Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Joehoe Kopenhagen: daar komen weer tonnen CO2 aan

Uche uche Hé, kijk nou. De Mayon vulkaan op de Filipijnen. [Recente Flickr Pics] De Mayon vulkaan is een van de actiefste vulkanen van Azië. Voor alle nozelaars van GroenLinks: deze unit hierboven staat NU op het punt van uitbarsten. Hierbij zullen tonnen en tonnen aan koolstofdioxide in de atmosfeer terecht komen. Net zoveel als een heleboel klimaattoppen bij elkaar, moeha! En dan schakelen we nu over naar de real time global Disaster and Emergency AlertMap. Alle gele toeters zijn werkende vulkanen as we speak. Deze vulkanische activiteit brengt ieder jaar *uche uche* ongeveer 130 tot 230 teragram aan koolstofdioxide in de atmosfeer. Vulkanen, ze zouden verboden moeten worden. GroenLinks DOE er wat aan!

Reaguursels

Inloggen

Gezellig. Daar ga ik volgende week naar toe!

*zijn brandweerslang inpakt*

great bay | 18-12-09 | 13:55

@ Writhen | 17-12-09 | 21:19
LoL, weer Bla die bla die bla, en het ging zo mooi de inhoudelijke kant op niewaar.
Maar ja, de stelling was dat de mens in z'n uppie wereldwijd het weer naar zijn hand kan zetten en dat dan nog wel decennia lang.
Verkeerd gaat het al als men krampachtig en erg geforceerd het weer/klimaat synoniem wil maken met leefomgeving/milieu, verzin het eens.
Kijkend naar het grafiekje waar dan temperatuur en koolzuurgasconcentratie in staan valt op dat tijdens periodes zoals tijdens de oorlog/wederopbouw de temperatuur/koolzuurgas al tamelijk erg uit de pas lopen.
En hoppa, daar gaat je correlatie al het raam uit.
Maar dat boeit allemaal niet, die koude periodes en erg warme en droge periodes tijdens onze jaartelling boeien ook niet.
Desnoods laten we ze maar uit onze grafiekjes, wat niet weet wat niet deert tenslotte en de karavaan trekt verder terwijl de honden blaffend erachter aan rennen.

said_fred | 17-12-09 | 23:47

said_fred | 17-12-09 | 21:05
JE bent echt hopeloos ALLES wat je mij verwijt doe je zelf!
"ik geef antwoord en vervolgens gaat het overal over maar maar niet eens meer over het punt waarmee je zelf nota bene aankomt"
Dit is wat ik al 10 x tegen jouw heb gezegt.
Nu zeg ik het 3 x en alweer bedankt voor het bevestigen van mijn punt met je links: Het hele punt is dat de mens de meeste C02 uitstoot OF dat voor opwarming zorgt is een ander verhaal (zeeen spelen een rol, ja inderdaad andere broeigassen ook.. dat zeg ik nl in de tweede helft van mijn zin.. ongelooflijk je bent zo stom als een rund). Het is me duidelijk er is een enorme nivo verschil, je bent een vis uit het water. En het word nog mooier:
Mijn verzuringsverhaal? JIJ KWAM ERMEE het is jou link! Snap je dat wel? Jou link, JOU Punt! OMG.
Kijk nog eens naar je link, EN LEES verdomme dan ook wat er staat. Ik heb je nu al 20x keer op het niet lezen betrapt. Maar ik denk dat we nu kunnen vast stellen dat het niet snappen is. Jezus mongool, het is nu dus officieel je hebt het IQ van een grassprietje. Wat een hopeloos triest geval ben je.. Ik heb medelijden met je want het leven zal inderdaad erg moeilijk voor je zijn dus ik laat je voortaan met rust. Over en uit said_fred. Maar je mag wel weer wat onzin posten om mijn punt te bevestigen hoor.

Writhen | 17-12-09 | 21:19

Het gaat een stuk simpeler om bewuste zin eens te copy pasten. Wordt het geen zoekspelletje.
Nee, het ging mij niet eens zozeer om hoeveel de oceanen koolzuurgas opnemen in het kader als de wet van Henry. Het ging om de totale geschatte kringloop in gigatonnen en de geschatte verdeling erin en dus dat weer in relatieve hoeveelheden zoals eerder vermeldt en waar dit dus een antwoord op was.
.
En dan praten we over hele andere ordes dan 1 % van de menselijke uitstoot wat ook staat in het artikel.
Eerst stond in het wikiartikel een kringloop beschreven met hoeveelheden erbij. Is dus ineens helemaal pleite enkel een dergelijke opmerking met een link die niet meer bestaat. Je Volkertmatties zijn weer ijverig bezig geweest lijkt het me toe.
.
"maar juist of theorien omtrend opwarming door C02 wel opwegen tegen andere (natuurlijke) schommelingen"
.
"When these gases are ranked by their contribution to the greenhouse effect, the most important are:[7]
* water vapor, which contributes 36–72%
* carbon dioxide, which contributes 9–26%
* methane, which contributes 4–9%
* ozone, which contributes 3–7%"
Het staat ook al beschreven in het staatje met de volgorde van belangrijkheid in ditzelfde artikel en dan moet je ook eens kijken naar het ir grafiekje aan de rechterkant en.wikipedia.org/wiki/File:Atmospheric...
Totaal overheen gelezen natuurlijk.
Je verzuringsverhaal heeft een lange baard en is ook al tamelijk achterhaald, sinds jaren dus.
.
Je insteek ging over het relatieve gedeelte, ik geef antwoord en vervolgens gaat het overal over maar maar niet eens meer over het punt waarmee je zelf nota bene aankomt.
Je leuterd maar een eind de ruimte in zonder kop of staart zoals een trol wordt geacht te doen.

said_fred | 17-12-09 | 21:05

said_fred | 17-12-09 | 17:36
Niks mis met mensen die in God gloven zolang ze maar niet de wetenschap willen vervuilen.
.
said_fred | 17-12-09 | 17:36
"Heb je ook gezocht op de genoemde pagina van je collega troller om het woord "Volcanoes" of "activity" eens te vinden ? "
Ja want ik heb het nl gelezen. Je valt weer door de mand :-) kijk onder het kopje "Natural and anthropogenic" in zijn link: en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_gas
.
Wel helemaal lezen he!
Jou link over dat de zee C02 opneemt valt dus onder wat ik zei quote (dat is een van de natuurlijke factoren die schommeling veroorzaken) - ik zei:
"Dicussie gaat nl al jaren niet meer over hoeveel C02 de mens toevoegt (dat weten we nu wel) maar juist of theorien omtrend opwarming door C02 wel opwegen tegen andere (natuurlijke) schommelingen (volcanoes uitgesloten)"
.
Het komt hier op neer: mensen stoten de meeste C02 ui.t Niemand die echt serieus bezig is betwijfel dat nog, of dat opwarming veroorzaak is een andere verhaal. Zoals ik dus zei. Jou zeeleven link zegt dit: zeeen nemen CO2, C02 neemt toe en zal de zeeën en oceanen gaan verzuren met grote gevolgen voor het zeeleven.
Kun je nou vertellen wat dat met je Grienpies quote heeft te maken? Je snapt nu natuurlijk ook dan je links mijn punten en de 'collega troller zn' punten versterkt? Wat probeer je nou te zeggen?

Writhen | 17-12-09 | 19:41

Writhen | 17-12-09 | 12:19
Heb je ook gezocht op de genoemde pagina van je collega troller om het woord "Volcanoes" of "activity" eens te vinden ?
Wel staat er ook verdeling in belangrijkheid qua invloed op het broeikaseffect.
Misschien ook handig om eens naar te kijken.
Ik laat het helemaal aan jou met je gegoochel met relatief en absoluut en aanverwante truukjes.
Wat ik bedoelde was meer iets in deze richting; www.zeeinzicht.nl/vleet/index.php?use_...
Ik heb niet gekeken of de auteur ook misschien in een god gelooft (net als All Gore) of niet, maar het komt van Eco Mare.
En ik heb nog iets leuks om het een beetje in perspectief te plaatsen.
Veel kijkplezier gewenst.
www.minnesotansforglobalwarming.com/m4...

said_fred | 17-12-09 | 17:36

LOL op Nederland staat nu: Biological Hazard :P

Fjèzze | 17-12-09 | 13:51

said_fred | 17-12-09 | 11:44
Ja ja, en punt de punt van MacReady | 15-12-09 | 22:37 is dat vulkanen maar 1% toevoegen relatief aan de toevoeging van de mens (dus volgens jou onbevestigde bron 1% van de totale 0,43 % ). Helaas geef je de bron niet dus ik kan alleen maar aannemen dat je het hebt verzonnen.
Hier is een voorbeeld van hoe je het wel doet (kijk je leert het nog wel, ik sleep je er wel doorheen) "Scientists have calculated that volcanoes emit between about 130-230 million tonnes (145-255 million tons) of CO2 into the atmosphere every year (Gerlach, 1999, 1992). This estimate includes both subaerial and submarine volcanoes, about in equal amounts. Emissions of CO2 by human activities, including fossil fuel burning, cement production, and gas flaring, amount to about 22 billion tonnes per year (24 billion tons) [ ( Marland, et al., 1998)]. Human activities release more than 150 times the amount of CO2 emitted by volcanoes--the equivalent of nearly 17,000 additional volcanoes like Kilauea (Kilauea emits about 13.2 million tonnes/year)!"
Gerefereede bronnen hier:
volcanoes.usgs.gov/hazards/gas/index.p...
Het is duidelijk als die cijvers kan 'grienpies' komen dan heb je waarschijnlijk iets verkeerd onthouden. Dicussie gaat nl al jaren niet meer over hoeveel C02 de mens toevoegt (dat weten we nu wel) maar juist of theorien omtrend opwarming door C02 wel opwegen tegen andere (natuurlijke) schommelingen (volcanoes uitgesloten). Ik moet zeggen met je laatste post wel een stuk zinniger was. Hopelijk kunnen we inhoudelijk verder.

Writhen | 17-12-09 | 12:19

@ Writhen | 17-12-09 | 08:00
"eerdere dingen" als men uitdrukkingen gebruikt die ik in een eerdere instantie zelf heb gebruikt, dan begin ik een duidelijke correlatie te zien.
Ik noemde dus 0,43 % emissie door de mensheid gedaan aan broeikasgassen als dus koolzuurgas en dus als toevoeging aan de koolzuurgaskringloop. een relatieve hoeveelheid dus genoemd in data zoals gebruikt door Grienpies. Dus geen absolute hoeveelheden, maar die zijn simpel te berekenen als je een zakjapanner hebt en een totaal hebt van de geschatte totale absolute hoeveelheid in de genoemde koolzuurgaskringloop.
.
Zijn dus de cijfers van Grienpies en als deze dus volgens jou nergens op slaan zijn we het dan toch nog eens, hoe vindt je die ?
Het wordt steeds moeilijker voor je om geen concreet antwoord te geven lijkt me.
Van mij mag je net zo lang om de hete brij heen draaien met nietszeggende plempjes tot je van duizeligheid van je benen kukelt, dit gaat er niets aan veranderen.

said_fred | 17-12-09 | 11:44

said_fred | 16-12-09 | 23:43
jongen je geeft geen eenheden, of vertelt wat de context is! En bovendien slaat het ook nog eens nergens op! En het aller mooiste is dat je hier helemaal geen "eerdere dingen". Je bent echt een sukkel he? Fantaseer maar lekker door

Writhen | 17-12-09 | 08:00

@ kapotte_stofzuiger | 15-12-09 | 22:13
Je link met; "Emissionen (incl. „Land Use, Land-Use Change and Forestry“, LULUCF) von 1990 bis 2004 von etwa 1200 Tg (1 Tg = 1 Teragramm = 1 Megatonne = 1 Mt) auf knapp 1000 Tg gesunken." gaat nergens heen bij mij maar dezelfde zin komt voor in een pdf blijkt. pagina 6
www.dfld.de/Downloads/DLR_070326_Konde...

said_fred | 17-12-09 | 00:16

@ Writhen | 16-12-09 | 22:45
Goh, je las mijn eerdere dingen ook al.
Maaruh, ik zei erbij dat het van Grienpies afkwam, en dus fantaseert Grienpies er maar op los ? Hoe komt Grienpies erbij ?
En dan praten we enkel over de koolzuurgaskringloop.
En ja, er staan links, heb je toevallig ook de inhoud daarvan ?
Gaat dan een inhoudelijk antwoord worden, wordt dan tricky voor je en dus gaat dit ook waarschijnlijk weer een natte scheet worden.
En ondertussen weer trollerige nietszeggende antwoorden.

said_fred | 16-12-09 | 23:43

@said_fred | 16-12-09 | 22:08
En hier ga je gewoon weer vrolijk verder met het NIET lezen van wat andere mensen zeggen. Echt waar kerel van welk planeet kom jij?

MacReady | 15-12-09 | 22:37 zei
"En voor diegenen die niet mobiel surfen:
en.wikipedia.org...
Zoals gezegd, alle vulkanen tezamen ongeveer 1% van de jaarlijkse menselijke uitstoot. "

Daarmee bedoelt hij dat als je alle valkanische uitstoot bijelkaar opteld dat de door mensen uitgestoote hoeveelheid 99 keer zo groot is. En hij geeft er braaf een bron bij. Hoe kom jij er dan bij om zoiets te zeggen? Het slaat niet op zijn punt. Bovendien fantaseert hij er niet op los hij geeft een bron.. via WIKI deze:
Hoffmann, PF; AJ Kaufman, GP Halverson, DP Schrag (1998). "A neoproterozoic snowball earth". Science 281 (5381): 1342–1346. doi:10.1126/science.281.5381.1342. PMID 9721097. Jij geeft helamaal niks dus JIJ fantaseert er duidelijk op los. Haal hier nou niet Jezus, democraten of iets anders niets onzeggends bij... ga nou ook niet aannemen dat ik pro-climaet hoax ben (in tegendeel). Je posts slaan gewoon nergens op. Je valt lekker door de mand weer.

Writhen | 16-12-09 | 22:45

@ MacReady | 15-12-09 | 22:37
Zelfs Grienpies is een andere mening toegedaan, volgens hun gegevens is het enkel 0,43 % wat de mens extra toevoegt.
Je fantaseert er weer lustig op los.

said_fred | 16-12-09 | 22:08

Oh voor de nitwits,met gas bedoel ik gecondenseerde vorm (LNG) vloeibaar aardgas dus.
Het kan een beetje meer zijn overigens omdat China waarschijnlijk wel meer verbruikt dan in de stats komt.

Beëlzebul | 16-12-09 | 19:03

Oh,een vulkaan.
Mooi momentje om wat stats te droppen:
Menselijk verbruik van olie+gas+kolen ca 6KM³ per jaar.
Een grote vulkaan uitbarsting echter brengt niet alleen een paar KM³ aan broeikasgas in de atmosfeer,er komt ook een enorme as en fijnstof wolk bij vrij die zo groot is dat alle diesels ter wereld dat in een jaar nog niet bij elkaar rijden.

Beëlzebul | 16-12-09 | 18:53

@ Yoman | 16-12-09 | 14:01
Eens. Vroeger (jaar of 4-5 terug) kon je er op rekenen dat dit soort gelul genadeloos door geenstijl werd afgestraft. Helaas lijken de originele beweegredenen alleen nog maar door geenstijl.tv in acht te worden genomen.

Spoon65 | 16-12-09 | 18:25

Begin zo'n flauw vermoeden te krijgen dat de volgende wereldoorlog te maken heeft met het klimaat en het misbruik daarvan om daarmee dingen te bewerkstelligen, ik kan het natuurlijk mis hebben.

Calzone | 16-12-09 | 17:15

Von Preusen
Scoop??!!
Linkse milieumaffia bereidt in Denmarken samenzwering voor met prins Charles en Schwarwenegger. Uit doorgaans betrouwbare kringen hebben wij vernomen dat ..., enz., enz.
Leuke opening voor de Televaag morgen???

von schwetzenich | 16-12-09 | 17:09

JDulop | 16-12-09 | 11:18
De mensheid moet dat ook helemaal niet doen. Allereerst is het probleem lang niet zo dringend als alarmistische organisaties als Greenpeace het voordoen, duurzame energie word uiteindelijk ook op overgestapt omdat het nou eenmaal duurzaam is, en als het rendement hoger word ook goedkoper. Proberen door middel van CO2 quotas en CO2 te verhandelen (plus er nog meer eens een grote smak geld tegen aan te gooien) het "klimaat" te verbeteren gaat ten kosten van meer dringende investeringen.

Het hele feit dat partijen als Groenlinks bestaan, en nog redelijk populair zijn ook toont alleen maar de decadentie van het westen. Zijn er geen meer dringendere zaken? Daarnaast hebben we niet geleerd van alle klimaat hypes in het verleden? Eerst zou er een ijstijd aankomen, daarna zouden we door nucleare energie allemaal naar de klote gaan, daarna het gat in de ozonlaag, zure regen, en nu dit. Het werd eens tijd dat we een beetje skeptisch gingen kijken naar wat de klimaat profeten allemaal verkondigen.

drommels | 16-12-09 | 15:17

Rouvoet waarschuwt voor 'meningendemocratie' is op nu.nl te lezen. M.a.w. Politiek die gekozen is door ons vind dat hun niet naar ons moeten luisteren, gekker moet het nou echt niet gaan worden.

Calzone | 16-12-09 | 15:10

Dit is het slechtste topic dat ik ooit op Geenstijl heb gelezen.

Yoman | 16-12-09 | 14:01

Als we nou eens aan onze lieve heer vragen om vandaag of uiterlijk morgen nog een of twee vulkaan uitbarstingen te laten plaats vinden, dan worden ze in Kopenhaaagen misschien wakker en worden ze mooi voor L.L gezet.

Eerlijkisheerlijk | 16-12-09 | 11:58

@JDulop | 16-12-09 | 11:18
paniekkip

Hoefnagel | 16-12-09 | 11:21

DAT IS DUS EVENVEEL ALS 36.734.694 DIESEL SUV'S DIE EEN JAAR LANG ROND RIJDEN!!

jackydee | 16-12-09 | 10:10

Diesels stoten minder CO2 uit dan benzinemotoren...

Verder kan ik me hierbij aansluiten:

Heel goed GS, de aarde wordt niet warmer, er gaat geen land verloren aan een stijgende zeespiegel, er drogen geen meren en rivieren uit, al die beelden zijn gephotoshopt door de Linksche Kerk. En moslims.

mokum4all | 15-12-09 | 22:04

GeenStijl slaat echt een belachelijk figuur met dit soort onzin.

PauperPanda | 16-12-09 | 11:21

Het is natuurlijk glas helder:
De mensheid zal nooit echt willen ingrijpen op zoiets als CO2, simpelweg omdat het tenkoste gaat van te veel geld. Iedereen wil horen dat allemaal niet waar is (linkse kerk hoax etc), want dat is toch veel makkelijker? Kost het nixxx!

Goed getimed ook van die email hackers van Fox om die mailtjes naar buiten te brengen (leuk bij mekaar geknipt ook). Goh, zouden die ms ook niet zo'n voorstander zijn van Obama/Klimaat verdagen?

Natuurlijk is die klimaat top zoals het nu georganiseerd is totaal overdreven. 40.000 mensen, wat moeten die daar allemaal doen? Ook heeft het geven van bakken met geld aan ontwikkelingslanden heeft totaal geen zin, komt echt niet op de goede plaats terecht. Dat zou beter besteed worden aan de landen die dit echt veroorzaken (china, VS, etc).

Maar ik denk dat we ondertussen beste gewoon de dijken maar op kunnen hogen, want op termijn (en niet accuut) gaat het water fijn omhoog. Kijken of we al die cynische mensen dan nog terug kunnen vinden.....

JDulop | 16-12-09 | 11:18

Rebrabar | 16-12-09 | 09:42
Leg even uit wat CO2 met milieuvervuiling van doen heeft, slimbo!

Colle Tout | 16-12-09 | 11:07

Michelos | 15-12-09 | 22:16
Klopt, maar ik geloof nog steeds niet dat dit door de mens komt, zeker na de comment te hebben gelezen waarin stond dat de mens 6% (!!!!!!) uitstoot. en die 2% minder, want veel minder kom je toch niet uit, maakt dus geen fuck uit.

smalltown_cynic | 16-12-09 | 10:38

DAT IS DUS EVENVEEL ALS 36.734.694 DIESEL SUV'S DIE EEN JAAR LANG ROND RIJDEN!!

jackydee | 16-12-09 | 10:10

Kipz0r | 16-12-09 | 08:31

Overigens kun je aan die uitstoot vanuit die veenmoerassen wel wat doen. Stoppen met ontwateren bijvoorbeeld.

Zeddegeizot | 16-12-09 | 08:53
Die klimaatcompensatie is natuurlijk ook grote onzin. Ontwikkelingslanden lijden buiten twijfel schade, maar een grote zak geld brengen lost natuurlijk niets op.
In plaats van de verloren productie capaciteit in de landbouw te herstellen of te vergroten zal de corrupte bestuurlijke infrastructuur het geld in een of ander monsterlijk mega-project stoppen, of er helicopters van kopen.

janeedantoch | 16-12-09 | 09:50

oke, even samenvatten dan: vulkanen smijten CO2 eruit en DUS maakt het niet meer uit dat de mensheid dat ook doet...
of
in milieuberekeningen zitten soms fouten en er wordt soms mee gefraudeerd en DUS klopt er niks van dat de mens teveel vervuilt en kunnen we er gewoon mee door gaan...

ik heb zelden zoveel domheid gezien als in de discussies over het milieu de laatste tijd en dan natuurlijk uit de hoek van de ontkenners

Rebrabar | 16-12-09 | 09:42

The Evil One | 16-12-09 | 08:39
Huhuh. Dat je bijvoorbeeld zien aan de berichtgeving rondom het klimaat en moslims. Kom op zeg, GS is al lang niet meer hetzelfde.

Broner_NL | 16-12-09 | 09:27

In 1986 liet het Nyos meer in Kameroen een boertje, daarbij kwam 1.6 miljoen ton CO2 vrij. Naar schatting zit er nog 90 miljoen ton CO2 in. Alle meertjes dempen dan maar? en.wikipedia.org/wiki/Lake_Nyos

koffiepadje | 16-12-09 | 09:15

dat kan echt niet meer in deze tijd!en dat zonder vergunning

0nt0pic | 16-12-09 | 09:10

Lavaspiegelstijging?

zak_arme_turf | 16-12-09 | 09:08

Mogge Fleauxe. Da's niet moeilijk! C!

MiaWallace | 16-12-09 | 09:07

Goedemorgen mensen. Tijd voor een quiz:
Ik EIS:
a) een edit
b) een nieuw topic
c) koffie met een kerstkransje
-
Er zijn mooie prijzen te vergeven, zoals "klap 'm op z'n smoel" een novelle van Hanneke Groenteman. Of wat te denken van 'Ehm ehm ehm' een portret van veertig jaar Philip Freriks bij de NOS. Wees snel!

Fleauxe | 16-12-09 | 09:05

De bomen en planten zijn Mayon dankbaar.
Correctie: veel daarvan zouden dankbaar zijn en graag vele tonnen CO2 (gasvormige mest) opnemen, als ze niet zouden zijn weggekapt door de lutsers in de landen met veel bossen en wouden.

Fijnstoffer | 16-12-09 | 09:03

Doe eens een livestream?

patriotten | 16-12-09 | 08:58

Btw: +1 voor 't stukje!

GeflipteVlaflap | 16-12-09 | 08:58

Zeddegeizot | 16-12-09 | 08:53

Dan gaat men uit van de hoax dat droogte de hoofdoorzaak is van honger veroorzaakt dus 30 miljard voedselhulp, ik zie ze geen Deltawerken bouwen voor de zeespiegelstijging (blijkbaar niemand die de 2500 jaar oude Wet van Archimedes meer snapt blijkbaar). Is deels ook wel zo, maar omdat Ethiopië hier en daar nog wel eens een oorlogje begint is een belangrijke medeoorzaak van honger daar.

The Evil One | 16-12-09 | 08:58

Goedemorgen mensen.
Iedereen goed geslapen hoop ik?
Deze Vlaflip krijgt vandaag een druk dagje!
Kerstmarkt op school, woehoew!!
Ik wil jullie wel uitnodigen, maar ik weet niet of Joris blij is met mij als ik 't adres plemp.

GeflipteVlaflap | 16-12-09 | 08:57

Uiteindelijk draait die klimaattop alleen maar om verkapte ontwikkelingshulp. Miljarden voor "klimaatcompensatie". Maar welke "klimaatschade" leidt Afrika nu precies, hoe wordt dat begroot, en wat gaat Afrika met de nieuwe tsunami van miljarden doen? Als u het weet, dan mag u het zeggen.

Zeddegeizot | 16-12-09 | 08:53

Zo, Von Pruisen, helemaal into milieu?
In een vorig leven was je zeker zelf verantwoordelijk voor uitstoot van allerlei gassen?
Ach, misschien mag je straks ook andere topics maken. Moeha!
*deelt cappuccino's rond*

ristretto | 16-12-09 | 08:53

*Met kan rondgaat en koggie uitdeelt*
Suiker en melk?

Kipz0r | 16-12-09 | 08:46

Kipz0r | 16-12-09 | 08:33

Saudi, de Rub al CHCHCHCHali stoot helemaal geen natuurlijke CO2 uit!!!, en ze hebben daar lege bronnen zat om CO2 in te stoppen.......

The Evil One | 16-12-09 | 08:40

Mij ook, kan het gebruiken...

MiaWallace | 16-12-09 | 08:40

Kipz0r, als je dan toch loopt, doe mij ook maar een extra grote mok.

..zapper | 16-12-09 | 08:39

@broner_nl: GS is een ANTI-politiek orgaan, altijd geweest.....

The Evil One | 16-12-09 | 08:39

Kipz0r | 16-12-09 | 08:33
Zie je wel Afrikaanse bogs stoten veel minder uit, reden om ze 30 miljard te geven om ook moerassen te maken!!!!

The Evil One | 16-12-09 | 08:38

Het is duidelijk. GS is een politiek orgaan geworden.

Broner_NL | 16-12-09 | 08:37

130 - 230 teragram is dus 130 - 230 miljoen ton.
Nederland doet jaarlijks 168 miljoen ton. Zie en.wikipedia.org/wiki/List_of_countrie... .
Dus ja, vulkanen braken een hoop uit, alleen is het 0,7% van de totale CO2 uitstoot van de mensch (uitgaande van 200.000 ton per jaar).

Is GS nu aan het klimaathoaxen? Kom eens met echt enge cijfers, zoals de CO2 uitstoot van veenmoerassen, in Nederland goed voor 5 miljoen ton per jaar, maar in Indonesië goed voor 500 milj. ton per jaar. In totaal kan het wereldwijd zelfs over 2 Gigaton heen gaan (MAAR LIEFST 2 PETAGRAM, of 2000 TERAGRAM!) We gaan doohoood!!!!11!!1!!!eleventy! Stop De Veenmoerassen!
*koggie pakt*

Kipz0r | 16-12-09 | 08:31

.. zapper | 16-12-09 | 08:20
Inderdaad. Leuk dat hij zich ermee bemoeit... *iets over klok en lepel mompelen doet*

MiaWallace | 16-12-09 | 08:30

Die vulkaan moet zich schamen! Wat een lelijk en slecht wereldburger het is.
En belasting betalen. Heel veel CO2 compensatie.

mail cheauvinist pic | 16-12-09 | 08:29

*benieuwd is wie de klimaat people nu weer bereid gevonden hebben geheel belangeloos te trollen, afgezien van resident serial troller Bijstandskoning, Msc in climatology, university of West-Timor*

The Evil One | 16-12-09 | 08:24

Als we nou maar genoeg klimaatactivisten in de mond van die vulkaan dumpen, misschien dat we die uitbarsting kunnen stoppen.

Demoncratie | 16-12-09 | 08:24

Goeiemorgen Mia, kan iemand Aboutaleb even een doodsteek geven in het volgende epistel?

..zapper | 16-12-09 | 08:20

Goeiemorgen allen!

MiaWallace | 16-12-09 | 08:12

Daar stichtte Erik zijn basis Brattahlid (het huidige Narsarsuaq). Later werd nog een tweede meer westelijk gelegen kolonie gesticht. De Vikingen profiteerden van een tijdelijke opwarming van het klimaat., die duurde tot in de veertiende eeuw.

Van Wiki geplukt. Erik de Noorman kwam in Groenland in 985 na Kriestus.
Groenland was relatief warm en vruchtbaar. Oh ja, dat kwam door al die uitstoot uit China vanwege het vieren van het Chinese Nieuwjaarsfeest. Of had u een andere uitleg mevr. Cramer??? KOPENHAGEN IES GELOEL!!

*te werken gaat, tot half 12 voor Wouter Bos aan het werk, geld na half 12 verdiend is voor KD*

Klinisch dood | 16-12-09 | 08:12

@koetjeboe: op jouw "nietes" is het wachten op de "welles", wordt het niet eens tijd dat we gaan brainstormen hier over hoe de draconische belastingmaatregelen die ongetwijfeld ingevoerd zullen worden te voorkomen.

The Evil One | 16-12-09 | 08:10

*out*

verraad van links | 16-12-09 | 07:55

Goh, dit had ik zelf geschreven kunnen hebben. Top pruiske.

..zapper | 16-12-09 | 07:52

*Zich voorbereid op weer een dag wikipedia wijsheid, gelinkte knip en plak grafieken en het copy/pasten van de mening van de huisvriend van menig mens (en Mrs. Thatcher): Lord Mockton versus blind geloof in wat de Grote Roergangster Jaqueline Kramer allemaal voor ons kleine landje doet daar in Kopenhaven*

The Evil One | 16-12-09 | 07:48

*tijdelijk out*
Tot straks dan maar weer!

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:43

Dit soort postings is waarvoor ik GS lees. Kritische berichten om de fabeltjes rond zaken als 'global verwarming' te ontkrachten. Sjappoo!

koetjeboe | 16-12-09 | 07:39

DANNY3960 | 16-12-09 | 07:27
Best raar om je te bedenken dat dat voor mensen een openbaring is.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:30

@Teun

Ik herinner me vorig jaar, ergens in December.... we zaten ergens koffie te leuten in een
bar in een winkelcentrum, opeens loopt zowat al het personeel uit die winkels naar buiten....... wij kijken, het sneeuwde, dat hadden ze nog nooit gezien.

DANNY3960 | 16-12-09 | 07:27

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:24
Ik denk dat dat ze een beetje te heet aan de voeten wordt.
;)

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:26

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:22
LOL, dat klopt altijd, zouden er nu ook anti-vulkaan demonstranten komen?
Vroegâh werden die aan de vulkaan geofferd om de goden gunstig te stemmen, nu worden ze op de wereld gezet om de boel te verzieken.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:24

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:19
Het enige wat klopt is de hand van de Klimaat Eilte op onze beurs.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:22

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:15
Vraag me af wat werkelijk aan dat hele gedoe klopt? Maar Mugabe is de Decaan, dan moet het wel goed komen, onvoorstelbaar.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:19

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:16
Tenenkrommend, eerlijk waar.
DANNY3960 | 16-12-09 | 07:15
De eerste ijsberen al gesignaleerd ?
;

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:18

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:12
Het was me wel een vertoning weer! eigenlijk zielig, Der Arnold zal zich wel hebben afgevraagd: 'was soll den das sein? wer had die Taube fliegen lassen?"
Deed me denken aan een of andere fan van een Rockstar.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:16

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:11
Ze zijn zelfs bereid om te doen alsof ze schaatsen.
Het zal en moet lukken daar.
Wat er ook gebeurd.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:15

@ Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:09
Hier inmiddels ook.
*duim opsteekt naar CV*

verraad van links | 16-12-09 | 07:11

In Kopenhagen is ook al doorgedrongen dat het vriezen gaat, ze zijn bereid een scheve schaats te rijden.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:11

@ Teun

Gisteren geen Spaanse kranten gelezen, ik zie net dat het rondom Valencia -14º was. Zal wel met de opwarming vabn de aarde te maken hebben............

DANNY3960 | 16-12-09 | 07:09

Net mijn brother in de USA aan het draadje, Boise Idaho, 50 cm sneeuw. die moet zijn auto uitgraven. Dat is pas klimaat ten top.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 07:08

verraad van links | 16-12-09 | 07:04
Ik verwacht vanaf 7:30 een "uitbarsting" van tegels.
Geheel ontopic uiteraard.
;

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:06

*aan deel VI begint*
:)

verraad van links | 16-12-09 | 07:04

Wat is het stil... Is de rest doodgevroren of zo?
*iglo uit kruipt*

verraad van links | 16-12-09 | 07:03

DANNY3960 | 16-12-09 | 06:59
Dat is, in vergelijking met hier, nog best te doen.
Deze morgen kwam in buiten en mijn auto was al begonnen met krabben.
* sterke verhalen deel V doorbladert *

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 07:02

@ Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:57
LOL.

verraad van links | 16-12-09 | 07:01

@ Teun

Nou we komen overdag aan de 16º, waar ik woon (kust), midden en Noord-Spanje ligt onder een wit tapijt.

DANNY3960 | 16-12-09 | 06:59

Goh, sneeuw in de Filipijnen. Dan zijn ze waarschijnlijk eerder dan hier.
*Mogge*

Zeeschuimer | 16-12-09 | 06:58

verraad van links | 16-12-09 | 06:54
Ghehe.
Mogge 2 joe.
Da's niet echt een spetterend begin van de dag.
;)

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:57

Morge @ allen
Goddomme wat is het koud! Mijn pis was al bevroren voordat het mijn blaas uit kwam!
*sterke verhalen deel IV doorbladert*

verraad van links | 16-12-09 | 06:54

DANNY3960 | 16-12-09 | 06:51
Ochtend Danny.
Geen last van de koude, neem ik aan ?

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:53

En dame(s). Pardon

DANNY3960 | 16-12-09 | 06:52

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:50
Krijgen ze eindelijk een beetje "grip" op de zaak.
Ghehe.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:52

Goeiemorgen heren.

DANNY3960 | 16-12-09 | 06:51

eskimo limon | 16-12-09 | 06:48
Succes dan maar.
Laters!

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:50

eskimo limon | 16-12-09 | 06:48
LOL, Prachtige dag nog en tot Adieh Wah.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:50

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:47
Zijn winterbanden geen goed idee voor de treinen van de NS ?

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:50

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:46
Daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
;)
Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:45
Morgen de eerste wedstrijd op natuurijs, in Friesland dat is.
Die 11 dorpentour zal nog wel even op zich laten wachten, denk ik zo.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:49

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:45
Als ik het goed heb, voorspelde de Bosere 3 cm maar dan later op de dag natte sneeuw. Maar vrijdag zou er meer komen en voor het week-end voorspelde hij plaatselijke sneeuwbuien.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:49

Ciao at Tony from das Gardengetske und Sjeng der Kraeftige,
Das eskimo goes arbeiten.
Feliz Navidad aan todos.

eskimo limon | 16-12-09 | 06:48

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:40
Dat heb ik nog niet gehoord, het aantal cm.
Maar het komt er aan.
*hekelt rotzooi die het geeft op de weg*

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:47

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:43
Het zal deze Hassink wel niet zijn.

www.miss.nl/

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:46

@democratius | 16-12-09 | 06:43
Winterbanden zijn in Nederland een Hoax, maar in Duitsland bijvoorbeeld met een heuveltje en wat sneeuw onmisbaar.
@Teun .... winterbanden zitten er bij mij al onder, kom maar op met de sneeuw. Wanneer begint de 11-stedentocht eigenlijk ?

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:45

Vandaag maar weer de winterbanden onderschroeven.. ook al zo'n hoax, maar ik moet na vannacht nog naar huis en naar bed...

democratius | 16-12-09 | 06:43

Klimaat, veiligheid, zorg etc etc zijn gewoon manieren om belasting te heffen voor linkse idealen. In Kopenhagen gaat het ook weer over wie de grootste netto betaler gaat worden.

Anneliesje | 16-12-09 | 06:42

@Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:31
Je maakt een grapje Teun .... maar eh ... hoeveel cm?

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:40

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:36
Mogge Sjeng, vanaf morgen is het echt raak qua "wittigheid".
We wachten af.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:40

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:31
Morgûh Teun, wees gerust gesteld "Snow is comming"volgens de Bosere (BRT)
zou het in de komende dagen gaan sneeuwen.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:36

eskimo limon | 16-12-09 | 06:27
LOL, geweldig lang niet meer gehoord.We kunnen vandaag rustig aan doen, Mugabe gaat naar de klimaattop. Hoewel die eigenlijk het klimaat behoorlijk verziekt heeft.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:34

Je Verzint Het Niet | 16-12-09 | 06:10
Sneeuw. ik zeg sneeuw JVHN.
;)

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:31

Nog "vuurwerk" in Kopenhagen deze morgen ?
Kan wel wat wamte gebruiken momenteel.
Mogge @ allen.

Teun van het Tuinpad | 16-12-09 | 06:29

Global warming noemen ze dat!

Morkovich | 16-12-09 | 06:29

Ashtrey | 16-12-09 | 06:12
Het zal me verwarmen, tenue is met Strickmütze und Stiefel, @all a great day. The Ice Age is coming !!
*aus*

Rammstein | 16-12-09 | 06:24

eskimo limon | 16-12-09 | 06:07
Gooie Mûrge Jong, alles in de midde wah!

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:21

Rammstein | 16-12-09 | 05:35
I think you should, this is the part I come in, (unexpected) like a Vulcano that bursts.
Morning 2 all btw!

Ashtrey | 16-12-09 | 06:12

Hoi Helle, alles Hendig?

eskimo limon | 16-12-09 | 06:07

Goed morgûh,
Tsa, we leven nu eenmaal op een vulkaan in vele wijzen.

Sjeng de helle | 16-12-09 | 06:04

Tsjaa..

Morkovich | 16-12-09 | 05:51

eskimo limon | 16-12-09 | 05:29
I think we should see other people.

Rammstein | 16-12-09 | 05:35

@Rammstein | 16-12-09 | 05:17
Booyakah effect?
Mos Def Ramm.

eskimo limon | 16-12-09 | 05:29

eskimo limon | 16-12-09 | 04:39
Maar mocht het hele Noord Zuid zaakje ineens in de aardbodem verdwijnen, dan is dat natuurlijk de schuld van het broeikaseffect. No doubt.

Rammstein | 16-12-09 | 05:17

Waarom heb ik de youtube filmpjes gekeken?

Morkovich | 16-12-09 | 05:03

koerbagh ® | 16-12-09 | 04:30
Het is de uitstoot van je CO2 niet waard.

Rammstein | 16-12-09 | 04:36

-weggejorist en opgerot-

grotemarkt | 16-12-09 | 04:32

@grotemarkt | 16-12-09 | 04:25 :
Welke discussie? Dat jij jezelf bewezen hebt als een door iedereen geblokkeerde MSN-expert? Dat zou ik geen discussie willen noemen maar een door jezelf naar buiten gebrachte confessie. Waarvan akte. Het betekent niet dat je dan uitgenodigd bent om hier iedereen te vervelen met... ja, waarmee eigenlijk?
Nonsens is een te lieve term. Flauwekul dekt de lading ook niet echt.
Irritant trollen. Laten we het daar maar even op houden. Totdat Joris straks weer wakker is en achter jouw naam -weggejorist- staat.

koerbagh ® | 16-12-09 | 04:30

grotemarkt | 16-12-09 | 04:25
Wat jij voert is geen discussie.
Jij zoekt ruzie.
Dat is heel iets anders.

Rammstein | 16-12-09 | 04:27

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 04:25

@Koerbagh: Hoe zeg je dat hier? Lievvv geloof ik...

democratius | 16-12-09 | 04:21

@grotemarkt | 16-12-09 | 04:15:
Je bent expert zie ik. Blijkbaar hebben al jouw msn contacten je al uitgekotst, geblokkeerd en reageren ze niet meer op je... en dan kom je de boel hier versjteren? Well, guess what...

koerbagh ® | 16-12-09 | 04:19

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 04:15

@grotemarkt | 16-12-09 | 04:05 :
Ga naar bed zwitsalletje, wat hier na middernacht wel en niet kan daar heb jij geen kaas van gegeten. (En leer eens goed spellen.)

@democratius | 16-12-09 | 04:08 :
Jij bent er al in gedonderd, zie ik.

koerbagh ® | 16-12-09 | 04:11

@Koerbach,
dank, dank, maar blijf dansen op die vulkaan

democratius | 16-12-09 | 04:08

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 04:05

@grotemarkt | 16-12-09 | 03:46 :
Kan grotemarkt vertellen wat het comment van democratius waarop ik reageerde te maken heeft met de vulkaan Mayo op de Filipijnen?
Of ben jij het zoveelste volkomen psychisch gestoorde GroenLinks (pleonasme alert) trolletje dat de mores hier niet begrepen heeft? Kom maar op met die miniatuur Duomo di Milano.

koerbagh ® | 16-12-09 | 03:52

grotemarkt | 16-12-09 | 03:40
Die kinderen zullen me worst zijn; moet ik daar rekening mee houden?
Hááálo; die kinderen kan je toch de nek om draaien..
Maar een fijne vrijdag gewenst.

Frau Antje | 16-12-09 | 03:47

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 03:46

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 03:40

@democratius | 16-12-09 | 03:28 :
Aangezien de volgende grote oorlog in het Westen eentje tegen de fascistische islam en de dan al geheel gedhimmificeerde en geïslamiseerde westerse landen (Engeland voorop, maar Frankrijk, Nederland en België als goede tweede, derde en vierde) is, klopt de vraag niet. De vraag is: kan repulse bij zijn shoarmaboer onderduiken? Ik zou er niet op vertrouwen als ik hem was.

koerbagh ® | 16-12-09 | 03:36

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 03:35

grotemarkt | 16-12-09 | 03:24
Ojé,
*pakt camera obscura*
Prachtig man,
Jimmy blijft leven.

Frau Antje | 16-12-09 | 03:34

@ repulse Nee hoor, ben zo rechts als de neten, verschuil me echter niet achter grote woorden, maar ben moe van mensen die mannetjes achternahollen zonder zelf een eigen standpunt in te nemen en het liefst een ander dan iets in de mond leggen. Volg jullie hier al jaren, als een van de eerste internetters van Nederland
maar vond t tijd worden eens mee te gaan reaguren. Gaat lekker zo.
Welterusten repulse, slaap zacht verder.. maar stel jezelf de vraag: komt er over een aantal jaren een vervolgde islamiet aan je deur, mag hij bij je onderduiken?
Riskeer je je leven voor hem? Bij mijn vader mocht die Jood dat wel in 40-45.. mag die Islamiet dat bij jou als goed vaderlander ook..? Slaap zacht, repulse

democratius | 16-12-09 | 03:28

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 03:24

Merlot | 16-12-09 | 03:06
"Het Vollek gebruikt Wilders om de Haagse Politiek binnen te stomen."
*Stuurt dikke kusss*
gnite all

repulse | 16-12-09 | 03:20

bottehond | 16-12-09 | 03:08

Tssk. Jouw stiefdochter, en ze kan niet eensch fatsoenlijk spellen? Dat zou in deze context toch Kleuadsaeck moeten zijn of zoiets. Ach. Maar 't is wel mooi ;)

Grumble | 16-12-09 | 03:16

bottehond | 16-12-09 | 03:11
Ja hoor....,
we zijn er weer.
Wat is jouw drijfveer?

Frau Antje | 16-12-09 | 03:15

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 03:14

bottehond | 16-12-09 | 03:02
Presidential hopeful Mir Hossein Mousavi emphasized that the Central Bank should be “independent”.

“I will move towards making the Central Bank independent because currently all other banks have become the administration’s backyard,” he said in a meeting with farmers and agricultural groupings.
Heb jij hier meer uitgebreide informatie over?

repulse | 16-12-09 | 03:13

bottehond | 16-12-09 | 02:29
De "Aanpakkers Van Wilders" menen dat Wilders het Vollek gebruikt om de Haagse Politiek binnen te stomen.
Maar het is andersom.
Het Vollek gebruikt Wilders om de Haagse Politiek binnen te stomen.

Op een andere manier gaat het niet namelijk.
De Bestuurskaste houdt de deuren van het landsbestuur al decennia angstvallig op slot voor de burgerij, met name het belastingbetalende deel ervan.
En onze coalitiepolitiek wordt door de bestuurskaste eveneens al decennialang misbruikt om werkelijk iedere verkiezingsbelofte te breken.

En dus wordt er gezocht naar een stormram om de gebarricadeerde poorten te slechten.
Hoe zwaarder de deur gebarricadeerd wordt, des te zwaarder de stormram die zal worden ingezet.
De Regentenklieken kunnen het dus helemaal zelf bepalen hoe het met hen gaat aflopen.
Wachtgeld.
Pek en Veren.
Of Allons Enfants De La Patriehieje.
Maar die poorten gaan neer; wat ik je brom.

[hoort in Den Haag behoorlijk vaak elitaire verzuchtingen in de trant van "Waarom eten ze dan geen taart???"]

Merlot | 16-12-09 | 03:06

Grumble | 16-12-09 | 03:03

No problem, Brethren...

bottehond | 16-12-09 | 03:05

bottehond | 16-12-09 | 02:49

Dat valt best mee bottehond. ( Ik zou nu graag schrijven dat jij een grote klootzak bent maar realiseerde me net op tijd dat jij dan weer zou reageren, alvast trusten lievertje!) *met oorwarmers naar bed gaat*

boeglul | 16-12-09 | 03:04

grotemarkt | 16-12-09 | 02:59
Stel je niet aan joh.
Als er iemand kennis heeft van wat er heden ten dage in Iran gebeurt dan is het Botte wel.
Vandaar mijn geintje of "ze" misschien een Iraanse was.
Ik hoop dat je t snapt Botte, zal vast wel.

Grumble | 16-12-09 | 03:03

democratius | 16-12-09 | 02:52
Zucht.. zoals gebruikelijk.. typisch links... grote woorden uiten tegen wilders.. en op het moment dat gevraagd wordt die woorden te staven.. wegrennen.. achterlatend holle retoriek. Ik ben perfect in staat om mijn woorden te verdedigen, steek Uw energie maar in het weerleggen van mijn woorden.. misschien dat dat U helpt bij de zoektocht naar de leugenaars...

repulse | 16-12-09 | 03:02

Grumble | 16-12-09 | 02:50

Iraansch? Neen. Zeer homegrown.
Ik ben Joost Lagendijk niet.
Mijn keuzes zijn namelijk zuiver.
Altijd.

bottehond | 16-12-09 | 03:00

-weggejorist-

grotemarkt | 16-12-09 | 02:59

repulse | 16-12-09 | 02:52

No way, José.....
Mousavi is eerder een Gorbatchov.

www.iranian.com/main/news/2009/12/09/p...

Obama laat de Groenen opzichtig in de steek, zijn zoveelste misgeslagen plank.
Maar ze zijn na dit verraad weer uiterst strijdvaardig.
They are on their own. En sterk. Ze gaan het flikken, @repulse.

bottehond | 16-12-09 | 02:57

seven | 16-12-09 | 02:43

Dat is waar zij bereid zijn voor te sterven.
Vrijheid, hetzelfde als jouw en mijn main goal.
Zoals ze blijven bewijzen.
Zon Maxime Verhagen, die als een weifelende bruid toeziet hoe niemand een fik uitsteekt voor de Groenen.
Zon knakker kan een verschil maken.
Wat doen wij er tenslotte toe, ouwe soldaat.

bottehond | 16-12-09 | 02:53

@repulse,
Gelukkig is Democratius zeer democratisch, en ook al ben ik het tot het laatste woord oneeens met wat u zegt, u zal het tot m'n laatste snik verdedigen dat u het mag, nee moet zeggen. Ook al is alles angst, pas wie angst kent kan zich moedig tonen. Het meest waardevolle is in zijn waarde laten.
Maar laat je niets in de mond leggen.
Voor vandaag moegestreden...

democratius | 16-12-09 | 02:52

bottehond | 16-12-09 | 02:50
Als ze dat zo kunnen houden, kunnen het vrije burgers worden. anders ruilen ze de ene dictatuur om voor de andere..

repulse | 16-12-09 | 02:52

Vraagje aan Botte; is uw minnares wellicht een Iraanse? Ze kunnen verwoestend mooi zijn....
Nee, advies in deze heb ik niet, resistance is futile.

Grumble | 16-12-09 | 02:50

repulse | 16-12-09 | 02:46

Nope. Grass root.
Vrije Burgers 2.0

bottehond | 16-12-09 | 02:50

boeglul | 16-12-09 | 02:42

Ik wed je dat jij je in een positie hebt gemanouvreerd waarin je nergens meer kunt zeggen of vinden wat je werkelijk past qua mening.
A lot to loose.....
Zit ik er naast?

bottehond | 16-12-09 | 02:49

bottehond | 16-12-09 | 02:29
Hebben de groenen steun uit china?

repulse | 16-12-09 | 02:46

bottehond | 16-12-09 | 02:29
Je analyse is dus dat als Iran van z'n geloof valt dat dan de islam van binnenuit erodeert? (Net zoals Spanje viel, en dat het begin was van de verlichting.?)

seven | 16-12-09 | 02:43

bottehond | 16-12-09 | 02:37
Het zal niet de eerste zijn die een rude awakening kreeg, hopelijk ook niet de laatste..
Twain was ook altijd pro-multicultifascisme toch?

repulse | 16-12-09 | 02:43

seven | 16-12-09 | 02:15

Seven, jij bent de beste. Morgen gaan we het even ,zeer kort, over de herft hebben.

boeglul | 16-12-09 | 02:42

democratius | 16-12-09 | 02:30

Stick around, over 3 weken stem je PVV.
Uit arren moede?
Jazeker!
Verdiep je in die weken en passant in Ockhams Razor.

bottehond | 16-12-09 | 02:37

Merlot 2:25

I know, ik dacht meer aan een soort van deksel, had bijna, heel bijna iets anders getypt. Ik kon me nog net inhouden.

DANNY3960 | 16-12-09 | 02:34

repulse | 16-12-09 | 02:29
Ik ken mijn klassiekers en velen met mij. Waarom denkt u dat mensen heden ten dage de term landverraders hanteren voor de vergoelijkers en wegkijkers in Den Haag en de media?
Out.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:33

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:29

Vulkanen slapen meestal lang en goed, zo ook u!

*out*

pius | 16-12-09 | 02:32

democratius | 16-12-09 | 02:23
Nogmaals.. vertel.. waar wanneer heeft wilders dat gedaan?
Ik kan ze aan de lopende band te voorschijn halen over hoernalisten en het links georienteerde gespuis in de tweede kamer aangevuld met zowel cda als vvd, maar wilders, ik kan ieder stelling die wilders heeft gemaakt verdedigen.

repulse | 16-12-09 | 02:31

Kom schat, trek iets moois aan, dan gaan we danse, danse danse, danse danse danse, danse danse danse op de vulkaan......

democratius | 16-12-09 | 02:30

democratius | 16-12-09 | 02:13
Volksmanipulatie. U wilt Wilders daar van betichten?

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:20

Wilders is de snoeiharde klokkenluider van de Vrije Burger.
En de man is in zijn visie meestal zo ontstellend Redelijk.
Het verheugt me dat de Vrije Burgerbeweging snel groeit dankzij de LinkschMenschen.
Opvallend hoe zelden het nog gaat over "allemaal de schuld van links".
Al janken de jeauleaux daar wel doorlopend over.
Stakkers uit een vervliegend verleden.
Poll: jeauleau of Groenen?

www.youtube.com/watch?v=VUsMnim_GP4&am...

Zoveelste wake up call.
Belangrijker dan Tibet voor de Moderniteit.

* mand in jumpt *

bottehond | 16-12-09 | 02:29

On topic. Het is me wat zo'n vulkaan. En het weer wil ook niet, laat staan het klimaat. Welterusten.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:29

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:17
Waar de twee plempsels over gaan is juist de leugen met de overbevolking van nederland in 1950 net na de tweede wereldoorlog tijdens de heropbouw en in 1979 terwijl de immigratie pas net op gang kwam niets meer is als schofterige demagogie (weigering grenzen dichtgooien) en de problematiek met mensen met een islamitische achtergrond al in 1983 bekend was en toch weigeren hier actie op te ondernemen, terwijl een ieder die deze problematiek werd verketterd als zijnde rascist juist de grote leugens waren rondom immigratie en islam problematiek. Wilders had nooit zo'n grote opkomst gehad als de hoernalisten in '79 en '83 hun werk hadden gedaan, dan was dit alles niet nodig geweest. Maar de term "vol is vol" en "we schaffen de multiculturele samenleving af" moest worden vervolgd tot aan het hooggerechtshof toe. De vriendin van janmaat (wil schuurman) verloor haar been dankzij een brand gesticht door de linkse fascisten. niknak democratius wenst nog steed niet de waarheid onder ogen te zien, dat hij is voorgelogen door demagogen zoals marcel "minderwaardig mens"van dam....

repulse | 16-12-09 | 02:29

democratius | 16-12-09 | 02:23

De vraag is dus , wat is de waarheid?

pius | 16-12-09 | 02:28

repulse | 16-12-09 | 02:16

Zijn verspreking in Denemarken? Moet jij nu je eigen laptop opkauwen of heeft seven ondertussen een puntje gemaakt?

boeglul | 16-12-09 | 02:26

DANNY3960 | 16-12-09 | 02:23
Daar zítten ze vol mee.
Vloeibaar ...

Merlot | 16-12-09 | 02:25

bottehond | 16-12-09 | 01:46
In je hete meel...

Merlot | 16-12-09 | 02:24

Stort ze vol met .... euh zand, ja doe maar zand.

DANNY3960 | 16-12-09 | 02:23

@repuls: Er is maar een ding erger dan 'n leugen, dat is de halve waarheid.

democratius | 16-12-09 | 02:23

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:19

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo u ziet.

pius | 16-12-09 | 02:22

democratius | 16-12-09 | 02:13
Volksmanipulatie. U wilt Wilders daar van betichten?

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:20

pius | 16-12-09 | 02:16
Daar is ook wat voor te zeggen.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:19

democratius | 16-12-09 | 02:10
Dat een heleboel mensen al een hele tijd een hekel hebben aan moslims misschien?
En dat die moslims dat al lang verdienen misschien?

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:17

democratius | 16-12-09 | 02:13
Je refereert aan een stuk wat gaat over de filosofie achter de grote leugen waarin de massa trapt aangezien zij zelf nooit een grote leugen zou vertellen. Dit wil jij linken aan Wilders, dus nu vraag ik je voor de derde keer noem eens 1 leugen op van wilders...

repulse | 16-12-09 | 02:16

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:13

Wees maar blij dat u de prijs niet heeft gewonnen.

pius | 16-12-09 | 02:16

repulse | 16-12-09 | 02:11

jek, repulsive!

pius | 16-12-09 | 02:15

boeglul | 16-12-09 | 02:08
Ik kijk naar buiten en zie dat het nu al -5 graden Celsius is, in de herfst. En het normaal gesproken is het vlak voor zonsopkomst het koudst dus dat belooft nog wat..

seven | 16-12-09 | 02:15

@ repulse:
Staat nergens dat Wilders liegt. Maar de inhoud van dat stukkie van Adolf gaat over volksmanipulatie.. En dat is zowel op Geertje als op de islamproblematiek vanh toepassing...

democratius | 16-12-09 | 02:13

repulse | 16-12-09 | 02:07
*mompelt, een mens kan niet alles weten*
Al weet ik zeker dat den Uyl zich daar ooit over uitgelaten heeft.
Ik ga even CO2 uitstoten nu het nog kan.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:13

pius | 16-12-09 | 02:09
Tja moeilijk, je had niet het jaartal...
Maar vooruit, een kusje op je kale kudtje...

repulse | 16-12-09 | 02:11

@ repulse: IUk ga voor de koelkast: Stukkie uit de flaptekst van de zgn "CONSTANDSE EN DE SOCIALISTIESE PARTIJ" later gecovered door de SP.
Wat wil U dr mee aantonen?

democratius | 16-12-09 | 02:10

een mooi klusje voor mevrouw Cramer om met een schepnet boven op die vulkaan dat CO2 af te vangen en weer terug stoppen in de aardbol.

andre9738 | 16-12-09 | 02:09

repulse | 16-12-09 | 02:07

Yeah! twee uit twee. Krijg ik een prijs repulse?

pius | 16-12-09 | 02:09

Hey Cramer haal die buttplug eens uit je aars en stopt em in die vulkaan! Dan bent ge echt een klimaat held :|

Lokitor | 16-12-09 | 02:08

seven | 16-12-09 | 01:56
Geloof je zelf nog steeds in de geloofwaardigheid van die duizenden handtekening zetters in Amerika? Ondertussen zit ik nog steeds op mijn laptop te typen en heb je vriendjes die kennelijk door je grootste vijand... www.co2minderen.be/CO2_CONTROVERSE/co2_contro...
Gister wilde je nog aantonen dat hij verkeert geciteerd was.

boeglul | 16-12-09 | 02:08

Die laatste plemp was was van de sp uit het manifest wat zij uitgaven in 1983
@democratius | 16-12-09 | 01:45
Dus we hebben de toenamlige koningin die zowel in 1950 als in 1979 verklaart in de troonrede dat het land vol is(waarn werd gerefereert met de leus van de centrum democraten van janmaat "vol is vol")
We hebben onderzoekers van sp huize die in 1983 al verklaren dat de islam een negatief effect heeft op de integratie en dat dit de mens achter het geloof in de problemen brengt. Toch wil jij wilders gaan betichten van liegen? Wilders is verdomme de eerste politicus die daadwerkelijk de waarheid spreekt over de islam en de negatieve effecten die het heeft op de maatschappij.
Kom nu eens met 1 ding waarmee jij wil aantonen dat wilders liegt!

repulse | 16-12-09 | 02:07

repulse | 16-12-09 | 01:58
Volgens mij PvdA 1978. Nog net voor het verraad van de Nederlandse werkers begon.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 02:05

@repulse | 16-12-09 | 01:58
SP, 1980?

Lewinsky | 16-12-09 | 02:05

repulse | 16-12-09 | 01:58

De SP?

pius | 16-12-09 | 02:03

seven | 15-12-09 | 23:29
Goeie quote ook op die site.
www.meervrijheid.nl/?pagina=261
"Fascisme is een sfeer die hangt in een zaal vol linkse mensen" (Godfried Bomans).

Kardinaal Meier | 16-12-09 | 02:01

*kuch kuch*

alltexx | 16-12-09 | 01:59

Nog eentje en dan hou ik er mee op, met deze quizz
Welke politieke partij? en in welk jaar?
""Bij ons onderzoek zijn wij al vrij snel tot de konklusie gekomen dat de problemen vooral groot worden bij die mensen die van het platteland komen, de islamitiese godsdienst belijden en zich waarschijnlijk daardoor moeilijk kunnen aanpassen aan de werk- en leefgewoonten van ons land. Wij vinden die mensen hoofdzakelijk bij de uit Turkije en Marokko afkomstige gastarbeiders en hun gezinnen. De achterstand in ontwikkeling ten opzichte van ons land en de konsekwente opvattingen die zij over hun (islamitiese) geloof hebben, maken dat zij hoegenaamd kansloos in onze maatschappij staan."

repulse | 16-12-09 | 01:58

bottehond | 16-12-09 | 01:52
ik niet. De gutmensch en de PO zwijgen...

de^mol | 16-12-09 | 01:56

boeglul | 16-12-09 | 01:52
Dat lijstje van grist.org heb je ook heel vaak geplempt, evenals persoonlijke dingen die je vaker herhaald. Maar terug naar het onderwerp, geloof je zelf nog in de verhalen van profeet Al Gore?

seven | 16-12-09 | 01:56

Lewinsky | 16-12-09 | 01:52
Juliana 1950, herhaald in 1979.

repulse | 16-12-09 | 01:55

repulse | 16-12-09 | 01:50
Den Uyl, en Janmaat, en velen na hun. Die Joop wist meestal niet waar die over lulde, maar daar had die wel vaker last van, en niemand die het merkte in de PvdA want daar lullen ze allemaal.
Had die man toch een keer gelijk, hij van Joop.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:55

Merlot | 16-12-09 | 01:33

Ik kom er niet uit. Nietschze waarschijnlijk wel. Die heeft de waarheid tot leugen verklaart.Dat schept perspectief. Maar die kan ik het niet vragen want hij is dood en dat is een waarheid als een koe.

pius | 16-12-09 | 01:55

democratius | 16-12-09 | 01:45
je draait de dingen om, wat A. zei zegt de islam in de Koran ook, en Mo was niet te beroerd het uit te voeren.

de^mol | 16-12-09 | 01:53

seven | 16-12-09 | 01:43

Dat doe jij meerdere keren per dag. Ik heb mijzelf slechts één keer letterlijk herhaalt...

boeglul | 16-12-09 | 01:52

@repulse | 16-12-09 | 01:50
Beatrix in de troonrede, pakweg 1988.

Lewinsky | 16-12-09 | 01:52

Geheel ende volkomen OT:

images.google.nl/images?hl=nl&um=1...

Voor mij blijft het absurdistisch onbegrijpelijk dat activistisch en progressief Nederland dit niet aan het hart gaat. Ons eaurt Menschen. Wie kan me dat uitleggen?

bottehond | 16-12-09 | 01:52

Merlot | 16-12-09 | 01:47
yep, en hele 'strategien' ontwikkelen om 'de vijand' van zich af te slaan, hoe zielig...

de^mol | 16-12-09 | 01:51

democratius | 16-12-09 | 01:45
Ja hoor dat mag jij, zodra je kan aantonen dat geert liegt, heb ik daar geen probleem mee.
Maar dan wil ik jouw ook vragen wie de woorden sprak en in welk jaar(de eerste keer dat zij ze uitsprak..)
"dit land is vol, ten dele overvol"

repulse | 16-12-09 | 01:50

@Merlot | 16-12-09 | 01:44
Ik heb zitten googlen maar de studie niet gevonden.
Achterdocht is een blessing in de sky!

Lewinsky | 16-12-09 | 01:48

de^mol | 16-12-09 | 01:44
Van het hoofdonderwerp afdwalen, en van de afdwaling het hoofdonderwerp maken.
Iedere demagoog gebruikt het; vooral de uiterst kwaadwillige.

Merlot | 16-12-09 | 01:47

Merlot | 16-12-09 | 01:42

Doe mij een lol en lees de verwijten van ene "Foek Ieslam" es en daarna mijn verweer. Ik wil graag je mening ter zake vernemen. Kost wat moeite en als je er geen zin an hebt nu doe jet het gaarne morgen, dear. Okay?

www.joostniemoller.com/2009/10/iran-de...

bottehond | 16-12-09 | 01:46

@ repulse: Wie schreef de volgende regels?

Juist, Adolfje dus:
Ahem....
Zullen we die geschreven regels ook eens loslaten op de zogenaamde moslim problematiek? Denk hierbij ook even aan ons aller Geertje?

democratius | 16-12-09 | 01:45

@Merlot. Ik ga voor je op zoek naar dat Stockholm onderzoek, kan even duren.
*out*

knutsel | 16-12-09 | 01:45

boeglul | 16-12-09 | 01:36
Kom jij nou eerst maar eens bewijzen dat die CO2-hoax waar is, dan doe je wat nuttigs. Enne, met je nicky-picky een nieuwe strategie geleerd, slimmerd?
scienceblogs.com/illconsidered/2008/07...

de^mol | 16-12-09 | 01:44

Lewinsky | 16-12-09 | 01:41
Ik geloof het wel. :-(
Dit soort pittige, vérstrekkende info wil trouwens nog wel eens [ahum] spoorloos verdwijnen van het internet.
Ik doe grote moeite niet overmatig achterdochtig te worden.

Merlot | 16-12-09 | 01:44

Bos Hout | 16-12-09 | 01:39

Vreemd is dat. Groenland wordt Groenland genoemd terwijl het vol met ijs ligt. IJsland daarentegen wordt IJsland genoemd terwijl het helemaal groen is.

VerenigdeNederlanden | 16-12-09 | 01:43

boeglul | 16-12-09 | 01:36
Verwijst naar draad van gisterennacht. Ze bedoelde wijn uit Engeland. De Vikingen vestigde zich in Groenland (en noemde het Groenland.. oh waarom.. Groen?? ;) (Waarom herhaal jij je reeds weerlegde punten steeds? seven 02:26 02:52 www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/12/...

seven | 16-12-09 | 01:43

boeglul | 16-12-09 | 01:36

El Goor en zijn project zijn een dikke vette hoax.
Ik herken "The Wave" als ik haar zie.

nl.wikipedia.org/wiki/The_Wave

Schaam je dat je er zo kritiekleaus voor valt.

bottehond | 16-12-09 | 01:42

bottehond | 16-12-09 | 01:28
Houdt Stand Landgeneute!

Merlot | 16-12-09 | 01:42

CO2 is toch ordinair voer voor planten? Als er veel voer is, komen er gewoon meer planten op af. Zo werkt dat nou eenmaal in de natuur. Op die manier wordt de ontbossing vanzelf weer tenietgedaan. En wat nog mooier is: er komt meer zuurstof in de lucht.

Dat is lekker schaatsen dit weekend.

drama | 16-12-09 | 01:41

bottehond | 16-12-09 | 01:35
Dank voor de verwijzing. Al had ik uw epistel zonder twijfel gevonden op deze door mij gewaardeerde site.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:41

@Merlot | 16-12-09 | 01:35
Weet je misschien nog of het een pdf was?

Lewinsky | 16-12-09 | 01:41

bottehond | 16-12-09 | 01:23
Dan comment ik precies genoeg.

repulse | 16-12-09 | 01:40

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:35

insgelijks!

pius | 16-12-09 | 01:40

@ boeglul | 16-12-09 | 01:36
Waarom hebben ze dat daar GROENland genoemd? Omdat het wit was?

Bos Hout | 16-12-09 | 01:39

Het weerbericht van het achtuur journaal was ook grappig. Ging over schaatsten en die Erwin Kroll maar praten over dat Nederland nu zo mooi is in de winter. Kennelijk is hij vergeten dat het nog herfst is en we al schaatsten!

seven | 16-12-09 | 01:37

Volgens mij krijgen de klimaatsceptici voldoende aandacht in de media, zeker op internet is hun invloed oorverdovend . In Nederland vinden we Henk Tennekes, , Harry Priem, Bas van Geel en bijvoorbeeld Arthur Rörsch. Op GS vinden we onder de reaguurders seven. Het zijn ware meesters in het zaaien van twijfel over de zekerheden van de klimaatwetenschap. Ze zijn het geloof ik over één ding eens dat de mens niet kan doorgaan met het opbranden van alle fossiele reserves. Harry Priem vind je bijvoorbeeld hier: www.co2minderen.be/CO2_CONTROVERSE/co2...

Dr. Harry N.A. Priem is emeritus-hoogleraar Isotopengeologie en Planetaire Geologie aan de Universiteit Utrecht en beweert dat er rond het jaar 1200 druiven groeiden op Groenland…
www.vn.nl/Standaard-media-pagina/DeEen...

Als er vanavond iemand is die kan bewijzen dat er rond het jaar1200 druiven groeiden op Groenland dan eet ik mijn laptop op. Seven kom er maar in! Bewijs de geloofwaardigheid van H. Priem! Als je bovendien kunt aantonen dat van Pruisen geen klimaathumor heeft krijg je bonuspunten… 3 of zo.

boeglul | 16-12-09 | 01:36

Lewinsky | 16-12-09 | 01:30
Ja, het stond op internet.
Ik weet alleen die percentages nog, en de groepen.

Merlot | 16-12-09 | 01:35

pius | 16-12-09 | 01:31
Op de rand van de vulkaan hoeft het niet zolang te duren natuurlijk.
Maar wij hebben de tijd. Eerst nog even genieten van het leven, voor de dans macabre. Proost en veel plezier.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:35

pius | 16-12-09 | 01:29
Ja, 'm ontkennen is gemakkelijk genoeg.
Maar nou 'm bewijzen!
*Vraagt zich af of de falsificeerbaarheids-stelling van Popper hierbij soms kan helpen!*

Merlot | 16-12-09 | 01:33

bottehond | 16-12-09 | 01:32
klopt niet, eerder 1609 - 0

de^mol | 16-12-09 | 01:33

bottehond | 16-12-09 | 01:28
U weet wel weer het juiste sentimentele snaar te beroeren.
*Denkt aan Willemien, die 5 jaar niet in Nederland werd gezien*
Zo dat is over.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:32

seven vs mt

34- 1

bottehond | 16-12-09 | 01:32

knutsel | 16-12-09 | 01:30
ja, en percentages...

de^mol | 16-12-09 | 01:32

mark twain | 16-12-09 | 01:07
Je doelt op sterrenkudige em. Prof. dr. Cornelis de Jager?
Hij heeft toevallig een peer reviewed publicatie geschreven over zijn onderzoek naar het verband tussen temperatuur en het magnetisme van de zon wat fluctueert met de zonnewind. Zijn eerste en belangrijkste conclusie is:
"there exists a relation between solar activity and (..) temperatures" (hoofdstuk 4 conclusion) pdf www.cdejager.com/wp-content/uploads/20...
Verder heeft hij een verhaal gehouden voor de camera waar hij zijn mening ook geeft. www.youtube.com/user/TheoRichel#p/u/9/...

seven | 16-12-09 | 01:31

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:29

dat bedoel ik, das een lange dans.

pius | 16-12-09 | 01:31

@Merlot | 16-12-09 | 01:26
Stond het wel op internet? Weet je nog een opmerkelijk woord, bijv. "opinion formation"?

Lewinsky | 16-12-09 | 01:30

@de^mol 01:28 Ok, maar waar ging het over? Meningvorming?

knutsel | 16-12-09 | 01:30

repulse | 16-12-09 | 01:15
Nee, was het maar zo.

Merlot | 16-12-09 | 01:29

pius | 16-12-09 | 01:24
Maar natuurlijk. Wij hebben de tijd. Nog minstens/hoogsten 50 jaar.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:29

Merlot | 16-12-09 | 01:20

Je hoeft alleen maar je eigen hand in het vuur te steken voor een minuutje of wat om deze stelling te doen wankelen. De empirici vreten hem niet.

pius | 16-12-09 | 01:29

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:27

@Merlot is sort of de echte Moeder des Vaderlandsch.

bottehond | 16-12-09 | 01:28

knutsel | 16-12-09 | 01:26
Dat wil Merlot juist zo graag terugvinden, daar vroeg-ie naar. Ik dacht dat jij hem daar wel bij zou kunnen helpen, is-ie kwijtgeraakt bij een crash zo te horen...

de^mol | 16-12-09 | 01:28

Merlot | 16-12-09 | 01:23
Moet ik het wéér met u eens zijn. Hoeft niet weet ik, maar feiten zijn feiten.
*mompelt twee ik op één dag. Ik ben mild aan het worden*

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:27

-wacht op verkiezingen verder-. Inhoudelijk reageren helpt echt niet! Dat is als een stiptease voor een blinde.
-ziet hele oude handdoek in de ring liggen-

doppertje | 16-12-09 | 01:26

@de^mol 01:22. Pfff, welk onderzoek? Namen, thema, jaartal, iets?

knutsel | 16-12-09 | 01:26

knutsel | 16-12-09 | 01:21
Ja.
Ik ben de link tijdens een crah kwijtgeraakt en kan het nergens meer vinden.
Wou dat ik het kon terugvinden!

Merlot | 16-12-09 | 01:26

Merlot | 16-12-09 | 01:23

De Groenen van Iran nemen het voortouw en jagen de sprookjesvertellers terug hun domein in. Nu wij nog.

bottehond | 16-12-09 | 01:25

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:20

Not so fast!

pius | 16-12-09 | 01:24

repulse | 16-12-09 | 01:17

Dank zij Iran ben ik eindelijk verlost van een nominatie.
Als jij vaker zou commenten was je mijn nummer 3.
@Merlot is mijn vaste nummer 2.

bottehond | 16-12-09 | 01:23

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:16
Hoef ander niet hoor.
Vrijheid blijheid.
Er is naast angst, trouwens nóg een raison d'être voor het geloof: hebzucht en heerszucht.
Angst voor wat betreft de gelovigen.
Hebzucht en heerszucht voor wat betreft de clerus.

Merlot | 16-12-09 | 01:23

Merlot | 16-12-09 | 01:19

Daarom geloof ik ook niet meer in democratie. Er is namelijke geen democratie. Als de media en het onderwijs in handen is van een groep oefent die groep gewoon een dictatuur uit, alleen dan gelegitimeerd door het feit dat ze door het volk dat ze zelf gehersenspoeld hebben zijn gekozen.

VerenigdeNederlanden | 16-12-09 | 01:23

repulse | 16-12-09 | 01:20

Dat is de vraag inderdaad. How can you know. Ik weet het niet in dit geval.

pius | 16-12-09 | 01:23

Merlot | 16-12-09 | 01:19
Klinkt wel weer als een soepsiedie open deur onderzoek.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:23

knutsel | 16-12-09 | 01:21
zoek effe dat onderzoek van de Uni. van Stockholm op...

de^mol | 16-12-09 | 01:22

Menog is menigeen, ik struikel over mijn eigen sneltijpende vingers.

bottehond | 16-12-09 | 01:22

repulse | 16-12-09 | 01:00

Lijkt me iemand van Nietzschiaensche kwaliteit.
Wellicht heeft hij/zij het niet zelf geschreven, dat zou best kunnen.
Menog domoor gaat de geschiedenis in als wijze dankzij spindocters.

bottehond | 16-12-09 | 01:21

Lol@merlot 01:19. Als ik nu vraag hoe je aan die cijfers komt, val ik dan automatisch in de laatste categorie?

knutsel | 16-12-09 | 01:21

Merlot | 16-12-09 | 01:19
seven behoort in ieder geval tot de 6%

de^mol | 16-12-09 | 01:20

pius | 16-12-09 | 01:16
Ja maar ik blijf het altijd moelijk vinden, ga je naar de eerste zekere persoon die iets gezegd heeft of probeer je terug te gaan naar de meest oorspronkelijke bron?

repulse | 16-12-09 | 01:20

Lewinsky | 16-12-09 | 01:18
En "ik ontken dat ik besta", dan?
Die is lastig vol te houden, lijkt me.
(Oké sofisten, kom er maar in.)

Merlot | 16-12-09 | 01:20

pius | 16-12-09 | 01:18
Let's take the last dance.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:20

Lewinsky | 16-12-09 | 01:15
Helaas beseert 94% van de mensheid zijn/haar mening niet op bewijs, maar op meningen van anderen.

80% --- baseert mening op de mening (of intepretatie) die ze het vaakste horen
14% --- kijkt welke verschillende meningen er al zijn, en kiest er één
6% ---- Verzamelt feiten en baseert daarop eigen mening
(Wie vindt nou toch alsjeblieft dat onderzoek van de Uni van Stockholm eens)

Merlot | 16-12-09 | 01:19

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:17

Ik doe niet anders.

pius | 16-12-09 | 01:18

@Bos Hout | 16-12-09 | 01:16
Je kan alles ontkennen, Bos. Dat is het leuke van ontkennen.
*ik ontken, dus ik besta*

Lewinsky | 16-12-09 | 01:18

pius | 16-12-09 | 01:15
Des te meer reden om te dansen op de rand van de vulkaan.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:17

bottehond | 16-12-09 | 01:15
Yep de verkiezing zal saai worden dit jaar...

repulse | 16-12-09 | 01:17

repulse | 16-12-09 | 01:15

Hermann Goring zei het ook, dat is zeker.

pius | 16-12-09 | 01:16

Stel dat je zoiets als een klimaat zou kunnen ontkennen. Kun je dan je ook je eigen weer bepalen? Of ontken je dat er dan automatisch bij?

Bos Hout | 16-12-09 | 01:16

Merlot | 16-12-09 | 01:13
Mijn beste. U gelooft toch geen moment dat ik het in deze niet met u eens zou zijn?

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:16

Merlot | 16-12-09 | 01:09
Blijft de vraag waren het alleen de duitsers die aan grote leugens deden?
"History is written by the winners"
(waarschijnlijk) Napoleon.

repulse | 16-12-09 | 01:15

mark twain | 16-12-09 | 01:07

@ seven is een parel voor GS.
JIj bekritiseert hem op details, die je imho nogal uit zijn verband opblaast.
@seven is wat botte betreft ReaguurderT van het Jaer.
Pure grass root onderzoeksjournalistiek, wat hij doet

bottehond | 16-12-09 | 01:15

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:10

Dat zou je denken. Ben echter geen paus.
Dat is te bescheiden voor mijn megalomane natuur.
En naar de verdoemenis gaan we. Binnen 50 jaar.

* echt een positivo is*

pius | 16-12-09 | 01:15

@zeg maar jansen | 16-12-09 | 01:01
De overheid kan wel zeggen dat het goed is, maar is dat ook zo?
*er bestaat overweldigend veel bewijs dat overheden maar wat lullen*

Lewinsky | 16-12-09 | 01:15

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:10
Pardon: angst is de raison d'être voor alle geloof.
Angst voor de toekomst, angst voor het onvoorspelbare, angst voor pijn en leed, angst voor gebrek, angst voor de dood.

Merlot | 16-12-09 | 01:13

lol@Merlot
Sommige mensen denken dat ze heer en meester zijn over de aarde.
Ik laat ze graag in die waan.
Maar op het moment dat de mens denkt dat hij zelfs het weer, het klimaat, of de loop der seizoenen kan beïnvloeden dan loopt hij buiten zijn schoenen.

Wij zijn minuscule bacteriën op de huid van Moeder Aarde
Nietig en nietszeggend; HEERRRRLIJK!

wakkere_nederlander | 16-12-09 | 01:13

@repulse | 16-12-09 | 01:00
Niemand schreef dat. Het is een vertaling uit Mijn Kamp. Die tekst is in het Duits geschreven.

Lewinsky | 16-12-09 | 01:12

@koerbagh ® 01:03. Hehe, morgen eerst maar eens een rustgevende wandeling in de vrieskou door de bossen :)

knutsel | 16-12-09 | 01:12

caravaggio | 16-12-09 | 00:59

Mijn hartelijke dank.

bottehond | 16-12-09 | 01:11

Ik vind die klimaatdiscussies altijd zo achterlijk. Iedereen is veel te vastgeroest in zijn eigen verhaal. Ofwel de totale ontkenning. ofwel mensen die doen of de aarde vergaat en dat dat volledig de schuld is van kwaadaardige blanke mannelijke kapitalisten.

De mens heeft door het verbranden van fossiele brandstoffen op een schaal die nu plaats vindt met de CO2 die daar bij vrijkomt heeft waarschijnlijk wel degelijk invloed op het klimaat. Wat de gevolgen precies zijn is echter onduidelijk.
Bovendien zijn de processen nadat deze in gang zijn gezet waarschijnlijk onomkeerbaar doordat er allerlei ander natuurlijke factoren een rol gaan spelen. Van termietenheuvels, tot CO2 productie in de toendra's van siberië, van de opname door de oceaan, tot vulkaanuitbarstingen en zonneactiviteit. Talloze factoren spelen een rol.

Het is dan ook totaal dwaas om uit alle macht klimaatverandering tegen proberen te houden. Miljarden steken in reductie in een land dat sowieso maar een half procent van de wereldwijde CO2 productie voor zijn rekening neemt (CO2 waarvan het effect sowieso al nauwelijks in te schatten is), terwijl er in China een kolencentrale per dag wordt bijgebouwd is echt totaal geretardeerd. Reductie van fossiele brandstof is wel wenselijk maar dan toch vooral vanwege de afhankelijkheid van nare regimes, het gebrek er aan en de prijzen die in de toekomst sterk zullen stijgen en niet vanwege een beetje CO2.

Bovendien verandert het klimaat op aarde al sinds zijn ontstaan en heeft de aarde vele koude en warme periodes gekend. Men kan er beter voor zorgen dat men zich goed aanpast aan die veranderingen. In plaats van totaal idiote ideeën zoals het aanleggen van CO2 velden onder de grond kan men beter gewoon dat geld gebruiken om dijken te verhogen en het water goed te beheren. De kern van de evolutie. Aanpassen. Een vulkaanuitbarsting hou je ook niet tegen, je kan eventueel wel de lavastroom in goede banen leiden.

VerenigdeNederlanden | 16-12-09 | 01:11

pius | 16-12-09 | 01:07
He who controls the present, controls the past, he who controls the past controls the future.
O'brien

repulse | 16-12-09 | 01:11

pius | 16-12-09 | 01:04
Dat moet u wel denken als ex-paus natuurlijk. Verdoemenis is le raison de être voor Rome

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:10

vulkaan vs Hummer

doppertje | 16-12-09 | 01:10

pius | 16-12-09 | 01:04
die 2e partij denkt dus dat het warmer wordt (tijdelijk) maar dat het ook weer kouder kan worden, dat het dus een natuurlijk proces is van golfbewegingen waar we niet zoveel invloed op hebben, de zon is een goede kandidaat...

de^mol | 16-12-09 | 01:10

seven | 16-12-09 | 01:08

Of wat dacht u van de Aanval op Irak en die taxichauffeur. Of was het een scriptie van studenten? Arme wereld.

pius | 16-12-09 | 01:10

repulse | 16-12-09 | 01:00
Goebbels z'n hele Ministerium draaide om deze stelling.
Ik denk trouwens dat dit soort inzichten in de manipuleerbaarheid van mensenmassa's, Hitler aan de macht bracht - en hield.

Merlot | 16-12-09 | 01:09

seven | 16-12-09 | 01:01

Om u gerust te stellen. Dit is geen Godwin. En u weet inmiddels, ik ben een autoriteit op dit gebied.

pius | 16-12-09 | 01:08

repulse | 16-12-09 | 01:06
Klopt, het verhaal is zo groot geworden na Al Gore dat mensen zich niet kunnen voorstellen dat een bureaucratisch bureautje met de naam ipcc (wat weer hangt aan de vn) de dingen aangedikt heeft. Dit terwijl de geschiedenis (ook de recente , zure regen, club van Rome enz) er vol van zit.

seven | 16-12-09 | 01:08

seven | 16-12-09 | 01:03
en dat zelfs terwijl die publicaties hard werden tegengewerkt:
www.brusselsjournal.com/node/4213
-
"This was the danger of always criticising the skeptics for not publishing in the "peer-reviewed literature". Obviously, they found a solution to that--take over a journal! So what do we do about this? I think we have to stop considering "Climate Research" as a legitimate peer-reviewed journal. Perhaps we should encourage our colleagues in the climate research community to no longer submit to, or cite papers in, this journal. We would also need to consider what we tell or request of our more reasonable colleagues who currently sit on the editorial board..."
-
Was getekend Mike (Mann), die de hockeystick publiceerde, een van de hoofdrolspelers van het IPCC dus...

de^mol | 16-12-09 | 01:07

@Krachtmeester 00:42

Dat heeft Seven gemeen met Jomanda. Die is ook altijd bereid om andersdenkenden van haar geloof te overtuigen.
Even voor de goede orde; een week geleden kwam Seven hier met een Link, waar uit zou moeten blijken dat er wel 400 wetenschappelijke epistels waren , die zijn gelijk zouden bevestigen. Welnu; het enige wat ie er niet bij vertelde was dat al die artikeltjes een tijdspanne van 20 jaar bestrek Of te wel 20 per jaar.
Dat is dus niks.
De door hem telkenmale zeer bejaarde nederlandse deskundige beweert helemaal niet wat Seven hier alsmaar zegt.
Kortom; Seven is of een heel slecht lezer; of hij begrijpt het niet of het is een oplichter of een combinatie van die drie.

mark twain | 16-12-09 | 01:07

repulse | 16-12-09 | 01:03

Aplausje voor mezelf! Adolf was weliswaar verderfelijk, maar zeker niet dom!

pius | 16-12-09 | 01:07

seven | 16-12-09 | 01:01
Het heeft niets met een godwinnetje te maken, als godwin gebruikt word om een discussie deaud te maken, wat is dan de term daarvoor?
De filosofie achter de stelling staat als een huis, het zal me verder een worst wezen wie hem als eerste gedeponeerd heeft.

repulse | 16-12-09 | 01:06

de^mol | 16-12-09 | 01:01

Dus er is geen partij die denkt dat het wel warmer word maar niet door menselijk ingrijpen? Ikzelf ben van een andere partij overigens. Ik denk wel dat we naar de verdoemenis gaan, opwarming of niet. Maar dat is weer een ander verhaal.

pius | 16-12-09 | 01:04

repulse | 16-12-09 | 01:00
Aha, het "Eßt Scheiße! Millionen Fliegen können sich nicht irren"- effect.

Merlot | 16-12-09 | 01:04

de^mol | 16-12-09 | 01:02
Ja, ik weet het maar Femke? (Heb het zelfs doorgetwitterd, maar ze durft niet te reply-en..)

seven | 16-12-09 | 01:03

pius | 16-12-09 | 01:01
Yep, mein kampf en tot de dag van vandaag wordt dezelfde techniek nog steeds gebruikt.
Fool me once shame on you, fool me twice shame on me...

repulse | 16-12-09 | 01:03

LOL @knutsel | 16-12-09 | 00:59
Nice one.
Het verklaart een hoop. En vooral ook feit dat muljeufreaks en eco-terroristen voornamelijk citydwellers zijn waar van nature een verhoogde concentratie smog met CO2 is. De angst voor CO2 wordt fysiologisch gevoed door CO2.
De natuur is niet geheel zonder ironie.

koerbagh ® | 16-12-09 | 01:03

@Merlot | 16-12-09 | 00:55
Juist. Goed gezien.
Dat stimuleert me om de feiten rond de door de mens veroorzaakte broeikashypothese even samen te vatten.
1) Is er bewijs voor de geldigheid van deze hypothese?
Nee. Geen snipper. Geen begin van bewijs. Helemaal niets.
2) Er zijn wel veel mensen die roepen dat de broeikashypothese bewezen is.
3) Echte klimaathitsers, zoals Obama (president), verraden zich door te beweren dat het bewijs *overweldigend* is (overwhelming).
Aan dit woord kan je zien dat oplichters aan het woord zijn. Als iets is bewezen, is het bewezen. Overweldigend of niet is irrelevant.
Het gebruik van het adjectief *overweldigend* moet al een alarmsignaal afgeven.
*er bestaat overweldigend bewijs dat ik besta*

Lewinsky | 16-12-09 | 01:02

repulse | 16-12-09 | 01:00
ah ;)
(Durf ik nooit te maken vanwege het g. argument.

seven | 16-12-09 | 01:01

Zolang er allerlei politieke dwazen, gekochte wetenschappers, climagelovigen, anti-kapitalisten, sceptici, en goedwillende mensen verbaal over elkaar heen buitelen, zoals ook op GS, hou ik het maar op één grote leugen.
Tot voor mij, ik, persoonlijk, individueel, als zijnde me myself deze rare verhalen bewezen zijn, hou ik het op paniekzaaierij. Waarmee een aardige cent verdiend, en voor beroepsprotesteerders weer een uitje georganiseerd, wordt
Hier sta ik, overtuig mij.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 01:01

Lewinsky | 16-12-09 | 00:57 Stel, je hebt een vliegmaatschappij. Met vliegtuigen en shit en zo. Die stoten veel uitlaatgassen uit. Als je dan aan de overheid genoeg betaalt dan zeggen ze dat ze er bomen van planten of spaarlampen van produceren en dan is het weer goed.
En onze overheid stuurt spaarlampen naar China en krijgt er verhandelbare emissierechten voor terug.

zeg maar jansen | 16-12-09 | 01:01

pius | 16-12-09 | 00:58
Er zijn maar 2 partijen:
Er is een partij die denkt dat de aarde opwarmt en dat het door de mens komt en dat we met zijn allen naar de verdoemenis gaan.
Er is een partij die zegt dat het altijd warmer en kouder wordt en dat de opwarming van de laatste eeuw binnen de natuurlijke fluctuaties valt, zodat er niets bewezen is over een vermeende menselijke inbreng, en al helemaal niet dat we naar de verdoemenis gaan.

de^mol | 16-12-09 | 01:01

repulse | 16-12-09 | 01:00
Adolf?

pius | 16-12-09 | 01:01

Lewinsky | 16-12-09 | 00:57
Het is zoiets als Chicken Little een anti-Hemel-val-verzekering verkopen.

Merlot | 16-12-09 | 01:00

Lewinsky | 16-12-09 | 00:51 Merlot | 16-12-09 | 00:55

Wie schreef de volgende regels?

"All this was inspired by the principle--which is quite true in itself--that in the big lie there is always a certain force of credibility; because the broad masses of a nation are always more easily corrupted in the deeper strata of their emotional nature than consciously or voluntarily; and thus in the primitive simplicity of their minds they more readily fall victims to the big lie than the small lie, since they themselves often tell small lies in little matters but would be ashamed to resort to large-scale falsehoods. It would never come into their heads to fabricate colossal untruths, and they would not believe that others could have the impudence to distort the truth so infamously. Even though the facts which prove this to be so may be brought clearly to their minds, they will still doubt and waver and will continue to think that there may be some other explanation."

repulse | 16-12-09 | 01:00

Als het wel waar zou zijn zouden we misschien allemaal in grote angst verkeren.
www.cell.com/fulltext/S0092-8674(09)01...

(uitleg voor MT: de amandelvormige kernen in je hoofd kunnen als detector voor bepaalde stoffen zoals CO2 fungeren en een angstreactie veroorzaken, nou ja, bij muizen dan)

knutsel | 16-12-09 | 00:59

Terugblik hier botte van vestdijk

Nu ’k met haar voortleef, hunkerend naar zoen
En streeling, is zij wel mijn liefst bezit;
Maar ’k zou, nu ik niets beters weet dan dit,
Die eerste koelheid over willen doen,

Die morgenkoelte, die het moe verdriet
Nog niet als schaduw onder ’t zonlicht draagt,
Dien schemertijd, als men zich huiv’rend vraagt:
Is ’t nu al liefde? – Neen, nog niet... nog niet...

caravaggio | 16-12-09 | 00:59

Lewinsky | 16-12-09 | 00:57
Nooit animal farm gelezen? "We zijn allemaal gelijk, alleen sommigen zijn een beetje meer gelijk".

de^mol | 16-12-09 | 00:58

boeglul | 16-12-09 | 00:50
Heb je trouwens de 2 verzoekjes van Femke gelezen? Ze beweert (denkt) dat er nog geen 3 (Wouter Bos retoriek ala noem mij 3, nee 2 nee 1 ..) peer reviewed publicaties zijn die de sceptici gelijk geven. Dat is het niveau van GL in de kamer, wel 100 miljard willen uitgeven, maar je kennelijk nooit ingelezen in de pro en contra's. Dat is toch schokkend?

seven | 16-12-09 | 00:58

Dus om de partijen te definieren.
Er is een partij die denkt dat de aarde opwarmt en dat het door de mens komt. Er is een partij die zegt dat de aarde opwarmt maar dat het niet door de mens komt.
Er is een partij die zegt dat de temperatuur op Aarde daalt.
Heb ik zo alle partijen, en wie heeft er gelijk?

* er zelf niet warm of koud van word*

pius | 16-12-09 | 00:58

seven | 16-12-09 | 00:49
Dat is de wet van 500 miljoen.
Er zijn zo'n 500 miljoen blije, gestudeerde en relatief rijke mensen op dees Aardkloot, die hun zelfverzonnen schuldcomplex maar al te graag afwentelen op de domme draagkracht van ondergeschikten en onrendabelen.
We hebben geen nieuw crommuniksme nodig om aan deze misstand een einde te maken - da's al vaak genoeg geprobeerd ende faliekant mislukt. Nee, ditmaal moeten we elk volk en elk individu, arm én rijk tegelijk, geestelijk bevrijden:
Alles is er! U draagt geen schuld! De Aarde gaat niet kapoedt! U doet er toe, ook zonder geveinsde verantwoordelijkheid! Het paradijs is hier!

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:57

@zeg maar jansen | 16-12-09 | 00:53
Dus als je betaalt mag je de wereld verhitten?
*niet snappen doet*

Lewinsky | 16-12-09 | 00:57

Lewinsky | 16-12-09 | 00:51
De crux is het verschil tussen meningen en feiten.
Op dit moment hobbelen hele hordes mensen achter uitentreure herhaalde meningen aan, die ze tragische genoeg voor feiten aanzien ("Fact!").
Mensen die niet snappen hoe iemand nou toch in jezusnaam in die hoax kan trappen, kennen het verschil tussen meningen en feiten wél.

Merlot | 16-12-09 | 00:55

de^mol | 16-12-09 | 00:51
moet natuurlijk zijn nog kuddo's...

de^mol | 16-12-09 | 00:53

Lewinsky | 16-12-09 | 00:51 Het is handel, de CO²-Emissierechten zijn te koop. Als je betaalt mag je schoorsteen roken.

zeg maar jansen | 16-12-09 | 00:53

wakkere_nederlander | 16-12-09 | 00:47
Ik las laatst dat 22% van de mensen niet gelooft dat de veranderingen in het klimaat door de mens worden veroorzaakt.
78% dus wel.
Mijn voorstel:P als die 78% zich dan eens van kant maakt.
Dan bereiken ze een reductie van maar liefst 75% in één klap.
Dan gaan de sceptici later wel meten of het echt geholpen heeft.

(Overigens denk ik dat dit cijfers alleen maar dat Zweedse onderzoek, dat stelt dat 80% van de mensen hun mening baseert op datgene wat ze het vaakste horen, ondersteept)

Merlot | 16-12-09 | 00:52

boeglul | 16-12-09 | 00:50
pfff

repulse | 16-12-09 | 00:51

@seven | 16-12-09 | 00:49
Het is echt onbegrijpelijk dat er iemand trapt in de praatjes van dat oplichtersvolk.
De CO2-hoax zal toekomstige historici versteld doen staan.

Lewinsky | 16-12-09 | 00:51

seven | 16-12-09 | 00:49
yep, overigens no kuddo's voor je bijdragen...

de^mol | 16-12-09 | 00:51

Heb jij, van Pruisen , dan geen enkele consideratie met seven? Die man heeft onderhand blauwe vingers (2?) door het plempen van linkjes die moeten bewijzen dat de opwarming alles te maken heeft met zonneactiviteit en nu bewijs jij vandaag dat alles te maken heeft met aardscheten (CO2). Seven en Bas van Geel krijgen zo nooit gelijk.
Die bijbelbelt argumenten www.geenstijl.nl/archives/images/GTEMP... maken het ook niet makkelijker voor deze algemeen geaccepteerde klimaatwetenschappers. Ik mag het dan niet eens zijn met seven maar ik vind het heel flauw om met een fotootje te komen van een etterende puist en meteen een link te leggen tussen opwarming van het klimaat en CO2. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/11/... Al die handtekeningen zijn nu ook verloren moeite!

boeglul | 16-12-09 | 00:50

P.S. bedankt voor de mergpijp.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 00:50

bottehond | 16-12-09 | 00:33
Neem de vlucht naar voren. Vertel de vaste teef dat er een ander aankomt met allerlei verhalen dat zij jouw minnares zou zijn. En die vreemde bitch is zo gek als een deur. Het is een risico maar als het werkt ben je onder de pannen.

jatochnietdan? | 16-12-09 | 00:49

Lewinsky | 16-12-09 | 00:44
Of de tig x per jaar de wereld niet overvliegen. Zo'n Carlos van sargasso heeft meer CO2 uitstoot dan heel Afrika in een eeuw, en maar schrijven over de gevaren CO2...
Vorm van afschuiven van schuldcomplex op anderen.

seven | 16-12-09 | 00:49

wakkere_nederlander | 16-12-09 | 00:47 Hanneke Groenteman gooit meer gewicht in de schaal.

zeg maar jansen | 16-12-09 | 00:48

Als Femke Halsema geweaun stopt met ademen scheelt dat 0.000000000000000000000000000000000000123% CO2 uitstoot op jaarbasis.

altijd meegenomen toch?...

wakkere_nederlander | 16-12-09 | 00:47

zovoklets | 16-12-09 | 00:43

Het gekste is als je ze gaat afwijzen wegens te grote toestroom, daar moet toch commercieel gewin uit te maken vallen.

bottehond | 16-12-09 | 00:47

bottehond | 16-12-09 | 00:44
Youre welcome, maar ik zou toch wel een beetje op de centjes letten met de allimentatie enzo.....

repulse | 16-12-09 | 00:47

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:42
Ooit was er een tijd dat ook twain nog wel eens daadwerkelijk meedeed in discussie's zelfs regelmatig met opmerkingen kwam die een mens een aantal seconden hersenwerk koste om te weerleggen.
Jammer dat ze tot dit nivo is afgezakt

repulse | 16-12-09 | 00:45

repulse | 16-12-09 | 00:41

Nou, je adviseert me om verder te doen zoals ik het aanpak. Nogmaals dank voor de input en support.

bottehond | 16-12-09 | 00:44

Als de klimaathysterici echt geloofden in het gevaar van co2, hadden ze cola allang verboden.

Lewinsky | 16-12-09 | 00:44

seven | 16-12-09 | 00:37
Aflatenhandel 2.0 ook.

Merlot | 16-12-09 | 00:43

OT
Former DNC chief on senate health care bill states: JUST KILL IT!


ergo: Brakke Blablablama z'n healthcare program is afgeschoten door z'n eigen maatjes....., hoezo trekpop van Wallstreet...? (bron:CNN)


***alufolie pakt en zichzelf gaat inwikkelen****

woefdrammer | 16-12-09 | 00:42

oh trouwens "FREE SEVEN!!!"

repulse | 16-12-09 | 00:42

mark twain | 16-12-09 | 00:32

Of je het nu eens bent met seven of niet: seven heeft nu al meer bijgedragen aan de kritische gedachtenvorming dan jouw gansche gewetenloze systeemtrollengraaigeneratie bij elkaar. En seven rent niet weg voor discussies met andersdenkenden, dat ook.

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:42

bottehond | 16-12-09 | 00:39 Als je net gescheiden bent is de huidige minnares een "in between". Niet druk over maken dus.

zeg maar jansen | 16-12-09 | 00:42

Bos Hout | 16-12-09 | 00:12
Waar.
En ook een beetje om het zo grondig mogelijk leegschudden van Europa, dat op het moment in een "Wij Slopen De Aarde"-angstaanval/schuldkramp verkeert.
Een zeer lucratieve situatie voor de vele corrupte 3e wereldregimes.

Merlot | 16-12-09 | 00:42

@botte 00:39. De hoeveelste was dat? Anders maar even rustig aan met die minnaressen...

knutsel | 16-12-09 | 00:42

bottehond | 16-12-09 | 00:39
Dan kan je alleen maar eerlijk zijn vertellen waar de grens ligt en haar vrijelijk haar eigen keuze laten maken.
Of zoals andere al aangaven gewoon wat meer betalen...

repulse | 16-12-09 | 00:41

zo zal het zijn, de wereld is ons schouwtoneel.
*nacht, zacht*

geurtje | 16-12-09 | 00:40

repulse | 16-12-09 | 00:37

Natuurlijk niet. Ik ben gosternokke net gescheiden.

bottehond | 16-12-09 | 00:39

Wel grappig: een of andere acteur houdt in Kopenhagen een praatje met het spelletje Pong op het grote scherm erachter. www.youtube.com/watch?v=rut0GdqcjEQ

Bos Hout | 16-12-09 | 00:38

seven | 16-12-09 | 00:27

Stop maar, ik heb meer dan genoeg aanmoediging, advies en vragen gehad.
Iemand beweerde gosternokke dat GS jou geband had. Haar eigen parel!

bottehond | 16-12-09 | 00:38

Merlot | 16-12-09 | 00:34
In mijn ogen is het duidelijk, pak een natuurlijk fenomeen, vertel dat het slecht is en zeg dat de mens daaraan schuldig is om hem vervolgens geld uit de zak te kloppen. Erfzonde 2.0

seven | 16-12-09 | 00:37

bottehond | 16-12-09 | 00:33

*Neemt damast op en pikt een neutraal botje van het dienblad.*

zovoklets | 16-12-09 | 00:37

bottehond | 16-12-09 | 00:29
"Voor de dames: ze wil vanzelfsprekend te veel "
Dus is er een onbalans tussen wat jij biedt en wat zij wil. Ben je bereid je eigen grenzen te verleggen?

repulse | 16-12-09 | 00:37

bottehond | 16-12-09 | 00:19
Gewoon betalen, net als iedere andere hoer. [/ervaringsdeskundige]

woefdrammer | 16-12-09 | 00:37

geurtje | 16-12-09 | 00:27
I know. Suggestie? Alles is hier weer open en uncoded.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:36

mark twain
Uit jouw mond klinkt dat als een groots compliment, maak er anders een lijstje van. ;)

seven | 16-12-09 | 00:36

seven | 16-12-09 | 00:19
Maar wel opvallend om te zien, hoe kort geleden de relatie tussen zonneactiviteit en klimaatverandering kennelijk nog vrijelijk werd gelegd (en geaccepteerd?) in het wetenschappelijke veld.
Dat veranderde volgens mij pas nadat het ***politieke*** veld oppositie tegen Globalwarmania begon te genereren.
Hetgeen volgens mij een aardige indicatie is, voor de politieke beinvloeding van de wetenschappelijke publicaties.

De politiek schijnt trouwens tegenwoordig voor de wetenschap te bepalen wat "wetenschappelijk onbewezen" is.
En wel van week tot week, enigzins panisch reasgerend op de argumenten van de oppositie.
Zo werd onlangs het bestaan van het Middeleeuws Klimaatoptimum eventjes Ontkend.
En de 9e eeuwse groenheid van Groenland ook al Ontkend (VPRO Boeken, zaterdag).
En de kleine IJstijd werd deze week ook al Ontkend, geloof ik?

What's next?
Straks gaan ze nog Ontkennen dat de gletsjers ooit tot aan de Hondsrug reikten, en zomaar weer afsmolten --- zonder dat het de schuld van het autogebruik van de Wolharige Neushoorn en Steppenmammoet was.

Merlot | 16-12-09 | 00:34

Rammstein | 16-12-09 | 00:31
Dankjewel... daar ging mijn duveltje wat ik net had opengetrokken.. Gelukkig nog een paar trappisten staan.

repulse | 16-12-09 | 00:33

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:28

Daarmee ben ik het eensch.
Dank voor dit advies dat normaalgesproken zeker 400 euri zou kosten bij een excellente mental coach.
Misschien iets om te overwegen als stiel?

* ingenomen is met de HQ adviezen en vragen *

Tast toe, vrinden!
* kruiwagen botten in de draad rijdt *

bottehond | 16-12-09 | 00:33

mark twain | 16-12-09 | 00:29
Die heb ik destijds met winst verkocht. Ik sta overigens met m'n hele portefeuille nog steeds ruim in de winst. Als TT daalt naar 4 euro (nu rond de 6,50) heb ik per saldo nog steeds winst. Laatst nog binnen paar weken 5K op Alcoa. Verliezen heb ik nog nooit genomen.

You're living in the past.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:32

Omdat Seven ook maar eindeloos doorgaat. Ik herhaal het nog maar een keer ;Seven is de Jomanda van de klimaatkunde.

mark twain | 16-12-09 | 00:32

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:30
Als een duveltje ..... there she is.

Rammstein | 16-12-09 | 00:31

Rammstein | 16-12-09 | 00:25
Eg waar? Waar is ze trouwens, haar eierstokken aan het waxen?

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:30

Inderdaad, minnares zou positief moeten klinken, met spannende rendez-vous enzo.

knutsel | 16-12-09 | 00:30

@Berseker
Hoe gaat het met de ING tjes?

mark twain | 16-12-09 | 00:29

Dank voor de tips en nuttige vragen.
Kijk, zo kan GS ook nog nuttige tips genereren voor allerlei dilemmas.
We lijken wel communisten :-)
Just kidding.
Voor de dames: ze wil vanzelfsprekend te veel

bottehond | 16-12-09 | 00:29

bottehond | 16-12-09 | 00:19

Uit 'Macht Meester' - meditatie-editie:

'Een minnares die moeilijk doet kan een belangrijk signaal zijn. Wellicht heeft u niets van uw vorige vrouwelijke valkuil geleerd en laat u zich wederom in no time blind een gapende afgrond in zuigen.
Een minnares die moeilijk doet wil deep down gewoon een steady dwangrelatie en verdient het predikaat 'minnares' dus eigenlijk helegaar niet.'

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:28

bottehond | 16-12-09 | 00:19
Bedoel je Mark ?

Rammstein | 16-12-09 | 00:28

@Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:18
*Slaat hoofd op tafel*
Met sommige mensen kun je gewoon niet discussieren.
Maar vooruit:
www.eia.doe.gov/emeu/international/car... (bovenste link)

Spoon65 | 16-12-09 | 00:27

Botte Hond:
wat vaker uitlaten denk ik..

caravaggio | 16-12-09 | 00:27

bottehond | 16-12-09 | 00:19
Betreft het wettelijk omgangsrecht oid?

seven | 16-12-09 | 00:27

mark twain | 16-12-09 | 00:24

Nou u kan er ook wat van.

*zich ook gekwetst voelt*

pius | 16-12-09 | 00:27

Al de meer reden waarom WIJ minder CO2 moeten uitstoten.

andywattbulb | 16-12-09 | 00:27

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:22
ik ben blij dat je altijd van die discrete podia kiest.

geurtje | 16-12-09 | 00:27

@ bottehond | 16-12-09 | 00:19
Probeer eens, “mens doe normaal ik wil je gewoon neuqen”

Burnt | 16-12-09 | 00:26

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:09
Minimaal één. Er wordt uit gepraat.

Rammstein | 16-12-09 | 00:25

@Word er zo moe van.. | 15-12-09 | 23:35
OK

Meteo GeenWeer laatste update: Winter uit de boekjes. Maatschappijontwrichtende omstandigheden worden voorgeschoteld door de modellen. 1987, 1979 en zelfs 1963 komen in beeld. Bakken sneeuw en op termijn bittere kou. Dinsdag zou bij de laatste GFS op -5 blijven steken in het binnenland en met kerst zou er sneeuw vallen. Voorlopig veel te ver vooruit omdat een paar lagedrukgebiedjes de details en het verdere verloop bepalen. De modellen hebben nu moeite om in te schatten hoeveel sneeuw er de komende dagen gaat vallen. De Elfstedenkoorts begint in ieder geval alvast de kop op te steken.

Stir Glenfarclas II | 16-12-09 | 00:24

bottehond | 16-12-09 | 00:19
Decapiteren. Als je ze in leven laat, blijven ze de rest van je leven een pain in the ass. Mogelijk vind je dit te drastisch, maar voor 25K is er wel een Joego te vinden die het voor je doet.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:24

cumshaft | 16-12-09 | 00:20
LOL. Rural ;) De UHI (urban heat island effect of urban heat zone is ook leuk om aan te tonen waarom mensen denken dat het flink warmer is geworden, terwijl het feitelijk door slechte meetpunten komt. Korte video hierover van een kind die het begrijpt. www.youtube.com/watch?v=F_G_-SdAN04
via wattsupwiththat.com/2009/12/09/picking...

seven | 16-12-09 | 00:24

@bottehond 00:09

Natuurlijk vind ik dat het moslimgeloof ons niets goeds gebracht heeft en dat
wij een cruciale vergissing hebben begaan om zoveel islamieten te importeren.
Natuurlijk vind ik het ook volstrekt onwenselijk dat "wij" zouden moeten toegeven aan allerlei krankzinnige wensen en eisen. Maar het nut van het dagelijks getier en gescheld van types als Merlot zie ik niet.

mark twain | 16-12-09 | 00:24

Cortes | 16-12-09 | 00:19
he, u verpest hem.

*in de zeik genomen word*

pius | 16-12-09 | 00:23

geurtje | 16-12-09 | 00:19
Ik ook niet, wel dat het momentum voorbij is. Ik denk er met veel plezier aan terug, maar laten we stille dingen stil houden. Goed te horen dat je weer back on track raakt.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:22

bottehond | 16-12-09 | 00:19

Boomerangrheorie.

Van je af werpen, komen ze terug.
Komen ze niet terug, heb je te hard gegooid.

zovoklets | 16-12-09 | 00:22

@ bottehond | 16-12-09 | 00:19
Waarover doet ze moeilijk? Drank kan helpen.

Bos Hout | 16-12-09 | 00:22

bottehond | 16-12-09 | 00:19
dumpen alsof je een groenlinkse wethouder bent die een vrachtschip richting ivoorkust stuurt.

repulse | 16-12-09 | 00:21

bottehond | 16-12-09 | 00:19
hoezo moeilijk? wil ze te veel of te weinig.
en waarvan?

geurtje | 16-12-09 | 00:21

ha, en mensen mij maar uitlachen dat er geen rural heat island effect zou bestaan.

cumshaft | 16-12-09 | 00:20

Lieve mensen, het gaat in Kopenhagen maar om één ding: de financiële en machtsbalans tussen de VS en China. De rest is bijzaak.

Bos Hout | 16-12-09 | 00:12

Stimmt genau. Al moeten de VS gans de planeet in vlammen zetten: een stabiele lange termijn relatie met het land van Mu is heiliger dan wat dan ook. En geef de Amerikanen eens ongelijk. Als China in stukjes uiteen valt, is de boot aan én het hek van de dam.

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:20

Spoon65 | 16-12-09 | 00:13
Wikipedia!
Hahahaha!!!
Klimaatactivisten, IPCC-adepten!
En zelfs dáár heb je selectief uit geshopt!
Zie AirHead280 | 15-12-09 | 22:15

Op je knieen.... naar de Schijtvogellaan.
Doe de jongens daar mijn beste groeten.
Een kneepje in de wang voor Joris, en een kus voor Superjan als hij er toevallig is.

Merlot | 16-12-09 | 00:20

Merlot | 16-12-09 | 00:09
Het is een oud rapport, er is inmiddels meer bekend. Ik zit het door te nemen. Ze trappen iig in de valkuil dat de zonneactiviteit gelijk is gebleven. Dit leek wel zo, maar is in werkelijkheid niet zo. De magnetische activiteit is harder gestegen en wel doorgestegen. Itt aantal vlekken. In grafiek. www.kennislink.nl/upload/163872_276_11...
"Erg merkwaardig is dat hoewel het aantal zonnevlekken de laatste jaren afnam, de CME-activiteit wél bleef toenemen.
bron: Prof. dr. Kees de Jager."http://www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-klimaat

seven | 16-12-09 | 00:19

Iemand een tip hoe om te gaan met een minnares die moeilijk doet?
Ik heb wel zo'n idee, maar wil graag feedback.
Als het niet teveel gevraagd is.

bottehond | 16-12-09 | 00:19

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:15
ik snap er eigenlijk ook niets van.

geurtje | 16-12-09 | 00:19

mark twain | 16-12-09 | 00:15

lol

zovoklets | 16-12-09 | 00:18

Spoon65 | 16-12-09 | 00:13
De wiki, moehahaha! Get a life, lutserT.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:18

Als 7 een vrouw is ga ik vanaf nu alle linkjes van meneer openen en lezen... anders elfstedentocht achteruit schaatsen gaat. Als Mark Twain een vrouw is is het een omgebouwde. Want de goede vrouwelijke schrijfsters zijn op 1 hand te tellen .
Maar dit zegt niets over de vrouw in het algemeen heurr. Meer over de GS vrouw... Maar dit kan Flater vast wel leuk verwoorden

caravaggio | 16-12-09 | 00:17

@Merlot 01:14
Ben jij een herhalio of een vervelia of allebei.? Mijn god; wat kan jij jezelf vaak herhalen en wat schrijf je trouwens beroerd.

mark twain | 16-12-09 | 00:17

mark twain | 16-12-09 | 00:15

Ik kan wel iets. Staand plassen. Dat is toch ook iets, kunt u dat ook trouwens?

pius | 16-12-09 | 00:17

*heeft oprecht medelijden met MT*

knutsel | 16-12-09 | 00:17

Merlot | 16-12-09 | 00:09
Niet iedereen met een zwitsal achter z'n nick is newbie, Merlot. Ben in ieder geval geen wetenschappelijke assessment en beleidsanalyse. Aangenaam.

GSWAB45877 | 16-12-09 | 00:16

geurtje | 16-12-09 | 00:10
't Is allemaal nogal intens, daar heb/had je wel een punt.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:15

@pius 00:10

Ik schreef mag. Nooit is het bij me opgekomen dat jij iets, laat staan alles zou kunnen.

mark twain | 16-12-09 | 00:15

"Als het trolletje binnenkomt, juicht heel het reaguurgezin"

Merlot | 16-12-09 | 00:14

*Een wereldwijde afkoeling van een vulkaanuitbarsting is meestal kleiner dan 1,5° C. Toch is dit enorm groot afgezet tegen de wereldwijde temperatuurstijging van 0,8° C sinds 1920! Maar het kan nog spectaculairder. De uitbarsting van de Laki op IJsland in 1783 veroorzaakte een daling van bijna 5° C*.
www.kennislink.nl/publicaties/vulkanen...

Lewinsky | 16-12-09 | 00:14

Met vraagtekentjes en al.

Als je 't niet weet, moet je even naakt voor de spiegel gaan staan, Mark Twain, en checken of je een kudtje of een pikje hebt. De mensen willen dat graag weten, ik ook. Vermoed dat er maar weinig mannen zijn die zoveel ouwewijvengezanik als jij produceren, dus qua waarschijnlijkheidstheorie gok ik een fles mezcal 'op de kudt'.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:13

Merlot | 16-12-09 | 00:05

Misschien is mt een islamwatcher en VrijdenkerT.
Zoiets sluit men beter niet uit.
Maar goed: mijn steun aan de Groenen schijnt al verdacht te zijn, laat staan dat ik niet zomaar meega in de demonisering van @ mark twain.

bottehond | 16-12-09 | 00:12

Avond saam. Ook zo genoten van al die treurige smoeltjes uit Kopenhagen bij het einde van Pauw en z'n Witteman? Samson: "Het gaat mis!" Keesje Vendrik: "We moeten de wereld redden, maar het lukt niet!".
En die aandoenlijke Cramer die zich amechtig voor Arnold werpt, heerlijk.

Lieve mensen, het gaat in Kopenhagen maar om één ding: de financiële en machtsbalans tussen de VS en China. De rest is bijzaak.

Bos Hout | 16-12-09 | 00:12

@mark twain | 16-12-09 | 00:04
Zo is dat.
Eigenlijk kunnen we jou wel de Geert Wilders van GeenStijl noemen en Bottehond kereltje Pechthold.

Lets Kuttekrap | 16-12-09 | 00:12

@Bruine ster 00:06. De enige "vooruitgang" die we als Nederlanders op de klimaattop boeken is het in banen leiden van de geldstroom naar de "CO2- slachtoffers" in de derde wereld. Niks geen kewle elektrocars...

knutsel | 16-12-09 | 00:11

Man, vrouw, wat doet het er toe: mt is in elk geval lid van de generatie 'na mij de zondvloed' - ook wel 'inhalige sekte der babyboomerTs' geheten. Dat staat als een paal boven NAGP (Nieuw Al Gore's Peil).

Krachtmeester | 16-12-09 | 00:11

Spoon65 | 16-12-09 | 00:09
Link, subito.
En als het één van de IPCC hoaxers is hang je gruwelijk, en moet je op je knieen naar de Schijtvogellaan te 020, om bij Van Pruisen om vergiffenis te smeken, vind ik.

Merlot | 16-12-09 | 00:11

Aan vulkaanuitbarstingen doe je weinig, dus de premisse van deze post is nogal simpel. "Groen denken is links" en dus is het onderwerp van spot. Ik was ooit links, maar omdat ik caleidoscopisch in het leven sta, durf ik over de grenzen van het politiek veilige heen te kijken. Jammer maar mss ook wel ok dat ik voel dat ik terug moet naar de roots.
Wat een domme vooronderstelling...

Frederico Jacobse | 16-12-09 | 00:11

mark twain | 16-12-09 | 00:07

Hoe kan je nu alles vragen?

pius | 16-12-09 | 00:10

Maakt allahmaal geen fuck uit want over een jaar of twee dan heb ik m'n battlestar af en kom ik jullie allen redden ! [/'believers' waandenkbeelden modus off]

woefdrammer | 16-12-09 | 00:10

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:09
vorig jaar dacht ik nog wel.
maar alles verandert tegenwoordig altijd maar.
alhoewel, eens een kudt in het diepst van haar gedachten, altijd etceters.

geurtje | 16-12-09 | 00:10

Baarmoeder, eierstokken, alles nog een beetje intact? Mark Twain (from ground control).

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:10

mark twain | 16-12-09 | 00:04

Hehehehehhe...
Je bent op dreef.
Kalm aan, he. Ik zou niet graag zien dat je een ban kreeg.
Zouden jij en ik een werkbaar plan voor de toekomst van Nederland kunnen schrijven denk je?

bottehond | 16-12-09 | 00:09

seven | 16-12-09 | 00:01
Hoi Seven, kende je deze al?
Werd ik aan herinnerd door de nick van newbie GSWAB45877
(hoop dat de link zo werkt)
www.klimaatportaal.nl/pro1/general/sho...

Merlot | 16-12-09 | 00:09

Vulkanen: 230 Tg
Mensen: 28431 Tg

Zo zo meneer van Pruisen, omdat vulkanen 0,81% CO2 uitstoten tov de mensheid, doe je opeens alsof onze CO2 geen probleem meer is? Goed bezig kerel/wijfie.

Spoon65 | 16-12-09 | 00:09

mark twain | 16-12-09 | 00:07
Heb jij een kudt?

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:09

@pius 00:05

Natuurlijk mag jij alles vragen.

mark twain | 16-12-09 | 00:07

*meet ineens een Ph van 2 *

vander F | 16-12-09 | 00:06

Het is de zon. Alleen en altijd alleen maar de zon.

Langdurig meer activiteit (lees; nucleaire dingesen!) dan de tot dan toe geldende 'norm'; verandering klimaat.
Lancgdurig minder activiteit dan de tot dan toe geldende 'norm'; verandering klimaat. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn.

Wat de mens ook doet of niet doet. Het enige dat we kunnen doen is onafhankelijk worden van olie-dictaturen en schonere lucht inademen in de stad als er meer elektrisch wordt gereden. Maar dat heeft geen jota te maken met CO2 of opwarming van de aardkleaudt. Wel met technologische vooruitgang. En dat is wel vet kewl.

DeBruineSter | 16-12-09 | 00:06

bottehond | 16-12-09 | 00:03
Alsof Balkenende tot het Volk spreekt: "U moet Ja stemmen voor de EU-Grondwet!".

Merlot | 16-12-09 | 00:05

mark twain | 16-12-09 | 00:03

Mag ik u wat vragen. Bent u een vrouw of een man?

pius | 16-12-09 | 00:05

@bottehond 00:03

Natuurlijk weet ik dat jij alleen dankzij mij populair bent.

mark twain | 16-12-09 | 00:04

@ Mezelf
Sorry, nulletje teveel.
WAB 500102 is het.

Merlot | 16-12-09 | 00:03

Ik wil het nog wel een keer herhalen. Seven doet niet onder voor een handelaar in tweede hands stofzuigers.

mark twain | 16-12-09 | 00:03

mark twain | 15-12-09 | 23:51

Besef je wel dat jouw min kuddoos voor veel reg(l)uurderTs in feite een plus kuddoo zijn.
Maw: wie jij afbrandt heeft daarmee een goede pers onder het GS volk.
Denk ik, heur. Misschien vergis ik me.

bottehond | 16-12-09 | 00:03

GSWAB45877 | 15-12-09 | 23:53
Is mee te leven, echt.

WAB 45877?
Die ken ik niet.
Ik ken alleen WAB 5001002 (001).

Merlot | 16-12-09 | 00:01

mark twain | 15-12-09 | 23:51
Ga eens een uurtje buiten staan, weet je weer hoe koud de global warming in werkelijkheid voelt.. ;) Toeval of niet, de zon is ook erg rustig....

seven | 16-12-09 | 00:01

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:59

Ik probeer in mijn rol te blijven maar twijfel of dat wel lukt.

pius | 16-12-09 | 00:01

mark twain kán gewoon geen jongen zijn. Het moet een kudT hebben, kan niet anders...

Bertus Betonsloper | 16-12-09 | 00:00

juriste | 15-12-09 | 23:52

Duh. kansloos voorstel. Toch maar Van Persies blessure dan.

pius | 16-12-09 | 00:00

Ik lees de plempsels van Mark Twain altijd met veel plezier. Zijn of haar handschrift is erg herkenbaar en dat vind ik wel prettig, zo vlak voor kerst.

Berserker Nr. 1 | 16-12-09 | 00:00

pius | 15-12-09 | 23:59
Zoals ik al zei: het recht op twijfel is een groot goed.

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:59

Merlot | 15-12-09 | 23:56

Serieus. Is Twain een jongen? Ik dacht een meisje. Tell me pleezz.

pius | 15-12-09 | 23:59

Wat daar aan gedaan gaat worden? Kom nou, dat mogen we inmiddels toch wel bekend veronderstellen! De belastingdruk verhogen natuurlijk!

natte krant | 15-12-09 | 23:57

mark twain | 15-12-09 | 23:52
Dag lieve jongen!
Alles goed?

Merlot | 15-12-09 | 23:56

mark twain | 15-12-09 | 23:51
Alles is selectief en subjectief, waarde mark 'min één' twain.
Da's dus geen argument. Maar dat hoef jij ook niet te hebben, aangezien jij toch geen eigen mening hebt.

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:55

mark twain | 15-12-09 | 23:51
Welnee. Seven is Seven.

Rammstein | 15-12-09 | 23:55

mark twain | 15-12-09 | 23:52 Jij wel? Leg het ons eens uit dan, houdt het simpel want je weet dat we allemaal niet zo snugger zijn als jij.

zeg maar jansen | 15-12-09 | 23:54

*Nou ja, dan maar met een zwitsalletje door het leven*

GSWAB45877 | 15-12-09 | 23:53

@Merlot | 15-12-09 | 23:50
Het bleef voor de rest ook alleszeggend en akelig stil.

stoomloc | 15-12-09 | 23:53

@mark twain | 15-12-09 | 23:51
Jij bent ook een skeetje hoor.

Lets Kuttekrap | 15-12-09 | 23:53

@Jaap de Paap23:42

Je gelooft toch ook niet dat die van Pruisen maar dan ook dit van deze materie weet.

mark twain | 15-12-09 | 23:52

*free seven!*
Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:36
Ja, * free seven * ! Oh wacht..

seven | 15-12-09 | 23:52

Atlantis-95 | 15-12-09 | 23:45 Klik op het icoontje, klik op details en zie dat er geen details zijn. Niks aan de hand, gewoon doorlopen.
hisz.rsoe.hu/alertmap/woalert_read.php...

zeg maar jansen | 15-12-09 | 23:52

pius | 15-12-09 | 23:42 "
"Het voorstel van Nederland mikt er nu op een soort secretariaat op te richten dat onder toezicht van het VN-klimaatbureau moet gaan kijken of de klimaatgelden op de juiste plek terechtkomen". Nederland wil dus een soort bureau oprichten dat prominente personen zoals Mabel en Maxima aan een belangrijke functie kan helpen in Nederland.

juriste | 15-12-09 | 23:52

Stel nu dat onder Kopenhagen een soort niet vermoede onderaardse vulkaan opeens naar boven en tot uitbarsting komt. Een beetje CO2 erbij maar dan zou het hele pseudo-probleem opeens opgelost zijn. Door de natuur nog wel.

stoomloc | 15-12-09 | 23:52

@Jaap de Paap 23:42

Het is heel simpel. Seven is net zo oplichter als Johan Maasbach. Volledig selectief hier en daar een prutsartikeltje linken en ons willen doen geloven dat de Here toch bestaat.

mark twain | 15-12-09 | 23:51

*test*

GSWAB45877 | 15-12-09 | 23:51

bottehond | 15-12-09 | 23:48
Nee, was ontzettend flauwe opmerking van mij. Weliswaar hersteld, maar toch.

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:49

bottehond | 15-12-09 | 23:48

Nee hoor.

pius | 15-12-09 | 23:49

caravaggio | 15-12-09 | 23:46
Nah, cool. En eerlijk ook. Niets om je voor te schamen, vind ik. En nu ben ik echt vertrokken want ik moet in bad, hoor ik net.

*outst*

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:48

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:42
"zoveel om te geloven of af te wijzen. "
Het is in feite heel simpel. GS is de ultieme objectieve nieuwsbron. Voor aanvulling kijken naar de info van seven. En de mening van CoJones. En van ondergetekende uiteraard.

spanarchist | 15-12-09 | 23:48

Rammstein | 15-12-09 | 23:43

Het begint me te dagen, wat een KudTzooi.

pius | 15-12-09 | 23:48

*free seven!*

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:36

Heeft @seven een ban????

bottehond | 15-12-09 | 23:48

Hoeveel CO2 lanceren al die n(e)uqende ende naaqte liefdebedrijverTs wel niet per dag? Waarom is daar nog nooit een serineuqse studie naar verricht? Onderzoek NU!

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:48

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:44

Tsja, u heeft me te pakken.

pius | 15-12-09 | 23:47

jaap de paap:
nee ben een fan van 7. maar heb altijd moeite met de begrippen kwantiteit die lijken op kwaliteit maar het toch weer net niet zijn. Liever 1 treffende zin .. In deze kwestie ligt de overtuiging niet besloten in de hoeveelheid juiste links. maar toch meer in een bewustwording dat we onderdeel van zijn een natuurlijk systeem. Niets dus eigenlijk.

caravaggio | 15-12-09 | 23:46

*drie doormidden te slaan schapen naar LK oplaadt, en out*

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:46

betelgeuze | 15-12-09 | 23:45
Oké dan. Dan moet ik je een antwoord schuldig blijven.

Rammstein | 15-12-09 | 23:46

F7!

Merlot | 15-12-09 | 23:46

Rammstein, nee echt "nueken". Bijv. hij heeft me vanachter genuekt.

betelgeuze | 15-12-09 | 23:45

@Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:42
Nah ja, kan gebeuren. Maar je liet me wel schrikken zeg.

Lets Kuttekrap | 15-12-09 | 23:45

Een gezegende klimaatbeleving verder, allen.

*met lichte smuik brits opspringt*

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:45

Ehhhh, GS.... wat is dat Biological Hazard symbool in het Noord-Oosten van Australië precies???? Heb ik iets gemist????????? op hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Atlantis-95 | 15-12-09 | 23:45

pius | 15-12-09 | 23:43
Dat waag ik te betwijfelen!

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:44

@ MacReady, en alle andere non-believers!
Kijk deze documentaire eens dan, als je niet bang bent om het mis te hebben...
Deel 1 t/m 9 (voor de luie medemens)
www.youtube.com/watch?v=6TqqWJugXzs
www.youtube.com/watch?v=L5rGpDMN8lw&am...
www.youtube.com/watch?v=GzFL6Ixe_bo&am...
www.youtube.com/watch?v=mNQy2rT_dvU&am...
www.youtube.com/watch?v=5dzIMXGI6k8&am...
www.youtube.com/watch?v=6GjOgQN1Jco&am...
www.youtube.com/watch?v=VHI2GfbfrYw&am...
www.youtube.com/watch?v=7N9benJh3Lw&am...
www.youtube.com/watch?v=S_1ifP-ri58&am... (credits)
Dan ben ik benieuwd wat je hebt te zeggen. Niet als je alleen maar één kant van een verhaal hebt gehoord.

Da was ik nie... | 15-12-09 | 23:44

betelgeuze | 15-12-09 | 23:40
Bedoel je "nuken" ?

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:39
Wil je dat nooit meer doen : )

pius | 15-12-09 | 23:37
De CO2 uitstoot van die beroepsgroep is zwaar onderbelicht.

Rammstein | 15-12-09 | 23:43

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:41

Plemp van de dag! Twijfel is de eerst stap naar wijsheid. Ik twijfel bijvoorbeeld overal aan.

pius | 15-12-09 | 23:43

Verzoekt alle activisten met bordjes te verzamelen aan de voet van de vulkaan ... ;-)

Atlantis-95 | 15-12-09 | 23:43

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:28
Rammstein | 15-12-09 | 23:31

Ik ben blij dat na 25 jaar geschreeuw in mijn linkeroor er ook eens iemand in mijn rechteroor praat.
Bedankt seven.
(Sorry voor de links rechts verdeling)

Generaal Nguyen Giap | 15-12-09 | 23:43

Opwarming van de aarde dus.....
Aha, dus dat witte spul op de ramen van mijn auto is geen ijs maar gewoon gestolt CO2 of zoiets.....
@Zjakkulien CKQ
Ga toch iets nuttigs doen ipv mijn belastinggeld over de balk smijten...... begin eens met tweemaal daags mijn ruiten ijsvrij te maken zodat ik naar mijn werk kan om JOUW riante salaris te betalen.

necrosis | 15-12-09 | 23:43

Stir Glenfarclas II | 15-12-09 | 23:29
Je link lijkt meer een soort van geloofsbelijdenis. Er staat vrijwel niets bij dat niet op z'n minst twijfelachtig is. Vanwaar die hurry om iedereen maar aan de CO-2-slurf te krijgen?
Qui bono? De mensheid? Een misdadig lachertje.

Berserker Nr. 1 | 15-12-09 | 23:42

Lets Kuttekrap | 15-12-09 | 23:41
Het komt gewoon van de opwinding. Al die feiten en meningen; zoveel om te geloven of af te wijzen. Tegen de kerstdagen hoop ik het weer op een rijtje te hebben.

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:42

juriste | 15-12-09 | 23:38

Laat me raden, de blessure van Van Persie?

pius | 15-12-09 | 23:42

Uit de petitiepetities 'Er mist nog een recht', de petitie:

'Het recht op twijfel'

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:41

@Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:39
Paniekzaaier!

Lets Kuttekrap | 15-12-09 | 23:41

Rammstein | 15-12-09 | 23:36
Jij bedoelt neuken. Ik dacht aan nueken. Je weet wel, verleden tijd is nuekten.

betelgeuze | 15-12-09 | 23:40

Rammstein | 15-12-09 | 23:38
O kut, hij zit nog gewoon in het paneel, zie ik net.
Hi seven!

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:39

caravaggio | 15-12-09 | 23:37
Dank voor je zorg, maar heb je het idee dat ik ben opgehouden met zelf (kritisch) nadenken aan de hand van seven's linkjes?

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:39

Hm, het lijkt erop dat sommige GS redacteuren gewoon ontzettend geil op onze Groenlinks chicks zijn... zoveel aandacht krijgt zelfs Wilders niet!

Yeswecan | 15-12-09 | 23:38

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:36
Free Seven ! Is hij gebanned dan ? Dat kan nooit goed zijn voor het milieu ?

Rammstein | 15-12-09 | 23:38

Klimaattop is een afleidingsmanoevre om de aandacht af te leiden van belangrijkere zaken die er wel toe doen.

juriste | 15-12-09 | 23:38

Rammstein | 15-12-09 | 23:36

Ik snap um. Ingevlogen zeg je? Niet echt klimaatbewust die Hoeren.

pius | 15-12-09 | 23:37

MacReady | 15-12-09 | 23:18
Ja, op die schaal gebeurt het nu ook, LOL. Wat een malle vergelijking en wat laf om te moven als je wat tegengas krijgt. Morgen werkoverleg over de concept-projecten die volgende maand in kladversie klaar moeten zijn?

Berserker Nr. 1 | 15-12-09 | 23:37

Stir Glenfarclas II | 15-12-09 | 23:29
Goh beweringen die met klimaathoax dooddoeners en stokpaardjes op een moreel superieure manier worden afgeserveert in je link. Nee ik ben om, je hebt met overtuigd......... zucht.......

The Evil One | 15-12-09 | 23:37

Jaap de Paap: 23:28
Blijf een gezond wantrouwen houden jegens weters en betweters. Secundaire informatie in de vorm van links kunnen zaken verduidelijken en staven aan de waarheid / werkelijkheid. maar tegelijkertijd kunnen ze ook zand in de ogen strooien. Gezond verstand en luisteren naar de dorpswijze is dan het devies.
Maak me meer zorgen om de vissen op dit moment en in deze is de mens wel degelijk schuldig.

caravaggio | 15-12-09 | 23:37

Rammstein | 15-12-09 | 23:31
Sneu eigenlijk. Zonde ook; de eigen onzekerheid als schild tegen perspectiefverbreding.

*free seven!*

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:36

bottehond | 15-12-09 | 23:34

klimatosoof, ghe. Thanx.

*naar C02 hapt*

pius | 15-12-09 | 23:36

betelgeuze | 15-12-09 | 23:35
Vast wel. Er is toch een hele kudde hoeren ingevlogen ?

Rammstein | 15-12-09 | 23:36

En wordt er nog flink genuekt in Slopenhagen?

betelgeuze | 15-12-09 | 23:35

Stir Glenfarclas II | 15-12-09 | 23:29
LOL, je hoeft mij niet te overtuigen... ik geloof niet in de invloed van de mensheid op het klimaat. Feit is wel dat die uitstoot van de vulkanen ongelooflijk klein is ten opzichte van wat wij met z'n allen produceren. Hoe dan ook: bedankt voor de link.

Word er zo moe van.. | 15-12-09 | 23:35

seven | 15-12-09 | 23:33

grazie!

pius | 15-12-09 | 23:35

pius | 15-12-09 | 23:30

F*ck de groene leugen

www.klimatosoof.nl/

Voor de nodige informatie is dit een puike site.
Vrije Burgers :-)

bottehond | 15-12-09 | 23:34

@ pius

Het is de meeste hier waarschijnlijk zonneklaar, klimaattop is een onzin verhaal. Wat mij betreft een uitje voor velen (wo onze Creeemert) en een steekspel om de wereldheerschappij voor enkelen…

Burnt | 15-12-09 | 23:33

Deze vulkaan heeft dezelfde uitstoot als 1 tera Toyotas Prius.

michello | 15-12-09 | 23:33

pius | 15-12-09 | 23:32
Nee, dat loopt weer op stront uit.

Rammstein | 15-12-09 | 23:33

pius | 15-12-09 | 23:30 Tja, het klimaat is vandaag in een eerder topic al aardig behandeld.
Voor leuke docu's rapporten van CERN enz.. ctrl f op seven www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/12/...
Maar ook heel veel anderen hebben mooie pareltjes geschreven.

seven | 15-12-09 | 23:33

Rammstein | 15-12-09 | 23:31

Hoerentopic? Vertel!

pius | 15-12-09 | 23:32

Knallen met dat ding, elfstedentocht!!!

bandit | 15-12-09 | 23:29

Heheheheh....

bottehond | 15-12-09 | 23:32

pius | 15-12-09 | 23:30
Ben nog een beetje ontdaan van het hoeren topic .....

Rammstein | 15-12-09 | 23:31

Krachtmeester | 15-12-09 | 23:24

lol

Pon farr tijd?

zovoklets | 15-12-09 | 23:31

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:28
Daar vallen mensen over. Ik denk aan jaloezie. Hij tovert het binnen no-time op tafel. Ik heb er ook veel aan. Altijd handig wanneer iemand weet waar je moet zijn, of wat je wilt weten.

Rammstein | 15-12-09 | 23:31

Discussie gaat uit als een nachtkaars. Bloody shame. Ikzelf heb er de ballen verstand van. Anybody?

pius | 15-12-09 | 23:30

Praktisch gezien is geenstijl een blok aan het been, hoe durven ze onze onwaarheden zo te projecteren.

Ik hoop dat deze verraders ooit aan de hoogste torens en bruggen mogen hangen, dit is niet alleen verraad maar zijn ook de ergste maffia praktijken die Europa in 100jaar gekent heeft.

FantaBoy | 15-12-09 | 23:30

@Word er zo moe van.. | 15-12-09 | 23:27
Joehoe. Even de feiten.
bit.ly/7e7O9Z

Stir Glenfarclas II | 15-12-09 | 23:29

@vander F | 15-12-09 | 23:25 :
Daar worden ambtenaren op geselecteerd en zeker op het ministerie van VROM.

koerbagh ® | 15-12-09 | 23:29

Knallen met dat ding, elfstedentocht!!!

bandit | 15-12-09 | 23:29

MacReady | 15-12-09 | 23:23
Ik heb nog niet eens iets wetenschappelijks geplempt hier, dat was het vorige draadje. Je toont je een slecht verliezer. Wees toch blij dat we dit weekend kunnen schaatsen... ;) Daar ging het toch om, dat het kouder werd? Of zat er toch iets anders achter, system change, zie je wel vaak op de borden van de internationale socialisten die opeens heel veel met klimaat hebben......
Rot und Grün macht Braun www.meervrijheid.nl/?pagina=261

seven | 15-12-09 | 23:29

Wat Halsema met haar gheloofsbelijdenis uitstoot is ook niks anders dan CO2...

Smike | 15-12-09 | 23:29

MacReady | 15-12-09 | 23:23
Jammer dat je na zo'n kat weghuppelt. Ik ben erg blij met de linkjes van Seven: heeft mij al een hoop geleerd over dingen waar ik niets van wist.

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:28

Ach is er hier iemand onder invloed van een zwaar gelovige geweest onlangs?

Burnt | 15-12-09 | 23:28

Ik geloof niet dat de mens een significante invloed uitoefent op het klimaat. Toch is het in dit geval zo dat de uitstoot van de vulkanen erg hoog klinkt, maar het is slechts 0,000633% van de uitstoot van CO2 van alle landen bij elkaar in 2006.

Word er zo moe van.. | 15-12-09 | 23:27

bottehond | 15-12-09 | 23:25

Sure, thanx.

pius | 15-12-09 | 23:26

pius | 15-12-09 | 23:22

Ik lecture nooit iemand.
Vrije Burgers denken onafhankelijk en staan kritisch tegen overheidspropaganda.
Hun centrale agenda zijn onze Burgervrijheden en ze zijn sterk anti bullshit en anti establishment.
Datzelfde establishment noemt hen "ontevredenen" of "systeemhaters".
De amorfe groep onnozelen die zich laten leiden door het establishment en de MSM zijn burgers.
Kraak noch smaak, zelfverkozen ignoranten.
Verschil helder?

bottehond | 15-12-09 | 23:25

@koerbagh ® | 15-12-09 | 23:17 ,
altijd weer bewonderenswaardig hoe behendig mensen zijn in het het Oost-Indisch lezen.

vander F | 15-12-09 | 23:25

Terwijl Nederland as we speak kraakt onder een genadeloze vorst van een graadje of vijfentwintig, onder nul dus, below zero, en terwijl Groningen in verband daarmede om het nog erger te maken geteisterd wordt door de aankomst van grote groepen wolharige mammoeten die dorp en stad platstampen met hun wolharige platvoeten, en terwijl op de Veluwe op dit moment gletschers als paddestoelen uit de door permafrost keihard geworden grond opschieten, terwijl dat allemaal gebeurt, zit de hele klimaatmaffia in Kopenhagen bij de kachel aan de punch angstig te wezen over de naderende opwarming. Opwarming!
*op uitbarsten staat*

Lewinsky | 15-12-09 | 23:24

Ik laat het woord verder over aan de bekende pseudowetenschapper Seven en z'n bekende linksjesspam met eigen fantasierijke interpretatie van wetenschappelijke rapporten.
-out-

MacReady | 15-12-09 | 23:23

@ roeispaan:
Al Gore zou z'n Nobelprijs aan Monckton moeten geven.

srvman | 15-12-09 | 23:23

bottehond | 15-12-09 | 23:20

Wat is het verschil? lecture me pleezz.

pius | 15-12-09 | 23:22

Kopenhagen, het feestje van de boven ons gestelden en hun onnozele vazallen.
Men vraagt zich af waarom de antiglobalisten zich roeren in Kopenhagen.
Hun natte droom van de collectieve wereldregering is in volle ontwikkeling.

bottehond | 15-12-09 | 23:22

Smartazz | 15-12-09 | 23:16

Sorry hoor, hoe kan ik zo dom zijn.

pius | 15-12-09 | 23:21

koerbagh ® | 15-12-09 | 23:17
Gewoon een bekend fenomeen. Het gaat om de verstoring van een redelijk evenwicht. Zie ook mijn vorige bericht.

MacReady | 15-12-09 | 23:21

Lord Christopher Walter Monckton heeft niet erg door dat hij met een Noorse dame praat en sluit af met 'vielen dank'.

pe4444 | 15-12-09 | 23:21

Geweldige mooie speling der natuur. Zit GroenLinks autootje te pesten in de steden met die zogenaamde milieuzones, braakt zo'n vulkaan in een paar uur meer CO2 en fijnstof uit dan wereldwijd alle verkeer in 10 jaar kan produceren !
=even rits openen voordat ik het letterlijk in mijn broek doe=

opzouten.nl | 15-12-09 | 23:20

Smartazz | 15-12-09 | 23:16
Ik kan wel tot 10 tellen, maar dat wist ik niet. Dank dus. En het is trouwens 'ieder mens die', niet 'dat'. Of je moet het in de vorm van viswijf (bijv.) stellen. Maar goed, dat heeft weer te maken met taal natuurlijk; een heel andere tak van.

Jaap de Paap | 15-12-09 | 23:20

spanarchist | 15-12-09 | 23:16

Nee, dat zijn geen Vrije Burgers, maar burgers.

bottehond | 15-12-09 | 23:20

@Smartazz | 15-12-09 | 23:16 ,
en vallen temporele dissonanten toch prachtig binnen de ( doordef*ckwho?) vastgestelde grenswaarden.

vander F | 15-12-09 | 23:19

Aangezien bijna al die kudt-vulkanen in ontwikkelingslanden liggen moeten we maar eens flink wat compensatie eisen!
En dan te bedenken dat die landen dit al meer dan 4 miljard jaar flikken. Dat noem ik nog eens een ereschuld.

Chiant | 15-12-09 | 23:19

@ seven

Ja natuurlijk is WIKI onbetrouwbaar. Het is zo mooi, voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor mr Gore en de zijnen. En daar zit Denemarken nu een te dure en te veel CO2 top aan te verspijkeren.

@ seven
@ Generaal Nguyen Giap
@ AirHead280

Beadnkt voor jullie bijval.

Burnt | 15-12-09 | 23:18

AirHead280 | 15-12-09 | 23:05
Je zou het kunnen vergelijken met het menselijk lichaam. Het grootste gedeelte is water. Voeg je ineens een paar liter toe (op het totaal een zeer klein percentage), dan heb je ook al snel een waterintoxicatie.

MacReady | 15-12-09 | 23:18

Godallemachtig, Kopenhagen. Net als GFS vanavond een sneeuwBOM in de prognose heeft dit weekend, consistent met andere modellen. Dit is bovenop de 3 tot 10 cm die voor vrijdag gaat vallen. 20-40 centimeter zou best eens kunnen gaan lukken. Hou de sneeuwkettingen in ieder geval klaar en haal die slee van zolder. Dit kan het meest sneeuwrijke weekend in 30 jaar worden.

Stir Glenfarclas II | 15-12-09 | 23:18

Uit MacReady's linkje, waar hij handig overheen gelezen heeft: "Natural sources of carbon dioxide are more than 20 times greater than sources due to human activity".

koerbagh ® | 15-12-09 | 23:17

*Grote vulkaanuitbarstingen waarbij het stof tot meer dan 10 kilometer hoogte komt (stratosfeer) hebben invloed op het klimaat. Ze kunnen wereldwijd tijdelijk zorgen voor een geringe afkoeling*. www.knmi.nl/cms/content/8157/vulkaan_m...

Lewinsky | 15-12-09 | 23:16

bottehond | 15-12-09 | 23:13
De meeste "vrije burgers" laten zich met liefde van achteren nemen door de boven ons gestelden. Sterker nog, zodra ze een boven ons gestelde zien doen ze hun broek al naar beneden.

spanarchist | 15-12-09 | 23:16

Als ze nou even in het verdrag zetten dat actieve vulkanen worden gedoofd, is dat ook weer geregeld. En als ze dan toch bezig zijn, ook de zon regelbaar maken zodat ook die zonodig een tandje lager kan. Houden we het lekker koel en branden we ook de zon niet te snel op.

Zoetwaterpanharing | 15-12-09 | 23:16

Smartazz | 15-12-09 | 23:16

Goeie aanvulling.
Zie je wel dat El Goor een hoaxer is :-)

bottehond | 15-12-09 | 23:16

stelletje paupers hier, inclusief de mensen op de redactie!!!. Ieder mens, "dat tot 10 kan tellen", weet dat de aerosolen die vrijkomen een groot effect hebben op de inkomende zonneflux, zodanig dat de temperatuur gedurende een jaar of 4 met 2 graden daalt

Smartazz | 15-12-09 | 23:16

Hoe dan ook Macready,
1 flinke mega eruptie en je kunt alle klimaatmodellen in de prullenbak flikkeren,
en die zal plaatsvinden binnen 10.000 jaar,
kan dus ook morgen zijn.

Het klimaat discours is me te veel verantropologiseerd,
naar binnen gekeerd gekakel.

vander F | 15-12-09 | 23:15

Koopt Joodsche waar!

gentle giant | 15-12-09 | 23:06

botte koopt vanzelfsprekend alle waar die hij tegenkomt en geproduceerd is door de "kolonisten".

bottehond | 15-12-09 | 23:15

Generaal Nguyen Giap | 15-12-09 | 23:10
Idem: MacReady | 15-12-09 | 23:13

MacReady | 15-12-09 | 23:15

Klimt daar aan de rechterkant Regilio naar boven? Ik mag het hopen, dat hij er een stoppie in duwt!!

OpperRanger | 15-12-09 | 23:14

zovoklets | 15-12-09 | 22:59

De Vrije Burgers worden in het pak en in de aars geneuqt door de boven ons gestelden.

bottehond | 15-12-09 | 23:13

Burnt | 15-12-09 | 23:07
Lezen is een kunst. Mijn reactie was gericht op iemand die met Wiki schermt, maar zelf diezelfde bron niet helemaal begrepen had. Ik heb vervolgens duidelijk de wetenschappelijke bronnen gegeven waarop *ik* mij (o.a.) baseerde:
MacReady | 15-12-09 | 22:57

Probeer het nog eens.

MacReady | 15-12-09 | 23:13

http://www.youtube.com/watch?v=ijeykem5eWU&feature=related

spanarchist | 15-12-09 | 23:12

Als die linkse pikjes nu gewoon eens ff op houden met hun gezeik... Morgen moet ik weer naar mijn werk, en dan sta ik goedverdoeme wel weer te krabben ja! Dus niks temp. stijging.

Rick200SX | 15-12-09 | 23:11

Burnt | 15-12-09 | 23:07
Wiki is inderdaad onbetrouwbaar, zeker waar het gaat om de Global warming topics. Check:
Hoe Wikipedia stelselmatig en prompt informatie over klimaat manipuleert
www.dagelijksestandaard.nl/2009/03/19/...

seven | 15-12-09 | 23:11

Wiki schrijft exact datgene wat ik zei
MacReady | 15-12-09 | 22:59

Zelf de auteur misschien?
Dat is het probleem met wikipedia, nietwaar?, je hebt geen flauw idee wie de auteur is en waarom.
Wikipedia was een leuk idee totdat het gekaapt werd door activisten.
Verwijzen naar Wikipedia: domme zet!

Generaal Nguyen Giap | 15-12-09 | 23:10

seven | 15-12-09 | 23:02
Nee, dat is volstrekt irrelevant in de context. Immers, het broeikaseffect is een feit en maakt leven mogelijk. Het ging om mogelijke extra verstorende bijdragen. Bepaalde sceptici schermen vervolgens graag met de bekende percentages van het gehele systeem, maar gaan vervolgens gemakshalve zelf voorbij aan de relatieve *invloed* (niet volume) en alle feedback processen die e.e.a. versterken danwel verzwakken (bijv. vrijkomen extra CO2 uit en minder verzadiging door de zee), etc etc. Kortom, als je mij beticht van kort door de bocht redeneren, kijk nog eens in die spiegel.

MacReady | 15-12-09 | 23:10

Nou dat worden weer kamervragen.... in een spoeddebat

Andersom dag | 15-12-09 | 23:09

Fukking vulkanen. Tijd om ze vol te plempen met klimaathysterische mensen. Remt de uitstoot een beetje af en het ruimt de planeet lekker op. *doet nog ff lekker de CV opdraaien*

Sliptong | 15-12-09 | 23:09

@ MacReady

Dus als WIKI schrijft wat jij zegt dan klopt het? Joh je mag wat mij betref gelijk krijgen, of je het hebt?

Burnt | 15-12-09 | 23:07

"She cried, "Help there's danger near
Please open op the door"
Then the volcano erupted
And the lava flowed down from the mountain high above"
www.youtube.com/watch?v=RIcM4kd4_hI
Ome Bob heeft er liedje over geschreven, maar het origineel is ff niet te vinden.
Koopt Joodsche waar!

gentle giant | 15-12-09 | 23:06

Ik stel voor dat al die GL kabouters zich en masse als lemmingen opofferen door in die krater te springen, zodat die vulkaan dooft. Dan voegen ze de daad bij het woord door CO2 uitstoot in te dammen.

Affengeiler Schwanz | 15-12-09 | 23:06

MacReady | 15-12-09 | 22:34

Jouw stelling over de 1% triggerde mij om eens te kijken hoeveel % het aandeel van de mensheid is. Dank daarvoor. Dat het menselijk aandeel maar 6% procent is verbaasd me wel gezien alle commotie over het onderwerp. Dat van de resterende 94% slecht 1 procent door vulkanen komt zou kunnen, niet zo boeiend eigenlijk. Maar die 94% niet door menselijke activiteiten, die is interessant. Nogmaals dank.

AirHead280 | 15-12-09 | 23:05

MacReady | 15-12-09 | 22:50

Dank voor uw antwoord. mijn comment naar u had echter een algemenere strekking. Het nut/nutteloze van de Wetenschap.

pius | 15-12-09 | 23:03

MacReady
Je gaat met gemak voorbij aan het andere (hoofd) punt wat je vorige discussiepartner inbracht namelijk dat bijna 95 procent van de CO2 uitstoot natuurlijk is en dus slechts ruim 5 procent van de mens afkomstig.
Sterker, alle toename van CO2 de laatste 200 jaar (280 ppm tot 380 ppm) behelst nog geen 0,01 procent van de totale atmosfeer.

De menselijke bijdrage aan alle broeikasgassen is niet meer dan 0,28 procent. Of als je alleen CO2 neemt ruim 5 procent van de CO2 uitstoot is menselijk, 95 procent van de CO2 uitstoot is natuurlijk. Als we nu 20 procent minder uitstoten is dat dus een vermindering met 1 procent op de totale uitstoot en als bijdrage op alle broeikasgassen helemaal nihil dus. Het effect van zo’n verbod zal echter heel veel armoede in de wereld veroorzaken. Armoede is een veel grotere killer dan alle sprookjes van Al Gore.

seven | 15-12-09 | 23:02

@ groterdanronald | 15-12-09 | 22:21
Lord Monckton, wat een koning is dat. Het monthy python accent, de uitpuilende ogen met wallen. Deze man verdient een eigen klimaatshow. Elke week een andere boomknuffelaart confronteren met de ékte wetenschap. In plaats van dat het hysterische geroep van linkschmensen. Tot slot nog een kijktip voor de liefhebbers: vimeo.com/8023097

roeispaan | 15-12-09 | 23:01

De natuur is zelf al vervuilend genoeg, daar hoeft de mens niet nog een schepje bovenop te doen.

deoudererijperevrouw | 15-12-09 | 23:00

bottehond | 15-12-09 | 22:53

En over 30 jaar zal diezelfde kerel zeggen dat ze middels de Carboncredit markt een nog groter kapitalistisch paard hebben binnengehaald.

zovoklets | 15-12-09 | 22:59

Burnt | 15-12-09 | 22:56
Even je geheugen opfrissen, iemand anders kwam als eerste met Wiki aanwaaien om aan te tonen dat ik ongelijk zou hebben. Echter, Wiki schrijft exact datgene wat ik zei. Nice try, no cigar. Zie ook mijn vorige bericht.

MacReady | 15-12-09 | 22:59

JP_Nee! | 15-12-09 | 22:53

Jij most botte maar es mailen, zal ik je iets vertellen wat je wel wilt horen, denk ik

bottehond | 15-12-09 | 22:58

Voorlopig moet ik morgenochtend weer gewoon krabben...

brienenoord | 15-12-09 | 22:58

Volgens mij is er sprake van een Wetenschappershoax.
De wetenschap is helemaal geen wetenschap.
Je kunt het beter (wedenkendatwehetwetenschap') noemen.
Maar ja, das geen gezicht op je visitekaartje en het kost ook weer een regenwoud of twee.
-
Misschien kunnen we het in het kader van de Wetenschap beter,(wedenkendatwehetwetenmaaralswehetnietwetendanverzinnenwegewoonwat) noemen.
Of (Wewetenhetmaaralsdepolitiekhetnietwilwetendanwetenwehetniet).
-
Wetenschappers, je wil het niet weten....

pius | 15-12-09 | 22:57

@ MacReady

Ja leuk geprobeerd natuurlijk dat WIKI gebeuren. Zoals je wellicht weet zijn er voorvallen bekend van WIKI pagina’s die regelmatig veranderd worden om een bepaalde uitkomst te genereren. Dus aankomen zetten met WIKIwaarheid?

Burnt | 15-12-09 | 22:56

Lol, zelfs *kuch* 'moeder aarde' steekt haar rokende middelvinger op naar de klimaat-idioten in Kopenhagen.

JosVerbeek | 15-12-09 | 22:56

2010 wordt, dankzij de redelijk sterke el Nino van dit moment, record warm. 1998 gaat vallen, zijn we van dat afkoelingsgeneuzel af. Gewoon natuurlijke variabiliteit in een stijgende trend. Lees maar, ´t komt van de UK Metoffice dus dan is het waar:

www.metoffice.gov.uk/corporate/pressof...

(onder voorbehoud, d´r mag geen mega vulkaan roet in het ehh de atmosfeer gooien)

Weerhaan | 15-12-09 | 22:56

Vulkanen, gewoon, omdat ze het kunnen.

Rammstein | 15-12-09 | 22:54

* Behead de groene Khmer *

bottehond | 15-12-09 | 22:53

Poten af van de natuur. Wij zijn ook natuur, en zo'n kampvuur is mooi. Wie weet hoe groot het heelal is, en zo ja wat zit daar dan achter? Mensen moeten zich niet verdiepen in dingen die ze niet kunnen bevatten. Denk eerder aan angsten als Islam en de overname van de wereld. Gaat heel snel nu hoor..

JP_Nee! | 15-12-09 | 22:53

@ Black Sabbath

Uw kennis met betrekking tot energieopwekking is niet echt optimaal... Jammer

Gewoon omdat het kan | 15-12-09 | 22:53

Vanmiddag onthulde een klimaathoaxer dat als het toch niet klopt wat El Goor cum suis beweren er geen man overboord is, want de wereld wordt door een evt. verdrag "rechtaavrdiger, cosialer en beter".
Zouden diegenen die in de klimaathoax een soort Putsch van de NWO of Etzioni aanhangers zien dan toch gelijk hebben?
Ik vond het zeer zeer onthullend wat die knakker zei.

bottehond | 15-12-09 | 22:53

40 jaar klimaatervaring en het is altijd wispelturig en onvoorspelbaar geweest. Lamaar klappen die vulkaan, mooi schouwspel.

Stroopdoos | 15-12-09 | 22:53

Voor de ideenbus bij groenlinks:

-Bouw een visnet om die vulkaan!
en verder:
-Stop ermee....

chekaz | 15-12-09 | 22:52

Stel: De aarde heeft een systeem dat probeert zichzelf continu in balans te houden.
Stel: Hogere CO2 waarden komen voor in- of vlak na perioden met temperatuurstijging.

Als de temperatuur stijgt gaat de aarde warmte en CO2 uitstoten om uiteindelijk een temperatuurdaling te bewerkstelligen.

crk | 15-12-09 | 22:52

@Heuvel | 15-12-09 | 22:17
LOL, ik vind u nog steeds wel lievv hoor.

kapotte_stofzuiger | 15-12-09 | 22:52

Dat mag niet van die vulkanen, stelletje rechtse rukkers.

Elisabeth2 | 15-12-09 | 22:52

pius | 15-12-09 | 22:43
De onderbouwende bronnen zijn wetenschappelijk en vooralsnog is het gros van de meest recente bronnen het erover eens dat vulkanen een relatief kleine bijdrage leveren, een bijdrage die gemiddeld genomen gestaag afneemt, terwijl de menselijke uitstoot aantoonbaar toeneemt. M.a.w. dat eerder genoemde percentage, hoe hoog/laag ook, wordt ook nog kleiner.

MacReady | 15-12-09 | 22:50

Als we dan toch met grafieken gaan smijten heb ik er hier ook nog een paar die de temperatuur stijging in perspectief plaatsen. En dan niet van de afgelopen 200 jaar, maar over een 'iets' langere periode gebaseerd op ijsmetingen.
WAT NOU Global Warming???

Zie: www.rense.com/general88/warming.htm

De Stramme Kabouter | 15-12-09 | 22:47

watsinneneem | 15-12-09 | 22:43

Maar wel op het milieu.

pius | 15-12-09 | 22:45

MacReady | 15-12-09 | 22:41
Ga jij eens gauw naar Kopenhagen. Ze hebben je daar nodig.

Graaf van Egmont | 15-12-09 | 22:44

Goed geschreven man dit stuk :) precies hoe ik er over denk...

Ik zeg: Hulde!

Ik begrijp trouwens ook niet waarom ze niet eerst die vulkanen aanpakken, ipv van in nederland benzine etc zo duur mogelijk te maken. Ik bedoel in Tjechie heb je je tank vol voor een bounty, en als je ziet wat daar elke dag aan trabantjes en andere kut hokken de bergen op en af knalt met een bult zwarte rook... Kan echt niet!

Rick200SX | 15-12-09 | 22:44

de mens heeft helemaal geen invloed op het klimaat ,wat verbeelden we ons wel.
wetenschappers van likmevessie , dat zijn het , prutsers.
'gooit nog een plastic zak in de allesbrander'

watsinneneem | 15-12-09 | 22:43

MacReady | 15-12-09 | 22:34

Wiki is trouwens ook niet wetenschappelijk, informatief jazeker maar wetenschappelijk, dat niet.
Over de Wetenschap valt ook wel het een en ander te beweren. Wat beweert de wetenschap bijvoorbeeld over de wetenschap. Dat zou ik wel willen weten.
-
De wetenschap komt continu tot nieuwe inzichten. Het ene onderzoek word tegengesproken door het andere. Melk is gezond/melk is ongezond u kent het wel. De wetenschap, tsja. Je weet het niet.

pius | 15-12-09 | 22:43

MacReady | 15-12-09 | 22:37
Wiki vernielerdt!!

de bier | 15-12-09 | 22:42

Burnt | 15-12-09 | 22:30
Iedereen kan een trendlijntje pakken om tot de gewenste uitkomst te komen. Volgens diezelfde theorie koelde de aarde tussen ~'83 en ~'93 ook af. Historisch en statistisch gezien een uitspraak met 0 waarde. Idem voor hetgeen je beweert.
wxgr.nl/?/Clim/world_temp.htm

Aan wat select gekozen pieken en/of dalen middels een trendlijntje conclusies verbinden is zinloos, gezien de grote variantie. Ja, dat geldt ook voor uitschieters naar boven.

MacReady | 15-12-09 | 22:41

Alles aangaande de onnatuurlijke opwarming van de aarde is de grootste bullshit, maar dat zal iedereen met een klein beetje verstand ondertussen wel door hebben.

130 tot 230 teragram is overigens zomaar veel. Das zo'n 200 miljard kilo :|

*Vangelis* | 15-12-09 | 22:41

spanarchist | 15-12-09 | 22:40
Tweede wereldland, more like.

Heuvel | 15-12-09 | 22:41

Look Ma, I'm on top of the Climate.

www.carbonwarehouse.eu/

(Partner van Pravda Capital)

zovoklets | 15-12-09 | 22:40

gentle giant | 15-12-09 | 22:36
Flauw. België mag dan wel in ontwikkeld gebied liggen, het is in feite een derde wereldland. Daar zou je niet mee moeten spotten.

spanarchist | 15-12-09 | 22:40

En voor diegenen die niet mobiel surfen:
en.wikipedia.org/wiki/Greenhouse_gas
Zoals gezegd, alle vulkanen tezamen ongeveer 1% van de jaarlijkse menselijke uitstoot.

MacReady | 15-12-09 | 22:37

1816 is de geschiedenis ingegaan als "het jaar zonder zomer" na uitbarsting van de vulkaan Tambora in Inonesie in 1815. Dit veroorzaakte een werelwijde afkoeling die langer dan 20 jaar duurde. Tambora ligt om de hoek van de Mayon. Zoiets is natuurlijk ook in onze tijd mogelijk, alleen hoor je daar nooit iemand over.. Laat staan over de rommel dat zo'n geval uitbraakt. Daar verbleken China en Rusland bij.

Der alte Fritz | 15-12-09 | 22:37

zovoklets | 15-12-09 | 22:21
LOL !! Ze ruiken het wel een keer.

Rammstein | 15-12-09 | 22:37

AirHead280 | 15-12-09 | 22:15
En Wiki weerlegt nergens hetgeen ik schreef. Toch beter je huiswerk voordat je mee gaat praten.
Als je iets dieper gekeken had in wiki/wapedia:
wapedia.mobi/en/Greenhouse_gas

MacReady | 15-12-09 | 22:34


@ de tandarts

Gelul, de afgelopen 10 jaar is de aarde AFGEKOELD, wetenschappelijk bewezen. Alleen dat is wat minder handig voor een klimaattop…

Overigens, ik weet niet hoe het bij jouw is maar hier is het -4

Burnt | 15-12-09 | 22:30

ppsssttt, heb je een vuurtje voor me?

ambsterdammetje | 15-12-09 | 22:30

Vulkaan, natuur?
Daar staan wij toch boven..

ach, jij.. | 15-12-09 | 22:29

Zolang het Yellowstone niet is ,is het geen vulkaanuitbarsting.
Als het Yellowstone wel is stel ik voor onze razende reporterT Van Pruisen er heen te sturen voor een sensationele livereportage.
Twee vliegen in een vulkaanuitbarsting, hij zijn 15 seconds of fame, en Wij?
Jeweetzelluf.

pius | 15-12-09 | 22:29

@Michelos | 15-12-09 | 22:16

Tot op heden zie ik er niet echt iets concreet vreemds aan. 's Winsters vriest het af en toe en zomers schijnt de zon met af en toe heel veel regen. Ook stabiel is dat er elk jaar weer allerlei records worden verbroken. Het 10 jaar record van juli in Zutphen, het 50 jaar record van september in Delfzijl etc. etc. Dit gaat al decennia achter elkaar zo op elke plek op de wereld. Dus relax, we gaan niet met z'n allen naar de verdoemenis.

GJH | 15-12-09 | 22:27

Uhh...

Welk effect heeft dat uitstootfeest op de Elfstendentocht?

zovoklets | 15-12-09 | 22:27

de tandarts | 15-12-09 | 22:25
Maar aan wie/wat ligt dat? Dat is de vraag m.i...

Heuvel | 15-12-09 | 22:27

ja lekker realistisch om de CO2 uitstoot in teragram te doen. Teragram is hetzelfde als megaton, alleen dat klinkt megaton minder heftig... Maw: dit is een schijntje in verhouding met wat wij met z'n allen uitstoten...

sjakei | 15-12-09 | 22:27

Een flinke vulkaanuitbarsting kan een afkoelend effect op de aarde hebben. Alle gekheid: er is natuurlijk wel iets aan de hand. Het wordt in eenkorte tijd steeds warner, zowiezo in nederland. In de zomer is er steeds meer warme oostenwind en in de winter houdt de zachte zuidwester steeds vaker huis. Resultaat: hetere zomers en zachtere winters hier te lande. Dit kan van tijdelijke aard zijn, maar het zou me niet vebazen als dit systematisch is in nederland.

Dit winterse weekje zie ik als een kleine onregelmatigheid.

de tandarts | 15-12-09 | 22:25

Van Pruisen's toetsenboord is helemaal nat

Bukoswski | 15-12-09 | 22:24

Het gaat alleen maar om geld! Nergens anders over.

Er is niks mis met ons milieu, ik kom zelfs uit een voortreffelijk milieu. Waar het in Kopenhagen om gaat is emissie rechten, en de handel daarin. Het is net als met de mest quota, of de melk rechten. Lucht handel.

Kijk naar de 'arme landen' die dreigden weg te lopen als ze niet genoeg afgekocht werden.

IzNoGood | 15-12-09 | 22:24

@ Michelos

Wel eens van cyclus gehoord? Overigens het is maar net welk “nieuws” je wilt horen (en je voorgeschoteld krijgt). De tegensprekende berichtgeving is niet van de lucht. Maar neem van mij aan, in Kopenhagen gaat het om iets heel anders dan klimaat. Gewoon macht en geld. En hoeren natuurlijk want die zijn er nu gratis ;)

Burnt | 15-12-09 | 22:23

Ik maak mij meer druk om de sulfaten en zwaveldioxide die zo'n vulkaan hoog de stratosfeer in pleegt te blazen, niet dat we daar wat tegen kunnen doen, maar de vorige keer dat zoiets gebeurde was ook in de Filipijnen, toen was het Pinatobu die zoveel van die rotzooi de lucht inblies en daarmee de gemiddelde temperatuur met een goeie graad naar beneden bracht.
.
Toen de temperatuur weer een beetje normaal joeg een el nino van ongekende omvang (er was nog nooit zo'n sterkte gemeten) de gemiddelde oppervlakte temperatuur verder omhoog, ook al weer iets waar niet tegen kunnen doen, en sinds die tijd (1998) is het niet meer zo warm geweest en is ook zeker geen sprake van jaarlijks sneller stijgende temperatuur, ondanks het feit dat wij mensjes meer CO2 en roet de lucht in blazen.

Ranja Drinker | 15-12-09 | 22:21

Lord Monckton doe hier eens iets aan..

vimeo.com/8023097

groterdanronald | 15-12-09 | 22:21

In Australie weet men dit dus niet.

zovoklets | 15-12-09 | 22:21

Niet alleen CO2, maar ook een hoop roet en as, Krakatau heeft het zo ooit voor elkaar gekregen de aarde 1,2 graad te koelen voor een jaar.

dugo | 15-12-09 | 22:20

"Joehoe Kopenhagen: daar komen weer tonnen CO2 aan"
-
Joehoe GeenStijl: deze CO2 is ongevaarlijk want daar kunnen we geen miljarden subsidie mee verdienen..

Moi2 | 15-12-09 | 22:19

@Heuvel | 15-12-09 | 22:18
*was. Jezus, zoveel heb ik nog niets eens gedronken. Ik maak wel een slechte indruk zo...

Heuvel | 15-12-09 | 22:19

@Michelos | 15-12-09 | 22:16
Wat het niet zo dat als de temperatuur ging stijgen we juist minder stormen zouden krijgen?

Heuvel | 15-12-09 | 22:18

Geen vuurwerk nodig dit jaar. 60CX gaat er eens goed voor zitten.

60CX | 15-12-09 | 22:17

CO2 zit tussen je oren.

pendajo | 15-12-09 | 22:17

kapotte_stofzuiger | 15-12-09 | 22:13
Hurrrr durrr epic fail, hurrr durrr.
DAAROM zetten die mannen dus nergens bronnen bij! Edoch, het wordt wel in context geplaatst, niet?
*nog een Grimbergen pakt*

Heuvel | 15-12-09 | 22:17

Nou niet elke keer doen alsof wat gehoaxte temp-stats en gehackte mails ineens alles debunken en. Het feit dat we jaar na jaar in tig landen allerlei warmte records breken, of records aantal tornados busten, record aantal floods settelen, en al die smeltende poolijsco-shit erbij, dat zegt ook wel wat. Ik zeg niet dat het Co2 verhaal waar is, maar er is wel iets aan de hand, en die volcanos zijn er altijd al geweest met hun activiteit en dat is nu niet erger

Beetje op 't weernieuws letten en daar de trends bestuderen en je weet dat er IETS is dat het klimaat van slag brengt.

Michelos | 15-12-09 | 22:16

Kan mij een zelfde topic herinneren over een vulkaan die op uitbarsten zou staan. Is toen ook niet doorgegaan.

Willem VanDer Decken | 15-12-09 | 22:15

Dus de natuur vecht nu al terug tegen de klimaattop?

eed | 15-12-09 | 22:15

@ MacReady | 15-12-09 | 22:01
( Alle vulkanen samen ongeveer 1 procent van de menselijke uitstoot. Next. )

Het is een beetje anders volgens wikipedia: "De menselijke/industriële CO2-uitstoot bedraagt ongeveer 6% van de totale natuurlijke aardse CO2-uitwisseling volgens de huidige wetenschap." De rest (94%) komt door "savanne- en bosbranden (blikseminslag), uitstoot uit vulkanen, verteringsprocessen in natte oerwouden en mangroven, en uit de CO2-uitwisseling uit de zeeën en oceanen".

MacReady --> Next

AirHead280 | 15-12-09 | 22:15

Bij groenlinks etc. zijn ze hier natuurlijk al lang van op de hoogte. Maarja zo'n vulkaan kan helaas geen belasting betalen :(

Frits Fap | 15-12-09 | 22:15

@Heuvel | 15-12-09 | 22:06
U lijkt we een klimaatwetenschapper.
*integrale tekst copy/paste:
In Deutschland (Angaben aus unfccc.int) sind die gesamten äquivalenten CO2-
Emissionen (incl. „Land Use, Land-Use Change and Forestry“, LULUCF) von 1990 bis 2004 von etwa 1200 Tg (1 Tg = 1 Teragramm = 1 Megatonne = 1 Mt) auf knapp 1000 Tg gesunken. Sie haben also um 18.2 % oder um 1.4 %/Jahr abgenommen.

kapotte_stofzuiger | 15-12-09 | 22:13

Hoeveel kubieke km's fijnstof is dat bijelkaar?

Bij zo'n vulkaan helpt het overigens lekker niet om je eraanvast te ketenen.

Gummibrösel | 15-12-09 | 22:10

Ja, en wat betalen die Filliino's mee om dat allemaal te compenseren!?!?

Flowers | 15-12-09 | 22:10

De indianen deden vroeger de regendans.....
Wij gaan tegenwoordig met alle regeringsleiders bij elkaar op een zogenaamde VN conferentie in Kopenhagen "het klimaat voor de komende jaren bepalen".
Wij lagen dubbel om die indianen, over 100 jaar ligt men dubbel om ons....

Gerben Zonderland | 15-12-09 | 22:09

Vulkaanuitbarstingen zijn een verzinsel van de rechtse lobby...

da wizard | 15-12-09 | 22:09

Mooie timing van moeder natuur !!

Al Bundie | 15-12-09 | 22:09

Vulkanen zijn een hoax van onnozelaars, co2 ies de schuld van de hardwerkende man die net een auto kan kopen.

HotFrog | 15-12-09 | 22:08

God=natuur?

lekkeropdetrekker | 15-12-09 | 22:08

Wow ..... amazing .....

Rammstein | 15-12-09 | 22:08

Lekker z'n gang laten gaan die vulkaan. En niet zo janken over de uitstoot. Hoort erbij. Puur natuur, zeg maar. Als je al iets aan die uitstoot kan doen, begin dan eens bij die amerikanen met overgewicht die te lui zijn om te bewegen en iedere meter met hun V8 afleggen richting de Drive-in (incl geldautomaten). Maar dat terzijde. Er zal toch niks concreets daar in Kopenhagen afgesproken worden. Na ons de zondvloed! Met een beetje geluk ben ik 80+ als de helft van het land gaat overstromen. Wat boeit mij het dan nog!

bolknakje | 15-12-09 | 22:07

Ik ben ook voor een geboorteverbod!!! al die nieuwe mensen ademen CO2!!! Daar gaan de ijsberen helemaal kapot aan !!!!!

blendedperfection | 15-12-09 | 22:06

Heel goed en laat ze in Kopenhagen meteen even de plaattektoniek aanpakken en verbieden want die levert ook een hoop ellende op!

Arie Pastafari | 15-12-09 | 22:06

Hahaha! Strakke actie van Mr.Vulcano.
En wij maar neuzelen over gloeilampies, dubbel glas, ecotax en de thermostaat een graadje lager.
Laat de natuur maar eens boeten flink boeten voor de klimaatverandering.

Lets Kuttekrap | 15-12-09 | 22:06

Schroef daar es een spaarlamp op...

MichieldeMuiter | 15-12-09 | 22:06

Stel je voor dat de mens alleen maar (toevallig) bijdraagt aan CO2 reductie.
(Lees goed, 'reductie'!)
Dan warmt de aarde toch op.
dan moeten we toch iets doen?
Wat stel jij voor vPruisen?
Verhuizen naar achter de Utrechtse heuvelrug.
Met dit beleid komen er geen hogere dijken en de pot raakt snel leger.

Einde van de Domheid | 15-12-09 | 22:05

Daarom wordt er ook gesproken over het VERSTERKTE broeikaseffect. De mens versterkt het effect, het veroorzaakt het niet. Als we geen broeikaseffect zouden hebben, dan zou het hier altijd vriezen. Als we een te erg broeikaseffect hebben... Tja, ga maar eens op Venus kijken.

M-J | 15-12-09 | 22:04

Heel goed GS, de aarde wordt niet warmer, er gaat geen land verloren aan een stijgende zeespiegel, er drogen geen meren en rivieren uit, al die beelden zijn gephotoshopt door de Linksche Kerk. En moslims.

mokum4all | 15-12-09 | 22:04

Nou maar hopen dat het klimaatverdrag op tijd rond is, dan kunnen ze al die miljarden snel in die vulkaan flikkeren om de Co2 uitstoot te stoppen voor het te laat is.

endofdays | 15-12-09 | 22:02

Morgen een spoeddebat?

dubber | 15-12-09 | 22:01

Hey, das een stratovulkaan ! *verder lerend met aardrijkskunde*

mrBigStar | 15-12-09 | 22:01

Alle vulkanen samen ongeveer 1 procent van de menselijke uitstoot. Next.

MacReady | 15-12-09 | 22:01

Was GL ook geen voorstander van kolencentrales?

Conan de Rabarber | 15-12-09 | 22:01

Inderdaad Femmie en Jacqueline, wanneer gaan jullie een wetsvoorstel doen die dit soort buitensporig wangedrag van vulkanen aan banden legt. Of zijn jullie nog niet zo ver?

Burnt | 15-12-09 | 22:00

Luister hier niet naar mensen, een kerncentrale spuugt veel meer co2 dan zo'n natuurlijke vulkaan!

Black Sabbath | 15-12-09 | 22:00

Excuus, dubbelklik.

Subjectief | 15-12-09 | 21:59

alles is relatief....

Wayoo | 15-12-09 | 21:59

Suske en Wiske hadden jaren geleden al dé oplossing: druk gewoon een kurk in die vulkaan.

Subjectief | 15-12-09 | 21:58

Suske en Wiske hadden jaren geleden al dé oplossing: druk gewoon een kurk in die vulkaan.

Subjectief | 15-12-09 | 21:58

doe eens live stream link posten!

Peppah | 15-12-09 | 21:58

Ja, maar hallo, dat is natuuuuur ja!

maar16jaar | 15-12-09 | 21:57

Tja, het broeikaseffect is ook voor een zeer groot deel gewoon natuurlijk. Temperatuurschommeling is iets wat bij de aarde hoort.

Derek6928 | 15-12-09 | 21:56

BAM zo'n grote vuurbal jonge.

DoodEnVerf | 15-12-09 | 21:56

Gewoon een dikke kurk erin en klaar is kees.

Goeiemaggel! | 15-12-09 | 21:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen