Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vogelaarsucces: hangplek voor kunstenaars

ookkundst.pngNou nou wat een gezeur toch weer over het beleid van Ella Vogelaar en haar prachtwijken. Alsof er helemaal niets positiefs te melden is! Gelukkig weet het lafjes-gristelijke dagblad Trouw wel beter en start de krant vandaag met een heuse reeks van Vogelaar-successen. Want iemand die ons land zoveel goeds heeft gebracht scheep je nu eenmaal niet af met een enkel kolommetje in de zaterdageditie. Goed, kom maar op dan. Deel 1. De Kunstenaarshangplek! Ja, wat veel mensen niet weten is dat zo'n wijk als Charlois (010) naast een leger straattuig ook diverse kunstenaars herbergt. Creatievelingen met een kunstenaars-uitkering die de hele dag zwoegen op het volgende grensverleggende 'project' waar de wereld op zit te wachten. De splinternieuwe hangplek is bedoeld voor hen die even zonder inspiratie zitten: "Wie z’n atelier even zat is, kan in een artistieke ontmoetingsruimte ontspannen met versgemalen koffie en huisgemaakt lekkers." Dolletjes leuk toch? En broodnodig, want de kunstenaars moeten de wijk 'gaan redden' zo is de gedachte. Prrrffff! Laat ons raden, door schuttingen te beschilderen en stoepkrijt-workshops aan te bieden? Anywaytjes. In de Gouwstraat zitten inmiddels vijf(!!!) 'artistieke winkeltjes' op een rij, dus Ella kan tevreden zijn. Oh ja. Voor de malafide huisbazen, hennepkwekerijen, dealers en Polenhotels moet nog een oplossing gevonden worden, maar voorlopig is de poen even opperdepop. Hangplekje doen dan maar?

Reaguursels

Inloggen

GEACHTE LAAGHARTIGE KUNSTAFZEIKERS
IK ZOU JULLIE GRAAG PERSOONLIJK IN ELKAAR TIMMEREN... (tijdelijk -30%)
(Lees KORTING! Ikea-kneuters!!!)
Emailadressen uitwisselen en afspreken? (Wel doen alsjeblieft!)

Het wordt tijd voor meningen gebaseerd op feiten. Ik vind het zo fijn jullie voor mij verrijkende in meauje woorden verpakte onzin van jullie te lezen over kunst. Ik verbaas me over de onwetendheid wanneer het gaat over jullie commentaar op kunstenaars en subsidies. Wel knap dat jullie een mening hebben, bravo pour la bravoure!

Die stumpers die een kunstuitkering hebben, krijgen netto 60% van de bijstand en moeten daarnaast werken om een minimale levensonderhoud voor zichzelf te garanderen, die trouwens na 4 jaar ophoud. De meesten werken 60 uur per week waarvan het kaf wegdruppelt in een opleiding of andere baan uiteindelijk.

Het koren krijgt na jarenlang 60- 80 of meer uur per week, na een hele lange adem, de kans iets bijzonders te creeeren, zoals in zo een wijk waar we zo fijn over heen en weer schrijven.

Daarnaast zijn de subsidies die landelijk aan kunst worden uitgegeven 0,0nogwat% ten opzichte van het BNP en enorm relatief vergeleken met bijvoorbeeld Europese-reetlikkende-landbouwsubsidie-schuiffeestjes. Waardoor trouwens de indirecte armoede in Afrika noodzaakt om met een lening in een lekke boot naar het rijke Westen te trekken. Vieze vuile kankerfascisten!

Respect voor kunstenaars, denk maar eens voor de verandering of lees bijvoorbeeld de kranten, stelletje egocentrische narcistische dwazen!

Kusje waar je maar wil, en de orientering!

Rokkenroller | 24-07-09 | 15:00

Vogelaar, je bent een prachtwijf.

Gristiaan | 22-07-09 | 15:49

In mijn tijd waren kunstenaars nog degenen die er keihard op losne*kten met hun modellen, die passie wisten uit te drukken en verdekt of minder verdekt wisten uit te drukken in hun kunstwerken. Tegenwoordig ne*kt iedereen zich maar te pas en te onpas een versuffing en hebben we die ku(ns)twerken helemaal niet meer nodig om aan ons (voormalig preutse) zinnen te voldoen.
Bovendien, de kunsten&aars van tegenwoordig zijn een kwijnende en zielige exponent van de subsidiemaatschappij geworden, waar ze zelfs aan de hedendaagse koningshoven enigszins verdekt nog over meesmuilen en gniffelen. En aangezien zelfs God als belangrijke werkgever inmiddels is overleden en in verregaande staat van ontbinding of terrorismeverheerlijking verkeert, hebben ze ook alle contact met het hogere geestelijke verloren en zijn compleet obseleet geworden.
En nou ga ik slapen, want wordt zo moe van onze vingerverfkleuterschoolcreatievelingen.

ZSU-23-4 | 22-07-09 | 00:13

ik geloof het het allemaal . Maar waar is het offer??.
oke ik kies dit leven (niet werken ,uitkering, creatief bezigzijn, fuck the eshteblishment) wat word aan de gemeenschap terug gegeven voor deze way of live.? Misschien 1of 2 dagen vrijwilligerswerk te bepalen door de gemeente (dus niet iets wat in hun straatje past maar noodzakelijk is.(bejaarden etc).
als dit plaatsvind kan ik er mee leven anders , zonder offer, fuck you. problemen heeft iedereen.

lidlbier | 21-07-09 | 21:14

Kunstenaars moet je NOOIT subsidiëren! Dat is regel1. Stem VVD. Als niemand je kunst vreet dan ben je slecht en moet je maar gewoon een baan gaan zoeken, zo simpel is dat. Voor de nieuwe van Goghjes ook, dan valt er na de dood nog wat aan te verdienen.

Boudt | 21-07-09 | 19:49

Als je pas begint als ondernemer met je winkeltje wil je graag geld verdienen en ga je toch elke werkdag open? Maar niets is minder waar. Bedankt voor de subsidie en we gaan lekker op vakantie: www.100mode.nl/

stereo | 21-07-09 | 18:56

Ik zou zelf weer dolgraag in Charlois wonen, maar dan wil ik wel de Charlois prijs betalen en niet het grachtengordel tarief.

Sint Vitus | 21-07-09 | 18:34

ach daar, een kunstmakert van een kennisje van me woonde daar ook, na een halfjaartje was ze de krakers , inbrekers (4x in een jaar..) en de sissende finnen zo spuugzat dat ze maar weer is gegaan..

hoffrevisited | 21-07-09 | 18:18

-weggejorist en opgerot-

von Paulus | 21-07-09 | 14:36

landlopertje | 21-07-09 | 14:13
Ze hebben in ieder geval wel een goede marketing en free publicity. Op verjaardagen wemelt het altijd van de mensen die een kleuter kennen die ook zeer kunstzinnig is. Waar veel geld naar toegaat zijn de kunstbobo's, mensen die bepalen wat voor kunst goed is, zelf geen kunst kunnen maken, maar wel ingewikkeld kunnen praten en foute brillen dragen. De gewone kunstenaars hebben er vaak een baantje bij, zodat ze deeltijds kunstenaar kunnen zijn.

websenior | 21-07-09 | 14:25

Kunst gaat voor de baat uit.

rkh | 21-07-09 | 14:13

Wat ik dan niet snap is dat al die kunstzinnige neefjes van zes niet succesvol exposeren.
websenior | 21-07-09 | 13:05

omdat ze niet de goede relaties en de bijpassende babbels hebben misschien?

landlopertje | 21-07-09 | 14:13

Een scheppend kunstenaar die het zonder subsidie niet redt, zoekt er maar een baantje bij. Ik ben ook veel tijd kwijt aan zaken die niets met mijn kunstvak te maken hebben, maar daarom ga ik nog niet aan de subsidietiet hangen.

Het CDA | 21-07-09 | 13:53

Trouw "lafjes-gristelijk"? Amehoela!
Trouw is sinds de PCM inkapseling van PCM door het PvdA bolwerk annex Orwelliaanse Eufemisme Stichting Media en Democratie veranderd in een lijfblad voor licht-christelijke PvdA'ers. Op de redactie waart dezelfde stinkende geest als dat men ervaren kan op de burelen van het NRC, het AD, het Parool of de Volkskrant.
Zelfs na de overname door van Thillo's Beligische Persgroep behoudt SDM haar invloed middels clausules in het verkoopcontract van 51% van de aandelen,
Els Swaab weigerde het NRC aan de Telegraaf te verkopen omdat deze het socaal-democratische karakter van SDM niet onderschreef, met andere woorden, het is geen pro-PvdA uitgever, en daarmee zou de PvdA een van haar belangrijke propagandakanalen en damagecontrolsystemen verliezen.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, de PvdA heeft haar onevenredig grote macht vervat in ons sociaal middenveld, de ambtenarij en de media, en zolang we hun daar niet uit weten te verdrijven zal ieder andere vorm van beleid stelselmatig getraineerd en gesaboteerd worden. Dit gaat echter zo onmogenlijk worden dat de enige effectieve manier om onze gegijzelde samenleving terug te nemen het kapot maken, oftewel het de grond in schrijven van de PvdA is, de PvdA mag de verkiezingen van 2011 niet overleven, en daar kunt u allen een steentje aan bij te dragen.
sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/k...

koen_c_s | 21-07-09 | 13:52

Ik woon in Charlois, het is hier één grote tering zooi.

Jeklo | 21-07-09 | 13:31

Niet alle kunstenaars zijn hetzelfde. Er is een hoop onzin en er zijn hele goede. Straks moeten we weer aanhoren dat uw neefje van zes het ook allemaal kan wat die kunstenaars doen. Wat ik dan niet snap is dat al die kunstzinnige neefjes van zes niet succesvol exposeren.

websenior | 21-07-09 | 13:05

Fleauxe | 21-07-09 | 11:05
Lol je gaat wel heel erg ver, maar voor het grootste deel ben ik het met je eens, het is te absurd voor woorden dat mensen juist diegenen aanvallen die met gevaar voor eigen leven opkomen/opkwamen voor Nederland en de vrijheid van meningsuiting (Fortuyn, Wilders,v. Gogh)Links stemmen is dan ook gewoon ontwetendheid, liever het probleem ontwijken en hopen dat buurthuisjes en aai over de bol strafjes de boel wel oplossen, hoewel 40 jaar ervaring dit direct tegenspreekt. Gelukkig worden steeds meer mensen wakker, ik ken een aantal gevallen in mijn omgeving, altijd defensief gedrag in het voordeel van de marrokanen vertoond, maar na zelf een 'incidentje' meegemaakt te hebben met het tuig , omgeslagen als een blad aan een boom.

Poepus | 21-07-09 | 12:34

Al 30 jaar lang is het antwoord op ghettovorming: panden opknappen, slopen en herbouwen en de sociale onderklasse verhuizen naar een ander stadsdeel. Alsof het aan de stenen ligt dat de onderkant van de samenleving naar de goedkope wijken stromen. Goedkope wijken zijn het afvalputje van de samenleving.
Het probleem is die grote groep onopgeleide, sociaal onaangepaste uitvreters die aan het subsidie- en bijstandsinfuus liggen. Mensen die niet geprikkeld worden zelf verantwoording te nemen om in eigen onderhoud te voorzien, zelf te zorgen voor een leefbare wijk.
De oplossing is niet een wijk pimpen. De oplossing is niet werkgelegenheidsprojectjes, leuke activiteiten en meer buurtwerkers. Dat wordt nu al 30 lang geprobeert en het werkt al 30 jaar niet. De oplossing is hard optreden tegen hufters en straattuig. De oplossing is hard optreden tegen bijstandsfraude. De oplossing is korten op de uitkeringen. De oplossing is melkertbanen als straatveger, afvalophaler en poepschepper tegen minimumloon.

Fimbulvetr | 21-07-09 | 12:27

KidC | 21-07-09 | 10:31
Ga jij eens lekker met de klei spelen "kunstliefhebber"

Che_cuevara | 21-07-09 | 12:25

MysteryQuest | 21-07-09 | 11:48
strooi gewoon zelf wat punaises op de grond.
Dan hoeven 'ze' ook niks te doen

mooooos | 21-07-09 | 12:21

Dus Vogelaar doet toch nog meer, dan alleen de sexsauna,s afstropen,swingend van Grosthuizen [waar ze starte] tot aan Winschoten.

blauwe zander | 21-07-09 | 12:21

Je bent tegenwoordig al kunstenaar als je een Trabant met roomboter insmeert en er een protserig verhaal aan op hangt.

FirstAnnual | 21-07-09 | 12:04

In de achterhoek heb je hangplekken voor ouderen en scooterterreur van ouderen, wanneer gaan ze daar eens iets aan doen?

MysteryQuest | 21-07-09 | 11:48

Neil Armstrong | 21-07-09 | 11:42
Nee, dat kan ze alleen voor elkaar krijgen als ze een diensteuto met sjaffeurt heeft.
Daarom is ze ook zo pissig dat ze geen mini-ster meer mag spelen.

Merlot | 21-07-09 | 11:46

Loopt Vogelaar ook de Nijmeegse 4-daagse?

Neil Armstrong | 21-07-09 | 11:42

Zebras1983 | 21-07-09 | 11:36
Van Gogh zijn schilderijen verkochten ook voor geen meter... hij kreeg echter soepsidie van zijn broer Theo.

jeanmondo | 21-07-09 | 11:39

probleemwijken, prachtwijken, krachtwijken, kansenwijken, vogelaarwijken... Iedere keer weer een nieuwe naam nodig om het imago van deze kansloze wijken op te krikken, maar enige oplossing van het werkelijke probleem, Ho maar!

gozahtje | 21-07-09 | 11:38

Breng nou Marijke Vos niet op ideeen zeg! Straks 020 ook vol met hangplekken voor kunstenaars, vrouwen-die-hun-linkerbeen-missen, kudtmarrokanen, klootviolen, ambassadeurs-van-nigeria, afgekloven-lullen-met-vingers, werkloze ministers en andere randfiguren.

Neil Armstrong | 21-07-09 | 11:38

Uitkeringen trekkende kunstenaars = pauper!
Als ze arm zijn, is het omdat hun kunst niet verkoopt. Kunst verkoopt niet omdat het dus lelijk is en niemand aanspreekt.
Net als hobby sleutelaars, hobby marathonlopers, hobby tuinieren:
Zoek een BAAN en doe je crea-bea hobby's naast je werk.

Zebras1983 | 21-07-09 | 11:36

Kunstenaars dien je niet te ondersteunen. Uit ellende komt namelijk veel moois voort.

En-el Hak | 21-07-09 | 11:35

@azijnseikerT | 21-07-09 | 11:12: Gelukkig heb je je woede en verdiet een plek kunnen geven in de meldknop, je bent een goed mens. Waren er maar meer morele kompassen zoals jij.

Fleauxe | 21-07-09 | 11:25

Waar zijn vorige beschavingen ook al weer aan ten onder gegaan ....
Onze varende voorpapa's draaien zich helemaal om in hun graf.
* mompelt iets over kunstenaars, heksen, vogelaars en brandstapels

laagvliegert | 21-07-09 | 11:24

Rutger kom er maar in... ga eens langs bij zo'nn mooie hangplek...
Top TV gegarandeerd!

Pius X | 21-07-09 | 11:22

Lang leve de afglijmaatschappij

S.T.F.U. | 21-07-09 | 11:18

Stop met de naam Vogelaar. Please.

jimbrowski | 21-07-09 | 11:17

Des te hopelozer iets wordt des te meer metaforen de socialisten van stal halen.
-
Straatrat = Ruwe Diamant
Kudde straatratten = Kansenjongeren
Woonwijk des onheils = Krachtwijk/Prachtwijk
Molestatie = Incidentjes
Hoerrrrr roepen = Cultureel verschil
Homohaat = Religieuze gevoelens
Werkweigering = Moeilijk te plaatsen
Enz enz enz

Fleauxe | 21-07-09 | 11:15

Kunstenaars worden een beetje de subsidie-zigeuners van de crea-wereld gemaakt.
Wanneer een wijk uit het slob moet roept een overschot aan wanbestuurders: ' We halen kunstenaars en creatieve bedrijfjes binnen en bouwen het grootste winkelcentrum van Europa'. Hup, met ze'n alle naar de Witte de Witstraat, Hup weer met ze'n alle naar de Binnenweg, Hup met ze'n alle naar... nou Charlois echnie... nog voor geen 3 subsidies. Er zal toch eerst aan basisvoorwaarden voldaan moeten worden. Catier latin werd hierboven terecht aangehaald maar in het iets grotere Parijs heb je ook geen 12 kunstenaarswijken. Nu is het ophangen van kunst in de buitenruimte op zich geen slecht id wanneer het een oprecht duidelijk signaal is dat er vanaf dat moment een structurele aanpak van de echte problematiek komt. Dat is de kunst.

robterdam | 21-07-09 | 11:14

@Fleauxe | 21-07-09 | 11:05

Prima verhaal hoor. Maar dat over die namenlijst gaat me iets te ver. [!]
Dat je het weet.

azijnseikerT | 21-07-09 | 11:12

Het zijn vaak mooie oude wijken waar kunstenaars inderdaad de pioniers en indicatoren zijn voor latere 'gentrification'. Kijk, Oud-West, de Pijp, en nu weer meer delen van Oost in A'dam hebben ook zo'n ontwikkeling doorgemaakt.
Deze wijken zijn echter ruwe diamanten... Charlois, wat uiterlijk betreft, komt meer in de buurt van Bos en Lommer(het lelijkste deel), daar zal het lastiger worden...
(sorry dat ik vanuit A'dams perspectief oordeel, kom bijna nooit in rotjeknor)

jeanmondo | 21-07-09 | 11:09

Als daar straks de sharia volkomen loos gaat, zijn die heaumeausuele kunsdtemakers de eerste slachtoffers. "progressief" links weet maar niet wat ze met de moorse invasie aanmoeten. Slaap maar lekker door. Doorlopen mensen, er is hier niets te zien.

RobbieG | 21-07-09 | 11:05

Ah, dus de Joke Kaviaars van ons land moeten de kansenwijk gaan redden?
Laat me niet lachen zeg, kunstenaars zijn zelf evenzo verrot als de kansenjeugd.
Individualisten zonder gevoel voor sociale cohesie, aasgieren, egoisten en verwende socialistische rechterszonen. Die moeten we niet helpen, die moeten mee op de trein naar Marokkije en Turkau.
-
Hoe lang denkt de PvdA nog door te kunnen gaan met deze regelrechte beledigingen van ons denkvermogen? Wordt het niet eens tijd dat ze gaan verbérgen dat ze in utopieën leven? Ik bedoel, come on, de gedachte dat de aanwezigheid van kustenaars (sjek rokend tuig zonder schone kleren) de integratie/criminaliteit/volkswoede gaat oplossen. Wat is de volgende stap van de PvdA, langs de deuren gaan en ons in den bek uitlachen?
Welbeschouwd doen ze nu bijna hetzelfde. Waarom begrijpen de stemmers het maar niet, links zijn/stemmen/denken/doen is landverraad! Wie na de dood van Fortuyn D66/PvdA/GL heeft gestemd is een landverrader. Nu maar hopen dat we ooit een namenlijst kunnen publiceren van alle PvdA stemmers, ben er klaar voor.

Fleauxe | 21-07-09 | 11:05

fijn dat er euberhaupt eindelijk een plek in Rotterdam is waar je op een stuk gras kan zitten.

jadahag | 21-07-09 | 10:54

Fucking retards!

koreapassie | 21-07-09 | 10:52

Je Verzint Het Niet | 21-07-09 | 10:47
Moet je eens kijken wat Ella doet als ze thuis is...

Teun van het Tuinpad | 21-07-09 | 10:52

"Vogelaar was beaten badlly with the ugly-stick".

R.B.Scott | 21-07-09 | 10:52

Weet nu zeker dat ie vrij op naam gaat kopen. Die overdrachtsbelasting kunnen ze op hun buik schrijven. Mijn enige doel vanaf nu is zo weinig mogelijk belasting betalen.

azijnseikerT | 21-07-09 | 10:49

Over moderne kunst gesproken. Er is momenteel niets zo ouderwets als altijd maar modern te willen zijn.

Ivoren Toren | 21-07-09 | 10:48

Stop nou eens met de persoonlijke aanvallen op Ella. Ze heeft destijds uit opportunisme 'ja' gezegd tegen een onhaalbare portefeuille voor een partij die bestaat uit onbetrouwbare lafhartige gewetenloze regenten. Haar aanstelling is het resultaat van een onthutsend verkeerde selectie die volledig Wouter Bos aan te rekenen is. Haar karakter- en persoonskenmerken maakten haar beslist ongeschikt voor deze functie. Dat ze hard gewerkt heeft om zonder geld het er het beste van te maken valt haar niet te verwijten. Haar naïef handelen wel. Nu is Ella weg en degene die nu aangesproken moet worden is minister Eberhard van der Laan. Maar bovenal de verraderlijke PvdA waarvan teveel bewindspersonen blijven hangen in het mislukte cultuurrelativisme.

zeurwilg | 21-07-09 | 10:47

Kunnen ze die kunstenaars geen hangplek geven bij een strenge meesteres ?

Je Verzint Het Niet | 21-07-09 | 10:47

wat necrosis | 21-07-09 | 10:40 zegt.

Teun van het Tuinpad | 21-07-09 | 10:45

Kunstenaars de wijk redden, mijn reet. In Amsterdam verdommen de Rietveldstudenten het om het sjieke Oud-Zuid te verlaten voor het 'spannende' en 'ontregelende' Bos en Lommer. Let wel, dat zijn ongetwijfeld dezelfde zeikerds die je over een jaar of tien 'een spiegel willen voorhouden' over de multi-culturele samenleving.

Ad Hominem | 21-07-09 | 10:44

Ook PvdA, maar dan vroeger, Jan Schäfer: " In gelul kan je niet wonen ".

fuckje | 21-07-09 | 10:42

Natuurlijk is o.a. de Tarwewijk nog steeds onveilig, vies, smerig en is dus een zwaar verpauperde en een verziekte wijk. Dit is echt niet binnen enkele jaren te veranderen.

wimdorsman.hyves.nl/blog/11905358/Oude...

WimDorsman | 21-07-09 | 10:42

Vogelaar = Fail
Vogelaarsucces = contradictio in terminus!
Moderne kunst = bagger

necrosis | 21-07-09 | 10:40

Kunst is onbetaalbaar. Geen subsidie geven dus.

Creativiteit werkt het best op een lege maag.
Ik kan het weten. Zonder subsidie of uitkering of opleiding nu een vet bedrijf. Tadaa.

mail cheauvinist pic | 21-07-09 | 10:38

heb ik gewoond tijdens studie! Gezellie man! Wel jammer dat mijn vrouwelijke huisgenoot 's avonds niet alleen over straat kon zonder lastig gevallen te worden. En ook jammer dat de echte Rotterdammers stuk voor stuk weggetreiterd zijn. 1 van mijn buren had elke avond en nacht een paar negers die op de deur stonden te bonken met racistische kreten. Zijn ze op hun bejaarde leeftijd toch maar vertrokken uit de buurt waar ze in zijn opgegroeid. Maar denk dat het met dit soort kunstdingetjes weer helemaal goed komt! Geloof ik echt in! En met al die generaal pardon figuren kunnen we een lekkere frisse start maken!

Ron_Paul | 21-07-09 | 10:37

Kunstenaars...... Prutsers zullen ze bedoelen.

FreshClash | 21-07-09 | 10:36

Zonder polenhotels en wietkwekerijen geen goedkope badkamer en geen Simon Vinkenoog.

tipo | 21-07-09 | 10:35

@ KidC | 21-07-09 | 10:31
Dus de problemen in de wijken worden opgelost als de schotelimmigranten er verdreven worden? Dat zegt Wilders nou ook de hele tijd. Alleen hij stelt een directere aanpak voor.

Ivoren Toren | 21-07-09 | 10:34

Zolang het tattoo- en graffitikunstenaars zijn... Als toch niemand er wil wonen, laat dan inderdaad kunstenaars en studenten er iets van maken. Het is alleen de vraag of het werkt wanneer je er veel geld in pompt en het niet spontaan gebeurt.

Gallisch | 21-07-09 | 10:33

Geweldige projekten! Ik vind het zo mooi dat jullie in Nederland allemaal maar willen betalen van jullie belastinggeld. Persoonlijk zou ik er geen cent voor over hebben, maar het is toch mooi dat anderen dat wel willen.
* :) *

lieverdeauddanreaud | 21-07-09 | 10:33

Mutsaerts, kweenie of je wel eens in Amsterdam komt, maar daar zijn het de kunstenaars die van de achterbuurten hippe locaties hebben weten te maken (java-eiland, Silo, NDSM, Westerpark, etc..).
Nou zal dat natuurlijk nooit lukken in zo'n creatieve stad als Denhaag of Rotjenkor, maar het is zeker niet onmogelijk.

mooooos | 21-07-09 | 10:32

Wel lollig dat Ella een vreselijk pisserig natrappertje blijkt te zijn.
Ze zal uit pure rancune, eeuwig tegen haar opvolgers aan blijven trappen.
Rutger moet een lintje ....

Merlot | 21-07-09 | 10:32

Kunstenaars vormen vaak de humuslaag van gentrification. Daarna komen de creatieve bedrijven, de (hoogwaardige) horeca, de yuppen en de dienstverleners. Op het laatst kunnen de schotelimmigranten een woning aldaar niet meer betalen en worden langzaam richting periferie gedreven. GeenStijl zou een dergelijk project dus moeten aanmoedigen, ipv alles dat door de politiek ingang wordt gezet direct de grond in te boren zonder zich eerst verdiept te hebben in de feiten. Maargoed, het is nu eenmaal een rechtse hobby om alles dat met kunst(subsudies) te maken heeft finaal af te wijzen en ondertussen te klagen dat de Nederlandse cultuur verwatert.

KidC | 21-07-09 | 10:31

Stir Glenfarclas II
Krijg nu wat.
Erg sneu.....

Teun van het Tuinpad | 21-07-09 | 10:29

"... huisgemaakt lekkers..." Ik ben pleite.

Jaap de Paap | 21-07-09 | 10:27

Trouw en Vogelaar min 1

Kutwijf Bert | 21-07-09 | 10:27

Het overduidelijke failliet van het PvdA-partijprogramma.

10 IF problem=YES THEN belastinggeld
15 tax := tax+1
20 PAUSE
30 IF problem=YES GOTO 10
40 ECHO "Probleem opgelost!"

Helaas zijn sommige problemen niet met geld op te lossen, zodat we nooit bij 40 komen. Een beter programma zou zijn:

10 IF problem=YES THEN belastinggeld
20 PAUSE
30 IF problem=YES GOTO PVV

Ivoren Toren | 21-07-09 | 10:27

Waar moet ik heen om mijn 5 schaars ploeg in dit veredelde stukje gras te zetten?

Krulsnor | 21-07-09 | 10:25

De slechtste minister ooit worden is ook een grote kunst.

titsme | 21-07-09 | 10:24

Dolly Dot overleden

Stir Glenfarclas II | 21-07-09 | 10:23

Subsidie voor een scheppend kunstenaar is een prima initiatief,mits het scheppen zijn eigen minimaal 2meter diepe kuil is.

R.B.Scott | 21-07-09 | 10:23

* baas vertellen gaat dat ie ook even "inspiratie-loos" is*

Pius X | 21-07-09 | 10:18

Kunst, daar word je blij van, en dan ga je niet vernielen en zo.

fuckje | 21-07-09 | 10:17

als je je kunstenaar voelt, dan moet de staat jou in staat stellen je kunstenaarsschap te verwezenlijken. Of zoiets, anders word jou onrecht aangedaan, weet je wel.

landlopertje | 21-07-09 | 10:17

KaiserSoza
Tsja, dat werkte in de Jordan, de Pijp en Quartier Latin wel zo. Het idee - kunstenaars en studenten huizen in krotten en besteden hun geld in kroegjes en restaurantjes, waardoor een wijkje bourgeois hip wordt is zo gek nog niet. De grap is wel dat dit gewoonlijk 'vanzelf' gebeurd. Als gemeenten en door oud-PvdA-bestuurders gerunde adviesbureautjes zich er mee gaan bemoeien is dit natuurlijke proces gedoemd te mislukken, een conclusie die pas jaren later en bakken belastingeld aan subsidies verder getrokken wordt...

Fimbulvetr | 21-07-09 | 10:17

Allemaal leuk en aardig dat hier subsidie aan wordt gegeven, maar de wijk heeft er zelf helemaal niks aan. Ik woon er midden in en heb er nog nooit ook maar iets van gezien.
Dit soort regelingen gelden trouwens ook altijd alleen maar voor zogenaamde beroeps kunstenaars (oftewel beroeps subsidie slurpers) en niet voor mensen die hard werken en daarnaast proberen kunst te maken...

double d | 21-07-09 | 10:17

Ik heb ook wel eens vervelende opmerkingen gehad over mijn frequente cafebezoek, maar gelukkig kan ik de opmerkingen pareren door te zeggen dat ik er de broodnodige inspiratie opdoe.

steven paul | 21-07-09 | 10:16

Beter Hang-kunstenaars dan Hang-chinezen, want die gaven een hoop onrust bij de Oeigoeren.

JanRap | 21-07-09 | 10:12

Het kan niet op bij de overheid,miljoenen worden uitgegeven om hun gelijk te krijgen.
Blind en doof van angst dat het mislukt.

Victor Meldrew | 21-07-09 | 10:11

Echte kunstenaars hebben 1 oor en zijn deaud.

Teun van het Tuinpad | 21-07-09 | 10:11

En wij maar weer lekker belasting betalen voor dit soort kul! En dan vragen ze zich af bij de Pvda waaom we het met ze gehad hebben.

ExtremeExtremist | 21-07-09 | 10:10

Ik ga ook kunstenaar worden. Lekker verf op een doek kwakken (of klei in een ondefigneerbare vorm kneden) op kosten van de belastingbetaler! En als ik ff geen zin heb ben ik gewoon "inspiratieloos"! Heerlijk lijkt me dat!

Wim-Lex | 21-07-09 | 10:10

Alle kundtsternaars wonen toch op Noordereiland. Niks de Charlois

De Vlaardinger | 21-07-09 | 10:09

"Kunstenaars en studenten zijn de pioniers in de terugkeer van de middenklasse naar Oud-Charlois, hoopt de wethouder."

Right! Vooral blijven hopen....

KaiserSoza | 21-07-09 | 10:06

Omdat de prijzen laag zijn in ghetto's misschien?

Nee dus! | 21-07-09 | 10:04

Het is pas mooi als Ella daar zelf hangt.

Teun van het Tuinpad | 21-07-09 | 10:04

De spelen weer eens belasting-centen in de zakken van hun vriendjes.
De core-business van socialisten.

Merlot | 21-07-09 | 10:04

Ik weet een hele mooie hangplek in een hoge boom voor de bedenkers van zulke onzettend stomme plannen...

Dirk Tang | 21-07-09 | 10:04

Potverdorie, GS zit weer in de lift sinds ! Leuk artikel, echte kudnstenaars hebben geen subsidie nodig

Mijnbescheidenmening | 21-07-09 | 10:03

Welke studierichting moet je volgen om dit soort projecten te verzinnen. Ik voorzie een carrière move.

Stan the Gunman | 21-07-09 | 10:02

Kunstenaars vernielen hun hele omgeving

Erectus Enormus | 21-07-09 | 10:02

Nooit, maar dan ook nooit, een scheppend kunstenaar subsidie geven!

Het CDA | 21-07-09 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl