achtergrond

Geenstijl

StarF*cker doet Mabel

Zoals inmiddels een traditie, stuurt StarF*cker zijn weekend-column door vanaf vijandelijk grondgebied: dit keer vanuit het Oostenrijkse Inzell. Slachtoffer is dit keer uiteraard de voormalige toekomstige reserve-koningin Mabel Wisse Smit. "Als de speurneuzen van de AIVD hun taak serieus hadden genomen, had in iedere Gooise horecagelegenheid uitgebreid informatie verkregen kunnen worden over het overambitieuze hockeytrutje en haar connecties in de wereld van het grote geld."




De leugens van Mabel
Er zijn leugens, die proef je als goede wijn: eerst op je tong, zelfs hier in het druilerige Inzell. Wat heeft golddigger Mabel Wisse Smit zichzelf voor schut gezet door premier Balkenende en Hare Majesteit maar wat op de mouw te spelden. Haar 'oppervlakkige'relatie met maffiabaas Klaas Bruinsma was in de Gooise kroegen allang geen nieuws meer. Aldaar stond ze bekend als de dame die bij mannen eerst de geur van geld en macht opsnoof en dan kwispelstaartend aan kwam lopen.

Bij Mabel Wisse Smit en soortgenoten erotiseert macht - gekoppeld aan geld - en dus zal ze soppend Paleis Huis ten Bosch hebben betreden om haar opwachting te maken als toegevoegd lid van de koninklijke familie. Het blonde maffialiefje slaagde er zelfs in om de immer kritische, cynische en zure majesteit om haar deftige vingertjes te winden. Als de speurneuzen van de AIVD hun taak serieus hadden genomen, had in iedere Gooise horecagelegenheid uitgebreid informatie verkregen kunnen worden over het overambitieuze hockeytrutje en haar connecties in de wereld van het grote geld.

De AIVD'ers hadden op GeenStijl al maanden geleden kunnen lezen over haar escapades in Sarajevo, alwaar ze grote bekendheid genoot als het liefje van de in opspraak geraakte oud-minister Mohammed Sacirbey en als 'queen of the night' in de schemerwereld van geld en macht. Hare Majesteit meende een aantal jaren geleden tijdens een bijeenkomst met hoofdredacteuren fijntjes op te moeten merken dat in de media "de leugen regeert".

De waarheid is anders. In naam der Koningin is het liegen en draaien tot kunst verheven. Als Peter R. de Vries het geleuter van Mabel W. S. niet had doorgeprikt, hadden de hofnarren van de Rijks Leugen Dienst nog steeds geroepen dat ze 'een oppervlakkige' kennis van Bruinsma was.

De Gay Krant en Panorama onthullen de seksuele escapades van een topambtenaar met veel te jonge jongetjes. Hoewel het verhaal in Den Haag een wijdverspreid publiek geheim is, zegt de verantwoordelijke dienaar van de kroon Donner, minister van justitie: "Schande! Het verhaal is onjuist."

Nederlanders worden zich gelukkig steeds bewuster van dit soort gedraai en daarom floppen televisieprogramma's als Sterrenbeurs. We hebben dergelijk gelieg steeds sneller door.

Daarom, beste lezers, was voor mij het hoogtepunt van de week toch wel dat de oplichters van de horeca - alleen al in Amsterdam - dertig procent minder omzet draaien. Tja, dat krijg je ervan als je de gulden één op één wisselt voor de euro. Als je de domste en blondste meisjes in de bediening zet. Als je elke vorm van service afschaft. Als je de maffia uitdagend als portier aan de deur zet. Als je alleen voor je imago honderden mensen uren voor je deur laat kleumen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Lieve A. Vandaag even geen loveletter. Nu staat het landsbelang voorop. Ik neem aan dat je ook in Amman wel hebt gevolgd hoe Hare Majesteit en premier Balkenende door een maffialiefje zijn verneukt. Ik ben blij met jou. Bij jou gaat het niet om geld en macht, anders zou je deze arme schrijver niet met zoveel liefde overgieten. Godzijdank.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.