Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Partij van de Afrastering

Normen, waarden, gedragscode, blablablaHet moet nu echt afgelopen zijn met al die vieze, vunzige, staatsondermijnende televisie. Volgens de PvdA’ers Van Dijselbloem en Van Dam (niet Marcel) moet er een gedragscode voor televisiemakers komen. Want in de journalistiek werkt dat ook prima, aldus de heren Onderdesteen en Dichtgetikt. In de journalistiek worden nooit tendentieuze dingen geschreven en gaat het al helemaal nooit om schokeffecten of winstbejag. Het idee! Neen, in de journalistiek houdt iedereen zich keurig aan de mores. Kijk maar naar goede voorbeelden als het Journaal, Nova, alles van de Vara en natuurlijk de Volkskrant. Een gedragsode zou een halt toeroepen aan de afbraak van menselijke waardigheid op tv. Enfin, hek erom, boel op slot en de wereld wordt binnen no time een paradijselijke elfentuin. Wat je niet ziet is er niet. Gelukkig maar dat dinosauriërs nog nooit van internet gehoord hebben, anders moest daar ook nog een hek om. Gaat nog eens heel groot worden dat medium televisie… Instant update: de windvaantjes doen al aan damage control.

Reaguursels

Inloggen

Hans Anders 12-10-06 @ 16:37

Volgens mij ben jij eigenlijk een zielig en eenzaam Persoon. Waarschijnlijk heb je geen vrienden en leef je je op deze pathetische wijze uit. Een paar stopwoordjes (Muzelmensjes, Policor ed.) maken het populair ogend, maar heb blijf leeg! Verder heb je schijnbaar ook nog homofobe trekjes omdat je mensen die je niet mag met dit woord beledigd... Je probeert met mooie woorden je wortels te verbergen. Hans, ik heb met je te doen...

Boeddhi | 12-10-06 | 20:37

Zeddegeizot 12-10-06 @ 10:36

Er is maar 1 oplossing: koop onze objectiviteitsbrillen en onze burgermanspraat hoortoestellen, beiden filteren de policor ruis uit de schijnbare werkelijkheid, zodat je kunt zien dat wij in werkelijkheid een zeer armoedig intellectueel leven leiden. In dit verband bedoel ik niet de domlinkse invulling van het begrip 'intellectueel' daar staat homo Bos als landmark voor: "Goede opleiding, onstellellend dom zwetsen nadat zijn eigen policor onzin door externe policors nogeens driebullel gefilterd is"

Voor de lezers die dat nog niet begrepen hebben bedoel ik met poliicor vooral het links journalistiek geteisem dat voor 100% horig is aan een extreem linkse mantelorganisatie, n.l. de NVJ.

Hans Anders | 12-10-06 | 16:37

Gaat Dijselbloem zich alleen maar opwinden over dochtertjes van Gouden Kooi-deelnemers of ook over het dochtertje van Heleen en Ton van Royen?
www.koelman.com/columns/archief/2006/1...

De bovenmeester | 12-10-06 | 11:39

Ah. Okie, Arie. :)

filter | 12-10-06 | 11:16

@Filter
waar hebben we het over, als in: Dit is zo'n non-isssue, dat je je als politiek je diskwalificeert als je je hier druk over gaat maken...
Dus "we" is misschien een wat ongelukkige woordkeuze... "ze" was beter geweest....

ArieB | 12-10-06 | 10:55

@Hans Anders 12-10-06 @ 08:34
Ik dacht al, waar blijf je toch? Het verlengde van jouw redenatie is dat we leven in een schijnvrijheid. We denken dat we vrijelijk komen tot bepaalde keuzes, maar in feite zijn we in een mentaal keurslijf gedrongen door publieke media, links onderwijs en symphathisanten als de Pravda (=Volkskrant) die linkse keuzes opleggen. Als de ene helft van het land toch al afhankelijk is van overheidssteun en de andere helft is gehersenspoeld, dan is linkse dominantie onvermijdelijk. Vanaf dat moment komen we in een spiraal: Meer publieke media (dus meer hersenspoelen), meer ambtenaren, steuntrekkers en immigranten (breder links electoraat) en een economie die in de soep loopt (dus meer werklozen, meer afhankelijkheid van de overheid). Hans Anders, hoe is dit tij in godesnaam te keren?

Zeddegeizot | 12-10-06 | 10:36

Ooit van vrijheid van meningsuiting gehoord, zowel in spraak, beeld als in schrift achterlijke kankerhomeaux dat je bent?!

gigigi | 12-10-06 | 10:29

Niet alleen de PvdA roert zich, het CDA gaat zelfs nog verder in het 'beschermen' van de kijker:

Kamerlid Joop Atsma wil dat de mediawet wordt aangepast: „We moeten strenger worden in wat wel en niet kan op tv. Met censuur heeft dat niets te maken. De vraag moet zijn: is dit goed voor de samenleving?”

Welkom terug in de jaren '50.

http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article509191.ece/Ethiek_Televisiemakers_Gedragscode_smoort_de_creativiteit#readers_responses

Patrick Bateman | 12-10-06 | 10:21

Voordeel: over een jaartje of drie kijkt er niemand meer naar dit soort
ouderwetse zenders .....

QuidProQuo | 12-10-06 | 09:29

We hebben het over censuur van de hoogste plank, ArieB.
.
Politici vertellen ons wat we wèl of niet mogen zien.
Dààr hebben we het over.

filter | 12-10-06 | 09:18

Kortzichtig, goedkoop en doorzichtige verkiezingsretoriek.... Erg selectief ook weer om hierop in te springen en dan ook nog eens alleen op die Natasja... Er zitten ook vaders in de gouden kooi, hoor je niemand over. Hoe zit het met de deelnemers van Big Brother, zitten ook vast ouders bij.. Verder zijn er ook programma's waar de kandidaten voor geld ruggemerg en rotte visseogen eten. Programma's als Temptation Island kunnen dus ook niet meer.... (niet dat ik dat als verlies zou zien, maar dat terzijde).
Dit kun je ook niet afbakenen, want papa mag dan ook niet meer een halfjaar (voor geld) in de off-shore werken. Mama mag niet (voor geld) voor een jaar bij een bank in Azie gaan werken.
Dit slaat echt kant nog wal, de politiek zou hier boven moeten staan en moeten uitgaan van de eiegen verantwoordelijkheid van mensen. Blijkbaar vinden de deelnemers van de gouden kooi het niet zo erg, anders hadden ze het niet gedaan. Het is ook niet zo dat de kinderen van die Natasja ergens onder een brug liggen te slapen, die zijn gewoon thuis bij papa.... waar hebben we het over???

ArieB | 12-10-06 | 09:09

er is allang staatscensuur, we leven niet meer in een vrij land

voorbeeld? vlaams belang heeft nu 33 procent van alle stemmen. Het aantal zetels verdubbelde. In antwerpen (waar meer dan 25 procent allochtoon is) stemde een half procentje minder mensen op VB, maar zijn ze nog altijd de een na grootste partij (alleen SP heeft er meer, de andere partijen hebben ieder nog geen 15 procent).

een derde van de vlamingen stemt vlaams belang. Cordon sanitaire. Ze komen niet aan het woord. Ze worden besmeurt. Beledigt. Gedemoniseerd. Wat is op het nieuws? niet: 'een derde van de vlamingen stemt inmiddels VB', neen, 'VB tot staan gebracht in antwerpen', daar opent het 'staatsjournaal' mee.

het is duidelijk: het journaille heeft geen enkele behoefte de waarheid te laten zien, en is alleen maar een extensie van de staat. Vlaams Belang moet naar beneden gelult worden, de wind uit de zeilen genomen worden.

wel durven ze dan nog een item te hebben over 4 procent voorkeursstemmen aan allochtone kandidaten 'een groep stemgerechtigden waar WEL naar geluisterd moet worden'. Schijnbaar.

De media willen pappen en nathouden. Liegen desnoods. Een groot gedeelte van de belgen stemt VB. Verzwijgen, onderschoffelen, net doen of ze er niet zijn.

als een groep mensen in een democratie ergens voor kiest (al is het de sharia, nietwaar, donner?) dan moet de democratie dat ook uitvoeren.

als meer dan vijftig procent van de antwerpenaren van autochtone afkomst de allochtonen meer dan zat is, dan moet je niet pappen en nathouden, of net doen of ze niet bestaan, die VB stemmers, maar dan moet je DOEN wat het electoraat WIL: STOP DE ALLOCHTOON.

nederland voor de nederlanders! belgie voor de belgen! moslims terug naar moslimlanden! pas DAN zal er vrede zijn.

maar de media laten een scheef beeld zien.

staatspropaganda.

na de vrijheid van meningsuiting is nu de waarheidsvinding van het journaille aan de beurt.

ik wil niet leven in een land, waar de journalisten staatspropaganda spuien, zonder ons op de hoogte te brengen van de FEITEN. Zitten we hier in china? of een of andere middeleeuws moslimlandje?

waar zijn de journalisten die de waarheid durven zeggen? niet bij de staatstv...

een derde belgen stemt vlaams belang. Waarom negeren we hun stem? afbraak van de democratie. Afbraak van de onafhankelijkheid van de pers. Afbraak van de vrijheid van meningsuiting. Mooi man. Nu maar hopen dat de allochtonen zich een beetje gedragen, anders kan de staats-propaganda-machine het niet meer volledig afdekken...

er moet een 'vrij nederland' komen, die WEL tegen de islam in durft te gaan. Die gewoon de waarheid zegt over de kinderneukende profeet en zijn gewelddadige aanhang. Die WEL durft te zeggen, dat eenderde van de belgen de moslims ZAT is. Dat er iets aan gedaan moet worden.

van de overheid hoeven wij niets te verwachten. Die zijn van het type zachte heelmeester - stinkende wonden.... (en sinds kort: de waarheid verdraaien in de hoop dat de echte wereld zich vanzelf aan de propaganda aanpast)

vlaams belang heeft gewonnen. Versla dat dan.

de pers verword meer en meer van een poging ons voor te lichten tot een poging ons OP te lichten.

maar als de pers gecensureerd word, en alleen nog maar politiek correct nieuws verspreid, dan .... tja.. dan kunnen we de staatstv beter opheffen, nietwaar? want leugens en brainwashing, waarom zouden we daarvoor belasting betalen?

brullioo | 12-10-06 | 09:06

De policorkramp zorgt ervoor dat vele mensen creatief gaan zoeken naar mogelijkheden om de werkelijke werkelijkheid te beschrijven en niet zoals nu vaak door de redacties wordt geeist, dat zij vooral de gewenste werkelijkheid beschrijven. Dat leidt nagenoeg altijd tot bagger kwaliteit op radio, TV en print.

Een voorbeeld van baggerkwaliteit TV zag je vanmorgen bij Goedenmorgen NL: Een turkse EU parlementarier voor de PvdAllochtonen zegt dat er in Turkije een 159 nummer voor huiselijk geweld is waar in meerdere talen geklaagd kan worden. De GMNL muts zegt niet: "dat is dan toch een bewijs dat de muzelman geweldadiger is dan de Christen" nee de muts kirt: Goh dat zou je ook niet verwachten dat Turkije voorloopt op NL"

Iedereen polycor in NL weet dat de blijf van mijn lijf huizen tot de nok toe gevuld zitten met muzelvrouwen en dat hun muzeladvocaten vaak direct aan muzeladvocaat van de muzelman laten lekken waarheen zijn vrouw gevlucht is, zodat die muzelman daar stennis gaat lopen trappen en de policor geschoolde koddebeijers en de dekens van advocaten zeggen dat zij daar niets aan kunnen doen. In een policorloze wereld zou zo'n GMNL muts geen bestaansrecht hebben maar dankzij de policor zit elke redactie driedubbelvol met mensen wiens enige taak lijkt te zijn om policor te bedrijven.

De policorkramp in NL zorgt ervoor dat dit soort flutprogramma's kunnen ontstaan en programmamakers die gewoon de werkelijke werkelijkheid willen etaleren door ontslag monddood gemaakt worden.

De roep om censuur is vooral bedoeld om het policor drogbeeld van de gewenste werkelijkheid met minder kosten in stand te kunnen houden.

Hans Anders | 12-10-06 | 08:34

bottehond 11-10-06 @ 17:54

Volgens mij kan je dan beter het CDA aanpakken. Ze probeerde zelfs al satire aan banden te leggen.. en de VVD houdt de burger monddood door ze arm en dom te houden (deed de kerk vroeger ook samen met de vermogenden) Een beetje zoals de huidige coalitie de VVD houdt ze arm, de CDA houdt ze dom... Het resultaat, mensen die alleen maar domme realitysoaps kijken...

Boeddhi | 12-10-06 | 07:50

De PvdA wilde toch ook een 'internet paspoort'?
.
Stel je voor dat wij, tere zieltjes, zomaar een anti-PvdA site/programma zien!
Dat kàn toch niet!
Waar blijft de macht, op die manier, huh.
.
Leve Nova!, Leve VARA!, Leve NOS! & Leve de Staatsomroep/Dagbladen!

filter | 12-10-06 | 07:32

Het is het gebrek aan politieke wil dat alles verziekt. Was Pim er nog maar.

Shareholder | 12-10-06 | 01:34

Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het beleid van Hoogervorst.
Zietenkosten stijgen en stijgen... waarom? omdat de ziektenkostenverzekeraars het zeggen.
Verlies draaien? aanmehoela! Ze fuseren en fuseren, totdat je straks nog maar een of twee ziekenkostenverzekeraars over hebt.
En die kunnen/kan dan elke som geld gaan vragen die ze maar willen, de "burger" moet gewoonweg betalen omdat de overheid dat zegt.
De heilige graal is tegenwoordig de grote, private corporatie, en de overheid is een marionet die de schijn van links en rechts ophoudt.
In feite willigt zowel links als rechts de eisen in die van bovenaf opgelegd worden. U wordt geprogrammeerd!

Rest In Privacy | 12-10-06 | 00:44

Wat mij betreft komen die TV programma's, de gebrekkige woordvoering op het NOS journaal incluis, voort uit de "waarden en normen" politiek.
Dit zou dan serieuze media moeten zijn, maar het is niets anders dan programmeren van mensen.
Kijk alleen al naar de volgorde: eerst krijg je dat gedoe over normen en waarden op TV, en daarna krijg je het journaal, waarin verteld wordt dat de zware, gewapende bewaking op Amerikaanse scholen eigenlijk heel normaal is.
Wat is nu eigenlijk de normvervaging?
Is dat de normvervaging onder schietgevaarlijke criminelen (door wie of wat ze ook ingeschakeld mogen zijn), of is dat de normvervaging van de overheid en het daaraan gekoppelde repressieve beleid (dat wel een aanleiding moet hebben om de gewone man, vrouw, en vooral! kind onder de duim te houden - zie de hele opzet van 9/11/2001).
Overigens, politieke partijen hebben geen principes meer, het is niets meer dan touwtrekken om maar stemmen te winnen.
En aangezien 75% "normen en waarden" politiek zo geweldig vindt, en natuurlijk het daaraan gekoppelde repressieve beleid voor mensen die bijvoorbaat een probleem (lees: terrorist) zijn, doen politieke partijen niets anders dan conformeren aan de wil van het "volk".
Alsof het een werkelijke democratie is.
Maar dat is het niet. Het "volk" wordt geprogrammeerd om zelfzuchtige consument te zijn en om nadrukkelijk zijn persoonlijke voet tussen iedere deur te zetten die hem of haar maar even niet bevalt.
Dit is de gehele opzet. Degene die er wel bij varen zijn degenen die eigenaar zijn van productielijnen - die kunnen immers de consumenten voorzien, tenminste de consumenten die geen probleem zijn omdat ze geld bezitten om uit te geven.
Onze politiek en zogenaamde "democratie" is geheel daarop berust: het is meer en meer een corpocratie aan het worden, gereguleerd door grootkapitaal, waarbij de overheid de rol heeft van het optrekken van rookgordijnen om het "volk" in de waan van democratie te laten.
Dat mensen steeds zelfzuchtiger en individueler worden, is daarvan een logisch nevenproduct.
Vandaar al die onvrede en zogenaamde "normen en waarden" vervaging, want dat nevenproduct mag natuurlijk niet: mensen zijn alleen geen probleem als ze aan het ideaalbeeld van de corpocratie voldoen; dwz als ze veel geld te besteden hebben voor luxeartikelen en verder hun mond houden.

Rest In Privacy | 12-10-06 | 00:33

@ BSE rundfunk; mee eens, normen en waarden gaan over veel belangrijker zaken als een stompzinnig tv-programmaatje en juist over die zaken hadden ze in denhaag bitter weinig fatsoen mee... Maar ja, het scoort zo lekker bij het kleinburgelijke typetje dat anders misschien wel Balkenende"fatsoen moet je doen"gaat stemmen... Nee, weer heel goedkoop allemaal...
Maar het blijft buiten kijf dat dit toch wel het voorlopige dieptepunt is wat nederlandse televisie is, als je werkelijk hiervoor de televisie aan wilt zetten lijkt de pil van drion me de beste remedie...

bubka | 11-10-06 | 23:18

nadenkeniseenkunst 11-10-06 @ 21:37

I told you. Gelukkig doe je je nick eer aan.

bottehond | 11-10-06 | 22:34

berryvanaerle 11-10-06 @ 21:59

Hahahahaha... kewle site.... puur bashen (met reden, dat dan weer wel)... jammer dat walter zo'n stuk easy meat is als je hem een paar kopstoten geeft...... dat maakt de fun weer minder. maar funny anyhow.

bottehond | 11-10-06 | 22:32

de windvaantjes hebben zelfs een eigen website. Ze timmeren aardig aan de weg. Hup hup woutertje............... www.wouterwindvaan.nl

berryvanaerle | 11-10-06 | 21:59

Tot heil van het werkende volk?Hebben ze dat in 1856 ook niet geprobeert ?Niet zo veel geleerd van wat er daarna volgde.

Wat willen ze hiermee eigenlijk bereiken ? Dat de tijd gaat stilstaan en tv en internet weer schoon en rein zijn en we in een soort heilstaat komen waarin de normen en waarden glimmend elke gemeenschap verlichten. Erg goedkoop die avances naar het CDA. Ga eens problemen oplossen , neem de samenleving eens serieus, laat visie zien in plaats van deze C&A verkooppraat enzv.

nadenkeniseenkunst | 11-10-06 | 21:37

Ik ben het eigenlijk wel met die lefties eens. Hek (of beter nog: een kist) om SBS6, om de VARA, om Geer en Goor, om Patty Brard, om MTV, om Domino D-Day en vooral om dat kudtprogramma van Antoinette Hertsenberg.

Korreltje Zout | 11-10-06 | 21:36

Van Dam. Niet Marcel dus...
Zoontje van misschien...?

Lucasje dus | 11-10-06 | 21:31

Stemmen heeft geen zin meer.
Waarom niet? Omdat alle partijen zo hoog opgeven over "waarden, normen en respect".
Dat is de neo-fascistische spil waarom alles draait: ja, u dient geprogrammeerd te worden tot controleerbaar burger, zowel in fysiek als in mentaal opzicht.
En... het lukt! Jawel, 75% van NL vindt de politiek van "normen en waarden" geweldig.
Moeilijke jongeren moeten in (concentratie)kampen, Afrikanen worden achter slot en grendel geslagen omdat ze niet in het kader van Verdonk passen, rokers zijn criminelen, ga zo maar door.
Intussen zijn rechten en plichten verdrongen door "normen en waarden".
Dat is het credo van de neo-fascistjes.
Als u maar doet zoals zij vinden dat u moet doen.
Wordt het niet weer eens tijd voor onze overheid om een bezoekje aan Bush te brengen, hmmmm...?

Rest In Privacy | 11-10-06 | 20:47

Zie je het al voor je, Cohen op de thee bij ome John...?
Mooie dialoog zal dat worden....

Dwaaaas | 11-10-06 | 20:32

@CoJoNes 11-10-06 @ 19:24
Ik hoop van harte dat je gelijk hebt. Maar je schrijft ook:
_
"Alleen mensen die in hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de overheid, staan regulering voor."
_
Dus je bedoeld slechts: Werklozen, gepensioneerden, langdurig zieken, ambtenaren, gezinnen (kinderbijslag), iedereen met huursubsidie, maar vergeet ook niet alle mensen die werken bij gesubsidieerde instellingen (artiesten, televisie) enzovoort? Kortom, 50-75% van de bevolking? En laat links nu net die stemmen "kopen" (stem op ons, dan is je inkomen zeker). Je hebt mijn zorgen helaas niet weggenomen.

Zeddegeizot | 11-10-06 | 20:32

De ambtenaren van de overhead moeten wegen aanleggen e.d. en verder hun bek houden. Als ze tijd hebben dit soort self serving fascistische overheidscontrolemechanismes te bedenken lijkt me dat er te veel zijn, dus daar is ruimte voor ontslag en afslanking.

Henk Hunk | 11-10-06 | 20:18

@superjan
dude, het gaat fout bij muiden en bij 105, 106 en 107

CoJoNes | 11-10-06 | 20:09

@cojo> nou beste man, dr valt weinig in te voegen where i come from. De wegen tussen 035 en 020 hebben egt te weinig capaciteit.

superjan | 11-10-06 | 20:05

ot@superjan 11-10-06 @ 19:48
Het probleem ligt niet bij de breedte van de wegen, het probleem ligt bij de breedte van de in- en uitvoegstroken en de lengte daarvan. Maak je die allemaal 3 baans en knijp je ze langzaam terug naar een 3 baans weg heb je geen enkel probleem meer. Nederlanders moeten alleen nog even leren ritsen en doorrijden tot ze er tussen kunnen. Daar gaat het fout.

CoJoNes | 11-10-06 | 20:01

Ze weten bij de pvda echt wel wat goed voor je is.
en jullie, het domme klootjesvolk maar protesteren.
als jullie zo doorgaan nemen ze vast maatregelen,
om dit gekoer te beteugelen.
dan schieten ze wat klootjes dood.
voor jullie bestwil, uiteraard.

OU812! | 11-10-06 | 20:00

vies en vunzig aha, voeg daar het woord pedo aan toe en ge zit in purmerend

purmerendzuigt | 11-10-06 | 19:57

CoJoNes en koerbagh, volgens mij hebben jullie de leeftijd der wijzen (ouderen) bereikt. Hulde!

rosalie | 11-10-06 | 19:52

ot>

heren dames politici lezen jullie even mee...

WAT ZIJN jullie toch een stel kudjes.
Nou ligt er een plan om eenvoudig die dagelijkse kudt files tussen 035 en 020 op te lossen. En dan gaan jullie weer lopen twijfelen en draaikonten en zeiken en zeuren. en vooral UITSTELLEN Wat een misselijk stelletje kudtmongeaulen zijn jullie. Die wegen naar 020 moeten direct verbreed worden. En Dijksma, jij stom wicht met je je gemene oogjes en je kleurspoeling, je moet die arme lieden, die elke dag 1 uur doen over 15 kilometer traagweg, niet als inzet van je betweterige geneuzel gebruiken. O zo ... kudtjes!
De A9 en de A1 en de A10 moeten gewoon naar 10 baans en snel een beetje.

superjan | 11-10-06 | 19:48

@Treger 11-10-06 @ 19:25

Laten we jouw gedachte eens doortrekken. Hoe kun je aan de ene kant kinderopvang en gedwongen emancipatie propageren, als je aan de andere kant impliciet zegt dat een moeder thuis hoort te zijn bij haar kinderen. Is het straks zo, dat ik als vader niet meer 2 weken voor m'n werk naar het buitenland mag, omdat ik dan te veel 'papadagen' mis?
De vergelijking lijkt gezocht, maar de analogie is sterker dan je denkt.
Waar begint werk en houdt entertainment op? Het beroep actrice wordt verboden voor vrouwen met kinderen?
Begrijp me goed, wat mij betreft is die Natasia zo geschift als een pak karnemelk, maar wie ben ik om haar beperkingen op te leggen omdat ze moeder is, het is toch niet zo dat haar kinderen aan hun lot zijn overgelaten?
Als je aan de ene kant alles in het werk stelt om vrouwen weer aan het werk te krijgen en ze en passant ook nog opzadelt met een minderwaardigheids complex als ze huisvrouw wilen worden. Als je om die reden zelfs kinderopvang gratis wilt maken, waarom wil je dan als politiek een moreel ethische grens stellen bij entertainment. Entertainment betaalt een heleboel rekeningen voor de staat.

CoJoNes | 11-10-06 | 19:38

Ik wil niet veel zeggen maar ik ben het helemaal eens met dat trouw artikel:
zijn altijd wel mensen te vinden die gek genoeg zijn om hun kinderen in de steek te laten of zichzelf te vernederen. Het zijn mensen die zich niet realiseren dat je dagelijkse aanwezigheid in de huiskamers van vrienden, familie en buurtbewoners je eigen leven of dat van je kinderen kan ruïneren.

En dat is nog eens waar ook. er zijn gewoon teveel mensen die zich dingen niet realiseren triest genoeg.

Treger | 11-10-06 | 19:25

@Zeddegeizot 11-10-06 @ 18:10
Het is geen verrassing als ik je vertel dat ik aan de rechterkant van het politieke spectrum sta, volgens de geldende normen dan. Ik denk alleen wel dat je met je post een beetje doorschiet. Het is de politiek nog nooit gelukt om censuur en regulering écht door te drukken. Denk aan RTL Veronique, dat via een u-bocht vanuit Luxemburg uitzond, om zo het verbod op commerciële televisie te omzeilen.
Bovendien moet je je realiseren, dat zo'n 5% van de bevolking slim genoeg is om de aanval te openen op censuur en alles wat er naar riekt en dat die 5% relatief invloedrijk is. De PvdA doet niet voor niets zo snel aan damage control. Sites als Geenstijl, Frontaalnaakt en Het vrije volk berichten continu over dit soort inperkingen van burgerrechten en miljoenen mensen lezen dat. Burgers houden niet van betutteling, daar ben ik van overtuigd. Alleen mensen die in hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de overheid, staan regulering voor. Alle anderen hebben vooral last van de overheid en laten dat nou net de mensen zijn die de middelen hebben er tegen te ageren.

CoJoNes | 11-10-06 | 19:24

-weggejorist-

loppa | 11-10-06 | 19:13

@karmahead 11-10-06 @ 17:16

Je hebt Donner toch wel gehoord? Verbod op kinderbesnijdenissen zou veel te veel ingrijpen in de rechten van volwassenen. Ies Kultoer en de joden doen het ook al jaren. Basta.

Of mensenrechten geschonden worden of niet maakt niet uit, kinderen hebben net zoveel recht als de baljuws en kerkraden bepalen. Subjectieve reli-wetgeving is helemaal in, mensenrechten gelden beperkt. We leven immers in een modern land dat kinderen heet te beschermen. Denk dus niet dat je als 17 jarige willens en wetens en met toestemming van je ouders een piercing mag laten zetten. Welnee, stel je voor! Afsnijden mag en een oorbel hoort alleen in je oor. En dan eigenlijk alleen als je een meisje bent natuurlijk. Eigenlijk.

Ex-PnvD moet ook maar een kerk beginnen. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Peniskokeren is bij sommige culturen helemaal in, kindertjes die met een soort protese-dildo erecties uitbeelden, gewoon in het openbaar. Moet in Nederland ook kunnen, toch? Is vrijheid van godsdienst. Dat die godsdienst oorspronkelijk niet uit Nederland komt doet er natuurlijk niet toe, we kennen meer godsdiensten die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. Godsdiensten die de lichamelijke integriteit van wilsonbekwamen aantasten en rechtsbescherming genieten. Dus waar wachten de heren op? Wie weet vinden heel wat jongens zo'n peniskoker best geyl.

Christen Verbond Nederland wil inderdaad censuur. Sinds een paar jaar hebben wij ook piepjes op RTV, satire is eigenlijk niet gepast en fatsoen moet je doen. Ja. Fatsoen. Fatsoen houdt onder andere in dat je met messen en schaartjes in gillende kinderen gaat knippen. Hypocriete rakkers. Zelfs aan honden mag je niets meer wegjorissen, bij varkens is het binnenkort ook afgelopen. Bij kinderen mag het wel. Bij deze stel ik voor dat pro-besnijdenis politici zich morgen melden voor een afspraakje bij de snijdokter. Krijg je een prikje, voel je niks van, daarna is er een leuk feestje met cadeautjes. Oh ja, er kunnen complicaties of ongelukjes plaatsvinden, helaas. Dat heb je nu eenmaal met 'medische' ingrepen. Gebeurt ook in Nederland met soms volledige amputaties tot gevolg, maar sssst. Mondje dicht erover. Wil je klagen naderhand? Vette pech. Mond houden.

Niet raar dat er amper actie wordt ondernomen om kindermishandeling en verwaarlozing in NL structureel aan te pakken. U weet wel, die 20 gevalletjes letsel per dag, 1 dode per week. Je moet kinderen namelijk niet teveel erkennen als individueen met grondrechten. Je kunt ze beter als onmondige 2e rangs dingetjes beschouwen, zonder daadwerkelijke inspraak tot ze 18 zijn. Laat hen vertegenwoordigen door mensen die zich in principe verantwoordelijk en voorbeeldig zouden moeten gedragen. Volwassenen die uiteraard recht hebben op hun eigen dingetjes, als het maar niet te sexueel of te grof wordt natuurlijk, want dan zijn we er als de kippen bij. Nou ja, bijna. Soms.

Repperdeklepklepklep | 11-10-06 | 19:12

"Uitingsvrijheid"Wat is dat nu weer voor newspeak?

de honden blaffen... | 11-10-06 | 19:12

van de kraats 11-10-06 @ 18:54

Vraag maar aan Jan Mao, die weet er wel raadt mee

Dwaaaas | 11-10-06 | 19:01

Geen censuur, wel respect, ..... geen respect ? dan censuur :-)

Badeendje 11-10-06 @ 18:18

Jij snapt hem volledig, vrees ik.

van de kraats 11-10-06 @ 18:21

Yep....

bottehond | 11-10-06 | 18:56

Hmmm what is next
Verbod op sataire
je moeten houden aan het handboek hoe word ik een politiek correcte
nederlander
nou reageerders vul eens aan?

van de kraats | 11-10-06 | 18:54

Willen we niet meer het lijstje "Journaal, Nova, alles van de Vara en natuurlijk de Volkskrant." dan moet ik echt gaan braken namelijk.

GoedemorgenDezeMorge | 11-10-06 | 18:51

En de combinatie van poltici en journaille zoals we dat hier de laatste decennia hebben gezien vormt een stinkende poel waarbij vergeleken de geur van zwavelwaterstof een hemels parfum is.

duimdrop | 11-10-06 | 18:49

Sommigen van ons herinneren zich miscchien nog wel hoe braaf het journaille hier zich hield aan de zelfopgelegde gedragscode tijdens de Greet Hofmans affaire. De Nederlanders werden toen geinformeerd via de Duitse media die blijkbaar toch minder braaf waren.
Persratten zijn hoeren (Sorrie dames van het vak, ik besef dat ik jullie hiermee zwaar beledig)

duimdrop | 11-10-06 | 18:47

Volgens mij helemaal geen slecht verhaal van die PvdA'ers. Het item is alleen gejat van het CDA dat met zijn normen en waarden gehuichel nogal de wind in de zeilen schijnt te krijgen.

Jeremia | 11-10-06 | 18:46

Ik snap de verbazing niet zo.
Waren het niet de Nederlandse journalisten die zich tijdens de bezetting zo braaf aan de Duitse gedragscode hebben gehouden, dat in dit land de censuur nooit officieel is toegepast?
Denken jullie nou echt dat het journaille van nu heel anders is dan dat van toen? Persratten zijn altijd zichzelf en de maatschappij prostituerende hoeren geweest en dat is heden niet anders.

duimdrop | 11-10-06 | 18:41

Kudt volk dat linkse tuig.... HEK EROM zeg ik u.... en op slot uiteraard!

Lachende Scheerkwast | 11-10-06 | 18:36

Het wordt tijd dat links NL in het arabisch gaat propageren, kan ik het niet meer lezen.

te-el buis | 11-10-06 | 18:32

Aanvulling jij denkt dat ze weer terug willen naar de periode 8 jaar paarse ramp?

van de kraats | 11-10-06 | 18:23

botte jij bedoelt sataire E.d
kritische programma,s over bv.bepaalde problemen welke er spelen
sla ik de spijker opde kop?

van de kraats | 11-10-06 | 18:21

Wat is de volgende wens van de PvdA?
Concentratiekampen?

Bunt | 11-10-06 | 18:20

Geen censuur, wel respect, ..... geen respect ? dan censuur :-)

Badeendje | 11-10-06 | 18:18

koerbagh 11-10-06 @ 18:00

De linkse piemel en ik zijn het vaak oneens, maar op het thema vrijheid staan die slechtgekapte hanenkam en ik zij aan zij. No Pasaran!
Waar het mij om gaat dat ik al een vermoeden heb welk soort vrijheid van meningsuiting de pvda éigenlijk voor ogen heeft met dit oliedomme voorstel. En dan die zelfbenoemde status van verdediger van de vrijheid van meningsuiting. Zum Kotzen. Deaud aan die mind- fuckers en wel subiet!

bottehond | 11-10-06 | 18:16

@Allen die in dit stukkie weer lekker een reden zien om lekker de PvdA te bashen:

Hebben jullie dit stukje wel gelezen? M.i. zou het evengoed van een politicus van iedere andere NL partij kunnen komen, uitgezonderd CDA, SGP en CU. Die gaan nog liever verder dan een gedragcode, dan praten we over censuur!

speaks softly, but.. | 11-10-06 | 18:12

Klopt als een bus.. Wat je niet ziet is er niet.Sommige mensen die ik ken durfen mijn linkjes niet eens meer aan te klikken,omdat ze het geweaun niet willen weten.Dus die mensen stuur ik dan maar deze meestal...
www.dumpalink.com/media/1145694424/How...

de grote Anti | 11-10-06 | 18:11

In absentio reaguurder Hans Anders: Een jaar geleden kondigde Bos aan alle bezuiningen op de publieke omroep terug te willen draaien. De voorspelbare reactie: De PO zette Bos voortdurend in een zonnig daglicht terwijl de regering maar incompetent, gemeen en asociaal was. Goeie deal: "Jullie (P.O.) krijgen geld van mij (Bos) in ruil voor positieve berichtgeving zodat ik gekozen word. Stapje hoger: PvdA zit al oververtegenwoordigd in het onderwijs (boekjes waar de rechterhelft ontbreekt, de leraar op de geytenwollen sokken), en in de ambtenarij: Ik noem een WRR, die heel toevallig stelt dat de verzorgingsstaat moet worden uitgebouwd naar Zweeds model (echo?). Wie zit er in de WRR? Heel gek, voornamelijk PvdA en linkse kornuiten. (WRR behoort objectief en onafhankelijk te zijn.) De alomvattende strategie van links is om de psyche opnieuw te "programmeren" via onderijs, media en overheid. Wat daarbij hoort is het bashen van de commercie, Talpa voorop. Mensen, als ik zo door ga en er komt een linkse coalitie, dan kom ik in het heropvoedingskamp van Maorijnissen.

Zeddegeizot | 11-10-06 | 18:10

Dat gezeik altijd, meestal is de bevolking wel slim genoeg (of vind er iemand dat talpa veel kijkers trekt). Nederland is gewoon nog verzuilt, en we kijken het liefst naar mensen met ongeveer dezelfde mening...

Wat ik jammer vind is dat
a, de PvdA politiek geen keuze maakt
b, niet hard genoeg het CDA de grond in boord
c, ze met dit mierenneukerige gedoe kiezers proberen te winnen.

Politiek is hard, VECHT VOOR JE STANDPUNT!! (maar wel met woorden)

Mikado | 11-10-06 | 18:08

@CoJoNes 11-10-06 @ 17:58:
Prachtrig inderdaad, ik help het hopen... Behalve dan dat het tegen die tijd niet meer door Ria Bremer (leeft die nog?) gepresenteerd moet worden. Misschien is het iets voor Sophie Hilbrand tegen die tijd. Als ze dan zelf ook kindertjes heeft -en dat moet met al dat spuiten en slikken toch een keer lukken- is dat wellicht een leuk programma voor haar om te doen.

koerbagh | 11-10-06 | 18:02

Wat een volslagen krankzinnigheid brengen de komende verkiezingen in die verkalkte hersenen der sociaal democraten toch teweeg.

vinque | 11-10-06 | 18:01

@bottehond 11-10-06 @ 17:54:
Rustig maar botte... *slingert oom botte een bot toe*
Laat je niet opnaaien door agent provocateur LucasdeLinksel*l. Het komt er toch niet van. Alles blijft bij het oude, het is alleen maar verkiezingsrethoriek. Je weet tog dat er in dit land nooit iets wezenlijks verandert? Iedereen roept maar wat. Pas na een oorlog of revolutie zijn we in dit land geneigd iets anders te proberen.
Zo gaat dat al 2000 jaar.

koerbagh | 11-10-06 | 18:00

Hans? Weest snel of ik duik er zelf in...

Zeddegeizot | 11-10-06 | 17:59

@koerbagh
het zou mij inderdaad een lief ding waard zijn, als mijn dochter over een jaar of 7 naar programma's als Stuif-es-in zou kunnen kijken.

CoJoNes | 11-10-06 | 17:58

Waar is Hans Anders eigenlijk?

Zeddegeizot | 11-10-06 | 17:57

We vragen van hen niks meer en niks minder dan respect. Respect voor de kandidaten, respect voor hun omgeving, respect voor de maatschappelijke effecten van programma’s of clips.
---
Gatverdamme, de PvdA = Ali B...

da wizard | 11-10-06 | 17:57

" De PvdA voelt zich als verdediger van de uitingsvrijheid geroepen om programmamakers, artiesten en clipproducenten aan te spreken op de manier waarop zij hun vrijheid invullen."

Die smeerlappen zullen kost wat kost hun greep op ons denken willen houden. Internetpaspoort, censuur... what's next... Botte zegt: hooivorken uit het vet, klompen aan en op naar het pvda politburo voor een pittig gesprek. pvda: ga eens heel erg mors deaud! Burgerfascisten zijn jullie!

bottehond | 11-10-06 | 17:54

Niemand heeft het over de gevolgen voor Nena :(

Ridge Forrester | 11-10-06 | 17:54

Vandaag gedragscode
morgen censuur
overmorgen heropvoedingskampen.
Want het kan toch niet zo zijn dat iedereen zelf maar een beetje gaat zitten bedenken wat hij toelaatbaar vindt.

binnengewoon | 11-10-06 | 17:50

En toch heb ik wel eens heimwee naar gewoon ouderwetsch entertainment op de buis als Avro's Wiekent Kwis, Willem Ruis in de tent, de Showbisskwis, Wedden Dat...? Stedenspel, Zeskamp en die dingen... Gewoon omdat dat al zo stijlloos slecht was. Ook de woorden stijlloos en slecht zijn aan inflatie onderhevig.
Ik vond vroeger Abba ook kudt, nu vind ik het af en toe een verademing op de radio. Je vraagt je af wat voor ongelovelijke bagger er over 20-30 jaar uitgezonden gaat worden.

koerbagh | 11-10-06 | 17:50

Ik vind het van weinig RESPECT getuigen dat politici mij te dom vinden om zelfstandig beslissingen te nemen!

Patrick Bateman | 11-10-06 | 17:48

De windvaantjes hebben lef. Over staatsondermijnende tv spreken terwijl je net je okee gaf aan oa titelsponsoring en merchandising van staatstv. Wie ondermijnt hier nou de samenleving ?

Shareholder | 11-10-06 | 17:44

Fuck censuur, ik wil de koningin aardappel schillend zien in een programma met naakte mensen...

da wizard | 11-10-06 | 17:43

Het woord respect doet tegenwoordig meer denken aan boze heren die samen een meisje inelkaar trappen, gewoon om de hoerrr een lesje wormen in naarden bij te brengen.

Jan Passant | 11-10-06 | 17:41

Dat talpa een bagger zender is heeft ie groot gelijk in, maar daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.
Dat er bagger programma's worden gemaakt heeft meer te maken met het nivo wat er naar kijkt, want als een programma geen kijkers trekt is het zo weer van de buis.( talpa is hier erg goed in!).
Als een programma je niet bevalt dan zet je een andere zender op! . Of zet die bak uit voor mijn part.
Ik heb hiervoor tutje regering niet nodig.
Als je het mij vraagt zijn het juist de PVDA stemmers die naar Teletokkies kijken en dergelijke meuk, want dat is van het volk voor het volk.
blerfffffffff

puntkop | 11-10-06 | 17:41

de pvda probeert stemmen te winnen door in te spelen op de algemene afkeer tegen talpa. natuurlijk mag dat, maar de tv is al tig jaar zwaar klote, en de commercialisering is wel goed begonnen in de tijd dat de PvdA in de regering zat.

frozenhenk | 11-10-06 | 17:38

Respect is een zelfde soort fenomeen als solidariteit. Respect heb je of heb je niet, je kunt niemand dwingen tot respect. Net zo min als dat je iemand kan dwingen tot solidariteit. Ik heb mijn vriendin ook niet gevraagd of ze verliefd op me wilde worden.

CoJoNes | 11-10-06 | 17:32

"Geen Censuur, wel respect"

gaan we weer.....

Fitz | 11-10-06 | 17:30

@independ 11-10-06 @ 17:24
Ik denk dat je @karmahead's punt uitstekend illustreert. Dopen is nog tot daar aan toe, ongevraagd niet wilsbekwamen voor het leven verminken is een heel ander verhaal. Helemaal als dat gebeurt vanuit een religieuze k*tfrustratie.

CoJoNes | 11-10-06 | 17:30

@ independ, ik baal ervan als een partij (welke dan ook!) zo goedkoop stemmen probeert te trekken terwijl ze een onderwerp als dat ik noem links (letterlijk) laten liggen. Daarbij is er wel een verschil tussen wat spetters water of asociale kinderverminking.

karmahead | 11-10-06 | 17:28

Van Dam heeft we gezorgd dat dit @#@ kabinet de eerste stappen heeft gezet aangaande SPAM regelgeving... en vooral TEGEN spam.

Zo'n gedragscode is toch niet zo slecht? Bijstandsmoeders een miljoen voorhouden om zich zelf op te sluiten.. tsja.... wat mij betreft mag het, maar het blijft idioot. John en Linda samen een jaar opgesloten in een huis. Dat is aardig - ben benieuwd hoe snel hij aan haar tieten zit.

MrWorf | 11-10-06 | 17:25

karmahead 11-10-06 @ 17:16 Een Hirsi Ali fan? Waar bemoeien je in godsnaam mee? Als een ieder eerst naar zichzelf keek en minder vaak naar anderen was zeker 20% van de k*tfrustraties in NL verholpen. Niemand verbied je om te dopen en div andere tradities.

independ | 11-10-06 | 17:24

@karmahead
Chappette voor je inspanningen tegen kinderverminking, ik vind eigenlijk dat je per topic één keer een link en een comment over dat topic mag plaatsen, maar helaas, mijn 0,0001% aandeeltjes telegraaf geven me net iets te wienig invloed.

CoJoNes | 11-10-06 | 17:22

@ Bunt

Nogmaals, de godsvrezende rechtse rakkers van het CDA/SGP/CU staan heel wat verder vooraan wanneer het staatscensuur betreft.

viktor kanzyani | 11-10-06 | 17:22

Wat een gelul, Het enige echte geloof is het kapitalisme en TV producenten zijn gewoon ondernemingen, NIEUWSFLITS!!!! Juist hierom zijn de publieke omroepen in het leven geroepen.

Pablo's ijscocar | 11-10-06 | 17:21

Voordat je weet hebben we danzij de Linkse Kliek een minister van censuur.

Bunt | 11-10-06 | 17:20

Nou heb ik al een poosje het internet en surf ik op de digitale snelweg dat het een lieve lust is. Misschien dat ik ook maar eens aan de televisie moet, of wacht ik beter nog even?

CoJoNes | 11-10-06 | 17:20

@TT @ 17:12

Waar ben jij zoal mee bezig dan, behalve fantasieloos neuzelen?

donald_fuck | 11-10-06 | 17:17

Je moet wel erg geesteziek om op één van de Nederlandse Socialistische Partijen te stemmen.

Bunt | 11-10-06 | 17:16

Dat er in nederland kinderen besneden worden vanuit geloofsovertuiging hoor ik ze niet over. Ook niet over die nederlandse artsen die er aan mee doen. Kost ze zeker zetels GA EENS DEAUD !!! www.besnijdeniscentrum.nl/index.php

karmahead | 11-10-06 | 17:16

LLL hoezo instant update: dat betreffende artikel werd al om 11.31 gepubliceerd.
Bashing is seau sneu.

kneuterzak | 11-10-06 | 17:15

Ja hallo, dat stond vanochtend al te lezen [NOS + RTL teletext], maar soit
>
Deze gedragscode lijkt leuk en aardig, maar het gaat er natuurlijk om de niet-links pers te muilkorven, zoals die PvdA partyvoorzittert [naam vergeten, zoals nemand meer weet hoe die vent heet] eerder dit jaar al voorstelde: hij was tegen openbaarmaking van gelekte informatie ed want dat kwam hem natuurlijk niet zo goed uit. Gelekte inforatie geeft tenslotte aan dat het anders zit dan het publiek wordt voorgehouden.met het excuus van die gouden kooi - waar toch al niemand naar kijkt

Tobi | 11-10-06 | 17:13

Ben niet zo'n PvdA liefhebber maar qua censuur heb ik meer angst voor de jezuitenratten van het CDA / SGP / CU

viktor kanzyani | 11-10-06 | 17:13

Ze hebben nog gelijk ook. Het gaat niet om verbieden maar om aanspreken. En al die zieligerds die zeggen dat het ´mijn leven is waar ik iets over te zeggen heb´ nodig ik uit eens te vertellen waar ze zoal mee bezig zijn. Eerste invulling... eh h h h nogal weinig.

TT | 11-10-06 | 17:12

Ik zou er graag over meepraten maar ik kijk geen talpa.

Multikuli | 11-10-06 | 17:12

@koffiepot 11-10-06 @ 16:58:
Ja, het CDA met de censuur-plannen wordt pas weer NA de verkiezingen aangepakt als Balkenende IV-VIII in het zadel is geholpen. Je weet toch: eerst zorgen voor een kut-kabinet en dan is GeenStijl weer 4 jaar lang van kopij verzekerd. Dan pas wordt de kultuurkamer van het CDA weer op de hak genomen.

koerbagh | 11-10-06 | 17:11

Uitsluitend mensen die door de rechter onder curatele zijn gesteld moeten tegen zichzelf beschermd worden.
Voor de rest MOET gelden: vrijheid om jezelf voor l*l te zetten als je die paar euro's nou zo belangrijk vindt.

Patrick Bateman | 11-10-06 | 17:11

Zooooooo, godverdomme, mijn allerlaatste rest kots is er ook uit!!!!
Dankzij die kudt PvdA.

gigi gorgonzola | 11-10-06 | 17:08

de heren lezen de VIVA?

OoO | 11-10-06 | 17:07

Bij benadering helemaal inderdaad, Faustus.

Shareholder | 11-10-06 | 17:06

Nena (Y)!

Ridge Forrester | 11-10-06 | 17:05

Lucas, ik mis het woordje R.E.S.P.E.C.T. in je verhaaltje. Verder gaat het ook nergens over. Maar het past wel in het thema van de dag: Backbenchers & No-benchers

koerbagh | 11-10-06 | 17:03

Van Dam heeft gewoon gezonde thermonucleaire ambities. Als testgebied stel in de randstad voor. Een hek erom en fire in the hole.

El Gouda | 11-10-06 | 17:03

"Maar wij voelen ons als verdedigers van die vrijheid geroepen om programmamakers, artiesten en clipproducenten aan te spreken op de manier waarop zij die vrijheid invullen."
Bemoei je met je eigen zaken rooie hond, ik bepaal zélf wel wat goed voor mij is, daar heeft Nederland jullie niet voor nodig!

Patrick Bateman | 11-10-06 | 17:01

Vrije nieuwsgaring en socialisme gaat nu eenmaal niet samen, daarom hebben beroemde socialisten zoals Mao, Hitler en Stalin ook een gedragscode ingevoerd.

Dr. Faustus | 11-10-06 | 16:59

Dat ze nog zo hoog in alle peilingen staan zegt veel over ons land.

Lucifer | 11-10-06 | 16:59

Ik ben bang dat het weer genuanceerd links bashen wordt.

koffiepot | 11-10-06 | 16:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl