Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gretta trilt van woede

liefs, Yasser Hier volgt een Officieel Persbericht van de Gretta Duisenberg Save the World Foundation. Want Tante Gretta, de witte weduwe uit 020-Zuid, is BOOS. Er is weldegelijk grafschennis gepleegd op de laatste rustplaats van Wijlen Wiim. De beheerder mag dan beweren dat er "slechts twee buxusboompjes gesnoeid" zijn, maar dat zijn leugens. De grafschennerij is een persoonlijke aanval op Gretta zelf, vanwege haar nimmer aflatende strijd voor de Palestijnse Zaak. Voorts laat Duisenberg weten dat onverlaten haar, op de sterfdag van haar man, een DILDO hebben gestuurd, waarvoor dank overigens. Gaarne ook nog wat glijmiddel nazenden (liefst die op siliconenbasis) Tot zover het Officiële Persbericht van de Gretta Duisenberg Verbeter de Wereld Beweging. Kost een paar centen (299 euro), maar dan heb je ook niks...

Reaguursels

Inloggen

@Salome 14-10-06 @ 11:19 Tot op bepaalde hoogte zeker. Maar als mijn bron van onvrede gebaseerd zou zijn op racisme, afgunst, haat, vernedering bij checkpoints, vernietiging van mijn huis, sluiten van mijn school, doden van mijn kinderen, platwalsen van het centrum van mijn stad, onthouden van mijn recht een staat te vormen, een algehele onderdrukking van mijn volk, en een onmacht voortgekomen uit het feit dat ik er niets aan kan doen om die situatie te verbeteren dan heb ik naar mijn mening een punt waar meer rekening mee moet worden gehouden terwijl de wereldpolitiek door Amerika's veto's dat minder doet.

Dikr | 14-10-06 | 12:14

@Dikr
Als mijn primaire bron van onvrede gebaseerd zou zijn op racisme, afgunst & haat, in hoeverre heb ik dan een punt waar rekening mee gehouden moet worden?

Salome | 14-10-06 | 11:19

@Salome 13-10-06 @ 17:26 Je post blaakt weer van verkeerd intepreteren. Waar heb ik het over de regeringen van de omringende landen in mijn vorige post? Waar zeg ik dat dat voorbeelden zijn van democratische, vrije landen? Je laat je weer lekker meeslepen in je eigen denkwereldje en hebt niet in de gaten dat er tegelijkertijd een hele getinte zonnebril over je ogen zakt :) Het is kinderlijk naief van je om te denken dat moslims wereldwijd zich hier niets van aantrekken. Het is hun primaire bron van onvrede. Volkomen begrijpelijk en zo simpel om in te zien. Maar dat stukje logisch redeneren kan ik van jou niet verwachten. Je neemt zelfs niet de moeite om andermans post goed te lezen. En je beschuldigd iemand zonder reden van domheid. Zover ga ik niet. Laat ik me beperken tot jouw te beschrijven als iemand die best een slimme jongen is en daarom gewend is zijn gelijk te krijgen, maar als dat niet lukt verval je in geblaat en domme beledigingen die een oprechte discussie niet waardig zijn. Een beetje jammer en wat mij betreft bij deze afgedaan.

Dikr | 13-10-06 | 19:09

Nee-hee, Dikr.
Wat ken jij je pappenheimers slecht. Arabieren/moslims geven geen zak om de Palestijnen. Integendeel, ze vinden het oproerkraaiers en lastpakken. Het gillen over mensenrechten hebben ze als dekmantel van de westerlingen gekopieerd, want het zal hun worst wezen wat er met Palestijnen gebeurt: het gaat hén natuurlijk om de joodse aartsvijand die daar onafhankelijk zit te wezen. Die hebben alles wat Arabische moslims niet hebben en wrijven hen hiermee onbewust met hun islamitische neus in hun eigen islamitische zwakheden. Onrecht? De Arabische landen stuiteren van het onrecht; mensen rotten procesloos met vergroeide voeten weg in gevangenissen, 200.000 Algerijnen zijn al afgeslacht en Cairo alleen al telt 2 miljoen zwerfkinderen. Het zal ze allemaal een ruk zijn, maar oh jee als er joden in het spel zijn. En jij denkt dat dit volstrekt onverschilllige voilk ook maar iets opheeft met de mensenrechten vd Palestijnen? Wahahaha... wat ben je toch dom.

Salome | 13-10-06 | 17:26

@Salome 13-10-06 @ 16:14 Hehe, nu lul je echt uit je nek :) Op die manier kunnen we allemaal in onze geschiedenis gaan graven en met "oorlogstactieken van nomadenvolkeren" op de proppen komen. "Als jij denkt dat die Palestijnse kwestie een vd oorzaken is van terrorisme, ben je niet goed snik." Ik denk het niet,.. ik WEET het. Het is aangetoond in onderzoeken van diverse pluimage; moslimbroeders wereldweid worden zwaar geinspireerd door de onderdrukking van de palestijnen, mede mogelijk gemaakt door de U S of A. Een zwaar onrecht wat hen verenigd. Ga jij je maar eens verdiepen in het conflict van de afgelopen 60 jaar voordat je gaat dwepen met je nomadenvolk antropologie van honderden jaren geleden. Het conflict zoals het er nu voor ligt is volledig te verklaren vanuit de geschiedenis van de afgelopen eeuw. Begin hier maar eens; en.wikipedia.org/wiki/Israel#Establish...

Dikr | 13-10-06 | 16:44

@Dikr
Als jij denkt dat die Palestijnse kwestie een vd oorzaken is van terrorisme, ben je niet goed snik. Er bestond al terreur ver voor de oprichting van de staat Israel, vriend. Voor zoiets moet je terug in de tijd en de oorlogstactieken van nomadenvolkeren bestuderen. Die voeren guerilla-oorlogen. Daar heb ik verder geen oordeel over: het is gewoon hun manier van doen. Er zit ze ook een heleboel dwars, en het ontbreekt ze aan elke sociale lijm om er een georganiseerde oplossing voor te zoeken. Organisatie cum sociale cohesie bestaat niet onder nomadenvolkeren die de gewoonte hebben in mobiele clans te leven. Vooruitzien is ook hun sterkste kant niet, en hun emotionele controle is erg laag zo niet afwezig: nooit aangeleerd. Van die dingen.
Kortom, de problemen hebben anthropologische, sociologische, psychologische achtergronden, dus staar je niet zo blind op die partiële oplossingen.

Salome | 13-10-06 | 16:14

@ LJBrinkhorst 13-10-06 @ 14:3 De daden van een gek zijn net zo min representatief voor een hele gemeenschap als jouw mening representatief is voor de rest van Nederland.En je verplaatst het onderwerp weer naar een ander terrein Laurens Jan. Hij reageerde op jouw post waarin je het beleid van Israel en Amerka inzake de palestijnen onderschrijft. Wat inderdaad nogal kortzichtig is omdat dit de grootste inspiratiebron voor het terrorisme is. Jij bent er zo een die er voor zorgt dat terrorisme zal blijven bestaan omdat je het probleem niet bij de wortels wil aanpakken maar wil 'bestrijden'. De geschiedenis bewijst keer op keer dat dat niet de manier is. Stay on topic plx.

Dikr | 13-10-06 | 14:50

@ bakoenin 12-10-06 @ 19:43

Wie buigt er nou momenteel voor wie suffie? Of beschouw je het feit dat Nederlandse vrouwen geen hand krijgen van baardapen als een overwinning voor het 'wrede' westen? Of de moord op een columnist, das natuurlijk ook een overwinning voor het westen?

Slaap maar lekker door hoor....

LJBrinkhorst | 13-10-06 | 14:35

@erdebe 13-10-06 @ 14:15 Wow, jij durft :) Met het eerste deel van je betoog ben ik het zwaar eens. De intense triestheid van het Gretta bashen is duidelijk. Wat je over de holocaust zegt kan niet echt door de beugel naar mijn mening. Er zijn genoeg joden die niet het beleid van Israel steunen en ook heel goed beseffen in welke mate de palestijnen onderdrukt worden; ik zelf heb ook deels joodse wortels, maar dat wil nog niet zeggen dat ik israel steun,.. integendeel. Het is alleen te triest voor woorden dat de onderdrukking waar zij zelf zo vaak het slachtoffer zijn van geweest in de afgelopen eeuwen, nu door hun zelf uitgeoefend wordt.

Dikr | 13-10-06 | 14:25

-weggejorist-

erdebe | 13-10-06 | 14:15

Salome 13-10-06 @ 07:57

Ja natuurlijk, en daarom moeten wij ze beschaving in borbarderen.

Ga toch weg, hoeveel moed is er voor nodig om met een kromme Kalashnikov en stenen tegen tanks en vliegtuigen te strijden.
Hoe diep moet een volk dan vertrapt zijn.
Je projecteerd, het is het Palestijnse volk wat in de ellende zit, al 100 jaar, omdat ergens in Europa ene Herzl met de groot zionistische gadachte kwam.
En een hele bevolking wegzetten als dom en extreem is nogal generaliserend
Alle Nederlanders zijn toch ook geen laffe meeschreeuwers omdat jij hier toevallig woont.
Radicalisering vanuit de Palestijnse bevolking is ontstaan omdat de gematigde weg niet werkte en werkt.

bakoenin | 13-10-06 | 12:12

@Salome 13-10-06 @ 11:19 Lol. Daar ga je alweer :) Je cynic mode voegt helaas niks toe aan wat je al gezegd hebt en argumenten blijven wederom achterwege. Je hebt het weer over invulling van die utopische staat die ik volgens jou voor ogen heb. Het gaat er om dat dit conflict een keer beeindigd gaat worden en dat gaat alleen gebeuren als de palestijnen hun eigen land hebben en zolang ze dat niet hebben zullen ze steeds naar extreme middellen grijpen om dat doel te bereiken. Ik denk alleen dat ze gematigder zullen worden als ze hun eigen staat hebben. Simpel gezegd; als je de kans hebt op een beter leven blaas je jezelf niet zomaar op. Je haalt de omringende landen aan die niet voor hun zelfbeschikking hoeven te vechten. Wanneer hebben die voor het laatsts Israel angevallen? (en dan heb ik het niet over de Hezbollah, maar openlijke oorlog). Dat is erg lang geleden. Waarom? Omdat die regeringen niet de soevereiniteit en hun zelfbeschikking en het welzijn van hun burgers in de waagschaal willen stellen. Dit zijn dus gematigde regeringen naar midden-oostenlijke maatstaf. Ze gedogen de staat Israel omdat Israel hun gedoogd. En dat is precies zoals de Palestijnse staat zich zal moeten ontwikkelen als ze eenmaal bestaat. Het zal misschien nooit de modelstaat worden die jij mij in de mond legt, ze hebben WEL recht op een aantal voorwaarden om hun eigen leven vorm te geven zoals ze dat willen. Zoals de situatie nu ligt wordt ze steevast alles onmogelijk gemaakt en dan grijp je naar extreme middelen en ideologien, jij denkt dus blijkbaar dat dit 'in hun volksaard gebakken' zit of iets in die riching en je ziet niet in dat bijvoorbeeld de keuze voor Hammas in deze periode een uit noodzaak geboren keuze was omdat er verder niemand adequaat iets aan hun situatie wil of kan doen (aangezien de PLO al tot een schijnvertoning was gereduceerd door Israel). Jij zegt dus dat de palestijnen altijd terroristen zullen blijven, DAT noem ik naief. Het is een uitting van de situatie waarin ze zich de afgelopen 40 jaar en nu nog bevinden. Israel heeft ook zo'n situatie gekend en die hebben OOK terrorisme gebruikt om voor hun vrijheid te vechten.
en.wikipedia.org/wiki/Lehi_%28group%29...
Doe maar lezen. Nog een keertje; het kan me niet schelen hoe die palestijnen hun staat in gaan vullen, zolang ze hem maar krijgen en de soevereiniteit van hun buurlanden zullen respecteren. Nuff said?

Dikr | 13-10-06 | 12:09

@Dirk
Ik refereerde aan jouw uitspraken over stabiele levens en gematigdheid - in één adem met dat dit voor Palestijnen in het verschiet zou liggen als ze maar eenmaal... Daar moest ik erg om lachen. En nog harder om wat je ergens daarvoor beweerde, over die goede opleidingen en die banen met vooruitzichten en al die Utopische schoonheden als ze maar eigen zelfbeschikking etc. Net als hun 'broeders' in de hen omringende zelfstandige landen. Glanzende bakens van studerende mensen en ontwikkeling, jawel. Die een solide toekomstvisie hebben en waar gematigdheid de klok slaat. Yes toch? Die oliemiljarden zijn duidelijk geïnvesteerd in de medemens en de toekomst en die opleidingen die jij zo lyrisch bezingt. Hihi.

Salome | 13-10-06 | 11:19

Goede spelfouten in dat persbericht! Geschreven door een Palestijn, of heeft Gonny ook hier een dikke vinger in de pap??

SjengAonDeGeng | 13-10-06 | 11:03

@Salome 13-10-06 @ 09:25 Prachtig opstel heb je geschreven, je legt me alleen constant woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb; je zegt dat ik hun mijn 'geidealiseerde westerse levensstijl wil opdringen' waar heb ik dat geschreven? Ik heb het over een aantal universele rechten die voor elk volk, land of cultuur gelden. Ik zeg niet; de palestijnen hebben recht op een licht links georienteerde parlementaire democratie zoals wij die hebben, natuurlijk is dat naief. Ik zeg, (en nou even goed concentreren!), dat de palestijnen net als elk ander volk op aarde recht hebben op hun eigen stuk land en daar zelf over moeten kunnen beschikken. Snappie? Dat is een van de grondwaarden van de VN. En zolang ze dat niet hebben blijft het stront aan de knikker. Want een volk wat geen zelfbeschikking kent zal zijn onderdrukker blijven bestrijden; heeft Israel PRECIES zo gedaan toen de Engelsen de boel voor hun bestierden in dat gebied rond WO2, dat doen de Tjetsjenen met de russen, dat deden de Amerikanen met de Engelsen, dat deden wij (of de paar verzetsstrijders iig) met de Duitsers, enz, enz. Dus nogmaals; wil je dat conflict oplossen moeten ze hun eigen stuk land krijgen. En wat voor politiek systeem of culturele invulling ze daar aan geven zal me worst wezen en/of aan mijn reet roesten, zolang ze de soevereiniteit van hun buurlanden maar respecteren als ze eenmaal dat zelfbeschikkingsrecht hebben. Dus voordat je weer een opstel schrijft, eerst even goed lezen doen kk? Je trapt wat open deuren in maar gaat voorbij aan de essentie. Zelfbeschikkingsrecht is een universeel recht en politieke invulling is inderdaad zwaar cultuurgebonden maar dat heb ik nergens bestreden.

Dikr | 13-10-06 | 10:40

Tom Cruise budplug wordt nagezonden

krommeteen | 13-10-06 | 09:47

@Dirk
Ik stel gewoon heel nuchter de zaken zoals ze zijn. Er worden volgens Europese gedachtekronkels allerlei mooie dingen voor Palestijnen verzonnen, die voor hen helemaal niet van toepassing zijn. Je moet gewoon eerst naar de mensen zelf kijken, en vandaaruit redeneren. Wat jij doet is wat men in de jaren 60/70 ook deed: men bedacht wat fraais en ging daar vervolgens het volk inpersen. Werkte voor geen meter, maar hey, de beleidsmakers hadden tenminste wél idealen! Het is een westers imperialistisch trekje om te denken dat je iedereen overal ter wreld de door jouzelf geidealiseerde levensstijl kunt opdringen. In 0031 lukt het al niet eens. Net als die kant en klare huizen die in de seventies werden gebouwd voor oerwoudstammen in Z-Amerika. Haha... Die sloopten alles uit die huizen weg wat glom en gingen vervolgens weer hun eigen gang: en terecht. Vraag je je nou nooit af waarom zoveel Arabieren 'mijn broeders, de Palestijnen!" roepen maar zodra ze er een op hun drempel vinden verkopen ze hen een trap? Rara. Trek het gebied leeg tot de laatste jood is verdwenen en ze vinden wel weer een nieuwe vijand. Saudi's fiancieren de Hamas-wapenhandel maar vertikken het om ook maar één Palestijn een werkvergunning te geven. Zuur he? Maar realiteit. De Arabische wereld is een ersntig verdeelde wereld vol eenzame mensen met een gemankeerd superioriteitsgevoel - daar komen geen happy people uit voort die beantwoorden aan jouw illusie over De Mens. In Algerije is het een veel grotere teringzooi dan bij jouw Palestijnen en daar hoor je er nooit één over. Eenzame mensen, versnipperde mensen, sneu en triest maar zolang ze niet 's de hand in eigen boezem gaan steken blijft het zo. Ze zoeken het maar uit. enfin, straks is de olie op en is er geen geld meer te verspillen: dan zinken ze overbevolkt weg in een paar woestijntenten en is het schluss. Al die oliemiljarden verkwanseld vanwege gebrek aan sociale cohesie en saamhorigheid: en dat is toch wel formula one voor een succesvolle samenleving. Tis zo simpel allemaal, maar mensen staren zich blind op één klein onderdeeltje van de big picture en denken daarmee oplossingen aan te dragen. Zo dom, zo dom.

Salome | 13-10-06 | 09:25

@Salome 13-10-06 @ 07:57 Mooi gegeneraliseerd Salome. En lekker die beledigende toon van je. Wat is je argument nou? "Palestijnen zijn per defenitie troublemakers' en daarom hebben ze geen recht op de vrijheden en rechten die alle andere mensen op aarde wel moeten hebben?" Want "dat vinden de libanezen en jordaniers ook, dus is het waar" Lekker sterke argumentatie heb je daar te pakken. Ik val bijna van die PC stoel van me. Lees je ook de argumenten van mij of bv bakoenin? Of pik jij alleen de termen eruit die jij associeerd met 'politiek correct gedachtegoed'? Dude, als er iets politiek correctis op GS is het wel jouw soort post. Ga inhoudelijk ergens op in maar kom niet met die flutargumentjes en beledigingen van je.

Dikr | 13-10-06 | 08:54

@Dirk
Simpele worst. Je doet net alsof Palestijnen een ontwikkeld volk is: zelfbeschikking/vrijheid/stabiel leven/individuele behoeften/zelfontplooiing. Bladiebla. Palestijnen zijn gewoon troublemakers, altijd al geweest. Moet je 't maar 's met Libanezen of Jordaniërs over hebben - die kennen ze al langer dan vandaag en moeten er niks van hebben. Ik denk dat jij met je politiek-correcte gedachtegoed flink te kakken wordt gezet als je nou 's met hén over de Palestijnen praat, in plaats vanuit je comfortabele stoel met je PCtje.

Salome | 13-10-06 | 07:57

Gretta is een topwijf, RESPECT wijffie

Perziche-ondervloer | 13-10-06 | 01:06

@Zorgh 12-10-06 @ 22:51 "ik bedoelde te zeggen dat kans op goede baan en opleiding lijnrecht tegen eigen land en identiteit staat" Ben ik het mee oneens. het zijn juist voorwaarden. het feit dat de gemiddelde palestijn 5 uur bezig is om door alle Israelische chekpoints te komen om naar zijn werk te gaan zegt al genoeg.

"zeker als je ziet wat voor soort land een groepering als Hamas voor ogen staat." De hamas is nu de sterkste groep omdat israel de iets gematigder PLO en hun functioneren onmogelijk heeft gemaakt. Hoe meer je mensen dingen onmogelijk maakt, hoe meer je ze naar extremen drijft. Snap je? Andersom geldt het ook; hoe meer vrijheid en zelfbeschikking een volk heeft hoe meer ze voor hun eigen individuele behoeften kiezen en een regering willen die hun stabiele levens beschermd, ergo,.. hoe gematigder een regering zal zijn. Dit zijn eenvoudige redenaties waar je niet om heen kan.

Dikr | 12-10-06 | 23:10

@Dikr 12-10-06 @ 22:28
Ok, ik bedoelde te zeggen dat kans op goede baan en opleiding lijnrecht tegen eigen land en identiteit staat, zeker als je ziet wat voor soort land een groepering als Hamas voor ogen staat.

Zorgh | 12-10-06 | 22:51

Zorgh 12-10-06 @ 22:05
Goh was Hamas niet met Amerikaans en Israelisch kapitaal in het leven geroepen om een tegenwicht tegen de PLO te bieden ?
Verder, ook al zou Hamas nog 30 x radicaler zijn in hun overtuigingen en voor mijn part nog 30 andere godsdiensten beleiden dat is niet relevant.
Het Palestijns Israelisch conflict is onstaan als een gevolg van Juridische verdragen Sykes Picot en daarna Balfour, en heeft niets te maken met godsdienst.
Als er noormannen hadden gewoond die Thor en Odin aanbaden was het ook een conflict geweest.
Alweer, het is een rookgordijn en een ontkenning van het werkelijke probleem om dit een godsdienst conflict te noemen.

bakoenin | 12-10-06 | 22:50

Gretta heeft gewoon in een geyle bui op dat graf zitten rijden en in de wilde geylheid de bosjes uit de grond getrokken. Niet meer doen geyle gretta.

Kingeef1975 | 12-10-06 | 22:40

@Zorgh 12-10-06 @ 22:24 het gaat er niet om wat ik wil, maar ik denk dat zij en Israel het meest gebaat zijn bij het laatste wat je suggereerd.

Dikr | 12-10-06 | 22:28

@Dikr 12-10-06 @ 21:56
<quote> Alles wordt ze steevast onthouden; de kans op een goede opleiding, de kans op een baan met vooruitzicht, de kans om je eigen land met je eigen identiteit te vormen en gezamenlijk constructief aan je toekomst te kunnen werken.</quote>
Wat wil je nu eigenlijk voor ze, kans op goede opleidingen en banen (die ze voordat ze met de Intifada's begonnen in Israel hadden, in ieder geval aanmerkelijk beter dan hun broeders in Egypte en Jordanie) of een eigen identiteit en land (in welk geval Israel niet verantwoordelijk is voor hun opleidingen en banen).

Zorgh | 12-10-06 | 22:24

@Zorgh 12-10-06 @ 22:05 Zolang ze kansloos blijven blijven ze naar extremen grijpen om hun vrijheid verwezenlijkt te zien. Geef ze hun vrijheid en ze zullen zich matigen. Simpel massapsychologisch gegeven; een man met kinderen, een eigen zaakje en een toekomst blaast zich niet op want hij heeft het goed. Een man zonder toekomst perspectief, veel leed om zich heen en vol van een gevoel van onmacht zal zijn leven geven om die situatie te kunnen veranderen. Ohw, en over charters gesproken, ken je deze al?
en.wikipedia.org/wiki/Lehi_%28group%29...
Check maar eens wat zij op hun geweten hebben. En het frapante is,.. precies om dezelfde redenen; om een eigen staat voor hun volk te kunnen vormen!

Dikr | 12-10-06 | 22:19

Laatste nieuws: boompjes gesnoeid door "rotjongens".

SDI | 12-10-06 | 22:16

@bakoenin 12-10-06 @ 21:49
De palestijnse groeperingen die er steeds voor gezorgd hebben dat er geen akkoord kwam, Hamas en Jihad, zijn bij mijn weten toch echt islamitisch. Deze groepen nemen geen genoegen met terugtrekking van Israel binnen de grenzen van 1967 maar zijn pas tevreden als Israel ophoudt te bestaan.

Check the charter voor Hamas hier
www.palestinecenter.org/cpap/documents...

Zorgh | 12-10-06 | 22:05

@Zorgh 12-10-06 @ 21:42 het is geen kwestie van Israel dat ophoudt te bestaan, het is een kwestie of Israel de palestijnen een bestaan wil GUNNEN of niet want dat hebben ze al decenia niet. Alles wordt ze steevast onthouden; de kans op een goede opleiding, de kans op een baan met vooruitzicht, de kans om je eigen land met je eigen identiteit te vormen en gezamenlijk constructief aan je toekomst te kunnen werken. Deze fundamentele onrechtvaardigheid inspireerd moslims wereldwijd om Israel en elk land wat haar beleid steunt te haten. Laat ze een hele hoge muur om Israel bouwen, laat ze Jeruzalem in tweeen splitsen, laat ze hun grenzen hermetisch afsluiten en er een miljoen militairen naast zetten maar geef die palestijnen een leven! Zolang ze dat niet hebben zal de palestijn blijven kiezen voor de partijen die het met hun eens zijn en helaas zijn dat tegenwoordig alleen maar extremistische organisaties. Als de 'war on terror' niet was los gebarsten en Sharon niet gelijk van de kans gebruik had gemaakt door te zeggen dat "we are dealing with terrorism every day" meteen nadat hij Bush condoleerde met de verliezen, dan had de wereld zich misschien veel meer aangetrokken van hun lot. Terwijl de verhoudingen in doden nog steeds zo'n 1 israeli op 10 palestijnen behelst.

Dikr | 12-10-06 | 21:56

Zorgh 12-10-06 @ 21:42

Het conflict dat Israel heeft met de Palestijnen draait niet om godsdienst, er zijn ook veel christelijke of atheistische Palestijnen de oorzaak van het conflict is Juridisch en heeft derhalve niets met godsdienst te maken.
Het daarnaar toe breder trekken is niets anders als een rook gordijn optrekken en van de kern afdwalen.

bakoenin | 12-10-06 | 21:49

@Dikr 12-10-06 @ 21:01
Hmm, wat hebben Indonesische christenen, Thaise boedhisten of Bengaalse hindoes dan voor schuld aan de palestijnse bezetting? Als er geen palestijnse kwestie meer was dan vinden ze wel een nieuwe aanleiding. Moslims houden niet op met oorlog voeren totdat de hele wereld islamitisch of dhimmi geworden is, en zelfs dan houd je nog steeds de oorlogen tussen shiieten en soennieten.

@bakoenin 12-10-06 @ 21:03
Dat heet het probleem breder trekken, niet alleen Israel heeft een probleem met moslims, maar ieder land met een bevolking die gedeelthlijk moslim en gedeeltelijk niet-moslim is. Als je denkt dat dat allemaal ophoudt als Israel toegeeft aan terroristen en ophoudt te bestaan leef je in een droomwereld.

Zorgh | 12-10-06 | 21:42

Interessant gesprek over de mohammed cartoons/holocaust ontkennen/vrijheid van meningsuitting op bbc at the moment.

Dikr | 12-10-06 | 21:17

@willie wortels 12-10-06 @ 20:58 Ik sluit me aan bij bakoenins commentaar op je post. Terwijl je iemand beschuldigd niets toe te voegen maak je je er zelf aan schuldig. Je tovert daarmee wel een minzame glimlach op mijn kop, vooral als ik je naam lees :)

Dikr | 12-10-06 | 21:10

willie wortels 12-10-06 @ 20:58

Als je niets zinnigs kan opperen, dan willie die wortels zeker in uw achterste.

bakoenin | 12-10-06 | 21:05

Zorgh 12-10-06 @ 20:07
Je haalt 2 dingen door elkaar, het gaat over Palestijnen en Israeliers, niet over moslims en andersdenkenden.
Dit is een geografische juridische kwestie, geen godsdienst conflict.
Gaarne redenen aanvoeren die er toe doen.

bakoenin | 12-10-06 | 21:03

@Zorgh 12-10-06 @ 20:07 Je vroeg; "Ach welnee, die palestijnse kwestie is alleen maar een excuus van de moslims hier voor hun terreur tegen andersdenkenden. Denk je echt dat de moslims die bijv. in Sudan, Indonesie, Thailand en Bangladesh christenen, hindoes en boedhisten uitmoorden ook genspireerd zijn door de palestijnse kwestie?"

Nee ik denk het niet, ik WEET het. Het is vaak genoeg aangetoond. De palestijnse kwestie wordt keer op keer aangehaald door extremisten en voedt hun haat waar ze ook zitten op de aardkloot.

Dikr | 12-10-06 | 21:01

Dikr 12-10-06 @ 19:42

Heer Dikr, dit is geen moppentrommel, maar een serieuze nieuwssite !!

willie wortels | 12-10-06 | 20:58

gewoon een snoeihard wijf.
Veel plezier met die dildo.

willie wortels | 12-10-06 | 20:56

"Duisenberg en Wijenberg hebben Woensdag 11 Oktober een gesprek gehad met het beheer van de begraafplaats en zijn er na het opnieuw in ogenschouw nemen van het graf van overtuigT dat Zorgvlied de grafschennis heeft weggewerkt."
Die 299 euro hadden ze beter aan een spellingschecker kunnen uitgeven...

Confucius | 12-10-06 | 20:28

@Dikr 12-10-06 @ 19:42
Ach welnee, die palestijnse kwestie is alleen maar een excuus van de moslims hier voor hun terreur tegen andersdenkenden. Denk je echt dat de moslims die bijv. in Sudan, Indonesie, Thailand en Bangladesh christenen, hindoes en boedhisten uitmoorden ook genspireerd zijn door de palestijnse kwestie? Waarom hoor je nooit iemand over Marokko dat een veel groter gebied bezet houdt? Het onrecht dat Israel tegen de palestijnen doet staat in geen enkele verhouding tot het onrecht dat moslims tegen andersdenkenden (en elkaar) doen.

Zorgh | 12-10-06 | 20:07

LJBrinkhorst 12-10-06 @ 19:04
Als de wereld niet moet zwichten voor tirannen en terreur, word het dan niet tijd dat jij en de kliek waar je bijhoord een enkeltje andromeda nevel gaan nemen, om daar tegen de leegte aan te schreeuwen die je al jaren vertegenwoordigd.

bakoenin | 12-10-06 | 19:43

@bakoenin 12-10-06 @ 18:10 Je bent mijn man Bakoenin! Gelukkig nog meer mensen die niet meedeinen op de zwaar politiek correcte tendens hier. Iedereen die ze op een rijtje heeft en objectief naar de feiten kijkt ziet in dat ze voor een goede zaak strijd. De manier waarop, en details uit haar prive leven zouden daar niet aan af moeten doen. Maar helaas wordt daar zwaar de nadruk op gelegd door zoveel media en ook de reaguurders hier. Te triest voor woorden; het is vergelijkbaar met de demonisatie van Pimmeke een paar jaar terug. Toen pikte niemand het meer op een gegeven moment; maar omdat Gretta vrouw is en een licht 'elitaire' uitstraling heeft, zegt wat ze op haar hart heeft en misschien een politiek overtuiging die overeenkomt met bepaalde linkse standpunten, wordt ze hier kapot gevlamd, terwijl er nooit inhoudelijk op haar zaak wordt ingegaan. Ze is verdomme het geweten van weldenkend Nederland in de palestijns-israelische kwestie. En met weldenkend bedoel ik; zij die niet per definitie links of rechts zijn maar objectief kijken naar dit conflict en inzien dat als er een volk in het midden oosten onderdrukt wordt het de palestijnen zijn en als er een bron is die alle potentiele terroristen motiveerd is het het beleid van Israel en Amerika in deze zaak. Er zijn al talloze lezingen en onderzoeken aan gewijdt; de palestijnse kwestie is DE inspiratie voor elke extremist die boem wil doen. Wil je het terrorisme bestrijden zonder een miljoen nieuwe terroristen te kweken dan moet je de oorzaken voor de machteloosheid, onvrede en daaruit volgend extremisme wegnemen en dat betekend; oplossen dat conflict.

Dikr | 12-10-06 | 19:42

stom kutwijf die gretta. doodzwijgen zeg ik.

winshots | 12-10-06 | 19:19

bakoenin 12-10-06 @ 18:10

Israel pakt het tenminste goed aan, net als Amerika. We zullen niet buigen voor terreur. *vrij naar Ad Melkert*

Ga jij maar lekker GroenLinks of SP stemmen. Doegdoeg.

LJBrinkhorst | 12-10-06 | 19:04

Altijdkaas 12-10-06 @ 16:57 Tuurlok joh met tanks over kinderen rijden en fragmentatie bommen op woonwijken gooien daar worden ze wijzer van.
En maar kwaken van we worden aangevallen, terwijl Israel gratis het meest moderne wapentuig uit de VS kan halen.
Zout eens op met je drogredenen, neem de getals verhoudingen eens in oog gedode palestijnen of israeliers, dat is 10 tegen1.
En verdiep je ook eens in de juridische oorzaken van het conflict, Sykes Picot en Balfour

bakoenin | 12-10-06 | 18:10

geenstijlgebrek 12-10-06 @ 15:57

Gretta steunen, waaruit blijkt dat, alleen omdat ik een stelletje grafschenners niet leuk vind, of omdat op de sterfdag van je geliefde zo op je ziel getrapt worden te ziek voor woorden is.
En stel dat ze standpunten verkondigd over Israel waar mensen uit dat land zich niet in kunnen vinden, dan is het aan Israel of vertegenwoordigers van dat land om met haar daarover in disvcussie te gaan of om maatregelen te treffen,
Dat geeft nog niet iedere laffe meehuiler het recht om op deze manier met haar om te gaan.
Kleine zieke in en in verrotte gedegenereerd consumenten vee

bakoenin | 12-10-06 | 18:03

Gretta moge dan zich fel inzetten maar mist de hersens om het goed te doen.Dat doe je zeker niet door met Cheppih en Bourzik op te trekken.
De zoontjes Duisenberg zijn als een dief in de nacht verdwenen uit Thailand(ze hadden een drugsrelateerde aanklacht).Een nederlander aldaar in hoger beroep zijnde heeft daar de consequenties van mogen ervaren.Ook toen had madam een te grote mond.

ANTOON | 12-10-06 | 17:52

Goh nu begrijp ik waarom ik die bestelling nooit heb ontvangen....

speaks softly, but.. | 12-10-06 | 17:24

Ik vind dat Mevr gelijk in de steun aan de Palastijnse bevolking,deze mensen leven in armoede en worden van twee zijden genaaid.......... ja dat zal ze vast lekker vinden als het om den daad ging.
De israelietjes giien met bommen en sluiten grenzen af schipblikkades enz enz De hysterische skapenliefhebbers gooien terug........ en zie daar de gewone man die zijn gezin onderhouden wil ,is de dupe !!!

Ik vind dat dat ouwe (zelfs voor een MILF) vel wel een beetje gelijk hebt....

Toch ? of ben ik te positief

Bozzo | 12-10-06 | 17:09

Dikr 12-10-06 @ 16:34

Wijven met ballen: daarvoor mot je in BangKok wezuh!

LJBrinkhorst | 12-10-06 | 17:06

Dikr 12-10-06 @ 16:34
Laat me niet lachen man, dit soort fantasten stevent af op het faillisement van de palestijnse zaak. Een volslagen doorgedraaid figuur die het niet kan laten om op de meest krankzinnige manieren en momenten het vermeende zionisme te bestrijden. Nee daar zijn ze lekker mee in Palestina.

Altijdkaas | 12-10-06 | 16:57

@LJB 16:46
Over klassieke vooroordelen gesproken....

Treger | 12-10-06 | 16:56

Vraagje, was het een dildo op battterijen ?

Badeendje | 12-10-06 | 16:53

die dildo is wel een hele goeie grap :D

Ion Susai | 12-10-06 | 16:52

Dan had je hem in je zwembad moeten laten drijven, vies anti-semitisch teringwijf.

Ion Susai | 12-10-06 | 16:51

@ Dikr 12-10-06 @ 16:34

Ze komt enkel in de picture omdat ze de vrouw is van wijlen Wim Duisenberg, ze heeft voordien nooit een serieuze dienstbetrekking gehad, kinderen opvoeden kan ze ook al niet, ze ziet er uit als een levend lijk. Dus nogmaals: geen millimeter rescept voor deze antisemiet.

LJBrinkhorst | 12-10-06 | 16:46

@Pritt
Witte weduwe???
Weduwe Rost van Duisenberg AKA Morticia bedoel je!!

Aktivist | 12-10-06 | 16:45

Je moest de vrouwen met haar leeftijd, die thuis volstrekt nutteloos de hele dag zitten te punniken de kost eens geven. Nee Gretta dan, een wijf met ballen; ze heeft een mening en een ideaal en daar knokt ze voor! Dus nogmaals; Restepc voor haar en haar strijd.

Dikr | 12-10-06 | 16:34

Gretta, gretta, gretta, gretta... moet dat nou allemaal. Een normaal mens gaat toch niet aan de leur met zijn leed. Gewoon een procesverbaal laten opmaken en verder integer blijven. Had veel beter geweest voor je imago dan dit slachtofferrolletje.

Farouk | 12-10-06 | 16:15

Ik wil aan dit topic graag één woord per se kwijt: Attentionwhore!

Lizart777 | 12-10-06 | 16:06

Wiim? Is dat spot of tiktyfus?

Lemau | 12-10-06 | 16:02

Waar moet dat glijmiddel heen?

bad to the bone | 12-10-06 | 16:00

@bakoenin 12-10-06 @ 15:30
Dus je steunt Gretta ook?

@Biff Eagleburger 12-10-06 @ 15:37
Jups... geniaal!

geenstijlgebrek | 12-10-06 | 15:57

bakoenin 12-10-06 @ 15:30
Tranen in mn broek van je humor

Altijdkaas | 12-10-06 | 15:57

Gretta ziet spoken.

Coolfool | 12-10-06 | 15:55

Net goed voor die vuile anti semiet

reconquista | 12-10-06 | 15:47

""Voorts laat Duisenberg weten dat onverlaten haar, op de sterfdag van haar man, een DILDO hebben gestuurd"" Hahaha, HUMOR!!

Mazzeltov | 12-10-06 | 15:47

Dikke LOL @ de alt text

Biff Eagleburger | 12-10-06 | 15:37

OK ik kom nu op voor de zwakzinnigen in deze samenleving.
HUP Altijdkaas 12-10-06 @ 15:20

bakoenin | 12-10-06 | 15:30

Kom op zeikerige reuguurders die het voor arme Gretta opnemen.
Mevrouw is ganz niet viesch van het totaal ongefundeerd achterlijke zaken over joden uitkramen. Een ontzettend ranzig vrouwtje dat geen enkele behoorlijke reden heeft om uberhaupt onder de aandacht te komen zou ze niet zelf nodeloos kwetsend, tendieus etc. etc. zijn. Dus klep dicht en kom op voor de echt zwakkeren in de samenleving.

Altijdkaas | 12-10-06 | 15:20

Jullie zijn ziek en van het allerlaagste soort GS.. GZ goor zootje

bakoenin | 12-10-06 | 15:14

Gretta is gewoon een beetje geyl.

Ollecram | 12-10-06 | 15:13

Gretta is een oude vrouw op drift, een vrouw ook van het grote woord en de kleine gedachte. Meewarig (toch nog) zie ik het aan, en weet dat u van voorbijgaande aard is.

Gretta, Tafeltje Dekje (ook in Halal verijgbaar) komt zo weer langs, om uw honger gevoel in goede banen te leiden. Bord aflikken mag, er is toch niemand die kijkt.

classNotFound | 12-10-06 | 15:06

Gretta moet gewoon ook naar het front. In de cultuur die zij steunt is het martelaarschap immers de ultieme vorm van steunbetuiging

Pablo's ijscocar | 12-10-06 | 15:06

@Treger 12-10-06 @ 14:58 Hear, hear! Wijze woorden!

Dikr | 12-10-06 | 15:05

@ John & Oliecram. Haha. Bedankt voor de correctie. Ben een beetje dyxlepties. Iedereen z'n gebrek en kwaliteiten toch? De een kan heel goed spellen en de ander is weer iets beter in genuanceerd z'n mening geven ;)

Dikr | 12-10-06 | 15:04

Ik vindt dat Israël gewoon niet moet zeuren en eens blij moeten zijn met wat ze hebben...

Anders weet ik wel een mooie lokatie voor de volgende kernproef van Noord-Korea/Iran...

joeniepro | 12-10-06 | 15:04

Over die 6 miljoen.
In Duitsland wordt hard opgetreden tegen holocaustontkenning.
Als reactie daarop wordt rechts extreme jeugd bijgeschoold door geslepen lieden. Hun wordt geleerd om het getal 6 miljoen slachtoffers te erkennen en juist door dat mooie ronde getal op langere termijn weer twijfel te kunnen zaaien. Dat is hun strategie en het is een uitgedacht meerjarenplan. In de toekomst toon veranderen, Hoezo 6 miljoen, laat de bewijzen maar eens zien etc etc. Op die manier proberen ze binnen wet de holocaust te ontkennen en te bagatelliseren. Onderschat dat niet. Als Gretta het over 6 miljoen handtekeningen had dan bedoelde ze dus absoluut niet 6 miljoen joodse slachtoffers. Mensen moeten hier niet zo over steigeren want je werkt de ontkenners hiermee in de hand. Als gretta echt kwaad had willen doen had ze moeten antwoorden: ergens tussen de 5 en 7 miljoen...
Overigens terzijde: ik ontken niks maar vind wel dat de Israel aanhangers in NL een beetje lange tenen hebben.

Treger | 12-10-06 | 14:58

@ Dikr

Als jij, bedoel je zeker?

Ollecram | 12-10-06 | 14:57

Als jij.

John McClane | 12-10-06 | 14:56

@Ollecram 12-10-06 @ 14:48
*zucht* wat doe ik hier nog met die paar grijze cellen die ik meer heb dan mensen als jou?

Dikr | 12-10-06 | 14:53

Dikr 12-10-06 @ 14:44

Ik ken de essentie van Gretta's gedachtengoed al: 6 miljoen.
Sorry Dikr, maar mensen die heulen met terroristen en obscure verwijzingen maken naar de holocaust wens ik niet serieus te nemen.

LJBrinkhorst | 12-10-06 | 14:52

Kijk eens naar de voordelen van een crematie. Even flink blazen en een knappe vent die grafschennis pleegt.

tiswat | 12-10-06 | 14:52

Dr. Ammer 12-10-06 @ 14:37
Hoezo kwetsend? Ik kan mij herinneren laatst een bericht te hebben gelezen over een vrouw die de penis van haar man had afgesneden als souvenir. Ze kreeg nog een proces verbaal ook. Dit hebben we Greta toch maar mooi bespaard en kan er een bedankje af? Nee natuurlijk niet!!

Teen | 12-10-06 | 14:52

@loze stijlloze

Leuk he reaguren zonder bovenstaande post eens te lezen...

Site ligt al vanaf post 3 ofzo plat... en dan weer even niet.... en dan weer wel...

joeniepro | 12-10-06 | 14:51

Ga eens deaud, Gretta! Hopen dat het zo'n giftige van Greenpeace is.

Beloki | 12-10-06 | 14:51

Boem site plat

loze stijlloze | 12-10-06 | 14:48

Gretta.... Wat een kotswijf is dat! Laat ze die dildo doorslikken. Gaat ze misschien wel deaud!

Ollecram | 12-10-06 | 14:48

Dildo...

Nu nog een Palestijnse zak erbij!

wiebje | 12-10-06 | 14:47

Ze strijd voor een kansloze zaak.. maar ook die dildo is kansloos.. al tijdens Wim is ze dichtgegroeid en kan ze deze knaap alleen maar anaal nemen...

hoerrrr | 12-10-06 | 14:45

@LJBrinkhorst 12-10-06 @ 14:33"Is overigens al eens vermeld dat de zonen van Gretta iets te gretig van hallucinogene middelen snoepen?"

En dat is precies wat ik bedoel met "Jammer dat mensen alleen maar kunnen zeiken over de details die ze vermakelijk vinden, maar niet ingaan op de essentie van waar ze voor streeft." Bedankt voor het vb.

Dikr | 12-10-06 | 14:44

Voor 299 euro je persbericht op de ANP die door 8000 journalisten bekeken wordt... en al crasht na een paar reaguurders...

Onbetaalbaar :D

joeniepro | 12-10-06 | 14:43

@Dr. Ammer 12-10-06 @ 14:37: is alleen naar als ze echt van hem gehouden heeft.

GoedemorgenDezeMorge | 12-10-06 | 14:41

Zozo, GS-F5ers, ongenuanceerd en nodeloos kwetsend, zo ken ik jullie!

Het is toch gewoon behoorlijk naar om haar een dildo te sturen op de sterfdag van haar man? Denk even na, sukkels.

Dr. Ammer | 12-10-06 | 14:37

De joodse mentaliteit is weer ver te zoeken (voor zover ze dat hebben) Als dit de bijbel naleven is kan ik beter moslim worden!!

groezel | 12-10-06 | 14:37

Heeft men er wel eens aan gedacht dat dit niet tegen Greta, maar tegen manlief Wim was gericht, uit woede door de invoering van de euro, en dat dat plastic speeltje symbool staat voor hoe wij door de euro genaait zijn?

JackRandom | 12-10-06 | 14:36

@ Dikr 12-10-06 @ 14:28

De essentie waar Gretta naar streeft is iets met 6 miljoen.
Altruistische motieven. moehahahahahaha. Naieveling.

Is overigens al eens vermeld dat de zonen van Gretta iets te gretig van hallucinogene middelen snoepen?

LJBrinkhorst | 12-10-06 | 14:33

Nu zijn er zoveel ingredienten aangereikt voor een goede grap: Palestijnen, Joden, een vibrator, Gretha Duisenburg, lijk van Wim. Ik kan alleen niets verzinnen.
*zucht*

Teen | 12-10-06 | 14:32

Dikr 12-10-06 @ 14:28

Maak je niet dik. Er zijn zat sites waar Gretta niet in de zeik genomen wordt.

Telegraafhoerrr | 12-10-06 | 14:32

Goed spul hoor. 299 euri lappen, maar bij meer dan 100 pageviews per minuut ligt de server plat.

di9 | 12-10-06 | 14:31

GS drijft lekker mee op de door de mainstam media ingezette, inmiddels zwaar politiek corecte Gretta-bash mode. Jammer dat mensen alleen maar kunnen zeiken over de details die ze vermakelijk vinden, maar niet ingaan op de essentie van waar ze voor streeft. Ook al mag je haar niet, weet wel dat het een persoon is die zich zwaar inzet om het lot van anderen te verbeteren uit in principe altruistische bewegingen. Jammer om haar dan elke keer afgesoupeerd te zien en horen worden als een of andere geflipte hysterica. Restepc voor Gretta, haar strijd en haar weduweschap. (Kom maar met die flames boys, ik kan ze hebben ;)

Dikr | 12-10-06 | 14:28

het is ongetijfeld weer allemaal de schuld van Joden en Amerikanen. Deze mevrouw is zwaar ziek in d'r hoofd. Wimpie is Allah nog elke dag dankbaar dat HIJ hem van haar heeft verlost. PS: was de sex lekker met die smerige ouwe stinkende theedoek?

nudieboi | 12-10-06 | 14:27

Tsssss degene die die vibo heeft gestuurd kent haar duidelijk erg slecht. 'Er gaat niets boven een trillende bezemsteel' aldus Gretta.

Lucifer | 12-10-06 | 14:21

Ach Greta, krijg de kamelentyfus en ga eens deaud....

Lachende Scheerkwast | 12-10-06 | 14:21

Hmm.... misschien wel Wimpie zelf geweest die zich in zn graf omdraaide nu blijkt dat Gretta zich wel héééél veel vaker en prettiger vermaakt met haar zwarte neuqtuig in plaats van met zijn witte zwakke impotente exemplaar. (Zwak en impotent wordt in dit geval aangenomen en is derhalve dus niet wetenschappelijk of proefondervindelijk onderbouwd.)

Toppolino | 12-10-06 | 14:15

Ik kan niet wachten om de sterfdag van Gretta te vieren.

Isser | 12-10-06 | 14:14

dat speeltje yit natuurlijk helemaal vol met afluisterapparatuur.

ganzo | 12-10-06 | 14:13

wtf.. nu al server er uit geknalt ? GS pwned

-edit: spamhoer reaguurdernaam- | 12-10-06 | 14:10

zielig hoor.

ikkee | 12-10-06 | 14:09

Een ondergrondse kernproef bij dat graf zie ik ook wel zitten trouwens.

Armageddon | 12-10-06 | 14:07

Toch zou ik Gretta wel eens tekeer willen zien gaan met die zwarte staaf. Dat terzijde, Gretta is een kudt.

gigi gorgonzola | 12-10-06 | 14:07

Is zo'n zwart geval ook een zionistische entiteit?

Nikkelen_Nelis | 12-10-06 | 14:07

site down ;<

kokobe | 12-10-06 | 14:05

Sinds Koelman op GS schrijft heb ik veel meer sympathie voor Gretta Duisenberg gekregen.

sjaakdeslinksesul | 12-10-06 | 14:04

Kunnen we geen inzameling houden om een Libanese ceder op het graf van haar onderdanige weggevallen geldschieter te zetten? Die snoei je ook niet zomaar.

wijsvinger | 12-10-06 | 14:04

Sta je daar nog van te kijken superjan? Elk site is off line als ie op GS staat. ;-)

Armageddon | 12-10-06 | 14:04

Wat een Jauds kolonistenpikkie zeg, doe Gretta maar zeaun grote harige kamelenlul *burp*

FonyTonie | 12-10-06 | 14:03

persbericht is off line

superjan | 12-10-06 | 14:03

Beide linkjes zijn onbereikbaar... Spiegeltje misschien?

FreaX | 12-10-06 | 14:03

Hehehehe geen dank Gretta. Zit ie een beetje lekker?

Armageddon | 12-10-06 | 14:02

Misschien kan ze eens wat meer chillen als ze die toegestuurde dildo uit der reet haalt..

djpelle | 12-10-06 | 14:00

Dat kunnen alleen de zionisten zijn geweest.

superjan | 12-10-06 | 14:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl