Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Internationale Socialisten helpen Iran aan kernbom

Jelle Klaas, vriend van Ahmadinejad Als het aan de Internationale Socialist en sosjiaal advocaat Jelle Klaas ligt, krijgen Iraanse studenten binnenkort toegang tot Urenco, een Brits/Duits/Nederlands consortium dat uranium verrijkt. Een groep Iraniërs die in Nederland studeert is daartoe een procedure gestart tegen de Nederlandse regering. Deze studenten, waarschijnlijk agenten van de Iraanse Revolutionaire Garde, mogen nu namelijk geen opleidingen volgen die iets te maken hebben met kernfysica en dat is volgens deze club natuurlijk snoeiharde diskriminaatsie. Punt is: dit ‘kennisembargo’ heeft een goede reden. Het moet voorkomen dat Iraanse agenten van de Revolutionaire Garde studenten sneaky informatie kunnen verzamelen die nuttig is voor de productie van kernwapens. Want Iran werkt aan de ontwikkeling van kernwapens, moeilijker moeten we het niet maken. En zo denkbeeldig is dat niet. In de jaren zeventig spioneerde de Pakistaan Abdul Qadir Khan uitgebreid bij datzelfde Urenco. Als direct gevolg hiervan heeft Pakistan nu een kernwapen en is vanuit Pakistan de technologie verder verspreid naar fijne toeristische trekpleisters als Iran, Libië, en Noord-Korea. Trouwens, die mr. Jelle Klaas, wie is dat ook alweer? Nou, kameraad Klaas, bestuurslid van de Internationale Socialisten, is de ronselaar van Tanja Nijmeijer. Léés die man. Rechtszaak begint volgende week donderdag.

Reaguursels

Inloggen

Een onvervalst politiek luchtballon van Verhagen en Plasterk. De Iraanse overheid heeft echt niet een Westerse institutie nodig om kernwapens te maken. Daar hebben ze andere bevriende naties voor die toch vrij ver zijn in de kernfysica.. uhm lees Rusland.

Het is buitengewoon verstandig van deze groep Nederlandse studenten van Iraanse afkomst om voor hun grondwettelijk vastgelegde rechten op te komen en juridisch de overheid te corrigeren m.b.t. discriminerend beleid.

En de Nederlandse wetgeving staat in deze geheel aan de zijde van de Nederlandse studenten van Iraanse afkomst, aangezien de Nederlandse wetgeving het concept "tweederangs burger" niet tolereert.

En misschien kan Geenstijl, vrijheidspredikers van het eerste uur, dit absurde beleid weergeven zonder een paranoïde wereldbeeld en "character assassination by association".

kakadu | 07-12-09 | 05:23

@Doe ter Nietoe: Maakt niet uit. Israel heeft al lang atoomwapens liggen, maar is ook verstandig genoeg om ze niet te gebruiken. Ik denk niet dat zelfverklaarde doomsday-prophet Ahmadinejad een dergelijke terughoudendheid in acht zal nemen. Ik begrijp dat cultuurrelativisme een leuke hobby is voor westerlingen die zich vervelen, maar Iran en Israel zijn toch echt twee heel verschillende landen.

Bij Spitsnieuws kun je op dit moment trwouens lezen dat de Iraanse regering officieel heeft verklaard terreurorganisaties als Hamas en Hazbollah te steunen. Joepie! Dus geef deze mensen vooral alle kennis in handen om een atoombom te bouwen.

Lagonda | 04-12-09 | 15:02

Blij dat je inziet dat Israel en Iran twee verschillende landen zijn! Israel heeft sinds haar illegale oprichting in 1948 namelijk tientallen invallen gedaan in buurlanden en Iran welgeteld 0 keer. Iran IS ooit aangevallen door Irak, maar nooit heeft Iran maar een buurland aangevallen. En voor jouw info; Israel heeft een strijdplan waarbij op alle Arabische hoofsteden tig kernkoppen staan gericht, just in case dat Israel ooit het onderspit dreigt te delven in een oorlog. Dus een uitspraak als "Israel zal dat niet snel doen" zou ik maar niet te snel doen. Daarnaast, als je Hamas en Hezbollah werkelijk als terreurorganisaties ziet, dan plaats je je zelf automatisch buiten een objectieve discussie, want het zijn gewoonweg verzetsorganisaties die meer dan het volledige recht hebben om Israel als vijand te benaderen....

maimoun | 07-12-09 | 01:34

Als ik die stukjes van hem lees, heeft dat toch een hoog salonfahig gehalte en daarmee ver verwijderd van de alledaagse realiteit op straat. In 1 ding moet ik hem wel gelijk geven, hij geeft de Pvda de schuld van het faillisement van het linkse gedachtengoed.

Bamzaaiert | 06-12-09 | 23:16

Goed lezen! | 06-12-09 | 13:33

Goed weer in Pyongyang?
Dat je het met de waarheid niet al te nauw neemt is duidelijk genoeg gebleken. Dat jij een allerbeste PVV-er zou zijn naar je eigen maatstaven ook. Wie van ons beiden viel ook weer als eerste uit zijn rol van serene superieure betweter toen zijn gebrek aan kennis werd aangetoond? Wie liet toen het achterste zien van zijn groen-beschimmelde tong? Het verbaast me dat ze iemand met zo'n gatenkaas van een geheugen een bul hebben cadeau gedaan aan de unief. Maar ja, Nederlands universitair onderwijs... Het is ook niet meer wat het geweest is. Dat men zich ergens in vergist, is niet erg, hoor, Einstein. Vergissingen en omissies in kennis toegeven als je ermee geconfronteerd wordt, daar gaat het om, en dat kun je niet. Groetjes a.u.b. aan Kim Jong-il vanwege een vurige Nederlandse bewonderaar. Niet vergeten, èh.

Waaligator | 06-12-09 | 15:34

@Waaligator | 06-12-09 | 09:47
Chique, heel chique. Nietzsche zou bij jou nog een cursus kunnen volgen voor aphorismen. Maar je zet slechts jezelf voor schut en bewijst eens te meer hoe het zit: een PVVer die niet gelijk krijgt, gaat schelden, desnoods schoppen en slaan. Ik ben blij dat ik niet meer in Nederland woon.

Goed lezen! | 06-12-09 | 13:33

Goed lezen! | 06-12-09 | 05:27

Correctie: Een Groen-Linkse Lul blijft een lul ook al spuit hij etter waarvan hij zich inbeeldt dat die de smaak heeft van champagne."

Waaligator | 06-12-09 | 09:47

Goed lezen! | 06-12-09 | 05:27

Een Groene lul lul blijft een lul ook al spuit hij zaad met de smaak van champagne.

Waaligator | 06-12-09 | 09:37

@Waaligator | 05-12-09 | 16:06
Als ik zeg "(en keizer, meneer woordneuker)" bedoel ik dat niet als persoonlijke belediging maar meer als een 'Ja Jezus dat weet ik natuurlijk ook wel'.
Ik verwijt GS niets, ik vind het juist wel fijn van GS dat ze mij een platform bieden voor dit soort discussies. Ik bedoel met lekker brallen dat ik hier niet met voetnoten ga aankomen en ook niet elk betoog waterdicht hoef te maken. Dat doe je als je een boek of paper schrijft oid.
Ik vind het heel fijn voor je dat je mij een Marxist noemt, maar het is gewoon niet waar. De strekking van mijn betogen zijn eerder Machiavellistisch te noemen. En omdat ik in deze discussie bepaalde stellingen verdedig die door Marx zijn bedacht, wil nog niet zeggen dat ik een Marxist ben die leeft voor Marx en het altijd met hem eens is. Ooit weleens gehoord van een standpunt innemen voor de lol? Ik kan zonder moeite ook standpunten van Wilders, Bos, Bush, Obama, Hitler of Ahmadinejad verdedigen. Ik kies ervoor om in dit geval voor een machts-materialistische interpretatie te gaan, gewoon omdat het kan. Ik vind het wel apart dat jij zo opgewonden raakt over deze discussie. Dat je me naar de vreselijkste dictatuur van de wereld wil verwijzen slechts omdat ik het niet met je eens ben, vind ik niet bepaald kies. Maar ik heb het vaker gezien, kijk naar bottehond: als je je hele vrijetijdsleven inzet om als 'Islamwatcher' bezig te zijn is het natuurlijk een persoonlijke belediging, nee ontkenning van je bestaansrecht, als iemand deze vreselijke dreiging niet ziet! Die moet je helpen, en ziet hij de waarheid dan nog niet, dan moet hij wel een vreselijk figuur zijn dat in oorden als Pyongyang thuishoort. Misschien is het verschil tussen de PVVer en de Marxist niet zo groot als sommigen graag zouden willen...

Goed lezen! | 06-12-09 | 05:27

je kan er lang of kort over lullen, maar Iran drijft op een bel van olie en het excuus dat ze nucleaire centrales nodig hebben voor de electriciteitsvoorziening voor de snelgroeiende bevolking gaat dus maar matig op, temeer daar de iraanse regering tijdens de verkiezingen al heeft laten zien hoe weinig zij zich aantrekken van het volk.

Daarbij Ahmedinedjad kiest zelf voor een fittie met israel , om de joden als bliksemafleider van zijn impopulaire regime te laten dienen, toegegeven israel is niet altijd even fris bezig en ze hebben atoomwapens, maar ze hebben al tientallen jaren bewezen dat ze die niet ingezet hebben. Dankzij het nucleaire overwicht van de israeli zijn frontale annvallen door arabische landen niet meer im frage en dus wordt alles maar met behulp en tegelijk over de rug van de palestijnen en de libanezen bevochten.

Zodra Iran de bom heeft (en raketten hebben ze al) verandert het machtevenwicht. Kan een positive kant hebben in de zin dat israel ook niet zo maar de arrogantie kan vertonen om niet serieus te onderhandelen, aan de andere kant baart het me toch zorgen dat mensen die zich als religieuze fanatici presenteren zo'n speeltje in hasnden krijgen, MAD doctrine werkt alleen als niemand MAD genoeg is om op te knop te willen drukken, maar wat als iemand zonodig zijn maagden wil cashen?

Bamzaaiert | 06-12-09 | 02:37

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 19:02

Ik bedoel niet vreedzaam in de zin dat die reactoren gebouwd worden om een aanvalsreactie uit te lokken. Staat even los van nukes. En nee, ik weet het idd niet zeker. Het is een theorie. Maar dat is die van jou ook. Interessante lijst, maar wat wil je daar mee zeggen? Ze hebben raketten en ander oorlogstuig, goh! Dat hebben wel meer landen. Verzeker me aub niets waar je geen enkele onderbouwing voor hebt. Ik heb ook geen onderbouwing voor mijn theorie en toch kies ik voor de mijne. Dat regime is slecht, daar zijn we het over eens. Laten we voor de rest maar eens zijn over dat we het oneens zijn. Over een jaar of wat praten we over hetzelfde onderwerp door als de kogel door de moskee is.

bottehond | 05-12-09 | 21:41

Dat weet ik niet. Als jij zegt dat de IS gecontroleerd wordt door MOIS zal dat wel. Interesseert me eigenlijk niet echt. Ik kende een paar Iraniers, die gevlucht waren. Eentje omdat ie Christelijk is, en de ander om de islamitische revolutie. Veel Iraniers hebben helemaal niets op met de Islam, omdat na 25 jaar onderdrukking ze het wel gezien hebben. Het is een zeer ontwikkeld volk, met de langste geschiedenis van alle culturen. De meeste hebben helemaal niets op met hun dictoriale bewind. Wordt in het zadel gehouden door corruptie, intimidatie en geweld. En natuurlijk Ayatollah Ruhollah Khomeini die oppermachtig is en niet verkiesbaar. Er zullen best rotte appels hier in de mand zitten, maar om vervolgens in zulke algemeenheden te gaan schrijven als Pruisen dat doet, nee! Voor dat soort troep kan ik wel naar andere sites gaan. Hier verwacht ik een hoger peil.

Grunnie | 05-12-09 | 22:58

Grunnie | 05-12-09 | 15:46

Vraag maar eensch aan een Iraansche vluchteling hoe dat zit.
Je vergist je deerlijk.
En dat de IS deze actie voert is al helemaal passend in dat plaatje, want de IS wordt gecontroleerd door de MOIS.
Of jij dat nu gelooft of niet doet niet ter zake.

bottehond | 05-12-09 | 21:41

@ Grunnie | 05-12-09 | 15:56
"Er worden daar geen reactoren gebouwd voor vreedzame bedoelingen." en "Niet met behulp van Nukes want die worden niet gebouwd." ( ? ) Beste Grunnie waar heb je het in vredesnaam over ? Spreek jij jezelf niet tegen in dat kleine stukje dat je zojuist schreef ? Hoe weet jij zo ZEKER dat er geen kernwapens gemaakt worden ? Ik neem aan dat je daar net zo ZEKER van bent als van Pruisen dat wel is ? bekijk dit stukje eens:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_military...
Een lijstje met wapens die geproduceerd worden in Iran. Met naam en toenaam. Hoe denkbeeldig is het precies dat hier kernkoppen op komen ? Grunnie, ik ben nog nooit in Iran geweest en ben geen nucleair expert en toch VERZEKER ik je dat Iran bezig is met een nucleair programma. Ik kan je dat met absolute zekerheid, zonder enige onderbouwing, vanuit helemaal niets vertellen net als die Nitwit van Pruisen. Je toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 19:02

Tanja is gewoon geyl op de tropen. Ze fuckt met de leiding vertelde ze in haar eigen dagboek dat gejat werd. Als ze ooit terugkomt naar Nederland wil ik haar ongewassen, rauw en vreselijk liefhebben. Heb huilende achtergestelde meiden meegemaakt. Dit dient geholpen.

JP_Nee! | 05-12-09 | 17:05

Goed lezen! | 05-12-09 | 14:50

Met welk recht verwijt je Geenstijl wat dan ook, als je ondanks al je zogenaamde achten en negens aan de unief niet verder komt dan het verdraaien van mijn woorden, het gebruik van onverdiende scheldwoorden (geef je zelf impliciet toe in je laatste posting) en het persen van de geschiedenis in een historisch materialistische dwangbuis? Hoe je jezelf noemt of wilt genoemd worden is irrelevant. Als je de geschiedenis openlijk interpreteert op een louter marxistische wijze, ben je een marxist.
Daarom, als je naar "academia" gaat, is die van Pyongyang voor jou de meest aangewezene. Succes. En denk erom, in een marxistisch milieu wordt per definitie nooit gepraat over geld en technologie gezien zijn historisch materialisme.

Waaligator | 05-12-09 | 16:06

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 13:10

Nee beste man, er worden daar geen reactoren gebouwd voor vreedzame bedoelingen. Die dictator is religieus gestoord en wil oorlog. Die zullen ze winnen want er zal een heilig spookje herrijzen die de infidels in de pan hakt. Niet met behulp van Nukes want die worden niet gebouwd. Essentieel gedeelte van het plan. Oeps, foutje. Bedankt. De druppel wellicht dat moslimlanden verenigd tegen de rest. Dat is tenminste waar Ahmadinejad op rekent. Maar dat geloof ik.

Grunnie | 05-12-09 | 15:56

solidstate | 05-12-09 | 04:31 bottehond | 05-12-09 | 10:43

Nee heren, waar ik een probleem mee heb is dat GS pretendeert journalistisch te zijn. Doen ze hoor, al dan niet losjes. Maar ik wordt een beetje pissed als mensen zulke sites als dit gebruiken voor hun persoonlijke frustraties en ideeën. Ik heb het gevoel dat van Pruisen teveel geselecteerd is op zijn typische GS-schrijfstijl en te weinig op inhoud. Juist dat subtiele is waarom ik hier kom en dat vind ik hier niet. Laat hem zijn eigen blog beginnen.

En nee, ik heet geen Jelle. Ik geloof dat dat die Iraanse dictator een groot gevaar is die uit is op oorlog maar zelf niet de eerste stap kan zetten en het zo wil uitlokken. Ik geloof ook dat voorlopig geen Iraanse studenten in onze nucleaire reactors mogen werken maar niet omdat het 'iraanse agenten' zouden zijn. Veiligheid voor alles, tot Iran weer een 'gewoon' land is. Zijn mijn ideeën hierover nou echt zo idioot? Het is volledig plausibel. Wordt Iran binnengevallen en worden er geen nukes of plannen voor nukes gevonden. Een grotere PR nachtmerrie voor Israel en de VS bestaan er dan niet.

Grunnie | 05-12-09 | 15:46

@Waaligator | 05-12-09 | 12:28
Ik ben veel, maar geen Marxist. Maar het is ook onzinnig om te denken dat Marx slechts onzin heeft voortgebracht. Sommige van zijn analyses worden tot op de dag van vandaag gerespecteerd. Hoe dan ook, dit topic heeft lang genoeg geduurd. Ik weet best wat het verschil is tussen koning en keizer, de symboliek van de laatste etc. enz. Alleen: ik ben op GS om eens lekker een potje te discussieren/brallen met anderen die het niet met me eens zijn. Niet om een academisch gegronde discussie te voeren. Dan was ik wel de academia ingegaan (kan nog steeds). Wat dat betreft weet ik wat ik aan mezelf heb: nog nooit lager gehaald dan een acht voor essays en werkstukken op de uni, meestal negens. Maar ja, dat zegt natuurlijk niets voor de meesten hier, want studies niet over geld of technologie gaan vinden rechtse mensen altijd zinloos.

Goed lezen! | 05-12-09 | 14:50

@ LekkurAnoniem | 04-12-09 | 14:58
Wat "bezet" men dan ?

said_fred | 05-12-09 | 13:42

@ Grunnie | 05-12-09 | 02:56
Kudt met peren , wat een zeldzame onzin kraam jij uit zeg. Jij bent dus één van de gelovigen die meent dat Iraan kernreactoren wil bouwen slechts voor vreedzame doelen ? En jij durft van Pruisen een nitwit te noemen ?!? Nee, die is echt goed. Geachte Grunnie er is onlangs een speciale website voor de zelfbenoemde intelligentia (waar jij jezelf dus kennelijk ook toe rekent) life gegaan. Hij heet de Joop. Hoewel streng, vooraf, gemodereerd op politiek correcte reacties, neem ik aan dat jij daar gewoon naar hartelust los kan gaan. Overigens, dit is misschien een leuk stukje om even door te lezen voor je:
en.wikipedia.org/wiki/AQ_Khan
En richt je dan met name op de sectie "Work in the Netherlands". Veel succes met de verdere ontwikkeling van je mens- en wereldbeeld. Je toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 13:10

Goed lezen! | 05-12-09 | 06:58
Ad 1. Net zoals bij het vorige item waarover we in de clinch gingen, schrijf je me hier een bewering toe ik niet heb gedaan. Normale truuk van linkse agitprop. Schofterig in ieder geval. Ik heb niet geschreven dat het "ALLEEN maar over mono- vs polytheistisch ging".
De conclusie die je erop laat volgen, "dan hadden mono's onderling nooit problemen gehad", is volmaakte onzin.
Hetzelfde overigens met je opmerkingen eerder over de Azteken. Je schrijft met een blinde vlek voor wat de sociologen noemen de kracht van het magische denken. Dat komt ervan als je je hersenen vergiftigt met alleen maar marxistisch-leninistische reducties van het menselijk gedrag tot bezitsdrang. Welk sociaal-economisch profijt heeft een maatschappij als ze eerwraak tolereert? Welk profijt de sadist die haar toepast binnen zijn familie?

AD 2. "Waar denk je dat die heren in hun glimmend gepoetste harnassen meer zin in hadden: moerassen droogleggen of vechten voor eer, glorie en instant rijkdom in een van de rijkste gebieden in de hun bekende wereld? Het tweede geeft meer macht in de zin van glorie en naamsbekendheid."

Als dat waar is, waarom zijn ze er dan niet mee doorgegaan in plaats van grootschalig te gaan ontginnen? Ze zijn er niet mee doorgegaan. Vandaar de zwakte en de val van het koninkrijk Jeruzalem. Dat is een feit. En hun grootschalige ontginnningen zijn ook een feit.

Ad 3. Commentaar is prima , maar strijdig met wat je de vorige keer schreef.
En dan dit: "Wat mij betreft is je opsomming al genoeg om te bewijzen dat het hier niet om religie gaat."
Wat jou betreft wel. Een (marxistische) kinderhand is snel gevuld.

Dan toon je eindelijk je ware gezicht met "en keizer, meneer woordneuker!"
Het keizerschap an sich, beste stuk nitwitterige onbenul, hield al een heel ideologisch programma in zich. Welk? Zoek het zelf maar op, lamstraal.
De rest van je posting is geen commentaar meer waard. Ik lees liever Marx zelf.

Behalve nog dit: Je schrijft: "Darwin zette het (Das Kapital) overigens prompt in de kast, die moest natuurlijk niets hebben van klassestrijd, Angelsaksisch als hij was.".
Moet zijn: "... verstandig als hij was, omdat hij biologische evolutie niet verwarde met een dogmatisch gestatueerde, fictieve dialectiek in de evolutie." Zoals die van jou.

Groetjes.

Waaligator | 05-12-09 | 12:28

Grunnie | 05-12-09 | 02:56

Spoor jij wel helemaal?
Je zou de feiten nog verkrachten als het je misvattingen in stand zou houden.
Bah.

bottehond | 05-12-09 | 10:43

Reaguurders? eigenlijk zijn jullie allemaal reazuurders!

GeertT | 05-12-09 | 08:36

@Waaligator | 04-12-09 | 21:47
1. Tja, ik denk dat het echt van je perspectief afhangt. Ik denk dat de Joden gewoon hun zandbak zat waren en een echt land wilden. Dus dan schop je de sedentaire bevolking eruit. (Natuurlijk gaat dit allemaal ook niet zo heel zelfbewust, maar daar komt het wel op neer.) Ik weet wel zeker dat als degenen die op dat moment in Israel hadden gewoond een monotheistische godsdienst hadden aangehangen, er precies hetzelfde zou zijn gebeurd. Als het alleen maar over mono- vs polytheistisch ging dan hadden mono's onderling nooit problemen gehad.

2. Waar denk je dat die heren in hun glimmend gepoetste harnassen meer zin in hadden: moerassen droogleggen of vechten voor eer, glorie en instant rijkdom in een van de rijkste gebieden in de hun bekende wereld? Het tweede geeft meer macht in de zin van glorie en naamsbekendheid.

3. Nee, Constantinopel is in 1453 door de Ottomanen veroverd. Maar op de lange termijn is er veel meer aan de hand. Op het hoogtepunt van Seljukse macht waren de Byzantijnen heel Anatolie kwijt, de kern van hun macht qua demografie en rijkdom, namelijk zo'n 70% van het totale grondgebied. Ze waren al eerder hun Noord-Afrikaanse en Levantgebieden kwijtgeraakt aan de Arabieren. Door de Seljukse invasies raakte het Rijk definitief verzwakt, waardoor ze zich niet meer konden verdedigen tegen, bijvoorbeeld, de Kruisvaarders. Diezelfde Kruisvaarders die zo vroom waren ja, en hun mede-Christenen (goed, ze waren Orthodox maar ze gingen op Kruistocht tegen den Muzelman en in mindere mate den Jood) in Constaninopel eens gruwelijk vroom plunderden in 1204. Dit wordt algemeen gezien als de definitieve doodssteek voor de Byzantijnen. Zonder de afname van de macht door de Seljuken was dit nooit mogelijk geweest. De Ottomanen komen ook nog eens direct voort uit de door de Seljuken veroverd gebieden. Wat mij betreft, en vele historici zitten op dezelfde lijn, hebben de Ottomanen de zaak mooi opgerold, maar waren het vooral de Kruisvaarders en Seljuken die het Rijk de das om hebben gedaan, met voorwerk door de Arabieren.

3. Je mag best weten dat ik een werkgroep Geschiedenis van de Duitse landen 1500-1806 heb gevolgd. Wat jij hier zegt is mij dus zeker niet onbekend. (Zoals jou misschien ook niet dat prachtige verhaal onbekend zal zijn van die keizerlijke gezanten die uit het raam van de Praagse burcht werden gegooid, en overleefden omdat ze in een mesthoop landden.) Wat mij betreft is je opsomming al genoeg om te bewijzen dat het hier niet om religie gaat. De gangbare theorieen verklaren de oorlog primair vanuit religieuze oorzaken, maar ik denk dat de verscheidene kongingen (en keizer, meneer woordneuker!) toch vooral geinteresseerd waren in het gebruik maken van de zwakheid van het HRRDN, om zo meer grondgebied voor zichzelf te veroveren. En dat is ze ook wel een beetje gelukt, zeker de Zweden in het noorden en de Fransen in het zuid-westen.

4. Ja, maar zoals ik dus al opmerkte gaan deze ideologische strijden helemaal niet meer over immateriele zaken zoals God, maar primair over machtsverdelingen. Je gaat ook helemaal voorbij aan het onderscheid dat ik maakte tussen religie en ideologie. Ideologie gaat wat mij betreft altijd over machtsverdeling (zoals de Franse revolutionaire ideologie ging om meer macht verwerven voor de massa) of de verdeling van rijkdom/productie (zoals bij Marx, die vervolgens de niet geheel onzinnige assumptie maakte dat macht en rijkdom/productie binnen de grenzen van een systeem identiek zijn). Wat dat betreft was mijn punt dat jij machts- en materialistisch georienteerde ideologien erbij haalt om te bewijzen dat het in conflicten primair om ideologien gaat en niet om macht en rijkdom/productie. Wat mij betreft is dat een contradictie binnen je argumenten.

En overigens zag Marx de revolutie wel degelijk als onvermijdelijk, en vond hij waarschijnlijk ook dat ze onvermijdelijk was. Voor hem was de revolutie het onvermijdelijke logische eindpunt van de menselijke geschiedenis. Wist je dat hij zijn boeken naar Darwin opstuurde, omdat hij dacht dat iemand die de natuurlijke evolutie had beschreven, zeker wel geinteresseerd zou zijn in de culturele evolutie? (Darwin zette het overigens prompt in de kast, die moest natuurlijk niets hebben van klassestrijd, Angelsaksisch als hij was.)

Goed lezen! | 05-12-09 | 06:58

@ Grunnie | 05-12-09 | 02:56
Flikker jij maar op maloot !

Jij heet zeker jelle?

solidstate | 05-12-09 | 04:31

Van Pruisen, jij bent nog erger dan Pritt met je gekleurde artikelen. GS is echt een klankbord voor jouw persoonlijke ideeën is het niet? Iraanse agenten, zekerheid dat Iran kernwapens maakt... Flikker toch op. Ik zal je zeggen wat ik denk. Iran maakt geen kernwapens en is dat ook niet van plan te gaan doen. Ahmadinejad rekent erop dat ze aangevallen zullen worden door Israel wat hen het excuus geeft terug te slaan! Natuurlijk zal de VS Israel bijstaan maar Ahmadinejad gelooft in het martelaarschap zelfs als dat het hele land betreft. Aangezien moslimlanden slecht onderscheid zien in landen maar des te meer in moslimschap (soort van religieuze NAVO) hoopt hij op een grote opstand van het moslimdom. In die oorlog zal de 5e iman opstaan (waar hij heilig in geloofd) die de ongelovigen zal verslaan. Tsja, niets ergers dan religieus fanatisme maar zo denkt hij erover. Dat is mijn idee, maar ik zou het nooit zo posten als de waarheid op zo'n grote site als GS. Jij bent echt een nitwit Pruisen, zo'n figuur dat geen groter genot kent dan ophitsing, zonder enige objectieve kennis van zaken. Flikker toch op.

Grunnie | 05-12-09 | 02:56

www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID...

Van dit seaurt Menschen houden de Internationale Socialisten niet.
Het collectivisme is stervend, welke restrictie men er ook aan oplegde.
Het Internet verandert alles.
En daarom is GS een fenomeen dat geschiedenis schrijft.
Wedden?

bottehond | 05-12-09 | 01:21

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 01:10

En dat terwijl een verlangen naar overgave en gezamenlijkheid en succes je drijft.

bottehond | 05-12-09 | 01:10

@ bottehond | 05-12-09 | 01:05
Ja, ik geef niet snel op.

Marcus Porcius Cato | 05-12-09 | 01:10

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:28

Je bent een bijzonder maar zeer weerspannig sujet.

bottehond | 05-12-09 | 01:05

x x x
Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:28

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:18

* proest *

Je hebt een uniek talent om zeer serieuze statements te mixen met lollige associatieve humor. Zet maar in je CV :-)

bottehond | 04-12-09 | 23:27

bottehond | 04-12-09 | 23:00
Live and let live-principal is evident en ontbeerlijk.
Doch schieten vele voorbij aan dit grondprincipe, en binnen hun optiek bekeken, hun way of living een vereiste is voor een ieder die zich binnen het (schijnbaar) zelfde compartiment bevinden. Die quote is mooi, daar het onze fragiele leven belichaamt, I guess, in a way, we are all just dust in the wind.
Roepende in een woestijn die het leven (vaak) is.
Not really opbeurend, maar een rauwe realiteit die slecht weinige 'echt' ongemoeid laat. Het moment dat mensen de kern, essentie, vergeten en schrijnend bezien, zichzelf belangrijker achten dan zijn/haar fellow men, dan wordt het leven voor de persoon in kwestie tragisch.
Hoe 'groter' ze zijn, hoe harder ze vallen, because still are we really are is dust in the wind, nietig.
Met dit curieuze woord neem ik voor vanavond afscheid.
Niets zo nietig als genieten. Goede voortzetting allen!
*out*

Ashtrey | 04-12-09 | 23:21

@ bottehond | 04-12-09 | 23:12
Het is maar goed dat jij en ik niet tegenover elkaar in het Colosseum staan.
images2.dvdempire.com/res/movies/4/449...
Dat zou er namelijk erg heet aan toe gaan. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:18

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:11

LOL!
Ben scherp gekant tegen de deaudstraf en om dezelfde reden tegen abortus, dus het is maar goed dat jij (?) en ik niet aan de onderhandelingstafel zitten.

bottehond | 04-12-09 | 23:12

@ bottehond | 04-12-09 | 23:04
Ik ben bereid daarover te praten. In plaats van ritueel gebruik ik dan liever het woord symbolisch. Er is echter één voorwaarde die ik stel, dan dient de doodstraf weer ingevoerd te worden in Nederland. Quid pro quo.

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:11

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:01

Als we nou es een ritueel koningschap overeenkwamen?
Of Stadhouderschap, dat zou ook kunnen.
Prins Pils is niet zoals zijn moeder, denk ik.
Een vreemde vogel met diepere gedachten dan men hem toedicht.

bottehond | 04-12-09 | 23:04

@ bottehond | 04-12-09 | 22:57
Nou, dat mag natuurlijk ook, maar ik zag liever dit met ze gebeuren:
www.moonbattery.com/christians_fed_to_...
Je maintiendrai ! Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 23:01

Ashtrey | 04-12-09 | 22:46

Mag ik daar een in mijn beleving minstens zo toepasselijke kwoot aan toevoegen?

" We must all hang together, or assuredly we shall all hang separately "
van Benjamin Franklin.

bottehond | 04-12-09 | 23:00

Ashtrey | 04-12-09 | 22:46

Zo denk ik ook, daarom is mijn vraag pregnant. Wat verdeelt ons tot op het bot ondanks de evidente overweldigende consensus van Nederlanders over zulke waarden en persoonlijke kwaliteiten. En waarom. Aan die vraag probeer ik al vier jaar aandacht te besteden.

bottehond | 04-12-09 | 22:55

@ bottehond | 04-12-09 | 22:03
Republikeinen voor de leeuwen.

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 22:54

Wat een prettig mens is die Jelle Klaas toch. Heeft duidelijk het hart op de goede plaats zitten, zo bezorgt als hij is voor het onderwijs van deze arme, onschuldige Iraanse studenten. Ik vraag me af of hij ook de verdediging op zich zou willen nemen van de studente Neda Agha Soltan ?
(zie: news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/839605...)
Neda werd doodgeschoten tijdens de demonstraties in Juni in Teheran tegen de vermeend frauduleuze verkiezingen in Iran, aangezien je kennelijk ook zo begaan bent met het noodlot van Carlo Giuliani, een "activist" zullen we maar weer zeggen, die doodgeschoten werd tijdens een demonstratie tegeb de G8 in Genua in 2001. Ja Jelle, je weet wel , dat was die demonstratie waar jij ook bij was, van die 8 landen die wel gewoon echt democratisch gekozen vertegenwoordigers hebben. Gefeliciteerd jongen je bent weer een prettige aanwinst voor de advocatuur, een beroepstak die toch al niet bepaald mijn sympathie heeft.

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 22:52

Waaligator | 04-12-09 | 22:41

Tsjonge. Heel scherpzinnig.

bottehond | 04-12-09 | 22:51

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/03/...
En verder:

H. Raza
Haroon Raza, advocaat in Rotterdam en gelieerd aan de "Internationale Socialisten", een "Trotzkistische" organisatie die zich meester heeft gemaakt van de terminologie en strijdwijze van extreem links. De IS hebben een mantelorganisatie voor studenten, waarvan een aantal leden ook aangifte tegen Wilders deden. De IS heeft banden met de islamisten van het AEL en supporteren HAMAS en andere islamistische terreurorganisaties.

Daar gaat het vorige topic over, he. Dat is die advocaat van de slissende wildersbedreigerT.

Op de burelen van de Iraanse proxy "Internationale Socialisten" zal men met zeer gemengde gevoelens GS en de comments lezen.

bottehond | 04-12-09 | 22:50

bottehond | 04-12-09 | 22:34 & Waaligator | 04-12-09 | 22:41
Look not at the 'things' which devide us, but rather those which unite us; eerder geplempt (Cohen zittend in ArenA met PVV-kamerlid de Mos I think), simpelweg omdat een ieders overeenkomsten de verschillen moeiteloos overschaduwen.

Ashtrey | 04-12-09 | 22:46

bottehond | 04-12-09 | 22:34 : "Overigens schaam ik me eigenlijk nooit voor mijn gedachten, hoe duister ze soms ook zijn. Wat zegt dat dan over mij? :-)"

Dat u waarsschijnlijk niet gemakkelijk uw geduld verliest.:-)

Waaligator | 04-12-09 | 22:41

Prins Pils | 04-12-09 | 22:34
Zoals hij zelf (resumerend) aangeeft, het is een 'mening', waar andere tegenover staan. ;

Ashtrey | 04-12-09 | 22:37

Waaligator | 04-12-09 | 22:25

Ik ben er vrijwel zeker van dat minstens 3/4 van de Nederlanders deze principes en eigenschappen deelt. Toch zijn we verdeeld tot op het bod. Dat geeft mij te denken. En dat zou iedereen te denken moeten geven. Als we de impasse willen doorbreken.
Overigens schaam ik me eigenlijk nooit voor mijn gedachten, hoe duister ze soms ook zijn. Wat zegt dat dan over mij? :-)

bottehond | 04-12-09 | 22:34

Ashtrey | 04-12-09 | 22:11
Bedankt!
Ik had dit stukje van Stan de Jong niet eerder gelezen en mijn informatie over de relatie van Bernard en Zorreguieta elders vandaan.
Leuk trouwens om te weten dat Bernard en Zorreguieta allebei van de familie Halbach afstammen. Inteelt bij koninklijke families is dus van alle tijden!

Prins Pils | 04-12-09 | 22:34

Naar aanleiding van mijn eerdere bericht (19:49) over dat de Nederlandse Rechter niet bevoegd zou zijn kan ik u mededelen dat; a) de leerlingen wel degelijk het gewenste onderwijs mogen volgen, b) uitsluitend het EU Hof bevoegd en c) zodra een leerling voldoende weet hij gedood zal moeten worden.

Er rust een dermate grote hoeveelheid (EU en UN) sancties op Iran dat ze blij mogen zijn dat ze voor de lucht die ze ademen nog net geen 'eindgebruikerscertifikaat' hoeven te overleggen. Vanzelfsprekend moeten ze nog wel CO2 emissie rechten aankopen om te kunnen ademhalen.

paost712 | 04-12-09 | 22:29

de tandarts | 04-12-09 | 21:42 :

Bij voorbaat excuses. Ik heb geen kloten te maken met heel jullie gedachtenwissel.
Toch doe ik het. U schrijft : "Mensen zijn niet goed van nature. Van nature zijn we egoistisch en verdienen we dit leven niet. Ik schaam me regelmatig voor mijn eigen gedachten."
Het is een hartverwarmende tegenspraak. Je zou je onmogelijk kunnen schamen over iets negatiefs dat van jezelf komt, als je niet de aandrang tot het goede voor de anderen bezat. Hulde!

Ashtrey | 04-12-09 | 22:11

Met stijgende ver- en bewondering uw "biecht" gelezen aan de Botte. Zoveel herkenbaars daarin!

Waaligator | 04-12-09 | 22:25

Een ding is zeker: die vogel stond niet vooraan toen de hersenen werden uitgedeeld. Knettergek.

natte krant | 04-12-09 | 22:09

Leve de Republiek der Nederlanden!

Prins Pils | 04-12-09 | 21:59

Republiek, altijd + 100

bottehond | 04-12-09 | 22:03

de tandarts | 04-12-09 | 21:35
Ja die familie, een boevenbende is het!
Als een echte SS-roofridder heeft Bernard menig vrouw bevrucht en zich verrijkt door corruptie. Bernards Argentijnse vriend en junta-aanhanger had nog leuke broedse dochter waar Wim-Lex op is gevallen. Ja deze foute familie met villa's in arme landen en met belastingontduikers en Bruinsmahoeren in haar gelederen is echt een aanwinst voor onze natie.
Leve de Republiek der Nederlanden!

Prins Pils | 04-12-09 | 21:59

de tandarts | 04-12-09 | 21:42
True, een vriend zei eens, Ashtrey wat jij soms al als 'slecht' betitelt is voor andere de 'normaalste' zaak van de wereld, je denkt teveel, live a little en worstel niet zo met jezelf. Ofcourse I know, aard van het beestje.

Ashtrey | 04-12-09 | 21:56

Ashtrey | 04-12-09 | 21:51

Goed verhaal, hoor.
Deel zeker je indruk dat verreweg de meeste Menschen overwegend het beste met anderen voorhebben en over je levensfilosofie: het zal je, gezien mijn havikachtige bejegening van de islam, verbazen... ook die deel ik met je.

bottehond | 04-12-09 | 21:55

bottehond | 04-12-09 | 21:34
Laten we het erop houden dat mijn persoonlijke leven er eentje is van tegenslagen jegens vertrouwen in mijn medemens, een innerlijke strijd waartegen ik dagelijks knok en mijn ware 'potentie' te vaak in mijn nadeel beslecht. Derhalve is het misschien niet realistisch om te concluderen dat elk mens alleen maar het goede wil betrachten, misschien moet ik dit wat genuanceerder brengen en zeggen; ik hoop dat een ieder nog altijd meer goed dan slecht in zich heeft. Dat het overgrootte gedeelte van de populatie in ieder land het beste voor heeft met zijn medemens, and not the other way around.
If I reflect my personal story to you, it would come to a shock, realizing I'm even here, om u van repliek te voorzien. Sincerity, righteousness and honesty staan derhalve hoog in mijn vaandel, eerlijk leven, andermans standpunten respecteren en desnoods wat water bij de wijn doen (tot zekere hoogte) is wat mijn betreft de belangrijkste taken/plicht die wij allen hebben. Verder zal ik u niet vervelen met mijn dramatische perikelen, I'm a fighter, with an unlimited absorbatie vermogen, waar velen geen weet van hebben, maybe was dat destijds mijn down fall, but hey, het lot heeft deze kommer en kwel over mij uitgestort maar begaan zijn met dat lot, is not my cup of tea. ;

Ashtrey | 04-12-09 | 21:51

de tandarts | 04-12-09 | 21:46

Vul ze!
PS: ik vind het zeer genant dat iedere Gutmensch met zon Free Tiber sticker rondrijdt maar wel wegkijkt van een authentieke en kansrijkere én veel belangrijker opstand van Vrije Burgers in Iran.

bottehond | 04-12-09 | 21:47

Goed lezen! | 04-12-09 | 20:54 : "1. De verovering van Israel door de Joden in zoveel voor Christus: een nomadenvolk schopt de sedentaire bevolking eruit... Maar in de Bijbel geeft God ze de opdracht. Religie of grond en macht?"

Nou, kies maar. Monotheïsme tegen polytheïsme. Schok der culturen, elk met eigen waarden en normen die ze voor absoluut hielden. U streeft toch ook naar uw gelijk, toch? Of schrijft u maar wat doelloos voor u uit? U streeft niet naar macht al reagurend, zegt u in uw volgende posting. Naar wat dan wel als u er zoveel woorden voor over heeft? De waarheid is (omdat anders uw gedrag absurd is) dat u een niet-materiële macht naastreeft. Die van het eigen gelijk in het rijk van de ideeën.

Uw kruistochtverhaal is min of meer juist maar uiterst eenzijdig (zoals altijd). Vanwaar kwam het elan? De vechtlust? En de vroomheid van de hopeloos naïeve kinderkruistocht? Hoe lagen de kaarten aan de moslimkant? Geen provocaties van de Seldjoekse Turken in de 11de eeuw? Bovendien heb ik net gelezen in de Algemene Geschiedenis der Nederlanden dat juist in die tijd er geen sprake was van overbevolking. Er lag nog meer dan genoeg grond braak in de vorm van moerassen en wouden bij ons die konden worden ontgonnen en die ook ontgonnen werden juist in die eeuwen (11-14de eeuw). Nochtans trokken er nog al wat mensen uit onze graafschappen en hertogdommen naar ginder. Religie én machtslust dus. Niet "of". Net zo min als je "of in je punt 6.

"3. Verovering van het Byzantijnse Rijk door de Seljuk-Turken."

Een blunder van de eerste orde. Het Byzantijnse Rijk is veroverd door de Ottomaanse Turken in 1453 e.v. De Seldjoeken waren toen allang van het toneel verdwenen.

"4. Dertigjarige oorlog: Protestant vs Katholiek, of machtsbeluste koning vs machtsbeluste koning.."

Nieuwe blunder. De KEIZERS van het Heilige Roomse Rijk der Duitse natie, Eerst Ferdinand II, daana III, tegen eerst "het winterkoninkje" uit Praag (googelen), daarna tegen Christiaan IV van Denemarken, daarna tegen Gustaaf Adolf II van Zweden en Christina van Zweden, en tenslotte tegen de Zweden en de Franse (KATHOLIEKE) konigen Louis XIII en XIV met hun eerste ministers, eerst Richelieu, daarna Mazarin.
Leer nuanceren!

"5. Franse Revolutie: een goedgelukte revolutie om de Verlichtingsidealen dichterbij te brengen. Maar: had deze revolutie plaatsgehad als de boerenonderklasse in Frankrijk meer macht had gehad en meer eten? Ik denk van niet."

Best. Maar er was nu eenmaal een Ancien Régime met al wat dit aan ideologische noties met zich meebracht over het absolutisme bij de gratie gods en de "zegeningen" van de standenmaatschappij. En aan de andere kant stond nu eenmaal een Verlicht denken zonder enige materiële macht tot dan toe.

"Ik vind het eigenlijk wel grappig dat je eerst zegt dat ideologie de drijvende kracht is achter veel conflicten, en vervolgens Marx als voorbeeld noemt die volgens jou boekjes moest schrijven om zijn revolutie aan de gang te krijgen."

Niks grappigs aan, tenzij de ironie van de situatie die die man zelf volledig ontging. Hij was nu eenmaal nogal narcistisch. Waar hij ook over schreef om wat dan ook, in naam van wat dan ook, aan te prijzen: het IS ideologie bedoeld om zieltjes te winnen. Geen praxis. Het is IDEE (een eenzijdige, filosofisch gegronde analyse (dialectiek) plus een visioen, de klassenloze maatschappij, plus de dialectische weg naar de verwezenlijking van dat visioen), geen materiële macht als zodanig, zeker niet zoals u die omschrijft.

Slaap ze materialistisch.

Waaligator | 04-12-09 | 21:47

Ik kras weer eens op, morgen weekenddienst.

prettige avond verder voor allen

de tandarts | 04-12-09 | 21:46

@ashtrey

Mensen zijn niet goed van nature. Van nature zijn we egoistisch en verdienen we dit leven niet. Ik schaam me regelmatig voor mijn eigen gedachten.

de tandarts | 04-12-09 | 21:42

@prins pils

Moge de echte prins pils met zijn @Argentijnse dame en zijn hele familie het land verlaten, want ook zij zijn voor een deel schuld aan de (zelf-)islamisering in nederland. Over islamisten in de politicologie weet ik weinig maar je opmerking hierover verbasst me totaal niet.

@bottehond

Ik las toevallig vandaag iets over de 'hell' in Iran, geschreven door iemand die daar vastgezeten heeft en gevlucht is uit Iran.

de tandarts | 04-12-09 | 21:35

Nog steeds zet ik teveel vraagtekens om een helder standpunt te kunnen innemen, maar ik blijf vertrouwen op de 'goedheid' van elk mens, naief maybe, maar voor mij persoonlijk het beste.

Ashtrey | 04-12-09 | 21:22

Naief? Tsja, da's jouw kwalificatie.
Het lijkt me eerder een aanvechtbaar standpunt.
Ik vraag me eerlijk gezegd hoe zo'n standpunt het beste voor jou kan zijn.
Het lijkt dan eerder een wens, een verlangen dan dat het realistiosch is.
Kun je me uitleggen waarom jij dat standpunt over de Mensch nodig hebt?

bottehond | 04-12-09 | 21:34

Goed lezen! | 04-12-09 | 21:04
P.S
Ik sta morgen weer op het hockeyveld!

Prins Pils | 04-12-09 | 21:29

Goed lezen! | 04-12-09 | 21:04Uit ervaring weet ik dat vooral policore linkschmenschen waarschuwingen of standpunten van andersdenkenden altijd belachelijk proberen te maken, als zij geen argumentatie kunnen vinden om de stellingen van hun opponent onderuit te halen.
Schiet dus gerust in de bekende linkse modus en steek de draak met mijn waarschuwingen voor dit naderend onheil.
Want het motto van de linkse kerk is nog altijd: Quieta non movere!

Prins Pils | 04-12-09 | 21:25

bottehond | 04-12-09 | 20:59
Sommige antwoorden liggen besloten in de geschiedenis, remember operation Ajax? en.wikipedia.org/wiki/Operation_Ajax
Dat in '79 het verzet oplaaiden met de komst van het 'nieuwe' regime is niets nieuws onder de zon. Het is echter tamelijk beangstigend te moeten concluderen dat deze mensen hun haat jegens de Westerse verdorvenen ofwel infidels naadloos binnen hun ideologie weten te implementeren, slim eauk.
Binnen de door u gegeven linkjes, lees ik een hoop geblaf, maar blaffende honden bijten niet aldus het spreekwoord.
Een kind dat (denkt) gepest te worden, zal vroeg of laat terug vechten idem dito binnen deze context. Plus de media die deze kreten onvervalst overnemen om zo een eenzijdig belicht stukje propaganda te laten doorsijpelen.
Nog steeds zet ik teveel vraagtekens om een helder standpunt te kunnen innemen, maar ik blijf vertrouwen op de 'goedheid' van elk mens, naief maybe, maar voor mij persoonlijk het beste.

Ashtrey | 04-12-09 | 21:22

Ga hockeymeisjes in Atlanta lastigvallen ofzeau.

Goed lezen! | 04-12-09 | 21:04

Haha, eindelijk een verteerbare zin in je plempsels.
Terzake de (zelf)islamisering die je zo graag ontkent.
Verdiep je eerst eens in dat dossier en doe es niet zo narrowminded.
Een open geest heb je in ieder geval niet, vooralsnog.

bottehond | 04-12-09 | 21:19

de tandarts | 04-12-09 | 21:10

www.joostniemoller.com/2009/10/iran-de...
De Groene Opstand woedt in alle hevigheid voort.
Dat de MSM er nauwelijks over bericht is een gotspe.
De Iraniërs zijn dit keer vastbesloten.

bottehond | 04-12-09 | 21:17

@jeanmondo

eens, iraniers zijn niet allen moslim. Ook niet in iran. De regering aldaar bestaat uit een bende religieuze zwakzinnigen. Er wschijnt nog altijd veel opstand te zijn in Iran. De regering slaat hard terug. Laten we hopen dat het volk wint.

de tandarts | 04-12-09 | 21:10

@Prins Pils | 04-12-09 | 20:59
Ik ben er ook heel veel tegengekomen in Wageningen! Dan kunnen straks hun kikkererwten als paard van Troje tegen onze aardappels inzetten! Dan is de Islamitische fauna een feit!

Ik ben er ook heel veel tegengekomen bij geologie! Opdat zij zometeen de Arabische aardplaat als paard van Troje kunnen inzetten tegen ons continentaal plat! Dan is de Islamisering van de Nederlandse bodem een feit!

Ik ben er ook heel veel tegengekomen bij Theologie! Want zometeen maken ze dan van al onze dominees moslims! Dan is de Islamisering van het Christendom een feit!

Ga hockeymeisjes in Atlanta lastigvallen ofzeau.

Goed lezen! | 04-12-09 | 21:04

In de nederlandse universiteiten lopen vooral in de exacte vakken tal van islamisten rond. Dit soort lieden studeren of promoveren en genieten van wetenschappelijke vrijheid en de naiviteit van begeleiders en promotoren die allang blij zijn een pupil te hebben voor de promotiepremie te vangen.

Deze lieden arriveren in de nederlanden door hetzij beursen van ontwikkelingssamenwerking, hetzij beursen betaald door hun eigen land. We leiden ze zelf op.

Een blanke promovendus in de exacte disciplines wordt meer en meer een exoot.

de tandarts | 04-12-09 | 21:02

de tandarts | 04-12-09 | 20:34
Veel moslimstudenten studeren momenteel vooral politicologie en rechten.
Door infiltratie in onze rechtelijke macht en politiek, kunnen islamieten ons straks als het paard van Troje van binnenuit bevechten en zal de sharia en politieke islam ook ons toekomstbeeld zijn!

Prins Pils | 04-12-09 | 20:59

Ashtrey | 04-12-09 | 20:50

Naar de opvattingen van de Putschisten en dan met name de Hojjatieh zal de wereld eerst een Armageddon beleven, voor de "12e imam" terugkeert.
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/mid...
www.rferl.org/content/article/1063353....

Wat jij wel en niet denkbaar acht is beslist geen basis om je mening over deze sekte te vormen.
Mag ik tenslotte nog een beroemde kwoot van Khomeini aanhalen? En deze Hojjatieh zijn nog een graad erger dan Khomeini.

We do not worship Iran, we worship Allah. For patriotism is another name for paganism. I say let this land [Iran] burn. I say let this land go up in smoke, provided Islam emerges triumphant in the rest of the world.
Speech in Qom 1980, as quoted in Nest of Spies : America's Journey to Disaster in Iran (1989) by Amir Taheri, p. 269

bottehond | 04-12-09 | 20:59

Oh, en voor iedereen die zegt dat ik hier macht wil verwerven:
hahahahahaha. Als ik macht wilde zat ik toch niet om 4 uur 's ochtends lokale tijd op geenstijl te reaguren. Dan ging ik wel bankieren, of desnoods de politiek in. Zo moeilijk is dat niet voor iemand met een beetje hersens. En nu ga ik naar bed.

Goed lezen! | 04-12-09 | 20:56

de tandarts | 04-12-09 | 20:44
Het ernstige is dat een redelijk groot deel van de Iraniërs in Nederland hoogopgeleide atheïstische, Armeens christelijke of niet belijdende mensen zijn die juist hun toevlucht genomen hebben naar een regio waar politieke islam minder dominant is. Het irriteert me mateloos dat er zoveel droeftoeters zijn die niet eens de moeite nemen om onderscheid te maken tussen alle mensen in Nederland die als moslim of Iraniër geregistreerd staan.
Deze maatregel is net zo logisch als dat mensen van Nederlandse afkomst in het buitenland niet in de tuinbouw zouden mogen werken omdat ze misschien wel stiekem snel wiet gaan kweken.

jeanmondo | 04-12-09 | 20:54

@Waaligator | 04-12-09 | 20:18
Goed, laten we voor de lol eens door wat 'ideologisch/religieus' geinspireerde revoluties heen gaan.
1. De verovering van Israel door de Joden in zoveel voor Christus: een nomadenvolk schopt de sedentaire bevolking eruit. Goh, dat komt nou nooit voor. Maar in de Bijbel geeft God ze de opdracht. Religie of grond en macht?
2. De Kruistochten. Officieel om het heilige land te heroveren op de Muzelman. Een overbevolkt (naar technologische omstandigheden) en door sociale onrust geteisterd (opkomst van de steden die de feodale verhoudingen verstoort) Europa gaat oorlog voeren in de Levant aan de Middelandse zee. Niet geheel ontoevallig is het gebied rond de mediterranee gevuld met rijkdom die in West- en Noord-Europa niet bestaat. Religie of machtslust?
3. Verovering van het Byzantijnse Rijk door de Seljuk-Turken. Moslims die tegen Christenen vechten, of machthebbers die een grotere koek willen door andere machthebbers te verdrijven?
4. Dertigjarige oorlog: Protestant vs Katholiek, of machtsbeluste koning vs machtsbeluste koning die van de treurige zwakheid van de Duitse landen gebruik wil maken om zijn territorium en dus macht uit te breiden?
5. Franse Revolutie: een goedgelukte revolutie om de Verlichtingsidealen dichterbij te brengen. Maar: had deze revolutie plaatsgehad als de boerenonderklasse in Frankrijk meer macht had gehad en meer eten? Ik denk van niet.
6. Russische Revolutie: hongerige half-slaven of ideologische strijders?

Etc, enz. Overigens speel ik hier nog leuk met je mee door geen onderscheid te maken tussen maatschappelijk ideologie en religie. Religies zijn ook uit op macht, maar verhullen dit in theo-onzin. Revoluties zoals de Franse en Russische zijn werkelijk geinspireerd door ideologien, dat ben ik met je eens, maar die theorien gaan expliciet over macht en rijkdom. Democratie=macht voor het volk, communism=rijkdom voor iedereen. Daar gaan die revoluties om, expliciet, macht. Meer macht voor het volk, meer rijkdom voor het volk.
Ik vind het eigenlijk wel grappig dat je eerst zegt dat ideologie de drijvende kracht is achter veel conflicten, en vervolgens Marx als voorbeeld noemt die volgens jou boekjes moest schrijven om zijn revolutie aan de gang te krijgen. Marx heeft het in de boekjes uitsluitend over machtsstructeren die veranderd moeten worden (klassestrijd) en rijkdom die anders verdeeld moet worden (productiemiddelen in handen van het volk, niet de kapitalisten). De ideologie die jij hier aanhaalt gaat dus expliciet en uitsluitend over macht en goederen! Daar komt nog eens bij dat Marx niet zozeer vond dat hij een ideologie begon, maar gewoon de wereldgeschiedenis beschreef en een volgens hem logisch eindpunt bedacht. Volgens hem was de revolutie dan ook onvermijdelijk, omdat de huidige machtsstructuren niet houdbaar waren. Macht, macht macht, rijkdom, goederen, land. De slogan van de Russische Revolutie was niet voor niets Brood, Land, Vrede.

Goed lezen! | 04-12-09 | 20:54

bottehond | 04-12-09 | 20:29

Zelfmoord, pure zelfmoord, 1 nuclair missile richting 'het Westen' zal worden beantwoord met een spervuur aan counter missiles.Ik geef toe dat mijn kennis omtrent de materie niet up-to-date is,om het Iraanse regime goed te kunnen peilen, maar ik weiger nochtans te geloven dat een regime in staat is om een wereldlijke apocalyse te veroorzaken, nu niet, nooit niet. Onmogelijk, hoop ik.
Voor eventuele essentiele 'brokken' informatie hou ik me gaarne aanbevolen.

Ashtrey | 04-12-09 | 20:50

jeanmondo | 04-12-09 | 20:40

Ik vind het een erg lastig onderwerp, mede omdat ik weet dat de Iraanse geheime dienst fikse aantallen agenten en medewerkers heeft in de diaspora, ook in Nederland. De Internationale Socialisten zijn maar één van hun lange armen.

bottehond | 04-12-09 | 20:48

Een groot probleem is het aantal moslims in de westerse wereld. Op gegeven moment nemen ze het roer over, danwel goedschiks danwel kwaadschiks. In Nedeeland lijkt dit proces zich goedsxhiks te voltrekken. Kijk maar naar de nederlandse politiek.

De nederlandse politiek en overheid hebben het volk verraden. Dus een vette diskwalificatie. In wezen dienen een aantal politici aangeklaagd te worden wegens hoogverraad.

de tandarts | 04-12-09 | 20:44

bottehond | 04-12-09 | 20:30
Ja, ik weet dat het een maatregel is van hoger hand, VN-resolutie of iets dergelijks. Dat maakt de uitwerking ervan binnen de EU of NL alleen niet minder belachelijk door iedereen van Iraanse afkomst te weren. Een screening van alle mensen die een studierichting willen volgen in die hoek zou veel logischer zijn, evenals een algemene goede beveiliging van kerncentrales.

jeanmondo | 04-12-09 | 20:40

Een vriend van me heeff een aantal jaar geleden natuurkunde gestudeerd. Het viel hem al op dat buitenlandse moslimstudenten overwegend voor kernfysica kozen. Niemand die begin jaren negentig iets door had.

Op een of andere manier zag je dit type studenten niet op tandheelkunde.

Josverbeek kom er maar in.

de tandarts | 04-12-09 | 20:34

En, Goed Gelezen, heeft u goed gelezen wat er staat in soera 2, vers190? "En bestrijdt op de weg Allah's hen, die u bestrijden." Dus niet degenen die zich voetstoots overgeven, èh. "maar overschrijidt niet de maat; Allah bemint niet hem die de maat overschrijden."
Wie stelt de maat vast? Femke Halsema? Erdogan? Khamenei? Osama bin Laden?

Vers 191: "En doodt hen waar ge hen maar aantreft." Theo van Gogh. Het is dus voldoende met hen van mening te verschillen en over hen grappen te maken. Is dat dé maat? "Waar ge hen maar aantreft..." Op Geenstijl? In de Londense metro? In Madrid?
Ook 192: "en verdrijft hen van waarvan zij u hebben verdreven." Palestina? Jeruzalem? Spanje, Portugal, Sicilië, de Balkan tot en met Centraal-Hongarije... Wat is de "maat"?

192: "Doch indien ZIJ ophouden, dan is Allah waarlijk vergevend..."
Wij, moslims houden dus nooit op als eerste. Eerst moeten de anderen capituleren.

193: 'En bestrijdt hen tot er geen beproeving meer is " Waardoor? Door ongeloof? Wie stelt de maat vast? "En de godsdienst aan Allah behoort".
Er is dus alleen maar geen beproeving meer als eerst de hele wereld islamitisch is geworden.

Leg hun na dit alles maar eens uit dat alles alleen maar draait om kamelen en vijgenbomen (productiemiddelen). En hoe dit soort imperialistische idealen te verdedigen zijn vanuit je GL-milieustandpunt.

Waaligator | 04-12-09 | 20:34

jeanmondo | 04-12-09 | 20:28

Je wist wel dat dit geen maatregel is die Nederland zelf verzonnen heeft, right?

bottehond | 04-12-09 | 20:30

Ik begin hem te mogen, die Van Pruisen.

Woudloper | 04-12-09 | 20:30

Ashtrey | 04-12-09 | 20:14

Of ze die wapens zouden gebruiken of niet als het er op aan komt? Die vraag beantwoord ik met ja. Dat wil zeggen: binnen het Putschistenregime bevinden zich religieuze nutcases die niet zouden aarzelen een kernbom te gebruiken, verdiep je er maar es in. Te bizar om je in te denken, nietwaar? Dat is ter zake een slecht en uiterst riskant vertrekpunt voor je beoordeling van dit regime.
Overigens ben ik me er niet bewust van je comments onbeantwoord te laten. Mijn verontschuldiging als dit toch zo blijkt te zijn.

bottehond | 04-12-09 | 20:29

Lekker naïef beeld van wat werkelijk veilig is hang hier weer... blijkbaar is elke Iraniër een verdachte en een student van welke andere nationaliteit dan ook is per definitie niet of nauwelijks verdacht.
Geen fan van die Jelle Klaas, maar deze maatregel is een lachertje en een belediging voor Iraniërs die helemaal niets met het Iraanse regime te maken (willen) hebben. Het gaat hier tenslotte ook om Nederlandse Iraniërs die bepaalde rechten worden ontnomen.

jeanmondo | 04-12-09 | 20:28

Goed lezen! | 04-12-09 | 18:39

Mensen denken dus nooit na over de reden waarom ze in actie komen? U dus ook niet en uw geschrijf hier is dus ook niet meer volgens uw eigen "filosofie"/ideologie dan een excuus achteraf om uw strijd om de macht te rationaliseren, materiële macht wel te verstaan, het bezit van fabrieken, grond, mijnen, landerijen enz. Ziet u nu de krankzinnigheid in van uw historisch materialistisch a priori? Het enige wat u verovert is een ideologisch "Lebensraum" temidden van tientallen ander comments op Geenstijl.

Nog dit. Als religie/ideologie toch geen mobiliserende kracht bezitten volgens de dialectisch materialisten, waarom beperkten Marx, Bakoenin en Lenin zich dan niet tot de gevechten op de barricaden in plaats van eerst het milieu aan te tasten door het schrijven van tientallen boekjes en boeken? Maar als bewustwording middels religie/ideologie wél voorrang heeft volgens genoemde predikanten, waarom moesten zij dan eerst de geesten rijp maken met ideologie/religie voor de daadwerkelijke verovering van de productiekrachten?
Religie/ideologie = macht. Vraag het maar aan de sadduceeën en farizeeën. Vraag het maar aan Bos met zijn angst voor de "populistische onderbuikgevoelens" die kritiek leveren op zijn "weldenkend elitaire" overtuigingen, vraag het maar aan de ICCP-milieu goeroes met hun vervalsing van de feiten.
Dat u persoonlijk niet-geïnteresseerd bent in religie doet niets ter zake. Het vertekent allen maar uw visie op het belang van en en ander.

Waaligator | 04-12-09 | 20:18

bottehond | 04-12-09 | 19:57
Zoals mijn reaguursel op Ashtrey | 04-12-09 | 15:41 al aangeeft, misschien wat luchtig geponeert, maar niet in mindere mate met een serieuze noot, kernwapens zijn slecht een back up, ofwel afschrikmiddel, zullen nooit worden gebruikt, althans niet door een regering van dienst.
U zult waarschijnlijk zich onthouden van commentaar, zoals reeds al vele malen heeft gedaan bij mijn comments richting uw adres, toch geloof ik in de rechtschapenheid van mijn woorden, ben ongetwijfeld minder belezen, doch sterk geëngageerd met het lot dat het volk van Iran nu ten deel valt.

Ashtrey | 04-12-09 | 20:14

Pff Goed Lezen! Kleuter. Je haalt zo ongeveer de volledige menselijke geschiedenis aan om aan te tonen dat het om macht gaat. Wat voor een les zou je hieruit kunnen trekken of anders gesteld: denk je dat dit ooit gaat veranderen? Kijk bijvoorbeeld eens naar je eigen plempsels. Ellenlange epistels met maar één doel: je gelijk aantonen. Je strijd als het ware voor je eigen mini-machtje. Weet je wat, we geven je gewoon allemaal gelijk en *poef* wereldvrede.

knutsel | 04-12-09 | 20:05

Wolveshead | 04-12-09 | 19:56

LOL! Je misbruikt hem als puntenslijper voor de geest? Briljant.

bottehond | 04-12-09 | 19:57

Prima toch? Wij atoomspullies, hullie ook!

m@rkus | 04-12-09 | 14:51

Ben je wel helemaal fris in je bovenkamer?
Vanzelfsprekend heeft het Iraanse volk recht op nucleaire energie, dat vinden bv. de VS ook.
Weet je zeker dat je vindt dat ze ook best nucleaire wapens mogen produceren?
Misschien moet je je wat beter informeren.
Google bv. eens op "Hojjatieh" en "Mezbah Yazdi". Kijken of je dan nog zo achteloos de Gutmensch uithangt.
Ben erg benieuwd.

bottehond | 04-12-09 | 19:57

@bottehond | 04-12-09 | 19:49
'K weet het Botte, toch is het soms erg vermakelijk na een week arbeid.
Voor dit moment laat ik het echter aan anderen over (mijn aanwezigheid wordt nu elders verlangd) om deze discussie voort te zetten. Ik vind echter wel dat Goed lezen! in elk geval waardering verdient voor de moeite die hij/zij neemt om op reagruursels ook te antwoorden. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt.
Bij deze, Wolveshead (tijdelijk?) *out*
Have fun allen!!

Wolveshead | 04-12-09 | 19:56

@Wolveshead | 04-12-09 | 19:34
Ik zeg helemaal niets over verrijkingen. Ik zeg ook niet dat de huidige islamitische strijders lieverdjes zijn. Ik zeg slechts dat het wat mij betreft uiteindelijk allemaal om aardse macht gaat, macht over grond, grondstoffen en mensen. En ik denk ook dat iedereen hier zich blind staart op de ideologische aspecten. Uiteindelijk gaat het om macht, grond, mensen. Als ideologie het belangrijkste was, hadden we in Europa nooit conflicten gehad in de Middeleeuwen: allemaal Katholieken, waarvan velen van dezelfde Frankische families afstamden. Het gaat gewoon om macht.
Dat Korancitaat was om even aan Waaligator duidelijk te maken dat je wel 1 vers uit 1 soera erbij kan halen, maar dat zelfs net voor en net na verzen staan die redelijk vredelievend van aard zijn. Daarmee wilde ik aantonen dat ook in dit geval religie er weer met de haren wordt bijgesleept om dingen te rechtvaardigen, of verklaringen te zoeken. In plaats van waar het echt om gaat, namelijk macht.
Ik heb niets met Islam, Jodendom, Christendom of welke religie dan ook. Ik vind religie dom en het stuit de ontwikkeling der mensheid. Maar je moet er niet meer van maken dan het is: sociaal glijmiddel. In dit (Israel) geval gebruikt om mensen te mobiliseren voor oorlog om zo hun grond terug te krijgen/macht te vergaren.

Goed lezen! | 04-12-09 | 19:55

bedoel natuurlijk @ Wolveshead | 04-12-09 | 19:37 niet aan mezelf..

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 19:52

Laat het maar aan socialisten over, om de samenleving te verbeteren.

Zo jammer! | 04-12-09 | 19:52

@watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 19:28
klopt, maar die zitten alleen in de oppositie..
maar daar doelde ik ook niet op..
't gezeik in die regio is begonnen door de massa emigratie van joodse mensen die kant op vlak na de 2e oorlog..
en volksverhuizingen brengen nou eenmaal oorlog met zich mee..
goede nieuws is dat er over een jaartje of 10 vrede is in die regio als de internet generatie aan de macht komt.. die zijn namelijk niet doordrongen door de eenzijdige propaganda verhalen van hun regering zoals hun ouders, maar hebben dankzij internet meerdere kanten van het verhaal kunnen ontdekken en dat kweekt empathie..

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 19:51

Wolveshead | 04-12-09 | 19:34

Goed lezen! denkt heel wat in zijn mars te hebben, maar zelfs als het over een overbekend fenomeen als de kruistochten gaat heeft hij geen clue.
Niet teveel energie in stoppen, die figuur schrijft zonder feitenkennis allemaal meninkjes die hij poneert als heuse mini proefschriftjes.

bottehond | 04-12-09 | 19:49

Ashtrey | 04-12-09 | 16:55
Joris van dienst, weghalen dit ridicule comment, daar het niet van mijn hand is!
B.V.D.

Ashtrey | 04-12-09 | 19:49

Ik vermoed dat een rechter in 0031 niet eens bevoegd is deze zaak te gaan behandelen.

ec.europa.eu/trade/creating-opportunit...

Wederom een kansloze aktie van de Linksdaaiikonterige Inwoner van Het Koninkrijk de Nederlanden./
Niet opgelet tijdens de studie? Ging je liever kraken, zuipen en/of protesteren tegen alles dat jijzelf niet kon betalen?

paost712 | 04-12-09 | 19:46

De Internationale Socialisten zijn geinfiltreerd door de Iraansche geheime dienst. Dat weet iedereen die zich in dit onderwerp verdiept heeft.
Die axies voor de Iranproxies Hamas en Hizbollah zijn vanuit dat perspectief te beoordelen.

bottehond | 04-12-09 | 19:38

@watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 19:28
???? Volgens mij zitten er ook "niet joodse" partijen in, wat je zou kunnen noemen "hun 2e Kamer". Waar heb je het over?

Wolveshead | 04-12-09 | 19:37

Goed lezen! | 04-12-09 | 18:39
Opsomming gelezen. Wat opvalt is dat je niet 1 keer de islamitische strijders als agressor aanhaalt. Hoewel ik niets heb met het christelijke geloof o.i.d. lijkt mij het opvoeren van "de kruistochten" niet echt een sterk argument aangezien deze door velen wordt gezien als "her-veroveringsoorlogen".

Het aanhalen van koranteksten (of teksten uit de hadith) lijkt evenmin een sterk punt. Ik ben geen kenner maar mij is aangegeven dat de teksten niet in logische volgorde staan (althans, niet de oudste eerst etc.). Hoe dien je dergelijke teksten dan te waarderen? Het lijkt mij voor een Westerling ondoenlijk, los van het gegeven dat dat ook voor vele moslims lijkt te gelden, dus kan ik slechts afgaan op de wijze waarop de islam zich manifesteert in deze tijd. Als jij dan blijft beweren dat dat een verrijking moet zijn of dat we dat maar op zijn beloop moeten laten, dan verwacht ik daar toch een zeer sterke onderbouwing voor.

Wolveshead | 04-12-09 | 19:34

Wolveshead | 04-12-09 | 19:12
idd daarom ben ik ook zo diep teleurgesteld in hun handelswijze.
en nu?.. dat is de grote vraag!
ik stel een ruil voor..
wij nemen onze naar israel geemigreerde joden terug..
nemen zij de naar NL geemigreerde moslims terug..

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 19:28

Wat een zeikstuk. Erg makkelijk om te suggereren dat die Iranezen agenten zijn. Generaliseren ofzo.

RVVdeTuinman | 04-12-09 | 19:19

@Goed lezen! | 04-12-09 | 17:42
Die gedachtengang van jou over een Israelische nederlaag etc. en dus...
is voor mij niet te volgen.

Wolveshead | 04-12-09 | 19:17

Er moet nog veel meer en harder gezaagd worden aan de poten van het fascistisch-linkse bolwerk in ons land. Die Jelle Klaas is een heel vies mannetje. Eendimensionaal denker, saai, nu al achterhaald. Maar omdat dit soort lieden in de rechtspraak infiltreert dienen ze zo snel mogelijk in het felle daglicht te worden ontmaskerd: ga ervoor Geenstijl!

lekker wijf | 04-12-09 | 19:15

@watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 17:34
Getuige je laatste zin geef je zelf ook aan dat er aan Israelische zijde meer menselijheid te verwachten valt. En nu??

Wolveshead | 04-12-09 | 19:12

Oke vooruit dan maar laat hun binnenkomen in de gedeelte waar uranium wordt verrijkt. Maar op een kleine voorwaarde, geen beschermkleding. Heh wat zullen ze gloeien in het donker. ( en lang zellen ze ook niet leven met die tig BAR radiatie waar ze aan blootgesteld worden ).

Russian 4.0 | 04-12-09 | 19:09

@mezelf
LEESTEKENS!!

Wolveshead | 04-12-09 | 19:09

@Waaligator | 04-12-09 | 16:48
Blaster is nog wel meer vergeten. Hoe ging het liep het in die gebieden ook weer af met personen die als "oppositie" beschouwd werden? Erg democratisch, vrij en vredelievend kwam dat op mij i.e.g niet over.

Wolveshead | 04-12-09 | 19:09

Als een Hopi boy uit de Bijllemert geen wapenwinkel mag beginnen is dat ook diskriminazi............. Maar tis wel verstandig

okidobi | 04-12-09 | 19:04

Ik geloof niet dat Iran nog informatie nodig heeft om een atoomwapen te ontwikkelen. Die hebben ze namelijk verworven bij Khan, en verder -als we James Risens book "State of War" mogen geloven, door een mislukte Amerikaanse contraspionage-operatie. Kortom, er is geen enkele reden die studenten geen opleiding te gunnen.

Arrabinekoeterine | 04-12-09 | 19:00

Voor alle linksche krijsers: de Internationale Socialisten worden gesponsord door Novib-Oxfam. Dit omdat er daar een smeerlap van Groenslinksch aan de geldkraan zit. Dieper kun je niet zinken.

leefbarbaar | 04-12-09 | 19:00

Wat een stom volk zijn die doorgedraaide linksmensen toch ook.

PetrovskiGS | 04-12-09 | 18:51

Che_cuevara | 04-12-09 | 14:48
Da's Jelle Klaassen. Namen lijken wel wat op elkaar, maar toch echt iemand anders.

Mubbenschonster | 04-12-09 | 18:46

@Waaligator | 04-12-09 | 18:19
Sorry, ik ben het niet met je eens. De Azteken hielpen zeer veel mensen om zeep, niet in het minst hun eigen Azteken, maar uiteindelijk ging het ook de Azteken om macht en grondgebied. Ze moordden niet iedereen uit die ze tegenkwamen, en al die tijd hing de Azteekse macht aan elkaar wegens een ingewikkeld netwerk van allianties dat de stabiliteit in het Azteekse rijk moest waarborgen. Want zonder stabiliteit heb je niks aan je macht. En vergeet niet dat de Azteken ook gewoon 'tribute' (kan even niet op het Nederlandse woord komen) inden van de overwonnen volkeren. Niks religie, die was zinnig om voor het eigen volk oorlogen en de macht van de heersende elite te rechtvaardigen. Maar nogmaals, misschien geloofden ook de machthebbers hun eigen verhaal wel.

Kom nu zeg, de partijen veranderen, maar het gaat om macht. De afgelopen vijftig jaar de Israelis vs de rest, daarvoor de koloniale machten tegen elkaar, daarvoor de koloniale machten tegen de Ottomanen, daarvoor de Ottomanen tegen de Arabieren, daarvoor de Arabieren onderling, of tegen de Mongolen, of tegen de Kruisvaarders. Moet ik nog even doorgaan? Elk conflict is aloud. De partijen veranderen telkens weer, maar het blijft om macht gaan, controle over mensen en stukken grond. En de Britten vochten tegen de Ottomanen om de Moslimketters uit het heilige land te schoppen, de geboorteplaats van de Heiland. De Kruisvaarders idem. De Arabieren vochten onderling omdat de ene zich sji'iet noemt en de andere zich soenniet. Zouden ze trouwens nog steeds doen, als ze het niet druk hadden met het nieuwe Kruisvaardersstaatje Israel. Het enige verschil dat ik kan bedenken tussen toen en nu is dat er een holocaust over de Joden is heengegaan door de Europeanen, en wij ons nu dus schuldig voelen, en dus Israel steunen. Ik vind ook dat de Joden recht hebben op een eigen staat. Maar is het misschien ook niet zo dat elke Amerikaanse president Israel steunt omdat hij anders geen President kan worden? Met andere woorden, geen macht verwerven kan? Moeilijk moeilijk, maar wat mij betreft kan je het MO-conflict echt niet alleen verklaren vanuit een haatdragende houding van Moslims tegenover Joden. Ik zeg niet dat verzen uit de Koran niet gebruikt kunnen worden voor ideologische rechtvaardiging, maar de onderliggende motieven zijn machtsmotieven, zelfs al is iedereen te hypocriet om dit toe te geven.

Overigens, over je verzen: lees ook even 190 en 192 dan.

002.190
YUSUFALI: Fight in the cause of Allah those who fight you, but do not transgress limits; for Allah loveth not transgressors.
PICKTHAL: Fight in the way of Allah against those who fight against you, but begin not hostilities. Lo! Allah loveth not aggressors.
SHAKIR: And fight in the way of Allah with those who fight with you, and do not exceed the limits, surely Allah does not love those who exceed the limits.

002.191
YUSUFALI: And slay them wherever ye catch them, and turn them out from where they have Turned you out; for tumult and oppression are worse than slaughter; but fight them not at the Sacred Mosque, unless they (first) fight you there; but if they fight you, slay them. Such is the reward of those who suppress faith.
PICKTHAL: And slay them wherever ye find them, and drive them out of the places whence they drove you out, for persecution is worse than slaughter. And fight not with them at the Inviolable Place of Worship until they first attack you there, but if they attack you (there) then slay them. Such is the reward of disbelievers.
SHAKIR: And kill them wherever you find them, and drive them out from whence they drove you out, and persecution is severer than slaughter, and do not fight with them at the Sacred Mosque until they fight with you in it, but if they do fight you, then slay them; such is the recompense of the unbelievers.

002.192
YUSUFALI: But if they cease, Allah is Oft-forgiving, Most Merciful.
PICKTHAL: But if they desist, then lo! Allah is Forgiving, Merciful.
SHAKIR: But if they desist, then surely Allah is Forgiving, Merciful.

Kortom: val alleen aan als je aangevallen wordt, stop met vechten als men zich overgeeft, en vecht niet nodeloos smerig en meer dan nodig is.

Goed lezen! | 04-12-09 | 18:39

@Waaligator | 04-12-09 | 16:19
Diepe buiging maakt en plemp kopieert voor verspreiding onder "kennissen".

Wolveshead | 04-12-09 | 18:38

Heel Iran, Pakistan en Noord Korea is discriminatie tegen de mensheid en wat er nog van over is.

Jabalinero | 04-12-09 | 18:33

Laten wij nu als NLD even gezond blijven denken en handelen. Socialistische studenten weten dit aarschijnlijk niet omdat het ver voor hun tijd was maar NLD heeft al eerder de fout gemaakt om moslim studenten te vertrouwen tegen beter weten in. Pakistan, de Pakistaanse atoomspion Abdul Qadeer Khan heeft het in de jaren zeventig in Nederland klaargespeeld om Pakistan van cuciale informatie te voorzien voor het maken van een atoombom.
Ieder weldenkend mens kan op zijn klompen aan voelen komen dat Iran dezelfde strategie hanteert want wij blijven een naief wereldverbeterend land waar fascistische regimes hun voordeel mee doen. Niet doen dus ... bij twijfel niet inhalen mensen !

Jokkebrok | 04-12-09 | 18:31

Ik mag Jelle wel!

GeertT | 04-12-09 | 18:24

Goed lezen! | 04-12-09 | 17:42: "Het gaat om MACHT. Pure macht. Misschien geloven ze wel echt in Allah, om jezelf gaande te houden, of in JHWE, maar als die er niet waren geweest was het wel het Vliegende Spaghettimonster om een ideologisch excuus voor de aloude MACHTSSTRIJD te vinden."

1. Hebben een Joodse staat bestaansrecht volgens de koran?
Antwoord: Zie soera 2, vers 191.
2. "aloude machtsstrijd"? Hoogstens vanaf 1948, toch? Zonder staat Israel geen "macht". Wat wel aloud is zin de verwensingen en vervloekingen aan het adres van de Joden in de koran. Dat verklaart wel een en ander.
3. Macht verwerven over de geesten via de godsdienst? Zeker. Is van alle tijden. Azteken en Inca's deden hetzelfde. Maar zouden de Azteken mensenoffers hebben gebracht zonder hun god die alleen mensenvlees op zijn menu wilde? En werden juist om aan die goddelijke appetijt te voldoen de Azteekse veroveringsoorlogen niet gevoerd? Wat was er dus eerst, hun godsdienstige mythe en bijbehorende rituelen of hun macht die ze imperialistisch vestigden?
Kijk, Goed lezen!, zulke overwegingen bij zulke vaststellingen maken dat ik een bloedhekel heb gekregen aan de geschiedenisvervalsing die een constant resultaat is van het historisch en dialectisch materialisme. Want wat u macht noemt, noemen die dielectici (marxisten, marxianen en anarchisten) simpelweg het bezit van de productiekrachten. Die zijn dan volgens hen allesbepalend, terwijl mijn Azteekse voorbeeld een simpele werlegging is van hun - het spijt me voor de uitdrukking - achterhaalde conservatieve geouwehoer.

Waaligator | 04-12-09 | 18:19

LOL@Causa Sui | 04-12-09 | 15:54
En ook nog zo waar!

Wolveshead | 04-12-09 | 18:11

Dat Pakistan de bom kon krijgen heeft alles te maken met het feit dat Pakistan in die tijd, aan de goede, anticommunistische kant stond. Kortzichtig anticommunisme is net zo schuldig als Internationale Socialisten.

P.C.M. Baas1309 | 04-12-09 | 18:11

@waarisdelol | 04-12-09 | 15:10
Dat "bij de boer werken" gaat in de Hedwigepolder in elk geval niet echt een succes meer worden. Met dank aan de eigen Socialisitisch ingestelde broeders en zusters.

Wolveshead | 04-12-09 | 17:53

Je kan Israel ook zien als een postmodern Kruisvaarders staatje. Die hielden het soms wel meer dan honderd jaar vol. En dat was in de tijd dat de Arabieren nog veel macht hadden, en technologisch beter ontwikkeld waren dan de Westerlingen. Nu is dat precies omgekeerd. Dus wie weet, misschien houd Israel het nog wel eeuwen vol.

Goed lezen! | 04-12-09 | 17:49

Ik heb, cultureel gezien, meer sympathie voor de Israelis dan voor de Palestijnen. Ik voel me veel meer met hen verbonden. En ik had het over 'honden' omdat ik even vanuit Iraans standpunt sprak.

Dat is wat ik die hele tegel deed: ik sprak vanuit het oogpunt van de betrokken partijen. Wat mij betreft is het conflict rond Israel zo rauw, dat er in de analyse het beste gebruik gemaakt kan worden van strategisch machtsdenken. Want dat gebruiken de partijen zelf ook, wegens de rauwheid. Dat bedoel ik dus als ik het heb over de nederlaag van Hezbollah. Hezbollah wint, want het maakt Hezbollah geen reet uit wat wij van ze vinden. Zolang ze de bevolking maar achter zich krijgen en houden, en Iran ze steunen blijft. En Iran vindt het natuurlijk prachtig, want zo hebben ze een luis in de pels die het vuile werk voor ze opknapt, maar ook weer niet zo dichtbij staat dat er een casus belli onstaat.

Vanuit dezelfde logica bezien heeft Israel dus een nederlaag. Het liefst zou Israel het hele MO wegvagen. Dan zijn ze van AL het gezeik af. Maar dat kan niet, want dan verspelen ze definitief de sympathie van de rest van de wereld en komt er hoogstwaarschijnlijk een militaire reactie op gang vanuit het westen. Zelfs Israel komt niet weg met een eigen holocaust. Dus moeten ze voorzichtig manouevreren. Bijvoorbeeld: als je een huizenblok in Beiroet met de grond gelijk maakt en tientallen burgerslachtoffers maakt, moet je daar wel een goed excuus voor hebben, zoals 'een sterke aanwijzing dat zich in dit gebouw een hoge Hezbollahleider bevond'. Dat soort werk. Natuurlijk zou Hezbollah het liefst ook Israel van de kaart vegen, maar daar hebben ze de capaciteit niet voor en misschien weten ze wel dat het helemaal niet praktisch is: als Israel weg is is hun bestaansrecht ook weg, en als ze al niet ten onder gaan aan gebrek aan populariteit, dan wel bij gebrek aan populatie omdat de VS heel Zuid-Libanon van de kaart wegveegt tot er slechts rokende lijken over zijn.

Mijn punt is dit:
Het gaat om MACHT. Pure macht. Misschien geloven ze wel echt in Allah, om jezelf gaande te houden, of in JHWE, maar als die er niet waren geweest was het wel het Vliegende Spaghettimonster om een ideologisch excuus voor de aloude MACHTSSTRIJD te vinden.

Goed lezen! | 04-12-09 | 17:42

Elke mongool kan de handleiding voor een smerige A-bom op het internet vinden dus waar zeuren we over? En de studenten mogen wel in andere Europese landen kernfysica studeren...............

MM0591 | 04-12-09 | 17:40

*Iets over hoogverraad en gepaste straf mompelt*
Ik kan niet wachten tot in Nederland dan wel Europa de bom barst, een fikse opruiming is hard nodig.

koen_c_s | 04-12-09 | 17:38

Waaligator | 04-12-09 | 16:42
uw vergelijking klopt niet helemaal..
man tot man gevecht komt daar bijna niet voor..
maar ík zou in zo'n situatie liever een sniper inzetten ipv burgers dan ook maar gewoon neer te knallen..
hoe het er daar wel aan toe gaat is; kill em all, anyone who runs is hezbollh, anyone who stands still is well diciplined hezbollah..
of.. volgens onze intel zitten er ergens in die appartement wat terroristen,
dus laten we voor de zekerheid maar het hele complex platgooien..
't zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat niet echt beschaafd..
gelukkig pikken steeds meer israelische soldaten the rules of engagement daar ook niet meer..
www.shovrimshtika.org/index_e.asp

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 17:34

Die extreem linkse figuren zijn de NSB'ers van deze tijd.

kuifje. | 04-12-09 | 17:27

Waarom gaan die internationale socialisten niet naar Iran om daar orde op zaken te stellen? Genoeg te doen dacht ik zo.

knutsel | 04-12-09 | 17:06

tievus hippies, bij ons op de uni utrecht staan ze regelmatig de socialistische krant uit te delen met die rotkoppen van ze...

dreadlocks in een staart, wijde broeken en teenslippers...

arghh

cartman was right!

Exterminate the hippiessss!

dutchy90 | 04-12-09 | 17:04

Lieve Hemel, er komt werkelijk geen einde aan die oeverloze stroom Linksche peop in Nederland...

Marcus Porcius Cato | 04-12-09 | 16:59

mother fuckers

Ashtrey | 04-12-09 | 16:55

blaster | 04-12-09 | 16:40 : 'Niet een klein beetje teveel gekleurd brilletje? Ten eerste zijn Hamas en Hezbolla democratisch gekozen door de BEZETTE bevolkng in BEZETTE gebieden."

Hé, dat is breaking news! Israël heeft vandaag volgens Blaster de Gaza en heel Zuid-Libanon bezet! Oh nee, niet sinds vandaag. Al jaren want er zijn "vrije" verkiezingen gehouden door terreurbewegingen. Een "gekleurd brilletje", èh?

Waaligator | 04-12-09 | 16:48

Iran zal binnen een korte periode met het nieuws komen dat ze kernwapens in het bezit heeft. Er is niets tegen te doen, alle generieke informatie is al lang ingewonnen.
De laatste loodjes (woordgrapje) zijn onlangs waarschijnlijk binnengehaald. Vandaar ook het bericht dat het land 10 centrales wil bouwen, het heeft alles wat het nodig heeft om dit te realiseren en om de wapens te maken. Dat was het signaal dat ze afgaven. Nu moet het westen even verbolgen reageren ivm gezichtsverlies in het eigen grondgebied. Maar feitenlijk is het centrum van de macht reeds verschoven.

swaffel-ss | 04-12-09 | 16:48

Het
kankergezwel
dat
socialisme
heet!
In de loop van de geschiedenis heeft het socialisme bewezen een verdorven ideologie te zijn. Veel mensen in de wereld zijn vermoord in de naam van het socialisme of nationaal-socialisme. Deze bloederige ideologie misbruikt graag alle vrijheden van een open democratie om aan de macht te komen en eenmaal aan de macht haar politieke tegenstanders te elimineren. Verder lijkt het er sterk op dat het internationale socialisme een pact heeft gesloten met haar zuster-ideologie islam. De zwaar islamitische president van Turkije Erdogan deed ooit de uitspraak: “Democratie is als een trolleybus: Je stapt in, je rijdt naar je bestemming, en ... je stapt weer uit !” Hij doelde daarmee op de politieke islam die momenteel in vele politieke partijen in West-Europa infiltreert om via de politiek onze democratie om zeep te helpen en de islam aan de macht te helpen. Doch deze uitspraak past ook geheel in de denktrant van het internationale socialisme. Overal waar socialisten aan de macht komen, proberen zij vele verworven vrijheden aan banden te leggen en via wetgeving te beslissen wat wel of wat niet goed voor de burger is. Beide ideologieën hebben een natuurlijke aversie tegen vrijheden, behalve als deze vrijheden misbruikt kunnen worden voor eigen gewin. Dus als het aan de Internationale Socialist Jelle Klaas ligt, krijgen islamitische Iraanse studenten binnenkort toegang tot Urenco en heeft kankergezwel socialisme wederom hand en spandiensten bewezen aan de totalitaire islam die zij in het Europa van heden schaamteloos faciliteren!

Prins Pils | 04-12-09 | 16:47

Als Nederlandse studenten die opleiding mogen volgen, dan mogen Iraanse studenten niet geweigerd worden vanwege het feit dat ze Iraans zijn.
Daarnaast vind ik dat geen enkel land recht heeft op massa-vernietigingswapens, Iran niet maar Amerika ook niet.

Buiterstal | 04-12-09 | 16:47

Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30

Ik wil niet een hele verhandeling houden zoals jij. Maar ik geloof ook dat als Iran een kernwapen zou hebben, ze zo dom zouden zijn om die te gebruiken. Zelfs Islamitische idioten geloven niet in een kernoorlog.

OpperRanger | 04-12-09 | 16:42

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 16:26 :"klopt, maar wat zo jammer is, is dat het voor de israeli's totaal geen gewetensprobleem vormt om die menselijke schilden weg te vagen."

Stel, u staat oog in oog met een doorgedraaide autochtone tokkie die op het internet heeft aangekondigd dat hij jou en zoveel mogelijk van jouw familieleden zal ombrengen omdat je een klassevijand bent die moet worden vernietigd volgens de onfeilbare profeten Marx en Lenin. Hij is dus volgens een bepaalde opvatting, de zijne, een dappere, fanatieke idealist, held en martelaar voor het ware geloof. U houdt een automatisch geweer op hem gericht en hij, terwijl hij zich verschuilt achter een Marokkaanse vrouw, eenzelfde wapen op u. Wat doet u? De conventie van Genève voorlezen? Of een stukje uit het evangelie over rechterwang toekeren als je een mep krijgt op de linkse? Stel je hem voor een ronde tafelconferentie te beginnen? Leg je als eerste je wapen neer om het goede voorbeeld te geven en te tonen hoe tolerant u wel niet bent? Of verdedigt u uw eigen leven, desnoods te koste van die onschuldige Marokkaanse?

Waaligator | 04-12-09 | 16:42

Waaligator | 04-12-09 | 16:19
Niet een klein beetje teveel gekleurd brilletje? Ten eerste zijn Hamas en Hezbolla democratisch gekozen door de BEZETTE bevolkng in BEZETTE gebieden. Let wel, we praten hier niet over zelfstandige landen, want Israel heeft ondanks tientallen resoluties in de VN (je weet wel, die organisatie die Israel vanuit een joodse terreurbeweging heeft laten ontstaan in1948, misschien heb je de geschiedenis niet gelezen van de bloedige terreurbomaanslag op het King David hotel in 1947 waarbij tientallen internationale doden vielen en door de joodse terreurbeweging was gepleegd) op nog geen enkele wijze ook maar tegemoet gekomen aan de (door de VN vastgelegde) onwettige bezetting van grondgebied van buurlanden.
In Belgie, Frankrijk en NL, net als in Noorwegen, Denemarken had men in de (eveneens onwettige) bezetting door Duitsland ervaren dat er niet te praten viel met de Duitsers, Gelukkig niet, want dan hadden we nu allemaal tweederangs Duitsers geweest..
En in een oorlog is het de PLICHT en RECHT (internationaal vastgelegd) om zich MET ALLE MIDDELEN te verzetten tegen een onwettige bezettingsmacht.
De Gazastrook bombarderen met geschut, vliegtuigen en dorpen platschieten wat alleen maar burgerdoelen zijn, staat gelijk aan het bombarderen van Rotterdam, het platgooien van Warschau en nog enkele andere erkende voorbeelden van oorlogsmisdaden. Want beiden zijn verricht OMDAT er verzet was vanuit de steden (=burgergebieden).. Zijn MIJN brilleglazen nu zo helder of de jouwe zo vertroebeld?? Een oorlogsmisdaad is een oorlogsmisdaad, een onwettige bezetting met handhaving door middel van terreur en onderdrukking, inclusief behandeleing als tweederangsburgers, is tegen elk handvest van de VN Ongeacht WIE het doet, waar het gedaan wordt en wie de slachtoffers en daders zijn. Maar ik zal wel te objectief de zaak vanaf een afstand bekijken... Tenslotte was Rauter ook erg betrokken en verdedigde het uitmoorden van Putten ook als een 'rechtmatige daad' om het verzet uit de omgeving te breken...

blaster | 04-12-09 | 16:40

Damn, ze hebben me door bij De Joop. Ik zet complete eloquente bomen op, maar er komt geen post meer doorheen. Stelletje communisten.

En-el Hak | 04-12-09 | 16:34

*zich aansluit bij watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 16:20 *

Vogelbeest | 04-12-09 | 16:30

Je kunt wel zien dat er een katholieke bisschop dezer dagen de baas is in nederland. In plaats van gebruikelijke thee-kransjes wordt er nu dreigend met de roe gezwaaid. Duidelijk is dat deze krasse knar uit de inquistie-school komt.
.
Op de dag van het Vrijdag-gebed wordt een muzikale artiest aan het schoffelen gezet en mogen shie'itische studenten geen wetenschappelijk tekeningen kopieëren en als bladwijzer in hun koran steken.
.
Het is maar goed dat deze paapse gastarbeider morgen weer naar zijn thuisland terugkeert en wij onze vertrouwde bukhouding weer snel kunnen aannemen.

Mr. Bator | 04-12-09 | 16:29

Waaligator | 04-12-09 | 16:19
"Eenzijdige en partijdige voorstelling van zaken. Omdat bekend is dat Hamas en Hezbollah zich bij een (vergeldings)aanval van de Israeli's terugtrekken in de woonwijken om de burgers in naam van Allah en zijn jihad te gebruiken als menselijk schild. Voor hen vormt dat geen gewetensprobleem"

klopt, maar wat zo jammer is, is dat het voor de israeli's totaal geen gewetensprobleem vormt om die menselijke schilden weg te vagen..

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 16:26

ziek en gevaarlijk mannetje die klaas!
hij is er heilig van overtuigd dat alles wat hij doet verantwoord is omdat hij verwikkeld is in een oorlog tegen het boze kapitalisme..
en de vijand van mijn vijand is mijn vriend.. dus extremisten zijn liev..
hij zou eens een werkbezoekje richting somalie moeten nemen, kijken of hij daar nieuwe vrienden kan maken.. wil ik z'n ticket wel subsidieren..

watDenkjeZelf? | 04-12-09 | 16:20

Hartelijk dank voor deze informatie. We zijn weer wakker.

Fruitvliegje | 04-12-09 | 16:19

Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30

Die laatste alinea van u was wel broodnodig om niet de verdenking van anti-semitisme op u te laden na een uitspraak als "om vervelende honden zoals de Israelis op afstand te houden" (=koranistisch woordgebruik).

Het is met sommige van je uitspraken als altijd: teveel woorden ten koste van de duidelijkheid. Dat maakt het moeilijk om er datgene uit te vissen waarmee men, mits het plaatsen van voetnota's, eens zou kunnen zijn.

Een voorbeeld: ergens schrijft u dat Israël oppermachtig is en even later dat het verslagen is. Door een "niet-conventionele" legermacht van Hezbollah. Niet-conventioneel betekent volgens mij nog altijd: bewapend met A-, B- of C-wapens. Beschikt de Hezbollah over die wapens. Dat is nieuw. En dan begrijp ik Israel des te beter!
Maar geeft toe, als zodanig is uw vastelling contadictoir: een oppermachtig iemand kan niet verslagen worden, noch door een conventionele noch door een andere krijgsmacht.

En dan nog dit: U schrijft: "half Beiroet was platgebombardeerd (want zo doet Israel dat als het oorlog voert, woonwijken wegschieten)"

= Eenzijdige en partijdige voorstelling van zaken. Omdat bekend is dat Hamas en Hezbollah zich bij een (vergeldings)aanval van de Israeli's terugtrekken in de woonwijken om de burgers in naam van Allah en zijn jihad te gebruiken als menselijk schild. Voor hen vormt dat geen gewetensprobleem: iedere gelovige is verplicht tot de jihad volgens de koran en de ongelovigen dienen te worden gedood in een jihad , ongeacht of ze burger zijn of soldaat. Wat zij toepassen is een soort "totale oorlog", van het soort waar Hitler een Goebbels propaganda voor maakten! Dat u partij durft te trekken voor terroristenorganisaties die zich laten leiden door zulke infame opvattingen gaat mijn verstand te boven. Tenzij u de facto denkt in dezelfde trant.

Over Gaza schrijf je het volgende: "... Gaza hebben gewoon ook niets meer te verliezen, en ook niets te winnen. Zelfs al zouden ze stoppen met alle raketten, dan duurt het nog tien jaar voor de grenzen open zouden gaan. Daar wacht je niet op als je wanhopig bent."

Ok weer zeer ongenuanceerd, zeer eenzijdig en zeer partijdig. Als eerst de PLO en later Hamas de miljarden die ze aan steun hebben gekregen en nog krijgen in plaast van aan wapentuig, om oorlog te voeren volgens hun religieuze voorschriften zouden aanwenden om een productieve veredesindustrie op te bouwen, dan was er in heel Gaza geen arme "wnhopige" meer te vinden. Maar nee, liever Koenders cadeau's gebruiken voor de aankoop van kalasjnikovs en het materiaal voor raketten met koranteksten erop. En dat heet dan waarschijnlijk proletarisch vredelievendheid.

Waaligator | 04-12-09 | 16:19

@Hijo del sol
Het vraagteken daagde me uit om te reageren.
.
Ik bedoelde het niet alleen in termen van bommen maar alles wat Iran macht geeft gebruiken ze tegen het westen en Israël omdat dat de positie bij het eigen volk verbeterd en de Islam daardoor goed in het zadel blijft. Want stel je voor dat slimme Iraniërs westerse ideeën krijgen dan krijg je ineens opstandjes.

Estudent | 04-12-09 | 16:13

Zodra ze Iran de schuld kunnen geven zullen de Israeli's een kernbom op ons dak smijten. Vind ik een veel griezeliger en realistischer scenario.

sjonnie | 04-12-09 | 16:11

ik zou maar uitkijken voor koreanen. over vier, vijf generaties is drie kwart van de wereldbevolking chinees.

ganzo | 04-12-09 | 16:10

Trocomolotief | 04-12-09 | 16:07
.
Nog iets verder doordenken vriend, dan kom je er wel.
Tsjoeke, tsjoeke.. tuut, tuut!

Bertus Betonsloper | 04-12-09 | 16:08

Joodse studenten mogen wel? Want Israel is een ander fijn toeristisch land?
Doe ter Nietoe | 04-12-09 | 14:51
Troost je, de Israelies hebben al decennialang een kernbom en waren een van de eersten die de kennis kregen, opgedaan in de VS. Wel eens de namen gezien van de eerste kerngeleerden in de VS, wel eens de namen gezien van het 'Manhattan' project? Nou, laat ik dat zeggen, gojims waren zeldzaam..

blaster | 04-12-09 | 16:07

Misschien schiet Iran dan als dank geen raket op ons; is dan wel weer mooi meegenomen. Goed bezig Jelle!
Beer71 | 04-12-09 | 15:54
.
Zie hier de gedachtegang van een opportunistische, landverradelijke lafaard en islam-appeaser in een notedop.

Bertus Betonsloper | 04-12-09 | 16:03

Neenee, daar heb je t fout. Zie hier de reactie van een sarcastische reaguurdert die graag een lollige post doet.
Op jouw comment: Zie hier een reaguurder die teveel serieus neemt en zn bek opengooit zodra er rechtse ondoordachte crap uit kan komen.

Trocomolotief | 04-12-09 | 16:07

Een fraai voorbeeld van een nuttige idioot. Zou hij als baby soms geen borstvoeding hebben gekregen?

Het CDA | 04-12-09 | 16:05

Verdomd dat het niet waar is... Blastertje reageerde vorige week in deze trant... En nu zijn de linkse landverraders toch echt van de pot gerukt!

blaster | 04-12-09 | 16:05

Jelle Klaas zou zijn eigen moeder nog verkopen aan Iran.

JosVerbeek | 04-12-09 | 16:03

Misschien schiet Iran dan als dank geen raket op ons; is dan wel weer mooi meegenomen. Goed bezig Jelle!
Beer71 | 04-12-09 | 15:54
.
Zie hier de gedachtegang van een opportunistische, landverradelijke lafaard en islam-appeaser in een notedop.

Bertus Betonsloper | 04-12-09 | 16:03

@Estudent

je hebt gelijk, misschien moeten we nu een nieuw truckje verzinnen voor de internationale teevee. Wellicht een kant en klare atoombom met een strik er op naar een afrikaanse boomnegert stam sturen. Kijken wat er gebeurd.

Trocomolotief | 04-12-09 | 16:02

Estudent | 04-12-09 | 15:57
Als ik nou op 1 reaguursel van mij géén reaktie had verwacht is het wel deze...
.
Maar goed: in crisitijd lijkt het errug populair te zijn om over bommen te lullen.
Kijk maares naar begin jaren tachtig...

Hijo del Sol | 04-12-09 | 16:00

Zo'n figuur wordt 24/7 in de gaten gehouden. Maak je toch niet zo druk.

DeBruineSter | 04-12-09 | 15:58

De leden van de Linkse Kerk zijn een gevaar voor Nederland. In het verleden hebben zij massaal geheuld met een regime dat compleet volken heeft uitgeroeid. Ook in de toekomst zullen zij zich onmiddelijk bij de partij aansluiten die ook "krities" is over de westerse samenleving.

Figuren zoals de Nationale Socialisten zijn de NSB'ers van de Derde Wereldoorlog. De nieuwe landverraders komen van links. Uit oogpunt van preventie verdient het dus aanbeveling om op de dag dat een nieuwe oorlog uitbreekt figuren als Jelle Klaas onmiddelijk te excuteren. Hiermee zullen veel mensenlevens gered worden.

Eikenhout | 04-12-09 | 15:58

@Goedlezen
Ondanks dat het nadelig is voor het imago (en de identiteit) van ons Westerse landen, heb je helaas wel gelijk wat een hoop zaken betreft.

Huflind | 04-12-09 | 15:58

@Hijo del Sol
En dan worden we so-si-jaal getrakteerd op nog weer bedreigingen want dan hebben ze ook een bom.

Estudent | 04-12-09 | 15:57

An sich is het voor ons wel weer economisch verantwoord als ze daar 10 'kerncentrales' bouwen, hebben wij slechts 10 ordinaire goedkope doorsnee bommetjes nodig om Iran van de kaart te vegen.

Causa Sui | 04-12-09 | 15:57

het gaat om studenten met een nederlands paspoort, en uitsluiten doen we hier niet. wat betreft die studenten met een iraans paspoort, wie heeft deze een visa gegeven als de intententies al verkeerd zijn?

ganzo | 04-12-09 | 15:56

Tis tog so-si-jaal?

Hijo del Sol | 04-12-09 | 15:55

@Trocomolotief
We zijn ook al verantwoordelijk voor een kernbom in Pakistan.. Ach ja kan alleen maar in het tolerante Nederland he, want die moslims daar vinden christenen zo lief in ons land.

Estudent | 04-12-09 | 15:55

@ Krachtmeester | 04-12-09 | 15:12

De VS, Frankrijk, Rusland etc mogen kernwapens hebben want. Ze hebben ze zelf uitgevonden. Ze zijn het hele proces van trial en error doorgegaan en hebben vele triljarden uitgegeven om deze kennis te bemachtigen.

Iran daarentegen gedraagt zich als een klein kind en roept 'maar ik heb dat recht ook'. Fout. Iran heeft niets bijgedragen aan de ontwikkeling van het atoomwapen of kernenergie en dat alleen al is genoeg om deze mensen buiten de deur te houden. Iran wil wel de lusten maar niet de lasten. Plus dat Iran dit wapen wil om zijn macht in de regio te vergroten en andere staten bang te maken dan wel te vernietigen.

1nfidel | 04-12-09 | 15:55

Misschien schiet Iran dan als dank geen raket op ons; is dan wel weer mooi meegenomen. Goed bezig Jelle!

Beer71 | 04-12-09 | 15:54

Dus hier gaat een staatsgevaarlijk vlaggetje omhoog en rood alarm licht branden. Ow nee, hier lopen alleen de autochtonen gevaar door de EHB stasi te worden opgepakt.

Stroopdoos | 04-12-09 | 15:54

Ik ontwaar vagelijk een zwarte aura om zijn gezichtje, kan nooit goed zijn.
En laten ze lekker in Iran zelf gaan studeren ipv hier alles te eisen wat ze een ander daar nooit geven. Maarrrrr het is duidelijk; ze weten er gewoon niets van, ze schreeuwen altijd dat ze als Islamieten zo dol zijn op wetenschap en dat wetenschap zooo belangrijk is volgens de koran.
Maar als je gaat tellen hoeveel toonaangevende islamitische wetenschappers er wereldwijd zijn..., begrijp je meteen dat de sharia daar geen enkel probleem is, je komt echt niet verder dan de vingers op één hand.

Causa Sui | 04-12-09 | 15:54

Ajoh, is toch lachen als wij straks verantwoordelijk zijn voor een kernbom in Iran. Komt Nederland nog is op internationale teevee.

Kan je met zn allen om de buis kruipen en zeggen: Kijk is, dat zijn wij! Is dat niet ontzettend leuk?

Trocomolotief | 04-12-09 | 15:52

Yep, dat is die clown van de Internazionale Soosjo's. Weg ermee.

En-el Hak | 04-12-09 | 15:50

Kan iemand a.u.b. deze Jelle Klaas aanklagen wegens landverraad en hulp aan de vijand?

1nfidel | 04-12-09 | 15:50

@Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30
Hm, had je boekwerk nog niet helemaal net uit en zag deze zin:
"de Palestijnen hebben zich dus bijna veertig jaar verzet zonder zelfmoordaanslagen "
Heb maar 1 vraag: jij kunt toch wel goed lezen hoop ik? Of kijken naar tv of zo?

paridae | 04-12-09 | 15:49

@*mevrouw vraagstaart een kernexplosie gaat toedienen* trusten@all.
Succes, laatste stootje van mij.

Balzakius | 04-12-09 | 15:45

Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30
.
Nu de wereld om je heen nog begrijpend leren lezen, ok?
.
Succes!

Bertus Betonsloper | 04-12-09 | 15:45

vraagstaart | 04-12-09 | 15:43
All's well that sleeps well.

Superior Bastard | 04-12-09 | 15:44

@Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30
Jij hebt echt een VrijMiBeau nodig jongen. En een mokkel.

Balzakius | 04-12-09 | 15:43

*mevrouw vraagstaart een kernexplosie gaat toedienen* trusten@all.

vraagstaart | 04-12-09 | 15:43

Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30
Ga es deaud.

Superior Bastard | 04-12-09 | 15:42

@Doet er niet toe
Goed punt, gelijke monniken, gelijke kappen gaat hier uiteraard niet op.
Nee dan Belgie, met die (destijds) vrijwel onbewaakte bunkers met genoeg kernkoppen om van Europa een onbewaakte ondergrondse parkeergarage te maken.
Ergens, ergens, begrijp ik het allemaal wel, wie een speler van formaat wil zijn op een mondiaal niveau dient ook wapens te hebben, om die grote mond te kunnen backen.
Put your money where your mouth is principal, het zou een utopie zijn dat 'ze' die wapens daadwerkelijk gaan gebruiken, evenmin als de landen die hier nu over 'beschikken'. Pure zelfmoord, derhalve zegt meester Ashtrey;
"Ontmatelen die poel des verderfs!"
We hebben er daadwerkelijk helemaal niks aan, het is van de zotte dat anno 2009 deze nieuwe koude oorlog nog serieus genomen wordt door de deelnemende partijen.
Can't we all just get along? *proest*
Of nee, wacht, Let love rule!

Ashtrey | 04-12-09 | 15:41

Dat hij zijn achternaam niet bekend wil maken zegt al genoeg..

Superior Bastard | 04-12-09 | 15:41

Uitstralinkje Volkert vd Graaf, of gewoon familie

Pierre Lebon | 04-12-09 | 15:41

Wat heeft Israel ook de bom? Wow das link man.
Hoorde ik nou ook net dat ze ook onderzeeboten in bezit hebben die die dingen ook overal ter wereld kunnen gaan lanceren? Wowow.
Laat ik maar weer gaan slapen, niks voor mij al die grote mensen praat.
held:
nl.wikipedia.org/wiki/Mordechai_Vanunu...

Bokko | 04-12-09 | 15:41

@Merlot | 04-12-09 | 15:33 Mooie geschreven, Ik zou de larven van dergelijk volk aan jouw rijtje willen toevoegen. Want ze planten zich helaas voort, tussen de goorgrijze lakens in hun kraakpand, dat zich meestal op de exclusievere locaties van onze grote steden bevindt. Eigendom = diefstal, tenslotte.

vraagstaart | 04-12-09 | 15:41

@Trackdust
Socialisme is wel een belangrijk deel van de structuur in ons land, ik heb nou niet bepaald zin om 400 euro voor mijn ziektekosten verzekering te betalen of als ik een ongeluk krijg me huis moet verkopen omdat ik niet meer kan werken. Zoals in V.S. bijv. en als je toevallig PVV stemt (niet dat ik dat erg zou vinden) dan zou ik dat nog maar is overwegen want die hebben toch ook wel een paar socialistische standpunten. Het probleem is alleen dat sommige mensen heilig geloven in het socialisme en denken dat we er allemaal beter van worden als we alles maar weggeven zolang zij zelf er maar niet voor hoeven werken.

Estudent | 04-12-09 | 15:40

Voor homofielen is het in Jemen levensgevaarlijk.

oranjerood | 04-12-09 | 15:37

@Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30
Nee nee en nog eens NEE. Godsdienstfanaten zijn niet rationeel. En daarom dubbel gevaarlijk. Zij hebben niets te verliezen: ze gaan samen met hun verkoolde volk naar Allah's hel met de 72 maagden.

paridae | 04-12-09 | 15:36

@Doe ter Nietoe | 04-12-09 | 14:51
Isreal weet genoeg.

AM. | 04-12-09 | 15:36

Deze afgezanten van Extreem-links zijn geworden wat ze zeggen te bestrijden. Ook ik heb mijn twijfels over het non-proliferatie verdrag maar in dit geval is het nuttig.
Een kernwapen dat in handen komt van een Gestoorde intrinsiek Antisemitische aanhanger van de Mahdi-filosofie is een onaanvaardbaar risico voor de Wereld en Israel in het bijzonder. Daarom zal het met alle middelen moeten worden voorkomen. Anders is het leed niet te overzien.

pius | 04-12-09 | 15:33

vraagstaart | 04-12-09 | 15:19
Extreemlinkse figuren zijn meestal:
1. Over het paard getilde ontspoorde papkindjes uit "betere milieus", wild schoppend tegen "Het Siesteem" van pappie en mammie (bijv. Paul Rosenmuller)

2. Onder de druk vanzeer streng conservatieve/confessionele gezinnen gecrashte persoonlijkheden, die vervolgens met hetzelfde fanatisme als het milieu waar ze uit voorkomen, lijnrecht de andere kant op gaan (bij.v Volkert van der Graaf).

Voor beide gevallen geldt: een soort chronisch geworden pubertijd.
Ze verwarren op tragische wijze hun dwangmatige anti-alleshouding met progressiviteit.

Merlot | 04-12-09 | 15:33

*richting borreltopic rijden gaat en tijdelijk out*

Teun van het Tuinpad | 04-12-09 | 15:32

Als de Nederlandse regering deze Iraanse studenten van de Revolutionaire Garde, eventueel afgedwongen, toestemming geeft tot Urenco en door nalatigheid/goedgelovigheid daardoor toegang krijgen tot atoomgeheimen, is de Nederlandse regering direct verantwoordelijk.

Boy Cot | 04-12-09 | 15:31

Jelle is vroeger gewoon heul veul gepest en daar zijn wij nu de dupe van.

Teun van het Tuinpad | 04-12-09 | 15:30

Wat zou mijn Hummer graag op zo'n tofu-vretert parkeren.

leef!! | 04-12-09 | 15:30

Wie denkt dat Ahmadinejad echt iets te vertellen heeft, is een debiel. Hij is weliswaar de President, maar dat zegt niets. De hoogste macht ligt bij een ander orgaan, namelijk de Opperste Raad, onder leiding van de hoogste Ayatollah (wiens naam ik even geen zin heb om te googelen).

Wie denkt dat Iran een irrationeel land is, heeft er ook weinig van begrepen. Iranezen denken misschien wel heel anders over zaken dan wij, maar ze redeneren uiteindelijk volgens de wetten van de raison d'etat, net als bijna alle andere regeringen ter wereld. Denken jullie nou echt dat Iran een atoombom zou gebruiken? Dan is het land weg. De machthebbers daar zijn machthebbers omdat ze macht willen hebben. Zelfs als ze zelf een atoomoorlog overleven, zijn al hun onderdanen dood, dus dan heb je als machthebber nog maar weinig over om macht over te hebben. Dan ben je dus machthebber af. Ze willen een atoombom om hun macht beter te consolideren: binnenlands om te laten zien hoe goed het regime wel niets, hoe groot de atoompik van het regime wel niet is, buitenlands om vervelende honden zoals de Israelis op afstand te houden. En daar hebben ze alle reden toe, want Israel is onverslaanbaar op militair gebied en heeft ook de macht van de VS achter zich, dus uiteindelijk kan het doen en laten wat het wil tegen Iran. Als Iran een atoombom heeft, kunnen ze dat niet meer zonder er ZEKER van te zijn dat er niets gebeurt. Natuurlijk zal Iran geen atoombom gebruiken zelfs al voert Israel weer eens een luchtaanval uit op een ander land (want dat mag Israel, andere landen aanvallen als ze vinden dat ze door dat land bedreigd worden - andersom zou natuurlijk het huis te klein zijn, alsof Israel geen bedreiging vormt voor de veiligheid van andere landen met haar niet-toegegeven kernwapens en haar enorme leger en haar keiharde bezettingspolitiek waar ze nog nooit sorry voor heeft gezegd), want zoals gezegd, wie een atoombom gebruikt gaat doohood.

Nog iets: Hezbollah is niet gek. Hezbollah is misschien wel de beste niet-conventionele strijdmacht ter wereld. In 2006 hebben ze oorlog gestreden met Israel en gewonnen. Huh, hoor ik u zeggen? Nou, dat zit zo: ze hebben misschien wel hun hoofdkantoor verloren en honderden strijders, en half Beiroet was platgebombardeerd (want zo doet Israel dat als het oorlog voert, woonwijken wegschieten), maar ze hebben hun greep op de bevolking versterkt. Hezbollah was de underdog, Hezbollah streed voor hun, dus natuurlijk steunen ze Hezbollah alleen maar harder na zo'n oorlog. En dus maakt het niet uit dat ze leven en gebouwen kwijt zijn. Ze hebben mensen erbij, macht erbij. En Israel stond voor paal, want een van de meest geavanceerde en vrije (als in: mag het meest zonder stront aan de knikker te krijgen) legers ter wereld kon het niets eens een stel RPG-en-kalasjnikov-baarden eronder krijgen. Ja, dan lacht de rest van de wereld je wel even uit.

Hamas is misschien wel dom. Maar de mensen in Gaza hebben gewoon ook niets meer te verliezen, en ook niets te winnen. Zelfs al zouden ze stoppen met alle raketten, dan duurt het nog tien jaar voor de grenzen open zouden gaan. Daar wacht je niet op als je wanhopig bent. Onderhandelen heeft dus geen zin. Dus dan doe je maar dom, want je voelt je machteloos en wanhopig. Dan is de keuze tussen dom doen en niets doen.

Nu lijkt het alsof ik Israel haat. Dat is niet zo. Ik gun de Joden zo vreselijk hard hun eigen staat. Maar Jezus Christus, ze maken het me zo moeilijk. Ze maken van stukken land een gevangenis, ja, ook voor de eerste zelfmoordaanslagen begin jaren 80 was dat al zo (voor degenen die dat niet weten: de Palestijnen hebben zich dus bijna veertig jaar verzet zonder zelfmoordaanslagen - wat voor mij duidelijk maakt dat het een reactie is op Israelische onderdrukking), ze staan erbij en kijken er naar (lachend en fluitend, sigaretjes rokend) als Christelijke milities in (ik dacht 1982) twintigduizend mensen in een vluchtelingenkamp afslachten, verkachten. En zo kan ik wel doorgaan. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan Israel denk: nog nooit heeft een volk zo een eigen staat verdiend als het Joodse volk, maar het is zo moeilijk ze te steunen. Ik kan het bijna niet volhouden.

Goed lezen! | 04-12-09 | 15:30

Misschien moeten we Jelle Klaas eens een leuk glow-in-the-dark vernisje geven door em in Iraanse proefreactor te dopen. Kan ie gelijk verkeersregelaar worden in Teheran.

gimiller | 04-12-09 | 15:30

*duim omhoog steekt naar Liberty Wolfe | 04-12-09 | 15:21* Zegt het voort. De ontkenning heeft al veel te lang geduurd.

vraagstaart | 04-12-09 | 15:27

Dus Jelle Klaas = Landverrader... Duidelijk. Waar is het stormfront als je ze nodig hebt?

Vogelbeest | 04-12-09 | 15:27

guttegutte gut. de linksangst van geenstijl op de vrijdag middag.

De rechter moet zeggen: Ja, discriminatie, nee ze mogen niet komen.

Lijkt me vrij simpel

Roger Wilco | 04-12-09 | 15:26

Ik ben tegen de plannen van Wilders om criminele allochtonen uit te zetten naar het land van hun voorouders. Maar wat mij betreft mag Jelle Klaas per direct uitgezet worden naar Iran. Samen met het stelletje zogenaamde studenten.

Freddie M | 04-12-09 | 15:26

Goh, ik heb altijd op de lagere school geleerd "Links is goed, Rechts is fout".

Charles de Batz | 04-12-09 | 15:26

Merlot | 04-12-09 | 15:24
Scherp.
:)

Teun van het Tuinpad | 04-12-09 | 15:26

Ik ken die grozerT, jelle klaas, van gezicht.
Ik heb hem of een hippie cloon van hem verschillende keren in mijn buurt waargenomen, of ziet ik ze nu vliegen?
Anyway, als ik binnenkort niet meer reageer zit ik in iran op aanwijzig van jelle klaas.

solidstate | 04-12-09 | 15:26

@Merlot | 04-12-09 | 15:18 Ach... het kwam vroeger ook voor.. Luftwaffe bevelhebber Milch was joods, NSB-er Max Blokzijl ook. Allemaal passend in het beeld van Hitlerjunge Salomon. Identificatie met de vijand, Leon de Winter kan het ook zo goed.

vraagstaart | 04-12-09 | 15:26

Socialisme, ha ha ha, dat er nog steeds mensen in geloven...

Trackdust | 04-12-09 | 15:25

Tering wat compleet een onzinbericht weer. Nukes zijn technologie uit 1960, daarvoor hoef je echt niet naar ons landje te komen; in Iran hebben ze ook kookboeken. Geenstijl wordt de laatste tijd wel erg snel achtelijker met dit soort berichten en andere berichten in de trand van "het virus is gemuteerd" (durrr, dat doen virussen ja), ze smelten de kazen...

hobbit | 04-12-09 | 15:24

onderzoekert | 04-12-09 | 15:12
Dat zie je verkeerd.
Van Pruisen is geen one issue zeurkous.
Jij bent een one issue reaguurder - die zijn eigen tekortkomingen op anderen projecteert.
www.google.nl/search?hl=nl&source=...

Merlot | 04-12-09 | 15:24

Jelle Klaas: Vieze smerige landverrader en zielloos dwaallicht.

paridae | 04-12-09 | 15:24

Socialisten zijn kut, zonder uitzondering.

Suggested reading van vandaag: "The road to serfdom" geschreven door Friedrich Hayek en lees hoe nazi's socialisten zijn en vice versa.

Liberty Wolfe | 04-12-09 | 15:21

Kunnen deze lui niet per direct uitgezet worden? Spionage is tot daar aan toe, maar dan ook nog jurisprudentie proberen te scheppen voor dictatoriale regimes die spionage legaal moet maken vind ik persoonlijk wat ver gaan.

Abugreip | 04-12-09 | 15:20

@ Doe ter Nietoe | 04-12-09 | 14:51
Ik denk dat sommige joodse studenten ons nog wat kunnen leren.
De haatbaard studenten komen alleen om kennis te stelen.

solidstate | 04-12-09 | 15:20

thus, moend - tering zeg. thuis, mond

vraagstaart | 04-12-09 | 15:19

Doe nie zeau lullig en geef Iran die bom nou eindelijk eens.
Lekker met nukes in de zandbak spelen, ik zet CNN vast aan voor een ouderwets avondje golf war achtige beelden

lieverdeauddanreaud | 04-12-09 | 15:19

Typisch het soort jongetje dat met je kinderen meekomt en je koelkast plundert omdat hij thus heeft geleerd dat hij daar recht op heeft want hij is
a) gast
b) heeft honger / trek
c) lust niet wat hij pakt dus moet hij wel weer iets nieuws open maken
d) jij moet je moend houden want zijn moeder zegt dat hij recht heeft op een vrije opvoeding

Garappigt dat hij in die houding is blijven persisteren na zijn 7e, waar andere kinderen zich doorontwikkelen tot volwaardig mens.

vraagstaart | 04-12-09 | 15:19

WaarDeWindWaait | 04-12-09 | 15:11
Voor socialisten zijn de begrippen Kapitalisme, Amerika en Joden altijd synoniem geweest.
Tegenwoordig durven ze iets minder nadruk op "joden" te leggen; in plaats daarvan richt hun haat en afgunst zich nu op Israel, zogenaamd als land, maar het is uiteraard weer gewoon het diep ingekankerde socialistische antisemitisme.

In West-Europa is daar een even ridicuul als triest verschijnsel bijgekomen: vele joden hebben de calvinistische "weg met ons"-doctrine een eigen draai gegegven, en zijn nu actief binnen het socialisme, druk ijverend voor islamisering en tegen Israel.

Merlot | 04-12-09 | 15:18

onderzoekert | 04-12-09 | 15:12
Joh, je meent het.

Teun van het Tuinpad | 04-12-09 | 15:18

Waaligator | 04-12-09 | 15:15
.
Een Van-Pruisen-one-issue-zeurkous zeurkous

Bertus Betonsloper | 04-12-09 | 15:18

onderzoekert | 04-12-09 | 15:12 : "" Van Pruisen one issue zeurkous".

En jij?

Waaligator | 04-12-09 | 15:15

Het is toch te gek voor woorden dat buitenlanders via een rechter
kunnen EISEN dat wij onze kennis met ze delen.

DannyV | 04-12-09 | 15:14

Deze reactie is gevoed met atoomstroom.

Bos Hout | 04-12-09 | 15:13

Van Pruisen one issue zeurkous

onderzoekert | 04-12-09 | 15:12

Tja. Geef Iran eens ongelijk.
Even afgezien van de stuitende en onmenselijke manier waarop men daar met zijn eigen burgers omgaat, waarom mogen andere landen, waaronder veel van Irans (bijna-)buren, zoals:

- De V.S. = oppermachtig in elk luchtruim en op elke zee;
- Het V.K. = sowieso bij elk conflict betrokken;
- Frankrijk = nog steeds zeer invloedrijk in het M.O.;
- China = gewetenloze dictatuur;
- Rusland = als natie net zo instabiel als de centrale van Tsjernobyl;
- India = hindoes + moslims = herrie;
- Pakistan = aanslag op elk gezond verstand;
- Israël = ongeleid projectiel;
- Noord-Korea = ongeleide incestclan

WEL atoomwapens hebben, en Iran niet?

Ik begrijp de bezorgdheid van velen wel, heus.
Maar geopolitiek gesproken heeft Iran een terecht punt.
En dat punt hadden ze ook wel gemaakt als de regering uit vredelievende boedhisten had bestaan, trust me.

Krachtmeester | 04-12-09 | 15:12

"Al wat nuttig is voor het winnen van de klasssenstrijd is goed," dixit Karl Marx die het nuttigheidsargument proletarisch had gewinkeld bij de liberale (!) utitlitarians Jeremy Bentham en John Stuart Mill., uiteraard zonder bronvermelding: dat was niet nuttig voor een succesvolle klassenstrijd. Immers, volgens de onfeilbare marxistische en leninistische leer moet iedereen denken - hij kan niet anders - zoals de klasse denkt waartoe hij behoort. Het zou daarom nogal raar zijn overgekomen bij hun proletariërs als was gebeleken dat hun geweldprekende would be proletarische profeten door hun afkomst besmet bleken te zijn door de denkbeelden van de vijandelijke bezittende bourgeoisie.

Lenin wauwelde hem na, daarna Marcuse en de Frankfurter Schule, o.a Adorno en Habermas, de inspiratoren van huidig Links in al zijn sekten, van D'66 t/m GL. Progressief zijn noemen zij dat. En de klassenstrijd? Die is sinds Marcuse en de rest v/d "Frankfurters" opgerekt tot de strijd van "alle weldenkenden" en "onderdrukten", ook de oliesjeiks en hun extremistische huurlingen, ongeacht hun sadistische depravaties, tegen het liberale, kapitalistische westen. Het bekome hen wel, zoals het de met de islamistische fanatici collaborerende Tudehpartij bekomen is in Iran na de Khomeiny-revolutie, vooral terwijl ze meedogenloos gelikwideerd werd. Maar ja, zo'n martelaarschap van onze "weldenkenden" is nuttig, èh. Alleen valt het niet uit te maken voor wie buiten hun beulen.

Waaligator | 04-12-09 | 15:11

De A-bom in Iran mede mogelijk gemaakt dankzij de toelages van Oxfam/Novib.
Bedankt mensen.

de Petomaan | 04-12-09 | 15:11

De (inter)nationaal socialisten en Iran trekken ten strijde tegen hun gemeenschappelijke vijand, de Joden.

WaarDeWindWaait | 04-12-09 | 15:11

je vraagt je af of types zoals deze snelle jelle ooit met een open vizier naar de samenleving hebben gekeken. ze zijn zo in hun eigen visie gekeerd dat enige objectiviteit niet mogelijk is. ik heb nog eens met een kraker gewerkt. normale baan niets bijzonders. had altijd hele levendige gesprekken met deze persoon. begon altijd meteen te schreeuwen van gvd overheid en gvd kapitalisten en gvd iedereen die het mogelijk maakte dat zij gewoon in nederland kan leven en niet op de straat beland... dit wilde maar niet doordringen...
-
net als die idioot op de dam in dat SN filpje die zich genoodzaakt voelde om een uitkering te nemen en daarbij vermeld dat werken eigenlijk niet loont, want nauwelijks meer opleverd dan uitkering, en dus de overheid verantwoordelijk is voor het feit dat hij een uitkering heeft...
-
Wat willen die socialisten nou eigenlijk bereiken? Zijn ze eigenlijk wel bereid om de consequenties te aanvaarden als hun eigen wereldbeeld bewaarheid wordt? Willen ze dat we met zijn allen op boerderijen gaan werken? Ik denk het niet. Maar wat willen ze dan wel? Denken ze nou echt dat welvaart verdeeld kan worden/. willen ze dat wij allemaal gaan inzien dat we alles fout doen? Snapt die snelle jelle dan niet dat zijn positie alleen maar mogelijk is in dit stelsel, met vrije rechten en recht op onderwijs e.d.?
-
de socialisten moeten maar eens uit de kast komen en laten zien wat voor een wereld ze willen en hoe we daar moeten komen, noem het een tegenbegroting. als het echt utopia is dan volgt de rest vanzelf of niet?

waarisdelol | 04-12-09 | 15:10

Min of meer off topic, en toch ook weer niet:

Doorbraak.
Het idee dat Globalwarmania een hoax is valt niet meer tegen te houden.
Maar VN gaat vast nog wat proberen te downoplayen.
Zwijgen durven ze in ieder geval niet meer.
Jaqueline Qkcramer nog wel natuurlijk, maar die is dan ook Hors Categorie geschift.
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-...

Dat gaat uitdraaien op een rel-onderwerpje minder voor de Internazi Socialisten!

Merlot | 04-12-09 | 15:09

kan je niet met terugwerkende kracht zijn studiefinanciering terug eisen? wat voor opleiding genieten deze verkwanselaars dat ze op zulke zieke ideetjes komen?

lovekila | 04-12-09 | 15:09

kuch kuch das mijn buurman...
Adres? Sorry die krijgen jullie niet!
Ik wil het rustig houden in de straat!
Een keurige en aardige sociale rakker!
+1 voor zijn werk!
PEACE!

Saté21 | 04-12-09 | 15:08

Gek dat je Jaap "Systeemhaat" van Donselaar nooit over dit soort extremisten hoort.
Terwijl er toch HEEL veel van zijn!

Merlot | 04-12-09 | 15:07

Wat een debiel! Achterlijk links in de bocht!
Ze moeten hem een kernkop in de aars proppen en dan in Iran ergens in de woestijn laten ontploffen.

Pete_1968 | 04-12-09 | 15:06

Zoek eens uit hoe Jelle Klaas wordt betaald.

Boomschade | 04-12-09 | 15:05

Wat een gelul. The Internet knows all. Waarschijnlijk vast niet veel te leren op die school dan wat er al met Google te vinden is.

bwahaha | 04-12-09 | 15:04

Staat allemaal in de bijbel. De eindtijd is in volle gang.

1st Male Lesbian | 04-12-09 | 15:04

@Doe ter Nietoe: Maakt niet uit. Israel heeft al lang atoomwapens liggen, maar is ook verstandig genoeg om ze niet te gebruiken. Ik denk niet dat zelfverklaarde doomsday-prophet Ahmadinejad een dergelijke terughoudendheid in acht zal nemen. Ik begrijp dat cultuurrelativisme een leuke hobby is voor westerlingen die zich vervelen, maar Iran en Israel zijn toch echt twee heel verschillende landen.

Bij Spitsnieuws kun je op dit moment trwouens lezen dat de Iraanse regering officieel heeft verklaard terreurorganisaties als Hamas en Hazbollah te steunen. Joepie! Dus geef deze mensen vooral alle kennis in handen om een atoombom te bouwen.

Lagonda | 04-12-09 | 15:02

IK vertrouw die mensen niet eens met een trekbommetje.

Teun van het Tuinpad | 04-12-09 | 15:02

*Potje zwaar water koopt om Jell op te zetten*

illuvatar | 04-12-09 | 15:01

Jelle en zijn (s)linkse kameraden zijn een gevaar voor de Nederlandse samenleving en dienen derhalve uit de samenleving verwijderd te worden.

StijlvolRechts | 04-12-09 | 14:59

Atoombom zolang het kan, straks zijn ze eerder ....

Je Verzint Het Niet | 04-12-09 | 14:59

@Doe ter Nietoe | 04-12-09 | 14:51
Tuurlijk, want Israel moet natuurlijk wel palestijnen kunnen nuken als ze het bezetten en onderdrukken zat zijn.

LekkurAnoniem | 04-12-09 | 14:58

dus hezbollah en hamas hebben dr ook baat bij

sitostick-de2e | 04-12-09 | 14:58

Kan iemand die haat-sjaal even wat strakker trekken?

illuvatar | 04-12-09 | 14:58

Appeasement-linkschmens. Die kun je opsluiten wegens poging tot hoogverraad.

Nee dus! | 04-12-09 | 14:54

Alweer?
Zulke mafketels horen achter slot en grendel!
Die Pakistaanse kernbom is er ook gekomen dankzij naïef Nederland.

steile helling | 04-12-09 | 14:53

Hier Iran, een bom, extragraties! (met rechts gooit)

illuvatar | 04-12-09 | 14:52

En we zullen zien dat ze nog gelijk krijgen ook...

JeanJaqueDeKakkerlak | 04-12-09 | 14:52

Extreem link(s).

Het waait wel over! | 04-12-09 | 14:52

Joodse studenten mogen wel? Want Israel is een ander fijn toeristisch land?

Doe ter Nietoe | 04-12-09 | 14:51

Prima toch? Wij atoomspullies, hullie ook!

m@rkus | 04-12-09 | 14:51

Oppakken en linea reacta afvoeren op een Argentijns vliegtuig.

thesherminator | 04-12-09 | 14:49

Mag ik een keer 'gegen die Wand' zeggen?

Preaufessor Pascal | 04-12-09 | 14:48

Jelle klaas? hoe doet die dat? met dart pijltjes?

Che_cuevara | 04-12-09 | 14:48

Te linker en ter rechterzijden lopen er figuren die gelijkdenkenden al gauw teveel vertrouwen.

Einde van de Domheid | 04-12-09 | 14:47

waarom koopt Iran niet gewoon van die verdwenen atoombomkoffertjes?

Beau ter Ham | 04-12-09 | 14:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen