Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geen witbier in Antwerpen

BlaatVlaams Belang komt vanavond, als de stemmen geteld zijn, als grote winnaar uit de bus bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen. Pas later vandaag worden de definitieve uitslagen verwacht, maar nu al is duidelijk dat de liberalen verliezen en de Vlaams-nationalistische partij dikke winst pakt. Naar waarschijnlijkheid halen de kaalkopjes niet genoeg stemmen om de macht over te nemen in steden als Antwerpen, wel zullen de gele kaalkoppies in enkele voorsteden voor het eerst echt aan de macht komen. tenminste, als ze het overleven. Vandaag op zijn grote verkiezingsdag, stierf er al een kandidaat van het Vlaams Belang. Wat betreft de exitpolls. De christen-democraten en socialisten blijven in veel plaatsen gelijk. Wat dit allemaal te betekenen heeft? Helemaal niets, want we hebben het wel over België he... UPDATE: Flip mag dan in veel gemeenten flink gewonnen hebben, in Antwerpen ging het Vlaams Belang er 0,2 procent op achteruit. Vandaag is rood. Met dank aan de migranten, die voor het eerst mochten stemmen.

Reaguursels

Inloggen

Gelukkig hebben ze bij de VRT geen "Goede Morgen NL'. Dit aanvankelijk aardige programma is helemaal verwijfd geraakt met vooral mutsen en mutsen van kerels als presentatoren.

Iedere bezoeker wordt dan ook als ware hij een vrouw benadert. Als er in het begin geen rechtsige politicus aangekondigd wordt gaat de TV na het 07.00 nieuws direct uit.

Hans Anders | 10-10-06 | 07:57

-weggejorist-

JanvanScorel | 10-10-06 | 00:53

Het vlaams belang heeft verloren?Het aantal gemeenteraadzetels van het vb in vlaanderen is verdubbeld!

de honden blaffen... | 09-10-06 | 22:09

@Minimo,

Theocratie is zo spaanse inquisitie en.. Oh, sorry, zou ik bijna hedendaags mohamedisme zeggen.

RA | 09-10-06 | 22:02

gentle giant 09-10-06 @ 20:45

Vragen om al dan niet bange vermoedens beantwoord te krijgen zijn geen vragen.

bottehond | 09-10-06 | 21:22

Overigens heb ik de voorbije weken de schaamteloze agitprop tégen het vlaams blok op de vlaamse teevee en de radio proberen volgen. Voor degenen die dit akelig lot bespaard is gebleven: een dergelijke vertoning is, meen ik, zelden tot nooit vertoond op de staatmedia van een beschaafd land. België's democratisch gehalte was altijd van twijfelachtig allooi. Naar nu blijkt kunnen de belgen zich, zoals vaak, niet inhouden du moment dat ze uit hun quasi afstandelijke cocon gelokt worden. België is een bananenrepubliek geworden. De kwestie van het vlaams blok imponeert almaar meer als de potentiële katharsis van het onnut bestaan van een land zonder wortels en levenskracht. Die levenskracht haalt ze uit het opvreten van haar eigen kinderen. Het wordt tijd dat Vlaanderen schoon schip maakt met zichzelf. Deze verkiezingsuitslag is een teken aan de wand. De overwinning van patrick janssens, die, gelijk een plattelands peter o'toole steeds een vriendelijk, zelfs lichtjes lijdend gezicht op kon zetten, is inderdaad een pyrrhus- overwinning. Het hosannah dat het establishment liet klinken is dan ook van een weerzinwekkende kortzichtigheid. Er is niets veranderd. De impasse in Vlaanderen duurt voort. Niets zo explosief en onvoorspelbaar als een impasse. De mensch streeft van nature altijd naar het opheffen van een impasse. Niet goedschiks, dan met hetzelfde gemak kwaadschiks. Het arm gewest zal zich wellicht nog wensen dat het vlaams blok gewonnen had.

bottehond | 09-10-06 | 20:36

@de_profeet 09-10-06 @ 12:33: DJEEZ! Het lijkt Nederland wel, zo herkenbaar is dit! Ook hier wordt gepamperd bij het leven! Alles, echt ALLES doen ze om het electoraat vast te houden, hoe verrot de maatschappij ook is. Interesseert ze geen drol! Mogen wij het VB van jullie lenen? Kunnen we hier goed gebruiken! Tijd voor de Grote Schoonmaak!

poktor | 09-10-06 | 19:55

Alexander the Great 09-10-06 @ 15:29
Duidelijk, dank je. Zelf ben ik als Nederlander absoluut geen VB-aanhanger, integendeel. Wat het cordon-sanitair betreft ben ik het theoretisch wel eens, helaas heeft het in de praktijk een averechtse werking waardoor ze enkel groter worden.
Zie liever dat ze gewoon stilzwijgend dit soort gasten zichzelf laten saboteren aangezien het beleid wat deze lieden voeren niet te veréénzelvigen is met het beleid van andere partijen.
@Jan
Mij gaat het om de nummer 1 plek, die behoort de Sp-a in antwerpen toe, toch? Dat VB ook deze keer meer stemmers trekt is logisch aangezien zij in sommige gemeentes voorheen niet eens meededen.

MAXIMO | 09-10-06 | 17:06

Nee hoor Maximo ,Het linkse vld en groen hebben verloren in Antwerpen ,de rest won!!Over heel Vlaanderen bleven de Socialisten nagenoeg stabiel, het VB steeg 5% maar liefst Al die zwevers die nou weer op de sp.a terugkwamen kunnen de volgende keer weer verkassen naar een andere partij,net als ze destijds de sp.a de rug toekeerde het electoraat van het VB is veel stabieler en loyaler dan van welke partij dan ook,kunnen ze allemaal een puntje aan zuigen.Jij moest eens weten hoeveel ontgoochelde socialisten heden ten daage tot het VB-electoraat horen ,hebben jullie niet hé socialisten die vroeger VB waren ,die zijn op één fokking hand te tellen als ze al bestaan!!
Nou maximo wat betekend dat!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 16:03

MAXIMO 09-10-06 @ 15:09

Wat ik zie is, Dat het VB genegeerd wordt. (Uit den boze natuurlijk) waarom is me een compleet raadsel aangezien het ook een democratie behoort te zijn maar in mijn opinie is het een ultra links dictatuur.
Men wil iedereen doen geloven dat het VB op zijn retour is maar dat is natuurlijk niet zo, men probeert zo het volk de mond te snoeren, wat mij verbaast is dat het volk dat al jaren pikt gezien het al jaren de grootste was en volgens mij nog steeds is.

Alexander the Great | 09-10-06 | 15:29

@Alexander the Great 09-10-06 @ 11:16
Ben benieuwd naar jouw beeld, volgens mij klopt mijn beeld toch aardig.
@Hans Anders
Bij de Fortuynrevolte zagen we toch een hoop nieuwe kiezers hun medeleven met een dode in het stembusje uiten.
@JanvanScorel 09-10-06 @ 13:07
De Sp-A heeft toch de meeste stemmen in Antwerpen binnengehaald?
Dan heeft het VB niet gewonnen in Antwerpen.

MAXIMO | 09-10-06 | 15:09

veest van pim 09-10-06 @ 12:47

Volgens mij oordeel je niet helder, immers als de winst van de SP-a van Janssens ongeveer 43.000 stemmen meer dan het VB betekent, dan zijn al die 50.000 (volgens mij waren het er ca. 78.000) allochtonen stemmen zeker vooral in de kaartenbak met ongeldige stemmen terecht gekomen als ze niet van invloed waren geweest.

De situatie in BE is heel wat zorgelijker dan in NL, immers niet alleen moeten de Vlamingen dulden dat de Walen grote hoeveelheden allochtonen naar Vlaanderen deporteren door hun failliete huisvestingspolitiek, ook dienen zij een nagenoeg volledig parasitair Wallonie te voeden en te kleden. De combinatie SP/SP-a is grotendeels verantwoordelijk voor het succes van het VB.

Hans Anders | 09-10-06 | 14:02

@ATG

die uitspraak komt niet van mij maar is een citaat van die socioloog.
Democratie in Belgie bestaat idd niet meer. We leven in een feitelijk linkse dictatuur, waar afwijkende meningen buitenspel worden gezet.
En de pers bericht uitsluitend in dienst van het regime. Getuige de opvoering van gisteren op de VRT.

de_profeet | 09-10-06 | 13:45

de_profeet 09-10-06 @ 12:33

Het zijn dus de allochtonen die in de grote steden, ook in Antwerpen, de democratie gered hebben.

Democratie ? ,Man die bestaat niet (meer) in Belgie,het volk stemt op VB en was jaren de grootste partij en wordt TOTAAL genegeerd je kunt het eens of oneens zijn met Filip de Winter zijn partij maar zoals men daar omgaat met het volk kan gewoon niet,nee democratie is vermoord in Belgie.

Alexander the Great | 09-10-06 | 13:38

@de_profeet kan je nagaan wat voor kwal die sukkelaar van een veest der fascisme is,Een betweterige muslimluver,die het VB radicaal durft te noemen terwijl het de grootste partij is van Vlaanderen wat dus betekend dat die politiek-correkte gedrochten zelf in de periferie van het politieke spectrum thuishoren en dus radicaal zijn wat ook weer rijmt met hun totalitaire en arrogante houding tov de problematiek die door een democratische meerderheid als zeer reëel ervaren wordt,en hun koue en nauwgeestige bejegening van westerse en democratische waarden!!!Hulde aan jouw landgenoten de_profeet ,Vlaanderen is een waar gidsland gebleken,Zelfs in Wallonië komt (verder)rechts steeds meer om de hoek kijken, jouw gesjoemel ,veest met statestieken is o zo doorzichtig!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 13:34

-weggejorist-

JanvanScorel | 09-10-06 | 13:07

@veest

Ik ben wel zelf Vlaming jij IDIOOT!
En dat er in Wallonie families zijn waar al 3 generaties niet gewerkt is, is zeker een verzinsel.
Luister anders eens naar Alain Destexhe van de MR. Die heeft er wel een en ander over te zeggen.
Haal jij je informatie eigenlijk nog ergens anders buiten Humo, De Morgen en de VRT? Hoe vond je de verslaggeving op de VRT trouwens? Deed me een beetje denken aan Sovjet-TV. Alhoewel ze ginds misschien nog een beetje moeite deden om onpartijdig over te komen!

de_profeet | 09-10-06 | 13:06

Nergens meer witbier. Het is goddomme bockbiertijd!

Zippy | 09-10-06 | 13:03

überLOL@wachtmeester de bruy 09-10-06 @ 06:21
Waar mijn nick hier al niet mee geassocieerd wordt ;-)

überLOL@JanvanScorel 09-10-06 @ 06:22
Alleen moest ik, niet zo linksig, twee uur later weer op.

@veest van pim 09-10-06 @ 12:06
Volgens de grafiek in jouw link zouden de Nederlanders nu drie jaar later makkelijk op de eerste plaats kunnen staan, dus heb ik de laatste cijfers gecheckt en gezien dat de verhouding onveranderd is gebleven.
Maar genoeg detailgeneuzel, ik hoop alleen dat de rest van je posts betrouwbaarder zijn. Ze geven namelijk wel een interessante kijk op het VB weer.
@veest van pim 09-10-06 @ 12:08
Nergens? Klik nu eens op de link in de startpost. Het is de NOS, ik weet het, maar ja het staat toch wel ergens.

Dömper | 09-10-06 | 12:47

@de_profeet: klinkt aardig, alleen is er geen enkele partij in Vlaanderen of waar ook die ongebreidelde immigratie propageert. Je schiet met spek over een land dat je duidelijk niet kent - hetzelfde geldt trouwens voor Jan Hertogen. De vijftigduizend kiezers van 'allochtone' oorsprong die gisteren mochten meestemmen kunnen numeriek alleen al niet de oorzaak van die verschuiving zijn. Bovendien gebeurt het kiezen in België anoniem. Hertogen praat gewoon de VB-propaganda na omdat die bedriegelijk eenvoudig, duidelijk en logisch lijkt. Het ware verhaal is iets ingewikkelder dan tien jaar geleden zeggen dat het VB in de steden opgang maakt omdat daar veel allochtonen zijn, en nu zeggen dat het er om dezelfde reden wordt gestopt of achteruit gaat. Zoals ik al zei: als het VB jaloers is op 'allochtone stemmen', had het zelf dat electoraat maar moeten aanspreken. Je onzin over welfare en pamperen schrijf ik ook maar toe aan een totaal gebrek aan kennis van de werkelijke situatie. Als je ook maar iets afwist van cijfers, rapporten en werkwijze van instellingen als de RVA en de VDAB, schreef je die dingen niet.
't Is gek hoe kleinzerig de aanhangers van een 'grote volkspartij' kunnen zijn als het er op aan komt. Waar is die vrijheid van meningsuiting nu?

veest van pim | 09-10-06 | 12:47

www.hln.be/hlns/cache/det/art_272448.h...

"VB gestopt door nieuwe Belgen"
Het Vlaams Belang is enkel achteruit gegaan of afgeremd in gemeenten met veel nieuwe Belgen van niet-Europese afkomst. Het zijn dus de allochtonen die in de grote steden, ook in Antwerpen, de democratie gered hebben. Dat stelt socioloog Jan Hertogen maandag.

Of hoe links zijn eigen electoraat importeert. Propageer ongebreidelde immigratie, zorg dat deze mensen werkloos en zielig blijven en ga ze dan pamperen. Doe hetzelfde met het autochtone electoraat: vooral geen impuls geven om aan een baan te raken, hou ze generaties lang in de welfare en ze stemmen vanzelf voor de behoeders van de status quo. Zo blijft de door-en-door corrupte PS aan de macht in Wallonie, zo wint de SP.A wat terug in Antwerpen. De strategie van de verrotting noem ik het.

de_profeet | 09-10-06 | 12:33

Die dooie is niet dood en ik lees nergens dat het een VB-kandidaat was. Wat is dat nou voor berichtgeving?

veest van pim | 09-10-06 | 12:08

@Dömper: www.dofi.fgov.be/nl/statistieken/belgi...

Ik had me vergist: Nederlanders zijn pas derde. Maar kijk eens wie op 1 en 2 staan.

Die linkjes naar vrt en vtm nieuws waren er trouwens alleen om aan te geven waar ik mijn informatie haal. Ik moet toegeven dat ik het zelf ook nogal verwarrend vond dat het de ene keer over -0,2 en de andere keer over +0,5 gaat. Blijkbaar hangt het van je referentiepunt af (-0,2 tegenover de laatste verkiezingen tout court en +0,5 tegenover de laatste lokale verkiezingen, of zoiets).

veest van pim | 09-10-06 | 12:06

@Hans Anders bij ons in Belgistan kun je iemand zowel in de lokale raad (gemeente) als in de regionale raad (provincie) stemmen.

veest van pim | 09-10-06 | 12:00

De winst van het VB is maar een druppeltje op de gloeiende plaat van Europa.
Het enige punt waar de andere partijen kritiek op het VB hebben is het anti-islam standpunt.Toevallig het enige liberale,politiek correcte en veruit zinnigste punt van het VB.
Ook al zitten er misschien echt wel wat 'foute' (lees antisemieten) in het VB:De Joden vechten van tegenwoordig terug tegen de Europeanen dus is het wat moeilijker dan kleine meisjes en vrouwen de ovens in te sturen.
De moslims vechten terug om een muggenscheet en, eerlijk is eerlijk,dat is een verdiende loon voor Europa.
Het VB is het toekomstige tandeloze 'Israel' in een zee van Libanezen.
Iedereen,maar dan ook IEDEREEN vergeet gemakshalve gewoon dat heel Europa to-taal niet multikul maar bicultureel is, zelfs, nee, VOORAL het meest perfekte land ter wereld : Nederland.
Filip's geblaat is ons geblaat van morgen, hij zou de geschiedenis in kunnen gaan als een van de weinige echt gematigde rascisten uit Europa die op tijd maar toch veel te laat pleitte voor een multiculturele samenleving.:)
Hij moet gewoon op tijd aftreden en emigreren als de andere partijen hem volgen en langs links en rechts voorbijschieten.
Kijk naar Frankrijk en Nederland en post vooral uit Oost Europa of de VS en pak de popcorn.
De Europese geschiedenis vanaf de 20e eeuw kan samengevat worden als..
Zelfmoord in WW1: morele mislukking.
Experiment met de Joden en nog een oorlog : morele mislukking.
Experiment met de islam ...+ jep... alweer genocide :morele mislukking.

Europa1 | 09-10-06 | 11:48

Kortom in Antwerpen gaat de verpaupering dus gewoon door.

Bunt | 09-10-06 | 11:46

MAXIMO 09-10-06 @ 11:00

Ook in NL blijft parasitair NL weg bij de stembus, immers daarvoor moet je uit bed komen, je aankleden, de auto starten, terugkomen uit je thuisland of van je andere uitkeringswoonplaats, enz, enz.

Juist de stemplicht zorgt ervoor dat het VB niet overal in Vlaanderen 50% of meer krijgt, immers als je de abbonnees van de diverse kranten vergelijkt met NL en daar een stemrelatie uit disteleert (zoals het links journalistiek geteisem graag doet) dan zou het VB zelfs meer dan 60% van de stemmen kunnen halen in Vlaanderen.

Het is jammer dat het vooral aan de parasiten van BE wordt overgelaten om BE van de ondergang te redden i.p.v. een volwassen politiek te voeren.

Hans Anders | 09-10-06 | 11:41

Ik kwam in de 50er jaren vaak in een bepaalde wijk van Antwerpen, prachtige buurt. Moest vorig jaar na een afwezigheid van enige 10tallen jaren voor een droevige familiegebeurtenis opnieuw naar dezelfde buurt en ben me kapot geschrokken van de totale verloedering, iets wat mijn aanwezige familieleden uit Antwerpen volkomen en hartgrondig beaamden.
De grote aanhang van het Vlaams Blok is voor mij begrijpelijk en ook dat ze nooit aan de meerderheid kunnen komen eenvoudigweg omdat hele wijken volledig door Marokkanen worden bevolkt.

OpaWizzkid | 09-10-06 | 11:29

De VLD is in veel plaatsen gehalveerd. De SPA-S van Patrick Janssens in A'werpen pleegt broedermoord op zijn coalitiegenoten VLD en Groen!. Vlaams Belang verliest géén enkele stem in A'werpen. De kiezers van de VLD en Groen! zijn bedrogen door hun partij die een openbare vrijage ervoor nodig acht om weer coalitiegenoot te worden. Om misselijk van te worden. De media en alle gesubsidieerde artiesten vieren nu feest terwijl 1/3 van de kiezers monddood wordt gemaakt. Een democratische schande.
Praten wij nog niet eens over de 'toevallige' hapering van de stemcomputers.....

oude man | 09-10-06 | 11:20

MAXIMO 09-10-06 @ 11:00

Dat beeld is vertekend,bovendien wil men dat graag doen geloven.
En nee hoor,dat heeft ook niets met stemplicht te maken,maak je geen illusies.

Alexander the Great | 09-10-06 | 11:16

-weggejorist-

Shadylololol | 09-10-06 | 11:02

vb kan enkel zoveel stemmen vergaren omdat ze in België stemplicht hebben waardoor elke tokkie verplicht wordt het stembusje op te zoeken..
Gelukkig zit er een dalende lijn in nadat ze hun piek hebben bereikt..

MAXIMO | 09-10-06 | 11:00

zandfascisten zijn dikke mik met linksfascisten die weer niet uit een of andere woestijn komen!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 10:55

exhxv666 09-10-06 @ 10:54

goed gezegd!

Iefje | 09-10-06 | 10:55

Het Vlaams Belang krijgt alleen maar meer stemmen als de andere partijen blijven proberen om een groot gedeelte van de Vlaamse bevolking monddood te maken. Het is een enorme arrogantie om als partijen een Cordon Sanitaire op te stellen waarmee je de Democratie letterlijk ondermijnt. Een schijnvertoning pur sang. Schandelijk dat zoiets kan in een democratie. Pak die De Winter nou maar eens gewoon op argumenten aan, en geef hem niet steeds de underdog positie die hij zo graag wil. Stop met dat domme gedemoniseer en durf het debat met die gast aan. Als je zover boven het VB staat als je voordoet, dan moet dat partijtje toch geen probleem zijn, of wel soms?

exhxv666 | 09-10-06 | 10:54

rtl is geen haar beter,nog net niet linkser dan talpa!!!
hoor multikulti!!!!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 10:51

Losert ,jij bent niet voor niks een losert!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 10:47

@Phreack 09-10-06 @ 10:22
Een andere oplossing is natuurlijk dat de andere partijen de standpunten van VB in afgezwakte vorm overnemen en daarmee electoraat wegtrekken. Dat is wat CDA, PVDA en VVD hier in NL hebben gedaan: de krenten uit de LPF-pap gepikt. Helaas is het VB een stuk stabieler dan de ruziepartij LPF.

Zeurders | 09-10-06 | 10:45

Jammer voor Belgie. Was trouwens weer een sterk staaltje Kremlinwatchen op het bos-journaal, gelukkig is er rtl4.

Multikuli | 09-10-06 | 10:44

@ Zeurders 09-10-06 @ 10:15. JA opzich zou dat het VB ineen klap een stuk minder extreem maken omdat ze moeten samenwerken.Maar met wie? En onder welke voorwaarde? Waneer een partij in een klap derde van het land wordt kan je dat niet negeren. Maar wanneer je een kleine partij uitsluit wegens haar grondbeginselen is het ongeloofwaardig om er dan 10 jaar later wel mee te gaan regeren. Kan iemand mij overigens uitleggen wat zandfascisten zijn?

Phreack | 09-10-06 | 10:22

Laten de angstige machthebberts in Belgie eens stoppen met het Cordon Sanitaire en Flipje ook eens aan het stuur laten. Eens kijken of hij nog zo veel stemmen trekt als als na de grote woorden ineens met daden moet komen.

Zeurders | 09-10-06 | 10:15

In de meeste gemeenten is VB voor het eerst verkiesbaar, dus waar praten we over. Ze kunnen dus niet eens verliezen; één zetel is al winst.

'Vlaams Belang wint daar en daar zoveel...'
Ja, joh...

minimal-dj | 09-10-06 | 10:07

@losert 09-10-06 @ 09:45
Het VB adresseeert issues die politiek "niet correct" zijn, maar wel wezenlijjk aanwezig zijn. Ontkennen van "politiek niet orrecte" onderwerpen zorgen er niet voor dat ze verdwijnen.
Als je het VB wilt laten verdwijnen dan zal je ook niet "politiek correcte" onderwerpen moeten, JA MOETEN benoemen... en ja, ze hebben met vreemde culturen te maken
NOTE: naast "extreemrechtse microbreinen" heb je ook "extreemlinkse microbreinen"

Pigha Lal | 09-10-06 | 10:07

losert 09-10-06 @ 09:45

Kan je in BE dan op twee personen tegelijkertijd stemmen of is een voorkeursstem op Albayrak feitelijk te zien als een Turkse motie van wantrouwen tegen homo Bos?

Hans Anders | 09-10-06 | 10:06

Laten we niet vergeten dat het VB in antwerpen samenging met VLOTT, de partij van ex-kandidaat burgemeester Coveliers, een zeer populair politicus in antwerpen. Trek de stemmen van VLOTT af van die van het VB en Dewinter gaat finaal op zijn bek. Het Blok verliest, en verliest dik. Dit is het einde van Dewinter , je doelstellingen niet halen betekent van het voorplan verdwijnen. Het cordon is neit doorbroken, de burgemeestersjerp is niet gehaald. Antwerpen heeft duidelijk genoeg van zijn haatboodschappen en racistische praat.

Nu nog die extreemrechtse microbreinen ervan overtuigen dat als je niet voor het VB stemt niet direct een rooie of linkse rakker bent. Er is nog zoiets als NVA.

losert | 09-10-06 | 09:45

Lekkere UPDATE,het vlaams Belang is in Antwerpen weer groter geworden namelijk0,5 %,zorg dat je een beetje bij de les blijft!Het vlaams belang zal verder strijden voor Vlaanderen.De rooien hebben met hen migranten stemrecht dat macht gegrepen,net als de PvdA in Rotterdam.

pro | 09-10-06 | 09:26

Als ik in belgie zou wonen dan kan ik geen argumenten bedenken waarom ik niet op het VB zou stemmen.

Pigha Lal | 09-10-06 | 09:25

Vlaanderen Ueber alles!

W3a7herman | 09-10-06 | 09:23

losert 09-10-06 @ 09:16

Nee precies,Die zullen net als jij in Nederland lekker op de pvda stemmen,slimmerd.

Alexander the Great | 09-10-06 | 09:20

Kiezers met een beetje intellect kiezen niet voor VB

losert | 09-10-06 | 09:16

VB rekent op +3% in Antwerpen ondanks de massale instroom van vooral allochtonen kiezers en realiseert +1%. Het links journalistiek geteisem in BE en NL kopt overal met chocoladeletters: VB verliest!

Keer op keer getuigd het links journalistiek geteisem van hun minachting voor het intellect van hun lezers en kijkers (of ze kennen werkelijk het lager dan gemiddelde intellect van hun lezers en kijkers zodat ze het zich kunnen veroorloven)

Hans Anders | 09-10-06 | 09:11

Geef die scepter aan Wilders ,er hoefd maar dit te gebeuren en die ene zetel worden er 20 reken jullie vooral niet rijk linkse ploerten!!!De rekening komt!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 09:04

Dit is wat er gebeurt als je het allochtonenprobleem te lang en te slap aanpakt, zoals ook hier in Nederland gebeurt. Ooit krijgt zelfs Wilders een zetel, op deze manier.

Hommel | 09-10-06 | 08:51

tuurlijk stemmen migranten rood alias uitdeelpartijen, ze zouden eens gaan werken voor de poen!

Tommygunner | 09-10-06 | 08:39

Breeking nieuws.
Zuid-Korea eiland na atoomproeven Noord-Korea.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 07:12

South-Korean stockmarket plunged after N.Korean nuclear test.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 07:08

Nog net niet ,het schijnt een frans leenwoord,en bovendien overdrachtelijk!

JanvanScorel | 09-10-06 | 06:37

Hebben ze in Belgie nu ook sanitair ?

Mi Hoen | 09-10-06 | 06:35

Trouwens wel een linksig tijdstip om je nest inteduiken maar dat terzijde!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 06:22

@ JanvanScorel
Misschien is dit de Domper die de Dömper bedoelt?
www.domper.tk/

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 06:21

Jij bent waarschijnlijk niet links beste Dömpert en dat pleit voor je het was een eenvoudige aanname mijnerzijds ,Slaap lekker!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 06:18

LOL@JanvanScorel 09-10-06 @ 05:51
Deze linkse pubert gaat nu lekker slapen.
Misschien heeft mijnheer vanScorel nog wel wat tijd over om uit te vinden (via google ofzo) hoe links ik daadwerkelijk ben.
Truste.

Dömper | 09-10-06 | 06:11

Valt wat voor te zeggen maar ook al geen zaligmakende analyse!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 06:04

@Lia 09-10-06 @ 05:49
Zet je webcam even aan en laat je tieten eens zien?
Oooooh, sorry verkeerde website.
Hou je "bulten" maar in je oefen BH.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 05:56

Goeie morgen lia,lekker gedroomt van je arabische prins en bedankt voor jouw inhoudelijke bijdrage,messcherp hoor!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 05:55

wel aardig zo van noord-korea om net voor de verkiezingen in de vs maar even een nucleaire bom te testen. de domme yank bush heeft het verkeerde land aangevallen, zullen ze zeggen!!

daskapitalist | 09-10-06 | 05:52

Doet maar eens zoeken is evenmin fatsoenlijk Nederlands ,maar het schijnt een populaire frasering te zijn onder linkse pubers,leer dat toch eens af mensen!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 05:51

Heeeel veel comments, ff lezen dus wat de gemiddelde GS lezer te melden heeft !!!! Als gewoonlijk weer uiteindelijk niks meer met het Topic te maken...
Wel is duidelijk dat veel reaguurders een Kaal kopje hebben, links of rechts dragend zijn, en eigenlijk wel is een schaapje zouden willen leren kennen.

Ik ga voor exotisch, ik koop een kameel, 2 bulten, links en rechts, ik zit in het midden, Ooooh ik kom klaaaaar.

Lia | 09-10-06 | 05:49

@mezelf
'mijneRzijds' that is.

Dömper | 09-10-06 | 05:34

Pijnlijk en waar wachtmaëstro ,nou maar hopen dat de CIA ooit wel de opzet had hem optepakken maar dat was nou een kapitalen blunder van de cia!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 05:32

@JanvanScorel 09-10-06 @ 05:23
Doet maar eens zoeken op imdb.com. Was een volledige off topic opmerking mijnezijds op jouw "so fokking what". Vandaar dat het ook tussen haakjes stond.

Dömper | 09-10-06 | 05:31

Wat voor b-film is dat nou weer,zeker een dergelijk gedateerde gezever als in 911 fahrenheid,Ik houd überhaupt niet van oorlogfilmen,Ik neem er trouwens gif op in dat jouw ogen zullen glinsteren van voldoening mocht er feitelijk een burgeroorlog uitbreken in Irak ,ik had dat zeker niet voorzien in een land als Irak waarvoor de brute-ende walgelijke overname van saddam hoessein de mensen ontwikkelder waren als Spanje destijds misschien heb ik me verkeken op het spanje van de jaren 70!! En Ja de VS heeft ook debet aan deze onbevattelijke situatie zij hebben immers een totalitaire regime verwijdert die na herhaaldelijke waarschuwingen van de verenigde naties van geen ophouden wist was alleen de VS begaan genoeg met de Iraakse bevolking om hun daadwerkelijk te bevrijden ,Trouwens zou ik mijn adem niet inhouden,Ik heb nog altijd hoop voor een modern Irak!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 05:23

@ daskapitalist 09-10-06 @ 04:56
Verheug me nu al op de Noord-Koreaanse Philip Freriks die dit heuglijke feit op het Staatsjournaal zal melden.
Mogen we dan lachen, of moeten we ons hart vast houden?
En dit alles dank zij de heer Kahn uit Pakistan die in de nucleaire keuken van Urenco in Almelo mocht kijken met toestemming van de CIA.
Terwijl Nederland hem wilde arresteren wegens spionage, moesten we hem laten lopen, zodat de CIA hem kon volgen.
De afloop van dit knap stukje CIA veldwerk is bekend.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 05:23

@frozenhenk 09-10-06 @ 05:08
ha, en iedereen denken dat olie nog wel verder ging zakken. mooi niet dus.

daskapitalist | 09-10-06 | 05:21

de belegingstip van frozenhenk, die putopties in LG, Deawoo enz toch maar flink inkopen.

frozenhenk | 09-10-06 | 05:08

@JanvanScorel 09-10-06 @ 04:40
Het is maar waar je blij mee wil zijn.
(S.F.W. is een brilliante film overigens.)

Dömper | 09-10-06 | 05:05

on topic Dit is terug te voeren naar het geschil tussen soennieten sjhiïeten,die door die vunzige haatgeloof elkaar nou te lijf gaan,omdat ze de Amerikaanse democratie niet willen slikken,omdat moslims allemaal theocratische fanaten zijn en zelf onderling er niet over uit zijn wie van het meest fascistisch is!!! dit soort mensen zou niet moeten mogen stemmen,Ik gruwel trouwens meer van de mensen die dat heel gelaten melden maar het diep in hart heerlijk vinden als er daar een burgeroorlog zou uitbreken ,de linksfascist die elke drogreden hanteerd om maar de VS te kunnen bashen!!!
Die mensen die hun symphatie uiteindelijk bij de rebellen/terroristen neerleggen en geen gedachten verspillen aan deze wetshandhavers die hun leven laten voor het goede voor de Natie die door anti-amerikaanse fascisten alleen maar als schoothondjes beschouwd worden dergelijke mensen moeten die gedachten direkt herkennen en zouden nu ongeveer moeten inzien hoe verachtelijk zij zijn!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 05:03

@preacher 09-10-06 @ 04:42
noord-korea heeft net een nucleaire test uitgevoerd. shiver.

daskapitalist | 09-10-06 | 04:56

Definitieve uitslag VB in Antwerpen wint o,5% alleen Gent laat VB een klein verlies optekenen ,Dat zijn voornamelijk francophiele mossies so fokking what!!!! door het hele land wint VB aanzienlijk!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 04:40

@veest van pim
Hulde voor je inhoudelijke posts, dat ten eerste. Het is prettig om te zien dat je meer in je hebt dan alleen maar loos schreeuwen.
Maar hier wil wel enkele kanttekeningen bij maken.
Om 23:33 geef je twee links waarin aangeven zou worden dat Flip afgegaan zou zijn. Dit zijn geen directe links. Blijkbaar wil je dat iemand anders iets doet wat jezelf niet doet: linkjes klikken en er van uitgaan het daar nog eens uit te zoeken. Als je zelf even de moeite had genomen om op de link in de startpost te klikken, had je het volgende kunnen lezen: "Een kandidaat van het Vlaams Belang overleed op de verkiezingsdag." (zie ook preacher 09-10-06 @ 03:55)
Verder zou ik graag een bron van je willen zien van je opmerking om 02:42 dat het merendeel van de allochtone gemeenschap in Vlaanderen Nederlanders zijn.

Dömper | 09-10-06 | 04:07

@veest van pim 09-10-06 @ 03:03
Ik denk dat dit die zg. dooie was, Veest...
www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?a...
Verder denk ik dat het VB nog verder op z'n gat gaat door het aantal incompetente politici die ze nu aangeleverd hebben....
Vlaamsche gemeenten bereidt u voor op bestuurlijke chaos....

preacher | 09-10-06 | 03:55

Enkel Nederland en Belgie laten ongenaturaliseerde migranten stemmen,wat natuurlijk bezopen is ze begrijpen klaarblijkelijk niet eens Dat onze nationaliteiten tot de goedkoopste en minst inhoudelijke van de democratische wereld behoren!!! dit onrecht komt in de Toekomst zeker te vervallen!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 03:18

"Vandaag op zijn grote verkiezingsdag, stierf er al een kandidaat van het Vlaams Belang." Kwoot GS stuk van Hoxha. Over die dooie heb ik het. Dat Pim Fortuyn gestopt is met roken weten we ondertussen zelfs in België al een tijdje.

veest van pim | 09-10-06 | 03:09

@inctrl: ik leg het je nog een keer uit, ook al denk ik dat je geen boodschap hebt aan de waarheid. Je weet nooit waar het goed voor is. Philip Dewinter heeft zijn kiezers beloofd dat: - zijn partij in het stadsdistrict Antwerpen nog groter zou worden
- hij met het kartel met VLOTT een absolute meerderheid zou vormen zodat hij de andere partijen niet meer nodig zou hebben
- hij de socialisten en hun monstercoalitie dus nog verder achteruit zou dringen
Hij heeft hen ook beloofd dat in de districten Deurne, Merksem en Hoboken zijn partij een absolute meerderheid zou halen en die districten zou kunnen besturen. Dat is allemaal niet gebeurd. Vroeger kon Philip Dewinter pochen over hoeveel asielzoekerts hij niet eigenhandig buiten zou schoppen: het maakte niks uit want hij ging er niet over en zou er nooit over gaan. Hij hoefde die belofte dus niet te houden. Nu gaat hij op zijn bek omdat hij zijn belofte niet kan houden over het enige waar hij goed in is en wat van hem verwacht wordt: stemmen halen. Hoog ingezet, flink verloren. In mijn boek heet dat een afgang. Wat jij er van maakt, moet je zelf weten. Het VB gaat er op andere plaatsen op vooruit, dat is waar. Leuk en aardig voor hen, en niet zo'n mirakel als je weet dat ze op veel plaatsen voor het eerst opkomen en op andere plaatsen de steun van een kartelpartner hebben. Maar Philip Dewinter gààt niet over het VB in Vlaanderen: hij gaat over het VB in Antwerpen. En daar heeft zijn partij de verwachtingen niet ingelost en is-ie dus afgegaan. Tot spijt van wie 't benijdt, maar 't is niet anders.

Ter zake: wie is die dooie nou eigenlijk? Of is dat weer een GS-verzinsel?

veest van pim | 09-10-06 | 03:03

Is er hier iemand die me kan linken met de opvolger van democrates.net
ik word hier ziek van de linksigheid!!!
de naam volstaat natuurlijk ook!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 03:03

Jij zou je neus eens boven de onderbuikgevoelens van het voltallige pvda electoraat houden ,Die linkse kerk met aan de top de plo en onze osama,dat is exact eender irritante veest!! in elke volkspartij komt stront naar boven drijven ,zo nu en dan en af en toe wordt je terug de stront in geduwt,Hulde aan het CDA en de PVDA om deze gewetenloze Turks-Nationalisten te schappen van de lijst hulde aan het VB om mr. Raes aansprakelijk te houden!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 02:57

Blijkbaar had VB verwacht dat de allochtone gemeenschap in Vlaanderen (waarvan het merendeel trouwens Nederlanders zijn) voor hen zou stemmen.
Vandaar die prietpraat over het 'vreemdelingenlegioen', dezelfde onzin die je hier over de 'partij van de allochtonen' kunt lezen. Dat hadden die mensen misschien ook gedaan, als het VB wat vriendelijker voor ze was geweest. Nu stemmen ze op andere partijen en daarom is het VB boos op hen. Dat heet als ik me niet vergis in keurig Noord-Nederlands 'de kift'.
Wat Raes betreft: hij betwistte de systematiek van de uitroeiing van de joden. Dat is iets anders dan 'revisionistisch' keuvelen over de vraag of het er nu vijf of zes miljoen waren. Raes ontkent een historisch vaststaand feit. De enige vraag is dan 'waarom'. Een beetje snuffelen in zijn verleden geeft het antwoord op die vraag vrij snel: er leeft bij hem en bij andere VB'ers sympathie voor het regime van de nazi's, dus is er ook de reflex om hun wandaden te minimaliseren of te ontkennen. Revisionisme is iets anders: het is op basis van nieuw vastgestelde feiten de geschiedschrijving uit het verleden 'herbekijken'. Dat is niet wat Raes in bovenstaand transcript deed. Voor wat hij deed is de term 'negationisme' bedacht.

Belangrijk om daarbij te onthouden is dat Raes na dit interview wel zijn job als ondervoorzitter van de partij moest opgeven (niet om zijn ideeën, want die waren binnen de partij bekend, maar omdat ze in het openbaar gekomen waren), maar niet uit de partij is gezet. Hij is gewoon elke dag naar zijn kantoor op het partijhoofdkwartier blijven komen, waar hij zich in de luwte verder kon inzetten voor de partij. En in zijn woonplaats is hij ook gewoon voor de partij in adviesraden en bestuursraden kunnen blijven zitten. Hij is dus niet gedumpt: alleen uit de etalage gehaald. Dat is trouwens vaste prik bij VB'ers van enig nut die zich ergens onmogelijk houden. Het partijbelang heeft altijd voorrang.

veest van pim | 09-10-06 | 02:42

Geen begrijpend lezen gehad ,nep vvd-er Ik zeg dat jij de mistanden rond de islam vergoeilijkt en dat die defaitistische houding bij jou en de bloedrode kaaskoppen overheerst netzo lang er niets meer is overgebleven van onze Christelijke oorsprong ,De toekomst van onze kleinkinderen wordt nu beslecht,kaaskoppen hebben op deze manier over 30 jaar niets meer te zeggen en het zal zandfasisme zijn die de klok slaat!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 02:40

@ Phreack 09-10-06 @ 01:51
Wat betreft het punt van Raes, dat De Tweede Wereldoorlog niet alleen de schuld is van de Duitsers, daarin moet ik hem gelijk geven.
Als de Fransen na afloop van De Eerste Wereldoorlog niet zulke vernederende eisen aan de Duitsers hadden gesteld, was W.O.II waarschijnlijk nooit uitgebroken.
In de "vredesvoorwaarden" van Versailles werd al de kiem gelegd voor W.O.II.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 02:18

Geloven in een profeet die met moorden en plunderen zijn splintergeloof afdwingt een profeet die in de boeken ongelovigen verkracht ,ja dan ben je gediskwaliviceert voor de beschaving en Democratie!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 02:17

@jan Ten eerste, hoe kom je erbij dat ik socialist ben? Ik stem al jaren VVD. Daarnaast past het ook in de Joods/chriselijke beschaving om mensen meteen af te doen als hersenloos tuig zodra ze niet hetzelfde denken als jij? Lang leve de Joods/christelijke beschaving! Ja daar kan ik me wel in vinden. Ik houd van de Nederlandse cultuur. Als laatste, jij hebt het over inhoud. Wat vind je inhoudelijk van het stuk?

Phreack | 09-10-06 | 02:03

Hier een klein stukje uit een interview met oud-voorzitter van VB Roeland Raes. i rest my case,niksnut!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:54

Suske & Wiske en de Demoniserende Democratie.

Ed Cetera | 09-10-06 | 01:52

Freak of Freek in goed abn Die vrijheid van meningsuiting staat ander behoorlijk onder druk door hersenloos tuig als jou met al je welwillendheid tov dat smerige geloof,en die bloedrode kaaskoppen die steeds weer voor hun onredelijkheid ende zandfascistisme in de bres springen!!
lang leve de Joods/Christelijke beschaving!!!!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:52

@ JanvanScorel 09-10-06 @ 01:29

Hier een klein stukje uit een interview met oud-voorzitter van VB Roeland Raes. Een kleine 5 jaar geleden.

Een transcriptie van het interview:

En het cijfer van 6,5 miljoen doden?
Raes: "Dat wordt voortdurend betwist. De borden aan de ingang van Auschwitz zijn al verschillende malen verhangen. Natuurlijk, er zijn veel erge dingen gebeurd: met joden, met zigeuners hoor ik, en ook met homo's naar het schijnt. Maar of die cijfers precies zo zijn, is een heel andere kwestie. Daar hebben velen over geschreven en veel verschillende cijfers zijn genoemd."

- Dus u twijfelt aan de systematiek?
Raes "Van de uitroeiing."

- U twijfelt aan het aantal doden?
Raes: "Ja ik twijfel daaraan. Maar ik weet niet hoeveel dan wel."

- Maar twijfelt u aan het bestaan van gaskamers op die schaal?
Raes: "Op die schaal wel ja, daar durf ik aan te twijfelen."

- Maar leg me dan nog eens die twijfel uit.
Raes: "Ik denk dat men in de mentaliteit van net na de oorlog geprobeerd heeft de schuld van de oorlog alleen op de schouders van de Duitsers te leggen. En dat beeld van die uitroeiingskampen en van die uitroeiingspolitiek past daar natuurlijk perfect in. Wij denken dat de oorzaak van de oorlog niet alleen bij de Duitsers ligt, maar ook bij andere grootmachten. Dus dat men nu ook maar eens moet ophouden met meer dan een halve eeuw na de oorlog de schuld bij de Duitsers te leggen."

- Maar haalt u daar dan de uitroeiingskampen eens uit. U twijfelt aan het bestaan van die kampen?
Raes: "Ik denk dat wat men ons heeft willen doen geloven, op bepaalde punten sterk overdreven is."

- Het aantal doden?
Raes: "Het aantal doden en ook het feit of ze allemaal wel bedoeld waren als uitroeiingskampen."

Natuurlijk, de Winter heeft hier afstand van gedaan. Maar het geeft toch wel een inkijkje over hoe er over Joden wordt gedacht binnen VB

Phreack | 09-10-06 | 01:51

lekker democratisch ook om VB buiten de regering cq lagere overheden te houden.Een minachting voor de kiezer die echt wel weet wat hij wil.

reconquista | 09-10-06 | 01:43

Karmacredits voor Koerbagh's Melkert visie.

Shareholder | 09-10-06 | 01:40

@speaks softly, but..

Waaruit maak jij op dat ik graag lees wat ik wil lezen!!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:38

@ speaks softly, but.. 09-10-06 @ 01:13 Ja, daar heb je helemaal gelijk in. Fortuyn wou ook niks met het VB te maken hebben. En terecht. Het is een foute partij die zieltjes wint bij Vlamingen die het zat zijn dat er zoveel subsidie naar het zuiden stroomt. Ook terecht overigens.
@wachtmeester de bruy 09-10-06 @ 01:22 Okay, misschien niet foutloos. Maar goed genoeg leesbaar om erop te kunnen reageren tog?

Phreack | 09-10-06 | 01:38

Nee hoor Joden stemmen VB het VB heeft ook gekleurde voormannen,en Filip de Winter heeft zich meerdere malen gedistansieert van het Nationaal Socialisme ruimhartiger als het Socialisme die hebben hun naam gewoon mogen houden!!Het Vlaams Nationalisme was idd geholpen met hun germaanse broer maar wil jij hier iets zinnigs over kunnen zeggen moet jij voor de grap weer wat dieper terug gaan in de geschiedenis van Belgie!!!

Trouwens iedereen weet dat in toerikiy Mein Kampf direkt naar de Koran het populairste boek is en dat spreekt boekdelen!!de enige echte erfgenamen van de nazi's zijn moslims!! en die wenst het VB juist te bestrijden!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:29

@Phreack 09-10-06 @ 01:18:
Vrijheid van meningsuiting is ook een andere mening die niet jouw politiek correcte linkse mening is met iets meer volwassen redelijkheid tegemoet treden en trachten inhoudelijk te bestrijden in plaats van onmiddellijk in een hokje duwen en categoriseren als extreem-rechts en dus fout. Als er iets fout en extreem is dan is het namelijk die Ad Melkert-houding wel.

koerbagh | 09-10-06 | 01:29

@ speaks softly, but.. 09-10-06 @ 01:13
Volgens mij komt het Vlaams Blok, nu Vlaams Belang uit de Vlaamse Beweging.
En de Vlaamse Beweging was een antwoord op de onderdrukking door de Walen (Fransen).
Dat ze tijdens W.O. II niet onsympathiek tegenover de Duitsers stonden, had hier volgens mij ook mee te maken.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 01:27

Lang maar wel de moeite waard:
The aggressive nature of modern Islam is an expression of it’s essence, not a current anomaly. Mohammed had killed those who disagreed with him, lived through robbing caravans, pillaged peaceful and more productive communities in Medina , and established an army of conquest. Modern blood feuds between Sunni and Sheia descend directly from fractional disputes over control of the spoils after his death. The Koran is replete with exhortations to violence; the entire history of Islam is of a piece- violence intertwined with a monotheism confusedly borrowed from Judeo-Christianity by an illiterate , and , given his visions of angles, unstable personality. These origins have effected the entire history of Islam.

Were you to meet, today , a person who speaks to an angel , is re-writing the bible, is proselytizing a new religion, exhorts his followers to kill and rob in the name of this religion , and sleeps with girls as young as nine how would you understand him?

The tribal social-cultural milieu of medieval Saudi Arabia and the conquered surroundings , the bloody distortions of monotheism, the emotional and moral weaknesses of the “prophet“ , the confusion of religion and the state, and the history of aggression have come together to produce the violent failure we see today.

And Islam is nothing but failure for both its adherents and their neighbors; we see violent attacks by Muslims against their Christian neighbors in the Philippines , Muslims rioting against Buddhist authorities in southern Thailand, Muslims killing Hindus in northern India, Muslims of northern Sudan in a genocide against black Christians and animists of the south, Muslims killing Jews in Israel , radical Muslims of Algeria in mass murder of their fellows, Muslims killing innocents in Manhattan, Muslims blowing up each other’s mosques in Iraq and blowing up each other’s mosques Pakistan, Muslims knifing their Christian neighbors outside churches in Egypt, Muslims burning cars by the thousands in France; in an effort to justify all this we find Muslims indulging in distortions of ethics and logic, now commonplace in our press.
From its beginning Islam was violent and expansionistic. By 711 Muslim armies had conquered Spain , in 732 they were rebuffed from their conquest of France by Charlemagne’s grandfather.. They had take north Africa from a weakened Byzantine Empire, and the mid-east from the Persians. The 7 and 8th centuries saw bloody civil wars between fractions for control of an Islamic empire which had begun it’s conquest of India; throughout south Asia Muslims began a thousand year domination of formally Buddhist and Hindu kingdoms and peoples

In the west, though a rebuff occurred on October 7 1571 in the naval battle of Lepanto where the invading Ottoman navy was destroyed, by 1453 Constantinople (capital of the eastern Roman Empire) had fallen to Muslim armies, who went on to conquer the Balkans (modern Greece and parts of what was Yugoslavia ).As recently as 1683 they were attacking Vienna, which was defended by an allied force of Poles , Germans and Austrians. Defense from invading Muslim armies brought together usually warring Europeans; and this is a major theme of European history from 700 on.

The failure of Islam is even more pronounced for the adherents. Half of all Muslims suffer a loss of personal freedom under Islam (women) , all Muslims suffer under the distorted sexuality decreed by an excessively repressive patriarchal society, just as all suffer under the political and economic failures. Of scores of Arab/Islamic nations none are democratic, and are ruled by dictators, kings, the military or theocratic fascists. Muslims states generally and Arab states in particular are poor and demonstrably contribute far less than their share of intellectual or economic value to the world. Islam is many things; one of them is an experiment in a distorted humanity; arguably this is one of the most dysfunctional , ill, social creations in the history of humanity.

There's much more to be said of this "religion", but perhaps the best is to quote from it's source:

Qur’an:9:5 “Fight and kill the disbelievers wherever you find them, take them captive, harass them, lie in wait and ambush them using every stratagem of war.”

Qur’an:9:29 “Fight those who do not believe until they all surrender, paying the protective tax in submission.

Qur’an 33:26 “Allah made the Jews leave their homes by terrorizing them so that you killed some and made many captive. And He made you inherit their lands, their homes, and their wealth. He gave you a country you had not traversed before.”

Levereter | 09-10-06 | 01:27

@ Phreack 09-10-06 @ 01:18
Zat dat diploma in een zak chips?
Lees je post @ 01:02 er nog maar eens op na.

wachtmeester de bruy | 09-10-06 | 01:22

Dank je Koer, ik waardeer je gastvrijheid. En Jan wees niet bang dat ik dingen verkeerd opvat, ik heb mijn diploma foutloos lezen en schrijven al een kleine tien jaar gehaald. Wat is vrijheid van meningsuiting toch een mooie uitvinding!

Phreack | 09-10-06 | 01:18

Overigens wat betreft het zgn cordon sanitaire: Een belangrijk verschil tussen VB en Pim Fortuyn plus erfgenamen is dat VB in ieder geval voortkomt uit neo-nazistische ideologieen en het onduidelijk is in hoeverre Dewinter en andere partijleden nu echt afstand van dit verleden hebben gedaan. Stel dat de NVU van Kusters zich iets gematigder gaat profileren en in aanhang zou groeien. Ik mag hopen dat dan in NL ook geen andere politieke partij met deze lui willen samenwerken. Veel mensen die hier Vlaams Belang toejuichen zouden zich toch iets meer moeten verdiepen in de achtergrond van dit cluppie. VB is echt niet hetzelfde als de partijen van Wilders en Pastors, even Nawijn buiten beschouwing. Weet iemand nog waarom hij uit de LPF is? Omdat hij iets te amicaal met Dewinter babbelde...

speaks softly, but.. | 09-10-06 | 01:13

Pjreack corregeer jij jezelf maar lekker in de morgenkrant,vooral gaan slapen nu anders ga je het weer helemaal verkeerd opvatten,Randdebiel ,Fascist!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:07

@Phreack 09-10-06 @ 01:02:
Ik geloof dat de antifa-propaganda site www.indymedia.nl/ meer jouw soort platform is. Maar als je hier bent uit masochisme om aan stukken gescheurd te worden, dan: by all means, stay a while.

koerbagh | 09-10-06 | 01:07

Ik vond Filip de Winter geweldig de laatste keer op ned.tv Persoonlijk ringen Arremans en die 3de man het VB ook meer bellen bij mij!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 01:05

Lekker voor die vuile Rascisten! Ik ben benieuwd hoe die gladde kop van meneer de Winter eruit ziet nu hij niet meer de onoverwinnelijke Fürher kan spelen bij zijn achterban. Niet dat de CD&VVLDGROENSPAroodSpirit kartel nu het toonbeeld is van krachtig leiderschap. Maar, om het even te vergelijken met NL, liever een Balkellende voor je hoofd dan een Fortuyn in je reet. Ach en Flip kan zo een nieuwe carriére beginnen als deur aan deur verkoper van levensverzekeringen.

ps. Is het niveau van de comments altijd zo hoog? Geen wonder dat het zo goed gaat met ons fijne kikkerlandje!

Phreack | 09-10-06 | 01:02

JanvanScorel 09-10-06 @ 00:58
Waaruit maak jij op dat ik ongegeneerd inzoom op dit kleine verlies van VB? Donder op zeg, daar heb ik mijn mond nog niet over opengedaan!

speaks softly, but.. | 09-10-06 | 01:01

Nee nou wordt ie fraai hoor wie zit hier nou ongeneerd intezoomen op een marginaal verlies van het vb in het nog net niet arabisch/socialistische BOLWERK Handwerpen,en gaan voorbij aan de rest van het land!!!
Wie leest er nu wat hij wil lezen!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 00:58

drbukkake! 09-10-06 @ 00:52
Pim is deaud, die heeft niets meer te willen.

speaks softly, but.. | 09-10-06 | 00:57

Veest van Pimmie schreef: "Of gewoon hierboven: "In Antwerpen ging het VB er met 0,2 % op achteruit". Soms is gewoon lezen leerzamer dan een vraag stellen."

De realiteit en actualiteit leert ons nu dat VB in Antwerpen o,5 % GESTEGEN is en in alle gemeenten met een verpletterende overwinning is binnengekomen.

Rest nog steeds mijn vraag (in deze nwe realiteit): waar is Filip op zijn bek gegaan? Auww doet pijn he de realiteit?

inctrl | 09-10-06 | 00:55

@ jan van schorel

Ik had het niet beter kunnen zeggen.
Hoewel we ook geen heel afrika hier kunnen onderbrengen en zolang het maar geen moslims zijn.

Roku's hebben we al genoeg.

solidstate | 09-10-06 | 00:53

In Nederland hebben we ook Marokkaans Belang, dat is de Partij van den Arbeid !
En Turks Belang, dat is de CDA ! Geert Wilders: wanneer richt jij eens het Oud Hollandsch Belang op? Pim wil het zo graag !

drbukkake! | 09-10-06 | 00:52

@VanScorel laat me raden : je moeder is moslim en jij bedacht je uitspraken in een Oostenrijkse gevangenis ?

Shareholder | 09-10-06 | 00:51

JanvanScorel 09-10-06 @ 00:48
"das waar ook" zegt ie. Dus dat geldt ook voor mijn laatste zin wat jou betreft?

speaks softly, but.. | 09-10-06 | 00:51

Das waar ook!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 00:48

Over hockey gesproken,die kiplagat geweldig dit zijn nou migranten waar ik ook trots op kan zijn!!!
Huidskleuren doen niet terzake minderwaardige ende verwerpelijke Levensbeschouwingen des te meer!!!!!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 00:47

JanvanScorel 09-10-06 @ 00:40
Het gaat om een noord-AMERIKAANSE plant die voor een langer hooikoortsseizoen zorgt, jij lutser... jij hoort alleen maar wat je graag wilt horen niet?

speaks softly, but.. | 09-10-06 | 00:45

MysteryQuest misschien ben ik een beetje uit de bocht gegaan het zo onombonden te formuleren ,i don't care Ik vind zandfascisten nou eenmaal een en al ellende hooikoorts seizoen gaat 2 maanden langer duren door een minderwaardig noord-afrikaanse immigrant en zo is het ook ,het wil maar niet deugen!!dat MOSLIMvolk,trouwens wat wil je nou beweren ,omdat er in jouw vriendenkring alleen maar westerse allochtonen zitten,dat het landelijk niet overspoelt wordt door inmorele moslims,dat zegt meer over jezelf en jouw houding tov de fascistische islam!!!sliepuit

JanvanScorel | 09-10-06 | 00:40

Ed Cetera 09-10-06 @ 00:32 "In Nederland worden Turken opgeroepen om te stemmen zoals de Turkse overheid dat graag ziet."Eigen volk eerst"

de honden blaffen... | 09-10-06 | 00:37

@ ed

Mein kampf is al jaren een bestseller in turkije.

Jihad betekend o.a ook mijn strijd.

solidstate | 09-10-06 | 00:36

In Nederland worden Turken opgeroepen om te stemmen zoals de Turkse overheid dat graag ziet. Inburgeringscursus les#1 ... iedereen is een individu met zijn eigen mening... mag als mislukt worden beschouwd. Turken in Nederland leven als het erop aankomt onder de doctrine: 1 volk, 1 rijk, 1 leider.

Ed Cetera | 09-10-06 | 00:32

@JanvanScorel: Met zo'n uitlating lijkt het me logisch dat Marokkanen niet aardig tegen je doen. Van een Nederlander hoef je ook niets meer dan een ram voor je harsens te verwachten als je iemand zomaar een klootzak noemt. Ik ken overigens veel allochtonen en het percentage tuig is onder de kaaskoppen groter dan onder allochtonen, dus last van ze heb ik ook niet.

MysteryQuest | 09-10-06 | 00:31

@shareholder

ik ben geen fokert, gelukkig maar.

RooKuuU | 09-10-06 | 00:30

@ roku

Pemieur LOL.

En heb je inhoudelijk ook wat te melden? Is jouw deel in dezen slechts het ridiculiseren van mensen die niet min of meer correct de taal beheersen?

RA | 09-10-06 | 00:29

@Solidstate

Nee joh, dat was ik niet, dat was meneertje Kok.

Pim was een kale ballelikker, Letterlijk ja, ik rouw niet om hem.
waarom zou ik om hem moeten rouwen? maar dat betekent niet dat ik hem de dead wens :). Hij had tenminste een marokaanse homo-bar kunnen openen, had die tenminste waarde voor de maatschapij.

RooKuuU | 09-10-06 | 00:29

@Rookuu en nu weer terug naar FOK jij smerig pubertuig.

Shareholder | 09-10-06 | 00:29

@ roku

daarom heb jij volkert ingehuurd.

Kon je het zelf niet?

solidstate | 09-10-06 | 00:26

@Shareholder

Hij stond op het punt premieur te worden.....

RooKuuU | 09-10-06 | 00:25

@Rookuu Wanneer was Pim dan volksvertegenwoordiger?

Shareholder | 09-10-06 | 00:24

fuckje 08-10-06 @ 23:40:In belgie noemen ze dat "Eigen volk eerst".In Nederland is het verboden om deze zin uit te spreken in politieke campagnes.Leve de vrijheid van meningsuiting.

de honden blaffen... | 09-10-06 | 00:24

@Shareholder

Ja hij houd zich niet aan de nederlandse wetten..... zo iemand wil ik niet als mijn volksvertegenwoordiger.

RooKuuU | 09-10-06 | 00:20

Als die marrokanen in eerste instantie nou eens in marroko waren gebleven,minderwaardig kutvolk ,tuiG!!!!!!!

JanvanScorel | 09-10-06 | 00:17

@Rookuu En dat maakt hem een slecht mens?

Shareholder | 09-10-06 | 00:16

@RA

Wat jij wilt gozer, uhhhh get a life ofzo?

RooKuuU | 09-10-06 | 00:15

@amsmad: HELL YEAH!

Rest In Privacy | 09-10-06 | 00:15

@Shareholder

Nee joh, hij moet zn kontje weggeven voor paar marokaanse pubers.

RooKuuU | 09-10-06 | 00:14

en nu graag plaatjes van die lekkere hockeyvrouwen ja!

amsmad | 09-10-06 | 00:14

@Roku

Jij introduceerde de verkorting "djab", Jouw feest(je). In de tussentijd krijgt het VB de stemmen en niet jouw djabje.

Ik gebruik weinig "dure" woorden, jij zet je neer even eloquent als je vriedjes.

Uberhaupt een non-argument: Spelling (niet mijn sterkste kant) zal nooit een doorslaggevende rol spelen in debat, het neerzetten van een stukje tekst met meer dan twee spelvautden per zin en zonder inhoudelijk argument wel.

Tja...

RA | 09-10-06 | 00:13

De Goddelijke Kale was een goed mens. Hij ruste zacht.

Shareholder | 09-10-06 | 00:13

@RooKuuU:
Buk eens!

Rest In Privacy | 09-10-06 | 00:10

@de honden blaffen... 09-10-06 @ 00:06:
een Belgische vraag verdient een Belgisch antwoord.

koerbagh | 09-10-06 | 00:10

RooKuuU ?Ja ik rook.

de honden blaffen... | 09-10-06 | 00:08

een zekere kontjesneuker.

RooKuuU | 09-10-06 | 00:06

koerbagh 09-10-06 @ 00:05:Hoe is het mogelijk.

de honden blaffen... | 09-10-06 | 00:06

Het gaat hier toch om Belgie? Who fucking cares?
Laten we eerlijk zijn, geen ene Nederlander neemt normaal gesproken dit land serieus, dus waarom nu plotseling wel?
Zolang het bier niet anders smaakt kan het mij niets schelen.

Fuzzy-de-Bear | 09-10-06 | 00:06

veest van pim 09-10-06 @ 00:03:Een zekere Pim.

de honden blaffen... | 09-10-06 | 00:05

@veest van pim 09-10-06 @ 00:03:
Pim Vandenfortuyne.

koerbagh | 09-10-06 | 00:05

Wie is die dooie trouwens?

veest van pim | 09-10-06 | 00:03

wat dat cordon sanitaire betreft: het heeft ervoor gezorgd dat in A'pen alle partijen die coalitie wilden vormen, er al een keertje zijn aan geweest. De enige die niet meedoet, is diegene die roept dat het een stom spelletje is. Op het schoolplein is dat helemaal niet 'ondemocratisch', maar een evidentie. Als ik het slecht met het VB voorhad zou ik daarentegen zeggen: doe maar lekker mee jongens, dan D66'en we jullie helemaal kapot en kun je je kiezers daarna in een asielzoekerscentrum bijeen gaan bedelen.

veest van pim | 08-10-06 | 23:59

Belgie opdelen naar ouderwetsch gebruik, vlamingen bij nederland, walonie bij frankrijk en Brussel van de kaart geveegd. 3 vliegen in een klap.

Isser | 08-10-06 | 23:57

@fuckje; Het wordt nu een strijd tussen Boslim en Balkenbende. Bos wil over linx, maar gaat dat niet halen. Balkenbende wil over regs met de VVD maar haalt dat eauk niet. EenNL en Wilders zijn een te groot risico voor de Balk, en voor Wouter al helemaal geen issue. D66 is HET sleutelwoord (door veel xtra allochtone, lees Turkse, stemmen). Het zou mij niets verbazen als we strax geweaun weer CDA, VVD, D66 krijgen. Ik lach mijn lul dan in mijn sokken als het gebeurt, maar NIETS verbaast mij meer in dit politieke landschapje. D66 moet het kunnen lukken om een paar zeteltjes te scoren om wederom de lijm van iedere coalititie te vormen (© Theo van Gogh).

Rest In Privacy | 08-10-06 | 23:56

@daskapitalist: in Charleroi is frauderen de norm. Niét sjoemelen is daar strafbaar.
@alle belgo- antwerpo-, migratio- en VBologen hiero: goed geprobeerd maar het blijft zoals de paus die over seks praat.

veest van pim | 08-10-06 | 23:56

@RA

Moet je pilletjes slikken, werkt goed tegen maagkramp.

Dyab Abou Jahjah is de naam, als jij werkelijk verstand had van Belgische politiek had je geweten welke logica achter die naam zat.

Duure woorden gebruiken om je zinnen mooi te laten lijken zijn zo jaren 90.

RooKuuU | 08-10-06 | 23:53

Gewoon lezend ,moet ik nog afwachten wat de waarheid is 0,5 % winst in heel antwerpen of -0,2% procent verlies ,Wat de vrt ook bleren mag ,daarbij ga ik ervan uit dat de socio's in staat zijn om te frauderen in antwerpen en dat waarschijnlijk ook gedaan hebben!!!met al die ongenaturaliseerde vreemdelingen in antwerpen die ineens mogen stemmen,hetgeen ronduit waanzinnig te noemen is ,VLD heeft juist hierom ook veel verloren ,in het achterhoofd tesamen met de whiteflight kan je bij 0,2% verlies niet van trendbreuk spreken maar integendeel zelfs,Statistisch gegoochel met onheus stemgerechtigden!!!!!!!!!!!!!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 23:53

@Roku,

Ik krijg spontaan maagkrampen van jouw spelling. Daarnaast mis ik enige logica in je betoog welke je zo ongegrond dorst te publiceren met betrekking tot "djab" en betekeniswaardige politiek.

RA | 08-10-06 | 23:48

250.000 immigranten zijn dankzij de snel-Belg-wet genaturaliseerd door de huidige coalitie. Gôh, waar zouden die nu op hebben gestemd? Geheel vrijwillig? Net als in Rotterdam waar analfabete 1e en 2e generatie migranten werden opgehaald met busjes om op advies van de totaal belangenloze vrijwillige begeleider op de PvdA te gaan stemmen? Dit stinkt.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 23:44

[G]eenstijl 08-10-06 @ 23:26:De regering Den Uyl stelde over de gastarbeiders dat "noch de belangen van de vreemdelingen zelf noch die van de Nederlandse samenleving met hun komst zijn gediend." Ook wordt gewaarschuwd tegen het ontstaan van getto's, het dichtslibben van de randstad, woningnood, sociale spanningen. De regering stelde bij herhaling dat "Nederland geen immigratieland kon en mocht zijn".In dezelfde tijd verkondigde de SP het standpunt"dat er maximaal 5% buitenlanders in een wijk mochten wonen".Niemand zal kunnen ontkennen dat dit dus linkse standpunten waren.Dat dezelfde mening tegenwoordig als extreem rechts,verwerpelijk en racistisch word gezien komt inderdaad door het hersenspoelen van de hele bevolking door zogenaamde progressieve intellectuelen die je voornamelijk vind in de pers,politiek en gesubsidieerde sector.

de honden blaffen... | 08-10-06 | 23:41

@JanvanScorel,
op het radio 1- journaal hoorde ik vanavond tegen half 7 een Turkse voorman, die de Nederlanders van Turkse komaf ( m.i. de enige manier om deze bevolkingsgroep te benoemen) opriep D66 te stemmen op 22 november.
Waarom? Omdat D66 niet zo moeilijk deed over de Armeense kwestie , en een paar Nederlanders van Turkse komaf op de lijst heeft staan.
Nu vraag ik me af; zijn er geen andere zaken om een stemadvies af te geven?
Van mij mag het, hoe minder stemmen de PvdA krijgt, des te liever is het mij, ik kies wel heel bewust voor Marco Pastors, de enige politicus met lef en een duidelijke visie.

fuckje | 08-10-06 | 23:40

Jammer dat Abu jahjah deze man niet meer de mond mag snoeren, dyab heeft namelijk altijd deze man goed te kunnen weerleggen met niet-racistische argumenten, iets waar deze kneus en aapenhoofd Filip meer moeite mee had.

Filip komt toch nooit ver, tenzij hij een burgeroorlog wilt creeren, (ik ben daar niet voor), ik ben alleen realistisch.

RooKuuU | 08-10-06 | 23:40

@veest van pim 08-10-06 @ 23:34
ze hebben nog maar 61% geteld in charleroi de ps. eventjes wachten nog.

daskapitalist | 08-10-06 | 23:37

In Belgie zou men zelfs een coalitie aangaan met de pedopartij om het VB buiten de deur te houden.

de honden blaffen... | 08-10-06 | 23:37

Of gewoon hierboven: "In Antwerpen ging het VB er met 0,2 % op achteruit". Soms is gewoon lezen leerzamer dan een vraag stellen.

veest van pim | 08-10-06 | 23:34

@inctrl: www.vrt.be en www.vtm.be . Van daaruit vind je het zelf wel, mag ik hopen.

veest van pim | 08-10-06 | 23:33

@daskapitalist: dat heeft de ps daar niet nodig. die domme wallonen lopen er met ogen open in :)

veest van pim | 08-10-06 | 23:30

Waar is de Winter "afgegaan" dan beste Veestvarken van Pim????

inctrl | 08-10-06 | 23:30

@[G]eenstijl: het wordt een stuk minder mooi als je er achter bent gekomen wat zij met 'onze cultuur' bedoelen. En als je ziet met welke wetsvoorstellen, standpunten, uitspraken en acties ze die mooie woorden in voege proberen te krjigen, geloof je er helemaal geen hol meer van. Papier is gewillig.

veest van pim | 08-10-06 | 23:30

het lijkt trouwens dat ze in wallonie nog flink bezig zijn om stemmen te vervalsen, voor de ps...

daskapitalist | 08-10-06 | 23:29

Omdat Philip maar in één gemeente opkomt, heeft Philip helemaal niet in veel gemeentes gewonnen. Waar hij opkwam, is hij afgegaan. Afwachten nu of hij zich een man van zijn woord toont en na deze 'verkiezingen van de laatste kans' opstapt en een ander en beter politicus het VB de meerderheid in laat loodsen.

veest van pim | 08-10-06 | 23:27

5. VREEMDELINGENBELEID

Vlaanderen is geen immigratieland en mag geen beleid voeren dat immigranten aantrekt. Wie hier als immigrant aankomt en zich hier definitief wil vestigen, past zich aan onze taal, cultuur en gewoonten aan en is in de eerste plaats loyaal tegenover Vlaanderen, zijn nieuw land. De oplossing is dan niet, zoals het multiculturele dogma predikt, dat allerlei culturen, de Vlaamse en andere, naast elkaar moeten bestaan. De oplossing is natuurlijk dat de inwijkelingen zich aanpassen aan onze cultuur, niet dat wij ons aan hun cultuur aanpassen.

mooier kunnen ze het niet verwoorden......

[G]eenstijl | 08-10-06 | 23:26

@Ion Susai 08-10-06 @ 20:19

@ Gripzz @ 19:55
Oh, dus jij hebt liever de situatie zoals Oude Man het beschrijft, met al die corruptie. Zieke geest ben jij zeg!

------------------------------

Kan je nu niet lezen of doe je maar net alsof?
Echt mongolen die op die wannabee-Hitler stemmen.

Who the fuck is "Oude Man"? Je vader of opa ofzo?

Gripzz | 08-10-06 | 23:23

As we mar blijven ontkennen blijft het cordon blue bestaan.
Byna gaar?

W3a7herman | 08-10-06 | 23:22

-weggejorist-

JanvanScorel | 08-10-06 | 23:21

in hoboken moeten ze nu een coalitie met de marxisten gaan sluiten als ze het vb willen stoppen. lol.

daskapitalist | 08-10-06 | 23:15

De kou is uit de winter dus?

Fuzzy-de-Bear | 08-10-06 | 23:10

Moslimblockvoting + gesjoemel met stemmachines = megawinst voor de sossen en miniverlies voor Vlaams Belang.

Dikke Chinees | 08-10-06 | 23:07

Nou misschien is er dan toch nog een slaafverkrachtende pedofiele profeet en een Fascistische inmorele allah voor antwerpen,trouwens als het zo is dat het VB in Antwerpen niet meer groeit,hoeft dat niemand te verbazen landelijk gezien in de harten van de authentieke Vlaming groeien ze de pan uit!!!
Alsof het Rotterdamse electoraat nog iets met Holland te maken heeft!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 23:03

VB is 0,5 % erop VOORUIT gegaan. Dit tot eerdere foute voorspellingen.

inctrl | 08-10-06 | 22:52

@redactie
Doe eens een downdate

CoJoNes | 08-10-06 | 22:49

@vatn 08-10-06 @ 22:43
De angst voor een gebrek aan zelfredzaamheid? De angst voor een gebrek aan solidariteit? De angst voor te grote verschillen tussen actieven en inerten? De angst voor een krimpende invloed van de overheid?

CoJoNes | 08-10-06 | 22:45

Nee, ik ben niet bang voor een stroming die perk en paal stelt.
Ik ben bang voor stromingen die angst als voornaamste bestaansrecht hebben. Zoals de extreem-rechtse partijen. Die de angst voor de verloedering van de partij maar blijven voeden. Partijen die enkel negatieve stellingen heeft, ipv positieve, daar ben ik bang voor. Ik ben voor mondiaal denken. Wanneer je mensen die zorgen voor die verloedering van de maatschappij de grenzen over zet, zorg dit niet erg voor oplossing van problemen. Denk toch niet in Grenzen die door pure toevalligheid zijn ontstaan. Waarom is de dominante blik van ons in het westen beter dan die van anderen? Beetje arrogant. Erg arrogant zelfs.

vatn | 08-10-06 | 22:43

Gekke Gerritje 08-10-06 @ 22:27

Goeie post, dude. Ik kan volstrekt volgen wat je zegt en houd jouw visie zeker als realistisch. Anderzijds mogen we niet vergeten dat de polikorsekte (da's dus niet alleen links) wel zo'n beetje alle troeven op tafel gelegd heeft. Veel meer afleidingsmaneuvres lijken mij niet voorhanden. Daarnaast: het ondenkbare is denkbaar geworden in 0031 en de wal keert uiteindelijk altijd het schip. Waar het om draait is de vraag waar de heilige tolerantie (andere kant uitkijken) haar omslagpunt t.o.v. platte afrekening-zucht zal bereiken. Ik heb zo'n idee dat de zaken er over 4 jaar aanzienlijk anders uit zouden kunnen zien.

bottehond | 08-10-06 | 22:39

@Remmstein 08-10-06 @ 22:27:
Doe eens deaudgaan -of opsodemieteren naar fok! (=hetzelfde)-

koerbagh | 08-10-06 | 22:36

Om toch maar beroerd af te sluiten, vb heeft toch wat gewonnen in Antwerpen
*keert om op de Antwerpse ring en gaat toch maar over Brussel*

bubka | 08-10-06 | 22:34

Eén meldt nu dat VB 0.5% heeft gewonnen, en dat de socialisten de grootste zijn.

Omnivoor | 08-10-06 | 22:33

@suffie63 08-10-06 @ 22:03
Dat weet ik ook wel. Wat heeft dat met mijn post te maken?

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 22:31

@ Avalon 08-10-06 @ 22:22
Aldus sprak sir Winston Churchill.

wachtmeester de bruy | 08-10-06 | 22:29

@vatn 08-10-06 @ 22:21:
Ga je weer met "angst" ... de enige die bang is, ben jij. Bang voor een stroming die paal en perk wil stellen aan de knuffelcultuur voor de allochtoon en de hakken in het zand zet tegen een verdere verloedering van de maatschappij en duidelijke grenzen wil stellen en desnoods daar mensen overheen wil mieteren (van welke huidskleur dan ook).

koerbagh | 08-10-06 | 22:28

-edit spamhoerrrrrr-

Remmstein | 08-10-06 | 22:27

@bottehond 08-10-06 @ 22:03
Denk je dat de sp zich gaat bedenken en zich tegen de islam en tegen te vrije immigratie gaat keren? Het zou erg verfrissend zijn. Maar ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren.

Toen ik keek naar de aflevering van P&W met die handjesweigeraar, vond ik het ook wel grappig te zien hoe men probeerde deze moslim op stang te jagen, bijvoorbeeld door die naakte vrouw onverwacht te tonen. Het ging een beetje op dezelfde manier als waarop christenen werden geprovoceerd in het verleden.

Ik herinnerde mij weer dat het eigenlijk heel vreemd is dat de conservatieve islam en 'progressief' links in Nederland samenwerken. Maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat men bij links blijft denken dat men de islamieten kan heropvoeden, net als ze dat gelukt is met de christenen. Dat is natuurlijk kansloos, want Nederland is geen geisoleerd land. En het ziet er niet naar uit dat de islam op wereldschaal sterk gaat verbeteren.

Het is natuurlijk de vraag wanneer men de fout inziet, maar ik denk niet dat dat snel is. Zolang er excuus-moslims te vinden zijn, zal men niet bijdraaien. Pas wanneer moslims een macht krijgen vergelijkbaar aan die van de christelijke kerk in het verleden zal men gaan draaien denk ik. Dat is dus als de sharia al ongeveer is ingevoerd.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 22:27

@vatn
Nee, het is de angst voor het bekende, je moet wel blind zijn om niet te zien dat Nederland verandert in een angstig en intolerant land. De angst om niet meer te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, de intolerantie tegen verworven vrijheden, de repressie jegens vrouwen, die gedoogd wordt door een overheid. Geweld tegen homo's in wat eens de homo hoofdstad van de wereld was. Dat zie je toch? Dat kun je dan toch met goed fatsoen niet meer het onbekende noemen?
Daarnaast, is en blijft het oorverdovend stil in de hoek van al die 'welwillende moslims". Het is dat iedereen zo hard gilt dat ze bestaan, anders zou ik niet eens kunnen weten dat ze er zijn. Ik hoor ze niet. Ze blijven dus onbekend.

CoJoNes | 08-10-06 | 22:27

BTW, ook geen Witbier in Jemeppe.

suffie63 | 08-10-06 | 22:27

@RA; Helemaal waar, op zich een geweldig idee, nooit meer fascisme, maar men is lang geleden z'n doel al voorbijgeschoten en ziet achter elke boom of struik een nazi, gevolg, elke discussie verstomt, iedereen is bang voor zijn mening, de zaak escaleert, en zie daar, Pim Fortuin kan zomaar premier worden...

bubka | 08-10-06 | 22:26

OT: Borst is aan het Van Gaal bashen op 1

nuckin*futs | 08-10-06 | 22:25

vatn 08-10-06 @ 22:23

Is "angst voor iets schijnbaar onbekends" het enige waar je op komt als je nadenkt over het fenomeen VB? Dat kun je beter.

bottehond | 08-10-06 | 22:25

ohm nieuwe titel. blijkbaar ook geen bruinbier in antwerpen. haha.

daskapitalist | 08-10-06 | 22:23

bottehond 08-10-06 @ 22:15

Feit blijft dat die angst voor iets schijnbaar onbekends een grond is voor het opkomen van extreem-rechts. Beetje jammer.

vatn | 08-10-06 | 22:23

@bubka: het is precies andersom: als je jong bent en je bent niet links, heb je geen hart, als je oud bent en niet rechts, heb je geen verstand.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 22:22

bottehond 08-10-06 @ 22:15

Feit blijft dat die angst voor iets schijnbaar onbekends een grond is voor het opkomen van extreem-rechts. Beetje jammer.

vatn | 08-10-06 | 22:21

@daskapitalist, nee, ik heb geen familie in Belgie...

bubka | 08-10-06 | 22:19

@vatn 08-10-06 @ 21:59:
Wie heeft het over angst? Zou het ook een rationeel beredeneerd bezwaar kunnen zijn tegen de last die bepaalde groepen allochtonen op de samenleving drukken? Tegen een cultuur die indruist tegen de onze?
Waarom noem je het a priori angst? Dat is de drogreden van de linkse kerk die alle kritiek tegen bepaalde allochtonen en tegen een bepaalde cultuur in een hoek van onzuivere onderbuikgevoelens wil dringen om zichzelf op de borst te kloppen: kijk eens wat goed ik ben en hoe verderfelijk nazistisch die ander is.
De drogreden van de stroman doet altijd goede diensten. Een andere mening expres extremistisch en fout afschilderen om het eigen gelijk als enig gelijk te presenteren. Die plaat is grijsgedraaid en er zitten heel val krassen in.
Zou het ook kunnen zijn dat het helemaal niet gaat om "de allochtoon" of "het kleurtje"? Het interesseert mij persoonlijk namelijk geen reedt wat de huidskleur van iemand is. Al is iemands huid groen, blauw of pimpelpaars zolang hij zich aan de wetten en normen in dit land houdt en zich niet slachtoffer voelt maar iets van z'n leven maakt met de mogelijkheden die we hebben is er nix aan de handa.

De angst voor de vrijheid van meningsuiting geeft enkel een onzeker, ongedefinieerd zelf weer.

koerbagh | 08-10-06 | 22:19

@ bubka,

De anti fascisten houden iedereen in de gaten die niet hun denkwijze heeft en de macht om dat uit te dragen. Of in ieder geval de toegang tot die macht. Ik vind ze extreme controlfreaks. Ze hebben wel bewezen dat ze in staat zijn hun woorden kracht bij te zetten tot moord aan toe.

Mijn vraag is: Is dat geen bewijs van onvermogen in een (westerse)maatschappij?

RA | 08-10-06 | 22:18

@bottehond; sorry, wat later, maar ik kan het niet meer bijhouden, ja, ik stem S.P., ben zelfs lid, heb nog als stemvee gefungeerd op een congres, maarrrr, het heilige vuur is er een beetje af, jij kent het als geen ander, als je jong bent en je bent rechts heb je geen hart, ben je oud en je bent links, geen verstand...
Het is aan het verwateren, maar daar weet jij alles van, ouwe communist...

bubka | 08-10-06 | 22:17

bottehond 08-10-06 @ 22:10

Een groot verschil met Nederland is dat wij (godzijdank wat mij betreft) geen AEL hebben.
Mensen zullen gemakkelijk een stem op de AEL als een reactie op het Vlaams Belang beschouwen, om de een of andere reden geldt dat niet andersom, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen.

monfer | 08-10-06 | 22:16

@bottehond: ;-)
Op het moment dat de SP een duidelijk standpunt inneemt t.a.v integratie (wat lijkt op wat die man jou vertelde) krijgen ze mijn stem.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 22:16

hertelling in hoboken?!

daskapitalist | 08-10-06 | 22:16

vatn 08-10-06 @ 22:12

Wie wel of niet repressief is en zo nee in welke mate dan toch is op een hoger abstractie-niveau niet interessant.

bottehond | 08-10-06 | 22:15

Belgie is een schitterend land. Men bouwt goede huizen, kleed zich goed en eet goed. Ook de muziek is goed (Net An Pierlee nog op 3 gezien?) Soms ontstaat er een hype ten aanzien van iets. VB is dat overkomen. De hype is nu reeds over de top. In A'pen waar VB get sterkst stond is men over the hill. Het is een dunne grens; waar maak je negativiteit sterker door er tegenin te gaan, en waar zeg je. 'Dit mag nooit meer gebeuren!'

gevallenverstand | 08-10-06 | 22:14

Hup Vlaams Belang!

Kalez | 08-10-06 | 22:14

bubka 08-10-06 @ 22:10

Ik herinner me nog heel goed dat de andere linkse partijen de sp rooie fascisten noemden. Maar ja... zo werd de cpn op haar beurt ook weer genoemd...

bottehond | 08-10-06 | 22:14

@CoJoNes 08-10-06 @ 22:07
Daar kan ik het niet mee eens zijn.
Als religiestudies-student kan ik geen verschil benoemen op het gebied van repressie tussen de Islam en bijvoorbeeld het Christendom.

Of bedoelt u ook die ideologie. Die waar vrijwel het gehele westen op gebaseerd is?

vatn | 08-10-06 | 22:12

Avalon 08-10-06 @ 22:07

Sorry, dude.... ik verveelde me een beetje.... dan ben ik net zo'n idioot uit een western die op alles schiet wat beweegt.... hehehehehehe.... mot je een bot?

bottehond | 08-10-06 | 22:12

@bubka 08-10-06 @ 22:10
ben jij het neefje van veestvanpim?

daskapitalist | 08-10-06 | 22:12

bottehond 08-10-06 @ 22:03
Daar ben je toch laat mee, de S.P. werd in de jaren tachtig in de gaten gehouden door antifascistische bewegingen omdat ze toen al, als eerste, het probleem van teveel minderheden in de binnensteden op de kaart probeerde te zetten...
Ik, in hoogsteigen persoontje, bezocht toen voor het eerst een s.p.vergadering, ik had nog nooit van ze gehoord, en in de zaal zat toen ook een lid van de p.s.p. om uit te zoeken of de s.p. echt zo fascistisch was...

bubka | 08-10-06 | 22:10

bubka 08-10-06 @ 22:04

Ik vind flip de winter een nare man met de juiste missie, hoewel ik me afvraag of zijn partij niet te veel op anti- sentimenten drijft. Daar heb ik namelijk niets mee. Extreem rechts is het VB zeker niet als ik hun program bekijk. Ik mag de winter niet, maar mijn sympathie gaat wel naar het grootste deel van de VB stemmers. Die menschen doen dat niet voor niets. Daar gaat het mij om. En ik ben ervan overtuigd dat de gevestigde partijen in vlaanderen deze materie (vb en multikul) volstrekt verkeerd ebanderen. Dat is dan mede een gevolg dat de publieke discours gegijzeld is door het VB. Ik zou zeggen: eigen schuld. En ze zijn nog lang niet van het VB af. Stem jij trouwens SP?

bottehond | 08-10-06 | 22:10

Dit zegt de NOS:

Socialisten streven Vlaams Belang voorbij in Antwerpen
Uitgegeven: 8 oktober 2006 20:23
Laatst gewijzigd: 8 oktober 2006 21:38
ANTWERPEN - Het rechts-radicale Vlaams Belang heeft zondag bij de raadsverkiezingen in België een overwachte nederlaag geleden in het bolwerk Antwerpen. De socialisten van burgemeester Patrick Janssens werden tegen alle verwachtingen in de grootste partij met 35,7 procent van de stemmen.
.
In Anvers dus niet meer de grootste (nog steeds 1/3), maar wel winnaar in de rest van Vlaanderen... waarom dat downplayen door zo'n bericht? Oh wacht... het is wel de NOS natuurlijk.
NOS teletekst schrijft; "VB verliest in Antwerpen." Over de rest van Vlaanderen slechts 1 zin. Ik zou niet op Flip stemmen, maar dit is wel heel tendentieus bericht geven over een partij waar je het zelf niet mee eens bent... Cordon sanitaire heeft voor de NOS ook betekenis...

Omnivoor | 08-10-06 | 22:09

Ik vind die Filip Dewinter maar een griezel, maar ja, Abou Jahjah doet niet onder voor hem.Dirk Verhofstadt (de broer van) heeft een interessant stuk geschreven over het Vlaams Belang m.b.t. antisemitisme (eerste link).

Uit de tweede link blijkt dat Verhofstadt zeker geen politiek correcte denker is.

www.liberales.be/cgi-bin/showframe.pl?...

www.libertarian.nl/NL/archives/001746....

monfer | 08-10-06 | 22:07

@suffie63 08-10-06 @ 22:00, suffie, vrij naar interpretatie. Je doet verder je nick alle eer aan. Doe es braaf liggen.

Verdwaalde T | 08-10-06 | 22:07

@bubka: elke politieke partij pretendeert het beste voor te hebben met het land: rechts maakt zich zorgen om allochtonen, links om sociale rechtvaardigheid. Eenzijdig zeggen dat rechts pretendeert de redder van het land te zijn is niet reëel: iedere partij doet dat op zijn eigen manier.
Jammer dat je het VB zo radicaal afwijst. Ik plaats mijzelf rechts op het politieke spectrum, maar zie verdomd goede punten van de SP en zelfs GroenLinks (met name wat betreft hun punten voor buitenlandbeleid en het milieu). Maar goed, het is de politieke mode om tegenstellingen te verscherpen in deze tijd. Wat mij betreft zou het over overeenkomsten moeten gaan.
@bottehond: ROFLOL (ben ik dan nu van je af?)

Rest In Privacy | 08-10-06 | 22:07

@vatn 08-10-06 @ 22:05
Dat vraag ik niet, bovendien is het nogal subjectief om maar uit te gaan van onwetendheid. Ik denk dat juist onwetendheid de zegening is voor de tolerantie jegens de islam.

CoJoNes | 08-10-06 | 22:07

@ Cojones
Onwetendheid mbt die ideologieen.

vatn | 08-10-06 | 22:05

@ avalon

leef je nog? ik had net zin in een potje virtueel kopstoten uitdelen. Of lig je nog knock-out?

bottehond | 08-10-06 | 22:05

@bottehond
Ja, da's waar, daar waren we al effe achter, maarre, je gaat me toch ook niet vertellen dat je plots warme gevoelens krijgt voor zo'n lutser als ons flipke?
Ik kon je aardig volgen met je pleidooi voor Pastors (volgen ies niet zelfde als instemmen, hehehe) maar nou mis ik de trein, geloof ik...

bubka | 08-10-06 | 22:04

@ Gekke Gerritje 08-10-06 @ 21:57
Pim moest niks van het VB hebben, ken uw historie.

suffie63 | 08-10-06 | 22:03

Gekke Gerritje 08-10-06 @ 21:57

Ik heb gisteren een SP lid ontmoet dat zich rekent tot de "rechter"vleugel van de SP. HIj vertelde me te verwachten dat als de islam haar agressieve stapvoorstap kolonisatie niet stopt (en dat zal ze niet, een mens die stopt met ademen sterft ook) de SP zich radicaal tegen de islam zal keren. Ik vond het wel een mooi verhaal. De (grotere) linkse partij die dit thema als eerste op de agenda durft zetten heeft de toekomst, vindt hij en ik denk dat hij gelijk heeft. De sp is tenslotte de partij van de veelbesproken oprotpremie. Daarmee was de sp haar tijd 40 jaar vooruit. Hulde daarvoor, jammer dat de oprotpremie for the time being, om de sp salonfähig te houden. achter in de bureaula van jan tomaat ligt.

bottehond | 08-10-06 | 22:03

@vatn 08-10-06 @ 21:59
En de angst voor repressieve ideologiën?

CoJoNes | 08-10-06 | 22:02

@ Verdwaalde T 08-10-06
Demagoog !

suffie63 | 08-10-06 | 22:00

De angst voor allochtonen geeft enkel een niet-gedefinieerd zelf weer.

vatn | 08-10-06 | 21:59

bubka 08-10-06 @ 21:56

He. polsstokkerT.... uhu... wij denken verschillend over de verhouding tussen vrijheidslievendheid, democratische waarden en fatsoen. Daar ben jij dan weer wat opportunistisch in.... hehehehe.......

bottehond | 08-10-06 | 21:59

@Avalon 08-10-06 @ 21:47
Na de dood van Pim Fortuyn waren er geen duidelijke leiders. Gevolg is dat iedereen die een beetje succes had vond dat hij het goed deed en hij wilde dan niet onder één van de anderen dienen. Om het anders te zeggen, als er niemand is die duidelijk autoriteit heeft, dan beschouwt men zich gelijk aan de andere rechtse politici en beschouwt men die andere politicus niet als zijn leider. Gevolg, bij verschil van inzicht kan men niet samen en gaat men alleen verder.

Het kost gewoon tijd voordat een stabiele rechte partij vorm heeft gekregen. Als dat gebeurd is zullen rechtse politici het lang niet zo snel in hun hoofd halen een andere partij te beginnen. Als Pim Fortuyn niet was vermoord dan was het gemakkelijker geweest om tot deze partij te komen.
Maar ik heb het gevoel dat éénNL de beste kans heeft tot zo'n partij uit te groeien. Het lijkt in ieder geval het beste georganiseerd.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:57

@bottehond, hohoho, het staat, óók in een democratie, partijen vrij om al dan niet met een andere partij samen te werken en dat je jezelf niet wil verlagen tot het gaan regeren met een partner die bij tijd en wijle nog kransen legt bij monumenten voor gevallen SSers aan het oostfront, vind ik meer een kwestie van goede smaak...

bubka | 08-10-06 | 21:56

Mag ik u allen wijzen op de eerste Sharia gestoelde bank in ons financieel centrum, Zwitserland? Wie van ons heeft er géén rekening? Ach, is eens wat anders dan het erfrecht, toch?
de.news.yahoo.com/04102006/286/kurzber...

Verdwaalde T | 08-10-06 | 21:55

Avalon 08-10-06 @ 21:37

Pretentieuze kwal. Roeptoeter! Zeepkistproleet. Inhoudsloze aarsworm. Je naam zegt eigenlijk alles. Niet bestaand. Een pluisje in het heelal. Lutser.

OT

Het komt mij voor dat het hele gedoe over die verkiezingen geen feyenoord- ajaks is, zoals enkelen kennelijk denken, maar iets zegt over de tot op het bot verdeelde Lage Landen. Met dank aan het multikulturele eksperiment. Wie zich verkneukelt over 0,2 % geeft blijk van een stuitend gebrek aan realiteitszin. Ik raad hen aan zich af te vragen waarom bewegingen als het VB überhaupt bestaan. En een iedere anti- democraat (jaja... dát doet zeer, niet?) die enthousiast is over het cordon sanitair kan wat mij betreft zijn stemrecht vrijwillig afstaan vanwege geestelijke incapabiliteit.

bottehond | 08-10-06 | 21:52

@Avalon, buiten het feit om dat ik het absoluut niet met je eens ben dat VB ook maar één goed programmapunt heeft, leg je daar de vinger op de zere plek; Het zijn allemaal grote egootjes daar op rechts, allemaal vinden ze zich de redder des vaderlands, een makke waar rechtse leidertjes wel vaker last van hebben...

bubka | 08-10-06 | 21:51

Met dank aan rood? Met dank aan normale weldenkende mensen die geen trek hebben in een hitlergroet uitbrengende schuimbekkende menigte voor het bordes van het stadhuis bedoelen jullie zeker.

Kyokushinkai | 08-10-06 | 21:49

@haarlemmerolie, die test is gemaakt door mensen die zichzelf libertarier vinden en graag veel medestanders hebben. Ik kan ook tien vragen voor jou verzinnen en als je een normaal mens bent komt daar dan uit dat je communist, liberaal of noem maar op wat bent... Nee, deze test blonk niet uit in objectieve vraagstelling...

bubka | 08-10-06 | 21:48

@bubka: in België is het er VB dat eensgezind naar buiten treedt. Overigens niet alleen met een goed punt over allochtonen, ook op veel andere punten is het programma dik in orde.
In Nederland heb je zo'n partij niet, maar is het thema verdeeld over een aantal politieke partijen. En dat terwijl het toch één van de belangrijke thema's is. De opkomst van Pim Fortuijn is er het bewijs van dat er ruimte op rechts is, veel ruimte zelfs. Maar als de macht wordt versnipperd, zoals dat nu het geval is, wordt er opportunistisch gestemd.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 21:47

@ Dr R. Clavan
Misschien even de resultaten van Antwerpen bekijken?
Overhand? Die zie ik enkel bij links.
Die resultaten zullen zich volgend jaar uitbreiden over de rest van Vlaanderen.
Dag geert.

vatn | 08-10-06 | 21:46

@bubka 08-10-06 @ 21:42
Je had het toch over een verband. Sterk waren die banden blijkbaar niet als ze de leider van het Vlaams Belang wilden omleggen. Ik heb er trouwens wel wat berichtgeving over gezien in Nederland, maar niet extreem veel. Veel minder in ieder geval dan bij die 'racistische moordpartij' in Antwerpen.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:45

@Avalon "En de kiezers wensen zich hier niet te vereenzelvigen met de grote loosers (Pastors, Wilders, restanten LPF)"

Dit zijn wel de enigen met een duidelijke oplossing om de problemen op te lossen. 1 of 2 vliegtuigen back home en we zijn (grotendeels) van het gesodemieter af. Als we alle criminele moskeeën sluiten en die radicale imams het land uitknikkeren, dan hebben bijvoorbeeld alle andere moskeeën er baat bij. Niet te vergeten heel Nederland.

Buiten het feit dat men Belgisch lult, hoor en zie ik weinig verschil met NL. Heb het niet zo op die socialisten, zelfs niet in België!

Robin Hood | 08-10-06 | 21:45

@Haarlemmerolie
Ik had zelf al zo'n vaag vermoeden dat het die kant weleens op kon vallen. Kan er ook uitstekend mee leven.

CoJoNes | 08-10-06 | 21:45

P.S.: dag Marco, dag Hilbrand, dag Geert, dag Rita. De tuphus voor jullie...

Ro1951 | 08-10-06 | 21:44

@ Jim Beam, CoJoNes, bubka: ik ben ook al 'libertarier' volgens deze test... Of er zijn meer mensen libertarier dan ze zelf denken, of die test is al even betrouwbaar als de stemcomputers op 22 november aanstaande. Ach ja, vooral voor jezelf blijven denken...

Haarlemmerolie | 08-10-06 | 21:44

@ Gekke Gerritje
Dus als een ultrarechts politicus vermoord wordt door nog engere figuren kan de línkse pers daar niet over schrijven..... Ik snap em niet...

bubka | 08-10-06 | 21:42

Mooi mooi mooi. Echt rechts (niet VVD rechts) krijgt eindelijk langzaam de overhand. Geert kom d'r maar in.

Dr R. Clavan | 08-10-06 | 21:42

Een welgemeend "gefeliciteerd"!

Sendis | 08-10-06 | 21:42

Nah, nah, nanah. Bericht van NieuwNieuws; "Het rechts-radicale Vlaams Belang heeft zondag bij de raadsverkiezingen in België een overwachte nederlaag geleden in het bolwerk Antwerpen. De socialisten van burgemeester Patrick Janssens werden tegen alle verwachtingen in de grootste partij met 35,7 procent van de stemmen.
Het Belang van Filip Dewinter ging er licht op achteruit met 0,2 procentpunt tot 32,8 procent. Dat blijkt uit een telling van vijftien van de zestien stembureaus in de stad."

Gerechtigheid bestaat dus nog...

Ro1951 | 08-10-06 | 21:41

@Avalon; Onzin, kansen genoeg nu voor de nederlander die genoeg heeft van de medelander, zoals daar is; Wilders, Verdonk, LPF en last but not least Pastors die het wel goed deed voor z'n achterban in Rotterdam, nee, kansen zat, maar de mensen hebben er een beetje genoeg van, de economie leeft weer op en de vraag waar de volgende vakantie heen moet gaan is nu weer even belangrijker als het probleem met Ali en consorten...

bubka | 08-10-06 | 21:40

CoJoNes 08-10-06 @ 21:33
Precies...
De Belgen zijn te trots (net als de Turqen) om het op te lossen. Ik zeg, gewoon binnenvallen en Vlaanderen annexeren. Frankrijk volgt dan vanzelf aangezien we die bodemloze put die er onder ligt niet te hoeven hebben.
Weer een probleem in Europa vreedzaam opgelost.

Dwaaaas | 08-10-06 | 21:39

Op naar de Kamerverkiezingen in 0031 !
Info voor m`n discussiepartners van vanavond: ik ga dan een proteststem uitbrengen mits ik de partij KAN stemmen (nog afhankelijk van in te zamelen handtekeningen. Ik stem www.groenvrij.nl .
Welterusten en morgen gezond weer op !

suffie63 | 08-10-06 | 21:39

@bottehond: aan je reactie te zien weet je nog niet eens wat "rethoriek" is. Wat een onbenul is, zal jij wel beter weten dan ik.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 21:37

@vatn; Ik ook *grijnst van oor tot oor*

bubka | 08-10-06 | 21:35

@bubka 08-10-06 @ 21:34
Omdat deze ultrarechtse militairen het plan hadden Filip Dewinter te vermoorden. Dat paste niet zo goed in de linkse propaganda.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:35

@Jeremia 08-10-06 @ 21:29
er zijn maar een paar van de 300+ gemeentes in Belgie waar de positie van het (weer) niet is vooruitgegaan. de meeste allochtonen die nu stemrecht hebben gekregen wonen idd in anvers. maar het vb heeft hier al eerder voor gewaarschuwd, dat ze daar aan hun top zitten ivm de 'white flight'.

daskapitalist | 08-10-06 | 21:35

Maar waarom legt hier niemand het verband tussen die mislukte staatsgreep van een aantal ultrarechtse militairen en het vlaamsbelang? En waarom lees ik daar zo weinig over in onze toch zo linkse pers, volgens velen?
Er had, godbeterd, op nog geen honderd kilometer van m'n bed gewoon een fascistische politiestaat kunnen ontstaan, lijkt me toch iets om je in te verdiepen...

bubka | 08-10-06 | 21:34

België is en blijft het debiele siamese drielingbroertje van Nederland en Frankrijk. Een land in een permanente identiteitscrisis, met een collectief minderwaardigheidscomplex. Dat komt nooit meer goed.

CoJoNes | 08-10-06 | 21:33

Avalon 08-10-06 @ 21:20

Holle rethoriek. Jij roept ook maar wat, is het niet? Onbenul.

OT
Het succes van het VB is te verklaren op grond van het feit dat de vlamingen nimmer gevraagd is of zij zin hadden in allerlei crapuul dat van over de hele aardkloot hun landje overspoelde. Het is allemaal erg eenvoudig. Mopperen op het VB zonder die context er bij te betrekken is ongeloofwaardig.

bottehond | 08-10-06 | 21:32

net nog een buitenlander gebashed, is zeker niet uit.

Beffrey | 08-10-06 | 21:31

@ Bubka
Geaccepteerd. Ben in een zeer goede bui na deze resultaten.

vatn | 08-10-06 | 21:30

Progressief België viert feest. VB is in Antwerpen tot staan gebracht. En zo redeneert men, dit is het begin van het einde van Filip de Winter. Antwerpen schijnt de trent aan te geven. Overigens best interessant die Belgische televisie. Zo onbeschaamd partijdig. Socialisten winnen in Antwerpen en de presentatoren glimlachen van oor tot oor. Ze straalden intens geluk uit. Op zich vind ik het natuurlijk ook een goede zaak dat het VB Antwerpen niet over kan nemen. Maar vergeet niet dat VB niet kleiner is geworden. Ze hebben alleen niet gewonnen. En dan al meteen die zelfvoldane tevredenheid van het vlaamse establishment. Dat belooft voor de toekomst België niet veel goeds.

Jeremia | 08-10-06 | 21:29

Als die gasten winnen, komen al die finnen naar hier.

De StoorZenDer | 08-10-06 | 21:29

wij niet, meneer de winter.
in ons land zijn wij smerige, grote huichelaars. oh ja, en politiek correct en bang. maar dat wist u natuurlijk al. wij schreeuwen hier wel dat het bárst van de criminele buitenlanders en marokkaantjes (hier noemen wij ze boefjes), maar zodadelijk bij onze verkiezingen stemmen wij weer gewoon pvda en/of cda. snaptu!?? wij ook niet maar we doen het wel....

koningin beatrix | 08-10-06 | 21:28

@vatn; duizendmaal excuus, had het effe gemist....

bubka | 08-10-06 | 21:27

Het zou me niets verbazen. Zie ook [19:00].

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:27

@ Cloggy3 08-10-06 @ 21:14
Ik zou de reactie van bubka 08-10-06 @ 21:13 kunnen hebben getypt als antwoord.
Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Vlaanderen en Antwerpen, maar het nationaal socialisme is helaas ingeteerd. België was tot 20 jaar geleden een pseudo politiestaat, legeronderdelen idealiseren nog steeds het Nationaal Socialisme. Gelukkig hoor ik net dat het VB grootste AF is in `t Stadt.

suffie63 | 08-10-06 | 21:26

@daskapitalist: Ja, dat zei die zuurpruim van het vlaamsbelang ook al, die vermoedde fraude op grote schaal, hoeveel treuriger kun je worden...

bubka | 08-10-06 | 21:25

@ Bubka
Ik was breakinger.

vatn | 08-10-06 | 21:22

@bubka
ze hebben gewoon bij digipolis de stemgegevens verwisseld.

daskapitalist | 08-10-06 | 21:21

@bubka: @buitenlanders bashen is uit. Dat lijkt me niet, integendeel. In Nederland is men (misschien wel terecht) bang voor nieuwe razzia's en openlijke discriminatie. De politieke partijen en de media zwijgen het probleem daarom dood. Dat wil nog niet zeggen dat het probleem niet bestaat, of dat het "uit" is om er over te spreken. Kijk de reacties op GS er naar eens op na. Maar ook op tal van andere plaatsen hoor ik negatieve geluiden over de aantallen allochtonen in Nederland. Het ontbreekt in Nederland echter aan een richtpunt: een politieke partij of stroming waarin veel mensen zich zouden kunnen vinden. En de kiezers wensen zich hier niet te vereenzelvigen met de grote loosers (Pastors, Wilders, restanten LPF) . Deze mensen kunnen onmogelijk de representant zijn voor de bezorgde Nederlander, al was het alleen maar omdat hun "sterke ego" een doorzichtig laagje plamuur blijkt te zijn.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 21:20

Ha, breaking news, in Antwerpen hebben de socialisten gewonnen en het blok verloren, misschien bestaat er ook in Belgie nog een god!

bubka | 08-10-06 | 21:19

Ik snap niet waarom men het hier nodig vindt om VB te vergelijken met Wilders. Al moet ik zeggen dat ik het wel een mooie voorbode vind voor de verkiezingen in november hier.

Het werkt dus niet om iemand systematisch buiten te sluiten. Dat ze daar nu eindelijk eens wat van mogen leren hiero. Zal wel niet, maar beetje dromen kan geen kwaad...

Robin Hood | 08-10-06 | 21:18

K heb altijd een bloedhekel gehad aan Belgie, maar misschien wil ik er toch wel gaan wonen.

kuttekop | 08-10-06 | 21:16

suffie63 08-10-06 @ 20:53

Okee, ik begrijp je punt, maar is het dan ook zo dat mensen door dit 'negativisme' op mijn 'heldere' manier naar de Grondwet kijken (niet zeikerig bedoeld, ik zie de link gewoon niet)? Is het trouwens wel zo dat het negativisme enkel aan het VB toe valt te schrijven, en niet aan een verandering van de maatschappij die door het VB is opgepakt en daaruit een politieke stroming heeft vervaardigd? Oftewel, zijn we hier niet heel hard oorzaken en gevolgen door elkaar aan het halen? Komt het negativisme niet voort uit een grondige (toenemende) ontevredenheid met het 'politiek correcte' beleid, waar het VB dus niet verantwoordelijk is/was??

Cloggy3 | 08-10-06 | 21:14

LoL@RA
Zit wel wat in.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:14

@Gekke Gerritje; Het kan allemaal waar wezen over de Belgische politiek; dat van corruptie, machtsmisbruik enz. (dat verhaal hoor je trouwens in elk land in de stamkroeg) maar de makke van het vlaams blok is dat ze rechtsstreeks afstamt van de landverraders uit 40-45 die Hitler dienden aan het oostfront, ook hun ideeen komen daar, de laatste tijd welliswaar gecamoufleerd, nog steeds vandaan. Daar kan en mag je geen zaken mee doen, of je nou links of rechts bent...

bubka | 08-10-06 | 21:13

@ Gekke Gerritje 08-10-06 @ 21:05
Ik ben het gedeeltelijk met je eens, heb al eerder gezegd dat ik de proteststem wel kon begrijpen (ivm stemplicht), doch begrijp de doosnee Antwerpenaar niet meer. "Tussen pot en pint" wordt veel duidelijk en liegen de uitspraken er niet om. Borrelpraat in Nederland valt daarbij in het niet.

suffie63 | 08-10-06 | 21:13

Haha! Ga dood Fillip Dewinter, Ga dood.
Sp.a Spirit met 16,2 procent winst de grootste partij van Antwerpen!
Driewerf Hoera voor LINKS!

vatn | 08-10-06 | 21:13

@bubka 08-10-06 @ 21:06
Dat komt omdat je teveel let op wat politici zeggen bij incidentjes, in plaats van dat je probeert te bedenken wat de beste vorm van landsinrichting is, denk ik.

@Mulatin Rome 08-10-06 @ 21:06
Wat vind je dan zo goed aan groenlinks?

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:13

@Mulatin Rome,

Dat zou de NVU zijn denk ik.

RA | 08-10-06 | 21:09

@JanvanScorel: Zelfs bij de vvd staat er nog slechts een klein kolommetje over intergratie in het program, geloof me, buitenlanders bashen is uit, dat kan alleen nog in Belgie...

bubka | 08-10-06 | 21:08

Simpele geest suffie,Je hoefd niet op het VB te stemmen om rechts(vaardig) te zijn maar omzo onheus te ageren op het VB vereist dus duidelijk wel een verdorven linkse geest!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 21:07

Ik zou graag een partij willen zoals Groen Links maar dan 1 die iets doet tegen die kut Islamieten

Mulatin Rome | 08-10-06 | 21:06

@JanvanScorel; sorry, volgens de test van haarlemmerolie ben ik libertarier...
@CoJoNes; Nee, we zijn allen ineens libertarier, ik had me toch linksiger ingeschat, verdomme...

bubka | 08-10-06 | 21:06

@suffie63 08-10-06 @ 20:53
"Antwerpen verhardt onnodig dankzij het Vlaams Belang en dat is het enige dat deze partij in haar bestaan heeft mogen verwezelijken."
Daar kun je het Vlaams Belang niet de schuld van geven. Als de overige politiek niet keihard de kiezers negeren omdat hun mening hen niet bevalt, dan zouden die kiezers niet radicaliseren. Het Vlaams Belang kan niets anders bereiken als zij niet de kans krijgen zich te bewijzen. Als je iemand de schuld moet geven van radicalisatie dan is het de manier waarop de overige politiek met haar burgers en de democratie omgaat. De vriendjespolitiek, de machtsmisbruik in de media, de corruptie en de onder de gordel manier waarop politieke vijanden worden uitgeschakeld.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 21:05

De ellende rondom de lpf komt door de uitschakkeling van Pim door links-extremist(en) dit laat onverlet dat de migratie-problematiek welliswaar nu onder de tafel ,vroeg of laat keihard terug zal komen,losertje bubka

JanvanScorel | 08-10-06 | 21:04

marc69 08-10-06 @ 20:55
Ook zo`n typische reactie:
Iedereen die tegen het Vlaams Belang is is per definitie een linkse rat (zoals dat zo fraai uitgedrukt wordt in `t Stadt.

suffie63 | 08-10-06 | 21:01

@haarlemmerolie
Zouden er mensen zijn die niet 100% libertariër zijn bij dit quizje?

CoJoNes | 08-10-06 | 21:00

@marc69; kort antwoord; stemplicht...
Wat er hier dan gekozen wordt hebben we in 2001 gezien...

bubka | 08-10-06 | 21:00

Mag jij denken ,Fascist!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 21:00

Misschien geen slecht idee, laat die lutsers dan Antwerpen maar gaan besturen, we hebben het toch gezien met de L.P.F... Kunnen die Belgen ook eens lachen...
@JanvanScorel: Omdat de tokkies niet meer gaan stemmen staat de lpf op nul en peroxidehaartje op drie lullige zeteltjes...

bubka | 08-10-06 | 20:59

-weggejorist-

marc69 | 08-10-06 | 20:55

@ Cloggy3 08-10-06 @ 20:40
Dat baseer ik op meningen van kennissen en collega`s. Ik werk sinds 1987 in Antwerpen, heb er 5 jaar in het centrum gewoond en had tijdens de opkomst best begrip voor de proteststem, maar in de loop der jaren wordt het me steeds duidelijker wat een invloed het negativisme van het VB op de gemiddelde Antwerpenaar heeft. Mensen die vroeger een genuanceerde mening hadden durven nu te beweren dat ``d`n Dolf`` ook goede punten had. Nee,
Antwerpen verhardt onnodig dankzij het Vlaams Belang en dat is het enige dat deze partij in haar bestaan heeft mogen verwezelijken.
Reken voor de gein hun partijprogramma eens door en besteed iets meer aandacht aan het kosten/baten plaatje.

suffie63 | 08-10-06 | 20:53

Spanje ,Andorra ,,,,Frankrijk daarom waren Vlaams-Nationalisten tentijde van de wo2 de germaanse socialisten schatplichtig eindelijk verlichting van het francofiele Juk!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 20:53

@Beloki 08-10-06 @ 20:37

Dat jij stemt op iemand zijn uiterlijk zegt meer iets over jou.
Goedendag.

pudfucker | 08-10-06 | 20:52

hmm. journaliste van vrt krijgt spontaan een orgasme nadat 4 stembureaus in antwerpen winst voor de sp.a laten zien. zucht.

daskapitalist | 08-10-06 | 20:50

@HenkieTankie 08-10-06 @ 20:34
Belgie? Waar ligt dat?

Het tweede land ten noorden van spanje.

pudfucker | 08-10-06 | 20:49

-weggejorist-

JanvanScorel | 08-10-06 | 20:47

Godzijdank,het linksfascisme is tannende,wanneer het VB de grootse partij is kan je ze trouwens onmogelijk extreem noemen,die mafketels die vinden dat Nederland en Vlaanderen binnen 30 jaar moet verworden tot theocratische moslimstaten stellen het op die manier maar voor hen is het tijd geworden om natedenken over hun eigen totalitaire instelling,Niets is zo verheven om multi-etnisch de islam in west-europa te smoren waar het nog kan,Gefeliciteerd Vlaanderen,Respekt!!!!!!!!!!

JanvanScorel | 08-10-06 | 20:45

suffie63 08-10-06 @ 20:32

Waarop baseer je de uitspraak dat een doorsnee VB'er op deze manier over de grondwet denkt? Het is wat mij betreft enkel een onpartijdige analyse... nummer 1 van de lessen moraal/ethiekreflectie is een onpartijdig beoordelingskader...

PS:
Sturman.net noemde mij een sociaal-egoistische rechtsdragende conservatieveling.. tssk..

Cloggy3 | 08-10-06 | 20:40

@suffie63 08-10-06 @ 20:32
De grondwet is aan een heleboel interpretatie onderhevig. Zo'n 15 jaar terug (gokje) kon een Nederlands politicus worden veroordeeld voor de tekst 'vol is vol'. Zonder dat de wet is veranderd kon 10 jaar later onze vice-premier exact hetzelfde zeggen zonder enig probleem. Het is nu volledig toegestaan.

De grondwet is enorm vaag en spreekt zichzelf op allerlei punten tegen. Die grondwet als een soort goddelijke tekst zien is niet verstandig.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 20:37

EDIT: ik bedoelde eigenlijk: wat een vreselijk LELIJKE mensen. Nu ik VRT1 kijk.

Beloki | 08-10-06 | 20:37

Wat een vreselijke mensen hebben ze bij VB. Alleen al om hun lelijkheid zou ik op de verkiezingen lekker thuis blijven. Zonde dat er geen rechtse partij in Belgie is die op een goede manier hun standpunten kan uiten. Hun mening over integratie ken ik nu wel. Ik wil liever wat meer weten over hun standpunten over de economie.

Voor mij dus geen serieuze partijen is dat nazi-landje.

Beloki | 08-10-06 | 20:36

Belgie? Waar ligt dat?

HenkieTankie | 08-10-06 | 20:34

@ Cloggy3 08-10-06 @ 20:29
Bedankt voor je kraakheldere uitleg van hoe een doorsnee VB`er over een grondwet denkt. Ik kan het niet beter uitleggen.

suffie63 | 08-10-06 | 20:32

@theedrinker 08-10-06 @ 20:17
Zij willen vooral minder ambtenaren omdat zij vinden dat het efficiënter kan. Maar dat is eigenlijk niet de kern van 'een kleinere overheid'. Geert Wilders wil de uitkeringen helemaal niet zo enorm inperken. Maar goed, we kunnen nog lang praten over in hoeverre zij economisch liberaal of socialistisch zijn, dat was niet mijn punt.
Hun politieke boodschap gaat veel meer over veiligheid en aanpak van zaken dan over al dan niet verkleinen van de overheid. Dat is waar het mij eigenlijk om ging.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 20:31

Laat dat belang nu maar eens vier jaar meeregeren, weten we wat het waard is.

Duitse helm | 08-10-06 | 20:29

Mensen hebben niet op Vlaams Blok gestemd, laat dat duidelijk zijn, dus dergelijke aantijgingen aan het adres van Vlaams Belang zijn in mijn ogen van lucht. Zo lang Vlaams Belang nergens voor veroordeeld is is de partij voor de volle 100% rechtsgeldig en dient het uitgedragen gedachtegoed geaccepteerd te worden.
Van een eventuele veroordeling zou ik het politieke belang graag uitgelegd willen zien vanuit een onpartijdig, niet wetgebonden perspectief (de wet is in mijn ogen niets meer dan gestolde moraal, linkse politiek --> linkse moraal --> dito wetgeving enz). Hiermee wil ik niet zeggen dat de politieke (= tijdelijke) kleur van een land vergezeld dient te worden door aanpassing van de wet in dergelijk kader, maar wel dat de linkse decennia die wij hebben meegemaakt geresulteerd hebben in een linksgeorienteerde wetgeving. En aangezien rechts gedachtegoed niet rijmt met dat van linksdragende mensen levert dat volgens mij per definitie een conflictsituatie op wetstechnisch gebied.

Cloggy3 | 08-10-06 | 20:29

@suffie63 08-10-06 @ 20:17
Politieke partijen horen niet verboden te worden. Het is gewoon een schande. Waarmee die partijen ook verbanden hebben en hoe fout de meningen ook zijn. Zeker als zij een enorm groot deel van de burgers vertegenwoordigt, is verbieden een schande.

Als iemand oproept tot moord dan kan ik me wel voorstellen dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt, maar foute ideeën hebben zou geen reden moeten zijn om iemand via de rechter tot zwijgen te dwingen en als politieke tegenstander uit te schakelen.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 20:22

@jim beam`. ik brn ook behootlijk liberaal conservatief en ik ben een sociaal egoist.

superjan | 08-10-06 | 20:21

@ Gripzz @ 19:55

Oh, dus jij hebt liever de situatie zoals Oude Man het beschrijft, met al die corruptie. Zieke geest ben jij zeg!

Ion Susai | 08-10-06 | 20:19

Gekke Gerritje 08-10-06 @ 20:05
"Jij noemt Geert Wilders toch rechts? En Marco Pastors? Beide zijn helemaal niet zo'n voorstander van een kleine overheid. Beide hebben vaak een redelijk socialistiche economische visie."

Geert Wilders en Marco Pastors zijn wel voor kleinere overheid. Geert Wilders wil de helft van de ambtenaren weg en Marco pastors één-derde. Geert Wilders gaat met belastingverlaging veel verder dan de VVD. Geert Wilders is, vergeleken met anderen in de Tweede Kamer, rechts.

theedrinker | 08-10-06 | 20:17

@ Cloggy3 08-10-06 @ 20:11
Vlaams Blok IS veroordeeld, Vlaams Belang volgt binnenkort (bewezen verbanden met extreem rechtse `VZW`s)

suffie63 | 08-10-06 | 20:17

Democartie heerscht... Belgie mag dan dom zijn, maar ze snappen het wel. Waarom zou de mening van deze rechtsgeaarde stemmers minder waard zijn ten opzichte van personen die 'politiek correct' zijn? Is politieke correctheid geen stroming die zichzelf met het uitsluiten / afstoten / demoniseren van niet overeenkomstig gedachtegoed in stand probeert te houden? Ook al stroken de ideeen al lang niet meer met de geldende opvatting van de straat, Jan Modaal, de burgert, hij/zij die zich gepasseerd voelt door deze hooghartige vorm van betutteling. Het is in mijn ogen een schande dat zaken / stromingen die kennelijk zo sterk spelen door de moraalpolitiek worden afgeschilderd als 'abberante politieke stroming' of 'extreem rechts nationaal socialisme', waar zit hem dan nog de kracht van de volksvertegenwoordiging..? Zo lang politieke partijen geen bij wet of geldende (ik herhaal geldende!) moraal verboden of strafbare ideeen uitdragen is het mij om het even of deze ideeen van linker of rechter oorsprong zijn en verdient ieder idee of standpunt een eerlijke discussie waarin open en integer bediscussieerd dient te worden tussen zowel voor- als tegenstanders. Dixit.

Cloggy3 | 08-10-06 | 20:11

Volgens die test ben ik "hoog liberaal" haarlemmerolie.......
Terwijl ik toch zeker weet dat ik een rechts-extremist ben.

Jim Beam | 08-10-06 | 20:09

*Wacht op van Maerlant, Bootehond en Controle.* Kom er maar in!

gevallenverstand | 08-10-06 | 20:08

@bubka 08-10-06 @ 19:54
Je moet het niet zo interpreteren. Linkse Nederlanders vinden dat armere Nederlanders het slecht hebben en zien dat als uitbuiting van mensen met meer geld.
Rechtse Nederlanders zien dat sommigen niet werken en toch geld krijgen en vinden dat profiteren zonder dat men er iets voor doet.

Natuurlijk vinden ook linkse mensen dat misstanden moeten worden aangepakt en rechtse mensen vinden ook dat zwakkeren moeten worden beschermd. Maar als je een gemiddeld 'rechts' persoon in Nederland vraagt wat hij als het grootste probleem ziet, dan is dat anders dan een 'links' persoon.
En in de praktijk is de scheiding natuurlijk nooit zo duidelijk als in theorie.

Jij noemt Geert Wilders toch rechts? En Marco Pastors? Beide zijn helemaal niet zo'n voorstander van een kleine overheid. Beide hebben vaak een redelijk socialistiche economische visie.

Bij links hoort wel vaak veel nivellering oftewel socialisme, maar bij rechts is dit onderwerp gewoon minder bepalend. Er zijn rechtse politici die voor een zeer kleine overheid zijn en er zijn rechtse politici die voor een grote socialistische overheid zijn. Voor rechtse politici is hard optreden tegen criminaliteit, corruptie en profiteurs van belang. Vaak kritisch op immigranten dus, en kritisch op mensen die ten onrechte sociale uitkeringen krijgen en voorstander van hardere straffen. Zie ook de vooral rectse roep om hardere maatregelen tegen TBSers en kinderverkrachters. Dit onderwerp is voor links dan weer minder bepalend. Sommige linkse politici zijn voor een hardere aanpak, sommige tegen.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 20:05

@ Gekke Gerritje 08-10-06 @ 19:49
Dat zijn jouw woorden.
Laat ik me voorzichtig uitdrukken, zelfs de meest gematigden praten rustig over makakken en vuile Oostblokkers die hun job afnemen. Dit krijg ik als Nederlander werkzaam in Antwerpen trouwens ook regelmatig naar m`n hoofd geslingerd. Ik schijt in (en op) Antwerpen als ik daar m`n grote boodschap moet doen, kwestie van grensoverschijdend mestbeleid.

suffie63 | 08-10-06 | 20:05

Als je wil weten hoe (extreem) links of rechts je bent, doe eens deze mini-quiz (ben ff spamhoerrr als de Jorissen het niet erg vinden, het is wel on-topic):
sturman.net/quiz/politiek/index.php?si...

Haarlemmerolie | 08-10-06 | 20:02

oude man 08-10-06 @ 19:31:Het lijkt Nederland wel.Alleen is het hier verboden"eigen volk eerst"te zeggen.

de honden blaffen... | 08-10-06 | 20:01

Suffie 19:45 denk even na dit soort gebeurtenissen heeft altijd een achtergrond ik wil je best een analyse geven hoe dit komt
mensen denken niet van de een op de andere dag o ja ik ga nu links of rechts stemmen mensen wisselen masaal van een partij om dat
ze het gevoel hebben niet serieus genomen te wprden door hun
leiders en ik zal niet raar staan te kijken als het hier ook gebeurd. weet
je hoe dat heet wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.
Ik kan talloze dingen opnoemen waar uit blijkt dat de
ploiticie in europa al jaren niet meer naar het volk luisteren
dus ik zou zeggen politici niet huilen, incasseren!
En de gemiddelde belg racistisch ?vaak genoeg geweest maar weinig van gemerkt!

van de kraats | 08-10-06 | 20:00

@Gripzz; Ha, dat zijn er al twee, het zal een stuk rustiger worden op de ring van Antwerpen...

bubka | 08-10-06 | 19:57

Voortaan maar via Wallonie rijden dan maar. Nazi-land ga ik niet doorheen.

Gripzz | 08-10-06 | 19:55

trouwens, ik ben benieuwd of dedecker nu uit de vld getrapt wordt. lijkt me wel logisch na het slechte resultaat in oostende. kan dedecker mooi naar vlott.

daskapitalist | 08-10-06 | 19:54

@Gekke Gerritje; Maar uitbuiting van wie of wat ook is toch ook een misstand? Buiten dat, volgens mij vind je geen partij die het met jou gestelde punten niet eens is...
Volgens mij, heb er niet voor gestudeerd, okee, is de term rechts hier verbonden aan partijen die zo min mogelijk overheidsbemoeienis willen en is links hier synoniem voor een machtige overheid en een groot sociaal vangnet... Dus is liberaal hier rechts...

bubka | 08-10-06 | 19:54

@suffie63 08-10-06 @ 19:45
Antwerpenaren zijn zuivere racisten? Begrijp je zelf wel hoe onzinnig dat klinkt? Dus een hele stad zit vol met criminelen?

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:49

Het verdriet van Vlaanderen deel twee... Ben benieuwd naar de reactie's uit het buitenland...

bubka | 08-10-06 | 19:47

@bubka 08-10-06 @ 19:41
Ik beschouw liberalisme niet als een teken van linksheid of rechtsheid.
Voor mij betekent links dat je vooral kijkt in termen van 'uitbuiting zwakkeren is slecht; zwakkeren hebben hulp nodig' en rechts vooral in termen van 'corruptie, profiteren en criminaliteit is slecht; men moet misstanden (hard) aanpakken'.
Mijn definitie ligt wat ingewikkelder, maar hier moet je het voor nu mee doen. Liberalisme is dan niet links of rechts. D66 is links-liberaal, de VVD is meer rechts-liberaal.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:47

@ RooKuuU 08-10-06 @ 19:03

Net als jouw moeder?

Ion Susai | 08-10-06 | 19:46

Arm Vlaanderen !
En het argument dat het proteststemmen zijn gaat niet op. De meeste Antwerpenaren zijn gewoon zuivere rascisten, niet alleen de VB stemmers.
Het is de bruine pest die zich verspreid, helaas ook op de werkvloer.
NL stemt ookbinnenkort : [url]http://www.groenvrij.nl[/url]

suffie63 | 08-10-06 | 19:45

@oude man: Juustem. Vergelelen met Belgie is het hier bijna een democratisch paradijs.

Rest In Privacy | 08-10-06 | 19:41

@daskapitalist; Ja, welterusten, volgens een communist zijn er hier ook geen linkse partijen! De VLD is een liberale partij, oftewel een VVD zonder Verdonk, met andere woorden, tot voor kort alhier een rechtse partij: tegen hoge belastingen en tegen veel staatsbemoeienis. Het hele punt tegenwoordig is dat je schijnbaar niet meer meetelt als je ook niet stevige, stoere taal uitslaat over allochtonen... En, inderdaad, dat doet de VLD niet, maar om het dan gelijk extreem links te noemen, kom nou, dat is teveel eer voor Verhofstad...

bubka | 08-10-06 | 19:41

rtl4

daskapitalist | 08-10-06 | 19:41

@ daskapitalist 08-10-06 @ 19:38

Waar haal je dat vandaan?

FreaX | 08-10-06 | 19:40

Opvallend. Nu blijkt dat het Vlaams Belang veel meer winst behaald als verwacht, past een krant als het Laatste Nieuws zijn internet site aan. Tot een half uur geleden ging alles over de verkiezingen. Nu men moet schrijven over de grote winst van het VB doet emn dat niet en houdt men zich bezig met andere futiliteiten met bv problemen van burgemeesters enz.

oude man | 08-10-06 | 19:39

OT:
de roy wil de tweede kamer in?!!!

daskapitalist | 08-10-06 | 19:38

@Shareholder 08-10-06 @ 19:26
Hij is ook net iets anders dan dat ik hem ken. Dat is namelijk ongeveer zo:

Er zijn maar 10 soorten mensen op deze wereld: zij die binair kunnen tellen en zij die dat niet kunnen.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:33

@bubka 08-10-06 @ 19:22
er zijn geen rechtse partijen in belgie.

daskapitalist | 08-10-06 | 19:32

Woon sinds enkele jaren in België. Maak elke dag de corruptie ten top mee waarmee de gevestige partijen zich verrijken. O.a. een burgemeester (Lommel) die ook in onroerend goed handelt, politicie die elkara de goede baantjes toespelen, een gemeente (Balen) waar voor miljoenen het dorpsplein verfraaid wordt met bronzen beelden en de nieuwste lichtkranten maar waar de bewoners geen riolering hebben (geen geld...)
Als je dan ook nog de verkettering meemaakt door de zg politieke correcten (waar ook de media in NL aan meedoet), waar een politieke partij door een (politiek benoemd!) rechter verboden wordt, waar iedereen die het niet met het geritsel eens is direct voor extreemm rechts uitgemaakt wordt... dan is het een en ander niet verwonderlijk....
Grappig is het om te zien dat de afgelopen weken er miljoenen uitgegeven zijn door de gevestigde politieke partijen om alle gemeentes vol te plempen met verkieizngsborden. Nu blijkt dat mensen die borden bvan Spa en VLD in hun tuin hebben staan, toch op de VB stemmen...

oude man | 08-10-06 | 19:31

niet gek gefeliciteerd Vlaams Belang!

sterretje | 08-10-06 | 19:31

Het blijft grappig: jarenlang leg je een cordon sanitaire aan, een dikke peop op de democratie, maar je vergeet dat mensen stemplicht hebben en dus uit protest op de buitengesloten partij gaan stemmen. Hadden ze dat dan echt niet kunnen zien aankomen? In Nederland gaan de echte idioten niet stemmen, omdat ze niet door de regen willen en vooral omdat ze niet willen stemmen. Maar ja, als je ze verplicht...

blikjegrolsch | 08-10-06 | 19:30

@bubka & GGerrit met extreem links verwijst men naar hitler. Al vinden VVD-ers hitler een groot staatsman, het heeft niets met liberalisme te maken. Fuck politics.

Shareholder | 08-10-06 | 19:28

Kartelvorming is in het bedrijfsleven dacht ik internationaal verboden , waarom in die stinkpolitiek dan niet ?
Terecht dat Vlaams Belang wint , die autochtone belgen zijn tenminste veel verstandiger dan ,,wij" domme hollanders !
Zeiken , zeuren afgeven op politiek en moslims , laten we gdvrrrrr de gdvrrrrrrr een voorbeeld nemen aan die ,,stomme" Belgen !
Hier zeikt de ene politicus die precies hetzelfde vertelt de andere af .
De vroegere BVD vind dat prima hoor , lulloos zoals de balkie enb
Bos , Marijnissen en Rutte ook .
Want verdeel en heers !
Ook de uitkomst voor ,,onze" volgende verkiezingen staan al vast hoor , nou mag woutertje weer een paar jaar ,,de big boss " zijn !
Wanneer krijgen wij en ook de Belgen nu eens ,,echte Democratie ( Referendum ) ??
Kost een zooitje van die witte boorden zakkenvullede politici hun baantje , dus nooit !!!

opa tokkie | 08-10-06 | 19:28

bubka 08-10-06 @ 19:18
"@Gekke Gerritje; Ja, als jij de VLD extreem links noemt, hoor je inderdaad in het kamp van gekke Flipje..."

Werkelijk, nog zonder dat je ook maar iets van mijn politieke opvattingen kent? Als Filip Dewinter zo'n brede politieke stroming vertegenwoordigt, dan zie ik daar geen probleem mee. (Maar waarschijnlijk past Filip Dewinter helemaal niet bij mij.)

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:27

@bubka 08-10-06 @ 18:24
deze enge redenatie van jou houdt in dat jij jezelf superieur acht aan veel anderen, dat is niet o.k., voor types als jij is geen plaats in een democratie probeer het elders, toedeledokie...

Het nos journaal zal inderdaad wel veel linkse demagogie laten horen, ik kijk daarom maar naar het rtl-nieuws.

Onderbuik | 08-10-06 | 19:26

@gekke gerrit, die mop bij uitstek belgenmop. Zeau staat tenminste in de techno-bijlage van de Viva van afgelopen week. I do not kid you.

Shareholder | 08-10-06 | 19:26

Hoe erg kan het worden dat ik als trouw GL stemmer sympathie voor de Winter begin te krijgen? De vlaamse politiek diskwalificeerd als geheel, maar what is new about that?

spooky | 08-10-06 | 19:25

daskapitalist; wat noemen jullie dan gematigd links? de nsdap? En wat is bij jou dan een rechtse partij? Laat maar, ik wil het niet eens weten...

bubka | 08-10-06 | 19:22

de honden blaffen... 08-10-06 @ 19:17
"Tot voor kort was het hier verboden de woorden"vol is vol"uit te spreken.Nu is"eigen volk eerst"verboten"
Dat hoorde ik ze gisteren ook zeggen. Ik wist niet dat het zo erg is hier.
Wat betreft vrijheid van meningsuiting kunnen we hier in Europa veel leren van de Verenigde Staten.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:21

Tja met de uitslag kun je het eens zijn of niet maar wat verklaard die ruk
naar rechts?is dat niet wat de gevestigde orde in belgie zich moet afvragen?
in plaats van te roepen dat het vlaams belang een slechte partij is
want als er een alternatief als dat bevredigend is voor de achterban
gebeurd dit niet mensen zullen namelijk niet snel van partij wisselen
als ze het gevoel hebben door hun partij vertegenwoordigd te worden

van de kraats | 08-10-06 | 19:21

@bubka 08-10-06 @ 19:18
de vld is idd extreem links.

daskapitalist | 08-10-06 | 19:20

@Gekke Gerritje; Ja, als jij de VLD extreem links noemt, hoor je inderdaad in het kamp van gekke Flipje...

bubka | 08-10-06 | 19:18

@Shareholder 08-10-06 @ 19:11
Dat is niet echt een Belgenmop, meer een computernerd-mop.

@superjan 08-10-06 @ 19:11
Ik heb geen medelijden met hem. Hij is meer een groenlinksert dan een VVDer. Had ie zich maar bij de goede partij moeten aansluiten. En na de enorme nederlaag in 2002 zou hij al helemaal moeten ophouden met spreken uit naam van de VVD.
(Ik weet wel dat ongeveer de helft van de VVD-leden links-liberalen zijn en dat hij daar redelijk bij past, maar hij vertegenwoordigt slechts een heel klein deel van de VVD-kiezer.)
Hij had gewoon net als Ad Melkert moeten emigreren.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:17

Gekke Gerritje 08-10-06 @ 19:00:Wat dacht je van Nederland?Tot voor kort was het hier verboden de woorden"vol is vol"uit te spreken.Nu is"eigen volk eerst"verboten,en dat in een land waar altijd gehamerd word op de vrijheid van meningsuiting.

de honden blaffen... | 08-10-06 | 19:17

@superjan; GS blijft heus wel rechts, hoor! Met een baas als televaag heb je weinig anders te kiezen... En over onze media, ik kan de tv niet aandoen of ik kijk tegen een peroxidewolk aan...

bubka | 08-10-06 | 19:16

Nou boeiend allemaal, die Belgische politiek.
Zullen we het over onze hockeymeisjes hebben? Die zijn toch maar fijn wereldkampioen geworden. Daar kan Marco van Basten nog een puntje aan zuigen.

koerbagh | 08-10-06 | 19:13

Gekke Gerritje 08-10-06 @ 19:00

Probleem is dat net als in NL de linkse politieke kerk alles wat niet met hun meepraat wil verbieden, demoniseren of op zijn minst monddood te maken.
Dat noemt links namelijk "Democratie"
-
Ist verboten op etwas anders dan Links te stemmen, jawohl herr Übersocialist !
Links en Nazi lijken in bepaalde delen heel erg op elkaar
Ook de Nazies vermoordden iedereen die niet voor hun was.

Moi | 08-10-06 | 19:12

@gekke gerritje> die arme Dijkstal moet zo'n beetje de meest uitgekotste VVD er van het land zijn.

superjan | 08-10-06 | 19:11

zo, krijgt dedecker toch gelijk.

daskapitalist | 08-10-06 | 19:11

Het 'cordonne sanitaire' is een zoveelste voorbeeld dat democratie nooit werkt.
Qua typische Belgenmop: Eigenlijk zijn er maar 3 soorten mensen; zij die kunnen tellen en zij die dat niet kunnen.

Shareholder | 08-10-06 | 19:11

DIE vieze VUILE kudt van een yves le therme zegt gewoon keihard op TV dat de Media het vlaams belang eens lekker moeten doodzwijgen. Wat een varken.

superjan | 08-10-06 | 19:11

superjan 08-10-06 @ 19:02
"Die belgische VVD doet het niet zo goed trouwens."

Is dat de VLD? Van Verhofstadt? Die vent is overduidelijk extreem links. Dat valt niet te vergelijken met de Nederlandse VVD. Misschien nog een klein beetje met Hans Dijkstal.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:10

@gainsbarre> slim inderdaad.

superjan | 08-10-06 | 19:08

@Superjan: Flip geen domme jongen, nee inderdaad, je omringen met ex-Missen met lege hoofdjes en volle bloesjes, uitermate verstandig. het oog wil ook wat, die extreemlelijk penzenbende die normaal rond Flipke hangt, daar zou ik ook geen goesting van overhouden. en met die Missen is de afschaffing van btw op handtasjes, makeup en parfum in Belgie in nabij!

Gainsbarre | 08-10-06 | 19:07

@gekke gerritje> heel scherp, dat is precies wat er gebeurt. Ik hoop dat GS straight blijft.

superjan | 08-10-06 | 19:07

@superjan 08-10-06 @ 18:57
Ja, de Nederlandse media zijn ook heel ernstig. Maar men heeft hier wel een andere tactiek.
Men heeft hier goed geleerd van de opkomst van Pim Fortuyn. Tegenstanders worden hier nu eerst doodgeknuffeld en dan genegeerd.

Verder probeert men niet meer te beïnvloeden door de keuze van personen die ze zendtijd geven maar vooral door de aandacht per onderwerp.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:06

Is ook nooit goed, Finnen deugen niet, nationalisten deugen niet, wat willen we nou met z'n allen

krommeteen | 08-10-06 | 19:05

Filip is lelijk!

RooKuuU | 08-10-06 | 19:03

@gainsbarre> nou ja Flip heeft 13 verkiezingen lang kunnen bouwen aan zijn ploeg. T is geen domme jongen.
Pin moest alles alleen doen en instant. Dat kan niet. Maar Flip gaat het goed doen hoor.

superjan | 08-10-06 | 19:03

Die belgische VVD doet het niet zo goed trouwens.

superjan | 08-10-06 | 19:02

lijkt me heerlijk om Flipke, zijn rechterarmzwaaiers en zijn MILFs aan de macht te zien, die maken er een nog grotere kankertyfusteringbende van dan de LPF hier. Pintje d'r bij, zakske patatten, en maar lachen.

Gainsbarre | 08-10-06 | 19:01

België is echt een bananenrepubliek.

Stemcomputers met floppies die worden rondgestuurd. Ik ken het systeem niet, maar wat ik zag leek me extreem fraudegevoelig. Een verplichting te gaan stemmen.

De kiezer volledig negeren zodat zij gedwongen wordt massaal op een vrij extreme partij te stemmen. (Die tegenwoordig niet eens zo extreem meer is.)

Een premier die uit verkiezingsoverwegingen een bepaalde groep criminelen laat oppakken net voor de verkiezingen.

Overduidelijk partijdige media. Nog veel duidelijker dan in Nederland.

Eén van de grootste politieke partijen door de rechter laten verbieden.

Gisteren was één of andere mafkees uit Antwerpen te gast in Nova die sprak voor de voorstanders van het cordon. Hij kwam vertellen dat de Vlaamse jeugd de meest racistische jeugd in Europa is. Hoe ziek moet je zijn als je je eigen jeugd als één grote groep criminelen ziet?

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 19:00

4 mannen, en 4 vrouwen, zitten in het stijlloos stamcafe‚. Joris: Jongens, ik ken nog een goede Belgenmop. Een van de mannen: Sorry, maar ik ben een Belg.
Waarop Joris antwoord: geeft niet ik vertel hem wel 2 keer.
-
@superjan, ik zie als enig positief iets de heerlijke bieren die ze wel weten te maken. Ach ja, iemand met het Downsyndroom weet ook beter kaarsen te maken dan ikke.
www.belgourmet.be/nl/bieren/index.php

Verdwaalde T | 08-10-06 | 18:59

Heb je trouwens niets beters te doen dan op spelfoutjes te letten ?

krommeteen | 08-10-06 | 18:58

@iedereen
sorry voor die belachelijk slechte spelling.

@gekke gerritje> zie je hoe de media in Nederland van GW een one issue idioot willen maken?
Zie je hoe PVV in de staatsmedia peilingen structureel 3-4 zetels onder de andere peilingen scoort?
Zie je hoe Geert structureel gemeden wordt en idioten als maorijnissen en Hasema overal op mogen draven?
T is een echte schande.

superjan | 08-10-06 | 18:57

@Beljou
Zo te zien ben jij goed op de hoogte.Ik google wel maar op andere onderwerpen zou je ook vaker moeten doen.Is je vrouw ook tevreden tenminste als er op deze aarde iemand te vinden is die met zo,n loser als jij wil samen wonen.

Maximus | 08-10-06 | 18:56

De oplossing, werd door Bromsnor geweigerd, vandaar nu mijn milde commentaar

krommeteen | 08-10-06 | 18:55

@ bubka - En dan eerst even het front national een handje geven zeker? Ook daar hebben ze een extreem rechtse partij

Mammon | 08-10-06 | 18:55

@ion>zeker, zeker, maar ons Philip heeft enkele jaren geledne nogf gesproken op bijeenkomsten van ex ss ers.
Ik vind het best goed dat ze het nu moeten gaan bewijzen. Maar hun achtregrond vind ik heel erg eng.

Die domme domme kudtlinksen hebben de pleuris over zich afgeroepen door hun cordonnetje. dat is dan weer erg lachen.

superjan | 08-10-06 | 18:53

@ bwahaha

zeg, leg eens uit wat het VB met de Turkse genocide te maken heeft?

Ion Susai | 08-10-06 | 18:52

@Maximus
Moeilijk he, googlen? http://www.vlaamsbelang.org/index.php?p=21

Jhr. K. Beljou | 08-10-06 | 18:51

Ik was zojuist een tijdje naar België 1 aan het kijken. Daar is men bezig de uitslag te geven. Het VB haalt in bijna elke gemeente sterke winst en is tweede of derde partij.

Ik heb een heleboel interviews met politici gezien. Maar geen enkele VB politicus. Niet eens in de gemeenten waar zij het grootste zijn.
Het cordon sanitaire schijnt ook voor de publieke televisie te gelden.

Gekke Gerritje | 08-10-06 | 18:50

@ superjan

tja, er zijn wel erg veel dingen die links met twijfelachtige zaken hadden. Neem bv een Marijnissen die vroeger enthausiast met het reaude boekje van Mao zwaaide, en de Telebraaf, volgens mij was die in de oorlog ook goed fout :).

Ion Susai | 08-10-06 | 18:50

@krommeteen
Moeilijk he, spellen? De Belgen schrijven het trouwens als Dewinter.

Jhr. K. Beljou | 08-10-06 | 18:49

Beste Dr.Faustus
Wat brengt zo,n partij behalve dat ze alle allochtonen eruit willen hebben??
En dan???
Alle Joden aan de macht??? Faustus was dat niet ook ........

Maximus | 08-10-06 | 18:49

@krommeteen> kom dr eens in, wat vind jij nou van t vlaams blok?

superjan | 08-10-06 | 18:48

Alsof in België politiek helpt.
Ga er vanuit van niet... maarja... kinderspelletjes daar

*MoiAapJ* | 08-10-06 | 18:47

Hoezo democratie, goeie partij van de Winter, wordt compleet gefrustreerd
door die zgn fatsoensrakkers. Deaud aan al die gasten

krommeteen | 08-10-06 | 18:45

Misschien is het wel zo dat het cordon averechts gewerkt heeft, maar, aan de andere kant, welke fatsoenlijke politicus wil met een partij samenwerken die toch echt voortkomt uit het nationaal-socialisme? moeilijk verhaal...
Aan de andere kant heeft het hier wel gewerkt met de l.p.f., in de peilingen stabiel op nul zetels en de erfopvolgers hooguit vijf... wat is wijsheid?

bubka | 08-10-06 | 18:44

@ Verdwaalde T 08-10-06 @ 18:40

En humor hebben ze ook... En de cabaretiers zijn daar niet van: links lullen, rechts vullen.

FreaX | 08-10-06 | 18:44

geen hockey?

Antonnn | 08-10-06 | 18:43

Hoezo democratie, goeie partij van de Winter, wrodt compleet gefrustreerd
door de zgn fatsoensrakkers. Deaud aan al die gasten

krommeteen | 08-10-06 | 18:43

Gossie, dit is balen voor veest

Jan Passant | 08-10-06 | 18:43

Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

Dr. Faustus | 08-10-06 | 18:42

Hoezo democratie, goeie partij van de Winter, wrodt compleet gefrustreed door de zgn fatsoensrakkers. Deaud aan al die gasten

krommeteen | 08-10-06 | 18:42

Tijd voor een staatgreep slinkse kerk?

AllahOGaybar | 08-10-06 | 18:41

@verdwaalde> ja maar tartaarsaus maken kunnen ze !

superjan | 08-10-06 | 18:41

Helemaal mee eens, superjan. Ons soort zou verboden moeten worden. Evengoed blijven Belgen dom!

Verdwaalde T | 08-10-06 | 18:40

@jeremia> dat wordt erg interessant. ben zo benieuwd naar de uislag antwerpen stad.

superjan | 08-10-06 | 18:39

Zoals ik begrepen heb zullen de gevestigde Belgische partijen het cordon handhaven en de VB stemmers als hersenloze racisten blijven wegzetten. Ze zullen wel weer via de rechter proberen om de partij te verbieden. Al dat lukt dan zullen ze onder een andere naam weer terug komt. En zo zal de club van Filip de Winter sterker en sterker worden en de haat van de gewone vlaming zich gaan verdiepen naar de gevestigde politiek. Kijk naar België en zie hoe dodelijk het is voor een land als het decennia gegijzeld is geweest door politiek correcte schurken.

Jeremia | 08-10-06 | 18:38

Waar staat dat er een is dood gegaan ?

harry de leipe | 08-10-06 | 18:37

@bwahaha> eens. Dat gedoe rondom Turkije/armenie is enorm zinloos gehype en gelul.

superjan | 08-10-06 | 18:37

Blift een gevaarlijke partij dat Vlaams Blok.

mavaros | 08-10-06 | 18:36

@verdwaalde T> die vlamingen zijn zo gek nog niet. Ik zou dr zo gaan wonen.
beschaafd, bourgondisch, hoffelijk. Beter dan ons soort moerasdeltabewoners.

superjan | 08-10-06 | 18:35

Typisch in West-Europa ;)...
Maar wel op Turkiye letten he. Holocaust ofzo!

bwahaha | 08-10-06 | 18:35

die jongens hebben nu eenmaal geen pvnd, hoewel Dutroux een uitstekende partijleider geweest zou zijn. En je moet toch ergens op stemmen.

jan-lul-de-behanger | 08-10-06 | 18:35

Ook zwaar hilarisch met die stemcomputers natuurlijk. Achterlijk kudtland met hun twee talen! Er moest Nederlandse software aan tte pas komen om de boel te redden. Domme Belgen kunnen ook niets goed doen. Bier maken, ok.

Verdwaalde T | 08-10-06 | 18:34

Ion susai ik zou meejuichen als deze partij niet zijn roots had in de club van delgrelle
t is echt ontsproten uit een nazi achtergrond. Dat gaat mij veel te ver. Wel is t duidelijk dat cordons absoluut niet helpen.

superjan | 08-10-06 | 18:32

@bubka
En dat terwijl het VB tegen de stemplicht is!

Jhr. K. Beljou | 08-10-06 | 18:30

Go Vlaams Belang!

Ion Susai | 08-10-06 | 18:30

Jeetje, en dat in je achtertuin.

DOM VOLK | 08-10-06 | 18:30

@Jhr. K. Beljou
zo begon het in duitsland ook.

man in the middle | 08-10-06 | 18:28

als de liberalen zich als communisten gedragen, moet je niet vreemd staan te kijken als de nationaal-socialisten er met de winst vandoor gaan.

daskapitalist | 08-10-06 | 18:28

als 2/3 van het volk hat wil, (50.001 % van de stemmers).

frozenhenk | 08-10-06 | 18:26

t is leutig op het allemaal te volgen op brt 1

zo dan zien we eens wat er gebeurt... zo'n cordon sanitaire kan uiteindelijk tamelijk averechts werken.

superjan | 08-10-06 | 18:26

@bubka
Inderdaad, protest stemmen zijn nooit nuttig...

da wizard | 08-10-06 | 18:26

En voortaan via Wallonie richting Frankrijk...

bubka | 08-10-06 | 18:26

De geest is al wat langer uit de fles in Belgie dan in Nederland.
Het populisme viert hoogtij en de beschaving houdt op daar waar het eigenbelang prevaleert boven het groepsbelang.
Over een paar jaar zie je hier dezelfde beelden en wordt het echt tijd om te emigreren.

3 Wise Men | 08-10-06 | 18:25

Les één; nooit, maar dan ook nooit hier meer een stemplicht invoeren, elke tokkie of lutser gaat dan ook zonder een fortuinmanie stemmen, gevolg; zie hierboven...

bubka | 08-10-06 | 18:24

dramaa

Caano | 08-10-06 | 18:23

't Is toch bezopen dat je alle andere partijen zich verenigd hebben in een monsterverbond tegen het Vlaams Belang? Je kan alleen nog maar kiezen tussen de anti's en het Vlaams Belang. En dan nog raar opkijken als ze de verkiezingen winnen.

Jhr. K. Beljou | 08-10-06 | 18:23

Er schijn niemand na te denken waarom een partij sl dit ineens naar boven komt ?
Misschien iets te maken met jarenlange positieve discriminatie van allochtonen ten nadele van autochonen ?
-
Zolang we hier ook die positieve discriminatie hebben is het een kwestie van tijd dat het hier ook gebeurt.

Moi | 08-10-06 | 18:22

Nos: Blaat blaat VB = extreem rechts Blaat Blaat

Hakbarrr | 08-10-06 | 18:21

Een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als je de democratie niet respecteert en je denkt het met de gevestigde partijen onderling wel even te regelen.

die hofstadtgruppe | 08-10-06 | 18:20

Joepie de poepie! Des te langer de schutkring blijft bestaan, des te meer stemmen voor het Vlaams Belang.

Jhr. K. Beljou | 08-10-06 | 18:20

Mooi, straks allemaal naar het NOS Journaal kijken hoe deze partij weer in de stront getrapt wordt.

QuidProQuo | 08-10-06 | 18:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl