Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rekeningrijden werkt. In Singapore ja

mepperij.jpgJournaal weer. Na jaren speuren hebben ze het gevonden. Rekeningrijden werkt. "Het is al jaaaren een groot succes in Singapore". Ja, klopt. In Singapore werkt namelijk ALLES wat de overheid invoert, stelletje lutsers. Best een cool staatje, met serieuze wetten. Laten we eens kijken wat nog meer goed werkt in Singapore: Het toilet doortrekken werkt er heel goed. Wie niet doortrekt, krijgt straf. Spugen op straat doet ook niemand. Graffiti komt er vrijwel niet voor. Wie verf spuit, krijgt stokslagen. Alle godsdiensten leven in Singapore fantastisch samen. Wie kritische of lollige opmerkingen over WELKE godsdienst dan ook maakt, kan rekenen op zeer hoge boetes én een gevangenisstraf. Oplichting komt er minder voor. Wie een onbekende een 'goede vriend noemt' terwijl je 'm niet kent, is strafbaar. Homoseksuelen bestaan niet in Singapore. Poepstampen is illegaal en levert gevangenisstraf op (en die gevangenis ga je niet overleven). Check zomaar wat boetes. Oh, in Singapore letten scholieren altijd heel goed op. En niemand heeft in Singapore een grote mond, want dat levert ook problemen op. Dus stop met die manipulatieve Singapore vs. Nederland zomerreportages. Met stokslagen werkt alles, altijd en overal. Dus ook in Singapore.

Reaguursels

Inloggen

Heb zelf jaren in Singapore gewerkt en het rekening rijden werkt daar idd. echt, dus dit artikel slaat echt nergens op. Stemming makerij vanuit Geen Stijl, héél jammer. Vooral het doen voorkomen alsof Singapore geen goede overheid heeft is kwalijk wat mij betreft. Het moet wel gezegd worden dat rekening rijden daar iets anders werkt dan zoals ze het hier willen invoeren. In Singapore krijg je een chippas waarop staat op welke dagen of uren je mag rijden. Kan je écht aantoonbaar maken dat je je auto altijd nodig hebt, óók in de spits etc., dan word dat op je pas geprogrammeerd. Als je dat niet kan, dan dien je met het OV te gaan (wat belachelijk veel luxer en goedkoper is en regelmatiger vertrekt). Als je dan toch (zonder toestemming) besluit te rijden dan krijg je een boete van zo'n 1000 singdollar (500 euro). Hatseflats! Dat werkt! En al die idioten die hier in NL op weg zitten en gewoon met het treintje zouden moeten kunnen maar rijden.... (maar ik neem het ze niet kwalijk, want de NS is vreselijk armoedig)

hillywood | 24-06-09 | 13:52

Hermelijnen Rev.... in een krottenwijk in Rio hebben ze vast geen leidingwater :+
En het Nederlandse leidingwater behoort zowiezo tot het beste van de wereld ;)
Zowiezo is de vergelijking redelijk krom...

Vuurzee | 24-06-09 | 13:20

-weggejorist-

Hermelijnen Rev. | 24-06-09 | 01:31

-weggejorist-

Hermelijnen Rev. | 24-06-09 | 01:29

Ik wacht nu op een NOS reportage: drugs verbieden, streng straffen en de doodstraf werken al jaren....

BoergondischeVlaming | 24-06-09 | 01:01

Baaz: leer eens schrijven kAuwgom

BoergondischeVlaming | 24-06-09 | 00:49

Inderdaad, goed gezien!

Toch weer typisch NOS om voor het rekeningrijden wel naar Singapore.

Laat de NOS dan ook eens een reportage maken hoe dat land van achterlijk vissersdorp is getransformeerd in een dynamische metropool die Nederland allang economisch voorbij gestreefd is. Gewoon met een libertarische politiek, met een maximale belasting van circa 20 procent, en that's it. Dat maakt dat mensen nog de vruchten van hun arbeid plikken en niet geplukt worden door een gulzige Nederlandse STAAT. MAAR DAAR GAAT DE NOS NATUURLIJK GEEN REPORTAGE OVER MAKEN!!!

HerbieGTM | 23-06-09 | 23:48

Ik was 3 maanden terug nog in Singapore.
Het klopt dat daar alles werkt, maar weet je wat een leuke bijwerking is:
Iedereen loopt met een uitdrukkingloze grafkop. Niemand durft te praten, en iedereen is voor je gevoel net even ietsje te braaf, gevormd door de regering.
De regering verteld nog net dat je moet blijven ademen anders ga je doodt.
Als je achterstevoren op de roltrap staat krijg je 5000 dollar boeten.
Kouwgom is verboden, net als drugs.
Lachen... zal ook wel iets mij zijn.
Is gewoon een excuus om deze kansloze wet/geldmachine er doorheen te rammen.
Past mooi in het rijtje, Betuwelijn, (in zekere zin) OV-chipkaart, en nog wat van die dingen.
De groeten xx

Baaz | 23-06-09 | 19:03

Citaat:
"Nonetheless, Singapore is one of the countries with the least crime in the world, with a low incidence of violent crimes.[103]

Singapore retains both corporal punishment (in the form of caning) and capital punishment (by hanging) as punishments for serious offences. For certain offences, the imposition of these penalties is mandatory."

Hulde!! Singapore + veel. Kunnen die lallendige linksende linkselaars hier en in de VS nog iets van leren. Welke geitenwollensok zei ook weer dat afschrikking niet helpt?

BoergondischeVlaming | 23-06-09 | 18:39

Fletchez heeft helemaal gelijk. Ander (negatieve) reacties zijn soms tenenkrommende nonsense verhalen.

Ik woon en werk inmiddels meer dan 5 jaar in Singapore. En heb ook een auto. ERP heet het systeem en het werkt. Pre-paid soort chipknip in de auto; door een poortje is betalen. Tijdens spits veel, na de spits minder en rest van de dag niks. En het werkt. Ik ga pas na 9am weg want dan betaal ik maar 2.50 euro i.p.v. 5 euro. En ondanks dat het hier een klein eilandje is met veel mensen en ondanks de hoge prijzen veel auto's, ik sta hier NOOIT in de file. Alleen bij ongelukken. Is het te druk op de weg; ERP tarief omhoog. Niks te doen; ERP tarief omlaag. Gewoon goed geregeld zoals veel dingen hier.

Ja, er zijn strenge straffen en ze worden ook uitgevoerd. Maar het is zeker geen bange politie staat. Mensen gedragen zich hier gewoon. Misschien met de straffen in het achterhoofd maar het heeft er ook mee te maken dat crimineel gedrag hier gewoon niet "normaal" is. Geen tiener haalt het in z'n hoofd om graffiti te spuiten. Niet vanwege de straffen maar gewoon omdat niemand dat doet. Waarom zou je?

Verder is het perfect leven hier; altijd 30 graden en zonnig. 10% loon belasting. Geweldig eten, vriendelijke mensen, geen drugs, plenty alcohol, super stappen (zoek maar eens op; Zouk Out - beach party met 15.000 man; 50% in skimpy bikini ;-)

Ook goed; bijna geen werkloosheid. Niet werken betekent geen geld en terugvallen op familie i.p.v. hand ophouden bij overheid. Hard maar het werkt wel. Genoeg werk hier; "werkers" in bouw en ander minder populaire beroepen (maids, bediening, verkoopsters, etc.) komen uit China, Indonesie, India en Thailand en werken keihard voor 500 euro per maand. Nee, geen uitbuiting. Dat is errug veel geld voor deze mensen en na een paar jaar hard werken gaan ze "rijk" terug.

Ok, het is een democratie maar wel een rare. Politieke oppositie wordt dwarsgezeten en kapot geprocedeerd wegens smaad e.d. Niet zo goed maar gevolg is wel dat een voor de rest een goede en sterke regering dit land in 40 jaar uit het moeras heeft getrokken en er een van de meest ontwikkelde landen van heeft gemaakt.

Singapore is trouwens geen Moslim land; slechts zo'n 15% is Malay en Moslim. 80% is Chinees en 5% Indian en zijn geen Moslim. Alle geloven zijn hier vertegenwoordigt. Elkaar afzeiken (beledigen) wordt echter streng bestraft maar dat is eigenlijk niet nodig. Net als met de graffiti; niemand haalt dat in z'n hoofd. Waarom ook; laat elkaar gewoon met rust en iedereen kan de religie uitoefenen die ze willen!!

Heb vele Moslims op kantoor; ook met hoofddoekjes. Zijn gewoon slimme meiden met een goede baan. Geen import bruiden uit Marokko. Maakt wel even een verschil. Prima mee te leven!

Al met al een prima land om te wonen.

Pointy71 | 23-06-09 | 18:37

We moeten gewoon rekeningrijden. daarvoor wordt de NOS ingehuurd. Of het is Oslo, of het is Singapore. Geen sterveling wil het, maar als straks eindelijk het olie/auto kartel omgegooid is met dank aan de pc boys, komt er geen fucking cent meer binnen ten behoeve van deze karteljongens. Tja milieu gel*l kan straks niet meer, dus het gepeupel moet dan maar op een andere manier een poot uitgedraaid worden. Nu heet het rekening rijden... of een minder opzichtige term. Gewoon met z'n allen op Geert stemmen, dan zijn we van dat eeuwige gezeik af.

Kamervraag | 23-06-09 | 18:08

@Fletchez
Zo heb ik Singapore destijds als toerist ervaren.
Vriendelijkheid troef, een stipt rijdende metro (met glazen schuifwanden, geweldig) en sprekende liften.
Heerlijk eten in Chinatown, waar je als roker niet met de nek aangekeken wordt. Die staat heeft vele gezichten, waar Hangman en stokslagen slechts een klein deel van zijn. De rode letters op het visumkaartje wijzen iedere bezoeker op de plaatselijke wetgeving. Take it or leave it, ik mag die mentaliteit wel.

suffie63 | 23-06-09 | 17:50

@Fletchez en @ Wolfgang... so true so true...

ramram | 23-06-09 | 16:56

@Fletchez: topverhaal !! Helemaal mee eens ! De vergelijking loopt mank, prof Hoxha heeft weer eens gelijk, maar Singapore is en blijft een geweldige plek op aarde !

newhouse | 23-06-09 | 16:55

@Fletchez, so true, so true!

Wolfgang von Trips | 23-06-09 | 16:53

Wat een idioot artikel, ik woonde in Singapore toen het in werd gevoerd en ben vaak terug geweest... het werkt perfect... in die tijd hebben de Televaag en de ANWB zo veel leugens over dat project in Singapore geschreven dat het toen in NL niet door ging... Ik had ook zo'n kastje en het werkte perfect... stelletje idiote cavedwellers hier in nederland...

ramram | 23-06-09 | 16:43

Ik heb 4 jaar in Singapore gewerkt en gewoond en kom er nog regelmatig zowel voor zaken als prive. Het negatieve beeld dat Hoxha schetst herken ik niet. Singapore is geen democratie naar Nederlands model en kent een strenger strafsysteem dan Nederland, maar het is zeker geen totalitaire staat.

Het is daarentegen wel een verschrikkelijk leuk land om te wonen. De temperatuur is het gehele jaar door een aangename 30 graden, je kan er goedkoop heerlijk eten, het welvaartsniveau ligt rond dat van Nederland (zoniet zelfs iets hoger) en de mensen zijn doorgaans vriendelijk. Aggressiviteit kom je eigenlijk bijna nergens tegen. Dit heeft weinig van doen met het strafsysteem. Het strenge strafsysteem in Singapore is een reflectie van de afkeer van de maatschappij tegen criminaliteit. Ook zonder dit strenge strafsysteem zou de criminaliteit in Singapore laag zijn. Je kan in Singapore je dochter van 16 rustig 's nachts over straat laten lopen: er gebeurt niets. Problemen zoals aggressiviteit in het Openbaar Vervoer bestaan simpelweg niet. Niemand loopt daarbij op zijn tenen door de straffen, het komt gewoon niet in het hoofd van mensen op om dit soort crimineel en asociaal gedrag te vertonen.

Zoals voorgaande geinformeerde reaguurders al aangaven wordt het Singaporese tolsysteem vooral ingezet ter regulering van het verkeer. Autorijden wordt actief ontmoedigd in de kleine stadstaat. Het alternatief is een zeer goedkoop en efficient Openbaar Vervoer. Mensen die toch graag een auto rijden, betalen daarvoor, maar komen dan ook snel van A naar B. Vergelijkingen met het invoeren in Nederland ter vervanging van de wegenbelasting lopen inderdaad spaak, maar ik zou daarbij niet het negatieve licht op Singapore schijnen.

Singapore is werkelijk een verademing om te wonen. Ik woon momenteel in Hong Kong maar hoop zeker nog een keer terug te keren. Laten we ook niet onopgemerkt laten dat Singapore een belasting toptarief van slechts 15% (!) heeft en een van de meest efficiente overheden ter wereld. Het sociaal vangnet is summier, maar er is dan ook bijna geen werkloosheid.

Het Singaporese systeem kun je niet 1 op 1 met Nederland vergelijken. Andere culturele opvattingen leiden tot verschillende keuzes waar mensen zich comfortabel mee voelen. Maar van het ongelooflijke succesverhaal in Singapore (50 jaar geleden was het eiland een kale rots, nu een rijke wereldstad) valt echt wel wat te leren, zonder 1-op-1 een kopie voor te staan.

Fletchez | 23-06-09 | 16:42

Een oom van mij werkt 3 maanden per jaar in Singapore en krijgt dan voor 2 jaar hier werken betaald of zoiets maar mijn tante kan daar gewoon 's avonds over straat lopen. Dat is in Rotterdam waar ze de andere 9 maanden wonen toch iets anders. Vreemd genoeg gaan ze toch niet emigreren.

Krokoklaas | 23-06-09 | 16:31

Zo'n vijftien jaar geleden was in in Singapore met een vriend, toen wij wilden oversteken sprong het licht op rood, wij geindoctrineerd dat je geen misstap kan permiteren in Singapore, wachten en iedereen loopt gewoon door rood. Iets buiten het centrum gewoon open vuilniszakken op straat en rotzooi, het wordt toch allemaal behoorlijk overdreven.

Jinxed | 23-06-09 | 15:54

Het werkt toch prima in Zwitserland op vrachtwagens? En dat is de eerste doelgroep voor het systeem in Nederland. Ook in CH werkt het al een tijd lang erg goed!
www.tollroadsnews.com/node/346

Vuurzee | 23-06-09 | 15:00

Ik heb er gewoond en gewerkt en kom er nog ettelijke keren per jaar. Daarom denk ik dat ik ook een duit in het zakje mag doen: Singapore gebruikt ERP in om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Dat is even iets anders dan een belastingsysteem. Gemakshalve vergeet het journaal ook nog even te vermelden dat ERP slechts geldt voor bepaalde gebieden in en rond het centrum en dat er ALTIJD een alternatieve route is, zonder 'tariff'
--
En ja: ALS het je lukt om aan een auto te komen (je moet bieden voor het privilege in een periodieke veiling) : er is een soort BPM en houdersschapsbelasting in Singapore: je moet een importtax betalen van 41 procent van de nieuwwaarde bij aankoop, een 'registration fee' van 150 procent van de marktwaarde en een vast houderschapsbelasting van 1000 dollar per jaar voor particulieren en 5000 dollar voor een bedrijfswagen. Maarrr: dan heb je ook wat. In Singapore kun je namelijk vrijwel altijd gewoon keurig doorrijden en je komt met je auto op de plaats waar je zijn wilt op de tijd dat je daar zijn wilt. En soms kost dat één of twee dollar in de spits. Dat is wel even wat anders dan de bedragen die de overheden hier in NL in hun hoofd hebben voor 'road pricing'
--
En geloof het of niet: als er geen verkeersaanbod is, dan staan de 'gantries' (zo heten die poorten) gewoon op ' nul'.
--
Er is een alternatief: het openbaar vervoer is geweldig geregeld, het is super-goedkoop en het gaat dag en nacht door (en er is géén agressie tegen buschauffeurs...)

azoturie | 23-06-09 | 14:40

tja.. het is wel effectief..

xD | 23-06-09 | 14:39

bekrompen reacties hier. ga er eens naar toe... draaien de meningen wel bij.
singapore ftw!

blörry | 23-06-09 | 14:31

Singapore, de natte droom van elke tolerante, vrijheidslievende, vrijheid van meningsuiting minnende socialist.

said_fred | 23-06-09 | 14:27

koffieboer | 23-06-09 | 14:17
Je betaalt je in Singapore helemaal krom voor een auto,voordat je hem gaat kopen ben je al 10.000en euries kwijt aan vergunningen enzo.
Ik zal eens ff gaan zoeken.

c10 | 23-06-09 | 14:24

Het is appels met peren vergelijken. Electronische tolsystemen zoals in Noorwegen, London en Singapore gaan over specifieke wegen of gebieden. In Nederland moet de kmheffing de wegenbelasting vervangen (vraag, betaalt men in Singapore wegenbelasting?). Dat betekent dat het landelijk dekkend moet zijn. Ik neem aan dat niet op elke hoek van de straat een tolpoortje komt. Hoe regelt men het dan? De Randstad is geen discussie, maar boer Theunissen die van zijn erf afrijdt op weg naar het mooie Haarserveld voor de wekelijkse boodschappen? Hoe controleer je die? En wat betaalt hij dan voor die 10km over dat B-weggetje? Krijgt boer Theunissen dan een mooi GPS kastje in zijn aftandse Lada Niva? En als zijn 17-jarig zoontje op hun eigen land rondcrossed met de Niva, wordt dat ook berekend? Vragen, vragen, vragen. Het zal wel weer een vol departement ambtenaren kosten om hier antwoord op te krijgen.

koffieboer | 23-06-09 | 14:17

Bedankt voor dit artikel, ik ergerde me al kapot aan die reportage toen ik 'm zag... Net zoals dat andere, veel te lange stukje dat ze in het 8u-journaal hadden gestopt over een of ander wijf dat haar moeder verzorgde en haar dag eventjes fijn mocht bespreken, alsof dat ook maar iemand een halve reedt kan schelen...

kloodtzakje | 23-06-09 | 14:10

Singapore is een fantastische stad, en er kan meer dan je denkt.

En als ze besluiten een metrolijntje te leggen, dat gaat dat en binnen 2 jaar, en goed, en betaalbaar..

Wolfgang von Trips | 23-06-09 | 13:54

-weggejorist-

tistognix | 23-06-09 | 13:47

Signapore heeft tolpoortjes. Dat werkt net als de Peage, maar dan met variabele tol. Veel minder omslachtig dan km-heffing en toch met systeemkosten van 20%. Bovendien is het OV daar ook echt een alternatief in het centrum en zijn buiten de stad secundaire wegen tolvrij. Dat is iets heel anders dan km-heffing. Hier krijgt iedere auto vanaf 2014 een chip ingeplant, die er voor zorgt dat je altijd overal moet betalen, omdat die chip verklikt hoeveel kilometers je op wel tijdstip hebt gereden. En ook waar je hebt gereden, want anders kan je achteraf nooit je rekening controleren. Autoverzekeringen, snelheidscontroles en parkeerbeheer zullen daar zsm aan gekoppeld worden. Als het kastje stuk is, moet je zelf een nieuwe kopen. De invoeringskosten zijn minstens 3,3 miljard en de syteemkosten zijn minstens 500 miljoen/jaar. En het nadrukkelijk niet bedoelt om files te bestrijden of om het milieu te besparen, want er is al aangetoond dat km-heffing daar nauwelijks effect op heeft.
Oftewel: NOS-fail.

tipo | 23-06-09 | 13:47

Ben er in 1990 geweest, viering van 25 jaar Singapore.
"One People, One Nation, One Singapore" herinner ik me als indrukwekkende slogan.

suffie63 | 23-06-09 | 13:47

Een heerlijk staatje; Ik genoot van de dagen dat ik in Singapore was !

linda4960 | 23-06-09 | 13:45

Eén van de meest dwaze reportages van het NOS van de laatste jaren. Hoera voor Hoxha. Kan nauwelijks wachten op WN en Powned.

lauwe cola | 23-06-09 | 13:29

@Schooltas; Toppunt van kapitalisme. Alleen de top word er rijk van, de rest lijd er onder. Communisme(socialisme = same ), is het zelfde verhaal. Balans is het beste. :)

Martini89 | 23-06-09 | 13:18

Zo zie je maar. Subsidies aan de PO werken. Je krijgt er positieve berichtgeving voor terug. Nu nog de kranten en we hebben alleen nog maar 'hele goede kabinetten' in de toekomst.

Zeddegeizot | 23-06-09 | 13:15

Lekkere vergelijking weer..! Wat de rapportage voor het gemak niet verteld is dat het totaal aantal auto’s die op de weg mogen is gelimiteerd (ca. 20 000) en dat iedere oud-eigenaar eerst een vergunning moet bemachtigen. Dit gebeurd via een openbare veiling. De going-rate van de vergunning is vergelijkbaar met de prijs van een gemiddelde tot premium middenklasser in NL..! Kortom het systeem werkt, maar we leggen je niet uit hoe het systeem echt werkt, want dan wilt niemand het meer..! Goede amateur journalistiek van iemand die voor het eerst in het buitenland is geweest.

james_may | 23-06-09 | 13:15

Dat met "op elke hoek een agent" valt ook reuze mee. Ja okay Singapore is geen democratie zoals wij die kennen. Maar de Singaporeans werken zo hard dat ze geen tijd hebben voor politiek.

Schooltas | 23-06-09 | 13:11

@bijtertje, iedere mall heeft een parkeergarage.

DonQ. | 23-06-09 | 13:08

Ze hebben daar gewoon een streng beleid waar ze streven naar een schone leefomgeving. Echter valt die orde wel tegen, toen we daar iets te hard reden konden we volgens de agent kiezen: of 50 dollar naar hem of 300 naar de overheid. Die keuze is dan vrij snel gemaakt.

Uomo Universalis | 23-06-09 | 13:06

Wat mij opviel in Singapore is dat er geen autodealers zichtbaar zijn. Ze zullen er wel zijn, maar ik heb ze niet gevonden. Als je een auto wil kopen moet je een vergunning daartoe halen op het gemeentehuis en aan die vergunningen zijn aan heel wat voorschriften verbonden. Als je auto 10 jaar oud is moet hij van de weg en moet je hem inleveren (Singapore heeft de grootste export van gebruikte auto`s). Bij de supermarkten staan de vrouwen met hun volle tassen in de rij voor een taxi. En ze rijden af en aan. Die zijn n.l. erg goedkoop en met de underground kom je niet overal. De giga-parkeerterreinen die wij hier kennen bij supermarkten zijn er niet in Singapore. De grond is schaars en bijzonder kostbaar.

bijtertje | 23-06-09 | 13:01

Ik kom vaak in Singapore en het werkt daar helemaal niet althans de files wordn er niet minder op de mensen zien het als extra belastingheffing.

Koets | 23-06-09 | 12:53

De reden dat de wetten zo goed worden nageleefd in Singapore is vooral te danken aan de hoge pakkans. Op iedere straathoek een agent. De hoogte van straffen heeft heel erg weinig invloed op criminaliteit, er zijn landen met nog veel strengere straffen en veel hogere criminaliteit.

Speleding | 23-06-09 | 12:51

Maserati | 23-06-09 | 11:54
Ik wacht op de edit. Je opmerking is er ééntje waard.
+1

Napeauleon | 23-06-09 | 12:49

Prima vakantiebestemming. Alles werkt daar prima. Geen poldergelul, het is zwart of het is wit, en de verschillende tinten grijs kennen ze daar niet. Lekker duidelijk toch? :-) Dus het verbaast me ook niks dat projecten die hier finaal mislukken daar gewoon lekker soepeltjes lopen.

Fireblade1971versie2 | 23-06-09 | 12:40

Als de Nederlandse staat hier naartoe wilt, dan zeg ik: "Welkom in de politiestaat Nederland"

Het begint er in ieder geval steeds meer op te lijken. Ze zijn hoe dan ook opzoek naar totale controle over de bevolking met allerlei registratie systemen. Extreem handig die tolpoortjes, kunt zo zien waar iedereen geweest is op een bepaald tijdstip. Volgens mij word dat nu al geregistreerd. :|

Martini89 | 23-06-09 | 12:38

@Rechtdoordeplee: ook ik ben geregeld in Singapore geweest & natuurlijk is het daar heerlijk toeven voor ons. Maar de strekking van het stukje is breder: Singapore is en blijft een totalitaire staat & aangezien de singaporese maatschappij hierdoor meer onderdrukking kent dan de onze, is het makkelijker nieuwe systemen en regels in te voeren. Vergelijkingen door de NOS (laatst ging het ook al over het zorgsysteem, om de zoveel tijd komt de Singapore-correspondent weer met een vergelijking) zijn dan ook ridicuul.
@Hoxha: Ik begrijp hem wel: Hulde voor je stuk !

newhouse | 23-06-09 | 12:27

Rekening rijden is gewoon vette bullshit, mensen financieel uit de auto treiteren.
De enige die stokslagen verdiend naar singaporees voorbeeld is eurlings als ie die onzin hier echt gaat proberen doordrijven.
.
En NOS journaal met je propagandafilmpjes.... Rot op.

Hoezeu1 | 23-06-09 | 12:24

@Kolonel Sponsz | 23-06-09 | 11:02
het is de naam van de oud-burgemeester van deventer (pvda) en alhoewel ik inhoudelijk weinig van hem heb meegemaakt ken ik hem goed genoeg om te weten dat hij niet zulke onzin uit zou slaan. sarcastisch of niet. ik vind het erg flauw om je voor te doen als iemand die op dit moment leeft en dan totale onzin uit te gaan slaan.

two ball cane | 23-06-09 | 12:12

Hier slaan jullie de plank echt helemaal mis.

Ik kom regelmatig in Singapore voor zaken en je, het systeem werkt daar echt. Je hebt gewoon een pre-pay kastje in de auto waar van wordt afgeschreven als je het centrum inrijdt/onder een poortje doorrijdt. Tarieven zijn variabel en er is geen ontkomen aan.

Ik weet niet waar julle de link met stokslagen vandaan halen, maar datis echt niet sterk, het gaat hier gewoon om een goed werkend technisch systeem wat in theorie zo in Nederland ingevoerd zou kunnen worden. Niet dat ik er voor ben maar dit stukje op GS vind ik voor de verandering echt pure bullshit

Rechtdoordeplee | 23-06-09 | 12:01

Ik ben er nooit geweest, maar Singapore lijkt mij als verlichte dictatuur helemaal zo gek nog niet. Het is het één of het ander: óf de softe praatcultuur waarin niemand verantwoordelijkheid draagt en iedereen een beetje tevreden is, óf law and order en alles in dienst van de economie. Singapore is een klein gebied net als Nederland; in kleine gemeenschappen kan dat werken. Ik proef hier hypocriet gepiep over het schrikbeeld Singapore. Maar Hoxha kent zijn dicators. Ik vertrouw erop dat dit topic een proefballonnetje is.

Gallisch | 23-06-09 | 11:58

Jullie redactie zou de doodstraf krijgen als dit Singapore was...

Maserati | 23-06-09 | 11:54

Of zoals ze daar zeggen:
It's a Fine City. ;-)
.
Maar ik moet zeggen, vond het er prettig vertoefen, mooi schoon en alles werkt. OV chipkaart werkt daar ook (maar waar, behalve +31, werkt die eigenlijk nog niet?).

BigBabou | 23-06-09 | 11:52

Mooie stad Singapore.

.
Wist je dat er op iedere hoek een agent staat, die staat daar omdat je niet alleen in de auto mag zitten als je de stad in wilt. Tenzij je ontheffing hebt. Je moet minstens met z'n 2en of meer in de auto zitten.

.

Je vind er geen peuken op straat.
Geen kauwgom.
Spugen is uit den boze.

.
Veel kraampjes waar eten te kopen is.
Sate is er verschrikkelijk lekker, en veel.
Veel namaak spul, bijna op iedere hoek.
Grote malls met van alles en nog wat.

.
Armoe en rijkdom vlak bij elkaar.
De moesson is er verschrikkelijk.
De zon heerlijk.
Sentosa IJland vooral doen met de kabelbaan.

LuckyGirl | 23-06-09 | 11:48

Ja, en om prostitutie tegen te gaan mag er ook niet gepijpt worden zonder aansluitende penetratie...

zaterdagavond | 23-06-09 | 11:44

Prima dat rekeningrijden, maar schaf dan gelijk die bpm af. Kan het klootjesvolk hier in Nederland ook eens een nieuwe bmw, mercedes, lexus etc gaan rijden.

Blitz20VT | 23-06-09 | 11:43

van lith de jeude | 23-06-09 | 10:50
Iemand respect OPLEGGEN is net zoiets als een vrijwilliger achter een drenkeling aangooien.

hanzebal | 23-06-09 | 11:38

"Met stokslagen werkt alles, altijd en overal"

Roerend eens! En het is nog verdomde geyl ook, het geven van stokslagen.

kolonel klootoog | 23-06-09 | 11:37

@Bixier | 23-06-09 | 11:03
Volkomen correct.
Wie in S'pore persé auto wil rijden betaalt alleen op de snelweg. (dezelfde pasjes worden overigens ook gebruikt in de parkeergarage) Bovendien is juist in S'pore de auto een statussymbool. Een totaal overbodig bezit gezien het perfecte en goedkope OV.
Wat betreft de strenge straffen, die worden lang niet altijd opgelegd en dienen vooral een preventief doel.

DonQ. | 23-06-09 | 11:36

Oh ja....

Yet, there is evidence that congestion pricing improves traffic flow, says the NCPA:

In London, after the adoption of congestion pricing, traffic declined by 15 percent and travel times declined by 30 percent.
Similarly, bridges and tunnels between New York and New Jersey experienced a decline of 7 percent during the peak morning period and 4 percent in the evening.
The reduction in pollution has also been substantial: London saw a 37 percent average increase in traffic speed, a 12 percent decline in particulate matter and nitrogen oxides and a 20 percent drop in CO2.
In Singapore, there was a 10 m.p.h. increase in average speed, a 45 percent reduction in congestion and 176,400 fewer pounds of CO2 emissions.
Stockholm's congestion pricing plan resulted in 15 percent decline in traffic congestion and up to a 14 percent decline in CO2 emissions.

Maar ja Hoxha De VS, UK en Zweden zijn natuurlijk ook linkse dictaturen waar geen vrijheid van meningsuiting heerscht.

Bergverzet | 23-06-09 | 11:36

Zoals die Singa-not-so-poor-Sjaak tijdens de reportage al vertelde waren zijn alternatieven dokken en doorrijden of gratis en file. Bij teveel verkeer gaat de prijs van de tolpoort gewoon omhoog, waardoor weer een aantal gegadigden afvallen.
Als doorrijden gegarandeerd wordt bij het rekeningrijden vind ik het prima. Vervoer wordt weer voor de rijken, alle plebs uit de auto! Ook beter voor het milieu.

Plebsies | 23-06-09 | 11:29

Hallo dames en heren,

ik kom er bijna elk jaar, maar het grootste verschil met hier en daar is, daar voeren ze het gewoon in. Hier moet iedereen er eerst wat over zeggen en zo.

nog een voorbeeld wat daar wel werkt!!!!!!!

DE OV CHIP KAART!, die werkt daar namelijk al een jaar of 10 perfect.

KneiterKnatterKnoter | 23-06-09 | 11:28

Dus het systeem in Singapore werkt zo(als ik goed gekeken heb naar het filmpje):
Als je in de file staat omdat het druk is betaal je meer.....
Is het rustig betaal je minder.

Dan betaal je in NL altijd het maximale tarief behalve midden in de nacht.
Dat gaat er komen want ze willen hier altijd meer vangen.

Captain Diehard | 23-06-09 | 11:27


LOL @ No Durians in de metro. Die dingen MEUREN!

Willianus Wortelus | 23-06-09 | 11:24

Daarom is Nederland het avondland en Oost-Azië het ochtendland... Singapore +1

orandatomo | 23-06-09 | 11:20

De OV Chipkaart werkt ook perfekt in Singapore!

Schooltas | 23-06-09 | 11:19

Wat betreft Singapore: ik hoopniet dat wij zo'n totalitaire staat hier krijgen, en ik snap de mensen hier niet die een harde plasser krijgen van het idee dat wij hier ook stokslagen gaan uitdelen voor het weggooien van een papiertje op straat. Zijn dit dezelfde mensen die zeiken over een kleine boete voor iets te hard rijden? Al net zulke domme reacties als onze politici die nu al kinderen naar een HALT-bureau sturen voor belletje-trekken.

De strafmaat moet in juiste verhouding staan tot het vergrijp, anders verliest men het respect voor de wet, en rest er slechts hoon of vrees, afhankelijk van of de strafmaat te hoog of te laag is. Beide werken niet goed. Hier in Nederland zitten we in het "hoon"-niveau, maar dat komt niet omdat we kleine vergrijpjes te zacht aanpakken. Het komt omdat we grote vergrijpen te zacht aanpakken, en de vergrijpen die er tussen liggen (vandalisme tot lichtere geweldsmisdrijven) schijnbaar maar helemaal niet meer aanpakken. Daar moeten we ons op richten. Niet op de kauwgom op straat, hoe irritant dat ook is. Dat pakken we wel aan als het respect voor de wet herstelt is, en boetes van 1000 euro zijn daar echt niet voor nodig.

Muxje | 23-06-09 | 11:12

Ik heb een leuk alternatief voor rekeningrijden. Het maakt het autorijden eveneens duurder. Dat alternatief heet: de benzineprijs verhogen. Heb je geen dure installaties nodig, hoef je geen kastjes in auto's te monteren. Makkelijk toch? Dan kan de overheid natuurlijk niet weten waar elke burger zich op elk moment bevindt, da's natuurlijk weer jammer.

Wat ik maar zeggen wil: laat dat rekeningrijden toch wat het is en schaf het recht op privacy af. Voer in elk geval de discussie met eerlijke argumenten.

Arrabinekoeterine | 23-06-09 | 11:11

In Singapore werkt de Noord/Zuid lijn ook.

Mongeaulie waarsguwt | 23-06-09 | 11:06

Leuk met een k ook! En mocht u gaan roepen dat Geert geen voorstander van het koningshuis is moet ik u terleurstellen. Populistisch gezien is dat namelijk niet verstandig.

Bergverzet | 23-06-09 | 11:06

't Is weer lekker scoren voor open doel, he Hoxha! Da's natuurlijk veel leuker dan echt inhoudelijk ingaan op het onderwerp, dat doen ze maar in de Azijnbode!

plaklul | 23-06-09 | 11:05

het betekent niet meteen dat, omdat er slechte gewoontes in een land zijn, meteen niks meer kan. Rekeningrijden +10000000000, zolang het geld maar beter besteed word aan windmoluhs1

Werkttochnietjuh | 23-06-09 | 11:05

Leu hoor allemaal logisch lijkende bruggetjes maken van het onderwerp rekening rijden naar zaken die daar helemaal niets mee te maken hebben. Uiteindelijk zal het probleem in NL zichzelf ook wel oplossen hoor maak je geen zorgen. De olieprijs zal over minder dan 10 jaar zo hoog zijn dat autorijden op iets anders dan zonne- of windenergie alleen nog voorbehouden is aan leden van het koninklijk huis, CxO's en PVV liberale belastingontduikers. Het fileprobleem lossen we direct na de volgende verkiezingen op want vol is vol en dus mogen mensen met een dubbele nationaliteit al direct hun voiture thuis laten.

Bergverzet | 23-06-09 | 11:03

Is dat eigenlijk veel, 5000,- Singaporiaanseese Dollars?
* op straat spuugt *

Kobus Kloothamer | 23-06-09 | 11:03

In Singapore bestaat geen rekeningrijden zoals hier het plan is. Het is een paar tolwegen, dat overigens gemakkelijk te ontwijken valt. Mind you, dat is ook juist de bedoeling: verkeersregulatie. Een taxichauffeur dient jou overigens te vragen of je via de tolweg wilt (iets duurder) of de tolvrije route. In beginsel maakt dat niets uit nu alle afstanden in Singapore kort zijn.

Bixier | 23-06-09 | 11:03

@Quaint 10:40: Rekeningrijden op zich is het eerlijkste systeem: je betaalt naar gebruik, en het heeft niet het nadeel van de benzineaccijns dat de verschillen met prijzen in het buitenland problemen opleveren. Al zeg ik er wel meteen bij dat de huidige inkomsten uit heffingen op brandstof al bijna voldoende zouden zijn om alle uitgaven aan het wegennet te dekken. Een brandstofheffing zou dus ook een eerlijke verdeling van de kosten kunnen geven, *als* de overheid dit soort inkomsten zou gebruiken om de uitgaven te dekken, en niet als melkkoe voor linkse hobbies. Een ijdele hoop, dus.

De nadelen van rekeningrijden zijn van praktische aard: ik voel niet veel voor een systeem dat mij continue kan volgen, zeker niet buiten de snelwegen. Ik voel ook niet veel voor een systeem waar de overheid door allerlei foefjes en ondoorzichtige verschuivingen de totale belastingdruk langzaam kan opvoeren. En ik voel al helemaal niets voor een systeem dat het makkelijk(er) maakt voor de overheid om allerlei bevlogen onzinidealen te gaan uitproberen: files doodbeprijzen (slecht voor lagere inkomens), of de ritprijs via de belastingdienst gaan innen en hem inkomensafhankelijk maken (slecht voor iedereen boven modaal). Als er iets aan de nadelen van rekeningrijden gedaan zou kunnen worden (wat ik betwijfel), dan zou ik de eerste zijn om het systeem toe te juichen.

Muxje | 23-06-09 | 11:02

-weggejorist-

Kolonel Sponsz | 23-06-09 | 11:02

@Van lith de jeude
Zou je niet beter een nick nemen die bij je past? 'gekke henkie' o.i.d? En de naam van mensen die wel doorgeleerd en wat bereikt hebben niet te schande maken? Slechts een idee hoor. LutserT

two ball cane | 23-06-09 | 11:00

Dus daar hebben ze nog slavernij. Zijn wij Nederlanders toch lang fan van geweest, alleen niet onder het eigen volk al lijkt het er wel steeds meer op dat dat in Nederland wel gaat gebeuren met al die linkse Leo's.

Jax | 23-06-09 | 10:57

Flippo | 23-06-09 | 10:49 Stokslagen? Het gaat om een gepeperde rekening/geld hier die de burgerT gaat dokken/ophoesten. Voor straffen gaan ze wel naar een ander land het voorbeeldje halen.

Stroopdoos | 23-06-09 | 10:53

-weggejorist-

van lith de jeude | 23-06-09 | 10:50

Wat de overheid hier vergeet is dat hoewel s'pore stijfstaat van de regels het ook een enorme welvaart heeft gebracht aan de mensen aldaar in de laatste 30 jaar en ze de hoogste levensstandaard hebben in de regio. Mensen zien dus dat een hoop regels nut hebben en betalen graag belasting voor goede scholen, gezondheidszorg en ov. Hier in NL betaal je je blauw en het functioneert niet, daar ligt het probleem.

the artful dodger | 23-06-09 | 10:50

Maar jullie willen toch juist zo graag stokslagen - vooral voor moslims?

Flippo | 23-06-09 | 10:49

Morgen nog een repo over het succesvolle alcohol preventie beleid in Maleisie en daarna uitrusten op een of ander bounty eiland in Thailand. KOrtom, 3 weekjes hard werken op kosten van de belastingbetaler.

poldergeiz | 23-06-09 | 10:47

Quaint | 23-06-09 | 10:40
Ik weet wie U bent.
U bent die man van het CDA die uitriep.
'Marktwerking, het WERKT! (tijdens de lancering van de marktwerking in de zorg.)
Ik ga U iets vertellen:
Soms is marktwerking goed, soms niet (dingen die de gemeenschap beter doet).
Pim Fortuyn was een fundamentalist voor marktwerking.
Dat was dus compleet onzinnig!

Einde van de Domheid | 23-06-09 | 10:46

Wat, geen durians op de MRT??

Whiskeyjack | 23-06-09 | 10:46

@Quaint | 23-06-09 | 10:40
Het heeft niks met marktwerking te maken. De overheid int belasting op een omslachtige, dure en privacyschendende manier. Daar heeft het mee te maken. En de overheid duldt geen concurentie.
Maar je past wel bij de VVD die de socialistische heilstaat in stand houdt.

tipo | 23-06-09 | 10:46

Singapore = paradijs. Autorijden kost geld, maar geld verdien je er dan ook wel. En zoals Freefaller al aanhaalt: géén religieuze symbolen op straat, heerlijk! Die wetten daar werken echt wel, op kauwgom importeren staat al een boete (keertje geluk mee gehad, kwam ervanaf met een "waarschuwing")..

dompert | 23-06-09 | 10:44

Overigens ben ik van mening, dat net als in Singapore, de doodstraf ook in Nederland weer ingevoerd moet worden.

Marcus Porcius Cato | 23-06-09 | 10:43

Wanneer treedt balkie en bosje hier tegenop .... dit is al de zoveelste fail van het nos journaal dit jaar ... verlengd applaus Beatrix, nu dit weer

Je Verzint Het Niet | 23-06-09 | 10:43

zei iemand Van Damme?

helemaaldewegkwijt | 23-06-09 | 10:42

Singapore is ook een defacto dictatuur de laatste 70 jaar...
goed voorbeeld!

hun beleid inzake uitzetting buitenlanders die de wetten breken is wel het overnemen waard.

poli | 23-06-09 | 10:41

Zoiets kan alleen de staatsmedia nog uitzenden. Volg twitter #km-heffing en je komt achter de waarheid: Siemens zit er achter. En de EU met hun Galileo. En de CJIB uit Leeuwarden. En Koos Spee. En uiteindelijk de alles horende en ziende Overheid.
En Wouter Bos zijn grijpgrage handjes natuurlijk.

tipo | 23-06-09 | 10:41

Het werkt daar niet als belastingheffing, maar om het verkeer dynamisch te reguleren. De prijs wordt constant aangepast aan het actuele verkeersaanbod.
Ofwel: veel aanbod, prijs omhoog. Lost het verkeer op, dan prijs automatisch omlaag.
Geen volgsysteem, zoals de plannen hier zijn (GPS), maar tolpoortjes op het hoofdwegenstelsel.

Bolhoed | 23-06-09 | 10:41

Ben er geweest 2 jaar geleden, waanzinnige stad, vooral Orchard Road (voor de vrouwen reusachtige winkelcentrums met alles wat hun hard begeerd, sommige voor mannen met alleen electronica). Zeker heen gaan.

Welke wet ik ook uistekend vond en die direct in Nl ingevoerd mag worden, is het verbod op het opebnlijk tonen van je religie! Heerlijk om in een Moslim land/stad te zijn en niets van releigie te merken. Zou erg goed zijn voor de Nederlanders, hebben we eindelijk Vrijheid VAN Godsdienst, Kunnen we er VRIJ VAN zijn.

Ook leuk, fietsen op voetpad : 1000,- Singapore Dollar boete. Oversteken waar het niet mag 1500,- Singapore Dollar boete en ga zo maar door.

(1000 Singapore dollar is ongeveer 450,- euro).

Freefaller | 23-06-09 | 10:40

Rekeningrijden WERKT dan ook echt en is de enige, juiste oplossing om JUIST EEN MARKTWERKING IN HET GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG TE GARANDEREN. Is niet links, is gewoon realistisch (ikzelf ben VVD lid)...

Quaint | 23-06-09 | 10:40

Oh ja, vergat ik te vertellen. Om te mogen autorijden moet je een bedrag bieden. Alleen de hoogste bieders worden gehonoreerd. Pracht systeem, maar niet als je arm bent. Voor de nooddruftigen is er een uitstekend werkend OV, metro, bus inclusief taxi. Voor zeg 10 Euro van Changi airport naar het centrum (in NL ben je al gauw E40 kwijt). Prima land, maar over de islam mag je absoluut nix zeggen.

lijn5 | 23-06-09 | 10:39

Komt bij; in Singapore heb je een geldige reden nodig om auto te mogen rijden en een rijbewijs kostte (3 jaar geleden) 21.000 singaporese dollars.
Dus als je dat er voor over hebt, kan dat rekeningrijden er ook wel bij.

DaVinciZonderCode | 23-06-09 | 10:38

-weggejorist-

Kolonel Sponsz | 23-06-09 | 10:36

rappapa rappapa ........ azijnseikerT is een beetje dom. De gemiddelde GS reaguurder bestaat nl. niet.

azijnseikerT | 23-06-09 | 10:36

Strengere straffen klinkt als muziek in de oren van de gemiddelde reaguurder.

azijnseikerT | 23-06-09 | 10:35

De theoretisch elite vertelt ons toch steeds weer dat zwaarder straffen niet helpt tegen verlaging misdadighied, maar waarom helpt het dan wel in S'pore? De reden voor de lage in NL is toch dat zwaarder straffen niet helpt? S'pore is de meest veilige stad die ik ken, dus tja, theorie lijkt me niet verdedigbaar.

lijn5 | 23-06-09 | 10:35

Als een streng repressief beleid zou werken zouden we wel op Wilders stemmen.
DAt werkt dus niet.
Singapore kun je overigens niet geheel in het hokje onzinnig plaatsen.
Persoonlijk vind ik een bekeuting op het op straat gooien van sigarettenpeuken en kauwgums erg wenselijk. (Kalverstraat wel eens gezien?)
Daarnaast heeft Singapore 0 werkloosheid. En dat komt niet omdat mensen met de stok aan het werk worden geslagen.
Dat brengt ons bij het rekeningrijden. De vlaktax van de autowereld.
Ik zeg: niet doen!

Einde van de Domheid | 23-06-09 | 10:34

Hoxha, je moet niet zeiken.
Voor één keer heeft het staatsjournaal gelijk.
Ze vergaten er alleen bij te vermelden dat autobezit in Singapore nóg duurder is dan in Nederland, zelfs los van het (rekening) rijden.
Verder is Singapore gewoon cool (ondanks de hitte). De politie in Nederland zou wildplassers en kauwgumplakkers ook gewoon hun hersens in moeten slaan. Verder is het héél aangenaam om op straat niet steeds met uitgeblazen rook te worden geconfronteerd. Singapore is een aanrader.

Feuer Frei | 23-06-09 | 10:33

De volgende stap is een thriller van Nederlandse bodem waarin een niet-rekeningrijder een koelbloedige moordenaar blijkt te zijn.

kapotte_stofzuiger | 23-06-09 | 10:31

Barfights in Singapore zijn ook niet echt handig..
Wel leuk!
Singapore is nog steeds het paradijs voor zeevarenden,
wat dat betreft +kudo's.
Niet mogen roken op straat is -

DaVinciZonderCode | 23-06-09 | 10:30

whatever123 | 23-06-09 | 10:26 Ja alsof ze de straffen hiernaartoe gaan halen. Nee dus! Maar wel de rekening presenteren, dat dan weer wel.
Whatever suits you just fine!

Stroopdoos | 23-06-09 | 10:29

@DidbeZ:
Het is niet zozeer geld verdienen dat rekeningrijden, ik denk meer dat het een manier is om inkomstenderving op te vangen over een paar jaar. Hoe gaan ze immers het gat vullen wat valt als de accijnzen op benzine wegvallen? Met al die chevy volts, opel ampera's en weet ik wat voor elektro karretjes je over een paar jaar hebt, is er natuurlijk geen zak meer aan benzine accijnzen te innen. Zou wel een erg groot probleem voor de overheid zijn als dat allemaal wegvalt.

whiteguy | 23-06-09 | 10:28

GS publiek is een beetje raar/dom/nihilistisch... de hele tijd zeiken dat je zwaardere straffen wilt in nederland en dan natuurlijk ook weer zeiken als er een zwaar-straf-land als voorbeeld wordt aangehaald...

whatever123 | 23-06-09 | 10:26

geweldig dat journaal

maar er zit een knop op die Tv nu nog op die stront vervelende linkse maffia

veel vaak en vet | 23-06-09 | 10:26

Misschien Noord Korea wat voor de NOS, daar rijden ze geweaun niet.. Kan hier dus ook he NOS?

Stroopdoos | 23-06-09 | 10:26

In Noord-korea hebben ze ook geen files, misschien daar ven kijken.

sjaakdeslinksesul | 23-06-09 | 10:25

Idd. een stukje staatspropaganda. Zoals in het filmpje wel werd gezegd maar in de 'lovende' tekst niet werd herhaald: als je in Singapore niet kan/wil betalen, dan MAG je de andere route nemen en in de file staan. Verschil is dat je in NL dan niet kan kiezen en hoe dan ook betaald in de file gaat staan.

Heel leuk zo'n halve waarheid stukje van het staatsjournaal.

Yes Minister | 23-06-09 | 10:25

Ik zat er al hoofdschuddend naar te kijken gisteravond. Kon daar wel, ja NL & Maleisië, 2 druppels water....

Stroopdoos | 23-06-09 | 10:23

-weggejorist-

DidbeZ | 23-06-09 | 10:22

Zag het ook op tv gisteren.
Sterk stukje staats tv weer. De helft weglaten en gewoon vertellen wat ze nodig hebben om hun punt te maken.
Vertel dan ook dat je in Singapore verplicht bent om te werken. Je mag 1 keer een baan weigeren en daarna moet je verplicht op de taxi. Geen uitkering niets.
Voer dat lekker in in Nederland, dan betaal ik graag voor rekening rijden.

thetosser | 23-06-09 | 10:22

Dat rekeningrijden zal in Nederland nog wel even duren, het zou namelijk niet meer kosten dan de wegenbelasting. Dus moet men wachten tot de wegenbelasting eerst is verviervoudigd, begint trouwens al aardig op te schieten met die verhogingen van de laatste tijd.

jan patat | 23-06-09 | 10:22

1984

dubber | 23-06-09 | 10:22

het zijn gewoon lutsers in nl, in noorwegen werkt rekeningrijden ook prima geen enkel probleem en was binnen 2 jaar geregeld, ze lullen hier gewoon te veel. en inderdaad dat gps systeem is bullshit, gewoon poortjes die je kenteken scannen en klaar.

Hunter S. Thompson | 23-06-09 | 10:20

Het ging Singapore ook niet om de belastingopbrengsten, maar om een goede doorstroming. Hoe doorzichtig kan je liegen? Is het kwartje van Kok al teruggegeven?

PietHeyn | 23-06-09 | 10:19

Hier willen we met Nederland toch ook naar toe? Strenger straffen. Het lijkt belachelijk, maar 1 keer een peuk op straat gooien en je leert het wel af. Bijkomend nadeel is wel dat je een totaal apatische bevolking krijgt, waar alle creativiteit uitgeslagen is en die bij elke scheet die ze willen laten toestemming aan de overheid vragen.

harry1588 | 23-06-09 | 10:18

Stinkt naar klassenjustitie. Als je arm bent kan je lekker in de file puffen, maar dan heb je waarschijnlijk toch geen echt werk.

krant-misbruiker | 23-06-09 | 10:18

Kipz0r +1

two ball cane | 23-06-09 | 10:16

Van de andere kant: het beleid in Singapore is dan wel weer een argument vóór de stelling 'harder straffen werkt wél'.

De Vrolijke Kaafir© | 23-06-09 | 10:16

Geile pica, kan die ook groot.....?

Whore Whisperer | 23-06-09 | 10:14

Dan heb je geen rekeningrijden nodig, maar moet je dreigen (en uitvoeren) met stokslagen voor een ieder die in de spits niet doorrijdt.

hekkesluiter | 23-06-09 | 10:13

Goudmijn
80% is pure winst
Maar daar gaat het niet om.....
Welterusten.

[[[Mad.doC]]] | 23-06-09 | 10:12

Hmmmm, da's rekeningrijden met tolpoortjes en niet zoals hier bedacht wordt met een totalitair fascistisch regime met GPS aan boord. Dat gaat ook niet werken niet. Andere voorbeelden waar deze systemen dichter bij huis min of meer perfect werken: London en Oslo.

faz | 23-06-09 | 10:12

't is een soort van Disneyland maar dan met de doodstraf.

Kipz0r | 23-06-09 | 10:12

lijfstraffen terug invoeren werkt ook prima !

Mr aarsch | 23-06-09 | 10:12

Heb ik het goed dat ze het in Singapore precies andersom doen? Dat daar in je auto direct wordt afgeboekt van een chipkaart als je een tolpoortje passeert? In plaats van een systeem dat waarmeemt dat jouw auto een tolpoortje is gepasseerd?
Een soort prepaid tolwegensysteem?

Schoorsteenveger | 23-06-09 | 10:11

Ik zie een enorm verschil met Nederland. Daar worden wetten gehandhaafd. Alleen die politieke processen, dat is natuurlijk minder fris.

Dolle Dries | 23-06-09 | 10:11

Zo was het 65 jaar geleden hier toch ook? Altijd al gedacht dat ze achter liepen, behalve wat leuke gadgets betreft. Let maar op, hier straks net zo. Links tuig met internetbelasting first!

Malossi | 23-06-09 | 10:10

kan je je ook vrijwillig aanmelden voor billenkoek geven aan de vrouwen?

johan902 | 23-06-09 | 10:10

Strenge wetten waar alle overtredingen zeer zwaar worden bestraft waardoor de bevolking door de overheid in de tang wordt gehouden....... klinkt als Nederland over 25 jaar.

illuvatar | 23-06-09 | 10:08

Singapore is de natte droom van Grijs 1..

JosVerbeek | 23-06-09 | 10:08

Haha ja zag de propaganda gister op één of andere staatsomroep...

Doc Damage | 23-06-09 | 10:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl