Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Amerika kiest voor supervliegtuig

Echt iedereen heeft al zo'n F-22 hoor!De kogel is door de kerk. Terwijl in Nederland net besloten is om door te gaan met de JSF, is in Amerika besloten om de F-22 Raptor als cool nextgen speelgoed te gaan gebruiken. Dat ding is in 3 seconden rond de aardbol en doet een retourtje Mars op een volle tank. Superbakkie van maar 130 miljoen per stuk. Voor een goede kijk op de zaak: Deze F-22 heeft een debiel, achterlijk, doof- en blindgeboren broertje. Dat is de Joint Strike Fighter. Natuurlijk wil iedereen wel vliegen met een echte F-22, maar dat gaat nu eenmaal niet. Daarom staat hieronder de meest realistische flightsim die we konden vinden. Succes en prettig weekeinde.

Reaguursels

Inloggen

Leuk spelletje, goed speelbaar. Heb stage 1 effe uitgespeeld.

poktor | 30-09-06 | 23:14

rokuuuu kom er maar in.......................

ja man | 30-09-06 | 19:57

JSF is maar een tussen oplossing hierna gaan we over op onbemande vliegtuigen waarmee elke pukkelige nerd vanuit een bunker op de veluwe op taliban jacht kan gaan.

petjesman | 30-09-06 | 09:12

@Lekker Belangrijk,

Ik hoop dat je minstens een type rating hebt op een 737 of groter en een graad in aerodynamica anders is je hele stukje gewoon maar wat Fanboi achtig gezeik dat nergens over gaat. Ik hoor zoveel nerdo's klagen over de Flight Models in FS2004 die toch wel o zo verschrikkelijk onrealistisch zijn, uiteindelijk hebben de nerdo's 0 uren echte stick time en ik als piloot met toch wel enige ervaring vind het allemaal zon ramp nog niet. Tuurlijk is het geen vervanger voor echte simulatoren of vlieguren maar het helpt wel bij navigatietraining, procedures en bij RT kan een netwerk als IVAO ook best handig zijn om wat routine er in te houden als je een tijdje niet echt de lucht in kan. Die JSF is dan een lelijk ding maar de F-16's zijn gewoon oud en op, we moeten toch iets kopen om ze mee te vervangen want eindeloos opwaarderen is na een poos gewoon niet meer veilig.

supah | 30-09-06 | 08:48

@Repperdeklepklepklep 30-09-06 @ 00:50
.
Wow hé, lees je columns graag, maar hier ga je grandioos de mist in....
Wat zegt het dat Bush en Donner gevoel voor humor hebben, en for that matter, dat Schiklgruber van honden hield en vegetariër was, en waarschijnlijk ook wel es lachte.
En breek me de bek niet open over Balkenende, ik zie een gristenfundamentalist die veroordeeld zou moeten worden voor een oorlogsmisdaad (een op leugens gebaseerde invasie van Irak).
.
Relativeren is vaak een goede eigenschap, maar je kunt ook alles doodrelativeren...
Kortom, zwakke column Rep!
.
@Jane Doe 30-09-06 @ 01:18
So what... toeval bestaat toch niet?
.

anarchez | 30-09-06 | 04:51

Raptor rules!

Simon Says | 30-09-06 | 03:54

Dat kut spel doet het NIET.

monaco | 30-09-06 | 01:28

@Repperdeklepetc. 00:50
Iklees je "columns" met graagte; blijf doen wat je doet hier.
Het is wel een prettig tegenwicht voor de oneliners.
Ben je tijdelijk in NY?
Ondergetekende is permanent resident:)
Nog wat info met een knipoog voor je:
-
Many will recall that on July 8, 1947, witnesses claim an unidentified
object with five aliens aboard crashed on a sheep and cattle ranch just
outside Roswell, New Mexico. Their were even rumors at the time that these
extra-terrestrials had contact with local citizens.

This is a well known incident that many say has long been covered up by the
US Air Force and the federal government.

However, you may well NOT know is that in the month of March 1948, exactly
nine months after that historic day, Albert Gore, Jr.; Hillary Rodham; John
Kerry; William Clinton; Howard Dean; Nancy Pelosi; Dianne Feinstein;
Charles E. Schumer; and Barbara Boxer were all born.

Jane Doe | 30-09-06 | 01:18

@Jane Doe
Ik zie het niet zo somber in. Een beetje zwartwit stellingen nemen en overdrijven in een stukje opinie hoort erbij. Bush vind ik op zich een sympathieke man met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Z'n conservatieve houding zie ik vooral als een stukje toneelspel voor de achterban. Ik raad iedereen aan de filmdocu 'journeys with George' van Pelosi te bekijken. Balkenende vind ik stiekum helemaal geen zwartkousige dominee met een rare agenda die persee weg zou moeten. Het is een heel geschikte kerel met brede capaciteiten die echt wel weet wat er te koop is in de wereld. Hij heeft ook niet voor niets een bliksemcarriere gemaakt in een leeuwenhol tijdens heel turbulente tijden. En dan bedoel ik het werk wat pas begon nadat hij geintroduceerd werd. Daar heb ik respect voor, ook al heeft CDA niet m'n kleur en kunnen sommige 'normen en waarden' me gestolen worden. We hoeven het niet over alles eens te zijn in 0031.
'
Wat betreft Donner, niet mijn smaak qua politiek maar wel een consequente en integere man die knopen durfde door te hakken. Als z'n collega's het hebben over z'n droge humor dan geloof ik dat meteen. Nederland vind ik ook geen enge afluisterstaat waar alleen naar regeltjes wordt gekeken, zit ook niet in onze aard. We gaan gauw roepen dat dingen niet eerlijk zijn, lachen we weer een keer. En ach, verder zijn er genoeg mensen in de politiek en samenleving om oogjes in het zeil te houden.
'
Maar dat klinkt allemaal zo saai. Zeker bij serieuze onderwerpen. Of het gaat om vrijheid van meningsuiting, ziekenzorg/ouderenzorg, kinderen/jeugd, democratische inspraak, wetgeving of internationale betrekkingen. Dan mag je best fel kritisch zijn. Zeker als dingen totaal tegen je gevoel en verstand in gaan en mensen/kinderen worden geslachtofferd.
'
Hoe dan ook, die soep wordt dus niet helemaal zo heet gegeten. En die frietjes in NY blijven gewoon bestaan. Al komen ze uit een heteluchtoven. Prima, overgewicht is een groot probleem in de US. Al zal dat meer liggen aan de vele suikers, de enorme porties en veel te weinig beweging.
'
@Don Quichote 29-09-06 @ 19:31
Thnx. In de echte wereld worden stukken herschreven, hier is het vechten tegen de windmolens. Van Jole zei het vanavond nog, mensen hier weten geen maat te houden.

Repperdeklepklepklep | 30-09-06 | 00:50

En ach met hier en daar wat plamuur en een nieuw behangetje kunnen onze f16's nog jaren mee.

LordBathory | 29-09-06 | 23:38

HA HA HA Nederland met f22's ? Koren op de molen van justitie. "De criminele piloot haalde het in zijn hoofd om een vliegtuig neer te schieten zonder de gewelds instructie volgens art. bla bla in acht te nemen, tevens was niet duidelijk of het desbetreffende vliegtuig een gevaar voor de veiligheid kon opleveren!" Cesnaatjes zijn goed genoeg voor het Neerlands leger!

LordBathory | 29-09-06 | 23:35

Aaah flightsim! doe ik even losgaan;

Er is maar een flightsim die echt de moeite waard is en dat Bruce Artwick's laatste versie van Flightsimulator 5.1 (MS-DOS), uitgegeven door Microsoft. Graphics waren toen misschien niet top of the notch, maar de flightdynamics engine daarintegen was ongehoord accuraat, fantastisch snel en ook nog eens te tunen met diverse add-ons.

Alle populaire bedienings hardware zoals joysticks, vliegstuurtjes en voetenpedalen werden ondersteund. Bovendien was het programma zo ingericht dat iedereen met een beetje verstand van zaken en doorzettingsvermogen nieuwe scenery, panels, vliegtuigen, ATC radar en avionics software kon toevoegen.

De internationale flightsim scene groeide als kool, mede door de ontsluiting van Internet voor het brede publiek en binnen no-time was de Flightsim community verreweg de grootste en fanatiekste e-community binnen providers als CompuServe en AOL.
Steeds meer piloten, gepensioneerde ATC-ers, marineluchtvaart, luchtmachtmensen, techneuten en jonge enthousiastelingen raakten in de ban van het real time, as real as it gets, vliegen op een computernetwerk.

Internationale sessies op tentoonstellingen, in musea, op open dagen en luchtshows werden razend populair en bezocht door duizenden bezoekers en dus al snel gesponsord door overheden en bedrijven zoals de RAF, Kon.Luchtmacht, Boeing, KLM, Thrustmaster, HCC, CompuServe, etc, en ... Microsoft.

Het flightsim programma kende daarintegen 3 nadelen; Ten eerste ondersteunde het geen vliegsnelheden boven Mach1, ten tweede waren de add-ons zo realistisch dat alleen gebruikers met een behoorlijke ervaring en kennis van zaken zware verkeersvliegtuigen en historische kisten konden navigeren, vliegen en landen en ten derde waren de 10 graphic files die het grafische uiterlijk van het vliegtuig bevatten beperkt tot 67K elk. Dit was gedaan om de multi-player frame rate (aantal beeldjes per sec.) acceptabel te houden.

Uiteraard werden de echte die-hards geenzins gehinderd door deze beperkingen, integendeel, zij waren eerder aangenaam gecharmeerd; De Mach1 beperking zorgde ervoor dat arcade -en andere- "instant shoot 'n kill" freaks nooit geinteresseerd werden, het vereiste gebruik van echte manuals, authentieke checklisten, jeppesen route kaarten en realtime simulation hielden wannabees op afstand en geen enkele flightsim piloot hield zich op de eerste plaats bezig met de buitenkant van zijn kist. Als dat ding maar vloog zoals in het "eggie".

Op opendagen bij o.a. British Airways en de KLM was de reality graad inmiddels zo hoog dat slechts een afwijking werd gevonden van 900 kg kerosine bij de landing op een intake van totaal 121.700 kg op een
747-400 vlucht van HongKong naar Amsterdam. De simulatie maakte gebruik van dezelfde route, payload en weersomstandigheden als tijdens de echte vlucht.
Landingsimulaties voor HongKong's Kai-Tak Airport (destijds een van de moeilijkste landingsprocedures ter wereld, -vliegveld is inmiddels gesloten) waren zo levensecht dat alleen ervaren piloten er mee uit de voeten konden.

Op een opendag van de KLM voor vliegend personeel en aanverwanten viel menig meesmuilend (beginnend) piloot door de mand op het moment dat hij de KaiTak approach nu eens zelf mocht doen.
Slechts de ervaren en getrainde kerels lieten zich niet verrassen. Complimenten en enthousiasme van hen alom.

Omstreeks 1998 was de flightsim markt een enorme hype en gingen er miljoenen dollars in om, zowel in het basispacket als in de diverse (commerciele) add-ons.
Microsoft vond het welletjes. Bill Gates kocht z'n oude studievriend en metgezel Artwick uit met een "offer
he couldn't refuse". 16 medewerkers van Bruce Artwick Organization (BAO) gingen over naar de campus in Seattle en de deal "was sealed". Hetzelfde gebeurde eerder met de internet browser "Mosiac", eveneens ontwikkeld en afkomstig vanuit de university of Illinois, Urbana-Champaign (nu IE).

Wat er daarna gebeurde? U raadt het al, programma op slot, add-ons waren alleen mogelijk in de GUI onder
commerciele voorwaarden, een loodzware GUI bovendien, die je enkel nog kon draaien met de laatste Intel
processor, veel intern geheugen en de meest ge-avanceerde video kaart.
En dan nog stokte je beeld aan alle kanten, zeker als je medespeler met een vliegtuigje van 64 Mb!! op de
proppen kwam in Multi Player.

De flight-dynamics engine (de core van een echt goede flightsim) werd dermate uitgekleed en vereenvoudigd
zodat iedere jan lul er met het grootste gemak de gekste dingen er mee uit kon halen;
"Ik kan hem zo de twin towers in jassen!!, kijk dan die graphics!! je ziet zelfs de flaps van die kist bewegen en
check die mensen achter hun bureau op de 85ste etage.

De Microsoft - Intel golden hand shake. Pakket 3 x duurder, oogt glossy maar inhoudelijk shit, weg community
weg bevlogenheid, weg kwaliteit. Wat nu nog rest is een sporadische discussie of een 747 130 raampjes telt of niet in flightsim. Who the fuck cares!!

Lekker Belangrijk© | 29-09-06 | 23:11

@ .rick, wtf ben ik dan? ;)

Cocidius | 29-09-06 | 22:38

Dr.Bob 29-09-06 @ 16:12

Erg veel stommer dan jij komen ze niet, noch in de air superiority fighter versie, noch in de swing role fighter/bomber versie. Even onder ons: kom je wel regelmatig aan je gerief?

OhJee | 29-09-06 | 22:34

First try: 1040600... IK BEN UBERRRGAMER

.Rick | 29-09-06 | 21:53

1099780 Wat een GAAAAAAAAAF spel. Doet me bange schwanz en Koos SS Spee weer even vergeten.

Dr R. Clavan | 29-09-06 | 21:52

damn, wie verbetert mijn score: 2750570 puntjes in stage 7 (raiden H.Q.)

Cocidius | 29-09-06 | 21:36

O, vliegtuigen! Ich bin al verslaafd aan t spel, maar echt vliegen is natuurlijk veel leuker. Ik weet nog wel een goeie tent waar ze die dingen verkopen: Lockheed. Aardige jongens, puike champagne.
Nu ga ik weer snel naar het spel, broem!

B.v.Leipebiesterfeld | 29-09-06 | 21:35

Raiden roeleert! Oldskool fun ftw...

k00s | 29-09-06 | 21:06

@repperdeklepklepklep 18:51
Je klinkt erg New Yorks. Blijf van die patat af vanavond want van al dat "transfat" word je nog negatiever.
Je weet toch: everything can change in a NY minute:)
Giulliani for President !!

Jane Doe | 29-09-06 | 20:38

Sorry jongens, RealArcade.com rulez big time vergeleken met dit swf-je.

TM | 29-09-06 | 20:31

Is dit nou dat PacMan waar ik de jeugd zo enthousiast over hoor doen?

koerbagh | 29-09-06 | 20:27

Nog eens voor de duidelijkheid. De F-22 en vroeger de F-15 zijn vliegtuigen bedoeld om het sterkste te zijn in de lucht. Dat is een specialistische taak.

Nederland heeft natuurlijk niet zo veel geld beschikbaar om een enorme luchtmacht op te bouwen. Wij willen dus een vliegtuig dat voor veiligheid in de lucht kan zorgen en ook tegen gronddoelen kan worden ingezet. Overal goed in maar nergens het beste in. En het lieft ook nog een beetje goedkoop. (Het is al duur zat.) Voor zo'n wensen is de JSF.

De VS zelf gebruikt dus beide. Voor andere landen is meestal alleen de 'alleskunner' interessant. Verder wil Amerika vliegtuigen als de F-22 en vroeger de F-15 niet zomaar aan bondgenoten verkopen.

Dit topic is dan ook een beetje non-nieuws. Het is all decennia zo dat de VS specialistische vliegtuigen gebruikt naast de goedkopere alleskunners.

Dr.Bob [29-09-06 @ 16:12] had het goed door, alleen verwarde hij de F15 en F18 volgens mij.

Gekke Gerritje | 29-09-06 | 20:04

kent iemand riverraid nog van vroegah? Toen spelletjes op casettebandjes stonden zo vroegah
-edit C64 roeleert-

spooky | 29-09-06 | 20:03

Achterlijke mongolen dit keer redactie.

De USAF gebruikt de F22 en gaat ook de JSF gebruiken. De F22 voldoet niet aan de eisen die in NL gesteld werden, het is te groot en meer gericht op air dominance dan de JSF die meer multi-role is.

Vwb de mensen die over de Tornado lullen: leuk en groot, maar een F16 was echt stukken beter voor de taken van NL. Ons land heeft ook gekeken destijds of die Tornado iets was. Was het niet. Verder heeft men naar de Rafale en de Eurofighter gekeken, en dat voldeed ook niet aan wat de defensiemensen wilden.

Trouwens, met het track record dat de Fransen hebben, vwb het geven van tegenorders, heb ik liever tegenorders van de Amerikanen, die doen dat namelijk tenminste.

SDI | 29-09-06 | 19:58

@ poursuivant @ 19:46
Ik heb vanavond zelf een sixpack bokbier gekocht. Voor zoiets heb geen enkele redactie nodig.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-09-06 | 19:55

@ Torquemada 29-09-06 @ 18:53

Herben toch....?

iksik | 29-09-06 | 19:54

matige borrel deze week redactie!

poursuivant | 29-09-06 | 19:46

@ superjan
Als het idee dat je niet blind een moderne vorm van een soort van fascisme zou moeten willen accepteren links is, dan zijn er best wel heel veel 'beetje linkse' mensen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-09-06 | 19:33

ok, inhoudelijk inspirerend, mooie bruggetjes en interessante feiten, maar ik raad Repperdeklepklepklep aan de onnodige inleidingen en uitweidingen zoveel mogelijk te mijden. Wellicht op een maandag.

Don Quichote | 29-09-06 | 19:31

Hoezo heeft het gelijk weer met links te maken. Het zijn feiten!!

Prof. Prlwytzkofsky | 29-09-06 | 19:30

t is een beetje links, maar hij kan wel schrijven die reppperdeklepper.

superjan | 29-09-06 | 19:25

@superjan, als jij het zegt... ik zal eens een poging wagen.

Er is trouwens weer bokbier.

Don Quichote | 29-09-06 | 19:21

@ Don Quichote @ 18:59
Ik heb het gelezen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-09-06 | 19:19

@torquemada> u bedoelt Pin?

@Don Quichote> die stukjes van repperdeklep zijn meestal wel t lezen waard . Ik zie in hem wellicht de nieuwe starf*ckert.

superjan | 29-09-06 | 19:15

en dat gaat dus niemand lezen Repperdeklepklepklep.

Don Quichote | 29-09-06 | 18:59

Een dag voordat Pim vermoord werd zei die NEE(tegen de JSF)
Toen dacht de Amerikaanse Consul,dan maar PLAN B.

Torquemada | 29-09-06 | 18:53

Amerika kiest niet alleen voor een supervliegtuig. Amerika heeft vandaag een wetje geintroduceerd dat geheime gevangenissen toestaat, Bush gaat morgen of zo krabbelen. Een wetje dat erin voorziet dat gevangenen geen bijstand hoeven te krijgen en zonder aanklacht moeten kunnen worden opgesloten zolang ene meneer X dat nodig acht. Een wetje dat 'harde verhoormethoden' mogelijk maakt, dingen die internationaal keihard als foltering te boek staan. Dingen waaraan je kunt bezwijken. Onthouden van slaap, blootstelling aan extreme temperaturen bijvoorbeeld. Een wetje dat erin voorziet dat bewijsmateriaal verkregen uit marteling rechtsgeldig maakt. Veroordelingen zijn mogelijk op basis van bewijsmateriaal dat geen hond inclusief de verdediging in te zien hoeft te krijgen. Waar kennen we dit ook alweer van?
'
'Hebben we nodig' sprak Bush plechtig, 'om gemene mannen te kunnen vangen'. Goh, denk ik dan, zeker mannen die onrechtvaardige plannen hebben en onze vrijheden aantasten, kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik moest ook concluderen dat we in de afgelopen 5 jaar dus al onder de voet zijn gelopen en dat de ooit vrije wereld nu wordt bestuurd door baardmannen, het regende overal bomaanslagen en we konden niets doen. Oh nee, wacht. Dat is niet helemaal zo gelopen. We worden zo langzamerhand bestuurd door gematigde baardmannen van een andere kerk, en dat is iets minder ernstig, en voor martelwetjes en ondergrondse gevangenissen zonder rechtsbijstand hoeven we dus ook niet bang te zijn. Toch? Oei. Verwarrend wordt dit. Hoe dan ook, de eerste conclusie klopt niet.
'
Toen moest ik aan iets anders denken. 'Dingetjes' die gebeurd zijn met die gevangenen zijn gewoon geen ongelukjes maar beleid. Iets wat boze tongen al beweerden, iets dat door Bush jaren geleden ook gewoon werd aangekondigd. Weinig protesten toen. Het is dus beleid. Nou kun je je niet eeuwig blijven verschuilen voor justitie, ook al zat je al heel slim in bananenrepubliekjes, liet je af en toe een pion door het stof kruipen en nam je alvast een wet aan die een invasie door mariniers in Den Haag mogelijk moest maken. Nee, op een gegeven moment wordt het lastig. En daarom is er nou maar eens een wetje voor gemaakt.
'
Een wet die keihard indruist tegen internationale verdragen en zelfs de eigen Grondwet, die lange tijd gold als een schitterend voorbeeld van de humanitaire verlichting. Onrechtvaardige ondergeschikte wetjes konden ermee afgerekend worden. Slavernij, racisme, te grote inmenging van overheden, geinstitutioneerde mishandelingen. Prachtig was het. En dan is nu de moderne tijd aangebroken. 2006. Hoe zout kun je het eten.
'
Gaan we nog even verder. Let de komende jaren op wat voor shit er verder komt bovendrijven. 'Ongelukjes' zal het worden genoemd. Want dat heb je wel eens als je mensen als minder dan beesten acht, vooral gevaar ziet in de menselijkheid van een ander en 'lichte' vormen van kwelling toestaat. Nee, propageert. En dit is best eng, zelfs al heb je geen tulband of een harde granaat in je broek die op springen staat. Iedereen kan ineens die vijand zijn. Zeker als diegenen zelf al zeggen dat je niet leuk bezig bent en dat ze je bloed wel kunnen drinken onderhand als je zo doorgaat.
'
Degraderen van menselijkheid is het laatste opstapje naar haat en gruwelijkheden die je je amper kunt voorstellen. De gemiddelde mens zal elke stap klakkeloos accepteren en erin geloven. Of gewoon z'n mond houden, niet kijken, niet mee bemoeien. Stapje voor stapje gaat het verder. Zo gaan die dingen. Dit zie je elke keer weer terug in de geschiedenis, ongeacht wie erbij betrokken zijn. Zo zit de mens in elkaar. Collectief geheugen is bijzonder kort en gekleurd. Het is niet voor niets dat er internationaal keiharde afspraken zijn gemaakt na decennialang gruwelijk bloedvergieten. En het werkte. Hordes terroristen kregen de naoorlogse vrije wereld niet klein en er werd nog geen centimeter op vrijheden of medemenselijkheid ingeleverd. En tot op dit moment zitten voormalige bevelhebbers in de bak ter verantwoording van daden die buiten normale oorlogshandelingen vielen.
'
Wel, het feestje 'verlichting' is nu formeel ten einde. Knoop het in je oren. Verdomde lastig om van dit pad af te slaan. Als de consensus is bereikt is het onmogelijk.
'
En in Nederland blijven we er natuurlijk bij, befehl ist befehl. Kinderen horen soms gewoon in de gevangenis. Punt. Kinderen die nooit in een ander land zijn geweest en geen woord buitenlands spreken, hoppa. Wegwezen. Vort. Alleen analfabeet bergvolk en schreeuwimams welkom hier. Ik zal kijken of enkele van m'n grootouders indertijd ook netjes zijn geimmigreerd, god weet wat voor ideeen er straks nog gaan leven. 'Iedereen tot in de derde generatie waar iets niet in orde is: wegwezen!'? Voor sommige nationaliteiten leven dit soort ideeen immers al. En als je wetjes hebt mag je geen onderscheid maken en moet je ze klakkeloos naleven, nietwaar?
'
Overdreven, maar als raspessimist ben ik uiterst somber gesteld. Ook met nog wat andere 'puntjes' in het achterhoofd. Opslag dataverkeersgegevens waar diensten uit het buitenland 'stiekum' in mogen snuffelen. RFID chips die in de komende tien jaar hun opwachting maken en dan in werkelijk alles zullen zijn aangebracht. Biometrische gegevens alsof iedereen een bankovervaller is, goddomme instructies dat kinderen niet mogen lachen naar het vogeltje. 'Omdat de computer anders een foutje maakt'. Hallo? Kinderen moeten lachen, dat weet ieder weldenkend mens. Wat een veredelde rekenmachine ook raaskalt.
'
En wat te denken van het uitleveringsverdrag dat sinds een paar jaar bestaat om 'terrorismeverdachten' ook op Nederlandse bodem op te kunnen pakken en zonder pardon op een vliegtuig met onbekende bestemming te kunnen zetten, wat de heren politici de afgelopen weken ook verzonnen hebben met 'goh, wisten we niet, van die gevangenissen'? De jokkebrokken. Het is dat internet behulpzaam is om je geheugen op te frissen, anders zou je de onschuld nog geloven ook, verder niet meer over lullen. Nederland (Donner, Remkes) ging indertijd accoord met onvoorwaardelijke samenwerking in strijd met het terrorisme. We waren namelijk in oorlog, al werden die woorden later ingeslikt. Ook het oppakken van internationaal terrorismeverdachten hoorde bij die samenwerking. Dat een internationale pipo de dans ontsprong door iets als een typfout en zelfs een schadevergoeding kreeg doet er niet toe, de mogelijkheid is er.
-
Zorgwekkende ontwikkelingen. Mijn officiele mening? Bravo! Hulde! Pak ze. Wie niets te verbergen heeft hoeft niet bang te zijn, wie niets gedaan heeft hoeft ook al niet bang te zijn, en je moet gewoon netjes accepteren wat er wordt geluld en over je wordt uitgestort. Als het erom gaat tenminste. Mensen die fel tegen bepaalde aspecten van de broodnodige rechtsorde zijn zijn uiteraard gevaarlijk of minstens verdacht. Helemaal als een paar onbekende pipo's bij je op de hoek doordraaien en in hun appartementje de revolutie uitkraaien. Is wel heel toevallig, nietwaar. Op nummer 11 een grote bek, op nummer 13 een bom. Pak heel de straat maar op. Mag ik eraan herinneren dat er expliciet is aangegeven dat dit soort antecedentenonderzoek vrij baan heeft? Niet dat je direct wordt opgepakt hoor, maar je leven *mag* van a tot z worden uitgekamd. Mijn gezonde verstand zegt dat je dit soort dingen niet voor niets doet. En dat -als het er werkelijk om spant- dat oppakken dan ook niet gek ver weg meer is. We hebben intussen wat voorbeeldjes gezien van nietsvermoedende mensen die met grof geweld van hun bed werden gelicht als terrorismeverdachten.
'
Waar kan ik alvast m'n verdachte buurvrouw aangeven? Dadelijk heeft ze echt iets gedaan en wordt ook ik opgepakt omdat ik er geen melding van maakte. Ik loop liever geen risico. Overdreven? Zo gaat dit overal ter wereld als het ook maar ietsjes doorslaat. En we zijn behoorlijk aan het doorslaan. Ik ook met dit stukje hoor, maar dat is overdrachtelijk bedoeld en doet niemand pijn of onrecht aan. Hoop ik.
-
Hou de ontwikkelingen in de gaten en steek je kop niet in het zand. Apathie en angst zijn de dingen waardoor enge mensen met enge megalomane ideeen groot kunnen worden. De dingen die we de laatste jaren zien waren tot niet zo heel lang geleden pertinent ondenkbaar. En voor het geval je je veilig waant, er zijn gewoon mogelijkheden om ook jou op te kunnen pakken. En zonder dat je ook maar een aanklacht te horen krijgt mag je dan uitvogelen in een ver en warm land hoe het is om letterlijk om te vallen van de slaap. Of zo. Of erger als het een 'ongelukje'. Vooralsnog is dit soort enge detentie enkel landgenoten overkomen die per ongeluk een verkeerde vakantiebestemming hadden uitgekozen, bijvoorbeeld een bezoekje aan familie. Heel verdacht.
'
Genoeg rant. Prettig weekend en maak er wat van. Eet vanavond een patatje in New York nu het nog mag van de Gesundheitsdienst daar. En als je in New York bent, ga dan niet googelen op " BBC guinea pig kids ". Je zou dan misschien heel rare ideeen kunnen gaan krijgen over een op zich fantastisch land met gelukkig ook heel wat inwoners die hun verstand wél gebruiken.
'
Kom je niet in New York en/of kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen, het gaat over een pijnlijke en soms dodelijke medische experimenten op kinderen onder staatstoezicht. www.google.nl/search?num=100&q=+bb...

Repperdeklepklepklep | 29-09-06 | 18:51

Ik krijg dat spel niet aan de praat...

TheLeader | 29-09-06 | 18:15

Aaah .. good 'old times .. Xenon 2 FTW!

915300 points :)

n8oog | 29-09-06 | 18:10

verslavend spelletje.....
En over de JSF: Ik vraag me af of we die vliegtuigen nou echt nodig hebben. De gemiddelde hakbar wordt banger van een hellicopter

huismuis | 29-09-06 | 18:03

Ik ga maar even die Boomtown rats song draaien en maak van de maandag de vrijdag.... shoot it down dit topic. Geen vrijmimbeau-onderwerp.
Hier valt niet tegenop te zuipen.

Jane Doe | 29-09-06 | 17:50

WAT EEN GEKKEHUIS!!!

LoL @ Sévèke | 29-09-06 | 17:36

Offtopic:Talpa heeft weer eens een even briljant als origineel idee.. God (of desnoods Allah), zorg dat ons deze ubercommerciele GS-kloon bespaard blijft...
zappen.blog.nl/talpa/2006/09/29/talpa_...

die hofstadtgruppe | 29-09-06 | 17:36

Dit verzin je niet, ik moest net even opendoen en ik had dat spel niet op pauze gezet en ik kom terug kan ik gewoon door spelen, ben niet eens kapot gegaan!

LoL @ Sévèke | 29-09-06 | 17:34

GVD dat spel speel ik met mijn ogen dicht nog wel uit!
.
1942 en UN Squandrom OWNEN the JOINT!
.
Helaas Pim.

LoL @ Sévèke | 29-09-06 | 17:31

leuk spel

aplsap1 | 29-09-06 | 17:30

da wizard 29-09-06 @ 17:01 En wie werken er bij het bedrijfsleven ?
Goedzo jongen...

blaffer | 29-09-06 | 17:28

ik zie het al voor me, f35 aan bos:"Hallo woutert, ik zit boven vijandelijk gebied en wordt beschoten door een paar hakbars. Mag ik schieten ?" Bos "Vraag die rotjongens eerst waarom ze op je schieten, heb je dat trouwens wel goed gezien? Misschien zijn ze wel onschuldig stukjes brood in de lucht aan het gooien voor de vogels"

blaffer | 29-09-06 | 17:26

Prettig weekend!!

DutchXTC | 29-09-06 | 17:25

@lucifer, de F35 komt oa ook in een VTOL versie, voor de Marines en Navy. De F22 is btw al operationeel en dat kun je van de F35 nog niet zeggen. De toekomst is in iedergeval een combi van deze twee voor de USAF. En natuurlijk de goodold A10 die weer een nieuwe facelift krijgt, en dit is dus echtwel het wreedste stuk speelgoed wat in Afghanistan die baardmannen afskiet

exarchos | 29-09-06 | 17:17

Hoeveel miljoen is er nu door de plee gespoeld? Wat een mongeaulen. Een links kabinet lijkt me vreselijk, maar dit gaat toch allemaal ook helemaal nergens over.

Hommel | 29-09-06 | 17:17

high score 676060

K.arperoog | 29-09-06 | 17:17

anee.. kben game over @_@, kwou net een level doen zonder saven

MiniCooper | 29-09-06 | 17:14

*gaap*, idd te makkelijk. bij krap 1.75 miljoen puntjes begint het wel saai te worden...

Cocidius | 29-09-06 | 17:13

leuk spel.. maar veels te makkelijk

koekdeeg | 29-09-06 | 17:07

Kewl!

..zapper | 29-09-06 | 17:02

nl.wikipedia.org/wiki/F-35_Lightning_I...
De staat wil er 44 ? kopen geloof ik.
Dus totaal 5 miljard en 700 miljoen Euro kosten die dingen zonder ontwikkelings kosten.
Erg leuk voor het bedrijfsleven maar minder leuk voor de burger...

da wizard | 29-09-06 | 17:01

Check!!!! in een keer 1265830 punten.

Leuk spel.

Spanko | 29-09-06 | 16:57

Snelle vliegtuigen boven snelle auto's

VOLKEL - Vier F-16´s van de Koninklijke Luchtmacht verzorgen zondag 1 oktober een fly-by voorafgaand aan de start van de A1 Grand Prix op het circuit van Zandvoort. De vier toestellen passeren om even voor 15.00 uur in formatie op een hoogte van circa 150 meter de finishlijn. Hiermee wordt een groet gebracht aan de bezoekers, het mondiale veld van deelnemende teams en het Nederlandse A1 Grand Prix team in het bijzonder.

De vier F-16´s die de fly-by verzorgen zijn afkomstig van vliegbasis Volkel. De vliegbasis wordt op zondag 1 oktober van 13.30 tot 15.30 uur opengesteld voor het vertrek en de terugkomst van deze jachtvliegtuigen.
De A1 Grand Prix is een mondiale Grand Prix serie waar 25 landen uit zes continenten in twaalf races tegen elkaar strijden om de World Cup of Motorsports. Dit unieke autosportevenement met grote nationale en internationale uitstraling wordt dit jaar voor het eerst verreden in Nederland. De race wordt wereldwijd uitgezonden in tientallen landen en de verwachting is dat 80.000 mensen dit grote evenement zullen bezoeken. Aangezien de vliegende F-16 vaak wordt vergeleken met de rijdende F1 racewagen waarbij hightech en teamwork sleutelbegrippen zijn, gaat defensie in op het verzoek voor deze spectaculaire bijdrage. Ook heeft de aanwezigheid van de luchtmacht een wervend doel. De organisatie heeft namelijk veel nieuw personeel nodig voor vliegende en technische functies.

kneuterzak | 29-09-06 | 16:56

935100. lekkerrrrrrrrrrr, vét old skool. Muziekje is helemaal MegaMan.
Beter je laatste uurtje doorploegen op de zaak kan bijna niet, thanks!

Graaf Gulpenduiker | 29-09-06 | 16:54

Owjee.. En de Yanken vallen ons binnen kort aan met hun vliegende zeilboot

Stummy | 29-09-06 | 16:53

Unsere Stuka's sind viel besser!

El Gouda | 29-09-06 | 16:52

Ik snap wel waarom de Amerikanen die F22 willen hebben. Ze denken dat dat ding zoveel gulden kost!

Chanthal | 29-09-06 | 16:52

Goeie tijden aan Raptor ^^ Wel veel te makkelijk hier.

.Rick | 29-09-06 | 16:51

Gelukkig hebben we de bossen bij Schinveld nog.

Fuzzy-de-Bear | 29-09-06 | 16:45

Vroeger heb ik een vermogen aan guldens besteed aan zo'n spelletje..

OokVaag | 29-09-06 | 16:42

hop, 100 punten.

Don Quichote | 29-09-06 | 16:42

is idd verslavend. Nou dat wordt een vroeg weekeinde :-).

Pajero | 29-09-06 | 16:37

Die JSF is een vtol dat kan die raptor weer niet.

Lucifer | 29-09-06 | 16:36

leuk spel :D

score: 855770

twinssen | 29-09-06 | 16:35

Rotspel is verslavend als de pest.

BlackB1rd | 29-09-06 | 16:33

Voor de Nederlandse defensietaak heb je helemaal geen peperdure toestellen nodig.
Voor vredesmissies is de F16 mooi genoeg, kan nog 20 jaar mee.

Jim Beam | 29-09-06 | 16:33

Transformers... robots in disguise.
Starscream is in de CGI liveversie een F22

Claude Jacques | 29-09-06 | 16:31

Pim Fortuyn was toch tegen die JSF... Nou kijk eens aan. Misschien is Volkert van de Graaf wel door de achterban van de JSF betaald en er op uit gestuurd om Pim te mollen. Het gaat wel om een grote hoop geld. ??? Hoewel ik moet niet zeuren van de Balk mogen we niet meer negatief denken.

Erikje | 29-09-06 | 16:30

hallo, de JSF is dus echt wel beturrr

mennie | 29-09-06 | 16:30

gewèldig dat spel :ddd

meishoax | 29-09-06 | 16:29

TAKKETAK RADADADADAM TAKE THAT KUTTANK Pascifisime heeft zo z'n grenzen.

King of controversy | 29-09-06 | 16:26

YEAAAAAAAAAAAAH Bedankt voor Raiden !! De beste shooter ooit @ arcade !!

Kees K*ntrace | 29-09-06 | 16:26

@skeptik 29-09-06 @ 16:22
*Je hoeft toch niet per se het beste apparaat te hebben? *
Ha, vraag dat maar aan je vriendin

DutchXTC | 29-09-06 | 16:24

Twee handen gebruiken is moeilijk

gouden eikel | 29-09-06 | 16:23

Je hoeft toch niet per se het beste apparaat te hebben? Zolang je maar iets hebt wat de gevechtsvliegtuigen van Al Qaida uit de lucht kan knallen (lees: een Boeing 767).

skeptik | 29-09-06 | 16:22

Spelletjes zuigen, vooral met dat kudtgeluid. Next Topic, please.

fuckje | 29-09-06 | 16:22

leuk spel.. :D

MJaY | 29-09-06 | 16:21

Leuk dat googlefight

Pony Pak | 29-09-06 | 16:20

@Dr.Bob: Eens met je stelling betreffende de Fransen. Ik ben voor een Europees toestel, zoals ooit de Tornado was. Maar zolang we in Europa niet eens weten waar we de paupers moeten laten, komt zo'n samenwerking er nooit. Die yanks bouwen door en Europa staat militair gezien gewoon stil. Wel handig met China in opkomst en India in opkomst en Afrika aan de buitendeur en de terroristen die nog een appeltje met ons te schillen hebben.

Mokum Kosher | 29-09-06 | 16:20

W00T

Mr.D. | 29-09-06 | 16:19

Ja theedrinker typo.

Dr.Bob | 29-09-06 | 16:19

Allemaal fout... lees dit maar es door: www.jsfnieuws.nl/?p=16
Zeau, nu eerst vrijmibeau

053 | 29-09-06 | 16:18

Tof spel! Ik ga weer helemaal terug naar Zanac, Raptor, Tyrian...

Dada_ | 29-09-06 | 16:17

Dr.Bob 29-09-06 @ 16:12:
"De F22 is de vervanger van de F18 dat een air superiority fighter is"

De F22 is de vervanger van de F15, niet de F 18.

theedrinker | 29-09-06 | 16:16

ik haat spelletjes

Mister President | 29-09-06 | 16:15

@Dr.Bob 29-09-06 @ 16:12
We kunnen ook de andere landen oorlogje laten spelen en ons hier bemoeien met onze eigen zaken.

sk!llz | 29-09-06 | 16:15

Draagt deze ook bij aan de wereldvrede....???

PiaH | 29-09-06 | 16:15

hmm @ daskapitalist,

De F-22 was er eerder dan de Joint Strike Fighter (aka F-35). De Joint Strike Fighter is echter ontwikkeld omdat de F-22 raptor bakken geld kost. Als je op basis van zo'n jet een straaljager wil ontwikkelen die minder kost zul je dus in de specs moeten gaan knippen. Wil dus niet zeggen dat de Joint strike fighter niets waard is, het is gewoon in vergelijking: F-22: Porsche Carrera GT, F-35: Porsche Boxter. Ik vind dit eigenlijk wel breaking news. Eerder werd door de VS nog gemeld dat de Raptor nooit in dienst zou gaan om de torenhoge kosten per vliegtuig. Je hebt dan echter wel gelijk de meest geavanceerde jager ter wereld ontwikkeld.

OpperGek | 29-09-06 | 16:14

Zucht F35 Lightning II is de naam, JSF was het vroeger. En Amerika gaat beide toestellen gebruiken. De F22 is de vervanger van de F18 dat een air superiority fighter is en de F35 gaat de F16 vervangen wat een swing role fighter/bomber is.

Aan de aanschaf van de F35 zullen we als Nederland zijnde veel terug verdienen, maar we kunnen natuurlijk ook als een stel achterlijke mongolen de Franse economie gaan spekken door voor even veel geld een pauper toestel te kopen zoals onze linkse saboteurs graag zouden willen.

Dr.Bob | 29-09-06 | 16:12

Nederland heeft nog geen keuze gemaakt als het gaat om de aanschaf van de jsf (voor het volgende kabinet). Nederland zegt alleen verder te helpen bij de ontwikkeling ervan en dit heeft voornamelijk met de nederlandse bedrijven te maken die er aan verdienen.

controle | 29-09-06 | 16:11

Knakenspelletje. Geef mij maar een oldskool mario spelletje!

creabeha | 29-09-06 | 16:11

leuk spel.

Shockie | 29-09-06 | 16:10

Leuk Spel!

Behangdelul | 29-09-06 | 16:10

teringherrie

vander F | 29-09-06 | 16:10

Nou snap ik hem pas, het is geen samen te roken sticky die je met een aanstrijk lucifer moet aanmaken waar je voor moet vechten maar een vliegtuig

HastaLaVistaBaby | 29-09-06 | 16:09

De JSF is om de Europese kindertjes zoet te houden, en papa USA mag wél met de grote vliegtuigjes spelen, boehoeeeee.

Zeurders | 29-09-06 | 16:08

nl wordt geregeerd door debielen. eerst een spoorweggetje aanleggen waarover niemand wil tuffen, nu meewerken aan de ontwikkeling van een vliegtuig waarvan de specs nu al achterhaald zijn. zucht.

daskapitalist | 29-09-06 | 16:07

is dit de vrimibeau ???
REDACTIE !!!

oakie | 29-09-06 | 16:06

Joint Strike Fighter, kost vele miljarden, maar dan heb je ook niks.

sk!llz | 29-09-06 | 16:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino