Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutger gaat fakkelen tegen Wilders

wilderssysteemhatendeuitslu.jpg Doortastend protest in Arnhem gisteren waar een handjevol boeroepers een ware fakkeltocht organiseerden tegen het gevaar dat Geert Wilders heet. Terwijl de PVV een bijeenkomst hield in het Arnhemse hotel Haarhuis verzamelden zich buiten the usual suspects: Ongeschoren Indymedia volk met enorme oorbellen, capuchonklootzakjes inclusief hun neefjes/broertjes/zoesjes en natuurlijk overige systeemliefhebbers uit Oost-Nederland met een *kuch* zeer gegronde angst voor opnieuw rijdende treinen. Overigens trok Rutger ook enkele publiciteitsschuwe Wilders-adepten voor de camera. Alsmede de Grote Blonde Leider zelf. REPORTAGE

Reaguursels

Inloggen

@Prins Pils
Denk dat je koffie en thee een tikkeltje doorelkaar haalt... Wellicht iets te veel van je eigen nick naar binnen gegoten? Je commentaar is in ieder geval wèl bezopen...

Douwe Egberts | 04-11-09 | 13:25

Douw Egberts|04-11-09|10:56
Tijd voor (Douwe Egberts) thee drinken is voorbij!
Ga jij maar uithuilen bij je moslimvrienden op "JOOP"

Prins Pils | 04-11-09 | 13:02

Betaald de PVV GS voor dit soort propaganda?? ~Tjongejonge, wat een vertoning GS! Beetje jammer hoor! Ben er een beetje klaar mee... Next topic en dan nu graag de belangrijke onbelangrijke dingen, afgesproken?

Douwe Egberts | 04-11-09 | 10:56

ecologiste | 03-11-09 | 14:58
Och ja ... het schrikbeeld van de PvdA doet het altijd goed. Je zou er bijna anti-democraat van worden.

Simon_GS | 04-11-09 | 10:30

Mochten de moslims straks de macht overnemen in Europa door een invasie en/of door een interne machtsovername vanuit Europa zelf, dan zou het niet denkbeeldig zijn, dat dat soort types -multiculturele linksmensen- ook aan de boom eindigen. Moslims hebben een hekel aan mensen als Wilders omdat hij tegen de islam is, maar kijken neer op landverraders die de onnatuurlijke behoefte hebben hun eigen soort en cultuur uit te roeien.

Misschien is het wel zo dat in het geval van een machtsovername, de onnatuurlijke linksmensen opgehangen worden terwijl de Wildersaanhangers geweldadig gedwongen worden zich tot de islam te bekeren.

De (jihadistische) moslims laten de linksmensen met rust. Hieruit concluderen de linksmensen dat de moslims hen goed gezind zijn. Ze worden echter gewoon beschouwd als nuttige idioten. Dat zijn ze ook en dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat veel van dat soort types niet met allochtonen omgaan maar het wel propageren en denken dat kritiek op de islam racisme zou zijn. Het zijn gewoon dombo's. Daar moeten we een keer eerlijk in zijn.

Zernike | 04-11-09 | 10:19

Die rooie (sic) klaareauver met die ponsgaten in zijn oren heeft het "kuch" goed begrepen waar het hier om gaat.
Door de democratie moeten we in ons land een ondemocratische beweging alsch de PVV tolereren.
In goed Nederlandsch: Tolerating the intolerant.
O nee, dit stond ooit in Newsweek en toen ging het eauver de mohammedanen.

wachtmeester de bruy | 04-11-09 | 07:16

ik liep gisteren mee in de demonstratie. wat ik eerst wil zeggen is dat deze demonstratie is gelopen tegen racisme en uitsluiting. dus niet om criminelen groen licht te geven. ik ben zelf een gewoon iemand die naar school gaat, werkt, en veel geld voor een woning betaald(met een vadur en moedur) en een lid is van PowNed. dat Rutger die 6 of 7 jongens eruit pikt die stonden te kloten en niet echt met het idee van de demonstratie bezig waren, maar meer met agressie en dom asogedrag is jammer. want er waren toch eigenlijk gewoon alleen maar rustige mensen. aan de andere kant vond ik het zelf ook jammer dat er de standaard linkse krakerleuzen als 'geen mens is illegaal' en anderen werden geroepen. omdat je daarmee niets bereikt, omdat het niet klopt. ik was er gewoon omdat ik fascisme verafschuw.

steef360 | 04-11-09 | 01:27

Ik stem zeker voor Weert, er moet verandering komen.

nick31738742 | 04-11-09 | 00:30

ik stem op geert krijg de tering maar

harryss | 03-11-09 | 23:49

héhé eindelijk weer een Wilders topic... Zou tijd worden...

copy2devnull | 03-11-09 | 23:49

@koen_c_s
"Sorry" niet nodig. Goed verhaal!!
@ PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:59
Zuiger, goeie reactie.
De koran is echter zo radicaal, zwartgallig en strikt, dat er vrijwel geen ruimte is voor een progressieve interpretatie, zoals jij dat noemt. De mensen die dat in hun goedhartigheid wèl doen (Ahmaddiyah) en de eventuele praktijk aan Allah zelf overlaten, worden gezien als ketters. Je zult ook nooit een imam of islamitische geestelijke horen beweren dat bepaalde koran-teksten niet waar zijn; de ruimte is er gewoon niet (de leer stelt dat de koran de door Mo letterlijk door Allah gedicteerde teksten bevat). Dat zou ze op ernstige consequenties komen te staan. Het is zelfs zo dat de meer gematigde koranteksten alleen voor Taqiyyah-doeleinden worden gebruikt (het misleiden van de ongelovigen zoals Alexander Pechtold en Wouter Bos; nuttige idioten dus), en dat de radicale onverzoenlijke teksten later zijn gedateerd en de gematigde teksten hebben overruled.
Zie ook
hoeiboei.blogspot.com/2009/10/herhalin...
een nuttig artikel, en zie ook de reactie eronder van ene Evert Dessing op 20:49.

Fijnstoffer | 03-11-09 | 22:14

dat luie tuig komt wel het bed uit om te demonsteren maar werken, nee... daar doen we niet aan mee. Wel ff straks de uitkering ophalen.

Dikke Worst | 03-11-09 | 21:44

@blikkoek | 03-11-09 | 15:11
Je hebt het over godsdienstvrijheid. Dat omschrijf je als: *het recht je eigen godsdienst vrij te mogen belijden*. Heeft een kind dat gedoopt wordt als het twee weken oud is of besneden wordt als het drie jaar oud is godsdienstvrijheid? Zeg maar gewoon ja of nee.

Lewinsky | 03-11-09 | 21:16

Oops, wederom aan de lange kant, sorry daarvoor, maar nu is het in ieder geval duidelijk waar de conclusies van het rapport vandaan komen.

koen_c_s | 03-11-09 | 21:09

Het grote terugkrabbelen is begonnen. Waar BN de Stem haar digitale versie van het krantenbericht middels bewerking heeft afgezwakt (zie mijn vorige bericht), Guusje ter Horst en Eberhart van der Laan vandaag voor de camera ontkend hebben dat ze het rapport al hebben ingezien, alsmede Balkenende weigerde een voorlopige conclusie te trekken alvorens het rapport uit kwam, neemt nu ook het NRC gas terug bij monde van een stuk van de hand van redacteuren Pieter Kottman en Herman Staalvan, middels een interview met Hans Moors (een van de drie "wetenschappers" *kuch*).
Waar de Volkskrant met veel bombarie, dikgedrukte hoofdletters en zelfs een poll de woorden rechtsextremist en 'aanzetten tot radicalisering' de conclusie tot een vrijwel voldongen feit presenteerde, zonder enige kanttekeningen te plaatsen bij de objectiviteit van opdrachtgevers en onderzoekers, tapt Hans Moors nu ineens uit een ander vaatje:
"Maar is er wel een rapport met dergelijke inhoud? Radicaliseringsdeskundige Hans Moors, een van de drie onderzoekers, zegt dat er een concept is, vooralsnog zonder conclusies. De eindversie moet over circa drie weken klaar zijn. Er staat volgens hem niet in dat Wilders de democratie ondermijnt of staatsgevaarlijk is."
Een rapport ZONDER conclusies... waar heeft die godverdomde Volkskrant het al die dagen dan in hemelsnaam over? Hebben ze nu ook al een koffiedikkijker op de redactie rondsloffen? (zou me serieus niks verbazen, stelletje geitenwollesokken).
En nog erger: "Er staat volgens hem niet in dat Wilders de democratie ondermijnt of staatsgevaarlijk is"Welke kuttekop heeft die conclusie dan wel gemaakt, en onder het mom van "wetenschappelijke conclusie" gepresenteerd? Wie loopt hier de boel te bedonderen, hebben ze bij die zijkbode dan nog niks geleerd van de martelhoax? Dit is niks minder dan een leugen, gaan ze verdomme weer mee wegkomen.
"Moors noemt het rapport een „invuloefening”, en een „geactualiseerde versie” van de in december 2008 door de Anne Frank Stichting uitgebrachte monitor over extremisme en radicalisering. Daarin werd de PVV al extreemrechts genoemd."
Goh, het is dus eigenlijk het oude rapport waar GeenStijl een jaar geleden de vloer al mee had aangeveegd:
"Anne Frank Stichting: "Wilders is kaalkopje met haar"
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/12/...
Wat vreemd dat een irrelevant verklaard rapport van een jaar geleden ineens de fundamenten van de rechtstaat doen schudden, en de PVV ineens staatsgevaarlijk zou verklaren. Hoeveel kost deze heruitgave de belastingbetaler eigenlijk? Drie dikbetaalde "wetenschappers" die de datum van een suggestief en uiterst subjectief politiek pamflet wijzigen doen daar blijkbaar al enkele maanden over, en hebben nog 3 weken nodig om zelfs maar tot een conclusie te komen.
Hallooo!!, nog iemand wakker in Den Haag?! Of heeft men soms weer bij het D66-damestoilet de neus dusdanig tjokvol zitten stoppen opdat men deze vreemde gang van zaken niet opmerkt?
"Die kwalificatie kreeg de PVV omdat de partij een positieve oriëntatie op het eigene heeft en een afkeer van ‘het vreemde’ en van de gevestigde politiek. Wilders distantieert zich altijd van extreemrechts. Hij wil een brede volkspartij vormen, en wil voorkomen dat personen van organisaties als Voorpost of de Nederlandse Volksunie bij de PVV betrokken raken. Zijn reactie in december was volgens de vaste lijn: „Ze zijn helemaal van de pot gerukt.”"
Precies de conclusie die vorig jaar al point blank afgeschoten was, niet vergeten, dezelfde kliek heeft de VVD op vergelijkbare gronden ook al eens tot rechtsextremistisch bestempeld. Waar gaat het hier in soepsidieland eigenlijk nog over?
"Volgens onderzoeker Hans Moors wordt in het concept opnieuw gesteld dat Wilders onder de noemer ‘extreemrechts’ valt. En dat hij bijdraagt aan de polarisatie. Moors ontkent dat er onenigheid is met het ministerie. Er is alleen discussie geweest over sommige definities. „Wij wetenschappers hanteren soms andere definities dan de overheid. Maar dat is een wetenschappelijke, onderzoeksmatige discussie, geen politieke.”
Wij wetenschappers... jaaa, zo doen we dat, verklaar de criticasters maar takfir: 'jij bent toch geen wetenschapper en ikke ben het wel dus jij mag lekker niks zeggen en ikke dus wel, lekker puh....'
En dan komt het, opportunisme ten top, zelfs als de oorspronkelijke opzet dreigt te falen, weet men nog wel een dolk in iemands rug te planten.
"Hoewel het rapport nog slechts in de conceptfase verkeert en er niets nieuws in gesteld lijkt te worden, reageerde Alexander Pechtold er op. Hij zei in de Volkskrant van maandag dat hij al drie jaar beweert dat Geert Wilders een racist en extreemrechts is. „Maar nu eindelijk is er een wetenschappelijke onderbouwing.”"
'Et tu, Brute?'
De regeringspartijen (Ook Marcouch) nemen openlijk afstand van de "vermeende" conclusies in het rapport, en Pechtold wordt tezamen met die "rechtsextremist-uitspraak geïsoleerd, het ziet er naar uit dat de PvdA&aanverwante media door heeft gekregen dat hun poging tot kaltstellen niet langer houdbaar is, en proberen nu het probleem in de veel te grote schoenen van "mannetje Pechtold" te schuiven, opdat zij hun allergrootste concurrent in ieder geval nog kunnen beschadigen. D66 tuint er weer met beide ogen open in. *iets over gekozen burgemeester en castratie van de kroonjuwelen mompelt*.
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/24...
www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/24...
(de quotes zijn afkomstig uit het NRC van vandaag, voorpagina en vervolg op pagina 3)

koen_c_s | 03-11-09 | 21:05

Zongen ze ook socialistische liederen? En droegen ze een roos? Dit soort mensen ondermijnt de democratie meer dan Wilders. Deze mensen sluiten mij en vele anderen namelijk uit voor het hebben van een eigen gefundeerde mening die toevallig niet in het linkse straatje past.

fjordman | 03-11-09 | 21:00

@de^mol | 03-11-09 | 18:46

Verdedig ik hier iemand? Nee dus. Ik ben niet blijven steken bij de discussie over wat democratisch is of niet. Natuurlijk ben ik het men je eens over DAT onderwerp. En die bondkraagjes, ach, zijn dat niet allemaal van die, van de scooter gevallen schreeuw pubertjes? Daar ga ik niet eens over nadenken.. sorrie hoor..

Ik heb geen kritiek op Geert's zienswijze, voorzover ik die - met veel moeite - heb kunen begrijpen, alleen de wijze waarop hij deze aan de man probeert te brengen. Je moet wel een behoorlijk niveau hebben om die te begrijpen, en dat hebben de meeste niet, zeker niet, als je bloed er van gaat koken. Niet bij mij hoor, maar bij diegene waar hij het over heeft.

Als je pleit voor een strakker grensbeleid, prima, genoeg argumenten daarvoor.. kijk maar naar de overige landen, die zijn een stuk verstandiger. Die andere creep, hoe heet ze ook al weer, die zo trots is op Nederland, die was als minister van de voordeur, uitermate geschikt. Jammer dat ze die hebben weggepest over niets. Was wel vermakelijke teevee dat weer wel.

Maar eh, on topic, eh, bedoel is wel leuk met Wilders, hebben we hier wat te doen, maar voor mij mag het nu wel weer ophouden, denk niet dat het nog ergens zinnigs toe leidt.

Natuurlijk is Geert eigenlijk niet een bangerik, maar zo gaat hij waarschijnlijk wel de geschiedenis in. Eigenlijk is hij heel dapper, zonder meer. Maar niet tactisch genoeg.. En dat is waar het mij om gaat. Je moet wel uit het juiste hout gesneden zijn, om iets positiefs te bereiken, en op de zeer vermakelijke Patt Condell manier maar dan zonder de humor, gaat het echt niet lukken hier..

Te veel links weggeroeste Mathijsjes van Nieuwkerken in dit land..

atm0s | 03-11-09 | 19:11

Fakkeltochten zijn eng!

Hobbykip | 03-11-09 | 19:02

De enige politicus die wel op het gevaar wijst van een extremistische islam, krijgt van alle andere politici het etiket rechts-extremistisch opgeplakt.
.
Wilders sluit geen moslimburgers uit. Dat doen ze zelf via hun houding en gedrag.

kuifje. | 03-11-09 | 19:00

Wilders: het is goed dat mensen hier tegen mij aan het protesteren zijn WANT in saudi-arabie wordt je in de gevangenis gegooid.
Wilders: ik laat geen leden toe tot de partij WANT anders worden zetels gekaapt door mensen met dure auto's.
Het is echt tenenkrommend dat zoveel mensen op een dampende drol als wilders kunnen stemmen. schaam je, wildersstemmer!

Phuzzie | 03-11-09 | 18:56

PG4161 | 03-11-09 | 18:18
ik kies voor het laatste... atm0s vindt die bontkraagjes fantastisch zo te zien, mensen die een andere mening hebben? Hup, gewoon opruimen... niet alleen democratisch, maar helemaal geweldig. En stel je voor dat je op zo'n zienswijze kritiek hebt, want ja atm0s, dat leert de islam ze, fatwa is niet voor niets een islamitische uitvinding. Dan vind atm0s dat je creepy uitlatingen hebt. Ik zou zeggen jongen, blijf die fatwas maar verdedigen. Fantastisch, goede job...

de^mol | 03-11-09 | 18:46

@Geert Wilders

Je aanpak loopt helemaal uit de hand. He tis je niet gelukt een open eerlijk tolerable debat aan de gang te krijgen tussen voor en tegenstanders van jouw creepy uitlatingen. Niemand lukt het om jouw enge uitspraken te normaliseren tot de gedachten die iedereen wil eens heeft en hierover ten koste van jou meer begrip te vinden over elkaar.

Ik trek mijn voordeel van de twijfel in, je zoekt het maar uit, emigreer maar of zo.

Je doet meer kwaad dan goed, het loopt helemaal uit de hand, opgerot, je gaat de geschiedenis in, als - inderdaad - een eng bang creepy mannetje die maar nooit een debat aan wilde gaan, enkel op de wc uit het hoofd bestudeerde commentaren en antwoorden kon geven, alleen maar de kortste weg naar de macht zocht, op een DSB wijze.

atm0s | 03-11-09 | 18:36

Is dit nou democratie of fascisme: "Als ie aan de macht komt dan leeft ie niet lang meer."

PG4161 | 03-11-09 | 18:18

'Wilders sluit ook jou uit?'
Dat bepaal ik zelf wel!

my anal pony | 03-11-09 | 18:01

Wordt bang van Wilders

Fakkelteit | 03-11-09 | 17:54

koen_c_s|03-11-09| 17:13
Alleen een beetje kort, maar verder hulde, hulde!!!!
+ 100

Prins Pils | 03-11-09 | 17:43

Er nog aan toevoegend dat voetbal veel belangrijker is dan politiek. En belangrijker dan geloof.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:40

blikkoek | 03-11-09 | 14:18
Nou, er zal dus nog wel even aan jou 'bijbeltje' c.q. 'koran' gesleuteld moeten worden... Lees ook maar nog eens goed het linkje van sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 15:46 dat dat zogenaamde bijbeltje (grondwet) niet altijd even fraai is, en dat daar best een en ander aan veranderd kan worden.

de^mol | 03-11-09 | 17:36

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:12
Nou dat wordt dan ook voor jou een spannend seizoen, al denk ik dat de bank uiteindelijk de doorslag zal geven.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:36

zijn zeker al die werkelozen van het cpb

010ert | 03-11-09 | 17:35

@ koen_c_s | 03-11-09 | 17:13
Goed stuk. Ik vind alleen een 'WTF" met (maar) drie keer '!!!' toch een stuk minder sterk argument dan een "WTF" met vier of meer uitroeptekens.

7anPau1 | 03-11-09 | 17:30

@koen_c_s | 03-11-09 | 17:13
Een helder staaltje speurwerk, hulde! Wie zei er ook al weer dat hier alleen Tokkies kwamen? (okee, een páár...)

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:17

(mijn welgemeende excuses voor de lap tekst, ik zal me de rest van de maand inhouden, de onderstaande link verklaard overigens waarom)
Wie denkt dat de Volkskrant reeds voor de troepen uit een tendentieus oordeel velde (oftewel de publicatie van het rapport, en daarmee de kans ontnam om een oordeel te vellen over de "objectiviteit" *kuche... kuche..... proest... blegh.* van de toegepaste beoordelings-methodiek, laat staan kritische kanttekeningen zette bij de opdrachtgevers), moet dit overgetikte stukje van BN de Stem (Brabo-krantje, Wegener) van afgelopen maandag maar eens lezen:

Door Fleur Ligtvoet (redelijk bekende familie in Brabant, nauw verweven met de PvdA, levert o.a. burgemeesters en wethouders)'
(Tussen staande WTF!!! opmerkingen met tussen haakjes zijn van mij afkomstig)

"Geert Wilders spaart niets en niemand met zijn aanvallen op de islam en moslims. Maar zodra iemand hem een rechtsextremist noemt schreeuwt hij moord en brand. Met als gevolg dat veel critici zich inhouden. Waarom eigenlijk?
Den Haag. - Geert Wilders is extreemrechts en islamofoob, is de conclusie van een onderzoek voor het ministerie van binnenlandse zaken. Met zijn werkwijze belemmert hij steeds weer het functioneren van de overheid. (WTF!!!!) Het onderzoek moet nog officieel gepubliceerd worden, maar Wilders heeft al verontwaardigd gereageerd. (WTF!!!, Wilders mag niet verontwaardigd reageren op een niet uitgebracht rapport waarvan de pers de conclusie al bij voorbaat als vaststaand feit presenteert? Omgekeerde wereld!) "Dit is de zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite ons te demoniseren", verklaarde hij.
Hoofdonderzoeker Hans Noors van instituut IVA verbaast het niet. Het onderwerp ligt 'heel gevoelig'. het is niet gangbaar in het publieke debat om het beestje bij de naam te noemen, zegt hij. (WTF!!! zijn ze de hetze tegen Fortuyn nu al weer vergeten??)
Met zijn aanvallen op de islam en moslims in Nederland spaart Wilders zelf niets of niemand. Maar hem erop aanspreken, durft bijna niemand. Terwijl hetzelfde grondrecht tegenstanders evengoed ruimte biedt om Wilders snoeihard van repliek te dienen.
D66-leder Alexander Pechtold is een van de weinigen die keihard naar Wilders uithaalt. "Ik noem hem al drie jaar extreem-rechts en een racist. Ik wil juist een debat ontlokken. Dat mensen kritisch naar hem kijken".
Onderzoeker Moors constateert dat Wilders' politieke tegenstanders, op een enkeling na misschien, 'kopschuw' zijn. "Ze zijn bang de grote groep schuivende kiezers te verliezen als ze het beestje bij de naam noemen. "
Wie Wilders aanvalt, maar niet in zijn retoriek wilt vervallen, staat voor een lastige taak, erkent hij. "Die moet met zijn billen bloot over het eigen integratiebeleid alle nuances toelichten. (WTF!!! het eigen falen toegeven bedoelt hij). mensen daarvan overtuigen is een stuk moeilijker dan met het populistische discours van Wilders."
Het is lastig voor de politieke elite om passend te reageren, beaamt Edwin Bakker, veiligheids- en conflictdeskundige van het instituut Clingendael (WTF!! UVA/VU bolwerk). De waardigheid van de politiek staat op het spel. (WTF!!! op ondemocratische wijze een gekozen volksvertegenwoordiger kaltstellen via staatsomroep en sterk met de PvdA verweven pers waaronder PCM=SDM=Ruud Koole&co. Berlusconi zou stikjaloers zijn als 'ie dit las, vrijwel alle media in je zak hebben en geen hond die d'r over klaagt.)
Voor Wilders gelden enkel de grenzen van de wet. Hij heeft het lak aan de politieke mores en ondermijnt daarmee het systeem" (WTF!!!WTF!!!) Andere partijen willen het imago en vertrouwen in de politiek hooghouden (WTF!!! ROFL, welk vertrouwen, en wie heeft dat kapot gemaakt? Zijn ze bij Clingendael nu helemaal gek geworden!?) Het is riskant, geeft Bakker aan. "Wanneer de Kamer alleen maar een schreeuwende bende is, voelt niemand zich meer vertegenwoordigd en blijven de kiezers thuis." (WTF!!! de kiezers blijven juist thuis omdat de overige partijen nooit door willen pakken, Fortuyn was de enigste die mensen op de been kreeg totdat Wilders ten tonele kwam.)
.
En dan de clou: de link naar het stuk op internet, zie de verschillen, en let op de datum: laatst aangepast.
www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/57...
Ze weten verdomd goed dat ze fout zitten met hun tendentieuze stuk, grote stukken zijn er uit geknipt dan wel aangepast om de subjectiviteit te maskeren. PvdA-politiek bedrijven is niet langer iets voor PCM kranten, ze doen er vrijwel allemaal aan mee, Nederland kent bijna geen onafhankelijke pers meer, vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat de mening van de regeringspartijen en hun gelegenheidsbondgenoten door de strot geduwd, het internet is de laatste plaats waar men nog enigszins een vrije mening kan vormen, maar de toegang tot politici en instanties is voor deze sector uitermate beperkt. De media in dit land moet net als het doodzieke justitie- en ambtenaren-apparaat als de wiedeweerga op de schop, willen we niet verzanden in een totalitaire staat waar mensen slechts denken dat ze keuzevrijheid en recht op eigen meningsvorming hebben.

Om te beginnen zou een gedetailleerde uiteenzetting van alle banden tussen politiek en media gemaakt moeten worden, welke koste wat kost en desnoods tegen heug en meug aan de kiezers opgedrongen wordt. Men moet verdomd goed door krijgen uit welke hoek het nieuws, en de vele "objectieve, wetenschappelijke"rapporten komen. (@POWNED, maak van het "Wij van WC-eend" (programma dat onderzoeksrapporten en haar opdrachtgevers aan de kaak stelt) -voorstel aub een prioriteit, de wijze waarop rapporten heden ten dage als wetenschappelijk en objectief ten behoeve van het regeringsbeleid worden gepresenteerd is de godspé voorbij. De verzuiling is nooit afgeschaft, de liberalen zijn dan wel in dat sprookje getuind, maar de socialisten en confessionelen hebben zich vrijwel alle menings- en opinie-vormende media en instituten toegeëigend. Van het onderwijs tot aan de rechtelijke macht heeft de indirecte invloed van de politiek een verstikkende greep op de waarheidsvinding. Hier moet een einde aan komen, goedschiks of kwaadschiks.
sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/k...

En vergeet vooral deze enquête niet :
www.republic.nl/nieuws/2009/19/Ambtena...
En let dan ook even op deze reactie:
Geplaatst door: patrick meeuwisse
Datum plaatsing: 08 mei 2009,13:52
"Het zou de ambtenaren sieren, diegenen die anti-Wilders zijn, om hun werk dusdanig uit te voeren dat een hoop van zijn ideeen afgezwakt en omgebogen worden wanneer zij vertaald worden naar beleid. Dat is pas een uitdaging!"
.
Enfin, het zal me verder allemaal wel aan m'n reet roesten, ik denk dat ik maar een cursus Japans ga doen en binnen 5 jaar m'n hielen licht, om nooit meer terug te komen, ze zoeken het maar uit in dit EU-kalifaat in wording.
*geheel Den haag ongezien de Tyfus toewenst*

koen_c_s | 03-11-09 | 17:13

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:10
Hahaha, dank u! Die was leuk! Ben ook stiekem voor FCTwente, heur.

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:12

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:07
Nee ik zie de kuip vanuit mijn keukenraam, maar ik ben voor psv. Sorry dus voor de afgelopen 20 jaar...

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:10

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:08
Het valt ook niet mede.....

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:10

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:59
En oude topics mijd ik als de pest. Dan wordt ik direct geconfronteerd met afwijkende meningen, van mezelf nota bene.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:08

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:05
Ah, ik denk dat de wortel van het probleem ontdekt is. U is 010. Sorry van afgelopen zondag. "Te heet onder de klompen" vond ik dan wel weer BRILJANT. Ik heb er van de weeromstuit een droog onderbroekje bijgepakt.

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:07

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:02
Humor hoor die amsterdammers, daar kunnen wij in 010 nog wat van leren.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 17:05

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:55
Nogmaals excuus, het is louter luim en scherts uwerzijds, ik heb het nu door.

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 17:02

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:55
In geval van geen ironie: leer lezen, sukkel. En als je je mening wilt onderbouwen jegens collega-reaguurders, doe even wat onderzoek en lees oudere topics door. Mij als PVV-er neerzetten is net zo potsierlijk als necrosis als GL-raadslid afschilderen, of betonsloper als collectant voor een nieuw te bouwen moskee...

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:59

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:53
Jaja, lul je er maar onderuit op het moment dat het allemaal te heet onder je klompen wordt.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:55

wilders zegt: foute moslims land uit
moslim zegt: wilders dood

zegt genoeg ?

iter | 03-11-09 | 16:55

@sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:49
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
"Ziet alleen buitenlanders op de voorpagina van de telegraaf". En op de werkvloer, mijn waarde.
"en maar klagen over die moslims die zijn uitkering jatten". Nog nooit gedaan hier! Ik klaag alleen maar over softe aanpak van kudt-bondtkraegjes.
"met een grote bek in zijn blanke vinex-wijk". Oh! Is West een vinex-wijk? Ik leef boven mijn stand!
"Zo zijn die PVV'ers nu eenmaal". Als u nu werkelijk denkt dat ik pro-PVV ben, dan heeft u mij nog nimmer.... o kut, sorry..... U was ironisch jegens Nahid. Excuus.
*fluitend denkt aan tijden dat sjaak en Boer het nog eens waren*

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:53

Nahid | 03-11-09 | 16:34
Groot gelijk man, zo'n boertje met een grote bek in zijn blanke vinex-wijk. Ziet alleen buitenlanders op de voorpagina van de telegraaf en maar klagen over die moslims die zijn uitkering jatten. Zo zijn die PVV'ers nu eenmaal, boer in amsterdam voorop.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:49

Nahid | 03-11-09 | 16:34
PS. "klinkt aardig boers, niet verder kijken dan de eigen polder"... ach mijn beste...
* glimlachend hoofdschudden doet*
Hoe komt u erbij mij in een pennenstreek te categoriseren en me vervolgens voor de voeten te werpen beperkt te zijn? Iets met slang bijt in eigen staart?

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:42

@Nahid | 03-11-09 | 16:34
Allochtonen? Dagelijks, beste man/vrouw. Collega's, leerlingen, buren. De één nog vriendelijker dan de ander. En met mij eens dat het voornoemde petjestuig met die belachelijke uitspraken het nog niet waard is nedergeknuppeld te worden. Het "jullie, jullie" is derhalve richting de in het filmpje figurerende blaaskaakjes, niet tegen de allochtone medemens als groep. Wat zegt het over uw denkwijze als dat de enige interpretatie is die u zelf voor mogelijk houdt?
Overigens bent u wel de wandelende definitie van een zwitsaln00bje als u uit mijn comment de conclusie trekt dat ik niet verder kijk dan wat de media mij voorschotelt. U is nieuw hier?

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:40

@Boer in Amsterdam | 16:30
Overigens, wél gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, trouwens. Niemand mag worden afgemaakt om zijn mening. Punt

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:34

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:30

Jullie, jullie, jullie....

Klinkt aardig boers. Kortom niet verder kijken dan de eigen polder en geloven wat er allemaal in de media gezegd wordt... Tja

Lieve Boer heb jij weleens een allochtoon van dichtbij gezien? Of doel jij met jullie, jullie, jullie op de Moslims? Ikke jou niet begrijp...

Nahid | 03-11-09 | 16:34

yes | 03-11-09 | 15:56

Thanks voor de tip.. Ga jij dan ook protesteren in Palestina? Zo maken we er saampjes een betere wereld van vind je niet?

P.s. 300.000 mensen worden afgeslacht door Moslims? Ehm daar speelt zich een conflict door de regering. Aan de ene kant Arabische stammen (deels Moslims en deels andere religies) aan de andere kant Afrikaanse rebellen.
Maar vertel mij nou is waarom zouden mijn vriendjes en ik daar geen protesteren? We zitten hier toch lekker veilig in Nederland? :-S

Jij voelt je vast ook niet zo betrokken bij de wereld vanachter je computertje...

Nahid | 03-11-09 | 16:31

Nooit gedacht dat ik dit ooit nog eens zou zeggen, maar hier komt 'ie. Ik zou GW verdedigen tegen het fakkelende tuig als het nodig mocht zijn. Niet omdat ik zijn standpunten onderschrijf, maar omdat ik vind dat hij, in de geest van Voltaire, zijn perfide standpunten MAG uiten. Ja, lieve jongetjes en meisjes, GW zegt harde dingen, hij vindt jullie cultuur achterlijk, hij wil jullie keihard aanpakken, maar....[CAPS ON] hij wenst jullie géén hartaanval toe of roept dat jullie vermoord gaan worden [CAPS OFF]. Júllie zijn degenen die hier de grens overschrijden, niet GW. Wilders is een man met zieke standpunten, die über-geniaal de hysterie-media en het volk bespeelt, maar hij stelt zich hard, edoch niét gewelddadig op.

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:30

@7anPau1
Ik bedoelde niet de PVV maar de meningen die ik hier vind over de zogenaamde linkse kerk. Het lijkt er op dat de schuld voornamelijk in de schoenen geschoven wordt van de PvdA. Terwijl ik van mening ben dat het hele politieke establishment weinig gedaan heeft aan de onvrede van burgers. Eigenlijk ben ik het dus in grote lijnen met je eens... En 1982 heb ik alleen maar gekozen om aan te geven dat dit land de afgelopen decennia vele kabinetten heeft gekend zonder de PvdA en er een meerderheid in de kamer bestond van niet-linkse signatuur. Namelijk VVD, D'66 en CDA.... Dat Wilders al deze partijen toch te links vind lijkt me duidelijk.

Zalfje | 03-11-09 | 16:22

Wat zijn Linkschmenschen toch domme rukkerts zeg. Werkelijk te dom om te peopen. Zitten vast in hun eigen denkwereldje vol met dogma's en haat voor andersdenkenden, en zijn niet in staat om daar doorheen te breken. Het is alsof ze permanent vast zitten in de droomwereld van de Matrix, en geen pilltje dat ze er uit kan trekken. Domme domme domme rukkerts zijn het. En gevaarlijk bovendien, want ze zijn bereid te moorden zodat hun droomwereld intact blijft. Linkschmenschen zijn eng.

white trash | 03-11-09 | 16:18

Het is allemaal zo'n geschreeuw en gebakken lucht. Dat 'onderzoek naar Wilders' was helemaal geen onderzoek naar Wilders. Het was een breed uitgevoerd onderzoek op verzoek van de Tweede Kamerfracties, INCLUSIEF DE PVV-FRACTIE, met als onderwerp 'polarisatie'. Dat Wilders nu andere politici handlangers van een religieus geïnspireerd moordenaar noemt, lijkt me polarisatie genoeg.
Wilders min heel veel sowieso, altijd.
*Op politicus wacht die niet zo getikt is als Wilders, maar ook niet zo soft als Halsema. Zouden ze bestaan? *

Boer in Amsterdam | 03-11-09 | 16:13

Wilders uitmaken voor racist is linkse propaganda. Als je t maar lang genoeg roept gaan mensen het vanzelf geloven. Bah bah....

Clarence S. | 03-11-09 | 16:13

blikkoek | 03-11-09 | 15:52
Je hebt de verkeerde link, ga maar zoeken bij de site van het CGB.
En hier: www.tegenwicht.org/16_imams/haselhoef....
En ik noem net een aantal voorbeelden, waarbij de ongelijkheid is aangetoond, maar ik krijg sterk de indruk dat je of te lui bent om het zelf te zoeken, om naar allerlei zijwegen zoekt om maar niet onder ogen te hoeven zien dat jouw morele verontwaardiging over Wilders nogal selectief is.
Mag jij onder narcose door een chirurg het topje van de kleine teen van je kind afhakken? Nee, dan ga je de gevangenis in en raak je je voogdij kwijt, hoewel de lichamelijke en geestelijke schade beperkt is. Je snapt al waar ik naartoe wil...

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 16:11

Nahid 15:23.
Dat je hier blijft is logich,s maar misschien kan je met je vrienden
ook is gaan protesteren als er in Darfur 300.000 mensen worden
afgeslacht door moslims.{arabische milities]

yes | 03-11-09 | 15:56

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 15:46
www.volkskrant.nl/binnenland/article41...
Nee, je mag niet pleiten voor de doodstraf voor homoseksuele handelingen of overspel aangezien dat niet conform de wet is.
Noem eens een voorrecht voor iemand met een geloofsovertuiging?

blikkoek | 03-11-09 | 15:52

blikkoek | 03-11-09 | 15:11
Over je eerste punt, nee, ze werd ontslagen omdat de school vond dat haar zichtbare hoofddoek (ze was eerst schoonmaakster, ze wilde kantinejuf worden) afbreuk deed aan de identiteit van de school en de school kreeg gelijk van de rechter. De sportschool had wel een kledingsvoorschrift en moest niettemin buigen. Om het nog gekker te maken, een moslima werd ontslagen op een islamitische school, omdat ze weigerde een hoofddoek om te doen. Dat voorrecht bestond alleen voor niet-moslims op die school en de rechter gaf de school gelijk.
Preventief fouilleren bestond al lang voor 9/11, dat had niets met terrorisme te maken maar met veiligheid vanwege straatcriminaliteit.
Dat is niet de kern van de vrijheid van godsdienst wat je noemt, was het maar waar. De kern is dat mensen in al hun geloofsuitingen, hoe belachelijk ze ook zijn, bescherming genieten, die niet voor levensovertuiging gelden. Zeg jij maar eens luidop dat voor het plegen van homoseksuele handelingen of overspel de doodstraf zou moeten gelden. Doe een beroep op de bijbel of koran, en het mag opeens.
Je kunt wel klagen over Wilders en je sleept hem er nu weer bij zijn wufte haren bij, maar de huidige juridische praktijk, waaraan partijen als het CDA en de PvdA niets willen veranderen, behandelt mensen al jaren stelselmatig ongelijk.
Ben je moslim of christen in dit land, dan heb je nu eenmaal meer rechten.
En daar hoor ik zelden protesten tegen, noch zie ik mensen met hun vingertje zwaaien over zoveel onrecht.
Verwacht van mij dus geen weerwoord als wilders morrelt aan de rechten van een groep gelovigen, ik heb hun nog nooit een moslim horen ijveren voor gelijkberechtiging van niet-gelovigen. Jammer alleen dat Wilders die lijn niet doortrekt naar andere geloven.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 15:46

gast op 2.56 staat strak onder de pillen!

poker | 03-11-09 | 15:31

Neem mij vooral niet kwalijk dat ik toch het verleden er bij haal maar als ik een fakkeltocht zie krijg ik steeds de beelden voor ogen van de NAZI's die ook zo graag met die vlamstokjes rondliepen.

BBmetR | 03-11-09 | 15:29

Nahid | 03-11-09 | 15:23
En jij bewijst het helemaal, waar het om gaat.
Thanks.

Zo jammer! | 03-11-09 | 15:25

Zo heet is de adem van die zielige PVV niet hoor... 80% van de allochtonen, waaronder ik, lachen ons wekelijks kapot om de zielige leuzen die Wilders weer aan het verspreiden is. We lachen erom en gaan door met drugsdealen en tasjes stelen... Zijn wij even blij dat wij de drugs kunnen verkopen aan de rijke Nederlanders en daarnaast doordat ze zo high zijn van onze drugs ook nog hun portemonnee mee kunnen nemen....

Ooh wat schrijf ik nu? Zo dacht ik niet hoor, totdat ik al deze leuke reacties van het Nederlandse volk lees. Tja actie reactie.. Ondertussen zit ik zoals jullie allemaal in de baas zijn tijd een comment te plaatsen... Oeh stelen van mijn Nederlandse baas.. Zou et het in de genen van de Marokkanen zitten...

Lachtertje, heb een Nederlands paspoort, blijf allen lekker koken en schelden ons krijg je toch niet weg. Wildersje!!!!

Nahid | 03-11-09 | 15:23

Lewinsky | 03-11-09 | 14:47
Leg eens uit.

blikkoek | 03-11-09 | 15:12

Lewinsky | 03-11-09 | 14:44
Of u het er mee eens bent is iets anders. Ik zeg dan zelf ook niet dat ik het er mee eens ben, integendeel.
sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 14:46
Als ik het artikel lees m.b.t. het ontslaan van iemand met een hoofddoek op een christelijke school, lees ik dat het een kledingvoorschrift was en niet op basis van godsdienst. Ik ben het eens dat dat valt te betwijfelen.
Maakt niet uit of het een erkend geloof is of niet, iemand moet vrij zijn zijn of haar geloof te belijden conform de wet.
Met dat preventieve fouilleren, er doorheen gejast na 9/11, ben ik het ook volledig oneens, omdat je ziet dat het enkel wordt misbruikt. Wilders gaat er nog een schepje bovenop doen in naam van terrorismebestrijding.

blikkoek | 03-11-09 | 15:11

@ Simon_GS | 03-11-09 | 14:35

De PvdA is bijv. gekaapt door baantjesjagers die staan te juichen en te klappen wanneer we tot ons 67ste moeten gaan werken (dwz zij hebben de baantjes maar "wij" moeten maar zien of we die nog hebben als we de 50 gepasseerd zijn en dan in de bijstand komen).

ecologiste | 03-11-09 | 14:58

Die man in verticaal gestreept overhemd heeft wel wat weg van Constant Kusters. Familie?

patat - generatie | 03-11-09 | 14:55

@blikkoek | 03-11-09 | 14:18
Het toestaan van dubbele nationaliteiten is om te beginnen al in strijd met artikel 1. Direct afschaffen, die dubbele nationaliteiten!

Lewinsky | 03-11-09 | 14:47

blikkoek | 03-11-09 | 14:18
Artikel 1 Gelijke behandeling (een vrouw met hoofddoek mag ontslagen worden op een christelijke school, maar kan wel toegang afdwingen tot een private sportschool, PvdA en CDA zijn het hier mee eens);
Artikel 6 Godsdienstvrijheid (Wicca is geen erkende godsdienst, net zo min als het oude Germaanse geloof, PvdA en CDA zijn het hier mee eens);
Artikel 10 Eerbiediging persoonlijke levenssfeer (Preventief fouilleren gebeurt al in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam: PvdA en CDA zitten daar in het college);
Zijn de PvdA en CDA wel partijen die handelen volgens de grondwet?

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 14:46

@blikkoek | 03-11-09 | 14:18
Donder toch op met je godsdienstvrijheid. Er is in Nederland helemaal geen, ik herhaal géén, godsdienstvrijheid. Waar zit je verstand? Of denk je dat een baby van drie weken die gedoopt wordt en een jongetje van twee jaar dat besneden wordt, zelf in vrije wil besloten hebben katholiek resp. moslim te worden? Luster.

Lewinsky | 03-11-09 | 14:44

Leuk al die fakkels!

♫ SA marchiert mit ruhig festem schritt... ♫

VerenigdeNederlanden | 03-11-09 | 14:40

PVV niet democratisch omdat anders de partij gekaapt wordt? Ik zie het verband niet meneer Wilders. Als ieder lid 1 stem heeft wordt de partij niet gekaapt. Dat had bij de LPF meer met bestuurlijk wanbeleid te maken.

Simon_GS | 03-11-09 | 14:35

Als je een bouwstop voor moskeeën wilt, Islamitische scholen wilt sluiten, je enkel Marokkaanse 'straatterroristen' uit wilt zetten en preventief fouilleren wilt invoeren handel je wel degelijk in strijd met de grondwet.
Namelijk Artikel 1 Gelijke behandeling (Je kan niet enkel 'straatterroristen' uit een bepaald land uitzetten en voor niet-Marokkanen een andere straf. Bovendien zijn deze mensen vaak Nederlander);
Artikel 6 Godsdienstvrijheid (Een wat Wilders moratorium noemt op moskeeën is in strijd met het recht je eigen godsdienst vrij te mogen belijden);
Artikel 10 Eerbiediging persoonlijke levenssfeer (Preventief fouilleren invoeren is een enorme schending van de privacy);
Art. 23. Onderwijs (Een moratorium op enkel Islamitische scholen wat weer de godsdienstvrijheid in het onderwijs schaadt.).

blikkoek | 03-11-09 | 14:18

@Ashtrey | 03-11-09 | 13:56 Een panklare oplossing bestaat niet in de huidige situatie. Maar de weg naar een oplossing bestaat wèl: Maatregelen invoeren die uitstralen dat wij de betekenis van het woord "handhaven" hebben hervonden, dat ook consequent gaan doen, en daarin zo vastbesloten zijn dat wij er desnoods enkele internationale verdragen voor zullen opzeggen als men niet bereid zal zijn enkele speciale NL-clausules te implementeren.
Dan is de oplossing er nog niet, maar de weg ernaartoe is aangegeven: Kwestie van tijd tot het doel zal zijn bereikt ...

@Chiant | 03-11-09 | 14:01 We zullen zeer zeker een nieuwe grondwet nodig hebben: Immers moet de 1e slaapkamer worden afgeschaft en de Raad van State gedemocratiseerd en hervormd. Dus alles is mogelijk ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 14:11

@ TonySoprano | 03-11-09 | 10:06
Het is avond.. dan werken de meeste mensen niet. Jij hebt zo te horen de kleuterschool "wel" afgemaakt hahaha
+
@ G.Wilders
Je bent geen democraat maar gewoon een bang en eng mannetje

Nonbeliever | 03-11-09 | 14:06

@Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 13:27
Er is nog iets drastisch nodig in dit land, namelijk het vereenvoudigen en verminderen van wet- regelgeving. De huidige brei is niet meer te bevatten, laat staan te handhaven.
De Nederlandse samenleving is iniddels als een Windows-installatie met een sterk vervuild register: traag als dikke stront en voortdurend vastlopers. Er is maar één goede oplossing: een clean install. Oftewel alles overboord en overnieuw beginnen op basis van de grondwet met het principe "er zij geen wet of regels tenzij...". Een zeer kleine overheid die terugkeert naar haar kerntaken en meer taken, keuzes en verantwoordelijkheden bij de individuele burgerts.

Chiant | 03-11-09 | 14:01

Wie is er eigenlijk binnen geweest? Ik wel, gewoon uit politieke interesse. Inderdaad was die vraag gesteld in de zaal waarom je geen lid kon worden. En hij heeft een punt. De ANWB heeft hier ook mee geworsteld, dat linkschmenschen massaal de ledenvergaderingen bezochten en het beleid begonnen te bepalen. Bij de VVD zou je dat ook kunnen lukken. Als alle Powners lid van de VVD zouden worden en massaal die vergadering zouden bijwonen en stemmen, zou Rutger de lijsttrekker gemaakt kunnen worden.
Verders was het een keurige bijeenkomst met uiteraard het Islam gewauwel, maar ook met vele andere goede (mijn mening) punten.

Speertjespunt | 03-11-09 | 13:57

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 13:27
Doch ik het hartgrondig met u eens ben over de te varen koers, weet ik niet of deze vanuit juist de wereldlijke geschiedenis an sich, deze oplossing het walhalla gaat opleveren die u beoogt, maar denk dat dit ook niet de essentie is. Een met treurigwerkende (geen spellingfout) kracht solution, gepresenteerd als het zwaard excalibur is de oplossing?
Feiten liegen niet, dat we op de blaren moeten zitten, geschapen door bestuurlijke blunders is ook een feit. Berusten zullen we nimmer, de toekomst zal uw visie bewijzen of vernietigen.

Ashtrey | 03-11-09 | 13:56

@ollecram
Zoals je het bestaan van Giod niet aantoont met het wijzen op de zwkaheden in de evolutietheorie, zo toon je het gelijk van Wilders niet aan middels het wijzen op zwaktes van Linksch.
Links heeft fouten gemaakt, maar dat maakt Wilders niet de oplossing.

Stok Kickhuizen | 03-11-09 | 13:51

Brrr, wat een enge mensen! Die boomknuffelaars aka krakertuig dus.
D'r is een hoop fout in dit land. Wilders is gewoon nodig, simpel.

superlutser | 03-11-09 | 13:32

@prinspils. Op partijpolitiek is ook wel het een en ander aan te merken, zeker als de leden bestaan uit gesjeesde burgemeesterspostjagende nog-nooit-één-dag-in-hun-leven-gewerkte zwakbegaafde pretstudenten.

knutsel | 03-11-09 | 13:27

@Ashtrey | 03-11-09 | 13:10 Veel van deze lieden minachten de basic principles van de Westerse samenleving, dat is een feit.
Het resultaat van die minachting terroriseert onze straten en buurten.
Een ander feit is dit vaak gepaard gaat met een houding van "alles eisen maar niets bieden".
Dat er een traditie bestaat om uitkeringen te exporteren naar de landen van herkomst is nòg weer een ander feit, een feit waarop specifiek (echter zwaar falend) overheidsbeleid is ingezet, zodat het daarmee als feit erkend is.
En nog een feit is dat er zonder scrupules wordt gefraudeerd met uitkeringen, huwelijken, kinderbijslag voor hoge aantallen kinderen waarvan een aantal niet eens bestaat, etcetera ...

Het werkelijke probleem echter ... is dat wij dit allemaal maar toestaan:
Wij laten dit gebeuren, want we weten niet meer hoe te "handhaven".
En op dat punt zou ik, als ministerpresident Behaard smaalkopje zijnde, de principes van "Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:42" invoeren.

Dit zou tot 2 tsunami's leiden:

- Een tsunami van haastige aanpassing en (aanvankelijk onwillig, maar toch) respect (ten langen leste) voor de oorspronkelijke bewoners van dit land;
- Een tsunami van uitzetting van onaangepast geimporteerd tuig dat hier niet langer welkom is en het land ook niet meer in komt ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 13:27

@ Zalfje | 03-11-09 | 10:58
Waarom 1982 nemen als uitgangspunt? Wat was er zo belangrijk aan 1982? Neem 1945 of 1917/1919 zou ik denken. Bovendien gaat het niet alleen om de samenstelling van het kabinet. Feit is natuurlijk dat de PvdA sinds de jaren '50 in het centrum van de macht zit. In alle grote steden bijvoorbeeld zwaait de PvdA de scepter en worden de leuke bestuursbaantje verdeeld door de PvdA.

Er is een veel betere reden om de PVV-retoriek over linkse kerk en linkse elite (waartoe Wilders overigens ook CDA, D66 en VDD rekent) met een flinke korrel zout te nemen. Een heel groot gedeelte van die PVV-aanhang komt namelijk van de PvdA. Ze stemden PvdA omdat die geld van de rijken aan de armen zou geven. De breedste schouders, blah, blah. Nivelleren heette dat eufemistisch. Toen beloofde de PvdA die zogenaamde arbeidersklasse dat al hun problemen zouden worden opgelost en ze ‘money for nothing’ zouden krijgen.

Een groot gedeelte van de PvdA-aanhang liep pas weg bij de PvdA (eerst naar de SP en nu naar de PVV) toen deze partij onder Kok inzag dat het sociaalstelsel massaal werd misbruikt door die zogenaamde arbeiders en het systeem onbetaalbaar en desastreus voor de werkgelegenheid was.

Nu belooft de PVV dat alles ‘reg sal kom’ voor de ‘gewone man’. Als we maar zo min mogelijk buitenlanders hebben, ontwikkelingshulp, subsidies voor cultuur, ambtenaren en de hypotheekrenteaftrek afschaffen, dan kunnen we WW, AOW, huursubsidie, etc. in stand laten en de criminaliteit oplossen.

Op basis van een vergelijkbare (onhaalbare) belofte van een maakbare, zorgeloze maatschappij, zijn die kiezers overgestapt van de Partij van de Afgunst naar de Partij Voor Verongelijkten.

7anPau1 | 03-11-09 | 13:26

@Ollecram | 03-11-09 | 13:11 Ook zo genoten? Ik heb het schuimbekkend zitten lezen. Ik zou op dit forum wel eens een topicje willen zien over de Echte Demagogische Geert: Geert Mak. Een smeerkees van het (gebrek aan) niveau van Marcel van Dam.

vraagstaart | 03-11-09 | 13:25

Königsberg|03-11-09|13:09
Je hebt natuurlijk groot gelijk want het aantal leden maakt een partij of beweging niet direct democratisch!
Want ook de NSB had in de jaren’30-’40 veel leden, de communistische partij in Rusland had veel leden, de communistische partij in China heeft veel leden. Allemaal “democratische” partijen die de dood miljoenen andersdenkenden op hun geweten hebben!

Prins Pils | 03-11-09 | 13:19

OT:
Zojuist "Het Verraad van Links" (Carel Brendel) uitgelezen.

Aanrader voor een ieder die vindt dat GS te veel aandacht aan Wilders schenkt dan wel het niet met Wilders eens is.

Ollecram | 03-11-09 | 13:11

Deze fakkeloptocht is onderdeel van het grote demoniseringsoffensief dat de politiek corruptelingen zijn begonnen tegen Wilders. Zij vinden dat Wilders dood moet (luister maar naar de dhimmistranten), of in de gevangenis moet (de meeste politieke partijen), of een beroepsverbod moet krijgen (de Volkskrant), en in elk geval dat de PVV niet groot mag worden (Everhard vonder Avenue).

Lewinsky | 03-11-09 | 13:11

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 12:57
Geschiedkundige vergelijking is derhalve onmogelijk, echter het opgedrongen beeld dat deze lieden de basic principles van de Westerse samenleving minachten en als vampieren ons landje leegzuigen, vind ik vaak question mark waardig...
Tuurlijk zal er een harde core aanwezig zijn, die ondermijning hoog in hun vaandeltje hebben hangen, maar als ik deze knaapjes in de repo zo zie, die door sommige 'onterecht' als HET voorbeeld worden aangedragen, dan maak ik me NOG niet zo'n zorgen...
Quid pro quo is het enige dat ze NY vragen, dat mag hier toch ook wel.
Altijd moeilijk, quid est veritas? nietwaar? ;)
*out*

Ashtrey | 03-11-09 | 13:10

Hij is het enigste lid dus daarom is hij niet democratisch?

Geloof dat de NSDAP ook leden had. Dus daarom is de NSDAP democratisch als ik het zo begrijp. Achja toch blij met de inzichten die mij zo worden verschaft.

königsberg | 03-11-09 | 13:09

Wat is er mis met uitsluiten? Ik ben ooit uitgesloten van de opleiding voor straaljager-piloot en dat is wel zo veilig, gezien mijn gezichtsvermogen...
.
Nee, uitsluiten moet, uitsluiten is goed. Vooral als het gaat om aanhangers van een fascistische ideologie, die vrouwen, homo's, christenen, joden en ongelovige honden (ik dus) uitsluiten; die kunnen we missen als kiespijn!

Brouhaha | 03-11-09 | 13:07

Wat hebben die mensen een Wildersfobie.

Dat ik 't even snap: het is oké om bang te zijn voor een democratisch gekozen politicus die het nog nooit over geweld gehad heeft, maar het is belachelijk bang te zijn voor een waandenkbeeld, volgens welk wij allemaal moeten branden in de hel en onze verworven vrijheden door de plee gespoeld zouden moeten worden? Dat racisme en haat predikt, vol enthousiasme vertelt over het uitmoorden van joden, afvalligen, ongelovigen en andersdenkenden? Om het nog maar niet te hebben over mensen die de proleet beledigen? De islam is dus minder eng dan Wilders?

Hoe DENKEN die mensen?!?

Nietvoordekat | 03-11-09 | 13:03

En ondertussen hebben figuren zoals Wilders bescherming nodig.

Zo jammer! | 03-11-09 | 13:02

Kuifje|03-11-09|12:41
"Wilders is geen oorzaak maar gevolg van wanbeleid"
Prachtige zin die we zeker moeten onthouden!
Kuifje + 100

Prins Pils | 03-11-09 | 13:00

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:42
Haha een linksmensch die het begrip racisme in de 'ruime zin' neemt. Ja jammer he dat hij geen rassenhater is... halve gare....

Juche | 03-11-09 | 12:58

@Ashtrey | 03-11-09 | 12:27 "the New York connection", volgens mij heb ik ook zoiets gezien, komt me bekend voor.

Maar ja, de USA-immigratie(geschiedenis en politiek) is niet te vergelijken met de Nederlandse.
Wij kregen hier geen "vol verwachting klopt ons harretje en daar gaan wij hard voor werken in ons nieuwe vaderland" - mensen aan de voordeur:
Hier zette Joseph Luns stiekem de achterdeur open voor bestellingen van Verolme en consorten voor goedkope gastarbeiders waar de gewone Nederlander noch om gevraagd noch inspraak in had.
En t/m de Spaanse gastarbeiders deden die wat het woord zegt: Als gast arbeiden en daarna weer huiswaarts.
Zo niet de Turken en Marokkanen: Die bleven, want massaal in de ZW -> WAO en WW -> bijstand gedumpt toen de werkgevers ze niet meer konden gebruiken ... op de rug van de belastingbetaler ... en tsja, gratis geld ... iesj gratiesj ...

En vervolgens mochten ze van PvdA-premier Joop den Uyl in 1977 allemaal blijven: zònder inburgeringsberplichtingen, mèt "behoud van eigen cultuur", mèt recht op gezinshereniging, mèt recht op gezinsvorming ... allemaal linkse dogma's die ons land daar en toen een fatale steek hebben toegebracht ...

Joop den Uyl zaaide het zaad dat twee decennia later Fortuijn verwekte, en nadat die vermoord was, Wilders ...
Aan ons de taak a) te voorkomen dat Wilders ook vermoord wordt, en b) iets van den Uyl's rampzalige erfenis te herstellen. Lukt dat niet, dan gaat dit land er aan ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 12:57


@Porrello | 03-11-09 | 12:44
In het artikel wordt Wilders racisme verweten. Op basis van het feit dat je al Moslim bent voordat je geboren wordt.

Racisme. Dat vind ik nogal een hekel punt. Beledigt Wilders rassen? Sinds wanneer zijn Moslims een ras? Moslims zijn volgens mij nog steeds gewoon mensen die in de islam geloven. Of je nu wit bent of een kleurtje hebt. Of je nu man bent of vrouw. Of je nu in Iran geboren wordt of in België. Daarmee is kritiek op de Islam nog geen racisme.

Hoe kan je in vredesnaam Moslim zijn voordat je geboren wordt? Als je inderdaad al Moslim bent voordat je geboren wordt krijg ik nogal een naar idee bij het geloof. Je staat dus niet vrij om te geloven wat je wilt? Er wordt als kind al voor je bepaald dat je MOET geloven? Als je dat niet doet wat dan?

Porrello | 03-11-09 | 12:52

Typerend toch dat degenen die met de woorden 'fascistisch' en 'gevaar voor de samenleving' schermen zelf zo intollerant als de pest zijn.
Er is niets maar dan ook helemaal niets fascistisch aan Geert Wilders (als je denkt van wel, kom dan met voorbeelden). Dit soort termen worden gehanteerd omdat links c.q. halflinks in Nederland begint te beseffen dat Wilders wel erg veel aanhang gaat krijgen. So what? We leven in een democratie of geldt dat alleen voor links?

Dan Pechtold: "Een gevaar voor de samenleving." O ja, welk gevaar dan? Dat Wilders veel stemmen krijgt? Is dat een gevaar? Motiveer dat dan eens Pechtold. Je fulmineert alleen maar tegen Wilders. Geen alternatief voor wat hij beweert. Niks pareren, alleen maar demoniseren. Waar dat toe leidt hebben we een aantal jaren geleden kunnen zien...

Giaur! | 03-11-09 | 12:51

Waarom kijken die capuchonmongolen alsof ze het al helemaal voor mekaar hebben. Daar word ik niet goed van als ik zo'n instelling zie.

DaG | 03-11-09 | 12:45

@TM

Lees meer Kuifje!
Welterusten...

van Nazareth | 03-11-09 | 12:44

OT:
Het verweer van de volkskrant:
"Wie bedreigt nu de democratie?"
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/4464/Wie_bedreigt_nou_democratie%3F

Porrello | 03-11-09 | 12:44

Zalfje | 03-11-09 | 12:07
Van die agenten was heel gemakkelijk: die lopen gewapend op straat terwijl wij daarvoor veroordeeld zouden worden. Zelf zou je dus eventueel voorstander zijn om burgers te beperken tot één paspoort. Da's op zich al iets, maar weer zo omslachtig. Aan de meeste mensen met dubbel paspoort valt niets aan te merken. Het is juist die minderheid die zijn minachting over dit land laat blijken door een houding als Mohammend B en Samir A. Die verafschuwen onze samenleving en verheerlijken het land waarop hun tweede paspoort is gebaseerd. Wat is er mis mee om, uiteraard na toetsing en zorgvuldige afweging door de rechter, hen het Nederlanderschap te ontnemen? Je stelt zelf dat het beter ziu zijn om mensen die in Nederland zijn geboren niet meer toe te staan dat ze een tweede paspoort hebben. Daarmee dupeer je wellicht weer een hoop mensen die met de feitelijke problematiek niets van doen hebben. Dat lijkt erg veel op een omslachtige manier van handelen die voortvloeit uit het gegeven dat de problemen niet benoemd mogen worden. En ik hoopte nog zo dat die tijd voorbij was....

Ad337 | 03-11-09 | 12:42

De linkse partijen hebben tot nu toe altijd, ook tijdens schijnbaar rechtse kabinetten, alle zinnige maatregelen tegen de onbeperkte immigratie van mensen uit een voor ons vreemde cultuur belemmerd. Verdonk en A.H.A, werden door links vervloekt.
De media zijn in linkse handen. In alle besturen zitten linkse vertegenwoordigers, die graaien en bedotten.
.
Wilders gebruikt democratische middelen en heeft nog nooit opgeroepen tot het het gebruik van geweld of tot andere ondemocratische middelen ; dit in tegenstelling tot de islam die staat voor intolerantie en geweld.

.
Wilders is geen oorzaak maar gevolg van het wanbeleid op het gebied van immigratie en integratie.
Het hij vertolkt , wat veel mensen in dit land

kuifje. | 03-11-09 | 12:41

@CoJoNes

LOL!!

van Nazareth | 03-11-09 | 12:40

*Baguettetaliseren gaat*

CoJoNes | 03-11-09 | 12:39

@@TM
Ik mis nog iets over bagetteliseren, dubbele nationaliteit en kapen.

van Nazareth | 03-11-09 | 12:19Dat komt wellicht omdat je niet kunt spellen?

TM | 03-11-09 | 12:38

@Broodje bakpao | 03-11-09 | 12:22
"je punt aanspekken met van die trieste copy-paste woorden getuigd (sic!) alleen van een laag intellect"

Chiant | 03-11-09 | 12:38

Broodje bakpao|03-11-09|12:22
U bedoeld dan ook de door u gebruikte woordjes c.q. dooddoeners zoals "trieste" en "laag intellect".
Gevalletje: "Pot verwijt de ketel ect..."

Prins Pils | 03-11-09 | 12:37

-weggejorist-

wacko@jacko | 03-11-09 | 12:36

"Gelukkig hebben wij in Nederland een rechtssysteem waarbij het individu wordt aangesproken op zijn daden. "
-Mas Rob | 03-11-09 | 12:04

Je bedoelt de monarchie Nederland.

CoJoNes | 03-11-09 | 12:36

@Mas Rob | 03-11-09 | 12:04 In Indonesië ben ik nog nooit geweest, maar jouw beschrijving "Op de gemiddelde koranschool in, bijvoorbeeld, Indonesië wordt slechts geleerd te reciteren. Geen kind dat weet wat de betekenis van de klanken is" komt exact overeen met mijn ervaring in het MO en aanpalende gebieden, waar de kinderen dan weliswaar de klanken van de taal soms kennen, maar van de betekenis net zo min enig idee hebben:
Het gaat daarbij dus duidelijk niet om een plaatselijk fenomeen, maar om een intrinsiek aspect van "de islam" als zodanig ...

W.b. "interpretatie": Sinds Said Q'utb is "het dogma van de ongeschapen koran" ook weer helemaal "hot", in niet alleen Egypte en het MO, maar tevens in de Noordafrikaanse moslimlanden, zie bijvoorbeeld de geschiedenis van het FIS en GSPC in Algerije, tot achter in Pakistan en Afghanistan: Van wie hebben de deobandi, die de taliban creeëren in hun madrassa's, hun opvattingen ? En zelfs Maleisië ...

Wat jij zegt "In tegenstelling tot wat je zegt wordt de Koran wel degelijk geïnterpreteerd, zowel nu als in het verleden. Het omgaan met een tekst kan immers niet zonder menselijke interpretatie ervan" ... heeft vooral betrekking op het instellen van de shari'ah, d.w.z. de omzetting van Heilig Boek ofwel Het Woord Van Allah in de dagelijkse praktijk en wetgeving: Dàn wordt er geïnterpreteerd, echter: Slechts door officieële "geleerden". Die daardoor (bijv. de maulana's in Pakistan) tevens veel aanzien en macht verwerven, waarvan ze vaak heel erg blij worden ... ;-)

Maar dat gaat over de praktische uitwerking van Allah's Woord in geboden, verboden en straffen: Dat is één niveau verder dan het slechts hoeven te aanvaarden van de Goddelijke Waarheid Van Het Woord: Dat is iets dat iedere moslim zonder meer kan doen, en dat wordt dan ook van iedere moslim verwacht ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 12:34

@Broodje Bakpao. Jaja, de kinderen van van Gogh lijden allemaal aan de dezelfde ziekte, die van de bijvoeglijke naamwoorden. Of bent u bang dat men de betekenis niet begrijpt? U is toch niet anti-semantisch?

knutsel | 03-11-09 | 12:33

kuifje. | 03-11-09 | 12:28
Neen, van der Laan is copy paste professional.

aertix | 03-11-09 | 12:31

mokum4all | 03-11-09 | 12:21
.
De stemmingmakerij op de persoon door, in deze kwestie, Van der Laan en Pechtold heeft helaas het mogelijke gevolg dat uit de linkse gelederen iemand opstaat om Wilders van het leven te beroven. We weten allen dat geweld in linkse kringen geoorloofd is, als dat nodig is om het doel te bereiken ( Dat hebben we bij o.a Pim Fortuyn en Theo van Gogh gezien) . Op welk kamp kan nu het stempel fascistisch gedrukt worden?

kuifje. | 03-11-09 | 12:31

@Mas Rob | 03-11-09 | 12:04

Je hebt niet goed gelezen. Daar laat de Islam geen ruimte voor!
Wilders heeft daar niets mee te maken, hij constateert slechts.

azijnseikerT | 03-11-09 | 12:30

kuifje. | 03-11-09 | 12:20

rechts en gristen ies vrede?

Drs.. Gelul | 03-11-09 | 12:29

Linkse politici maken het mogelijk dat de islam zich hier ongestoord kan nestelen en langzaam maar zeker het deken van de macht naar zich toe kan trekken.Eens zal hun macht onomkeerbaar zijn.
.
Andere partijen hebben de zwakke plekken van de immigranten nooit willen zien of de signalen uit hun achterban als racisme bestempeld. Van der Laan gaat nu criminele import aanpakken via de verblijfsvergunning. Zonder Wilders had hij dit nooit gedaan.
.
Is van der Laan dan nu ook een gevaar voor de democratie?

kuifje. | 03-11-09 | 12:28

@Broodje bakpao

Trieste copy-paste woorden.
dussss

van Nazareth | 03-11-09 | 12:28

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 12:09
Tijdje terug op den kijkbuis, the New York connection, iets met in de trant van 400 jaar betrekking.. bladibla. Het was mooi om te zien, hoe de immigranten werden bijgeschaafd in de New Yorkse opvattingen des levens ( ik zeg NY'se, omdat amerikaanse toch slightly different is) m.b.t. dagelijkse omgang tot elkander, het nationaal erfgoed en meer van dat soort elementaire zaken.
Tuurlijk zullen er wezenlijke verschillen zijn, redenen om een uitvlucht naar een andere, nieuwere wereld te trekken. Waar er grotere kansen zijn en ze in hun leven meer 'schoonheid' zou kunnen verwerven. Wat mij met name opviel was eigenlijk dat mensen een spiegel werd voorgehouden, waarin ze trots werden gemaakt, deel uit te gaan maken van dit prachtige land en tuurlijk ook wel met een rauwrealistische kant dat het heus niet allemaal aan zou komen waaien.
Maar het was die glunderende trots die ik zag bij vele van hen, daar ik begreep dat er in den Nederlanden, gedurende de eerste grote immigratie stromen, grove fouten zijn gemaakt.

Ashtrey | 03-11-09 | 12:27

@ Broodje bakpao. 12:22

Mag ik opmaken dat je diegene die bedoeld worden met ''starre'' en ''oprukkende'' vergelijkt met wat jij in het toilet achterlaat?
Kan ik me best wel in vinden.

grappert | 03-11-09 | 12:26

"... je punt aanspekken met van die trieste copy-paste woorden..."
QED

CoJoNes | 03-11-09 | 12:24

Waarom geylen die wilders fans zo op bijvoegelijke naamwoorden?

'starre' blabla, 'linkse' blabla, 'Oprukkende' blablabla, 'Bedreigende' blabla...

Ga je ook naar de watermisbruikende WC nadat je een dogmatisch broodje hebt gegeten met een intolerante vork?

Grow up mensen.. je punt aanspekken met van die trieste copy-paste woorden getuigd alleen van een laag intellect.

Broodje bakpao | 03-11-09 | 12:22

@vraagstaart | 03-11-09 | 12:17
Maak je geen zorgen:
Dyslectics have more FNU!

CoJoNes | 03-11-09 | 12:22

@TM. 12:08
Dat is een veelgehoord groot misverstand, angst voor de allochtoon, vergeet het maar, het is het onontwikkeld, beestiaal, svhandalig gedrag van het overgrote gedeelte van die zwakzinnigen, die de strot uitkomen. Dat past en voegt zich duidelijk niet in een beschaafde westerse wereld, daarmee is genoeg gezegd.

grappert | 03-11-09 | 12:22

Iedere keer weer blijkt hoe intolerant (en vaak gewelddadig )die linkse en islamitische mensen zijn.
kuifje. | 03-11-09 | 12:20
Ja kuifje, daar hebben de wildersaanhangers nou helemaal geen last van

mokum4all | 03-11-09 | 12:21

Iedere keer weer blijkt hoe intolerant (en vaak gewelddadig )die linkse en islamitische mensen zijn.

kuifje. | 03-11-09 | 12:20

Dan vraag ik me toch iets af. Wilders rechts, dit en dat links, wauwel-de-wauwel, Moslims moeten deaud en zus en zeau, maar heeft iemand het sociaal-economisch programma van Wild Willy al eens ge-le-zen? Dat heeft dus een linksige insteek, beetje SP'erig, als ik mij zo mag uitdrukken. Dus ga maar stempen op Peroxide Dolly.

vak118 | 03-11-09 | 12:19

@TM
Ik mis nog iets over bagetteliseren, dubbele nationaliteit en kapen.

van Nazareth | 03-11-09 | 12:19

Wat een plebs. En toch, soms vraag ik me stiekem af hoe genuanceerd ik zou blijven als er een politicus & aanhang mij, mijn familie en iedereen die iets met mij gemeen heeft, systematisch demoniseert. Om dat k*twoord maar weer eens te gebruiken.

mokum4all | 03-11-09 | 12:17

@Eagle_Eye | 03-11-09 | 12:12 *schaamrood*
Dyslectics of the world: UNTIE!

vraagstaart | 03-11-09 | 12:17

@Flodder | 03-11-09 | 12:00
Welnu, als ik lees
"Dat hij discrimineert en ook discriminerende voorstellen doet, is zo klaar als aan klontje."
rijst bij mij allereerst de vraag of dat wel zo is. En vervolgens rijst bij mij de vraag of (áls dat zo is) dat onterecht, verwerpelijk, slecht, ongegrond, etc. is. Zeker de toevoeging
"Iets wat bij de grondwet verboden is."
doet vermoeden dat er een haarscherpe lijn bestaat tussen wat wel en geen discriminatie is. Alles dat wél discriminatie is, is dan verboden. Dan rijst bij mij de vraag wat in dezen positieve discriminatie dan is. En als dat dan een uitzondering op de grondwettelijke regel vormt met een hoger doel, dan rijst de vervolgvraag wie dan deze uitzonderingen mag vaststellen. Of wie dat hogere doel van nut en belang voorziet. Wie bepaalt dat en wie bepaalt dan dan vooral niet?
Ook schrijf je "Die grondwet die in het leven is geroepen om ons, de bevolking, te beschermen tegen de willekeurige grillen van de overheid." Deze laatste toevoeging begrijp in niet helemaal in de context. Ik vermoed dat je ermee wilt verwijzen naar totalitaire regimes waar de bevolking onderdrukt wordt of in ieder geval bevolkingsgroepen uitgesloten worden. Dat is hier natuurlijk niet aan de orde, want de bevolkingsgroepen waar de PVV tegen ageert plaatsen zichzelf al buiten de samenleving door immoreel of verwerpelijk gedrag bij voortduring tentoon te spreiden. Nogal logisch dat er veel mensen zijn die bij gebrek aan oplossingen het probleem willen elimineren door de overlast veroorzakende elementen uit te zetten. En vind je nu werkelijk dat de grondwet ons goed beschermt tegen de grillen van de overheid? Dan kan ik hier wel een bloemlezing geven waar het misgaat...

Chiant | 03-11-09 | 12:17

*Ben lunchen, broodje kebab, ofzo. Dat verklaart dan het uitblijven van een reactie mochten mensen die willen. Pff, is hard werken hier op GS. Tofik, ga je mee?

Flodder | 03-11-09 | 12:12

@vraagstaart | 03-11-09 | 10:42<br />
Zeg hoofd, heb je de Poll antwoorden al gelezen? En die op spelvouten gecontroleerd? Weltrusten!

Eagle_Eye | 03-11-09 | 12:12

De restanten van idioot links; die nog altijd overtuigd zijn dat de intolerante en gewelddadige islam geen gevaar is voor de democratie en vrijheid van meningsuiting , maar dat de boodschapper die waarschuwt voor de fascistische ideologie van de islam een gevaar is.

kuifje. | 03-11-09 | 12:12

Flodder | 03-11-09 | 12:10
Zoals Turkije er nu (politiek) bij staat, echt, Ataturk zou zich omdraaien in zijn graf.

Heau even | 03-11-09 | 12:12

Islamisering bestaat wel in NL, maar op een heel andere manier dan de aanhang van Wilders (van hemzelf weet ik het niet) het ziet. Klein voorbeeldje:
www.opzoomermee.nl/actueel112009/About...
Opzoomeren is een door bewoners gestart initiatief in de Opzoomerstraat om iets leuks te doen in hun straat en dat is later door de gemeente als beleid voor andere straten overgenomen. Nu kun je geld krijgen voor een activiteit tijdens de kerstdagen of een kerstboom krijgen en daarom zijn bovenstaande posters met Abou in R'dam opgehangen.
Het grappige aan de cartoon is dat minimaal de helft van de figuurtjes moslim is, maar dat bewust gekozen is om alle zichtbare christelijke elementen uit de cartoon te halen (piek, ster vervangen door opzoomer-symbool, dat hoedje). Dat dit bewust gedaan is staat voor mij vast.
Misschien was de eerste tekening nog te christelijk en kwam die terug bij de cartoonist. Veel waarschijnlijker is het dat twee uiteraard autochtone ambtenaren, Gerda (43, woont in Capelle, stemt groenlinks en leest de volkskrant) en Henk (53, FNV en PvdA-lid, woont in Barendrecht en leest de volkskrant), van de taskforce Opzoomertekeningen na uitvoerig overleg een conceptnota Opzoomertekening 2009 hebben opgesteld, waarin omschreven staat aan welke eisen de tekening moest voldoen.
"Ja maar een piek Henk, dat schrikt moslims af". "Een hoedje dan Gerda?" "Ja, en dan zijn die mensen die bij de burgemeester staan een mooie afspiegeling van onze maatschappij!"
Ironisch is het natuurlijk dat er wel een islamitisch symbool getoond wordt (hoofddoekje), maar dubbel zo ironisch wordt het als je bedenkt dat kerstfeest natuurlijk gewoon een christelijk feest is dat niet door moslims gevierd wordt en de kerstboom een heidens symbool is. Er wordt dus ontzettend gewerkt om een neutrale tekening te verzinnen, maar in hun domheid zien ze niet dat op een wel heel vreemde wijze drie religieuze uitingen getoond worden in één tekening.
De realiteit is ook dat 90 van de 100 moslims die tekening nooit opmerken, 9 het een leuke tekening zouden vinden ook als er een piek op de boom zat, en dat die ene moslim die zich kwaad maakt over de piek zich ook nu kwaad maak over het feit dat moslims staan afgebeeld naast een kerstboom.
De islamisering zit in de hoofden van bestuurders, politici, ambtenaren en pers die zo ontzettend hun best doen om op de meest onzinnige manieren moslims te pleasen, terwijl het de meeste moslims aan hun reet zal roesten dat allerlei nietszeggende uitingen (iftar-maaltijden, posters enz.) gebruikt worden om hun te paaien. Ze hebben liever een baan, huis, auto, veilige woonomgeving en opleiding.

sjaakdeslinksesul | 03-11-09 | 12:11

Als een starre dogmatische en onderdrukkende religie het probleem is, zie ik geen enkel bezwaar om dan maar te besluiten de grenzen voor de aanhangers van deze religie dicht te gooien, of het nou racistisch klinkt zal me een worst wezen. Als de islamitische landen een toonbeeld worden van verlichting ga ik wel weer tolerant zitten zijn.

knutsel | 03-11-09 | 12:11

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:55
Ben toevallig wel in Turkije en Cairo geweest. En gelukkig leven wij in Nederland. Hoewel, Turkije de secularisering nog beter had geregeld dan wij, al zijn daar nu weer fundamentalistische islamitische krachten actief om dat te verneuken.

Flodder | 03-11-09 | 12:10

Alexander Pechthold:
Typisch gevalletje linksch-populisme.
-1.

van Nazareth | 03-11-09 | 12:10

@Ashtrey | 03-11-09 | 11:45 Exactly ! Nemo potest exuere patriam: Allegiance is toch grtvrdmmm wel de geringste eis die enig land aan zijn immigranten mag stellen ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 12:09

Goed, fair en balanced.
Viel me trouwens op dat Rutger Wilders met 'u' aansprak. Voor het eerst volgens mij.

CoJoNes | 03-11-09 | 12:08

-weggejorist-

TM | 03-11-09 | 12:08

@van Nazareth | 03-11-09 | 12:00 :

Kwoot : Geert Wilders wordt door mannetje Pechthold en beroepsfeitenverdraaiert Spong als staatsgevaarlijk bestempeld... (DWDD 02-11-09) Zoals zo vaak bij de linksche kerk worden hier de feiten weer eens fijntjes verdraaid en het verleden voor het gemak vergeten.

Jochie toch, jochie toch! Linksche Kerk ?? D66? Verdiep jij jezelf wel eens in de feiten voordat je iets neerkwakt?

Kwoot: De PVV is een grote partij omdat veel mensen de terreur en overlast zat zijn. De opkomst van de PVV is nu juist een reactie tégen een staatsgevaarlijke en gezagsondermijnende groepering.

Nee sukkel : de PVV is een grote partij omdat WIlders de kunst van de demagogie als geen ander in Nederland beheerst en op de onberedeneerde angst van sommige minder intelligente burgers inspeelt. Tsjee!! Waar heb ik dat meer gehoord(hint : 1935 bij onze oosterburen).

Kwoot : Mannetje Pechthold gisteren in zijn commentaar:
"Die mensen wonen hier al een paar generaties en zijn ook gewoon Nederlandsch." Wie heeft dat tuig met vliegtuigladingen vol ook al weer binnengelaten? Ook de kinderen en kleinkinderen bezitten de dubbele nationaliteit… Waarom??

Erm.... PvdA/ARP/CHU/KVP in de vroege 70ies, VVD en CDA in de late 70ies, Lubbers en zijn Gristenbende in de 80ies? In elk geval heeft D66 maar een paar jaartjes mee mogen regeren in de afgelopen periode. Dus waar lul je nou over man?

Kwoot : Jarenlang zijn de geweldsdelicten, de criminaliteit, de kosten en overlast gebagatelliseerd. Integratie is een megafail gebleken. Die lui willen niet eens integreren. Mensen word nou 's wakker! 0031 wordt onder de ogen van mannetje P. gekaapt.

Je kletst over heel andere immigranten als waar dit artikeltje over gaat. Scheer gerust alles over 1 kam, dan zal ik dat ook doen tokkie.

Kwoot : En de burgers gaan als makke schapen naar de slachtbank.
Slaap lekker…

Oh wat zijn we toch bang van De Allochtoon

*braaaaa-aaaaa-aaaaaaaaak*


Veel plezier met je stemmingmakerij verder.

TM | 03-11-09 | 12:08

@Ad337
Natuurlijk kan de wet aangepast worden alleen wordt dat moeilijk wanneer er sprake is van een dicriminatoir voorstel... Beter zou het zijn om burgers die geboren zijn in Nederland te verbieden een extra nationaliteit te hebben.
en nog iets
Waar staat dat het strafbaar is om je behoefte te doen op een damestoilet...
Welke Nederlandse diplomaten zijn onschendbaar?
en dat over agenten snap ik niet, maar dat zal wel aan mij liggen...

Zalfje | 03-11-09 | 12:07

En-el Hak | 03-11-09 | 12:00
Ps. ben het volledig eens met je FOK DAT!alinea. Snap ook niet dat we niet eens die koning uit Marokko dat aan zijn verstand peuteren of iets dwingender dan peuteren.

Flodder | 03-11-09 | 12:05

@ vraagstaart | 03-11-09 | 11:21
Het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort is op zich geen slecht idee. Wel als de uitzettingen zouden plaatsvinden met het Islamitsisch geloof als mede criterium.
Het uitzetten van familieleden van criminelen is mijns inziens wel uit de boze. Gelukkig hebben wij in Nederland een rechtssysteem waarbij het individu wordt aangesproken op zijn daden. Sancties die a priori uitgaan van de schuld van een groep voor het gedrag van een individu passen niet in een beschaafd land.

@ azijnseikerT | 03-11-09 | 11:19
Wilders' analyse laat geen ruimte voor moslims die hun leven anders inrichten dan wat humorloze, onverdraagzame islamisten juist achten.

@ Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19
Op de gemiddelde koranschool in, bijvoorbeeld, Indonesië wordt slechts geleerd te reciteren. Geen kind dat weet wat de betekenis van de klanken is.
In tegenstelling tot wat je zegt wordt de Koran wel degelijk geïnterpreteerd, zowel nu als in het verleden. Het omgaan met een tekst kan immers niet zonder menselijke interpretatie ervan. De starre scripturalistische versie van interpretatie, zoals door jou aangehaald, stamt uit het dogma van de ongeschapen koran.

Mas Rob | 03-11-09 | 12:04

De Islam kan heel goed hervormd worden, en de Koran mag best geïnterpreteerd worden. Je moet gewoon wat kniën kapot schieten, wat ogen uitsteken, wat castreren en wat handen afhakken.

P.C.M. Baas1309 | 03-11-09 | 12:04

En-el Hak | 03-11-09 | 12:00
Laten wij eens beginnen met ze als Nederlander beschouwen. Als ze het dan vertikken om goed te functioneren in de Nederlandse maatschappij, is er geen excuus en wel het gat van de deur. Vind het wel frappant dat mensen altijd klagen dat ze zich niet als Nederlanders gedragen (wat je daar ook onder voorstelt) en tegelijkertijd ze altijd benaderen met de focus op hun buitenlandse afkomst.

Flodder | 03-11-09 | 12:03

Hoezeer ik ook bezwaren heb tegen de mening van Wilders, hij mag ze gewoon hebben en deze fakkeltocht is totaal sick. (En dat bedoel ik op een slechte manier.)
Dit gezegd hebbend; Hoeveel anders was die PVV-achtige optocht tegen die sinterklaastentoonstelling bij het van Abbemuseum?

Einde van de Domheid | 03-11-09 | 12:02

Capuchonklootzakje? Is dat de linkse versie van 'MaatpakPooier' of 'AftershaveAsshole'?

TM | 03-11-09 | 12:02

En-el Hak | 03-11-09 | 12:00 Compleet gelijk ze zijn wel in Nederland geboren maar voelen zich dat totaal niet. Wat heb je aan dat soort mensen? Niet veel lijkt mij.

aertix | 03-11-09 | 12:01

Geert Wilders wordt door mannetje Pechthold en beroepsfeitenverdraaiert Spong als staatsgevaarlijk bestempeld... (DWDD 02-11-09) Zoals zo vaak bij de linksche kerk worden hier de feiten weer eens fijntjes verdraaid en het verleden voor het gemak vergeten.
De PVV is een grote partij omdat veel mensen de terreur en overlast zat zijn.
De opkomst van de PVV is nu juist een reactie tégen een staatsgevaarlijke en gezagsondermijnende groepering.
Mannetje Pechthold gisteren in zijn commentaar:
"Die mensen wonen hier al een paar generaties en zijn ook gewoon Nederlandsch."
Wie heeft dat tuig met vliegtuigladingen vol ook al weer binnengelaten? Ook de kinderen en kleinkinderen bezitten de dubbele nationaliteit… Waarom??
Jarenlang zijn de geweldsdelicten, de criminaliteit, de kosten en overlast gebagatelliseerd.
Integratie is een megafail gebleken. Die lui willen niet eens integreren.
Mensen word nou 's wakker! 0031 wordt onder de ogen van mannetje P. gekaapt.

En de burgers gaan als makke schapen naar de slachtbank.
Slaap lekker…

van Nazareth | 03-11-09 | 12:00

Chiant | 03-11-09 | 11:54
Beargumenteer, ajb.

Flodder | 03-11-09 | 12:00

@Flodder | 03-11-09 | 11:53
Dat is ook zoiets: wat hebben wij verdomme met Marokko en Turkije te maken? Onze landgenoten verplicht militiare dienst in Turkije laten vervullen of zich laten vrijkopen? Geboortaangifte volgens Marokkaanse regels laten verlopen? Psychische bijstand in d'n Rif op kosten van de belastingbetaler? FOK DAT.
Verder zijn de paspoorten maar een facet. Zoals ik eerder meldde, schort het ook aan houding. Veel Marokkanen en, nog meer, Turken voelen zich bovenal Marokkaan en Turk. Jarenlang hebben we daarbij naar onszelf gekeken. Heeft iemand zich ooit afgevraagd of ze zich wel Nederlander willen voelen?

En-el Hak | 03-11-09 | 12:00

@BASinnic | 03-11-09 | 11:23 Ah, u bent dus schijnbaar te merken een allochtoon en voelde zich op de te lange tenen getrapt, chapeau!, tu culpa!

Ploertendodert | 03-11-09 | 12:00

Gek dat we de oogkleppen dragende linkse fakkeldragers, die altijd komen opdraven in dit soort topics en bij anti-Wilders/-Israel/-Amerika demonstraties, nooit zien demonstreren tegen haat-imams?
Imams die volgens de redenatie van diezelfde 'linksers' toch minimaal hetzelfde tweedelige / haat-zaaiende / bevolkingsgroep-weg-zettende / xenofobische / racistische / westerling-fobische effect op de maatschappij hebben!
-
De: 'de-door-onze-voorouders-in-bloed-betaalde-westerse-waarden-en-normen fobie' trekt een stuk sneller door Europa dan de Mexicaanse griep...

breinpulp | 03-11-09 | 11:59

@ virusz | 03-11-09 | 11:56
Dan gaat het gross hier waarschijnlijk weer aan het werk. Of zoiets.
En GS moet óók aan de adverteerdertjes denken hè.

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:59

Flodder | 03-11-09 | 11:53
Als het nederlanders zijn waarom gedragen ze zich niet als Nederlanders? Natuurlijk ze zijn hier geboren maar dan vind ik ook dat je je wel mag inzetten voor Nederland maar dat doen ze niet.

aertix | 03-11-09 | 11:59

Hé, ik zie dat Mr Bean ook meeliep. Achter de W, zeg maar.

Lewis | 03-11-09 | 11:58

iwoj | 03-11-09 | 11:47
Doe je dan niet vrijheid en democratie tekort? Ik geloof sterk in die waarden. Zie het toch als enige uitweg, naast een verbod op islam zoals Wilders dat wil, dat de gematigde moslims de kant kiezen van democratie en vrijheid. De eerste slachtoffers van de fundamentalistische islam zijn ook de moslims zelf.

Flodder | 03-11-09 | 11:58

Zalfje | 03-11-09 | 11:44
Wanneer gevaar in onze samenleving niet kan worden bestreden wegens bestaande wetgeving dan moet de wet maar worden aangepast.
Voor de rechtbank zijn wet trouwens niet allemaal gelijk, dat is een farce.
Politie-agenten mogen met wapens rondlopen, ik niet. Een aantal diplomaten zijn onschendbaar, ik niet. Zelfs mannen en vrouwen zijn niet gelijk in de ogen van rechters. Doe anders je behoefte maar eens in een damestoilet... ;-)

Ad337 | 03-11-09 | 11:56

@Flodder. Ik neem voor het gemak aan dat de overheid ons ook beschermt als men kritiek heeft op een onderdrukkende religie, of laten de boven-ons-gestelden hier wel eens steekje vallen?

knutsel | 03-11-09 | 11:56

Prima PVV promo filmpje. Misschien weer eens een topic dat niet over Wilders gaat. Gewoon weer eens proberen

virusz | 03-11-09 | 11:56

Mr.mc2 | 03-11-09 | 11:51

Nou weet ik wel dat tijd en ruimte relatief zijn, maar 60 jaar geleden was het 1949!? Tsja, al is de link nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel.

Redoutable | 03-11-09 | 11:56

@Flodder | 03-11-09 | 11:27 Ik ben in niet weinig moslimlanden geweest, en wat ik beschreef in "Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19" is gewoon de aldaar door mij vastgestelde praktijk.

Ik spreek dus uit ervaring, maar hoe zit het met jou? Misschien ben je wel eens in Turkije geweest, zoals veel hedendaagse toeristen. Zo ja, ben je dan wel eens verder dan 10 km van Alanya of een ander toeristenoord af geweest?
Ik ben begin jaren '80 al maandenlang door dat land heengetrokken, en niet slechts aan de kusten, maar tot diep in het oosten, aan het Van-meer. En vervolgens naar Syrië. Ben je daar wel eens geweest ? Of in bijvoorbeeld Caïro ?

Wat ik heb beschreven is de dagelijkse praktijk van de islam, i.h.b. de plaats van de koran.
We zouden aan een moslim aldaar en/of hier kunnen vragen wat realistischer is: "Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19" of "Flodder | 03-11-09 | 11:27"

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:55

@Flodder | 03-11-09 | 11:50
Ik bewonder de stelligheid waarmee je dit reaguursel poneert. Ik zou het haast voor een onbetwistbaar feit aanzien in plaats van een slecht onderbouwde mening.

Chiant | 03-11-09 | 11:54

De Hollanders die meeliepen zijn klaplopers,bang dat ze bij premier Geert Wilders moeten gaan werken voor hun centen, want vanaf dat moment krijgen ze niks meer.
Die buitenlanders zeggen precies wat wij ook tegen "onze" regering roepen, het land uit met degene die deze bedreigingen uit,dat is het toekomstige gevaar,moslim, islam of wathever.

Eerlijkisheerlijk | 03-11-09 | 11:54

@Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:42
Helemaal mee eens. Tegenstanders spreken dan over assimilatie, maar het boeit vrijwel niemand wat de buurman eet, leest, in zijn woonkamer spreekt en gelooft. Gewoon mee doe met de maatschappij zoals deze in Nederland na lang knokken tegen de verstikkende invloeden van pastoors en dominees is ontstaan, zonder aanspraak te maken op cultuur en religie zodra het gerieflijk is.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:54

Slinks op zijn best.
Projectie van eigen falen en denken op de ander. Slinks sluit mensen uit, roept haat en geweld op, is racistisch en dult geen andere mening.

En dan hier komen klagen dat er weer iets over wilders gepost word, duh, het is nieuws. Als er enge fakkel mensen de straat op gaan om angst en haat te zaaien tegen femke, staat dat ook hier. Censuur is immers een slinkse hobby.

OpenDeur | 03-11-09 | 11:54

En-el Hak | 03-11-09 | 11:48
Het zijn geen buitenlanders. Het zijn Nederlanders die hier geboren en getogen zijn. Ze hebben vanwege een achterlijke koning uit Marokko ook een Marokkaans paspoort. We moeten eens ophouden met ze als buitenlanders te behandelen dan kunnen ze ook niet meer dat discriminatie-excuus gebruiken. Laten we eens iedereen echt gelijk gaan behandelen. Niet benadelen, maar ook zeker niet voortrekken.

Flodder | 03-11-09 | 11:53

@ Prins Pils | 03-11-09 | 11:29

Helemaal mee eensch.
De moslimkolonisten zijn onder ons en daar waar moslims zijn is er stront aan de knikker.
Kijk maar op de wereldkaart. Daar waar ze zitten is oorlog en intolerantie, niet één land uitgezonder. Ik herhaal niet één land uitgezonderd.
Deze lieden moeten zo snel mogelijk ons land verlaten en alleen zij die echt mee willen doen kunnen blijven en meevechten tegen die intolerante moslimkolonisten.
Elke dag kun je in de krant lezen dat er stront is met de moslims. Vandaag werd een NL schip door moslims overvallen en kwam het bericht dat er een "Haagse" terroriste in de Britse cel zit (de Marokkaanse Hoer Sjentof)

ecologiste | 03-11-09 | 11:52

@Reaguurbuisje:
Kun je nagaan, dan heb ik het nog niet eens over zijn politieke opvattingen... Feit is dat je met woorden maar zoveel kunt overbrengen (if anything at all -- dank Ferdinand de Saussure). Wat moet er gaan gebeuren als hij echt boos wordt? Alle superlatieven zijn inmiddels cliché uit zijn mond.

Creyfs_Interim | 03-11-09 | 11:52

deoorlog.nps.nl/page/aflevering/1/De+w...
Kijk maar eens vanaf 14 minuut en 30 seconden

60 Jaar gelden - Niets veranderd ->
Onvrede over huidige Democratie - Front rechts - Front Links
- Crisis -

Mr.mc2 | 03-11-09 | 11:51

@Flodder | 03-11-09 | 11:46 Ik zou het juist zien als vergroting van je eigen verantwoordelijkheid:
- ouders, hou je kinderen in het gareel
- zet geen poot scheef want niet alleen jij, maar je familie is daar het slachtoffer van.

Het wegnemen van die verantwoordelijkheid zie ik vooral in NL: "ach, jongen, jij kunt er ook niets aan doen dat je steelt want je ouders hebben geen tijd voor je, je leeft in een prachtwijk, je hebt een sociale achterstand, kortom: je bent zielig en dat is allemaal de schuld van de Nederlandse maatschappij. Weg met ons!"

vraagstaart | 03-11-09 | 11:50

vraagstaart | 03-11-09 | 11:46
Juist ja... Zo kan het inderdaad ook.

Flodder | 03-11-09 | 11:46
Aan de ene kant ben ik dat met je eens. Aan de andere zorgt het er wel voor dat mensen wel tien keer nadenken voordat ze zich laten afglijden naar de criminaliteit. Je hebt namelijk niet alleen je eigen verantwoordelijkheid, maar ook die voor een ander.
In de praktijk werkt het fantastisch.

Heau even | 03-11-09 | 11:50

knutsel | 03-11-09 | 11:45
Precies. Wilders is geen racist in de zin van rassen. Dat hij discrimineert en ook discriminerende voorstellen doet, is zo klaar als aan klontje. Iets wat bij de grondwet verboden is. Die grondwet die in het leven is geroepen om ons, de bevolking, te beschermen tegen de willekeurige grillen van de overheid.

Flodder | 03-11-09 | 11:50

Goede repo, het succes van Wilders in een notendop.
Jij nare dingen zeggen over islam/moslims, jij moeten deaud.
Wat betreft die knuppel @ 5:43 ''hoe tolerant ben je tegen mensen die intolerantie predikken''. Denk nog eens goed na over je eigen uitspraak.

baronbreekijzer | 03-11-09 | 11:49

@Flodder | 03-11-09 | 11:35
Wilders heeft het ook over criminele moslims die al dan niet het land zouden moeten verlaten. Maar ik begrijp je aarzeling wel; decennialang overheidsdogma's tot je nemen over gelijkheid en multiculturaliteit gaat een mens niet in de kouwe kleren zitten. Ik ben voor ongelijkheid als het gaat om het beoordelen van allochtone criminelen. In de landen van herkomst wordt een criminele buitenlander met zijn ballen aan het plafond gehangen, maar wij moeten de beschaafde samenleving die begrip toont voor de arme arme arme onbegrepen bicultureel uithangen. 'Dat is nu eenmaal zijn cultuur...' Ik zou haast zeggen: FOK DAT! Three strikes and out.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:48

PuistenZuiger | 03-11-09 | 11:03
Op zich een goed punt. De vraag is dus wat de ware intentie van de Islam is, en of de extremisten uitzondering of regel zijn; of de 'gewone' moslims, als het er op aan komt, als ze móeten kiezen, de keuze maken voor vrijheid en democratie, of voor hun geloof. Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Er is in de basis van hun wereld, van hun geloof, domweg GEEN plaats voor iets anders dán het geloof. Het paard van Troje is er niks bij.

iwoj | 03-11-09 | 11:47

@Heau even | 03-11-09 | 11:41 Informeel maak je een kans om niet vervolgd en veroordeeld te worden en dus te blijven als je de juiste mensen kent en diepe zakken hebt.

De Guusje ter Horst-benadering dus eigenlijk.

vraagstaart | 03-11-09 | 11:46

Als deze demonstranten gelijk hadden zouden Aboutaleb en Pechtold beveiligd moeten worden, omdat ze bedreigd worden door PVV-aanhangers.
Maar dat komt niet op in de hoofden van dit leeghoofdige voetvolk, dat klakkeloos de propagandakreten van hun politieke leidslieden nakwaakt.

En zoals gewoonlijk bij bedenkelijke regimes, worden de zaken volkomen omgedraaid voorgesteld door de machtsbeluste belanghebbenden.
De machthebbers in de DDR beweerden immers ook dat de DDR democratisch was, en de Westerse staten totalitaristisch.
Idi Amin sprak regelmatig zijn medelijden uit met de hongerige en onderdrukte Britten.

Uiteraard, mét het onvermijdelijk steeds vaker opduiken van de feiten, geloven steeds minder onderdanen dat soort spotgoedkope agitprop.
Net zo lang tot alleen de reddeloze idioten het nog geloven.
En van die laatsten nu, ziet u boven dit topic een gezellige groepsfoto.

Merlot | 03-11-09 | 11:46

vraagstaart | 03-11-09 | 11:40
Nou als je andere mensen straft voor de daden van een ander, zoals gehele familie uitzetten bij strafbaar feit van een familielid, schaf je de facto het principe van eigen verantwoordelijkheid af.

Flodder | 03-11-09 | 11:46

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:42
Pledge of allegiance!

Ashtrey | 03-11-09 | 11:45

@Flodder 11:40. Dat is zeker de reden dat er niet opgetreden wordt tegen crimineel gedrag dat rechtstreeks terug te voeren valt op bepaalde cultuur-religieuze verschillen. Stel je voor dat je als hoofdcommisaris jezelf moet verantwoorden als de gehele natie geen andere respons kent dan de racismekaart trekken. Je kijkt wel uit natuurlijk. Ik weet niet of ik het eens ben met de kwalificatie straatjihadi's, maar ze maken wel verdomd handig gebruik van het nationale schuldgevoel.

knutsel | 03-11-09 | 11:45

Ad337 Juridisch klopt er dus geen jota van je voorstel. Voor de rechtbank zijn we allemaal gelijk. Met de paspoortkwestie maak je dus verschil. Wilders maakt er dus appels en peren van. Hij wil de keus kunnen hebben om iemand te berechten op basis van zijn afkomst en dat riekt in mijn ogen naar pure discriminatie wat volgens de grondwet verboden is...

Zalfje | 03-11-09 | 11:44

Geloof zit wel of niet tussen je oren, en zo ja, daar moet het blijven, dat is de enige plaats. Wie zich aan gruwelijke sprookjesboeken wilt houden, doe je best, maar laat ieder ander volkomen daarbuiten. Intoleratntie bestaat over heel de wereld door de zieke geesten,gelovigen, en daar een ander mee confronteren, intimideren, bedreigen.
Krankzinnigen, met een grote angst, doodgaan, die angst ligt ten grondslag aan geloof.

grappert | 03-11-09 | 11:44

@En-el Hak | 03-11-09 | 11:25 Dat zou zeker tijd worden, maar laat ons toch maar niet wegzakken in illusies: Daar kan men op wachten tot st. Juttemis, vanzelf gaat dat niet gebeuren, dus dat moet anders: Wij moeten een oude waarde gaan opgraven en in ere herstellen, namelijk: handhaven.
Dit is ons land, met alhier geschapen leefregels, en die dienen wij te gaan handhaven zodra wij weer weten wat "handhaven" ook al weer betekent (spoedcursus "handhaven" moet dat kunnen realiseren).
Dus:
Voorwaarde: Als je akkoord bent met onze, de enig geldige, regels, en je geeft daar blijk van door leuk mee te doen, dan ben je welkom.
Zo niet, dan hebben we een probleem.
Als het probleem in gezamenlijkheid kan worden opgelost, dan testen wij opnieuw de voorwaarde.
Wordt daar nog steeds niet aan voldaan, dan gaan wij niet meer proberen het probleem in gezamenlijkheid op te lossen.
Wij gaan het probleem dan eenzijdig oplossen, en wel op de enig overgebleven manier: Je vliegt er uit. We (nemen eventueel je NL-paspoort in en) zetten je het land uit.
Het gaat echter niet meer voorkomen dat problemen NIET opgelost worden ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:42

vraagstaart | 03-11-09 | 11:35
Ik heb hier nog nooit gemerkt dat er gediscrimineerd werd wat betreft het vreemdelingenbeleid. De lijn is gewoon duidelijk, en keihard. Voldoe je er niet aan, dan kan je terug naar waar je vandaan bent gekomen.
Juist die duidelijke, harde lijn zorgt ervoor dat de discriminatiekaart nooit gespeeld kan worden. Eenieder heeft zich aan die regels te houden, zonder enige uitzondering of compromis, en dan ben je van harte welkom in het land om ook jouw steentje bij te dragen.

Hoe wordt het informeel uitgevoerd in Indonesië?

Heau even | 03-11-09 | 11:41

Piet Purestront | 03-11-09 | 11:33 Mooi dat ik het weet, de islamitische overname blijkt een stel kutjochies te zijn.

Uberheertje | 03-11-09 | 11:40

@Prins Pils | 03-11-09 | 11:29
Juist. Reaguurders als @Stok Kickhuizen zetten direct een klinkend offensief in, maar dat doet uw verhaal geen recht. Bij moslims, in welke hoedanigheid dan ook, leeft altijd het idee dat een recht-in-de-leerbroeder zaken zal... rechtzetten.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:40

@Flodder | 03-11-09 | 11:31 Afschaffen eigen verantwoordelijkheid? Doe eens toelichten? BTW dat nazigoud, dat zijn geruchten hoor. Dat goud discrimineert niet naar ras, streeft geen superioriteit van Ariers na, heft geen rechterarmpje gestrekt omhoog etc. etc.

vraagstaart | 03-11-09 | 11:40

knutsel | 03-11-09 | 11:37
Nee, dat is fout. Wilders helpt ze daarin wel. Hij doet het zelfs voor ze, voor ze zelf op dat idee kwamen. Heb je mijn tegels wel echt gelezen?

Flodder | 03-11-09 | 11:40

knutsel | 03-11-09 | 11:37
Nee, dat is fout. Wilders helpt ze daarin wel. Hij doet het zelfs voor ze, voor ze zelf op dat idee kwamen. Heb je mijn tegels wel echt gelezen?

Flodder | 03-11-09 | 11:40

Zalfje | 03-11-09 | 11:32
Afnemen van het Nederlanderschap is ook niet bedoeld als straf, maar als bescherming voor onze samenleving. De vergelijking met hakenkruis vererende mensen zou louter opgaan onder vergelijkende omstandigheden en dat impliceert dat het betreffende hakenkruis met bijbehorende idealogie symbool is van een (om het even welk) land en de dader ook over een paspoort beschikt van dat land. Geen appels met peren vergelijken hoor!

Ad337 | 03-11-09 | 11:38

Wat kan Geert eraan doen dat hij lelijk is! Laat het zwijntje toch met rust!

Santje plankton | 03-11-09 | 11:38

@Porrello | 03-11-09 | 11:35
"Hoe intolerant moet je zijn tegenover intolerantie?"
Heel intolerant. Ik ben bij voorbeeld intolerant voor koemelk
ik moet er niets van hebben.
Iets dergelijks heb ik met de islam.

Mark Levinson | 03-11-09 | 11:38

Flodder | 03-11-09 | 11:35
De moslims zelf halen overal het geloof bij, Flodder. Je draait de zaken om!

Bertus Betonsloper | 03-11-09 | 11:38

Prins Pils | 03-11-09 | 11:29
Inderdaad!
Het GS "Ga's dead" is cynisch
Die doods verwensing van die islamieten is zéér serieus.
Dus:
Want nou "extreem" rechts!
Wanneer heb ik een PVV aanhanger over moord horen roepen?
De vergelijking over de pot die de ketel verwijt gaat hier niet eens op!
We hebben in 0031 alleen moslim extremisme en links extremisme
Er gaat 0 % dreiging uit van rechts: WAT EEN POPPENKAST!

wakkere_nederlander | 03-11-09 | 11:38

@ Behaard smaalkopje.
Waar haalt de moslim toch dat enge sprookje vandaan dat de koran door een engel aan een analfalbeet heeft gegeven? mohammed was een schizofreen, en een zeer bekend kenmerk daarvan is grootheidswaanzin, en waanbeelden.
Net zoals de bijbel, is ook de koran geschreven door verdwaasden.

grappert | 03-11-09 | 11:38

@Flodder 11:35. Nee je als crimineel achter een geloof verschuilen is natuurlijk veel beter.

knutsel | 03-11-09 | 11:37

Wilders en moslim extremisten zijn 1 pot nat. Roepen allemaal extreme dingen en zetten beiden aan tot haat. Zo heel veel verschil zit er ook weer niet in...

Koning_poephoofd | 03-11-09 | 11:36

En-el Hak | 03-11-09 | 11:29
Wat ik zei over status voorzien en excuses aanreiken. Dat er grote culturele en religieuze problemen zijn binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland hoor je mij niet ontkennen. Zie echter in Wilders niet de oplossing. Keiharde geloofskritiek is prima. Overal het geloof bijhalen om alle moslims te criminaliseren is fout.

Flodder | 03-11-09 | 11:35

Man met rode baard en ringen in zijn oorlellen vat het verhaal goed samen:
Hoe tolerant moet je zijn tegenover intolerantie?

Porrello | 03-11-09 | 11:35

@ Uberheertje | 03-11-09 | 11:30
Liever geen spam hier.

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:35

"Wilders sluit mensen uit" roeptoeteren de orthodox-gelovigen van de Linksche Kerk ! En vervolgens werken ze op alle niveau's samen met allerlei moslim-groepen; groepen die zich baseren op een ideologie die de helft van de bevolking uitsluit (vrouwen), en die tevens heaumo's, ongelovigen en ander volk uitsluit...
Ja, consequent zijn is echt een moeilijke horde voor deze dombo's!

R.A.A.F. | 03-11-09 | 11:35

@Heau even | 03-11-09 | 11:27 Gelukkig maar - ik heb in de tijd dat ik met een hele bruine mevrouw vraagstaart vaak en lang in Zwitserland verbleef nooit iets van discriminatie gemerkt (en dat was in Duitsland wel anders), maar was wel positief onder de indruk van de compromisloze aanpak van misdrijven door buitenlanders van waar dan ook. Overigens is dat uitzettingsbeleid in mijn woonland (Indonesie) exact hetzelfde. Formeel, natuurlijk. Dat dan weer wel.

vraagstaart | 03-11-09 | 11:35

@prins Pils
Waarom
toch
altijd
'doodverwensing'
en
islamiet
in
een
zin?
De doodverwensingen in NL komen niet van geradicaliseeerde moslims, maar van kutmennekes aan wie door GW een geuzennaam is verstrekt, en die mennekes maken daar buitengewoon dankbaar gebruik van. Daar zijn het kutmennekes voor. O, en inderdaad, sommige zijn marokkaan.

Stok Kickhuizen | 03-11-09 | 11:34

@Flodder | 03-11-09 | 11:22
Nb. uit eigen ervaring meegemaakt de zoon van plaatselijk imam met een gestolen auto opgepakt werd! Niets met islam te maken? Geloof ik niet. Deze jongeman zat altijd netjes in moskee en deed precies wat papa zei. Zij, die straat Marokaantjes, hebben er meer met de islam mee dan menigeen denkt.

Piet Purestront | 03-11-09 | 11:33

BASinnic | 03-11-09 | 11:23
Ondanks dat er voorvaderlijk indo bloed door mijn aderen stroomt, ben ik blank, met blauwgroene ogen, hoop maar dat den boze mensen dat dan niet zien... ;)

Ashtrey | 03-11-09 | 11:32

@Ad337
Je moet goed lezen. Ik zie niet in dat het afnemen van het Nederlanderschap een juiste straf is... Wat moeten we dan doen met hakenkruisdragende kaalkopjes die van plan zijn een moskee in de fik te steken? Verbannen naar Rottumeroog?

Zalfje | 03-11-09 | 11:32

@ Merlot | 03-11-09 | 11:23
Circa 200, waarvan een significant deel het edele metier van het Synchroon Marcheren niet bepaald beheersen.

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:31

vraagstaart | 03-11-09 | 11:21
Ze hebben wel veel nazi-goud. En afschaffing van eigen verantwoordelijkheid is niet iets wat ik voorsta.

Flodder | 03-11-09 | 11:31

Iedereen heeft recht op z'n mening of het nou links of rechts is, zolang het maar binnen de grenzen van de wet is.
Ik word alleen wel beetje treurig van z'n vrouw die over "onze leider" praat, maar zulke ventjes die Wilders dood wensen maakt het ook niet beter.
Z'n vrouw heeft waarschijnlijk geen flauw idee wat de Islam echt inhoud. Evenals die zogenaamde moslims ventjes, die waarschijnlijk van hun ouders verplicht mee naar de moskee moeten. Of ze echt vrome moslims zijn is de vraag met zulke uitspraken. Beetje jammer is dat als je roept wat zulke mensen denken dat je altijd volgelingen zal hebben.
Er zullen altijd mensen zijn die niet mee willen doen in de samenleving. Vaak zijn dit mensen onderaan de sociale ladder, onafhankelijk van ras, religie of afkomst. Feit is wel dat Nederland eerst de huidige problemen moet aanpakken, voordat er weer een hele nieuwe lading aan eerste generatie immigranten ervoor zorgen dat we weer van voor af aan kunnen beginnen.

jenthepen | 03-11-09 | 11:31

@En-el-Hak 11:25. Maar je weet tog, ze komen ons redden van onze verderfelijke westerse levenstijl. Er is natuurlijk van alles mis met gelijke rechten voor man en vrouw, homo-emancipatie, verdoofd slachten, scheiding van kerk en staat (sic), vrijheid en democratie.

knutsel | 03-11-09 | 11:30

Maar toch,http://www.steakhouseorgaybar.com/ is relevant, echt

Uberheertje | 03-11-09 | 11:30

@Flodder | 03-11-09 | 11:22
Wel, die ventjes in het filmpje -'Wilders gaat Theo van Gogh als hij machtiger wordt'- noemen zichzelf wel degelijk moslim. Het zijn overduidelijk geen overtuigde exemplaren, zoals dat happie zuurkool met zijn haakmuts, maar niettemin hangen ze de islam aan. Verder komt hun vijandig gedrag ook uit de islamitische superioriteitscultuur voort.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:29

Waarom
toch
altijd
doodverwensingen
door
islamieten?
Sommige naïevelingen geloven ook vandaag de dag nog dat de Islam een geloof van vrede is, maar niets is minder waar. Ook bij de demonstratie tegen Wilders in Arnhem lieten verschillende islamitische landgenoten weer eens weten dat zij een (politieke) tegenstander van de islam dood wensen. Zelfs een op het oog normale zus van een groepje islamitische pubers bleek het eens te zijn met deze doodverwensingen. Natuurlijk kunnen wij deze doodverwensingen wel weer bagatelliseren en roepen dat het hier om een stelletje pubers gaat, maar is er eigenlijk niet meer aan de hand? Verwoorden deze jongens eigenlijk niet het gedachtegoed dat hun ouders heimelijk ook aanhangen en dat zij uit de koran halen? De koran roept toch op tot vernietiging van anders gelovigen of mensen die het niet eens zijn met de islam als totalitair politiek systeem. Natuurlijk zullen de islamitische politici die momenteel in alle politieke partijen infiltreren als kundige Taqiyya-ridders dit allemaal ontkennen en afdoen als uitspraken van enkelingen of rotjochies. Ondanks het feit dat er in het Nederland van heden altijd zware discussies zijn geweest tussen politieke tegenstanders, hebben wij nooit dezelfde doodverwensingen door groepen autochtone pubers gehoord die bij onze islamitische medemens momenteel aan de orde van de dag zijn.
Want aangezien de jeugd de toekomst heeft, moet wij deze uitspraken dus zeker serieus nemen!

Prins Pils | 03-11-09 | 11:29

vraagstaart | 03-11-09 | 11:21
Het dubbele paspoort probleem kan ook opgelost worden als de koning van Marokko ook alle Nederlandse baby's een Marokkaans paspoort geeft.
Ik bedoel, nieuwe Nederlandse ouders geven hun kind toch geen naam meer als
"Kees" "jan" "Henk" of "Piet"
Dus dat Marokkaanse namenlijstje kan er ook nog wel bij
*claim van meldpunt cynisme afwacht*

wakkere_nederlander | 03-11-09 | 11:28

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19
En toch vindt die interpretatie dagelijks plaats. Zie de moslima in het filmpje zonder hoofddoek. Zeggen dat er maar een manier van islamitisch geloof belijden is - en dat dan de fundamentalistische versie moet zijn - is fundamentalisten-taal.

Flodder | 03-11-09 | 11:27

vraagstaart | 03-11-09 | 11:21
Uit ervaring, ik leef in .ch, kan ik u vertellen dat het een fantastisch systeem is, een systeem dat werkt. De integratie is hier vele malen beter, ik kan 's avonds en 's nachts gewoon door wijken lopen met een hoog percentage aan allochtonen zonder me bedreigd te voelen, de arbeidsparticipatie ligt veel hoger, de taal wordt goed gesproken, etc etc. Sowieso zijn de toelatingseisen hier al veel hoger, wat direct te merken is: Het percentage kansloze uitzuigers ligt ook een heel stuk lager.
Ik ben helemaal voor om dat in NL ook in te voeren.

Heau even | 03-11-09 | 11:27

Strakke repo Ruktger. Wel raar dat die kindertjes meelopen in een fakkeltocht om te protesteren tegen intolerantie van de PVV en daarmee dus tegen extremisme lijken te zijn, maar er wel zelf extreme gedachten op nahouden. Wilders mag van hen dood. Natuurlijk, het zijn maar kinderen. Gelukkig hebben ze een volwassen grote zus waar ze nog veel van kunnen leren.

Mr. Krinkle | 03-11-09 | 11:26

@Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19
Ach, puistenkopje had waarschijnlijk dat boek van Kader Abdolah in zijn hoofd en dacht dat het werk als standaard zou kunnen gelden. Heerlijk naïef.
Bovendien is zijn idee irrelevant. Nederland heeft zich lang genoeg afgevraagd wat er kan worden gedaan voor de islamitische allochtoon, het is tijd dat de islamitische allochtoon zich afvraagt wat hij kan doen voor Nederland.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:25

Hoeveel dimmestrante waren er trouwens?
De foto's zijn weer uit, eh, "massaverhogend" perspectief genomen, dus daar valt niks uit op te maken.

Merlot | 03-11-09 | 11:23

@Ploertendodert. De enige overeenkomst tussen Turken, Finnen en Indo's (zie jouw oorspronkelijke post) is het lichtgetinte huidje.

BASinnic | 03-11-09 | 11:23

En-el Hak | 03-11-09 | 11:16
Ze hangen de islam in het geheel niet aan. Komen nooit in de moskee en doen alles wat allah verboden heeft. Zuipen, blowen, en ga zo maar door. Wilders maakt maar al te graag van marokkanen moslims en hij islamiseert bepaalde problematiek voor zijn politieke agenda. Best slim, of ja eigenlijk sluw. Maar het heeft ook het effect dat hij die rovende minderwaardigheidcomplexjes van status en excuses voorziet. Maar ja, voor Wilders is alles geoorloofd in de totale oorlog tegen de islam. Ook als de islam er geen zak mee te maken heeft.

Flodder | 03-11-09 | 11:22

@Mas Rob | 03-11-09 | 11:09 Zo komen we uit op een discussie die we vorige week elders al eens gevoerd hebben; het gaat dus niet zozeer over alle moslims als wel over diegenen die "de pure Islam" uitleggen als een totalitair politiek systeem dat veel verder gaat dan een religie, en die ook stellen dat democratie en Islam elkaar uitsluiten.

Het uit de Nederlandse samenleving weren van mensen die als agenda hebben het omverwerpen van de Nederlandse democratie, vind ik niet zo'n probleem eerlijk gezegd.

Daarnaast meen ik begrepen te hebben dat Wilders het Zwitserse model, waar mensen met een ander paspoort naast het Zwitserse, na veroordeeld te zijn voor en misdrijf het land uitgezet kunnen worden, wil overnemen. En diezelfde Zwitsers zijn massaal voor het dan maar meteen uitzetten van de hele familie. Een zware sanctie, maar dat maakt ze toch niet allemaal nazi's mag ik hopen - ik heb er tenminste nooit iets van gemerkt.

vraagstaart | 03-11-09 | 11:21

Flodder | 03-11-09 | 11:10
Niets paranoia.
Gewoon een constatering.
Het zou zelfs ook uitgelegd kunnen worden als dat ze hem als "arme stakker" willen kenschetsen.

wakkere_nederlander | 03-11-09 | 11:21

Zalfje | 03-11-09 | 11:09
Je hebt uit de media kunnen vernemen dat hij bij eerdere geweldsuitbarstingen deze opvatting geuit heeft tegenover de mensen die hem aanhielden.
Feitelijk was het dus een recidivist met constante minachting voor onze samenleving. Van deze lieden vindt u dat ze gezellig in onze samenleving mogen blijven woekeren en pas opgesloten worden na bewezen verklaarde misdrijven?
Heel sociaal voor dergelijke daders hoor, maar wel erg minachtend naar de rest van de mensen (ook die met islamitische achtergrond) die wel goede bedoelingen hebben.

Ad337 | 03-11-09 | 11:21

Hilarisch hoe één zo'n kerel vindt dat er eens een fakkeltoch tegen de PvdA gehouden moet worden!

Overigens hulde voor hoe de normale demonstranten zich presenteerden en dat ze een verhaal hadden, ook al ben ik het er niet mee eens. En sneu om weer een stereotyp bevestigt te zien worden in die jochies die al op bed hadden moeten liggen omdat Sesamstraat al afgelopen was.

Heau even | 03-11-09 | 11:20

@PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:59 Je zegt: "We moeten de fundamentalistische interpretatie van wat er in de Koran staat veranderen naar een progressieve interpretatie."

Even iets rechtzetten m.b.t. deze naieve gedachtengang:

Een van de kenmerkende elementen van het moslim-zijn is dat zoiets als "interpretatie van wat er in de Koran staat" niet aan de orde is.
De koran is Allah's Eigen Woord, door de engel Jibriël aan (de analfabeet) Mohammed gegeven, en daarom Perfect.
Aan dit Eigen Woord van Allah mag tittel noch iota worden veranderd, aangezien de moslim het Woord slechts mag aanvaarden, niets anders.
Verandering is heiligschennis.

Het is niet de bedoeling dat de moslim het Eigen Woord van Allah gaat interpreteren.
Het is namelijk Perfect zoals het er staat.
De moslim mag er slechts 3 dingen mee doen:

-1: Uit het hoofd leren;
-2: Er uit reciteren mits hij het uitstekend kent;
-3: Er naar leven.

Als een kind op de koranschool vragen stelt over de betekenis van (een aya uit) een sura dan ... wordt het niet geprezen om zijn leergierigheid, maar ... krijgt het stokslagen wegens zijn ongepaste en verboden gedrag t.a.v. de koran:
Men leert die uit het hoofd: Men interpreteert die niet, laat staan dat men die betwijfelt: Men stelt er bij voorkeur zelfs geen vragen over.

En nu stel jij voor dat "wij" (wie?) "de fundamentalistische interpretatie van wat er in de Koran staat veranderen naar een progressieve interpretatie" ???

Ik denk dat de moslims zo'n lumineus idee met overgave zullen omarmen: Razend enthousiast zullen ze je in hun armen sluiten, ja, ze zullen je nooit meer los willen laten, vermoed ik zelfs ...

Behaard smaalkopje | 03-11-09 | 11:19

@Mas Rob | 03-11-09 | 11:09

Ik kan niet zeggen dat ik het helemaal oneens ben met zijn analyse. Samenlevingen hebben zich niet echt robuust getoond tegen de radicale Islam. (dat zie je ook hier in Nederland zoals je zelf al vassteld, zie Turkije waar het met veel moeite onderdrukt wordt) En andere landen waar een klein deel van de orthodoxen het voor het zeggen hebben.

azijnseikerT | 03-11-09 | 11:19

propper1000 | 03-11-09 | 10:11 Wilders heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis, waarvan manipulatie 1 kenmerk van is. Hij voldoet aan veel kenmerken van deze stoornis.

2009 | 03-11-09 | 11:18

@ Reaguurbuisje | 03-11-09 | 11:14
Wat zit je toch te tieren kerel.
Hou dat incontinente toetsenbord een beetje in bedwang joh.

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:18

@BASinnic | 03-11-09 | 11:11
Dat vond hij zelf waarschijnlijk van wel, alle oudere indo's spreken nl. met een dik over-articulerend accent. Ik vond het ook wel grappig om die finnen met een nijmeegs accent te horen praten.

Ploertendodert | 03-11-09 | 11:18


Triest, goedbedoelende misleidde softies, zij aan zij met straatterroristen die de actie van Bouyeri graag nog eens toegepast zouden zien op Wilders.

de honden blaffen... | 03-11-09 | 11:17

@Flodder | 03-11-09 | 11:03
Het zijn ook moslimkolonisten in de zin dat ze de islam aanhangen en alles wat niet in hun benauwde straatje past uitkafferen en/of aanvallen. Het irritante ge-hoer en gepsssst naar vrouwen komt rechtstreeks voort uit hun door geloof en bijbehorende cultuur onderdrukte gevoelens. Daarnaast verachten ze alles wat naar Nederland riekt (in die kringen 'kaas' genoemd). Of dit nu slechts een houding betreft, doet er niet toe. Het is een gevaarlijke attitude, eentje waarbij men steeds zoekt naar bewijsmateriaal (uitspraken van Wilders, Verdonk, Fortuyn, Van Gogh) om de vermeende achtergestelde positie te bewijzen. Ze worden daarbij ook nog eens gesterkt door dhimmi's, linksfascisten en Gutmenschen, die onophoudelijk over 'moslim pesten' spreken (zelfs het ontslag van Tariq Ramadan werd op die manier afgedaan, een mens gelooft zijn oren niet).

En-el Hak | 03-11-09 | 11:16

Ben effe de tel kwijt, maar het zijn er wel weer erg veel die onder werktijd anderen oproepen eens aan het werk te gaan... Ondertussen kan een van de vrijgestelden me misschien even uitleggen wat Wilders nou precies tegen extreemrechts heeft, want ik kom er maar niet achter.

Anders nog? | 03-11-09 | 11:16

-weggejorist-

Chiant | 03-11-09 | 11:16

als zulke typjes tegen wilders zijn ben je per definitie voor, weer een zetel voor geert

donleon | 03-11-09 | 11:15

Piet Purestront | 03-11-09 | 11:11
Ach deze rebelse, adolisentjes, die bijkans geen benul hebben wat ze zeggen?

Ashtrey | 03-11-09 | 11:15

@Creyfs_Interim | 03-11-09 | 10:13
Arme sukkel, als je het maar vaak genoeg zegt ga je het nog geloven ook?
Je loopt keurig aan de leiband hoor! en je laat je fijn aansturen!

@Flowers | 03-11-09 | 10:08
Heel schattig! Bedoelde je misschien sluiKreclame?

Reaguurbuisje | 03-11-09 | 11:14

Joris, Joris, ik kan het filmpje niet te pakken krijgen.
[Snirf]
[loadbalancer virtueel rotschop geeft]
Als Rut zo door blijft gaan zul je een keer aan de 60 terabytes per maand moeten, Joris.

Merlot | 03-11-09 | 11:13

Mas Rob | 03-11-09 | 11:09
Idd, gewoon duidelijk onze waarden uitdragen en niet gaan marchanderen. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend geweest. Dat was een illusie.

Flodder | 03-11-09 | 11:13

@ Vogelbeest | 03-11-09 | 10:58

Bravo!! Daar zit het venijn voor de media.

ecologiste | 03-11-09 | 11:13

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:50 Waarom moet hij met hun spelletje meedoen? Ik zou het debat zoals jij het graag ziet, pootjes geven bij Nova, Buitenhof, liever vandaag dan morgen bij het vuil gezet zien, shaduwdemoratie van baantjesjagers. Voor debat is de tweede kamer, klaar.

Uberheertje | 03-11-09 | 11:12

@Ploertendodert. Die Indo sprak waarschijnlijk beter Nederlands dan jij en die Turk samen?

BASinnic | 03-11-09 | 11:11

@Sanity Requiem | 03-11-09 | 10:51
Dat is helemaal mijn punt niet! Je ziet die lui nooit en nu ineens, duiken ze op. Ze kunnen het dus wel, als het ze maar uitkomt. Verder zijn de reacties van deze mensen natuurlijk beneden alle pijl en laat duidelijk het denkbeeld van de gem. Marokaan zien. Ik vind het verder ook absoluut niet nodig de straat op te gaan wanneer Wilders ev. uit de bocht zou vliegen. Hij doet dat namelijk niet. Tuurlijk zegt hij dingen grof maar door hard stelling te nemen, behaalt hij wel resultaat. Het feit dat er eindelijk eens gepraat wordt over het integratie probleem en ook kritisch gekeken wordt naar de islam laat zien dat hij wel degelijk winst boekt.

Piet Purestront | 03-11-09 | 11:11

Wat ik niet snap: Wilders roept iets over 'kopvoddentaks". Dat is behoorlijk respectloos en denigrerend. Maar als je dat doet, dan mag je toch verwachten dat een ander ook zo over je gaat praten, b.v. 'extreem-rechts". Volgens mij is democratie dat je er samen uit moet komen. Maar zo kom je er never uit. Kortom: zowel Wilders als alle Wilders-haters: jullie zijn domme ruziemakers en Nederland schiet geen meter op met dat gedoe.
Dus: ander onderwerp graag.

Koos Knak | 03-11-09 | 11:10

Ah puistenzuiger wenst zich op te werpen als de Luther van de islam? Veel succes.

knutsel | 03-11-09 | 11:10

@ReligionSucks. Inderdaad, wij zijn al uitgesloten van de mooie gesubsidieerde baantjes en projectjes

BASinnic | 03-11-09 | 11:10

wakkere_nederlander | 03-11-09 | 11:05
I love a good paranoia.

Flodder | 03-11-09 | 11:10

*gaap*

ach, jij.. | 03-11-09 | 11:09

Ik ben te lang weg uit Nijmegen merk ik, toen ik op school daar zat had ik 1 turk in de klas, een indo om de hoek wonen, en van een marokkaan had ik nog nooit gehoord.

Ploertendodert | 03-11-09 | 11:09

@ vraagstaart | 03-11-09 | 10:59
Wilders wil moslims anders behandelen dan anderen. Geen moskeeën, verbod op een boek, uitzettingen, een migratiestop enzovoort. Voor Wilders is de Islam geen religie, maar een ideoligie die een bedreiging vormt voor Nederland. Die bedreiging rechtvaardigt in zijn optiek een inbreuk op de grondrechten.
Ik ben het niet eens met zijn analyse. De Islam is wel degelijk een religie en moslims zijn in beginsel net zo mak of gevaarlijk als anderen. Wat Nederland bedreigt is iets anders: aan de ene kant gepolitiseerde, starre en onverdraagzame ideologieën gebouwd op de Islam en aan de andere kant Nederlandse politici, opiniemakers en anderen met invloed op besluitvorming die te veel de oren laten hangen naar absurde eisen van die islamisten.

Mas Rob | 03-11-09 | 11:09

@Ad337
Ik zie niet in wat dat voor zin zou hebben. Hij is berecht volgens de Nederlandse wet, zoals het hoort. Hem het Nederlanderschap ontnemen zal hem niet zwaarder straffen en heeft volgens mij ook helemaal geen afschrikwekkende functie voor extremisten die nog vrij rondlopen en wat van plan zijn...

Zalfje | 03-11-09 | 11:09

"We hoeven in dit land alleen maar degenen uit te sluiten die zichzelf uitsluiten. Anderen niet."
(c) Multiflauwekulti

Manman, dit zal op de vlaggen van de PVV de komende maanden komen staan. Geweldige slogan, raakt het probleem in de kern, en is pure democratie. Wel even registreren die regel, Geert neemt hem graag van je over.

OoO | 03-11-09 | 11:08

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:04
Nee, daar heb je een punt. Stoorde me vooral aan Rutger en zijn 'uitsluit'-opmerkingen en pogingen de demonstranten in een bepaalde hoek te drukken. Volgende keer beter Rutger. Nadenken en niet op de automatische piloot.

Flodder | 03-11-09 | 11:08

@PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:59
"we moeten"?????
Voel eens aan je gewei kerel. "we moeten" helemaal niks als je die problemen niet importeert. Laat men lekker ideologisch steenplistisch zijn in de woestijn maar val mij er niet mee lastig. "ik moet" betalen, en veel meer dan me lief is. Vind ik wel genoeg. Ik hoef zo nodig geen lege vaten met goede inhoud te vullen. Laat dat lekker jouw hobby zijn.

gruppenfuhrer | 03-11-09 | 11:07

Eerzame ende hardwerkende burgers waren al uitgesloten van de polderlandse 'samenleving'.

ReligionSucks | 03-11-09 | 11:07

@PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:59
Jij begrijpt er niets van, we moeten namelijk helemaal niets. Moslims dienen gewoon hun geloof in stilte te belijden en verder hun waffel te houden. Ze mogen al blij zijn dat er in dit land moskees mogen worden gebouwd, andersom zou het namelijk niet mogelijk zijn.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:07

@Flodder | 03-11-09 | 11:01
Da's niet helemaal waar, ook de PVV wordt hier nog zeer regelmatig op de hak genomen en Hero Brinkman is ook niet ontzien bij het "drinkschandaal".
Maar toegegeven, er huilen al teveel media mee met de wolven, dus is het tegengeluid nu wel veel leuker om te laten horen. Al is het maar omdat je daar bijvoorbeeld die bontkraagmakaken van marokko.nl mee op de kast krijgt. www.geenstijl.nl/archives/images/lekke...

Chiant | 03-11-09 | 11:06

Waar is mijn post gebleven? Dan nog maar een keer:

Favoriete studies bij die fakkelaars: psychologie en filosofie.

Kunnen ze als ze klaar zijn tenminste bij een callcentre aan het werk.
Schijn heel erg goed te verdienen.

Klinisch dood | 03-11-09 | 11:06

Jammer dat Youp niet meer twittert.
Had nu zo graag zijn mening willen weten..

Teun van het Tuinpad | 03-11-09 | 11:05

Gisteren bij de misselijkmakende NPS herdenking "5 Jaar na de moord op Theo van Gogh" werd Wilders via een TV scherm geïnterviewd.
Daarbij hebben ze met opzet het beeld heel flets gemaakt en het contrast extra groot gemaakt waardoor hij eruit zag als één of andere pokdalige terminale patient.
Hij had 2 heel grote pukkels/bulten op zijn wenkbrauw en lip.
Ik schrok daar echt van.
Nu zie ik bij dit interview daar bijna niets van.
SCHANDALIG van de NPS: De interviewer ziet er zomerbruin en gevisageerd uit en onze toekomstige president wordt tentoongesteld als een ziek mannetje.

wakkere_nederlander | 03-11-09 | 11:05

hij is een gevaar omdat hij van plan is democratische grondgrechten te ontnemen aan één bepaalde groep burgers in dit land.
Mas Rob | 03-11-09 | 10:52
.
Jij moet je nou eens gaan afvragen wat voor 'geloof' een substantieel deel van die 'ene bepaalde groep burgers' nou precies aanhangt, wat dat geloof hen dwingend voorschrijft in hun persoonlijke leven en hun houding naar ongelovigen en andersdenkenden toe en hoe sommige lieden deze fascistoïde, onderdrukkende en totalitaire politieke geloofsdoctrine gebruiken om onze vrije westerse manier van samenleven te ondermijnen en aan de islam te onderwerpen.

Bertus Betonsloper | 03-11-09 | 11:05

ze hebben wel gelijk..

D_jappiah | 03-11-09 | 11:05

@ Flodder | 03-11-09 | 10:45
Mwoah, die zwakbegaafde vetbal voor de camera vond ik anders niet bepaald fraai PVV-Promotiemateriaal, neuh.

Pa Cartwright | 03-11-09 | 11:04

@Elduck | 03-11-09 | 10:07
Oh ja joh? Zout je toch lekker op hier. Ik vind het juist een verademing na alle eenzijdigheid de andere kant op die al vele JAREN over ons wordt uitgetoeterd door alle "kwaliteitskranten", de publieke - en andere - omroepen en de rest van alle politiek correcte engnek-neuzelaars.

Reaguurbuisje | 03-11-09 | 11:04

@Flodder | 03-11-09 | 10:58 ROFLOL

/zeikerige serious mode on Zie je? Die link wordt niet gelegd als een CDA-er dat zegt over Balkenende of Van Geel, de charismatische stuurlui van die partij

vraagstaart | 03-11-09 | 11:04

Merlot | 03-11-09 | 10:59
Kijk nog maar is goed, handcraft...

Ashtrey | 03-11-09 | 11:04

En-el Hak | 03-11-09 | 11:00
Als je Marokkaanse straatcriminelen moslimkolonisten noemt zaai je haat jegens alle moslims.

Flodder | 03-11-09 | 11:03

iwoj | 03-11-09 | 11:00
Natuurlijk!!! Waarom denk je dat we in Afghanistan zitten om daar de Taliban kapot te schieten?!? Niemand van de door Wildersfans genoemde "linkse kerk",is voor de moslimfundamentalisten! Zij zijn ook tegen deze groepen. Alleen Wilders scheert alle moslims over één kam omdat er een paar fundamentalist zijn. Dat doen normale democratische politieke partijen met partijcongressen en leden niet.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 11:03

Cappuccino | 03-11-09 | 10:37
Behoorlijk eenzijdige berichtgeving. Dat iedereen aan het woord komt, zegt niks over hoe ze aan het woord komen. Rutger probeert de demonstranten in zijn valletjes laten lopen, maar tegen Geert is hij poeslief! Dat is net zo vooringenomen als waar GS de rest van de media van beschuldigt.

Eek the Cat | 03-11-09 | 11:02

En als ik na de eerst volgende Islam-aanslag te nederland eens een fakkel optocht organiseer??

Stille tochten met Thee mogen wel.

zucht

poli | 03-11-09 | 11:01

Vogelbeest | 03-11-09 | 10:58
En ik vond GS altijd sterk als ze geen kant kozen en iedereen kritisch volgen. Maar als het tegenwoordig Wilders aangaat, is alle kritische houding vervlogen. Stoort me enorm.

Flodder | 03-11-09 | 11:01

@ PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:54
Een racist is per definitie iemand die de mensheid in rassen opdeelt en aan die opdeling allerleid normatieve waarden toekent. Ik zie in de verste verte niet dat Wilders een racist is.

Het oprekken van een begrip als racisme mist een logische grond en is bovendien contraproductief. De enige reden dat dit gebeurt is om Wilders te verbinden met een begrip met zeer negatieve connotaties heeft. Als iets demoniseren mag heten, dan is dat het wel. Het is een oneigenlijke manier van een debat voeren.

Mas Rob | 03-11-09 | 11:01

Merlot | 03-11-09 | 10:59
Ik denk dat mensen zoals jij en Wilders het probleem zijn.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 11:00

Zalfje | 03-11-09 | 10:49
Zie het maar als ballonnetje, in uiterste gevallen zie ik er zelfs iets in.
Neem Mohammed Bouyeri maar als voorbeeld. Hij maakte voor de rechtbank kenbaar dat hij het zo weer zou doen en onze rechtstaat ondergeschikt achtte aan de oppergup van zijn geloof. Wanneer hij ook een paspoort heeft van een islamitisch land zou ik voorstander zijn om hem het Nederlanderschap ontnemen.

Ad337 | 03-11-09 | 11:00

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:54
Ik heb nooit begrepen dat de Islam dit soort denkbeelden wél mag hebben, maar Wilders of een andere willekeurige, blanke westerling níet. Ik vraag het me af; als we Wilders nu uitsluiten, en over een paar jaar komt de Partij v/d Moslims met het voorstel alle niet-moslims het land uit te schoppen of se Sharia in te voeren, of de protesten van links dan ook zo heftig zullen zijn.

iwoj | 03-11-09 | 11:00

@Vraagstaart 10:53. Het spijt me verschrikkelijk, maar als iemand bij een partijbijeenkomst geen commentaar wenst te geven en het aan de leider over laat.... Neem eens een Nederlands-Duits woordenboek ter hand. Dit is exact de reden waarom ik niet op hem stem, ook al ben ik grotendeels met hem eens.

knutsel | 03-11-09 | 11:00

@Flodder | 03-11-09 | 10:55
Wilders zaait geen haat; de onvrede bij veel Nederlanders leeft reeds twee decennia, er was alleen niemand die hen een stem gaf. Alles wat je nu ziet, hoort en ervaart, de meningen op GeenStijl, de gunstige peilingen voor de PVV, bevond zich al tijden onder de oppervlakte. Wilders haalt het slechts naar boven.

En-el Hak | 03-11-09 | 11:00

@Flodder | 03-11-09 | 10:55
Geheel mee eens. Geen meningen verbieden en ook niet het uiten daarvan. Zelfs als deze mening verwerpelijk is, dan moet deze gewoon geuit kunnen worden.
Daarom slaat Wilders ook de plank volledig mis als hij de Koran wil verbieden. Zo zou Mein Kampf wat mij betreft ook niet verboden moeten zijn en zou "De Duivelsverzen" gewoon op de markt in 020-Gaza te koop moeten liggen.
Je hebt gelijk als je zegt dat sommige lieden het blijkbaar moeilijk kunnen verwerken als een ander hun mening niet deelt. Maar dat is nu juist de kern van onze democratie, dus die moeten we koesteren.

Chiant | 03-11-09 | 11:00

Zo'n professioneel textielprint spandoekje (1 stuks gemaakt op bestelling) kost toch al gauw een eurootje of 200, schat ik.
Uiteraard betaald van het belastinggeld der Uitsluiters.
Vooral zo doorgaan.
Deze wandelclub voor antidemocratische borderline fascisten denkt een oplossing te bieden, terwijl ze juist het probleem zijn.

Merlot | 03-11-09 | 10:59

@Mas Rob | 03-11-09 | 10:52 Welke groep en welke democratische grondrechten bedoel je?

vraagstaart | 03-11-09 | 10:59

Fijnstoffer | 03-11-09 | 10:56
Jouw mening over de Islam, gebaseerd op bepaalde teksten uit de Koran, kan je ook hebben over het Christendom, met haar Bijbel, en het Jodendom, met de Thora. Daar staan ook dingen in die wij verschrikkelijk vinden. Alleen zijn de meeste
Christenen en Joden niet zo streng in de leer.
Het gaat dus niet om het boek de Koran, maar over de mensen die dit zeer strikt volgen. We moeten de fundamentalistische interpretatie van wat er in de Koran staat veranderen naar een progressieve interpretatie.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:59

@Flodder | 03-11-09 | 10:45
<p> </p>
Alle klassieke media zijn staatgesponsord en die zien hun subsidie's in gevaar komen als Geert aan de macht komt. De pluche-klevers van de PvdA, D66 en de rest zien een politicus aankomen die ECHT wil doen wat een groot deel van de bevolking wil, dus die zien hun eigen zakkenvulpraktijken verdwijnen.
Dus doen alle klassieke media en alle zittende politici ALLES wat ze kunnen om GW af te schilderen als alles wat maar lelijk en gevaarlijk is.
<p> </p>
Wees dan blij dat er nog een paar websites zijn die niet bijvoorbaat anti-PVV zijn. Ik zeg niet dat de PVV geweldig is, maar De Waarheid heeft altijd meer als 1 kant.

Vogelbeest | 03-11-09 | 10:58

Voor nog meer helderheid; Sinds 1982 heeft dit land voornamelijk regeringen gekend waarin CDA en VVD een hoofdrol hebben gespeeld. Alleen de kabinetten van Kok kende een grote meerderheid aan PvdA. Dus om nu de linkse kerk de schuld te geven van de scheefgroei lijkt me bezijden de waarheid... Ken uw geschiedenis!

Zalfje | 03-11-09 | 10:58

vraagstaart | 03-11-09 | 10:53
Het helpt dan ook weer niet dat die vrouwelijke pvv-aanhanger zegt: ik zeg niets, dat is aan onze leider.

Flodder | 03-11-09 | 10:58

gruppenfuhrer | 03-11-09 | 10:46
Het ging mij meer om de creatie van een 'ons' tegen het kwaad symbolisme (een bewuste tweedeling, die het bewijs levert dat er geen verschil is), de overeenkomende parrallellen zijn talrijk plus wat u zegt klopt uiteraard, ergo; iedereen die klaagt heeft daar zonder twijfel een eigen agenda bij.

Ashtrey | 03-11-09 | 10:57

Al die fakkeldragers zijn ideologisch misleid door Pechtold, Bos en hun pseudo-wetenschappers zoals Donselaar. Het ware fascisme komt sluipend, ruim en sluw misbruik makend van hun goedmenselijkheid en hysterie tegen een vermeend racisme van Wilders.
Maar het ware fascisme zien deze fakkeldragers over het hoofd, hoewel het zichzelf overal in de islamitische landen manifesteert en in 'heilige' geschriften open en bloot beschreven wordt.
Zie wat de koran schrijft over jullie, fakkeldragende niet-moslims:
www.ex-moslim.nl/
Dat is wat dat boek uitstraalt: pure onvervalste monocultuur, xenofobie, heerszucht, onderdrukking, racisme, vrouwenonderdrukking, met als gevolg een mannenheerschappij van een geestelijke elite van parasieten die teren op de goedgelovigheid en hel-angst van mensen, waarvan niet verlangd maar geëist wordt dat zij zich slaafs onderwerpen aan het systeem. Een systeem waarvoor een geestelijk vrij en gezond mens alleen maar haat kan voelen. Dat is wat jullie promoten, stelletje idiote fakkeldragers. Jullie en je kinderen zullen slaven worden van een dode godsdienstgestoorde, en zijn ten dode opgeschreven, omdat je je niet verzet tegen dit fascisme dat langzaam jullie land en continent aan het overnemen is.

Fijnstoffer | 03-11-09 | 10:56

Extreemlinkse fascisten en extreemrechtse mohammedaantjes houden samen een fakkeloptocht. Tegen wat? Tegen de democratie?

Verstond ik dat ene mohammedaantje goed toen ie zei dat er oorlog komt?

Sanglier | 03-11-09 | 10:55

vraagstaart | 03-11-09 | 10:53
Als je België gaat aanhalen wat betreft politieke situatie... Dat is nu niet echt iets waar wij hier in Nederland op moeten zitten te wachten. Eén groot onbestuurbaar zooitje is het bij onze zuiderburen.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:55

Hoezo sluiten de demonstranten Wilders uit? Ze ageren tegen zijn voorstellen, tegen zijn gewenste rechtsongelijkheid op basis van afkomst/religie, tegen zijn angst- en haatzaaien. Dat mag, hoor. In een democratie. Wilders snapt het nog beter dan GS en haar reaguurders.

Flodder | 03-11-09 | 10:55

Mas Rob | 03-11-09 | 10:52
Ik ben het grotendeels met je eens. Maar.... Als hij van plan is democratische grondgrechten te ontnemen aan één bepaalde groep burgers in dit land, dan ben je als je racisme ruim interpreteert toch een racist. Bij hem gaat het dan niet om ras, maar om een bepaalde religie.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:54

@Maco | 03-11-09 | 10:42 Dank en grotendeels mee eens. Mijn frustratie zit 'm ook voornamelijk in het steeds weer proberen om Wilders een Fuehrerimago aan te meten - feitelijk dezelfde tactiek waarmee Fortuijn succesvol is geelimineerd. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar heb het dan over de feiten . In dat kader vind ik trouwens dat Wilders niet over de schreef gaat, maar ik kijk dan ook nogal eens naar de debatten in Belgie en daar gaat het er nog wel wat forser aan toe.

vraagstaart | 03-11-09 | 10:53

@ iwoj
LOL

we_the_people | 03-11-09 | 10:53

Mooie rapportage: die Rutger wordt steeds beter.

@ Zo jammer! | 03-11-09 | 10:42
Wilders is geen racist, nazi of fascist. Wie dat beweert, zit op een verkeerd denkspoor óf heeft villeine bedoelingen.

Wilders is mijns inziens wél een gevaar voor het democratische bestel in Nederland. Niet omdat hij waarschuwt tegen de Islam of dat hij steeds kwaad, woedend en ziedend is of omdat hij andersdenkenden de mantel uitveegt; hij is een gevaar omdat hij van plan is democratische grondgrechten te ontnemen aan één bepaalde groep burgers in dit land.

Mas Rob | 03-11-09 | 10:52

@PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:42
Ik denk dat de werkelijke reden is dat de term "racist" zeer beladen is en de uitspreker van het woord op voorhand het morele gelijk aan zijn zijde heeft zonder zich te hoeven verantwoorden, terwijl de beschuldigde zich per definitie moet verdedigen in ontkennende vorm tegen de beschuldiging. In deze doen de vergelijkingen met het derde Rijk het ook altijd goed, of de aan de NSB gelieerde verdachtmaking dat iemand "fout" is of niet deugt.

Verder vraag ik je te verduidelijken welke etnische groep of vreemdelingen door de PVV zonder verdere reden worden uitgesloten. Bij je beoordeling hierbij van uitspraken van PVV'ers verzoek ik je eenzelfde ruime interpretatie te hanteren als volgens jou geldt voor de term racisme.

Chiant | 03-11-09 | 10:52

Flodder | 03-11-09 | 10:50
Eindelijk iemand op GS met een beetje hersens! Werd al bang dat er hier alleen maar Wildersaanhangers zaten die gefrustreerd zijn omdat ze geen lid van zijn partij kunnen worden.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:52

Linksdraaiende Lutsers met een fakkeltje in hun hand, een stel puberende kudT mocro's met hun zus op pad en een op afroep bestelbare knuffelmohammedaan uit de moskeet om de hoek voor de 'postitieve' beeldvorming. Allen sluiten ze Wilders uit, of zien 'm het liefst om zeep geholpen... What else is new?

Bertus Betonsloper | 03-11-09 | 10:52

@PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:49
Goedemorgen, ik ben Wildersaanhang -althans, ik neig er sterk naar om PVV te stemmen- en ik kijk graag naar Nova en Buitenhof. Haal je puistenkop es uit die bak met vooroordelen.

En-el Hak | 03-11-09 | 10:52

@ Piet Purestront | 03-11-09 | 10:39
Heb ook nog nooit een reaguurder de straat op zien gaan met spandoeken omdat Wilders weer eens uit de bocht vloog.
.
Tevens bestaat het politieke spectrum niet alleen uit "Links" en "Wilders". Misvatting van bijna elke reaguurder hier. Tevens heeft Wilders meer linkse standpunten dan, laten we zeggen, de VVD. Alleen op allochtonenbeleid en m.b.t. nationalisme / cultuurconservatisme heeft hij een zeer rechtse kijk.

Sanity Requiem | 03-11-09 | 10:51

Tekst op het spandoek zou moeten zijn:

ISLAM
'zet ook jou op de trein'

maar dat zal wel strafbaar zijn.

iwoj | 03-11-09 | 10:51

@ecologiste | 03-11-09 | 10:45
spijker op de kop

gruppenfuhrer | 03-11-09 | 10:51

Uberheertje | 03-11-09 | 10:44
Nee, kan best dat je Pauw&Witteman niets vindt, maar Wilders kan ook bij Nova, Buitenhof of iets dergelijks komen. Doet ie ook niet. Hij komt gewoon nergens, behalve als hij zelf kan bepalen wat er gebeurd. Dat noem ik laf.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:50

Als er ooit weer "treinen gaan rijden", denk ik dat er geen moslims in zitten, maar er in uniform naast staan.

Merlot | 03-11-09 | 10:50

Fleauxe | 03-11-09 | 10:23
Niet waar, aangezien Wilders de gehele familie wil uitzetten bij strafbare feiten van bijvoorbeeld de zoon. Wilders wil voor een bepaalde groep Nederlanders andere wetten dan voor de rest van de bevolking. Voor mensen die hier geboren zijn wil hij een rechtsongelijkheid creëren. Logisch dat mensen daar tegen demonstreren.

Flodder | 03-11-09 | 10:50

ecologiste | 03-11-09 | 10:45
Als je niet kunt uitspreken? Wilders komt niet opdagen bij tv-programma's! Als jou tegenstanders de vragen al krijgen? Onzin! Telkens op iets anders overgaan wanneer jij op het punt staat te scoren? Onzin!
Wilders is gewoon te laf en weet dat zijn aanhang toch niet naar Buitenhof en Nova gaat kijken. Hij moet gewoon iemand uitschelden voor knettergek en dan hopen in het NOS-Journaal te komen, dat kijken ze misschien nog.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:49

@Ad337
Dat dubbele paspoort, een keus van de ouders bij de geboorte trouwens, is voor Wilders alleen een lekker excuus om dit soort ballonetjes op te laten.

Zalfje | 03-11-09 | 10:49

@okidobi | 03-11-09 | 10:44
Aha, dat programma waar men er voor de vorm nog wat blanken in stopt.

En-el Hak | 03-11-09 | 10:49

*zich nog steeds afvraagt wanneer moslims ineens een ras zijn geworden*

DeBruineSter | 03-11-09 | 10:47

@Ashtrey | 03-11-09 | 10:30
ze zeggen "jou" want iedereen die het respect verdiend heeft met "U" aangesproken te worden wordt niet uitgesloten waarschijnlijk :P

gruppenfuhrer | 03-11-09 | 10:46

@ PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:35

Wat wil je als je niet kunt uitspreken, jouw tegenstanders (allen) vantevoren vermoedelijk al de vragen krijgen en de moderatoren telkens op iets anders overgaan wanneer jij op het punt staat te scoren.
Het is één grote met belastinggeld geoliede tegenactie om de boodschap uit te wissen. het is die kliek die de afgelopen 40 jaar puissant rijk is geowrden met pamperen van de immigranten waardoor onze welvaartsstaat inmiddels sterk verzwakt is en op sterven na dood. Hoe diep kun je nog verder zinken als je staat te juichen en te klappen als de PARTIJ het voorstel aanneemt om tot je 67ste door te werken waardoor in ieder geval weer extra geld overblijft om dat gajus te betalen ten koste van de reéel werkende NL-er.
300 miljard heeft dat geintje ons al minimaal gekost en komende jaren elk jaar minimaal 17 miljard terwijl bijv. de AOW "slechts" 7 miljard kost. maar die boodschap mag niet naar buiten en Van der Laan geeft gewon geen antwoord. Die man krijgt alle mogelijkheid om zijn vuil over ons heen te spuiten.

ecologiste | 03-11-09 | 10:45

@ Elduck
Over eenzijdig gesproken.... Gisteren de reportage in Netwerk nog gezien? Waarin geheel eenzijdig de heer Spong en de heer Danen (die ja) aan het woord kwamen, waarna de heer Bakker van Clingendael een soort definitie college mocht geven (Wilders verzet zich tegen de rest, dus hij is extreem, en hij noemt alle andere partijen 'de linkse kerk', dus is hij zelf rechts. Bravo!)
Hoor en wederhoor? Hoeft bij Wilders toch helemaal niet, hij is toch fout?! Dan ben ik blij dat GS af en toe een (eenzijdig) tegengeluid laat horen. Houdt de boel tenminste een beetje in balans.

Balthasar | 03-11-09 | 10:45

@Oswald C. Esquire | 03-11-09 | 10:42
Maar dan word je niet door mocrootjes bedreigd, althans, niet meteen.

En-el Hak | 03-11-09 | 10:45

Jezus GS, Jullie zijn onderhand het propagandablaaldje van de pvv. Wat was Rutger slecht met zijn pogingen die demonstranten in een bepaald hokje te plaatsen.

Flodder | 03-11-09 | 10:45

@Oswald C. Esquire | 03-11-09 | 10:42 In een klimaat waar o.a. Paul Scheffer en Paul Cliteur door bedreigingen vanuit de "geweldloze" linkerzijde al uit het maatschappelijke debat zijn verjaagd vind ik dat niet zo vreemd. Voor je het weet staat je auto in brand. Leuk joh, Links icm Islam. Respectvol ook. Democratisch. En alle anderen zijn fascisten, racisten en die moeten deaud.

vraagstaart | 03-11-09 | 10:45

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:39 Op tv voor wat, om bij Paul en Witteman een mening te moeten hebben over Ali B, ok hij is niet kochie-gezellie. Maar voor debat is er de tweede kamer, vind het ook plaats.

Uberheertje | 03-11-09 | 10:44

Zo jammer! | 03-11-09 | 10:42
Hij noemt de Islam fascistisch, dat is niet het gevaar aangeven?

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:44

Ik geloof niet in Wilders, ik kijk altijd opsporing verzocht om mijn objectieve mening bij te schaven

okidobi | 03-11-09 | 10:44

Lievv zusje. Kan iemand me even uithuwelijken? Bedankt.

drama | 03-11-09 | 10:44

@sloppy josef | 03-11-09 | 10:37
Wel, dat houdt het evenwicht met de Azijnbode, NRC, Netwerk, Pauw en Witteman, de VARA als geheel en de andere 3921 media die Wilders volgaarne een trap verkopen.

En-el Hak | 03-11-09 | 10:44

@Fleauxe
Zet er dan ook even bij dat de SP al begin jaren negentig pleitte voor een inburgeringscursus, en dat vooral het CDA deze voorstellen om zeep geholpen heeft. Zodoende houden we de discussie lekker helder. Met name voor degene die hier maar wat roepen en niets schijnen te weten...

Zalfje | 03-11-09 | 10:44


Vorig jaar maakte GW de onderwerpenlijst van de media, nu zijn het de media zelf weer. Hij moet begrijpen dat je niet een televisieprogramma kunt maken dat alleen maar bestaat uit 'knettergek' roepen. Ook geen verkiezingsporogramma trouwens.

Stok Kickhuizen | 03-11-09 | 10:43

@OxyMoroon
Dus pot verwijt de ketel???

Elduck | 03-11-09 | 10:43

@Vraagstaart: een opmerking als die van Kapotte stofzuiger schaar ik onder die term. Ieder weldenkend mens weet dat Geert Wilders niet iemand is die 'af en toe wat tendentieuze opmerkingen maakt'... Een beetje gevoel voor realiteit zou de PVV-adepten niet misstaan. Zodra iemand zijn mening uit en die mening staat dwars op die van de PVV, struikelen de PVV-ers over wie als eerste mag reaguren over 'de kogel van links', 'demonisering van Wilders', 'de linkse kliek'.... Andersom geldt ook voor de anti-Wildersgroep dat ze niet gelijk moeten zeiken over Hitleriaanse praktijken en dergelijke. Als we elkaar eens wat verbale ruimte geven en de grenzen daarvan ook duidelijk aangeven en die ook duidelijk bewaken, hoeven we niet zo hard te brullen, om daarmee te proberen ons gelijk te halen... Ik heb gezegd... :-)

Maco | 03-11-09 | 10:42

Chiant | 03-11-09 | 10:39
Racisme moet je niet altijd zeer letterlijk opvatten. Racisme in enge zin is dat je een bepaalt ras uitsluit zonder verdere reden. Racisme in ruime zin is een etnische groep of vreemdelingen uitsluiten zonder verdere reden.
Het gaat hier dus om de definitie van racisme in ruime zin.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:42

Eagle_Eye | 03-11-09 | 10:41 Insomnia: slapeloosheid.

Welterusten ;-)

vraagstaart | 03-11-09 | 10:42

Je kunt zeggen wat je wilt over sommige protesteerders, maar die Wilders aanhangers die gewoon te schijterig zijn om voor de camera te reageren, zijn per definitie nog zieliger. Als je VVD stemt ben je toch ook gewoon bereid om een verslaggever te woord te staan?

Oswald C. Esquire | 03-11-09 | 10:42

Geert uit kritiek op de Multi-Culti, dus is hij een racist.
Hij geeft het gevaar van de Islam aan, dus moet ie deaud.
Hij geeft links de schuld dat we nu met de gebakken peren zitten, dus is hij recht extremist.
Duidelijk toch?

Zo jammer! | 03-11-09 | 10:42

Even heel iets anders, wat is isnomnia? Ik wil dolgraag meedoen aan de Poll namelijk.

Eagle_Eye | 03-11-09 | 10:41

@Chiant | 03-11-09 | 10:39
Het edele ras der Mohammedanen, te herkennen aan hun extra-lange tenen.

SODEP | 03-11-09 | 10:41

@Anders nog? | 03-11-09 | 10:33
Wilders doet het prima. Het gaat namelijk niet om leden of stemmers maar om de financiers. Stukje bij beetje raakt men de regie kwijt aan een stel gebruinde paupers met een volle portemonnaie, want wie betaalt, bepaalt. Dat gebeurde de LPF, dat zou Rita Verdonk gebeuren -indien ze een rol van betekenis speelde.

En-el Hak | 03-11-09 | 10:40

"Wij demonstreren tegen racisme"
Mooi. En waar past de PVV in dat plaatje? Welke rassen worden door de PVV uitgesloten?

Chiant | 03-11-09 | 10:39

OxyMoroon | 03-11-09 | 10:36
Eenzijdige berichtgeving? Geert Wilders wil gewoon in geen enkel televisieprogramma verschijnen. Hij wil alleen maar zelf dingen roepen, maar gaat nooit in debat.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:39

Demonstreren prima, we leven in vrij land waar dat gewoon moet kunnen. Echter vind ik de reden voor de demonstratie belachelijk.
Nog nooit heb ik Marokanen de straat op zien gaan wanneer zo'n imam weer eens uit de bocht vliegt.
Nog nooit heb ik Marokanen de straat op zien gaan wanneer het in een willekeurige (grote) stad in Nederland weer eens uit de hand loopt met deze figuren.
Nog nooit heb ik die zogenaamde 'anitfa's' een fatsoenlijk tegen geluid horen geven buiten allerlei loze argumenten als 'Wilders sluit mensen uit'.
Nog nooit.. ach laat ook maar deze mensen kan ik onmogelijk serieus nemen. De helft weet daar niet eens waar ze over praten. Als dit het 'tegengeluid' is, krijgt links Nederland het nog zwaar in de aankomende verkiezingen.

Piet Purestront | 03-11-09 | 10:39

Valt me mee dat ze nog geen vlaggen en zelfgemaakte poppen in de fik steken.
-1000 voor die dikke skippybal die even dr opgezwollen tepels laat zien.
Ik scherm schoon maken gaat.

Braakbal | 03-11-09 | 10:39

Op de irritant finnen van 14/13 jaar na, verwoorden de meeste polonaise gangers mét fakkel goed waarom ze meelopen!
Sterk Stukje Democratie, zonder ruzie of vloeken, gewoon met respect elkaar afkraken, hulde!

Mr. Bombastic | 03-11-09 | 10:38

-weggejorist-

misti | 03-11-09 | 10:38

-weggejorist-

sloppy josef | 03-11-09 | 10:37

Elduck | 03-11-09 | 10:07

Eenzijdige berichtgeving? Alle partijen komen aan het woord! Wat nou eenzijdige berichtgeving?

Cappuccino | 03-11-09 | 10:37

@Elduck | 03-11-09 | 10:07
Je hoeft GS niet te lezen lutser.

Mark Levinson | 03-11-09 | 10:37

@Elduck | 03-11-09 | 10:07
Compenseert voor de eenzijdige berichtgeving van rest van de media kliek (lees: linksche kerk).

OxyMoroon | 03-11-09 | 10:36

@sloppy josef | 03-11-09 | 10:33
Er volgt geen veroordeling, slechts een vaag poldervonnis.
Op naar minimaal 25 zetels!

En-el Hak | 03-11-09 | 10:36

Idioten, met hun fakkels. Potentiële brandstichters, die het dan nog gek vinden dat ze niet bij de PVV-vergaderplek mogen komen.
Ik hoorde een paar van die fakkelidioten op BNR. Stuk voor stuk kraamden ze pertinente onzin uit, direct overgenomen van de leugenachtige 'elite', Wilders-haters van de PvdA en D66. De gevaren komen van de extreemlinksen, islamofascisten en nep-christenen van de CDA-top. Maar dat wil er bij deze verblinde meutes niet meer in.
Wat iwoj | 03-11-09 | 10:14 zegt, maar het zal gelden voor hun kinderen die homo, jood of andersdenkend zijn.

Fijnstoffer | 03-11-09 | 10:36

Wat bedoelen die linkse boys en girls eigenlijk met hun fuckall-optocht?

Multiflauwekulti | 03-11-09 | 10:35

Overigens het enige juiste antwoord op de vraag "waarom een fakkeltocht?" had moeten zijn "omdat het donker is". Sukkels.

knutsel | 03-11-09 | 10:35

@sloppy josef | 03-11-09 | 10:33 Ja. En de PvdA gaat naar de 76 zetels.

vraagstaart | 03-11-09 | 10:35

bange linkse lemmings

Uberheertje | 03-11-09 | 10:35

ecologiste | 03-11-09 | 10:23
Wilders komt bewust niet in de televisieprogramma's die jij noemt.

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:35

We hoeven in dit land alleen maar degenen uit te sluiten die zichzelf uitsluiten. Anderen niet.
Het is buitengewoon redelijk om tegemoet te komen aan de wensen van degenen die zichzelf afzonderen van de Nederlandse maatschappij door onaangepast gedrag, door ze her op te voeden, of, indien van toepassing, retour te zenden naar het land van herkomst. U past zich niet aan? U vertoont maatschappelijk ongewenst gedrag? Dan wordt u aangepakt. Lijkt me weinig aan te mankeren.

Multiflauwekulti | 03-11-09 | 10:34

Het blijft lachen met de PVV: Wilders die zijn eigen aanhang niet vertrouwt en daarom enig lid blijft... en zijn aanhang is het er volstrekt mee eens dat ze niet te vertrouwen zijn en geeft hem een staande ovatie.
Zag trouwens een uiterst fapbaar moslimmeisje met een gezellig kaarsje langskomen, maar ik twijfel of ik haar broertjes en neefjes wel in de familie wil hebben. Als die PVV-aanhangster het alternatief is nam ik trouwens al haar landgenoten in huis, want daar zou je de luizen van je hond nog vanaf schoppen.

Anders nog? | 03-11-09 | 10:33

Misschien dat de marcherende laarzen van de "anti-fascisten" ook nog even Kedichem aan kunnen doen. For old times' sake zeg maar.

Pierre Snot | 03-11-09 | 10:33

wat ik al eerder zei: de pvv is zinkende. beetje afgezaagd inmiddels, maar dat was het dan ook wel. er komt nog 1 minute of fame met de veroordeling van gw en daarna gaat gw ook naar amerika. voor een grappige denktank.

sloppy josef | 03-11-09 | 10:33

Flauwekul. 'k Heb weer zo'n ontzettende zin om het vakje naast G. Wilders rood te kleuren, dat terwijl ik richting Rutte was gezwabberd. De plannen om de PVV op ijs te zetten zijn in volle gang en ik kots zowat elke avond mijn longdrinkglas vol bij het zien van al die zwartmakerij op de zogenaamd nette zenders.
Santé! Op de PVV en minimaal 25 zetels!

En-el Hak | 03-11-09 | 10:32

Alexander Pechtold liet gisteren weer eens ouderwets zien waarom ik braakneigingen krijg bij het aanhoren van sommige politici.
Wilders zou erop uit zijn jongeren van allochtone ouders maar wel hier geboren stateloos te maken na getoond crimineel gedrag. Ik mag veronderstellen dat nu toch wel algemeen bekend is dat hij dat vindt van jongeren met een dubbel paspoort. En dat is slechts één van de vele voorbeelden.
Is Alexander pechtold echt zo dom of zijn wij nu zo slim?

Ad337 | 03-11-09 | 10:32

Als dat soort retards protesttochten tegen de pruik gaan organiseren moet ik wel op 'm stemmen...

Z | 03-11-09 | 10:31

Dat jochie die zich druk maakt over het feit dat Wilders niet kan tegenover Obama. Hilarisch, volgende week trekt hij weer stenen uit de straat als er iets te doen is tegen globalisering.

obapa | 03-11-09 | 10:31

"de uwe". Uiteraard

vraagstaart | 03-11-09 | 10:31

Mijn welgemeende complimenteusjes voor het spandoek, vooral het jou in cursief vind ik mooi, waarom is da?
*kijken gaat 'cause in desperate need of an answer*

Ashtrey | 03-11-09 | 10:30

Mooi werk Rutger.

Wilders durft geen zelfdenkende leden te hebben. Het argument dat hij dan LPF-charlatans binnenhaalt is grote flauwekul, omdat hij daar altijd zelf bij is.
PVV stemmen betekent dat je je overgeeft aan de gedachten van één persoon.
Kun je voor kiezen...

Bos Hout | 03-11-09 | 10:30

@Maco | 03-11-09 | 10:21 Dus oneens zijn met de demonstranten staat gelijk aan "te dom om zelfstandig te denken en doelloos schreeuwen"?

Ja, voor een dergelijke vlijmscherpe analyse als het uwe moet iedereen wel buigen.

vraagstaart | 03-11-09 | 10:30

En weer een Weird Guilders topic op Geertstijl.nl.....
zzzz

Sir EnemA | 03-11-09 | 10:30

lol@kapotte_stofzuiger | 03-11-09 | 10:19

Braakbal | 03-11-09 | 10:29

Ach ja je moet wat, nu je niet meer mag kraken.....

Black Jag | 03-11-09 | 10:29

Prachtig beeldmateriaal, de bloem der natie verzameld. Slome hippies die zich druk maken over de indruk die we op Obama maken, bontkraagjes die het liefsts de messen al slijpen en PVV-aanhangers die liever geen commentaar geven en het overlaten aan de leider. Genieten. Ruktor +1.

knutsel | 03-11-09 | 10:29

Ziet er allemaal goed uit, iedereen maakt gebruik van het recht zich te uiten over datgene wat er speelt. Prima.

Stroopdoos | 03-11-09 | 10:29

De Fakkel Stakkers.
Die gasten staan allemaal strak.
De zoon van Andre van Duin zag ik hem nou??

Braakbal | 03-11-09 | 10:28

@Geenslijm | 03-11-09 | 10:26
Dat zei ik gisteren ook tegen die fakkelaars, maar ze kregen al een uitkering.

kapotte_stofzuiger | 03-11-09 | 10:28

DreamstateEmergency | 03-11-09 | 10:25
nou.. of je daar wat aan mist.. haha

Vindoe | 03-11-09 | 10:27

Wat vind GS nou van Wilders? En het feit dat hij de aandacht constant trekt naar minder relevante onderwerpen en daar heel veel aandacht voor krijgt?

ingelogd | 03-11-09 | 10:27

Een, moet ik wel zeggen, heel goed filmpje Rut.
Mooi in balans.

Teun van het Tuinpad | 03-11-09 | 10:26

@kapotte_stofzuige

Ga toch werken man.

Geenslijm | 03-11-09 | 10:26

Laat dat de volgende keer ff weten als ie in Arnhem is, Rutger heb ik nog niet gehad :(.

DreamstateEmergency | 03-11-09 | 10:25

"Stille nacht" onder het filmpje: onbetaalbaar.

Jaap de Paap | 03-11-09 | 10:25

kapotte_stofzuiger | 03-11-09 | 10:19
LOL
fuckje | 03-11-09 | 10:17
Buiten het feit dat er niets gezegd wordt, blijkt maar weer dat mensen niet weten waarom ze demonstreren, of een goed excuus zoeken om eventueel te gaan rellen.

KingLear | 03-11-09 | 10:24

Kneuzenkermis.
De PVV stuurt niemand het land uit, als deze personen niet eerst een misdrijf plegen.
Leer dat nu toch eens, stelletje kutkinderen.

Fleauxe | 03-11-09 | 10:23

Het is een beetje fair en balanced? Gaat het wel goed met Rutger?

.grover | 03-11-09 | 10:23

Mooi voorproefje van kerstmis alvast. Goeie reportage van Ruter. Met natuurlijk vreeschelijke kutmarrokanen die wat mij betreft meteen richting thuisland gestuurd mogen worden maar als tegenwicht ook een lieve barmhartige moslimbaardmans.
Naast het fakkeloptocht ook nog eensch 3 x een aanslag via de media. Eerst DWDD waar pechthold los mocht gaan, toen een gezamenlijk programma van NOS en VARA met Twan Huys en tif anti-wilders figuren met 1 pastors die niet uit zijn woorden kon en mocht komen en daarna als klap op de vuurpijl de aanval bij P&W met vele tegenstanders tegen 1 Theodor Holman die ook nog eensch geen Wilderspleitbezorger is. De linkse mediamaffia is inderdaad meer gaan samenwerken na aansporing van gutmensch Plassterk.
Bij Elseviers een zeer goeie driedelihge bijdrage van Theo PeyerJoseph hierover vanochtend vroeg rond 07:00 uur.

ecologiste | 03-11-09 | 10:23

PVV is geen politieke partij; het is een reactie partij.
Doordat de 'linkse" partijen geen enkele kritiek duldden inzake immigratie, vond Geert het noodzakelijk om een tegengeluid te laten horen.
Als de PVV extreem rechts is, dan zijn de gevestigde partijen waartegen hij ageert, DUS extreem links.

domheid regeert | 03-11-09 | 10:22

Ze demonstreren... Iets wat je gelukkig mag in een democratisch land als Nederland. Niets mis mee, maar gelijk komt GS met een artikeltje over hoe verschrikkelijk het allemaal is en er zijn, getuige de comments, genoeg mensen die te dom zijn om zelfstandig te denken en doelloos schreeuwen over hoe slecht de demonstranten zijn en hoe geweldig Geert is. Kwestie van balk en splinter cq pot en ketel, mijns inziens...

Maco | 03-11-09 | 10:21

Kon er helaas niet bij zijn.

smallU | 03-11-09 | 10:21

Nee, Wilders sluit mij NIET uit. Niemand trouwens - behalve racistische criminele Islamofascisten en dat vind ik niet eens erg.

vraagstaart | 03-11-09 | 10:21

Volgens mij heeft de redactie de PVV- en Wildersnieuwsberichten nodig om te kunnen fappen of iets dergelijks. Een bericht over Wilders en zijn PVV elke dag, en je dan afvragen waar de beeldvorming rond de rechtse signatuur van GeenStijl vandaan komt......

PuistenZuiger | 03-11-09 | 10:20

Goede achtergrond muziek, sjaapoo

Yokotsuno | 03-11-09 | 10:20

Toch doet het mij denken... Als Wilders een extremist en fascist is, is marokko.nl dan ook een extremistische, fascistische website?
In weze verschillen de opvattingen niet heel veel van elkaar. Wilders wil NL voor degenen met een NL paspoort, marokko.nl wil NL voor een ieder met een dubbele nationaliteit.

Kratman | 03-11-09 | 10:19

Nee ben ik een fel tegenstander van charlatan Wilders, maar kunnen deze nerds niet wat anders gaan doen? Ze lopen nota bene langs de Ierse pub, ga dan naar binnen bestel een pint of Guinness en ga rugby of boksen kijken.

Rotzak84 | 03-11-09 | 10:18

Ze pakken alles van ons af gvd. Fakkels zijn exclusief voor onze partijdagen en hagepreken verdomme. En alleen onze jeugdstormleden mogen ze dragen.

Bigi Bana Boy | 03-11-09 | 10:18

Een integere reportage, waarbij Rutger iedereen aan het woord liet, wat is hier nu mis mee?

fuckje | 03-11-09 | 10:17

Ik vind het maar dan ook erg zielig van deze mensen...
Het zit ze is een keertje niet mee en ze gaan gelijk protesteren, zielige baardapen.

Omgwtfbbqftw | 03-11-09 | 10:17

Goh alweer een Wilders topic door het persbureau van de PVV.

Bodde | 03-11-09 | 10:16

Wat een stel arme mensen zijn t ook... Weer een reden om toch maar voor de pvv te gaan stemmen;-).

Kevin_1989 | 03-11-09 | 10:16

Boring! is dit onderwerp nu echt goed zat.
Probeer eens iets anders
-uit-

lieverdeauddanreaud | 03-11-09 | 10:15

Whahahaha, hoe tolerant ben je tegen intolerant volk? Wanneer gaan die randdebielen nou eens protesteren tegen bepaalde uitingen van die haatbaarden. Dan loopt het dun hun door de broek, intolerant links gespuis dat het er is.

Larevenge | 03-11-09 | 10:14

Grappig, dit soort ongeschoren onaangepast werkschuw tuig zal als eerste door de kromzwaardenbrigade de perrons worden opgeduwd als het zo ver is. Oh Ironie.

iwoj | 03-11-09 | 10:14

Volgens mij liepen er bij die demonstratie juist heel veel 'normale' mensen mee die gewoon een huis hebben en werken. Het was een demonstratie zonder gezichtsbedekking en stenengooiers.
Erg slechte berichtgeving GS... jullie Wilders liefde slaat een beetje door m.i.

Nimrodd | 03-11-09 | 10:13

Zijn gewoon een stelletje ingehuurde Randstadstudenten en het scoort in de media. Volgende strategische zet zou een in scene gezette moordaanslag op Wilders zijn. Ben benieuwd hoe Den Haag dan reaguurd..

Vindoe | 03-11-09 | 10:13

+ 1

jerr0 | 03-11-09 | 10:13

Wilders. En maar schreeuwen dat dit en dat schandalig is. Dat hij woest, woedend, nee, ziedend is. Hij lijdt aan een terminaal Calimerosyndroom. Hij is zo'n typische voetballer; hij kan wel uitdelen, maar incasseren, ho maar.

Creyfs_Interim | 03-11-09 | 10:13

ze hebben allemaal poep in de broek voor de PVV. en ook zaagsel in hun hoofd!

vivaldi9201 | 03-11-09 | 10:12

@azijnseikerT | 03-11-09 | 10:09
Jaja en ook werd vanmorgen bij het NOS journaal fijntjes opgemerkt dat de pers nooi welkom was op PVV bijeenkomsten omdat "blijkbaar wel alles gezegd mag worden, maar niet alles gehoord".
Ze hebben nog geen flikker geleerd en met de verkiezingen en een rechtszaak voor de deur beloofd dat nog wat.

Chiant | 03-11-09 | 10:12

Typisch de reactie waarop Wilders aanhangers zitten te wachten, de bontkraagjes pleiten gewoon ervoor om hem te doden als hij meer macht krijgt. Zo zie je anders denkende moeten gelijk maar dood, ik weet niet wat erger is Wilders die geen geweld afroept of de reactie van die mannetjes die gelijk dood en verderf willen zaaien. Ik denk weer een paar stemmen voor Wilders, door een paar hersenloze reacties.

leijpeideaud | 03-11-09 | 10:12

Antifa's met fakkels ? Wat krijgen we hierna ? Marcherende antifa's met stalen zwarte laarzen door de straat ?

Bigi Bana Boy | 03-11-09 | 10:12

Waarom zijn het altijd dezelfde met die spandoeken die ongegrond demonstreren tegen iemand anders' mening?? Vgl mij is er door hen een groep geimporteerd die standaard andere meningen verwerpt.

Als deze mensen hun ongetwijfeld ruime vrije tijd nu eens gaan gebruiken tegen werkelijk anti-democratische zaken zoals de EUSSR dan pas ik mss artikel 5 nog eens toe op de uitkering die ze trekken.

gruppenfuhrer | 03-11-09 | 10:11

Te veel eer voor roeptoetert Geert. Wanneer je nagaat hoe hij de media gebruikt en direct debat ontwijkt, kan de enige conclusie zijn dat hij probeert te manipuleren

propper1000 | 03-11-09 | 10:11

'systeemliefhebbers' is mooi gevonden. Voor de rest: demonstreren mag, sukkels !

Niet voor Jan | 03-11-09 | 10:11

@kapotte_stofzuiger
het eerste!

Elduck | 03-11-09 | 10:10

En KPN sluit ook jou aan.

Chiant | 03-11-09 | 10:09

... Kinders, jullie hadden toen al op bed moeten liggen.

Fluffy Bunny | 03-11-09 | 10:09

Vanmorgen op BNR maakte de reporter Wilders indirect uit voor racist. Jammer dat Wilders hem niet vroeg waarom. Er zijn best een aantal dingen terecht aan te merken op Wilders. Jammer dat er steeds op een verkeerde manier de discussie wordt aangegaan met hem. (vooral met heel veel, naar mijn mening, onterechte emotie)

azijnseikerT | 03-11-09 | 10:09

Wat is enger, een 'extreem-rechtse' politicus die af en toe wat tendentieuze opmerkingen maakt, of mensen die nu al met fakkels over straat lopen.

kapotte_stofzuiger | 03-11-09 | 10:09

typische mensen.
*gaap*

emzy | 03-11-09 | 10:08

Ik zie de laatste naar mijn mening iets te veel PVV/ Wilders gerelateerde posts hier voorbij komen. Riekt naar sluipreclame. Een zekere mate van objectiviteit kan eveneens geen kwaad als je het mij vraagt.

Flowers | 03-11-09 | 10:08

pfff begin de eenzijdige berichtgeving van GS een beetje moe te worden...

Elduck | 03-11-09 | 10:07

Kansloze lui. Ga eens werken of zo.

TonySoprano | 03-11-09 | 10:06

ROFLMAO @ 'systeemliefhebbers'

DeBruineSter | 03-11-09 | 10:06

geloof er nix van, Geertje zij zelluf dat ik ook op hem mag stemmen! dus....

Zansa | 03-11-09 | 10:05

Voelt links de hete adem de PVV.
Wordt tijd!!
Alleen geen reden voor een haatcampagne van de linkse kerk.
Of is het wachten op het schot?

max_laadvermogen | 03-11-09 | 10:05

*pakt spullen en gaat emigreren*

Ooovandaar | 03-11-09 | 10:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen