niet gelijkt. Ik hoopte daarom dat Rammstein goede argumenten in kon brengen.

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:18

Cameraatje op de wagen is wel leuk, zeker als het draaibaar is en in kan zoomen. Lekker kijken naar mooie dames en ondertussen wat met het knuppeltje spelen...

RoyalFlusher | 28-01-10 | 14:17

LOL @ koolteer | 28-01-10 | 14:14

Hoewel enig begrip voor de reactie van de autochtone medemens wel weer ongeloofwaardig is...

NoMinister | 28-01-10 | 14:16

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:14

Oops, dat kan natuurlijk ook nog. En jij als vrouw kan je kantoorgenote er niet van overtuigen dat PMS niet bestaat?

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:16

koolteer | 28-01-10 | 14:07
haha bijdehante rotzak, me likey.
Arm kind in die auto, en maar zitten en flitsen
*flits flits fltis*
zinloos

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 14:16

Waffelizer | 28-01-10 | 14:12

Daar ben ik ook bang voor. Als voorloper dan van de echte nieuwe Jodenster. Het klinkt al snel pathetisch, maar datamining is hot for years in makertingland terwijl bij het data-verzamelen door de overheid net wordt gedaan alsof dat geen kwaad zou kunnen. Hartstikke gevaarlijk en dat uit gemakzucht gecombineerd met onmacht en de verkeerde prioriteiten. Het gebeurt niet eens omdat ze dat willen, maar is gewoon een bijverschijnsel van hun gebrekkig visie op de werkelijkheid en de werkelijke gevaren.

NoMinister | 28-01-10 | 14:15

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:13
Mijn man zou het -geloof ik- toejuichen..

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:14

@NoMinister 14:08
Heb net maar even in de spiegel gekeken, begrijp nu ook waarom die miep haar raampje angstvallig dichtdraaide....

koolteer | 28-01-10 | 14:14

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:11
Weet je vrouw daar van dat je elke maand twee dagen aan het zoeken bent naar de G spot van je kantoorgenote? :)

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:13

@NoMinister 13:56
Nee, respect voor de overheid ben ik al een tijdje geleden kwijt geraakt. Een enkele individuele agent kan nog wel op m'n sympathie rekenen, zij handelen ook alleen maar "zum befehl". Al wordt het door laatstgenoemd handelen wel steeds lastiger om aardig te blijven tegen ze.

koolteer | 28-01-10 | 14:13

Het lastige is: Wat doe je er aan?
Die corrupte jute *kuche-zakken-kuche* hebben misschien geen doel bij het verzamelen van al die info, maar waarom doen ze het dan uberhaupt? Denk na menschen, data=macht tegenwoordig. Het gevaarlijke hieraan is dat als die gegevens in verkeerde handen raken (denk aan al die keren dat gevoelige informatie door slordig wegwerken van de overheid 'spoorloos verdwenen' was.)
er rare dingen kunnen gebeuren. Voor je het weet draag je een moderne variant van de vroegere jodenster binnen het digitale systeem..

Ben hier echt heel kwaad over. Misschien moeten we echt maar eens een verzetsbeweging beginnen tegen privacyschending!

Waffelizer | 28-01-10 | 14:12

Aboulaadklep had daar toch de leiding?

Tijd om af te treden.

WEER een blunder.
Hoeveel keer mag die incompetente man nog blunderen?

solidstate | 28-01-10 | 14:12

Rammstein | 28-01-10 | 14:05
Kun je mijn kantoorgenote (v) daarvan ook overtuigen. Scheelt mij elke 4 weken 2 volle dagen chagarijn.

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:11

Superior Bastard | 28-01-10 | 14:09

Ik zal maar niet vragen of dat dan je nichtje is ;-)

NoMinister | 28-01-10 | 14:11

@Franky4Fingers
het is wel duidelijk dat we in NeDDRland wonen.

schrander | 28-01-10 | 14:10

en dat op de dag waarop de BigBrother awards worden uitgereikt.

boerenvla | 28-01-10 | 14:10

NoMinister | 28-01-10 | 14:06
Komt door inburgeringscursus van Juditch :)

Superior Bastard | 28-01-10 | 14:09

koolteer | 28-01-10 | 14:07

Ja, de politie is trots op haar werk! Of ben jij zo een lekker ding ('rode koontjes')?

NoMinister | 28-01-10 | 14:08

@AgentKrol | 28-01-10 | 14:01
Klopt. Helaas is de kans niet denkbeeldig dat juist deze clubs tzt een coalitie gaan vormen ter uitsluiting van deze en gene.

stoomloc | 28-01-10 | 14:07

@Multiflauwekulti 13:53
Ben laatst gestopt bij een flitsauto, eerst werd angstvallig het raampje dichtgedraaid door de schattige agente met rode koontjes. Daarna maar lief lachend op het raam geklopt en gezegd dat ik iets wilde vragen. Raam ging twee centimeter open, en ik m'n verhaal doen. Waarom flitsen op een provinciale weg waar het weinig uitmaakt of je nu 80 of 100 gaat, en niet flitsen op m'n dijk waar het verschil tussen 50 en 80 een dood kind kan zijn? Het bijdehante antwoord: "we flitsen daar waar veel ongevallen zijn". Goh, dan kun je me vast ook vertellen of het aantal ongevallen afneemt als er geflitst wordt was uiteraard de tegenvraag. Daarop bleef het stil, dat is kennelijk geen statistieken waard.
Heb vervolgens maar naar politie Zaanstreek gebeld met dezelfde vraag, vonden ze erg vervelend, maar antwoord heb ik nog steeds niet gekregen...

koolteer | 28-01-10 | 14:07

Superior Bastard | 28-01-10 | 13:31

Noord Afrika? Je schrijft een lekker potje oerhollands dan ;-)

NoMinister | 28-01-10 | 14:06

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:01
PMS is, like the G spot, a myth.
(vrij naar Seinfeld)

Rammstein | 28-01-10 | 14:05

Superior Bastard | 28-01-10 | 14:02
Kaas 82+ | 28-01-10 | 13:59

Ok, misschien iets te kort door de bocht.

Maar een mannetje of 200000 moet toch wel lukken? Mission accomplished zou ik zeggen.

ITEACHYOU | 28-01-10 | 14:05

Als ik het zo lees komen er dus heel veel mensen onterecht in het bestand 'potentiele verdachte' terecht. Ik concludeer dat dat bestand dus geen functie heeft. Ik bedenk dat er wel meer is bij de overheid dat geen functie heeft en dat politie en OM nu niet bekend staan om hun handhavingsdrang inzake de werkelijke onrustzaaiende criminaliteit.

Laat ook maar...

NoMinister | 28-01-10 | 14:04

Het ergste is de godvergeten voorspelbaarheid van dit bericht.

Arrabinekoeterine | 28-01-10 | 14:03

@ganzo | 28-01-10 | 14:00
of 20 nichten aan je bumpert

stoomloc | 28-01-10 | 14:03

ITEACHYOU | 28-01-10 | 13:55
Zouden er niet heel veel mensen meerdere malen langs dat traject zijn gereden? In uw berekening lijkt het alsof de gehele ned. bevolking er langs is gekomen.

Superior Bastard | 28-01-10 | 14:02

@stoomloc: d66/pvda/cda/vvd/christenunie, maakt geen bal uit.
Alle middenpartijen zijn een soort 'GroenLinks met andere middelen'...

AgentKrol | 28-01-10 | 14:01

Rammstein | 28-01-10 | 13:59
Niet elke vrouw heeft PMS - mijn agressie wordt uitgelokt door weigerende computers, niet door weigerende hormonen. Maar dank voor je medeleven!

Kaas 82+ | 28-01-10 | 14:01

pssst, als je twee keer met het groot licht knippert worden je gegevens verwijderd.

ganzo | 28-01-10 | 14:00

De belastingdienst presteert het om een dag voor je vakantie een brief met datum van een week ervoor op je deurmat te doen landen met het verzoek om toelichting en als je niet binnen twee weken reageert leggen ze een heffing op waartegen je dan in beroep kan gaan. Wat een juridische juistheid, ongetwijfeld. En dat alleen omdat ze zelf spullen kwijt zijn. Lang leve de overheid, de respect-uitdragende de burger-begrijpende moloch die stikvol ambtenaren probeert de imbeciele wensen van de Tweede en Eerste Kamer uit te voeren. 1984 is al een tijd terug hoor, ze zijn al veel verder met hun afkeer van de gewone werkende burger.

NoMinister | 28-01-10 | 14:00

ITEACHYOU | 28-01-10 | 13:55
Zullen er minder zijn. De meeste mensen zullen op weg naar / van werk zijn gefotografeerd. Die krijgen in jouw opzet 120/7*5= ongeveer 86 brieven. Lik jij ze dicht?

Kaas 82+ | 28-01-10 | 13:59

hoe zit dat dan met de kilometerheffing van eurlings daar wordt toch niets vastgelegd. als de overheid zo met data omgaat, het is maar een incident, dan meten zij betere (=duurder) maatregelen nemen.

is dit van hetzelfdoe als de pepperspray agent.

dolffie | 28-01-10 | 13:59

Kaas 82+ | 28-01-10 | 13:54
Godwins zijn er tegenwoordig in vele varianten: Orwell, DDR, Big Brother, neem je medicatie in en dhimmi/aa ie vee deeër.
Oh ja en ..... je moet zeker ongesteld worden, PMS, die tijd van de maand.
Er wordt veel en dankbaar gebruik van gemaakt.
En ondertussen hangt er een camera in je reet.

Rammstein | 28-01-10 | 13:59

Ondanks al deze monitorgegevens zien we het aantal overvallen juist toenemen te NL, met andere woorden degene voor wie deze systemen eventueel effectief in bestrijding zouden kunnen zijn, echter dat zal dan wel weer komen omdat bestrijding criminaliteit geen prioriteit heeft, dit in tegenstelling tot vervolging brave burgers, die mede door deze systemen geknipt en geschoren door het leven gaat.

william7055 | 28-01-10 | 13:59

o/t: tijd voor rondje economisch nieuws?
'Bill Gross, als topman van het Amerikaanse Pimco de invloedrijkste obligatiestrateeg ter wereld, noemt Britse staatsobligaties of gilts 'absoluut te mijden' in zijn jongste marktencommentaar. De 'gilts' liggen op een bedje van nitroglycerine', stelt Gross'.
blogs.tijd.be/bbb/2010/01/britse-gilts...
media.pimco-global.com/pdfs/pdf/IO%20F...
Interessant, die 'ring of fire'...

AgentKrol | 28-01-10 | 13:58

CBP, vermoeiend D66-clubje.

stoomloc | 28-01-10 | 13:57

koolteer | 28-01-10 | 13:48

Hoezo, heb je dan respect voor de overheid anno nu in 0031? Ik niet. Het is (net als) een mee-eter, je kunt er beter afblijven, dan heb je er het minste last van. Meer niet.

NoMinister | 28-01-10 | 13:56


1984: "waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind."

refund | 28-01-10 | 13:56

Iedereen in dat bestand een brief sturen met politielogo, met het vriendelijke verzoek om zich te melden op bureau Coolsingel aangezien ze verdacht worden van een strafbaar feit. Het liefst op vrijdagmiddag om een uur of vier. Als 10% dan reageert, dan komen er toch zeker 5,8 miljoen mensen. Worden die petten helemaal gek.

ITEACHYOU | 28-01-10 | 13:55

Kan iemand een variant op "godwin" verzinnen, als er weer eens naar Orwell wordt gerefereerd?

Kaas 82+ | 28-01-10 | 13:54

Franky4Fingers | 28-01-10 | 13:52

Ze zijn niet voor privacy maar gewoon voor het uit de wind houden van links tuig. Simple as that.

NoMinister | 28-01-10 | 13:54

@ koolteer | 28-01-10 | 13:48
Dat is dan ook het domme van het systeem waar ze De Crimineel trachten te verschalken. Een beetje crimineel rijdt namelijk in een hoerauto of heeft een auto die op naam staat van een katvanger. Dus stel dat Willem Holleeder himself al moonend en met zijn opgestoken middelvinger uit het dakluik van zijn auto aan twee veldwachters voorbij komt gereden... dan gebeurt er dus helemaal niets. Geen bliepje, geen piepje... also alles in ordnung, herr Kommissar!

Multiflauwekulti | 28-01-10 | 13:53

Camara's op poltie-auto's vind ik dan weer wel een goed idee. Mits alles na een uur automatisch wordt gewist en alleen in geval van calamiteit of misdrijf de data bewaard kan worden voor die specifieke situatie. Gezien de gebrekkig overheid - die, zoals Juul Paradijs puntig opmerkte niet eens de voorraad strooizout kan managen - is dat echter een illusie. Es geht los, big time!

TEGEN de KM-heffing!

NoMinister | 28-01-10 | 13:52

Waar waren Groen Links en die andere linkse clubjes die ZOGENAAMD de privacy zo hoog in het vaandel hebben staan, toen dit soort GeStaPo/Stasi systemen werden geintroduceerd in 2008?

www.privacybarometer.nl/

Franky4Fingers | 28-01-10 | 13:52

wat koolteer zei!

joajoa | 28-01-10 | 13:51

koolteer | 28-01-10 | 13:48
Dat is het ook, het lijkt niet zo. Het is gewoon zo. Reken eens voor de gein uit wat ze ontvangen per jaar. (alleen al aan flitserijen).
Dus mensen die gewoon eventjes niet zaten op te letten en daarna geflitst werden, waar kom je op uit?

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 13:50

Hier wordt Guusje heel erg nat van.

HeerBommel | 28-01-10 | 13:49

Met de KM-heffing is dit overbodig... Dan weten ze altijd alles en op centraal niveau (onzin roepen alle roeptoeters van ministerie en ANWB, maar de data is er dus het is een heeeele kleine stap om die - als de overheid dat t.z.t. betaamt - toch maar even aan te boren). Handig toch? Kunnen we straks ook even checken of u niet ergens anders aan het rijden was dan naar de kerk. Of dat u doorreed en achteraf vond men dat u had moeten stoppen (situaties waarvan u zich thans niet eens bewust bent). Of u bent opeens getuige (een straal van 1 kilometer lijkt me wel handig, vult u de formulieren even in, wij worden betaald maar het is uw vrije tijd, dus lekker goedkoop. En het is uw burgerplicht. Plicht plicht plicht...). Of te hard reed, reken maar! De trajectcontroles zijn een makkie. Big brother, maar of u in de toekomst wel uw eigen spion aan boord wilt bekostigen, want anders gaat u het gevang in.

NoMinister | 28-01-10 | 13:49

Wat ik me dan afvraag, hoeveel extra misdrijven worden er opgelost en bestraft door die camera's? En, waarom krijg je bij aangifte van diefstal glashard te horen dat er niks mee gedaan zal worden "omdat er toch niet van de politie verwacht kan worden dat ze overal achteraan gaan? Geld en mankracht en materieel om iedere burger te bespieden is in ruime mate aanwezig, maar personeel om daadwerkelijke criminaliteit te bestrijden is er niet.

De politiemacht in 0031 lijkt inmiddels steeds meer op een instrument om de laatste restjes geld van de burger af te romen. De aanpak van misdrijven die geen geld opleveren voor de staatskas staat kennelijk niet meer in de functieomschrijving van oom agent. Zelf ondertussen de regels overtreden door informatie onterecht te bewaren is dan kennelijk weer geen enkel probleem.
Waarom zouden we nog restecp hebben voor de hermandad?

koolteer | 28-01-10 | 13:48

lol @ Morkovich | 28-01-10 | 13:44

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:46

Ik zwaai altijd vriendelijk met m'n achterwisser, maar dat registreren ze dan weer niet.

Bos Hout | 28-01-10 | 13:46

Soms is het best fijn in een land te wonen waar zelfs geen GBA is.

kapotte_stofzuiger | 28-01-10 | 13:45

Le Bref | 28-01-10 | 13:43
Nog niet. Totdat u straks een keer gebeld wordt door de politie Rotterdam, omdat u zich in de buurt van een misdrijf bevond ten tijde van het plegen, terwijl uw vrouw dacht dat u in Den Haag zat...

Superior Bastard | 28-01-10 | 13:45

@Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:41
Het wordt inderdaad minder na al die jaren. Maar ook die stinkende bek hebben ze overeen..

Morkovich | 28-01-10 | 13:44

Moet ik me als brave burger nu zorgen gaan maken? Nee.

Le Bref | 28-01-10 | 13:43

-weggejorist-

magerejan | 28-01-10 | 13:42

“Als de politie no-hits niet direct vernietigt, komt iedere automobilist die over een traject rijdt waar de politie automatische kentekenherkenning toepast als potentiële verdachte in de politiebestanden terecht..."

Wel Godverdomme! ik rijd daar iedere dag! Ben nu dus verdacht??
Wordt zo moe van dit kudtland! Als er een misdrijf is gepleegd ga je de dader zoeken. Hier is het inmiddels zo dat je al gezocht wordt voordat je iets hebt gedaan. Gaat lekker zo. En wat gebeurt er nu met die databases? worden ze DIRECT vernietigd? Dat hoor je dan weer niet.

beastiaan | 28-01-10 | 13:42

Morkovich | 28-01-10 | 13:39
Dat zal tegenwoordig wel meevallen, denk ik.

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:41

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 13:33
Neuh, we zijn hier inmiddels gevorderd tot Knight Rider en het aantal heen en weer zwierende bumperlampjes is niet meer te tellen.

Superior Bastard | 28-01-10 | 13:40

@Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:35
Aha, dank! Mijn bouvier is jaloers op Samson.

Morkovich | 28-01-10 | 13:39

Rammstein | 28-01-10 | 13:37
Hey Ramm.
*stiekem kijkt of er geen camera's draaien doet*

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:39

Merlot | 28-01-10 | 13:38
Houzee! hahaha.
Oh nee, sorry dat is eigenlijk helemaal niet grappig

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 13:39

En straks met de kilometerheffing is deze Staatscontrole nog perfecter!
Want dan weten ze niet meer alleen wanneer u onder welk poortje doorreed.
Maar dan weten ze van iedere automobilist van minuut tot minuut waar u geweest bent.
Houzee!

Merlot | 28-01-10 | 13:38

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:20
Het is je eindelijk weer eens gelukt !

Ah ! Krijgen we nu ook filmpjes à la de Steets. Hup, over de motorkap en snel een beetje.
En later geen gelul van "ik wist het niet"

Rammstein | 28-01-10 | 13:37

Big Brother.
In de 70-er jaren dachten ze nog dat dat een soort science fiction was.

Merlot | 28-01-10 | 13:36

Wel het bewijs dat rekeningrijden helemaal geen innovaties of nieuwe kastjes behoeft. Kan gewoon met het bestaande camera-systeem/ trajectcontrole. Die scannen tenslotte al op kenteken. Dat ook weer opgelost.

DeBruineSter | 28-01-10 | 13:35

Goed om te weten dat onze belastingcenten nuttig worden besteed!

Elkerlyc | 28-01-10 | 13:35

Als het aan komt op centen uit je zak trekken heeft onze overheid de meest hoogstaande snufjes om ervoor te zorgen dat ze je geld ook daadwerkelijk krijgen, maar als het gaat om boeven vangen is het allemaal nogal prehistorisch...

gozahtje | 28-01-10 | 13:35

Dat is vast wel een aantal terabyte aan platte tekst. Gelukkig hebben ze een goed functionerende IT omgeving om het allemaal mooi in te lezen. Toch?

Bond James Bond | 28-01-10 | 13:33

Superior Bastard | 28-01-10 | 13:31
Springen jullie ook over schansen a la dukes of Hazard?????

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 13:33

Mag ik nu eindelijk de link met 1984 leggen ???

Dafman | 28-01-10 | 13:33

Ze kunnen beter alle scooters in de gaten houden.

Korreltje Zout | 28-01-10 | 13:32

@Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:29
Wat is schaamhaar?

Morkovich | 28-01-10 | 13:32

in de toekomst krijg je een smsje met "waar was je vanochtend", "weer verslapen", of " u rijdt hier momenteel onnodig en pleegt dus een millieu delict, accept giro volgt"

tsjajaja | 28-01-10 | 13:32

Mja. Daarom rijd ik dus ook altijd binnendoor, i.p.v. over de autostrada. Als ik zelf maar weet waar ik naartoe onderweg ben of waar ik vandaan kom... vind ik dat meer dan voldoende!

Multiflauwekulti | 28-01-10 | 13:31

Gelukkig woon ik hier in't Noord'n. Hier komt de politie naast je rijden als je te hard gaat en daagt je uit voor een wedstrijdje. En gegevens bijhouden hoeft sowieso niet, want iedereen is hier familie van elkaar.

Superior Bastard | 28-01-10 | 13:31

Dat gluurding is zo verholpen, gewoon een emmer of jutezak overheen..

vagehond | 28-01-10 | 13:31

---Dat zijn circa 58 miljoen hits bij elkaar! --

ik denk dat er stagiares bij de politie Rijnmond zijn die helemaal geen moeite met die wisplannen hebben,...

ghettogangstah | 28-01-10 | 13:30

Weet je wie ook alle gegevens van iedereen bij hielden?

ShakeTA | 28-01-10 | 13:26

De Toppers?

Trocomolotief | 28-01-10 | 13:30

Daarom dus als Camiel zegt dat de overheid niets gaat doen met de gegevens die het rekeningrijden gaat genereren dan geloof ik dus daar ook voor de volle 100% helemaal NIETS van...

Jippie | 28-01-10 | 13:29

geen wonder dat hun servers dichtlopen!

spuitje11 | 28-01-10 | 13:29

ShakeTA | 28-01-10 | 13:26
Ja maar die deden het nog netjes en lieten de schaamharen er buiten.

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:29

@ShakeTA | 28-01-10 | 13:26
IBM.

rara | 28-01-10 | 13:28

'Dat is dus voor iedere Rotterdammer ongeveer 60 x de status van Potentiële Crimineel"

Hmm, de politie zit er dus niet helemáál naast.

Withnail | 28-01-10 | 13:28

Oh, vandaar dat alle politie computers dreigen op tilt te gaan.

dlagewaa | 28-01-10 | 13:28

ShakeTA | 28-01-10 | 13:26
??

Nacho_Vidal | 28-01-10 | 13:28

Weet je wie ook alle gegevens van iedereen bij hielden?

ShakeTA | 28-01-10 | 13:26

Ach, ik sta er wederom niet van te kijken..

Morkovich | 28-01-10 | 13:26

Wie krijgt nu de boete dan daar in Rotterdam?

anaconda75 | 28-01-10 | 13:26

Kastje van Eurlings, iemand?

rara | 28-01-10 | 13:25

Goedzo. Controle op deze zogenaamde ordehandhavers. Ze plegen keer op keer ambtsmisdrijven.

Ceasarion | 28-01-10 | 13:25

Leuk dit, je hoeft maar 1 persoon te hebben die hierin weet te hacken en die kan vervolgens zo'n beetje heel Rotterdam bombarderen met spam.
Zou wel ironisch zijn trouwens als Rotterdam een tweede keer gebombardeerd wordt.

metalj | 28-01-10 | 13:23

En daar komt dat kastje in de auto straks nou zo mooi van pas.....

Jerry Lundegaard | 28-01-10 | 13:23

lang leve nederland.

Remus McMillan | 28-01-10 | 13:23

Wat verwacht je dan met een incompetent korps als die in Rijnmond.

En trouwens: wetten en regels tellen alleen voor burgers toch?

Frankster001 | 28-01-10 | 13:21

En het net sluit zich.
*aluhoedje pakken gaat*

Teun van het Tuinpad | 28-01-10 | 13:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl