Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders wil kosten der allochtonen doorrekenen

opspor.jpgDe PVV heeft alle ministeries gevraagd hoeveel een allochtoon nou precies kost en hoeveel deze oplevert kost. De partij wil per ministerie weten hoeveel subsidies en andere uitgaven ze aan allochtonen uitgeven. Vervolgens wil de PVV dit matchen met gegevens van de Belastingdienst over hoeveel belasting allochtonen nu precies betalen. Tja, best zinvol om te weten dat allochtonen hele aparte wensen hebben op het gebied van Tralala Geld: misschien wel meer ziektes door inteelt, misschien kosten ze meer vanwege leerachterstanden en ze kosten meer omdat er talloze 'hulpverleningsinstellingen' zijn die hulp verlenen waar geen vraag naar is. Maar we zullen natuurlijk nooit echte cijfers krijgen. Want reken erop dat alle ministeries nu keurig de CBS-definitie van 'allochtoon' gaan gebruiken. Ofwel: Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie. Dat schijnt inclusief het voltallige koningshuis zo'n beetje 50 procent van de Nederlanders te zijn. En als we alles op een grote hoop gooien hebben we het al snel over het Bruto Nationaal Product. De vraag moet natuurlijk iets zijn van 'hoeveel kosten geld kostende werkloze, uitvretende buitenlanders en hun halfdebiele kinderen de samenleving ons.' (dus niet de lieve, geldopbrengende aangepaste allochtonen natuurlijk) Maar genuanceerd als we zijn, willen we nog veel meer weten. Een parlementair onderzoek naar de graaicultuur van de babyboomgeneratie. Een kosten/baten analyse van overbodige bejaarden én wat dragen die schrikbarend werkschuwe Limburgers nou eigenlijk bij?

Reaguursels

Inloggen

Limburgers.... Nou randstedelingen spreken hun talen behoorlijk slecht, nee ze kunnen ook geen Franse, Spaanse, Italiaanse, Duitse, Portugese, ja zelfs geen Engelse namen goed uitspreken. Misschien aleen Amerikaanse. Zieluggg. Het begint er steeds achterlijker te worden, zoals gewoonlijk de goeden niet te na gesproken.

'beetje sjokola pakt om het zuur weg te sliken'

ecologiste | 23-07-09 | 20:23

Dit is een normaal voorstel om dit te laten berekenen.
De andere partijen en zeker de PVDA die altijd een gedoogbeleid heeft gevoerd willen dit niet omdat zij bang zijn nat te gaan.
Waarom wil de PVV dit,dat zal ik u voorleggen:
Er zijn zoveel van deze mensen in Nederland die de taal niet spreken en dit ook niet willen,niet werken en met duizenden werkelijk op straat lopen of ergens huizen.
Daar dit belasting geld is mag de PVV best laten uit zoek hoeveel miljoenen dit kost.
Politiek wat zijn jullie een stel bangrikken om de uitslag van het beleid dat jullie hebben gevoerd aan te horen. Overal wordt op bezuinigd er worden allerlei plannen gemaakt om geld te innen kijk daar toch eens na. Het heeft niets met rascisme te maken maar zet iedereen toch aan het werk er lopen zoveel van die mensen rond niets te doen ga daar eens mee aan het werk. Jullie praten alleen maar maar er gebeurt niets.

bernhardes | 23-07-09 | 19:47

Jah, ze moesten dan maar in machines investeren ipv buitenlanders binnen te halen. En als je zoveel mensen binnenhaalt moet je ook afspraken maken, en niet na een halve eeuw eisen dat ze zich moeten integreren en al. Eigen schuld, dikke bult.

ollander | 23-07-09 | 18:34

azoturie | 23-07-09 | 02:38
Onze samenleving word verarmd, we moeten weer voor dezelfde rechten vechten als die uit de provo tijd.
vrouwen, homo rechten etc.

grote grutjes | 23-07-09 | 09:03

een kosten baten analyse is niet eens nodig, over het algemeen kosten Ze meer dan ze opleveren.
geld geven aan die landen waar de meeste immigranten vandaan komen is goedkoper , omdat je dan zelf kan bepalen hoeveel geld je geeft.
Als Ze hier komen, is het moeilijker te bepalen hoeveel Ze kosten en is het moeilijker om er op te bezuinigen, omdat het iedereen treft, ook degene die jarenlang volksverzekering premie's hebben betaald.

grote grutjes | 23-07-09 | 09:00

@ tipo | 23-07-09 | 01:48

Inderdaad zeg. Immigratiekosten relateren aan begrotings, dus bijv. 0,7 % zoals bij ontwikelingshulp.
BNP is ca. 750 miljard dus 0,7 zou ca. 5,25 miljard zijn. Stel het is nu 52,5 miljard dan zouden de uitgaven met 47 miljard dalen. Dat betekent óf dat immigranten minder kinderbijslag krijgen, minder andere uitkeringen, mider hulp in het algemeen óf dat er een x-aantal terug moet om de anderen dezelfde rechten (en PLICHTEN) te geven als de autochtonen. Die weg moeten zijn de criminelen.
Sowieso wie dubbel paspoort heeft is slechts half nederlander en krijgt slechts hal aow, bijstand etc.

het meest chique is denk ik ook iedereen een premie geven en wegwezen. Misdaad en onaangepast gedrag 1 keer belonen is altijd nog beter dan een leven lang waardoor het gastland uiteindelijk failliet gaat. Dus die 52,5 miljard gewoon kapot slaan en deze lieden een enkele reis met bagage zeer dringend aanbieden.

ecologiste | 23-07-09 | 08:38

Figure 4.4 also provides the opportunity to assess the effects of the immigration of families. A few examples are worked out here. The first is a family with a husband and wife aged 25 and the characteristics of the non-Western immigrants. The family has two children, aged 0 and 5, whose characteristics correspond to the average of those the Dutch and non-Western residents.
It can be calculated from the data in figure 4.4 that the family carries a negative net contribution of 230,000 Euros pdf www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder... pagina 70

seven | 23-07-09 | 03:45

@ seven | 22-07-09 | 23:26
-
Geeft toch een hele nieuwe dimensie aan het begrip: 'verrijking voor de samenleving'....

azoturie | 23-07-09 | 02:38

Table 4.3 Composition of net contributions, with non-Western and ‘Dutch’ characteristics (thousands of
Euros
Age of immigrant at entry 0 years
Characteristics
non-Western Revenues 96
Expenditure 191
of which:
health and care 26
education 54
transfers 63
GDP-related 48
Total net contribution -/- 95k pdf www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder...

seven | 23-07-09 | 02:04

Mooie, misschien zelfs wel hartverwarmende uitzending van Puberruil. Maar denk niet dat domme Geert en nog dommere Sietse er van zullen leren dat luiheid, criminaliteit en asocialiteit in mensen in het algemeen zit, en niet in alleen in bepaalde bevolkingsgroepen. (En dat 'tokkies' ook niet altijd beter weten, dan datgene waarmee ze zijn opgegroeid, en niet alleen maar slechte mensen zijn)

Kittekatje | 23-07-09 | 02:00

Pam's Plan van Aanpak voor de Redding van Het Vaderland nog maar eens afstoft:
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...
"Er blijft dus maar één uitweg over, en dat is mijns inziens tevens de meest elegante en humane: bied elke moslim die bereid is terug te keren naar zijn geliefde land van herkomst een bonus van 50 mille. Noem het een oprotpremie, als u wilt, maar dan wel een hele riante."

tipo | 23-07-09 | 01:54

@ethan_joy 01:37
Vreemde redenaties van het CPB. De schooluitval bij allochtonen is significant hoger. De kans op criminaliteit bij mensen zonder startkwalificatie is 2,5x zo groot. Allochtonen die 43% meer aanspraak op sociale uitkeringen. Mensen met een uitkering hebben 2,5x zo veel kans op criminaliteit.

Als je het CPB vraagt op hoeveel zorgminuten een bejaarde recht heeft, dan komen ze ook niet aanzetten met een smoesje om het niet te onderzoeken.

Onbegrijpelijk dat ons migratiebeleid niet gebonden is aan een begrotingsbeleid, terwijl er jaarlijks tientallen miljarden aan besteed worden. Zelfs niet een begin van een begrotingsbeleid is in zicht...

tipo | 23-07-09 | 01:48

Kittekatje | 23-07-09 | 01:26
Ach kittiekatje toch, weet mama wel dat je nog wakker bent

ethan_joy | 23-07-09 | 01:38

Het Centraal Plan Bureau (CPB) stelt daar tegenover dat de achterban van de PVV ook voor een groot deel bestaat uit lager opgeleiden. ,,Dat lijkt me dus een moeilijk criterium. Bovendien geldt dat voor heel veel groepen in Nederland,’’ aldus CPB-woordvoerder en directiesecretaris Jacqueline Timmerhuis. ,,De vragen van de PVV gaan wel heel erg één kant uit.’’

Zo zou een ongezonde levenswijze van allochtonen de staat juist minder kosten dan de door de PVV geopperde meerkosten voor bezoekjes aan de huisarts. ,,Die mensen worden ook minder oud. Dat betekent minder AOW en pensioenen voor die groep.’’
www.ad.nl/binnenland/3387229/Planburea...
-SICK!-

ethan_joy | 23-07-09 | 01:37

www.scribd.com/doc/16950327/Lakeman-Pi...
Het CBS houdt van geen van deze vier posten de etniciteit van de ontvangers bij. Wel houdt het CBS de etniciteit van de werkzame, de werkloze, en de niet-beroepsbevolking bij. De werkzame bevolking in procenten van de bevolking van 15-65 jaar wordt door het cbs als arbeidsparticipatie aangeduid.De arbeidsparticipatie van Nederlanders beweegt zich sinds 1983 rond de zestig procent, van Surinamers rond de vijftig, van Antil-lianen rond de vijfenveertig, van Turken rond de drieëndertig en van Marokkanen onder de dertig procent.

en

Door de werking van het sociale verdrag met Marokko ging sinds 1974 alle kinderbijslag voor aldaar verblijvende kinderen via de bank naar Marokko. Dat was circa 100 miljoen gulden. Dat bedrag correspondeerde met bijslag voor 107.000 kinderen. Wanneer men aanneemt dat toen reeds 2.000 Marokkaanse kinderen in Nederland waren komt men op 4,8 kind per Marokkaanse gastarbeider.

zomaar wat citaten uit het rapport van Lakeman

ethan_joy | 23-07-09 | 01:28

Het is dat de PVV zich al eerder volstrekt belachelijk heeft gemaakt en zichzelf volledig heeft gediskwalificeerd, anders hadden ze dat hiermee gedaan. Wat een domheid. Vooral bij die Frits Sietsma of Sietse Fritsma.

Kittekatje | 23-07-09 | 01:26

www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleve...
Lakeman en Halsema over immigranten
De kosten van immigranten zouden hoger zijn dan de baten volgens Lakeman, een omstreden stelling
Zo omstreden dat de uitzending het niet meer doet

ethan_joy | 23-07-09 | 01:20

De financiele kant van immigratie
therealshowstopper.wordpress.com/
Econoom Pieter Lakeman berekende tien jaar geleden de kosten en baten van immigranten voor de Nederlandse samenleving. Naar eigen zeggen was hij de eerste die dat deed. In zijn boek Binnen zonder kloppen [hier te lezen], Nederlandse immigratiepolitiek en de economische gevolgen noemde hij de immigranten een grote verliespost voor de overheid: zeker 13 miljard gulden per jaar. Alleen al de Marokkaanse en Turkse immigranten kostten Nederland in de twintig jaar voorafgaand aan 1999 meer dan 70 miljard gulden. „De Nederlandse immigratiepolitiek is ongemerkt overgegaan in een van de meest verspillende vormen van hulpverlening”, zei Lakeman destijds in NRC Handelsblad.

Ondertussen probeert links weg te duiken
www.elsevier.nl/web/10241748/Nieuws/Po...
Kan er niet meer gestemd worden bij trouw
www.trouw.nl/opinie/commentaar/article...

ethan_joy | 23-07-09 | 01:13

-weggejorist-

theo4116 | 23-07-09 | 00:30

@JanVergoor

Jahoor daar is er weer 1.
Als je dan helemaal uitgeluld bent dan haal je je beste steenkolenduits uit de kast en verwijs je naar de nazis. Geheel gefundeerd op je geschiedeniskennis van het VMBO 3e klas en ongehinderd door gezond enige verstand.

Ik ga je niet eens uitleggen waarom dat dom, onwaar en zielig is.

Die Aardige Draak | 23-07-09 | 00:29

@sjaakdelinkselul

*zucht*

Het ging dus NIET om een kosten/baten analyse. Maar je wilt blijkbaar alles in je eigen wereldje laten passen en daarmee ben jij juist degene die er een wie niet voor is is tegen draai aan geeft.

En met jouw aanname over een kosten/baten analyse met betrekking tot mijn aanwezigheid in deze maatschappij heb je weer een nieuw dieptepunt bereikt.
Doe niet zo gefrustreerd man. Ga eens wat vaker een frisse neus halen ofzo.

Die Aardige Draak | 23-07-09 | 00:24

renkie4alllll | 22-07-09 | 09:50 Klinkt bekend in de oren, zou ik zo zelf geschreven kunnen hebben, oh wacht ;) Thnx, Goede citaten kan je niet vaak genoeg herhalen.. cijfers zouden toch algemeen bekend moeten zijn..


CPB rapport gaat uit bij immigratie vanaf 25 jaar (let wel dan zijn de kosten in de puberjaren strategisch al weggelaten evenals de kosten voor scholing en kinderbijslag en zelfs daar komt het saldo op -43k per immigrant uit.. Als je de jaren onder de 25 meeneemt, bv voor meegenomen kinderen of kinderen die later in het gezin geboren gaan worden is het al snel 100k per niet westerse immigrant. 142k immigranten per jaar... alleen voor het deel wat in 2008 binnenkomt is dan de kostenpost 14,2 miljard, exclusief de kosten voor de kinderen die daaruit geboren gaan worden.. (Gezinsgrootte is ook nog groter bij niet westerse immigranten enz.

seven | 28-05-09 | 15:46http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/gehakt_draaien_met_geert.html

Zijn gewoon CPB cijfers. Het is eigenlijk wel iets meer dan 100 mrd in de afgelopen 15 jaar.. laat staan als je de laatste 30 - 35 jaar als basis neemt.
Zie voor de cijfers seven | 28-05-09 | 15:31 en voor een snelle schets van de kosten van alleen dat deel dan in 2008 binnenkomst seven | 28-05-09 | 15:4

seven | 28-05-09 | 15:59http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/gehakt_draaien_met_geert.html

seven | 23-07-09 | 00:21

ps hierbij zitten dus ook de westerse immigranten die het saldo nog wat middelen.

seven | 22-07-09 | 23:28

Cijfers uit 2003.. waarbij de kinder- en studiejaren niet zijn meegenomen, maar vanaf 25jr en alleen de eerste generatie .. Dus het is in werkelijkheid nog wel flink wat hoger.
"Van arbeidsmigratie op grote schaal zijn geen belangrijke gunstige effecten te verwachten voor het inkomen van de reeds aanwezige bevolking of voor de collectieve financiën. Als de sociaal-economische kenmerken van immigranten gemiddeld overeenkomen met de thans in Nederland aanwezige niet-westerse immigranten, is er zelfs sprake van een negatief effect op de collectieve financiën. Tot die sociaal-economische kenmerken worden met name gerekend: arbeidsdeelname, inkomen en gebruik van collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. In deze situatie neemt weliswaar het bruto binnenlands product toe, maar op lange termijn vallen de opbrengsten van deze toename nagenoeg geheel toe aan de immigranten en buitenlandse kapitaalverschaffers. Over de levensloop bezien zijn de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid groter dan de extra belasting- en premie-inkomsten. Als de immigrant bij binnenkomst 25 jaar oud is, gaat het gemeten over de gehele levensloop per saldo gemiddeld om een kapitaalsbedrag van 43 000 euro (per persoon dus.. www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html

seven | 22-07-09 | 23:26

@H4xTBH
Maar ook een afgeneukte kop van 45 jr. Wat een drol, zeg.

Baculum | 22-07-09 | 23:15

Holy shit. Doe mij die 'Merel' van de laatste link maar. 16 jaar, en dan al zulke memmen. Mama mia.

H4x TBH. | 22-07-09 | 22:56

ik wil graag een kosten-baten analyse mbt limburg en limburgers. en naar mensen met rood haar. en vooral naar de kosten van al het incompetente, populistische tuig dat in het spoor van pim de politiek als profijtelijke werkplek heeft ontdekt.

kaartenhuis5 | 22-07-09 | 22:38

Neofacisten zijn het.

Baculum | 22-07-09 | 22:30

Nu we het toch over tellen hebben - 99% van de comments in de baas zijn tijd. Vooral van die 5 of 6 PVV-ultra's die het hardste roepen en een paar 'ondernemers' die niet aan het ondernemen zijn. En maar roepen dat je het moet verdienen voor die uitvreters. Of zijn jullie allemaal werkschuw tuig??

Big Rick | 22-07-09 | 22:20

Hou toch op mensen met maar excuses zoeken, daar gaan we aan ten onder.

www.thenewamerican.com/index.php/world...

Mocht je het nog niet beseffen, maar het wel willen begrijpen.
Lees je dit artikel maar eens door.

Blue Leader | 22-07-09 | 22:11

Als 2e generatie allochtoon en zoon van een luie Deense moeder, die naar Nl kwam, omdat de levensomstadigheden hier zoveeeeel beter waren... kuch kuch vind ik t prima pvv, maar voor t evenwicht doe ook ff onderzoek naar al die tokkies van nederlandse afkomst, die de hele tijd op hun kratjes voor de deur zitten en geen reet uitvreten.

stoney meloni | 22-07-09 | 21:50

Ik vraag me al jaren af hoeveel van onze belastingcenten opgaat aan verkapte werkloosheid door creatie van allerlei ambtenarenbaantjes die in het leven worden geroepen om de belastingbetaler te frustreren met allerlei belachelijke regeltjes. Volgens mij kunnen ze bij de gemeenten 80 procent van de mensen ontslaan en om dan nog maar niet eens te beginnen over al die ambtenaren in Den Haag. Tijdens mijn studie leerde ik ooit dat van iedere gulden die in Nederland wordt besteed 92 cent door de overheid wordt uitgegeven.

tripel | 22-07-09 | 21:25

waarop de linkse partijen natuurlijk ook wat externe projectjes opstarten ieder afzonderlijk natuurlijk om het betrouwbaar te houden.
Wat natuurlijk weer gecoordineerd moet worden met een ander onafhankelijk extern buro enz.......

We lachen wel maar het kost ons zwaar geld

lidlbier | 22-07-09 | 21:24

Wat kost het eigenlijk als je wel een autochtoon bereid weet te vinden om je huis schoon te maken omdat je er zelf te lui voor bent?

tripel | 22-07-09 | 21:17

We kunnen wel raden wat de kwaliteit van de door de overheid geleverde gegevens zal zijn. Als voorproefje verscheen vier maande geleden het rapport 'Moskeën gewaardeerd'. Weten jullie nog wel? Dat rapport waarin alleen de baten werden gepresenteerd, en zelfs enorm opgeblazen, maar de kosten volledig werden genegeerd? Dat werd zelfd Trouw te gortig. www.trouw.nl/religie-filosofie/opinie/...

Ivoren Toren | 22-07-09 | 21:16

kijken welk extern adviesburo hier een milieuvriendelijk, innoverend, nederland op de kaart zettend projectje voor kan maken.

lidlbier | 22-07-09 | 21:14

Rekent meneer Wilders dan ook even door wat het onderhoud van de Stads Camping, ookwel kamper-wijkjes, en ander autochtone Kanswijkjes kost. Die lui betalen nauwelijks tot geen belasting, rijden in dikke Beemers en Mercedessen. Groeien die daar aan de bomen???? De kampertjes hebben zelfs politieke goedkeuring om maar 5% belasting te betalen, waarom krijg ik dat niet? Kan ik daar anders een postbusadresje krijgen? :-)
En.... vind maar eens een autochtoon die in die zwaar verwaarloosde huisjes, waar de woningcorporatie al 30 jaar geen cent aan onderhoud in heeft gestoken, wil gaan wonen. Wat denk je wat de leegstand gaat kosten als je al die mensen daaruit flikkert?? De peroxide is nu echt door z'n hersenpan gedrongen.

Fireblade1971versie2 | 22-07-09 | 21:12

Gezien het aantal reacties onder dit bericht (518 and counting), onder het originele bericht in Trouw (271, een all time high) en bij bijvoorbeeld Elsevier (237 tot nu toe) is Wilders er weer eens in geslaagd een open zenuw in de Nederlandse samenleving te raken.

Ivoren Toren | 22-07-09 | 20:10

-weggejorist-

witte kuif | 22-07-09 | 19:38

ga nou asjeblief niet europeesch lullen. Economie van bv bulgarije of Roemenie zal nooit en te nimmer in de buurt van de onze komen. We zullen dus europees gezien altijd bakken met poen over hun uit moeten storten en dan zal ook altijd in de verkeerde zakken aldaar verdwijnen. Alhoewel begin ik me nu langzamerhand af te vragen wat corrupter is.. zakkevullende bankdirecteuren en politici of corrupte ambtenaren in oosteuropa.

Katte Nut | 22-07-09 | 19:28

mocht het niet duidelijk zijn, er wil aangetoond worden dat de meeste buitenlanders meer kosten dan ze opleveren.
hier is al wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, i.v.m: volksverhuizingen binnen europa (bulgaren, roemenen, Polen enz.)
uitslag onderzoek het kost de n.l maatschappij meer dan het opleverd, dus zorg dat de economie in die landen beter word en dat het europesche geld niet gefiltert word bij de corrupte bestuurders.

grote grutjes | 22-07-09 | 19:25

SprechenSieDeutsch? | 22-07-09 | 18:12
Ga es snel de pijp uit paardelul...

Katte Nut | 22-07-09 | 19:18

Ziek....

Gare Nellie | 22-07-09 | 19:16

Dan kunnen de onderzoekers er ook weer leuk op los met politiek correcte en verbloemende taal.

Iwmac | 22-07-09 | 19:16

@JanVergoor | 22-07-09 | 09:18
er is een groot verschil tussen een dorp dat al duizenden jaren deel uitmaakt van onze geschiedenis en een groep mensen die hier en masse om economische redenen zijn komen wonen in de laatste 30 jaar.

@JanVergoor | 22-07-09 | 09:40
misschien was het je nog niet opgevallen, maar juist bij sommige allochtone bevolkingsgroeperingen is het wij/zij denken bijzonder sterk ontwikkeld.

@JanVergoor | 22-07-09 | 16:51
wat een huilverhaal weer om de situatie van de huidige allochtonen te vergelijken met die van de joden onder de nazis. Historisch is het je reinste onzin, ga het maar eens uitzoeken.

nsl | 22-07-09 | 18:54

givemeawoei | 22-07-09 | 18:26
Ik krijg niet de indruk dat dit het enige is wat jij niet begrijpt.

Generaal Nguyen Giap | 22-07-09 | 18:44

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 11:53
*snapt niet dat hij wordt vergeleken met een staatsgevaarlijke gek omdat hij naar kosten van geert zen beveiliging vraagt*

givemeawoei | 22-07-09 | 18:26

@borderlijntje

Het is toch niet de schuld van de mensen in de randstad dat Limburgers te dom zijn om fatsoenlijk werk te vinden. Dat tuig deed dat werk maar al te graag, verder waren ze nergens goed voor. Limbo's zijn eigenlijk gewoon de slaven van onze tijd.

Helaas zijn de limburgers van nu liever lui dan moe en parasiteren ze op de normale Nederlanders. Je hebt weinig aan Limburg; sportief niet, cultureel niet, economisch niet, Historisch gezien niet. Maastricht is vanzelfsprekend een uitzondering.

SprechenSieDeutsch? | 22-07-09 | 18:12

Het blijft een ongelooflijk platte discussie. Eerst iemand kreupel schoppen en als blijkt dat je vervolgens een estafette moet lopen met die persoon hem de schuld geven dat jullie niet hebben gewonnen omdat hij kreupel is.

Rut_ger | 22-07-09 | 18:06

WTF "werkschuwe Limburgers"? Decennialang hebben deze noeste werkers onder de grond hun rug lopen verkloten om een stel uitgestreken watjes in de randstad warme voeten te bezorgen dankzij steenkool.
Lees liever een goed artikel over babyboomers (die ons land veel ellende hebben gebracht): www.elsevier.nl/web/10241697/Sturm-und...

borderlijntje | 22-07-09 | 17:49

@ JanVergoor | 22-07-09 | 17:27

Poepen lukt nog wel maar dank voor je uitleg. De PVV stuurt nergens anders op aan dan het eindelijk eens achterhalen van de cijfers op basis waarvan beslissingen genomen kunnen worden of vragen kunnen worden gesteld. De eeuwige linkse kramp waarin alle moreel verheven cultuurrelativisten schieten is komisch om te zien maar niet effectief. Hoe langer jullie de deksel op die rottende beerput houden hoe heftiger de gevolgen zullen zijn. Speel open kaart en pas indien nodig je beleid aan op basis van de uitkomst.

una paloma blanca | 22-07-09 | 17:42

Vergoor denkt nog steeds dat de PVV Nazi's zijn, achterhaald links zwaktebod.

Blue Leader | 22-07-09 | 17:40

JanVergoor | 22-07-09 | 17:27
Ben je nog steeds bezig jezelf te verdedigen lutser, en over een jaar of 10 als Geertje de teringzooi heeft opgeruimt sta jij waarschijnlijk vooraan in het feestgewoel, roepende dat je het altijd al geweten hebt. Eikel

LaMeR | 22-07-09 | 17:33

@ LaMeR | 22-07-09 | 17:23
Ik ben het hartgrondig met u eensch. Zee of stront een wereld van verschil. bent u ook zo'n liefhebber van Charles Trenet? Ik wel.

ecologiste | 22-07-09 | 17:30

@una paloma blanca | 22-07-09 | 17:15
ik doelde met "wir haben es nicht gewußt" op het feit dat de geblondeerde messias wel heel erg precies de lijntjes van meneer Göbbels volgt en op een nieuwe kristallnacht en erger aanstuurt en dat de pvv aanhang vervolgens jaren later zichzelf probeert vrij te pleiten door te doen alsof ze van niets wisten.
Maar aangezien je te dom bent om te poepen moet ik het wat meer uitleggen....

JanVergoor | 22-07-09 | 17:27

ecologiste | 22-07-09 | 17:15
Ik ben ook lang blind geweest, dacht dat als we lievv en goed zijn voor een ander, komt het vanzelf naar ons terug. Weet nu dat als we een vinger geven de gehele arm wordt gepakt, waarna we voor racist uitgemaakt worden omdat we de rest van ons kadaver ook niet gegeven hebben.
Nu zeg ik: bewijs dat je hier wilt wonen door je acties/werk, wil je niet werken, kun je je agressie niet in bedwang houden? Oprotten na het betalen van de gemaakte schade en nooit meer terugkomen.

LaMeR | 22-07-09 | 17:23

@Cuypers | 22-07-09 | 16:31
Waar waren deze politici toen het maximumbedrag waarvoor een ziekenhuis een patient mag redden, berekend werd?
Waar waren deze politici toen het maximaal aantel minuten zorg voor bejaarden, berekend werd?
Ze worden de hele dag doodgegooid met kille, ijskoude cijfers, maar dit zou niet kunnen?
Wat een treurnis.

tipo | 22-07-09 | 17:18

ecologiste, zoals het artikel aangeeft.

Blue Leader | 22-07-09 | 17:16

@ LaMeR | 22-07-09 | 17:05

Ik heb me door Jopie flink laten beetnemen. Daar kwam ik sociaal al snel achter, maar van dit enorme multicultiprobleem ben ik me pas de laatste 10 jaar bewust. De overheid heft nooit goed gecommuniceerd met Jan Publiek en daarom zijn we erin geluisd.
NL wordt nog meer afzien in de toekomst.

ecologiste | 22-07-09 | 17:15

@ JanVergoor

Ik wil het graag WETEN. Jij mag ook WETEN dat ik het wil WETEN. Jij zou het volgens mij ook moeten willen WETEN. Alle beslissers zouden het behoren te WETEN. Iedereen zou het moeten WETEN.
Kom maar op met je dag des oordeels lafaard. Dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik mijn mening heb gevormd op basis van FEITEN en niet op basis van wishful thinking.

una paloma blanca | 22-07-09 | 17:15

@ Blue Leader | 22-07-09 | 17:08

Conclusie geldt echter ook wel voor NL:
'Niet de islam op zich, maar de Britse elite, oliemaatschappijen en politici vormen een gevaar voor de toekomst van Groot-Brittannië. De islamisering van Britten gaat niet vanzelf. Het wordt wel gesteund door de overheid'.

ecologiste | 22-07-09 | 17:12

Cuypers | 22-07-09 | 16:31
Die draaikonten laten gemakshalve onvermeld dat de Nederlandse samenleving deze 'solidariteit' door de strot geramd krijgt.
.
De Vrolijke Kaafir© | 22-07-09 | 13:43
Een dergelijk beleid vrees ik in Nederland niet mee te zullen maken. Want het is niet 'solidair, niet beschaafd (wat dat ook moge zijn)', blablabla.
.
Jammer dat de PVV de werkelijke cijfers niet zal krijgen.

natte krant | 22-07-09 | 17:11

Wetende dat 99% van de Marokaanse mannen boven de 56 jaar in A.dam niet (meer) werkt, en 30% van datzelfde volk (landelijk) nooit gewerkt heeft (in ieder geval niet in NL) lijkt me de uitkomst (die nooit gaat komen) vrij duidelijk.
Koning Hassan III wist beter wat hij weggaf dan dat Jopie den Uyl wist wat hij binnen haalde. Opgraven en alsnog afzwepen dat tyfuslijk.

LaMeR | 22-07-09 | 17:05

JanVergoor | 22-07-09 | 16:51
Inderdaad!, we weten het niet en daarom is het heel juist dat de PVV even de keiharde cijfertjes opvraagt zodat niemand meer het kul argument kan aanvoeren: “zonder immigranten gaat Nederland failliet!”

Colle Tout | 22-07-09 | 17:04

er komt een dag, en dan moeten alle pvv stemmers zich verantwoorden. En dan spreken ze als met een mond: "wir haben es nicht gewußt"
Maar jullie hebben het wel zeker gewußt. Dat zie je wel aan van die fijne reaguurders als meneer De Aardige Draak; Ben je het niet eens met de pvv dan die je ausgerottet zu werden!
Nuff said.

JanVergoor | 22-07-09 | 16:51

@ Zeddegeizot | 22-07-09 | 16:21
Amen. Mooi eufemistisch gezegd: 'niet echt handig' of in gewoon Nederlands -WTF is nog gewoon Nederlands maar goed - in gewoon Nederlands: gewoon oliedom, ungeschickt, stuntelig, undsoweiterundsofort. Uet blieven domme boern die wel op het geld zitten moar ook zodoanig op ut geld zitn dat zie kortzichtig bunt. Doar hebbn Belgn minder last van alhoewel ze de loatste tiet geleuf iek oak last kriegen van hollanditis. Godmiroakels woa geit dat hen.
Sorry beste NL-ers. Ik kom wel eens in het buitenland en dan zie ik meer dan eens NL-ers en die lopen daar zo wereldvreemd rond, zo stom uit de ogen kijkend dat je eigenlijk al meteen weet dat je te doen hebt met een landgenoot. Ik schaam mij vaak diep. maar door zoveel pappen en nathouden de laatste 40 jaar met de periode daarvoor een simpele reli-rurale cultuur kun je misschien ook niet meer verwachten, de zeer goede individuen die dit land hebben voortgebracht niet te na gesproken. Ik zelf ben trouwens ook zeker geen groot genie, laat dat duidelijk zijn. Maar ik hoef me gelukkig niet de ogen, oren en mond te laten vol poepen door nationale helden als Paul de Leeuw cs.

ecologiste | 22-07-09 | 16:40

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 16:31

@ VraagMaar | 22-07-09 | 13:42 schrijft "Ik werk ook 30 uur in de week. En nee dan ben niet werkeloos. Dan krijg je gewoon goed betaald zodat je minder hoeft te werken. Nog meer domme vragen?"

Volgens mij werkt u dan in deeltijd en bent u voor 6 uur in de week werkeloos.
Meer kan ik er niet van maken en uw pensioenfonds ook niet trouwens. Ik ben blij voor u dat u er goed mee van kunt rondkomen.

ecologiste | 22-07-09 | 16:28

De term allochtoon moet men maar snel vervangen.
Deze was binnen 4 jaar reeds negatief geworden.

Blue Leader | 22-07-09 | 16:21

@ Tipo & Ecologiste
Om één zeepbel door te prikken: Gemiddeld moet een NL-er €20.000 belasting per jaar opbrengen als je evenredig bij wil dragen aan de begroting. Met dat minimumloontje van de gemiddelde immigrant redt je dat dus niet. Dus zelfs een werkende en belastingbetalende immigrant kost de samenleving per saldo geld.
Zeepbel twee: De bedrijven die profiteerden van de influx van goedkope arbeid (vooral textiel) zijn allemaal failliet. Dus de voordelen (lagere lonen) kwamen bij een paar bedrijven. De nadelen (komt 'ie: de eerste immigranten werden werkloos, hadden 40 jaar uitkeringen nodig, lieten hele families, pardon dorpen, overkomen via de gezinshereniging, en die tsunami zorgde weer voor wachttijden in de zorg, kwaliteitskeldering van het onderwijs, kostenexplosie bij justitie en politie en files, tot uiteindelijk ruim €10 miljard per jaar, dus 5-6% van de rijksbegroting) komen bij het hele land en de komende generaties.
Dus. Niet echt handig. Maar er bestaat een politiek kartel (VVD, PVDA, CDA, D66) dat collectief schuld draagt aan dit drama en collectief de kop in het zand wil steken om verantwoordelijkheid (en de mogelijke oplossingen) te ontlopen. Wilders wil niets meer of minder dan het doorbreken van het kartel, en identificeren (en kwantificeren) van het probleem, zodat er eindelijk échte oplossingen kunnen worden bedacht. Dus Wilders: prachtzet, die cijfers moeten we hebben!

Zeddegeizot | 22-07-09 | 16:21

@ Rut_ger | 22-07-09 | 14:04

De PVV is vooral een one issue partij. So what?
We hebben een gigantisch probleem en om dat praktisch aan te pakken moeten we het probleem op tafel krijge Dat kan alleen de PVV doen. De anderen zijn er te laf voor, hebben geen ruggengraat en denken slechts aan zichzelf en hun netwerken waardoor NL in sneltreinvaart achteruitholt en wordt uitgehold.
Ik heb RESPTC voor Geert en zijn partij op dit moment. Zonder dat geluid zou ik nog gefrustreerder zijn dan ik al ben door de leugens en het bedrog van CDA, PvdA, VVD, D66, GL, etc. en vooral de overheid en de zogenaamde maatschappelijke organisaties.
Wanneer het eenmaal zover is dat de meeste problemen rond dit item zijn aangepakt dan is de PVV misschien niet eer nodig. Maar het allergrootste probleem in NL is dat de gevestigde politiek zo diep is doorgedrongen in de maatschappij dat de meeste problemen niet eens kunnen worden opgelost voordat die kliek kapot is. Waarschijnlijk een onmogelijke opdracht. Dus...#$%@^&*(&###@!$$ ik heb geen beter alternatief dan toch PVV stemmen.

ecologiste | 22-07-09 | 16:19

"Goed gezien dat 50 procent in Nederland allochtoon is......"
pius | 22-07-09 | 14:27

Waar haal jij doe pertinente onzin vandaan dat 8 miljoen personen in Nederland een andere nationaliteit dan de Nederlandse zouden bezitten?

Colle Tout | 22-07-09 | 16:14

Ik zie NL als een patient die snel gedotterd moet worden anders overlijdt hij. Oorzaak stofwisseling is volledig uit balans. Verder zijn er gezwellen (nochthans goedaardig maar dat kan snel veranderen). De operatie moet snel worden uitgevoerd. Hoe langer men wacht hoe urgenter en rigoreuzer de ingraapm zal moeten zijn wil de patiënt überhaupt overleven.
Ik zou even niet weten hoe de operatie moet worden uitgevoerd. Ik mag hopen dat er nog enkele koenen ridders zijn met inzicht en verstand die de operatie kunnen uitvoeren. Anders zijn we overgeleverd aan de lieve heer of... Allah.

ecologiste | 22-07-09 | 16:08

@ Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:24

Het kost wat maar dan heb je ook niets. Hahaha.

ecologiste | 22-07-09 | 16:03

@ Sleurhut | 22-07-09 | 15:22 zegt: "Ik wed dat de massa-immigratie van ongeschoolde schaapherders en hun ongeletterde kroost ons ongeveer evenveel heeft gekost als onze corrupte en slecht werkende overheid".

Sterker nog het is slechts één van de producten en diensten van onze 'corrupte en slecht werkende overheid'.

ecologiste | 22-07-09 | 15:59

@Zeddegeizot 14:24
Schitterend plan.
Om het terugverdieneffect nog ietsjes te vergroten kunnen de premies naar leeftijd opgesplitst worden.
gemiddelde 'vrijwillige vertrekpremie' 50.000,-
jongeren tussen de 18-25 jaar 100.000,- (deze mensen kosten op den duur het meest, omdat ze nog jong zijn en lang te gaan hebben)
mensen tussen de 25-30 jaar 50.000,-
mensen tussen de 30-45 jaar 0,- (want deze betalen de meeste belasting, waardoor het terugverdieneffect tegenvalt)
mensen boven de 45 jaar: 50.000,- Euro

Dit in ruil voor NL-paspoort. Onder voorwaarde dat aan de immigratie (ook van importbruiden) een HBO+ eis hangt en een verklaring van een werkgever dat hij/zij in NL geen ander heeft kunnen vinden. (net als in Zwitserland). Importbruiden en asielzoekers zijn de eerste 10 jaar niet uitkeringsgerechtigd, krijgen geen belastingvoordeel en moeten een ziektekostenverzekering kunnen overleggen (zoals overal elders ter wereld).

tipo | 22-07-09 | 15:33

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 13:34
Laat maar, in je reactie som je weer allerlei zaken op (angst voor PVV, zwijgen over de multiculturele samenleving) die mij (of azijnseikerT) verder aan mijn reet kunnen roesten. Het ging mij puur en alleen om de achterlijkheid en de 'wie niet voor is is tegen' mentaliteit van jouw reactie. Dat schijn je in iedere volgende reactie te willen bevestigen, dus vandaar... laat maar.
En als voor jou een maatschappelijke kosten-batenanalyse wordt uitgevoerd valt ie hoogstwaarschijnlijk ook negatief uit, dus roep maar niet te hard.

sjaakdeslinksesul | 22-07-09 | 15:24

Ik wed dat de massa-immigratie van ongeschoolde schaapherders en hun ongeletterde kroost ons ongeveer evenveel heeft gekost als onze corrupte en slecht werkende overheid.

Sleurhut | 22-07-09 | 15:22

Gaan ze toch niet doen... maarja, goed idee

reinaarden | 22-07-09 | 15:18

Uitstekend initiatief van de PVV. Het allochtone koningshuis kost ons handen vol geld en dat weten we tot achter de komma. Nu de rest van allochtonen nog en we zullen weten dat de immigratie van de afgelopen decennia onze samenleving bakken vol geld heeft gekost.

Angelica | 22-07-09 | 14:50

Dit soort zaken is de voorbode van waar het uiteindelijk om draait: democratie is de strijd tussen de productieven (netto-belasting betalers=gastheren) en niet-productieven (netto-belasting ontvangers)= parasieten

Deze strijd wordt gestreden door de opperparasieten: politici en ambtenaren die daar nog een flinke beloning voor vragen ook.

Dat is democratie:"een fantastisch systeem *kuch*. Oplossing is libertarisme.

mises | 22-07-09 | 14:37

@lijn5 | 22-07-09 | 14:27

Ken je Hero Brinkman? Brinkman weet misschien wat er in een aantal buurten in Amsterdam-Amstelland speelt ja.

Rut_ger | 22-07-09 | 14:33

@Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:24

Was je viltstift op?

Rut_ger | 22-07-09 | 14:32

Gewoon een volstrekt legitieme vraag, wat voor achterlijk land is dit geworden waar iemand niet eens meer om feiten mag vragen, als er serieus willens en wetens feiten worden achtergehouden door de overheid dan is dat gewoon censuur in zijn puurste vorm, bepaalde dingen mogen dus niet gezegd worden , ookal is het de harde waarheid. Wat Wilders verder met deze cijfers doet is aan hem, als hij er vervolgens uitspraken over doet, dan is het logisch dat mensen die mogen bekritiseren dat staat buiten alle twijfel, maar het op voorhand afwijzen van een aanvraag van feiten, alleen maar omdat de conclusie op basis hier van je waarschijnlijk niet zal aanstaan is natuurlijk van de zotten! Ik ben dus ook heel benieuwd hoe de kamer hierop zal reageren, als ze de feiten weigeren te geven zijn ze simpelweg , corrupt.

Poepus | 22-07-09 | 14:31

@Sleurhut | 22-07-09 | 14:12

Het doel was misschien niet duidelijk. Ik gaat mij inderdaad om de mogelijke conclusies over het verband tussen opleiding en bijdrage aan de maatschappij.

Rut_ger | 22-07-09 | 14:29

@Rut_ger | 22-07-09 | 14:04 Ach ja: Boris van der ham van D66 heeft toneelschool gedaan. Adequate D66 topopleiding, een beetje Shakespeare kunnen spelen. Dan maar liever een inspecteur van politie, Brinkman, die weet wat er in de maatschappij leeft.

lijn5 | 22-07-09 | 14:27

Tendentieus en totaal ongenuanceerd kutstuk van de redactie.
Deplorabel ,een beetje niveau Albert Verlinde politiek gezien.
Goed gezien dat 50 procent in Nederland allochtoon is dat maakt mensen misschien iets nederiger of weldenkender. Dat zal ijdele hoop zijn.
Wilders moet zich schamen hij is allang niet meer de brenger van een scherp maar terecht geluid maar veel meer de doelbewuste creator van maatschappelijk ongenoegen onder het mom van, ik hei het toch gezeit. Een agitatortje met een fout kapsel. Geertstijl is terug. En limburgers zijn geen nederlanders laat dat duidelijk zijn.Dat word mij altijd vertelt als ik daar ben. Dus onze 'cultuur' kan ook niet worden verdedigd door een Limburger omdat de Nederlandse en de Limburgse cultuur verschillen als Feyenoord en Ajax. Dus geweaun lekker onze bokkepruik het land uitpleuren samen met zijn criminele illegaaltjes, is rechtvaardig en leuk by the way. Geert opgeteerd!

*pffffff*

pius | 22-07-09 | 14:27

JanVergoor | 22-07-09 | 09:40

Zo kan je altijd wel een paar voorbeelden verzinnen om die cultuurverreikers weer op te hemelen, maar bij sommige rassen appels zit de rotheid nou eenmaal in de boom, en jij mag raden welke rassen dat zijn. Ik gok dat je het bij de rassen ergens rond het rifgebergte moet zoeken.

pistol-pete | 22-07-09 | 14:25

Rut_ger | 22-07-09 | 14:05
Komt 'ie:
Kosten per nieuwe immigrant: €250.000 (bron: Elsevier)
Kosten totaal immigranten per jaar: €10 miljard
Aanname: 1 miljoen immigranten.
Kosten oprotpremie: €50.000 (handje contantje ambassade Casablanca)
Kosten uitvoering: €50.000
Totale oprotkosten: €100.000
Ergo:
Baten: €150.000 per immigrant die je aan de grens direct terugstuurt.
Kosten terugsturen 1 miljoen immigranten: €50 miljard
Besparing per jaar: €10 miljard.
Terugverdientijd: Een lousy 5 jaar (6 jaar inclusief rente, als je belastingen niet wil verhogen)!

Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:24

@VraagMaar | 22-07-09 | 13:15
Jij moet over dertig of veertig of vijftig jaar geen boehoe doen als Nederland een islamitisch land geworden is en je kleinzoon Mohammed heet en je achterkleindochter Fatima.

Want dat heb je zelf zo gewild, onbewuste islamiseerderT.

Ook vandaag hebben zich weer 400 immigranten in Nederland gevestigd om nooit meer weg te gaan, en zijn er 350 autochtonen uit Nederland weggegaan om nooit meer terug te komen. 't Is maar dat je het weet.
*zonder dat we het door hebben, wordt Nederland steeds islamitischer*

Lewinsky | 22-07-09 | 14:22

Dit geeft natuurlijk wederom een verkeerd beeld.
Geld wat is uitgegeven aan projecten die met allochtonen te maken heeft blijft 90% steken in het ''witte management" wat nodig is om met veel knip en plak werk een aantal rapporten (40 jaar het zelfde output) te produceren.
Om de allochtoontjes zoet te houden wordt een paar "vrijwilligers" gezocht die uit de naad mogen werken (natuurlijk geheel gratis) om een klein succesje te boeken. Omdat autochtonen dat geld wat er eigenlijk voor is bedoelt al heeft uitgegeven aan cursussen, rapporten, uurloon a 250/600 euro per uur. Tja dat kost wat al dat knip en plak werk.

Op het gebied an scholing worden heel veel geld aan taalachterstand uitgegeven, wat weer opgaat richting andere potjes van school. De allochtone leerling krijgt minder aandacht (op zich logisch rederneren autochtoontjes want het wordt toch een arbeider) en het geld wat daarvoor bedoelt is gaat op naar schoolreisjes en om de budgetten van de school rond te maken. Dit is natuurlijk geheel aan de autochtone kindertjes te wijten die taalachterstand hebben dat dit beleid niet werkt. Laten we gewoon boos naar de ouders kijken, dan lost taalachterstand van uit zich zelf wel op.

Dat allochtonen voornamelijk in de WAO of in de uitkering zitten heeft ook te maken met vakbonden die met bedrijven dat zo hebben afgesproken (in laagconjuctuur). Gewoon afkeuren die hap, en daarna boos kijken naar allochtonen waarom ze niet meer werken. Als het economisch beter gaat, krijgen zij weer hun baantjes terug.

Als PVV echt geld wil besparen, dient het basisscholen te controleren op de uitgaven van taalachterstandgelden en dat over 30/40 jaar terug vorderen.

Vakbonden/bedrijven aanpakken die advies hebben gegeven om de allochtonen onterecht in de WAO te stoppen.

Mensen die werken met allochtonen op basis van prestatie te belonen. Daarmee zal de kwalitatieve output beter worden en daardoor zullen de kosten van wat ze leveren (schijnt WERK te worden genoemd) wat beter worden.

Kaan78 | 22-07-09 | 14:20

Wat een gelul GS, de boel een beetje downplayen met een debiel voorbeeld over bejaarden.

Dit is een volstrekt legitieme vraag van de PVV en het feit dat de regering nooit zelf met deze cijfers is gekomen om hun multiculturele sprookje te rechtvaardigen zegt mij al genoeg.

Ik zet zonder dollen in op 350 miljard euro in de min gemeten over de afgelopen 25 jaar! De teller staat helaas niet stil en gaat zelfs iedere dag nog harder lopen.

Pleurt die Tacohoestteller van de site af en maak een "kosten mislukt sprookje teller!"

una paloma blanca | 22-07-09 | 14:20

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:48 Tja, NL uit de EU. Graag, misschien krijgen we het dan net zo goed als in CH.

lijn5 | 22-07-09 | 14:16

Cuypers | 22-07-09 | 14:13

Niet minder dan met een iemand die kennelijk niet weet hoe het hoort.

Redoutable | 22-07-09 | 14:15

Henk op de Bres | 22-07-09 | 14:10
Ik vond dat wel passend in deze kosten/baten analyse hier, niet mee eens?

ethan_joy | 22-07-09 | 14:14

Wilders kan dan, als halve Indonees, eerst met zijn eigen kosten/batenanlyse beginnen. Heeft hij eigenlijk wel financiele baten ?

clara de k. | 22-07-09 | 14:14

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 14:13

@Rut_ger 14:04
Alsof de aanwezigheid van veel "gestudeerde" kamerleden borg staat voor de kwaliteit van een fractie of partij!

Sleurhut | 22-07-09 | 14:12

Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:0
Van iedere oprotpremie kopen ze 2 tickets terug richting EU, en werft naar 25 nwe kansloze linkse knuffels

ethan_joy | 22-07-09 | 14:12

@Cuypers | 22-07-09 | 14:06
Ik zou jou graag van harte het volgende knopje aanbevelen:
www.dumpert.nl/mediabase/524261/ef064d...
En dan bedenken of je op een partij of een enkele criticus aan het stemmen bent. Ik vind het prima dat iemand als Wilders in de oppositie zit, maar ik zie hem liever niet in het kabinet.

Henk op de Bres | 22-07-09 | 14:10

Cuypers | 22-07-09 | 14:00

Kun je ook in normaal Nederlands een fatsoenlijk en coherent antwoord geven, of is dat te hoog voor je gegrepen? Het feit dat je je gelijk wilt halen door de Telegraaf als bron aan te halen, doet mij echter vermoeden dat ik het antwoord op mijn voorgaande vraag al weet.

Redoutable | 22-07-09 | 14:08

volgens mij zullen we dan moeten beginnen met de stamboom van elk in nederland wonend mens te moeten natrekken en dan bepalen of hij zij al of niet... enz. en dan gewoon het kostenplaatje, van wat is het inmiddels zo'n 17 miljoen mensen bij elkaar op te tellen,
en VOILA daar heb je het, de kosten
dan alle inkomsten, en VOILA, de baten
klaar is koekie!!!!!!!!!!!
of je zou die allereerste batavier die hier zat te pootjebaden in dit destijds sompige moeras natuurlijk moeten kenmerken als zijnde autochtoon, dan heb ik niks gezegd, want dan, zul je moeten kijken of die gozer werkt of een uitkering heeft, enz

Capt. J.T. Spaulding | 22-07-09 | 14:08

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 14:06

@Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:03

Zet de berekening op dat bierviltje van jouw even heel snel online dan.

Rut_ger | 22-07-09 | 14:05

Het wordt gewoon tijd voor een goede knuffelsessie met die PPV'ers. Als de zon schijnt er je zegt dat het mooi weer is zullen ze het tegenovergestelde beweren..... omdat ze anders willen zijn.

Regelmatig komt de term 'kop in het zand steken' voor, terwijl er een deel is dat blind achter één persoon aanloopt die totaal niet meer in de samenleving staat. Het isolement van Wilders heeft geleid tot meningen op basis van uitgeklede statistieken die niet meer in verband worden gebracht met de prakijk of een stuk geschiedenis. Blind geloven ze de bewering van de blonde god terwijl ze ondertussen afgeven op iedereen die niet veel meer heeft dan VNBO.

Wilders: Havo + wat deelcertificaten aan de Open Universiteit
Agema: HBO Master of Arts, MAHKU, richting: interior design (een soort Jan de Bouvrie met een opleiding)
Brinkman: Propedeuse Rechten (datum onbekend)
Gaus: HBO Management (geen idee wat dat is)
Madlener: Havo plus opleiding makelaardij
Fritsma: Sociale geografie, Rijksuniversiteit Groningen (hoe links wil je het hebben)
Bosma: Bestuurskunde (Amsterdam)
De Roon: Nederlands recht

Van de 8 kamerleden hebben er dus 3 gestudeerd. Een conclusie daarbij is dat de kamerleden met de hoogste opleiding de minst uitgesproken meningen hebben. Okee Fritsma heeft in het begin een poging gedaan om uitgesproken te zijn maar werd direct neergesabeld.

Rut_ger | 22-07-09 | 14:04

tipo | 22-07-09 | 13:23
Zelfs iedere linkse mongeaul zou op een bierviltje moeten kunnen uitrekenen dat een massale oprotpremie twee groepen winnaars kent. En Koenders zou een harde moeten krijgen van al dat geld dat richting kansarme regio's vloeit, in handen van goed opgeleide remigranten.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 14:03

@VraagMaar

Weet je wat erger is dan iemand die niks te zeggen heeft?

Iemand die niks te zeggen heeft maar het zelf niet accepteerd...

Doe maar stil zijn... ssssstt

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 14:03

Ik weet niet wat een logtoon de regering kost.
Ik weet wel dat de bevolking ze er gratis bij heeft gekregen.

Peukenvreugd | 22-07-09 | 14:02

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 14:02

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 14:00

VraagMaar | 22-07-09 | 13:15
Kan ik dat ook leren, alle kanten tegelijkertijd uithollen, en conclusies uit het niets trekken?

Zeddegeizot | 22-07-09 | 13:59

@Cuypers | 22-07-09 | 13:52
Ten eerste: ik val het PVV-standpunt niet aan, maar de CBS-definitie. Dat ik van mening ben dat de PVV een nare partij is, hoe waar ook, staat niet in mijn post.
Ten tweede: ik ken niemand die meer beta is dan ik.

Henk op de Bres | 22-07-09 | 13:58

VraagMaar | 22-07-09 | 13:46
Om te beginnen hebben die mensen geen stemrecht dus 5 zetels minder voor de PvdA (dat scheelt al enorm, lees hier: www.ad.nl/rotterdam/stad/3384625/Kaaks... hoe een Rotterdams raadslid op straat mishandelt word nadat ze het in het Turks overleggen van P(arasieten)vdA deelraadsleden in Feijenoord aan de kaak stelde (dader onbestraft)
De misdadigers onder hen hebben geen NL paspoort en zijn dus gemakkelijker terug te sturen (die wetten en regels bestaan al)
Ook voorkom je hiermee dat mensen hier alleen maar naartoe komen om met kinderbijslag en bijstand hun leven in het land van herkomst te subsidieren.
kiezen of delen.

ethan_joy | 22-07-09 | 13:58

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 13:52

Cuypers | 22-07-09 | 13:44
Het schokkend laag niveau van je reactie is een juiste weerspiegeling van de partij die jij steunt. Het enige dat jullie kunnen is schelden op alles en iedereen, maar voor de rest hebben jullie Nederland helemaal niets te bieden.

Redoutable | 22-07-09 | 13:52

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:51

De Vrolijke Kaafir© | 22-07-09 | 13:43

Hebben wij nu op precies hetzelfde moment over Zwitserland zitten reaguren ???
Da's wel héél markant....

De Literator | 22-07-09 | 13:49

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:49

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:46

@VraagMaar

*zucht* dat is precies wat ik net gedaan heb voor JanVergoor

*Begint een poll: VraagMaar mag pas weer comments schrijven als hij zijn VMBO met minimaal een 6 gemiddeld heeft gehaald en zijn commentverslaving onder controle heeft*

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 13:45

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 13:44

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:44

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:24
*Stuur alle allochtonen met een dubbel paspoort die onheroepelijk zijn veroordeeld voor een zwaar misdrijf (dus niet door rood fietsen maar roofovervallen, geweldpleging etc) terug naar het land van herkomst*
------------------ -------- ------
Dat kan veel simpeler nl: Laat ze kiezen, paspoort van het land van herkomst opgeven(en wellicht hun 2e huis aldaar wat de meeste nog hebben) en zodoende de Nederlandse nationaliteit verwerven (en dus kiesgerechtigd wat meteen aangeeft waarom de PvdA daar zo op tegen is) of paspoort van herkomstland behouden en dan dus geen Nederlands paspoort verkrijgen.
Maakt alles een stuk eenvoudiger.

ethan_joy | 22-07-09 | 13:43

In dit verband zou het wellicht ook interessant zijn om de Nederlandse situatie te vergelijken met die van Zwitserland - weliswaar een stuk kleiner dan dit land (7,5 miljoen inwoners tegen 16,5 hier) maar qua welzijnsniveau minstens gelijk. Ook het vrolijke alpenland kent een behoorlijk aantal immigranten, maar op de één of andere manier zijn de problemen die we hier kennen (met name met personen van Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse afkomst) daar in geen velden of wegen te bekennen. Zou het wellicht komen omdat de Zwiters er een véél strenger beleid wat betreft 'gelukzoekende allochtonen' op nahouden? Met andere woorden: jij levert geen wezenlijke bijdrage aan dit land, dan kunnen we je helaas ook niet toelaten. In 2004 waren de overheidsuitgaven van Zwitserland zo'n 29 miljard, tegenover een slordige 145 miljard voor Nederland (zelfs met het verschil in inwonersaantal niet te begrijpen). Ik steun Wilders absoluut niet in een plan om niet-westerse allochtonen die teveel kosten of geen bijdrage leveren aan de maatschappij met terugwerkende kracht weg te sturen, maar een streng, degelijk immigratiebeleid (gecombineerd met veeeeeeel minder domme EU-bemoeienis) zou heel wat schelen volgens mij.

De Vrolijke Kaafir© | 22-07-09 | 13:43

RAADSELTJE:

In Zwitserland is het maximum % voor de Inkomstenbelasting 13 %.
In Nederland is het minimum 32.5 % en het maximum is 52 %.

Kleur de plaatjes en maak het verhaal zelf verder af.

* gaat vervolgens serieus werk maken van zijn emigratieplannen *

De Literator | 22-07-09 | 13:43

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:42

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:40

Overigens wordt er ook driftig gemanipuleerd met de werklosheidscijfers, maar dat vermoedde ik al jaren en kijk de aap komt uit de mouw want bijna helft werkend Nederland is parttimer en daarmee is NL absolute toploper van EU:
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/445377...
Het liegen en bedriegen is een vak dat de NL overheid en de poltici hier absolute top in zijn.
Het zijn deze lieden die ons in een heel diep moeras laten wegzinken. Dat zijn de grote verraders en onverantwoordelijke manipulateurs die alleen zichzelf en hun vrindennetwerkjes bedienen.

ecologiste | 22-07-09 | 13:40

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:39

Ach ach, het ware gezicht van GS laat zich weer eens zien, bang voor alles wat men niet kent, zelfs mede-Nederlanders. In dit geval Limburg, maar als het even uitkomt alles buiten de randstad. Want daar schijnt alles fantastisch te zijn, naar horen zeggen zijn zelfs de allochtonen er een stuk vriendelijker.

Marko Borsatan | 22-07-09 | 13:39

Haha, daar istie weer: one line Greetje. Man ga toch met reces naar Polen en blijf daar lekker. W moeten je hier niet enge haatpruik.

Zippy | 22-07-09 | 13:38

Ik dacht trouwens dat geertje zelf ook een leuk buitenlands vrouwtje had, kost dat nou?

captainobvious | 22-07-09 | 13:37

Zelfs voor PVV-standaarden, voorzover die nog waarneembaar zijn, is dit nog goedkope (!) stemmingmakerij.

FirstAnnual | 22-07-09 | 13:37

Henk woont in Duitsland, met een Duitse vriendin en spreekt nagenoeg perfect Duits. Henks dochter is in Duitsland geboren, heeft een Duits paspoort en totaal misschien 2,5 week in Nederland doorgebracht. En zij is dus allochtoon? Krom krom krom.

Henk op de Bres | 22-07-09 | 13:37

@Redoutable 13:32
Pennywise, Poundfoolish.

tipo | 22-07-09 | 13:35

@JanVergoor

Het ging toch om oplossingen? daarbij benadelen ze alleen de allochtonen die zich misdragen en hebben de 'goeden' niks te vrezen lijkt mij. Maargoed ik merk dat jij liever je hand afvreet dan toegeeft dat de PVV wel degelijk oplossingen bied en dat is nou juist het riggide denken dat de oude politiek eigen is en ons deze shit gebracht heeft dusss talk to the claw!

@SjaakdeLinkseLul

HET WAS EEN GRAPJE EN HIJ VROEG EROM!!! stop toch eens met dat bang zijn voor Wilders faken. De PVV wordt toch wel de grootste ook als jullie op je rug gaan liggen huilen dus denk liever wat mee zodat je je over 20 jaar niet helemaal je ogen uit je kop schaamd omdat je zo blind was voor de waarheid!!!

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 13:34

Zie meer in een oprotpremie voor de voltallige PVV fractie, zijn we eindelijk af van dit soort geldverslindende hobbyisme van de rechtse kerk.

Redoutable | 22-07-09 | 13:32

@ Mark d'Aviano | 22-07-09 | 11:44

Het eindrapport van WODC met criminaliteitscijfers waar je op doelt 'Monitor Jeugd terecht 2005' vind je hier rechtsboven onder bijlagen:
www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/monitor...

ecologiste | 22-07-09 | 13:30


Waarom loos discussiëren als je de cijfers gewoon voor je kan laten spreken.
Allereerst: Percentage niet-westerse allochtonen
1.478.396 op een totaal van 16.485.787 = ongeveer 9%
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

Percentage criminaliteit allochtonen (voor niet westerse-allochtonen zullen deze cijfers nog veel hoger liggen, Westerse allochtonen drukken de percentages):
Vermogens misdrijven: 34,1%
Vernieling en openbare orde: 19,4%
Geweldsmisdrijven: 33,5%
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/de...
Netto arbeidsparticipatie (dus tussen de 15 en 65 jaar! dus excl. kinderen en bejaarden):
autochtonen: 69,2%
niet-westerse allochtonen: 56,5%
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
Uitkeringen, percentage van het totaal:
Autochtonen: 14%
Niet-westerse allochtonen: 25%
Voor bijstandsuitkeringen geldt respectievelijk 2% en 14%
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
Inkomstenbron:
autochtonen: alleen arbeid 5.855,4 x 1000, alleen uitkering 780,3 x 1000
niet-westerse allochtonen: alleen arbeid 544,1 x 1000, alleen uitkering: 254,1 x 1000
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
Ziekenhuis opnamen per 1000 inwoners:
Autochtonen: 141,3
allochtonen: 155,3
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
En als laatste wat u te wachten staat gezien de kinderproductie van deze mensen:
Dat is dan ruim 1,1 miljoen erbij de komende 40 jaar (dat is dan dus excl. de huidige eerste generatie die dan buiten de statistieken valt)
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
Het probleem is natuurlijk bovenal de 'linkse intellectuele elite' (laat me niet lachen). Kansloze ambtenaren die ambtenaar zijn geworden, omdat ze niet de kwaliteiten hebben om in het bedrijfsleven aangenomen te worden (daar zit namelijk de echte intellectuele elite die het geld verdient en die gewoon ontzettend rechts is). Ondertussen gaan die ambtenaren natuurlijk wel over immigratie, uitkeringen, veiligheid, enz.

VerenigdeNederlanden | 22-07-09 | 13:28

Mark d'Aviano | 22-07-09 | 11:44
Hoe meer zielen hoe minder vreugd
antivenin.blogspot.com/2009/07/hoe-mee...
Binnen zonder kloppen
www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm
Eigenlijk moet je voor de individuele burger de kosten van de totaal op slot zittende woningmarkt meerekenen, zowel voor huurders als kopers.
Ook zoiets achterlijk: De P(arasieten)vdA wil het scheefwonen aanpakken; Huurders die zonder subsidie wonen in woningen die te goedkoop zijn i.v.t. hun inkomen moeten extra gaan betalen voor woning, om zodoende gesubsidieerde huurders voorrang te geven.
Zo creëer je P(arasieten)vdA wijken, die zodra definitief totaal verpaupert, gesloopt moeten worden om er dure koopwoningen voor terug te bouwen waarmee men dan probeert de scheefwoners terug te lokken. (Wat niet lukt natuurlijk)
www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2...
Het bekende mantra van sloop en nieuwbouw voor de hogere inkomens gaat in Oud-Charlois niet op. Een bouwproject voor 14 woonwerkwoningen aan de Boergoense Vliet werd door de projectontwikkelaar afgeblazen. Niemand wilde voor 2 à 2,5 ton iets kopen in Oud-Charlois. De braakliggende grond is nu ingezaaid met gras waarop kunstenaar en buurtbewoner Ivo van den Baar drie immense schemerlampen heeft neergezet. Bekostigd uit het Vogelaarpotje.

ethan_joy | 22-07-09 | 13:24

Als een allochtoon gemiddeld 350.000 Euro kost gedurende zijn verblijf in NL, dan is een oprotpremie van de helft van dat bedrag een winstgevende onderneming.

Elke allochtoon van 18 jaar of meer kan dan vertrekken met 200.000,- Euro
Elke allochtoon van 25 jaar of meer kan dan vertrekken met 100.000,- Euro
Elke allochtoon van 40 jaar of meer kan dan vertrekken met 50.000,- Euro
Elke allochtoon van 50 jaar of meer kan dan vertrekken met 25.000,- Euro

En dan nog is Nederland beter af.

tipo | 22-07-09 | 13:23

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:19

@VraagMaar | 22-07-09 | 13:15 is goed,jongen, mag allemaal. Toe maar.

Bakschuif | 22-07-09 | 13:17

Oftewel: immigratie kost netto altijd (veel) geld. Behalve bij shortstayers en expats, zonder gezinsherenigingen, met een goed salaris. Lang leve de Zuid-koreanen en Polen! De rest moet vooral thuisblijven.

tipo | 22-07-09 | 13:17

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:15

@Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:24
Dat zijn alleen maar punten die gaan over maatregelen TEGEN allochtonen.
Die krijgen de Schuld Van Alles.

JanVergoor | 22-07-09 | 13:14

@theo4116 | 22-07-09 | 13:12
Uh huh, Engelsen, Amerikanen, Belgen, Fransen.

En-el Hak | 22-07-09 | 13:14

@Keesje Butler | 22-07-09 | 13:02
Sommigen treft een zo droevig lot dat zij hierop niet aanspreekbaar kunnen zijn.

Bakschuif | 22-07-09 | 13:14

-weggejorist-

theo4116 | 22-07-09 | 13:12

@Keesje Butler | 22-07-09 | 13:04
Lol, tja ik kon niet laten om ff grappig te reageren op mensen die zich bezig houden met wat een ander kost,maar zelf niet echt productief bezig zijn (mezelf incluis).
*zich afvragend wat G.S ons eigenlijk niet kost*

c10 | 22-07-09 | 13:12

@ Zeddegeizot | 22-07-09 | 13:04
Amen! Zo is het en niet anders.

ecologiste | 22-07-09 | 13:09

@VraagMaar | 22-07-09 | 13:02 stil maar, jongen, geeft niet.
We nemen je niets kwalijk, echt niet.
*donatie overmaakt aan hersenstichting*

Bakschuif | 22-07-09 | 13:08

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:59
Ontkenners zijn nu eenmaal snel op hun kleine linkse balloze zak getrapt, dat is het probleem. Dat stuk c10 is, net als jij, een onnozelaar. Ik run mijn eigen toko, als ik op dit uur wil reaguren, reaguur ik op dit uur.

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:58
Je negeert de feiten compleet. Zoals ik reeds aan @Zddeigezot meldde: dit onderzoek van Wilders heeft geen zin, want de linkse ontkenner is zo overtuigd van zijn gelijk dat hij bewijslast met dédain opzij schuift.

En-el Hak | 22-07-09 | 13:05

is die blonde puberruiler niet de unoxchick van de nieuwjaarsduik?

49 | 22-07-09 | 13:05

VraagMaar | 22-07-09 | 12:14
U vraagt, wij draaien:
- Vakbonden beschermen arbeiders niet, ze beschermen slechts een arbeiderselite, en vormen een kartel dat werkloosheid en te hoge prijzen veroorzaakt. De totale welvaart neemt af door vakbonden.
- Een toenemende kloof tussen arm en rijk betekent niet dat armen het slechter hebben, maar juist dat de gemiddelde welvaart en de ondergrens naar boven opschuift.
- "Solididariteit" is een links eufemisme voor gelegaliseerde diefstal. Echte solidariteit komt van 2 kanten. Dus: Wat doen netto-ontvangers van herverdeling precies terug voor de netto-betalers?
- De linkse ideologie vernietigt welvaart, beknot de vrijheid, en leent zich voor elitair misbruik. De extreemste uitwassen tref je in het Oosten (gulags, Rode Boekjes), en de minder extreme vormen tref je hier, met corruptie en cliëntelisme.
- Extreem links heeft een genocidale track-record waar extreem rechts een puntje aan kan zuigen. Extreem links is veranwoordelijk voor 95% van al het terrorisme in de Westerse wereld.
Ik kan zo nog eindeloos doorgaan. We dwalen af. Au revoir.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 13:04

c10 | 22-07-09 | 12:53
Kben radio technieman, maar dan vrouw en met de peeceej

Keesje Butler | 22-07-09 | 13:04

Bakschuif | 22-07-09 | 12:57
Geef die VraagMaar maar gauw een toetenpoesterT, daar vraagt ie volgens mij om.

Keesje Butler | 22-07-09 | 13:02

VraagMaar | 22-07-09 | 13:00

Stel dat de gemiddelde allochtoon 200.000 euro kost, dan kunnen we mooi de re-migrati regeling verhogen. Geef ze 50k, wij sparen 75% uit op de kosten en zijn er vanaf. De re-migranten kunnen mooi een berghuis kopen en een prachtig nieuw leven opstarten, met uitsluitend vrouwelijke gynacalogen, maagdelijke meisjes, en een koning, die abdulla heet. En er kan meteen een slot op de deur :)

raoul_203 | 22-07-09 | 13:02

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:02

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 13:00

VraagMaar | 22-07-09 | 12:58
Mohammed was een pedo, maar alleen, en uitsluitend onder mijn nickname

raoul_203 | 22-07-09 | 13:00

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:59

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:58

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:58

VraagMaar | 22-07-09 | 12:54
Ik draai het om, wie kan zich (durft zich) negatief (negatief vanuit oogpunt islam) uit te laten zonder beveiliging ?

raoul_203 | 22-07-09 | 12:58

@En-el Hak | 22-07-09 | 12:55
Waarom gelijk schelden? aha ik zie het al in je reacties.

c10 | 22-07-09 | 12:57

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:53 geeft niet, hoor. Je kunt er niets aan doen.

Bakschuif | 22-07-09 | 12:57

kunnen we niet eens uitrekenen wat die Wilders zelf kost, omgerekend naar advertentieruimte, tv zendtijd etc. Als dat meer is dan zn salaris (en dat is het) OPROTTEN !!

PedroXX | 22-07-09 | 12:56

@c10 | 22-07-09 | 12:53
Ik werk tussen het reaguren door, lul.

En-el Hak | 22-07-09 | 12:55

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:54

Moeten jullie niet werken???

c10 | 22-07-09 | 12:53

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:45
Houd nu eens op met ontkennen. Onlangs is er nog een rapport uitgebracht door de politie, daaruit bleek dat de deelname van Marokkanen aan criminele activiteiten in Rotterdam op 55 procent lag. www.elsevier.nl/web/10236094/Nieuws/Ne...

Verder had in 2003 41 procent van de Marokkanen werk, slechts vier op de tien werkten. De deelname van niet-Westerse allochtonen aan de arbeidsmarkt was bedroevend laag.
www.cbs.nl/NR/rdonlyres/291C3DE2-E76E-...

Feit op feit op feit.
Met smart wacht ik uw reactie af.

En-el Hak | 22-07-09 | 12:53

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:45
Hier wat meer uit het NRC:

"Er zijn niet slechts een paar criminele Marokkanen"

Volgens het Amsterdamse bureau voor Onderzoek en Statistiek verlaat ruim zestig procent van de Marokkaanse jongeren tussen de 17 en 23 de school voortijdig zonder ‘startkwalificatie’. In 2006 was 39 procent van de Marokkaanse jongeren werkloos. Van alle Marokkaanse mannen in Nederland tussen de 40 en 64 jaar leeft 62 procent van een uitkering. Behalve twee Marokkaanse winkeliers op het Allebéplein in Slotervaart, kwam ik in twee jaar tijd in Slotervaart niet één Marokkaan van boven de vijftig tegen die werkte.

Volgens een steekproef van wetenschappelijk onderzoeker Junger Tas kwam negentien jaar geleden al 33 procent van de Marokkaanse jongens in aanraking met de politie. Maar volgens een zeer goed ingelichte bron op het Amsterdamse stadshuis heeft nu zelfs zeventig procent van alle Marokkaanse jongens onder de 24 jaar in Amsterdam ‘antecedenten’. Dat houdt in dat ze één of meerdere keren door de politie voor een strafbaar feit zijn aangehouden. Deze anonieme bron heeft zeer goede contacten met de politie en heeft dat getal van de Amsterdamse politie zelf.

Hele artikel: www.nrc.nl/opinie/article2249910.ece/E...

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:53

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:53

@ VraagMaar | 22-07-09 | 12:48
nazi vergelijkers = muil houden
links-etters = muil houden met -non-arguments, zoals het vragen van een kosten/baten analyse voor zijn beveiliging (waarom heeft hij die? )

raoul_203 | 22-07-09 | 12:53

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:45
NRC:

"Het is niet één appel, het is de hele mand"

"Degenen die de massale criminaliteit door Marokkanen ontkennen laten niet alleen de slachtoffers in de steek, maar ook de degenen problemen proberen aan te pakken."

Aldus een opzienbarend groot opiniestuk in NRC Handelsblad. Opzienbarend niet zozeer door zijn inhoud, als wel door de plaats waar het staat: in NRC Handelsblad.

Schrijver Paul Andersson Toussaint, journalist en publicist, windt er nergens doekjes om: heel veel Marokkanen deugen niet; het gaat niet om enkelingen, het gaat om de groep. De goeden zijn de uitzondering, niet de slechten. "Er leeft een grote groep Marokkanen in Amsterdam die zich helemaal geen Nederlander voelt. En die Nederlanders, de Nederlanders en het Westen vijandig gezind is.

Marokkanen die hun best doen, hard werken of studeren en meedraaien in de Nederlandse samenleving worden verkaast genoemd en nog veel vaker als verrader bestempeld. En deze groep haat niet alleen alle Nederlanders, maar ook Turken en alle andere etnische groepen, vooral Surinamers."

Van alle Marokkanen boven de veertig leeft 62 procent van een uitkering, onder de jongeren is de werkloosheid veertig procent en de meeste Marokkaanse jongeren verlaten de school zonder diploma.

"Vrijwel nergens is het wij-zij denken zo sterk ontwikkeld als bij de Marokkaanse gemeenschap."

Wel is de redactie van het NRC-katern Opinie & Debat zo alert geweest om aansluitend op bovenvermeld artikel een sussend stuk over hetzelfde onderwerp af te drukken, getiteld: Overdrijving helpt niet tegen misdaad.

www.welingelichtekringen.nl/het-zijn-n...

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:51

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:50

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:42
Echt hopeloos. Dieptriest. Nog één categorie te gaan:
"Volstrekt gedegenereerde mintellectuele halfwas met kakelsyndroom en vergevorderde tunnelvisie" En echt: voor jou het allereerste turfje daar.
*treurig de puntmuts aan de wasmolen hangt*

Bakschuif | 22-07-09 | 12:50

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:48

nodig=genoeg

Rut_ger | 22-07-09 | 12:48

ik denk dat studenten nog het meeste kosten.. maar ja, iets met nuance en een héél beperkt blikveld van die blonde aap..

of niet | 22-07-09 | 12:47

-weggejorist-

Cuypers | 22-07-09 | 12:47

Wel Wilders, ik voldoe aan de eisen om je cijfertjes op orde te krijgen.
Komt ie dan: eigen bedrijf, betaald belasting (te veel zoals alle ondernemers), en bijna nooit ziek.
Dus de oké stempel.
Geert snapt zeker niet dat zijn eigen kinderen van zijn importbruidje ook tot de allochtone klasse behoren...

da wizard | 22-07-09 | 12:46

@Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:30

Lees je eigen reactie nog maar eens. Nee het is geen simpele kosten-baten analyse. LAten we dan niet doen alsof dat bij allochtonen dan anders is!

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:31
Ik weet niet wat JOUW frustratie is met het VMBO! Hoe ben jij geschoold dan dat jij je zoveel beter wil voelen dan een VMBO'er? Als jij de houding hebt dat een VMBO niets voor Nederland kan betekenen dan heb je een sad little life!

Wat jullie beiden niet begrijpen is dat Wilders een spel speelt. Angst verkoopt en een groot deel van het imago van Wilders zit vast zijn positie als slachtoffer. Het imago van ondergedoken politicus vanwege zijn mening levert veel stemmen op. Niets is zo funest voor de PVV als cooperatie tussen Wilders en moslims of tussen Wilders en links.
De PVV heeft nog meer kamerleden, - ja echt-, en als radicale moslims een 'signaal' willen geven naar Geert dan zijn er mogelijkheden nodig.

Rut_ger | 22-07-09 | 12:46

"wat kost iets" he he das een gevoelige snaar bij de meeste Nederlanders.

c10 | 22-07-09 | 12:45

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:45

Alle links-etters, en nazi vergelijkers moeten hun muil houden. Dit is een simple kosten/baten vergelijking. Natuurlijk gaat de PVV geen moslims vergassen.

Stel dat de gemiddelde allochtoon 200.000 euro kost, dan kunnen we mooi de re-migrati regeling verhogen. Geef ze 50k, wij sparen 75% uit op de kosten en zijn er vanaf. De re-migranten kunnen mooi een berghuis kopen en een prachtig nieuw leven opstarten, met uitsluitend vrouwelijke gynacalogen, maagdelijke meisjes, en een koning, die abdulla heet. En er kan meteen een slot op de deur :)

raoul_203 | 22-07-09 | 12:44

@Keesje Butler | 22-07-09 | 12:40
Dettol? Nah, krijg je van die ruwe randen van aan de kijkgaten; zit niet lekker.
Nee, ik bleek m'n puntmuts nog wel even. Zoek nog een paar balken en een kannetje petrolie voor bijeenkomst in ZuidOost komend weekend.

Bakschuif | 22-07-09 | 12:44

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:42

klasse! en een hele goeie zet voor hunzelf natuurlijk

stinkvoeg | 22-07-09 | 12:41

Bakschuif | 22-07-09 | 12:21
Hmz Dettol wil oowk nogal eens helpuh.
***Luch standjuh gaat met overheerlijk wit kadetjuh oerHollandse kaaz***

Keesje Butler | 22-07-09 | 12:40

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:29
Wel, we hebben een multicultisamenleving, maar daar is alles mee gezegd. Marokkanen en Antillianen hebben een groot aandeel in de criminaliteit en hun wezenlijke bijdrage aan onze 'prachtige' multicultisamenleving is te gering. Voorts is het niet waarschijnlijk dat we deze groep kanslozen in de toekomst nodig zullen hebben. Allemaal feiten.

En-el Hak | 22-07-09 | 12:38

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:31
Oh gottegottegot, het is nog veel erger dan gedacht...
*nu ook turft bij "zachte vogelbreinen met kritiekloos absorptievermogen voor linkse bullshit"*

Bakschuif | 22-07-09 | 12:34

@Vraagmaar
"Eerst waren het de uitwassen van de Islam.
Nu is het elke Allochtoon.
En maar roepen dat Geertje niet radicaliseert"
"Ach dat is dan een goede les voor al die PVV debielen."
"Waarom moest Hitler destijds eigenlijk bewaakt worden.
"PVV maakt zich nu wel heel belachelijk.
Of Wilders wil gewoon weten hoeveel zijn Allochtone Vrouw (Hongaarse) kost"
Wat een ordinair haatzaaiertje ben jij, zeker zwaar gefrustreerd omdat Wilders zijn achterban steeds groter wordt, blegh eng mannetje. Kom maar terug wanneer je iets zinnigs te melden hebt.

Poepus | 22-07-09 | 12:32

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:32

@VraagMaar

ik vroeg me al af wie er nou gezakt was voor zn VMBO dit jaar. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:32

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:29 Yep! Bullseye! ik had gelijk.
*turfje zet bij "ultieme die-hard lutsers ter linkerzijde na infantiliseringskuur in de paasheuvelkliniek"*

Bakschuif | 22-07-09 | 12:32

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:31

@Rut_ger | 22-07-09 | 12:21

Geen VMBO gedaan hebben en toch dat niveau halen. Dat doe je goed.

Jij zou moeten ageren tegen het feit dat er in Nederland een politicus is die al 5 jaar lang ondergedoken moet zitten om zijn mening. Nee, jij begint over de kosten. Wat ben je dan voor een mens? Jij hebt liever dat hij morgen doodgeschoten wordt?
Of durf jij te beweren dat die bewaking helemaal niet nodig is? Als je dat doet dan stijgt je intellect niet uit boven die van een doperwt.

www.grenswetenschap.nl/images/artikelf...
www.thefileroom.org/images/theo-van-go...

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:31

@Rut_ger

Je gaat hier toch niet in twijfel trekken dat Wilders gevaar loopt als hij niet beviligd wordt? Fortuyn en Van Gogh zijn om heel wat minder vermoord... Kom op man haal je kop uit het zand dan zie je de wereld meteen niet meer op zn kop. Het is toch niet zo dat Wilders zn bek maar moet houden omdat hij anders gevaar loopt?

het is geen kosten bate analyse. mag je als belastingbetaler nog weten wat er met je geld gebeurt? in dit geval lijkt het me helemaal geen overbodige luxe omdat men met zn eigen zuurverdiende belastingeld wordt getracteerd op onleefbare weiken en hondsbrutale onwillige medelanders...

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:30

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:29

Zal de vraag van de PVV even vertalen in politiek correcte taal:

-= AANTONEN DAT WIJ IN NEDERLAND ARBEIDSIMMIGRATIE NODIG HEBBEN OM DE VERGRIJZING OP TE VANGEN =-

ODF | 22-07-09 | 12:29

@ Zoutige | 22-07-09 | 12:26
En de rek is er ook wel een beetje uit bij de belastingbetaler als je ziet dat mensen met topinkomens nu 80-90% belasting betalen (na inkomstenbelasting, enrgieheffingen etc en dan nog 19% BTW over wat je daadwerkelijk overhoudt en uitgeeft).

Zoutige | 22-07-09 | 12:28

@Zeddegeizot | 22-07-09 | 12:08
Jawel, maar zoals gezegd: de linkse ontkenner is zo overtuigd van zijn gelijk dat hij zelfs bewijslast terzijde zal schuiven. 'k Vrees dat men de allochtoon die iets wil en kan met een dergelijk rapport wegjaagt. Een paar weken geleden stond ook iedereen te juichen toen bekend werd dat veel allochtonen weg willen uit Nederland, alleen.... ging het om de kansrijke groep. De rurale koplakens en haakmutsjes blijven gewoon lekker zitten, heur.

En-el Hak | 22-07-09 | 12:28

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:25
Lees dan ook zijn meest recente stellingen die inmiddels om zeer pragmatische redenen al afwijken van genoemde verklaring. Weet je al waar je probleem zit ? ik denk dat ik het al wel weet.

Bakschuif | 22-07-09 | 12:27

Zijn al wat getallen over bekend (heb even geen link), schattingen lopen uiteen van 150k - 250k per buitenlander. Vorig jaar volgens Elsevier 150.000(!) immigranten, incl Peaulen, Roemenen. Niet-Europees rond de 50.000. You do the math. Verder wordt gesproken over een "nu-nog-gezond-percentage werklozen van rond de 5% wat gaat oplopen naar 9% aan het einde vh jaar". Dit ligt in werkelijkheid veel hoger als je ook WAO (850.000), Wajong (inmiddels 200.000), bijstand (250.000+) meerekent. Hoe je het ook afrond of ophoogt, het lijkt mij in ieder geval volkomen onbetaalbaar worden. Ik gun iedereen een gelukkig leven, ook als je even geen werk hebt, maar feit is dat onze sociale voorzieningen hier niet op zijn ontworpen in de jaren '70.

Zoutige | 22-07-09 | 12:26

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:25

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:19
Met anderen bedoel ik ook anderen.
Anders had ik gezegd: "allochtonen moslims en die buitenlanders".
Waar zit jouw probleem nu?

Bakschuif | 22-07-09 | 12:24

@ JanVergoor

komtie dan he!!! 1 van mijn favorieten

Stuur alle allochtonen met een dubbel paspoort die onheroepelijk zijn veroordeeld voor een zwaar misdrijf (dus niet door rood fietsen maar roofovervallen, geweldpleging etc) terug naar het land van herkomst zodat de allochtonen die wel hun best doen niet meer worden aangekeken op hun wandaden en ons systeem wordt ontlast zodat we weer voor onze eigen burgers kunnen zorger zoals ze verdienen en we weer ruimte hebben om mensen te helpen die onze hulp echt nodig hebben en waarderen en voor mensen die we hier nodig hebben.

nummer 2

Pak alle uitkerings en subsidie fraude hard aan en stop gewoon alle uitkeringen aan turkije en marokko zolang de betreffende overheden medewerking weigeren. dat in plaats van bij de Koning van Mocroland bedingen dat marokanen in Nederland hun kind ook achmed-jan mogen noemen (alsof ze dat willen) zoals Ernesto H-B laatst deed op reis in marokko. Alleen al het feit dat in Nederland geborenen een marokaans paspoort krijgen en geen nederlandse naam kunnen opgeven is al bizar maar dat wij het ons probleem maken door ons aan te passen met alle gevolgen van dien is zo mogelijk nog gekker

3

Stop met het vertrekken van uikeringen aan mensen die vanwege het dragen van een hoofddoek of burka of gewoon omdat ze de nederlandse taal niet willen leren geen baan kunnen en/of willen vinden. geloven doe je maar lekker thuis en anders zorg je maar dat je je eigen broek ophoud. en in nl spreken we nederlands, wil je dat niet leren dan kan je beter ergens anders gaan wonen lijkt me, of op zn minst zorgen dat je dan voor jezelf kan zorgen.
We hebben hier een mooie verzorgingsstaat maar daar wordt ten koste van de mensen die er hard voor hebben gewerkt en voor werken steeds meer op beknibbeld omdat een steeds groter groeiende groep allochtonen weigerd mee te werken aan het instandhouden hiervan. dan werkt het dus niet

en zo zijn er nog veeeel meer!!!

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:24

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:17,

ik behoor in ieder geval tot de categorie die geen VMBO papier heeft, dat klopt.

Wat zijn de domme opmerkingen trouwens? Kosten versus opbrengsten is het toch? Zo plat mogelijk!

Rut_ger | 22-07-09 | 12:23

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:23

@Mark d'Aviano | 22-07-09 | 11:44

Thanx voor linkje.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:22

e-mam | 22-07-09 | 11:59
Waar heb je het over, "zoiets kan zeggen", hij zegt helemaal niets, hij vraagt alleen feiten op. Dat iedereen meteen bovenop de kast springt en hem monddood probeert te maken zegt naar mijn insziens meer over de manier waarop de vrijheid van meningsuiting steeds verder afbrokkelt onder dit linkse kabinet. Waarom zou hij die feiten niet op mogen vragen, waarom verzamelen we ze uberhaupt als we ze daarna toch direct weer in de doofpot stoppen.
Surimi Pilsner | 22-07-09 | 12:04
Gewoon weer een gevalletje, "te lui om het partijprogramma van Wilders te lezen"
Er staat namelijk niet in dat hij de kinderbijslag of ziektenkostentoelage wil afschaffen (het enige wat ik eerder zie gebeuren is de kinderbijslag limiteren tot 3 of 4 kinderen, iets wat niet echt de gemiddelde arbeider ten nadelen zou komen, maargoed, zelfs dat heeft hij niet voorgesteld). Wat er wel in staat is dat hij de loonheffingsbelasting in de 2e belastingschijf fors wil verlagen iets wat de gemiddelde arbeider dus enorm ten goede zal komen. Gewoon weer loos geblaat dus om te zeggen dat de gemiddelde arbeider onder de PVV erop achteruit gaat, verdiep je eens in de politiek voordat je zulke uitspraken doet.

Poepus | 22-07-09 | 12:21

@Keesje Butler | 22-07-09 | 12:16
Helpt dat ook voor puntmutsen?
*tot dusver altijd bleek gebruikte*

Bakschuif | 22-07-09 | 12:21

@Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:12,

Weet jij hoeveel aanslagen op Wilders daadwerkelijk verijdeld zijn en hoeveel de beveiliging heeft bijgedragen?

Overigens maakt het ook geen ruk uit want de vraag die Wilders beantwoord wil hebben is ook slechts wat de kosten zijn en wat het oplevert. Het waarom van de kosten is niet interessant!! Een beetje gaan nuanceren......... het zal toch niet..... gewoon zwart-wit en geen gel*l eromheen.

Rut_ger | 22-07-09 | 12:21

@Surimi Pilsner 11:45: Dat lulverhaal weer...
In de loop der eeuwen hebben we allerlei soorten immigratie gehad, met wisselende omvang en wisselende effecten. Er is in dit verhaal echter één belangrijk verschil tussen het Nederland van nu en dat van toen: de omvang van de collectieve sector, en daarmee de mate waarin een burger (of immigrant) kan of moet rekenen op voorzieningen van de staat. In het oude Nederland was men toch vooral op zichzelf aangewezen, en immigranten staken al snel de handen uit de mouwen om zo een bijdrage aan de economie te leveren. Men moest wel, het was werken of letterlijk eindigen in de goot. Integratie verliep als vanzelf, althans wat betreft de belangrijkste punten: zelfredzaamheid, en het kunnen functioneren in de maatschappij.

In het moderne Nederland liggen de zaken wel wat anders. De collectieve sector overtreft 50% van het BNP, en burgers zijn in grote mate afhankelijk van voorzieningen en uitkeringen van de staat. Niet afhankelijk omdat we niet zonder zouden kunnen; de meeste mensen zijn nog steeds zelfredzaam, maar we hebben er voor gekozen om de grotere risico's en uitgaven collectief te dragen. We betalen veel maar krijgen er (als het goed is) ook veel voor terug. En de groep mensen die het niet zelf redden worden door de staat gesteund.
Met dat laatste gaat het nu dus mis. In tegenstelling tot de Nederlanden van weleer hoeft een immigrant zich in Nederland niet zelf te redden; vanaf dag één staan er hordes hulpverleners, gogen en knuffelaars voor hem klaar. Zelfredzaamheid is geen noodzaak meer, waardoor ook integratie niet noodzakelijk meer is. Zo creëer je een leger van kanslozen (en misschien is dat ook wel de bedoeling, ik begin Links er zo langzamerhand van te verdenken); bovendien trekt dit ook en ander soort immigrant aan. Het sociale stelsel en de sociale samenhang komen zo sterk onder druk te staan, waarmee de afkeer van immigranten onder de inheemse bevolking alleen maar zal toenemen. Dat is wat de vraag van de PVV (en het rapport inde link van Mark d'Aviano 11:44) boven water haalt.

Ik blijf erbij: immigratie is niet per definitie iets goeds. En in het hedendaagse Nederland is het bar aan het misgaan. De immigranten die hier nu zijn moeten we als Nederlanders gaan behandelen, niets meer en niets minder, met dezelfde rechten, plichten en verwachtingen. Maar in ons belang, het belang van diezelfde immigranten alsmede dat van de inheemse bevolking, moet de immigratie nú in goede banen geleid gaan worden. Dat wil zeggen: we moeten toe naar een immigratiestelsel gebaseerd op merites en quota, niet zoals nu gebaseerd op zogenaamde "rechten" en misplaatst schuldgevoel (het huidige systeem lijkt haast ontworpen te zijn om de zakken van hulpverleners en de kieslijsten vand e PvdA te vullen). Het CBS bekijkt elk jaar hoeveel immigranten we zo'n beetje kunnen hebben, en diegenen met de meeste punten winnen een enkeltje Holland.

Muxje | 22-07-09 | 12:21

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:20

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:17

Waarom kan de Holocaust niet meer behandeld worden op Amsterdamse scholen?
Echt ik word zo strontziek van dit soort achterlijke opmerkingen.

Wilders vergelijken met een massamoordenaar. Hoe dom?! Wilders heeft hooguit ooit eens mug doodgeslagen. Echt waanzin dit.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:20

Plus de emotionele schade.

Uw Verzekeringsadvis | 22-07-09 | 12:20

@VraagMaar | 22-07-09 | 12:17
Houd een sop met Wilders demoniseren, Volkert.

Lewinsky | 22-07-09 | 12:19

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:19

Laatste cijfer was +/- 350.000 euro per stuk , zal nu wel weer gestegen zijn.

Uw Verzekeringsadvis | 22-07-09 | 12:18

@Rut_ger | 22-07-09 | 12:09

Wat een zeer domme opmerkingen van je. Behoor jij soms ook tot de 70% die zijn VMBO niet heeft afgemaakt?

frenkie4alllll | 22-07-09 | 12:17

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:17

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:16

Bakschuif | 22-07-09 | 12:07
***Zelluf altijd Keep it white doekjes extra toevoegen doet aan was***

Keesje Butler | 22-07-09 | 12:16

Beetje voorspelbaar overbodig kostenverslindend onderzoek. Uiteindelijk zijn de enige mensen die geld opleveren voor Nederland degenen die boer, bakker, fabrieksarbeider ed zijn of mensen die een product met winst exporteren. Ofwel de praktische beroepsgroepen. Voor de rest zit er een groot log ondersteunend en ambtenaren apparaat omheen dat vooral geld kost en vaak virtueel bezig is. Zo ook Wilders zelf. Wat levert ie nou op. Dat gezeur kan ik zelf ook wel verzinnen. Ben ik reuze goed in.
Daarnaast kosten allochtonen naast witte geldstromen een veelvoud aan zwarte geldstromen. Via de onderwereld verdwijnen er miljarden per jaar naar allochtonenland. Een onbedoelde parasiterende ontwikkelingshulp die Nederland financieel lek schiet. Maar goed, dat is binnen 10 jaar voorbij. Alleen zitten wij dan opgescheept met een volledig gecontroleerde dictatuur.
Dan werken er meer mensen bij de overheid en in de 'security dan dat er in vrijheid leven.

robterdam | 22-07-09 | 12:14

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:14

@die aardige draak.
Maar NOEM dan eens zo'n oplossing. Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.

JanVergoor | 22-07-09 | 12:13

@Rut_ger

dat kosten die linkse politici al jaren dus wat een onzin klets jij. En waarom moet wilders bewaakt worden??? niet omdat hij wordt lastiggevallen door hardwerkende autochtonen toch??? i rest my case

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:12

@Surimi Pilsner | 22-07-09 | 12:04 Ik bespeur een neiging om voor anderen te willen denken. Als ik tot die ' anderen' zou behoren, wat op voorhand niet ondenkbeeldig is te noemen, dan zou ik mij hier heel erg aan storen. Ik denk zelf wel. En of ik gelijk heb of niet, dat zal achteraf blijken en kan niet in het voren geclaimd worden als bron voor gelijk. Het is vaak een projectie van de eigen vrees op anderen.
Ziedaar de reden voor de teloorgang van de PvdA c.s.

Bakschuif | 22-07-09 | 12:12

Erg grappig. Misschien kan Wilders beginnen met zijn eigen situatie.

Wat kost Wilders onze samenleving en hoeveel belasting brengt hij op.

Beveiliging Wilders kost 400.000,- per jaar (?) plus salaris van een kamerlid van rond de 100.000 euro plus nog wat onkostenvergoedingen. En wat levert die half miljoen op?

Rut_ger | 22-07-09 | 12:09

@ e-mam & jeroentjegouda jullie plaatsen de PvdA en D66 in een slachtofferrol terwijl juist deze partijen jaaaren en miljarden hebben gehad om zich iets van de burger aan te trekken en wat aan de problemen te doen. Nu iemand anders doet wat gedaan moet worden gaan jullie op je rug liggen huilen. De slapheid en naieve domheid van jullie soort burgers heeft ons hier gebracht en het doet mij goed dat jullie tijd voorbij is. *haalt opgelucht adem*

@ VraagMaar - Nog niet eerder was de babyface achter een naam zo toepasselijk!!! wederom een inhoudsloos commentaar van iemand die tegen beterweten in blijft roepen dat de PVV geen oplossingen bied...

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 12:09

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:08

En-el Hak | 22-07-09 | 11:52
Wie weet heb je gelijk.
Zot denkt dat veel mensen pas in taart gaan geloven als ze er één in het gezicht krijgen gedrukt. Want zeg nou zelf, hele mensenmassa's blijven vasthouden aan linkse en/ of leugens, ondanks de overvloed aan bewijzen van de perfiditeit ervan.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 12:08

@Keesje Butler | 22-07-09 | 12:02
Kijk, da's nou nog 's innovatie! Prachtig geval van creatief netwerken en crowdsourcing! Een kleursensor gekoppeld aan een kantelmechaniek.
Super!
*zelf ook wast met Witte Kneus*

Bakschuif | 22-07-09 | 12:07

e-mam | 22-07-09 | 11:59
Dr is heus wel een plekjuh heur.....
Eigen haard is goud waard immers.
***haard=land***

Keesje Butler | 22-07-09 | 12:07

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:07

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:05

Bakschuif | 22-07-09 | 11:52
Bedankt voor je interessante bijdrage.
Het is niet de bedoeling de huidige situatie te benoemen in oude oorlogsretoriek e.d. Ik probeer slechts een parallel te trekken tussen gebeurtenissen toen en nu. Dit met het doel te laten zien dat het -wellicht- weer net zo fout kan gaan als destijds. Overigens zijn het niet alleen retoriek en eenzijdige ongenuanceerde oordelen, maar ook gewoon droge feiten, zoals het systematisch uitsluiten van een complete bevolkingsgroep, wat uiteindelijk leidde tot enkele miljoenen moorden. Dat is geen oordeel, dat is een feit.

Waar het mij om gaat is dat het gezicht van de PVV steeds fascistischer wordt. Zij willen een hele groep mensen buitensluiten en hebben daarvoor macht nodig, die zij willen halen m.b.v. de grootste groep kiezers: de arbeiders. Als de PVV eenmaal aan de macht is, zullen ook de arbeiders inzien dat het voor hen ongunstig is, en dat is zeer zacht uitgedrukt. Een voorbeeld: veel sociale zekerheden zoals ziektekostentoelage en kinderbijslag zullen wegvallen, aangezien de PVV de belasting wil verlagen.

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 12:04

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:04

veel werkelozen!!
Mensen in verzorgingstehuizen kunnen maar 1x in de week gedouched worden i.v.m personeelsgebrek.
"iets niet snappen doet"

Schipperbitter | 22-07-09 | 12:03

Bakschuif | 22-07-09 | 11:55
Lolll... komen ze er dan ook weer wit/blank uit.... anders is dat op hun kop er uit komen niet zoow errug.
***brainwash***

Keesje Butler | 22-07-09 | 12:02

-weggejorist-

VraagMaar | 22-07-09 | 12:01

Ik sluit me volledig aan bij frenkie4alllll, goed onderbouwde berekening. De internet versie van 'Binnen zonder kloppen'.
*vermoedt dat de regering wel nooit verantwoording afleggen zal*

Jelotchka | 22-07-09 | 11:59

@peter.co.uk | 22-07-09 | 09:46 : precies. afgeven op de PvdA en D66 is gemakkelijk, maar als de PVV het na de verkiezingen voor het zeggen krijgt (wat god verhoede!), ben je als NL veel verder van huis.

jeroentjegouda | 22-07-09 | 11:59

Het feit dat we een politieke sfeer hebben waarin een in de peiling grootste partij zoiets kan zeggen, zegt eigenlijk iets over de tijd waarin we leven.

Ik begin toch steeds meer van mening te worden dat deze plek op aarde voor heel veel mensen met dezelfde achtergrond als ik niet de juiste is.
Een sluipend, maar geheel natuurlijk proces doet zich hier voor.
Jammer!

e-mam | 22-07-09 | 11:59

al dat geld wat die zogenaamde allochtonen van de overheid 'krijgen' in de vorm van een uitkering of subsidies ed., dat geven ze ook grotendeels weer uit in Nederland (bij jouw bedrijf/winkel). What's the big deal dus eigenlijk?

Hesselbollah | 22-07-09 | 11:58

In onze kapitalistische samenleving heeft niet god of Allah het laatste woord,
maar bepaald geld of iets geoorloofd is of niet.
Hoe primitief wil je het hebben?
Ik weet het niet, maar ik heb liever zoveel mogelijk lol en blijheid tussen mijn geboorte en dood in, die ervaringen kan ik in elk geval wel meenemen.

ingelogd | 22-07-09 | 11:58

@Keesje Butler | 22-07-09 | 11:41
Nee, joh. Dan staan ze er ook wel, maar dan komt een omgebouwde vulliswagen die ze oppakt, in het bad dondert, er weer uitvist en droog blaast, en dat alles in één beweging. Super efficiënt. Er wordt nog aan gewerkt om het er uit vissen te verbeteren: sommigen komen er op de kop weer uit, dat blaast zo rottig.

Bakschuif | 22-07-09 | 11:55

givemeawoei | 22-07-09 | 11:47

en dus...

michzelluf | 22-07-09 | 11:54

@ givemeawoei

Ja en wie is daar de oorzaak van? Of ben jij zon staatsgevaarlijke gek die vindt dat dat zijn eigen schuld is omdat hij een mening heeft die niet met de in de oude politiek gangbare wereldvreemde visie strookt???

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 11:53

luclodder | 22-07-09 | 09:18

Idd apenlogica...

Zuid-Limburg heeft een mijnbouw verleden en dat poets je niet snel weg...
Door de emigratie van laag geschoold volk uit NL naar Zuid-Limburg en dan de boel laten klappen, dan weet je genoeg...

Phililps heeft wel de vruchten kunnen plukken omdat die business niet is gestopt...

michzelluf | 22-07-09 | 11:53

@Zeddegeizot | 22-07-09 | 11:47
We wéten dat niet-Westerse allochtonen veel meer geld kosten dan ze opleveren, daar is geen onderzoek voor nodig. Die oprotpremies hadden er allang moeten zijn, alsmede een stop op immigratie van kanslozen. Deze maatregelen kunnen onafhankelijk van een onderzoek worden doorgevoerd. Niemand dient namelijk te worden overtuigd: 'de Nederlander weet het al en de linkse ontkenner zal blijven ontkennen, ook al kom je met 23 vuistdikke rapporten aanzetten.

En-el Hak | 22-07-09 | 11:52

@Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:41
Als je de huidige situatie uitsluitend blijft benoemen in de eenzijdige terminologie van meer dan 60 jaar oud (oude oorlogsretoriek en eenzijdige ongenuanceerde oordelen van toen), en als je daarbij voegt de relikwiën van de inmiddels vrijwel vergane Nederlandse verzuiling (arbeiders, links, rechts, etc), dan heb je echt alle ingrediënten voor een totale spraak- en begripsverwarring.
Als de PVV de Islam als een bedreiging ziet voor een reeks van waarden en normen die wij in de loop van de tijd in onze wetten, zeden en gewoontes hebben vastgelegd, dan is dat wat anders dan de situatie van de jaren 30 in Duitsland.
Het hanteren van eenzuidige oude oordelen lokt een reactie uit die uiteindelijk net zo eenzijdig en ongenuanceerd wordt, en leidt tot polarisatie en ten slotte tot conflicten. Het betaamt een beschaafd land dat zij deze conflicten oplost middels de stembus, ervan uitgaande dat iedereen democratisch genoeg is om een meerderheidsstandpunt te accepteren. Die dat namelijk niet kan is geen democraat. Wat die persoon wel is, laat ik even in het midden.

Bakschuif | 22-07-09 | 11:52

Die hetze van de PVV komt me nu wel errug de keel uit...

jeroentjegouda | 22-07-09 | 11:51

Boeiend :s

Dat doe je toch niet | 22-07-09 | 11:50

@ azijnseikerT

Zo had ik het nog niet bekeken. misschien omdat ik een grapje maakte. Maar nu je het zegt: GOED IDEE!!! iedereen die ooit PvdA heeft gestemd moet er ook uit. Dat is wel zo redelijk aangezien u op een vreselijke manier heeft bijgedragen aan de huidge problemen en landverraad heeft gepleegd. bedankt voor de tip. ik heb uw naam vast genoteerd :)

GAK!!!

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 11:50

Bakschuif | 22-07-09 | 11:42
"hebt herhaald" bedoelde je? :-)
Nee hoor, je hebt gewoon een d/t-fout, helaas.

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:47

En-el Hak | 22-07-09 | 11:42
En dan....
Beleid maken op basis van feiten ipv koffiedik kijken. Bijvoorbeeld:
- Als we € 50miljard vrij maken voor oprotpremies, dan verdienen we dat in 3 jaar terug;
- Vluchtelingen komen niet meer naar NL, maar NL zorgt en betaalt voor opvang in de regio;
- Maak meer geld vrij voor regionale ontwikkeling, zodat je bespaart op immigratie.
Je weet wel.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 11:47

Volgens mij kost de beveiliging van Geert ook klauwen vol met geld.

givemeawoei | 22-07-09 | 11:47

@ecologiste | 22-07-09 | 11:15
De vraag die een economische vluchteling zichzelf stelt, is: "Wat breng ik als autochtoon in mijn eigen land op en wat breng ik als allochtoon op in Nederland?"
Goeie vraag, die iedere vrije burger zichzelf mag afvragen.

Nederland kan zichzelf voornemen om alleen migratie toe te staan die Nederland kennis en/of geld opbrengt. Maar daar is deze kosten baten analyse niet voor nodig. Een netto-bedrag op alle allochtonen zetten is zinloos. Dan kijken we straks naar dat getal: 100 miljard, wow!, en nu? Tsja...

tipo | 22-07-09 | 11:45

Zeddegeizot | 22-07-09 | 11:41
In de loop der eeuwen hebben we altijd een enorme immigratie gehad, en dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Natuurlijk zijn er altijd ook negatieve kanten, of heb je af en toe het gevoel dat het geld kost in plaats van oplevert. Maar het is een natuurlijk iets en op de lange duur een goed iets.

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:45

Elke schreef op woensdag 22 juli 2009 10:59

Dit is al eens gedaan. Her rapport heet "Hoe meer zielen hoe minder vreugd".
Het is van de hand van Harry ter Rele en Hans Rodenburg. Het verscheen bij het CBS, en toen toch maar weer niet, en toen toch maar weer wel, en toen toch definitief maar weer niet, waarna het vrijwel van internet verdween.
Het rapport was explosief. De conclusie was, dat ieder allochtoon gezin een "negatieve bijdrage" tot nu toe leverde van meer dan 300.000 euro. Becijferd werd, op basis van hoe de immigratie en integratie verloopt, dat dit de komende decennia nauwelijks zal verbeteren.
NB: Alle wél goed functionerende en bijdragende allochtonen waren in deze cijfers al meegenomen!
Het rapport werd gemaakt in de tijd dat de (linkse!) politiek hevig tamboereerde op "immigratie is noodzakelijk tegen vergrijzing". Ik denk niet dat het CBS had verwacht dat Ter Rele en Rodenburg zó eerlijk zouden zijn, en gewoon zouden publiceren wat ze geconstateerd hadden.
In veel rapporten van het CBS inzake allochtonen, is namelijk een "verzachtende" hand merkbaar in de presentatie van de cijfers. En ik zet dat welbesust tussen aanhalingstekens, wat het liefste zou ik er andere woorden voor gebruiken, maar deze mensen zijn machtig – het zijn de statistiekenmannetjes van het regime (“There are lies, damned lies and statistics” - Chruchill) Ze hebben veel juridische steun en pikken weinig van burgers, als u voelt wat ik bedoel.
(Een voorbeeld: de misdaadcijfers. Het CBS brengt die rapportage steeds ronder verschillende namen uit, waarvoor ik maar één reden kan vinden: het is niet de bedoeling dat ik het vindt. In één van die rapportages, dat jaar "ISEO Monitor" geheten, zag ik dat ze de cijfers ingedeeld hadden naar GEBOORTELAND.
Waarmee de omvangrijke, zeer criminele tweede generatie allochtonen, pardoes onder "criminaliteit autochtonen" kwam te vallen!
Na uitkomen van het rapport pronkte Donner, toen minister Justitie, ermee dat allochtonen "slechts" 3,5 maal zo crimineel waren als autochtonen. De echte cijfers liggen waarshijnlijk véél en véél hoger -- en het kan haast niet anders of ze weten dat ook allemaal: politiek én ambtenaren. Ze weten het, of ze doen ze hun werk niet!)
Voor liefhebbers heb ik zowel dat rapport "Hoe meer zielen hoe meer vreugd", als die beruchte "ISEO-Monitor" op harde schijf staan. Dat doe ik altijd, met gedokterde of explosieve informatie: ik weet dat die uiteindelijk, zeker als de stinkerij uitkomt, "opeens" zal "verdwijnen". Per e-mail toe te sturen.

www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/PV...

Tot zover Elke. Het rapport "Hoe meer zielen hoe minder vreugd" staat op www.neerlandsbloed.net/documenten/hoem...

@redactie: zouden jullie aandacht willen geven aan dat rapport?

Mark d'Aviano | 22-07-09 | 11:44

@Zeddegeizot | 22-07-09 | 11:41
Ja, en dan?

En-el Hak | 22-07-09 | 11:42

@Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:38 idd, 'hebt' ontbreekt; touché!

Bakschuif | 22-07-09 | 11:42

De CBS definitie...
Nou lever ik ook gegevens aan; aan het CBS, maar dan kun je invullen wat je maar wil. Zolang je maar iets invult ist goe...
Dit gaat derhalve tot helemaal nix leiden.

Hijo del Sol | 22-07-09 | 11:41

Bakschuif | 22-07-09 | 11:34
Pffffffffff dacht echt effuh dat je het over het badder uurtjuh had van de bejaarden.

Keesje Butler | 22-07-09 | 11:41

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:33
Profetische zeiksnor. Meten is weten. Iedereen voelt aan dat het immigratiedrama ons een vermogen kost. Laten we dat nu gewoon kwantificeren, dan weten we exact waar we het over hebben.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 11:41

@Bakschuif
Waarom zou men de PVV geen Nationaal-Socialisten noemen? Ze zijn toch juist zowel Nationalistisch (rechts; alle buitenlanders eruit) als Socialistisch (links; macht aan de arbeiders).

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:41

Heeft de PVV het over alle allochtonen in Nederland? Tja, dat is inderdaad de helft van de bevolking. Of heeft de PVV over alle allochtonen die moslim zijn? En rekenen ze het geld dat allochtonen naar hun familie in het buitenland overmaken wel of niet mee als inkomsten in Nederland?
En hoe definieer je 'kosten' ? Als iemand op de snelweg rijdt, slijt het asfalt; dat kost ook geld. Als iemand in de trein zit, kost dat energie en dat kost ook geld (maar daar staan weer de inkomsten van het treinkaartje tegen over, tenzij iemand zwartrijdt). Etc. etc.
Kortom: een onzinnig plan, onuitvoerbaar, maar leuk voor de publiciteit.

HJDB | 22-07-09 | 11:40

@e-mam | 22-07-09 | 11:20: Ah, radicaal in dát opzicht... Dat is helemaal geen fel standpunt hoor, dat roept de VVD al jaren, min of meer. In mijn optiek echter iets te zwart/wit. Wanneer iemand een verdomd goed plan heeft maar de particuliere sector ziet het belang niet, dan moet je als overheid een subsidie geven. Maar niet zo vaak en gretig als nu het geval is, dat nooit!
Criminele jongeren moet je niet helpen maar laten vallen. Momenteel kunnen we het ons niet permitteren om landelijk Glenn Mills te spelen. Wie niet wil, die rot maar op. Over een jaar of vijf kijken we wel weer verder.
LOL@apennootje | 22-07-09 | 11:27: Opdat die verwende krengen geen half uur te veel krijgen...:(

Fleauxe | 22-07-09 | 11:40

@Bakschuif
Herhaalt is met een T...

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:38

e-mam | 22-07-09 | 11:20
Jonge criminelen op straat moet je een kans geven en begeleiden.....
De ouders hebben toch die taak..... maarjah als die al het "ahum" goede voorbeeld niet kunnen geven....
***Zoiets als : zoals de ouders zongen-piepuh de jongen***

Keesje Butler | 22-07-09 | 11:37

@Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:33 zie mijn comment van 10.30, Lutser!

Bakschuif | 22-07-09 | 11:35

@apennootje | 22-07-09 | 11:27
Uit de nieuwste voorstellen is uitgelekt dat men bejaarden op vaste tijden op de stoep wil opstellen. Naast elkaar met vaste afstanden er tussen, net als bij de vuilcontainers, zeg maar. Dan kan 1 persoon met een scooter met een tuindersspuit (zo'n 10 liter rugtankje met pompmechaniek en sproeislang met aan het eind een fopspeen) daarmee een straat vol oudjes in minder dan een paar minuten van koffie voorzien. Wel oppassen dat je niet teveel druk zet op de koffieketel, want dan gaat het zo hard dat ze gelijk in hun vodden zeiken, da's ook weer niet de bedoeling.

Bakschuif | 22-07-09 | 11:34

@ e-mam | 22-07-09 | 11:07

En miljarden mensen lezen nu de boeken en kijken naar de films van Walt Disney.
Deze man is ongekend populair omdat hij voor de volwassenen een tijdelijke wereld wist te schapen waar hij kind kon blijven.

Betekend dat nu dat al die volgelingen ook maar moeten geloven dat Neverland bestaat en dat Cinderelle en Mickey Mouse echt bestaan?

apennootje | 22-07-09 | 11:34

Langzaam-maar-zeker laat de Partij Tegen de Vrijheid haar masker zakken. Nationaal-Socialisme in haar meest pure vorm, dat is wat het is.

Surimi Pilsner | 22-07-09 | 11:33

Onmogelijk plan, weer eens leuk voor de Bühne. Op zijn best bezorgt het de PVV meute een paar leuke momentjes, kunnen we lekker fantaseren waaraan we het belastinggeld dat we nu eindelijk terugkrijgen gaan besteden. Het grote probleem is integratie, en dat is een sociaal/mentaal probleem. Breng die industrie eens in kaart. Maak een deltaplan. Een parlementair onderzoek, wat dan ook. Dat is wat anders dan de benadering van bepaalde Nederlanders van een bepaalde allochtoonse afkomst als kostenpost.

Gallisch | 22-07-09 | 11:32

Joehoe ! Winterpeen ! zeur nog's wat ?
*afvraagt waar de redding blijft*

Bakschuif | 22-07-09 | 11:28

@ Fleauxe | 22-07-09 | 10:21

Vergeet niet dat er ook uitgerekend wordt op hoeveel "zorgMINUTEN " onze bejaarden recht hebben.

apennootje | 22-07-09 | 11:27

42 | 22-07-09 | 11:13
Ik zie zelf ook wel in dat het inderdaad gaat om een bepaalde groep "Allochtonen', de probleemgroep, dat Wilders dit niet rechtstreeks vraagt komt omdat hij dan antwoord op zijn vraag wel helemaal kan vergeten, dan wordt hij aan de leeuwen gevoerd.
Echter als hij op basis van deze gegevens een conclusie kan trekken (populistisch punt?) , dan komt dit door de gegevens en niet door diegene die de conlusie trekt. Als de gegevens er niet zouden zijn , zou hij ook de conclusie niet kunnen trekken. Jullie vrezen gewoon de uitkomst van dit onderzoek omdat het die roze wolk onder jullie weg zal blazen waardoor jullie eindelijk eens met jullie kont op de waarheid zullen vallen. Zeg nou zelf, als Wilders geen gelijk heeft dan hebben jullie toch niets te vrezen van dit onderzoek?

Poepus | 22-07-09 | 11:27

@e-mam | 22-07-09 | 11:20
Om met Freek te spreken: Als dit geen lulpudding is, ben ik dr.Oetker....
*verder gaat met doden aan de zijk zetten*

Bakschuif | 22-07-09 | 11:22

Fleauxe, een genuanceerde poging dan. Laten we het erop houden dat ik als ondernemer met een kritische en nuchtere kijk op het materialisme (ja, dat kan!) helemaal niets heb met de hele professionele welzijnssector. Er is hier teveel sprake van ongeneerd opportumisme ten koste van de zwakkeren van de samenleving. Jonge criminelen op straat moet je een kans geven en begeleiden, maar je moet ze als organisatie niet uitbuiten ten bate van het instandhouden van je business. Neem nou zo een impuls. Werken zat goeie mensen tussen, maar voor de rest een geldverslindmachine die overigens ook als politiek apparaat de allochtonenbusiness goed controleert. Ik zou als overheid helemaal niets subsidieren. Als je een projectplan hebt geschreven, ga je maar op zoek naar particuliere financiers in het bedrijfsleven ofzo. resultaat: enkel mensen die oprecht hart hebben voor de zwakkeren gaan dan actief een bijdrage leveren. Zal veel meer zoden aan de dijk zetten.

e-mam | 22-07-09 | 11:20

e-mam | 22-07-09 | 11:07
De reden dat het gedurende 14 eeuwen "bewonderd" is door Arabische landen is nou niet omdat het literair zo'n sterk werk is, meer omdat het gewoon met grof geweld door iedereen zijn strot geduwt is. De Koran is nou eenmaal verspreid met het zwaard, beginnend in Medina waar Mohammed niet langer alleen als profeet optrad maar ook als krijgsheer en totalitair staatshoofd. Er wordt rijkelijk geschreven in de Koran over het onthoofden van hele Joodse stammen etc. En dat is nou net even het verschil tussen de hedendaagse Christenen en de Moslims, waar de Christenen zich schamen voor hun verleden van geweld, wordt in de Moslimwereld de verspreiding van het geloof via geweld en brute afslachtingen gezien als grote overwinning en bewijs dat Allah de echte god is.
Dat ze de politiek hebben weten te beinvloeden is logisch , elke groep met zoveel aanhangers oefent invloed uit op de politiek, ook de Christenen doen dat, het verschil is alleen dat de Moslims de politiek via bedreigingen, eisen en geweld hebben beinvloed. Give Credit where credit is due? Laat me niet lachen, dat vodje wat jij zo aanprijst schend zowat ieder mensenrecht wat wij hier kennen in het Westen, daarnaast klopt er chronologisch geen ene reet van, teksten die geschreven zouden zijn in de 6e eeuw maar zijn geschreven met puntjes op letters, een vorm van schrijven waarvan we weten op basis van historisch bewijs , pas een paar eeuwen later is uitgevonden. De Koran is een vod, bij elkaar gelogen en geplakt dat aanzet tot haat en verdeling in de wereld en het verdiend dus zeker geen credit, zoals jij graag zou willen.

Poepus | 22-07-09 | 11:19

Winterpeen ?
*nog steeds wacht op de redding van GS*

Bakschuif | 22-07-09 | 11:19

God heeft dit, god heeft dat.
**Vol van sprookjes als de sodemieter naar de Efteling gaat**

Pierre Snot | 22-07-09 | 11:15

@ e.t. | 22-07-09 | 11:08

Even voor alle duidelijkheid. 'De Arabische Afrikaanse slavenhandel is ouder dan de Europese en heeft eveneens een zeer grote omvang gekend.
Het verkrijgen van 'christenslaven' uit Europa was het domein van de zogenaamde 'Barbarijse zeerovers', die opereerden vanuit bases in Noord-Afrika, in de autonome provincies van het Ottomaanse Rijk met de hoofdsteden Algiers, Tunis en Tripoli, en ook vanuit het onafhankelijke Marokko, met name Salé aan de Atlantische kust'.

ecologiste | 22-07-09 | 11:15

Wat een geldverspilling zou dat zijn. Gelukkig kosten die proefballonnetjes geen reedt.

Capronium | 22-07-09 | 11:14

@lijn5 | 22-07-09 | 11:10
Nee, dat is inderdaad onzin. Zie je ze al werken, die haakmutsjes en ingepakte wijven? Zeker ouderen wassen in Avondrood... Daarom is het goed om de instroom van kanslozen zeer te beperken. Kom echter niet aan met open deuren.

En-el Hak | 22-07-09 | 11:13

@e-mam | 22-07-09 | 11:07
'bewondert wordt' moet zijn 'bewonderd wordt'
'lagen van de lamenleving' moet zijn 'lagen van de bevolking'
Kortom, vogelbrein, die zandridders zijn niet invloedrijk maar ze vormen al 14 eeuwen een probleem.
We hebben kruistochten en Reconquistas nodig gehad om dat gajes europa weer uit te jagen en nog steeds zijn we er niet vanaf.
Rationeel denken? Dan kom je op oplossingen die we anno 2009 niet meer beschaafd vinden, dus doe dat maar niet, zou ik zeggen.

Bakschuif | 22-07-09 | 11:13

42 | 22-07-09 | 10:35
Leg eens uit wat er Fail is aan dit voorstel, leg eens uit waarom dit geen serieuze politiek is (het heeft toch echt te maken met de economie en de maatschappij van dit land). Misschien moet jij lekker opflikkeren want het lijkt erop alsof je zelf alleen maar aan het schreeuwen bent.
Poepus | 22-07-09 | 10:41

Ze waren bij de PVV even vergeten dat merendeel van de allochtonen Duiters zijn. Met Belgen op de tweede plek. En merendeel daarvan heeft gewoon een goede baan en betaald belasting. Waarom wil de PVV dan ineens weten wat allochtonen kosten? Wat Hoxha al zegt, wat de PVV eigenlijk wil weten is hoeveel een stereotype groep allochtonen kost om zo 1 of ander populistisch punt te maken wat nergens over gaat. Maar dat vragen ze niet, de prutsers. Misschien maar eens uitrekenen wat een PVV kamerlid wel niet kost...

42 | 22-07-09 | 11:13

LOL@e.t. 11:08

tipo | 22-07-09 | 11:12

Als het over Geert gaat mag je de oorlog er eigenlijk niet bij halen, dus ik breng het voorzichtig. In een zekere periode in de vaderlandse geschiedenis, waarin men een bovengemiddelde belangstelling toonde voor het registreren van gegevens over keurig afgebakende bevolkingsgroepen, verbleven mijn Nederlandse grootouders niet geheel vrijwillig in een naburig land ten oosten van Enschede. Mijn vader werd daar geboren. Hij is zelf al nooit zo gelukkig geweest met zo'n swastika op zijn geboortebewijs, maar dat betekent dus dat ik nu ook allochtoon ben? Goed bezig Geert, enge man. Hoeveel kost je oostblokvrouw eigenlijk en hoeveel levert ze op?

Cookie8022 | 22-07-09 | 11:11

Wat een kouwe drukte. We zitten in Nederland met zo'n 10 miljoen mensen die NIET werken. Dat daar een aantal allochtonen tussen zitten maakt niet echt veel uit hè?

JanVergoor | 22-07-09 | 11:11

@Subcomandante Marcos | 22-07-09 | 10:54
Het "markeren" van bevolkingsgroepen is helemaal niet nodig; het uitschot (zowel blank als zwart, dus geen racisme hier) heeft zichzelf al "gemarkeerd" dmv een petje en een bontkraagje!

Brouhaha | 22-07-09 | 11:11

Buiten al het geschreeuw hierboven, ga ik opnieuw twijfelen aan mijn keuze voor de PVV. Nog een keer zo'n zinloze actie van de PVV en het is 'hallooooo Mark Rutte'.

En-el Hak | 22-07-09 | 11:11

@En-el Hak | 22-07-09 | 11:03 Voel met je me. Echter ik zou ze niet graag de kost willen geven die nog steeds durven verkondigen dat immigratie 'moet' ivm vergrzijzing etc. Voor deze blije linkschen zal het een eyeopener zijn (NOT, want kunnen niet rekenen).

lijn5 | 22-07-09 | 11:10

@sjaakdeslinksesul 11:04 @azijnseikerT 10:47
Die schreeuwers zijn niet hoogopgeleid, dus dat kunnen onmogelijk PVV-stemmers zijn. ;)

tipo | 22-07-09 | 11:10

Bakschuif | 22-07-09 | 11:01
lol....
***Duck modus prefeGeert... heerlijk helder Hollands***

Keesje Butler | 22-07-09 | 11:10

@e-mam | 22-07-09 | 10:56: Als je echt moslim bent dan zou je juist met mij van mening moeten zijn dat de misbruikers niet mogen profiteren van de algemene middelen. Er zijn ook mensen uit de uhma die netjes belasting afdragen, die gun je toch ook niet dat ze meebetalen aan de nieuwe scooter van lover-boy Redjeb?
-
Voor de rest, zeg wat je te zeggen hebt. Zo lang je niet oproept tot geweld kun je hier vrij ver gaan. Er is een groot verschil tussen 'maak ze dood' of 'ik ben een voorstander van de doodstraf omdat;...'. Dus hop, vooruit met de geit. ; Wat is dat 'radicale' gedachtegoed van jouw?

Fleauxe | 22-07-09 | 11:09

Wat kost een allochtoon en wat levert hij op.?" Dat vroegen de Hollanders in de gouden eeuw ook aan de Ashanti aan de West Afrikaanse goudkust toen die hen hun krijgsgevangen te koop aan boden. Toen maakten ze er maar meteen een handeltje van.

e.t. | 22-07-09 | 11:08

Poepus | 22-07-09 | 10:57
Rationeel denken:
Gefrustreerde zandridders die in staat zijn een boek te schrijven dat door elke lezer gedurende 14 eeuwen in het Arabisch bewondert wordt, een boek dat onder alle lagen van de samenleving in elke samenleving nog steeds gretig aftrek vindt, denk daar eens over na! Zulke zandridders verdienen toch op zn minst het predicaat 'beste en meest invloedrijke schrijvers in de geschiedenis'. Die gefrustreerde zandridders hebben wel de wereldpolitiek in de 21e eeuw weten te beinvloeden. Give credit, where credit is due.

e-mam | 22-07-09 | 11:07

Brouhaha | 22-07-09 | 11:04
yep en het mannelijke gedeelte heeft een piemel

watzitjenou | 22-07-09 | 11:07

@watzitjenou | 22-07-09 | 10:59
Klopt; in London zitten voornamelijk "Paki's" (Pakistanen) en dat zijn ook Moslims.

Brouhaha | 22-07-09 | 11:04

@frenkie4alllll&tipo
Ik had die reactie niet eens gelezen maar azijnseikerT heeft toch gewoon gelijk?
"NAIEVE LANDVERRADER, als ome geert strax de baas is ga jij ook op de boot naar Noord Afrika whahaha ;P"
Dat is toch ook een achterlijke hysterische reactie, waar je ook als PVV'ers niet blij mee zou moeten wezen?

sjaakdeslinksesul | 22-07-09 | 11:04

@JanVergoor | 22-07-09 | 10:46
De Ander kost onevenredig veel geld, dat moge duidelijk zijn. Eigenlijk weet iedereen dat, daar is geen onderzoek voor nodig. Het is me dan ook niet duidelijk wat de PVV met deze gegevens wil aanvangen. Kijk, Wilders' plannen om de lange islamitische arm ietwat te verkorten spreken me aan, tevens het stopzetten van de stroom kanslozen uit de zandbak, maar het heeft geen enkele zin aanwezige allochtonen met een onderzoeksrapport om de oren te slaan. Waarom niet? Omdat de groep uitvreters -de Anti's, de Marokkaanse tokkies, de Somalische nietskunners etc.- zich nooit en te nimmer schuldig zal voelen. Je bereikt er dus niets mee. Ja, je jaagt er de allochtonen die wél iets kunnen en willen mee de grens over.

En-el Hak | 22-07-09 | 11:03

Dit komt nooit boven tafel, hoe de PVV ook wroet en graaft. Want:
1) Van het miljoen ambtenaren in dit land is zeker de helft afhankelijk van de "asiel/allochtonen-industrie", kortom het hele circus van hulpsinterklazen (justitie, sociale zaken, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, BiZa, BuZa, etc.) die met miljarden "de boel bij elkaar" zitten te houden met onze zuurverdiende belastingcenten;
.
2) Als dit echt bekend wordt wint de PVV het eerstkomende decennium alle verkiezingen met 80% van de stemmen; het ambtenaren-uitvreterskorps blijft natuurlijk wel links stemmen, want afhankelijk van de welgevulde staatsruif.

Brouhaha | 22-07-09 | 11:02

@Poepus | 22-07-09 | 10:57
Hij heppum selluf geschreve, begreep ik
*verstand slechts op de waakvlam zetten = islam-modus*

Bakschuif | 22-07-09 | 11:01

Erst machen wir ein Index der geltverschlinndende Allochtonen. Dann kann das der Basisz sein fur das Geltverschlinndendenallochtonenrein machen der Niederlande!

Mij lijkt dat dat dichter bij de taal staat die Wilders met zijn moeder spreekt dan ABN. Venlo, jeweetzelluf!

Goed lezen! | 22-07-09 | 11:01

e-mam | 22-07-09 | 10:49
Sollie, nah ik lees de koran niet....
en wie ik wil leren kennen..... stammen , volkeren,,,
neej lamaar.
***Donald Duck pakt en naar schijthuis gaat***

Keesje Butler | 22-07-09 | 11:00

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:53
Volgens mij is het je vriend Shalome die in de buurt van Manor House woont... maar goed, we zijn het dus met elkaar eens dat "In Londen zijn hele wijken vol Moroccanen" niet klopt. Die jongens zitten namelijk in continentaal West-Europa.
Trouwens als je argument niet was dat het Engelse systeem beter zou zijn, wat was je punt dan wel??

watzitjenou | 22-07-09 | 10:59

Nog meer cijfers om het sommetje te kunnen maken:
Criminaliteit
Aandeel verdachten, 2003/4 m/v, alle mannen leeftijden 18 – 24 jaar
Autochtonen: 1,3 %
Niet-westerse allochtonen: 4,4 %
Turken: 3,6 % / 9,2 %
Marokkanen: 5,9 % / 19,6 %
Surinamers: 5,0 % / 12,2 %
Antillianen: 7,4 % / 13,3 %

Van de 12- tot 17-jarige Marokkaanse en Somalische jongens in Tilburg staat meer dan 25 procent bij de politie geregistreerd als verdachte van een delict in 2006.

In Rotterdam werd over de periode 2000 – 2005 een kwart van de Antillianen (m/v, alle leeftijden m.u.v. jonge kinderen) en de helft van de 18 tot 24 jarige Marokkaanse mannen verdacht van een of meerdere delicten.

De tweede generatie Turken en Marokkanen is twee keer zoveel bij criminaliteit betrokken als de eerste generatie.

Turken zijn ten opzichte van de autochtonen vier keer oververtegenwoordigd bij de geweldsdelicten (inclusief zedendelicten), Surinamers vijf keer, Marokkanen zes keer en Antillianen bijna acht keer.

Indien het aantal vermogensdelicten met geweld in het jaar 2003 wordt afgezet tegen het aantal inwoners van de verschillende bevolkingsgroepen, is de oververtegenwoordiging ten opzichte van de autochtonen als volgt:
Turken: 7 x
Marokkanen: 28 x
Surinamers: 16 x
Antillianen: 29 x

Meer dan de helft van de gevangenispopulatie bestaat uit eerste generatie niet-westerse allochtonen.
www.vvd.nl/index.aspx?Contentid=7497&a...

tipo | 22-07-09 | 10:57

@De Koreaanse Slet | 22-07-09 | 10:55
Misschien wel beter volwassenenonderwijs: --> opleverT

Bakschuif | 22-07-09 | 10:57

e-mam | 22-07-09 | 10:49
Oh, we hebben er weer een....
Je hebt toch wel door dat de Koran gewoon een science fiction boekje is geschreven door een stel gefrustreerde zandridders?
Nee dat zal je wel niet doorhebben, arme jij.

Poepus | 22-07-09 | 10:57

Fleauxe, ik ga zelfs veel verder. Maar die radicale ideeen bespaar ik je op dit forum.

Het is hoe dan ook een megaschande dat de mensen die dit land hebben opgebouwd zo moeten eindigen. Zeg maar de donkere zijde van deze beschaving.

e-mam | 22-07-09 | 10:56

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:56

Ik vind het een interessante vraagstelling.

Voigt | 22-07-09 | 10:56

@wim-Lex, dat er ook in Nederland genoeg tokkievolk 'profiteert' van de werkenden, das natuurlijk ook niet relax.. maar dat heb je altijd in een maatschappij. Vergelijk het met een weegschaal, de werkenden en werklozen houden elkaar in een 'normale gemeenschap' in evenwicht. Die tokkies, zul je dus altijd blijven houden.. Maar de weegschaal is gewoon verre van in evenwicht op dit moment. Omdat de kansloze 'tokkie-bak' bijgevuld wordt met allerlei kansloze allochtonen.. Tuurlijk wordt het bakje met 'werkenden' ook aangevuld met allochtonen, maar dit staat niet in verhouding tot de hoeveelheid losers.
Kortom, een maatschappij met alleen maar werkenden, is een droom.. We zullen altijd de tokkies houden, maar het mag niet zo zijn, dat daar ook nog Achmend,Rachïd etc nog bijkomt, welke geen enkele waardering hebben, of de wens delen, de maatschappij te laten slagen.. Met al diens diversiteit..
dus de vraag,wat kosten ze?is geen vreemde..

stefanovic27 | 22-07-09 | 10:55

Zeg ---> "Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie."

Volgens bovenstaande is Wilders dus ook allochtoon, Duitse vader. Kortom goed plan ik wil ook weleens weten wat een Wilders onze samenleving nu opleverd

De Koreaanse Slet | 22-07-09 | 10:55

Vergeet niet dat jullie in Limburg na het vinden van de Gasbel de Mijnen hebben gesloten en de Limburgers hebben opgezadeld met wat failliete bedrijven uit het oosten en westen van het land. Voor de hoger opgeleide kwamen er een paar simpele Rijksdiensten die ze nu weer weghalen. En wat de kosten voor de longziektes van deze mensen betreft, die zijn allang terug verdient in de tijd dat jullie je aan de kolenkachel konden verwarmen.

raster | 22-07-09 | 10:55

Juist.
De bevolking indelen in raciale groepen, ze categoriseren en registreren.
Wat volgt?
Misschien een duidelijk herkenningsteken dat buiten de deur opgespeld moet worden, zodat iedereen goed kan zien tot welke bevolkingsgroep ze behoren?

Subcomandante Marcos | 22-07-09 | 10:54

e-mam | 22-07-09 | 10:49 (Koran 49: 13) = toch Allah?
Oh nee, er wordt beweerd dat Allah en god 't zelfde zijn he? Mijn fout.....

Lekker_ijsje | 22-07-09 | 10:53

@Bep Wilders | 22-07-09 | 10:52 De PVV zou niets liever willen dan de EU asap opheffen. Kijk eens wat dat ons oplevert.

lijn5 | 22-07-09 | 10:53

@e-mam | 22-07-09 | 10:49
Verrek, zeg ! Heeft god dat gedaan ? Joh, da' wissiknie..
Enne... eh... was je d'rbij of zo...?
Nee, laat me raden: JIJ hep de koraan bij mekaar geschrevenn! toch ?

Bakschuif | 22-07-09 | 10:53

Ben nog meer benieuwd wat de europarlementariërs van de PVV ons kosten en wat ze daadwerkelijk de burgers opleveren in hun portemonnee

Bep Wilders | 22-07-09 | 10:52

@peter.co.uk 9:59: Precies. Met de mensen die hier al zitten zullen we het voor het grootste deel op de een of andere manier moeten rooien. En dat doe je door ze welkom te heten en ze trots te geven, niet door ze uit te sluiten en ze van alles de schuld te geven. Ik ben een zeer, zeer groot voorstander van Wilders' plannen om de immigratie sterk in te dammen, maar zijn ideeën omtrend de allochtonen die hier al zijn sporen niet. In juridische zin niet, in menselijke zin niet, en in praktische zin niet.

Muxje | 22-07-09 | 10:51

@e-mam | 22-07-09 | 10:42: Daar zeg je op zich geen verkeerde dingen maar dat heeft even niets van doen met dit topic. Uren zouden we kunnen debatteren over de wenselijkheid van een verzorgingshuis, veel zin zal het niet hebben gegeven de realiteit. Dus, dan blijft over het gesprek over de pecunia. Mijn keuze is het wegnemen van geld bij de misbruikers en het doorsluizen naar de slachtoffers. Met je stellige mening over de verderfelijke moraal achter verzorgingshuizen zou je het juist met me eens moeten zijn. Wie is er simpel? De vraag stellen is hem beantwoorden, ik kies voor slachtoffers door concrete voorstellen te doen. Jij komt niet verder dan een moralistisch praatje.

Fleauxe | 22-07-09 | 10:51

Soms heeft de overheid er alle belang bij om het aantal allochtonen in de statistiek naar beneden te praten; b.v. als je wilt weten hoeveel er nu werkelijk zijn; en b.v. als jet het over de criminaliteitscijfers hebt. Als er echter subsidie te verdelen valt, als er voor Sinterklaas gespeeld wordt met AOW/Bijstands-regelingen; en voor de financiering van scholen (voor een allochtoon kind, geboren en getogen in NL krijgt een school gewoon 90% meer geld), dan wordt 't aantal opgekrikt. Dus op de overheid kan je zowiezo niet vertrouwen. Voor mij is 't gewoon heel simpel: de overheid mag dan soms iemand met een Nederlands paspoort die hier geboren is een Nederlander noemen, als diezelfde persoon ook een Marokkaans paspoort heeft, geen woord Nederlands spreekt (op 'diskrimienazi' , 'soubsiedie'en 'ies koeltoer' na), alleen maar Berbers/Arabisch spreekt, alleen Marokkanen kent en mee omgaat, alleen op vakantie naar Marokka gaat, daar z'n vrouw bestelt, met z'n kinderen alleen eigen taaltje brabbelt, niet van Nederland weet en wil weten (op subsidies en uitkeringen na); dan is dat voor mij gewoon een Marokkaan..., en dus allochtoon...

R.A.A.F. | 22-07-09 | 10:50

Ik blijf erbij; god heeft niet voor niets landsgrenzen getrokken en culturen bewust van elkaar gescheiden, dat hadden we ook zo moeten houden!
Lekker_ijsje | 22-07-09 | 10:41

Gods bedoeling is echt anders hoor:

"O mensen, Wij hebben jullie uit een man en een vrouw geschapen en Wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt opdat jullie ELKAAR zouden kennen... (Koran 49: 13).

"En tot Zijn tekenen behoren de schepping van de hemelen, en de aarde en het verschil in jullie talen en kleuren. Daarin zijn tekenen voor de wereldbewoners." (Koran 30:22)

e-mam | 22-07-09 | 10:49

Van de Amsterdamse Marokkanen werkt 34 procent.
tipo | 22-07-09 | 10:47

... meestal niet lang en niet hard. Doe mij maar een bus Polen.

Bakschuif | 22-07-09 | 10:49

-weggejorist-

van lith de jeude | 22-07-09 | 10:48

e-mam | 22-07-09 | 10:42
"Nee, dit ligt vooral niet aan het doorgeslagen individualisme, materialisme en het feit dat carriere maken belangrijker is dan voor je eenzame moeder zorgen zoals zij altijd voor jou als kind heeft gezorg"
Nee daar ligt het inderdaad niet aan dat individualisme hadden we namelijk 30 jaar geleden ookal, toch hadden we toen een prima zorgsysteem wat zorgde voor oudere mensen die hun hele leven hadden meegedragen aan de economie en dus die zorg verdienden. Het ligt aan het feit dat de overheid overal geld vandaan moet trekken om haar afbrokkelend utopisch multicul ideaal te ondersteunen. De feiten liggen op tafel, het kost ons miljarden en daarom moeten we bezuinigen dat is simpele logica. Dat jij dit niet wilt zien, heeft gok ik iets te maken met je nickname.

Poepus | 22-07-09 | 10:48

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:27

De felheid waarmee ik hier aangevallen wordt zegt mij veel. Ik heb niet beweerd dat PVVers geweldaddig zijn op dit moment. Dus ga ik dat ook niet bewijzen. Mij in die hoek stoppen is erg gemakkelijk.
Ik reageerde op de post van die aardige draak. Dit zijn posts die ik hier regelmatig op GS lees. Die gaan dan over landverraad of het plempen van cijfers die louter 1 richting op gaan . Dat vind ik een zorgelijke ontwikkeling. Verder mag je van mij alles bewijzen en verrassing, ik ben het nog met je eens op veel vlakken. Maar nu eenmaal niet de richting waar de PVV beweging nu op gaat.

azijnseikerT | 22-07-09 | 10:47

@ frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:43
Dan zal ie het wel gefluisterd hebben... Of is het door het POWned tromgeroffel even overstemd.

Anywaytjes... hij maakt nu gewoon een raar punt.
Beetje jammer zoals ik al zei

kopkaasknabbelaar | 22-07-09 | 10:47

Wat cijfers om te beginnen met rekenen:
In Amsterdam wordt een derde deel van de Turkse en Marokkaanse leerlingen als zorgleerlingen aangemerkt. Zij nemen niet deel aan de Cito-toets.

Voortijdige schoolverlaters, m/v, Amsterdam, 2003/4
Autochtonen: 31 %
Turken: 54 %
Marokkanen: 61 %
Surinamers: 68 %
Antillianen: 51 %

22-jarigen zonder startkwalificatie, m/v, Rotterdam
Autochtonen: 30 %
Turken: 65 %
Marokkanen: 65 %
Surinamers: 50 %
Antillianen: 60 %

De kans dat een jongere zonder schooldiploma een misdrijf pleegt is 2,5 keer zo groot als voor een jongere met diploma. Wel of geen diploma is van grotere invloed dan alle andere achtergrondkenmerken bij elkaar.

Arbeidsmarkt
netto arbeidsdeelname, 12 uren en meer per week, m/v
2001 / 2006
Autochtonen:67 % / 67 %
Niet-westerse allochtonen: 50 % / 47 %
Turken: 48 % / 44 %
Marokkanen: 42 % / 39 %
Surinamers: 62 % / 60 %
Antillianen: 53 % / 56 %

Van de Amsterdamse Marokkanen werkt 34 procent.
www.vvd.nl/index.aspx?Contentid=7497&a...

tipo | 22-07-09 | 10:47

@En-el Hak: hier hoeft niemand op sluwe wijze de shoah kaart te spelen. Het is voor iedereen wel duidelijk dat die kaart hier door de geblondeerde messias zelf gespeeld wordt.
Hoofdstuk 6 uit Göbbels für Dummies. Bewijs met 'onafhankelijk' cijfermateriaal dat 'de Ander' onnodig veel geld kost. Laat dit gisten onder het Volk en de roep om handelen komt vanzelf.

JanVergoor | 22-07-09 | 10:46

@e-mam | 22-07-09 | 10:42 Er zijn ook mensen zonder kinderen. We hebben niet zoals de meeste importmoslims zes kinderen.

lijn5 | 22-07-09 | 10:45

@kopkaasknabbelaar | 22-07-09 | 10:41

Dit heeft hij ook al in mei geroepen hoor en hoeveel zetels heeft het hem gekost? Nou?

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:43

@frenkie4alllll

Het is een schande, precies! Wat die bejaarde ouwe lullen allemaal wel niet kosten! Af laten zinken in de noordzee die overbodige uitvreters.

un_chien_andalou | 22-07-09 | 10:43

@Keesje Butler | 22-07-09 | 10:40
TOP! zie je wel? het kan best
(hé Winterpeen... komt er nog wat?)

Bakschuif | 22-07-09 | 10:43

'Dat wil ik weten omdat er in onze verzorgingshuizen bejaarden liggen weg te rotten in hun eigen pis, gehandicapten eenzaam thuis zitten wegens te weinig budget.' Fleauxe

Nee, dit ligt vooral niet aan het doorgeslagen individualisme, materialisme en het feit dat carriere maken belangrijker is dan voor je eenzame moeder zorgen zoals zij altijd voor jou als kind heeft gezorg. Als we maar geld pompen in die bejaardentehuizen hebben we ons geweten afdoende gesust. En die vervelende allochtonen zorgen ervoor dat er minder geld overblijft voor dat soort instellingen.
Man, wat ben jij simpel!

e-mam | 22-07-09 | 10:42

42 | 22-07-09 | 10:35
Leg eens uit wat er Fail is aan dit voorstel, leg eens uit waarom dit geen serieuze politiek is (het heeft toch echt te maken met de economie en de maatschappij van dit land). Misschien moet jij lekker opflikkeren want het lijkt erop alsof je zelf alleen maar aan het schreeuwen bent.

Poepus | 22-07-09 | 10:41

Jammer Geert, Je deed het zo leuk de laatste tijd...
Maar dit gaat je punten kosten.

Of ben je soms met vakantie en heeft ene Joey Kindt uit Maarssen een plan geopperd?

kopkaasknabbelaar | 22-07-09 | 10:41

@ Groenepuntmuts. | 22-07-09 | 10:32

Het zij niet die allochtonen die er om hebben gevraagd maar wel andere allochtonen die dicht op het kader zitten. de Rabbae's de Stink Varma's, De Abayraks, de Abouthalebs en ga zo maar door. Zij wisten en weten toch zo goed waarom het criminele deel zo handeld ?

The_Challenger | 22-07-09 | 10:41

@ 42 | 22-07-09 | 10:35

Serieuze politiek is tientallen miljarden euro's belastinggeld in een bodemloze put gooien? Jij bent knettergek!

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:41

Shalome | 22-07-09 | 10:25
Maar Marrokanen en turken mogen wel met de vlag van hun land op hun jas/tas lopen. Hoe krom?

Uiteraard is alles een stuk ingewikkelder dan hoe Wilders het altijd maar brengt. Hij is absoluut niet de snugerste persoon om politiek te bedrijven, maar hij zegt wel wat heel veel mensen in Nederland al enige tijd denken (en enorm dwarszitten). En 't mag nu ook weleens hardop worden gezegd zonder onmiddellijk voor rascist te worden uitgemaakt (het heeft ook niets met rascisme te maken). Daarnaast zijn alle mensen die het in geen enkel opzicht met Wilders eens zijn, nog nooit geconfronteerd met alles wat misgaat in onze 'multi culturele' samenleving. Deze mensen wonen letterlijk in de gouden kooi.

Ik blijf erbij; god heeft niet voor niets landsgrenzen getrokken en culturen bewust van elkaar gescheiden, dat hadden we ook zo moeten houden!

Lekker_ijsje | 22-07-09 | 10:41

@winterpeen | 22-07-09 | 10:39
En ga jij daar nog verandering in brengen ? Of moest je even zeuren?
*benieuwd bijdrage afwacht*

Bakschuif | 22-07-09 | 10:41

***gooit er maar een mopjuh tegenaan om de boel te sussen***

Mijn hond krijgt nu ook een WW uitkering

Ik ben erin geslaagd om een werkloosheidsuitkering te krijgen voor mijn hond.
Eerst had het UWV er geen oor naar, maar na wat hevig discussiëren kwam er toch schot in de zaak.
'Maar Mevrouw, het is een hond', zei die dame.

Toen heb ik haar gezegd: 'Hij heeft er niet voor gekozen een hond te zijn en je mag hem niet discrimineren op basis van zijn ras...
Daar had ze niet van terug, maar ze bleef aarzelen.
Na nog vijf minuutjes onderhandelen haalde ik mijn beste argument naar voren: 'Hij is bruin, hij heeft krulhaar, stinkt uit zijn bek en spreekt geen woord Nederlands en heeft nog nooit een dag gewerkt in zijn leven.
Bovendien steelt hij alles waar hij zin in heeft.

Toen kreeg mijn viervoeter niet alleen een WW-uitkering maar ook kinderbijslag, gratis medische verzorging en een sociale woning aangeboden !

Keesje Butler | 22-07-09 | 10:40

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:35
Nee, dat gaat niet meer lukken. Vergeet niet hoe ze 40 jaar carte blanche hebben gehad en hoe ze inmiddels al heel veel van de macht in Amsterdam in handen hebben - op het gebied van regelgeving in hun wijk, scholing, moskeeën, islamitische instanties en vooral veiligheid. Als er bijvoorbeeld nu iets gebeurt of wordt georganiseerd, belt Cohen naar de islamitische instanties hoe ze de beveiliging aan gaan pakken. Cohen denkt dat dit ene overbruggingsperiode is, de arme naïeve man.

Vergeet ook de volksaard van deze islamitische berbers niet. Ze ervaren veranderingen als onderdrukking en zullen navenant reageren.

Shalome | 22-07-09 | 10:40

En met deze topic vooral de laatste regels lezende ben ik van mening dat GS het niet gaat redden.

winterpeen | 22-07-09 | 10:39

Mordax | 22-07-09 | 10:37
En daar moeten we nu nog voor boeten.

sjaakdeslinksesul | 22-07-09 | 10:39

@Mordax | 22-07-09 | 10:37
B.E.L.G. = Ben Eerst Limburger Geweest ....

Bakschuif | 22-07-09 | 10:38

Ik weet 1 positief ding te melden over Limburg: Er komen lekkere pilsen vandaan!

gozahtje | 22-07-09 | 10:37

@42 | 22-07-09 | 10:35
My thought exactly. ze vliegen in de lucht op een manier waarop bakstenen dat vooral niet doen.

Groenepuntmuts. | 22-07-09 | 10:37

Nog 1 keer voor de duidelijkheid: DE HOLLANDERS WILDEN PER SE LIMBURG ERBIJ. Limburg is bruut doormidden gehakt in de 19e eeuw en de Limburgers hadden beter onderwijs, betere gezondheidszorg en lagere belastingen gehad als de deal tussen NL en Belgie anders was uitgevallen.

Mordax | 22-07-09 | 10:37

En daar is de Limbo-bash weer. Nee Hoxha, de Randstad, daar wonen alleen maar hardwerkende mensen.

Toontje Larger | 22-07-09 | 10:36

@42 | 22-07-09 | 10:35
da's goed..... als jij dan even verderop gaat staan.

Bakschuif | 22-07-09 | 10:36

Enerzijds: terechte vraag. Maar ik heb hier een slecht gevoel over. Wilders maakt met deze vraag een clown van zichzelf en zowel de regerende partijen als enkele oppositieschreeuwers zullen de Shoah-kaart op sluwe wijze spelen. Gevolg: veel stemhoktwijfelaars die toch maar 'op zeker' (CDA, VVD) ) spelen.

En-el Hak | 22-07-09 | 10:35

Strak plan om eens te onderzoeken wat immigratie ons oplevert, want uiteindelijk is het een buisness bsluit. Je kunt ook de immigatiekraan dichtdoen. Het was natuurlijk van het begin af aan duidelijk dat massale immigratie en sociale welvaartsstaat niet samen kunnen gaan. In de VS levert immigratie inderdaad altijd geld op, maar in NL met de hoge uitkeringen zal er veel geld bij moeten. Laat Links nog maar eens aantonen dat immigratie 'moet' ivm vergrijzing etc. Tot nu moeten we wel tot 67 jaar gaan werken om de immigranten te kunnen betalen. Tel uit je winst wat een portie overheerlijk shoarma ons gekost heeft.

lijn5 | 22-07-09 | 10:35

Dat gaan ze echt niet overhandigen. Want dan komt iedereen die braaf 340 dagen in het jaar werkt en de helft van hun bij elkaar geraapte centjes aan de belasting afmoet staan, zodat ze net rond komen en 10 dagen camping in francreic overhouden in opstand. Logisch natuurlijk, ik begin er ook de pis in de krijgen, in mijn gezicht zitten ze te vertellen dat de Soc. Dienst overal intrapt, om vervolgens bij Soc. Dienst te verklaren dat ze niet aan werk komen wegens discriminatie, of omdat het bedrijf niet aan hun culturele waarden voldoet.
Ze krijgen subsidie's van waar je ziek van wordt, en de overheid geeft ze nog extra tips om nog meer geld uit sociale voorzieningen te trekken! ! !

Zebras1983 | 22-07-09 | 10:35

De zoveelste PVV fail. Waneer doeken we die lui nou eens gewoon op? Als je geen serieuze politiek wil bedrijven en alleen maar wil schreeuwen, flikker dan op uit de kamer en ga op een zeepkist op de Dam staan...

42 | 22-07-09 | 10:35

Grappig dat er weer 1 idioot is die de vergelijking met Hitler gaat maken! Er zit er toch altijd weer 1 tussen. Denk je nou echt, dat wij als klein kut landje de ovens straks lekker op 220 graden aanzetten en de fik erin gaan zetten???
Mag toch op z'n minst wel weten hoeveel buitenlanders van mijn harde werken vreten of is dat een schande?

gozahtje | 22-07-09 | 10:35

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:35

@basset hound | 22-07-09 | 10:32
Zou ik toch maar eens doen. Dat verdomde gescoor en elkaar vliegen afvangen met het stellen van de meest banale vragen kost geld als water. De tweede kamer moet REgeren en niet REAgeren !

Bakschuif | 22-07-09 | 10:34

@ azijnseikerT | 22-07-09 | 10:01

Pas geleden was er een jochie van 10 die wat negatiefs zei over Balkenende op hyves. Dat jochie is van zijn bed gelicht.
Pas geleden was er een cartoonist, ene Nekschot, die over de islam tekende. Deze man is van zijn bed gelicht in opdacht van het kabinet.
Zou dat ook zijn gebeurd als hij de paus of jezus voor gek had gezet?

En jij Azijnzeikert? Maak je straks geen zorgen. Er komt gewoon een tribunaal zoals links die ook alijd heeft ingesteld. Naar het voorbeeld van Che en Fidel.

The_Challenger | 22-07-09 | 10:33

Ik ben normaal gesproken een fel aanhanger van geenstijl, maar hier gaan jullie wel ver. Hoxha, lees je eigen topic nog eens goed door, en besef dan wat je zojuist het internet hebt opgeflikkerd. normaal ben ik niet zo van dat discriminerende, maar what the fuck man. alsof allochtonen om al die "hulp"-instellingen hebben gevraagt.

Groenepuntmuts. | 22-07-09 | 10:32

Zinloos initiatief van Geert. We kijken toch ook niet wat de 2e kamer kost en ons oplevert?

basset hound | 22-07-09 | 10:32

@Gebruikersnaam | 22-07-09 | 09:33
Waarom blijf je nog steeds met het schrille piepstemmetje van onvermogen de argumenten gebruiken van een zaak van meer dan 60 jaar geleden? Ben je door generaties linkse schoolmeesters en juffrouwen zo geindoctrineerd met die bot geworden mantra's dat het je eigen oordeelsvorming heeft verteerd? Argumenten van de overwinnaars van toen waren- en zijn uitsluitend eenzijdig en star. Zij vormen het gelijk van de overwinnaars. Als je zo blind bent dat je andere kanten weigert te zien en alleen maar kritiekloos herhaald wat ze ooit gevoerd hebben aan onzin, dan treft je het lot om te behoren tot de vrome kudde bedorven autisten die vanuit hun krampachtige eenzijdigheid zeer licht kunnen vervallen tot vormen van terreur jegens anderen die zij juist zo ijverig lopen te veroordelen.

Bakschuif | 22-07-09 | 10:30

Er is toch een burger SERVICE nummer. SERVICE even een kosten baten analyse door eff een paar bestanden te koppelen. Kan de ICT van de roverheid toch heel goed, bestanden koppelen....

Banthapoedoe | 22-07-09 | 10:30

wat kost een ambtenaar en wat levert het op?

no_style@all | 22-07-09 | 10:29

De allochtone sprinkhanenplaag in één stuk koppelen aan de graaiende babyboomers: Goede insteek. Laten we het saldo der kosten van het immigratiedrama, opgeteld bij de kosten van alle oprotpremies om de zaak weer te normaliseren, aftrekken van de pensioentegoeden van de babyboomers. Die kunnen dan een jaar of 5 langer doorwerken en dan is alles weer peis en vree.

Zeddegeizot | 22-07-09 | 10:28

Fleauxe | 22-07-09 | 10:21
"Dat wil ik weten omdat er in onze verzorgingshuizen bejaarden liggen weg te rotten in hun eigen pis, gehandicapten eenzaam thuis zitten wegens te weinig budget. En omdat we in tijden van crisis solidair moeten zijn met de échte zwakkeren, niet slechts de zelfverklaarde zielepieten. Als dat extreem-rechts is dan is dat maar zo, fuck it... Sinds wanneer mag de Hollander niet meer op z'n centen zitten?"
+1000

Poepus | 22-07-09 | 10:28

@azijnseikerT | 22-07-09 | 10:20

Tuurlijk niet. Roepen dat de PVV zo gevaarlijk is en als je dan om feiten vraagt wegkruipen. Zo zwak. Ik kan aantonen dat de multiculti niet werkt. Ik kan aantonen dat Marokkanen crimineler zijn dan Nederlanders. Etc. Dus ik mag het ook zeggen. Maar jij roept iets over de PVV, want je niet kan aantonen. Tsja...

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:27

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:26

Porrello | 22-07-09 | 10:10
Verder wil je ook niet weten wat voor een top interrieur ze zomaar graties erbij krijgen.
***slikt en denkt aan het aantal over-uren dat meneer Butler daarvoor moet maken***

Keesje Butler | 22-07-09 | 10:26

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:21
LOL
Het is al strafbaar als Nederlandse leerlingen een postzegelgrote NL-vlag op hun jas of schooltas willen.

Shalome | 22-07-09 | 10:25

Het importeren van kanslozen onder de noemer immigratie is 's lands grootste probleem. The root of all evil. Daar kan geen Publieke Omroep, uitkeringsfraude, JSF of ontwikkelingssamenwerking tegenop.

Porrello | 22-07-09 | 10:25

heel goed! Heb je gekeken op je salaris strook hoeveel er wordt ingehouden? Ik zou wel eens een specificatie willen zien hoe mijn geld wordt uitgegeven.

beninhet2 | 22-07-09 | 10:23

@azijnseikerT 10:20
Jij begint over extremisme. Dat gaat per definitie gepaard met geweld. PVV-ers zijn hoogstens democratische fundamentalisten.

tipo | 22-07-09 | 10:23

@BrigadierBlog:
eens, maar die hoor je nooit klagen over hun mede-allochtonen? of wel?

Jordi5966 | 22-07-09 | 10:22

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:21

Al die reacties als in "ohhhhh, nou dan moet je ook dit of dat maar eens onderzoeken' - Natuurlijk, er zijn wel meer zaken die tegen het licht gehouden moeten worden, maar eerst dit. Als je niet beter zou weten ging je denken dat al die anti's iets te verbergen hebben. Alsof ze niet willen dat de droom van oud-Nazi aanhanger Joop den Uyl uiteen spat. Vreemd, heel erg vreemd.
-
In mijn boekje is het van belang om te weten waar de centjes naar toe gaan; infrastructurele projecten
onderwijs
veiligheid
justitie
maar dus ook integratie. Wat kost die ellende me nu eigenlijk?
Dat wil ik weten omdat er in onze verzorgingshuizen bejaarden liggen weg te rotten in hun eigen pis, gehandicapten eenzaam thuis zitten wegens te weinig budget. En omdat we in tijden van crisis solidair moeten zijn met de échte zwakkeren, niet slechts de zelfverklaarde zielepieten. Als dat extreem-rechts is dan is dat maar zo, fuck it... Sinds wanneer mag de Hollander niet meer op z'n centen zitten?

Fleauxe | 22-07-09 | 10:21

Kijk! Eindelijk eens een zinnige vraag vanuit de PVV! Jammer dat het linksgristelijke clubje op het pluche dit waarschijnlijk compleet gaat verhinderen...

Frankster001 | 22-07-09 | 10:20

@JIP! | 22-07-09 | 10:17
Wilders heeft echt geen extra spin doctor nodig, die graaft z'n eigen graf zo ook wel.

lieverdeauddanreaud | 22-07-09 | 10:20

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:18 && tipo | 22-07-09 | 10:18

Dat heb ik nooit beweerd. Dus waarom zou ik.

azijnseikerT | 22-07-09 | 10:20

@ wilmeister | 22-07-09 | 09:09

Dat is niet dom achter de PVV aanlopen. Iedereen weet dat het ambtenaren apparaat grotendeels uit pvda/cda en d'66 bestaat. En zullen ze uit partijbelang het onderzoek niet tegenwerken dan wel uit eigenbelang aangezien er zo'n 100.000 banen op het spel staan in de linkse hobby-sectoren als Geert Wilders premier wordt.
Cijfers die aangeleverd worden door het cbs en het cpb zijn per definitie niet te vertrouwen. De misdaadcijfers rammelen aan alle kanten, om al helemaal te zwijgen over de economische en inflatiecijfers die altijd afwijken.

Het is pas dom om te geloven dat de gevestigde orde je altijd de waarheid verteld.

The_Challenger | 22-07-09 | 10:20

De PVV schittert altijd wel in het hebben van een aardig idee, maar dan de vragen nou net weer zo te formuleren dat het kabinet met een draai en een politiek correct antwoord weg komt.

Fimbulvetr | 22-07-09 | 10:19

Wat dacht je van ons zorgapparaat ? Die lui gaan voor ieder pijntje meteen zeuren om doorverwezen te worden naar specialisten. Je mot es voor de gein een ziekenhuis in lopen. Lijkt wel of ik in Blijdorp rondloop met al die pinguins.

Katte Nut | 22-07-09 | 10:18

Deportatiekosten inbegrepen?

Towncar | 22-07-09 | 10:18

@azijnseikerT | 22-07-09 | 10:15

Heb je een lijstje met PVV geweld van de laatste maand? Ben erg benieuwd.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:18

@azijnseikerT 10:15
De terreur en het structurele geweld van de boze vaders op middelbare leeftijd met een te hoge hypotheek uit de Vinex-wijken is inderdaad afschuwelijk.

tipo | 22-07-09 | 10:18

Misschien kan Frenkie zijn sublieme linkjes even aan Wilders doorsturen?

Meer heeft Geert nauwelijks nodig, dunkt me...

JIP! | 22-07-09 | 10:17

Gebruikersnaam | 22-07-09 | 10:07
Wat moet ik nou met zo'n opmerking?
Ja hoor Wilders = gelijk aan Hitler, jochie, ik heb geeneens zin om op de domheid van zo'n opmerking in te gaan.
Wilders wordt ook vervolgd omdat hij een vergelijking trekt tussen de Koran en Mein Kampf, maar als hij zelf het target is van zulke aantijgingen is er niets aan de hand. Hypocriet noemen we dat.

Poepus | 22-07-09 | 10:17

Alsof Wilders een eerlijk antwoord zal krijgen. We worden al jarenlang voorgelogen over dit soort zaken en dat zal nu echt niet anders zijn, zeker niet aangiezen veel Pvda ambtenaren werkzaam zijn bij afdelingen die goed geld verdienen aan allochtonen.

ExtremeExtremist | 22-07-09 | 10:15

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:13
Niet een probleem? Moet je aan hindoes en andere niet-islamitische mensen vragen die met islamitische Paki's te maken hebben.

Shalome | 22-07-09 | 10:15

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:07

Ook in het moslim extremisme zie je juist dat de hoogopgeleiden de gevaarlijkste en meest betrokken lieden zijn. Dus je bewijst daarmee niks.

azijnseikerT | 22-07-09 | 10:15

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 10:13

@Paardenlullenpoetser | 22-07-09 | 10:08

Kosten baten analyses maken is linke soep, dus moet de overheid de cijfers vrijgeven en eindelijk eens openheid van zaken geven na 40 jaar. Want neem van mij aan dat het om honderden miljarden gaat. Belastinggeld om de buitenwereld te laten zien hoe tolerant we wel niet zijn. Belastinggeld om te laten zien hoe sociaal we wel niet zijn. En dat ten kosten van de autochtonen bevolking. Bejaarden die 1 per 2 weken worden gewassen. Bejaarden die de hele dag met een volle luier rond moeten lopen. Bejaarden die met zijn vieren op een kamer moeten leven. En zo kan ik nog wel een uur doorgaan. Het is een schande!

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:13

Doe ook maar een directe en indrecte kosten-baten-analyse van Nout Wellink. Daar kunnen de buitenlanders waarschijnlijk niet tegenop.

tipo | 22-07-09 | 10:12

En hoeveel hebben wij in het verleden bij elkaar gerooft?
Reken dat allemaal maar ff uit CBS.
Voor de kerst graag een rapport.

I (8)You fokker | 22-07-09 | 10:12

Dus voor elke niet-babyboomer die nu of straks invalide wordt: jij krijgt geen WAO met pensioenopbouw tot 65 zoals wel de babyboomers kregen en de immigranten, maar uitgeklede WIA, dus 1-3 jaar ondersteuning en daarna bijstand of wanneer je een partner hebt die werkt helemaal niets en die partner moet dan ook nog werken tot 67ste levensjaar.
En voor elke niet-babyboomer: je krijgt pas AOW na je 67ste en je woonlasten zijn stukken hoger.
Wanneer je eenmaal de 67 voorbij bent en ik moet nog zien of de levensverwachting binnenkort niet behoorlijk gaat dalen onder de demografische en milieubelastende stress, dan kom je wellicht in één van de bejaardentehuizen waar je dan vanwege financieel tekorten mag wegkwijnen.
Ennuh o ja. De lieden van de brede linksche kerk die hiervoor verantwoordelijk zijn, de landverraders, hebben natuurlijk een goed pensioen, zijn vervroegd uitgetreden en zitten in een mooi appartement ergens in het zuiden van Europa.

ecologiste | 22-07-09 | 10:10

Paardenlullenpoetser | 22-07-09 | 10:08
Daar de immigratie decennialang is gepropageerd als verrijking en hét middel tegen vergrijzing, is de vraag van PVV om zulks in cijfers uit te drukken zeer zeker te billijken.
Iedereen die er meteen 40-45 bijsleept is niet goed snik.

Shalome | 22-07-09 | 10:10

@Kees Butler 10:03
Inderdaad! Begin deze maand meldde Albayrak dat de huisvesting van deze mensen voorspoedig verloopt.

Mocht u vol goede hoop tweede staan op de wachtlijst om een huis te huren. Het zij omdat u uw koophuis gedwongen heeft moeten verkopen, het zij omdat u gewoon al 5 jaar ingeschreven staat. Dan staat u nu 26.002e. En ik voorspel u dat wanneer alles geregeld is pa, ma, de dorpstovenaar, neef geitenhoeder, tante bakervrouw, nicht pottenbakker en ontallige zogenaamde broers en zusters over komen in het kader van de gezinshereniging. Welkom!

Porrello | 22-07-09 | 10:10

Paardenlullenpoetser | 22-07-09 | 10:08
Ja, maar jij hebt dan ook een echt vak.

Jaap de Paap | 22-07-09 | 10:10

*dikke kus en tegoedbon voor het pijdansen (vrijdagavond) uitdeelt aan frenkie4allll*

Jaap de Paap | 22-07-09 | 10:09

"Maar genuanceerd als we zijn, willen we nog veel meer weten. "
Precies, zo is het. Want we worden belazerd, genaaid, uitgezogen en dom gehouden.
.
Op de Ministeries en in de Tweede Kamer zit het alleen maar vol met doofpotters en slapers die onze miljarden verkwanselen en niet willen dat we daar lastige vragen over stellen.
Ik wil dan ook met bloedspoed weten hoe het hiermee zit:
" ‘s Werelds grootste subsidiepot is die van de Europese Unie voor de agrarische sector: vijftig miljard euro – bijna de helft van de totale jaarlijkse begroting.
....
... een systeem dat miljarden aan belastinggeld weggeeft aan schatrijke grootgrondbezitters en vermogende ondernemingen ...."
www.bnr.nl/radio/columns/hammelburg/11...
Dit deugt natuurlijk voor geen meter!

Fijnstoffer | 22-07-09 | 10:08

Leuk, mijn moeder is in '40 geboren in Indonesie. Ik ben een allochtoon. IK PROTESTEER!!!!

Truttebol | 22-07-09 | 10:08

Ja, 't is weer een stukje kwaliteitsjournalistiek! Kort door de bocht redeneren en complexe vraagstukken reduceren tot een simpele berekening op de achterkant van een sigarendoosje, hulde!! Kosten baten analyses maken is linke soep, mensen! Hebben we dit al gedaan voor bijv. studenten, gehandicapten, chronisch zieken, Limbabwezen of tokkies?? 65 jaar geleden dachten ze daar ook een oplossing voor te hebben maar dat zag men later toch iets anders ...

Paardenlullenpoetser | 22-07-09 | 10:08

Poepus | 22-07-09 | 09:57
En aan het einde van die oorlog riepen alle Duitsers: Ich habe es..... maak de rest zelf maar af.

Gebruikersnaam | 22-07-09 | 10:07

Nee Geert! Potver.. Net goed op weg en dan doe je dit :s

Jansen en Jansen | 22-07-09 | 10:07

@azijnseikerT | 22-07-09 | 10:01

Hahaha wat een gelul. De gevaarlijke mannetjes zitten aan de linkerkant van het spectrum en zeer zeker niet bij de PVV.

Wie is de gemiddelde Wilders-stemmer? Bij EénVandaag hebben we er eerder onderzoek naar gedaan. Het is een man, 45 jaar, getrouwd, met een koophuis, in een buurt met bijna alleen maar autochtone bewoners. Hij is gemiddeld tot hoog opgeleid en zijn kinderen zijn het huis uit.
www.eenvandaag.nl/weblogs/post/32427

frenkie4alllll | 22-07-09 | 10:07

merel +1

Offset | 22-07-09 | 10:06

Ben thans bezig de verhuizing te regelen naar het prachtige Limburg. Geen kwáád woord wil ik horen over dat schöne stukske Nederland, is dat duidelijk!?
-
PS: Wat een geweldige input van Frenkie4alll, ga zo door Frenk, helemaal goed.

Fleauxe | 22-07-09 | 10:06

Hoxha, je bent nog rechtser dan Wilders, man... doe normaal. Gemiste kans. Nu opnieuw maar dan links!

Jerom Strong | 22-07-09 | 10:05

Zou de PVV beseffen dat die ouderen waarvoor ze zo hard strijden (verbetering zorg etc) dezelfde mensen zijn die 30-40 jaar geleden de allochtonen hier hebben gehaald?

Handige Harrie | 22-07-09 | 10:05

Kennelijk is Geert één van de weinigen uit Den Haag die niet op vakantie is...

laatziendan | 22-07-09 | 10:04

@ superjan
Het is een kenmerk van diktators en "would be" diktators dat ze vroeg of laat labiel worden. Gelukkig lijkt het verlies van de greep op de werkelijkheid in het geval van Wilders nogal vroeg toe te slaan. Je kunt je afvragen of ie ooit helemaal 100% geweest is.
*Achterover leunen doet en de leegloop van PVV a la TON rustig afwacht*

lieverdeauddanreaud | 22-07-09 | 10:04

Porrello | 22-07-09 | 09:53
Helaas ken ik ook een stel van die vakantie gangers die permanent een huisje krijgen met inboedel en al dr bij.

Keesje Butler | 22-07-09 | 10:03

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:59
Dan moet die regelgeving maar veranderd worden. Zo'n stuk papier met een stempel zegt natuurlijk niks als ze na tig jaar nog altijd geen woord Hollands willen spreken en niets met Nederland te maken willen hebben behalve hun gratis levensonderhoud.
Bespottelijk om dit tot het einde der tijden te blijven gedogen, als je erover nadenkt.

Shalome | 22-07-09 | 10:02

Nu kunnen we dus eindelijk de bevestiging krijgen van wat alle linkse partijen altijd al hebben geroepen: die vele culturen zijn een gigantische verrijking voor onze samenleving!
Dus waarom zou je zo'n kosten-batenanalyse niet willen als al lang vast staat dat de uitkomst positief is? Nou?

sjaakdeslinksesul | 22-07-09 | 10:02

Poepus | 22-07-09 | 09:57
Et tu, Poepus?

Lebowski Achiever | 22-07-09 | 10:01

@Die Aardige Draak | 22-07-09 | 09:43

Die reactie is nu juist wat mij tegenstaat aan de PVV. Moet ik straks bang gaan zijn als blijkt dat ik 10 jaar geleden PvdA heb gestemd? Word ik straks van mijn bed gelicht omdat ik ooit eens iets slechts over de PVV heb gezegd op GS? Gevaarlijk mannetjes zoals u.

azijnseikerT | 22-07-09 | 10:01

Wij / zij ... de toekomst. Heerlijk generaliserend weer

fapz0r | 22-07-09 | 10:00

Weer een geweldig idee, Wilders. Aan de borrel bedacht? en hoe valt die kosten-baten analyse voor jou eigenlijk uit?

Woods | 22-07-09 | 09:59

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:59

Ze hadden in nazi duitsland ook zo'n onderzoekje moeten doen. Hadden ze gelijk geweten dat die joden met hun dure baantjes meer belasting per hoofd betaalden dan die lullige duitsers die voor weinig op het land lopen te ploegen. Wat een begrip zou dat hebben opgeleverd. Of misschien ook niet natuurlijk.

un_chien_andalou | 22-07-09 | 09:58

ThijsDoetRaar | 22-07-09 | 09:31
Er wonen ook minder ménsen in Limburg dan in de Randstad

Lekker_ijsje | 22-07-09 | 09:57

Lol@ alle linkse rakkers hier die meteen weer op de kast zitten, ik hoor het jullie allemaal al weer roepen 'Racist!" "Schandalig!" Wat is er mis mee om gewoon feiten op te vragen over een bevolkingsgroep? Dat moet toch gewoon kunnen? Al helemaal aangezien we bakken met geld die kant opsturen. De uitkomst van het onderzoek is nog geeneens bekend maar jullie roepen meteen al dat het stigmatiserend gaat werken voor 'de goed geintegreerde allochtoon', jullie voelen de uitslag net als ik dus al aan, het gaat niet positief uitvallen voor de allochtonen. Ik ben het 100 % eens met de mensen hier die zeggen dat er onderscheid gemaakt moet worden onder allochtonen tussen bijv: Surinamers/Chinezen en Marrokanen/Turken etc, de eerste groep niets mee aan de hand, de tweede de probleemgroep. Maargoed ik snap dat de PVV niet met de vraag kan aankomen "Mogen wij de precieze cijfers wat Marrokanen en Turken ons kosten ieder jaar" Dat kun je helaas niet zeggen in het huidige kabinet, dan wordt je openbaar aan de leeuwen gevoert. Maargoed, die cijfers zullen ook tussen ook tussen het onderzoek zitten. Maargoed ik herhaal, wat is er precies mis met het opvragen van feiten over een bepaalde bevolkingsgroep? Want ik snap al de commotie niet echt.

Poepus | 22-07-09 | 09:57

John Muts | 22-07-09 | 09:55
En Groningen had een steenrijk provincietje geweest als ze de aardgasbaten zelf hadden gehouden.
Maar als sedentair volk pak je de zaken zo niet aan. Dat is iets voor de nomaden uit de islamitische woestijnlanden die op deze manier al eeuwenlang elkaar bevechten.

Shalome | 22-07-09 | 09:57

Help ik heb een Duitse moeder. Ik ben allochtoon. Waar kan ik mijn uitkering aanvragen, ik weet helemaal niet hoe dat allemaal werkt? Ik heb gestudeerd, ik werk nu al ruim 10 jaar. Bijna 15 jaar van mijn leven weggegooid.

De Keurslager | 22-07-09 | 09:56

Nog leuker is om uit te rekenen wat de publieke sector in ons geheel kost en wat het ons oplevert:

Van de 16 miljoen Nederlanders zijn blijkbaar 6 miljoen te oud of te jong om te werken. Ik zeg: minimum leeftijd iets omlaag en pensioengrens naar de 70.

Van de overgebleven 10 miljoen hoeft 3 miljoen niet te werken. Vinden ze. WAO, Wajong, dat soort black holes. Ik zeg: aanscherpen die wetten.

Blijven er 7 miljoen over die beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Daarvan zijn 350.000 bewust of ongewild werkloos. De werkweigeraars gaan we dwingen.

Van de 6,65 miljoen werkelijk werkenden werkt maar liefst 3 miljoen in de publieke sector. Ambtenaar, agent, verpleegster, docent.

Er is een hele industrie ontstaan rond de mensen die nog niet en niet meer hoeven werken. Vanwege leeftijd of ziekte of werkweigering.

Effectief zijn het nog geen 4 miljoen Nederlanders (waaronder ondergetekende) die in de ECHTE economie werken. Zij zijn degenen die de salarissen en uitkeringen van de overige miljoenen Nederlanders betalen. Bovenop de kosten voor het onderhoud voor hun eigen gezin. Hoe sociaal is dat nog?

Het zijn de werknemers in het MKB. Het zijn de werkgevers: zij zijn de ruggegraat van onze samenleving. Deze twee hebben elkaar het hardst nodig. Stom genoeg sluiten werknemers zich nog steeds aan bij vakbonden. Hun grootste vijand. Werknemers en werkgevers laten zich verdelen door de politiek en hun vakbonden (CDA=CNV, PvdA=FNV). Dat moet ophouden!

Ja, ook uitkeringstrekkers en werkenden in de semi-publieke sector betalen belasting. Maar dat is het rondpompen van geld met als doel dat er bij de overheid meer aan de strijkstok blijft hangen.

Ik zeg niet dat de publieke sector niet nodig is. Maar als je ziet wat voor luxe de (inderdaad babyboomers) positie deze mensen hebben met lange contracten, makkelijke baantjes, zware CAO's, hoeveel geld er wordt verspild aan bureaucratie en hoeveel inefficiëntie en incompetentie er is in onderwijs, zorg, veiligheid en overheid, dan zeg ik:

De bezem er door. De ramen open. Het onkruid eruit.

mail cheauvinist pic | 22-07-09 | 09:56

Geert, vergeet ook niet bij de verzekeringen te informeren.
De buitenlanders die bijvoorbeeld een zorgverzekering hebben maken daar ook vaak uitgebreid gebruik van, waardoor de premies stijgen en het de rest indirect ook meer kost.

Op de middelbare school ook regelmatig gekleurde klasgenootjes gehad die opschepte over hoe papa en mama de inbraakverzekering tilde, en hoe zij zelf een uitwonende beurs hadden etc.

frickY | 22-07-09 | 09:56

Ja laten we berekenen, wat gehandicapten, Friezen, negers kosten en al die reageerders die niet productief zijn maar lamlendig zitten te internetten (heej dat ben ik zelf ook), vervolgens geven we alle dure mensen een gele ster ofzoiets. En we berekenen hoe goedkoop blonde arische mensen met blauwe ogen wel niet zijn: dat is mooi alleen maar blonde mensen(geblondeerd mag ook).

Dit is echt te ziek voor worden dat het SBS/Geenstijlreageerders klapvee met hem meedenkt. Totaal geen idee wat het impliceert zo'n idee.

ohjajoh | 22-07-09 | 09:55

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:53
Plus het probleem dat Paki's islamitisch zijn.

Shalome | 22-07-09 | 09:55

zet dat bedrag eens tegen dat geld die nu in de bodemloze put van de banken gegooid wordt.
Ik gok dat er een leuk baantje voor Bos in zit na zijn ambtenarij-gedoe.

Rhodos | 22-07-09 | 09:55

luclodder | 22-07-09 | 09:18
Daarmee scoor je misschien punten in de kroeg in Venlo, maar het is natuurlijk onzin. De randstad levert de staat namelijk in absolute getallen ook veel meer geld op.

John Muts | 22-07-09 | 09:55

‘Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?’ zegt de ene Zimbabwaan tegen de andere. ‘Naar Nederland natuurlijk!’ reageert hij enthousiast. Gratis huisvesting, gratis lcd-televee, gratis gezondheidszorg, gratis voedsel en onbeperkte bijstandsuitkering’. Waar kan je dat dan boeken vraagt hij nieuwsgierig? Oh, dat is niet nodig. Ze hebben altijd wel een plekje. Je moet alleen wel even een bootje regelen om er te komen.

Nederland is in trek als het gaat om langdurige intercontinentale vakanties. Vooral mensen uit Afrika en het Midden-Oosten blijken al langdurig gefascineerd door tulpen, molens en boerenkool met worst. Sinds Albayrak de positie van Verdonk heeft overgenomen als het gaat om het uitdelen van verblijfsvergunningen is de immigratie toegenomen met 150%. Dat heeft er niets mee te maken dat Albayrak net als Sinterklaas uit Turkije komt of dat Albayrak een allochtoon is. Nederland is gewoon reuze gezellig!

Porrello | 22-07-09 | 09:53

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:53

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:46
De politieke meltdown begon op het moment dat hordes ongeschoolde analfabeten werden toegelaten 'tegen vergrijzing'. Kwantiteit, niet kwaliteit.
Veiligheid ging achteruit, leefbaarheid dito, voor de beschaafde Nederlanders werd kinderen krijgen steeds duurder en moeilijker.
Als ze onze torenhoge belastingheffingen hadden aangewend om een land te creëren waarin Nederlandse vrouwen meer kinderen hadden kunnen krijgen, had er anders uitgezien. Ruime behuizing, veiligheid, leuke scholen, kinderopvang en -bijslag. Mooie toekomst voor de kinderen door veel investering in onderwijs, wetenschap, innovatie, ontiwkkeling, enzovoorts.
Het op grote schaal importeren van immigranten wier cultuur lijnrecht op de onze staat, heeft een ontwrichtende uitwerking gehad - daar zit je politieke meltdown. Blanke Nederlanders rennen met hun kindertjes per 100.000 per jaar Nederland uit.

Shalome | 22-07-09 | 09:53

Ben benieuwd wanneer Geert nou eens met een voorstel komt dat wel wordt uitgevoerd. Alsof ministeries hier aan gaan meewerken zeg... get real.

Flowers | 22-07-09 | 09:53

@ frenkie4alllll
goede tegels man!

Teun van het Tuinpad | 22-07-09 | 09:51

@Die Aardige Draak:
Ik durf te stellen dat je juist een landverrader bent als je PVV stemt. Je verraad namelijk ten eerste het christelijke gedachtegoed waarop dit land gebouwd is en ten tweede pleeg je in toenemende mate verraad aan de grondwet. Een stem op de PVV is een stem om dit land in tweeen te splijten. Om een wij en zij situatie te creeeren, om haat tussen bevolkingsgroepen aan te wakkeren.

JanVergoor | 22-07-09 | 09:51

Nemen we de immigratie van 2008 erbij, 142.737 personen statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D... in dat jaar alleen dan zijn de kosten voor de immigranten in dat jaar alleen al fors. Bedenk het CPB rapport gaat uit bij immigratie vanaf 25 jaar (let wel dan zijn de kosten in de puberjaren strategisch al weggelaten evenals de kosten voor scholing en kinderbijslag en zelfs daar komt het saldo op -43k per immigrant uit..

Als je de jaren onder de 25 meeneemt, bv voor meegenomen kinderen of kinderen die later in het gezin geboren gaan worden is het al snel 100k per niet westerse immigrant. 142k immigranten per jaar... alleen voor het deel wat in 2008 binnenkomt is dan de kostenpost 14,2 miljard, exclusief de kosten voor de kinderen die daaruit geboren gaan worden.. (Gezinsgrootte is ook nog groter bij niet westerse immigranten enz.

Het is eigenlijk wel fors meer qua kosten dan 100 mrd in de afgelopen 15 jaar.. laat staan als je de laatste 30 - 35 jaar als basis neemt.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:50

“Van arbeidsmigratie op grote schaal zijn geen belangrijke gunstige effecten te verwachten voor het inkomen van de reeds aanwezige bevolking of voor de collectieve financiën. Als de sociaal-economische kenmerken van immigranten gemiddeld overeenkomen met de thans in Nederland aanwezige niet-westerse immigranten, is er zelfs sprake van een negatief effect op de collectieve financiën.

Tot die sociaal-economische kenmerken worden met name gerekend: arbeidsdeelname, inkomen en gebruik van collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. In deze situatie neemt weliswaar het bruto binnenlands product toe, maar op lange termijn vallen de opbrengsten van deze toename nagenoeg geheel toe aan de immigranten en buitenlandse kapitaalverschaffers. Over de levensloop bezien zijn de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid groter dan de extra belasting- en premie-inkomsten.

Als de immigrant bij binnenkomst 25 jaar oud is, gaat het gemeten over de gehele levensloop per saldo gemiddeld om een kapitaalsbedrag van 43 000 euro, ” (Per gezin een kwart tot een half miljoen euro, afhankelijk van de grootte van het gezin, zelf bij echt grote gezinnen tegen de miljoen euro verlies per gezin)
www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:50

Laten we dan eerst beginnen met asielindustrie in kaart te brengen zoals deze

www.vluchtelingenorganisaties.nl/links...

of deze

www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?opt...

of deze

vajn.org/nl-nl/home/

Laten we dan eerst beginnen met de allochtonen- en asiel- industrie in kaart te brengen zoals deze

www.vluchtelingenorganisaties.nl/links...

of deze

www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?opt...

of deze

vajn.org/nl-nl/home/

Laten we eens in boeken snuffelen van politieke partijen als de PvdA, GroenLinks of de SP en kijken of we citaten kunnen lezen waarin zij zelf opperen dat (veel) vluchtelingen voor hen politieke winst betekent.

Laten we daarna eens kijken naar de politici met dubbele petten die een bestuursfunctie vervullen bij deze organisaties.

Kijk en dan komen we vanzelf terecht bij de geldstroom van gemeenten, provincies en Rijk die vloeien naar allochtonen en vluchtelingenprojecten. En vooral niet vergeten de huisvestiging- en uitkeringskosten mee te nemen.

Voorlopig heeft het generaal pardon een hoeveelheid mensen opgeleverd waarvan het aantal groter is dan het aantal inwoners van bijvoorbeeld een stad als Amersfoort.

O ja, en laten we niet vergeten om naar de subsidiestroom naar de zogenaamde mensenrechtenorganisaties te kijken www.vormen.org/links/Themas/Organisati....

Over crisis gesproken.

Peter Siebelt | 22-07-09 | 09:48

hiermee toont Wilders aan dat hij knettergek is geworden.

superjan | 22-07-09 | 09:48

Nog wat meer:

Vz, er wordt door dit kabinet totaal geen verantwoording afgelegd over wat de massa-migratie betekent voor onze economie. Het Centraal Planbureau komt op minstens 100 miljard euro schade.

In Denemarken becijferen ze de schade zelfs op 300.000 euro per moslim-migrant.

Een rapport in Frankrijk stelt dat de economische groei van dat land met twee-derde gereduceerd wordt door de massa-immigratie.

De Zweedse econoom Lars Jansson schat de schade voor Zweden op 27 miljard dollar.

In Noorwegen waarschuwen werkgevers dat de opbrengsten van de oliewinning straks helemaal opgaan aan de kosten van de massa-immigratie.

Kabinet, andere landen doen het wel, onderzoeken de kosten van de massa-immigratie wel, kabinet leg daar eens verantwoording over af. Breng die kosten van de massa-immigratie eens in beeld, zonder roze linkse wolken.

Vz, wanneer gaan we praten over aanpakken? Wanneer stopt de afdeling pappen en nathouden? Wanneer komt er een eind aan dit kabinet van uitstel en afstel? Wanneer wordt de boodschap van Nederland ook eens gehoord in het grachtengordel-paleis dat het hoofdkantoor van de PvdA is?

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:48

Laat Fritsma maar schuiven! Hij is in staat iedereen het bloed onder de nagels vandaan te treiteren, en laat zelf geen krimp. Aanpakken die Haagse Bende!

fuckje | 22-07-09 | 09:47

@lieverdeauddanreaud | 22-07-09 | 09:42

Hahaha de feiten spreken voor zich. En dat jij er dan weer een *godwin* tegenaan moet gooien zegt mij genoeg. De waarheid mag natuurlijk niet boven tafel komen? 64% van de niet westerse mannen tussen de 40 - 65 jaar is afhankelijk van een uitkering. En dan keihard roepen dat we ze nodig hebben voor de vergrijzing. Het is een grote schande!

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:46

@ frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:31

De beste op-de-achterkant-van-een-sigarendoosje-berekening die ik voor dit onderwerp ooit gezien heb. Hulde!!

ecologiste | 22-07-09 | 09:46

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:46

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:22
"In Londen zijn hele wijken vol Moroccanen die allemaal winkeltjes runnen" Waar zijn die wijken dan? Volgens mij zijn het vooral Bengali. En als je denkt dat het in London allemaal zo fantastisch geregeld is moet je even een kijkje gaan nemen in Tower Hamlets.... Misschien is het wel goed dat Nederland een multi-partijen democratie heeft, zodat politiek onvrede over immigratie niet kan negeren (ze proberen het wellicht, maar komen er wel achter dat dat Wilders, Verdonk, etc in de kaart speelt)

watzitjenou | 22-07-09 | 09:45

Toch slim van Wilders... Er gebeurt niets, komkommertijd van een jewelste, en het eerst de beste proefballonnetje explodeert tot voorpaginanieuws!

Sydough | 22-07-09 | 09:44

"''Een ridicule uitkomst,'' zegt rector Marten Elkerbout van het Barlaeus Gymnasium. Hij krijgt dit jaar ineens 380.000 euro extra, omdat zijn school voor 53 procent uit 'achterstandsleerlingen' zou bestaan.

Voor de andere gymnasia in Amsterdam - het Vossius, het Ignatius, het Cygnus en het Vierde Gymnasium - geldt iets vergelijkbaars.

Amsterdam telt circa zestig scholen voor voortgezet onderwijs, met een leerlingental dat schommelt tussen de 500 en tweeduizend. Zij voldoen vrijwel alle aan de eis dat meer dan dertig procent leerlingen uit een 'achterstandsgebied' komt. Dat levert vanaf dit jaar 880 euro per leerling extra op.
beteronderwijsnederland.net/node/2293

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:43

Ja prima toch! Laten we meteen belastingbetalers stemrecht geven, en werkelozen niet. Dan lossen de SP, PvdA en GroenLinks zichzelf ook meteen op! Geniale zet weer toch? Die Wilders, hij zegt wat anderen niet willen.

mxistence | 22-07-09 | 09:43

Big Rick | 22-07-09 | 09:36
Arbeidsmigratie is de normaalste zaak van de wereld, om nog maar eens aan te halen. Ze hadden ook thuis kunnen blijven. Bovendien stond in 1973 de teller op 23.000 en hield het werven zo'n beetje op. De 100.000-den waarmee we nu in onze maag zitten, zijn op de verhalen van gratis geld en ziekenzorg afgekomen. Kun je ontkennen, bespaar je de moeite. Sinds de regels zijn aangescherpt verzinnen ze de ene na de andere kruipweg om maar vooral binnen te kunnen blijven dringen.

Als overheid moet je je administratie op orde hebben en onze torenhoge belastingen aanwenden voor onderwijs, innovatie, ontwikkeling, veiligheid, verbetering, enzovoorts. Je moet niet ons belastinggeld verkwanselen aan profiteurs uit naam van 'humaniteit' terwijl die profiteurs niet alleen lak aan ons hebben, maar ons levenspeil op allerlei manieren trachten te saboteren - met hun religie voorop als sloophamer.

Shalome | 22-07-09 | 09:43

-weggejorist-

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 09:43

@frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:31
*Z'n hoofd schud*
D'r zullen altijd J. Goebels type figuren zijn die volledig bereid zijn feiten te verdraaien en die aan het volk te voeren.
Scheve rekensommetjes zoals jij ons hier voorschotelt spreken echt van een diepe minachting van het denkvermogen van je publiek.

lieverdeauddanreaud | 22-07-09 | 09:42

Kansloos plan. Wilders moet zijn aandacht en pijlen richten op diegenen die verantwoordelijk zijn voor decennia aan wanbeleid. Je kunt van kanslozen en ongeletterden nu eenmaal niet veel verwachten (blank of zwart). Het is de linkse "kom maar binnen met je knecht" politiek die een diepgravend onderzoek nodig heeft. Analyseren en blootleggen die destructieve politiek. Zo kunnen toekomstige generaties gewaarschuwd worden voor de grote fouten van links en rechts! Leermomenten trekken, doorpakken met het verzwaren van het strafrecht en keiharde aanpak van onwelwillenden. Het maakt mij geen klap uit of iemand allochtoon of autochtoon is, aan het werk en je aan de wet houden, hoppa!

Relevant | 22-07-09 | 09:41

Iemand al de vierdaagse griep onder de leden?

..zapper | 22-07-09 | 09:41

Puberruil: doe mij Merel maar...

rintelman | 22-07-09 | 09:41

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:40

@Shalome | 22-07-09 | 09:37

En dit is berekening die gebaseerd is op de moslimbevolking. We hebben ook nog 2,5 tot 3 miljoen andere allochtonen in dit land. De kosten zijn gigantisch.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:40

@Peter.co.uk

Doe niet zo naief. Pechtold is de grootste populist. Met als doel "tegen Wilders zijn" en het eeuwige totaal ongegronde verwijt dat deze niet met oplossingen komt, terwijl pechtold zelf systematisch elke inhoudelijk discussie verziekt met loze stellingen als "wij zijn vrijzinnig liberalen' is hij het vleewsgeworden Balkenende syndroom (= doordat men nooit enige invloed heeft gehad herkend men de politieke onbekwaamheid niet en surft de betreffende politicus mee op alle populaire stomingen, Balkenende werd zo premier door Fortuyn)

wees geen landverrader, STEM PVV!!!

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 09:40

@frenkie:
je zegt: voor een allochtone achterstands leerling wordt 2x zoveel geld uitgetrokken. Dat is stemmingmakerij. Voor een autochtone achterstand leerling wordt namelijk OOK 2x zoveel geld uitgetrokken.
Mijn buurman is een niet-westerse moslim allochtoon. Heeft 2 eigen zaken en heeft een man of 10 in dienst. 2 straten verderop wonen een paar 10e generatie Tilbo's die nog nooit gewerkt hebben en dat ook echt niet van plan zijn.
Mijn buurman levert de staat geld op, die voornoemde Tilbo's zuigen dat echter net zo hard weer uit de staatsruif. Rotte appels heb je overal. DAAR moet je iets aan doen, zonder aanziens des persoons.
Zolang je in hullie/zullie termen blijft denken los je nooit iets op en zul je nooit kunnen groeien.

JanVergoor | 22-07-09 | 09:40

Bovenop de Slochteren gasbel woont en neerkijkt op die paupers in Nederland

staifkop | 22-07-09 | 09:39

Wanneer er een eerlijk kosten/baten-plaatje zou komen van het hele allochtonen
gebeuren in de ruimste zin van het woord en het op die manier tastbaar inzichtelijk wordt voor de werkende belastingophoester,dan haalt de PvdA Prinsjesdag niet eens.
*Wilders,go for the throat*

R.B.Scott | 22-07-09 | 09:38

Het leven is geven en nemen. NL is vijfde exporteur ter wereld. Wat gaat de PVV ons kosten?

ottootto | 22-07-09 | 09:37

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:31
Komt al in de buurt. Ik wil in een land wonen waar onze torenhoge belastingen worden aangewend ter verbetering van de levens van de mensen die betalen. De belasting moet worden aangewend voor wetenschap, onderwijs, cultuur, innovatie, vooruitgang, veiligheid.

Op dit moment hebben wij een overheid die de tientallen miljarden maandelijks aan immigranten verkwanselt, en zich verder niet bekommert om het welzijn van de belastingbetalers, hun kinderen en hun toekomst.

Shalome | 22-07-09 | 09:37

Svp dan wel cijfertjes publiceren waarin duidelijk gegroepeerd wordt naar het land van herkomst.

FalderalderalderAAA | 22-07-09 | 09:37

Die Limburgers hebben de dijken betaald waardoor jij nu droog zit hoxie, bovendien hebben ze de kolen geleverd waardoor ook jouw ouders er warmpjes bij hebben gezeten, nou ja op een avondje na dan, toen ben jij gemaakt... ghehe
Maar wel lachen van Wilders, de ROI van een allochtoon...

..zapper | 22-07-09 | 09:36

gewoon zeggen waar het op staat. wat kosten turken en marrokanen ? Nou daar is geen onderzoek voor nodig. Ga gewoon even kijken bij hun koffiehuisjes en verzamelcentra waar ze iedere dag hangen. dan naar binnen stappen en vragen hoe lang ze hier vertoeven en hoe lang ze van die tijd gewerkt hebben. dan durf ik je op een briefje te geven dat de helft je geeneens verstaat tenzij je arabisch kunt lullen.

Katte Nut | 22-07-09 | 09:36

Heeft weinig zin. Ministeries om gegevens vragen is net zoiets als aan een notoire leugenaar vragen: "Is dat echt waar?" Ik voorspel een weigering, sabotage of een wc-eendje.

Jaap de Paap | 22-07-09 | 09:36

Ik bedoel: als de hele multicul en het azielbeleid echt zo'n zegen voor dit land zouden zijn dan waren de PvdA, SP en GroenLinks al lang met dit soort cijfers gekomen om er Wilders mee om de oren te slaan ?? Maar nee, dit soort zaken worden angstvallig stilgehouden.

DannyV | 22-07-09 | 09:36

@Shalome | 22-07-09 | 09:28
Limburgers zijn pas Nederlanders na de Belgische afscheiding. Allochtonen per moderne definitie kwamen 100 jaar daarna. Ik vergeet nog even te vermelden dat in de kosten van immigratie moet worden meegenomen dat niemand dat kutwerk in de jaren zeventig wilde doen, zodat Sociale Zaken de voorloper van Randstad Uitzendbureau speelde in Marokko en Turkije. Integratie was toen overigens verboden want iedereen was het er over eens dat immigranten (inclusief zijzelf) na werkzaam geweest te zijn, gewoon terug zouden gaan. Gek genoeg zijn Limburgers de enige etnische minderheid die teruggaat naar huis na het werk. Al is het maar voor carnaval.

Big Rick | 22-07-09 | 09:36

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:35

@Shalome | 22-07-09 | 09:32: Daar heb je een goed punt, wees er maar gerust op dat die verschillen van elkaar worden afgetrokken. Net zoals we onderscheid maken tussen nasi en dorum... ;

Fleauxe | 22-07-09 | 09:35

Het recept is eenvoudig. Snij de samenleving in tweeën en zet de door u ongewenste "minderheid" apart. Verklaar hen vervolgens via een korte rekensom tot "te duur" en klaar is uw ideologische voedingsbodem voor een scherpere bevolkingspolitiek.
www.gebladerte.nl/10583f35.htm

CoffeePatch | 22-07-09 | 09:35

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:22
En D66 is niet simpel?
Heb jij afgelopen drie jaar Alexander Pechhold een ander onderwerp horen aandragen dan: "Wilders en zijn aanhang zijn racisten"?
We hebben maar één één-issue partij in Nederland en dat de Democraten 66 partij.

Colle Tout | 22-07-09 | 09:35

En wat kost nou zo'n Hongaars importbruidje, Geert?

keeskooskaas | 22-07-09 | 09:35

@ frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:32

Clever!

ecologiste | 22-07-09 | 09:35

Goh... ik ben 2de Generatie Allochtoon. Geweldig, ik draag gewoon mijn steentje bij. Ik ben een voorbeeld voor mijn generatie!! NPS waar zijn jullie??!

Lebowski Achiever | 22-07-09 | 09:34

EINDELIJK!!! Denemarken, Noorwegen en Duitsland gingen ons al voor en daar schrok men zich rot, er staat me iets bij van gemiddeld 300.000 euro per niet westerse allochtoon. Maar dat zijn natuurlijk bananenrepublieken *kuch*.
Ik zal vast een begin maken. Van de 30.000 generaal pardonners werken er al 'maar liefst' 5000 en hebben er 2500 een studiefinanciering. Zelf als je heel positief bent en er even van uitgaat dat die 2500 strax allemaal hard gaan werken blijven er dus nog ruim 22000 mensen over die van de overheid afhankelijk zijn voor woonruimte, levensonderhoud, zorg etc... kost MINSTENS 20.000.000 PER MAAND. Dat is geheel toevallig precies het bedrag dat defensie niet krijgt om een goede uitrusting voor onze geschikte jongens en meisjes aan te schaffen. Daarbij hebben bijvoorbeeld ouderen natuurlijk veel minder recht op zorg dan deze hardnekkige ex illegalen en ook ons onderwijs kost al veel teveel. Ook wilt u straks graag tot uw 67e werken om dit te bekostigen.
Voor de allochtonen die WEL hun best doen (een minderheid maar ze zijn er zeker) is het ook helemaal niet vervelend om als derderangs burgers bekeken te worden door een kwaadwillende meerderheid die het voor ze verpest.
Dit is gewoon weer zon evil plan van Wilders om die arme,werkschuwe,criminele,ongemannierde,allochtone,medelanders nog zwarter te maken... *kuch*

Die Aardige Draak | 22-07-09 | 09:34

Ik vermoed dat ambtenaren van ministeries Sietse Fritsma hebben getipt
Die weten al zo'n beetje de uitkomst, alleen even afwachten of de ministeries gaan tegenwerken op basis van non-argumenten
We wachten af ..

Tobi | 22-07-09 | 09:34

Ik ben best benieuwd naar het bedrag waarmee al die gekleurde blauweboordwerkers de lelieblanke financiele sector subsidieren.

un_chien_andalou | 22-07-09 | 09:34

Een kosten/baten analyse van Toyota Prius rijders lijkt me zinvoller.

Voor de rest een kansloos onderzoekje van de PVV, dit gaat de blonde Satan zekerTs stemmen kosten.

QB (ja die.....) | 22-07-09 | 09:33

@ kneuterzak | 22-07-09 | 09:17
Geert heeft geen importbruidje. Krisztina Márfai woonde en werkte al in Nederland voordat ze Geert leerde kennen en verdiende bovendien een goed salaris. Zij heeft onze samenleving niets gekost.

Petrus de Rewa | 22-07-09 | 09:33

Belachelijk idee. Met de cijfers uit het komende onderzoek kan je alle kanten uit. Het is maar net hoe je telt, wat je meenement en hoe je de cijfers bekijkt. De uitkomst is natuurlijk al te verwachten. Ik krijg steeds meer de indruk dat de PVV een smerig nationalistisch partijtje wordt, eentje die in de jaren '30 van de vorige eeuw sterk in opkomst was bij onze oosterburen.

Gebruikersnaam | 22-07-09 | 09:33

Fleauxe | 22-07-09 | 09:30
Ik ben er ook voor. Zolang ze de kosten van Achmed en Rachid maar niet omlaag halen door de inspanningen van Greet Toekan, Hakura Migosaki en Cho Ming-Wong. Da´s mijn punt.

Shalome | 22-07-09 | 09:32

Wet communicerende vaten. We moeten we onze inkomsten met vele binnenkomers delen en de kosten op onszelf verhalen.
In feite dus een herverdeling zowel van inkomsten als van kosten waarbij de autochtoon er in de meeste gevallen flink bij inschiet. Bovendien hebben we het nog niet eens gehad over de negatieve effecten op effecten die samenhangen met verkeerscongestie, belasting van het milieu en verlies van open ruimte en natuur.
Er wordt wel eens beargumenteerd dat we extra mensen nodig hebben om de vergrijzing tegen te gaan. Volgens het CPB kan immigratie geen belangrijke ontlastende factor voor de overheidsfinanciën zijn en dus geen compensatie kan bieden voor de oplopende kosten die gepaard gaan met de vergrijzing van de bevolking.
www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder...

ecologiste | 22-07-09 | 09:32

Met al dat gereken kun je de cijfers achter de komma uitrekenen. Boeijuh.

Wie neerdaalt uit de ivoren toren, oogkleppen afgooit en zijn ogen niet sluit kan vervolgens met de onderbuikgevoelens het getal voor de komma vrij nauwkeurig bepalen. Ik zeg, doen.

Verhip | 22-07-09 | 09:32

Een heel andere insteek zou zijn om eens te kijken naar de overheidsuitgaven van een land met een minimaal gelijk welzijnsniveau maar zonder de immigratie-ellende, zoals Zwitserland dat weliswaar veel immigranten binnen haar grenzen heeft maar strenge wetten kent die voorkomen dat immigranten er zich alleen maar vestigen om te profiteren.

Zwitserland heeft 8 miljoen inwoners ofwel de helft van het aantal inwoners van Nederland. Kijken we hier dan zijn van Zwitserland helaas alleen cijfers tot 2004 beschikbaar, de overheidsuitgaven waren toen 29 miljard tegen 145 miljard voor Nederland. Als we aannemen dat de Zwitsers procentueel evenveel meer zijn gaan uitgeven in 2006 (dit is eerder te ruim dan te krap daar Zwitserland geen explosief groeiende geimporteerde onderklasse heeft) dan komen we in 2006 op 163 miljard voor Nederland tegen 33 miljard voor Zwitserland.

Als we corrigeren voor de bevolkingsgrootte is dat dus 163 miljard tegen 66 miljard, ofwel Nederland geeft 97 miljard (bijna 150%) meer uit dan Zwitserland. Nu is een strenger immigratiebeleid natuurlijk niet het enige wat Zwitserland onderscheidt van Nederland, zo hebben de zwitsers tot nu toe met succes de EU goeddeels buiten de deur weten te houden en ook dat scheelt een hoop geld (en bemoeienis met onder andere weer het immigratiebeleid).

Ik denk dan ook dat de 9 miljard van Henk Lomax een ondergrens is voor de kosten van de niet-westerse immigratie en de 97 miljard die we meer betalen dan de zwitsers een bovengrens, het werkelijke bedrag moet zich ergens tussen deze extremen bevinden.

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:32

@wilmeister: heb ik 20 jaar over nagedacht. Dacht je nu echt dat dit soort non-argumenten van jou mijn mening zouden veranderen ???

DannyV | 22-07-09 | 09:31

GS probeert de Limburgers in de hoek te zetten zonder de feiten te kennen. Zoals eerder aangegeven, wonen er in Limburg minder werklozen dan in de randstad en (vandaag in de krant) in Limburg daalt de werkloosheid het hardst!
Lekker puh!
Wel een beetje nadenek voor je iets opschrijft Hoxha!

ThijsDoetRaar | 22-07-09 | 09:31

Alvast een voorschot op wat hopelijk komen gaat.

Het blijkt nogal lastig te zijn om over dit onderwerp actuele, betrouwbare en inzichtelijke informatie te vergaren waarmee deze cijfers naar 2007 kunnen worden vertaald. Omdat er is sprake is van een complexe wisselwerking tussen baten en lasten, beperk ik mij tot de directe kosten welke in verband staan met de groep immigranten die geen actieve bijdrage levert aan het Bruto Binnenlands Product (BBP). Opvallend is dat personen die het islamitisch geloof aanhangen (ca. 1 miljoen) zowel relatief als absoluut sterk oververtegenwoordigd zijn in deze categorie.

Met deze beperkte gegevens wordt onderstaand een grove kostenberekening uitgevoerd welke is toegespitst op de moslimbevolking.

Aannames:
Aantal moslims 1.000.000
Gezinssamenstelling: Vijf personen. Echtpaar met gemiddeld drie kinderen. Eén kostwinner.
Percentage uitkeringsafhankelijke kostwinners 50%
Uitkering per kostwinner € 1.500 p/m inclusief (huur)subsidies

Kosten per jaar:

Inkomen:
Uitkering = 12 x € 1.500 x 100.000 = € 1,80 miljard

Huisvesting:
Kapitaalslasten, € 1,00 miljard
Prachtwijken, € 1 miljard over 4 jaar = € 0,25 miljard

Gezondheidszorg:
Kosten gezondheidszorg, € 75 miljard = € 4.700 per inwoner.
50% van 1.000.000 x € 4.700 = € 2,35 miljard

Onderwijs:
We beperken ons tot het basisonderwijs van 2 kinderen per werkloze kostwinner
Kosten primair onderwijs € 8,5 miljard
1,5 miljoen leerlingen > € 5.700 per leerling
200.000 * € 5.700 = € 1,14 miljard

Integratie:
Inspanningen en subsidies € 1,00 miljard

Gevangeniswezen:
Gedetineerd: 16.000 personen
Van de gedineerden is 60& van allochtone afkomst
Aantal gedetineerde allochtonen, 60% van 16.000 = 9.600
Kosten € 150 per dag = 55.000 per jaar per gedetineerde
Totaal 9.600 x € 55.000 = € 0,53 miljard

Opvang:
Directe kosten gemoeid met vluchtelingenopvang
(Rijksbegroting 2008, cijfers 2007) € 0,90 miljard

Zo komen we uit op totale jaarlijkse kosten van ongeveer € 9 miljard. Maar dat is een ondergrens, want er ontbreken nogal wat kosten hierboven zoals b.v.

- Voor een allochtone achterstandsleerling wordt twee keer zoveel geld uitgetrokken als voor een ‘normale’ leerling, dit zie ik in de berekening van Henk niet terug. Ondanks dat er veel meer geld naar toe gaat blijft de schooluitval op zwarte scholen hoog, bovendien gaat het toewijzen van een onevenredig deel van de middelen (geld en onderwijzers) aan zwarte scholen ten koste van de kwaliteit van het onderwijs op witte scholen wat resulteert in een minder goed opgeleide bevolking op de langere duur. De economische kosten hiervan laten zich moeilijk berekenen maar zijn zonder twijfel astronomisch.

- De komst van grote aantallen niet-westerse allochtonen heeft een zeer scherpe stijging van de (met name gewelddadige) misdaadcijfers laten zien. Henk noemt wel de kosten van detentie van allochtone gedetineerden maar gaat voorbij aan daarmee samenhangende de kosten van opsporing, preventie, justitie, reclassering etc. Veel van die kosten lopen niet eens via de overheid, bijvoorbeeld medische en psychische zorg aan slachtoffers ven geweldsmisdriven resulteert in hogere ziektekostenpremies, extra beveiliging resulteert in hogere kostprijzen van producten en diensten, meer vernielingen (Slotervaart!), roofovervallen en diefstallen drijven de kosten van verzekering daartegen op etc.

- Fraude met uitkeringen en subsidies komt onevenredig vaak in allochtone kringen voor, ook hiervan komt in de berekeningen hierboven niets terug.

- Niet-westerse (moslim-) immigranten doen een onevenredig hoog beroep op de gezondheidszorg, waarbij ze vaak ook nog eens op hoge toon een speciale behandeling eisen en krijgen (bijv. een mannelijke gynaecoloog afwijzen, psyschiatrische verzorging krijgen tijdens vakantie in Marokko) wat voor bijkomende kosten zorgt.

- De talloze subsidies aan zogenaamde antidiscriminatiemeldpunten en aan linkse media en publieke omroepen die het multiculturele gedachtegoed onder de niet-kritische massa moeten propageren zouden we ook niet nodig hebben zonder de massale immigratie van een laaggeschoold proletariaat, ik ben van mening dat de kosten van die propaganda dus gewoon meegeteld moeten worden met de kosten van die immigratie.
- Kosten van AIVD die nodig is om de jihadi’s in de gaten te houden.
- Enzovoort...

Lees meer:
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4940
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4942&......

frenkie4alllll | 22-07-09 | 09:31

Karel Martel | 22-07-09 | 09:29
In 10 jaar kun je exponentioneel alweer vele tientallen miljarden bij optellen. Bovendien zouden Lakemans rekenmethode en schaalmodellen van dienst kunnen zijn.

Shalome | 22-07-09 | 09:31

@Het CDA | 22-07-09 | 09:26: Er zijn nog wel verschillen: Op GS staan vrijwel geen spellingsfouten en is de zinsbouw correct.

Vogelbeest | 22-07-09 | 09:30

Dat de regering minder geld heeft te besteden komt door de crisis, meer WW uitkeringen en de vergrijzing. NIETS maar dan ook NIETS hoor je over generaalpardon nummer zoveel, de schade die alle illegalen veroorzaken en de kosten van opvang van asielzoekers. Dit gaat om miljarden die verzwegen worden !!!

Je Verzint Het Niet | 22-07-09 | 09:30

@Shalome | 22-07-09 | 09:21: Eens, maar om deze informatie op een dergelijke wijze te openbaren zet (hoop ik) toch zoden aan de dijk. Je creeert er hap-slik-weg-beklijf info mee. De PVV-achterban zit niet te wachten op een zwaar genuanceerd verhaal, die willen weten wat Ahmed en Rachid ze ongeveer kosten. Daar zouden ze natuurlijk genuanceerd tegenaan kunnen gaan kijken, ware het niet dat de linkse garde nu al klaar staat om het te veroordelen. Hiermee worden de cijfers politiek incorrect en zal de achterban ze als 'dubbel waar' aannemen.
Nogmaals, de PVV weet waar ze mee bezig is.

Fleauxe | 22-07-09 | 09:30

Zucht..... Wilders, mannetje... hou nou een sop met dat stomme generaliseren van je. Ik ken zat allochtonen (m'n buurman bijvoorbeeld) die prima geïntergreerd zijn, een goede baan hebben en de samenleving dus meer opleveren dan ze kosten.
Door alles over één kam te scheren ontkracht je elk standpunt, geef je je tegenstanders alleen maar munitie om je als radicaal weg te zetten en bereik je dus onderaan de streep precies niet datgene wat je zo graag wil; het echte uitschot onder de alochtonen aanpakken. Is het nou zo moeilijk?

BrigadierBlog | 22-07-09 | 09:30

Om daarna een Parlementaire Enquete te houden,
om de Linkse Leugens (want al die sneue allochtonen hadden NL namelijk opgebouwd / NL-ers waren lui... ),
voor eens en altijd boven water te krijgen en te houden!

Een Soort Iets | 22-07-09 | 09:29

Dat is allemaal al een keertje uitgezocht door P Lakeman, in het boek 'Binnen zonder kloppen' (1999). Deze gegevens worden al 10 jaar uit de media gehouden. Online beschikbaar op: www.scribd.com/doc/16950327/Lakeman-Pi...
Conclusie: Deze 'Binnenlandse Ontwikkelingshulp' heeft tot nu toe tientallen miljarden gekost. Kosten die vooral voor rekening van andere sociaal zwakkeren zijn gekomen.

Karel Martel | 22-07-09 | 09:29

Big Rick | 22-07-09 | 09:26
Limburgers zijn Nederlanders. Immigranten zijn immigranten, en hun lot is dat ze een ander land opzoeken om er te kunnen werken - wet van meden en perzen. In Nederland gebeurt het tegenovergestelde.

Shalome | 22-07-09 | 09:28

Misschien dat we al een stuk verder zouden zijn als de vraagstelling "niet westerse allochtonen" zou bevatten. Als he alleen maar "het buitenland" betreft is iedereen met een Duitse moeder opeens allochtoon. En dan heb je inderdaad de halve samenleving te pakken.

Vogelbeest | 22-07-09 | 09:28

@ peter.co.uk | 22-07-09 | 09:22
Jouw (en ook die van de PVV, wat dat betreft) speculaties zijn al helemaal het antwoord niet. Oorzaken zijn nou eenmaal veel moeilijker dan symptomen, dat ben ik dus wel met je eens, maar transparantie lijkt mij dus niet het probleem, dat moedig ik alleen maar aan.
Het is natuurlijk wel jammer dat de PVV dit in elk geval in schijn gaat besmetten met allerlei connotaties.

alpha_mannetje | 22-07-09 | 09:27

misschien kosten ze meer......
en waarschijnlijk krijgen ze ook meer.
***ziet het eind resultaat duidelijk om mee heen***

Keesje Butler | 22-07-09 | 09:27

Met de schaarse berichtgeving lijkt GeenStijl steeds meer een aanhangsel van Spitsnieuws. En Spitsnieuws wordt door dyslectische stagiaires volgeschreven.
Ik denk dat ik maar de Volkskrant ga lezen.

Het CDA | 22-07-09 | 09:26

Kunnen we in het zo lang verwachte onderzoek naar de kosten van Limburg ook meenemen: de subsidies aan alle bedrijven, instellingen en semi-overheden die er naar toe verplaatst zijn. Verder de kosten meenemen van de gezondheidszorg voor longpatient-ex-mijnwerkers en de aanlegkosten van rijkswegen naar Limburg toe, alsmede verliesgevende treindiensten voorbij Helmond. En vergeet niet de beveiligings kosten van de Peroxide Vreemdelingenhatende Volkslegercommondant.

Big Rick | 22-07-09 | 09:26

Tel bij al de uitkeringen, soepsidies ook nog even de gigantische kosten van het justitieele apparaat op die deze gasten veroorzaken.

Sinar | 22-07-09 | 09:25

democratie kost ook geld, kun je ook beter afschaffen. Gekke neder-milosevic

misti | 22-07-09 | 09:25

"En ze hebben hier ook een heel luxe speciaal woord voor spaghetti, 'pasta' noemen ze het hier, maar ik noem het gewoon spaghetti hoor want ik vind 'pasta' veel te kakkerig."

Mwhoehahahaha ;)

OuweSchaterhand | 22-07-09 | 09:25

Kennelijk zien de tegenstanders de bui al hangen, want waarom anders zo anti dit Wilders-voorstel?
Het zou zomaar eens positief kunnen zijn, maar u weet blijkbaar al dat de uitkomst van dit onderzoek [weer eens] niet rooskleurig zal zijn?

JIP! | 22-07-09 | 09:25

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:24

Domme actie, dit kost hem stemmen.

Grand Marnier 150 | 22-07-09 | 09:23

-weggejorist-

peter.co.uk | 22-07-09 | 09:22

Wat een mafketels. En voor wie blind is of een slecht besef van geschiedenis heeft. De endlosung in duitsland begon ook met volkstelllingen eind 1920-er jaren.

antizanic | 22-07-09 | 09:21

Fleauxe | 22-07-09 | 09:15
Dat zou niet echt van dit onderzoek moeten afhangen. Dat de kosten tegen de ca 100 miljard lopen is wel zo'n beetje becijferd, maar PVV wil gewoon nadere gegevens. Terecht.

De slachtoffercultuur die de andere immigrantenvolkeren zich aanmeten moet niet ons pakkie an zijn, ongeacht de specificatiekosten. Wij moeten het net als in andere landen (Zwitserland, VS) aanpakken. Niet geschikt? Je komt er niet eens in. Niet werken? Opbokken.
Alle problemen die we nu hebben hadden op die manier voorkomen kunnen worden.

Shalome | 22-07-09 | 09:21

Kunnen we niet per (elk!) burgerservicenummer een kosten-batenanalyse laten maken en die in je paspoort afdrukken? En dan goldmembership aanbieden aan de grootste bijdragers? Laat het dan maar aan privepartijen over om analyses te maken naar postcode, geslacht, religie, seksuele voorkeur en afkomst.. waarom zou de overheid dat gaan doen. *Ziet allemaal GoogleMaps mashups voor zich*

alpha_mannetje | 22-07-09 | 09:20

Kdenk dat de PVV het antwoord helemaal niet wil weten. Dat gaat ze namelijk stemmen kosten. Aan de andere kant van de Noordzee hebben zo'n studie al eens gedaan, conclusie was dat de gemiddelde allochtoon produktiever is dan de gemiddelde lelijke Engels-man/vrouw

lieverdeauddanreaud | 22-07-09 | 09:19

Stemmingmakerij..
Ongenuanceerd neemt nu wel erg grote vormen aan..

Rhodos | 22-07-09 | 09:18

En weer lekker limburgbashen!?

Gelukkig kost het iets hogere percentage werkelozen in limburg de staat minder dan het lagere percentage werkelozen in de randstad.
7,4% in limburg zijn aanzienlijk minder mensen dan 4,5% in de randstad ;-)

Apenlogica hier op geenstijl.

luclodder | 22-07-09 | 09:18

Laten we dan meteen becijferen:
-hoeveel elke provincie nu eigenlijk kost
-hoeveel elk dorp kost,
Niet rendabele dorpen en provincies moet per direct hun nederlanderschap ontnomen worden!
Ik ben benieuwd wat dat voor geldput Limburg betekent...
Verder zou ik nog willen laten becijferen wat de politieke voorkeur van alle nederlanders nu precies kost.
Hoe groot is bijvoorbeeld het uitkeringstrekkerpercentage onder de verlichte geesten van de PVV. Een stuk hoger dunkt me dan de D'66, CDA of VVD fanbase.

JanVergoor | 22-07-09 | 09:18

Whats next? Onderzoeken hoe veel geld de rijkste 10 procent aan de armste 10 procent geeft? Lekker open deuren intrappen geert... met je haar.

two ball cane | 22-07-09 | 09:18

Kan en mag ik het bovenstaande stuk samenvatten met:
Wat gaat er allemaal mis in dit land? Ja, dat mag ik..

azijnseikerT | 22-07-09 | 09:17

Geert met zijn importbruidje.....

kneuterzak | 22-07-09 | 09:17

faz | 22-07-09 | 09:13
Wij exporteren onze Tokkies niet naar andere landen waar ze worden onthaald op riante uitkeringen en eindeloze tolerantie, maar evengoed de boel opstelten zetten.

Shalome | 22-07-09 | 09:17

Priscilla, Queen of the Drekzack.

eskimo limon | 22-07-09 | 09:16

vindt het best een interessante vraag (mits juist gesteld!). Wat kosten die buitenlanders en wat breng ik op... Dan optellen/aftrekken en voila: Je weet hoeveel buitenlanders van je vreten!

gozahtje | 22-07-09 | 09:15

Hmz, we weten allemaal om welke groep dit eigenlijk gaat maar dat zeg je nu eenmaal niet zo snel hardop. Toch is het goed om dit in kaart te brengen daar het de houding (lees; slachtofferrol) van de desbetreffende groep in een ander daglicht zou kunnen stellen.

Fleauxe | 22-07-09 | 09:15

Ghahahaha ik dacht dat ik de enige was die Puberruil gister had gezien ;) Ik heb met stomme verbazing zitten kijken ;)

OuweSchaterhand | 22-07-09 | 09:15

-slik-

Hoewel blank en ABN sprekend, moeder geboren te Willemstad Curaçao, vader geboren te Rotterdam, blijkt Kaisert dus volgens de CBS definitie allochtoon te kunnen gaan worden ....

* gouden grill monteren laten doet *

KaiserSoza | 22-07-09 | 09:13

Lollig, trek het dan meteen even door naar de provincies en vooral de gemeentes in Nederland. Als er ergens subsidies worden verstrekt is het wel bij de gemeentes en daar vind hoegenaamd geen effectanalyse plaats achteraf. Bij het rijk zal het allemaal wel los lopen. Kunnen ze gelijk een tokkie-analyse doen?

faz | 22-07-09 | 09:13

De veronderstelde positieve invloed op de economie van het vrije verkeer en de vestiging van mensen wordt al veertig jaar als leidraad voor een groot deel van het Nederlandse binnen- en buitenlandse beleid gebruikt. Het is niet meer dan logisch om eens één keer te controleren of die veronderstelling ook klopt.

Ivoren Toren | 22-07-09 | 09:13

Als meteen onderzocht wordt wat de kosten zijn van het onderzoek: heb je tenminste een beetje een totaalplaatje.
Ach: ons Gekke Geert heeft weer een confrontatiemiddel gevonden: dus gaaaaan.

Wunderhund | 22-07-09 | 09:12

Shalome | 22-07-09 | 09:10
eens.
Ik heb nog nooit van hang-japaners gehoord.
Wel van zak-japaners, dat dan weer wel..

Teun van het Tuinpad | 22-07-09 | 09:12

Denkt er ook maar iemand dat dit ooit bekend raakt? Dit zijn juist het soort gegevens dat (s)links zodanig heeft verweven in allerlei ministeries dat de echte cijfers nooit boven water komen.
.
Als Balkenende al maanden nodig heeft om de kosten van Trix en haar kroost *kuch* uit te zoeken (lees : te verdoezelen) dan weet iedereen dat deze oefening nooit iets wordt.
.
Het beste kun je kijken wat je zelf bruto verdient en wat je van dat bedrag allemaal aan belastingen kwijt bent (incl. auto, huis, etc.). Vergelijk dat eens met een willekeurig EU buitenland en trek je conclusie.

James Lastig | 22-07-09 | 09:12

Loer effe in de kluis van de landsadvocaat,topsecret!

Dropke | 22-07-09 | 09:10

O jee, ben ik opeens een 2e generatie allochtoon!

jacques4431 | 22-07-09 | 09:10

Lijkt me toch handig om de inspanningen van Chinezen, Japanners, Indonesiërs, Hindoestaanse Surinamers etc (Aziatische allochtonen) te scheiden van de rest. Zou toch sneu zijn als de investeringen van die mensen worden gebruikt om de cijfers van de rest op te krikken.

Shalome | 22-07-09 | 09:10

Vermenigvuldig het nog uit te komen bedrag maar meteen met factor 10, want zo gaat dat in dit landje. Eerst downplayen en dan steeds iets erbovenop, totdat het niet meer betaalbaar is maar stoppen is ook geen optie. M.a.w. de bodemloze put wordt steeds dieper. En dieper. En dieper....
*Kijkt in Gamma folder voor heeeeeel lange ladder*

KlootViooltje | 22-07-09 | 09:10

@Danny
Loop nou niet als een domme aap achter die PVV aan en denk eerst even na voor je wat zegt.

wilmeister | 22-07-09 | 09:09

De vraag is mooi geherformuleerd! Maar ik ben ook wel benieuwd wat werkloze en/of "afgekeurde" blanke tokkies de maatschappij kosten.

Wim-Lex | 22-07-09 | 09:09

Hij is weer fijn

Fragony | 22-07-09 | 09:08

-weggejorist-

jasser | 22-07-09 | 09:05

@ De vraag moet natuurlijk iets zijn van 'hoeveel kosten geld kostende werkloze, uitvretende buitenlanders en hun halfdebiele kinderen de samenleving ons.'
LOL

Teun van het Tuinpad | 22-07-09 | 09:05

Wordt hoog tijd dat de waarheid eens boven tafel komt. Maar dit soort onderzoeken zullen gefrustreerd worden door ons PvdA minnende ambtenaren apparaat ......

DannyV | 22-07-09 | 09:05

-weggejorist-

sexy angela | 22-07-09 | 09:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland