achtergrond

Geenstijl

StarF*cker bonus-column

Bukt u even?Hoewel hij betaald wordt voor slechts één column per weekend, kon StarF*cker zich niet beheersen en dus besloot hij zich ook maar te mengen in de Joods/Palestijnse-kwestie. "Op basis van oude sentimenten zijn zij Israëliërs de good guys en de Palestijnen de bad guys. Als er in Nederland een journalist probeert dit beeld te nuanceren dan krijgt hij de Israëlische ambassadeur persoonlijk aan de lijn, of die vleesgeworden manipulator Ronny Naftaniel, of een stel Joodse studenten die de hele dag mailen naar media die niet politiek correct zijn."




Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?

Als je dit weekend even niets te doen hebt, bekijk dan even www.hamasonline.com of www.maktab-al-jchal.com. Palestijnse sites die vanuit Nederland worden gehost en waartegen de Joodse lobby nu weer te hoop loopt. Vanuit het verre Los Angeles vraagt het Simon Wiesenthal Instituut de Nederlandse regering deze sites te verbieden. Zijn ze nou helemaal gek geworden? Of het nou Hamas is of premier Sharon - waar het bloed ook van de handen druipt - in Nederland heerst gelukkig de vrijheid van het woord. Dit tot grote irritatie van de machtige Joodse lobby in ons land die, getuige de verhalen van de oud-ministers Van Dam, Van Mierlo en zelfs Van den Broek deze week op televisie, alles doet om ook in Nederland de berichtgeving en politieke meningsvorming naar hun hand te zetten.

Op basis van oude sentimenten zijn zij Israëliërs de good guys en de Palestijnen de bad guys. Als er in Nederland een journalist probeert dit beeld te nuanceren dan krijgt hij de Israëlische ambassadeur persoonlijk aan de lijn, of die vleesgeworden manipulator Ronny Naftaniel, of een stel Joodse studenten die de hele dag mailen naar media die niet politiek correct zijn.

Nu zal ik ook wel antisemiet zijn in de ogen van helden als Naftaniel en rabbijn Evers, maar het is verre van dat. Laten de Israëli's ook eens verder rondkijken dan hun neus lang is en zien dat de wereld gebaat is bij een open discussie over het Palestijnse vraagstuk. Laten we dus geen websites verbieden. Dit type censuur doen ze maar in hun eigen land. Kennisnemen van Palestijnse meningen kan het beeld aanzienlijk nuanceren, ondervond ik zelf bij recente bezoeken aan Palestijnse vluchtelingenkampen. Ik vind het jammer dat ik te weinig Arabisch versta om Al Jazeera te kunnen bekijken.

En dan is er vandaag rond het Centraal Station nog geknokt door anti-fascisten en een groepje rechts-radicale Rotterdammers, onder leiding van die volksmenner Michiel Smit. Inzet was de actiegroep Martijn, die opkomt voor pedofielen en die wat betreft Smit verboden zou moeten worden. Mij staat tegen dat deze nepnazi voortdurend op basis van onderbuikgevoelens met zijn vriendjes de straat op marcheert en de ene keer pedofielen en een andere keer junks of Marokkaanse crimineeltjes als uithangbord gebruikt. Natuurlijk moet pedofilie verboden worden en wel onmiddellijk, moet Marokkaans geteisem de grens over en junks aangepakt.

Maar om dat nou aan die Rotterdamse onbenullen rond Smit over te laten? Het ruikt mij te veel naar de zondebokken-politiek uit het Duitsland van de jaren 30. Bovendien zijn Michiel Smit en Volksunie-aanvoerder Steward Mordaunt immer op zoek naar jonge jochies voor hun eigen gerief.

Dat moeten ze overigens zelf weten, maar val ons niet lastig met dat neofascistische gebral. Ga lekker gangbangen, of pak die Winny de Jong van voren, achteren en opzij.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.