Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zeg klimaathoaxer. Mag ik een vraag stellen?

manbearpig.jpg Nee. Vragen stellen tijdens de UN klimaatconferentie in Kopenhagen wordt niet bepaald op prijs gesteld. Zeker geen kritische vragen. En al helemaal geen vragen afkomstig van erkende non-believers. Neem nou Phelim McAleer. Mijnheer de zelfverklaarde journalist/documentairemaker/etterbak/luis-in-de-pels/bezorgde burger probeerde tijdens een persconferentie Prof. Stephen Schneider van de Stanford University aan de tand te voelen over de gelekte e-mails rondom ClimateGate. Hoe zit het nou met die gefalsificeerde en weggelaten data? Voordat McAleer er erg in had hingen er twee hysterische PR-meisjes aan zijn microfoon en mieterde een fatzo beveiligingsbeambte hem de zaal uit. Beelden HIER. Maar ook in Nederland begint het kalltstellen van klimaatcritici steeds meer in zwang te raken. De zogenaamde klimaatonnozelaars, zoals Femke Halsema ze placht te noemen, krijgen er keihard van langs. Sukkels! Oplichters! Minderwaardige systeemhaters! In de Televaag bijvoorbeeld lezen we een interview met voormalig TNO bobo Arthur Rörsch. Mijnheer doet een boekje open over hoe een afwijkende opvatting in de klimaatwetenschap tegenwoordig een garantie is voor een leven lang in je eentje koffie drinken in de pauze. Zo. Linken we tenslotte nog even naar het lezenswaardige drieluik (1, 2, 3) van Willem de Zwijger hieromtrent. En een aluhoedjeslink uit een kappersblaadje over hetzelfde onderwerp. Komt u de saaie zondag wel weer door, toch?

Reaguursels

Inloggen

Global 'problems' ask for global 'solutions'. Please welcome your one World Government and global taxation.

c'mon, globale krediet'crisis', voedselcrisis, energiecrisis, globale terreurdreiging en last but not least.. the greatest story ever told (na religie).. man made global warming.
Wanneer doen wij dit ophouden?
Als we gezaam op veewagens afgevoerd worden, luitjes, is het toch echt net iets te laat.
Nou, kop op.. tv uit en lekker werken morgen.

Minister van Angst | 15-12-09 | 00:45

-weggejorist-

kakistos | 14-12-09 | 23:40

-weggejorist-

kakistos | 14-12-09 | 23:40

@ theo4116 | 14-12-09 | 21:27
Je vergeet voor het gemak maar dat deze zelfde industrie ook leuk verdient aan deze weerhype en je gelovigen zijn ook niet vies van "petroldollars".
.
Er kan ook weinig discussie en onenigheid over ontstaan lijkt me als je stelling is dat meer koolzuurgas automatisch en direct leidt tot een stijging in temperatuur.
Vervolgens produceer je een grafiek en is de vaststelling dat de hoeveelheid koolzuurgas netjes zijn verwachte trendlijn voortzet maar je temperatuurtrendlijn in je grafiek gaat oostwaarts over de laatste tien jaar.
Ergo, je eigen grafiek geeft het tegenovergestelde aan van wat je stelling is.
Je laat vervolgens je grafiek zien met de woorden; Ziehier, de temperatuur stijgt netjes paralel aan de hoeveelheid koolzuurgas.
Iedereen zal je voor gek verklaren en jij blijft vertwijfeld alleen achter in een lege zaal terwijl je je wanhopig afvraagt waarom toch iedereen je voor gek verklaart.

said_fred | 14-12-09 | 21:50

-weggejorist-

theo4116 | 14-12-09 | 21:27

Ook een vrij nieuw woord 'klimaatonnozelaars'

Jan Gordelroos | 14-12-09 | 17:06

Ik las dat de zon even geen vlekjes wil geven, maar dat is nog niet statistisch bewezen onze schuld door de zure regen onheils profeten welk nu klimatoleugen heten.
Weet iemand overigens wat van de snel op een zijspoor gezette politicus geworden is, welk de euvele moed had om tegen de massa hysterie in te verklaren dat de problemen te overdreven werden m.b.t. de millennium wisseling.
Gelukkig heeft men een klimaatspeeltje gevonden, anders waren we nu volop kernwapens aan het maken voor een eventuele kometen regen af te slaan welk ons zou kunnen bedreigen.
Een en al een dubbele agenda verhaal.....

jongtrilseeker | 14-12-09 | 16:42

@ Denkt Na, je hebt gelijk.
Voor de bewering dat die grote oliebron zou bestaan kon ik geen andere bronnen vinden. Voor de rest wel. Maar het ging me dan ook meer om de balans van de dollar. En waar de prijs voor een vat olie begint.

Da was ik nie... | 14-12-09 | 15:16

Klimaat = religie. En in oorlog, liefde én religie is alles geoorloofd.

Dr. D | 14-12-09 | 14:32

@ boeglul | 14-12-09 | 00:51
Alleen het taalgebruik al;
"De eenzame strijd van de broeikasongelovigen. De klimaatsceptici over hun twijfels"
"De uitstoot van broeikasgassen leidt tot een flinke opwarming van de aarde, met een gevaarlijke stijging van de zeespiegel als gevolg. Geen twijfel mogelijk, vindt een meerderheid van de wetenschappers.Toch zijn er volhardende sceptici die het allemaal niet willen geloven. Met welke argumenten proberen ze de gesloten rijen van wat ze de broeikasbroederschap noemen open te breken? "
.
En gezien het feit dat u ook dit taaltje er op nahoudt is het wel duidelijk hoe de vlag erbij hangt.
T'is net of je in de kerk zit waar meneer de dominee/pastoor een donderpreek houdt en dreigt met hel en verdoemenis.
Om vervolgens zalvende woorden te spreken en verdere duiding geeft over de besproken Bijbelteksten.
.
"Het zijn ware meesters in het zaaien van twijfel over de zekerheden van de klimaatwetenschap." lijkt mij aan duidelijk al weinig over te laten. Een oproep tot "gleichschaltung" als u het zou kunnen redden kregen we een boekenverbranding en verbranding van "entartete kunst" de ongelovigen gingen naar "werkkampen" waar boven de poort teksten zouden staan als "arbeit macht frei" of "heropvoedingskampen".

said_fred | 14-12-09 | 12:44

Ach ik haal mijn schaatsen maar weer uit het vet. We schijnen te kunnen schaatsen komend weekend (opwarming van de aarde, red.)

smalltown_cynic | 14-12-09 | 12:16

G. Henkie6454 | 14-12-09 | 09:47
Schrijf die consensus maar op je buik. Hier een citaat uit de gehackte emails:

"I would tend to avoid the word 'consensus', since it is not a well defined concept."

En uit diezelfde emails een citaat van John Christy, hoofdauteur van het IPCC-rapport van 2001:
"This gets to the issue that the "consensus" reports now are just the consensus of those who agree with the consensus. The government-selected authors have become gatekeepers rather than honest brokers of information. That is a real tragedy, because when someone becomes a gatekeeper, they don't know they've become a gatekeeper - and begin to (sincerely) think the non-consensus scientists are just nuts (... it's more comfortable that way rather than giving them credit for being skeptical in the face of a paradigm)."

Wat je vergelijking met twijfel aangaande de evolutieleer betreft: die gaat mank. Onder biologen is géén discussie gaande over de vraag of het opperwezen nu voor 10 of voor 20 procent verantwoordelijk is voor de diversiteit van de soorten. Onder klimatologen is er een discussie gaande in hoeverre de mens verantwoordelijk is voor aardopwarming. 10%? Minder? Daar is geen consensus over. Ook wordt er hevig getwijfeld aan het nut van boomringmetingen, zo lees ik in die emails. Er vliegen beschuldigingen over en weer van "unscientific" gedrag. J. Christy wordt achter zijn rug om uitgemaakt voor idioot ("The kindest interpretation is that he is a complete idiot"). Over Herr Prof. Dr. Hubertus Fischer van de Climate and Environmental Physics Institute, Universiteit van Bern, wordt het volgende gezegd:

"Hubert's chapter has lots of detail, many figures which have lines with the phrase 'analyst's opinion' - one of his favourite terms for things he made up."

Things he made up. In vredesnaam, kom me niet aanzetten met die veelgeroemde consensus of de integriteit van klimaatwetenschappers. Ik geloof er niet meer in.

Kardinaal Meier | 14-12-09 | 11:12

@Mayhem123 | 13-12-09 | 23:38
Dat "NEEN" baseer ik o.a. op het feit dat in de middeleeuwen de temp. veel hoger was zonder een verhoogde CO2 concentratie. Maar ook dat feit probeert de CRU te verdoezelen. Bovendien zijn meer aanwijzingen dat het verband niet klopt. En al zou er wel een verband bestaan, dan wil dat nog niet zeggen dat er sprake is van een oorzakelijk verband.
Kortom, geld uitgeven aan CO2 reductie is je reinste geldverspilling. Bovendien is de doelstelling (50% minder CO2) volkomen belachelijk, gezien de groei v.d. wereldbevolking, economie en mobiliteit.
De hele affaire is niet alleen een hoax, maar ook een soap, opgevoerd door een stelletje randdebielen.

Hoefnagel | 14-12-09 | 10:16

De enige manier om "het klootjesvolk" geïnteresseerd te krijgen in het milieu is als "wij" geld kunnen besparen en NIET uitgeven. Vooral niet aan arme landen waar het voor 90% naar een dictator gaat. Die mensen kunnen vaker zelfs meer hulp gebruiken om te kunnen eten. Maar weer een leuk filmpje.

bandit | 14-12-09 | 09:53

Grappig dit alles. Op het moment dat d'een of d'andere reli het waagt om de evolutieleer te bekritiseren, dan loopt iedereen hier met de verworvenheden van de wetenschap te zwaaien. Op het moment dat echter een verwaarloosbare minderheid een aantrekkelijk standpunt (climat hoax) inneemt tegen een massa wetenschappers met minder leuke bevindingen, dan rent iedereen als een kip zonder kop achter die Don Quichotes aan die beweren dat er helegaar niets aan de hand is. Vreemd dit.
Doet denken aan de even vreemde weerstand tegen griepvaccinaties en het gedrag van terminale patiënten die plotseling een zelfbenoemde wonderdokter geloven die bij hoog en bij laag volhoudt dat de patiënt helemaal geen kanker heeft.

G. Henkie6454 | 14-12-09 | 09:47

@ Da was ik nie... | 14-12-09 | 02:57
dat "the energy non-crisis" book is een single source issue
een man zegt het, niemand anders heeft het gevalideerd
vind ik dus zwak verhaal om een totale denkrichting op te veranderen
cheap and abundant energy is over boys
that's the real inconvinient truth
want
energy = prosperity
in het hollands: we zijn dus het haasje
daarom snap ik 'copenhagen' niet
single issue scientists
het probleem van de toekomst is niet te veel fossil energy use
maar juist een gebrek daaraan met alle (nogal onvriendelijke) consequenties

Denkt Na | 14-12-09 | 08:55

@ Da was ik nie... | 14-12-09 | 02:57
sterk verhaal hoor zo midden in de nacht

Krokoklaas | 14-12-09 | 08:46

@mzzia | 13-12-09 | 17:37

Stop de verspreiding van dit filmpje, wat een irritante stem en waardeloze beargumentatie van die vent.

atm0s | 14-12-09 | 08:07

Wat een neuqels goed idee, die hele opwarming van het klimaat.

j33w | 14-12-09 | 07:48

@boeglul | 14-12-09 | 00:51
Is daarvoor empirisch bewijs... dat is een leuke filosofische vraag.
Is er empirisch bewijs dat er uberhaupt wel iets bestaat?
Er vanuit gaande dat we alleen onze subjectiviteit kennen, die we overigens alleen kunnen objectiveren middels afspraken of middels de 'consensus van serious business', mogen we er dus ook vanuit gaan dat elke waarneming of meting op zichzelf nooit empirisch vast te stellen is.
Ook al betreft die meting een zogenaamde empirische meting, empirisme is op zichzelf ook subjectief.
En dan rijst dus ook de vraag of de waarnemer zelf eigenlijk wel bestaat.

PAAL! | 14-12-09 | 07:44

@ michzelluf
Amerika heeft de grootste (tot nu toe bekende) oliebron op aarde. Aan de kust van Alaska. Maar probeert dit stil te houden, of zegt dat boren het milieu zou aantasten. Ze hebben genoeg olie daar om de hele VS voor de komende 200 jaar te voorzien. En voor 50 cent per liter!
.
Ze hoeven geen olie te kopen uit Arabie. Maar de Arabische landen waarvan Amerika olie koopt moeten van de winst een deel van de Amerikaanse staatsschuld kopen. En de olieprijzen in dollars houden!
.
Dit houd de dollar overeind (en belangrijk) zelfs met die enorme schuld van 12,104,620,902,632.71 dollar. En dat heeft de dollar nodig omdat deze niet meer gedekt is door de goudreserve.
.
Welke Arabische landen wilden hiervoor niet tekenen? Eén daarvan is Irak. Dat was beloofd dat Amerika zich erbuiten zou houden als het kuwait zou binnenvallen.
De ander is Iran. Iran heeft op een gegeven moment zelfs gedreigd de wereld te overspoelen met goedkope olie. En dit te doen in euro's!
.
Dan zou zowel de Amerikaanse economie, als de dollar compleet ten einde zijn geweest. Dus niet zo gek dat ze daar nu zitten.
Maar de world bank en de federal bank bepalen wat ze Arabie betalen voor een vat. En daar komt het doorverhandelen nog bovenop.
.
Sorry dat ik geen linkje heb, maar dit komt niet van het internet. Maar een aantal boeken en artikelen (Deens) waarin ze ondermeer het boek waar stinkdiertje op doelde "the energy non-crisis" aanhalen.

Da was ik nie... | 14-12-09 | 02:57

Maar wie verklaard dan de ijstijd ??? Dan zijn er toch ook grote temperatuur schommelingen ???

MrColt | 14-12-09 | 01:46

www.vn.nl/Standaard-media-pagina/DeEen...

Volgens mij krijgen de klimaatsceptici voldoende aandacht in de media, zeker op internet is hun invloed oorverdovend . In Nederland vinden we Henk Tennekes, , Harry Priem, Bas van Geel en bijvoorbeeld Arthur Rörsch. Op GS vinden we onder de reaguurders seven. Het zijn ware meesters in het zaaien van twijfel over de zekerheden van de klimaatwetenschap. Ze zijn het geloof ik over één ding eens dat de mens niet kan doorgaan met het opbranden van alle fossiele reserves. Harry Priem vind je bijvoorbeeld hier: www.co2minderen.be/CO2_CONTROVERSE/co2...

Dr. Harry N.A. Priem is emeritus-hoogleraar Isotopengeologie en Planetaire Geologie aan de Universiteit Utrecht en beweerd dat er rond het jaar 1200 druiven groeiden op Groenland…
Is hiervoor empirisch bewijs?

boeglul | 14-12-09 | 00:51

Op dit moment is het broeikas effect de belangrijkste theorie.
Mayhem123 | 14-12-09 | 00:29
Nee, niet waar. Er zijn steeds meer wetenschappers die zeggen dat de zon voor het overgrote deel het klimaat bepaald, en dat de bijdrage van CO2 een kleine, zeer kleine bijdrage levert die niet significant is om ons daar zorgen over te maken. Lees ook maar de linkjes van seven naar het CERN instituut.

de^mol | 14-12-09 | 00:32

Zo'n grafiekje ziet er mooi uit, en gelukkig zijn er genoeg wetenschappers in de wereld die bezig zijn deze theorie te bevestigen of te weerleggen. Op dit moment is het broeikas effect de belangrijkste theorie. Wie weet is het een combinatie van factoren en past jou plaatje naast de menselijke factor in het grote geheel. We hebben echter niet de luxe om te wachten.

Mayhem123 | 14-12-09 | 00:29

Mayhem123 | 13-12-09 | 23:56
Onzin. De veranderingen gaan helemaal niet hard. Er zijn in het verleden veel snellere veranderingen geweest met ook veel grotere temperatuurschommelingen. Aan het einde van de laatste ijstijd (16.000 jaar geleden) steeg de temperatuur in 10 jaar tijd met vele graden!!!! Ten 2e steeg toen de zeespiegel met wel 4 meter, jawel meter, per eeuw, de laatste eeuw maar met 18 cm! Zie ook deze link en bekijk de grafiekjes maar eens (wel naar beneden doorscrollen hoor!):
wattsupwiththat.com/2009/12/09/hockey-...

de^mol | 14-12-09 | 00:24

Zolang deze leugencampagne niet stopt is elke geloofwaardigheid weg en laten nepwereldverbeteraars en handelaren in angst steeds zien waarom
ze nu een hoog spel spelen en niet willen verliezen. Discussieren en kritiek geven en krijgen moet altijd een plek krijgen in een maatschappelijk debat en niet weggedrukt worden door manipulaties en propaganda.

nadenkeniseenkunst | 14-12-09 | 00:18

@2amazing | 13-12-09 | 23:36
Erg interessant zeker bij 25 min.

Hobbykip | 14-12-09 | 00:12

@Mayhem123
Ik heb genoeg gelezen en gehoord om aan te nemen dat klimaatwetenschap geen wetenschap is, maar politiek. Wetenschap gaat om feiten. Klimaatwetenschap gaat niet om feiten. Wetenschap gaat om pure waarheidsvinding. Klimaatalarmisten zouden juist klimaatsceptici moeten omarmen, om zo tot de feiten te komen. Maar wat doen de klimaatgelovigen? Ze weren sceptische onderzoekers, ze weren sceptische journalisten op de klimaattop... Daar zit iets niet goed!
De broeikastheorie is volgens velen helemaal niet de meest waarschijnlijke, maar wel voor de politieke elite wereldwijd. De klimaathype wordt dan ook naar mijn idee (en van vele anderen) gedreven door heel andere motieven. Er kunnen veel nuttiger zaken met het geld gedaan worden, bijvoorbeeld de arme landen helpen opbouwen (niet door een subsidie-infuus) door ze aansluiting te laten vinden op internationale handel. Dat heeft nu effect. De klimaathysterie is luchtfietserij.
Het klimaat is niet te voorspellen, zeer moeilijk te doorgrinden en naar mijn idee absoluut niet te beïnvloeden door de mens.
Ik geloof slechts in feiten, niet in aannames... Het laatste woord gun ik u, ik ga slapen.

p0rn0 | 14-12-09 | 00:10

@ Mayhem123 | 13-12-09 | 23:56
Ja, kunnen we.
0,43% van 9% gaat het hem sowieso niet doen.
Misschien heb je dat grafiekje ook gezien waar ze temperatuur en koolzuurgas concentratie in één grafiekje hebben staan.
Is daar dan een duidelijke, eenduidige correlatie te ontdekken die voor een volle 100% aanwezig is ?
www.hourofthetime.com/wordpresstest/wp...

said_fred | 14-12-09 | 00:03

@ p0rn0,

De aarde kende vele perioden, maar veranderingen vonden niet plaats binnen 150 jaar. De opwarming van de aarde en de concentratie van broeikasgassen in de lucht nemen hand in hand toe. Dat we op dit moment niet alles begrijpen wil niet zeggen dat de theorie niet klopt. Wil je het goed inschatten, dan moet je alle onderzoeksresultaten kennen (die ken ik zeker ook niet). Dat er eventueel dingen zijn weggelaten, dat is dan kwalijk, maar het diskwalificeerd de gehele theorie niet. Op dit moment is de broeikas theorie meest waarschijnlijke, maar wie weet komen er andere oorzaken aan het ligt. De vraag is, kunnen we het risico nemen.

Mayhem123 | 13-12-09 | 23:56

@Mayhem123 | 13-12-09 | 23:38
Wil me niet met jullie discussie bemoeien hoor, maar kan wel wat inbrengen: Om niet eens zo ver terug te gaan in de tijd (op een tijdschaal van 4,5 miljard jaar), in de vroege middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur gedurende een lange periode warmer dan nu.
Zelfs de VN (IPCC) was het daar in de jaren '90 mee eens. In recentere rapporten hebben ze al deze kennis achterwege gelaten, paste niet goed in hun verhaal. Was er toen al sprake van een industriële revolutie? Nee toch...

p0rn0 | 13-12-09 | 23:48

janeetochnietdan:
wie koopt de rechten? Dat doen we toch lekker onderling? En die belasting kunnen we toch ook elders compenseren. Nee mentaliteitsverandering is no 1.en dat kost tijd

caravaggio | 13-12-09 | 23:46

@Mayhem123 | 13-12-09 | 17:00
>en de veranderingen lopen synchroon met de industriële revolutie.
NEEN!
@Hoefnagel
Waar baseer jij jou NEEN! op dan? Is dat alleen maar jou gevoel, of kun je het met argumenten onderbouwen?

Mayhem123 | 13-12-09 | 23:38

seven | 13-12-09 | 19:19
Kijk, dit is relevant seven. je hebt gelijk, rechten moeten per opbod verkocht worden, anders haalt het niks uit.
een vast belastingtarief heeft als probleem dat het geen innovatie stimuleert> onder een belasting-regime betaal je minder als je minder uitstoot, in een permit-systeem verdien je geld.
Daarnaast is er met belasting altijd weer de vraag hoe dat herverdeeld wordt. Overheden zijn daar notoir onhandig in, de markt zou in dit geval geld energie-efficiente bedrijven sturen.

janeedantoch | 13-12-09 | 23:37

Prof. dr. Hans Oerlemans is meteoroloog aan de Universiteit van Utrecht en heeft een grote liefde voor gletsjers. Hij is een expert op het gebied van de wisselwerking tussen ijskappen en gletsjers, en het klimaat. Hij publiceerde in Nature en Science en werkte als hoofdauteur voor het IPCC (Intergovernemental Panel on Climate Change). Oerlemans is een 'dissidente' meteoroloog:

www.deburen.eu/nl/programma/detail/han...
20 maart 2008
natrium.openminds.be/deBuren_053.mp3

Interessant om te horen hoe een oud IPCC lid verteld over het klimaat en werkwijze van het IPCC

2amazing | 13-12-09 | 23:36

We hebben nu wel lang genoeg allerlei wetenschappelijke betweters geciteerd.
.
Tijd voor enkele scenario's met Gezond Verstand oplossingen. Bijvoorbeeld:
- Als het water stijgt laten we alle bijbelfundamentalisten gewoon verzuipen. Die geloven heilig dat God de Regenboog aan de hemel schilderde als belofte dat hij nooit meer een zondvloed zou sturen! Kunnen ze de Heere i.p.v. ons gaan pesten.
- Verder worden alle onwillige migranten, zoals k*dtmarokkaantjes en -antil-iaantjes, voor de keus gesteld: of oprotten of als gedrilde dijkbouwer aan de slag.
- Alle kustbewoners moeten zelf in het weekend met een schepje meehelpen om de dijken te verhogen. En niet achteraf zielig gaan zeiken bij de belastingbetaler.
- De duinen voor Den Haag worden afgegraven, zodat het water vrij spel heeft om
alle burelen schoon te spoelen. Dat spoelwater wordt in de Hofvijver gerecycled en vervolgens door gesluisd naar de burelen van de gesubsidieerde linkse kijkbuis bobo's.
Ook bij dit graafwerk worden onwillige dubbele paspoorthouders ingezet.
- Gewelddadige holigans worden als menselijk schild op het strand van hoek van holland ingezet. Mochten ze er niet in slagen om het water tegen te houden, dan mag dit water verderop wat kanswijken schoonspoelen.
- Voor het opruimwerk worden milieu activisten ingezet. Etc. etc.
.
U ziet, Het klimaat selectief zijn gang laten gaan, biedt ook kansen.

Mr. Bator | 13-12-09 | 23:30

@ Arduenn Schwartzman | 13-12-09 | 23:23
Ministers misschien nog niet een zozeer.
Vraagje, wie heeft decennia lang proberen te voorkomen dat wegen werden doorgetrokken en daarmee mogelijk de druk van de ketel kon worden gehaald ?
Wegen die in het niets stoppen en plannen voor verbreding/aanleg wegen werden kapot geprocedeerd tot aan de hoge raad om de zaak maar zoveel mogelijk proberen te traineren om dat verfoeilijke kapitalistische systeem (dat toch lekker zorgt voor een soepsidieinfuus) maar zoveel mogelijk te frustreren ?

said_fred | 13-12-09 | 23:29

@stinkdiertje | 13-12-09 | 22:50
Heel eng idd!

Hobbykip | 13-12-09 | 23:23

@Muxje ("Een versterkend effect is dat instituten die klimaatonderzoek doen steeds meer een monocultuur worden")

Die mensen zijn kritisch genoeg naar zichzelf toe en naar collega's. Lees die e-mails van the UEA en de publicaties er maar op na (vooral de discussie-paragrafen).

Gaan we over versterkende effecten van monoculturen praten? Ik zal er eens een paar noemen: het reguliere lezersspubliek van GS, hde Telegraaf, Nu.nl.

@said_fred ("t bewust automobilistje pesten doet voor decennia")

Ja! Die was ik nog vergeten! Allen ministers van verkeer van de afgelopen decennia! Die spannen ook tegen ons samen!

Arduenn Schwartzman | 13-12-09 | 23:23

@ mark twain
Doe eens een andere plaat opzetten. Dat "schreeuwers", "leugens" of kreten als "door welke oliemaatschappij wordt je betaald" en meer van die simplistische ongein kennen we nu wel.
Het hele koolzuurgas verhaal, de zure regen, gaten in de ozonlaag of de Malthusiaanse rampscenario's van de Club van Rome hebben meer dan één gemeen. Voornaamste is dat het een wagonlading dikke koeienpoep is en was.
Leef ermee.
Ik geloof in ieder geval niet in sprookjes en het staat je helemaal vrij om dit wel te doen.

said_fred | 13-12-09 | 23:15

@stinkdiertje: scary stuff!

echt_links | 13-12-09 | 23:00

Hoeveel wordt GS nu eigenlijk betaald voor deze propaganda? Dat is pas een wezenlijk interssante vraag.

Zieke Hond | 13-12-09 | 22:49

@mark twain | 13-12-09 | 22:33
Je hebt het mis.......... maar het is geen onkunde

Hobbykip | 13-12-09 | 22:45

@mark twain | 13-12-09 | 22:33
Je weet er niet één te noemen?
Je bent door de mand gevallen, Mark Twain.

Lewinsky | 13-12-09 | 22:39

@mark twain | 13-12-09 | 22:33
Je weet er geen twee? Noem er dan één. Eentje, Mark.

Lewinsky | 13-12-09 | 22:38

@mark twain | 13-12-09 | 22:33
Je weet er geen drie? Noem er dan twee.

Lewinsky | 13-12-09 | 22:38

@mark twain | 13-12-09 | 22:33
De ene leugen na de andere? Noem er eens drie.

Lewinsky | 13-12-09 | 22:37

Kopenhagen is politiek. En politiek is geen advies, maar een belangenstrijd. Als later blijkt dat het allemaal niet klopte, dan zullen velen zich (nog) meer bedrogen voelen. Maar, aan de andere kant, als het wel klopt, dan zijn we waarschijnlijk blij dat we er wat aan gedaan hebben, alleen moet nog blijken of we hier al niet te laat mee zijn. Alleen een onafhankelijke kan werkelijk goede raad geven en als die al te scheutig wordt verstrekt, wees ook dan op je hoede.

pe4444 | 13-12-09 | 22:34

Ik zie dat Seven moeiteloos de ene na de andere leugen plempt. Maar misschien heb ik het mis en is het simpelweg onkunde. Kan ook zo maar.

mark twain | 13-12-09 | 22:33

@p0rn0 22:30
Dank u.

Rest In Privacy | 13-12-09 | 22:31

@BSE rundfunk | 13-12-09 | 22:19
Met mensen als jij kunnen we de oorlog winnen.
Mooi stuk.

p0rn0 | 13-12-09 | 22:30

Zelfs het IPCC heeft een cordon sanitaire, bestaande uit de slappe zakjes en kudtjes van de hedendaagse politiek.

Eagle_Eye | 13-12-09 | 22:21

Geachterlijke mevrouw Halsema,

Hoe vervelend moet het voor u geweest zijn dat u tegen de stroom van 'gevestigde belangen' op moest roeien, en hoe geweldig het nu voor u moet zijn om zelf de gevestigde belangen te vertegenwoordigen. U vraagt naar een bewijsvoering? Het eerste punt heb ik al gegeven: de belangen van de groene politieke lobby; dat is een.
-
Maar wie er werkelijk garen bij spint... dat is de groene industrie, die op zichzelf al een industriele propagandamachine is voor uw belangen. Dat is twee.
Gekoppeld daaraan hebben we de EU, de VS, en zowaar Rusland die maar al te graag een despotische superstaat met een enkele munt willen, beginnende met een monetaire wereldunie.
-
Om dat te bewerkstelligen moeten niet alleen alle neuzen dezelfde kant op staan, maar dient het volk - op wat voor manier dan ook - gemakkelijk manipuleerbaar te worden.
Men wil geen kritische denkers, men wil schlemielen die denken dat ze iets in te brengen hebben bij de verkiezingen. Dat is drie.
-
In financiele zin gaan de centrale bankiersfamilies, de absolute top waarvoor ook u werkt, natuurlijk wel goed: hun macht zal absoluut worden over de hele wereld als er eenmaal een enkele wereldmunt is.
De boodschap is immers: de consument heeft het gedaan. Niet dus.
Het monetaire stelsel gebaseerd op rente, uitsluitend gericht op de elite die dit stelsel in het leven heeft geroepen, zorgt voor de plundering van alle natuurlijke bestaansbronnen.
De verliezer is de derde wereld, en waar gaat de plundering het hardst, afgezien van de westerse visserij dan? Juist, inderdaad, de derde wereld. Omdat iedereen daar moet rennen om ook maar een cent te bemachtigen.
-
Voor de overige financiele belangen moet u eens even kijken in uw achtertuin mevrouw Halsema.
Daar zien we een overheid die werkt voor een agenda terwille van een despotische superstaat.
Dat wil zeggen dat subsidies alleen nog maar verstrekt worden aan diegenen die meewerken aan de politieke agenda.
Indoctrinatieprogramma's laten mensen bovendien geloven dat dergelijke klimaathysterie nog waar is ook.
-
Wat vertelde Hermann Goering, de veldmaarschalk van Hitler ook alweer? Juist.
''Het zijn de leiders van het land die het beleid bepalen, en het is altijd de simpele kwestie om het volk mee te slepen, of het nu een democratie betreft, een fascistische dictatuur, een parlement, of een communistische dictatuur.
Stem of geen stem, het volk kan altijd onderworpen worden aan de macht van de leiders. Dat is simpel.
Het enige wat je hoeft te doen is vertellen dat het volk aangevallen wordt (lees: de doemscenario's van het klimaat), beschuldig de pacifisten van gebrek aan patriottisme (lees: de klimaatketters, of uw woord 'klimaatonnozelaars'), en breng vervolgens het land in gevaar. In elk land werkt het hetzelfde.''
Nou, mevrouw Halsema, terwille van dit laatste punt, misschien kunt u het volk even informeren op welke manier onze overheid Nederland in gevaar gaat brengen.
Een bom onder de deltawerken misschien? is dat de volgende stap? zegt u het maar.
-
Ach groenlinks is niets bij zo'n nieuwe wereldorde, dus if you can't beat them, join them.
Het is een grote groene industrie, gelieerd aan de wetenschap en aan de politiek. En vice versa.
Waar het op neerkomt is een samensmelting door gijzeling; verschil tussen wetenschap, industrie en politiek wordt langzaam maar zeker opgeheven door een gijzeling die de resultante is van een afgedwongen financiele afhankelijkheid.
Een mafioso bolwerk dus dat nergens anders op gericht is dan op zijn eigen macht; of die macht nu groen, paars, of blauw is doet er verder niet toe.
Macht is het ultieme doel geworden, en verder niets.
-
Daaraan verbonden is de afgedwongen afhankelijkheid van het plebs natuurlijk: afhankelijkheid in financien, en tegenwoordig ook een geestelijke afhankelijkheid die middels indoctrinatie- en propagandacampagnes moet garanderen dat elke vorm van menselijkheid en kritisch verstand (dat de mens gemaakt heeft tot wat hij is) naar de kelder gaat.
Met als doel om gedweee, kruipende, serviceverlenende nitwits te maken die volledig leven voor de mondiale machthebbende elite en die zich daarnaast op elke manier kritiekloos laten plukken als deze machthebber daarom vraagt.
-
U praat over louche bronnen? Peer reviewed is in vele gevallen al louche geworden, omdat de reviews plaatvinden door diegenen die onderdeel zijn geworden van hetzelfde WC eend bolwerk, of daarvan financieel afhankelijk zijn.
U ziet het mevrouw Halsema, mede door uw toedoen holt de geloofwaardigheid voor datgene wat door moet gaan voor 'wetenschap' drastisch achteruit.
U gooit het in de uitverkoop, en u gooit zichzelf in de uitverkoop.
In normale Hollandse taal noemt men dat 'hoereren'.

Rest In Privacy | 13-12-09 | 22:19

Goed bezig GeenStijl!

waskuip-admiraal | 13-12-09 | 22:17

Stephen H. Schneider

In 1989, Schneider addressed the challenge scientists face trying to communicate complex, important issues without adequate time during media interviews. This citation sometimes was used by his critics to accuse him of supporting misuse of science for political goals:

On the one hand, as scientists we are ethically bound to the scientific method, in effect promising to tell the truth, the whole truth, and nothing but — which means that we must include all the doubts, the caveats, the ifs, ands, and buts. On the other hand, we are not just scientists but human beings as well. And like most people we'd like to see the world a better place, which in this context translates into our working to reduce the risk of potentially disastrous climatic change. To do that we need to get some broadbased support, to capture the public's imagination. That, of course, entails getting loads of media coverage. So we have to offer up scary scenarios, make simplified, dramatic statements, and make little mention of any doubts we might have. This 'double ethical bind' we frequently find ourselves in cannot be solved by any formula. Each of us has to decide what the right balance is between being effective and being honest. I hope that means being both. (Quoted in Discover, pp. 45–48, Oct. 1989. For the original, together with Schneider's commentary on its alleged misrepresentation, see also American Physical Society, APS News August/September 1996

wakker | 13-12-09 | 22:03

Richard de Vos ging toch ook even een kijkje nemen in Kopenhagen?
Hopelijk pakt hij die klimaatprutsers goed aan! En als hij dan vervolgens de mond wordt gesnoeid: moge de internets het beeldmateriaal over de hele wereld verspreiden! Want van de oude media hoef je dit niet te verwachten natuurlijk.

Hobbykip | 13-12-09 | 22:02

De Klimaat-(hoax) is een kwestie van Macht!! Een kwestie/argumetn om deze 'domme bevolking' te onderdrukken!! En....... ze gaan er mee wegkomen ook nog!!

stadsknurft | 13-12-09 | 21:48

Meneer McAleer wordt de mond gesnoerd.
En zijn cameraman mag het niet filmen.
WTF?
Een cameraman mag niet filmen op een persconferentie!
Dat is maffiagedrag van de klimaathoaxers.
Ze leveren hiermee zelf het bewijs wat ze zijn: maffiose criminelen.

Lewinsky | 13-12-09 | 21:46

@Arduenn Schwartzman 21:05: Als er echt zo'n grote concensus over de klimaatverandering is, als er zulke duidelijke indicaties van de menselijke invloed zijn, waarom worden tegengeluiden dan nog steeds geweerd en contra-indicaties ondet het tapijt geschoffeld? Als het zo'n duidelijk verhaal was, met modellen die nog steeds gestaafd worden door de metingen, waarom dan die afkeer van elke discussie die inhoudelijk dreigt te worden.

En nee, er is geen samenzwering; niet in de vorm van een geheim genootschap van directeuren van wetenschappelijke centra en professoren die stiekem zijn samengekomen en besloten hebben de boel te flessen. Zo iets gaat geleidelijk, gedreven door eigenbelang en verspreid door ondere andere, inderdaad, emails zoals die onderschept zijn. Een versterkend effect is dat instituten die klimaatonderzoek doen steeds meer een monocultuur worden, waar elk tegengeluid weggewerkt wordt. Ook bij het RIVM.

Muxje | 13-12-09 | 21:33

thp | 13-12-09 | 19:24
Gelul. Intussen is iedereen het erover eens dat Man Made Global Warming onbewezen kletspraat is. Behalve een handjevol een handjevol politici, het IPCC en wat subisidiesponzen.
Arduenn Schwartzman | 13-12-09 | 21:05
Epische zelfoverschatting. Dat gloeilampjes, dieselforenzen en raamisolatie rechtstreeks impact zouden hebben op dat gigantische, dynamische, buitengewoon complexe en nog volstrekt mysterieuze systeem dat wij klimaat noemen. Je vindt jezelf vast een hele meneer.

Zeddegeizot | 13-12-09 | 21:32

@ Arduenn Schwartzman | 13-12-09 | 21:05
"Morgen maar weer lekker anderhalf uur in de file staan in je eentje in een vierpersoonsauto, om 20 kilometer af te leggen"
Niet iedereen woont in en rond de grotere steden waar iedereen op hetzelfde tijdstip ergens moet zijn voor z'n werk.
Als men simpelweg meer wegen had aangelegd en niet bewust automobilistje pesten doet voor decennia en aanschaf en gebruik gaat voorzien van belasting op belasting om het ook nog eens als melkkoe te gebruiken was het probleem op zich ook niet in die mate aanwezig.
Ikzelf en de rest van Nederland die niet het "genot" kent om in/of nabij een grote stad te wonen is onbekend met het fenomeen file.

said_fred | 13-12-09 | 21:29

@thp | 13-12-09 | 19:24
> Er is tussen 95%+ van de wetenschappers consensus. Dat moet voor iedereen
> meer dan voldoende zijn.
.
Bullshit! 95% is niet voldoende. We hebben het hier over een hypothese. Slechts een enkel voldongen feit is al voldoende om een hypothese onderuit te halen.
Voor alle duidelijkheid: WETENSCAP IS NIET DEMOCRATISCH. Een meerderheid van stemmen/meningen zegt geen moer of iets al dan niet waar is. Trouwens de meerderheid is sowieso dom en dat is nog een goede reden om hun mening door het putje te spoelen.

Hoefnagel | 13-12-09 | 21:23

Jullie geloven dus dat klimaatwetenschappers wereldwijd samenspannen om de mensheid iets op de mouw te spelden? Ik dacht dat de oliemaatschappijen tegen ons samenspanden. En de linkse kerk. En het RIVM. En de farmaceutische industrie. Ach, dan kan deze er ook nog wel bij. Het is tenslotte van betrouwbare bron.

Morgen maar weer lekker anderhalf uur in de file staan in je eentje in een vierpersoonsauto, om 20 kilometer af te leggen, met de geruststelling dat het geen invloed heeft op ons ecosysteem. Hmmm?

Arduenn Schwartzman | 13-12-09 | 21:05

Dat men geen kritische vragen op prijs stelt was al jaren geleden erg duidelijk en zeker in USA of UK werd je al je al vragen mocht stellen en men dacht dat het wel eens kritisch zou kunnen zijn, werd je of genegeerd, of overschreeuwd of de beveiliging vroeg je om de zaal te verlaten.
Als men vragen wil stellen aan Gore en deze stelt daar geen prijs op heb je meteen een gorilla aan je nek hangen.
.
Maar laten we ons beperken tot onzer aller grijze duif die goed in vorm was en alle fantasietjes van voorgaande jaren nog maar eens langsfietst op haar luchtfiets.
.
Met op eenzame hoogte de bewering dat zo'n beetje al het leven op aarde pleite is in 2100, jawel. Daar heeft u niet van terug, hè ?
Dit in een speech op de bijeenkomst van de Club of Rome in Amsterdam, oktober 2009.
"BY 2100, MANKIND WILL LARGELY HAVE VANISHED FROM THE PLANET” pagina 25 of 28
De speech is te downloaden www.clubofrome.at/2009/amsterdam/prese...
www.vrijspreker.nl/wp/2009/12/cramer-t...
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

said_fred | 13-12-09 | 21:04

Wist iemand wat "Lissabon" in hield?
Weet iemand wat "Copenhagen" in houdt?
Niemand leest deze verdragen.
Teveel papier.
Maar wat erin staat gaat wel aan gewerkt worden.
Er is voor getekend.
Lissabon was over 'EU als kennis economie".
Maar Lissabon ging over iets anders.
Wisten wij veel.
Onze pers was toen ook al te druk met persberichten aan het overschrijven ipv aan het lezen/researchen/onderzoeken.
Helaas pindakaas.
Bij afwezigheid van goede pers, wint propaganda het altijd.
YouTube John Pilger es.
Een journalist die kritisch is over de pers.
Van zulke journalisten hebben we er meer van nodig.
("don't believe anything untill it's officially denied")

Denkt Na | 13-12-09 | 20:55

op ****eren met die overdreven klimaat bullsh*t

civicboy | 13-12-09 | 20:48

Hobbykip | 13-12-09 | 20:09
Cramer is gevaarlijker dan menigeen denkt.

Mekker | 13-12-09 | 20:33

Het is het ontstaan van een nieuwe religie.
De aarde warmt op :
Ik spring in het rond en roep onbegrijpelijke dingen. jullie geven mij een hoop geld en het komt goed.
Iemand die mij tegenspreekt is ongelovig en moet z'n kop afgehakt krijgen.
Als de aarde dan toch verder opwarmt is het jullie schuld omdat jullie niet echt diep gelovig waren.
Maar ik heb altijd gelijk dus buig je schuldige hoofd en betaal.
Zijn zo niet alle godsdiensten ontstaan??

BBmetR | 13-12-09 | 20:17

Gadverdamme!
Sorry moet even bijna kotsen van die doos Cramer op het nieuws!

Hobbykip | 13-12-09 | 20:09

michzelluf | 13-12-09 | 19:57

Ja, wat wil je daarmee zeggen? Dat ze kunstmatig de prijs opdrijven? alleen... daar verdienen ze niks mee, sterker nog, zelfs Goldman is niet in staat de olieprijs wereldwijd kunstmatig hoog te houden.Daarvoor is de oliemarkt te groot.
Het idee dat speculanten kunstmatig de olieprijs over langere termijn verhogen, is humbug. Als de financiele crisis iets heeft geleerd, is het wel dat derivaten zich vooral keren tegen degenen die zich ermee inlaten. Goldman was failliet.

Oome Gijs | 13-12-09 | 20:06

Dat krijg je met klimaatfeministen...

AgentKrol | 13-12-09 | 20:06

@Mekker | 13-12-09 | 20:02
Hooguit de film gezien ;)

Hobbykip | 13-12-09 | 20:04

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:59
Heeft u het boek gelezen?

Mekker | 13-12-09 | 20:02

-weggejorist-

michzelluf | 13-12-09 | 19:59

@AgentKrol | 13-12-09 | 19:43
Die dame in dat youtube-filmpje heeft in elk geval de cursus "wollig taalgebruik/werkelijk helemaal niets zeggen" met voldoende resultaat afgerond...

p0rn0 | 13-12-09 | 19:52

michzelluf | 13-12-09 | 19:45

Wie biedt het aan: dat zijn grotendeels de nationale oliemaatschappijen van de olieproducerende landen.
Wie betaalt: VS, EU, China, India. De vraag naar olie is enorm toegenomen de laatste 10 jaar en zal blijven toenemen door de industrialisering van China en India.
Wanneer er betaald wordt? Dat zijn allemaal termijn contracten.

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:48

michzelluf | 13-12-09 | 19:45

Betaald = betaalt

michzelluf | 13-12-09 | 19:45

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:41

Vraag en aanbod van wie?

Wie biedt het aan en wie betaald wat wanneer?

michzelluf | 13-12-09 | 19:45

OK Boys.
Jullie hoaxen Islamoverheersing net zo hard als de linksen het milieu.
Jullie zien een groot gevaar aankomen en willen niet wachten tot het gevaar jullie overmand. Daarom overdrijf je het gevaar zodat het gevaar kan worden gekeerd voordat het hier is,

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 19:44

@Porno: dat klopt als een bus, kijk bijvoorbeeld maar 's naar de subsidies van de NCDO: allemaal nette meisjes van goede huize met vage clubjes, of managerende heren die iets met watermanagement aan het doen (zouden) zijn. De Youth Worldconnectors zijn er ook een prachtig voorbeeld van: Beeldmateriaaaaal:

www.youtube.com/user/Worldconnectors#p...

AgentKrol | 13-12-09 | 19:43

michzelluf | 13-12-09 | 19:35

Meneer begint met het "feit" dat er in alaska evenveel olie zit als in Saoedie Arabie.
Alleen dit als een feit presenteren, is gewoon onjuist. Immers: de oliereserves van Saoedie Arabie zijn staatsgeheim.

Maar ik zal die filmpjes bekijken, maar niet nu.

Jouw vraag: wie bepaalt de olieprijs? Vraag en aanbod. En een marge aan speculatie.
En natuurlijk de waarde van de dollar.

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:41

michzelluf | 13-12-09 | 19:35
We kunnen ook deze olieproducerende Arabische landen gewoon weer koloniseren en die olie gewoon jatten. Die onbeschaafde hufters doen toch niets bijzonders met die oliewinsten. Behalve Islam verspreiden dan. Kunnen we gelijk die grote smoelen van die mossels weer onder controle houden.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 19:41

p0rn0 | 13-12-09 | 19:35

Sovjet-regime is ook door de mensen achter de FED ontwikkeld in de VS en geëxporteerd naar Rusland.

Rothschild's --> FED --> CFR --> VN

michzelluf | 13-12-09 | 19:40

De VN is de wereldwijde equivalent van het Sovjet-regime. Het is op weg de grootste totalitaire, communistische bureaucratie ooit te worden. Het wint de wereldbevolking voor zich, door zich met "goede" doelen bezig te houden. Ondertussen leeft een enorme elitegroep met meer macht en in meer weelde dan ooit.

p0rn0 | 13-12-09 | 19:35

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:24
Heb je er wel eens over gedacht dat de olieprijs niet kunstmatig hoog wordt gehouden, maar dat olie in feite spotgoedkoop is, aangezien het zeer waardevol is en uitputbaar.

Ik stel niet voor niets de vraag: 'Wie bepaalt de prijs van olie?'
www.rollingstone.com/politics/story/28...

Wat is lariekoek van de link die ik je gegeven heb? (Het filmpje dan)
www.youtube.com/watch?v=NbakN7SLdbk&am...

michzelluf | 13-12-09 | 19:35

Hé wat leuk, Bottehond was m'n info over de Bende van Wijffels op DedagelijkseStandaard al tegengekomen...
Ander interessant gegeven betreft ene Niek Korthals Altes die naar alle waarschijnlijkheid tot z'n nek in de frauduleuze BTW-carroussel met CO2 Emissierechtenhandel zit. 5 Miljard euro Europees belastinggeld is "verdwenen".

www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/...

En als je Korthals Altes heet, dan zal je toch wel familie zijn?

www.trouw.nl/groen/article1715251.ece/...

AgentKrol | 13-12-09 | 19:32

seven | 13-12-09 | 19:19
De goddelijke linksheid heeft altijd een bloedhekel aan ondernemers gehad omdat die mensen het werkelijke/natuurlijke recht verworven hebben om er een eigen mening op na te houden. Daar houd men ter linkerzijde dus niet van, mensen met een eigen doordachte eigen mening. Dit dient bestreden te worden en de eerste stap is er voor zorgen dat er zo weinig mogelijk nieuwe ondernemers bijkomen. Dat ze met hun praatjes en aannames juist ondernemende mensen trekken die daar ook wel een centje aan willen verdienen beseffen zij nog geeneens. Daar is links te mediocraat voor qua intellectueel vermogen.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 19:31

Doe Klimaatfanatici doen mij steeds meer denken aan een religieuze beweging: wie niet meedoet of een ander "geloof" aanhangt wordt verketterd, doodgezwegen, verbannen, en, wanneer ze genoeg macht krijgen, opgesloten.

Met al die honderden miljarden euro's aan belastinggeld als inzet worden ze bloedfanatiek.......

Avant | 13-12-09 | 19:29

thp | 13-12-09 | 19:24
Dat is onjuist, er is ongeveer 1/3 die er achter staat van alle klimaatwetenschappers. Een groot deel in onbepaald en 1/3 zegt ronduit dat het achterhaalde wetenschap is, en dat de zon de grootste invloed had. En onder de tafel liggen de verhoudingen nog schever.

seven | 13-12-09 | 19:28

Goh!!!! Wat jammer dat de linkse klimaat lobby op geen enkele manier openstaat voor kritiek ook al is deze dan terecht!!!
Maar ja de ................. niet links gedacht is verkeerd gedacht volgens deze mensen!!!
Recht is recht en krom is krom ...... graag duidelijkheid in alles!

amstel 1870 | 13-12-09 | 19:27

michzelluf | 13-12-09 | 19:16

Lariekoek. Dat soort crackpot samenzweringstheorieen kan ik missen als kiespijn.
Een nieuwe religie aan de macht brengen... laat me niet lachen.
Let eens hierop: iedere oliebron volgt grosso modo dezelfde prodcutiecurve: deze stijgt, bereikt een piek en daalt. Een heel olieveld volgt dezelfde curve. Idem dito een land, een regio, een continent en de wereld.
Heb je er wel eens over gedacht dat de olieprijs niet kunstmatig hoog wordt gehouden, maar dat olie in feite spotgoedkoop is, aangezien het zeer waardevol is en uitputbaar.

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:24

Erg jammer dat Geenstijl zo langzamerhand een onnozele samenzweringssite begint te worden.
Er is tussen 95%+ van de wetenschappers consensus. Dat moet voor iedereen meer dan voldoende zijn.
De wetenschappelijke wereld is enorm boeiend wat betreft zijn methoden.
Zij vereist sober uitgevoerde analyse, experimenten, grootschalige peer review, observatie en herhaalbaarheid. Je wint zelfs punten binnen de wetenschap als je het tegendeel van je eigen onderzoek bewijst.
Het is net natuurlijke selectie, elke onderzoeker probeert zijn onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren waaruit de meeste data uit voort komt. Andere wetenschappers proberen dan weer jouw onderzoek nader te bekijken of je wellicht fouten hebt gemaakt, want ook daar kan je wetenschappelijke carriere beter van worden.

thp | 13-12-09 | 19:24

LOL@CoffeePatch | 13-12-09 | 19:11

Hobbykip | 13-12-09 | 19:21

Wat mij op een economisch vlak dwars zit met dit systeem is dat het gratis rechten geeft aan de bestaande industrie. Hiermee is het onmogelijk geworden voor nieuwe concurrenten om door te groeien en de oude bestaande grote industriële bedrijven te beconcurreren. Immers bv een nieuwe moderne hoogoven met een beter en schoner businessplan moet eerst rechten kopen van de oude industrie. Hiermee wordt concurreren onmogelijk. Er is geen level playing field. De oude industrie heeft een mega groot voordeel ten opzichte van nu nog kleine en nog op te richten bedrijven. Concurrentiebevoordeling dus van bestaande industrie. Het einde van vooruitgang via concurrentie. (Dan nog liever gewoon een vaste accijns voor iedereen, dat is hoewel imho onnodig wel eerlijker, en simpeler.

seven | 13-12-09 | 19:19

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:13

Wie bepaalt de prijs van olie?
Is dit gebaseerd op vraag en aanbod net als goud?

michzelluf | 13-12-09 | 19:19

Ik nu opzoeken Seven, ik niet geloven

Lulloo | 13-12-09 | 19:19

Cramer in PenW vrijdag "over een paar jaar 100 miljard euro per jaar"

seven | 13-12-09 | 19:16

verraad van links | 13-12-09 | 18:25
Staatsondermijnend stoken? Klinkt goed.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 19:16

Komt 'ie weer:
Femke Halsema leidt een politieke hobbyclub op basis van bloed en bedrog. U wil voorbeelden:
- Verzet tegen DDT: Miljoenen malariadoden;
- Verzet tegen kernenergie: 4 nieuwe kolencentrales;
- Verzet tegen genteelt: hongerdoden;
- Verzet afzinken Brent Spar: Grotere milieuschade;
- Verzet tegen nieuwe snelwegen: Milieuvervuilende files.
Femke/ GL leeft op een roze wolk van morele superioriteit waain het morele gelijk geen praktische consequenties heeft.
Ook nu weer: Skeptici zijn onnozelaars. Vraagtekens zetten bij triljoenen naar een onbewezen hypothese i.p.v. naar honger, zorg, onderwijs e.d. in de 3de wereld past niet in het kleine wereldje van de Amsterdamse grachtengordel, waar hippe moderne overtuigingen het winnen van gezond verstand. Femke, je bent zelf een onnozelaar van het gevaarlijkste soort.

Zeddegeizot | 13-12-09 | 19:14

Wie heeft tegen jou gezegd dat er geen genoeg olie is???

michzelluf | 13-12-09 | 19:09

Dat is gewoon een feit. De olieproductie in een land, bijvoorbeeld de VS, of Rusland, bereikt op een gegeven moment een piek en daalt daarna. Niks bijzonders. Ook de wereldolieproductie bereikt een piek en daalt vervolgens.
Wie dat heeft verteld: Matthew Simmons, Boon Pickens, richard Heinberg, Marion King Hubbert, colin Campbell, Jean Lahererre, ASPO, etc.
Geen genoeg olie: dat hangt af van de vraag, niet alleen van het aanbod.

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:13

@michzelluf: de vorige keer zou (althans volgens Gentle Giant) mijn verhaal niet on-topic zijn geweest..
Deze Link is trouwens nog het meest verhelderend wat Wijffels en Cohen/Merry betreft:
www.skepsis.nl/andrewcohen.html

AgentKrol | 13-12-09 | 19:12

Olie is nog niet op, wij krijgen daar geen last van, generatie na ons wel dus we moeten wel wat poen stoppen in het ontwikkelen van andere energievormen.

Prima doen we, nou je bek houden over het klimaat links!

Lulloo | 13-12-09 | 19:11

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:52
Het gaat de komende dagen vriezen, als we nu afspreken dat jij een dikke trui aantrekt en de verwarming twee graden lager zet, dan zet ik hem 2 graden hoger. Zo hebben we dat samen CO2 neutraal opgelost. Deal?

CoffeePatch | 13-12-09 | 19:11

Zo, en vanaf nu ga ik ieder kimaat initiatief systemisch boycotten. Flikker op met je milieu gezeik. -gloeilamp zoekt-

Masturwasbeer | 13-12-09 | 19:10

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:06

Wie heeft tegen jou gezegd dat er geen genoeg olie is???

michzelluf | 13-12-09 | 19:09

COP-15 is de zoveelste aanval op vooruitgang door anti-kapitalisten

Hobbykip | 13-12-09 | 19:06

Waarom zal de olie weer duur worden?

michzelluf | 13-12-09 | 19:03

Peak Oil: in tegenstelling tot het klimaat verhaal is Peak Oil een ervaringsfeit, en geen speculatie. Alleen het jaar waarin dit zal plaatsvinden, is onderwerp van controverse.

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:06

AgentKrol | 13-12-09 | 19:03

Laat staan? Hoezo zou geenstijl censuur gaan gebruiken?

michzelluf | 13-12-09 | 19:06

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 19:02
Je hebt de video en radiouitzending van vroege vogels van de Vara met Bas van Geel niet gezien dus. Dan had je geweten dat Bas van Geel pvda stemmer is. Als de de video met Lord Monckton had gezien en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Monc... had je geweten dat dat een RK gelovige is.

seven | 13-12-09 | 19:05

Ik heriner me Yvonne Jaspers nog in dwdd over haar gevoel dat ze GeenStijl maar een enge site vond.
Enorm jammer dat Rutger daar niet een paar goede vragen over gesteld had. Een misser om daar met zo'n dronken kop te gaan zitten.
Ik vind het enorm eng om te zien hoeveel domme mensen er op dit moment rondlopen, gaat de wereld zijn kop kosten. Blijf af van evolutie, dat is een belangrijker item dan het klimaat dunkt me.

Lulloo | 13-12-09 | 19:05

antizanic | 13-12-09 | 18:59

Waarom zal de olie weer duur worden?

michzelluf | 13-12-09 | 19:03

De Linkse Kerk heeft decennia lang gelogen over ontwikkelingshulp, kernenergie, de massa-immigratie, asielzoekers, allochtonen en criminaliteit, etc etc, en nu zouden ze plots wél eerlijk zijn? Ik geloof niets meer van de overheid en al die hand-en spandiensten verlenende leugenaars zoals de publieke omroep e.d.

Avant | 13-12-09 | 19:03

Jongens, het is allemaal nog veel erger. Eén van de Nederlandse milieufreaks, de invloedrijke CDA-er Herman Wijffels verkeert onder invloed van een gevaarlijke Amerikaanse goeroe en sekteleider, Andrew Cohen. Die zit tegenwoordig in Amsterdam met zijn Enlightennext. Met clubjes als Worldconnectors en the Center for Human Emergence heeft hij invloedrijke "linkse" mensen, van Ruud Lubbers en Wim Kok tot Tariq Ramadan en Miriyam Aouragh van de Internationale Socialisten bijeengebracht. Kijk maar is op hun Youtubekanaal. De theorieen van Andrew Cohen en Peter Merry, 'Spiral Dynamics' worden tegenwoordig zelfs aan de Politieacademie gedoceerd en door politiekorpsen toegepast.
Hier een link naar een keurig nette bron: PM magazine met een dappere colomn van ene Guikje Roethof over "Spirituele Politiek"
www.pm.nl/files/pdf/jaargang3/PM02_01_...
(ben benieuwd of GS het dit keer wél laat staan....)

AgentKrol | 13-12-09 | 19:03

seven | 13-12-09 | 18:59
Natuurlijk is links corrupt. GL een speelbal van roze-links, de paddestoelmafia etc. Maar dat geld ook voor rechts. Slechtheid (en domheid) zit in ons allemaal. Daar helpt links of rechts zijn niet aan. Volgens mij is het ook redelijk gelijk verdeeld al word ik de spam van agressieve rechtse atheisten een tikje moe...

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 19:02

iedereen die denkt dat het met een sisser afloopt en dat je kan blijven doen wat je deed is niet goed wijs
antizanic | 13-12-09 | 18:59

Hoe weet jij dat?

Oome Gijs | 13-12-09 | 19:02

Om iemand te citeren:

Helaas blijven we er maar van uit gaan dat we te maken hebben met overheden en aanverwante groeperingen die (al dan niet) naar argumenten willen luisteren……

….. Klimaat is het middel. Totale controle is het doel.

michzelluf | 13-12-09 | 19:02

ps @ EvdD en ik ga ervan uit dat je de links @seven | 13-12-09 | 18:38 allang gezien hebt.

seven | 13-12-09 | 19:01

*tijdelijk out is*

verraad van links | 13-12-09 | 19:01

Lulloo | 13-12-09 | 18:57
OT Bij obesitas krijg je ook vrouwelijk hormonen (als je man bent) en anderom.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 19:00

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:57
Ik wil dat je die video van CERN kijkt, kom daarna maar terug.

seven | 13-12-09 | 18:59

tja wat moet je anders met raaskallen dwazen die ziende blind zijn. serieus nemen is zo tijdrovend. en helaas is er geen tijd meer. iedereen die denkt dat het met een sisser afloopt en dat je kan blijven doen wat je deed is niet goed wijs. Overigens, met of zonder broeikas effect de olie zal weer zeer snel zeer duur worden en Top Gear zal dan over fietsenversnellingen gaan.

antizanic | 13-12-09 | 18:59

Mekker | 13-12-09 | 18:56
Peter Siebelt komt hier wel eens en stikt in zijn aannames en rijmelarijtjes. ('Dat is een zwager van Duyvendak dus het verband laat zich raden enzo...')
Substantie graag.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:59

@Einde van de Domheid
.
Plastic in het water is kut, maar ben nog veel banger voor de pil die onze geliefde vrouwen in het water pissen. De vrouwlijke hormonen komen al steeds meer in het drinkwater, pas maar op dat je tieten krijgt.

Lulloo | 13-12-09 | 18:57

Graaf van Egmont | 13-12-09 | 18:52
HEt is guerilla blog manipulatie.
Zeg maar de helft van de tactiek van Wilders .

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:57

Mekker | 13-12-09 | 18:54
het journaille is per definitie corrupt. In tijd van de koude oorlog hier, wil je niet weten hoeveel journalisten er voor de BVD werkten. Dat alles tegen de gezamelijke vijand het communisme.

Graaf van Egmont | 13-12-09 | 18:56

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:52
Eco Nostra al eens gelezen?

Mekker | 13-12-09 | 18:56

Lulloo | 13-12-09 | 18:49
Of de publieke omroep corrupt is?
Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Mekker | 13-12-09 | 18:54

Als je wat mankeert, ga je naar de dokter die er hopelijk meer verstand van heeft. Je gaat ervan uit dat de pillen die hij voorschrijft, daadwerkelijk helpen.
Maar met het klimaat ligt het anders. Ten eerste is het helemaal niet duidelijk of het klimaat wel iets mankeert. Althans, daarover heerst verwarring en tweestrijd.
Ten tweede is de vraag of de door overheden, popsterren en wetenschappers aangeprezen remedie wel helpt, aangezien er vele anderen zijn, w.o. wetenschappers, die er andere gedachten op na houden.

Oome Gijs | 13-12-09 | 18:53

de^mol | 13-12-09 | 18:18
Toevoeging.
Een leugen met een aantal vervolgleugens.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:53

de^mol | 13-12-09 | 18:18
Als het al een leugen is dan is het r een.
Verder is plasic een groot problem. De oceanen zitten er al vol mee.
De eindigheid van de olie is een probleem.
De Ozonlaag s een probleem.
En de grote verassing.
(TAtataTATAAA....)
Als de klimaatverwarming NIET de schuld is van de mens stigt het water OOKK.
Dan komen we er niet met het kopen van een spaarlamp vanaf.
Nee, dat gaat NL mil-jar-den kosten.
Oorzaak is eigenlijk een achtehoedediscussie.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:52

Zo jammer! | 13-12-09 | 18:48
Ik wacht gewoon op de totale analyse van de e-mails. Wie met wie, naar aanleiding van en voorzien van een duidelijke tijdlijn. Nu wordt dat allemaal nog te fragmentarisch naar buiten gebracht. Het totaal overzicht zal waarschijnlijk de uitwerking gaan hebben van een IED

Graaf van Egmont | 13-12-09 | 18:52

@Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:44: Dat dan weer wel. Hoewel de beveiliging daar maar al te graag een stokje voor wou steken.

Fleauxe | 13-12-09 | 18:51

@Seven
.
Ik ken die stukjes van klimatosoof.nl ook, aantal filmpjes zijn erg goed en duidelijk uitgelegd, ook voor de leek. Een goede aanrader voor iedereen.
Maar ik word een beetje bang bij de gedachte dat ik dit soort 'sceptici' alleen op internet zie, is de publieke omroep dan gewoon corrupt?

Lulloo | 13-12-09 | 18:49

Graaf van Egmont | 13-12-09 | 18:45
Een IED is niet klimaat verantwoord.

Zo jammer! | 13-12-09 | 18:48

"En al helemaal geen vragen afkomstig van erkende non-believers. "

Discriminatie.

unbeliever100 | 13-12-09 | 18:47

Als ik het even samenvat: er bestaat concensus bij de klimaathoax geleerden, die elk tegengeluid de mond snoeren. Zij wijzen op berekeningen en grafieken die ze ten eigen faveure hebben gemanipuleerd. Een ieder die dus nu nog wil aantonen dat er wel degelijk een klimaat/Co2 probleem bestaat, verwijst naar vervalste data. Ik krijg het idee dat dit allemaal voor de klimaattop in Kopenhagen niet veel meer uit gaat maken. Tenzij die falikant mislukt. Laten we daar dan maar op hopen.

Graaf van Egmont | 13-12-09 | 18:45

sjonge, klimaatsveranderingen zijn een natuurlijk proces, en de mens is daar onderdeel van!
Is het nu eens over met Al Gore arrogantie.
Die er multi miljonair is door geworden.
Wordt eens wakker, sukkels.
Met die instelling denkt men dat de Islam ook vrede betekend voor ongelovigen.
Stom volk.

Zo jammer! | 13-12-09 | 18:44

Fleauxe | 13-12-09 | 18:42
Wel helemaal goed dat die beelden op het WWW gezet worden. Kan iedereen zien wat een hoaxers het zijn.

Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:44

@ Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:39
Haha, belangrijkste is dat ie het lekker warm heeft!
U ook natuurlijk.

verraad van links | 13-12-09 | 18:43

klimaatverandering is maffia.......

lachen | 13-12-09 | 18:43

Als je niet in de klimaathysterie gelooft ben je volgens Halsema dus een (rechtse) debiel ofwel een loopjongen van de olie-industrie.
Nou, daar moet ik het dan maar mee doen.

verraad van links | 13-12-09 | 18:42

Ook hier kan je reaguren, in het Engels, de VN site van Kopenhagen en.cop15.dk/

seven | 13-12-09 | 18:42

@Oome Gijs
.
Ik begrijp precies wat je bedoeld, je moet niet alles geloven wat ze zeggen, je hebt twee partijen en wie moet je vertrouwen? Je weet het nooit zeker, maar als ik kijk naar het gedrag van onze overheid in deze, ben ik bang dat klimaatverandering op dit moment helemaal nog niet aan de orde is. Het gaat veel minder snel dan dat ze zeggen. CO2 is niet een probleem voor de ozonlaag, die gaten die er gevallen zijn komen door nuclaire proeven.

Ik wacht vol spanning af op een debat in P&W met Femke Halsema en een Wetenschapper die volgens haar onnozel is.

Lulloo | 13-12-09 | 18:42

Schokkende beelden, dat je zomaar wordt weggestuurd vanwege het stellen van 'te' kritische vragen.

Fleauxe | 13-12-09 | 18:42

verraad van links | 13-12-09 | 18:31
De Rooie zijn plekje is in de gang op een zacht matje naast een giga-radiator.

Ik zet zo even mijn electrieke openhaard aan om de vloer te verwarmen, het kost wat maar dan heb je wel warme voeten.

Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:39

Lulloo | 13-12-09 | 18:33 Wellicht ken ze prof. dr. Bas van Geel niet. Ach het is slechts de belangrijkste paleo klimatoloog van NL hoofddocent bij de universiteit van Amsterdam.. Of zou ze die niet willen kennen?
vroegevogels.vara.nl/nieuws-item.131.0...
www.youtube.com/watch?v=Zu-Cy2eeGkg
www.uva.nl/onderzoek/onderzoeksfocus-a...

Klimaatgeschiedenis wijst op belangrijke rol van de zon

De focus op koolstofdioxide (CO2) als veroorzaker van de huidige klimaatverandering is enorm. Echter, veranderende zonneactiviteit blijkt het klimaat sterk te beïnvloeden, bijvoorbeeld rond 800 v. Chr. En dat terwijl de CO2-concentratie stabiel bleef! De huidige nadruk op de rol van CO2 is waarschijnlijk niet terecht.
www.kennislink.nl/publicaties/klimaatg...

seven | 13-12-09 | 18:38

Het gegeven dat er geen kritische vragen mogen worden gesteld is dan natuurlijk wel weer behoorlijk verdacht.

knutsel | 13-12-09 | 18:37

Een alinea uit gekke Femke haar blog stukje van nu.nl:

"Daar komt nog eens bij dat klimaatsceptici zich meestal* baseren op louche bronnen van wetenschappers die misschien verstand hebben van chemie of iets dergelijks maar niet van klimaat."

*Meestal? En die onderzoekers die zich dan wel op betrouwbare bronnen richten? Zullen we daar even snel mee in debat gaan Femke?

Lulloo | 13-12-09 | 18:33

Als gewone jongen kun je toch niet controleren of er in al die klimaat verhalen een kern van waarheid schuilt. Dat je vervolgens veel meer belasting moet betalen om reden van een vaag klimaat verhaal, kweekt wantrouwen in de overheid. Als volksjongen krijg je de indruk dat je in de maling wordt genomen. Althans, dat zou zo maar kunnen.

Oome Gijs | 13-12-09 | 18:33

@ Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:22
Ja zo'n houtkachel is heerlijk warm, verdient zich razendsnel terug (eenmalige investering van een paar duizend euro + plus jaarlijks vegen) en is bovendien hartstikke gezellig.
Jammer dat u er geen heeft... Mocht u ooit nog gaan verhuizen neemt u dan vooral een huis met een schoorsteen.
De Rooie vindt het vast ook erg plezierig! (Hier wel tenminste)

verraad van links | 13-12-09 | 18:31

Klimaatverandering is bullshit. Maar de politiek lijkt het niet eens te weten. Hier in Copenhagen (7 tot 18 december) stikt het nu van de trommelende hippies.
.
Enorme hype, en de politiek loopt alleen maar populaire dingen te roepen. Waarom zoekt niemand dit eens serieus uit. Zodat we straks niet met een CO2 belasting zitten als er niets aan de hand is. En een overeenkomst om miljoenen naar de derde wereld te pompen voor een klimaatschuld die we zouden hebben: www.theflucase.com/index.php?option=co...
.
Mensen moeten echt ophouden met de andere kant opkijken. Want vrijheden verdwijnen links en rechts en niemand die zich afvraagt waar ze in eerste instantie voor waren gecreëerd. Maar ik heb geen idee wat ik er zelf tegen zou kunnen doen, want wij hebben geen inspraak. online.wsj.com/article/SB1000142405274...
.
Klein stukje er uit:
17. [[Developed [and developing] countries] [Developed and developing country Parties] [All Parties] [shall] [should]:]
(a) Compensate for damage to the LDCs’ economy and also compensate for lost opportunities, resources, lives, land and dignity, as many will become environmental refugees;
(b) Africa, in the context of environmental justice, should be equitably compensated for environmental, social and economic losses arising from the implementation of response measures.
.
Iets grotere samenvatting hier:
wattsupwiththat.com/2009/10/03/the-cop...
.
Hele document hier:http://unfccc.int/resource/docs/2009/awglca7/eng/inf02.pdf

Da was ik nie... | 13-12-09 | 18:28

@DannyV | 13-12-09 | 18:20, kijk, daar hebben we wat aan, thnx.
We weten niet waar we het over hebben, dit moet je zien op een geologische tijdschaal.

gentle giant | 13-12-09 | 18:28

@Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:09

PS: alhoewel het is PlanEET niet PlanEED

atm0s | 13-12-09 | 18:27

@ jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:19
Kan ook :)
Hoe dan ook; we zijn beide staatsondermijnend bezig...

verraad van links | 13-12-09 | 18:25

@Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:09

:-|

Tja.. Ik wil ook wel zo'n gave snelle electrische auto.. dus wat dat betreft doen ze maar..

En het is ook zo vermakelijk om al die berichten te analyseren.. Maar bah wat heb ik een hekel aan leugentjes om bestwil met de omvang van een planeet..

atm0s | 13-12-09 | 18:24

seven | 13-12-09 | 18:19
Stop de subsidiestroom.

CoffeePatch | 13-12-09 | 18:24

Aaah.. daar gáán wij weer: iedereen die het waagt om gerede twijfels te uiten aan de nieuwe religie, is een 'klimaatonnozelaar' (lees: is te dom om te begrijpen en te zien wat er om hem heen aan de hand is). Mevrouw Halsema heeft dit niet zélf verzonnen (zoals zij maar heel weinig zélf verzint); dit heeft zij onverkort overgenomen van Milieudefensie. En de Nederlandse Mileudefensie verzint haar eigen termen niet, die worden verzonnen in Engeland. De term is rechtstreeks vertaald van Friends of the Earth International(waar Milieudefensie bij aangesloten is) ; 'climate ignoramus '. Zo was er ook de 'dirty diesel' (vert.: 'vieze diesel') en de Chelsea tractor (vert.: 'PC Hoofttractor') En Friends of the Earth op haar beurt wordt in hoge mate aangestuurd door de Church of England, die er al tijdenlang van overtuigd is dat het einde der tijden nabij is. De Halsema's en Duyvendaks van deze wereld blinken dus vooral uit in het overnemen van 'catchy labels'.
--
Á propos: Mileudefensie wordt op de been gehouden door uw en mijn centjes. Bijna de helft van haar inkomsten komt uit overheidssubsidies - en nog bijna een derde van de Postcodeloterij. Als wij de Halsema's, Duyvendaks en alle andere handige 'groene-bandwagon-jumpers' van deze wereld een halt toe willen roepen, dan moet wij morgen met zijn allen om te beginnen ophouden met deelnemen in de Postcodeloterij. (om na de volgende verkiezingen alle subsidies voor ecofascistische activiteiten in dit land af te schaffen)

azoturie | 13-12-09 | 18:22

verraad van links | 13-12-09 | 18:15
Heerlijk een houtkachel. Het stookt het hele huis lekker warm. Beter dan de CV-radiatoren die altijd aan een buitenmuur gemonteerd zijn. Ik heb jammer genoeg geen schoorsteen en moet het doen met een CV, maar krijg het nu al niet echt lekker warm.

Elisabeth2 | 13-12-09 | 18:22

Die klimaatonnozelheid van Femke befrof Richard de Mos. Laat ik dat nu met haar eens zijn.

knutsel | 13-12-09 | 18:20

@ gentle giant | 13-12-09 | 18:10
We zijn veel te inventief bezig; zal wel verboten worden.
Houtkacheltaks zal wel in de schoorsteen zitten...

verraad van links | 13-12-09 | 18:20

Ooit wisten 99.99 percent van de wetenschappers dat de aarde een platte schijf was. Nee bewijzen hadden ze niet maar theorieen te over. Tot er 1 was die zei dat de aarde bol was, hij werd door de wereld versleten, en werd decennia niet geloofd tot het echt bewezen kon worden en de theorie een feit was geworden.

Nu is er weer zo'n gelijke mythe in de wetenschap, eigenlijk zijn we nog lang niet zover dat we een beetje betrouwbaar klimaat model kunnen maken, maar ze hossen in grote getalen achter 1 model aan. Bij het KNMI kunnen ze nog niet eens tot op de graad voorspellen hoe warm morgen in hun achtertuin wordt, laat staan dat je een wereldwijde stijging van 0.1 graad over 10 jaar met enige zekerheid kan voorspellen. Wetenschappers die dat beweren te kunnen zijn alleen daarom al ongeloofwaardig.

WaarDeWindWaait | 13-12-09 | 18:19

verraad van links | 13-12-09 | 18:15
Een houthaard bevalt ook uitstekend. Bij mij echter heeft de mogelijkheid om des winters te kunnen barbeknoeien de doorslag gegeven om open vuur te nemen

jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:19

Er is maar een taal die ze verstaan en dat is de taal van geld. Zeg je donaties aan organisaties die achter deze hoax staan gewoon op. Ieder nuchter denkend mens die een paar dagen de tijd neemt om er zelf in te duiken komt er gewoon achter dat de feiten overdreven en zelf vaak onjuist zijn. Leugens horen niet beloond te worden maar afgestraft.

seven | 13-12-09 | 18:19

'Tis de schuld van de Mocro's ! Echt.

Cinq-Marquis | 13-12-09 | 18:19

Het is een irritante boerendiscussiemanier om een elementje uit een discussie te lichten en daar dan alle consequenties aan op te hangen.
Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:46
Elementje? De klimaat-HOAXERS halen er een elementje uit en presenteren het als bewijs en bombarderen het lievve CO2 als duivel (bij CO2, water en licht begint al het leven: fotosynthese), roepen dat het bewezen is, veranderen data en roepen dat er consensus is. 4 leugens op rij.

de^mol | 13-12-09 | 18:18

lichtpunt | 13-12-09 | 18:13
Dat is de volgende truc uit Gore's hoge hoed. Klimaatneutraal eten. En ons wijsmaken dat dat bestaat én vet voor laten betalen natuurlijk.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:16

De individuele mens die de zaken nuchter bekijkt, moet gewoon erkennen dat hij niet weet hoe het zit met het klimaat. En hij kan dat ook nooit weten. En wat je niet kunt weten en niet kunt verifieren, kun je het beste met een korrel zout nemen. Daarom is het nuchtere individu klimaat-scepticus. De rest is geloof en partij kiezen.

Oome Gijs | 13-12-09 | 18:16

@ verraad van links | 13-12-09 | 18:15
de

verraad van links | 13-12-09 | 18:16

@ jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:09
De investering in een houtkachel was hier ook reuze snel terugverdiend.
Moge Diederik Samson c.s. ongezien te tyfus krijgen!

verraad van links | 13-12-09 | 18:15

Sebnalak | 13-12-09 | 18:13

Jasper Kirkby is a superb scientist, but he has been a lousy politician. In 1998, anticipating he'd be leading a path-breaking experiment into the sun's role in global warming, he made the mistake of stating that the sun and cosmic rays "will probably be able to account for somewhere between a half and the whole of the increase in the Earth's temperature that we have seen in the last century." Global warming, he theorized, may be part of a natural cycle in the Earth's temperature.

Dr. Kirkby was immediately condemned by climate scientists for minimizing the role of human beings in global warming. Stories in the media disparaged Dr. Kirkby by citing scientists who feared oil-industry lobbyists would use his statements to discredit the greenhouse effect. And the funding approval for Dr. Kirkby's path-breaking experiment -- seemingly a sure thing when he first announced his proposal-- was put on ice.

Dr. Kirkby was stunned, and not just because the experiment he was about to run had support within his scientific institute, and was widely expected to have profound significance. Dr. Kirkby was also stunned because his institute is CERN, and science performed at CERN had never before seemed so vulnerable to whims of government funders.
meerrr
www.canada.com/story.html?id=975f250d-...

ps zie ook seven | 13-12-09 | 17:48

seven | 13-12-09 | 18:15

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:49

Pvv stemmen zal ik doen, nadert mijn ideaal nog het meest. Ik geef u echter op een briefje dat dan de democratie zich dan van haar lelijkste kant zal laten zien. De D66 ers van deze wereld gaan dan in de achterkamertjes bepalen welke minderheden gezamelijk de tent zullen runnen. Dit verklaart de volkomen scheef gelopen situatie van nu. De geitenharensok is allang niet meer progressief. Toch geef ik niet op en blijf geloven in "de waarheid" en in "de meeste stemmen gelden". BTW. Afganisten was slechts een poging het idiote uitgavenpatroon van de huidige regering in 1 woord samen te vatten.

Aan het einde van de domheid zal naar ik hoop intellect overblijven.

Emile Zola | 13-12-09 | 18:15

uberdude | 13-12-09 | 17:57
doe nooit zonder meer peer reviewed als HET bewijs geloven. Per reviewed zegt heel weinig, zeker in de wereld van Climategate waar zoveel geld en banen gemoeid zijn. Ik heb de meest grote bagger in peer reviewed wetenschappelijke bladen zien verschijnen, en dat zelfs zonder climategate.

Bv. een paper die stelde dat hij bewijs had van gesteentes die op een bepaalde diepte waren geweest omdat de gesteentes een bepaalde temperatuur hadden ondergaan. Nu weet iedere wetenschapper die een beetje kan nadenken dat temperatuur geen bewijs is voor diepte, die wetenschapper had waarschijnlijk nog nooit z'n hoofd gestoken in een vulkaankrater...

de^mol | 13-12-09 | 18:14

gentle giant | 13-12-09 | 18:10
Wel drie jaar onder een afdakje natuurlijk. Kost wat ruimte (heb ik hier genoeg) maar het stookt heerlijk.
*legt zijn voeten nog even in de buurt van het vuur.*

jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:13

Er zijn wel heel veel filmpjes van gepensioneerde wetenschappers, die pas na hun carriere ervoor uit durven komen dat je heel vorzichtig moet zijn waar je onderzoek naar doet. Als je een onderzoek wilt doen wat het tegenbeeld opleverd van de klimaathoax is je carriere voorbij...... Pure maffia praktijken.

Sebnalak | 13-12-09 | 18:13

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:51
Toen ik als kind met enige regelmaat boterhammen met pindakaas naar binnen schoof wist ik nog van niks,maar terugkijkend was ik dus al vroeg het ene na het andere stukje oerbos aan het nuttigen. Ik zal Gore eens vragen wat nog wel eetbaar is zonder alles naar de klote te helpen.

lichtpunt | 13-12-09 | 18:13

@verraad van links | 13-12-09 | 18:05, we zijn goed bezig, niks fossiele brandstoffen, 3 jaar oud hout, that's the spirit!

gentle giant | 13-12-09 | 18:10

Klinisch dood | 13-12-09 | 18:05
PTDD nog niet.
Partij tegen de Babyboomers ook nog niet.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:09

verraad van links | 13-12-09 | 18:05
En zo komt Jan Splinter door de winter, om dat van Dam gedrocht maar eens te citeren. Voor ca. 400€ kom ik de winter warm door. Zo zorg ik zelf wel voor mijn eigen geldelijke besparing op stookkosten. Weer iets waar ik geen adviezen van de overheid voor nodig heb.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 18:09

bottehond | 13-12-09 | 17:55
Tja botte, dat is het niveau dat dat soort mensen nog aan argumenten kunnen aanbrengen...

de^mol | 13-12-09 | 18:09

Wetenschappelijk is aangetoond dat gevangenisstraf volkomen nutteloos is.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:09

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:00

Wat dacht je van Partij van de Domheid? Oh nee, de Pvdd is al geregistreerd....

Klinisch dood | 13-12-09 | 18:05

@ jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:59
Eikenhout is samen met beuken-, berken- en fruitbomenhout het beste hout om te stoken. In huize VVL wordt het hout gitzwart gekocht bij iemand die het gekloven en wel brengt voor ong. €40 de houtkuub (1.2m3)

verraad van links | 13-12-09 | 18:05

Ik blijf maar lezen dat meer co2 voor opwarming van de aarde zorgt..

Terwijl er ook zijn zoals Lord Mockton dat dit zo marginaal is dat je het niet eens zou moeten noemen, dat er niet eens genoeg fossiele brandstoffen meer zijn om genoeg co2 te produceren om daarmee de temperatuur mondiaal zo te verhogen dat het een probleem kan vormen..

Wat is nou waar?

Is die Lord Mockton zo gek als hij er uit ziet, of juist niet?

Ook zegt hij, en de grafieken laten dat ook wel zien, dat opwarming altijd meer co2 betekent..

atm0s | 13-12-09 | 18:04

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:00
Doe geen moeite.
Jouw partij bestaat al jaren.

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 18:03

* een partij beginnen gaat.*

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 18:00

Ach ja die Femke, even later kwam er een ozongaatje te voorschijn.

CoffeePatch | 13-12-09 | 18:00

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:54
Kijk de CERN video eens. Als je meer politiek geïnspireerd wil worden is dit wellicht een goede video voor jouw. Immers de spreker is een religieus iemand dus dat zou bij jou meer moeten aanslaan dan puur wetenschappelijke argumenten. Hij spreekt over het feit dat de communisten / sterk links politieke stromingen de groene bewegingen hebben overgenomen. (Dit wordt trouwens bevestigd door meerdere oud voorzitters van oa Greenpeace. Het probleem met het milieu in de EU is zo goed als over, zeker wat betreft west Europa. Echter na de val van de muur is het rode ideaal van zijn franje ontdaan en nu verschuilen ze zich achter het groen. www.youtube.com/watch?v=4zOXmJ4jd-8

seven | 13-12-09 | 17:59

verraad van links | 13-12-09 | 17:53
De eetlust is niet het enige wat die minderwaardige bederft. His middlename is corruption.
Overigens. Ik heb mooie stammetjes. ca. 20 cm doorsnede 60cm lang. 40€ de m3.
Eiken dat wel. Dat zal bepaalde mensen wel niet bevallen. So what?
*jast er nog een stammetje door.*

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:59

Manbearpig!
He's half man, half bear and HALF PIG!

marceautje | 13-12-09 | 17:59

En wisten jullie dat als je ontwikkelingssamenwerking afschaft heel Angola en Tongo ons in no time in een Porsche op de autobahn voorbijscheurt?

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:59

Ach ja die Femke, die kreeg al een nat broekje van de zure regen.

CoffeePatch | 13-12-09 | 17:58

Leuk zo'n klimaathoax, maar zelfs als de mensheid volledig onschuldig blijkt te zijn aan de opwarming van de aarde (wat me zeer onwaarschijnlijk lijkt, maar dat geheel en al terzijde), hebben we nog steeds een brand- én grondstofprobleem in het opraken van olie, en zou derhalve zoeken naar alternatieve energie, het matigen van het huidige verbruik en het verdrijven van de NIMBY-mentaliteit hoe dan ook aan de orde van de dag (moeten) zijn. Misschien nuttig om daar eens bij stil te staan in plaats van moord en brand te schreeuwen over koolstofdioxide en linksmensen.

BigBrother | 13-12-09 | 17:58

En wisten jullie dat bezuinigingen leiden tot betere kwaliteit op de taximarkt en in de gezondheidszorg.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:58

@ Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:55
Ok. Dan is het goed. Het is moreel verwerpelijk.
*het lachen probeert te onderdrukken*

verraad van links | 13-12-09 | 17:57

Oja, vraag me af wat er gebeurt als we morgen zouden stoppen met al die co2 neutraal programma's, omroep lLink kan weg BNN trouwens ook met die achterlijke programma's.
En de wetenschappers kunnen weer terug naar zaken die wel belangrijk zijn

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 17:57

Wijze woorden:

science.slashdot.org/story/09/12/12/22...

"[H]ere's my solution to this problem: this is why we have peer review. Average guys with websites can do a lot of amazing things. One thing they cannot do is reveal statistical manipulation in climate-change studies that require a PhD in a related field to understand. So for the time being, my response to any and all further 'smoking gun' claims begins with: show me the peer-reviewed journal article demonstrating the error here. Otherwise, you're a crank and this is not a story. And then I'll probably go ahead and try to investigate the claim and write a blog post about it, because that's my job. Oh, and by the way: October was the hottest month on record in Darwin, Australia."

uberdude | 13-12-09 | 17:57

uberdude | 13-12-09 | 17:42
Geweldig en kudo's. Smullen :)

Jaap de Paap | 13-12-09 | 17:56

En wisten jullie dat er nog nooit een wetenschappelijk verband is aangetoond tussen verslaving en heroine en nicotine? Er is een wetenschapper dia dat zegt:
www.volkskrant.nl/archief_gratis/artic...

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:56

Voor alle klimaat fanaten en gelovigen: Lord Monckton bevrijd u binnen 5 minuten van uw deprimerende gedachten! De massa-mens van tegenwoordig, levend in een grensloos universum en overstelpt door de almaar aanwezige media, grijpt uit wanhoop naar een nieuw geloof, een nieuwe beperking, een nieuwe discipline, een nieuwe zelf-restrictie; en maakt zich afgoden zoals Al Gore en gelooft in mythes zoals de opwarming van de aarde.
De moderne mens laat zich bestraffend toespreken door politici met ambities waar de farao's van vroeger niet van konden dromen.

Oome Gijs | 13-12-09 | 17:56

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:54

* zucht *

bottehond | 13-12-09 | 17:55

verraad van links | 13-12-09 | 17:47
Ik weet niet waar je het over hebt.
*grinnik*

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:55

Ben je nou zo dom of doe je maar alsof?

Lets Kuttekrap | 13-12-09 | 17:55

@ Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:54
Ja wist ik.

verraad van links | 13-12-09 | 17:55

Wisten jullie dat de economische crisis ook een links verzinsel is om de linkse fascisten samen met de Islamnazi's de wereld te laten veroveren?

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:54

@ jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:51
Het beste is gewoon herhaaldelijk naar iemand als Marcel van Dam kijken.
De eetlust vergaat je vanzelf...

verraad van links | 13-12-09 | 17:53

Ik denk dat je eerder ziek wordt van het gezeik over het klimaat dan van het klimaat.
Natuurlijk ben ik er niet voor dat een of andere lul een vat olie in de sloot kiepert. Maar het gezeik en het geld uit de zakken kloppen, daar wordt je doodziek van.
Of miljeux bewuste mensen op leren schoenen met een Big Mac in hun handen.
Maar stel alsjeblieft geen kritische vragen want dan kan je het krijgen.

Sneu dat die man de tent uit werd geflikkert, maar wat een heerlijk gevoel geeft het dat het op internet staat

hero_of_heaven | 13-12-09 | 17:52

mzzia | 13-12-09 | 17:44
mee eens. Maar dan geen CO2-leugen graag. Gewoon met eerlijke mensen die op eerlijke manier wat aan onze consumptie maatschappij willen doen, om het duurzamer te maken. En om dan alle schuld bij het onschuldige CO2 gas te gaan neerleggen is niet alleen dom maar ook gevaarlijk. Dat ze dat doen is omdat dat een hele gemakkelijke manier is om CO2-belasting te gaan heffen. Het is ze niet om een betere wereld te doen, want dan zouden ze de burger geen geld vragen, maar dan zouden ze specifieke projecten opzetten en subsidies geven om nieuwe technologien te stimuleren. Nu weten we niet of dat geld niet in hun eigen zakken verdwijnt, zoals bij de bank-directeuren.

de^mol | 13-12-09 | 17:52

Tsja en op de planeet Mars is er ook al "global warming" aangetoond...
Nu moeten Balkie & Co. alleen nog op zoek naar een manier om die Marsmannetjes extra milieubelasting te gaan laten betalen, bloeden zullen ze de vervuilers van het halal... ;)

Cinq-Marquis | 13-12-09 | 17:52

lichtpunt | 13-12-09 | 17:47
Misschien heeft Gore wat klimaatneutraal broodbeleg voor je. Boter is volgens de laatste oekaze uit Kopenhagen uitgesloten.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:51

@ Hoefnagel | 13-12-09 | 17:49
Zo doen wij dat!
*tevreden lacht om goedkoop ingekochte partij beukenhout*

verraad van links | 13-12-09 | 17:50

Emile Zola | 13-12-09 | 17:46
Toe maar!
Gauw PVV stemmen dan komt alles weer goed.
Klimaatgeld naar Afghanisatn oorlog... zucht!

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:49

@synchronicity | 13-12-09 | 17:33, we hoorden iets over opwarming en toen gingen we rennen, eventuele nuances hoorden we niet meer.

gentle giant | 13-12-09 | 17:49

@verraad van links | 13-12-09 | 17:38
*En alle ramen open zet, de CV op 30 graden en de kroeg induikt*

Hoefnagel | 13-12-09 | 17:49

Donder eens op met je klimaat probleem.
Er zijn belangrijkere zaken.

Zo jammer! | 13-12-09 | 17:48

CERN CLOUD experiments hebben relatie tussen zon en klimaat definitief aangetoond in vid cdsweb.cern.ch/record/1181073/
pdf's bij de video indico.cern.ch/materialDisplay.py?mate...
eerdere publicatie hiernaar arxiv.org/pdf/0804.1938

Voor het politieke spel achter dit onderzoek, wat lang is tegengehouden lees dit www.canada.com/story.html?id=975f250d-... (dan weet je direct hoe besmet deze tak van sport (klimaatwetenschap) is.
Nu is er bewijs, 10 jaar later omdat het onderzoek is vertraagd vanwege politieke motieven en het rapport ondanks dat er consensus is bij de deeltjesfysici bij CERN , daar waar de helft van alle deeltjesfysici van de gehele wereld werken... Er is ook consensus voor deze view onder sterrenkundige zoals em. prof. dr. Kees de Jager www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-k... en ook bij de belangrijkste paleoklimatoloog van NL prof dr Bas van Geel. www.uva.nl/onderzoek/onderzoeksfocus-a...
en
www.kennislink.nl/publicaties/klimaatg...
hoofddocent bij de UvA.

Het verhaal geeft op een geweldige manier een inzicht in alle recente klimaatonderzoeken en verbind ze tezamen. Conclusie een groot deel van de opwarming de afgelopen 100 jaar komt itt wat IPCC wil toch vanbuiten de mens, maar door variatie bij de zon wat indirect invloed heeft op het klimaat..
cdsweb.cern.ch/record/1181073/

ps zie ook
press.web.cern.ch/press/PressReleases/...
public.web.cern.ch/public/en/Research/...
cdsweb.cern.ch/record/1221293

seven | 13-12-09 | 17:48

@ Synchronicity.

Jij bent helemaal pro de klimaatgekte? Open je ogen. Sinds decennia word geprobeert ons bang te maken voor de vermeende effecten van ons gedrag mbt melieu. En telkens weer moet je constateren dat het NIET uitkomt. Heb vandaag zelfs gelezen dat Antartica niet smelt maar groeit!

Maar knap daar in Kopenhagen, land van de vrije pers? UN en de vrije pers? Toch moeilijk natuurlijk, kritische vragen. Temeer je je realiseert dat de afgelopen 10 jaar de aarde maar niet op wil warmen….

Femke, je bent best een mooie vrouw. Voor iemand die spreekt over onnozelaars.

Burnt | 13-12-09 | 17:48

@Ranja Drinker | 13-12-09 | 16:33

Die vent heeft hele enge ogen

atm0s | 13-12-09 | 17:48

Wat een slechte poging wederom van geen stijl om het klimaat probleem onder de mat te vegen omdat er een paar niet zo eerlijke emailtjes zomaar zijn uitgelekt, toevallig he, zo vlak voor Kopenhagen, hoe toevallig toch he? En die noteviljustwrong.com krijgt subsidie van de grote oliemaatschappijen, duidelijk toch ?

Oldevil | 13-12-09 | 17:48

Heb mezelf op water en brood gezet. Dat is het enige waarvan ik -bijna- zeker weet dat er geen palmolie in zit en dus het oerwoud van borneo kan redden.

lichtpunt | 13-12-09 | 17:47

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:46
En vervolgens de vermoorde onschuld te spelen:
'Ik mag dat toch wel vragen' (Pruillip erbij voor het juiste effect..)
'Als je dat irriteert heb je vast iets te verbergen' (Slim bij kijken...)

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:47

mzzia | 13-12-09 | 17:44
Dat maak ik zelf wel uit of mijn manier van leven niet kan.
*Iedereen moet het er toch mee eens zijn*
Ik moet niks, en laat men zich maar met zijn eigen leven bemoeien.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:47

@ Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:44
Ook avond!
Het zwarte werk is het betere werk!
*schichtig wacht op reactie BelastingStasi*

verraad van links | 13-12-09 | 17:47

Deze wolkenmaker bij CERN cdsweb.cern.ch/record/1221293 heeft de klimaathoaxers van hun roze wolk laten flikkeren. Nu nog toegeven. Er is een relatie tussen kosmische straling en wolkenvorming (en dus een relatie met de zonnewindactiviteit) Deze effecten zijn niet meegenomen in de IPCC rapporten, die nemen alleen verschillen in directe straling mee, niet het effect op wolken wat voor zeker 75 procent de temperatuurswisselingen bepaald op aarde.

seven | 13-12-09 | 17:46

Management by fear in optima forma dat is dat hele klimaat gelul! Voorts worden er geen echte maatregelen getroffen maar is er wederom een s(links) maniertje gevonden om de oorlog in Afganistan te financieren. De burger moet betalen voor dat waar geen alternatief voor is en dan maar hard foei! roepen! Linksmensen zouden lekker bij elkaar moeten gaan wonen in 1 (koud) land. Kunnen ze mooi elkaar de les lezen .. en de rest kan dan leven in vrijheid.. Libertairians rule!

Emile Zola | 13-12-09 | 17:46

Ik kan je uitleggen waarom klimaathoaxvragen een beetje snappy worden beantwoord.
Klimaatvragen worden een beetje snappy beantwoord omdat de achterliggende gedachte lijkt dat er teveel zorg aan het milieu word besteed.
Strategisch is dat briljant.
Maar wel een beetje dom.
Het is een irritante boerendiscussiemanier om een elementje uit een discussie te lichten en daar dan alle consequenties aan op te hangen.

Einde van de Domheid | 13-12-09 | 17:46

verraad van links | 13-12-09 | 17:39
Je hebt gelijk.
Die 52% zijn geen daadwerkelijke verdiensten.
Avond !

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:44

Al zou het hele klimaatgedoe een hoax zijn! Nou en! Iedereen moet het er toch mee eens zijn dat de manier waarop wij nu leven niet kan.

sleutelwoord: overconsumptie (voor een mooi voorbeeld; zie Nederland bij nacht [satellietbeelden])

mzzia | 13-12-09 | 17:44

Belgian Anti-Piracy Federation??? Het enige leuke aan de Belgen was ze voor alles nederlandse namen bleven verzinnen. Ik stel voor de Federatie Uitgebreide Controle Komputers

de tamp | 13-12-09 | 17:43

synchronicity 17:33
Jouw kudde is groter.

Peppie van Cockie | 13-12-09 | 17:43

Ik zou graag meedoen aan de discussie als ik ook maar enig inzicht had in het bewijs voor of tegen. Toch lijkt het wel alsof er vele medeburgers zijn die dat wel hebben, gezien de stellige reacties hier. Is wetenschap misschien toch makkelijker dan ik dacht..

uberdude | 13-12-09 | 17:42

Belgian Anti-Piracy Federation??? Het enige leuke aan de Belgen was ze voor alles nederlandse namen bleven verzinnen. Ik stel voor de Federatie Uitgebreide Controle Komputers

de tamp | 13-12-09 | 17:42

De klimaatmaatjes staan ook vast op mijn lijstje voor na de revolutie ;)
Na de muur gaan ze voor de muur.

Cinq-Marquis | 13-12-09 | 17:41

synchronicity | 13-12-09 | 17:33
Dat hij van Gore geld verdiend(?) is niet het probleem. Maar waarmee.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:41

@ Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:36
*52% eraf hakt*

verraad van links | 13-12-09 | 17:39

nl.wikipedia.org/wiki/Londen-Brabantma...
Het "Londen-Brabantmassief", soms denk ik wel eens dat het er niet zo veel toe doet, wat wij aan het kutten zijn.
( zolang we niet een paar megaton laten ontploffen of de grootste rotzooi in een rivier laten lopen ).

gentle giant | 13-12-09 | 17:39

*hout met zwavelhoudende verf op vuur gooit*

verraad van links | 13-12-09 | 17:38

synchronicity | 13-12-09 | 17:33
Verdienen aan iets wat wel tastbaar is lijkt me niet zo slecht.

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:36

Het maakt niets uit of het klimaat nou opwarmt door de mens of niet.
Wanneer wel, zoveel kan de mens daar echt niet aan doen, en als het klimaat niet opwarmt door de mens kan het alsnog geen kwaad wat duurzamer met grondstoffen te zijn. Klimaat wel of niet hoax is een non-topic.

je therapeut | 13-12-09 | 17:35

Ik moet altijd een beetje huilen van de mensen die roepen dat Al Gore en wat andere goed verdienen aan al dat klimaat gebeuren terwijl er zo veel mensen geld verdiend hebben aan het verstoken van fossiele brandstoffen. Het tekent de onwetenschappelijke en selectieve manier waarop sceptici met dit onderwerp bezig. Waarbij ik overigens ernstig betwijfel of zij niet ook hun luie leventje voor een groot deel aan he vertoken van fossiele brandstoffen te danken hebben... (wie de schoen past...) +1 voor de GS redactie die de GS-kudde weer aan het hollen krijgt, al weet 99% van die kudde niet eens waarom ze rennen...

synchronicity | 13-12-09 | 17:33

bottehond | 13-12-09 | 17:22
Thanks

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:32

@ Bottehond
ooooh ga door met je artikelen

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 17:30

He GS, al een kantoorandje op de Veluwerug op het oog? Want A'dam Noord, dat wordt een zandbank.

Nepkarel | 13-12-09 | 17:29

@ Bottehond
Dat stukje is interessant, even op youtube zoeken naar die worldconnectors

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 17:24

@Eurotokkie | 13-12-09 | 17:19, Fistel innaad was natuurlijk de pret van de dag bij P en W, maar Cramer zakte natuurlijk ook finaal door het ijs.

gentle giant | 13-12-09 | 17:24

@ jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:18
Idd. Laat die winter maar komen. En die *kuch* lagere energieprijzen sinds de liberalisering van de energiemarkt steken ze maar in hun reedt.

verraad van links | 13-12-09 | 17:23

Eurotokkie | 13-12-09 | 17:19
Je zou bijna denken dat ze politiek bedrijven inderdaad :)

Jaap de Paap | 13-12-09 | 17:21

@mark twain | 13-12-09 | 17:15, het voelt bijna als een compliment, maar ik voel nattigheid. ( zuur uiteraard ).

gentle giant | 13-12-09 | 17:19

www.dagelijksestandaard.nl/2009/12/13/...

De beerput opent zich langzaam.
Tsjek de links onder het artikel van ene "Kroll" over de boven ons gestelden en hun krankzinnige ideeën.
De World Connectors.
En vooral CDA-er Herman Wijffels.
Onthoudt die namen.
Binnekort meer over deze clique en hun ongebreidelde macht en invloed.
Vanzelfsprekend buiten iedere democratisch toezicht.

bottehond | 13-12-09 | 17:19

Jaap de Paap | 13-12-09 | 17:13

Onze leiders worden gewoon verkeerd voorgelicht en zonder ook maar
iets aan onderzoek te doen nemen ze dit over . ze kunnen zich dan
ook moeilijk verdedigen omdat ze er geen verstand van hebben daarom blijft
het ook zo stil in Den Haag en blijven de vragen van de PVV onbeantwoord.

Eurotokkie | 13-12-09 | 17:19

@ gentle giant | 13-12-09 | 17:16
LOL
Kent u de oliekachel? Brandt op afgewerkte olie. Geeft heerlijke warmte in uw schuur of garage.

verraad van links | 13-12-09 | 17:19

verraad van links | 13-12-09 | 17:15
Goed idee. *gooit nog een houtblok op het vuur*
Of verwachten die mafketels dat ik voor hun onbewezen theorie in de kou gaat zitten?

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:18

nl.wikipedia.org/wiki/Tara_Singh_Varma...

Een partij die deze Surinaamse taart adopteert heeft helaas nog steeds
een hoop aanhangers... Tara ving shoarma, ga toch eens deeeeeaaaaddddd...

Muts wat doe je eigenlijk tegenwoordig, je bent vast een goedbetaaalde
adviseuse voor iets multiculties....

Klinisch dood | 13-12-09 | 17:17

@verraad van links | 13-12-09 | 17:15, niks mis met ouwe bielzen, keertje extra vegen, dat wel.

gentle giant | 13-12-09 | 17:16

jospeh6085 | 13-12-09 | 17:15
Of toen die keer dat ze dachten dat er oorlog kwam in Afghanistan. Brullen.

Jaap de Paap | 13-12-09 | 17:16

@gentle giant

Ik weet nu wel dat je heel origineel bent.

mark twain | 13-12-09 | 17:15

mark twain | 13-12-09 | 17:13
Gelukkig voor de mensheid weet en begrijpt u het, met uw superieure brein, beter.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:15

Prima zondagnamiddag leesvoer!

*houtkachel inefficiënt aanmaakt*

verraad van links | 13-12-09 | 17:15

Dit doet me denken aan die man die het woord nam tijdens een 'officieel' congres in de Soviet Unie, net na de val van de muur. Op de camera is toen vastgelegd dat een KGB agent hem een 'spuitje' gaf. Of die idiote millenium'ramp', ik kan me nog goed herinneren dat volstrekt irrelevante organisaties, in december 1999 agregaten inhuurden en dikke kabels uitrolden door de gangen. Moehahahaha wat een hoax was dat zeg. Ook die werd jaren geleid door een 'taskforce' die door onze (proest) deskundige overheid is opgezet.

jospeh6085 | 13-12-09 | 17:15

seven | 13-12-09 | 17:09
Ja verdomme; nu weet ik helemaal niet meer wat ik geloven moet. Ik bedoel: als we zelfs onze leiders niet meer kunnen vertrouwen, wie dan nog wel?

*huilend barbiepop in brand steken en met blote sandalen uittrappen doet*

Jaap de Paap | 13-12-09 | 17:13

@seven 17:09

Ja; en wat zegt het nou wat die mijn heer van Geel zegt. Eigenlijk helemaal niks dus.
Zure regen werd overigens niet veroorzaakt door droge zomers. Zelfs dat weet onze
professor niet.

mark twain | 13-12-09 | 17:13

Mayhem123 | 13-12-09 | 17:00

De tsunami Indische Oceaan ( 2004 ) in verband brengen met de opwarming
van de aarde is nog niet gelukt maar dit was ook niet nodig omdat het voor de
beurscrash is gebeurd.
In deze dagen zou het zeker anders zijn gelopen om mensen extra bang te
maken , en mensen die bang zijn geven geld om zich veilig te voelen maar
dit is natuurlijk een schijnveiligheid.

Eurotokkie | 13-12-09 | 17:12

@mark twain | 13-12-09 | 17:08, hoe zuur is de regen uit die muts van jou?

gentle giant | 13-12-09 | 17:11

"We hebben na de laatste ijstijd al een hele serie klimaatveranderingen gehad. We hebben sterke aanwijzingen dat die omslagen in het verleden samenhangen met veranderingen in de zonne-activiteit. Ons veenonderzoek heeft uitgewezen dat perioden van vernatting in de tijd samenvallen met toenemende hoeveelheden van het koolstofisotoop C-14 in de atmosfeer. Variaties in koolstof C-14 worden voornamelijk veroorzaakt door veranderingen in de activiteit van de zon. De hoeveelheid gas die door de zon wordt uitgestoten ? 'zonnewind' ? bepaalt hoeveel kosmische straling er op aarde kan doordringen. Hoe meer kosmische straling des te meer koolstof C-14 er wordt gevormd.'

Van Geel: 'Ik houd het voor mogelijk dat het idee dat menselijk handelen oorzaak is van de huidige klimaatverandering uiteindelijk een soort van collectieve zelfbetrekkingswaan zal blijken te zijn. De geloofwaardigheid van de wetenschap is echter in het geding. Het zou me niet verbazen als zonne-activiteit ook nu nog de belangrijkste klimaatbepalende factor is. We moeten oppassen dat we met z'n allen niet achter de verkeerde hypothese aan te hollen, net als twintig jaar geleden, toen zure regen werd aangewezen als oorzaak van grootschalige bossterfte. Later bleek dat we vooral te maken hadden met de gevolgen van enkele droge zomers.' www.uva.nl/onderzoek/onderzoeksfocus-a...
aldus prof dr. Bas van Geel (UvA) belangrijkste paleoklimatoloog van NL en hoofddocent bij de universiteit van Amsterdam

seven | 13-12-09 | 17:09

m4pett 17:06

U weet er alles van? Of toch niet?

mark twain | 13-12-09 | 17:08

@ ZDEV | 13-12-09 | 16:56
Nee hoor, Als we dit jaar een koude winter krijgen zal dat door de echte diehards afgedaan worden als een incident. Uitzondering op de regel zeg maar.

Krokoklaas | 13-12-09 | 17:08

Mayhem123 | 13-12-09 | 17:00
*Dat misschien wordt er door enkele wetenschappers wat resultaten verzwegen worden die misschien niet in "hun model" passen, of om politieke redeneren diskwalificeerd het gehele klimaat onderzoek zeker niet!!!*
U heeft niets met logisch redeneren en, niet vervalste, wetenschappelijke feiten? Onnozel.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 17:08

Ronduit belachelijk! En die prutsers praten ons MILJARDEN uit de zak om hun hobbies te financieren.

Waar ik me overigens ook wild aan erger is dat die gasten die op de lagere school vanwege een overmaat aan zowel domheid als spierballen de boel terroriseerden nu weer als security guards op allerlei plekken opduiken om met beide eerder genoemde talenten het leven van anderen zuur te maken. Eikels.

m4ppet | 13-12-09 | 17:06

Geen enkel log heeft zoveel deskundige schreeuwers in huis als geen GS,

mark twain | 13-12-09 | 17:05

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:41
Een premier met een zachte G.
Het idee dat het rijmt maakt het al eng.
Klinisch dood | 13-12-09 | 16:50
Daar heeft Camiel geen schutting voor nodig.

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 17:05

Die Halsema durft wel zeg; door wetenschappers weg te zetten als louche figuren die toevallig een ander geluid laten horen . Was het niet diezelfde Halsema die ex president Bush bekritiseerde om zijn 'You are with us or against us' politiek. Nu doet deze tante het waarachtig zelf!

Kruiddamp | 13-12-09 | 17:04

@Mayhem123 | 13-12-09 | 17:00
>en de veranderingen lopen synchroon met de industriële revolutie.
NEEN!

Hoefnagel | 13-12-09 | 17:03

prof dr. Bas van Geel (UvA) belangrijkste paleoklimatoloog van NL en hoofddocent bij de univesiteit van Amsterdam zegt dat er geen klimaatcrisis is www.youtube.com/watch?v=Zu-Cy2eeGkg

seven | 13-12-09 | 17:01

Dat misschien wordt er door enkele wetenschappers wat resultaten verzwegen worden die misschien niet in "hun model" passen, of om politieke redeneren diskwalificeerd het gehele klimaat onderzoek zeker niet!!!

Er is zeker wat mis met het klimaat, en de veranderingen lopen synchroon met de industriële revolutie. Onderzoek wijst uit dat hoogstwaarschijnlijk komt door de veel hogere CO2 concentratie in de lucht.

Mayhem123 | 13-12-09 | 17:00

Lieve lieve Femke. Zet eerst je oogkleppen af. Neem een goede wijn. Doe de gordijnen dicht, de telefoon van de haak. Laat de politiek even voor wat het is. Neem een uurtje voor deze video van CERN over zonne-activiteit, klimaat en CO2: seekingalpha.com/article/175641-climat...

ZDEV | 13-12-09 | 16:59

Zo verging het McAleer ook ongeveer toen hij Al Gore een vraag durfde te stellen: Daring to Question Al Gore www.youtube.com/watch?v=cf-fzVH6v_U

CoffeePatch | 13-12-09 | 16:57

Klimaat opwarming geleuter is puur kassa. Roep het, en je wordt ondergesneeuwd met subsidies. Noem je het onzin, ben je een nazi, en moet je verbannen worden.

copy2devnull | 13-12-09 | 16:56

die lord monckton is echt geniaal.

cumshaft | 13-12-09 | 16:56

dutchy90 | 13-12-09 | 16:37
De overheid zal tot haar laatste adem dit ontkennen aangezien het hier om
miljarden gaat , al dat de spaarlamp bij het chemisch afval moet zou mensen aan het denken moeten zetten , maar zolang de meerderheid het goed vind zal er niet veel gebeuren.

Ook het terugdraaien van de vliegtax geeft aan dat het om geld gaat , zelfs voor
deze klimaathype werd de Subsidie voor zonnepanelen bij particulieren stopgezet
omdat er teveel aanvraag was.

Eurotokkie | 13-12-09 | 16:56

Het beste wat de mensheid nu kan overkomen is een goed koude winter.
Ten eerste omdat er dan lekker veel insecten doodgaan.
Ten tweede omdat er dan een andere parasiterend wezen doodgaat: de eco-believer.

ZDEV | 13-12-09 | 16:56


hierodaaro | 13-12-09 | 16:19 Senks!

In één ruk uitgekeken. Onvoorstelbaar dat Miljarden euri's, verdiend door hardwerkende belastingbetalers, door linkse Idioten uitgegeven zal worden aan de klimaatonzin. Onvoorstelbaar.

Willianus Wortelus | 13-12-09 | 16:56

@DANNY3960 | 13-12-09 | 16:50
Heerlijk, ook geen gezeur met lege statiegeldflessen, waar dan altijd nog een beetje bier/fris in blijft zitten; vies bah...
Die 2 knoopcelbatterijen per jaar lever ik nog wel netjes in, dat dan wel.

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:54

@ Nacho

Zag net je plempsel over die flessen, ik heb er een jaar of 15 terug zelfs een bekeuring voor gehad. Omdat ik jeneverflessen MET schroefdop dumpte!!!!

DANNY3960 | 13-12-09 | 16:53

Dat misschien wordt er door enkele wetenschappers wat resultaten verzwegen worden die misschien niet in "hun model" passen, of om politieke redeneren gekwalificeerd het gehele klimaat onderzoek zeker niet!!!

Er is zeker wat mis met het klimaat, en de veranderingen lopen synchroon met de industriële revolutie. Onderzoek wijst uit dat hoogstwaarschijnlijk komt door de veel hogere CO2 concentratie in de lucht.

Mayhem123 | 13-12-09 | 16:52

tja. de politiek heeft de afgelopen decennia dermate veel geld over de balk gegooid aan allerlei ongevraagde nonsens, veelal zonder enige fatsoenlijke uitleg. met als resultaat dat de burger nu eens wat kritischer kijkt. en het klimaat is het nieuwe links, de nieuwe immigratie, het nieuwe morele kompas, en niet te vergeten kunnen alle subsidieclubjes weer lekker aan de ruif. bah.

wolfje23 | 13-12-09 | 16:52

Gewelige beelden. En hoe wordt de gevleugelde uitspraak "An inconvinient truth" beter uitgebeeld dan hier ? Zeg lieve Femke kun je in je blogje ook op dit wel ZEER merkwaardige incident even terugkomen ? Laat eens even weten wat je van de behandeling van één van de "klimaatonnozelaars" vind. Zou ik erg waarderen.

Marcus Porcius Cato | 13-12-09 | 16:51

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:38

Ik hoop het ook. Maar ik ben zo bang dat er eerst een hele hoop miljarden
over de schutting moeten worden geflikkerd voor het zover is.

Klinisch dood | 13-12-09 | 16:50

@kapotte stofzuiger koyt

Sinds 97 woon ik in Spanje, ruim 50 miljoen inwoners, al mijn afval gaat in plastic tasjes in dezelfde container.Ohja, hij wordt dagelijks geleegd, dat wel.

DANNY3960 | 13-12-09 | 16:50

Wetenschap + Groen linksch: ... Karl Popper draait nog een rondje in zijn graf en gaat acuut over zijn nek.

Oktoberfest | 13-12-09 | 16:50

Mijn oude baas (Arthur Rörsch) werd vaak afgeschilderd als een dementerende fossiel, maar nu geef ik hem ronduit gelijk. +1
En dit is mijn mening: naar het gas met de milieu-gestapo.

Hoefnagel | 13-12-09 | 16:47

@ Koyt
Mooi he. Maar discussie's voeren met mensen die niet willen luisteren en alleen hun standpunt willen behouden is doorgaans moeilijk.
En inderdaad, een boel mensen scheiden thuis het afval, maar dat is puur voor hun gemoedsrust. Dat komt door aangepraate schuldgevoelens. Ze zoeken het maar uit. Volgende keer als ik in de rij van de kassa sta en er staat iemand voor me die bijv. kip heeft en het meisje vraagt aan die persoon; wilt u misschien een tasje voor over de kip? En deze persoon zegt nee, dan zeg ik; ik neem hem wel.
Het is trouwens zoiezo bizar hoe mensen kunnen doorslaan in dit soort onzin. En achteraf gezien is het allemaal verspilde energie.

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:47

koyt | 13-12-09 | 16:42
Fascisme heeft vele gezichten, en beklijft het best bij onnozelaars.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 16:46

@koyt | 13-12-09 | 16:42
ROTFL... afval scheiden.
Vrij vertaald: "met hetzelfde gemak pleur je het allemaal in de groene bak", gelukkig kan dat in Europa nog steeds.

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:45

@ eurotokkie

Geen amazone is geen Ayahuasca.
En dat is heel erg.

selxi | 13-12-09 | 16:44

Toch vreemd dat deze hele klimaat bende ervoor zorgt dat de mensheid er nog langer over doet om het niveau van een Type I civilisatie ( volgens de Kardashev schaal ) te bereiken...
en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale

Viezerd_van_Oss | 13-12-09 | 16:43

En niet te vergeten het stuk in de Azijnbode van dit weekend van Martijn van Calmthout (chef-wetenschapsredactie) waar Goebbels nog een hele dikke punt aan kan zuigen.

Hetze Haatstra | 13-12-09 | 16:43

Manbearpig.

'nuff said

Yoast92 | 13-12-09 | 16:42

@ Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:34 :

Herkenbaar! Ik had laatst een discussie met zo'n geytenwollensok c.q. linkschmensch over het scheiden van GFT en restafval. Een hele preek over het milieu gekregen van die muts. Pandabeertjes die doodgingen, ijsberen naar de kloten en het was allemaal ONZE schuld. Scheiden, dat afval!
.
Nu werkt een goede vriend van mij toevallig bij een vuilverbrandingsoven.... en hij vertelde dat ze daar een hoop van het gescheiden afval weer bij elkaar pleuren. Deels uit gemakszucht, deels omdat dit goed is voor de temperaturen in de oven. Een nogal technisch verhaal.
.
Het linkschmensch wilde het NIET geloven. Kon niet. Mocht niet. Ik was meteen een liegbeest! En een hufter. En dom.
.
Wat bizar is... wij scheiden het afval netjes. Kost weinig moeite en als het iets helpt, ok. Doen we dat. Maar dat wilde mevrouw niet eens meer horen. Het feit dat ik iets van de milieukerk in twijfel durfde te trekken, was genoeg om tot vijand uitgeroepen te worden. Klimaatonnozelaar, zoals Halsema het noemt.
.
Dat gedrag vind ik doodeng....

koyt | 13-12-09 | 16:42

kalltstellen is kouder stellen dan kaltstellen?

uninvited guest | 13-12-09 | 16:42

Normaal is het in wetenschap zo:
Hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je nog zo weinig weet.
Dat is denk ik het ware kenmerk van science:
The More You Learn, the More You Realize What You Don't Know.
“All I know is that I know nothing. (Socrates)
Maar inzake climate gaat het anders.
Climate is van wetenschap tot geloof geworden.
Consensus heeft de rol van onderzoek overgenomen.
Consensus is defined in English as, firstly, general agreement and, secondly, group solidarity of belief or sentiment. It has its origin in a Latin word meaning literally to feel together.
Agreement.. Politics... Believe....
The formal process of achieving consensus ideally requires serious treatment of the considered opinion of each group member: those advocating the adoption, say, of a particular course of action, genuinely wish to hear those who may be against the proposal, since discussion, it is supposed, can only enhance ultimate consensus. The hope is that in such circumstances action, or the adoption of group opinion, without resolution of dissent will be rare. A consensus rather than a voting process is often employed with this intention, as well as to minimize any possible damage to interpersonal relationships.
en.wikipedia.org/wiki/Consensus
Onderzoek is dood.
We weten alles al.
De luie onderzoekers hebben de macht gepakt.
Vragenstellers zijn lastige eikels ipv wetenschappelijke heros geworden.

Denkt Na | 13-12-09 | 16:41

@Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:38
Gelukkig wel, een Limburger als premier.... de horror.

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:41

@zo jammer

*doet hopen dat Marnix Norder(storm) dit ook leest en met betere bestemmingsplannen komt*

selxi | 13-12-09 | 16:40

Klinisch dood | 13-12-09 | 16:34
Camiel's kastjes worden zijn Waterloo.

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:38

selxi | 13-12-09 | 16:34

Ach op 1 long kun je ook wel leven dus gewoon doorgaan met boompjeskap

Eurotokkie | 13-12-09 | 16:38

selxi | 13-12-09 | 16:34
Je kan nu gewoon palmbomen kopen die genetisch bewerkt zijn, en tot -18 bestand zijn.
Overal is een oplossing voor.

Zo jammer! | 13-12-09 | 16:37

De temperatuur schommelt op aarde heen en weer, dit heeft het gedaan, doet het nog steeds en zal het altijd blijven doen.. Waarom denken jullie dat de vikingen Groenland, Groenland hebben genoemd toen zij daar omstreeks 900 AD aankwamen?

Niet omdat het een besneeuwd landschap betrof maar juist groene vruchtbare vlakten!

Deze klimaatshit is grotendeels klinkklare onzin en alleen een excuus om een wereldwijde belastingwet voor co2 te kunnen invoeren, zodat bepaalde mensen lekker rijk kunnen worden.

dutchy90 | 13-12-09 | 16:37

@Zo jammer! | 13-12-09 | 16:31
LOL, wat denkt u dat CO2 met water doet?
Maar je hoeft geen chemicus te zijn om te beseffen dat SO2 en NOx niet gezond zijn en derhalve een terecht milieuprobleem zijn/waren.

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:36

@ Klinisch dood
Goed aandrukken

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:36

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:34

Ik probeer het altijd met mijn schoonmoeder, maar die kruipt er altijd weer uit!

Klinisch dood | 13-12-09 | 16:35

www.telegraaf.nl/binnenland/5561551/__...

Klik op de foto infografieken nederland.
Daaraan ziet u Amazone gebied verdwijnt.
Maar dat ligt niet aan het klimaat.
+co2 is immers betere groen.
*doet hopen op palmbomen op scheveningen*
Maar deze komt middels door het consumerende boompjeskap.

Niet vescheidende zaken door elkaar halen gaarne.

selxi | 13-12-09 | 16:34

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:28

Eurlings is helemaal van de pot gesodeflikkert. Stond een goed stuk in de Elsevier deze week van Syp Winia, hij zegt dat de overheid per definitie niet bij machte is
om een dergelijk technisch hoogstaand project tot een goed einde te brengen en dat uiteindelijk de belastingbetaler de verspilde miljarden weer mag gaan aanvullen.

Klinisch dood | 13-12-09 | 16:34

Oja, waar ik me ook laatst aan irriteerde, flikker ik laatst een paar lege flessen wijn weg. Krijg ik op mijn dak van iemand over het feit dat ik het niet sorteer. Maar hebben jullie welleens gezien wat er wordt gedaan als die flessen worden opgehaald? Precies, wordt gewoon in 1 grote bak geflikkerd. Veel mensen zijn achterlijk.
Oud papier? Grijze container. Batterijen? Grijze container. Irritante vriendin? Grijze container!

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:34

Gewoon een dictatuur. Als je de "verkeerde vragen" stelt, wordt je verwijderd!
Het is wel duidelijk: groen en rood hebben de macht.

Stahlhelm | 13-12-09 | 16:34

De professionele boereopers (boeroepers) in Kopenhagen klagen over te koude politiecellen, the irony is sweet!!
.
www.youtube.com/watch?v=ne-X_vFWMlw
Lord Mockton geeft tegengas aan SustainUS, de jongens en meisjes die eerder op die dag zijn publieke webcast kwamen verstoren. Vooral dat joodse jongetje heeft het niet helemaal begrepen dat het er niet toe doet of je een jood bent of niet, maar dat het zijn acties zijn. Lord Mockton gives them both barrels. +1

Ranja Drinker | 13-12-09 | 16:33

Klimaatonnozelaars zijn als beboerkade moslims op bezoek bij de PVV.
Lastig praten hoor.

Oncle Ouvert | 13-12-09 | 16:31

Ik ga voor zure regen.

Zo jammer! | 13-12-09 | 16:31

I told you Manbearpig was real! Heerlijk.
Ik ben trouwens benieuwd wat het voor ons betekend als uitkomt dat de mensheid echt niets kan doen aan dit feit. Betalen we dan over een tijd minder belasting e.d.?
En dan dat afschuwelijke gedoe bij die klote Albert Heijn laatst. Van die overspannen huisvrouwen die daar met hun staatslot of whatever hysterisch liepen te wapperen voor zo'n achterlijke led-lamp. Het spreekwoordelijke stoom kwam uit mijn oren. Godver wat heb ik staan vloeken daar, wil ik gewoon rustig een pakkie peuken kopen. Verdomme, irritant gedoe.

Nacho_Vidal | 13-12-09 | 16:30

Een Brits staatman uit de 19de eeuw zei al:

er zijn leugens, grove leugens en statistieken...

Klinisch dood | 13-12-09 | 16:30

Vrijheid zooo is 2009. Op naar een communistische wereldregering!

Balk-in-je-oog | 13-12-09 | 16:29

@veel vaak en vet | 13-12-09 | 16:18
Zure regen is gedramatiseerd, maar bevatte nog een kern van waarheid en was daadwerkelijk te wijten aan menselijk handelen (pH is makkelijk meetbaar). Als er geen katalysatoren e.d. in gebruik waren genomen hadden we in 2100 echt een probleem gehad, nu tot pakweg 2500 om een definitieve oplossing voor verzuring te vinden. Daarnaast was de oplossing ook reeel: filter uitlaatgassen van auto's en fabrieken.
Voor de klimaathoax moeten we een kastje in de auto zodat we meer gaan betalen en daardoor minder gaan rijden en de CO2 uitstoot wereldwijd afneemt o.i.d.....?

kapotte_stofzuiger | 13-12-09 | 16:28

Peterstijl | 13-12-09 | 16:24
I am cereal !

Rammstein | 13-12-09 | 16:28

veel vaak en vet | 13-12-09 | 16:18

De regen is nog steeds zuur alleen minder schadelijk dan men dacht, zijn we
toch behoorlijk wat jaartjes mee zoetgehouden, en nu beginnen we weer opnieuw.

Eurotokkie | 13-12-09 | 16:28

Waar blijven de befaamde conspiracy theorie gasten?
Of zijn die ook links?

Zo jammer! | 13-12-09 | 16:27

Wereldwijde linkse desinformatie, ik zeg het je, je weet tog?
(en men kan er nog een aardig centje aan verdienen)
En ook nog eens een andere manier, om de economische crisis te omzeilen, om toch de geld en zorg afhankelijk gemaakte derde Wereld landen te steunen.

Zo jammer! | 13-12-09 | 16:25

volgens de groengek in dit bericht zijn global warming sceptici erger dan holocaustontkenners en kampbeulen. Jawel, dat het even gezegd wordt.
De propagandamachine draait op volle toeren.
blogs.news.com.au...

jatochnietdan? | 13-12-09 | 12:54

Normaal zou ik niet dezelfde reactie zetten op SN en GS, maar deze is te mooi, en te gek om te laten lopen op dit onderwerp.

jatochnietdan? | 13-12-09 | 16:25

In alles wat gemeente en overheid doet beginnen ze steeds meer op de maffia te lijken. Alles gebeurt met dwang, en als het je niet aanstaat wordt je mond dood gemaakt en uitgekotst. Het gaat ze alleen maar om het geld en macht

Idontgiveafunk | 13-12-09 | 16:24

Ik zei toch dat 'Manbearpig' echt was

Peterstijl | 13-12-09 | 16:24

Jaap de Paap | 13-12-09 | 16:18
Ghehe.
;

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:24

Ik zeg 1 ding jaren 80 zure regen.
Links Nederland ga eens deaud

veel vaak en vet | 13-12-09 | 16:18

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:18
Ja, ik krijg er ook flink jeuk van.

Jaap de Paap | 13-12-09 | 16:18

Kopenhagen heeft als eerste succes dat de kou meteen invalt.

ikweetnogmeer | 13-12-09 | 16:18

Voorlopig moest ik deze morgen krabben.

Teun van het Tuinpad | 13-12-09 | 16:18

Ze draaien helemaal door,andere dingen kunnen ze niet oplossen.Geldklopperij,groene maffia.Al Gore is er miljardair van geworden,en dat willen die werkschuwe boomknuffelaars eigelijk ook wel.

fleurtje | 13-12-09 | 16:17

Als je de komende dagen niet uitkijkt vriezen je ballen eraf.

Eurotokkie | 13-12-09 | 16:16

Why does nobody listen to me!? I'm super serial!!

Beefcake!! | 13-12-09 | 16:16

Plaatje +1

Dumb | 13-12-09 | 16:16

Arthur Rörsch zegt het goed: dit is politiek. Op zich heb ik daar geen problemen mee, wel dat het wordt verkocht als wetenschap.

Seraphin | 13-12-09 | 16:15

Onzinnig klimaat nieuws moet toenemend negatief nieuws over de invloed van de Islam verdrijven.
Maar mondje dicht he?
Commentaar is verboten.

Zo jammer! | 13-12-09 | 16:14

Manbearpig. Hahahahaha

Oualter | 13-12-09 | 16:14

Het zoveelste klimaathoax topic met hoog aluhoedje gehalte. Moet GS nageven dat ze wel weten wat uitmelken is en weten wat de gemiddelde Wilderts reaguurder graag leest.

Bodde | 13-12-09 | 16:13

Jeej, leesvoer. Bedankt.

Reez | 13-12-09 | 16:13

Het is erg verontrustend om te zien hoe dissidenten categorisch tegengewerkt worden en een ander geluid gelijkstaat aan zware repressailles, terwijl we er wel honderden biljoenen goed geld in dumpen. Wat zijn dit voor nazi-praktijken?!?

Nietvoordekat | 13-12-09 | 16:10

Haha nice, manbearpig

makreelvanger | 13-12-09 | 16:08

manbearpig?

X_Lawl_X | 13-12-09 | 16:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen