Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oorlog tussen warme en Turkse bakkers

bakkert00.jpgHet lijkt erop dat vandaag de dag van de oneerlijke concurrentie is. Na de dode bomen vanochtend is het nu de beurt aan de warme bakkers. Pardon, Nederlandse warme bakkers, want die hebben het aan de stok met hun Turkse collega's. De Turken (en in mindere mate de Marokkanen) móeten de regels wel overtreden, want hoe kan het anders dat hun marktaandeel de afgelopen jaren zo is gestegen? Bewijzen zijn er niet, dus komen de Hollandsche bakkers met een lijst vermoedens: de Turkse broodcriminelen ontduiken de belasting, ze betalen geen meelheffingen en met de hygiëne is het ook al slecht gesteld. Daar komt nog eens bij dat de allochtone bakkers zich niet organiseren, "terwijl verenigingsgezindheid nodig is voor verbeteringen in de branche." Dat is een mooi eufemisme voor kartelvorming. Op basis van het rapport dat de commissie Brinkman vanochtend presenteerde, enkele suggesties om de Turkse hegemonie op de broodmarkt te doorbreken: stel toegangsgeld in voor Turkse bakkerijen, laat de Turken betalen voor het gebruik van Nederlandse recepten zoals 'casino wit', en als we toch bezig zijn, gooi dan meteen een aanschafbelasting op broodmachines. Want als consumenten zelf hun broodjes gaan bakken, is het hek helemaal van de dam.

Reaguursels

Inloggen

Scenario tot 2012;
In mei 2011 verkiezingen waarbij de /\/\0$l1m-partij wint (want 1 miljoen stemgerechtigden in dat kamp tegen die tijd - dus de absolute overwinning), juni 2011 parlement wordt ontbonden, juli 2011 alle grenzen gesloten (reizen is decadent en Mo deed dat ook niet), augustus 2011 alle niet 1$l@m1t1sche bakkerijen worden gesloten evenals de supermarkten, kaasboeren, slagerijen tenzij ze h@l@l leveren. September 2011 alle meisjes van school en samen met moeder-de-vrouw binnenblijven (huisarrest). Oktober 2011 alle CDA en PvdA prominenten krijgen vrije uitreis naar land van keuze. November 2011 alle kerken dicht. December 2011 geen kerstmis meer maar iets met heel veel suiker. Gelukkig 2012...!

minister_van_glggrrg | 26-06-09 | 17:06

Ik ga het uitleggen beste "warme bakker".
IK ga naar de turkse bakker omdat:
-Het brood vooral lekkerder is
-Het vaak ook verser is, omdat ze heel de dag doorbakken
-De bediening ook echt klantgericht is. Er wordt niet moeilijk gedaan over een tasje en als je veel spullen hebt lopen ze zelfs met je mee naar de auto. Dat zie ik die "warme Bakker" tuthola's nog niet doen. Stel je voor dat ze een nagel breken.
-Omdat ze 's avonds en op zondag ook open zijn.
- en omdat 2 euro voor een croissant waar geeneens roomboter in zit gewoon OPLICHTING is beste "warme bakker". Zelfs in Frankrijk zijn ze vaak minder dan een euro en als je er naar 1 kijkt kom je al 6 kilo aan.

Het brood en gebak is zodanig gestript (en vervangen door goedkope alternatieven zoals melkpoeder en margerine) van alle "luxe" smaakmakers zoals echte gist en kwalitatief goed zout, goeie boter en volle melk dat het voor geen meter meer smaakt, maar het kost wel 2 keer zo veel.

maw, jullie doen zelf iets niet goed.

injereet | 24-06-09 | 16:57

Wat maakt het ook uit ,,,,.... als het maar niet halal is.

magic mike | 24-06-09 | 11:29

Ik vind het altijd heerlijk brood bij de turkse bakker bij mij om de hoek.
Kost nog geen drol ook inplaats van bijna 2 euro per halftijgerwit bij de NEDERLANDSE bakker.

kettingzaag | 24-06-09 | 09:46

Voor Turks brood ga je naar de Turk
Voor brood naar de..... Supermarkt

Kan er mee te maken hebben dat ze de markt al lang kwijt zijn.

Leuke_Nickname | 24-06-09 | 08:45

Als de Nederlandse bakkers het nou gewoon net zo als de Turkse bakkers doen is er niks aan de hand. Ben het met jullie eens hier, Turkse bakkers zijn inderdaad veel vriendelijker. Geloof mij, Turken zijn vaak heel slim als het om bedrijven gaat ;). Niks mis mee.

Ozdorp | 24-06-09 | 01:24

... volgens mij zitten hier wat reaguurders die alleen van verre een turkse bakker hebben gezien want bij ons in de buurt bakken de turkse bakkers ook grof volkoren met zonnebloempitten (1,20!), tompoucen en slagroomgebak. Gewoon, omdat er heel veel turkse bakkers met een dubbele opleiding zijn die zo ook de oude Nederlanders in de buurt als klant houden. Mbt de kosten, echtgenotes die in de winkel staan en loeihard werken, misschien heb je dan helemaal geen fraude nodig?
En, het is al een paar keer gezegd, de turkse bakker is gewoon vriendelijker. Onthouden wat je vaak koopt, naar je kind vragen als die er niet bij is, om de toonbank lopen om het brood aan te geven aan een oude dame met een rollator.
Beetje zoals het hier vroeger heel normaal schijnt te zijn geweest...

mokum4all | 24-06-09 | 00:15

De turkse bakkerij op de b.weg veranderd ieder jaar de naam en de zaak gaat over in familiehanden.
De bakkerfamilie mag ook graag fietsen ruilen met een stad uit het zuiden van het land nadat ze vakkundig bewerkt tot "eerlijke" fietsen.

The_Challenger | 23-06-09 | 22:35

Ik heb een geweldig idee, laten we op elk internetabo een heffing van € 2,00 zetten om de warme bakkers te subsidiëren.

jvlaam | 23-06-09 | 22:16

Fabrieksbrood dat wordt afgebakken in de supermarkt is lekker en vers. Daarnaast een goede prijs. De warme bakker hier verkoopt zijn/haar brood voor € 3,20. Daar kom ik niet vaak. Is zijn/haar prijs vergelijkbaar met die van de supermarkt (of een fractie duurder) dan haal ik het daar wel.

jvlaam | 23-06-09 | 22:05

Ik heb ook een Turkse bakker in mijn straat, brood is goedkoop en supervers en het meeste belangrijke .... de Turkse pizza's en ze hebben kebab! Welke Hollandse bakker kan daar nou tegenop?

Van Der Swaffelaere | 23-06-09 | 20:55

Huh? Dit topic ies grapje, ja? En veel van de reacties er onder hoop ik dat ze mislukt sarcasme/cynisme zijn. Ik vrees echter met grote vreze.

Adriaantjeeeeeuh | 23-06-09 | 20:29

@Joe Schmitz
Je meent het he?

MeesjowPwnage | 23-06-09 | 20:21

a: turks brood is gewoon lekkerder, en meestal kraakvers.
b: nederlandse bakkers krijgen hun brood uit dezelfde broodfabrieken als de supermarkten (zelf deeg maken is volgens deze bakkers 'ouderwets') en daar komen de klanten blijkbaar achter

******** | 23-06-09 | 19:17

Mij favoriete allochtone bakkertje was de chinese bakker "Sint Anna" in de Wagenstraat in Den Haag.

Petrus de Rewa | 23-06-09 | 19:13

Mag toch wel bekend zijn dat de halve familie, bestaande uit neven, nichten en ander import achter de balie staat te beunen zonder op de loonlijst te staan, dat is een bekend verhaal bij al die winkels... ach doe ff controle elke dag en de zaak is rechtgetrokken, of dicht.

WimDorsman | 23-06-09 | 19:08

Bisschop Muskens;
"U bent zo arm, u mag van mij wel een (nederlands) brood stelen."
.
www.sdnl.nl/muskens4.htm
.

ADO-Le-Cent | 23-06-09 | 18:59

ow maar dit betekent niet dat ze regels mogen overtreden. iedereen moet zich aan de regels houden.

mytec | 23-06-09 | 18:57

waarom zit hier geen turkse bakker :( ik vind brood van een supermarkt ook niet te vreten. is helemaal niet vers. prima actie dit van de turken, net als de doner.

mytec | 23-06-09 | 18:56

Misschien moeten die huilende prefab-Warme Bakkers eens gaan kijken in een zaak als het Vlaamsch Broodhuys of zo.
Gewoon om te zien hoe je geld kunt verdienen door echt ambachtelijk te werken...

Patrick Bateman | 23-06-09 | 18:51

Allicht,
allochtonen worden over van vrij gesteld.
Dankzij hen zijn er geen vakdiploma's meer.
Kun ze onbeperkt illegalen en kinderen aan het werk zetten.
En bij alle heffingen en belastingen hoeven ze allemaal ïk nie begrijp"
te zeggen om hordes Groenslinkse helpers te krijgen die voor hen vrijstelling gaan regelen.
Als klap op de vuurpijl krijgen sommigen tonnen subsidie om een eigen winkel te beginnen. De inventaris verkopen ze door, de winkel verhuren door, en volgend beginnen ze weer overnieuw.
Stem nooit meer oude poliziek.

leefbarbaar | 23-06-09 | 18:50

Jos Schmitz | 23-06-09 | 17:54
Ik dacht (hoopte) dat je een grapje maakte maar nu ik je andere plempsels heb gelezen zie ik dat je het meent. Dat is serieus treurig. Aan je schrijftaal te zien zou je verwachten dat je langer dan 1 minuut over een probleem na kan denken maar niets is minder waar...

mibo | 23-06-09 | 18:38

Ik vind die turkse bakkers prima, ze zijn echt super goedkoop en het is nog lekkerder ook. voor 30 cent haal je een mega grote crossaint terwijl je bij de nederlandse bakker een hard smerig croissaintje krijgt voor het dubbele.

LTSzwakstroom | 23-06-09 | 18:37

beste brood komt toch van de biologische bakker. Ook dat is dan wel ca € 4,- per brood, dus slechts voor een kleine bevoorrechte bovenklasse te bekostigen.

Jopie2009 | 23-06-09 | 18:27

IN Gorinchem hebben ze in de Wilhelmina straat een Turkse bakker die het zijn dochter van 17 topless laat inpakken ...

En het smaakt nog lekker ook...

magic mike | 23-06-09 | 18:23

Turkse bakkers werken gewoon harder en zijn ook gewoon tot 's avonds laat en op zondag open, zoals het hoort.

Whore Whisperer | 23-06-09 | 18:17

Ik boycot sowieso turkse winkeltjes, gewoon omdat ze toch al genoeg uitkeringen krijgen.

Klapband | 23-06-09 | 18:06

Ja, dat komt ervan als je Hollandse warme bakkert bent in een wijk waar dank zij Links in no time de bevolking veranderde van 100% autochtoon in 20% autochtoon. Die geimporteerde kansloze onderklasse koop geen knip, Rotterdammer of pan. En die paar Nederlanders halen soms ook een Turks brood. Dus dat kost omzet. Kijk, en dat is nu het voordeel van PVV stemmen. Geert wil alle allochtonen die zich schuldig maken aan een misdrijf uitzetten. Voor minderjarige pappa en mamma erbij. Als dat eenmaal zover is, heeft de Nederlandse warme bakker weer alle klandizie. En dan zijn er nog idioten die beweren dat als de plannen van Wilders worden uitgevoerd, de economie van de steden in elkaar dondert. Leg me dat eens uit. Hoe kan een bevolkingsgroep wiens voornaamste imkomstenbron uit uitkeringen bestaat nu de economie van een stad dragen? Leg het me uit!!!

Jos Schmitz | 23-06-09 | 17:54

@Baron de laclou | 23-06-09 | 14:35

En zeg nu eens iets wat op feiten is gebaseerd en je niet net hebt verzonnen omdat het turken zijn en 'ze toch niks goed en eerlijk kunnen doen'.

dopesthename | 23-06-09 | 17:54

Als je al niet eens foutloos kunt spammen ben je gewoon echt te dom voor de VMBO, laardepul.

Kandries Nevel | 23-06-09 | 17:51

-weggejorist-

laardepul | 23-06-09 | 17:48

Turkse bakkers: altijd +veel.
.
Veel Nederlandse bakkerijen verkopen oud brood voor een veel to hoge prijs. Gewoon betere kwaliteit leveren en de prijs omlaag. Jullie Turkse collega's bewijzen dat het kan!

de.grote.vergeler | 23-06-09 | 17:21

Als Nederlandse bakkers weer zelf brood gaan bakken als echte warme bakkers, komt het wel weer goed. Maar die gore opgewarmde meelballen uit de massafabriek zijn niet weg te krijgen. Dan maar Turks brood. Çok güzel.

Kandries Nevel | 23-06-09 | 17:13

Ik ga echt geen 7 gulden betalen voor een brood bij die Hollander. Geef mij maar die lekkere broodjes van de Turk.

Br33z4h | 23-06-09 | 17:13

Dat er wordt gesjoemelt in de Horeca weet iedereen, zelfs de belastingdienst.
Verder is het wel oneerlijke concurrentie! Hartstikke oneerlijk!
Een bakker die brood voor verkoopt voor 3 x minder dan zijn concurrent, een broodje donner verkoopt voor 2x zo minder als de shoarma zaak die naast hem zit. Een turkse pizza voor een euro verkoopt zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar prijzen gaan verlagen. Voorbeeld? Beierlandselaan Rotterdam Zuid.
Zelfs een Supermarkt die Donner en Turkse Pizza's verkoopt voor superweinig. Iedereen concurreert elkaar kapot. In Duitsland liep het zo ver uit de hand dat men broodjes met warme vlees ging verkopen voor 90 eurocent!

Als je een bakker bent, hoor je geen warmvlees te verkopen, en als je een Supermarkt ben al helemaal niet. Er moet een vereniging kopen of er dient iets in de wet gewijzigd te worden. Wat zo maken ze zichzelf allemaal kapot.

yener | 23-06-09 | 17:09

Kunnen we voortaan deze enge Turkse broden in de schappen laten liggen, gewoon boycotten die hap.

Lying Dutchman | 23-06-09 | 17:09

Petrus de Rewa | 23-06-09 | 17:05
idd je hebt geloijk,en ik haal mn brood liever bij een mof dan bij een turk.

sybaerc | 23-06-09 | 17:07

Niets ten nadele van het Nederlandse of Turkse bakkersgilde, maar voor echt lekker brood moet je toch in Duitsland zijn. Een goede Hollandse bakker is trouwens de Konditorei in de Oude Kijk in 't Jatstraat te Groningen. Lekkere taartjes ook. (het lijkt hier wel kassa.geenstijl.nl)

Petrus de Rewa | 23-06-09 | 17:05

Zit me ook te bedenken dat dit hartstikke normaal is. Het is gewoon eerlijke concurrentie of moeten nu opeens alle bakkers in Nederland staatssteun gaan geven, omdat ze anders huilie gaan doen. Er is geen Turkse of moslim meerderheid in Nederland, iets waar de laatste tijd zoveel om te doen is. Het wil dus zeggen dat deze bakkers het gewoon beter doen dan de Nederlandse. Prijs, kwaliteit, service en ligging zullen hier waarschijnlijk een grote rol spelen.

Martini89 | 23-06-09 | 16:58

magic mike | 23-06-09 | 16:51
Ja he? Enig zo'n Turks brood!!!

mibo | 23-06-09 | 16:57

Jelotchka | 23-06-09 | 16:26
Ach jochie toch, beetje gefrustreerd omdat je een zwemleraar had die niet van je af kon blijven?

mibo | 23-06-09 | 16:55

Eerlijk is eerlijk Turks brood is bijna het enigste wat de Turkse gemeenschap aan de Natie Nederland heeft bijgedragen.

magic mike | 23-06-09 | 16:51

Nederlands brood en Turks brood zijn heel verschillende dingen.

Turks brood is lekkerder. Nederlandse bakker moeten niet zeuren!

Klaas Appelmelk | 23-06-09 | 16:40

Vers Turks Brood € 0,70 cent

Vers panne wit gesneden bij de warme bakker, € 1,80.

En je dan godverdomme nog af durfen te vragen hoe het komt dat de Turkse bakkers meer marktaandeel vergaren.

ITEACHYOU | 23-06-09 | 16:31

-weggejorist-

Jelotchka | 23-06-09 | 16:26

Ze verkopen ook 'pistoletjes', 10 voor 2 euro ofzo, licht als een veertje en ook keihard de volgende dag...

Nee ik haal me brood liever bij de AH, en dan heb ik het niet eens over de warme bakker.

Ganryu | 23-06-09 | 16:06

de^mol | 23-06-09 | 15:53
Het is niet ongebruikelijk in Rdam om Ned winkeliers tot wanhoop te drijven door bepaalde jongeren als lastpost in te zetten met inbraken, treiteren, winkeldiefstal enzo. Op die manier komen hele straten in handen van bepaalde lieden omdat de wanhopige winkeliers niet meer verder willen of durven. Of soms niet verder kunnen omdat de kosten van preventie te hoog worden.

robterdam | 23-06-09 | 16:00

tja, in mijn buurt nog maar 1 NL bakker... De beste nl bakker is een paar jaar geleden failliet gegaan. Ging heel goed met ze juist, openden meer filialen in dezelfde buurt.
Had heerlijk hollands brood, niet van dat turks brood dat in 24 uur verandert in beton. Ineens failliet. In die filialen had hij personeel staan van een bepaald type allochtone afkomst. Failliet, omdat hij geen controle over zijn filialen hield... Dit heb ik gehoord van een winkel die brood afnam van deze bakker.

de^mol | 23-06-09 | 15:53

Ik breng geen cent naar de turk toe, en zo'n turks brood is ook niet handig in je trommeltje. tevens is mijn bakker een zeer kundig vakman en erg ambachtelijk, Meeuwissen in Velp (Gld) Ik snap eigenlijk niet waarom iedereen hier bakker bart als bakker aanmerkt, die man heeft zijn vak niet begrepen en is schande voor zijn vakgenoten, om maar over het supermarktdeegwaar te zwijgen.

baron von 8zilinder | 23-06-09 | 15:46

Turks brood, echt niet te vreten. Zit niks in. Nee hoor, voor mij een waldkorn of iets in die richting. Blijft langer vers ook. Turks brood kan je na een kwartiertje al wegflikkeren. Voor de rest is het het bekende verhaal. Gesubsidieerde winkeltjes zonder gediplomeerde bakker waar de warenwet niet eens durft te komen. Warme bakker + veel. Trouwens, bij de Albert Hein waar het hoofddoek gehalte hoog is krijg je tegenwoordig ook al half afgebakken bruine pistoletjes. Maar goed, smaken verschillen nu eenmaal.

Ben Haram | 23-06-09 | 15:46


Anarchus_Rex | 23-06-09 | 15:06 Beste Anarchus,

we zijn met zijn allen een verklaring aan het zoeken voor het enorme prijsverschil. Hoe je bij je reactie komt is mij daarom een raadsel. Maargoed.

Turkse bakkers, patatkramen, broodjeszaken, belwinkels.... overal waar enkel contant betaald wordt zie je allochtone zetbaasjes. Er komt geen hond maar op papier zetten ze tonnen per jaar om.

Willianus Wortelus | 23-06-09 | 15:43

Ik heb niet zoveel meer toe te voegen aan de algemene tendens in de reacties hier... de Nederlandse 'warme' bakker is een kloodtzak die veel te veel geld vraagt voor zijn kutzooi. Ongelofelijke graaiheaumeaux zijn het. Laatst ging ik 4 vlaaien ophalen voor mijn moeder voor d'r verjaardagsfeestje. Wat denk je? 100 fakking euro, voor 4 van die kutvlaaien!!! Moet niet gekker worden. Neen, dan voor 30 euro ongeveer een evengrote hoeveelheid baklava enzo bij de Turk. Neem ik ook nog een ECHT VERS en EERLIJK brood mee voor 60 cent. Ja, 60 cent ja! Dus, niet huilen maar normale prijzen hanteren, stelletje afzetters!!!

Mr. Krinkle | 23-06-09 | 15:37

Het kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat de turkse bakkerijen dagelijks (en dat 7 dagen per week) open zijn vanaf een uurtje of 6, half 7. En waar je 's avonds om half 8 ook nog een vers gebakken brood kunt kopen.
Bij de nederlandsche koekenbakkers mag je blij zijn dat ze om 13 uur nog wat brood in de schappen hebben liggen..
(Hollandsche zuinigheid?)

Rector Reflector | 23-06-09 | 15:30

opmer.king | 23-06-09 | 15:20
En jij een lesje Nederlands (tja, je vroeg erom).
.
Trouwens, de enige reden dat dit nieuwsitem GS haalt, is omdat het over allochtonen gaat. Beetje sneu. Gelukkig is het voor de verandering eens positief nieuws.

Randfiguur | 23-06-09 | 15:27

Ik ga ook vaak naar de Turkse bakker.. Prijs een Aanbod.. die Hollandsche bakkers moeten maar eens een lesje econmie gaan volgen

opmer.king | 23-06-09 | 15:20

Nederlandse bakkers weten geen fuck meer van brood bakken, en dat is de schuld van het onderwijs dat ze krijgen en de schaalvergrotings-industrie waaraan ze denken te moeten meedoen.
Niet voor Jan | 23-06-09 | 15:12

Onzin!
Het is tijd eens te kappen altijd maar Les Autres de schuld te geven. Die bakkers die omzet zien dalen moeten naar zichzelf kijken.

Waarom kan ik in ieder gehucht over de nederlandse grens iedere ochtend vanaf zeven uur de heerlijkste broodjes krijgen voor 30 cent t stuk en hier te lande niet?
Een mens die de behoefte heeft om bakker te worden kiest voor een belangrijk oud ambacht. Ik doe slechts zaken met mensen die dat ambacht een warm hart toedragen.
Mensen die ongeinterresseerd hun beroep uitoefenen, of ze nu ambtenaar, docent, agent, loodgieter of bakker zijn, die verdienen mijn geld niet.
-
Niks onderwijs de schuld geven, niks branche-organisatie. Zelf nadenken.
Houzee!

2emeREP | 23-06-09 | 15:20

en trouwens, het is ook nog eens zo dat als je als kleine middenstander niets meer te zeiken hebt, dan ben je geen echte middenstander. dat gezeik altijd...

San Paulo | 23-06-09 | 15:19

turks eten is lekkerder. Veel knoflof dat wel. Bij het betalen van de rekening afgelopen weekend zei zelfs de turkse ober dat ik uit mijn bek stonk...

San Paulo | 23-06-09 | 15:18

Jammer bakkertjes: dat noemen we nou VRIJE MARKT. Stelletje gare afzetters met je conserveringsbrood. Lijken kunen tegenwoordig 2 weken boven de grond blijven liggen in de zon dankzij al die toegevoegde rotzooi in jullie brood. Ga toch gvd ECHT broodbakken ipv hardwerkende Turken lopen te betichten. Stelletje landverraders.

Drs.. Gelul | 23-06-09 | 15:17

Die baas op die foto is de turkse bakker bij den haag HS. Goeie gast.

aarsch | 23-06-09 | 15:12

Nederlandse bakkers weten geen fuck meer van brood bakken, en dat is de schuld van het onderwijs dat ze krijgen en de schaalvergrotings-industrie waaraan ze denken te moeten meedoen. Ze krijgen voorgemengde granen geleverd (roggemeel ? wat is dat dan ?) en die gaan in de machine, die, als je pech hebt je brood door een soort extruder 'opbubbelt' (that's right - de gist gaat er alleen maar in als smaakmaker) en dertig minuten tot twee uur later komt er een lading brood uit. Want ze moeten tenslotte ook kunnen pornobrowsen in de tussentijd. Anders is het geen werken. Hun bruin brood is niet volkoren, maar vermengd met geroosterd suiker, bonen of cacao-poeder, en dan gaan ze nu klagen dat de Turkse bakker hun de rekening presenteert ? Da's durven !

Niet voor Jan | 23-06-09 | 15:12

Niet lang geleden las ik een artikel over "De Liefde voor Meel en Water" over beroepsliefde van een nieuwe generatie nederlandse bakkers.
Ter inspiratie gaf ik het aan mijn warme bakker op de hoek.
De man keek er niet naar om.
DAT is de reden voor het teruglopende marktaandeel....
Desinteresse en een beroerd over-priced product.
BROOD willen we.
Niks fancy toevoegingen
BROOD
geen zaden mais quorn whatever meuk voor 2 euro per ons.
BROOD!
Dat kunnen de turken en marokkanen nog. Ambachtelijk broodbakken, en dat zonder beroepsorganisatie die meent te weten hoe trendgevoelig mijn ontbijtbeleving is.
Mijn ontbijtbeleving is al jaren hetzelfde
ik eet 's ochtends BROOD

2emeREP | 23-06-09 | 15:09

Heel simpel als ze de wet overtreden, aanpakken die handel, en anders heet het gewoon marktwerking, niets mis mee...

1,2...tja tja tja | 23-06-09 | 15:08

Als ze bij de echte Hollandse Warme Bakker, bijna 1,50 euro durven te vragen voor een ham\kaas croissant dan steken ze die maar in hun hol.
Bij de supermarkt naast diezelfde bakker kost een ham\kaas croissant namelijk maar 70 cent. En ze zijn nog lekkerder ook!
Dan nog eens het domme volk waardoor je holpen wordt.....
Bestel ik 1 halfje tijger wit, vraagt de verkoopster 'Wit of bruin?'..... En dit is echt gebeurd!

pete68 | 23-06-09 | 15:08

Iedereen weet toch dat deze Turkse bakkerijen witwasmachines zijn.

Het zal die bakker een worst wezen wat een brood moet kosten. De mafia die zijn boekhouding doet evenmin.

Willianus Wortelus | 23-06-09 | 13:49

Hé, da's grappig, bij mij werkt het precies andersom. Mij interesseert alleen de kwaliteit en de prijs van het brood. Vermeende maffia witwaspraktijken zullen mij echter volledig aan de anus oxideren.

Anarchus_Rex | 23-06-09 | 15:06

Authentieke neerlandse bakkerts ;-) fantastisch, vroegah zat er een op de hoek va school waar je als oud vuil werd behandeld omdat ze vonden dat er te veel scholieren binnen stonden. 50 meter verderop was het meestal stukken drukker maar werd er alsnog een praatje met je gehouden, in gebroken nederlands maar dat maakt het eigenlijk nog wel mooier. De turk was en is gewoon een stuk vriendelijker en bovendien veel lekkerder en goedkoper.
.
Dat is nou concurrentie heren bakkerTs, zo werkt dat in een vrije markt. Als je vraag groter is maak je meer winst, de vraag kan worden bepaald door bv. prijs, klantvriendelijkheid en kwaliteit en op al deze gebieden schiet U tekort.

MeesjowPwnage | 23-06-09 | 15:05

Wat vindt Wilders hiervan?

De Koreaanse Slet | 23-06-09 | 15:03

Ja, als ze echt belasting ontduiken is dat natuurlijk wel fout.

reinaarden | 23-06-09 | 15:02

Ik zou tegen de Nederlandse bakkers willen zeggen: Beter een brood in de zak dan een pluim op de hoed!!

mibo | 23-06-09 | 14:59

+3 turkse bakkers
die zogenaamd authentieke warme bakkers bakken er al tijden niets van.

Johnny de Baas | 23-06-09 | 14:57

@ Russ Meyer | 23-06-09 | 14:48
Nederlandse bakkers zien er geen brood meer in...

mibo | 23-06-09 | 14:57

Het is de verschrikkelijke bureaucratie hier die alles naar de Filistijnen (en file stenen) helpt. Zo'n Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) is toch gewoon weer een kartelclub waar streepjespakken lekker zitten te graaien of heb ik het mis? Waarom niet eens gezorgd voor goed brreawd?
De werknemersverenigingen zijn toch ook al geheel geïnfiltreerd door lullende graaier-vergaderaars die als het erop aan komt niet thuis geven en gewoon met het kabinet deals sluit en zoete broodjes bakt. Misschien dat Turken de belasting ontduiken en/of gebruik maken van de familie die al dan niet een uitkering ontvangt (suggstie seven seven | 23-06-09 | 14:25). Dát zou moeten bekeken worden maar wat ons land naar de afgrond brengt is het enorme waterhoofd van hofdienaren en kartelclaimers die als een gigantisch verstikkende deken over het land ligt waardoor hier alles zo'n beetje 30% duurder is als in Duitsland en de producten minder in kwaliteit. Dit is een betuttelend prietpraterig HBO-landje met bovenmeestertjes die het allemaal zo goed met den gewonen man voor hebben. Wiens brood men eet diens woord men spreekt. En die broodheer is corrupt. Ik word ziek van broodverbeteraars als JPB en Bos die ons het ene domme stuk vreten na het andere door de strot hachelen.

ecologiste | 23-06-09 | 14:53

Bij deze alle hartverwarmende positieve recensies voor de turkse vbakker lijkt me een landelijke boycot van de niet-Turkse bakkers wel op zijn plaats. Kunnen ze lekker huilie huilie doen binnen hun branche-vereniging. Stomme koekebakkers!

Rechtdoordeplee | 23-06-09 | 14:52

Tja wat moet je na een flink studentenfeest met je brakkekop als er geen brood is en je te vroeg naar de universiteit moet. Brood halen 's morgens vroeg!

Alleen om half 8 zijn alle supermarkten dicht en de warme bakkers houden hun deuren ook nog ff een half uurtje dicht. Alleen de Turkse bakker hier op de hoek heeft zijn winkeldeuren openstaan tijdens het bakken van het brood. Met mijn brakke kop stap ik naar binnen en haal 4 heerlijk verse gebakken broodjes. Tot mijn spijt kijk ik in mijn portemonnee en heb ik die avond daarvoor alles opgemaakt. Ik zeg tegen de bakker dat ik even ga pinnen. En hij zegt ach kom een andere keer maar geld brengen. Toch ren ik snel ff naar de pin automaat aan de andere kant van de straat en betaal mijn broodjes.

Ten eerste! Deze Turkse bakker is niet te beroerd tijdens het bakken zijn winkel al te openen.
Ten tweede! Hoe vaak zie je nog als je voor de eerste keer bij een winkel komt en je geen geld mee hebt. Dat ze zeggen ach kom maar een andere keer brengen.

+2 voor de Turkse bakker
-1 voor de supermarkt, -1 voor de Warme Bakker

Arnold15 | 23-06-09 | 14:50

,,Turkse bakkers hebben een eigen stramien van handelen. Grondstoffen worden dikwijls contant afgerekend. Hierdoor zie je dat de prijs van hun brood soms de helft is van die van het Nederlandse.’’

Uh... de Nederlandse bakkers zien een voor hen onbekend fenomeen de kop opsteken: de vrije markt...

Surimi Pilsner | 23-06-09 | 14:48

Een aankoop bij De Echte Warme Bakker is een gok. Het brood ziet er vers uit maar is het vaak niet, helaas merk je dat pas als je thuis bent: droog, kruimelig. Kortom, oud brood en rijp voor de prullenbak.
Zeurende Nl bakkertjes moeten eens bij zichzelf te rade gaan.

Ad Fundum | 23-06-09 | 14:48

Er is geen droog broofd meer te verdienen voor die bakkerTs.
*met Mr Que? meedoet*

Russ Meyer | 23-06-09 | 14:48

Hahaha die bakkers toch. Ik ga ook naar de Turkse warme bakker, lekkerder brood, vriendelijker personeel, goedkoper en veel keus in lekkere hapjes zoals die zoete tjap, baklava. Nee dan zo'n overrijpe post-menopausale azijnzeikend tros familiefeesthoofd bij de 'nederlandse' concurrent. Ik weet het wel, leve de concurrentie!

Rechtdoordeplee | 23-06-09 | 14:46

Hee! Er gaat niets boven de echte bakker!

xD | 23-06-09 | 14:46

taxus | 23-06-09 | 14:42
Welke?

Napeauleon | 23-06-09 | 14:43

@ 00:00:01 | 23-06-09 | 14:37

Kudt die wilde ik net zeggen.

Uhmm.. dan maar slechtere grappen:

"Nederlandse bakkers laten zich de kaas van het brood eten"
"Turkse bakkers zijn broodnodig"

en meer van die ongein.

Mr. Que? | 23-06-09 | 14:43

Toch blijft A.H. de grootste, over smaak valt duidelijk niet te twisten.....

taxus | 23-06-09 | 14:42

Ik moet wel toegeven dat Turks brood wel lekker is, zeker met wat dönner erop en lulstaartsaus. Maar er gaat toch niets boven een bruine boterham met kaas. Jep, kaaskop eerste klas.

Jax | 23-06-09 | 14:41

Of 'n andere: Als zoete Turkse broodjes over de toonbank!:-)

rapirapi | 23-06-09 | 14:41

two ball cane | 23-06-09 | 14:23
Iemand merkte hier laatst op dat de vaardigheid onder reaguurders om sarcasme, cynisme, beeldspraak of humor te herkennen het afgelopen jaar met 93% is afgenomen.

Ik denk dat je blij moet zijn met je nick. En we gaan gewoon lekker door.

"Even een discussie-topicje opengooit op het forum van de "vereenigde_warmebakkers.nl" over de beste datum om die indringers en banenpikkers een lesje te leren"
nl.wikipedia.org/wiki/Kristallnacht

Napeauleon | 23-06-09 | 14:41

@two ball cane | 23-06-09 | 14:35
ik vergis me. in jouw voorbeeld zou juist 'benadering van het nulpunt' pleonasme zijn.
desalniettemin ben ik van mening dat het juist omgekeerd is, dat absolute nulpunt een pleonasme is en benadering van nulpunt een logische omschrijving is van wat omschreven wordt.

two ball cane | 23-06-09 | 14:40

De een z'n dood is de ander z'n brood :)
*is verrast deze opmerking niet eerder gelezen te hebben in dit topic*

@ 00:00:01 | 23-06-09 | 14:37

two ball cane | 23-06-09 | 14:23
Gristus! Dus jullie zitten hier niet onder je echte naam te reageren...*logt uit*

sjaakdeslinksesul | 23-06-09 | 14:36

@Krachtmeester | 23-06-09 | 14:19
is absolute nulpunt dan niet een zelfde pleonasme?

two ball cane | 23-06-09 | 14:35

het verschil.
Turkse bakkers kopen zwart in en passen de kassa daarop aan.
Turkse bakkers hebben nog nooit gehoord van HACCP , Hygienecode , arbeidstijdenwet,winkelsluitingswet.
Turkse bakkers hebben heel veel neven en nichten e.d. die niet naar school gaan .. in hulpjes die in de steun lopen of afgekeurd zijn en "meehelpen" ook vrienden die overkomen helpen graag een handje mee, Nederlanders noemen dat zwart werken.
Turks brood bevat idd geen enkele toevoeging.. het smaakt lekker omdat het dun is en op de vloer is gebakken.. laat het 1 dag liggen en het is droog.
Uitzonderingen daargelaten.. maar dat is hoogtens 5 %.
Nederlandse bakkers worden boos omdat ze streng gecontroleerd worden en direct boete's ontvangen , controleurs laten zich niet zien in de wat mindere wijken waar de turken voornamelijk zitten.. of hebben en geen geen grip omdat iedereen daar te gast en op visite is, de baas altijd weg is , niemand weet wie de baas is , facturen in turkije liggen en ga zo maar door.
Nederlands brood blijft langer vers omdat de grondstoffen van hoge kwaliteit zijn en men aan procesbeheersing doet , niks vet.. al 20 jaar niet meer.
Dit alles hierboven maakt dan dat een turks brood van 500 gram voor 1 euro in verhouding veel duurder is.. ik schat de grondstofwaarde van een turks brood op 6 cent., arbeid 25 ct , niets aangeven.. rest is winst in de binnenzak.
Zoveel houd de nederlandse bakker die zich aan de wet houd niet aan over.

Baron de laclou | 23-06-09 | 14:35

@ 1sokkie 14:23
Hizmet is inderdaad keauning. Die gasten werken zich echt de pestpleuris en leveren prima kwali.

Russ Meyer | 23-06-09 | 14:34

Ja weer is wat anders turks brood.
Maar denk dat ook niet zo schoon is.
- heb het ook bij bakker hier in Gouda gezien. Die kreeg effe een half jaar lang elke pauze scholieren langs. Die kon gelijk gaan verbouwen.

Stolker | 23-06-09 | 14:34

@ ecologiste | 23-06-09 | 14:28
Correct!
En dan nog maar te zwijgen over rundvlees en hele kippen. In zuideuropa zoveel malen beter.
0031 en kwaliteitsvoedsel; een drama!

hekkesluiter | 23-06-09 | 14:32

In den ochtendgloren wordt bums geboren.

wiers | 23-06-09 | 14:31

Heb goede herinneringen aan de Turkse bakker.
Na het stappen 's morgens vroeg naar huis strompelen, en dan was hij al brood aan het bakken.
Even op het raampje kloppen en hoppa een brood voor een euro om de honger te stillen onderweg.
Het Hollandsche brood is niet te eten, en zit vol met troep.

Bertje v/d Tiggelaer | 23-06-09 | 14:31

Verwende Hollandse zeikers. Turken werken gewoon harder. Volgens mij ben je binnen de Turkse gemeenschap ook echt een meneer wanneer je je eigen zaak hebt. In Nederland vinden mensen je al ambitieus als je ambtenaar wilt worden.

Ad Hominem | 23-06-09 | 14:29

Een beetje kort door de bocht maar gelukkig is dit GS.
Turkse bakkers zijn vaak familiebedrijfjes die vaste klanten hebben uit eigen achterban. Daarnaast is een toenemende groep niet-allochtonen die de Turkse bakker ontdekt hebben. Zelf koop ik al sinds de jaren 70 bij de Turkse bakker. Niet dagelijks maar wel regelmatig en ik ben er heel blij mee. Waarom?
De Nederlandse bakkers stoppen broodverbeteraars en weet ik veel wat in hun brood en ze krijgen geen weerwoord van de luie Nederlandse klant. Brood in Frankrijk smaakt en moet iedere dag gebakken worden anders is het zo hard als wat en zo is dat in de meeste zuidelijke landen. In Nederland moet het lang vers blijven en dus stoppen ze er maar van alles in. Ook de enorme "variatie"bij AH stelt geen ruk voor. Ik lust het niet. Er spreekt minachting uit voor eten. Bovendien zijn de Turkse bakkers lang open.
Brood eten in Nederland is althans voor mij al zeer lang geen genoegen meer.

ecologiste | 23-06-09 | 14:28

Oh ja, en mijn vlees haal ik al jaren in Duitsland want DAAR KRIJG JE VERS VLEES VOOR DE HELFT. En daar zijn ze ook echt wel hygiënisch. Hier krijg je bij een slager alleen nog schoenzooltjes die ook nog een week in de toonbank liggen. De Nederlandse slager dan, hier in Stadskanaal zitten alleen maar Nederlanders.

Grasgriezel | 23-06-09 | 14:25

ik ben wel blij met die diversiteit. Soms eet ik turks brood, soms marokkaans, soms nederlands, net zoals ik blij ben met allerlei kruiden die je hier in de jaren 50 niet kon krijgen.. Turks brood haal ik bij de turk, nederlands brood bij de Nederlander. Net zo makkelijk.

abillekkers | 23-06-09 | 14:24

@Napeauleon | 23-06-09 | 14:08
toch leuk dat reaguren. je kan zo tof doen als je wilt, ik praat inderdaad op het niveau van de gemiddelde white-power tosti en er is altijd wel iemand die je aandacht geeft. alleen jammer dat buitenstaanders er standaard vanuit gaan dat wat gereaguurd wordt ook daadwerkelijk de mening van mensen is. (en die mensen vragen zich blijkbaar niet af waarom we onder pseudoniem reaguren). ik denk dat die mensen ook niet echt thuis zijn in cafés, daar heb je veel grootmanspraat en af en toe iemand die iets echt meent, net als bij reaguurders, veel onzin maar ook discussie. als je dat niet uit elkaar kan halen krijg je een vertekent wereldbeeld.

two ball cane | 23-06-09 | 14:23

Mooi praktijkvoorbeeld in 040. In de Kruisstraat is de laatste NL bakker dit jaar op de fles gegaan. Er kwam gewoon geen hond. Even verderop is een Turkse bakker en daar is het altijd druk. Goede producten. Spotgoedkoop. Wat wil je nog meer?

Tip voor de NL bakkers: Doe als de NVJ. Laat belasting heffen op schapenvlees. Dat is nodig om de bewustwording omtrent het Hollandsche erfgoed te stimuleren.

1sokkie | 23-06-09 | 14:23

De Nederlandsche bakker heeft zich uit de markt geconcurreerd, net als de slager, de visboer...
Ik bak mijn brood al een paar jaar zelf (nou ja, mijnheer Grasgriezel dan) omdat het gewoon lekkerder is. Bij de meeste bakker krijg je pleuriszooi (bijna zo slecht als in de supermarkt) en je betaalt je scheel.
Van de week haalde ik paling bij een goede viszaak. Zegt mijnheer Grasgriezel: die paling die je normaal hebt, die is lekkerder. Ja, DIE IS VAN DE LIDL Grtvr en daar betaal ik normaal ook de helft voor.

Grasgriezel | 23-06-09 | 14:21

Turkse bakkers : +1 altijd
Ik ken genoeg van die hollandse bakkerts (bakkertje bart (ook bekend vanwege grootse fiscale dwalingen), bertram etcetc) die alleen maar gaar afbakbrood verkopen voor veel en dat ook nog stijf staat van de conserveringsmeuk. Dan nog doen alsof het ambachtelijk is is al helemaal een schande.
Turks brood is na 1 dag gewoon oud. Kun je het nog heerlijk in de oven of op een toaster gooien met whatever en dan is het nog lekker. De Hollandse bakker daarentegen is een tovenaar; zijn brood smaakt 4 dagen lang vers terwijl de zak open lag; rara hoe kan dat ?

Drs.. Gelul | 23-06-09 | 14:21

Tsja wat wil je... die zijn tenminste op zondag open... en met warme broodjes als zondagontbijtje scoor je wel punten bij degene waar je naast wakker bent geworden.
En om idd die lahmaçun niet te vergeten :)

pdvd | 23-06-09 | 14:20

*zucht* Goh, hoe zou het komen ja? Als je werkt is het nogal lastig om voor vier uur 's middags een brood te halen. Op zondag wil je ook nog wel eens brood halen. En het is ook wel prettig als je meteen een pak koffie, melk en koffiefilters kunt kopen. Turk om de hoek vs. warme bakker 3-0.

sjaakdeslinksesul | 23-06-09 | 14:20

two ball cane | 23-06-09 | 14:14
Nee, maar 100% 'eerlijke' concurrentie is - net als het absolute nulpunt - nog nooit in de praktijk bereikt. De ene branche is alleen wat 'eerlijker' ingericht dan de andere. Meer niet.

Krachtmeester | 23-06-09 | 14:19

De recepten komen van de Meneba. Is het niet toevallig dat al die bijzondere namen (zoals Waldkorn) in eens bij alle bakkers en lunchcafées opdoken? Welnee, voorgekookt door dé leverancier van meel. En wat er allemaal in zit, tja, dat vraagt toch niemand. Maar lekker is het wel. Nederland heeft heerlijk brood. Dat wel.

wingload | 23-06-09 | 14:18

-weggejorist-

mickeyD | 23-06-09 | 14:18

OT,
Zometeen een debat tussen Hero Brinman en Guus , over de corrupte Antillen, bij het vragenuurtje.

fuckje | 23-06-09 | 14:16

wiers | 23-06-09 | 14:10
Laat ze dan in ieder geval goed herkenbaar zijn.
Is dit wat?
www.diggerhistory.info/images/uniforms...

Die Keuringsdienst en ECD lopen de deuren daar al plat. Nog platter en ze mogen huur gaan betalen.

Napeauleon | 23-06-09 | 14:15

Turks brood is zoutloos.
Maar wel 7 dagen/week verkrijgbaar.

DonQ. | 23-06-09 | 14:15

@Krachtmeester | 23-06-09 | 14:06
u vindt concurrentie altijd oneerlijk?

two ball cane | 23-06-09 | 14:14

Werken ze een keer, is het weer niet goed. Persoonlijk vind ik de Turkse bakker perfect, heerlijk eten en die Turkse specialiteiten zijn ook al top (mits je het allemaal binnen een dag opeet, doe je dat niet kun je er iemand het hoofd mee inslaan). De 'Nederlandse' bakkers, daarentegen, vind ik steeds meer achteruit gaan. Ze kunnen niet eens fatsoenlijk stokbrood meer bakken tegenwoordig. Eigen schuld, dikke bult.

Heuvel | 23-06-09 | 14:14

Hulde! Een keer een fatsoenlijke post van Stockton +1

Zwilkje | 23-06-09 | 14:12

Zijn er dan Nederlandse Warme bakkers die zelf dagelijks zelf hun brood bakken ? In Belgie toch een stuk beter.

Je Verzint Het Niet | 23-06-09 | 14:11

Tja het Nederlands brood bij de warme bakker is net zo smerig als bij de supermarkt, maar is wel veel sneller oud en 3x zo duur, geef mij dan maar een lekker Turks brood die wel te betalen is bij een Turkse bakker die nog wel vriendelijk en persoonlijk kan zijn. Van mij mogen alle Nederlandse warme bakkers verdwijnen, het zijn immers minimaal de slechtste en duurste van Europa.

TheRealHandyman | 23-06-09 | 14:11

Hygiëne? Bij alle bakkerijen pakken ze het brood gewoon met hun handen in Nederland. En pakken daarna het vieze geld met die zelfde handen vast en krabben af en toe is aan hun kruis/kont. Alle bakkerijen in Nederland zijn onhygiënisch.

Schorremorie | 23-06-09 | 14:11

Wordt tijd dat de economische controlledienst of de warenwet bij turkse bakkers eens een kijkje gaat nemen.

wiers | 23-06-09 | 14:10

two ball cane | 23-06-09 | 13:49
Mea Culpa,
Jarenlang de verkeerde bron vermeld!

Ik zal voortaan aan u refereren.
Wat van U is, is van U.
Net als het recht op werk, want arbeid adelt!

Napeauleon | 23-06-09 | 14:08

als je in Nederland meel koopt is het goedkoper om kant en klaar te kopen. Maar als je in Belgie bij colruyt je meel koopt en je bakt zefl is veeeeeel lekkerder en nog goedkoper ook.

Vogelbeest | 23-06-09 | 14:08

Tsjah, moeten ze ook maar Turkse Pizza's met Tzatsiki/Knoflook voor 1,50euro verkopen. Die tompoezen zijn zo 1998.

radiohoofd | 23-06-09 | 14:08

nederlanse bakkert moet geweaun weer gaan bakken! en niet bakoven a 50k-100k kopen. In die turkse bakkert staan vaak familieleden zich te pleuris te werken in een oven hok van 3 bij 4.
Typisch gevalletje arbeidsintensief en toch rendabel.
(wel lichaam naar de klote als je dat een paar jaar doet, maar goed deze mensen hebben vaak altijd wel weer een familielid dat kan invallen)
+1 voor ieder die hard werkt

DnSjaak | 23-06-09 | 14:07

Goedkoper. Lekkerder. Verser. Om de hoek. Je kan er ook direct een broodje döner halen. Tja.... Ze doen het gewoon beter.

Dol op Post | 23-06-09 | 14:06

Stockton | 23-06-09 | 13:39 |

*uw spitse vondst 'oneerlijke concurrentie' subiet aan heetlijst 'Pleonasme van het Jaar 2009' toevoegt en u dank zegt*

Krachtmeester | 23-06-09 | 14:06

Voor deze keer dan. Turken +1!!

I (8)You fokker | 23-06-09 | 14:05

Laat Rob Geus maar eens gaan koekeloeren.........

Kissyfur | 23-06-09 | 14:04

'Mijn' turkse bakker verkoopt tijdens voetbalwedstrijden altijd een speciaal broodje: de 'hondenlul', geheel gemaakt van spreekkoren..

JosVerbeek | 23-06-09 | 14:04

Een brood van 800 gram moet minimaal 480 gram droge stof bevatten.
hehe.

wiers | 23-06-09 | 14:00

Turkse broden zijn lekker om dat er geen chemie zooi in zit, maar goed een goeie volkoren van de warme bakker is ook niet mis.
Brood van de fabriek is zo wie zo een goor stuk meel.

Terreurbv_Fu | 23-06-09 | 14:00

No bread for you!

Tobi | 23-06-09 | 13:59

Wat is er toch aan de hand in Nederland. Het lijkt wel of er steeds meer mensen in de war raken. 50% van de wetten en regels afschaffen. overheidsdienaren die zich met overbodige regel bezighouden ontslaan en produktief laten worden. Belastingen kunnen daardoor omlaag. Welvaart gaat omhoog. Het kan zo simpel zijn.

suikerbiet | 23-06-09 | 13:59

Turkse broden zijn gebakken lucht. (Letterlijk)

seven | 23-06-09 | 13:57

Conclusie : De Turkse bakkers zijn beter ondernemers dan de Nederlandse.
Ze kopen voordeliger in, zijn slimmer in fiscalite zaken, dragen geen geld af aan nutteloze brancheverenigingen. Perfect geïntegreerde ondernemers dus. Hulde aan de Turkse bakkers.

James Lastig | 23-06-09 | 13:56

"PVV favoriet onder Nederlands bakkersgilde"

kapotte_stofzuiger | 23-06-09 | 13:55

Zou maar zo kunnen, zou me niks verbazen als Turkse en Marokkaanse bakkers niet gecontroleerd mogen worden.

Fragony | 23-06-09 | 13:54

Brood bij de Turk = € 1,-
Brood bij de warme bakker = € 3,-...

da wizard | 23-06-09 | 13:54

Misschien omdat de Turkse warme bakker wel warm (lees vers) brood verkoopt. En gewoon op zon- en feestdagen tot 22:00 uur, of nog veeeeeeeel later als ze een döner ding in hun zaak hebben, open zijn. En ze nog "meneer" of als mijn vrouw gaat "mevrouw" tegen de klant zeggen. Prima. Turkse bakker rules!
Ja het personeel is niet duur en ze verkopen geen meuk waar niemand om heeft gevraagd. Dus basic economics, veel toonbank ruimte over, veel brood verkopen, mooie Benz kopen.

Fireblade1971versie2 | 23-06-09 | 13:54

Het is de Kooistra methode, overgenomen uit de horeca. Een stel serieentrepeneurs gevolgt door een serie faillissementen waarbij de zaak geen dag dichtgaat en het personeel gewoon in dienst blijft maar de zaak weer eens een andere eigenaar heeft. Conclusie, vermeden loonheffingen etc en nog extra startsubsidie voor deze groep allochtone ondernemers. Tja dat is de kat op het spek binden, als failliet gaan zo veel voordelen heeft en opnieuw starten voordeliger is dan gewoon doorgaan...

seven | 23-06-09 | 13:53

nu was het iig tot enkele jaren geleden zo dat (grijze)milieu-inspecteurs niet, herhaal: niet, bij allochtone horeca mochten inspecteren; wat niet wegneemt dat de turk heerlijke zoete broodjes bakt

hetluis | 23-06-09 | 13:52

Vind het brood van bakker stoep wel lekker.
Jeweet wel van de markt.
Of is dit reclame.

wiers | 23-06-09 | 13:52

Turks brood is lekkerrrrr.

Gallisch | 23-06-09 | 13:51

@ "terwijl verenigingsgezindheid nodig is voor verbeteringen in de branche." Dat is een mooi eufemisme voor kartelvorming.
.
Spijker, kop, raak.
.
Ik vind het prachtig dat er ook een heel stel minderheden (of inmiddels in veel wijken meerderheden) ondernemend zijn en hard werken voor hun geld.
.
Thumbs up voor Turkse bakkert

Brandje | 23-06-09 | 13:50

Zoals ook in de meeste landen om ons heen, halen turken en marrokkanen elke dag vers brood bij de bakker. Wie zijn vrij uniek met ons slappe brood dat we in de supermarkt kopen en dan ook nog regelmatig plakje voor plakje uit de diepvries halen.

biermagnaat | 23-06-09 | 13:49

@Napeauleon | 23-06-09 | 13:46
nee nee. dit heb ik allemaal gehoort via de interwebs. gevalletje luist-hoor en praat.
en je klinkt als een landverrader die zelfs zinnen aan buitenlanders wil geven. maar ik zal je wat vertellen, dat was mijn zin. en ik hou mijn zin.
over zin gesproken. ik denk dat ik even naar de ah loop voor een jodenkoek.

two ball cane | 23-06-09 | 13:49


Iedereen weet toch dat deze Turkse bakkerijen witwasmachines zijn.

Het zal die bakker een worst wezen wat een brood moet kosten. De mafia die zijn boekhouding doet evenmin.

Willianus Wortelus | 23-06-09 | 13:49

aleikum salam, come again...

Komputernurt | 23-06-09 | 13:49

Ja jammer he dat anderen gewoon hard werken zonder kartelvorming en hun brood voor een eerlijke prijs verkopen. Dit huil verhaal bewijst maar weer wat een verwend volk wij zijn geworden. Zeuren en huilen over alles en nog wat terwijl dit zo ongeveer het beste land ter wereld is om in te wonen en werken.

1oog | 23-06-09 | 13:48

Brinkman is zelf de grootste koekebakker!!!

Chris666 | 23-06-09 | 13:47

De meest dichtstbijzijnde nederlandse bakker is hier 30 minuten loop afstand vandaan, op 5 minuten afstand vind ik 4 verschillende turkse bakkers! Makkelijke keuze

Drudge | 23-06-09 | 13:47

Turkse bakkers hebben beter brood zoals het vroeger was, geen toevoegingen zoals gluten en verzachters. Fuck de Nederlandse bakkers!

Draconian | 23-06-09 | 13:47

@Willianus Wortelus; Lekker druk zo te zien. Goed bezig GS.

Gaan we Wilders straks nog krijgen "Alle Turkse bakkers en alle shoarma tenten het land uit"( ja, dus ook alle Noord-Afrikanen en alles wat een eigen tent bezit ), zijn er vast tientallen miljoenen van...... de flapdrol. :P

Martini89 | 23-06-09 | 13:47

En ook dat vieze uitademen belasten !!!!

ikweetnogmeer | 23-06-09 | 13:47

geheim zit m in die Turkse pizza en dus niet in dat zachte, te dure nederlandsche kudtjes brood

marenqo | 23-06-09 | 13:46

Turks brood = altijd al lekkerder geweest.
En als hij belasting had betaald, werd dat wel weer ergens voor misbruikt.
Duszz geen last van.

Onderdrukte | 23-06-09 | 13:46

two ball cane | 23-06-09 | 13:43
U vergeet de bron van uw plempsel te vermelden:
Uit een speech van ene A.H. (1938)
en dat ging niet over Afrikanen en Aziaten maar over Joden.

Napeauleon | 23-06-09 | 13:46

Bij mij om de hoek heeft een NL bakker zijn bakkerij verkocht aan een Turkse bakker.... links op de plank de "originele" NL broden, rechts (2/3 van het schap) de Turkse en Marrokaanse broden.
Sindsdien koop ik mijn brood niet meer in de supermarkt. Haal het bij de Turkse bakker voor minder dan een Euro... en erg lekker knapperig vers gebakken! nix mis mee...

Ik zeg: Doen! | 23-06-09 | 13:45

Jaaa baklava, daar had ik trek in, bedankt voor het idee

zaterdagavond | 23-06-09 | 13:45

Ik stel voor dat we ademhalen ook gaan belasten. Al die zinloze zuurstofverspilling moet maar eens afgelopen zijn.

JosVerbeek | 23-06-09 | 13:45

zijn er allochtonen die hun handjes laten wapperen is het ook weer niet goed.

Guy! | 23-06-09 | 13:43

schultd van de marokkanen! en de turken. hier hebben wij autochtone hardwerkende nederlanders last van!

two ball cane | 23-06-09 | 13:43

Misschien is de Turkse bakker gewoon vriendelijker tegen zijn klanten

Napeauleon | 23-06-09 | 13:42


Binnen een half uur een nieuw topic? Het moet niet gekker worden.

Willianus Wortelus | 23-06-09 | 13:41

Misschien is Turks brood gewoon lekkerder.

die ene van daarzo | 23-06-09 | 13:41

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken