Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hirsch Ballin zegt sorry over Ravage-parodie

wildersbom.jpg Weet u nog hoe het zat? De extreem-linkse woningdieven van Ravage Digitaal schreven begin dit jaar een satirische column over Geert Wilders en kregen direct de Interdepartementale Knokploeg MeningenCriminaliteit van Ernst Hirsch Ballin op bezoek. Zowel het OM als Geert Wilders hadden namelijk niet door dat het hier om een grapje ging. Een geintje. Een gebbetje. Webmaster Alex van Veen werd desondanks van zijn bed gelicht en urenlang middels een Gestapo-achtig verhoor aan de tand gevoeld. Want hoewel van lichtjaren afstand te zien was dat het hier een parodie betrof, draaiden alle raderen op het Ministerie van Justitie op volle toeren. Nu kwam Geert Wilders al vrij snel na de kwestie terug op het overdreven optreden. Kolonel Ernesto Hirsch Ballin haalt nu ook bakzeil. Voormalig GS-columnist en Kamerlid Boris van der Ham (D66) kreeg na lang doorzeuren eindelijk het hoge woord eruit: Sorry, aldus de Minister. "De officier van justitie te Amsterdam heeft op basis van de bedreigende tekst in de aangifte en niet de gehele column, een beslissing genomen over de inzet van strafvorderlijke bevoegdheden. Achteraf bezien kan gesteld worden dat bij de beslissing omtrent aanhouding en inverzekeringstelling de gehele column had moeten worden beoordeeld, zodat de satirische aard al op dat moment duidelijk was geworden. (..) In de onderhavige zaak is achteraf bezien onvoldoende zorgvuldig gehandeld." Oftewel: Foutje, bedankt. Volgende keer beter. Laatste vraag aan de Minister onzerzijds: Wanneer hoepelt u eindelijk eens op, enge christencensor?

Reaguursels

Inloggen

Het was, achteraf bezien en met de wetenschap van nu, dus zonder dat iemand er eigenlijk echt iets aan kan doen, dus zonder dat ambtenaren voor hun gefaal opdraaien, en zo dat de politiek in principe dus integraal zijn handen in onschuld wast, niet helemaal correct dus. Daar hebben we wat aan!

Basje1738 | 10-08-09 | 20:11

Cortes | 10-08-09 | 11:52
Ik ben weer heel gevoelig voor 'een stuk ....', 'kortsluiten', 'mantelzorg' (mantelzorg dat bent u zélf mevrouw), u mág even meekomen', 'ik begrijp dat u problemen heeft met de achterburen' (nee, ik kom aangifte doen omdat de buren een boom in mijn tuin omgezaagd hebben), uw brievenbus ligt 10m van de openbare weg (nee, op 9,5m), wij bevestigen ontvangst van uw brief..... (en daarna nooit meer iets horen).

klompenmeissie | 10-08-09 | 16:54

Als je nog eens wil lachen en tegelijk het échte gevaar wil zien: NU op "Het Gesprek" : Hammerstein in gesprek met haatbaard Mohamed Enait (die niet op wilde staan voor de rechter enz.)

Boer in Amsterdam | 10-08-09 | 16:49

Heil Hirsch!!!!!

taxus | 10-08-09 | 14:25

Nog even voor de duidelijkheid. Wanneer je op toilet bent kun je niet gepakt worden voor wildplassen, ook al gaat heel wild de helft ernaast. Op de boksschool kun je niet gearresteerd worden wanneer je iemand een klap uitdeelt ook al komt ie zo nu en dan ietsje te hard aan. Op het internet met zijn absurde virtuele werkelijkheid lopen fantasie en realiteit onherkenbaar door elkaar heen. Het is meer het verlengde van het denken dan van het doen. Lijkt me een beetje ver gaan om mensen te vervolgen voor hun gedachten.

robterdam | 10-08-09 | 14:22

kritiek in lijn met Wilders: Gestapo erop af, geen excuses.
kritiek op Wilders: Oeps. Foutje. Sorry hoor.
... Vrouwe Justitia tilt haar blinddoek af en toe een beetje op?

Zeddegeizot | 10-08-09 | 14:12

Voor een redactie die zelf ook de hele dag aan het wegtejorrissen is en opterotten, zou ik niet zo hoog van de toren blazen over het onderwerp censuur. Wellicht eerst eens hand in eigen boezem steken en dan pas andere een spiegel voorhouden.

Redoutable | 10-08-09 | 14:02

Merlot | 10-08-09 | 13:05
Ik weet heus wel waar jouw obsessies liggen. Alhoewel ik deze keer even moest zoeken. Volgende keer graag in het juiste topic, sukkeltje. Kijk, dat jij als een Don Quichot achter elke windmolen een socialist ziet, is niet mijn probleem. Ik ben het grotendeels wel met je eens (goedkope leuzen en de linkse claim op groenigheid). Maar wat hier staat is al heel wat anders dan "Activisme is een eufemistische term voor marxistisch terrorisme." Je zegt het zelf: DOEN.
Greenpeace is grote organisatie, en is dus gecorrumpeerd. Maar ook die organisaties zijn nodig, om het iets te DOEN tegen andere grote organisatie (lees: overheden en bedrijven) die geen ene reet geven om het milieu.
Ik doe zelf heel weinig hoor. Geen activisme, geen donaties. Hoogstens als selectieve consument. Maar ik durf in het grotere plaatje wel het belang milieu-organisaties te erkennen. Dat jij daarbij meteen in een antisocialistische reflex schiet... ik ken je niet anders.

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 13:58

@Cortes | 10-08-09 | 13:15
Nu ja, ik houd ervan als opdrachtgevers zeggen: gozer, je werk zuigt apenballen, maak er even iets anders van. Duidelijkheid! Natuurlijk moet dan wel kunnen worden onderbouwd waarom het werk medicijnballen door een pipetje zuigt. Als het vaak voorkomt, weet je ook direct: I suck at my job. Maar goed, ieder z'n smaak.

Begrip vind ik eigenlijk niet zo relevant als kan worden aangetoond waarom iemand z'n werk niet goed doet.

En-el Hak | 10-08-09 | 13:47

Nederland heette vroeger het land van de Lache Landen, maar dat was vroeger. Het is maar te hopen voor Hirschler (sorry dat ik Hirschler zei, ik heb mijn gebit niet in)) dat er geen nieuwe V vd G opstaat.
(Volk vd Graapjes, kuck.. kuch.)
Zo, en nu vanavond natuurlijk niet in mijn eigen bedje slapen. Daar leg ik een opblaaspop met een Haagse sigaar in der bek op de lakens met een bordje FuckFreedom in haar hand neer. Met op 1 meter afstand struikeldraad natuurlijk die ook een camera activeert.
De foto zet ik morgen op GS.

robterdam | 10-08-09 | 13:11

@Cortes | 10-08-09 | 12:49
Helder communiceren -zonder mensen te schofferen- is nog niet zo eenvoudig, het aanleren ervan kan dus ook tijd kosten. 'Henk, je levert kutwerk' is dan ook wat al te direct, maar kan worden vervangen door 'Henk, je werk is niet om over naar huis te schrijven, verbeter zus en zo en dit en dat'. Ook duidelijk en zonder al dat zalvende gelul.

Wellicht durven sommigen niet direct te zijn en leven ze liever in een wereld van peaches and cream, waar alle nare beslissingenen met een zak watten dienen te worden bedekt. Hoe dan ook, die draaikonterij kost onnodig veel geld en credits en levert onnodig veel irritatie op. Weg ermee.

En-el Hak | 10-08-09 | 13:06

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 11:38
Dat heb je flink mis,
Flooks en ik zijn golfbrekers in the sea of marxism, sukkeltje.
.
Die sea of green van jou is namelijk gewoon weer een andere verschijningsvoprm van de welbekende sea of red, die het voor elkaar krijgt om zichzelf steeds zó te diskwalificeren, dat er steeds weer nieuwe woordjes en termpjes voor verzonnen moeten worden.
.
Milieu is geen onderwerp dat door socialisten geclaimd moet worden.
Waarna die linkse agitprop door laffe, schijnliberale partijen uit politiek correcte overwegingen wordt nageblaat.
.
Zorg voor het milieu is een zaak van iedereen, en daarom volkomen a-politiek.
En het is iets dat je moet DOEN: zelf.
Dus geen anti-ondernemers-leusjes op afgedankte lakentjes kladden, geen miljoenen subsidies verkwisten aan vergaderingen/stikkers/affiesjes/ludieke (terreur)aksies, geen stiekeme belastinkjes heffen - en daarna gewoon verder maffen.
Laat staan terrorisme.
.
ALs je dus vind dat er te weinig aan verbetering van het milieu wordt gedaan, moet je bij jezelf te rade gaan.
Door die decennialange socialistische milieu-agitprop is het onderwerp gedegradeerd tot politieke propaganda.
Waardoor het door veel mensen als van even twijfelachtig allooi wordt beschouwd, als het door politiek correctheid verziekte politieke discours zelf.
Met dank aan types zoals Duijvendak, Halsema (en hun aanbidders).
Want die houden niet van bloempjes en dieren.
Die haten mensen.
Vooral mensen met een andere mening dan zijzelf.
En dat is iets héél anders.
.

Merlot | 10-08-09 | 13:05

Wat betreft de eufemismen en metaforen in hedendaagse "communicatie" kunnen we concluderen, dat de nieuwspraak van de EngSoc-ideologie uit Orwells 1984 al werkelijkheid is geworden.

Helaas zijn er nog veel meer parallellen te trekken met de samenleving waarin wij ons bevinden, waar ik mensen die het boek kennen niet op hoef te wijzen.

Zij die het boek niet kennen, zou ik willen aanraden daar verandering in te brengen.
Ter herkenning van het heden en als voorbereiding op de toekomst...

Cor Rupteling | 10-08-09 | 12:59

Je zult maar officier van justitie zijn. Je begaat blunder naar blunder. Je collega's halen bakzeil bij de Hells Angels. Je collega's interpreteren de wet naar eigen inzicht en zijn onaantastbaar. Je collega's verminderen aanklachten na bedreigingen.
Het enige wat je zelf nog doet, is het leven van burgers verpesten omdat dat wel lukt.
En wat doe je dan? Je wilt toch je politieke baas pleasen dus je gedraagt je nog gristelijker dan de minister zelf.
Want wat hebben onze gristenbroeders geleerd van Bush? You are with us, or you are with the terrorists.
Oftwel, kritiekloos de leiders volgen of een andere carrière zoeken.

domheid regeert | 10-08-09 | 12:50

Ik vind dat het verbieden van dingen verboden moet worden. ik verbied, jij verbied, wij verbieden, hij/zij verbied, het verbied, Ernst verbied, CDA verbied, CU verbied, PVDA verbied, me zuster verbied, me hond verbied..................

De tyfus voor alles wat in deze kabinetsperiode is verboden. Vieze vuile hypocriete honden die op zondag hun ziel afkopen in de kerk omdat ze hun vrouw (of hond) door de weeks anaal hebben genomen en zoals je weet mag dat niet van god, tenzij je je als een hypocriete gristenhond figuurlijk laat afzuigen door een predikant op zondag....

Verschrikkelijke tyfus gristenen in het kabinet houden zich uitsluitend bezig met het verbieden van futiliteiten, maar als het belangrijke zaken betreft, dan drukken ze hun gristen snor....

Een erger volk dan dat bestaat er niet........... ben er helemaal klaar mee

ITEACHYOU | 10-08-09 | 12:29

Ja maar dit is excuses aan linkschmensen En nu nog eens heel uitgebreid excuses voor Neqschot en de kunstenaar die het in zijn hersens haalde om de opruiende tekst: "gij zult niet doden", na de moord op Theo op zijn gevel te schilderen. Dan ben ik pas tevreden. En dat misschien jaarlijks ritueel herhalen om die linksindoctrinatie er een beetje uit te krijgen.

alwayslearning | 10-08-09 | 12:28

@Cortes | 10-08-09 | 11:58
Het bekende Bullshit Lingo. Probeer het eens in een vergadering, naarmate deze langer duurt, komt er meer braaftaal op tafel. Het is dan aan de aanwezigen om heel luid 'bullshit' te roepen. Is natuurlijk leuk in theorie, maar in de praktijk van de corporate bitches from hell lig je er direct uit.

Het paradoxale is dat de braaftaal afkomstig lijkt uit de communicatiebizz. Cursussen 'feedback geven', 'coachen met competenties' en andere nare trainingen die we zo snel mogelijk dienen uit te roeien, leren de deelnemers om stront van een cadeauverpakking te voorzien. Rechtstreekse kritiek mag niet worden gegeven, nee, men dient eerst aan te geven wat goed gaat en daarna welke onderdelen NOG BETER kunnen. In werkelijkheid hoor je gewoon te zeggen: Henk, je levert kutwerk, doe er iets aan.
Nu ja, ik dwaal wat af, maar feit is dat al die goedbedoelde communicatietrainingen mensen juist krampachtiger met elkaar laat communiceren.

En-el Hak | 10-08-09 | 12:12

De vraag moet niet zijn of die "enge christencensor eens ophoepelt, hoewel dit fascistoide heerschap idd zo snel mogelijk zou moeten verdwijnen, maar de vraag moet zijn wanneer deze enge, socialistisch-ggristelijke junta eens verdwijnt. Maar wij weten van elders, dat junta's zelden of nooit uit zichzelf weggaan... Zelfs niet als zij zichzelf democratisch (durven te) noemen...

Vigil | 10-08-09 | 12:04

En nu: hoe wurmen we ons uit de nekschot zaak. Doen we dat nog tijdens dit reces, of zoeken we de luwte van een tussentijdse verkiezing ?

Niet voor Jan | 10-08-09 | 12:01

Hirsch Ballin is een zakkenwasser, maar dat wisten we al jaren.

Rest In Privacy | 10-08-09 | 11:57

@Cortes | 10-08-09 | 11:38
Wordt ook wle braaftaal genoemd en is werkelijk een kankergezwel voor de maatschappij. Niet dat uitsluitend grof taalgebruik te preferen valt, helderheid is echter noodzakelijk. Wees gewoon duidelijk en verschuil je niet achter ondoorzichtigheid, de favoriete 'kleur' van juristen, ambtenaren en grootbedrijven.

En-el Hak | 10-08-09 | 11:43

Wat is dat voor gekudt op GS met inloggen en reaguuren?

solidstate | 10-08-09 | 11:38

Even de ambtelijke translator: onvoldoende zorgvuldig gehandeld = wij hebben het compleet verneukt.

En-el Hak | 10-08-09 | 11:34

Graag een normoverdragende brief aan Hirsch Ballin (is ringbandtalibantaal voor een schriftelijke tik over de neus).

Neil Armstrong | 10-08-09 | 11:33

Fijnstoffer | 10-08-09 | 11:25
Populistisch is een woord dat voor iedere politicus gebruikt wordt die gewoon Nederland spreekt en niet (voortdurend) liegt.
In Den Haag is het verhullende, wollige Binnenhof-Bargoens namelijk de sociaal wenselijke standaard.
.
Een zwaar glutturaal arabisch accent met bijbehorende taalverkrachting wordt ook geaccepteerd - in die tongval is het zelfs toegestaan om met alle grondwetten van dit land tegelijk je reeDt af te vegen.
.
Maar wat niet mag is bijv. "Ik zou wel eens willen weten wat allochtonen eigenlijk kosten, dus daarom ga ik het laten uitrekenen".

Merlot | 10-08-09 | 11:33

Die Balin is echt een dood eng verschijnsel

womannicer | 10-08-09 | 11:31

Homeostase | 10-08-09 | 11:12
Biblebelt preventief ruimen dan maar?
Ze gaan er toch aan met de varkensgriep, want hun God is tegen vaccineren schijnt het.

Merlot | 10-08-09 | 11:27

@Merlot | 10-08-09 | 11:12
Inderdaad.
Vreemd genoeg knuffelt links wel de religie van *kuch* vrede, terwijl rechtser, antifeministischer, anti-joodser, vrijheidsbederigender, xenofober, racistischer en fascistischer dan dat, niet te vinden is.
Links is altijd erg gevoelig voor typjes die het meest geloofwaardig in de slachtofferrol kruipen. De hakbarretjes en hun slavinnerige kopvodjes zijn er goed in.
Het nieuwe etiket dat nu ook vaak gebruikt wordt is 'populistisch'.

Fijnstoffer | 10-08-09 | 11:25

Cortes | 10-08-09 | 10:38
"Sinds de aftrap van de gestaltegeving van de motie is één en ander in een stroomversnelling gekomen, maar natuurlijk zitten de te implementeren maatregelen nog wel in de pijplijn. Door de complexe aard van de materie is één an ander steeds in beweging, zodat de uiteindelijke behandeling noch qua vorm noch qua tijdstrace nauwekeurig te voorspellen valt, maar aangestuurd wordt op medio volgende kabinetsperiode."
.
Vertaling: het zit in de ambtelijke molens en dus gebeurt er niks.
Misschien dat er over een paar jaar wat nutteloze bureaucratische zooi uit komt rollen.

Merlot | 10-08-09 | 11:24

Krijgt nekschot ook excuses?
Albayrak die lekker op de achtergrond blijft bij dit soort zaken kan lekker doorgaan met islamkritici het leven zuur te maken terwijl wij met zijn alle alleen over hirsch ballin vallen.

Pak die hele ministrie aan.

solidstate | 10-08-09 | 11:23

Homeostase | 10-08-09 | 11:12
CDA kiezers gaan nauwelijks voor de politieke inhoud, maar meer voor het conformeren aan wat er binnen hun geloofsgemeenschap gebruikelijk is om te doen.

Merlot | 10-08-09 | 11:16

Cortes | 10-08-09 | 10:38
En natuurlijk de moderne klassieker: ' we gaan een verplichting aan die de mogelijkheid biedt tot aankoop van een vliegtuig.'

harry pikkel | 10-08-09 | 11:13

Ze zijn gewoon schijtbenauwd om ervan beschuldigd te worden "alleen tegen rechts en niet tegen links" op te treden.
Maar ja, zoals je aan de reacties hier merkt, worden ze dat tóch, ondanks dit soort schijnheilige acties.
Gewoon omdat het nou eenmaal zo is ...
Anders waren agressieve bendes als AFA, ALF en relkrakers, al lang uit elkaar geslagen, hè?'
.
(Ik verzet me overigens tegen de term "rechts".
Dat is socialistisch jargon voor "niet-links, niet-goed".
Iedereen die niet socialistisch is wordt op deze hoop gesmeten.
Maar er zijn harde kapitalisten, confessionelen en liberalen.
DIe zijn het over veel dingen helemaal niet eens.
Vooral over geloof, en de invloed van de Staat).

Merlot | 10-08-09 | 11:12

Toch raar dat ondanks deze misstappen ik toch vanochtend in den Televaag las dat CDA nog steeds de grootste politieke partij is.
Tijd dat MKZ uitbreekt onder het stemvee, dunkt me.

Homeostase | 10-08-09 | 11:12

wie zijn al die enge stemgerechtigden die dit soort christensb volk aan de mogelijkheden helpt dit te doen?

233 graden | 10-08-09 | 11:11

Reinaert | 10-08-09 | 10:51
Scherp.

Teun van het Tuinpad | 10-08-09 | 10:58

ik heb dat stukje op Ravage maar eens gelezen, maar er zat inderdaad zoveel humor en zelfspot in vervat dat het godsonmogelijk is dat dit door die Rene D. of een van zijn linkse maatjes kan zijn geschreven, hoewel ik vele linkse meelopers er van verdenk dat ze de column volmondig zullen onderschrijven, en EHB is dan misschien niet zo links, maar wel minstens even humorloos...

tismaareenmening | 10-08-09 | 10:58

Cortes | 10-08-09 | 10:38
'De zaak kreeg zijn eigen dynamiek' (copyright Balkenende), oftewel: we hebben het niet meer in de hand.

harry pikkel | 10-08-09 | 10:55

Cortes | 10-08-09 | 10:38
Een scherp en corrigeren gesprek voeren (Marcouch) -> theedrinken en daarna samen prevelen richting Mekka. Oftewel, Marcouch' interpretatie van 'op het matje roepen'.

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 10:52

"Wanneer hoepelt u eindelijk eens op, enge christencensor?"

Prachtige zin.

Maaier | 10-08-09 | 10:52

LOL @ 'enge christencensor'.

Blfrt | 10-08-09 | 10:52

Het is dus gerechtvaardigd te concluderen dat wanneer linksche raddraaiers een geintje flikken - hetgeen niet als zodanig herkend wordt door het OM en haar veldwachters - de minister hiervoor achteraf z'n al dan niet welgemeende excuses aanbiedt.

Het OM - en de minister - zijn dus aan één oog blind.

De arme linkschmensch in kwestie heeft dus een behandeling moeten ondergaan die eigenlijk alleen bedoeld is voor latent rechtsdraaiende kritikasters. Goed om te weten.

Reinaert | 10-08-09 | 10:51

weg met die gestapo, ga maar met Ella spelen Ernst.

0nt0pic | 10-08-09 | 10:51

"onvoldoende zorgvuldig" blijft toch mooi he dat wollige verschuilende taalgebruik. Normale mensen zeggen gewoon onzorgvuldig en nemen verantwoordelijkheid maar daaar doen ze niet aan. Ze zijn best zorgvuldig geweest alleen onvoldoende. LOL

Oyibo | 10-08-09 | 10:50

Cortes | 10-08-09 | 10:38
"Een negatieve bijdrage leveren" (kostenpost, parasiteren)

Merlot | 10-08-09 | 10:47

De parodie was wel op waarheid gestoeld, namelijk het gevaarlijke sujet René Danen. Laat EHB dat ozo foute manneke eens aanpakken voor: opruiiing, haatzaaien, maatschappelijke ontwrichting, verkapt bedreigen, straatterreur, jodenhaat, ondersteuning van terreurorganisaties, salafismeknuffelarij, belastingpoet verbranding.

Fijnstoffer | 10-08-09 | 10:38

Hebben we nu allemaal zulke lange tenen of is ditdrassige landje gewoon te klein?

Randfiguur | 10-08-09 | 10:35

Kijk; het echte werk, in tegenstelling tot een struikeling bij de Oostvoornse politie.
Stuur Rutger meer op dit soort schandelijkheden af, zou ik zeggen.

Watler | 10-08-09 | 10:34

Bedreiging, bedreiging... dat is gewoon een stijlmiddel geworden, net als bijvoorbeeld een metafoor of ironie. Daar moet Justitie nog aan wennen.

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 10:33

wacht eens, wat ze zeggen is gewoon dat ze mensen zijn gaan aanhouden op basis van een zin uit een stuk tekst, ZONDER het stuk tekst te lezen.

spin81 | 10-08-09 | 10:33

Even kommentaar op het "intro": Hirsch Ballin is GEEN kolonel, maar Oberst Veldwebel. Rent van de één naar de ander. Heeft iemand wat te zeiken, hij zet zich er voor in. Kijkt niet of het terecht is, nee, onmiddellijk z'n troepenmacht mobiliseren en er op af. En fouten worden NOOIT toegegeven of het heeft iemand van een andere partij gedaan. (Verdachtmaking) Is de voormalige KVP en nu CDA uitstekend in. Vroeger heette dat: het mannetjes maken. Elke partij, die samen gaat zitten in een regering, waar zij OOK in zitten, gaat er mee onderdoor.

Natte droom | 10-08-09 | 10:33

Ik verwacht schadevergoedingen.

Blue Leader | 10-08-09 | 10:30

Humor, het zou verbooden moeten worden!

mail cheauvinist pic | 10-08-09 | 10:27

Taalachterstanden zijn dus niet exclusief voor allochtonen weggelegd. Fijne en geruststellende gedachte dat ons justitie apparaat woorden zo goed op waarde kan schatten. Beschamend.

Drs.. Gelul | 10-08-09 | 10:26

‘Het college van procureurs-generaal heeft de betreffende hoofdofficier van justitie nogmaals (!) gewezen op het grote belang uiterste zorgvuldigheid te betrachten in zaken waarbij het gaat om het beoordelen van uitingen, opdat mensen die op een artistieke, uitdagende, scherpe manier deelnemen aan het maatschappelijke debat daarin niet ten onrecht worden gehinderd.’
Paul Velleman?

sjaakdeslinksesul | 10-08-09 | 10:25

kleiner 80 heeft, kwam er nog achteraan. Opheffen die zooi, want echte boeven vangen ze toch niet.

60CX | 10-08-09 | 10:23

Niks aan de hand mensen gewoon doorlopen. Wat kun je anders verwachten van een instelling als het OM waar de gemiddelde werknemer een IQ < 80 heeft. Niks toch, opheffen die zooi.

60CX | 10-08-09 | 10:22

Nu nog excuses voor het kapot maken van het blad Opinio (op kosten van de belastingbetaler).

rkh | 10-08-09 | 10:21

Ik durf tegenwoordig zelfs geen Sam en Moos moppen meer in de mond te nemen.

Teun van het Tuinpad | 10-08-09 | 10:16

Je kan van christenen niet verwachten dat ze gevoel voor ironie hebben, op zich goed gehandeld.

Fragony | 10-08-09 | 10:16

"Een dag niet gecensureerd is een dag niet geleefd", aldus Hirsch Ballin...

MichieldeMuiter | 10-08-09 | 10:16

Ik moet beide partijen niet.
Zowel gristenbedillers als rooie bedillers zijn antidemocratisch uitschot.

Merlot | 10-08-09 | 10:13

Humor volgens EHB is Seth Gaaikema.

sjaakdeslinksesul | 10-08-09 | 10:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl