Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kom maar binnen met je knecht!

Say goatcheese...Niet alleen het CDA, maar ook de PvdA blijkt een excuus-allochtoon op de kieslijst te hebben gezet die er nogal radicale ideeën op nahoudt. Het schijnt iets te maken te hebben met een massaslachting door de Turken. Weliswaar alweer bijna honderd jaar geleden, maar dat dondert niet. Erdinc Sacan is namelijk gewoon een holocaust ontkenner en dat ligt in ons land nogal gevoelig. Zo beheert hij de website siyaset.nl, een rechtsradicaal verlengstuk van de Turkse overheid. Hij verzamelde vorig jaar nog adressen voor de Turken. Tja, bij de PvdA een potentieel kamerlid, in ons woordenboek nog altijd 'een mol'. Maar goed, Sacan is sowieso geen onbekende op het wereldwijde web. Zo beheert hij ook een startpagina, waarin tips worden gegeven om je Thaise, Turkse, Bulgaarse, Russische of Afrkaanse importbruidje het land binnen te loodsen. Dit land kan namelijk zoveel beter...

Reaguursels

Inloggen

Interessant stuk Minik; sjoh dat het ook al bewezen is dat jihad een reden erachter was. :| Maar nu heb ik het er wel lang genoeg over gehad. Bovendien is er inmiddels een nieuwe topic in volle gang... Groeten!

marlinn | 26-09-06 | 19:45

marlinn 18:25
Kaan is een broertje van de grote ontkenner. Het vervelende met dit soort mensen is dat als er ergens bewijs wordt gegeven ze een andere kant op gaan wijzen. In de trant van; "Maar de christenen hadden ook de......"
Hij heeft mij zelfs al voor Armeen uitgemaakt, alsof mijn bewijzen dan niks meer waard zijn.
Om de een of andere reden denken Kaan en met hem bijna alle Turken, dat als ze toegeven dat dit 100 jaar geleden gebeurd is, ze nu nog schuldig zijn.
nog even een link
www.frontpagemag.com/Articles/ReadArti...

minik | 26-09-06 | 18:39

@ Kaan78 26-09-06 @ 16:46
Volgens de VN (1951) is genocide;
"een van de volgende handelingen met als opzet het vernietigen, geheel dan wel gedeeltelijk, van een nationale, etnische, raciale of religieuze groepering als zodanig: -Doden van leden van de groep;
-Het toebrengen van ernstige lichamelijke of geestelijke schade aan leden van de groep
-Welbewust opleggen van levensomstandigheden aan de groep zodat de groep geheel dan wel gedeeltelijk fysiek wordt vernietigd
-Het opleggen van maatregelen om geboortes binnen de groep te verhinderen
-En het gedwongen overbrengen van kinderen uit de groep naar een andere groep.
.
Cruciaal in de definitie de intentie. Kolonisatie en slavernij beoogen niet een groep mensen te vernietigen maar willen ze uitbuiten/ voor eigen belang gebruiken en valt dus niet onder genocide. Tijdens kolonisatie zijn er wel hele regio's mensen vermoord wat wel onder genocide valt.
Dat door meegenomen ziektes veel indianen doodgingen is een gevolg geweest en niet een intentie van de landen in kwestie. Wel zijn -voornamelijk door toen al Amerikanen genoemde westerlingen- hele stammen indianen (in)direct vermoord. Dat is genocide. Landen in kwestie erkennen de uitbuiting, slavernij en genocides; maar een officieel excuus wordt vaak vermeden vanwege het risico op een gecompliceerde herverdeling van de eigendommen van nabestaanden. 'geen excuus' en 'ontkennen' zijn twee verschillende dingen.
.
Ook 'schuldvraag' is weer iets anders. Je kan het vast op een bepaalde manier uitleggen dat de genocide terecht vast omdat zij eerst aanvielen, maar ook dat verandert de feiten niet. En Turkije ontkent feiten uit het verleden van het Ottomaanse rijk. Er is dan geen 100% bewijs omdat de leiders van toendertijd niet concreet uitspraken: "wij willen een genocide op Armenen" maar de acties van Ottomaanse overheid en troepen tonen een duidelijke opzet tot het (laten) vernietigen van de Armenen. Hoeveel bewijs moet er komen? Het doet echt aan als een mening dat flight 77 in de vorm van een missile het pentagon insloeg omdat je de bewijzen dat het niet zo is net niet hard genoeg vind.
.
Ontkennen is het meest trieste wat je kan doen. Hetzelfde denk ik bij die Ahmadinejad die dan suggereert dat de holocaust een hoax is. Als je joden haat en stichting van het land heel onterecht vind dan zeg je dat gewoon. Zeg dat je de holocaust een goed idee vond. Bij de holocaust ligt het nog gevoelig maar ik vind dat je altijd je mening mag zeggen; vervolgens kan je over de redenen en de redelijkheid ervan discussieren. Is je mening dat je (historische) feiten onwaar zijn dan ben je ongeschikt om serieus mee te praten.
.
Eet smakelijk.

marlinn | 26-09-06 | 18:25

@marlinn 26-09-06 @ 15:36

Hebben de Joden duitse dorpen en steden aangevallen voordat ze gedeporteerd werden? Reallocatie is een betere woord. Het was immers binnen de landgrenzen.

Noem je alle 4 de punten hierboven beschreven als genocide? Ook punt 2 en 3? En doen alle westerse landen dat?

Er zijn twee landen die Turks Cyprus erkent en dat is Turkije en Turks Cyprus. En dat is genoeg. Mocht Turkije er echt werk van maken, dan zou binnen no time een 20 tal landen dat erkennen. De rest zou ook wel komen. Turkije houdt dat zelf tegen. Zullen ze wel een reden voor hebben.

Wat betreft Armeense lobby, zie wat ze voor elkaar hebben gekregen. Gebeurtenis vna 91 jaar geleden is bepalend voor de politieke agenda geweest de afgelopen twee dagen.

Het is makkelijker een brute moord toe te geven die om financieel of koloniaal gewin is gepleegd dan jezelf als moordenaar te zien bij een zelfverdedigingsactie. Het een is niet te vergelijken met de ander.

Kaan78 | 26-09-06 | 16:46

@ Kaan78 26-09-06 @ 13:08
Zo, ik sloot eerder al uit dat je wetenschappelijk opgeleid was, maar nu twijfel ik of je uberhaupt een opleiding genoten hebt. Probeer mijn reactie te lezen voordat je zelf reageert. Ik ontken helemaal geen genocide gepleegd door een westers land. Dit wordt over het algemeen door die landen erkent.
Maar los daarvan is het waar dat Turkije en vele van haar burgers de Armeense genocide ontkennen.
.
Jij mag de deportatie en vermoorden en opsluiten in concentratiekampen van Armeniers 'zelfverdediging' noemen. Met de entlösing kwamen de Duitsers tenslotte ook op voor hun eigen volk. Het is inmiddels wel duidelijk dat je Armenen haat, en waarschijnlijk ook alle andere niet-Turken. Het is met zn allen op een, want de Armeense lobby heeft iedereen in zn greep. Toch? Waarschijnlijk is het ook vanwege die Armeese lobby dat er geen land is dat 'Turks Cyprus' erkent. Ohoh, wat zijn jullie zielig eenzaam. Bij zo'n oneerlijke houding is er weinig kans dat zo'n situatie veranderd. Maar gelukkig zijn ook Turken zoals Sacan (zie Trouw):
.
"Vrijdag sloot Sacan zich aan bij de verklaring. Daarmee erkenden Tonca en Elmaci impliciet dat Turkije in 1915 een genocide op de Armeniërs heeft gepleegd, wat het land fel ontkent."
.
PS kookboekcijfers is geen Nederlandse term net zo min als 'cooked book figures' een Engelse is.

marlinn | 26-09-06 | 15:36

PvdA-so, Partij van de Allochtonen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen werden er ook al idioot veel knuffelallochtonen op de lijst gezet, die na de verkiezingen werd verteld dat ze niet in de gemeenteraad kwamen of wethouder zouden worden, omdat ze enkel en alleen op de lijst waren gezet om de allochtoen kiezers te trekken (lees neppen). hopelijk gebeurt dat nu ook, want als we steeds meer moslims laten meeregeren wordt dit land wel een heel erg gemakkelijke prooi voor moslimindoctrinatie en islamitisering. begin jaren 80 had je een volksopstand met de naam kernwapens de wereld uit/ kernwapens weg, te beginnen uit nederland. ik wil moslims weg, te beginnen uit nederland. voordat het te laat is!

islamietje | 26-09-06 | 14:05

Beste mensen lees lees het laatste bericht !!

En dit wordt nou "de partij van de Redding" .........

maandag 25 september 2006 16:27

PvdA handhaaft genocide-ontkenner
De PvdA haalt het kandidaat-kamerlid Erdinc Sacan niet van de kandidatenlijst, ondanks diens betrokkenheid bij een website waar de genocide op Armeniërs in 1915 door Turken wordt ontkend.

Armeniërs demonstreren voor de erkenning van de genocide op hun volk door Turkije

Dat maakte partijvoorzitter Michiel van Hulten maandag bekend. Volgens Van Hulten beheerde Sacan een discussiegroep waaraan veel genocide-ontkenners deelnamen. 'Maar voor hun bijdragen was hij niet verantwoordelijk. Hij steunt het standpunt van de PvdA-fractie.'

Maandag schreef Trouw over de kandidatuur van Sacan, die lid is van de staten van Noord-Brabant voor de PvdA. Hij staat op plaats 53 van de PvdA-kandidatenlijst voor de verkiezingen van november.

Sacan is verantwoordelijk voor de website siyaset.nl. Deze website 'streeft naar het bevorderen van de politieke participatie binnen de Nederlandse samenleving met nadruk op de diverse culturele gemeenschappen die ons land rijk is'.

Nationalistisch
Volgens Trouw echter komen de deelnemers aan de debatten op deze website weliswaar uit verschillende Nederlandse politieke partijen, maar nemen ze allemaal dezelfde nationalistische Turkse standpunten in. Ze ontkennen de moord op de Armeniërs van 1915 tot 1918.

Vorige week werd bekend dat twee kandidaten op de CDA-verkiezingslijst in het verleden regelmatig deze genocide hadden ontkend (lees Turkse CDA-kandidaten ontkennen volkerenmoord).

Vrijdag stelden ze hun standpunt bij en sloten ze zich aan bij het officiële partijstandpunt (lees Turkse CDA-kandidaten erkennen toch genocide). De CDA vindt dat Turkije de volkerenmoord moet erkennen, wil het lid worden van de Europese Unie.

Armeense lobby
Hürryet, de grootste krant van Turkije, schreef dat de twee Turkse CDA-ers 'een stap terug' hadden gedaan, en sprak over een 'streek van de Armeense lobby'.

Alhoewel de genocide sinds 1985 bewezen wordt geacht, wordt de moord op 1,5 miljoen Armeniërs door Turkije officieel ontkend.

Door Robbert de Witt

maxima76 | 26-09-06 | 14:05

@Marlinn
Je begint te zeveren als een Armeen. Waarom noem je dat soort brute moordpartijen geen genocide?
Dit is koelbloedige moord, dat van Turken was zelfverdediging. Wie begon met schieten? Dat van de Armenen kan je meer zien als onachtzame zelfmoord.
@minik 26-09-06 @ 12:18
Kom je weer met kookboekcijfers. Kan je 1 miljoen onderbouwen?
Je hebt wel een mooi manier van discussieren. Zelf wel het e.e.a. vragen, maar zelf geen vragen beantwoorden. Lekker is dat. Ben je Armeens?

Kaan78 | 26-09-06 | 13:08

Ik hoop dat Sacan (Pvda) en Tonca en Elmaci (CDA) tijdens hun vakantie in Turkije spoorloos verdwijnen. Dan ga ik hun bestaan ontkennen.

waarheid_maakt_vrij | 26-09-06 | 13:08

LJBrinkhorst 25-09-06 @ 17:52

Dan ben jij knap wereldvreemd en dus past je nick erg goed bij je!

gigi gorgonzola | 26-09-06 | 12:53

@Kaan 78
1. Ik heb nergens ontkend dat er kolonialisme is geweest. Maar Nederlanders (heb jij ook zo'n paspoort?) hebben nooit meer dan een miljoen mensen in een paar jaar uitgemoord zoals in Turkije is gebeurd..
2. Wie is jullie? Er was slavenhandel. Aangeleverd door voornamelijk arabieren werden slaven getransporteerd naar Amerika. Mensen met een nederlandse nationaliteit hadden ong. 14% van de "markt". Dit was geen staatonderneming, het waren gewentenlozen handelaren.
3. Je praat peop. Kom met bewijzen.
Ik heb bewijzen laten zien over de Armeense slachtoffers.
Waar is het bewijs van die aanklacht.
4. Turkije was niet bezet. Makkelijk praten. In een oorlog zijn er altijd overlopers en 5e colonne figuren.

Turkije had vuile handen. En jij ontkent dat en gaat gauw een andere kant op wijzen. Lafaard!

minik | 26-09-06 | 12:18

@ Kaan78 25-09-06 @ 21:23
.
Het punt is dat westerse mensen/landen wel inzien en toegeven dat ze volkerenmoord heeft begaan in het verleden (zoals je zegt) maar dat Turkije dat niet doet.
.
En terecht mag je trots zijn dat Turkije veel Joden heeft gered tijdens WO II en moeten wij NL ons vooral schamen, maar dat heeft natuurlijk niets te maken met de Armeense genocide. Wat dat betreft zou Turkije zich moeten schamen.

marlinn | 26-09-06 | 10:49

optyfen met die gast, ga gewoon lekker zitten kutten in turkije ofzo, niet van mijn belastingcenten !

deFiscus | 26-09-06 | 09:33

GVD! In z'n CV: "Jeroen Bosch College te Den Bosch" Die kneus heeft dus tegelijk met mij daar op school gezeten. Ik heb daar weliswaar de gangen onveilig gemaakt van 1990 tot 1995, maar da's toch tegelijk met die idioot. Misschien dat ik die turkies toch vaker had moeten pesten toen...

DanteG | 26-09-06 | 07:55

je draagt binnen kort een jurk, als je stemt op deze allochtone turk

Dr.bull! | 26-09-06 | 03:18

de politiek denkt als een turk, dus dragen we straks een jurk, ik schapie neu en

Dr.bull! | 26-09-06 | 03:12

tjee zeg dacht altijd dat die turken de christelijke armeeniers hebben afgeslacht en ze bondgenoot was van duitslan, de reden waarom israel kon ontstaan omdat deze gebieden door de engelsen werden heroverd op de turkies mmar what the fuck make love pak een pinquin

Dr.bull! | 26-09-06 | 00:07

@Minik
1) Echt laag bij de grond om de brute en geweldadige acties op Indonesië te ontkennen. Je eigen Minister heeft begin van dit jaar erkent dat er een genocide was geweest in Indonesië.
2) Jullie hebben willen en weten Afrikanen op transport gezet, met de wetenschap dat velen het niet zouden halen. Dat is toch moord met voorbedachte raden. Voor zover ik weet, was er geen absolute noodzaak, maar alleen financieel gewin om Afrikanen de dood in te sturen. Diegene die wel de toch zouden overleven, leverden wat poen op. Dit is genocide.
3) Nu ontkennen dat jullie lading na lading zieke mensen richting USA hebben gestuurd is beneden alle peil. Ziekelijk. Ook hebben jullie USA gekolonaliseerd met mede_Europeanen. Indianen hebben jullie in zware tijden geholpen en jullie hebben je best gedaan om ze uit te roeien.
4) Denk aan NSB'ers en dat het leven van een jood in Nederland ongeveer een pak koffie waard was. Dit terwijl wij ontzettend veel Joden hebben gered in WOII. Denk alleen maar aan de Joden in Griekenland. Albert Einstein is nog gered door de Turken. Ook toen Turkije helemaal was omsigneld door Duitsers hebben wij Joden toegelaten in Turkije.

Kaan78 | 25-09-06 | 21:23

De holocaust heeft bestaan , maar het is fucking 65 jaar geleden , er leeft bijna niemand meer die de oorlog heeft meegemaakt. dichtsmijten dat boek en inleveren die joodse VIP kaart bij de UN , postieve discriminatie is racisme.
En kom me niet aanzetten dat we van de geschiedenis juist leren.

hemaworstje | 25-09-06 | 20:03

Zo ze hebben weer een manier gevonden om stemmen te krijgen, gewoon een turkse extremist erbij en de stemmen komen wel.
En de Armeense genocide ontkenners barst het van op internet, het opvallende is dat dat vaak de personen zijn die met hun vingertje naar andere volken wijzen die oorlog hebben gehad en als er toevallig islamitische doden zijn gevallen.

CCCC | 25-09-06 | 20:01

Dit land kan zoveel slechter,stem pvda.

de honden blaffen... | 25-09-06 | 18:24

Dat zal woutertje verrassen, een extreem rechts figuur in de rooie linie. Of is dit met opzet en gaat de pvda ook al rechts extremistische allochtonen knuffelen. Wat voor thee wordt daar geserveerd

anchorman | 25-09-06 | 18:05

Hans Anders 25-09-06 @ 17:54

Doe es Hilliebrand Nawijn stemmen...

Overigens treksel in de shoarmasaus is een van de bekendste broodjes aap allertijden.

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 17:59

Ach ja, het is weer een beetje krom allemaal.
Ja de genocide heeft wel degelijk plaats gevonden, er is voldoende fotomateriaal en getuigen verslagen uit die tijd voorhanden.
Maar het leeuwendeel van die genocide is uitgevooerd door Koerden, die zoals we allen weten weer geen vriendjes zijn met Turkije, en hier in Nederland word de PKA als een terroristische organisatie gezien.
Aan de andere kant protesteren we wel weer tegen de behandeling van de Koerden......
Nederlanders, ze maken veel lawaai, en vreten ook veel, maar verder uiterst curieus.

bakoenin | 25-09-06 | 17:55

minik 25-09-06 @ 17:20

Turken die verschimmeld varkensvlees als shoarma vlees verkopen en de shoarma saus vervuilen met hun sperma (landelijk onderzoek van de Consumententenbond in 2005) vind je terug als Kaan en kruT. Dom denkende turken, viezerikken die vooral zwart werken en zich als eksters gedragen, immers je geeft ze te vreten (via een uitkering) en ze schijten op je wasgoed (gastvrijheid). Weg ermee, weg met hun NL paspoort, weg met de uitkering en drie strikes: your out. Dit type turken denken dat NL een open inrichting is omdat wij achterlijkheid blijven belonen met uitkeringen.

Hans Anders | 25-09-06 | 17:54

@Kaan78 17:08
WAT? ik ben zeer kritisch over mijn eigen land, en Nederland heeft veel fout gedaan en door de geschiedenis heen veel geld verdiend aan het uitbuiten van mensen, maar GENOCIDE zat daar niet tussen.
Het moedwillig uitroeien van honderduizenden mensen kan je Nederland NIET aanrekenen, en die vier zielige voorbeeltjes van je raken kant noch wal!!! Aan die voorbeelden te zien ben je de discussie aan het verliezen en maar gewoon om je heen aan het slaan met ONZIN!!!!

Sir Lance Alot | 25-09-06 | 17:53

@ Kaan78 25-09-06 @ 17:08

-Nederland was i.d.d. niet echt mensvriendelijk bezig daar in Indo-land. Puntje voor jou.
-Afrika? Que? Meaning? (voor de slavernij is, zij het zeer laat en schoorvoetend, excuus betuigd).
-Indianen uitroeien? Hoeveel heeft Peter Stuyvesant er dan afgeknald?
-Hulp aan nazi-Duitsland, uhm daar ben je duidelijk in de war met Turkije, een land dat ome Adolf niet echt vijandig gezind was.

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 17:52

@Kaan78 17:33
Zo gemakkelijk kom je er niet mee weg snotneus.
Ik heb bewijzen gegeven voor democide van Turkije op Armenen.
Jij komt met aantijgingen dat Nederland genocide heeft gepleegd.
Nou met bewijzen komen. Of kun je dat niet en ga je gauw schelden. Lutser.

minik | 25-09-06 | 17:44

@minik 25-09-06 @ 17:20
Bah genocide ontkenner...

Kaan78 | 25-09-06 | 17:33

Kaan78 17:08
Kom eens met bewijzen van die peop van jou.

1.Er is geen genocide geweest in Indonesie, wel kolonialisme. Tsja echt iets voor Turken om boos te zijn over koloniale gedragingen.
2. Verklaar. Wat heeft Nederland in Afrika aan genocide gedaan?
3. Schepen vol zieke mensen om het proces van uitroeiing te versnellen.
Toe maar. Daar hadden ze dus geen geweren voor volgens jou maar ze stuurden mensen uit andere landen vrij de achterlanden van de VS in om alle indianen te besmetten?
4. Nederland heeft als land geen hulp aan Nazi Duitsland gegeven om Joden uit te roeien.

minik | 25-09-06 | 17:20

....Onderzoekt......

Ja natuurlijik en donner wil de sharia invoeren, wij krijgen een PEDO partij anno 2006, moslims moeten kunnen incasseren, neo-nazi's zijn kwajongens, etc etc etc... dat is democratie a la Hollandaise?

Kaan78 | 25-09-06 | 17:12

1) Op de Indonesie, recentelijk erkent.
2) Daarnaast Afrika,
3) USA -> Indianen, waarbij Nederlanders schepen vol zieke mensen naar USA verscheepten om het proces van uitroeiing te versnellen.
4) De hulp aan Nazi Duitsland om de Joden uit te roeien.
etc..etc..etc... te veel om op te noemen.

Kaan78 | 25-09-06 | 17:08

"Vandaag onderzoekt de nationalistische Turkse advocaat Kemal Kerincsiz uitspraken van Tonca en Elmaci over de Armeense kwestie. Als die strijdig zijn met de Turkse wet, dan zal Kerincsiz, zo zei hij gisteren tegen Trouw, hen aanklagen wegens schending van artikel 301 van de Turkse strafwet. Die verbiedt het bezoedelen van Turkije’s reputatie. Eerder sleepte Kerincsiz de schrijvers Orhan Pamuk en Elif Shafak voor de rechter, overigens zonder succes. Tonca en Elmaci danken de aandacht van de Turkse pleiter aan hun opvallende ommezwaai in de Armeense kwestie."

Aldus Dagblad Trouw. Fijn he, die democratie a la Turkaise?

Aldus da

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 17:07

Misschien zit het hem in de definitie van genocide.
Democide is een andere term die meer van toepassing is op wat er gebeurd is in Armenie.
en.wikipedia.org/wiki/Democide
en deze
www.mega.nu:8080/ampp/rummel/20th.htm
en:
1. Ik wordt niet betaald door de Armeense lobby.
2. Er zijn wel degelijk veel mensen gedeporteerd en ook vermoord. Oorlog is een smerige zaak. Iedereen verliest in een oorlog.

minik | 25-09-06 | 17:05

Kaan78 25-09-06 @ 16:54

Je vergat ongefundeerd, tendentieus en kwetsend.
Op welke genocide der Nederlanders doel je?

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 16:59

@LJBrinkhorst 25-09-06 @ 16:42
Typisch van een volk die wel BEWEZEN genocide heeft gepleegd in de geschiedenis om een genocide af te doen als fout.
Ik vind dit beneden alle peil en niet respectvol.
Als iemand in plaats van 91 jaar lang gewauvel eens kon aantonen dat er wel een genocide was geweest, ben ik wel bereid om dat te erkennen. Maar hoe doe je dat? Het is in Malta 1919 niet gelukt. 3 keer in de VN niet.
En het lukt Armenen en hun Lovers ook na 91 jaar niet om iets hard te maken.

Kaan78 | 25-09-06 | 16:54

@ShullBit 25-09-06 @ 16:29

Ja hoor jongen/meisje, doet ik direkt. Doei!

gigi gorgonzola | 25-09-06 | 16:52

@LJBrinkhorst
Je speculeert. Die onafhankelijke erkenning is er nu eenmaal niet, dus kun je erook gene uitspraken over doen.

kruT | 25-09-06 | 16:50

@ kruT 25-09-06 @ 15:55

Dan heb ik toch liever die 'zielige Armenen', maar no offense, de Navo is u zeer erkentelijk voor het zo af toe uitlenen van Incirlik.

Kijk, zelfs al zouden onafhankelijke geleerden aantonen dat Turkije genocide heeft gepleegd op Armeniers, dan nog zouden jullie het zelf nooit erkennen. Kwestie van trots, denk ik. Turken maken immers geen fouten, toch?

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 16:42

Het is een (burger) oorlog situatie.
Er zijn heel veel Turken doodgegaan in Turkije door toedoen van Armenen.
Er zijn heel veel Armenen doodgegaan in Turkije door toedoen van Turken.
Zoals de Armenen het eenzijdig weergeven is elke oorlogsituatie een genocide.
Je kan Turkije het volgende kwalijk nemen:
1) Ze konden hun burgers(zowel Turken als Armenen) niet beschermen tijdens de massaslachtingen.
2) Bij de reallocatie uitgevoerd door de gendamerie zijn veel misstanden gebeurd ( verkrachting, overvallen door bendens, etc...) De betrokkennen zijn wel bestraft door TURKSE RECHTERS.

Daarnaast heb je erg veel fantasie nodig om hieruit een poging tot uitroeing van de Armeense bevolking te zien.
Te meer omdat in het Westen van het land na 1923 nog steeds 300.000 Armeniërs leefden. En 500.000 Armeniërs de lange (kuch*) doodmarsen wel hadden overleefd.

@ marlinn 25-09-06 @ 16:15
Geef niet. Zijn we wel gewend van Armenen lovers.

Ze zijn politiek en het feit dat ze het nog niet de term 'genocide' hebben durven geven betekent niet iets dergelijks gebeurd zou kunnen zijn rond 1915-1916.
-> Het betekent ook niet dat er wel een genocide gebeurd is!

Kaan78 | 25-09-06 | 16:39

@gigi gorgonzola 25-09-06 @ 16:22
Wat zal jij dan een zwaar leven hebben zeg.. het worden er meer en meer... beloof je dan op te rotten als het er te veel worden jouw insziens?

ShullBit | 25-09-06 | 16:29

Dat eindeloze gezever of de russen e.d. is toch geen bewijs dat er geen armeniers zijn vermoordt. Jullie halen misschien veel gore shit teboven die in die tijd gebeurt is door veel partijen, nou en? Luchtkastelen, verkrachters, of wat dan ook. GGristenen hebben ook tijdens de krustochten turken vermoordt en andersom ook. Waarom halen jullie dat niet aan?

Zijn er nou heel veel armenen dood gegaan of niet? Door toedoen van iemand in Turkije? Ja of NEE?

Kale Imero | 25-09-06 | 16:24

Ik moet toch eens met drinken stoppen want ik snap mijn eigen reaguursel niet eens meer. Jammer.... drinken vond ik altijd zo'n aardige bezigheid.

gigi gorgonzola | 25-09-06 | 16:24

Nou had ik al niet veel op met Finnen danwel Turken. Maar de kop van deze gozer heeft me zojuist doen besluiten dat ik ''niet veel'' verander in totaal helemaal niets. Wat een kudtturk zeg maar mooi wel bij de partij waar hij thuishoort.

gigi gorgonzola | 25-09-06 | 16:22

@ Kaan78 @ kruT
.
Je link met de 5b lijkt heel erg gekleurd. Vreemd in het stukje is dat een citaat van de US ambassador wordt gebruikt om te suggeren dat Armeniers door honger dood gingen terwijl de man zelf genocide suggeerde. Dat is wel heel selectief citeren. De overige links van je zijn ook erg Turks. Zoals eerder beschouw ik dergelijke bronnen van betrokkenen (ook Armeense!) niet snel als betrouwbaar.
De VN is overigens niet het summum van objectiviteit zoals je het voorstelt. Ze zijn politiek en het feit dat ze het nog niet de term 'genocide' hebben durven geven betekent niet iets dergelijks gebeurd zou kunnen zijn rond 1915-1916.
.
Deze jongen gaat er overigens ook vandoor. Zie het als verlies; prima. Bedankt voor jullie opinies. Het ga jullie goed. Blijft altijd open voor alle info, toets het vorm dan je mening. Groet.

marlinn | 25-09-06 | 16:15

@dwaal
Waarmee je je verlies van de discusie toegeeft!
Bye bye, zwaai zwaai

kruT | 25-09-06 | 16:05

Racist??? -> Je bent echt door je argumenten heen geloof ik.
En wie noemde mij in het begin van deze discussie een drol?

Fijne avond nog:) En Ik hoop dat je nog veel meer te weten komt over deze materie...

Kaan78 | 25-09-06 | 16:03

Er staat volgens mij dat een commissie van de VN het heeft erkent.
-> Typische Armeense misleiding die je nog mooi cammoufleert met volgens mij.
Je kan alvast hier meer lezen over die misleiding Armenen;
http://www.anadolu.be/2005-07/31.html
(Waarom hebben juillie dit soort foutieve informatie nodig?)

WAAR HET OM GAAT:
Armenen vertellen slechts dat deze rapport is gebruikt door de ondercommissie van de VN, ALSOF de VN de Armeense genocide had goedgekeurd door de VN.
Maar ze vertellen NIET bij dat het tenslotte door die commissie de grond was ingeboord.

Kaan78 | 25-09-06 | 16:02

Zo. Nu ga ik naar huis. Daag, fijne Turkse vrienden, mij is weer een hoop duidelijk geworden.

dwaal | 25-09-06 | 16:02

@Krut
.
"Die paar oh zo zielige Armenen die nog te bang zijn om een voetbal weg te schieten of het stoere Turkse leger met al haar macht?"
.
Racist.

dwaal | 25-09-06 | 15:58

@dwaal
En terecht. Wie heb je liever aan je zijde als er straks oorlog uitbreekt met Iran? Die paar oh zo zielige Armenen die nog te bang zijn om een voetbal weg te schieten of het stoere Turkse leger met al haar macht?

kruT | 25-09-06 | 15:55

Weet je nou wat de reden is dat ik helemaal geen zin heb om dat soort vragen te beantwoorden? Omdat jij mij woorden ("verzonnen en vermeende genocide") in de mond legt. En dat is nou precies waarom ik jullie zulke vieze mannetjes vind, heren genocide-ontkenners.
.
Hier staat genoeg te lezen:
en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocid...
.
Er staat volgens mij dat een commissie van de VN het heeft erkent.
.
Het zegt allemaal geen flikker of een en ander is gebeurd. Want jullie lullen wel lekker over de Armeense Lobby ™ maar Turkije is een cruciaal NATO land dat heel wat weet te manipuleren bij haar vriendjes in de VS, en Europa.

dwaal | 25-09-06 | 15:51

Je doet net alsof de Armeniërs ooit land is beloofd door de Russen...
Niet alleen in 1920 waren jullie een "puppet" van de Russen, al HEEL lang daarvoor ook al.

Rusland gebruikte de Armeniërs eigenlijk alleen voor haar eigen doel. Zij was niet echt van plan om een onafhankelijke Armeense staat te creëren, noch op eigen bodem noch binnen het Ottomaanse grondgebied. Zodra de Russen de Kaukasus hadden overgenomen was hun politiek gericht op russificering van de Armeniërs en het onder de Russische controle brengen van de Armeense Gregoriaanse Kerk op hun grondgebied. Door de Polijenia Wet van 1836 werden de macht en de plichten van de Catholicos van Echmiadzin beperkt, terwijl deze kerkvorst voortaan benoemd werd door de Tsaar. In 1882 werden alle Armeense kranten en scholen in het Russische Rijk gesloten en in 1903 nam de staat de controle over van alle financiële bronnen van de Armeense Kerk alsook van de Armeense vestigingen en scholen. Tezelfdertijd kondigde de Russische Minister van Buitenlandse Zaken Lobanov-Rostowsky zijn idee van 'Een Armenië zonder Armeniërs' aan, een idee dat opzettelijk door Armeense propagandisten en schrijvers van de laatste tijd wordt toegeschreven aan de Ottomaanse overheid. Wat de reden ook was, de Armeniërs werden door de Russen ernstig onderdrukt. De Armeense historicus Vartanian zegt in zijn Geschiedenis van de Armeense Beweging: "Ottomaans Armenië was geheel vrij in haar tradities, godsdienst, cultuur en taal in vergelijking tot het Russische Armenië onder de Tsaren". Edgar Granville schrijft: "Het Ottomaanse Rijk was voor de Armeniërs de enige bescherming tegen de Russische onderdrukking".

De gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog laten duidelijk zien dat het de bedoeling was van de Russen om de Armeniërs te gebruiken om Oost Anatolië te kunnen annexeren en niet om een onafhankelijk Armenië te vormen. In geheime overeenkomsten gesloten door de Entente machten aangaande de verdeling van het Ottomaanse Rijk, werd het gebied dat de Russen aan de Armeniërs hadden beloofd als een autonoom of onafhankelijk gebied verdeeld tussen Rusland en Frankrijk zonder ook maar enige verwijzing naar de Armeniërs, terwijl de Tsaar op de protesten van de Catholicos van Echmiadzin slechts antwoordde dat "Rusland geen Armeens probleem had".

Kaan78 | 25-09-06 | 15:50

@Kaan78 en kruT,

Ik denk wél na voor dat ik iets meld. Ik héb me laten informeren, ook door jullie linkjes.
Wat mij wel opvalt, zoals marlinn zegt, is dat jullie veel macht en propagandaspiertjes aan armenen toeschrijven (Armeense lobby). Het lijkt alsof jullie, Turkse-Nederlanders, nogal wat anti-armeense sentimenten hebben. Durf ik diskriminasie te roepen? Wat vinden jullie van de koerden eigenlijk?
Hoe komt het toch dat turken buiten Turkije zulke sterke nationalistische gevoelens hebben? Als Turkyie met voetbal wint, gaan ze door de Schilderswijk met Turkse vlaggen rijden en toeteren? Als je zo trots bent op je cultuur, waarom ga je dan niet in Turkyie wonen? Niks mis met trots zijn op je afkomst, dat ben ik ook.
Ik ben geen nederlander, maar wel een europeaan, en daar ben ook verdomt trots op en blij mee.
Ik ben geen facist of nazi, maar hou AUB op met zelf het slachtoffer te spelen.
PS: Ataturk was een vooruitdenker en heeft TR gered van verdere reli-introversie.

Kale Imero | 25-09-06 | 15:44

"Is de verzonnen en vermeende genocide op Armeniërs erkent in de VN. GEWOON JA OF NEE!"
.
Er is nog *nooit* een "verzonnen en vermeende genocide" erkent door de VN.

dwaal | 25-09-06 | 15:44

"Jammer voor je dat dit verdrag niet in 1922 maar in 1920 werd getekend"
.
Uhm. Waarom is dat jammer voor mij?

dwaal | 25-09-06 | 15:41

Op het gebied van onafhankelijkheid.
Aan jou de vraag. Is de verzonnen en vermeende genocide op Armeniërs erkent in de VN. GEWOON JA OF NEE!

Kaan78 | 25-09-06 | 15:39

@dwaal 25-09-06 @ 15:31
Waarom kom je niet met contra argumentatie? Even voor de goede orde... Ik vraag het me niet af. Ik weet dat je een luchtkasteel niet kan verdedigen.
Maar dan nog... Je kan toch wel het fatsoen opbrengen om met mij argumenten uit te wisselen= discussieren?
Anders discussieer je toch ook gewoon niet?

Kaan78 | 25-09-06 | 15:38

Zal ik het nog eens zeggen?
.
<b>Kom met een algemeen erkende onafhankelijke nieuwsbron.</b>

dwaal | 25-09-06 | 15:38

Die doden in Sebrenica? "Burgers maakten elkaar af."
Hier ga je de fout in.

Waarom neem je geen voorbeeld aan de Joden en Duitsers in deze vraagstuk?

Jammer voor je dat dit verdrag niet in 1922 maar in 1920 werd getekend....Daar ga je dus met al je geschiedvervalsing.
http://www.tallarmeniantale.com/1923Manifesto-Hovhannes.htm#gumru

Kaan78 | 25-09-06 | 15:36

@Kaan87
.
Flikker toch op met je tallarmeniatale.com man. Kom met een algemeen erkende onafhankelijke nieuwsbron. Je lijkt wel zo'n 9/11 inside job mafketel, die linken ook constant naar hun eigen groepje.

dwaal | 25-09-06 | 15:31

@Dwaal ik zal even op gelijke munt terugbetalen.
Over integriteit van de Armeniërs:
Kopstuk van de Armeense luchtkasteel verdedigers is een verkrachter.
http://www.tallarmeniantale.com/dadrian-sex.htm

Allerlei gefalcificeerde documenten, foto bewerking en een net claim dat de genocide is erkent in 1985 in de VN.
Aan jou de vraag. Is de verzonnen en vermeende genocide op Armeniërs erkent in de VN. GEWOON JA OF NEE!

Kaan78 | 25-09-06 | 15:26

Bij deze ontken ik de genocide van moslims in Europa die deze eeuw zal plaats vinden.
Onderstaande link is wel leuk als het om massamoord gaat.
Socialistische landen in de top tien,
USSR
China PRC
Duitsland

Islamitische landen met eervolle vermelding
Turkije 2x(1900-1917) en onder Kemal Ata Turk
Pakistan
Indonesie

Andere verrassende landen
China KMT
China (Mao soviets)
Cambodia
Japan
Mexico
Noord Korea
www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM

Weisse rose | 25-09-06 | 15:25

@marlinn
http://www.tallarmeniantale.com/Questions.htm
kijk bij vraag 5b voor een overzicht van westerse cijfers.

Waar gaat het wel om??? Armeniërs vielen achter de frontlinie turkse dorpen en steden aan nadat de mannen waren vertrokken om op 5 fronten oorlog te voeren. Daarna volgde wraakacties van de Turkse bevolking.
Wat kan je de Turkse overheid verwijten. Ze hebben de Turkse en de Armeense bevolking niet kunnen beschermen bij de interne slachtpartijen tussen de burgers.

Ik zal vanavond wel een lijst met de PR activiteiten van de Armeniërs posten en over welke bedragen we het eigenlijk hebben... Dat maakt het e.e.a. wat duidelijker.

Kaan78 | 25-09-06 | 15:21

Ik bedoel maar: Dom lullen en zaken verdraaien kan ik ook.

dwaal | 25-09-06 | 15:21

Dat was allemaal propaganda van dat schandknaapje van de Turken: Mohamed Sacerbey! Die zit nu vast voor corruptie! Hoeveel meer bewijs wil je.
.
Ergo, de Serviers hebben geen genocide gepleegd.

dwaal | 25-09-06 | 15:20

Laten we 'ns samenvatten: Turkije heeft internationale arbitrage aangevraagd en een Armeense regering heeft in haar doodsnood Armeens gebied opgegeven in een verdrag, en dus, aldus onze Trukse vrienden, kan er geen sprake zijn van een genocide of een ethnische zuivering.
.
Ik weet een mooie historische parallel: de moslims in Bosnie. Servie heeft allerlei onderzoeken toegezegd, meegewerkt met de internationale gemeenschap en god weet wat nog meer. De Bosniers hebben ingestemd met een vredesverdrag, *dus* er kan geen ethnische zuivering hebben plaatsgevonden. Die doden in Sebrenica? "Burgers maakten elkaar af."

dwaal | 25-09-06 | 15:18

@ Kaan78 25-09-06 @ 15:03
Heb je een linkje voor de kookboekcijfers uit je eerste paragraaf? Een bronnetje van caliber wikipedia is al goed genoeg.
.
Het gaat niet om wat de Armeniers eerst deden. Al maakten ze daarvoor 10 miljoen Turken dood, het neemt niet weg dat de Turken ook schuldig zijn. Je kan niet gaan ontkennen omdat de Armeense klootzakjes niet berecht zijn.
.
Je schrijft de Armeniers iets teveel invloed toe. Je doet alsof het Israelische pr is.

marlinn | 25-09-06 | 15:12

@dwaal 25-09-06 @ 14:57
Was het niet zo dat Armeniers hulp hadden gevraag VAN DE TURKEN tegen de Sovjets? Of was dat weer een taktiek van de Turken?

Kaan78 | 25-09-06 | 15:05

wat een cv heeft die turk. Hij kan zo aan de slag als html programmeur...

@ turkie zijn kapsel > zelfde kapper als balkenende? tjonge jonge...

[G]eenstijl | 25-09-06 | 15:04

Hoe dan ook, wat wel blijkt vast te staan is dat er heel veel armeniërs zijn deaud gegaan. 1miljoen ofzo.
-> Ofzo...idd... kookboekcijfers. Van de 1 tot 1,5 miljoen Westerse cijfers levende Armeniërs kwamen er 500.000 aan in Syrie en 300.000 leefden nog in Turkije na 1923. Dus de werkelijke aantal kan nooit hoger liggen dan 200.000 tot 700.000 Slachtoffers. Na de Oorlog sprak men van de cijfer 600.000 doden. Door armeense kookboekcijfers is dat getal inmiddels opgelopen tot 1,5 miljoen tot MILJOENEN!!!

Door honger, ziekte, afslachting (al dan niet georganiseerd), verkrachting of wat dan ook. Dan ga je toch niet beweren dat het NOOIT gebeurt is? Maakt niet uit wat je het noemt.
-> Burgers maakten elkaar af. 527.000 doden aan Turkse/Koerdische zijde. Dit zijn geen kookboekcijfers. Daarnaast zijn bij de reallocatiemaatregelen de Turkse klootzakjes in het leger van Turkije die daar verantwoordelijk voor waren voor de bescherming van de Armeniërs en daar over de schreef zijn gegaan berecht. Sommigen met de DOODSTRAF. Hoe serieus kan je zijn als land?
Hoe is het gegaan met de Armeense klootzakjes. ZIjn ze volkshelden geworden? Daarin verschillen we in beschaving.

Moet ik nu ook dood, mensen met turkse achtergrond?
-> Nee maar je mag wel beginnen met nadenken en verder in te lezen voordat je de conclusies van Armeniërs overneemt.

Kaan78 | 25-09-06 | 15:03

ShullBit 25-09-06 @ 14:28

Domme reacties zoals de jouwe op normale managements overwegingen en vragen zijn er de reden van waarom turken, ondanks een massive positieve discriminatie in NL en DE, nooit meer zullen worden dan iemand die in tijden van hoogconjunctuur als laatsten een jaarcontract krijgt en als eerste er weer uit vliegt. Marokkanen zijn beter geschikt voor kennisoverdracht dan turken maar ook zij behoren zeker niet tot de eerste tot en met de vijfde keus voor kader- en managementsfuncties.

Hans Anders | 25-09-06 | 14:59

@ Kale Imero 25-09-06 @ 14:44
Wikipedia en haar bronnen worden niet erkent door kruT en Kaan. Ze linken liever naar Turkse overheids-sites. En die miljoen Armeniers was geen genocide maar slechts een massamoord of eigenlijk alleen maar een vergeldingsactie.

@ Kaan78 25-09-06 @ 14:53
Idd. Maar ik kan niet begrijpen waarom je ontkenner zou zijn. Voor het land snap ik het; dat scheelt teruggeven en vergoedingen voor gelede schade enzo. Maar jullie als individuen...

marlinn | 25-09-06 | 14:58

Overigens wordt een detail nu al niet vermeld door onze Trukse vrienden: De Armeense regering die het verdrag van Alexandropol tekende was er een in ballingschap. Soviet troepen waren Armenie binnengevallen.
.
"However, as a result of the Soviet conquest, Armenia became a Moscow-controlled puppet “Soviet Republic“ on the same day of December 1920, when the treaty pf Alexandropol was signed by the representatives of he fallen government thus putting the legitimacy of that treaty in question."
.
www.atlas-of-conflicts.com/areas/armen...
.
Maar ik neem aan dat ook de site atlas-of-conflicts.com een geheime site van de Armeense lobby &trade; is..

dwaal | 25-09-06 | 14:57

Mr. Morgentau mag wel turken primitief genoemd hebben maar dat neemt niet weg wat hij en anderen hebben ge-observeert. Of zijn dat ook fabeltjes?

Hij heeft er nooit onderzoek naar verricht. Hij werd geinformeerd door twee Armeense hulpjes die hij had. ZEER OBJECTIEVE berichtgeving heet dat.

Kaan78 | 25-09-06 | 14:55

@dwaal 25-09-06 @ 14:42

Zelf geen antwoorden geven op deze vragen maar zelf wel altijd vragen om antwoorden? Hoe noem je zoiets? Selectief...Manipulatief...Ontkenners....Subjectief...
Zou het logisch voor je zijn dat in 1943 de joden terugwilden naar Duitsland om daar hun leven op te bouwen? Terwijl de oorlog nog aan de gang was?
Tja..wat zou dat bewijzen????............

Kaan78 | 25-09-06 | 14:53

Nee jij begrijpt het niet: Wikipedia is vergiftigd door de Armeense Lobby &trade;!

dwaal | 25-09-06 | 14:52

Dames, dames, toch. Wat een verhitte discussie.

Als ik zo even in sneltreinvaart Wikipedia ( ja , dat tjek ik weleens) en tallarmeniantale enz kijk, lijkt mij dat NIEMAND een lievertje is. Koerden niet (nogsteeds niet eigenlijk: PKK, weet je), Turken niet, Anatolieërs niet, Armeniërs niet. Mr. Morgentau mag wel turken primitief genoemd hebben maar dat neemt niet weg wat hij en anderen hebben ge-observeert. Of zijn dat ook fabeltjes? En dat europese landen niet zijn komen opdagen heeft met politieke lafheid te maken. NB: de Zweden hebben in WO II mofrikanen door hun land laten lopen naar Noorwegen.
Hoe dan ook, wat wel blijkt vast te staan is dat er heel veel armeniërs zijn deaud gegaan. 1miljoen ofzo.
Door honger, ziekte, afslachting (al dan niet georganiseerd), verkrachting of wat dan ook. Dan ga je toch niet beweren dat het NOOIT gebeurt is? Maakt niet uit wat je het noemt.
Moet ik nu ook dood, mensen met turkse achtergrond?

Kale Imero | 25-09-06 | 14:44

@Kaan78
.
"Zegt het verdrag van Alexandropol of van Gumru jouw iets? Waarbij Armeniërs afstand nemen van het verdrag van Sevres?"
.
En leg 'ns uit wat dat bewijst? Wat bewijst dat allemaal?

dwaal | 25-09-06 | 14:42

Kaan78 25-09-06 @ 14:21

Welke anderen? Ford? Opel? Microsoft? Geen enkel echt westers bedrijf blijft in TR als het niet hoeft. Zelfs naar TR teruggekeerde in NL geboren turkse starters lopen gillend van ellende weg. De door de religieuzen opgelegde regels die moeten waken over geloofszuiverheid in het kader van de toetreding van TR tot de EU brengen TR steeds sneller terug in de middeleeuwen en wurgen iedere vrije gedachte. Het zal volgens mij niet lang meer duren of de burca en de baardaap met klot en galabya bepalen in Taxim het straatbeeld.

Rapporteren is in iedere organisatie van vigerend belang, echter in TR wordt indringende vragen beantwoorden en rapporteren aan een westerling gezien als statusverlies. Daarvoor hoef je ook niet naar TR, ook goed doorgeleerd hebbende turken in NL bedrijven komen qua niveau nauwelijks boven de tafelrand uit als er gerapporteerd moet worden, een trots maar achterlijk volk.

Hans Anders | 25-09-06 | 14:42

ShullBit 25-09-06 @ 14:28

en dat roep jij, die Joris de schuld geeft als een linkje niet werkt ('want je was niet van de copy-paste', maar je copy-paste dus wel klakkeloos een foutieve link zonder kritisch naar eigen handelen te kijken... hmmmm, dit lijkt me voer voor psychologen).

francoise smokeglass | 25-09-06 | 14:31

Ach, wij nederlanders zullen nooit de hand in eigen boezem steken. Schuld ligt altijd bij anderen, toch Hans Anders?? Het zakenwereldje is daar toch iets anders he... Lutsert.. Hebben ze je vrouw ook lekker geneukt toen jij genomen werd van achteren? Dat vond je dan vast wel weer lekker, jij geylerd...

ShullBit | 25-09-06 | 14:28

@ kruT 25-09-06 @ 14:13
HET KERKELIJK LANDSCHAP in Nederland rond 1900 was volop in beweging. Ook toen was Nederland een multicultureel land, zij het anders dan nu. Moslims en boeddhisten waren er nauwelijks - bij de volkstelling van 1899 werden er 33 geregistreerd - maar er was een breed spectrum aan kerken, kerkelijke aftakkingen en zuilen. En dus ook tegenstellingen: tussen gelovigen en onkerkelijken (ruim 115.000 in 1899), tussen katholieken en protestanten en tussen protestanten onderling.

Als je inderdaad meer wilt weten, zie: www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/1900/religie...

francoise smokeglass | 25-09-06 | 14:27

@Hans Anders 25-09-06 @ 14:03
Je hebt geen zaak kunnen runnen in Turkije. En de schuldigen zijn.....Turken!
Ijzersterke redernatie. Waarom lukt het andere mensen wel?

Kaan78 | 25-09-06 | 14:21

@dwaal
Stel diezelfde vraag eens over NL. Hoeveel Christenen waren er in NL in 1900 en nu?

kruT | 25-09-06 | 14:13

@dwaal 25-09-06 @ 14:06
Ik wil ook best respect voor jou tonen hoor als je met inhoudelijke argumenten kunt komen. Je verliest nog een discussie van een drol. Wat maakt dat jou dan? Wat is lager dan een drol? Misschien iets waterigs als de beargumantatie van Armeense kant?

Als je het hebt over geschiedvervalsing....
Zegt het verdrag van Alexandropol of van Gumru jouw iets? Waarbij Armeniërs afstand nemen van het verdrag van Sevres?
Waarom zouden Armeniërs bepalingen in zo'n verdrag opnemen. Zoals dat ze terug konden gaan naar hun huizen als vlak daarvoor een genocide poging was gedaan? Blijkbaar geloofden de Armeniërs zelf ook niet in een gefalcificeerde genocide. Ze begonnen pas te piepen nadat ze na 1922 met lege handen kwamen te staan.

Kaan78 | 25-09-06 | 14:11

Zeg, drol, ga je nu ook nog 'ns voor ons bepalen wat het "end of argument" is?

dwaal | 25-09-06 | 14:06

@dwaal 25-09-06 @ 13:58

End of argument -> Malta 1919.

Kaan78 | 25-09-06 | 14:03

Maar goed is weer een typische Turken taktiek: Misleiden.

dwaal | 25-09-06 | 14:03

Voor muzelmensen maakt het niet uit wat zij verdedigen, immers zelf krities denken wordt ze al op de koranschool afgeleerd, hersenloos nabrabbelen is een voorwaarde om naar een volgend niveau te kunnen gaan.

Ooit had ik een vestiging in Istanbul, geen van mijn niet Turkse medewerkers wilde daar gestationeerd worden omdat de ergerniswekkende inhoudsloze "nou daarom" argumentatie een vast onderdeel is van de muzelmenscultuur aldaar. Er zijn daar zoveel taboes van toepassing dat alleen domme kokerkijkers zich kunnen handhaven. Het was ook wonderlijk hoe snel mijn in NL geboren medewerkers zich aan de locale mores aanpasten en rapporteren aan de directie in NL als een gebrek aan vertrouwen zagen.

Dezelfde argumentatie vindt je bij veel muzelmens ondersteuners hier op GS, welk argument er ook gebruikt wordt, welke bewijzen er ook aangehaald worden, Mo en Kemal hebben (in een andere situatie) ooit gezegd dat het niet waar is, dus is het niet waar. De eindeloze inhoudsloze discussies met de medewerkers die elkaar als turken onder elkaar afdekten hebben er uiteindelijk toe geleid dat de vestiging gesloten is.

Istanbul is het moderste deel van Turkije, Ankara en Izmir zijn nog veel en veel achterlijker. Praat met mij ook niet over Trabzon en Bursa, volledig middeleeuws qua intellectueel leef- en denkniveau.

Hans Anders | 25-09-06 | 14:03

Hoe groot was het landoppervlak van het Osmaanse rijk in 1900?
Je bedoelt dat we de Balkanlanden later Griekenland en Cyprus vrijwillig hebben afgestoten. Noem je dat ook genocide?
Tijdens die "move" zijn 10 miljoen Turken van huis en haard verwijdert en hebben 5 miljoen Turkse burgers de dood gevonden. Als je op zoek gaat naar een ECHTE genocide hoeft je alleen naar het leed van de Turken te kijken tussen 1900 - 1923.

Kaan78 | 25-09-06 | 14:02

@Kaan78
.
"Heeft Duitsland na de WOII de mensen uitgenodigd om de deportatie van Joden te laten onderzoeken?"
.
Ja. Daar was Theresienstadt voor opgericht. En linkjes van holocaustontkenners hoef ik niet. Hoeveel procent Christenen waren er in Turkije in 1900? En hoeveel nu? En hoe zou dat toch komen....
.
Mooi is dat, te zien hoe Turkse nationalisten elke keer weer door de mand vallen.

dwaal | 25-09-06 | 13:58

Elke dollar die de Armeense lobby in USA heeft stoken heeft zich vertaald in 100 USD hulp aan Armenië. IK zal vanavond wel het e.e.a. hier neerzetten over de armeense lobby activiteiten.
Maar goed is weer een Armeense taktiek ... misleiden...

Kaan78 | 25-09-06 | 13:56

@dwaal 25-09-06 @ 13:46
wat is je punt bij het tonen van Nazi kampen?
Heeft Duitsland na de WOII de mensen uitgenodigd om de deportatie van Joden te laten onderzoeken?
500.000 Armeniërs kwamen aan in de huidige Syrië en hebben hun leven opgepakt. Is dit te vergelijken met wat de Nazi's hebben gedaan?

For your infomation,
Of wil je weer parrallellen trekken tussen de Joodse en de vermeende Armeense genocide?
Hierbij de verschillen tussen de joodse en de verzonnen en vermeende armeense genocide:
http://www.tallarmeniantale.com/holocaust.htm

Kaan78 | 25-09-06 | 13:53

Ja ja, die machtige Armeense Lobby toch! Niemand kent ze, maar Europa is in haar greep.

dwaal | 25-09-06 | 13:52

@krut
.
"Europa heeft er een belang bij om de Turken dat te laten erkennen (pappen en nathouden van de Armeense lobby)."
.
Hahahahaha!!

dwaal | 25-09-06 | 13:50

@Kaan78
"Geen enkele staat die net ervoor een genocide heeft gepleegd doet zo’n uitnodiging."
.
"Het doen van zo'n verzoek Turken geeft al hun onschuld aan."
.
www.deathcamps.org/reinhard/terezin_nl...

dwaal | 25-09-06 | 13:46

@bottehond
Helaas wordt dat door de meeste Nederlanders gezien als een slecte eigenschap. Ik zie de voordelen er wel van in. Als de Turken dat niet hadden gedaan was er op de plek waar nu Turkije is, dezelfde problemen geweest als nu in Irak/Iran/Syrie (de landen die zijn ontstaan na Britse bemoeienissen). Dan was je nog een stuk verder van huis!

kruT | 25-09-06 | 13:36

Wel geinig dat de turkse reaguurders klaarstaan om hun volk te verdedigen. Hulde (de inhoud boeit me niet, dus zeg ik niets over) aan de turkse reaguurders. Daar kunnen veel Nederlanders nog iets van leren.

bottehond | 25-09-06 | 13:22

@marlinn 25-09-06 @ 12:42
Allereerst moeten ze ( Objectieve Armeniërs) uitleggen waarom de Turken zijn vrijgesproken met Malta-tribunalen 1919-21. Waarom toen de honderden getuigenissen, rapporten, verslagen missionarissen, consuls en andere christenen uit “Bryce Report”, “Germany and Armenia” en andere Mein Kampfs tegen het Turkse volk uit WO1 en erna NIET zijn gebruikt om de Turken te veroordelen.

Ook zullen ze moeten uitleggen waarom Spanje, Denemarken, Zweden en NEDERLAND niet kwamen opdagen toen de Turken in februari 1919 deze landen vroegen om JURIDISCHE EXPERTS te sturen voor een internationale onderzoekscommissie die de genomen relocatiemaatregelen zou gaan onderzoeken.
Deze maatregelen worden heden door de aanhangers van de Armeense genocide gezien als een methode om de Armeniërs uit te roeien. Geen enkele staat die net ervoor een genocide heeft gepleegd doet zo’n uitnodiging.

Verzoek Turken:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/2b_223.htm

Afwijzing betreffende landen:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/2b_261.htm

Afwijzing NEDERLAND:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/images/261_03.gif

Afwijzing Spanje:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/images/261_04.gif

Afwijzing Zweden:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/images/261_05.gif

Afwijzing Denemarken:
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/Armenians_inottoman/images/261_06.gif

Het doen van zo'n verzoek Turken geeft al hun onschuld aan.

Ik ga van uit dat sommige namen zoals de racist en Turkenhater Henry Morgenthau (“Ambassador Morgenthau’s Story” uit 1918, bv pagina 195: “The Turks, like most primitive people,….”=De Turken zoals de meeste primitieve volkeren..”) en documentenfrauders zoals de christengeestelijke Johannes Lepsius door deze door Armenen opgetrommelde juridische experts genegeerd zullen worden. Anders hangen ze.

Kaan78 | 25-09-06 | 13:13


@ ed.. 25-09-06 @ 12:48

Erdinc Sacan, de Cor Eberhard van de PvdA. Are you watching Woutert?

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 13:02

@krut
niks...(maar ja, de website van de PNVD is ook niet illegaal bijv.)
nogmaals, IK vind het kansloos dat een toekomstig volksvertegenwoordiger van dit land het binnenhalen van golddiggende russische vrouwen (mariska H's) promoot en toejuicht...

ed.. | 25-09-06 | 13:02

@ed...
Wat is er illegaal aan die site?

kruT | 25-09-06 | 12:57

ed.. 25-09-06 @ 12:48
Lol:) Het is eigenlijk zo zielig dat je er wel haast om moet lachen.
Maar relatiebemiddeling d.m.v. bureau's is toch iets westers? Sacan is goed ingeburgerd.

Kaan78 | 25-09-06 | 12:55

Als extreem rechtse Turk kies je de 'way of least resistance', de PVDA dus. Gek toch, dat monsterverbond tussen links en Islamofascisme. De progressief als onderdrukker.
www.meervrijheid.nl/index.html?de_prog...

Folkert Meinhof | 25-09-06 | 12:47

Terwijl ongeveer iedere geschiedswetenschapper het eens is over wat er heeft plaatsgevonden,

Je bent wel erg slecht geinformeerd. Er zijn juist heel veel westerse geschiedwetenschappers die beweren dat je dit geen genocide kunt noemen.

Kaan78 | 25-09-06 | 12:46

@marlinn
Exactamundo. Precies de reden dat de mensen hier ook niet objectief zijn, want wanneer sta je helemaal los van de kwestie?

Europa heeft er een belang bij om de Turken dat te laten erkennen (pappen en nathouden van de Armeense lobby). M.a.w. er zijn weinig partijen die hierover een objectieve mening kunnen ventileren, Mijns inziens is die van de VN het meest objectief, en die beslist in het "voordeel "van de Turken...

kruT | 25-09-06 | 12:45

@LJBrinkhorst 25-09-06 @ 12:33
Als ze kunnen aantonen dat de Turkse overheid d.m.v. een GEPLANDE actie een ARMEEN vrije Turkije wilden nastreven.
De vragen die dan onbeantwoord blijven zijn hier vermeld:
www.tallarmeniantale.com/Questions.htm

Ik zou zeggen laat ze een antwoord vinden voor deze vragen en dan is het voor mij in ieder geval duidelijk dat er een genocide heeft plaatsgevonden. Zonder antwoorden ook geen erkenning.

Maar goed, de leugen regeert... En dat omdat er maar 1zijdige propaganda wordt los gelaten op christenaanhang. Zo ook een bericht bij de televaag met de melding dat de VN in 1985 de genocide heeft erkent.

Je kan alvast hier meer lezen over die misleiding Armenen;
http://www.anadolu.be/2005-07/31.html
(kunnen deze lui niet op een eerlijke wijze hun zaak aan de man brengen...)

Waar het omgaat:
Armenen vertellen slechts dat deze rapport is gebruikt door de ondercommissie van de VN, alsof de VN de Armeense genocide had goedgekeurd door de VN.
Maar ze vertellen niet bij dat het tenslotte door die commissie de grond was ingeboord.

Kaan78 | 25-09-06 | 12:45

@ kruT 25-09-06 @ 12:38
En objectief kan je pas zijn wanneer je helemaal los staan van de kwestie.

marlinn | 25-09-06 | 12:42

@ed.. 25-09-06 @ 12:17
Hmmm, heerlijk zo'n maagd uit de Veluwe... Heb inderdaad een zwak voor plattelandsmeisjes... Heb er reeds meerdere mogen uitscheuren.. Dat er nog veel meer mogen volgen...

ShullBit | 25-09-06 | 12:40

@marlinn 25-09-06 @ 12:10
Een gefundeerde mening kun je pas hebben als je ALLE feiten kent. Niet als je Wikipedia hebt gelezen.

kruT | 25-09-06 | 12:38

@ LJBrinkhorst 25-09-06 @ 12:33
Hmmm, dat is ook een betrokken partij he?

marlinn | 25-09-06 | 12:37

@ Kaan78 25-09-06 @ 12:25

Tsja, het zou ook een vraag aan jou kunnen zijn:

Wanneer is het verhaal van de Armeniers objectief genoeg?

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 12:33

@ Kaan78 25-09-06 @ 12:25
Wanneer de meeste anderen die er geen belang erbij hebben het ermee eens zijn. Ik dacht dat je het zelf wel had kunnen bedenken maar de genocide is dus door de Turken uitgevoerd! (vandaar de link met de 'kwestie') :|
Terwijl ongeveer iedere geschiedswetenschapper het eens is over wat er heeft plaatsgevonden, heeft Turkije besloten de genocide stelselmatig te ontkennen. Vreemd?? Nou, de consequensies daarvan op het onderwijs zijn zo voor de hand liggend als ze lijken; een genocide is geen optie terwijl die dat wel zo is. Ik kan manier bedenken waarop de Turkse 'informatie' betreffende deze 'kwestie' betrouwbaarder zou zijn dan alle andere..

marlinn | 25-09-06 | 12:33

@marlinn 25-09-06 @ 12:16

Waar baseren we dat op?
* Op verhalen dat het "mogelijk zou kunnen zijn" dat....van de Armeniërs
of op
* Feiten
* Verdragen
* Vastgelegde handelingen
* Rechtzaken
* Hoogste orgaan op het gebied van genocide erkenning? de VN?

Wanneer is het verhaal van de Turken objectief genoeg?

Kaan78 | 25-09-06 | 12:25

@LJBrinkhorst
Mijn stukje was ook meer bedoeld om jouw verhaal te versterken dan af te zwakken :).

@ed..
Waarom mag een politicus wel in de Raad van Bestuur van een of andere zorgclub (belangenverstrengeling) zitten, maar geen site beheren met daarop links naar sites die de wet niet overtreden. Misschien ben ik dom ofzo, maar ik snap dat echt niet.

kruT | 25-09-06 | 12:24

@ LJBrinkhorst 25-09-06 @ 12:21
Das een redding!! Nichten hebben het niet zo best op het Turkse platteland.

marlinn | 25-09-06 | 12:23

@ ed.. 25-09-06 @ 12:17

Maar wat nou als ze EEN nicht van het Turkse platteland hierheen halen om mee te trouwen?

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 12:21

@shullbit
mischien heb jij een andere mening... maar ja, jij vind het ook normaal om je nicht van het turkse platteland hierheen te halen en met haar te trouwen...

ed.. | 25-09-06 | 12:17

@ Kaan78 25-09-06 @ 12:13
Objectiviteit.

marlinn | 25-09-06 | 12:16

@krut
IK vind gewoon dat je als politicus je niet moet bezig houden met sites zoals deze.. de site is niet alleen opgezet voor 'hulp' aan buitenlandse bruiden maar ook om 'postorderbruidjes' hierheen te halen.. misschien ben ik ouderwets in deze maar vind het zielig voor zowel de bruid als voor de sukkel die er gebruik van moet maken...
www.happyconnections.nl/

ed.. | 25-09-06 | 12:15

@marlinn 25-09-06 @ 12:10
In denk namelijk dat je meer hebt aan het beetje info van Wikipedia dan aan de vette onzin over de Armeense 'kwestie' in het Turkse onderwijs

-> Want....????

Kaan78 | 25-09-06 | 12:13

kruT 25-09-06 @ 11:56

haha, grapjas. Ik werk graag voor mijn vreten, dus CP moet ik maar niet stemmen. SGP=Nederlandse fundi's. VVD is volstrekt onbetrouwbaar: met liefde offerden ze AHA (al zullen ze dat altijd ontkennen). Verdonk wilden ze ook dumpen, maar ze kwamen er achter dat dat hen teveel stemmen zou kosten. Petje Pietamientje is officieel de baas, Verdonk sleept de zetels binnen.

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 12:11

@ kruT 25-09-06 @ 12:02
"Dat hij verder een mening heeft die 90% van de Turken ook aanhangen (zij weten er ook veel meer van dan die paar debielen hier die denken na wikipedia te hebben gelezen de wijsheid in pacht te hebben) maakt van hem nog geen extremist."
.
Eens met je punt, maar dat stuk tussen haakjes is verdacht. Het is niet perse zo dat wanneer je meer weet dat je ook beter geinformeerd bent. In denk namelijk dat je meer hebt aan het beetje info van Wikipedia dan aan de vette onzin over de Armeense 'kwestie' in het Turkse onderwijs als men het daar al over durft te hebben.

marlinn | 25-09-06 | 12:10

Laat maar kruT.
ed komt zeker af van ChristenUnie site's. De waarheid die voorgeschreven wordt omtrent deze verwerpelijke ideeen is voor hun aanhang bijna gelijk aan religie.
Ze GELOVEN in dit soort onzin. Daar kan je met al je argumenten, feiten en logica niet tegen op.

Kaan78 | 25-09-06 | 12:08

De PvdA wil meer aandacht voor onderwijs, dat hebben ze inderdaad hard nodig.

Ed Cetera | 25-09-06 | 12:08

@ed.. 25-09-06 @ 11:58
ROFLOL!!!! wat ben jij toch een mongeaul....

ShullBit | 25-09-06 | 12:04

@ed..
Als ik op die site kijk zie ik links staan naar o.a. Amnesty, de IND, een aantal buitenlandse sites, forums. Kortom niets illegaals. Dus nogmaals, waarom kansloos?

kruT | 25-09-06 | 12:02

@krut
postorderbruidjes = mensenhandel...

ed.. | 25-09-06 | 11:58

@LJBrinkhorst 25-09-06 @ 11:54
De CP is een goed alternatief voor Maorijnissen!
De SGP kan ipv CU.
De VVD ipv LPF.

Keuze genoeg!

kruT | 25-09-06 | 11:56

Uit piëteit naar de Turkse bevolking in Noord-Brabant wil Mevr. May-Weggen een grijze wolf in het wapen van Noord-Brabant opnemen.

Ed Cetera | 25-09-06 | 11:55

Het wordt er voor de kiezer niet makkelijker op. Als je niet wilt stemmen op de rechtse malloten als Wilders, Pastors en Nawijn, je de schurft hebt aan de wij-houden-iedereen-te-vriend-partijen CDA en PvdA, je ernstig jeuk krijgt van 'ik doe alles voor de kiezurrrrr' Femke H., je achter Marijnissen altijd Meulenbelt en Duisenberg ziet opdoemen en ChristenUnie wel heel erg vaag is op om te stemmen, tsja, wat moet je dan? D66, dan maar weer? Wat een armoede...

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 11:54

Aan alle Turkse reaguurders: jammer dat het hier niet - zoals in Turkije - wettelijk verboden is om over de Armeense genocide te praten hè.
Wen er maar aan.

btw Sacan is vrijgezel, het zou lachen zijn als hij binnenkort uit de kast kwam, eens kijken hoe het dan gesteld is met de liefde van zijn medeturken

monfer | 25-09-06 | 11:53

@ed..
Kun je ook uitleggen waarom? Die site geeft niet zijn mening weer, maar slechts die van de bezoekers. Dus waarom is die site kansloos?

kruT | 25-09-06 | 11:52

Shit, wat een ophef om helemaal niks, wat maakt het nou uit of je die genocide wel of niet erkent. Die arme Armenen krijg je er niet mee terug.
En waarom wordt er hier zo volstrekt overdreven gereageerd mbt 'allochtonen' in de Tweede kamer.
Sorry, maar jullie zullen eraan moeten wennen, dat er ook allochtonen in Nederland wonen, dus ook in de volksvertegenwoordiging zul je allochtonen terug gaan vinden.

StijlSchrijver | 25-09-06 | 11:51

@Aktivist 25-09-06 @ 11:46
Zie eerdere reactie op francoise.

Ik voel me niet geroepen om aan mensen die reaguren op GeenStijl (ongefundeerd, etc.) een gefundeerd argument neer te schrijven. Heb ik eerder gedaan en had toen ook erg weinig zin. Mensen komen hier niet om slimmer te worden maar om hun mening, die de enige juiste is, aan een ander op te dringen.

kruT | 25-09-06 | 11:51

@krut
maar al heeft ie driehonderd maatschappelijk verantwoorde sites, die ene is en blijft kansloos voor een politicus in spe....

ed.. | 25-09-06 | 11:51

@Implant 25-09-06 @ 11:47
Of bij inkomstenverzekering (of is dat alleen bij de handel in buitenlandse bruidjes?).

francoise smokeglass | 25-09-06 | 11:49

Damn, nog anderhalve maand dit soort geneuzel. Een kleine genocide op het Binnenhof zou geen kwaad kunnen. En dan in november het zwaar lopen ontkennen... "JA, DAT WAS IK NIET!"

JudgeJuly | 25-09-06 | 11:48

@francoise smokeglass 25-09-06 @ 11:37
Dat de link niet werkt is Joris's fout. Er zit een komma in de zin die in de URL is opgenomen.

En voordat je op iemand reaguurt wel zijn gehele reactie lezen. Als je dat had gedaan, had je kunnen zien dat ik meerdere sites noem, maar niet aanhaal. Ik ben niet van de copy-paste afdeling.

kruT | 25-09-06 | 11:47

Bij de startpagina moet je dan voor een buitenlandse vrouw op uitvaartverzekeringen kijken?

Implant | 25-09-06 | 11:47

Damens en Heren,

Wat betreft de verzonnen en vermeende genocide:
Hierbij de verschillen tussen de joodse en de verzonnen en vermeende armeense genocide http://www.tallarmeniantale.com/holocaust.htm

Hierbij vragen die onbeantwoord blijven door de luchtkasteelverdedigers aan Armeense kant en hun lovers.
www.tallarmeniantale.com/Questions.htm

Kiss of death van het verweer of moddergooiende Armeniërs
http://www.tallarmeniantale.com/3-trial.htm

De Armenërs wassen hun handen wel erg in onschuld.
Armenen doen zich voor als onschuldige engelen, maar hebben bloed aan hun handen kleven. Ze hebben ruim 520.000 Turkse en Koerdische vrouwen en kinderen door de kling gejaagd.
Meer over deze taboe Armeniërs, zie foto's op
http://www.armenianrealit(...)res_in_anatolia.html klik op pictures

Wat betreft Siyaset.nl een verlengstuk is van de Turkse overheid? Want....????
Hij verzamelde vorig jaar nog adressen voor de Turken
En dat is erg want.....?????

Daarnaast slaagt de overheid niet in om fatsoenlijk informatie over te brengen aan de burger. In dat gat is Sacan gesprongen en levert dienstverlening waarvoor de overheid dankbaar mag zijn.

Kaan78 | 25-09-06 | 11:46

kruT 25-09-06 @ 11:37
Zwak excuus.
Je hebt gewoon geen ander argument dan dat het toch zo'n goeie jongen is en dan een niet werkende link erbij.
Zou je dat ook doen als het om een niet-turk/niet-moslim ging??

Aktivist | 25-09-06 | 11:46

zwarte schaap 25-09-06 @ 10:27

Ik vergeet nog dat het "mijns inziens" is en niet "naar mijn inziens"

jacl | 25-09-06 | 11:38

@ kruT 25-09-06 @ 11:21
wat een gek toeval... doet de link het niet. Hoe kan dat nou?
Heeft ie nog meer maatschappelijk verantwoorde sites? Of was dit toevallig de enige?

francoise smokeglass | 25-09-06 | 11:37

@zwarte schaap 25-09-06 @ 10:27

"Heel erg veel succes en sterkte gewenst Erdinc, de helft van de reaguurders op GS heeft het niet verder geschopt dan de lager school of deVMBO, dus gewoon afgunst naar mijn inziens! laat ze een poepie ruiken.."

Tussen "Erdinc" en "de" hoort een punt en geen komma. Het is lagere school (geen lager school) en het VMBO (dus niet de).

Mijn conclusie is dat jij de lagere school niet eens hebt afgemaakt.

jacl | 25-09-06 | 11:37

@Aktivist 25-09-06 @ 11:24
Argumenten? We zijn hier op GeenStijl. Hier gelden de wetten van de hardst roependen. Geldige argumenten worden hier weggehoond, dus daar ben ik maar mee opgehouden.

Heeft niet veel zin bij Wikipedia-geleerden.

kruT | 25-09-06 | 11:37

wat een plofkop heeft die kerel...

Rwin187 | 25-09-06 | 11:37

Wat een ontzettend kutstukje. Die "rechtsradicale" site stelt geen fuck voor, die buitenlandse partnersite ook niet, en tja... die genocideontkenning... Er is geen enkele Turk die de genocide erkent

hondsdolle baas | 25-09-06 | 11:36

Ja, volgens mij heb ik als blanke nu nog een kans om de politiek in te gaan.

bad to the bone | 25-09-06 | 11:24

kruT 25-09-06 @ 11:17
Oh oh, er is kritiek op een horde-genoot. En meteen komen de stenen tijdperk-instincten weer naar boven. Want kritiek op kruTije en de kruTTen ist Verboten!
Heb je ook nog andere argumenten???

Aktivist | 25-09-06 | 11:24

@ed.. 25-09-06 @ 11:01
Anders vergeet je voor het gemak dat ie ook maatschappelijk zeer verantwoorde sites in beheer heeft zoals dialysecentra-buitenland.startpagina.n..., sites voor allochtone studenten en multiculturaliteit etc. Dat hij verder een mening heeft die 90% van de Turken ook aanhangen (zij weten er ook veel meer van dan die paar debielen hier die denken na wikipedia te hebben gelezen de wijsheid in pacht te hebben) maakt van hem nog geen extremist.

kruT | 25-09-06 | 11:21

Geen genocide ontkennerts in de Tweede Kamer: PvdA op naar de nul zetels!

LJBrinkhorst | 25-09-06 | 11:18

stengel 25-09-06 @ 11:17
Ga ergens anders janken, lutser

Aktivist | 25-09-06 | 11:18

@ijn5 25-09-06 @ 10:58
En wat heb jij allemaal bereikt? Je bent reaguurder op GeenStijl, whoehoe, chapeau hoor. Lutser.

kruT | 25-09-06 | 11:17

Het wordt tijd dat aan er klachten worden ingediend tegen internet fora die onjuiste en slecht onderbouwde berichten de wereld insturen die personen beschadigen. Dit bericht is stemmingmakerij. Die stemmingmakerij is uitgelokt door de krant Trouw. Geen Stijl gaat hier volstrekt kritiekloos in mee. En dat lijkt me strafbaar.

stengel | 25-09-06 | 11:17

Mr.SunTzu 25-09-06 @ 11:10
I'm impressed (NOT)
Typisch zo'n vaag CV waar de PvdA-kiescommissie een natte kudt van krijgt

Aktivist | 25-09-06 | 11:17

Moehahahaha...

Erdinç S.... (PvdA) (12 mei 1979)

Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Statenlid sinds: 2003
Functie(s) in PS:
Lid commissie bestuur en middelen (BM) en
commissie Zorg, welzijn en cultuur (ZWC )
Beroep:
eigenaar Internet adviesbureau in Internet marketing/ promotie
'Saçan Concultancy"

Overige maatschappelijke functies:
Secretaris Stichting De VERRE HAND
Raad van Advies; project "klussenondernemer"
Raad van Commissarissen "Stichting NBA" Tilburg
Lid van wijktafel NOORD; 's-Hertogenbosch

Email:
info@sacan.net

Mr.SunTzu | 25-09-06 | 11:10

Ik heb 1 jaar in Turkije gewoond.
Ik weet zeker dat ik daar na 26 jaar nog steeds niet als voltijd Turk zou worden aangezien. Ik zou daar overigens geen moeite mee gehad hebben.
Fact of life.

Lafayette | 25-09-06 | 11:08

ShullBit 25-09-06 @ 10:56

Ben jij een Turk? Niet dat daar iets mis mee is, maar dat zet jouw comment van 10.30 in een iets ander licht.

monfer | 25-09-06 | 11:04

@Brouhaha 10:21.
Hulde aan jou. Echt, ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik irriteer me ook mateloos aan die Partij tegen de Arbeid (en voor parasitisme) en soortgenoten(Marijnissen, ga's deaud!). Ik ben zelf ook een ALLOCHTOON. Alleen ben ik een westerse, maar ja dan ben je niet zielig volgens SP, GL enz. natuurijk. Klinkt als? Ja; racisme!
Woon al 26 jaar in dit fijne kikkerlandje. Ik heb zelfs:
1. Een (voltijd)baan.
2. Een eigen huis(je).
3. Nooit uikering getrokken. (vindt ik voor lutsers)
4. Een hekel aan zieligdoende mensensjes. (AUTO- of ALLO)
5. Geen NL paspoort. (Mot ik er mee?)
Niet alleen dat, heb zelfs een (javaans)surinaams vrindinnetjuh die keihard een eigen business heb en ook een hekel aan te strakke naikpetjes dragende mocros. Heerlijk!
MBT mijn voorouders, die kwamen lekker de boel in de EU 1000 jaar geleden terroriseren, maar dat was gewoon business. Kikke tog, je weet...
PS: sorry vvoor m'n ellenlange betoog, groentje hé?

Kale Imero | 25-09-06 | 11:04

@ShullBit 25-09-06 @ 10:56
Was er sprake van een vooropgezet plan om Armenen uit te moorden en dus genocide of was dit het resultaat van gepruts, desinteresse en foutieve beslissingen door de oude en nieuwe Turkse staat? Jij weet het evenmin als ik, de Christenunie, Tonca en Sacan weten dat ook niet, over die vraag mogen de historici zich dus buigen. Maar jij weet ons wel te vertellen dat in vml Joegoslavie een genocide heeft plaatsgevonden waaraan Nederland medeschuldig was. Vind je dat niet een beetje krom?

sjaakdeslinksesul | 25-09-06 | 11:02

@shullbit
denk dat mensen ook een beetje wanntrouwend zijn als iemand die een postorderbruidstartpagina beheert (ik weet dat in turkije dit misschien niet zo raar is gezien al het snordragend bedienend personeel dat hier onder het mom van traditie en cultuur wordt ingevlogen door de moderen turks/nederlandse man...) zich in de politiek mag mengen.

ed.. | 25-09-06 | 11:01

Sacan heeft een playmobil-kapsel..............

Tising | 25-09-06 | 10:59

Onze Sacan is een leergierig persoon: Hij heeft een rijbewijs (goed zo!) en een HTS-diploma bedrijfskundige informatica (hij heeft dus geleerd om een computer aan en uit te zetten). Nu is hij al weer vijf jaar bezig dezlfde cursus op de Universiteit te volgen. Niet mis dus allemaal.

lijn5 | 25-09-06 | 10:58

Er is nooit genocide gepleegd tegen de armenen:
www.armenie.nl/

ShullBit | 25-09-06 | 10:56

Ik heb nog bij hem op school gezeten, zat er dik in dat deze jongen toch net iets meer voor zijn "achtergrond" wilde doen.

Meh | 25-09-06 | 10:55

ShullBit 25-09-06 @ 10:49
BullShit...................

Tising | 25-09-06 | 10:53

Sorry foutje, Ruwanda = Soedan...

da wizard | 25-09-06 | 10:51

@ ShullBit 25-09-06 @ 10:49
jij valt dus ook onder die typering van Giel....

francoise smokeglass | 25-09-06 | 10:51

Vraagje: hoeveel mensen moeten er dood voordat het een genocide is?
6 miljoen is genoeg, wten we allemaal, in Ruwanda duurde het even voordat het een genocide was maar dat is het nu uiteindelijk wel geworden met ik dacht 2 miljoen. Maar het blijft maar een naam. nl.wikipedia.org/wiki/Genocide
-
Maar wat zich daar heeft afgespeelt was in ieder geval moord op grote schaal.
De Turken hoeven zich daar niet voor te excuseren, net als de Duitsers nu.
Wel moet de regering dit schandaal voortaan in de geschiedenisboeken zetten. Iedereen hoort over dit deel van de geschiedenis te weten...

da wizard | 25-09-06 | 10:49

Armeense genocide heeft nooit plaatsgevonden. Het tegendeel is nooit bewezen. Dus die jongen spreekt de waarheid. Dus jullie willen liever dat een politicus liegt en bedriegt.
Stelletje kneuzen van 12 met een PC... Giel heeft toch gelijk...

ShullBit | 25-09-06 | 10:49

Ik heb laatst vernomen dat ook Ali B. is gepolst voor een plekje op de PVDA lijst.

jaco | 25-09-06 | 10:48

@ed..
en zijn hobby is columns schrijven, wat een veelzijdig man...

francoise smokeglass | 25-09-06 | 10:48

Hij is ongehuwd.. zou hij wel weten hoe dat gaat met die importbruidjes dan?

Claude Jacque | 25-09-06 | 10:47

@francoise
onze postorderbruidjes staan er niet tussen maar wel ETC. zal leuk zijn om uit te vinden welke sites hieronder vallen...

ed.. | 25-09-06 | 10:46

@zwarte schaap 25-09-06 @ 10:27 Zeker ook op de ITO gezetten?
en verder.... het is en blijft toch de Partij van de Allochtonen, wát ze er zelf ook van zeggen... en hoe langer dat die kudt partij bestaat hoe meer je van dit soor islamofascisten in de Kamer krijgt.. Nederland op z'n smalst!

Lachende Scheerkwast | 25-09-06 | 10:45

Gezeur. Grijze wolven geven wel kleur aan een PvdAllochtonen

Jan Passant | 25-09-06 | 10:45

Vraag een griek naar zijn/haar mening over een turk........................

Tising | 25-09-06 | 10:44

@ed.. 25-09-06 @ 10:16

Als je naar zijn biografie kijk, blijkt dat ie de basisschool heeft afgerond (althans, dat zegt ie) maar hij heeft nog wel moeite met formuleren: "Ik ben geboren in ’s-Hertogenbosch van Turkse ouders." Hoezo Den Bosch van Turkse ouders? Bezitten die mensen Den Bosch? En zo ja, hoe kan dat? Moeten daar geen Kamervragen over komen?

Nou ja, hopelijk bieden ze bij de PvdA ook schrijfcursussen aan, want die hele tekst rammelt www.sacan.net/site/pages/nl/biografie.....

Hij is ook een echte internetman, zie: www.sacan.net/site/media/cv/cv_erdincs... (op de laatste pagina staat een waslijst van sites waarvan hij eigenaar is).

francoise smokeglass | 25-09-06 | 10:42

Denk niet dat nova daar vanavond mee gaat openen. Het gaat dan ook om een kameraad.

controle | 25-09-06 | 10:41

@ zwarte schaap: Kom eens met echte argumenten en spring anders zoals style al zegt lekker van je balkon. lutser.

Armageddon | 25-09-06 | 10:41

Dus de PvdA zet een dergelijk persoon op de kieslijst..
Als ze dan de allochtone kiezer willen paaien, kunnen ze toch vast wel een fatsoenlijk iemand vinden. Toch?

Aegir | 25-09-06 | 10:41

Valt mij dit nou alleen op, hoe wonderbaarlijk het is dat een (tragische) gebeurtenis van bijna 100 jaar geleden, wat destijds helemaal niets met NL te doen had, deel uit maakt van de hedendaagse binnenlandse politiek...

kommopman | 25-09-06 | 10:40

Wauw, vooroordelen worden gevuld waar je bijstaat.
@redactie: een soortgelijk item had ook heel goed gekund met die excuus turk van het CDA in de hoofdrol.
Nu zit er opnieuw een zweem van Woutertje Bos pesten omheen, terwijl beide Turkse meneren natuurlijk de zwarte piet zijn.

Bugger_Me | 25-09-06 | 10:40

Als Verdonk, en indirect een kabinet, moet bloeden voor het geval Hirshi, zoon van ..., etc, usw, enz wat gaat Wouter de Kabouter nu doen ?

Eddie Vedder | 25-09-06 | 10:37

fantastische bussisnes card link van "russische advocaten" op die startpagina...
www.blaustein.nl/

ramram | 25-09-06 | 10:35

@Shullbit
Je hebt gelijk, het beste is er maar een eind aan te maken. Spring maar lekker van je balkonnetje als de schotels niet teveel in de weg zitten tenminste.

DutchXTC | 25-09-06 | 10:34

@ Armageddon
Dat is algemeen bekend en dat meer dan de helft een TBSer is, of heb je dat allemaal gemist?
Of kan je er niet tegen dat niet iedereen hem afvalt?

zwarte schaap | 25-09-06 | 10:34

@Zwarte schaap 25-09-06 @ 10:27

Zeau is het "de" VMBO?
Jij was kind aan huis zeker?

style.councillor | 25-09-06 | 10:33

Hoe kom jij aan die info zwarte schaap, dat je dat zo even haarfijn weet te vertellen.

Armageddon | 25-09-06 | 10:30

Wat zijn wij nederlanders toch trieste meelopers/simpele zielen/hokjesdenkers/niet verder kunnen denken dan hun neus lang is. Zodra je de genocide ontkent, waar overigens geen enkel bewijs van bestaat dat het werkelijk gebeurd is, wordt je meteen betiteld als rechts-nationalist. Wat een mooie mensen zijn we toch. We hebben geen flauw idee wat daar werkelijk gebeurd is, maar hebben wel onze mening en spuien deze ongenuanceerd en zonder ook maar een flauw benul te hebben wat er is gebeurd. Als het maar tegen Turkije is, dan is het goed. Wat zijn wij toch een triest kudt volkje. Wij hebben de joden afgevoerd naar de kampen. Wij zijn juist genocide medeplichtigen. Wij hebben de genocide in het voormalig-joegoslavie een handje geholpen. Wij Nederlanders zijn nog altijd het meest schijnheilige, trieste volk in Europa. Grote bek, maar als puntje bij paaltje komt, heulen met de vijand.

ShullBit | 25-09-06 | 10:30

"Dit land kan namelijk zoveel beter..."

Is dat zo? ik vraag het me zo langzamerghand (niet meer) af.

style.councillor | 25-09-06 | 10:29

Heel erg veel succes en sterkte gewenst Erdinc, de helft van de reaguurders op GS heeft het niet verder geschopt dan de lager school of deVMBO, dus gewoon afgunst naar mijn inziens! laat ze een poepie ruiken..

zwarte schaap | 25-09-06 | 10:27

Ongeletterde Boer 25-09-06 @ 10:23
Ja, kheb je mail vanochtend gelezen. Je hoort me vanmiddag.
En om ff ontopic te blijven, Turk ga es deaud!

Boze Buur | 25-09-06 | 10:26

Volgens mij was Wouter Bos' z'n bet-bet-over-over grootvader één van de meest succesvolle slavenhandelaren in de Gouden Eeuw was de over-over-achter-achter(lijke)-achter-over-groot-groot oom van JP Balkenende de grootste herenboer die duizenden arme boeren de kling over heeft gejaagd en en meer van dat soort onzin.

Overigens zou ik die turkse ss-er wel de pvda uit knallen.

de Botte Bijl | 25-09-06 | 10:26

@ Armageddon
... dat kan wel ff duren.

Ongeletterde Boer | 25-09-06 | 10:25

@ Ongeletterde Boer: Die zit te schijten.

Armageddon | 25-09-06 | 10:24

Te soft voor de eerlijk voor de Hongaarse politiek.

BP Richfield | 25-09-06 | 10:23

Off topic: is Boze Buur hier nog ergens?

Ongeletterde Boer | 25-09-06 | 10:23

Wat een verhalen weer. Jongens lees ook de laatste paragraaf van het Trouw artikel. Die kerel erkent (officieel) de Armeense genocide.

marlinn | 25-09-06 | 10:23

Hij heeft dezelfde inteeltharses als Kouwes. Ik mis alleen dat zuurstofapparaat nog.

Armageddon | 25-09-06 | 10:22

LAAT woutert maar aan de macht komen, kan ik weer met een gerust hart
om de 3 jr met een buitenlandse trouwen ( 5 mil pst) en met een gerust hart mijn tuin hobby weer oppakken!

ja man | 25-09-06 | 10:22

De PvdA doet alles om de allochtone kiezer te paaien! Als hun Turkse electoraat nou graag hun zielige nationale trots ongeschonden wil laten, dan help je daar toch aan mee? Als ze nou graag de illusie in stand willen houden dat ze niet afkomstig zijn uit een achterlijk land dat zo af en toe, in een ver verleden, een massaslachtinkje aanrichtte, wat is daar nou erg aan?

Nee, het beschuldigen van rechts-extremisme bewaart de PvdA liever voor haar opponenten. Was de groenteboer van de buurman van de grootvader van Wilders in de oorlog geen lid van de SS? Of heeft de postbode van de opa en oma van Marco Pastors in de oorlog niet met een groot laken de Duitsche bommenwerpers in Rotterdam naar hun doel staan leiden?

Nee, een ding is zeker: volgens de PvdA kan een allochtoon nooit rechts-extremistisch, crimineel, of opportunistisch zijn. Dat past niet in hun doctrine. Allochtonen zijn zielig, uitgebuit, gediscrimineerd, of onderdrukt en dienen te worden gepamperd met uitkeringen, een legertje peuten en gogen, en graties kinderopvang voor hun grote kinderschare, zodat Fatima Altijdschjwanger gewoon achter de kassa kan blijven zitten. En waar mogelijk moet import van nog meer onderontwikkelde bruidjes worden bevorderd want dat betekent nog meer kiezers!

Nederland slaap zacht. Misschien is het een tip om vast eens een keertje met de zojuist begonnen Ramadan mee te doen, om te wennen....

Brouhaha | 25-09-06 | 10:21

Waarom moet die rare Turk opeens het standpunt van de PvdA aanhangen als hij er toevallig anders over denkt? Geldt ook voor die debiel Tonca en die andere mongool van het CDA natuurlijk. Zo zit onze Stalinistische partijpolitiek in elkaar, alle neuzen dezelfde kant op en eigen standpunten en kritische noten zijn niet toegestaan. Denk erom: je zit er niet voor je kiezers maar voor de partij!
Ik vind het wel schitterend dat het CDA, de PvdA en GL over elkaar heen vallen om de allochtone stem en de ene na de andere gekleurde randdebiel met een minimum aan bestuurlijke ervaring opduikelen, die elke keer wat lijken in de kast hebben zitten. Vind je het gek; allochtonen die echt goed, verstandig en succesvol zijn, kijken wel uit om als politiek-correct meubelstuk te fungeren bij die klotepartijen.

sjaakdeslinksesul | 25-09-06 | 10:19

Alleen de Christen Unie houdt de poot stijf. Het CDA heeft oa Tonca en Elmaci als lekkere grijze wolven binnengehaald, en de PvdA heeft dus Sacan. Wordt nog een leuke periode.
Wanneer gaan de PvdA en het CDA de holocaust nou eens ontkennen? Wordt ook tijd!
Zie ook www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/artic...

waarheid_maakt_vrij | 25-09-06 | 10:16

LOL @ alt tag

Lucifer | 25-09-06 | 10:16

hoe kan het ook anders :')

.DCH | 25-09-06 | 10:15

ja ja, maar wel cherry lipstick gebruiken he?

superjan | 25-09-06 | 10:13

@koning turk, leer eens Nederlands leren.

Turkije moet nooit bij de E.U. (alleen al om de Armeense genocide ontkenning, en de problemen met Koerden en vrijheid van Christenen in Turkije)

Rommie | 25-09-06 | 10:13

Hmm, ontkenning van de massamoord op de Armeniers en toch op de kandidatenlijst. Ik kan me niet voorstellen dat iemand die beweert dat de holocaust niet heeft plaatsgevonden door iemand op de lijst wordt gezet.

DutchXTC | 25-09-06 | 10:13

GO ERDINC SACAN, GO!!!

ShullBit | 25-09-06 | 10:12

Erdinc, daar ga je! Neem een Effes Biertje van me, doeiiii!

Boze Buur | 25-09-06 | 10:11

Dit is nou een perfecte voorbeeld van

TAQIYYA

During the Spanish inquisition, Sunni Moriscos attended mass and returned home to wash their hands of the ‘holy water’. In operational terms, taqiyya and kitman allowed the ‘mujahadeen ’ to assume whatever identity was necessary to fulfill their mission; they had doctrinal and theological and later jurisprudential sanction to pretend to be Jews or Christians to gain access to Christian and Jewish targets: ‘the mujahadeen can take the shape of the enemy’.

www.ci-ce-ct.com/Feature%20articles/02...

solidstate | 25-09-06 | 10:09

Genocide? Waar genocide?

poppermotje | 25-09-06 | 10:09

@koning turk
ga eens deaud!

ed.. | 25-09-06 | 10:05

Zo'n startpagina is ook een manier om het electoraat voor de PvdA binnen te slepen...

Oculus Malus | 25-09-06 | 10:05

Over een paar jaar Turkije in de EU. Ik zie er nu al naar uit.

lijn5 | 25-09-06 | 10:05

Welke genocide en op wie? Waar hebben ze het over..

Erdinc, succes kerel.. trek je niks aan van dit soort kakkerlakken

koning Turk | 25-09-06 | 10:03

Wat een dom hoofd heeft die man, hij moet vaker het internet opsporen op dit:
nl.wikipedia.org/wiki/Armeense_genocid...
Wouter Bos, hopenlijk daalt je partij naar 0 zetels... doei doei zwaai zwaai

Rommie | 25-09-06 | 10:01

Ok, weer zo 1 die met een noodgang het land uitgeflikkerd moet worden. Weg met dit soort gezwellen in de samenleving.

Achtertuyn | 25-09-06 | 10:00

Wat voor een halve mongeaul is dit nou weer. Die Partij voor de Arabieren is echt helemaal doorgeslagen. Als minister president Wouter Boslim straks de baas is is binnen een jaar de sharia ingevoerd met dit soort figuren in de kamer. Laat die gozer zichzelf lekker deaud rammen dan.

Deadkennedy | 25-09-06 | 09:59

Hij heeft groot gelijk. Mijn stem heeft ie!!

ShullBit | 25-09-06 | 09:59

Leuke Stichting. Uiteraard me een flinke subsidiepot ....

QuidProQuo | 25-09-06 | 09:59

Pooface heeft gelijk: met het schaamterood op mijn kaken moet ook ik toegeven dat Wouter B gelijk had:
Al die allochtonen in het land is een drama.... maar in de politiek is nog veel erger!!

Kamele beffer | 25-09-06 | 09:58

Het is inmiddels al bekend dat je alleen PVDA stemt als je Allochtoon bent een een hekel hebt aan mensen die: een baan heeft, goed geld verdient, een nieuwe auto voor de deur, een koophuis en geen huursubsidie.... Laat de PVDA maar Nederland verkrachten....

ramramramram | 25-09-06 | 09:58

ik hou niet van mensen die hier komen wonen om vervolgens nog veel meer mensen binnen te halen.

mr. spock | 25-09-06 | 09:57

Is de gemiddelde allochtoon vergeten wat Woutertje na de gemeenteraads verkiezingen zei?

pooface | 25-09-06 | 09:56

@Vleesboom
Afrkaanse?

Mailert | 25-09-06 | 09:56

Hey Erdinç, sterkte gewenst de komende dagen...

kruT | 25-09-06 | 09:55

hulde voor geenstijl. hoe stuiten jullie HIER nou weer op?!

Faust | 25-09-06 | 09:55

Zo komt Wouter aan zijn zetels...

Rooter | 25-09-06 | 09:54

Ach wat. Alsof de politiek niet vol zit met dat soort figuren. Alleen is het van Sacan nu bekend geworden. Kopje thee iemand?

schuldige_omstander | 25-09-06 | 09:54

Misschien kan hij straks ook een site beginnen als remigratie.pagina.nl

Mordax | 25-09-06 | 09:52

Hij wint wat leden voor de PvdA met zijn importbruiden.

lijn5 | 25-09-06 | 09:52

Even wat modder opgedregd om mee te gooien.
Goed werk. Hopelijk komt dit stuk vreten nu niet
in de kamer.

3key | 25-09-06 | 09:52

PvdA = Pvd5 = Pvd5eColonne

BASinnic | 25-09-06 | 09:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino