Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Limo's. Privé-vliegtuigen en kaviaar in Kopenhagen

algorehokkiestik.jpg Het kapitalistisch-vervuilende neoconblaadje The Telegraph duikt zoals elke keer weer bovenop de vervelende kanten van zo'n sympathieke klimaatbijeenkomst als in Kopenhagen deze week. Zo polste de krant bij het lokale limousine verhuurbedrijf of de komst van 15,000 gedelegeerden en officials, 5,000 journalisten en 98 wereldleiders nog verschil in omzet oplevert. Hou u vast: Komende dagen rijden er circa 1.200 van die meterslange stinkbakken door de Deense hoofdstad. Uchekuche. Verder arriveren kanonnen als Leonardo DiCaprio, Desmond Tutu, Bono en Prince Charles uiteraard niet op de fiets. Verwacht worden zo'n 140 private jets die meteen ook maar gelijk alle lokale Deense vliegvelden in beslag nemen. Hoest. Proest. Gaan we verder met de hotels a 700 euri per nacht waar het bijzonder duurzame menu uit sint-jakobsschelpen, ganzenlever en kaviaar bestaat. Een schone natuur kan natuurlijk niet op een lege maag. Trouwens ook niet met een volle zak want wie in Kopenhagen de juiste klimaatpas toont mag gratis naar de hoeren. En dat is geen grap. Tezamen veroorzaken al deze planeetredders de komende twee weken dik 41.000 ton "carbon dioxide equivalent." Vergelijkbaar met de uitstoot van een Engelse stad als Middlesbrough. Vechten voor vrede. Neuken voor maagdelijkheid. Vervuilen voor een schoner milieu. Willem de Zwijger kom er maar in: "Hier is geen sprake van klimaatwetenschap, maar van -geloof."

Reaguursels

Inloggen

@ said_fred | 09-12-09 | 21:25
Trouwens, diwaterstofmonoxide is mooier nou ik er eens over nadenk en we het iets dichter bij iets verfoeilijks als een realiteit willen houden.

said_fred | 09-12-09 | 22:47

@ Prins Pauper | 08-12-09 | 21:08
"als" een 9/11 aanhangert. Nuanceverschil dat blijkbaar niet werd opgepikt.
Die grap van "duizenden wetenschappers" kennen we al. Heeft een èrg lange baard.
Men heeft indertijd eens contact opgenomen met deze "wetenschappers", of men wist niet eens dat men erop stond, werd als het even kan erg pissig dàt men erop stond of men was in geen enkel opzicht ook maar iets in de richting van een wetenschapper. Vette fail dus.
.
Er bestond meteen daarna ook een andere langere lijst met wetenschappers die men of totaal niet vermeldt (zoals jij dus) of krampachtig wil weghonen.
Enkel herhaling weer van dezelfde drogredenen. Holle retoriek. Geheel in policor stijl.
Halve waarheden, blanke leugens, het boeit allemaal niet.
De zaak is vrij simpel zoals ik al een paar keer hiervoor zei maar we gaan nergens op in, enkel maar verder met je gebroken grammofoonplaat.
.
Het hele verhaal heeft net zoveel met wetenschap te maken als een koe met wiskunde.
Ik heb volgens mij ook weinig gelinkt en zeker niks met proxymetingen of iets dergelijks.
De simpele bewering was dat koolzuurgas het belangrijkste broeikasgas was en dat is het simpelweg niet. Ons aandeel was volgens grienpies ook 0,43 % dus tamelijk te verwaarlozen.
Maar we hebben geen boodschap aan simpele feiten.
Gewoon 100 keer je waanideeën herhalen dan worden ze vanzelf een waarheid niewaar ?
Het IPCC had indertijd ook bezopen grafiekjes er ingezet waarin dingen als waterdamp of de zon en dergelijke totaal onbelangrijke dingen maar waren weggelaten.
Hoe bespottelijk kun je het maken.
Het is dan ook simpelweg pseudowetenschap wat je dan een ander geheel in in policor stijl wilt verwijten.
Het mooie ook is dat men het steeds heeft over co2 en niet over koolzuurgas maar dan over kooldioxide wat ook kan, waarom dan niet ook waterstofdioxide ?
Klinkt goed he ? Het is ook nog eens zo dat men bij een grote inname hier ook nog eens aan kan overlijden. Jawel.
.
Dit is ook actie nummer zoveel. We hadden indertijd de olie die snel ging opraken, dertig jaar later hebben we echt nog steeds geen tekort.
We hadden zure regen, wat is daarmee gebeurt ?
We hadden gaten in de ozonlaag, wat is daarmee gebeurt ?
En nou heeft men de "global warming" maar weer eens van stal gehaald.
Waanidee nummer zoveel om antikapitalistische waanideeën policor meer body proberen te geven.
Mensen die bewust lariekoek verhalen ophangen in een poging om den waren socialistischen maatschappij weer een stapje naderbij te brengen.
Niet bijvertellen dat de theorie niet kan werken, in een 20 gevallen al is geprobeerd.
Wat een 120 miljoen mensen het leven kostte en tamelijk akelig aan hun einde kwamen.
Maar dat boeit niet.
Mensen die een dergelijk systeem aanhangen en bewust leugens ophangen kan ik enkel diepe minachting voor opbrengen.

said_fred | 09-12-09 | 21:25

@ Prins Pauper | 08-12-09 | 21:08
Je geeft aan dat meningen, feiten, politiek en wetenschap klakkeloos door elkaar worden gehusseld door de 'leken van beide kampen'.
Het probleem zit 'm er volgens mij juist in, dat dit onderscheid door de betrokkenen zelf wordt vertroebeld: wetenschap die conclusies presenteert, beïnvloed door de politiek, meningen die als feiten worden verkondigd etc.
Natuurlijk gebeurt dit ook door de 'buitenstaanders' die zich er een mening over vormen, maar je mag niet voorbij gaan aan het grootste punt van kritiek: conclusies die als wetenschappelijke feiten worden gepresenteerd, maar vervolgens sterk beïnvloed blijken door politieke motieven.
Dit is precies het onderliggende probleem dat aan de kaak gesteld zou moeten worden, niet zozeer de klimaatproblematiek, of de maanlanding, of noem alle 'conspiracy theory' onderwerpen maar op...

blijgoudvisje | 09-12-09 | 02:21

@ said_fred | 08-12-09 | 11:37
Waarom ben ik een '9/11 inside job' aanhanger? Ik ben niet degene die gelooft dat duizenden wetenschappers van over de hele wereld hun resultaten en verhalen in het geheim op elkaar hebben afgestemd om mensen geld uit de portemonnee te kloppen, lol. Er zijn heus wel interessante papers die nieuwe zienswijzen belichten en theorieën over slecht begrepen klimaatfactoren onder de aandacht brengen: dat is wetenschap. Mocht de wetenschappelijke consensus aangaande AGW niet correct zijn, dan zal de wetenschap zichzelf verbeteren, zo werkt de wetenschappelijke methode.

Ik heb de abstracts van de papers die je linkte gelezen, hoewel ik niet echt zie waarom die papers direct AGW tegenspreken. Ze gaan zover ik zie beide over proxymetingen; als die een daling in temperatuur laten zien is dat interessant, maar uiteraard geen direct bewijs tegen AGW.

Ik heb de wetenschap en de waarheid zeer hoog in het vaandel staan, dat is de reden dat ik me over de hoax-schreeuwerts opwind: veel mensen nemen klakkeloos van alles aan (geldt voor leken van beide kampen). Ik vind het zelf belachelijk dat iedereen meningen, feiten, politiek en wetenschap door elkaar husselt alsof dat een goed recht is. Ik pleit tegen de bagatellisering van wetenschap, alsof het één grote kwaadaardige entiteit is die snode plannetjes verzint. Ik weet dat ik hiervoor bij GS aan het verkeerde adres ben, maar er wordt de laatste tijd zo eenzijdig over bericht en geschreeuwd hier dat het me wel aardig leek om wat postjes te droppen. Sorry dan maar, blijf het vooral vanuit een eenzijdig en politiek getint oogpunt bekijken - echt wetenschappelijk.

Dit bericht ging inderdaad niet direct over de mailtjes, maar die hack was wel weer een heeeerlijk moment voor Van Pruisen om even lekker de klimaatwetenschap te bashen. Net als die geweldige lijst van 450 'peer-reviewed sceptische papers' die kort na publicatie als een kaartenhuis in elkaar stortte. Nogmaals: onderbouwde en goed doordachte kritiek op wetenschappelijke theorieën is prima (en nodig), maar het inspelen op onderbuikgevoelens door middel van pseudowetenschap (zeker als je een groot medium als GS bent) is wat mij betreft zeer verachtelijk.

Prins Pauper | 08-12-09 | 21:08

@ Prins Pauper | 08-12-09 | 07:08
LoL, wel Pauper als je de moeite eens had genomen om eens terug te lezen wat anderen en ik ook eens hadden geplempt dan had je geweten hoe de vlag erbij hangt.
Heb je of niet gedaan of simpelweg maar verder gegaan met je gebroken grammofoonplaat als een 9/11 is een inside job aanhangert.
Ga ook vooral niet in op argumenten, anders gaat nog blijken dat je maar een eind de ruimte in leutert en dat willen we niet he ?
Je klinkt als iemand die bewust trolt op allerlei fora om de blijde boodschap te verspreiden over het erg nabije eind van de wereld zoals we die kennen ( voor de tigste keer ) Als een Jehova die maar blijft aanbellen en maar blijft proberen je de "wachttoren" in de handen te drukken.
Het ging niet eens over mailtjes dus je copy-paste was een beetje mosterd na de maaltijd.
Trouwens, als een pathologische leugenaar zegt dat ie liegt zou je hem dan geloven ?

said_fred | 08-12-09 | 11:37

@ Endoxa | 07-12-09 | 11:01 en Fleauxe | 07-12-09 | 11:04
Ik vind het op zich een goed initiatief om nu eindelijk ook eens 'in real life' van ons te laten horen. Ik ben het alleen wel eens met Fleauxe dat het lastig zal worden om genoeg mensen bij elkaar te krijgen.
Niet alleen omdat Nederland ruim 450 km kustlijn heeft, en als je dan om de 2 meter iemand wilt hebben je zo'n 220.000 mensen nodig hebt, maar ook omdat het toch een hele drempel is voor veel mensen om achter dat beeldscherm vandaan te komen en in het echt iets te ondernemen. Schelden op de wereld is nou eenmaal op een toetsenbord, lekker warm, droog en niet te vergeten anoniem, een stuk makkelijker.

Als je al een statement wilt maken, dan zul je toch bepaalde plekken langs de kust moeten afspreken, bijvoorbeeld: Hoek van Holland, Scheveningen, Zandvoort, Den Helder. Misschien dat je dan kans maakt om genoeg mensen bij elkaar te krijgen.

Succes ermee, mijn steun heb je!

blijgoudvisje | 08-12-09 | 11:34

@ said_fred | 08-12-09 | 00:06
Dat je iets over de 'Nature trick' uitspraak kunt vinden op Google is inderdaad schokkend en doet zeer veel af aan de inhoud ervan. Ik heb het netjes allemaal zelf ingetikt hoor. Denk eerder dat jij zat te Googelen naar een debunk van mijn gegeven argument? 'Het domme klootjesvolk is makkelijk te intimideren met gewichtig klinkende verhaaltjes,' precies mijn punt. Je snapt zelf toch ook wel dat de gehackte e-mails zonder context niet geïnterpreteerd kunnen worden (a la Fox News). Dat je feitelijke onderbouwing 'gewichtige verhaaltjes' vindt zegt meer over jou.

@ vraagstaart | 08-12-09 | 01:00
Tsja, ik ben een hardwerkende Nederlander dus ik had niet eerder tijd. Weet niet echt wat je met je post wilt zeggen verder. Klimaatwetenschap is lastig omdat er we maar één klimaat hebben om naar te kijken; gelukkig zal de wetenschap zijn theorieën bijstellen als er iets mis mee blijkt, maar gezien de huidige staat van kennis is dat niet nodig.

Prins Pauper | 08-12-09 | 07:08

Heerlijk tijdverdrijf als je niet kan slapen al die reacties maar oeps de verwarming staat nog aan (tuurlijk al wel lager, dubbel glas hebben we zelf betaald Cramertje...) , én dus de PC én wel 3 lampen foeiiiiii, ga maar gauw CO-2 neutraal onder het dekbed liggen. Trusten Kopenhagen, dit is toch weer een wassen neus.

Mindy | 08-12-09 | 02:23

@Prins Pauper | 07-12-09 | 20:24 10 uur wachten en dan komen met zò'n plemp? Wow...

Laat ik het simpel houden en geen woorden gebruiken van meer dan drie letter-grepen.

iedereen dit meent op basis van het weer van de laatste tien of vooruit: twintig jaar betrouwbare uitspraken te kunnen doen over veranderingen in het klimaat is geen wetenschapper.

Wetenschappers die dat wèl doen laten zich leiden door iets anders dan wetenschap. Politiek, religie: het is mij om het even. Maar geen wetenschap.

vraagstaart | 08-12-09 | 01:00

LoL, bij de weg Prins Pauper | 07-12-09 | 20:24
Eens voor de lol je "- 'Mike's Nature trick [...] to hide the decline." in Google gezet en we kregen "4.280.000 hits voor; Mike's Nature trick [...] to hide the decline "
.
Meneer de Pauper is beetje driftig aan het knippen en plakken geweest en heeft dit zelfde reaguursel naar alle waarschijnlijkheid al op tal van fora geplempt.
www.google.nl/search?source=ig&hl=...
We gooien er even een bak dedain overheen van ons soort mensen.
Het domme klootjesvolk is makkelijk te intimideren met gewichtig klinkende verhaaltjes. Eitje dus.
Nou is het een leuke hobby om ballonnetjes van gewichtig doenerige windbuilen door te prikken die demagogische, propagandistische kulverhaaltjes plempen.
Dus bij deze, Pauper.

said_fred | 08-12-09 | 00:06

En allemaal vanwege een hockeystick van Gore (dus die van Mann) die gebruikt werd in de samenvatting voor policymakers, deze grafiek ging over Northern Hemisphere en niet global en bleek later onjuist te zijn.
Zo is het in het verleden tussen 800 en 1300 warmer geweest dan het nu is. pages.science-skeptical.de/MWP/Medieva... Grafieken daar komen allemaal uit peer reviewed publicaties.
bv Iceland : Justwan, A., Koc, N. and Jennings, A.E. 2008; Quaternary Science Reviews 27: 1571-1582 pages.science-skeptical.de/MWP/Justwan...
Zwitserland pages.science-skeptical.de/MWP/Filippi...
Daarnaast koelt de aarde al meer dan 10 jaar af onafhankelijk van de stijging van CO2, dit gaat tegen elke voorspelling van het IPCC of klimaatmodellen van aanhangers van agw (man made global warming door extra co2 uitstoot) in. CO2 heeft een veel kleinere rol dan eerder gedacht. Natuurlijke oorzaken zijn nog altijd een grotere drijfveer voor het klimaat.

seven | 07-12-09 | 21:42

-weggejorist-

theo4116 | 07-12-09 | 21:30

@ Prins Pauper | 07-12-09 | 20:24
"op een gelijk niveau als dat van de Christenen die de evolutietheorie aanvallen. Ik weet in ieder geval dat ik niet degene ben die een aluminium hoedje nodig heeft."
Het is heel simpel en heeft niets met wetenschap te maken en dat lijkt mij toch ook bij de luitjes welbekend als men vrolijk het weer/klimaat/milieu door elkaar gebruikt en dan ook nog wil beweren dat het weer synoniem is aan leefomgeving/milieu.
.
"is op z'n minst lachwekkend' dat lijkt mij ook in dit geval het geval.
Als men het alfabet machtig is en simpelweg een willekeurig woordenboek/encyclopedie ter hand neemt en simpelweg de korte definitie er eens bij pakt is het al duidelijk hoe de vlag er bij hangt.
En nee, de aarde is niet plat en bestaat echt langer dan 6000 jaar.
Echt waar.

said_fred | 07-12-09 | 21:19

@ vraagstaart | 07-12-09 | 10:29
@ Krachtmeester | 07-12-09 | 10:30

Really? Dus duizenden wetenschappers over de gehele wereld hebben samen in het geheim één verhaal afgesproken wat ze terug laten komen in al hun publicaties en 'aangepaste' metingen? Dat is namelijk wat je moet geloven om te denken dat de 'climategate' e-mails een of andere hoax blootleggen (aka wat 99% van de reaguurders hier denkt). Wat hier aan de hand is gewoon heel laag: quote-mining op gehackte e-mails en die quotes zonder context aan een publiek presenteren dat 0,0 kennis van het onderwerp heeft. Beangstigend dat zo weinig mensen hier dat kunnen inzien. Tsja, waarom feiten als je ook een mening kunt hebben hè.

Zo heb je de twee meest aangehaalde quotes:

- 'Mike's Nature trick [...] to hide the decline.': Dit gaat over de onbetrouwbaarheid van proxy-methoden (in dit geval boomringen) die dienen om vergelijkingsmateriaal naast de instrumentele temperatuurmetingen te hebben. De proxy-metingen via boomringen begint af te wijken van instrumentele metingen na 1960; 'decline' gaat dus niet over temperatuur, maar over het afwijken van de boomringmetingen. Dit doet verder natuurlijk niets af aan deze instrumentele metingen. Sterker nog, metingen op koralen, stalagmieten, ijskernen etc. komen nog steeds overeen met de instrumentele metingen en laten dan ook een stijgende globale temperatuur zien.

- 'We can't account for the lack of warming at the moment and it is a travesty that we can't.': Ten eerste zijn dit twijfels die Trenberth al bekend had gemaakt in een paper ('An imperative for climate change planning: tracking Earth's global energy'). Poe poe, strikte geheimhouding hoor, bij die hoaxende wetenschappers. Verder is deze zin een uiting van Trenberth's mening dat er niet genoeg data is om eenduidige uitspraken te doen over de temperatuur in 2008 en 2009. Oei, schokkend zeg.

Maar ja, wetenschappelijke ratio zal wel niet worden gewaardeerd hier. De vraag of de wetenschappelijke consensus over het klimaat herzien moet worden is op z'n minst lachwekkend; helaas dat bepaalde media zoals GeenStijl blijkbaar een strijd tegen de wetenschap zijn begonnen omdat de politiek omtrent klimaatregeltjes ze niet aanstaat, op een gelijk niveau als dat van de Christenen die de evolutietheorie aanvallen. Ik weet in ieder geval dat ik niet degene ben die een aluminium hoedje nodig heeft.

Prins Pauper | 07-12-09 | 20:24

-weggejorist-

theo4116 | 07-12-09 | 19:41

"Maar zo rond 1998 gebeurde er iets vreemds. De temperatuur begon te dalen, terwijl de CO2–concentratie bleef toenemen. Geen enkel klimaatmodel had dat voorspeld. Gegeven het feit dat er miljoenen worden uitgegeven aan officiële klimaatvoorlichting, lag het voor de hand dat deze ontwikkeling keurig zou worden gemeld, net zoals het Centraal Plan Bureau de recentste economische ontwikkelingen altijd direct publiceert. Dat gebeurde niet.

De grafiek die deze tendens zichtbaar maakt zul je dan ook tevergeefs zoeken in het officiële voorlichtingsmateriaal. Hieruit (zie op deze pagina) wordt duidelijk dat de oppervlaktetemperaturen (Hadley) en met behulp van satellieten gemeten temperaturen (MSU) vanaf 1998 een dalende tendens vertonen. De CO2-concentratie in de atmosfeer loopt daarentegen verder op.

Deze grafiek is het misschien wel best bewaarde geheim van de klimaatalarmisten. Waar heb je immers een geldverslindend klimaatbeleid voor nodig als de temperatuur al uit zichzelf daalt? De grafiek laat – op een ook voor leken inzichtelijke wijze – in één oogopslag zien dat de temperatuur daalt en niet, zoals de alarmisten beweren, steeds sneller stijgt. Voorts blijkt uit de grafiek dat de klimaatmodellen het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ten slotte toont de grafiek dat er geen correlatie bestaat, geen wederzijdse onderlinge betrekking, tussen CO2 en temperatuur, waarbij het vermoeden rijst dat er ook geen causaliteit is." www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/ar...

seven | 07-12-09 | 18:34

Als nou iedereen net zo enthousiast werd over complotten van de olie- en autoindustrie als bij de farmaceutische industrie was die hele klimaatverandering zo opgelost. Maar de makkelijkste weg is blijkbaar om het maar te negeren. Wetenschappelijk bewijs of wat mailtjes en wat cijfertjes van GeenStijl, het is wel duidelijk welke van de twee wint...

LinksIsLeuk | 07-12-09 | 18:33

de^mol | 07-12-09 | 16:24

Als je nou eens die aluminium muts afzet en naar de feiten kijkt. Carbon trading is geen belasting:
de overheid geeft emissie rechten uit, die jaarlijks afgeroomd worden.
Hoeveel geld gaat er naar de overheid? juist. o euro
Inventieve bedrijven die zuinig met energie omgaan, energie duurzaam opwekken of duurzaam inslaan, kunnen hun credits verkopen aan bedrijven die niet anders willen of kunnen dan CO2 uitstoten.
Hoeveel geld gaat er naar de overheid? al weer 0 euro.
Een emissiemarkt vertaalt de overmaat van CO2 in de atmosfeer naar de schaarste op de markt. Daar waar de emissies het meeste welvaart op zal leveren, zal de fossiele brandstof verstookt worden.
Omdat de rechten afgroomd worden is er een druk om te blijven innoveren.
Toegegeven. er staan wat transactiekosten tegenover. maar een CO2 boekhouding is relatief simpel, en vergelijkbaar met het minas-systeem dat iedere aardappelboer kan hanteren. en het bedrijfsleven dus ook. Ook die transactiekosten zullen niet door de overheid gemaakt worden. Adviesbureaus zullen elkaar op prijs beconcurreren, alleen een controle-authoriteit zal
Dat houd wellicht in dat je geen asperges zult eten in november, dat je die Lexus-tank voor de deur niet kan betalen, maar het houdt wel in dat de overgang naar duurzame energie-bronnen wat minder ruig zal verlopen. En dat we minder CO2 de atmosfeer in braken, wat wellicht de effecten van klimaatverandering zal dempen.

janeedantoch | 07-12-09 | 17:41

Linksch is een supergrote leugen. En iedere keer bevestigen ze dat zelf weer. Linksch is voor tokkies!

leefbarbaar | 07-12-09 | 17:38

Gelukkig ben ik laaaaaaaaaaaaang, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang geleden elke nog aanwezige vorm van vertrouwen in bestuur en politiek verloren.
Want wees nou eerlijk, een MP die zich in het buitenland gedraagt als een op commando keffend schoothondje, maar binnen NL de verdediger is van normen en waarden waar het pluusj zichzelf niet eens aan houdt.....
En een MVF die zo DOM is dat hij niet eens een bonnetje van een uit de schtaatschkasch gereaufde heaumeaubril kan verdoezelen.....
Keiharde lengtevanjaren werkers kleineren door ze ter bekosting van alle slinxe, linxe en vrome hobbies geweaun 2 jaar langer te gaan laten werken en ze ook nog extra belasten voor het in de file staan......
Een liegend en stamelend TRUTHOLA op BiZa die eigenlijk haar aandacht alleen verdeelt tussen fles & flop.........
Als dit alles democratie heet, ben ik toch meer aanhanger van het verlicht despotisme.

pennestront | 07-12-09 | 17:22

HULDE BRUSSELMANS VOOR DE LINK OP HET EINDE!!!!
climate control is a policital fraude!!!
de opwarming van de aarde gebeurd door de zon, was ook zo in de middeleeuwen hoor... en.wikipedia.org/wiki/Medieval_Warm_Pe...
en het gebeurd niet alleen hier op aarde, maar overal in ons universum
alleen die eikels in de states en die wannabe's hier willen daar wel ff geld van ons over vangen om hun new world order te kunnen financieëren.
de klimaattop is gewoon weer een bilderberg meeting waar ze hun volgende idiote plannetjes gaan bespreken, no way in hell dat dat daar serieus over het klimaat zal gaan.... WANT DAAR KUNNEN WIJ NIETS AAN DOEHOEEEN!!!!
(het milieu wel natuurlijk, maar dat is weer iets heel anders dan het klimaat!)

OHFOURSIX | 07-12-09 | 17:13

janeedantoch | 07-12-09 | 14:48
als er geen alternatief is, en dat is er niet, wordt de prijs gewoon doorgerekend aan de klant. Alleen geld verschuift zo naar de overheid. En die doet er niets nuttigs mee, want investeringen in echt duurzame energie blijft uit, het gaat regelrecht naar de algemene middelen en het opzetten van een wereldwijde regering die het zogenaamd naar de arme man in Afrika moet sluizen, en naar een verschrikkelijk controle systeem, waarbij 1984 verbleekt... Maar denk maar niet dat die wereldheerschappij netjes met hun binnengeharkte centjes die gebaseerd zijn op complete klimaatleugens, niet nog een leugentje om bestwil erbij halen om hun grote villa's in Marbella en co. te rechtvaardigen. En vergeet het grote ambtenaren apparaat niet dat opgetuigd gaat worden met grote, internet-energie slurpende databases om te controleren of men zich wel aan de nieuwe regeltjes gaat houden...

de^mol | 07-12-09 | 16:24

Waar blijft die megaMoslim terreuraanslag als je 'em nodig hebt?

Avant | 07-12-09 | 15:35

41.000 ton "carbon dioxide equivalent" gaan deze klimaatbobo's produceren.
Zitten daar al ook de scheten bij t.g.v. hun gastronomische uitspattingen?

Fijnstoffer | 07-12-09 | 15:27

Ja godverdomme, ga ze nog even goed duidelijk uitleggen dat Globalwarmaina een geloof is!
Krijgen ze straks óók gratis zendtijd bij nde Publieke Omroepen!
En mag je er dankzij de nieuwe Reli-Zwijgwetten (made by Feldwebel Hirsch Ballin & de Gristenunies) geen kritiek meer op uitoefenen --- want dat is dan haatzaaien.

Merlot | 07-12-09 | 15:14

Lord_Crapsalot | 07-12-09 | 14:14

Als je dingen verkoopt dan krijg je er inderdaad geld voor, slimmerik.
CO2 handel (want ik neem aan dat je daar op doelt) fungeert als een investeringsvehikel voor duurzame energie, en een driver voor energiebesparing.
Want iedere ton CO2 niet die je uitstoot, daar hoef je geen rechten voor te kopen.
Internalisering van ecologische waarden het dat , en dat is hard nodig. Niet alleen raken onze natuurlijke grondstoffen op (met daarbij behorende prijsschommelingen) maar leveren de emissies een klimaatrisico op.

janeedantoch | 07-12-09 | 14:48

Ik weet niet meer wie er linkde naar het Trouw artikel van Labohm maar dat is het meest genuanceerde media bericht wat ik in het Nederlandse taalgebied heb gelezen de laatste weken.

Met daaronder the usual vmbo wetenschappers met hun kudt grafieken en "zie je wel?" attitude.

Maar als ik het artikel van Labohm zo lees gaat dat hele Kopenhagen gigantisch floppen.

Wat niet wegneemt dat we er ondanks dat in het meest axie-bereide landje aan de Noordzee wel voor gaan betalen, natuurlijk.

The Evil One | 07-12-09 | 14:27

@Sliptong | 07-12-09 | 14:01
Ja, maar de wapenlobby verkoopt daadwerkelijk een product, en het rode kruis verleent daadwerkelijk hulp. De Groene linksmensjes verkopen gebakken lucht, en krijgen er nog geld voor ook. Niet alleen kunnen ze zelf freelancen, maar ze krijgen systematisch subsidie. Dat is het verschil. Bovendien is de wapenhandel gebonden aan strikte regels, en zijn de productiekosten dus ook veel hoger.
Als ze winst willen maken zijn ze inderdaad gebonden aan oorlogen en mobilisaties. Simpele actie reactie. Het goede is wel dat die bedrijven vrijwel alleen maar mogen verkopen aan NAVO landen, en ze ook daadwerkelijk iets verkopen.

Lord_Crapsalot | 07-12-09 | 14:14

Lord_Crapsalot | 07-12-09 | 13:56
Precies. Net zoals de wapenlobby oorlogen in stand houdt voor de aandeelhouders, de grote bouwbedrijven afrikaanse landen leegzuigen en zoals het Rode Kruis etc. meer behoefte heeft aan burgeroorlogen met korte intermezzo's om de boel draaiende te houden, hebben de salonsocialisten het klimaat als ultieme melkkoe gevonden. Kijk alleen maar naar die boef avn een Al Gore die dikke duiten verdient aan de klimaathoax. En zo zijn er nog legio mensen die grof geld verdienen aan het *KUCH* terugdringen van CO2. Leg het straks maar eens uit als er een nieuwe ijstijd aanbreekt waardoor je schaatsend over de noordzee van Nederland naar Engeland kan gaan. Lekker goedkoop en CO-neutraal.

Sliptong | 07-12-09 | 14:01

Joh, hoe megalomaan ben je ook, als je denkt dat wij verantwoordelijk zijn terwijl de temperatuur van de aarde nooit constant is geweest.
Ik vraag me af hoe wetenschappelijk die wetenschappers zijn.
Of misschien bedoelen ze met wetenschappers mensen als Leonarde Dicaprio en Bono, en nog wat zelf-geproclameerde experts zoals Rene Danen ofzo. Oftewel linkse subsidieclubjes, linkse hobbies.

Lord_Crapsalot | 07-12-09 | 13:56

Doorlopen mensen. Niets aan de hand.

Sliptong | 07-12-09 | 13:55

Hmm... Kobenhavn.. Lekkere wijven.. Goede herinneringen!

hassandemosselman | 07-12-09 | 13:25

@de^mol | 07-12-09 | 12:51 Qua temperatuurstijging in Europa: de metingen die gedaan zijn door weerstations in verstedelijkte gebieden wijzen dat inderdaad uit; de vraag is of de temperaturen daadwerkelijk zijn gestegen of dat de uitbreiding van de verstedelijking in 10 jaar bij die meetstations een variabele is waarvoor geen correctie is toegepast. Hoewel het opwarmend effect van een groeiende stad op haar omgeving bekend is, willen onze "klimaatwetenschappers" geen correctie toepassen.

Hetgeen jouw plemp verder ondersteunt.

vraagstaart | 07-12-09 | 13:11

Robert Irving III | 07-12-09 | 11:36
vraagstaart | 07-12-09 | 11:32
Het kijken naar temperaturen in Nederland alleen zegt niet veel. Je moet wereldwijd kijken. In West Europa zijn idd. de temperaturen de laatste 10 jaar gestegen, wereldwijd gedaald. Bijvoorbeeld op de atlantische oceaan en Noord Amerika zijn de temperaturen gedaald (zie ook plaatje van onderste link op pagina 36). AGW adepten doen er alles aan om alleen die zaken te laten zien die in hun straatje passen, maar data die iets anders tonen laat men niet zien. Er wordt bijvoorbeeld altijd gesuggereerd dat het ijs op groenland gaat smelten, maar tussen 1992 en 2003 is vastgesteld (Johannessen et al. 2005: www.sciencemag.org/cgi/content/abstrac... ) met satelieten dat het ijs op groenland is gegroeid! Zo ook met het noordpool ijs. Inderdaad was in 2007 het zeeijs in de zomer tot zeer lage hoeveelheden gedaald, alleen hoor je nu nooit meer dat het dit jaar bijvoorbeeld weer flink is hersteld. Want dat past niet in het Climate Change verhaaltje. Onderstaande link vertoont nog veel meer voorbeelden hoe data zo wordt getoond wat alleen past in het Global Warming plaatje:

www.friendsofscience.org/assets/docume...

de^mol | 07-12-09 | 12:51

Ik heb achterin de SUV nog 4 plaatsen vrij voor demonstrerende mede-critici.
Op naar Kopenhagen!!! Wie bedenkt er goede spandoeken?

CO2 = GREEN
CLIMATEGATE
ENVIROFUNDAMENTALISTS

ZDEV | 07-12-09 | 12:37

@mezelf

genegeerd

Dottore X | 07-12-09 | 12:24

@blonde ogen

Michael Crichton geloofde ook in aura's, helderziendheid, en lepelbuigen. Dus waarom dan niet in de klimaathoax? Voor een reply bijv. www.sourcewatch.org/index.php?title=Cl... (ook nuttig om te lezen).

@ Evil One

Drammen gebeurt niet alleen door de believers, bij elk klimaattopic op GS zie je meer komplottheorieen voorbijkomen dan in de notulen van de Opperste Hoeders van Iran. Minder goed onderbouwd, dat dan weer wel.

@vraagstaart

5,5 miljard lijkt me hoog geschat, maar voor de rest van de planeet zou het erg fijn zijn als de mensheid minimaal pas op de plaats maakt. Mee eens dat dat een volstrekt onderschat, of beter gezegd genegerrd probleem is.

Dottore X | 07-12-09 | 12:23

"Vergelijkbaar met de uitstoot van een Engelse stad als Middlesbrough".
per... dag/week/maand/jaar, of ook per twee weken?

Causa Sui | 07-12-09 | 12:13

@Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:59 Bijvoorbeeld. Of, om er maar eens een andere stelling in te gooien: als we echt duurzaam met de hulpbronnen die ons ter beschikking staan willen omgaan, moeten er 5,5 miljard mensen ASAP dood.

De jokers in Kopenhagen weten dat - maar ja, politieke haalbaarheid he? Dus gaan we lekker lullen over de plaats van de dekstoelen op de Titanic - wie ze moet verschuiven, waarheen dan, wie er op mag zitten en wie niet. Maar vooral, vooral niet naar die snel naderende ijsberg kijken.

vraagstaart | 07-12-09 | 12:06

Elke keer denk je; bespottelijker kunnen ze het niet maken en dan presteren ze het nog om dit nog eens te overtreffen in de proporties van een mug een olifant maken.
Het is dan ook adembenemend dat hele massa's blijkbaar maar dom meeblaten met het hele verhaal.
Niemand schijnt ook maar enige kritische kanttekeningen te plaatsen of ook maar na te denken waar ze het nou eigenlijk over hebben.
.
Als men geen weersvoorspelling kan maken over periodes langer dan 5 dagen omdat de prognose daarna te onzeker wordt hoe kan het dan dat men claimt dit te kunnen doen over 30 jaar en dan ook nog eens het laten voorkomen dat dit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is ?
Sinds wanneer kunnen wij het weer naar onze hand zetten ?
En dan ook nog eens enkel met het "tracegas" koolzuurgas waarin ons aandeel qua uitstoot een minimale 0,43 % is nota bene volgens Grienpies ?
Het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer is een sprookje, dit is ook een sprookje en het kleine jochie dat langs de kant staat is de blijkbaar de enige die nog logisch na kan denken en roepen; "de keizer is naakt"

said_fred | 07-12-09 | 12:05

Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:59

Opnaaien laat ik me soms door hier aanwezige drammers die keer op keer gefakte cijfers onder je neus drukken onder het motto "zie je wel?".

Mijn punt is dat Al Gore de juiste doelgroep als voetvolk heeft gekozen (of wist welke doelgroep zij onzin als zoete koek zou slikken), en dat wij, de "sceptici" niet te porren zijn om te demonstreren, ik b.v. ben 36 en heb nog nooit gedemonstreerd in mijn leven.

The Evil One | 07-12-09 | 12:05

Schoorsteenveger | 07-12-09 | 11:13
janeedantoch | 07-12-09 | 11:08
Hartelijk dank voor de reacties, maar ik heb niet veel tijd meer op dit moment om een beetje ordentelijk door te discussiëren, sorry.
Nog even het voorbeeld van Bosbouw in Zuid Amerika:
Ik vraag me soms weleens af waarom congressen in Kopenhagen moeten plaatsvinden met allemaal goedgevulde Westerse kopstukken die niet beter weten dan in weelde te leven. Dat is hun goed recht hoor, daar niet van: ze hebben er hard voor gewerkt ;)
Waarom halen ze geen bosbouwers op met die jets om ze te laten meedoen in de discussie? Waarom zijn de handelslijntjes nog steeds zo oneerlijk, waarom laten ze woestijnen aldoor groter worden doordat er erosie plaatsvind door overbegrazing in Afrika?
Ach, noem maar op.
Een kind weet dat er verborgen agenda's zijn en portefeuilles die best nog wel voller mogen.
Ik moet gaan, ik moet gaan.... net nu wel zo lekker een boom aan het opzetten zijn: DAMN!

Biep | 07-12-09 | 12:01

The Evil One | 07-12-09 | 11:52
Complete onzin.
Er zijn veel belangrijke problemen in de wereld: Honger, ziekte, onderwijs, armoede en schoon drinkwater.
O ja. En milieu. En van alle prangende milieuproblemen (afval, industriële vervuiling, onafbreekbare en onrecycleerbare stoffen, gebruik van steenkool), is fossiele brandstof eigenlijk compleet irrelevant. Laat je niet opnaaien.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:59

@Zeddegeizot: omdat "wij" juist het juk van het anti-autoritaire linkse onderwijs afgeworpen hebben, wij zijn niet meer te porren om te demonstreren, het voetvolk van Al Gore wel.

Ik wil alleen gaan demonstreren in het stemhokje in 2011, al ga ik stemmen op een partij waar niemand mee wil regeren.

The Evil One | 07-12-09 | 11:58

The Evil One | 07-12-09 | 11:52
Wat nog veel erger is, is dat die drammers nu naar Kopenkhagen zijn afgereisd om hun eigen zieltje schoon te wassen en na terugkomst nóg harder te kunnen gaan drammen zónder aan politieke macht in te boeten.

Schoorsteenveger | 07-12-09 | 11:57

Waarom staan er wel drommen mafkezen klaar om te demonstreren tégen klimaatverandering (hoe onnozel kan je zijn), maar staat er helemaal niemand met een bord:
"STOP KLIMAATBEDROG".
Het gaat om uw geld, uw vrijheid, en een zinnige wereld.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:55

Sorry heb PCM related iets in het foute draadje gezet.

Denkt Na | 07-12-09 | 11:54

Het enige inkomstenmodel voor media is community fees. Dag dure papieren media (fysieke duplicatie en fysieke distributie), hallo digitale media. Advertising will be replaced by affiliating. Instory productplacement (Spits!!!) zal worden erg hard afgestraft door de doelgroep. Subcription fees zijn ook history. Mensen willen alleen betalen voor mee doen. Serieus genomen worden, kunnen bijdragen. Daar zit de inkomstenbron van doelgroep media. General media zijn over. Doelgroep media hebben de toekomst. Voor en door de doelgroep. Dag PCM. Dag Hilversum. Dag alle media carriere jagers. Mr. Economie doet het licht wel uit. Hoeft u niet zelf te doen. P.S. Geen Stijl is een goed voorbeeld van een surviving medium. He he. Krijgen we eindelijk eens media diversiteit. Lekker. Nix ergs aan het afsterven van de oude media. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe petten (!!!).

Denkt Na | 07-12-09 | 11:53

GS ik begrijp onderhand wel hoe jullie over global warming denken en dat respecteer ik. Maar dat doet niet af dat er afspraken gemaakt dienen te worden over o.a. het gebruik van fossiele brandstoffen en dat landen als China en India bewust moeten worden van de troep die men de lucht instoot. eenzijdige berichtgeving mag iets objectiever.

DaG | 07-12-09 | 11:45

Kan best dat het de UN te doen is om India en China te beteugelen. Zou ook helemaal geen kwaad kunnen, hou me te goede. Probleem is alleen dat wij in Nederland zoveel drammers en een drammer minister hebben die denkt dat wij daar allemaal heel happy voor willen betalen. Dat is het probleem. @Pikkestrijder: 2 minuten? Duurt zeker 5, misschien wel 10.

The Evil One | 07-12-09 | 11:52

Die hele klimaattop is 1 grote smoes om als 'wereldleider' een zakenreisje op andermans kosten te ondernemen. Beetje luxe doen enzo en de belastingbetaler mag het ophoesten en als dank krijg je spaarlampen die 2 minuten warm moeten worden voor ze een beetje licht geven, handig als je nog even snel naar toilet wil.

Pikkestrijder | 07-12-09 | 11:48

@ Evil One

Wat ze opnieuw gaan bekijken - dacht ik - zijn de global calculations die ze samen met het in opspraak geraakte centrum in East Anglia hebben gemaakt. Vind ik terecht overigens, ik ben niet zo'n believer in de klimaathoax maar laten ze maar opening van zaken geven. Overigens komen die MET-berekeningen overeen met gegevens van de NASA en het National Climatic Data Center www.metoffice.gov.uk/climatechange/sci...

Dottore X | 07-12-09 | 11:46

GS ik begrijp onderhand wel hoe jullie over global warming denken en dat respecteer ik. Maar dat doet niet af dat er afspraken gemaakt dienen te worden over o.a. het gebruik van fossiele brandstoffen en dat landen als China en India bewust moeten worden van de troep die men de lucht instoot. eenzijdige berichtgeving mag iets objectiever.

DaG | 07-12-09 | 11:45

Kunnen we niet gewoon het klimaat afschaffen?

Kobus Kloothamer | 07-12-09 | 11:45

Fighting for somebody elses freedom is like fucking for virginity.

En met de gratis hoeren oppassen, altijd een buttplug er in - anders komt er methaan vrij - iesch niet haram van de CO2-Taliban.

acac | 07-12-09 | 11:42

hoe kan ik aan die 'juiste klimaatpas' komen?

Hei-kneuter | 07-12-09 | 11:39

Overigens zijn er best wel gegevens te vinden waar je iets mee kunt - hier staat bijvoorbeeld een winzip waar de temperaturen en graaddagen in Nederland terug zijn te vinden: www.kwa.nl/index.php?id=204

Natuurlijk nooit genoeg om een wetenschappelijk verantwoord verhaal op te baseren (want dat duurt nog zeker tot 2012) maar wel genoeg om je achter de oren te laten krabben bij de hockeystick van het KNMI.

vraagstaart | 07-12-09 | 11:39

Robert Irving III: je hebt discussiëren en je hebt de boel opnaaien, en ik ben geneigd te denken aan het laatste bij jou.

The Evil One | 07-12-09 | 11:38

Eagle_Eye | 07-12-09 | 11:08
sargasso.nl/archief/2009/12/06/an-inco... hier kan je duidelijk zien dat het wél warmer wordt, waar zie jij dat het kouder wordt dan? bron!?

Robert Irving III | 07-12-09 | 11:36

Het weer was een onschuldig onderwerp van small talk, nu gekaapt door de grootspraak van de milieumaffia. Maargoed, het lijkt me wel een gezellige boel daar op het Concilie van Kopenhagen. Het is altijd zo geweest dat hoeren de enigen zijn die profiteren van een monsterverbond van kerkelijke en wereldlijke leiders. Ik bedoel, dat zijn de enigen die geld verdienen met genaaid worden.

Vieze Tonnie | 07-12-09 | 11:35

@Dottore X: je volgt geen andere dan Nederlandse media? The Met Office gaat zijn waarnemingen opnieuw bekijken n.a.v. de e-mails van Dhr. Jones, ondanks de smeekbede van Brown om dit niet te doen en de hoax vol te houden. Dit gaat alleen wel 3 jaar duren.

The Evil One | 07-12-09 | 11:33

Om ons goeie oude De Bilt er sinds 2000 maar eens bij te pakken:
Jaar gemiddelde temperatuur
2000 10,9
2001 10,4
2002 10,8
2003 10,4
2004 10,4
2005 10,7
2006 11,2
2007 11,2
2008 10,6

maar deze data zijn niet gemanipuleerd, dus passen ze niet in de voorspellingen.

vraagstaart | 07-12-09 | 11:32

@Robert Irving III

Die cijfers over de laatste 10 jaar - dat er wereldwijd geen temperatuurstijging zou zijn, niet alleen lokaal - ben ik ook benieuwd naar. In de UK wordt het iig ook warmer blogs.edf.org/climate411/2008/02/27/co... - dit zijn ruwe data van de Britse KNMI, maar misschien hebben die hun thermometers ook te dicht bij de verwarming gehangen? @Vraagstaart?

Dottore X | 07-12-09 | 11:30

Bokkie | 07-12-09 | 11:25

En dan die zeven ton afkoopsom voor die uitvretert bij de Hartstichting. Daar moeten een hele hoop collectanten een hele hoop kilometers voor maken...

Klinisch dood | 07-12-09 | 11:28

vraagstaart | 07-12-09 | 11:25 hoe kom je er bij dat de gegevens van het KNMI gefaked zijn?

Robert Irving III | 07-12-09 | 11:26

Yes, en deze dure zwendel mogen jullie straks allemaal betalen met een extra eco-taks. Doei.

Waaligator | 07-12-09 | 11:26

LOL@Robert Irving III | 07-12-09 | 11:19 Juist - op Sargasso staan precies de gefakete meetgegevens. Daar GAAT het nou net om - KNMI gebruikt overigens ook de CRU data, dus laat die ook maar liggen: www.knmi.nl/klimaatscenarios/waarnemin...

vraagstaart | 07-12-09 | 11:25

Het is ook om je rot te lachen - in een derde wereld-land worden de grootste feesten gegeven door de ontwikkelingswerkers en nu ook door de handelaren in CO2, toevallig ongeveer dezelfde mensen: steenrijke ouders, zelf nog nooit een dag echt gewerkt maar op exotische plekjes lekker bevlogen bezig. Wel in een "echte' organisatie, zeker niet bij Greenpeace of zo: liever bij Unesco, WWF, de clubs waar je naast een riante beloning ook een prettig huis, paar autootjes en vooral: onbeperkte subsuidies om naar eigen goeddunken te besteden, krijgt.

En maar betalen, jullie paupers. Want Zij Redden De Wereld! *kotst*
vraagstaart | 07-12-09 | 10:44

Je vergat nog een belangrijke uitzuigersclub, namelijk Het Rode kruis.
Als er een club is die overheidsgeld en giften van sponsoren verkwanselen aan feestjes en hoererij, dan zijn het de Roden wel.
Enkel, dit moet niet gevierd worden op het westerse continent. Lekker ver weg van de bewoonde wereld.

Bokkie | 07-12-09 | 11:25

Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:05
www.youtube.com/watch?v=7nnVQ2fROOg hier wordt uitgelegd dat het niet zo raar is wat je kan lezen in de gehackte e-mails

Eagle_Eye | 07-12-09 | 11:08
uit welke cijfers maak je op dat de aarde al tien jaar niet meer opwarmt? bron graag!
zie hier temperatuurverloop in nederland:
sargasso.nl/archief/2009/12/06/an-inco... het wordt duidelijk warmer

Robert Irving III | 07-12-09 | 11:19

Fundamentalisten congres.

dubber | 07-12-09 | 11:14

Biep | 07-12-09 | 10:47
Best wel. Maar zonder de Duivel waren we nergens.
Het zijn de goeden die nu naar Kopenhagen gaan, om elkaar gelijk te geven, elkaar wijs te maken dat ze best wel verantwoordelijk handelen, best wel het beste met de wereld voorhebben. Om met elkaar af te spreken hoe er een verhaal in elkaar getimmerd kan worden dat de goede intenties van prachtig omlijst en doet schitteren tegen de achtergrond van een donker, zwart doemscenario waarin wij, verwende ondankbare burgers, de twijfelachtige hoofdrol spelen.
Het is één groot ritueel van plechtig bewegende politici die de ene bezwering over de andere zullen laten rollen, elkaar aftroevend in welbespraaktheid, een ritueel waarbinnen niemand werkelijk een fundamentele beslissing zal nemen. De wederzijdse achterdocht zal bedekt worden met zalvende maar verlammende woorden, niemand zal het voortouw nemen, iedereen zal afwachten tot hoever de ander zal willen gaan, want de economische belangen wegen zwaarder, alle belangen die deze politici hebben om thuis in het zadel te blijven, om macht te blijven behouden.
Echte keuzes zullen bij definitie impopulaire keuzes zijn, dus worden ze niet genomen, dus verandert er niets. En daarom blijft het doemdenken bestaan, blijft het een emotievolle discussie die muurvast zit, en blijven er horden wetenschappers nodig die te verleiden zijn om in dit doemdenken mee te gaan, om stemming te maken, om te veroordelen.
Want dat is waar het uiteindelijk op uitdraait. De politiek is te laf om werkelijk knopen door te hakken, om werkelijk 'links', werkelijk 'groen' te zijn en schuift als volleerde priesterkaste de schuld af op de kiezer, de burger. Onze politici zullen, zonder iets wezenlijls besloten te hebben als 'goeden' uit Kopenhagen terugkeren en nieuwe 'trick's hebben afgesproken om ons te veroordelen. De wereld gaat kapot, maar dat komt niet door hen, dat komt door ons.
Wij hebben een Duivel nodig, een Antichrist om deze magie te breken. Met Sterrenkinderen, Nieuwelijdskinderen en Indigokinderen gaan we het niet redden.

Schoorsteenveger | 07-12-09 | 11:13

wat ik overgens ook niet snap is dat mevrouw Cramer er geen vuilverbranding meer bij wil hebben. Juist de vuilverbranding is energie halen uit afval, nee lekker weer vaatjes olie oppompen dat is pas kassa. De techniek is er al lang, een jaartje of 80 al, genaamd pyrolyse en meneer Geet is ook een roepende in de woestijn. www.geet.nl Geenstijl ik heb jullie een mailtje gestuurd 13-11 over de koolzuurfles van de bierpomp, hebben jullie hier al wat mee gedaan?

andre9738 | 07-12-09 | 11:12

@Jean de la Valette | 07-12-09 | 11:09: Heb ik het over het strand gehad? Zo ja, kom dan nog maar eens terug. Doei! Lapzwans.
@Endoxa | 07-12-09 | 11:08: Gouda is ook Nederland.

Fleauxe | 07-12-09 | 11:11

Jean de la Valette | 07-12-09 | 11:09
Jij leest in Fleauxe zijn commetnaar dingen die ik er niet uit haal hoor.

Endoxa | 07-12-09 | 11:11

Bos Hout | 07-12-09 | 11:04

Mee eens.
Toen de aarde onstond (ik laat onze lieve Heer nu even buiten beschouwing, sorry gristenfundies) was het een hete vloeibare bal.
Heel langzaam koelde de aarde af totdat er landmassa's ontstonden en uiteindelijk
was het zo koud dat er zelfs water in vloeibare vorm onstond.
De kern van de aarde is nog altijd vloeibaar, maar blijft afkoelen.
Zou er nu een opwarming zijn ontstaan door menselijk handelen, dan zelfs is
dit nog tijdelijk. De afkoeling zal het altijd winnen op de lange termijn.

Klinisch dood | 07-12-09 | 11:11

Alles staat of valt bij Obama, of hij een Amerikaan is (en dus aan de belangen van zijn Hummer rijdende onderdanen denkt) of dat hij zijn oren laat hangen naar Nederlandse kraak mevrouwen als Cramer/Kramer, u weet wel die mevrouw die met een bevolking die 0,25% van de wereldbevolking uitmaakt de hele wereld Haar Wil denkt te kunnen opleggen.

The Evil One | 07-12-09 | 11:10

@Fleauxe
Je moet ook wel een van alle realiteitszin verstoken naieve dwaas zijn een dergelijk protest te organiseren op het strand, wat heeft het strand in vredesnaam te maken met straatterroristen?

Jean de la Valette | 07-12-09 | 11:09

Fleauxe | 07-12-09 | 11:04
Ja maar daar noem je ook wat, Gouda of all places...

Endoxa | 07-12-09 | 11:08

@Robert Irving III | 07-12-09 | 10:59<br />
De aarde warmt, volgens de laatste metingen, al 10 jaar niet meer op. De opwarming staat stil. Dit zegt helemaal niets, aangezien we het over 10 jaar hebben op een 4 miljard jaar aarde. Misschien warmt het straks wel weer op, misschien wordt het kouder. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om een computermodel (manipulatieve software) die jarenlang verontrustende cijfers heeft laten zien betreffende temperaturen en de zeespiegel. Jarenlang hebben wetenschappers daarmee de wereldregeringen om de oren geslagen en moest de wereldburger daar flink voor in de buidel tasten. We hebben dus nooit echt gemeten, maar gereageerd op fictieve cijfers. Dat het al 10 jaar lang niet warmer wordt, paste niet binnen die modellen en dus hebben wetenschappers hier en daar een comma achter de nul gewijzigd om het wat meer 'echt' te laten lijken.<br />
Vergelijk het maar een beetje met een Forensisch specialist die hier en daar wat dna knipt en plakt om het meer op het dna-profiel van de dader te laten lijken. En dat mijn waarde, is een doodzonde!!!

Eagle_Eye | 07-12-09 | 11:08

Biep | 07-12-09 | 10:54

Helemaal mee eens. Hoera voor cap and trade!
Het mooie is dat een beperkende markt voor CO2 vanzelf geld naar duurzame bronnen zal geleiden. Als je moet betalen voor je emissies wordt het financieel verstandig om te investeren in duurzame energie. En het energiebudget wordt niet naar haatbaarden overgemaakt, maar naar ondernemers in de westerse wereld.

Het is een leidende misvatting op GS dat als je iets voor het milieu wilt doen, dat dan vooral niks mag opleveren. Initiatieven voor een betere wereld moeten vooral buiten de economie plaatsvinden, anders dan zijn ze verdacht. En dan maar afvragen waarom de economie zelf een dog-eat-dog wereld is waarin zelfverijking de enige norm is.

janeedantoch | 07-12-09 | 11:08

@wlodek | 07-12-09 | 10:55
En of men ondanks alles best gelukkig is: "None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free"(Goethe).

Frank Culemborg | 07-12-09 | 11:06

Als er nou een meteoriet op kopenhagen valt die een krater veroorzaakt van pakweg 10 kmtr in doorsnede is dat hele klimaatprobleem opgelost.
*afwacht*

Dostranamus | 07-12-09 | 11:05

Robert Irving III | 07-12-09 | 10:59
U bent nog steeds gelovig.
Vroeger had de groene kerk het nog over Global Warming.
Dat werd later Climate Change. Wel zo handig als het kouder wordt.
Wat zou het volgende sprookje worden?
Man made tidal changes?
Man made sunrise?
Man made seasons?
Ik zie een knullig PPT'tje met spanning tegemoet.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 11:05

hmmm.. carbon foodprints, kaviaar, gratis neuken, is Floortje Dessing al gesignaleerd?

oddfellow151 | 07-12-09 | 11:05

De mens, evenals alle andere levensvormen, bestaan omdat ze het milieu filteren en daar hun voedingsstoffen uithalen. Lucht, water en vast voedsel maar ook de huid doet mee. Dit laat al zien dat de mens deel uitmaakt van datgene waardoor het omringt wordt. Vervuiling komt dus altijd terug in het cirkeltje. Klimaat is en blijft te groot voor de mens al houden ze zichzelf voor groter te zijn dan de aarde zelf. *zucht*
*vrolijk nog een bakkie leut inschenken doet*

Stroopdoos | 07-12-09 | 11:04

Het opstappen van oppertemperatuurbepaler Jones vind ik alarmerender dan de huidige afkoeling der aarde.

Bos Hout | 07-12-09 | 11:04

@Endoxa | 07-12-09 | 11:01: Moeilijk hoor. Heb ooit eens een stadwandeling door Gouda georganiseerd. Als protest tegen de straatterroristen. Iedereen met de duimen omhoog, goed plan, doorgaan, wat een held. Uiteindelijk stond er maar 40 man. Toch goed dat je het probeert.

Fleauxe | 07-12-09 | 11:04

Het is een grote fuckup van de groene kaboutermaffia, deze klimaathoax. Wat voor verklaring hebben ze anders dat de opwarming van de aarde uitgerekend de laatste 10 jaar stilstaat en de hockestick grafiek betreffende de temperatuur van de aarde over een periode van 1000 jaar steeds meer op een boomerang begint te lijken? Ik doe er niet meer aan mee.

60CX | 07-12-09 | 11:03

Wie zijn eigen pis drinkt is klimaatneutraal.

sjaakdeslinksesul | 07-12-09 | 11:02

Zijn jullie net als politici? Leven jullie in je eigen wereldje achter de pc?
Doof en blind voor de reacties van een ander?
Of hebben jullie zo als zo velen de moed opgegeven en accepteren jullie dat je mening niet gehoord wordt?

Dan begin ik maar:
A.s. vrijdag 19.00 uur op het strand.
Waar?
Langs de gehele Nederlandse kust. Van Groningen tot Zeeland .
Wie?
Een ieder die vindt dat hij/zij zwaar belazerd wordt met de klimaat hoax.
Neem mee: de hond (indien voorradig), gitaar (alleen als je er goed op kunt spelen), hout voor kampvuurtje (Co2 is een hoax weet je wel) en Thaise ballonnen die we om 20.00 uur kunnen oplaten.
Ik geloof niet dat er voor een avondje uitwaaien met z'n allen op het strand een vergunning nodig is.

Wie doet er mee?

(heb ik het in ieder geval geprobeerd...)

Endoxa | 07-12-09 | 11:01

@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 10:51: Nee, Brusselmans ziet ook in dat het gedoe rondom dat klimaat wat al te gortig wordt. Helemaal nu blijkt dat er geknoeid is met het 'bewijsmateriaal'. Persoonlijk geloof ik in rentmeesterschap, dat we de aarde, ieder voor zich, naar geweten moeten behandelen. Laten we dan eerst beginnen met de kleine dingen. Als ik soms zie wat mensen uit het raam van hun auto kieperen, dan lijkt me daar nog een substantiële winst te boeken. Of hoeveel eten mensen weggooien, dat is ook niet goed. Waarom we daar nooit iets over horen kan ik alleen maar raden.
-
@mokum4all | 07-12-09 | 10:49: Wees er maar trots op, de eerste stad die volledig heeft gecapituleerd voor de linkse kerk. Geniet ervan jongen, allah hakbar. Waar ik woon hebben we helaas veel Amsterdammers, we noemen ze de STokkies. Tokkies in een S-Klasse. Hoef ik jou niet uit te leggen, waarschijnlijk. Heb je een mooie joggingbroek, met bijpassende 'gauwe' kettingen aan?

Fleauxe | 07-12-09 | 11:01

Nou, ik moet alweer weg: fijne dag iedereen!
*biep*

Biep | 07-12-09 | 11:00

Simon Says | 07-12-09 | 10:55
Waar je bomen kapt moet je ook weer bomen terugzetten= bosbouw.
Daarvoor in de plaats knallen ze palmen, mais of soja neer (voor biobrandstof onder anderen)
Dat is echt héél slecht. Bomen zijn de longen van onze planeet.

Biep | 07-12-09 | 10:59

Ja dat is wel een beetje overdreven gedoe he.
Maar die gehackte e-mails stelde niet zoveel voor begreep ik, de opwarming is niet een hoax.

Robert Irving III | 07-12-09 | 10:59

Wat heeft die Bono daar in godsnaam te zoeken? Zijn 'muziek' vervuilt het milieu op onaanvaardbare wijze. En dan Charles er ook nog bij... Die hele happening is al niet meer serieus te nemen.

Morgan le Fay | 07-12-09 | 10:56

Biep | 07-12-09 | 10:54
of ze in elk geval beter betalen. (pardon, ben te gehaast)

Biep | 07-12-09 | 10:55

@Biep
Dus men zou de regenwouden niet per voeltbalveld om moeten kappen en klaar is kees....

Simon Says | 07-12-09 | 10:55

Simon Says | 07-12-09 | 10:49
Klopt: dat doen de bomen.
Laten ze de Zuid Amerikaanse houtboeren eens een alternatief aanbieden, of ze in elk geval. En stoppen met biobrandstof: dat is niet bio, maar verwoestend voor de wouden.
Fuck off met je ledlampjes en je klimaatconferentie: ga eens betalen voor dat betere milieu in plaats er vet geld mee te verdienen.

Biep | 07-12-09 | 10:54

Napeauleon | 07-12-09 | 10:43
Voltaire geciteerd? en toch verzin ik het ter plekke zonder ooit Voltaire gelezen te hebben. Lijkt me logisch allemaal. Verder klopt het idd dat het lichaam en de psyche door de mens zelf vervuild en verziekt worden. Angst en domheid doen vreemde dingen met de mens. Deze heeft het contact en inzicht verloren. De vraag 'waarom?' is wat ons rest.

Stroopdoos | 07-12-09 | 10:53

Fleauxe | 07-12-09 | 10:42
Bleef het maar bij een toastje daar.
*een beetje CO2 moe is*
Heeft Brusseldinges het stokje van Von Pruisen overgenomen ?
Dit is toch echt zijn stokpaardje..

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 10:51

janeedantoch | 07-12-09 | 10:36
De grote stemmende massa moet haar geestelijke weerbaarheid vergroten.
De overheid kan via 3 PO'en de wankele geestjes vergiftigen. De EU en de VN geven ook nog eens miljarden uit aan massa-communicatie. Hun boodschap: We gaan allemaal dood, tenzij we meer geld en meer macht krijgen.
Kritisch tegengeluid wordt zorgvuldig gesmoord. Geldkranen worden dichtgedraaid, klokkeluiders ontslagen, en spin-doctors draaien overuren. De belangen zijn namelijk groot. Hun belangen, niet die van de wereld. De meeste prachtige vorm van indoctrinatie is als je mensen laat rennen voor jouw belangen en ze het gevoel geeft dat ze als ware aardsengelen de planeet redden. Enter gewillige doch nutteloze sukkels als DiCaprio.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 10:51

die gaan met zn allen eens stevig vergaderen hoe ze hun kont hieruit gaan redden hahahaha oh ja 2007 bali was ook al een succes (voor het toersitme)

andre9738 | 07-12-09 | 10:50

Fleauxe | 07-12-09 | 10:45
Jazeker, u hoeft uw dorp natuurlijk niet uw uw nick te vermelden, dat staat u vrij!

mokum4all | 07-12-09 | 10:49

vraagstaart | 07-12-09 | 10:39
Een fragment van Al Gore's I.T.
"Op het plaatje aan de ene kant van de weegschaal ziet u goudstaven, hmmm... hmmm... I'd like to have some of those.... (beetje gegrinnik in de zaal) ... aan de andere kant van de weegschaal DE PLANEET" Zegt u het maar..."

Als u en ik net zo gemakkelijk het pistool trokken voor populistisch geluid als Volkert dat eerder deed werd het rustig daar in Denemarken

Napeauleon | 07-12-09 | 10:49

Kan iemand mij uitleggen waar die tonnen CO2 per dag dan blijven????? de natuur lost dat toch zelf op...?

Simon Says | 07-12-09 | 10:49

AbuTelfan | 07-12-09 | 10:45
Omdat de regen niet meer zuur is?

Biep | 07-12-09 | 10:48

Schoorsteenveger | 07-12-09 | 10:43
Dan was Jezus eigenlijk nog best wel een goeie peer.....

Biep | 07-12-09 | 10:47

Ik zeg altijd al, dat gezeik over het milieu is gelul. Dit laat alleen maar zien hoe het speelt bij de elite. Zolang ze het onderdanige klootjesvolk maar druk kunnen houden met hun prachtige geld verspillende ideetjes.

bandit | 07-12-09 | 10:46

@Schoorsteenveger | 07-12-09 | 10:43 Huldoos. Mooi verwoord en midden in de roos.

vraagstaart | 07-12-09 | 10:45

@mokum4all | 07-12-09 | 10:44: Wat een verderfelijk nick. Hou dat mokum lekker voor jezelf, je lijkt er wel trots op.

Fleauxe | 07-12-09 | 10:45

Spaar het milieu, stop de voortplanting !
Btw: waarom horen we nooit meer wat over de zure regen ?

AbuTelfan | 07-12-09 | 10:45

Het is ook om je rot te lachen - in een derde wereld-land worden de grootste feesten gegeven door de ontwikkelingswerkers en nu ook door de handelaren in CO2, toevallig ongeveer dezelfde mensen: steenrijke ouders, zelf nog nooit een dag echt gewerkt maar op exotische plekjes lekker bevlogen bezig. Wel in een "echte' organisatie, zeker niet bij Greenpeace of zo: liever bij Unesco, WWF, de clubs waar je naast een riante beloning ook een prettig huis, paar autootjes en vooral: onbeperkte subsuidies om naar eigen goeddunken te besteden, krijgt.

En maar betalen, jullie paupers. Want Zij Redden De Wereld! *kotst*

vraagstaart | 07-12-09 | 10:44

GS, dit is een linkje naar The Telegraph, niet De Televaag, wat krijgen we nu?!

mokum4all | 07-12-09 | 10:44

Als iemand blij moet zijn met smeltende ijsbergen is het Leonardo Di Caprio wel.
Hij weet hoe dat kan aflopen.

Fleauxe | 07-12-09 | 10:43

Stroopdoos | 07-12-09 | 10:36
Je hebt zojuist Voltaire geciteerd.
Klopt het dat die laatste "vervuiling" betrekking heeft op 'het volgzame lichaam' en 'direction by fear'?
+1

Napeauleon | 07-12-09 | 10:43

Armageddon. De Natuur, het Klimaat is de Nieuwe God die door de goeden worden aanbeden en verheerlijkt. Zij binden de strijd aan met de Duivel, de Antichrist, de Valse Profeet die met climategate probeert de goeden probeert te verleiden tot het kwade.
Natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen en epidemieën zullen ons deel zijn als wij niet willen buigen voor het Klimaat, hem zullen eren en hem geschenken zullen brengen, als wij geen zoenoffers zullen brengen.
De Hogepriesters van de Klimaatreligie komen nu bijeen op een Heilige Plaats om te duiden wat aan een select gezelschap van uitverkoren wetenschappers door Het Klimaat is geopenbaard, om te bekrachtigen dat datgene wat Het Klimaat aan die wetenschappers heeft bevolen de Waarheid is en niets dan de Waarheid.
Ziehier de geboorte van een nieuwe Bijbel, een geschrift dat opnieuw zal definiëren wie er in deze wereld deugt en wie niet, wie in deze wereld de macht heeft en wie niet, wie heer is en wie slaaf.
Jezus Christus zal als Het Klimaat worden wedergeboren.

Schoorsteenveger | 07-12-09 | 10:43

Dr. Mabuse | 07-12-09 | 10:16
Dat rubber schijnt juist helemaal niet goed voor het milieu te zijn.

Kaas 82+ | 07-12-09 | 10:43

Niemand...?

Endoxa | 07-12-09 | 10:42

@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 10:39: De vraagt waarom men niet aan videoconferenties doet dring zich op. Maar ja, dan moet je zelf je toastje smeren. Dus dan maar 4000 Km vliegen, logisch.

Fleauxe | 07-12-09 | 10:42

Het is heel goed om goed voor je planeet te zorgen, maar de balans is toch eigenlijk aan het zoekraken. Dat de mensheid met name verantwoordelijkheid draagt voor de klimaatsverandering staat helemaal niet vast. Dat de mens vervuilt is wel duidelijk, iedereen zou zich wel iets bewuster mogen opstellen ten aanzien van het consumptiegedrag enz.
Beloon mensen nou toch eens een keer voor goed gedrag, moet je eens opletten wat dat voor effect zou kunnen hebben. Tegelijk weet ik dat ik hiermee iets verschrikkelijk naiefs zeg zonder dat ik ongelijk heb.
Want inderdaad: in welke zakken verdwijnen de opbrengsten van alle klimaatneutrale winsten?

Biep | 07-12-09 | 10:42

Schoenmaker blijf bij je leest.
Bono, Mr Titanic, en nog wat artiestenvolk: Onnozele wankele geestjes die zich gewillig voor het karretje van de klimaatmaffia laten spannen en een apostelbonus krijgen.
Blijf gewoon liedjes zingen. Of filmpjes maken.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 10:41

Ashtrey | 07-12-09 | 10:32
Bespin had trouwens een uitstekend klimaat.
Mustafar was daarentegen een gruwel. Warm, maar daar had je dan ook alles mee gezegd:

www.youtube.com/watch?v=gaGFBZhmO8Y&am...

Krachtmeester | 07-12-09 | 10:40

@Napeauleon | 07-12-09 | 10:34 In mijn ogen is dit een poging om "de massa" onder de knoet te krijgen. Met "als we niets doen gaan we allemaal dood" als credo kun je met supra-nationale organisaties met het morele gelijk aan je zijde de meest onzinnige maatregelen doordrukken. Waar uiteraard een groep mensen verschrikkelijk veel macht aan ontleent. Toevallig diegenen die die macht al eeuwenlang hebben.

vraagstaart | 07-12-09 | 10:39

Aan het einde van deze top zal er wel weer gecollecteerd moeten worden.
CO2-aflaten gaan het helemaal worden de komende tijd.

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 10:39

Goedgelovigen overtuigen van de noodzaak garandeert een constante en vette geldstroom in de economieën. Daarnaast verzekeren de elitaire toppers een gedwee en volgzaam volk. Iets wat door de eeuwen heen al vele malen succesvol is uitgevoerd. Alsof er een selecte groep mensen constant vechten tegen de anarchie terwijl de burgers daar helemaal geen behoefte aan hebben. De mens beïnvloed het klimaat niet, het klimaat beïnvloed de mens. De mens verziekt of veranderd het klimaat niet, de mens verziekt zichzelf met al die vervuiling. Laat dan DAT de insteek zijn.

Stroopdoos | 07-12-09 | 10:36

Biep | 07-12-09 | 10:31
Altijd.
Gaarne op de plekken waar Merlot en Fuckje me straks geschopt hebben.

Napeauleon | 07-12-09 | 10:36

ja. dat bewijst het. politici en beroemdheden gedragen zich zoals ze altijd al hadden gedaan, dus klimaatverandering moet wel een hoax zijn.

.

Heldere gedachtegang heren/dames reaguurders.

janeedantoch | 07-12-09 | 10:36

Kardinalen hebben ook altijd de mooiste glitters.

Zeddegeizot | 07-12-09 | 10:35

Wanneer gaan jullie die Zwijger nou eens een aanbieding doen? Of heeft ie die al drie keer afgewezen?

keeskooskaas | 07-12-09 | 10:35

vraagstaart | 07-12-09 | 10:29
Alsof je een wolkenkrabber bouwt op een fundament waar je nog geen garage op had mogen bouwen. Dat van te voren te weten en kijhard doorgaan. Walgelijk, achterlijkm maar wel namens u en ik.

Als het niet zo ongelooflijk duur was had ik er om kunnen lachen. Wie houdt dit in stand?

Napeauleon | 07-12-09 | 10:34

Brusselmans, kun jij je nog herinneren hoe leuk het programma-idee voor Powned was om een DJ-achtige snaak rubber verbrandend door NL te laten rijden? Kortom, waar hebben we het over.
Obama in een Tesla? Staatshoofden hebben beveiligde auto's nodig en die zijn ivm bom en kogelwerende behandeling nogal zwaar. Misschien een idee voor de Duitse vrinden die die auto's bouwen (Kevlar gebruiken burschen!)

Einde van de Domheid | 07-12-09 | 10:33

gemiste kans voor deze poppenkast, die hadden natuurlijk met z'n allen op de camping moeten staan a 5 euri per nacht per persoon + 5 euro voor auto e/o caravan...

Interpoolbal | 07-12-09 | 10:33

Tel er ook nog maar een paar duizend oude busjes by met protestgangers.
Klimaat top rot op schreeuwers

eed | 07-12-09 | 10:32

@Krachtmeester
The sentimental part with chewbacca, brings a tear to my eye, every single time.
*traantje wegpinken doet*

Ashtrey | 07-12-09 | 10:32

Gaat zij wel op de fiets, zij, kom hoe heet ze, die sociaalvoelende vrouw, die nobele weldoenster, van die partij die zo het beste met het milieu voorheeft en daar al ons geld voor nodig heeft om dat te redden?
Cramer, zij. gaat zij wel op de fiets?

Snut Nose | 07-12-09 | 10:31

Napeauleon | 07-12-09 | 10:28
kusje?

Biep | 07-12-09 | 10:31

Prins Pauper | 07-12-09 | 10:23

Het schokkende aan die mails is niet wie welk gelijk kan gaan binnenhengelen, maar de onthulling dat nogal wat *kuch* vooraanstaande *hoest* wetenschapperTs de wetenschap veel schade hebben toegebracht en dat een globaal politiek beleid van jaren in elk geval op wetenschappelijk drijfzand heeft berust.

Krachtmeester | 07-12-09 | 10:30

@Ashtrey 10:18

Arm Han. Doe mij dan die "carbon fuck" maar.

widtvoet ® | 07-12-09 | 10:30

Deze religie leverd veel geld op, die laat zich niet snel onderuitschoppen. Zelfs of juist niet niet door de wetenschap.

Biep | 07-12-09 | 10:30

@Einde van de Domheid | 07-12-09 | 10:27 Ah... ik dacht al, ben ik nou dronken dat ik 'm niet pak....

vraagstaart | 07-12-09 | 10:30

@Prins Pauper | 07-12-09 | 10:23 En in een wat seieuzere reactie: een wetenschappelijk model zou niet alleen een sluitend kader moeten bieden aan metingen die al gedaan zijn, maar ook correcte voorspellingen ten aanzien van toekomstige metingen moeten kunnen doen. Aan beide voorwaarden is niet voldaan: men ging uit van de "gewenste" conclusies en filterde de niet passende meetgegevens gewoon weg. En voorspellingen op basis van de "bewezen" modellen blijken niet te kloppen.


Dat, beste paupert, is wetenschappelijk frauderen en da's ongeveer de grootste doodzonde die je als wetenschapper kunt begaan. Dat het dan ook nog op mondiale schaal zulke effecten dreigt te hebben, maakt het extra schandalig.

vraagstaart | 07-12-09 | 10:29

Biep | 07-12-09 | 10:26
Dat ging over alle anderen!

Napeauleon | 07-12-09 | 10:28

Net naar buiten geweest en voor de tijd van het jaar is het best wel warm.

sjaakdeslinksesul | 07-12-09 | 10:28

Willianus Wortelus | 07-12-09 | 10:23
En de prijs?
(opdat we straks ff die bonnetjes napluizen)

Napeauleon | 07-12-09 | 10:27

Xcuus, moest naar ander topic.... (10:26)

Einde van de Domheid | 07-12-09 | 10:27

Nouja, steeds meer 55+ers met drankproblemen (teveel tijd, teveel geld) is ook niet bevorderlijk

Einde van de Domheid | 07-12-09 | 10:26

Willianus Wortelus | 07-12-09 | 10:23
goedenmorgen.
*snik*

Biep | 07-12-09 | 10:26

@Just my opinion 10:21

"[...] equal to the amount produced over the same period by a city the size of Middlesbrough."

widtvoet ® | 07-12-09 | 10:26

Allemaal leuk en aardig die stukjes op internet de hoax ontmaskeren maar wanneer gaan wij die indoctrinators nu eens laten horen dat we de leugens en afperserij zat zijn? Liefst voor het eind van de conferentie. Ik neem er wel vrij voor.
Wie begint?

Endoxa | 07-12-09 | 10:26

@Prins Pauper | 07-12-09 | 10:23 Nou: de aarde warmt helemaal niet op bijvoorbeeld?

vraagstaart | 07-12-09 | 10:25


Die hoeren daar zullen zwaar OK zijn. Er loopt prachtig spul rond in Denemarken. Veel mooier dan die dikke Nederlandse troggen waar de straten tegenwoordig mee vervuild zijn.

Willianus Wortelus | 07-12-09 | 10:23

Ik heb nog een idee voor GS.
Reken eens uit hoeveel papier er word gebruikt voor rapporten en reken dat vervolgens om naar houtkap.
Hahaha, dat zal leuk zijn!

Einde van de Domheid | 07-12-09 | 10:23

@Sjeng de helle | 07-12-09 | 10:14 De suprastaat is er al. En Baroso is de baas. Het volk kan willen wat het wil, de politieke elite bepaalt. Democratisch stemrecht is al lang een farce, en zolang het volk nog niet met de rug tegen de muur staat komt er toch geen opstand. Te veel te verliezen, heet dat - het geweld komt altijd van de kanslozen.

Verelendungstheorie, noemde Marx dat.


En gelukkige slaven zijn de grootste vijanden van de vrijheid - zie The Matrix.

Dus vergeet die opstand - zolang het wurgen langzaam gebeurt, zoals nu, wennen mensen wel aan de vervorming.

vraagstaart | 07-12-09 | 10:23

Ik moet nog steeds horen waarom 'climategate' nou zo erg is. De 'schokkende' (lmao) e-mails zijn debunked, kan een ontkennend hoaxroepertje misschien even uitleggen op welke punten de wetenschappelijke consensus omtrent klimaatverandering precies herzien moet worden?

Prins Pauper | 07-12-09 | 10:23

Bertus Betonsloper | 07-12-09 | 10:13
't Is de bedoeling dat u op uw centen gaat letten, de kachel een graadje lager, boodschapjes op de fiets en met de trein op vakantie, opdat u 't straks kunt betalen.

Dat verkopen we dan als het succes van de campagne en we verdienen er nog wat mee.

Ik krijg er een "wakker worden worden met een tientje tussen je tenen en pijn in je achterste"- gevoel bij.

Napeauleon | 07-12-09 | 10:23

Top Al Gore, ik kreeg het al wat koud!

gozahtje | 07-12-09 | 10:22

Wat heeeeerlijk hypocriet allemaal weer. Een economy class ticket was weer niet aan de orde natuurlijk.

Marcus Porcius Cato | 07-12-09 | 10:22

"Vergelijkbaar met de uitstoot van een Engelse stad als Middlesbrough" Heel leuk zo'n opmerking, maar over wat voor tijd staat er niet bij... uitstoot in een dag, week, jaar??

Just my opinion | 07-12-09 | 10:21

Voor de mensen die het nog niet weten; Geld lost niets op, geld creëert louter meer problemen. Geld creëert armoede, jaloezie, oorlog, macht, slavernij, verdriet, woede, ontbossing, olieravages en nog veel meer van dat soort negatieve zaken. Geld creëert geen geluk, gezondheid, liefde of een schoon milieu. Zij die dat denken zitten in de negatieve spiraal van het gleddenken. 30 Miljard euro voor het milieu? Wat gaat het milieu ermee doen, betere mensen kopen?

Eagle_Eye | 07-12-09 | 10:20

olivetomato | 07-12-09 | 10:14
Klassieker!
Hey, On Topic, Hoe bak je anders een eitje zonder de schaal te breken?

Napeauleon | 07-12-09 | 10:19

Zure regen - Ozongat - Opwarming Van De Aarde - Inderdaad: Religies en ieder zijn ding - Alleen wel jammer dat deze flauwekul me geld kost.

Dr. D | 07-12-09 | 10:19

En Al Gore, hoe ironisch; de klimaathoax ontkracht door hetzelfde internet dat jij hebt uitgevonden!

Nulhypothese | 07-12-09 | 10:18

@Widtvoet
Carbon freeze, vraag maar aan Han Solo, waar dat spul wel niet goed veur is.
Btw- Manbearpig was gisteren op Canvas, I'm serial, manbearpig in the carbon freezer!

Ashtrey | 07-12-09 | 10:18

Hoeren zijn helemaal klimaatneutraal, aldus de heer Oudkerk.

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 10:18

Neuken, mits voorbehoed, is wel goed voor het milieu.

Dr. Mabuse | 07-12-09 | 10:16

Het is geen geloof,het is religie.
Zwendelarij en het er goed van nemen uit naam van een afgod die in dit geval CO2 heet en net zo namaaknep als allah god en al die verzinsels.

Beëlzebul | 07-12-09 | 10:14

Ach mensen zijn over het algemeen hypocriet. Het verbaast mij in ieder geval niets. Ik had niet gedacht dat Bono (sowieso een lul) opeens met de boot en trein zou komen vanuit Ierland. Het klimaatprobleem en milieuvervuiling hangt grotendeels samen met onze manier van leven. Deze Bono's en bobo's geven niet het goede voorbeeld. Aard van het beestje...

KapiteinClaus | 07-12-09 | 10:13

Net als bij andere geloven brengt ook het klimaatgeloof geld in het laatje, héél veel geld... belastinggeld welteverstaan, ook van de ongelovige.

Bertus Betonsloper | 07-12-09 | 10:13

Wat een lutsers, die klimaatkneuzen. Die mensen lachen je gewoon vierkant uit als je over je LED-lampje begint. Fuck 'm, als zij zich er niet aan hoeven te houden, waarom ik dan wel?

Fleauxe | 07-12-09 | 10:13

Het is verdomme niet te geloven: Die klootzakken gaan (uiteraard) afspreken dat we met z'n alleen aan de spaarlampen en in de trein moeten, zonder reële onderbouwing, let maar op, er is teveel geld mee gemoeid om het af te blazen. Is dit het moderne equivalent van "brood en spelen"?

Een grote corrupte bende, opknopen aan de hoogste boom.

Homer J. Simpson | 07-12-09 | 10:12

Die extra belasting gaat er vast komen hoor, kut Kramer! Jammer dat het gros van de bevolking stom vee is, wat het ook verdient om keer op keer bedondert te worden door hun eigen gekozen politici. Ik ben er klaar mee.

Aansteker21 | 07-12-09 | 10:12

"Alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn gelijker"Annimal Farm, George Orwell.

Sjeng de helle | 07-12-09 | 10:11

Ha, dit soort berichtjes blijft leuk om te lezen. Malle hippies.

Superior Bastard | 07-12-09 | 10:10

lol @ "carbon dating"

widtvoet ® | 07-12-09 | 10:10

exactly; net als religie mag het klimaatgeloof niet bekritiseerd worden en schieten gelovigen in een kramp als dat wel gebeurt.
'
Waarom willen regeringen dit dan zo krampachtig? Het is het gedroomde excuus voor meer belastingen!
'
no more, no less.

Rest In Privacy | 07-12-09 | 10:09

Elke keer weer, als het 'mijeu' gepromoot moet worden doen ze dan met vliegtuigen, dikke limousines en stinkende vrachtwagens.

zeg maar jansen | 07-12-09 | 10:09

Even serious, why staat Jan Papparazzi op die thumb, wat heeft hij hier nou weer mee te maken?

Ashtrey | 07-12-09 | 10:09

Dat zeg ik: milieu, de nieuwe religie !!

AbuTelfan | 07-12-09 | 10:09

Bono was niet beschikbaar voor commentaar terwijl hij van zijn privé boeing overstapte naar zijn limousine.

Nulhypothese | 07-12-09 | 10:08

Hebben die smelly hippies nog nooit van een conference call gehoord of wat.

Randy McRanderson | 07-12-09 | 10:08

Het is een HOOAAAXXXXX!!!!!!!

Da_Vincentius | 07-12-09 | 10:08

'Papa gaat werken en mama gaat mee kinderen'
'Maar waarheen gaan jullie dan?'
'Naar Inkopenhagen'

Krachtmeester | 07-12-09 | 10:07

... En dat alles ook nog es voor een ClimateHoax... Pffff...

HighheelsHotlegs | 07-12-09 | 10:07

Wanneer mag ik eens een keertje mee?

JayC | 07-12-09 | 10:06

leuk!

b_art | 07-12-09 | 10:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl