Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Staatshotels niet langer graties

*schriel geluid* Betalen goedverdegoedver en wel nu!Hadden wij vanochtend nog wat bedenkingen bij het handelen van onze piepverse justitie-minister Ernst Hirsch Ballin. Sinds vanmiddag zijn wij groot fan van deze besturende klasbak. Want wat zegt EHB? "Gedetineerden van 65+ moeten maar gaan dokken voor hun verblijf in de gevangenis." Kijk aan. Dat is vooruitzien & rompregeren. Opzouten met al die zogenaamd zielige bejaarde criminelen die menen recht te hebben op AOW. Gewoon kost en inwoning vragen voor de suites met minibar, badkamer en 99 kanalen op de breedbeeld. Het is hier potverdorie geen hotel! Pluk ze...

Reaguursels

Inloggen

Geldt dit ook na de verkiezingen?

bad to the bone | 18-10-06 | 12:10

Effe dimmen mensen. Ik vind jullie tamelijk kort door de bocht, om niet te zeggen: extreem populistisch in deze. En stem des volks 17-10-06 @ 19:49 windt zich wel heel erg op.

Wees zuinig op de AOW. Misschien heb je hem zelf nog wel eens nodig...

OhJee | 17-10-06 | 22:37

stem des volks 17-10-06 @ 19:52

Volgens mij had ik het over ruim 90%, je trekt mijn verhaal uit de context, trekt conclusie's en schreeuwt dan wat rond.

Hopenlijk ben je geen rechter of advocaat want dan zou ik veel meedelijden hebben met je 'klanten'

neemjemoederindemali | 17-10-06 | 21:20

@stem des volks 17-10-06 @ 20:03:
Jij wel... maar hiddy totum dus niet. In principe vind ik dat omslagstelsels niet zouden moeten bestaan. Een collectieve basispensioenregeling voor alle Nederlanders, geregeld door de staat vind ik geen slecht idee. Je kan het ook aan de markt overlaten, maar ik denk dat het eerlijker is om iedereen een basispensioen te geven en mensen een extra pensioen zelf te laten regelen. Door een duur huis te kopen of door een lijfrente of wat dan ook...
Wat betreft de gedetineerden: Zolang ze gedetineerd zijn hebben ze wat mij betreft geen recht op AOW. Ze hebben immers geen kosten voor kost en onderdak en verder hebben ze geen geld nodig. Na detentie hebben ze er wel gewoon weer recht op. Lijkt mij - dus we zijn het wat dat betreft eens.

koerbagh | 17-10-06 | 20:44

@koerbagh 17-10-06 @ 16:43

We weten hoe het omslagstelsel werkt. Daarom kon de overheid ook alle VUT, pre-pensioen en weet ik veel wat voor premies die iedereen betaald heeft gewoon 'inpikken' of beter 'van tafel vegen'. Want we hebben ze immers niet voor onszelf betaald. Toch zit er een incongruentie in de AOW: mensen die een tijd naar het buitenland gaan bouwen over die jaren in het buitenland geen AOW op. Ze moeten dan meen ik 1,5% per jaar - uit mijn hoofd gezegd - inleveren. Dat maakt de AOW een onzuiver omslagstelsel.

Maar daar gaat het nog niet eens om. Vind jij dat iemand die nooit premie heeft betaald, net zo veel recht heeft op AOW als iemand die wel premie heeft betaald? En vind jij dat gevangenen - die vrije kost en inwoning hebben - hun hele AOW mogen houden terwijl mensen in verpleegtehuizen of verzorgingstehuizen het overgrote deel moeten inleveren? Ik denk - jouw commentaren kennende - niet.

Mooi dat EHB dit aanpakt, wel een beetje laat. Maar beter later dan nooit. Dan hebben de bejaarde gevangenen straks 'recht' op 12,80 Euro per week. Net als de 65-minners.

stem des volks | 17-10-06 | 20:03

@neemjemoederindemali 17-10-06 @ 19:32

Wat lul jij onvoorstelbaar dom zeg. Dus 90% zit terecht vast en 10% onterecht. En daarom moet iedereen z'n uitkering houden etc. etc. Het lijkt mij beter om die 10% dan vrij te krijgen en de rest kort te houden. Lijkt je niet?

stem des volks | 17-10-06 | 19:52

Helemaal goed die EHB! Te laat - but daar kan EHB niets aan doen.

Dit hele gedoe is trouwens aan het rollen gebracht door de ex-vrouw van Willem van Eijk, gerenommeerd serie-moordenaar, die in augustus van dit jaar 65 is geworden. Over Van Eijk is onlangs het boek 'Anatomie van een serie-moordenaar' verschenen, geschreven door Sytze van der Zee. Jammer dat het grotendeels schrappen van AOW weer via de media geregeld moest of moet worden. En dat Justitie zelf heeft zitten slapen. Gaap.

WIA, WAO, WW etc. voor gedetineerden is trouwens al lang afgeschaft. En dat was weer naar aanleiding van het feit dat Ferdi E. (de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn) na zijn straf en tbs een paar ton aan WAO opstreek. Want: altijd doorbetaald. Tijdens een gevangenisstraf werd een uitkering ook toen al ingehouden, maar tijdens tbs niet. Want tbs is geen straf maar een maatregel. En ja, we weten van Verdonk: regel is regel. Daar heeft logisch denken niets mee van doen.

Uitkeringen voor TBS'ers zijn dus begin jaren '90 vervallen, Maar blijkbaar is men toen de AOW vergeten. De AOW is namelijk een ander soort verzekering/uitkering dan WAO, WIA en WW. Daar zal de fout wel liggen.

Als je het boek van Van der Zee over Van Eijk leest, zie je dat Van Eijk nog meent dat ie recht heeft op AOW ook. De man heeft in zijn hele leven 2 maanden wit gewerkt als hooibergbouwer. Verder uitkeringen en zwart bijklussen. En jouw opa en oma??? Hele leven werken, premies betalen en in het verzorgings- of verpleeghuis dan bijna hun hele AOW inleveren voor 'zorg'. Tja, oordeel zelf, zou ik zeggen.

stem des volks | 17-10-06 | 19:49

3bier1melk 17-10-06 @ 18:50

Hmm, tuig is het, anders zit je niet vast. Kennelijk woon je al jaren in het buitenland of lees je geen kranten en kijk je geen nieuws?

Helaas zitten er mensen volkomen onschuldig vast, (ja in Nederland ja) en zitten er mensen vast die heel wat minder crimineel zijn dan je denkt. Toegegeven, ruim 90 % zit volkomen terecht vast, maar het is niet zo dat iedereen terecht vast zit. Alleen al om die ene onschuldige moet je heel goed uitkijken wat je doet. En niet te vergeten, je praat altijd nog over mensen en niet over een stapel brandnetels.

Verdiep je eens in de materie en de achtergronden van de misdadigers en vorm dan je eigen mening. Trouwens ik ben het eens met je wat betreft bejaarden tehuizen en vind dat die mensen het veel beter moeten krijgen, maar dat wil niet zeggen dat je dan 'criminelen' honds moet gaan behandelen.

neemjemoederindemali | 17-10-06 | 19:32

@neemjemoederindemali 17-10-06 @ 18:18

Wat nou niet vrijwillig, probeer maar eens vrijwillig opgenomen te worden in een cel, dat lukt je niet, daar moet je wel iets voor uitgevreten hebben.
<br> <br>
Die gasten hebben een betere verzorging dan menig oudje in een verpleeg tehuis, ze worden gelucht, minstens een uur per dag, ze krijgen eten, minstens 2 maaltijden per dag, tuig is het (anders zit je niet vast), betalen, volledig terecht!

3bier1melk | 17-10-06 | 18:50

Wat een rare stellingen worden hier geponeerd. Een bejaarden tehuis is geen plaatsvervanging voor een gevangenis / detentie instelling. Het is natuurlijk heel raar om iemand verplicht te laten betalen voor iets wat hij niet wil.

Stel dat je bent betrapt omdat je te hard gereden hebt. Je krijgt een bekeuring van € 100,= en je krijgt de foto thuisgestuurd met een rekening van € 50,= van de foto die je verplicht moet afnemen. Heel Nederland zou op zijn kop staan.

Feitelijk is dat hetzelfde als een gedetineerde laten betalen voor zijn verlichte verblijf in de bajes. Ik snap wel dat het zuur is voor oma die in een bejaarden tehuis zit en geen geld overhoudt, maar het is een belachelijk plan om mensen verplicht laten betalen voor hun verblijf in de bajes. Trouwens krijg je ook betere verzorging als je meer betaald? Dus iemand met veel geld krijgt een betere behandeling dan iemand zonder geld? Dat is pas klasse justitie.

neemjemoederindemali | 17-10-06 | 18:18

@rosalie, hiddy heeft wind tegen en verkeert volgens mij in de veronderstelling dat het detineren van de 102 bejaarden een misstap van justitie was. Vertzetshelden moeten voortaan gevrijwaard blijven van aanklachten, hoe zwaar ook het misdrijf.
nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Eijk

Don Quichote | 17-10-06 | 17:50

Eerst zien.... maar bij de gedachte dat de wet hierop aangepast zal worden moet ik toch een gelukstraantje wegpinken.... zou het dan toch nog de goede kant op gaan met Gholland?

Srad | 17-10-06 | 17:39

hiddy totum. Ok; opstaan, nietmachine opruimen, koffertje dicht, lampje uit, deurtje dicht, in je Landwind naar je vinexgezinnetje toe en lekker genieten van de stamppot. We leven niet in Argentinië.

OoO | 17-10-06 | 17:23

hiddy totum 17-10-06 @ 17:06

Nog steeds niet aan het fietsen?

Ok, In de gevangenis word je verzorgd....in een bejaardentehuis ook. Wat is het verschil o.a.? De uitkering die wordt gebruikt voor je verblijf in een bejaardentehuis en in een gevangenis. De niet-gedetineerde bejaarden betalen wel voor hun verzorging, maar de gedetineerden niet. Snap je het nu een beetje?

rosalie | 17-10-06 | 17:18

Kunnen ze met die 99 zenders ook nog mooi lingo blijven kijken op de TROS!

Phantomastic | 17-10-06 | 17:15

Zou JPB het debiele broertje van EHB zijn?

Lekker Belangrijk© | 17-10-06 | 17:09

En wat als ze nou niet betalen? Worden ze dan op straat gezet?

slopelkiller | 17-10-06 | 17:09

Ik hou vol dat die arme mensen vaak zonder enige aanleiding, op valse beschuldiging in het gevangeniswezen verzeild zijn geraakt, en dat het dan een cynische speling van het lot genoemd mag worden dat een demissionaire invalberoerling-met-jampotbeglazing hun laatste zuurgegespaarde centen van ze afpakt. Deze door het internationale durfkapitaal monddood gemaakte ouden van dagen hebben ons land met blote handen aan de terreur van het fascisme ontrukt en opnieuw in de vaart der volkeren doen opstoten, en worden nu door de grijpgrage Hirsch Ballin kaalgeplukt, onmiskenbaar om zijn eigen over-de-topsalaris veilig te stellen. Misselijk!

hiddy totum | 17-10-06 | 17:06

waarom niet gewoon tot hun dood vasthouden ? ze kunnen idd daarna niks meer opbouwen .. maar ach dat kon toch al niet meer tegenwoordig .. reintergrasssie trajecten zijn namelijk alleen voor uitgerangeerde politici en zoals jullie weten doen die nooit iets fout ..

Draaitafel Demagoog | 17-10-06 | 16:58

Ik stel tevens voor om die nordic-walking stokken per direct te verbieden voor bejaarden, wel of niet gedetineerd. Zodra de zon schijnt komen ze uit alle hoeken en gaten de fietspaden vervuilen, zich niet realiserend dat zo'n stok levensgevaarlijk is in handen van een dementerende.

Don Quichote | 17-10-06 | 16:56

Triest hoor, heb je stevig aan de weg getimmerd om een criminele carriere op te bouwen, krijg je je eerste tegenvaller: een tijdelijke op-non-actiefstelling. Vervolgens stapelen de schulden zich op tijdens je gedwongen verblijf/afwezigheid en kun je weer van voren af aan beginnen als je weer aan de slag kunt. FNV doe er wat aan!

sjaakdeslinksesul | 17-10-06 | 16:54

Laat die ouwe boeven betalen maar hoor. Dar vind ik prima. Maar om nu hulde voor deze man te verkondigen omdat hij van 102 bejaarde gevangen enkele honderen eurootjes per maand pakt ... Jeetje, dat is wel 30 à 40.000 euro per jaar extra voor de schatkist. Joepie!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-10-06 | 16:52

hiddy totum 17-10-06 @ 16:33

"Per ongeluk iets verkeerd gedaan" en dan nog als bejaarde gedetineerde in de bak zitten?
De rechtert heeft hem zeker "per ongeluk" levenslang gegeven voor zijn misstap in de maatschappij.
Een gevangenis moet een gevangenis blijven en geen talpa-achtige gouden kooi ,waarbij je beloond wordt voor je domheid.

puntkop | 17-10-06 | 16:49

Naar de steengroeven met die gasten, of laat ze met een schep en emmer het strand ophogen.

Zeurders | 17-10-06 | 16:48

*betaald* natuurlijk

Don Quichote | 17-10-06 | 16:47

@hiddy
Ja hoor, hele leven hard gewerkt en premie betaalt, draai je per ongeluk de bak in.
Zo makkelijk draai je niet als 65+er de bak in, die 102 gedetineerden moeten echt wel serieuze delicten op de kerfstok hebben. Prima plan, alleen al om het principe.
En het is idd heerlijk fietsweer als je bestemming westwaarts ligt, kutwind!

Don Quichote | 17-10-06 | 16:46

Pakken we dan ook die ex-ministers,staats secretarissen en tweede-kamerleden aan die al jarenlang WACHTGELD ontvangen?
Of gaan we weer hypocriet gevangen personen die na hun vrijlating geen huis en haard hebben lles afpakken!

googledaddy | 17-10-06 | 16:46

hiddy totum 17-10-06 @ 16:33
En in welk detentiecentrum zit jij?
In de geangenis zitten geen zwakkeren en Hirsh gaat iedereen die het kan betalen laten dokken voor het staatshotel niet alleen de mensen met uitkering, maar ook de rijke gevangenen!

collapse | 17-10-06 | 16:45

Onder het motto van een 65 jarige dief rent toch niet zo hard meer! Dus uitgesloten is dat ze het geld bij elkaar jatten.??

Waar die het wel vandaan haalt zal natuurlijk niemand een zorg zijn, zolang het jou knip/huis/auto of leven maar niet is.

szol2001 | 17-10-06 | 16:43

@hiddy totum 17-10-06 @ 16:33:
Ooit van een omslagstelsel gehoord? Niemand heeft zijn eigen AOW bij elkaar gespaard. De AOW premie die jij betaalt gaat NIET in een spaarpotje voor later, maar wordt aan jouw opa en oma uitbetaald als AOW. Je spaart nergens voor, dus je hebt er geen recht op. Lutser.

koerbagh | 17-10-06 | 16:43

Hij zei nog veel meer: Mensen met geld mogen zowiezo hun verblijf gaan betalen daar als het aan Heersende Ballin ligt.
Yeeha

collapse | 17-10-06 | 16:43

hiddy totum 17-10-06 @ 16:33

Ga maar even lekker fietsen...'t is mooi weer er voor...

rosalie | 17-10-06 | 16:37

Uiteindelijke kosten om deze wet tot stand te brengen zijn veel hoger, dan de kosten van die 100 uitkeringen. Heeft die EHB niet iets beters te doen

sleintjuh | 17-10-06 | 16:34

Die stumper moest eens weten hoeveel uitkeringen gewoon doorlopen bij detentie. En legaal.

niks mis mee | 17-10-06 | 16:33

Ik ben ertegen. Die mensen hebben gewoon gespaard voor hun AOW-tje, net als iedereen. Dat ze nu per ongeluk iets verkeerd hebben gedaan en zonder het zelf te willen de nor zijn in gedraaid, maakt voor hun het leven alleen maar zwaarder. Ik zou zeggen: een extra toeslag op de AOW, om daarna een fris nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Hirsch pakt nu alleen de zwakkeren, de lafbek.

hiddy totum | 17-10-06 | 16:33

kaal plukken die boeven

buchtinpakskes | 17-10-06 | 16:33

@K1100 17-10-06 @ 16:22 het gaat niet om wat het oplevert, het gaat erom dat misdaad niet hoort te lonen, proetsert.

John McClane | 17-10-06 | 16:29

Helemaal goed als je bedenkt, dat de ziektekostenverzekering normaal gesproken voor 65+ers veel duurder is dan voor jongeren. En in de bak wordt dat allemaal door justitie betaald.

LibertasSimplex | 17-10-06 | 16:27

Nou ja, het is toch logisch dat de AOW-uitkering wordt stopgezet voor gedetineerden. (Net als voor de rijken...maar das een ander onderwerp) Andere gedetineerden krijgen ook geen uitkering (WW en WAO) meer, dus logisch dat het ook voor 65+ers geldt. En voor vermogenden: laten betalen voor hun verblijf in het gevang. Verd. de bejaarden in een bejaardenhuis moeten dat toch ook van hun AOW?

rosalie | 17-10-06 | 16:23

Topvent die EHB!

Behangdelul | 17-10-06 | 16:23

En dan moeten we het straks weer met Donner gaan doen :(

stom schaap | 17-10-06 | 16:22

Heb het even nagerekend. als ze de helft inleveren levert dat het spectaculaire bedrag op van, schrik niet:
Euro 541008. Op JAARBASIS.

K1100 | 17-10-06 | 16:22

-weggejorist-

Shadylololol | 17-10-06 | 16:22

Tuurlijk, de 65+ers onder de bajesklanten. Hop, betalen.

Want je mag toch graties naar de Lingo kijken.

lawzie | 17-10-06 | 16:20

Dat zal Femke Halsma wel weer asociaal gaan vinden!

inctrl | 17-10-06 | 16:17

Goed man, zo'n demissionair kabinet!

John McClane | 17-10-06 | 16:17

EBH roelt !!

QB (ja die.....) | 17-10-06 | 16:17

EHB is toch van die truttenpartij die het vandaag nodig achtten om kamervragen over Lingo te stellen.
Als je het dan toch voor suffe bejaarden hebt...

Traag | 17-10-06 | 16:15

102 x 886 = 90.372, dus gewoon bijna een ton per jaar besparen, top plan! Gewoon alle gevangenen doen!

pringleshapedturd | 17-10-06 | 16:15

Die gedetineerde bejaarden treffen het niet. Eerst lingo en nu dit.

sammy de moraalridde | 17-10-06 | 16:11

Het blijkt weer, in 0031 2 mogelijkheden:
1. Je WERKT (STEELT) ZELF voor je brood/onderkomen
2. Je laat ANDEREN WERKEN (STELEN) voor je brood/onderkomen
Zelfs hardwekende (stelende) goudeerlijke boeven moeten betalen voor hun lapzwanzige broeders.

Pigha Lal | 17-10-06 | 16:10

Heel simpel. Eenmaal in de bak krijgt de crimineel een matras, een po en 3 keer per dag water en brood. Wilt-ie meer luxe, moet-ie daarvoor betalen.

OoO | 17-10-06 | 16:10

65+? Verkapte manier om ze alsnog een extra AOW-bijdrage te laten betalen..

BroncO | 17-10-06 | 16:10

bijbetalen o.k.. maar dan wil ik wel elke avond appelmoes, friet en een kroket.

Prof. Prlwytzkofsky | 17-10-06 | 16:09

Hoe gaat de gedetineerde die geldelijke bijdrage fiscaal betitelen?
Vrijwillige danwel onvrijwillige schenking? Aftrekpost of niet?
T-biljetje na afloop van detentie?
Mag je ook onderverhuren?
.
Overigens wel goede zaak dat dit gebeurt. De maatschappij presenteert de gedetineerde met de rekening. Prima.

Jane Doe | 17-10-06 | 16:09

zijn er meer dan tien 65+ criminelen in Nederland??

fouroaks | 17-10-06 | 16:07

Sorry hoor, die bijgesneden foto's vind ik karakterloos!

Bouwfraudeur | 17-10-06 | 16:06

EHB als Rita. (En tot de verkiezingen niet teveel beslissen he Ernst.... Ernst, dat was niet de afspraak...)

gevallenverstand | 17-10-06 | 16:05

@His Goofness 17-10-06 @ 16:00:
Even het stukje lezen (die roze lettertjes in een stukje staan er niet voor de flauwekul, dat is een link naar een ander tekstje - een link is iets daar kun je op klikken met je muis en dan opent de computer een andere internetpagina): normale uitkeringen worden stopgezet als je de bak indraait. Het gaat er dus om dat de staat niet dubbel hoeft te dokken.

koerbagh | 17-10-06 | 16:05

Vermogende criminelen geweaun lekker leegzuigen.

Deadkennedy | 17-10-06 | 16:02

Prima, maar laat ook gevangenisbewoners beneden de 65 jaar maar dokken. Kan hij die Hui ook nog de rekening presenteren

die hofstadtgruppe | 17-10-06 | 16:02

Wat doe je dan tegen iemand die levenslang heeft.. zeker weet dat ie tot zijn dood vastzit... zijn AOW wordt bijgeschreven op de rekening van een ander... en hij/zij zelf weigert te betalen?.. vrijlaten maar?

Alcoholic | 17-10-06 | 16:02

Buyakasha!

geouwehoer | 17-10-06 | 16:02

We hebben het hier wel over 102 bejaarde gedetineerden en tbs'ers een AOW-uitkering van 886 eur ontvangen.
Sjappoo, apenbek, sjappoo

Traag | 17-10-06 | 16:02

Prima idee... Maar waarom 65+? Waarom niet iedereen? Al die finnen die hun geld verdienen met pilletjes en peodertjes en vrouwen slaan... Die kunnen dat toch ook ophoesten? Vraag me meteen af of het dan ook mogelijk is hiervoor een huurtoeslag aan te vragen. En... Is de hoogte van het te betalen bedrag inkomensafhankelijk?

His Goofness | 17-10-06 | 16:00

Zal de Marokkaanse gemeenschap weer blij mee zijn.

Pannie | 17-10-06 | 15:59

Hulde!

theRedFlag | 17-10-06 | 15:58

Inderdaad drekzooi.

Verdwaalde T | 17-10-06 | 15:58

Sowieso vind ik dat een langdurige gevangene (die immers zeer waarschijnlijk ook geen huis meer heeft) geen uitkering nodig heeft. Hij heeft al kost en inwoning! Hooguit misschien een paar honderd om wat leningen mee af te lossen, maar daar zal die dan wel voor moeten werken! Urenlang zeepjes in een papiertje wikkelen bijvoorbeeld! Voor de helft van het salaris dat een 12-jarige krijgt.

pringleshapedturd | 17-10-06 | 15:57

Ruud riep het jaren geleden al: Ik stem Ernst!

nieuwmans | 17-10-06 | 15:56

AOW compleet afpakken van die alzheimercriminelen en ze daarmaast 500 euro per dag laten dokken. Betaalt men niet dan geen licht in de cel, en alleen korsten brood te eten en water te drinken.

Dikke Chinees | 17-10-06 | 15:55

@Verdwaalde T 17-10-06 @ 15:53
In dat stukje staat 'vermogende' criminelen dus dat kunnen ook jongere criminelen zijn.
Volgens mij krijgen alle criminelen doorbetaald dus ik zou ze allemaal laten betalen: da's wal net zo eerlijk

drekzooi | 17-10-06 | 15:55

En zo hoort het!

Deepnez | 17-10-06 | 15:55

Alle criminelen alles onmiddelijk in beslag nemen.

harry de leipe | 17-10-06 | 15:55

Eindelijk worden de bejaarden ook eens aangepakt!

Teen | 17-10-06 | 15:54

mijn held _O_

zakje pinda´s | 17-10-06 | 15:53

Waarom enkel 65+? Er zitten toch meer jongeren in de gevangenis?

Verdwaalde T | 17-10-06 | 15:53

Beetje jammer dat hij niet alle crimi's gewoon laat betalen.

mr monkey | 17-10-06 | 15:52

Doe us artikel over stemwijzer...

Mikado | 17-10-06 | 15:52

Helemaal mee eens met deze gozert!

Bob de Verbouwer | 17-10-06 | 15:51

EHB voor president!

The Hedge | 17-10-06 | 15:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl