Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Onderzoek naar dure allochtoon afgeschoten

bejaardenverzorger.jpgHet door de PVV geopperde onderzoek naar de kostenanalyse van 'den allochtoon' gaat er niet écht komen. Alle politieke partijen, behalve VVD zijn tegen, zelfs tante Rita vind het maar stom. Ook het Centraal Planbureau noemt de plannen van Wilders nogal poep. Allochtonen trekken volgens het CPB inderdaad meer huursubsidie, maar dat staat niet in verhouding tot de kosten van hypotheekrenteaftrek van autochtonen. Allochtonen worden minder oud, maar dat kost niet meer maar juist minder. En allochtonen blijven hangen in het lagere onderwijs, terwijl de bulk van het geld juist naar universiteiten en hogescholen gaat. Er zijn allochtone criminelen, maar per saldo kost witteboordencriminaliteit de samenleving meer geld (dat laatste is een onderbuikgevoel). Ook Trouw deed een rondgang langs de partijen. De PVV zelf hebben we er niet meer over gehoord, de buit is binnen. Het grootste probleem is dat als de kosten-baten analyse pér bevolkingsgroep er daadwerkelijk doorheen komt, er harde klappen gaan vallen onder Limburgers, mensen met internet op hun werk, vrouwen, studenten, geestelijk gestoorden, mensen met een nét iets te duur huis, motorrijders en hun aanslag op de gezondheidszorg, weekeindsporters met hun dure blessures, kinderen, stinkende bejaarden en kitesurfers. Uit onze analyse blijkt dat de enige die mogen blijven in 0031 drie klimaatneutrale ex-hippies nabij Bolsward zijn, die al dertig jaar zonder elektriciteit op een stuk geërfd land leven en vreten van wat de aarde hun schenkt. Dus... lamaar even.

Reaguursels

Inloggen

Wat zijn die politieken partijen toch angst hazen.
Zij durven het niet om aan te horen wat dit kost en het zal nog erger worden als de grenzen maar open blijven.
Angst voor Dhr. Wilders ze durven het niet aan terwijl hij een eerlijke open vraag steld.
Ik heb zoalg ik mag stemmen dat is zeker al 40 jaar altijd een vaste partij gestemd (nee zeker de pvda niet) maar heb nu toch opWwilders gestemd en zal dat ook doen met de landelijke.
Ik hoop dat hij zeer veel stemmen zal krijgen die hopelijk bij velen bij de pvda vandaan komen. Mensen wij moeten Dhr, Wilders een kans geven als de andere partijen het probleem niet willen inzien en maar omheen blijven draaien.

bernhardes | 24-07-09 | 17:43

Dat kan beter!

Hoe verhouden de kosten zich tot de opbrengsten die (niet-westerse) allochtonen opleveren op het terrein van ……En dan volgt bijna elk denkbaar beleidsterrein waarin de PVV het vermoeden heeft dat het exploitatieresultaat van deze bevolkingsgroep de verbazing zal wekken van wakker Nederland. Goede vraag maar was men maar wakker! Want het kan nog veel effectiever.
Ik stel voor, naar analogie van de product accounting methode in het bedrijfsleven, vijftig bevolkingscategorieën te definiëren en voor elke categorie de kosten en opbrengsten blijvend in beeld te brengen. Ik verwacht bijvoorbeeld dat, naast de kansarme allochtonen, ook de lichamelijk en geestelijk gehandicapten, te lang levende gepensioneerden, arbeidsongeschikten, gevangenen, kampers en vluchtelingen een negatief exploitatieresultaat kennen. Zou het niet mooi zijn als we kunnen vaststellen dat een 80-jarige, weliswaar met een 45-jarig arbeidsverleden maar een slecht ontwikkelende gezondheid, tegen een negatief exploitatieresultaat dreigt aan te lopen? Via het elektronisch patiëntendossier kan de AIVD dan een seintje krijgen om hem/haar op te halen voor zijn begrafenis. De binnenkort aan te nemen wet ‘Economische levenduur’, ingediend door de PVV, biedt hiervoor de juridische grondslag zodat iedereen met een gerust hart kan gaan slapen. Ook de raamambtenaar die de effectiviteit van de wet controleert. Hij registreert alleen maar de uitgave van begrafenispercelen en dat is toch een eerzaam beroep. Misschien doet hij wel een kostenbesparend voorstel; ‘cremeren is goedkoper!’ Van de besparing kunnen dan de postuum toegekende medailles worden betaald van de pensionado’s die met een positief exploitatieresultaat de pijp zijn uitgegaan. Iets om als klein landje aan de Noordzee toch trots op te zijn! Wat is er eigenlijk tegen om deze geldverslindende bevolkinggroepen te registreren? Ze zijn een schande voor de trotse Nederlander! We moeten die VOC mentaliteit weer terugkrijgen! Deze zwakke groepen moeten herkenbaar zijn. Dan weet je tenminste wie je links en wie je rechts kan laten liggen. Laten we ze bijvoorbeeld verplichten gele of roze sterren te dragen. Overigens ben ik van mening dat de Koningin in haar visionaire toespraak op Prinsjesdag de leegheid van ons zogenaamde democratisch rechtsbestel maar eens moet afzetten tegen de voordelen van een iets – niet te veel, hoor! - totalitairder regime. Dat is vast goed voor de PVV peilingen.

kredietpiet | 24-07-09 | 15:01

@jeroentjegouda | 24-07-09 | 12:27
Je kan nieuwe gevallen wel de eerste 10 jaar het recht op sociale uitkeringen en andere collectieve voorzieningen ontzeggen. Nieuwe asielzoekers, nieuwe importbruiden en nieuwe arbeidsimmigranten. Dan weten ze vantevoren dat je in Nederland in beginsel je eigen boontjes moet kunnen doppen.

En dan kan je uitrekenen hoeveel je daarmee bespaard. En dan kan je dat geld terug aan de belastingbetaler of aan onderwijs of zorg.

Het in kaart brengen van de kosten geeft heel nuttig inzicht voor alle partijen.

tipo | 24-07-09 | 14:20

@Yes Minister | 24-07-09 | 09:51 : je leeskwaliteit is inderdaad belabberd. 'k Heb het helemaal niet over de uitkomst gehad, laat staan of ie goed of slecht is. Het gaat er alleen om dat je in de praktijk niks met de uitkomst kan. Op dit forum is al ergens genoemd dat de allochtonen 'ons' 100 miljard kosten. Je kunt niets met dat gegeven, als uit het onderzoek naar voren komt dat het klopt. Je kunt allochtonen er niet om deporteren, je kunt ze niet de uitkering afpakken, je kunt ze niet de huurtoeslag om ontzeggen of wat dan ook. Het enige dat je met de uitkomst kunt doen is lekker doorgriepen over de allochtonen in Nederland; de onderbuikgevoelens dus. En om dat laatste is het Wilders te doen.

jeroentjegouda | 24-07-09 | 12:27

-weggejorist-

theo4116 | 24-07-09 | 10:29

@ jeroentjegouda | 24-07-09 | 06:30
Het zal wel aan mijn slechte leeskwaliteiten liggen maar ik krijg toch echt de indruk dat iedere uitkomst van het onderzoek in jouw ogen een verkeerde zal zijn. Hiermee geef je aan dat niemand een goed weerwoord kan geven op de resultaten als ze jou blijkbaar niet aanstaan. Dat houdt in dat je alwetend bent of bewust onwetend wil blijven. Ik neig naar het laatste.
Ik begrijp je grote angst echt niet.... wat er ook uitkomt, het zijn de onderzoeksresultaten van dat moment. En iedere politicus kan daarmee doen wat hij/zij wil. Net zoals ze dat kunnen bij alle andere onderzoeken. Dat is nu eenmaal onze democratie. Het bashen van een enkele politicus omdat jouw mening niet met de zijne strookt, prima. Maar zie in dat dat bij meerdere policiti kan en zal gebeuren, en terecht. Ik heb liever dat we kritiek kunnen leveren (op politici) in een open debat dan dat de gegevens achtergehouden worden omdat ze sommigen niet welgevallig zijn. Dit riekt naar een vorm van dictatuur. Het lopende Irak onderzoek wat maar niet naar buiten mag komen en de gegevens in de kluis van de mafiamaatjes van balkenende vind ik al veel te veel doofpot.

Zoals Tipo terecht opmerkt zeuren sommige politici over allerlei kleine feitjes en blijven soms grote onderwerpen onderbelicht (al dan niet omdat het afgesproken is). Maar yours truly wil liever o.b.v. gegevens debatteren dan o.b.v. het blokkeren van een onderzoek.

Yes Minister | 24-07-09 | 09:51

@ Carpe Noctum | 24-07-09 | 08:54

Agnes Jongerius heeft nooit gewerkt, ze is zo vanuit haar studie en studentenverenigingleven in de FNV gestapt. En zij moet de excuustrut uh baas zijn van de werknemersvakbond.

ecologiste | 24-07-09 | 09:05

Wat zou de gemiddelde bankemployee kosten en opbrengen in 2009 ?

Simon_GS | 24-07-09 | 08:56

Die Jacqueline Timmerhuis van het CPB heeft trouwens een interessant CV: Ze heeft economie gestudeerd in Rotterdam, maar omdat ze zoveel van economie houdt, is ze vervolgens noooooit van haar leven bij een bedrijf gaan werken en bestaat haar CV uit: VROM, Gemeente Rotterdam en CPB. Zo, dan weet je echt goed hoe het er in de bedrijfseconomische wereld aan toe gaat.

Carpe Noctum | 24-07-09 | 08:54

@grote grutjes | 23-07-09 | 23:57 : wat een klinkklare onzin. Dus als je achter een ander standpunt staat dat hier op geen stijl gangbaar is, ben je gehersenspoeld? Het moet niet gekker worden. Dan kun je ook zeggen dat alle Wildersaanhangers gehersenspoed zijn en alle reaguurders die er niet-linkse standpunten op nahouden gehersenspoeld zijn. En die site het Vrije Volk is niet bepaald De Grote Waarheid. Die Mischa Kat leeft in zijn eigen wereld, maar dat is niet de echte wereld.

jeroentjegouda | 24-07-09 | 06:33

@Yes Minister | 23-07-09 | 21:41 : wat kun jij slecht lezen. ik zeg helemaal niet dat onderzoek er niet mag komen, integendeel die gek van een Wilders mag van alles vragen. alleen met de antwoorden kun je niets. allochtonen kunnen niet worden gedeporteerd. er komt geen plan/premie om ze met geld vrijwillig te laten vertrekken. Het enige dat de vragen opleveren zijn cijfers die het leuk doen aan de borreltafel.

jeroentjegouda | 24-07-09 | 06:30

Een mooi voorschot op het integrale onderzoek is 'Immigration and the Dutch Economy'
www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder...
Daar hoeven alleen de harde kosten en baten (en de onnauwkeurigheid van die cijfers) bij worden berekend en klaar!

tipo | 24-07-09 | 00:00

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:13
lees en denk na over mijn eerdere post
je bent compleet gehersenspoeld door links,35 jaar wan beleid is genoeg, elke klote partij uit afrika kan beter vooruitzien dan dat baggerzootje leugenaar kwartje van cock, na het zuur het zoet offers brengen solidariteit bla bla bla.
denk aan de leugens van joop den uyl en van agt, een oorlog beginnen in irak zonder dat daar instemming voor was van de navo, referundum die niet door ging sjonge wat gaat de lijst lang worden door die parasieten die n.l in de uitverkoop hebben gedaan alleen maar om in aanzien te komen en voor z.g macht.
de politiek in nederland is om te kotsen en het zou me niet eens verbazen dat marcel van dam echt de opdracht heeft gegeven aan volkert om pim fortuyn af te maken.
volkert krijgt voor moord met voorbedachte raden 20 jaar, hoe is het mogelijk, dit omdat levenslang normaal is bij moord met voorbedachte raden.
lees dit: www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=..., dan weet je welke tactieken door de pluche plakkers (links ,en cda) gebruiken.

grote grutjes | 23-07-09 | 23:57

na tien reaguursels moet ik steeds denken aan opstand der horden. Actueel boek.

pek en veren | 23-07-09 | 23:55

@Yes Minister 21:41
Het ergste is dat de controlerende machtbewust onwetend wil blijven, in tegenstelling tot de meerderheid van de bevolking.
Eigenlijk is dat een nieuw dieptepunt in de democratie.

Over de rol van het kabinet in de catshuisbrand is geen detail te onbelangrijk, maar een industrie van 13 a 50 miljard nader specificeren is 'volstrekt onzinnig', aldus kereltje Pechtold. Ach, het is maar belastinggeld...

tipo | 23-07-09 | 21:58

@jeroentjegouda 21:21
Als je weet waarom iets een bedrag x kost, dan kun je iets aan de oorzaken doen om belastinggeld te besparen. Dan weet je wat de maatregelen mogen kosten om die oorzaken weg te nemen. dan kan je beleid bedenken en uitvoeren. Nu kan er geen migratiebeleid gevoerd worden, omdat niemand weet of het de kosten wel waard is.

tipo | 23-07-09 | 21:48

@ jeroentjegouda
Je maakt je wel heel druk om een onderzoek NIET te laten uitvoeren. Welk belang kan jij met je fanatisme hebben?
Bij een uitkomst kan iedere politicus de resultaten aanvallen of verdedigen. Maar om een mogelijk onderzoek bij voorbaat aan te vallen met non-argumenten getuigt van een bijzonder eenzijdige blik.
Nogmaals, wat interesseert het jou dat een onderzoek uitgevoerd kan worden. Waarom blaas je zo hoog van de toren om resultaten tegen te houden???
Het is nog steeds beter om een argument te verdedigen met feiten dan er prat op te gaan dat je zelfs geen feiten wil inzien.

Je begint al aardig op VraagMaar a.k.a. AskMe-Frank a.k.a. Berriez te lijken, met 2 bans op zak en de 3e in aantocht wanneer de GS redactie ziet dat het dezelfde persoon is. Is dat wat je zoekt? Plaats dan gewoon ook een virusje en je hebt je zin.
Maar stel niet steeds dezefde vragen als je zelf geen enkel antwoord hebt.

Yes Minister | 23-07-09 | 21:41

Die vraag is niet beantwoord. Er is wel gezegd dat je dan ziet hoevele het kost. Maar wat je met die wetenschap wilt (allochtonen alsnog deporteren, ze een extra belastingaanslag opleggen om geld terug te halen, of wat dan ook) is niet beantwoord. Reaguurders reageren wel, maar niet op de gestelde vragen.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:21

@grote grutjes | 23-07-09 | 17:44: dat ik de stellingname van Wilders verafschuw, betekent niet dat ik door links ben geïndoctrineerd. Integendeel, mensen die niet geloven in de domheid van die randdebiel Wilders denken juist zelf na. Maar er komt een dag dat ook de aanhagers van Wilders ontdekken dat die blonde een charlatan is. Dat ze zijn genaaid. En dan lopen ze weer achter de volgende trol aan.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:20

@ jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:13
Die vraag is hier al zeker vier keer door verschillende mensen beantwoord. Wat wil je nou eigenlijk?

Ivoren Toren | 23-07-09 | 21:19

Hehe Wilders is erachter dat hij zelf een allochtoon is. Venlonaar, dus Duitser

jacques4431 | 23-07-09 | 21:16

@grote grutjes | 23-07-09 | 17:47: keltskoek. er zijn meer oppositiepartijen en die gaan het debat wel aan. Dat Wilders steeds niet thuis geeft, is een enorm zwaktebod. Hij is geen democraat, maar een schreeuwlelijk. Een snotaap die bij de buren belletje trekt en dan stil in zijn hoekje gaat zitten.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:16

@grote grutjes | 23-07-09 | 17:44 : tuurlijk mag hij dat vragen. die zot is kamerlid en heeft dat recht. Maar wat ik graag wil weten is wat hij met de uitkomsten wil bereiken. Wat is het nut van deze vragenstellerij? Straks weet hij dat het bedrag x is. En dan?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:13

@de grote Anti | 23-07-09 | 17:46 : ik zie de ware aard van Wilders en de reaguurders. Da's pas eng!

jeroentjegouda | 23-07-09 | 21:11

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 19:59

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 19:53

@ un-chien-andalou

Mijn god schat ben je dan toch een hippie!?

god is de geest | 23-07-09 | 19:49

@Berriez 19:40
Je kan de duurste klanten afkopen. Zo simpel zit de wereld in mekaar. Daar kunnen we wel heel ethisch over doen. Maar dat slaat nergens op. De meeste immigranten zijn hier gekomen voor het geld (en niet voor het kuiltje jus), dus zullen de meeste immigranten ook weer vertrekken voor het geld. Als dat een kostenpost scheelt, dan wint iedereen. En het is ook nog eens vrijwillig, dus niemand wordt ergens toe gedwongen.

tipo | 23-07-09 | 19:48

Berriez | 23-07-09 | 19:41

He Mo, geef je uitkering eens aan mij terug. Smerige dief!

hoteldebotel | 23-07-09 | 19:47

ethan_joy | 23-07-09 | 13:09
Bij ons in de buurt krijgen de kleine kindjes snoepjes van onze (blijkbaar gematigde) moslimburen.
Er zijn gelukkig ook allochtonen die inzien dat Allah een enorme randdebiel is, waar je onmogelijk alle achterlijke en minderwaardige voorschriften van kan gaan lopen naleven, zonder het leven te gaan leiden van een halfneurotische dwangpatient, die zich bij iedere scheet die hij laat afvraagt of dat nou wel Halal was of dan toch Haram.
Het is dat ie niet bestaat en vergelijkbaar is met het kinderspook onder het kinderbed.

ZSU-23-4 | 23-07-09 | 19:47

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 19:47

@ Berriez | 23-07-09 | 19:41
Ga dat aan un_chien_andalou vertellen. Het is zijn stompzinnige voorbeeld.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 19:45

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 19:41

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 19:40

@ un_chien_andalou | 23-07-09 | 18:44
Als er aanwijzingen zouden zijn dat bezitters van rode Toyota's de staat significant meer geld kosten dan bezitters van een hark van de Gamma, dan was er al lang een legertje ambtenaren op gezet om dat tot in detail uit te zoeken.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 19:38

@un_chien_andalou 19:17
Dat hangt natuurlijk van de berekening af die er niet is.
Of de derde generatie wel of niet in aanmerking komt voor de vertrekpremie (en in welke mate), hangt volledig af van de lucrativiteit van zo een deal. Brengt de derde generatie meer op dat dat ze kost? Geen idee, maar wel cruciaal voordat je zo een deal maakt. Presteert de derde generatie beter of sclechter dan de eerste generatie? ook dat is van belang, want dan weet je wat de ontwikkeling is en kun je dat extrapoleren naar de toekomst. Als de derde generatie duurder is dan de eerste en tweede, dan zal de vierde generatie nog duurder zijn. Dan is een extra riante vertrekpremie verantwoord.

De vertrekpremie is vrijwillig, dus jij of ik bepalen niet of een allochtoon er op in moet gaan. Dat is zijn eigen verantwoordelijkheid.

tipo | 23-07-09 | 19:34

Goed. Ik ga er vandoor. Bruno wacht. De groeten, allemaal.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 19:24

Oh ja, er is een kredietcrisis, een vergrijzingsgolf, de aardgasbaten zijn eindig, de totale hypotheekschuld is de hoogste ter wereld, de staatschuld is extreem snel vergroot, en oil-peak is zojuist begonnen. Maar laten we vooral niet naar de kosten kijken.

tipo | 23-07-09 | 19:19

Valt een werkeloze derde generatie immigrant binnen of buiten dat gesloten systeem? Zo nee, waarom niet. Zo ja, waarom vertrek stimuleren in de vorm van een premie?

un_chien_andalou | 23-07-09 | 19:17

@un_chien_andalou | 23-07-09 | 19:07
Ik heb het over boekhouden en jij begint over ethiek.
Why?

tipo | 23-07-09 | 19:13

@un_chien_andalou 18:57
vergeet niet dat de verzorgingsstaat ontworpen is als gesloten systeem, terwijl we daarna pas de grenzen hebben opengezet. Dan moet je kiezen; winstgevende selectie aan de poort en winstgevende vertrekpremies OF stoppen met de verzorgingsstaat.

Een moeilijke keuze, maar die verzorgingsstaat is wel mooi om te behouden. Vandaar: Winstgevende selectie aan de poort en winstgevende vertrekpremies. Maar dan moet er wel inzicht in het hele kosten-batenplaatje zijn. Anders doen we maar wat, zoals de afgelopen 30 jaar. En dat kost meer dan strikt noodzakelijk.

tipo | 23-07-09 | 19:09

En jij denkt dat die gedachte het enige alternatief is voor Wilders manier van denken? Als het geen appel is, moet het wel een banaan zijn? Gefeliciteerd, u krijgt het zwart/wit denken al aardig onder de knie.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 19:07

@un_chien_andalou 18:57
En die denkstap is dat Nederland niet bestaat en we allemaal wereldburgers zijn?
Nee, zo ver komt het niet.

tipo | 23-07-09 | 19:03

wat een kots artikel.
Niet meer doen.
Als ik rotzooi wil lezen koop ik wel een dode boom!

leefbarbaar | 23-07-09 | 19:02

@tipo
Ik probeer duidelijk te maken dat er een denkstapje vooraf gaat aan dat verhaal.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 18:57

un_chien_andalou | 23-07-09 | 18:44
in veel landen is dat onderzoek er uit eigen beweging gekomen van regeringen. hier in n.l moeten we zo'n onderzoek afdwingen, anders zal het bewijs voor de muliculti ellende een feit zijn (denk aan opsporing verzocht, licht getinte huidskleur)
als een gelukzoeker (economische vluchteling) nep asiel zoeker zich aanmeld bij de ind is het goedkoper om ze bijv.30000 euri aan te bieden.

grote grutjes | 23-07-09 | 18:51

@un_chien_andalou 18:44
Je hebt geen idee wat migratiebeleid is, is het wel?
Het huidige beleid kost tussen de 13 miljard en de 50 miljard per jaar.
Maar dan zonder boekhouder of begroting.

tipo | 23-07-09 | 18:49

Berriez | 23-07-09 | 18:31
daar zijn ze al verder met islamisering, sterker nog , ze zijn in england helmaal doorgeschoten en als jij dezelfde mening hebt als wilders, kom je misschien niet binnen in g.b.

grote grutjes | 23-07-09 | 18:45

@ Ivoren Toren
"Je kunt onmogelijk een goede begroting maken als je geen inzicht hebt in waar je geld naartoe gaat."

Maar natuurlijk kan dat. Of zou jij mij kunnen aanwijzen hoeveel van de begroting gaat naar bezitters van deense dogs versus bezitters van langharige cyperse katers. Of hoeveel er gaat naar bezitters van rooie Toyota's versus mensen die een hark bij de Gamma hebben aangeschaft. Of misschien is het een wel een deelverzameling van het ander. Laten we de regering om een onderzoek vragen.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 18:44

positieve discriminatie bestaat niet omdat het woord discriminatie, negatief geladen is. - plus - = negatief- positef + negatief =negatief

grote grutjes | 23-07-09 | 18:42

Berriez | 23-07-09 | 18:00
als ik in debat zou gaan, zou de programma presentator onpartijdig moeten zijn.
en ik zou een kans moeten hebben om het debat winnend af te sluiten (dit om meer kiezers te trekken)
aangezien het hele media park incluis de kranten allemaal uit de staats ruif eten (denk aan reclame inkomsten en susidie's) is deze niet onpartijdig.

grote grutjes | 23-07-09 | 18:38

@Berriez 18:31
Het is geen positieve discriminatie. Het is een winwinsituatie. Als iemand hier meer kost dan elders, dan kan er een deal gemaakt worden bij inleveren van NL-paspoort. Jij kan je paspoort niet inleveren, want dan ben je statenloos. Maar door iedere vrijwillige remigrant, betaal jij minder belasting. Of je oma krijgt fatsoenlijke zorg.

tipo | 23-07-09 | 18:37

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:31

@Berriez 18:06
Als bejaarden veel geld kosten, dan moet je zorgen dat je genoeg geld voor hun oude dag hebt als SAMENLEVING.

Als een vrijwillige vertrekpremie er toe leidt, dat de collectieve sector een paar miljard/jaar kan besparen, dan kan daar de vergrijzing mee betaald worden.

En dan kunnen niet-westerse, niet EU/EFTA burgers in hun meest geliefde land wonen. Hier of daar. Nu zitten velen gevangen in een uitkeringssituatie in Nederland, met een leger hulpverleners er om heen die ze gedwongen wil verheffen, inburgeren, emanciperen en weet ik al niet meer. Die mensen gun ik de vrijheid hun lot in eigen land te nemen. Met een riant vermogen, omdat we dan allemaal beter af zijn.

tipo | 23-07-09 | 18:23

@Berriez
Oh, ik zie dat u hysterisch bent.
U heeft veel vooroordelen tegen de PVV. Werk daar aan.

tipo | 23-07-09 | 18:14

@ Berriez
Je kunt onmogelijk een goede begroting maken als je geen inzicht hebt in waar je geld naartoe gaat. Dat heeft niks met wij/zij denken te maken. Verder wordt het wij/zij denken in deze maatschappij al jaren tot orkaankracht versterkt door het socialisme (arm/rijk) en de islam (gelovig/ongelovig). Nog zo'n feit dat niemand wil horen.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 18:12

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:11

@Berriez 18:02
In zo een fiscaal migratieonderzoek komen laagopgeleide autochtonen natuurlijk ook voor, als referentiegroep met dezelfde sociaal-economische kenmerken als de 'non-western non-EU/EFTA citizens". Anders worden er appels met peren vergeleken. Maar als blijkt dat beide groepen netto geld kosten, dan moeten we een stop op immigratie van laagopgeleide 'non-western non-EU/EFTA citizens' zetten.

U bent dus voor zo een onderzoek, begrijp ik?

Of kwam u even het Linkse Pavlov-hondje nadoen?

tipo | 23-07-09 | 18:10

@ Berriez | 23-07-09 | 18:02

Heeft weinig te maken met opleidingsniveau maar om de positief effectieve MK = mankracht die bijdraagt aan een mooier, gezelliger, gezonder NL. Juist vele hoogopgeleiden dragen bij tot een lelijker, ongezonder, a-socialer NL. Sterker nog, vele hoogopgeleiden worden er expres voor opgeleid en betaald.

ecologiste | 23-07-09 | 18:10

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:09

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:08

-edit- ondanks = in tegenstelling tot

Big Rick | 23-07-09 | 18:06

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:06

Sorry dat ik vandaag niet meegediscussieerd heb. Dat heeft 2 redenen.
1) IK WERK OVERDAG ondanks veel van de ultra-boeroepers hierboven.
2) En weer zitten dezelfde mensen in de baas zijn tijd dezelfde dingen te roepen in ongeveer evenveel en dezelfde posts als gisteren. Zo komen we er niet. Geen toegevoegde waarde.

Ik stel voor dat we wat subsidie geven aan een derde partij om die kosten-baten-onderzoeken te doen die niemand wil dat ze gedaan worden. Verder stel ik voor dat gekopieerde posts van gisteren weggejorist worden, zeker als ze langer dan 4 centimeter, want irritant, zijn.

Big Rick | 23-07-09 | 18:05

Onderzoek het gaat er alleen maar even wat HET NETWERK belangrijk vindt. Kennelijk hoeft de AIVD niet meer mee te luisteren en te kijken bij enkele Telegraaf redacteuren.
www.telegraaf.nl/binnenland/4464907/__...
Ik zeg Pyrrhusoverwinning.

ecologiste | 23-07-09 | 18:04

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:02

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:42
Als berekend wordt wat vergrijzing kost, dan gaan alle bejaarden toch ook niet gillen dat er wordt aangezet tot haat? Wat is dat toch, dat je steeds haat ziet waar het niet is? Ik haat je niet, al kostte je een miljoen per dag.

tipo | 23-07-09 | 18:00

-weggejorist-

Berriez | 23-07-09 | 18:00

en waarom de PVV niet in debat gaat, is omdat de hele kliek tegen hem is.
zelfs de interviewer.
de 2e kamer hoort oppositie te voeren tegen het kabinets beleid en niet tegen wilders of de pvv, dit omdat zij niet regeren.
hopelijk over 2jaar is dat anders.

grote grutjes | 23-07-09 | 17:47

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:42
'Eet je boterhammetjes met pindakaas nou maar..'Op een dag zie je de wereld misschien wel in zijn ware aard.

de grote Anti | 23-07-09 | 17:46

jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:42
Billen bloot: Geef mij één concreet voorbeeld.

Zeddegeizot | 23-07-09 | 17:44

jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:24
jammer dat je door links bent geindoctrineerd.
uitkomsten van onderzoeken zijn altijd 2ledig te interpreteren.
Wilders is een politicus en heeft het recht om het kabinet te controleren, dit omdat hij in de 2e kamer zit en heel veel mensen vertegenwoordigd, die heel graag willen weten wat het multiculturele beleid de belastingbetaler kost.

grote grutjes | 23-07-09 | 17:44

@de grote Anti | 23-07-09 | 17:35 : je kletst uit je nek. wie de bijdragen van de PVV beluistert (debat gaat de club niet aan, dat geeft de zwakte van de argumenten maar aan, nietwaar?) kan alleen maar tot de conclusie komen dat wilders aanzet tot haat.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:42

@jeroentjegouda 17:24
Wilders bepaalt heus niet in zijn eentje wat er met de uitkomsten van de begrotingsberekeningen van migratiebeleid gebeurt.

De VVD, het CDA en de VVD mogen ook met de resultaten aan de haal gaan en zelf idee-en formuleren. maar dat wil niet echt, zonder de financiele gevolgen te kennen.

In Zweden, Denemarken, de VS, Canada, Zwitserland, Nieuw Zeeland en Australie zijn precies dezelfde berekeningen gemaakt, waardoor ze hun migratiebeleid succesvoller konden maken op humane wijze, met respect voor de belastingbetalerT.

Wat Wilders met die cijfers doet, moet hij weten. Daar hoeven de andere politieke partijen niet mee accoord te gaan. Maar afgezien van de VVD speelt elke partij nu stommetje. Echt een gemiste kans.

tipo | 23-07-09 | 17:38

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:24
Wilders wil juist een einde aan de 'haat' maken.. vriend.
Misschien zie jij het niet,maar er wordt behoorlijk wat mis/gebruik gemaakt van autochtonen en onze wetten.Ja,je leest het goed,niet allochtonen maar autochtonen zijn steeds vaker de dupe van geweld en de multikulti.Gelukkig dat er iemand als wilders is.

de grote Anti | 23-07-09 | 17:35

@tipo | 23-07-09 | 16:41: daar dient die berekening helemaal niet voor. Wilders wil alleen maar aanzetten tot haat!

jeroentjegouda | 23-07-09 | 17:24

er komen meer analfabeten binnen nederland dan dat er vertrekken.
er vertrekken volgens het cbs meer dan 100000 goedgeschoolde autochtone nederlanders naar canada/australie etc. (dit gebeurt de laatste 5 jaar, wegens de grote n.l belastingdruk)
op een moment moet dit beleid mis gaan

grote grutjes | 23-07-09 | 17:05

-weggejorist en opgerot-

AskMe-Frank | 23-07-09 | 17:01

het zijn cultuur vereikers de mensen uit het buitenland die hier koemen wonen.
ooo wat zijn we trots zoveel nationaliteiten en wat levert het op.
kijk naar opsporing verzocht bijv. en er hangt ook nog een flink prijskaartje aan.
De PVV heeft zijn punt en de ogen van de N.L der gaan een beetje meer open.
meneer prof hoxha we kunnen de zielige en economische geluks zoekers ook helpen in het land van herkomst en het is veel goedkoeper en aangenamer voor de autochtone bevolking

grote grutjes | 23-07-09 | 16:59

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:23
Je veronderstelt blijkbaar dat immigratie is als de getijden: Je doet er niets tegen. Dat is onzin, immigratie is grotendeels een politieke keuze.
Kortom, de politiek kan besluiten om minder of geen nieuwe (legale) immigranten toe te laten, en een aanmoedigingsbeleid voor remigratie verscherpen.

Zeddegeizot | 23-07-09 | 16:48

@jeroentjegouda 16:33
Als Wouter Bos jou 100.000,- Euro gaf, indien je je Nederlandse paspoort zou inleveren en naar je roots ging, zou je het doen? Als je samen met je vriendinnetje gaat, krijg je 200.000,- handje contantje.

Daar dient de berekening voor. Om uit te rekenen hoe hoog de vrijwillige vertrekpremie kan worden om zowel voor het collectieve stelsel als de remigranten lucratief te zijn.

tipo | 23-07-09 | 16:41

Laat ik het dan anders zeggen. Welk nut heeft een boekhouder als niemand in de boeken mag kijken?

Ivoren Toren | 23-07-09 | 16:39

elke boekhouder heeft meer nut dan de PVV

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:36

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:08
Tsja, wat is het nut van een boekhouder...

tipo | 23-07-09 | 16:35

Nou, die immigratie valt best mee. Althans, je kunt de groepen die nu nog binnen komen niet zo maar afzetten tegen dat bedrag van x miljard. Het gros van de groep allochtonen waar de PVV moeite mee heeft (marokkanen en dan vooral die jattende, spugende en mishandelende jochies) is helemaal niet 'hierheen' gekomen, maar is in NL geboren. De PVV hoopt alleen dat het bedrag van x miljard een eigen leven gaat leiden bij haar volgelingen en dat er weer lekker van alles beweerd kan worden over allochtonen in het algemeen en marokkanen in het bijzonder. En het trekt ook weer lekker wat extra stemmen.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:33

@ jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:08
Ik denk dat de PVV de resultaten van zo'n onderzoek zal gebruiken als argument voor het (proberen te) stoppen van de immigratie van niet-westerse allochtonen. Da's nog iets anders dan deportatie van de reeds aanwezige allochtonen.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 16:26

@Zeddegeizot | 23-07-09 | 16:16: maar wat wil je dan nu besluiten als je weet dat het x miljard heeft gekost? Kortom, wat kun je er mee? Uit de EU stappen, uit Schengen stappen en alle grenzen op slot? de eerste de beste verweggistanner die het nog wagt om een voet over de grens te zetten om te leggen? Ik bedoel: dan weet je dat het x miljard heeft gekost en dan...???

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:23

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:08
Guttegut. Wat zou nou toch het nut zijn van de feiten?
Wellicht aardig als het bestuur besluit op basis van kennis en feiten, en niet alleen op basis van onnozelheid, morele verontwaardiging of luchtkastelen.
Wie het beter kan uitleggen dan ik:
www.elsevier.nl/web/Commentaren/Kosten...

Zeddegeizot | 23-07-09 | 16:16

@Louis Cypher | 23-07-09 | 16:02 : van mij mag de PVV vragen stellen tot ze er bij neervalt. Wat belangrijker is: wat wil de PVV met de antwoorden. Stel dat het kabinet alle lijstje optelt en zegt: inderdaad, de kosten komen op x miljard uit. Wat wil je dan met die wijsheid? Je kunt die kosten niet dit kabinet verwijten, want het gaat over een materie die dus vermoedelijk al decennia lang speelt. Wil je er een vrijbrief in vinden om alle allochtonen te deporteren? Wil je het alleen maar weten om op verjaardagen of in de kroeg over te praten? Kortom, wat is het nut?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 16:08

Wat een hilarische discussie weer. Heel links en socialistisch Nederland is weer eens aan het steigeren, waar de PVV het "racistisch onfatsoen" vandaan haalt om zoiets te DURVEN vragen. Miljoenen verdwijnen aan allerlei zieke, absurde en zinloze socialistische onderzoekjes en andere onzin, maar dit PVV verzoek is toch echt een bewijs van de snode plannen die deze blonde Hitler met onze "lieve, onschuldige, gewaardeerde gekleurde medemens" heeft.

Laat me toch niet lachen. Ze zijn gewoon doodsbang, dat inderdaad duidelijk uit zo'n onderzoek zal blijken, dat hun Multiculti Karel-Utrecht-Tango-Samenleving EEN GROOT FIASCO is. Een bodemloze put. Een box van Pandora. Hel en verdoemenis.

En de alom bekende tactiek, die steeds weer wordt toegepast is het schreeuwen van MOORD en BRAND en het verketteren van dit vreselijke onbeschofte onrecht van deze vuile racisten, wederom de ogen sluitend voor het feit, dat door het jarenlang Politiek "Correct" gelul van die socialisten het allemaal zo uit de hand heeft kunnen lopen. Liever blijven liegen en lullen voor de "lieve vrede", dan eens de etterende wond genezen. De ogen sluitend voor het feit, dat zachte heelmeesters inderdaad deze etterende wond hebben VEROORZAAKT.

Het echte KANKERGEZWEL van de maatschappij zijn NIET de allochtonen, maar de SOCIALISTEN. SOCIALISME is de OORZAAK en de luie, onbeschofte, parasiterende, ongeletterde allochtoon, die na 25 jaar in Nederland nog geen Nederlands spreekt, is slechts het treurige GEVOLG.

Louis Cypher | 23-07-09 | 16:02

hee troll mail nou maar gewoon, komt alles goed

ethan_joy | 23-07-09 | 16:01

@VraagMaar

Waar blijft dat mailtje nou? Zit er nog steeds op te wachten.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 15:58

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 15:57

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 15:55

@god is de geest

Jij wilt een bedankje? Moet dat bij jou persoonlijk zijn? Strikkie d'romheen, kusje d'rbij?

Shit, ik kom hier kijken omdat ik hoorde dat het Geenstijl publiek bovengemiddeld intelligent was, maar wat ik aantref zijn vollidioten. Wat betreft Geenstijl, het is best een dappere poging om Wilders' idee van wat nuance te voorzien, maar ik ben bang dat jullie je eigen niche te diep hebben uitgekerfd en nu opgescheept zit met dit zootje debielen. En wie zich niet aangesproken voelt, hoeft zich niet beledigd te voelen.

I'm off, toedeledokie.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 15:52

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 15:51

@VraagMaar | 23-07-09 | 15:48 : De PVV snapt dat wel, maar die wil de hetze ff handje helpen. Er zijn altijd wel mensen (dat blijkt op in dit forum) die er blidnelings achteraan lopen

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:50

-weggejorist-

ethan_joy | 23-07-09 | 15:49

@god is de geest | 23-07-09 | 15:28 : aan Amsterdam viel weinig te verkloten. dat hadden de amsterdammers zelf al gedaan... 'k Zou er nog niet dood gevonden willen worden

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:49

1 shoarma: €2.50
1 immigrant: €250.000
1 dochter van 15 in het stookhok van de flat met Achmed, Rachid en Mohammed: Priceless!

Zeddegeizot | 23-07-09 | 15:48

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 15:48

@god is de geest | 23-07-09 | 15:38 nou, deze autochtoon is blij dat hij niet tot jouw groep 'echte nederlanders' behoort. zo'n eng blank ras lijkt me een gevaar voor de samenleving.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:47

"Het CPB maakt onafhankelijke economische prognoses en analyses die wetenschappelijk verantwoord zijn en van belang voor beleidsmakers."

Toch ageren ze tegen de PVV met het argument over het opleidingsniveau van de PVV-kiezer.

Lijkt mij duidelijk aan welke kant hij bij het CPB gedragen wordt...

Soeted | 23-07-09 | 15:41

Get a life @ VraagMaar

tipo | 23-07-09 | 15:40

@jeroentjegouda
Autochtonen zijn echte Nederlanders manneke! Je begrijpt het maar niet hè.
Je papa en mama stemde zeker altijd Pvda. Je bent waarschijnlijk helemaal verzopen in de multikulti propaganda.
Je verzet je zo tegen de waarheid omdat dan heel je wereld beeld (wat ze er jaren lang in hebben gepropt) omver gooit. En dat kan je gewoon niet aan want dan moet je weer helemaal opniew beginnen. Dit is een groot probleem dit soort mensen als jii dat besef ik nu wel. Met oprecht sterkte gewenst jongen.

god is de geest | 23-07-09 | 15:38

User email: dlfodfff@live.nl
User author VraagMaar
User ip 88.198.20.109
Fipo op: July 19, 2009 21:29

VraagMaar | 23-07-09 | 15:34

Als ze niet allemaal in Amsterdam hadden gewoond dan liepen ze nu nog achter de geiten aan bijtend op een houtje! Dus nogmaals: waarom geen bedankje ?
"bedankt lieve Nederlanders dat jullie het mogelijk hebben gemaakt dat we de helft van jullie belangrijkste stad hebben mogen verkloten.

god is de geest | 23-07-09 | 15:28

-weggejorist-

ethan_joy | 23-07-09 | 15:24

@god is de geest | 23-07-09 | 15:20: wat klets je nou. Er zijn ook autochtonen die door echte nederlanders worden onderhouden. En dan nog: daar zijn het Amsterdammers voor. Doen die ook eens wat nuttigs. En waarom moet ik echte nederlanders bevrijden? als ze echte nederlanders zijn zoals ze in jouw wereldbeeld bestaan, kunnen ze dat toch zelf wel?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:23

@seven | 23-07-09 | 14:58: en wat moeten we met die wijsheid?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:21

@jeroentje gouda
Wat weet jij nou van de feiten manneke. Ga je eigen mensen bevrijden dan doe je nog wat nuttigs.
Feit : Meer dan de helft van allahtonen in bv Amsterdam worden door echte nederlanders onderhouden. Komt hard aan hè de werkelijkheid!

god is de geest | 23-07-09 | 15:20

@aight.. | 23-07-09 | 15:14 : dat klopt, maar ten opzichte van het totaal aantal allochtonen, is het aandeel niet zo groot als hier vaak wordt beweerd. Kortom de groep allochtonen die zich niet met criminaliteit bezighoudt is vele malen groter dan de groep die dat wel doet.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:19

maar hoxha toch, wat lult jij nou? als elke bevolkingsgroep de samenleving meer kost dan oplevert zou er toch structureel iets moeten veranderen? dan kun je wel zeggen ik steek mn kop int zand en wil het niet weten, ik zeg weg met dat kabinet en verkiezingen! (ware het niet dat wilders dan belachelijk groot zou worden)
jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:07
ik weet niet wat jij onder gewoon verstaat, want als het gaat om, noem eens een voorbeeld, criminaliteit, dan zijn ze nog steeds oververtegenwoordigd. en dan moet je beseffen dat bij dat soort cijfers het begrip allochtoon de 3e generatie niet eens bevat

aight.. | 23-07-09 | 15:14

@god is de geest | 23-07-09 | 15:04: newsflash: er zijn meer allochtonen die gewoon meedoen in de samenleving, dus een baan hebben en niet afhaneklijk zijn van een uitkering dan ettertjes. Het beeld dat je oproept strookt niet met de feiten. Dat geeft niet verder hoor, dat mag lekker op deze site.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 15:07

Je hoort ook nooit eens een bedankje van de autochtonen!?
"Bedankt hoor dat jullie Nederlanders ons hebben opgenomen en ons een huis en een uitkering en èèn grote vakantie hebben gegeven waarvoor jullie elke dag in de fille staan om hard te gaan werken om al je geld met ons te delen" "En bedankt hoor dat we niet meer in een noord afrikaans land hoeven te leven wat natuurlijk een politie staat is waar vrouwen worden onderdrukt en homo`s in elkaar worden geslagen en gevangenen worden gemarteld en waar helemaal niets is dan een koning met absolute macht en 2.5 miljard euro bezit en heel veel armoede en natuurlijk geen democratie en vrijheid" "Bedankt hoor"!
Nee dat hoor nou nooit!? Raar hè?
Nee inplaats van een bedankje lopen ze de hele dag te klote en onze samenleving te ontwrichten en te roepen dat ze gediskramizeerd worden!? Raar hè!?
Ze hebben niets te doen dus waarom steken ze hun tijd niet in het bevrijden van hun home-land ( paspoorten hebben ze nog).Hun land bevrijden van tirannie?! Nee dat doen ze niet. Raar hè!

god is de geest | 23-07-09 | 15:04

Het CPB heeft in 2003 daar een onderzoek gedaan naar de kosten van de massa=immigratie.
Immigration and
the Dutch Economy Hans Roodenburg Rob Euwals Harry ter Rele

Persbericht uit 2003.. waarbij de kinder- en studiejaren niet zijn meegenomen, maar vanaf 25jr en alleen de eerste generatie, het beste punt in de levensloopgrafiek notabene.. Dus het is in werkelijkheid nog wel flink wat hoger. Zo blijkt ook in het rapport zelf , zie onder (meer dan 2x zo hoog)
“Van arbeidsmigratie op grote schaal zijn geen belangrijke gunstige effecten te verwachten voor het inkomen van de reeds aanwezige bevolking of voor de collectieve financiën. Als de sociaal-economische kenmerken van immigranten gemiddeld overeenkomen met de thans in Nederland aanwezige niet-westerse immigranten, is er zelfs sprake van een negatief effect op de collectieve financiën. Tot die sociaal-economische kenmerken worden met name gerekend: arbeidsdeelname, inkomen en gebruik van collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. In deze situatie neemt weliswaar het bruto binnenlands product toe, maar op lange termijn vallen de opbrengsten van deze toename nagenoeg geheel toe aan de immigranten en buitenlandse kapitaalverschaffers. Over de levensloop bezien zijn de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid groter dan de extra belasting- en premie-inkomsten. Als de immigrant bij binnenkomst 25 jaar oud is, gaat het gemeten over de gehele levensloop per saldo gemiddeld om een kapitaalsbedrag van 43 000 euro www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html (per persoon dus.
De berekening vanaf 0 jaar komt tegen de 100.000 euro (waarde 2003) per persoon uit.

Age of immigrant at entry 0 years
Characteristics
non-Western Revenues 96
Expenditure 191
of which:
health and care 26
education 54
transfers 63
GDP-related 48
Total net contribution -/- 95k pdf
Ergo bijna 100.000 euro negatief per hoofd.. per gezin dus nog x maal meer..
www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder... pdf


Figure 4.4 also provides the opportunity to assess the effects of the immigration of families. A few examples are worked out here. The first is a family with a husband and wife aged 25 and the characteristics of the non-Western immigrants. The family has two children, aged 0 and 5, whose characteristics correspond to the average of those the Dutch and non-Western residents.
It can be calculated from the data in figure 4.4 that the family carries a negative net contribution of 230,000 Euros pdf www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder... pagina 70


Plaatje / screenshot uit het CPB rapport. Tot ruim 100k per persoon negatief gemiddeld! (Niet westerse allochtoon, immigrant 1e generatie (2e doet het vaak nog slechter)) img41.imageshack.us/img41/7729/netlife...

seven | 23-07-09 | 14:58

@ ethan_joy | 23-07-09 | 14:49
Ik weet al waar Pat Condell's volgende video-blog over gaat. Het VK valt nu echt in hoog tempo uit elkaar.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 14:56

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:55

@ c10 | 23-07-09 | 14:38
Stompzinnig geneuzel.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 14:54

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:51

@ Ivoren Toren | 23-07-09 | 14:22
Uitstekend idee. Ik plof nu op motor. Misschien zie onderweg wel een neger. Zou mooi zijn.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 14:49

VraagMaar | 23-07-09 | 14:32
Ik kijk wel uit, jij hackt heb ik inmiddels begrepen

ethan_joy | 23-07-09 | 14:43

Lijkt er op dat nederland langzaam aan het wakker worden is,de tijd is rijp om onze straten schoon te gaan vegen.
We hebben aardgas genoeg.

c10 | 23-07-09 | 14:38

@ VraagMaar | 23-07-09 | 14:30
Ze weten niet wat het betekend maar gebruiken het wel net als jij.

Had je pauze bij de hangplek.

Je moet nu weer gauw naar je "werk".
Noemen ze hangen op een plek tegenwoordig werk?

solidstate | 23-07-09 | 14:37

"Don't touch me, you're a Christian"
www.dailymail.co.uk/news/article-12004...
Over het rascisme onder de allochtone schooljeugd(6tot12)
Of mag dat ineens geen rascisme heten?
fragmentje: And in January 2007, he claims some pupils 'expressed delight' that a child had died when a wall collapsed on him in London.

When asked why, he said one of the children replied: 'Because he's English.' The following month, during a religious education lesson about Jonah and the whale, he claims one of the pupils asked if Jonah was a Jew, before shouting: 'I hate the Jews, they're our enemies.'

Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-12004...

ethan_joy | 23-07-09 | 14:36

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:35

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:32

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:30

@sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 14:24: goh, ben jij al wakker om die tijd dan?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 14:28

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:27

@ VraagMaar | 23-07-09 | 14:18
Wat bedoel je met neuzen uit 020?

Dat soort termen gebruiken alleen kk marocjes.

Weer een bevestiging van wat we al wisten.

solidstate | 23-07-09 | 14:24

Ik zie regelmatig turken en marokkanen tijdens de spits op weg naar het UWV gaan.

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 14:24

@ Pa Cartwright | 23-07-09 | 14:21
Dan moet je rustiger rijden. Heb je ook nog 'es tijd om ergens anders naar te kijken.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 14:22

tipo | 23-07-09 | 14:05
Met Weesie alle lidmaatschapsgelden stukslaan in de hoofdstedelijke horeca en neiuwe paarse broeken kopen bedoel je zeker. Inspiratie opdoen voor een leuk programma noemen ze zoiets.

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 14:22

@vraagmaar

Der Ewige Jude ja, dat was lachen, ik raad iedereen aan om die te bekijken. En ja dit is Godwin, maar toch interessant. In Der Ewige Jude is een onderzoekje waarin wordt aangetoond dat de joden onevenredig veel posities in de advocatuur bekleden, wat geinterpreteerd wordt als de inleiding op een globale machtsovername. Zeg maar het omgekeerde van dat Wilders onderzoek, maar met uiteindelijk dezelfde interpretatie. Da's de grap van phoney science, je hebt een stelling en vervolgens zoek je er de juiste statistieken bij.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 14:21

@ Ivoren Toren | 23-07-09 | 14:19
Ik kijk steevast voor me als ik op mijn motor tussen die rijen auto's doortuf.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 14:21

jeroentjegouda | 23-07-09 | 14:12
Je praat poep, er staan amper allochtonen in de file, net zoals dat de autochtonen in Rotterdam in de ochtendspits ruim 90% van de passagiers vormen.
Maar je kletst maar wat uit je nek, je zit blijkbaar om aandacht verlegen.

ethan_joy | 23-07-09 | 14:20

@ ethan_joy | 23-07-09 | 14:10
Ik rij bijna elke dag op de motor langs de file en kijk dan vaak uit nieuwsgierigheid wie er in de auto zitten. Je komt van alles tegen, ook allochtonen. Maar wat mij dan weer opvalt: de forenzen die alleen in de auto zitten zijn bijna altijd autochtoon, Surinaams of Indonesisch. Ik zie ook regelmatig Turken en Marokkanen in de auto zitten, maar die zitten daar altijd met hun gezin of met een groepje vrienden. En een vrouw met een hoofddoek alleen in de auto zie je praktisch nooit. Welke conclusies je daaraan moet verbinden? Geen idee. Maar opvallend is het wel.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 14:19

@VraagMaar | 23-07-09 | 14:13: nou, ze werken wel (OK, niet allemaal, maar dat heb je met autochtonen ook), maar misschien zijn ze wel slimmer dan jij en hebben ze een sluiproute die jij nog niet kent...

jeroentjegouda | 23-07-09 | 14:18

@ethan_joy | 23-07-09 | 14:08

Zit te wachten op een mailtje van hem, maar hij stuurt niets.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 14:18

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:18

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:15

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:13

@ethan_joy | 23-07-09 | 14:10 nou, dan 's morgens voor je wegrijdt ff de slaap uit je ogen wrijven.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 14:12

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:11

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:55
* En als je eens om je heenkijkt, zie je ook allochtone nederlanders in de file om naar hun werk te gaan.*
Dat is dus niet waar.

ethan_joy | 23-07-09 | 14:10

@god is de geest | 23-07-09 | 14:07 nou, het lijkt me voor NL het beste als we jou over de grens zetten

jeroentjegouda | 23-07-09 | 14:10

Frenkie heb jij het mailadres van die trol?

ethan_joy | 23-07-09 | 14:08

@ VraagMaar | 23-07-09 | 14:03
Nee jij vast wel.

Dat is verplichte kost voor nazi's en mohammedanen die joden wensen uit te roeien.

Ik hoop dat je het niet te serieus neemt anders ga je straks met harrie van bommel de straat op om te roepen "hamas hamas alle joden aan het gas."

solidstate | 23-07-09 | 14:08

@jeroenje gouda. @ vraagmaar
Beatrix moet ook weg! Samen met die argetijnse baarhoer.
En die dikke duitser ook.
Het is toch van de zotte dat Nederland een koningshuis heeft met buitenlanders!
Echte Nederlanders zijn van joodse christelijke achtergrond. Dus geen moslims.
Kom nou zeg astublieft hè Dus alle moslims zij buitenlanders? JA. Islam hoort niet bij Nederland. Ook een leuke voor een poster van de PVV. In plaats van die van PVDA: Islam hoort bij Nederland! Ja flikker op zeg.

god is de geest | 23-07-09 | 14:07

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:44
*: maar zonder al die allochtone jongerne van nu heb je straks ook een probleem. Wie verschoont jouw Tenalady in het verpleeghuis? Wie maakt jouw medicijnen klaar in de apotheek? Wie repareert jouw auto?*
Jij hebt duidelijk nog nooit een auto van Turk of Marokkaan gekocht of je behoort tot de groep.
www.elsevier.nl/web/10241770/Commentar...
Desalniettemin blijven politici maar beweren dat immigratie nodig is voor het tegengaan van de vergrijzing (onzin, veroorzaakt alleen vreselijke overbevolking). En dat ook de bestaande immigranten per saldo een nuttige bijdrage leveren om de ouder wordende Nederlander te verzorgen (het omgekeerde is het geval: allochtonen zijn vaker werkloos en islamitische immigrantenvrouwen werken vrijwel niet in de zorg).IES HARAM namelijk, tenaluiers van christenen verschonen.(ze willen niet eens je hand schudden laat staan je klabanus wassen)
Vraagmaar ga s deaud

ethan_joy | 23-07-09 | 14:06

@solidstate | 23-07-09 | 13:58

Inderdaad. Heb er nog eentje die iedereen zou moeten zien. Geheime beelden vanuit gematigde Britse moskeeën. Bekijk met eigen ogen wat voor een haat er wordt gepredikt in de moskee.

Undercover Mosque

Dispatches undertakes an extensive investigation into a number of British mosques to reveal how a message of hatred and segregation is being spread throughout the UK. Filming undercover at mosques run by key organisations, whose public faces are presented as moderate and mainstream, our reporter finds preachers condemning the idea of integration into British society, condemning British democracy as un-Islamic and praising the Taliban for killing British soldiers.

video.google.com/videoplay?docid=25155...

frenkie4alllll | 23-07-09 | 14:06

@sjaakdeslinksesul 13:57
Het wordt hoog tijd dat de gematigde vleugel van de PVV zich afsplitst.
Hoe is het met eigenlijk met Lijst Superjan? Die is zeker voor het grote geld in het mediapark gezwicht?

tipo | 23-07-09 | 14:05

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 14:03

Überlol @ sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 13:57

Pa Cartwright | 23-07-09 | 14:03

@ VraagMaar | 23-07-09 | 13:56
Dus je bent onbetrouwbaar en wisselt telkens van indentiteit zoals mohammedanen doen.
Dus wederom is hierbij mijn punt bewezen.

TAQIYYA.

solidstate | 23-07-09 | 14:02

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:59

@frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:54

Uitstekende film maar deze is nog veel beter.

Ik kan iedereen aanraden deze films goed te bekijken en ze te delen met anderen.

video.google.com/videoplay?docid=-8105...

solidstate | 23-07-09 | 13:58

@VraagMaar | 23-07-09 | 13:56
Jij was toch Geert Wilders?

Kaas de Vies | 23-07-09 | 13:58

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:58

god is de geest | 23-07-09 | 13:49
Pffft... iedere keer als ik weer enige sympathie voor de PVV krijg (meer uit antipathie tegen de andere partijen) komt er weer een slag reaguurder zoals jou langs die mij duidelijk maakt waarom ik nooit op die club ga stemmen:
"Echte Nederlanders kiezen PVV!"
Jij bent toch zeker een troll die probeert om de PVV in diskrediet te brengen, of steun je ze echt?

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 13:57

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:56

@god is de geest | 23-07-09 | 13:49: ik ben een echte nederlander, maar ik zal NOOIT op wilders stemmen. het idee alleen al. En als je eens om je heenkijkt, zie je ook allochtone nederlanders in de file om naar hun werk te gaan (ja, ze hebben bij lange na niet alemaal een uitkering. wat jammer nou he?) en ze betalen gewoon belasting en zorgpremies. Voor mij zijn echte nederlanders trouwens mensen die niet geloven in wij-zij, voor wie het woord solidariteit nog iets betekent, die zich inzetten voor de samenleving, enzovoorts. En wanneer ben je een echte nederlander? Tot de hoeveelste graad mag er geen frans, duits of engels bloed door je aderen stromen? Is Beatrix een echte Nederlandse?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:55

@ VraagMaar | 23-07-09 | 13:46

Obsession - Radical Islam's War Against the West is a new film that will challenge the way you look at the world.

Almost 70 years ago, Europe found itself at war with one of the most sinister figures in modern history: Adolf Hitler. When the last bullet of World War II was fired, over 50 million people were dead, and countless countries were both physically and economically devastated. Hitler’s bloody struggle sought to forge the world anew, in the crucible of Nazi values. How could such a disaster occur? How could the West have overlooked the evil staring it in the face, for so long, before standing forcefully against it?

Today, we find ourselves confronted by a new enemy, also engaged in a violent struggle to transform our world. As we sleep in the comfort of our homes, a new evil rises against us. A new menace is threatening, with all the means at its disposal, to bow Western Civilization under the yoke of its values. That enemy is Radical Islam.

Using images from Arab TV, rarely seen in the West, Obsession reveals an ‘insider's view' of the hatred the Radicals are teaching, their incitement of global jihad, and their goal of world domination. With the help of experts, including first-hand accounts from a former PLO terrorist, a Nazi youth commander, and the daughter of a martyred guerilla leader, the film shows, clearly, that the threat is real.

A religion is being hijacked by a dangerous foe, who seeks to destroy the shared values we stand for. The world should be very concerned.

Volledige versie van de docu hier: video.google.nl/videoplay?docid=599569...

Item CNN hier:
"Obsession" on CNN Newsroom: Radical Islam & Nazism
www.youtube.com/watch?v=ZvpKQTjAb2U

frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:54

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:54

@ VraagMaar | 23-07-09 | 13:50
Jij hebt toegegeven dat je mohammedaan bent.

Daarmee heb ik mijn punt gemaakt.

Sportief van je dat je jouw verlies erkent.

solidstate | 23-07-09 | 13:53

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:50

@solidstate | 23-07-09 | 13:45: natuurlijk. iemand die geert wilders en diens idiote standpunten afvalt, kan per definitie geen autochtoon zijn. Gelukkig zit de wereld iets anders in elkaar solidstate.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:50

Wat een stom stuk van hokxa!
Zeer goed plan om alles door te rekenen.
Ze willen dit niet!? Nee waarom niet denk je ?
Omdat iedereen weet wat de uitslag van zo`n onderzoek is .
Autochtonen staan al jaren in de fille om naar hun werk te gaan om paar centjes te verdienen. Van die paar centjes moeten er heel veel afgegeven worden aan onze overheid die er de honderduizenden allahtonen mee onderhoud; uitkering, huur subsidie. Wij echte nederlanders werken dus voor deze "ze doen goed hun best mensen".
Het blijft een raadsel waarom nederlanders dit pikken ?
Waarom zo`n engerd als pechtold ook niet door de mand valt als hij weer begint over de verrijking van Nederland. Het is allemaal een schande!
Ik heb trouwens nog iets voor de posters van de PVV voor de verkiezingen: Echte Nederlanders kiezen PVV!

god is de geest | 23-07-09 | 13:49

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:49

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:36

En dan hebben ze altijd een maatje of een kloon van zichzelf die begint degene die het ter sprake brengt begint aan te vallen.

In dit geval

VraagMaar.

Is hij een kloon van je of jouw jihadvriendje?

solidstate | 23-07-09 | 13:48

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:47

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:46

@ jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:36
Alle mohammeds die ik op fora ben tegengekomen hebben beweerd dat ze blanke nederlander zijn en een tijdje later blijken het gewoon een

TAQIYYA

pleegde mohammedaan te zijn.

Zo eauk jij.
Dezelfde verhalen met dezelfde argumenten en dezelfde ontkenningen en rare verdraaiingen.

I've seen it all before.

solidstate | 23-07-09 | 13:45

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:45

@ethan_joy | 23-07-09 | 13:40 : maar zonder al die allochtone jongerne van nu heb je straks ook een probleem. Wie verschoont jouw Tenalady in het verpleeghuis? Wie maakt jouw medicijnen klaar in de apotheek? Wie repareert jouw auto? Tal van bedrijstakken moeten er niet aan denken dat er geen allochtonen meer zijn. Ze zijn hard nodig voor het draaiende houden van de motor van Nederland. Of wil je na het deporteren van de allochtonen de achtergebleven autochtonen dwingen tot fokken?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:44

Ik hoorde 15 jaar geleden al een IND-medewerker zeggen dat als de ware kosten van asielzoekers (dus nog zonder de "arbeids"-migranten uit Marokkie en andere zandbakken) bekend zouden worden, de toenmalige 'Wilders' Janmaat van de eveneens toemalige Centrumpartij alle verkiezingen zou winnen.
.
Nu is alles nog honderd maal erger. Geen wonder dat de, van de zielepoten-industrie afhankelijke, Linkse Vijfde Colonne er alles aan doet dit onder een (hele grote) pet te houden!
.
Zeker een half miljoen ambtelijke uitvreters op de apenrotsen in Den Haag, Zoetermeer en in alle gemeenten van Nederland zouden de WW in kunnen als dit alles bekend zou worden en Wilders de macht zou krijgen.

Brouhaha | 23-07-09 | 13:44

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:36
Hoe voelt dat nou, altijd gelijk hebben en toch geen vriendjes?

Zeddegeizot | 23-07-09 | 13:44

Die Haagse pluche-pletters zijn allemaal veelste bang dat ze het uit eigen zak moeten
gaan terugbetalen aan de bevolking.

Peukenvreugd | 23-07-09 | 13:43

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:41

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:34
Mij hoef je niet te deporteren want ik ga uit mezelf al, ben het zat om voor jou en je terreur plegende neefjes te moeten betalen.
Als de PvdA zo doorgaat zul je moeten beseffen dat er straks geen Nederlander bereid is voor jullie te werken en dat jullie zelf de handen uit de mouwen moeten steken om die linkse "elite"(vullis) hun baantjes te betalen.
Ondertussen: veel succes met je jihad
www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php...

ethan_joy | 23-07-09 | 13:40

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:39

@solidstate | 23-07-09 | 13:31: de meesten hier prikken geen luchtbellen door. de meesten lopen als een zombie achter de grootste lucht- of zeepbal aan die er bestaat, je vriendje wilders

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:38

@ tipo | 23-07-09 | 13:33
'Kzag 'm al hoor. Maar dacht; ach, die ene.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:37

@solidstate | 23-07-09 | 13:31 Kijk, dat is zo fijn hier op Geen Stijl: iedereen die het gedachten goed van wilders verfoeit kan geen echte nederlander zijn. Pech voor jou, ik ben autochtoon, heb maar één nationaliteit, maar weiger de wereld zo wart-wit te zien als jij en anderen.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:36

@ethan_joy | 23-07-09 | 13:29: nou, hier in Gouda heeft een groot deel van de Marookaanse jongeren een (goede) baan of zit op school, studeert. En alleen om het gedrag van de etterbakken die we hier ook hebben een hele bevolkingsgroep te deporteren zoals Wilders wil, gaat me te ver. Er zijn ook autochtonen met een tweede huis in Frankrijk. Zullen we die het nederlanderschap ook maar ontnemen (een of geen nationaliteit, wat maakt het uit). En wat dacht je van die Nederlandse bejaarden die in Spanje overwintren? Die ook maar gelijk verbieden om terug te keren. Die lui kosten de ons ook een heleboel geld. En van die mensen hebben we ook last, want je wordt steeds tegen je benen geramd door de rollators.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:34

Kudt, een taalfout.

tipo | 23-07-09 | 13:33

Lol@jeroentjegouda 13:23
Ah, jij weet wat Wilders bedoeld.
Vertel, vertel!

tipo | 23-07-09 | 13:32

jeroentjegouda

is eigenlijk

mohammedjegouda maar hij noemt zich jeroentje om mensen te verwarren en de indruk te geven dat jeroentje een nederlander is.

Zo diep in leugens en verdraaiingen is dat volk brutale apen al gezakt dat ze dit soort streken volkomen ongegeneerd en zonder een greintje schuldbewustzijn op deze fora loslaten.

Gelukkig dat de meeste hier deze luchtbellen gelijk doorprikken.

solidstate | 23-07-09 | 13:31

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:23
Die hebben 2 nationaliteiten dus daar valt best wel een mouw aan te passen.
Bovendien bega jij nu de misvatting door te stellen dat er geen nwe komen. Niets is minder waar, bovendien heeft het overgrote deel daar gewoon een tweede huis, (bij mijn vrouw in de klas allemaal!) Die Nederlandse identiteit is voor die mensen alleen maar handig om bijstand, kinderbijslag en AOW op te ontvangen, voor de rest hebben ze in het land van herkomst gewoon een leven.

ethan_joy | 23-07-09 | 13:29

@VerenigdeNederlanden die geen allochtonen op zijn universiteit ziet..

Ze zijn er wel, maar het zijn er wel minder geworden, al heb ik daar geen cijfers over. En da's nou juist ook het dubbele. We zijn met zijn allen een klassensamenleving aan het creeren die voor een behoorlijk deel (maar voor een behoorlijk deel ook niet) langs raciale lijnen loopt. Dat betekent dat je niet de meest getalenteerde mensen omhoog laat druppelen. Als je dan toch een kosten/baten analyse wilt maken en een meritocratie wilt zijn, dan mag het duidelijk zijn dat dat voor een samenleving op termijn negatief gaat werken. Reden genoeg om die klassensamenleving zoveel mogelijk in proberen te dammen. In plaats daarvan vergroten we de kloof en gaan dan klagen over de mensen die aan de verkeerde kant van de kloof zitten. Of, als je aan die verkeerde kant zit, klagen over anderen aan die verkeerde kant.

En om daar een persoonlijke, licht geirriteerde, noot aan toe te voegen; als je hebt moeten werken met corpsballen die het grootste deel van hun hersencellen hebben weggezopen, dan is het een verademing om op dat zogenaamd lagere HBO niveau te gaan werken met mensen die wel gemotiveerd zijn. Gelukkig ziet het bedrijfsleven dat vaak ook zo.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 13:27

@frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:22: nou, voor wilders is het feit dat iemand allochtoon is, de islam aanhangt al genoeg om hem/haar het Nederlanderschap te ontnemen. Maar gelukkig, wordt wilders nooit zo groot in NL dat hij zijn plan kan uitvoeren.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:26

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:16
Zijn gewoon in Nederland www.islamcity.nl/forum/memberlist.php vriend, en gezien het straatbeeld in Rotterdam ook een substantieel grote groep. Ik woon (nog) aan de rand van Rotterdam (3x wegverhuist inmiddels) maar de laatste 2 jaar komt er ook hier een tsunami van hoofddoeken en niqaabs aanzetten.
(wil de laatste autochtoon die Rotterdam verlaat het licht uitdoen?)

ethan_joy | 23-07-09 | 13:24

@ethan_joy | 23-07-09 | 13:18: maar over die gastarbeiders heeft Wilders het helemaal niet. Die generatie is of al dood, of bejaard. Hij doelt op de Marokkaanse jongeren (de goedwillenden en het tuig) en die zijn hier geboren, hebben een Nederlandse nationaliteit.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:23

Ambtenaren, Amsterdammers en bestgeil.

Jean | 23-07-09 | 13:22

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:11

Echt lachwekkend dit plempsel! Geert Wilders wil criminele allochtonen met een dubbel paspoort het Nederlandse paspoort ontnemen en daarna terug sturen naar land van herkomst. Iets dat in Australie, Zwitserland, Amerika, Dubai, Saoedi Arabie en ga zo maar door ook allemaal gebeurt. Waarom zou Nederland dat niet mogen doen? Ben jezelf crimineel en ben je bang? Wat is jouw probleem met het terugsturen van criminelen?

Internationale wetten? Volgens mij wordt het beleid dat Wilders voorstelt al jaren wereldwijd uitgevoerd so?! Word een beetje moe van de selectieve verontwaardiging van sommige personen.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:22

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:58

Het interesseert niemand ene f*ck welke talen je nog meer spreekt. Ik blaat ook niet over mijn talenkennis. Als je in NL reageert mag je verwachten dat je niet structureel dezelfde fout maakt (alleen hier en daar een type-foutje). Als ik in verweggistan op de GS variant zit, zal ik ook daar leren en aanpassen.

I.p.v. een of andere dooddoener eruit kwaken kan je dan ook leren. en zoals eerder gezegd, misschien krijg je dan meer respect.

Gebrek aan talenkennis is ook voor jou geen excuus om als een kip zonder kop in dit topic te reageren.
Of, om met je eigen woorden te eindigen: beetje sneu.

Yes Minister | 23-07-09 | 13:19

@ Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:17

Tja dat zijn de reaguurders waar je met een big smile de reacties van kunt voorspellen en je kapot lacht als ze daadwerkelijk hier verschijnen. Zo doorzichtig/kortzichtig zulke gasten.

apennootje | 23-07-09 | 13:19

"... Limburgers, mensen met internet op hun werk, vrouwen, studenten, geestelijk gestoorden, mensen met een nét iets te duur huis, motorrijders en hun aanslag op de gezondheidszorg, weekeindsporters met hun dure blessures, kinderen, stinkende bejaarden en kitesurfers..." zijn echter van oudsher ons probleem en hebben we niet als nieuw probleem vrijwillig binnengehaald.

Hetze Haatstra | 23-07-09 | 13:18

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:11
*De bedrijven moesten saneren en juist ongeschoolde arbeiders werden het eerst ontslagen. Juist de gastarbeiders raakten het meest werkloos. En hoewel in bijna alle wervingsverdragen (ook in die met Turkije en Marokko) een TERUGKEERVERPLICHTING was opgenomen, bleven de gastarbeiders hier, ook nadat ze werkloos waren geworden.* www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm
Die verdragen zijn vast nog geldig, kunnen we mooi gebruik van maken, bovendien zijn er tal van andere maatregelen te bedenken die de terugkeer zullen bespoedigen.

ethan_joy | 23-07-09 | 13:18

@ apennootje | 23-07-09 | 13:14
Is toch fantastisch zo een gast?! En maar schreeuwen, nimmer inhoudelijk reageren en – bovenal – gewoon lekker doorgaan met peopzinnetjes maken. Heerlijk!

Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:17

Niet meten is niet weten.

De linkse landverraders en grootverdieners in de zieligheidsindustrie blijven dus vanuit hun onderbuik roepen dat moslims ons zoveel geld opleveren maar zodra er om goede doorgerekende bewijs gevraagd wordt is de wereld te klein.

solidstate | 23-07-09 | 13:16

@ethan_joy | 23-07-09 | 13:09: da's theorie. De praktijk is anders. Je kunt allochtine buurtgenoten vlak voor kerst best prettige feestdagen wensen en op mijn verjaardag word ik door Marokkaanse kennissen gewoon gefeliciteerd. Probleem is dat reaguurders (en anderen) hun standpunt dat het allemaal mis is met de allochtonen in ons land steevast onderbouwen met teksten uit islamitische landen, verweggistan dus. Iets dichter bij huis zoeken dus.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:16

@ Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:06

Tjonge en hij geeft nog les ook.
Vraag me alleen af met welk niveau zijn leerlingen de school verlaten.

apennootje | 23-07-09 | 13:14

@ ethan_joy | 23-07-09 | 13:09
De soep wordt niet altijd zo heet gegeten als ze wordt opgediend hoor. Bij de laatste kerstborrel op mijn werk heb ik nog gezellig een fles witte wijn geledigd met mijn Iraanse islamitische collega's. Dat mag dan ook wel weer eens gezegd worden.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 13:12

Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:06
als je dat niet begrijpt ligt het toch echt bij jezelf. ik stop met het discussieren met figuren als jij. je taal zal 100% goed zijn maar je moet nog veel leren. succes in het leven nog.

bestgeil | 23-07-09 | 13:11

@frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:05 nou, neem alleen het voorbeled wat ik hier boven al heb genoemd. Geert Wilders wil groepen Nederlandse allochtonen deporteren. 1: Als Marokko ze niet toelaat, valt er weinig te deporteren. 2: tegen deporteren verzetten zich zoveel (internationale) wetten, dat het ook om die reden niet uitvoerbaar is. En wat denk je van de door Wilders voorgestane tweedeling van Nederland: wetten die voor autochtonen gelden en strengere wetten die voor allochtonen gelden. Je hoeft niet links te zijn om te zien dat wat Wilders allemaal roept dat hij zou gaan doen in de praktijk niet uitvoerbaar is. Helaas komen zijn volgelingen daar pas achter als hij - wat god verhoede - deel uitmaakt van een kabinet.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:11

OT
Ik weet dat er 2 feesten in de Islaam zijn, het offerfeest en het suikerfeest en dat dingen als verjaardagen niet gevierd mogen worden. Hoe zit het met kerst? Als je alleen een diner hebt met je familie, wordt dat gezien als feest doen 7aram?
------

De niet-molsims feliciteren met Kerstmis of andere van hun feestdagen is haraam, volgens alle geleerden. Ibn al-Qayyim (moge Allah genadig met hem zijn) zei in ahkaam al-dhimma: “De niet-molsims feliciteren met rituelen die alleen bij hen horen is haraam, net als hen feliciteren met hun feesten en vasten door te zeggen: ‘prettige feestdagen’ of ‘veel plezier met je feest’ of iets dergelijks. Als degene die dit zegt gered is van kufr (dus moslim is) is dit nog steeds verboden. Het is als iemand feliciteren met het buigen voor het kruis of erger dan dat. Het is een net zo grote zonde als het feliciteren van iemand die wijn drinkt, of vermoord heeft of onwettige sexuele relaties heeft enz. Velen van degene die geen respect voor hun religie hebben, vallen in deze valkuil; zij realiseren zich het beledigende van deze handelingen niet. Wie iemand feliciteert met zijn ongehoorzaam of bid’ah (toevoegingen) of kufr (ongeloof) stelt zichzelf bloot aan de Toorn en Woede van Allah.”

Het feliciteren van de niet-molsims op hun feestdagen is haraam in de mate zoals ibn al-Qayyim beschrijft, omdat het impliceert dat iemand deze handelingen van kufr accepteert of goedkeurt, zelfs als men deze handelingen niet accepteert voor zichzelf. De moslim zou geen daden van kufr moeten accepteren of goedkeuren, want Allah zal niets van dit accepteren,
www.islamcity.nl/islam/manieren/hoe-om...
Gaat verder:
Dus hen feliciteren is verboden ook al zijn het je collega’s (of familie). Als zij ons groeten (feliciteren) op de dag van hun feesten, zouden we niet moeten reageren, want het zijn niet onze feesten en het zijn geen geaccepteerde feesten door Allah.
en
Het is verboden (haraam) om UITNODIGINGEN op deze dagen te aanvaarden omdat dit erger is dan hen feliciteren omdat je ACTIEF deelneemt aan deze dagen. Moslims zijn verboden de niet-molsims te imiteren door ZELF FEESTJES op deze dagen te organiseren of CADEAUS te geven of SNOEP of ETEN te geven of vrij van hun werk te nemen, omdat de Profeet (vrede zij met hem) zei: “degene die een volk imiteert, is een van hen.”
--------
Deze mensen gaan dus nooit integreren

ethan_joy | 23-07-09 | 13:09

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:59
Wacht, van die 2 hogescholen van jou, schuif je nu plots op richting jouw portemonnee?
Onnavolgbaar, ronduit on-na-volg-baar. Proest.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:06

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:00

In de praktijk niet uitvoerbaar is? Daar hebben we weer zo'n linkse fabel. :-)

frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:05

@ jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:00
Ik ken Wilders net als jij alleen maar uit de krant, maar ik denk juist dat hij staat te trappelen om in Nederland aan het roer te komen. Als hij alleen maar een makkelijk baantje als tweede kamerlid had willen hebben, dan was hij wel bij de VVD gebleven.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 13:04

Wat een sukkel nietwaar?
Hij is het proto type van een sollicitant die je eerst tenenkrommend aan moet horen en dan met een beleefd en vriendelijk:"u hoort nog van ons" de deur weer uitloodst. Zo'n betwetertje.
Voor hij het gebouw heeft verlaten liggen zijn papieren in de prullenbak en denk je opgelucht: die zien we noooooooooit meer terug.

apennootje | 23-07-09 | 13:04

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:58
Kroaat? Eeeeeuuuh, smerige Ustasja, weg jij.

En-el Hak | 23-07-09 | 13:03

@ethan_joy | 23-07-09 | 13:00

Tot die conclusie was ik ook al gekomen. ;-)
Bejaarden kunnen wegrotten als de multiculti maar doorgaat. Het is walgelijk wat er in dit land gebeurt.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 13:03

@ Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:58
Dat zouden zonder meer welkome centen zijn. Regeren – indien zo – doe je echter niet alleen. En gelukkig maar.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 13:03

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:03

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 13:00

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:50
Als je de voorzichtigste schatting neemt op jaarbasis, die is 13 miljard.
als je dan de jaarlijkse inleg van de AOW neemt, die is 7,5 miljard.
Kun je vervolgens de som maken dat je de laatste 15(17?) jaar eigenlijk alleen maar voor het multi culti luchtkasteel van de linkse "elite" (=vullis) werkt

ethan_joy | 23-07-09 | 13:00

@ je beodlet als Geert Widlers gekozen wordt om te regren? Dat wil Wilders helemaal niet. Dan zou namelijk uitkomen dat alles wat hij nu al lange tijd uitkraamt in de praktijk niet uitvoerbaar is. Dan valt hij door de mand.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 13:00

harry1588 | 23-07-09 | 12:54
waar schrijf ik dat ik HBO studeer? ik geef les in een vak welk ik zeer goed uitoefen en nee, het is geen taal.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:54
onee, nou blijf geloven 20 jarige puber. je moet ooit in je leven gaan leren dat je met je schrijven echt niet in iemand zijn portemonnee kan kijken. wat zal jij slim zijn maar zo in en in triest.

bestgeil | 23-07-09 | 12:59

@ mezelf 12:58
Was natuurlijk bedoeld voor k3 | 23-07-09 | 12:51

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:59

@ Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:52
Door te snijden in allerhande overbodige linkse hobbies kan Wilders de Nederlandse maatschappij per saldo nog wel eens heel veel op gaan leveren.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:58

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:58

@ frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:46
Interessant stuk. Maar het verbaast me niks.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:56

@ethan_joy | 23-07-09 | 12:50

Koerden zijn geen Christenen.

Assyriërs in de Iraakse bijbelgordel zien Koerdische hand in moorden op christenen in Mosul. Maar de bijbelgordel vertelt geen vrolijk verhaal. Er leven in dit gebied nog een paar honderdduizend christenen – velen zijn de afgelopen jaren, ook al onder Saddam Hussein, naar het buitenland uitgeweken. „De jongeren hier willen weg naar het buitenland”, zucht Louis Markose, een plaatselijke politicus. „Er is geen veiligheid en geen vrijheid – door de moslims. De jongeren kunnen zich niet kleden zoals ze willen.”
www.nrc.nl/buitenland/article2083399.e...

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:54

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:48
Pssst, HBO 'studeer' je niet.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:54

@bestgeil, wat bedoel je? Je zou maar HBO studeren? Jij zat toch op de hogeschool (=HBO) of ben je nu gewoon net door de mand gevallen?

harry1588 | 23-07-09 | 12:54

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:46
Huh huh. Scherpe polemiek weer hoor.

Gast, lees het eerste zinnetje van jouw tiksel (bestgeil | 23-07-09 | 12:13) nog eens terug. Hoog van de toren blazen waar jij zélf niet in staat blijkt ook maar één fatsoenlijke, foutloze zin te fabrieken?
Is ronduit bedelen om commentaar jongen.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:52

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat Geert Wilders zelf de maatschappij kost. En wat hij zou gaan kosten als hij daadwerkelijk gekozen wordt, hoewel ik niet geloof dat daar genoeg idioten voor zijn in Nederland...

k3 | 23-07-09 | 12:51

@ VraagMaar | 23-07-09 | 10:19,20
Typisch voor een linkse trol om over Palestijnen te ouwehoeren.
Rare hersenkronkels heb jij. En een heleboel tijd om zeer veel reactieruimte vol te plempen. Beroepswerkloze intellectuele tokkie met een tikkie? Lees overigens ook eens wat van niveau
www.elsevier.nl/web/Commentaren/Kosten...
in plaats van alleen maar linksdraaiende shit te consumeren.

Fijnstoffer | 23-07-09 | 12:50

@frenkie4all, oke, in Irak maken de verschillende bevolkingsgroepen elkaar af. Wat is het nieuws?

harry1588 | 23-07-09 | 12:50

@ethan_joy | 23-07-09 | 12:39

Die 70 miljard is topje van de ijsberg. Onderzoeken uit o.a. Duitsland geven aan dat de gemiddelde niet westerse allochtoon ons 300.000 euro kost. Wij hebben er 1,7 miljoen in Nederland. Kom ik uit op 5.100.000.000.000 euro. Niet per jaar, maar per een aantal decennia natuurlijk. Het is echt gigantisch!

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:50

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:46
Noord Irak, das Koerdistan, daar hebben we dr hier in Rotterdam sow ontzettend veel van!

ethan_joy | 23-07-09 | 12:50

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:49

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:40
De VS zetten ook legale immigranten met een permanente verblijfsvergunning het land uit als ze de wet overtreden. Ook als ze al tientallen jaren in de VS wonen en er een gezin hebben. Echt waar.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:49

harry1588 | 23-07-09 | 12:44
nee inderdaad harry, je zou het maar studeren!

bestgeil | 23-07-09 | 12:48

Ach nee, he? , VraagMaar de autistische stoorzender is terug.
Hé, stakkerT, ga's deaud of zo.

Bakschuif | 23-07-09 | 12:48

apennootje | 23-07-09 | 12:44
mond apennootje. je lijkt wel een kind man, jezus! moet je in de hoek?

bestgeil | 23-07-09 | 12:48

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:40

Ik dacht eerst dat je een ander toetsenbord had, maar nu begint je schrijfniveau behoorlijk te irriteren. Als je ooit wil dat iemand je serieus neemt begin je hier:
www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woorde...

Het is dudelijk dat je volgens Jacqueline T. (waar dit artikel mee begon) tot de pvv stemmers behoort. Dus eerst school afmaken, dan pas het internet weer op.

Yes Minister | 23-07-09 | 12:48

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:38

Jep maar die gaan gewoon weer naar huis,roepen niet psssssss blanke hoer of overvallen oude omaatjes in het donker. Toch?

apennootje | 23-07-09 | 12:47

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:34
Ik zal aan André vragen of hij jou oproep in het spotlight zet op die andere site, of misschien wil je zelf een column schrijven.
BTW
De financiele kant van immigratie
therealshowstopper.wordpress.com/2009/...
70 miljard gulden hadden we in de loop der jaren moeten toeleggen op de immigratie van Turken en Marokkanen, zo becijferde Pieter Lakeman in 1999 in zijn geruchtmakende boek Binnen zonder kloppen. Nou, dat heeft hij toen geweten. De hele vreemdelingenlobby en de politiek correcte opiniemakers reageerden als door een wesp gestoken, met als dieptepunt Femke Halsema, die de beduusde financieel analist in het programma Buitenhof mocht komen uitleggen wat je in dit land wel en niet kan zeggen. Elders werd gedreigd met juridische stappen. Volgens onbevestigde berichten heeft Lakeman destijds besloten zich niet meer over deze materie uit te laten.
www.dagelijksestandaard.nl/2009/07/22/...

Programma Buitenhof weg-gecensureerd: www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleve...
Betalen we daar 800milj p/j belasting voor?

ethan_joy | 23-07-09 | 12:47

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:46

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:40
Illegalen zijn geen allochtonen? Grapjas. Hoe kan een autochtoon nou illegaal in eigen land zijn?
Overigens heeft de Navo een corrupte Nederlander ontslagen en die is direct de VS uitgezet door Obama. Maar goed, je weet duidelijk niet waar je het over hebt. Lekker houden zo, die onwetendheid. Daar wordt je gelukkig van.

tipo | 23-07-09 | 12:46

1) Ik wil helemaal geen mensen op basis van hun geloof deporteren.
Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:27

Het probleem is dat moslims dat wel willen. Op dit moment probeert men Irak te zuiveren van Christenen. Je hoort er niets van in de media, maar dagelijks worden ze ontvoerd, verkracht en vermoord. Kerken worden in brand gestoken. En het is doodstil in de media. Gooi een paar gevangenen op een hoopje en heel de wereld staat op zijn kop. Maak wat tekeningen over een zogenaamde profeet en heel de wereld staat op zijn kop. Maak een film met beelden van moslims die aanslagen plegen en de wereld staat op zijn kop.

Slacht Christenen af en het is doodstil. Voorbeeld en zo zijn er tientallen.

'Christenen in Irak gekruisigd'

Christenen in Irak lopen sinds enige tijd het risico dat zij slachtoffer worden van kruisiging. De martelpraktijken zijn door onder andere de VN vastgesteld aan de hand van getuigenverklaringen, aldus Tweede-Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) tegenover Nederlands Dagblad.

Touwen in brand gestoken
Voordewinds bron van het bericht over de kruisigingen is een medewerker van de Verenigde Naties. Hij zei dat christenen in met name Bagdad slachtoffer zouden worden. "Men wordt aan een kruis gespijkerd en de armen worden met touwen vastgebonden. De touwen worden in brand gestoken.’’, aldus Voordewind.

Het Kamerlid noemt zijn bron bij de VN "betrouwbaar". "De bron heeft de informatie over deze martelpraktijken van drie mensen bevestigd gekregen. Daarbij was iemand die de kruisiging had overleefd en de gaten in zijn handen liet zien.’’ Hijzelf slaagde er eergisteren in iemand te vinden die volgens hem absoluut anoniem moet blijven, maar die de informatie van de VN wel bevestigde. De desbetreffende VN-medewerker was niet te spreken voor de krant. "Alles ligt zeer gevoelig hier’’, aldus Voordewind via de telefoon.

Het Kamerlid is geschokt door de barbaarse martelingen, ook al omdat christenen zo’n kleine minderheid zijn in Irak. "Hier in Syrië is 25 tot 30 procent van de Iraakse vluchtelingen christen, terwijl in Irak niet meer dan 3 procent van de inwoners christen is. Dat geeft aan dat christenen in Irak bovengemiddeld bedreigd worden. Ik heb begrepen dat ook in Noord-Irak stevige vervolging voorkomt en dat er kerken in brand worden gestoken.’’
www.katholieknederland.nl/actualiteit/...

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:46

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:37
sneue, niet waardige reacties. net als deze

bestgeil | 23-07-09 | 12:46

@bestgeil, het niveau van het HBO is ook niet meer wat het geweest is :)

harry1588 | 23-07-09 | 12:44

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:35
Ik hoef zelf niet te werken hoor lieverd daar hebben wij personeel voor.

Maar ik merk wel dat je een probleem hebt hoor.
Ik herken dit erg goed van mijn eigen kinderen toen ze nog klein waren.
Je hebt gewoon een vuile luier en daarom reageer je zo geprikkeld. Loop even naar mammie en vraag een schone pull up.

apennootje | 23-07-09 | 12:44

je zult maar een gestudeerde, motor-rijdende limburgse vrouw zijn met internet op haar werk!
Van wat zo iemand kost, kan er weer een heel dorp uit de rif/anatolie geïmporteerd worden

Sleurhut | 23-07-09 | 12:41

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:40

www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm
Na een korte inleiding begint Lakeman bij de jaren na de tweede wereldoorlog. In 1949 overschrijdt de Nederlandse bevolking de 10.000.000. In de troonrede van 1950 verklaart koningin Juliana dan ook dat "Nederland vol, ten dele overvol is".
Gevolg is dat de regering een emigratiecampagne opzet, die tot gevolg had dat in deze jaren vele geschoolde en ongeschoolde arbeiders emigreren naar landen als Australië en Nieuw-Zeeland. En nadat Nederland 500.000 gezonde, geschoolde en gemiddeld jeugdige Nederlanders tot emigratie had gestimuleerd, ontstond er in de tweede helft van de jaren 50 een tekort aan arbeiders.
-------
De regering Den Uyl stelde over de gastarbeiders dat "noch de belangen van de vreemdelingen zelf noch die van de Nederlandse samenleving met hun komst zijn gediend." Ook wordt gewaarschuwd tegen het ontstaan van getto's, het dichtslibben van de randstad, woningnood, sociale spanningen. De regering stelde bij herhaling dat "Nederland geen immigratieland kon en mocht zijn". En dat allemaal in een tijd dat er slechts enkele tienduizenden gastarbeiders in ons land woonden.
--------
In het midden van de jaren 70 vindt er in bepaalde sectoren van de samenleving een omslag plaats. Waren het tot die tijd met name de werkgevers die voorstander waren van arbeidsimmigratie, vanaf die tijd werd deze fakkel overgenomen door hun tegenpool, de linkse intelligentsia; journalisten, linkse dominees, advocaten, benoemden zichzelf als woordvoerders van de immigratielobby. En zoals zo vaak bij de linkse stokpaardjes, gebeurde dit met grove morele intimidatie van de tegenstanders. Sinds linkse journalisten zich meester hebben gemaakt van het immigratiedebat is er in Nederland een McCarthy-achtig sfeertje ontstaan, waarin elke nuchtere discussie over immigratie en buitenlanders is gesmoord.
---------
Één van de punten die altijd wordt aangevoerd is dat de buitenlandse werknemers toch hebben meegeholpen onze economie op te bouwen. Lakeman laat geen spaan van dit standpunt heel. Al snel na de komst van de gastarbeiders sloeg in Nederland de economische crisis toe van de jaren 70. De bedrijven moesten saneren en juist ongeschoolde arbeiders werden het eerst ontslagen. Juist de gastarbeiders raakten het meest werkloos. En hoewel in bijna alle wervingsverdragen (ook in die met Turkije en Marokko) een terugkeerverplichting was opgenomen, bleven de gastarbeiders hier, ook nadat ze werkloos waren geworden.
-----
Lakeman berekent dat een asielzoekersechtpaar met drie kinderen, die gedurende de rest van hun leven hier mogen blijven, Nederland gemiddeld bijna 900.000 gulden kost. Rekent u maar uit hoeveel geld de hele asielzoekersindustrie ons kost als u weet dat dit jaar ongeveer 50.000 mensen asiel zullen vragen in Nederland.
Lakeman maakt een schatting dat de hele gastarbeiderimmigratie ons tot nu toe 70.000.000.000 (70 miljard !) gulden heeft gekost. En naar hijzelf ook aangeeft is dit een absolute minimumschatting. Zelf gaf hij in een interview aan dat de werkelijke kosten waarschijnlijk een veelvoud hiervan bedragen. En als we bedenken wat er in Nederland een grote tekorten zijn op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en gezondheidszorg

ethan_joy | 23-07-09 | 12:39

@apennootje | 23-07-09 | 12:37

Dat zijn blanke allochtonen uit Zweden, Duitsland of Engeland.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:38

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:23

Waarom zie ik die dan nooit op tv bijvoorbeeld?
ING , Bam, ,Amro, Shell, Acelor. Tata Steel? Zodra ik de "top" op tv zie is er nooit een allochtoon te bespeuren.

apennootje | 23-07-09 | 12:37

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:35
Fraaie zinnetjes weer hoor gast. Ware pareltjes. Pfff.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:37

Verhip 12:29
Inderdaad: Madoff en de IJslanders zijn ook allochtonen. Knappe Nederlander die hen overtreft.

tipo | 23-07-09 | 12:35

apennootje | 23-07-09 | 12:30
Ik heb toch gezegd dat jij je mond moest houden!? Ga verder met je werk glazenwasser ofzo, wat ben je nu zelf aan het doen dan slimmerik? Het is 12:33 en je zit op Geenstijl.nl. Ik kom langs om mijn onvrede te uiten over dit topic kom jij met je bijdehante opmerkering over zinnen met hoofdletters, nee dat is slim!
Man, laat je zelf toch niet zo kennen en houd gewoon je mond dicht, ook voor andere, lui varken!

bestgeil | 23-07-09 | 12:35

@ethan_joy | 23-07-09 | 12:29

Yup. En dan niet alleen het allochtonen vraagstuk, maar ook gelijk alle over de balk smijt projecten en subsidies. Van spitsstroken tot Palestijnse havens. Wil nu wel eens weten wat er met mijn belastingcenten gebeurt allemaal.

Het is toch ongelooflijk dat b.v. Marokkanen een stichting oprichten om op vrijdagavond gezellig samen te eten en daar dan ook nog 25.000 euro subsidie voor krijgen. En zo zijn er duizenden stichtingen.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:34

@ecologiste | 23-07-09 | 12:29
Het hoeft geen liefdesbaby te zijn, mag ook een lustbaby zijn.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:34

@VraagMaar 12:23
Als je tijdelijke verblijfsvergunningen met gezondheids-, inkomens- en opleidingseisen verstrekt aan expats en shortstayers, is direct voorzien in kenniswerkers. Maar dat zijn de enigen die iets bijdragen aan de Nederlandse collectieve sector.

De rest komt er niet in, behalve de oost-europeanen, want die werken 2x zo hard.

Het hele migratiebeleid van Den Uyl was van voor de val van de muur. Nu kan alle arbeid binnen de EU verdeeld worden. Er mag wettelijk onderscheid gemaakt worden tussen EU-ers en niet-EU-ers.

En de laagopgeleide Niet-EUers kosten ons het meest. Zij moeten in aanmerking voor een vertrekpremie van 50 a 100.000,- Euro per persoon in aanmerking komen, zodat de Nederlandse collectieve sector geld bespaard en de belasting omlaag kan.

tipo | 23-07-09 | 12:31

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:28

Maar ik beroep me dan ook niet op een hoge opleiding. Ik ben van dat tokkie volk dat moet werken en belasting moet betalen zodat jij het luie varken uit kunt hangen op de school van jou.

apennootje | 23-07-09 | 12:30

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:18
Ik heb de schurft aan de hypocrieten die uit angst voor mogelijk onwelgevallige results onderzoek "verbieden". Doet me by-the-way enigszins denken aan Galilei en Bruno en consorten versus het Vaticaan een paar eeuwen terug.
Overigens ook komisch en veelzeggend dat bij alleen al de vraag naar een onderzoek al driftig tegen(-non-)argumenten worden verzameld op basis van een nog niet bekende uitkomst.
Maar anyway, kwestie van tijd. Ooit komt het toch wel uit en dan is de klap des te groter.

stoomloc | 23-07-09 | 12:30

Dus onder de witteboordencriminelen bevinden zich geen allochtonen?

Mag ik dan even de registratie en de cijfers zien?

En hoeveel 'kost' de psychologische schade van bedreigd, bespuugd, geprikt, geintimideerd worden, door niet-witteboordencriminelen?

Ik heb een ander onderbuikgevoel

Verhip | 23-07-09 | 12:29

@ frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:46 schrijft:
"De antwoorden op de Kamervragen van Fritsma kunnen mogelijk een preciezer inzicht bieden – als het kabinet de vragen tenminste niet saboteert. Tegelijkertijd is het wel heel vreemd dat er onder de duizenden sociale wetenschappers, faculteiten en onderzoeksbureaus zo weinigen zijn die reden hebben gezien een grondig onderzoek naar het al dan niet batig saldo van de immigratie te doen.
Wie het wel deed werd verguisd. De kosten van de immigratie moeten kennelijk worden verzwegen om de falsificaties en de mythes voort te laten bestaan. Het ach en wee van Femke Halsema en Alexander Pechtold kan ook niet anders worden uitgelegd" www.elsevier.nl...

De overheid heeft hier duidelijk fascistoïde trekjes en ik gebruik dat woord echt niet graag. De neuzen moeten wel één kant uitstaan. Ondergeschikten die ergens gaan snuffelen waar het niet gewenscht is worden ge-excommuniceerd en voor altijd buiten de ge-orchestreerde netwerken gehouden die nagenoeg volledig greep hebben op NL tot in de diepste poriën.
Het is helemaal niet raarrrrr dat er geen goede klokkenluidersregeling komt van JPB de ZwijgerT en WB de sprookjesvertellerT.

ecologiste | 23-07-09 | 12:29

@ Vraagmaar
Het getuigt wel van erg weinig intelligentie als je de internationale markt van Westerse topmanagers in het bedrijfsleven in een discussie over de immigratieproblematiek met laagopgeleide niet-westerse allochtonen te berde brengt.
Je bent nog steeds aan het spammen en je hebt nog steeds niet gereageerd op mijn eerste post. Blijkbaar heb je er geen weerwoord op.

VerenigdeNederlanden | 23-07-09 | 12:29

Wie doet er mee met een eigen onderzoek?
Mail frenkie4allll@hotmail.com

frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:48

Serieus?

ethan_joy | 23-07-09 | 12:29

Typisch linkse reactie. Als ik het niet kan winnen van jullie doe ik de grote verdwijntruc.

apennootje | 23-07-09 | 12:28

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:23
Houd nu toch eens op. Die allochtonen bestaan uit Engelsen, Amerikanen, Scandinaviërs en Fransen, werkelijk niet uit Marokkanen en Somaliërs.

@tipo | 23-07-09 | 12:25
Zeker waar en die huwelijksmigratie en familiehereniging dient ook te worden aangepakt.

En-el Hak | 23-07-09 | 12:28

VraagMaar | 23-07-09 | 12:21
Heerlijk he die onderbuik.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:28

@apennootje | 23-07-09 | 12:26
Apennootje, als je hogeschool niet eens kan schrijven moet je nu je mond houden.

bestgeil | 23-07-09 | 12:28

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:19
1) Ik wil helemaal geen mensen op basis van hun geloof deporteren. Hoe kom je daar bij? Noem eens één comment van mij waaruit dat blijkt?
2) Geen staatsburgers nee. Maar wel mensen die bijvoorbeeld als kind met hun ouders zijn meegekomen, en daar al tientallen jaren wonen. Na het uitzitten van hun gevangenisstraf worden ze zonder pardon over de grens gekieperd.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:27

@ VraagMaar | 23-07-09 | 12:21

En je opa mag verrotten in zijn bed. Deze lieve moslima's mogen absoluut geen mannen aanraken.

Is alvast een voorproefje voor jouw oude dag. Lig je daar lekker te stinken in je nest maar ja alles voor de allochtoon nietwaar?

apennootje | 23-07-09 | 12:26

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:18
Ja. En dan?
Dan ga je bewust beroerde zinnen fabrieken en wat dies meer zij?

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:26

Mijn hoge school ligt vrij laag op het land hoor. Met deze zin beeindig ik mijn gesprek met jou.

bestgeil | 23-07-09 | 12:26

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:13
Niet zo agressief, teringtokkie. Jij spreekt over een beperkte groep, als Polen, ik spreek over de rurale dwergen die hier onder het mom van familiehereniging binnenkomen.

En-el Hak | 23-07-09 | 12:25

@En-el Hak | 23-07-09 | 12:09
De hoogopgeleiden kosten de collectieve sector nog steeds netto geld, omdat ze meestal hele dorpen via familiehereniging kunnen importeren die geen enkele kwalificatie hoeft te hebben, op enkele fraudegevoelige verklaringen na.

tipo | 23-07-09 | 12:25

bestgeil | 23-07-09 | 12:18

En op die hoge school van jouw hebt je nooit geleerd dat zinnen met een hoofdletter beginnen?
Nou de meesten hier leerden dat al in het basis onderwijs.

apennootje | 23-07-09 | 12:24

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:23

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:09

Illigaal? En jij valt mij aan alsof ik het verschil niet zou weten tussen een allochtoon en een illegaal. Hahaha.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:22

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:21

@tipo | 23-07-09 | 12:07
Eens, biedt die groep een zak geld, dan zien we wel wie er over blijft. Maar als de poort eenmaal dicht is, moet hij ook wle gesloten blijven; geen gezeur met dubbele nationaliteiten.

En-el Hak | 23-07-09 | 12:21

In Zwitserland kan je de eerste 10 jaar geen beroep doen op collectieve voorzieningen, maar moet je wel bijdragen aan de collectieve pot. Pas als je genoeg credits hebt verdiend, mag je het recht opeisen om aanspraak te maken op belastingvoordeel, uitkeringen of andere sociale voorzieningen. Tevens heb je een gezondheidsverklaring van je doktor en een eigen ziektekostenverzekering nodig die je bij de douane moet kunnen tonen. Bovendien moet je bewijzen dat je vakbekwaam (en liefst HBO+) bent met diploma's en referenties van je vorige werkgevers. Bovendien moet je werkgever aantonen dat hij in eigen land geen beter of gelijkwaardig gekwalificeerd personeel kan vinden. En dan nog krijg je in eerste instantie een verblijfsvergunning die tien jaar lang, elk jaar verlengd wordt, behalve als je een strafblad krijgt. Dit geldt ook voor importbruiden.
.
Dat noem ik met een gerust hart, Zwitserse Accuratesse.
.
Bovendien hebben ze referenda, wat natuurlijk de ware reden achter dit migratiebeleid in het belang van de Zwitsers is.

tipo | 23-07-09 | 12:21

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:19

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:17
sterk van je! ik zit hier op geenstijl hoor niet in de klas.

bestgeil | 23-07-09 | 12:18

@stoomloc | 23-07-09 | 12:15
Ik ben ook geen voorstander van een onderzoek, maar er wordt zo fel op gereageerd dat een onderzoek nu eigenlijk gewoon wenselijk is.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:18

@ bestgeil | 23-07-09 | 12:13
Nu vind ik jouw schrijfseltje ook niet bepaald hogeschool appeal hebben. Vérre van zelfs.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:17

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:13

Zeker, geen onderscheid. En dan ook meteen met vrijheid van godsdienst zoals dat hier in Nederland bestaat afrekenen. Iedereen gelijk!

azijnseikerT | 23-07-09 | 12:17

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:13
Klopt, dus moeten we illegalen aanpakken en natuurlijk de gezinshereniging en "in-huwelijken" verbieden?
Heb je het al opgezocht van het Generaal Pardon, mijn kleine PVV-stemmer?

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:16

@Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:12 : maar dat is Geert Wilders die dat beweert. En van die man heb ik gene hoge pet op. Wilders is niet synoniem voor feiten.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:15

Wat is die Rob de Nijs grijs geworden zeg zie ik nu op dat plaatje.......

Fruitvliegje | 23-07-09 | 12:15

Hoezo, lamaar even, Hoxha? Flikker een end op zeg. Is nu precies de klassiek linksrooie reflex; vooral niet onderzoeken wat wel eens veel naieve oogjes zou kunnen openen. Voor straf een voettocht naar Limbo-land voor een werkvakantie pro-deo bejaarden wassen.

stoomloc | 23-07-09 | 12:15

Vreemd, ik heb op mijn Universiteit nog nooit een allochtoon gezien..

VerenigdeNederlanden | 23-07-09 | 12:14

@Ivoren Toren.
Het sentiment waar ik naar verwees was de polarisatie tussen "verwaarloosde ouderen die ons land hebben opgebouwd en waar geen geld naar toe kan" tov "de immigrant die ons geld kost." Lees die andere thread maar even door. Een betere illustratie van opbollend onderbuiksentiment kan ik niet verzinnen. Ik herhaal het dan ook maar, de problemen met een bejaardenzorg zijn in de eerste, tweede en derde plaats een functie van het bestaan van die geldverslindende bejaardenzorg zelf. Geen f(x) zonder x dus. Wat y, z en alle andere variabelen voor waarde hebben, doet er simpelweg niet toe.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 12:14

"De kosten van de hypotheekrenteaftrek". Wat een vreselijk links statement. Het vat precies samen waar de grote fout bij de subsidiepartijen zit. De overheid kost de burger geld, niet andersom.

Kopernek | 23-07-09 | 12:14

@azijnseikerT | 23-07-09 | 12:08 : maar dan toch ook de uitkeringen van autochtonen aanpakken he? Of pleit je voor een vorm van discriminatie: allochtonen met een uitkering aanpakken en autochtonen met een uitkering ongemoeid laten? Met mensen die vrijwillig naar Marokko gaan is niets mis. Maar daar doelt Wilders niet op. Hij wil de gewoon Marokkaanse jongeren (en die deugen in zijn ogen geen van allen) gedwongen het land uitzetten (nogmaals, een utopie is deportatie

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:13

geenstijl heeft duidelijk niet veel hoge opleidingen onder het personeel. mijn 2 hogere scholen zitten gok ik zo tussen de 60-70% allochtonen waaronder de meerderheid valt onder marokkanen en surinamers.. en nee dat zijn echt geen buitenlandstudenten

bestgeil | 23-07-09 | 12:13

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:13

@ jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:04
In Wordt Vervolgd (het Nederlandse maandblad van Amnesty International) staat er een mooi stuk over. Helaas staat het niet online. De eerste alinea:

"Criminele moslims moeten hun nationaliteit onleveren en Europa worden uitgezet, zo liet Geert Wilders Deense televisiekijkers onlangs weten. In Amerika zijn deportaties aan de orde van de dag. En ook onder Obama gaan ze gewoon door."
Als je de rest wilt lezen dan moet je even langs de bibliotheek.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 12:12

En als de PVV aan de macht komt, dan gaat er belachelijk veel geld naar onzin onderzoeken! Nou daar moeten we blij mee zijn zeg!?
Misschien blijkt dat uiteindelijk we aan de allochtoon 0,32% meer uitgeven dan aan de autochtoon. En dat onderzoek kost ons dan 5 miljoen euri, want een duur onafhankelijk bureau moeten inschakelen, met een dure locatie voor een presentatie. Beveiligingskosten, dure uitgeprinte rapporten met allemaal statistieken, alles in full color op duur glanzend papier. En dat allemaal om te bewijzen dat we hooguit 2 miljoen meer neertellen voor allochtonen??? Gaat de PVV die 3 miljoen verschil dan uit eigen kas aanvullen?
De PVV moet eens een keer met (echte) oplossingen komen ipv alleen maar aandacht vragen en een beetje dom lucht verplaatsen.

borderliner | 23-07-09 | 12:12

@azijnseikerT | 23-07-09 | 12:08
De opgeleiden zou ik nu juist willen behouden! De rurale dwergen dienen op te zouten.

En-el Hak | 23-07-09 | 12:09

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:09

@VraagMaar | 23-07-09 | 12:07
Jij ook niet! Jij bent echt zo'n ongelofelijk hypocriet! Zoek maar even terug op generaal pardon.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:09

**En allochtonen blijven hangen in het lagere onderwijs, terwijl de bulk van het geld juist naar universiteiten en hogescholen gaat.**
Je zou denken; hoogopgeleiden betalen later meer belasting dus leveren op.
Het probleem is echter dat die mensen hebben leren rekenen en jaarlijks zn 120.000-en de grens over vluchten omdat ze geen zin hebben om voor die jaarlijks 140.000 PvdA geimporteerden te dokken de rest van hun leven.

ethan_joy | 23-07-09 | 12:08

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:00
Niets deporteren. Er wordt hier helemaal niemand gedeporteerd. Zoals @frenkie terecht opmerkt, hebben allochtonen die de VS niets brengen ook niets te zoeken in het land. En terecht, zo zou het hier ook moeten zijn. Niet aan de poorten selecteren op vermeende zieligheid, maar op kansen. Een immigrant mag de VS in, maar er wordt verwacht dat hij/zij binnen een aantal maanden werk heeft. No money, no play, that's the way to go.

En-el Hak | 23-07-09 | 12:08

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:00

Je kunt beginnen met vrijwillige deportatie. Iedereen die graag terug wil die geef je wat geld mee. Ik ken een aantal Marokkanen, goed opgeleid, die terug zijn gegaan. Nu moet je alleen het voor de lagere opgeleiden wat aantrekkelijker maken. Ze voelen zich hier niet thuis en dat is begrijpelijk. Dat zou ik me ook niet in Marokko voelen. De verschillen zijn te groot, om dat te overbruggen is maar voor weinigen weggelegd.
Dus ga je de uitkeringen aanpakken, want dat is de enige reden dat ze hier nog zijn. Laten we daarmee beginnen. Het onaantrekkelijk maken om hier op kosten van de staat te leven.

azijnseikerT | 23-07-09 | 12:08

@En-el Hak | 23-07-09 | 11:58
Biedt ze 50.000,- Euro voor het inleveren van hun Nederlandse paspoort. Een gezin met 5 leden kan dan een nieuwe toekomst opbouwen in Marokko met 250.000,- startgeld. Let wel: dit is de helft goedkoper dan de huidige integratie-politiek. Een gemiddelde allochtoon kost de collectieve sector netto tussen de 50.000,- en 640.000,- Euro (dat moet dus nog berekend worden).

Dan zullen we nog wel eens zien hoe verknocht ze aan Nederland zijn. Ze zijn hier gekomen voor het geld, dus zullen ze ook vertrekken voor het geld. En onze collectieve sector bespaart een hoop geld met deze riante vertrekpremies.

Maar inzicht in de kosten is ook heel gezond. Dat gebeurt in de bejaardenzorg, in het ziekenhuis en moet dus ook bij migratiebeleid gebeuren. Nu speelt de rest van de politiek een spelletje, zonder boekhouder. Dat loopt dan altijd in de cijfers.

tipo | 23-07-09 | 12:07

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 12:07

@frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:04: land van herkomst... de allochtonen waar Wilders het over heeft, zijn Marokkanen die (ook) de Nederlandse nationaliteit hebben. Die hier geboren en getogen zijn. Terugsturen bestaat dan dus niet. Ze dan toch ove de grens kieperen (want niet kan, maar dat terzijde), is deporteren.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:06

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:02
Tja dat vrees ik ook, maar ik wil graag dat mensen gewoon eens nadenken, dat is het enige wat ik vraag.
Dan praat ik weer eens met mijn allochtone mede-mens en die vinden dan positieve discriminatie normaal.......... en eigenlijk bijna een burgerrecht......... en dan probeer je ze uit te leggen als je positief discrimineert, discrimineer je iemand anders negatief...... maar dat kan dan opeens. Zucht............

Kaas de Vies | 23-07-09 | 12:05

@frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:01 : waarom zo ver weg kijken? Het gaat om de wanideeën van een Nederlandse politicus. Vor het overige: volgens mij deporteert Obama geen Amerikanse staatsburgers.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:04

@ frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:59
Een aardige vergelijking. Maar heeft Zwitserland niet een totaal verschillende economische structuur? Een minder open economie, at least.
Gaan valideringsgaten in vallen, vermoed ik.
Waarom kies je juist voor Zwitserland?

Pa Cartwright | 23-07-09 | 12:04

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:00

Ik krijg een beetje een vieze smaak in mijn mond van figuren zoals jij. Met deporteren refereer je aan een tijd dat er 6 miljoen de gaskamers in verdwenen.

Is dat hetzelfde als terugsturen naar het land van herkomst? Het land waar ze een tweede huis hebben en waar ze elke zomer 6 weken op vakantie gaan?

Alleen deze vergelijking is al zo ontzettend dom en walgelijk.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:04

Vergeet de kosten van "de forensisch onderzoekers die" een sporen onderzoek moeten doen naar de dood van al die jonger stervende allochtonen niet.

evenals de kosten voor registratie als ze ons land binnen komen.
en de gratis verblijf resort gevangenis voor allen zonder paspoort

Dit kost ook veel geld.

DarkDemon1990 | 23-07-09 | 12:04

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:56 : revolte, in NL? Ik dacht het niet. We bljven lekker doorgriepen hier op GS en via de PVV en daar blijft het bij.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:02

@jeroentjegouda | 23-07-09 | 11:59

Obama deporteert al allochtonen die geen baan hebben of de Amerikaanse samenleving niets te brengen hebben.

Was Obama niet een held van je?

frenkie4alllll | 23-07-09 | 12:01

@En-el Hak | 23-07-09 | 11:58: het gaat niet om repatriëren of 'terug'. Wat Wilders wil is deporteren. Daar krijg ik altijd een beetje vieze smaak van in de mond.

jeroentjegouda | 23-07-09 | 12:00

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 11:51

Zal een stuk uitgebreider worden. Wordt echt tijd dat de onderste steen boven water komt. En niet alleen dit vraagstuk, maar ook andere belastinggeld verslindende projecten komen dan aanbod. Ik wil nu wel eens weten wat men de laatste 30 jaar met mijn belastingcenten heeft gedaan. Hoe kan dit bijvoorbeeld?

Zwitserland heeft 8 miljoen inwoners ofwel de helft van het aantal inwoners van Nederland. Kijken we hier dan zijn van Zwitserland helaas alleen cijfers tot 2004 beschikbaar, de overheidsuitgaven waren toen 29 miljard tegen 145 miljard voor Nederland. Als we aannemen dat de Zwitsers procentueel evenveel meer zijn gaan uitgeven in 2006 (dit is eerder te ruim dan te krap daar Zwitserland geen explosief groeiende geimporteerde onderklasse heeft) dan komen we in 2006 op 163 miljard voor Nederland tegen 33 miljard voor Zwitserland.

Als we corrigeren voor de bevolkingsgrootte is dat dus 163 miljard tegen 66 miljard, ofwel Nederland geeft 97 miljard (bijna 150%) meer uit dan Zwitserland. Nu is een strenger immigratiebeleid natuurlijk niet het enige wat Zwitserland onderscheidt van Nederland, zo hebben de zwitsers tot nu toe met succes de EU goeddeels buiten de deur weten te houden en ook dat scheelt een hoop geld (en bemoeienis met onder andere weer het immigratiebeleid).

frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:59

Maar wat wil de PVV nou met de cijfers? Gewoon laten zien en verder niks? Een excuus om allochtonen te deporteren? En waarom wordt alleen gekeken naar wat allochtonen de staat kosten? Moet dan ook niet onderzocht worden wat autochtonen de staat kosten? Wordt het niet eens tijd dat wordt onderzocht wat die klaplopers en haatzaaiers van de PVV de samenleving kosten?

jeroentjegouda | 23-07-09 | 11:59

@tipo | 23-07-09 | 11:45
Wat betreft een goede onderbouwing voor remigratie geef ik je een hand, alsmede voor twijfels over de motivatie van Wilders. 'k Bedoel.... het komt allemaal weer zo hapsnap-ik-roep-maar-wat-op-een-verjaardag-in-Helmond-De-Tocqueville over.
De hamvraag: wie gaan we repatriëren? De criminele buurtterroristjes uit d'n Rif zijn Nederlanders, ook al willen ze liever Marokkaan zijn, maar dan weer liever in Nederland dan in Marokko. Die gaan niet terug, want ze zijn hier thuis. Bij criminele Anti's is het natuurlijk een ander verhaal. We hebben nu nog de kans deze groep weg te vibreren.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:58

@tipo | 23-07-09 | 11:54
Het werkt wel, maar is traag en stroperig en mensen moeten wakker geschud worden. Worden ze niet op tijd wakker, en het suddert maar lang genoeg door, dan krijg je een revolte

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:56

VraagMaar | 23-07-09 | 11:41
Jaa, ze proberen met wat oppervlakkige cosmetische ingrepen de schijn op te houden dat het toch nog een succes kan worden. Als jij dat verstaat onder oplossen heb je gelijk.

ZSU-23-4 | 23-07-09 | 11:56

@- Niet-westerse (moslim-) immigranten doen een onevenredig hoog beroep op de gezondheidszorg, waarbij ze vaak ook nog eens op hoge toon een speciale behandeling eisen en krijgen (bijv. een mannelijke gynaecoloog afwijzen, psyschiatrische verzorging krijgen tijdens vakantie in Marokko) wat voor bijkomende kosten zorgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprak hier eens met een oudere zuster over.
Toen de nieuwe Nederlanders hier kwamen viel haar op dat zij altijd onevenredig vage klachten hadden als pijn in de buik en altijd 2 tot 3 weken nodig was om ze weer uit het ziekenhuisbed te krijgen in vergelijking tot de ouwe Hollandse bootwerker.
Het kan in ieder geval niet aan het drinkwater gelegen hebben.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:55

@VraagMaar 11:47
En je ziet het resultaat: het werkt niet. De volksvertegenwoordiging staart zich blind op haar eigen hobbies, baantjes en machtspositie en is niet geinteresseerd in de doordachte mening van hun achterban.
Doe mij het Zwitserse model maar, zowel qua directe democratie als qua migratiebeleid.
Dat zou van Nederland een paradijs maken.

tipo | 23-07-09 | 11:54

@ un_chien_andalou | 23-07-09 | 11:33
Het is uiteraard volstrekt logisch dat je bij dit onderzoek moet werken met een 'gemiddelde' allochtoon, en niet de individuele ziektegevallen eruit moet pikken. Dat zal iedereen met je eens zijn, ook Fritsma. Maar waar het om gaat is dat jarenlang immigratie is voorgesteld als de oplossing voor het veronderstelde komende tekort aan werkenden ten opzichte van het aantal gepensioneerde inactieven. Dat is geen argument van mij of van de PVV, maar van de voorstanders van immigratie, en bijvoorbeeld ook onlangs nog van premier Erdogan van Turkije. Als dat als argument mag worden aangedragen, dan mag ook gekeken worden of het een argument is dat hout snijdt. Als een groot deel van de immigranten niets aan arbeid of inkomsten voor Nederland bijdraagt, dan vervalt dat argument namelijk. Dat heeft niks met racisme of onderbuikgevoelens te maken, maar is gewoon een kwestie van goed bestuur.
Tot nog toe werd tegen mensen die de immigratie willen beperken steeds gezegd: 'Je hebt wel hekel aan immigranten, maar ze leveren in de toekomst zo veel op.'

Ivoren Toren | 23-07-09 | 11:53

@ frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:48
En hoe, uhmmm, gaat de onderzoeksopzet er zo ongeveer uit zien?

Pa Cartwright | 23-07-09 | 11:51

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:47
Ja Geert Wilders, rustig maar.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:50

Alvast een voorschot.

Het blijkt nogal lastig te zijn om over dit onderwerp actuele, betrouwbare en inzichtelijke informatie te vergaren waarmee deze cijfers naar 2007 kunnen worden vertaald. Omdat er is sprake is van een complexe wisselwerking tussen baten en lasten, beperk ik mij tot de directe kosten welke in verband staan met de groep immigranten die geen actieve bijdrage levert aan het Bruto Binnenlands Product (BBP). Opvallend is dat personen die het islamitisch geloof aanhangen (ca. 1 miljoen) zowel relatief als absoluut sterk oververtegenwoordigd zijn in deze categorie.

Met deze beperkte gegevens wordt onderstaand een grove kostenberekening uitgevoerd welke is toegespitst op de moslimbevolking.

Aannames:
Aantal moslims 1.000.000
Gezinssamenstelling: Vijf personen. Echtpaar met gemiddeld drie kinderen. Eén kostwinner.
Percentage uitkeringsafhankelijke kostwinners 50%
Uitkering per kostwinner € 1.500 p/m inclusief (huur)subsidies

Kosten per jaar:

Inkomen:
Uitkering = 12 x € 1.500 x 100.000 = € 1,80 miljard

Huisvesting:
Kapitaalslasten, € 1,00 miljard
Prachtwijken, € 1 miljard over 4 jaar = € 0,25 miljard

Gezondheidszorg:
Kosten gezondheidszorg, € 75 miljard = € 4.700 per inwoner.
50% van 1.000.000 x € 4.700 = € 2,35 miljard

Onderwijs:
We beperken ons tot het basisonderwijs van 2 kinderen per werkloze kostwinner
Kosten primair onderwijs € 8,5 miljard
1,5 miljoen leerlingen > € 5.700 per leerling
200.000 * € 5.700 = € 1,14 miljard

Integratie:
Inspanningen en subsidies € 1,00 miljard

Gevangeniswezen:
Gedetineerd: 16.000 personen
Van de gedineerden is 60& van allochtone afkomst
Aantal gedetineerde allochtonen, 60% van 16.000 = 9.600
Kosten € 150 per dag = 55.000 per jaar per gedetineerde
Totaal 9.600 x € 55.000 = € 0,53 miljard

Opvang:
Directe kosten gemoeid met vluchtelingenopvang
(Rijksbegroting 2008, cijfers 2007) € 0,90 miljard

Zo komen we uit op totale jaarlijkse kosten van ongeveer € 9 miljard. Maar dat is een ondergrens, want er ontbreken nogal wat kosten hierboven zoals b.v.

- Voor een allochtone achterstandsleerling wordt twee keer zoveel geld uitgetrokken als voor een ‘normale’ leerling, dit zie ik in de berekening van Henk niet terug. Ondanks dat er veel meer geld naar toe gaat blijft de schooluitval op zwarte scholen hoog, bovendien gaat het toewijzen van een onevenredig deel van de middelen (geld en onderwijzers) aan zwarte scholen ten koste van de kwaliteit van het onderwijs op witte scholen wat resulteert in een minder goed opgeleide bevolking op de langere duur. De economische kosten hiervan laten zich moeilijk berekenen maar zijn zonder twijfel astronomisch.

- De komst van grote aantallen niet-westerse allochtonen heeft een zeer scherpe stijging van de (met name gewelddadige) misdaadcijfers laten zien. Henk noemt wel de kosten van detentie van allochtone gedetineerden maar gaat voorbij aan daarmee samenhangende de kosten van opsporing, preventie, justitie, reclassering etc. Veel van die kosten lopen niet eens via de overheid, bijvoorbeeld medische en psychische zorg aan slachtoffers ven geweldsmisdriven resulteert in hogere ziektekostenpremies, extra beveiliging resulteert in hogere kostprijzen van producten en diensten, meer vernielingen (Slotervaart!), roofovervallen en diefstallen drijven de kosten van verzekering daartegen op etc.

- Fraude met uitkeringen en subsidies komt onevenredig vaak in allochtone kringen voor, ook hiervan komt in de berekeningen hierboven niets terug.

- Niet-westerse (moslim-) immigranten doen een onevenredig hoog beroep op de gezondheidszorg, waarbij ze vaak ook nog eens op hoge toon een speciale behandeling eisen en krijgen (bijv. een mannelijke gynaecoloog afwijzen, psyschiatrische verzorging krijgen tijdens vakantie in Marokko) wat voor bijkomende kosten zorgt.

- De talloze subsidies aan zogenaamde antidiscriminatiemeldpunten en aan linkse media en publieke omroepen die het multiculturele gedachtegoed onder de niet-kritische massa moeten propageren zouden we ook niet nodig hebben zonder de massale immigratie van een laaggeschoold proletariaat, ik ben van mening dat de kosten van die propaganda dus gewoon meegeteld moeten worden met de kosten van die immigratie.
- Kosten van AIVD die nodig is om de jihadi’s in de gaten te houden.
- Enzovoort...

Lees meer:
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4940
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4942&......

frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:50

@sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 11:45
De linkse polikorbende heeft ook geen punt, Fatima, Samira en Youssra uit ruraal Arabierië gaan namelijk geen dweilen door onze ouwe reedten halen en Achmed, Mo en Yoessoef zullen ons niet door het park achter het verpleeghuis duwen. Nu ja, wellicht op een andere manier.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:49

VraagMaar | 23-07-09 | 11:25
De islam is een geloof dat hier geimporteerd is, dus kun je alles (behoudens een enkele bekeerling) wat daarmee samenhangt zonder probleem op het bordje van de immigratie leggen. Zo eenvoudig is dat.

ZSU-23-4 | 23-07-09 | 11:49

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:47

Elsevier kwam vorig jaar met een schatting van minstens 100 miljard euro tot dan toe. Uitgaande van al de extra kosten en geringere bijdrage, van de kosten van vreemdelingenadvocaten tot het vele male hogere uitkeringengebruik zou het niet vreemd zijn als daar jaarlijks ongeveer een tiende bijkomt. Maar het blijft schatten.

De antwoorden op de Kamervragen van Fritsma kunnen mogelijk een preciezer inzicht bieden – als het kabinet de vragen tenminste niet saboteert. Tegelijkertijd is het wel heel vreemd dat er onder de duizenden sociale wetenschappers, faculteiten en onderzoeksbureaus zo weinigen zijn die reden hebben gezien een grondig onderzoek naar het al dan niet batig saldo van de immigratie te doen.

Wie het wel deed werd verguisd. De kosten van de immigratie moeten kennelijk worden verzwegen om de falsificaties en de mythes voort te laten bestaan. Het ach en wee van Femke Halsema en Alexander Pechtold kan ook niet anders worden uitgelegd.
www.elsevier.nl/web/10241770/Commentar...

frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:46

@ Vraagmaar

Uit welk links krakershol ben jij eigenlijk gekropen en wat voer je hier uit? Je verwijt andere mensen gebrek aan inhoudelijke reacties en argumenten, terwijl je zelf nog niet verder bent gekomen dan enkele oneliners. Al jouw reacties tot nu toe zijn allemaal in dezelfde trant: Wilders is een fascistoïde leider met alleen maar xenofobe, hersenloze tokkies als volgelingen.
Ondertussen heb ik je nog niet op enige vorm van intellectueel vermogen kunnen betrappen en je hebt tot nu toe niet één argument aangedragen om je eigen stellingen te onderbouwen. Niets anders dan spam.
Nou past dat natuurlijk wel bij links. Als de feiten niet willen meewerken en de argumentatie tekort schiet kunnen ze altijd nog hun tegenstanders van nazisme betichten en net doen of hun ideeën voortkomen uit irrationele onderbuikgevoelens. Totaal verblind door hun eigen naïeve werkelijkheid.

VerenigdeNederlanden | 23-07-09 | 11:46

@En-el Hak | 23-07-09 | 11:41
Droeftoeters, mooi woord :)

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:46

Uit onderzoek in meerdere Europese landen blijken de gemiddelde kosten per niet westerse allochtoon te liggen op €300.000.

Nederland heeft op dit moment zo'n 1.700.000 niet westerse allochtonen.

Rekensom: 1.700.000 x €300.000 = €5.100.000.000.000 geven wij dus uit aan kosten. Niet per jaar, maar uitgesmeerd over decennia.

frenkie4alllll | 23-07-09 | 11:46

@ azijnseikerT | 23-07-09 | 11:33
Ja ja. Dus jij bent ook zo eennuhhh... Allochtoon?!

Pa Cartwright | 23-07-09 | 11:45

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:38

Zoek maar op "AzijnseikerT".

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:45

@En-el Hak 11:38
In eerste instantie was ik ook huiverig over wat de PVV hier nu mee wil bereiken. Zijn ze op zoek naar oplossingen of zijn ze op zoek naar een relletje dat ze uit kunnen buiten? Ik heb geen flauw idee.

Maar voor een goed migratiebeleid is het noodzakelijk om er ook een gedegen begrotingsbeleid aan vast te koppelen. Dan kunnen de politieke partijen met die cijfers aan de slag, om te beslissen wat ze aanvaardbare schade van migratiebeleid vinden en wat ze graag zouden oplossen. Dat zal per politieke partij verschillen.

Ik denk dat de VVD, het CDA en de PvdA er ook wat aan hebben.
Arib reageerde anders dan je zou verwachten van een PvdA-lid. Minister van der Laan heeft al verzucht eigenlijk niet te willen dweilen met de kraan open. Aboutaleb en Marcouch hebben al gezegd dat mensen die echt niet willen, hier niet thuis horen. Maar dat gaat niet vanzelf. Met degelijke cijfers kun je een humaan remigratiebeleid op poten zetten.

Ik denk niet dat dat de bedoeling van Wilders is, maar het zou goed zijn als de andere partijen de PVV eens wind uit de zeilen nemen, door met een migratiebeleid in het belang van Nederland te komen. Wilders zelf komt nu ook niet verder dan de belofte van een zeilboot op je 50e...

In NL komen wonen is een bewuste keuze, geen must. En daar kleven risico’s aan. Ten minste, het zou goed zijn als er (gezondheids-, inkomens en opleidings-) eisen worden gesteld, zodat immigranten in beginsel zichzelf kunnen bedruipen, totdat genoeg credits zijn verdiend om lid te worden van ons fantastische collectieve stelsel.

Die berekeningen zijn nodig om een winstgevende vertrekpremie voor mensen die hier niet kunnen aarden te kunnen berekenen. En die vertrekpremie kan schrikbarend hoog worden. Daar moeten we niet flauw in zijn.

Die berekeningen kunnen ook aangeven waar de grootste kosten zitten en welk beleid vervolgens geschikt is. Zonder begrotingsbeleid wordt immigratiebeleid nooit volwassen en zal het een zaak van dagdromers en wensdenkers blijven, omdat ze niet met cijfers gecontroleerd kunnen worden.

tipo | 23-07-09 | 11:45

harry1588 | 23-07-09 | 11:33
iedereen snapt dat Hind, Aboutaleb of Affelay heel veel baten opleveren, terwijl Moes die hele dagen op een bankje zit te blowen en oom Ahmed die hele dagen in het koffiehuis thee zit te drinken alleen maar geld kosten. Dat maakt zo'n vraag van Fritsma onzinnig, bovendien staat het het antwoord al vast en levert het geen nieuwe inzichten op.
Maar waarin wijkt die vraag nu af van het veelgehoorde argument dat diversiteit op alle vlakken een verrijking is en migratie nodig is om de vergrijzing tegen te gaan (zie ook de link van dawg @ 11:28)? Bewijzen daarvoor zijn nog nooit geleverd en nu erom gevraagd wordt, begint men direct met het vingertje te zwaaien. Je kunt de PVV wel van alles gaan verwijten, maar ik zie niet waar die linkse moraalridders dan wél een punt hebben.

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 11:45

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:41
Ja ik lees mee, maar ik kan niet in mensen hun brein kijken en zien wat ze stemmen.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:45

twrlflierp | 23-07-09 | 11:33

foutparkeren is een nog grotere misdaad tewgen de staat/gemeente, da's nog veel en veel duurder.
Er is nu een ander argument? Het zou te duur zijn omdat een aantal ambtenaren de gegevens uit het archief moeten halen?
Dan hoor ik graag je mening over de beleidsmakers die zonnebrillen declareren, of cadeautjes of een frietje of een kop koffie en wat ijsjes. Wat denk je dat DAT kost aan uren/kopieren/invoeren/overmaken enz? Om je op weg te helpen: om deze reden krijgen ze een vaste vergoeding zodat de kosten van het declareren niet hoger worden dan het te declareren bedrag zelf. (en nog lukt het niet om de beleidsmakers zo ver te krijgen en te handelen volgens de regeltjes die ze zelf hebben opgesteld).

Yes Minister | 23-07-09 | 11:42

@tipo | 23-07-09 | 11:39
Ware het niet dat deze twee geen 75 zetels opbrengen. Moet dus het CDA bij en wordt dus vleesch noch visch. Maarrrrr, altijd beter dan de huidige droeftoeters op het pluche.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:41

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:41

-weggejorist-

stormtijd | 23-07-09 | 11:41

Bij de Poll van de Trouw is 77% voor begrotigsbeleid bij migratiebeleid
Bij de poll van Stand.nl is 67% voor begrotingsbeleid bij migratiebeleid

In de Tweede Kamer is alleen de PVV en VVD voor gedegen begrotingsbeleid bij migratiebeleid.

De naam 'volksvertegenwoordiging' wordt weer verontachtzaamd in Den Haag. Net als bij het EU-referendum, km-heffing, JSF, Betuweroute, OV-chipkaart en noem al die fiasco's maar op.

Hopelijk komen er snel verkiezingen. Zo een PVV-VVD-kabinet lijkt me wel wat.

tipo | 23-07-09 | 11:39

@Merlot | 23-07-09 | 11:15
Het is dat je, hoogstwaarschijnlijk, een vrouw bent, anders had ik tegen je gegild.
Ben zelf wars van het hooghartig gedrag dat de Melkerts vertonen, noch acht ik de relipsychoten -ja, ook het CDA!- van deze wereld in staat zijn ons land vooruit te helpen. Heb dan ook voor Europa het knopje PVV, Madlener, ingedrukt. Maar dit bizarre, niet ter zake doende, voorstel voor een onderzoek is me echt te gortig. Niemand wint namelijk bij zo'n onderzoek -iedereen weet allang dat niet-Westerse allochtonen ons meer kosten dan dat ze opbrengen- je veroorzaakt slechts extra onrust. Doe godverdomme iets met de bestaande problemen. Kom met een concrete oplossing.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:38

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:38

Wij Nederlanders zijn ook een stel ezels dat we dit allemaal toelaten.
En je kunt een ezel lang opzadelen met de lasten van onze import-derdewereld- PvdA-hobbies, op een gegeven ogenblik zal deze een keer door de hoeven zakken.
En dit is wat je in de kansenwijken al kunt waarnemen.
Daarom ook is de PvdA er extra op gebrand de kansenwijken op de leuken, deze wijken zijn het zichtbare bewijs van de enorme kosten die allochtonisering van Nederland met zich mee brengt. De kansenwijken zijn de lelijke puspuisten op het mooie "kijk eens wat een culturele verrijking" praatjes van de PvdA. Nog even en echt niemand trapt daar nog in, hoop je dan.

ZSU-23-4 | 23-07-09 | 11:38

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:35

@ivoren toren. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat als je de gehele groep allochtonen neemt (eerste probleem, definitie) en de kosten en baten tegen elkaar afzet je per definitie op een negatief getal uitkomt.

Het is echter compleet zinloos om zo te denken. Een gemiddelde behandeling tegen kanker kost al miljoenen (www.rivm.nl/vtv/object_document/o4564n... , voorbeeldje). Die verdien je in je leven niet meer terug. Een allochtoon met kanker kost dus klauwen vol met geld. Zijn we echt nu op het punt aangekomen dat we verontwaardigd zijn over het feit dat allochtonen hier heen komen en nog het lef hebben om ziek te worden ook?

Mocht men dan perse toch zo'n onderzoek willen (waarvan de uitkomst dus al vast staat, zie mijn post hiervoor) dan kan je het eigenlijk alleen werken met een gemiddelde allochtoon, die je dan af moet zetten tegen een gemiddelde Nederlander. Zo haal je iig alle normale dingen er uit, (allochtonen hebben kinderen, schande, dat kost geld, allochtonen krijgen ook kanker, schande dat kost geld, etc.) en plaats je het in perspectief.

Snap alleen niet dat men niet door lijkt te hebben dat dit symbool politiek van het niveau van een albi sliding is. Er zijn blijkbaar een hoop mensen die een tering hekel aan buitenlanders hebben en blijkbaar nog een rationeel excuus zoeken omdat te rechtvaardigen: 'Ik heb geen hekel aan buitenlanders, maar ze kosten zo veel'.

Overigens zowel voor de 'linkse' als de 'rechtse' mensen hier, de wet van Godwin:
nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

harry1588 | 23-07-09 | 11:33

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:32

Merlot is de meeste reaguurders??? Doe nou niet zo dom.

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:33

Yes Minister | 23-07-09 | 11:27
laatst nog gedaan: kost €16,00
ik denk dat de genoemde zaken niet op een hoop kan schuiven met het onderzoek dat nu aan de orde is, eerder genoemde gegevens zijn wel bekend maar worden om reden x (kan me niet eens schelen, ik heb nog voldoende vertrouwen in ministers) achtergehouden.... dat nieuwe onderzoekte slokt een paar weken de tijd op van stapels ambtenaren, die hebben wel wat beters te doen! niet hetzelfde lijkt me

twrlflierp | 23-07-09 | 11:33

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:30
Wat is jouw definitie van een tokkie.
Waarom neem je aan dat hij PVV-er is, ik weet dat niet namelijk
En waarom neem jij aan dat hij een PVV-tokkie is.
Ik kan ook zomaar aannemen dat jij Geert Wilders bent.
Dat ga ik dan vanaf nu doen
VraagMaar = Geert Wilders.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:33

@Ivoren Toren
Klopt, maar de bejaardenzorg is in de eerste, tweede en derde plaats een grote geldverslindende industrie waar geld bij moet, omdat het een grote, geldverslindende industrie is.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 11:33

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:32

Wie de kosten van het Nederlandse immigratiebewijs wil meten, hoeft alleen maar eens te kijken naar de leefbaarheid van die stadsdelen die overgenomen zijn door allochtonen. Dat is wat het ons heeft gekost.
Het kost ons ons welvaartsgevoel, overal waar niet westerse alochtonen in de meerderheid komen en overal waar zijn in de meerderheid komen, moet er geld bij, heel veel geld.
Aangezien welvaart meeromvat dan centjes tellen, kun je wel stellen dat de kosten van immigratie en groei van de allochtone bevolking in dat licht nog veel hoger liggen dan door een objectief boekhoudersonderzoekje naar voren zal komen.

ZSU-23-4 | 23-07-09 | 11:31

Waar de kudt linksmenschen buitengewoon ergerlijk zijn met hun struisvogelgedrag, daar is de PVV eveneens buiten gewoon ergelijk met het structureel allochtonenbashen. Graag allebei laten afzinken a.u.b.

FY_Linksch_mensch | 23-07-09 | 11:31

@ VraagMaar | 23-07-09 | 11:27
De vraag was niet wat jij denkt dat er gaat gebeuren, maar wat jij zou zillen dat er gaat gebeuren.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 11:31

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:30

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:27
Je komt helemaal niet over als stompzinnig, hoor.
Maar gewoon als een mohammedaan.

Lewinsky | 23-07-09 | 11:29

Merkwaardig. Mevrouw Timmerhuis treedt op als woordvoerder van het CPB maar lijkt niet te weten dat de door Wilders gevraagde kosten-baten abalyse al lang eens gemaakt is door onderzoekers van haar organisatie. Google maar eens op CPB en Roodenburg. Of klik op het onderstaande linkje:

www.nidi.knaw.nl/web/html/public/demos...

Conclusie: de multicul kost de Nederlandse samenleving per saldo veel geld.

dawg | 23-07-09 | 11:28

Had ik het in het vorigen topic al niet over de volgende PVV fail? Wie riepen er ook al weer dat dat niet zo was? LMAO!

42 | 23-07-09 | 11:28

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:25

Oh, dat denk ik overigens wel. De meeste reaguurders die pro-Wilders zijn kunnen dat onderscheid goed maken. Sterker nog, daar komen ze zelf vaak mee. Alleen vond ik in dit draadje het een beetje teveel door elkaar gebruikt, vandaar mijn post.

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:28

twrlflierp | 23-07-09 | 11:18
Je hebt gelijk... ministers moeten zich bezig kunnen houden met beleid. de TK moet het kunnen controleren. Zo is dat geregeld in ons kikkerlandje. En ministers die de informatie toch achterhouden (denk aan de eerder genoemde vogelaarwijken, denk aan de inval in irak steun, denk aan de kosten van de jsf, denk aan de onderste steen die boven moest komen bij het catshuis, maar die onderste steen lag in de kluis van de consigliere van balkie, enz) zijn dan door hun eigen keuze meer bezig met het achterhouden van de (wettelijk verplichte) informatieverstrekking dan het maken van ander beleid.
Die hersenscheten van jou zjin dus al bekend, alleen houden ze het liever achter, wet of geen wet. Ben beineuwd wat er gaat gebeuren als jij je niet aan de wet houdt en 4 km te hard rijdt op de snelweg.

Yes Minister | 23-07-09 | 11:27


Ben benieuwd wat Geerts oostblokbitch vindt van dit alles.

Flash | 23-07-09 | 11:27

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:21
Ik lees mee, maar ik weet wel het kaf van het koren te onderscheiden. Maar je geeft ze ook wel munitie door je stelling te poneren.
We mogen het oneens zijn, maar ik moet het wel met je oneens zijn want ik weet eigenlijk niet wat je vindt, althans niet onderbouwd.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:27

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:27

VraagMaar | 23-07-09 | 11:23
Jammer dat niemand je wat vraagt he?
En je hebt nog wel zoveel te zeggen.
Misschien daarom juist, platplempende mocrotok?

Merlot | 23-07-09 | 11:25

Raar verhaal. De PVV wil graag meten wat het succes is van de massale immigratie van de laatste 30 jaar. Wat is daar toch mis mee? Een envoudige tool of management bepalen. Goed plan, niks mis mee. Je kunt op basis van deze meting dan misschien een betere beslissing nemen of een grotere resp. kleinere immigratie wenselijk is op basis van economische gronden. Want daar doen we het toch voor, niet? Meer handen aan de bedden, de problemen met de vergrijzing oplossen, tog? De linkse partijene hebben deze economische redenen toch aangevoerd om massale immigratie in te voeren. Nu, willen we het immigratiesucces eens bepalen, en komt men met de nsb vergelijking aanzetten. Raar verhaal.

lijn5 | 23-07-09 | 11:25

@ VraagMaar | 23-07-09 | 11:23
Dus bostvoeding geven is een geloofsuiting? Is dat nou lekker, methadon?

Ivoren Toren | 23-07-09 | 11:25

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:14
Ondanks dat de huizenprijs zal dalen, zullen veel mensen toch geen huis kunnen betalen.
Meer mensen gaan huren, dus huurprijs gaat omhoog.
Komt omdat er nogal weinig normale woningen gebouwd worden (creëer je eigen monopolie), maakt niet uit welke kant het omgaat, ik ben met alle scenario's op de huizenmarkt blij.
Maar het zou wel goed zijn om dit te onderzoeken, nietwaar? of niet...... nee laten we niets onderzoeken.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:25

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:25

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:23
Is het geen tijd voor je (schiet)gebedje?

Lewinsky | 23-07-09 | 11:24

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:19
Door het gehussel met verhullende termen, betekent het woord allochtoon al lang niet meer wat ooit de bedoeling was.
Immigranten(-groepen) die wél lekker meedraaien, worden beslist geen allochtonen genoemd.
Zoals bijvoorbeeld jij, of Vietnamezen.
We willen hen niet beledigen of kwetsen door ook maar de geringste suggestie te doen, dat ze worden ingedeeld bij de op grote schaal disfunctionerende mohammedanen.

Merlot | 23-07-09 | 11:24

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:23

@ un_chien_andalou | 23-07-09 | 11:14
Dat is niet zo merkwaardig als je je realiseert dat de voorstanders van immigratie jarenlang de vergrijzing als argument hebben aangedragen.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 11:21

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:21

@ raster | 23-07-09 | 11:18
Ja? Hoe zit dat dan?

Pa Cartwright | 23-07-09 | 11:20

@Merlot | 23-07-09 | 11:16
Gelukkig is het nog niet zo ver. Maar er wordt hard aan gewerkt. Door Agnes Jongerius bijvoorbeeld, die vindt dat moslims moeten kunnen bidden op het werk. Ze onderbouwt dat ijzersterk: *Ik vind dat een werkgever daar ruimte voor moet bieden, net zoals je een ruimte moet bieden voor vrouwen die borstvoeding moeten geven*.
Yep. Tegen allah dingen roepen, is voor de FNV net zoiets als borstvoeding geven.
www.al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/nieuws....

Lewinsky | 23-07-09 | 11:20

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:19

Ook wordt hier allochtoon en Islamiet door elkaar heen gebruikt. Zelf ben ik ook allochtoon, mijn volledig geintegreerde moeder (incl stampot en spek) komt uit Slovenie. Zou wel lachen zijn als ik ook in de statsitieken terugkwam. Zo gek is dat verder niet, in een ver verleden moest ik dit ook aangeven bij mijn werkgever omdat ze soepsidie kregen als ze een bepaald percentage allochtonen in dienst hadden buiten de EU (toen nog).

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:19

Wat gezellig, al die linkse trollen, trouwens!
Ze komen helaas alleen maar als het voortbestaan van hun bloedideologie in gevaar is.
Dat is dan wel weer jammer dan.
Want ze zijn reuze grappig.

Merlot | 23-07-09 | 11:19

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:08
BTW verving de omzetbelasting.

Cinq-Marquis | 23-07-09 | 11:18

Yes Minister | 23-07-09 | 11:08
geen probleem met mijn verlichting hoor, ik vind alleen dat ministers zich moeten kunnen bezig houden met het maken van beleid en niet elke paar weken druk zijn met het vergaren van informatie over hersenscheten van de pvv

maar zoals ik al eerder gezegd heb hier; laat de pvv lekker in de regereing dan hebben we maximaal nog 1 periode last van deze lpf-kloon

twrlflierp | 23-07-09 | 11:18

Dat Limburg nu meer kost dan dat het opleverd is ook te danken aan LINKS!

raster | 23-07-09 | 11:18

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:16

Lewinsky | 23-07-09 | 11:14
Je bedoelt dat hij wil dat Nederland islamitisch blijft.

Merlot | 23-07-09 | 11:16

@ Lewinsky | 23-07-09 | 11:14
Die conclusie kunnen we inderdaad wel trekken uit zijn oorverdovende stilte op dit punt.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 11:15

En-el Hak | 23-07-09 | 11:08
Tokkie wordt nog eens een synoniem van geuzen, dankzij trouwe lakeien van de parasitaire politieke aristocratie - zoals jij.
Toe maar skatje.
Gil maar.
Hoe meer en harder typjes als jij gillen, hoe beter het gaat.
Toe dan, gil dan.

Merlot | 23-07-09 | 11:15

Het meest merkwaardige hier vind ik het gemak waarmee sommige, zo op het oog toch niet helemaal domme reaguurders hier, de problemen met de bejaardenzorg recht tegenover de immigratieproblemen zetten. Je moet wel erg vastzitten in je eigen barbertje-moet-hangen-complex om je zoveel intellectuele luiheid te kunnen veroorloven. De enige mensen die ik ken die zelf de zorg voor hun bejaarde familie op zich nemen zijn allochtonen. Gewoon een kwestie van om je heen kijken.

un_chien_andalou | 23-07-09 | 11:14

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:14

En ik vond het nog wel zo'n goed plan van Geert :(

Accountant | 23-07-09 | 11:14

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:12
Vraagmaar wil dat Nederland islamitisch wordt.

Lewinsky | 23-07-09 | 11:14

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:06
Ik heb het niet over Wilders, en ik ben niet Wilders, ik heb het over jou.
Alles wat ik tegen je zeg........ wijs je direct door naar Wilders.
Lekker makkelijk, maar het is mij duidelijk dat je gewoon hier maar voor 1 doel gekomen bent, anti Wilders zijn zonder argumenten.
Mij verplaatsende in jouw brein kan ik mij geen argumenten bedenken, die jou niet per definitie een hypocriet maken.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:12

@ Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:09

Het kwartje van W. 'muis op het beeldscherm' Kokkie zijn ze ook 'vergeten'.
Politicus zijn is een makkelijk beroep, je hoeft er geen geheugen voor te hebben...

Yes Minister | 23-07-09 | 11:12

VraagMaar | 23-07-09 | 11:07
Dat is helaas niet voldoende. Óók een feit is dat de problemen zoals ze waarneembaar zijn met wahabisten/salafisten enerzijds en criminele mocro`s/anti`s anderzijds niet het resultaat zijn van Wilders en zijn aanhang, maar andersom.
Dus als ik aangeef waar ik problemen mee heb is een simpel "oh ja, nou pvv-stemmers zijn tokkies" niet genoegd, daar doe ik het niet voor.

Koekje-dr-bij? | 23-07-09 | 11:12

Cinq-Marquis | 23-07-09 | 11:03
En ze krijgen die begroting altijd sluitend op een voor henzelf aantrekkelijke manier.
67% van het belastinggeld wordt aan het staatsapparaat zelf opgemaakt.
Slechts 37% komt terug naar de burgers in de vorm van diensten (en daar zit dan ook nog geldsmijterij als subsidies en ontwikkelingshulp bij in!)
"Herverdelen" heet dat in Newspeak (aka twaddle-speak).
.
En raad eens in welk deel ze gaan snijden al ze weer eens tekortkomen.
Niet in hun eigen spekvette 67%-vlees, oh nee ( een beetje gedoe voor de buhne, met 1100 rijksambtenaren ontslaan, maar verzwijgen dat over dezelfde periode een toename van 3800 gemeentelijke ambenaren plaatsvond)
Ook wordt er niet gesneden in de subsidies voor vriendjes en de ontwikkelingshulpmaffia.
Blijft over ...
Juist.
.
En zo trekt die 67-37 steeds verder scheef.
In 2011, naar de regeerperiode van dit idiotenkabinet verwacht: 69-31.

Merlot | 23-07-09 | 11:12

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:11

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:09
Lees maar terug, dat heb ik reeds voldoende gedaan in dit topic, alsmede in het PVV-topic van gisteren. Blijf mezelf niet herhalen tussen al die schreeuwers hier.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:11

Nou het was weer lachen gieren brullen. Wat een clown die Wilders.

lieverdeauddanreaud | 23-07-09 | 11:10

@En-el Hak | 23-07-09 | 11:08
Kunt u dat onderbouwen?

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:09

@Cinq-Marquis | 23-07-09 | 11:03
De reden dat de belasting op het inkomen ook zo hoog is, eerlijkheidshalve zou de inkomstenbelasting omlaag moeten als de hypotheekrenteafrek wordt afgeschaft.
In de realiteit zal 1 niet gebeuren, maar 2 wel.
Het is ook wel eens leuk om in de parlementaire geschiedenis te duiken van de BTW en de inkomstenbelasting, als mijn geheugen mij niet in de steek laat, werd de ene belasting in het leven geroepen om de andere af te schaffen, of andersom. (helaas zijn ze dat afschaffen vergeten).

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:08

VraagMaar | 23-07-09 | 11:03
Eh, Nederland wórdt Islamitisch. Niet persé met een sharia-wetgeving, maar minimaal in de vorm zoals Nederland nu ( of ooit ) Gristelijk is/was.
Dat is een LSD, dat is simpel analyseren van demografische ontwikkeling.

Koekje-dr-bij? | 23-07-09 | 11:08

@ twrlflierp | 23-07-09 | 11:00
En dat is dus precies wat de vragenreeks inhoudt: de informatie die bij de ministeries is, lospeuteren. Ik ben blij dat je het licht ziet.
Kunnen we de situatie zoals de vorige keer bij de Vogelaarwijken vermijden (de volgorde van wijken werd door Vogelaar achtergehouden en de gegevens moesten losgepeuterd worden door RTL via een wob.)

ps. er zijn weinig sprookjes met een goeie afloop

Yes Minister | 23-07-09 | 11:08

De PVV heeft zichzelf met dit onnozele voorstel een ware Parti de Toqqi getoond. Dag PVV.

En-el Hak | 23-07-09 | 11:08

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:07

Politiek is een kwestie van willen (Olof Palme)
Dat wordt nog wel eens vergeten door de politiek corruptelingen.

Lewinsky | 23-07-09 | 11:07

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:06

VraagMaar | 23-07-09 | 10:49
Ik zie álle gelovigen als probleem en ongewenst.
Ik ga geen uitzondering maken voor de meest gewelddadige en onverdraagzame variant. Sterker nog, ik zou wensen dat de meest gewelddadige en onverdraagzame als éérste wordt aangepakt. Daarom stem ik PVV.
Ik zie álle criminelen als probleem en ongwenst.
Ik ga geen uitzondering maken voor geïmporteerde criminelen die die het meeste geld kosten om ( indien mogelijk ) op het rechte pad te krijgen.
Sterker nog, geïmporteerde criminelen kun je ook weer exporteren, waarmee je een ( voor onze samenleving ) goedkope en duurzame oplossing kunt bieden.
Bovenstaande feiten, hoe simpel en waarheidsgetrouw ook, worden door het morele enkelbandje van links nederland echter voortdurend afgedaan als onderbuikgevoelens en racisme, en de oplossingen neergesabeld en afgedaan als fascistisch. Daarom moeten die feiten nóg sterker onderbouwd worden dmv onderzoeken en harde data. De enige die, hoe lomp en ongenuanceerd dan ook, ook maar íets onderneemt met deze problemen is de PVV, dus daar stem ik op.

Koekje-dr-bij? | 23-07-09 | 11:06

@VraagMaar | 23-07-09 | 11:03
Antwoord maar, Vraagmaar.
Ik vroeg of je wil dat Nederland een islamitisch land wordt.
Een simpel ja of nee volstaat.

Lewinsky | 23-07-09 | 11:06

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 11:03

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:56

Oei oei oei dat wordt een joris.....;-)

azijnseikerT | 23-07-09 | 11:03

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:57
Zeker ... die allochtonen kunnen alleen maar doen wat ze doen, omdat de Nederlandse bedil-elites dat toestaan/aanmoedigen.
De afbraak van onze democratie door non-democratische elementen als socialisten en theocraten is daarmee de OORZAAK.
De hordes met massaal disfuntionerende allochtonen het GEVOLG.

Merlot | 23-07-09 | 11:03

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:41
Niet opgelet bij de lesjes/colleges economie ?

Indien morgen de hypo-aftrek wordt afgeschaft dan gaat 40% van de NL huishoudens binnen 4 maanden failliet. Er zal dus gecompenseerd moeten worden met verlaging van andere belastingvormen.

Daar de hypo's vaak 20, 30 jaar lopen zie ik de komende 40 jaar geen totale afschaffing.

Merlot | 23-07-09 | 10:42
Klopt vroegah was een huis in de UK erg duur vergeleken met NL, tegenwoordig zijn de prijzen daar bizar laag voor onze begrippen.

Maar ach, de begroting moet sluiten, +/- een paar procent. Dus wat maakt het uit ?

Cinq-Marquis | 23-07-09 | 11:03

@twrlflierp | 23-07-09 | 11:00
Ja dat moet de PVV duidelijk nog leren. Het is teveel een schop-partij, maar was wel even nodig. Nu mogen ze wel volwassen worden.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 11:02

Yes Minister | 23-07-09 | 10:51
juist, laat daar dan de info vandaan komen, schrijf op basis daarvan een mooi wetsvoorstel met fatsoenlijke onderbouwing en ga dan pas ministers lastig vallen!
het zou best eens een positieve uitzondering zijn als de pvv op zo'n manier te werk gaat
*doet nog graag in sprookjes geloven*

twrlflierp | 23-07-09 | 11:00

Semper Luctor | 23-07-09 | 10:53
Vooral doorgaan!
Het niet-linkse mensen hersenloos uitschelden voor nazi, is niet alleen uitgewerkt.
Het werkt nu tégen je.
Doorgaan dus svp ....

Merlot | 23-07-09 | 11:00

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:58
Wil jij dat Nederland islamitisch wordt?
Ik vraag het maar even.

Lewinsky | 23-07-09 | 10:59

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:58

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:58

De pro-islamitische politieke partijen in de kamer willen natuurlijk geen onderzoek. Ze willen dat Nederland islamitisch wordt.

Lewinsky | 23-07-09 | 10:57

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:49
Tjee zeg, wat ben je kort door de bocht.
Allochtonen zijn niet het probleem, het probleem zou kunnen zijn dat bepaalde kosten ten aanzien van een bepaalde groep in de samenleving eventueel erg hoog kunnen zijn, dit wil Wilders onderzoeken.
Tja de puinhopen van Paars aanhalen en dan heel grappig Pim Fortuyn aanhalen, Wilders hier de schuld van geven........... Wat je dus zegt is eigenlijk dat als Wilders hier inderdaad verantwoordelijk voor is, voor deze puinhopen, hij niets meer mag zeggen.
Ben je het dan ook eens met de volgende stelling, dat indien een criminele Marokkaan veroordeeld wordt, hij niet mag terugkeren in de samenleving.
Arbeidsmigranten, dan ga je er van uit dat iedereen werkt, nou goed dat wil Wilders denk ik onderzocht hebben.
En je haat de PVV wel, want je gebruikt bepaalde woorden met impliciete negatieve kenmerken. Je kijkt met een bepaald soort arrogantie naar ze.
Nu ga ik ook een paar aannames op jou loslaten.
Jij bent helaas een figuur die ik regelmatig tref op verjaardagen, krakersfeesetjes en 1 mei vieringen, die een hoop roepen, maar een normale discussie niet aangaan. Vaak zal je dan maar in een ruk je argumenten roepen, om daarna weg te lopen en denken dat je gelijk hebt, terwijl dat nogal fascistoïde kenmerken zijn. Niet luisteren naar je gesprekspartner, maar je mening verkondigen, over je buikje wrijven van geluk door je eigen gelijk en de ander monddood maken door weg te lopen.
Dit zijn mensen die mij vaak ook op mijn muil proberen te slaan, om mijn mening dus............... hoe typisch.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:57

@ azijnseikerT | 23-07-09 | 10:41
Een schop in de kudt motten ze hebben. Allemaal!

Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:56

Denk dat ze zich rot zouden schrikken als ze daadwerkelijk een kostenanalyse gaan maken en de uitslag zouden zien.

Artwido | 23-07-09 | 10:56

VraagMaar | 23-07-09 | 10:54
Ja schat, toe maar hoor.
Hoe harder je gilt, hoe beter het gaat.

Merlot | 23-07-09 | 10:56

@ Semper Luctor | 23-07-09 | 10:53
Geen woord van waar. En dat weet je zelf ook wel.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:56

Ze zijn gewoon doodsbang dat vast komt te staan, dat zij degenen zijn die maar wat roepen.
In plaats van de kritici van de multikul.
Dat kan je zien aan de snelheid en de felheid waarmee het rabiaat pro-islamitische smaldeel reageeert.
Dat doen ze immers alleen wanneer hun eigen hachie in gevaar is.

Merlot | 23-07-09 | 10:55

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:54

Voor het gemak wil de PVV de doelwitten verplichten tot het dragen van een gele halve maan. Zijn ze beter herkenbaar. Hun heilige boek moesten ze al verbranden, dus dat is niet meer nodig.

Semper Luctor | 23-07-09 | 10:53

harry1588 | 23-07-09 | 10:46
Kijk, jij snapt het, haha!
Ik hoop dat het CBS gaat liegen, dat kunnen we namelijk gemakkelijk controleren.
Ik heb hele jaargangen met rapportage van ze staan, en ken er de weg in.
.
Persoonlijk zag ik het liefst de rekenmeesters van onze ambtenarenjunta ontmaskerd als de ordinaire leugenaars en Goebbelsianen die ze volgens mij zijn.
Maar de lawines van nullen die je krijgt als je gaat becijferen wat de import van PvdA-stemvee ons kost, zijn natuurlijk óók leuk.

Merlot | 23-07-09 | 10:51

twrlflierp | 23-07-09 | 10:39
Heb je ENIG idee wat voor werk econometristen doen bij verzekeringsmaatschappijen? En de onderzoeksbureaus die de duizenden(!) onderzoeken doen voor de ministeries over alle denkbare en ondenkbare onderwerpen?
Dat ze niet beschikbaar komen, is een vraag voor balkie (lees: gevoelige rapporten verwijden in de kluis van bijv een landsadvocaatje). Maar een paar wob verzoeken kan voor journalisten e.e.a. boven tafel krijgen.

Yes Minister | 23-07-09 | 10:51

@ harry1588 | 23-07-09 | 10:46
Maar even los van wat de PVV met die cijfers doet. Wat wil jij nou zelf? Zou je zelf niet liever je mening baseren op harde feiten in plaats van op onderbuikgevoelens? Of ben je bang dat die feiten je onderbuikgevoelens tegen zullen spreken?

Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:50

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:50

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:49

harry1588 | 23-07-09 | 10:46
hulde

twrlflierp | 23-07-09 | 10:47

Onderzoek is per definitie zinloos:

Twee mogelijke uitkomsten:
1. Allochtonen kosten meer dan ze opbrengen, PVV zie je wel!
2. Allochtonen brengen meer op dan ze kosten of kosten zijn neutraal: PVV onderzoek klopt niet.

Kortom als iedereen die dat wil gewoon aanneemt dat allochtonen meer kosten dan ze op brengen dan is ons in ieder geval een duur onderzoek bespaard.

harry1588 | 23-07-09 | 10:46

@Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:44
Stemmen op de PVV. Dat is nodig.

Lewinsky | 23-07-09 | 10:45

Mark d'Aviano | 23-07-09 | 10:42
Ach, ik kan je wel een strakke handleiding geven zodat je ALTIJD ZEKER weet dat je grappen oké zijn.
Komtie:
1. Als je liberaal bent: alleen grappen over jezelf en je eigen mening maken.
2. Als je socialist of gelovige bent: alleen grappen over liberalen maken.
SImpel toch?

Merlot | 23-07-09 | 10:45

"en vreten van wat de aarde hun schenkt."

Het is HEN ipv HUN.

Van Druten | 23-07-09 | 10:44

Kortom haal maar binnen die Hollandse Nieuwe, dit jaar overigens van uitzonderlijke kwaliteit!

Haagse Hooligan | 23-07-09 | 10:44

@ Lewinsky | 23-07-09 | 10:33
Die drie door jou gewenste zaken krijg je niet voor mekaar zonder degelijke argumentatie, anders gaat Nederland nooit door de bocht, en zeker het Nederlandse ambtenarenapparaat niet. Daarom is dat onderzoek nodig.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:44

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:43

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:37
En wat is het benoemen van de PvdA, en wat is er nou mis met een partij die het niet eens is met de gevestigde orde, dat is juist gezond. Daar mag je het helemaal mee oneens zijn, maar jouw reacties komen nogal hatelijk over, kan je weer gaan roepen, Wilders dit en Wilders dat. Dat is dus wat jij en de politiek verkeerd doet, ze gaan terugwijzen, maar je moet gewoon op de punten ingaan. Wees eens kritisch naar jezelf en hou op met je "ik doe Wilders na" toneelstukje.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:43

Cinq-Marquis | 23-07-09 | 10:35
Die kapitaalvernietiging, en downgrading van de vrije burger met tenminste 15%, dat zouden ze érg graag zien.
.
Hypotheekrente aftrek afschaffen?
Prima; maar door die hypotheekrenteaftrek zijn de huizen in Nederland gemiddeld 35% duurder dan in econoimisch vergelijkbare landen die géén hypotheekrenteaftrek kennen.
Het verschil dan graag even contant afrekenen met alle huizenbezitters.
Voor mij komt dat al neer op 240.000 euro.
En ik heb nog niet eens een écht duur huis.
.
Laat ze het geld daarvoor maar gaan halen bij de instanties die al die tijd van die hoge huizenprijzen geprofiteerd hebben: fiscus, notarissen, ambtenarij, banken, makelaars, projectontwikkelaars, verzekeringsmaatschappijen.

Merlot | 23-07-09 | 10:42

Merlot | 23-07-09 | 10:36
Juist vanwege het realistische gehalte van dit soort platte grappen liggen ze zo gevoelig. Misschien ben ik met deze paar regels in overtreding. Ik hoop dat het MDI een lijst van grappen gaat publiceren die echt niet kunnen. Op die manier krijgen we rechtzekerheid.

Mark d'Aviano | 23-07-09 | 10:42

@Lewinsky | 23-07-09 | 10:33

Precies mijn punt. Doe iets!

azijnseikerT | 23-07-09 | 10:41

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:41

Yes Minister | 23-07-09 | 10:34
ik denk inderdaad niet dat er een "kosten/baten analyse" is van deze groepen, zeker niet op elk vlak justitie/belastingen/scholing/ziektekosten gecombineerd! maar als dat wel het geval is zou ik het graag eens inzien... kan ik mooi van al mn vrienden opzoeken wat ze waard zijn

twrlflierp | 23-07-09 | 10:39

De reactie van de PvdA was weer eens niet handig. Altijd maar het gelul over solidariteit van de samenleving. Pechtold verwoorde het beter. Het is een onzinnig voorstel waar je niet meer woorden aan moet vuilmaken.

Bodde | 23-07-09 | 10:38

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:35
Je wil geen mensen in hokjes plaatsen?
Gefeliciteerd, je hebt zojuist alle religies afgeschaft.
Die hebben twee hokjes: één voor gelovigen en één voor ongelovigen.
Religies zetten groepen tegen elkaar op!
*Nederland godsdienstvrij*

Lewinsky | 23-07-09 | 10:37

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:37

Mark d'Aviano | 23-07-09 | 10:21
Het lijkt een grap, maar als ze je eenmaal genoeg vertrouwen dat ze tegen je gaan praten, kom je tot de ontdekking dat dit gewoon realiteit is.
Ze zijn er ook trots op, want het staat in de koran dat ze, als dank voor de schade die moslimemigranten toebrengen aan de "gebieden der ongelovigen," in hun hemel zullen komen.

Merlot | 23-07-09 | 10:36

"... de kosten van hypotheekrenteaftrek van autochtonen. "

Huhhh, sinds wanneer is een belastingaftrek "kosten" voor de overheid ? Zo zie je maar weer we worden vast gemasseerd om straks de hypo-aftrek door de plee te trekken :(

Cinq-Marquis | 23-07-09 | 10:35

@ twrlflierp | 23-07-09 | 10:24
Als Fritsma's onderzoek daadwerkelijk leidt tot maatregelen om de immigratie van kansarmen in te dammen, dan zullen die 'idiote' verzoeken de meest winstgevende ooit blijken te zijn.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:35

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:35

De PVV zou haar tijd beter kunnen benutten door zicht te richten op een onderzoek naar het aantal wahabisten in dit land, redevoeringen in de moskee, de invloed van de imam op zijn gemeenschap, de onofficiële toepassing van de sharia in Nederland, een plan voor het repatriëren van criminele Antillianen, het stopzetten van de immigratie van kanslozen én het vraagstuk hoe om te gaan met de reeds aanwezige riffer in dit land. Want, wees realistisch, die gaan niet 'terug'.

Hoe dan ook, een onderzoek zoals voorgesteld heeft geen enkel, maar dan ook geen enkel nut. Ga je schamen PVV, stelletje patjeeërs.

En-el Hak | 23-07-09 | 10:34

@ twrlflierp | 23-07-09 | 10:30
denk je niet dat daar al ieder jaar onderzoek naar gedaan wordt? hoe denk je dat de budgetten voor de ministeries tot stand komen?

*ziet naivelingen zich graag onthouden van commentaar*

Yes Minister | 23-07-09 | 10:34

Als je aan het discussiëren bent moet je proberen zo vrij mogelijk te zijn van aannames van je opponent.
Maar dat doe je dus wel, door te zeggen dat PVV = tokkies, en ik ben PVV.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:34

Een onderzoek is leuk, maar belangrijker zijn deze drie dingen:
1) Stopzetten van immigratie
2) Uitzetten van alle illegalen
3) Afschaffen van dubbele nationaliteit

Lewinsky | 23-07-09 | 10:33

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:32

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:29
Je vergeet dat ik Wilders niet ben.
En ik ben vaak hoogst ongelukkig met hoe Wilders redeneert, maar ik ben wel blij met wat hij bewerkstelligt tot nu toe in het politieke speelveld.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:31

@ecologiste | 23-07-09 | 10:28
<slik>, ik weet niet of ik nu enorm hitsig moet worden of gewoon niet meer moet reageren.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:30

van mij wel, maar dan ook naar ouderen, chronisch zieken, studenten en geestelijk gehandicapten

twrlflierp | 23-07-09 | 10:30

De vrees is dat de solidariteit in verzorgingsstaat Nederland voorbij is bij dergelijke rekensommen over migranten...

aldus de PvdA.

Het antwoord op wat de multiculturele samenleving Nederland financieel heeft opgebracht is er overigens al lang. Valt te lezen in het boek: Binnen zonder kloppen van Pieter Lakeman.

www.heemland.nl...

Diareeremmer | 23-07-09 | 09:13
Dat is andere koek.

winterpeen | 23-07-09 | 10:29

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:29

Hypocriet, die Femke Halsema!
"Mensen niet in geld uit te drukken".
Ze beoordeelt het grootste gedeelte van de bevolking al járen op hoeveel geld ze fiscaal kunnen opleveren (en de rest van de bevolking moet het toegestopt krijgen = Femke's vriendjes).
Wat een trol.
.
En bovendien drukt ze zelf die allochtonen ook in cijfers uit.
Hoeveel x 60.000 kiesgerechtigde kanslozen = 1 zetel halen we er dit jaar weer eens binnen?
.
Die policorbende is gewoon alleen maar doods- en doosbenauwd wat de uitkomst van dat onderzoek zal worden.
Zelfs al fraudeert, verzwijgt en verdraait het CBS op maximum sterkte, dan nóg wordt het schokkend.

Merlot | 23-07-09 | 10:29

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:26
Ok, excuses aanvaard.
Ben nogal fel op discussie gebied. Ik zeg fel dat betekent niet dat ik altijd gelijk heb, maar ik haal het altijd wel :P

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:28

@ Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:23

Hahaha. We zijn wel vaak bezig om er ideële te maken. GS is een mooie VRIJplaats.

ecologiste | 23-07-09 | 10:28

@twrlflierp | 23-07-09 | 10:24
Prima, dat kan je ook gewoon opzoeken en is ook bekend naar mijn weten.
Mag nu het andere onderzoek ook?

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:27

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:26

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:23
Waarom zijn alle PVV stemmers nou weer tokkies, dat is toch gewoon raar om zoiets te zeggen.
Dan ben je toch zelf ook discriminatoir bezig?

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:26

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:23
Prima, waar lees je dit onderzoek, want met de uitspraken van het CBS is opeens elk onderzoek blijkbaar politiek gekleurd.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:25

ik zou graag een vraag indienen:

hoeveel geld kost het wel niet om al wilders zn idiote verzoeken te verwerken/onderzoeken?

twrlflierp | 23-07-09 | 10:24

@ecologiste | 23-07-09 | 10:20
Ik wil een liefdesbaby van je

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:23

Mogen we dan wel weten hoeveel ILLEGALEN er zijn in NL ... we weten toch ook hoeveel parlementariers er zijn ???

Je Verzint Het Niet | 23-07-09 | 10:23

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:23

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:15
Sorry maar waarom maak je toch steeds onderscheid.
Ik doe het niet, ik zeg HARDWERKENDE MAN / VROUW. Jij gaat dit scheiden in allochtoon en niet-allochtoon. Niemand heeft iets tegen hardwerkende mensen.
Wees ook kritisch op jezelf, of kan jij niets fout doen? Als je nu met goeie argumenten komt kunnen we een discussie houden en van elkaar leren.
VraagMaar | 23-07-09 | 10:18
Asielzoekers zijn wat anders dan Illegalen die hier meer dan 5 jaar verblijven doordat het politieke correcte systeem ze een gedegen rechtsgang heeft ontnomen.
Het generaal pardon is niet voor Asielzoekers........ want als je asiel aanvraagt in Nederland en je kan het aantonen dat je het werkelijk waar zo is, dan krijg je het ook. Daar moet je ook niet lullig over doen, heeft Nederland ook groot gemaakt.
Maar waarom moeten zichzelf monddichtnaaiende rare dudes die hier al 5 jaar zitten opeens voorrang krijgen. Dat is vreemd, zeker naar de brave burgers toe.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:22

gelukkig maar dat er geen onderzoek komt,
stel je voor dat je problemen in de samenleving zou gaan aanpakken met daadwerkelijke info, kom je nog met oplossingen ook, gatver!!!!!
nee accijns op canabis, zo ken ik de politiek weer, volkomen nutteloos en overbodig, pfffffft, was even bang dat ze echt iets zouden gaan doen

Capt. J.T. Spaulding | 23-07-09 | 10:22

@alt-pica ... is dit geen kinderverzorger ipv bejaardenverzorger ...

* gaat even kotsen *

Je Verzint Het Niet | 23-07-09 | 10:21

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:21

Gedicht "salaam Suleika lieve vrouw" gevonden via Trouw reaguurder: www.stamper.nl/turkeye.htm

Hier zijn echt luilekkerland; ik geld krijgen niks aan de hand. Ik kijken altijd beetje stug; ikke zeggen pijn in de rug. Hier zijn werkelijk niets loos; alleen 700.000 werkeloos. Nu brengen hollandse PTT elke week centjes mee. Geld niet verminderen; jij krijg ook geld voor kinderen.
...
Regering blijft hier voor ons knokke; Turken worden voorgetrokken. Ikke nog een jaartje profiteren; dan hier allemaal krijg de kelere

etc etc

Mark d'Aviano | 23-07-09 | 10:21

Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:14
Was overigens @ kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 10:03

Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:21

@ Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:53

Technologische innovaties hebben er voor gezorgd dat de wereld er heel anders uitziet dan 150-50 jaar geleden. Nu hebben we de mogelijkheid tot massacommunicatie. Helaas is die niet transparant en worden feiten en werkelijke inzichten verdonkeremaand en achtergehouden en veel non-informatie de ether ingeslingerd. Het had zo mooi kunnen zijn. We hebben condooms en andere anti-conceptiemiddelen. We kunnen voedsel maken voor 6 miljard mensen en meer maar dan wel tenkoste van de planeet. We hadden van NL een mooi rustig landje kunnen maken maar ze hebben nu een afvalput gecreëerd.
En men blijft zwijgen. Zou het al begonnen zijn met Willem de Zwijger? Het schijnt dat hij zijn bijnaam dankt aan het vermogen om aan het hof beleefde gesprekken te voeren zonder controversiële onderwerpen aan te snijden. Zoals bijv. Hirsch Ballin daar zo bedreven in is, wel praten maar niets zeggen. In ieder geval is Balkie voor mij wel de grootste zwijger die we tot nu toe gekend hebben. En Jopie en Wouter het grootste luchtruiminschietende non-informatie vullis.

ecologiste | 23-07-09 | 10:20

Lewinsky | 23-07-09 | 10:06
Het zou me verbazen als de ziektekostenverzekeraars niet reeds een kosten-bate analyse hebben gedaan onder de verzekerden.
Dan bevindt je je dus als chronisch zieke of als bejaarde op glad ijs, want dan ben je alleen maar een kostenpost.

JanRap | 23-07-09 | 10:20

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:20

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:19

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:18

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:07
"hoe komen we nu van die Autochtonen af"?
Door het huidige beleid ongewijzigd door te zetten. Het is een geraffineerd soort landjepik en genocide. En de grootste grap is dat de autochtonen het zelf bekostigen. Zelfs zo geraffineerd dat de meerderheid het niet door heeft en er graag aan meewerkt.

Fijnstoffer | 23-07-09 | 10:16

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:15

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:14
Argh, nog meer koffie

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:15

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:12
Zucht. Met je schoolpleinretoriek.
Dan doen we het on-topic, blijkbaar is dat wat makkelijker voor je.
Jouw redenatie is als volgt:
"Generaal Pardon, 12.000 mensen krijgen een huis toegewezen"
"Ik wil nu zo'n een huis"

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:14

Het is duidelijk dat Jacqueline Timmerhuis zelf niet hoog opgeleid is. Haar politieke statement over de PVV achterban zou zij eens naast de cijfers over de PvdA achtban moeten leggen. En kijken of ze haar mond daarna ooit nog open durft te doen.
EENVandaag heeft trouwens al eens een enquete gehouden naar de achterban: www.eenvandaag.nl/politiek/32385/de_ac...

En misschien, wanneer Jacqueline eens de lagere school afmaakt, zou ze iets genuanceerder kunnen zijn als ze eerst bedenkt dat alles geregistreerd wordt in NL, zoals Rouvoets 2600 punten plan: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/... en dadelijk al onze vingerafdrukken voor het paspoort, het internetsurfgedrag en de 'slimme' energiemeters waarbij per kwartier(!) ons energieverbruik doorgeseind zal worden. En dan, als spreekbuis van het 'Bureau voor Economische Beleidsanalyse' met een dergelijke argumentatie komen, rechtvaardigt een flinke sanering van het CPB.

In ieder geval kunnen we Jacqie dankbaar zijn want het geeft aan hoe de ramingen van het CPB tot stand komen en vooral welke waarde we eraan kunnen toedichten.

Yes Minister | 23-07-09 | 10:14

Hoezo gaat dat onderzoek er niet komen? De PVV heeft de ministeries om informatie gevraagd. Ze zijn verplicht daar inhoudelijk op te antwoorden. Fritsma was toch al van plan om die informatie vervolgens zelf aan elkaar te plakken, en er is geen enkele reden om nu van dat plan af te zien. Het is ook niet de PVV die de publiciteit gezocht heeft. Waarschijnlijk is Trouw getipt door een paar lekkende PvdA-stemmende ambtenaren.

Ivoren Toren | 23-07-09 | 10:14

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:14

Arbitrair ergens een 0-grens leggen, geeft steevast methodische problemen. Afgezien van vele andere onderzoeksvalkuilen die reeds te berde gebracht zijn. Móchten er ooit iets van onderzoeksresultaten komen; stierlijk vervelende validiteitspolemiek zal ons burgerdeel zijn.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:14

VraagMaar | 23-07-09 | 10:08 duidelijk te links om het te kunnen begrijpen, ga naar de Volkskrant of zo, daar zul je je beter thuis voelen.

Fragony | 23-07-09 | 10:13

Persoonlijk vind ik het een goed idee!
Wat kosten die poviteurs ons?? ook ff mee berekenen wat ze allemaal jatten!

Wilders: Gewoon een goed plan!! door drammen die handel!!
desnoods extern bureau er op los laten, gewoon declareren.. doet ome wouter ook met alles toch??

Mupert | 23-07-09 | 10:12

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:12

Ook vandaag, zoals iedere dag, vestigen zich weer 400 immigranten in Nederland, om nooit meer te vertrekken. En ook vandaag, zoals iedere dag, emigreren er weer 350 autochtonen naar een ander land, om nooit meer terug te komen.
Heeft dit economische gevolgen? Dat weten we niet, want de Tweede Slaapkamer wil het niet onderzoeken.

Lewinsky | 23-07-09 | 10:12

@fuckje | 23-07-09 | 10:04 & Fragony | 23-07-09 | 10:04

Aan onrustzaaiers heb ik een broertje deaud. En dat die multicultuur op een aantal onderdelen niet werkt is zo langzamerhand wel bekend. Nu, doe iets!

azijnseikerT | 23-07-09 | 10:11

Natuurlijk was dit een onzinnig voorstel van de PVV, zo onziinig dat de partij het bij mij -vooralsnog- heeft verbruid. Dag -sma's en' -ma's van de PVV. Kut-Groningers...

En-el Hak | 23-07-09 | 10:11

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:10

@VraagMaar | 23-07-09 | 10:08
Nee maar moeten daar dan nog 10.000.000 bejaarden uit Bresnev-land bij.
Je bent gewoon de discussie aan het vervuilen.
Jouw redenatie is als volgt:
"Ik rijd auto dus ik vervuil het milieu"
"Nu kan ik net zo goed batterijen ook in de afvalbak gooien, ik vervuil het milieu toch"

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:10

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:08

baca | 23-07-09 | 10:05 Ben persoonlijk meer benieuwd naar wat Geert ons oplevert.

Fragony | 23-07-09 | 10:07

@Zeddegeizot |10:05
Dus wordt de immigratie volledig door Grunn betaald.

fuckje | 23-07-09 | 10:07

-weggejorist-

VraagMaar | 23-07-09 | 10:07

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:03
Dat is de keuze die wij vroeger hebben gemaakt, dit kost gewoon ons systeem.
We kunnen ook het systeem natuurlijk veranderen. Nu kan je op elke slak zout leggen, maar Wilders heeft met een zeer kinderlijke vraag, wel even al die happende politici in hun hemd gezet. Hij heeft zijn doel bereikt, en dat is knap.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:06

*Het grootste probleem is dat als de kosten-baten analyse pér bevolkingsgroep er daadwerkelijk doorheen komt, er harde klappen gaan vallen onder Limburgers*.
Onzin. Limburgers wonen hier al. Moslims worden met scheepsladingen tegelijk dit land binnengehaald. Waarom eigenlijk?

Lewinsky | 23-07-09 | 10:06

@JanRap | 23-07-09 | 10:04
Op zich was uw suggestie in eerste instantie niet eens zo gek, maar als je er wat langer over nadenkt blijkt het toch lastiger te zijn.

kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 10:06

Er zijn twee soorten tegenargumenten:
- "Het is niet waar"
- "De resultaten van het onderzoek zullen misbruikt worden"

30 jaar geleden was het hetzelfde laken en pak, toen Buikhuisen onderzoek wilde gaan doen naar biosociale factoren van crimineel gedrag.

Mark d'Aviano | 23-07-09 | 10:06

Ik wil wel een kosten/baten analyse van Greet zelf zien, denk dat je van die kosten een heel asielzoekerscentrum een jaar van kan laten draaien.

baca | 23-07-09 | 10:05

azijnseikerT | 23-07-09 | 09:57 Je ziet het verkeerd, iedereen snapt dat die cijfers nooit op tafel zullen komen, maar weer kan de linkse kerk niks anders doen reageren met morele verontwaardiging. Ze zijn weer eens betrapt, de multicultuur die ze aanbidden werkt niet, ze weten het wel.

Fragony | 23-07-09 | 10:04

@AzijnseikerT |09:57
Zolang de PVV in de oppositie zit, kunnen ze niet daadwerkelijk iets aanpakken, lijkt me logisch.
Ze kunnen wel zaken benoemen, en onrust zaaien. Goede zaak!
En aan Fritsma heeft de PVV een heel goeie koele kikker, die laat zich niet gek maken.

fuckje | 23-07-09 | 10:04

Het idee was wel goed.
Maar als het over het koningshuis gaat kan het wel??
Kan ook zijn dat ik het niet snap ;)

Braakbal | 23-07-09 | 10:04

Wat een onzin zeg. Het ging om een kosten-baten analyse.
Een rijke yup die meer kost vanwege studie en later AOW, maar wel heel zijn leven 50% van zijn loon ( dus 75% van zijn inkomen ) naar de staat overhevelt levert gewoon geld op. Een allochtoon ( of tokkie for that matter ) die eerder dood gaat en geen hypotheekrente aftrek toepast, maar verder ook geen cent bijdraagt kost gewoon geld. Punt.
En die criminaliteit, ach. Het zal mij verrotten dat Dirk Scheringa zijn zakken vult over de rug van incompetente huizeneigenaren, of dat er exorbitante bedragen worden uitgekeerd aan ambtenaren of subsidieslurpers van belastinggeld. Dat is net zo erg witteboordencriminaliteit. Ik erger me meer aan het feit dat je in sommige buurten geen scooter buiten kunt laten staan, of überhaupt lastig over straat kan als je je vriendin bij je hebt. Belachelijk verhaal dus, de vragen van de PVV zijn gegrond.

Koekje-dr-bij? | 23-07-09 | 10:04

kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 09:47
Ik was al bang voor de nodige reacties, maar het toont dus wel aan dat het geschetste systeem in feite absurd is.

JanRap | 23-07-09 | 10:04

@Pa Cartwright | 23-07-09 | 09:56
Uitzonderingen bevestigen de regel.
Een dergelijke berekening voor alle Nederlanders is wel het meest eerlijk en zegt ook veel meer over de bijdrage van een individu aan de economie. Echter, waar ga je het ijkpunt leggen; op iemands 25e, 40e, of 85e?

kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 10:03

@ henriette | 23-07-09 | 10:01
Met name ál de Kamervragen schijnen beheurlijk in de papieren te lopen.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 10:03

Alle mensen die generaal pardon hebben gekregen hebben inmiddels een woning! En werk? Waar wordt dat van betaald?

Voigt | 23-07-09 | 10:02

@azijnseikerT | 23-07-09 | 09:57
Ik zal zijn visie wat simplificeren met een voorbeeldje.
Onze familie daar is er 1, die is rot-vervelend en trapt elke woensdagmiddag na het voetballen een deuk in onze auto. De familie vindt dit erg vervelend, maar het blijft familie.
Nu komt er iemand van buiten de familie en die doet hetzelfde, nu is de hele familie boos.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 10:02

Is er ook gevraagd om een berekening hoeveel de Tweede Kamer NL kost?

henriette | 23-07-09 | 10:01

De kosten van het laatste generaal pardon werden door de VVD al eens geschat op ongeveer EUR 6 miljard.

Ik wil het wel graag weten wat het kost. Het onderzoek naar de kredietcrisis of Irak kan me geen ruk schelen, want dat is zo klaar als een klontje.

Voigt | 23-07-09 | 10:00

"Lamaar even"?
Maar 'we' zouden toch roeren waar het stinkt, en prikken waar de wonden open liggen?
.
Ik wil gewoon weten wat al die zaken kosten. Ook die witteboordencrimineel. Die corrupte CDA-politici. Die Limburgers. De Wassenarezen. De white trash tokkies. De Oranjes. En die 'asiel'-zoekers, gelukszoekers, Polen, Roemenen, Bulgaren, Balkanners, Finnen, Noren en Turken. Die allemaal vreten en graaien uit de belastingruiven.
.
Het CPB en de links/christendemocratische klieken lullen uit policorre nekken. Retorische vraag: hebben ze soms wat te verbergen?
.
Op deze manier komen we helemaal nergens en gaat het verbranden van miljarden door. Hoe kun je nou prio's stellen, beleid gaan voeren of verbeteren als onbekend is waar het grote geld zit? Vooral een zekere PvdA’erT, meneer Bos, de zelfbenoemde Grote Leider van de Nieuwe Sociale Kwestie, die doet alsof hij Minister van Financiën is, zou toch geïnteresseerd moeten zijn? Met zijn door hemzelf opgevoerde giga-begrotingstekorten.
.
Advies aan alle Henken en Ingrids, de mensen die de rekeningen betalen: ga maar alvast sparen voor de komende belastingverhogingen en lastenverzwaringen. Want de zakkenvullers en wanbeleidvoerders hebben besloten dat het geschuif richting bodemloze putten door zal gaan. En ga dus vooral door met het stemmen op die ‘racisten’ en ‘xenofoben’ van de PVV.

Fijnstoffer | 23-07-09 | 10:00

Jammer... PVV had deze vraag beter een maand voor de nieuwe verkiezingen kunnen stellen.Hopelijk niet te vroeg hun kruit verschoten.

Blanke Zwaard | 23-07-09 | 09:58

Pats boem, ziedaar het politieke kartel (u weetwel, de elitepartijen van de afgelopen 4 decennia) in optima forma: "Wij hebben deze poel van ellende veroorzaakt, wij zullen dus ook ieder onderzoek frustreren. We houden het volk lekker dom. Censuur op kritiek op immigratie hebben we bereikt via discriminatiewetgeving."

Zeddegeizot | 23-07-09 | 09:57

Staaltje politieke correctheid ten top. Ze weten dat het antwoord desastreus is. En daarom mag je het niet vragen. En dan de argumenten: hoger onderwijs is duurder, hypotheekrenteaftrek etc. Gek zijn ze daar in Den Haag.

Het wordt weer mooi die verkiezingen. Want ik denk dat de PVV dat zelf gaat uitzoeken.

Voigt | 23-07-09 | 09:57

Dit is veruit het domste voorstel van Wilders tot nu toe. Daar valt het verbieden van de Koran of het met scherp schieten op "Marokkaanse" jeugd bij voetbalrellen bij in het niet. Je hebt nl. 0.0 aan de uitkomst. Het enige wat je krijgt is een bevestiging van de rangorde in Nederland. Ga Doekle toch niet steeds achterna om te benoemen. Kom eens met oplossingen aanzetten. Durf de uitkeringen aan te pakken, durf de bevoordeelde gelovigen (alle) in Nederland aan te pakken....

azijnseikerT | 23-07-09 | 09:57

@ kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 09:47
Mwoah, vanuit de UvA werd ik indertijd welhaast gedwongen werkgroepen te geven aan 1e en 2e jaars, mee te werken aan seminars en literatuuronderzoekjes te begeleiden. En ik was zeker niet de enige.
Voorts begon ik toen al freelance te werken – tevens niet als enige.

Pa Cartwright | 23-07-09 | 09:56

In .ch heeft men deze berekening allang gemaakt; alleen dan m.b.t. buitenlanders. De uitslag was heel positief voor .ch.

De enige reden dat linksch dit blokkeert is dat ze de uitkomst al kennen.

Balsaq | 23-07-09 | 09:56

Pas als onschuldige snormoeders en domino spelende baardvaders hun compleet ontspoorde kutzonen via een enkele reis richting Rif trappen om aldaar te worden opgevangen door ongetwijfeld aanwezige familie,wordt er een voorzichtige eerste stap gezet naar acceptatie-integratie.
Scooters jatten,vrouwen en meisjes beledigen en aanranden,openlijk de pooier uithangen,buschaufeurs en winkels beroven,treinen terroriseren en onderzeiken laten ze daar wel uit hun hoofd dankzij het aanwezige regime.
De ratjes hier wéten eenvoudig niet beter,dankzij de laatste -tig rode lapzwanzen kabinetten.
"Job done,Geert!Zeteltje erbij."

R.B.Scott | 23-07-09 | 09:56

@Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:53
Argh meer koffie!

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:55

En wederom weer veel te veel aandacht voor Geert Wilders de Pilders...

Poentje de Beer | 23-07-09 | 09:55

@kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 09:47
Dat klopt, maar het levert daarna ook zoveel op.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:54

@ecologiste | 23-07-09 | 09:45
Tja dat vind ik ze geen elite.
Ik wil terug naar de elite van zo rond 1850 - 1940.
Deze elite is geen elite, want het zijn socialisten, die kunnen nooit elitair zijn hoogstens arrogant ;)

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:53

Jan Rap
Zoiets heet neo-liberaal gedachtengoed en is tegenwoordig een vies woord onder de weldenkende elite...

Fimbulvetr | 23-07-09 | 09:53

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:47
U heeft een punt.

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:52

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:42
U heeft gelijk.

Lebowski Achiever | 23-07-09 | 09:48

Zo voorspelbaar - de PVV stelt vragen op zo'n manier dat er nooit een antwoord gaat komen - de VVD holt in paniek achter de PVV aan - overige partijen schieten in een politiek correcte Pavlov - en Geertje scored weer stemmen.

Fimbulvetr | 23-07-09 | 09:48

@JanRap | 23-07-09 | 09:43
Je hoeft het niet uit te rekenen, je moet gewoon respect hebben voor de werkende man / vrouw, ook al is deze geen netto betaler, wel een steun voor een samenleving.
En ook eens respect voor de breedste schouders die vaak de zwaarste lasten dragen.
Voor de rest drijft dit landje op de gasbaten en belastingen op bedrijven, kan je nagaan als het daar wat slechter meegaat.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:47

@JanRap | 23-07-09 | 09:43
Leuk bedacht, maar hoe zit het met echt hoogopgeleiden (VWO-WO-promotie). Tot pakweg je 35e zit je zwaar in de min.

kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 09:47

In de vogelaarwijken is het meest PVV gestemd. Graag ook deze meenemen in het onderzoek.

Bep Wilders | 23-07-09 | 09:45

@ Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:33

Elite klinkt zo mooi hè. Maar deze lieden hebben hun posities vooral te danken aan netwerken en horen, zien, zwijgen en op het juiste moment inspringen en kritische medewerkers die dat doel in gevaar brengen eruit te werken. Het zijn de zogenaamde witgepleisterde graven uit Matteüs 23. Van binnen is de staat der Nederlanden behoorlijk vermolmd.

ecologiste | 23-07-09 | 09:45

Als je een dergelijk onderzoek goed wilt doen, zou je voor iedere Nederlander (lees landgenoot) een persoonsgebonden contributiequotum moeten bijhouden.
Als baby begin je op 0%, gedurende je scholing ga je aardig in de min, maak je carriere, dan kom je in de plus, na je pensionering ga je weer richting nul, enz.
Met belastingbetalen verdien je punten en met ziektekosten, subsidie, handophouden, etc. verlies je punten. Dan zou je er dus op aangesproken kunnen worden als je op een productieve leeftijd al in de min zit.
Het is maar een gedachte... wel moeilijk, want je blijft toch niet-verwijtbare underperformers houden en echte uitvreters.

JanRap | 23-07-09 | 09:43

Inguz | 09:34
"dus moeten er overal vlaggetjes gaan hangen en zullen we "Heil Holland" onder elk officieel schrijven moeten gaan zetten'
-
Ik ben helemaal voor! Het beste voorstel dat ik hier gelezen heb en dan beweren 'ze' nog dat 'jullie' niks constructiefs bijdragen aan de discussie in Nederland.

TikkieTerugJaap! | 23-07-09 | 09:42

@Inguz-zwitsal |09:40
U betrappen op gevoel voor humor kan ook al niet.

fuckje | 23-07-09 | 09:42

@Lebowski Achiever | 23-07-09 | 09:38
Niet gaan schelden, daarmee ondermijn je je eigen mening.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:42

Uiteraard is dit natuurlijk een meesterzet van de PVV.
Geen onderzoek bevestigt het struisvogel-gedrag van onze Linkse vrinden en laat te veel vragen over.
Wel een onderzoek zal aantonen dat de multi-culti droom bakken met geld heeft gekost en dat nog steeds doet.
Hoe dan ook, een win/win situatie.

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:41

Dat niemand z'on onderzoek wil verraadt meteen de uitkomst. Als het zo goed ging
met de intergratie dan zou elke linkse hond iedereen met rapporten vol met
deze cijfertjes om de horen slaan...... the silence is deafening!

ServerGenius | 23-07-09 | 09:41

Tering.... Schiet me opeens te binnen dat wanneer Wilders kapperskosten gaat declareren Nederland weleens sneller failliet zou kunnen gaan dan we denken.

Inguz | 23-07-09 | 09:40

Toch is het zinvoller om de overheid (overhead) door te lichten. Daar wordt uiteindelijk bepaald hoe ons geld wordt opgemaakt.

mail cheauvinist pic | 23-07-09 | 09:40

-weggejorist-

witte kuif | 23-07-09 | 09:39

@fuckje | 23-07-09 | 09:09

Ook bij Trouw is 78% voor openheid van zaken, de deksel van de beerput etc Laffe bange mensen regeren dit land!

www.trouw.nl/nieuws/politiek/article28...

una paloma blanca | 23-07-09 | 09:39

Inguz | 23-07-09 | 09:34
Geen constructieve bijdrage? En meneer slimmerik, hoe willen ze dat doen na 2 jaar pas te bestaan en in de oppositie te zitten? Wat heeft de SP ons in 20 oppositie bij gedragen??? Nee, precies helemaal niks.
Jezus domme lul, de PVV heeft in een jaar meer bereikt dan de SP in 10. Hey, je zou nog kunnen zeggen dat hun bijdrage is dat ze er uberhaupt ZIJN! Zodat mensen tenminste iets te stemmen straks. Sukkel.

Lebowski Achiever | 23-07-09 | 09:38

De Nederlander staat nou niet echt bekend als nationalist, het duurt ERG lang voordat een Nederlander ergens de barricade voor opgaat. Ik ben het met je eens dat ze niet echt met constructieve plannen komen, maar je gaat aan 1 punt voorbij. Ze geven de politieke correcte nono's de ene na de andere terechte klap.
Het spijt me maar die bevolkingsgroepen demoniseren zichzelf, ik vrees dat het nu benoemen is en misschien een beetje demoniseren. Zo ik ga nu lekker in het parkje zitten wachten tot ik beroofd word door een illegale Chinees............. OH NEE!

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:38

Het overgrote deel van het stem vee is tuig, dat mensen op een partij kunnen stemmen die zon onzin verkondigt. Ben zelf zeker geen linkse rakker maar zou het toch op prijs stellen als politieke partijen even na dachten over wat ze riepen ipv wat zitten roepen zodat ze op het 8 uur journaal komen

Pedro el Negro | 23-07-09 | 09:38

Het was een volkomen overbodige vraag van de PVV, een open deur met een waarschijnlijk nog waardelozer antwoord. Maar de ontkenning, de arrogantie, de struisvogelpolitiek wordt meer dan ooit blootgelegd op deze manier. Het is schandalig!

Schaak. Mat.

Porrello | 23-07-09 | 09:38

Decennia lang heeft Den Haag de burger het fabeltje door de strot geduwd dat immigratie, naast culturele verrijking, ook een heel positief effect heeft gehad op onze economie; maak dat de kat wijs! Alleen al het hele ecosysteem van ‘Sjakies’ en gestudeerde spijkerbroeken die zich op belastinggeld bezighouden met begeleiding, onderzoek, subsidies etc… voor allochtonen kost miljarden. En dan praten we nog niet over de impact op voorzieningen als uitkeringen, gezondheidzorg, justitie, politie, …
Blijkbaar een heel zere plek die de PVV daar aan heeft geboord, gezien de overtrokken reacties.

de ouwe pik | 23-07-09 | 09:37

Het lijkt mij ook moeilijk te vergelijken want voor een eerlijke vergelijking zal je er erg veel variabelen in moeten stoppen.

Simon_GS | 23-07-09 | 09:37

Als er een bioloog onderzoek doet naar het paringsgedrag van de West-Friese geelgestreepte hangbuikkikker vindt men het zinloos, verspilling van belastinggeld etc.
Wat de PVV wil valt echter in dezelfde categorie, wat schieten we op met die kennis: een allochtoon "kost" gemiddeld 100 euro per maand meer dan een autochtoon. En dan? Worden Bea en Maxim het land uitgezet?

kapotte_stofzuiger | 23-07-09 | 09:37

Ik begrijp niet waarom het CPB ineens incapable rekenaars zijn geworden.
Je kan toch gewoon per etnische groep optellen hoeveel er aan uitkeringen gegeven wordt, hoeveel er aan detentiekosten gemaakt worden per groep, hoveel geld er weggesluist worden naar het buitenland, hoeveel subsidies er gegegevn wordt aan zo'n groep.
Bedrag delen door het absolite aantal en Voila... je krijgt verhoudingsgewijs de kosten per persoon per groep. Geeft al een duidelijk indicatie in welke groepen er over-geinvesteerd wordt.

En daarna natuurlijk een lijst met wat een groep p.p opbrengt aan inkomsten.

Daarna is het achterover leunen.. een diep gat graven en het hele multikulbeleid erin flikkeren. En dat gaat een volledige kentering teweeg brengen in dit land. Dan heeft de PVV geen coalitiepartij meer nodig denk ik.

inquisitra | 23-07-09 | 09:36

Lijkt me belangrijk om ook uit te gaan zoeken wat de PVV-stemmer Nederland kost. Ik vertrouw dat tuig niet, ze zitten alleen maar te kankeren op anderen maar leveren zelf geen enkele constructieve bijdrage aan het welzijn van dit land.

Ze; A: willen NL uit de EU trekken. (kost ons alleen maar geld op de lange termijn) B: Demoniseren grote bevolkingsgroepen (omgekeerd PF effect). Zijn nationalisten (dus moeten er overal vlaggetjes gaan hangen en zullen we "Heil Holland" onder elk officieel schrijven moeten gaan zetten)

Inguz | 23-07-09 | 09:34

Inderdaad u vraagt om feiten over allochtonen en wat krijg je als antwoord : NEE.
Dat is classified, top secret, oftewel in de doofpot. Als we er niet over praten , dan is het probleem er niet. Prachtige zet van de PVV, nu wordt maar weer eens goed bewezen naar de burger wat voor verachtelijk beleid gebaseerd op leugens dit kabinet voert. Haar eigen fouten probeert ze in de doofpot te stoppen, want ze weet als het uit komt , is ze de lul. Het is dan ook een wanhoopsdaad dit. Mensen kunnen zelf ook wel de conclusie trekken naar aanleiding van deze weigering, er kan maar een reden zijn waarom het kabinet weigert die cijfers vrij te geven en dat is natuurlijk dat Wilders gewoon gelijk heeft, prima werk!

Poepus | 23-07-09 | 09:34

BBmetR | 23-07-09 | 09:21
True.

siske | 23-07-09 | 09:21
*kots*
Iets doms nietszeggends neerplempen kan iedereen. Ga dan liever deaud.

Lebowski Achiever | 23-07-09 | 09:34

@ecologiste | 23-07-09 | 09:31
Kan iemand mij die elite aanwijzen, die elite dan eh, want ik zie ze niet, althans ik zie wel wie er graait, maar het is geen elite.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:33

Enne, die "witteboorden criminelen" ... die noemen wij in de 'volksmond' PVDA'ers!

TikkieTerugJaap! | 23-07-09 | 09:32

Jaap de Paap | 23-07-09 | 09:29
;)

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:32

herstel Jacqueline Timmerhuis

ecologiste | 23-07-09 | 09:32

Volgens mij kan je zelf die cijfers via het cbs in elkaar zetten.
Alhoewel ik wel onzoeken zo 1,2,3 vind over werkende moeders en niet over andere minderheidsgroeperingen.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:32

Beetje oude koek want tien jaar geleden is dit al geanalyseerd door Lakeman en zie de echte-krant discussie daarna in de NRC

antizanic | 23-07-09 | 09:32

Kort-door-de-bocht-reacties van zichzelf serieus nemende Jacqueline Timmermans van CPB en Zonta.
GEWOON UITREKENEN. Is dat teveel gevraagd? Worden daarom kritische medewerkers eruit gesmeten?
www.dataweb.nl/~cool/Thomas/Nederlands...

Bij spitsnieuws is nu een discussie over de ontevredenheid van de agenten ten opzichte van de korpsleidin: "agenten vinden het niet leuk meer". Het is schering en inslag in NL. Ik zou zeggen het gewone Nederlandse volk vind het niet leuk meer. We worden aan het lijntje gehouden door grijpgrage elitegraaiers die n'importe quoi blijven liegen en bedriegen om zichzelf en hun vrindennetwerken de hand boven het hoofd te houden en ze zitten inmiddels op ALLE strategische plekken in de maatschappij. Dit is het kankergezwel waaraan NL kapot gaat. Wij mogen het niet weten alleen zij bepalen wat wij mogen weten, hooghartige monopolisten met naar buiten toe een glimlach, een naastenliefde vijnzende schijnheilige Zontatronie.
www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

ecologiste | 23-07-09 | 09:31

Tjek ook de poll op de site van Trouw

Doc Damage | 23-07-09 | 09:29

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:27
Dan is het goed. Ik schrok al.

Jaap de Paap | 23-07-09 | 09:29

Dit was voorspelbaar. Zomaar de Achilleshiel van decennia lang wanbeleid op het vlak van immigratie blootleggen, moet natuurlijk volledig voorkomen worden!

inquisitra | 23-07-09 | 09:29

Zo'n onderzoek had toch mooi resultaat kunnen hebben. Als de doelgroep immers uit de bus zou komen als meer geld kostend dan andere groepen, dan hadden ze dat als stimulans kunnen oppakken om nóg iets meer inspanning te leveren.

Niks mis met een beetje gezonde concurrentie.

uninvited guest | 23-07-09 | 09:28

Jaap de Paap | 23-07-09 | 09:24
Nee Jaap, dat is van dal vakantie vierend op Nudistencamping "De Blije Blootloper"

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:27

Als de overheid het antwoord niet wil geven, dan hebben we toch nog het journalistieke apparaat? Deze 'leeft' daar toch van?
ownee... die waren als eerste gecapituleert.
-
Leve de 'vrije' berichtgeving van het internet, zolang die 'vrijheid' nog bestaat.
-
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

TikkieTerugJaap! | 23-07-09 | 09:27

Beau ter Ham | 23-07-09 | 09:21
Die MKB die de PVV wilde berekenen is heel simpel: wat dragen groepen bij aan de schatkist en hoe verdeel je de overheidsuitgaven over die groepen. Die uitgaven kun je soms rechtstreeks aan individuen toeschrijven (uitkeringen enz.) en soms naar aandeel in het gebruik (wegen, onderwijs enz). Helemaal niet moeilijk.
Wil je echt alle maatschappelijke kosten en baten erbij betrekken (kosten criminaliteit, huisvesting vs meeropbrengsten arbeid en diversiteit enz) dan is het wat moeilijker, maar nog steeds niet onmogelijk. Dezelfde onderzoeken worden standaard door ministeries en het CPB uitgevoerd, alleen gaat het dan om andere onderwerpen.
Maar mijn punt blijft: zwijg zelf over al die vermeende baten van migratie, als je niet wil dat de PVV over de kosten begint.

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 09:26

De nog werkende nederlanders weten weer genoeg.

c10 | 23-07-09 | 09:25

Als het CPB gelijk had, zouden ze zo'n onderzoek gerust kunnen doen, en ongecensureerd publiceren. Het feit dat ze met politieke argumenten komen, maakt ze belachelijk.

Is dat meneer Aart overigens, die door Tommy gepepen wordt, op de pica?

Jaap de Paap | 23-07-09 | 09:24

Ik vind de ontkenning van de immigratieproblemen wellicht nog erger dan de ontkenning van de holocaust.

Porrello | 23-07-09 | 09:23

wederom een kansloze kreet uit het wilders kamp die pik nog drumstel raakt.
een groot deel van de bevolking en zelfs een groot deel van de reageerders valt er nog voor ook. hebben ze toch gelijk dat de elite zich maar is moet laten horen, want het volk is gewoon niet zo snugger....

siske | 23-07-09 | 09:21

De strekking blijft: Willen we dit sociale stelsel behouden dan moeten de grenzen potdicht voor niet westerse immigranten, ongeletterden en laagopgeleiden.

Porrello | 23-07-09 | 09:21

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 09:17
'de kosten' van 'alle allochtonen' dat is natuurlijk nooit te meten, dát is het bezwaar. 'De kosten van zieken' ook niet, wel de kosten die gemiddeld gepaard gaan met het ziekteverloop, zoals (medische) zorg en revalidatie.

Beau ter Ham | 23-07-09 | 09:21

Ze vergelijken appels met peren.
Echt diep triest.
Laten we het op een andere boeg gooien...
* mompelt iets met overlast *

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:21

Een reageerder van Trouw merkte heel terecht op.
Jarenlang heeft de politiek ons voorgehouden hoe waardevol de nieuwkomers waren en nu er een echt kosten-baten analyse wordt gevraagd is het ineens schandalig.
Ook ik verzucht "Geert je bent nodig".

BBmetR | 23-07-09 | 09:21

En het weer zit ook al niet mee..

Rector Reflector | 23-07-09 | 09:21

Trouwens: Pica WTF!

KlootViooltje | 23-07-09 | 09:21

Man en paard (of kameel) noemen mag (nog) niet....
Bijna maart !!!!!

Ayaan Sorry | 23-07-09 | 09:20

waskuip-admiraal | 23-07-09 | 09:16 eerlijk? doen we goed.

Fragony | 23-07-09 | 09:20

De linkse partijen hebben boter op hun hoofd, want de baten en lasten van zieken, rokers enz worden óók gewoon uitgerekend. Trouwens, toen de baten van moskeeen werd uitgerekend riep niemand moord en brand, hoewel het onderzoek van alle kanten stonk. Als je zelf altijd roept dat diversiteit en migratie ons zoveel moois oplevert, maak die bewering dan ook hard of hou je bek dicht, dat verlang je van de PVV ook.
En verder moet het CPB geen politieke uitspraken (over achterban PVV) doen.
Het voorstel mag dan onzinnig zijn, met hun reacties tonen de linkse partijen aan dat zij in staat zijn nog grotere onzin te verkopen dan de PVV. Dat is ook knap.

sjaakdeslinksesul | 23-07-09 | 09:17

"We mochten niet meten en we mochten niet weten."

DenkZelfstandig | 23-07-09 | 09:17

@Diareeremmer | 23-07-09 | 09:13
Nou ja dat is wel zeker het gevaar, maar dat krijg je als je als gevestigde orde helemaal niets doet met de signalen in de samenleving.
Dan pleurt inderdaad de samenleving uit elkaar. Chapeau politieke correcte paardenbeffers.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:17

En verder, gelul geenstijl! Nederland is nu de op vier na grootste exporteur ter wereld. Zou dat ook zo zijn als er hier alleen allochtonen zouden wonen? Zouden autochtonen en niet westerse allochtonen (uitgezonderd de bekende brave groepen) daar gelijk aan bijdragen?

waskuip-admiraal | 23-07-09 | 09:16

En hoe zit het met de kosten van reaguurders??? Rijzen die ook de pan uit of vloeit daar nog iets van terug naar de schatkist van Geenstijl?

KlootViooltje | 23-07-09 | 09:16

Moet overigens kwijt dat ik de politieke val waardeer, maar dat ik me toch wat ongemakkelijk bij dit voorstel voelde.

Fragony | 23-07-09 | 09:16

Maar al die partijen staan wel vooraan om als er uitgerekend moet worden hoeveel de bejaarde medemens ons kost.
En dan zijn kretologien als: molenstenen om onze nek, ze zijn te duur, ze zijn onproductief, ze nemen alleen maar plaats in wel volkomen acceptabel.
En dit zijn dan mensen die wel hun hele leven gewerkt hebben voor de samenleving.

apennootje | 23-07-09 | 09:16

Onbedoeld geeft het CPB een scherp inzicht in het niveau waarop zij opereert.
.
Geen onderzoek gewenst, met als antwoord een politiek motief voor die weigering.
.
Ondertussen wel wat krenten uit de gegevenspap als tegengas, met uitermate sterke quantificeringen als 'een groot deel', 'veel groepen', 'minder kosten', 'minder oud', 'minder AOW', 'grootste kosten', 'kosten lager', 'grote kostenpost', 'minder gebruik', 'zwaar aangeslagen' en het altijd getalsmatig uiterst inzichtelijke 'zeer veel geld'.

sockpuppet | 23-07-09 | 09:15

Sinds wanneer is het feit dat iets lastig meten is een argument voor het CBP? Ze doen altijd metingen/voorspellingen gebaseerd op twijfelachtige aannames (en dus vervolgens twijfelachtige uitkomsten: denk aan economisch groei prognose 2009 die ze in 2008 deden...). Misschien is een kosten-baten analyse naar het CBP zelf een idee?

watzitjenou | 23-07-09 | 09:14

"Voor het onderwijs geldt een soortgelijke redenering, aldus het CPB. ,,De grootste kosten zitten in het hoger onderwijs. Als allochtonen alleen van de onderkant van het onderwijsgebouw gebruik maken, zijn de kosten lager".
Het is toch een kosten BATEN-analyse ?
Wat een kromme redenaties, tegen een dom plan.

Kaas de Vies | 23-07-09 | 09:14

De vrees is dat de solidariteit in verzorgingsstaat Nederland voorbij is bij dergelijke rekensommen over migranten...

aldus de PvdA.

Het antwoord op wat de multiculturele samenleving Nederland financieel heeft opgebracht is er overigens al lang. Valt te lezen in het boek: Binnen zonder kloppen van Pieter Lakeman.

www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm

Diareeremmer | 23-07-09 | 09:13

Jammer dit. Want ik trek het erg slecht als die platpratende beroepsmarrokanen hier gelijk gegeven wordt.

waskuip-admiraal | 23-07-09 | 09:12

Overigens heb ik nog nooit een groepje Witteboorden "pssssssssttt" horen roepen naar meisjes enzo.

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:12

Iedereen weet dat je zo'n onderzoek uitsluitend in verkiezingstijd kunt aanvragen. In de tussenliggende vier (max) jaren zijn de onderzoeksbureaus namelijk veel te druk met het opmaken (en veiligstellen voor volgend jaar) van hun subsidie.

En dan de uitslag... regel 1: bijt niet in de hand die voedt.

Nee dus! | 23-07-09 | 09:12

Hoe zat het ook al weer met de WOB?

Cheesy Poof | 23-07-09 | 09:11

zou een wat duur en omslachtig onderzoek zijn, maar idd de buit is binnen, de ministeries van faal staan erop om buiten de werkelijkheid te staan, vingers in de oren en lalala. PVV, netjes gedaan.

Fragony | 23-07-09 | 09:10

Het antwoord staat in een stapel faxen van een paar jaar geleden.
De naam van het boekje is me even ontschoten.
* gauw koffie halen gaat *

Teun van het Tuinpad | 23-07-09 | 09:10

Toch was bij " stand.nl " een meerderheid van 67% van de " hardwerkende burgers " vóór een dergelijk onderzoek.
Er is en blijft toch wel een grote afstand tussen Den Haag en het stemvee.

fuckje | 23-07-09 | 09:09

Gaat Geert Wilders zeker zich ook afscheiden van het CPB, en zelf een onderzoek maken. Kostna - Integratie...

Beau ter Ham | 23-07-09 | 09:06

Sommige vragen mogen gewoon niet worden gesteld door de PvdA.

Nee dus! | 23-07-09 | 09:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl